Ponedeljak, 15.04.2013.

18:40

"Tender" za izbor dirigenta filharmonije

Izvor: B92

"Tender" za izbor dirigenta filharmonije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Boris Bunjac

pre 11 godina

Za sve koji rado donose brzoplete zaključke imam informaciju, Boris Bunjac uvek potpiše svoje ime ispod svojih reči a bezimeno dopisivanje prepušta onima koje to čini sretnima. Hvala na pažnji.

Iskreno

pre 11 godina

Pa neverovatno! Mozda jedini covek koji je uzdrmao barustinu od nase "kulturne" scene u 5 poslednjih godina, covek koji ima rezultate iza sebe, ciste kao suza, covek koji je uradio ogroman posao za popularizaciju "ozbiljne" muzike, ko u ucmali Beograd dovodi vrhunska imena se drznuo da ode van sablona. Drznuo se da iskritikuje nakaradan, besmislen, korupcionaski, idiotski zakon o javnim nabavkama. Drznuo se da to uradi na vrlo prvidan nacin, jer, u suprotnom, ograniceni kapaciteti ne bi bas razumeli...

E cim je digao glavu iz vode, cim je zatalasao zabokrecinu, eto komnentara da ne valja! Ko je pa on, osim sto je drugaciji i sto iza njega stoje rezultati?! On ej despot, on ne valja, on je providan, on je prost...

Odusevio sam se dopisom (ne, nisam se nasmejao, kako nije jasno - ovo nije pravljeno da nasmeje!) radujuci sam da ovde jos uvek ima ponekoga ko misli i sme da se oglasi, a onda naisao na komentare, i to (ipak) na sajtu 92-ke, koju su me zaista bacili dole...

sale

pre 11 godina

Ma ljudi kljucno je ovo da kada se u skladu sa clanom 36 stav 1 tacka 2 zakona vodi pregovaracki postupak onda samo odredjeni ponudjac moze izvrsiti nabavku umetnickog karaktera. Ako je kriterijum za ocenu podobnosti tog jedinstvenog ponudjaca da jedino on moze odsvirati orkestarsku partituru ili odglumiti neki lik onda je to LAZ LAZ LAZ. Novi zakon o JN je uveo mogucnost da svako ko ima interesa i ispunjava uslove moze da se zali na odluku komisije i onda ulazimo u zacarani krug beskonacnih posupaka zastite prava ponudjaca i sudskih parnica...

kiklop

pre 11 godina

kao da su stotine dirigenata na birou pa sad samo cekaju da se negde pojavi upraznjeno mesto. pa to je filharmonija, a ne estradni orkestar vojske srbije! treba im dirigent sa iskustvom, a ne samo sa diplomom. ja koliko sam gledao, uvek ima jedan stalni dirigent, a ostalo se dovode gosti, ima na primer u osijeku jedan mlad dirigent, hnk ga je "uhvatilo" odmah posle zavrsetka skolovanja, mnogo dobar decko i lepo radi, ali i kod njih dolaze gostujuci dirigenti iz beca, zagreba, beograda, sarajeva, milana...
svaka cast tasovcu, ovo je za one koji sede u ministarstvu i traze da se ispuni formalni zahtev, a uopste ih nije briga sta ce biti sa filharmonijom.

petar

pre 11 godina

½A ni konkurs i javna nabavka nisu isto½

Niko nije ni tražio da se raspisuje tender za ljude. Ovo je tvoje bukvalno i suviše prosto shvatanje, pa ne bih ulazio u dalju polemiku. Misli se na konkurs. Osim toga, za umetnike tj. muzičare u simfonijskom orkestru se i te kako raspisuje konkurs. Potrebno je da su adekvatno školovani, eventualno radno iskustvo itd. A, nego kako bi drugo? U čemu je problem sa normalnim ljudskim razmišljanjem?! Da ne misli možda Tasovac da dovede slavnog Zubina Mehtu na mesto stalnog dirigenta?!

Dilan Dog

pre 11 godina

Ma pusti konkurs.Mene interesuje da li je ministar kulture svoj visemilionski dug za porez platio ili reprogramirao.Ako jeste kako je nabavio pare.Inace protiv gluposti se bori sarkazmom.

Gaston

pre 11 godina

Ljudi, ima razlike izmedju konkursa i tendera. Na tenderu moras odabrati najpovoljnije sto nije uvek i najkvalitetnije. Da je napravljen tender za koncert 15. aprila u Arenu ne bi dosla Bionse nego bi bila odabrana neka Milunka (izvinjavam se svim Milunkama) za 500 evra. Sto rece Ivana Dimic iz 212 kako biblioteka da napravi tender za Andricevo izdanje iz 1964. koje je stampao BIGZ. Pa ne moze niko drugi da se javi osim BIGZ-a sto automatski obara tender jer mora biti vise ponudjaca!

Miroslav

pre 11 godina

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Тендер за набавку)

Јавни позив за прикупљање понуда (или тендер) је састав којим удружење јавно оглашава потребу за прикупљање понуда за набавку одређене робе, ствари или услуге од правних лица у отвореном поступку.

Јавни позив се обликује у облику погодним за објављивање, најчешће у штампаном медију. Садржај се образује у складу са „Законом о јавним набавкама“.

Предмет јавне набавке може бити набавка: хартије, лож уља, услуге израде омота, рачунарска опрема и др.

