Petak, 26.04.2013.

11:45

Dačić: Neko je ovo morao da uradi

Sednicu Skupštine o sporazumu s Prištinom otvorio premijer Dačić govorom, koji je često prekidan povicima, ali i aplauzima.

Izvor: B92

Daèiæ: Neko je ovo morao da uradi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Odin

pre 11 godina

Svaka cast!! (I on i Vucic su prijatna iznenadjenja, pa i Toma, na svoj kabasti nacin...)
(tole, 26. april 2013 12:35)

Upravo tako, vidi se da se trude da narodu bude bolje a vreme će pokazati koliko mi to znamo da cenimo...

Ronin

pre 11 godina

Pozdrav za premijera Dacica, ..Vozi Misko
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vitez, 26. april 2013 15:02)

Da se ja pitam ja njega ne bih pustio da nas vozi...

Wasaby

pre 11 godina

Da li ima neko naivan da misli da je ovo kraj ucena iz EU?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (acme, 26. april 2013 19:27)

Pa nije kraj ucena iz EU, al zauzimamo čvrst stav pa neće moći da nas ucenjuju toliko, ili će pokušavati samo

Saša

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.
(Vojvoda od Kenta, 26. april 2013 20:19)

A šta te to čudi, ja sam još aktivan bio 2 godine u LDP-u na Voždovcu kada je ličio na nešto i obećavao, a prošle godine na izborima sam glasao za SNS na svim nivoima...A još me zovu iz LDP-a i cimaju za razne njihove gluposti, ali je Čeda oterao sve dobre političare iz LDP i samouništio stranku...Zar ste toliko ograničeni da ćete po svaku cenu glasati za jednu stranku?

Jagodiceva

pre 11 godina

Da neko je morao, jeste i ako je , jer mocicu da prihvatim cin Sporazuma kao "gresku" samo i jedino onda i od onih koji ponude konkretne mere i nacine za bolje i bezbolnije prevazilzenje problema.
Gospodo iz DSS-a citavo popodne slusam vase "argumenatcije" koje mnogo toga brane ali ponajmanje Kosovo.Politicarenje u sluzbi biznisa!
Kostunica je "pobedio" jos 5. oktobra kada sa svim svojim tadasnjim idejama velikog humaniste...svi ih se secamo sa cudjenjem i dan
danas…

Marko

pre 11 godina

U celoj prici najveci problem je sto su to uradili oni koji su na izborima obecali da nece. Po meni je to najveci problem.
(Caki, 26. april 2013 21:28)

O tome se malo prica a 100 posto si u pravu dolazimo do paradoksa da se narodna volja na izborima ne postuje da se rusi demokratija i da izbori vise nemaju nikakvog smisla.

slavisa BG/PR

pre 11 godina

glasao sam za SNS cak sam zenu i roditelje naterao da glasaju za njih !!! Vise nikada niko nece dobiti ova cetiri glasa dok sam ziv!!!!!!!

the mailman

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.
(Edin Lemo, 26. april 2013 20:29)

>koji je Hrvatska vec odavna ostavila.

Grohotom se smejem. Bez uvrede, ali kod nas se bar manje-više jasno zna koj Naš, Vaš, Radikal, Koštunjavi, četnik itd, dok kod vas čitava stvar latentno buja među većinom stanovništva. Bio, uverio se. Neću da generališem ali fakti su fakti.

andrej

pre 11 godina

Koga stvarno zanima sta bi Djindjic rekao sada i svim tim nagadjanjima evo citata.
Шта ће бити реакција Београда, а и вас као председника Владе ако међународна заједница ускоро каже: `Косово је де факто постало независно, остаје вам да са њим хармонизујете односе`?

- Ми то нећемо прихватити. Уосталом, колико међународна заједница, која је јача од нас заиста има намеру да каже - `Косово треба да буде независно`, хтео бих да то чујем. Најгори су двоструки аршини: причање о неповредивости граница, о суверенитету, о Резолуцији 1244, док се, на другој страни, ради супротно, при чему се нико не буни, при чему су једни присиљени да ћуте, док се други праве наивни. При чему се слабијој страни поручује: не таласај на своју штету.
A za opsirnije potrazite na internetu.
Pa sad recite da DSS nije u pravu.

GALILEO

pre 11 godina

Ako je bio interes da polako nestanemo kao nacija,onda je trebalo odbiti,srecom razum je pobedio i zbog boljeg sutra nadjen je kompromis koji daje vece garancije ne albanskom stanovnistvu nego sto su imali,a opet ima ne zadovoljnih,u meni to izaziva sumnju da u takvom stavu ima jos necega sto nije vezano za sporazum.

Najistočnija zemlja zapada

pre 11 godina

I najmanje promjene su jako teške, pogotovo za narod kojem ne smeta i ne osuđuje Miloševića što je napao sve bivše države i vodio osvajačke ratove nego im jedino smeta što ih je sve izgubio!

jelena

pre 11 godina

Da li ce se vise baviti pitanjima zaposlenosti tj nezaposlenosti i slicnim stvarima a ne non-stop o Kosovu koje je odavno ali bas odavno otislo.... Molim vas trgnite se vise!!!

Neprilagodjena

pre 11 godina

Naravno da je neko morao da uradi,krajnje je vreme bilo.Sve je bolje od neizvesnosti,pogotovo sto ovaj sporazum i nije tako "los".

Milanka

pre 11 godina

Prosto ne verujem, dok čitam Dačićevu izjavu, uverena sam da čitam neku od mnogobrojnih izjava našeg pok. premijera Djindjića. Znači, trebalo je da prodje 25 godina, da shvate, a u medjuvremenu da se samoopljačkamo... eto nekom na radost, a narodu već šta sledi...

CCCP

pre 11 godina

nagradite ih, oni treba da vladaju! oni koji su upropastili Srbiju i izgubili Kosovo! i sad su im braća bosanci! eee... Srbi,Srbi... ZASLUŽENO!!!

Vesna

pre 11 godina

Dačić: Neko je ovo morao da uradi!

Tako je! I dobro je sto ste morali da odradite vi koji ste sve i zakuvali i pritom nam oduzeli dvadeset godina normalnog zivota!!!

Edin Lemo

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.

Vojvoda od Kenta

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.

idi begaj

pre 11 godina

Devedesetih godina , u idbrani tadasnjeg rezima, uz svesrdnu pomoc tadasnjih radikala a sadasnjih naorednjaka, pricalo se: Ako glasate za opoziciju , za dve godine Srbija ce se svesti na Beogradski pasaluk, a dok je Slobe i Seselja, srbija ce biti velika...i ta ista crveno-crna kolalicija prvo izgubi Krajinu, pa onde Dejton za Bosnu, pa 1999. po Kumanovskom sporazumu poce i kraj price sa Kosovom...Onda dodjose na vlast dotadasnji opozicionari..sve do pre godinu dana, vratila se stara crveno - crna koalicija, i potpisase taj papir i zvanicno Kosovo..odeeeee... A na severu drma se i uzburkava Vojvodina...idemo znaci prema tom Beogradskom pasaluku pod palicom te crveno - crne koalicije...
Ma cuti narode, moze biti i gore.....tako se pricalo i tih devedesetih s pocetka ove price...

Goran

pre 11 godina

U pravu je Samardzic - nije DSS palio ambasade po Beogradu. Palili su ih DSS i sve ostale stranke koje su sada na vlasti kada su time sebi dizali rejting laznim patriotizmom. Sve stranke su bile organizator tog pohoda, jedino sto je Tadic tada otisao van zemlje, ali je porucio da podrzava velicanstveni skup. U tome od "vidjenijih" stranaka jedino nije ucestvovao LDP. Mene samo zanima kada ce inspiratori tog bezumlja (dakle oni koji su organizovali miting), a to su lideri DS, DSS, SNS, SPS, SPO, NS da odgovaraju? Znam i odgovor (ali "kao" pitam) - nece nikada.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove euforije. Ovo neće da izadje na dobro. Gospodin Dačić i srpska, vajna i jadna, elita misle da je ovaj narod samo jedna gladna i bezlična masa, kojoj će priča o "kukuruzu" pomračiti zdrav razum. Osvešćenje dolazi kao "bumerang" gospodo, i udara kada mislite da je sve prošlo. Nezadovoljstvo /veliko/ tek dolazi. Videćemo kako će nam "okretanje budućnosti" i "odricanje od prošlosti" pomoći. Svi očekuju PARE gospodine Dačiću. Pare i "leba bez motike" jer, kroz vaša obećanja, izmedju redova, vi upravo to obećavate ali, naravno, "Da se Vlasi ne sete" to javno ne govorite. Čak i ako pripremite odstupnicu preko referendumskog pitanja u stilu "Da li ste za bolji život ili za KOSMET" neće vam pomoći. Ušli ste u hazard u koji ste uložili ne samo srpsku svetinju već celokupno kolektivno pamćenje Srba. To jeste pravi "Gordijev čvor" ali, vi nemate Aleksandra Makedonskog. Želim vam sreću. Trebaće vam.

sasa

pre 11 godina

Ja sam za ovaj sporazum ali ljudi moji, slušam skupštinu, i ne verujem šta čujem, pa ovi naprednjaci i socijalisti se utrkuju KO ĆE VIŠE DA PLJUJE PO SRBIMA SA KOSOVA...ne veruuujem šta slušam, pa ovo je stvarno užasno, a na suprotnim stavovima su dobili izbore. UŽAS. GADI MI SE SVE.

YYY

pre 11 godina

Sta bre pisete budalastine. Resava problem onaj ko ga je zakuvao. Vrlo dobro znamo svi ko je poceo rat! A druga stvar,jedino resenje je ovo sad. Budimo realni.

kobe bryant

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.
(Hmmm, 26. april 2013 12:25)

Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš.

zoran

pre 11 godina

"Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš."
(kobe bryant, 26. april 2013 19:09)

Prijatelju, a zašto da ta uloga pripadne bilo kome a ne ovima koji su i doveli srpski narod na ivicu provalije? I to još početkom devedesetih! Oni su inicijatori svega što se dešavalo. Oni su i PORAŽENI. I u Sloveniji i u Hrvatskoj, i u Bosni i u Makedoniji i na Kosmetu i u Crnoj Gori. Oni su krajem osamdesetih na Gazimestanu urlikali "Slobo, slobodo". Oni su likovali na VIII Sednici CKSKS kada je Kum "ubijao" Kuma. Oni su likovali kada su Slovenci napustili XIV Sednicu CKSKJ. Oni nisu shvatili šta je u simboličkom a i u praktičnom smislu značilo rušenje Berlinskog Zida. Oni, odnosno njihovi ideolozi i predhodnici, su mnogo toga uradili ne razmišljajući o tome da li će i kakve posledice iz toga proizići.
Kada se sve ovo uzme u obzir, Najpravednije je da sami kusaju kiseli čorbuljak koji su zakuvali.

Lenka RU

pre 11 godina

Plašim se da ste Vi,pod pritiscima hteli da popustite i prihvatite i ono "ništa" od ponude,samo što Vučić ne želi da ostavi utisak da naša delegacija je bila kolebljiva,i želi da poradi malo i na vašem rejtingu jer se uvek zalagao za jedinstvo.On je postupio odgovorno i uspeo da izdejstvuje nešto za šta,mislim, Vi niste smeli ni da se borite.Dobro Vas se našao,taj koji je bio spreman da učini pravu stvar,dobro vam se našao u najkritičnijem trenutku-valjda i u pravom trenutku'ko zna kako bi sporazim izgledao....

Marko

pre 11 godina

Neko je ovo morao da uradi s obzirom da je sa Tadicem nije prosao Ahtisarijev plan bio je porreban neko drugi ko ce zarad vlasti biti spreman da prizna kosovo i tu na snagu stupaju Dacic i Vucic mladi perspektivni i zeljni vlasti.

umpirsky

pre 11 godina

Мислим да је све мање људи који се ложе на Косово с једне и ЕУ с друге стране. И добро је што су људи схватили, предуго их возе на ту причу.

Marko

pre 11 godina

Sve u svemu moguce je da cemo uskoro imati i referendum sto se tice Kosova.
(Cile, 26. april 2013 16:11

Mislim da ce za referndum uskoro biti kasno Slovacka i Rumunija su najavile priznanje kosova.

aca

pre 11 godina

Tuzno je citati kako ovi EU fanatici ushiceno klicu ovom Milosevicevskom demagogu. Demagogija je ista samo je plocas okrenuta, umesto jeftinom patriotizma i granica pricamo o EU. Mi ne zivimo od |EU nego od svog rada i to treba da shvatimo. Nezavisno od problema Kosova ja sam protiv ulaska u EU.Imam pravo na to. Sto se Kosova tice to je verovatno izgubljen slucaj. Ne zanm samo kako smo te dve stvari povezali.
DSS je u manjini ali je u pravu. Kao sto je i opozicija 90ih bila u pravu i u manjini.

bata

pre 11 godina

Tomo,orden Dacicu,zato sto je rekao istinu DSS,tim prerusenim patriotama profitasima.Na zalost sve se to moglo bolje zavrsiti,ali dok se moglo i bilo je mogucnosti,teralo se i vuklo za nos,sada kada je dosao kraj svemu,morali su,jer izbora vise nije bilo.Treba shvatiti da jednostavno nema druge mogucnosti,Srbija je u ocajnom stanju,ako se bude i dalje inatilo nastupa bankrot drzave,tek onda ce biti gadno.Zbog toga izrazavam podrsku Dacicu,iako znam da nije nevinasce,ali ipak treba razumeti da drugoga izlaza nije imao ni on.Necu nikada zaboraviti,niti oprostiti nekima,za ono sto su cinili devedesetih,ali ovaj korak je u svakom pogledu pozitivan i veoma vazan za srecniju buducnost svih.DSS je za mene promasena stranka,ciji su ministri i pojedinci debelo profitirali,mislim da neki od njih gube ovim privilegije i profit koji godinama imaju laznim patriotizmom.Moralo bi se ispitati poreklo imovine mnogima iz te partije,ima tu mnogo zloupotrebe polozaja i kriminalnih radnji.Neki od njih su maznuli dobru lovu i ne cuju se vise,uzivaju ljudi u otetom od naroda,tamo negde na nekim egzoticnim ostrvima.

o_O

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"
dobro je da vam je trebalo skoro 15 god da to shvatite. čedo, izvini.
kada bi narod shvatio da ne treba da navija za političare, i da su oni tu zbog njih, a ne obrnuto, što im upravo taj narod dozvoljava, nama bi bilo mnogo bolje.

apsurd i iluzija

pre 11 godina

DSS,SRS,Dveri. What a combination!
(Kokorayko, 26. april 2013 17:35)
LDP, SPS, SNS, DS. Together as one. What a joke!

Salu na stranu, ovi prvi kakvi god da su ali makar mogu da sednu za sto zajedno a da ne izgube ni 15 minuta u prici sta su govorili jedni o drugima u prethodnih godinu dana. Ovim drugima bi trebalo nekoliko sati da prebroje sta su sve pricali jedni o drugima i da se medjusobno izvinjavaju, mada ne bi bilo cudno da se i tu posvadjaju. :)

Titoisti

pre 11 godina

Dačić vidi sebe kao veliku istorijsku ličnost, koja "mora" da uradi ono što niko nije do sada.
Ja sam odavno rekla, da ni Nikolić, kao ni Dačić, ni ranije Šešelj i Milošević, nije Srbin nego Jugosloven. T
o je ta mentalna zamka, oni su u stvari titoisti koji su zloupotrebili Srbiju 90-ih zarad fanatičnog očuvanja obožavane Jugoslavije.

morali smo

pre 11 godina

Pošteno rečeno. Neko je morao da potpiše.Da su narodu rekli da moraju da potpišu i pre 20 godina, narod bi shvatio.
Zar je trebalo ovoliko godina da se kaže istina, zato bravo Dačiću i Vučiću.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ ex demokrata 1, 26. april 2013 16:35

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz DSS,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa DSS?

