Ponedeljak, 29.04.2013.

19:48

Đilas: Nije dobra Nikolićeva praksa

Lider DS Dragan Đilas ocenio je da nije dobro što Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995.

Izvor: Beta

Ðilas: Nije dobra Nikoliæeva praksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Часовничар

pre 11 godina

Између интервјуа председника Николића и иступа његовог претходника постоји једна суштински битна разлика коју је Ђилас, намерно или случајно, заборавио. Наиме, председник Николић се извинио за злочине које су појединци учинили у име српског народа, док се тадић извинио за све злочине које смо починили. Ко мало пажљивије размотри уочиће јасну разлику јер се у првом случају акценат ставља на појединце, а у Тадићевом случају тапија кривице је стављена на читав српски народ.

najgore

pre 11 godina

Od svih su najgori oni koji znaju da kritikuju neciji rad a kad su imali priliku nesto da urade tad su se uvlacili kao puzevi u kucice

prakticar

pre 11 godina

Uvodjenje izvinjavanja u praksu je uveo bivsi predsednik Tadic koji se citavog mandata izvinjavao dok je Srbija tonula sve dublje

David

pre 11 godina

Klasicna demagogija DS, koja sve vise istice nemoc istih! A sto se tice izvinjenja…svako pokazuje svoju moralnu velicinu ako se uzvini za nesto za sta je kriv, I tu je tacka! Nikolic predstavlja drzavu Srbiju, I to je predstavlja kao ponosnu I pravicnu, I to je za svaku pohvalu, I ne treba mu Djilas da ga hvali ili kudi!!!

mungos

pre 11 godina

Ja mislim da ni gospodin Djilas ne veruje u svoje reci… Koji covek u Srbiji ima bolji rejting od Nikolica a da nije Vucic? Duplo veci!? Duplo vise od 60% je 120%!

Ćira i Spira

pre 11 godina

Ako je Djilasov argument o neseparatizmu popin mali, mislim da je onda demagogija DS dostigla vrhunac!!! Da li se Bojance igrao sa Kacavendom kad je bio mali?

Mona Lisa smile

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...
(Red alert, 30. april 2013 12:49)

vec drugi put citam, i ne razumem...
elem, to sto je Djilas uradio za ovaj grad, kamo srece da nije, bar sada ne bismo ziveli u strahu od bankrotiranja. (mislim, mene licno nije strah, samo sam zblanuta tim saznanjem)
a o svemu sto je uradio, ima ko ce se tim pozabaviti

Red alert

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

izgleda da je nekad bolje cutati! o kakvoj praksi izvinjavanja on govori, pa sta radise oni 12 god., sem klanjanja i izvinjavanja nista drugo nisu ni radili, a nama sve gore bilo, ovi bar imaju svoj nivo, svoju rec i samopostovanje koji dr. i te kako cene!

Deda LUDI MILOJKO

pre 11 godina

Nije tebi Mister to problem ovo potpuno jeftino od DS, oni sve koriste pa cak i prljave igre protiv SNS. ovaj sadasnji DS nikad vise nesme biti na vlasti.

crvenkapa

pre 11 godina

Nema tu nikakave ideologije. Procenio je covek da ce desnica da jaca pa racuna da im malo uzme glasove. I posle neka kazu da politika nije nastala u parku kod ekonomskog fakulteta.

Knez Miškin

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...
(nego, 30. april 2013 07:06)

Ako smem da sugerišem, zaboravili ste da napišete: Ja sam razočarani bivši član DS-a i tako. Malko stila, znate :D.

nego

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...

ja

pre 11 godina

Sve izjave Djilasa su na mestu, to sto neko njega ne voli ili ga nervira DS ne znaci da nije u pravu. Zao mi je sto se ljudi kod nas u politici ponasaju kao u fudbalu, pa bez obzira sta radi njihov tim (citaj SNS) ostaju verni navijaci. Politika je tu radi nas i naseg dobra a ne njihovog. Sve dok aktuelna vlast radi na priblizavanju Evropi DS i treba da ih podrzava, a ne kao oni da po svaku cenu podmecu klipove u tockove. DS ne zeli da rusi vlast samo zato sto oni nisu na vlasti, lepo cekaju nove izbore za cetiri godine kao svaka demokratska i normalna stranka i nadaju se da ce zadobiti poverenje gradjana. Za mene je to normalna politika i imace moj glas.

vosa

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN. A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS". DODJOS DODJOS DODJOS
(Dodjos, 30. april 2013 00:22)

...nema veze sta si pa ni dali si SRBIN prvo budi covek ... ostalo je manje bitno.

Ravijojla

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Znam da vam može zvučati neverovatno, ali ima nas još vrlo mnogo živih, zdravih i sa svojom glavom na ramenima koji se sjajno sećamo devedesetih.
I ne mislimo tek tako da izumremo :).

Mirakul

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje je da je Đilas pogrešno shvatio izvinjenje našeg predsednika. Po meni - on se više izvinio lično, nego kao predsednik - da se ne lažemo, on je desničar koji je u to doba u uniformi hodao po ratištima, nije Tadić.
Seća li se iko od vas tih slika, botovi, ili samo pišete šta vam se kaže?

marina

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

Devla

pre 11 godina

Ti si prolupao...pa to je najvise sto mozes da mu zameris ahaha...Koliko ja znam tadic je otpoceo tu praksu...
(Saša, 29. april 2013 20:05)

Molim vas, potpuno je neuljudno i neprimereno prosto PRIZIVATI da se Predsedniku iznalaze mane, vidite - komentar je ograničen na samo 1.500 karaktera..:)

Darija SR

pre 11 godina

Djilas kao jedan intelektualac i politicar ,bi bar trebao da razmisli pre nego sto nesto izjavi.Kakve veze ima sto je Pajtic sin pravoslavnog svestenika?To ne znaci da ne moze da vodi separatisticku politiku.

zauber

pre 11 godina

Problem Srbije nisu tragikomični predsednik, ultrapatetični Vučić, ili slučajni Dačić... niti njihov rejting koji je ionako naduvani balon koji puca u momentu puštanja Miškovoća na slobodu(delo za koje hoće da ga sude ne postoji) Problem Srbije je što ne postoji alternativa, odselila se davno kojekuda po svetu. Ostavila dedovinu kojekakvim kojekakvićima .

Dejan

pre 11 godina

Dobro je da se izvinio za Srebrenicu,ali kada ce Toma da se izvini i nama iz Srbije za ratove, bedu, kriminal, cetnistvo koje je promovisao, demagogiju tipa hleb za tri dinara, prebijanje neistisljenika, proterivanja iz Vojvodine... i da li ce na putu ua Zagreb da svrati i u Antin?

nikola tomic

pre 11 godina

kakve veze ima koliko se puta izvinis. Evo, i ja se izvinjavam svima koje smo povredili ...

to i dalje ne znaci da necu opet da upalim tenk i srusim sve pred sobom, kad bude pogodan istorijski momenat ...

Trta

pre 11 godina

Dok je Đilas predsednik stranke, pre bih glasao za SNS u slučaju drugog kruga. Ako dođe do vanrednih izbora, najbolje rešenje bi bila koalicija SNS-LDP.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Đilas, to što je SNS-u pošlo za rukom da dođe na vlast takvom retorikom ne znači da će to i Vama uspeti. Nisu oni došli na vlast zbog retorike već zato što ste vi bili tragično nesposobni - kako inače objasniti da su vas oduvali sa scene diletanti poput Vučića i Nikolića ako ne vašom totalnom nesposobnošću?

Retorika nema veze s tim, nemojte da se brukate i da se spuštate na njihov predizborni nivo već za promenu nađite sposobne ljude da vode stranku!

Dejan

pre 11 godina

@zlatousti
Ja jacu izjavu od ove tvoje nisam cuo ' kao da su naprednjaci krivi za ratove devedesetih'....ma nisu, moj deda je kriv...ne ne, dusko dugousko je kriv...ma ne, pera detlic...

Matija Soskic

pre 11 godina

Djilas zaboravlja da je Nikolic nedavno izjavio da on kao ni gradjani Srbije ne veruje da je u Srebrenici pocinjen genocid. Nikolic je time naneo uvredu zrtvama i bilo je potrebno da se izvini. Djilasova izjava takodje zahteva izvinjenje jer kvari odnose u regionu koji su od skoro posli pravim putem.

