Subota, 27.04.2013.

15:09

Jovanović: Nije vreme za referendum

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da nije vreme za referendum o briselskom sporazumu, već da je trenutak za sprovođenje tog dogovora.

Izvor: Tanjug

Jovanoviæ: Nije vreme za referendum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

kristina

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.

Branko

pre 11 godina

Referendum je tim pre potreban zato što su političari i stranke postupili suprotno onome nego što su obećavali u predizbornoj kampanji po pitanju Kosova i Metohije. Vladajuću koaliciju su napravili bez saglasnosti onih koji su glasali za njih i 4 godine je predugo vreme za proveru njihovih odluka. Narod sa punim pravom traži da mu se vrati pravo odluke i zaštite Ustava RS. Ovde se radi o zaštiti građanskog prava demokratskog izjašnjavanja o bitnim pitanju za sudbinu naroda Republike Srbije.

Branko

pre 11 godina

Kako to da je LDP protiv najdemokratskijeg načina izražavanja volje građana?
Da li će referendum u Srbiji biti raspisan samo kada je u pitanju parenje pingvina u uslovima globalnog otopljavanja? U Švajcarskoj se održavaju referendumi skoro svakog meseca i volja građana je zapovest za političare i državne ili institucije lokalne samouprave. Možda LDP smatra da su građani Srbije maloumni i nedorasli da se slobodno izjasne na referendumu.

Милош

pre 11 godina

Надисах се сузавца да склоним Слобу да бих се данас вратио на његове речи: http://www.youtube.com/watch?v=2cn9ugmKz6U.

Miloje

pre 11 godina

A chega se bojish...
Danas 90% poslanika je glasalo za sporazum. Ukoliko bi se raspisao referendum pitanje je dali bi sporazum mogao da prodje. U prevodu, danas imamo dve Srbije onu koja je u strankama i onu koja stranke prezire. Parlament ne oslikava volju naroda jer narod na izborima nema za koga da glasa. Vec se rukovodi onom starom. Koja partija je manje zlo.

ns

pre 11 godina

ko se plasi to referenduma i zasto? Da li se deo teritorije srbije koji se zove kosovo tice svih gradjana ukljucujuci i nacionalne manjine a narocito albance ako su i oni za ostale gradjane i dalje gradjani republike srbije bez obzira sto zive na kosovu?

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Ni u snu nisam mogao da zamislim niti da verujem da ću ikada u svom zivotu ovo izgovoriti, ali bravo za Čedomira Jovanovića. Izgleda da samo on ima petlju i hraborosti da podrži Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.Ovim gestom Ceda je podigao i rejting svoje stranke.

Luji-Zijana

pre 11 godina

Da bi se Cedine vizije obistinile, onda prvo mora da se EU dobrovoljno raspadne, zatim da se ponovo sastavi, na celu sa Cedom i onda da EU udje u Srbiju. Ja ne znam kako drugacije da protumacim Cedine vizije, a i logicno je da ih ne shvatam, s obzirom da odavno ne zivim u Srbiji, nego u EU. Zasto bi referendum bio nelegitiman? Nelegitmno je nazivati ga nelegitmnim. Kod nas u EU se referendumi sprovode, u Svajcarskoj pogotovo cesto (nije clanica de jure, ali de facto je deo zone). Ako Ceda hoce EU-standarde u Srbiji, onda da postuje te EU-standarde, a ne da sebi pripisuje tudje politicke zasluge. To sto Jovanovic govori je cist populizam i jeftino kupovanje politickih glasova. Cedo, postoji samo jedna EU, ne deli je na "tvoju" i na onu stvarnu koja je sa Dacicem i Vucicem postigla sporazum i ciji sam i ja gradjanin.

Vesna NS

pre 11 godina

Oni koji posle svega traže ili pristaju na referendum žele da pobegnu od najvažnijih problema Srbije koji nisu u 15 tačaka sporazuma, nego u činjenici da su nam penzioni i zdravstveni sistem kolabirali, škole ruinirane, a privreda na nivou predindustrijskog doba", ukazao je Jovanović.
E da su te ovako iskopirali pre desetak godina, sad bi i ovi drugi veliki problemi zemlje bili na putu resavanja!

ELpatron

pre 11 godina

Ukoliko svi Srbi sa KIM ne mogu da se slože po pitanju sporazuma, referendum je neophodan. Ne mislli većina kao ti, što ti je i više puta pokazano i dokazano. Toliko o poštovanju prava građana o kojima pričaš. Sada si pokazao šta stvarno o tome misliš.

