Četvrtak, 25.04.2013.

14:45

"Nikolić da se izvini i Kosovu"

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj kaže da bi predsednik Tomislav Nikolić, nakon <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=04&dd=25&nav_category=11&nav_id=708322" class="text-link" target= "_blank">izvinjenja za zločine u BiH</a>, trebalo da se izvini i za zločine na Kosovu.

Izvor: Tanjug

"Nikoliæ da se izvini i Kosovu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

ICA

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovom e se mora stati na kraj!Dokle vise da nas za sve osudjuju,i da se mi drugima izvinjavamo?Postujem i zalim sve zrtve,ali zar nas narod nije najvise bola doziveo?

Nenad

pre 11 godina

Albanski ratni zločinci na vlasti u Prištini da imaju obraza ne bi smjeli ni postaviti takvo pitanje ikome jer imaju previše previše krvi na svojim rukama.

Nenad

pre 11 godina

Koliko je Srba pobijeno samo od 1945 godine na Kosovu? jeli OVK neki rok bend? Moji su posle 1945 pri pokušaju da se vrate u Uroševac proterani, a albanci iz albanije doseljivani!!

Sami za sebe

pre 11 godina

""Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", naveo je Nikolić."
Ovaj ispade gori od Tadica bre....
TAko mi i treba kad sam glasao prvo za jednog pa onda za drugog...
Hoce li se naci neko ko ce konacno da mi dovede u red drzavu a da ga na to ne tera EU, Rusija ili neko treci ???!!!!!
Kao da smo mala deca pa nam roditelji brisu guzu jer ne umemo sami...

make

pre 11 godina

Nije trebao ni Tadic ni Nikolic da se izvinjavaju. Jedino izvinjenje koje je koliko toliko korektno je bilo izvinjenje Mrovica i Mesica,i to samo zato sto je doslo izvinjenje i sa druge strane. A u principu,od izvinjenja nemamo nista ali lepo je da neko prizna gresku i izvini se zbog nje.

bezimena

pre 11 godina

najtupavija moguca provokacija, pored toga sto je uzasno degutantno, pa i morbidno
(Morena, 25. april 2013 22:24)

!?

Jedini ratni zločini koji su izvršeni po nalogu režima S. Miloševića tj. države, izvršeni su prema civilima albanske nacionalnosti, tada državljanima SRBIJE i zato je "master" kao preCednik Srbije, u ime države, morao da se izvini zapravo jedino kosovskim Albancima.
Srbi, koji su osudjeni za ratne zločine počinjene u Hr ili BIH, ili im se sudi, u Den Hagu, nisu svoja zlodela učinili po nalogu DRŽAVE SRBIJE (čak nisu ni bili njeni državljani u to vreme) već u svoje lično ime i zbog njih DRŽAVA Srbija nema razoga da se izvinjava, ali je u redu da izražavamo žaljenje prema žrtvama koje su prouzrokovali pripadnici našeg naroda. Ni manje, ali ni više od toga!
I umesto da se jasno ogradimo od njih, obilaženjem haških optuženika i dodeljivanjem pomoći već osudjenima (sakrivanje RK i RM, demonstracije po hapšenju i sl. da ne spominjem) ova vlast pokazuje simpatije prema njima, što ne samo da nam uopšte NE služi na čast, već potvrdjuje NEISKRENOST vladajuće garniture (i "mastera" lično) koja je 90-tih upravo doprinela raspirivanju nacionalizma i započinjenju ratova, s tim i do ratnih zločina!

Dragan

pre 11 godina

Jel treba mozda da se uzvinimo i za upade terorista OVK iz Albanije i za spaljivanje gradjana lojalnih Srbiji u krematorijumu u selu Klecka.

mlekadzija

pre 11 godina

Nadam se da Nikolic nece podleci pritiscima. Kad se jednog dana osvedocene ubice (Haradinaj, Taci & komp) se izvine rodbinji srpskih zrtava za necuvene zlocine mozda neko i razmisli o mogucem izvinjenju. Ah da, a pre toga da se izvrsi istraga i sudjenje za trgovinu ljudskim organiman koje su ovi zlikovci uspesno izvodili. I nadmasili naciste...

Franjo te pozdravio s onog sveta

pre 11 godina

@bruno, 25. april 2013 15:52
Ti u opste ne shvatas ko je poceo da rovari Jugoslaviju i rat ko je zapoceo?
Ja mislim da je Demokratska diktatura gora od komunisticke,ali citaj malo ko kome,sta i koliko.
Kiro Gligorov na HTV-u je sve lepo objasnio,a ti sto se pravis gluv pa neces sve da cujes ili imas izvesna ogranicenja je generalno neizlecivo,ali se da amputirati

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Nikolić da se izvini i Kosovu"!

Е вала, ово је превршило сваку меру разума! Председниче Николићу, враћајте се у Бајчетину што пре, јер је за вас у „белом свету“ све компликовано и не сналазите се добро! Поред казана у Бајчетини вам је све далеко једноствније: љута ракија, мека ракија, ракија брља и то је све! Одморите се мало председниче, удахните мало опојне мирисе џибре, испеците које кило ракије као поклон руском председнику Путину! Ако овако наставите завршићете све послове које је Тадић намерно оставио да се крчкају и кисну годинама, као комина у казану за печење ракије!

djoka

pre 11 godina

Civilizacijsko dostignuće jendog društva jeste da se izbori sa ružnim stvarima iz prošlosti. Neka moja zemlja Srbija smogne snage za takve stvari. Na taj način će lišiti svoja pokolenja zločinačkog tereta, i to jeste način da se pokaže snaga pravne, ozbiljen države, ali i neophodan momenat da se razvije i osnaži nacija. To će dati i legitimitet da snažno stane iza svojih sunarodnika u okruženju i da ozbiljno zaštiti njihova prava. Žao mi je što druge zemlje u okruženju nemaju (bar ne još) svest šta su ti narodi uradili drugima, Srbima npr. Žao mi je što Hrvatska isterivanje 200 000 stanovnika licemerno objašnjava - sami su otišli! Žao mi je što Hrvatska flertuje sa ustaštvom. Žao mi je što Albanci s Kosova guraju ispod tepiha 200 000 Srba koji više nisu tamo. Neka se moja država suoči sa zločinima kako moja dec ane bi odrastala opterećena time. A oni, drugi, neka biraju da im deca odrastaju nalazeći opravdanja za svoje zločine. To se uvek vraća kao bumerang. Iznad svega, neka svaki zločin dobije ime i prezime, to je jedina moguća pravda za makar podnošljivu budućnost na Balkanu.

i mesec je mala rupa na vrhu neba

pre 11 godina

"Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro)."
(Bata, 25. april 2013 15:13)

Jeste, da. To je razlog albanskog separatizma. Samo jedan detaljčić se ne uklapa: zar nisu oni još 1981. uzvikivali Kosovo Republjik?

