Sreda, 17.04.2013.

21:36

Đurić:Na stolu predlog od 15 tačaka

Na stolu predlog od 15 tačaka koji je mnogo bolji od prethodnog. Problem 14. tačka koja se tiče evrointegracija, kaže savetnik predsednika Marko Đurić.

Izvor: B92

Ðuriæ:Na stolu predlog od 15 taèaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Scorpion

pre 11 godina

@valjda ce se napokon i ova agonija zavrsiti...
(Ma Cherie, 17. april 2013 23:14)

Vesti govore da je Srbija prihvatila ovakav plan, ali da se njemu protivi Hašim Tači jer želi da ga doradi. E sad, hoće li se agonija konačno završiti ili idemo na nove pregovore i dorade, videćemo.

Angelina

pre 11 godina

Svako posmatra i tumaci iz svog ugla, svoje perspektive. Ja podrzavam napore vlade i nadam se sto povoljnijem ishodu po nas, naravno.

Zdrav Razum

pre 11 godina

Pa neka Srbija pismeno prihvati svih 15 tacaka, bolje se dobiti ne moze, time uklonimo sumnjo da smo mi ti koji opstruisemo, a Pristina neka odluci za sebe. Ne upirimo i ne krivimo Pristinu, to ostavlja ruznu sliku neprofesionalnog pristupa u pregovorima, ako su oni takvi, ne moramo biti mi, šah-mat je pismo i saopstenje: Srbija prihvata ponudu Ketrin Eston i zahvaljuje joj se na mukotrpan rad i strpljenje koje je imala tokom celog pregovarackog procesa, pruzamo ruku Pristini.

banex

pre 11 godina

Potpuno je jasno da bi, da je Srbija potpisala prethodni predlog, poslednji zahtev pred prijem u EU bio da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne bi mogla da prihvati. Izgleda da će ispasti dobro što Srbija nije prihvatila prethodni predlog, ali je takođe bilo veoma bitno što je Srbija insistirala na novim pregovorima i uspela da izdejstvovuje otpočinjanje novih pregovora.

Baš tako

pre 11 godina

@Boris: Upravo tako. U pregovorima se već podrazumeva da je Kosovo nezavisno i samo ostaje kako definisati prava u toj "državi." Samo niko o tome ne želi da priča na taj način. Slušam kako recimo premijer Argentine procjenjuje da će foklandska ostrva biti opet njihova za 20 možda 30 godina. To je patriotizam. Boriti se na duge staze za svoje interese.
SAD podržava Izrael sve ove godine ali Palestinci ne odustaju od svoje države, i vjerujte mi, dobiće je. Mi treba isto da budemo istrajni. Kosovo se nije spominjalo dok su bili aktuelni haški osuđenici. Kad smo isporučili svoje ljude, odjednom je uslov Kosovo.
Kad bi predali Kosovo, šta je sledeći uslov? Sandžak? Vojvodina? Evropska unija je braćo moja na izdisaju. Nemačka da izađe, momentalno bi se raspala. Pogledajte samo Grčku koja je u uniji i šta im se dešava. Nisu čak ni jedini.
Budimo pametni i ne prodajimo se jeftino, odnosno nikako!

dogovori

pre 11 godina

Ovo sto se desava je tragikomerija za Srbiju. Opste je poznato da je evropa priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu i cijeli ovi pregovori su samo zavaravanje srpske javnosti da je nesto dobijeno. Glavni cilj evrope je na kraju nezavisno kosovo. Srbija bi imala malo vise sanse upregovorima u okviru UN. Malo mi je cudan stav Srbije da zeli bezuslovno u jednu politicku zajednicu koja neprihvata cjelokupnost Srbije gdje sudbina pomenute zajednice nije jos sigurna. Sam ulazak ne donosi bezuslovni dobitak, ako uzmemo dogadjanje na kipru i uopste u juznoj evropi. Ovo sto se desava u EU nije vise demokratija. Da li se mora sada bezuslovno u EU je upitno.

Soterija

pre 11 godina

Ovo su velike zasluge državnog vrha, koji je svojom istrajnošću, sposobnošću veliki obrt napravio u pregovorima. EU je stavila u sporazum svih petnaest tačaka za koje se Srbija zalaže, ali sada Hašim tači nije pristao na ove predloge. EU po prvi put stala na stranu Srbije, drago mi je da državni vrh napravio jedan veliki korak i veliki rezultat u pregovorima. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je dokazao svojim sposbnostima, željom i istrajnošću i verbalnim sukobima sa Hašimom Tačijem da se bori za građane KiM braneći interes države.

