Petak, 26.04.2013.

14:43

Srbi s KiM bi da odlučuju o pitanju

Predstavnici Srba sa severa Kosova poručili da oni treba da odlučuju o formulaciji referendumskog pitanja u vezi sa briselskim sporazumom.

Izvor: B92

Srbi s KiM bi da odluèuju o pitanju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Vojvotkinja

pre 11 godina

Ovi koji predstavljaju Kosovske Srbe su profiteri svega ovoga i njima nista ne fali.Oni kojima je najteze ne bune se da li ce referendum biti za 15 dana ili kad vec...njima je najbitnije da se ovo sto pre okonca i da imaju koliko-toliko bolji zivot.

sekularista

pre 11 godina

Ajde da vam svima vama mitingasimo damo po jos jedan stan u krugu 'dvojke', jedno 100.000 evra na ruke, jel ' to moze? Samo smo vas cekali da nam ponovo uredjujete zivot - u vasem slucaju to je nacin umiranja, i to naseg umiranja. Ne sumnjam da biste se, posle nase smrti, lepo i brzo dogovorili sa Tacijem, uzeli drzavljanstva u Pristini i jos se i izljubili

miljana

pre 11 godina

Lako je DSS-ovim poslanicima sedeti u Beogradu i podržavati, a ako Tači dobije zeleno svetlo od Amerikanaca da na silu sprovede sporazum, onda će Koštunica iz Beograda da izda saopštenje u kojem će izuzetno oštro osuditi takvo ponašanje Tačija i Amerike.

vlatka

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

Lalegator

pre 11 godina

@
(Hornet, 27. april 2013 10:15)

Zato sto ako ne blokiras put Beogradjanima od troseda do stolice u kaficu nece ni da primete da neko protestuje.

VILJEMOVKA

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta se moze,svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu, zahvaljujući prisustvu Aleksandru Vučić.Sad treba usmeriti se na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanju sa Pristinom. Mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

Kus-kus

pre 11 godina

Predstavnici Srba sa Kosova su obezbedjeni,za njih ja ne brinem...A ostatak naroda se i ne buni,mada,njima je najteze.Zato,ako hoce referendum,neka se raspise u dogledno vreme,a ne da se odugovlaci...

Kapadokija

pre 11 godina

Oni su obezbedjeni i ne znam koga zastupaju.Da stvarno ovi predstavnici zastupaju interese svojih sunarodnika,zalagali bi se za sto brze resavanje ovog pitanja.

Indukcija

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazi u lagani bezobrazluk Srba sa Kosova odn. njihovih zastupnika,jer ne verujem da se obican narod bilo sta pita.Njima je najteze,a ovi sto su seli u fotelje...za njih se ne brinem,obezbedili su se oni na vreme.

Hornet

pre 11 godina

Zasto nije miting negde na pola puta, ili zasto se ne organizuje sve narodni miting u K.Mitrovici, nego u Beogradu?Ne volim da Beograd bude meta nezadovljstva i da vecito trpi posledice razlicitih misljenja. Ti opste mobilisuci mitinzi uvek imaju samo jednu stvar kao cilj, i to nam je opste poznato.Neki kolega komentator je lepo primetio cinjenicu da je toliko hitno sto pre definisati stav a ceka se da prodju praznici ne bili poseta bila sto masovnija i medijska poruka jaca...JA nazalost verujem da to ima neki drugaciji motiv i cilj ali dobro...mislim da bi svi koji vide bitnost ovog pitanja i koji hoce da daju ucesce u takvom skupu prisustvovali nevezano od praznika...znaci blokada grada, destabilizacija i provokacija ne bi li vlasti na to reagovale silom a to kasnije bilo usmereno protiv...Sve su to vec vidjeni scenarijumi i vec poznati ljudi ce ucestvovati u predstavi...tako da pamet u glavu, ne nasedajte na provokacije...

Neprilagodjena

pre 11 godina

Srbija nece nikad priznati nezavisnost Kosova,ali ne mozemo samo time neke stvari da resimo.Moramo da krenemo dalje i uskladimo zelje,mogucnosti Srbije sa stanjem na terenu.Fakat je da na Kosovu zivi vecinsko nesrpsko stanovnistvo i to se mora uvaziti.

ĐORĐIJA

pre 11 godina

Ništa u ovom sporazumu ne navodi na to da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Jedino to vide u ovom sporazumu Koštunica, DVERI, Radikali, Naši, Obraz itd.

sanjica

pre 11 godina

Ma cemu vise toliko polemisanje? Pre sporazuma nismo imali nista, imali smo u vazudu neku viziju od koje za malo da ne ostane nista. Sad bar imamo opipljiv rezultat.

Sneza

pre 11 godina

Aman dosta vise drzanja za proslost...to nam se uvek obilo o glavu. Dajte da jednom radimo da nam bude bolje, a ne vecito iste greske da pravimo.

Sreta

pre 11 godina

Nas drzavni vrh ne bi sigurno potpisao sporazum da on nije dobar za Srbiju i gradjane na Kosovu. Valjda nas taj sporazum vodi u neko bolje sutra...

Ma Cherie

pre 11 godina

i mi u Srbiji bismo da odlucujemo o kojecemu, ali nas niko nizasta ne pita... bar do sada nije. Prihvatite ovo najbolje moguce resenje za vas, i dopustite nam vise da prodisemo.

Miskin

pre 11 godina

Razumem tesku situaciju Srba na Kosovu, ali ovo sto oni rade nije dobro prvenstveno za njih, a onda i za celu drzavu. Implementacija je neophodna.

Deda Pera

pre 11 godina

U skladu sa Ustavom, Kosovo je deo Srbije. Jasno.
U skladu sa Ustavom, žitelji Kosova su žitelji Srbije. Jasno?
U skladu sa Ustavom, referendum se mora organizovati na celoj teritoriji Srbije. Jasno al žulja.
U skladu sa Ustavom svi punoletni građani mogu da se izjasne na referendumu. Jasno.

Pitanje može biti kakvo god hoćete, ali će odgovor uvek biti isti.
Kosovo ipak nije više deo srbije, ma šta god da piše u Ustavu. A ako pak insistiramo da jeste, Albanci sa Kosova su u većini pa će i odgovor na referendumko pitanje biti u interesu većine. Na Kosovu.

smallshan

pre 11 godina

nekim ljudima dole na Kosovu zaista nije lako, dok jedan deo (ovi sto traze refernedum) zive na plecimaa drzave Srbije i bogate se! Mi u Srbiji kazemo da za sporzum i to je to, nema price!

Marinazg

pre 11 godina

Ja ne razumijem Srbe sa Kosova. Kada je Hrvatska tražila od bosansko-hercegovačkih Hrvata da se smire, dok Hrvatska ne dobije datum ili nešto drugo, što je bilo bitno za Hrvatsku, oni su se smirili jer su znali da samo sređena i bogata Hrvatska im može pomoći. Zašto Srbi sa Kosova ne žele pomoći Srbiji, odnosno zašto oni Srbiju drže za taoca?

Molim?

pre 11 godina

Da ali gospodo ostatak Srbije ne moze da ceka.
Cekamo vec decenijama da nam bude bolje i vise ne mozemo da cekamo.
Ne zelimo referendum,zelimo napred u Evropu.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Nešto se ja preračunavam; Srbi sa severnog dela Kosova organizuju demonstracije 10.maja, znači, posle Uskrsa i Prvog maja! Aha, toliko je hitno rešavanje ovog gorućeg pitanja po Srbiju koje je tišti i žulja desetinama godina!