Dodjos

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN.
A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".
A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS".
DODJOS DODJOS DODJOS

Srbin - Bosanac

pre 11 godina

"Đilas je, takođe, kritikovao izjavu Nikolića da Srbe iz Republike Srpske smatra Bosancima i ocenio da oni mogu da budu državljani jedne ili druge države ali da su i dalje Srbi."

Sta je ovo, Zona sumraka?
Nikolic i Djilas, zamenili uloge?

Pitao bih Djilasa, a sta su Srbi iz Amerike, Srbi, ili Amerikanci?
Oni su, g-dine Djilas, Amerikanci srpskog porekla, kao sto su i Srbi u Bosni i Hercegovini, Bosanci srpskog porekla!
Bosna i Amerika su specificne, za razliku od drzava sa nacionalnim imenom, tipa Rumunije, ili Hrvatske, gde su Srbi u te dve drzave: Srbi iz Rumunije i Srbi iz Hrvatske.
Ovakva izjava Nikolica, ustvari, ide u smeru afirmacije Republike Srpske, ali Djilas to ocigledno ne shvata ...

Zoran

pre 11 godina

Od kada je praksa kada dva čoveka urade istu stvar?! Inače, mislim da bi DS trebao da doda jedno slovo R pre ili posle, kao radikalna, jer ovaj čovek u poslednje dve nedelje da bi napravio razliku u odnosu na SNS/SPS daje takve izjave kao da je zaboravio kojoj političkoj opciji pripada. Mada, ako SNS može biti za Evropu zašto ne bi DS bio za Srbistan. Bitno je samo da dođeš na vlast a za koje se ideje zalažeš nema veze.

Tijana

pre 11 godina

Zaista je ponižavajuce da se bilo koji Predsednik vise izvinjava,jer se time priznaje krivica,a mi nismo nista krivi,nismo počeli rat,nismo vršili genocid ,to kazu i strani analitičari. Dokle vise.? Nikolić bi stvarno trebao da razmišlja o svojim rečima.Stalno ima ispade,kao da ne shvata da sada treba da bude diplomata,da vise nije opozicionar. Tijana

Sasa

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Sta je to radila DS toliko ruzno, a sto ova vlada radi toliko lepo, da bi im trebalo zabraniti da daju izjave. Molim obrazlozenje, cinjenice i dokaze, a ne pausalne ocene tipa" Svi su krali, svi su lopovi, domaci izdajnici i sl.
Da li treba da Vas podsecam sta su sve govorili Vucic i Nikolic.

Sasa

pre 11 godina

Djilas samo da nesto kaze,da bi bilo kazano.
(Noca, 29. april 2013 21:49)

Bitno je da si ti ispisao jednu dubokoumnu misao. Priznaj da ti je neko pomogao .

Pragmatik86

pre 11 godina

Izvinjenje Nikolica ne smatram kao nastavak prakse da svaki predsednik treba da se izvini, vec kao njegov licni cin, s obzirom da je i on bio (pre svega indirektni) akter dogadjaja iz 90tih. Naravno da ne treba svako ko dodje na predsednicku ili premijersku funkciju da se izvinjava. Uostalom, lako je reci "izvini", treba raditi na poboljsanju odnosa, to je sustina. Sto se Vojvodine tice, moram da prokomentarisem s obzirom da sam iz Nisa a devojka mi je iz Panceva. Tamo separatizma nema ni u tragovima, nikad nisam cuo nijednu losu rec protiv Srbije. Ali sustina je u ovome sto cu napisati: ja sam glasao za SNS na parlamentarnim i za Nikolica na predsednickim izborima, ali da kojim slucajem zivim u APV i da trebam da glasam na pokrajinskim izborima, nikad ne bi glasao za Maju Gojkovic, Mirovica, a Bajatovica i slicne da ne pominjem. Dok SNS ne promeni pokrajinsku strukturu, ne moze se nadati pobedi. Nije DS tamo idealan, ali kakva mu je konkurencija, jos je i dobar. A do tad cemo slusati prazne price o separatizmu iz usta nekih funkcionera SNS-a kojih me je licno sramota.

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Ne radi se o tome da li predsednik treba da se izvini ili ne nego o tome da li je taj predsednik iskren u izvinjenju. Neko ko jedan dan trci kod patrijarha da se zali sto se Tadic rukovao sa Tadicem i proglasava ga izdajnikom, sutrdan on isto cini kao patriota, pa jedan dan odbrusi citavom svetu u UN, pa kada vidi padajuce rezultate istrazivanja popularnosti onda se izvinjava za genocid u Srebrnici za koji je juce govorio da nije postojao onda se sa pravom postavlja pitanje da li se radi o nesmotrenim izjavama, gafovima ili iskrenim zaokretima od 180 stepeni ili pak rascepom licnosti ?

lala

pre 11 godina

sone@ ajde sad kazi konkretno sta je to uradio Tadic i njegova stranka? kazi konkretno primer koji je sudski dokazan? ne moj demagogiju da prosipas. Vucic kao da je postao Isus Hrist svi BEZUSLOVNO veruju u njegovu priču bez činjenica-materijalnih dokaza. koje je predizborno obecanja SNS ispunio???? koje? ??? sva obecanja su pogazili!!! svaka cast za miskovica ali svima je jasno da je on u zatvoru zbog rejtinga

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Zna se ko je započeo sa takvom praksom. A i ne vidim da je sve to toliko važno, da bi danima morali polemisati. Hajde malo da poradimo na ekonomiji, a lako ćemo za izvinjenja.

zlatousti

pre 11 godina

Slazem se da nije dobra praksa da se svaki predsednik i svaki zvanicnik Srbije izvinjava, ali ovom gestu Nikolica najvise je doprinela srpska opozicija stalnim insistiranjem na povratak devedesetih i kreiranjem atmosfere u kojoj su naprednjaci glavni krivci za ratove devedesetih.

Milan

pre 11 godina

A kad ćemo da dobijemo izvinjenje od Vas, što su deca dobijala batine od miloševićeve policije da se promeni nešto na bolje, da se desi 5. oktobar, pa ništa?

Daniel

pre 11 godina

Ne favorizujem nikoga. Ovaj Djilas mi ide na zivce. Ali samo oko jedne stvari je bio u pravu. Drugi covek u Nikolicevoj stranci ima veci rejting od Nikolica. A to je Vucic.

Klisura

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.
(bolje ćuti, 29. april 2013 21:25)

Bogami, našeg predsednika je vrlo teško nadmašiti...

bosnjak

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci. (Gligor, 29. april 2013 21:09)
100% si u pravu, nazalost ni u Sandzaku jos uvek neznaju da razgranice veru i naciju, te misle da su po veri muslimani a po naciji opet muslimani, a nikako da ukapiraju da su po drzavljanstvu Srbijanci. Ja sam Bosnjak Srbijanac i time se ponosim.

István

pre 11 godina

"Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995. "
Jel tesko ovu recenicu shvatiti?Da prevodim:Ne mora svaki novi predsednik da se izvinjava,ako je predhodni ucinio.

pravda za sve

pre 11 godina

Tadić se prvi ispričao i to Djilas ne spori, ali kaže da ne treba svaki naredni predsednik da se ispričava.
Zašto sami sebi da namećemo krivnju kada ima i krivljih od nas, jer ne zaboravite, isterivanje i ubojstva Srba civila su počela 90. godine a rat 91.god
Po meni Srbija treba da insistira rasvetljavanje svih hrvatskih zločina kao što Hrvati insistiraju na spskim zločinima

Jagodiceva

pre 11 godina

Pustite vi, G-dina Nikolica neka se izvinjava na medjudrzavnom nivou.
Kako bi bilo da sa izvinjenjima pocnete i VI ali svom narodu?!
Uostalom, dok ponovo budete u prilici da vodite zemlju,vise nece biti potrebe za daljim izvinjenjima, jer kako se situacija krece neko se stvari postaviti na svoje mesto.