Politicki neaktivan

pre 11 godina

Naravno da su ponudili nesto bolje kada je neko na onaj nacin postupio kao Vucic, ne zelim da ga hvalim, onakav postupak i obracanje preko televizije i ponasanje sa citavom situacijom je mozda doprineo boljem predlogu.

Demetra

pre 11 godina

Na 15 predloga Srbija bi potpisala taj sporazum,ali Hašim Tači takav sporazum neće da potpiše. Srbija se zaista izborila za svoje državne interese. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Srbija je zaista napravila veliki pomak u pregovorima, i okrenula dijalog u svoju korist. Drago mi je da EU usvojila zahteve Srbiji, i stavila na sto ispred Ivice Dačića i Hašima Tačija. Ni posle devete runde dijalog nema dogovora. Državni vrh mora da se izbori za nastavak dijaloga u UN. Hašim Tači neće pristati na predloge državnog vrh Srbije.

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

Iv

pre 11 godina

A Taci se vec buni , on bi jedinstven sudski sistem, Boze kako providno, prosto neverovatno. Moramo da ostanemo jedinstveni i da izvedemo ovu stvar do kraja ida se sto pre posvetimo sredjivanju drzave. Ovo vec oduzima previse vremena unutrasnjim poslovima.

Singidunum

pre 11 godina

Valjda ce i ova muka uskoro da se zavrsi, da spuste Albance na zemlju, i sa EU- om da se izdogovaramo vec vise su prevrsili svaku meru. Ovaj Taci je posebna prica, potpuno nerealan covek!

nn

pre 11 godina

Cuj to - da se premeni etnicka slika regiona?! Spajanjem srpskih opstina u jednu zajednicu!? A sta je sa onolikim proteranim ljudima!!??? Ne znam, nemam snage vise...

Nenad Ca

pre 11 godina

Znas koliko je bitno da li je Srbin ili Albanac komandir policije..pa koga zamajavate vec godinama..pa kod nas u centralnoj Srbiji su potkupljivi..sta dole kao nisu jel...uzas...ovoliko spinovanja i glupih izjava ni za vreme slobe nisam cuo,procitao..sta vec..stvarno bre vredjate inteligenciju..

ISTOK

pre 11 godina

Bitno je da se pregovori nastavi ali treba imati dobar zeludac ... Potcenjuju nas , ponizavaju i ocekuju da moramo da cutimo...svaka cast timu.

Aca

pre 11 godina

Srbi na Kosovu imaju pravo da zive u miru i slobodi i nas tim siguran sam nece prihvatiti nijedno drugo resenje osim onog koje Srbima donosi sva prava da zive mirno i slobodno

nebojsa

pre 11 godina

posle ovoliko dugog sastanka ja bi bio premoren, svaka cast pregovaracima! Samo dokazuju koliko su istrajni da se postigne dogovor! sva podrska od mene

PRAG

pre 11 godina

Prihavtanjem svih tačaka što je očekivano bi se popeli stepenicu napred što bi Srbiji omogućilo nastavak pregovora i i dobijanje datuma, držim palčeve Srpskoj delegaciji .

Boris

pre 11 godina

Samo da se razumemo, ovde se sve vreme prica o nacinu na koji ce Kosovo, kao nezavisna drzava, biti uredjeno. Prosto je neverovatan stepen pristajanja na manipulaciju kod obicnog coveka. Pod plastom nepokolebljivog nepristajanja na nezavisnost desava se nista drugo nego dogovor oko uredjenja jedne drzave. I love this game ;-)

ako ako

pre 11 godina

Sve su tacke smisljene kako da vise odgovaraju drugoj strani a ne nasoj time me i ne cudi sto malo malo Vucic prekine razgovor...treba to covek da podnese.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidis...za cas se dodje u situaciju kada druga strana sada ne zeli potpis na sporazumu, i postane " nekooperativna".
Gospodinu Vucicu i njegovom timu za istrajnost, doslednost i principijelnost
samo reci podrske i pohvale!

imena sarena

pre 11 godina

pravda moora biti slepa i nepristrasna, a i vrlo spora, jer je detaljna. budimo istrajni. jos vise podrske ljudima koji su tamo, ma svaka im cast.