Presaberite se malo bolje vi Srbi sa severa Kosova, ne valja vam tajming!

ljubica

pre 11 godina

Kada god bude referendum i s akakvim god postavljenim pitanjem ishod se unapred zna. Ovu vladu podrzava preko 80% gradjana Srbije i oni ce glasati za sporazum.

Niksavior

pre 11 godina

Nisam bas siguran u pravilnost postupaka i izjava brace Srba sa sa KiM. Hocemo referendum, pa sad necemo referendum za 15 dana hocemo kada mi kazemo...pa sad hoce da organizuju miting,ne bili li sa desnom frakciJom dezorijentisali vlast i eventulano srusili vladu, samo ne znam sa kojim ciljem i kojim smislom...ali ok. Samo se nadam da se nece lomiti i rusiti Beograd zarad licnih interesa. E sad gospodine Djilas, zastitite Beogradjane i posaljite demonstrante na Usce da demonstriraju. Bude li nereda, svi ste krivi.

Sreta

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta moze, s svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu. Treba se sad fokusirati na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanje sa Pristinom. Nazalost, ja mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

jaza

pre 11 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

Lalegator

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.
(jovana, 26. april 2013 19:43)

Ima naravno,ako bi da ratuju neka objave rat,nevidim samo kome.I ono bormbardovanje su tad i nikad vise odradili bez objave rata.

Nije ovo 1999 internet je cudo,nema vise onakvog pranja mozgova,zato nisu ni mogli da daju Kosovu suverenitet.

Izduvace na referendumu ko pravi,a onda odmah iza toga da se resimo i naprednjaka i demokrata.

Carpe diem

pre 11 godina

Sto je covek bolji prema njima,to su oni sve gori.Ovaj sporazumn nije tako los,kao sto ga mnogi predstavljaju.Razumem ja njijh i kakvo je stanje na Kosovu,ali zar treba zbog svega toga da se paralise cela drzava?!

Rus

pre 11 godina

Mislim da bi bez obzira na tekst pitanja opet velika većina bila za prihvatanje sporazuma jer je to jedini pravi put koji Srbija može d aizabere u ovom momentu.

Kapadokija

pre 11 godina

Pa,pitanje bi moralo biti otprilike "da li ste za usvanjanje briselskog sporazuma?" ,ali to ne odgovara Kosovskim Srbima...Ja ne znam sta vise hoce...Mora se prihvatiti realnost...

jovana

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.

daniel

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

titin

pre 11 godina

Državni vrh je bio potpuno u pravu kada je govorio da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da je ova vlast izvukla maksimalno koliko je u ovom trenutku bilo moguće.

Косовски витез

pre 11 godina

Срби са севера одавно вапе да се уведу у порески систем Србије али то Србија неће, да се не замери Тачију. А дупле плате су укинуте већ две године. Дајте информишите се а не да вртите те флоскуле.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A ko ce da placa taj vas put..u Beograd?..opet Vucic..Dacic...i opet cete na silu da nas terate da idemo u Beograd sa radnom knjizicom...i batinjanjem..paljenjem kola..i lokala...Dosta bre vise LIDERI!!! sto je mnogo i od vas je MNOGO...BREEE!!!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Zanimljivo.

100,000 Srba sa Kosova da odlucuje, a 8 miliona Srba iz Srbije da placa ceh.

Sta je ovo? Alisa u zemlji cuda cita Kafku cekajuci Godoa?

zdrav razum

pre 11 godina

Da je pravde, prava i poštenja referendumsko pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za to da se srbima sa severa Kosova ukinu duple plate, da se uvedu u neki poreski sistem (bilo Kosova, bilo Srbije) i da im se ukinu sve beneficije kao i mogućnosti za šverc akciznim robama i reeksport roba koje ostatak građana Srbije i Kosova nema?

Boki Nis

pre 11 godina

Sporazum koji prihvataju LDP i Canak je dokaz da je na mala vrata priznata nezavisnost Kosova! Zasto se krije cinjenica da ovim sporazumom sve preuzima Pristina (zdravstvo,obrazovanje,policiju,sudstvo,itd) i vaze Kosovski zakoni i ustav,koji je donesen u skupstini nepriznate Republike Kosovo a ne prenosom ovlascenja skupstine Republike Srbije.

Kost

pre 11 godina

(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Kojih bre 200,000 hiljada? Na severu zivi svega 30,000 srba i jedino oni prave problem.

Srbi juzno od ibra su prihvatili taj sporazum (sto je u sustini ahtisarijev plan sa malo kozmetike) mnogo ranije i za njih je ovaj sporazum sasvim prihvatljiv.

Goran Leskovac

pre 11 godina

Potpuno podržavam ljude sa severa Kosmeta!O njihovoj koži ja reč ,i oni iniciraju održavanje referenduma a svesni su podlosti vlade,koja bi krojenjem pitanja mogla izmanipulisati ljude!Pitanje treba da bude ,otprilike :Da li ste za to da građani Severne Mitrovice,Leposavića,Zubinog Potoka i Leška postanu državljani Republike Kosovo?

Alimpije

pre 11 godina

@Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!
(Kraljevčanin, 26. april 2013 15:28)
E "Kraljevčanin" u pravu su nek potpišu pa nek jezero Gazivode odakle se i Raška i delimično Kraljevo snadbevaju vodom pređe pod kontrolu Tačijevih službenika pa nazdravlje!.(ja tu vodu više ne bih pio,nit bi mojoj deci dao,ma ni prasićima grehota je otrovati i životinju))!

može

pre 11 godina

Ako se državni vrh odluči za referendum odmah ga sprovesti u roku od 15 do 30 dana nemamo mi vremena za čekanje i za odugovlačenje.Ja lično nisam za referendum ali ako posle toga izađemo sa jedinstvenim stavom onda ajde

Milan

pre 11 godina

On tvrdi da referendumsko pitanje ne može biti: "Da li ste za prihvatanje ili odbijanje briselskog sporazuma".


A kakvo onda treba da bude pitanje??I sto da referendum ne bude za 15 dana?
Ne nego treba da se mlatimo s tim narednih 6 meseci...

Guslo

pre 11 godina

Za trazeni referendum je potrebno jos par godina guslanja, pa onda pitanje da glasi: "Joj, joj sto je lepo biti patriJota..."
Ja se cudim njihove negativne energije! Sad je vreme biti na poljima, u njive, a ne po mitinzima.
Treba pohapsiti ove takozvane lidere cim udju u Srbiju.

bezimena

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.
(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Ma kakvih 200.000! Radi se o 40-tak hiljada, a nije ih toliko, jer nisu svi uz Jakšića i ostale odmetnike, sa severa Kosova. VEĆINI Srba na Kosovu, koji su južno od Ibra, njih oko 80.000, Sporazum odgovara, kao i ogromnoj većini gradjana "ostatka" Srbije, što se danas jasno videlo u Skupštini!

obecanje

pre 11 godina

Vama se stvarno ne moze ugoditi nego cemo da cekamo jos godinu dana da odrzimo referendum i nigde ne pise u sporazumu da smo priznali nezavisnost

Keopsova Piramida

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.

Sunčanica

pre 11 godina

Ovo je kao narodna: "Ponudiš im prst, oni hoće celu šaku!" Jel Vučić lepo rekao evo vam referendum ako hoćete, vi formulišite pitanje... I u čemu je sad problem? Problem je u rokovim za sprovodjenje istog.

unuk

pre 11 godina

Nije cudo sto se tako zestoko suprostavljas , jer beneficije koje si uzivao do sada prestaju u septembru. Ali ipak to za tebe nece biti problem , jer si se dobro Obezbedio do sada. Stan u Bg. si dobro opremio i a sa rezervama sa kojima raspolazes moze i tvoj unuk da uziva.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kažu :...uslediće novi egzodus sa Kosova ,za početak će doći cca 2500pripadnika MUP-a sa porodicama...

