Subota, 27.04.2013.

23:22

Nisam izabran na nebeskim izborima

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da više niko nema prava da se skriva iza Kosova, jer bi svaki takav pokušaj završio novim egzodusom Srba.

Izvor: Beta

Nisam izabran na nebeskim izborima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

STRAHINJA

pre 11 godina

Nisi,ali se tvoje ponasanje manifestuje kao da si pao sa Marsa.Pun si Ivice neke mrznje prema srpskom narodu sta je tebe toliko iznerviralo sa nase strane da se konstantno ponasas nadmeno,zapamti samo jednu stvar NISI BOGOM DAN,NAROD TE POSTAVIO TU GDE JESI,NAROD CE TE I SKINUTI SA TOG MESTA.

komsija

pre 11 godina

.. meni je dosta ratovanja , ja sam obezbedio sebe i moje buduce narastaje.....
((skrivene misli), 28. april 2013 15:17)

Ako je ovo nesto na Dacicev racun onda OK.
ako mislis stvarno na sebe onda cu da ti kazem jedno,tako su i neki Srbi na KiM isto govorili,dok nisu dosli albanci,proterali ih i sve uzeli

nisu svi srbi sa kim prodali imanje i pobegli
danas Gnjilane sutra vec mozda Nis
zato mora da se branimo,mozda mi nismo za rat,ali albanci ne misle isto.

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik
" Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. "

E, prijatelju - ja nemam nikakvih problema, da pisem i na madjarskom jeziku - a najvise volim da pricam i pisem na jeziku moga oca: njemacki.

On je bio jedan onih srecnih vojvodjana njemacke nacionalnosti, koji su uspeli i posle 2 sv. rata da ostanu gradjani vojvodine, uprkos "junaka" koji su se borili za to, da ti pricas srpski.

Prijatelju, treba da shvatis, da svaka medalja ima dve strane.

Ja nemam nist protiv toga, da sa 550 milijona evra pomazemo gradjane srpske nacionalnosti, koji zive na Kosovu.
Ali imam jako veliki problem sa time, da ova para ne stignu do njih nego samo u dzepove profesionalnih patrijota. I zbog ovih patrijota pati oko 7 miliona drugih gradjana sirom Srbije.

prevaren

pre 11 godina

Da li ovi nasi politicari iz SNS i SPS cuju sebe sta sada pricaju i rade i pamte ono sta su pricali i radili u predizbornoj kampanji? Ali to je bila taktika sacinjena sa Amerima i EU, kako bi ti isti politicari dokopali se vlasti! Neverujem im da golom guz.... sednu na uzarenu plotnu! Minhauzeni, lazovi na n-ti stepen!!! To sto su uradili je prava izdaja njihovih stavova o kojima su pricali kao papagaji, a time i njihovih glasaca. Da sam glasao za njih i da su mi ovo uradili posle nacina kako su dobili izbore izbrisao bih ih iz pamcenja i mislio da sa 52 godine jos uvek imam posao na koji zurim svako jutro. Nikad se ne bih uclanio u njihove stranke radi posla, kao sto to rade ovi mladi dzabalebarosi koji bucu i "dizu" im cenu. Muka mi je, a lekova nema u apotekama. Sta cu sad?

Posmatrač

pre 11 godina

Neko je jednom rekao da... kad bi u nesrećnoj Srbiji bili izbori između:
a) blagostanja, mira, sreće i
b) gladi, smrti, rata, kataklizme...

rezultat bi bio 51%:49%..., tj. razum bi pobedio, ali veoma tesno.

E taj kolektivni duševni poremećaj - to smo mi!

skeptik

pre 11 godina

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.
(Vojvodina, 28. april 2013 12:30)
Ljudski zivoti nemaju cenu. Jel' tebi skupljenih milion evra malu Tijanu predstavlja trosak? Ti ljudi tamo nemaju najosnovnije uslove za zivot. Vidim da si iz Vojvodine, postojis, pises na srpskom...jel' ti mozda palo na pamet da je neko dao svoj zivot da bi ti danas mogao da surfujes na net-u? Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. Nije sve u debelom crevu, znas.

Miki_In

pre 11 godina

nit sam glasao niti cu za njega ili za sns ali potpisujem ovaj text i sporazum sa PR,a pogledah sad u novcanik pa na cene,novcanik tanji nego pre proslogodisnjih izbora a cene vece,ni na sledcim za ove ne glasam.

MONARHIJA

pre 11 godina

@jasna

Opet je u modi govoriti istinu!

Dodje i taj dan-hvala Bogu!

"Neobavestenom" je preostalo jos samo da izazove gradjanski rat a to je za psihijatriju!

Žabe su progutane-gotovo je!

Vladimir Vozzdovac

pre 11 godina

Dacicu, ono sto je 100% sigurno je da nisi izabran da radis ono sto radis!
Glasove si dobio na kampanji u kojoj si govorio sve dijametralno suprotno od ovoga sto sada radis.

peca

pre 11 godina

"... Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!Sramota..."
Sad se vidi da je 5. oktobar bio "plasticna", a ne "plisana" revolucija ...

Милош Бобић

pre 11 godina

Премијер земаљске Србије требао би да небеској Србији да пример и да се врати у своју родну Житорађу да дели судбину оног народа и да са њим куса кашу коју је сам закувао.

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik

"OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo."

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.

acomurija

pre 11 godina

Kako da saznamo da li mu izjave i govore sprema Adem Demaci?
Nekih izjava bi se i Demaci suzdravao, ovo o egzodusu, o pogibiji Srba na KiM i sl.
Na nacionalnu sramotu (i ne samo Srba) bez sumnje bi "vise dobila" toboznjim pregovorima i Natasa Kandic.
Dobro, ogadili ste nam i Kosmet i Srbiju, i same sebe... Sve se resilo!
A sad da se vratimo u javu, unatrag, od Toncevih, Zagradjanina, 10 km autoputa, koncerata Bekute, poreza na opljackano pa nanogica, pa do krivice za razaranje sadasnjih prijatelja iz "EU" i NATOa, preko 15 godina pljacki, likvidacija protivnika i novinara, sve do beznacajnih stvari oko dzakova s listicima.
Da, pitanje "gradjanima" DA LI BISTE GLASALI ZA OVE STARE a sada pomerene ka izdaji? I da li cemo sada odjaviti ljubav prema seicima, Kini, Rusiji..?
Sad kad je mantra EU postala i narodu novi "ocenas"?

janko

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!
(majstor, 28. april 2013 07:29)
prvo napisi tanu godinu pa onda bravo i odusevljenje za diletantske izjave. dacic je izabran na zemaljskim izborima i duzan je da postuje ustav i zakon ove zemlje,ali izgleda da mnogo volimo izdaju pa pretvaramo u pobedu.........nema kapacitet za premijera i to je to,a nekakav sporazum je trebalo da se napravi ali sigurno ne predaja...

Callahan

pre 11 godina

Posto je omatorio Ivica je resio da konacno malo uziva u plodovima svog 20godisnjeg minulog rada. Sa punim dzepovima. E da je samo on...

Ab

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)
Ne podržavam dačića jer pamtim. No u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Ali me oduševljava kad SNS bot kritikuje SNS borove. U stilu da nije bilo vučića ivica bi potpisao jos gori sporazum a niste videli ni jedan ni drugi.

Aki

pre 11 godina

Sta ovaj prica? Pa ko je ikad imao pravo da se "skriva iza Kosova"? Kompletnu garnituru politicara u Srbiji(i poziciju i opoziciju) treba u zatvor na 20 godina, a za to vreme izgraditi novu Srbiju. I oduzeti im imovinu. Opljackali su nas samo tako. Nadjite ikog ko se bavi politikom da nije materijalno obezbedjen. A ovako drobe gradjanima nesto.

vlada

pre 11 godina

U autorskom tekstu za list Politika, Dačić je dodao ..., a Srbija bi ponovo bila gurnuta u "duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera".

Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!
Sramota je da pozar gase oni koji su ga izazvali a to sto im je omoguceno da se odrzavaju na politickoj sceni je, pre svega, "ZASLUGA ZAOSTALOG I NEPROSVECENOG SRPSKOG NARODA".

Nbg

pre 11 godina

Svaka cast Ivici, na sporazumu! Jos samo da se ukine odlivanje para iz budžeta na Kosovo. Dosta je bilo finansiranja neuspelih projekata!

dosledan

pre 11 godina

"I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količinu nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način", rekao je Dačić.

Znaci gosp. Dacicu vasa poruka je da i sva buduca pitanja: Vojvodine, Sandzaka... sdu osudjena na neuspeh jer smo kako rekoste preslabi za toliku nepravdu?!?!? Prema tome, nase je da se prepustimo jer mi tu ne mozemo nista!!! Lepa poruka nema sta i za spoljne a i za unutrasnje neprijatelje i izdajnike.

U svakom slucaju trebao bi ovaj narod da se zapita da li je ovo najvise sto je Srbija mogla da dobije ili je to samo vas izgovor da biste odbranili sebe pred istorijom?

rade scepanovic

pre 11 godina

Vrlo je jednostavno. Dovoljno je biti fer i ne očekivati od drugih da čine više nego što bi ste sami učinili za Kosovo ili bilo šta drugo.

skeptik

pre 11 godina

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?

(Aristotel, 28. april 2013 04:35)
Imam rodjake u Kosovskoj Mitrovici i idem tamo maltene svakog meseca bez pasosa. Tamo se osecam poptuno slobodno jer ima vise srpskih zastava i simbola nego u celoj Srbiji. Nema nikakve razlike da li su u Krusevcu, Vranju ili Kosovkoj Mitrovici. Kako ce biti ubuduce ne znam. Jel' imas jos neko pitanje?

Žalosna Sova

pre 11 godina

Vidim po komentarima da su se LDP i DSS konačno se usaglasili. Ne vole Dačića. To što pokušava da uradi pada u drugi plan. Da je pokojni Zoran Đinđić živ prezreo bi i jedne i druge. Ipak je Srbiji mesto tu gde ne ne možeš da praviš pitu od bilo čega

Micros

pre 11 godina

Vi ste gospodine izabrani na zemaljskim izborima, a po osnovu ideologije i političkog programa APSOLUTNO kontrarnog sadašnjim postupcima, pa, samim tim, kao da ste izabrani na nebeskim izborima. Srdačan pozdrav svima.

Vesna

pre 11 godina

Dakle moram da priznam da je Ivica naucio lekciju!

