Utorak, 16.04.2013.

08:18

Brisel: Sutra novi pregovori BG-PR

Ivica Dačić sastaće se sutra u Briselu s Hašimom Tačijem, što predstavlja novi pokušaj nastavka pregovora Beograda i Prištine. Poziv uputila Ketrin Ešton.

Izvor: B92

Brisel: Sutra novi pregovori BG-PR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

make

pre 11 godina

Vucic nikad nije blefirao i nece potpisati ono sto nije dobro za njegova narod. Sa pravim ljudima na vlasti verujem u dobre rezultate.

make

pre 11 godina

Naravno da treba da se pregovara, ne bi li se resila ova situacija, ali ne treba prihvatiti neke uslove koji su nepovoljni po nas.

Marko

pre 11 godina

Odlicno, pregovori su jedino reshenje. Samo se nadam da je Estonova nauchila da NE MOZE vishe da potura ultimatume. Ako ide i dalje sa istom logikom, opet ce propasti pregovori.

Miroslav D.

pre 11 godina

Treba da se pregovara i dogovara jer je to jedini normalan nacin resavanja ove teske situacije, ali nikako ne potpisivati nesto sto je mnogo lose po nase gradjane zarad zadovoljavanja zelja svetskih mocnika.

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Nema tu više mnogo priče. Pitanje je da li Eu i Amerika prihvataju ono što Srbija ,sa punim pravom, zahteva. Tači će prihvatiti oberučke ako mu to kaže da uradi Riker.

t.

pre 11 godina

Kolike li si ti komplekse nagomilao u Beogradu kada ti ih ni Kanada ne uspeva izleciti i kada zbog njih imas potrebu da izigravas advokata albanskih nacosa? Elem, spominjes "cetnickog vojvodu" ali ti zato albanski mafijas i ratni zlocinac Taci u Pristini ne smeta? "Glupost" ti je sto Beograd trazi zastitu za svoje gradjane kako bi makar na tom severu opstali i kako ne bi doziveli etnicko ciscenje i albanizaciju kao na ostatku Kosova ali ti nije glupost sto Albanci na teritoriji Srbije prave svoju "drzavu" i za sebe prisvajaju prava koja im ne pripadaju? Realnost je da nema albanske "drzave kosova" na severu i zasto tu realnost ne bi prihvatili ratni zlocinac Taci i sponzori albanskih nacosa kojih ipak ima manje na ovoj planeti od onih koji ih podrzavaju? Kako sad, Srbi treba da prihvate realnost na jugu ali na severu cemo da menjamo realnost kako bi bila u skladu sa albanskim interesima i Srbi treba da prihvate menjanje realnosti? I jos jedanput, koliki li su tvoji kompleksi u odnosu na Srbe i Srbiju kada te teraju da izigravas advokata albanskih nacosa?

EU BOT

pre 11 godina

Sve dok ti @Raso Krajisnik budes pisao "nebude" zajedno,nema nama napretka! Bukvar u ruke! Stop antiEU ludilu! Rusi vecita braca nas otresli sa nogavice kao smrdljivo kuce ali i za to imamo opravdanje,nismo karakterni. Znaci nije do Rusa vec do nas? DS (kao demokratska opcija a od toga ni D) nas upropastia pa narod izabrao patriJotsku vlast a sad nije dobra ni ona pa se kao resenje namecu ekstremni desnicari tj. fasisti. Kako da se bavite danasnjicom u izolaciji? Jadan,bedan i pokraden narod. U takvim slucajevima se takav narod hvata za nesto neopipljivo kao sto je "patriotizam" i "nacionalizam" jer kao tako nesto imaginarno i ne mogu da nam uzmu. Jel ta filozofija?

FRA

pre 11 godina

Sve dotle vi iz SPS vodite Milosevicevo -a vi iz SNS vodite Seseljevu politiku...............
Srbija je sve manja i manja ...
Ko ne veruje neka slobodno ide na Kosovo pa se uveri !!!
DOSTA JE LAZI I VARANJA I LAZNIH PATRI(J)OTA !!!

Laki

pre 11 godina

Samo blefiraju Vucic i drustvo su i dosli na vlast uz pomoc zapada i obecali su potpis, zato sto Tadic nije hteo, vidimo uskoro ovo je Vuciceva farsa radi populizma potpisuje sigurno veliko Srbi su cudo.

CIA

pre 11 godina

Ovaj narod za izvor problema navodi nedostatak patriotizma i nacionalnog identiteta. Vratite film unazad. Zbog tih stvari smo i vodili sve ratove i izgubili. Sve pod senkom trobojke i busanja u grudi. Osakatili sami sebe pa nam ceo svet kriv. Dodje mi ponekad da sve batalim ali mi vi kvazi patriJote dajete snage da se borim za ono za sta mislim da je ispravno. Probali smo na vas nacin i dobili najbedniju Srbiju u svojoj istoriji. Psiha unistena ratovima,ubistvima,nemastinom,osecajem nemocnosti,kolektivnom depresijom. Vi bi jos tom stazom? Tadic maneken nas zamajavao citavu deceniju pa hteo i tamo i vamo. Mislim moz tako! Podelite Srbiju pa u jedan deo nas evrofanatike a u drugi rusofile pa da se rastajemo. Hajde da probamo mir! Da krenemo slikom uredjenog drustva koje je shvatilo da svet ide napred,XXI je vek. Dosta velicanja neke davne proslosti,Mladica,Karadzica ... Ugledajte se na zemlje zapada. Pa zar u njima stvarno vidite bedu i nezadovoljan narod??? Tada cete morati malo da se obrazujete a to je izgleda najpogubnije za prosecnog Srbina,da nauci nesto. Najvise to ne odgovara komplet politickoj sceni koja vas tako laze i maze na svakom koraku. Kad se pojavi problem a oni viknu "Kosovo,Vojvodina,pritisci,ucena,pobise nas" i onda svi kao ovce za njima. Uzas jedan!

Duci0167

pre 11 godina

Pogle' ovog dole sto citira slobodana milosevica! Taman pomislim video sam sve gluposti ... Na kojim li tebi mozak i mentalni sklop frekvencijama radi???

Matija Soskic

pre 11 godina

Kompromis koji u sebi sadrzi direktno mesanje u uredjenje Kosova nijedna zemlja nebi prihvatila. Dve najvece gluposti koje je drzavni vrh predlozio, da sever ne bude pod pristinskom administracijom i da kosovska vojska nema pravo prilaza opstinama sa srpskom vecinom, Pristina nikada nece prihvatiti jer iza sebe ima Ameriku, EU i 98 zemalja sveta koje su ga priznale. Krajnje je vreme da se cetnicki vojvoda i srpski politicari osveste i pogledaju realnosti u oci da bi Srbija mogla da nastavi normalan zivot.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

stop eu-ludilu dok nebude narodnog mandata ...

cisto kao pomoc za politicku klasu, da konacno shvate da se bave danasnjicom a ne nebeskoj eu ...

Ultimatumko

pre 11 godina

*Sarkazam ukljucen* Ma dokle god je nama nase Rusije, Kine, Emirata i slicnih, ja se ne brinem za prosperitet nase zemlje! Sta ce nam koji djavo nasi najblizi susedi, samo smaraju i trose nase vreme, kao da se mi nalazimo na evropskom kontinentu pihh...*Sarkazam iskljucen*

Pametnjaković

pre 11 godina

To je ruska škola. Rusi se uvek nešto nećkaju, dižu tako cenu, a onda pristanu, za veće pare. To je isti onaj mafijaški komunjarsko ruski mentalitet.

dragan

pre 11 godina

E.U.i albanci će najverovatnije prihvati zahteve Srbije.Nažalost! Sve ovo je taktičko blefiranje,jer ono što Srbija traži je mizerno malo.Zajednica srpskih opština na severu Kosova ne vredi pišljivog boba u odnosu na ostatak Kosmeta posebno Metohije.Ako ne možemo da se izborimo za Prizren,Peć,Dečane,Istok,Klinu,Štrpce i Orahovac,Mitrovica sa okolinom i nije neki dobitak.

antiEU

pre 11 godina

Kapitulacija je odlozena za 2 nedelje. Slovacka i Rumunija najavljuju priznanje Kosova,cim mi dobrovoljno potpisemo "dobrosusedske" odnose. Rusija je videla da smo nekarakterni i nece da budu veci srbi od nas samih. Cak i da nam daju sve sto trazimo(policija,pravosudje...)sve je to u sklopu nezavisne drzave Kosovo.

Milošević 1999 god.

pre 11 godina

"Gospodo ministri...
Moj odgovor na vašu rečenicu "sporazum je na stolu" je sledeći: Na stolu može biti samo predlog sporazuma, a prazan sto ne donosi sporazum, kao ni popunjena samo jedna strana stola. Za stolom moraju da budu oni kojih se sporazum tiče.
Što se vaših pretnji vojnom intervencijom NATO tiče, Vaši narodi bi trebalo da ih se stide, jer se spremate da primenite silu nad malim evropskim narodom zato što štiti svoju teritoriju od separatizma i svoje građane od terorizma i svoje istorijsko dostojanstvo od hulja, koje ne znaju ni šta je istorija ni šta je dostojanstvo.

Vi ste, gospodo, ministri inostranih poslova dve evropske zemlje i kao takvi ste istaknute diplomate i u tom svojstvu imate pravo da posredujete, pregovarate, zastupate dobru volju, zalažete se za mir u Evropi i svetu i bolje odnose među narodima, ali nemate pravo ni da pretite drugim zemljama i njihovim građanima niti da uređujete život u njima.
Ostajemo pri svom čvrstom opredeljenju da probleme na Kosovu i Metohiji treba rešavati mirnim sredstvima, putem pregovora. Što ti pregovori nisu održani ni u Rambujeu, ni u Parizu, ne znači da od njih treba odustati, bar sa našeg miroljubivog i demokratskog gledišta.
Slobodan Milošević"

sreten

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Bilo bi fenomenalno da se postigne sporazum,ali ne verujem,to će nas mnogo koštati a vreme koje ćemo da uzgubimo dok ove ne skinemo sa vlasti se ne može platiti tj.nadoknaditi.

Fadil

pre 11 godina

EU je videla da mozemo da saradjujemo sa Rusijom, Kinom, da dolaze investicije iz Katra, Emirata.... i da nismo zavisni od njih. A nadam se da su uvideli da mora da se vode PREGOVORI.

lipsi-magarce

pre 11 godina

Potpisujte vise i prekidajte ovu agoniju. Svi su ratovi izgubljeni, nasi saveznici su slabi, okruzeni smo neprijateljima i bolje da kapituliramo vec jednom nego da se stalno mrcvarimo. Mislim da cemo cak i tako imati bolju perspektivu nego sada, jer polako ali sigurno bioloski izumiremo, cekajuci da Amerika i Nemacka propadnu, a Kina i Rusija ojacaju.

Janaćko Janićijević

pre 11 godina

Prema izjavam Vestervelea od sutrašnjeg sporazuma nema ništa. Opet će biti ucenjivanje prema Srbiji a za uzvrat će opt dobiti prazan papir.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Cirkus od sutra vise nije u nasem brlogu, jeste da je ostao pepeo ali glavni cirkuzanti su sutra potpisnici. Dragi BOT-ovi, zao mi vas je, nije vam lako, sa toliko mozga u glavi, koliko vidim da imate, tesko je ziveti.