IQ=0

pre 11 godina

G-ne Hodžajicu, taj LOGOR (u kome si "faktor") civilizacijski iskorak covecantsva u pogresnom smeru, pre ce otici na djubriste istorije ... jer i teoretski Srbija ne moze rodi toliko kre...... metuzalema

fuZbal

pre 11 godina

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?
(dukat, 25. april 2013 15:52)

operacija potkovica nikad nije ni planirana niti izvedena, to je laz sa zapada, i jos jedan u nizu izgovora za bombardovanje srbije, albanci ne samo da su uključeni u bratsvo i jednistvo nego i više od toga, dobili su autonomiju i prava kakva nigde u svetu niko nije imao, pa i pored toga su proterivali i maltretirali srbe na kosovu od 55. naovamo, a pogotovo nakon titove smrti

sporazumni

pre 11 godina

@dukat albanci su u ex yu bili nacionalna manjina sa najvise privilegija na tlu evrope, dobili ste ustavom 1974. sve moguce privilegije i autonomnu pokrajinu, koju ste nam kasnije oteli tako da ne pravi se mutav nisi pao sa marsa juce!

IQ

pre 11 godina

E ovo smo i zaslužili. Da nas narkošefovi i vadioci organa ovako cinično prozivaju. Jad i čemer od države Srbije, preci nam se prevrću u grobu.

nego sta

pre 11 godina

da se izvini nego sta!
dosta je gnjavio onaj narod dole trebalo je odmah da prizna nezavisnost Kosova a me tu nesto da zateze!
drugo zbog njega ni Tadic nije smeo da prizna Kosovo zato se neminovnost toliko otegla!

Knez Lazar

pre 11 godina

„Погледај како се Србија поцепала, погледај шта раде српски великаши. Пре би због власти пристали да се потурче него да ударе с тобом по Турцима. Шта да сабереш када се све расипа. Свако жели да буде неки краљ. Да на празну главу стави неку круну. Нек је мала ко напрстак, ал нек је круна. Нека нема ни ни весло, ни шило ни иглу, ал нек је краљевина. Свако село је постало престоница, свака чатмара двор.“

Кнез Лазар, филм Бој на Косову.

Vesna NS

pre 11 godina

Uh, majku mu, pa zabolece coveka kolena (ili mu bar nabavite stiropor), pustite ga malo da se odmori!!
Ali sad ce on, za jedno par dana!!! Ta on je olicenje tolerancije, istorija nam je to pokazala!!!

sa_lica_mesta

pre 11 godina

Sta reci a ne zaplakati !!?! Eto sta se dobije kada visoko ucenog grobara sa diplomom ...... univerziteta postavite na mesto predsednika.. Imam predlog, da izvinjenje izgovori na albanskom jeziku. I onako je covek poliglota, i to mu nece biti veliki problem. A sa svoje leve strane da postavi svoga diku Vucica sa standardno ozbiljnim i zabrinutim pogledom. Boze me sacuvaj, ovaj covek kao da je 24h na nekom parastosu. A sa svoje desne strane, Toma da postavi premijera. Nek se popne na stolicicu, cisto zbog simetrije. I naravno premijer nije premijer ako u ruci ne drzi koferce. Cisto za svaki slucaj.. I onda onako u troglasju na albanskom da se izvine, a posle neka kleknu.....BRUKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokle Više

pre 11 godina

E sad stvarno preteruju!!!Pa do koje granice će ići ovaj albanski bezobrazluk???Da li treba da se i izvinimo sto smo crkve i svetinje na "njihovoj" zemlji sagradili?Da li treba da se izvinimo što smo pred austrougarima krvarili za zemlju na kojoj oni sada zive?Da li treba da se izvinimo sto su bas srpski organi njima doneli novac za naoruzanje?...SRAM VAS BILO!!!!!

Nemanja

pre 11 godina

imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?

dukat

pre 11 godina

@Nemanja "imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?"

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?

Žeks

pre 11 godina

Osnovali ste UČK, činili zverstva prema svima koji nisu bili na vašoj strani, prizvali bombardovanje Srbije, Ameri vam izbacili srpsku državu sa Kosova i još treba da vam se Nikolić izvini? 'ajde Nikoliću izvini se pa da ti obučemo belu "košulju".

Vasilije

pre 11 godina

Treba da se izvini, naravno, ko vec bude na vlasti, ali kada se razgranici sta su bili zlocini, sta inscenirane provokacije, sta ku**insko podmetanje, sta predstava, sta laz i propaganda. sta spinovanje .... Albanci kao da nemaju zasta da se izvine, jel' tako? I ne moraju, kako se rodila drzava, tako ce i ziveti...

lipi

pre 11 godina

Polako čoveče, ne može da postigne. A je li mora i Srbe sa KiM da pokrsti u Kosovare odmah ili da sačeka da prođu izbori.Strah ga da zbog ovoliko gluposti narod ne kazni na izborima.

garavi

pre 11 godina

nego sta ! ! ! kad je kreno neka ide do kraja , ali ne idi nigde bez ordenja . usput podeli neki komad , kao deci milke cokolade ih delis .

Ник

pre 11 godina

Не знам како да ово схватим. Да ли се човек спрда, или је стварно толико безобразан, или можда просто није скроз сам...

stop globalizaciji

pre 11 godina

Apsolutno podržavam i širiću ovu ideju jer je za nas kao narod bolje da što pre dotaknemo dno ne bi li se već jednom u ogledalo pogledali.

Srbin

pre 11 godina

On se nasao nazivati nas Srbe i RS-a Bosancima,veci sam Srbin od njega...sto se ko ne izvini mojoj porodici za sve sto su predeverali u ratu...

Zlopamtilo

pre 11 godina

Možda grešim ali ne sećam seda se iko od kosovskih zvaničnika izvinio Srbima za bilo koji od monstruoznih zločina,kojih je evidentno bilo, učinjenih kako tokom rata tako i posle. Doduše možda to i nije potrebno, ne znam?

Bata

pre 11 godina

Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro).

Kukuruz je iz raja izašao, a ne paradaiz

pre 11 godina

"Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici.

И у свим осталим Сребреницама. Сребреница је парадигма злочина какви су се дешавали и у Косову. Ово његово клечање је неискрено, јер клечи на стиропору. Њему треба ставити кукуруз уместо стиропора, па ако издржи, онда ће то клечање бити искрено и од срца, овако је само једна обична фарса, као ономад када је штрајковао глађу.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je bolesno... nisu našli ubojice dece, raketaše, rušitelje crkava i grobalja, sakupljače organa, apsolutno nikoga - ali njima treba da se netko izvinjava.
Mislim da je žaba videla konja... znate dalje.
Jeftino skupljanje poena na najcrnjem nacionalizmu, samo po sebi nije ništa čudno, ali pitam se kako se taj lik gleda u ogledalu?