Neka dođu i to je jeftinije nego sponzorisanje ovakvog stanja stvari.

kažu : nećemo rok od 15 dana...
To mi tek nije jasno ,kakve veze ima taj rok sa rezultatom referenduma ?!
Pre će da bude da je potrebna još jedna kupovina vremena s tim što mislim da ovaj put ,definitivno ni ne znaju za šta im treba to vreme.Čini mi se da su nekako uspeli da ih isteraju na čistinu pa su se tako izloženi ,uspaničili ...

Srba

pre 11 godina

Ako treba referendumom potvrditi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije onda je takav referendum suvišan. Svako ko je bar jednom u poslednjih mesec dana gledao bilo koju informativnu emisiju na bilo kojoj televiziji ili pročitao bar jedno izdanje bilo kojih novina u Srbiji informisan je da će Skupština Srbije preneti sve svoje nadležnosti Skupštini Kosova. Sadašnji Ustav Srbije (koji je, ako nije trač, pisao Vojislav Koštunica) predviđa takvu mogućnost, pa prema tome iz perspektive države Srbije Kosovo i Metohija jesu sastavni dao Srbije. Zašto nam je onda potreban referendum?

Uostalom Ustavom iz 1974.g. Kosovo je imalo sve institucije države (predsednika, skupštinu, ministre tj. pokrajinske sekretare i sve nadležnosti izuzev vojske). Na tom i takvom Kosovu su rasli i odrasli predsednici opština sa severa Kosova.

Da je Srbija bila ekonomski razvijena kao Švajcarska ili Nemačka nikome to ne bi smetalo. Čak bi i Albanci molili na kolenima da budu deo države Srbije. Ali kada živite u zemlji u kojoj ni komunalci ne nose đubre ako ih bar malo ne korumpirate, e onda je normalno da bi svi hteli da imaju svoju državu i da svoju sudbinu drže u svojim rukama.

Srbijanka

pre 11 godina

Nece da moze, Braco Srbi, necete vas nekoliko da odlucujete o sudbini celog srpskog naroda kako na KiM tako u Srbiji. Hteli ste prvo Referendum, kad ste videli da vise od dve trecine poslanika u Skupstini podrzava ovaj sporazum, bojite se ishoda pitanja: Da li ste za Sporazum ili ne, a prvi ste upravo VI hteli da se na Referendumu narod izjasni po pitanju SPORAZUMA. Sad necete ni kako vi hocete.E,pa nije narod vise glup, a ovog Pantica nek bude sram. Prima pare iz Beograda, clan SNS-a, pa ako ti se ne svidja daj ostavku, ali lako bi za ostavku, sta ce za platu?!
Dokle vise, dokle?

Siniša Pavić uživo

pre 11 godina

Najbolje da političari sa severa Kosova sastave novu vladu i upravljaju Srbijom. Verujem da su završili osnovu školu, bar sa vrlo dobrim uspehom. Sa dalje školovanje sigurno nije bilo prilike, zbog danonoćne borbe za srpske nacionalne interese.

Kraljevčanin

pre 11 godina

Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!

Milan

pre 11 godina

Ja sam se rodio u jednoj zemlji.Probudio se u drugoj. Niko me nista nije pitao.Dali su mi pusku u ruke kao da pravim sebi drugu i bolju,nasu,moju....Trajalo je to 4 god.Dao sam doprinos toj borbi.Sada sam u Kanadi.Zao mi je sto se nisam ovde i rodio.Volim svoj rodni kraj,otadzbinu ali ne volim tu drzavu.Zao mi je ljudi sa Kosova sto ne zele ili ne mogu da progledaju.Vec vidjeno na prostorima bivse SFRJ.Napredak je sto nece ginuti i sto ce mirno izaci ako ne prihvate zivot u toj njima novoj drzavi. Sve je bolje od puske i suza.Sretno moji bivsi zemljaci iz SFRJ.

provaljena interesna grupa i njihovi razlozi

pre 11 godina

Vi trazite referendum da bi sabotirali primenu sporazuma a samim tim i dobijanje datuma. I da bi zbog toga (promasene politike, prodatog Kosova bez dobijanja datuma, bla-bla-bla i sl. baljezganja) kasnije politicki i materijalno profitirali... To je jedini razlog, sve ostalo je LAZ, i to je i vrapcima na grani jasno

z

pre 11 godina

Oni bi da upravljaju sudbinom svih nas, a nece da slusaju sta im se kaze iz nase vlade. Pa sta to znaci, da i ja trazim referendum za svaku odluku vlade koja mi se ne svidja?

provaljena interesna grupa i njihovi razlozi

pre 11 godina

Vi trazite referendum da bi sabotirali primenu sporazuma a samim tim i dobijanje datuma. I da bi zbog toga (promasene politike, prodatog Kosova bez dobijanja datuma, bla-bla-bla i sl. baljezganja) kasnije politicki i materijalno profitirali... To je jedini razlog, sve ostalo je LAZ, i to je i vrapcima na grani jasno

Srbijanka

pre 11 godina

Nece da moze, Braco Srbi, necete vas nekoliko da odlucujete o sudbini celog srpskog naroda kako na KiM tako u Srbiji. Hteli ste prvo Referendum, kad ste videli da vise od dve trecine poslanika u Skupstini podrzava ovaj sporazum, bojite se ishoda pitanja: Da li ste za Sporazum ili ne, a prvi ste upravo VI hteli da se na Referendumu narod izjasni po pitanju SPORAZUMA. Sad necete ni kako vi hocete.E,pa nije narod vise glup, a ovog Pantica nek bude sram. Prima pare iz Beograda, clan SNS-a, pa ako ti se ne svidja daj ostavku, ali lako bi za ostavku, sta ce za platu?!
Dokle vise, dokle?

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Zanimljivo.

100,000 Srba sa Kosova da odlucuje, a 8 miliona Srba iz Srbije da placa ceh.

Sta je ovo? Alisa u zemlji cuda cita Kafku cekajuci Godoa?

unuk

pre 11 godina

Nije cudo sto se tako zestoko suprostavljas , jer beneficije koje si uzivao do sada prestaju u septembru. Ali ipak to za tebe nece biti problem , jer si se dobro Obezbedio do sada. Stan u Bg. si dobro opremio i a sa rezervama sa kojima raspolazes moze i tvoj unuk da uziva.

Siniša Pavić uživo

pre 11 godina

Najbolje da političari sa severa Kosova sastave novu vladu i upravljaju Srbijom. Verujem da su završili osnovu školu, bar sa vrlo dobrim uspehom. Sa dalje školovanje sigurno nije bilo prilike, zbog danonoćne borbe za srpske nacionalne interese.

daniel

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

Keopsova Piramida

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.

Milan

pre 11 godina

On tvrdi da referendumsko pitanje ne može biti: "Da li ste za prihvatanje ili odbijanje briselskog sporazuma".


A kakvo onda treba da bude pitanje??I sto da referendum ne bude za 15 dana?
Ne nego treba da se mlatimo s tim narednih 6 meseci...

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kažu :...uslediće novi egzodus sa Kosova ,za početak će doći cca 2500pripadnika MUP-a sa porodicama...

Neka dođu i to je jeftinije nego sponzorisanje ovakvog stanja stvari.

kažu : nećemo rok od 15 dana...
To mi tek nije jasno ,kakve veze ima taj rok sa rezultatom referenduma ?!
Pre će da bude da je potrebna još jedna kupovina vremena s tim što mislim da ovaj put ,definitivno ni ne znaju za šta im treba to vreme.Čini mi se da su nekako uspeli da ih isteraju na čistinu pa su se tako izloženi ,uspaničili ...