Sir Giles

pre 11 godina

Dragi neinformisani ostrašćeni BOT-ovi, imam neviđenu potrebu da vas uvredim ali ću pokušati to da izbegnem.
Kosovo je prodao vaš dragi predsednik 1999. ali ne pre nego što su nas pocepali kao "cimentu".
Ovo je samo povratak naše nesrećne zamlje u realnost. Pravda je da Dačić potpiše pa šta god to bilo.
Iskreno, baš me briga ko će da plaća Srbe dole jer dobar deo njih sasvim lepo živi na našoj grbači.
Vojvodinu niko ne odcepljuje, i zaista me čudi povelik broj lobotomiranih komentara.
Kako je moguće da padate na istu mantru koju je SPS-ov RTS ponavljao još 90-ih!?
A da, pa vi ste i tada glasali za njih.

NIcolaidis

pre 11 godina

Balkansa tura...ili bolje reci tura kroz zemlje nastale NATO magijom. Bice kako biti mora, a lepo je rekao Bob Doll jednom prilikom:"Nema tu ljubavi, radimo za onog ko vise plati. Platite vise od Albanaca i stiticemo vase interese" Tada je zemlja bila u vihoru rata sa Hrvatima i nije bilo mnogo finansija za manevar. Sada smo takodje u problemima i strasno nas muci taj momenat nedostatka finansija, dok albanci sve resurse trose na lobiranje. Tuzno je sto te resurse crpe i dobijaju na nasoj teritoriji ali dobro vraticemo se jedan dan...do tada moramo pod HITNO izdvajati vise novca za lobiranje, ne bismo li okrenuli na svoju vodenicu.

mikser

pre 11 godina

Koliko ja vidim, neće ovde biti nikakvog dogovora jer albanci i dalje nisu spremi da popuste. Ne bi se ja usudio da Dačića pustim samog u Brisel.

Slobodanka

pre 11 godina

Pitam se, da li bi u predstojećoj rundi razgovora Dačić voleo da za
briselskim stolom vidi Ibrahima Rugovu. O,kako bi to lepo bilo ...!
Ali šta ćeš, kada je Geda, sve prilike proćerdao i zemlju rasprodao!!!
Sad, došla na red i vojvodjanska zemlja? Moraću početi da učim
arapski, Vučić uči nemački, da se bolje sporazume sa Merkelovom!?

djordje

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje.
Sta vam vredi datum ako ostanete bez teritorije?
Kada jednog dana ispunite sve uslove da nas prime u EU oni nece imati sta da prime.

Rodjendan

pre 11 godina

Zasto pregovaramo kad je 67% gradjana srbije protiv ulaska srbije u eu,dacicu slusaj sta gradjani srbije kazu,nemoj da budes kao sloba koji nije slusao glas naroda.

Zorro

pre 11 godina

Ja sam siguran da ce doci do dogovora jer drzavi se ne isplati da placa Srbe na Kosovu. Nije mi jasno u tim sporazumima ko ce da placa sluzbenike na Kosovu i kakva ce im biti plata kad se odvoje od Srbije. Medjutim, odvajanje Kosovo nije veliki problem sve dok ne pocne da se odvaja Vojvodina od Srbije.

nišlija

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

skywalker

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da se okonca ova agonija. Ili neka Pristina odmah omeksa u svojim nemogucim zahtevima, ili nema nikakvog dogovora niti sporazuma, i nece ih ni biti.

emili30

pre 11 godina

Odlaganje konacnog dogovora je velika kocnica za Srbiju. Nadam se iskreno da ce ovoga puta biti postignuti konkretniji rezultati u priblizavanju stavova obeju strana. Takodje, verujem u odlucnost nase delegacije da istraje do kraja i da ne dozvolimo vise nikakva ucenjivanja ili bilo kakve ultimatume.

montoya030

pre 11 godina

Prosto i jednostavno, ameri pokusavaju na sve nacine da naprave svoju drzavu u srcu balkana kako bi ga sto lakse kontrolisali. Albanci su samo ti koji ce uraditi za amere sve prljave i ilegalne poslove zarad njihovog davnasnjeg sna o priznavanju nezavisnosti. Ucestvujemo u neravnopravnoj borbi u kojoj se treba odbraniti od moci velike sile, a pri tome skoro da nemamo nikakvu pomoc od drugih (osim mnogobrojnih reci podrske). Zalosno, ali tako je. Borimo se do kraja i odbranimo ono sto je nase.

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

andrijana

pre 11 godina

Da im nisu evropejci i ameri priznali nezavisnost, mnogo lakse bi dosli do sporazuma. Ovako, kad su nam odavno zakuvali sve ovo, moracemo nadljudske napore da ulozimo nebi li dobili resenje koje bi nam odgovaralo, ili bolje receno resenje koje bi bilo najmanje bolno za nas.

Горан

pre 11 godina

Алооо бре, докле више то руковање са Тачијем? Може да се сасвим пристојно преговара и без руковања! Ја се надам да ћемо тог Тачија кад тад ухапсити и извести рпед лице правде. А Тадић, Николић и Дачић се рукују са Тачијем!

ПРЕСТАНИТЕ да се рукујете са криминалцем, молим вас.

zoran

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.
(Posmatrač, 16. april 2013 14:13)

On a se tu ne pita nishta. On a je neka vrsta poshtara. Prenosi shta joj je naredjeno. Saslusha, pa onima "odozgo" podnese raport. Ovi malo razmisle pa joj izdaju novu anredbu i on a trchi nazad na posao. Shhta mislish ,kako se napreduje u toj hijerarhiji.
Jesi li video Blera, bivsheg shefa U.K ? Chim je zavrshio svoj vladanje u Britaniji, otrchao je u Vatikan da s epokloni Pai i poljubi ruku. Chudno, a ..????

zevs

pre 11 godina

da mi ipak malo pojacamo sprovodjenje rezolucije 1244 i ubacimo u drugu brzinu ekonomsku saradnju sa Rusijom i Kinom. Izgleda da smo mi poceli malo da ucenjujemo EU, pa to i nije tako lose da vide malo kako smo se mi osecali ovih zadnjih 20 godina.
Samo ovi nasi politicari ce da legnu odmah na rudu :-(

Milan P.

pre 11 godina

Dosta je vise neizvesnosti. U neizvesnosti zivimo vec cetvrt veka. Iz te perspektive, danas je i odustajanje od puta ka clanstvu u EU veliko olaksanje te i veliki uspeh. Ko zna koja nas sve nova uslovljavanja na tom putu ocekuju - zoves me da ti dodjem i saplices me sve vreme dok ti koracam u susret. Mislim da je vreme da se raspise referendum i da vidimo konacno da li jesmo ili nismo za pristupanje EU. Ako budemo izglasali da nam je tamo mesto, nemam nista protiv da se ovo mrcvarenje nastavi.

moron sa barikada

pre 11 godina

Nadam se da se ništa neće dogovoriti, jer nama na Severu odgovara ovakvo stanje bez zakona, gde nas Srbija finansira, a sa Albancima trgujemo. Čak i da se dogovore, bez našeg pristanka nema ništa, ucenjivaćemo i Srbiju i svet do poslednjeg.

marko

pre 11 godina

Potpisuju sto posto . Ovaj cirkus oko negiranja da ce prihvatiti je samo pripremanje naroda za potpis . Dacica ce obeleziti posle kao izdajnika a (Milosevicev ministar informisanja ) pardon ! Prvi potpresednik vlade kome strane i domace agencije duvaju rejting vestacki ,ce se izvuci i skupiti kajmak na sledecim izborima . Samo ne znam kada ce ovaj narod da se opameti i uzme motke u ruke !!!!!!!!

Posmatrač

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.

onako usput

pre 11 godina

Vlada ima podrsku u borbi koju vodi za dobrobit svih nas, a najpre srba sa Kosova, samo pregovore mora Vucic da vodi obavezno!
(petrovic, 16. april 2013 13:19)

e moj petrovicu, ako uopste dacic sutra nesto potpise nece se to svideti kosovskim srbima!

STOP prevarantima

pre 11 godina

Grupa SNS+17(17 prilepaka, strančica-Vulin, Karići, Velja, Rističević...) je najveća prevara u istoriji Srbije. Sloba i ekipa su mala deca za njih, sa Slobom smo barem znali na čemu smo, a ovi su klasični prevarnti, lažovi, šibicari(za one koji ne znaju šta je to - jedan radi sa kuglicom prevaru, a oko njega nekoliko likova loži naivčine, a u slučaju SNS to izgleda ovako - vrh partije radi prevare, a plaćeni navijači lože naivčine Srbe)...pričaju jedno, a rade drugo.

stranac

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA (Big, 16. april 2013 13:47)
Zato se sada i grabe za Vojvodinu radikali i socialiste. Trebalo im 20+godina da izbube Kosovo, pa sada jos 20+ da izgude Vojvodinu, a onda u drzavnu penziju - ko kaze da danasnja republicka vlada nije sposobna?

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Jaooo supeeer ;)))... Kad zavrsimo ovo sa Kosovom, jel odmah nastavljamo pregovore i sa Vojvodinom... il' ce ipak da padne neka pauza od godinu/dve da nas jos malo loze oko ulaska u EU? ;)))

orden

pre 11 godina

Pošto ne znate šta hoćete da li bar znate šta nećete da bi vas nekako bar napola razumeli ti Evropljani, pa i mi u Srbiji,u čije ime mudrujete,a sami sebe ne razumete.

trkaliste

pre 11 godina

Raduje me nastavak dijaloga, sam nastavak je neminovan, novi pregovori bi trebali da urode plodom, tj. da se izdejstvuje resenje koje bi zadovoljile obe strane, nikome nije u interesu da dogovora ne dodje!

Big

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA

Drzim se ja Miska i briga me

pre 11 godina

Vucic nece prisustvovsti najvaznijem sastanku u kome se odlucuje sudbina Srbije,jer mu to moze pokvariti popularnost..Tuzna istina.

beni

pre 11 godina

ako taci nije popustio nemoj ni da idete!
(oki, 16. april 2013 12:12)

A sta Thaqi da popusti? Jel neko ovde stvarno zna sta Prishtina nudi srbima? mislim da pojma nemate o tome, same komentarisete da Thaqi mora da popusti. Prema Ahtisari planu nijedna manjina na svetu nema vise od srba na Kosovu, a Srbi na Kosovu jesu manjina.

funkcionalno nepismeni = nefunkcionalni

pre 11 godina

Sad kad Pajtic zakaze sednicu za izglasavanje deklaracije, bez jedne recenice, bas sutra..
(milos, 16. april 2013 13:06)
On ne moze nista da zakaze, jednostavno to mu nije u opisu radnog mesta. Manje filozofiranja, vise obrazovanja (i opsteg i usko-strucnog), pa tek onda na komentare

Dragan

pre 11 godina

"На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас "..
Kako da ne,jos da je receno i vojna sila, USA i EU bi se uplasile kao od Severne Koreje. Ja mislim da bi trebalo vec jednom prestati s bilo kakvim kompleksom vise vrednosti i okrenuti se nacionalnim interesima, koji su u EU .

nesa usa

pre 11 godina

Neumisli potez. Ako sada zaista nesto potpisu i 'normalizuju' stanje sa KiM, do datuma za dodelu novog datuma proci ce dugo i u medjuvremenu ce se iskristalisati neki novi uslovi koji se sada zanemaruju. Time ce vlada izgubiti pozicije i na Zapadu i u Srbiji. Ako su im politicki poeni u interesu, onda su KiM trebali prodati prosle nedelje.

novakovic

pre 11 godina

toliko o tome da nece biti vise dijaloga i da sad idemo u izolaciju.... Nama a i Kosovu je potreban neki dogovor oko daljeg pridruzivanju EU..