Divos

pre 11 godina

Шта треба да се догоди Србима, каква грозна искуства, колико геноцида, колико пута да се понови Јасеновац и Јадовно, да би се дозвали памети.
Проживели смо погроме, страдања, многи наши сународници су систематски истребљени, и не вреди. Упорно понављамо грешке и глупости, Срби се извињавају, потомцима оних који су неколико пута реализовали и спровели погром и геноцид над нашим родом. А нама нико. И шта добијемо? Оно што и заслужујемо. Јаве се подлаци попут лика на слици, припадника дивљег племена који је на ове просторе доселио из ко зна које азијске недођије, и који у континуитету већ деценијама спроводе терор, насиље и погром над нашим сународницима на Косову и Метохији, и како то и иначе доликује људима који немају осећај срама завапиће; а нама, где је извињење нама, и ми хоћемо да нам се извините.
Нисам "констерниран", али јесам гневан и огорчен непромишљеношћу и наивношћу лидера који воде Србију.

matrix

pre 11 godina

Tomo da li te bio blam i sramota kada si davao intervju BHT, ovo sto te prozivaju i ovi sa Kosova je logican sled dogadjaja.
Mislim da si zreo za penziju bar ovu politicku, jer jedna izjava stvara mnogo problema milionima Srba, da se razumemo ni Dacic nije bolji mislim na izjave vezane za Ustav.

Dejan

pre 11 godina

A kade ce albanski politicari da se za nesto izvine? Mogli bi da pocnu od 70ih i 80ih godina, kada su terali Srbe sa Kosova, gadjali policiju kamenjem i radili protiv drzave gde su mogli. Kada se nisu prijavljivali u opstini, nisu decu slali u drzavne skole i nisu placali porez. Pa sve do 90ih, kada su teroristi ubijali srpske policajce i civile. Dali cemo mi tu cuti nesto? Naravno ne, jer je to bio san na putu do Velike Albanije.

MiIos

pre 11 godina

Do pre par dana, mislio bih da je ovo nemoguce.
Do pre par godina, ne bi mi palo ni na pamet da razmisljam o tome kao mogucnosti.

Sad kad pogledam, mislim da je izvinjenje predsednika Srbije Nikolica Kosovu potpuno izgledna stvar, samo je pitanje vremena. Takodje, recenica "za mene su Srbi sa Kosova Kosovari" takodje potpuno ocekivana u skoroj buducnosti.
Mada opet, djavo ce ga znati sta mogu Nikolic, Dacic ili Vucic sutra da izjave. Od njih covek stvarno ne zna vise sta da ocekuje, a iznenadjenja su svakodnevna.

Helios

pre 11 godina

buahahahaha tako to ide, kad neko od sebe pravi budalu onda ga prave budalom do kraja!

Izvini se Nikoliću (u kojeg je ušao duh Tadića) i OVK, izvini se i oborenom F-117 pilotu i uopšte - istetoviraj na čelu veliko: "Sorry"...

Da bi se mogao izviniti moraš se imati kome izviniti. I bokseri se pozdrave u rukavicama ali da ti pružaš ruku protivniku u sred borbe - to mu samo olakšava da te nokautira što je JEDINO što on želi. Ne žele oni naše izvinjenje da bi se mi svi pomirili već da bi oni slagali u vezi svoje krivice i opravdali buduću!!! Sva dosadašnja naša izvinjenja samo su potsicala nepravdu i hranila iracionalnost onih koji su prekršili Ustav SFRJ i učinili svaki napor da oteraju Srbe što dalje! Kada se - ako ikada - u tim sredinama stvori dovoljno racionalno građansko jezgro dovoljnog uticaja onda ćemo imati s kim da kulturno razgovaramo. Ako treba i da se stvore, po ugledu na južnu Afriku, zajedničke komisije pomirenja pa i sudovi.
Dotada su izvinjenja SAMO hranjenje još uvek kranje agresivnih nacionalizama i korak dalje od pomirenja, ne bliže! Isto kao što je Haški kvazi-sud povećao nepravdu i neistinu tako to čine i estradne budalaštine Tadića i Nikolića...

modesty

pre 11 godina

Toma podhitno da da ostavku, ocigledno nije compus mentis kad se izvinjava ljudima koji se nama nikad nisu izvinili za dva genocida nad nasim narodom. A posebno jer ce sad ovi teroristi i preprodavaci ukradenih srpskih organa da iskoriste svaki znak slabosti samo da bi prikrili svoje zlocine od sveta.
Tomo, senilan si i ne znas sta pricas. Kakva crna izvinjavanja dok nije obostrano. Cutanje je zlato.

Petrovic

pre 11 godina

:( a meni? Mojim drugarima? Drugarima izbeglim sa Kosova? Onima izbeglim iz Hrvatske? Drugarima izbeglim iz BiH? I onima kojima su voljeni poginuli? ...

bruno

pre 11 godina

Treba se ispričati za sve zločine Od Hrvatske , Bosne, Kosova Ali najviše se treba ispričati svom narodu čija ga je politika dovela do očaja i bijede

Dokle Više

pre 11 godina

E sad stvarno preteruju!!!Pa do koje granice će ići ovaj albanski bezobrazluk???Da li treba da se i izvinimo sto smo crkve i svetinje na "njihovoj" zemlji sagradili?Da li treba da se izvinimo što smo pred austrougarima krvarili za zemlju na kojoj oni sada zive?Da li treba da se izvinimo sto su bas srpski organi njima doneli novac za naoruzanje?...SRAM VAS BILO!!!!!

modesty

pre 11 godina

Toma podhitno da da ostavku, ocigledno nije compus mentis kad se izvinjava ljudima koji se nama nikad nisu izvinili za dva genocida nad nasim narodom. A posebno jer ce sad ovi teroristi i preprodavaci ukradenih srpskih organa da iskoriste svaki znak slabosti samo da bi prikrili svoje zlocine od sveta.
Tomo, senilan si i ne znas sta pricas. Kakva crna izvinjavanja dok nije obostrano. Cutanje je zlato.

Petrovic

pre 11 godina

:( a meni? Mojim drugarima? Drugarima izbeglim sa Kosova? Onima izbeglim iz Hrvatske? Drugarima izbeglim iz BiH? I onima kojima su voljeni poginuli? ...

Žeks

pre 11 godina

Osnovali ste UČK, činili zverstva prema svima koji nisu bili na vašoj strani, prizvali bombardovanje Srbije, Ameri vam izbacili srpsku državu sa Kosova i još treba da vam se Nikolić izvini? 'ajde Nikoliću izvini se pa da ti obučemo belu "košulju".

stop globalizaciji

pre 11 godina

Apsolutno podržavam i širiću ovu ideju jer je za nas kao narod bolje da što pre dotaknemo dno ne bi li se već jednom u ogledalo pogledali.

Srbin

pre 11 godina

On se nasao nazivati nas Srbe i RS-a Bosancima,veci sam Srbin od njega...sto se ko ne izvini mojoj porodici za sve sto su predeverali u ratu...

