Četvrtak, 18.04.2013.

21:17

Pljušte žalbe na mobilnu telefoniju

Primedbe koje su korisnici mobilnih telefona u Srbiji imali na ugovore sa svojim operatorima, nisu bile bez osnova.

Izvor: Novosti

Pljušte žalbe na mobilnu telefoniju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

jopa

pre 10 godina

od mojih iskustava najbolja imam sa
mts-om: najbolja tehnicka podrska, najbrza usluga, najbolja pokrivenost u Srbiji, ali im je internet najsporiji i naravno najjeftiniji su.
Telenor, najveca zamerka je los kvalitet telefona i SIM kartica, nikad ne znate kad ce crci.
VIP najgora iskustva: od neobucenih prodavaca gde osedite dok vas usluze, skoro nikakve tehnicke podrske i samo najbolji internet

Milan

pre 11 godina

Ja sa mts-om imam samo dobro iskustvo veoma su profesionalni i zadovoljan sam njihovim uslugama u svakom pogledu. Što se tiče VIP-a neznam koju reč da upotrebim a da nije uvredljiva naime ugovor mi je istekao 29 decembra a gospoda iz vipa su mi rekli kada sam otišo da raskinem ugovor kako sam u obavezi da koristim njihove usluge još 2 meseca jer im je takva politika firme po neznam kom zakonu, naravno rekao sam im da nemam nameru da im platim još 2 pretplate jer mi je ugovor istekao i nemam više nikakve obaveze prema njima. Nisam platio ta 2 računa a oni mi poslali posle 3 meseca opomenu kako će da me tuže za 2200 dinara, neka me tuže pa da vidimo ko je u pravu!!! Zato što dalje od vipa moja preporuka. A da umalo da zaboravim i jedna moja komšika bila kod njih na pretplati kada joj je istekao ugovor otišla da raskine ugovor njoj su rekli da mora da koristi još mesec dana. Znači kad im se kako ćefne pričaju nekom mesec nekom dva, bezobrazluk da nema gde više!!!

hmm

pre 11 godina

MTS lopovi:za pripejd korisnike promo akcija uzmi sve(lepo kažu,sve vam uzmu).Pozivi 0.99 din za minut.Jedino,kao slučajno ne napomenu da uspostavljanje veze naplaćuju 10 dinara.Klonite se lopova.

braca

pre 11 godina

Evo i mog iskustva sa MTS-om . Greskom sam ukljucio internet (pre toga nisam imao android telefon) i potrosio 176MB . Racun sa pretplatom je bio skoro 6.300 . Podneo sam zahtev i verovatno uvidom u ranije moje racune su videli da internrt ne koristim skresali su racun na 720din. Platio bih ja i 6.300 da nisu uvazili zahtev JA KRIV , JA PLATIO .Jedno dodatno iskustvo, uz kartu Busplusa imate besplatno 50MB.

Kecman

pre 11 godina

Vidim dosta negativnih iskustaa, ja sam imao jedno pozitivno sa mts. Prekoracio sam internet za 80 MB (kriv sam), i stigao mi je racun preko 4000 dinara. Inace mi je pretplata 550 dinara jer imam 50% popusta na dve godine. Kada sam otisao, uzeo listing, uvideo da sam potrosio zaista toliko, rekli su mi da napisem molbu da se prekoraceni megabajti racunaju kao da sam uplatio dodatni tarifni pamet, i zaista, posle par dana racun storniran, novi racun nesto malo preko 1000 dinara. Jako sam zadovoljan kako su to odradili, ali takodje nisam zadovoljan zaokruzivanjem razgovora na minute!

Mirko Spasic

pre 11 godina

Ljudi, jedino resenje sa derikozama je pripejd, platis koliko imas, kad nestane nema za tebe ali ni za njih, ko da bolje uslove prebacis broj i molim lepo, ne gledajte vesele reklame i ponude necega za dinar, sve to oni na kraju naplate a nervozu im stvara situacija kada im profiti u kontinuitetu padaju. Samo pripajd, nikakvi ugovori i da se otimaju za svaki dinar od naroda.

Flash1

pre 11 godina

Sa VIPom sam imao slucaj da su mi naplatili 40000 dinara neki 3g koji nije ni postojao. Nikakve promene na telefonu. Nista. Nije bilo rominga, nista nisam strimovao. Nije mi bio ukljucen hotspot. Nisu hteli da mi daju listing, tj. logove sa kojih adresa je skinut sadzaj. Na kraju su mi pretili privatnom agencijom za naplatu duga. Otisao sam kod njih i bukvalno ih gadjao parama. Ubrzo su se pojavili celavi momci u crnim majicama koji su kao satro iza mene gledali telefone. Sigurno nisu obezbedjenje. Sve se to dogodilo posto mi je istekao ugovor i posle dve godine sam trazio manji paket. Odmah sledeci mesec su me razbucali. Po forumima sam citao da se to masovno dogadja sa njima. Samo jedan televizijski prilog je bio o tome davno, i to u jutarnjem programu. Mobilni operateri su najveci oglasivaci u zemlji i medijske kuce ne zele da se bave ovim problemom, mada je evidetno da ova placka traje vec jako dugo. RATEL mi nije bio od pomoci i nikada mi nisu odgovorili na mailove, zalbe... na telefon nikada nisam mogao da ih dobijem. Bruka i sramota.

milan

pre 11 godina

Meni su pretili u vipu u knezu da ce da raskinu ugovor i da mi naplate telefon zato sto su njihovom greskom produzili ugovor uz paket koji navodno ne postoji iako je naveden u ugovoru. Nude mi paket nepovoljniji po mene

Aleksa

pre 11 godina

Za 625kb neta u roamingu (Madjarska, ukljucio GPS na par sekundi bukvalno da skontam gde sam, jer sam promasio skretanje zbog magle u cetiri ujutru) mt:s mi potrazuje 1551 dinar. Nevidjene derikoze.

Vojislav

pre 11 godina

Mom drugu dosao racun na 73500 hiljade dinara u mts-u, zbog navodnog prekoracenja interneta! ej 700 evra! kad im je trazio listing, nisu mogli da mu navedu gde je potroseno tj na sta, zato sto i nije. Uglavnom posle dugo natezanja skinuli mu na 3500 hiljade, bez izvinjenja naravno! Sramota za telekom!

BokiPIrot

pre 11 godina

Od svih primera u komentarima verujem da imam najdrasticniji.U decembru 2011.godine sam u MTS-u uzeo telefon Huawei U-8500 sa tarifnimpaketom Zvezda sever sto podrazumeva 300Mb besplatnog interneta,100min.razgovora i poruka.Prva tri racuna su bila ok ali onda je stigao jedan pa drugi racun uvecan za oko 1200 dinara.Otisao sam do poslovnice gde mi je jedan operater (citaj partijski kadar)rekao da cu i iduci mesec imati uvecan racun jer sam navodno aktivirao neke usluge koje se dodatno placaju a za prethodna dva racuna je rekao posle duzeg zevanja u monitor da sam aktivirao jos 1Gb interneta pa je racun zbog toga veliki.Ja to nisam uradio jer ne koristim ni onih 300Mb iz ugovora zato sto telefon ima wifi konekciju i koristim ga za citanje stampe kod kuce a signal hvatam sa mog ADSL uredjaja.Operater je insistirao na tome da sam ja sam aktivirao nesto sto mi ne treba a da ce on to da iskljuci.Na moju primedbu da nisam to radio rekao je da on nema tehnicku mogucnost da ukljuci te dodatne usluge ali da ima da ih iskljuci!?Sijalica se pali i gasi na jednom mestu.Iznerviran glupostima koje sam se naslusao spakovao sam telefon i vratio ga u poslovnicu.Od tada do danas dobio sam sijaset pisama u kojima prete da ce me tuziti da bi pre dve nedelje stigao hatiserif od sudskog izvrsitelja da ce mi popisati imovinu.Pitam se imaju li pravo da mi salju izvrsitelje jer sudskog spora nije bilo a nigde nema pecata i potpisa sudije.Ja sam molio boga da me tuze jer na sudu bi se cula istina.

Neupucen

pre 11 godina

A najgore je kada te iskljuce i naplate celu ugovornu obavezu. Da vidim kako ce da me natera da platim.
(Dusanbg, 18. april 2013 23:43)

Dusane platices i to debelo ako ne pozuris! Zaboravio si kakvo pravosudje imamo, eto ja sam se sudio sa njima, pa kad im stigne advokat samo sto mu sudija ne ponudi kafu a mene tretira kao lopuzu! Sve je to ista ekipa!

delboy

pre 11 godina

kod vipa se neisplati produziti ugovor vec napraviti novi jer kao dugogodisnji korisnik nemas povoljnosti kao novi korisnik a o signalu u pojedinim delovima grada da ne pricam..to je pobednik testa bla bla bla..kako oni kazu e da vodite racuna o datumu isticanja ugovorne obaveze jer vam moze stici jos dodatnih par racuna ako neproduzite ugovor!

Nebojsa

pre 11 godina

Meni su u telenoru reaktivirali broj 6 dana pre isteka meseca. Imao sam 5GB po ugovoru. Za 6 dana sam potrosio oko 200MB i stiglo mi je da platim prekoracenje. Kada sam zvao da pitam o cemu se radi, svi su rekli da nisam imao pravo na ceo paket, nego samo na deo, a kada im objasnim da je 6/30*5GB=1GB, sto je vece od 200MB (jedno sa 3,4 sluzbenika sam vodio identican razgovor), kazu skinuce sa sledeceg racuna. To se nikad nije desilo i vrlo brzo sam prestao da placam. Oni su me iskljucili i slali racune kao da koristim uslugu. Ignorisao sam, i kad su me zvali, rekao sam im da cu platiti kad mi nadoknade sav saobracaj koji mi je bio uskracen, i odbiju ono sto sam preplatio. Oni su mi jedino ponudili da placam na rate, odbio sam, zavrsilo je, navodno na sudu, u medjuvremenu je zastarelo. Po drugom ugovoru, jedan njihov sluzbenik mi greskom blokorao karticu (zbog ovog prvog ugovora, sto po zakonu ne sme), po isteku ugovora, sto sam docekao sa olaksanjem. Medjutim, ostalo je bilo 2 meseca do gasenja broja, i za ta 2 meseca mi stigne racun,koji, naravno, nisam platio, i opet sud. U medjuvremenu sam bio.kod njih rekli su da je greska, ali mi je i nakon toga stiglo da platim sa kamatom. Da ne pominjem da mi je pri sastavljanju ugovora usmeno.jedan njihov sluzbenik rekao da mogu preci na jevtiniji u svako doba. Pojavio se jevtiniji i bolji paket, i pojeo vuk magarca. Uzasno iskustvo. Sad koristim mts i zadovoljan sam, cak i vise od toga.

Mihajlo

pre 11 godina

Veoma sam razocaran Telenorom. Sluzbenica u njihovoj poslovnici u Knez Mihajlovoj ulici me je svesno slagala u vezi sa cenom mobilnog interneta jer je to ocigledno njihova poslovna politika da vam precute sve troskove koje cete imati. Imao sam jos jedno neprijatno iskustvo sa ovom kompanijom, veoma neljubazna sluzbenica u njihovoj poslovnicu u Kosovskoj uluci me je nepristojno ubedjivala da internet paket za koji sam bio zainteresovan (a koji su reklamirali) uopste nemaju u ponudi. Zatim je dosao njen kolega koji joj je objasnio da taj paket zaista postoji. Uglavnom, ocikivao sam da jedna strana (renomirana) kompanija malo bolje bira svoje zaposlene.