Петар Миловановић

pre 11 godina

Jovanović: Nije vreme za referendum! Тако је госпдине Јовановићу, не треба референдум да народ каже шта мисли о својој судбини! Референдум не организују ни у ЕУ где хрлимо безглаво, већ уместо народа одлучује политичка елита, коју народ никада није бирао на изборима (пример баронесе Кетрин Ештон и многи други). Кад би питали народе у Европи да ли желе да остану у том караказану, гулагу, логору или резервату, сви би одлучили да побегну отуда. Једино су енглези избегли судбину затореника, те су господари на своме острву. И тамо у ЕУ неколико политичара одлучује у име 700 милиона малоумника, па није ни чудно што и нас србе Чеда сматра за дебиле! Ако има још негде народа који ће да да територију за обећање о датуму приступања ЕУ, нека ми јави! У колонијалној енглеској пракси било је случајева да енглези поклањају урођеницима огледала, шарене папире и стакларију, а од њих узимају злато, сребро и дијаманте! Нама нуде датум а узимају нам територију богату племенитим металима, угљем, водама!

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Nije preokret nego prevrtaljka!
Kada Cedomir Jovanovic posalje svoju decu da se skoluju u skolama u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice a i juzno od Ibra tada stce sva moralna prava da nastavi da najmanje triput dnevno savetuje Srbe sa Kosova, a i sire, i popuje im sta im je ciniti da sacuvaju svoju decu. Umesto sto podrzava Crvenocrnu koaliciju koju je, zajedno sa Zutima, on vratio na vlast. Da li je Ceda zaboravio ko su i sta su sve pocinili Ivica Dacic, Tomislav Nikojic, Aleksandar Vucic?
I ne samo Ceda nego i svi ucesnici medijske hajke protiv Srba sa Kosova. Kao da su svi tamo lopovi a mi ovde pucamo od postenja! Alo bre ljudi, sta se to sa vama dogadja,jeste li svi bas toliko poludeli?!

au

pre 11 godina

referendum je vrhunac demokratije ali ga je klomplikovano sprovesti tako cesto. Svajcarci imaju referendume po svim pitanjima od drustvenog znacaja. Dok Srbija bude pod ovima sto misle da bolje znaju od naroda sta narod hoce i koji su umislili da su neka vlastela nama bolje biti nece . Pojedinci mogu biti glupi i ovakvi i onakvi ali da nas neko kolektivno proglasi za maloumnike i budale koji nemaju pravo da upravljaju svojom sudbinom?

master

pre 11 godina

Referendum bi bio korak nazad,hvala za zahvalnost ali idem u apstinenciju.
Rečnik sadašnjih "Iluminata" ne mogu da progutam jer znam ko su,a ostatak me razočarao zajedno sa Čedom.

ksenija gburcik

pre 11 godina

I ja mislim da ne treba org referendum, ali iz drugog razloga. Jer bi refer. pitanje trebalo da glasi ovako: Da li biste se slozili sa tim da vas rodni grad bude integrisan u Kosovo ako ce zauzvrat ostatak Srbije ici u EU. Meni bas nije stalo do Kos Mitrovice ili do manastira, ali ako bi trebalo Novi Bgd pripojiti Kosovu, malo bih razmislila. Tj besmisleno je da mi ovde odlucujemo o onima tamo, s obz na to da nismo bas ni dobro informisani o svemu. "Patriotsku pljacku" Brankice Stankovic je bilo nemoguce naci na webu, ali s druge strane ipak imam utisak da tamo ima i nekriminalaca koji su ocajni zbog ove odluke. Pa onda neka lepo organizuju referendum za Srbe sa Kosova i za Albance sa juga Srbije, i ako oni hoce da se trampe sta ima loseg u tome. Neka se onda otcepi i Sandzak - ne vidim ni u tome nista lose. Sve ce to biti regije. Ako cemo svi u EU, bolje je da se posvetimo vaznim stvarima koje Ceda navodi, umesto da se jos 50god mrcvarimo oko granica i patriotizma. Patriotizam ce prirodno nestati kad vise ne bude razloga za njega.

Shomi

pre 11 godina

Eto, sada se LDP popeo sa 5,02% na 5,14% (i to u fl(j)idnoj koaliciji)
Politika je borba neprestana...
Sta je sledece?
Porez na kolonoskopiju?

mr B

pre 11 godina

inace, nije pitanje da li treba organizovati referendum, mislim da ustav i predvidja referendum kada se odlucuje o jednom ovakvom pitanju. medjutim, interesantno je koliko ceda stalno tezi da zaobidje sve demoktaske institute i mehanizme. za jednog liberala zapadne provinijencije prilicno je nedemokratski raspolozen, a takav je bio i na vlasti. ceda je liberal taman koliko je pol pot socijal-demokrata.

polako momče

pre 11 godina

Polako Čedo sa sprovođenjem sporazuma,još nisu otklonjene neke nejasnoće.Ima tačaka u sporazumu gde su iznete samo u opštoj formi tu mora da se odklone nejasnoće pa tek onda puna primena tog sporazuma.

