Nedelja, 14.04.2013.

21:15

Pajtić: Izbacićemo spornu rečenicu

Izbacićemo spornu rečenicu iz deklaracije u kojoj se kaže da je autonomija Vojvodine pravo njenih građana i da je njihovom voljom u sastavu Srbije, kaže Pajtić.

Izvor: B92

Pajtiæ: Izbaciæemo spornu reèenicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

229 Komentari

Sortiraj po:

mungos

pre 11 godina

Očigledno čemu služi ova Deklaracija... Hoće Pajtić da se konstantnim tenzijama održi, koliko može još dugo, na vlasti u Vojvodini! Nije je njemu bitna ni Vojvodina ni Vojvodjani, samo njegova fotelja i lični interesi!

LEO

pre 11 godina

Moja podrska Pajticu da da ostavku i da to dozivi najbezbolnije ako moze, mada mislim da bi se taj razboleo kad ne bi sedeo u toj fotelji..hej..pa od koga bi onda krao, a da bude "LEGALNO"...

Teamadu

pre 11 godina

Sram vas bilo! U ovakvom trenutku, umesto da Srbija bude udružena i da zajedno odbranimo Kosovo, vi potežete pitanje Vojvodine i još veće i jadnije cepljenje Srbije. Kako vas nije sramota, zbog ličnih interesa igrate se sa jadnim narodom koji i onako živi loše! Znamo može i gore od ovoga da se živi, ne morate vi to da na pokazujete i dokazujete!-!-!-!

SANDRA G.M.

pre 11 godina

Da je DS izgubio podršku građana Vojvodine je svima jasno, pa mislim i Bojanu Pajtiću, i upravo zbog toga on će pokušati da što duže ostane na vlasti, pa ako bude uspeo i do 2016. Godine, jer je svestan da on, posle svih ovih afera, više nema nikakvu političku budućnost u Vojvodinu, a nu u DS-u.

novicavg

pre 11 godina

Ne postavlja se pitanje redigovanja teksta i kozmetičke popravke deklaracije, ona nije smela nikako da se pojavi u javnosti a ne pogotovu u sadašnjem trenutku odlučne bitke Srbija za odbranu severa Kosova. To da li će se nešto izbaciti iz nje ili ne ne prestavlja suštinu čitave stvari a suština je da se Pajtić i njegova vlada suprostavili Srbiji i pokušala da relativizira pitanje koje duboko zadire u unutrašnju strukturu Srbije i pokazauje neke nazanake autunomaške politike poražene pre tridesetak godina.da stvari izmiču kontroli i postaju problem razdora na liniji Srbija Vojvodina pokazuje i stav i ponašanje predsednika Skupštine Pastora koji se distancira od ovakve politike pokrajinske vlade.

Pravopis

pre 11 godina

Ne može nama niko da ukine i uzme Vojvodinu, dok je nas Vojvođana...to kao prvo! A kao drugo, uz dužno poštovanje g-dine Pajtiću, mi samo želimo da nam vi i vama slični, vratite sve ono što ste nam od Vojvodine ukrali, te nas doveli u situaciju da budemo najnerazvijeniji deo zemlje....sramota! I sad pričate kako bi se jedna rečenica mogla obrisati.... Ta ne zanimaju nas mnogo rečenice za brisanje, nas zanima kako ćemo da se oporavimo što pre, kako da se rešimo lopuža i da Vojvodina počne da ide napred!? U to ime, podržavam nove izbore i smenu sadašnje vlade, jer se pokazalo da je radila isključivo za svoj džep!

Stari Somborac

pre 11 godina

~On smatra da problem postoji, ali negira da je to zapravo trenutak lansiranja predloga deklaracije o zaštiti prava Vojvodine.~ Znaci li to da posle vladavine DS-a postoji problem secesije u Vojvodini? Djilas je rekap da toga nema a svi smo videli plakate i grafite, kao i retoriku DS-a.
I opet problem ~termina~..... Sta vi mislite koliki IQ ima narod u Srbiji, a posebno u Vojvodini. E nije toliko mali kao sto ste pretpostavili i zato gubite izbore.

mc5 - future now

pre 11 godina

Neverovatna je tendencija Z. Ćirjakovića da poistoveti Alžir sa Kosovom. Alžir je zemlja Alžiraca koju su Francuzi kolonizovali. I Albanci su došli na Kosovo posle Srba, znači Kosovo je srpskom kao što je Alžir alžerski. Kosovo je albansko, koliko je i Alžir francuski. Kako nije spomenuo problem Bretanje ili Korzike, što njima Francuska ne da nezavisnost. Kosovo se može poistovetiti sa Irskom i Alsterom ( severozapadnim delom ostrva ), tj. Severnom Irskom. Irska je radi priznanja nezavisnosti sklopila dogovor sa Britanijom da taj asimilirani deo Irske sa većinskim Englezima bude izvan Irske. I Kosovo može da ponudi da sever Kosova bude u okviru Srbije a da zauzvrat dobije nezavisnost. Što se Pajtića tiče, to da on kao vođa vojvođanskog dela DS-a ne zna o kreditu RBV toj stranci, meni govori da on ili laže, ili nema kontrolu u Pokrajini. Pa ko je o tom konsultovan, Vasin, Elezović, Petrović ? Da li Đelić samo došao u VRB bez konsultovanja, ili podređeni iz pokkrajinskog DS rade na svohu ruku. Da li se to u DS-u ne zna "ko pije, a ko plaća".

mirjana

pre 11 godina

Ova situacija poprima oblike oluje, a sve bez potrebe. Gospodine Pajtiću, ostanite dostojanstveni, kosmopolita kakav vam je i gospodin otac, koga sam upoznala u Pešti, ne hvatajte se u kolo i ne spuštajte se na nivo onih što uz urlikanje i bojne pokliče vikaše sa govornice u Novom Sadu pre tri dana (Bajatović, Mirović, Vučević,...). Samo je falilo još da uzdignu pesnicu pa na juriš. Kakvo nedolično ponašanje, ali kaže se da je u političkoj borbi sve dozvoljeno, samo se čudim onoj masi koja urlaše na te pokliče! Sramota i nedopustivo, nezrelo za vreme i izazove koji nas lome i koji nam tek predstoje, a vi, Vojvodjani, ne dajte na sebe, "svako čudo za tri dana".

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pajticu izbacices spornu recenicu iz deklaracije, ali iz tvog zacrtanog "mozga neces"? Da bi prikrio pljackaske afere, posuzio si se ugrozenoscu Vojvodine, od koga Pajticu? Rekao si Pajticu da su Vojvodani svojom voljom 1918 godine dorovoljhno usli u sastav Srbije i da tako isto svojom voljom mogu izaci iz Srbije?! Dobro tada u deklaraciji i li Skupstini-U Rumi kada je Skupstina odlucila da se prisajedinjuje Srbji ;bila odluka Backe, Baranje, Srema dela Banata: ovlsacujuci ove cetiri zajednice dase dobrovoljno ujedinjuju sa Narodm Srbije,a nikakve Vojvodine na koju se ti pozivas Pajticu?! Svi vi kriminalci kada se pribijete do duara se PRAVDATE POLITICKIM PROGONIMA DA SE NAIVNI SRBI NE BI DOSETILI DA SE RADI I LOPOVIMA!!

Impala

pre 11 godina

Ma sve je bilo jasno, to samo oni koji nisu procitali su se zabunili, a to uvek tako biva u zemlji koja je puna polupismenih i nepismenih. Ali ako neko ima legitimitet u vidu potpisa treba mu se pruziti prilika da kaze svoje misljenje koliko god ono bilo suprotno.

CecaO

pre 11 godina

DS je pravila greške, ali ih neće ponoviti?!? Jako dugo je DS pravila greške!!! Niko više nije toliko glup da vam ponovo ukaže poverenje!!! A ti Pajtiću, ovim talasenjem, samo još više doprinosiš srozavanju DS-a.

Doktor86

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke, glasao sam na proslim izborima za SNS, ali u ovoj situaciji ni jedni ni drugi nisu u pravu. DS nije u pravu zbog toga sto bi zarad ostanka u foteljama uradila sve, pa cak i da kroz ovakve deklaracije postavlja pitanja imenovanja direktora javnih preduzeca. 12 godina vladate Vojvodinom, opljackali ste je preko RBV, pa vam sad neko drugi kriv. A SNS nije u pravu zato sto plasi gradjane ozbiljnim stvarima, a prica o nekakvom izmisljenom separatizmu sluzi samo da bi dosli do izbora. Ne shvataju koliku stetu time prave. Alo, da li neko stvarno misli da u Vojvodini ima separatizma? I jedni i drugi rade za uskostranacke interese, bas ih briga za narod. I jedni i drugi su krivi za razne malverzacije (ATP, RBV...).

vlada

pre 11 godina

Ma pustite vi sva ta laprdanja, to vam je onako da se narod nečim zanima da ne skonta koji su #"$"#$!" (da ne psujem) na vlasti.

Da li je iko obratio požnju na podataka da Vojvodini ide 7% od republičkog budžeta, ej samo 7%!!! To je jedan poveliki deo naše zemlje, odgovoran za dobar deo dobiti Srbije, to je deo srbije koji bi mogao da hrani celu evropu, alo ljudi jeste li svesni šta mi imamo i dajemo Vojvodini 7% para iz budžeta! Pa to je smešno ljudi!!!

Vojvodjanski paor

pre 11 godina

Ko god je slusao sinoc ceo Utisak jasno mu je sve.Zakacili se za datum.Da je datum bio i 11 Oktobra opet bi ovi radikali rekli da nije momenat. A nadleznosti Vojvodine idu u aut.Od otimanja Novosadskog sajma pa do finansija. Bravo za Prof Slavisu Orlovica koji je dao dijagnozu. Ovi sto trolaju oko nekog sela Kovina.Kao to je merilo za ocenu legitimiteta.Lepo je Pajtic rekao sto ne odu u Novi Knezevac, Sombor, Suboticu,Kikindugde SNS nije presao cenzus. Ipak su to znacajnija mesta od Kovina.I lepo je objasnio da u Apatinu , Zrenjaninu nisu imali poslanikei da su dobili mnogo vise glasova nego na predhodnim izborima. Vojvodini je mjuka od radikala i ovih bez bedza

Nenad

pre 11 godina

Ali ta recenica je potpuno tacna! Nasi stari su Vojvodinu sami ugradili u Srbiju, i doduse vec posle par godina se pokajali. Nije Vojvodina vama ratni trofej da sa njom radite sta hocete.

perans

pre 11 godina

Predsednice, vidjao sam te po Novom Sadu kako setas sa decom opusteno, ides u bioskop kao svi normalni ljudi, dok si premijer. Vojvodjani znaju ko si, samo odlucno i ne uzmicati! Podrsku naroda Vojvodine imas.

mnogo si pametan

pre 11 godina

Izbaci sve, nije po ustavu da bilo koji deo zemlje donosi bilo kakve deklaracije.
(Pametnjaković, 15. april 2013 10:24)

Ustav u ruke pa ga ponovo procitaj.

Matematicar

pre 11 godina

Ljuba Moljac,

Drago mi je sto tebi mozak nije ispran.I drago mi je sto nisi uocio da je pre godinu dana lista DS-a pocistila sve u Vojvodini.I sada oni koji su glasali za DS su ispranog mozga a samo pametni oni koji su glasali za SNS,SPS,Dveri. I kada bi bili novi izbori rezultat bi bio slican jer ima pametnih,obrazovanih i skolovanih u Vojvodini i Novom Sadu. Da u Vojvodini bila neka tesna vecina i da je bilo moguce na hajduciju oteti vlast ne bi se ovi toliko uzrujavali i trazili izbore

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"Ta rečenica može odmah da bude izbačena. Preuzimam javnu obavezu da ćemo je izbaciti, ona nije važna“
jeste sad ta recenica nije vazna. Ako nije vazna sto je napisana.
Elem, kada je fotelja u pitanju sad nista nije vano.

Ben Akiba

pre 11 godina

Koristi vlast da bi sproveo ciljeve u delo.
Za to ne postoji vecinska volja gradjana.
Zato da se raspisu izbori pa da se prebrojimo!!!

Dalia

pre 11 godina

Zasto Bojan Pajtic nije uspostavljao "Vladavinu prava", kako on to voli da kaze, pre dvanaest godina, kad je dosao na celo Vojvodine. Krijete se iza nakaradne Deklaracije, koja je korak ka otcepljenju. Ni DS ne stoji 100% iza ovoga sto radite.

Сремац

pre 11 godina

Што сам дуже читао чланак, Пајтић ми је звучао све уверљивије. А онда - од 365 дана у години он нађе да изгласава декларацију баш на дан независности НДХ. Е па, онда ту нешто много смрди!

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Biti bahat je jedna stvar, a biti odgovoran druga. Okupljanje Vojvodjana na ulicama Novog Sada je samo slika I prilika nezadovoljstva dvanaestogodisnjem ispiranju mozga. I takvo okupljanje jeste odgovorno. Deklaracija je ta bahatost, kojom aktuelni visoki funkcioner AP Vojvodine pokusava da zastiti sebe.

dobri

pre 11 godina

Prvo su probali sa aferom „Mleko“, danas se pozivaju na Deklaraciju, šta nas čeka sutra? Od ljudi koji danas vode Vojvodinu će nas tek boleti glava. Poenta je da su u Vojvodinu uložili veliki novac, koji obrću sebi u džepove i da strepe nakon izgubljenih izbora u Zrenjaninu, Srbobranu, Apatinu i Kovinu. Slede redovni izbori u Vrbasu i Odžacima. Šta mislite kako će Pajtić proći?

britka

pre 11 godina

Sva ova galama oko cuvenog pokusaja izglasavanja Deklaracije, u Pajticevoj reziji, podseca na tragi-komiku. Ipak, nije sve tako bezazleno. Izgleda da jos samo u Vojvodini postoje zute poluge vlasti i njeni se akteri boje poraza. Iskreno, verujem da se sutra raspisu vanredni izbori u Pokrajini, danasnji funkcioneri AP Vojvodine jedva bi prosli cenzus.

Marko Rajković

pre 11 godina

Dakle, genijalci koji su se udostojili da pročitaju "sramnu Deklaraciju" uspeli su da pronađu jednu sumnjivu rečenicu: Vojvodina je voljom njenih gređana u sastavu Srbije. Pa zar nije? Čijom je to voljom Vojvodina u Srbiji ako nije voljom njenih građana? I šta ćemo sad kad "separatista Pajtić" izbaci tu spornu rečenicu? Nema veze, kažu naše junačne nadripatriote, Pajtić je "ustaša" i mora podneti ostavku. I kome sad nije jasno da je po sredi ogoljena borba za vlast a ne nekakva akcija motivisana brigom za državu, naciju, slobodu? Pre će biti da se Maja Gojković, Igor Mirović i Dušan Bajatović plaše hapšenja, pa su, kao u onoj igri "držite lopova", digli dževu na nepostojeći separatizam, nego Bojan Pajtić. Nismo videli nijedan materijalni dokaz da je Pajtić umešan u korupciju i kriminal, a dokaz korumpiranosti Maje Gojković i Igora Mirovića - mrtvorođena autobuska stanica - "bode" oči svaki dan. Pa da je Pajtić pokr'o sve pare Razvojne banke, to ne bi bio ni deseti deo od onog što će Novi Sad morati da plati zbog Majine i Mirovićeve muljaže sa stanicom. Mislite o tome, ako imate čime da mislite!

Cole

pre 11 godina

mislim da ce posle vlade sns,sps,js,pups... mnogi "beli listici" POZUTETI
(filter kafa, 14. april 2013 21:46)

Ne, nego će da postanu crveno-crni.
Beli listić

sandra

pre 11 godina

Mislim da nikome nije jasna namera Demokratske stranke koja se tice Vojvodine, pogotovo u ovom trenutku. Takodje, malo ko moze da opravda argumente kojima se Pajtic sluzi da bi objasnili svoje namere.

MLađa , ldp

pre 11 godina

Kao udbaška rezervna varijanta vlasti za vreme Miloševića, danas kao naprednjaci konačno su se dočepali vlasti, ali zahvaljujući pre svega lopovluku demokrata. U tome vojvođanske demokrate zauzimaju ubedljivo vodeće mesto. Dakle pitanje svih pitanja jeste zašto si ćutao Pajtiću i kao Tadić zabio glavu u pesak, dok oko tebe loopvi rade šta im se hoće ?

Epa ako ti je sada, zaslužio si ovo bratac. I opet ću da glasam za Frankeštajna, jer će vas sve zajedno u buvaru, jer ste bili isuviše alavi. I ne zanimaju me posledice... o tome vi vidite šta ćete i kako ćete.

maki

pre 11 godina

Razumem da Vojvodina nije zadovoljna budžetom ili ko zna čim, ali ko je u Srbiji danas zadovoljan? Pretrpeli smo dvanaest godina lopovluka i bahatosti. Nije lako nakon decenije uvesti red i to se ne postiže preko noći. Ali, ne može me niko ubediti u Pajtićeve dobre namere i zabrinutost, jer je taj čovek sve, samo ne rodoljub i lokal patriota.

Nikola

pre 11 godina

KAo sto neko rece. Ako je to volja gradjana Vojvodine iz 1918, onda g. Pajtic mora uputiti zahtev Hrvatskoj da od nje uzme Baranju za svoje buduce vojvodstvo, posto je 1918 u sastavu Vojvodine u tadasnjoj Austro-Ugarskoj nalazila i Baranja. Odnosno ispada da je i Baranja svojom voljom odlucila da bude u Srbiji (pa otkuda ona danas u Hrvatskoj....)

DRAŽA KG

pre 11 godina

Setite se 90-tih ,gde god su sprovodili svoju politiku crveno/crna koalicija(bolje ih je zvati ''nikad ugašena ljubav za KPJ partiju'') tamo više Srba skoro i da nema a teritorije su izgubljene zauvek ili što je još gore ostavili su ih našim unučićima da se kolju sa drugima za njih u amanet!
Tako oni i dalje rade jer drugu politiku i nemaju a to je ratno huškanje i evo konkretno zarad sitnih partijskih interesa svađaju nas sa Vojvodinom!
Narodu Vojvodine poručujem iz srca Šumadije da ovde ne misle svi na SNS/SPS način i kako god Vi odlučili ,a treba sami da odlučite,ovde ima mnogo više onih koji shvataju o čemu je ovde reč i jednostavno Vas volimo! Zapamtite to, uvek ćete imati braću u centralnoj Srbiji!

posmatrac

pre 11 godina

G.Pajtic se vrlo sarkasticno nasmejao kada je pomenuta razvojna banka.Razloga za smeh nema jer ocito je da ni on a ni republicka vlada nisu radile svoj posao kad je o banci rec,a mi mali akcionari postavljamo prosto pitanje;Gospodo sta su radile kontrole i vasi clanovi vlada u upravnom odboru? Zasto niko nije reagovao na ocite pljacke drzavnog i privatnog novca RBV? Sta je radila Narodna banka i Ministarstvo finansija i zasto niko nije sprecio pljacke? Vlada AP Vojvodine i vlada srbije su vecinski akcionari banke i niko ni prstom nije mrdnuo? Svoje politicke borbe i prepucavanja ostavite za pozoriste lutaka u kojem svi zajedno igrate da bi zamazali oci narodu.
Agrobanka, Sartid, Jugoremedia, Galenika, Azotara Pancevo afere pronevere kradja i drumskorazbojnicka otimacina to su vasi rezultati i nista drugo............

oladite malo

pre 11 godina

Aj malo sad mi iz Vojvodine da putujemo po ostatku Srbije i da im držimo slovo o njihovim pravima i o tome kako treba da žive. Bilo bi glupo zar ne?

AcaZvezdara

pre 11 godina

Status AP Vojvodine treba da bude rešen,ali samo u okvirima repubile Srbije čijji je Vojvodina važan teritorijalni deo. Zaista je nedopustivo ovo što je Pajtić uradio i nije sporna samo jedna rečenica,već namera pokrajinskih vlasti da destabilizuje državu i svađa narod koji je oduvek ziveo u slozi!

opet iznova sve

pre 11 godina

SNS džaba vam i vlast i demagogija i roze kravate i lažne diplome i hapšenja protivnika i vasi tabloidi i farsa kojom se služite. Vi ste to što jeste, bivši radikali.

novosadjanin

pre 11 godina

>Izbori u Kovinu

joj botovi prekinite da lupate gluposti, de jedan Kovin moze da pokaze celu Vojvodinu? sta se pracakate ko ribe na suvom, samo ponavljate ko papagaji, al su vas naucili da ne razmisljate puno.

Dejan

pre 11 godina

Moze se pricati, i pricati, ali je jedna istina, Vojvodina bi procvetala da joj se Srbija skine sa grbace, pa ma ko u njoj vladao.Srbija je postala samostalna voljom drugih, koji su bezali od nje, tako da treba da stavi prst na celo, nesto tu ne valja, zasto su svi srecniji, kada ne zive sa Srbijom u istoj drzavi?

neko sa sokaka

pre 11 godina

Postovani aktivisti internet birgade SNS, pretpostavljam da ste je procitali? Deklaraciju mislim, a ne najnovije traceve na netu... Zar je to toliki problem sto neko trazi da Srbija bude pravna drzava? Ne razumem stvarno.. Toliko pravih problema, sve vise ljudi obespravljeno, bez nade za bolje sutra, a vi da radite nesto po tom pitanju osetilo bi se jer ipak proslo je dovoljno vremena da bi se videli ikakvi rezultati. Prestanite da budete opozicija, alo vi ste vlast evo vec godina...

Mirko

pre 11 godina

Nisu nikakvi gradjani Vojvodine odlucili da se pripoje Srbiji 1918. nego gradjani Baranje, Srema, Backe i dela Banata! Vojvodina kakva danas postoji jeste iskljucivo produkt nedemokratskih tj. dikatatorskih odluka bivsih komunista tj. Tita! Istim odlukama se danas i Baranja nalazi u potpuno drugoj drzavi. I naravno da je ova recenica seperatisticka i protivustavna! Ostalo nema nikakvog znacaja nego je samo zamajavanje naroda i skretanje pogleda sa problema koje je vojvodjanska vlast prouzrokovala njenim gradjanima.

Nikola

pre 11 godina

(Lala Vs Lala, 15. april 2013 08:04)

Slazem se, najveci zagovornici autonomastva su zapravo kolonisti iz Crne Gore (Radosavljevic, Berisavljevic...) Hrvatske (Canak, Koncar...) itd. Moji su u Banatu takodje stotinama godina i volimo Srbiju kao jedinu nasu drzavu.

boban,nis

pre 11 godina

Prava istina oko ovog sto se desavau Vojvodini je u stvari to da su ovi iz SNS-a videli da ce pod njihovom vladavinom biti i formalno izgunljeno Kosovo,iako je ono izgubljeno mnogo ranije,pa se sad kao setili ajde da spasimo Vojvodinu.Od koga,nego partija koja ima glavni program demagogiju jednostavno tako funkcionise,a ovaj nas narod se prima na to.

Nenad

pre 11 godina

Ovi komentari nisu normalni, ljudi se ponasaju kao navijaci na utakmici. Ovako je bilo i 90tih i znamo kako se zavrsilo, KARASTROFALNO!!! Akteri su isti samo se drugacije zovu radikali, politika ista. Koga god su oni branili taj nije ostao na svom ognjistu, uspesni su samo u proizvodnji opste ksenofobije i demagogije. Nista novo. Hitler je u Nemackoj dosao na vlast u vreme velike ekonomske krize, razmisljajte malo o tome, posle ce kasno biti. Pametni narodi izvlace pouke iz proslosti a ovi drugi repriziraju greske. Zao mi je moje drzave, naroda , prijatelja , familije ali u Srbiji je trenutno na sceni povratak u proslost. Jedno je sigurno da zla dobra doneti nece! NAMA NEPRIJATELJI NISU POTREBNI , DOVOLJNI SU NASI RADIKALI U SVIM POJAVNIM OBLICIMA

MiroslavNS

pre 11 godina

Citam ove komentare i stvarno se zgrazavam rodjeni sam Novosadjanin i nisam clan nijedne stranke za razliku od vecine koji ovde komentarisu.Mene zanimaju rezultati necije vladavine a sam Pajtic se hvalio kako je 9 god. na vlasti u pokrajini.Pozivam sve Novosadjane da prosetaju industrijskom zonom a i sve ostale po vecim gradovima da vide sablasne rezultate te vladavine,o stanju na selu zitnice Srbije ne treba ni da govorim kad svi beze u grad gde vlada beda i nemastina.Kaze Pajtic sinoc da je imao samo jednu aferu da mala aferica od 350-360 miliona din. kredita bez garancija za kampanju,jel on ucestvovao na predsednickim izborima u Americi.Gledam neki dan na novoj Detelinari popravku plocnika doslo je 20-tak radnika javnog komunalnog da odrade posao za dva coveka i to je rezultat te vladavine partijskog zaposljavanja koje placaju gradjani Vojvodine po vecim gradovima.Sve u svemu Vojvodina je opustosena i devastirana takvom vlascu a ono sto me najvise pogadja ko obe strane je politikanstvo i to da je interes pojedinaca i stranke uvek ispred interesa drzave i naroda,dokle vise!!!

mattko

pre 11 godina

Vojvodina jeste ratni plen Srbije iz I svetskog rata kao sto je Kosovo ratni plen Srbije iz Balkanskih ratova.
Tako su odlucile velike sile koje ce uvek odlucivati i mi ne treba da se medjusobno trvemo radi parceta vlasti.
Srbi u Vojvodini imaju sada malo drugaciji mentalitet od onih ispod Save i Dunava , mirni su , dobronamerni i trpeljivi ali i to njihovo ima svoju granicu koju ne treba ispitiviti.

germanizacija

pre 11 godina

Nema sumnje da postoji "germanofobija" Evrope. Pogledajte Grčku, Italiju, čak i Irsku, zemlju koja nikada pre nije izražavala neprijateljstvo prema Nemačkoj.Potom, naravno, tu je i antigermansko osećanje poteklo iz Drugog svetskog rata. Izgleda da sada koliko god se trudio Vucic i ispunjavali uslove Nemacka nam namece nove uslove, a uz to i stiti i podrzava Albance.

ilija

pre 11 godina

Porazima DS-a na skorašnjim izborima u Kovinu, Srbobranu, Apatinu i Zrenjaninu, a posebno u novosadskim mesnim zajednicama gde je do sada DS ubedljivo pobeđivao, se podjendako obradovao i SNS, ali i Dragan Đilasa, da ima povod na osnovu kojeg će da se reši Bojana Pajtića.

srboljub matic

pre 11 godina

Ja sam iz centralne Srbije i ne mogu da shvatim sta je to gospodin Pajtic ovom recenicom, koju bi i uklonio, pogresno formulisao. Ova vlada je kao rak u telu coveka. Zlocudni tumor devedesetih proslog veka, bojim se, nije uklonjen. Nacionalisti nam ponovo stavlaju na kocku deo nase zemlje. Tako je bilo sa Kosovom,sada sa Vojvodinom. Neuspeh u pregovorima sa Pristinom ili bolje receno sa Amerikom, kojima su vec u leto 2012-te dali saglas nost, za priznavanje Kosova, zele da opet zapale zatucane radikale. Kakvi izbori kakve ostavke. Pajtic i njegovi koalicioni partneri imaju apsolutnu vecinu i samo oni odlucuju
dali ce biti izbora ili ne. Vlada je stabilna i nije zavisna od SPS-a, URS-a, odnosno nemaju u koaliciju ni jednu partiju iz vladajuce koalicije republicke vlade. Pokusaj nasilnog krsenja ustava i "prekomponovanja" vlade u Vojvodini vodili bi Srbiju u haos u periodu vlasti Milosevica i sadasnjih njegovih politickih sinova. I on je tada organizovao omladinske logore u Hrvatsku Srpsku Krajinu i urlikao na mitinge na Kosovu. Koja nas je uzas i strava zadesila znamo. ,

Radomirka 36

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.

peter trollovitz

pre 11 godina

Niko iz Vojvodine ne pominje i ne žali za najvećim gubitkom u odnosu na 1918. godinu, a to je cela Baranja. To već ne bi bilo politički korektno...

Lala Vs Lala

pre 11 godina

(Lala, 14. april 2013 22:45)
Da nisi ti jedan od onih ''lala '' sto je dosao stocnim vagonim 1945?
ako jesi sram da te bude! ja za sebe mogu da kazem da su moji u banatu 400 godina unazad pa nikad ne bih izgovorio tvoju sramnu recenicu! Zato stop NOVOSADIZACIJI Vojvodine! ako cemo tako onda nek i Banat ima autonomiju u odnosu na ostatak Vojvodine i to nezavisno od autonomije Vojvodine prema Srbiji!? Komplikovano a? U tome je i suština! Ja sam za jedinstvo i ukidanje tzv lazne atonomije koja sluzi u ovom trenutku samo za pljacku Čanka, Pajtića tj. njihove družine!

stražar

pre 11 godina

Dakle, kada se pročitaju komentari vojvodjanera, ožalošćenih zbog navodnog gaženja cveća, stiče se utisak da je Vojvodina do 1918.godine bila neka nezavisna, samostalna kneževina, vojvodstvo, pa su onda isključivo voljom njenih stanovnika postali deo Srbije, te shodno tome... eto, došlo vreme da se o tome ponovo razmisli. Neće biti!
Vojvodina je, kao npr Alzas i Lorena, stekla te "domokratske" preduslove da se priključi Srbiji samo zbog onog srbijanskog vojničkog opanka, inače bismo danas srpski jezik u Voši učili isključivo fakultativno. Nemoj da se lažemo.
A to što odjedared ima toliko ogorčenih zagovornika što jače autonomije, ide na raboš isključivo proteklih 13 godina obojenih žutim, koliko stanovnicima Vojvodine DS sa svojim političkim trabantom LSV, uz pomoć RTV i "Dnevnika" ispira mozak autonomističkim lelekom.
Mogu misliti koliko se dobro zabavlja, na izgled odmereni, Ištvan Pastor, dok mu glupi Srbi u Vojvodini "rade posao", dovodeći u pitanje srpski karakter MOJE pokrajine !?

Nemanja

pre 11 godina

(blato, 15. april 2013 00:41)

Ovakve i slične gluposti o 'srpskom vojnom opanku' dobiješ kad istoriju učiš iz filmova i u kafani, a ne iz knjige. Srpsko stanovništvo u Vojvodini se do kraja I svetskog rata borilo za svoju nezavisnost već čitav vek, učestvovalo je u svim ratovima isto kao i Srbi iz svih drugih delova Balkana, a 'oslobodioce' su '18-te dočekali sa već formiranim organima vlasti. i sad je sporno kad kažu da su se svojom voljom pripojili i da svojom voljom mogu i da se odvoje od Srbije.

miki

pre 11 godina

Kad ode SNS videcete vi koji ste se kleli dokle su nas ojadili polako....Demokrate su koliko toliko bolji. Sve investicije su dosle za vreme DS. Ovi su doveli arape dali im mnogo zemlje ali ce zbog toga proizvodi da nam poskupe.

Suburban

pre 11 godina

I treba sto se mene tice, da vise ne bude povoda za nesporazume. Ipak to ne menja cinjenicu da se potpisi skupljaju i da ljudi imaju zelju za izborima, ali to cemo jos videti kada skupe dovoljno. Sto ja volim da kazem: Vlast je promeljiva jednacina...

atlet1c0m

pre 11 godina

"Za devet godina koliko vodim Vladu Vojvodine imamo jednu jedinu aferu, i to ako se dokaže da je afera. Koliko su republičke vlade imale afera - stotine, sigurno više desetina."
Ja sam lopov ali su oni veći lopovi od mene!

Vojvodina forever

pre 11 godina

I treba da se izbaci posto je netacna. Vojvodjani nikada nisu doneli odluku da zive u Srbiji. 1918 skupila se jedna grupa ljudi koja nije izabrana ni na kakvim izborima i proglasila se za veliku narodnu skupstinu a 1945 u ime Vojvodjana odluku je donela komunisticka partija. Narod Vojvodine tek treba da se izjasni ali zaista slobodno bez pritisaka i hajke iz Beograda i u takvoj atmosferi svakako ce se izjasniti za slobodu i bolji zivot za svoje a ne tudje dobro.

Milica

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.
(Radomirka 36, 15. april 2013 08:06)

Sa koje zvezde si ti pao?
Predlagao je skupštini Vojvodine, da prvo oni usvoje, pa da onda ide na ustavni sud, koji je ruku na srce uvek produžena ruka vladajuće elite, pa se time dovodi u pitanju uopšte sprovođenje tog ustava/zakona i njene relevantnosti.

