Četvrtak, 11.04.2013.

11:26

Objavljen tekst deklaracije APV

Vlada Vojvodine objavila tekst "Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Izvor: Beta

Objavljen tekst deklaracije APV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Pametnjaković

pre 11 godina

@(Nemanja, 11. april 2013 15:27)

Ja uopšte ne izlazim na izbore, koja je svrha toga u Srbiji. Zadnji put pre mnogo godina kada sam izašao glasao sam za Rome.

@(djole zenski bot sa muskim imenom, 11. april 2013 18:26)

Problem sa novokomponovanim srpskim jezikom je taj što je sve dvosmisleno, zna se šta je šta u svim normalnim zemljama, zato EU i traži da se reformišu zakoni i sudstvo koji su nebulozni. Ne može Vojvodina, oblast u Srbiji, da odlučuje o ovakvim pitanjima. To je isto kao kada bi sada deo Nemačke rešio da izdaje neke nebulozne deklaracije. Ušla bi policija i pohapsila sve.

Srbija je ratovala, EU će da kazni Srbe na Kosovu, isto kao što su Albanci trpeli decenijama maltretiranje od strane srpske vlasti, tako će sada Srbi da trpe maltretiranja albanske vlasti, i to je to.

Nema daljeg rasparčavanja Srbije. Ako se to dogodi, svi strani investitori će se povući, novi neće dolaziti, ovo je nestabilnost koja nam ne treba u ovom trenutku.

vojvodjanske budalastine i trolovi

pre 11 godina

@novi komentator, 11. april 2013 14:35
To je zato sto je u Novom Sadu SNS na vlasti, a u Beogradu DS.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Postovani sugradjani, mislim da ste se bez razloga zaleteli. Sadasnja vlada republike Srbije zeli po svaku cenu da preuzme vlast u Vojvodini i jedva je docekala Pajtica na noz. Nije Pajtic separatista a ni gradjani Vojvodine. Stvar je jednostavna, kada republickim vlastima odgovara onda se pozivaju na Ustav, a kada to drugi cini onda je on separatista i ustasa.
2006. godine je "izglasan" Kostunicin Ustav po kome AP Vojvodina ima ta i ta prava i 7% povracaja svojih sredstava iz drzavnog budzeta. Od onda pa sve do dana danasnjeg ni jedan jedini put nije ispostovano tih 7%. Demokratama nek sluzi na cast sto do sada taj deo Ustava nisu ispostovali. Oduzimajuci sredstva od AP Vojvodine, onemoguceno je njeno funkcionisanje i zato je sada AP Vojvodina na ivici prosjackog stapa. Interesantno je da se niko nije bunio ni pretio izlaskom na ulicu kada je NIS poklonjen Rusima. Niko se nije pobunio kada je Dragan Markovic Palma iz budzeta dobio 200000 evra da kupi zirafu. Mnogo novca je nenamenski otislo na Kosovo. Ogromni su to novci. Sada kada i AP Vojvodine trazi nesto za uzvrat preti se revolucijom. Zbog Kosova nikada nece biti pravi trenutak. Kosovo ce se razvlaciti jos godinama, decenijama a mozda i duze. Da li to znaci da niko ne sme da se zali da je gladan, da mu je zima, da je bolestan.... jer je onda odmah separatista? Dragi sugradjani ja sam drzavljanin republike Srbije a u dusi i srcu sam Vojvodjanin, kao sto su u Sumadiji Sumadinci.

katarina.R

pre 11 godina

Sam momenat stavljanja na tapet spornog predloga deklaracije mnogo govori o "patriotizmu" tvoraca iste. Gospodo draga, imali ste vremena da je napišete i kaligrafijom u proteklim i zalud prohujalim godinama, ali niste. E sad ste uvideli da je baš pravi momenat da je iznesete ... hmmmmmm ...

ljiljana maric

pre 11 godina

govoriti o srpskoj politic u vreme falsifikovanja istine od srane zapada i to ne samo u Srbiji je NEMOGUCE. U stvaranju novog poredak potrebno je da pomazemo jedni druge. iako nije uredu da ako je neko jak treba da"samara" druge. To je Nasilje? a.kako se zove kad za iste uslove imamo razlicite arsine, da li je to diskriminacija, i sve je to na delu. Izmisljamo deklaracije. Vojvodina nije kosovo, yamo vecinu cine Srbi. Ovo je cista borba za vlast

Бојан Илић

pre 11 godina

Franc952!?!
Какав рат земљаче?!?
Јел' то " задња мисао" док глумиш либералног , јадног " Војвођана"?!?
Срам те било!
Али.... како ти је воља!
Увек сте једва дочекали да забијете Србији нож у леђа!
Само сада је маааало другачије, и ти то знаш али ипак лечиш комплексе!
Жалосно што има Срба који ти дају плус!

novica952

pre 11 godina

Zaista je potpuno nepotrebno u ovo teško vreme za Srbiju kada bori da sačuva deo svoje teritorije na koje su Evropske ale bacile oko i žele da ga pripoje prištini bez obzira ne cenu i odupiranje Srbije, plasirati ovaj dokumenat i praviti pometnju unutar političkog rukovodstva Srbije. Dali je Pajtić postupio po nalogu centrale iz Beograda ili je to politika pokrajinskog rukovodstva da prikrije neke nezakonite odluke pokrijnske administracije i pokuša da parira sve većim zahtevima SNS i ostalih stranaka za raspisivanje izbora.I kad nema problema pokrijinsko rukovodstvo pokušava da stvori i deklaracija je pokušaj da se problem pravi tamo gde ga i nema.

Nenad

pre 11 godina

Gospodo iz "Vlade Vojvodine", otvorili ste Pandorinu kutiju. Vi ćete biti jedini krivac za sve što će uslediti iz ove vaše sramne epizode za sticanje političkih poena. Shvatite, nestajete sa političke scene cele Srbije i vi ste tu nemoćni, nemojte povlačiti druge sa sobom.

ljiljana maric

pre 11 godina

Srpski narod Vojvodine je svojevoljno pristupio Srbij, i to je bilo i ocekivano i tatda i sada. Srbiji su pristupili Slovenci i Hrvati i Stvorena je Jugoslavija, medjunarodno priznata zemlja. Kada Hrvatima i Slovencima nije bio interes Jugoslavija, poceli su secesionizam stvaranjem federacije republika do odcepljenja. To mu dodje upotrebim te pa odbacim. Nadam se da Srbi u Vojvodini to ne zele. Svima nama je podjednako tesko i u Vojvodini i Sumadiji. Danas je mnogo tesko biti SRBIN. Porebno nam je znatno vise empatije jednih u odnosu na druge. Pa zar se sve zasniva samo na interesu. Gde je pravda, postenje, postovanje. Sve ima pocetak i kraj. nadam se da je kraj omalovazavanju i optuzivanju Srba sa svih strana pa i Srba od SRba. Svasta smo preziveli! Sledi nadajmo se pocetak boljeg zivota za Srbe. Verujmo u to i sa vise empatije i postovanje krenimo ka novom zivotu!!! Jedimi sudija je onaj Arhitekta odozgo. Dobro mora da prevazidje zlo, istina laz i to je ta kosmicka ravnoteza ilu Bozja pravda kako nas narod kaze

djole zenski bot sa muskim imenom

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)
Sramoto! Svako selo i mesna zajednica ima svoj parlament (parlament = skupstina za nepismene), a kamoli regija. Sramoto, pokrij se usima

Franc952

pre 11 godina

Zašto me ovo vrača 23 godine unazad? Nikolić, Vučić, Dačić, fale Milošević, Šešelj, Kertes i još neki tadašnji junaci? Jogurt revolucija, ukidanje AP, posledično raspad Yuge! Nekad su kazali, da se točak istorije vrti na oko 50. godina. U Srbiji vrti se duplo brže! Doviđenja u budučem ratu!

jovica

pre 11 godina

Najbolji komentar je dao predsednik Skupštine Vojvodine. Drugi komentar je činjenica da predlagač nije u satnju da sakupi kvorum za sednicu i odluku u korist Deklaracije!

Бојан Илић

pre 11 godina

Novi komentator!
Увек ми је драго када чујем да се некоме свиђа барем нешто у Србији!
Нови Сад је међу најлепшим градовима у Србији!
Жена ми је из НС!
Е сад, ако је коментар написан без "задње мисли" , потписујем!
Али ако је написан у стилу Срба из Хрватске( Раде Шербеџија, премијер Милановић, певач Тадија....) онда је подмукло и кварно!
Војводина је део Србије на који сам ја лично поносан!
Поносан сам на "сву ту равницу", на Егзит, на Пупина, на Сремца...
Жалосно је што г.Пајкић у овом злу скупља јефтине поене, храни свој мали его...
Нека човек "билдује" морал, не само мишиће, добро ће му доћи!
А и "Војвођанима " бих препоручио да мало прошетају по остатку Србије, има шта да се види!
Ја их срдачно позивам да се братски испричамо и да их угостим и покажем да је Србин Србин, па и да је са Марса!
Крв је то иста, иако су из Јужне Србије отишли давних дана због муке која нас је све заједно мучила!

ZoranNS

pre 11 godina

Ovaj tekst poslati predsedniku države gospodinu Tomislaviu Nikoliću, da pročita na miru, prošlih dana nije imao za Vojvodinu vremena.

Simbol

pre 11 godina

Komentari SNS-ovaca se lako prepoznaju, jer se iz njih očituje nepoznavanje stanja u Vojvodini što govori da su pisci tih komentara verovatno uglavnom izvan Vojvodine. Onaj ko živi u Vojvodinisigurno ne oseća postojanje izraženog separatizma u Vojvodini. Sadašnje potenciranje vojvođanskog separatizma je namerno smišljeno da bi se pažnja građana skrenula sa sve većih egzistencijalnih problema i neuspeha kosovske politike tzv. državnog vrha. Znam da će sutra doći u Novi Sad mnogi građani od kojekude zarad sendviča i flaše piva, a sve misleći da čine veliku državnu stvar. Koliko se samo varaju. Separatizam u Vojvodini ne postoji, a nema mu naznake ni u toj famoznoj Deklaraciji. Međutim, izgleda da je za mnoge to preobiman tekst da bi ga pročitali. Imaju oni svoje čitače i njima veruju na reč. Izgleda da Srbi još uvek ne mogu da se oslobode navika stečenih još u doba Turaka kada su kao bašibozuk išli za turskim ordijama. Nema potrebe da se tako ponašaju, barem prema Vojvodini, jer ona neće nikud otići. Treba se bojati nekih drugih separatizama. Malo, malo pa se javljaju i t5akvi glasići. Ne treba se nasilnički boriti protiv njih, već treba stvoriti uslove da nemaju razloga za pojavljivanje. Da je se pametnije radilo i sa drugima ne bi došli u situaciju da svi beže od nas.

Lala

pre 11 godina

Нећемо нову јогурт револуцију у Новом Саду! Нећемо вандализам и рушње историјских цивилизацијских тековина у Војводини!

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. После распада Аустроугарске монархије (29. октобра 1918. године), Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи је Новом Саду 25. новембра 1918. године прогласила отцепљење Баната, Бачке и Барање од Угарске и њихово присаједињење Краљевини Србији, што је касније озакоњено Видовданским уставом. Један дан пре тога (24. новембра 1918.), скупштина Срема, одржана у Руми, се такође изјаснила за прикључење Срема Србији. Поред одлуке о присаједињењу Краљевини Србији, Велика народна скупштина у Новом Саду је такође донела одлуку о формирању покрајинске владе (народне управе) и покрајинске скупштине (великог народног савета) за Банат, Бачку и Барању. За председника народне управе изабран је др Јован Лалошевић, а за председника великог народног савета др Славко Милетић.

DjoleN

pre 11 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto samo Srbija ima autonomne pokrajne a ostale jugo republike pa cak I one koje su bile na strani zla u drugom svetskom ratu nisu.Zasto Srbija I dan danasnji kada sfrj ne postoji vec 40 godina ima pokrajne je vec prava misterija,pogotovu sto je ogromna vecina u vojvodini srpske nacionalnosti.Dosta vise glupiranja Srbija je suvise mala zemlja da ima autonomije,dosta je bilo.

Grofica Eržebet

pre 11 godina

Pojasnite čijom voljom je Vojvodina u sastavu Srbije. Mislila sam da je Vojvodina prirodni deo Srbije i da svi želimo biti u njoj.

Nemanja

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)

Tužno je što ovakve terminalne neznalice uopšte smeju da se jave na bilo koju temu, a kamoli što imaju pravo glasa.

boris

pre 11 godina

Ovo je upravo nevjerojatno. Nije istina da su Vojvođani separatisti, lažu. Sjećam se jogurt revolucije s kraja osamdesetih, horde bradatih su se vozile autobusima sa slikama Miloševića na šofer-šajbama. Ja sam iz Zagreba, ali kad ovo čitam točno mi dođe da odem u Novi Sad i da se pridružim protivnicima "vadikala". Ako vaša Srbija treba izgledati po ukusu SNS-a, onda bih ja na mjestu Beograđana, koji su bliži Novom Sadu, dobro razmislio ne bih li pružio pomoć kulturnim građanima Novog Sada koji su ugroženi onim bandama što se besposleno po ulicama skupljaju. Jer - sutra Novi Sad, a prekosutra Beograd. Ako smo ih mi ovdje mogli srediti, onda možete i vi tamo, jer to su uglavnom kukavice i ljudska bijeda.