Kraljevčanin

pre 11 godina

Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!

titin

pre 11 godina

Državni vrh je bio potpuno u pravu kada je govorio da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da je ova vlast izvukla maksimalno koliko je u ovom trenutku bilo moguće.

Milan

pre 11 godina

Ja sam se rodio u jednoj zemlji.Probudio se u drugoj. Niko me nista nije pitao.Dali su mi pusku u ruke kao da pravim sebi drugu i bolju,nasu,moju....Trajalo je to 4 god.Dao sam doprinos toj borbi.Sada sam u Kanadi.Zao mi je sto se nisam ovde i rodio.Volim svoj rodni kraj,otadzbinu ali ne volim tu drzavu.Zao mi je ljudi sa Kosova sto ne zele ili ne mogu da progledaju.Vec vidjeno na prostorima bivse SFRJ.Napredak je sto nece ginuti i sto ce mirno izaci ako ne prihvate zivot u toj njima novoj drzavi. Sve je bolje od puske i suza.Sretno moji bivsi zemljaci iz SFRJ.

obecanje

pre 11 godina

Vama se stvarno ne moze ugoditi nego cemo da cekamo jos godinu dana da odrzimo referendum i nigde ne pise u sporazumu da smo priznali nezavisnost

Kost

pre 11 godina

(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Kojih bre 200,000 hiljada? Na severu zivi svega 30,000 srba i jedino oni prave problem.

Srbi juzno od ibra su prihvatili taj sporazum (sto je u sustini ahtisarijev plan sa malo kozmetike) mnogo ranije i za njih je ovaj sporazum sasvim prihvatljiv.

zdrav razum

pre 11 godina

Da je pravde, prava i poštenja referendumsko pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za to da se srbima sa severa Kosova ukinu duple plate, da se uvedu u neki poreski sistem (bilo Kosova, bilo Srbije) i da im se ukinu sve beneficije kao i mogućnosti za šverc akciznim robama i reeksport roba koje ostatak građana Srbije i Kosova nema?

bezimena

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.
(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Ma kakvih 200.000! Radi se o 40-tak hiljada, a nije ih toliko, jer nisu svi uz Jakšića i ostale odmetnike, sa severa Kosova. VEĆINI Srba na Kosovu, koji su južno od Ibra, njih oko 80.000, Sporazum odgovara, kao i ogromnoj većini gradjana "ostatka" Srbije, što se danas jasno videlo u Skupštini!

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A ko ce da placa taj vas put..u Beograd?..opet Vucic..Dacic...i opet cete na silu da nas terate da idemo u Beograd sa radnom knjizicom...i batinjanjem..paljenjem kola..i lokala...Dosta bre vise LIDERI!!! sto je mnogo i od vas je MNOGO...BREEE!!!

Srba

pre 11 godina

Ako treba referendumom potvrditi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije onda je takav referendum suvišan. Svako ko je bar jednom u poslednjih mesec dana gledao bilo koju informativnu emisiju na bilo kojoj televiziji ili pročitao bar jedno izdanje bilo kojih novina u Srbiji informisan je da će Skupština Srbije preneti sve svoje nadležnosti Skupštini Kosova. Sadašnji Ustav Srbije (koji je, ako nije trač, pisao Vojislav Koštunica) predviđa takvu mogućnost, pa prema tome iz perspektive države Srbije Kosovo i Metohija jesu sastavni dao Srbije. Zašto nam je onda potreban referendum?

Uostalom Ustavom iz 1974.g. Kosovo je imalo sve institucije države (predsednika, skupštinu, ministre tj. pokrajinske sekretare i sve nadležnosti izuzev vojske). Na tom i takvom Kosovu su rasli i odrasli predsednici opština sa severa Kosova.

Da je Srbija bila ekonomski razvijena kao Švajcarska ili Nemačka nikome to ne bi smetalo. Čak bi i Albanci molili na kolenima da budu deo države Srbije. Ali kada živite u zemlji u kojoj ni komunalci ne nose đubre ako ih bar malo ne korumpirate, e onda je normalno da bi svi hteli da imaju svoju državu i da svoju sudbinu drže u svojim rukama.

Guslo

pre 11 godina

Za trazeni referendum je potrebno jos par godina guslanja, pa onda pitanje da glasi: "Joj, joj sto je lepo biti patriJota..."
Ja se cudim njihove negativne energije! Sad je vreme biti na poljima, u njive, a ne po mitinzima.
Treba pohapsiti ove takozvane lidere cim udju u Srbiju.

z

pre 11 godina

Oni bi da upravljaju sudbinom svih nas, a nece da slusaju sta im se kaze iz nase vlade. Pa sta to znaci, da i ja trazim referendum za svaku odluku vlade koja mi se ne svidja?

može

pre 11 godina

Ako se državni vrh odluči za referendum odmah ga sprovesti u roku od 15 do 30 dana nemamo mi vremena za čekanje i za odugovlačenje.Ja lično nisam za referendum ali ako posle toga izađemo sa jedinstvenim stavom onda ajde

Sunčanica

pre 11 godina

Ovo je kao narodna: "Ponudiš im prst, oni hoće celu šaku!" Jel Vučić lepo rekao evo vam referendum ako hoćete, vi formulišite pitanje... I u čemu je sad problem? Problem je u rokovim za sprovodjenje istog.

Boki Nis

pre 11 godina

Sporazum koji prihvataju LDP i Canak je dokaz da je na mala vrata priznata nezavisnost Kosova! Zasto se krije cinjenica da ovim sporazumom sve preuzima Pristina (zdravstvo,obrazovanje,policiju,sudstvo,itd) i vaze Kosovski zakoni i ustav,koji je donesen u skupstini nepriznate Republike Kosovo a ne prenosom ovlascenja skupstine Republike Srbije.

Goran Leskovac

pre 11 godina

Potpuno podržavam ljude sa severa Kosmeta!O njihovoj koži ja reč ,i oni iniciraju održavanje referenduma a svesni su podlosti vlade,koja bi krojenjem pitanja mogla izmanipulisati ljude!Pitanje treba da bude ,otprilike :Da li ste za to da građani Severne Mitrovice,Leposavića,Zubinog Potoka i Leška postanu državljani Republike Kosovo?

Kapadokija

pre 11 godina

Pa,pitanje bi moralo biti otprilike "da li ste za usvanjanje briselskog sporazuma?" ,ali to ne odgovara Kosovskim Srbima...Ja ne znam sta vise hoce...Mora se prihvatiti realnost...

Alimpije

pre 11 godina

@Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!
(Kraljevčanin, 26. april 2013 15:28)
E "Kraljevčanin" u pravu su nek potpišu pa nek jezero Gazivode odakle se i Raška i delimično Kraljevo snadbevaju vodom pređe pod kontrolu Tačijevih službenika pa nazdravlje!.(ja tu vodu više ne bih pio,nit bi mojoj deci dao,ma ni prasićima grehota je otrovati i životinju))!

jovana

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.

Niksavior

pre 11 godina

Nisam bas siguran u pravilnost postupaka i izjava brace Srba sa sa KiM. Hocemo referendum, pa sad necemo referendum za 15 dana hocemo kada mi kazemo...pa sad hoce da organizuju miting,ne bili li sa desnom frakciJom dezorijentisali vlast i eventulano srusili vladu, samo ne znam sa kojim ciljem i kojim smislom...ali ok. Samo se nadam da se nece lomiti i rusiti Beograd zarad licnih interesa. E sad gospodine Djilas, zastitite Beogradjane i posaljite demonstrante na Usce da demonstriraju. Bude li nereda, svi ste krivi.