---

Mocart iz Jagodine se u medjuvremenu pretvorio u Stravinskog. Grad mu je Strava, covece, najlepsi grad u Srbiji. Jos malo pa cemo i Betovena da pozovemo u goste :-p, a vi tamo gore se potucajte sa Beyonce, i slicnim anonimusima.

Frodo

pre 11 godina

Dačić i ova vlast se najzad (i barem po pitanju Kosova) ponašaju vrlo razumno. Pošto su iscrpeli sve ostale mogućnosti. To je u redu i zaslužuju sve pohvale. Ali pitam se zašto je trebalo da prođu tolike godine, da naprave toliko gluposti, da propuste toliko prilika i da toliko ljudi unesreće pre nego što im je došlo iz donjeg dela leđa u glavu?

Milosh

pre 11 godina

DSS najjaca ekipa sa svojih 7% i misle da su pokupili svu pamet sveta, a sve im se svodi na negiranje realnosti i pobijanja bilo kakvih dogovora, ali da oni ponude neko resenje to ne postoji. Zao mi je gosn Marka, kojeg dole sugradjani inace zovu Marko doo za naftu i naftne preradjevine. Mislim da je ovako najbolje, jer konacno cemo staviti tacku na istoriju i okrenuti se buducnosti, ipak slusali smo svi rekorde po porodilistima, pa zar nije veca svrha i svetlija ideja toj deci omoguciti zdraviju i bolju buducnost, a ne da se rode vec zigosani kako bi ovi iz DSS hteli.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz Dss,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa Dss da pogleda svet otvorenim ocima ?
Ako Mozart iz Jagodine ima 100 gr paneti da vidi sta je sta,ako je cak i on onakav uvideo da nam bez Eu nema napretkanda svaka prica Dss pada u vodu,i oni ce tim njihovim stavom sami sebe da eliminisu iz Skupstine na sl.izborima.

iz dijaspore

pre 11 godina

Sporazum je mozda nsto najbolje sto je uradjeno u ovom trenutku, ironicno je da nisu dozvoljavali drugim da ga potpisu jos pre nekoliko godina, a za pocetak g Dacic bi mogao da se izvine dijaspori

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

vala, svaka ti je ka njegoseva dacicu! - nisam nikada ni pomislio da cu nekada ovo reci, napisati... i ti i vucic ste mi bili jedni od omrazenijih politicara... drago mi je sto ste se promenili ili sto sam se ja prevario u vama. respekt!

Kraljevcanin

pre 11 godina

Pa dobro Jaksicu, ako je Ahtisarijev plan bio bolji od ovog sporazuma, zasto ste onda glasali protiv? Vi u stvari hocete da nam vrate celo Kosovo? Ahaa, sad konacno razumem. Ako ti za ovo primas platu od drzave, onda bih i ja takav posao!
Da li se neko od vas ikad zapita kako vam i od ceka zivi narod? Ovaj narod koji daje svoj glas i svoj porez vama...(pa da ne napisem ovde neki pridev koji bih rado upotrebio)!

Aleksandra

pre 11 godina

Znate kako, vrlo je jednostavno, svako ima mogucnost izbora. Clanovi DSS-a neka svojoj deci za dorucak daju Ustav i kosovski mit, ja za svoju biram hleb! Samo mi jedna stvar sto se doticnih tice nije jasna, da sam ja po nekom pitanju u ogromnoj manjini, zar ne bi jedino razumno bilo da se zapitam da li mozda ja negde gresim! A ne da tvrdo zastupam stav da sam jedino ja u pravu, jedna naspram 7,5 miliona+100 000 juzno od Ibra, a da svi oni grese! Obicna matematicka proporcija! Sram ih bilo nece da jedu Ustav i kosovski mit!

Rocker

pre 11 godina

Morao je ranije neko da uradi ovo ali nije imao hrabrosti da stavi na kocku vlast i fotelje jer su shvatali koliko je slozeno i bolno resenje bilo neminovno.

iivviiccaa79

pre 11 godina

na svetu ppostoje velike i male zemlje. velike zemlje su jace i mogu da rade sa jnima sta god hoce. Mala zemlja moze da:
1. svadja se i protivi velikoj zemlji i da stalno dobija batine
2. nadje nacina da se uortaci sa velikom zemljom i da iz toga ima korist.
Svidjalo se to nekome ili ne, to je realnost zivota.

Ja kuci imam kera. Uvek me radosno doceka kad se vratim, hoce da se igra, kad nisam raspolozen ona se skloni iako joj nije milo, kad vezbam na traci, viknem na nju, ona se skloni...
Da proba da nas napada i ujeda ocas posla bi zavrsila ili na dresuri ili u sklonistu za pse.
kao posledicu mi brinemo o njoj, hranimio je, lecimo, cistimo, drzimo na suvom i toplom itd...
Hm, mudra neka zivotinja, nasla je nacin kako sebi da obezbedi lep zivot slusajuci jaceg od sebe...

bezimena

pre 11 godina

Sad jos samo da izvucemo one milijarde dolara koje nam Kosovo duguje.
(ksenija gburcik, 26. april 2013 15:07)

Malo ste se preračunali, ali pre će Kosovo, obzirom na presude iz Strazbura, da izvuče one milijarde eura koje Srbija duguje za penzije i sl. koje ne isplaćuje već 14 (slovima: ČETRNAEST) GODINA!

Urke

pre 11 godina

Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.

kanibal

pre 11 godina

"I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.
(Mikan, 26. april 2013 13:49) "

To nije moguće. Evo i zašto.

Za 11 meseci, ili i manje od kako se ova Vlada konstituisala, pozajmila je 4,5 milijadri evra, to jest koliko prethodni za 3 godine.

Imaju iste probleme kao i prethodnici, isti javni sektor, isti penzijski fond, iste troškove, ali GDE JE ZAVRŠIO TAJ NOVAC? Ne vidim da se prave mostovi, auto putevi i slični kapitalni objekti, pa logično pitam NA ŠTA SE U ZADNJIH 8 MESECI SPISKALO 4,5 MILIJARDE EVRA?

Ima li neko da mi da logičan odgovor, a da to nisu bajke tipa - plate i penzije, jer su te plate i penzije postojale i ranije.

P.S. Priča o bankrotu je bajka.

vlada

pre 11 godina

Ovo je htela da uradi I prethodna vlast ali jedini razlog zasto nije se krije u tome da bi izbili neredi I veliko nezadovoljstvo,zna se pod cijim vodjstvom.
A posto je mozak narodu u medjuvremenu ispran,malo zamajavanja korupcijom,malo skretanjem sa teme.... lagano je predato Kosovo I jos ispade da je taj potez odlican.
Da se prekrsti covek I levom I desnom/

Mileva

pre 11 godina

@VladimirR
Lepo od vas što im opraštate devedesete. Ja, na primer, ne mogu. Dovoljno je reći da sam od 1991. do 1999. u najboljim godinama svog života bila na više sahrana, nego svadbi i krštenja. Oni koji su terali mladiće odavde da ratuju u ratovima "u kojima nismo učestvovali" odjednom postadoše spasitelji "vaskolikog Srpstva"! Strašno!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"

Kratko, jasno i sazeto.

Pa i tom smislu jedno isto tako kratko, jasno i sazeto pitanje: koji deo fizicke realnosti Vam nije jasan, braco Srbi sa Kosova, Amfilohisti, Dveristanci, De-Esesovci, "Nasi", i Kacavendisti? Jel' treba zardjalim viljuskama da bodemo NATO? Sa koje planete ste, braco, aterirali? I ima li kiseonika na vasoj galaksiji?

severnjak

pre 11 godina

"Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.
(Urke, 26. april 2013 15:21) "

Naravno, jer da su prethodni uradili ovo isto, verovatno bi još uvek visili na Terazijama.

Licemeri.

Zašto ne spominjete ona još bolja rešenja koje su isti ovi odbili? Ono u Rambujeu, na primer?

Ako smo sisali vesla, nismo pojeli čamac....

Dragan Nis

pre 11 godina

Udjem da napisem nesto pohvalno o Dacicu i ovoj vladti, a onda vidim retardirane fabrikovane komentareb SNS botova, i zgadi mi se i Dacic i Vucic. Iako se slazem sa njihovom politikom (u velikoj meri) necu glasati za njih iz revolta. Ne cuva se vlast jeftinom propagandom.

miki

pre 11 godina

"Neko je ovo morao da uradi"?

Mogli ste jednostavno da ne ucestvujete na izborima, pa da malo sposobniji od vas budu "naterani" da rade te stvari.

Nego, mnogo je slatka vlast.

Drmaj Srbijo sa Dacicem i Tomom, Sakirom i Bijonse, Cecom i Dzajom. Ostalo i ne znas (niti zasluzujes)!

Владимир

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
(Miky, 26. april 2013 14:17)

Од '45. су нас зајахали жуто-црвено-роѕе комунисти, сви они са идентичним титоистичким памфлетима.

Usora

pre 11 godina

Napokon da srbi shvate da ako ovako nastave dalje srljaju u propast. Dačić je jedan čisti realist koji je falilo srbima. Možeš se ti šepurit koliko hoćeš ali će albanija biti srbiji zapad kaže Dačić bude li se suprostavljalo evropi

ice9

pre 11 godina

Ova DSS ekipa plus propali radikali su nesto najgoremoguce sto postoji u ovoj nasoj napacenoj zemlji, strasno koliko su napucani mrznjom i nacionalizmom.

Darko

pre 11 godina

Podržavam sporazum. Podržao bih ga i pre 14 godina, kada smo se povukli sa Kosmeta. Uvek sam kao glasač bio za mirnu opciju (vezano i za Hrvatsku, i za BiH), ali kada je stizao vojni poziv obuvao sam čizmu i odazivao se, jer tako sam vaspitan; u jedinici bih obično zaticao decu sa sela, ni jednog salonskog intelektualca i nacionalistu. Ta deca, budući domaćini, od pretrpljenog stresa i užasa su se branili kombinacijom bensendina i alkohola - teško da je od njih postao dobar otac porodice. Sticajem okolnosti, poznavao sam dosta "patriota", i znam da su se tada krili "kod tetke na selu"; zato osećam istinsko gađenje prema ovim licemerima koji ispoljavaju naknadnu pamet, i truju neke nove klince svojim impotentnim vizijama.

Miksha

pre 11 godina

@Mikan i @Roxi:

U pravu ste potpuno. Od jeseni će tek da bude zanimljivo: dinar jača, niti jedna roba ili usluga nije pojeftinila, a pogledajte Beograd danas-već opusteo! Ko to spaja sve praznike? Državna administracija i masa činovnika u javnim preduzećima! Ko će više njima da plaća za nerad? Koja privreda? Nema više odakle da se uzima. Vlast koristi sve trikove-ponovo atestiraju uređaje za gas, krenuli su da plene rezani duvan, ali ne vredi... Nema povećenja prihoda i tek ga neće imati. U jednom trenutku ref. kamatna stopa će morati da krene na dole, a onda se zna šta sledi (2012. godina i kurs od 119 dinara za evro na nivou ref. kamatne stope nižem od 10%). Trenutno je ref. kamatna stopa 11,75% i konstantno raste od trenutka dolaska gospođe Tabaković za guvernera NBS.

ajajajaj

pre 11 godina

Ljudi, ne volim ni Nikolića ni Vučića, Dačića tu i tamo, demokrata sam već 10 godina, ali u potpunosti se slažem da treba da prihvatimo sporazum pa kakav god bio. Mislim da je svima jasno da mi nikad nećemo imati Kosovo kao što smo ga nekad imali, moramo da se okrenemo budućnosti, izvučemo šta možemo iz ovih pregovora i nastavimo da se borimo, i za nas ovde u Srbiji i za srbe na Kosovu. Daljnim otezanjem ništa nećemo postići, samo ćemo da tonemo još dublje i dublje.

J

pre 11 godina

Ma dokle bre vise da ispastamo zbog Kosova,pa zar se svi oni preselise u Bg.i ostale manje gradove,prodali sve sto imali uzeli pare,primaju po socijalnu pomoc,plate imaju a rade i u srbiji i na kosovu,a mi nemamo nista,bravo Dacicu,bravo Vucicu,pa nece cela Srbija da ispasta vecito zbog nekoga.

Mile

pre 11 godina

Bitno da je uradjeno, okrenimo se sada poboljsanju zivotnog standarda i resavanju pitanja nezaposlenosti, ima puno nezavrsenog posla u ovoj zemlji.

Miky

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
Mislim da smo mi kao narod pogresili, uvek kad se birala vlast glasali smo za iste zato sto smo govorili da su drugi jos gori, i na kraju je sve ostajalo isto. Danas, kada sve stranke znaju da nisu vecne i da ce narod glasati za onoga ko najvise uspe ili protiv onoga ko najvise ne uspe da pokrece ovu zemlju unapred.
U sledecem krugu glasam za Cedu, zelim da i njega vidim na vlasti, sta moze i koliko moze. Jer ipak, svi su se kitili Djindjicevim uspehom, a verovatno je Ceda njegov jedini naslednik. Govore ima dobre, ko zna, mozda i dela. A to sto neki pricaju da je kriminalac, naucio sam da vise ne verujem tudjim usima, imam valjda i svoje... Zaista cenim ovo sto je trenutna vlast uradila, mada jos uvek im ne verujem. Valjda, kad te jednom rane, boli bar na promenu vremena... Cestitke vladi sto je uspela da pokrene tocak zaivota!

nele

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.
(najpostenije, 26. april 2013 12:09)
Upravo tako!!!!!

roxi

pre 11 godina

svako normalan podrazava ovu odluku, ali ja njima ne verujem mnogo. mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.

Aleksandar I

pre 11 godina

Ovi koji su zakuvali jos 1990,vreme je da rese i ako su najveca ***** koje je svet video...Svi sada pricaju kako ne mozemo da cekamo,a oni su do juce bili ti koji su zatezali...

dejan

pre 11 godina

Ni sam ne mogu da verujem u ono sto cu upravo napisati... Dacicu, potpisujem svaku rec iz tvog govora u Skupstini! Ima neke kosmicke pravde u ovome sto radis i sto se na zalost moralo uraditi posle svih gresaka koje su napravljene u prethodnih 25 godina! Sto bi rekao pokojni premijer Djindjic, " Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija! ” Mi sada mozemo samo da pokusamo da izvucemo najvise is situacije u koju smo sami sebe dobrim delom doveli a doveli smo sebe u situaciju da smo izgubili gotovo sve i da stojimo sasvim sami. Moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti za ono sto nam se dogodilo!

Sto se mora uraditi mora se a sta ce nam doneti buducnost, bliska ili daleka, to ce zavisiti samo od nas i kako se prema njoj budemo postavili!

neglasac

pre 11 godina

kakav populizam...
pa zbog koga smo ratovali,imali vandredna stanja, ko je pljackao ubijao...
vi ....bando crvena zbog vas...su generacije i generacije izgubljene i pobegle

Mikan

pre 11 godina

mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.
(roxi, 26. april 2013 13:21)
I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.

Dipl. ing.

pre 11 godina

Cekam ishod, bude li glas koji opet zagovara haos, ja odoh.
Ne mogu, vise...
Hvala.
PS Podrska Sporazumu i pokusaju da se od Srbije napravi pristojna zemlju. Sve drugo toliko boli...

sladjana

pre 11 godina

Ivice, cestitam ti, mada patis od naknadne pameti. Volela bih da si na taj nacin bio pametan i voleo Srbiju i u proteklih dvadeset godina.

Ja sam

pre 11 godina

Zavadjeni Srbi sa Srbima u Srbiji.
Zavadjeni Srbi sa Srbima sa Kosmeta.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Vojvodini.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Federaciji.
Neko je to morao da uradi.

Kaiser

pre 11 godina

Kasnite sa ovom pričom i ovim stavom najmanje 15-20 godina.

Očekivao sam da nam kažete i zašto ste pokrali naših najboljih 20 godina života, i što je važnije ZAŠTO?