Kod nas se ustav sprovodi onako kako kome odgovara da ga tumači, a menja se po potrebi. To i jeste najveći problem. Za sve nas, građane, nebitno geografski položaj u Srbiji.

Starosedelac

pre 11 godina

Ono "voljom građana" mora ipak da se prihvati sa malom rezervom, ako se baš upuštamo u vode istorije. Jedan primer: Moj pokojni deda komandovao je jednom manjom vojnom jedinicom u I svetskom ratu u Galiciji i Bukovini, naravno na Austrougarskoj strani. Jedinicu su činili vojvođanski Srbi, Mađari,Slovaci, mobilisani po vojnoj obavezi. 1918 na referendumu za prisajedinjenje Kraljevini SHS i Srbiji, deda je imao pravo glasa kao slovenski živalj, a veći deo njegovih vojnika, kao Nesloveni nisu imali glasačko pravo. Setimo se samo Svetozara Borojevića, feldmaršala koji je rukovodio II Austrougarskom armijom. Pritom se nije prekrštavao, već ostao Pravoslavac.Stvari nisu baš tako crno-bele.U vreme prisajedinjenja Srba je u Vojvodini bilo oko 1/5 a danas sigurno75%. Drastično drugačija demografija razvila se na Kosovu.To su činjenice.Dakle,glasovima manjeg dela stanovništva došlo se do danas većinski srpske Vojvodine,koja međutim isto ima svoju volju i istorijsko pravo. To treba racionalno prihvatiti, ali i stanje na Kosovu. Ne može se sedeti na dve stolice u isto vreme, to je osnovna greška miloševićevskih i postmiloševićevskih politika, koje ponovo oživljavaju.

nsstudent

pre 11 godina

Pa vojvodjani su odlucili da se pripoje srbiji, sad je doslo vreme za razvod. Srbija je prevarila Vojvodinu sa Kosovom sad ce da oseti kako je to kad padnes na dno...

Giga

pre 11 godina

Zaista Sns ovo samo koristi da bi na svaki nacin koncentrisao maksimalnu vlast u Srbiji....mislim da su izbori bili i da Pajtic ne treba da podnese ostavku. Sns, treba malo da se okrene ekonomiji a ne praznim babskim pricama, dok nezaposlenost raste...

ja

pre 11 godina

Ne izbacuj recenicu u kojoj pise da je NASOM voljom Vojvodina u Srbiji. Nego cijom je ako nije nasom? Da nije mozda voljom Beogradjana Vojvodina u Srbiji?

Andjela

pre 11 godina

Ovaj scenario smo vec videli. Ekipa na vlasi u Srbiji je ista/slicna onoj po retorici kada se desio veliki miting na Gazimestanu. Istina, malo su svi igraci evoluirali.

Pritiscima i nepostovanjem Ustava Srbije, samo cete uciniti da se i Vojvodina uskoro odvoji.

Krajnje je vreme za krupne reforme!

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Samo da napomenem ono sto su nasi predstavnici madjara u Vojvodini rekli da je JEDINA VLADA koja je ispostovala Ustavom i Zakonom predvidjeno izdvajanje iz budzeta Srbije za budzet Vojvodine bila VLADA VOJISLAVA DR KOSTUNICE (doktora prava, za razliku od priucenih TV kuvara).

A inace Bojana cenim zbog mnogih stvari koje je vlada Vojvodine uradila, ali "ako je neko prekršio zakon, meni je zabio nož u leđa", poceo je kao Bota.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, bolje reci prezivljavam u Beogradu, bez posla, bez nade. Jasno je da je klupko pocelo da se odmotava, Nikolic i Vucic su zajedno sa svojim satelitima najzad pokazali svoj kapacitet. Vojvodina je za sada tu ali nece dugo proci, vrlo brzo ce uci u EU, zbog polozaja, kulture, prosperiteta, postenja i potencijala. Pametnima ne treba mnogo da saberu, preselicu se u neko malo mesto u Vojvodini i gledacu sa smeskom kako ladja zvana Srbija sa kapetanima iz SNS i njihovi botovi tonu, srecno im bilo.

vosa

pre 11 godina

@ (Aleksa1, 14. april 2013 22:55)

....bila tebi muka ili ne tako jeste... u Vojvodini su medju ostalim ziveli i zive i Srbi ali Vojvodina NIKAD nije bila u sastavu Srbije ...uzmi udzbenik ili guglaj .. stvarno se sramotis.

ivan

pre 11 godina

O kakvim vojvodjanima pricaju ovi komentatori? Samo se mi Srbi izjasnjavamo da smo vojvodjani, kosovci, bosanci... Madjar je Madjar gde god on bio, uzmite se malo u pamet kad se vec ne stidite da govorite o nekakvim pravima Srpske vojvodine. Kako celoj Srbiji, tako i vama

Sirižan

pre 11 godina

Kada je Pajtić izjavio da je srbin? Nikada!
Pajtiću, koliko se povećala zkzv. pokrajinska administracija od 2000 do sada? Da ti kažem 6 puta, a ti demantuj.
Da ti kažem sve što kažeš je neistina, istina je mračna.
Navodiš primere opština u Vojvodini, kako bi one glasale, a što nenavedeš Temerin, gde ćete biti na nivou statističke greške.
DS u Vojvodini je na putu raspada, to svi vide osim tebe.
IOzbori po proporcionalnom sistemu za Skupštinu Vojvodine, pa ćeš videti rezultat.
Pajtiću, loši su ti saradnici u pokrajini, a o opštinama da se negovori.
Dosta!
Sirižan

Зоки

pre 11 godina

Код те спорне реченице је недостајало мало мудрости. Могли су се позвати на одлуке Велике народне скупштине у Новом Саду и Великог народног сабора у Руми из 1918. па би свима запушили уста.

MUKNAVI

pre 11 godina

Izbaci Pajtic-u tu recenicu, ali ona ostaje, to znas, cinjenica,koju ce dopisati drugi ako se nastavi mrcvarenje SNS radikala i njihovih poklisara koji hoce sve, a posle, bice opet drugi krivi ako se dese da posle budala-Karlobag Virovitica- vade kestenje iz vatre.

miki BREEEE

pre 11 godina

Ja ništa ne razumem.U čemu je razlika između Vojvodine i Srbije?Zar ne žive Srbi i sa jedne i sa druge strane i to u većinskom broju. Stvara se tenzija bezveze. Vojvodina je deo Srbije i uvek će biti. Kako je krenulo sutra će i Srem tražiti odvajanje od Vojvodine, jer će smatrati da sve pare idu u NS a ništa njima. Tako nešto treba zaustaviti. VOJVODINA=SRBIJA !!!

proslost

pre 11 godina

Izbaci Deklaraciju i raspisi pokrajinske izbore, pa bar casno izadjite iz ove situacije...Gradjani daju zadnju rec..a ne Vucic ili bilo ko..Tako da prepucavanje sa bilo kim samo govori o strahu od gubljenja vlasti pa se grcevito drzite za Deklaraciju i jos dublje tonete u svojoj nekorektnosti a onda pocinjemo da sumnjamo i da nesto krijete...Predugo vase vladanje nas je sve dovelo do ekonomskog kraha...Vreme je da dodju novi ljudi a vi da odete u politicku proslost...

muamua

pre 11 godina

patria,hm mislim da nismo gledal istu emisiju...cak ste u slusaocima imali machvanina sa novosadskim naglaskom,i coveka koji je kao madjar...i onu devojku koja zapenila da izdeklamuje svoje...olja je cak troje prekinula od tih tvojih da joj prvo kazu za koga glasaju....

MRKI

pre 11 godina

Vidite narode bio sam na skolovanju u Novom Sadu pre 33 godine i ostao mi je u lepom secanju po ljubaznosti naroda i laganom mirnom zivotu. Pre 6-7 godina dete mi krece na fakultet i opet skolovanjem deteta jedan period se vezujemo za Novi Sad. Ali sta se desava. Drugi grad na ulici nema vise onih lepih dvorisnih kuca ili su retke zidaju se zgrade. Drugaciji narod postaje. Sve se izmenilo Novi Sad je otet od Novosadjana. Ali me prijatno i dalje iznenadjuje ulazak u zgradu gde mi je dete stanovalo prilikom useljavanja meni nepoznati ljudi ljubazno pozele dobar dan. Taman da se opet prisetis vremena od pre 30 godina. To je ono sto Novi Sad cini da ima dusu dok je Beograd grad bez duse sve trka frka zurba komsije u zgradi vrata do vrata se ne poznaju sve neki umisljeni likovi. Zao mi je ali moram reci ali clanovi SRS iliti SNS vecinom ih cine neki patrioti koji su doseljeni proterani iz bivsih Jugoslovenskih republika kojo su se borili za srpstvo i nisu izborili a sada nama ovde drze pridike o Velikosrpstvu. Srbin sam sedam kolena sro ja znam zivi mi Srbiji matici be van Sebije i sada tamo neka Vjerica voli vise Srbiju od mene. To ne mogu da prihvatim niti da je Seselj veci Srbin od mene koji se 90-ih pojavio u Srbiji a ja od rodjenja 50 godina. Ovo sto se desava sa Vojvodinom to svetski mocnici teapizuju svoje planove i tajne slizbe rovare. Svi znaju ko je stvorio Seselja i ko mu je bio gazda za koga je radio DB ondasnje Bosne. Ostavite Vojvodinu Vojvodjanima Srbima koji su vecinski narod a politicari ruke dalje i bez poziva na linc pretnje smrcu i zveckanja i pretnjama zatvorom. Narode ima sud i za Pajtica ako ga sud osudi onda u zatvor. Da li se vi pitate kako se iseca necije dete kada vidi sliku oca u zatvorskom prugastom odelu i kapi. Ne igrajte se tudjim zivotima. Pa Vucic je pokazivao zatvorsko odelo i broj za Dinkica pa formira vladu sa njim. Srbi dozovite se pameti.

Hm!

pre 11 godina

Ta deklaracija je vrlo niska i provokativna stvar. Naglasavati neku preteranu posebnost vojvodjana nije fer prema ostalim gradjanima Srbije.
Pajtic ima dve opcije :
Da se povuce sa polozaja i stvori utisak pozitivca, ili
Da ostane ,i time pokaze da je spreman na veliku destrukciju zarad licnog polozaja.
Kopao je jamu naprednjacima a sada ce sam u nju da upadne!

milan9891

pre 11 godina

DS vidi da joj jedino u Vojvodini imaju kakvu takvu podrsku i zato se sad usredsredjuju na nju,i pokusavaju da naprave razne podele medju ljudima koji zive u Vojvodini,ja bih preporucio svim gradjanima koji zive tamo da ne nasedaju na to..

Александар Џунић

pre 11 godina

Мрави, глисте и бубашвабе... ситносопственички интереси са обе стране Саве и Дунава. Упропашћавате земљу пљачком, лажима и превртљивошћу. Нема ко на кога да баци камен, јер сте сви за каменовање, па пошто "нико није крив", том "чињеницом" мажете очи и себи инароду (са обе стране...). Ем нам је кућа срушена, ем нам са свих страна "помажу" да разградимо и ово мало што је остало, а сад и народ почиње да дивља и један другоме да се за вратове хватате. Тако то бива у тешким временима - сви су на испиту - од Цара до свињара. И док год бар једног праведног има, Бог штити и помаже. Изгледа да се примакло време олуји, која ће по помести шљам, што је по сопственој слободној вољи одлучио себе да самоубије.

barbika

pre 11 godina

Vama je neko zabio noz u ledja?
Vojvodina i njihova prava ?!
A sta je sa nama Suboticanima,ko nasa prava stiti ?
Pa kod nas vlada serif C.L.,celu Suboticu je oteo.Izbacuje gradjane iz njihovih kuca i uzima im zemlju,stanove,lokale.Ko nasa prava stiti? Sve sudske procese zavrsava mu Apelacioni sud u Novom Sadu .Sta ce s nama Suboticanima biti ako bi se izgurao Beograd?Gde bi vam bio kraj?Cemu sluzi pokrajinski parlament,ako imamo Republicki? U kojoj drzavi postoje dva parlamenta?Pa to je izvor korupcije.I sta ja kao Suboticanin dobijam ako bi se Vojvodina cepala ili jos vise distancirala?Glavni grad moram imati tj centralne institucije koje svakako moramo finansirati,a onda mi je bolji Beograd kao veci i jaci glavni grad.I sta vi kao tzv uspesni politicar radite za svoju zemlju? Ako sebe smatrate za uspesnog politicara onda uradite nesto na Drzavnom nivou,pa ce celoj Srbiji biti bolje ,a ne samo Vojvodini.

Srbin iz RAVNICE

pre 11 godina

Bojane Pajtiću imaš najveću podršku Građana Vojvodine u poslednjih 60 godina i ne odstupaj ni milimetra od naših interesa. Ako treba na ulice da izađemo da to i dokažemo crvenim četnicima TU SMO. SAMO ZOVI.
VOJVODINA JE UŠLA U SASTAV SRBIJE VOLJOM SRPSKOG NARODA, ISTOM VOLJOM ĆE IZAĆI IZ NJE UKOLIKO SE NASTAVI NJENO SILOVANJE.

Ma 'ajde

pre 11 godina

Ovi napredni radikali su totalno bez kontrole. Kao pušteni s' lanca, laju na pogrešnu stranu i već istorijski se vrte u krug. Zašto njima smeta deklaracija, i šta je u njoj pa neistinito? Od kad je istina postala sporna? Istina boli, a njeno gušenje može da proizvede samo kontra efekat. Ne znam samo kako svim onim ljudima iz 200 autobusa iz uže Srbije, nije glupo da dođu tamo gde oni NE žive i kao "bore" se za neka prava u tuđe ime. Ovo veštačko pravljenje separatističke atmosfere, prosto će nas naterati da stvarno poželimo separatizam.

a di je lova?

pre 11 godina

@Aleksandar, 14. april 2013 23:57 Ispravak netacnog navoda.
Da bi se Vojvodina pripojila Srbiji vodjen je krvav rat.
Preci Pajtica,Jerkov,Canak,Trivan,Sapic,i sns ovaj crnogorac,nisu ginuli ni da Vojvodina ostane u austro-ugarskoj,ni na strani Rusa uz ciju pomoc je Vojvodina pripojena Srbiji.
Ja koji se osecam kao Vojvodjansko prase je porazavajuce da dosljaci iz Hrvatske zatupaju moje interese,misljenje?!
Ja sam Sremac,Vojvodjanin,Srbin i moje granice su Dunav i Sava.Politicke trange frange ne priznajem!
Zivim sa Slovacima i na pamet nam ne pada da se koljemo.Sekire smo zabetonirali.Pajtic ne moze da raspolaze vise novcem jer sve sta je bilo u pokrajnskom nadleznosti sve je propalo,unisteno.
Vojvodina nije samo Novi Sad!

Živko

pre 11 godina

Olja je upala u nacionalističku histeriju, pa nije bila kadra da čuje šta joj čovek govori. Beograđani, nadam se da ste vi razumeli: pitanje koje je Pajtić pokrenuo je pitanje demokratije i pravne države. Ovo morate braniti isto kao što ste branili izbornu pobedu 96/97 i kad su novosađani išli peške za BG da bi vas podržali. Srdačno vas pozdravljaju,
Uvek Vaši Novosađani

mary jane

pre 11 godina

Pajtić je mladi populista u odnosu na iskusne Vučića i Dačića,koji su zanat naučili 90-tih.Sada,nažalost,prvi put od petog oktobra imamo politikante na vlasti i u opoziciji(čast izuzecima).Ove podele medju gradjanima,prouzrokovane partijskim borbama,me podsećaju na neka prošla vremena.Da li je moguće da ništa nismo naučili iz,ne tako davne,prošlosti.Naravno i mediji senzacionalističkim izveštavanjima tome doprinose.Ne mogu da verujem da smo još uvek tako politički nepismeni i podložni manipulacijama.

Neven

pre 11 godina

Kako gradjani Vojvodine kazu neka tako i bude i tacka.
Postavimo pitanje: Da li ste za opciju da Vojvodina bude nezavisna drzava ili deo Srbije?
Kako narod kaze neka tako i bude, ali je bitno da se narod izjasni a ne da se nagadja sta narod misli i da se poziva na istoriju i pricu o austrougarskoj i temu o srpskoj vojvodini (btw za neke koji ne znaju austrougarska vise ne postoji cisto da vas obavestim kao ni rimsko carstvo kao ni dosta drugih stvari vec je sve u zivotu vise kao panta rhei itd...).
Danas je 21 vek i 2013 godina i ljudi se spremaju da idu pobogu na Mesec, a ovde primitivno pleme lovi svoj rep i nikako da ga ulovi :)
Sve se moze jednostavno resiti bez nagadjanja i pogadjanja vec iskazivanjem volje gradjana kada je ovo pitanje tako osetljivo sa Vojvodinom.
Problem je resen.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Nemam nista protiv ni da bude Republika Vojvodina...kakve to veze ima...
Uostalom u Vojvodini je 80% Srba...ako oni zele republiku, drzavu...ko ce ih spreciti...sta vojska, policija...kakve gluposti...
Ne moze ih Beograd musti vise...
Dali im bednih 7%...sramota...eeeej samo 7%...od njihovih para...
Promena ustava..povecati ljudima procenat i tacka.

đozla

pre 11 godina

Ko hoće ovakve na vlasti - nek ih izabere u svojoj opštini ili gradu: http://www.youtube.com/watch?v=XltcWUqjkbQ&feature=share
Vojvodina je glasala Pajtića. Tačka.

anonimno

pre 11 godina

Pajtic je dozvolio lopovima da kradu kao sto su i svi drugi lopovi krali za vreme vladavine D S a sada se izgovara da nije znao sta se desavalo.E moj Pajticu TI SI MORAO DA VODIS RACUNA I DA ZNAS STA SE RADILO ALI NISI BIO SPOSOBAN DA RADIS POSAO ZA KOJI SI BIO ODGOVORAN. KAKO TE NIJE SRAMOTA DA UPOTREBLJAVAS LAZI U TVOJU ODBRANU. Ljudi vise nemaju poverenja u tebe i zato se ukloni sa polozaja nemoj jos vise da se sramotis. PAJTICU TI NISI TITO DA MOZES DA VLADAS DOZIVOTNO.

Sergej

pre 11 godina

Baš me briga za deklaraciju i za proteste i za sve ove političare koji nas jašu bezmalo 30 godina, gori su od svih Arapskih diktatora zajedno. I ovako kad me u inostranstvu pitaju odakle si, kažem: iz Vojvodine.

MNOGO STE PROVIDNI

pre 11 godina

Volio bi da mi sns botovi objasne sledeće, ako mogu:
1. šta je u deklaraciji sporno?
2. šta mislite postići skupljanjem potpisa - pre samo godinu dana u vojvodini ste potučeni do nogu
3. zašto se busate u demokratiju a ne poštujete izbornu volju naroda?
4. je li vam se svideo Novi Sad?
5. kad da očekujemo sličan spektakl u Beogradu?

david ns

pre 11 godina

Zašto ste donosili deklaraciju ako ćete je naknadno menjati?Da li ste kršili neki zakon?Kako je izmenjena novosadska vlada tako može i pokrajinska.Zašto novi izbori? Hoćemo li mi u Srbiji večito morati da mislimo jednom glavnom (ili da jedna glava misli za sve nas, kako god) da bi nešto moglo da se uradi civilizovano? Prvo se dogovorite. Ne pajtić i vučić sami, nego svi političari u Srbiji jer se tiče svih nas) da li uopšte pokrajine ili da potpuno menjamo ustav. Zašto uvek prvo svađa pa dogovaranje? Sukob pa mirenje. Zato što su političari u Srbiji (u bivšim SFRJ republikama takođe) faraoni maleni. Svi redom. Najgora mi muka kome dati glas na izborima kada vas sve znam.Sada bi opet izbore,samo radi izbora. I opet kresanje budžeta i čekanje da počne nešto da se radi. I onda će doći leto i neko će zaboraviti da ispali rakete ili neće biti u njegovoj nadležnosti i raspaliće "grad" i biće "kuku lele" letine. I onda će doći zima i zavejaće sneg i opet će ljudi ostati zavejani. I opet se neće znati ko je odgovoran. Uralju svi jedni na druge ne čujemo se više od buke.

Henrik Larson

pre 11 godina

Moja zamerka toj famoznoj "spornoj" recenici je to sto se tu potencira dogadjaj od pre sto godina, koji opet moze izazvati (i izaziva) oprecne i emotivne reakcije, a poenta Deklaracije je da se osvrne na aktuelno pitanje, a to je zastita ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine. Tako da, kada se sa te strane pogleda, Pajtic je sad u pravu kad kaze da ta recenica nije vazna, jer i nije. Ako je AP Vojvodini nesto Ustavom zagarantovano, a to se ne postuje, onda samo na to treba skrenuti paznju, a ne na istorijska pitanja o prisajedinjenju.

V.B

pre 11 godina

Odvratne su mi ove izjave pojedinaca da su na demonstracijama u Novom Sadu bili ljudi koji nisu Vojvodjani.To već prelazi u ozbiljan problem,jer više nisu krivi samo političari iz Beograda,već su krivi gradjani koji žive van Vojvodine.Znači sad se traže neprijatelji i tamo gde ih nema.Kao da gradjani Leskovca i Čačka biraju poslanike u Vojvodjanskom parlamentu.Kao da novac iz Vojvodine završava u Šumadiji.Kao da su posle petog oktobra,za koji Vojvodjani nisu bili previše zaintetesovani,Šumadija i Južna Srbija dobili neka ovlašćenja i autonomiju.Da li je ovo nastavak politike iz 90-tih,sada je Miloševicev kvazinacionalizam,zamenjen lokalnim(vojvodjanskim)nacionalizmom.Da li neko zaista veruje da ova dešavanja imaju veze sa decentralizacijom.

Deda Tosa

pre 11 godina

Molicu lepo da mi kogod objasni, jel su to ovi planinari bili kod nas da nas poduce kako se gaje kukuruz i zito? Ja bio na njivi pa nisam stigo doci i sad nis’ ne znam?

Fica Abart

pre 11 godina

Ali Pajticu,ne shvatas,jel vidis da se i DS ogradila od tebe i tvoje cuvene deklaracije:I nije mi jasno sta sad znaci ,izbacicemo spornu recenicu?Da ne znaci malo smo se salili da vidimo kako cete reagovati?

darkwood

pre 11 godina

Cinjenica! 1918 nije bilo referenduma u Vojvodini da se gradjani izjasne o pripajanju Srbiji jer da ga je bilo Vojvodina ne bi bila danas u sastavu Srbije posto je u tom trenutku srpsko stanovnistvo bilo u debeloj manjini. Bas je zbog te cinjenice Vojvodina i dobila autonomiju u vreme Tita koji je shvatio posebnost ovog prostora. Rasprava o bilo kakvom odvajanju je bespredmetna i prilicno glupava u ovom istorijskom trenutku ali autonomija je 100% potrebna jer je potpuno nelogicno npr. da neko u BGu postavlja komandira policijske stanice u Kanjizi ili Apatinu jer taj neko u BGu moze biti iz npr. Leskovca ili Cacka i nemojte mi reci da neko iz ovih mesta moze da razume potrebe i specificnosti mesta u kojima zivi 80% madjara 15% Srba i npr 5% Hrvata!? Ili da neko iz Brusa donosi odluke o investiranju u kanalski sistem Vojvodine i o ciscenju istog!?

pajtin pajtas

pre 11 godina

pajto, ne izbacuj recenicu, vec je ispisi debelim, podvucenim slovima da bude najuocljivija u deklaraciji. moji preci su nekad glasali kako ce vojvodina dalje. i ja cu danas sa ponosom glasati kako ce vojvodina dalje makar bilo i suprotno ranijoj odluci!

Marko

pre 11 godina

Sve sami partijski vojnici ratuju po internetu. Zasto se ne skupite na nekom poljancetu pa rascistite to medju sobom? Ko pobedi nagrada - radna mesta na drzavnim jaslama.

blato

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.
(Goran, 14. april 2013 22:42)

Malo se informiši jer nije se Vojvodina 1918 odvojila od Austrougarske i pripojila Srbiji već je srpska vojska oslobodila u velikom i krvavom ratu.Sada potomci,onih koji su pre 300-400godina napustili Kosovo i Šumadiju,zbog Turskog terora,koji se nikada nisu odrekli matice,misle da će bolje živeti u nekoj drugoj republici ili državi.Da li je moguće da su toliko politički izmanipulisani,pogotovo ako imamo u vidu blisku prošlost.Da li je moguće da je politikanski populizam i dalje na snazi.

speedy

pre 11 godina

ovim botovima koji se potpisuju kao vojvodjani treba objasniti da se Srbiji nije pripojila vojvodina, vec cetri oblasti.Srem,Banat, Backa i Baranja.Nikakva kompaktna regija koja se nazivala vojvodina nije postojala.To je komunisticka izmisljotina kojom je Tito Srbiju drzao pod kontrolom.Isto kao sto je Milos pripojio Srbiji 6 nahija, tako su pripojene i ove tri oblasti.Tuzno je sto u 21 veku postoje Srbi koji su umislili da su neki vojvodjani po nacionalnosti! Mada ne sumnjam da bi dobili podrsku zapada,cilj je stvoriti sto vise malih banana drzava sa kojim je lako manipulisati!

Radivoj Tesin

pre 11 godina

Po rodjenju sam iz Vojvodine, odrastao sam u Bosni, imam prijatelje u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori,...Zivim u Novom Sadu,... Ne bavim se politikom, radim, imam troje dece. Jesam li ja los Vojvodjanin, Srbin, ..., ako kazem da je sramota da predsednik Vojvodjanske vlade izjavi da "nema pojma" sta mu se desava u Pokrajini? Ne zna da su Sarici kupovali zemlju i firme po Vojvodini, ne zna da su Sarici pravili velelepne vile na Tatarskom Brdu sa parama od droge, ne zna da je DS dobila kredit bez validnig obezbedjenja, ne zna za Metals banku, ne zna za Borovicu, ne zna da je RBV davala kredite bez pokrica, ..., LJUDI! Predsednik pokrajinske vlade, a ne zna nista, pogotovu ono sto je KRIMINAL i sto je lose u Vojvodini?!?
Ovakvo "neznanje" vredja inteligenciju nas koji to slusamo jer znamo da se bez politicara i vlasti u Srbiji, pa i Vojvodini, nista ne desava, bilo da je u pitanju secenje repova kerovima u Jazovu, ciscenje septickih jama u Mokrinu, a da ne govorimo o kupovini zemlje, kupovini firmi ili davanje milionskih kredita, bez validnog obezbedjenja, mimo zakona! Na "dodjem ti, majke mi!".
Opet, ako je istina da nista nije znao i da ne zna, pa on je NESPOSOBAN! NE-SPO-SO-BAN!!! Sto pre ode, to bolje!
Inace ovakvo "pravljenje ludim" najvisih funkcionera je DS i dovelo do kraha na izborima. Ako nastave istim putem, kojim ide i Pajtic, DS ce nestati!!!

NIŠLIJA

pre 11 godina

Oporavite jug, pa onda raspravljajte o Beogradu i Novom sadu!
Vojvodina najsiromašnija - smešno. Koliki je prosečan prihod.
Ako ćemo o Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Svetozarevu - slažem se, ali to nije Srbija. Nemojmo cepati što se pocepati ne može, ostavimo uskostranačke priče bivših pozicionara!
Kosovo nije odvojeno, jer nema osnova za to. Okupirano trenutno, pa šta. Biće ponovo naše hteli mi to ili ne. Opasne su i priče o regionalizaciji Srbije.
Ko god je na vlasti - mora misliti o Srbiji u celini, kako teritorijalno, tako i ekonomski.
SEVER I JUG DVE SU STRANE ISTE ZEMLJE,ali ekomomske razlike sve su vidljivije. A NA SEVERU SE RASPRAVLJA KO ĆE ZGRABITI VIŠE.

Miki

pre 11 godina

Sporna rečenica: "Vojvodina je u Srbiji, jer su njeni građani tako odlučili"
Stvarno, šta treba da piše, da je Vojvodina u Srbiji protivno volji svojih građana?

Pepeljuga

pre 11 godina

autonomija Vojvodine pravo njenih građana i da je njihovom voljom u sastavu Srbije.

У овој реченици нема ничег спорног и нетачног, већ напротив, сасвим је коректна и потпуно истинита, јер сведочи историјску чињеницу да су се војвођани већинском вољом, на својој великој скупштини, изјаснили о присаједињењу Србији. У чему је некоректност интерпретације једне ноторне историјске чињенице садржане у предлогу актуелене декларације о заштити и поштовању уставом загарантованих права аутономије Војводине, и зашто би Пајтић требало да се посипа пепелом због тога.

mozes ili ti se pomutilo od pokretnog stepenista?

pre 11 godina

(Mićan, 14. april 2013 22:18)
I ja oplakah kad sam procitao tvoj komentar kao i ostale komentare tvojih kolega botova.Ali ne oplakah od srece nego od tuge,sto zivim sa ljudima koji nista ali bas nista ne shvataju.

Nego mozes li ti vickasti da nam kazes a sta to u Deklaraciji nije u redu?Sta?

miroslav

pre 11 godina

već 23 godine mi smo u paranoičnoj igri pojedinaca ili odredjen grupe koja
unapred pripremljenim scenarijima upravlja preko ''odlučujućih i teških trenutaka za sprski narod''.protagonisti ove igre ne menjaju se,samo se pritaje.osnovno pravilo je zavera koja se manifestuje mržnjom i zlobaom,a površni upijači nisu više u mogućnosti da razaberu opaku podvalu jer smo od razboritog naroda koji procenjuje i mudro donosi odluke postali slepi konzumenti laži,obmana,podmetanja..a strahovi su načinili da se veruje u šta i sami znamo da je nemoguće.
oni koji sa na ovakav način igraju sa svojim narodom nemaju mnogo su opasni ali opstaju vidimo i sami.
ne vidim da će ovi isti i da se sutra završi sa'' vojvodjanskom deklarcijom''stati.
ako neko čita pita se koji su ti?
pa oni koji sav svoj život žive u privilegijama,oni koji su naviknuti da im sve samo pada sa neba(nikad ništa nisu radili-znate šta znači raditi barem malo a da ne pričam šta znači ZARADITI)) i koji su naviknuti da im se daje fukcija,radno mesto,dobar stan(jedan ili dva)
e takvi nikada nisu imali i nikada neće imati osećaj pripadanja ovoj državi.
Bojane Pjatiću zam da si mogao 2000 god. ostai na zapadu a da si došao u svoju Vojvodinu da uložiš sebe da gradjani Vojvodine budu evropski civilzovan narod i da lepo žive.
veliki si entuzijast,radan si veruješ u tvoje Vojvodjane,ali si ovima napred navedenima došao na red kao mnogi drugi u ove 23 godine.
čuvaj se Bojane lukavstva sa osmehom,ono''takozvana''mnogo je opasna poruka.

Traktorista

pre 11 godina

Srce Srbije se sa juga pomerilo na sever. Steta sto je ovo Vuk Draskovic rekao pre mene. To i jeste tacno i logicno, ali se taj fokus pomerio na pogresan nacin. Najbolji deo emisije (i jedini citat, deo zapravo, tog gosta) je da se iz kosovskog deficita patriotizma, preslo u vojvodjanski suficit, iz kosovske nemoci i slabosti preslo na moc i snagu u obracunu sa rivalom na unutrasnjem pitanju. Steta, jeste vreme za pitanje Vojvodine, ali ne iz ugla nacionalizma neoradikala, jos manje iz ugla interesne grupe pod imenom DS. Nadam se regionalizaciji, jasno je da prirodno SR ima 4 regiona, sasvim razlicita. Kroz tu regionalizaciju, voleo bih da vidim ukidanje politicki nepotrebne Vojvodine, delo Broza i Legalista. Ovom potonjem je bas islo, za par godina je oterao CG i KiM, za par godina bi i Vojvodinu, tako dobro mu je islo da ga ovi neoradikali ozivljavaju na ovom potonjem “desavanju naroda“.

novica$

pre 11 godina

Gledajuci Pajtica veceras nekako sticem utisak da je on na svoju ruku povukao ovu deklaraciju, i da sad pokusava da se opravda izbacujuci neke recenice! Da je ovo bilo direktno delo DS ne bi tu imalo sta da se odbija!