Ninoslava B

pre 11 godina

Naravno da je između ostalih i gospođa Ešton uvidela da je apsurdno pripajati albansko življe u opštine sa većinskim srpskim življem,što bi dodatno otežalo pregovore.Pozadina je sasvim jasna,kao i naum Hašima Tačija.

Fiatman

pre 11 godina

Kada je državni vrh jedinstven,rezultati ne mogu da izostanu! Od početka pregovora smo imali čvrst stav i to je donelo rezultate!

novicavg

pre 11 godina

Nadam se da naše rukovodstvo zna šta radi, verujem da su spremni sa se odupru svakom marifetluku prištinske strane i Tačija koji na svaki način pokušava da opstruiše pregovore. Zna Tači našta cilja sa tačkom 14 jer želi da preko ovog sporazuma isposluje priznanje za prištinu u međunardnim instituacijama pa i u Ujedninjenim nacijama i time na mala vrata dođe do stolice u UN. Siguran sam da će naša delegacija umeti to da ospori i da nađe načina da se ovakva formulacija izbaci iz dokumenta koji se treba usvojiti.Jer sve ostalo prestavlja neki napredak ali i za to moraju se obaviti dodatne konsultacije sa ljudima sa severa koji treba to da prihvate i sutra žive u takvom sistemu vlasti.

Gospojinka

pre 11 godina

Veceras je veoma vazno razjasniti i utvrditi sve tacke i oko kojih se moze sloziti i gde su problemi i pokusati ih prevazici, kako bi državni vrh u Beogradu razmatrajuci taj predlog doneo jedinstvenu odluku kojom bi zadovoljio srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji,ali i u Srbiji.

lala

pre 11 godina

A zbog čega je onda problem u Vojvodini. Da li razmišljate da će i Vojvođani krenuti ka ekstremizmu kako bi se oslobodili balasta Beograda. A to je centralizovan budžet od koga uzima ko kako hoće i deli tamo gde hoće. Čak i ako se dogovorite sa Tačijem, problemi u Srbiji će nastaviti da se produbljuju, samo iz razloga što izbegavate suštinsku decentralizaciju. Da ne spominjem restituciju i gomilu zakona koje morate usvojiti, a što je u Srbiji jo teže-iste inplementirati.

Alisija T

pre 11 godina

Naravno da će pregovori biti žustri,sa dolaskom Aleksandra Vučića, koji se pokazao kao tvrd orah.I jasno dao do znanja da srpska strana neće više činiti kompromise koji će ići na štetu srpskom narodu.

Sanja

pre 11 godina

Nadam se da će se pregovori uspešno završiti. Velika podrška našoj delegaciji na istrajnosti,upornosti i velikim naporima koje ulažu da se ovi pregovori uspešno završe!

FRAJLA

pre 11 godina

Napredak za našu zemlju koliki god da je za nas je veliki.U svakom slučaju kada se uporedi sa prošlom politikom koja je vođena zadnjih godina,sada smo na pravom putu.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Pardon dečko, da li ste Vi to sve dobro razumeli? Ne zamerite, ali pošto nemate baš nikakovog pređašnjeg iskustva, možda Vam ovo preteško pada? Pardoniram se i opet.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Pardon dečko, da li ste Vi to sve dobro razumeli? Ne zamerite, ali pošto nemate baš nikakovog pređašnjeg iskustva, možda Vam ovo preteško pada? Pardoniram se i opet.

lala

pre 11 godina

A zbog čega je onda problem u Vojvodini. Da li razmišljate da će i Vojvođani krenuti ka ekstremizmu kako bi se oslobodili balasta Beograda. A to je centralizovan budžet od koga uzima ko kako hoće i deli tamo gde hoće. Čak i ako se dogovorite sa Tačijem, problemi u Srbiji će nastaviti da se produbljuju, samo iz razloga što izbegavate suštinsku decentralizaciju. Da ne spominjem restituciju i gomilu zakona koje morate usvojiti, a što je u Srbiji jo teže-iste inplementirati.

Boris

pre 11 godina

Samo da se razumemo, ovde se sve vreme prica o nacinu na koji ce Kosovo, kao nezavisna drzava, biti uredjeno. Prosto je neverovatan stepen pristajanja na manipulaciju kod obicnog coveka. Pod plastom nepokolebljivog nepristajanja na nezavisnost desava se nista drugo nego dogovor oko uredjenja jedne drzave. I love this game ;-)

Nenad Ca

pre 11 godina

Znas koliko je bitno da li je Srbin ili Albanac komandir policije..pa koga zamajavate vec godinama..pa kod nas u centralnoj Srbiji su potkupljivi..sta dole kao nisu jel...uzas...ovoliko spinovanja i glupih izjava ni za vreme slobe nisam cuo,procitao..sta vec..stvarno bre vredjate inteligenciju..