Natalija

pre 11 godina

Nisam verovala da ću ikada ovo izgovoriti, ali bravo Čedomire Jovanoviću. Izgleda da samo on ima petlju i podrži Vučića i Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.

Milan

pre 11 godina

"Danas, kada su oni pod pritiskom sloma svog koncepta, prihvatili ono za šta se LDP zalagao pre 6 godina, LDP kreće ponovo korak dalje i želi da razgovora o temama koje su pravi problemi Srbije, a daleko su ispred kapaciteta onih koji danas vode zemlju, kao i onih iz opozicije koji im se nude za partnere."
Ovo je sustina

Deki

pre 11 godina

Tačno je da Čeda već dugo godina govori o politici o Kosovu o kojoj sada isto govore Dačić i Vučić.Naravno,tada je Čeda bio izdajnik a ova dvojica su sada heroji Srbije?

DPolitika

pre 11 godina

@MILOŠ021

Srbi beze i sa i bez sporazuma trbuhom za kruhom jer nam je ekonomija ocajna a ne videh da su plate skocile prihvatanjem sporazuma kao sto nece skociti ulaskom u EU....Plate ce skociti kada se omoguci normalno poslovanje i zivot a to nema veze sa EU jer da ima ne bi se u Bugarskoj ljudi samozapaljivali na trgovima.

Ne vidim kako se to Srbija izoluje da li mozete da to pojasnite malo sam priglup...

Objasnite sta to konkretno znaci izolacija u skladu sa sznacenjem te reci u protivnom to je komunisticka demagogija za mase i nista drugo...

Alternativa predlozenom sporazumu postoji a zove se ne prihvatanje a sada mi objasnite KONKRETNO bez populizma tipa NEMA ALTERNATIVE i KOJA JE ALTERNATIVA sta to obican gradjanin gubi ne prihvatanjem cisto sam radoznao i opet da skrenem paznju malo sam priglup?!

AleksandarL

pre 11 godina

Nije vreme za referendum zato sto im to ne odgovara. Ako ste demokrate (kao sto niste) onda bi trebali u bilo koje vreme da budete za referendum, to je volja naroda i to je demokratija. Ovo je suvise tesko i vazno pitanje da bi ga resavala samo jedna politicka garnitura.

MILOŠ021

pre 11 godina

Ako odbijanjem ovog sporazuma opet izolujemo Srbiju, Srbiji više spasa nema. I ovo Srba što je ostalo u Srbiji će da beži na zapad.

zoran

pre 11 godina

Da ste poslušali Čedu pre neku godinu, ne biste bili u situaciji da sada vi vadite kestenje iz vatre i ne bismo izgubili pola decenije svojh života. Prema tome, koliko god vam je antipatičan, koliko god da se ne slažete sa njegovim stavom, koliko god da ga mrzite(ima i takvih), ipak ga poslušajte. Bio je u pravo onda a i sada će se pokazati da je u pravu...

zoran

pre 11 godina

Da ste poslušali Čedu pre neku godinu, ne biste bili u situaciji da sada vi vadite kestenje iz vatre i ne bismo izgubili pola decenije svojh života. Prema tome, koliko god vam je antipatičan, koliko god da se ne slažete sa njegovim stavom, koliko god da ga mrzite(ima i takvih), ipak ga poslušajte. Bio je u pravo onda a i sada će se pokazati da je u pravu...

Deki

pre 11 godina

Tačno je da Čeda već dugo godina govori o politici o Kosovu o kojoj sada isto govore Dačić i Vučić.Naravno,tada je Čeda bio izdajnik a ova dvojica su sada heroji Srbije?

MILOŠ021

pre 11 godina

Ako odbijanjem ovog sporazuma opet izolujemo Srbiju, Srbiji više spasa nema. I ovo Srba što je ostalo u Srbiji će da beži na zapad.

Milan

pre 11 godina

"Danas, kada su oni pod pritiskom sloma svog koncepta, prihvatili ono za šta se LDP zalagao pre 6 godina, LDP kreće ponovo korak dalje i želi da razgovora o temama koje su pravi problemi Srbije, a daleko su ispred kapaciteta onih koji danas vode zemlju, kao i onih iz opozicije koji im se nude za partnere."
Ovo je sustina

DPolitika

pre 11 godina

@MILOŠ021

Srbi beze i sa i bez sporazuma trbuhom za kruhom jer nam je ekonomija ocajna a ne videh da su plate skocile prihvatanjem sporazuma kao sto nece skociti ulaskom u EU....Plate ce skociti kada se omoguci normalno poslovanje i zivot a to nema veze sa EU jer da ima ne bi se u Bugarskoj ljudi samozapaljivali na trgovima.