Znamo mi, ali hoćemo to da čujemo iz usta Dačića, Vučića i Nikolića.

Dakle, zbog čega ste nam pokrali 20 godina života?

Vas trojcu pitam, nemojte se praviti gluvi.

I da li je Ramuje bio bolji od ovog? I zašto ga onda niste prihvatili?

dr MM

pre 11 godina

Pa dobro gde bi sve ove godine, kada je intelektulana kap u Srpskiom narodu molila da ih saslusas.Onda slusasmo isto ovosto sto ti danas slusas od ovih retro-izgubljenih DSS -ovaca . Eeeee od kada mi neki "izdajnici" Srpskog naroda smo pricali ovo sto si ti danas ispricao. Sve mozda moze da se vrati i zemlje i .novac ..ali nasih dvdeset i trideset godina koje ste nam pogresni stavovima oteli -nikada-p.s. ipak bravo ...bolje ikad nego nikad

Krle

pre 11 godina

Sad se setih mucenog Djindjica koji je davno pricao o realnosti za Kosovo, ali se cak i on zalagao za podelu. Cime su ga castile patriote sad ne mogu ni da stavim citate jer ih urednistvo ne bi pustilo. Vulgarnosti, uvrede i zigosanjem kao izdajnik. Ali njegov je usud bio sto je mogao da anticipira desavanja, sto i jeste odlika dobrih politicara.
Ali u tome lezi tragedija Srbije. Zoran je hteo da resava problem pre dvadeset godina, a ovi su prvo raspalili vatru a sad se sklanjaju od ugljenisanih ostataka kao da sa time nemaju nikakve veze. I sta ce gradjani Srbije koji sad gledaju ovaj zaokret od 180 stepeni, koji su sve preko svojih ledja preturili pa cak i u poslednjoj predizbornoj kampanji je isti ovaj covek izjavio:
"Vi znate da na Kosovu i Metohiji ne postoje naše bezbedonosne snage, ali nova Vlada Srbije, ako bude formirana, insistiraće upravo na tome."
Ministar unutrašnjih poslova o povratku srpske policije na Kosovo. (RTS, 28. 6. 2012. godine)
Tuzno je sto je najkratkovidijima dato da upravljaju zemlju i ko zna koliko ce vas jos setati zedne preko vode.

mile

pre 11 godina

@(Hmmm, 26. april 2013 12:25) niko nije ni reko da slavimo i sami su rekli da nije dobar sporazum ali je najvise koliko smo mogli dobiti a da nismo pregovarali i prihvatili i to malo nadleznosti ko zna sta bi bilo i sa Srbima sa severa i sa nama svima

ja ja

pre 11 godina

bivsa vlast,bivsa vlast puna su im usta buvse vlasti,ni ja nisam voleo bombardovanje,sudbina jarane,ali realnist je realnost,lako je skupljati jeftine poene,treba doneti pravu odluku

VladimirR

pre 11 godina

Moram da priznam da nisam verovao da ova garnitura uraditi pravu stvar. Oprastam Vam 90-te. :) Bili ste mladi, ljudski je gresiti.

Naravno, sve bi bilo mnogo bolje da je bilo snage da se sve ovo shvati pre 10 godina, kao sto su predlagali neki koji su tada razapinjani (potrazite na netu Cedin govor iz marta 2004), ali valjda bolje ikad nego nikad...

Nije to lako uraditi ni pojedincima za mnogo banalnije stvari, ali ponekad treba podvuci crtu, prezaliti gubitak i nastaviti dalje sa kartama koje su u ruci, a ne stalno pricati o prethodnim deljenjima i cekati 4 asa.

najpostenije

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ovaj sporazum nije podrška ni Ivici ili Marici, Peri ili Žiki. Sporazum je da Srbija krene dalje. Dosta je zamajavanja. Da Srbija postane deo sveta onakav kakav.

Kaca

pre 11 godina

Dosta smo trpeli i udarali glavom o zid, da bi se kosovari bogatili. Svi imaju stanove po Srbiji a mi zbog njih smo teroristi. Ne mozemo vise da zivimo u izolaciji. Ja sam za podelu Kosova.

nenad t

pre 11 godina

Ako ti je toliko bilo muka to da uradiš, što si se gurao. Zašto nisi to prepustio Čedi, onbi to sa zadovoljstvom obavio i mnogo bolje. Zašto ste morali vi da otimate njegove stavove i da glumatate evropejce, postadoste kao veći evropejci od onih pravih i doslednih.

"...čuda da se dese, ..."

pre 11 godina

tesko je ovo sebi priznati, jer svi mi znamo ko je Ivica i sta nam je SPS priredio 90tih, ali ovako govori neko ko pretenduje da vodi Srbiju 2013te

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Cestitamo.cestitamo, jedan od ucesnika osnivanje DS Kladovo Nikola Dumitraskovicv.Hrabra odluka.Molim vas ne osvrcitese na prevarante.Ja kad ih vidim na televiziji vecina ovi koji ih vode srbe sa KosoVa koje licno poznajem treba da zavrse u Zabeli.Ima ih iz svih partija.
Pozdrav i vec ste sebe uvrstili menju besmrtne.

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Sve ovo i još mnogo više i hrabrije govorio je LDP godinama! Za to su bili obeleženi kao izdajnici. Svima koji su učestvovali u tom besramnom linču predlažem da se javno pospu pepelom, odreknu se biračkog prava pošto je ovim dokazano da su nekompetentni i podignu spomenik LDP-u na Terazijama kao i po ostalim gradovima Srbije. Čedi kupite nov, lepši i skuplji džip!
I sada, kada se pokazalo da je LDP bio u pravu isto se tako pokazalo i da vi NISTE bili u pravu. Problem je što sada potpisujemo lošiji papir nego što smo mogli nekoliko godina ranije. I sve to zbog vaše kratkovidosti i loše odluke. Vi koji ste glasali za ove sada snosite veliki deo krivice zbog neznanja, neodgovornosti i podložnosti manipulaciji poput petogodišnjeg deteta. Problem je što svi mi zajedno plaćamo za vašu glupost! I da stvar bude gora, opet ćete isto glasati...
O Srbijo, nema ti spasa!

Jabilondo

pre 11 godina

Posteno ili ne, istinom ili ne, propagandom ili ne, tek, mi smo pre 14 godina predstavljeni sirom sveta kao drzava ciji je rezim napravio humanitarnu katastrofu, usred Evrope s kraja 20. veka, zbog toga smo bombardovani i izgubili taj rat. Da li je to zato sto je taj rezim stvarno napravio humanitarnu katastrofu ili zato sto se zamerao Zapadu duzi niz godina, to je nebitno. Bitno je da je to cena kada tvrdoglavo tezis necemu, sto ti je u kontradikciji sa pozicijom, pa time i potencijalom za ucenjivanje. Kockali smo se i izgubili u bici gde je svako, sa imalo mozga, znao unapred da cemo izgubiti.

I sad, kad smo svesno odsekli sebi deo tela, ne mozemo se zaliti na druge, nego da to prihvatimo i u skladu sa tim postupamo.

Ja razumem da ima protivnika ovoga, ali, oni koji iskreno, emotivno, ne prihvataju ovakvu sudbinu, nazalost, morace da je prihvate. Isli mi u EU ili ne, Kosovo nece biti vraceno. Jedino sto mozemo da dobijemo novim inacenjem, to je konstantno miniranje pregovora, gde ce ponovo, pravedno ili ne, opet biti sprovedena neka nova "oluja", uz blagoslov istog Zapada, gde cemo izgubiti i to malo sto imamo.

Sto se tice ovih drugih, glavesina iz DSS i SRS, to je druga prica. Uglavnom se radi o ljudima koji su obezbedili svoje porodice, ovde ili u inostranstvu i kojima daljnje bezakonje na Kosovu odgovara za neke licne malverzacije. Oni su nebitni i neka nastave da kukaju.

nn

pre 11 godina

ali isto tako nije rekao ko je kriv za Rambuje gde smo na tacni dobili vise a sad skupljamo mrvice sa stola. U istoj toj vlasti sv bili i sadasnji predsednik drzave. premijer i prvi potpredsednik( ma sta to znacilo)

Hmmm

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.

danger

pre 11 godina

Ma ne volim Dacica i necu mu zaboraviti stosta. Mrzeo sam i njegovog bivseg sefa. Ali ako sve to za trenutak zanemarim, ipak me je ovim dogovorom prijatno iznenadio. Da, kada su stvari dosle dovde (i njegovom zaslugom), neko je ovo morao da uradi. Zato ipak, rispekt!

Надица

pre 11 godina

Ивице, овако им неби рекао ни Слободан Милошевић. Еу је исувише уложила у вашу владу да би било могуће да ви и Вучић изгубите следеће изборе. Зато накривите шешир. Очекујем да и у Војводини градови бирају своју полицију.

Goran Michael Kostic

pre 11 godina

Pozdrav svima na B92, nemam apsolutno ništa da dodam ovome, jedino želim da podržim dosadašnji rad Vlade Srbije, Predsednika Srbije, i svih nadležnih Državnih Institucija. Hvala svima.

srbin

pre 11 godina

Bravo! Bravo! To je realnost, bravo! Sve ove godine niko nije razmisljao o narodu do ove Vlade...
Nisam glasao za njih, ali su me prijatno iznenadili.

fizicar

pre 11 godina

Nemam TV (i ne zelim da ga posedujem), ali bih voleo uzivo da cujem rad skupstine.
Zar je toliko komplikovano napraviti "internet skupstinski radio"?
Recimo sajt skupstine, koji super/huper izgleda (http://www.parlament.gov.rs)
mogao bi da se doradi sa jednim linkom za live stream (samo glas, za pocetak, video nije neophodan).

najpostenije

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.

Ja sam

pre 11 godina

Zavadjeni Srbi sa Srbima u Srbiji.
Zavadjeni Srbi sa Srbima sa Kosmeta.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Vojvodini.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Federaciji.
Neko je to morao da uradi.

danger

pre 11 godina

Ma ne volim Dacica i necu mu zaboraviti stosta. Mrzeo sam i njegovog bivseg sefa. Ali ako sve to za trenutak zanemarim, ipak me je ovim dogovorom prijatno iznenadio. Da, kada su stvari dosle dovde (i njegovom zaslugom), neko je ovo morao da uradi. Zato ipak, rispekt!

nenad t

pre 11 godina

Ako ti je toliko bilo muka to da uradiš, što si se gurao. Zašto nisi to prepustio Čedi, onbi to sa zadovoljstvom obavio i mnogo bolje. Zašto ste morali vi da otimate njegove stavove i da glumatate evropejce, postadoste kao veći evropejci od onih pravih i doslednih.

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Sve ovo i još mnogo više i hrabrije govorio je LDP godinama! Za to su bili obeleženi kao izdajnici. Svima koji su učestvovali u tom besramnom linču predlažem da se javno pospu pepelom, odreknu se biračkog prava pošto je ovim dokazano da su nekompetentni i podignu spomenik LDP-u na Terazijama kao i po ostalim gradovima Srbije. Čedi kupite nov, lepši i skuplji džip!
I sada, kada se pokazalo da je LDP bio u pravu isto se tako pokazalo i da vi NISTE bili u pravu. Problem je što sada potpisujemo lošiji papir nego što smo mogli nekoliko godina ranije. I sve to zbog vaše kratkovidosti i loše odluke. Vi koji ste glasali za ove sada snosite veliki deo krivice zbog neznanja, neodgovornosti i podložnosti manipulaciji poput petogodišnjeg deteta. Problem je što svi mi zajedno plaćamo za vašu glupost! I da stvar bude gora, opet ćete isto glasati...
O Srbijo, nema ti spasa!

Kaiser

pre 11 godina

Kasnite sa ovom pričom i ovim stavom najmanje 15-20 godina.

Očekivao sam da nam kažete i zašto ste pokrali naših najboljih 20 godina života, i što je važnije ZAŠTO?

Znamo mi, ali hoćemo to da čujemo iz usta Dačića, Vučića i Nikolića.

Dakle, zbog čega ste nam pokrali 20 godina života?

Vas trojcu pitam, nemojte se praviti gluvi.

I da li je Ramuje bio bolji od ovog? I zašto ga onda niste prihvatili?

neglasac

pre 11 godina

kakav populizam...
pa zbog koga smo ratovali,imali vandredna stanja, ko je pljackao ubijao...
vi ....bando crvena zbog vas...su generacije i generacije izgubljene i pobegle

Krle

pre 11 godina

Sad se setih mucenog Djindjica koji je davno pricao o realnosti za Kosovo, ali se cak i on zalagao za podelu. Cime su ga castile patriote sad ne mogu ni da stavim citate jer ih urednistvo ne bi pustilo. Vulgarnosti, uvrede i zigosanjem kao izdajnik. Ali njegov je usud bio sto je mogao da anticipira desavanja, sto i jeste odlika dobrih politicara.
Ali u tome lezi tragedija Srbije. Zoran je hteo da resava problem pre dvadeset godina, a ovi su prvo raspalili vatru a sad se sklanjaju od ugljenisanih ostataka kao da sa time nemaju nikakve veze. I sta ce gradjani Srbije koji sad gledaju ovaj zaokret od 180 stepeni, koji su sve preko svojih ledja preturili pa cak i u poslednjoj predizbornoj kampanji je isti ovaj covek izjavio:
"Vi znate da na Kosovu i Metohiji ne postoje naše bezbedonosne snage, ali nova Vlada Srbije, ako bude formirana, insistiraće upravo na tome."
Ministar unutrašnjih poslova o povratku srpske policije na Kosovo. (RTS, 28. 6. 2012. godine)
Tuzno je sto je najkratkovidijima dato da upravljaju zemlju i ko zna koliko ce vas jos setati zedne preko vode.

Hmmm

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.

Mileva

pre 11 godina

@VladimirR
Lepo od vas što im opraštate devedesete. Ja, na primer, ne mogu. Dovoljno je reći da sam od 1991. do 1999. u najboljim godinama svog života bila na više sahrana, nego svadbi i krštenja. Oni koji su terali mladiće odavde da ratuju u ratovima "u kojima nismo učestvovali" odjednom postadoše spasitelji "vaskolikog Srpstva"! Strašno!

sladjana

pre 11 godina

Ivice, cestitam ti, mada patis od naknadne pameti. Volela bih da si na taj nacin bio pametan i voleo Srbiju i u proteklih dvadeset godina.

Miky

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
Mislim da smo mi kao narod pogresili, uvek kad se birala vlast glasali smo za iste zato sto smo govorili da su drugi jos gori, i na kraju je sve ostajalo isto. Danas, kada sve stranke znaju da nisu vecne i da ce narod glasati za onoga ko najvise uspe ili protiv onoga ko najvise ne uspe da pokrece ovu zemlju unapred.
U sledecem krugu glasam za Cedu, zelim da i njega vidim na vlasti, sta moze i koliko moze. Jer ipak, svi su se kitili Djindjicevim uspehom, a verovatno je Ceda njegov jedini naslednik. Govore ima dobre, ko zna, mozda i dela. A to sto neki pricaju da je kriminalac, naucio sam da vise ne verujem tudjim usima, imam valjda i svoje... Zaista cenim ovo sto je trenutna vlast uradila, mada jos uvek im ne verujem. Valjda, kad te jednom rane, boli bar na promenu vremena... Cestitke vladi sto je uspela da pokrene tocak zaivota!

roxi

pre 11 godina

svako normalan podrazava ovu odluku, ali ja njima ne verujem mnogo. mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.