=======> pa nisam znao da dirigenta mogu da kupim. od ovakvih koji nam unose strane i glupe reci u recnik uskoro ocekujem i tender za direktora (ili vec kako se to sada naziva), cistaca ulice, pekara, gradjevinara itd.

nekkkko

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.
(petar, 16. april 2013 02:16) Ja cu da ti pojasnim zasto je lose.. ZATO STO SE I NE RASPISUJE KONKURS ZA DIRIGENTA! Nemaju oni otvoreno radno mesto dirigent pa da izdaju oglas kakav si ti predlozio. Rade javnu nabavku, tj. nabavljaju coveka kao da je drvena gradja. Na sta su zakonom obavezni. To je PROBLEM!

neca

pre 11 godina

Tender nije regularan moze da se obori.Ima gresku treba da stoji dirigenata kom 1.Molim Vas da uslove ispravite a ja necu da se javljam-priznajem nemam sluha,mada bi znao da stapicem masem i lupkam o notni stalak.

ZOZON

pre 11 godina

Kakva neukusna sala sa kulturom i to vrhunskom i priznatom filharmonijom. Zbog svega bi gospodin saljivdzija trebalo hrabro da podnese ostavku, odmah , a ne da pravi salu sa rudarima i radnicima koji znojem pune budzet ! Taso , nadji bolji narod za zezanje !

Brze pruge

pre 11 godina

G-dine Tasovac, malo vise umetnickog rada, a malo panje politikanstva i licne promocije. NA MGK (Vi znate sta to znaci) Vas se seca samo poneko jedino kao momka iz Srbije. I ni po cemu vise. mozda bi bilo bolje, da me demantujete, da odrzite jedan ozbilja solisticki koncert i to bi bila Vasa najbolja promocija. Ovako je sve sarlatanstvo, pogotovo ono oko drugih stavova, jer to vecina nece razumeti pravilno ili ce razumeti ozbiljno. Pink, Grand, Tralala i ostale feste...

Raša

pre 11 godina

Jeftino i nepotrebno kao i svaki potez gospodina tasovca u javnosti. Odlazak šefa dirigenta i onakvom tonu, koji je retko koja redakcija i objavila, kao i skandalozna kampanja "hvala što ne dolazite" koja krši sve granice dobrog ukusa, su više nego dovoljni da se baća isprati sa mesta upravnika filharmonije, a ne da spinuje nekakvim lažnim tenderima.

My two cents

pre 11 godina

Ni meni Tasovac nije najsimpatičniji lik, a njegov humor mi je vrlo jeftin. ALI: koncerti Filharmonije su rasprodati za celu sezonu još u pretprodaji, a sala je dupke puna. Takođe, nisam čuo baš mnogo glasova protiv ovog ponižavajućeg "tenderisanja" kulture. Zato je svaki važan, pa makar dolazio i sa "Ja imam talenat".

a

pre 11 godina

Jeste, sad zabavlja narod ovim smicalicama a zašto je otišao stari dirigent? To sad pod tepih iako je javno prozvao vickastog direktora.

Milojko-Stanojko

pre 11 godina

I bi Rahbari u pravu!! Cik da neko zucne iz BF!! Svi moraju da se dive i klanjaju!!( "...njegovoj nepriznatoj velicini.."- Dostojevski)

radnik u kulturi

pre 11 godina

ja cu probati da priblizim problem svima vama koji ste za ovaj zakon i samo hejtujete i botujete tu a nemate pojma o cemu pricate.. zamislite sledecu situaciju. najavljuje se veliki koncert na uscu, spektakl, cudo i vi se primite (ocigledno) i sigurni ste da ce vas obradovati cecom, presrecni ste itd. al organizator mora da raspise javnu nabavku za pevaljku koja ce vas obradovati pa se na jn javi ta ceca sa skandaloznom ponudom, naravno. pa se javi ana bekuta npr. sa skandaloznom ponudom, malo manjom doduse. pa se javi i marijana marjanovic i kaze da ce ona da vas obraduje za 200 evra. i, sta sad? da bi ispostovao zakon organizator mora da angazuje nesrecnu marijanu i uradi to i obavesti siroke narodne mase. i vi tu splasnete, da ne upotrebim izraz koji ce spreciti objavljivanje komentara.. jel sad jasno?!?

radnik u kulturi

pre 11 godina

"Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta." Pa bas u tome je problem. Ne moze da se pravi ni za njih, osim direktora. A direktor i umetnici nisu isto. I Tasovac je prosao konkurs i to nije problem. A ni konkurs i javna nabavka nisu isto. Nisu ni blizu. Pa malo proucite materiju pa onda drndajte po netu.

radnik u kulturi

pre 11 godina

Nigde se ne navodi procenjena vrednost nabavke. (Ja sam, 15. Naravno. Lako je proceniti vrednost nabavke kad nabavljas krompir, cigle, namestaj.. Tu vec znas otprilike koliko to moze kostati a i ako ne znas, izguglas malo pa vidis. Aj ti probaj da procenis vrednost nekog coveka tj. vrednost koju ce sam sebi da odredi. Malo zeznuto, ha?

Pera

pre 11 godina

Ово је једини начин да останемо нормални,али то не значи и да ће нам бити боље.Браво Тасовац.Данас би Нушић падао од посла.

petar

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.

dz

pre 11 godina

A da li bi bilo isto tako smesno da je Atelje objavio tender za npr rezisera predstave "Otac na sluzbenom putu", pa da vidimo ko bi se javio, i koliko bi para trazio za to?
I da li vam je smesno da je tadasnji upravnik pozvao KOGA ON HTEO (Abdulaha Sidrana), i dao mu para KOLIKO JE HTEO (60.000 E honorara za predstavu!)...
Smesno i dalje?

Aleksandar

pre 11 godina

Prilikom donosenja ovog zakona pre nekoliko meseci opozicija (DS pre svega) je upozoravala na besmislenost njegove primene u sferi kulture i umetnosti. Navodili su bas ovakve potencijalne primere.

dpl ing

pre 11 godina

Gledajuci JA IMAM TALENAT ,zakljucio sam da osim frizure nije bas ekspert za 2/4,3/4,4/4...
Koliko sebe puta navatam da dirigujem slusajuci klasiku i instant varijantu kroz jazz,...
I zaista se pitam jel se i za to dobija lova?
Muzika je umetnost i za sad kod nas ne postoji bog,a kad se bude pojavio pokoricemo se bezuslovno.
Tasovac od svega jedino ima frizuru.