Sto samo dokazuje da su on i njegovi sadasnji partneri, svih ovih godina dobro znali kakva je realnost, ali su iz obesti, inata i sticanja jeftinih poena na iluzijama koje su prodavali tupavom narodu, radije dopustili da zemlja propada i nazaduje u svakom pogledu!!!

mattko

pre 11 godina

Ako je ovo Dacic stvarno napisao, a verujem da jeste, onda mogu samo da pozdravim otvorenost i hrbarost u preduzimanju koraka da se spreci dalje propadanje Srbije i svih nas u njoj.
Za razliku od mnogih drugih koji bi radje da se sluze samo letargicnim konstatacijima , ovaj nekada student generecije pokitickih nauka, preuzeo je i odgovornost na sebe licno i bes mnogih da saopsti istinu svima nama u lice i da krene da menja tu istinu.
Iako nisam za opciju koju zastupa imam utisak da se u Dacicu krije , mozda zajedno sa Vucicem, "atataturk" Srbije koji ce ovu zemlju koja je dovedena do ivice kraha reformisati i promeniti naocare kojim njeni stanovnici posmatraju sve sto se oko nas dogadja. Zato mu dajem , ne bezrezervnu ali, podrsku u nameri da ovaj kopernikovski obrt izvede do kraja i ostane na nogama.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove osionosti u retorici vladajuće oligarhije.Toliko nadmenosti,tolikog preuzimanja odgovornosti nije bilo još od Cara Dušana.Samo što je on bio "silan" a ovi aktuelni "vladari" šuplji i beznačajni.Iz tih šupljina,danima odzvanjaju reči "raskidanje sa prošlošću i okretanje budućnosti",koje su meni,kao prosečnom Srbinu, potpuno nerazumljive i apstraktne?!Iza te buke, iza tog "raskidanja sa prošlošću i okretanja budućnosti",sasvim jasno,narod čita reči:NOVAC I BOGATI ŽIVOT?!Takav osećaj prosto "vrca" iz svake izgovorene reči gospode Vučića i Dačića.Kod naroda je decenijama nametan neizostavni osećaj,pothranjivan decenijama,skoro od svih srpskih vlada,da će se odricanjem od KOSMET-a,kao suverene teritorije,SKINUTI NEKI STRAŠAN TERET ili,još važnije DA ĆEMO MI,"PRAVI SRBI",U UŽOJ SRBIJI,DOŽIVETI NEVEROVATAN EKONOMSKI PROCVAT?!Samo da se ratosiljamo tog "tereta"?!Mislim da se radi o klasičnoj političkoj prevari ljudi,koji, kao i njihovi prethodnici neće odgovarati za pričinjenu štetu.Na žalost, a daj Bože i sreću,takva mišljenja su trenutno većina i očekujem da na referendumsko pitanje,"Da li ste za bolji život ili da KOSMET ostane u Srbiji" barem 70% srpske populacije odgovoriti da je za bolji život.Nama koji smo pratili planirano moralno i ekonomsko uništenje ove države,od početka su bile jasne namere maksimalne pauperizacije Srba i Srbije.Sa gladnima se najlakše i najjeftinije manipuliše.U stanju smo "gladne svinje",koja za šaku kukuruza "dobrovoljno" ide na "klanje".

rade

pre 11 godina

Lepo rekoše Englezi da bi Srbija trebala imati 30 miliona ljudi.Stavimo Srbima crvene tačke na čelo i dovedimo 22 miliona Kineza.
Neka Kinezi budu za nas ono što reče Ministar Unutrašnjih Poslova Bavarske za Gastarbeitere: "Oni su tu da uvećaju naše blagostanje".
Vlada Kine spoznala je problem:
1.)Ima više Kineza u inostranstvu nego što ima Amerikanaca i Rusa zajedno
2.)Imaju 300 miliona "crne dece"odnosno više od jednog dozvoljenog deteta
po familiji.
Problem se mora rešiti.Poslati ih u inostranstvo.
Pomozimo Kinezima a onda će mo sa njima( u Srbiji) biti "velika" i bogata Srbija.

lazar

pre 11 godina

Jedan od poslednjih bastiona skrivanja/laganja je toliko zloupotrebljavana Rezolucija SB i njene odredbe o "suverenitetu i integritetu". Sistematski se prećutkivalo da se te odredbe vezuju za PRIVREMENI status, a da sve to treba da se jednog dana zameni trajnijim rešenjem. O trajnom statusu Kosova u rezoluciji piše veoma malo, t.j. samo to, da o njemu tek treba pregovarati. Evo tog dela teksta, gde se definiše čemu služe privremene institucije na Kosovu:

Facilitating a political process designed to determine Kosovo's future status, taking into account the Rambouillet accords (S/1999/648);
In a final stage, overseeing the transfer of authority from Kosovo's provisional institutions to institutions established under a political settlement;

Sad se približavamo kraju tog procesa. A ako neobavešteni hoće da nastave da lažu - niko im ne može zabraniti. Dačiću hvala, jer je bar pokušao da pojam "srpske istine" očisti naslaga notornih laži. Do sada je to činio samo deo opozicije. Ovo je prvi put da to radi vlast.

majstor

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!

Glasinac

pre 11 godina

Dačić je dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

Dosta je bilo skrivanja i rada u rukavicama . Građani hoće istinu bez razlike koliko je ona bolna.Narod ne voli da ga iko laže , a posebno vlast koja ga predvodi.Prvi koji je insistirao da se od građana ništa ne krije jeste Vučić i na tome mu treba čestitati.

raja babeja

pre 11 godina

Kako se vremena, a i političari menjaju. Pa i Dačić; na ovakvom stavu pozavideo bi mu i pokojni premijer Đinđić.
Ali, neka; samo ako ovakve reči i ovakav stav prate i dela i rezultati. Nemam razloga, kao neki, da kažem da nam ne može biti bolje budemo li istrajali na ovome. Samo, nažalost, još uvek je isuviše onih kojima je glava u nebesima ( sledbenici neobaveštenog, onih sa bedžom, onih iza dveri i sličnih ), koji očekuju da ove naše probleme reši neko drugi ( ili se reše sami od sebe ). E, to neće dok sami ne uvidimo gde smo i da moramo ovo stanje menjati. Neka su to sada ovaj premijer i prvi potpredsednik i neka nastave sa ovim što su započeli; neka se ne obaziru na one koji bi samo da kontriraju, pljuju, preklinju i kukumavče, a zauvrat ne nude ne bolje, nego baš nikakvo rešenje.

Posmatrač

pre 11 godina

U vezi sa kvalifikacijom "izdaja"...
a) šta su Srbi sa Kosova i Metohije uradili da ih bude više od Albanaca (ako je "tehnologija" poznata, u čemu je problem?)
b) da li da izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" stotinak hiljada?
c) da li je izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" nekoliko "principa"?
d) da li "principi", "pravda" ili "istina" mogu da se dišu, jedu ili piju, sipaju u rezervoar?

I na kraju pitanje za koje se zna odgvor!
e) da li su oni što sporazum smatraju izdajom spremni na neku ličnu žrtvu za neko drugo rešenje - koju žrtvu i koje rešenje?

Izdajnik

pre 11 godina

Tako je govorio Ceda Jovanovic jos 2001, a razni Dacici su ga nazivali izdajnikom. Da smo slusali prave ljudi sada bi vec davno bili normalna zemlja o kojoj Dacic prica.

Neko upucen

pre 11 godina

@(skeptik, 27. april 2013 23:57)

Bez dogovora sa Kosovom bi ti sigurno bilo gore. Tebi i ostalim 7 mil. gradjana. Naravno par procenata ljudi to ne interesuje jer su puni kao brodovi. Ostali bi ostajali masovno bez kuca, stanova, radnih mesta. Imao bi inflaciju kao 90-ih (ako se secas), plus gomilu izbeglica (ne zamoljenih, vec ponizenih i tucenih da dodju ovamo, a Srbija bi to samo mogla da gleda ili da oseti stranu cizmu u sred Srbije ako se pobuni.

A da ce nam biti bolje, da cemo osetiti to...NECEMO. Svako ko prati situaciju zna da je tako, ali bar imamo sansu, ili bar jedan deo nas, koji ce koliko toliko drzati druge da ne propadaju ako ne budu svi mogli da napreduju.
Eto...u tome je razlika. A ta razlika nije mala, niti je cena mala.
Pametan covek bi dao kucu da spase glavu, a ludak ce dati glavu i opet nece imati kucu ako mu upadne prava ekipa unutra.

Srbija ima posla sa najvecom ekipom na svetu (USA) i laznog prijatelja (Rusiju) koja zna samo kao Neobavesteni da izda "pametno" saopstenje i "pametan" savet.
Sto im lepo rece Dacic u skupstini:"Ovde ste pametni (pricate), a svoju decu ste poslali u Englesku na skolovanje"!

Žaki

pre 11 godina

Nemojte se narode zavaravati (vi koji se i dalje bijete u junačke grudi) da se u sadašnjoj situaciji na zemlji (ako izuzmemo nebesku pravdu i intervenciju zbog koje uvek bivam popljuvan) išta može drugačije od ovoga što je Ivica rekao. Ja nemam problem sa time da čovek ima pravo da shvati svoje greške koje su nas koštale mnogo izgubljenog vremena, a možda i opstanka; no nikad nije kasno!

Ivica danas govori i radi ono što je pokušao Đinđić i što već mnogo godina govori Čedomir Jovanović - jer najzad uviđa kakav je teret vladanja i kakva je samoobmana opoziciona klupa na kojoj je svaka reč jeftina i bezbolna. Shvatio je to Ivica i ja to pozdravljam. No mislim da nije samo to po sredi. Mislim da smo mi, bezmerno slabi, siromašni i međunarodno "laki" u stvari upali u ruke velikima i da sada, i da hoćemo, ne možemo nazad bez preskupe cene. To je i Vučić rekao pre par meseci u Skupštini. Naprosto, ne budemo li radili kako nam se sugeriše prestaćemo da budemo međunarodno priznat faktor! Onaj ko može da razume šta to znači razumeće i teške konsekvence takve odluke međunarodne zajednice. Mi se u stvari jako malo pitamo za išta pa je moguće da su i ove Dačićeve reči samo iznuđena realnost. To je nešto što smo odavno mogli da rešimo da nismo ubijali ili oterali iz zemlje pametne ljude. Ovako mnogo je vremena prošlo i s početka mali problemi danas su metastaze u svim oblicima. U tom zapuštenom stanju malo šta, bez stručnjaka i strogih procedura, (ili Božijeg upliva) može da opstane.

Aristotel

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?
Da li oni odozdo placaju porez Srbiji?
Da li...?

Pametnom dosta. Drugima...

Posmatrač

pre 11 godina

Svi dušebrižnici za kosovo, umesto što nam popujete o srcu Srbije,put pod noge pa pravac Priština.Tamo pričajte sve to.San o nebeskoj Srbiji je uništio život 2-3 generacije ove zemlje.Krajnje vreme je za buđenje. Niko od političara, koji pričaju protiv sporazuma,ne kžu kako bi oni naterali 3 miliona Albanaca na nešto što ne žele.

pfcabara

pre 11 godina

Oprostio bih ti protekllih dvadeset godina da u u ovome što radiš vidim i trunku vizije, ali meni sve ovo deluje kao potez očajnika. Nadam se da grešim...

ivica kraljevo

pre 11 godina

Dacicu.....Ivice,ne pravi se pametan,kada si se juce obracao u skupstini i pitao"da li jos uvek neko veruje da smo pobedili Nato"...pa svi tvoji pajtosi iz SPS-a su lansirali tu sjajnu izjavu i sada ti pitas ko veruje,pa ti ne verujes jer si i tada znao da su ljudi poslati u rat sa najmocnijim zemljama sveta bez ikakve sanse,i taj rat ti i tvoja bratija ste proglasili pobedom i sada nama drzis lekcije.Takodje o nebeskomnarodu mogu da ti pisem i pricam 10 godina,jer za razliku od tebe mnogo pre sam bio ucesnik nekih dogadjaja ali kao posmatrac i nikada clan ni jedne Udbine partije,bio sam na gazimestanu 89-te,i video petokraku i kokardu zajedno i odmah shvatio da je neka prevara u pitanju,91.sam bio u JNA u Sloveniji i Hrvatski i Slovenacki oficiri su mi objasnjavali da ce Milosevic napraviti problem ne uvazavajuci ostale republike i narode,ali ti si tada verovao tvome tati Slobi..to je bilo davno ali da te podsetim ne tako davno bio si najveci zagovornik podele Kosova,pa si dosao do ove pozicije da je ovo maksimum,ali trebao si da dodas"da maksimum ali zbog istrcavanja SNS-a i njhovih vodja" da se pitanje Kosova digne na najvisi politicki nivo sto si oberucke prihvatio da ti vise ne bi pominjali Sarica,slali voditeljke bez donjeg vesa,prozivali Tonceva...i sve to a Latini jedva docekali da dodjete mecki na rupu pa da lupetate o odlasku na klanje,pusenju cigareta u podrumu,lezanju na podu,skidanju sakoa zbog tuce..itd,strasno moj imenjace,nismo mi svi ovde u Srbiji nepismeni.