Maрко

pre 11 godina

Цене мобилних су ужасне, нпр, Галакси мини 3, у радњама кошта 41.000, а на сајту једног од оперетера пише 60.000!! Самим тим је скупљи у тарифама. Хаос....

aca pop

pre 11 godina

imao sam ugovor u vip-u do februara ove godine,otisao sam drugog marta da odjavim posto sam i dalje placao racun,kad sam otisao rekli mi da moram da koristim ajde sto mart moram nego moram i april da koristim jer sam usao u tekuci mesec,pa ajde sad ako sam ja lud tekuci mesec je mart,a ja moram i april,strasno.odem i kupim tel u prodavnicu na 12 mesecnih rata i uzmem paket u telenoru od 600 din mesecno i imam i minute i neogranicen internet i to bez ugovorne obaveze i mogu da odjavim kad hocu.

zoki

pre 11 godina

Meni u VIPu nisu menjali tarife i ako moja vec odavno ne postoji ali ako ocu opet da potpisem ugovor moram izabrari neku novu koja je naravno dosta ne povoljnija tako da ostakem na ovoj a za telefon pod ugovorom me bas briga

samo ću reći da smo mi skuplji.

pre 11 godina

(Preskup internet,
Ovde su pojedinci ismevali S.Koreju kad je bilo reči o internetu i koliko bi to koštalo strance.

Dzoni

pre 11 godina

Ja imam toliko primedbi da me vise mrzi i da ih zovem..i na tome mi uzimaju pare ..u pitanju je Telenor..jedva cekam da mi istekne ugovor ali i posle toga ne znam sta cu jer znam da su svi lopovi.Em im placas veliku pretplatu a njima to nije dovoljno nego ti zidaju racun izmisljenim glupostima..npr i ako platim uvek cim mi dodje racun oni mi u svakom mesecu obracunaju i 200 dinara ukljucenje i ako mi tel nikad nije bio iskljucen,prebacim kredit od 500 din sa mog broja na telenor prepaid moje sestre meni doda 500 dinara na racun a sestri NE STIGNE uopste kredit..ni dinara,odes zalis se i NISTA ,vrte te u krug dok se ne smoris i odustanes.

Zoran M.

pre 11 godina

Meni je najinteresantnije kad mi VIP pošalje račun, jer sam pospaid korisnik, ja odem kod njih da platim i oni mi naplaćuju proviziju od 50 dinara zato što plaćam njima njihov račun gotovim novcem. Jel to ok?

vlada

pre 11 godina

ja sa telenorom nemam bas nikakav problem do sada,od 98 god...Cak su mi sami ponudili da dve godine dobijam popust na bilo koji racun u iznosu od 50%,uz mogucnost menjanja paketa kada god pozelim...Stvarno sam zadovoljan

realan

pre 11 godina

najgori, ali I velikim slovima NAJGORI po svim pitanjima je telekom....koristim I telenor I vip, ali mi je vip kvalitetniji uprkos cinjenici da je neko ovde prokomentarisao nesto u vezi signala....znam sta sam potpisao I to I placam I nisam nikada imao problem sa racunom....mene samo vredja sto nam preskupo naplacuju telefone uz ugovornu obavezu I definitivno bi trebali da pojeftine....ko nema para nek ide na skuplju opciju pre-paid pa nek cima ljude :) I moli boga da mu se ne jave :)))

Ivan

pre 11 godina

A servis? Zadrzavanje u servisu po 45 dana, pa ako i kada se odobri zamena, pa dokazati sve to. Godisnji odmor mi nije dovoljan da sredim telefon koji sam kupio a koji je prestao da radi ne mojom krivicom.

decko_sa_sela

pre 11 godina

Pokvari mi se tel, jos pod ugovorom, samim tim i garancijom. Odnesem ga u Mts, tamo mi traze ste moguce papire koje imam vezane za tel ili ugovor. Odneli tel, proslo 15 dana. ja svratim da pitam sta se desava, a oni mi kazu da je tel vracen sa servisa i da su bas hteli da me nazovu. Tel radi... ali ne zele da mi umanje racun za taj mesec i ako sam dve nedelje bio bez tel-a.

ZNAM ZA JADAC !

pre 11 godina

Prosle godine na letovanju u CG stigla mi je SMS poruka od VIP-a o povoljnom koriscenju interneta dok ste u T-mobile mrezi. Nasednem ja na taj stos, uplodujem samo jednu sliku na Facebook. Provalio sam da to ide nesto usporeno, ali sam naivno to pripisao usporenom internetu. U roku od sat vremena, dobijam novi SMS od VIP-a da zbog naglo uvecane potrosnje mi se uskracuje GPRS saobracaj. Kada sam dosao kuci, cekao me je racun od 9000 din. Trazio sam specifikaciju ili listing internet saobraja koji nikada nisam dobio. Na mom broju je ponovo pusten GPRS tek posle 2.meseca mada mi moji paket garantuje 325 MB. Mnogo nejasnoca i samovolje operatera je samo precutna saglasnost koju su dobili od RATELA.

stop kriminalu

pre 11 godina

Ma najveca pljacka je zaokruzivanje razgovora na pun minut. Kao da smo debili.
(mail,
Zbog toga bi neko trebao da ide u zatvor. iako sam laik, siguran sam da je prekršeno nekoliko zakona koji se tiču poslovanja. To bi bilo kao kad bi vam taksista naplatio veću kilometražu, nego što ste prešli. Kao kad bi vam trgovac naplatio veću gramažu, nego što ste kupili. Niko ne sme da naplati onu uslugu koja nije potrošena ili realizovana Čak šta više operateri ništa ne bi izgubili da vreme razgovra računaju po 1s, dok korisnik gubi mnogo.

Stevan

pre 11 godina

Kaze RATEL: Mobilni provajderi "bi trebali" da usklade ugovore sa zakonom u zastiti potrosaca. Sta bre bi trebali, pa naterajte ih, za to postojite. Takodje internet provajderi rade sta hoce. Trenutno sam kod Beotel-a i placam 4 mb a dobijam 1.6 mb download. LOPOVI!

AleksandarNS

pre 11 godina

Ja sam imao upravo ovaj problem sa VIP-om, kada sam imao dug koji sam otplaćivao po jednom ugovoru a oni mi zbog toga isključili broj na drugom ugovoru koji sam redovno plaćao i još me zaduže za ugovornu kaznu! Žalio sam im se, pa su me odbili, pa sam ponovio žalbu i opet sam odbijen i na kraju sam pisao Ratelu uz čiju pomoć su mi otpisali navedenu kaznenu naknadu...tako da Ratel ipak funkcioniše :)

ja

pre 11 godina

RATEL ne sluzi nicemu sem da trosi vase vreme. Ne odgovaraju na mailove, ne mozes ih dobiti na telefon jer te masina usmerava da im saljes mail a oni, imam utisak da ni ne citaju mailove i bas i h briga sto trazis savet koji dalji korak da nacinis. Na kraju sve sto ti kazu znas i sam tako da si samo izgubio vreme pokusavajuci dobiti pomoc od njih. Eh, da je samo ova agencija uzaludna a trosi tolike pare. Krajnje je vreme da se uvede red u ovoj zemlji. Ko ce to uraditi, to vec ne znam, ali neko MORA!

darkwood

pre 11 godina

Meni se upravo dogodilo, u VIPu, to da zbog kašnjenja uplate internet računa mi isključe telefonski broj koji je uredno plaćen!!! Mogu da se žalim upravi vodovoda :-)!!!

Srb

pre 11 godina

Meni prekoracenje interneta od 80 mb naplatili 3000 dinara, a skoro sam dobio resenje sudskog izvrsitelja za plenidbu imovine, zato sto sam zakasnio sa uplatom rate za mobilni telefon od 15 dana.Morwo sam da platim zateznu kamatu od 1000 dinara i sudske troskove od 4000 dinara.Pri tom nisam dobio nikakvu opomenu, a njihov sam korisnik 6 godina, i mesecno niima placam 10000 dinara (korisnik open iptv, interneta i nekolioo mobilnih brojeva od pocetka).SRAMOTA.

Vlada

pre 11 godina

Meni je u MTS-u za mart stigao racun koliko inace potrosim za godinu i po dana. Bio sam na skijanju, telefon nisam koristio za razgovore, samo par porukica, ali nesto se u pozadini update-ovalo. Mali saobracaj, ali racun - cista pljacka.

Serbinho

pre 11 godina

Ja sam imao ugovor sa VIP-om na dve godine, najskuplji plan od nekih 4000 dinara mesecno uz N95 telefon.
Nisam ni koristio a placao sam, jer sam u medjuvremenu otisao u inostranstvo.
Kada sam isplatio zadnji 24-i mesec, trazili su novac i za 25-i mesec, jer moj zahtev koji sam poslao po njihovom savetu, nisu na vreme zasedali da razmotre.Telefon vise nije mogao da se koristi, ali su trazili novac za ceo mesec.Kasnije drugi zaposleni kaze da je mogao da se koristi, kako to da mi je neko ukinuo.Ista prica i sa SBB, isplatio unapred do kraja ugovora novac i potpisao da se ukine ugovor posle toga, oni mene zovu nekoliko godina kasnije da traze novac a ja u inostranstvu.Ljudi u Srbiji nemaju nikakva prava i zrtve su na svakom koraku.

andrija

pre 11 godina

telenorov neogranicen internet u stvari je jako ogranicen jer kad potrosite 1 ili 2gb brzog tada nastupa cuvena smanjena brzina kojom jedva otvarate stranicu.drugo kod svih su zastupljeni telefoni najbolje klase jer su najskuplji i najvise zaradjuju kroz njih dok telefona srednje klase gotovo da nema.moj savet vam je da odvajate mesecno pare i da za godinu dve umesto od operatera telefon kupite negde u inostranstvu kad su popusti a da ovde uzmete samo neki povoljan paket.

kimi

pre 11 godina

Meni je isto Telenor promenio paket sa Prenesi 400 na Prenesi 500 bez ikakvog pitanja i obavestenja. Kad sam se zalio, rekli si mi da sam dobio vise minuta i poruka za neznatno visu cenu. A otkud im ideja da mi treba vise minuta? To su uradili i pre sa Prenesi 325 na Prenesi 400. A tad je bilo tarifiranje po sekundi, pa je tih 325 minuta bilo vredno kao vise od danasnjih hiljadu. Dali nam nepovoljniji paket, a cena oko 50 % veca. Sramota. Verovatno su i ostali isti.

Ojadjeni

pre 11 godina

A zamislite kad vam ne posalju racun 2 mes pre isteka ugovora,koji ne platite jer ga nemate,posle cega sledi iskljucenje koje se poklapa bas sa istekom ugovora i vi pomislite da je ugovor istekao!Onda Telekom lopovi cute par meseci da se nakupi mnogo vise nego sto su vas prevarili sitnim slovima iz ugovora i sve to fakturisu.To sto nisam bio pazljiv hocu da platim,a to je 60 dana,medjutim njima to nije dovoljno vec fakturisu narednih 5 meseci jer manipulisu datumom iskljucenja.E kada to ne platite onda vam posalju sudskog izvrsitelja!!! Pa ko ce mene da zastiti od ove jadne i bedne pljacke?!

