Sreda, 10.04.2013.

17:35

"Verovatno nećemo dobiti datum"

Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora. Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Izvor: B92

"Verovatno neæemo dobiti datum" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

352 Komentari

Sortiraj po:

gastarbajter

pre 11 godina

A sada kada niste ispunili obecanje i Srbija nije dobila datum niti ste postigli sporazum sa Albancima na KiM, mi gradjani Srbije Vas molimo da podnesete ostavku i povucete se iz politickog zivota Srbije.
Nadamo se da cete tako i uciniti, jer smo mi od Vas to trazili.

NOKIA

pre 11 godina

Pripremaju nas polako,za ono sto nam sledi,jasno nam stavljaju do znanja da nas ne zele tamo,to nam sada serviraju,nema veze,nije jedino resenje za Srbiju EU,Srbija ce se okrenuti drugim resenjima i mogucnostima,ponosan sam na ovu Vladu na napore koje je ulozilo kako bi se datum realizovao,ali nazalost nas dosadasnji rad nije prepoznat.

Tibika

pre 11 godina

Ništa što ide preko leđa našeg stanovništa iz južne pokrajine ne treba potpisivati. Kosovo nije nešto čime se može trgovati, pa makar cena toga bila i datum za EU!

panonski

pre 11 godina

Pa bolje da dobijemo neke nadleznosti u srpskim opstinama na Kosovu i datum 6 meseci kasnije, nego da se Srbi iseel sa severa Kosova.

Србија

pre 11 godina

Волим овај народ и ову земљу, када је најтеже у њему проради инат и онда стреми до највећих висина. Можемо ми и много више од реформи. Окренућемо се земљама које у нама виде тржиште и поштено одрадити све. Без корупције и криминала пожелеће нас и други а тада ћемо ми бити земља која бира. Ми смо у Европи одавно само што то господа ЕУ никако да схвате. Идемо даље Србијо.

srbin100%

pre 11 godina

Ova vlast je uradila apsolutno sve u svojoj moci da dobije datum,mnogi su bili iznenadjeni pristupom neophodnim reformama,odlucnosti za dijalogom...tako da ovoga puta mozemo iskreno reci da mi nismo krivi za eventualno ne dobijanje datuma

profesor

pre 11 godina

Rešenje mora da se pronađe, zbog naših ljudi kojima nimalo nije lako. Da se osećaju, pre svega, bezbedno na svojoj zemlji, ali i da sačuvamo nacionalne interese i da se ne delimo.

Aranđel

pre 11 godina

Političari su ti koji moraju da preuzmu žrtvu. Sadašnja Vlada se nalazi na nečemu što je DS isposlovao. To što Đilas kaže da je sadašnja Vlada dovela do ove situacije, nema veze sa mozgom!

88PLAVUSA MALA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU i da cemo dobiti datum kad-tad, a sigurna sam uskoro!

Slaviša Golubović

pre 11 godina

Siguran sam da će Srbija nastaviti svoj evropski put, uz istovremeno poštovanje suvereniteta i integriteta naše zemlje. Dogovor se mora pronaći. Nikako na našu štetu...

miladinka simonovic

pre 11 godina

U dilemi izbora izmedju onoga sto vec nemamo i onoga sto tek necemo dobiti...najbolje je okrenuti se sebi i graditi ovu drzavu po meri njenih stanovnika. Jesam razocarana stavom nemackih parlamentaraca i nedobijanem datuma, ali vazniji od datuma jeste nastavak sprovodjenja reformi. I srpska vlast i srpska opozicija morale bi, bez preteranog ideoloskog moralisanja i bez skrivenih politickih floskula, da zajednicki utvrde prioritete u spoljnoj i ekonomskoj politici i okrenu se strani na kojoj imamo vece benefite. Jeste da se od ljubavi ne zivi, ali ni gledati premijera jedne drzave kako daje ostavku zbog previsoke cene struje, koju njegovo stanovnistvo ne moze da plati, nije bas lep prizor. Ali, tu vise i ne mozemo govoriti o drzavi?!

MUNGOS

pre 11 godina

I da smo pristali na ucene i potpisali Briselski sporazum,opet bi bila ista prica,sta god da uradimo ili poklonimo nikada nece biti dovoljno.Zato mislim da ova izjava koja za mene nije nikakvo iznenadjenje treba da nas jos vise ujedini i da se zapitamo trebali nam tako nesto,ima toliko bogatih zemalja koje sa nama hoce da saradjuju,opametimo se i krenimo tim putem.Moramo poceti da gledamo sebe i da shvatimo da nas niko nece podrzati ako nema sopstveni interes.

Rus

pre 11 godina

Puna podrška Vučiću i njegovim naporima da odbrani interese Srbije i da pokrene Srbiju. Narod je uz tebe, samo nastavi kako si počeo a datum kad bude. Kada uredimo zemlju tražić eda na s prime u EU ako se do tada ne raspadnu i oni.

brankooo

pre 11 godina

Dogovora bi sigurno bilo, ali moraju malo da se promene uslovi... Ovaj necuveni ponudjeni sporazum ne treba ni u kom slucaju da se prihvati.

888GAGICA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

bezimena

pre 11 godina

Brod zvani Srbija ulazi u burne vode i sve više se ljulja.
(Bez budućnosti, 11. april 2013 11:27)

Što se ljulja i nije strašno, ali je bušan na sve strane, izbušili ga domaći termiti...

jovaN

pre 11 godina

Sve ovo ulazi i u predizborne aktivnosti nemačkih stranaka - kako vladajućih tako i opozicije. I tako malo zavisi od nas jer su zahtevi uglavnom nemogući.

Sneza

pre 11 godina

Ma samo nek nasa vlast nastavi ovako odlucno sa pregovorima, mora se resiti situacija...ne moze ova nepravda samo tako da prodje...

ana

pre 11 godina

Sada kada smo shvatili kakvo je mišljenje Evrope datum nam i nije toliko bitna stvar.Stvorimo jednu državu uređenu zbog nas samih a Evropa kada joj budemo potrebni javiće se već ona nama!

Miroslav D.

pre 11 godina

Znamo da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da bi doslo do dogovora sa Pristinom i da bi se Srbija priblizila EU, ali ne zelimo pod svaku cenu da dodjemo do tog famoznog datuma.

Duisburger

pre 11 godina

Polako, bice datuma...ovo su poslednji trzaji EU da pokusa da progura nezavisnost Kosova ucenjujuci. Samo treba ostati malo strpljiv i ne posustajati.

Danijel

pre 11 godina

Pa nisu Nemci nama krivi, mi smo sami sebe "uništili", sami smo sebi najveći neprijatelji! Naše političare(izuzev Vučića) boli uvo za Srbiju i narod, gledali su kako oni da se obagate i napune svoje džepove, društvo u kome je korupcija, mito normalna stvar, društvo u kom svako ko zna "prave" ljude može da dobije funkciju koju želi, društvo u kome fakultetsku diplomu možeš da kupiš na svakom ćošku, društvo u kome direktor državne firme može da bude auto-mehaničar, društvo u kom je važnije koga znaš nego šta znaš, pa ko bi normalan želeo takvu državu sa sobom u uniji!? Mi prvo moramo da sredimo naše dvorište i naše društvo, pa tek onda da pričamo o datumu i EU, kad budemo prava država zvaće oni nas sami! Vučiću nastavi da menjaš sistem i da se boriš protiv "nepoštenih", imaćeš apsolutnu podršku u narodu!

singe

pre 11 godina

Skoro sve smo uradili zarad toga famoznog datuma a onda na scenu stupaju Nemci kao i uvek,koliko vidim ne preostaje nam nista drugo nego da cekamo da se smiluju za datum posto nista vise ne zavisi od nas.

budimo realni

pre 11 godina

Može se i bez datuma važno je da vi nsite izdali kosovo
(mornar, 11. april 2013 09:52)

Isti komentatori kao i njihov vođa. Demagogija bez trunke logike, znanja i umenja.

Gde je Kosovo? Gde je Evropa? Gde je Rusija?

Čoveče, svuda su mu vrata zatvorena.

Београђанин онај стари

pre 11 godina

Немачки парламентарци су ослично рекли. Ја гласам да Србија ојача државу и све њене механизме, да се смањи корупција и криминал, да се повећа наталитет и запослење, а да ли у ЕИ, ближе односе са Русијом или Кином, мање је битно.

Ilija

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Građani su birali na izborima da ih predstavlja Vlast, po predizbornim obećanjima, koja će d aide u Evropu ali da ne prizna Kosovo!

Desimir

pre 11 godina

Србија је заслужила датум,а ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро,јер нико није имао више резултата за 8 месеци.A што се преговора тиче, нико не бежи од тога да се решења нађу што пре,нити тактизирамо,нити одуговлачимо.Али нек свима буде јасно,а то је Вучић поново истакао,да ће радити на томе да истовремено сачува наше националне интересе и да се наш народ на Косову и Метохији осећа сигурно и безбедно..
Вучић -"Србија не може да потпише нешто што не може да спроведе и веома је посвећена проналажњу решења, међутим да би то било могуће друга страна треба да направи компромис и уступке као што то чини Србија."

Vidra

pre 11 godina

"Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.

Naravno. Samo nama nije jasno da članstvo u EU zavisi od usaglašavanja društvenih normi i načina funkcionisanja države-sistema sa EU standardima. Plus, najvažnije - načina razmišljanja.

Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Naravno da nema kad ništa za ispunjavanje tih uslova nismo napravili. Koliko je zakona uskladjeno sa EU zakonima? Koliko smo stvari koje smo trebali na tom putu uraditi svesno gurnuli "pod tepih" kao svinja samozadovoljni u kaljuzi u kojoj se valjamo?

... A nema nikoga ko bi izašao pred narod i rekao mu da je takav način razmišljanja pojeo ceo vek, a da je sada već bačena prva četvrtina ovog.

onako usput

pre 11 godina

reforma pravosudja nije abolicija kriminalaca
reforma finsijskog sektora nije unistavanje razvojne banke vojvodine
reforma javnog informisanja nije prebacivanje rts na budzet
reforma NBS nije nezakonito postavljenje tabakovicke
reforma epsa nije gasenje elektrovovodine

Zedes

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.
(Milan, 10. april 2013 19:40)

Poštovani Milane, navedenu je legendarnu rečenicu kao prvi, doduše, izrekao starorimski filozof Seneca, cca 2000 godina prije g. Djindjića, ali nema veze, u potpunosti podržavam bit Vašeg komentara.

kad li su ga na brzinu odrzali...

pre 11 godina

"Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo".
---------------------------------------------
Izgleda da sam jos jedan referendum prespavao....

Plavi jahač

pre 11 godina

Ne mogu reforme tek tako da se sprovedu pošto ih ni prethodna vlast nije sprovela za toliko godina čega je EU svesna. Ali trenutno najveć problem zbog koga se datum i odlaže je Kosovo. A naši im neće praviti ustupke i potpisivati nešto što za nas nije dobro, pa oni nek teraju po svom dok shvate da nema svrhe jer Vučić popustiti neće.

Milan

pre 11 godina

Sta ce nama datum, mi smo izgubili kalendar odavno, a orijentisemo se samo prema suncu. Sad nas greje ovo sa istoka. tzv. Varljivo Sunce...

somborac

pre 11 godina

"a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha
(zex1983, 10. april 2013 23:32)"

Pa neko će već pobediti, a to nećete biti vi, jer nećete ni postojati.

Treću šansu za ubijanje Srbije će vam samo lud dati, pa će se ta opasnost zauvek sprečiti na vreme.

Boleće, al šta da se radi.

Vlada

pre 11 godina

Pa i jesu vaznije reforme od datuma. Sta nam vredi datum, pa i prijem, ako nam zemlja ostane ovakva kakva jeste. Treba reforme da izvrsimo, a datum nam ni ne treba.

sasa jokic

pre 11 godina

Kao prvo, apsolutna je istina da su Srbiji mnogo bitnije reforme nego datum. Medjutim ja postavljam pitanje, ko ce tecreforme da sprovede?
Da li Vucic ima kapacitet i tim za to? Nema.
Da li Toma zeli te reforme? Ne zeli. Da li ima tim da ih spreci? Ima.
Oni kazu da su jedinstveni, a danas Vucic razgovara sa Francuzima i Nemcima, pokusava nesto da uradi, a Toma u UN drvlje i kamenje po njima?! Pre neki dan dovodi Dodika da mu pomogne!
Zapad ne zeli jos jedan problem u svom dvoristu, i zato insistira na borbi protiv korupcije, koja je na zalost vise deklarativna, nego realna. Toma je zastitio Beka, i na taj nacin je prakticno zaustvio.
Sve vise u javnosti cujemo price i stavove iz devedesetih, mi dobri, a zapad nas mrzi. Tabloidi podsecaju na to vreme, mrznja puca sa naslovnih strana, a mi bi u EU?
Cini mi se da ce Vucic od velikog pobednika vrlo brzo postati najveci luzer, sem ako se ne dedi neko cudo, u sta sve vise sumnjam.
Danasnje Dacicevo raspolozenje neobecava mnogo, izgleda je i On "odustao" od EU.

Branko

pre 11 godina

Nisam razočaran nedobijanjem datuma, razočaran sam razlogom koji iznose nemački parlamentarci. Srbija je mnogo uradila na reformama ali to očigledno i nije toliko važno. Drugi su razlozi najave da od datuma nema ništa. Kosovo je glavni razlog. Srbija i njeno rukovodstvo nastavlja svojim putem. Pokušaće nastavkom pregovora da obezbedi sigurniji život Srbima na severu Kosova.

LM

pre 11 godina

Ovi odlicno znaju da kukaju, Vucic je teski amater i Kostunica je imao 80% podrske dok narod nije video, tako ce biti i sa Vucicem nevolim zaklinjanje u narod.

roxi

pre 11 godina

cemu ovi silni komentari? zasto je pak ovaj momak razocaran? pa zbog politike koju on podrzava jos od detinjstva je srbija u ovoj situaciji. inace vucic, nikolic i dacic su sada postigli to sto su i hteli.dacic je odmah otisao u rusiju, toma odrzao govor u un. ovo im je bio cilj i oni su ga ostvarili. glasaci, koji su bili za eu, sada ne mogu da kazu, da ovi nisu dali sve od sebe, ali eto nas mrzi ceo svet.