Sima

pre 11 godina

На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас...Ако пратите изјаве ових из ЕУ, Косово је у пакету са енергетиком и телекомуникацијама.Потписаћемо и одрећи се Косова за датум, који не значи ништа,а да ли ће Хрватска сутра гласати да уђемо у ЕУ онако џабе?Неће.Онда ће организовати 'слободно изражавање воље грађана Војводине'и тражити да се одрекнемо и Војводине.И тако ће неки њима интересантни делови Србије можда и ући у ЕУ.А 'Србија ван покрајина' ће остати да глуми 'четврти Рајх' како би свет заборавио трећи, јер то немцима једино смета, што Свет још није заборавио Хитлера.Економски, Европа је, а то се и не крије, у немачком економском ропству.Никада САД неће допустити да јој ЕУ буде конкурент.А све док ЕУ нема своју војску него је у НАТО којим командује САД,биће само експонент америчких интереса.Зато ЕУ и даље тоне у кризу,а САД која је била зачетник светске кризе се брзо извукла.Како је успела тако брзо?Зато што економија одавно не финкционише по економским,него по политичким законима силе.

Iskreno Receno

pre 11 godina

Cek,cek,pa imali ste bre vec 8 punih rundi,pregovaralo se od jutra do sutra,i sta ste se dogovorili?-Nista
Sad kao 9. runda ce biti uspesna?,neverujem,samo badava trosis gorivo za avion od para gradjana srbije,priznaj to kosovo,i umesto sto saljes pare sa budzeta na kosovo (koje na kraju zavrse nasim i albanskim politicarima u dzep,sto direktno sto indirektno) dajte stipendije najboljim djacima u srbiji,sacuvaj jos malo zdravog mozga i mladezi u srbiji,inace se bojim onog najgoreg,sve sto je mlado,pametno i sposobno ce otici na zapad jer oni cene znanje,a u srbiji ce biti sve vise penzionera,politicara i "maminih maza" koji umesto da rade/uce bodu nozzevima po kaficima,a naravno na kraju ce nam biti ceo svet(uglavnom zapad) kriv za provadanje srbije!

dusan

pre 11 godina

Pa sledeci scenario je da ce minijaturne promene u dogovoru biti ponudjeno Srbiji da bi potpisali, a zatim Nemacka garantovati Kosovu da Srbija nece uci u EU ako neprizna Kosovo i Taci dobija mogucnost da sve povoljnosti time moze odmah da sprovodi u delo...dakle jedini interes SAD sada je da kvazi i Srbija nesto dobije na papiru neprimenljivo u stvarnosti i narednih uslova kojih ce biti priznanje Kosova i time ovakav dogovor postao besmislen...to je bas najgore resenje jer cemo samo gubiti Vreme koje nemamo levitirajuci ka EU i biti besplodne izgubljene godine jer nemozemo priznati Kosovo... bolje sada resiti sta hocemo i sta necemo..

Djuradj

pre 11 godina

Verujem u naš pregovarački tim. Nadam se da će izabrati najbolje za srpski narod na kosovu. Rešili su da se uhvate u koštac sa najvećim problemom Srbije u poslednjih 30 godina i zato im skidam kapu. Samo napred.

Marko

pre 11 godina

Gradjani Kipra su imali pravo da se izjasne na referndumu da li zele da se pridruze EU i da li zele da priznaju tursku republiku severni kipar.
Zasto mi nemamo to pravo?

Vucic i njegove veze

pre 11 godina

Ako bude sastanka , nasi potpisuju.Druga je stvar sta ce se javnosti prezentovati.
Ko misli da ce da dobiju od Tacija ono sto su naumili, grdno se vara.
A Vucic i njegove veze u EU su vic dana, ali ajde moraju njegovi da ga hvale. To im je ustalom i zadatak.

Mare

pre 11 godina

Ja se iskeno namadam da ce se vrlo brzo zavrsiti pregovori oko Kosova. Mi smo nazalost mnogo vremena izgubili, a sa njima i bolje (ne kazem dobre) uslove. Svaka ponuda je bila sve gora i gora. U ovom odnosu svetskih sila, nasi (ne)saveznici ne mogu nam, a mozda i nece, pomoci.

Danas kazu da ce Amerikanci posredovati u pregovorima http://www.media1.rs/politika/1137593/1895604/Amerika_preuzima_pregovore_o_Kosovu . Mozda nam je bolje da se sto pre dogovrimo nego da cekamo na njih.

Podseticu Vas da je Dejtonski sporazum (koji mnogi slave kao pobedu) za to vreme bio tezak poraz srpskom narodu. Hteli smo mnogo, dobili mrvaci. Bojim se da danas ne ostanemo i bez njih

crni domino

pre 11 godina

Nadam se potpisivanju Deklaracije o dobrosusedskim odnosima, i prestanak finansiranja paralelnih srpskih institucija na Kosovu!
Ovo je zadnja sansa da stvorimo zrno nade za bolji zivot gradjana Srbije!
Nemastina zbog nezaposlenosti gradjana Srbije je postala vrlo, vrlo ozbiljan problem! Gospodo iz vlasti, ovo treba da imate stalno na umu! Narod vas je izabrao da mu omogucite bolji zivot! Vi to za sada ne radite!

stevan

pre 11 godina

Ovo meni liči na najgoru moguću soluciju po vladu. Rešenjem kosovskog pitanja jako mnogo ljudi neće biti zadovoljno. Dakle generalno minus. Sporazum će verovatno poržati DS i tako vas spasti u ovom trenutku. Dugoročno vlada je u problemu pošto nema datuma a onda nema ni para. Po drugi put ćete prodati kosovo za ništa. I šta onda? Pa sam Vučić je rekao da mu se noge od toga tresu. Pri tome navršićete godinu dana a i Miškovića ćete morati pustiti jer ako mu do sada nista namakli omču nećete ni za mesec dana. A hteli bi da drmate Vojvodinu. Teško će to ići.

Sava

pre 11 godina

Mi nemamo svoje ja. Svako moze da nas vuce za nos, okrecemo se kako vetar duva, ma okrecemo se i kad se povetarac malo oseti!! Neka JEDNOM vase DA bude DA a vase NE neka bude NE, da svi znamo na cemu smo. Ovako se malo popljujete, pa malo polizete, nit se terate, nit se vodite.
Postavili ste "crvene linije" koje ste mnogo puta pomerali pa su vam te linije bile i zute a sada su zelene ili ih uopste vise i nema??
Ponasajte se odgovorno i budite drzavnici u pravom smislu te reci a ne samo da razmisljate o glasovima i kvotama i novim izborima.
Cenim misljenja gradjana a i politicara koji su ili za prihvatanje svih uslova kao sto podjednako cenim i misljenja onih koji su da se ultimatum odbije, ali nikako ne cenim ove krivudave, koji su malo tamo pa su malo ovamo i ni sami ne znaju sta hoce a gradjani na kraju dobiju samo maglu.

milentije

pre 11 godina

U nacelu , najvaznije je ne potpisivati nista - posto smo naucili podvalu oko tumacenja.
Na snazi mora da ostane UN rezolucija 1224 - to je najbitnije.

Jahorina

pre 11 godina

Vest je ohrabrujuća jer je veoma važno da se dijalog nastavi kako bi se došlo do konačnog rešenja. Srbija ima jasne svoje stavove i sa tim stavovima su upoznati i Priština i EU.

Vojvođanin

pre 11 godina

Šta su oni sad uradili. Najavljivli dan D, zatim tog dana odbili sporazum, istog dana tražili nastavak razgovora i sada šta čovek da očekuje? Prihvatiće?

stevan

pre 11 godina

Ovo meni liči na najgoru moguću soluciju po vladu. Rešenjem kosovskog pitanja jako mnogo ljudi neće biti zadovoljno. Dakle generalno minus. Sporazum će verovatno poržati DS i tako vas spasti u ovom trenutku. Dugoročno vlada je u problemu pošto nema datuma a onda nema ni para. Po drugi put ćete prodati kosovo za ništa. I šta onda? Pa sam Vučić je rekao da mu se noge od toga tresu. Pri tome navršićete godinu dana a i Miškovića ćete morati pustiti jer ako mu do sada nista namakli omču nećete ni za mesec dana. A hteli bi da drmate Vojvodinu. Teško će to ići.

Vojvođanin

pre 11 godina

Šta su oni sad uradili. Najavljivli dan D, zatim tog dana odbili sporazum, istog dana tražili nastavak razgovora i sada šta čovek da očekuje? Prihvatiće?

crni domino

pre 11 godina

Nadam se potpisivanju Deklaracije o dobrosusedskim odnosima, i prestanak finansiranja paralelnih srpskih institucija na Kosovu!
Ovo je zadnja sansa da stvorimo zrno nade za bolji zivot gradjana Srbije!
Nemastina zbog nezaposlenosti gradjana Srbije je postala vrlo, vrlo ozbiljan problem! Gospodo iz vlasti, ovo treba da imate stalno na umu! Narod vas je izabrao da mu omogucite bolji zivot! Vi to za sada ne radite!

Vucic i njegove veze

pre 11 godina

Ako bude sastanka , nasi potpisuju.Druga je stvar sta ce se javnosti prezentovati.
Ko misli da ce da dobiju od Tacija ono sto su naumili, grdno se vara.
A Vucic i njegove veze u EU su vic dana, ali ajde moraju njegovi da ga hvale. To im je ustalom i zadatak.

Drzim se ja Miska i briga me

pre 11 godina

Vucic nece prisustvovsti najvaznijem sastanku u kome se odlucuje sudbina Srbije,jer mu to moze pokvariti popularnost..Tuzna istina.

beni

pre 11 godina

ako taci nije popustio nemoj ni da idete!
(oki, 16. april 2013 12:12)

A sta Thaqi da popusti? Jel neko ovde stvarno zna sta Prishtina nudi srbima? mislim da pojma nemate o tome, same komentarisete da Thaqi mora da popusti. Prema Ahtisari planu nijedna manjina na svetu nema vise od srba na Kosovu, a Srbi na Kosovu jesu manjina.

Big

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA

Sava

pre 11 godina

Mi nemamo svoje ja. Svako moze da nas vuce za nos, okrecemo se kako vetar duva, ma okrecemo se i kad se povetarac malo oseti!! Neka JEDNOM vase DA bude DA a vase NE neka bude NE, da svi znamo na cemu smo. Ovako se malo popljujete, pa malo polizete, nit se terate, nit se vodite.
Postavili ste "crvene linije" koje ste mnogo puta pomerali pa su vam te linije bile i zute a sada su zelene ili ih uopste vise i nema??
Ponasajte se odgovorno i budite drzavnici u pravom smislu te reci a ne samo da razmisljate o glasovima i kvotama i novim izborima.
Cenim misljenja gradjana a i politicara koji su ili za prihvatanje svih uslova kao sto podjednako cenim i misljenja onih koji su da se ultimatum odbije, ali nikako ne cenim ove krivudave, koji su malo tamo pa su malo ovamo i ni sami ne znaju sta hoce a gradjani na kraju dobiju samo maglu.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Jaooo supeeer ;)))... Kad zavrsimo ovo sa Kosovom, jel odmah nastavljamo pregovore i sa Vojvodinom... il' ce ipak da padne neka pauza od godinu/dve da nas jos malo loze oko ulaska u EU? ;)))

Iskreno Receno

pre 11 godina

Cek,cek,pa imali ste bre vec 8 punih rundi,pregovaralo se od jutra do sutra,i sta ste se dogovorili?-Nista
Sad kao 9. runda ce biti uspesna?,neverujem,samo badava trosis gorivo za avion od para gradjana srbije,priznaj to kosovo,i umesto sto saljes pare sa budzeta na kosovo (koje na kraju zavrse nasim i albanskim politicarima u dzep,sto direktno sto indirektno) dajte stipendije najboljim djacima u srbiji,sacuvaj jos malo zdravog mozga i mladezi u srbiji,inace se bojim onog najgoreg,sve sto je mlado,pametno i sposobno ce otici na zapad jer oni cene znanje,a u srbiji ce biti sve vise penzionera,politicara i "maminih maza" koji umesto da rade/uce bodu nozzevima po kaficima,a naravno na kraju ce nam biti ceo svet(uglavnom zapad) kriv za provadanje srbije!