Mario

pre 11 godina

@Mad4Red nije to namerna greska. Tamo rade toliki amateri, stranacki ubaceni, koji nemaju veze s' vezom, a kamoli sa tehnikom. Pre neki dan stao ADSL i zovemo ih da dodju u firmu. Posle par sati eto ih. Dvojica, nit su pogledali sta je samo s' vrata daj novi ruter. Kad su zamenili ruter nisu znali da podese parametre 3 sata su nam ostali u kancelariji! Da bi ih na kraju oterao i sam podesio za 5 min. Njih dva klipana, polu pijana rade, a mladi i obrazovani bez posla... Vrhunac je bio u trenutku kada su rekli "to bi tako trebalo da ide. Ni mi nismo znali kako nego nam je jedan korisnik rekao!". Sramota! A takodje kad smo kod njih, i njihove strucnosti, kad sam se jednom zalio na racun (presisao limit, jer im modemi ne mere protok kako treba, tj ako ugasis komp ne zapamti koliko si skinuo nego moras prvo program da iskljucis, disc, pa tek onda gasis) devojka koja radi za pultom mi kaze sledece "presli ste 1GB i to vam je 1048KB "... Sta njoj covek da kaze, kako da joj objasni!?

druid

pre 11 godina

voleo bih da znam u kojoj kulturnoj zemlji: u slucaju zelje potrosaca (koji redovno namiruje obaveze iz ugovora)da raskine ugovor o koristenju usluga,mora da isplati pretplatu do isteka ugovora. jel to normalno?

Valerij

pre 11 godina

Kako se lepo živelo bez mobilnih telefona...
Sračunao sam da su me mobilni telefoni i računi koje plaćam od 1997-me do danas koštali bar 20 000 evra.
Kukajte vi na 90-te i 80-te koliko hoćete,ali tada se živelo mnogo normalnije nego sada.
A što se tiče ove tri firme koje su kao različite,one to jesu ali samo po imenu,sve tri su katastrofalno bezobrazne u svakom pogledu od paketa koji su užas preko telefona koje nam prodaju,šatro za dinar,kupio sam preko njih 4 telefona i svi su imali fabričke greške,svi su pocrkavali brzo a bili su kao najbolji i originalni.
Ma deru nas bre kako stignu.
Ko nam je kriv kad smo budale.

dsfe

pre 11 godina

Ne dam belog dinara ovim lopovima! Pa neka me jure iz agencije za uterivanje dugova koju unajmljuju operateri ako ne placate racune! Javna tajna!

nabukodonosor

pre 11 godina

Ratel bi konacno mogao da se pozabavi dvostrukom naplatom, tj. i zaokruzivanjem razgovora na minut i naplacivanjem starta razgovora, tj. uspostave veze, kako to sada zovu.

Nekada davno nije bilo zaokruzivanja na minut (osim u nekim mobtelovim tarifama) i znalo se da start sluzi da se naplati sto ti neko uspostavlja vezu, a ti se zezas i pricas 10 sekundi. Dakle, ako ti je do zezanja, plati ceo minut. Medjutim, ako su sada uveli najpre zaokruzivanje na pocetni minut, a sada na minut plus svaki naredni minut, onda je neosnovano naplacivanje uspostave veze. Dakle, gospodo, odlucite se - hocete li da naplacujete uspostavu veze ili da zaokruzujete na minut. Ratel svojim necinjenjem legalizuje ociglednu pljacku mobilnih operatera.

Druga stvar, ako je opravdano zaokruzivanje na prvi minut zbog uspostave veze, svako dalje zaokruzivanje na minute je neopravdano jer ako ja platim 400 minuta mesecno, hocu da tih 400 i dobijem, a ne recimo 350. To je moje i zelim da mi se vrati! I molim vas, ne dozvolite im da svojim skolastickim metodama definisu ugovore tako da mogu da ih tumace kako im kad odgovara, mi ne mozemo da povedemo advokate i da napravimo ugovor, vec prihvatamo njihov monopolisticki ultimatum. Zato zahtevam da svaka rec u ugovoru bude jasna i nedvosmislena. Ratel placaju svi gradjani i zato zelim da ucini nesto u zastitu istih!

od juče

pre 11 godina

Realno, mobilna telefonija funkcionise odlicno - koji servis u zemlji radi - skolstvo, zdravstvo, sudstvo, policija, inspekcije, javni prevoz, putevi?
A sve ih placam ko zna koliko i kroz pdv i kroz platu, a usluge ni nemam!

Preskup internet

pre 11 godina

Sin (maloletni) moga prijatelja je prekoracio za 218 MB svoj limit u paketu, i to su mu ekstra naplatili oko 9000; a uzeo je paket od 1200 din. mesecno;a nema mogucnosti blokiranja protoka kad prekoracis kuopljen limit; a ni opomene/obavestenja da se to desava;
inace, doplata za npr 1GB saobracaja je 500 din - po toj racunici, 200 MB bi trebalo da bude oko 100 dinara,
ili 0.5 dinara/MB
ili 2000 KB za 1 dinar
ili 0.0005 dinara/KB;
tarifa po kojoj naplacuju prekoracenje je srocena mudro da ne upada u oci- pise 0.05 din/KB; deluje zanemarljivo- 5 para za KB;
ali to je danas 50 dinara za MB, ( pesma mp3 od cca 3 MB kosta 150 din!)
ili 50 000 dinara za GB;
Ispada da zelenaska cena pri prekoracenju 100 puta veca nego u nekoj normalnoj tarifi a to deluje kao prevara i iznuda;
Da li ima mogucnosti da se korisnici zastite od ovoga?
Ista je situcija kod sva tri operatera.

sima

pre 11 godina

Ja sam jednom potpisao ugovor sa mobilnim operaterom na 2 godine zbog telefona i nikada vise. Sto manje imate posla sa njima, to vas manje boli glava. Ako vam treba neki telefon, kupite ga na rate, ili se snadjite kako god, samo da ne bude za 1 dinar u premijum XXXL paketu. To vam je potpisana dvogodisnja robija.

Pera Kojot

pre 11 godina

vip signal, telenor cene i mts cekanje u redovima -.-
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dosada, 18. april 2013 23:24)

Ubo si suštinu... ako nećeš da plaćaš više cene telenoru, onda moraš da istrpiš vipov signal ili mts-ovo čekanje u redovima... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, ne čekaš u redovima, ali imaš nešto lošiji signal, onda ideš na vip... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, imaš dobar singal, ali čekaš u redovima, onda ideš na mts...

Ivan

pre 11 godina

Kada bi se beskorisni RATEL doveo u red mozda bi se nesto i promenilo. Kad bi krenule kazne da pljuste po operaterima naucili bi se oni pameti. 2-3 debele kazne, i opametili bi se oni.

boban

pre 11 godina

Ja sam uzeo ovaj BOX kod Telekoma. Moram da pohvalim, malo ta papirologija, ali sve fercera a jako sam smanjio racun, mislim duplo.
Imao sam smetnju, u kraju ofikarili kabl, 5 dana i smanjili mi pretplatu za ceo BOX za te dane, a ja mobilni koristio. Nsam to trazio, LEPO.

Mad4Red

pre 11 godina

Evo imamo čist primer na sajtu Mts-a u ponudi Huawei telefon ima naziv Honor 2 a ovamo ustvari Huawei g615 u poslovnici mi kažu i sad se svi zaleteli da naruče da imaju ovaj Honor 2 a u stvari uzimaju g615... Sličan telefon al Honor 2 ima 2gb rama a ovaj drugi 1gb rama... I ljudi se zalete kad ono sasvim drugi telefon stigne :D nije baš vezano ali ovo je varanje ljudi klasično....

Marina

pre 11 godina

Ja sam naučila da čitam i pišem odavno i ne "kopčam se na leđima". RATEL može samo da preporuči (često ni to), pa čemu onda služi? Farsi? A ko onda može nešto konkretno? Niko, zakon nije predvideo da se zamera operaterima. A ono što je najgluplje, za ništa ja i svi mi plaćamo beskorisnu agenciju RATEL. Ako su nekom nešto pomogli, neka me demantuje.

Webb

pre 11 godina

ha a Relekom ladno gasibi fixni i mobilni i net ako nešto od toga ne izmiris a sve se vodi na tvoje ime... ne mislim na box paket nego na pojedinačne servise

Rade

pre 11 godina

Mislim da se manje obraća pažnja na činjenicu da pojedini telefoni koji se nude u ponudi operatera ne mogu da izdrže ugovorni period a da im se nešto ne desi. Trebalo bi malo i to pročešljati. Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme.

Rade

pre 11 godina

Mislim da se manje obraća pažnja na činjenicu da pojedini telefoni koji se nude u ponudi operatera ne mogu da izdrže ugovorni period a da im se nešto ne desi. Trebalo bi malo i to pročešljati. Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme.

Mad4Red

pre 11 godina

Evo imamo čist primer na sajtu Mts-a u ponudi Huawei telefon ima naziv Honor 2 a ovamo ustvari Huawei g615 u poslovnici mi kažu i sad se svi zaleteli da naruče da imaju ovaj Honor 2 a u stvari uzimaju g615... Sličan telefon al Honor 2 ima 2gb rama a ovaj drugi 1gb rama... I ljudi se zalete kad ono sasvim drugi telefon stigne :D nije baš vezano ali ovo je varanje ljudi klasično....

Marina

pre 11 godina

Ja sam naučila da čitam i pišem odavno i ne "kopčam se na leđima". RATEL može samo da preporuči (često ni to), pa čemu onda služi? Farsi? A ko onda može nešto konkretno? Niko, zakon nije predvideo da se zamera operaterima. A ono što je najgluplje, za ništa ja i svi mi plaćamo beskorisnu agenciju RATEL. Ako su nekom nešto pomogli, neka me demantuje.

boban

pre 11 godina

Ja sam uzeo ovaj BOX kod Telekoma. Moram da pohvalim, malo ta papirologija, ali sve fercera a jako sam smanjio racun, mislim duplo.
Imao sam smetnju, u kraju ofikarili kabl, 5 dana i smanjili mi pretplatu za ceo BOX za te dane, a ja mobilni koristio. Nsam to trazio, LEPO.

Webb

pre 11 godina

ha a Relekom ladno gasibi fixni i mobilni i net ako nešto od toga ne izmiris a sve se vodi na tvoje ime... ne mislim na box paket nego na pojedinačne servise

Preskup internet

pre 11 godina

Sin (maloletni) moga prijatelja je prekoracio za 218 MB svoj limit u paketu, i to su mu ekstra naplatili oko 9000; a uzeo je paket od 1200 din. mesecno;a nema mogucnosti blokiranja protoka kad prekoracis kuopljen limit; a ni opomene/obavestenja da se to desava;
inace, doplata za npr 1GB saobracaja je 500 din - po toj racunici, 200 MB bi trebalo da bude oko 100 dinara,
ili 0.5 dinara/MB
ili 2000 KB za 1 dinar
ili 0.0005 dinara/KB;
tarifa po kojoj naplacuju prekoracenje je srocena mudro da ne upada u oci- pise 0.05 din/KB; deluje zanemarljivo- 5 para za KB;
ali to je danas 50 dinara za MB, ( pesma mp3 od cca 3 MB kosta 150 din!)
ili 50 000 dinara za GB;
Ispada da zelenaska cena pri prekoracenju 100 puta veca nego u nekoj normalnoj tarifi a to deluje kao prevara i iznuda;
Da li ima mogucnosti da se korisnici zastite od ovoga?
Ista je situcija kod sva tri operatera.

Zoran M.

pre 11 godina

Meni je najinteresantnije kad mi VIP pošalje račun, jer sam pospaid korisnik, ja odem kod njih da platim i oni mi naplaćuju proviziju od 50 dinara zato što plaćam njima njihov račun gotovim novcem. Jel to ok?

nabukodonosor

pre 11 godina

Ratel bi konacno mogao da se pozabavi dvostrukom naplatom, tj. i zaokruzivanjem razgovora na minut i naplacivanjem starta razgovora, tj. uspostave veze, kako to sada zovu.