Boban57

pre 11 godina

Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma! Mislim da će EU na kraju to znati da ceni!

Zarisimo

pre 11 godina

Vremena je malo, a obaveza puno. Moramo se pomuciti sada ili nikada. Resenje za KiM mora da postoji, i da bude prihvatljivo i za nas i za njih. Drzavni vrh mora sada pokazati koliko mu je stalo do naroda, do Srbije, a siguran sam da mogu!

Citam komentare i divim se

pre 11 godina

Braco Srbi odbili ste kao i uvek, slozni ste, izolovali ste se. Ali preklinjem vas nemojte sada kad nemate s kim da ratujete medjusobno da se zakrvite. Brine me sto je isti dan bilo odbijanje i ono ubistvo familije i komsija. Samo slozno ne treba nam niko volim vas ovoliko. Ne mogu da pokazem znate na sta mislim.

nove devedesete

pre 11 godina

Oni nisu ni hteli da mi dobijemo datum. Mislim na našu "elitu". Ovo je samo predstava, kao i sve ostalo šta rade. Hoće Rusima, Rusi ih neće. Ustvari, izolacija im i odgovara.

Ja ovde, od kada su ovi došli, ne vidim nikakvu razliku sa početka rada Miloševića. Isto je vodio medijsku populističku politiku. 10 godina nam je trebalo da se osvestimo. Nemoguće je da smo takav narod da ne može da nauči ni iz sopstvenih grešaka.

rrr

pre 11 godina

Zar nije sadasnja vlast rekla da cemo ziveti bolje? Sta se sa tim desilo? Da ce ispitati sve kradje, zatvoriti kriminalce,lopove a oni samo zavaravaju narod sa miskovicem... A sta je sa onim dzakovi sa listicama pojela maca???

Argus

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao!
(LanciaBg, 10. april 2013 23:03)

Potpuno si u pravu, napravio je pravo čudo! Umrećemo u siromaštvu, posramljeni od celog sveta, sva pamet će pojačati odlazak iz zemlje, a ko preživi otrovano mleko i hranu, imaće čast da naleti na još nekog ludaka sa puškom, koji će se pobrinuti da lupi pečat na ceo projekat Vučićeve Srbije. Narode, probudi se više!!!

psiholog

pre 11 godina

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Troll, 10. april 2013 21:32)

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Beograd86, 10. april 2013 21:07)

To je otprilike Vučkova zaledjina, iako će i ovi pacovi da kidnu prvi.

A tu je i ostatak ekipe:

(Zajecar87, 10. april 2013 21:04)
(Krusevac88, 10. april 2013 21:21)
(Vranje87, 10. april 2013 20:34)

(Pavle83, 10. april 2013 20:38)

(Inter83, 10. april 2013 20:35)
(Chelsi84, 10. april 2013 20:32)
(Trojanac81, 10. april 2013 20:30)

I to je otprilike to - Vučkovo biračko telo.

A tu je i jedan mišić koji je isuzao ko zna odakle, da čita lekcije odraslim čikama.

Švrćko

pre 11 godina

(Bg, 10. april 2013 22:34)
Zašto su za tebe izborni sporni!?
Neka dodje neko drugi i taj drugi će morati nešto da uradi i da preuzme neku odgovornost! Svi su najpametniji kada kritikuju a niko rešenja ne nudi! A ako se gleda po izborima bili su pre neki dan u Kovinu pa mi se ne čini da je Vučićeva politika loše prošla... Nisam glasač već godinama, ali smatram da je uvek neko treba da izadje pred građane i kaže realnost, a to sam po prvi put čula prošle nedelje kada je Vučić izašao u medije i rekao da nije sve tako lepo i šareno u državi Srbiji!

ko poslednji izađe - zna šta mu je raditi

pre 11 godina

(Nev, 10. april 2013 23:20)

Reformu možeš praviti kada imaš od čega, mi smo već toliko zaglibili da je reforma morala biti završena - juče.

Lično mišljenje mi je da ćemo do jeseni moći uz puno sreće da se poredimo sa najgorim, najsiromašnijim i sa najvećom stopom kriminala - afričkim državama.

I dok ljudi budu ubijali na desetine komšija, sns botovi će pisati i dalje iste poruke, jer siva masa im je eliminisana i ugrađeni su čipovi (valjda oni što pravimo mi, Emiratima, ni manje ni više)

crni domino

pre 11 godina

Verovatno si vodio pogresnu politiku a sigurno si gurao nos tamo gde ne treba. Ti si ministar vojni i nisi dobio dozvolu Premijera da politiku tvoje stranke podmeces kao drzavnu politiku.

zmitjkoe

pre 11 godina

Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora. Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Ne, mukice, to je poruka da u Srbiji nema reformi.

Ivan

pre 11 godina

Na pragu smo nove ere, ali ne sa Rusijom. Slici sa 90im, ali bice jos gore ovog puta. Ponestaje i malo nade da ce naciji biti bolje u ovim granicama. I dalje se slepo gleda u vrle srpske "vodje" koji obezbedjuju svoju buducnost, a nazalost jadan narod ce i dalje da zaokruzuje politicki javasluk koji vice o aktuelnim temama (EU i Kosovo) na najrazlicitije nacine. Nijedna partija na vlasti nikada nece preuzeti odgovornost za bitne odluke jer obezbedjuje svoju egzistenciju i obmanjuje ovaj ostatak naseg prostog naroda. Nova era ce se zvati, "Ni EU, ni Kosovo" i pasos menjamo za partijsku knjizicu kao bon za hleb. Uzdravlje!

boli nas briga

pre 11 godina

Ma neka i ne dobijemo datum, dokle vise o tom datumu. Ovo je kao kad su Slobu trebali da izruce, mislili smo da ce da nam svane pa nije.

Anjica

pre 11 godina

@meni pocelo da se pricinjava
ŠTa je bilo ranijih godina ako je ovo pozorišna predstava!?
Pretpostavljam da je za tebe Vučić komedija ali ja bih ti rekla da su prethodnih 20 godina za Srbiju bili tragedija po pitanju Vlasti!

rodoljub

pre 11 godina

Hocemo odgovornost ove Vlade sto Srbija nece dobiti datum za pregovore ni ove godine!!!
Dole Vlada!!!
ovo zamazivanje ociju ovim mitingom ce se obiti stravicno o glavu ovim nazadnjacima. Nije im proslo 90ih , nece im proci ni danas!!!
Dole Vlada!!!

Vetar

pre 11 godina

Значи европа и свет пеговара са политиком коју је и милом и силом покорила,деца те политике су на терену и незнају дал да плачу или да се смеју,ко че бре са милошевићевом и шешељом идеологиом преговарати!?Тадић мозе да лобира и иза директних преговора може нешто да извуче,
Ту шансу смо скоро пропустили

REALNO

pre 11 godina

Sta jos treba da se desi da bi EU bila zadovoljna? Da li je i jedna zemlja trpela ovakvu ucenu? Ako ova vlada , nije uradila dovoljno da dobijemo datum ja ne znam koja je.

ajmo-ajde-svi-u...

pre 11 godina

A sad lepo podnesite ostavku! Dosta prenemaganja i kuknjave, niti ste povratili Kosovo niti nas odveli u Evropu! Ruska gubernija? Hvala lepo, ne želim. Ko me pita, e pa videćemo...Dole Vlada!!!

Gore

pre 11 godina

Sudovi ne presudjuju po 20+ godina! Sudovi presudjuju uticajnim politicarima po hitnom postupku! Necu bre takvu Srbiju! Nemci stoje iza srpskog naroda ne nekolicine korumpiranih, pohlepnih pojedinaca kojima red ne odgovara pa zato koce ceo narod! Dosta sa recima zelim dokaze kroz akciju! Odmah, ne sutra! Dosta vise o tome ko nas voli ili mrzi! Radi, cuti I trpi! Svima je dosta prazne retorike I tu su nemacki parlamentarci na istoj liniji sa gradjanima Srbije!

Gricko

pre 11 godina

Ovaj Vucic je konstantno razocaran.
(arben, 10. april 2013 21:43)

Bolje da bude pesimista ali da uradi nešto a ne večiti optimista i prodavač "šarene laže" kao oni prethodni!

Kaiser

pre 11 godina

"Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.
(boki, 10. april 2013 19:30)"

Dabome, to je kao kad ti ja kažem - "Posveti se bukvaru, to je važnije za tebe, nemoj biti opsednu komentarisanjem".

Kako god okreneš, to je kako bi mladi rekli - klasičan od*eb. Zaslužen.

I sad mu ostaje da pod hitno nadje krivca za svoj za*eb, kako već imaju običaj.

jelena

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..
(FRAJLA, 10. april 2013 22:41)

'da bih dobili...' (???)
E moji SNS botovi, sa vama ovako nepismenima, sramota bi bilo da idemo u Evropu. Ali dobro, kakvi glasaci, takva i vlast...

AlpaC

pre 11 godina

Ne, to je poruka da je bitnije da li mi zasluzujemo po standardu, demokratiji, slobodi govora i stampe, infrastrukturi, korupciji, vladavini prava i uopste mentalitetu da udjemo u EU, nego da li smo ispunili neke uslove koji nam i ovako i onako dolaze jer smo izgubili rat pre 14. godina. Ali nema veze, cuo sam danas i od predsednika da nas svi mrze, e ako nas mrze onda je sve OK. Onda mozemo da budemo kakvi hocemo.

zvonko

pre 11 godina

Ma Vucic je u pravu.Ne treba sad dozvoliti da nas svaka shusha iz EU proziva i ponizava. Ja sam pristalica DS-a recimo ali mislim da ni Djilas ne bi mogao bolje da prodje sa ovim razbojnicima. Sramota je ovo sto rade tj. direktno koce nase pridruzivanju EU, a pricaju suprotno. Jadno.

Ma Cherie

pre 11 godina

Ma, da..samo ako je Vucic odgovoran ukoliko ne dobijemo taj toliko puta pominjani datum. Pa, ako su ovi prethodni bili toliko mudri i sposobni, zbog cega za vreme njihove vladavine isti nismo dobili?

Nev

pre 11 godina

"I ja sam razocarana sto je na izborima pobedila nazadna manjina i sto od reformi necemo videti ni R, pa nikom nista.
(Ana, 10. april 2013 22:13)"
A zadnjih 12 godina bilo je reformi? Ja sam razocaran sto jeste pobedio SNS, racozaran sam se povampirio SPS, razocaran sam sa DS jer su u zadnjih 12 godina pokazali da su isti kao i Zloba. Niko od njih nije spreman za reforme jer bi to znacilo duboke rezove po svim onim koji su oni zaposlili po raznim pozicijama. Govorimo o drasticnim promenama preko kojih ce najgore proci radnici u javnom sektoru koji vec toliko dugo zive na grbaci radnika u proizvodnji i privatnom sektoru. Govorimo o seci koja znaci ubistvo za partokratiju i kontrolu sudova, tuzilastva, medija itd....
Zato mi nismo imali reforme a nemojte to prebacivati na SNS nego prebacite na sve politicare koji kontrolisu Srbiju zadnjih 25 godina. Oni su odgovorni za ovo sve i kao sto je onaj profesor rekao iskreno cekam da dodjemo to takvog dna da samo takva reforma moze da nam omoguci prezivljavanje jer sve ostalo znaci nastavak u istim uslovima kao sto imamo zadnjih 25 godina....

VeleSrb

pre 11 godina

Srbija je na dobrom putu,puno je toga urađeno u zadnje vreme i što je najvažnije,dobili smo pravog lidera u Vučiću! Reforma pravosuđa,borba protiv korupcije,obračunavanje države sa kriminalcima,pregovori sa Prištinom su veliki koraci koje je Srbija napravila za kratko vreme i to ne može biti ne zapaženo!

zex1983

pre 11 godina

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....
(Bg, 10. april 2013 22:34
a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha

miki bg 19

pre 11 godina

Ma mi smo dosta uradili, sta jos da im damo, celu Srbiju? Nije jos sve gotovo, ako je Pristini i Eu stalo do normalizacije odnosa, mora ce da pruze predlog koji je prihvatljiv i za nas!

LanciaBg

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao! Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma!

бидермајер

pre 11 godina

Да је косово кора сувог хлеба и млеко са алфатоксином на дан србија би била сита ,овако гладних све више и слуђених вашом неспособношћу који делите великодушно као радна места на почетку избора.

ds78

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli..

dule

pre 11 godina

Nemci su po ko zna koji put potpuno u pravu. Reforme u našem društvu treba da uradimo zbog nas, a ne zbog toga što to Evropa od nas traži. Sudstvo u Srbiji najveća katastrofa, zdravstvo, prosveta, javna uprava takođe katastrofa, borba protiv korupcije tek počela, ako je uopšte i počela, nezaposlenost među najvećima u Evropi. Rešite ove probleme i nećete imati problema, primiće vas u EU i bez datuma.

Pljuskin

pre 11 godina

Pa dobro, nije bas da nam od datuma zavisi sva sudbina.Sta bi bilo da nema evropske unije.
(Goran Trstenik, 10. april 2013 18:36)

Ako cemo hipoteticki, da nije bilo rusije do sad bi bili u EU. Kako god se okrenes, d... ti otpozadi,

Bojan

pre 11 godina

Drzava Srbija ne zeli reforme. Drzava Srbija zeli da ostane takva kakva jeste. I zeli pare. Nizasta. I krivice Evropu ako ih ne dobije. Na svu srecu to ne prolazi medju civilizovanim svetom.

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

Sale81Bg

pre 11 godina

Do dolaska ove vlade,glavni problem u Srbiji je bilo to što se nije ništa radilo,a narodu su zamazivane oči. Zahvaljujući ozbiljnom i maksimalno angažovanom radu vlade,a pre svega SNS-a, ugled Srbije je znatno porastao i EU sada na nas gleda mnogo bolje. Dijalog o Kosovu je jedan od glavnih uslova za dobijanje datuma i ja verujem da će vlada istrajati u tim pregovorima i izboriti datum.