Dragan

pre 11 godina

"На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас "..
Kako da ne,jos da je receno i vojna sila, USA i EU bi se uplasile kao od Severne Koreje. Ja mislim da bi trebalo vec jednom prestati s bilo kakvim kompleksom vise vrednosti i okrenuti se nacionalnim interesima, koji su u EU .

milentije

pre 11 godina

U nacelu , najvaznije je ne potpisivati nista - posto smo naucili podvalu oko tumacenja.
Na snazi mora da ostane UN rezolucija 1224 - to je najbitnije.

orden

pre 11 godina

Pošto ne znate šta hoćete da li bar znate šta nećete da bi vas nekako bar napola razumeli ti Evropljani, pa i mi u Srbiji,u čije ime mudrujete,a sami sebe ne razumete.

Posmatrač

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.

Mare

pre 11 godina

Ja se iskeno namadam da ce se vrlo brzo zavrsiti pregovori oko Kosova. Mi smo nazalost mnogo vremena izgubili, a sa njima i bolje (ne kazem dobre) uslove. Svaka ponuda je bila sve gora i gora. U ovom odnosu svetskih sila, nasi (ne)saveznici ne mogu nam, a mozda i nece, pomoci.

Danas kazu da ce Amerikanci posredovati u pregovorima http://www.media1.rs/politika/1137593/1895604/Amerika_preuzima_pregovore_o_Kosovu . Mozda nam je bolje da se sto pre dogovrimo nego da cekamo na njih.

Podseticu Vas da je Dejtonski sporazum (koji mnogi slave kao pobedu) za to vreme bio tezak poraz srpskom narodu. Hteli smo mnogo, dobili mrvaci. Bojim se da danas ne ostanemo i bez njih

onako usput

pre 11 godina

Vlada ima podrsku u borbi koju vodi za dobrobit svih nas, a najpre srba sa Kosova, samo pregovore mora Vucic da vodi obavezno!
(petrovic, 16. april 2013 13:19)

e moj petrovicu, ako uopste dacic sutra nesto potpise nece se to svideti kosovskim srbima!

Sir Giles

pre 11 godina

Dragi neinformisani ostrašćeni BOT-ovi, imam neviđenu potrebu da vas uvredim ali ću pokušati to da izbegnem.
Kosovo je prodao vaš dragi predsednik 1999. ali ne pre nego što su nas pocepali kao "cimentu".
Ovo je samo povratak naše nesrećne zamlje u realnost. Pravda je da Dačić potpiše pa šta god to bilo.
Iskreno, baš me briga ko će da plaća Srbe dole jer dobar deo njih sasvim lepo živi na našoj grbači.
Vojvodinu niko ne odcepljuje, i zaista me čudi povelik broj lobotomiranih komentara.
Kako je moguće da padate na istu mantru koju je SPS-ov RTS ponavljao još 90-ih!?
A da, pa vi ste i tada glasali za njih.

dusan

pre 11 godina

Pa sledeci scenario je da ce minijaturne promene u dogovoru biti ponudjeno Srbiji da bi potpisali, a zatim Nemacka garantovati Kosovu da Srbija nece uci u EU ako neprizna Kosovo i Taci dobija mogucnost da sve povoljnosti time moze odmah da sprovodi u delo...dakle jedini interes SAD sada je da kvazi i Srbija nesto dobije na papiru neprimenljivo u stvarnosti i narednih uslova kojih ce biti priznanje Kosova i time ovakav dogovor postao besmislen...to je bas najgore resenje jer cemo samo gubiti Vreme koje nemamo levitirajuci ka EU i biti besplodne izgubljene godine jer nemozemo priznati Kosovo... bolje sada resiti sta hocemo i sta necemo..

funkcionalno nepismeni = nefunkcionalni

pre 11 godina

Sad kad Pajtic zakaze sednicu za izglasavanje deklaracije, bez jedne recenice, bas sutra..
(milos, 16. april 2013 13:06)
On ne moze nista da zakaze, jednostavno to mu nije u opisu radnog mesta. Manje filozofiranja, vise obrazovanja (i opsteg i usko-strucnog), pa tek onda na komentare

stranac

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA (Big, 16. april 2013 13:47)
Zato se sada i grabe za Vojvodinu radikali i socialiste. Trebalo im 20+godina da izbube Kosovo, pa sada jos 20+ da izgude Vojvodinu, a onda u drzavnu penziju - ko kaze da danasnja republicka vlada nije sposobna?

STOP prevarantima

pre 11 godina

Grupa SNS+17(17 prilepaka, strančica-Vulin, Karići, Velja, Rističević...) je najveća prevara u istoriji Srbije. Sloba i ekipa su mala deca za njih, sa Slobom smo barem znali na čemu smo, a ovi su klasični prevarnti, lažovi, šibicari(za one koji ne znaju šta je to - jedan radi sa kuglicom prevaru, a oko njega nekoliko likova loži naivčine, a u slučaju SNS to izgleda ovako - vrh partije radi prevare, a plaćeni navijači lože naivčine Srbe)...pričaju jedno, a rade drugo.

Marko

pre 11 godina

Gradjani Kipra su imali pravo da se izjasne na referndumu da li zele da se pridruze EU i da li zele da priznaju tursku republiku severni kipar.
Zasto mi nemamo to pravo?

moron sa barikada

pre 11 godina

Nadam se da se ništa neće dogovoriti, jer nama na Severu odgovara ovakvo stanje bez zakona, gde nas Srbija finansira, a sa Albancima trgujemo. Čak i da se dogovore, bez našeg pristanka nema ništa, ucenjivaćemo i Srbiju i svet do poslednjeg.

nesa usa

pre 11 godina

Neumisli potez. Ako sada zaista nesto potpisu i 'normalizuju' stanje sa KiM, do datuma za dodelu novog datuma proci ce dugo i u medjuvremenu ce se iskristalisati neki novi uslovi koji se sada zanemaruju. Time ce vlada izgubiti pozicije i na Zapadu i u Srbiji. Ako su im politicki poeni u interesu, onda su KiM trebali prodati prosle nedelje.

trkaliste

pre 11 godina

Raduje me nastavak dijaloga, sam nastavak je neminovan, novi pregovori bi trebali da urode plodom, tj. da se izdejstvuje resenje koje bi zadovoljile obe strane, nikome nije u interesu da dogovora ne dodje!

Sima

pre 11 godina

На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас...Ако пратите изјаве ових из ЕУ, Косово је у пакету са енергетиком и телекомуникацијама.Потписаћемо и одрећи се Косова за датум, који не значи ништа,а да ли ће Хрватска сутра гласати да уђемо у ЕУ онако џабе?Неће.Онда ће организовати 'слободно изражавање воље грађана Војводине'и тражити да се одрекнемо и Војводине.И тако ће неки њима интересантни делови Србије можда и ући у ЕУ.А 'Србија ван покрајина' ће остати да глуми 'четврти Рајх' како би свет заборавио трећи, јер то немцима једино смета, што Свет још није заборавио Хитлера.Економски, Европа је, а то се и не крије, у немачком економском ропству.Никада САД неће допустити да јој ЕУ буде конкурент.А све док ЕУ нема своју војску него је у НАТО којим командује САД,биће само експонент америчких интереса.Зато ЕУ и даље тоне у кризу,а САД која је била зачетник светске кризе се брзо извукла.Како је успела тако брзо?Зато што економија одавно не финкционише по економским,него по политичким законима силе.

marko

pre 11 godina

Potpisuju sto posto . Ovaj cirkus oko negiranja da ce prihvatiti je samo pripremanje naroda za potpis . Dacica ce obeleziti posle kao izdajnika a (Milosevicev ministar informisanja ) pardon ! Prvi potpresednik vlade kome strane i domace agencije duvaju rejting vestacki ,ce se izvuci i skupiti kajmak na sledecim izborima . Samo ne znam kada ce ovaj narod da se opameti i uzme motke u ruke !!!!!!!!

lipsi-magarce

pre 11 godina

Potpisujte vise i prekidajte ovu agoniju. Svi su ratovi izgubljeni, nasi saveznici su slabi, okruzeni smo neprijateljima i bolje da kapituliramo vec jednom nego da se stalno mrcvarimo. Mislim da cemo cak i tako imati bolju perspektivu nego sada, jer polako ali sigurno bioloski izumiremo, cekajuci da Amerika i Nemacka propadnu, a Kina i Rusija ojacaju.

Zorro

pre 11 godina

Ja sam siguran da ce doci do dogovora jer drzavi se ne isplati da placa Srbe na Kosovu. Nije mi jasno u tim sporazumima ko ce da placa sluzbenike na Kosovu i kakva ce im biti plata kad se odvoje od Srbije. Medjutim, odvajanje Kosovo nije veliki problem sve dok ne pocne da se odvaja Vojvodina od Srbije.

djordje

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje.
Sta vam vredi datum ako ostanete bez teritorije?
Kada jednog dana ispunite sve uslove da nas prime u EU oni nece imati sta da prime.

Rodjendan

pre 11 godina

Zasto pregovaramo kad je 67% gradjana srbije protiv ulaska srbije u eu,dacicu slusaj sta gradjani srbije kazu,nemoj da budes kao sloba koji nije slusao glas naroda.

Slobodanka

pre 11 godina

Pitam se, da li bi u predstojećoj rundi razgovora Dačić voleo da za
briselskim stolom vidi Ibrahima Rugovu. O,kako bi to lepo bilo ...!
Ali šta ćeš, kada je Geda, sve prilike proćerdao i zemlju rasprodao!!!
Sad, došla na red i vojvodjanska zemlja? Moraću početi da učim
arapski, Vučić uči nemački, da se bolje sporazume sa Merkelovom!?

novakovic

pre 11 godina

toliko o tome da nece biti vise dijaloga i da sad idemo u izolaciju.... Nama a i Kosovu je potreban neki dogovor oko daljeg pridruzivanju EU..

Jahorina

pre 11 godina

Vest je ohrabrujuća jer je veoma važno da se dijalog nastavi kako bi se došlo do konačnog rešenja. Srbija ima jasne svoje stavove i sa tim stavovima su upoznati i Priština i EU.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Cirkus od sutra vise nije u nasem brlogu, jeste da je ostao pepeo ali glavni cirkuzanti su sutra potpisnici. Dragi BOT-ovi, zao mi vas je, nije vam lako, sa toliko mozga u glavi, koliko vidim da imate, tesko je ziveti.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Bilo bi fenomenalno da se postigne sporazum,ali ne verujem,to će nas mnogo koštati a vreme koje ćemo da uzgubimo dok ove ne skinemo sa vlasti se ne može platiti tj.nadoknaditi.

antiEU

pre 11 godina

Kapitulacija je odlozena za 2 nedelje. Slovacka i Rumunija najavljuju priznanje Kosova,cim mi dobrovoljno potpisemo "dobrosusedske" odnose. Rusija je videla da smo nekarakterni i nece da budu veci srbi od nas samih. Cak i da nam daju sve sto trazimo(policija,pravosudje...)sve je to u sklopu nezavisne drzave Kosovo.

zevs

pre 11 godina

da mi ipak malo pojacamo sprovodjenje rezolucije 1244 i ubacimo u drugu brzinu ekonomsku saradnju sa Rusijom i Kinom. Izgleda da smo mi poceli malo da ucenjujemo EU, pa to i nije tako lose da vide malo kako smo se mi osecali ovih zadnjih 20 godina.
Samo ovi nasi politicari ce da legnu odmah na rudu :-(

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

montoya030

pre 11 godina

Prosto i jednostavno, ameri pokusavaju na sve nacine da naprave svoju drzavu u srcu balkana kako bi ga sto lakse kontrolisali. Albanci su samo ti koji ce uraditi za amere sve prljave i ilegalne poslove zarad njihovog davnasnjeg sna o priznavanju nezavisnosti. Ucestvujemo u neravnopravnoj borbi u kojoj se treba odbraniti od moci velike sile, a pri tome skoro da nemamo nikakvu pomoc od drugih (osim mnogobrojnih reci podrske). Zalosno, ali tako je. Borimo se do kraja i odbranimo ono sto je nase.