demagogija

pre 11 godina

Niste g. Dačiću ni za "zemaljsku Srbiju". Lopovluk na sve strane. Vi i vaši ministri urušavate ovu državu. Kako? Vi ste predsednik Vlade Srbije koja ne može ili nije sposobna:
- da naplati porez
- da zaustavi besomučno zaduživanje
- da zaustavi porast nezaposlenosti
- da već 5 godina ministar obrazovanja ne usvoji nacionalnu strategiju obrazovanja
- da sprečite ili bar smanjite "odliv mozgova"
- da sprečite nestašicu lekova i nedostatak zavoja
- da reformišete i smanjite administraciju
- da suzbijete crno tržište
- da ugušite partokratiju i feudalizaciju ministarstva
Vaša ministarka energetike je oprostila kamate dužnicima i PONOVO JE Vlada NAMAGARČILA redovne platiše. O legalizaciji divlje gradnje ne želim ni da pišem...
Tako da bolje ne spominjete "zemaljsku Srbiju".

dejan

pre 11 godina

To Ivice KRALJU! Ako si iskren u ovome sto govoris, nemam reci - iskreno ti kazem!

Samo vidi onog Knezevica (Bordziju) i Mrkonjica (Barona)... i ako tako nastavis, eto ti moj glas na izborima, prvi put od postanka sveta!

ex demokrata 1

pre 11 godina

Upravo tako,ali sve ovo je morao Dacic da radi bar pre 4 godine,zar to nije Ldp predlagao,o tome su govorili,upozoravali,ali nista,vi ste ih nazivali izdajnicima sto oni nisu.
Sto pre moramo i ka Nato,i sto pre moramo da pokusamo da ispravljamo sve greske koje su za nas bile fatalne,toliko da smo na pocetku izumiranja i najgori smo po svim parametrima,a o nagomilanom besu i o broju kriminalaca smo mozda i prvi u svetu,sve to mora da se menja,jos od osnovne skole.

MONARHIJA

pre 11 godina

Iskrene čestitke Dačiću za hrabro gutanje žaba.Sada je faza "prskanja Mozgova" sto bi rekao Milovan Djilas..

Bas tako-nacionalistima "prskaju mozgovi"-Srbija nije vise ista!

ISTORIJA!

Zloguka ptica

pre 11 godina

Ukoliko se dogovor iz Brisela sprovede do poslednjeg zareza i tacke, odnosno na bilo koji nacin promeni status quo Srba na Kosovu, oni ce neizostavno krenuti put Beograda i to ce biti inicijalna kapisla za sled dogadjaja cije su posledice za sada nesagledive. Te posledice nece biti ogranicene samo na Srbiju nego ce dovesti do velikih turbulencija u samoj EU a verovatno i sire, posto se ovde radi o fundamentalnim stvarima i pitanjima tj. sukobu dva civilizacijska pogleda na svet.

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

Pocinjem da mislim da Dacic tempira ove izjave da bi z... ostale politicare preko vikenda, cisto da im presedne rucak i da moraju da daju izjave. Neumoran je u izjavama, ali za efikasnost nisam toliko uverena.

roxi

pre 11 godina

sta bi? kak zbori ovaj coveculjak. da ga nisu nadrogirali oni tamo u tom briselu. ipak mislim da ivica ima nesto u rukavu, pa pokusava ga izigra eu, da bi dobili neke pare.

Radovan

pre 11 godina

Ajde molim te malo pogledaj šta ti radi policija, ups to jest ne radi ništa, mažete nam oči hapšenjima (na tome se i završava), kosovom... a kriminalci imaju totalnu slobodu! U svakom mestu, malom, velikom nebitno, svi znaju ko i sta prodaje, a niko ništa ne preduzima i ovi se osete još jačim i eto problema!

Osiromaseni Uranijum

pre 11 godina

Nesto se razmisljam,pa zelim da podelim ovde sa svim forumasima,uz molbu da mi se komentar.
Sve lepo Dacic i Vucic pricaju,kako se mora,kako je sporazum OK,kako ce da nam bude bolje,kako je sporazum garancija da ce Srbima na KiM da bude bolje,i da ce da budu sigurniji
patijski drugovi sirom zemlje sire pricu kako je sve to tako.
ali mene nesto jos brine
sta ako nakon potpisivanja se nastavi sa napadima na Srbe?
sta ako ne bude onako kako Dacic i Vucic pricaju?
ko ce tad da bude odgovoran ? Da li su Dacic i Vucic spremni da u slucaju ne bude onako kako pricaju snose posledice?
zasto se ne "obavezu" na neki nacin
evo danas smo imali situciju da su dva decaka (Srbina) izbodena od strane dva (Albanca),a i dalje nema ni jedna "izjava" barem jednog politicara,
da li su neobavesteni?
mnogo je sve ovo cudno,i mnogo hoce na brzinu sve da urade,ne znam gde im se zuri.
Ako je sve onako kako nam se danima prica,da ce svima da svane i da bude bolje,ja sam za da se sporazum odma prihvati,i od sutra da se krene sa primenom.
Ali u slucaju da nebude kako se prica,Srbima bude jos gore,treba odgovorni da budu kaznjeni
a to su oni koji su vodili pregovore.

Nik

pre 11 godina

Dacicu, mozes ti da uvijas pricu i da trazis izgovore, ali ako se to uradi to je izdaja.Da je vecina ljudi htela to sto vi sada radite pa svi bi na predhodnim izborima glasali za LDP!

Matija Soskic

pre 11 godina

Ovo su reci hrabrog i postenog politicara tipa De Gola, koji je imao smelosti da izadje pred gradjane Francuske i kaze im istinu u oci. Dosta je bilo laganja i sakrivanja iza puta u EU i Kosova a na planu zaposljavanja i zivotnog standarda gradjana nije se radilo nista. Kosovo je osetljiva tema i kad se ona stavi u prvi plan ljudi ce da zaborave dali im deca imaju sta da jedu za rucak. Bravo, Dacicu!

skeptik

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Sta li se desilo u medjuvremenu? http://www.pressonline.rs/info/politika/188682/ivica-dacic-zbog-kosova-ako-treba-i-rat.html

Siniša

pre 11 godina

Kažete egzodus, a kako se zove kada Srbe sa Kosova i Metohije izbacite-proterate iz Srbije, zar i to nije egzodus. Dešavaju se neverovatne stvari, Srbima sa Kosova i Metohije najveće pretnje stižu od vladajućeg režima Srbije, samo vi pretite niko više, a sve kako bi se oprali za ovo što ste uradili.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Upravo tako,ali sve ovo je morao Dacic da radi bar pre 4 godine,zar to nije Ldp predlagao,o tome su govorili,upozoravali,ali nista,vi ste ih nazivali izdajnicima sto oni nisu.
Sto pre moramo i ka Nato,i sto pre moramo da pokusamo da ispravljamo sve greske koje su za nas bile fatalne,toliko da smo na pocetku izumiranja i najgori smo po svim parametrima,a o nagomilanom besu i o broju kriminalaca smo mozda i prvi u svetu,sve to mora da se menja,jos od osnovne skole.

skeptik

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Sta li se desilo u medjuvremenu? http://www.pressonline.rs/info/politika/188682/ivica-dacic-zbog-kosova-ako-treba-i-rat.html

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

Pocinjem da mislim da Dacic tempira ove izjave da bi z... ostale politicare preko vikenda, cisto da im presedne rucak i da moraju da daju izjave. Neumoran je u izjavama, ali za efikasnost nisam toliko uverena.

Siniša

pre 11 godina

Kažete egzodus, a kako se zove kada Srbe sa Kosova i Metohije izbacite-proterate iz Srbije, zar i to nije egzodus. Dešavaju se neverovatne stvari, Srbima sa Kosova i Metohije najveće pretnje stižu od vladajućeg režima Srbije, samo vi pretite niko više, a sve kako bi se oprali za ovo što ste uradili.

Izdajnik

pre 11 godina

Tako je govorio Ceda Jovanovic jos 2001, a razni Dacici su ga nazivali izdajnikom. Da smo slusali prave ljudi sada bi vec davno bili normalna zemlja o kojoj Dacic prica.

majstor

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!

demagogija

pre 11 godina

Niste g. Dačiću ni za "zemaljsku Srbiju". Lopovluk na sve strane. Vi i vaši ministri urušavate ovu državu. Kako? Vi ste predsednik Vlade Srbije koja ne može ili nije sposobna:
- da naplati porez
- da zaustavi besomučno zaduživanje
- da zaustavi porast nezaposlenosti
- da već 5 godina ministar obrazovanja ne usvoji nacionalnu strategiju obrazovanja
- da sprečite ili bar smanjite "odliv mozgova"
- da sprečite nestašicu lekova i nedostatak zavoja
- da reformišete i smanjite administraciju
- da suzbijete crno tržište
- da ugušite partokratiju i feudalizaciju ministarstva
Vaša ministarka energetike je oprostila kamate dužnicima i PONOVO JE Vlada NAMAGARČILA redovne platiše. O legalizaciji divlje gradnje ne želim ni da pišem...
Tako da bolje ne spominjete "zemaljsku Srbiju".

skeptik

pre 11 godina

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?

(Aristotel, 28. april 2013 04:35)
Imam rodjake u Kosovskoj Mitrovici i idem tamo maltene svakog meseca bez pasosa. Tamo se osecam poptuno slobodno jer ima vise srpskih zastava i simbola nego u celoj Srbiji. Nema nikakve razlike da li su u Krusevcu, Vranju ili Kosovkoj Mitrovici. Kako ce biti ubuduce ne znam. Jel' imas jos neko pitanje?

Nbg

pre 11 godina

Svaka cast Ivici, na sporazumu! Jos samo da se ukine odlivanje para iz budžeta na Kosovo. Dosta je bilo finansiranja neuspelih projekata!

Posmatrač

pre 11 godina

U vezi sa kvalifikacijom "izdaja"...
a) šta su Srbi sa Kosova i Metohije uradili da ih bude više od Albanaca (ako je "tehnologija" poznata, u čemu je problem?)
b) da li da izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" stotinak hiljada?
c) da li je izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" nekoliko "principa"?
d) da li "principi", "pravda" ili "istina" mogu da se dišu, jedu ili piju, sipaju u rezervoar?

I na kraju pitanje za koje se zna odgvor!
e) da li su oni što sporazum smatraju izdajom spremni na neku ličnu žrtvu za neko drugo rešenje - koju žrtvu i koje rešenje?

Vesna

pre 11 godina

Dakle moram da priznam da je Ivica naucio lekciju!