FRAJLA

pre 11 godina

Napredak za našu zemlju koliki god da je za nas je veliki.U svakom slučaju kada se uporedi sa prošlom politikom koja je vođena zadnjih godina,sada smo na pravom putu.

nn

pre 11 godina

Cuj to - da se premeni etnicka slika regiona?! Spajanjem srpskih opstina u jednu zajednicu!? A sta je sa onolikim proteranim ljudima!!??? Ne znam, nemam snage vise...

Baš tako

pre 11 godina

@Boris: Upravo tako. U pregovorima se već podrazumeva da je Kosovo nezavisno i samo ostaje kako definisati prava u toj "državi." Samo niko o tome ne želi da priča na taj način. Slušam kako recimo premijer Argentine procjenjuje da će foklandska ostrva biti opet njihova za 20 možda 30 godina. To je patriotizam. Boriti se na duge staze za svoje interese.
SAD podržava Izrael sve ove godine ali Palestinci ne odustaju od svoje države, i vjerujte mi, dobiće je. Mi treba isto da budemo istrajni. Kosovo se nije spominjalo dok su bili aktuelni haški osuđenici. Kad smo isporučili svoje ljude, odjednom je uslov Kosovo.
Kad bi predali Kosovo, šta je sledeći uslov? Sandžak? Vojvodina? Evropska unija je braćo moja na izdisaju. Nemačka da izađe, momentalno bi se raspala. Pogledajte samo Grčku koja je u uniji i šta im se dešava. Nisu čak ni jedini.
Budimo pametni i ne prodajimo se jeftino, odnosno nikako!

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

dogovori

pre 11 godina

Ovo sto se desava je tragikomerija za Srbiju. Opste je poznato da je evropa priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu i cijeli ovi pregovori su samo zavaravanje srpske javnosti da je nesto dobijeno. Glavni cilj evrope je na kraju nezavisno kosovo. Srbija bi imala malo vise sanse upregovorima u okviru UN. Malo mi je cudan stav Srbije da zeli bezuslovno u jednu politicku zajednicu koja neprihvata cjelokupnost Srbije gdje sudbina pomenute zajednice nije jos sigurna. Sam ulazak ne donosi bezuslovni dobitak, ako uzmemo dogadjanje na kipru i uopste u juznoj evropi. Ovo sto se desava u EU nije vise demokratija. Da li se mora sada bezuslovno u EU je upitno.

imena sarena

pre 11 godina

pravda moora biti slepa i nepristrasna, a i vrlo spora, jer je detaljna. budimo istrajni. jos vise podrske ljudima koji su tamo, ma svaka im cast.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidis...za cas se dodje u situaciju kada druga strana sada ne zeli potpis na sporazumu, i postane " nekooperativna".
Gospodinu Vucicu i njegovom timu za istrajnost, doslednost i principijelnost
samo reci podrske i pohvale!

novicavg

pre 11 godina

Nadam se da naše rukovodstvo zna šta radi, verujem da su spremni sa se odupru svakom marifetluku prištinske strane i Tačija koji na svaki način pokušava da opstruiše pregovore. Zna Tači našta cilja sa tačkom 14 jer želi da preko ovog sporazuma isposluje priznanje za prištinu u međunardnim instituacijama pa i u Ujedninjenim nacijama i time na mala vrata dođe do stolice u UN. Siguran sam da će naša delegacija umeti to da ospori i da nađe načina da se ovakva formulacija izbaci iz dokumenta koji se treba usvojiti.Jer sve ostalo prestavlja neki napredak ali i za to moraju se obaviti dodatne konsultacije sa ljudima sa severa koji treba to da prihvate i sutra žive u takvom sistemu vlasti.

Sanja

pre 11 godina

Nadam se da će se pregovori uspešno završiti. Velika podrška našoj delegaciji na istrajnosti,upornosti i velikim naporima koje ulažu da se ovi pregovori uspešno završe!

ISTOK

pre 11 godina

Bitno je da se pregovori nastavi ali treba imati dobar zeludac ... Potcenjuju nas , ponizavaju i ocekuju da moramo da cutimo...svaka cast timu.