Koperfild

pre 11 godina

Javljam se na Vas konkurs i odmah da rascistimo ne ispunjavam ni jedan od uslova,ali obecavam da cu dati 200% svog znanja koje je ravno nuli!
Obzirom da su nam propali muzicari ministri ,metodom substitucije nadam se da ce i propali ekonomista postati dirigent!
Unapred zahvalan,buduci clan stranke ( samo Vas molim da u oglasu stavite koja je najpodobnija trenutno ) !
Pozdrav

duda13

pre 11 godina

Genijalno!
Kako li se osecaju ,,genijalci"koji su pisali ovaj zakon,kada ,i ako ,ovo procitaju? Da li ce shvatiti svu svoju plitkost i neobrazovanje koju su iskazali donosenjem ovog zakona?
Na osnovu tog zakona, na tenderu bih ja bio egal sa ,recimo, Mijacem, Savinom,Draskovicem... Ako ne i u prednosti sa cenom. Kvalitet - manje -vise. Nije vazno

Miki Bgd

pre 11 godina

Pre svega bravo za Tasovca! Da je objavio oglas u dnevnim novinama postigao bi još bolji efekat ali i ovaj način je dobar. Nadam se da će bar malo uzburkati letargičnost i nedostatak volje za ličnim stavom kod većine posetilaca internet strana. Ako neko ima dva svedoka, drvce, crne pantalone...treba da posalje molbu Filharmoniji, možda ima neotkriven talenat?

misa

pre 11 godina

lepo je rekao covek u jednom komentaru da dirigent po mogucstvu da bude stolar,a ja bi dodao i da bude vodoinstalater ,elekricar i da ume da pece rakiju

petar

pre 11 godina

Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta. Neće ga valjda Tasovac izabrati i dovesti onako subjektivno kako se njemu sviđa i razbacivati se budžetom građana bez polaganja računa. E sad nije onako kako je on zamislio, pa onda ovakva infantilna i jeftina ironija.

Rakic

pre 11 godina

Dakle, kad se izgubi mera u sarkazmu i cinizmu - od mudrosti ne ostane nista! Jos jedno bacanje kvazi-duhovite prasine u oci. Izlizalo se naprosto; mozda je vreme da se umesto dirigenta, raspise konkurs za direktora filharmonije, pa da umesto VD statusa, dodje neka nova ideja za dalje.

Milica

pre 11 godina

Kakva je ovo smejurija. Videla sam kao facebook objavu, ali sam bila ubedjena da je oglas izmisljen. Baš sam se nasmejala. Sad kad čitam da je to istina, hvata me jeza.

Ivana

pre 11 godina

Jadan smisao za humor. Kao onomad ona kampanja "molimo vas da ne dođete na koncert". Direktor je prvenstveno sebe reklamirao a za popularizaciju klasične muzike ima mnogo boljih načina. Kao što ima boljih načina da se skrene pažnja na besmislene zakone. Ili bar - duhovitijih.

vladimir

pre 11 godina

Sta je? Pojavio se neko ko nije medijska zvezda i miljenik DS pa poceo teren da se priprema za javno ismevanje...sinak to se zove odabir najboljih. Nista nisi vise no Zvezda Granda....

misa

pre 11 godina

lepo je rekao covek u jednom komentaru da dirigent po mogucstvu da bude stolar,a ja bi dodao i da bude vodoinstalater ,elekricar i da ume da pece rakiju

Milica

pre 11 godina

Kakva je ovo smejurija. Videla sam kao facebook objavu, ali sam bila ubedjena da je oglas izmisljen. Baš sam se nasmejala. Sad kad čitam da je to istina, hvata me jeza.

duda13

pre 11 godina

Genijalno!
Kako li se osecaju ,,genijalci"koji su pisali ovaj zakon,kada ,i ako ,ovo procitaju? Da li ce shvatiti svu svoju plitkost i neobrazovanje koju su iskazali donosenjem ovog zakona?
Na osnovu tog zakona, na tenderu bih ja bio egal sa ,recimo, Mijacem, Savinom,Draskovicem... Ako ne i u prednosti sa cenom. Kvalitet - manje -vise. Nije vazno

Koperfild

pre 11 godina

Javljam se na Vas konkurs i odmah da rascistimo ne ispunjavam ni jedan od uslova,ali obecavam da cu dati 200% svog znanja koje je ravno nuli!
Obzirom da su nam propali muzicari ministri ,metodom substitucije nadam se da ce i propali ekonomista postati dirigent!
Unapred zahvalan,buduci clan stranke ( samo Vas molim da u oglasu stavite koja je najpodobnija trenutno ) !
Pozdrav

Rakic

pre 11 godina

Dakle, kad se izgubi mera u sarkazmu i cinizmu - od mudrosti ne ostane nista! Jos jedno bacanje kvazi-duhovite prasine u oci. Izlizalo se naprosto; mozda je vreme da se umesto dirigenta, raspise konkurs za direktora filharmonije, pa da umesto VD statusa, dodje neka nova ideja za dalje.

Miki Bgd

pre 11 godina

Pre svega bravo za Tasovca! Da je objavio oglas u dnevnim novinama postigao bi još bolji efekat ali i ovaj način je dobar. Nadam se da će bar malo uzburkati letargičnost i nedostatak volje za ličnim stavom kod većine posetilaca internet strana. Ako neko ima dva svedoka, drvce, crne pantalone...treba da posalje molbu Filharmoniji, možda ima neotkriven talenat?