Marinazg

pre 11 godina

Ja ne razumijem Srbe sa Kosova. Kada je Hrvatska tražila od bosansko-hercegovačkih Hrvata da se smire, dok Hrvatska ne dobije datum ili nešto drugo, što je bilo bitno za Hrvatsku, oni su se smirili jer su znali da samo sređena i bogata Hrvatska im može pomoći. Zašto Srbi sa Kosova ne žele pomoći Srbiji, odnosno zašto oni Srbiju drže za taoca?

Molim?

pre 11 godina

Da ali gospodo ostatak Srbije ne moze da ceka.
Cekamo vec decenijama da nam bude bolje i vise ne mozemo da cekamo.
Ne zelimo referendum,zelimo napred u Evropu.

jaza

pre 11 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

Косовски витез

pre 11 godina

Срби са севера одавно вапе да се уведу у порески систем Србије али то Србија неће, да се не замери Тачију. А дупле плате су укинуте већ две године. Дајте информишите се а не да вртите те флоскуле.

smallshan

pre 11 godina

nekim ljudima dole na Kosovu zaista nije lako, dok jedan deo (ovi sto traze refernedum) zive na plecimaa drzave Srbije i bogate se! Mi u Srbiji kazemo da za sporzum i to je to, nema price!

Deda Pera

pre 11 godina

U skladu sa Ustavom, Kosovo je deo Srbije. Jasno.
U skladu sa Ustavom, žitelji Kosova su žitelji Srbije. Jasno?
U skladu sa Ustavom, referendum se mora organizovati na celoj teritoriji Srbije. Jasno al žulja.
U skladu sa Ustavom svi punoletni građani mogu da se izjasne na referendumu. Jasno.

Pitanje može biti kakvo god hoćete, ali će odgovor uvek biti isti.
Kosovo ipak nije više deo srbije, ma šta god da piše u Ustavu. A ako pak insistiramo da jeste, Albanci sa Kosova su u većini pa će i odgovor na referendumko pitanje biti u interesu većine. Na Kosovu.

Lalegator

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.
(jovana, 26. april 2013 19:43)

Ima naravno,ako bi da ratuju neka objave rat,nevidim samo kome.I ono bormbardovanje su tad i nikad vise odradili bez objave rata.

Nije ovo 1999 internet je cudo,nema vise onakvog pranja mozgova,zato nisu ni mogli da daju Kosovu suverenitet.

Izduvace na referendumu ko pravi,a onda odmah iza toga da se resimo i naprednjaka i demokrata.

Carpe diem

pre 11 godina

Sto je covek bolji prema njima,to su oni sve gori.Ovaj sporazumn nije tako los,kao sto ga mnogi predstavljaju.Razumem ja njijh i kakvo je stanje na Kosovu,ali zar treba zbog svega toga da se paralise cela drzava?!

Vanja Petrović

pre 11 godina

Nešto se ja preračunavam; Srbi sa severnog dela Kosova organizuju demonstracije 10.maja, znači, posle Uskrsa i Prvog maja! Aha, toliko je hitno rešavanje ovog gorućeg pitanja po Srbiju koje je tišti i žulja desetinama godina!

Presaberite se malo bolje vi Srbi sa severa Kosova, ne valja vam tajming!

Miskin

pre 11 godina

Razumem tesku situaciju Srba na Kosovu, ali ovo sto oni rade nije dobro prvenstveno za njih, a onda i za celu drzavu. Implementacija je neophodna.

Rus

pre 11 godina

Mislim da bi bez obzira na tekst pitanja opet velika većina bila za prihvatanje sporazuma jer je to jedini pravi put koji Srbija može d aizabere u ovom momentu.

ljubica

pre 11 godina

Kada god bude referendum i s akakvim god postavljenim pitanjem ishod se unapred zna. Ovu vladu podrzava preko 80% gradjana Srbije i oni ce glasati za sporazum.

Sreta

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta moze, s svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu. Treba se sad fokusirati na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanje sa Pristinom. Nazalost, ja mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

miljana

pre 11 godina

Lako je DSS-ovim poslanicima sedeti u Beogradu i podržavati, a ako Tači dobije zeleno svetlo od Amerikanaca da na silu sprovede sporazum, onda će Koštunica iz Beograda da izda saopštenje u kojem će izuzetno oštro osuditi takvo ponašanje Tačija i Amerike.

vlatka

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

ĐORĐIJA

pre 11 godina

Ništa u ovom sporazumu ne navodi na to da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Jedino to vide u ovom sporazumu Koštunica, DVERI, Radikali, Naši, Obraz itd.

sekularista

pre 11 godina

Ajde da vam svima vama mitingasimo damo po jos jedan stan u krugu 'dvojke', jedno 100.000 evra na ruke, jel ' to moze? Samo smo vas cekali da nam ponovo uredjujete zivot - u vasem slucaju to je nacin umiranja, i to naseg umiranja. Ne sumnjam da biste se, posle nase smrti, lepo i brzo dogovorili sa Tacijem, uzeli drzavljanstva u Pristini i jos se i izljubili

Ma Cherie

pre 11 godina

i mi u Srbiji bismo da odlucujemo o kojecemu, ali nas niko nizasta ne pita... bar do sada nije. Prihvatite ovo najbolje moguce resenje za vas, i dopustite nam vise da prodisemo.

Kus-kus

pre 11 godina

Predstavnici Srba sa Kosova su obezbedjeni,za njih ja ne brinem...A ostatak naroda se i ne buni,mada,njima je najteze.Zato,ako hoce referendum,neka se raspise u dogledno vreme,a ne da se odugovlaci...

Vojvotkinja

pre 11 godina

Ovi koji predstavljaju Kosovske Srbe su profiteri svega ovoga i njima nista ne fali.Oni kojima je najteze ne bune se da li ce referendum biti za 15 dana ili kad vec...njima je najbitnije da se ovo sto pre okonca i da imaju koliko-toliko bolji zivot.

Hornet

pre 11 godina

Zasto nije miting negde na pola puta, ili zasto se ne organizuje sve narodni miting u K.Mitrovici, nego u Beogradu?Ne volim da Beograd bude meta nezadovljstva i da vecito trpi posledice razlicitih misljenja. Ti opste mobilisuci mitinzi uvek imaju samo jednu stvar kao cilj, i to nam je opste poznato.Neki kolega komentator je lepo primetio cinjenicu da je toliko hitno sto pre definisati stav a ceka se da prodju praznici ne bili poseta bila sto masovnija i medijska poruka jaca...JA nazalost verujem da to ima neki drugaciji motiv i cilj ali dobro...mislim da bi svi koji vide bitnost ovog pitanja i koji hoce da daju ucesce u takvom skupu prisustvovali nevezano od praznika...znaci blokada grada, destabilizacija i provokacija ne bi li vlasti na to reagovale silom a to kasnije bilo usmereno protiv...Sve su to vec vidjeni scenarijumi i vec poznati ljudi ce ucestvovati u predstavi...tako da pamet u glavu, ne nasedajte na provokacije...

Indukcija

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazi u lagani bezobrazluk Srba sa Kosova odn. njihovih zastupnika,jer ne verujem da se obican narod bilo sta pita.Njima je najteze,a ovi sto su seli u fotelje...za njih se ne brinem,obezbedili su se oni na vreme.