Mirka

pre 11 godina

Potpuno podrzavam Vucica ... treba raditi na svojoj zemlji , treba naci resenje da se stabilizuju odnosi na Kosovu ... datum i da li ce ga uopste biti nije ni bitno. Ako sredimo nasu drzavu ... ni EU nam vise nece biti toliko potrebna . Covek zna sta prica ... nije bzv tu gde je ...

AcaZvezdara

pre 11 godina

Zahvaljujući vama i vašem trudu i radu Srbija je za kratko vreme popravila svoj ugled kod evropskih zvaničnika i to je ono što je najvažnije! Puno je urađeno za nepunu godinu i verujem da ćemo dobiti podršku od EU za dobijanje datuma!

Zana

pre 11 godina

Vucic se smeska dok ovo izjavljuje oko datuma,zadovoljno se smeska.Znaci,sad sam im dala glas i vise nikad.A ovima sto pljuju po nemackoj bih savetovala da pogledaju broj zatrazenih viza za Nemacku pa nek uporede sa brojem koliko Srba ide u Kinu trbuhom za kruhom.

meni pocelo da se pricinjava

pre 11 godina

Ove komentare po broju pluseva kao da pise jedan covek.Meni vec zao ovih sto odrzavaju sajt, a pretpostavljam da moraju sve da iscitaju pre nego sto objave.
I naravno, sta ce nam datum i Evropa kad imamo Vucica, koji nam svaki dan priredjuje besplatnu pozorisnu predstavu.

ISTOK

pre 11 godina

To i treba da nam je na prvom mestu kada je Kosovo u pitanju ... trenutno resenje za stabilizaciju dole i napredak. Lako cemo za datum...treba ziveti u medjuvremenu .

ivanpancevac

pre 11 godina

@(fifi, 10. april 2013 20:42)
Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

Ljudi u Srbiji izgleda nikako da shvate da mi moramo da uređujemo svoju zemlju zbog nas samih, a ne zbog toga da bi nas neki Nemac, Francuz ili Britanac tapšao po ramenu i cinično nam poručivao "good job!". Srbija mora da se pokrene, oslobodi se korupcije, nerada i ostalih loših navika. Ako to uspemo, svima će nam biti bolje, briga nas šta će nam govoriti Nemci.

a

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.
(@CudilO, 10. april 2013 20:10)

Sta rade sa Kosovom? Kosovo smo izgubili u ratu 99. godine. I kakve to veze ima sa reformama o kojima Vucic nema blage veze? SNS je po difoltu anti-reformisticka stranka, oni znaju da kritikuju bez pokrica, znaju da stancuju "G-din Vucic je u pravu" komentare i.... i to je sve.

cacanin

pre 11 godina

Reforme pa tek onda u EU. Nemci hvala.
Mi posteni Srbi prvo hocemo zaposljavanje po kvalifikacijama i znanju a ne stranacki, hocemo da se lecimo za novce koje uplacujemo na platu a ne da nam uzmu za lecenje i da dobar dan, zakazivanje pregleda, operacije... kosta nekoliko stotina eura, to nas mnogo vise kosta nego duplirana plata specijaliste.
Hocemo kad platimo put, auto put, objekat... da bude kao sto platimo a ne 10 puta losijeg kvaliteta. Hocemo da mi posteni ne placamo tudje greske, otpise kamata i kojekakve lopovluke.

lesa

pre 11 godina

Ne gospodine Vučiću, Nemci su vam još pre nekoliko meseci jasno dali do znanja šta Srbija mora da učini da bi ušla u EU. Jasno, nedvosmisleno je rekla da Srbija mora da prizna Kosovo. To treba da znate i da cenite. Mogla nas je držati na štapu i šargarapi u nedogled, ali su Nemci jasno rekli šta se mora i da ne žele da nas drže na štapu. Ja to cenim kod Nemaca i zato ne treba ništa da se iznenađujete kod njih. Znamo šta nam je zadatak i to tako ostaje. Kada mi ispunimo taj uslov i oni će ispuniti to što su obećali. Nemci su jednostavno takvi i treba to da cenimo, a ne kao neki što nas navodno podržavaju, tapkaju po ramenu, a kad zatvore vrata počne pljuvačina po svima nama...

Bg

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.
(@Gusar, 10. april 2013 20:41)

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....

Bg

pre 11 godina

Da li postoji merac koji bi sada mogao da izmeri Vucicevu popularnost na politickoj sceni.
(@MeraC, 10. april 2013 20:07)

To bi bilo intersantno videti, posebno kad znamo da Vucic moze da bude popularan samo kod onih koji ne znaju koliko je 2+2. Isto kao i sa Milosevicem nekad. Dobro i poneki zalutali omladinac angazovan na komentarima.

Spartacus

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao!

ponosni Srbin

pre 11 godina

Poruka je sasvim na mestu po prvi put... Ako ne uzimamo u obzir ono sto Evropa od nas ocekuje! Tako i treba, prvo sredite stanje u svom dvoristu pa onda idi dalje! A sto se tice datuma hahaha pa Turska je vec kolko godina kandidat. I..??? Mi sve dadosmo za datum! Ako nam je Evropa prijatelj zasto nam onda oduzima teritoriju, zasto nas ucenjuju, zasto nas mrze??? Postavite vi njima ultimatum i neka se izjasne do nekog datuma dal nas hoce ili nece u uniju! Pametni Turci, to su i uradili... ili nas primite ili odosmo na istok...

crazy____deedee

pre 11 godina

nema datuma jer smo uslovljeni, kosovo-pa datum! u neobranom grozdju smo se nasli i ne bih bila u kozi nasih pregovaraca! dace sve od sebe da koliko god mogu ocuvaju nase interese ali ne zavisi sve samo od nas...

Klod

pre 11 godina

Pa KAKO čoveče možeš da budeš razočaran, kada znaš da si odbio sporazum!? KAKO?
Da li ti stvarno mislis da je ovaj narod lud ili toliko praviš blesav i pri tom te baš briga za sve! Ovakav vid licemerstva, nisam video od '99te!

asaddew

pre 11 godina

Reforme radimo zbog sebe, a ne zbog Nemacke. Ova vlada radi vise nego prethodna, ali nedovoljno, jer prethodna zaista nije nista uradila, tako da ova sa hapsenjima, kao da ima neki uspeh, medjutim, to nije nista od posla koji mora da se uradi.

a

pre 11 godina

Da bi se napravile promene i drugaciji rezultat od onoga sto je dobijao Milosevic, treba (logicno) i da se uradi drugacije od onoga sto je on radio, prolongiranje resavanja problema, prazne price za mase o tome sta mi sve iz navodno dobre namere ne damo (a realno ga ni nemamo) ne mogu nikako da donesu drugaciji odnos sveta prema nama. Kada pedeset puta ponovis istu gresku a ocekujes drugaciji rezultat onda sa tobom nesto ozbiljno nije u redu. A ova vlast ima identicnu retoriku i dela kao i Milosevic, a narod se i dalje peca na isto.

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

dana

pre 11 godina

Evropa je rekla svoje. Ovo je i previše nikada se nismo nadali da mogu Kosovo postaviti kao glavni uslov. Ali mi moramo dalje zbog sebe ne zbog Evrope. A prijatelje će mo tražiti među onima kojima smo potrebni!

ne palim se

pre 11 godina

Ove izjave, ovo šizofreno ponašanje, ovo nasilno pokazivanje mogućeg izbora koji ne postoji zajedno sa svim ovim komentarima podrške deo su problema.

To što bez svesti o posledicama (a one su očigledne jer ljudi počinju da gube granicu između dobrog i lošeg, između želja i potreba, između izvodljivog i mašte) ljudi u vlasti daju izjave koje je nemoguće pratiti jer menjaju smer i često su protivrečne, prosto gura ceo narod u stanje zabune i nedoumice.

Vučić koji se zaklinje u Vebera, kao da nije pročitao ništa od istorijskih dešavanja od momenta stvaranja moderne srpske države.

Šta nije bilo jasno? Koji deo zahteva koje je Merkelova iznela još Tadiću?
O kakvim je to bolnim odlukama govorio Vučić?

Sada su dobili šut kartu od Rusije i hladan tuš od Nemačke.

A šta nama ostaje? Da brojimo tragedije? Da čekamo kada će sledeći čovek da poklekne pod teretom svakodnevne šizofrene stvarnosti?

A vas nije sramota da ostavljate "komentare". Imate li vi ljudi dušu, ako već nemate svoju pamet.

TLN

pre 11 godina

Vučić: Razočaran sam porukom Nemaca

Nemački parlamentarci poručili su da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.


Сва надреалност и иронија овога народа и ове квазидржаве Србије је садржана у ове две реченице.

FRAJLA

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..

a

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.
(@dzimis 19, 10. april 2013 19:37)

Da, pomerili smo se sa ovom vladom i Vucicem sa 0,05 max. otrova u mleku po evropskom standardu na 0,5 a uzorci nam realno imaju 1,5. Jos malo pa stizemo Indiju, zaista dobar napredak. Cak ni ministar poljoprivrede nije podneo ostavku. I takva vlast ce da sprovedu neku reformu?! Pa to samo neko sa ozbiljnom greskom u vijugama moze da ocekuje.

vladanstar

pre 11 godina

- Кнеже, превелика је турска сила

- Превелик је, Тамнавче, бојим се твој страх. Или се све ово градило и стварало зато да га наш страх разграђује и растура? Ако на турску силу и ордију данас не полетимо као соколови, сутра ће нам кнежевску трпезу прелетати кокошке кокодачући.

Кнез Лазар.


Сваки коментар је сувишан!!!!

srbijanac

pre 11 godina

I mi smo razocarani sa tobom pa nista.
Oni ne obracaju paznju na tebe, ti ne obracas paznju na nas, odn. na srpski narod demokratske orijentacije pa nista!

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Za SNS-botove:"„U svakom slučaju, Srbija nastavlja svoj evropski put i jasno nam je da je EU potrebnija nama nego što smo mi njoj“, poručio je Aleksandar Vučić.
---------------------------------------------------
Ovom izjavom je sve rekao, i to je realnost, shvatite.

Miloje

pre 11 godina

Ja verujem da je Nemec upravu. Mi treba da se fokusiramo na reformu i rad radi nas i nashe buducnosti. Datumi i ultimatumi me se netichu. Da je srece da nikad i neudjemo u Uniju a da se u potpunosti reformishemo i stanemo na svoje noge. Unija je leglo birokratije i korupcije, i zemlje chlanice prolaze mnogo gore od onih koje to nisu.

znamo vas od ranije...

pre 11 godina

upropastio nas ovaj covek, izgubicemo kosovo, a evo izgubili smo i eu...

i konacno cemo postati crna rupa na evropskom tepihu kako je i obecao nikolic 2008.

bertone

pre 11 godina

nista nam oni nece dati ako mi sami ne budemo uporni i istrajni... kao i uvek samo nas testiraju i na kraju nam naprave neke unutrasnje probleme narodski receno bace na mkosku i mi poludimo...

gotovi smo

pre 11 godina

Nisu ni morali da posalju ovu poruku,prvoaprilske sale su zavrsene tako da sto su se do sad salili salili a sad prelazimo na ozbiljne teme

bata

pre 11 godina

Stvarno ogavno deluju ovi presvuceni radikali koji kao zombiji na svaku Vucicevu rec i komentar se utrkuju koj ce da da pohvalniji komentar na misljenje velikog vodje.Gospodo realnost je potpuno drugojacija,mi smo u takvim g..... da nas vise nece izvaditi niko ma koj dosao na vlast,a po najmanje preobuceni radikali,ako ih vi ne pamtiteja ih dobro pamtim po zlu.Ovo ce trajati samo dok se velika stetocina ne vrati iz Haga i onda tek nastaje veliko zlo,i po nas a tek vi sto ste ga izdali ste kolektivno n...... razmislite o tome ako uopste imate scim da razmisljate.

Nidza 2.

pre 11 godina

"Nidza" u 19, 14 kaze " ni Turska nije u EU pa je postala ekonomska sila".
To je tacno ali si zaboravio da je clanica NATO i da ima svaku drugu podrsku, kako Amerike tako i mnogih islamskih zemalja.

Krusevac88

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

Sumacher

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

Filigran

pre 11 godina

- Nikoga nećemo da molimo, ali očekujemo da te zemlje pokažu poštovanje prema Srbiji
Konacno da neko ima hrabrosti da im kaze u lice ono sto treba. Posle svih obecanja za ucinjene ustupke, dosli su konacno da nam kazu da necemo dobiti datum. I to je ok, samo bi bilo korektno da su to uradili posle predaje Miloshevica, Karadjica i svih ostalih, pa posle prvog, drugog, treceg, cetvrtog potpisivanja ustupaka Tachiju Boraka Stefanovica.
Ocigledno su shvatili da imaju ozbiljne ljude oko sebe, koji nisu Borko i Tadic, pa su otvorili karte.
Dobro, jedan pritisak manje, nema datuma, idemo dalje u ciscenje Srbije.

Videćemo

pre 11 godina

To je Vučićevo tumačenje. Dugo je bio 'fin' - predugo za njega, Sada opet počinje radikalska retorika, svađa sa svima. Blago nama. TN opleo ceo svet u UN-u. Super!

Mali Miš

pre 11 godina

Ovi žuti malo izvukli nosić iz mišje rupice pa počeli da lupaju gluposti. Kao prvo jeste li pročitali vest koju komentarišete? A kao drugo, šta vam je Vučić kriv za to što se vrh vaše stranke bavi kriminalom i korupcijom? A za ovu vest mogu da kažem da će Vučić uspeti da se izbori sa delegacijama svih zemalja ako prvo uspe našu zemlju da izvede na pravi put. Samo hrabro.

miroslavw

pre 11 godina

glavu gore Vucicu, ne smemo klonuti duhom, prvo da uradimo sve sto mozemo da napravimo dogovor sa Kosovom, a kad to uradimo onda da vidimo sta koci datum i dal ga nesto koci....

Branko

pre 11 godina

Kako sad to odjednom? Pa zar nije do pre dve nedelje isti taj Vučić tvrdio da je nova vlada za 6 meseci učinila više nego prethodna za 4 godine i da su vratili ugled Srbiji u svetu? Sad odjednom dolaze neki tamo poslanici i drže PRVOM POTPREDSEDNIKU VLADE lekcije usred Beograda?