Darko

pre 11 godina

Podržavam sporazum. Podržao bih ga i pre 14 godina, kada smo se povukli sa Kosmeta. Uvek sam kao glasač bio za mirnu opciju (vezano i za Hrvatsku, i za BiH), ali kada je stizao vojni poziv obuvao sam čizmu i odazivao se, jer tako sam vaspitan; u jedinici bih obično zaticao decu sa sela, ni jednog salonskog intelektualca i nacionalistu. Ta deca, budući domaćini, od pretrpljenog stresa i užasa su se branili kombinacijom bensendina i alkohola - teško da je od njih postao dobar otac porodice. Sticajem okolnosti, poznavao sam dosta "patriota", i znam da su se tada krili "kod tetke na selu"; zato osećam istinsko gađenje prema ovim licemerima koji ispoljavaju naknadnu pamet, i truju neke nove klince svojim impotentnim vizijama.

nn

pre 11 godina

ali isto tako nije rekao ko je kriv za Rambuje gde smo na tacni dobili vise a sad skupljamo mrvice sa stola. U istoj toj vlasti sv bili i sadasnji predsednik drzave. premijer i prvi potpredsednik( ma sta to znacilo)

Надица

pre 11 godina

Ивице, овако им неби рекао ни Слободан Милошевић. Еу је исувише уложила у вашу владу да би било могуће да ви и Вучић изгубите следеће изборе. Зато накривите шешир. Очекујем да и у Војводини градови бирају своју полицију.

Mikan

pre 11 godina

mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.
(roxi, 26. april 2013 13:21)
I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.

nele

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.
(najpostenije, 26. april 2013 12:09)
Upravo tako!!!!!

Aleksandar I

pre 11 godina

Ovi koji su zakuvali jos 1990,vreme je da rese i ako su najveca ***** koje je svet video...Svi sada pricaju kako ne mozemo da cekamo,a oni su do juce bili ti koji su zatezali...

Jabilondo

pre 11 godina

Posteno ili ne, istinom ili ne, propagandom ili ne, tek, mi smo pre 14 godina predstavljeni sirom sveta kao drzava ciji je rezim napravio humanitarnu katastrofu, usred Evrope s kraja 20. veka, zbog toga smo bombardovani i izgubili taj rat. Da li je to zato sto je taj rezim stvarno napravio humanitarnu katastrofu ili zato sto se zamerao Zapadu duzi niz godina, to je nebitno. Bitno je da je to cena kada tvrdoglavo tezis necemu, sto ti je u kontradikciji sa pozicijom, pa time i potencijalom za ucenjivanje. Kockali smo se i izgubili u bici gde je svako, sa imalo mozga, znao unapred da cemo izgubiti.

I sad, kad smo svesno odsekli sebi deo tela, ne mozemo se zaliti na druge, nego da to prihvatimo i u skladu sa tim postupamo.

Ja razumem da ima protivnika ovoga, ali, oni koji iskreno, emotivno, ne prihvataju ovakvu sudbinu, nazalost, morace da je prihvate. Isli mi u EU ili ne, Kosovo nece biti vraceno. Jedino sto mozemo da dobijemo novim inacenjem, to je konstantno miniranje pregovora, gde ce ponovo, pravedno ili ne, opet biti sprovedena neka nova "oluja", uz blagoslov istog Zapada, gde cemo izgubiti i to malo sto imamo.

Sto se tice ovih drugih, glavesina iz DSS i SRS, to je druga prica. Uglavnom se radi o ljudima koji su obezbedili svoje porodice, ovde ili u inostranstvu i kojima daljnje bezakonje na Kosovu odgovara za neke licne malverzacije. Oni su nebitni i neka nastave da kukaju.

dejan

pre 11 godina

Ni sam ne mogu da verujem u ono sto cu upravo napisati... Dacicu, potpisujem svaku rec iz tvog govora u Skupstini! Ima neke kosmicke pravde u ovome sto radis i sto se na zalost moralo uraditi posle svih gresaka koje su napravljene u prethodnih 25 godina! Sto bi rekao pokojni premijer Djindjic, " Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija! ” Mi sada mozemo samo da pokusamo da izvucemo najvise is situacije u koju smo sami sebe dobrim delom doveli a doveli smo sebe u situaciju da smo izgubili gotovo sve i da stojimo sasvim sami. Moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti za ono sto nam se dogodilo!

Sto se mora uraditi mora se a sta ce nam doneti buducnost, bliska ili daleka, to ce zavisiti samo od nas i kako se prema njoj budemo postavili!

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ovaj sporazum nije podrška ni Ivici ili Marici, Peri ili Žiki. Sporazum je da Srbija krene dalje. Dosta je zamajavanja. Da Srbija postane deo sveta onakav kakav.

ice9

pre 11 godina

Ova DSS ekipa plus propali radikali su nesto najgoremoguce sto postoji u ovoj nasoj napacenoj zemlji, strasno koliko su napucani mrznjom i nacionalizmom.

dr MM

pre 11 godina

Pa dobro gde bi sve ove godine, kada je intelektulana kap u Srpskiom narodu molila da ih saslusas.Onda slusasmo isto ovosto sto ti danas slusas od ovih retro-izgubljenih DSS -ovaca . Eeeee od kada mi neki "izdajnici" Srpskog naroda smo pricali ovo sto si ti danas ispricao. Sve mozda moze da se vrati i zemlje i .novac ..ali nasih dvdeset i trideset godina koje ste nam pogresni stavovima oteli -nikada-p.s. ipak bravo ...bolje ikad nego nikad

vlada

pre 11 godina

Ovo je htela da uradi I prethodna vlast ali jedini razlog zasto nije se krije u tome da bi izbili neredi I veliko nezadovoljstvo,zna se pod cijim vodjstvom.
A posto je mozak narodu u medjuvremenu ispran,malo zamajavanja korupcijom,malo skretanjem sa teme.... lagano je predato Kosovo I jos ispade da je taj potez odlican.
Da se prekrsti covek I levom I desnom/

severnjak

pre 11 godina

"Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.
(Urke, 26. april 2013 15:21) "

Naravno, jer da su prethodni uradili ovo isto, verovatno bi još uvek visili na Terazijama.

Licemeri.

Zašto ne spominjete ona još bolja rešenja koje su isti ovi odbili? Ono u Rambujeu, na primer?

Ako smo sisali vesla, nismo pojeli čamac....

"...čuda da se dese, ..."

pre 11 godina

tesko je ovo sebi priznati, jer svi mi znamo ko je Ivica i sta nam je SPS priredio 90tih, ali ovako govori neko ko pretenduje da vodi Srbiju 2013te

Kaca

pre 11 godina

Dosta smo trpeli i udarali glavom o zid, da bi se kosovari bogatili. Svi imaju stanove po Srbiji a mi zbog njih smo teroristi. Ne mozemo vise da zivimo u izolaciji. Ja sam za podelu Kosova.

iivviiccaa79

pre 11 godina

na svetu ppostoje velike i male zemlje. velike zemlje su jace i mogu da rade sa jnima sta god hoce. Mala zemlja moze da:
1. svadja se i protivi velikoj zemlji i da stalno dobija batine
2. nadje nacina da se uortaci sa velikom zemljom i da iz toga ima korist.
Svidjalo se to nekome ili ne, to je realnost zivota.

Ja kuci imam kera. Uvek me radosno doceka kad se vratim, hoce da se igra, kad nisam raspolozen ona se skloni iako joj nije milo, kad vezbam na traci, viknem na nju, ona se skloni...
Da proba da nas napada i ujeda ocas posla bi zavrsila ili na dresuri ili u sklonistu za pse.
kao posledicu mi brinemo o njoj, hranimio je, lecimo, cistimo, drzimo na suvom i toplom itd...
Hm, mudra neka zivotinja, nasla je nacin kako sebi da obezbedi lep zivot slusajuci jaceg od sebe...

Dragan Nis

pre 11 godina

Udjem da napisem nesto pohvalno o Dacicu i ovoj vladti, a onda vidim retardirane fabrikovane komentareb SNS botova, i zgadi mi se i Dacic i Vucic. Iako se slazem sa njihovom politikom (u velikoj meri) necu glasati za njih iz revolta. Ne cuva se vlast jeftinom propagandom.

kanibal

pre 11 godina

"I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.
(Mikan, 26. april 2013 13:49) "

To nije moguće. Evo i zašto.

Za 11 meseci, ili i manje od kako se ova Vlada konstituisala, pozajmila je 4,5 milijadri evra, to jest koliko prethodni za 3 godine.

Imaju iste probleme kao i prethodnici, isti javni sektor, isti penzijski fond, iste troškove, ali GDE JE ZAVRŠIO TAJ NOVAC? Ne vidim da se prave mostovi, auto putevi i slični kapitalni objekti, pa logično pitam NA ŠTA SE U ZADNJIH 8 MESECI SPISKALO 4,5 MILIJARDE EVRA?

Ima li neko da mi da logičan odgovor, a da to nisu bajke tipa - plate i penzije, jer su te plate i penzije postojale i ranije.

P.S. Priča o bankrotu je bajka.

Dipl. ing.

pre 11 godina

Cekam ishod, bude li glas koji opet zagovara haos, ja odoh.
Ne mogu, vise...
Hvala.
PS Podrska Sporazumu i pokusaju da se od Srbije napravi pristojna zemlju. Sve drugo toliko boli...

Frodo

pre 11 godina

Dačić i ova vlast se najzad (i barem po pitanju Kosova) ponašaju vrlo razumno. Pošto su iscrpeli sve ostale mogućnosti. To je u redu i zaslužuju sve pohvale. Ali pitam se zašto je trebalo da prođu tolike godine, da naprave toliko gluposti, da propuste toliko prilika i da toliko ljudi unesreće pre nego što im je došlo iz donjeg dela leđa u glavu?

o_O

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"
dobro je da vam je trebalo skoro 15 god da to shvatite. čedo, izvini.
kada bi narod shvatio da ne treba da navija za političare, i da su oni tu zbog njih, a ne obrnuto, što im upravo taj narod dozvoljava, nama bi bilo mnogo bolje.

Miksha

pre 11 godina

@Mikan i @Roxi:

U pravu ste potpuno. Od jeseni će tek da bude zanimljivo: dinar jača, niti jedna roba ili usluga nije pojeftinila, a pogledajte Beograd danas-već opusteo! Ko to spaja sve praznike? Državna administracija i masa činovnika u javnim preduzećima! Ko će više njima da plaća za nerad? Koja privreda? Nema više odakle da se uzima. Vlast koristi sve trikove-ponovo atestiraju uređaje za gas, krenuli su da plene rezani duvan, ali ne vredi... Nema povećenja prihoda i tek ga neće imati. U jednom trenutku ref. kamatna stopa će morati da krene na dole, a onda se zna šta sledi (2012. godina i kurs od 119 dinara za evro na nivou ref. kamatne stope nižem od 10%). Trenutno je ref. kamatna stopa 11,75% i konstantno raste od trenutka dolaska gospođe Tabaković za guvernera NBS.

Vesna

pre 11 godina

Dačić: Neko je ovo morao da uradi!

Tako je! I dobro je sto ste morali da odradite vi koji ste sve i zakuvali i pritom nam oduzeli dvadeset godina normalnog zivota!!!

zoran

pre 11 godina

"Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš."
(kobe bryant, 26. april 2013 19:09)

Prijatelju, a zašto da ta uloga pripadne bilo kome a ne ovima koji su i doveli srpski narod na ivicu provalije? I to još početkom devedesetih! Oni su inicijatori svega što se dešavalo. Oni su i PORAŽENI. I u Sloveniji i u Hrvatskoj, i u Bosni i u Makedoniji i na Kosmetu i u Crnoj Gori. Oni su krajem osamdesetih na Gazimestanu urlikali "Slobo, slobodo". Oni su likovali na VIII Sednici CKSKS kada je Kum "ubijao" Kuma. Oni su likovali kada su Slovenci napustili XIV Sednicu CKSKJ. Oni nisu shvatili šta je u simboličkom a i u praktičnom smislu značilo rušenje Berlinskog Zida. Oni, odnosno njihovi ideolozi i predhodnici, su mnogo toga uradili ne razmišljajući o tome da li će i kakve posledice iz toga proizići.
Kada se sve ovo uzme u obzir, Najpravednije je da sami kusaju kiseli čorbuljak koji su zakuvali.

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Cestitamo.cestitamo, jedan od ucesnika osnivanje DS Kladovo Nikola Dumitraskovicv.Hrabra odluka.Molim vas ne osvrcitese na prevarante.Ja kad ih vidim na televiziji vecina ovi koji ih vode srbe sa KosoVa koje licno poznajem treba da zavrse u Zabeli.Ima ih iz svih partija.
Pozdrav i vec ste sebe uvrstili menju besmrtne.

Kraljevcanin

pre 11 godina

Pa dobro Jaksicu, ako je Ahtisarijev plan bio bolji od ovog sporazuma, zasto ste onda glasali protiv? Vi u stvari hocete da nam vrate celo Kosovo? Ahaa, sad konacno razumem. Ako ti za ovo primas platu od drzave, onda bih i ja takav posao!
Da li se neko od vas ikad zapita kako vam i od ceka zivi narod? Ovaj narod koji daje svoj glas i svoj porez vama...(pa da ne napisem ovde neki pridev koji bih rado upotrebio)!

J

pre 11 godina

Ma dokle bre vise da ispastamo zbog Kosova,pa zar se svi oni preselise u Bg.i ostale manje gradove,prodali sve sto imali uzeli pare,primaju po socijalnu pomoc,plate imaju a rade i u srbiji i na kosovu,a mi nemamo nista,bravo Dacicu,bravo Vucicu,pa nece cela Srbija da ispasta vecito zbog nekoga.

ajajajaj

pre 11 godina

Ljudi, ne volim ni Nikolića ni Vučića, Dačića tu i tamo, demokrata sam već 10 godina, ali u potpunosti se slažem da treba da prihvatimo sporazum pa kakav god bio. Mislim da je svima jasno da mi nikad nećemo imati Kosovo kao što smo ga nekad imali, moramo da se okrenemo budućnosti, izvučemo šta možemo iz ovih pregovora i nastavimo da se borimo, i za nas ovde u Srbiji i za srbe na Kosovu. Daljnim otezanjem ništa nećemo postići, samo ćemo da tonemo još dublje i dublje.

miki

pre 11 godina

"Neko je ovo morao da uradi"?

Mogli ste jednostavno da ne ucestvujete na izborima, pa da malo sposobniji od vas budu "naterani" da rade te stvari.

Nego, mnogo je slatka vlast.

Drmaj Srbijo sa Dacicem i Tomom, Sakirom i Bijonse, Cecom i Dzajom. Ostalo i ne znas (niti zasluzujes)!

VladimirR

pre 11 godina

Moram da priznam da nisam verovao da ova garnitura uraditi pravu stvar. Oprastam Vam 90-te. :) Bili ste mladi, ljudski je gresiti.

Naravno, sve bi bilo mnogo bolje da je bilo snage da se sve ovo shvati pre 10 godina, kao sto su predlagali neki koji su tada razapinjani (potrazite na netu Cedin govor iz marta 2004), ali valjda bolje ikad nego nikad...

Nije to lako uraditi ni pojedincima za mnogo banalnije stvari, ali ponekad treba podvuci crtu, prezaliti gubitak i nastaviti dalje sa kartama koje su u ruci, a ne stalno pricati o prethodnim deljenjima i cekati 4 asa.

bezimena

pre 11 godina

Sad jos samo da izvucemo one milijarde dolara koje nam Kosovo duguje.
(ksenija gburcik, 26. april 2013 15:07)

Malo ste se preračunali, ali pre će Kosovo, obzirom na presude iz Strazbura, da izvuče one milijarde eura koje Srbija duguje za penzije i sl. koje ne isplaćuje već 14 (slovima: ČETRNAEST) GODINA!

fizicar

pre 11 godina

Nemam TV (i ne zelim da ga posedujem), ali bih voleo uzivo da cujem rad skupstine.
Zar je toliko komplikovano napraviti "internet skupstinski radio"?
Recimo sajt skupstine, koji super/huper izgleda (http://www.parlament.gov.rs)
mogao bi da se doradi sa jednim linkom za live stream (samo glas, za pocetak, video nije neophodan).

iz dijaspore

pre 11 godina

Sporazum je mozda nsto najbolje sto je uradjeno u ovom trenutku, ironicno je da nisu dozvoljavali drugim da ga potpisu jos pre nekoliko godina, a za pocetak g Dacic bi mogao da se izvine dijaspori

srbin

pre 11 godina

Bravo! Bravo! To je realnost, bravo! Sve ove godine niko nije razmisljao o narodu do ove Vlade...
Nisam glasao za njih, ali su me prijatno iznenadili.