VILJEMOVKA

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta se moze,svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu, zahvaljujući prisustvu Aleksandru Vučić.Sad treba usmeriti se na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanju sa Pristinom. Mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

Kapadokija

pre 11 godina

Oni su obezbedjeni i ne znam koga zastupaju.Da stvarno ovi predstavnici zastupaju interese svojih sunarodnika,zalagali bi se za sto brze resavanje ovog pitanja.

Neprilagodjena

pre 11 godina

Srbija nece nikad priznati nezavisnost Kosova,ali ne mozemo samo time neke stvari da resimo.Moramo da krenemo dalje i uskladimo zelje,mogucnosti Srbije sa stanjem na terenu.Fakat je da na Kosovu zivi vecinsko nesrpsko stanovnistvo i to se mora uvaziti.

Lalegator

pre 11 godina

@
(Hornet, 27. april 2013 10:15)

Zato sto ako ne blokiras put Beogradjanima od troseda do stolice u kaficu nece ni da primete da neko protestuje.

sanjica

pre 11 godina

Ma cemu vise toliko polemisanje? Pre sporazuma nismo imali nista, imali smo u vazudu neku viziju od koje za malo da ne ostane nista. Sad bar imamo opipljiv rezultat.

Sneza

pre 11 godina

Aman dosta vise drzanja za proslost...to nam se uvek obilo o glavu. Dajte da jednom radimo da nam bude bolje, a ne vecito iste greske da pravimo.

Sreta

pre 11 godina

Nas drzavni vrh ne bi sigurno potpisao sporazum da on nije dobar za Srbiju i gradjane na Kosovu. Valjda nas taj sporazum vodi u neko bolje sutra...

Косовски витез

pre 11 godina

Срби са севера одавно вапе да се уведу у порески систем Србије али то Србија неће, да се не замери Тачију. А дупле плате су укинуте већ две године. Дајте информишите се а не да вртите те флоскуле.

Goran Leskovac

pre 11 godina

Potpuno podržavam ljude sa severa Kosmeta!O njihovoj koži ja reč ,i oni iniciraju održavanje referenduma a svesni su podlosti vlade,koja bi krojenjem pitanja mogla izmanipulisati ljude!Pitanje treba da bude ,otprilike :Da li ste za to da građani Severne Mitrovice,Leposavića,Zubinog Potoka i Leška postanu državljani Republike Kosovo?

Alimpije

pre 11 godina

@Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!
(Kraljevčanin, 26. april 2013 15:28)
E "Kraljevčanin" u pravu su nek potpišu pa nek jezero Gazivode odakle se i Raška i delimično Kraljevo snadbevaju vodom pređe pod kontrolu Tačijevih službenika pa nazdravlje!.(ja tu vodu više ne bih pio,nit bi mojoj deci dao,ma ni prasićima grehota je otrovati i životinju))!

Boki Nis

pre 11 godina

Sporazum koji prihvataju LDP i Canak je dokaz da je na mala vrata priznata nezavisnost Kosova! Zasto se krije cinjenica da ovim sporazumom sve preuzima Pristina (zdravstvo,obrazovanje,policiju,sudstvo,itd) i vaze Kosovski zakoni i ustav,koji je donesen u skupstini nepriznate Republike Kosovo a ne prenosom ovlascenja skupstine Republike Srbije.

provaljena interesna grupa i njihovi razlozi

pre 11 godina

Vi trazite referendum da bi sabotirali primenu sporazuma a samim tim i dobijanje datuma. I da bi zbog toga (promasene politike, prodatog Kosova bez dobijanja datuma, bla-bla-bla i sl. baljezganja) kasnije politicki i materijalno profitirali... To je jedini razlog, sve ostalo je LAZ, i to je i vrapcima na grani jasno

Kraljevčanin

pre 11 godina

Manite se ćorava posla više sa Kosovom.Svi znamo pravu istinu.Ne zamajavajte više narod!Ovo sve sa Kosovom je samo posledica višedecenijske laži,zamajavanja i pogrešne politike(namerne ili nenamerne)od strane komunističkih vlasti!

Keopsova Piramida

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.

Siniša Pavić uživo

pre 11 godina

Najbolje da političari sa severa Kosova sastave novu vladu i upravljaju Srbijom. Verujem da su završili osnovu školu, bar sa vrlo dobrim uspehom. Sa dalje školovanje sigurno nije bilo prilike, zbog danonoćne borbe za srpske nacionalne interese.

Milan

pre 11 godina

On tvrdi da referendumsko pitanje ne može biti: "Da li ste za prihvatanje ili odbijanje briselskog sporazuma".


A kakvo onda treba da bude pitanje??I sto da referendum ne bude za 15 dana?
Ne nego treba da se mlatimo s tim narednih 6 meseci...

Zlopamtilo

pre 11 godina

Kažu :...uslediće novi egzodus sa Kosova ,za početak će doći cca 2500pripadnika MUP-a sa porodicama...

Neka dođu i to je jeftinije nego sponzorisanje ovakvog stanja stvari.

kažu : nećemo rok od 15 dana...
To mi tek nije jasno ,kakve veze ima taj rok sa rezultatom referenduma ?!
Pre će da bude da je potrebna još jedna kupovina vremena s tim što mislim da ovaj put ,definitivno ni ne znaju za šta im treba to vreme.Čini mi se da su nekako uspeli da ih isteraju na čistinu pa su se tako izloženi ,uspaničili ...

Srbijanka

pre 11 godina

Nece da moze, Braco Srbi, necete vas nekoliko da odlucujete o sudbini celog srpskog naroda kako na KiM tako u Srbiji. Hteli ste prvo Referendum, kad ste videli da vise od dve trecine poslanika u Skupstini podrzava ovaj sporazum, bojite se ishoda pitanja: Da li ste za Sporazum ili ne, a prvi ste upravo VI hteli da se na Referendumu narod izjasni po pitanju SPORAZUMA. Sad necete ni kako vi hocete.E,pa nije narod vise glup, a ovog Pantica nek bude sram. Prima pare iz Beograda, clan SNS-a, pa ako ti se ne svidja daj ostavku, ali lako bi za ostavku, sta ce za platu?!
Dokle vise, dokle?

obecanje

pre 11 godina

Vama se stvarno ne moze ugoditi nego cemo da cekamo jos godinu dana da odrzimo referendum i nigde ne pise u sporazumu da smo priznali nezavisnost

unuk

pre 11 godina

Nije cudo sto se tako zestoko suprostavljas , jer beneficije koje si uzivao do sada prestaju u septembru. Ali ipak to za tebe nece biti problem , jer si se dobro Obezbedio do sada. Stan u Bg. si dobro opremio i a sa rezervama sa kojima raspolazes moze i tvoj unuk da uziva.

Kost

pre 11 godina

(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Kojih bre 200,000 hiljada? Na severu zivi svega 30,000 srba i jedino oni prave problem.

Srbi juzno od ibra su prihvatili taj sporazum (sto je u sustini ahtisarijev plan sa malo kozmetike) mnogo ranije i za njih je ovaj sporazum sasvim prihvatljiv.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Zanimljivo.

100,000 Srba sa Kosova da odlucuje, a 8 miliona Srba iz Srbije da placa ceh.

Sta je ovo? Alisa u zemlji cuda cita Kafku cekajuci Godoa?