Fica

pre 11 godina

Pokusaji Djilasa da posvadjaju Nikolca i Vucica su jadni. I treba biti toliko drzak prema citaocima, i srociti ovakve nebuloze.
Djilas treba da shvati da Nikol NIJE Tadic i da je podela posla u demokratskom drustvu normalna stvar. Izgleda da je josh uvek u vremenu vladavine DS-a, a sada mu ovo dodje kao predavanje iz demokratije.

Gligor

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?
Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci.

Stepi

pre 11 godina

Ti bi trebao da se izvinis svim demokratama, sto si upropastio demokratsku stranku, svim gradjanima Srbije jer si prodao Borisa Tadica i time doveo sve gradjane Srbije u velike probleme. Da imas casti podneo bi ostavku.

Milan LDP

pre 11 godina

Kao sto sam i mislio, veze ti sa politikom i vizijom nemas. Ako moze neki marketing: most, trudnice, vaspitacice, penzioneri... Besmislene izjave kao i ona o bivsem gradonacelniku Njujorka Djulijaniju koji je posetio Beograd na poziv SNS-a. Tada si rekao da je to sramota jer se on zalagao za bombardovanje, umesto da pohvalis potez npr: " Nama je drago da im uzor nije bivsi gradonacelnik Pjongjanga vec Njujorka". Tada si dobio Vucicev odgovor da je to recnik SRS-a. Ne mozes poentirati na "patriJotskim" pitanjima.

bg

pre 11 godina

Gos. Dilas kad bi madjarski ministar ili neki gradonacelnik dosao u vojvodinu i rekao madjarima..... Ja bih navise volio da vi osjecate budimpestu kao svoj glavni grad toliko....

bolje ćuti

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.

ELpatron

pre 11 godina

Donekle mogu da se složim sa njim u onom delu kada je autonomija Vojvodine u pitanju. Donekle. jer taj lsv je koalicioni partner ds-a. Da se stvarno Đilas i Pajtić protive onome za šta se Kostreš i lsv zalažu, ne bi sa njima bili u koaliciji. Ne bi trebao Đilas da se brine po pitanju "prakse". On bar nikada neće biti u prilici da je primenjuje.

DUNJEVACA

pre 11 godina

S jedne strane, zaista ne vidim što bi svaki predsednik Srbije trebao da se izvinjava, jer se u ime Srbije izvinjavao svima Boris Tadic. S druge strane, smatram da je gest Tomislava Nikolića znak da se najzad krene napred, nadam se da ćemo više raskrstiti s tim šta je bilo, da krenemo ka onom što će biti. Dragan Djilas je i ovog puta samo zeleo da izpolitizuje ovo izvinjenje.

Velibor, USA

pre 11 godina

pa, Nikolic se i trebao izvinuti za Srebrenic (kao shto si rekao - i ranije, sigurno, da je trebao i ranije), Tadic bash i nije. moj Djilase, Nikolic i njegovi su bili shesheljevi a shesheljevi zna se gde su i kakvi su bili. imaju oni puno vishe veze s Srebrenicom i celim ratom u BiH, nego DS i Tadic. Tadic je izvinjenjem samo to uchinio za njih i zbog njih kad vec oni tada nisu hteli, inache, Tadic nije morao ni to. dok vec Nikolic je i trebao i morao.
u vezi Srbi BiH Bosanci, nego shta su/smo? to ne negira srpstvo ali ludo je negirati i regionalne raznolikosti!

Jozef

pre 11 godina

Postovani, koliko se secam nije se predsednik Tomislav Nikolic prvi nekome izvinuo... drugi su krenuli sa tom "praksom". Ne znam cemu ovo napadanje, mislim da se prljavstina, preko medija, ne moze oprati. Svaka rec je suvisna. Drago mi je da postoje ljudi koji jos uvek misle na buducnost, neke stvari se moraju popraviti, medjuljudski odnosi srediti.

Uh

pre 11 godina

Upropasti nas covece.. Ne znam kad osecam gori "transfer blama".. Kad progovori predsednik moje zemlje, ili predsednik stranke za koju sam glasao.. Crni Djilase..

First

pre 11 godina

Jao Djilase, pa zar toliko da padnes !? Drugi ne mogu da se izvine, jer si ti prvi?
Kao dete kada vice: Ja sam prvi, ja sam prvi...
Izvinjavam se deci, ona su bar iskrena.

Milos

pre 11 godina

Djido Djido vise sam ocekivao od tebe. Pa ima bre ovi naprednjaci da vas oduvaju samo tako na sledecim izborima. Da ne bude zabune nisam glasac SNS-a niti cu ikad biti ali covece molim te razmisli malo pre nego sto kazes nesto. Ako si ga trebao kritikovati trebao si sto je preko milion Srba prekrstio u nepostojecu naciju a ne za izvinjenje. Izvinjenja su i onako totalno out.

First

pre 11 godina

Jao Djilase, pa zar toliko da padnes !? Drugi ne mogu da se izvine, jer si ti prvi?
Kao dete kada vice: Ja sam prvi, ja sam prvi...
Izvinjavam se deci, ona su bar iskrena.

Gligor

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?
Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci.

Jozef

pre 11 godina

Postovani, koliko se secam nije se predsednik Tomislav Nikolic prvi nekome izvinuo... drugi su krenuli sa tom "praksom". Ne znam cemu ovo napadanje, mislim da se prljavstina, preko medija, ne moze oprati. Svaka rec je suvisna. Drago mi je da postoje ljudi koji jos uvek misle na buducnost, neke stvari se moraju popraviti, medjuljudski odnosi srediti.

Stepi

pre 11 godina

Ti bi trebao da se izvinis svim demokratama, sto si upropastio demokratsku stranku, svim gradjanima Srbije jer si prodao Borisa Tadica i time doveo sve gradjane Srbije u velike probleme. Da imas casti podneo bi ostavku.

Milan LDP

pre 11 godina

Kao sto sam i mislio, veze ti sa politikom i vizijom nemas. Ako moze neki marketing: most, trudnice, vaspitacice, penzioneri... Besmislene izjave kao i ona o bivsem gradonacelniku Njujorka Djulijaniju koji je posetio Beograd na poziv SNS-a. Tada si rekao da je to sramota jer se on zalagao za bombardovanje, umesto da pohvalis potez npr: " Nama je drago da im uzor nije bivsi gradonacelnik Pjongjanga vec Njujorka". Tada si dobio Vucicev odgovor da je to recnik SRS-a. Ne mozes poentirati na "patriJotskim" pitanjima.

DUNJEVACA

pre 11 godina

S jedne strane, zaista ne vidim što bi svaki predsednik Srbije trebao da se izvinjava, jer se u ime Srbije izvinjavao svima Boris Tadic. S druge strane, smatram da je gest Tomislava Nikolića znak da se najzad krene napred, nadam se da ćemo više raskrstiti s tim šta je bilo, da krenemo ka onom što će biti. Dragan Djilas je i ovog puta samo zeleo da izpolitizuje ovo izvinjenje.

Jagodiceva

pre 11 godina

Pustite vi, G-dina Nikolica neka se izvinjava na medjudrzavnom nivou.
Kako bi bilo da sa izvinjenjima pocnete i VI ali svom narodu?!
Uostalom, dok ponovo budete u prilici da vodite zemlju,vise nece biti potrebe za daljim izvinjenjima, jer kako se situacija krece neko se stvari postaviti na svoje mesto.

pravda za sve

pre 11 godina

Tadić se prvi ispričao i to Djilas ne spori, ali kaže da ne treba svaki naredni predsednik da se ispričava.
Zašto sami sebi da namećemo krivnju kada ima i krivljih od nas, jer ne zaboravite, isterivanje i ubojstva Srba civila su počela 90. godine a rat 91.god
Po meni Srbija treba da insistira rasvetljavanje svih hrvatskih zločina kao što Hrvati insistiraju na spskim zločinima

bosnjak

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci. (Gligor, 29. april 2013 21:09)
100% si u pravu, nazalost ni u Sandzaku jos uvek neznaju da razgranice veru i naciju, te misle da su po veri muslimani a po naciji opet muslimani, a nikako da ukapiraju da su po drzavljanstvu Srbijanci. Ja sam Bosnjak Srbijanac i time se ponosim.