Gospojinka

pre 11 godina

Veceras je veoma vazno razjasniti i utvrditi sve tacke i oko kojih se moze sloziti i gde su problemi i pokusati ih prevazici, kako bi državni vrh u Beogradu razmatrajuci taj predlog doneo jedinstvenu odluku kojom bi zadovoljio srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji,ali i u Srbiji.

Singidunum

pre 11 godina

Valjda ce i ova muka uskoro da se zavrsi, da spuste Albance na zemlju, i sa EU- om da se izdogovaramo vec vise su prevrsili svaku meru. Ovaj Taci je posebna prica, potpuno nerealan covek!

Zdrav Razum

pre 11 godina

Pa neka Srbija pismeno prihvati svih 15 tacaka, bolje se dobiti ne moze, time uklonimo sumnjo da smo mi ti koji opstruisemo, a Pristina neka odluci za sebe. Ne upirimo i ne krivimo Pristinu, to ostavlja ruznu sliku neprofesionalnog pristupa u pregovorima, ako su oni takvi, ne moramo biti mi, šah-mat je pismo i saopstenje: Srbija prihvata ponudu Ketrin Eston i zahvaljuje joj se na mukotrpan rad i strpljenje koje je imala tokom celog pregovarackog procesa, pruzamo ruku Pristini.

Alisija T

pre 11 godina

Naravno da će pregovori biti žustri,sa dolaskom Aleksandra Vučića, koji se pokazao kao tvrd orah.I jasno dao do znanja da srpska strana neće više činiti kompromise koji će ići na štetu srpskom narodu.

Iv

pre 11 godina

A Taci se vec buni , on bi jedinstven sudski sistem, Boze kako providno, prosto neverovatno. Moramo da ostanemo jedinstveni i da izvedemo ovu stvar do kraja ida se sto pre posvetimo sredjivanju drzave. Ovo vec oduzima previse vremena unutrasnjim poslovima.

Politicki neaktivan

pre 11 godina

Naravno da su ponudili nesto bolje kada je neko na onaj nacin postupio kao Vucic, ne zelim da ga hvalim, onakav postupak i obracanje preko televizije i ponasanje sa citavom situacijom je mozda doprineo boljem predlogu.

Fiatman

pre 11 godina

Kada je državni vrh jedinstven,rezultati ne mogu da izostanu! Od početka pregovora smo imali čvrst stav i to je donelo rezultate!

Aca

pre 11 godina

Srbi na Kosovu imaju pravo da zive u miru i slobodi i nas tim siguran sam nece prihvatiti nijedno drugo resenje osim onog koje Srbima donosi sva prava da zive mirno i slobodno

nebojsa

pre 11 godina

posle ovoliko dugog sastanka ja bi bio premoren, svaka cast pregovaracima! Samo dokazuju koliko su istrajni da se postigne dogovor! sva podrska od mene

Ninoslava B

pre 11 godina

Naravno da je između ostalih i gospođa Ešton uvidela da je apsurdno pripajati albansko življe u opštine sa većinskim srpskim življem,što bi dodatno otežalo pregovore.Pozadina je sasvim jasna,kao i naum Hašima Tačija.

ako ako

pre 11 godina

Sve su tacke smisljene kako da vise odgovaraju drugoj strani a ne nasoj time me i ne cudi sto malo malo Vucic prekine razgovor...treba to covek da podnese.

PRAG

pre 11 godina

Prihavtanjem svih tačaka što je očekivano bi se popeli stepenicu napred što bi Srbiji omogućilo nastavak pregovora i i dobijanje datuma, držim palčeve Srpskoj delegaciji .

Demetra

pre 11 godina

Na 15 predloga Srbija bi potpisala taj sporazum,ali Hašim Tači takav sporazum neće da potpiše. Srbija se zaista izborila za svoje državne interese. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Srbija je zaista napravila veliki pomak u pregovorima, i okrenula dijalog u svoju korist. Drago mi je da EU usvojila zahteve Srbiji, i stavila na sto ispred Ivice Dačića i Hašima Tačija. Ni posle devete runde dijalog nema dogovora. Državni vrh mora da se izbori za nastavak dijaloga u UN. Hašim Tači neće pristati na predloge državnog vrh Srbije.

banex

pre 11 godina

Potpuno je jasno da bi, da je Srbija potpisala prethodni predlog, poslednji zahtev pred prijem u EU bio da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne bi mogla da prihvati. Izgleda da će ispasti dobro što Srbija nije prihvatila prethodni predlog, ali je takođe bilo veoma bitno što je Srbija insistirala na novim pregovorima i uspela da izdejstvovuje otpočinjanje novih pregovora.