Nekada davno nije bilo zaokruzivanja na minut (osim u nekim mobtelovim tarifama) i znalo se da start sluzi da se naplati sto ti neko uspostavlja vezu, a ti se zezas i pricas 10 sekundi. Dakle, ako ti je do zezanja, plati ceo minut. Medjutim, ako su sada uveli najpre zaokruzivanje na pocetni minut, a sada na minut plus svaki naredni minut, onda je neosnovano naplacivanje uspostave veze. Dakle, gospodo, odlucite se - hocete li da naplacujete uspostavu veze ili da zaokruzujete na minut. Ratel svojim necinjenjem legalizuje ociglednu pljacku mobilnih operatera.

Druga stvar, ako je opravdano zaokruzivanje na prvi minut zbog uspostave veze, svako dalje zaokruzivanje na minute je neopravdano jer ako ja platim 400 minuta mesecno, hocu da tih 400 i dobijem, a ne recimo 350. To je moje i zelim da mi se vrati! I molim vas, ne dozvolite im da svojim skolastickim metodama definisu ugovore tako da mogu da ih tumace kako im kad odgovara, mi ne mozemo da povedemo advokate i da napravimo ugovor, vec prihvatamo njihov monopolisticki ultimatum. Zato zahtevam da svaka rec u ugovoru bude jasna i nedvosmislena. Ratel placaju svi gradjani i zato zelim da ucini nesto u zastitu istih!

Serbinho

pre 11 godina

Ja sam imao ugovor sa VIP-om na dve godine, najskuplji plan od nekih 4000 dinara mesecno uz N95 telefon.
Nisam ni koristio a placao sam, jer sam u medjuvremenu otisao u inostranstvo.
Kada sam isplatio zadnji 24-i mesec, trazili su novac i za 25-i mesec, jer moj zahtev koji sam poslao po njihovom savetu, nisu na vreme zasedali da razmotre.Telefon vise nije mogao da se koristi, ali su trazili novac za ceo mesec.Kasnije drugi zaposleni kaze da je mogao da se koristi, kako to da mi je neko ukinuo.Ista prica i sa SBB, isplatio unapred do kraja ugovora novac i potpisao da se ukine ugovor posle toga, oni mene zovu nekoliko godina kasnije da traze novac a ja u inostranstvu.Ljudi u Srbiji nemaju nikakva prava i zrtve su na svakom koraku.

stop kriminalu

pre 11 godina

Ma najveca pljacka je zaokruzivanje razgovora na pun minut. Kao da smo debili.
(mail,
Zbog toga bi neko trebao da ide u zatvor. iako sam laik, siguran sam da je prekršeno nekoliko zakona koji se tiču poslovanja. To bi bilo kao kad bi vam taksista naplatio veću kilometražu, nego što ste prešli. Kao kad bi vam trgovac naplatio veću gramažu, nego što ste kupili. Niko ne sme da naplati onu uslugu koja nije potrošena ili realizovana Čak šta više operateri ništa ne bi izgubili da vreme razgovra računaju po 1s, dok korisnik gubi mnogo.

kimi

pre 11 godina

Meni je isto Telenor promenio paket sa Prenesi 400 na Prenesi 500 bez ikakvog pitanja i obavestenja. Kad sam se zalio, rekli si mi da sam dobio vise minuta i poruka za neznatno visu cenu. A otkud im ideja da mi treba vise minuta? To su uradili i pre sa Prenesi 325 na Prenesi 400. A tad je bilo tarifiranje po sekundi, pa je tih 325 minuta bilo vredno kao vise od danasnjih hiljadu. Dali nam nepovoljniji paket, a cena oko 50 % veca. Sramota. Verovatno su i ostali isti.

Valerij

pre 11 godina

Kako se lepo živelo bez mobilnih telefona...
Sračunao sam da su me mobilni telefoni i računi koje plaćam od 1997-me do danas koštali bar 20 000 evra.
Kukajte vi na 90-te i 80-te koliko hoćete,ali tada se živelo mnogo normalnije nego sada.
A što se tiče ove tri firme koje su kao različite,one to jesu ali samo po imenu,sve tri su katastrofalno bezobrazne u svakom pogledu od paketa koji su užas preko telefona koje nam prodaju,šatro za dinar,kupio sam preko njih 4 telefona i svi su imali fabričke greške,svi su pocrkavali brzo a bili su kao najbolji i originalni.
Ma deru nas bre kako stignu.
Ko nam je kriv kad smo budale.

Ojadjeni

pre 11 godina

A zamislite kad vam ne posalju racun 2 mes pre isteka ugovora,koji ne platite jer ga nemate,posle cega sledi iskljucenje koje se poklapa bas sa istekom ugovora i vi pomislite da je ugovor istekao!Onda Telekom lopovi cute par meseci da se nakupi mnogo vise nego sto su vas prevarili sitnim slovima iz ugovora i sve to fakturisu.To sto nisam bio pazljiv hocu da platim,a to je 60 dana,medjutim njima to nije dovoljno vec fakturisu narednih 5 meseci jer manipulisu datumom iskljucenja.E kada to ne platite onda vam posalju sudskog izvrsitelja!!! Pa ko ce mene da zastiti od ove jadne i bedne pljacke?!

od juče

pre 11 godina

Realno, mobilna telefonija funkcionise odlicno - koji servis u zemlji radi - skolstvo, zdravstvo, sudstvo, policija, inspekcije, javni prevoz, putevi?
A sve ih placam ko zna koliko i kroz pdv i kroz platu, a usluge ni nemam!

Mario

pre 11 godina

@Mad4Red nije to namerna greska. Tamo rade toliki amateri, stranacki ubaceni, koji nemaju veze s' vezom, a kamoli sa tehnikom. Pre neki dan stao ADSL i zovemo ih da dodju u firmu. Posle par sati eto ih. Dvojica, nit su pogledali sta je samo s' vrata daj novi ruter. Kad su zamenili ruter nisu znali da podese parametre 3 sata su nam ostali u kancelariji! Da bi ih na kraju oterao i sam podesio za 5 min. Njih dva klipana, polu pijana rade, a mladi i obrazovani bez posla... Vrhunac je bio u trenutku kada su rekli "to bi tako trebalo da ide. Ni mi nismo znali kako nego nam je jedan korisnik rekao!". Sramota! A takodje kad smo kod njih, i njihove strucnosti, kad sam se jednom zalio na racun (presisao limit, jer im modemi ne mere protok kako treba, tj ako ugasis komp ne zapamti koliko si skinuo nego moras prvo program da iskljucis, disc, pa tek onda gasis) devojka koja radi za pultom mi kaze sledece "presli ste 1GB i to vam je 1048KB "... Sta njoj covek da kaze, kako da joj objasni!?

Pera Kojot

pre 11 godina

vip signal, telenor cene i mts cekanje u redovima -.-
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dosada, 18. april 2013 23:24)

Ubo si suštinu... ako nećeš da plaćaš više cene telenoru, onda moraš da istrpiš vipov signal ili mts-ovo čekanje u redovima... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, ne čekaš u redovima, ali imaš nešto lošiji signal, onda ideš na vip... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, imaš dobar singal, ali čekaš u redovima, onda ideš na mts...

ZNAM ZA JADAC !

pre 11 godina

Prosle godine na letovanju u CG stigla mi je SMS poruka od VIP-a o povoljnom koriscenju interneta dok ste u T-mobile mrezi. Nasednem ja na taj stos, uplodujem samo jednu sliku na Facebook. Provalio sam da to ide nesto usporeno, ali sam naivno to pripisao usporenom internetu. U roku od sat vremena, dobijam novi SMS od VIP-a da zbog naglo uvecane potrosnje mi se uskracuje GPRS saobracaj. Kada sam dosao kuci, cekao me je racun od 9000 din. Trazio sam specifikaciju ili listing internet saobraja koji nikada nisam dobio. Na mom broju je ponovo pusten GPRS tek posle 2.meseca mada mi moji paket garantuje 325 MB. Mnogo nejasnoca i samovolje operatera je samo precutna saglasnost koju su dobili od RATELA.

sima

pre 11 godina

Ja sam jednom potpisao ugovor sa mobilnim operaterom na 2 godine zbog telefona i nikada vise. Sto manje imate posla sa njima, to vas manje boli glava. Ako vam treba neki telefon, kupite ga na rate, ili se snadjite kako god, samo da ne bude za 1 dinar u premijum XXXL paketu. To vam je potpisana dvogodisnja robija.

Stevan

pre 11 godina

Kaze RATEL: Mobilni provajderi "bi trebali" da usklade ugovore sa zakonom u zastiti potrosaca. Sta bre bi trebali, pa naterajte ih, za to postojite. Takodje internet provajderi rade sta hoce. Trenutno sam kod Beotel-a i placam 4 mb a dobijam 1.6 mb download. LOPOVI!

ja

pre 11 godina

RATEL ne sluzi nicemu sem da trosi vase vreme. Ne odgovaraju na mailove, ne mozes ih dobiti na telefon jer te masina usmerava da im saljes mail a oni, imam utisak da ni ne citaju mailove i bas i h briga sto trazis savet koji dalji korak da nacinis. Na kraju sve sto ti kazu znas i sam tako da si samo izgubio vreme pokusavajuci dobiti pomoc od njih. Eh, da je samo ova agencija uzaludna a trosi tolike pare. Krajnje je vreme da se uvede red u ovoj zemlji. Ko ce to uraditi, to vec ne znam, ali neko MORA!

Vojislav

pre 11 godina

Mom drugu dosao racun na 73500 hiljade dinara u mts-u, zbog navodnog prekoracenja interneta! ej 700 evra! kad im je trazio listing, nisu mogli da mu navedu gde je potroseno tj na sta, zato sto i nije. Uglavnom posle dugo natezanja skinuli mu na 3500 hiljade, bez izvinjenja naravno! Sramota za telekom!

Ivan

pre 11 godina

Kada bi se beskorisni RATEL doveo u red mozda bi se nesto i promenilo. Kad bi krenule kazne da pljuste po operaterima naucili bi se oni pameti. 2-3 debele kazne, i opametili bi se oni.

decko_sa_sela

pre 11 godina

Pokvari mi se tel, jos pod ugovorom, samim tim i garancijom. Odnesem ga u Mts, tamo mi traze ste moguce papire koje imam vezane za tel ili ugovor. Odneli tel, proslo 15 dana. ja svratim da pitam sta se desava, a oni mi kazu da je tel vracen sa servisa i da su bas hteli da me nazovu. Tel radi... ali ne zele da mi umanje racun za taj mesec i ako sam dve nedelje bio bez tel-a.

darkwood

pre 11 godina

Meni se upravo dogodilo, u VIPu, to da zbog kašnjenja uplate internet računa mi isključe telefonski broj koji je uredno plaćen!!! Mogu da se žalim upravi vodovoda :-)!!!

Srb

pre 11 godina

Meni prekoracenje interneta od 80 mb naplatili 3000 dinara, a skoro sam dobio resenje sudskog izvrsitelja za plenidbu imovine, zato sto sam zakasnio sa uplatom rate za mobilni telefon od 15 dana.Morwo sam da platim zateznu kamatu od 1000 dinara i sudske troskove od 4000 dinara.Pri tom nisam dobio nikakvu opomenu, a njihov sam korisnik 6 godina, i mesecno niima placam 10000 dinara (korisnik open iptv, interneta i nekolioo mobilnih brojeva od pocetka).SRAMOTA.

dsfe

pre 11 godina

Ne dam belog dinara ovim lopovima! Pa neka me jure iz agencije za uterivanje dugova koju unajmljuju operateri ako ne placate racune! Javna tajna!

Ivan

pre 11 godina

A servis? Zadrzavanje u servisu po 45 dana, pa ako i kada se odobri zamena, pa dokazati sve to. Godisnji odmor mi nije dovoljan da sredim telefon koji sam kupio a koji je prestao da radi ne mojom krivicom.