Aleksandar

pre 11 godina

Prilikom donosenja ovog zakona pre nekoliko meseci opozicija (DS pre svega) je upozoravala na besmislenost njegove primene u sferi kulture i umetnosti. Navodili su bas ovakve potencijalne primere.

Ivana

pre 11 godina

Jadan smisao za humor. Kao onomad ona kampanja "molimo vas da ne dođete na koncert". Direktor je prvenstveno sebe reklamirao a za popularizaciju klasične muzike ima mnogo boljih načina. Kao što ima boljih načina da se skrene pažnja na besmislene zakone. Ili bar - duhovitijih.

vladimir

pre 11 godina

Sta je? Pojavio se neko ko nije medijska zvezda i miljenik DS pa poceo teren da se priprema za javno ismevanje...sinak to se zove odabir najboljih. Nista nisi vise no Zvezda Granda....

Pera

pre 11 godina

Ово је једини начин да останемо нормални,али то не значи и да ће нам бити боље.Браво Тасовац.Данас би Нушић падао од посла.

petar

pre 11 godina

Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta. Neće ga valjda Tasovac izabrati i dovesti onako subjektivno kako se njemu sviđa i razbacivati se budžetom građana bez polaganja računa. E sad nije onako kako je on zamislio, pa onda ovakva infantilna i jeftina ironija.

radnik u kulturi

pre 11 godina

ja cu probati da priblizim problem svima vama koji ste za ovaj zakon i samo hejtujete i botujete tu a nemate pojma o cemu pricate.. zamislite sledecu situaciju. najavljuje se veliki koncert na uscu, spektakl, cudo i vi se primite (ocigledno) i sigurni ste da ce vas obradovati cecom, presrecni ste itd. al organizator mora da raspise javnu nabavku za pevaljku koja ce vas obradovati pa se na jn javi ta ceca sa skandaloznom ponudom, naravno. pa se javi ana bekuta npr. sa skandaloznom ponudom, malo manjom doduse. pa se javi i marijana marjanovic i kaze da ce ona da vas obraduje za 200 evra. i, sta sad? da bi ispostovao zakon organizator mora da angazuje nesrecnu marijanu i uradi to i obavesti siroke narodne mase. i vi tu splasnete, da ne upotrebim izraz koji ce spreciti objavljivanje komentara.. jel sad jasno?!?

My two cents

pre 11 godina

Ni meni Tasovac nije najsimpatičniji lik, a njegov humor mi je vrlo jeftin. ALI: koncerti Filharmonije su rasprodati za celu sezonu još u pretprodaji, a sala je dupke puna. Takođe, nisam čuo baš mnogo glasova protiv ovog ponižavajućeg "tenderisanja" kulture. Zato je svaki važan, pa makar dolazio i sa "Ja imam talenat".

petar

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.

Iskreno

pre 11 godina

Pa neverovatno! Mozda jedini covek koji je uzdrmao barustinu od nase "kulturne" scene u 5 poslednjih godina, covek koji ima rezultate iza sebe, ciste kao suza, covek koji je uradio ogroman posao za popularizaciju "ozbiljne" muzike, ko u ucmali Beograd dovodi vrhunska imena se drznuo da ode van sablona. Drznuo se da iskritikuje nakaradan, besmislen, korupcionaski, idiotski zakon o javnim nabavkama. Drznuo se da to uradi na vrlo prvidan nacin, jer, u suprotnom, ograniceni kapaciteti ne bi bas razumeli...

E cim je digao glavu iz vode, cim je zatalasao zabokrecinu, eto komnentara da ne valja! Ko je pa on, osim sto je drugaciji i sto iza njega stoje rezultati?! On ej despot, on ne valja, on je providan, on je prost...

Odusevio sam se dopisom (ne, nisam se nasmejao, kako nije jasno - ovo nije pravljeno da nasmeje!) radujuci sam da ovde jos uvek ima ponekoga ko misli i sme da se oglasi, a onda naisao na komentare, i to (ipak) na sajtu 92-ke, koju su me zaista bacili dole...

radnik u kulturi

pre 11 godina

"Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta." Pa bas u tome je problem. Ne moze da se pravi ni za njih, osim direktora. A direktor i umetnici nisu isto. I Tasovac je prosao konkurs i to nije problem. A ni konkurs i javna nabavka nisu isto. Nisu ni blizu. Pa malo proucite materiju pa onda drndajte po netu.

ZOZON

pre 11 godina

Kakva neukusna sala sa kulturom i to vrhunskom i priznatom filharmonijom. Zbog svega bi gospodin saljivdzija trebalo hrabro da podnese ostavku, odmah , a ne da pravi salu sa rudarima i radnicima koji znojem pune budzet ! Taso , nadji bolji narod za zezanje !

dpl ing

pre 11 godina

Gledajuci JA IMAM TALENAT ,zakljucio sam da osim frizure nije bas ekspert za 2/4,3/4,4/4...
Koliko sebe puta navatam da dirigujem slusajuci klasiku i instant varijantu kroz jazz,...
I zaista se pitam jel se i za to dobija lova?
Muzika je umetnost i za sad kod nas ne postoji bog,a kad se bude pojavio pokoricemo se bezuslovno.
Tasovac od svega jedino ima frizuru.

dz

pre 11 godina

A da li bi bilo isto tako smesno da je Atelje objavio tender za npr rezisera predstave "Otac na sluzbenom putu", pa da vidimo ko bi se javio, i koliko bi para trazio za to?
I da li vam je smesno da je tadasnji upravnik pozvao KOGA ON HTEO (Abdulaha Sidrana), i dao mu para KOLIKO JE HTEO (60.000 E honorara za predstavu!)...
Smesno i dalje?

radnik u kulturi

pre 11 godina

Nigde se ne navodi procenjena vrednost nabavke. (Ja sam, 15. Naravno. Lako je proceniti vrednost nabavke kad nabavljas krompir, cigle, namestaj.. Tu vec znas otprilike koliko to moze kostati a i ako ne znas, izguglas malo pa vidis. Aj ti probaj da procenis vrednost nekog coveka tj. vrednost koju ce sam sebi da odredi. Malo zeznuto, ha?

neca

pre 11 godina

Tender nije regularan moze da se obori.Ima gresku treba da stoji dirigenata kom 1.Molim Vas da uslove ispravite a ja necu da se javljam-priznajem nemam sluha,mada bi znao da stapicem masem i lupkam o notni stalak.