Morena

pre 11 godina

ne znam kako na druge deluje, i da li je ovo do mog uvrnutog smisla za humor, ali meni je Pajtic urnebesno duhovit lik. pa paz' ovo: ''izbacicemo spornu recenicu''...a inace, bez toga je sve ok? znaci, show

strasno

pre 11 godina

Strasno sta smo sve culi u emisiji, predlozi su slika i prilika, a tek komentari gledalaca...
Od svega, utisak je: trojka (snimatelji, steta sto se jedva cuju)

al još nek pričekaju

pre 11 godina

Maja Gojković i Igor Mirović hoće da sednu u pokrajinske fotelje pa da grade još jednu autobusku stanicu jednako uspešno kao i u NS

Milan

pre 11 godina

Vreme je da Vojvodina dobije datum za pocetak pregovora o ulasku u evropsku uniju.

Mi cemo to zavrsiti za 10 dana.
(ajde ovako, 14. april 2013 22:12)
-----------------------------------------------------------------------

Hoce, hoce. Evo sad malopre mi se javio Jelko, kaze Hrvati ce da garantuju za vas.

suboticana

pre 11 godina

Kako su dosadni ovi sa Kovinom.Kada su izbori za opstinske,pokrajinske i republicke izbore ja glasam za tri razlicite stranke.
Do sada je DS dobijao od mene glas samo za republicku skusptinu,ali ce od sada da dobije i za pokrajinsku, jer vise nije tako mlaka stranka kao u vreme Tadica.
Miting u Novom Sadu je bio cirkus.Meni nikada ne bi palo na pamet da idem u drugi grad i ja njima govorim koga da biraju i sta da rade.
Neka izvinu svi iz uze Srbije,ne potcenjujem ih,ali smo ipak razlicitog mentaliteta.To govorim iz iskustva rada sa strankama.
Mi smo miran narod,ne isticemo sta smo po nacionalnosti i sve radimo bez galame i natenane.
Podrska Pajticu i neka ne odustaje od deklaracije.

Zoki

pre 11 godina

Vojvodina JE u Srbiji jer su njeni gradjani tako odlucili. U cemu je problem? To je cinjenica.

A ako cemo bash da cepidlacimo, Vojvodina je u Srbiji jer su na krnjoj sednici neki predstavnici dela gradjana Vojvodine tako odlucili.

kako vas bre nije blam da lupetate ovoliko?

pre 11 godina

Olja Beckovic te naterala na nesto sto nije moglo toliko ljudi na mitingu,da priznas da nesto ne valja u deklaraciji.
(vukasin, 14. april 2013 22:30)

Jel mozes da pojasnis sta?

Patria

pre 11 godina

U cemu je razlika i posebnost izmedju Vojvodjana i SNS botova koji stancuju komentare kao besni, ili spamuju telefon kad gostuju njihove zvezde? Ne znate? Pogledajte ovaj Utisak jos jednom, obratite paznju na one koji su se javili u emisiji. Svi su pitali kulturno i ljubazno voditeljku - izvinite, jel mogu jednu recenicu, komentar. E, u tome je razlika. U "izvinite", i uopste uljudnosti i uvazavanju. Zato Novosadjani znaju da su u njihov grad na proteste dosli ljudi koji - nisu vojvodjani.

Aleksandar

pre 11 godina

A šta je u toj rečenici sporno? Da nećete možda da kažete da je Vojvodina u sastavu Srbije protivno volji svojih građana?

Ako ćete već da se polivate solju zbog stranačkih bednika što su orgijali po Novom Sadu pre par dana, onda ukinite celu deklaraciju i gotovo. Ovako deluje jadno i bedno, a i onako neće promeniti odnos države prema Vojvodini menjali - ne menjali deklaraciju. U Srbiji se Ustav poštuje samo kad to odgovara onima koji su nesrećnim slučajem na poziciji da ga sprovode.

A molim obe strane da nastave da se ovako bedno prebijaju preko Vojvodine pa će onda građani Vojvodine, a ne politička stranka na zenitu karijere, da donese svoju deklaraciju istu onakvu kakvu su Ameri doneli pre bez malo dva i po veka kad im je dosadilo da ih kolonistički lordovi i vlastelini iz Engleske. Posle ćete se čuditi kako je došlo do toga...

toza

pre 11 godina

potpuna zamena teza od strane repobličkih vlasti a pre svega Predsednika (pod hitno da menja savetnike). Šta je sporno u tome da pokrainski parlament raspravlja o deklaraciji koja se tiče pokrajine i regulisanja odnosa sa republikom. Kažu zauzeti SNS-ovci rešavaju pitanje Kosova. Pa ne treba vam Vučić imate svoje predstavnike u pokrajinskoj skupštini, ili vam treba pošto nijednu odluke ne smete da donesete bez da je Vučić aminuje (valjda možete bar da diskutujete). Po logici koja se nameće ispade da sve treba da stane dok se ne reši pitanje Kosova. Kako je krenulo sve će i da stane pošto nam je privreda u kolapsu ali je verovatno i za to kriv Pajtić.

Novosadjanin

pre 11 godina

Nije Srbija ONO sto je dovezeno autobusima u moj Novi Sad, jer da jeste, ja bi bio separatista, a nisam. Ako je moguce ja bi se separatisao SAMO od likova sa bine i iz gomile i njima slicnih. Za Pajtica me boli uvo. Nisam za njega, al' se jezim od ovih koji mu pretidu. Njima sve na celu pise.

Dusko

pre 11 godina

Ovi sto su bili u Novom Sadu nemaju pojma sta ce sa ocima! Prvo im je drugo oko u glavi bila Crna Gora,pa onda Kosovo a sad je Vojvodina.Sutra ce to biti Sandzak,menjaju oci ko sociva!

Mićan

pre 11 godina

Bojan Pajtić, odlazeći premijer pokrajinske Vlade, večeras nam je obznanio da je Bog uslišio njegove molitve i nije dozvolio da strada i jedan izlog, na mitingu koji je organizovan povodom separatističke deklaracije koju su on i DS imali nameru da donesu u parlamentu AP Vojvodina. Oplakah :)))

Бојан Илић

pre 11 godina

Када бих могао лично....
Питао бих Чанка, Пајкића,њихову "заједничку девојчицу"...
Ако нема "спорног" у Деклерацији , зашто је велика већина "њихових" истомишљеника дочекало вест са порукама "Марш...", "време је".... и остале "демократске" глупости?!?
А Вучића ,Дачића,Драшковића...
Да ли су заборавили шта су рекли људима у Србији када су дошли на чело Државе( напредак...)?!?

dule

pre 11 godina

Pajticu svaka čast,čovek na svom mestu a prozivaju ga i vredjaju osobe bez grama pameti,a nikako ne sme dati ostavku,jer bi na njegovo mesto dosao neki naprednjak,koji bi uništio Vojvodinu.Ds u Srbiji mora što pre doći na vlast jer sa ovima sada nema boljitka.Kako reče Pajtić u Utisku nedelje ova vlast se za 7 meseci zadužila 3,5 milijarde!I cene namirnica su otišle na gore minimum 10 posto.Sramota.

Devedesetas.....

pre 11 godina

Ljudi,
pogledajte predloge.....
Nikolic proziva za ustaske datume, Percevic u Moskvi sa Dacicem....
Vucic preti svim neistomisljenicima....
Da li ovo prezivljavamo dan mrmota, ili je do mene....
Mi smo suvise stari za nov pocetak, ali nasa deca ce otici u inostranstvo....
Takav je zivot....

YaleNS

pre 11 godina

U svakom slucaju nije problem za ulicu nego politicku diskusiju. Zaboga i Vocic i Dacic i Nikolic su vlast i to visoka koja ima odgovornost da resava probleme ulica je zadnji odgovor a ne prvi. Ali oni tako voledu...nosta;lgija je mocna stvar. I uvek proizvedu kontraefekte sada imaju vise separatista nego ikada. tako su ojacali separatisticke snage u Jugi...i ogadili Jugoslovenstvo u najvecim Jugoslavenima van Srbije. Najgore je sto oni to znaju ali imaju negu "agendu". U politici nista nije neproracunato. A moguce je da su samo mnogo ograniceni.

Mirko

pre 11 godina

Pajtic je "navodni predsednik vlade" a Taci je premijer Kosova...
Horor.
Neka republika plati ako je duzna i sta je duzna Vovodini i da zavrsimo pricu.

Kaiser

pre 11 godina

Nikakva sporna rečenica se neće izbacivati, jer nikakve sporne rečenice u deklaraciji ni nema.

Ukoliko država Srbija smatra da nismo svojevoljno sa njima, onda imamo punu moralnu dužnost da svoju slobodu i povratimo.

Ukoliko jesmo svojevoljno sa njima, onda svojevoljno možemo i da odemo, a zbog gaženja naših, Ustavom garantovanih prava.

Samo će se idiot odreći svojih Ustavnih prava, a samo se radikali time i hvale.

Ili će ići ova deklaracija, ili će gradjani preuzeti stvari u svoje ruke i napraviti drugačiju Deklaraciju.

Pa ti vidi, Bojane...nisi nama ti bitan koliko Vojvodina.

dosta vise gluposti

pre 11 godina

Dosta vise SNS gluposti oni nista ne rade samo traze neku besmislenu raspravu. Vrhunac mi je bio njihova izjava na komentar DS-a da na skupu nisu bili ljudi iz Vojvodine, naime oni su izdali saopstenje da ce dati snimke na pregledanje, non stop izbegavanje sustine, prazna prica, demagogija i nerad. Umesto da rade i sredjuju probleme u drzavi oni ruse pokrajinsku vlast, trose pare na skupove (drzavne naravno) i zamlacuju narod. A sto se tice Vovodine njena autonomija je nastala iz teznje ka ujedinjenju sa Srbijom, a ne obrnuto zato ovo preispitivanje deklaracije i Pajtica je van pameti. Pravi razlog je sto namerno stvaraju tesku situaciju u Vojvodini, krcme drzavnu imovinu, a sve za racun unistavanja DS-a i uvodjenje diktature jer znaju da je DS ostao kao jedina opasnost i opcija koja ih moze skinuti sa vlasti. Nazalost nista drugacije nego u devedesetim ili bilo kojoj drugoj nedemokratskoj drzavi. Plasim se samo da su majski izbori bili zadnji slobodni izbori jos za dugo.

Misljenje

pre 11 godina

Licno mislm da Pajtic nije separatista i da SNS (Bivsi radikali), pozivajuci na linc guraju ga u to.
Ja se nadam da je on dovoljno pametan i da nece padne na te "fore' jer ce se to obiti svima nama o glavu.
Milosvic je isto radio pa se vidi gde smo sada.

Lala

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se normalni ljudi pokrenu i učine nešto konkretno a ne samo da lupaju minuse i pluseve po forumima.
Ja sam lala i volim lale i taj mentalitet ali previše smo statični i nezainteresovani.
Bar da probamo da vratimo normalan i dostojanstven život, ovo sve što nam se dešava je ispod svakog dostojanstva.
Treba organizovati peticiju za potpisivanje ZA deklaraciju.
Vojvodina Vojvođanima! Živela Slobodna Vojvodina!

Aleksa1

pre 11 godina

Muka mi je vise da slusam kako je Vojvodina postala deo Srbije 1918, to sto su taj deo Srbije osvajali Austrougari i pripajali Ugarskoj ne znaci da ona nije bila Srbija pre toga i da se samo racuna od 1918 godine kada se Austrougarska raspala. Ako nemate udzbenike a vi onda idite na Vikipediju pa procitajte malo o istorji Vojvodine (Srbije) jer je stvarno mucno slusati iskrivljenu istoriju od strane Pajtica i vas koji ste to prihvatili kao tacnu istoriju Vojvodine (Srbije)! Stvarno ljudi... malo inteligencije nije na odmet...

Srbin iz Vojvodine!

pre 11 godina

Dragi BOT-ovi komentare koje ste apisali jos pre emisije okacite macku o rep.

Prica vam je vise nego prazna.A na izborima koji su bili pre manje od godinu dana gradjani Vojvodine su vise nego jasni kome daju podrsku!

I zasto se smirite da ne napravite opet neko zlo kao pocetkom devedesetih.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Moze da se izbaci ali istina ostaje, a to je,da su Vojvodjani na velikoj skupstini sami doneli odluku da se pripoje Srbiji. Isto tako mogu da donesu odluku i da ne budu deo Srbije tj.Bgd-a. Ja podrzavam Pajtica,a ovo sto radi Bgd je van pameti i to sto dovodi stranacke vojnike iz Leskovca u Novi Sad,sta to znaci ?
Ova vlast nema nikakvih rezultata i njima je potreban sukob sa Vojvodinom...

jel treba i da se crta?

pre 11 godina

Pajtiću, propao si totalno. DS-ovih i LDP-ovih 9% u Kovinu dovoljno govore o podršci tvojoj politici.
(Jack, 14. april 2013 21:49)
Izvini znas li ti koji su izbori bili u Kovinu?

A evo ti rezultata sa izbora koji su bili pre manje od godinu dana :
http://www.blic.rs/izbori-2012/rezultati/pokrajinski-izbori

kibic fenster

pre 11 godina

A ko je kriv za nezaposlenost?Ko je bio unazad koliko godina na vlasti?I to u citavoj drzavi, sada sticajem okolnosti samo u ap...nego ,i onda su se u vezi statuta "provukle" neke neustavne odredbe,pa su osporene ,sta bi sa njima?

Goran

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...

Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.

Vladimir

pre 11 godina

Aleksandru Vučiću nikada neću oprostiti činjenicu da mi je zbog njega i njegove katastrofalne politike Bojan Pajtić postao simpatičan.

Tristan

pre 11 godina

Gospodin Pajtić nikako da shvati da u ovom trenutku nije vreme da poteze bilo kakvo pitanje o navodnoj ugroženosti autonomije Vojvodine, ako je već hteo da donosi deklaraciju trebao je da seceka postizanje sporazuma sa Kosovom, a ne da pravi trzavice kad im vreme nije.

Zoki

pre 11 godina

Olja Beckovic je dovela Pajtica da se razjasni sta je hteo sa deklaracijom i to je pravi potez za smirivanje situacije. Ali zasto nije dovela nekoga ko bi objasnio pravu sustinu deklaracije? Ovako se cula samo jedna - Pajticeva istina.
Samo josh nije objasnio kako je povredjen zakon ako se zgrada u N. Sadu, da na upravljanje N. Sadu? takodje nije rekao da su smenjeni direktori koji su javna preduzeca doveli do bankrota.

Realno

pre 11 godina

Ako ćemo iskreno, vidimo da Vučić hapsi sve redom, što je dobro. Ali isto tako bi vrlo rado hapsio i Pajtića i celu pokrajinsku vladu da ima neki dokaz. Šta čeka? Zašto ne hapsi tu pokrajinsku vladu i tog Pajtića?! Hoćete da kažete da jedan predlog jedne deklaracije sprečava omnipotentnog Vučića da hapsi?!
A što se tiče deklaracije, pismen čovek koji poznaje svoj jezik i pismo i ima oči, vidi da u deklaraciji nema niti jednog "separatističkog" slova. Eee moji tzv. "naprednjaci". Ovo što radite ovih dana će proizvesti takav kontra-efekat da niste ni svesni toga. Tek sad ćete pući u pokrajini. Malko ste se zeznuli.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidim da te secanje i dalje ne sluzi , Pajticu !
2 miliona stranih investicija prosle godine? Gradjani ih osetili nisu !
Drzava je u septembru bila pred bankrotom!Sve ste fioke prazne ostavili nakon izbora !

stefan sm

pre 11 godina

Izbori u Kovinu, a i u novosadskim mesnim zajednicama, gde su do sada demokrate redovno ubedljivio pobeđivale, a i pre mesec dana u Srbobranu, Zrenjaninu i Apatinu, su nedvosmisleno pokazali da DS i Bojan Pajtić nemaju više podršku građana Vojvodine.

Novosađanin

pre 11 godina

Svi znamo da nema ničeg spornog, svi znamo da je ovo skretanje teme s Kosova i EU na izmišljen problem u Vojvodini. DVD Vlada je najneodgovornija Vlada ikada.

lola

pre 11 godina

Aman, Bojan Pajtić je savršeno jasan oko datuma. Sa jedne strane, vladajuća elita osporava datum jer se bave pitanjem Kosova i oko toga su strašno zauzeti, a sa druge, nisu zauzeti da burgijaju po Vojvodini. Iskreno, muka mi je više od SNS-a. Presekli bi Kosovo samo tako, ali se boje da ne izgube fotelje.

Patria

pre 11 godina

Ok, sada su vec neke stvari jasne. Vlada Srbije je pocela da svojim odlukama oduzima nadleznosti Vojvodini da bi naterala vladu Vojvodine da "sada" reaguje, e kako bi napravili rijaliti show "Vojvodina Srce Srbije", kako se vlasi ne bi dosetili da ima neki problem sa drugim srcem dole negde juzno, i nekim pregovorima koji jesu, a u stvari nisu, a mozda su i u sumi, samo nisu jos u Fruskoj, ali u kojoj su , to ni Keti Eston ne zna... Jao bre SNS-ovci, kad vam dosadi daj otvorite neku produkcijsku kucu, pa ove vase rijalitije ne moze ni Veliki Brat da smisli :)
Daj bre zeno kokice i pivo, pa ovo je bolje i od "Larinog izbora"...

Сима

pre 11 godina

У свим земљама које су некада биле под окупацијом СССР а сада део ЕУ, још од самог пада комунизма ослобођени су приступи свим тајним досијеима. Код нас још нису. У свим тим земљама се непожељно гледа на комунистичку прошлост, а у Србији се још увек одржава вештачки створен ентитет и то се као назива демократијом. Па ако то није пример ’банана државе’...

sundjerbob

pre 11 godina

Kome sve ovo treba u ovom trenutku, izgleda da DS vise nezna sta ce i sad su nasli da skupljaju jeftine politicke poene,velike demokrate.

beli listic

pre 11 godina

Prvo moram da kazem koje su mi stvari zanimljive. Zanimljivo mi je da je jedna strana na Pinku a druga strana B92. Sa jedne tacke gledista to je i dobro jer da su zajedno samo bi svako terao na svoju vodenicu i niko nista ne bi rekao (ovak se svako obraca svojim glasacima), a sa druge tacke gledista nije mi jasno zasto su na portalu B92 prenesene izjave samo 2 ucesnika a nije izjava treceg ?

Sto se tice dosadasnjeg toka razgovora moram da priznam da sam ganut koliko ovaj Pajtic voli Vojvodinu i njene gradjane. On je voli vise i od Madjara i od LSV-a. Uopste mi nije jasno zasto ga je ovaj treci sagovornik (cije izjave nisu objavljene) uporedio sa Milom Djukanovicem koji je bio ultra Srbin pa postao ultra Crnogorac. Razlika je velika. Milo voli samo vlast, a gospodin Bojan Pajtic sve radi samo zbog Vojvodine. To se vidi odmah po njegovim gestikulacijama - smiren covek, ne nervira se, odgovara na pitanja koja mu Olja postavi .... :D

Sta se desilo sa mojim DS-om ??? Secam se za vreme Slobe, u duel emisijama si tacno znao da ce ovi iz SPS-a i Radikalne Stranke krenuti da pene dok ce ih clanovi opozicije tiho i sistematski pokopavati ... Ovo vise nije stranka za koju sam ja glasao - zato mi je i nick takav kakav je ...

Dusan NS

pre 11 godina

Nema niceg sporno, slazem se, nigde eksplicitno nije istaknuto nista o separatizmu, pa nije Pajtic sis'o vesla da mu se tako nesto ocigledno omakne. Sa druge strane ne vidim sta ja obican Vojvodjanin imam od toga, ni kako mene ili bilo koga drugog ova deklaracija stiti, sta je ona uopste? Mnogo je bre neodredjena. Postavlja se pitanje onda zasto bilo kakva deklaracija, i zasto bas u ovom trenutku? Predugo je bio na vlasti, vreme mu je da sidje malo.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

A povremeno Pajtić i ne izgleda "nepismen", niti priglup, pa čudi što druge smatra glupim!
U "Pajtićevoj deklaraciji" stoji da "VLADA vojvodine ŽELI PARTNERSKE ODNOSE S VLADOM SRBIJE", pominje "zakonodavni odbor", preti sa "stečenim pravima" - za koja je narod već rekao da su ZLOUPOTREBLJENA PRAVA, iz vremena Broza.
Logika i razum nalažu da, kad je već srušen Brozov režim i poredak, i sve njegove zasluge i dostignuća budu srušeni, a ne KAZNA Srbiji da se kolje s pokrajinama da ostanu, a sve ostalo - do imena ulica, da se promeni, najčešće vraćanjem na neku sumnjivu prošlost, što je druga tema.
Dakle, neminovno pitanje se nameće: od "ugovorenih" 7% DODATNOG budžeta "pokrajini" - na šta ide, koliko će običnom svetu u "vojvodini" biti više u džepu od para naplaćenih u Trgovištu, Beloj Palanci, Tutinu?
Odgovor je poznat, ali ga vrhuška "vojvodine" sakriva - ni jedan dinar - SVE IDE za finansiranje pokrajinske oligarhije! Ili, kako sami stanovnici Banata, Bačke i Srema, kažu - za NOVOSADIZACIJU "pokrajine".
PS.
Da se ne zaboravi! Mađari kao najveća nacionalna manjina, bar javno, NIKADA nisu tražili TERITORIJALNU AUTONOMIJU na području Banata, Bačke i Srema, već PERSONALNU AUTONOMIJU na području nekoliko opština na severu Bačke, u kojima imaju relativnu većinu.
Samo mangupi u NAŠIM REDOVIMA traže teritorijalnu autonomiju, kako bi imali svoj begovat!!!

Kormoran

pre 11 godina

Niko ne skreće sa teme Kosova, nego si ti iskoristio trenutak kad je Srbiji najteže da joj zadas udarac s ledja, mislo si da će ostati neprimećeno!

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

A povremeno Pajtić i ne izgleda "nepismen", niti priglup, pa čudi što druge smatra glupim!
U "Pajtićevoj deklaraciji" stoji da "VLADA vojvodine ŽELI PARTNERSKE ODNOSE S VLADOM SRBIJE", pominje "zakonodavni odbor", preti sa "stečenim pravima" - za koja je narod već rekao da su ZLOUPOTREBLJENA PRAVA, iz vremena Broza.
Logika i razum nalažu da, kad je već srušen Brozov režim i poredak, i sve njegove zasluge i dostignuća budu srušeni, a ne KAZNA Srbiji da se kolje s pokrajinama da ostanu, a sve ostalo - do imena ulica, da se promeni, najčešće vraćanjem na neku sumnjivu prošlost, što je druga tema.
Dakle, neminovno pitanje se nameće: od "ugovorenih" 7% DODATNOG budžeta "pokrajini" - na šta ide, koliko će običnom svetu u "vojvodini" biti više u džepu od para naplaćenih u Trgovištu, Beloj Palanci, Tutinu?
Odgovor je poznat, ali ga vrhuška "vojvodine" sakriva - ni jedan dinar - SVE IDE za finansiranje pokrajinske oligarhije! Ili, kako sami stanovnici Banata, Bačke i Srema, kažu - za NOVOSADIZACIJU "pokrajine".
PS.
Da se ne zaboravi! Mađari kao najveća nacionalna manjina, bar javno, NIKADA nisu tražili TERITORIJALNU AUTONOMIJU na području Banata, Bačke i Srema, već PERSONALNU AUTONOMIJU na području nekoliko opština na severu Bačke, u kojima imaju relativnu većinu.
Samo mangupi u NAŠIM REDOVIMA traže teritorijalnu autonomiju, kako bi imali svoj begovat!!!

stefan sm

pre 11 godina

Izbori u Kovinu, a i u novosadskim mesnim zajednicama, gde su do sada demokrate redovno ubedljivio pobeđivale, a i pre mesec dana u Srbobranu, Zrenjaninu i Apatinu, su nedvosmisleno pokazali da DS i Bojan Pajtić nemaju više podršku građana Vojvodine.

lola

pre 11 godina

Aman, Bojan Pajtić je savršeno jasan oko datuma. Sa jedne strane, vladajuća elita osporava datum jer se bave pitanjem Kosova i oko toga su strašno zauzeti, a sa druge, nisu zauzeti da burgijaju po Vojvodini. Iskreno, muka mi je više od SNS-a. Presekli bi Kosovo samo tako, ali se boje da ne izgube fotelje.

Patria

pre 11 godina

Ok, sada su vec neke stvari jasne. Vlada Srbije je pocela da svojim odlukama oduzima nadleznosti Vojvodini da bi naterala vladu Vojvodine da "sada" reaguje, e kako bi napravili rijaliti show "Vojvodina Srce Srbije", kako se vlasi ne bi dosetili da ima neki problem sa drugim srcem dole negde juzno, i nekim pregovorima koji jesu, a u stvari nisu, a mozda su i u sumi, samo nisu jos u Fruskoj, ali u kojoj su , to ni Keti Eston ne zna... Jao bre SNS-ovci, kad vam dosadi daj otvorite neku produkcijsku kucu, pa ove vase rijalitije ne moze ni Veliki Brat da smisli :)
Daj bre zeno kokice i pivo, pa ovo je bolje i od "Larinog izbora"...

Novosadjanin

pre 11 godina

Nije Srbija ONO sto je dovezeno autobusima u moj Novi Sad, jer da jeste, ja bi bio separatista, a nisam. Ako je moguce ja bi se separatisao SAMO od likova sa bine i iz gomile i njima slicnih. Za Pajtica me boli uvo. Nisam za njega, al' se jezim od ovih koji mu pretidu. Njima sve na celu pise.

Realno

pre 11 godina

Ako ćemo iskreno, vidimo da Vučić hapsi sve redom, što je dobro. Ali isto tako bi vrlo rado hapsio i Pajtića i celu pokrajinsku vladu da ima neki dokaz. Šta čeka? Zašto ne hapsi tu pokrajinsku vladu i tog Pajtića?! Hoćete da kažete da jedan predlog jedne deklaracije sprečava omnipotentnog Vučića da hapsi?!
A što se tiče deklaracije, pismen čovek koji poznaje svoj jezik i pismo i ima oči, vidi da u deklaraciji nema niti jednog "separatističkog" slova. Eee moji tzv. "naprednjaci". Ovo što radite ovih dana će proizvesti takav kontra-efekat da niste ni svesni toga. Tek sad ćete pući u pokrajini. Malko ste se zeznuli.

Miki

pre 11 godina

Sporna rečenica: "Vojvodina je u Srbiji, jer su njeni građani tako odlučili"
Stvarno, šta treba da piše, da je Vojvodina u Srbiji protivno volji svojih građana?

Dusko

pre 11 godina

Ovi sto su bili u Novom Sadu nemaju pojma sta ce sa ocima! Prvo im je drugo oko u glavi bila Crna Gora,pa onda Kosovo a sad je Vojvodina.Sutra ce to biti Sandzak,menjaju oci ko sociva!

Vladimir

pre 11 godina

Aleksandru Vučiću nikada neću oprostiti činjenicu da mi je zbog njega i njegove katastrofalne politike Bojan Pajtić postao simpatičan.

Devedesetas.....

pre 11 godina

Ljudi,
pogledajte predloge.....
Nikolic proziva za ustaske datume, Percevic u Moskvi sa Dacicem....
Vucic preti svim neistomisljenicima....
Da li ovo prezivljavamo dan mrmota, ili je do mene....
Mi smo suvise stari za nov pocetak, ali nasa deca ce otici u inostranstvo....
Takav je zivot....

al još nek pričekaju

pre 11 godina

Maja Gojković i Igor Mirović hoće da sednu u pokrajinske fotelje pa da grade još jednu autobusku stanicu jednako uspešno kao i u NS

Lala

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se normalni ljudi pokrenu i učine nešto konkretno a ne samo da lupaju minuse i pluseve po forumima.
Ja sam lala i volim lale i taj mentalitet ali previše smo statični i nezainteresovani.
Bar da probamo da vratimo normalan i dostojanstven život, ovo sve što nam se dešava je ispod svakog dostojanstva.
Treba organizovati peticiju za potpisivanje ZA deklaraciju.
Vojvodina Vojvođanima! Živela Slobodna Vojvodina!

Goran

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...

Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.

Novosađanin

pre 11 godina

Svi znamo da nema ničeg spornog, svi znamo da je ovo skretanje teme s Kosova i EU na izmišljen problem u Vojvodini. DVD Vlada je najneodgovornija Vlada ikada.

Misljenje

pre 11 godina

Licno mislm da Pajtic nije separatista i da SNS (Bivsi radikali), pozivajuci na linc guraju ga u to.
Ja se nadam da je on dovoljno pametan i da nece padne na te "fore' jer ce se to obiti svima nama o glavu.
Milosvic je isto radio pa se vidi gde smo sada.

Srbin iz Vojvodine!

pre 11 godina

Dragi BOT-ovi komentare koje ste apisali jos pre emisije okacite macku o rep.

Prica vam je vise nego prazna.A na izborima koji su bili pre manje od godinu dana gradjani Vojvodine su vise nego jasni kome daju podrsku!

I zasto se smirite da ne napravite opet neko zlo kao pocetkom devedesetih.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Moze da se izbaci ali istina ostaje, a to je,da su Vojvodjani na velikoj skupstini sami doneli odluku da se pripoje Srbiji. Isto tako mogu da donesu odluku i da ne budu deo Srbije tj.Bgd-a. Ja podrzavam Pajtica,a ovo sto radi Bgd je van pameti i to sto dovodi stranacke vojnike iz Leskovca u Novi Sad,sta to znaci ?
Ova vlast nema nikakvih rezultata i njima je potreban sukob sa Vojvodinom...

Patria

pre 11 godina

U cemu je razlika i posebnost izmedju Vojvodjana i SNS botova koji stancuju komentare kao besni, ili spamuju telefon kad gostuju njihove zvezde? Ne znate? Pogledajte ovaj Utisak jos jednom, obratite paznju na one koji su se javili u emisiji. Svi su pitali kulturno i ljubazno voditeljku - izvinite, jel mogu jednu recenicu, komentar. E, u tome je razlika. U "izvinite", i uopste uljudnosti i uvazavanju. Zato Novosadjani znaju da su u njihov grad na proteste dosli ljudi koji - nisu vojvodjani.

Aleksandar

pre 11 godina

A šta je u toj rečenici sporno? Da nećete možda da kažete da je Vojvodina u sastavu Srbije protivno volji svojih građana?

Ako ćete već da se polivate solju zbog stranačkih bednika što su orgijali po Novom Sadu pre par dana, onda ukinite celu deklaraciju i gotovo. Ovako deluje jadno i bedno, a i onako neće promeniti odnos države prema Vojvodini menjali - ne menjali deklaraciju. U Srbiji se Ustav poštuje samo kad to odgovara onima koji su nesrećnim slučajem na poziciji da ga sprovode.

A molim obe strane da nastave da se ovako bedno prebijaju preko Vojvodine pa će onda građani Vojvodine, a ne politička stranka na zenitu karijere, da donese svoju deklaraciju istu onakvu kakvu su Ameri doneli pre bez malo dva i po veka kad im je dosadilo da ih kolonistički lordovi i vlastelini iz Engleske. Posle ćete se čuditi kako je došlo do toga...

dule

pre 11 godina

Pajticu svaka čast,čovek na svom mestu a prozivaju ga i vredjaju osobe bez grama pameti,a nikako ne sme dati ostavku,jer bi na njegovo mesto dosao neki naprednjak,koji bi uništio Vojvodinu.Ds u Srbiji mora što pre doći na vlast jer sa ovima sada nema boljitka.Kako reče Pajtić u Utisku nedelje ova vlast se za 7 meseci zadužila 3,5 milijarde!I cene namirnica su otišle na gore minimum 10 posto.Sramota.

Zoki

pre 11 godina

Vojvodina JE u Srbiji jer su njeni gradjani tako odlucili. U cemu je problem? To je cinjenica.

A ako cemo bash da cepidlacimo, Vojvodina je u Srbiji jer su na krnjoj sednici neki predstavnici dela gradjana Vojvodine tako odlucili.

Pepeljuga

pre 11 godina

autonomija Vojvodine pravo njenih građana i da je njihovom voljom u sastavu Srbije.