Neupucen

pre 11 godina

A najgore je kada te iskljuce i naplate celu ugovornu obavezu. Da vidim kako ce da me natera da platim.
(Dusanbg, 18. april 2013 23:43)

Dusane platices i to debelo ako ne pozuris! Zaboravio si kakvo pravosudje imamo, eto ja sam se sudio sa njima, pa kad im stigne advokat samo sto mu sudija ne ponudi kafu a mene tretira kao lopuzu! Sve je to ista ekipa!

Mihajlo

pre 11 godina

Veoma sam razocaran Telenorom. Sluzbenica u njihovoj poslovnici u Knez Mihajlovoj ulici me je svesno slagala u vezi sa cenom mobilnog interneta jer je to ocigledno njihova poslovna politika da vam precute sve troskove koje cete imati. Imao sam jos jedno neprijatno iskustvo sa ovom kompanijom, veoma neljubazna sluzbenica u njihovoj poslovnicu u Kosovskoj uluci me je nepristojno ubedjivala da internet paket za koji sam bio zainteresovan (a koji su reklamirali) uopste nemaju u ponudi. Zatim je dosao njen kolega koji joj je objasnio da taj paket zaista postoji. Uglavnom, ocikivao sam da jedna strana (renomirana) kompanija malo bolje bira svoje zaposlene.

druid

pre 11 godina

voleo bih da znam u kojoj kulturnoj zemlji: u slucaju zelje potrosaca (koji redovno namiruje obaveze iz ugovora)da raskine ugovor o koristenju usluga,mora da isplati pretplatu do isteka ugovora. jel to normalno?

samo ću reći da smo mi skuplji.

pre 11 godina

(Preskup internet,
Ovde su pojedinci ismevali S.Koreju kad je bilo reči o internetu i koliko bi to koštalo strance.

andrija

pre 11 godina

telenorov neogranicen internet u stvari je jako ogranicen jer kad potrosite 1 ili 2gb brzog tada nastupa cuvena smanjena brzina kojom jedva otvarate stranicu.drugo kod svih su zastupljeni telefoni najbolje klase jer su najskuplji i najvise zaradjuju kroz njih dok telefona srednje klase gotovo da nema.moj savet vam je da odvajate mesecno pare i da za godinu dve umesto od operatera telefon kupite negde u inostranstvu kad su popusti a da ovde uzmete samo neki povoljan paket.

BokiPIrot

pre 11 godina

Od svih primera u komentarima verujem da imam najdrasticniji.U decembru 2011.godine sam u MTS-u uzeo telefon Huawei U-8500 sa tarifnimpaketom Zvezda sever sto podrazumeva 300Mb besplatnog interneta,100min.razgovora i poruka.Prva tri racuna su bila ok ali onda je stigao jedan pa drugi racun uvecan za oko 1200 dinara.Otisao sam do poslovnice gde mi je jedan operater (citaj partijski kadar)rekao da cu i iduci mesec imati uvecan racun jer sam navodno aktivirao neke usluge koje se dodatno placaju a za prethodna dva racuna je rekao posle duzeg zevanja u monitor da sam aktivirao jos 1Gb interneta pa je racun zbog toga veliki.Ja to nisam uradio jer ne koristim ni onih 300Mb iz ugovora zato sto telefon ima wifi konekciju i koristim ga za citanje stampe kod kuce a signal hvatam sa mog ADSL uredjaja.Operater je insistirao na tome da sam ja sam aktivirao nesto sto mi ne treba a da ce on to da iskljuci.Na moju primedbu da nisam to radio rekao je da on nema tehnicku mogucnost da ukljuci te dodatne usluge ali da ima da ih iskljuci!?Sijalica se pali i gasi na jednom mestu.Iznerviran glupostima koje sam se naslusao spakovao sam telefon i vratio ga u poslovnicu.Od tada do danas dobio sam sijaset pisama u kojima prete da ce me tuziti da bi pre dve nedelje stigao hatiserif od sudskog izvrsitelja da ce mi popisati imovinu.Pitam se imaju li pravo da mi salju izvrsitelje jer sudskog spora nije bilo a nigde nema pecata i potpisa sudije.Ja sam molio boga da me tuze jer na sudu bi se cula istina.

Aleksa

pre 11 godina

Za 625kb neta u roamingu (Madjarska, ukljucio GPS na par sekundi bukvalno da skontam gde sam, jer sam promasio skretanje zbog magle u cetiri ujutru) mt:s mi potrazuje 1551 dinar. Nevidjene derikoze.

Nebojsa

pre 11 godina

Meni su u telenoru reaktivirali broj 6 dana pre isteka meseca. Imao sam 5GB po ugovoru. Za 6 dana sam potrosio oko 200MB i stiglo mi je da platim prekoracenje. Kada sam zvao da pitam o cemu se radi, svi su rekli da nisam imao pravo na ceo paket, nego samo na deo, a kada im objasnim da je 6/30*5GB=1GB, sto je vece od 200MB (jedno sa 3,4 sluzbenika sam vodio identican razgovor), kazu skinuce sa sledeceg racuna. To se nikad nije desilo i vrlo brzo sam prestao da placam. Oni su me iskljucili i slali racune kao da koristim uslugu. Ignorisao sam, i kad su me zvali, rekao sam im da cu platiti kad mi nadoknade sav saobracaj koji mi je bio uskracen, i odbiju ono sto sam preplatio. Oni su mi jedino ponudili da placam na rate, odbio sam, zavrsilo je, navodno na sudu, u medjuvremenu je zastarelo. Po drugom ugovoru, jedan njihov sluzbenik mi greskom blokorao karticu (zbog ovog prvog ugovora, sto po zakonu ne sme), po isteku ugovora, sto sam docekao sa olaksanjem. Medjutim, ostalo je bilo 2 meseca do gasenja broja, i za ta 2 meseca mi stigne racun,koji, naravno, nisam platio, i opet sud. U medjuvremenu sam bio.kod njih rekli su da je greska, ali mi je i nakon toga stiglo da platim sa kamatom. Da ne pominjem da mi je pri sastavljanju ugovora usmeno.jedan njihov sluzbenik rekao da mogu preci na jevtiniji u svako doba. Pojavio se jevtiniji i bolji paket, i pojeo vuk magarca. Uzasno iskustvo. Sad koristim mts i zadovoljan sam, cak i vise od toga.

Vlada

pre 11 godina

Meni je u MTS-u za mart stigao racun koliko inace potrosim za godinu i po dana. Bio sam na skijanju, telefon nisam koristio za razgovore, samo par porukica, ali nesto se u pozadini update-ovalo. Mali saobracaj, ali racun - cista pljacka.

Dzoni

pre 11 godina

Ja imam toliko primedbi da me vise mrzi i da ih zovem..i na tome mi uzimaju pare ..u pitanju je Telenor..jedva cekam da mi istekne ugovor ali i posle toga ne znam sta cu jer znam da su svi lopovi.Em im placas veliku pretplatu a njima to nije dovoljno nego ti zidaju racun izmisljenim glupostima..npr i ako platim uvek cim mi dodje racun oni mi u svakom mesecu obracunaju i 200 dinara ukljucenje i ako mi tel nikad nije bio iskljucen,prebacim kredit od 500 din sa mog broja na telenor prepaid moje sestre meni doda 500 dinara na racun a sestri NE STIGNE uopste kredit..ni dinara,odes zalis se i NISTA ,vrte te u krug dok se ne smoris i odustanes.

AleksandarNS

pre 11 godina

Ja sam imao upravo ovaj problem sa VIP-om, kada sam imao dug koji sam otplaćivao po jednom ugovoru a oni mi zbog toga isključili broj na drugom ugovoru koji sam redovno plaćao i još me zaduže za ugovornu kaznu! Žalio sam im se, pa su me odbili, pa sam ponovio žalbu i opet sam odbijen i na kraju sam pisao Ratelu uz čiju pomoć su mi otpisali navedenu kaznenu naknadu...tako da Ratel ipak funkcioniše :)

realan

pre 11 godina

najgori, ali I velikim slovima NAJGORI po svim pitanjima je telekom....koristim I telenor I vip, ali mi je vip kvalitetniji uprkos cinjenici da je neko ovde prokomentarisao nesto u vezi signala....znam sta sam potpisao I to I placam I nisam nikada imao problem sa racunom....mene samo vredja sto nam preskupo naplacuju telefone uz ugovornu obavezu I definitivno bi trebali da pojeftine....ko nema para nek ide na skuplju opciju pre-paid pa nek cima ljude :) I moli boga da mu se ne jave :)))

vlada

pre 11 godina

ja sa telenorom nemam bas nikakav problem do sada,od 98 god...Cak su mi sami ponudili da dve godine dobijam popust na bilo koji racun u iznosu od 50%,uz mogucnost menjanja paketa kada god pozelim...Stvarno sam zadovoljan

Maрко

pre 11 godina

Цене мобилних су ужасне, нпр, Галакси мини 3, у радњама кошта 41.000, а на сајту једног од оперетера пише 60.000!! Самим тим је скупљи у тарифама. Хаос....

milan

pre 11 godina

Meni su pretili u vipu u knezu da ce da raskinu ugovor i da mi naplate telefon zato sto su njihovom greskom produzili ugovor uz paket koji navodno ne postoji iako je naveden u ugovoru. Nude mi paket nepovoljniji po mene

aca pop

pre 11 godina

imao sam ugovor u vip-u do februara ove godine,otisao sam drugog marta da odjavim posto sam i dalje placao racun,kad sam otisao rekli mi da moram da koristim ajde sto mart moram nego moram i april da koristim jer sam usao u tekuci mesec,pa ajde sad ako sam ja lud tekuci mesec je mart,a ja moram i april,strasno.odem i kupim tel u prodavnicu na 12 mesecnih rata i uzmem paket u telenoru od 600 din mesecno i imam i minute i neogranicen internet i to bez ugovorne obaveze i mogu da odjavim kad hocu.

delboy

pre 11 godina

kod vipa se neisplati produziti ugovor vec napraviti novi jer kao dugogodisnji korisnik nemas povoljnosti kao novi korisnik a o signalu u pojedinim delovima grada da ne pricam..to je pobednik testa bla bla bla..kako oni kazu e da vodite racuna o datumu isticanja ugovorne obaveze jer vam moze stici jos dodatnih par racuna ako neproduzite ugovor!

Kecman

pre 11 godina

Vidim dosta negativnih iskustaa, ja sam imao jedno pozitivno sa mts. Prekoracio sam internet za 80 MB (kriv sam), i stigao mi je racun preko 4000 dinara. Inace mi je pretplata 550 dinara jer imam 50% popusta na dve godine. Kada sam otisao, uzeo listing, uvideo da sam potrosio zaista toliko, rekli su mi da napisem molbu da se prekoraceni megabajti racunaju kao da sam uplatio dodatni tarifni pamet, i zaista, posle par dana racun storniran, novi racun nesto malo preko 1000 dinara. Jako sam zadovoljan kako su to odradili, ali takodje nisam zadovoljan zaokruzivanjem razgovora na minute!