Ne vidim kako se to Srbija izoluje da li mozete da to pojasnite malo sam priglup...

Objasnite sta to konkretno znaci izolacija u skladu sa sznacenjem te reci u protivnom to je komunisticka demagogija za mase i nista drugo...

Alternativa predlozenom sporazumu postoji a zove se ne prihvatanje a sada mi objasnite KONKRETNO bez populizma tipa NEMA ALTERNATIVE i KOJA JE ALTERNATIVA sta to obican gradjanin gubi ne prihvatanjem cisto sam radoznao i opet da skrenem paznju malo sam priglup?!

AleksandarL

pre 11 godina

Nije vreme za referendum zato sto im to ne odgovara. Ako ste demokrate (kao sto niste) onda bi trebali u bilo koje vreme da budete za referendum, to je volja naroda i to je demokratija. Ovo je suvise tesko i vazno pitanje da bi ga resavala samo jedna politicka garnitura.

Natalija

pre 11 godina

Nisam verovala da ću ikada ovo izgovoriti, ali bravo Čedomire Jovanoviću. Izgleda da samo on ima petlju i podrži Vučića i Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.

ksenija gburcik

pre 11 godina

I ja mislim da ne treba org referendum, ali iz drugog razloga. Jer bi refer. pitanje trebalo da glasi ovako: Da li biste se slozili sa tim da vas rodni grad bude integrisan u Kosovo ako ce zauzvrat ostatak Srbije ici u EU. Meni bas nije stalo do Kos Mitrovice ili do manastira, ali ako bi trebalo Novi Bgd pripojiti Kosovu, malo bih razmislila. Tj besmisleno je da mi ovde odlucujemo o onima tamo, s obz na to da nismo bas ni dobro informisani o svemu. "Patriotsku pljacku" Brankice Stankovic je bilo nemoguce naci na webu, ali s druge strane ipak imam utisak da tamo ima i nekriminalaca koji su ocajni zbog ove odluke. Pa onda neka lepo organizuju referendum za Srbe sa Kosova i za Albance sa juga Srbije, i ako oni hoce da se trampe sta ima loseg u tome. Neka se onda otcepi i Sandzak - ne vidim ni u tome nista lose. Sve ce to biti regije. Ako cemo svi u EU, bolje je da se posvetimo vaznim stvarima koje Ceda navodi, umesto da se jos 50god mrcvarimo oko granica i patriotizma. Patriotizam ce prirodno nestati kad vise ne bude razloga za njega.

Shomi

pre 11 godina

Eto, sada se LDP popeo sa 5,02% na 5,14% (i to u fl(j)idnoj koaliciji)
Politika je borba neprestana...
Sta je sledece?
Porez na kolonoskopiju?

au

pre 11 godina

referendum je vrhunac demokratije ali ga je klomplikovano sprovesti tako cesto. Svajcarci imaju referendume po svim pitanjima od drustvenog znacaja. Dok Srbija bude pod ovima sto misle da bolje znaju od naroda sta narod hoce i koji su umislili da su neka vlastela nama bolje biti nece . Pojedinci mogu biti glupi i ovakvi i onakvi ali da nas neko kolektivno proglasi za maloumnike i budale koji nemaju pravo da upravljaju svojom sudbinom?

Vesna NS

pre 11 godina

Oni koji posle svega traže ili pristaju na referendum žele da pobegnu od najvažnijih problema Srbije koji nisu u 15 tačaka sporazuma, nego u činjenici da su nam penzioni i zdravstveni sistem kolabirali, škole ruinirane, a privreda na nivou predindustrijskog doba", ukazao je Jovanović.
E da su te ovako iskopirali pre desetak godina, sad bi i ovi drugi veliki problemi zemlje bili na putu resavanja!

master

pre 11 godina

Referendum bi bio korak nazad,hvala za zahvalnost ali idem u apstinenciju.
Rečnik sadašnjih "Iluminata" ne mogu da progutam jer znam ko su,a ostatak me razočarao zajedno sa Čedom.

mr B

pre 11 godina

inace, nije pitanje da li treba organizovati referendum, mislim da ustav i predvidja referendum kada se odlucuje o jednom ovakvom pitanju. medjutim, interesantno je koliko ceda stalno tezi da zaobidje sve demoktaske institute i mehanizme. za jednog liberala zapadne provinijencije prilicno je nedemokratski raspolozen, a takav je bio i na vlasti. ceda je liberal taman koliko je pol pot socijal-demokrata.