Titoisti

pre 11 godina

Dačić vidi sebe kao veliku istorijsku ličnost, koja "mora" da uradi ono što niko nije do sada.
Ja sam odavno rekla, da ni Nikolić, kao ni Dačić, ni ranije Šešelj i Milošević, nije Srbin nego Jugosloven. T
o je ta mentalna zamka, oni su u stvari titoisti koji su zloupotrebili Srbiju 90-ih zarad fanatičnog očuvanja obožavane Jugoslavije.

Milosh

pre 11 godina

DSS najjaca ekipa sa svojih 7% i misle da su pokupili svu pamet sveta, a sve im se svodi na negiranje realnosti i pobijanja bilo kakvih dogovora, ali da oni ponude neko resenje to ne postoji. Zao mi je gosn Marka, kojeg dole sugradjani inace zovu Marko doo za naftu i naftne preradjevine. Mislim da je ovako najbolje, jer konacno cemo staviti tacku na istoriju i okrenuti se buducnosti, ipak slusali smo svi rekorde po porodilistima, pa zar nije veca svrha i svetlija ideja toj deci omoguciti zdraviju i bolju buducnost, a ne da se rode vec zigosani kako bi ovi iz DSS hteli.

ja ja

pre 11 godina

bivsa vlast,bivsa vlast puna su im usta buvse vlasti,ni ja nisam voleo bombardovanje,sudbina jarane,ali realnist je realnost,lako je skupljati jeftine poene,treba doneti pravu odluku

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"

Kratko, jasno i sazeto.

Pa i tom smislu jedno isto tako kratko, jasno i sazeto pitanje: koji deo fizicke realnosti Vam nije jasan, braco Srbi sa Kosova, Amfilohisti, Dveristanci, De-Esesovci, "Nasi", i Kacavendisti? Jel' treba zardjalim viljuskama da bodemo NATO? Sa koje planete ste, braco, aterirali? I ima li kiseonika na vasoj galaksiji?

Marko

pre 11 godina

Neko je ovo morao da uradi s obzirom da je sa Tadicem nije prosao Ahtisarijev plan bio je porreban neko drugi ko ce zarad vlasti biti spreman da prizna kosovo i tu na snagu stupaju Dacic i Vucic mladi perspektivni i zeljni vlasti.

Marko

pre 11 godina

Sve u svemu moguce je da cemo uskoro imati i referendum sto se tice Kosova.
(Cile, 26. april 2013 16:11

Mislim da ce za referndum uskoro biti kasno Slovacka i Rumunija su najavile priznanje kosova.

umpirsky

pre 11 godina

Мислим да је све мање људи који се ложе на Косово с једне и ЕУ с друге стране. И добро је што су људи схватили, предуго их возе на ту причу.

YYY

pre 11 godina

Sta bre pisete budalastine. Resava problem onaj ko ga je zakuvao. Vrlo dobro znamo svi ko je poceo rat! A druga stvar,jedino resenje je ovo sad. Budimo realni.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ ex demokrata 1, 26. april 2013 16:35

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz DSS,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa DSS?

---

Mocart iz Jagodine se u medjuvremenu pretvorio u Stravinskog. Grad mu je Strava, covece, najlepsi grad u Srbiji. Jos malo pa cemo i Betovena da pozovemo u goste :-p, a vi tamo gore se potucajte sa Beyonce, i slicnim anonimusima.

Aleksandra

pre 11 godina

Znate kako, vrlo je jednostavno, svako ima mogucnost izbora. Clanovi DSS-a neka svojoj deci za dorucak daju Ustav i kosovski mit, ja za svoju biram hleb! Samo mi jedna stvar sto se doticnih tice nije jasna, da sam ja po nekom pitanju u ogromnoj manjini, zar ne bi jedino razumno bilo da se zapitam da li mozda ja negde gresim! A ne da tvrdo zastupam stav da sam jedino ja u pravu, jedna naspram 7,5 miliona+100 000 juzno od Ibra, a da svi oni grese! Obicna matematicka proporcija! Sram ih bilo nece da jedu Ustav i kosovski mit!

sasa

pre 11 godina

Ja sam za ovaj sporazum ali ljudi moji, slušam skupštinu, i ne verujem šta čujem, pa ovi naprednjaci i socijalisti se utrkuju KO ĆE VIŠE DA PLJUJE PO SRBIMA SA KOSOVA...ne veruuujem šta slušam, pa ovo je stvarno užasno, a na suprotnim stavovima su dobili izbore. UŽAS. GADI MI SE SVE.

Goran Michael Kostic

pre 11 godina

Pozdrav svima na B92, nemam apsolutno ništa da dodam ovome, jedino želim da podržim dosadašnji rad Vlade Srbije, Predsednika Srbije, i svih nadležnih Državnih Institucija. Hvala svima.

Goran

pre 11 godina

U pravu je Samardzic - nije DSS palio ambasade po Beogradu. Palili su ih DSS i sve ostale stranke koje su sada na vlasti kada su time sebi dizali rejting laznim patriotizmom. Sve stranke su bile organizator tog pohoda, jedino sto je Tadic tada otisao van zemlje, ali je porucio da podrzava velicanstveni skup. U tome od "vidjenijih" stranaka jedino nije ucestvovao LDP. Mene samo zanima kada ce inspiratori tog bezumlja (dakle oni koji su organizovali miting), a to su lideri DS, DSS, SNS, SPS, SPO, NS da odgovaraju? Znam i odgovor (ali "kao" pitam) - nece nikada.

Владимир

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
(Miky, 26. april 2013 14:17)

Од '45. су нас зајахали жуто-црвено-роѕе комунисти, сви они са идентичним титоистичким памфлетима.

idi begaj

pre 11 godina

Devedesetih godina , u idbrani tadasnjeg rezima, uz svesrdnu pomoc tadasnjih radikala a sadasnjih naorednjaka, pricalo se: Ako glasate za opoziciju , za dve godine Srbija ce se svesti na Beogradski pasaluk, a dok je Slobe i Seselja, srbija ce biti velika...i ta ista crveno-crna kolalicija prvo izgubi Krajinu, pa onde Dejton za Bosnu, pa 1999. po Kumanovskom sporazumu poce i kraj price sa Kosovom...Onda dodjose na vlast dotadasnji opozicionari..sve do pre godinu dana, vratila se stara crveno - crna koalicija, i potpisase taj papir i zvanicno Kosovo..odeeeee... A na severu drma se i uzburkava Vojvodina...idemo znaci prema tom Beogradskom pasaluku pod palicom te crveno - crne koalicije...
Ma cuti narode, moze biti i gore.....tako se pricalo i tih devedesetih s pocetka ove price...

Milanka

pre 11 godina

Prosto ne verujem, dok čitam Dačićevu izjavu, uverena sam da čitam neku od mnogobrojnih izjava našeg pok. premijera Djindjića. Znači, trebalo je da prodje 25 godina, da shvate, a u medjuvremenu da se samoopljačkamo... eto nekom na radost, a narodu već šta sledi...

aca

pre 11 godina

Tuzno je citati kako ovi EU fanatici ushiceno klicu ovom Milosevicevskom demagogu. Demagogija je ista samo je plocas okrenuta, umesto jeftinom patriotizma i granica pricamo o EU. Mi ne zivimo od |EU nego od svog rada i to treba da shvatimo. Nezavisno od problema Kosova ja sam protiv ulaska u EU.Imam pravo na to. Sto se Kosova tice to je verovatno izgubljen slucaj. Ne zanm samo kako smo te dve stvari povezali.
DSS je u manjini ali je u pravu. Kao sto je i opozicija 90ih bila u pravu i u manjini.

morali smo

pre 11 godina

Pošteno rečeno. Neko je morao da potpiše.Da su narodu rekli da moraju da potpišu i pre 20 godina, narod bi shvatio.
Zar je trebalo ovoliko godina da se kaže istina, zato bravo Dačiću i Vučiću.

Vojvoda od Kenta

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.

mile

pre 11 godina

@(Hmmm, 26. april 2013 12:25) niko nije ni reko da slavimo i sami su rekli da nije dobar sporazum ali je najvise koliko smo mogli dobiti a da nismo pregovarali i prihvatili i to malo nadleznosti ko zna sta bi bilo i sa Srbima sa severa i sa nama svima

Mile

pre 11 godina

Bitno da je uradjeno, okrenimo se sada poboljsanju zivotnog standarda i resavanju pitanja nezaposlenosti, ima puno nezavrsenog posla u ovoj zemlji.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove euforije. Ovo neće da izadje na dobro. Gospodin Dačić i srpska, vajna i jadna, elita misle da je ovaj narod samo jedna gladna i bezlična masa, kojoj će priča o "kukuruzu" pomračiti zdrav razum. Osvešćenje dolazi kao "bumerang" gospodo, i udara kada mislite da je sve prošlo. Nezadovoljstvo /veliko/ tek dolazi. Videćemo kako će nam "okretanje budućnosti" i "odricanje od prošlosti" pomoći. Svi očekuju PARE gospodine Dačiću. Pare i "leba bez motike" jer, kroz vaša obećanja, izmedju redova, vi upravo to obećavate ali, naravno, "Da se Vlasi ne sete" to javno ne govorite. Čak i ako pripremite odstupnicu preko referendumskog pitanja u stilu "Da li ste za bolji život ili za KOSMET" neće vam pomoći. Ušli ste u hazard u koji ste uložili ne samo srpsku svetinju već celokupno kolektivno pamćenje Srba. To jeste pravi "Gordijev čvor" ali, vi nemate Aleksandra Makedonskog. Želim vam sreću. Trebaće vam.

slavisa BG/PR

pre 11 godina

glasao sam za SNS cak sam zenu i roditelje naterao da glasaju za njih !!! Vise nikada niko nece dobiti ova cetiri glasa dok sam ziv!!!!!!!

ex demokrata 1

pre 11 godina

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz Dss,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa Dss da pogleda svet otvorenim ocima ?
Ako Mozart iz Jagodine ima 100 gr paneti da vidi sta je sta,ako je cak i on onakav uvideo da nam bez Eu nema napretkanda svaka prica Dss pada u vodu,i oni ce tim njihovim stavom sami sebe da eliminisu iz Skupstine na sl.izborima.

the mailman

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.
(Edin Lemo, 26. april 2013 20:29)

>koji je Hrvatska vec odavna ostavila.

Grohotom se smejem. Bez uvrede, ali kod nas se bar manje-više jasno zna koj Naš, Vaš, Radikal, Koštunjavi, četnik itd, dok kod vas čitava stvar latentno buja među većinom stanovništva. Bio, uverio se. Neću da generališem ali fakti su fakti.

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

vala, svaka ti je ka njegoseva dacicu! - nisam nikada ni pomislio da cu nekada ovo reci, napisati... i ti i vucic ste mi bili jedni od omrazenijih politicara... drago mi je sto ste se promenili ili sto sam se ja prevario u vama. respekt!

jelena

pre 11 godina

Da li ce se vise baviti pitanjima zaposlenosti tj nezaposlenosti i slicnim stvarima a ne non-stop o Kosovu koje je odavno ali bas odavno otislo.... Molim vas trgnite se vise!!!

bata

pre 11 godina

Tomo,orden Dacicu,zato sto je rekao istinu DSS,tim prerusenim patriotama profitasima.Na zalost sve se to moglo bolje zavrsiti,ali dok se moglo i bilo je mogucnosti,teralo se i vuklo za nos,sada kada je dosao kraj svemu,morali su,jer izbora vise nije bilo.Treba shvatiti da jednostavno nema druge mogucnosti,Srbija je u ocajnom stanju,ako se bude i dalje inatilo nastupa bankrot drzave,tek onda ce biti gadno.Zbog toga izrazavam podrsku Dacicu,iako znam da nije nevinasce,ali ipak treba razumeti da drugoga izlaza nije imao ni on.Necu nikada zaboraviti,niti oprostiti nekima,za ono sto su cinili devedesetih,ali ovaj korak je u svakom pogledu pozitivan i veoma vazan za srecniju buducnost svih.DSS je za mene promasena stranka,ciji su ministri i pojedinci debelo profitirali,mislim da neki od njih gube ovim privilegije i profit koji godinama imaju laznim patriotizmom.Moralo bi se ispitati poreklo imovine mnogima iz te partije,ima tu mnogo zloupotrebe polozaja i kriminalnih radnji.Neki od njih su maznuli dobru lovu i ne cuju se vise,uzivaju ljudi u otetom od naroda,tamo negde na nekim egzoticnim ostrvima.

CCCP

pre 11 godina

nagradite ih, oni treba da vladaju! oni koji su upropastili Srbiju i izgubili Kosovo! i sad su im braća bosanci! eee... Srbi,Srbi... ZASLUŽENO!!!

apsurd i iluzija

pre 11 godina

DSS,SRS,Dveri. What a combination!
(Kokorayko, 26. april 2013 17:35)
LDP, SPS, SNS, DS. Together as one. What a joke!

Salu na stranu, ovi prvi kakvi god da su ali makar mogu da sednu za sto zajedno a da ne izgube ni 15 minuta u prici sta su govorili jedni o drugima u prethodnih godinu dana. Ovim drugima bi trebalo nekoliko sati da prebroje sta su sve pricali jedni o drugima i da se medjusobno izvinjavaju, mada ne bi bilo cudno da se i tu posvadjaju. :)

Rocker

pre 11 godina

Morao je ranije neko da uradi ovo ali nije imao hrabrosti da stavi na kocku vlast i fotelje jer su shvatali koliko je slozeno i bolno resenje bilo neminovno.

Urke

pre 11 godina

Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.

Usora

pre 11 godina

Napokon da srbi shvate da ako ovako nastave dalje srljaju u propast. Dačić je jedan čisti realist koji je falilo srbima. Možeš se ti šepurit koliko hoćeš ali će albanija biti srbiji zapad kaže Dačić bude li se suprostavljalo evropi

Edin Lemo

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.

Najistočnija zemlja zapada

pre 11 godina

I najmanje promjene su jako teške, pogotovo za narod kojem ne smeta i ne osuđuje Miloševića što je napao sve bivše države i vodio osvajačke ratove nego im jedino smeta što ih je sve izgubio!

Neprilagodjena

pre 11 godina

Naravno da je neko morao da uradi,krajnje je vreme bilo.Sve je bolje od neizvesnosti,pogotovo sto ovaj sporazum i nije tako "los".

andrej

pre 11 godina

Koga stvarno zanima sta bi Djindjic rekao sada i svim tim nagadjanjima evo citata.
Шта ће бити реакција Београда, а и вас као председника Владе ако међународна заједница ускоро каже: `Косово је де факто постало независно, остаје вам да са њим хармонизујете односе`?

- Ми то нећемо прихватити. Уосталом, колико међународна заједница, која је јача од нас заиста има намеру да каже - `Косово треба да буде независно`, хтео бих да то чујем. Најгори су двоструки аршини: причање о неповредивости граница, о суверенитету, о Резолуцији 1244, док се, на другој страни, ради супротно, при чему се нико не буни, при чему су једни присиљени да ћуте, док се други праве наивни. При чему се слабијој страни поручује: не таласај на своју штету.
A za opsirnije potrazite na internetu.
Pa sad recite da DSS nije u pravu.