NIcolaidis

pre 11 godina

Balkansa tura...ili bolje reci tura kroz zemlje nastale NATO magijom. Bice kako biti mora, a lepo je rekao Bob Doll jednom prilikom:"Nema tu ljubavi, radimo za onog ko vise plati. Platite vise od Albanaca i stiticemo vase interese" Tada je zemlja bila u vihoru rata sa Hrvatima i nije bilo mnogo finansija za manevar. Sada smo takodje u problemima i strasno nas muci taj momenat nedostatka finansija, dok albanci sve resurse trose na lobiranje. Tuzno je sto te resurse crpe i dobijaju na nasoj teritoriji ali dobro vraticemo se jedan dan...do tada moramo pod HITNO izdvajati vise novca za lobiranje, ne bismo li okrenuli na svoju vodenicu.

Djuradj

pre 11 godina

Verujem u naš pregovarački tim. Nadam se da će izabrati najbolje za srpski narod na kosovu. Rešili su da se uhvate u koštac sa najvećim problemom Srbije u poslednjih 30 godina i zato im skidam kapu. Samo napred.

FRA

pre 11 godina

Sve dotle vi iz SPS vodite Milosevicevo -a vi iz SNS vodite Seseljevu politiku...............
Srbija je sve manja i manja ...
Ko ne veruje neka slobodno ide na Kosovo pa se uveri !!!
DOSTA JE LAZI I VARANJA I LAZNIH PATRI(J)OTA !!!

Горан

pre 11 godina

Алооо бре, докле више то руковање са Тачијем? Може да се сасвим пристојно преговара и без руковања! Ја се надам да ћемо тог Тачија кад тад ухапсити и извести рпед лице правде. А Тадић, Николић и Дачић се рукују са Тачијем!

ПРЕСТАНИТЕ да се рукујете са криминалцем, молим вас.

mikser

pre 11 godina

Koliko ja vidim, neće ovde biti nikakvog dogovora jer albanci i dalje nisu spremi da popuste. Ne bi se ja usudio da Dačića pustim samog u Brisel.

Janaćko Janićijević

pre 11 godina

Prema izjavam Vestervelea od sutrašnjeg sporazuma nema ništa. Opet će biti ucenjivanje prema Srbiji a za uzvrat će opt dobiti prazan papir.

Pametnjaković

pre 11 godina

To je ruska škola. Rusi se uvek nešto nećkaju, dižu tako cenu, a onda pristanu, za veće pare. To je isti onaj mafijaški komunjarsko ruski mentalitet.

CIA

pre 11 godina

Ovaj narod za izvor problema navodi nedostatak patriotizma i nacionalnog identiteta. Vratite film unazad. Zbog tih stvari smo i vodili sve ratove i izgubili. Sve pod senkom trobojke i busanja u grudi. Osakatili sami sebe pa nam ceo svet kriv. Dodje mi ponekad da sve batalim ali mi vi kvazi patriJote dajete snage da se borim za ono za sta mislim da je ispravno. Probali smo na vas nacin i dobili najbedniju Srbiju u svojoj istoriji. Psiha unistena ratovima,ubistvima,nemastinom,osecajem nemocnosti,kolektivnom depresijom. Vi bi jos tom stazom? Tadic maneken nas zamajavao citavu deceniju pa hteo i tamo i vamo. Mislim moz tako! Podelite Srbiju pa u jedan deo nas evrofanatike a u drugi rusofile pa da se rastajemo. Hajde da probamo mir! Da krenemo slikom uredjenog drustva koje je shvatilo da svet ide napred,XXI je vek. Dosta velicanja neke davne proslosti,Mladica,Karadzica ... Ugledajte se na zemlje zapada. Pa zar u njima stvarno vidite bedu i nezadovoljan narod??? Tada cete morati malo da se obrazujete a to je izgleda najpogubnije za prosecnog Srbina,da nauci nesto. Najvise to ne odgovara komplet politickoj sceni koja vas tako laze i maze na svakom koraku. Kad se pojavi problem a oni viknu "Kosovo,Vojvodina,pritisci,ucena,pobise nas" i onda svi kao ovce za njima. Uzas jedan!

zoran

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.
(Posmatrač, 16. april 2013 14:13)

On a se tu ne pita nishta. On a je neka vrsta poshtara. Prenosi shta joj je naredjeno. Saslusha, pa onima "odozgo" podnese raport. Ovi malo razmisle pa joj izdaju novu anredbu i on a trchi nazad na posao. Shhta mislish ,kako se napreduje u toj hijerarhiji.
Jesi li video Blera, bivsheg shefa U.K ? Chim je zavrshio svoj vladanje u Britaniji, otrchao je u Vatikan da s epokloni Pai i poljubi ruku. Chudno, a ..????

Milan P.

pre 11 godina

Dosta je vise neizvesnosti. U neizvesnosti zivimo vec cetvrt veka. Iz te perspektive, danas je i odustajanje od puta ka clanstvu u EU veliko olaksanje te i veliki uspeh. Ko zna koja nas sve nova uslovljavanja na tom putu ocekuju - zoves me da ti dodjem i saplices me sve vreme dok ti koracam u susret. Mislim da je vreme da se raspise referendum i da vidimo konacno da li jesmo ili nismo za pristupanje EU. Ako budemo izglasali da nam je tamo mesto, nemam nista protiv da se ovo mrcvarenje nastavi.

andrijana

pre 11 godina

Da im nisu evropejci i ameri priznali nezavisnost, mnogo lakse bi dosli do sporazuma. Ovako, kad su nam odavno zakuvali sve ovo, moracemo nadljudske napore da ulozimo nebi li dobili resenje koje bi nam odgovaralo, ili bolje receno resenje koje bi bilo najmanje bolno za nas.

Ultimatumko

pre 11 godina

*Sarkazam ukljucen* Ma dokle god je nama nase Rusije, Kine, Emirata i slicnih, ja se ne brinem za prosperitet nase zemlje! Sta ce nam koji djavo nasi najblizi susedi, samo smaraju i trose nase vreme, kao da se mi nalazimo na evropskom kontinentu pihh...*Sarkazam iskljucen*

nišlija

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Matija Soskic

pre 11 godina

Kompromis koji u sebi sadrzi direktno mesanje u uredjenje Kosova nijedna zemlja nebi prihvatila. Dve najvece gluposti koje je drzavni vrh predlozio, da sever ne bude pod pristinskom administracijom i da kosovska vojska nema pravo prilaza opstinama sa srpskom vecinom, Pristina nikada nece prihvatiti jer iza sebe ima Ameriku, EU i 98 zemalja sveta koje su ga priznale. Krajnje je vreme da se cetnicki vojvoda i srpski politicari osveste i pogledaju realnosti u oci da bi Srbija mogla da nastavi normalan zivot.

Fadil

pre 11 godina

EU je videla da mozemo da saradjujemo sa Rusijom, Kinom, da dolaze investicije iz Katra, Emirata.... i da nismo zavisni od njih. A nadam se da su uvideli da mora da se vode PREGOVORI.

skywalker

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da se okonca ova agonija. Ili neka Pristina odmah omeksa u svojim nemogucim zahtevima, ili nema nikakvog dogovora niti sporazuma, i nece ih ni biti.

dragan

pre 11 godina

E.U.i albanci će najverovatnije prihvati zahteve Srbije.Nažalost! Sve ovo je taktičko blefiranje,jer ono što Srbija traži je mizerno malo.Zajednica srpskih opština na severu Kosova ne vredi pišljivog boba u odnosu na ostatak Kosmeta posebno Metohije.Ako ne možemo da se izborimo za Prizren,Peć,Dečane,Istok,Klinu,Štrpce i Orahovac,Mitrovica sa okolinom i nije neki dobitak.

Milošević 1999 god.

pre 11 godina

"Gospodo ministri...
Moj odgovor na vašu rečenicu "sporazum je na stolu" je sledeći: Na stolu može biti samo predlog sporazuma, a prazan sto ne donosi sporazum, kao ni popunjena samo jedna strana stola. Za stolom moraju da budu oni kojih se sporazum tiče.
Što se vaših pretnji vojnom intervencijom NATO tiče, Vaši narodi bi trebalo da ih se stide, jer se spremate da primenite silu nad malim evropskim narodom zato što štiti svoju teritoriju od separatizma i svoje građane od terorizma i svoje istorijsko dostojanstvo od hulja, koje ne znaju ni šta je istorija ni šta je dostojanstvo.

Vi ste, gospodo, ministri inostranih poslova dve evropske zemlje i kao takvi ste istaknute diplomate i u tom svojstvu imate pravo da posredujete, pregovarate, zastupate dobru volju, zalažete se za mir u Evropi i svetu i bolje odnose među narodima, ali nemate pravo ni da pretite drugim zemljama i njihovim građanima niti da uređujete život u njima.
Ostajemo pri svom čvrstom opredeljenju da probleme na Kosovu i Metohiji treba rešavati mirnim sredstvima, putem pregovora. Što ti pregovori nisu održani ni u Rambujeu, ni u Parizu, ne znači da od njih treba odustati, bar sa našeg miroljubivog i demokratskog gledišta.
Slobodan Milošević"

emili30

pre 11 godina

Odlaganje konacnog dogovora je velika kocnica za Srbiju. Nadam se iskreno da ce ovoga puta biti postignuti konkretniji rezultati u priblizavanju stavova obeju strana. Takodje, verujem u odlucnost nase delegacije da istraje do kraja i da ne dozvolimo vise nikakva ucenjivanja ili bilo kakve ultimatume.

Laki

pre 11 godina

Samo blefiraju Vucic i drustvo su i dosli na vlast uz pomoc zapada i obecali su potpis, zato sto Tadic nije hteo, vidimo uskoro ovo je Vuciceva farsa radi populizma potpisuje sigurno veliko Srbi su cudo.

sreten

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

stop eu-ludilu dok nebude narodnog mandata ...

cisto kao pomoc za politicku klasu, da konacno shvate da se bave danasnjicom a ne nebeskoj eu ...