Fica

pre 11 godina

Pokusaji Djilasa da posvadjaju Nikolca i Vucica su jadni. I treba biti toliko drzak prema citaocima, i srociti ovakve nebuloze.
Djilas treba da shvati da Nikol NIJE Tadic i da je podela posla u demokratskom drustvu normalna stvar. Izgleda da je josh uvek u vremenu vladavine DS-a, a sada mu ovo dodje kao predavanje iz demokratije.

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Ne radi se o tome da li predsednik treba da se izvini ili ne nego o tome da li je taj predsednik iskren u izvinjenju. Neko ko jedan dan trci kod patrijarha da se zali sto se Tadic rukovao sa Tadicem i proglasava ga izdajnikom, sutrdan on isto cini kao patriota, pa jedan dan odbrusi citavom svetu u UN, pa kada vidi padajuce rezultate istrazivanja popularnosti onda se izvinjava za genocid u Srebrnici za koji je juce govorio da nije postojao onda se sa pravom postavlja pitanje da li se radi o nesmotrenim izjavama, gafovima ili iskrenim zaokretima od 180 stepeni ili pak rascepom licnosti ?

Milos

pre 11 godina

Djido Djido vise sam ocekivao od tebe. Pa ima bre ovi naprednjaci da vas oduvaju samo tako na sledecim izborima. Da ne bude zabune nisam glasac SNS-a niti cu ikad biti ali covece molim te razmisli malo pre nego sto kazes nesto. Ako si ga trebao kritikovati trebao si sto je preko milion Srba prekrstio u nepostojecu naciju a ne za izvinjenje. Izvinjenja su i onako totalno out.

Uh

pre 11 godina

Upropasti nas covece.. Ne znam kad osecam gori "transfer blama".. Kad progovori predsednik moje zemlje, ili predsednik stranke za koju sam glasao.. Crni Djilase..

bolje ćuti

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.

Velibor, USA

pre 11 godina

pa, Nikolic se i trebao izvinuti za Srebrenic (kao shto si rekao - i ranije, sigurno, da je trebao i ranije), Tadic bash i nije. moj Djilase, Nikolic i njegovi su bili shesheljevi a shesheljevi zna se gde su i kakvi su bili. imaju oni puno vishe veze s Srebrenicom i celim ratom u BiH, nego DS i Tadic. Tadic je izvinjenjem samo to uchinio za njih i zbog njih kad vec oni tada nisu hteli, inache, Tadic nije morao ni to. dok vec Nikolic je i trebao i morao.
u vezi Srbi BiH Bosanci, nego shta su/smo? to ne negira srpstvo ali ludo je negirati i regionalne raznolikosti!

István

pre 11 godina

"Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995. "
Jel tesko ovu recenicu shvatiti?Da prevodim:Ne mora svaki novi predsednik da se izvinjava,ako je predhodni ucinio.

Sasa

pre 11 godina

Djilas samo da nesto kaze,da bi bilo kazano.
(Noca, 29. april 2013 21:49)

Bitno je da si ti ispisao jednu dubokoumnu misao. Priznaj da ti je neko pomogao .

Sasa

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Sta je to radila DS toliko ruzno, a sto ova vlada radi toliko lepo, da bi im trebalo zabraniti da daju izjave. Molim obrazlozenje, cinjenice i dokaze, a ne pausalne ocene tipa" Svi su krali, svi su lopovi, domaci izdajnici i sl.
Da li treba da Vas podsecam sta su sve govorili Vucic i Nikolic.

vosa

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN. A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS". DODJOS DODJOS DODJOS
(Dodjos, 30. april 2013 00:22)

...nema veze sta si pa ni dali si SRBIN prvo budi covek ... ostalo je manje bitno.

lala

pre 11 godina

sone@ ajde sad kazi konkretno sta je to uradio Tadic i njegova stranka? kazi konkretno primer koji je sudski dokazan? ne moj demagogiju da prosipas. Vucic kao da je postao Isus Hrist svi BEZUSLOVNO veruju u njegovu priču bez činjenica-materijalnih dokaza. koje je predizborno obecanja SNS ispunio???? koje? ??? sva obecanja su pogazili!!! svaka cast za miskovica ali svima je jasno da je on u zatvoru zbog rejtinga

Pragmatik86

pre 11 godina

Izvinjenje Nikolica ne smatram kao nastavak prakse da svaki predsednik treba da se izvini, vec kao njegov licni cin, s obzirom da je i on bio (pre svega indirektni) akter dogadjaja iz 90tih. Naravno da ne treba svako ko dodje na predsednicku ili premijersku funkciju da se izvinjava. Uostalom, lako je reci "izvini", treba raditi na poboljsanju odnosa, to je sustina. Sto se Vojvodine tice, moram da prokomentarisem s obzirom da sam iz Nisa a devojka mi je iz Panceva. Tamo separatizma nema ni u tragovima, nikad nisam cuo nijednu losu rec protiv Srbije. Ali sustina je u ovome sto cu napisati: ja sam glasao za SNS na parlamentarnim i za Nikolica na predsednickim izborima, ali da kojim slucajem zivim u APV i da trebam da glasam na pokrajinskim izborima, nikad ne bi glasao za Maju Gojkovic, Mirovica, a Bajatovica i slicne da ne pominjem. Dok SNS ne promeni pokrajinsku strukturu, ne moze se nadati pobedi. Nije DS tamo idealan, ali kakva mu je konkurencija, jos je i dobar. A do tad cemo slusati prazne price o separatizmu iz usta nekih funkcionera SNS-a kojih me je licno sramota.

bg

pre 11 godina

Gos. Dilas kad bi madjarski ministar ili neki gradonacelnik dosao u vojvodinu i rekao madjarima..... Ja bih navise volio da vi osjecate budimpestu kao svoj glavni grad toliko....

Milan

pre 11 godina

A kad ćemo da dobijemo izvinjenje od Vas, što su deca dobijala batine od miloševićeve policije da se promeni nešto na bolje, da se desi 5. oktobar, pa ništa?

ELpatron

pre 11 godina

Donekle mogu da se složim sa njim u onom delu kada je autonomija Vojvodine u pitanju. Donekle. jer taj lsv je koalicioni partner ds-a. Da se stvarno Đilas i Pajtić protive onome za šta se Kostreš i lsv zalažu, ne bi sa njima bili u koaliciji. Ne bi trebao Đilas da se brine po pitanju "prakse". On bar nikada neće biti u prilici da je primenjuje.

Daniel

pre 11 godina

Ne favorizujem nikoga. Ovaj Djilas mi ide na zivce. Ali samo oko jedne stvari je bio u pravu. Drugi covek u Nikolicevoj stranci ima veci rejting od Nikolica. A to je Vucic.

zauber

pre 11 godina

Problem Srbije nisu tragikomični predsednik, ultrapatetični Vučić, ili slučajni Dačić... niti njihov rejting koji je ionako naduvani balon koji puca u momentu puštanja Miškovoća na slobodu(delo za koje hoće da ga sude ne postoji) Problem Srbije je što ne postoji alternativa, odselila se davno kojekuda po svetu. Ostavila dedovinu kojekakvim kojekakvićima .

Klisura

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.
(bolje ćuti, 29. april 2013 21:25)

Bogami, našeg predsednika je vrlo teško nadmašiti...

Ravijojla

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Znam da vam može zvučati neverovatno, ali ima nas još vrlo mnogo živih, zdravih i sa svojom glavom na ramenima koji se sjajno sećamo devedesetih.
I ne mislimo tek tako da izumremo :).

Dejan

pre 11 godina

Dobro je da se izvinio za Srebrenicu,ali kada ce Toma da se izvini i nama iz Srbije za ratove, bedu, kriminal, cetnistvo koje je promovisao, demagogiju tipa hleb za tri dinara, prebijanje neistisljenika, proterivanja iz Vojvodine... i da li ce na putu ua Zagreb da svrati i u Antin?

Dodjos

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN.
A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".
A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS".
DODJOS DODJOS DODJOS

ja

pre 11 godina

Sve izjave Djilasa su na mestu, to sto neko njega ne voli ili ga nervira DS ne znaci da nije u pravu. Zao mi je sto se ljudi kod nas u politici ponasaju kao u fudbalu, pa bez obzira sta radi njihov tim (citaj SNS) ostaju verni navijaci. Politika je tu radi nas i naseg dobra a ne njihovog. Sve dok aktuelna vlast radi na priblizavanju Evropi DS i treba da ih podrzava, a ne kao oni da po svaku cenu podmecu klipove u tockove. DS ne zeli da rusi vlast samo zato sto oni nisu na vlasti, lepo cekaju nove izbore za cetiri godine kao svaka demokratska i normalna stranka i nadaju se da ce zadobiti poverenje gradjana. Za mene je to normalna politika i imace moj glas.