Milojko-Stanojko

pre 11 godina

I bi Rahbari u pravu!! Cik da neko zucne iz BF!! Svi moraju da se dive i klanjaju!!( "...njegovoj nepriznatoj velicini.."- Dostojevski)

Miroslav

pre 11 godina

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Тендер за набавку)

Јавни позив за прикупљање понуда (или тендер) је састав којим удружење јавно оглашава потребу за прикупљање понуда за набавку одређене робе, ствари или услуге од правних лица у отвореном поступку.

Јавни позив се обликује у облику погодним за објављивање, најчешће у штампаном медију. Садржај се образује у складу са „Законом о јавним набавкама“.

Предмет јавне набавке може бити набавка: хартије, лож уља, услуге израде омота, рачунарска опрема и др.

=======> pa nisam znao da dirigenta mogu da kupim. od ovakvih koji nam unose strane i glupe reci u recnik uskoro ocekujem i tender za direktora (ili vec kako se to sada naziva), cistaca ulice, pekara, gradjevinara itd.

Raša

pre 11 godina

Jeftino i nepotrebno kao i svaki potez gospodina tasovca u javnosti. Odlazak šefa dirigenta i onakvom tonu, koji je retko koja redakcija i objavila, kao i skandalozna kampanja "hvala što ne dolazite" koja krši sve granice dobrog ukusa, su više nego dovoljni da se baća isprati sa mesta upravnika filharmonije, a ne da spinuje nekakvim lažnim tenderima.

Gaston

pre 11 godina

Ljudi, ima razlike izmedju konkursa i tendera. Na tenderu moras odabrati najpovoljnije sto nije uvek i najkvalitetnije. Da je napravljen tender za koncert 15. aprila u Arenu ne bi dosla Bionse nego bi bila odabrana neka Milunka (izvinjavam se svim Milunkama) za 500 evra. Sto rece Ivana Dimic iz 212 kako biblioteka da napravi tender za Andricevo izdanje iz 1964. koje je stampao BIGZ. Pa ne moze niko drugi da se javi osim BIGZ-a sto automatski obara tender jer mora biti vise ponudjaca!

a

pre 11 godina

Jeste, sad zabavlja narod ovim smicalicama a zašto je otišao stari dirigent? To sad pod tepih iako je javno prozvao vickastog direktora.

Dilan Dog

pre 11 godina

Ma pusti konkurs.Mene interesuje da li je ministar kulture svoj visemilionski dug za porez platio ili reprogramirao.Ako jeste kako je nabavio pare.Inace protiv gluposti se bori sarkazmom.

kiklop

pre 11 godina

kao da su stotine dirigenata na birou pa sad samo cekaju da se negde pojavi upraznjeno mesto. pa to je filharmonija, a ne estradni orkestar vojske srbije! treba im dirigent sa iskustvom, a ne samo sa diplomom. ja koliko sam gledao, uvek ima jedan stalni dirigent, a ostalo se dovode gosti, ima na primer u osijeku jedan mlad dirigent, hnk ga je "uhvatilo" odmah posle zavrsetka skolovanja, mnogo dobar decko i lepo radi, ali i kod njih dolaze gostujuci dirigenti iz beca, zagreba, beograda, sarajeva, milana...
svaka cast tasovcu, ovo je za one koji sede u ministarstvu i traze da se ispuni formalni zahtev, a uopste ih nije briga sta ce biti sa filharmonijom.

nekkkko

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.
(petar, 16. april 2013 02:16) Ja cu da ti pojasnim zasto je lose.. ZATO STO SE I NE RASPISUJE KONKURS ZA DIRIGENTA! Nemaju oni otvoreno radno mesto dirigent pa da izdaju oglas kakav si ti predlozio. Rade javnu nabavku, tj. nabavljaju coveka kao da je drvena gradja. Na sta su zakonom obavezni. To je PROBLEM!

sale

pre 11 godina

Ma ljudi kljucno je ovo da kada se u skladu sa clanom 36 stav 1 tacka 2 zakona vodi pregovaracki postupak onda samo odredjeni ponudjac moze izvrsiti nabavku umetnickog karaktera. Ako je kriterijum za ocenu podobnosti tog jedinstvenog ponudjaca da jedino on moze odsvirati orkestarsku partituru ili odglumiti neki lik onda je to LAZ LAZ LAZ. Novi zakon o JN je uveo mogucnost da svako ko ima interesa i ispunjava uslove moze da se zali na odluku komisije i onda ulazimo u zacarani krug beskonacnih posupaka zastite prava ponudjaca i sudskih parnica...

Boris Bunjac

pre 11 godina

Za sve koji rado donose brzoplete zaključke imam informaciju, Boris Bunjac uvek potpiše svoje ime ispod svojih reči a bezimeno dopisivanje prepušta onima koje to čini sretnima. Hvala na pažnji.