Sto samo dokazuje da su on i njegovi sadasnji partneri, svih ovih godina dobro znali kakva je realnost, ali su iz obesti, inata i sticanja jeftinih poena na iluzijama koje su prodavali tupavom narodu, radije dopustili da zemlja propada i nazaduje u svakom pogledu!!!

vlada

pre 11 godina

U autorskom tekstu za list Politika, Dačić je dodao ..., a Srbija bi ponovo bila gurnuta u "duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera".

Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!
Sramota je da pozar gase oni koji su ga izazvali a to sto im je omoguceno da se odrzavaju na politickoj sceni je, pre svega, "ZASLUGA ZAOSTALOG I NEPROSVECENOG SRPSKOG NARODA".

roxi

pre 11 godina

sta bi? kak zbori ovaj coveculjak. da ga nisu nadrogirali oni tamo u tom briselu. ipak mislim da ivica ima nesto u rukavu, pa pokusava ga izigra eu, da bi dobili neke pare.

Posmatrač

pre 11 godina

Svi dušebrižnici za kosovo, umesto što nam popujete o srcu Srbije,put pod noge pa pravac Priština.Tamo pričajte sve to.San o nebeskoj Srbiji je uništio život 2-3 generacije ove zemlje.Krajnje vreme je za buđenje. Niko od političara, koji pričaju protiv sporazuma,ne kžu kako bi oni naterali 3 miliona Albanaca na nešto što ne žele.

Žaki

pre 11 godina

Nemojte se narode zavaravati (vi koji se i dalje bijete u junačke grudi) da se u sadašnjoj situaciji na zemlji (ako izuzmemo nebesku pravdu i intervenciju zbog koje uvek bivam popljuvan) išta može drugačije od ovoga što je Ivica rekao. Ja nemam problem sa time da čovek ima pravo da shvati svoje greške koje su nas koštale mnogo izgubljenog vremena, a možda i opstanka; no nikad nije kasno!

Ivica danas govori i radi ono što je pokušao Đinđić i što već mnogo godina govori Čedomir Jovanović - jer najzad uviđa kakav je teret vladanja i kakva je samoobmana opoziciona klupa na kojoj je svaka reč jeftina i bezbolna. Shvatio je to Ivica i ja to pozdravljam. No mislim da nije samo to po sredi. Mislim da smo mi, bezmerno slabi, siromašni i međunarodno "laki" u stvari upali u ruke velikima i da sada, i da hoćemo, ne možemo nazad bez preskupe cene. To je i Vučić rekao pre par meseci u Skupštini. Naprosto, ne budemo li radili kako nam se sugeriše prestaćemo da budemo međunarodno priznat faktor! Onaj ko može da razume šta to znači razumeće i teške konsekvence takve odluke međunarodne zajednice. Mi se u stvari jako malo pitamo za išta pa je moguće da su i ove Dačićeve reči samo iznuđena realnost. To je nešto što smo odavno mogli da rešimo da nismo ubijali ili oterali iz zemlje pametne ljude. Ovako mnogo je vremena prošlo i s početka mali problemi danas su metastaze u svim oblicima. U tom zapuštenom stanju malo šta, bez stručnjaka i strogih procedura, (ili Božijeg upliva) može da opstane.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove osionosti u retorici vladajuće oligarhije.Toliko nadmenosti,tolikog preuzimanja odgovornosti nije bilo još od Cara Dušana.Samo što je on bio "silan" a ovi aktuelni "vladari" šuplji i beznačajni.Iz tih šupljina,danima odzvanjaju reči "raskidanje sa prošlošću i okretanje budućnosti",koje su meni,kao prosečnom Srbinu, potpuno nerazumljive i apstraktne?!Iza te buke, iza tog "raskidanja sa prošlošću i okretanja budućnosti",sasvim jasno,narod čita reči:NOVAC I BOGATI ŽIVOT?!Takav osećaj prosto "vrca" iz svake izgovorene reči gospode Vučića i Dačića.Kod naroda je decenijama nametan neizostavni osećaj,pothranjivan decenijama,skoro od svih srpskih vlada,da će se odricanjem od KOSMET-a,kao suverene teritorije,SKINUTI NEKI STRAŠAN TERET ili,još važnije DA ĆEMO MI,"PRAVI SRBI",U UŽOJ SRBIJI,DOŽIVETI NEVEROVATAN EKONOMSKI PROCVAT?!Samo da se ratosiljamo tog "tereta"?!Mislim da se radi o klasičnoj političkoj prevari ljudi,koji, kao i njihovi prethodnici neće odgovarati za pričinjenu štetu.Na žalost, a daj Bože i sreću,takva mišljenja su trenutno većina i očekujem da na referendumsko pitanje,"Da li ste za bolji život ili da KOSMET ostane u Srbiji" barem 70% srpske populacije odgovoriti da je za bolji život.Nama koji smo pratili planirano moralno i ekonomsko uništenje ove države,od početka su bile jasne namere maksimalne pauperizacije Srba i Srbije.Sa gladnima se najlakše i najjeftinije manipuliše.U stanju smo "gladne svinje",koja za šaku kukuruza "dobrovoljno" ide na "klanje".

Neko upucen

pre 11 godina

@(skeptik, 27. april 2013 23:57)

Bez dogovora sa Kosovom bi ti sigurno bilo gore. Tebi i ostalim 7 mil. gradjana. Naravno par procenata ljudi to ne interesuje jer su puni kao brodovi. Ostali bi ostajali masovno bez kuca, stanova, radnih mesta. Imao bi inflaciju kao 90-ih (ako se secas), plus gomilu izbeglica (ne zamoljenih, vec ponizenih i tucenih da dodju ovamo, a Srbija bi to samo mogla da gleda ili da oseti stranu cizmu u sred Srbije ako se pobuni.

A da ce nam biti bolje, da cemo osetiti to...NECEMO. Svako ko prati situaciju zna da je tako, ali bar imamo sansu, ili bar jedan deo nas, koji ce koliko toliko drzati druge da ne propadaju ako ne budu svi mogli da napreduju.
Eto...u tome je razlika. A ta razlika nije mala, niti je cena mala.
Pametan covek bi dao kucu da spase glavu, a ludak ce dati glavu i opet nece imati kucu ako mu upadne prava ekipa unutra.

Srbija ima posla sa najvecom ekipom na svetu (USA) i laznog prijatelja (Rusiju) koja zna samo kao Neobavesteni da izda "pametno" saopstenje i "pametan" savet.
Sto im lepo rece Dacic u skupstini:"Ovde ste pametni (pricate), a svoju decu ste poslali u Englesku na skolovanje"!

Aki

pre 11 godina

Sta ovaj prica? Pa ko je ikad imao pravo da se "skriva iza Kosova"? Kompletnu garnituru politicara u Srbiji(i poziciju i opoziciju) treba u zatvor na 20 godina, a za to vreme izgraditi novu Srbiju. I oduzeti im imovinu. Opljackali su nas samo tako. Nadjite ikog ko se bavi politikom da nije materijalno obezbedjen. A ovako drobe gradjanima nesto.

mattko

pre 11 godina

Ako je ovo Dacic stvarno napisao, a verujem da jeste, onda mogu samo da pozdravim otvorenost i hrbarost u preduzimanju koraka da se spreci dalje propadanje Srbije i svih nas u njoj.
Za razliku od mnogih drugih koji bi radje da se sluze samo letargicnim konstatacijima , ovaj nekada student generecije pokitickih nauka, preuzeo je i odgovornost na sebe licno i bes mnogih da saopsti istinu svima nama u lice i da krene da menja tu istinu.
Iako nisam za opciju koju zastupa imam utisak da se u Dacicu krije , mozda zajedno sa Vucicem, "atataturk" Srbije koji ce ovu zemlju koja je dovedena do ivice kraha reformisati i promeniti naocare kojim njeni stanovnici posmatraju sve sto se oko nas dogadja. Zato mu dajem , ne bezrezervnu ali, podrsku u nameri da ovaj kopernikovski obrt izvede do kraja i ostane na nogama.

ivica kraljevo

pre 11 godina

Dacicu.....Ivice,ne pravi se pametan,kada si se juce obracao u skupstini i pitao"da li jos uvek neko veruje da smo pobedili Nato"...pa svi tvoji pajtosi iz SPS-a su lansirali tu sjajnu izjavu i sada ti pitas ko veruje,pa ti ne verujes jer si i tada znao da su ljudi poslati u rat sa najmocnijim zemljama sveta bez ikakve sanse,i taj rat ti i tvoja bratija ste proglasili pobedom i sada nama drzis lekcije.Takodje o nebeskomnarodu mogu da ti pisem i pricam 10 godina,jer za razliku od tebe mnogo pre sam bio ucesnik nekih dogadjaja ali kao posmatrac i nikada clan ni jedne Udbine partije,bio sam na gazimestanu 89-te,i video petokraku i kokardu zajedno i odmah shvatio da je neka prevara u pitanju,91.sam bio u JNA u Sloveniji i Hrvatski i Slovenacki oficiri su mi objasnjavali da ce Milosevic napraviti problem ne uvazavajuci ostale republike i narode,ali ti si tada verovao tvome tati Slobi..to je bilo davno ali da te podsetim ne tako davno bio si najveci zagovornik podele Kosova,pa si dosao do ove pozicije da je ovo maksimum,ali trebao si da dodas"da maksimum ali zbog istrcavanja SNS-a i njhovih vodja" da se pitanje Kosova digne na najvisi politicki nivo sto si oberucke prihvatio da ti vise ne bi pominjali Sarica,slali voditeljke bez donjeg vesa,prozivali Tonceva...i sve to a Latini jedva docekali da dodjete mecki na rupu pa da lupetate o odlasku na klanje,pusenju cigareta u podrumu,lezanju na podu,skidanju sakoa zbog tuce..itd,strasno moj imenjace,nismo mi svi ovde u Srbiji nepismeni.

Radovan

pre 11 godina

Ajde molim te malo pogledaj šta ti radi policija, ups to jest ne radi ništa, mažete nam oči hapšenjima (na tome se i završava), kosovom... a kriminalci imaju totalnu slobodu! U svakom mestu, malom, velikom nebitno, svi znaju ko i sta prodaje, a niko ništa ne preduzima i ovi se osete još jačim i eto problema!

Nik

pre 11 godina

Dacicu, mozes ti da uvijas pricu i da trazis izgovore, ali ako se to uradi to je izdaja.Da je vecina ljudi htela to sto vi sada radite pa svi bi na predhodnim izborima glasali za LDP!

Aristotel

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?
Da li oni odozdo placaju porez Srbiji?
Da li...?

Pametnom dosta. Drugima...

MONARHIJA

pre 11 godina

Iskrene čestitke Dačiću za hrabro gutanje žaba.Sada je faza "prskanja Mozgova" sto bi rekao Milovan Djilas..

Bas tako-nacionalistima "prskaju mozgovi"-Srbija nije vise ista!

ISTORIJA!

Micros

pre 11 godina

Vi ste gospodine izabrani na zemaljskim izborima, a po osnovu ideologije i političkog programa APSOLUTNO kontrarnog sadašnjim postupcima, pa, samim tim, kao da ste izabrani na nebeskim izborima. Srdačan pozdrav svima.

lazar

pre 11 godina

Jedan od poslednjih bastiona skrivanja/laganja je toliko zloupotrebljavana Rezolucija SB i njene odredbe o "suverenitetu i integritetu". Sistematski se prećutkivalo da se te odredbe vezuju za PRIVREMENI status, a da sve to treba da se jednog dana zameni trajnijim rešenjem. O trajnom statusu Kosova u rezoluciji piše veoma malo, t.j. samo to, da o njemu tek treba pregovarati. Evo tog dela teksta, gde se definiše čemu služe privremene institucije na Kosovu:

Facilitating a political process designed to determine Kosovo's future status, taking into account the Rambouillet accords (S/1999/648);
In a final stage, overseeing the transfer of authority from Kosovo's provisional institutions to institutions established under a political settlement;

Sad se približavamo kraju tog procesa. A ako neobavešteni hoće da nastave da lažu - niko im ne može zabraniti. Dačiću hvala, jer je bar pokušao da pojam "srpske istine" očisti naslaga notornih laži. Do sada je to činio samo deo opozicije. Ovo je prvi put da to radi vlast.

dosledan

pre 11 godina

"I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količinu nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način", rekao je Dačić.