Angelina

pre 11 godina

Svako posmatra i tumaci iz svog ugla, svoje perspektive. Ja podrzavam napore vlade i nadam se sto povoljnijem ishodu po nas, naravno.

Scorpion

pre 11 godina

@valjda ce se napokon i ova agonija zavrsiti...
(Ma Cherie, 17. april 2013 23:14)

Vesti govore da je Srbija prihvatila ovakav plan, ali da se njemu protivi Hašim Tači jer želi da ga doradi. E sad, hoće li se agonija konačno završiti ili idemo na nove pregovore i dorade, videćemo.

Soterija

pre 11 godina

Ovo su velike zasluge državnog vrha, koji je svojom istrajnošću, sposobnošću veliki obrt napravio u pregovorima. EU je stavila u sporazum svih petnaest tačaka za koje se Srbija zalaže, ali sada Hašim tači nije pristao na ove predloge. EU po prvi put stala na stranu Srbije, drago mi je da državni vrh napravio jedan veliki korak i veliki rezultat u pregovorima. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je dokazao svojim sposbnostima, željom i istrajnošću i verbalnim sukobima sa Hašimom Tačijem da se bori za građane KiM braneći interes države.

FRAJLA

pre 11 godina

Napredak za našu zemlju koliki god da je za nas je veliki.U svakom slučaju kada se uporedi sa prošlom politikom koja je vođena zadnjih godina,sada smo na pravom putu.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Pardon dečko, da li ste Vi to sve dobro razumeli? Ne zamerite, ali pošto nemate baš nikakovog pređašnjeg iskustva, možda Vam ovo preteško pada? Pardoniram se i opet.

Alisija T

pre 11 godina

Naravno da će pregovori biti žustri,sa dolaskom Aleksandra Vučića, koji se pokazao kao tvrd orah.I jasno dao do znanja da srpska strana neće više činiti kompromise koji će ići na štetu srpskom narodu.

Soterija

pre 11 godina

Ovo su velike zasluge državnog vrha, koji je svojom istrajnošću, sposobnošću veliki obrt napravio u pregovorima. EU je stavila u sporazum svih petnaest tačaka za koje se Srbija zalaže, ali sada Hašim tači nije pristao na ove predloge. EU po prvi put stala na stranu Srbije, drago mi je da državni vrh napravio jedan veliki korak i veliki rezultat u pregovorima. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je dokazao svojim sposbnostima, željom i istrajnošću i verbalnim sukobima sa Hašimom Tačijem da se bori za građane KiM braneći interes države.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidis...za cas se dodje u situaciju kada druga strana sada ne zeli potpis na sporazumu, i postane " nekooperativna".
Gospodinu Vucicu i njegovom timu za istrajnost, doslednost i principijelnost
samo reci podrske i pohvale!

lala

pre 11 godina

A zbog čega je onda problem u Vojvodini. Da li razmišljate da će i Vojvođani krenuti ka ekstremizmu kako bi se oslobodili balasta Beograda. A to je centralizovan budžet od koga uzima ko kako hoće i deli tamo gde hoće. Čak i ako se dogovorite sa Tačijem, problemi u Srbiji će nastaviti da se produbljuju, samo iz razloga što izbegavate suštinsku decentralizaciju. Da ne spominjem restituciju i gomilu zakona koje morate usvojiti, a što je u Srbiji jo teže-iste inplementirati.

Demetra

pre 11 godina

Na 15 predloga Srbija bi potpisala taj sporazum,ali Hašim Tači takav sporazum neće da potpiše. Srbija se zaista izborila za svoje državne interese. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Srbija je zaista napravila veliki pomak u pregovorima, i okrenula dijalog u svoju korist. Drago mi je da EU usvojila zahteve Srbiji, i stavila na sto ispred Ivice Dačića i Hašima Tačija. Ni posle devete runde dijalog nema dogovora. Državni vrh mora da se izbori za nastavak dijaloga u UN. Hašim Tači neće pristati na predloge državnog vrh Srbije.

imena sarena

pre 11 godina

pravda moora biti slepa i nepristrasna, a i vrlo spora, jer je detaljna. budimo istrajni. jos vise podrske ljudima koji su tamo, ma svaka im cast.