EU BOT

pre 11 godina

Sve dok ti @Raso Krajisnik budes pisao "nebude" zajedno,nema nama napretka! Bukvar u ruke! Stop antiEU ludilu! Rusi vecita braca nas otresli sa nogavice kao smrdljivo kuce ali i za to imamo opravdanje,nismo karakterni. Znaci nije do Rusa vec do nas? DS (kao demokratska opcija a od toga ni D) nas upropastia pa narod izabrao patriJotsku vlast a sad nije dobra ni ona pa se kao resenje namecu ekstremni desnicari tj. fasisti. Kako da se bavite danasnjicom u izolaciji? Jadan,bedan i pokraden narod. U takvim slucajevima se takav narod hvata za nesto neopipljivo kao sto je "patriotizam" i "nacionalizam" jer kao tako nesto imaginarno i ne mogu da nam uzmu. Jel ta filozofija?

t.

pre 11 godina

Kolike li si ti komplekse nagomilao u Beogradu kada ti ih ni Kanada ne uspeva izleciti i kada zbog njih imas potrebu da izigravas advokata albanskih nacosa? Elem, spominjes "cetnickog vojvodu" ali ti zato albanski mafijas i ratni zlocinac Taci u Pristini ne smeta? "Glupost" ti je sto Beograd trazi zastitu za svoje gradjane kako bi makar na tom severu opstali i kako ne bi doziveli etnicko ciscenje i albanizaciju kao na ostatku Kosova ali ti nije glupost sto Albanci na teritoriji Srbije prave svoju "drzavu" i za sebe prisvajaju prava koja im ne pripadaju? Realnost je da nema albanske "drzave kosova" na severu i zasto tu realnost ne bi prihvatili ratni zlocinac Taci i sponzori albanskih nacosa kojih ipak ima manje na ovoj planeti od onih koji ih podrzavaju? Kako sad, Srbi treba da prihvate realnost na jugu ali na severu cemo da menjamo realnost kako bi bila u skladu sa albanskim interesima i Srbi treba da prihvate menjanje realnosti? I jos jedanput, koliki li su tvoji kompleksi u odnosu na Srbe i Srbiju kada te teraju da izigravas advokata albanskih nacosa?

Duci0167

pre 11 godina

Pogle' ovog dole sto citira slobodana milosevica! Taman pomislim video sam sve gluposti ... Na kojim li tebi mozak i mentalni sklop frekvencijama radi???

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Nema tu više mnogo priče. Pitanje je da li Eu i Amerika prihvataju ono što Srbija ,sa punim pravom, zahteva. Tači će prihvatiti oberučke ako mu to kaže da uradi Riker.

make

pre 11 godina

Vucic nikad nije blefirao i nece potpisati ono sto nije dobro za njegova narod. Sa pravim ljudima na vlasti verujem u dobre rezultate.

Miroslav D.

pre 11 godina

Treba da se pregovara i dogovara jer je to jedini normalan nacin resavanja ove teske situacije, ali nikako ne potpisivati nesto sto je mnogo lose po nase gradjane zarad zadovoljavanja zelja svetskih mocnika.

make

pre 11 godina

Naravno da treba da se pregovara, ne bi li se resila ova situacija, ali ne treba prihvatiti neke uslove koji su nepovoljni po nas.

Marko

pre 11 godina

Odlicno, pregovori su jedino reshenje. Samo se nadam da je Estonova nauchila da NE MOZE vishe da potura ultimatume. Ako ide i dalje sa istom logikom, opet ce propasti pregovori.

milentije

pre 11 godina

U nacelu , najvaznije je ne potpisivati nista - posto smo naucili podvalu oko tumacenja.
Na snazi mora da ostane UN rezolucija 1224 - to je najbitnije.

Jahorina

pre 11 godina

Vest je ohrabrujuća jer je veoma važno da se dijalog nastavi kako bi se došlo do konačnog rešenja. Srbija ima jasne svoje stavove i sa tim stavovima su upoznati i Priština i EU.

Djuradj

pre 11 godina

Verujem u naš pregovarački tim. Nadam se da će izabrati najbolje za srpski narod na kosovu. Rešili su da se uhvate u koštac sa najvećim problemom Srbije u poslednjih 30 godina i zato im skidam kapu. Samo napred.

crni domino

pre 11 godina

Nadam se potpisivanju Deklaracije o dobrosusedskim odnosima, i prestanak finansiranja paralelnih srpskih institucija na Kosovu!
Ovo je zadnja sansa da stvorimo zrno nade za bolji zivot gradjana Srbije!
Nemastina zbog nezaposlenosti gradjana Srbije je postala vrlo, vrlo ozbiljan problem! Gospodo iz vlasti, ovo treba da imate stalno na umu! Narod vas je izabrao da mu omogucite bolji zivot! Vi to za sada ne radite!

Sima

pre 11 godina

На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас...Ако пратите изјаве ових из ЕУ, Косово је у пакету са енергетиком и телекомуникацијама.Потписаћемо и одрећи се Косова за датум, који не значи ништа,а да ли ће Хрватска сутра гласати да уђемо у ЕУ онако џабе?Неће.Онда ће организовати 'слободно изражавање воље грађана Војводине'и тражити да се одрекнемо и Војводине.И тако ће неки њима интересантни делови Србије можда и ући у ЕУ.А 'Србија ван покрајина' ће остати да глуми 'четврти Рајх' како би свет заборавио трећи, јер то немцима једино смета, што Свет још није заборавио Хитлера.Економски, Европа је, а то се и не крије, у немачком економском ропству.Никада САД неће допустити да јој ЕУ буде конкурент.А све док ЕУ нема своју војску него је у НАТО којим командује САД,биће само експонент америчких интереса.Зато ЕУ и даље тоне у кризу,а САД која је била зачетник светске кризе се брзо извукла.Како је успела тако брзо?Зато што економија одавно не финкционише по економским,него по политичким законима силе.

Marko

pre 11 godina

Gradjani Kipra su imali pravo da se izjasne na referndumu da li zele da se pridruze EU i da li zele da priznaju tursku republiku severni kipar.
Zasto mi nemamo to pravo?

Горан

pre 11 godina

Алооо бре, докле више то руковање са Тачијем? Може да се сасвим пристојно преговара и без руковања! Ја се надам да ћемо тог Тачија кад тад ухапсити и извести рпед лице правде. А Тадић, Николић и Дачић се рукују са Тачијем!

ПРЕСТАНИТЕ да се рукујете са криминалцем, молим вас.

beni

pre 11 godina

ako taci nije popustio nemoj ni da idete!
(oki, 16. april 2013 12:12)

A sta Thaqi da popusti? Jel neko ovde stvarno zna sta Prishtina nudi srbima? mislim da pojma nemate o tome, same komentarisete da Thaqi mora da popusti. Prema Ahtisari planu nijedna manjina na svetu nema vise od srba na Kosovu, a Srbi na Kosovu jesu manjina.

djordje

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje.
Sta vam vredi datum ako ostanete bez teritorije?
Kada jednog dana ispunite sve uslove da nas prime u EU oni nece imati sta da prime.

Rodjendan

pre 11 godina

Zasto pregovaramo kad je 67% gradjana srbije protiv ulaska srbije u eu,dacicu slusaj sta gradjani srbije kazu,nemoj da budes kao sloba koji nije slusao glas naroda.

Big

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA

mikser

pre 11 godina

Koliko ja vidim, neće ovde biti nikakvog dogovora jer albanci i dalje nisu spremi da popuste. Ne bi se ja usudio da Dačića pustim samog u Brisel.

trkaliste

pre 11 godina

Raduje me nastavak dijaloga, sam nastavak je neminovan, novi pregovori bi trebali da urode plodom, tj. da se izdejstvuje resenje koje bi zadovoljile obe strane, nikome nije u interesu da dogovora ne dodje!

skywalker

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da se okonca ova agonija. Ili neka Pristina odmah omeksa u svojim nemogucim zahtevima, ili nema nikakvog dogovora niti sporazuma, i nece ih ni biti.

Mare

pre 11 godina

Ja se iskeno namadam da ce se vrlo brzo zavrsiti pregovori oko Kosova. Mi smo nazalost mnogo vremena izgubili, a sa njima i bolje (ne kazem dobre) uslove. Svaka ponuda je bila sve gora i gora. U ovom odnosu svetskih sila, nasi (ne)saveznici ne mogu nam, a mozda i nece, pomoci.

Danas kazu da ce Amerikanci posredovati u pregovorima http://www.media1.rs/politika/1137593/1895604/Amerika_preuzima_pregovore_o_Kosovu . Mozda nam je bolje da se sto pre dogovrimo nego da cekamo na njih.

Podseticu Vas da je Dejtonski sporazum (koji mnogi slave kao pobedu) za to vreme bio tezak poraz srpskom narodu. Hteli smo mnogo, dobili mrvaci. Bojim se da danas ne ostanemo i bez njih

nišlija

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Fadil

pre 11 godina

EU je videla da mozemo da saradjujemo sa Rusijom, Kinom, da dolaze investicije iz Katra, Emirata.... i da nismo zavisni od njih. A nadam se da su uvideli da mora da se vode PREGOVORI.

zevs

pre 11 godina

da mi ipak malo pojacamo sprovodjenje rezolucije 1244 i ubacimo u drugu brzinu ekonomsku saradnju sa Rusijom i Kinom. Izgleda da smo mi poceli malo da ucenjujemo EU, pa to i nije tako lose da vide malo kako smo se mi osecali ovih zadnjih 20 godina.
Samo ovi nasi politicari ce da legnu odmah na rudu :-(

novakovic

pre 11 godina

toliko o tome da nece biti vise dijaloga i da sad idemo u izolaciju.... Nama a i Kosovu je potreban neki dogovor oko daljeg pridruzivanju EU..

sreten

pre 11 godina

Državni vrh vodi realnu politiku po pitanju Kosova, i treba pružiti podršku državnom vrhu da pokuša da dođe do kompromisa, a da se ne ide ispod minimuma nadležnosti koje Zajednica Srpskih Opština na Kosovu mora da ima.

sumnjicava

pre 11 godina

Ja ne znam kako ovi iz EU misle da pomognu u pronalazenju kompromisnog resenja kad je veci deo clanica EU vec priznao nezavisnost kosovskim albancima. Da nece mozda sad da im kazu da su se predomislili i da od njihove nezavisnosti nema nista. Cisto sumnjam.

moron sa barikada

pre 11 godina

Nadam se da se ništa neće dogovoriti, jer nama na Severu odgovara ovakvo stanje bez zakona, gde nas Srbija finansira, a sa Albancima trgujemo. Čak i da se dogovore, bez našeg pristanka nema ništa, ucenjivaćemo i Srbiju i svet do poslednjeg.

montoya030

pre 11 godina

Prosto i jednostavno, ameri pokusavaju na sve nacine da naprave svoju drzavu u srcu balkana kako bi ga sto lakse kontrolisali. Albanci su samo ti koji ce uraditi za amere sve prljave i ilegalne poslove zarad njihovog davnasnjeg sna o priznavanju nezavisnosti. Ucestvujemo u neravnopravnoj borbi u kojoj se treba odbraniti od moci velike sile, a pri tome skoro da nemamo nikakvu pomoc od drugih (osim mnogobrojnih reci podrske). Zalosno, ali tako je. Borimo se do kraja i odbranimo ono sto je nase.

stevan

pre 11 godina

Ovo meni liči na najgoru moguću soluciju po vladu. Rešenjem kosovskog pitanja jako mnogo ljudi neće biti zadovoljno. Dakle generalno minus. Sporazum će verovatno poržati DS i tako vas spasti u ovom trenutku. Dugoročno vlada je u problemu pošto nema datuma a onda nema ni para. Po drugi put ćete prodati kosovo za ništa. I šta onda? Pa sam Vučić je rekao da mu se noge od toga tresu. Pri tome navršićete godinu dana a i Miškovića ćete morati pustiti jer ako mu do sada nista namakli omču nećete ni za mesec dana. A hteli bi da drmate Vojvodinu. Teško će to ići.