Eh, Srbijo, ne znaš ni sama u šta si se uvalila. Gde je onaj Boris Tadić, daj od blata da ga pravimo!

Jovanka

pre 11 godina

Ako do sada niko nije prepoznao napore koje državni vrh ulaže da dodje do najboljeg rešenja za ovu zemlju, onda nemamo o čemu da pričamo. Podrška Vučiću!

DJ

pre 11 godina

Bilo bi previse da nas sada odbiju. Bilo je tu velikog zalaganja za taj datum. Pregovori o Kosovu, borba protiv korupcije, i mnogo toga. Agonija ne sme da se produbi po pitanju datuma, bas naprotiv mislim da cemo dobiti datuma za Eu.

Sir Oliver

pre 11 godina

Poruka je da od skorog sporazuma EU i SRB nema nista, ok to smo predpostavljali da ne kazem znali...EU nikada nije bila tu da nam pomogne, mozda neke zemlje pojedinacno dele brigu i pomazu nam na svojstven nacin ali zajednica ne. Obzirom da se ovakav odgovor mogao predpostaviti, resenje problema sa KiM u smislu predavanja teritorije kao sto nam je predoceno da uradimo bi bio totalni fijasko...Tek tada bi nastao kolaps...Ostali bismo bez zemlje(doduse koju samo fiktivno imamo, ali onako ne bi ni fiktivno imali) a EU bi gledali na tv-u kao i do sada. Kako bi to onda bilo za objasniti narodu koji je i ovako u problemu i koji je krvi zeljan. Sve u svemu pokazalo se kao dobro resenje i dobar izbor pregovarackog tima ovo sto su uradili. A mi treba da usvojimo modus ponasanja, zakone i razna pravila iz EU, a zajednica kao zajednica nam treba kao trece oko.

ZalostivO

pre 11 godina

Zalosno je to da je Vucic morao da se umesa u celu pricu sa kojom do skoro nije imao ni dodirnih tacaka zbog Dacica koji nije bio sposoban da zavrsi jedini posao koji mu je poveren. Zato ja u njega nemam ni trunku poverenja.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Mr.Vice, da li to znači da nisi baš dovoljno radio? Sa reči na dela odsada...možda te i pohvale neki drugi put...al' nije ni sigurno...;)

fifi

pre 11 godina

Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

ja Gadafi

pre 11 godina

Hajde vucicu pravdaj se jos malo,bolje bi ti bilo da objasnis ovom napacenom narodu zasto svakog dana ostane 150 ljudi bez posla i kakvu hranu jedemo.

popeye

pre 11 godina

А рекли људи истину и поштено од њих. Између редова, Космет нема везе с тиме...

lorimer

pre 11 godina

"Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .
(MERIMA, 10. april 2013 19:12)"

Kaže se "preporučiLA", ti si žensko bre.

Jesi li, ili samo nisi promenio nick?

Dragan BL

pre 11 godina

Kao da su mene pitali.
Okrenimo se prvo sebi, daj da rešimo svoje probleme.
Pokrenuti proizvodnju gde će biti odnos za domaće potrebe-izvoz 60-40. Da ne zavisi proizvodnja samo od domaćih potreba, ali ni od izvoza.
I ono što nam je rak-rana, NATALITET!

ARA

pre 11 godina

Vucic im odgovara na nacin na koji oni to razumeju. To znaci da smo mi razocarani sto oni vide potrebu da se ko papagaji ponavljaju i da odbijaju nasu dobru nameru. Sladja meni sloboda da se fokusiram nasta ja hocu, a ne da dangubim vreme i prodajem dusu ucenjivacima, pa makar i od gloginja ziveo.

novica952

pre 11 godina

Šta se moglo drugo i očekivati od parlamanetaraca Francuske a pogotovu Nemačke posle odrečnog odgovora Srbije na ponudu gospođe Ešton da se potpiše sporazum sa prištinom i preda na upravu sever Kosova. Diplomatskim manirima nemački parlamentarci se zalažu za reforme društva i ekonomije a datum će doći samo po nekim sledu događaja. Taj diplomatski manir po našem pojasnio je sam gospodin Vučić konstatacijom da nema ništa od datuma i da je on to već više puta do sada naglasio. Srbiji osrtaje da sama radi na svojoj reformi i pokuša da sporazum sa prištinom potpiše zbog sebe a ako datum dođe dobro došao ako ne preživećeSrbija i ovo.

Branko

pre 11 godina

Poruka da se fokusiramo na reforme a ne na datum je pogrešna. Znamo mi da od datuma nema ništa a razlog je neprihvatanje sporazuma koji je suštinski značio priznavanje Kosova. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da to navedu kao razlog, već pominju reforme. Kao da su zaboravili kakve su poruke stizale iz Nemačke pre samo mesec-dva dana. Razočaravajuće je sve to, ali mi i radimo reforme u Srbiji prvenstveno zbog nas samih.

CudilO

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.

Beogradjanka

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, i Nemci su bili razocarani Vasom politikom 90. Kao i politikom naseg aktuelnog predsednika. Nemci su razocarani kada su shvatili da se ljudi u Srbiji, kada ne plate porez, unapredjuju u ministre, a u toj cudnoj zemlji idu u zatvor. Nemci su trazocarani kada su shvatili da Vas ministar za koridore ugovara placanje privatnoj firmi svog pomocnika, da bi ovaj platio koncert njegovoj ljubavnici. I to sve iz kase za socijalna davanja. Zaista nas maltretiraju ovi nemacki parlamentarci!

Gusar

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

Vanzemaljac

pre 11 godina

Ma treba imati cvrst stav,i ne dati im priliku da nam poture nesto da potpisemo.Mi i nismo rekli niti potpisali da je kosovo nezavisno pa ga oni tako prisvojili.Samo SNS snazno.

Trojanac81

pre 11 godina

Ma kakvi potpisi,nema nista od toga.Srpska Napredna Stranka je dobro odlucila,zasto da se povinujemo evropi kad god joj se prohte.

HarisonFord

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

Pavle83

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

Alek

pre 11 godina

Tek ce ti Svabe pokazati sta o tebi misle i gde ti je mesto. Izdaja interesa sopstvene drzave nikada nigde nije nagradjivana pa nece biti ni u tvom slucaju. Ali ti to ne ne mozes da shvatis.

mladen

pre 11 godina

Kada politicari prestanu da smisljaju kako da obogate sebe I svoje bliznje. Kada svako od nas bude verovao svom predsedniku opstine, mesne zajednice, direktoru bilo kog javnog preduzeca tada ce nas svako uzeti za ozbiljno... Tada nam mozda nece ni trebati datum, jer ce nam verovatno biti bolje.

severnjak

pre 11 godina

"Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!
(jednoruki krstivoje, 10. april 2013 18:47)"

Da, u pravu si.

Uostalom, to je tako očito.

Nema ih više od par njih, zato često ženski nick govori u muškom rodu i obrnuto.

Imaju template komentare, koji odgovaraju bilo kojoj temi, pa ne moraju da brinu dali su promašili temu, jer se svode na slavljenje centralne otadžbinske uprave i vožda lično.

Danas imaju dodatni moral, dolazi ruska lova, pa će da prime apanažu.

mnogo radosna vest

pre 11 godina

Skolstvo, zdravstvo i privreda u Srbiji ne postoje, a oni(EU) samo ponavljaju Kosovo. Ocigledno je da njih nisu uopste interesovale reforme u Srbiji, vec samo kako da iznude od Srbije priznanje Kosova.

Topli cvarak

pre 11 godina

Zaboravili smo osnovnu stvar a to je da Nemacka nikad nije niti ce biti prijatelj Srbije. Pa oni jos od 188 i neke godine imaju odbojan stav ka nama.Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne. Kada se Merkelova sa jasnim stavom obratila Tadicu, a on je slagao, sta smo mislili da ce nam zaboraviti. Aleksandar Vucic je ucinio zaista dosta na poboljsanju odnosa, zato se sada i razocarao.

Ljuba

pre 11 godina

E, hvala Bogu da su nam već jednom rekli suštinu! I Rusi i Nemci! Srbi, odlučite već jednom šta hoćete i to krenite da sprovodite u delo! Neće niko da uradi naš posao! Al, džaba- Vučić i dalje nastavlja svojom politikom: "izvinite, jel može neko umesto mene da radi moj posao dok sam ja na vlasti?" DATUM NIJE REŠENJE, VEĆ REFORME! DIJALOG NIJE REŠENJE, VEĆ SPORAZUM!!!! OPAMETIMO SE VEĆ JEDNOM!!!

dugodnevnica

pre 11 godina

Cekali smo decenijama da udjemo u EU, pa cekacemo jos dve godine, a za to vreme okenim se istoku i Rusiji. Sacuvajmo Kosovo. A, jos jedno, pa oni su izdali Djindjica, koga su uporno podrzavali, a sto bi podrzali jednog Srbina.

Dragana

pre 11 godina

@ (m., 10. april 2013 19:04)

Kad vi znate sta prolazi u EU, sto ne odete tamo da zavrsite posao. Srbija se poslednjih par meseci pokrenula, za razliku od proteklih 11 godina.

fenilalnaninicar

pre 11 godina

"Ali, na žalost, mnogi nisu razumeli šta sam govorio prethodnih dana".
- Mislim da su oni kojima si se obraćao razumeli.. ;)

Siniša

pre 11 godina

Ovaj režim nije obezbedio otpočinjanje pregovora-datum, još više je zakomplikovao problem sa Kosovom, ekonomski smo pukli, održavamo se u životu svakodnevnim zaduživanjima(za 8 meseci zadužili su nas sa čak 4 milijarde evra), nema stranih investicija, došlo je samo nekih 200-300 miliona, sve je više nezaposlenih, kriminal je u porastu, svaki dan po nekoliko ubistava, pljački...sve u svemu - katastrofa. Gledao sam izjavu Vučića, kada je govorio o nedobijanju datuma, smeškao se - to sve govori, on i Nikolić nikada nisu ni bili za EU, sve je ovo farsa. Ali mene zabrinjava ćutanje naroda, kao da su se predali, preplašili i ne znaju šta i kako dalje - a treba da izađu na ulice i bune se, nema spavanja, borite se za sebe i svoje porodice, a ne da gledate propadanje...čak i Švajcarci izađu na ulicu i štrajkuju, bune se, samo Srbi ćute i trpe - strašno.

Klementina BERLIN

pre 11 godina

Idemo dalje sad bar znamo koliko Nemci imaju želju da nam pomognu , nema nama pomoći niodkoga treba da se okrenemo sebi i da gledamo kako najbolje da odradimo pregovore sa Prištinom i da nastavimo borbu protiv korupcije kako bi se privuklo što više investitora u Srbiju .

MERIMA

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .

mitropolit

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

ProfA

pre 11 godina

Okrenimo se mi lepo Rusiji, naravno ne smemo zapostaviti ni zapadnu Evropu jer opet zivimo zajedno na istom kontinentu, potpisemo sa njima svaku vrstu saradnje i pokusamo bar malo da poboljsamo zivot gradjana.

Nev

pre 11 godina

A ja sam odusevljen porukom o dubokim reformama jer to nama jeste vaznije od nekog datuma. Nece nama ni da sutra udjemo u EU pomoci nista ako neizvrsimo tako potrebne reforme. A ako ih izvrsimo onda ce ulazak ako uopste udjemo biti znatno brzi a reformom ce doci do sustinske promene na bolje svega u drzavi i samim tim novcici za ucenjivanje od strane EU da bi dobili datum bi bili nistavni. Jednostavno reformu moramo uraditi a sto pre je uradimo bice mnogo bolje u svim segmentima. To je ono sto se trebalo uraditi jos posle pada Zlobe a kao sto vidimo od tada se nismo pomerili i tako ce i nadalje biti sve dok nedodje do reformi.
Napokon da se slazem sa Nemcima u necemu....

BlentA

pre 11 godina

Zasto samo Nemacka blokira dobijanje datuma, koji oni interes imaju kod nas ili od nas, cela Evropa je za a jedino oni protiv I mi I dalje imamo problem da dobijemo datum jer to ta demokratija o kojoj toliko pricaju.

VladimirUE

pre 11 godina

Iako stizu jasne poruke da Srbija nije uradila nista po pitanju sustinskih reformi drustva, uredjenju zemlje, vladavini zakona poboljsanju ekonomije, Vucic te poruke uopste ne shvata ozbiljno. Jasno je da nije ovde Kosovo problem, pa cak ga i ne pominju parlamentarci Nemacke, s tim sto se podrazumeva da se situacija mora stabilisati i naci odrzivo resenje. Ova vlast ne moze dovesti ni do minimuma standarda jedne normalne uredjene zemlje, to je glavni uzrok nazadovanja u putu ka EU, i drasticnog pogorsanja standarda svih gradjana Srbije.

boki

pre 11 godina

Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.

sonne

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

PaPa

pre 11 godina

Poboljsanje pravosudja, pa slobodno mogu da kazem da je nase pravosudje jedno deset puta bolje od njihovog, to mogu da potvrde svi ljudi koji su imali bilo kakav kontakt sa njihovim pravosudjem, totalna neorganizovanost i uskostrucno gledanje na predmete.

MraZ

pre 11 godina

Ako ne nastavimo Evropskim putem pasce noc a ako nastavimo da se zaslepljujemo Kosovom opet nam nece valjati, lepo je Vucic rekao od dva zla moramo izabrati manje.

ZidaR

pre 11 godina

Mislim da bi trebali malo da ohladimo odnose prema Evropi, ne da teramo kontru nego jednostavno da se malo udaljimo od svega, jednostavno vide da nam se zuri I postavljaju nam ultimatum.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nemci kao i uvek zbore razumno !
Nije vazno kada ce Srbija dobiti datum za pocetak pregovora vec brzina sprovodjenja neophodnih reformi !
Sto brze Srbija sprovede reforme utoliko ce KRACE trajati pristupni pregovori sa EU, tako je i Srbiji prakticno svejedno da li sada dobila datum pa onda 10 godina pregovarala ili datum dobila 2020. a onda sa EU pregovarala samo 3 godine !
Vazno je da Srbija 2023. bude spremna za punopravno clanstvo u EU !

kosovac

pre 11 godina

dajte bre ljudi neki normalan komentar, sta ste napali sa stranackim izjavama ko ludi, o mojoj sudbini se odlucuje, a vi mi tu velicate kojekakve partiske kadrove!