Brze pruge

pre 11 godina

G-dine Tasovac, malo vise umetnickog rada, a malo panje politikanstva i licne promocije. NA MGK (Vi znate sta to znaci) Vas se seca samo poneko jedino kao momka iz Srbije. I ni po cemu vise. mozda bi bilo bolje, da me demantujete, da odrzite jedan ozbilja solisticki koncert i to bi bila Vasa najbolja promocija. Ovako je sve sarlatanstvo, pogotovo ono oko drugih stavova, jer to vecina nece razumeti pravilno ili ce razumeti ozbiljno. Pink, Grand, Tralala i ostale feste...

petar

pre 11 godina

½A ni konkurs i javna nabavka nisu isto½

Niko nije ni tražio da se raspisuje tender za ljude. Ovo je tvoje bukvalno i suviše prosto shvatanje, pa ne bih ulazio u dalju polemiku. Misli se na konkurs. Osim toga, za umetnike tj. muzičare u simfonijskom orkestru se i te kako raspisuje konkurs. Potrebno je da su adekvatno školovani, eventualno radno iskustvo itd. A, nego kako bi drugo? U čemu je problem sa normalnim ljudskim razmišljanjem?! Da ne misli možda Tasovac da dovede slavnog Zubina Mehtu na mesto stalnog dirigenta?!

Rakic

pre 11 godina

Dakle, kad se izgubi mera u sarkazmu i cinizmu - od mudrosti ne ostane nista! Jos jedno bacanje kvazi-duhovite prasine u oci. Izlizalo se naprosto; mozda je vreme da se umesto dirigenta, raspise konkurs za direktora filharmonije, pa da umesto VD statusa, dodje neka nova ideja za dalje.

Ivana

pre 11 godina

Jadan smisao za humor. Kao onomad ona kampanja "molimo vas da ne dođete na koncert". Direktor je prvenstveno sebe reklamirao a za popularizaciju klasične muzike ima mnogo boljih načina. Kao što ima boljih načina da se skrene pažnja na besmislene zakone. Ili bar - duhovitijih.

vladimir

pre 11 godina

Sta je? Pojavio se neko ko nije medijska zvezda i miljenik DS pa poceo teren da se priprema za javno ismevanje...sinak to se zove odabir najboljih. Nista nisi vise no Zvezda Granda....

petar

pre 11 godina

Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta. Neće ga valjda Tasovac izabrati i dovesti onako subjektivno kako se njemu sviđa i razbacivati se budžetom građana bez polaganja računa. E sad nije onako kako je on zamislio, pa onda ovakva infantilna i jeftina ironija.

petar

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.

dpl ing

pre 11 godina

Gledajuci JA IMAM TALENAT ,zakljucio sam da osim frizure nije bas ekspert za 2/4,3/4,4/4...
Koliko sebe puta navatam da dirigujem slusajuci klasiku i instant varijantu kroz jazz,...
I zaista se pitam jel se i za to dobija lova?
Muzika je umetnost i za sad kod nas ne postoji bog,a kad se bude pojavio pokoricemo se bezuslovno.
Tasovac od svega jedino ima frizuru.

Raša

pre 11 godina

Jeftino i nepotrebno kao i svaki potez gospodina tasovca u javnosti. Odlazak šefa dirigenta i onakvom tonu, koji je retko koja redakcija i objavila, kao i skandalozna kampanja "hvala što ne dolazite" koja krši sve granice dobrog ukusa, su više nego dovoljni da se baća isprati sa mesta upravnika filharmonije, a ne da spinuje nekakvim lažnim tenderima.

ZOZON

pre 11 godina

Kakva neukusna sala sa kulturom i to vrhunskom i priznatom filharmonijom. Zbog svega bi gospodin saljivdzija trebalo hrabro da podnese ostavku, odmah , a ne da pravi salu sa rudarima i radnicima koji znojem pune budzet ! Taso , nadji bolji narod za zezanje !

dz

pre 11 godina

A da li bi bilo isto tako smesno da je Atelje objavio tender za npr rezisera predstave "Otac na sluzbenom putu", pa da vidimo ko bi se javio, i koliko bi para trazio za to?
I da li vam je smesno da je tadasnji upravnik pozvao KOGA ON HTEO (Abdulaha Sidrana), i dao mu para KOLIKO JE HTEO (60.000 E honorara za predstavu!)...
Smesno i dalje?

Milica

pre 11 godina

Kakva je ovo smejurija. Videla sam kao facebook objavu, ali sam bila ubedjena da je oglas izmisljen. Baš sam se nasmejala. Sad kad čitam da je to istina, hvata me jeza.

Milojko-Stanojko

pre 11 godina

I bi Rahbari u pravu!! Cik da neko zucne iz BF!! Svi moraju da se dive i klanjaju!!( "...njegovoj nepriznatoj velicini.."- Dostojevski)

a

pre 11 godina

Jeste, sad zabavlja narod ovim smicalicama a zašto je otišao stari dirigent? To sad pod tepih iako je javno prozvao vickastog direktora.

Brze pruge

pre 11 godina

G-dine Tasovac, malo vise umetnickog rada, a malo panje politikanstva i licne promocije. NA MGK (Vi znate sta to znaci) Vas se seca samo poneko jedino kao momka iz Srbije. I ni po cemu vise. mozda bi bilo bolje, da me demantujete, da odrzite jedan ozbilja solisticki koncert i to bi bila Vasa najbolja promocija. Ovako je sve sarlatanstvo, pogotovo ono oko drugih stavova, jer to vecina nece razumeti pravilno ili ce razumeti ozbiljno. Pink, Grand, Tralala i ostale feste...