Nemanja

pre 11 godina

imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?

fuZbal

pre 11 godina

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?
(dukat, 25. april 2013 15:52)

operacija potkovica nikad nije ni planirana niti izvedena, to je laz sa zapada, i jos jedan u nizu izgovora za bombardovanje srbije, albanci ne samo da su uključeni u bratsvo i jednistvo nego i više od toga, dobili su autonomiju i prava kakva nigde u svetu niko nije imao, pa i pored toga su proterivali i maltretirali srbe na kosovu od 55. naovamo, a pogotovo nakon titove smrti

Dejan

pre 11 godina

A kade ce albanski politicari da se za nesto izvine? Mogli bi da pocnu od 70ih i 80ih godina, kada su terali Srbe sa Kosova, gadjali policiju kamenjem i radili protiv drzave gde su mogli. Kada se nisu prijavljivali u opstini, nisu decu slali u drzavne skole i nisu placali porez. Pa sve do 90ih, kada su teroristi ubijali srpske policajce i civile. Dali cemo mi tu cuti nesto? Naravno ne, jer je to bio san na putu do Velike Albanije.

IQ

pre 11 godina

E ovo smo i zaslužili. Da nas narkošefovi i vadioci organa ovako cinično prozivaju. Jad i čemer od države Srbije, preci nam se prevrću u grobu.

Ник

pre 11 godina

Не знам како да ово схватим. Да ли се човек спрда, или је стварно толико безобразан, или можда просто није скроз сам...

Helios

pre 11 godina

buahahahaha tako to ide, kad neko od sebe pravi budalu onda ga prave budalom do kraja!

Izvini se Nikoliću (u kojeg je ušao duh Tadića) i OVK, izvini se i oborenom F-117 pilotu i uopšte - istetoviraj na čelu veliko: "Sorry"...

Da bi se mogao izviniti moraš se imati kome izviniti. I bokseri se pozdrave u rukavicama ali da ti pružaš ruku protivniku u sred borbe - to mu samo olakšava da te nokautira što je JEDINO što on želi. Ne žele oni naše izvinjenje da bi se mi svi pomirili već da bi oni slagali u vezi svoje krivice i opravdali buduću!!! Sva dosadašnja naša izvinjenja samo su potsicala nepravdu i hranila iracionalnost onih koji su prekršili Ustav SFRJ i učinili svaki napor da oteraju Srbe što dalje! Kada se - ako ikada - u tim sredinama stvori dovoljno racionalno građansko jezgro dovoljnog uticaja onda ćemo imati s kim da kulturno razgovaramo. Ako treba i da se stvore, po ugledu na južnu Afriku, zajedničke komisije pomirenja pa i sudovi.
Dotada su izvinjenja SAMO hranjenje još uvek kranje agresivnih nacionalizama i korak dalje od pomirenja, ne bliže! Isto kao što je Haški kvazi-sud povećao nepravdu i neistinu tako to čine i estradne budalaštine Tadića i Nikolića...

matrix

pre 11 godina

Tomo da li te bio blam i sramota kada si davao intervju BHT, ovo sto te prozivaju i ovi sa Kosova je logican sled dogadjaja.
Mislim da si zreo za penziju bar ovu politicku, jer jedna izjava stvara mnogo problema milionima Srba, da se razumemo ni Dacic nije bolji mislim na izjave vezane za Ustav.

MiIos

pre 11 godina

Do pre par dana, mislio bih da je ovo nemoguce.
Do pre par godina, ne bi mi palo ni na pamet da razmisljam o tome kao mogucnosti.

Sad kad pogledam, mislim da je izvinjenje predsednika Srbije Nikolica Kosovu potpuno izgledna stvar, samo je pitanje vremena. Takodje, recenica "za mene su Srbi sa Kosova Kosovari" takodje potpuno ocekivana u skoroj buducnosti.
Mada opet, djavo ce ga znati sta mogu Nikolic, Dacic ili Vucic sutra da izjave. Od njih covek stvarno ne zna vise sta da ocekuje, a iznenadjenja su svakodnevna.

sporazumni

pre 11 godina

@dukat albanci su u ex yu bili nacionalna manjina sa najvise privilegija na tlu evrope, dobili ste ustavom 1974. sve moguce privilegije i autonomnu pokrajinu, koju ste nam kasnije oteli tako da ne pravi se mutav nisi pao sa marsa juce!

Zlopamtilo

pre 11 godina

Možda grešim ali ne sećam seda se iko od kosovskih zvaničnika izvinio Srbima za bilo koji od monstruoznih zločina,kojih je evidentno bilo, učinjenih kako tokom rata tako i posle. Doduše možda to i nije potrebno, ne znam?

lipi

pre 11 godina

Polako čoveče, ne može da postigne. A je li mora i Srbe sa KiM da pokrsti u Kosovare odmah ili da sačeka da prođu izbori.Strah ga da zbog ovoliko gluposti narod ne kazni na izborima.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je bolesno... nisu našli ubojice dece, raketaše, rušitelje crkava i grobalja, sakupljače organa, apsolutno nikoga - ali njima treba da se netko izvinjava.
Mislim da je žaba videla konja... znate dalje.
Jeftino skupljanje poena na najcrnjem nacionalizmu, samo po sebi nije ništa čudno, ali pitam se kako se taj lik gleda u ogledalu?

Divos

pre 11 godina

Шта треба да се догоди Србима, каква грозна искуства, колико геноцида, колико пута да се понови Јасеновац и Јадовно, да би се дозвали памети.
Проживели смо погроме, страдања, многи наши сународници су систематски истребљени, и не вреди. Упорно понављамо грешке и глупости, Срби се извињавају, потомцима оних који су неколико пута реализовали и спровели погром и геноцид над нашим родом. А нама нико. И шта добијемо? Оно што и заслужујемо. Јаве се подлаци попут лика на слици, припадника дивљег племена који је на ове просторе доселио из ко зна које азијске недођије, и који у континуитету већ деценијама спроводе терор, насиље и погром над нашим сународницима на Косову и Метохији, и како то и иначе доликује људима који немају осећај срама завапиће; а нама, где је извињење нама, и ми хоћемо да нам се извините.
Нисам "констерниран", али јесам гневан и огорчен непромишљеношћу и наивношћу лидера који воде Србију.

Vesna NS

pre 11 godina

Uh, majku mu, pa zabolece coveka kolena (ili mu bar nabavite stiropor), pustite ga malo da se odmori!!
Ali sad ce on, za jedno par dana!!! Ta on je olicenje tolerancije, istorija nam je to pokazala!!!

Dragan

pre 11 godina

Jel treba mozda da se uzvinimo i za upade terorista OVK iz Albanije i za spaljivanje gradjana lojalnih Srbiji u krematorijumu u selu Klecka.

sa_lica_mesta

pre 11 godina

Sta reci a ne zaplakati !!?! Eto sta se dobije kada visoko ucenog grobara sa diplomom ...... univerziteta postavite na mesto predsednika.. Imam predlog, da izvinjenje izgovori na albanskom jeziku. I onako je covek poliglota, i to mu nece biti veliki problem. A sa svoje leve strane da postavi svoga diku Vucica sa standardno ozbiljnim i zabrinutim pogledom. Boze me sacuvaj, ovaj covek kao da je 24h na nekom parastosu. A sa svoje desne strane, Toma da postavi premijera. Nek se popne na stolicicu, cisto zbog simetrije. I naravno premijer nije premijer ako u ruci ne drzi koferce. Cisto za svaki slucaj.. I onda onako u troglasju na albanskom da se izvine, a posle neka kleknu.....BRUKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dukat

pre 11 godina

@Nemanja "imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?"