Milan

pre 11 godina

Ja sa mts-om imam samo dobro iskustvo veoma su profesionalni i zadovoljan sam njihovim uslugama u svakom pogledu. Što se tiče VIP-a neznam koju reč da upotrebim a da nije uvredljiva naime ugovor mi je istekao 29 decembra a gospoda iz vipa su mi rekli kada sam otišo da raskinem ugovor kako sam u obavezi da koristim njihove usluge još 2 meseca jer im je takva politika firme po neznam kom zakonu, naravno rekao sam im da nemam nameru da im platim još 2 pretplate jer mi je ugovor istekao i nemam više nikakve obaveze prema njima. Nisam platio ta 2 računa a oni mi poslali posle 3 meseca opomenu kako će da me tuže za 2200 dinara, neka me tuže pa da vidimo ko je u pravu!!! Zato što dalje od vipa moja preporuka. A da umalo da zaboravim i jedna moja komšika bila kod njih na pretplati kada joj je istekao ugovor otišla da raskine ugovor njoj su rekli da mora da koristi još mesec dana. Znači kad im se kako ćefne pričaju nekom mesec nekom dva, bezobrazluk da nema gde više!!!

zoki

pre 11 godina

Meni u VIPu nisu menjali tarife i ako moja vec odavno ne postoji ali ako ocu opet da potpisem ugovor moram izabrari neku novu koja je naravno dosta ne povoljnija tako da ostakem na ovoj a za telefon pod ugovorom me bas briga

Flash1

pre 11 godina

Sa VIPom sam imao slucaj da su mi naplatili 40000 dinara neki 3g koji nije ni postojao. Nikakve promene na telefonu. Nista. Nije bilo rominga, nista nisam strimovao. Nije mi bio ukljucen hotspot. Nisu hteli da mi daju listing, tj. logove sa kojih adresa je skinut sadzaj. Na kraju su mi pretili privatnom agencijom za naplatu duga. Otisao sam kod njih i bukvalno ih gadjao parama. Ubrzo su se pojavili celavi momci u crnim majicama koji su kao satro iza mene gledali telefone. Sigurno nisu obezbedjenje. Sve se to dogodilo posto mi je istekao ugovor i posle dve godine sam trazio manji paket. Odmah sledeci mesec su me razbucali. Po forumima sam citao da se to masovno dogadja sa njima. Samo jedan televizijski prilog je bio o tome davno, i to u jutarnjem programu. Mobilni operateri su najveci oglasivaci u zemlji i medijske kuce ne zele da se bave ovim problemom, mada je evidetno da ova placka traje vec jako dugo. RATEL mi nije bio od pomoci i nikada mi nisu odgovorili na mailove, zalbe... na telefon nikada nisam mogao da ih dobijem. Bruka i sramota.

Mirko Spasic

pre 11 godina

Ljudi, jedino resenje sa derikozama je pripejd, platis koliko imas, kad nestane nema za tebe ali ni za njih, ko da bolje uslove prebacis broj i molim lepo, ne gledajte vesele reklame i ponude necega za dinar, sve to oni na kraju naplate a nervozu im stvara situacija kada im profiti u kontinuitetu padaju. Samo pripajd, nikakvi ugovori i da se otimaju za svaki dinar od naroda.

hmm

pre 11 godina

MTS lopovi:za pripejd korisnike promo akcija uzmi sve(lepo kažu,sve vam uzmu).Pozivi 0.99 din za minut.Jedino,kao slučajno ne napomenu da uspostavljanje veze naplaćuju 10 dinara.Klonite se lopova.

braca

pre 11 godina

Evo i mog iskustva sa MTS-om . Greskom sam ukljucio internet (pre toga nisam imao android telefon) i potrosio 176MB . Racun sa pretplatom je bio skoro 6.300 . Podneo sam zahtev i verovatno uvidom u ranije moje racune su videli da internrt ne koristim skresali su racun na 720din. Platio bih ja i 6.300 da nisu uvazili zahtev JA KRIV , JA PLATIO .Jedno dodatno iskustvo, uz kartu Busplusa imate besplatno 50MB.

jopa

pre 10 godina

od mojih iskustava najbolja imam sa
mts-om: najbolja tehnicka podrska, najbrza usluga, najbolja pokrivenost u Srbiji, ali im je internet najsporiji i naravno najjeftiniji su.
Telenor, najveca zamerka je los kvalitet telefona i SIM kartica, nikad ne znate kad ce crci.
VIP najgora iskustva: od neobucenih prodavaca gde osedite dok vas usluze, skoro nikakve tehnicke podrske i samo najbolji internet

vlada

pre 11 godina

ja sa telenorom nemam bas nikakav problem do sada,od 98 god...Cak su mi sami ponudili da dve godine dobijam popust na bilo koji racun u iznosu od 50%,uz mogucnost menjanja paketa kada god pozelim...Stvarno sam zadovoljan

Webb

pre 11 godina

ha a Relekom ladno gasibi fixni i mobilni i net ako nešto od toga ne izmiris a sve se vodi na tvoje ime... ne mislim na box paket nego na pojedinačne servise

boban

pre 11 godina

Ja sam uzeo ovaj BOX kod Telekoma. Moram da pohvalim, malo ta papirologija, ali sve fercera a jako sam smanjio racun, mislim duplo.
Imao sam smetnju, u kraju ofikarili kabl, 5 dana i smanjili mi pretplatu za ceo BOX za te dane, a ja mobilni koristio. Nsam to trazio, LEPO.

Mad4Red

pre 11 godina

Evo imamo čist primer na sajtu Mts-a u ponudi Huawei telefon ima naziv Honor 2 a ovamo ustvari Huawei g615 u poslovnici mi kažu i sad se svi zaleteli da naruče da imaju ovaj Honor 2 a u stvari uzimaju g615... Sličan telefon al Honor 2 ima 2gb rama a ovaj drugi 1gb rama... I ljudi se zalete kad ono sasvim drugi telefon stigne :D nije baš vezano ali ovo je varanje ljudi klasično....

Rade

pre 11 godina

Mislim da se manje obraća pažnja na činjenicu da pojedini telefoni koji se nude u ponudi operatera ne mogu da izdrže ugovorni period a da im se nešto ne desi. Trebalo bi malo i to pročešljati. Izvinjavam se što sam malo skrenuo sa teme.

Valerij

pre 11 godina

Kako se lepo živelo bez mobilnih telefona...
Sračunao sam da su me mobilni telefoni i računi koje plaćam od 1997-me do danas koštali bar 20 000 evra.
Kukajte vi na 90-te i 80-te koliko hoćete,ali tada se živelo mnogo normalnije nego sada.
A što se tiče ove tri firme koje su kao različite,one to jesu ali samo po imenu,sve tri su katastrofalno bezobrazne u svakom pogledu od paketa koji su užas preko telefona koje nam prodaju,šatro za dinar,kupio sam preko njih 4 telefona i svi su imali fabričke greške,svi su pocrkavali brzo a bili su kao najbolji i originalni.
Ma deru nas bre kako stignu.
Ko nam je kriv kad smo budale.

Marina

pre 11 godina

Ja sam naučila da čitam i pišem odavno i ne "kopčam se na leđima". RATEL može samo da preporuči (često ni to), pa čemu onda služi? Farsi? A ko onda može nešto konkretno? Niko, zakon nije predvideo da se zamera operaterima. A ono što je najgluplje, za ništa ja i svi mi plaćamo beskorisnu agenciju RATEL. Ako su nekom nešto pomogli, neka me demantuje.

Vlada

pre 11 godina

Meni je u MTS-u za mart stigao racun koliko inace potrosim za godinu i po dana. Bio sam na skijanju, telefon nisam koristio za razgovore, samo par porukica, ali nesto se u pozadini update-ovalo. Mali saobracaj, ali racun - cista pljacka.

realan

pre 11 godina

najgori, ali I velikim slovima NAJGORI po svim pitanjima je telekom....koristim I telenor I vip, ali mi je vip kvalitetniji uprkos cinjenici da je neko ovde prokomentarisao nesto u vezi signala....znam sta sam potpisao I to I placam I nisam nikada imao problem sa racunom....mene samo vredja sto nam preskupo naplacuju telefone uz ugovornu obavezu I definitivno bi trebali da pojeftine....ko nema para nek ide na skuplju opciju pre-paid pa nek cima ljude :) I moli boga da mu se ne jave :)))

Dzoni

pre 11 godina

Ja imam toliko primedbi da me vise mrzi i da ih zovem..i na tome mi uzimaju pare ..u pitanju je Telenor..jedva cekam da mi istekne ugovor ali i posle toga ne znam sta cu jer znam da su svi lopovi.Em im placas veliku pretplatu a njima to nije dovoljno nego ti zidaju racun izmisljenim glupostima..npr i ako platim uvek cim mi dodje racun oni mi u svakom mesecu obracunaju i 200 dinara ukljucenje i ako mi tel nikad nije bio iskljucen,prebacim kredit od 500 din sa mog broja na telenor prepaid moje sestre meni doda 500 dinara na racun a sestri NE STIGNE uopste kredit..ni dinara,odes zalis se i NISTA ,vrte te u krug dok se ne smoris i odustanes.

druid

pre 11 godina

voleo bih da znam u kojoj kulturnoj zemlji: u slucaju zelje potrosaca (koji redovno namiruje obaveze iz ugovora)da raskine ugovor o koristenju usluga,mora da isplati pretplatu do isteka ugovora. jel to normalno?

Mihajlo

pre 11 godina

Veoma sam razocaran Telenorom. Sluzbenica u njihovoj poslovnici u Knez Mihajlovoj ulici me je svesno slagala u vezi sa cenom mobilnog interneta jer je to ocigledno njihova poslovna politika da vam precute sve troskove koje cete imati. Imao sam jos jedno neprijatno iskustvo sa ovom kompanijom, veoma neljubazna sluzbenica u njihovoj poslovnicu u Kosovskoj uluci me je nepristojno ubedjivala da internet paket za koji sam bio zainteresovan (a koji su reklamirali) uopste nemaju u ponudi. Zatim je dosao njen kolega koji joj je objasnio da taj paket zaista postoji. Uglavnom, ocikivao sam da jedna strana (renomirana) kompanija malo bolje bira svoje zaposlene.

od juče

pre 11 godina

Realno, mobilna telefonija funkcionise odlicno - koji servis u zemlji radi - skolstvo, zdravstvo, sudstvo, policija, inspekcije, javni prevoz, putevi?
A sve ih placam ko zna koliko i kroz pdv i kroz platu, a usluge ni nemam!

Zoran M.

pre 11 godina

Meni je najinteresantnije kad mi VIP pošalje račun, jer sam pospaid korisnik, ja odem kod njih da platim i oni mi naplaćuju proviziju od 50 dinara zato što plaćam njima njihov račun gotovim novcem. Jel to ok?

Nebojsa

pre 11 godina

Meni su u telenoru reaktivirali broj 6 dana pre isteka meseca. Imao sam 5GB po ugovoru. Za 6 dana sam potrosio oko 200MB i stiglo mi je da platim prekoracenje. Kada sam zvao da pitam o cemu se radi, svi su rekli da nisam imao pravo na ceo paket, nego samo na deo, a kada im objasnim da je 6/30*5GB=1GB, sto je vece od 200MB (jedno sa 3,4 sluzbenika sam vodio identican razgovor), kazu skinuce sa sledeceg racuna. To se nikad nije desilo i vrlo brzo sam prestao da placam. Oni su me iskljucili i slali racune kao da koristim uslugu. Ignorisao sam, i kad su me zvali, rekao sam im da cu platiti kad mi nadoknade sav saobracaj koji mi je bio uskracen, i odbiju ono sto sam preplatio. Oni su mi jedino ponudili da placam na rate, odbio sam, zavrsilo je, navodno na sudu, u medjuvremenu je zastarelo. Po drugom ugovoru, jedan njihov sluzbenik mi greskom blokorao karticu (zbog ovog prvog ugovora, sto po zakonu ne sme), po isteku ugovora, sto sam docekao sa olaksanjem. Medjutim, ostalo je bilo 2 meseca do gasenja broja, i za ta 2 meseca mi stigne racun,koji, naravno, nisam platio, i opet sud. U medjuvremenu sam bio.kod njih rekli su da je greska, ali mi je i nakon toga stiglo da platim sa kamatom. Da ne pominjem da mi je pri sastavljanju ugovora usmeno.jedan njihov sluzbenik rekao da mogu preci na jevtiniji u svako doba. Pojavio se jevtiniji i bolji paket, i pojeo vuk magarca. Uzasno iskustvo. Sad koristim mts i zadovoljan sam, cak i vise od toga.