Znaci gosp. Dacicu vasa poruka je da i sva buduca pitanja: Vojvodine, Sandzaka... sdu osudjena na neuspeh jer smo kako rekoste preslabi za toliku nepravdu?!?!? Prema tome, nase je da se prepustimo jer mi tu ne mozemo nista!!! Lepa poruka nema sta i za spoljne a i za unutrasnje neprijatelje i izdajnike.

U svakom slucaju trebao bi ovaj narod da se zapita da li je ovo najvise sto je Srbija mogla da dobije ili je to samo vas izgovor da biste odbranili sebe pred istorijom?

raja babeja

pre 11 godina

Kako se vremena, a i političari menjaju. Pa i Dačić; na ovakvom stavu pozavideo bi mu i pokojni premijer Đinđić.
Ali, neka; samo ako ovakve reči i ovakav stav prate i dela i rezultati. Nemam razloga, kao neki, da kažem da nam ne može biti bolje budemo li istrajali na ovome. Samo, nažalost, još uvek je isuviše onih kojima je glava u nebesima ( sledbenici neobaveštenog, onih sa bedžom, onih iza dveri i sličnih ), koji očekuju da ove naše probleme reši neko drugi ( ili se reše sami od sebe ). E, to neće dok sami ne uvidimo gde smo i da moramo ovo stanje menjati. Neka su to sada ovaj premijer i prvi potpredsednik i neka nastave sa ovim što su započeli; neka se ne obaziru na one koji bi samo da kontriraju, pljuju, preklinju i kukumavče, a zauvrat ne nude ne bolje, nego baš nikakvo rešenje.

pfcabara

pre 11 godina

Oprostio bih ti protekllih dvadeset godina da u u ovome što radiš vidim i trunku vizije, ali meni sve ovo deluje kao potez očajnika. Nadam se da grešim...

Osiromaseni Uranijum

pre 11 godina

Nesto se razmisljam,pa zelim da podelim ovde sa svim forumasima,uz molbu da mi se komentar.
Sve lepo Dacic i Vucic pricaju,kako se mora,kako je sporazum OK,kako ce da nam bude bolje,kako je sporazum garancija da ce Srbima na KiM da bude bolje,i da ce da budu sigurniji
patijski drugovi sirom zemlje sire pricu kako je sve to tako.
ali mene nesto jos brine
sta ako nakon potpisivanja se nastavi sa napadima na Srbe?
sta ako ne bude onako kako Dacic i Vucic pricaju?
ko ce tad da bude odgovoran ? Da li su Dacic i Vucic spremni da u slucaju ne bude onako kako pricaju snose posledice?
zasto se ne "obavezu" na neki nacin
evo danas smo imali situciju da su dva decaka (Srbina) izbodena od strane dva (Albanca),a i dalje nema ni jedna "izjava" barem jednog politicara,
da li su neobavesteni?
mnogo je sve ovo cudno,i mnogo hoce na brzinu sve da urade,ne znam gde im se zuri.
Ako je sve onako kako nam se danima prica,da ce svima da svane i da bude bolje,ja sam za da se sporazum odma prihvati,i od sutra da se krene sa primenom.
Ali u slucaju da nebude kako se prica,Srbima bude jos gore,treba odgovorni da budu kaznjeni
a to su oni koji su vodili pregovore.

dejan

pre 11 godina

To Ivice KRALJU! Ako si iskren u ovome sto govoris, nemam reci - iskreno ti kazem!

Samo vidi onog Knezevica (Bordziju) i Mrkonjica (Barona)... i ako tako nastavis, eto ti moj glas na izborima, prvi put od postanka sveta!

Callahan

pre 11 godina

Posto je omatorio Ivica je resio da konacno malo uziva u plodovima svog 20godisnjeg minulog rada. Sa punim dzepovima. E da je samo on...

Zloguka ptica

pre 11 godina

Ukoliko se dogovor iz Brisela sprovede do poslednjeg zareza i tacke, odnosno na bilo koji nacin promeni status quo Srba na Kosovu, oni ce neizostavno krenuti put Beograda i to ce biti inicijalna kapisla za sled dogadjaja cije su posledice za sada nesagledive. Te posledice nece biti ogranicene samo na Srbiju nego ce dovesti do velikih turbulencija u samoj EU a verovatno i sire, posto se ovde radi o fundamentalnim stvarima i pitanjima tj. sukobu dva civilizacijska pogleda na svet.

Glasinac

pre 11 godina

Dačić je dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

Dosta je bilo skrivanja i rada u rukavicama . Građani hoće istinu bez razlike koliko je ona bolna.Narod ne voli da ga iko laže , a posebno vlast koja ga predvodi.Prvi koji je insistirao da se od građana ništa ne krije jeste Vučić i na tome mu treba čestitati.

Matija Soskic

pre 11 godina

Ovo su reci hrabrog i postenog politicara tipa De Gola, koji je imao smelosti da izadje pred gradjane Francuske i kaze im istinu u oci. Dosta je bilo laganja i sakrivanja iza puta u EU i Kosova a na planu zaposljavanja i zivotnog standarda gradjana nije se radilo nista. Kosovo je osetljiva tema i kad se ona stavi u prvi plan ljudi ce da zaborave dali im deca imaju sta da jedu za rucak. Bravo, Dacicu!

rade scepanovic

pre 11 godina

Vrlo je jednostavno. Dovoljno je biti fer i ne očekivati od drugih da čine više nego što bi ste sami učinili za Kosovo ili bilo šta drugo.

Милош Бобић

pre 11 godina

Премијер земаљске Србије требао би да небеској Србији да пример и да се врати у своју родну Житорађу да дели судбину оног народа и да са њим куса кашу коју је сам закувао.

rade

pre 11 godina

Lepo rekoše Englezi da bi Srbija trebala imati 30 miliona ljudi.Stavimo Srbima crvene tačke na čelo i dovedimo 22 miliona Kineza.
Neka Kinezi budu za nas ono što reče Ministar Unutrašnjih Poslova Bavarske za Gastarbeitere: "Oni su tu da uvećaju naše blagostanje".
Vlada Kine spoznala je problem:
1.)Ima više Kineza u inostranstvu nego što ima Amerikanaca i Rusa zajedno
2.)Imaju 300 miliona "crne dece"odnosno više od jednog dozvoljenog deteta
po familiji.
Problem se mora rešiti.Poslati ih u inostranstvo.
Pomozimo Kinezima a onda će mo sa njima( u Srbiji) biti "velika" i bogata Srbija.

Ab

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)
Ne podržavam dačića jer pamtim. No u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Ali me oduševljava kad SNS bot kritikuje SNS borove. U stilu da nije bilo vučića ivica bi potpisao jos gori sporazum a niste videli ni jedan ni drugi.

Žalosna Sova

pre 11 godina

Vidim po komentarima da su se LDP i DSS konačno se usaglasili. Ne vole Dačića. To što pokušava da uradi pada u drugi plan. Da je pokojni Zoran Đinđić živ prezreo bi i jedne i druge. Ipak je Srbiji mesto tu gde ne ne možeš da praviš pitu od bilo čega

Miki_In

pre 11 godina

nit sam glasao niti cu za njega ili za sns ali potpisujem ovaj text i sporazum sa PR,a pogledah sad u novcanik pa na cene,novcanik tanji nego pre proslogodisnjih izbora a cene vece,ni na sledcim za ove ne glasam.

MONARHIJA

pre 11 godina

@jasna

Opet je u modi govoriti istinu!

Dodje i taj dan-hvala Bogu!

"Neobavestenom" je preostalo jos samo da izazove gradjanski rat a to je za psihijatriju!

Žabe su progutane-gotovo je!

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik

"OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo."

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.

acomurija

pre 11 godina

Kako da saznamo da li mu izjave i govore sprema Adem Demaci?
Nekih izjava bi se i Demaci suzdravao, ovo o egzodusu, o pogibiji Srba na KiM i sl.
Na nacionalnu sramotu (i ne samo Srba) bez sumnje bi "vise dobila" toboznjim pregovorima i Natasa Kandic.
Dobro, ogadili ste nam i Kosmet i Srbiju, i same sebe... Sve se resilo!
A sad da se vratimo u javu, unatrag, od Toncevih, Zagradjanina, 10 km autoputa, koncerata Bekute, poreza na opljackano pa nanogica, pa do krivice za razaranje sadasnjih prijatelja iz "EU" i NATOa, preko 15 godina pljacki, likvidacija protivnika i novinara, sve do beznacajnih stvari oko dzakova s listicima.
Da, pitanje "gradjanima" DA LI BISTE GLASALI ZA OVE STARE a sada pomerene ka izdaji? I da li cemo sada odjaviti ljubav prema seicima, Kini, Rusiji..?
Sad kad je mantra EU postala i narodu novi "ocenas"?

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik
" Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. "

E, prijatelju - ja nemam nikakvih problema, da pisem i na madjarskom jeziku - a najvise volim da pricam i pisem na jeziku moga oca: njemacki.

On je bio jedan onih srecnih vojvodjana njemacke nacionalnosti, koji su uspeli i posle 2 sv. rata da ostanu gradjani vojvodine, uprkos "junaka" koji su se borili za to, da ti pricas srpski.

Prijatelju, treba da shvatis, da svaka medalja ima dve strane.

Ja nemam nist protiv toga, da sa 550 milijona evra pomazemo gradjane srpske nacionalnosti, koji zive na Kosovu.
Ali imam jako veliki problem sa time, da ova para ne stignu do njih nego samo u dzepove profesionalnih patrijota. I zbog ovih patrijota pati oko 7 miliona drugih gradjana sirom Srbije.

peca

pre 11 godina

"... Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!Sramota..."
Sad se vidi da je 5. oktobar bio "plasticna", a ne "plisana" revolucija ...

Vladimir Vozzdovac

pre 11 godina

Dacicu, ono sto je 100% sigurno je da nisi izabran da radis ono sto radis!
Glasove si dobio na kampanji u kojoj si govorio sve dijametralno suprotno od ovoga sto sada radis.

skeptik

pre 11 godina

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.
(Vojvodina, 28. april 2013 12:30)
Ljudski zivoti nemaju cenu. Jel' tebi skupljenih milion evra malu Tijanu predstavlja trosak? Ti ljudi tamo nemaju najosnovnije uslove za zivot. Vidim da si iz Vojvodine, postojis, pises na srpskom...jel' ti mozda palo na pamet da je neko dao svoj zivot da bi ti danas mogao da surfujes na net-u? Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. Nije sve u debelom crevu, znas.

Posmatrač

pre 11 godina

Neko je jednom rekao da... kad bi u nesrećnoj Srbiji bili izbori između:
a) blagostanja, mira, sreće i
b) gladi, smrti, rata, kataklizme...

rezultat bi bio 51%:49%..., tj. razum bi pobedio, ali veoma tesno.