polako momče

pre 11 godina

Polako Čedo sa sprovođenjem sporazuma,još nisu otklonjene neke nejasnoće.Ima tačaka u sporazumu gde su iznete samo u opštoj formi tu mora da se odklone nejasnoće pa tek onda puna primena tog sporazuma.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Nije preokret nego prevrtaljka!
Kada Cedomir Jovanovic posalje svoju decu da se skoluju u skolama u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice a i juzno od Ibra tada stce sva moralna prava da nastavi da najmanje triput dnevno savetuje Srbe sa Kosova, a i sire, i popuje im sta im je ciniti da sacuvaju svoju decu. Umesto sto podrzava Crvenocrnu koaliciju koju je, zajedno sa Zutima, on vratio na vlast. Da li je Ceda zaboravio ko su i sta su sve pocinili Ivica Dacic, Tomislav Nikojic, Aleksandar Vucic?
I ne samo Ceda nego i svi ucesnici medijske hajke protiv Srba sa Kosova. Kao da su svi tamo lopovi a mi ovde pucamo od postenja! Alo bre ljudi, sta se to sa vama dogadja,jeste li svi bas toliko poludeli?!

Петар Миловановић

pre 11 godina

Jovanović: Nije vreme za referendum! Тако је госпдине Јовановићу, не треба референдум да народ каже шта мисли о својој судбини! Референдум не организују ни у ЕУ где хрлимо безглаво, већ уместо народа одлучује политичка елита, коју народ никада није бирао на изборима (пример баронесе Кетрин Ештон и многи други). Кад би питали народе у Европи да ли желе да остану у том караказану, гулагу, логору или резервату, сви би одлучили да побегну отуда. Једино су енглези избегли судбину затореника, те су господари на своме острву. И тамо у ЕУ неколико политичара одлучује у име 700 милиона малоумника, па није ни чудно што и нас србе Чеда сматра за дебиле! Ако има још негде народа који ће да да територију за обећање о датуму приступања ЕУ, нека ми јави! У колонијалној енглеској пракси било је случајева да енглези поклањају урођеницима огледала, шарене папире и стакларију, а од њих узимају злато, сребро и дијаманте! Нама нуде датум а узимају нам територију богату племенитим металима, угљем, водама!

ELpatron

pre 11 godina

Ukoliko svi Srbi sa KIM ne mogu da se slože po pitanju sporazuma, referendum je neophodan. Ne mislli većina kao ti, što ti je i više puta pokazano i dokazano. Toliko o poštovanju prava građana o kojima pričaš. Sada si pokazao šta stvarno o tome misliš.

Luji-Zijana

pre 11 godina

Da bi se Cedine vizije obistinile, onda prvo mora da se EU dobrovoljno raspadne, zatim da se ponovo sastavi, na celu sa Cedom i onda da EU udje u Srbiju. Ja ne znam kako drugacije da protumacim Cedine vizije, a i logicno je da ih ne shvatam, s obzirom da odavno ne zivim u Srbiji, nego u EU. Zasto bi referendum bio nelegitiman? Nelegitmno je nazivati ga nelegitmnim. Kod nas u EU se referendumi sprovode, u Svajcarskoj pogotovo cesto (nije clanica de jure, ali de facto je deo zone). Ako Ceda hoce EU-standarde u Srbiji, onda da postuje te EU-standarde, a ne da sebi pripisuje tudje politicke zasluge. To sto Jovanovic govori je cist populizam i jeftino kupovanje politickih glasova. Cedo, postoji samo jedna EU, ne deli je na "tvoju" i na onu stvarnu koja je sa Dacicem i Vucicem postigla sporazum i ciji sam i ja gradjanin.

Miloje

pre 11 godina

A chega se bojish...
Danas 90% poslanika je glasalo za sporazum. Ukoliko bi se raspisao referendum pitanje je dali bi sporazum mogao da prodje. U prevodu, danas imamo dve Srbije onu koja je u strankama i onu koja stranke prezire. Parlament ne oslikava volju naroda jer narod na izborima nema za koga da glasa. Vec se rukovodi onom starom. Koja partija je manje zlo.

ns

pre 11 godina

ko se plasi to referenduma i zasto? Da li se deo teritorije srbije koji se zove kosovo tice svih gradjana ukljucujuci i nacionalne manjine a narocito albance ako su i oni za ostale gradjane i dalje gradjani republike srbije bez obzira sto zive na kosovu?