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?

Knez Lazar

pre 11 godina

„Погледај како се Србија поцепала, погледај шта раде српски великаши. Пре би због власти пристали да се потурче него да ударе с тобом по Турцима. Шта да сабереш када се све расипа. Свако жели да буде неки краљ. Да на празну главу стави неку круну. Нек је мала ко напрстак, ал нек је круна. Нека нема ни ни весло, ни шило ни иглу, ал нек је краљевина. Свако село је постало престоница, свака чатмара двор.“

Кнез Лазар, филм Бој на Косову.

i mesec je mala rupa na vrhu neba

pre 11 godina

"Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro)."
(Bata, 25. april 2013 15:13)

Jeste, da. To je razlog albanskog separatizma. Samo jedan detaljčić se ne uklapa: zar nisu oni još 1981. uzvikivali Kosovo Republjik?

Vasilije

pre 11 godina

Treba da se izvini, naravno, ko vec bude na vlasti, ali kada se razgranici sta su bili zlocini, sta inscenirane provokacije, sta ku**insko podmetanje, sta predstava, sta laz i propaganda. sta spinovanje .... Albanci kao da nemaju zasta da se izvine, jel' tako? I ne moraju, kako se rodila drzava, tako ce i ziveti...

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Nikolić da se izvini i Kosovu"!

Е вала, ово је превршило сваку меру разума! Председниче Николићу, враћајте се у Бајчетину што пре, јер је за вас у „белом свету“ све компликовано и не сналазите се добро! Поред казана у Бајчетини вам је све далеко једноствније: љута ракија, мека ракија, ракија брља и то је све! Одморите се мало председниче, удахните мало опојне мирисе џибре, испеците које кило ракије као поклон руском председнику Путину! Ако овако наставите завршићете све послове које је Тадић намерно оставио да се крчкају и кисну годинама, као комина у казану за печење ракије!

garavi

pre 11 godina

nego sta ! ! ! kad je kreno neka ide do kraja , ali ne idi nigde bez ordenja . usput podeli neki komad , kao deci milke cokolade ih delis .

nego sta

pre 11 godina

da se izvini nego sta!
dosta je gnjavio onaj narod dole trebalo je odmah da prizna nezavisnost Kosova a me tu nesto da zateze!
drugo zbog njega ni Tadic nije smeo da prizna Kosovo zato se neminovnost toliko otegla!

Kukuruz je iz raja izašao, a ne paradaiz

pre 11 godina

"Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici.

И у свим осталим Сребреницама. Сребреница је парадигма злочина какви су се дешавали и у Косову. Ово његово клечање је неискрено, јер клечи на стиропору. Њему треба ставити кукуруз уместо стиропора, па ако издржи, онда ће то клечање бити искрено и од срца, овако је само једна обична фарса, као ономад када је штрајковао глађу.

bruno

pre 11 godina

Treba se ispričati za sve zločine Od Hrvatske , Bosne, Kosova Ali najviše se treba ispričati svom narodu čija ga je politika dovela do očaja i bijede

IQ=0

pre 11 godina

G-ne Hodžajicu, taj LOGOR (u kome si "faktor") civilizacijski iskorak covecantsva u pogresnom smeru, pre ce otici na djubriste istorije ... jer i teoretski Srbija ne moze rodi toliko kre...... metuzalema

mlekadzija

pre 11 godina

Nadam se da Nikolic nece podleci pritiscima. Kad se jednog dana osvedocene ubice (Haradinaj, Taci & komp) se izvine rodbinji srpskih zrtava za necuvene zlocine mozda neko i razmisli o mogucem izvinjenju. Ah da, a pre toga da se izvrsi istraga i sudjenje za trgovinu ljudskim organiman koje su ovi zlikovci uspesno izvodili. I nadmasili naciste...

Bata

pre 11 godina

Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro).

Franjo te pozdravio s onog sveta

pre 11 godina

@bruno, 25. april 2013 15:52
Ti u opste ne shvatas ko je poceo da rovari Jugoslaviju i rat ko je zapoceo?
Ja mislim da je Demokratska diktatura gora od komunisticke,ali citaj malo ko kome,sta i koliko.
Kiro Gligorov na HTV-u je sve lepo objasnio,a ti sto se pravis gluv pa neces sve da cujes ili imas izvesna ogranicenja je generalno neizlecivo,ali se da amputirati

djoka

pre 11 godina

Civilizacijsko dostignuće jendog društva jeste da se izbori sa ružnim stvarima iz prošlosti. Neka moja zemlja Srbija smogne snage za takve stvari. Na taj način će lišiti svoja pokolenja zločinačkog tereta, i to jeste način da se pokaže snaga pravne, ozbiljen države, ali i neophodan momenat da se razvije i osnaži nacija. To će dati i legitimitet da snažno stane iza svojih sunarodnika u okruženju i da ozbiljno zaštiti njihova prava. Žao mi je što druge zemlje u okruženju nemaju (bar ne još) svest šta su ti narodi uradili drugima, Srbima npr. Žao mi je što Hrvatska isterivanje 200 000 stanovnika licemerno objašnjava - sami su otišli! Žao mi je što Hrvatska flertuje sa ustaštvom. Žao mi je što Albanci s Kosova guraju ispod tepiha 200 000 Srba koji više nisu tamo. Neka se moja država suoči sa zločinima kako moja dec ane bi odrastala opterećena time. A oni, drugi, neka biraju da im deca odrastaju nalazeći opravdanja za svoje zločine. To se uvek vraća kao bumerang. Iznad svega, neka svaki zločin dobije ime i prezime, to je jedina moguća pravda za makar podnošljivu budućnost na Balkanu.

bezimena

pre 11 godina

najtupavija moguca provokacija, pored toga sto je uzasno degutantno, pa i morbidno
(Morena, 25. april 2013 22:24)

!?

Jedini ratni zločini koji su izvršeni po nalogu režima S. Miloševića tj. države, izvršeni su prema civilima albanske nacionalnosti, tada državljanima SRBIJE i zato je "master" kao preCednik Srbije, u ime države, morao da se izvini zapravo jedino kosovskim Albancima.
Srbi, koji su osudjeni za ratne zločine počinjene u Hr ili BIH, ili im se sudi, u Den Hagu, nisu svoja zlodela učinili po nalogu DRŽAVE SRBIJE (čak nisu ni bili njeni državljani u to vreme) već u svoje lično ime i zbog njih DRŽAVA Srbija nema razoga da se izvinjava, ali je u redu da izražavamo žaljenje prema žrtvama koje su prouzrokovali pripadnici našeg naroda. Ni manje, ali ni više od toga!
I umesto da se jasno ogradimo od njih, obilaženjem haških optuženika i dodeljivanjem pomoći već osudjenima (sakrivanje RK i RM, demonstracije po hapšenju i sl. da ne spominjem) ova vlast pokazuje simpatije prema njima, što ne samo da nam uopšte NE služi na čast, već potvrdjuje NEISKRENOST vladajuće garniture (i "mastera" lično) koja je 90-tih upravo doprinela raspirivanju nacionalizma i započinjenju ratova, s tim i do ratnih zločina!

make

pre 11 godina

Nije trebao ni Tadic ni Nikolic da se izvinjavaju. Jedino izvinjenje koje je koliko toliko korektno je bilo izvinjenje Mrovica i Mesica,i to samo zato sto je doslo izvinjenje i sa druge strane. A u principu,od izvinjenja nemamo nista ali lepo je da neko prizna gresku i izvini se zbog nje.