Mi smo...

pre 11 godina

@ (jednom BOT uvek BOT, 11. april 2013 13:59)
@ (Siniša, 11. april 2013 13:16)

Nikakav ja trol nisam nego neko ko razmislja svojom glavom. I procitao sam deklaraciju. Uvek sam glasao za DS al ne verujem da cu vise. A nisam ja jedini... DS se pretvara u LDP.

kvrga

pre 11 godina

Trazim posao u Vojvodini i selim se iz Beograda. Ako nadjem razume se, a i stan ako nadjem, a o parama da ne pricamo. Dosta mi je sulude srpske politike koja mi je oduzela mladost.

novosadjanin

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)

Pa ti kako ih nazivas tim radikalskim recnikom "seceonisti" su, ni manje, ni vise - SRBI. Nikog od nas nije briga za Pajtica, ali sto ne volemo vas radikale sto se skupljate po ulici kao banda, ju, bas ne volemo.

novi komentator

pre 11 godina

Ja sam iz Hrvatske. Inace sam Srbin i cesto sam u Srbiji, pogotovo u Beogradu. Prosle godine sam prvi put bio u Novom Sadu. I dragi moji Srbi, izvinite, ali Novi Sad se MNOOOOGO RAZLIKUJE od Beograda, a da i ne govorim o "unutrasnjosti". Kola su mi se zaustavljala na pesackom prelazu, sve je bilo cisto, uredjeno, organizovano, novo, svuda biciklisticke staze, zelenilo, ljudi pristojni, mirni, fini. Ne ulazim u politiku ali zelim da se zna da sam se u Vojvodini osecao kao da nisam u Srbiji, nego negde (mnogo) zapadnije. Eto toliko od mene. Pozdrav iz Hrvatske!

autonomas anti separatista

pre 11 godina

naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena
(Neko iz mase, 11. april 2013 13:38)
Upravo tako. Gradjani na ovom prostoru su ZA autonomiju (velikom vecinom), a ne za otcepljenje. Ali ukoliko bi doslo do ukidanja autonomije, ta ista vecina bi bila za otcepljenje. I da, u AP Vojvodini zivi preko 85% Srba, a vecina ovako misli

Copernicus

pre 11 godina

Kao Srbin koji poštuje svoju zemlju i kao Vojvođanin, koji voli svoju ravnicu i koji smatra da je autonomija nešto što se ne sme dovoditi u pitanje, mogu samo da kažem: Bravo gospodine Pastor !!!

Sremac

pre 11 godina

ne razumem sta znaci:"Vojvodina ne zeli u izolaciju,Vojvodina ne zeli sa Srbijom"
ne razumem sta je Vojvodina ili ko je Vojvodina,ako to nisam ja i moja porodica i imovina koju posedujem.
Ne podrzavam ove slepce Dinkica i SNS ali ni Pajtica...
Ako se krene ka samostalnosti i drzavnosti,moje nekretnine cu zapaliti a imovinu prodati samo pripadniku Albanske nacionalnosti,nikako nekome iz Vojvodine.Za te pare kupicu mnogo vise zemlje u centralnoj ili juznoj Srbiji,troskovi ce mi biti manji a primanja ista.
Mi ne zelimo da zivimo u drzavi koja nije Srbija ali ne zelim ni da zivim u Beogradu.Voleli bi kad bi glavni grad bio juznije...Mi ko god bili mi...

Ladislav

pre 11 godina

Separatizam, separatizam ....do kada cete to da namecete kao osnovu ?! Ko je i gde je spomenuo separatizam koji se vama odmah stavlja u prvi plan , jer ste cini se , svesni da silom i pretnjama upravo ka tome silite sve one koji bi da ovo dvoriste bude cito i uredno ! Vase ste zabrljali i to debelo , a sada bi da i nase uneredite. E nece moci godpodo !

Bojana

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!
(Dottore, 11. april 2013 12:31)

Vojvodina nikad nije bila federalna jedinica, vec autonomna pokrajina. Vojvodina se nikad nije prikljucila Srbiji jer ona nije ni postojala pre dolaska komunista. Srem se sam posle skupstine u Rumi 1918. prikljucio Srbiji i ostace zauvek u njoj. Ako Novi Sad ima neki problem sa Beogradom neka u to ne mesa moj Srem jer se zna na koju cemo stranu mi otici.

Bekrija

pre 11 godina

Ovo je bestijalni pokusaj Pajtica da skrene paznju sa Razvojne banke i transfera koja je ova slala Demokratskoj stranci. Posle ce ispasti eto ja se borim za autonomiju a oni me zbog toga hapse. Pod hitno procesuirati tu aferu da maske padnu...

Siniša

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti nisi nikada glasao za DS, jer da jesi ne bi pričao gluposti o otcepljenu itd. te budalaštine mogu da pričaju samo prepakovani radikali, DSS...i ljudi koji vole da prave probleme tamo gde ih nema, a zarad sticanja jeftinih političkih poena, jer znaju da u Vojvodini ima mnogo kolonista koji se primaju na ove gluposti.
A kako bi bilo da pročitaš deklaraciju, pa još jednom - ako slabo kapiraš, pa da pročitaš Ustav, pa uporediš...I šta je tu sporno? Ništa, samo se traži da se sprovede Ustav, zakoni...Ali, radikali bez bedža funkcionišu po radikalskoj matrici - napad je najbolja odbrana i hiljadu puta izgovorena laž na kraju postaje, kod naivčina, istina. Prema tome, ovo ste smislili kao razlog da na silu rušite vlast, ustavni poredak...
Sa druge strane, potpuno je legitimno da održavate partijske, mirne, skupove, mitinge, kada to smatrate da je potrebno, da na tim skupovima tražite izbore...to ću uvek podržavati. Samo da se završi ovo oko datuma i Kosova i opozicija kreće sa mitinzima i tražićemo ostavke i raspisivanje izbora na republičkom nivou, jer je ovo što radi nesposobni republički režim neizdrživo, totalno smo propali...a ne zna se ko vodi državu, opšti haos.

Novosadjanin

pre 11 godina

Kakve neznalice, samo uzmite deklaraciju i procitajte i uporedite sa Ustavom! Nista vise. Sutra zbor stiroporasa pravi SNS a ne tkz. organizacije. Decko koji je ispred studenata nema nase drzavljanstvo, i sada treba da nam drzi slovo o Vojvodini. Zna li on od cega se sastoji Vojvodina, uopste?

Neko iz mase

pre 11 godina

...izgleda da mi Srbi ništa nismo naučili kroz istoriju, pametni se uče na tudjim greškama a mi uporno samo na svojim. Ovako je počelo i na Kosovu pre 20-ak godina, oduzimanjem svih prava Kosovu i uvodjenjem diktature od strane Miloševića i SPS-a. Taj isti model se sada primenjuje i na Vojvodinu, naravno u nešto blažem i drugačijem obliku, ali suština je ista. SNS-u i Vučiću strašno smeta što je na vlasti u Vojvodini DS i ne biraju sredstva da ih sruše. Čim se vojvodjanska vlast pobunila protiv oduzimanja nadležnosti i marginalizovanja, krenula je besomučna kampanja SNS-a i SPS-a kako DS hoće da otcepi Vojvodinu, da su oni separatisti, naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena

lex

pre 11 godina

U trenutku kada se država bori za Kosovo, neki Pajtić nađe da radi ovako nešto. To samo govori da njemu nije stalo ni do tog Kosova, Srbije, pa ni Vojvodine. Pa kako da se izborimo sa Tačijem, Amerikom, kada imamo u svojoj državi ovakve ljude..

Toma S Mor

pre 11 godina

Ko je mene pitao za bilo šta? Hoćemo NEPOSREDNU DEMOKRATIJU!!!Na trgove, nego šta! Kao u Staroj Grčkoj! Živeli Sokrat i Platon! Tzv. "predstavnici naroda" su mutivode i mutikaše!

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti si glasao za DS a ja sam Elvis Prisli.

Бранислав

pre 11 godina

Ово је сценарио писан у Демократској странци. Чине све да поврате изгубљени рејтинг, али не схватају да не враћају грађане себи на овај начин, већ покрећу озбиљан проблем и стварају заиста плодно тле за сепаратизам. Мислим да би аутономија требало да буде укинута и да се изврши регионализација Србије, са три региона у оквиру данашње Војводине - Сремом, Батом и Бачком.

Pametnjaković

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament. Šta će nam ta cela glomazna administracija, birokratija i koješta. Ukidajte to odmah. Naša elita ko da radi sve namerno, toliko su glupi i nesposobni.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

zivela slobodna vojvodina i glavni grad novi sad
(stevabugarski, 11. april 2013 12:48)
ziveo slobodni banat van te tvoje vojvodine.gadi mi se novi sad.gadi mi se.jel cujes?ja sam iz tomasevca pored zrenjanina i sve ste zrenjaninu uzeli.sve.NA PRVOM MESTU NIS NAFTAGAS cije sediste je bilo u zr.ne date nam banatski tj zrenjaninski univerzitet.hocete samo novosadski.kompleksasi jedni.ja sam lala.srbin banacanin.sve zivo propada samo se novi sad gradi.to svi znaju.dodji malo ovde da vidis kako je?ja placam samo jednom glavnom gradu to je beograd.administrativni centar mi je zrenjanin.nikakav novi sad.i moja mrznja prema njemu raste iz dana u dan.banat,srbija.vojvodina nikada.a kad si toliki vajni vojvodjan sto se ne boris da se baranja i rumunski deo banata ne vrate u vojvodinu.samo srbiju rusite.sako jada ljudskog.hvala na objavi komentara

vojvodjanske prevare

pre 11 godina

Procitajte Pajticevu Deklaraciju, i videcete da on kaze da je autonomija ugrozena zato sto je vlasnik Novosadskog sajma grad NS a ne pokrajina.
Znaci NS ugrozava vojvodinu, a ugrozava je tako sto direktore sajma postavlja Novi Sad a ne Pajtic.

Kakva je to "decentralizacija", u kojoj bi Pajtic da oduzme imovinu i prava gradovima i opstinama i poveca ih pokrajini tj. sebi.
Nije to decentralizacija vec separatizam i stvaranje drzave vojvodine, i to centralizovane drzave vojvodine.
Da li bi Pajtic dozvolio da u drzavi vojvodini postoji jedna pokrajina, Srem i juzni Banat, i da li bi njoj dao sve ono sto on trazi za sebe?

u eu samo turisticki

pre 11 godina

samo jedan detalj: nije vojvodina usla u sastav srbije, vec srem, banat i backa jer 1918. godine vojvodina nije ni postojala. to je kreacija nastala posle drugog sv rata. srem drzava!

Unutrasnjost

pre 11 godina

Bas me zanima kako se definese najveca vecina ljudi koji zive na geografskom prostoru vojvodine? Osim manjine, svi ce normalno reci da su Srbi sto je i normalno, ne vazno koje su nacionalnosti. I kada kazu da su vojvodjani ne shvataju to kao nacionalnost, vec se odredjuju prema geografskom nazivu gde zive. Isto kao i brogradjanin, krajsnik ili timocanin. I sad ce ovi da definisu vojvodjansku naciju. Cvrc malo. Zestok separatizam.

ПАНКрти

pre 11 godina

Ја правим залихе јогурта. Видим да ће требати опет кад људи немају паметнија посла.

djole

pre 11 godina

@ Dottore:
Nemoguce da ste toliko neobrazovani. Vojvodina NIKADA nije bila federala jedinica, hej covece. Bilo je 6 federalnih jedinica. Znate li da nabrojite?
Ljudi, jeste li vi isli u skolu?
Ne govorite u moje ime. Ne podnosim ni pomidao neke anutonomije vece od ovoga.
P.S. Kosovo je trebalo nekome za neki drugi cilj, nije ni ono bilo federalna jedinica, ali se Labanci bave znamo vec cim i tako skupe jako mnogo para koje daju za svoju ideju.

Марина

pre 11 godina

Пастор је цар. Ваља бити мудар у смутним временима. Зна се да ДС и ЛСВ почињу да провоцирају оваквим документима зато што губе власт у АП, док са друге стране Чанку прети затвор. Са друге стране СНС осећа да може да исценира изборе у АП и то провоцира овим скупом.
Надам се да ће да превагне хладна глава Иштвана Пастора.