JUGOSLOVENNN

pre 11 godina

Ja sam za ponovnu zajednicu SHS, mnogo smo lepse ziveli, a za ovu situaciju sa evropom su krivi prethodnici jer su ih navili da na sve pristajemo.

MALENA

pre 11 godina

Misim da smo datum zaista zasluzili! Napravili smo velike pomake u reformi zemlje i imamo sjajne rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije! Podrska Aleksandru Vucicu u daljoj borbi za interes gradjana!

Nenad

pre 11 godina

I da jeste potpisali ono sa Kosovom, odluka o datumu početka pregovora bi bila opet potpuno ista, negativna - a upravo na osnovu tih kritika reformi, koje i jesu suština.

Zato ne treba nasedati na 'šargarepe', već se fokusirati na reformu zemlje.

Cicije

pre 11 godina

Nedaju nam datum i tačka. Možda ćemo ga dobiti 2014. godine, ako postignemo i sprovedemo dogovor sa albancima, koji će odgovarati njima, americi i nemačkoj.

Stanarrr

pre 11 godina

Pa dosta je bre vise ponizavanja, Vucic je uradio svoj deo posla I ne moze nekoga da natera da promeni misljenje o nasem narodu I nasoj istoriji.

fenix

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

Aflamlekadžija

pre 11 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Iskrena politička namera nam je potrebnija nego ikad. Do sada nam je narod uglavnom bio prevaren...

Lenjin

pre 11 godina

Srbija odavno nije imala velike ideje, a one su nam sad nepohodne. Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

Srbin

pre 11 godina

Sve što liči na skrivenu uvredu ili pokušaj da nas ponize, ne treba prihvatati ni u kom slučaju! Tek kad budemo poštovali
svoju zemlju i svoje građane, poštovaće i nas.

EUUU

pre 11 godina

Ja hocu u EU ali razumem i Vucicevu zabrinutost, ne bih voleo da sam na njegovom mestu jer mu sigurno nije lako, voleo bih samo da vidim sta sada ima da kaze Djilas i njegova stranka, zasto su se sada kada je najvaznije svi ucutali?

Jole

pre 11 godina

Vucic je sazreo i vrlo mudro razmislja i donosi odluke. Samo trajno resenje je za nas pravo resenje, a privremena uvek mogu da izazovu nove nesporazume.

dzimis 19

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.

nidža

pre 11 godina

Više se nije moglo ni očekivati od njih. Na nama je da se pre svega okrenemo sebi. Postoje i druge strane sveta. Lako neće biti ali i Turska je godinama na vratima Unije i postala je u međuvremenu svetska ekonomska sila!

GAFFF

pre 11 godina

Jas am mislio da dolaskom sns-a na vlast nam je dosao kraj ali sam sada uvideo da su nas time zaslepljivali oni koji su sa Evropom saradjivali po principu mi njima sve oni nama nista za uzvrat.

GazdA

pre 11 godina

Pa zasto onda lepo i postoji Evropski parlament, zasto Nemacka ne odlucuje o svemu, po uzoru na drugi svetski rat koji nije bio tako davno.

e moj Vucicu

pre 11 godina

Pa si od "muke" podigao optuznicu protiv Dulica.
Zar ne vidis koliko svojim postupcima radis protiv ovog naroda i svog rejtinga u svetu.Za tebe me bas briga, ali mi nismo nista krivi da snosimo posledice.
Ne znam da li si se ti posle ponedeljka i onolike pozorisne predstave sa crkvom, Dodikom, zasedanjem od jutra do sutra, kukanja nadao necem drugom.

CudO

pre 11 godina

O datumu ne razmisljajte, nema trenutno nista od toga, resite pitanje Kosova zbog nasih buducih generacija vazno, da njima ne ostavljamo jednu takvu vrstu problema.

Milan

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.

Bucko Irig

pre 11 godina

Nismo prihvatili sraman i ponižavajući ultimatum za našu državu, ali Vučić pokazuje da je i dalje spreman za dogovor. Da bi došlo do dugoročnog dogovora, moraju obe strane da se usaglase, a ne samo jedna da uslovljava, a druga da bespogovorno pristaje. Tako se neće doći do rezultata. Evropska unija će morati da poštuje Srbiju!

kanibal

pre 11 godina

Pazi radikalčine kako prebacuje krivicu na narod - "pa 90% vas je tražilo da se ovako ponašamo"

Klipane radikalski, KOJIH 90%?

Smatraš ove tvoje botove ljudima? Pa vi niste normalni, izgradili ste paralelnu stvarnost u kojoj se sami sebi divite i sami sebi tapšete?

Fuj.

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Au ljudi moji, pa ovaj Vučićev "internet tim" napravljen pre majskih izbora je jedan od najefikasnijih mehanizama "države Srbije" ... kada bi se ostali ugledali na njih mi bi bili perjanica Evropske Unije

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

A mislio je da ce da padnu na tem od njegove politicke mudrosti i da ce sve da zamajava i napolju kao sto radi ovde. Svi su u ponedeljak bili odusevljeni zbog odbijanja, juce se na silu tumacilo da ce Eston da dodje da nekoga nagovara i moli, a vec danas se vudi kraj toj zabludi. Eston i EU cak nece ni da ponavljaju ni objasnjavaju ponovo bilo sta, jednom su rekli i dovoljno je. Strasno je sto su ovi na vlasti mislili da ce im uspeti da izvedu ovu predstavu, da ce EU leci na rudu i pristati da igra ulogu mocnika kome je samo potrebno da mu slobodarski duh skrese u brk svoje idlucno ne. Na moju zalost, bila sam u pravu kada sam u ponedeljak rekla da iza ove odluke ne stoji ni plan ni promisljanje ni dogovor sa EU, a kamoli rezervni plan. Ova vlast je sve ulozila u gubitnicku kombinaciju, i kako stvari stoje, opet izgubila.

janko

pre 11 godina

Sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu jer svi vide da ne zavisi od nas.

bobi

pre 11 godina

Nismo se nadali ovakvim stavom Nemačke. Učinili smo jako puno i verovali smo da će umeti Evropa da prepozna. Ali očigledno je da je njima najbitniji onaj uslov koji još nisu postvili!

immortal

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

konobar

pre 11 godina

""Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo". "

Ne sećam se da sam ja od tebe tražio da se tako ponašaš, kao što nisam od tebe nikada ništa tražio, jer znam šta se od vas može očekivati.

Sad ti nema druge, nego pošalji još botova, da nas prave maloumnima.

Radikali, radikali, terate po starom...to neće na dobro da izadje.

SenkA

pre 11 godina

Pokusajte da nastavite dijalog, tj to je I najvaznije u ovom momentu za nas, da pokazemo da smo civilizovana zemlja koja hoce da razgovorom prevazidje svaki problem.

m.

pre 11 godina

lepo ti Vucicu kaze covek. prvo sredite zemlju, pa ces da vidis kako nas zovu. to kako vi politicari radite sve tange-frange u Srbiji, ne prolazi u EU.

Poldi

pre 11 godina

Dobro su mu i porucili.
Sve nase Vlade pokusavale da trguju saradnjom sa Haskim sudom i odnosima sa Kosovom a skoro u celini ignorisali sustinu priblizavanja EU, tj. reforme drustva. Borba protiv krominala sve vise se pokazala kao Vucicev PR trik nego ozbiljno ozivljavanje funkcionalnosti institucija.

e-krem

pre 11 godina

Kapitalizam,industrijalizam,demokratizacija.... su uvek u Srbiji stizali nakon puta oko sveta pa ce taj slucaj biti i sada.Zelje su jedno a stvarnost da se preskoci Afrika drugo.Prijatno Vam korenje sa zaprskom zvanoj SNS.

Kenedi 661

pre 11 godina

Iako sukob Srba i Albanaca traje više od sto godina, mislim da je cilj oba naroda da se dođe do dogovora i da se otklone sve međusobne razlike i rane iz prošlosti puste da zarastu. Vučić radi u tom cilju i ja sam zadovoljan zbog toga. Pitanje Kosmeta mora da se rešava, svako odlaganje će biti pogubno i po Srbiju i po kosovske Albance.

pavlovic

pre 11 godina

g-dine Vucicu znam da cinite sve da resite pitanje Kosova samo molim Vas da malo to sve ubrzate,imamo mnogo tema kojima moramo da se pozabavimo i vise d audjemo u njih... Nesme da nam prodje opet 12godina a mi bez resenja!! speed

Lidija sm

pre 11 godina

Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne, ali jednima dati sve sto traze, a drugima nista i pri tom ih ucenjivati nema nikakvog smisla i nista dobro ne moze doneti.

Brat Djura

pre 11 godina

Pa naravno da se moze doci do resenja ali samo ako Pristini narede njeni mentori da popusti i prihvati nacelan dogovor o Garancijama za srpske opstine na severu Kosova i Metohije.

Jelica bg

pre 11 godina

Verujem da ce nasa vlast uciniti sve da se dodje do resenja, ali sa sto manje ustupaka sto je moguce.Dokazali su to odbijanjem sporazuma pre neki dan.

Petric

pre 11 godina

Necemo nikoga moliti za datum, ali isto tako necemo ni nase Kosovo dati. Za pregovore je potrebno dve strane, koje znaju sta zele i koju imaju cilj, ali Pristina ocigledno ne zna sta zeli.

branka

pre 11 godina

Samo jaka i ekonomski nezavisna Srbija sa dobro organizovanom vojskom i pratecim sluzbama,bez evro-amerckih ucenjivaca, ce resiti Kosovo i Metohiju.

Marelica

pre 11 godina

Srbija samo nije prihvatila ono sto je neprihvatljivo i sto ne bi prihvatila ni jedna drzava koja iole drzi do svog integriteta. I u buducnosti ne smemo dozvoliti da se Srbija odrekne svih nadleznosti na Kosovu i Metohiji, ali verujem da ce se stavovi uskoro pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora gube obe strane.

realistic

pre 11 godina

u pravu ste Vucicu sto pre, nemamo vremena za gubljenje, ni Vi, ni ja, ni gradjani Srbije, ako je potrebno radite i 24sata, da mogu i ja bi Vam rado pomogao....

Suburban

pre 11 godina

U pravu je. Nama jedino dugorocni dogovor, mada moze i kratkorocni ali dobar, da resi do nekle problem Kosmeta. Interesantno, barem ja nisam ocekivao da ce neko iz EU poput Francuske da nam se obrati sa nekim pozitivnim komentarom, sto je opet dobro

Denis napast

pre 11 godina

Nakon svega ovog sto se desilo u pregovorima, ono sto mi najvise zabrinjava kao gradjanina ove zemlje je da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali Srbiju koja bi trebala da postane njihova clanica.

Angelina

pre 11 godina

Ja se iskreno nadam da ce u skorijoj buducnosti naci nacin i prevazici ovaj problem. Upornost je ono sto karakterise Vucica i sigurna sam da ce uspeti i uciniti ono sto je najbolje za nas.

Sax

pre 11 godina

A šta si ti, prijatelju, očekivao? Da će Nemci da ti okače orden za dosad postignuto? Nisi uradio NIŠTA, i za to si dobio NIŠTA! A za orden ne brini, okačiće ti ga Master Toma, kad-tad.

Komsija

pre 11 godina

Sto pre treba omoguciti normalan zivot naseg naroda na Kosovu, a Srbija svakako nikad nece priznati nezavisnost Kosova, to je valjda svima jasno, pa cak i po cenu EU, ali to ne znaci da cemo se odreci evropskih integracija.

Aleksandar

pre 11 godina

Razočaran? Misliš konsterniran? Ili ti je Koštuničin Cicko pojeo Vujaklijin rečnik?

Evo besplatne lekcije iz naroda: ne može jedno dupe na dve klupe. Takvim pristupom se neizbežno završi na patosu kroz procep.

Izvini, nemam šta pozitivno da ti kažem sa ovakvim rezultatima ali ne sumnjam da će tvoji omladinci u komentarima podeliti dovoljno hvalospeva da ti isti svakako neće manjkati.

crni gruja

pre 11 godina

Srbija je u jako teskom trenutku. Mozda bi Kosovo od strane Dacica i ostali bilo prodato. Ali Vucic je tu da brani interese KiM i Srbije. Siguran sam da ce naci i iskobeljati neko resenje i neku rupu koja ce biti svetla buduncnost Srbiji.

lo

pre 11 godina

Znali su oni da mi necemo prihvatiti taj ultimatum, zato su i bili takvog stava. Stvar je u tome sto evropi odgovara da prolongira otpocinjanje pregovora sa Srbijom zbog svoih unutrasnjih problema. To znaci da mi najverovatnije pocinjemo i ulazimo u eu ako do toga dodje sa Bosnom, Makedonijom i moguce Albanijom, svi u isto vreme.
Crna gora ce njaverovatnije brzo napredovati ali kad dodje tema korupcija, tu ce nastati blokada pa ide i ona u paketu sa nama.

Vladica

pre 11 godina

Vucic u maniru jednog velikog politicara na nedvosmislen nacin salje poruku EU da situacija oko pregovora nije sjajna ali da nasa strana ulaze maksmalne napore da dodje do resenja koje ce na najbolji nacin zastiti nase interese i gradjane na Kosovu i Metohiji. Vucic ima veliku podrsku u narodu, jer sve sto radi, radi predano, odgovorno i dosledno, u interesu Srbije i svih njenih gradjana. Verujem da ce Vucic u narednom periodu doci do resenja povoljnog za nasu stranu.

Jelka

pre 11 godina

Srbija treba da nastavi evropskim putem ali naravno ne da ona bude jedina ponizena.Treba raditi na tome da do rešenja dodje i nastaviti pregovore sa Pristinom.

Sulja Gudurić

pre 11 godina

Stajanje i cupkanje u mestu samo znači dalje propadanje i nestanak. Zato treba što pre naći način da se pregovori nastave. Svaki kompromis koji obezbeđuje život i trajanje daje priliku za opstanak.

Neshvatljivo

pre 11 godina

Prosto je ne shvatljivo kako narod ne vidi da ga vodi trojka Nikolic - Dacic-Vucic , sve sami luzeri na svim frontovima i po svim pitanjima.