Saša

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.
(Vojvoda od Kenta, 26. april 2013 20:19)

A šta te to čudi, ja sam još aktivan bio 2 godine u LDP-u na Voždovcu kada je ličio na nešto i obećavao, a prošle godine na izborima sam glasao za SNS na svim nivoima...A još me zovu iz LDP-a i cimaju za razne njihove gluposti, ali je Čeda oterao sve dobre političare iz LDP i samouništio stranku...Zar ste toliko ograničeni da ćete po svaku cenu glasati za jednu stranku?

kobe bryant

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.
(Hmmm, 26. april 2013 12:25)

Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš.

GALILEO

pre 11 godina

Ako je bio interes da polako nestanemo kao nacija,onda je trebalo odbiti,srecom razum je pobedio i zbog boljeg sutra nadjen je kompromis koji daje vece garancije ne albanskom stanovnistvu nego sto su imali,a opet ima ne zadovoljnih,u meni to izaziva sumnju da u takvom stavu ima jos necega sto nije vezano za sporazum.

Marko

pre 11 godina

U celoj prici najveci problem je sto su to uradili oni koji su na izborima obecali da nece. Po meni je to najveci problem.
(Caki, 26. april 2013 21:28)

O tome se malo prica a 100 posto si u pravu dolazimo do paradoksa da se narodna volja na izborima ne postuje da se rusi demokratija i da izbori vise nemaju nikakvog smisla.

Lenka RU

pre 11 godina

Plašim se da ste Vi,pod pritiscima hteli da popustite i prihvatite i ono "ništa" od ponude,samo što Vučić ne želi da ostavi utisak da naša delegacija je bila kolebljiva,i želi da poradi malo i na vašem rejtingu jer se uvek zalagao za jedinstvo.On je postupio odgovorno i uspeo da izdejstvuje nešto za šta,mislim, Vi niste smeli ni da se borite.Dobro Vas se našao,taj koji je bio spreman da učini pravu stvar,dobro vam se našao u najkritičnijem trenutku-valjda i u pravom trenutku'ko zna kako bi sporazim izgledao....

Jagodiceva

pre 11 godina

Da neko je morao, jeste i ako je , jer mocicu da prihvatim cin Sporazuma kao "gresku" samo i jedino onda i od onih koji ponude konkretne mere i nacine za bolje i bezbolnije prevazilzenje problema.
Gospodo iz DSS-a citavo popodne slusam vase "argumenatcije" koje mnogo toga brane ali ponajmanje Kosovo.Politicarenje u sluzbi biznisa!
Kostunica je "pobedio" jos 5. oktobra kada sa svim svojim tadasnjim idejama velikog humaniste...svi ih se secamo sa cudjenjem i dan
danas…

Ronin

pre 11 godina

Pozdrav za premijera Dacica, ..Vozi Misko
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vitez, 26. april 2013 15:02)

Da se ja pitam ja njega ne bih pustio da nas vozi...

Wasaby

pre 11 godina

Da li ima neko naivan da misli da je ovo kraj ucena iz EU?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (acme, 26. april 2013 19:27)

Pa nije kraj ucena iz EU, al zauzimamo čvrst stav pa neće moći da nas ucenjuju toliko, ili će pokušavati samo

Odin

pre 11 godina

Svaka cast!! (I on i Vucic su prijatna iznenadjenja, pa i Toma, na svoj kabasti nacin...)
(tole, 26. april 2013 12:35)

Upravo tako, vidi se da se trude da narodu bude bolje a vreme će pokazati koliko mi to znamo da cenimo...

danger

pre 11 godina

Ma ne volim Dacica i necu mu zaboraviti stosta. Mrzeo sam i njegovog bivseg sefa. Ali ako sve to za trenutak zanemarim, ipak me je ovim dogovorom prijatno iznenadio. Da, kada su stvari dosle dovde (i njegovom zaslugom), neko je ovo morao da uradi. Zato ipak, rispekt!

najpostenije

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.

Goran Michael Kostic

pre 11 godina

Pozdrav svima na B92, nemam apsolutno ništa da dodam ovome, jedino želim da podržim dosadašnji rad Vlade Srbije, Predsednika Srbije, i svih nadležnih Državnih Institucija. Hvala svima.

srbin

pre 11 godina

Bravo! Bravo! To je realnost, bravo! Sve ove godine niko nije razmisljao o narodu do ove Vlade...
Nisam glasao za njih, ali su me prijatno iznenadili.

Urke

pre 11 godina

Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.

VladimirR

pre 11 godina

Moram da priznam da nisam verovao da ova garnitura uraditi pravu stvar. Oprastam Vam 90-te. :) Bili ste mladi, ljudski je gresiti.

Naravno, sve bi bilo mnogo bolje da je bilo snage da se sve ovo shvati pre 10 godina, kao sto su predlagali neki koji su tada razapinjani (potrazite na netu Cedin govor iz marta 2004), ali valjda bolje ikad nego nikad...

Nije to lako uraditi ni pojedincima za mnogo banalnije stvari, ali ponekad treba podvuci crtu, prezaliti gubitak i nastaviti dalje sa kartama koje su u ruci, a ne stalno pricati o prethodnim deljenjima i cekati 4 asa.

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Sve ovo i još mnogo više i hrabrije govorio je LDP godinama! Za to su bili obeleženi kao izdajnici. Svima koji su učestvovali u tom besramnom linču predlažem da se javno pospu pepelom, odreknu se biračkog prava pošto je ovim dokazano da su nekompetentni i podignu spomenik LDP-u na Terazijama kao i po ostalim gradovima Srbije. Čedi kupite nov, lepši i skuplji džip!
I sada, kada se pokazalo da je LDP bio u pravu isto se tako pokazalo i da vi NISTE bili u pravu. Problem je što sada potpisujemo lošiji papir nego što smo mogli nekoliko godina ranije. I sve to zbog vaše kratkovidosti i loše odluke. Vi koji ste glasali za ove sada snosite veliki deo krivice zbog neznanja, neodgovornosti i podložnosti manipulaciji poput petogodišnjeg deteta. Problem je što svi mi zajedno plaćamo za vašu glupost! I da stvar bude gora, opet ćete isto glasati...
O Srbijo, nema ti spasa!

ice9

pre 11 godina

Ova DSS ekipa plus propali radikali su nesto najgoremoguce sto postoji u ovoj nasoj napacenoj zemlji, strasno koliko su napucani mrznjom i nacionalizmom.

Kaca

pre 11 godina

Dosta smo trpeli i udarali glavom o zid, da bi se kosovari bogatili. Svi imaju stanove po Srbiji a mi zbog njih smo teroristi. Ne mozemo vise da zivimo u izolaciji. Ja sam za podelu Kosova.

Ja sam

pre 11 godina

Zavadjeni Srbi sa Srbima u Srbiji.
Zavadjeni Srbi sa Srbima sa Kosmeta.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Vojvodini.
Zavadjeni Srbi sa Srbima u Federaciji.
Neko je to morao da uradi.

Žalosna Sova

pre 11 godina

Ovaj sporazum nije podrška ni Ivici ili Marici, Peri ili Žiki. Sporazum je da Srbija krene dalje. Dosta je zamajavanja. Da Srbija postane deo sveta onakav kakav.

Miky

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
Mislim da smo mi kao narod pogresili, uvek kad se birala vlast glasali smo za iste zato sto smo govorili da su drugi jos gori, i na kraju je sve ostajalo isto. Danas, kada sve stranke znaju da nisu vecne i da ce narod glasati za onoga ko najvise uspe ili protiv onoga ko najvise ne uspe da pokrece ovu zemlju unapred.
U sledecem krugu glasam za Cedu, zelim da i njega vidim na vlasti, sta moze i koliko moze. Jer ipak, svi su se kitili Djindjicevim uspehom, a verovatno je Ceda njegov jedini naslednik. Govore ima dobre, ko zna, mozda i dela. A to sto neki pricaju da je kriminalac, naucio sam da vise ne verujem tudjim usima, imam valjda i svoje... Zaista cenim ovo sto je trenutna vlast uradila, mada jos uvek im ne verujem. Valjda, kad te jednom rane, boli bar na promenu vremena... Cestitke vladi sto je uspela da pokrene tocak zaivota!

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

vala, svaka ti je ka njegoseva dacicu! - nisam nikada ni pomislio da cu nekada ovo reci, napisati... i ti i vucic ste mi bili jedni od omrazenijih politicara... drago mi je sto ste se promenili ili sto sam se ja prevario u vama. respekt!

Dumi Kladovo

pre 11 godina

Cestitamo.cestitamo, jedan od ucesnika osnivanje DS Kladovo Nikola Dumitraskovicv.Hrabra odluka.Molim vas ne osvrcitese na prevarante.Ja kad ih vidim na televiziji vecina ovi koji ih vode srbe sa KosoVa koje licno poznajem treba da zavrse u Zabeli.Ima ih iz svih partija.
Pozdrav i vec ste sebe uvrstili menju besmrtne.

Владимир

pre 11 godina

Secate li se kada je Dr Zoran Djindjic rekao pre 10 godina: "Ako Srbija danas stane trebace joj bar 10 godina da se ponovo pokrene"
u svemu je bio upravu!!!
(Miky, 26. april 2013 14:17)

Од '45. су нас зајахали жуто-црвено-роѕе комунисти, сви они са идентичним титоистичким памфлетима.

nenad t

pre 11 godina

Ako ti je toliko bilo muka to da uradiš, što si se gurao. Zašto nisi to prepustio Čedi, onbi to sa zadovoljstvom obavio i mnogo bolje. Zašto ste morali vi da otimate njegove stavove i da glumatate evropejce, postadoste kao veći evropejci od onih pravih i doslednih.

Jabilondo

pre 11 godina

Posteno ili ne, istinom ili ne, propagandom ili ne, tek, mi smo pre 14 godina predstavljeni sirom sveta kao drzava ciji je rezim napravio humanitarnu katastrofu, usred Evrope s kraja 20. veka, zbog toga smo bombardovani i izgubili taj rat. Da li je to zato sto je taj rezim stvarno napravio humanitarnu katastrofu ili zato sto se zamerao Zapadu duzi niz godina, to je nebitno. Bitno je da je to cena kada tvrdoglavo tezis necemu, sto ti je u kontradikciji sa pozicijom, pa time i potencijalom za ucenjivanje. Kockali smo se i izgubili u bici gde je svako, sa imalo mozga, znao unapred da cemo izgubiti.

I sad, kad smo svesno odsekli sebi deo tela, ne mozemo se zaliti na druge, nego da to prihvatimo i u skladu sa tim postupamo.

Ja razumem da ima protivnika ovoga, ali, oni koji iskreno, emotivno, ne prihvataju ovakvu sudbinu, nazalost, morace da je prihvate. Isli mi u EU ili ne, Kosovo nece biti vraceno. Jedino sto mozemo da dobijemo novim inacenjem, to je konstantno miniranje pregovora, gde ce ponovo, pravedno ili ne, opet biti sprovedena neka nova "oluja", uz blagoslov istog Zapada, gde cemo izgubiti i to malo sto imamo.

Sto se tice ovih drugih, glavesina iz DSS i SRS, to je druga prica. Uglavnom se radi o ljudima koji su obezbedili svoje porodice, ovde ili u inostranstvu i kojima daljnje bezakonje na Kosovu odgovara za neke licne malverzacije. Oni su nebitni i neka nastave da kukaju.

Aleksandra

pre 11 godina

Znate kako, vrlo je jednostavno, svako ima mogucnost izbora. Clanovi DSS-a neka svojoj deci za dorucak daju Ustav i kosovski mit, ja za svoju biram hleb! Samo mi jedna stvar sto se doticnih tice nije jasna, da sam ja po nekom pitanju u ogromnoj manjini, zar ne bi jedino razumno bilo da se zapitam da li mozda ja negde gresim! A ne da tvrdo zastupam stav da sam jedino ja u pravu, jedna naspram 7,5 miliona+100 000 juzno od Ibra, a da svi oni grese! Obicna matematicka proporcija! Sram ih bilo nece da jedu Ustav i kosovski mit!

Hmmm

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.

morali smo

pre 11 godina

Pošteno rečeno. Neko je morao da potpiše.Da su narodu rekli da moraju da potpišu i pre 20 godina, narod bi shvatio.
Zar je trebalo ovoliko godina da se kaže istina, zato bravo Dačiću i Vučiću.

sladjana

pre 11 godina

Ivice, cestitam ti, mada patis od naknadne pameti. Volela bih da si na taj nacin bio pametan i voleo Srbiju i u proteklih dvadeset godina.

dejan

pre 11 godina

Ni sam ne mogu da verujem u ono sto cu upravo napisati... Dacicu, potpisujem svaku rec iz tvog govora u Skupstini! Ima neke kosmicke pravde u ovome sto radis i sto se na zalost moralo uraditi posle svih gresaka koje su napravljene u prethodnih 25 godina! Sto bi rekao pokojni premijer Djindjic, " Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija! ” Mi sada mozemo samo da pokusamo da izvucemo najvise is situacije u koju smo sami sebe dobrim delom doveli a doveli smo sebe u situaciju da smo izgubili gotovo sve i da stojimo sasvim sami. Moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti za ono sto nam se dogodilo!

Sto se mora uraditi mora se a sta ce nam doneti buducnost, bliska ili daleka, to ce zavisiti samo od nas i kako se prema njoj budemo postavili!

J

pre 11 godina

Ma dokle bre vise da ispastamo zbog Kosova,pa zar se svi oni preselise u Bg.i ostale manje gradove,prodali sve sto imali uzeli pare,primaju po socijalnu pomoc,plate imaju a rade i u srbiji i na kosovu,a mi nemamo nista,bravo Dacicu,bravo Vucicu,pa nece cela Srbija da ispasta vecito zbog nekoga.

ajajajaj

pre 11 godina

Ljudi, ne volim ni Nikolića ni Vučića, Dačića tu i tamo, demokrata sam već 10 godina, ali u potpunosti se slažem da treba da prihvatimo sporazum pa kakav god bio. Mislim da je svima jasno da mi nikad nećemo imati Kosovo kao što smo ga nekad imali, moramo da se okrenemo budućnosti, izvučemo šta možemo iz ovih pregovora i nastavimo da se borimo, i za nas ovde u Srbiji i za srbe na Kosovu. Daljnim otezanjem ništa nećemo postići, samo ćemo da tonemo još dublje i dublje.

Usora

pre 11 godina

Napokon da srbi shvate da ako ovako nastave dalje srljaju u propast. Dačić je jedan čisti realist koji je falilo srbima. Možeš se ti šepurit koliko hoćeš ali će albanija biti srbiji zapad kaže Dačić bude li se suprostavljalo evropi

Milosh

pre 11 godina

DSS najjaca ekipa sa svojih 7% i misle da su pokupili svu pamet sveta, a sve im se svodi na negiranje realnosti i pobijanja bilo kakvih dogovora, ali da oni ponude neko resenje to ne postoji. Zao mi je gosn Marka, kojeg dole sugradjani inace zovu Marko doo za naftu i naftne preradjevine. Mislim da je ovako najbolje, jer konacno cemo staviti tacku na istoriju i okrenuti se buducnosti, ipak slusali smo svi rekorde po porodilistima, pa zar nije veca svrha i svetlija ideja toj deci omoguciti zdraviju i bolju buducnost, a ne da se rode vec zigosani kako bi ovi iz DSS hteli.

aca

pre 11 godina

Tuzno je citati kako ovi EU fanatici ushiceno klicu ovom Milosevicevskom demagogu. Demagogija je ista samo je plocas okrenuta, umesto jeftinom patriotizma i granica pricamo o EU. Mi ne zivimo od |EU nego od svog rada i to treba da shvatimo. Nezavisno od problema Kosova ja sam protiv ulaska u EU.Imam pravo na to. Sto se Kosova tice to je verovatno izgubljen slucaj. Ne zanm samo kako smo te dve stvari povezali.
DSS je u manjini ali je u pravu. Kao sto je i opozicija 90ih bila u pravu i u manjini.

Надица

pre 11 godina

Ивице, овако им неби рекао ни Слободан Милошевић. Еу је исувише уложила у вашу владу да би било могуће да ви и Вучић изгубите следеће изборе. Зато накривите шешир. Очекујем да и у Војводини градови бирају своју полицију.