Milan P.

pre 11 godina

Dosta je vise neizvesnosti. U neizvesnosti zivimo vec cetvrt veka. Iz te perspektive, danas je i odustajanje od puta ka clanstvu u EU veliko olaksanje te i veliki uspeh. Ko zna koja nas sve nova uslovljavanja na tom putu ocekuju - zoves me da ti dodjem i saplices me sve vreme dok ti koracam u susret. Mislim da je vreme da se raspise referendum i da vidimo konacno da li jesmo ili nismo za pristupanje EU. Ako budemo izglasali da nam je tamo mesto, nemam nista protiv da se ovo mrcvarenje nastavi.

Dragan

pre 11 godina

"На овом простору јака држава Србија не одговара економским силама.Ово је раскрсница путева за струју, нафту, гас "..
Kako da ne,jos da je receno i vojna sila, USA i EU bi se uplasile kao od Severne Koreje. Ja mislim da bi trebalo vec jednom prestati s bilo kakvim kompleksom vise vrednosti i okrenuti se nacionalnim interesima, koji su u EU .

Iskreno Receno

pre 11 godina

Cek,cek,pa imali ste bre vec 8 punih rundi,pregovaralo se od jutra do sutra,i sta ste se dogovorili?-Nista
Sad kao 9. runda ce biti uspesna?,neverujem,samo badava trosis gorivo za avion od para gradjana srbije,priznaj to kosovo,i umesto sto saljes pare sa budzeta na kosovo (koje na kraju zavrse nasim i albanskim politicarima u dzep,sto direktno sto indirektno) dajte stipendije najboljim djacima u srbiji,sacuvaj jos malo zdravog mozga i mladezi u srbiji,inace se bojim onog najgoreg,sve sto je mlado,pametno i sposobno ce otici na zapad jer oni cene znanje,a u srbiji ce biti sve vise penzionera,politicara i "maminih maza" koji umesto da rade/uce bodu nozzevima po kaficima,a naravno na kraju ce nam biti ceo svet(uglavnom zapad) kriv za provadanje srbije!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Jaooo supeeer ;)))... Kad zavrsimo ovo sa Kosovom, jel odmah nastavljamo pregovore i sa Vojvodinom... il' ce ipak da padne neka pauza od godinu/dve da nas jos malo loze oko ulaska u EU? ;)))

bata mila

pre 11 godina

Znali smo od pocetka da nece biti ni malo lako, tim pre sto druga strana ima ogromnu pomoc velikih sila. Ali navikli smo vec da se ganjamo sa takvima pa nam ovakva situacija ne predstavlja nista novo od onoga sto smo vec osetili na svojoj kozi. Samo hrabro do kraja i rezultat nece izostati.

emili30

pre 11 godina

Odlaganje konacnog dogovora je velika kocnica za Srbiju. Nadam se iskreno da ce ovoga puta biti postignuti konkretniji rezultati u priblizavanju stavova obeju strana. Takodje, verujem u odlucnost nase delegacije da istraje do kraja i da ne dozvolimo vise nikakva ucenjivanja ili bilo kakve ultimatume.

Vojvođanin

pre 11 godina

Šta su oni sad uradili. Najavljivli dan D, zatim tog dana odbili sporazum, istog dana tražili nastavak razgovora i sada šta čovek da očekuje? Prihvatiće?

funkcionalno nepismeni = nefunkcionalni

pre 11 godina

Sad kad Pajtic zakaze sednicu za izglasavanje deklaracije, bez jedne recenice, bas sutra..
(milos, 16. april 2013 13:06)
On ne moze nista da zakaze, jednostavno to mu nije u opisu radnog mesta. Manje filozofiranja, vise obrazovanja (i opsteg i usko-strucnog), pa tek onda na komentare

dusan

pre 11 godina

Pa sledeci scenario je da ce minijaturne promene u dogovoru biti ponudjeno Srbiji da bi potpisali, a zatim Nemacka garantovati Kosovu da Srbija nece uci u EU ako neprizna Kosovo i Taci dobija mogucnost da sve povoljnosti time moze odmah da sprovodi u delo...dakle jedini interes SAD sada je da kvazi i Srbija nesto dobije na papiru neprimenljivo u stvarnosti i narednih uslova kojih ce biti priznanje Kosova i time ovakav dogovor postao besmislen...to je bas najgore resenje jer cemo samo gubiti Vreme koje nemamo levitirajuci ka EU i biti besplodne izgubljene godine jer nemozemo priznati Kosovo... bolje sada resiti sta hocemo i sta necemo..

nesa usa

pre 11 godina

Neumisli potez. Ako sada zaista nesto potpisu i 'normalizuju' stanje sa KiM, do datuma za dodelu novog datuma proci ce dugo i u medjuvremenu ce se iskristalisati neki novi uslovi koji se sada zanemaruju. Time ce vlada izgubiti pozicije i na Zapadu i u Srbiji. Ako su im politicki poeni u interesu, onda su KiM trebali prodati prosle nedelje.

Sir Giles

pre 11 godina

Dragi neinformisani ostrašćeni BOT-ovi, imam neviđenu potrebu da vas uvredim ali ću pokušati to da izbegnem.
Kosovo je prodao vaš dragi predsednik 1999. ali ne pre nego što su nas pocepali kao "cimentu".
Ovo je samo povratak naše nesrećne zamlje u realnost. Pravda je da Dačić potpiše pa šta god to bilo.
Iskreno, baš me briga ko će da plaća Srbe dole jer dobar deo njih sasvim lepo živi na našoj grbači.
Vojvodinu niko ne odcepljuje, i zaista me čudi povelik broj lobotomiranih komentara.
Kako je moguće da padate na istu mantru koju je SPS-ov RTS ponavljao još 90-ih!?
A da, pa vi ste i tada glasali za njih.

Sava

pre 11 godina

Mi nemamo svoje ja. Svako moze da nas vuce za nos, okrecemo se kako vetar duva, ma okrecemo se i kad se povetarac malo oseti!! Neka JEDNOM vase DA bude DA a vase NE neka bude NE, da svi znamo na cemu smo. Ovako se malo popljujete, pa malo polizete, nit se terate, nit se vodite.
Postavili ste "crvene linije" koje ste mnogo puta pomerali pa su vam te linije bile i zute a sada su zelene ili ih uopste vise i nema??
Ponasajte se odgovorno i budite drzavnici u pravom smislu te reci a ne samo da razmisljate o glasovima i kvotama i novim izborima.
Cenim misljenja gradjana a i politicara koji su ili za prihvatanje svih uslova kao sto podjednako cenim i misljenja onih koji su da se ultimatum odbije, ali nikako ne cenim ove krivudave, koji su malo tamo pa su malo ovamo i ni sami ne znaju sta hoce a gradjani na kraju dobiju samo maglu.

NIcolaidis

pre 11 godina

Balkansa tura...ili bolje reci tura kroz zemlje nastale NATO magijom. Bice kako biti mora, a lepo je rekao Bob Doll jednom prilikom:"Nema tu ljubavi, radimo za onog ko vise plati. Platite vise od Albanaca i stiticemo vase interese" Tada je zemlja bila u vihoru rata sa Hrvatima i nije bilo mnogo finansija za manevar. Sada smo takodje u problemima i strasno nas muci taj momenat nedostatka finansija, dok albanci sve resurse trose na lobiranje. Tuzno je sto te resurse crpe i dobijaju na nasoj teritoriji ali dobro vraticemo se jedan dan...do tada moramo pod HITNO izdvajati vise novca za lobiranje, ne bismo li okrenuli na svoju vodenicu.

lipsi-magarce

pre 11 godina

Potpisujte vise i prekidajte ovu agoniju. Svi su ratovi izgubljeni, nasi saveznici su slabi, okruzeni smo neprijateljima i bolje da kapituliramo vec jednom nego da se stalno mrcvarimo. Mislim da cemo cak i tako imati bolju perspektivu nego sada, jer polako ali sigurno bioloski izumiremo, cekajuci da Amerika i Nemacka propadnu, a Kina i Rusija ojacaju.

zoran

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.
(Posmatrač, 16. april 2013 14:13)

On a se tu ne pita nishta. On a je neka vrsta poshtara. Prenosi shta joj je naredjeno. Saslusha, pa onima "odozgo" podnese raport. Ovi malo razmisle pa joj izdaju novu anredbu i on a trchi nazad na posao. Shhta mislish ,kako se napreduje u toj hijerarhiji.
Jesi li video Blera, bivsheg shefa U.K ? Chim je zavrshio svoj vladanje u Britaniji, otrchao je u Vatikan da s epokloni Pai i poljubi ruku. Chudno, a ..????

andrijana

pre 11 godina

Da im nisu evropejci i ameri priznali nezavisnost, mnogo lakse bi dosli do sporazuma. Ovako, kad su nam odavno zakuvali sve ovo, moracemo nadljudske napore da ulozimo nebi li dobili resenje koje bi nam odgovaralo, ili bolje receno resenje koje bi bilo najmanje bolno za nas.

dragan

pre 11 godina

E.U.i albanci će najverovatnije prihvati zahteve Srbije.Nažalost! Sve ovo je taktičko blefiranje,jer ono što Srbija traži je mizerno malo.Zajednica srpskih opština na severu Kosova ne vredi pišljivog boba u odnosu na ostatak Kosmeta posebno Metohije.Ako ne možemo da se izborimo za Prizren,Peć,Dečane,Istok,Klinu,Štrpce i Orahovac,Mitrovica sa okolinom i nije neki dobitak.

Janaćko Janićijević

pre 11 godina

Prema izjavam Vestervelea od sutrašnjeg sporazuma nema ništa. Opet će biti ucenjivanje prema Srbiji a za uzvrat će opt dobiti prazan papir.

Milošević 1999 god.

pre 11 godina

"Gospodo ministri...
Moj odgovor na vašu rečenicu "sporazum je na stolu" je sledeći: Na stolu može biti samo predlog sporazuma, a prazan sto ne donosi sporazum, kao ni popunjena samo jedna strana stola. Za stolom moraju da budu oni kojih se sporazum tiče.
Što se vaših pretnji vojnom intervencijom NATO tiče, Vaši narodi bi trebalo da ih se stide, jer se spremate da primenite silu nad malim evropskim narodom zato što štiti svoju teritoriju od separatizma i svoje građane od terorizma i svoje istorijsko dostojanstvo od hulja, koje ne znaju ni šta je istorija ni šta je dostojanstvo.

Vi ste, gospodo, ministri inostranih poslova dve evropske zemlje i kao takvi ste istaknute diplomate i u tom svojstvu imate pravo da posredujete, pregovarate, zastupate dobru volju, zalažete se za mir u Evropi i svetu i bolje odnose među narodima, ali nemate pravo ni da pretite drugim zemljama i njihovim građanima niti da uređujete život u njima.
Ostajemo pri svom čvrstom opredeljenju da probleme na Kosovu i Metohiji treba rešavati mirnim sredstvima, putem pregovora. Što ti pregovori nisu održani ni u Rambujeu, ni u Parizu, ne znači da od njih treba odustati, bar sa našeg miroljubivog i demokratskog gledišta.
Slobodan Milošević"

Ultimatumko

pre 11 godina

*Sarkazam ukljucen* Ma dokle god je nama nase Rusije, Kine, Emirata i slicnih, ja se ne brinem za prosperitet nase zemlje! Sta ce nam koji djavo nasi najblizi susedi, samo smaraju i trose nase vreme, kao da se mi nalazimo na evropskom kontinentu pihh...*Sarkazam iskljucen*

Zorro

pre 11 godina

Ja sam siguran da ce doci do dogovora jer drzavi se ne isplati da placa Srbe na Kosovu. Nije mi jasno u tim sporazumima ko ce da placa sluzbenike na Kosovu i kakva ce im biti plata kad se odvoje od Srbije. Medjutim, odvajanje Kosovo nije veliki problem sve dok ne pocne da se odvaja Vojvodina od Srbije.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Bilo bi fenomenalno da se postigne sporazum,ali ne verujem,to će nas mnogo koštati a vreme koje ćemo da uzgubimo dok ove ne skinemo sa vlasti se ne može platiti tj.nadoknaditi.