У овој реченици нема ничег спорног и нетачног, већ напротив, сасвим је коректна и потпуно истинита, јер сведочи историјску чињеницу да су се војвођани већинском вољом, на својој великој скупштини, изјаснили о присаједињењу Србији. У чему је некоректност интерпретације једне ноторне историјске чињенице садржане у предлогу актуелене декларације о заштити и поштовању уставом загарантованих права аутономије Војводине, и зашто би Пајтић требало да се посипа пепелом због тога.

dosta vise gluposti

pre 11 godina

Dosta vise SNS gluposti oni nista ne rade samo traze neku besmislenu raspravu. Vrhunac mi je bio njihova izjava na komentar DS-a da na skupu nisu bili ljudi iz Vojvodine, naime oni su izdali saopstenje da ce dati snimke na pregledanje, non stop izbegavanje sustine, prazna prica, demagogija i nerad. Umesto da rade i sredjuju probleme u drzavi oni ruse pokrajinsku vlast, trose pare na skupove (drzavne naravno) i zamlacuju narod. A sto se tice Vovodine njena autonomija je nastala iz teznje ka ujedinjenju sa Srbijom, a ne obrnuto zato ovo preispitivanje deklaracije i Pajtica je van pameti. Pravi razlog je sto namerno stvaraju tesku situaciju u Vojvodini, krcme drzavnu imovinu, a sve za racun unistavanja DS-a i uvodjenje diktature jer znaju da je DS ostao kao jedina opasnost i opcija koja ih moze skinuti sa vlasti. Nazalost nista drugacije nego u devedesetim ili bilo kojoj drugoj nedemokratskoj drzavi. Plasim se samo da su majski izbori bili zadnji slobodni izbori jos za dugo.

suboticana

pre 11 godina

Kako su dosadni ovi sa Kovinom.Kada su izbori za opstinske,pokrajinske i republicke izbore ja glasam za tri razlicite stranke.
Do sada je DS dobijao od mene glas samo za republicku skusptinu,ali ce od sada da dobije i za pokrajinsku, jer vise nije tako mlaka stranka kao u vreme Tadica.
Miting u Novom Sadu je bio cirkus.Meni nikada ne bi palo na pamet da idem u drugi grad i ja njima govorim koga da biraju i sta da rade.
Neka izvinu svi iz uze Srbije,ne potcenjujem ih,ali smo ipak razlicitog mentaliteta.To govorim iz iskustva rada sa strankama.
Mi smo miran narod,ne isticemo sta smo po nacionalnosti i sve radimo bez galame i natenane.
Podrska Pajticu i neka ne odustaje od deklaracije.

Mirko

pre 11 godina

Pajtic je "navodni predsednik vlade" a Taci je premijer Kosova...
Horor.
Neka republika plati ako je duzna i sta je duzna Vovodini i da zavrsimo pricu.

Kaiser

pre 11 godina

Nikakva sporna rečenica se neće izbacivati, jer nikakve sporne rečenice u deklaraciji ni nema.

Ukoliko država Srbija smatra da nismo svojevoljno sa njima, onda imamo punu moralnu dužnost da svoju slobodu i povratimo.

Ukoliko jesmo svojevoljno sa njima, onda svojevoljno možemo i da odemo, a zbog gaženja naših, Ustavom garantovanih prava.

Samo će se idiot odreći svojih Ustavnih prava, a samo se radikali time i hvale.

Ili će ići ova deklaracija, ili će gradjani preuzeti stvari u svoje ruke i napraviti drugačiju Deklaraciju.

Pa ti vidi, Bojane...nisi nama ti bitan koliko Vojvodina.

mozes ili ti se pomutilo od pokretnog stepenista?

pre 11 godina

(Mićan, 14. april 2013 22:18)
I ja oplakah kad sam procitao tvoj komentar kao i ostale komentare tvojih kolega botova.Ali ne oplakah od srece nego od tuge,sto zivim sa ljudima koji nista ali bas nista ne shvataju.

Nego mozes li ti vickasti da nam kazes a sta to u Deklaraciji nije u redu?Sta?

jel treba i da se crta?

pre 11 godina

Pajtiću, propao si totalno. DS-ovih i LDP-ovih 9% u Kovinu dovoljno govore o podršci tvojoj politici.
(Jack, 14. april 2013 21:49)
Izvini znas li ti koji su izbori bili u Kovinu?

A evo ti rezultata sa izbora koji su bili pre manje od godinu dana :
http://www.blic.rs/izbori-2012/rezultati/pokrajinski-izbori

kako vas bre nije blam da lupetate ovoliko?

pre 11 godina

Olja Beckovic te naterala na nesto sto nije moglo toliko ljudi na mitingu,da priznas da nesto ne valja u deklaraciji.
(vukasin, 14. april 2013 22:30)

Jel mozes da pojasnis sta?

toza

pre 11 godina

potpuna zamena teza od strane repobličkih vlasti a pre svega Predsednika (pod hitno da menja savetnike). Šta je sporno u tome da pokrainski parlament raspravlja o deklaraciji koja se tiče pokrajine i regulisanja odnosa sa republikom. Kažu zauzeti SNS-ovci rešavaju pitanje Kosova. Pa ne treba vam Vučić imate svoje predstavnike u pokrajinskoj skupštini, ili vam treba pošto nijednu odluke ne smete da donesete bez da je Vučić aminuje (valjda možete bar da diskutujete). Po logici koja se nameće ispade da sve treba da stane dok se ne reši pitanje Kosova. Kako je krenulo sve će i da stane pošto nam je privreda u kolapsu ali je verovatno i za to kriv Pajtić.

Aleksa1

pre 11 godina

Muka mi je vise da slusam kako je Vojvodina postala deo Srbije 1918, to sto su taj deo Srbije osvajali Austrougari i pripajali Ugarskoj ne znaci da ona nije bila Srbija pre toga i da se samo racuna od 1918 godine kada se Austrougarska raspala. Ako nemate udzbenike a vi onda idite na Vikipediju pa procitajte malo o istorji Vojvodine (Srbije) jer je stvarno mucno slusati iskrivljenu istoriju od strane Pajtica i vas koji ste to prihvatili kao tacnu istoriju Vojvodine (Srbije)! Stvarno ljudi... malo inteligencije nije na odmet...

YaleNS

pre 11 godina

U svakom slucaju nije problem za ulicu nego politicku diskusiju. Zaboga i Vocic i Dacic i Nikolic su vlast i to visoka koja ima odgovornost da resava probleme ulica je zadnji odgovor a ne prvi. Ali oni tako voledu...nosta;lgija je mocna stvar. I uvek proizvedu kontraefekte sada imaju vise separatista nego ikada. tako su ojacali separatisticke snage u Jugi...i ogadili Jugoslovenstvo u najvecim Jugoslavenima van Srbije. Najgore je sto oni to znaju ali imaju negu "agendu". U politici nista nije neproracunato. A moguce je da su samo mnogo ograniceni.

Milan

pre 11 godina

Vreme je da Vojvodina dobije datum za pocetak pregovora o ulasku u evropsku uniju.

Mi cemo to zavrsiti za 10 dana.
(ajde ovako, 14. april 2013 22:12)
-----------------------------------------------------------------------

Hoce, hoce. Evo sad malopre mi se javio Jelko, kaze Hrvati ce da garantuju za vas.

miroslav

pre 11 godina

već 23 godine mi smo u paranoičnoj igri pojedinaca ili odredjen grupe koja
unapred pripremljenim scenarijima upravlja preko ''odlučujućih i teških trenutaka za sprski narod''.protagonisti ove igre ne menjaju se,samo se pritaje.osnovno pravilo je zavera koja se manifestuje mržnjom i zlobaom,a površni upijači nisu više u mogućnosti da razaberu opaku podvalu jer smo od razboritog naroda koji procenjuje i mudro donosi odluke postali slepi konzumenti laži,obmana,podmetanja..a strahovi su načinili da se veruje u šta i sami znamo da je nemoguće.
oni koji sa na ovakav način igraju sa svojim narodom nemaju mnogo su opasni ali opstaju vidimo i sami.
ne vidim da će ovi isti i da se sutra završi sa'' vojvodjanskom deklarcijom''stati.
ako neko čita pita se koji su ti?
pa oni koji sav svoj život žive u privilegijama,oni koji su naviknuti da im sve samo pada sa neba(nikad ništa nisu radili-znate šta znači raditi barem malo a da ne pričam šta znači ZARADITI)) i koji su naviknuti da im se daje fukcija,radno mesto,dobar stan(jedan ili dva)
e takvi nikada nisu imali i nikada neće imati osećaj pripadanja ovoj državi.
Bojane Pjatiću zam da si mogao 2000 god. ostai na zapadu a da si došao u svoju Vojvodinu da uložiš sebe da gradjani Vojvodine budu evropski civilzovan narod i da lepo žive.
veliki si entuzijast,radan si veruješ u tvoje Vojvodjane,ali si ovima napred navedenima došao na red kao mnogi drugi u ove 23 godine.
čuvaj se Bojane lukavstva sa osmehom,ono''takozvana''mnogo je opasna poruka.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidim da te secanje i dalje ne sluzi , Pajticu !
2 miliona stranih investicija prosle godine? Gradjani ih osetili nisu !
Drzava je u septembru bila pred bankrotom!Sve ste fioke prazne ostavili nakon izbora !

Morena

pre 11 godina

ne znam kako na druge deluje, i da li je ovo do mog uvrnutog smisla za humor, ali meni je Pajtic urnebesno duhovit lik. pa paz' ovo: ''izbacicemo spornu recenicu''...a inace, bez toga je sve ok? znaci, show

NIŠLIJA

pre 11 godina

Oporavite jug, pa onda raspravljajte o Beogradu i Novom sadu!
Vojvodina najsiromašnija - smešno. Koliki je prosečan prihod.
Ako ćemo o Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Svetozarevu - slažem se, ali to nije Srbija. Nemojmo cepati što se pocepati ne može, ostavimo uskostranačke priče bivših pozicionara!
Kosovo nije odvojeno, jer nema osnova za to. Okupirano trenutno, pa šta. Biće ponovo naše hteli mi to ili ne. Opasne su i priče o regionalizaciji Srbije.
Ko god je na vlasti - mora misliti o Srbiji u celini, kako teritorijalno, tako i ekonomski.
SEVER I JUG DVE SU STRANE ISTE ZEMLJE,ali ekomomske razlike sve su vidljivije. A NA SEVERU SE RASPRAVLJA KO ĆE ZGRABITI VIŠE.

Nikola

pre 11 godina

(Lala Vs Lala, 15. april 2013 08:04)

Slazem se, najveci zagovornici autonomastva su zapravo kolonisti iz Crne Gore (Radosavljevic, Berisavljevic...) Hrvatske (Canak, Koncar...) itd. Moji su u Banatu takodje stotinama godina i volimo Srbiju kao jedinu nasu drzavu.

Mićan

pre 11 godina

Bojan Pajtić, odlazeći premijer pokrajinske Vlade, večeras nam je obznanio da je Bog uslišio njegove molitve i nije dozvolio da strada i jedan izlog, na mitingu koji je organizovan povodom separatističke deklaracije koju su on i DS imali nameru da donesu u parlamentu AP Vojvodina. Oplakah :)))

Сима

pre 11 godina

У свим земљама које су некада биле под окупацијом СССР а сада део ЕУ, још од самог пада комунизма ослобођени су приступи свим тајним досијеима. Код нас још нису. У свим тим земљама се непожељно гледа на комунистичку прошлост, а у Србији се још увек одржава вештачки створен ентитет и то се као назива демократијом. Па ако то није пример ’банана државе’...

kibic fenster

pre 11 godina

A ko je kriv za nezaposlenost?Ko je bio unazad koliko godina na vlasti?I to u citavoj drzavi, sada sticajem okolnosti samo u ap...nego ,i onda su se u vezi statuta "provukle" neke neustavne odredbe,pa su osporene ,sta bi sa njima?

speedy

pre 11 godina

ovim botovima koji se potpisuju kao vojvodjani treba objasniti da se Srbiji nije pripojila vojvodina, vec cetri oblasti.Srem,Banat, Backa i Baranja.Nikakva kompaktna regija koja se nazivala vojvodina nije postojala.To je komunisticka izmisljotina kojom je Tito Srbiju drzao pod kontrolom.Isto kao sto je Milos pripojio Srbiji 6 nahija, tako su pripojene i ove tri oblasti.Tuzno je sto u 21 veku postoje Srbi koji su umislili da su neki vojvodjani po nacionalnosti! Mada ne sumnjam da bi dobili podrsku zapada,cilj je stvoriti sto vise malih banana drzava sa kojim je lako manipulisati!

atlet1c0m

pre 11 godina

"Za devet godina koliko vodim Vladu Vojvodine imamo jednu jedinu aferu, i to ako se dokaže da je afera. Koliko su republičke vlade imale afera - stotine, sigurno više desetina."
Ja sam lopov ali su oni veći lopovi od mene!

novica$

pre 11 godina

Gledajuci Pajtica veceras nekako sticem utisak da je on na svoju ruku povukao ovu deklaraciju, i da sad pokusava da se opravda izbacujuci neke recenice! Da je ovo bilo direktno delo DS ne bi tu imalo sta da se odbija!

ivan

pre 11 godina

O kakvim vojvodjanima pricaju ovi komentatori? Samo se mi Srbi izjasnjavamo da smo vojvodjani, kosovci, bosanci... Madjar je Madjar gde god on bio, uzmite se malo u pamet kad se vec ne stidite da govorite o nekakvim pravima Srpske vojvodine. Kako celoj Srbiji, tako i vama

Radivoj Tesin

pre 11 godina

Po rodjenju sam iz Vojvodine, odrastao sam u Bosni, imam prijatelje u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori,...Zivim u Novom Sadu,... Ne bavim se politikom, radim, imam troje dece. Jesam li ja los Vojvodjanin, Srbin, ..., ako kazem da je sramota da predsednik Vojvodjanske vlade izjavi da "nema pojma" sta mu se desava u Pokrajini? Ne zna da su Sarici kupovali zemlju i firme po Vojvodini, ne zna da su Sarici pravili velelepne vile na Tatarskom Brdu sa parama od droge, ne zna da je DS dobila kredit bez validnig obezbedjenja, ne zna za Metals banku, ne zna za Borovicu, ne zna da je RBV davala kredite bez pokrica, ..., LJUDI! Predsednik pokrajinske vlade, a ne zna nista, pogotovu ono sto je KRIMINAL i sto je lose u Vojvodini?!?
Ovakvo "neznanje" vredja inteligenciju nas koji to slusamo jer znamo da se bez politicara i vlasti u Srbiji, pa i Vojvodini, nista ne desava, bilo da je u pitanju secenje repova kerovima u Jazovu, ciscenje septickih jama u Mokrinu, a da ne govorimo o kupovini zemlje, kupovini firmi ili davanje milionskih kredita, bez validnog obezbedjenja, mimo zakona! Na "dodjem ti, majke mi!".
Opet, ako je istina da nista nije znao i da ne zna, pa on je NESPOSOBAN! NE-SPO-SO-BAN!!! Sto pre ode, to bolje!
Inace ovakvo "pravljenje ludim" najvisih funkcionera je DS i dovelo do kraha na izborima. Ako nastave istim putem, kojim ide i Pajtic, DS ce nestati!!!

beli listic

pre 11 godina

Prvo moram da kazem koje su mi stvari zanimljive. Zanimljivo mi je da je jedna strana na Pinku a druga strana B92. Sa jedne tacke gledista to je i dobro jer da su zajedno samo bi svako terao na svoju vodenicu i niko nista ne bi rekao (ovak se svako obraca svojim glasacima), a sa druge tacke gledista nije mi jasno zasto su na portalu B92 prenesene izjave samo 2 ucesnika a nije izjava treceg ?

Sto se tice dosadasnjeg toka razgovora moram da priznam da sam ganut koliko ovaj Pajtic voli Vojvodinu i njene gradjane. On je voli vise i od Madjara i od LSV-a. Uopste mi nije jasno zasto ga je ovaj treci sagovornik (cije izjave nisu objavljene) uporedio sa Milom Djukanovicem koji je bio ultra Srbin pa postao ultra Crnogorac. Razlika je velika. Milo voli samo vlast, a gospodin Bojan Pajtic sve radi samo zbog Vojvodine. To se vidi odmah po njegovim gestikulacijama - smiren covek, ne nervira se, odgovara na pitanja koja mu Olja postavi .... :D

Sta se desilo sa mojim DS-om ??? Secam se za vreme Slobe, u duel emisijama si tacno znao da ce ovi iz SPS-a i Radikalne Stranke krenuti da pene dok ce ih clanovi opozicije tiho i sistematski pokopavati ... Ovo vise nije stranka za koju sam ja glasao - zato mi je i nick takav kakav je ...

Srbin iz RAVNICE

pre 11 godina

Bojane Pajtiću imaš najveću podršku Građana Vojvodine u poslednjih 60 godina i ne odstupaj ni milimetra od naših interesa. Ako treba na ulice da izađemo da to i dokažemo crvenim četnicima TU SMO. SAMO ZOVI.
VOJVODINA JE UŠLA U SASTAV SRBIJE VOLJOM SRPSKOG NARODA, ISTOM VOLJOM ĆE IZAĆI IZ NJE UKOLIKO SE NASTAVI NJENO SILOVANJE.

V.B

pre 11 godina

Odvratne su mi ove izjave pojedinaca da su na demonstracijama u Novom Sadu bili ljudi koji nisu Vojvodjani.To već prelazi u ozbiljan problem,jer više nisu krivi samo političari iz Beograda,već su krivi gradjani koji žive van Vojvodine.Znači sad se traže neprijatelji i tamo gde ih nema.Kao da gradjani Leskovca i Čačka biraju poslanike u Vojvodjanskom parlamentu.Kao da novac iz Vojvodine završava u Šumadiji.Kao da su posle petog oktobra,za koji Vojvodjani nisu bili previše zaintetesovani,Šumadija i Južna Srbija dobili neka ovlašćenja i autonomiju.Da li je ovo nastavak politike iz 90-tih,sada je Miloševicev kvazinacionalizam,zamenjen lokalnim(vojvodjanskim)nacionalizmom.Da li neko zaista veruje da ova dešavanja imaju veze sa decentralizacijom.

Hm!

pre 11 godina

Ta deklaracija je vrlo niska i provokativna stvar. Naglasavati neku preteranu posebnost vojvodjana nije fer prema ostalim gradjanima Srbije.
Pajtic ima dve opcije :
Da se povuce sa polozaja i stvori utisak pozitivca, ili
Da ostane ,i time pokaze da je spreman na veliku destrukciju zarad licnog polozaja.
Kopao je jamu naprednjacima a sada ce sam u nju da upadne!

Lala Vs Lala

pre 11 godina

(Lala, 14. april 2013 22:45)
Da nisi ti jedan od onih ''lala '' sto je dosao stocnim vagonim 1945?
ako jesi sram da te bude! ja za sebe mogu da kazem da su moji u banatu 400 godina unazad pa nikad ne bih izgovorio tvoju sramnu recenicu! Zato stop NOVOSADIZACIJI Vojvodine! ako cemo tako onda nek i Banat ima autonomiju u odnosu na ostatak Vojvodine i to nezavisno od autonomije Vojvodine prema Srbiji!? Komplikovano a? U tome je i suština! Ja sam za jedinstvo i ukidanje tzv lazne atonomije koja sluzi u ovom trenutku samo za pljacku Čanka, Pajtića tj. njihove družine!

stražar

pre 11 godina

Dakle, kada se pročitaju komentari vojvodjanera, ožalošćenih zbog navodnog gaženja cveća, stiče se utisak da je Vojvodina do 1918.godine bila neka nezavisna, samostalna kneževina, vojvodstvo, pa su onda isključivo voljom njenih stanovnika postali deo Srbije, te shodno tome... eto, došlo vreme da se o tome ponovo razmisli. Neće biti!
Vojvodina je, kao npr Alzas i Lorena, stekla te "domokratske" preduslove da se priključi Srbiji samo zbog onog srbijanskog vojničkog opanka, inače bismo danas srpski jezik u Voši učili isključivo fakultativno. Nemoj da se lažemo.
A to što odjedared ima toliko ogorčenih zagovornika što jače autonomije, ide na raboš isključivo proteklih 13 godina obojenih žutim, koliko stanovnicima Vojvodine DS sa svojim političkim trabantom LSV, uz pomoć RTV i "Dnevnika" ispira mozak autonomističkim lelekom.
Mogu misliti koliko se dobro zabavlja, na izgled odmereni, Ištvan Pastor, dok mu glupi Srbi u Vojvodini "rade posao", dovodeći u pitanje srpski karakter MOJE pokrajine !?

miki BREEEE

pre 11 godina

Ja ništa ne razumem.U čemu je razlika između Vojvodine i Srbije?Zar ne žive Srbi i sa jedne i sa druge strane i to u većinskom broju. Stvara se tenzija bezveze. Vojvodina je deo Srbije i uvek će biti. Kako je krenulo sutra će i Srem tražiti odvajanje od Vojvodine, jer će smatrati da sve pare idu u NS a ništa njima. Tako nešto treba zaustaviti. VOJVODINA=SRBIJA !!!

Sirižan

pre 11 godina

Kada je Pajtić izjavio da je srbin? Nikada!
Pajtiću, koliko se povećala zkzv. pokrajinska administracija od 2000 do sada? Da ti kažem 6 puta, a ti demantuj.
Da ti kažem sve što kažeš je neistina, istina je mračna.
Navodiš primere opština u Vojvodini, kako bi one glasale, a što nenavedeš Temerin, gde ćete biti na nivou statističke greške.
DS u Vojvodini je na putu raspada, to svi vide osim tebe.
IOzbori po proporcionalnom sistemu za Skupštinu Vojvodine, pa ćeš videti rezultat.
Pajtiću, loši su ti saradnici u pokrajini, a o opštinama da se negovori.
Dosta!
Sirižan

Giga

pre 11 godina

Zaista Sns ovo samo koristi da bi na svaki nacin koncentrisao maksimalnu vlast u Srbiji....mislim da su izbori bili i da Pajtic ne treba da podnese ostavku. Sns, treba malo da se okrene ekonomiji a ne praznim babskim pricama, dok nezaposlenost raste...

blato

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.
(Goran, 14. april 2013 22:42)

Malo se informiši jer nije se Vojvodina 1918 odvojila od Austrougarske i pripojila Srbiji već je srpska vojska oslobodila u velikom i krvavom ratu.Sada potomci,onih koji su pre 300-400godina napustili Kosovo i Šumadiju,zbog Turskog terora,koji se nikada nisu odrekli matice,misle da će bolje živeti u nekoj drugoj republici ili državi.Da li je moguće da su toliko politički izmanipulisani,pogotovo ako imamo u vidu blisku prošlost.Da li je moguće da je politikanski populizam i dalje na snazi.

mattko

pre 11 godina

Vojvodina jeste ratni plen Srbije iz I svetskog rata kao sto je Kosovo ratni plen Srbije iz Balkanskih ratova.
Tako su odlucile velike sile koje ce uvek odlucivati i mi ne treba da se medjusobno trvemo radi parceta vlasti.
Srbi u Vojvodini imaju sada malo drugaciji mentalitet od onih ispod Save i Dunava , mirni su , dobronamerni i trpeljivi ali i to njihovo ima svoju granicu koju ne treba ispitiviti.

opet iznova sve

pre 11 godina

SNS džaba vam i vlast i demagogija i roze kravate i lažne diplome i hapšenja protivnika i vasi tabloidi i farsa kojom se služite. Vi ste to što jeste, bivši radikali.

Dalia

pre 11 godina

Zasto Bojan Pajtic nije uspostavljao "Vladavinu prava", kako on to voli da kaze, pre dvanaest godina, kad je dosao na celo Vojvodine. Krijete se iza nakaradne Deklaracije, koja je korak ka otcepljenju. Ni DS ne stoji 100% iza ovoga sto radite.

barbika

pre 11 godina

Vama je neko zabio noz u ledja?
Vojvodina i njihova prava ?!
A sta je sa nama Suboticanima,ko nasa prava stiti ?
Pa kod nas vlada serif C.L.,celu Suboticu je oteo.Izbacuje gradjane iz njihovih kuca i uzima im zemlju,stanove,lokale.Ko nasa prava stiti? Sve sudske procese zavrsava mu Apelacioni sud u Novom Sadu .Sta ce s nama Suboticanima biti ako bi se izgurao Beograd?Gde bi vam bio kraj?Cemu sluzi pokrajinski parlament,ako imamo Republicki? U kojoj drzavi postoje dva parlamenta?Pa to je izvor korupcije.I sta ja kao Suboticanin dobijam ako bi se Vojvodina cepala ili jos vise distancirala?Glavni grad moram imati tj centralne institucije koje svakako moramo finansirati,a onda mi je bolji Beograd kao veci i jaci glavni grad.I sta vi kao tzv uspesni politicar radite za svoju zemlju? Ako sebe smatrate za uspesnog politicara onda uradite nesto na Drzavnom nivou,pa ce celoj Srbiji biti bolje ,a ne samo Vojvodini.

MRKI

pre 11 godina

Vidite narode bio sam na skolovanju u Novom Sadu pre 33 godine i ostao mi je u lepom secanju po ljubaznosti naroda i laganom mirnom zivotu. Pre 6-7 godina dete mi krece na fakultet i opet skolovanjem deteta jedan period se vezujemo za Novi Sad. Ali sta se desava. Drugi grad na ulici nema vise onih lepih dvorisnih kuca ili su retke zidaju se zgrade. Drugaciji narod postaje. Sve se izmenilo Novi Sad je otet od Novosadjana. Ali me prijatno i dalje iznenadjuje ulazak u zgradu gde mi je dete stanovalo prilikom useljavanja meni nepoznati ljudi ljubazno pozele dobar dan. Taman da se opet prisetis vremena od pre 30 godina. To je ono sto Novi Sad cini da ima dusu dok je Beograd grad bez duse sve trka frka zurba komsije u zgradi vrata do vrata se ne poznaju sve neki umisljeni likovi. Zao mi je ali moram reci ali clanovi SRS iliti SNS vecinom ih cine neki patrioti koji su doseljeni proterani iz bivsih Jugoslovenskih republika kojo su se borili za srpstvo i nisu izborili a sada nama ovde drze pridike o Velikosrpstvu. Srbin sam sedam kolena sro ja znam zivi mi Srbiji matici be van Sebije i sada tamo neka Vjerica voli vise Srbiju od mene. To ne mogu da prihvatim niti da je Seselj veci Srbin od mene koji se 90-ih pojavio u Srbiji a ja od rodjenja 50 godina. Ovo sto se desava sa Vojvodinom to svetski mocnici teapizuju svoje planove i tajne slizbe rovare. Svi znaju ko je stvorio Seselja i ko mu je bio gazda za koga je radio DB ondasnje Bosne. Ostavite Vojvodinu Vojvodjanima Srbima koji su vecinski narod a politicari ruke dalje i bez poziva na linc pretnje smrcu i zveckanja i pretnjama zatvorom. Narode ima sud i za Pajtica ako ga sud osudi onda u zatvor. Da li se vi pitate kako se iseca necije dete kada vidi sliku oca u zatvorskom prugastom odelu i kapi. Ne igrajte se tudjim zivotima. Pa Vucic je pokazivao zatvorsko odelo i broj za Dinkica pa formira vladu sa njim. Srbi dozovite se pameti.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, bolje reci prezivljavam u Beogradu, bez posla, bez nade. Jasno je da je klupko pocelo da se odmotava, Nikolic i Vucic su zajedno sa svojim satelitima najzad pokazali svoj kapacitet. Vojvodina je za sada tu ali nece dugo proci, vrlo brzo ce uci u EU, zbog polozaja, kulture, prosperiteta, postenja i potencijala. Pametnima ne treba mnogo da saberu, preselicu se u neko malo mesto u Vojvodini i gledacu sa smeskom kako ladja zvana Srbija sa kapetanima iz SNS i njihovi botovi tonu, srecno im bilo.

posmatrac

pre 11 godina

G.Pajtic se vrlo sarkasticno nasmejao kada je pomenuta razvojna banka.Razloga za smeh nema jer ocito je da ni on a ni republicka vlada nisu radile svoj posao kad je o banci rec,a mi mali akcionari postavljamo prosto pitanje;Gospodo sta su radile kontrole i vasi clanovi vlada u upravnom odboru? Zasto niko nije reagovao na ocite pljacke drzavnog i privatnog novca RBV? Sta je radila Narodna banka i Ministarstvo finansija i zasto niko nije sprecio pljacke? Vlada AP Vojvodine i vlada srbije su vecinski akcionari banke i niko ni prstom nije mrdnuo? Svoje politicke borbe i prepucavanja ostavite za pozoriste lutaka u kojem svi zajedno igrate da bi zamazali oci narodu.
Agrobanka, Sartid, Jugoremedia, Galenika, Azotara Pancevo afere pronevere kradja i drumskorazbojnicka otimacina to su vasi rezultati i nista drugo............

Fica Abart

pre 11 godina

Ali Pajticu,ne shvatas,jel vidis da se i DS ogradila od tebe i tvoje cuvene deklaracije:I nije mi jasno sta sad znaci ,izbacicemo spornu recenicu?Da ne znaci malo smo se salili da vidimo kako cete reagovati?

Henrik Larson

pre 11 godina

Moja zamerka toj famoznoj "spornoj" recenici je to sto se tu potencira dogadjaj od pre sto godina, koji opet moze izazvati (i izaziva) oprecne i emotivne reakcije, a poenta Deklaracije je da se osvrne na aktuelno pitanje, a to je zastita ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine. Tako da, kada se sa te strane pogleda, Pajtic je sad u pravu kad kaze da ta recenica nije vazna, jer i nije. Ako je AP Vojvodini nesto Ustavom zagarantovano, a to se ne postuje, onda samo na to treba skrenuti paznju, a ne na istorijska pitanja o prisajedinjenju.

oladite malo

pre 11 godina

Aj malo sad mi iz Vojvodine da putujemo po ostatku Srbije i da im držimo slovo o njihovim pravima i o tome kako treba da žive. Bilo bi glupo zar ne?

Ma 'ajde

pre 11 godina

Ovi napredni radikali su totalno bez kontrole. Kao pušteni s' lanca, laju na pogrešnu stranu i već istorijski se vrte u krug. Zašto njima smeta deklaracija, i šta je u njoj pa neistinito? Od kad je istina postala sporna? Istina boli, a njeno gušenje može da proizvede samo kontra efekat. Ne znam samo kako svim onim ljudima iz 200 autobusa iz uže Srbije, nije glupo da dođu tamo gde oni NE žive i kao "bore" se za neka prava u tuđe ime. Ovo veštačko pravljenje separatističke atmosfere, prosto će nas naterati da stvarno poželimo separatizam.

milan9891

pre 11 godina

DS vidi da joj jedino u Vojvodini imaju kakvu takvu podrsku i zato se sad usredsredjuju na nju,i pokusavaju da naprave razne podele medju ljudima koji zive u Vojvodini,ja bih preporucio svim gradjanima koji zive tamo da ne nasedaju na to..

Dejan

pre 11 godina

Moze se pricati, i pricati, ali je jedna istina, Vojvodina bi procvetala da joj se Srbija skine sa grbace, pa ma ko u njoj vladao.Srbija je postala samostalna voljom drugih, koji su bezali od nje, tako da treba da stavi prst na celo, nesto tu ne valja, zasto su svi srecniji, kada ne zive sa Srbijom u istoj drzavi?

britka

pre 11 godina

Sva ova galama oko cuvenog pokusaja izglasavanja Deklaracije, u Pajticevoj reziji, podseca na tragi-komiku. Ipak, nije sve tako bezazleno. Izgleda da jos samo u Vojvodini postoje zute poluge vlasti i njeni se akteri boje poraza. Iskreno, verujem da se sutra raspisu vanredni izbori u Pokrajini, danasnji funkcioneri AP Vojvodine jedva bi prosli cenzus.

Živko

pre 11 godina

Olja je upala u nacionalističku histeriju, pa nije bila kadra da čuje šta joj čovek govori. Beograđani, nadam se da ste vi razumeli: pitanje koje je Pajtić pokrenuo je pitanje demokratije i pravne države. Ovo morate braniti isto kao što ste branili izbornu pobedu 96/97 i kad su novosađani išli peške za BG da bi vas podržali. Srdačno vas pozdravljaju,
Uvek Vaši Novosađani

sandra

pre 11 godina

Mislim da nikome nije jasna namera Demokratske stranke koja se tice Vojvodine, pogotovo u ovom trenutku. Takodje, malo ko moze da opravda argumente kojima se Pajtic sluzi da bi objasnili svoje namere.

Andjela

pre 11 godina

Ovaj scenario smo vec videli. Ekipa na vlasi u Srbiji je ista/slicna onoj po retorici kada se desio veliki miting na Gazimestanu. Istina, malo su svi igraci evoluirali.

Pritiscima i nepostovanjem Ustava Srbije, samo cete uciniti da se i Vojvodina uskoro odvoji.