Кривокапић

pre 11 godina

Немци су у праву. Реформе морају да почну што пре. Зар није боље за нас да имамо уређену државу без обзира када ћемо да добијемо датум.

Camaro

pre 11 godina

Ako je moguce i brze, jer sto neko kaze nama se zuri. Svaka cast ako se okonca nekim povoljnim dogovorom, jer nema vise razloga da nam Kosmet bude problem.

dejo

pre 11 godina

Mi, Srbi patimo od kulta licnosti.
Svaki 2-3 komentar su hvalospevi Vucicu!!
A to me veoma, veoma podseca na 1990. godinu kada je slika Slobodana Milosevica bila kao ikona u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji.
A svi jako dobro znamo kako je Milosevic zavrsio.

jovan

pre 11 godina

Ama ne vvdis ti pregovore, covece, to cini vec dugo tvoj premijer Dacic Ivica. Nemoj, kako god covek okrene ledja, da mu krades politicke ingerencije! To ne samo da nije ljudski ni casno nego je i podlo.

Eržika

pre 11 godina

Nikako ne treba žuriti da bi se po svaku cenu dobio datum. Pre svega, moraju se poštovati interesi našeg naroda i njihova bezbednost na Kosovu. Svaki dogovor koji daje nadu za bolje sutra je naša prilika. Zato stani malo Srbine, i sačekaj povoljan trenutak. Ne srljaj...

Vlada

pre 11 godina

Stvarno ne razumem da neko komentarise I daje podrsku Vucicu a zapravo ne vidi sustinu onoga sto je rekao nemacki poslanik. Ulazak u EU je nebitan. Bitno je koliko nas radi, koliko zaradjujemo, kako zivimo I kako se ophodimo prema drugima. A vi se zapitajte kako zivite pa onda dajte podrsku nekome ako ste zadovoljni. Ja nisam zadovoljan.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!

Meda

pre 11 godina

Jedini i pravi put pronalaska resenja je pregovorima ali pregovorima kojim bi se doslo do obostrano prihvatljivog resenja a ne resenja koje bi bilo prihvatljivo samo za jednu stranu.

Kralj

pre 11 godina

Nikakav pritisak na nas nece doneti rezultat kada je u pitanju problem KiM jer niko pritisak i ne smatra nacinom za resenje ovako velikog problema.Pregovori su urodili plodom do nekog trenutka ali kada je konacni sporazum u pitanju Albanska strana je bila ta koja nije htela da popusti i da prihvati minimalni deo uslova koje je trazila Srbija,ako je cilj sporazum koji bi resio neka od najvaznijih pitanja onda sporazum znaci usvajanje uslova i jedne i druge strane kako bi bio prihvatljiv za obe strane a ne samo za jednu.

zmitjkoe

pre 11 godina

Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora. Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Ne, mukice, to je poruka da u Srbiji nema reformi.

dule

pre 11 godina

Nemci su po ko zna koji put potpuno u pravu. Reforme u našem društvu treba da uradimo zbog nas, a ne zbog toga što to Evropa od nas traži. Sudstvo u Srbiji najveća katastrofa, zdravstvo, prosveta, javna uprava takođe katastrofa, borba protiv korupcije tek počela, ako je uopšte i počela, nezaposlenost među najvećima u Evropi. Rešite ove probleme i nećete imati problema, primiće vas u EU i bez datuma.

ko poslednji izađe - zna šta mu je raditi

pre 11 godina

(Nev, 10. april 2013 23:20)

Reformu možeš praviti kada imaš od čega, mi smo već toliko zaglibili da je reforma morala biti završena - juče.

Lično mišljenje mi je da ćemo do jeseni moći uz puno sreće da se poredimo sa najgorim, najsiromašnijim i sa najvećom stopom kriminala - afričkim državama.

I dok ljudi budu ubijali na desetine komšija, sns botovi će pisati i dalje iste poruke, jer siva masa im je eliminisana i ugrađeni su čipovi (valjda oni što pravimo mi, Emiratima, ni manje ni više)

konobar

pre 11 godina

""Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo". "

Ne sećam se da sam ja od tebe tražio da se tako ponašaš, kao što nisam od tebe nikada ništa tražio, jer znam šta se od vas može očekivati.

Sad ti nema druge, nego pošalji još botova, da nas prave maloumnima.

Radikali, radikali, terate po starom...to neće na dobro da izadje.

jelena

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..
(FRAJLA, 10. april 2013 22:41)

'da bih dobili...' (???)
E moji SNS botovi, sa vama ovako nepismenima, sramota bi bilo da idemo u Evropu. Ali dobro, kakvi glasaci, takva i vlast...

ajmo-ajde-svi-u...

pre 11 godina

A sad lepo podnesite ostavku! Dosta prenemaganja i kuknjave, niti ste povratili Kosovo niti nas odveli u Evropu! Ruska gubernija? Hvala lepo, ne želim. Ko me pita, e pa videćemo...Dole Vlada!!!

janko

pre 11 godina

Sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu jer svi vide da ne zavisi od nas.

nove devedesete

pre 11 godina

Oni nisu ni hteli da mi dobijemo datum. Mislim na našu "elitu". Ovo je samo predstava, kao i sve ostalo šta rade. Hoće Rusima, Rusi ih neće. Ustvari, izolacija im i odgovara.

Ja ovde, od kada su ovi došli, ne vidim nikakvu razliku sa početka rada Miloševića. Isto je vodio medijsku populističku politiku. 10 godina nam je trebalo da se osvestimo. Nemoguće je da smo takav narod da ne može da nauči ni iz sopstvenih grešaka.

crni domino

pre 11 godina

Verovatno si vodio pogresnu politiku a sigurno si gurao nos tamo gde ne treba. Ti si ministar vojni i nisi dobio dozvolu Premijera da politiku tvoje stranke podmeces kao drzavnu politiku.

rodoljub

pre 11 godina

Hocemo odgovornost ove Vlade sto Srbija nece dobiti datum za pregovore ni ove godine!!!
Dole Vlada!!!
ovo zamazivanje ociju ovim mitingom ce se obiti stravicno o glavu ovim nazadnjacima. Nije im proslo 90ih , nece im proci ni danas!!!
Dole Vlada!!!

Ivan

pre 11 godina

Na pragu smo nove ere, ali ne sa Rusijom. Slici sa 90im, ali bice jos gore ovog puta. Ponestaje i malo nade da ce naciji biti bolje u ovim granicama. I dalje se slepo gleda u vrle srpske "vodje" koji obezbedjuju svoju buducnost, a nazalost jadan narod ce i dalje da zaokruzuje politicki javasluk koji vice o aktuelnim temama (EU i Kosovo) na najrazlicitije nacine. Nijedna partija na vlasti nikada nece preuzeti odgovornost za bitne odluke jer obezbedjuje svoju egzistenciju i obmanjuje ovaj ostatak naseg prostog naroda. Nova era ce se zvati, "Ni EU, ni Kosovo" i pasos menjamo za partijsku knjizicu kao bon za hleb. Uzdravlje!

miki bg 19

pre 11 godina

Ma mi smo dosta uradili, sta jos da im damo, celu Srbiju? Nije jos sve gotovo, ako je Pristini i Eu stalo do normalizacije odnosa, mora ce da pruze predlog koji je prihvatljiv i za nas!

MERIMA

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .

rrr

pre 11 godina

Zar nije sadasnja vlast rekla da cemo ziveti bolje? Sta se sa tim desilo? Da ce ispitati sve kradje, zatvoriti kriminalce,lopove a oni samo zavaravaju narod sa miskovicem... A sta je sa onim dzakovi sa listicama pojela maca???

crni gruja

pre 11 godina

Srbija je u jako teskom trenutku. Mozda bi Kosovo od strane Dacica i ostali bilo prodato. Ali Vucic je tu da brani interese KiM i Srbije. Siguran sam da ce naci i iskobeljati neko resenje i neku rupu koja ce biti svetla buduncnost Srbiji.

Zedes

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.
(Milan, 10. april 2013 19:40)

Poštovani Milane, navedenu je legendarnu rečenicu kao prvi, doduše, izrekao starorimski filozof Seneca, cca 2000 godina prije g. Djindjića, ali nema veze, u potpunosti podržavam bit Vašeg komentara.

Sax

pre 11 godina

A šta si ti, prijatelju, očekivao? Da će Nemci da ti okače orden za dosad postignuto? Nisi uradio NIŠTA, i za to si dobio NIŠTA! A za orden ne brini, okačiće ti ga Master Toma, kad-tad.

ds78

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli..

Meda

pre 11 godina

Jedini i pravi put pronalaska resenja je pregovorima ali pregovorima kojim bi se doslo do obostrano prihvatljivog resenja a ne resenja koje bi bilo prihvatljivo samo za jednu stranu.

Nev

pre 11 godina

"I ja sam razocarana sto je na izborima pobedila nazadna manjina i sto od reformi necemo videti ni R, pa nikom nista.
(Ana, 10. april 2013 22:13)"
A zadnjih 12 godina bilo je reformi? Ja sam razocaran sto jeste pobedio SNS, racozaran sam se povampirio SPS, razocaran sam sa DS jer su u zadnjih 12 godina pokazali da su isti kao i Zloba. Niko od njih nije spreman za reforme jer bi to znacilo duboke rezove po svim onim koji su oni zaposlili po raznim pozicijama. Govorimo o drasticnim promenama preko kojih ce najgore proci radnici u javnom sektoru koji vec toliko dugo zive na grbaci radnika u proizvodnji i privatnom sektoru. Govorimo o seci koja znaci ubistvo za partokratiju i kontrolu sudova, tuzilastva, medija itd....
Zato mi nismo imali reforme a nemojte to prebacivati na SNS nego prebacite na sve politicare koji kontrolisu Srbiju zadnjih 25 godina. Oni su odgovorni za ovo sve i kao sto je onaj profesor rekao iskreno cekam da dodjemo to takvog dna da samo takva reforma moze da nam omoguci prezivljavanje jer sve ostalo znaci nastavak u istim uslovima kao sto imamo zadnjih 25 godina....

kosovac

pre 11 godina

dajte bre ljudi neki normalan komentar, sta ste napali sa stranackim izjavama ko ludi, o mojoj sudbini se odlucuje, a vi mi tu velicate kojekakve partiske kadrove!

Ma Cherie

pre 11 godina

Ma, da..samo ako je Vucic odgovoran ukoliko ne dobijemo taj toliko puta pominjani datum. Pa, ako su ovi prethodni bili toliko mudri i sposobni, zbog cega za vreme njihove vladavine isti nismo dobili?

roxi

pre 11 godina

cemu ovi silni komentari? zasto je pak ovaj momak razocaran? pa zbog politike koju on podrzava jos od detinjstva je srbija u ovoj situaciji. inace vucic, nikolic i dacic su sada postigli to sto su i hteli.dacic je odmah otisao u rusiju, toma odrzao govor u un. ovo im je bio cilj i oni su ga ostvarili. glasaci, koji su bili za eu, sada ne mogu da kazu, da ovi nisu dali sve od sebe, ali eto nas mrzi ceo svet.

Bojan

pre 11 godina

Drzava Srbija ne zeli reforme. Drzava Srbija zeli da ostane takva kakva jeste. I zeli pare. Nizasta. I krivice Evropu ako ih ne dobije. Na svu srecu to ne prolazi medju civilizovanim svetom.

Lenjin

pre 11 godina

Srbija odavno nije imala velike ideje, a one su nam sad nepohodne. Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

boli nas briga

pre 11 godina

Ma neka i ne dobijemo datum, dokle vise o tom datumu. Ovo je kao kad su Slobu trebali da izruce, mislili smo da ce da nam svane pa nije.

dejo

pre 11 godina

Mi, Srbi patimo od kulta licnosti.
Svaki 2-3 komentar su hvalospevi Vucicu!!
A to me veoma, veoma podseca na 1990. godinu kada je slika Slobodana Milosevica bila kao ikona u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji.
A svi jako dobro znamo kako je Milosevic zavrsio.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!

fenix

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

Jole

pre 11 godina

Vucic je sazreo i vrlo mudro razmislja i donosi odluke. Samo trajno resenje je za nas pravo resenje, a privremena uvek mogu da izazovu nove nesporazume.

Kralj

pre 11 godina

Nikakav pritisak na nas nece doneti rezultat kada je u pitanju problem KiM jer niko pritisak i ne smatra nacinom za resenje ovako velikog problema.Pregovori su urodili plodom do nekog trenutka ali kada je konacni sporazum u pitanju Albanska strana je bila ta koja nije htela da popusti i da prihvati minimalni deo uslova koje je trazila Srbija,ako je cilj sporazum koji bi resio neka od najvaznijih pitanja onda sporazum znaci usvajanje uslova i jedne i druge strane kako bi bio prihvatljiv za obe strane a ne samo za jednu.

Kenedi 661

pre 11 godina

Iako sukob Srba i Albanaca traje više od sto godina, mislim da je cilj oba naroda da se dođe do dogovora i da se otklone sve međusobne razlike i rane iz prošlosti puste da zarastu. Vučić radi u tom cilju i ja sam zadovoljan zbog toga. Pitanje Kosmeta mora da se rešava, svako odlaganje će biti pogubno i po Srbiju i po kosovske Albance.

Vladica

pre 11 godina

Vucic u maniru jednog velikog politicara na nedvosmislen nacin salje poruku EU da situacija oko pregovora nije sjajna ali da nasa strana ulaze maksmalne napore da dodje do resenja koje ce na najbolji nacin zastiti nase interese i gradjane na Kosovu i Metohiji. Vucic ima veliku podrsku u narodu, jer sve sto radi, radi predano, odgovorno i dosledno, u interesu Srbije i svih njenih gradjana. Verujem da ce Vucic u narednom periodu doci do resenja povoljnog za nasu stranu.

realistic

pre 11 godina

u pravu ste Vucicu sto pre, nemamo vremena za gubljenje, ni Vi, ni ja, ni gradjani Srbije, ako je potrebno radite i 24sata, da mogu i ja bi Vam rado pomogao....

e-krem

pre 11 godina

Kapitalizam,industrijalizam,demokratizacija.... su uvek u Srbiji stizali nakon puta oko sveta pa ce taj slucaj biti i sada.Zelje su jedno a stvarnost da se preskoci Afrika drugo.Prijatno Vam korenje sa zaprskom zvanoj SNS.