Branko

pre 11 godina

Kako to da je LDP protiv najdemokratskijeg načina izražavanja volje građana?
Da li će referendum u Srbiji biti raspisan samo kada je u pitanju parenje pingvina u uslovima globalnog otopljavanja? U Švajcarskoj se održavaju referendumi skoro svakog meseca i volja građana je zapovest za političare i državne ili institucije lokalne samouprave. Možda LDP smatra da su građani Srbije maloumni i nedorasli da se slobodno izjasne na referendumu.

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Ni u snu nisam mogao da zamislim niti da verujem da ću ikada u svom zivotu ovo izgovoriti, ali bravo za Čedomira Jovanovića. Izgleda da samo on ima petlju i hraborosti da podrži Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.Ovim gestom Ceda je podigao i rejting svoje stranke.

Милош

pre 11 godina

Надисах се сузавца да склоним Слобу да бих се данас вратио на његове речи: http://www.youtube.com/watch?v=2cn9ugmKz6U.

kristina

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.

Branko

pre 11 godina

Referendum je tim pre potreban zato što su političari i stranke postupili suprotno onome nego što su obećavali u predizbornoj kampanji po pitanju Kosova i Metohije. Vladajuću koaliciju su napravili bez saglasnosti onih koji su glasali za njih i 4 godine je predugo vreme za proveru njihovih odluka. Narod sa punim pravom traži da mu se vrati pravo odluke i zaštite Ustava RS. Ovde se radi o zaštiti građanskog prava demokratskog izjašnjavanja o bitnim pitanju za sudbinu naroda Republike Srbije.

zoran

pre 11 godina

Da ste poslušali Čedu pre neku godinu, ne biste bili u situaciji da sada vi vadite kestenje iz vatre i ne bismo izgubili pola decenije svojh života. Prema tome, koliko god vam je antipatičan, koliko god da se ne slažete sa njegovim stavom, koliko god da ga mrzite(ima i takvih), ipak ga poslušajte. Bio je u pravo onda a i sada će se pokazati da je u pravu...

MILOŠ021

pre 11 godina

Ako odbijanjem ovog sporazuma opet izolujemo Srbiju, Srbiji više spasa nema. I ovo Srba što je ostalo u Srbiji će da beži na zapad.

AleksandarL

pre 11 godina

Nije vreme za referendum zato sto im to ne odgovara. Ako ste demokrate (kao sto niste) onda bi trebali u bilo koje vreme da budete za referendum, to je volja naroda i to je demokratija. Ovo je suvise tesko i vazno pitanje da bi ga resavala samo jedna politicka garnitura.

Natalija

pre 11 godina

Nisam verovala da ću ikada ovo izgovoriti, ali bravo Čedomire Jovanoviću. Izgleda da samo on ima petlju i podrži Vučića i Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.

Shomi

pre 11 godina

Eto, sada se LDP popeo sa 5,02% na 5,14% (i to u fl(j)idnoj koaliciji)
Politika je borba neprestana...
Sta je sledece?
Porez na kolonoskopiju?

ksenija gburcik

pre 11 godina

I ja mislim da ne treba org referendum, ali iz drugog razloga. Jer bi refer. pitanje trebalo da glasi ovako: Da li biste se slozili sa tim da vas rodni grad bude integrisan u Kosovo ako ce zauzvrat ostatak Srbije ici u EU. Meni bas nije stalo do Kos Mitrovice ili do manastira, ali ako bi trebalo Novi Bgd pripojiti Kosovu, malo bih razmislila. Tj besmisleno je da mi ovde odlucujemo o onima tamo, s obz na to da nismo bas ni dobro informisani o svemu. "Patriotsku pljacku" Brankice Stankovic je bilo nemoguce naci na webu, ali s druge strane ipak imam utisak da tamo ima i nekriminalaca koji su ocajni zbog ove odluke. Pa onda neka lepo organizuju referendum za Srbe sa Kosova i za Albance sa juga Srbije, i ako oni hoce da se trampe sta ima loseg u tome. Neka se onda otcepi i Sandzak - ne vidim ni u tome nista lose. Sve ce to biti regije. Ako cemo svi u EU, bolje je da se posvetimo vaznim stvarima koje Ceda navodi, umesto da se jos 50god mrcvarimo oko granica i patriotizma. Patriotizam ce prirodno nestati kad vise ne bude razloga za njega.

mr B

pre 11 godina

inace, nije pitanje da li treba organizovati referendum, mislim da ustav i predvidja referendum kada se odlucuje o jednom ovakvom pitanju. medjutim, interesantno je koliko ceda stalno tezi da zaobidje sve demoktaske institute i mehanizme. za jednog liberala zapadne provinijencije prilicno je nedemokratski raspolozen, a takav je bio i na vlasti. ceda je liberal taman koliko je pol pot socijal-demokrata.

polako momče

pre 11 godina

Polako Čedo sa sprovođenjem sporazuma,još nisu otklonjene neke nejasnoće.Ima tačaka u sporazumu gde su iznete samo u opštoj formi tu mora da se odklone nejasnoće pa tek onda puna primena tog sporazuma.