ISTOK

pre 11 godina

Bitno je da se pregovori nastavi ali treba imati dobar zeludac ... Potcenjuju nas , ponizavaju i ocekuju da moramo da cutimo...svaka cast timu.

Fiatman

pre 11 godina

Kada je državni vrh jedinstven,rezultati ne mogu da izostanu! Od početka pregovora smo imali čvrst stav i to je donelo rezultate!

Politicki neaktivan

pre 11 godina

Naravno da su ponudili nesto bolje kada je neko na onaj nacin postupio kao Vucic, ne zelim da ga hvalim, onakav postupak i obracanje preko televizije i ponasanje sa citavom situacijom je mozda doprineo boljem predlogu.

Singidunum

pre 11 godina

Valjda ce i ova muka uskoro da se zavrsi, da spuste Albance na zemlju, i sa EU- om da se izdogovaramo vec vise su prevrsili svaku meru. Ovaj Taci je posebna prica, potpuno nerealan covek!

Sanja

pre 11 godina

Nadam se da će se pregovori uspešno završiti. Velika podrška našoj delegaciji na istrajnosti,upornosti i velikim naporima koje ulažu da se ovi pregovori uspešno završe!

Zaniah

pre 11 godina

Tesko ce sa ovim albancima da ide, oni su trenirani da pricaju istu pricu generacijama dokle ne dobiju sta zele. Ali njihov problem je sto smo i mi slicnog kova.

nebojsa

pre 11 godina

posle ovoliko dugog sastanka ja bi bio premoren, svaka cast pregovaracima! Samo dokazuju koliko su istrajni da se postigne dogovor! sva podrska od mene

novicavg

pre 11 godina

Nadam se da naše rukovodstvo zna šta radi, verujem da su spremni sa se odupru svakom marifetluku prištinske strane i Tačija koji na svaki način pokušava da opstruiše pregovore. Zna Tači našta cilja sa tačkom 14 jer želi da preko ovog sporazuma isposluje priznanje za prištinu u međunardnim instituacijama pa i u Ujedninjenim nacijama i time na mala vrata dođe do stolice u UN. Siguran sam da će naša delegacija umeti to da ospori i da nađe načina da se ovakva formulacija izbaci iz dokumenta koji se treba usvojiti.Jer sve ostalo prestavlja neki napredak ali i za to moraju se obaviti dodatne konsultacije sa ljudima sa severa koji treba to da prihvate i sutra žive u takvom sistemu vlasti.

Ninoslava B

pre 11 godina

Naravno da je između ostalih i gospođa Ešton uvidela da je apsurdno pripajati albansko življe u opštine sa većinskim srpskim življem,što bi dodatno otežalo pregovore.Pozadina je sasvim jasna,kao i naum Hašima Tačija.

Gospojinka

pre 11 godina

Veceras je veoma vazno razjasniti i utvrditi sve tacke i oko kojih se moze sloziti i gde su problemi i pokusati ih prevazici, kako bi državni vrh u Beogradu razmatrajuci taj predlog doneo jedinstvenu odluku kojom bi zadovoljio srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji,ali i u Srbiji.

Iv

pre 11 godina

A Taci se vec buni , on bi jedinstven sudski sistem, Boze kako providno, prosto neverovatno. Moramo da ostanemo jedinstveni i da izvedemo ovu stvar do kraja ida se sto pre posvetimo sredjivanju drzave. Ovo vec oduzima previse vremena unutrasnjim poslovima.

ako ako

pre 11 godina

Sve su tacke smisljene kako da vise odgovaraju drugoj strani a ne nasoj time me i ne cudi sto malo malo Vucic prekine razgovor...treba to covek da podnese.

Nenad Ca

pre 11 godina

Znas koliko je bitno da li je Srbin ili Albanac komandir policije..pa koga zamajavate vec godinama..pa kod nas u centralnoj Srbiji su potkupljivi..sta dole kao nisu jel...uzas...ovoliko spinovanja i glupih izjava ni za vreme slobe nisam cuo,procitao..sta vec..stvarno bre vredjate inteligenciju..

PRAG

pre 11 godina

Prihavtanjem svih tačaka što je očekivano bi se popeli stepenicu napred što bi Srbiji omogućilo nastavak pregovora i i dobijanje datuma, držim palčeve Srpskoj delegaciji .