E taj kolektivni duševni poremećaj - to smo mi!

janko

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!
(majstor, 28. april 2013 07:29)
prvo napisi tanu godinu pa onda bravo i odusevljenje za diletantske izjave. dacic je izabran na zemaljskim izborima i duzan je da postuje ustav i zakon ove zemlje,ali izgleda da mnogo volimo izdaju pa pretvaramo u pobedu.........nema kapacitet za premijera i to je to,a nekakav sporazum je trebalo da se napravi ali sigurno ne predaja...

prevaren

pre 11 godina

Da li ovi nasi politicari iz SNS i SPS cuju sebe sta sada pricaju i rade i pamte ono sta su pricali i radili u predizbornoj kampanji? Ali to je bila taktika sacinjena sa Amerima i EU, kako bi ti isti politicari dokopali se vlasti! Neverujem im da golom guz.... sednu na uzarenu plotnu! Minhauzeni, lazovi na n-ti stepen!!! To sto su uradili je prava izdaja njihovih stavova o kojima su pricali kao papagaji, a time i njihovih glasaca. Da sam glasao za njih i da su mi ovo uradili posle nacina kako su dobili izbore izbrisao bih ih iz pamcenja i mislio da sa 52 godine jos uvek imam posao na koji zurim svako jutro. Nikad se ne bih uclanio u njihove stranke radi posla, kao sto to rade ovi mladi dzabalebarosi koji bucu i "dizu" im cenu. Muka mi je, a lekova nema u apotekama. Sta cu sad?

STRAHINJA

pre 11 godina

Nisi,ali se tvoje ponasanje manifestuje kao da si pao sa Marsa.Pun si Ivice neke mrznje prema srpskom narodu sta je tebe toliko iznerviralo sa nase strane da se konstantno ponasas nadmeno,zapamti samo jednu stvar NISI BOGOM DAN,NAROD TE POSTAVIO TU GDE JESI,NAROD CE TE I SKINUTI SA TOG MESTA.

komsija

pre 11 godina

.. meni je dosta ratovanja , ja sam obezbedio sebe i moje buduce narastaje.....
((skrivene misli), 28. april 2013 15:17)

Ako je ovo nesto na Dacicev racun onda OK.
ako mislis stvarno na sebe onda cu da ti kazem jedno,tako su i neki Srbi na KiM isto govorili,dok nisu dosli albanci,proterali ih i sve uzeli

nisu svi srbi sa kim prodali imanje i pobegli
danas Gnjilane sutra vec mozda Nis
zato mora da se branimo,mozda mi nismo za rat,ali albanci ne misle isto.

Siniša

pre 11 godina

Kažete egzodus, a kako se zove kada Srbe sa Kosova i Metohije izbacite-proterate iz Srbije, zar i to nije egzodus. Dešavaju se neverovatne stvari, Srbima sa Kosova i Metohije najveće pretnje stižu od vladajućeg režima Srbije, samo vi pretite niko više, a sve kako bi se oprali za ovo što ste uradili.

roxi

pre 11 godina

sta bi? kak zbori ovaj coveculjak. da ga nisu nadrogirali oni tamo u tom briselu. ipak mislim da ivica ima nesto u rukavu, pa pokusava ga izigra eu, da bi dobili neke pare.

skeptik

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Upravo tako,ali sve ovo je morao Dacic da radi bar pre 4 godine,zar to nije Ldp predlagao,o tome su govorili,upozoravali,ali nista,vi ste ih nazivali izdajnicima sto oni nisu.
Sto pre moramo i ka Nato,i sto pre moramo da pokusamo da ispravljamo sve greske koje su za nas bile fatalne,toliko da smo na pocetku izumiranja i najgori smo po svim parametrima,a o nagomilanom besu i o broju kriminalaca smo mozda i prvi u svetu,sve to mora da se menja,jos od osnovne skole.

skeptik

pre 11 godina

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?

(Aristotel, 28. april 2013 04:35)
Imam rodjake u Kosovskoj Mitrovici i idem tamo maltene svakog meseca bez pasosa. Tamo se osecam poptuno slobodno jer ima vise srpskih zastava i simbola nego u celoj Srbiji. Nema nikakve razlike da li su u Krusevcu, Vranju ili Kosovkoj Mitrovici. Kako ce biti ubuduce ne znam. Jel' imas jos neko pitanje?

Nbg

pre 11 godina

Svaka cast Ivici, na sporazumu! Jos samo da se ukine odlivanje para iz budžeta na Kosovo. Dosta je bilo finansiranja neuspelih projekata!

majstor

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove osionosti u retorici vladajuće oligarhije.Toliko nadmenosti,tolikog preuzimanja odgovornosti nije bilo još od Cara Dušana.Samo što je on bio "silan" a ovi aktuelni "vladari" šuplji i beznačajni.Iz tih šupljina,danima odzvanjaju reči "raskidanje sa prošlošću i okretanje budućnosti",koje su meni,kao prosečnom Srbinu, potpuno nerazumljive i apstraktne?!Iza te buke, iza tog "raskidanja sa prošlošću i okretanja budućnosti",sasvim jasno,narod čita reči:NOVAC I BOGATI ŽIVOT?!Takav osećaj prosto "vrca" iz svake izgovorene reči gospode Vučića i Dačića.Kod naroda je decenijama nametan neizostavni osećaj,pothranjivan decenijama,skoro od svih srpskih vlada,da će se odricanjem od KOSMET-a,kao suverene teritorije,SKINUTI NEKI STRAŠAN TERET ili,još važnije DA ĆEMO MI,"PRAVI SRBI",U UŽOJ SRBIJI,DOŽIVETI NEVEROVATAN EKONOMSKI PROCVAT?!Samo da se ratosiljamo tog "tereta"?!Mislim da se radi o klasičnoj političkoj prevari ljudi,koji, kao i njihovi prethodnici neće odgovarati za pričinjenu štetu.Na žalost, a daj Bože i sreću,takva mišljenja su trenutno većina i očekujem da na referendumsko pitanje,"Da li ste za bolji život ili da KOSMET ostane u Srbiji" barem 70% srpske populacije odgovoriti da je za bolji život.Nama koji smo pratili planirano moralno i ekonomsko uništenje ove države,od početka su bile jasne namere maksimalne pauperizacije Srba i Srbije.Sa gladnima se najlakše i najjeftinije manipuliše.U stanju smo "gladne svinje",koja za šaku kukuruza "dobrovoljno" ide na "klanje".

rade

pre 11 godina

Lepo rekoše Englezi da bi Srbija trebala imati 30 miliona ljudi.Stavimo Srbima crvene tačke na čelo i dovedimo 22 miliona Kineza.
Neka Kinezi budu za nas ono što reče Ministar Unutrašnjih Poslova Bavarske za Gastarbeitere: "Oni su tu da uvećaju naše blagostanje".
Vlada Kine spoznala je problem:
1.)Ima više Kineza u inostranstvu nego što ima Amerikanaca i Rusa zajedno
2.)Imaju 300 miliona "crne dece"odnosno više od jednog dozvoljenog deteta
po familiji.
Problem se mora rešiti.Poslati ih u inostranstvo.
Pomozimo Kinezima a onda će mo sa njima( u Srbiji) biti "velika" i bogata Srbija.

Glasinac

pre 11 godina

Dačić je dodao da sporazum u Briselu upravo predstavlja ukidanje izgovora.

Dosta je bilo skrivanja i rada u rukavicama . Građani hoće istinu bez razlike koliko je ona bolna.Narod ne voli da ga iko laže , a posebno vlast koja ga predvodi.Prvi koji je insistirao da se od građana ništa ne krije jeste Vučić i na tome mu treba čestitati.

mattko

pre 11 godina

Ako je ovo Dacic stvarno napisao, a verujem da jeste, onda mogu samo da pozdravim otvorenost i hrbarost u preduzimanju koraka da se spreci dalje propadanje Srbije i svih nas u njoj.
Za razliku od mnogih drugih koji bi radje da se sluze samo letargicnim konstatacijima , ovaj nekada student generecije pokitickih nauka, preuzeo je i odgovornost na sebe licno i bes mnogih da saopsti istinu svima nama u lice i da krene da menja tu istinu.
Iako nisam za opciju koju zastupa imam utisak da se u Dacicu krije , mozda zajedno sa Vucicem, "atataturk" Srbije koji ce ovu zemlju koja je dovedena do ivice kraha reformisati i promeniti naocare kojim njeni stanovnici posmatraju sve sto se oko nas dogadja. Zato mu dajem , ne bezrezervnu ali, podrsku u nameri da ovaj kopernikovski obrt izvede do kraja i ostane na nogama.

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

Pocinjem da mislim da Dacic tempira ove izjave da bi z... ostale politicare preko vikenda, cisto da im presedne rucak i da moraju da daju izjave. Neumoran je u izjavama, ali za efikasnost nisam toliko uverena.

Matija Soskic

pre 11 godina

Ovo su reci hrabrog i postenog politicara tipa De Gola, koji je imao smelosti da izadje pred gradjane Francuske i kaze im istinu u oci. Dosta je bilo laganja i sakrivanja iza puta u EU i Kosova a na planu zaposljavanja i zivotnog standarda gradjana nije se radilo nista. Kosovo je osetljiva tema i kad se ona stavi u prvi plan ljudi ce da zaborave dali im deca imaju sta da jedu za rucak. Bravo, Dacicu!

Žalosna Sova

pre 11 godina

Vidim po komentarima da su se LDP i DSS konačno se usaglasili. Ne vole Dačića. To što pokušava da uradi pada u drugi plan. Da je pokojni Zoran Đinđić živ prezreo bi i jedne i druge. Ipak je Srbiji mesto tu gde ne ne možeš da praviš pitu od bilo čega

dosledan

pre 11 godina

"I rekao sam već, mnogo smo mi mali za toliku količinu nepravde. I mnogo smo slabašni da bismo se samo krili, izgovarali i trpeli. Da ne bismo radili ništa. Da ne bi, konačno, probali da nađemo način", rekao je Dačić.

Znaci gosp. Dacicu vasa poruka je da i sva buduca pitanja: Vojvodine, Sandzaka... sdu osudjena na neuspeh jer smo kako rekoste preslabi za toliku nepravdu?!?!? Prema tome, nase je da se prepustimo jer mi tu ne mozemo nista!!! Lepa poruka nema sta i za spoljne a i za unutrasnje neprijatelje i izdajnike.

U svakom slucaju trebao bi ovaj narod da se zapita da li je ovo najvise sto je Srbija mogla da dobije ili je to samo vas izgovor da biste odbranili sebe pred istorijom?

Zloguka ptica

pre 11 godina

Ukoliko se dogovor iz Brisela sprovede do poslednjeg zareza i tacke, odnosno na bilo koji nacin promeni status quo Srba na Kosovu, oni ce neizostavno krenuti put Beograda i to ce biti inicijalna kapisla za sled dogadjaja cije su posledice za sada nesagledive. Te posledice nece biti ogranicene samo na Srbiju nego ce dovesti do velikih turbulencija u samoj EU a verovatno i sire, posto se ovde radi o fundamentalnim stvarima i pitanjima tj. sukobu dva civilizacijska pogleda na svet.