Suburban

pre 11 godina

U pravu je. Nama jedino dugorocni dogovor, mada moze i kratkorocni ali dobar, da resi do nekle problem Kosmeta. Interesantno, barem ja nisam ocekivao da ce neko iz EU poput Francuske da nam se obrati sa nekim pozitivnim komentarom, sto je opet dobro

Angelina

pre 11 godina

Ja se iskreno nadam da ce u skorijoj buducnosti naci nacin i prevazici ovaj problem. Upornost je ono sto karakterise Vucica i sigurna sam da ce uspeti i uciniti ono sto je najbolje za nas.

Citam komentare i divim se

pre 11 godina

Braco Srbi odbili ste kao i uvek, slozni ste, izolovali ste se. Ali preklinjem vas nemojte sada kad nemate s kim da ratujete medjusobno da se zakrvite. Brine me sto je isti dan bilo odbijanje i ono ubistvo familije i komsija. Samo slozno ne treba nam niko volim vas ovoliko. Ne mogu da pokazem znate na sta mislim.

Klod

pre 11 godina

Pa KAKO čoveče možeš da budeš razočaran, kada znaš da si odbio sporazum!? KAKO?
Da li ti stvarno mislis da je ovaj narod lud ili toliko praviš blesav i pri tom te baš briga za sve! Ovakav vid licemerstva, nisam video od '99te!

Jelica bg

pre 11 godina

Verujem da ce nasa vlast uciniti sve da se dodje do resenja, ali sa sto manje ustupaka sto je moguce.Dokazali su to odbijanjem sporazuma pre neki dan.

Brat Djura

pre 11 godina

Pa naravno da se moze doci do resenja ali samo ako Pristini narede njeni mentori da popusti i prihvati nacelan dogovor o Garancijama za srpske opstine na severu Kosova i Metohije.

sasa jokic

pre 11 godina

Kao prvo, apsolutna je istina da su Srbiji mnogo bitnije reforme nego datum. Medjutim ja postavljam pitanje, ko ce tecreforme da sprovede?
Da li Vucic ima kapacitet i tim za to? Nema.
Da li Toma zeli te reforme? Ne zeli. Da li ima tim da ih spreci? Ima.
Oni kazu da su jedinstveni, a danas Vucic razgovara sa Francuzima i Nemcima, pokusava nesto da uradi, a Toma u UN drvlje i kamenje po njima?! Pre neki dan dovodi Dodika da mu pomogne!
Zapad ne zeli jos jedan problem u svom dvoristu, i zato insistira na borbi protiv korupcije, koja je na zalost vise deklarativna, nego realna. Toma je zastitio Beka, i na taj nacin je prakticno zaustvio.
Sve vise u javnosti cujemo price i stavove iz devedesetih, mi dobri, a zapad nas mrzi. Tabloidi podsecaju na to vreme, mrznja puca sa naslovnih strana, a mi bi u EU?
Cini mi se da ce Vucic od velikog pobednika vrlo brzo postati najveci luzer, sem ako se ne dedi neko cudo, u sta sve vise sumnjam.
Danasnje Dacicevo raspolozenje neobecava mnogo, izgleda je i On "odustao" od EU.

Bucko Irig

pre 11 godina

Nismo prihvatili sraman i ponižavajući ultimatum za našu državu, ali Vučić pokazuje da je i dalje spreman za dogovor. Da bi došlo do dugoročnog dogovora, moraju obe strane da se usaglase, a ne samo jedna da uslovljava, a druga da bespogovorno pristaje. Tako se neće doći do rezultata. Evropska unija će morati da poštuje Srbiju!

cacanin

pre 11 godina

Reforme pa tek onda u EU. Nemci hvala.
Mi posteni Srbi prvo hocemo zaposljavanje po kvalifikacijama i znanju a ne stranacki, hocemo da se lecimo za novce koje uplacujemo na platu a ne da nam uzmu za lecenje i da dobar dan, zakazivanje pregleda, operacije... kosta nekoliko stotina eura, to nas mnogo vise kosta nego duplirana plata specijaliste.
Hocemo kad platimo put, auto put, objekat... da bude kao sto platimo a ne 10 puta losijeg kvaliteta. Hocemo da mi posteni ne placamo tudje greske, otpise kamata i kojekakve lopovluke.

Gricko

pre 11 godina

Ovaj Vucic je konstantno razocaran.
(arben, 10. april 2013 21:43)

Bolje da bude pesimista ali da uradi nešto a ne večiti optimista i prodavač "šarene laže" kao oni prethodni!

Aleksandar

pre 11 godina

Razočaran? Misliš konsterniran? Ili ti je Koštuničin Cicko pojeo Vujaklijin rečnik?

Evo besplatne lekcije iz naroda: ne može jedno dupe na dve klupe. Takvim pristupom se neizbežno završi na patosu kroz procep.

Izvini, nemam šta pozitivno da ti kažem sa ovakvim rezultatima ali ne sumnjam da će tvoji omladinci u komentarima podeliti dovoljno hvalospeva da ti isti svakako neće manjkati.

Komsija

pre 11 godina

Sto pre treba omoguciti normalan zivot naseg naroda na Kosovu, a Srbija svakako nikad nece priznati nezavisnost Kosova, to je valjda svima jasno, pa cak i po cenu EU, ali to ne znaci da cemo se odreci evropskih integracija.

bobi

pre 11 godina

Nismo se nadali ovakvim stavom Nemačke. Učinili smo jako puno i verovali smo da će umeti Evropa da prepozna. Ali očigledno je da je njima najbitniji onaj uslov koji još nisu postvili!

a

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.
(@dzimis 19, 10. april 2013 19:37)

Da, pomerili smo se sa ovom vladom i Vucicem sa 0,05 max. otrova u mleku po evropskom standardu na 0,5 a uzorci nam realno imaju 1,5. Jos malo pa stizemo Indiju, zaista dobar napredak. Cak ni ministar poljoprivrede nije podneo ostavku. I takva vlast ce da sprovedu neku reformu?! Pa to samo neko sa ozbiljnom greskom u vijugama moze da ocekuje.

psiholog

pre 11 godina

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Troll, 10. april 2013 21:32)

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Beograd86, 10. april 2013 21:07)

To je otprilike Vučkova zaledjina, iako će i ovi pacovi da kidnu prvi.

A tu je i ostatak ekipe:

(Zajecar87, 10. april 2013 21:04)
(Krusevac88, 10. april 2013 21:21)
(Vranje87, 10. april 2013 20:34)

(Pavle83, 10. april 2013 20:38)

(Inter83, 10. april 2013 20:35)
(Chelsi84, 10. april 2013 20:32)
(Trojanac81, 10. april 2013 20:30)

I to je otprilike to - Vučkovo biračko telo.

A tu je i jedan mišić koji je isuzao ko zna odakle, da čita lekcije odraslim čikama.

Nenad

pre 11 godina

I da jeste potpisali ono sa Kosovom, odluka o datumu početka pregovora bi bila opet potpuno ista, negativna - a upravo na osnovu tih kritika reformi, koje i jesu suština.

Zato ne treba nasedati na 'šargarepe', već se fokusirati na reformu zemlje.

ja Gadafi

pre 11 godina

Hajde vucicu pravdaj se jos malo,bolje bi ti bilo da objasnis ovom napacenom narodu zasto svakog dana ostane 150 ljudi bez posla i kakvu hranu jedemo.

Gore

pre 11 godina

Sudovi ne presudjuju po 20+ godina! Sudovi presudjuju uticajnim politicarima po hitnom postupku! Necu bre takvu Srbiju! Nemci stoje iza srpskog naroda ne nekolicine korumpiranih, pohlepnih pojedinaca kojima red ne odgovara pa zato koce ceo narod! Dosta sa recima zelim dokaze kroz akciju! Odmah, ne sutra! Dosta vise o tome ko nas voli ili mrzi! Radi, cuti I trpi! Svima je dosta prazne retorike I tu su nemacki parlamentarci na istoj liniji sa gradjanima Srbije!

TLN

pre 11 godina

Vučić: Razočaran sam porukom Nemaca

Nemački parlamentarci poručili su da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.


Сва надреалност и иронија овога народа и ове квазидржаве Србије је садржана у ове две реченице.

Kaiser

pre 11 godina

"Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.
(boki, 10. april 2013 19:30)"

Dabome, to je kao kad ti ja kažem - "Posveti se bukvaru, to je važnije za tebe, nemoj biti opsednu komentarisanjem".

Kako god okreneš, to je kako bi mladi rekli - klasičan od*eb. Zaslužen.

I sad mu ostaje da pod hitno nadje krivca za svoj za*eb, kako već imaju običaj.

kad li su ga na brzinu odrzali...

pre 11 godina

"Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo".
---------------------------------------------
Izgleda da sam jos jedan referendum prespavao....

Videćemo

pre 11 godina

To je Vučićevo tumačenje. Dugo je bio 'fin' - predugo za njega, Sada opet počinje radikalska retorika, svađa sa svima. Blago nama. TN opleo ceo svet u UN-u. Super!

Bg

pre 11 godina

Da li postoji merac koji bi sada mogao da izmeri Vucicevu popularnost na politickoj sceni.
(@MeraC, 10. april 2013 20:07)

To bi bilo intersantno videti, posebno kad znamo da Vucic moze da bude popularan samo kod onih koji ne znaju koliko je 2+2. Isto kao i sa Milosevicem nekad. Dobro i poneki zalutali omladinac angazovan na komentarima.

Camaro

pre 11 godina

Ako je moguce i brze, jer sto neko kaze nama se zuri. Svaka cast ako se okonca nekim povoljnim dogovorom, jer nema vise razloga da nam Kosmet bude problem.

Eržika

pre 11 godina

Nikako ne treba žuriti da bi se po svaku cenu dobio datum. Pre svega, moraju se poštovati interesi našeg naroda i njihova bezbednost na Kosovu. Svaki dogovor koji daje nadu za bolje sutra je naša prilika. Zato stani malo Srbine, i sačekaj povoljan trenutak. Ne srljaj...

Aflamlekadžija

pre 11 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Iskrena politička namera nam je potrebnija nego ikad. Do sada nam je narod uglavnom bio prevaren...

meni pocelo da se pricinjava

pre 11 godina

Ove komentare po broju pluseva kao da pise jedan covek.Meni vec zao ovih sto odrzavaju sajt, a pretpostavljam da moraju sve da iscitaju pre nego sto objave.
I naravno, sta ce nam datum i Evropa kad imamo Vucica, koji nam svaki dan priredjuje besplatnu pozorisnu predstavu.

zex1983

pre 11 godina

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....
(Bg, 10. april 2013 22:34
a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha

Petric

pre 11 godina

Necemo nikoga moliti za datum, ali isto tako necemo ni nase Kosovo dati. Za pregovore je potrebno dve strane, koje znaju sta zele i koju imaju cilj, ali Pristina ocigledno ne zna sta zeli.

Branko

pre 11 godina

Nisam razočaran nedobijanjem datuma, razočaran sam razlogom koji iznose nemački parlamentarci. Srbija je mnogo uradila na reformama ali to očigledno i nije toliko važno. Drugi su razlozi najave da od datuma nema ništa. Kosovo je glavni razlog. Srbija i njeno rukovodstvo nastavlja svojim putem. Pokušaće nastavkom pregovora da obezbedi sigurniji život Srbima na severu Kosova.

Plavi jahač

pre 11 godina

Ne mogu reforme tek tako da se sprovedu pošto ih ni prethodna vlast nije sprovela za toliko godina čega je EU svesna. Ali trenutno najveć problem zbog koga se datum i odlaže je Kosovo. A naši im neće praviti ustupke i potpisivati nešto što za nas nije dobro, pa oni nek teraju po svom dok shvate da nema svrhe jer Vučić popustiti neće.

Vlada

pre 11 godina

Stvarno ne razumem da neko komentarise I daje podrsku Vucicu a zapravo ne vidi sustinu onoga sto je rekao nemacki poslanik. Ulazak u EU je nebitan. Bitno je koliko nas radi, koliko zaradjujemo, kako zivimo I kako se ophodimo prema drugima. A vi se zapitajte kako zivite pa onda dajte podrsku nekome ako ste zadovoljni. Ja nisam zadovoljan.

AlpaC

pre 11 godina

Ne, to je poruka da je bitnije da li mi zasluzujemo po standardu, demokratiji, slobodi govora i stampe, infrastrukturi, korupciji, vladavini prava i uopste mentalitetu da udjemo u EU, nego da li smo ispunili neke uslove koji nam i ovako i onako dolaze jer smo izgubili rat pre 14. godina. Ali nema veze, cuo sam danas i od predsednika da nas svi mrze, e ako nas mrze onda je sve OK. Onda mozemo da budemo kakvi hocemo.

ne palim se

pre 11 godina

Ove izjave, ovo šizofreno ponašanje, ovo nasilno pokazivanje mogućeg izbora koji ne postoji zajedno sa svim ovim komentarima podrške deo su problema.

To što bez svesti o posledicama (a one su očigledne jer ljudi počinju da gube granicu između dobrog i lošeg, između želja i potreba, između izvodljivog i mašte) ljudi u vlasti daju izjave koje je nemoguće pratiti jer menjaju smer i često su protivrečne, prosto gura ceo narod u stanje zabune i nedoumice.

Vučić koji se zaklinje u Vebera, kao da nije pročitao ništa od istorijskih dešavanja od momenta stvaranja moderne srpske države.

Šta nije bilo jasno? Koji deo zahteva koje je Merkelova iznela još Tadiću?
O kakvim je to bolnim odlukama govorio Vučić?

Sada su dobili šut kartu od Rusije i hladan tuš od Nemačke.

A šta nama ostaje? Da brojimo tragedije? Da čekamo kada će sledeći čovek da poklekne pod teretom svakodnevne šizofrene stvarnosti?

A vas nije sramota da ostavljate "komentare". Imate li vi ljudi dušu, ako već nemate svoju pamet.

Neshvatljivo

pre 11 godina

Prosto je ne shvatljivo kako narod ne vidi da ga vodi trojka Nikolic - Dacic-Vucic , sve sami luzeri na svim frontovima i po svim pitanjima.