Krajnje je vreme za krupne reforme!

MNOGO STE PROVIDNI

pre 11 godina

Volio bi da mi sns botovi objasne sledeće, ako mogu:
1. šta je u deklaraciji sporno?
2. šta mislite postići skupljanjem potpisa - pre samo godinu dana u vojvodini ste potučeni do nogu
3. zašto se busate u demokratiju a ne poštujete izbornu volju naroda?
4. je li vam se svideo Novi Sad?
5. kad da očekujemo sličan spektakl u Beogradu?

Republika Valjevo

pre 11 godina

Nemam nista protiv ni da bude Republika Vojvodina...kakve to veze ima...
Uostalom u Vojvodini je 80% Srba...ako oni zele republiku, drzavu...ko ce ih spreciti...sta vojska, policija...kakve gluposti...
Ne moze ih Beograd musti vise...
Dali im bednih 7%...sramota...eeeej samo 7%...od njihovih para...
Promena ustava..povecati ljudima procenat i tacka.

anonimno

pre 11 godina

Pajtic je dozvolio lopovima da kradu kao sto su i svi drugi lopovi krali za vreme vladavine D S a sada se izgovara da nije znao sta se desavalo.E moj Pajticu TI SI MORAO DA VODIS RACUNA I DA ZNAS STA SE RADILO ALI NISI BIO SPOSOBAN DA RADIS POSAO ZA KOJI SI BIO ODGOVORAN. KAKO TE NIJE SRAMOTA DA UPOTREBLJAVAS LAZI U TVOJU ODBRANU. Ljudi vise nemaju poverenja u tebe i zato se ukloni sa polozaja nemoj jos vise da se sramotis. PAJTICU TI NISI TITO DA MOZES DA VLADAS DOZIVOTNO.

novosadjanin

pre 11 godina

>Izbori u Kovinu

joj botovi prekinite da lupate gluposti, de jedan Kovin moze da pokaze celu Vojvodinu? sta se pracakate ko ribe na suvom, samo ponavljate ko papagaji, al su vas naucili da ne razmisljate puno.

neko sa sokaka

pre 11 godina

Postovani aktivisti internet birgade SNS, pretpostavljam da ste je procitali? Deklaraciju mislim, a ne najnovije traceve na netu... Zar je to toliki problem sto neko trazi da Srbija bude pravna drzava? Ne razumem stvarno.. Toliko pravih problema, sve vise ljudi obespravljeno, bez nade za bolje sutra, a vi da radite nesto po tom pitanju osetilo bi se jer ipak proslo je dovoljno vremena da bi se videli ikakvi rezultati. Prestanite da budete opozicija, alo vi ste vlast evo vec godina...

Nenad

pre 11 godina

Ovi komentari nisu normalni, ljudi se ponasaju kao navijaci na utakmici. Ovako je bilo i 90tih i znamo kako se zavrsilo, KARASTROFALNO!!! Akteri su isti samo se drugacije zovu radikali, politika ista. Koga god su oni branili taj nije ostao na svom ognjistu, uspesni su samo u proizvodnji opste ksenofobije i demagogije. Nista novo. Hitler je u Nemackoj dosao na vlast u vreme velike ekonomske krize, razmisljajte malo o tome, posle ce kasno biti. Pametni narodi izvlace pouke iz proslosti a ovi drugi repriziraju greske. Zao mi je moje drzave, naroda , prijatelja , familije ali u Srbiji je trenutno na sceni povratak u proslost. Jedno je sigurno da zla dobra doneti nece! NAMA NEPRIJATELJI NISU POTREBNI , DOVOLJNI SU NASI RADIKALI U SVIM POJAVNIM OBLICIMA

AcaZvezdara

pre 11 godina

Status AP Vojvodine treba da bude rešen,ali samo u okvirima repubile Srbije čijji je Vojvodina važan teritorijalni deo. Zaista je nedopustivo ovo što je Pajtić uradio i nije sporna samo jedna rečenica,već namera pokrajinskih vlasti da destabilizuje državu i svađa narod koji je oduvek ziveo u slozi!

DRAŽA KG

pre 11 godina

Setite se 90-tih ,gde god su sprovodili svoju politiku crveno/crna koalicija(bolje ih je zvati ''nikad ugašena ljubav za KPJ partiju'') tamo više Srba skoro i da nema a teritorije su izgubljene zauvek ili što je još gore ostavili su ih našim unučićima da se kolju sa drugima za njih u amanet!
Tako oni i dalje rade jer drugu politiku i nemaju a to je ratno huškanje i evo konkretno zarad sitnih partijskih interesa svađaju nas sa Vojvodinom!
Narodu Vojvodine poručujem iz srca Šumadije da ovde ne misle svi na SNS/SPS način i kako god Vi odlučili ,a treba sami da odlučite,ovde ima mnogo više onih koji shvataju o čemu je ovde reč i jednostavno Vas volimo! Zapamtite to, uvek ćete imati braću u centralnoj Srbiji!

darkwood

pre 11 godina

Cinjenica! 1918 nije bilo referenduma u Vojvodini da se gradjani izjasne o pripajanju Srbiji jer da ga je bilo Vojvodina ne bi bila danas u sastavu Srbije posto je u tom trenutku srpsko stanovnistvo bilo u debeloj manjini. Bas je zbog te cinjenice Vojvodina i dobila autonomiju u vreme Tita koji je shvatio posebnost ovog prostora. Rasprava o bilo kakvom odvajanju je bespredmetna i prilicno glupava u ovom istorijskom trenutku ali autonomija je 100% potrebna jer je potpuno nelogicno npr. da neko u BGu postavlja komandira policijske stanice u Kanjizi ili Apatinu jer taj neko u BGu moze biti iz npr. Leskovca ili Cacka i nemojte mi reci da neko iz ovih mesta moze da razume potrebe i specificnosti mesta u kojima zivi 80% madjara 15% Srba i npr 5% Hrvata!? Ili da neko iz Brusa donosi odluke o investiranju u kanalski sistem Vojvodine i o ciscenju istog!?

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Biti bahat je jedna stvar, a biti odgovoran druga. Okupljanje Vojvodjana na ulicama Novog Sada je samo slika I prilika nezadovoljstva dvanaestogodisnjem ispiranju mozga. I takvo okupljanje jeste odgovorno. Deklaracija je ta bahatost, kojom aktuelni visoki funkcioner AP Vojvodine pokusava da zastiti sebe.

vosa

pre 11 godina

@ (Aleksa1, 14. april 2013 22:55)

....bila tebi muka ili ne tako jeste... u Vojvodini su medju ostalim ziveli i zive i Srbi ali Vojvodina NIKAD nije bila u sastavu Srbije ...uzmi udzbenik ili guglaj .. stvarno se sramotis.

ja

pre 11 godina

Ne izbacuj recenicu u kojoj pise da je NASOM voljom Vojvodina u Srbiji. Nego cijom je ako nije nasom? Da nije mozda voljom Beogradjana Vojvodina u Srbiji?

Kormoran

pre 11 godina

Niko ne skreće sa teme Kosova, nego si ti iskoristio trenutak kad je Srbiji najteže da joj zadas udarac s ledja, mislo si da će ostati neprimećeno!

proslost

pre 11 godina

Izbaci Deklaraciju i raspisi pokrajinske izbore, pa bar casno izadjite iz ove situacije...Gradjani daju zadnju rec..a ne Vucic ili bilo ko..Tako da prepucavanje sa bilo kim samo govori o strahu od gubljenja vlasti pa se grcevito drzite za Deklaraciju i jos dublje tonete u svojoj nekorektnosti a onda pocinjemo da sumnjamo i da nesto krijete...Predugo vase vladanje nas je sve dovelo do ekonomskog kraha...Vreme je da dodju novi ljudi a vi da odete u politicku proslost...

đozla

pre 11 godina

Ko hoće ovakve na vlasti - nek ih izabere u svojoj opštini ili gradu: http://www.youtube.com/watch?v=XltcWUqjkbQ&feature=share
Vojvodina je glasala Pajtića. Tačka.

Vojvodina forever

pre 11 godina

I treba da se izbaci posto je netacna. Vojvodjani nikada nisu doneli odluku da zive u Srbiji. 1918 skupila se jedna grupa ljudi koja nije izabrana ni na kakvim izborima i proglasila se za veliku narodnu skupstinu a 1945 u ime Vojvodjana odluku je donela komunisticka partija. Narod Vojvodine tek treba da se izjasni ali zaista slobodno bez pritisaka i hajke iz Beograda i u takvoj atmosferi svakako ce se izjasniti za slobodu i bolji zivot za svoje a ne tudje dobro.

Ben Akiba

pre 11 godina

Koristi vlast da bi sproveo ciljeve u delo.
Za to ne postoji vecinska volja gradjana.
Zato da se raspisu izbori pa da se prebrojimo!!!

nsstudent

pre 11 godina

Pa vojvodjani su odlucili da se pripoje srbiji, sad je doslo vreme za razvod. Srbija je prevarila Vojvodinu sa Kosovom sad ce da oseti kako je to kad padnes na dno...

srboljub matic

pre 11 godina

Ja sam iz centralne Srbije i ne mogu da shvatim sta je to gospodin Pajtic ovom recenicom, koju bi i uklonio, pogresno formulisao. Ova vlada je kao rak u telu coveka. Zlocudni tumor devedesetih proslog veka, bojim se, nije uklonjen. Nacionalisti nam ponovo stavlaju na kocku deo nase zemlje. Tako je bilo sa Kosovom,sada sa Vojvodinom. Neuspeh u pregovorima sa Pristinom ili bolje receno sa Amerikom, kojima su vec u leto 2012-te dali saglas nost, za priznavanje Kosova, zele da opet zapale zatucane radikale. Kakvi izbori kakve ostavke. Pajtic i njegovi koalicioni partneri imaju apsolutnu vecinu i samo oni odlucuju
dali ce biti izbora ili ne. Vlada je stabilna i nije zavisna od SPS-a, URS-a, odnosno nemaju u koaliciju ni jednu partiju iz vladajuce koalicije republicke vlade. Pokusaj nasilnog krsenja ustava i "prekomponovanja" vlade u Vojvodini vodili bi Srbiju u haos u periodu vlasti Milosevica i sadasnjih njegovih politickih sinova. I on je tada organizovao omladinske logore u Hrvatsku Srpsku Krajinu i urlikao na mitinge na Kosovu. Koja nas je uzas i strava zadesila znamo. ,

boban,nis

pre 11 godina

Prava istina oko ovog sto se desavau Vojvodini je u stvari to da su ovi iz SNS-a videli da ce pod njihovom vladavinom biti i formalno izgunljeno Kosovo,iako je ono izgubljeno mnogo ranije,pa se sad kao setili ajde da spasimo Vojvodinu.Od koga,nego partija koja ima glavni program demagogiju jednostavno tako funkcionise,a ovaj nas narod se prima na to.

a di je lova?

pre 11 godina

@Aleksandar, 14. april 2013 23:57 Ispravak netacnog navoda.
Da bi se Vojvodina pripojila Srbiji vodjen je krvav rat.
Preci Pajtica,Jerkov,Canak,Trivan,Sapic,i sns ovaj crnogorac,nisu ginuli ni da Vojvodina ostane u austro-ugarskoj,ni na strani Rusa uz ciju pomoc je Vojvodina pripojena Srbiji.
Ja koji se osecam kao Vojvodjansko prase je porazavajuce da dosljaci iz Hrvatske zatupaju moje interese,misljenje?!
Ja sam Sremac,Vojvodjanin,Srbin i moje granice su Dunav i Sava.Politicke trange frange ne priznajem!
Zivim sa Slovacima i na pamet nam ne pada da se koljemo.Sekire smo zabetonirali.Pajtic ne moze da raspolaze vise novcem jer sve sta je bilo u pokrajnskom nadleznosti sve je propalo,unisteno.
Vojvodina nije samo Novi Sad!

Зоки

pre 11 godina

Код те спорне реченице је недостајало мало мудрости. Могли су се позвати на одлуке Велике народне скупштине у Новом Саду и Великог народног сабора у Руми из 1918. па би свима запушили уста.

Radomirka 36

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.

Zoki

pre 11 godina

Olja Beckovic je dovela Pajtica da se razjasni sta je hteo sa deklaracijom i to je pravi potez za smirivanje situacije. Ali zasto nije dovela nekoga ko bi objasnio pravu sustinu deklaracije? Ovako se cula samo jedna - Pajticeva istina.
Samo josh nije objasnio kako je povredjen zakon ako se zgrada u N. Sadu, da na upravljanje N. Sadu? takodje nije rekao da su smenjeni direktori koji su javna preduzeca doveli do bankrota.

MUKNAVI

pre 11 godina

Izbaci Pajtic-u tu recenicu, ali ona ostaje, to znas, cinjenica,koju ce dopisati drugi ako se nastavi mrcvarenje SNS radikala i njihovih poklisara koji hoce sve, a posle, bice opet drugi krivi ako se dese da posle budala-Karlobag Virovitica- vade kestenje iz vatre.

Starosedelac

pre 11 godina

Ono "voljom građana" mora ipak da se prihvati sa malom rezervom, ako se baš upuštamo u vode istorije. Jedan primer: Moj pokojni deda komandovao je jednom manjom vojnom jedinicom u I svetskom ratu u Galiciji i Bukovini, naravno na Austrougarskoj strani. Jedinicu su činili vojvođanski Srbi, Mađari,Slovaci, mobilisani po vojnoj obavezi. 1918 na referendumu za prisajedinjenje Kraljevini SHS i Srbiji, deda je imao pravo glasa kao slovenski živalj, a veći deo njegovih vojnika, kao Nesloveni nisu imali glasačko pravo. Setimo se samo Svetozara Borojevića, feldmaršala koji je rukovodio II Austrougarskom armijom. Pritom se nije prekrštavao, već ostao Pravoslavac.Stvari nisu baš tako crno-bele.U vreme prisajedinjenja Srba je u Vojvodini bilo oko 1/5 a danas sigurno75%. Drastično drugačija demografija razvila se na Kosovu.To su činjenice.Dakle,glasovima manjeg dela stanovništva došlo se do danas većinski srpske Vojvodine,koja međutim isto ima svoju volju i istorijsko pravo. To treba racionalno prihvatiti, ali i stanje na Kosovu. Ne može se sedeti na dve stolice u isto vreme, to je osnovna greška miloševićevskih i postmiloševićevskih politika, koje ponovo oživljavaju.

pajtin pajtas

pre 11 godina

pajto, ne izbacuj recenicu, vec je ispisi debelim, podvucenim slovima da bude najuocljivija u deklaraciji. moji preci su nekad glasali kako ce vojvodina dalje. i ja cu danas sa ponosom glasati kako ce vojvodina dalje makar bilo i suprotno ranijoj odluci!

Sergej

pre 11 godina

Baš me briga za deklaraciju i za proteste i za sve ove političare koji nas jašu bezmalo 30 godina, gori su od svih Arapskih diktatora zajedno. I ovako kad me u inostranstvu pitaju odakle si, kažem: iz Vojvodine.

miki

pre 11 godina

Kad ode SNS videcete vi koji ste se kleli dokle su nas ojadili polako....Demokrate su koliko toliko bolji. Sve investicije su dosle za vreme DS. Ovi su doveli arape dali im mnogo zemlje ali ce zbog toga proizvodi da nam poskupe.

Deda Tosa

pre 11 godina

Molicu lepo da mi kogod objasni, jel su to ovi planinari bili kod nas da nas poduce kako se gaje kukuruz i zito? Ja bio na njivi pa nisam stigo doci i sad nis’ ne znam?

sundjerbob

pre 11 godina

Kome sve ovo treba u ovom trenutku, izgleda da DS vise nezna sta ce i sad su nasli da skupljaju jeftine politicke poene,velike demokrate.

Dusan NS

pre 11 godina

Nema niceg sporno, slazem se, nigde eksplicitno nije istaknuto nista o separatizmu, pa nije Pajtic sis'o vesla da mu se tako nesto ocigledno omakne. Sa druge strane ne vidim sta ja obican Vojvodjanin imam od toga, ni kako mene ili bilo koga drugog ova deklaracija stiti, sta je ona uopste? Mnogo je bre neodredjena. Postavlja se pitanje onda zasto bilo kakva deklaracija, i zasto bas u ovom trenutku? Predugo je bio na vlasti, vreme mu je da sidje malo.

MiroslavNS

pre 11 godina

Citam ove komentare i stvarno se zgrazavam rodjeni sam Novosadjanin i nisam clan nijedne stranke za razliku od vecine koji ovde komentarisu.Mene zanimaju rezultati necije vladavine a sam Pajtic se hvalio kako je 9 god. na vlasti u pokrajini.Pozivam sve Novosadjane da prosetaju industrijskom zonom a i sve ostale po vecim gradovima da vide sablasne rezultate te vladavine,o stanju na selu zitnice Srbije ne treba ni da govorim kad svi beze u grad gde vlada beda i nemastina.Kaze Pajtic sinoc da je imao samo jednu aferu da mala aferica od 350-360 miliona din. kredita bez garancija za kampanju,jel on ucestvovao na predsednickim izborima u Americi.Gledam neki dan na novoj Detelinari popravku plocnika doslo je 20-tak radnika javnog komunalnog da odrade posao za dva coveka i to je rezultat te vladavine partijskog zaposljavanja koje placaju gradjani Vojvodine po vecim gradovima.Sve u svemu Vojvodina je opustosena i devastirana takvom vlascu a ono sto me najvise pogadja ko obe strane je politikanstvo i to da je interes pojedinaca i stranke uvek ispred interesa drzave i naroda,dokle vise!!!

Marko

pre 11 godina

Sve sami partijski vojnici ratuju po internetu. Zasto se ne skupite na nekom poljancetu pa rascistite to medju sobom? Ko pobedi nagrada - radna mesta na drzavnim jaslama.

Milica

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.
(Radomirka 36, 15. april 2013 08:06)

Sa koje zvezde si ti pao?
Predlagao je skupštini Vojvodine, da prvo oni usvoje, pa da onda ide na ustavni sud, koji je ruku na srce uvek produžena ruka vladajuće elite, pa se time dovodi u pitanju uopšte sprovođenje tog ustava/zakona i njene relevantnosti.

Kod nas se ustav sprovodi onako kako kome odgovara da ga tumači, a menja se po potrebi. To i jeste najveći problem. Za sve nas, građane, nebitno geografski položaj u Srbiji.

Marko Rajković

pre 11 godina

Dakle, genijalci koji su se udostojili da pročitaju "sramnu Deklaraciju" uspeli su da pronađu jednu sumnjivu rečenicu: Vojvodina je voljom njenih gređana u sastavu Srbije. Pa zar nije? Čijom je to voljom Vojvodina u Srbiji ako nije voljom njenih građana? I šta ćemo sad kad "separatista Pajtić" izbaci tu spornu rečenicu? Nema veze, kažu naše junačne nadripatriote, Pajtić je "ustaša" i mora podneti ostavku. I kome sad nije jasno da je po sredi ogoljena borba za vlast a ne nekakva akcija motivisana brigom za državu, naciju, slobodu? Pre će biti da se Maja Gojković, Igor Mirović i Dušan Bajatović plaše hapšenja, pa su, kao u onoj igri "držite lopova", digli dževu na nepostojeći separatizam, nego Bojan Pajtić. Nismo videli nijedan materijalni dokaz da je Pajtić umešan u korupciju i kriminal, a dokaz korumpiranosti Maje Gojković i Igora Mirovića - mrtvorođena autobuska stanica - "bode" oči svaki dan. Pa da je Pajtić pokr'o sve pare Razvojne banke, to ne bi bio ni deseti deo od onog što će Novi Sad morati da plati zbog Majine i Mirovićeve muljaže sa stanicom. Mislite o tome, ako imate čime da mislite!

Traktorista

pre 11 godina

Srce Srbije se sa juga pomerilo na sever. Steta sto je ovo Vuk Draskovic rekao pre mene. To i jeste tacno i logicno, ali se taj fokus pomerio na pogresan nacin. Najbolji deo emisije (i jedini citat, deo zapravo, tog gosta) je da se iz kosovskog deficita patriotizma, preslo u vojvodjanski suficit, iz kosovske nemoci i slabosti preslo na moc i snagu u obracunu sa rivalom na unutrasnjem pitanju. Steta, jeste vreme za pitanje Vojvodine, ali ne iz ugla nacionalizma neoradikala, jos manje iz ugla interesne grupe pod imenom DS. Nadam se regionalizaciji, jasno je da prirodno SR ima 4 regiona, sasvim razlicita. Kroz tu regionalizaciju, voleo bih da vidim ukidanje politicki nepotrebne Vojvodine, delo Broza i Legalista. Ovom potonjem je bas islo, za par godina je oterao CG i KiM, za par godina bi i Vojvodinu, tako dobro mu je islo da ga ovi neoradikali ozivljavaju na ovom potonjem “desavanju naroda“.

Nemanja

pre 11 godina

(blato, 15. april 2013 00:41)

Ovakve i slične gluposti o 'srpskom vojnom opanku' dobiješ kad istoriju učiš iz filmova i u kafani, a ne iz knjige. Srpsko stanovništvo u Vojvodini se do kraja I svetskog rata borilo za svoju nezavisnost već čitav vek, učestvovalo je u svim ratovima isto kao i Srbi iz svih drugih delova Balkana, a 'oslobodioce' su '18-te dočekali sa već formiranim organima vlasti. i sad je sporno kad kažu da su se svojom voljom pripojili i da svojom voljom mogu i da se odvoje od Srbije.

Neven

pre 11 godina

Kako gradjani Vojvodine kazu neka tako i bude i tacka.
Postavimo pitanje: Da li ste za opciju da Vojvodina bude nezavisna drzava ili deo Srbije?
Kako narod kaze neka tako i bude, ali je bitno da se narod izjasni a ne da se nagadja sta narod misli i da se poziva na istoriju i pricu o austrougarskoj i temu o srpskoj vojvodini (btw za neke koji ne znaju austrougarska vise ne postoji cisto da vas obavestim kao ni rimsko carstvo kao ni dosta drugih stvari vec je sve u zivotu vise kao panta rhei itd...).
Danas je 21 vek i 2013 godina i ljudi se spremaju da idu pobogu na Mesec, a ovde primitivno pleme lovi svoj rep i nikako da ga ulovi :)
Sve se moze jednostavno resiti bez nagadjanja i pogadjanja vec iskazivanjem volje gradjana kada je ovo pitanje tako osetljivo sa Vojvodinom.
Problem je resen.

Tristan

pre 11 godina

Gospodin Pajtić nikako da shvati da u ovom trenutku nije vreme da poteze bilo kakvo pitanje o navodnoj ugroženosti autonomije Vojvodine, ako je već hteo da donosi deklaraciju trebao je da seceka postizanje sporazuma sa Kosovom, a ne da pravi trzavice kad im vreme nije.

Бојан Илић

pre 11 godina

Када бих могао лично....
Питао бих Чанка, Пајкића,њихову "заједничку девојчицу"...
Ако нема "спорног" у Деклерацији , зашто је велика већина "њихових" истомишљеника дочекало вест са порукама "Марш...", "време је".... и остале "демократске" глупости?!?
А Вучића ,Дачића,Драшковића...
Да ли су заборавили шта су рекли људима у Србији када су дошли на чело Државе( напредак...)?!?

strasno

pre 11 godina

Strasno sta smo sve culi u emisiji, predlozi su slika i prilika, a tek komentari gledalaca...
Od svega, utisak je: trojka (snimatelji, steta sto se jedva cuju)

mary jane

pre 11 godina

Pajtić je mladi populista u odnosu na iskusne Vučića i Dačića,koji su zanat naučili 90-tih.Sada,nažalost,prvi put od petog oktobra imamo politikante na vlasti i u opoziciji(čast izuzecima).Ove podele medju gradjanima,prouzrokovane partijskim borbama,me podsećaju na neka prošla vremena.Da li je moguće da ništa nismo naučili iz,ne tako davne,prošlosti.Naravno i mediji senzacionalističkim izveštavanjima tome doprinose.Ne mogu da verujem da smo još uvek tako politički nepismeni i podložni manipulacijama.

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Samo da napomenem ono sto su nasi predstavnici madjara u Vojvodini rekli da je JEDINA VLADA koja je ispostovala Ustavom i Zakonom predvidjeno izdvajanje iz budzeta Srbije za budzet Vojvodine bila VLADA VOJISLAVA DR KOSTUNICE (doktora prava, za razliku od priucenih TV kuvara).

A inace Bojana cenim zbog mnogih stvari koje je vlada Vojvodine uradila, ali "ako je neko prekršio zakon, meni je zabio nož u leđa", poceo je kao Bota.

perans

pre 11 godina

Predsednice, vidjao sam te po Novom Sadu kako setas sa decom opusteno, ides u bioskop kao svi normalni ljudi, dok si premijer. Vojvodjani znaju ko si, samo odlucno i ne uzmicati! Podrsku naroda Vojvodine imas.

Александар Џунић

pre 11 godina

Мрави, глисте и бубашвабе... ситносопственички интереси са обе стране Саве и Дунава. Упропашћавате земљу пљачком, лажима и превртљивошћу. Нема ко на кога да баци камен, јер сте сви за каменовање, па пошто "нико није крив", том "чињеницом" мажете очи и себи инароду (са обе стране...). Ем нам је кућа срушена, ем нам са свих страна "помажу" да разградимо и ово мало што је остало, а сад и народ почиње да дивља и један другоме да се за вратове хватате. Тако то бива у тешким временима - сви су на испиту - од Цара до свињара. И док год бар једног праведног има, Бог штити и помаже. Изгледа да се примакло време олуји, која ће по помести шљам, што је по сопственој слободној вољи одлучио себе да самоубије.

peter trollovitz

pre 11 godina

Niko iz Vojvodine ne pominje i ne žali za najvećim gubitkom u odnosu na 1918. godinu, a to je cela Baranja. To već ne bi bilo politički korektno...

mnogo si pametan

pre 11 godina

Izbaci sve, nije po ustavu da bilo koji deo zemlje donosi bilo kakve deklaracije.
(Pametnjaković, 15. april 2013 10:24)

Ustav u ruke pa ga ponovo procitaj.

MLađa , ldp

pre 11 godina

Kao udbaška rezervna varijanta vlasti za vreme Miloševića, danas kao naprednjaci konačno su se dočepali vlasti, ali zahvaljujući pre svega lopovluku demokrata. U tome vojvođanske demokrate zauzimaju ubedljivo vodeće mesto. Dakle pitanje svih pitanja jeste zašto si ćutao Pajtiću i kao Tadić zabio glavu u pesak, dok oko tebe loopvi rade šta im se hoće ?

Epa ako ti je sada, zaslužio si ovo bratac. I opet ću da glasam za Frankeštajna, jer će vas sve zajedno u buvaru, jer ste bili isuviše alavi. I ne zanimaju me posledice... o tome vi vidite šta ćete i kako ćete.

david ns

pre 11 godina

Zašto ste donosili deklaraciju ako ćete je naknadno menjati?Da li ste kršili neki zakon?Kako je izmenjena novosadska vlada tako može i pokrajinska.Zašto novi izbori? Hoćemo li mi u Srbiji večito morati da mislimo jednom glavnom (ili da jedna glava misli za sve nas, kako god) da bi nešto moglo da se uradi civilizovano? Prvo se dogovorite. Ne pajtić i vučić sami, nego svi političari u Srbiji jer se tiče svih nas) da li uopšte pokrajine ili da potpuno menjamo ustav. Zašto uvek prvo svađa pa dogovaranje? Sukob pa mirenje. Zato što su političari u Srbiji (u bivšim SFRJ republikama takođe) faraoni maleni. Svi redom. Najgora mi muka kome dati glas na izborima kada vas sve znam.Sada bi opet izbore,samo radi izbora. I opet kresanje budžeta i čekanje da počne nešto da se radi. I onda će doći leto i neko će zaboraviti da ispali rakete ili neće biti u njegovoj nadležnosti i raspaliće "grad" i biće "kuku lele" letine. I onda će doći zima i zavejaće sneg i opet će ljudi ostati zavejani. I opet se neće znati ko je odgovoran. Uralju svi jedni na druge ne čujemo se više od buke.

Nikola

pre 11 godina

KAo sto neko rece. Ako je to volja gradjana Vojvodine iz 1918, onda g. Pajtic mora uputiti zahtev Hrvatskoj da od nje uzme Baranju za svoje buduce vojvodstvo, posto je 1918 u sastavu Vojvodine u tadasnjoj Austro-Ugarskoj nalazila i Baranja. Odnosno ispada da je i Baranja svojom voljom odlucila da bude u Srbiji (pa otkuda ona danas u Hrvatskoj....)

Cole

pre 11 godina

mislim da ce posle vlade sns,sps,js,pups... mnogi "beli listici" POZUTETI
(filter kafa, 14. april 2013 21:46)

Ne, nego će da postanu crveno-crni.
Beli listić

Сремац

pre 11 godina

Што сам дуже читао чланак, Пајтић ми је звучао све уверљивије. А онда - од 365 дана у години он нађе да изгласава декларацију баш на дан независности НДХ. Е па, онда ту нешто много смрди!

dobri

pre 11 godina

Prvo su probali sa aferom „Mleko“, danas se pozivaju na Deklaraciju, šta nas čeka sutra? Od ljudi koji danas vode Vojvodinu će nas tek boleti glava. Poenta je da su u Vojvodinu uložili veliki novac, koji obrću sebi u džepove i da strepe nakon izgubljenih izbora u Zrenjaninu, Srbobranu, Apatinu i Kovinu. Slede redovni izbori u Vrbasu i Odžacima. Šta mislite kako će Pajtić proći?

maki

pre 11 godina

Razumem da Vojvodina nije zadovoljna budžetom ili ko zna čim, ali ko je u Srbiji danas zadovoljan? Pretrpeli smo dvanaest godina lopovluka i bahatosti. Nije lako nakon decenije uvesti red i to se ne postiže preko noći. Ali, ne može me niko ubediti u Pajtićeve dobre namere i zabrinutost, jer je taj čovek sve, samo ne rodoljub i lokal patriota.

Nenad

pre 11 godina

Ali ta recenica je potpuno tacna! Nasi stari su Vojvodinu sami ugradili u Srbiju, i doduse vec posle par godina se pokajali. Nije Vojvodina vama ratni trofej da sa njom radite sta hocete.

Vojvodjanski paor

pre 11 godina

Ko god je slusao sinoc ceo Utisak jasno mu je sve.Zakacili se za datum.Da je datum bio i 11 Oktobra opet bi ovi radikali rekli da nije momenat. A nadleznosti Vojvodine idu u aut.Od otimanja Novosadskog sajma pa do finansija. Bravo za Prof Slavisu Orlovica koji je dao dijagnozu. Ovi sto trolaju oko nekog sela Kovina.Kao to je merilo za ocenu legitimiteta.Lepo je Pajtic rekao sto ne odu u Novi Knezevac, Sombor, Suboticu,Kikindugde SNS nije presao cenzus. Ipak su to znacajnija mesta od Kovina.I lepo je objasnio da u Apatinu , Zrenjaninu nisu imali poslanikei da su dobili mnogo vise glasova nego na predhodnim izborima. Vojvodini je mjuka od radikala i ovih bez bedza

ilija

pre 11 godina

Porazima DS-a na skorašnjim izborima u Kovinu, Srbobranu, Apatinu i Zrenjaninu, a posebno u novosadskim mesnim zajednicama gde je do sada DS ubedljivo pobeđivao, se podjendako obradovao i SNS, ali i Dragan Đilasa, da ima povod na osnovu kojeg će da se reši Bojana Pajtića.

CecaO

pre 11 godina

DS je pravila greške, ali ih neće ponoviti?!? Jako dugo je DS pravila greške!!! Niko više nije toliko glup da vam ponovo ukaže poverenje!!! A ti Pajtiću, ovim talasenjem, samo još više doprinosiš srozavanju DS-a.

vlada

pre 11 godina

Ma pustite vi sva ta laprdanja, to vam je onako da se narod nečim zanima da ne skonta koji su #"$"#$!" (da ne psujem) na vlasti.

Da li je iko obratio požnju na podataka da Vojvodini ide 7% od republičkog budžeta, ej samo 7%!!! To je jedan poveliki deo naše zemlje, odgovoran za dobar deo dobiti Srbije, to je deo srbije koji bi mogao da hrani celu evropu, alo ljudi jeste li svesni šta mi imamo i dajemo Vojvodini 7% para iz budžeta! Pa to je smešno ljudi!!!

muamua

pre 11 godina

patria,hm mislim da nismo gledal istu emisiju...cak ste u slusaocima imali machvanina sa novosadskim naglaskom,i coveka koji je kao madjar...i onu devojku koja zapenila da izdeklamuje svoje...olja je cak troje prekinula od tih tvojih da joj prvo kazu za koga glasaju....