Posmatrač

pre 11 godina

U vezi sa kvalifikacijom "izdaja"...
a) šta su Srbi sa Kosova i Metohije uradili da ih bude više od Albanaca (ako je "tehnologija" poznata, u čemu je problem?)
b) da li da izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" stotinak hiljada?
c) da li je izdaja nekoliko miliona Srba manje zlo od "izdaje" nekoliko "principa"?
d) da li "principi", "pravda" ili "istina" mogu da se dišu, jedu ili piju, sipaju u rezervoar?

I na kraju pitanje za koje se zna odgvor!
e) da li su oni što sporazum smatraju izdajom spremni na neku ličnu žrtvu za neko drugo rešenje - koju žrtvu i koje rešenje?

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

Sta li se desilo u medjuvremenu? http://www.pressonline.rs/info/politika/188682/ivica-dacic-zbog-kosova-ako-treba-i-rat.html

Nik

pre 11 godina

Dacicu, mozes ti da uvijas pricu i da trazis izgovore, ali ako se to uradi to je izdaja.Da je vecina ljudi htela to sto vi sada radite pa svi bi na predhodnim izborima glasali za LDP!

dejan

pre 11 godina

To Ivice KRALJU! Ako si iskren u ovome sto govoris, nemam reci - iskreno ti kazem!

Samo vidi onog Knezevica (Bordziju) i Mrkonjica (Barona)... i ako tako nastavis, eto ti moj glas na izborima, prvi put od postanka sveta!

Izdajnik

pre 11 godina

Tako je govorio Ceda Jovanovic jos 2001, a razni Dacici su ga nazivali izdajnikom. Da smo slusali prave ljudi sada bi vec davno bili normalna zemlja o kojoj Dacic prica.

Aristotel

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)

"Minus Kosovo?" Koje crno Kosovo?
Da li mozes dole bez pasosa?
Da li bi se osecao slobodnim kad bi otisao?
Da li oni odozdo placaju porez Srbiji?
Da li...?

Pametnom dosta. Drugima...

Osiromaseni Uranijum

pre 11 godina

Nesto se razmisljam,pa zelim da podelim ovde sa svim forumasima,uz molbu da mi se komentar.
Sve lepo Dacic i Vucic pricaju,kako se mora,kako je sporazum OK,kako ce da nam bude bolje,kako je sporazum garancija da ce Srbima na KiM da bude bolje,i da ce da budu sigurniji
patijski drugovi sirom zemlje sire pricu kako je sve to tako.
ali mene nesto jos brine
sta ako nakon potpisivanja se nastavi sa napadima na Srbe?
sta ako ne bude onako kako Dacic i Vucic pricaju?
ko ce tad da bude odgovoran ? Da li su Dacic i Vucic spremni da u slucaju ne bude onako kako pricaju snose posledice?
zasto se ne "obavezu" na neki nacin
evo danas smo imali situciju da su dva decaka (Srbina) izbodena od strane dva (Albanca),a i dalje nema ni jedna "izjava" barem jednog politicara,
da li su neobavesteni?
mnogo je sve ovo cudno,i mnogo hoce na brzinu sve da urade,ne znam gde im se zuri.
Ako je sve onako kako nam se danima prica,da ce svima da svane i da bude bolje,ja sam za da se sporazum odma prihvati,i od sutra da se krene sa primenom.
Ali u slucaju da nebude kako se prica,Srbima bude jos gore,treba odgovorni da budu kaznjeni
a to su oni koji su vodili pregovore.

MONARHIJA

pre 11 godina

Iskrene čestitke Dačiću za hrabro gutanje žaba.Sada je faza "prskanja Mozgova" sto bi rekao Milovan Djilas..

Bas tako-nacionalistima "prskaju mozgovi"-Srbija nije vise ista!

ISTORIJA!

Posmatrač

pre 11 godina

Svi dušebrižnici za kosovo, umesto što nam popujete o srcu Srbije,put pod noge pa pravac Priština.Tamo pričajte sve to.San o nebeskoj Srbiji je uništio život 2-3 generacije ove zemlje.Krajnje vreme je za buđenje. Niko od političara, koji pričaju protiv sporazuma,ne kžu kako bi oni naterali 3 miliona Albanaca na nešto što ne žele.

Žaki

pre 11 godina

Nemojte se narode zavaravati (vi koji se i dalje bijete u junačke grudi) da se u sadašnjoj situaciji na zemlji (ako izuzmemo nebesku pravdu i intervenciju zbog koje uvek bivam popljuvan) išta može drugačije od ovoga što je Ivica rekao. Ja nemam problem sa time da čovek ima pravo da shvati svoje greške koje su nas koštale mnogo izgubljenog vremena, a možda i opstanka; no nikad nije kasno!

Ivica danas govori i radi ono što je pokušao Đinđić i što već mnogo godina govori Čedomir Jovanović - jer najzad uviđa kakav je teret vladanja i kakva je samoobmana opoziciona klupa na kojoj je svaka reč jeftina i bezbolna. Shvatio je to Ivica i ja to pozdravljam. No mislim da nije samo to po sredi. Mislim da smo mi, bezmerno slabi, siromašni i međunarodno "laki" u stvari upali u ruke velikima i da sada, i da hoćemo, ne možemo nazad bez preskupe cene. To je i Vučić rekao pre par meseci u Skupštini. Naprosto, ne budemo li radili kako nam se sugeriše prestaćemo da budemo međunarodno priznat faktor! Onaj ko može da razume šta to znači razumeće i teške konsekvence takve odluke međunarodne zajednice. Mi se u stvari jako malo pitamo za išta pa je moguće da su i ove Dačićeve reči samo iznuđena realnost. To je nešto što smo odavno mogli da rešimo da nismo ubijali ili oterali iz zemlje pametne ljude. Ovako mnogo je vremena prošlo i s početka mali problemi danas su metastaze u svim oblicima. U tom zapuštenom stanju malo šta, bez stručnjaka i strogih procedura, (ili Božijeg upliva) može da opstane.

lazar

pre 11 godina

Jedan od poslednjih bastiona skrivanja/laganja je toliko zloupotrebljavana Rezolucija SB i njene odredbe o "suverenitetu i integritetu". Sistematski se prećutkivalo da se te odredbe vezuju za PRIVREMENI status, a da sve to treba da se jednog dana zameni trajnijim rešenjem. O trajnom statusu Kosova u rezoluciji piše veoma malo, t.j. samo to, da o njemu tek treba pregovarati. Evo tog dela teksta, gde se definiše čemu služe privremene institucije na Kosovu:

Facilitating a political process designed to determine Kosovo's future status, taking into account the Rambouillet accords (S/1999/648);
In a final stage, overseeing the transfer of authority from Kosovo's provisional institutions to institutions established under a political settlement;

Sad se približavamo kraju tog procesa. A ako neobavešteni hoće da nastave da lažu - niko im ne može zabraniti. Dačiću hvala, jer je bar pokušao da pojam "srpske istine" očisti naslaga notornih laži. Do sada je to činio samo deo opozicije. Ovo je prvi put da to radi vlast.

raja babeja

pre 11 godina

Kako se vremena, a i političari menjaju. Pa i Dačić; na ovakvom stavu pozavideo bi mu i pokojni premijer Đinđić.
Ali, neka; samo ako ovakve reči i ovakav stav prate i dela i rezultati. Nemam razloga, kao neki, da kažem da nam ne može biti bolje budemo li istrajali na ovome. Samo, nažalost, još uvek je isuviše onih kojima je glava u nebesima ( sledbenici neobaveštenog, onih sa bedžom, onih iza dveri i sličnih ), koji očekuju da ove naše probleme reši neko drugi ( ili se reše sami od sebe ). E, to neće dok sami ne uvidimo gde smo i da moramo ovo stanje menjati. Neka su to sada ovaj premijer i prvi potpredsednik i neka nastave sa ovim što su započeli; neka se ne obaziru na one koji bi samo da kontriraju, pljuju, preklinju i kukumavče, a zauvrat ne nude ne bolje, nego baš nikakvo rešenje.

Micros

pre 11 godina

Vi ste gospodine izabrani na zemaljskim izborima, a po osnovu ideologije i političkog programa APSOLUTNO kontrarnog sadašnjim postupcima, pa, samim tim, kao da ste izabrani na nebeskim izborima. Srdačan pozdrav svima.

Neko upucen

pre 11 godina

@(skeptik, 27. april 2013 23:57)

Bez dogovora sa Kosovom bi ti sigurno bilo gore. Tebi i ostalim 7 mil. gradjana. Naravno par procenata ljudi to ne interesuje jer su puni kao brodovi. Ostali bi ostajali masovno bez kuca, stanova, radnih mesta. Imao bi inflaciju kao 90-ih (ako se secas), plus gomilu izbeglica (ne zamoljenih, vec ponizenih i tucenih da dodju ovamo, a Srbija bi to samo mogla da gleda ili da oseti stranu cizmu u sred Srbije ako se pobuni.

A da ce nam biti bolje, da cemo osetiti to...NECEMO. Svako ko prati situaciju zna da je tako, ali bar imamo sansu, ili bar jedan deo nas, koji ce koliko toliko drzati druge da ne propadaju ako ne budu svi mogli da napreduju.
Eto...u tome je razlika. A ta razlika nije mala, niti je cena mala.
Pametan covek bi dao kucu da spase glavu, a ludak ce dati glavu i opet nece imati kucu ako mu upadne prava ekipa unutra.

Srbija ima posla sa najvecom ekipom na svetu (USA) i laznog prijatelja (Rusiju) koja zna samo kao Neobavesteni da izda "pametno" saopstenje i "pametan" savet.
Sto im lepo rece Dacic u skupstini:"Ovde ste pametni (pricate), a svoju decu ste poslali u Englesku na skolovanje"!

ivica kraljevo

pre 11 godina

Dacicu.....Ivice,ne pravi se pametan,kada si se juce obracao u skupstini i pitao"da li jos uvek neko veruje da smo pobedili Nato"...pa svi tvoji pajtosi iz SPS-a su lansirali tu sjajnu izjavu i sada ti pitas ko veruje,pa ti ne verujes jer si i tada znao da su ljudi poslati u rat sa najmocnijim zemljama sveta bez ikakve sanse,i taj rat ti i tvoja bratija ste proglasili pobedom i sada nama drzis lekcije.Takodje o nebeskomnarodu mogu da ti pisem i pricam 10 godina,jer za razliku od tebe mnogo pre sam bio ucesnik nekih dogadjaja ali kao posmatrac i nikada clan ni jedne Udbine partije,bio sam na gazimestanu 89-te,i video petokraku i kokardu zajedno i odmah shvatio da je neka prevara u pitanju,91.sam bio u JNA u Sloveniji i Hrvatski i Slovenacki oficiri su mi objasnjavali da ce Milosevic napraviti problem ne uvazavajuci ostale republike i narode,ali ti si tada verovao tvome tati Slobi..to je bilo davno ali da te podsetim ne tako davno bio si najveci zagovornik podele Kosova,pa si dosao do ove pozicije da je ovo maksimum,ali trebao si da dodas"da maksimum ali zbog istrcavanja SNS-a i njhovih vodja" da se pitanje Kosova digne na najvisi politicki nivo sto si oberucke prihvatio da ti vise ne bi pominjali Sarica,slali voditeljke bez donjeg vesa,prozivali Tonceva...i sve to a Latini jedva docekali da dodjete mecki na rupu pa da lupetate o odlasku na klanje,pusenju cigareta u podrumu,lezanju na podu,skidanju sakoa zbog tuce..itd,strasno moj imenjace,nismo mi svi ovde u Srbiji nepismeni.

Vesna

pre 11 godina

Dakle moram da priznam da je Ivica naucio lekciju!