Borkovacka- dolina

pre 11 godina

Ni u snu nisam mogao da zamislim niti da verujem da ću ikada u svom zivotu ovo izgovoriti, ali bravo za Čedomira Jovanovića. Izgleda da samo on ima petlju i hraborosti da podrži Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića od svih opozicionih lidera. To je dokaz da je državni vrh ispravno radio.Ovim gestom Ceda je podigao i rejting svoje stranke.

DPolitika

pre 11 godina

@MILOŠ021

Srbi beze i sa i bez sporazuma trbuhom za kruhom jer nam je ekonomija ocajna a ne videh da su plate skocile prihvatanjem sporazuma kao sto nece skociti ulaskom u EU....Plate ce skociti kada se omoguci normalno poslovanje i zivot a to nema veze sa EU jer da ima ne bi se u Bugarskoj ljudi samozapaljivali na trgovima.

Ne vidim kako se to Srbija izoluje da li mozete da to pojasnite malo sam priglup...

Objasnite sta to konkretno znaci izolacija u skladu sa sznacenjem te reci u protivnom to je komunisticka demagogija za mase i nista drugo...

Alternativa predlozenom sporazumu postoji a zove se ne prihvatanje a sada mi objasnite KONKRETNO bez populizma tipa NEMA ALTERNATIVE i KOJA JE ALTERNATIVA sta to obican gradjanin gubi ne prihvatanjem cisto sam radoznao i opet da skrenem paznju malo sam priglup?!

Milan

pre 11 godina

"Danas, kada su oni pod pritiskom sloma svog koncepta, prihvatili ono za šta se LDP zalagao pre 6 godina, LDP kreće ponovo korak dalje i želi da razgovora o temama koje su pravi problemi Srbije, a daleko su ispred kapaciteta onih koji danas vode zemlju, kao i onih iz opozicije koji im se nude za partnere."
Ovo je sustina

Luji-Zijana

pre 11 godina

Da bi se Cedine vizije obistinile, onda prvo mora da se EU dobrovoljno raspadne, zatim da se ponovo sastavi, na celu sa Cedom i onda da EU udje u Srbiju. Ja ne znam kako drugacije da protumacim Cedine vizije, a i logicno je da ih ne shvatam, s obzirom da odavno ne zivim u Srbiji, nego u EU. Zasto bi referendum bio nelegitiman? Nelegitmno je nazivati ga nelegitmnim. Kod nas u EU se referendumi sprovode, u Svajcarskoj pogotovo cesto (nije clanica de jure, ali de facto je deo zone). Ako Ceda hoce EU-standarde u Srbiji, onda da postuje te EU-standarde, a ne da sebi pripisuje tudje politicke zasluge. To sto Jovanovic govori je cist populizam i jeftino kupovanje politickih glasova. Cedo, postoji samo jedna EU, ne deli je na "tvoju" i na onu stvarnu koja je sa Dacicem i Vucicem postigla sporazum i ciji sam i ja gradjanin.

master

pre 11 godina

Referendum bi bio korak nazad,hvala za zahvalnost ali idem u apstinenciju.
Rečnik sadašnjih "Iluminata" ne mogu da progutam jer znam ko su,a ostatak me razočarao zajedno sa Čedom.

au

pre 11 godina

referendum je vrhunac demokratije ali ga je klomplikovano sprovesti tako cesto. Svajcarci imaju referendume po svim pitanjima od drustvenog znacaja. Dok Srbija bude pod ovima sto misle da bolje znaju od naroda sta narod hoce i koji su umislili da su neka vlastela nama bolje biti nece . Pojedinci mogu biti glupi i ovakvi i onakvi ali da nas neko kolektivno proglasi za maloumnike i budale koji nemaju pravo da upravljaju svojom sudbinom?

Петар Миловановић

pre 11 godina

Jovanović: Nije vreme za referendum! Тако је госпдине Јовановићу, не треба референдум да народ каже шта мисли о својој судбини! Референдум не организују ни у ЕУ где хрлимо безглаво, већ уместо народа одлучује политичка елита, коју народ никада није бирао на изборима (пример баронесе Кетрин Ештон и многи други). Кад би питали народе у Европи да ли желе да остану у том караказану, гулагу, логору или резервату, сви би одлучили да побегну отуда. Једино су енглези избегли судбину затореника, те су господари на своме острву. И тамо у ЕУ неколико политичара одлучује у име 700 милиона малоумника, па није ни чудно што и нас србе Чеда сматра за дебиле! Ако има још негде народа који ће да да територију за обећање о датуму приступања ЕУ, нека ми јави! У колонијалној енглеској пракси било је случајева да енглези поклањају урођеницима огледала, шарене папире и стакларију, а од њих узимају злато, сребро и дијаманте! Нама нуде датум а узимају нам територију богату племенитим металима, угљем, водама!