Iovus

pre 11 godina

Ajte manite se gluposti,u Vojvodini ima oko 5% separatista,ima više separatista u Istri.
Samo zatucani mogu da se dele na "ustavobranitelje" i "autonomaše",ovaj potez je čisto politički jer se oko DS-a u Vojvodini steže omča,izgubili su Novi Sad,izgubili su Kovin,a da se sad održavaju izbori u Vojvodini izgubili bi i pokrajinsku vlast kompletno.Zato se služe već milion puta viđenim Čankovim metodama...kad ne ide,onda se pozivati na Vojvodinu i "ugrožena prava".
Razočarao me je DS jako,da mi je neko rekao da će se u ovo pretvoriti stranka za koju sam glasao,nikad ne bih poverovao.

milorad

pre 11 godina

pocelo je, nastavlja se "silovanje srbije" dok nas ne izbrisu kao teritorijalnu definiciju jednog naroda, a sa time nestaje i narod.
jedino sto nas moze spasti je drzavotvornost: borba protiv svih oblika kriminala, uvodjenje pravih vrednosti kao merilo covecnosti svakog gradjanina, pravna drzava: a u medjuvremenu, dok uzdizanje traje, odrzavanje teritorijalnog integriteta makar odustajanjem od sustinskih razgovora sa onima koji ga ugrozavaju("spoljnim i unutrasnjim faktorima").
Prosto, zna to sadasnja vlast, ali da li zeli?

Ja

pre 11 godina

Ništa Srbija nije naučila u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sada je na redu ponavljanje trećeg razreda, ovaj put na primeru Vojvodine.

Nikola

pre 11 godina

Pa kao i sa bivsim republikama,jedan centar(beograd) a puno lopova,ne mogu svi u jednom gradu da stanu.Nije njemu da odcepi vojvodinu,nego da stvori uslove drzave u drzavi kako bi mogli na miru da kradu.

Aleksandar

pre 11 godina

Braćo Vojvođani, ako boga znate - ne dozvolite još jednu jogurt revoluciju. Prošla nam je pojela 20 godina života, a mnogima i same živote.

Sombor

pre 11 godina

Kako ni jedan komentator nije primetio da Pajtic oviom deklaracijom prejudicira nesto sto Ustavni sud nije potvrdio.
I druga stvar, nemojte uzimati da istina sve sto pishe. Malo se informisite.
I treca stvar je da se ovom deklaracijom NISTA nece uraditi, SEM unosenja razdora izmedju gradjana Srbije. A jedini kvazi dokaz je floskula da Beograd gushi Vojvodinu, zaboravljajuci da su Pajtic i kompanija pokrale Vojvodinu i unistili sta su mogli. I zbog toga je ovo separatisticka deklaracija.

Kinez

pre 11 godina

I sta je ovde toliko sporno ? Da li je istina ovo sto pise u dokumentu ? Ako jeste, onda se deo vlasti ponasa macehinski prema delu nase zemlje u kome im vlast nije po volji i uskracuje im finasijske i druge prinadleznosti koje im po Ustavu RS pripadaju. Ne bi to bilo prvi put da se stvarni problem zamaskira populistickim parolama, da se narodu podmetne neistina koja mnogo lepo zvuci a narocito u trenutku kad aktuelna vlast pokusava da ublazi neuspeh u pregovorima oko KiM.
Ukoliko su ove tvrdnje netacne onda lepo argumentovano, sa relevantnim dokazima pobiti svaku laz iz ovog dokumenta, objaviti u pisanim i elektronskim medijima koliko je novca prebaceno i razloge zasto su pre vremena smenjeni odredjeni ljudi. Sve ovo moze da se odradi na kulturan nacin bez novih tenzija kojih vec imamo i previse.
E sad,po mom skromnom misljenju, nacin na koji su pojedina "udruzenja gradjana" i SNS i DSS reagovali navodi da su verovatno navodi tacni pa se bukom, galamom, mitingom i pretnjom smene pojedinih ljudi u Vojvodi pokusavaju da skrenu paznju sa krsenja Ustava RS. Koriste se, u delu javnosti, veoma popularne teze o autonomasima, otcepljenju Vojvodine i drugi argumenti korisceni u "dogadjanjima naroda" koji su bili popularni tokom 90' od istih aktera tadasnje i sadasnje vlasti.
Posto se vec duze vreme iz aktuelne vlasti apeluje na jedinstvo naseg naroda onda nema potrebe za dodatnim, vestackim tenzijama koje nista dobro nece doneti.

Dottore

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!

nada ZR

pre 11 godina

Necu ni da citam tekst jer je prepisan iz ustava a ustav se nije menjao.Dakle ovo je sve stajalo i proslih 12g i cutalo se odlagalo kao i pitanje Kosova.Sada su se iz besa dosetili kako da napakoste SNS i ostalima iz vlasti.Zato je ovaj cin DS neiskren i lazna briga za Vojvodinu.Od svega sto stoji u ustavu za Vojvodinu je bitno samo jedno pitanje ekonomija a sve drugo su luk i voda.Mi smo specificni jer zivimo svi isto svih nas 26 nacija i po tome smo najbolji moguci primer u svetu.Zato to niko na moze da pokvari i da hoce.

Novosadista

pre 11 godina

E šta da kažem. Ponovo jedna jogurt revolucija. Mesto dase borimo za bolje sutra kod nas sve ide kontra. Sve političke partije su iste, kad će to shvatiti narod , koji je zaglupljen informacijama koje njemu ne služe.

Gospojinka

pre 11 godina

Koliko ih smatra sramotnom i seraratistickom-videce se sutra.Koliko ih smatra da Pajtic treba da da ostavku-videce se sutra.Plasim se da NS nije dovoljan grad za sutrasnje posetioce.

autonomas anti separatista

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)
Nemoj sutra da zaboravis jogurt (po mogucstvu sa sto vise aflatoksina)

Jacca

pre 11 godina

Sta to Vojvodina trazi, a do sad nije imala?! Bruka je i sramota stvarati jaz medju gradjanima! I Vojvodjani su Srbi! Ovo je politicka provokacija Pajtica koji pokusava da od Vojvodine napravi Kosovo!

Александар

pre 11 godina

Природно, историјско право, и воља којом су ступили за заједницу са Србијом су сецесионизам за свакога ко се имало разуме у правну теорију, и било би веома опасно да стоје овде, јер носиоци природног права јесу и носиоци суверенитета, посебно ако су јединствена целина као овде.

Ово остало је кукњава што се једни партијски кадрови смењују другим партијским кадровима и због чега се паре од једних дају другима, по истој линији.

Dejan

pre 11 godina

Posle ovakvih nepotrebnih poteza vlade APV, ja kao bivsi glasac DS mislim da je vreme za izbore u Vojvodini. Da se svim separatistickim tendencijama stane na put.

Djole

pre 11 godina

Pocelo je, ali ds je napravio gresku,jer je poranio s otcepljenjem vojvodine I to ce ih mnogo kostati.Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.

Aca

pre 11 godina

Sve ovo sluzi samo za prepucavanje izmedju vlade pokrajne i vlade u Beogradu sve je ovo njihov obracun zato sto su dve razlicite strane...i ko je opet malipilisan naravno narod.

eu

pre 11 godina

ocekivano...nastavak pro-nemacke politike koju je DS vodio dok je bio na vlasti. Po ovoj deklaraciji ispade Srbija udruzenje gradjana. Naredni korak je da na bazi deklarisanog slobodnog udruzivanja gradjana se gradjani odluce opet kroz deklaraciju (nikako referendum) da ne zele vise da se udruzuju u Srbiju. Ako ce da idu neka idu dosta je vise pretnji - ako vi nama kazete mi cemo da se otcepimo. A ako ne odu - onda da menjamo Ustav i da se povede javna rasprava o buiducem uredjenju. Cini mi se da ovakva AP mora biti reformisana jer i u okviru pokrajine postoje ekonomsko-istorijsko-geografske razlike.

Slobodna Vojvodina!

pre 11 godina

Skupljaju se patriJote protiv Deklaracije koja jos nije ni usvojena?

E pa znajte da mozemo i mi koji je podrzavamo da se skupimo...Mogli bi grdno da se iznenade koliko nas ima.
A ima nas toliko na prvom mestu zbog patriJota,koji vec 20-ak godina uporno potenciraju nekakav "secesionizam" i "sepratizam".
PatriJote su to nametnule,i pre ili kasnije ce im se to olupati o glavu.

Slobodna Vojvodina!

pre 11 godina

Skupljaju se patriJote protiv Deklaracije koja jos nije ni usvojena?

E pa znajte da mozemo i mi koji je podrzavamo da se skupimo...Mogli bi grdno da se iznenade koliko nas ima.
A ima nas toliko na prvom mestu zbog patriJota,koji vec 20-ak godina uporno potenciraju nekakav "secesionizam" i "sepratizam".
PatriJote su to nametnule,i pre ili kasnije ce im se to olupati o glavu.

Aca

pre 11 godina

Sve ovo sluzi samo za prepucavanje izmedju vlade pokrajne i vlade u Beogradu sve je ovo njihov obracun zato sto su dve razlicite strane...i ko je opet malipilisan naravno narod.

Dejan

pre 11 godina

Posle ovakvih nepotrebnih poteza vlade APV, ja kao bivsi glasac DS mislim da je vreme za izbore u Vojvodini. Da se svim separatistickim tendencijama stane na put.

Dottore

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!

autonomas anti separatista

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)
Nemoj sutra da zaboravis jogurt (po mogucstvu sa sto vise aflatoksina)

Novosadista

pre 11 godina

E šta da kažem. Ponovo jedna jogurt revolucija. Mesto dase borimo za bolje sutra kod nas sve ide kontra. Sve političke partije su iste, kad će to shvatiti narod , koji je zaglupljen informacijama koje njemu ne služe.

Kinez

pre 11 godina

I sta je ovde toliko sporno ? Da li je istina ovo sto pise u dokumentu ? Ako jeste, onda se deo vlasti ponasa macehinski prema delu nase zemlje u kome im vlast nije po volji i uskracuje im finasijske i druge prinadleznosti koje im po Ustavu RS pripadaju. Ne bi to bilo prvi put da se stvarni problem zamaskira populistickim parolama, da se narodu podmetne neistina koja mnogo lepo zvuci a narocito u trenutku kad aktuelna vlast pokusava da ublazi neuspeh u pregovorima oko KiM.
Ukoliko su ove tvrdnje netacne onda lepo argumentovano, sa relevantnim dokazima pobiti svaku laz iz ovog dokumenta, objaviti u pisanim i elektronskim medijima koliko je novca prebaceno i razloge zasto su pre vremena smenjeni odredjeni ljudi. Sve ovo moze da se odradi na kulturan nacin bez novih tenzija kojih vec imamo i previse.
E sad,po mom skromnom misljenju, nacin na koji su pojedina "udruzenja gradjana" i SNS i DSS reagovali navodi da su verovatno navodi tacni pa se bukom, galamom, mitingom i pretnjom smene pojedinih ljudi u Vojvodi pokusavaju da skrenu paznju sa krsenja Ustava RS. Koriste se, u delu javnosti, veoma popularne teze o autonomasima, otcepljenju Vojvodine i drugi argumenti korisceni u "dogadjanjima naroda" koji su bili popularni tokom 90' od istih aktera tadasnje i sadasnje vlasti.
Posto se vec duze vreme iz aktuelne vlasti apeluje na jedinstvo naseg naroda onda nema potrebe za dodatnim, vestackim tenzijama koje nista dobro nece doneti.

Djole

pre 11 godina

Pocelo je, ali ds je napravio gresku,jer je poranio s otcepljenjem vojvodine I to ce ih mnogo kostati.Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.

Ja

pre 11 godina

Ništa Srbija nije naučila u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sada je na redu ponavljanje trećeg razreda, ovaj put na primeru Vojvodine.

Jacca

pre 11 godina

Sta to Vojvodina trazi, a do sad nije imala?! Bruka je i sramota stvarati jaz medju gradjanima! I Vojvodjani su Srbi! Ovo je politicka provokacija Pajtica koji pokusava da od Vojvodine napravi Kosovo!

Aleksandar

pre 11 godina

Braćo Vojvođani, ako boga znate - ne dozvolite još jednu jogurt revoluciju. Prošla nam je pojela 20 godina života, a mnogima i same živote.

nada ZR

pre 11 godina

Necu ni da citam tekst jer je prepisan iz ustava a ustav se nije menjao.Dakle ovo je sve stajalo i proslih 12g i cutalo se odlagalo kao i pitanje Kosova.Sada su se iz besa dosetili kako da napakoste SNS i ostalima iz vlasti.Zato je ovaj cin DS neiskren i lazna briga za Vojvodinu.Od svega sto stoji u ustavu za Vojvodinu je bitno samo jedno pitanje ekonomija a sve drugo su luk i voda.Mi smo specificni jer zivimo svi isto svih nas 26 nacija i po tome smo najbolji moguci primer u svetu.Zato to niko na moze da pokvari i da hoce.

eu

pre 11 godina

ocekivano...nastavak pro-nemacke politike koju je DS vodio dok je bio na vlasti. Po ovoj deklaraciji ispade Srbija udruzenje gradjana. Naredni korak je da na bazi deklarisanog slobodnog udruzivanja gradjana se gradjani odluce opet kroz deklaraciju (nikako referendum) da ne zele vise da se udruzuju u Srbiju. Ako ce da idu neka idu dosta je vise pretnji - ako vi nama kazete mi cemo da se otcepimo. A ako ne odu - onda da menjamo Ustav i da se povede javna rasprava o buiducem uredjenju. Cini mi se da ovakva AP mora biti reformisana jer i u okviru pokrajine postoje ekonomsko-istorijsko-geografske razlike.