Guslo

pre 11 godina

Za trazeni referendum je potrebno jos par godina guslanja, pa onda pitanje da glasi: "Joj, joj sto je lepo biti patriJota..."
Ja se cudim njihove negativne energije! Sad je vreme biti na poljima, u njive, a ne po mitinzima.
Treba pohapsiti ove takozvane lidere cim udju u Srbiju.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 11 godina

A ko ce da placa taj vas put..u Beograd?..opet Vucic..Dacic...i opet cete na silu da nas terate da idemo u Beograd sa radnom knjizicom...i batinjanjem..paljenjem kola..i lokala...Dosta bre vise LIDERI!!! sto je mnogo i od vas je MNOGO...BREEE!!!

zdrav razum

pre 11 godina

Da je pravde, prava i poštenja referendumsko pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za to da se srbima sa severa Kosova ukinu duple plate, da se uvedu u neki poreski sistem (bilo Kosova, bilo Srbije) i da im se ukinu sve beneficije kao i mogućnosti za šverc akciznim robama i reeksport roba koje ostatak građana Srbije i Kosova nema?

bezimena

pre 11 godina

Njih 200.000 hiljada bi da diriguje sa 7 miliona Srba, e pa neće moći braćo tako, vidim da ste se baš puno opustili i hoćete nešto što u ovom slučaju bez rata ne može.
(Keopsova Piramida, 26. april 2013 15:16)

Ma kakvih 200.000! Radi se o 40-tak hiljada, a nije ih toliko, jer nisu svi uz Jakšića i ostale odmetnike, sa severa Kosova. VEĆINI Srba na Kosovu, koji su južno od Ibra, njih oko 80.000, Sporazum odgovara, kao i ogromnoj većini gradjana "ostatka" Srbije, što se danas jasno videlo u Skupštini!

Sunčanica

pre 11 godina

Ovo je kao narodna: "Ponudiš im prst, oni hoće celu šaku!" Jel Vučić lepo rekao evo vam referendum ako hoćete, vi formulišite pitanje... I u čemu je sad problem? Problem je u rokovim za sprovodjenje istog.

z

pre 11 godina

Oni bi da upravljaju sudbinom svih nas, a nece da slusaju sta im se kaze iz nase vlade. Pa sta to znaci, da i ja trazim referendum za svaku odluku vlade koja mi se ne svidja?

jaza

pre 11 godina

Ovo je čisto inaćenje Srba sa severa Kosova, a svi znamo kako smo prolazili u prethodne dve decenije kada smo se inatili sa Zapadom. Nemojmo opet praviti grešku koju smo više puta napravili, i svaki put je skupo platili. Tako je bilo i sa čuvenim planom Z4 u Hrvatskoj, tako će bojim se biti i ovoga puta, ako odbijemo ovaj sporazum.

daniel

pre 11 godina

Svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku, a ne kritikovati ga zbog ovog sporazuma.

može

pre 11 godina

Ako se državni vrh odluči za referendum odmah ga sprovesti u roku od 15 do 30 dana nemamo mi vremena za čekanje i za odugovlačenje.Ja lično nisam za referendum ali ako posle toga izađemo sa jedinstvenim stavom onda ajde

titin

pre 11 godina

Državni vrh je bio potpuno u pravu kada je govorio da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da je ova vlast izvukla maksimalno koliko je u ovom trenutku bilo moguće.

Carpe diem

pre 11 godina

Sto je covek bolji prema njima,to su oni sve gori.Ovaj sporazumn nije tako los,kao sto ga mnogi predstavljaju.Razumem ja njijh i kakvo je stanje na Kosovu,ali zar treba zbog svega toga da se paralise cela drzava?!

Srba

pre 11 godina

Ako treba referendumom potvrditi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije onda je takav referendum suvišan. Svako ko je bar jednom u poslednjih mesec dana gledao bilo koju informativnu emisiju na bilo kojoj televiziji ili pročitao bar jedno izdanje bilo kojih novina u Srbiji informisan je da će Skupština Srbije preneti sve svoje nadležnosti Skupštini Kosova. Sadašnji Ustav Srbije (koji je, ako nije trač, pisao Vojislav Koštunica) predviđa takvu mogućnost, pa prema tome iz perspektive države Srbije Kosovo i Metohija jesu sastavni dao Srbije. Zašto nam je onda potreban referendum?

Uostalom Ustavom iz 1974.g. Kosovo je imalo sve institucije države (predsednika, skupštinu, ministre tj. pokrajinske sekretare i sve nadležnosti izuzev vojske). Na tom i takvom Kosovu su rasli i odrasli predsednici opština sa severa Kosova.

Da je Srbija bila ekonomski razvijena kao Švajcarska ili Nemačka nikome to ne bi smetalo. Čak bi i Albanci molili na kolenima da budu deo države Srbije. Ali kada živite u zemlji u kojoj ni komunalci ne nose đubre ako ih bar malo ne korumpirate, e onda je normalno da bi svi hteli da imaju svoju državu i da svoju sudbinu drže u svojim rukama.

Rus

pre 11 godina

Mislim da bi bez obzira na tekst pitanja opet velika većina bila za prihvatanje sporazuma jer je to jedini pravi put koji Srbija može d aizabere u ovom momentu.

Kapadokija

pre 11 godina

Pa,pitanje bi moralo biti otprilike "da li ste za usvanjanje briselskog sporazuma?" ,ali to ne odgovara Kosovskim Srbima...Ja ne znam sta vise hoce...Mora se prihvatiti realnost...

Vanja Petrović

pre 11 godina

Nešto se ja preračunavam; Srbi sa severnog dela Kosova organizuju demonstracije 10.maja, znači, posle Uskrsa i Prvog maja! Aha, toliko je hitno rešavanje ovog gorućeg pitanja po Srbiju koje je tišti i žulja desetinama godina!

Presaberite se malo bolje vi Srbi sa severa Kosova, ne valja vam tajming!

Sreta

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta moze, s svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu. Treba se sad fokusirati na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanje sa Pristinom. Nazalost, ja mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

Niksavior

pre 11 godina

Nisam bas siguran u pravilnost postupaka i izjava brace Srba sa sa KiM. Hocemo referendum, pa sad necemo referendum za 15 dana hocemo kada mi kazemo...pa sad hoce da organizuju miting,ne bili li sa desnom frakciJom dezorijentisali vlast i eventulano srusili vladu, samo ne znam sa kojim ciljem i kojim smislom...ali ok. Samo se nadam da se nece lomiti i rusiti Beograd zarad licnih interesa. E sad gospodine Djilas, zastitite Beogradjane i posaljite demonstrante na Usce da demonstriraju. Bude li nereda, svi ste krivi.

Milan

pre 11 godina

Ja sam se rodio u jednoj zemlji.Probudio se u drugoj. Niko me nista nije pitao.Dali su mi pusku u ruke kao da pravim sebi drugu i bolju,nasu,moju....Trajalo je to 4 god.Dao sam doprinos toj borbi.Sada sam u Kanadi.Zao mi je sto se nisam ovde i rodio.Volim svoj rodni kraj,otadzbinu ali ne volim tu drzavu.Zao mi je ljudi sa Kosova sto ne zele ili ne mogu da progledaju.Vec vidjeno na prostorima bivse SFRJ.Napredak je sto nece ginuti i sto ce mirno izaci ako ne prihvate zivot u toj njima novoj drzavi. Sve je bolje od puske i suza.Sretno moji bivsi zemljaci iz SFRJ.

jovana

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.

ljubica

pre 11 godina

Kada god bude referendum i s akakvim god postavljenim pitanjem ishod se unapred zna. Ovu vladu podrzava preko 80% gradjana Srbije i oni ce glasati za sporazum.

Marinazg

pre 11 godina

Ja ne razumijem Srbe sa Kosova. Kada je Hrvatska tražila od bosansko-hercegovačkih Hrvata da se smire, dok Hrvatska ne dobije datum ili nešto drugo, što je bilo bitno za Hrvatsku, oni su se smirili jer su znali da samo sređena i bogata Hrvatska im može pomoći. Zašto Srbi sa Kosova ne žele pomoći Srbiji, odnosno zašto oni Srbiju drže za taoca?