Aleksandar

pre 11 godina

Prilikom donosenja ovog zakona pre nekoliko meseci opozicija (DS pre svega) je upozoravala na besmislenost njegove primene u sferi kulture i umetnosti. Navodili su bas ovakve potencijalne primere.

radnik u kulturi

pre 11 godina

"Konkurs se pravi i za mesto umetničkog direktora, dramaturga, profesora na fakultetu, muzičare u orkestru itd., pa može i za dirigenta." Pa bas u tome je problem. Ne moze da se pravi ni za njih, osim direktora. A direktor i umetnici nisu isto. I Tasovac je prosao konkurs i to nije problem. A ni konkurs i javna nabavka nisu isto. Nisu ni blizu. Pa malo proucite materiju pa onda drndajte po netu.

My two cents

pre 11 godina

Ni meni Tasovac nije najsimpatičniji lik, a njegov humor mi je vrlo jeftin. ALI: koncerti Filharmonije su rasprodati za celu sezonu još u pretprodaji, a sala je dupke puna. Takođe, nisam čuo baš mnogo glasova protiv ovog ponižavajućeg "tenderisanja" kulture. Zato je svaki važan, pa makar dolazio i sa "Ja imam talenat".

Miki Bgd

pre 11 godina

Pre svega bravo za Tasovca! Da je objavio oglas u dnevnim novinama postigao bi još bolji efekat ali i ovaj način je dobar. Nadam se da će bar malo uzburkati letargičnost i nedostatak volje za ličnim stavom kod većine posetilaca internet strana. Ako neko ima dva svedoka, drvce, crne pantalone...treba da posalje molbu Filharmoniji, možda ima neotkriven talenat?

Koperfild

pre 11 godina

Javljam se na Vas konkurs i odmah da rascistimo ne ispunjavam ni jedan od uslova,ali obecavam da cu dati 200% svog znanja koje je ravno nuli!
Obzirom da su nam propali muzicari ministri ,metodom substitucije nadam se da ce i propali ekonomista postati dirigent!
Unapred zahvalan,buduci clan stranke ( samo Vas molim da u oglasu stavite koja je najpodobnija trenutno ) !
Pozdrav

petar

pre 11 godina

½A ni konkurs i javna nabavka nisu isto½

Niko nije ni tražio da se raspisuje tender za ljude. Ovo je tvoje bukvalno i suviše prosto shvatanje, pa ne bih ulazio u dalju polemiku. Misli se na konkurs. Osim toga, za umetnike tj. muzičare u simfonijskom orkestru se i te kako raspisuje konkurs. Potrebno je da su adekvatno školovani, eventualno radno iskustvo itd. A, nego kako bi drugo? U čemu je problem sa normalnim ljudskim razmišljanjem?! Da ne misli možda Tasovac da dovede slavnog Zubina Mehtu na mesto stalnog dirigenta?!

misa

pre 11 godina

lepo je rekao covek u jednom komentaru da dirigent po mogucstvu da bude stolar,a ja bi dodao i da bude vodoinstalater ,elekricar i da ume da pece rakiju

duda13

pre 11 godina

Genijalno!
Kako li se osecaju ,,genijalci"koji su pisali ovaj zakon,kada ,i ako ,ovo procitaju? Da li ce shvatiti svu svoju plitkost i neobrazovanje koju su iskazali donosenjem ovog zakona?
Na osnovu tog zakona, na tenderu bih ja bio egal sa ,recimo, Mijacem, Savinom,Draskovicem... Ako ne i u prednosti sa cenom. Kvalitet - manje -vise. Nije vazno

Pera

pre 11 godina

Ово је једини начин да останемо нормални,али то не значи и да ће нам бити боље.Браво Тасовац.Данас би Нушић падао од посла.

nekkkko

pre 11 godina

Veoma jednostavno, ako Tasovac ne zna da osmisli jednostavan tekst konkursa za dirigenta, trebalo bi da izgleda ovako. Završio FMU, odsek za dirigenta, ili adekvatan fakultet, potreban odeređeni broj godina iskustva na tom mestu, potrebno da je dirigovao taj i taj repertoar, itd. A, ako Tasovac želi da odredi dirigenta kao Kim Il Sung svog sina Kim Džong Ila za svog naslednika trona i da u tome raspolaže budžetom, koji plaćaju svi građani, kako on hoće, onda je to druga stvar, neka lepo kaže šta ga muči. A ne ovako jadna šala, komika, baš kao u kursadžijama. Ili svi ostali, kad su tako pametni, neka iznesu svoje mišljenje zašto je loše da se raspiše konkurs za dirigenta. Nadam se da sam bar malo doprineo renomiranoj kući sa Tasovcem na čelu kako bi u osnovi trebalo da izgleda raspisan konkurs, pošto vidim da rukovodstvo luta i nema ideju kako da osmisli ovaj jednostavan tekst.
(petar, 16. april 2013 02:16) Ja cu da ti pojasnim zasto je lose.. ZATO STO SE I NE RASPISUJE KONKURS ZA DIRIGENTA! Nemaju oni otvoreno radno mesto dirigent pa da izdaju oglas kakav si ti predlozio. Rade javnu nabavku, tj. nabavljaju coveka kao da je drvena gradja. Na sta su zakonom obavezni. To je PROBLEM!

Iskreno

pre 11 godina

Pa neverovatno! Mozda jedini covek koji je uzdrmao barustinu od nase "kulturne" scene u 5 poslednjih godina, covek koji ima rezultate iza sebe, ciste kao suza, covek koji je uradio ogroman posao za popularizaciju "ozbiljne" muzike, ko u ucmali Beograd dovodi vrhunska imena se drznuo da ode van sablona. Drznuo se da iskritikuje nakaradan, besmislen, korupcionaski, idiotski zakon o javnim nabavkama. Drznuo se da to uradi na vrlo prvidan nacin, jer, u suprotnom, ograniceni kapaciteti ne bi bas razumeli...