Novosadjanin

pre 11 godina

Kakve neznalice, samo uzmite deklaraciju i procitajte i uporedite sa Ustavom! Nista vise. Sutra zbor stiroporasa pravi SNS a ne tkz. organizacije. Decko koji je ispred studenata nema nase drzavljanstvo, i sada treba da nam drzi slovo o Vojvodini. Zna li on od cega se sastoji Vojvodina, uopste?

novi komentator

pre 11 godina

Ja sam iz Hrvatske. Inace sam Srbin i cesto sam u Srbiji, pogotovo u Beogradu. Prosle godine sam prvi put bio u Novom Sadu. I dragi moji Srbi, izvinite, ali Novi Sad se MNOOOOGO RAZLIKUJE od Beograda, a da i ne govorim o "unutrasnjosti". Kola su mi se zaustavljala na pesackom prelazu, sve je bilo cisto, uredjeno, organizovano, novo, svuda biciklisticke staze, zelenilo, ljudi pristojni, mirni, fini. Ne ulazim u politiku ali zelim da se zna da sam se u Vojvodini osecao kao da nisam u Srbiji, nego negde (mnogo) zapadnije. Eto toliko od mene. Pozdrav iz Hrvatske!

Siniša

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti nisi nikada glasao za DS, jer da jesi ne bi pričao gluposti o otcepljenu itd. te budalaštine mogu da pričaju samo prepakovani radikali, DSS...i ljudi koji vole da prave probleme tamo gde ih nema, a zarad sticanja jeftinih političkih poena, jer znaju da u Vojvodini ima mnogo kolonista koji se primaju na ove gluposti.
A kako bi bilo da pročitaš deklaraciju, pa još jednom - ako slabo kapiraš, pa da pročitaš Ustav, pa uporediš...I šta je tu sporno? Ništa, samo se traži da se sprovede Ustav, zakoni...Ali, radikali bez bedža funkcionišu po radikalskoj matrici - napad je najbolja odbrana i hiljadu puta izgovorena laž na kraju postaje, kod naivčina, istina. Prema tome, ovo ste smislili kao razlog da na silu rušite vlast, ustavni poredak...
Sa druge strane, potpuno je legitimno da održavate partijske, mirne, skupove, mitinge, kada to smatrate da je potrebno, da na tim skupovima tražite izbore...to ću uvek podržavati. Samo da se završi ovo oko datuma i Kosova i opozicija kreće sa mitinzima i tražićemo ostavke i raspisivanje izbora na republičkom nivou, jer je ovo što radi nesposobni republički režim neizdrživo, totalno smo propali...a ne zna se ko vodi državu, opšti haos.

novosadjanin

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)

Pa ti kako ih nazivas tim radikalskim recnikom "seceonisti" su, ni manje, ni vise - SRBI. Nikog od nas nije briga za Pajtica, ali sto ne volemo vas radikale sto se skupljate po ulici kao banda, ju, bas ne volemo.

Neko iz mase

pre 11 godina

...izgleda da mi Srbi ništa nismo naučili kroz istoriju, pametni se uče na tudjim greškama a mi uporno samo na svojim. Ovako je počelo i na Kosovu pre 20-ak godina, oduzimanjem svih prava Kosovu i uvodjenjem diktature od strane Miloševića i SPS-a. Taj isti model se sada primenjuje i na Vojvodinu, naravno u nešto blažem i drugačijem obliku, ali suština je ista. SNS-u i Vučiću strašno smeta što je na vlasti u Vojvodini DS i ne biraju sredstva da ih sruše. Čim se vojvodjanska vlast pobunila protiv oduzimanja nadležnosti i marginalizovanja, krenula je besomučna kampanja SNS-a i SPS-a kako DS hoće da otcepi Vojvodinu, da su oni separatisti, naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti si glasao za DS a ja sam Elvis Prisli.

Ladislav

pre 11 godina

Separatizam, separatizam ....do kada cete to da namecete kao osnovu ?! Ko je i gde je spomenuo separatizam koji se vama odmah stavlja u prvi plan , jer ste cini se , svesni da silom i pretnjama upravo ka tome silite sve one koji bi da ovo dvoriste bude cito i uredno ! Vase ste zabrljali i to debelo , a sada bi da i nase uneredite. E nece moci godpodo !

autonomas anti separatista

pre 11 godina

naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena
(Neko iz mase, 11. april 2013 13:38)
Upravo tako. Gradjani na ovom prostoru su ZA autonomiju (velikom vecinom), a ne za otcepljenje. Ali ukoliko bi doslo do ukidanja autonomije, ta ista vecina bi bila za otcepljenje. I da, u AP Vojvodini zivi preko 85% Srba, a vecina ovako misli

kvrga

pre 11 godina

Trazim posao u Vojvodini i selim se iz Beograda. Ako nadjem razume se, a i stan ako nadjem, a o parama da ne pricamo. Dosta mi je sulude srpske politike koja mi je oduzela mladost.

ПАНКрти

pre 11 godina

Ја правим залихе јогурта. Видим да ће требати опет кад људи немају паметнија посла.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

zivela slobodna vojvodina i glavni grad novi sad
(stevabugarski, 11. april 2013 12:48)
ziveo slobodni banat van te tvoje vojvodine.gadi mi se novi sad.gadi mi se.jel cujes?ja sam iz tomasevca pored zrenjanina i sve ste zrenjaninu uzeli.sve.NA PRVOM MESTU NIS NAFTAGAS cije sediste je bilo u zr.ne date nam banatski tj zrenjaninski univerzitet.hocete samo novosadski.kompleksasi jedni.ja sam lala.srbin banacanin.sve zivo propada samo se novi sad gradi.to svi znaju.dodji malo ovde da vidis kako je?ja placam samo jednom glavnom gradu to je beograd.administrativni centar mi je zrenjanin.nikakav novi sad.i moja mrznja prema njemu raste iz dana u dan.banat,srbija.vojvodina nikada.a kad si toliki vajni vojvodjan sto se ne boris da se baranja i rumunski deo banata ne vrate u vojvodinu.samo srbiju rusite.sako jada ljudskog.hvala na objavi komentara

Copernicus

pre 11 godina

Kao Srbin koji poštuje svoju zemlju i kao Vojvođanin, koji voli svoju ravnicu i koji smatra da je autonomija nešto što se ne sme dovoditi u pitanje, mogu samo da kažem: Bravo gospodine Pastor !!!

Iovus

pre 11 godina

Ajte manite se gluposti,u Vojvodini ima oko 5% separatista,ima više separatista u Istri.
Samo zatucani mogu da se dele na "ustavobranitelje" i "autonomaše",ovaj potez je čisto politički jer se oko DS-a u Vojvodini steže omča,izgubili su Novi Sad,izgubili su Kovin,a da se sad održavaju izbori u Vojvodini izgubili bi i pokrajinsku vlast kompletno.Zato se služe već milion puta viđenim Čankovim metodama...kad ne ide,onda se pozivati na Vojvodinu i "ugrožena prava".
Razočarao me je DS jako,da mi je neko rekao da će se u ovo pretvoriti stranka za koju sam glasao,nikad ne bih poverovao.

Александар

pre 11 godina

Природно, историјско право, и воља којом су ступили за заједницу са Србијом су сецесионизам за свакога ко се имало разуме у правну теорију, и било би веома опасно да стоје овде, јер носиоци природног права јесу и носиоци суверенитета, посебно ако су јединствена целина као овде.

Ово остало је кукњава што се једни партијски кадрови смењују другим партијским кадровима и због чега се паре од једних дају другима, по истој линији.

u eu samo turisticki

pre 11 godina

samo jedan detalj: nije vojvodina usla u sastav srbije, vec srem, banat i backa jer 1918. godine vojvodina nije ni postojala. to je kreacija nastala posle drugog sv rata. srem drzava!

Bojana

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!
(Dottore, 11. april 2013 12:31)

Vojvodina nikad nije bila federalna jedinica, vec autonomna pokrajina. Vojvodina se nikad nije prikljucila Srbiji jer ona nije ni postojala pre dolaska komunista. Srem se sam posle skupstine u Rumi 1918. prikljucio Srbiji i ostace zauvek u njoj. Ako Novi Sad ima neki problem sa Beogradom neka u to ne mesa moj Srem jer se zna na koju cemo stranu mi otici.

Simbol

pre 11 godina

Komentari SNS-ovaca se lako prepoznaju, jer se iz njih očituje nepoznavanje stanja u Vojvodini što govori da su pisci tih komentara verovatno uglavnom izvan Vojvodine. Onaj ko živi u Vojvodinisigurno ne oseća postojanje izraženog separatizma u Vojvodini. Sadašnje potenciranje vojvođanskog separatizma je namerno smišljeno da bi se pažnja građana skrenula sa sve većih egzistencijalnih problema i neuspeha kosovske politike tzv. državnog vrha. Znam da će sutra doći u Novi Sad mnogi građani od kojekude zarad sendviča i flaše piva, a sve misleći da čine veliku državnu stvar. Koliko se samo varaju. Separatizam u Vojvodini ne postoji, a nema mu naznake ni u toj famoznoj Deklaraciji. Međutim, izgleda da je za mnoge to preobiman tekst da bi ga pročitali. Imaju oni svoje čitače i njima veruju na reč. Izgleda da Srbi još uvek ne mogu da se oslobode navika stečenih još u doba Turaka kada su kao bašibozuk išli za turskim ordijama. Nema potrebe da se tako ponašaju, barem prema Vojvodini, jer ona neće nikud otići. Treba se bojati nekih drugih separatizama. Malo, malo pa se javljaju i t5akvi glasići. Ne treba se nasilnički boriti protiv njih, već treba stvoriti uslove da nemaju razloga za pojavljivanje. Da je se pametnije radilo i sa drugima ne bi došli u situaciju da svi beže od nas.

boris

pre 11 godina

Ovo je upravo nevjerojatno. Nije istina da su Vojvođani separatisti, lažu. Sjećam se jogurt revolucije s kraja osamdesetih, horde bradatih su se vozile autobusima sa slikama Miloševića na šofer-šajbama. Ja sam iz Zagreba, ali kad ovo čitam točno mi dođe da odem u Novi Sad i da se pridružim protivnicima "vadikala". Ako vaša Srbija treba izgledati po ukusu SNS-a, onda bih ja na mjestu Beograđana, koji su bliži Novom Sadu, dobro razmislio ne bih li pružio pomoć kulturnim građanima Novog Sada koji su ugroženi onim bandama što se besposleno po ulicama skupljaju. Jer - sutra Novi Sad, a prekosutra Beograd. Ako smo ih mi ovdje mogli srediti, onda možete i vi tamo, jer to su uglavnom kukavice i ljudska bijeda.

Franc952

pre 11 godina

Zašto me ovo vrača 23 godine unazad? Nikolić, Vučić, Dačić, fale Milošević, Šešelj, Kertes i još neki tadašnji junaci? Jogurt revolucija, ukidanje AP, posledično raspad Yuge! Nekad su kazali, da se točak istorije vrti na oko 50. godina. U Srbiji vrti se duplo brže! Doviđenja u budučem ratu!

Pametnjaković

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament. Šta će nam ta cela glomazna administracija, birokratija i koješta. Ukidajte to odmah. Naša elita ko da radi sve namerno, toliko su glupi i nesposobni.

djole

pre 11 godina

@ Dottore:
Nemoguce da ste toliko neobrazovani. Vojvodina NIKADA nije bila federala jedinica, hej covece. Bilo je 6 federalnih jedinica. Znate li da nabrojite?
Ljudi, jeste li vi isli u skolu?
Ne govorite u moje ime. Ne podnosim ni pomidao neke anutonomije vece od ovoga.
P.S. Kosovo je trebalo nekome za neki drugi cilj, nije ni ono bilo federalna jedinica, ali se Labanci bave znamo vec cim i tako skupe jako mnogo para koje daju za svoju ideju.

Toma S Mor

pre 11 godina

Ko je mene pitao za bilo šta? Hoćemo NEPOSREDNU DEMOKRATIJU!!!Na trgove, nego šta! Kao u Staroj Grčkoj! Živeli Sokrat i Platon! Tzv. "predstavnici naroda" su mutivode i mutikaše!