Srbin - Bosanac

pre 11 godina

"Đilas je, takođe, kritikovao izjavu Nikolića da Srbe iz Republike Srpske smatra Bosancima i ocenio da oni mogu da budu državljani jedne ili druge države ali da su i dalje Srbi."

Sta je ovo, Zona sumraka?
Nikolic i Djilas, zamenili uloge?

Pitao bih Djilasa, a sta su Srbi iz Amerike, Srbi, ili Amerikanci?
Oni su, g-dine Djilas, Amerikanci srpskog porekla, kao sto su i Srbi u Bosni i Hercegovini, Bosanci srpskog porekla!
Bosna i Amerika su specificne, za razliku od drzava sa nacionalnim imenom, tipa Rumunije, ili Hrvatske, gde su Srbi u te dve drzave: Srbi iz Rumunije i Srbi iz Hrvatske.
Ovakva izjava Nikolica, ustvari, ide u smeru afirmacije Republike Srpske, ali Djilas to ocigledno ne shvata ...

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Đilas, to što je SNS-u pošlo za rukom da dođe na vlast takvom retorikom ne znači da će to i Vama uspeti. Nisu oni došli na vlast zbog retorike već zato što ste vi bili tragično nesposobni - kako inače objasniti da su vas oduvali sa scene diletanti poput Vučića i Nikolića ako ne vašom totalnom nesposobnošću?

Retorika nema veze s tim, nemojte da se brukate i da se spuštate na njihov predizborni nivo već za promenu nađite sposobne ljude da vode stranku!

Mirakul

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje je da je Đilas pogrešno shvatio izvinjenje našeg predsednika. Po meni - on se više izvinio lično, nego kao predsednik - da se ne lažemo, on je desničar koji je u to doba u uniformi hodao po ratištima, nije Tadić.
Seća li se iko od vas tih slika, botovi, ili samo pišete šta vam se kaže?

marina

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Zna se ko je započeo sa takvom praksom. A i ne vidim da je sve to toliko važno, da bi danima morali polemisati. Hajde malo da poradimo na ekonomiji, a lako ćemo za izvinjenja.

zlatousti

pre 11 godina

Slazem se da nije dobra praksa da se svaki predsednik i svaki zvanicnik Srbije izvinjava, ali ovom gestu Nikolica najvise je doprinela srpska opozicija stalnim insistiranjem na povratak devedesetih i kreiranjem atmosfere u kojoj su naprednjaci glavni krivci za ratove devedesetih.

nikola tomic

pre 11 godina

kakve veze ima koliko se puta izvinis. Evo, i ja se izvinjavam svima koje smo povredili ...

to i dalje ne znaci da necu opet da upalim tenk i srusim sve pred sobom, kad bude pogodan istorijski momenat ...

nego

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...

Zoran

pre 11 godina

Od kada je praksa kada dva čoveka urade istu stvar?! Inače, mislim da bi DS trebao da doda jedno slovo R pre ili posle, kao radikalna, jer ovaj čovek u poslednje dve nedelje da bi napravio razliku u odnosu na SNS/SPS daje takve izjave kao da je zaboravio kojoj političkoj opciji pripada. Mada, ako SNS može biti za Evropu zašto ne bi DS bio za Srbistan. Bitno je samo da dođeš na vlast a za koje se ideje zalažeš nema veze.

Trta

pre 11 godina

Dok je Đilas predsednik stranke, pre bih glasao za SNS u slučaju drugog kruga. Ako dođe do vanrednih izbora, najbolje rešenje bi bila koalicija SNS-LDP.

Knez Miškin

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...
(nego, 30. april 2013 07:06)

Ako smem da sugerišem, zaboravili ste da napišete: Ja sam razočarani bivši član DS-a i tako. Malko stila, znate :D.

Dejan

pre 11 godina

@zlatousti
Ja jacu izjavu od ove tvoje nisam cuo ' kao da su naprednjaci krivi za ratove devedesetih'....ma nisu, moj deda je kriv...ne ne, dusko dugousko je kriv...ma ne, pera detlic...

Matija Soskic

pre 11 godina

Djilas zaboravlja da je Nikolic nedavno izjavio da on kao ni gradjani Srbije ne veruje da je u Srebrenici pocinjen genocid. Nikolic je time naneo uvredu zrtvama i bilo je potrebno da se izvini. Djilasova izjava takodje zahteva izvinjenje jer kvari odnose u regionu koji su od skoro posli pravim putem.

Darija SR

pre 11 godina

Djilas kao jedan intelektualac i politicar ,bi bar trebao da razmisli pre nego sto nesto izjavi.Kakve veze ima sto je Pajtic sin pravoslavnog svestenika?To ne znaci da ne moze da vodi separatisticku politiku.

prakticar

pre 11 godina

Uvodjenje izvinjavanja u praksu je uveo bivsi predsednik Tadic koji se citavog mandata izvinjavao dok je Srbija tonula sve dublje

Tijana

pre 11 godina

Zaista je ponižavajuce da se bilo koji Predsednik vise izvinjava,jer se time priznaje krivica,a mi nismo nista krivi,nismo počeli rat,nismo vršili genocid ,to kazu i strani analitičari. Dokle vise.? Nikolić bi stvarno trebao da razmišlja o svojim rečima.Stalno ima ispade,kao da ne shvata da sada treba da bude diplomata,da vise nije opozicionar. Tijana

Devla

pre 11 godina

Ti si prolupao...pa to je najvise sto mozes da mu zameris ahaha...Koliko ja znam tadic je otpoceo tu praksu...
(Saša, 29. april 2013 20:05)

Molim vas, potpuno je neuljudno i neprimereno prosto PRIZIVATI da se Predsedniku iznalaze mane, vidite - komentar je ograničen na samo 1.500 karaktera..:)

Red alert

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...

najgore

pre 11 godina

Od svih su najgori oni koji znaju da kritikuju neciji rad a kad su imali priliku nesto da urade tad su se uvlacili kao puzevi u kucice

crvenkapa

pre 11 godina

Nema tu nikakave ideologije. Procenio je covek da ce desnica da jaca pa racuna da im malo uzme glasove. I posle neka kazu da politika nije nastala u parku kod ekonomskog fakulteta.

Mona Lisa smile

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...
(Red alert, 30. april 2013 12:49)

vec drugi put citam, i ne razumem...
elem, to sto je Djilas uradio za ovaj grad, kamo srece da nije, bar sada ne bismo ziveli u strahu od bankrotiranja. (mislim, mene licno nije strah, samo sam zblanuta tim saznanjem)
a o svemu sto je uradio, ima ko ce se tim pozabaviti

Часовничар

pre 11 godina

Између интервјуа председника Николића и иступа његовог претходника постоји једна суштински битна разлика коју је Ђилас, намерно или случајно, заборавио. Наиме, председник Николић се извинио за злочине које су појединци учинили у име српског народа, док се тадић извинио за све злочине које смо починили. Ко мало пажљивије размотри уочиће јасну разлику јер се у првом случају акценат ставља на појединце, а у Тадићевом случају тапија кривице је стављена на читав српски народ.

Deda LUDI MILOJKO

pre 11 godina

Nije tebi Mister to problem ovo potpuno jeftino od DS, oni sve koriste pa cak i prljave igre protiv SNS. ovaj sadasnji DS nikad vise nesme biti na vlasti.

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

izgleda da je nekad bolje cutati! o kakvoj praksi izvinjavanja on govori, pa sta radise oni 12 god., sem klanjanja i izvinjavanja nista drugo nisu ni radili, a nama sve gore bilo, ovi bar imaju svoj nivo, svoju rec i samopostovanje koji dr. i te kako cene!

mungos

pre 11 godina

Ja mislim da ni gospodin Djilas ne veruje u svoje reci… Koji covek u Srbiji ima bolji rejting od Nikolica a da nije Vucic? Duplo veci!? Duplo vise od 60% je 120%!