Pametnjaković

pre 11 godina

To je ruska škola. Rusi se uvek nešto nećkaju, dižu tako cenu, a onda pristanu, za veće pare. To je isti onaj mafijaški komunjarsko ruski mentalitet.

Vucic i njegove veze

pre 11 godina

Ako bude sastanka , nasi potpisuju.Druga je stvar sta ce se javnosti prezentovati.
Ko misli da ce da dobiju od Tacija ono sto su naumili, grdno se vara.
A Vucic i njegove veze u EU su vic dana, ali ajde moraju njegovi da ga hvale. To im je ustalom i zadatak.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

stop eu-ludilu dok nebude narodnog mandata ...

cisto kao pomoc za politicku klasu, da konacno shvate da se bave danasnjicom a ne nebeskoj eu ...

Posmatrač

pre 11 godina

I onda se vi rugate Baronici Ešton. Pa, zamisli, da posle zalupljivanja vrata od dečje sobe, opet mora da ulazi i donosi posluženje. I neko sa debelim živcima bi već povilenio.

Matija Soskic

pre 11 godina

Kompromis koji u sebi sadrzi direktno mesanje u uredjenje Kosova nijedna zemlja nebi prihvatila. Dve najvece gluposti koje je drzavni vrh predlozio, da sever ne bude pod pristinskom administracijom i da kosovska vojska nema pravo prilaza opstinama sa srpskom vecinom, Pristina nikada nece prihvatiti jer iza sebe ima Ameriku, EU i 98 zemalja sveta koje su ga priznale. Krajnje je vreme da se cetnicki vojvoda i srpski politicari osveste i pogledaju realnosti u oci da bi Srbija mogla da nastavi normalan zivot.

Drzim se ja Miska i briga me

pre 11 godina

Vucic nece prisustvovsti najvaznijem sastanku u kome se odlucuje sudbina Srbije,jer mu to moze pokvariti popularnost..Tuzna istina.

onako usput

pre 11 godina

Vlada ima podrsku u borbi koju vodi za dobrobit svih nas, a najpre srba sa Kosova, samo pregovore mora Vucic da vodi obavezno!
(petrovic, 16. april 2013 13:19)

e moj petrovicu, ako uopste dacic sutra nesto potpise nece se to svideti kosovskim srbima!

stranac

pre 11 godina

Sutra bi glasao za ocepljenje Vojvodine. Dosta mi je vise da me ovakvi slepci vodaju zadnjih 25 godina. Ovi bi izgubili stado krava na livadi a ne deo zemlje!!! BRUKA (Big, 16. april 2013 13:47)
Zato se sada i grabe za Vojvodinu radikali i socialiste. Trebalo im 20+godina da izbube Kosovo, pa sada jos 20+ da izgude Vojvodinu, a onda u drzavnu penziju - ko kaze da danasnja republicka vlada nije sposobna?

marko

pre 11 godina

Potpisuju sto posto . Ovaj cirkus oko negiranja da ce prihvatiti je samo pripremanje naroda za potpis . Dacica ce obeleziti posle kao izdajnika a (Milosevicev ministar informisanja ) pardon ! Prvi potpresednik vlade kome strane i domace agencije duvaju rejting vestacki ,ce se izvuci i skupiti kajmak na sledecim izborima . Samo ne znam kada ce ovaj narod da se opameti i uzme motke u ruke !!!!!!!!

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Cirkus od sutra vise nije u nasem brlogu, jeste da je ostao pepeo ali glavni cirkuzanti su sutra potpisnici. Dragi BOT-ovi, zao mi vas je, nije vam lako, sa toliko mozga u glavi, koliko vidim da imate, tesko je ziveti.

FRA

pre 11 godina

Sve dotle vi iz SPS vodite Milosevicevo -a vi iz SNS vodite Seseljevu politiku...............
Srbija je sve manja i manja ...
Ko ne veruje neka slobodno ide na Kosovo pa se uveri !!!
DOSTA JE LAZI I VARANJA I LAZNIH PATRI(J)OTA !!!

CIA

pre 11 godina

Ovaj narod za izvor problema navodi nedostatak patriotizma i nacionalnog identiteta. Vratite film unazad. Zbog tih stvari smo i vodili sve ratove i izgubili. Sve pod senkom trobojke i busanja u grudi. Osakatili sami sebe pa nam ceo svet kriv. Dodje mi ponekad da sve batalim ali mi vi kvazi patriJote dajete snage da se borim za ono za sta mislim da je ispravno. Probali smo na vas nacin i dobili najbedniju Srbiju u svojoj istoriji. Psiha unistena ratovima,ubistvima,nemastinom,osecajem nemocnosti,kolektivnom depresijom. Vi bi jos tom stazom? Tadic maneken nas zamajavao citavu deceniju pa hteo i tamo i vamo. Mislim moz tako! Podelite Srbiju pa u jedan deo nas evrofanatike a u drugi rusofile pa da se rastajemo. Hajde da probamo mir! Da krenemo slikom uredjenog drustva koje je shvatilo da svet ide napred,XXI je vek. Dosta velicanja neke davne proslosti,Mladica,Karadzica ... Ugledajte se na zemlje zapada. Pa zar u njima stvarno vidite bedu i nezadovoljan narod??? Tada cete morati malo da se obrazujete a to je izgleda najpogubnije za prosecnog Srbina,da nauci nesto. Najvise to ne odgovara komplet politickoj sceni koja vas tako laze i maze na svakom koraku. Kad se pojavi problem a oni viknu "Kosovo,Vojvodina,pritisci,ucena,pobise nas" i onda svi kao ovce za njima. Uzas jedan!

STOP prevarantima

pre 11 godina

Grupa SNS+17(17 prilepaka, strančica-Vulin, Karići, Velja, Rističević...) je najveća prevara u istoriji Srbije. Sloba i ekipa su mala deca za njih, sa Slobom smo barem znali na čemu smo, a ovi su klasični prevarnti, lažovi, šibicari(za one koji ne znaju šta je to - jedan radi sa kuglicom prevaru, a oko njega nekoliko likova loži naivčine, a u slučaju SNS to izgleda ovako - vrh partije radi prevare, a plaćeni navijači lože naivčine Srbe)...pričaju jedno, a rade drugo.

EU BOT

pre 11 godina

Sve dok ti @Raso Krajisnik budes pisao "nebude" zajedno,nema nama napretka! Bukvar u ruke! Stop antiEU ludilu! Rusi vecita braca nas otresli sa nogavice kao smrdljivo kuce ali i za to imamo opravdanje,nismo karakterni. Znaci nije do Rusa vec do nas? DS (kao demokratska opcija a od toga ni D) nas upropastia pa narod izabrao patriJotsku vlast a sad nije dobra ni ona pa se kao resenje namecu ekstremni desnicari tj. fasisti. Kako da se bavite danasnjicom u izolaciji? Jadan,bedan i pokraden narod. U takvim slucajevima se takav narod hvata za nesto neopipljivo kao sto je "patriotizam" i "nacionalizam" jer kao tako nesto imaginarno i ne mogu da nam uzmu. Jel ta filozofija?

orden

pre 11 godina

Pošto ne znate šta hoćete da li bar znate šta nećete da bi vas nekako bar napola razumeli ti Evropljani, pa i mi u Srbiji,u čije ime mudrujete,a sami sebe ne razumete.

Slobodanka

pre 11 godina

Pitam se, da li bi u predstojećoj rundi razgovora Dačić voleo da za
briselskim stolom vidi Ibrahima Rugovu. O,kako bi to lepo bilo ...!
Ali šta ćeš, kada je Geda, sve prilike proćerdao i zemlju rasprodao!!!
Sad, došla na red i vojvodjanska zemlja? Moraću početi da učim
arapski, Vučić uči nemački, da se bolje sporazume sa Merkelovom!?

antiEU

pre 11 godina

Kapitulacija je odlozena za 2 nedelje. Slovacka i Rumunija najavljuju priznanje Kosova,cim mi dobrovoljno potpisemo "dobrosusedske" odnose. Rusija je videla da smo nekarakterni i nece da budu veci srbi od nas samih. Cak i da nam daju sve sto trazimo(policija,pravosudje...)sve je to u sklopu nezavisne drzave Kosovo.

t.

pre 11 godina

Kolike li si ti komplekse nagomilao u Beogradu kada ti ih ni Kanada ne uspeva izleciti i kada zbog njih imas potrebu da izigravas advokata albanskih nacosa? Elem, spominjes "cetnickog vojvodu" ali ti zato albanski mafijas i ratni zlocinac Taci u Pristini ne smeta? "Glupost" ti je sto Beograd trazi zastitu za svoje gradjane kako bi makar na tom severu opstali i kako ne bi doziveli etnicko ciscenje i albanizaciju kao na ostatku Kosova ali ti nije glupost sto Albanci na teritoriji Srbije prave svoju "drzavu" i za sebe prisvajaju prava koja im ne pripadaju? Realnost je da nema albanske "drzave kosova" na severu i zasto tu realnost ne bi prihvatili ratni zlocinac Taci i sponzori albanskih nacosa kojih ipak ima manje na ovoj planeti od onih koji ih podrzavaju? Kako sad, Srbi treba da prihvate realnost na jugu ali na severu cemo da menjamo realnost kako bi bila u skladu sa albanskim interesima i Srbi treba da prihvate menjanje realnosti? I jos jedanput, koliki li su tvoji kompleksi u odnosu na Srbe i Srbiju kada te teraju da izigravas advokata albanskih nacosa?

Princ bez Snežane

pre 11 godina

Nema tu više mnogo priče. Pitanje je da li Eu i Amerika prihvataju ono što Srbija ,sa punim pravom, zahteva. Tači će prihvatiti oberučke ako mu to kaže da uradi Riker.

Duci0167

pre 11 godina

Pogle' ovog dole sto citira slobodana milosevica! Taman pomislim video sam sve gluposti ... Na kojim li tebi mozak i mentalni sklop frekvencijama radi???

Miroslav D.

pre 11 godina

Treba da se pregovara i dogovara jer je to jedini normalan nacin resavanja ove teske situacije, ali nikako ne potpisivati nesto sto je mnogo lose po nase gradjane zarad zadovoljavanja zelja svetskih mocnika.

Marko

pre 11 godina

Odlicno, pregovori su jedino reshenje. Samo se nadam da je Estonova nauchila da NE MOZE vishe da potura ultimatume. Ako ide i dalje sa istom logikom, opet ce propasti pregovori.

make

pre 11 godina

Vucic nikad nije blefirao i nece potpisati ono sto nije dobro za njegova narod. Sa pravim ljudima na vlasti verujem u dobre rezultate.

Laki

pre 11 godina

Samo blefiraju Vucic i drustvo su i dosli na vlast uz pomoc zapada i obecali su potpis, zato sto Tadic nije hteo, vidimo uskoro ovo je Vuciceva farsa radi populizma potpisuje sigurno veliko Srbi su cudo.

make

pre 11 godina

Naravno da treba da se pregovara, ne bi li se resila ova situacija, ali ne treba prihvatiti neke uslove koji su nepovoljni po nas.