Nenad

pre 11 godina

Koliko je Srba pobijeno samo od 1945 godine na Kosovu? jeli OVK neki rok bend? Moji su posle 1945 pri pokušaju da se vrate u Uroševac proterani, a albanci iz albanije doseljivani!!

Sami za sebe

pre 11 godina

""Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", naveo je Nikolić."
Ovaj ispade gori od Tadica bre....
TAko mi i treba kad sam glasao prvo za jednog pa onda za drugog...
Hoce li se naci neko ko ce konacno da mi dovede u red drzavu a da ga na to ne tera EU, Rusija ili neko treci ???!!!!!
Kao da smo mala deca pa nam roditelji brisu guzu jer ne umemo sami...

Nenad

pre 11 godina

Albanski ratni zločinci na vlasti u Prištini da imaju obraza ne bi smjeli ni postaviti takvo pitanje ikome jer imaju previše previše krvi na svojim rukama.

ICA

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovom e se mora stati na kraj!Dokle vise da nas za sve osudjuju,i da se mi drugima izvinjavamo?Postujem i zalim sve zrtve,ali zar nas narod nije najvise bola doziveo?

modesty

pre 11 godina

Toma podhitno da da ostavku, ocigledno nije compus mentis kad se izvinjava ljudima koji se nama nikad nisu izvinili za dva genocida nad nasim narodom. A posebno jer ce sad ovi teroristi i preprodavaci ukradenih srpskih organa da iskoriste svaki znak slabosti samo da bi prikrili svoje zlocine od sveta.
Tomo, senilan si i ne znas sta pricas. Kakva crna izvinjavanja dok nije obostrano. Cutanje je zlato.

Dokle Više

pre 11 godina

E sad stvarno preteruju!!!Pa do koje granice će ići ovaj albanski bezobrazluk???Da li treba da se i izvinimo sto smo crkve i svetinje na "njihovoj" zemlji sagradili?Da li treba da se izvinimo što smo pred austrougarima krvarili za zemlju na kojoj oni sada zive?Da li treba da se izvinimo sto su bas srpski organi njima doneli novac za naoruzanje?...SRAM VAS BILO!!!!!

Bata

pre 11 godina

Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro).

dukat

pre 11 godina

@Nemanja "imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?"

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?

fuZbal

pre 11 godina

A šta je sa operacijom Potkovica i 800.000 proteranih i ubijanih Albanaca? Masovnim grobnicama u Vojvodini i ko zna gde sve još! Pričali o bratstvu i jedinstvu koje je bilo potpuno selektivno. Zašto niko Albance nije uključio u to "jedinstvo"?
(dukat, 25. april 2013 15:52)

operacija potkovica nikad nije ni planirana niti izvedena, to je laz sa zapada, i jos jedan u nizu izgovora za bombardovanje srbije, albanci ne samo da su uključeni u bratsvo i jednistvo nego i više od toga, dobili su autonomiju i prava kakva nigde u svetu niko nije imao, pa i pored toga su proterivali i maltretirali srbe na kosovu od 55. naovamo, a pogotovo nakon titove smrti

nego sta

pre 11 godina

da se izvini nego sta!
dosta je gnjavio onaj narod dole trebalo je odmah da prizna nezavisnost Kosova a me tu nesto da zateze!
drugo zbog njega ni Tadic nije smeo da prizna Kosovo zato se neminovnost toliko otegla!

Nemanja

pre 11 godina

imas li ti obraza ? Za sta da se izvinjava? Za rusenje pravoslavnih manastira? za 200 hiljada proteranih Srba iz svojih kuca ? Za preko 1000 ubijenih Srba od dolaska mirovnih snaga nato i euleks?

Žeks

pre 11 godina

Osnovali ste UČK, činili zverstva prema svima koji nisu bili na vašoj strani, prizvali bombardovanje Srbije, Ameri vam izbacili srpsku državu sa Kosova i još treba da vam se Nikolić izvini? 'ajde Nikoliću izvini se pa da ti obučemo belu "košulju".

IQ

pre 11 godina

E ovo smo i zaslužili. Da nas narkošefovi i vadioci organa ovako cinično prozivaju. Jad i čemer od države Srbije, preci nam se prevrću u grobu.

Dragan

pre 11 godina

Jel treba mozda da se uzvinimo i za upade terorista OVK iz Albanije i za spaljivanje gradjana lojalnih Srbiji u krematorijumu u selu Klecka.

bruno

pre 11 godina

Treba se ispričati za sve zločine Od Hrvatske , Bosne, Kosova Ali najviše se treba ispričati svom narodu čija ga je politika dovela do očaja i bijede

Kukuruz je iz raja izašao, a ne paradaiz

pre 11 godina

"Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici.

И у свим осталим Сребреницама. Сребреница је парадигма злочина какви су се дешавали и у Косову. Ово његово клечање је неискрено, јер клечи на стиропору. Њему треба ставити кукуруз уместо стиропора, па ако издржи, онда ће то клечање бити искрено и од срца, овако је само једна обична фарса, као ономад када је штрајковао глађу.

mlekadzija

pre 11 godina

Nadam se da Nikolic nece podleci pritiscima. Kad se jednog dana osvedocene ubice (Haradinaj, Taci & komp) se izvine rodbinji srpskih zrtava za necuvene zlocine mozda neko i razmisli o mogucem izvinjenju. Ah da, a pre toga da se izvrsi istraga i sudjenje za trgovinu ljudskim organiman koje su ovi zlikovci uspesno izvodili. I nadmasili naciste...

Miloš

pre 11 godina

Ovo je bolesno... nisu našli ubojice dece, raketaše, rušitelje crkava i grobalja, sakupljače organa, apsolutno nikoga - ali njima treba da se netko izvinjava.
Mislim da je žaba videla konja... znate dalje.
Jeftino skupljanje poena na najcrnjem nacionalizmu, samo po sebi nije ništa čudno, ali pitam se kako se taj lik gleda u ogledalu?

sporazumni

pre 11 godina

@dukat albanci su u ex yu bili nacionalna manjina sa najvise privilegija na tlu evrope, dobili ste ustavom 1974. sve moguce privilegije i autonomnu pokrajinu, koju ste nam kasnije oteli tako da ne pravi se mutav nisi pao sa marsa juce!

stop globalizaciji

pre 11 godina

Apsolutno podržavam i širiću ovu ideju jer je za nas kao narod bolje da što pre dotaknemo dno ne bi li se već jednom u ogledalo pogledali.