Mirko

pre 11 godina

Nisu nikakvi gradjani Vojvodine odlucili da se pripoje Srbiji 1918. nego gradjani Baranje, Srema, Backe i dela Banata! Vojvodina kakva danas postoji jeste iskljucivo produkt nedemokratskih tj. dikatatorskih odluka bivsih komunista tj. Tita! Istim odlukama se danas i Baranja nalazi u potpuno drugoj drzavi. I naravno da je ova recenica seperatisticka i protivustavna! Ostalo nema nikakvog znacaja nego je samo zamajavanje naroda i skretanje pogleda sa problema koje je vojvodjanska vlast prouzrokovala njenim gradjanima.

germanizacija

pre 11 godina

Nema sumnje da postoji "germanofobija" Evrope. Pogledajte Grčku, Italiju, čak i Irsku, zemlju koja nikada pre nije izražavala neprijateljstvo prema Nemačkoj.Potom, naravno, tu je i antigermansko osećanje poteklo iz Drugog svetskog rata. Izgleda da sada koliko god se trudio Vucic i ispunjavali uslove Nemacka nam namece nove uslove, a uz to i stiti i podrzava Albance.

Suburban

pre 11 godina

I treba sto se mene tice, da vise ne bude povoda za nesporazume. Ipak to ne menja cinjenicu da se potpisi skupljaju i da ljudi imaju zelju za izborima, ali to cemo jos videti kada skupe dovoljno. Sto ja volim da kazem: Vlast je promeljiva jednacina...

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"Ta rečenica može odmah da bude izbačena. Preuzimam javnu obavezu da ćemo je izbaciti, ona nije važna“
jeste sad ta recenica nije vazna. Ako nije vazna sto je napisana.
Elem, kada je fotelja u pitanju sad nista nije vano.

Matematicar

pre 11 godina

Ljuba Moljac,

Drago mi je sto tebi mozak nije ispran.I drago mi je sto nisi uocio da je pre godinu dana lista DS-a pocistila sve u Vojvodini.I sada oni koji su glasali za DS su ispranog mozga a samo pametni oni koji su glasali za SNS,SPS,Dveri. I kada bi bili novi izbori rezultat bi bio slican jer ima pametnih,obrazovanih i skolovanih u Vojvodini i Novom Sadu. Da u Vojvodini bila neka tesna vecina i da je bilo moguce na hajduciju oteti vlast ne bi se ovi toliko uzrujavali i trazili izbore

mc5 - future now

pre 11 godina

Neverovatna je tendencija Z. Ćirjakovića da poistoveti Alžir sa Kosovom. Alžir je zemlja Alžiraca koju su Francuzi kolonizovali. I Albanci su došli na Kosovo posle Srba, znači Kosovo je srpskom kao što je Alžir alžerski. Kosovo je albansko, koliko je i Alžir francuski. Kako nije spomenuo problem Bretanje ili Korzike, što njima Francuska ne da nezavisnost. Kosovo se može poistovetiti sa Irskom i Alsterom ( severozapadnim delom ostrva ), tj. Severnom Irskom. Irska je radi priznanja nezavisnosti sklopila dogovor sa Britanijom da taj asimilirani deo Irske sa većinskim Englezima bude izvan Irske. I Kosovo može da ponudi da sever Kosova bude u okviru Srbije a da zauzvrat dobije nezavisnost. Što se Pajtića tiče, to da on kao vođa vojvođanskog dela DS-a ne zna o kreditu RBV toj stranci, meni govori da on ili laže, ili nema kontrolu u Pokrajini. Pa ko je o tom konsultovan, Vasin, Elezović, Petrović ? Da li Đelić samo došao u VRB bez konsultovanja, ili podređeni iz pokkrajinskog DS rade na svohu ruku. Da li se to u DS-u ne zna "ko pije, a ko plaća".

mirjana

pre 11 godina

Ova situacija poprima oblike oluje, a sve bez potrebe. Gospodine Pajtiću, ostanite dostojanstveni, kosmopolita kakav vam je i gospodin otac, koga sam upoznala u Pešti, ne hvatajte se u kolo i ne spuštajte se na nivo onih što uz urlikanje i bojne pokliče vikaše sa govornice u Novom Sadu pre tri dana (Bajatović, Mirović, Vučević,...). Samo je falilo još da uzdignu pesnicu pa na juriš. Kakvo nedolično ponašanje, ali kaže se da je u političkoj borbi sve dozvoljeno, samo se čudim onoj masi koja urlaše na te pokliče! Sramota i nedopustivo, nezrelo za vreme i izazove koji nas lome i koji nam tek predstoje, a vi, Vojvodjani, ne dajte na sebe, "svako čudo za tri dana".

Teamadu

pre 11 godina

Sram vas bilo! U ovakvom trenutku, umesto da Srbija bude udružena i da zajedno odbranimo Kosovo, vi potežete pitanje Vojvodine i još veće i jadnije cepljenje Srbije. Kako vas nije sramota, zbog ličnih interesa igrate se sa jadnim narodom koji i onako živi loše! Znamo može i gore od ovoga da se živi, ne morate vi to da na pokazujete i dokazujete!-!-!-!

Impala

pre 11 godina

Ma sve je bilo jasno, to samo oni koji nisu procitali su se zabunili, a to uvek tako biva u zemlji koja je puna polupismenih i nepismenih. Ali ako neko ima legitimitet u vidu potpisa treba mu se pruziti prilika da kaze svoje misljenje koliko god ono bilo suprotno.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pajticu izbacices spornu recenicu iz deklaracije, ali iz tvog zacrtanog "mozga neces"? Da bi prikrio pljackaske afere, posuzio si se ugrozenoscu Vojvodine, od koga Pajticu? Rekao si Pajticu da su Vojvodani svojom voljom 1918 godine dorovoljhno usli u sastav Srbije i da tako isto svojom voljom mogu izaci iz Srbije?! Dobro tada u deklaraciji i li Skupstini-U Rumi kada je Skupstina odlucila da se prisajedinjuje Srbji ;bila odluka Backe, Baranje, Srema dela Banata: ovlsacujuci ove cetiri zajednice dase dobrovoljno ujedinjuju sa Narodm Srbije,a nikakve Vojvodine na koju se ti pozivas Pajticu?! Svi vi kriminalci kada se pribijete do duara se PRAVDATE POLITICKIM PROGONIMA DA SE NAIVNI SRBI NE BI DOSETILI DA SE RADI I LOPOVIMA!!

Pravopis

pre 11 godina

Ne može nama niko da ukine i uzme Vojvodinu, dok je nas Vojvođana...to kao prvo! A kao drugo, uz dužno poštovanje g-dine Pajtiću, mi samo želimo da nam vi i vama slični, vratite sve ono što ste nam od Vojvodine ukrali, te nas doveli u situaciju da budemo najnerazvijeniji deo zemlje....sramota! I sad pričate kako bi se jedna rečenica mogla obrisati.... Ta ne zanimaju nas mnogo rečenice za brisanje, nas zanima kako ćemo da se oporavimo što pre, kako da se rešimo lopuža i da Vojvodina počne da ide napred!? U to ime, podržavam nove izbore i smenu sadašnje vlade, jer se pokazalo da je radila isključivo za svoj džep!

LEO

pre 11 godina

Moja podrska Pajticu da da ostavku i da to dozivi najbezbolnije ako moze, mada mislim da bi se taj razboleo kad ne bi sedeo u toj fotelji..hej..pa od koga bi onda krao, a da bude "LEGALNO"...

Doktor86

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke, glasao sam na proslim izborima za SNS, ali u ovoj situaciji ni jedni ni drugi nisu u pravu. DS nije u pravu zbog toga sto bi zarad ostanka u foteljama uradila sve, pa cak i da kroz ovakve deklaracije postavlja pitanja imenovanja direktora javnih preduzeca. 12 godina vladate Vojvodinom, opljackali ste je preko RBV, pa vam sad neko drugi kriv. A SNS nije u pravu zato sto plasi gradjane ozbiljnim stvarima, a prica o nekakvom izmisljenom separatizmu sluzi samo da bi dosli do izbora. Ne shvataju koliku stetu time prave. Alo, da li neko stvarno misli da u Vojvodini ima separatizma? I jedni i drugi rade za uskostranacke interese, bas ih briga za narod. I jedni i drugi su krivi za razne malverzacije (ATP, RBV...).

Stari Somborac

pre 11 godina

~On smatra da problem postoji, ali negira da je to zapravo trenutak lansiranja predloga deklaracije o zaštiti prava Vojvodine.~ Znaci li to da posle vladavine DS-a postoji problem secesije u Vojvodini? Djilas je rekap da toga nema a svi smo videli plakate i grafite, kao i retoriku DS-a.
I opet problem ~termina~..... Sta vi mislite koliki IQ ima narod u Srbiji, a posebno u Vojvodini. E nije toliko mali kao sto ste pretpostavili i zato gubite izbore.

SANDRA G.M.

pre 11 godina

Da je DS izgubio podršku građana Vojvodine je svima jasno, pa mislim i Bojanu Pajtiću, i upravo zbog toga on će pokušati da što duže ostane na vlasti, pa ako bude uspeo i do 2016. Godine, jer je svestan da on, posle svih ovih afera, više nema nikakvu političku budućnost u Vojvodinu, a nu u DS-u.

mungos

pre 11 godina

Očigledno čemu služi ova Deklaracija... Hoće Pajtić da se konstantnim tenzijama održi, koliko može još dugo, na vlasti u Vojvodini! Nije je njemu bitna ni Vojvodina ni Vojvodjani, samo njegova fotelja i lični interesi!

novicavg

pre 11 godina

Ne postavlja se pitanje redigovanja teksta i kozmetičke popravke deklaracije, ona nije smela nikako da se pojavi u javnosti a ne pogotovu u sadašnjem trenutku odlučne bitke Srbija za odbranu severa Kosova. To da li će se nešto izbaciti iz nje ili ne ne prestavlja suštinu čitave stvari a suština je da se Pajtić i njegova vlada suprostavili Srbiji i pokušala da relativizira pitanje koje duboko zadire u unutrašnju strukturu Srbije i pokazauje neke nazanake autunomaške politike poražene pre tridesetak godina.da stvari izmiču kontroli i postaju problem razdora na liniji Srbija Vojvodina pokazuje i stav i ponašanje predsednika Skupštine Pastora koji se distancira od ovakve politike pokrajinske vlade.

stefan sm

pre 11 godina

Izbori u Kovinu, a i u novosadskim mesnim zajednicama, gde su do sada demokrate redovno ubedljivio pobeđivale, a i pre mesec dana u Srbobranu, Zrenjaninu i Apatinu, su nedvosmisleno pokazali da DS i Bojan Pajtić nemaju više podršku građana Vojvodine.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

A povremeno Pajtić i ne izgleda "nepismen", niti priglup, pa čudi što druge smatra glupim!
U "Pajtićevoj deklaraciji" stoji da "VLADA vojvodine ŽELI PARTNERSKE ODNOSE S VLADOM SRBIJE", pominje "zakonodavni odbor", preti sa "stečenim pravima" - za koja je narod već rekao da su ZLOUPOTREBLJENA PRAVA, iz vremena Broza.
Logika i razum nalažu da, kad je već srušen Brozov režim i poredak, i sve njegove zasluge i dostignuća budu srušeni, a ne KAZNA Srbiji da se kolje s pokrajinama da ostanu, a sve ostalo - do imena ulica, da se promeni, najčešće vraćanjem na neku sumnjivu prošlost, što je druga tema.
Dakle, neminovno pitanje se nameće: od "ugovorenih" 7% DODATNOG budžeta "pokrajini" - na šta ide, koliko će običnom svetu u "vojvodini" biti više u džepu od para naplaćenih u Trgovištu, Beloj Palanci, Tutinu?
Odgovor je poznat, ali ga vrhuška "vojvodine" sakriva - ni jedan dinar - SVE IDE za finansiranje pokrajinske oligarhije! Ili, kako sami stanovnici Banata, Bačke i Srema, kažu - za NOVOSADIZACIJU "pokrajine".
PS.
Da se ne zaboravi! Mađari kao najveća nacionalna manjina, bar javno, NIKADA nisu tražili TERITORIJALNU AUTONOMIJU na području Banata, Bačke i Srema, već PERSONALNU AUTONOMIJU na području nekoliko opština na severu Bačke, u kojima imaju relativnu većinu.
Samo mangupi u NAŠIM REDOVIMA traže teritorijalnu autonomiju, kako bi imali svoj begovat!!!

Patria

pre 11 godina

Ok, sada su vec neke stvari jasne. Vlada Srbije je pocela da svojim odlukama oduzima nadleznosti Vojvodini da bi naterala vladu Vojvodine da "sada" reaguje, e kako bi napravili rijaliti show "Vojvodina Srce Srbije", kako se vlasi ne bi dosetili da ima neki problem sa drugim srcem dole negde juzno, i nekim pregovorima koji jesu, a u stvari nisu, a mozda su i u sumi, samo nisu jos u Fruskoj, ali u kojoj su , to ni Keti Eston ne zna... Jao bre SNS-ovci, kad vam dosadi daj otvorite neku produkcijsku kucu, pa ove vase rijalitije ne moze ni Veliki Brat da smisli :)
Daj bre zeno kokice i pivo, pa ovo je bolje i od "Larinog izbora"...

lola

pre 11 godina

Aman, Bojan Pajtić je savršeno jasan oko datuma. Sa jedne strane, vladajuća elita osporava datum jer se bave pitanjem Kosova i oko toga su strašno zauzeti, a sa druge, nisu zauzeti da burgijaju po Vojvodini. Iskreno, muka mi je više od SNS-a. Presekli bi Kosovo samo tako, ali se boje da ne izgube fotelje.

Kormoran

pre 11 godina

Niko ne skreće sa teme Kosova, nego si ti iskoristio trenutak kad je Srbiji najteže da joj zadas udarac s ledja, mislo si da će ostati neprimećeno!

Aleksa1

pre 11 godina

Muka mi je vise da slusam kako je Vojvodina postala deo Srbije 1918, to sto su taj deo Srbije osvajali Austrougari i pripajali Ugarskoj ne znaci da ona nije bila Srbija pre toga i da se samo racuna od 1918 godine kada se Austrougarska raspala. Ako nemate udzbenike a vi onda idite na Vikipediju pa procitajte malo o istorji Vojvodine (Srbije) jer je stvarno mucno slusati iskrivljenu istoriju od strane Pajtica i vas koji ste to prihvatili kao tacnu istoriju Vojvodine (Srbije)! Stvarno ljudi... malo inteligencije nije na odmet...

Mićan

pre 11 godina

Bojan Pajtić, odlazeći premijer pokrajinske Vlade, večeras nam je obznanio da je Bog uslišio njegove molitve i nije dozvolio da strada i jedan izlog, na mitingu koji je organizovan povodom separatističke deklaracije koju su on i DS imali nameru da donesu u parlamentu AP Vojvodina. Oplakah :)))

Morena

pre 11 godina

ne znam kako na druge deluje, i da li je ovo do mog uvrnutog smisla za humor, ali meni je Pajtic urnebesno duhovit lik. pa paz' ovo: ''izbacicemo spornu recenicu''...a inace, bez toga je sve ok? znaci, show

Tristan

pre 11 godina

Gospodin Pajtić nikako da shvati da u ovom trenutku nije vreme da poteze bilo kakvo pitanje o navodnoj ugroženosti autonomije Vojvodine, ako je već hteo da donosi deklaraciju trebao je da seceka postizanje sporazuma sa Kosovom, a ne da pravi trzavice kad im vreme nije.

sundjerbob

pre 11 godina

Kome sve ovo treba u ovom trenutku, izgleda da DS vise nezna sta ce i sad su nasli da skupljaju jeftine politicke poene,velike demokrate.

NIŠLIJA

pre 11 godina

Oporavite jug, pa onda raspravljajte o Beogradu i Novom sadu!
Vojvodina najsiromašnija - smešno. Koliki je prosečan prihod.
Ako ćemo o Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Svetozarevu - slažem se, ali to nije Srbija. Nemojmo cepati što se pocepati ne može, ostavimo uskostranačke priče bivših pozicionara!
Kosovo nije odvojeno, jer nema osnova za to. Okupirano trenutno, pa šta. Biće ponovo naše hteli mi to ili ne. Opasne su i priče o regionalizaciji Srbije.
Ko god je na vlasti - mora misliti o Srbiji u celini, kako teritorijalno, tako i ekonomski.
SEVER I JUG DVE SU STRANE ISTE ZEMLJE,ali ekomomske razlike sve su vidljivije. A NA SEVERU SE RASPRAVLJA KO ĆE ZGRABITI VIŠE.

Jagodiceva

pre 11 godina

Vidim da te secanje i dalje ne sluzi , Pajticu !
2 miliona stranih investicija prosle godine? Gradjani ih osetili nisu !
Drzava je u septembru bila pred bankrotom!Sve ste fioke prazne ostavili nakon izbora !

Dusan NS

pre 11 godina

Nema niceg sporno, slazem se, nigde eksplicitno nije istaknuto nista o separatizmu, pa nije Pajtic sis'o vesla da mu se tako nesto ocigledno omakne. Sa druge strane ne vidim sta ja obican Vojvodjanin imam od toga, ni kako mene ili bilo koga drugog ova deklaracija stiti, sta je ona uopste? Mnogo je bre neodredjena. Postavlja se pitanje onda zasto bilo kakva deklaracija, i zasto bas u ovom trenutku? Predugo je bio na vlasti, vreme mu je da sidje malo.

Zoki

pre 11 godina

Olja Beckovic je dovela Pajtica da se razjasni sta je hteo sa deklaracijom i to je pravi potez za smirivanje situacije. Ali zasto nije dovela nekoga ko bi objasnio pravu sustinu deklaracije? Ovako se cula samo jedna - Pajticeva istina.
Samo josh nije objasnio kako je povredjen zakon ako se zgrada u N. Sadu, da na upravljanje N. Sadu? takodje nije rekao da su smenjeni direktori koji su javna preduzeca doveli do bankrota.

Aleksandar

pre 11 godina

A šta je u toj rečenici sporno? Da nećete možda da kažete da je Vojvodina u sastavu Srbije protivno volji svojih građana?

Ako ćete već da se polivate solju zbog stranačkih bednika što su orgijali po Novom Sadu pre par dana, onda ukinite celu deklaraciju i gotovo. Ovako deluje jadno i bedno, a i onako neće promeniti odnos države prema Vojvodini menjali - ne menjali deklaraciju. U Srbiji se Ustav poštuje samo kad to odgovara onima koji su nesrećnim slučajem na poziciji da ga sprovode.

A molim obe strane da nastave da se ovako bedno prebijaju preko Vojvodine pa će onda građani Vojvodine, a ne politička stranka na zenitu karijere, da donese svoju deklaraciju istu onakvu kakvu su Ameri doneli pre bez malo dva i po veka kad im je dosadilo da ih kolonistički lordovi i vlastelini iz Engleske. Posle ćete se čuditi kako je došlo do toga...

novica$

pre 11 godina

Gledajuci Pajtica veceras nekako sticem utisak da je on na svoju ruku povukao ovu deklaraciju, i da sad pokusava da se opravda izbacujuci neke recenice! Da je ovo bilo direktno delo DS ne bi tu imalo sta da se odbija!

Goran

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...

Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.

Dusko

pre 11 godina

Ovi sto su bili u Novom Sadu nemaju pojma sta ce sa ocima! Prvo im je drugo oko u glavi bila Crna Gora,pa onda Kosovo a sad je Vojvodina.Sutra ce to biti Sandzak,menjaju oci ko sociva!

jel treba i da se crta?

pre 11 godina

Pajtiću, propao si totalno. DS-ovih i LDP-ovih 9% u Kovinu dovoljno govore o podršci tvojoj politici.
(Jack, 14. april 2013 21:49)
Izvini znas li ti koji su izbori bili u Kovinu?

A evo ti rezultata sa izbora koji su bili pre manje od godinu dana :
http://www.blic.rs/izbori-2012/rezultati/pokrajinski-izbori

Lala

pre 11 godina

Krajnje je vreme da se normalni ljudi pokrenu i učine nešto konkretno a ne samo da lupaju minuse i pluseve po forumima.
Ja sam lala i volim lale i taj mentalitet ali previše smo statični i nezainteresovani.
Bar da probamo da vratimo normalan i dostojanstven život, ovo sve što nam se dešava je ispod svakog dostojanstva.
Treba organizovati peticiju za potpisivanje ZA deklaraciju.
Vojvodina Vojvođanima! Živela Slobodna Vojvodina!

Realno

pre 11 godina

Ako ćemo iskreno, vidimo da Vučić hapsi sve redom, što je dobro. Ali isto tako bi vrlo rado hapsio i Pajtića i celu pokrajinsku vladu da ima neki dokaz. Šta čeka? Zašto ne hapsi tu pokrajinsku vladu i tog Pajtića?! Hoćete da kažete da jedan predlog jedne deklaracije sprečava omnipotentnog Vučića da hapsi?!
A što se tiče deklaracije, pismen čovek koji poznaje svoj jezik i pismo i ima oči, vidi da u deklaraciji nema niti jednog "separatističkog" slova. Eee moji tzv. "naprednjaci". Ovo što radite ovih dana će proizvesti takav kontra-efekat da niste ni svesni toga. Tek sad ćete pući u pokrajini. Malko ste se zeznuli.

Бојан Илић

pre 11 godina

Када бих могао лично....
Питао бих Чанка, Пајкића,њихову "заједничку девојчицу"...
Ако нема "спорног" у Деклерацији , зашто је велика већина "њихових" истомишљеника дочекало вест са порукама "Марш...", "време је".... и остале "демократске" глупости?!?
А Вучића ,Дачића,Драшковића...
Да ли су заборавили шта су рекли људима у Србији када су дошли на чело Државе( напредак...)?!?

Misljenje

pre 11 godina

Licno mislm da Pajtic nije separatista i da SNS (Bivsi radikali), pozivajuci na linc guraju ga u to.
Ja se nadam da je on dovoljno pametan i da nece padne na te "fore' jer ce se to obiti svima nama o glavu.
Milosvic je isto radio pa se vidi gde smo sada.

Milan

pre 11 godina

Vreme je da Vojvodina dobije datum za pocetak pregovora o ulasku u evropsku uniju.

Mi cemo to zavrsiti za 10 dana.
(ajde ovako, 14. april 2013 22:12)
-----------------------------------------------------------------------

Hoce, hoce. Evo sad malopre mi se javio Jelko, kaze Hrvati ce da garantuju za vas.

dule

pre 11 godina

Pajticu svaka čast,čovek na svom mestu a prozivaju ga i vredjaju osobe bez grama pameti,a nikako ne sme dati ostavku,jer bi na njegovo mesto dosao neki naprednjak,koji bi uništio Vojvodinu.Ds u Srbiji mora što pre doći na vlast jer sa ovima sada nema boljitka.Kako reče Pajtić u Utisku nedelje ova vlast se za 7 meseci zadužila 3,5 milijarde!I cene namirnica su otišle na gore minimum 10 posto.Sramota.

Kaiser

pre 11 godina

Nikakva sporna rečenica se neće izbacivati, jer nikakve sporne rečenice u deklaraciji ni nema.

Ukoliko država Srbija smatra da nismo svojevoljno sa njima, onda imamo punu moralnu dužnost da svoju slobodu i povratimo.

Ukoliko jesmo svojevoljno sa njima, onda svojevoljno možemo i da odemo, a zbog gaženja naših, Ustavom garantovanih prava.

Samo će se idiot odreći svojih Ustavnih prava, a samo se radikali time i hvale.

Ili će ići ova deklaracija, ili će gradjani preuzeti stvari u svoje ruke i napraviti drugačiju Deklaraciju.

Pa ti vidi, Bojane...nisi nama ti bitan koliko Vojvodina.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Moze da se izbaci ali istina ostaje, a to je,da su Vojvodjani na velikoj skupstini sami doneli odluku da se pripoje Srbiji. Isto tako mogu da donesu odluku i da ne budu deo Srbije tj.Bgd-a. Ja podrzavam Pajtica,a ovo sto radi Bgd je van pameti i to sto dovodi stranacke vojnike iz Leskovca u Novi Sad,sta to znaci ?
Ova vlast nema nikakvih rezultata i njima je potreban sukob sa Vojvodinom...

Devedesetas.....

pre 11 godina

Ljudi,
pogledajte predloge.....
Nikolic proziva za ustaske datume, Percevic u Moskvi sa Dacicem....
Vucic preti svim neistomisljenicima....
Da li ovo prezivljavamo dan mrmota, ili je do mene....
Mi smo suvise stari za nov pocetak, ali nasa deca ce otici u inostranstvo....
Takav je zivot....

kibic fenster

pre 11 godina

A ko je kriv za nezaposlenost?Ko je bio unazad koliko godina na vlasti?I to u citavoj drzavi, sada sticajem okolnosti samo u ap...nego ,i onda su se u vezi statuta "provukle" neke neustavne odredbe,pa su osporene ,sta bi sa njima?

stražar

pre 11 godina

Dakle, kada se pročitaju komentari vojvodjanera, ožalošćenih zbog navodnog gaženja cveća, stiče se utisak da je Vojvodina do 1918.godine bila neka nezavisna, samostalna kneževina, vojvodstvo, pa su onda isključivo voljom njenih stanovnika postali deo Srbije, te shodno tome... eto, došlo vreme da se o tome ponovo razmisli. Neće biti!
Vojvodina je, kao npr Alzas i Lorena, stekla te "domokratske" preduslove da se priključi Srbiji samo zbog onog srbijanskog vojničkog opanka, inače bismo danas srpski jezik u Voši učili isključivo fakultativno. Nemoj da se lažemo.
A to što odjedared ima toliko ogorčenih zagovornika što jače autonomije, ide na raboš isključivo proteklih 13 godina obojenih žutim, koliko stanovnicima Vojvodine DS sa svojim političkim trabantom LSV, uz pomoć RTV i "Dnevnika" ispira mozak autonomističkim lelekom.
Mogu misliti koliko se dobro zabavlja, na izgled odmereni, Ištvan Pastor, dok mu glupi Srbi u Vojvodini "rade posao", dovodeći u pitanje srpski karakter MOJE pokrajine !?

Srbin iz Vojvodine!

pre 11 godina

Dragi BOT-ovi komentare koje ste apisali jos pre emisije okacite macku o rep.

Prica vam je vise nego prazna.A na izborima koji su bili pre manje od godinu dana gradjani Vojvodine su vise nego jasni kome daju podrsku!

I zasto se smirite da ne napravite opet neko zlo kao pocetkom devedesetih.

Patria

pre 11 godina

U cemu je razlika i posebnost izmedju Vojvodjana i SNS botova koji stancuju komentare kao besni, ili spamuju telefon kad gostuju njihove zvezde? Ne znate? Pogledajte ovaj Utisak jos jednom, obratite paznju na one koji su se javili u emisiji. Svi su pitali kulturno i ljubazno voditeljku - izvinite, jel mogu jednu recenicu, komentar. E, u tome je razlika. U "izvinite", i uopste uljudnosti i uvazavanju. Zato Novosadjani znaju da su u njihov grad na proteste dosli ljudi koji - nisu vojvodjani.

MiroslavNS

pre 11 godina

Citam ove komentare i stvarno se zgrazavam rodjeni sam Novosadjanin i nisam clan nijedne stranke za razliku od vecine koji ovde komentarisu.Mene zanimaju rezultati necije vladavine a sam Pajtic se hvalio kako je 9 god. na vlasti u pokrajini.Pozivam sve Novosadjane da prosetaju industrijskom zonom a i sve ostale po vecim gradovima da vide sablasne rezultate te vladavine,o stanju na selu zitnice Srbije ne treba ni da govorim kad svi beze u grad gde vlada beda i nemastina.Kaze Pajtic sinoc da je imao samo jednu aferu da mala aferica od 350-360 miliona din. kredita bez garancija za kampanju,jel on ucestvovao na predsednickim izborima u Americi.Gledam neki dan na novoj Detelinari popravku plocnika doslo je 20-tak radnika javnog komunalnog da odrade posao za dva coveka i to je rezultat te vladavine partijskog zaposljavanja koje placaju gradjani Vojvodine po vecim gradovima.Sve u svemu Vojvodina je opustosena i devastirana takvom vlascu a ono sto me najvise pogadja ko obe strane je politikanstvo i to da je interes pojedinaca i stranke uvek ispred interesa drzave i naroda,dokle vise!!!

Miki

pre 11 godina

Sporna rečenica: "Vojvodina je u Srbiji, jer su njeni građani tako odlučili"
Stvarno, šta treba da piše, da je Vojvodina u Srbiji protivno volji svojih građana?

Novosadjanin

pre 11 godina

Nije Srbija ONO sto je dovezeno autobusima u moj Novi Sad, jer da jeste, ja bi bio separatista, a nisam. Ako je moguce ja bi se separatisao SAMO od likova sa bine i iz gomile i njima slicnih. Za Pajtica me boli uvo. Nisam za njega, al' se jezim od ovih koji mu pretidu. Njima sve na celu pise.

dosta vise gluposti

pre 11 godina

Dosta vise SNS gluposti oni nista ne rade samo traze neku besmislenu raspravu. Vrhunac mi je bio njihova izjava na komentar DS-a da na skupu nisu bili ljudi iz Vojvodine, naime oni su izdali saopstenje da ce dati snimke na pregledanje, non stop izbegavanje sustine, prazna prica, demagogija i nerad. Umesto da rade i sredjuju probleme u drzavi oni ruse pokrajinsku vlast, trose pare na skupove (drzavne naravno) i zamlacuju narod. A sto se tice Vovodine njena autonomija je nastala iz teznje ka ujedinjenju sa Srbijom, a ne obrnuto zato ovo preispitivanje deklaracije i Pajtica je van pameti. Pravi razlog je sto namerno stvaraju tesku situaciju u Vojvodini, krcme drzavnu imovinu, a sve za racun unistavanja DS-a i uvodjenje diktature jer znaju da je DS ostao kao jedina opasnost i opcija koja ih moze skinuti sa vlasti. Nazalost nista drugacije nego u devedesetim ili bilo kojoj drugoj nedemokratskoj drzavi. Plasim se samo da su majski izbori bili zadnji slobodni izbori jos za dugo.

Dejan

pre 11 godina

Moze se pricati, i pricati, ali je jedna istina, Vojvodina bi procvetala da joj se Srbija skine sa grbace, pa ma ko u njoj vladao.Srbija je postala samostalna voljom drugih, koji su bezali od nje, tako da treba da stavi prst na celo, nesto tu ne valja, zasto su svi srecniji, kada ne zive sa Srbijom u istoj drzavi?

suboticana

pre 11 godina

Kako su dosadni ovi sa Kovinom.Kada su izbori za opstinske,pokrajinske i republicke izbore ja glasam za tri razlicite stranke.
Do sada je DS dobijao od mene glas samo za republicku skusptinu,ali ce od sada da dobije i za pokrajinsku, jer vise nije tako mlaka stranka kao u vreme Tadica.
Miting u Novom Sadu je bio cirkus.Meni nikada ne bi palo na pamet da idem u drugi grad i ja njima govorim koga da biraju i sta da rade.
Neka izvinu svi iz uze Srbije,ne potcenjujem ih,ali smo ipak razlicitog mentaliteta.To govorim iz iskustva rada sa strankama.
Mi smo miran narod,ne isticemo sta smo po nacionalnosti i sve radimo bez galame i natenane.
Podrska Pajticu i neka ne odustaje od deklaracije.

Traktorista

pre 11 godina

Srce Srbije se sa juga pomerilo na sever. Steta sto je ovo Vuk Draskovic rekao pre mene. To i jeste tacno i logicno, ali se taj fokus pomerio na pogresan nacin. Najbolji deo emisije (i jedini citat, deo zapravo, tog gosta) je da se iz kosovskog deficita patriotizma, preslo u vojvodjanski suficit, iz kosovske nemoci i slabosti preslo na moc i snagu u obracunu sa rivalom na unutrasnjem pitanju. Steta, jeste vreme za pitanje Vojvodine, ali ne iz ugla nacionalizma neoradikala, jos manje iz ugla interesne grupe pod imenom DS. Nadam se regionalizaciji, jasno je da prirodno SR ima 4 regiona, sasvim razlicita. Kroz tu regionalizaciju, voleo bih da vidim ukidanje politicki nepotrebne Vojvodine, delo Broza i Legalista. Ovom potonjem je bas islo, za par godina je oterao CG i KiM, za par godina bi i Vojvodinu, tako dobro mu je islo da ga ovi neoradikali ozivljavaju na ovom potonjem “desavanju naroda“.