Sto samo dokazuje da su on i njegovi sadasnji partneri, svih ovih godina dobro znali kakva je realnost, ali su iz obesti, inata i sticanja jeftinih poena na iluzijama koje su prodavali tupavom narodu, radije dopustili da zemlja propada i nazaduje u svakom pogledu!!!

demagogija

pre 11 godina

Niste g. Dačiću ni za "zemaljsku Srbiju". Lopovluk na sve strane. Vi i vaši ministri urušavate ovu državu. Kako? Vi ste predsednik Vlade Srbije koja ne može ili nije sposobna:
- da naplati porez
- da zaustavi besomučno zaduživanje
- da zaustavi porast nezaposlenosti
- da već 5 godina ministar obrazovanja ne usvoji nacionalnu strategiju obrazovanja
- da sprečite ili bar smanjite "odliv mozgova"
- da sprečite nestašicu lekova i nedostatak zavoja
- da reformišete i smanjite administraciju
- da suzbijete crno tržište
- da ugušite partokratiju i feudalizaciju ministarstva
Vaša ministarka energetike je oprostila kamate dužnicima i PONOVO JE Vlada NAMAGARČILA redovne platiše. O legalizaciji divlje gradnje ne želim ni da pišem...
Tako da bolje ne spominjete "zemaljsku Srbiju".

Callahan

pre 11 godina

Posto je omatorio Ivica je resio da konacno malo uziva u plodovima svog 20godisnjeg minulog rada. Sa punim dzepovima. E da je samo on...

acomurija

pre 11 godina

Kako da saznamo da li mu izjave i govore sprema Adem Demaci?
Nekih izjava bi se i Demaci suzdravao, ovo o egzodusu, o pogibiji Srba na KiM i sl.
Na nacionalnu sramotu (i ne samo Srba) bez sumnje bi "vise dobila" toboznjim pregovorima i Natasa Kandic.
Dobro, ogadili ste nam i Kosmet i Srbiju, i same sebe... Sve se resilo!
A sad da se vratimo u javu, unatrag, od Toncevih, Zagradjanina, 10 km autoputa, koncerata Bekute, poreza na opljackano pa nanogica, pa do krivice za razaranje sadasnjih prijatelja iz "EU" i NATOa, preko 15 godina pljacki, likvidacija protivnika i novinara, sve do beznacajnih stvari oko dzakova s listicima.
Da, pitanje "gradjanima" DA LI BISTE GLASALI ZA OVE STARE a sada pomerene ka izdaji? I da li cemo sada odjaviti ljubav prema seicima, Kini, Rusiji..?
Sad kad je mantra EU postala i narodu novi "ocenas"?

Miki_In

pre 11 godina

nit sam glasao niti cu za njega ili za sns ali potpisujem ovaj text i sporazum sa PR,a pogledah sad u novcanik pa na cene,novcanik tanji nego pre proslogodisnjih izbora a cene vece,ni na sledcim za ove ne glasam.

MONARHIJA

pre 11 godina

@jasna

Opet je u modi govoriti istinu!

Dodje i taj dan-hvala Bogu!

"Neobavestenom" je preostalo jos samo da izazove gradjanski rat a to je za psihijatriju!

Žabe su progutane-gotovo je!

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik

"OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo."

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.

rade scepanovic

pre 11 godina

Vrlo je jednostavno. Dovoljno je biti fer i ne očekivati od drugih da čine više nego što bi ste sami učinili za Kosovo ili bilo šta drugo.

Aki

pre 11 godina

Sta ovaj prica? Pa ko je ikad imao pravo da se "skriva iza Kosova"? Kompletnu garnituru politicara u Srbiji(i poziciju i opoziciju) treba u zatvor na 20 godina, a za to vreme izgraditi novu Srbiju. I oduzeti im imovinu. Opljackali su nas samo tako. Nadjite ikog ko se bavi politikom da nije materijalno obezbedjen. A ovako drobe gradjanima nesto.

pfcabara

pre 11 godina

Oprostio bih ti protekllih dvadeset godina da u u ovome što radiš vidim i trunku vizije, ali meni sve ovo deluje kao potez očajnika. Nadam se da grešim...

vlada

pre 11 godina

U autorskom tekstu za list Politika, Dačić je dodao ..., a Srbija bi ponovo bila gurnuta u "duboku balkansku rupu beznađa, nesreće, gladi i čemera".

Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!
Sramota je da pozar gase oni koji su ga izazvali a to sto im je omoguceno da se odrzavaju na politickoj sceni je, pre svega, "ZASLUGA ZAOSTALOG I NEPROSVECENOG SRPSKOG NARODA".

skeptik

pre 11 godina

Jel' ti jos uvek mislis, da mi imam "plus" Kosova?
Istina je, mi platimo svake godine 550 milijona evra za Kosovo - ali to za nas nije plus nego minus.
(Vojvodina, 28. april 2013 12:30)
Ljudski zivoti nemaju cenu. Jel' tebi skupljenih milion evra malu Tijanu predstavlja trosak? Ti ljudi tamo nemaju najosnovnije uslove za zivot. Vidim da si iz Vojvodine, postojis, pises na srpskom...jel' ti mozda palo na pamet da je neko dao svoj zivot da bi ti danas mogao da surfujes na net-u? Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. Nije sve u debelom crevu, znas.

Vladimir Vozzdovac

pre 11 godina

Dacicu, ono sto je 100% sigurno je da nisi izabran da radis ono sto radis!
Glasove si dobio na kampanji u kojoj si govorio sve dijametralno suprotno od ovoga sto sada radis.

janko

pre 11 godina

podrska dacicu! da mi je neko 5.10.2001 u onoj masi ispred skupstine rekao da cu za 12 godina da dam podrsku dacicu i vucicu, u mnogum postupcima, a da cu sa druge strane biti raazocaran kostunicom i tadicom (za djilasa tada nisam znao) rekao bih toj osobi ili da je luda ili da cu ja poluditi za 12 godina ako budem podrzao dacica i vucica pa makar i u jednoj odluci!
(majstor, 28. april 2013 07:29)
prvo napisi tanu godinu pa onda bravo i odusevljenje za diletantske izjave. dacic je izabran na zemaljskim izborima i duzan je da postuje ustav i zakon ove zemlje,ali izgleda da mnogo volimo izdaju pa pretvaramo u pobedu.........nema kapacitet za premijera i to je to,a nekakav sporazum je trebalo da se napravi ali sigurno ne predaja...

Vojvodina

pre 11 godina

@skeptik
" Da je taj neko znao da pricas ovako on se i ne bi borio i sad bi ti pisao na madjarskom ili bi te mozda zadesila jos gora sudbina. Uzasno me nervira nezahvalnost kod ljudi. "

E, prijatelju - ja nemam nikakvih problema, da pisem i na madjarskom jeziku - a najvise volim da pricam i pisem na jeziku moga oca: njemacki.

On je bio jedan onih srecnih vojvodjana njemacke nacionalnosti, koji su uspeli i posle 2 sv. rata da ostanu gradjani vojvodine, uprkos "junaka" koji su se borili za to, da ti pricas srpski.

Prijatelju, treba da shvatis, da svaka medalja ima dve strane.

Ja nemam nist protiv toga, da sa 550 milijona evra pomazemo gradjane srpske nacionalnosti, koji zive na Kosovu.
Ali imam jako veliki problem sa time, da ova para ne stignu do njih nego samo u dzepove profesionalnih patrijota. I zbog ovih patrijota pati oko 7 miliona drugih gradjana sirom Srbije.

Ab

pre 11 godina

OK, vidicemo za godinu dana rezultate vase vlade. Ja mogu sada da se opkladim da nam nece biti nista bolje nego sada sto se tice standarda. Bice nam isto ako ne i gore minus Kosovo. A ovu pricu mogu da popiju SNS botovi jer koliko je tebi stalo do Srba sa Kosova najbolje govori cinjenica da si hteo da potpises i onaj jos nepovoljniji sporazum.
(skeptik, 27. april 2013 23:57)
Ne podržavam dačića jer pamtim. No u potpunosti se slazem sa ovom izjavom. Ali me oduševljava kad SNS bot kritikuje SNS borove. U stilu da nije bilo vučića ivica bi potpisao jos gori sporazum a niste videli ni jedan ni drugi.

Милош Бобић

pre 11 godina

Премијер земаљске Србије требао би да небеској Србији да пример и да се врати у своју родну Житорађу да дели судбину оног народа и да са њим куса кашу коју је сам закувао.

Posmatrač

pre 11 godina

Neko je jednom rekao da... kad bi u nesrećnoj Srbiji bili izbori između:
a) blagostanja, mira, sreće i
b) gladi, smrti, rata, kataklizme...

rezultat bi bio 51%:49%..., tj. razum bi pobedio, ali veoma tesno.

E taj kolektivni duševni poremećaj - to smo mi!

peca

pre 11 godina

"... Najveca zasluga gde je gurnuta Srbija je upravo na SPS i SRS!!!Sramota..."
Sad se vidi da je 5. oktobar bio "plasticna", a ne "plisana" revolucija ...

Radovan

pre 11 godina

Ajde molim te malo pogledaj šta ti radi policija, ups to jest ne radi ništa, mažete nam oči hapšenjima (na tome se i završava), kosovom... a kriminalci imaju totalnu slobodu! U svakom mestu, malom, velikom nebitno, svi znaju ko i sta prodaje, a niko ništa ne preduzima i ovi se osete još jačim i eto problema!

komsija

pre 11 godina

.. meni je dosta ratovanja , ja sam obezbedio sebe i moje buduce narastaje.....
((skrivene misli), 28. april 2013 15:17)

Ako je ovo nesto na Dacicev racun onda OK.
ako mislis stvarno na sebe onda cu da ti kazem jedno,tako su i neki Srbi na KiM isto govorili,dok nisu dosli albanci,proterali ih i sve uzeli

nisu svi srbi sa kim prodali imanje i pobegli
danas Gnjilane sutra vec mozda Nis
zato mora da se branimo,mozda mi nismo za rat,ali albanci ne misle isto.

STRAHINJA

pre 11 godina

Nisi,ali se tvoje ponasanje manifestuje kao da si pao sa Marsa.Pun si Ivice neke mrznje prema srpskom narodu sta je tebe toliko iznerviralo sa nase strane da se konstantno ponasas nadmeno,zapamti samo jednu stvar NISI BOGOM DAN,NAROD TE POSTAVIO TU GDE JESI,NAROD CE TE I SKINUTI SA TOG MESTA.

prevaren

pre 11 godina

Da li ovi nasi politicari iz SNS i SPS cuju sebe sta sada pricaju i rade i pamte ono sta su pricali i radili u predizbornoj kampanji? Ali to je bila taktika sacinjena sa Amerima i EU, kako bi ti isti politicari dokopali se vlasti! Neverujem im da golom guz.... sednu na uzarenu plotnu! Minhauzeni, lazovi na n-ti stepen!!! To sto su uradili je prava izdaja njihovih stavova o kojima su pricali kao papagaji, a time i njihovih glasaca. Da sam glasao za njih i da su mi ovo uradili posle nacina kako su dobili izbore izbrisao bih ih iz pamcenja i mislio da sa 52 godine jos uvek imam posao na koji zurim svako jutro. Nikad se ne bih uclanio u njihove stranke radi posla, kao sto to rade ovi mladi dzabalebarosi koji bucu i "dizu" im cenu. Muka mi je, a lekova nema u apotekama. Sta cu sad?