djoka

pre 11 godina

Civilizacijsko dostignuće jendog društva jeste da se izbori sa ružnim stvarima iz prošlosti. Neka moja zemlja Srbija smogne snage za takve stvari. Na taj način će lišiti svoja pokolenja zločinačkog tereta, i to jeste način da se pokaže snaga pravne, ozbiljen države, ali i neophodan momenat da se razvije i osnaži nacija. To će dati i legitimitet da snažno stane iza svojih sunarodnika u okruženju i da ozbiljno zaštiti njihova prava. Žao mi je što druge zemlje u okruženju nemaju (bar ne još) svest šta su ti narodi uradili drugima, Srbima npr. Žao mi je što Hrvatska isterivanje 200 000 stanovnika licemerno objašnjava - sami su otišli! Žao mi je što Hrvatska flertuje sa ustaštvom. Žao mi je što Albanci s Kosova guraju ispod tepiha 200 000 Srba koji više nisu tamo. Neka se moja država suoči sa zločinima kako moja dec ane bi odrastala opterećena time. A oni, drugi, neka biraju da im deca odrastaju nalazeći opravdanja za svoje zločine. To se uvek vraća kao bumerang. Iznad svega, neka svaki zločin dobije ime i prezime, to je jedina moguća pravda za makar podnošljivu budućnost na Balkanu.

Dejan

pre 11 godina

A kade ce albanski politicari da se za nesto izvine? Mogli bi da pocnu od 70ih i 80ih godina, kada su terali Srbe sa Kosova, gadjali policiju kamenjem i radili protiv drzave gde su mogli. Kada se nisu prijavljivali u opstini, nisu decu slali u drzavne skole i nisu placali porez. Pa sve do 90ih, kada su teroristi ubijali srpske policajce i civile. Dali cemo mi tu cuti nesto? Naravno ne, jer je to bio san na putu do Velike Albanije.

Petrovic

pre 11 godina

:( a meni? Mojim drugarima? Drugarima izbeglim sa Kosova? Onima izbeglim iz Hrvatske? Drugarima izbeglim iz BiH? I onima kojima su voljeni poginuli? ...

IQ=0

pre 11 godina

G-ne Hodžajicu, taj LOGOR (u kome si "faktor") civilizacijski iskorak covecantsva u pogresnom smeru, pre ce otici na djubriste istorije ... jer i teoretski Srbija ne moze rodi toliko kre...... metuzalema

Петар Миловановић

pre 11 godina

"Nikolić da se izvini i Kosovu"!

Е вала, ово је превршило сваку меру разума! Председниче Николићу, враћајте се у Бајчетину што пре, јер је за вас у „белом свету“ све компликовано и не сналазите се добро! Поред казана у Бајчетини вам је све далеко једноствније: љута ракија, мека ракија, ракија брља и то је све! Одморите се мало председниче, удахните мало опојне мирисе џибре, испеците које кило ракије као поклон руском председнику Путину! Ако овако наставите завршићете све послове које је Тадић намерно оставио да се крчкају и кисну годинама, као комина у казану за печење ракије!

bezimena

pre 11 godina

najtupavija moguca provokacija, pored toga sto je uzasno degutantno, pa i morbidno
(Morena, 25. april 2013 22:24)

!?

Jedini ratni zločini koji su izvršeni po nalogu režima S. Miloševića tj. države, izvršeni su prema civilima albanske nacionalnosti, tada državljanima SRBIJE i zato je "master" kao preCednik Srbije, u ime države, morao da se izvini zapravo jedino kosovskim Albancima.
Srbi, koji su osudjeni za ratne zločine počinjene u Hr ili BIH, ili im se sudi, u Den Hagu, nisu svoja zlodela učinili po nalogu DRŽAVE SRBIJE (čak nisu ni bili njeni državljani u to vreme) već u svoje lično ime i zbog njih DRŽAVA Srbija nema razoga da se izvinjava, ali je u redu da izražavamo žaljenje prema žrtvama koje su prouzrokovali pripadnici našeg naroda. Ni manje, ali ni više od toga!
I umesto da se jasno ogradimo od njih, obilaženjem haških optuženika i dodeljivanjem pomoći već osudjenima (sakrivanje RK i RM, demonstracije po hapšenju i sl. da ne spominjem) ova vlast pokazuje simpatije prema njima, što ne samo da nam uopšte NE služi na čast, već potvrdjuje NEISKRENOST vladajuće garniture (i "mastera" lično) koja je 90-tih upravo doprinela raspirivanju nacionalizma i započinjenju ratova, s tim i do ratnih zločina!

i mesec je mala rupa na vrhu neba

pre 11 godina

"Hodzaj je tu u pravu. Srbija treba da se izvini i Albancima na Kosovu. Drzava ima specijalnu odgovornost da postuje zakone i ne diskriminise svoje gradjane cak i onda kada su ti gradjani protiv nje. Fer je da Toma kaze da je tu Srbija pogresila i pala ispod standarda koji se ocekuje od moderne drzave. Srbija se poboljsala i promenila i zato sada nema nikakvih problema da Kosovo funkcionise kao deo Srbije (kao sto se ne postavlja pitanje odvajanja Kurdistana od Iraka ili Turske iako su tamo Kurdi decenijama ubijani samo zato sto su Kurdi na angro)."
(Bata, 25. april 2013 15:13)

Jeste, da. To je razlog albanskog separatizma. Samo jedan detaljčić se ne uklapa: zar nisu oni još 1981. uzvikivali Kosovo Republjik?

Vasilije

pre 11 godina

Treba da se izvini, naravno, ko vec bude na vlasti, ali kada se razgranici sta su bili zlocini, sta inscenirane provokacije, sta ku**insko podmetanje, sta predstava, sta laz i propaganda. sta spinovanje .... Albanci kao da nemaju zasta da se izvine, jel' tako? I ne moraju, kako se rodila drzava, tako ce i ziveti...

Helios

pre 11 godina

buahahahaha tako to ide, kad neko od sebe pravi budalu onda ga prave budalom do kraja!

Izvini se Nikoliću (u kojeg je ušao duh Tadića) i OVK, izvini se i oborenom F-117 pilotu i uopšte - istetoviraj na čelu veliko: "Sorry"...

Da bi se mogao izviniti moraš se imati kome izviniti. I bokseri se pozdrave u rukavicama ali da ti pružaš ruku protivniku u sred borbe - to mu samo olakšava da te nokautira što je JEDINO što on želi. Ne žele oni naše izvinjenje da bi se mi svi pomirili već da bi oni slagali u vezi svoje krivice i opravdali buduću!!! Sva dosadašnja naša izvinjenja samo su potsicala nepravdu i hranila iracionalnost onih koji su prekršili Ustav SFRJ i učinili svaki napor da oteraju Srbe što dalje! Kada se - ako ikada - u tim sredinama stvori dovoljno racionalno građansko jezgro dovoljnog uticaja onda ćemo imati s kim da kulturno razgovaramo. Ako treba i da se stvore, po ugledu na južnu Afriku, zajedničke komisije pomirenja pa i sudovi.
Dotada su izvinjenja SAMO hranjenje još uvek kranje agresivnih nacionalizama i korak dalje od pomirenja, ne bliže! Isto kao što je Haški kvazi-sud povećao nepravdu i neistinu tako to čine i estradne budalaštine Tadića i Nikolića...