Lala

pre 11 godina

Нећемо нову јогурт револуцију у Новом Саду! Нећемо вандализам и рушње историјских цивилизацијских тековина у Војводини!

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. После распада Аустроугарске монархије (29. октобра 1918. године), Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи је Новом Саду 25. новембра 1918. године прогласила отцепљење Баната, Бачке и Барање од Угарске и њихово присаједињење Краљевини Србији, што је касније озакоњено Видовданским уставом. Један дан пре тога (24. новембра 1918.), скупштина Срема, одржана у Руми, се такође изјаснила за прикључење Срема Србији. Поред одлуке о присаједињењу Краљевини Србији, Велика народна скупштина у Новом Саду је такође донела одлуку о формирању покрајинске владе (народне управе) и покрајинске скупштине (великог народног савета) за Банат, Бачку и Барању. За председника народне управе изабран је др Јован Лалошевић, а за председника великог народног савета др Славко Милетић.

Sremac

pre 11 godina

ne razumem sta znaci:"Vojvodina ne zeli u izolaciju,Vojvodina ne zeli sa Srbijom"
ne razumem sta je Vojvodina ili ko je Vojvodina,ako to nisam ja i moja porodica i imovina koju posedujem.
Ne podrzavam ove slepce Dinkica i SNS ali ni Pajtica...
Ako se krene ka samostalnosti i drzavnosti,moje nekretnine cu zapaliti a imovinu prodati samo pripadniku Albanske nacionalnosti,nikako nekome iz Vojvodine.Za te pare kupicu mnogo vise zemlje u centralnoj ili juznoj Srbiji,troskovi ce mi biti manji a primanja ista.
Mi ne zelimo da zivimo u drzavi koja nije Srbija ali ne zelim ni da zivim u Beogradu.Voleli bi kad bi glavni grad bio juznije...Mi ko god bili mi...

vojvodjanske prevare

pre 11 godina

Procitajte Pajticevu Deklaraciju, i videcete da on kaze da je autonomija ugrozena zato sto je vlasnik Novosadskog sajma grad NS a ne pokrajina.
Znaci NS ugrozava vojvodinu, a ugrozava je tako sto direktore sajma postavlja Novi Sad a ne Pajtic.

Kakva je to "decentralizacija", u kojoj bi Pajtic da oduzme imovinu i prava gradovima i opstinama i poveca ih pokrajini tj. sebi.
Nije to decentralizacija vec separatizam i stvaranje drzave vojvodine, i to centralizovane drzave vojvodine.
Da li bi Pajtic dozvolio da u drzavi vojvodini postoji jedna pokrajina, Srem i juzni Banat, i da li bi njoj dao sve ono sto on trazi za sebe?

Bekrija

pre 11 godina

Ovo je bestijalni pokusaj Pajtica da skrene paznju sa Razvojne banke i transfera koja je ova slala Demokratskoj stranci. Posle ce ispasti eto ja se borim za autonomiju a oni me zbog toga hapse. Pod hitno procesuirati tu aferu da maske padnu...

Nemanja

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)

Tužno je što ovakve terminalne neznalice uopšte smeju da se jave na bilo koju temu, a kamoli što imaju pravo glasa.

milorad

pre 11 godina

pocelo je, nastavlja se "silovanje srbije" dok nas ne izbrisu kao teritorijalnu definiciju jednog naroda, a sa time nestaje i narod.
jedino sto nas moze spasti je drzavotvornost: borba protiv svih oblika kriminala, uvodjenje pravih vrednosti kao merilo covecnosti svakog gradjanina, pravna drzava: a u medjuvremenu, dok uzdizanje traje, odrzavanje teritorijalnog integriteta makar odustajanjem od sustinskih razgovora sa onima koji ga ugrozavaju("spoljnim i unutrasnjim faktorima").
Prosto, zna to sadasnja vlast, ali da li zeli?

Nikola

pre 11 godina

Pa kao i sa bivsim republikama,jedan centar(beograd) a puno lopova,ne mogu svi u jednom gradu da stanu.Nije njemu da odcepi vojvodinu,nego da stvori uslove drzave u drzavi kako bi mogli na miru da kradu.

Gospojinka

pre 11 godina

Koliko ih smatra sramotnom i seraratistickom-videce se sutra.Koliko ih smatra da Pajtic treba da da ostavku-videce se sutra.Plasim se da NS nije dovoljan grad za sutrasnje posetioce.

Бранислав

pre 11 godina

Ово је сценарио писан у Демократској странци. Чине све да поврате изгубљени рејтинг, али не схватају да не враћају грађане себи на овај начин, већ покрећу озбиљан проблем и стварају заиста плодно тле за сепаратизам. Мислим да би аутономија требало да буде укинута и да се изврши регионализација Србије, са три региона у оквиру данашње Војводине - Сремом, Батом и Бачком.

Sombor

pre 11 godina

Kako ni jedan komentator nije primetio da Pajtic oviom deklaracijom prejudicira nesto sto Ustavni sud nije potvrdio.
I druga stvar, nemojte uzimati da istina sve sto pishe. Malo se informisite.
I treca stvar je da se ovom deklaracijom NISTA nece uraditi, SEM unosenja razdora izmedju gradjana Srbije. A jedini kvazi dokaz je floskula da Beograd gushi Vojvodinu, zaboravljajuci da su Pajtic i kompanija pokrale Vojvodinu i unistili sta su mogli. I zbog toga je ovo separatisticka deklaracija.

djole zenski bot sa muskim imenom

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)
Sramoto! Svako selo i mesna zajednica ima svoj parlament (parlament = skupstina za nepismene), a kamoli regija. Sramoto, pokrij se usima

lex

pre 11 godina

U trenutku kada se država bori za Kosovo, neki Pajtić nađe da radi ovako nešto. To samo govori da njemu nije stalo ni do tog Kosova, Srbije, pa ni Vojvodine. Pa kako da se izborimo sa Tačijem, Amerikom, kada imamo u svojoj državi ovakve ljude..

Марина

pre 11 godina

Пастор је цар. Ваља бити мудар у смутним временима. Зна се да ДС и ЛСВ почињу да провоцирају оваквим документима зато што губе власт у АП, док са друге стране Чанку прети затвор. Са друге стране СНС осећа да може да исценира изборе у АП и то провоцира овим скупом.
Надам се да ће да превагне хладна глава Иштвана Пастора.

ZoranNS

pre 11 godina

Ovaj tekst poslati predsedniku države gospodinu Tomislaviu Nikoliću, da pročita na miru, prošlih dana nije imao za Vojvodinu vremena.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Postovani sugradjani, mislim da ste se bez razloga zaleteli. Sadasnja vlada republike Srbije zeli po svaku cenu da preuzme vlast u Vojvodini i jedva je docekala Pajtica na noz. Nije Pajtic separatista a ni gradjani Vojvodine. Stvar je jednostavna, kada republickim vlastima odgovara onda se pozivaju na Ustav, a kada to drugi cini onda je on separatista i ustasa.
2006. godine je "izglasan" Kostunicin Ustav po kome AP Vojvodina ima ta i ta prava i 7% povracaja svojih sredstava iz drzavnog budzeta. Od onda pa sve do dana danasnjeg ni jedan jedini put nije ispostovano tih 7%. Demokratama nek sluzi na cast sto do sada taj deo Ustava nisu ispostovali. Oduzimajuci sredstva od AP Vojvodine, onemoguceno je njeno funkcionisanje i zato je sada AP Vojvodina na ivici prosjackog stapa. Interesantno je da se niko nije bunio ni pretio izlaskom na ulicu kada je NIS poklonjen Rusima. Niko se nije pobunio kada je Dragan Markovic Palma iz budzeta dobio 200000 evra da kupi zirafu. Mnogo novca je nenamenski otislo na Kosovo. Ogromni su to novci. Sada kada i AP Vojvodine trazi nesto za uzvrat preti se revolucijom. Zbog Kosova nikada nece biti pravi trenutak. Kosovo ce se razvlaciti jos godinama, decenijama a mozda i duze. Da li to znaci da niko ne sme da se zali da je gladan, da mu je zima, da je bolestan.... jer je onda odmah separatista? Dragi sugradjani ja sam drzavljanin republike Srbije a u dusi i srcu sam Vojvodjanin, kao sto su u Sumadiji Sumadinci.

Unutrasnjost

pre 11 godina

Bas me zanima kako se definese najveca vecina ljudi koji zive na geografskom prostoru vojvodine? Osim manjine, svi ce normalno reci da su Srbi sto je i normalno, ne vazno koje su nacionalnosti. I kada kazu da su vojvodjani ne shvataju to kao nacionalnost, vec se odredjuju prema geografskom nazivu gde zive. Isto kao i brogradjanin, krajsnik ili timocanin. I sad ce ovi da definisu vojvodjansku naciju. Cvrc malo. Zestok separatizam.

Бојан Илић

pre 11 godina

Novi komentator!
Увек ми је драго када чујем да се некоме свиђа барем нешто у Србији!
Нови Сад је међу најлепшим градовима у Србији!
Жена ми је из НС!
Е сад, ако је коментар написан без "задње мисли" , потписујем!
Али ако је написан у стилу Срба из Хрватске( Раде Шербеџија, премијер Милановић, певач Тадија....) онда је подмукло и кварно!
Војводина је део Србије на који сам ја лично поносан!
Поносан сам на "сву ту равницу", на Егзит, на Пупина, на Сремца...
Жалосно је што г.Пајкић у овом злу скупља јефтине поене, храни свој мали его...
Нека човек "билдује" морал, не само мишиће, добро ће му доћи!
А и "Војвођанима " бих препоручио да мало прошетају по остатку Србије, има шта да се види!
Ја их срдачно позивам да се братски испричамо и да их угостим и покажем да је Србин Србин, па и да је са Марса!
Крв је то иста, иако су из Јужне Србије отишли давних дана због муке која нас је све заједно мучила!

jovica

pre 11 godina

Najbolji komentar je dao predsednik Skupštine Vojvodine. Drugi komentar je činjenica da predlagač nije u satnju da sakupi kvorum za sednicu i odluku u korist Deklaracije!

Mi smo...

pre 11 godina

@ (jednom BOT uvek BOT, 11. april 2013 13:59)
@ (Siniša, 11. april 2013 13:16)

Nikakav ja trol nisam nego neko ko razmislja svojom glavom. I procitao sam deklaraciju. Uvek sam glasao za DS al ne verujem da cu vise. A nisam ja jedini... DS se pretvara u LDP.

Grofica Eržebet

pre 11 godina

Pojasnite čijom voljom je Vojvodina u sastavu Srbije. Mislila sam da je Vojvodina prirodni deo Srbije i da svi želimo biti u njoj.

DjoleN

pre 11 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto samo Srbija ima autonomne pokrajne a ostale jugo republike pa cak I one koje su bile na strani zla u drugom svetskom ratu nisu.Zasto Srbija I dan danasnji kada sfrj ne postoji vec 40 godina ima pokrajne je vec prava misterija,pogotovu sto je ogromna vecina u vojvodini srpske nacionalnosti.Dosta vise glupiranja Srbija je suvise mala zemlja da ima autonomije,dosta je bilo.

novica952

pre 11 godina

Zaista je potpuno nepotrebno u ovo teško vreme za Srbiju kada bori da sačuva deo svoje teritorije na koje su Evropske ale bacile oko i žele da ga pripoje prištini bez obzira ne cenu i odupiranje Srbije, plasirati ovaj dokumenat i praviti pometnju unutar političkog rukovodstva Srbije. Dali je Pajtić postupio po nalogu centrale iz Beograda ili je to politika pokrajinskog rukovodstva da prikrije neke nezakonite odluke pokrijnske administracije i pokuša da parira sve većim zahtevima SNS i ostalih stranaka za raspisivanje izbora.I kad nema problema pokrijinsko rukovodstvo pokušava da stvori i deklaracija je pokušaj da se problem pravi tamo gde ga i nema.