Aca

pre 11 godina

Srbi na Kosovu imaju pravo da zive u miru i slobodi i nas tim siguran sam nece prihvatiti nijedno drugo resenje osim onog koje Srbima donosi sva prava da zive mirno i slobodno

Baš tako

pre 11 godina

@Boris: Upravo tako. U pregovorima se već podrazumeva da je Kosovo nezavisno i samo ostaje kako definisati prava u toj "državi." Samo niko o tome ne želi da priča na taj način. Slušam kako recimo premijer Argentine procjenjuje da će foklandska ostrva biti opet njihova za 20 možda 30 godina. To je patriotizam. Boriti se na duge staze za svoje interese.
SAD podržava Izrael sve ove godine ali Palestinci ne odustaju od svoje države, i vjerujte mi, dobiće je. Mi treba isto da budemo istrajni. Kosovo se nije spominjalo dok su bili aktuelni haški osuđenici. Kad smo isporučili svoje ljude, odjednom je uslov Kosovo.
Kad bi predali Kosovo, šta je sledeći uslov? Sandžak? Vojvodina? Evropska unija je braćo moja na izdisaju. Nemačka da izađe, momentalno bi se raspala. Pogledajte samo Grčku koja je u uniji i šta im se dešava. Nisu čak ni jedini.
Budimo pametni i ne prodajimo se jeftino, odnosno nikako!

nn

pre 11 godina

Cuj to - da se premeni etnicka slika regiona?! Spajanjem srpskih opstina u jednu zajednicu!? A sta je sa onolikim proteranim ljudima!!??? Ne znam, nemam snage vise...

banex

pre 11 godina

Potpuno je jasno da bi, da je Srbija potpisala prethodni predlog, poslednji zahtev pred prijem u EU bio da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne bi mogla da prihvati. Izgleda da će ispasti dobro što Srbija nije prihvatila prethodni predlog, ali je takođe bilo veoma bitno što je Srbija insistirala na novim pregovorima i uspela da izdejstvovuje otpočinjanje novih pregovora.

Boris

pre 11 godina

Samo da se razumemo, ovde se sve vreme prica o nacinu na koji ce Kosovo, kao nezavisna drzava, biti uredjeno. Prosto je neverovatan stepen pristajanja na manipulaciju kod obicnog coveka. Pod plastom nepokolebljivog nepristajanja na nezavisnost desava se nista drugo nego dogovor oko uredjenja jedne drzave. I love this game ;-)

Zdrav Razum

pre 11 godina

Pa neka Srbija pismeno prihvati svih 15 tacaka, bolje se dobiti ne moze, time uklonimo sumnjo da smo mi ti koji opstruisemo, a Pristina neka odluci za sebe. Ne upirimo i ne krivimo Pristinu, to ostavlja ruznu sliku neprofesionalnog pristupa u pregovorima, ako su oni takvi, ne moramo biti mi, šah-mat je pismo i saopstenje: Srbija prihvata ponudu Ketrin Eston i zahvaljuje joj se na mukotrpan rad i strpljenje koje je imala tokom celog pregovarackog procesa, pruzamo ruku Pristini.

Angelina

pre 11 godina

Svako posmatra i tumaci iz svog ugla, svoje perspektive. Ja podrzavam napore vlade i nadam se sto povoljnijem ishodu po nas, naravno.

dogovori

pre 11 godina

Ovo sto se desava je tragikomerija za Srbiju. Opste je poznato da je evropa priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu i cijeli ovi pregovori su samo zavaravanje srpske javnosti da je nesto dobijeno. Glavni cilj evrope je na kraju nezavisno kosovo. Srbija bi imala malo vise sanse upregovorima u okviru UN. Malo mi je cudan stav Srbije da zeli bezuslovno u jednu politicku zajednicu koja neprihvata cjelokupnost Srbije gdje sudbina pomenute zajednice nije jos sigurna. Sam ulazak ne donosi bezuslovni dobitak, ako uzmemo dogadjanje na kipru i uopste u juznoj evropi. Ovo sto se desava u EU nije vise demokratija. Da li se mora sada bezuslovno u EU je upitno.

Scorpion

pre 11 godina

@valjda ce se napokon i ova agonija zavrsiti...
(Ma Cherie, 17. april 2013 23:14)

Vesti govore da je Srbija prihvatila ovakav plan, ali da se njemu protivi Hašim Tači jer želi da ga doradi. E sad, hoće li se agonija konačno završiti ili idemo na nove pregovore i dorade, videćemo.