Ник

pre 11 godina

Не знам како да ово схватим. Да ли се човек спрда, или је стварно толико безобразан, или можда просто није скроз сам...

Zlopamtilo

pre 11 godina

Možda grešim ali ne sećam seda se iko od kosovskih zvaničnika izvinio Srbima za bilo koji od monstruoznih zločina,kojih je evidentno bilo, učinjenih kako tokom rata tako i posle. Doduše možda to i nije potrebno, ne znam?

Srbin

pre 11 godina

On se nasao nazivati nas Srbe i RS-a Bosancima,veci sam Srbin od njega...sto se ko ne izvini mojoj porodici za sve sto su predeverali u ratu...

Divos

pre 11 godina

Шта треба да се догоди Србима, каква грозна искуства, колико геноцида, колико пута да се понови Јасеновац и Јадовно, да би се дозвали памети.
Проживели смо погроме, страдања, многи наши сународници су систематски истребљени, и не вреди. Упорно понављамо грешке и глупости, Срби се извињавају, потомцима оних који су неколико пута реализовали и спровели погром и геноцид над нашим родом. А нама нико. И шта добијемо? Оно што и заслужујемо. Јаве се подлаци попут лика на слици, припадника дивљег племена који је на ове просторе доселио из ко зна које азијске недођије, и који у континуитету већ деценијама спроводе терор, насиље и погром над нашим сународницима на Косову и Метохији, и како то и иначе доликује људима који немају осећај срама завапиће; а нама, где је извињење нама, и ми хоћемо да нам се извините.
Нисам "констерниран", али јесам гневан и огорчен непромишљеношћу и наивношћу лидера који воде Србију.

sa_lica_mesta

pre 11 godina

Sta reci a ne zaplakati !!?! Eto sta se dobije kada visoko ucenog grobara sa diplomom ...... univerziteta postavite na mesto predsednika.. Imam predlog, da izvinjenje izgovori na albanskom jeziku. I onako je covek poliglota, i to mu nece biti veliki problem. A sa svoje leve strane da postavi svoga diku Vucica sa standardno ozbiljnim i zabrinutim pogledom. Boze me sacuvaj, ovaj covek kao da je 24h na nekom parastosu. A sa svoje desne strane, Toma da postavi premijera. Nek se popne na stolicicu, cisto zbog simetrije. I naravno premijer nije premijer ako u ruci ne drzi koferce. Cisto za svaki slucaj.. I onda onako u troglasju na albanskom da se izvine, a posle neka kleknu.....BRUKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lipi

pre 11 godina

Polako čoveče, ne može da postigne. A je li mora i Srbe sa KiM da pokrsti u Kosovare odmah ili da sačeka da prođu izbori.Strah ga da zbog ovoliko gluposti narod ne kazni na izborima.

matrix

pre 11 godina

Tomo da li te bio blam i sramota kada si davao intervju BHT, ovo sto te prozivaju i ovi sa Kosova je logican sled dogadjaja.
Mislim da si zreo za penziju bar ovu politicku, jer jedna izjava stvara mnogo problema milionima Srba, da se razumemo ni Dacic nije bolji mislim na izjave vezane za Ustav.

Franjo te pozdravio s onog sveta

pre 11 godina

@bruno, 25. april 2013 15:52
Ti u opste ne shvatas ko je poceo da rovari Jugoslaviju i rat ko je zapoceo?
Ja mislim da je Demokratska diktatura gora od komunisticke,ali citaj malo ko kome,sta i koliko.
Kiro Gligorov na HTV-u je sve lepo objasnio,a ti sto se pravis gluv pa neces sve da cujes ili imas izvesna ogranicenja je generalno neizlecivo,ali se da amputirati

Knez Lazar

pre 11 godina

„Погледај како се Србија поцепала, погледај шта раде српски великаши. Пре би због власти пристали да се потурче него да ударе с тобом по Турцима. Шта да сабереш када се све расипа. Свако жели да буде неки краљ. Да на празну главу стави неку круну. Нек је мала ко напрстак, ал нек је круна. Нека нема ни ни весло, ни шило ни иглу, ал нек је краљевина. Свако село је постало престоница, свака чатмара двор.“

Кнез Лазар, филм Бој на Косову.

MiIos

pre 11 godina

Do pre par dana, mislio bih da je ovo nemoguce.
Do pre par godina, ne bi mi palo ni na pamet da razmisljam o tome kao mogucnosti.

Sad kad pogledam, mislim da je izvinjenje predsednika Srbije Nikolica Kosovu potpuno izgledna stvar, samo je pitanje vremena. Takodje, recenica "za mene su Srbi sa Kosova Kosovari" takodje potpuno ocekivana u skoroj buducnosti.
Mada opet, djavo ce ga znati sta mogu Nikolic, Dacic ili Vucic sutra da izjave. Od njih covek stvarno ne zna vise sta da ocekuje, a iznenadjenja su svakodnevna.

garavi

pre 11 godina

nego sta ! ! ! kad je kreno neka ide do kraja , ali ne idi nigde bez ordenja . usput podeli neki komad , kao deci milke cokolade ih delis .

Vesna NS

pre 11 godina

Uh, majku mu, pa zabolece coveka kolena (ili mu bar nabavite stiropor), pustite ga malo da se odmori!!
Ali sad ce on, za jedno par dana!!! Ta on je olicenje tolerancije, istorija nam je to pokazala!!!

make

pre 11 godina

Nije trebao ni Tadic ni Nikolic da se izvinjavaju. Jedino izvinjenje koje je koliko toliko korektno je bilo izvinjenje Mrovica i Mesica,i to samo zato sto je doslo izvinjenje i sa druge strane. A u principu,od izvinjenja nemamo nista ali lepo je da neko prizna gresku i izvini se zbog nje.

Nenad

pre 11 godina

Koliko je Srba pobijeno samo od 1945 godine na Kosovu? jeli OVK neki rok bend? Moji su posle 1945 pri pokušaju da se vrate u Uroševac proterani, a albanci iz albanije doseljivani!!

Nenad

pre 11 godina

Albanski ratni zločinci na vlasti u Prištini da imaju obraza ne bi smjeli ni postaviti takvo pitanje ikome jer imaju previše previše krvi na svojim rukama.

ICA

pre 11 godina

Ovo je nedopustivo,ovom e se mora stati na kraj!Dokle vise da nas za sve osudjuju,i da se mi drugima izvinjavamo?Postujem i zalim sve zrtve,ali zar nas narod nije najvise bola doziveo?

Sami za sebe

pre 11 godina

""Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", naveo je Nikolić."
Ovaj ispade gori od Tadica bre....
TAko mi i treba kad sam glasao prvo za jednog pa onda za drugog...
Hoce li se naci neko ko ce konacno da mi dovede u red drzavu a da ga na to ne tera EU, Rusija ili neko treci ???!!!!!
Kao da smo mala deca pa nam roditelji brisu guzu jer ne umemo sami...