Бојан Илић

pre 11 godina

Franc952!?!
Какав рат земљаче?!?
Јел' то " задња мисао" док глумиш либералног , јадног " Војвођана"?!?
Срам те било!
Али.... како ти је воља!
Увек сте једва дочекали да забијете Србији нож у леђа!
Само сада је маааало другачије, и ти то знаш али ипак лечиш комплексе!
Жалосно што има Срба који ти дају плус!

ljiljana maric

pre 11 godina

Srpski narod Vojvodine je svojevoljno pristupio Srbij, i to je bilo i ocekivano i tatda i sada. Srbiji su pristupili Slovenci i Hrvati i Stvorena je Jugoslavija, medjunarodno priznata zemlja. Kada Hrvatima i Slovencima nije bio interes Jugoslavija, poceli su secesionizam stvaranjem federacije republika do odcepljenja. To mu dodje upotrebim te pa odbacim. Nadam se da Srbi u Vojvodini to ne zele. Svima nama je podjednako tesko i u Vojvodini i Sumadiji. Danas je mnogo tesko biti SRBIN. Porebno nam je znatno vise empatije jednih u odnosu na druge. Pa zar se sve zasniva samo na interesu. Gde je pravda, postenje, postovanje. Sve ima pocetak i kraj. nadam se da je kraj omalovazavanju i optuzivanju Srba sa svih strana pa i Srba od SRba. Svasta smo preziveli! Sledi nadajmo se pocetak boljeg zivota za Srbe. Verujmo u to i sa vise empatije i postovanje krenimo ka novom zivotu!!! Jedimi sudija je onaj Arhitekta odozgo. Dobro mora da prevazidje zlo, istina laz i to je ta kosmicka ravnoteza ilu Bozja pravda kako nas narod kaze

Nenad

pre 11 godina

Gospodo iz "Vlade Vojvodine", otvorili ste Pandorinu kutiju. Vi ćete biti jedini krivac za sve što će uslediti iz ove vaše sramne epizode za sticanje političkih poena. Shvatite, nestajete sa političke scene cele Srbije i vi ste tu nemoćni, nemojte povlačiti druge sa sobom.

ljiljana maric

pre 11 godina

govoriti o srpskoj politic u vreme falsifikovanja istine od srane zapada i to ne samo u Srbiji je NEMOGUCE. U stvaranju novog poredak potrebno je da pomazemo jedni druge. iako nije uredu da ako je neko jak treba da"samara" druge. To je Nasilje? a.kako se zove kad za iste uslove imamo razlicite arsine, da li je to diskriminacija, i sve je to na delu. Izmisljamo deklaracije. Vojvodina nije kosovo, yamo vecinu cine Srbi. Ovo je cista borba za vlast

katarina.R

pre 11 godina

Sam momenat stavljanja na tapet spornog predloga deklaracije mnogo govori o "patriotizmu" tvoraca iste. Gospodo draga, imali ste vremena da je napišete i kaligrafijom u proteklim i zalud prohujalim godinama, ali niste. E sad ste uvideli da je baš pravi momenat da je iznesete ... hmmmmmm ...

Pametnjaković

pre 11 godina

@(Nemanja, 11. april 2013 15:27)

Ja uopšte ne izlazim na izbore, koja je svrha toga u Srbiji. Zadnji put pre mnogo godina kada sam izašao glasao sam za Rome.

@(djole zenski bot sa muskim imenom, 11. april 2013 18:26)

Problem sa novokomponovanim srpskim jezikom je taj što je sve dvosmisleno, zna se šta je šta u svim normalnim zemljama, zato EU i traži da se reformišu zakoni i sudstvo koji su nebulozni. Ne može Vojvodina, oblast u Srbiji, da odlučuje o ovakvim pitanjima. To je isto kao kada bi sada deo Nemačke rešio da izdaje neke nebulozne deklaracije. Ušla bi policija i pohapsila sve.

Srbija je ratovala, EU će da kazni Srbe na Kosovu, isto kao što su Albanci trpeli decenijama maltretiranje od strane srpske vlasti, tako će sada Srbi da trpe maltretiranja albanske vlasti, i to je to.

Nema daljeg rasparčavanja Srbije. Ako se to dogodi, svi strani investitori će se povući, novi neće dolaziti, ovo je nestabilnost koja nam ne treba u ovom trenutku.

vojvodjanske budalastine i trolovi

pre 11 godina

@novi komentator, 11. april 2013 14:35
To je zato sto je u Novom Sadu SNS na vlasti, a u Beogradu DS.

Slobodna Vojvodina!

pre 11 godina

Skupljaju se patriJote protiv Deklaracije koja jos nije ni usvojena?

E pa znajte da mozemo i mi koji je podrzavamo da se skupimo...Mogli bi grdno da se iznenade koliko nas ima.
A ima nas toliko na prvom mestu zbog patriJota,koji vec 20-ak godina uporno potenciraju nekakav "secesionizam" i "sepratizam".
PatriJote su to nametnule,i pre ili kasnije ce im se to olupati o glavu.

Dejan

pre 11 godina

Posle ovakvih nepotrebnih poteza vlade APV, ja kao bivsi glasac DS mislim da je vreme za izbore u Vojvodini. Da se svim separatistickim tendencijama stane na put.

Djole

pre 11 godina

Pocelo je, ali ds je napravio gresku,jer je poranio s otcepljenjem vojvodine I to ce ih mnogo kostati.Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.

Jacca

pre 11 godina

Sta to Vojvodina trazi, a do sad nije imala?! Bruka je i sramota stvarati jaz medju gradjanima! I Vojvodjani su Srbi! Ovo je politicka provokacija Pajtica koji pokusava da od Vojvodine napravi Kosovo!

eu

pre 11 godina

ocekivano...nastavak pro-nemacke politike koju je DS vodio dok je bio na vlasti. Po ovoj deklaraciji ispade Srbija udruzenje gradjana. Naredni korak je da na bazi deklarisanog slobodnog udruzivanja gradjana se gradjani odluce opet kroz deklaraciju (nikako referendum) da ne zele vise da se udruzuju u Srbiju. Ako ce da idu neka idu dosta je vise pretnji - ako vi nama kazete mi cemo da se otcepimo. A ako ne odu - onda da menjamo Ustav i da se povede javna rasprava o buiducem uredjenju. Cini mi se da ovakva AP mora biti reformisana jer i u okviru pokrajine postoje ekonomsko-istorijsko-geografske razlike.

nada ZR

pre 11 godina

Necu ni da citam tekst jer je prepisan iz ustava a ustav se nije menjao.Dakle ovo je sve stajalo i proslih 12g i cutalo se odlagalo kao i pitanje Kosova.Sada su se iz besa dosetili kako da napakoste SNS i ostalima iz vlasti.Zato je ovaj cin DS neiskren i lazna briga za Vojvodinu.Od svega sto stoji u ustavu za Vojvodinu je bitno samo jedno pitanje ekonomija a sve drugo su luk i voda.Mi smo specificni jer zivimo svi isto svih nas 26 nacija i po tome smo najbolji moguci primer u svetu.Zato to niko na moze da pokvari i da hoce.

Dottore

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!

autonomas anti separatista

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)
Nemoj sutra da zaboravis jogurt (po mogucstvu sa sto vise aflatoksina)

Pametnjaković

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament. Šta će nam ta cela glomazna administracija, birokratija i koješta. Ukidajte to odmah. Naša elita ko da radi sve namerno, toliko su glupi i nesposobni.

lex

pre 11 godina

U trenutku kada se država bori za Kosovo, neki Pajtić nađe da radi ovako nešto. To samo govori da njemu nije stalo ni do tog Kosova, Srbije, pa ni Vojvodine. Pa kako da se izborimo sa Tačijem, Amerikom, kada imamo u svojoj državi ovakve ljude..

Александар

pre 11 godina

Природно, историјско право, и воља којом су ступили за заједницу са Србијом су сецесионизам за свакога ко се имало разуме у правну теорију, и било би веома опасно да стоје овде, јер носиоци природног права јесу и носиоци суверенитета, посебно ако су јединствена целина као овде.

Ово остало је кукњава што се једни партијски кадрови смењују другим партијским кадровима и због чега се паре од једних дају другима, по истој линији.

Iovus

pre 11 godina

Ajte manite se gluposti,u Vojvodini ima oko 5% separatista,ima više separatista u Istri.
Samo zatucani mogu da se dele na "ustavobranitelje" i "autonomaše",ovaj potez je čisto politički jer se oko DS-a u Vojvodini steže omča,izgubili su Novi Sad,izgubili su Kovin,a da se sad održavaju izbori u Vojvodini izgubili bi i pokrajinsku vlast kompletno.Zato se služe već milion puta viđenim Čankovim metodama...kad ne ide,onda se pozivati na Vojvodinu i "ugrožena prava".
Razočarao me je DS jako,da mi je neko rekao da će se u ovo pretvoriti stranka za koju sam glasao,nikad ne bih poverovao.

Gospojinka

pre 11 godina

Koliko ih smatra sramotnom i seraratistickom-videce se sutra.Koliko ih smatra da Pajtic treba da da ostavku-videce se sutra.Plasim se da NS nije dovoljan grad za sutrasnje posetioce.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

zivela slobodna vojvodina i glavni grad novi sad
(stevabugarski, 11. april 2013 12:48)
ziveo slobodni banat van te tvoje vojvodine.gadi mi se novi sad.gadi mi se.jel cujes?ja sam iz tomasevca pored zrenjanina i sve ste zrenjaninu uzeli.sve.NA PRVOM MESTU NIS NAFTAGAS cije sediste je bilo u zr.ne date nam banatski tj zrenjaninski univerzitet.hocete samo novosadski.kompleksasi jedni.ja sam lala.srbin banacanin.sve zivo propada samo se novi sad gradi.to svi znaju.dodji malo ovde da vidis kako je?ja placam samo jednom glavnom gradu to je beograd.administrativni centar mi je zrenjanin.nikakav novi sad.i moja mrznja prema njemu raste iz dana u dan.banat,srbija.vojvodina nikada.a kad si toliki vajni vojvodjan sto se ne boris da se baranja i rumunski deo banata ne vrate u vojvodinu.samo srbiju rusite.sako jada ljudskog.hvala na objavi komentara

Bekrija

pre 11 godina

Ovo je bestijalni pokusaj Pajtica da skrene paznju sa Razvojne banke i transfera koja je ova slala Demokratskoj stranci. Posle ce ispasti eto ja se borim za autonomiju a oni me zbog toga hapse. Pod hitno procesuirati tu aferu da maske padnu...

Бранислав

pre 11 godina

Ово је сценарио писан у Демократској странци. Чине све да поврате изгубљени рејтинг, али не схватају да не враћају грађане себи на овај начин, већ покрећу озбиљан проблем и стварају заиста плодно тле за сепаратизам. Мислим да би аутономија требало да буде укинута и да се изврши регионализација Србије, са три региона у оквиру данашње Војводине - Сремом, Батом и Бачком.

Bojana

pre 11 godina

Po kojoj logici su sve federalne jedinice ex Yu samostalne i tako ulaze u EU, samo je Vojvodina ostala sa Srbijom? Sama se prikljucila Srbiji, logicno je da sama se i iskljuci ako zeli. Srbija je sama resila i ima pravo, da bude izolovana ako to zeli, Vojvodina ne zeli i tacka. A Srbija neka se zapita sto svi beze od nje...Vojvodina Drzava!
(Dottore, 11. april 2013 12:31)

Vojvodina nikad nije bila federalna jedinica, vec autonomna pokrajina. Vojvodina se nikad nije prikljucila Srbiji jer ona nije ni postojala pre dolaska komunista. Srem se sam posle skupstine u Rumi 1918. prikljucio Srbiji i ostace zauvek u njoj. Ako Novi Sad ima neki problem sa Beogradom neka u to ne mesa moj Srem jer se zna na koju cemo stranu mi otici.

vojvodjanske prevare

pre 11 godina

Procitajte Pajticevu Deklaraciju, i videcete da on kaze da je autonomija ugrozena zato sto je vlasnik Novosadskog sajma grad NS a ne pokrajina.
Znaci NS ugrozava vojvodinu, a ugrozava je tako sto direktore sajma postavlja Novi Sad a ne Pajtic.

Kakva je to "decentralizacija", u kojoj bi Pajtic da oduzme imovinu i prava gradovima i opstinama i poveca ih pokrajini tj. sebi.
Nije to decentralizacija vec separatizam i stvaranje drzave vojvodine, i to centralizovane drzave vojvodine.
Da li bi Pajtic dozvolio da u drzavi vojvodini postoji jedna pokrajina, Srem i juzni Banat, i da li bi njoj dao sve ono sto on trazi za sebe?

Sremac

pre 11 godina

ne razumem sta znaci:"Vojvodina ne zeli u izolaciju,Vojvodina ne zeli sa Srbijom"
ne razumem sta je Vojvodina ili ko je Vojvodina,ako to nisam ja i moja porodica i imovina koju posedujem.
Ne podrzavam ove slepce Dinkica i SNS ali ni Pajtica...
Ako se krene ka samostalnosti i drzavnosti,moje nekretnine cu zapaliti a imovinu prodati samo pripadniku Albanske nacionalnosti,nikako nekome iz Vojvodine.Za te pare kupicu mnogo vise zemlje u centralnoj ili juznoj Srbiji,troskovi ce mi biti manji a primanja ista.
Mi ne zelimo da zivimo u drzavi koja nije Srbija ali ne zelim ni da zivim u Beogradu.Voleli bi kad bi glavni grad bio juznije...Mi ko god bili mi...

Unutrasnjost

pre 11 godina

Bas me zanima kako se definese najveca vecina ljudi koji zive na geografskom prostoru vojvodine? Osim manjine, svi ce normalno reci da su Srbi sto je i normalno, ne vazno koje su nacionalnosti. I kada kazu da su vojvodjani ne shvataju to kao nacionalnost, vec se odredjuju prema geografskom nazivu gde zive. Isto kao i brogradjanin, krajsnik ili timocanin. I sad ce ovi da definisu vojvodjansku naciju. Cvrc malo. Zestok separatizam.