David

pre 11 godina

Klasicna demagogija DS, koja sve vise istice nemoc istih! A sto se tice izvinjenja…svako pokazuje svoju moralnu velicinu ako se uzvini za nesto za sta je kriv, I tu je tacka! Nikolic predstavlja drzavu Srbiju, I to je predstavlja kao ponosnu I pravicnu, I to je za svaku pohvalu, I ne treba mu Djilas da ga hvali ili kudi!!!

Ćira i Spira

pre 11 godina

Ako je Djilasov argument o neseparatizmu popin mali, mislim da je onda demagogija DS dostigla vrhunac!!! Da li se Bojance igrao sa Kacavendom kad je bio mali?

bolje ćuti

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.

Velibor, USA

pre 11 godina

pa, Nikolic se i trebao izvinuti za Srebrenic (kao shto si rekao - i ranije, sigurno, da je trebao i ranije), Tadic bash i nije. moj Djilase, Nikolic i njegovi su bili shesheljevi a shesheljevi zna se gde su i kakvi su bili. imaju oni puno vishe veze s Srebrenicom i celim ratom u BiH, nego DS i Tadic. Tadic je izvinjenjem samo to uchinio za njih i zbog njih kad vec oni tada nisu hteli, inache, Tadic nije morao ni to. dok vec Nikolic je i trebao i morao.
u vezi Srbi BiH Bosanci, nego shta su/smo? to ne negira srpstvo ali ludo je negirati i regionalne raznolikosti!

István

pre 11 godina

"Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995. "
Jel tesko ovu recenicu shvatiti?Da prevodim:Ne mora svaki novi predsednik da se izvinjava,ako je predhodni ucinio.

First

pre 11 godina

Jao Djilase, pa zar toliko da padnes !? Drugi ne mogu da se izvine, jer si ti prvi?
Kao dete kada vice: Ja sam prvi, ja sam prvi...
Izvinjavam se deci, ona su bar iskrena.

Milos

pre 11 godina

Djido Djido vise sam ocekivao od tebe. Pa ima bre ovi naprednjaci da vas oduvaju samo tako na sledecim izborima. Da ne bude zabune nisam glasac SNS-a niti cu ikad biti ali covece molim te razmisli malo pre nego sto kazes nesto. Ako si ga trebao kritikovati trebao si sto je preko milion Srba prekrstio u nepostojecu naciju a ne za izvinjenje. Izvinjenja su i onako totalno out.

Jozef

pre 11 godina

Postovani, koliko se secam nije se predsednik Tomislav Nikolic prvi nekome izvinuo... drugi su krenuli sa tom "praksom". Ne znam cemu ovo napadanje, mislim da se prljavstina, preko medija, ne moze oprati. Svaka rec je suvisna. Drago mi je da postoje ljudi koji jos uvek misle na buducnost, neke stvari se moraju popraviti, medjuljudski odnosi srediti.

Gligor

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?
Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci.

Jagodiceva

pre 11 godina

Pustite vi, G-dina Nikolica neka se izvinjava na medjudrzavnom nivou.
Kako bi bilo da sa izvinjenjima pocnete i VI ali svom narodu?!
Uostalom, dok ponovo budete u prilici da vodite zemlju,vise nece biti potrebe za daljim izvinjenjima, jer kako se situacija krece neko se stvari postaviti na svoje mesto.

Fica

pre 11 godina

Pokusaji Djilasa da posvadjaju Nikolca i Vucica su jadni. I treba biti toliko drzak prema citaocima, i srociti ovakve nebuloze.
Djilas treba da shvati da Nikol NIJE Tadic i da je podela posla u demokratskom drustvu normalna stvar. Izgleda da je josh uvek u vremenu vladavine DS-a, a sada mu ovo dodje kao predavanje iz demokratije.

Milan LDP

pre 11 godina

Kao sto sam i mislio, veze ti sa politikom i vizijom nemas. Ako moze neki marketing: most, trudnice, vaspitacice, penzioneri... Besmislene izjave kao i ona o bivsem gradonacelniku Njujorka Djulijaniju koji je posetio Beograd na poziv SNS-a. Tada si rekao da je to sramota jer se on zalagao za bombardovanje, umesto da pohvalis potez npr: " Nama je drago da im uzor nije bivsi gradonacelnik Pjongjanga vec Njujorka". Tada si dobio Vucicev odgovor da je to recnik SRS-a. Ne mozes poentirati na "patriJotskim" pitanjima.

Stepi

pre 11 godina

Ti bi trebao da se izvinis svim demokratama, sto si upropastio demokratsku stranku, svim gradjanima Srbije jer si prodao Borisa Tadica i time doveo sve gradjane Srbije u velike probleme. Da imas casti podneo bi ostavku.

DUNJEVACA

pre 11 godina

S jedne strane, zaista ne vidim što bi svaki predsednik Srbije trebao da se izvinjava, jer se u ime Srbije izvinjavao svima Boris Tadic. S druge strane, smatram da je gest Tomislava Nikolića znak da se najzad krene napred, nadam se da ćemo više raskrstiti s tim šta je bilo, da krenemo ka onom što će biti. Dragan Djilas je i ovog puta samo zeleo da izpolitizuje ovo izvinjenje.

Sasa

pre 11 godina

Djilas samo da nesto kaze,da bi bilo kazano.
(Noca, 29. april 2013 21:49)

Bitno je da si ti ispisao jednu dubokoumnu misao. Priznaj da ti je neko pomogao .

ELpatron

pre 11 godina

Donekle mogu da se složim sa njim u onom delu kada je autonomija Vojvodine u pitanju. Donekle. jer taj lsv je koalicioni partner ds-a. Da se stvarno Đilas i Pajtić protive onome za šta se Kostreš i lsv zalažu, ne bi sa njima bili u koaliciji. Ne bi trebao Đilas da se brine po pitanju "prakse". On bar nikada neće biti u prilici da je primenjuje.

bg

pre 11 godina

Gos. Dilas kad bi madjarski ministar ili neki gradonacelnik dosao u vojvodinu i rekao madjarima..... Ja bih navise volio da vi osjecate budimpestu kao svoj glavni grad toliko....

Uh

pre 11 godina

Upropasti nas covece.. Ne znam kad osecam gori "transfer blama".. Kad progovori predsednik moje zemlje, ili predsednik stranke za koju sam glasao.. Crni Djilase..

zlatousti

pre 11 godina

Slazem se da nije dobra praksa da se svaki predsednik i svaki zvanicnik Srbije izvinjava, ali ovom gestu Nikolica najvise je doprinela srpska opozicija stalnim insistiranjem na povratak devedesetih i kreiranjem atmosfere u kojoj su naprednjaci glavni krivci za ratove devedesetih.

bosnjak

pre 11 godina

Pa sta ako je rekao da su Bosanci? Nije rekao da su Bosnjaci. Bosnjaci su nacija a Bosanci (i Hercegovci) valjda drzavljani Bosne (i Hercegovine)? Srbija se protivi izrazu "Srbijanci" a sta su Bosnjaci iz Sandzaka nego Srbijanci-Bosnjaci?Sve se moze zlonamerno tumaciti. Tako je protumacena i izjava Nikolica da je Vukovar srpski grad. On nije izjavio da Vukovar treba da bude u Srbiji nego da u njemu zivi i zivelo je mnogo Srba. Zato je Vukovar i srpski grad kao sto su Srbi iz Bosne Bosanci. (Gligor, 29. april 2013 21:09)
100% si u pravu, nazalost ni u Sandzaku jos uvek neznaju da razgranice veru i naciju, te misle da su po veri muslimani a po naciji opet muslimani, a nikako da ukapiraju da su po drzavljanstvu Srbijanci. Ja sam Bosnjak Srbijanac i time se ponosim.