Deki

pre 11 godina

Tačno je da Čeda već dugo godina govori o politici o Kosovu o kojoj sada isto govore Dačić i Vučić.Naravno,tada je Čeda bio izdajnik a ova dvojica su sada heroji Srbije?

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Nije preokret nego prevrtaljka!
Kada Cedomir Jovanovic posalje svoju decu da se skoluju u skolama u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice a i juzno od Ibra tada stce sva moralna prava da nastavi da najmanje triput dnevno savetuje Srbe sa Kosova, a i sire, i popuje im sta im je ciniti da sacuvaju svoju decu. Umesto sto podrzava Crvenocrnu koaliciju koju je, zajedno sa Zutima, on vratio na vlast. Da li je Ceda zaboravio ko su i sta su sve pocinili Ivica Dacic, Tomislav Nikojic, Aleksandar Vucic?
I ne samo Ceda nego i svi ucesnici medijske hajke protiv Srba sa Kosova. Kao da su svi tamo lopovi a mi ovde pucamo od postenja! Alo bre ljudi, sta se to sa vama dogadja,jeste li svi bas toliko poludeli?!

ELpatron

pre 11 godina

Ukoliko svi Srbi sa KIM ne mogu da se slože po pitanju sporazuma, referendum je neophodan. Ne mislli većina kao ti, što ti je i više puta pokazano i dokazano. Toliko o poštovanju prava građana o kojima pričaš. Sada si pokazao šta stvarno o tome misliš.

Branko

pre 11 godina

Kako to da je LDP protiv najdemokratskijeg načina izražavanja volje građana?
Da li će referendum u Srbiji biti raspisan samo kada je u pitanju parenje pingvina u uslovima globalnog otopljavanja? U Švajcarskoj se održavaju referendumi skoro svakog meseca i volja građana je zapovest za političare i državne ili institucije lokalne samouprave. Možda LDP smatra da su građani Srbije maloumni i nedorasli da se slobodno izjasne na referendumu.

Miloje

pre 11 godina

A chega se bojish...
Danas 90% poslanika je glasalo za sporazum. Ukoliko bi se raspisao referendum pitanje je dali bi sporazum mogao da prodje. U prevodu, danas imamo dve Srbije onu koja je u strankama i onu koja stranke prezire. Parlament ne oslikava volju naroda jer narod na izborima nema za koga da glasa. Vec se rukovodi onom starom. Koja partija je manje zlo.

ns

pre 11 godina

ko se plasi to referenduma i zasto? Da li se deo teritorije srbije koji se zove kosovo tice svih gradjana ukljucujuci i nacionalne manjine a narocito albance ako su i oni za ostale gradjane i dalje gradjani republike srbije bez obzira sto zive na kosovu?

Branko

pre 11 godina

Referendum je tim pre potreban zato što su političari i stranke postupili suprotno onome nego što su obećavali u predizbornoj kampanji po pitanju Kosova i Metohije. Vladajuću koaliciju su napravili bez saglasnosti onih koji su glasali za njih i 4 godine je predugo vreme za proveru njihovih odluka. Narod sa punim pravom traži da mu se vrati pravo odluke i zaštite Ustava RS. Ovde se radi o zaštiti građanskog prava demokratskog izjašnjavanja o bitnim pitanju za sudbinu naroda Republike Srbije.

Vesna NS

pre 11 godina

Oni koji posle svega traže ili pristaju na referendum žele da pobegnu od najvažnijih problema Srbije koji nisu u 15 tačaka sporazuma, nego u činjenici da su nam penzioni i zdravstveni sistem kolabirali, škole ruinirane, a privreda na nivou predindustrijskog doba", ukazao je Jovanović.
E da su te ovako iskopirali pre desetak godina, sad bi i ovi drugi veliki problemi zemlje bili na putu resavanja!

Милош

pre 11 godina

Надисах се сузавца да склоним Слобу да бих се данас вратио на његове речи: http://www.youtube.com/watch?v=2cn9ugmKz6U.

kristina

pre 11 godina

Nije danas u pitanju samo Kosovo, već budućnost Srbije. Srbija izolovana ne može da odbrani ne samo sever Kosova, već izolovana Srbija ne može da odbrani ni užu Srbiju od siromaštva i bede.