Sombor

pre 11 godina

Kako ni jedan komentator nije primetio da Pajtic oviom deklaracijom prejudicira nesto sto Ustavni sud nije potvrdio.
I druga stvar, nemojte uzimati da istina sve sto pishe. Malo se informisite.
I treca stvar je da se ovom deklaracijom NISTA nece uraditi, SEM unosenja razdora izmedju gradjana Srbije. A jedini kvazi dokaz je floskula da Beograd gushi Vojvodinu, zaboravljajuci da su Pajtic i kompanija pokrale Vojvodinu i unistili sta su mogli. I zbog toga je ovo separatisticka deklaracija.

djole

pre 11 godina

@ Dottore:
Nemoguce da ste toliko neobrazovani. Vojvodina NIKADA nije bila federala jedinica, hej covece. Bilo je 6 federalnih jedinica. Znate li da nabrojite?
Ljudi, jeste li vi isli u skolu?
Ne govorite u moje ime. Ne podnosim ni pomidao neke anutonomije vece od ovoga.
P.S. Kosovo je trebalo nekome za neki drugi cilj, nije ni ono bilo federalna jedinica, ali se Labanci bave znamo vec cim i tako skupe jako mnogo para koje daju za svoju ideju.

Ja

pre 11 godina

Ništa Srbija nije naučila u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Sada je na redu ponavljanje trećeg razreda, ovaj put na primeru Vojvodine.

u eu samo turisticki

pre 11 godina

samo jedan detalj: nije vojvodina usla u sastav srbije, vec srem, banat i backa jer 1918. godine vojvodina nije ni postojala. to je kreacija nastala posle drugog sv rata. srem drzava!

Nikola

pre 11 godina

Pa kao i sa bivsim republikama,jedan centar(beograd) a puno lopova,ne mogu svi u jednom gradu da stanu.Nije njemu da odcepi vojvodinu,nego da stvori uslove drzave u drzavi kako bi mogli na miru da kradu.

Kinez

pre 11 godina

I sta je ovde toliko sporno ? Da li je istina ovo sto pise u dokumentu ? Ako jeste, onda se deo vlasti ponasa macehinski prema delu nase zemlje u kome im vlast nije po volji i uskracuje im finasijske i druge prinadleznosti koje im po Ustavu RS pripadaju. Ne bi to bilo prvi put da se stvarni problem zamaskira populistickim parolama, da se narodu podmetne neistina koja mnogo lepo zvuci a narocito u trenutku kad aktuelna vlast pokusava da ublazi neuspeh u pregovorima oko KiM.
Ukoliko su ove tvrdnje netacne onda lepo argumentovano, sa relevantnim dokazima pobiti svaku laz iz ovog dokumenta, objaviti u pisanim i elektronskim medijima koliko je novca prebaceno i razloge zasto su pre vremena smenjeni odredjeni ljudi. Sve ovo moze da se odradi na kulturan nacin bez novih tenzija kojih vec imamo i previse.
E sad,po mom skromnom misljenju, nacin na koji su pojedina "udruzenja gradjana" i SNS i DSS reagovali navodi da su verovatno navodi tacni pa se bukom, galamom, mitingom i pretnjom smene pojedinih ljudi u Vojvodi pokusavaju da skrenu paznju sa krsenja Ustava RS. Koriste se, u delu javnosti, veoma popularne teze o autonomasima, otcepljenju Vojvodine i drugi argumenti korisceni u "dogadjanjima naroda" koji su bili popularni tokom 90' od istih aktera tadasnje i sadasnje vlasti.
Posto se vec duze vreme iz aktuelne vlasti apeluje na jedinstvo naseg naroda onda nema potrebe za dodatnim, vestackim tenzijama koje nista dobro nece doneti.

Aleksandar

pre 11 godina

Braćo Vojvođani, ako boga znate - ne dozvolite još jednu jogurt revoluciju. Prošla nam je pojela 20 godina života, a mnogima i same živote.

Aca

pre 11 godina

Sve ovo sluzi samo za prepucavanje izmedju vlade pokrajne i vlade u Beogradu sve je ovo njihov obracun zato sto su dve razlicite strane...i ko je opet malipilisan naravno narod.

Novosadista

pre 11 godina

E šta da kažem. Ponovo jedna jogurt revolucija. Mesto dase borimo za bolje sutra kod nas sve ide kontra. Sve političke partije su iste, kad će to shvatiti narod , koji je zaglupljen informacijama koje njemu ne služe.

milorad

pre 11 godina

pocelo je, nastavlja se "silovanje srbije" dok nas ne izbrisu kao teritorijalnu definiciju jednog naroda, a sa time nestaje i narod.
jedino sto nas moze spasti je drzavotvornost: borba protiv svih oblika kriminala, uvodjenje pravih vrednosti kao merilo covecnosti svakog gradjanina, pravna drzava: a u medjuvremenu, dok uzdizanje traje, odrzavanje teritorijalnog integriteta makar odustajanjem od sustinskih razgovora sa onima koji ga ugrozavaju("spoljnim i unutrasnjim faktorima").
Prosto, zna to sadasnja vlast, ali da li zeli?

DjoleN

pre 11 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto samo Srbija ima autonomne pokrajne a ostale jugo republike pa cak I one koje su bile na strani zla u drugom svetskom ratu nisu.Zasto Srbija I dan danasnji kada sfrj ne postoji vec 40 godina ima pokrajne je vec prava misterija,pogotovu sto je ogromna vecina u vojvodini srpske nacionalnosti.Dosta vise glupiranja Srbija je suvise mala zemlja da ima autonomije,dosta je bilo.

Siniša

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti nisi nikada glasao za DS, jer da jesi ne bi pričao gluposti o otcepljenu itd. te budalaštine mogu da pričaju samo prepakovani radikali, DSS...i ljudi koji vole da prave probleme tamo gde ih nema, a zarad sticanja jeftinih političkih poena, jer znaju da u Vojvodini ima mnogo kolonista koji se primaju na ove gluposti.
A kako bi bilo da pročitaš deklaraciju, pa još jednom - ako slabo kapiraš, pa da pročitaš Ustav, pa uporediš...I šta je tu sporno? Ništa, samo se traži da se sprovede Ustav, zakoni...Ali, radikali bez bedža funkcionišu po radikalskoj matrici - napad je najbolja odbrana i hiljadu puta izgovorena laž na kraju postaje, kod naivčina, istina. Prema tome, ovo ste smislili kao razlog da na silu rušite vlast, ustavni poredak...
Sa druge strane, potpuno je legitimno da održavate partijske, mirne, skupove, mitinge, kada to smatrate da je potrebno, da na tim skupovima tražite izbore...to ću uvek podržavati. Samo da se završi ovo oko datuma i Kosova i opozicija kreće sa mitinzima i tražićemo ostavke i raspisivanje izbora na republičkom nivou, jer je ovo što radi nesposobni republički režim neizdrživo, totalno smo propali...a ne zna se ko vodi državu, opšti haos.

Ladislav

pre 11 godina

Separatizam, separatizam ....do kada cete to da namecete kao osnovu ?! Ko je i gde je spomenuo separatizam koji se vama odmah stavlja u prvi plan , jer ste cini se , svesni da silom i pretnjama upravo ka tome silite sve one koji bi da ovo dvoriste bude cito i uredno ! Vase ste zabrljali i to debelo , a sada bi da i nase uneredite. E nece moci godpodo !

Grofica Eržebet

pre 11 godina

Pojasnite čijom voljom je Vojvodina u sastavu Srbije. Mislila sam da je Vojvodina prirodni deo Srbije i da svi želimo biti u njoj.

Novosadjanin

pre 11 godina

Kakve neznalice, samo uzmite deklaraciju i procitajte i uporedite sa Ustavom! Nista vise. Sutra zbor stiroporasa pravi SNS a ne tkz. organizacije. Decko koji je ispred studenata nema nase drzavljanstvo, i sada treba da nam drzi slovo o Vojvodini. Zna li on od cega se sastoji Vojvodina, uopste?

novosadjanin

pre 11 godina

Sutra cemo poslati poruku svim secesionistima u vojvodini,srbi nisu tolke gluperde da uniste Srbiju zbog bojana pajtica.
(Djole, 11. april 2013 11:57)

Pa ti kako ih nazivas tim radikalskim recnikom "seceonisti" su, ni manje, ni vise - SRBI. Nikog od nas nije briga za Pajtica, ali sto ne volemo vas radikale sto se skupljate po ulici kao banda, ju, bas ne volemo.

novi komentator

pre 11 godina

Ja sam iz Hrvatske. Inace sam Srbin i cesto sam u Srbiji, pogotovo u Beogradu. Prosle godine sam prvi put bio u Novom Sadu. I dragi moji Srbi, izvinite, ali Novi Sad se MNOOOOGO RAZLIKUJE od Beograda, a da i ne govorim o "unutrasnjosti". Kola su mi se zaustavljala na pesackom prelazu, sve je bilo cisto, uredjeno, organizovano, novo, svuda biciklisticke staze, zelenilo, ljudi pristojni, mirni, fini. Ne ulazim u politiku ali zelim da se zna da sam se u Vojvodini osecao kao da nisam u Srbiji, nego negde (mnogo) zapadnije. Eto toliko od mene. Pozdrav iz Hrvatske!

Mi smo...

pre 11 godina

@ (jednom BOT uvek BOT, 11. april 2013 13:59)
@ (Siniša, 11. april 2013 13:16)

Nikakav ja trol nisam nego neko ko razmislja svojom glavom. I procitao sam deklaraciju. Uvek sam glasao za DS al ne verujem da cu vise. A nisam ja jedini... DS se pretvara u LDP.

Бојан Илић

pre 11 godina

Franc952!?!
Какав рат земљаче?!?
Јел' то " задња мисао" док глумиш либералног , јадног " Војвођана"?!?
Срам те било!
Али.... како ти је воља!
Увек сте једва дочекали да забијете Србији нож у леђа!
Само сада је маааало другачије, и ти то знаш али ипак лечиш комплексе!
Жалосно што има Срба који ти дају плус!

Марина

pre 11 godina

Пастор је цар. Ваља бити мудар у смутним временима. Зна се да ДС и ЛСВ почињу да провоцирају оваквим документима зато што губе власт у АП, док са друге стране Чанку прети затвор. Са друге стране СНС осећа да може да исценира изборе у АП и то провоцира овим скупом.
Надам се да ће да превагне хладна глава Иштвана Пастора.

jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Sto paliti vatru tamo gde je nema??? Ne razumem cilj, a jedini moze da bude otcepljenje Vojvodine.
Za ovakvu politiku DS-a nisam glasao.
(Mi smo..., 11. april 2013 11:57)

Ti si glasao za DS a ja sam Elvis Prisli.

kvrga

pre 11 godina

Trazim posao u Vojvodini i selim se iz Beograda. Ako nadjem razume se, a i stan ako nadjem, a o parama da ne pricamo. Dosta mi je sulude srpske politike koja mi je oduzela mladost.

Бојан Илић

pre 11 godina

Novi komentator!
Увек ми је драго када чујем да се некоме свиђа барем нешто у Србији!
Нови Сад је међу најлепшим градовима у Србији!
Жена ми је из НС!
Е сад, ако је коментар написан без "задње мисли" , потписујем!
Али ако је написан у стилу Срба из Хрватске( Раде Шербеџија, премијер Милановић, певач Тадија....) онда је подмукло и кварно!
Војводина је део Србије на који сам ја лично поносан!
Поносан сам на "сву ту равницу", на Егзит, на Пупина, на Сремца...
Жалосно је што г.Пајкић у овом злу скупља јефтине поене, храни свој мали его...
Нека човек "билдује" морал, не само мишиће, добро ће му доћи!
А и "Војвођанима " бих препоручио да мало прошетају по остатку Србије, има шта да се види!
Ја их срдачно позивам да се братски испричамо и да их угостим и покажем да је Србин Србин, па и да је са Марса!
Крв је то иста, иако су из Јужне Србије отишли давних дана због муке која нас је све заједно мучила!

Neko iz mase

pre 11 godina

...izgleda da mi Srbi ništa nismo naučili kroz istoriju, pametni se uče na tudjim greškama a mi uporno samo na svojim. Ovako je počelo i na Kosovu pre 20-ak godina, oduzimanjem svih prava Kosovu i uvodjenjem diktature od strane Miloševića i SPS-a. Taj isti model se sada primenjuje i na Vojvodinu, naravno u nešto blažem i drugačijem obliku, ali suština je ista. SNS-u i Vučiću strašno smeta što je na vlasti u Vojvodini DS i ne biraju sredstva da ih sruše. Čim se vojvodjanska vlast pobunila protiv oduzimanja nadležnosti i marginalizovanja, krenula je besomučna kampanja SNS-a i SPS-a kako DS hoće da otcepi Vojvodinu, da su oni separatisti, naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena

Nenad

pre 11 godina

Gospodo iz "Vlade Vojvodine", otvorili ste Pandorinu kutiju. Vi ćete biti jedini krivac za sve što će uslediti iz ove vaše sramne epizode za sticanje političkih poena. Shvatite, nestajete sa političke scene cele Srbije i vi ste tu nemoćni, nemojte povlačiti druge sa sobom.