Sasa

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Sta je to radila DS toliko ruzno, a sto ova vlada radi toliko lepo, da bi im trebalo zabraniti da daju izjave. Molim obrazlozenje, cinjenice i dokaze, a ne pausalne ocene tipa" Svi su krali, svi su lopovi, domaci izdajnici i sl.
Da li treba da Vas podsecam sta su sve govorili Vucic i Nikolic.

pravda za sve

pre 11 godina

Tadić se prvi ispričao i to Djilas ne spori, ali kaže da ne treba svaki naredni predsednik da se ispričava.
Zašto sami sebi da namećemo krivnju kada ima i krivljih od nas, jer ne zaboravite, isterivanje i ubojstva Srba civila su počela 90. godine a rat 91.god
Po meni Srbija treba da insistira rasvetljavanje svih hrvatskih zločina kao što Hrvati insistiraju na spskim zločinima

KO TO TAMO PEVA

pre 11 godina

Zna se ko je započeo sa takvom praksom. A i ne vidim da je sve to toliko važno, da bi danima morali polemisati. Hajde malo da poradimo na ekonomiji, a lako ćemo za izvinjenja.

Milan

pre 11 godina

A kad ćemo da dobijemo izvinjenje od Vas, što su deca dobijala batine od miloševićeve policije da se promeni nešto na bolje, da se desi 5. oktobar, pa ništa?

Srbin - Bosanac

pre 11 godina

"Đilas je, takođe, kritikovao izjavu Nikolića da Srbe iz Republike Srpske smatra Bosancima i ocenio da oni mogu da budu državljani jedne ili druge države ali da su i dalje Srbi."

Sta je ovo, Zona sumraka?
Nikolic i Djilas, zamenili uloge?

Pitao bih Djilasa, a sta su Srbi iz Amerike, Srbi, ili Amerikanci?
Oni su, g-dine Djilas, Amerikanci srpskog porekla, kao sto su i Srbi u Bosni i Hercegovini, Bosanci srpskog porekla!
Bosna i Amerika su specificne, za razliku od drzava sa nacionalnim imenom, tipa Rumunije, ili Hrvatske, gde su Srbi u te dve drzave: Srbi iz Rumunije i Srbi iz Hrvatske.
Ovakva izjava Nikolica, ustvari, ide u smeru afirmacije Republike Srpske, ali Djilas to ocigledno ne shvata ...

ja

pre 11 godina

Sve izjave Djilasa su na mestu, to sto neko njega ne voli ili ga nervira DS ne znaci da nije u pravu. Zao mi je sto se ljudi kod nas u politici ponasaju kao u fudbalu, pa bez obzira sta radi njihov tim (citaj SNS) ostaju verni navijaci. Politika je tu radi nas i naseg dobra a ne njihovog. Sve dok aktuelna vlast radi na priblizavanju Evropi DS i treba da ih podrzava, a ne kao oni da po svaku cenu podmecu klipove u tockove. DS ne zeli da rusi vlast samo zato sto oni nisu na vlasti, lepo cekaju nove izbore za cetiri godine kao svaka demokratska i normalna stranka i nadaju se da ce zadobiti poverenje gradjana. Za mene je to normalna politika i imace moj glas.

takozvani gradjanin

pre 11 godina

Ne radi se o tome da li predsednik treba da se izvini ili ne nego o tome da li je taj predsednik iskren u izvinjenju. Neko ko jedan dan trci kod patrijarha da se zali sto se Tadic rukovao sa Tadicem i proglasava ga izdajnikom, sutrdan on isto cini kao patriota, pa jedan dan odbrusi citavom svetu u UN, pa kada vidi padajuce rezultate istrazivanja popularnosti onda se izvinjava za genocid u Srebrnici za koji je juce govorio da nije postojao onda se sa pravom postavlja pitanje da li se radi o nesmotrenim izjavama, gafovima ili iskrenim zaokretima od 180 stepeni ili pak rascepom licnosti ?

Klisura

pre 11 godina

Ja mislim da ako neko treba da se izvine, onda je to Nikolić, i dobro što se izvinio, a Djilas sa svojim izjavama polako počinje da liči na Nikolića.
(bolje ćuti, 29. april 2013 21:25)

Bogami, našeg predsednika je vrlo teško nadmašiti...

lala

pre 11 godina

sone@ ajde sad kazi konkretno sta je to uradio Tadic i njegova stranka? kazi konkretno primer koji je sudski dokazan? ne moj demagogiju da prosipas. Vucic kao da je postao Isus Hrist svi BEZUSLOVNO veruju u njegovu priču bez činjenica-materijalnih dokaza. koje je predizborno obecanja SNS ispunio???? koje? ??? sva obecanja su pogazili!!! svaka cast za miskovica ali svima je jasno da je on u zatvoru zbog rejtinga

Tijana

pre 11 godina

Zaista je ponižavajuce da se bilo koji Predsednik vise izvinjava,jer se time priznaje krivica,a mi nismo nista krivi,nismo počeli rat,nismo vršili genocid ,to kazu i strani analitičari. Dokle vise.? Nikolić bi stvarno trebao da razmišlja o svojim rečima.Stalno ima ispade,kao da ne shvata da sada treba da bude diplomata,da vise nije opozicionar. Tijana

nikola tomic

pre 11 godina

kakve veze ima koliko se puta izvinis. Evo, i ja se izvinjavam svima koje smo povredili ...

to i dalje ne znaci da necu opet da upalim tenk i srusim sve pred sobom, kad bude pogodan istorijski momenat ...

Darija SR

pre 11 godina

Djilas kao jedan intelektualac i politicar ,bi bar trebao da razmisli pre nego sto nesto izjavi.Kakve veze ima sto je Pajtic sin pravoslavnog svestenika?To ne znaci da ne moze da vodi separatisticku politiku.

Daniel

pre 11 godina

Ne favorizujem nikoga. Ovaj Djilas mi ide na zivce. Ali samo oko jedne stvari je bio u pravu. Drugi covek u Nikolicevoj stranci ima veci rejting od Nikolica. A to je Vucic.

Matija Soskic

pre 11 godina

Djilas zaboravlja da je Nikolic nedavno izjavio da on kao ni gradjani Srbije ne veruje da je u Srebrenici pocinjen genocid. Nikolic je time naneo uvredu zrtvama i bilo je potrebno da se izvini. Djilasova izjava takodje zahteva izvinjenje jer kvari odnose u regionu koji su od skoro posli pravim putem.

Trta

pre 11 godina

Dok je Đilas predsednik stranke, pre bih glasao za SNS u slučaju drugog kruga. Ako dođe do vanrednih izbora, najbolje rešenje bi bila koalicija SNS-LDP.

Dejan

pre 11 godina

Dobro je da se izvinio za Srebrenicu,ali kada ce Toma da se izvini i nama iz Srbije za ratove, bedu, kriminal, cetnistvo koje je promovisao, demagogiju tipa hleb za tri dinara, prebijanje neistisljenika, proterivanja iz Vojvodine... i da li ce na putu ua Zagreb da svrati i u Antin?

marina

pre 11 godina

Đilas nastavlja da daje autogolove. Prvo izjavi da će glasati za sporazum, ako vlast kaže da je ovim sporazumom priznata nezavisnost Kosova, pa zašto bi DS glasao za nešto čime se priznaje nezavisnost Kosova. Nakon toga, pošto Vučić izjavi da ga baš briga da kako će DS glasati, DS je morao da glasa za sporazum ako je želeo da pred svetom ostane proevropska stranka, inače svojim ne glasanjem za sporazum DS bi se svrstao uz DSS, Dveri i SRS, a to bi bilo "političko samoubistvo".

nego

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...

Mona Lisa smile

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...
(Red alert, 30. april 2013 12:49)

vec drugi put citam, i ne razumem...
elem, to sto je Djilas uradio za ovaj grad, kamo srece da nije, bar sada ne bismo ziveli u strahu od bankrotiranja. (mislim, mene licno nije strah, samo sam zblanuta tim saznanjem)
a o svemu sto je uradio, ima ko ce se tim pozabaviti

mungos

pre 11 godina

Ja mislim da ni gospodin Djilas ne veruje u svoje reci… Koji covek u Srbiji ima bolji rejting od Nikolica a da nije Vucic? Duplo veci!? Duplo vise od 60% je 120%!