Milan

pre 11 godina

Ja sa mts-om imam samo dobro iskustvo veoma su profesionalni i zadovoljan sam njihovim uslugama u svakom pogledu. Što se tiče VIP-a neznam koju reč da upotrebim a da nije uvredljiva naime ugovor mi je istekao 29 decembra a gospoda iz vipa su mi rekli kada sam otišo da raskinem ugovor kako sam u obavezi da koristim njihove usluge još 2 meseca jer im je takva politika firme po neznam kom zakonu, naravno rekao sam im da nemam nameru da im platim još 2 pretplate jer mi je ugovor istekao i nemam više nikakve obaveze prema njima. Nisam platio ta 2 računa a oni mi poslali posle 3 meseca opomenu kako će da me tuže za 2200 dinara, neka me tuže pa da vidimo ko je u pravu!!! Zato što dalje od vipa moja preporuka. A da umalo da zaboravim i jedna moja komšika bila kod njih na pretplati kada joj je istekao ugovor otišla da raskine ugovor njoj su rekli da mora da koristi još mesec dana. Znači kad im se kako ćefne pričaju nekom mesec nekom dva, bezobrazluk da nema gde više!!!

sima

pre 11 godina

Ja sam jednom potpisao ugovor sa mobilnim operaterom na 2 godine zbog telefona i nikada vise. Sto manje imate posla sa njima, to vas manje boli glava. Ako vam treba neki telefon, kupite ga na rate, ili se snadjite kako god, samo da ne bude za 1 dinar u premijum XXXL paketu. To vam je potpisana dvogodisnja robija.

dsfe

pre 11 godina

Ne dam belog dinara ovim lopovima! Pa neka me jure iz agencije za uterivanje dugova koju unajmljuju operateri ako ne placate racune! Javna tajna!

Ojadjeni

pre 11 godina

A zamislite kad vam ne posalju racun 2 mes pre isteka ugovora,koji ne platite jer ga nemate,posle cega sledi iskljucenje koje se poklapa bas sa istekom ugovora i vi pomislite da je ugovor istekao!Onda Telekom lopovi cute par meseci da se nakupi mnogo vise nego sto su vas prevarili sitnim slovima iz ugovora i sve to fakturisu.To sto nisam bio pazljiv hocu da platim,a to je 60 dana,medjutim njima to nije dovoljno vec fakturisu narednih 5 meseci jer manipulisu datumom iskljucenja.E kada to ne platite onda vam posalju sudskog izvrsitelja!!! Pa ko ce mene da zastiti od ove jadne i bedne pljacke?!

ZNAM ZA JADAC !

pre 11 godina

Prosle godine na letovanju u CG stigla mi je SMS poruka od VIP-a o povoljnom koriscenju interneta dok ste u T-mobile mrezi. Nasednem ja na taj stos, uplodujem samo jednu sliku na Facebook. Provalio sam da to ide nesto usporeno, ali sam naivno to pripisao usporenom internetu. U roku od sat vremena, dobijam novi SMS od VIP-a da zbog naglo uvecane potrosnje mi se uskracuje GPRS saobracaj. Kada sam dosao kuci, cekao me je racun od 9000 din. Trazio sam specifikaciju ili listing internet saobraja koji nikada nisam dobio. Na mom broju je ponovo pusten GPRS tek posle 2.meseca mada mi moji paket garantuje 325 MB. Mnogo nejasnoca i samovolje operatera je samo precutna saglasnost koju su dobili od RATELA.

AleksandarNS

pre 11 godina

Ja sam imao upravo ovaj problem sa VIP-om, kada sam imao dug koji sam otplaćivao po jednom ugovoru a oni mi zbog toga isključili broj na drugom ugovoru koji sam redovno plaćao i još me zaduže za ugovornu kaznu! Žalio sam im se, pa su me odbili, pa sam ponovio žalbu i opet sam odbijen i na kraju sam pisao Ratelu uz čiju pomoć su mi otpisali navedenu kaznenu naknadu...tako da Ratel ipak funkcioniše :)

Srb

pre 11 godina

Meni prekoracenje interneta od 80 mb naplatili 3000 dinara, a skoro sam dobio resenje sudskog izvrsitelja za plenidbu imovine, zato sto sam zakasnio sa uplatom rate za mobilni telefon od 15 dana.Morwo sam da platim zateznu kamatu od 1000 dinara i sudske troskove od 4000 dinara.Pri tom nisam dobio nikakvu opomenu, a njihov sam korisnik 6 godina, i mesecno niima placam 10000 dinara (korisnik open iptv, interneta i nekolioo mobilnih brojeva od pocetka).SRAMOTA.

samo ću reći da smo mi skuplji.

pre 11 godina

(Preskup internet,
Ovde su pojedinci ismevali S.Koreju kad je bilo reči o internetu i koliko bi to koštalo strance.

zoki

pre 11 godina

Meni u VIPu nisu menjali tarife i ako moja vec odavno ne postoji ali ako ocu opet da potpisem ugovor moram izabrari neku novu koja je naravno dosta ne povoljnija tako da ostakem na ovoj a za telefon pod ugovorom me bas briga

hmm

pre 11 godina

MTS lopovi:za pripejd korisnike promo akcija uzmi sve(lepo kažu,sve vam uzmu).Pozivi 0.99 din za minut.Jedino,kao slučajno ne napomenu da uspostavljanje veze naplaćuju 10 dinara.Klonite se lopova.

Preskup internet

pre 11 godina

Sin (maloletni) moga prijatelja je prekoracio za 218 MB svoj limit u paketu, i to su mu ekstra naplatili oko 9000; a uzeo je paket od 1200 din. mesecno;a nema mogucnosti blokiranja protoka kad prekoracis kuopljen limit; a ni opomene/obavestenja da se to desava;
inace, doplata za npr 1GB saobracaja je 500 din - po toj racunici, 200 MB bi trebalo da bude oko 100 dinara,
ili 0.5 dinara/MB
ili 2000 KB za 1 dinar
ili 0.0005 dinara/KB;
tarifa po kojoj naplacuju prekoracenje je srocena mudro da ne upada u oci- pise 0.05 din/KB; deluje zanemarljivo- 5 para za KB;
ali to je danas 50 dinara za MB, ( pesma mp3 od cca 3 MB kosta 150 din!)
ili 50 000 dinara za GB;
Ispada da zelenaska cena pri prekoracenju 100 puta veca nego u nekoj normalnoj tarifi a to deluje kao prevara i iznuda;
Da li ima mogucnosti da se korisnici zastite od ovoga?
Ista je situcija kod sva tri operatera.

Mario

pre 11 godina

@Mad4Red nije to namerna greska. Tamo rade toliki amateri, stranacki ubaceni, koji nemaju veze s' vezom, a kamoli sa tehnikom. Pre neki dan stao ADSL i zovemo ih da dodju u firmu. Posle par sati eto ih. Dvojica, nit su pogledali sta je samo s' vrata daj novi ruter. Kad su zamenili ruter nisu znali da podese parametre 3 sata su nam ostali u kancelariji! Da bi ih na kraju oterao i sam podesio za 5 min. Njih dva klipana, polu pijana rade, a mladi i obrazovani bez posla... Vrhunac je bio u trenutku kada su rekli "to bi tako trebalo da ide. Ni mi nismo znali kako nego nam je jedan korisnik rekao!". Sramota! A takodje kad smo kod njih, i njihove strucnosti, kad sam se jednom zalio na racun (presisao limit, jer im modemi ne mere protok kako treba, tj ako ugasis komp ne zapamti koliko si skinuo nego moras prvo program da iskljucis, disc, pa tek onda gasis) devojka koja radi za pultom mi kaze sledece "presli ste 1GB i to vam je 1048KB "... Sta njoj covek da kaze, kako da joj objasni!?

Stevan

pre 11 godina

Kaze RATEL: Mobilni provajderi "bi trebali" da usklade ugovore sa zakonom u zastiti potrosaca. Sta bre bi trebali, pa naterajte ih, za to postojite. Takodje internet provajderi rade sta hoce. Trenutno sam kod Beotel-a i placam 4 mb a dobijam 1.6 mb download. LOPOVI!

ja

pre 11 godina

RATEL ne sluzi nicemu sem da trosi vase vreme. Ne odgovaraju na mailove, ne mozes ih dobiti na telefon jer te masina usmerava da im saljes mail a oni, imam utisak da ni ne citaju mailove i bas i h briga sto trazis savet koji dalji korak da nacinis. Na kraju sve sto ti kazu znas i sam tako da si samo izgubio vreme pokusavajuci dobiti pomoc od njih. Eh, da je samo ova agencija uzaludna a trosi tolike pare. Krajnje je vreme da se uvede red u ovoj zemlji. Ko ce to uraditi, to vec ne znam, ali neko MORA!

Ivan

pre 11 godina

A servis? Zadrzavanje u servisu po 45 dana, pa ako i kada se odobri zamena, pa dokazati sve to. Godisnji odmor mi nije dovoljan da sredim telefon koji sam kupio a koji je prestao da radi ne mojom krivicom.

decko_sa_sela

pre 11 godina

Pokvari mi se tel, jos pod ugovorom, samim tim i garancijom. Odnesem ga u Mts, tamo mi traze ste moguce papire koje imam vezane za tel ili ugovor. Odneli tel, proslo 15 dana. ja svratim da pitam sta se desava, a oni mi kazu da je tel vracen sa servisa i da su bas hteli da me nazovu. Tel radi... ali ne zele da mi umanje racun za taj mesec i ako sam dve nedelje bio bez tel-a.

Maрко

pre 11 godina

Цене мобилних су ужасне, нпр, Галакси мини 3, у радњама кошта 41.000, а на сајту једног од оперетера пише 60.000!! Самим тим је скупљи у тарифама. Хаос....

Neupucen

pre 11 godina

A najgore je kada te iskljuce i naplate celu ugovornu obavezu. Da vidim kako ce da me natera da platim.
(Dusanbg, 18. april 2013 23:43)

Dusane platices i to debelo ako ne pozuris! Zaboravio si kakvo pravosudje imamo, eto ja sam se sudio sa njima, pa kad im stigne advokat samo sto mu sudija ne ponudi kafu a mene tretira kao lopuzu! Sve je to ista ekipa!

BokiPIrot

pre 11 godina

Od svih primera u komentarima verujem da imam najdrasticniji.U decembru 2011.godine sam u MTS-u uzeo telefon Huawei U-8500 sa tarifnimpaketom Zvezda sever sto podrazumeva 300Mb besplatnog interneta,100min.razgovora i poruka.Prva tri racuna su bila ok ali onda je stigao jedan pa drugi racun uvecan za oko 1200 dinara.Otisao sam do poslovnice gde mi je jedan operater (citaj partijski kadar)rekao da cu i iduci mesec imati uvecan racun jer sam navodno aktivirao neke usluge koje se dodatno placaju a za prethodna dva racuna je rekao posle duzeg zevanja u monitor da sam aktivirao jos 1Gb interneta pa je racun zbog toga veliki.Ja to nisam uradio jer ne koristim ni onih 300Mb iz ugovora zato sto telefon ima wifi konekciju i koristim ga za citanje stampe kod kuce a signal hvatam sa mog ADSL uredjaja.Operater je insistirao na tome da sam ja sam aktivirao nesto sto mi ne treba a da ce on to da iskljuci.Na moju primedbu da nisam to radio rekao je da on nema tehnicku mogucnost da ukljuci te dodatne usluge ali da ima da ih iskljuci!?Sijalica se pali i gasi na jednom mestu.Iznerviran glupostima koje sam se naslusao spakovao sam telefon i vratio ga u poslovnicu.Od tada do danas dobio sam sijaset pisama u kojima prete da ce me tuziti da bi pre dve nedelje stigao hatiserif od sudskog izvrsitelja da ce mi popisati imovinu.Pitam se imaju li pravo da mi salju izvrsitelje jer sudskog spora nije bilo a nigde nema pecata i potpisa sudije.Ja sam molio boga da me tuze jer na sudu bi se cula istina.