Rocker

pre 11 godina

Morao je ranije neko da uradi ovo ali nije imao hrabrosti da stavi na kocku vlast i fotelje jer su shvatali koliko je slozeno i bolno resenje bilo neminovno.

"...čuda da se dese, ..."

pre 11 godina

tesko je ovo sebi priznati, jer svi mi znamo ko je Ivica i sta nam je SPS priredio 90tih, ali ovako govori neko ko pretenduje da vodi Srbiju 2013te

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"

Kratko, jasno i sazeto.

Pa i tom smislu jedno isto tako kratko, jasno i sazeto pitanje: koji deo fizicke realnosti Vam nije jasan, braco Srbi sa Kosova, Amfilohisti, Dveristanci, De-Esesovci, "Nasi", i Kacavendisti? Jel' treba zardjalim viljuskama da bodemo NATO? Sa koje planete ste, braco, aterirali? I ima li kiseonika na vasoj galaksiji?

ex demokrata 1

pre 11 godina

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz Dss,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa Dss da pogleda svet otvorenim ocima ?
Ako Mozart iz Jagodine ima 100 gr paneti da vidi sta je sta,ako je cak i on onakav uvideo da nam bez Eu nema napretkanda svaka prica Dss pada u vodu,i oni ce tim njihovim stavom sami sebe da eliminisu iz Skupstine na sl.izborima.

Dipl. ing.

pre 11 godina

Cekam ishod, bude li glas koji opet zagovara haos, ja odoh.
Ne mogu, vise...
Hvala.
PS Podrska Sporazumu i pokusaju da se od Srbije napravi pristojna zemlju. Sve drugo toliko boli...

mile

pre 11 godina

@(Hmmm, 26. april 2013 12:25) niko nije ni reko da slavimo i sami su rekli da nije dobar sporazum ali je najvise koliko smo mogli dobiti a da nismo pregovarali i prihvatili i to malo nadleznosti ko zna sta bi bilo i sa Srbima sa severa i sa nama svima

roxi

pre 11 godina

svako normalan podrazava ovu odluku, ali ja njima ne verujem mnogo. mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.

Kraljevcanin

pre 11 godina

Pa dobro Jaksicu, ako je Ahtisarijev plan bio bolji od ovog sporazuma, zasto ste onda glasali protiv? Vi u stvari hocete da nam vrate celo Kosovo? Ahaa, sad konacno razumem. Ako ti za ovo primas platu od drzave, onda bih i ja takav posao!
Da li se neko od vas ikad zapita kako vam i od ceka zivi narod? Ovaj narod koji daje svoj glas i svoj porez vama...(pa da ne napisem ovde neki pridev koji bih rado upotrebio)!

kobe bryant

pre 11 godina

"a ne da slavimo naše poraze, kao što ih slavimo već više vekova." zar upravo ne slavimo poraz? Toliki ste demagozi da ne znate vise ni kad sta izjavljujete.
(Hmmm, 26. april 2013 12:25)

Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš.

bata

pre 11 godina

Tomo,orden Dacicu,zato sto je rekao istinu DSS,tim prerusenim patriotama profitasima.Na zalost sve se to moglo bolje zavrsiti,ali dok se moglo i bilo je mogucnosti,teralo se i vuklo za nos,sada kada je dosao kraj svemu,morali su,jer izbora vise nije bilo.Treba shvatiti da jednostavno nema druge mogucnosti,Srbija je u ocajnom stanju,ako se bude i dalje inatilo nastupa bankrot drzave,tek onda ce biti gadno.Zbog toga izrazavam podrsku Dacicu,iako znam da nije nevinasce,ali ipak treba razumeti da drugoga izlaza nije imao ni on.Necu nikada zaboraviti,niti oprostiti nekima,za ono sto su cinili devedesetih,ali ovaj korak je u svakom pogledu pozitivan i veoma vazan za srecniju buducnost svih.DSS je za mene promasena stranka,ciji su ministri i pojedinci debelo profitirali,mislim da neki od njih gube ovim privilegije i profit koji godinama imaju laznim patriotizmom.Moralo bi se ispitati poreklo imovine mnogima iz te partije,ima tu mnogo zloupotrebe polozaja i kriminalnih radnji.Neki od njih su maznuli dobru lovu i ne cuju se vise,uzivaju ljudi u otetom od naroda,tamo negde na nekim egzoticnim ostrvima.

slavisa BG/PR

pre 11 godina

glasao sam za SNS cak sam zenu i roditelje naterao da glasaju za njih !!! Vise nikada niko nece dobiti ova cetiri glasa dok sam ziv!!!!!!!

Kaiser

pre 11 godina

Kasnite sa ovom pričom i ovim stavom najmanje 15-20 godina.

Očekivao sam da nam kažete i zašto ste pokrali naših najboljih 20 godina života, i što je važnije ZAŠTO?

Znamo mi, ali hoćemo to da čujemo iz usta Dačića, Vučića i Nikolića.

Dakle, zbog čega ste nam pokrali 20 godina života?

Vas trojcu pitam, nemojte se praviti gluvi.

I da li je Ramuje bio bolji od ovog? I zašto ga onda niste prihvatili?

neglasac

pre 11 godina

kakav populizam...
pa zbog koga smo ratovali,imali vandredna stanja, ko je pljackao ubijao...
vi ....bando crvena zbog vas...su generacije i generacije izgubljene i pobegle

Darko

pre 11 godina

Podržavam sporazum. Podržao bih ga i pre 14 godina, kada smo se povukli sa Kosmeta. Uvek sam kao glasač bio za mirnu opciju (vezano i za Hrvatsku, i za BiH), ali kada je stizao vojni poziv obuvao sam čizmu i odazivao se, jer tako sam vaspitan; u jedinici bih obično zaticao decu sa sela, ni jednog salonskog intelektualca i nacionalistu. Ta deca, budući domaćini, od pretrpljenog stresa i užasa su se branili kombinacijom bensendina i alkohola - teško da je od njih postao dobar otac porodice. Sticajem okolnosti, poznavao sam dosta "patriota", i znam da su se tada krili "kod tetke na selu"; zato osećam istinsko gađenje prema ovim licemerima koji ispoljavaju naknadnu pamet, i truju neke nove klince svojim impotentnim vizijama.

Mile

pre 11 godina

Bitno da je uradjeno, okrenimo se sada poboljsanju zivotnog standarda i resavanju pitanja nezaposlenosti, ima puno nezavrsenog posla u ovoj zemlji.

Frodo

pre 11 godina

Dačić i ova vlast se najzad (i barem po pitanju Kosova) ponašaju vrlo razumno. Pošto su iscrpeli sve ostale mogućnosti. To je u redu i zaslužuju sve pohvale. Ali pitam se zašto je trebalo da prođu tolike godine, da naprave toliko gluposti, da propuste toliko prilika i da toliko ljudi unesreće pre nego što im je došlo iz donjeg dela leđa u glavu?

Lenka RU

pre 11 godina

Plašim se da ste Vi,pod pritiscima hteli da popustite i prihvatite i ono "ništa" od ponude,samo što Vučić ne želi da ostavi utisak da naša delegacija je bila kolebljiva,i želi da poradi malo i na vašem rejtingu jer se uvek zalagao za jedinstvo.On je postupio odgovorno i uspeo da izdejstvuje nešto za šta,mislim, Vi niste smeli ni da se borite.Dobro Vas se našao,taj koji je bio spreman da učini pravu stvar,dobro vam se našao u najkritičnijem trenutku-valjda i u pravom trenutku'ko zna kako bi sporazim izgledao....

Edin Lemo

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.

iivviiccaa79

pre 11 godina

na svetu ppostoje velike i male zemlje. velike zemlje su jace i mogu da rade sa jnima sta god hoce. Mala zemlja moze da:
1. svadja se i protivi velikoj zemlji i da stalno dobija batine
2. nadje nacina da se uortaci sa velikom zemljom i da iz toga ima korist.
Svidjalo se to nekome ili ne, to je realnost zivota.

Ja kuci imam kera. Uvek me radosno doceka kad se vratim, hoce da se igra, kad nisam raspolozen ona se skloni iako joj nije milo, kad vezbam na traci, viknem na nju, ona se skloni...
Da proba da nas napada i ujeda ocas posla bi zavrsila ili na dresuri ili u sklonistu za pse.
kao posledicu mi brinemo o njoj, hranimio je, lecimo, cistimo, drzimo na suvom i toplom itd...
Hm, mudra neka zivotinja, nasla je nacin kako sebi da obezbedi lep zivot slusajuci jaceg od sebe...

nn

pre 11 godina

ali isto tako nije rekao ko je kriv za Rambuje gde smo na tacni dobili vise a sad skupljamo mrvice sa stola. U istoj toj vlasti sv bili i sadasnji predsednik drzave. premijer i prvi potpredsednik( ma sta to znacilo)

Neprilagodjena

pre 11 godina

Naravno da je neko morao da uradi,krajnje je vreme bilo.Sve je bolje od neizvesnosti,pogotovo sto ovaj sporazum i nije tako "los".

bezimena

pre 11 godina

Sad jos samo da izvucemo one milijarde dolara koje nam Kosovo duguje.
(ksenija gburcik, 26. april 2013 15:07)

Malo ste se preračunali, ali pre će Kosovo, obzirom na presude iz Strazbura, da izvuče one milijarde eura koje Srbija duguje za penzije i sl. koje ne isplaćuje već 14 (slovima: ČETRNAEST) GODINA!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ ex demokrata 1, 26. april 2013 16:35

Uopste mi nisu jasni ovi likovi iz DSS,pa kad je onaj bre Mozart iz Jagodine branio stav vlade i koji je od groteske prerastao u najveceg zagovornika integracija sa Eu,u cemu je problem sa DSS?

---

Mocart iz Jagodine se u medjuvremenu pretvorio u Stravinskog. Grad mu je Strava, covece, najlepsi grad u Srbiji. Jos malo pa cemo i Betovena da pozovemo u goste :-p, a vi tamo gore se potucajte sa Beyonce, i slicnim anonimusima.

dr MM

pre 11 godina

Pa dobro gde bi sve ove godine, kada je intelektulana kap u Srpskiom narodu molila da ih saslusas.Onda slusasmo isto ovosto sto ti danas slusas od ovih retro-izgubljenih DSS -ovaca . Eeeee od kada mi neki "izdajnici" Srpskog naroda smo pricali ovo sto si ti danas ispricao. Sve mozda moze da se vrati i zemlje i .novac ..ali nasih dvdeset i trideset godina koje ste nam pogresni stavovima oteli -nikada-p.s. ipak bravo ...bolje ikad nego nikad

iz dijaspore

pre 11 godina

Sporazum je mozda nsto najbolje sto je uradjeno u ovom trenutku, ironicno je da nisu dozvoljavali drugim da ga potpisu jos pre nekoliko godina, a za pocetak g Dacic bi mogao da se izvine dijaspori

apsurd i iluzija

pre 11 godina

DSS,SRS,Dveri. What a combination!
(Kokorayko, 26. april 2013 17:35)
LDP, SPS, SNS, DS. Together as one. What a joke!

Salu na stranu, ovi prvi kakvi god da su ali makar mogu da sednu za sto zajedno a da ne izgube ni 15 minuta u prici sta su govorili jedni o drugima u prethodnih godinu dana. Ovim drugima bi trebalo nekoliko sati da prebroje sta su sve pricali jedni o drugima i da se medjusobno izvinjavaju, mada ne bi bilo cudno da se i tu posvadjaju. :)

YYY

pre 11 godina

Sta bre pisete budalastine. Resava problem onaj ko ga je zakuvao. Vrlo dobro znamo svi ko je poceo rat! A druga stvar,jedino resenje je ovo sad. Budimo realni.

ja ja

pre 11 godina

bivsa vlast,bivsa vlast puna su im usta buvse vlasti,ni ja nisam voleo bombardovanje,sudbina jarane,ali realnist je realnost,lako je skupljati jeftine poene,treba doneti pravu odluku

Aleksandar I

pre 11 godina

Ovi koji su zakuvali jos 1990,vreme je da rese i ako su najveca ***** koje je svet video...Svi sada pricaju kako ne mozemo da cekamo,a oni su do juce bili ti koji su zatezali...

vlada

pre 11 godina

Ovo je htela da uradi I prethodna vlast ali jedini razlog zasto nije se krije u tome da bi izbili neredi I veliko nezadovoljstvo,zna se pod cijim vodjstvom.
A posto je mozak narodu u medjuvremenu ispran,malo zamajavanja korupcijom,malo skretanjem sa teme.... lagano je predato Kosovo I jos ispade da je taj potez odlican.
Da se prekrsti covek I levom I desnom/

Goran

pre 11 godina

U pravu je Samardzic - nije DSS palio ambasade po Beogradu. Palili su ih DSS i sve ostale stranke koje su sada na vlasti kada su time sebi dizali rejting laznim patriotizmom. Sve stranke su bile organizator tog pohoda, jedino sto je Tadic tada otisao van zemlje, ali je porucio da podrzava velicanstveni skup. U tome od "vidjenijih" stranaka jedino nije ucestvovao LDP. Mene samo zanima kada ce inspiratori tog bezumlja (dakle oni koji su organizovali miting), a to su lideri DS, DSS, SNS, SPS, SPO, NS da odgovaraju? Znam i odgovor (ali "kao" pitam) - nece nikada.

Najistočnija zemlja zapada

pre 11 godina

I najmanje promjene su jako teške, pogotovo za narod kojem ne smeta i ne osuđuje Miloševića što je napao sve bivše države i vodio osvajačke ratove nego im jedino smeta što ih je sve izgubio!

GALILEO

pre 11 godina

Ako je bio interes da polako nestanemo kao nacija,onda je trebalo odbiti,srecom razum je pobedio i zbog boljeg sutra nadjen je kompromis koji daje vece garancije ne albanskom stanovnistvu nego sto su imali,a opet ima ne zadovoljnih,u meni to izaziva sumnju da u takvom stavu ima jos necega sto nije vezano za sporazum.

Krle

pre 11 godina

Sad se setih mucenog Djindjica koji je davno pricao o realnosti za Kosovo, ali se cak i on zalagao za podelu. Cime su ga castile patriote sad ne mogu ni da stavim citate jer ih urednistvo ne bi pustilo. Vulgarnosti, uvrede i zigosanjem kao izdajnik. Ali njegov je usud bio sto je mogao da anticipira desavanja, sto i jeste odlika dobrih politicara.
Ali u tome lezi tragedija Srbije. Zoran je hteo da resava problem pre dvadeset godina, a ovi su prvo raspalili vatru a sad se sklanjaju od ugljenisanih ostataka kao da sa time nemaju nikakve veze. I sta ce gradjani Srbije koji sad gledaju ovaj zaokret od 180 stepeni, koji su sve preko svojih ledja preturili pa cak i u poslednjoj predizbornoj kampanji je isti ovaj covek izjavio:
"Vi znate da na Kosovu i Metohiji ne postoje naše bezbedonosne snage, ali nova Vlada Srbije, ako bude formirana, insistiraće upravo na tome."
Ministar unutrašnjih poslova o povratku srpske policije na Kosovo. (RTS, 28. 6. 2012. godine)
Tuzno je sto je najkratkovidijima dato da upravljaju zemlju i ko zna koliko ce vas jos setati zedne preko vode.

Dragan Nis

pre 11 godina

Udjem da napisem nesto pohvalno o Dacicu i ovoj vladti, a onda vidim retardirane fabrikovane komentareb SNS botova, i zgadi mi se i Dacic i Vucic. Iako se slazem sa njihovom politikom (u velikoj meri) necu glasati za njih iz revolta. Ne cuva se vlast jeftinom propagandom.