Srbin iz RAVNICE

pre 11 godina

Bojane Pajtiću imaš najveću podršku Građana Vojvodine u poslednjih 60 godina i ne odstupaj ni milimetra od naših interesa. Ako treba na ulice da izađemo da to i dokažemo crvenim četnicima TU SMO. SAMO ZOVI.
VOJVODINA JE UŠLA U SASTAV SRBIJE VOLJOM SRPSKOG NARODA, ISTOM VOLJOM ĆE IZAĆI IZ NJE UKOLIKO SE NASTAVI NJENO SILOVANJE.

opet iznova sve

pre 11 godina

SNS džaba vam i vlast i demagogija i roze kravate i lažne diplome i hapšenja protivnika i vasi tabloidi i farsa kojom se služite. Vi ste to što jeste, bivši radikali.

novosadjanin

pre 11 godina

>Izbori u Kovinu

joj botovi prekinite da lupate gluposti, de jedan Kovin moze da pokaze celu Vojvodinu? sta se pracakate ko ribe na suvom, samo ponavljate ko papagaji, al su vas naucili da ne razmisljate puno.

strasno

pre 11 godina

Strasno sta smo sve culi u emisiji, predlozi su slika i prilika, a tek komentari gledalaca...
Od svega, utisak je: trojka (snimatelji, steta sto se jedva cuju)

al još nek pričekaju

pre 11 godina

Maja Gojković i Igor Mirović hoće da sednu u pokrajinske fotelje pa da grade još jednu autobusku stanicu jednako uspešno kao i u NS

nsstudent

pre 11 godina

Pa vojvodjani su odlucili da se pripoje srbiji, sad je doslo vreme za razvod. Srbija je prevarila Vojvodinu sa Kosovom sad ce da oseti kako je to kad padnes na dno...

miroslav

pre 11 godina

već 23 godine mi smo u paranoičnoj igri pojedinaca ili odredjen grupe koja
unapred pripremljenim scenarijima upravlja preko ''odlučujućih i teških trenutaka za sprski narod''.protagonisti ove igre ne menjaju se,samo se pritaje.osnovno pravilo je zavera koja se manifestuje mržnjom i zlobaom,a površni upijači nisu više u mogućnosti da razaberu opaku podvalu jer smo od razboritog naroda koji procenjuje i mudro donosi odluke postali slepi konzumenti laži,obmana,podmetanja..a strahovi su načinili da se veruje u šta i sami znamo da je nemoguće.
oni koji sa na ovakav način igraju sa svojim narodom nemaju mnogo su opasni ali opstaju vidimo i sami.
ne vidim da će ovi isti i da se sutra završi sa'' vojvodjanskom deklarcijom''stati.
ako neko čita pita se koji su ti?
pa oni koji sav svoj život žive u privilegijama,oni koji su naviknuti da im sve samo pada sa neba(nikad ništa nisu radili-znate šta znači raditi barem malo a da ne pričam šta znači ZARADITI)) i koji su naviknuti da im se daje fukcija,radno mesto,dobar stan(jedan ili dva)
e takvi nikada nisu imali i nikada neće imati osećaj pripadanja ovoj državi.
Bojane Pjatiću zam da si mogao 2000 god. ostai na zapadu a da si došao u svoju Vojvodinu da uložiš sebe da gradjani Vojvodine budu evropski civilzovan narod i da lepo žive.
veliki si entuzijast,radan si veruješ u tvoje Vojvodjane,ali si ovima napred navedenima došao na red kao mnogi drugi u ove 23 godine.
čuvaj se Bojane lukavstva sa osmehom,ono''takozvana''mnogo je opasna poruka.

neko sa sokaka

pre 11 godina

Postovani aktivisti internet birgade SNS, pretpostavljam da ste je procitali? Deklaraciju mislim, a ne najnovije traceve na netu... Zar je to toliki problem sto neko trazi da Srbija bude pravna drzava? Ne razumem stvarno.. Toliko pravih problema, sve vise ljudi obespravljeno, bez nade za bolje sutra, a vi da radite nesto po tom pitanju osetilo bi se jer ipak proslo je dovoljno vremena da bi se videli ikakvi rezultati. Prestanite da budete opozicija, alo vi ste vlast evo vec godina...

mozes ili ti se pomutilo od pokretnog stepenista?

pre 11 godina

(Mićan, 14. april 2013 22:18)
I ja oplakah kad sam procitao tvoj komentar kao i ostale komentare tvojih kolega botova.Ali ne oplakah od srece nego od tuge,sto zivim sa ljudima koji nista ali bas nista ne shvataju.

Nego mozes li ti vickasti da nam kazes a sta to u Deklaraciji nije u redu?Sta?

MNOGO STE PROVIDNI

pre 11 godina

Volio bi da mi sns botovi objasne sledeće, ako mogu:
1. šta je u deklaraciji sporno?
2. šta mislite postići skupljanjem potpisa - pre samo godinu dana u vojvodini ste potučeni do nogu
3. zašto se busate u demokratiju a ne poštujete izbornu volju naroda?
4. je li vam se svideo Novi Sad?
5. kad da očekujemo sličan spektakl u Beogradu?

YaleNS

pre 11 godina

U svakom slucaju nije problem za ulicu nego politicku diskusiju. Zaboga i Vocic i Dacic i Nikolic su vlast i to visoka koja ima odgovornost da resava probleme ulica je zadnji odgovor a ne prvi. Ali oni tako voledu...nosta;lgija je mocna stvar. I uvek proizvedu kontraefekte sada imaju vise separatista nego ikada. tako su ojacali separatisticke snage u Jugi...i ogadili Jugoslovenstvo u najvecim Jugoslavenima van Srbije. Najgore je sto oni to znaju ali imaju negu "agendu". U politici nista nije neproracunato. A moguce je da su samo mnogo ograniceni.

toza

pre 11 godina

potpuna zamena teza od strane repobličkih vlasti a pre svega Predsednika (pod hitno da menja savetnike). Šta je sporno u tome da pokrainski parlament raspravlja o deklaraciji koja se tiče pokrajine i regulisanja odnosa sa republikom. Kažu zauzeti SNS-ovci rešavaju pitanje Kosova. Pa ne treba vam Vučić imate svoje predstavnike u pokrajinskoj skupštini, ili vam treba pošto nijednu odluke ne smete da donesete bez da je Vučić aminuje (valjda možete bar da diskutujete). Po logici koja se nameće ispade da sve treba da stane dok se ne reši pitanje Kosova. Kako je krenulo sve će i da stane pošto nam je privreda u kolapsu ali je verovatno i za to kriv Pajtić.

ja

pre 11 godina

Ne izbacuj recenicu u kojoj pise da je NASOM voljom Vojvodina u Srbiji. Nego cijom je ako nije nasom? Da nije mozda voljom Beogradjana Vojvodina u Srbiji?

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Zivim u Beogradu, bolje reci prezivljavam u Beogradu, bez posla, bez nade. Jasno je da je klupko pocelo da se odmotava, Nikolic i Vucic su zajedno sa svojim satelitima najzad pokazali svoj kapacitet. Vojvodina je za sada tu ali nece dugo proci, vrlo brzo ce uci u EU, zbog polozaja, kulture, prosperiteta, postenja i potencijala. Pametnima ne treba mnogo da saberu, preselicu se u neko malo mesto u Vojvodini i gledacu sa smeskom kako ladja zvana Srbija sa kapetanima iz SNS i njihovi botovi tonu, srecno im bilo.

Lala Vs Lala

pre 11 godina

(Lala, 14. april 2013 22:45)
Da nisi ti jedan od onih ''lala '' sto je dosao stocnim vagonim 1945?
ako jesi sram da te bude! ja za sebe mogu da kazem da su moji u banatu 400 godina unazad pa nikad ne bih izgovorio tvoju sramnu recenicu! Zato stop NOVOSADIZACIJI Vojvodine! ako cemo tako onda nek i Banat ima autonomiju u odnosu na ostatak Vojvodine i to nezavisno od autonomije Vojvodine prema Srbiji!? Komplikovano a? U tome je i suština! Ja sam za jedinstvo i ukidanje tzv lazne atonomije koja sluzi u ovom trenutku samo za pljacku Čanka, Pajtića tj. njihove družine!

đozla

pre 11 godina

Ko hoće ovakve na vlasti - nek ih izabere u svojoj opštini ili gradu: http://www.youtube.com/watch?v=XltcWUqjkbQ&feature=share
Vojvodina je glasala Pajtića. Tačka.

DRAŽA KG

pre 11 godina

Setite se 90-tih ,gde god su sprovodili svoju politiku crveno/crna koalicija(bolje ih je zvati ''nikad ugašena ljubav za KPJ partiju'') tamo više Srba skoro i da nema a teritorije su izgubljene zauvek ili što je još gore ostavili su ih našim unučićima da se kolju sa drugima za njih u amanet!
Tako oni i dalje rade jer drugu politiku i nemaju a to je ratno huškanje i evo konkretno zarad sitnih partijskih interesa svađaju nas sa Vojvodinom!
Narodu Vojvodine poručujem iz srca Šumadije da ovde ne misle svi na SNS/SPS način i kako god Vi odlučili ,a treba sami da odlučite,ovde ima mnogo više onih koji shvataju o čemu je ovde reč i jednostavno Vas volimo! Zapamtite to, uvek ćete imati braću u centralnoj Srbiji!

Živko

pre 11 godina

Olja je upala u nacionalističku histeriju, pa nije bila kadra da čuje šta joj čovek govori. Beograđani, nadam se da ste vi razumeli: pitanje koje je Pajtić pokrenuo je pitanje demokratije i pravne države. Ovo morate braniti isto kao što ste branili izbornu pobedu 96/97 i kad su novosađani išli peške za BG da bi vas podržali. Srdačno vas pozdravljaju,
Uvek Vaši Novosađani

Ma 'ajde

pre 11 godina

Ovi napredni radikali su totalno bez kontrole. Kao pušteni s' lanca, laju na pogrešnu stranu i već istorijski se vrte u krug. Zašto njima smeta deklaracija, i šta je u njoj pa neistinito? Od kad je istina postala sporna? Istina boli, a njeno gušenje može da proizvede samo kontra efekat. Ne znam samo kako svim onim ljudima iz 200 autobusa iz uže Srbije, nije glupo da dođu tamo gde oni NE žive i kao "bore" se za neka prava u tuđe ime. Ovo veštačko pravljenje separatističke atmosfere, prosto će nas naterati da stvarno poželimo separatizam.

Andjela

pre 11 godina

Ovaj scenario smo vec videli. Ekipa na vlasi u Srbiji je ista/slicna onoj po retorici kada se desio veliki miting na Gazimestanu. Istina, malo su svi igraci evoluirali.

Pritiscima i nepostovanjem Ustava Srbije, samo cete uciniti da se i Vojvodina uskoro odvoji.

Krajnje je vreme za krupne reforme!

boban,nis

pre 11 godina

Prava istina oko ovog sto se desavau Vojvodini je u stvari to da su ovi iz SNS-a videli da ce pod njihovom vladavinom biti i formalno izgunljeno Kosovo,iako je ono izgubljeno mnogo ranije,pa se sad kao setili ajde da spasimo Vojvodinu.Od koga,nego partija koja ima glavni program demagogiju jednostavno tako funkcionise,a ovaj nas narod se prima na to.

Сима

pre 11 godina

У свим земљама које су некада биле под окупацијом СССР а сада део ЕУ, још од самог пада комунизма ослобођени су приступи свим тајним досијеима. Код нас још нису. У свим тим земљама се непожељно гледа на комунистичку прошлост, а у Србији се још увек одржава вештачки створен ентитет и то се као назива демократијом. Па ако то није пример ’банана државе’...

kako vas bre nije blam da lupetate ovoliko?

pre 11 godina

Olja Beckovic te naterala na nesto sto nije moglo toliko ljudi na mitingu,da priznas da nesto ne valja u deklaraciji.
(vukasin, 14. april 2013 22:30)

Jel mozes da pojasnis sta?

Hm!

pre 11 godina

Ta deklaracija je vrlo niska i provokativna stvar. Naglasavati neku preteranu posebnost vojvodjana nije fer prema ostalim gradjanima Srbije.
Pajtic ima dve opcije :
Da se povuce sa polozaja i stvori utisak pozitivca, ili
Da ostane ,i time pokaze da je spreman na veliku destrukciju zarad licnog polozaja.
Kopao je jamu naprednjacima a sada ce sam u nju da upadne!

Radomirka 36

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.

perans

pre 11 godina

Predsednice, vidjao sam te po Novom Sadu kako setas sa decom opusteno, ides u bioskop kao svi normalni ljudi, dok si premijer. Vojvodjani znaju ko si, samo odlucno i ne uzmicati! Podrsku naroda Vojvodine imas.

mattko

pre 11 godina

Vojvodina jeste ratni plen Srbije iz I svetskog rata kao sto je Kosovo ratni plen Srbije iz Balkanskih ratova.
Tako su odlucile velike sile koje ce uvek odlucivati i mi ne treba da se medjusobno trvemo radi parceta vlasti.
Srbi u Vojvodini imaju sada malo drugaciji mentalitet od onih ispod Save i Dunava , mirni su , dobronamerni i trpeljivi ali i to njihovo ima svoju granicu koju ne treba ispitiviti.

MRKI

pre 11 godina

Vidite narode bio sam na skolovanju u Novom Sadu pre 33 godine i ostao mi je u lepom secanju po ljubaznosti naroda i laganom mirnom zivotu. Pre 6-7 godina dete mi krece na fakultet i opet skolovanjem deteta jedan period se vezujemo za Novi Sad. Ali sta se desava. Drugi grad na ulici nema vise onih lepih dvorisnih kuca ili su retke zidaju se zgrade. Drugaciji narod postaje. Sve se izmenilo Novi Sad je otet od Novosadjana. Ali me prijatno i dalje iznenadjuje ulazak u zgradu gde mi je dete stanovalo prilikom useljavanja meni nepoznati ljudi ljubazno pozele dobar dan. Taman da se opet prisetis vremena od pre 30 godina. To je ono sto Novi Sad cini da ima dusu dok je Beograd grad bez duse sve trka frka zurba komsije u zgradi vrata do vrata se ne poznaju sve neki umisljeni likovi. Zao mi je ali moram reci ali clanovi SRS iliti SNS vecinom ih cine neki patrioti koji su doseljeni proterani iz bivsih Jugoslovenskih republika kojo su se borili za srpstvo i nisu izborili a sada nama ovde drze pridike o Velikosrpstvu. Srbin sam sedam kolena sro ja znam zivi mi Srbiji matici be van Sebije i sada tamo neka Vjerica voli vise Srbiju od mene. To ne mogu da prihvatim niti da je Seselj veci Srbin od mene koji se 90-ih pojavio u Srbiji a ja od rodjenja 50 godina. Ovo sto se desava sa Vojvodinom to svetski mocnici teapizuju svoje planove i tajne slizbe rovare. Svi znaju ko je stvorio Seselja i ko mu je bio gazda za koga je radio DB ondasnje Bosne. Ostavite Vojvodinu Vojvodjanima Srbima koji su vecinski narod a politicari ruke dalje i bez poziva na linc pretnje smrcu i zveckanja i pretnjama zatvorom. Narode ima sud i za Pajtica ako ga sud osudi onda u zatvor. Da li se vi pitate kako se iseca necije dete kada vidi sliku oca u zatvorskom prugastom odelu i kapi. Ne igrajte se tudjim zivotima. Pa Vucic je pokazivao zatvorsko odelo i broj za Dinkica pa formira vladu sa njim. Srbi dozovite se pameti.

Marko Rajković

pre 11 godina

Dakle, genijalci koji su se udostojili da pročitaju "sramnu Deklaraciju" uspeli su da pronađu jednu sumnjivu rečenicu: Vojvodina je voljom njenih gređana u sastavu Srbije. Pa zar nije? Čijom je to voljom Vojvodina u Srbiji ako nije voljom njenih građana? I šta ćemo sad kad "separatista Pajtić" izbaci tu spornu rečenicu? Nema veze, kažu naše junačne nadripatriote, Pajtić je "ustaša" i mora podneti ostavku. I kome sad nije jasno da je po sredi ogoljena borba za vlast a ne nekakva akcija motivisana brigom za državu, naciju, slobodu? Pre će biti da se Maja Gojković, Igor Mirović i Dušan Bajatović plaše hapšenja, pa su, kao u onoj igri "držite lopova", digli dževu na nepostojeći separatizam, nego Bojan Pajtić. Nismo videli nijedan materijalni dokaz da je Pajtić umešan u korupciju i kriminal, a dokaz korumpiranosti Maje Gojković i Igora Mirovića - mrtvorođena autobuska stanica - "bode" oči svaki dan. Pa da je Pajtić pokr'o sve pare Razvojne banke, to ne bi bio ni deseti deo od onog što će Novi Sad morati da plati zbog Majine i Mirovićeve muljaže sa stanicom. Mislite o tome, ako imate čime da mislite!

beli listic

pre 11 godina

Prvo moram da kazem koje su mi stvari zanimljive. Zanimljivo mi je da je jedna strana na Pinku a druga strana B92. Sa jedne tacke gledista to je i dobro jer da su zajedno samo bi svako terao na svoju vodenicu i niko nista ne bi rekao (ovak se svako obraca svojim glasacima), a sa druge tacke gledista nije mi jasno zasto su na portalu B92 prenesene izjave samo 2 ucesnika a nije izjava treceg ?

Sto se tice dosadasnjeg toka razgovora moram da priznam da sam ganut koliko ovaj Pajtic voli Vojvodinu i njene gradjane. On je voli vise i od Madjara i od LSV-a. Uopste mi nije jasno zasto ga je ovaj treci sagovornik (cije izjave nisu objavljene) uporedio sa Milom Djukanovicem koji je bio ultra Srbin pa postao ultra Crnogorac. Razlika je velika. Milo voli samo vlast, a gospodin Bojan Pajtic sve radi samo zbog Vojvodine. To se vidi odmah po njegovim gestikulacijama - smiren covek, ne nervira se, odgovara na pitanja koja mu Olja postavi .... :D

Sta se desilo sa mojim DS-om ??? Secam se za vreme Slobe, u duel emisijama si tacno znao da ce ovi iz SPS-a i Radikalne Stranke krenuti da pene dok ce ih clanovi opozicije tiho i sistematski pokopavati ... Ovo vise nije stranka za koju sam ja glasao - zato mi je i nick takav kakav je ...

MUKNAVI

pre 11 godina

Izbaci Pajtic-u tu recenicu, ali ona ostaje, to znas, cinjenica,koju ce dopisati drugi ako se nastavi mrcvarenje SNS radikala i njihovih poklisara koji hoce sve, a posle, bice opet drugi krivi ako se dese da posle budala-Karlobag Virovitica- vade kestenje iz vatre.

milan9891

pre 11 godina

DS vidi da joj jedino u Vojvodini imaju kakvu takvu podrsku i zato se sad usredsredjuju na nju,i pokusavaju da naprave razne podele medju ljudima koji zive u Vojvodini,ja bih preporucio svim gradjanima koji zive tamo da ne nasedaju na to..

Sergej

pre 11 godina

Baš me briga za deklaraciju i za proteste i za sve ove političare koji nas jašu bezmalo 30 godina, gori su od svih Arapskih diktatora zajedno. I ovako kad me u inostranstvu pitaju odakle si, kažem: iz Vojvodine.

Vladimir

pre 11 godina

Aleksandru Vučiću nikada neću oprostiti činjenicu da mi je zbog njega i njegove katastrofalne politike Bojan Pajtić postao simpatičan.

speedy

pre 11 godina

ovim botovima koji se potpisuju kao vojvodjani treba objasniti da se Srbiji nije pripojila vojvodina, vec cetri oblasti.Srem,Banat, Backa i Baranja.Nikakva kompaktna regija koja se nazivala vojvodina nije postojala.To je komunisticka izmisljotina kojom je Tito Srbiju drzao pod kontrolom.Isto kao sto je Milos pripojio Srbiji 6 nahija, tako su pripojene i ove tri oblasti.Tuzno je sto u 21 veku postoje Srbi koji su umislili da su neki vojvodjani po nacionalnosti! Mada ne sumnjam da bi dobili podrsku zapada,cilj je stvoriti sto vise malih banana drzava sa kojim je lako manipulisati!

V.B

pre 11 godina

Odvratne su mi ove izjave pojedinaca da su na demonstracijama u Novom Sadu bili ljudi koji nisu Vojvodjani.To već prelazi u ozbiljan problem,jer više nisu krivi samo političari iz Beograda,već su krivi gradjani koji žive van Vojvodine.Znači sad se traže neprijatelji i tamo gde ih nema.Kao da gradjani Leskovca i Čačka biraju poslanike u Vojvodjanskom parlamentu.Kao da novac iz Vojvodine završava u Šumadiji.Kao da su posle petog oktobra,za koji Vojvodjani nisu bili previše zaintetesovani,Šumadija i Južna Srbija dobili neka ovlašćenja i autonomiju.Da li je ovo nastavak politike iz 90-tih,sada je Miloševicev kvazinacionalizam,zamenjen lokalnim(vojvodjanskim)nacionalizmom.Da li neko zaista veruje da ova dešavanja imaju veze sa decentralizacijom.

barbika

pre 11 godina

Vama je neko zabio noz u ledja?
Vojvodina i njihova prava ?!
A sta je sa nama Suboticanima,ko nasa prava stiti ?
Pa kod nas vlada serif C.L.,celu Suboticu je oteo.Izbacuje gradjane iz njihovih kuca i uzima im zemlju,stanove,lokale.Ko nasa prava stiti? Sve sudske procese zavrsava mu Apelacioni sud u Novom Sadu .Sta ce s nama Suboticanima biti ako bi se izgurao Beograd?Gde bi vam bio kraj?Cemu sluzi pokrajinski parlament,ako imamo Republicki? U kojoj drzavi postoje dva parlamenta?Pa to je izvor korupcije.I sta ja kao Suboticanin dobijam ako bi se Vojvodina cepala ili jos vise distancirala?Glavni grad moram imati tj centralne institucije koje svakako moramo finansirati,a onda mi je bolji Beograd kao veci i jaci glavni grad.I sta vi kao tzv uspesni politicar radite za svoju zemlju? Ako sebe smatrate za uspesnog politicara onda uradite nesto na Drzavnom nivou,pa ce celoj Srbiji biti bolje ,a ne samo Vojvodini.

Sirižan

pre 11 godina

Kada je Pajtić izjavio da je srbin? Nikada!
Pajtiću, koliko se povećala zkzv. pokrajinska administracija od 2000 do sada? Da ti kažem 6 puta, a ti demantuj.
Da ti kažem sve što kažeš je neistina, istina je mračna.
Navodiš primere opština u Vojvodini, kako bi one glasale, a što nenavedeš Temerin, gde ćete biti na nivou statističke greške.
DS u Vojvodini je na putu raspada, to svi vide osim tebe.
IOzbori po proporcionalnom sistemu za Skupštinu Vojvodine, pa ćeš videti rezultat.
Pajtiću, loši su ti saradnici u pokrajini, a o opštinama da se negovori.
Dosta!
Sirižan

Giga

pre 11 godina

Zaista Sns ovo samo koristi da bi na svaki nacin koncentrisao maksimalnu vlast u Srbiji....mislim da su izbori bili i da Pajtic ne treba da podnese ostavku. Sns, treba malo da se okrene ekonomiji a ne praznim babskim pricama, dok nezaposlenost raste...

britka

pre 11 godina

Sva ova galama oko cuvenog pokusaja izglasavanja Deklaracije, u Pajticevoj reziji, podseca na tragi-komiku. Ipak, nije sve tako bezazleno. Izgleda da jos samo u Vojvodini postoje zute poluge vlasti i njeni se akteri boje poraza. Iskreno, verujem da se sutra raspisu vanredni izbori u Pokrajini, danasnji funkcioneri AP Vojvodine jedva bi prosli cenzus.

vosa

pre 11 godina

@ (Aleksa1, 14. april 2013 22:55)

....bila tebi muka ili ne tako jeste... u Vojvodini su medju ostalim ziveli i zive i Srbi ali Vojvodina NIKAD nije bila u sastavu Srbije ...uzmi udzbenik ili guglaj .. stvarno se sramotis.

Zoki

pre 11 godina

Vojvodina JE u Srbiji jer su njeni gradjani tako odlucili. U cemu je problem? To je cinjenica.

A ako cemo bash da cepidlacimo, Vojvodina je u Srbiji jer su na krnjoj sednici neki predstavnici dela gradjana Vojvodine tako odlucili.

pajtin pajtas

pre 11 godina

pajto, ne izbacuj recenicu, vec je ispisi debelim, podvucenim slovima da bude najuocljivija u deklaraciji. moji preci su nekad glasali kako ce vojvodina dalje. i ja cu danas sa ponosom glasati kako ce vojvodina dalje makar bilo i suprotno ranijoj odluci!

miki BREEEE

pre 11 godina

Ja ništa ne razumem.U čemu je razlika između Vojvodine i Srbije?Zar ne žive Srbi i sa jedne i sa druge strane i to u većinskom broju. Stvara se tenzija bezveze. Vojvodina je deo Srbije i uvek će biti. Kako je krenulo sutra će i Srem tražiti odvajanje od Vojvodine, jer će smatrati da sve pare idu u NS a ništa njima. Tako nešto treba zaustaviti. VOJVODINA=SRBIJA !!!

Radivoj Tesin

pre 11 godina

Po rodjenju sam iz Vojvodine, odrastao sam u Bosni, imam prijatelje u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori,...Zivim u Novom Sadu,... Ne bavim se politikom, radim, imam troje dece. Jesam li ja los Vojvodjanin, Srbin, ..., ako kazem da je sramota da predsednik Vojvodjanske vlade izjavi da "nema pojma" sta mu se desava u Pokrajini? Ne zna da su Sarici kupovali zemlju i firme po Vojvodini, ne zna da su Sarici pravili velelepne vile na Tatarskom Brdu sa parama od droge, ne zna da je DS dobila kredit bez validnig obezbedjenja, ne zna za Metals banku, ne zna za Borovicu, ne zna da je RBV davala kredite bez pokrica, ..., LJUDI! Predsednik pokrajinske vlade, a ne zna nista, pogotovu ono sto je KRIMINAL i sto je lose u Vojvodini?!?
Ovakvo "neznanje" vredja inteligenciju nas koji to slusamo jer znamo da se bez politicara i vlasti u Srbiji, pa i Vojvodini, nista ne desava, bilo da je u pitanju secenje repova kerovima u Jazovu, ciscenje septickih jama u Mokrinu, a da ne govorimo o kupovini zemlje, kupovini firmi ili davanje milionskih kredita, bez validnog obezbedjenja, mimo zakona! Na "dodjem ti, majke mi!".
Opet, ako je istina da nista nije znao i da ne zna, pa on je NESPOSOBAN! NE-SPO-SO-BAN!!! Sto pre ode, to bolje!
Inace ovakvo "pravljenje ludim" najvisih funkcionera je DS i dovelo do kraha na izborima. Ako nastave istim putem, kojim ide i Pajtic, DS ce nestati!!!

Fica Abart

pre 11 godina

Ali Pajticu,ne shvatas,jel vidis da se i DS ogradila od tebe i tvoje cuvene deklaracije:I nije mi jasno sta sad znaci ,izbacicemo spornu recenicu?Da ne znaci malo smo se salili da vidimo kako cete reagovati?

proslost

pre 11 godina

Izbaci Deklaraciju i raspisi pokrajinske izbore, pa bar casno izadjite iz ove situacije...Gradjani daju zadnju rec..a ne Vucic ili bilo ko..Tako da prepucavanje sa bilo kim samo govori o strahu od gubljenja vlasti pa se grcevito drzite za Deklaraciju i jos dublje tonete u svojoj nekorektnosti a onda pocinjemo da sumnjamo i da nesto krijete...Predugo vase vladanje nas je sve dovelo do ekonomskog kraha...Vreme je da dodju novi ljudi a vi da odete u politicku proslost...

ivan

pre 11 godina

O kakvim vojvodjanima pricaju ovi komentatori? Samo se mi Srbi izjasnjavamo da smo vojvodjani, kosovci, bosanci... Madjar je Madjar gde god on bio, uzmite se malo u pamet kad se vec ne stidite da govorite o nekakvim pravima Srpske vojvodine. Kako celoj Srbiji, tako i vama

blato

pre 11 godina

A zasto bi izbacivali recenicu kad je ona istina? Mi smo 1918 odlucili da cemo biti u sastavu Srbije. Mozemo uvek da se predomislimo i odemo...Kao razvod braka. Zena odluci da se uda, posle vidi da se zaj***a i razvede se.
(Goran, 14. april 2013 22:42)

Malo se informiši jer nije se Vojvodina 1918 odvojila od Austrougarske i pripojila Srbiji već je srpska vojska oslobodila u velikom i krvavom ratu.Sada potomci,onih koji su pre 300-400godina napustili Kosovo i Šumadiju,zbog Turskog terora,koji se nikada nisu odrekli matice,misle da će bolje živeti u nekoj drugoj republici ili državi.Da li je moguće da su toliko politički izmanipulisani,pogotovo ako imamo u vidu blisku prošlost.Da li je moguće da je politikanski populizam i dalje na snazi.

anonimno

pre 11 godina

Pajtic je dozvolio lopovima da kradu kao sto su i svi drugi lopovi krali za vreme vladavine D S a sada se izgovara da nije znao sta se desavalo.E moj Pajticu TI SI MORAO DA VODIS RACUNA I DA ZNAS STA SE RADILO ALI NISI BIO SPOSOBAN DA RADIS POSAO ZA KOJI SI BIO ODGOVORAN. KAKO TE NIJE SRAMOTA DA UPOTREBLJAVAS LAZI U TVOJU ODBRANU. Ljudi vise nemaju poverenja u tebe i zato se ukloni sa polozaja nemoj jos vise da se sramotis. PAJTICU TI NISI TITO DA MOZES DA VLADAS DOZIVOTNO.

Pepeljuga

pre 11 godina

autonomija Vojvodine pravo njenih građana i da je njihovom voljom u sastavu Srbije.

У овој реченици нема ничег спорног и нетачног, већ напротив, сасвим је коректна и потпуно истинита, јер сведочи историјску чињеницу да су се војвођани већинском вољом, на својој великој скупштини, изјаснили о присаједињењу Србији. У чему је некоректност интерпретације једне ноторне историјске чињенице садржане у предлогу актуелене декларације о заштити и поштовању уставом загарантованих права аутономије Војводине, и зашто би Пајтић требало да се посипа пепелом због тога.

Novosađanin

pre 11 godina

Svi znamo da nema ničeg spornog, svi znamo da je ovo skretanje teme s Kosova i EU na izmišljen problem u Vojvodini. DVD Vlada je najneodgovornija Vlada ikada.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Nemam nista protiv ni da bude Republika Vojvodina...kakve to veze ima...
Uostalom u Vojvodini je 80% Srba...ako oni zele republiku, drzavu...ko ce ih spreciti...sta vojska, policija...kakve gluposti...
Ne moze ih Beograd musti vise...
Dali im bednih 7%...sramota...eeeej samo 7%...od njihovih para...
Promena ustava..povecati ljudima procenat i tacka.

ilija

pre 11 godina

Porazima DS-a na skorašnjim izborima u Kovinu, Srbobranu, Apatinu i Zrenjaninu, a posebno u novosadskim mesnim zajednicama gde je do sada DS ubedljivo pobeđivao, se podjendako obradovao i SNS, ali i Dragan Đilasa, da ima povod na osnovu kojeg će da se reši Bojana Pajtića.

sandra

pre 11 godina

Mislim da nikome nije jasna namera Demokratske stranke koja se tice Vojvodine, pogotovo u ovom trenutku. Takodje, malo ko moze da opravda argumente kojima se Pajtic sluzi da bi objasnili svoje namere.

Nikola

pre 11 godina

(Lala Vs Lala, 15. april 2013 08:04)

Slazem se, najveci zagovornici autonomastva su zapravo kolonisti iz Crne Gore (Radosavljevic, Berisavljevic...) Hrvatske (Canak, Koncar...) itd. Moji su u Banatu takodje stotinama godina i volimo Srbiju kao jedinu nasu drzavu.