E cim je digao glavu iz vode, cim je zatalasao zabokrecinu, eto komnentara da ne valja! Ko je pa on, osim sto je drugaciji i sto iza njega stoje rezultati?! On ej despot, on ne valja, on je providan, on je prost...

Odusevio sam se dopisom (ne, nisam se nasmejao, kako nije jasno - ovo nije pravljeno da nasmeje!) radujuci sam da ovde jos uvek ima ponekoga ko misli i sme da se oglasi, a onda naisao na komentare, i to (ipak) na sajtu 92-ke, koju su me zaista bacili dole...

radnik u kulturi

pre 11 godina

ja cu probati da priblizim problem svima vama koji ste za ovaj zakon i samo hejtujete i botujete tu a nemate pojma o cemu pricate.. zamislite sledecu situaciju. najavljuje se veliki koncert na uscu, spektakl, cudo i vi se primite (ocigledno) i sigurni ste da ce vas obradovati cecom, presrecni ste itd. al organizator mora da raspise javnu nabavku za pevaljku koja ce vas obradovati pa se na jn javi ta ceca sa skandaloznom ponudom, naravno. pa se javi ana bekuta npr. sa skandaloznom ponudom, malo manjom doduse. pa se javi i marijana marjanovic i kaze da ce ona da vas obraduje za 200 evra. i, sta sad? da bi ispostovao zakon organizator mora da angazuje nesrecnu marijanu i uradi to i obavesti siroke narodne mase. i vi tu splasnete, da ne upotrebim izraz koji ce spreciti objavljivanje komentara.. jel sad jasno?!?

Dilan Dog

pre 11 godina

Ma pusti konkurs.Mene interesuje da li je ministar kulture svoj visemilionski dug za porez platio ili reprogramirao.Ako jeste kako je nabavio pare.Inace protiv gluposti se bori sarkazmom.

Boris Bunjac

pre 11 godina

Za sve koji rado donose brzoplete zaključke imam informaciju, Boris Bunjac uvek potpiše svoje ime ispod svojih reči a bezimeno dopisivanje prepušta onima koje to čini sretnima. Hvala na pažnji.

radnik u kulturi

pre 11 godina

Nigde se ne navodi procenjena vrednost nabavke. (Ja sam, 15. Naravno. Lako je proceniti vrednost nabavke kad nabavljas krompir, cigle, namestaj.. Tu vec znas otprilike koliko to moze kostati a i ako ne znas, izguglas malo pa vidis. Aj ti probaj da procenis vrednost nekog coveka tj. vrednost koju ce sam sebi da odredi. Malo zeznuto, ha?

Miroslav

pre 11 godina

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Тендер за набавку)

Јавни позив за прикупљање понуда (или тендер) је састав којим удружење јавно оглашава потребу за прикупљање понуда за набавку одређене робе, ствари или услуге од правних лица у отвореном поступку.

Јавни позив се обликује у облику погодним за објављивање, најчешће у штампаном медију. Садржај се образује у складу са „Законом о јавним набавкама“.

Предмет јавне набавке може бити набавка: хартије, лож уља, услуге израде омота, рачунарска опрема и др.

=======> pa nisam znao da dirigenta mogu da kupim. od ovakvih koji nam unose strane i glupe reci u recnik uskoro ocekujem i tender za direktora (ili vec kako se to sada naziva), cistaca ulice, pekara, gradjevinara itd.

neca

pre 11 godina

Tender nije regularan moze da se obori.Ima gresku treba da stoji dirigenata kom 1.Molim Vas da uslove ispravite a ja necu da se javljam-priznajem nemam sluha,mada bi znao da stapicem masem i lupkam o notni stalak.

kiklop

pre 11 godina

kao da su stotine dirigenata na birou pa sad samo cekaju da se negde pojavi upraznjeno mesto. pa to je filharmonija, a ne estradni orkestar vojske srbije! treba im dirigent sa iskustvom, a ne samo sa diplomom. ja koliko sam gledao, uvek ima jedan stalni dirigent, a ostalo se dovode gosti, ima na primer u osijeku jedan mlad dirigent, hnk ga je "uhvatilo" odmah posle zavrsetka skolovanja, mnogo dobar decko i lepo radi, ali i kod njih dolaze gostujuci dirigenti iz beca, zagreba, beograda, sarajeva, milana...
svaka cast tasovcu, ovo je za one koji sede u ministarstvu i traze da se ispuni formalni zahtev, a uopste ih nije briga sta ce biti sa filharmonijom.

Gaston

pre 11 godina

Ljudi, ima razlike izmedju konkursa i tendera. Na tenderu moras odabrati najpovoljnije sto nije uvek i najkvalitetnije. Da je napravljen tender za koncert 15. aprila u Arenu ne bi dosla Bionse nego bi bila odabrana neka Milunka (izvinjavam se svim Milunkama) za 500 evra. Sto rece Ivana Dimic iz 212 kako biblioteka da napravi tender za Andricevo izdanje iz 1964. koje je stampao BIGZ. Pa ne moze niko drugi da se javi osim BIGZ-a sto automatski obara tender jer mora biti vise ponudjaca!

sale

pre 11 godina

Ma ljudi kljucno je ovo da kada se u skladu sa clanom 36 stav 1 tacka 2 zakona vodi pregovaracki postupak onda samo odredjeni ponudjac moze izvrsiti nabavku umetnickog karaktera. Ako je kriterijum za ocenu podobnosti tog jedinstvenog ponudjaca da jedino on moze odsvirati orkestarsku partituru ili odglumiti neki lik onda je to LAZ LAZ LAZ. Novi zakon o JN je uveo mogucnost da svako ko ima interesa i ispunjava uslove moze da se zali na odluku komisije i onda ulazimo u zacarani krug beskonacnih posupaka zastite prava ponudjaca i sudskih parnica...