Titoisti

pre 11 godina

Dačić vidi sebe kao veliku istorijsku ličnost, koja "mora" da uradi ono što niko nije do sada.
Ja sam odavno rekla, da ni Nikolić, kao ni Dačić, ni ranije Šešelj i Milošević, nije Srbin nego Jugosloven. T
o je ta mentalna zamka, oni su u stvari titoisti koji su zloupotrebili Srbiju 90-ih zarad fanatičnog očuvanja obožavane Jugoslavije.

sasa

pre 11 godina

Ja sam za ovaj sporazum ali ljudi moji, slušam skupštinu, i ne verujem šta čujem, pa ovi naprednjaci i socijalisti se utrkuju KO ĆE VIŠE DA PLJUJE PO SRBIMA SA KOSOVA...ne veruuujem šta slušam, pa ovo je stvarno užasno, a na suprotnim stavovima su dobili izbore. UŽAS. GADI MI SE SVE.

Mileva

pre 11 godina

@VladimirR
Lepo od vas što im opraštate devedesete. Ja, na primer, ne mogu. Dovoljno je reći da sam od 1991. do 1999. u najboljim godinama svog života bila na više sahrana, nego svadbi i krštenja. Oni koji su terali mladiće odavde da ratuju u ratovima "u kojima nismo učestvovali" odjednom postadoše spasitelji "vaskolikog Srpstva"! Strašno!

miki

pre 11 godina

"Neko je ovo morao da uradi"?

Mogli ste jednostavno da ne ucestvujete na izborima, pa da malo sposobniji od vas budu "naterani" da rade te stvari.

Nego, mnogo je slatka vlast.

Drmaj Srbijo sa Dacicem i Tomom, Sakirom i Bijonse, Cecom i Dzajom. Ostalo i ne znas (niti zasluzujes)!

o_O

pre 11 godina

"Ratovali smo, zemlja se mučila pod sankcijama, gubili smo bitke i teritorije, sami sebe pljačkali tokom tranzicije i samo ako budemo imali hrabrosti i sami sebe ne budemo lagali, imali viziju, naša generacija će uspeti da od Srbije napravi prosperitetnu Srbiju"
dobro je da vam je trebalo skoro 15 god da to shvatite. čedo, izvini.
kada bi narod shvatio da ne treba da navija za političare, i da su oni tu zbog njih, a ne obrnuto, što im upravo taj narod dozvoljava, nama bi bilo mnogo bolje.

Vojvoda od Kenta

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Bojim se ove euforije. Ovo neće da izadje na dobro. Gospodin Dačić i srpska, vajna i jadna, elita misle da je ovaj narod samo jedna gladna i bezlična masa, kojoj će priča o "kukuruzu" pomračiti zdrav razum. Osvešćenje dolazi kao "bumerang" gospodo, i udara kada mislite da je sve prošlo. Nezadovoljstvo /veliko/ tek dolazi. Videćemo kako će nam "okretanje budućnosti" i "odricanje od prošlosti" pomoći. Svi očekuju PARE gospodine Dačiću. Pare i "leba bez motike" jer, kroz vaša obećanja, izmedju redova, vi upravo to obećavate ali, naravno, "Da se Vlasi ne sete" to javno ne govorite. Čak i ako pripremite odstupnicu preko referendumskog pitanja u stilu "Da li ste za bolji život ili za KOSMET" neće vam pomoći. Ušli ste u hazard u koji ste uložili ne samo srpsku svetinju već celokupno kolektivno pamćenje Srba. To jeste pravi "Gordijev čvor" ali, vi nemate Aleksandra Makedonskog. Želim vam sreću. Trebaće vam.

CCCP

pre 11 godina

nagradite ih, oni treba da vladaju! oni koji su upropastili Srbiju i izgubili Kosovo! i sad su im braća bosanci! eee... Srbi,Srbi... ZASLUŽENO!!!

Mikan

pre 11 godina

mislim da je srbija bankrotirala i da za dva meseca ne bi bilo ni plata ni penzija. posto rusija nije spremna da izdrazava srbiju, ovo je bilo jedino resenje doci do para. daj boze da nisam u pravu.
(roxi, 26. april 2013 13:21)
I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.

Marko

pre 11 godina

Neko je ovo morao da uradi s obzirom da je sa Tadicem nije prosao Ahtisarijev plan bio je porreban neko drugi ko ce zarad vlasti biti spreman da prizna kosovo i tu na snagu stupaju Dacic i Vucic mladi perspektivni i zeljni vlasti.

Vesna

pre 11 godina

Dačić: Neko je ovo morao da uradi!

Tako je! I dobro je sto ste morali da odradite vi koji ste sve i zakuvali i pritom nam oduzeli dvadeset godina normalnog zivota!!!

the mailman

pre 11 godina

Ovo mi mirise na kraj aresivne nacionalisticke politike u Srbiji , koji je Hrvatska vec odavna ostavila.
Da li napokon dolaze bolji dani za balkan.
(Edin Lemo, 26. april 2013 20:29)

>koji je Hrvatska vec odavna ostavila.

Grohotom se smejem. Bez uvrede, ali kod nas se bar manje-više jasno zna koj Naš, Vaš, Radikal, Koštunjavi, četnik itd, dok kod vas čitava stvar latentno buja među većinom stanovništva. Bio, uverio se. Neću da generališem ali fakti su fakti.

Saša

pre 11 godina

"Puna podrska Dacicu. Nisam ni sanjala kao glasac LDP-a da cu to ikada izgovoriti.
(Ana, 26. april 2013 19:43) "

Vi ste glasač LDP taman koliko sam i ja Vojvoda od Kenta.
(Vojvoda od Kenta, 26. april 2013 20:19)

A šta te to čudi, ja sam još aktivan bio 2 godine u LDP-u na Voždovcu kada je ličio na nešto i obećavao, a prošle godine na izborima sam glasao za SNS na svim nivoima...A još me zovu iz LDP-a i cimaju za razne njihove gluposti, ali je Čeda oterao sve dobre političare iz LDP i samouništio stranku...Zar ste toliko ograničeni da ćete po svaku cenu glasati za jednu stranku?

umpirsky

pre 11 godina

Мислим да је све мање људи који се ложе на Косово с једне и ЕУ с друге стране. И добро је што су људи схватили, предуго их возе на ту причу.

jelena

pre 11 godina

Da li ce se vise baviti pitanjima zaposlenosti tj nezaposlenosti i slicnim stvarima a ne non-stop o Kosovu koje je odavno ali bas odavno otislo.... Molim vas trgnite se vise!!!

Marko

pre 11 godina

Sve u svemu moguce je da cemo uskoro imati i referendum sto se tice Kosova.
(Cile, 26. april 2013 16:11

Mislim da ce za referndum uskoro biti kasno Slovacka i Rumunija su najavile priznanje kosova.

Milanka

pre 11 godina

Prosto ne verujem, dok čitam Dačićevu izjavu, uverena sam da čitam neku od mnogobrojnih izjava našeg pok. premijera Djindjića. Znači, trebalo je da prodje 25 godina, da shvate, a u medjuvremenu da se samoopljačkamo... eto nekom na radost, a narodu već šta sledi...

andrej

pre 11 godina

Koga stvarno zanima sta bi Djindjic rekao sada i svim tim nagadjanjima evo citata.
Шта ће бити реакција Београда, а и вас као председника Владе ако међународна заједница ускоро каже: `Косово је де факто постало независно, остаје вам да са њим хармонизујете односе`?

- Ми то нећемо прихватити. Уосталом, колико међународна заједница, која је јача од нас заиста има намеру да каже - `Косово треба да буде независно`, хтео бих да то чујем. Најгори су двоструки аршини: причање о неповредивости граница, о суверенитету, о Резолуцији 1244, док се, на другој страни, ради супротно, при чему се нико не буни, при чему су једни присиљени да ћуте, док се други праве наивни. При чему се слабијој страни поручује: не таласај на своју штету.
A za opsirnije potrazite na internetu.
Pa sad recite da DSS nije u pravu.

severnjak

pre 11 godina

"Svaka cast Dacicu i Vucicu na borbi, doslednosti i istrajnosti u odbrani srpskih interesa! Jedino su oni posle 15 godina stajanja u mestu imali mu.. da konacno postignu neki napredak i urade nesto konkretno po pitanju Kosova. U ovom trenutku ovo je najbolje resenje, jer bez njega ne bismo imali nista, ni Kosovo, ni EU. Sad bar imamo neku sansu da idemo napred.
(Urke, 26. april 2013 15:21) "

Naravno, jer da su prethodni uradili ovo isto, verovatno bi još uvek visili na Terazijama.

Licemeri.

Zašto ne spominjete ona još bolja rešenja koje su isti ovi odbili? Ono u Rambujeu, na primer?

Ako smo sisali vesla, nismo pojeli čamac....

Jagodiceva

pre 11 godina

Da neko je morao, jeste i ako je , jer mocicu da prihvatim cin Sporazuma kao "gresku" samo i jedino onda i od onih koji ponude konkretne mere i nacine za bolje i bezbolnije prevazilzenje problema.
Gospodo iz DSS-a citavo popodne slusam vase "argumenatcije" koje mnogo toga brane ali ponajmanje Kosovo.Politicarenje u sluzbi biznisa!
Kostunica je "pobedio" jos 5. oktobra kada sa svim svojim tadasnjim idejama velikog humaniste...svi ih se secamo sa cudjenjem i dan
danas…

Odin

pre 11 godina

Svaka cast!! (I on i Vucic su prijatna iznenadjenja, pa i Toma, na svoj kabasti nacin...)
(tole, 26. april 2013 12:35)

Upravo tako, vidi se da se trude da narodu bude bolje a vreme će pokazati koliko mi to znamo da cenimo...

kanibal

pre 11 godina

"I meni lici da je tako,jer je u Srbiji bukvalno sve stalo.Kupovine nigde,stala je cak i hrana.Tehniku niko ni ne gleda,pad prometa je ogroman,a plate vise ne primaju ni oni sto do sada nikada nisu kasnili.Ovo stanje ako potraje jos mesec dana,bice gusto!Dugovanja su velika,nemaju od cega da se naplate.To vide svi u Vladi,i sporazum u Briselu su prihvatili da bi dobili neku kintu i kupili socijalni mir za neko vreme.
(Mikan, 26. april 2013 13:49) "

To nije moguće. Evo i zašto.

Za 11 meseci, ili i manje od kako se ova Vlada konstituisala, pozajmila je 4,5 milijadri evra, to jest koliko prethodni za 3 godine.

Imaju iste probleme kao i prethodnici, isti javni sektor, isti penzijski fond, iste troškove, ali GDE JE ZAVRŠIO TAJ NOVAC? Ne vidim da se prave mostovi, auto putevi i slični kapitalni objekti, pa logično pitam NA ŠTA SE U ZADNJIH 8 MESECI SPISKALO 4,5 MILIJARDE EVRA?

Ima li neko da mi da logičan odgovor, a da to nisu bajke tipa - plate i penzije, jer su te plate i penzije postojale i ranije.

P.S. Priča o bankrotu je bajka.

Wasaby

pre 11 godina

Da li ima neko naivan da misli da je ovo kraj ucena iz EU?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (acme, 26. april 2013 19:27)

Pa nije kraj ucena iz EU, al zauzimamo čvrst stav pa neće moći da nas ucenjuju toliko, ili će pokušavati samo

fizicar

pre 11 godina

Nemam TV (i ne zelim da ga posedujem), ali bih voleo uzivo da cujem rad skupstine.
Zar je toliko komplikovano napraviti "internet skupstinski radio"?
Recimo sajt skupstine, koji super/huper izgleda (http://www.parlament.gov.rs)
mogao bi da se doradi sa jednim linkom za live stream (samo glas, za pocetak, video nije neophodan).

zoran

pre 11 godina

"Prijatelju, ja bih voleo da nekim čudom tebi dopadne ova nezahvalna uloga koju sad imaju vučić i Dačić (samo da napomenem da mi ni jedan ni drugi nisu simpatični) pa da ti nekako iz poraza izrodiš pobedu, a mi ćemo da je slavimo, za to nemoj da brineš."
(kobe bryant, 26. april 2013 19:09)

Prijatelju, a zašto da ta uloga pripadne bilo kome a ne ovima koji su i doveli srpski narod na ivicu provalije? I to još početkom devedesetih! Oni su inicijatori svega što se dešavalo. Oni su i PORAŽENI. I u Sloveniji i u Hrvatskoj, i u Bosni i u Makedoniji i na Kosmetu i u Crnoj Gori. Oni su krajem osamdesetih na Gazimestanu urlikali "Slobo, slobodo". Oni su likovali na VIII Sednici CKSKS kada je Kum "ubijao" Kuma. Oni su likovali kada su Slovenci napustili XIV Sednicu CKSKJ. Oni nisu shvatili šta je u simboličkom a i u praktičnom smislu značilo rušenje Berlinskog Zida. Oni, odnosno njihovi ideolozi i predhodnici, su mnogo toga uradili ne razmišljajući o tome da li će i kakve posledice iz toga proizići.
Kada se sve ovo uzme u obzir, Najpravednije je da sami kusaju kiseli čorbuljak koji su zakuvali.

Marko

pre 11 godina

U celoj prici najveci problem je sto su to uradili oni koji su na izborima obecali da nece. Po meni je to najveci problem.
(Caki, 26. april 2013 21:28)

O tome se malo prica a 100 posto si u pravu dolazimo do paradoksa da se narodna volja na izborima ne postuje da se rusi demokratija i da izbori vise nemaju nikakvog smisla.

Miksha

pre 11 godina

@Mikan i @Roxi:

U pravu ste potpuno. Od jeseni će tek da bude zanimljivo: dinar jača, niti jedna roba ili usluga nije pojeftinila, a pogledajte Beograd danas-već opusteo! Ko to spaja sve praznike? Državna administracija i masa činovnika u javnim preduzećima! Ko će više njima da plaća za nerad? Koja privreda? Nema više odakle da se uzima. Vlast koristi sve trikove-ponovo atestiraju uređaje za gas, krenuli su da plene rezani duvan, ali ne vredi... Nema povećenja prihoda i tek ga neće imati. U jednom trenutku ref. kamatna stopa će morati da krene na dole, a onda se zna šta sledi (2012. godina i kurs od 119 dinara za evro na nivou ref. kamatne stope nižem od 10%). Trenutno je ref. kamatna stopa 11,75% i konstantno raste od trenutka dolaska gospođe Tabaković za guvernera NBS.

nele

pre 11 godina

Najpostenije i jeste da ste vi to odradili.Da je uradila prethodna Vlada u kojoj si i ti bio, ne bi gorele Ambasade nego i pola Beograda, pod vodjstvom Nikolica i Vucica.
Prvi sad kleci, drugi ispade heroj, pa samo napred.
(najpostenije, 26. april 2013 12:09)
Upravo tako!!!!!

idi begaj

pre 11 godina

Devedesetih godina , u idbrani tadasnjeg rezima, uz svesrdnu pomoc tadasnjih radikala a sadasnjih naorednjaka, pricalo se: Ako glasate za opoziciju , za dve godine Srbija ce se svesti na Beogradski pasaluk, a dok je Slobe i Seselja, srbija ce biti velika...i ta ista crveno-crna kolalicija prvo izgubi Krajinu, pa onde Dejton za Bosnu, pa 1999. po Kumanovskom sporazumu poce i kraj price sa Kosovom...Onda dodjose na vlast dotadasnji opozicionari..sve do pre godinu dana, vratila se stara crveno - crna koalicija, i potpisase taj papir i zvanicno Kosovo..odeeeee... A na severu drma se i uzburkava Vojvodina...idemo znaci prema tom Beogradskom pasaluku pod palicom te crveno - crne koalicije...
Ma cuti narode, moze biti i gore.....tako se pricalo i tih devedesetih s pocetka ove price...

Ronin

pre 11 godina

Pozdrav za premijera Dacica, ..Vozi Misko
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vitez, 26. april 2013 15:02)

Da se ja pitam ja njega ne bih pustio da nas vozi...