Pragmatik86

pre 11 godina

Izvinjenje Nikolica ne smatram kao nastavak prakse da svaki predsednik treba da se izvini, vec kao njegov licni cin, s obzirom da je i on bio (pre svega indirektni) akter dogadjaja iz 90tih. Naravno da ne treba svako ko dodje na predsednicku ili premijersku funkciju da se izvinjava. Uostalom, lako je reci "izvini", treba raditi na poboljsanju odnosa, to je sustina. Sto se Vojvodine tice, moram da prokomentarisem s obzirom da sam iz Nisa a devojka mi je iz Panceva. Tamo separatizma nema ni u tragovima, nikad nisam cuo nijednu losu rec protiv Srbije. Ali sustina je u ovome sto cu napisati: ja sam glasao za SNS na parlamentarnim i za Nikolica na predsednickim izborima, ali da kojim slucajem zivim u APV i da trebam da glasam na pokrajinskim izborima, nikad ne bi glasao za Maju Gojkovic, Mirovica, a Bajatovica i slicne da ne pominjem. Dok SNS ne promeni pokrajinsku strukturu, ne moze se nadati pobedi. Nije DS tamo idealan, ali kakva mu je konkurencija, jos je i dobar. A do tad cemo slusati prazne price o separatizmu iz usta nekih funkcionera SNS-a kojih me je licno sramota.

Mirakul

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje je da je Đilas pogrešno shvatio izvinjenje našeg predsednika. Po meni - on se više izvinio lično, nego kao predsednik - da se ne lažemo, on je desničar koji je u to doba u uniformi hodao po ratištima, nije Tadić.
Seća li se iko od vas tih slika, botovi, ili samo pišete šta vam se kaže?

Ravijojla

pre 11 godina

Posle svega sto je radio Tadic i njegova stranka, niko vise iz DS ne bi trebao da pametuje i da deli sada savete !!!!
(SONE, 29. april 2013 22:40)

Znam da vam može zvučati neverovatno, ali ima nas još vrlo mnogo živih, zdravih i sa svojom glavom na ramenima koji se sjajno sećamo devedesetih.
I ne mislimo tek tako da izumremo :).

Devla

pre 11 godina

Ti si prolupao...pa to je najvise sto mozes da mu zameris ahaha...Koliko ja znam tadic je otpoceo tu praksu...
(Saša, 29. april 2013 20:05)

Molim vas, potpuno je neuljudno i neprimereno prosto PRIZIVATI da se Predsedniku iznalaze mane, vidite - komentar je ograničen na samo 1.500 karaktera..:)

Knez Miškin

pre 11 godina

Lepo je rekao Micunovic da tebe kao da je neko doveo da dokusuris tu stranku...inace sto se tice tvojih izjava Ds ima vise koristi od tebe kada cutis...
(nego, 30. april 2013 07:06)

Ako smem da sugerišem, zaboravili ste da napišete: Ja sam razočarani bivši član DS-a i tako. Malko stila, znate :D.

sosa_iz_sosimira

pre 11 godina

izgleda da je nekad bolje cutati! o kakvoj praksi izvinjavanja on govori, pa sta radise oni 12 god., sem klanjanja i izvinjavanja nista drugo nisu ni radili, a nama sve gore bilo, ovi bar imaju svoj nivo, svoju rec i samopostovanje koji dr. i te kako cene!

Часовничар

pre 11 godina

Између интервјуа председника Николића и иступа његовог претходника постоји једна суштински битна разлика коју је Ђилас, намерно или случајно, заборавио. Наиме, председник Николић се извинио за злочине које су појединци учинили у име српског народа, док се тадић извинио за све злочине које смо починили. Ко мало пажљивије размотри уочиће јасну разлику јер се у првом случају акценат ставља на појединце, а у Тадићевом случају тапија кривице је стављена на читав српски народ.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Đilas, to što je SNS-u pošlo za rukom da dođe na vlast takvom retorikom ne znači da će to i Vama uspeti. Nisu oni došli na vlast zbog retorike već zato što ste vi bili tragično nesposobni - kako inače objasniti da su vas oduvali sa scene diletanti poput Vučića i Nikolića ako ne vašom totalnom nesposobnošću?

Retorika nema veze s tim, nemojte da se brukate i da se spuštate na njihov predizborni nivo već za promenu nađite sposobne ljude da vode stranku!

Red alert

pre 11 godina

Djilas veliki patriota.Povraca mi se.
(coek, 30. april 2013 06:37)

Ah, ne. Đilas je samo čovek koji je godinama upravljao Beogradom, a patriotizmom su se bavili neki drugi. Posledica njegovog rada su, ako ništa drugo, nekoliko desetina zabavišta i razni drugi objekti...

Posledice rada patriota su?
Ili, da ovde stanem...

David

pre 11 godina

Klasicna demagogija DS, koja sve vise istice nemoc istih! A sto se tice izvinjenja…svako pokazuje svoju moralnu velicinu ako se uzvini za nesto za sta je kriv, I tu je tacka! Nikolic predstavlja drzavu Srbiju, I to je predstavlja kao ponosnu I pravicnu, I to je za svaku pohvalu, I ne treba mu Djilas da ga hvali ili kudi!!!

Ćira i Spira

pre 11 godina

Ako je Djilasov argument o neseparatizmu popin mali, mislim da je onda demagogija DS dostigla vrhunac!!! Da li se Bojance igrao sa Kacavendom kad je bio mali?

prakticar

pre 11 godina

Uvodjenje izvinjavanja u praksu je uveo bivsi predsednik Tadic koji se citavog mandata izvinjavao dok je Srbija tonula sve dublje

Dodjos

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN.
A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".
A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS".
DODJOS DODJOS DODJOS

Dejan

pre 11 godina

@zlatousti
Ja jacu izjavu od ove tvoje nisam cuo ' kao da su naprednjaci krivi za ratove devedesetih'....ma nisu, moj deda je kriv...ne ne, dusko dugousko je kriv...ma ne, pera detlic...

zauber

pre 11 godina

Problem Srbije nisu tragikomični predsednik, ultrapatetični Vučić, ili slučajni Dačić... niti njihov rejting koji je ionako naduvani balon koji puca u momentu puštanja Miškovoća na slobodu(delo za koje hoće da ga sude ne postoji) Problem Srbije je što ne postoji alternativa, odselila se davno kojekuda po svetu. Ostavila dedovinu kojekakvim kojekakvićima .

Deda LUDI MILOJKO

pre 11 godina

Nije tebi Mister to problem ovo potpuno jeftino od DS, oni sve koriste pa cak i prljave igre protiv SNS. ovaj sadasnji DS nikad vise nesme biti na vlasti.

Zoran

pre 11 godina

Od kada je praksa kada dva čoveka urade istu stvar?! Inače, mislim da bi DS trebao da doda jedno slovo R pre ili posle, kao radikalna, jer ovaj čovek u poslednje dve nedelje da bi napravio razliku u odnosu na SNS/SPS daje takve izjave kao da je zaboravio kojoj političkoj opciji pripada. Mada, ako SNS može biti za Evropu zašto ne bi DS bio za Srbistan. Bitno je samo da dođeš na vlast a za koje se ideje zalažeš nema veze.

vosa

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, i ovde me zovu "LALA" jer sam dosao iz Banata. U Banatu su me "LALE" zvali "BOSANAC" jer sam ziveo u naselju gde su doselili Srbi iz Bosne (a i majka mi je iz Bosne). Komsije "BOSANCI" su me zvali "LICANIN" ili "LIKOTA" jer mi je otac Srbin iz Like. A ja sam ustvari svugde "DODJOS", a osecam se i kao Bosanac i kao Licanin i nista mi to ne smeta da budem SRBIN. A da zaboravih da napomenem da su mamini, ustvari, u Bosnu doselili iz Crne Gore, pa sam po malo i "CRNOGORAC".A ko sam ja u stvari. Jedino sto je sigurno, to je da sam "DODJOS". DODJOS DODJOS DODJOS
(Dodjos, 30. april 2013 00:22)

...nema veze sta si pa ni dali si SRBIN prvo budi covek ... ostalo je manje bitno.

crvenkapa

pre 11 godina

Nema tu nikakave ideologije. Procenio je covek da ce desnica da jaca pa racuna da im malo uzme glasove. I posle neka kazu da politika nije nastala u parku kod ekonomskog fakulteta.

najgore

pre 11 godina

Od svih su najgori oni koji znaju da kritikuju neciji rad a kad su imali priliku nesto da urade tad su se uvlacili kao puzevi u kucice