Vojislav

pre 11 godina

Mom drugu dosao racun na 73500 hiljade dinara u mts-u, zbog navodnog prekoracenja interneta! ej 700 evra! kad im je trazio listing, nisu mogli da mu navedu gde je potroseno tj na sta, zato sto i nije. Uglavnom posle dugo natezanja skinuli mu na 3500 hiljade, bez izvinjenja naravno! Sramota za telekom!

Aleksa

pre 11 godina

Za 625kb neta u roamingu (Madjarska, ukljucio GPS na par sekundi bukvalno da skontam gde sam, jer sam promasio skretanje zbog magle u cetiri ujutru) mt:s mi potrazuje 1551 dinar. Nevidjene derikoze.

Flash1

pre 11 godina

Sa VIPom sam imao slucaj da su mi naplatili 40000 dinara neki 3g koji nije ni postojao. Nikakve promene na telefonu. Nista. Nije bilo rominga, nista nisam strimovao. Nije mi bio ukljucen hotspot. Nisu hteli da mi daju listing, tj. logove sa kojih adresa je skinut sadzaj. Na kraju su mi pretili privatnom agencijom za naplatu duga. Otisao sam kod njih i bukvalno ih gadjao parama. Ubrzo su se pojavili celavi momci u crnim majicama koji su kao satro iza mene gledali telefone. Sigurno nisu obezbedjenje. Sve se to dogodilo posto mi je istekao ugovor i posle dve godine sam trazio manji paket. Odmah sledeci mesec su me razbucali. Po forumima sam citao da se to masovno dogadja sa njima. Samo jedan televizijski prilog je bio o tome davno, i to u jutarnjem programu. Mobilni operateri su najveci oglasivaci u zemlji i medijske kuce ne zele da se bave ovim problemom, mada je evidetno da ova placka traje vec jako dugo. RATEL mi nije bio od pomoci i nikada mi nisu odgovorili na mailove, zalbe... na telefon nikada nisam mogao da ih dobijem. Bruka i sramota.

Mirko Spasic

pre 11 godina

Ljudi, jedino resenje sa derikozama je pripejd, platis koliko imas, kad nestane nema za tebe ali ni za njih, ko da bolje uslove prebacis broj i molim lepo, ne gledajte vesele reklame i ponude necega za dinar, sve to oni na kraju naplate a nervozu im stvara situacija kada im profiti u kontinuitetu padaju. Samo pripajd, nikakvi ugovori i da se otimaju za svaki dinar od naroda.

braca

pre 11 godina

Evo i mog iskustva sa MTS-om . Greskom sam ukljucio internet (pre toga nisam imao android telefon) i potrosio 176MB . Racun sa pretplatom je bio skoro 6.300 . Podneo sam zahtev i verovatno uvidom u ranije moje racune su videli da internrt ne koristim skresali su racun na 720din. Platio bih ja i 6.300 da nisu uvazili zahtev JA KRIV , JA PLATIO .Jedno dodatno iskustvo, uz kartu Busplusa imate besplatno 50MB.

Ivan

pre 11 godina

Kada bi se beskorisni RATEL doveo u red mozda bi se nesto i promenilo. Kad bi krenule kazne da pljuste po operaterima naucili bi se oni pameti. 2-3 debele kazne, i opametili bi se oni.

Pera Kojot

pre 11 godina

vip signal, telenor cene i mts cekanje u redovima -.-
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dosada, 18. april 2013 23:24)

Ubo si suštinu... ako nećeš da plaćaš više cene telenoru, onda moraš da istrpiš vipov signal ili mts-ovo čekanje u redovima... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, ne čekaš u redovima, ali imaš nešto lošiji signal, onda ideš na vip... a ako hoćeš da prođeš jeftinije, imaš dobar singal, ali čekaš u redovima, onda ideš na mts...

nabukodonosor

pre 11 godina

Ratel bi konacno mogao da se pozabavi dvostrukom naplatom, tj. i zaokruzivanjem razgovora na minut i naplacivanjem starta razgovora, tj. uspostave veze, kako to sada zovu.

Nekada davno nije bilo zaokruzivanja na minut (osim u nekim mobtelovim tarifama) i znalo se da start sluzi da se naplati sto ti neko uspostavlja vezu, a ti se zezas i pricas 10 sekundi. Dakle, ako ti je do zezanja, plati ceo minut. Medjutim, ako su sada uveli najpre zaokruzivanje na pocetni minut, a sada na minut plus svaki naredni minut, onda je neosnovano naplacivanje uspostave veze. Dakle, gospodo, odlucite se - hocete li da naplacujete uspostavu veze ili da zaokruzujete na minut. Ratel svojim necinjenjem legalizuje ociglednu pljacku mobilnih operatera.

Druga stvar, ako je opravdano zaokruzivanje na prvi minut zbog uspostave veze, svako dalje zaokruzivanje na minute je neopravdano jer ako ja platim 400 minuta mesecno, hocu da tih 400 i dobijem, a ne recimo 350. To je moje i zelim da mi se vrati! I molim vas, ne dozvolite im da svojim skolastickim metodama definisu ugovore tako da mogu da ih tumace kako im kad odgovara, mi ne mozemo da povedemo advokate i da napravimo ugovor, vec prihvatamo njihov monopolisticki ultimatum. Zato zahtevam da svaka rec u ugovoru bude jasna i nedvosmislena. Ratel placaju svi gradjani i zato zelim da ucini nesto u zastitu istih!

kimi

pre 11 godina

Meni je isto Telenor promenio paket sa Prenesi 400 na Prenesi 500 bez ikakvog pitanja i obavestenja. Kad sam se zalio, rekli si mi da sam dobio vise minuta i poruka za neznatno visu cenu. A otkud im ideja da mi treba vise minuta? To su uradili i pre sa Prenesi 325 na Prenesi 400. A tad je bilo tarifiranje po sekundi, pa je tih 325 minuta bilo vredno kao vise od danasnjih hiljadu. Dali nam nepovoljniji paket, a cena oko 50 % veca. Sramota. Verovatno su i ostali isti.

Serbinho

pre 11 godina

Ja sam imao ugovor sa VIP-om na dve godine, najskuplji plan od nekih 4000 dinara mesecno uz N95 telefon.
Nisam ni koristio a placao sam, jer sam u medjuvremenu otisao u inostranstvo.
Kada sam isplatio zadnji 24-i mesec, trazili su novac i za 25-i mesec, jer moj zahtev koji sam poslao po njihovom savetu, nisu na vreme zasedali da razmotre.Telefon vise nije mogao da se koristi, ali su trazili novac za ceo mesec.Kasnije drugi zaposleni kaze da je mogao da se koristi, kako to da mi je neko ukinuo.Ista prica i sa SBB, isplatio unapred do kraja ugovora novac i potpisao da se ukine ugovor posle toga, oni mene zovu nekoliko godina kasnije da traze novac a ja u inostranstvu.Ljudi u Srbiji nemaju nikakva prava i zrtve su na svakom koraku.

andrija

pre 11 godina

telenorov neogranicen internet u stvari je jako ogranicen jer kad potrosite 1 ili 2gb brzog tada nastupa cuvena smanjena brzina kojom jedva otvarate stranicu.drugo kod svih su zastupljeni telefoni najbolje klase jer su najskuplji i najvise zaradjuju kroz njih dok telefona srednje klase gotovo da nema.moj savet vam je da odvajate mesecno pare i da za godinu dve umesto od operatera telefon kupite negde u inostranstvu kad su popusti a da ovde uzmete samo neki povoljan paket.

darkwood

pre 11 godina

Meni se upravo dogodilo, u VIPu, to da zbog kašnjenja uplate internet računa mi isključe telefonski broj koji je uredno plaćen!!! Mogu da se žalim upravi vodovoda :-)!!!

stop kriminalu

pre 11 godina

Ma najveca pljacka je zaokruzivanje razgovora na pun minut. Kao da smo debili.
(mail,
Zbog toga bi neko trebao da ide u zatvor. iako sam laik, siguran sam da je prekršeno nekoliko zakona koji se tiču poslovanja. To bi bilo kao kad bi vam taksista naplatio veću kilometražu, nego što ste prešli. Kao kad bi vam trgovac naplatio veću gramažu, nego što ste kupili. Niko ne sme da naplati onu uslugu koja nije potrošena ili realizovana Čak šta više operateri ništa ne bi izgubili da vreme razgovra računaju po 1s, dok korisnik gubi mnogo.

aca pop

pre 11 godina

imao sam ugovor u vip-u do februara ove godine,otisao sam drugog marta da odjavim posto sam i dalje placao racun,kad sam otisao rekli mi da moram da koristim ajde sto mart moram nego moram i april da koristim jer sam usao u tekuci mesec,pa ajde sad ako sam ja lud tekuci mesec je mart,a ja moram i april,strasno.odem i kupim tel u prodavnicu na 12 mesecnih rata i uzmem paket u telenoru od 600 din mesecno i imam i minute i neogranicen internet i to bez ugovorne obaveze i mogu da odjavim kad hocu.

delboy

pre 11 godina

kod vipa se neisplati produziti ugovor vec napraviti novi jer kao dugogodisnji korisnik nemas povoljnosti kao novi korisnik a o signalu u pojedinim delovima grada da ne pricam..to je pobednik testa bla bla bla..kako oni kazu e da vodite racuna o datumu isticanja ugovorne obaveze jer vam moze stici jos dodatnih par racuna ako neproduzite ugovor!

milan

pre 11 godina

Meni su pretili u vipu u knezu da ce da raskinu ugovor i da mi naplate telefon zato sto su njihovom greskom produzili ugovor uz paket koji navodno ne postoji iako je naveden u ugovoru. Nude mi paket nepovoljniji po mene

Kecman

pre 11 godina

Vidim dosta negativnih iskustaa, ja sam imao jedno pozitivno sa mts. Prekoracio sam internet za 80 MB (kriv sam), i stigao mi je racun preko 4000 dinara. Inace mi je pretplata 550 dinara jer imam 50% popusta na dve godine. Kada sam otisao, uzeo listing, uvideo da sam potrosio zaista toliko, rekli su mi da napisem molbu da se prekoraceni megabajti racunaju kao da sam uplatio dodatni tarifni pamet, i zaista, posle par dana racun storniran, novi racun nesto malo preko 1000 dinara. Jako sam zadovoljan kako su to odradili, ali takodje nisam zadovoljan zaokruzivanjem razgovora na minute!

jopa

pre 10 godina

od mojih iskustava najbolja imam sa
mts-om: najbolja tehnicka podrska, najbrza usluga, najbolja pokrivenost u Srbiji, ali im je internet najsporiji i naravno najjeftiniji su.
Telenor, najveca zamerka je los kvalitet telefona i SIM kartica, nikad ne znate kad ce crci.
VIP najgora iskustva: od neobucenih prodavaca gde osedite dok vas usluze, skoro nikakve tehnicke podrske i samo najbolji internet