Toma S Mor

pre 11 godina

Ko je mene pitao za bilo šta? Hoćemo NEPOSREDNU DEMOKRATIJU!!!Na trgove, nego šta! Kao u Staroj Grčkoj! Živeli Sokrat i Platon! Tzv. "predstavnici naroda" su mutivode i mutikaše!

autonomas anti separatista

pre 11 godina

naravno da to nema blage veze sa mozgom, i da niko iz Vojvodine ne želi da se otcepi od Srbije, ali ako se nastavi sa atakom na prava Vojvodine, i ako ostatak Srbije želi da živi izolovan od celog sveta ni ta mogućnost nije isključena
(Neko iz mase, 11. april 2013 13:38)
Upravo tako. Gradjani na ovom prostoru su ZA autonomiju (velikom vecinom), a ne za otcepljenje. Ali ukoliko bi doslo do ukidanja autonomije, ta ista vecina bi bila za otcepljenje. I da, u AP Vojvodini zivi preko 85% Srba, a vecina ovako misli

djole zenski bot sa muskim imenom

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)
Sramoto! Svako selo i mesna zajednica ima svoj parlament (parlament = skupstina za nepismene), a kamoli regija. Sramoto, pokrij se usima

novica952

pre 11 godina

Zaista je potpuno nepotrebno u ovo teško vreme za Srbiju kada bori da sačuva deo svoje teritorije na koje su Evropske ale bacile oko i žele da ga pripoje prištini bez obzira ne cenu i odupiranje Srbije, plasirati ovaj dokumenat i praviti pometnju unutar političkog rukovodstva Srbije. Dali je Pajtić postupio po nalogu centrale iz Beograda ili je to politika pokrajinskog rukovodstva da prikrije neke nezakonite odluke pokrijnske administracije i pokuša da parira sve većim zahtevima SNS i ostalih stranaka za raspisivanje izbora.I kad nema problema pokrijinsko rukovodstvo pokušava da stvori i deklaracija je pokušaj da se problem pravi tamo gde ga i nema.

Franc952

pre 11 godina

Zašto me ovo vrača 23 godine unazad? Nikolić, Vučić, Dačić, fale Milošević, Šešelj, Kertes i još neki tadašnji junaci? Jogurt revolucija, ukidanje AP, posledično raspad Yuge! Nekad su kazali, da se točak istorije vrti na oko 50. godina. U Srbiji vrti se duplo brže! Doviđenja u budučem ratu!

Simbol

pre 11 godina

Komentari SNS-ovaca se lako prepoznaju, jer se iz njih očituje nepoznavanje stanja u Vojvodini što govori da su pisci tih komentara verovatno uglavnom izvan Vojvodine. Onaj ko živi u Vojvodinisigurno ne oseća postojanje izraženog separatizma u Vojvodini. Sadašnje potenciranje vojvođanskog separatizma je namerno smišljeno da bi se pažnja građana skrenula sa sve većih egzistencijalnih problema i neuspeha kosovske politike tzv. državnog vrha. Znam da će sutra doći u Novi Sad mnogi građani od kojekude zarad sendviča i flaše piva, a sve misleći da čine veliku državnu stvar. Koliko se samo varaju. Separatizam u Vojvodini ne postoji, a nema mu naznake ni u toj famoznoj Deklaraciji. Međutim, izgleda da je za mnoge to preobiman tekst da bi ga pročitali. Imaju oni svoje čitače i njima veruju na reč. Izgleda da Srbi još uvek ne mogu da se oslobode navika stečenih još u doba Turaka kada su kao bašibozuk išli za turskim ordijama. Nema potrebe da se tako ponašaju, barem prema Vojvodini, jer ona neće nikud otići. Treba se bojati nekih drugih separatizama. Malo, malo pa se javljaju i t5akvi glasići. Ne treba se nasilnički boriti protiv njih, već treba stvoriti uslove da nemaju razloga za pojavljivanje. Da je se pametnije radilo i sa drugima ne bi došli u situaciju da svi beže od nas.

Copernicus

pre 11 godina

Kao Srbin koji poštuje svoju zemlju i kao Vojvođanin, koji voli svoju ravnicu i koji smatra da je autonomija nešto što se ne sme dovoditi u pitanje, mogu samo da kažem: Bravo gospodine Pastor !!!

boris

pre 11 godina

Ovo je upravo nevjerojatno. Nije istina da su Vojvođani separatisti, lažu. Sjećam se jogurt revolucije s kraja osamdesetih, horde bradatih su se vozile autobusima sa slikama Miloševića na šofer-šajbama. Ja sam iz Zagreba, ali kad ovo čitam točno mi dođe da odem u Novi Sad i da se pridružim protivnicima "vadikala". Ako vaša Srbija treba izgledati po ukusu SNS-a, onda bih ja na mjestu Beograđana, koji su bliži Novom Sadu, dobro razmislio ne bih li pružio pomoć kulturnim građanima Novog Sada koji su ugroženi onim bandama što se besposleno po ulicama skupljaju. Jer - sutra Novi Sad, a prekosutra Beograd. Ako smo ih mi ovdje mogli srediti, onda možete i vi tamo, jer to su uglavnom kukavice i ljudska bijeda.

katarina.R

pre 11 godina

Sam momenat stavljanja na tapet spornog predloga deklaracije mnogo govori o "patriotizmu" tvoraca iste. Gospodo draga, imali ste vremena da je napišete i kaligrafijom u proteklim i zalud prohujalim godinama, ali niste. E sad ste uvideli da je baš pravi momenat da je iznesete ... hmmmmmm ...

jovica

pre 11 godina

Najbolji komentar je dao predsednik Skupštine Vojvodine. Drugi komentar je činjenica da predlagač nije u satnju da sakupi kvorum za sednicu i odluku u korist Deklaracije!

ljiljana maric

pre 11 godina

Srpski narod Vojvodine je svojevoljno pristupio Srbij, i to je bilo i ocekivano i tatda i sada. Srbiji su pristupili Slovenci i Hrvati i Stvorena je Jugoslavija, medjunarodno priznata zemlja. Kada Hrvatima i Slovencima nije bio interes Jugoslavija, poceli su secesionizam stvaranjem federacije republika do odcepljenja. To mu dodje upotrebim te pa odbacim. Nadam se da Srbi u Vojvodini to ne zele. Svima nama je podjednako tesko i u Vojvodini i Sumadiji. Danas je mnogo tesko biti SRBIN. Porebno nam je znatno vise empatije jednih u odnosu na druge. Pa zar se sve zasniva samo na interesu. Gde je pravda, postenje, postovanje. Sve ima pocetak i kraj. nadam se da je kraj omalovazavanju i optuzivanju Srba sa svih strana pa i Srba od SRba. Svasta smo preziveli! Sledi nadajmo se pocetak boljeg zivota za Srbe. Verujmo u to i sa vise empatije i postovanje krenimo ka novom zivotu!!! Jedimi sudija je onaj Arhitekta odozgo. Dobro mora da prevazidje zlo, istina laz i to je ta kosmicka ravnoteza ilu Bozja pravda kako nas narod kaze

vojvodjanske budalastine i trolovi

pre 11 godina

@novi komentator, 11. april 2013 14:35
To je zato sto je u Novom Sadu SNS na vlasti, a u Beogradu DS.

ПАНКрти

pre 11 godina

Ја правим залихе јогурта. Видим да ће требати опет кад људи немају паметнија посла.

Lala

pre 11 godina

Нећемо нову јогурт револуцију у Новом Саду! Нећемо вандализам и рушње историјских цивилизацијских тековина у Војводини!

На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (13-15 мај, 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. После распада Аустроугарске монархије (29. октобра 1918. године), Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи је Новом Саду 25. новембра 1918. године прогласила отцепљење Баната, Бачке и Барање од Угарске и њихово присаједињење Краљевини Србији, што је касније озакоњено Видовданским уставом. Један дан пре тога (24. новембра 1918.), скупштина Срема, одржана у Руми, се такође изјаснила за прикључење Срема Србији. Поред одлуке о присаједињењу Краљевини Србији, Велика народна скупштина у Новом Саду је такође донела одлуку о формирању покрајинске владе (народне управе) и покрајинске скупштине (великог народног савета) за Банат, Бачку и Барању. За председника народне управе изабран је др Јован Лалошевић, а за председника великог народног савета др Славко Милетић.

ZoranNS

pre 11 godina

Ovaj tekst poslati predsedniku države gospodinu Tomislaviu Nikoliću, da pročita na miru, prošlih dana nije imao za Vojvodinu vremena.

Nemanja

pre 11 godina

Zar Vojvodina još uvek ima parlament. Pa ljudi, ni jedna regija u bilo kojoj zemlji nema svoj parlament. Svaka zemlja ima samo jedan parlament.
(Pametnjaković, 11. april 2013 13:26)

Tužno je što ovakve terminalne neznalice uopšte smeju da se jave na bilo koju temu, a kamoli što imaju pravo glasa.

ljiljana maric

pre 11 godina

govoriti o srpskoj politic u vreme falsifikovanja istine od srane zapada i to ne samo u Srbiji je NEMOGUCE. U stvaranju novog poredak potrebno je da pomazemo jedni druge. iako nije uredu da ako je neko jak treba da"samara" druge. To je Nasilje? a.kako se zove kad za iste uslove imamo razlicite arsine, da li je to diskriminacija, i sve je to na delu. Izmisljamo deklaracije. Vojvodina nije kosovo, yamo vecinu cine Srbi. Ovo je cista borba za vlast

Vojvodjanin

pre 11 godina

Postovani sugradjani, mislim da ste se bez razloga zaleteli. Sadasnja vlada republike Srbije zeli po svaku cenu da preuzme vlast u Vojvodini i jedva je docekala Pajtica na noz. Nije Pajtic separatista a ni gradjani Vojvodine. Stvar je jednostavna, kada republickim vlastima odgovara onda se pozivaju na Ustav, a kada to drugi cini onda je on separatista i ustasa.
2006. godine je "izglasan" Kostunicin Ustav po kome AP Vojvodina ima ta i ta prava i 7% povracaja svojih sredstava iz drzavnog budzeta. Od onda pa sve do dana danasnjeg ni jedan jedini put nije ispostovano tih 7%. Demokratama nek sluzi na cast sto do sada taj deo Ustava nisu ispostovali. Oduzimajuci sredstva od AP Vojvodine, onemoguceno je njeno funkcionisanje i zato je sada AP Vojvodina na ivici prosjackog stapa. Interesantno je da se niko nije bunio ni pretio izlaskom na ulicu kada je NIS poklonjen Rusima. Niko se nije pobunio kada je Dragan Markovic Palma iz budzeta dobio 200000 evra da kupi zirafu. Mnogo novca je nenamenski otislo na Kosovo. Ogromni su to novci. Sada kada i AP Vojvodine trazi nesto za uzvrat preti se revolucijom. Zbog Kosova nikada nece biti pravi trenutak. Kosovo ce se razvlaciti jos godinama, decenijama a mozda i duze. Da li to znaci da niko ne sme da se zali da je gladan, da mu je zima, da je bolestan.... jer je onda odmah separatista? Dragi sugradjani ja sam drzavljanin republike Srbije a u dusi i srcu sam Vojvodjanin, kao sto su u Sumadiji Sumadinci.

Pametnjaković

pre 11 godina

@(Nemanja, 11. april 2013 15:27)

Ja uopšte ne izlazim na izbore, koja je svrha toga u Srbiji. Zadnji put pre mnogo godina kada sam izašao glasao sam za Rome.

@(djole zenski bot sa muskim imenom, 11. april 2013 18:26)

Problem sa novokomponovanim srpskim jezikom je taj što je sve dvosmisleno, zna se šta je šta u svim normalnim zemljama, zato EU i traži da se reformišu zakoni i sudstvo koji su nebulozni. Ne može Vojvodina, oblast u Srbiji, da odlučuje o ovakvim pitanjima. To je isto kao kada bi sada deo Nemačke rešio da izdaje neke nebulozne deklaracije. Ušla bi policija i pohapsila sve.

Srbija je ratovala, EU će da kazni Srbe na Kosovu, isto kao što su Albanci trpeli decenijama maltretiranje od strane srpske vlasti, tako će sada Srbi da trpe maltretiranja albanske vlasti, i to je to.

Nema daljeg rasparčavanja Srbije. Ako se to dogodi, svi strani investitori će se povući, novi neće dolaziti, ovo je nestabilnost koja nam ne treba u ovom trenutku.