Dalia

pre 11 godina

Zasto Bojan Pajtic nije uspostavljao "Vladavinu prava", kako on to voli da kaze, pre dvanaest godina, kad je dosao na celo Vojvodine. Krijete se iza nakaradne Deklaracije, koja je korak ka otcepljenju. Ni DS ne stoji 100% iza ovoga sto radite.

Зоки

pre 11 godina

Код те спорне реченице је недостајало мало мудрости. Могли су се позвати на одлуке Велике народне скупштине у Новом Саду и Великог народног сабора у Руми из 1918. па би свима запушили уста.

Mirko

pre 11 godina

Pajtic je "navodni predsednik vlade" a Taci je premijer Kosova...
Horor.
Neka republika plati ako je duzna i sta je duzna Vovodini i da zavrsimo pricu.

atlet1c0m

pre 11 godina

"Za devet godina koliko vodim Vladu Vojvodine imamo jednu jedinu aferu, i to ako se dokaže da je afera. Koliko su republičke vlade imale afera - stotine, sigurno više desetina."
Ja sam lopov ali su oni veći lopovi od mene!

AcaZvezdara

pre 11 godina

Status AP Vojvodine treba da bude rešen,ali samo u okvirima repubile Srbije čijji je Vojvodina važan teritorijalni deo. Zaista je nedopustivo ovo što je Pajtić uradio i nije sporna samo jedna rečenica,već namera pokrajinskih vlasti da destabilizuje državu i svađa narod koji je oduvek ziveo u slozi!

Ben Akiba

pre 11 godina

Koristi vlast da bi sproveo ciljeve u delo.
Za to ne postoji vecinska volja gradjana.
Zato da se raspisu izbori pa da se prebrojimo!!!

Сремац

pre 11 godina

Што сам дуже читао чланак, Пајтић ми је звучао све уверљивије. А онда - од 365 дана у години он нађе да изгласава декларацију баш на дан независности НДХ. Е па, онда ту нешто много смрди!

Nikola

pre 11 godina

KAo sto neko rece. Ako je to volja gradjana Vojvodine iz 1918, onda g. Pajtic mora uputiti zahtev Hrvatskoj da od nje uzme Baranju za svoje buduce vojvodstvo, posto je 1918 u sastavu Vojvodine u tadasnjoj Austro-Ugarskoj nalazila i Baranja. Odnosno ispada da je i Baranja svojom voljom odlucila da bude u Srbiji (pa otkuda ona danas u Hrvatskoj....)

Cole

pre 11 godina

mislim da ce posle vlade sns,sps,js,pups... mnogi "beli listici" POZUTETI
(filter kafa, 14. april 2013 21:46)

Ne, nego će da postanu crveno-crni.
Beli listić

Nenad

pre 11 godina

Ovi komentari nisu normalni, ljudi se ponasaju kao navijaci na utakmici. Ovako je bilo i 90tih i znamo kako se zavrsilo, KARASTROFALNO!!! Akteri su isti samo se drugacije zovu radikali, politika ista. Koga god su oni branili taj nije ostao na svom ognjistu, uspesni su samo u proizvodnji opste ksenofobije i demagogije. Nista novo. Hitler je u Nemackoj dosao na vlast u vreme velike ekonomske krize, razmisljajte malo o tome, posle ce kasno biti. Pametni narodi izvlace pouke iz proslosti a ovi drugi repriziraju greske. Zao mi je moje drzave, naroda , prijatelja , familije ali u Srbiji je trenutno na sceni povratak u proslost. Jedno je sigurno da zla dobra doneti nece! NAMA NEPRIJATELJI NISU POTREBNI , DOVOLJNI SU NASI RADIKALI U SVIM POJAVNIM OBLICIMA

maki

pre 11 godina

Razumem da Vojvodina nije zadovoljna budžetom ili ko zna čim, ali ko je u Srbiji danas zadovoljan? Pretrpeli smo dvanaest godina lopovluka i bahatosti. Nije lako nakon decenije uvesti red i to se ne postiže preko noći. Ali, ne može me niko ubediti u Pajtićeve dobre namere i zabrinutost, jer je taj čovek sve, samo ne rodoljub i lokal patriota.

Marko

pre 11 godina

Sve sami partijski vojnici ratuju po internetu. Zasto se ne skupite na nekom poljancetu pa rascistite to medju sobom? Ko pobedi nagrada - radna mesta na drzavnim jaslama.

mnogo si pametan

pre 11 godina

Izbaci sve, nije po ustavu da bilo koji deo zemlje donosi bilo kakve deklaracije.
(Pametnjaković, 15. april 2013 10:24)

Ustav u ruke pa ga ponovo procitaj.

Neven

pre 11 godina

Kako gradjani Vojvodine kazu neka tako i bude i tacka.
Postavimo pitanje: Da li ste za opciju da Vojvodina bude nezavisna drzava ili deo Srbije?
Kako narod kaze neka tako i bude, ali je bitno da se narod izjasni a ne da se nagadja sta narod misli i da se poziva na istoriju i pricu o austrougarskoj i temu o srpskoj vojvodini (btw za neke koji ne znaju austrougarska vise ne postoji cisto da vas obavestim kao ni rimsko carstvo kao ni dosta drugih stvari vec je sve u zivotu vise kao panta rhei itd...).
Danas je 21 vek i 2013 godina i ljudi se spremaju da idu pobogu na Mesec, a ovde primitivno pleme lovi svoj rep i nikako da ga ulovi :)
Sve se moze jednostavno resiti bez nagadjanja i pogadjanja vec iskazivanjem volje gradjana kada je ovo pitanje tako osetljivo sa Vojvodinom.
Problem je resen.

Mirko

pre 11 godina

Nisu nikakvi gradjani Vojvodine odlucili da se pripoje Srbiji 1918. nego gradjani Baranje, Srema, Backe i dela Banata! Vojvodina kakva danas postoji jeste iskljucivo produkt nedemokratskih tj. dikatatorskih odluka bivsih komunista tj. Tita! Istim odlukama se danas i Baranja nalazi u potpuno drugoj drzavi. I naravno da je ova recenica seperatisticka i protivustavna! Ostalo nema nikakvog znacaja nego je samo zamajavanje naroda i skretanje pogleda sa problema koje je vojvodjanska vlast prouzrokovala njenim gradjanima.

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Biti bahat je jedna stvar, a biti odgovoran druga. Okupljanje Vojvodjana na ulicama Novog Sada je samo slika I prilika nezadovoljstva dvanaestogodisnjem ispiranju mozga. I takvo okupljanje jeste odgovorno. Deklaracija je ta bahatost, kojom aktuelni visoki funkcioner AP Vojvodine pokusava da zastiti sebe.

a di je lova?

pre 11 godina

@Aleksandar, 14. april 2013 23:57 Ispravak netacnog navoda.
Da bi se Vojvodina pripojila Srbiji vodjen je krvav rat.
Preci Pajtica,Jerkov,Canak,Trivan,Sapic,i sns ovaj crnogorac,nisu ginuli ni da Vojvodina ostane u austro-ugarskoj,ni na strani Rusa uz ciju pomoc je Vojvodina pripojena Srbiji.
Ja koji se osecam kao Vojvodjansko prase je porazavajuce da dosljaci iz Hrvatske zatupaju moje interese,misljenje?!
Ja sam Sremac,Vojvodjanin,Srbin i moje granice su Dunav i Sava.Politicke trange frange ne priznajem!
Zivim sa Slovacima i na pamet nam ne pada da se koljemo.Sekire smo zabetonirali.Pajtic ne moze da raspolaze vise novcem jer sve sta je bilo u pokrajnskom nadleznosti sve je propalo,unisteno.
Vojvodina nije samo Novi Sad!

MLađa , ldp

pre 11 godina

Kao udbaška rezervna varijanta vlasti za vreme Miloševića, danas kao naprednjaci konačno su se dočepali vlasti, ali zahvaljujući pre svega lopovluku demokrata. U tome vojvođanske demokrate zauzimaju ubedljivo vodeće mesto. Dakle pitanje svih pitanja jeste zašto si ćutao Pajtiću i kao Tadić zabio glavu u pesak, dok oko tebe loopvi rade šta im se hoće ?

Epa ako ti je sada, zaslužio si ovo bratac. I opet ću da glasam za Frankeštajna, jer će vas sve zajedno u buvaru, jer ste bili isuviše alavi. I ne zanimaju me posledice... o tome vi vidite šta ćete i kako ćete.

dobri

pre 11 godina

Prvo su probali sa aferom „Mleko“, danas se pozivaju na Deklaraciju, šta nas čeka sutra? Od ljudi koji danas vode Vojvodinu će nas tek boleti glava. Poenta je da su u Vojvodinu uložili veliki novac, koji obrću sebi u džepove i da strepe nakon izgubljenih izbora u Zrenjaninu, Srbobranu, Apatinu i Kovinu. Slede redovni izbori u Vrbasu i Odžacima. Šta mislite kako će Pajtić proći?

mary jane

pre 11 godina

Pajtić je mladi populista u odnosu na iskusne Vučića i Dačića,koji su zanat naučili 90-tih.Sada,nažalost,prvi put od petog oktobra imamo politikante na vlasti i u opoziciji(čast izuzecima).Ove podele medju gradjanima,prouzrokovane partijskim borbama,me podsećaju na neka prošla vremena.Da li je moguće da ništa nismo naučili iz,ne tako davne,prošlosti.Naravno i mediji senzacionalističkim izveštavanjima tome doprinose.Ne mogu da verujem da smo još uvek tako politički nepismeni i podložni manipulacijama.

germanizacija

pre 11 godina

Nema sumnje da postoji "germanofobija" Evrope. Pogledajte Grčku, Italiju, čak i Irsku, zemlju koja nikada pre nije izražavala neprijateljstvo prema Nemačkoj.Potom, naravno, tu je i antigermansko osećanje poteklo iz Drugog svetskog rata. Izgleda da sada koliko god se trudio Vucic i ispunjavali uslove Nemacka nam namece nove uslove, a uz to i stiti i podrzava Albance.

posmatrac

pre 11 godina

G.Pajtic se vrlo sarkasticno nasmejao kada je pomenuta razvojna banka.Razloga za smeh nema jer ocito je da ni on a ni republicka vlada nisu radile svoj posao kad je o banci rec,a mi mali akcionari postavljamo prosto pitanje;Gospodo sta su radile kontrole i vasi clanovi vlada u upravnom odboru? Zasto niko nije reagovao na ocite pljacke drzavnog i privatnog novca RBV? Sta je radila Narodna banka i Ministarstvo finansija i zasto niko nije sprecio pljacke? Vlada AP Vojvodine i vlada srbije su vecinski akcionari banke i niko ni prstom nije mrdnuo? Svoje politicke borbe i prepucavanja ostavite za pozoriste lutaka u kojem svi zajedno igrate da bi zamazali oci narodu.
Agrobanka, Sartid, Jugoremedia, Galenika, Azotara Pancevo afere pronevere kradja i drumskorazbojnicka otimacina to su vasi rezultati i nista drugo............

miki

pre 11 godina

Kad ode SNS videcete vi koji ste se kleli dokle su nas ojadili polako....Demokrate su koliko toliko bolji. Sve investicije su dosle za vreme DS. Ovi su doveli arape dali im mnogo zemlje ali ce zbog toga proizvodi da nam poskupe.

muamua

pre 11 godina

patria,hm mislim da nismo gledal istu emisiju...cak ste u slusaocima imali machvanina sa novosadskim naglaskom,i coveka koji je kao madjar...i onu devojku koja zapenila da izdeklamuje svoje...olja je cak troje prekinula od tih tvojih da joj prvo kazu za koga glasaju....

srboljub matic

pre 11 godina

Ja sam iz centralne Srbije i ne mogu da shvatim sta je to gospodin Pajtic ovom recenicom, koju bi i uklonio, pogresno formulisao. Ova vlada je kao rak u telu coveka. Zlocudni tumor devedesetih proslog veka, bojim se, nije uklonjen. Nacionalisti nam ponovo stavlaju na kocku deo nase zemlje. Tako je bilo sa Kosovom,sada sa Vojvodinom. Neuspeh u pregovorima sa Pristinom ili bolje receno sa Amerikom, kojima su vec u leto 2012-te dali saglas nost, za priznavanje Kosova, zele da opet zapale zatucane radikale. Kakvi izbori kakve ostavke. Pajtic i njegovi koalicioni partneri imaju apsolutnu vecinu i samo oni odlucuju
dali ce biti izbora ili ne. Vlada je stabilna i nije zavisna od SPS-a, URS-a, odnosno nemaju u koaliciju ni jednu partiju iz vladajuce koalicije republicke vlade. Pokusaj nasilnog krsenja ustava i "prekomponovanja" vlade u Vojvodini vodili bi Srbiju u haos u periodu vlasti Milosevica i sadasnjih njegovih politickih sinova. I on je tada organizovao omladinske logore u Hrvatsku Srpsku Krajinu i urlikao na mitinge na Kosovu. Koja nas je uzas i strava zadesila znamo. ,

Vojvodina forever

pre 11 godina

I treba da se izbaci posto je netacna. Vojvodjani nikada nisu doneli odluku da zive u Srbiji. 1918 skupila se jedna grupa ljudi koja nije izabrana ni na kakvim izborima i proglasila se za veliku narodnu skupstinu a 1945 u ime Vojvodjana odluku je donela komunisticka partija. Narod Vojvodine tek treba da se izjasni ali zaista slobodno bez pritisaka i hajke iz Beograda i u takvoj atmosferi svakako ce se izjasniti za slobodu i bolji zivot za svoje a ne tudje dobro.

Suburban

pre 11 godina

I treba sto se mene tice, da vise ne bude povoda za nesporazume. Ipak to ne menja cinjenicu da se potpisi skupljaju i da ljudi imaju zelju za izborima, ali to cemo jos videti kada skupe dovoljno. Sto ja volim da kazem: Vlast je promeljiva jednacina...

oladite malo

pre 11 godina

Aj malo sad mi iz Vojvodine da putujemo po ostatku Srbije i da im držimo slovo o njihovim pravima i o tome kako treba da žive. Bilo bi glupo zar ne?

Milica

pre 11 godina

Pa zašto je Bojan Pajtić predlagao deklaraciju, kad već imamo ustav koji mora da se poštuje, ako se ne poštuje postoji ustavni sud pa neka se obrati i sačeka odgovor.To je demokratski način rešavanja problema.
(Radomirka 36, 15. april 2013 08:06)

Sa koje zvezde si ti pao?
Predlagao je skupštini Vojvodine, da prvo oni usvoje, pa da onda ide na ustavni sud, koji je ruku na srce uvek produžena ruka vladajuće elite, pa se time dovodi u pitanju uopšte sprovođenje tog ustava/zakona i njene relevantnosti.

Kod nas se ustav sprovodi onako kako kome odgovara da ga tumači, a menja se po potrebi. To i jeste najveći problem. Za sve nas, građane, nebitno geografski položaj u Srbiji.

darkwood

pre 11 godina

Cinjenica! 1918 nije bilo referenduma u Vojvodini da se gradjani izjasne o pripajanju Srbiji jer da ga je bilo Vojvodina ne bi bila danas u sastavu Srbije posto je u tom trenutku srpsko stanovnistvo bilo u debeloj manjini. Bas je zbog te cinjenice Vojvodina i dobila autonomiju u vreme Tita koji je shvatio posebnost ovog prostora. Rasprava o bilo kakvom odvajanju je bespredmetna i prilicno glupava u ovom istorijskom trenutku ali autonomija je 100% potrebna jer je potpuno nelogicno npr. da neko u BGu postavlja komandira policijske stanice u Kanjizi ili Apatinu jer taj neko u BGu moze biti iz npr. Leskovca ili Cacka i nemojte mi reci da neko iz ovih mesta moze da razume potrebe i specificnosti mesta u kojima zivi 80% madjara 15% Srba i npr 5% Hrvata!? Ili da neko iz Brusa donosi odluke o investiranju u kanalski sistem Vojvodine i o ciscenju istog!?

david ns

pre 11 godina

Zašto ste donosili deklaraciju ako ćete je naknadno menjati?Da li ste kršili neki zakon?Kako je izmenjena novosadska vlada tako može i pokrajinska.Zašto novi izbori? Hoćemo li mi u Srbiji večito morati da mislimo jednom glavnom (ili da jedna glava misli za sve nas, kako god) da bi nešto moglo da se uradi civilizovano? Prvo se dogovorite. Ne pajtić i vučić sami, nego svi političari u Srbiji jer se tiče svih nas) da li uopšte pokrajine ili da potpuno menjamo ustav. Zašto uvek prvo svađa pa dogovaranje? Sukob pa mirenje. Zato što su političari u Srbiji (u bivšim SFRJ republikama takođe) faraoni maleni. Svi redom. Najgora mi muka kome dati glas na izborima kada vas sve znam.Sada bi opet izbore,samo radi izbora. I opet kresanje budžeta i čekanje da počne nešto da se radi. I onda će doći leto i neko će zaboraviti da ispali rakete ili neće biti u njegovoj nadležnosti i raspaliće "grad" i biće "kuku lele" letine. I onda će doći zima i zavejaće sneg i opet će ljudi ostati zavejani. I opet se neće znati ko je odgovoran. Uralju svi jedni na druge ne čujemo se više od buke.

Predrag Petkovic

pre 11 godina

Samo da napomenem ono sto su nasi predstavnici madjara u Vojvodini rekli da je JEDINA VLADA koja je ispostovala Ustavom i Zakonom predvidjeno izdvajanje iz budzeta Srbije za budzet Vojvodine bila VLADA VOJISLAVA DR KOSTUNICE (doktora prava, za razliku od priucenih TV kuvara).

A inace Bojana cenim zbog mnogih stvari koje je vlada Vojvodine uradila, ali "ako je neko prekršio zakon, meni je zabio nož u leđa", poceo je kao Bota.

peter trollovitz

pre 11 godina

Niko iz Vojvodine ne pominje i ne žali za najvećim gubitkom u odnosu na 1918. godinu, a to je cela Baranja. To već ne bi bilo politički korektno...

Nemanja

pre 11 godina

(blato, 15. april 2013 00:41)

Ovakve i slične gluposti o 'srpskom vojnom opanku' dobiješ kad istoriju učiš iz filmova i u kafani, a ne iz knjige. Srpsko stanovništvo u Vojvodini se do kraja I svetskog rata borilo za svoju nezavisnost već čitav vek, učestvovalo je u svim ratovima isto kao i Srbi iz svih drugih delova Balkana, a 'oslobodioce' su '18-te dočekali sa već formiranim organima vlasti. i sad je sporno kad kažu da su se svojom voljom pripojili i da svojom voljom mogu i da se odvoje od Srbije.

Sasa Djordjevic

pre 11 godina

"Ta rečenica može odmah da bude izbačena. Preuzimam javnu obavezu da ćemo je izbaciti, ona nije važna“
jeste sad ta recenica nije vazna. Ako nije vazna sto je napisana.
Elem, kada je fotelja u pitanju sad nista nije vano.

vlada

pre 11 godina

Ma pustite vi sva ta laprdanja, to vam je onako da se narod nečim zanima da ne skonta koji su #"$"#$!" (da ne psujem) na vlasti.

Da li je iko obratio požnju na podataka da Vojvodini ide 7% od republičkog budžeta, ej samo 7%!!! To je jedan poveliki deo naše zemlje, odgovoran za dobar deo dobiti Srbije, to je deo srbije koji bi mogao da hrani celu evropu, alo ljudi jeste li svesni šta mi imamo i dajemo Vojvodini 7% para iz budžeta! Pa to je smešno ljudi!!!

Nenad

pre 11 godina

Ali ta recenica je potpuno tacna! Nasi stari su Vojvodinu sami ugradili u Srbiju, i doduse vec posle par godina se pokajali. Nije Vojvodina vama ratni trofej da sa njom radite sta hocete.

Vojvodjanski paor

pre 11 godina

Ko god je slusao sinoc ceo Utisak jasno mu je sve.Zakacili se za datum.Da je datum bio i 11 Oktobra opet bi ovi radikali rekli da nije momenat. A nadleznosti Vojvodine idu u aut.Od otimanja Novosadskog sajma pa do finansija. Bravo za Prof Slavisu Orlovica koji je dao dijagnozu. Ovi sto trolaju oko nekog sela Kovina.Kao to je merilo za ocenu legitimiteta.Lepo je Pajtic rekao sto ne odu u Novi Knezevac, Sombor, Suboticu,Kikindugde SNS nije presao cenzus. Ipak su to znacajnija mesta od Kovina.I lepo je objasnio da u Apatinu , Zrenjaninu nisu imali poslanikei da su dobili mnogo vise glasova nego na predhodnim izborima. Vojvodini je mjuka od radikala i ovih bez bedza

CecaO

pre 11 godina

DS je pravila greške, ali ih neće ponoviti?!? Jako dugo je DS pravila greške!!! Niko više nije toliko glup da vam ponovo ukaže poverenje!!! A ti Pajtiću, ovim talasenjem, samo još više doprinosiš srozavanju DS-a.

mc5 - future now

pre 11 godina

Neverovatna je tendencija Z. Ćirjakovića da poistoveti Alžir sa Kosovom. Alžir je zemlja Alžiraca koju su Francuzi kolonizovali. I Albanci su došli na Kosovo posle Srba, znači Kosovo je srpskom kao što je Alžir alžerski. Kosovo je albansko, koliko je i Alžir francuski. Kako nije spomenuo problem Bretanje ili Korzike, što njima Francuska ne da nezavisnost. Kosovo se može poistovetiti sa Irskom i Alsterom ( severozapadnim delom ostrva ), tj. Severnom Irskom. Irska je radi priznanja nezavisnosti sklopila dogovor sa Britanijom da taj asimilirani deo Irske sa većinskim Englezima bude izvan Irske. I Kosovo može da ponudi da sever Kosova bude u okviru Srbije a da zauzvrat dobije nezavisnost. Što se Pajtića tiče, to da on kao vođa vojvođanskog dela DS-a ne zna o kreditu RBV toj stranci, meni govori da on ili laže, ili nema kontrolu u Pokrajini. Pa ko je o tom konsultovan, Vasin, Elezović, Petrović ? Da li Đelić samo došao u VRB bez konsultovanja, ili podređeni iz pokkrajinskog DS rade na svohu ruku. Da li se to u DS-u ne zna "ko pije, a ko plaća".

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Pajticu izbacices spornu recenicu iz deklaracije, ali iz tvog zacrtanog "mozga neces"? Da bi prikrio pljackaske afere, posuzio si se ugrozenoscu Vojvodine, od koga Pajticu? Rekao si Pajticu da su Vojvodani svojom voljom 1918 godine dorovoljhno usli u sastav Srbije i da tako isto svojom voljom mogu izaci iz Srbije?! Dobro tada u deklaraciji i li Skupstini-U Rumi kada je Skupstina odlucila da se prisajedinjuje Srbji ;bila odluka Backe, Baranje, Srema dela Banata: ovlsacujuci ove cetiri zajednice dase dobrovoljno ujedinjuju sa Narodm Srbije,a nikakve Vojvodine na koju se ti pozivas Pajticu?! Svi vi kriminalci kada se pribijete do duara se PRAVDATE POLITICKIM PROGONIMA DA SE NAIVNI SRBI NE BI DOSETILI DA SE RADI I LOPOVIMA!!

Teamadu

pre 11 godina

Sram vas bilo! U ovakvom trenutku, umesto da Srbija bude udružena i da zajedno odbranimo Kosovo, vi potežete pitanje Vojvodine i još veće i jadnije cepljenje Srbije. Kako vas nije sramota, zbog ličnih interesa igrate se sa jadnim narodom koji i onako živi loše! Znamo može i gore od ovoga da se živi, ne morate vi to da na pokazujete i dokazujete!-!-!-!

LEO

pre 11 godina

Moja podrska Pajticu da da ostavku i da to dozivi najbezbolnije ako moze, mada mislim da bi se taj razboleo kad ne bi sedeo u toj fotelji..hej..pa od koga bi onda krao, a da bude "LEGALNO"...

mungos

pre 11 godina

Očigledno čemu služi ova Deklaracija... Hoće Pajtić da se konstantnim tenzijama održi, koliko može još dugo, na vlasti u Vojvodini! Nije je njemu bitna ni Vojvodina ni Vojvodjani, samo njegova fotelja i lični interesi!

Deda Tosa

pre 11 godina

Molicu lepo da mi kogod objasni, jel su to ovi planinari bili kod nas da nas poduce kako se gaje kukuruz i zito? Ja bio na njivi pa nisam stigo doci i sad nis’ ne znam?

Александар Џунић

pre 11 godina

Мрави, глисте и бубашвабе... ситносопственички интереси са обе стране Саве и Дунава. Упропашћавате земљу пљачком, лажима и превртљивошћу. Нема ко на кога да баци камен, јер сте сви за каменовање, па пошто "нико није крив", том "чињеницом" мажете очи и себи инароду (са обе стране...). Ем нам је кућа срушена, ем нам са свих страна "помажу" да разградимо и ово мало што је остало, а сад и народ почиње да дивља и један другоме да се за вратове хватате. Тако то бива у тешким временима - сви су на испиту - од Цара до свињара. И док год бар једног праведног има, Бог штити и помаже. Изгледа да се примакло време олуји, која ће по помести шљам, што је по сопственој слободној вољи одлучио себе да самоубије.

Starosedelac

pre 11 godina

Ono "voljom građana" mora ipak da se prihvati sa malom rezervom, ako se baš upuštamo u vode istorije. Jedan primer: Moj pokojni deda komandovao je jednom manjom vojnom jedinicom u I svetskom ratu u Galiciji i Bukovini, naravno na Austrougarskoj strani. Jedinicu su činili vojvođanski Srbi, Mađari,Slovaci, mobilisani po vojnoj obavezi. 1918 na referendumu za prisajedinjenje Kraljevini SHS i Srbiji, deda je imao pravo glasa kao slovenski živalj, a veći deo njegovih vojnika, kao Nesloveni nisu imali glasačko pravo. Setimo se samo Svetozara Borojevića, feldmaršala koji je rukovodio II Austrougarskom armijom. Pritom se nije prekrštavao, već ostao Pravoslavac.Stvari nisu baš tako crno-bele.U vreme prisajedinjenja Srba je u Vojvodini bilo oko 1/5 a danas sigurno75%. Drastično drugačija demografija razvila se na Kosovu.To su činjenice.Dakle,glasovima manjeg dela stanovništva došlo se do danas većinski srpske Vojvodine,koja međutim isto ima svoju volju i istorijsko pravo. To treba racionalno prihvatiti, ali i stanje na Kosovu. Ne može se sedeti na dve stolice u isto vreme, to je osnovna greška miloševićevskih i postmiloševićevskih politika, koje ponovo oživljavaju.

Matematicar

pre 11 godina

Ljuba Moljac,

Drago mi je sto tebi mozak nije ispran.I drago mi je sto nisi uocio da je pre godinu dana lista DS-a pocistila sve u Vojvodini.I sada oni koji su glasali za DS su ispranog mozga a samo pametni oni koji su glasali za SNS,SPS,Dveri. I kada bi bili novi izbori rezultat bi bio slican jer ima pametnih,obrazovanih i skolovanih u Vojvodini i Novom Sadu. Da u Vojvodini bila neka tesna vecina i da je bilo moguce na hajduciju oteti vlast ne bi se ovi toliko uzrujavali i trazili izbore

Doktor86

pre 11 godina

Nisam clan nijedne stranke, glasao sam na proslim izborima za SNS, ali u ovoj situaciji ni jedni ni drugi nisu u pravu. DS nije u pravu zbog toga sto bi zarad ostanka u foteljama uradila sve, pa cak i da kroz ovakve deklaracije postavlja pitanja imenovanja direktora javnih preduzeca. 12 godina vladate Vojvodinom, opljackali ste je preko RBV, pa vam sad neko drugi kriv. A SNS nije u pravu zato sto plasi gradjane ozbiljnim stvarima, a prica o nekakvom izmisljenom separatizmu sluzi samo da bi dosli do izbora. Ne shvataju koliku stetu time prave. Alo, da li neko stvarno misli da u Vojvodini ima separatizma? I jedni i drugi rade za uskostranacke interese, bas ih briga za narod. I jedni i drugi su krivi za razne malverzacije (ATP, RBV...).

Impala

pre 11 godina

Ma sve je bilo jasno, to samo oni koji nisu procitali su se zabunili, a to uvek tako biva u zemlji koja je puna polupismenih i nepismenih. Ali ako neko ima legitimitet u vidu potpisa treba mu se pruziti prilika da kaze svoje misljenje koliko god ono bilo suprotno.

mirjana

pre 11 godina

Ova situacija poprima oblike oluje, a sve bez potrebe. Gospodine Pajtiću, ostanite dostojanstveni, kosmopolita kakav vam je i gospodin otac, koga sam upoznala u Pešti, ne hvatajte se u kolo i ne spuštajte se na nivo onih što uz urlikanje i bojne pokliče vikaše sa govornice u Novom Sadu pre tri dana (Bajatović, Mirović, Vučević,...). Samo je falilo još da uzdignu pesnicu pa na juriš. Kakvo nedolično ponašanje, ali kaže se da je u političkoj borbi sve dozvoljeno, samo se čudim onoj masi koja urlaše na te pokliče! Sramota i nedopustivo, nezrelo za vreme i izazove koji nas lome i koji nam tek predstoje, a vi, Vojvodjani, ne dajte na sebe, "svako čudo za tri dana".

Pravopis

pre 11 godina

Ne može nama niko da ukine i uzme Vojvodinu, dok je nas Vojvođana...to kao prvo! A kao drugo, uz dužno poštovanje g-dine Pajtiću, mi samo želimo da nam vi i vama slični, vratite sve ono što ste nam od Vojvodine ukrali, te nas doveli u situaciju da budemo najnerazvijeniji deo zemlje....sramota! I sad pričate kako bi se jedna rečenica mogla obrisati.... Ta ne zanimaju nas mnogo rečenice za brisanje, nas zanima kako ćemo da se oporavimo što pre, kako da se rešimo lopuža i da Vojvodina počne da ide napred!? U to ime, podržavam nove izbore i smenu sadašnje vlade, jer se pokazalo da je radila isključivo za svoj džep!

SANDRA G.M.

pre 11 godina

Da je DS izgubio podršku građana Vojvodine je svima jasno, pa mislim i Bojanu Pajtiću, i upravo zbog toga on će pokušati da što duže ostane na vlasti, pa ako bude uspeo i do 2016. Godine, jer je svestan da on, posle svih ovih afera, više nema nikakvu političku budućnost u Vojvodinu, a nu u DS-u.

Henrik Larson

pre 11 godina

Moja zamerka toj famoznoj "spornoj" recenici je to sto se tu potencira dogadjaj od pre sto godina, koji opet moze izazvati (i izaziva) oprecne i emotivne reakcije, a poenta Deklaracije je da se osvrne na aktuelno pitanje, a to je zastita ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine. Tako da, kada se sa te strane pogleda, Pajtic je sad u pravu kad kaze da ta recenica nije vazna, jer i nije. Ako je AP Vojvodini nesto Ustavom zagarantovano, a to se ne postuje, onda samo na to treba skrenuti paznju, a ne na istorijska pitanja o prisajedinjenju.

novicavg

pre 11 godina

Ne postavlja se pitanje redigovanja teksta i kozmetičke popravke deklaracije, ona nije smela nikako da se pojavi u javnosti a ne pogotovu u sadašnjem trenutku odlučne bitke Srbija za odbranu severa Kosova. To da li će se nešto izbaciti iz nje ili ne ne prestavlja suštinu čitave stvari a suština je da se Pajtić i njegova vlada suprostavili Srbiji i pokušala da relativizira pitanje koje duboko zadire u unutrašnju strukturu Srbije i pokazauje neke nazanake autunomaške politike poražene pre tridesetak godina.da stvari izmiču kontroli i postaju problem razdora na liniji Srbija Vojvodina pokazuje i stav i ponašanje predsednika Skupštine Pastora koji se distancira od ovakve politike pokrajinske vlade.

Stari Somborac

pre 11 godina

~On smatra da problem postoji, ali negira da je to zapravo trenutak lansiranja predloga deklaracije o zaštiti prava Vojvodine.~ Znaci li to da posle vladavine DS-a postoji problem secesije u Vojvodini? Djilas je rekap da toga nema a svi smo videli plakate i grafite, kao i retoriku DS-a.
I opet problem ~termina~..... Sta vi mislite koliki IQ ima narod u Srbiji, a posebno u Vojvodini. E nije toliko mali kao sto ste pretpostavili i zato gubite izbore.