Molim?

pre 11 godina

Da ali gospodo ostatak Srbije ne moze da ceka.
Cekamo vec decenijama da nam bude bolje i vise ne mozemo da cekamo.
Ne zelimo referendum,zelimo napred u Evropu.

Lalegator

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije.
(jovana, 26. april 2013 19:43)

Ima naravno,ako bi da ratuju neka objave rat,nevidim samo kome.I ono bormbardovanje su tad i nikad vise odradili bez objave rata.

Nije ovo 1999 internet je cudo,nema vise onakvog pranja mozgova,zato nisu ni mogli da daju Kosovu suverenitet.

Izduvace na referendumu ko pravi,a onda odmah iza toga da se resimo i naprednjaka i demokrata.

smallshan

pre 11 godina

nekim ljudima dole na Kosovu zaista nije lako, dok jedan deo (ovi sto traze refernedum) zive na plecimaa drzave Srbije i bogate se! Mi u Srbiji kazemo da za sporzum i to je to, nema price!

Deda Pera

pre 11 godina

U skladu sa Ustavom, Kosovo je deo Srbije. Jasno.
U skladu sa Ustavom, žitelji Kosova su žitelji Srbije. Jasno?
U skladu sa Ustavom, referendum se mora organizovati na celoj teritoriji Srbije. Jasno al žulja.
U skladu sa Ustavom svi punoletni građani mogu da se izjasne na referendumu. Jasno.

Pitanje može biti kakvo god hoćete, ali će odgovor uvek biti isti.
Kosovo ipak nije više deo srbije, ma šta god da piše u Ustavu. A ako pak insistiramo da jeste, Albanci sa Kosova su u većini pa će i odgovor na referendumko pitanje biti u interesu većine. Na Kosovu.

Miskin

pre 11 godina

Razumem tesku situaciju Srba na Kosovu, ali ovo sto oni rade nije dobro prvenstveno za njih, a onda i za celu drzavu. Implementacija je neophodna.

Lalegator

pre 11 godina

@
(Hornet, 27. april 2013 10:15)

Zato sto ako ne blokiras put Beogradjanima od troseda do stolice u kaficu nece ni da primete da neko protestuje.

sekularista

pre 11 godina

Ajde da vam svima vama mitingasimo damo po jos jedan stan u krugu 'dvojke', jedno 100.000 evra na ruke, jel ' to moze? Samo smo vas cekali da nam ponovo uredjujete zivot - u vasem slucaju to je nacin umiranja, i to naseg umiranja. Ne sumnjam da biste se, posle nase smrti, lepo i brzo dogovorili sa Tacijem, uzeli drzavljanstva u Pristini i jos se i izljubili

Ma Cherie

pre 11 godina

i mi u Srbiji bismo da odlucujemo o kojecemu, ali nas niko nizasta ne pita... bar do sada nije. Prihvatite ovo najbolje moguce resenje za vas, i dopustite nam vise da prodisemo.

sanjica

pre 11 godina

Ma cemu vise toliko polemisanje? Pre sporazuma nismo imali nista, imali smo u vazudu neku viziju od koje za malo da ne ostane nista. Sad bar imamo opipljiv rezultat.

Sneza

pre 11 godina

Aman dosta vise drzanja za proslost...to nam se uvek obilo o glavu. Dajte da jednom radimo da nam bude bolje, a ne vecito iste greske da pravimo.

Sreta

pre 11 godina

Nas drzavni vrh ne bi sigurno potpisao sporazum da on nije dobar za Srbiju i gradjane na Kosovu. Valjda nas taj sporazum vodi u neko bolje sutra...

ĐORĐIJA

pre 11 godina

Ništa u ovom sporazumu ne navodi na to da je Srbija priznala nezavisnost Kosova. Jedino to vide u ovom sporazumu Koštunica, DVERI, Radikali, Naši, Obraz itd.

Kapadokija

pre 11 godina

Oni su obezbedjeni i ne znam koga zastupaju.Da stvarno ovi predstavnici zastupaju interese svojih sunarodnika,zalagali bi se za sto brze resavanje ovog pitanja.

vlatka

pre 11 godina

Ako se Srbi na severu Kosova budu ponašali neodgovorno, i inatili sa međunarodnom zajednicom, vrlo lako mogu izgubiti i ono što su ovim pregovorima dobili.

Vojvotkinja

pre 11 godina

Ovi koji predstavljaju Kosovske Srbe su profiteri svega ovoga i njima nista ne fali.Oni kojima je najteze ne bune se da li ce referendum biti za 15 dana ili kad vec...njima je najbitnije da se ovo sto pre okonca i da imaju koliko-toliko bolji zivot.

Neprilagodjena

pre 11 godina

Srbija nece nikad priznati nezavisnost Kosova,ali ne mozemo samo time neke stvari da resimo.Moramo da krenemo dalje i uskladimo zelje,mogucnosti Srbije sa stanjem na terenu.Fakat je da na Kosovu zivi vecinsko nesrpsko stanovnistvo i to se mora uvaziti.

Hornet

pre 11 godina

Zasto nije miting negde na pola puta, ili zasto se ne organizuje sve narodni miting u K.Mitrovici, nego u Beogradu?Ne volim da Beograd bude meta nezadovljstva i da vecito trpi posledice razlicitih misljenja. Ti opste mobilisuci mitinzi uvek imaju samo jednu stvar kao cilj, i to nam je opste poznato.Neki kolega komentator je lepo primetio cinjenicu da je toliko hitno sto pre definisati stav a ceka se da prodju praznici ne bili poseta bila sto masovnija i medijska poruka jaca...JA nazalost verujem da to ima neki drugaciji motiv i cilj ali dobro...mislim da bi svi koji vide bitnost ovog pitanja i koji hoce da daju ucesce u takvom skupu prisustvovali nevezano od praznika...znaci blokada grada, destabilizacija i provokacija ne bi li vlasti na to reagovale silom a to kasnije bilo usmereno protiv...Sve su to vec vidjeni scenarijumi i vec poznati ljudi ce ucestvovati u predstavi...tako da pamet u glavu, ne nasedajte na provokacije...

Indukcija

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazi u lagani bezobrazluk Srba sa Kosova odn. njihovih zastupnika,jer ne verujem da se obican narod bilo sta pita.Njima je najteze,a ovi sto su seli u fotelje...za njih se ne brinem,obezbedili su se oni na vreme.

Kus-kus

pre 11 godina

Predstavnici Srba sa Kosova su obezbedjeni,za njih ja ne brinem...A ostatak naroda se i ne buni,mada,njima je najteze.Zato,ako hoce referendum,neka se raspise u dogledno vreme,a ne da se odugovlaci...

VILJEMOVKA

pre 11 godina

Treba da se spase na Kosovu sta se moze,svedoci smo svi da su prvobitno losi uslovi dosta poboljsani u poslednjem sporazumu, zahvaljujući prisustvu Aleksandru Vučić.Sad treba usmeriti se na prosperitet, a ne gubiti vreme na prepucavanju sa Pristinom. Mislim da od ovoga bolje nije moglo, i svaka cast na resavanju jednog velikog problema.

miljana

pre 11 godina

Lako je DSS-ovim poslanicima sedeti u Beogradu i podržavati, a ako Tači dobije zeleno svetlo od Amerikanaca da na silu sprovede sporazum, onda će Koštunica iz Beograda da izda saopštenje u kojem će izuzetno oštro osuditi takvo ponašanje Tačija i Amerike.