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Au ljudi moji, pa ovaj Vučićev "internet tim" napravljen pre majskih izbora je jedan od najefikasnijih mehanizama "države Srbije" ... kada bi se ostali ugledali na njih mi bi bili perjanica Evropske Unije

Nev

pre 11 godina

A ja sam odusevljen porukom o dubokim reformama jer to nama jeste vaznije od nekog datuma. Nece nama ni da sutra udjemo u EU pomoci nista ako neizvrsimo tako potrebne reforme. A ako ih izvrsimo onda ce ulazak ako uopste udjemo biti znatno brzi a reformom ce doci do sustinske promene na bolje svega u drzavi i samim tim novcici za ucenjivanje od strane EU da bi dobili datum bi bili nistavni. Jednostavno reformu moramo uraditi a sto pre je uradimo bice mnogo bolje u svim segmentima. To je ono sto se trebalo uraditi jos posle pada Zlobe a kao sto vidimo od tada se nismo pomerili i tako ce i nadalje biti sve dok nedodje do reformi.
Napokon da se slazem sa Nemcima u necemu....

a

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.
(@CudilO, 10. april 2013 20:10)

Sta rade sa Kosovom? Kosovo smo izgubili u ratu 99. godine. I kakve to veze ima sa reformama o kojima Vucic nema blage veze? SNS je po difoltu anti-reformisticka stranka, oni znaju da kritikuju bez pokrica, znaju da stancuju "G-din Vucic je u pravu" komentare i.... i to je sve.

znamo vas od ranije...

pre 11 godina

upropastio nas ovaj covek, izgubicemo kosovo, a evo izgubili smo i eu...

i konacno cemo postati crna rupa na evropskom tepihu kako je i obecao nikolic 2008.

pavlovic

pre 11 godina

g-dine Vucicu znam da cinite sve da resite pitanje Kosova samo molim Vas da malo to sve ubrzate,imamo mnogo tema kojima moramo da se pozabavimo i vise d audjemo u njih... Nesme da nam prodje opet 12godina a mi bez resenja!! speed

Beogradjanka

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, i Nemci su bili razocarani Vasom politikom 90. Kao i politikom naseg aktuelnog predsednika. Nemci su razocarani kada su shvatili da se ljudi u Srbiji, kada ne plate porez, unapredjuju u ministre, a u toj cudnoj zemlji idu u zatvor. Nemci su trazocarani kada su shvatili da Vas ministar za koridore ugovara placanje privatnoj firmi svog pomocnika, da bi ovaj platio koncert njegovoj ljubavnici. I to sve iz kase za socijalna davanja. Zaista nas maltretiraju ovi nemacki parlamentarci!

e moj Vucicu

pre 11 godina

Pa si od "muke" podigao optuznicu protiv Dulica.
Zar ne vidis koliko svojim postupcima radis protiv ovog naroda i svog rejtinga u svetu.Za tebe me bas briga, ali mi nismo nista krivi da snosimo posledice.
Ne znam da li si se ti posle ponedeljka i onolike pozorisne predstave sa crkvom, Dodikom, zasedanjem od jutra do sutra, kukanja nadao necem drugom.

lesa

pre 11 godina

Ne gospodine Vučiću, Nemci su vam još pre nekoliko meseci jasno dali do znanja šta Srbija mora da učini da bi ušla u EU. Jasno, nedvosmisleno je rekla da Srbija mora da prizna Kosovo. To treba da znate i da cenite. Mogla nas je držati na štapu i šargarapi u nedogled, ali su Nemci jasno rekli šta se mora i da ne žele da nas drže na štapu. Ja to cenim kod Nemaca i zato ne treba ništa da se iznenađujete kod njih. Znamo šta nam je zadatak i to tako ostaje. Kada mi ispunimo taj uslov i oni će ispuniti to što su obećali. Nemci su jednostavno takvi i treba to da cenimo, a ne kao neki što nas navodno podržavaju, tapkaju po ramenu, a kad zatvore vrata počne pljuvačina po svima nama...

Milan

pre 11 godina

Sta ce nama datum, mi smo izgubili kalendar odavno, a orijentisemo se samo prema suncu. Sad nas greje ovo sa istoka. tzv. Varljivo Sunce...

Marelica

pre 11 godina

Srbija samo nije prihvatila ono sto je neprihvatljivo i sto ne bi prihvatila ni jedna drzava koja iole drzi do svog integriteta. I u buducnosti ne smemo dozvoliti da se Srbija odrekne svih nadleznosti na Kosovu i Metohiji, ali verujem da ce se stavovi uskoro pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora gube obe strane.

Bg

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.
(@Gusar, 10. april 2013 20:41)

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....

бидермајер

pre 11 godina

Да је косово кора сувог хлеба и млеко са алфатоксином на дан србија би била сита ,овако гладних све више и слуђених вашом неспособношћу који делите великодушно као радна места на почетку избора.

Branko

pre 11 godina

Kako sad to odjednom? Pa zar nije do pre dve nedelje isti taj Vučić tvrdio da je nova vlada za 6 meseci učinila više nego prethodna za 4 godine i da su vratili ugled Srbiji u svetu? Sad odjednom dolaze neki tamo poslanici i drže PRVOM POTPREDSEDNIKU VLADE lekcije usred Beograda?

Eh, Srbijo, ne znaš ni sama u šta si se uvalila. Gde je onaj Boris Tadić, daj od blata da ga pravimo!

Nidza 2.

pre 11 godina

"Nidza" u 19, 14 kaze " ni Turska nije u EU pa je postala ekonomska sila".
To je tacno ali si zaboravio da je clanica NATO i da ima svaku drugu podrsku, kako Amerike tako i mnogih islamskih zemalja.

bata

pre 11 godina

Stvarno ogavno deluju ovi presvuceni radikali koji kao zombiji na svaku Vucicevu rec i komentar se utrkuju koj ce da da pohvalniji komentar na misljenje velikog vodje.Gospodo realnost je potpuno drugojacija,mi smo u takvim g..... da nas vise nece izvaditi niko ma koj dosao na vlast,a po najmanje preobuceni radikali,ako ih vi ne pamtiteja ih dobro pamtim po zlu.Ovo ce trajati samo dok se velika stetocina ne vrati iz Haga i onda tek nastaje veliko zlo,i po nas a tek vi sto ste ga izdali ste kolektivno n...... razmislite o tome ako uopste imate scim da razmisljate.

Zana

pre 11 godina

Vucic se smeska dok ovo izjavljuje oko datuma,zadovoljno se smeska.Znaci,sad sam im dala glas i vise nikad.A ovima sto pljuju po nemackoj bih savetovala da pogledaju broj zatrazenih viza za Nemacku pa nek uporede sa brojem koliko Srba ide u Kinu trbuhom za kruhom.

m.

pre 11 godina

lepo ti Vucicu kaze covek. prvo sredite zemlju, pa ces da vidis kako nas zovu. to kako vi politicari radite sve tange-frange u Srbiji, ne prolazi u EU.

Srbin

pre 11 godina

Sve što liči na skrivenu uvredu ili pokušaj da nas ponize, ne treba prihvatati ni u kom slučaju! Tek kad budemo poštovali
svoju zemlju i svoje građane, poštovaće i nas.

Švrćko

pre 11 godina

(Bg, 10. april 2013 22:34)
Zašto su za tebe izborni sporni!?
Neka dodje neko drugi i taj drugi će morati nešto da uradi i da preuzme neku odgovornost! Svi su najpametniji kada kritikuju a niko rešenja ne nudi! A ako se gleda po izborima bili su pre neki dan u Kovinu pa mi se ne čini da je Vučićeva politika loše prošla... Nisam glasač već godinama, ali smatram da je uvek neko treba da izadje pred građane i kaže realnost, a to sam po prvi put čula prošle nedelje kada je Vučić izašao u medije i rekao da nije sve tako lepo i šareno u državi Srbiji!

Klementina BERLIN

pre 11 godina

Idemo dalje sad bar znamo koliko Nemci imaju želju da nam pomognu , nema nama pomoći niodkoga treba da se okrenemo sebi i da gledamo kako najbolje da odradimo pregovore sa Prištinom i da nastavimo borbu protiv korupcije kako bi se privuklo što više investitora u Srbiju .

severnjak

pre 11 godina

"Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!
(jednoruki krstivoje, 10. april 2013 18:47)"

Da, u pravu si.

Uostalom, to je tako očito.

Nema ih više od par njih, zato često ženski nick govori u muškom rodu i obrnuto.

Imaju template komentare, koji odgovaraju bilo kojoj temi, pa ne moraju da brinu dali su promašili temu, jer se svode na slavljenje centralne otadžbinske uprave i vožda lično.

Danas imaju dodatni moral, dolazi ruska lova, pa će da prime apanažu.

Boban57

pre 11 godina

Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma! Mislim da će EU na kraju to znati da ceni!

Denis napast

pre 11 godina

Nakon svega ovog sto se desilo u pregovorima, ono sto mi najvise zabrinjava kao gradjanina ove zemlje je da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali Srbiju koja bi trebala da postane njihova clanica.

VladimirUE

pre 11 godina

Iako stizu jasne poruke da Srbija nije uradila nista po pitanju sustinskih reformi drustva, uredjenju zemlje, vladavini zakona poboljsanju ekonomije, Vucic te poruke uopste ne shvata ozbiljno. Jasno je da nije ovde Kosovo problem, pa cak ga i ne pominju parlamentarci Nemacke, s tim sto se podrazumeva da se situacija mora stabilisati i naci odrzivo resenje. Ova vlast ne moze dovesti ni do minimuma standarda jedne normalne uredjene zemlje, to je glavni uzrok nazadovanja u putu ka EU, i drasticnog pogorsanja standarda svih gradjana Srbije.

Siniša

pre 11 godina

Ovaj režim nije obezbedio otpočinjanje pregovora-datum, još više je zakomplikovao problem sa Kosovom, ekonomski smo pukli, održavamo se u životu svakodnevnim zaduživanjima(za 8 meseci zadužili su nas sa čak 4 milijarde evra), nema stranih investicija, došlo je samo nekih 200-300 miliona, sve je više nezaposlenih, kriminal je u porastu, svaki dan po nekoliko ubistava, pljački...sve u svemu - katastrofa. Gledao sam izjavu Vučića, kada je govorio o nedobijanju datuma, smeškao se - to sve govori, on i Nikolić nikada nisu ni bili za EU, sve je ovo farsa. Ali mene zabrinjava ćutanje naroda, kao da su se predali, preplašili i ne znaju šta i kako dalje - a treba da izađu na ulice i bune se, nema spavanja, borite se za sebe i svoje porodice, a ne da gledate propadanje...čak i Švajcarci izađu na ulicu i štrajkuju, bune se, samo Srbi ćute i trpe - strašno.

zvonko

pre 11 godina

Ma Vucic je u pravu.Ne treba sad dozvoliti da nas svaka shusha iz EU proziva i ponizava. Ja sam pristalica DS-a recimo ali mislim da ni Djilas ne bi mogao bolje da prodje sa ovim razbojnicima. Sramota je ovo sto rade tj. direktno koce nase pridruzivanju EU, a pricaju suprotno. Jadno.

srbijanac

pre 11 godina

I mi smo razocarani sa tobom pa nista.
Oni ne obracaju paznju na tebe, ti ne obracas paznju na nas, odn. na srpski narod demokratske orijentacije pa nista!

Lidija sm

pre 11 godina

Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne, ali jednima dati sve sto traze, a drugima nista i pri tom ih ucenjivati nema nikakvog smisla i nista dobro ne moze doneti.

Sale81Bg

pre 11 godina

Do dolaska ove vlade,glavni problem u Srbiji je bilo to što se nije ništa radilo,a narodu su zamazivane oči. Zahvaljujući ozbiljnom i maksimalno angažovanom radu vlade,a pre svega SNS-a, ugled Srbije je znatno porastao i EU sada na nas gleda mnogo bolje. Dijalog o Kosovu je jedan od glavnih uslova za dobijanje datuma i ja verujem da će vlada istrajati u tim pregovorima i izboriti datum.

LanciaBg

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao! Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma!

nidža

pre 11 godina

Više se nije moglo ni očekivati od njih. Na nama je da se pre svega okrenemo sebi. Postoje i druge strane sveta. Lako neće biti ali i Turska je godinama na vratima Unije i postala je u međuvremenu svetska ekonomska sila!

a

pre 11 godina

Da bi se napravile promene i drugaciji rezultat od onoga sto je dobijao Milosevic, treba (logicno) i da se uradi drugacije od onoga sto je on radio, prolongiranje resavanja problema, prazne price za mase o tome sta mi sve iz navodno dobre namere ne damo (a realno ga ni nemamo) ne mogu nikako da donesu drugaciji odnos sveta prema nama. Kada pedeset puta ponovis istu gresku a ocekujes drugaciji rezultat onda sa tobom nesto ozbiljno nije u redu. A ova vlast ima identicnu retoriku i dela kao i Milosevic, a narod se i dalje peca na isto.

kanibal

pre 11 godina

Pazi radikalčine kako prebacuje krivicu na narod - "pa 90% vas je tražilo da se ovako ponašamo"

Klipane radikalski, KOJIH 90%?

Smatraš ove tvoje botove ljudima? Pa vi niste normalni, izgradili ste paralelnu stvarnost u kojoj se sami sebi divite i sami sebi tapšete?

Fuj.

Sulja Gudurić

pre 11 godina

Stajanje i cupkanje u mestu samo znači dalje propadanje i nestanak. Zato treba što pre naći način da se pregovori nastave. Svaki kompromis koji obezbeđuje život i trajanje daje priliku za opstanak.

Desimir

pre 11 godina

Србија је заслужила датум,а ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро,јер нико није имао више резултата за 8 месеци.A што се преговора тиче, нико не бежи од тога да се решења нађу што пре,нити тактизирамо,нити одуговлачимо.Али нек свима буде јасно,а то је Вучић поново истакао,да ће радити на томе да истовремено сачува наше националне интересе и да се наш народ на Косову и Метохији осећа сигурно и безбедно..
Вучић -"Србија не може да потпише нешто што не може да спроведе и веома је посвећена проналажњу решења, међутим да би то било могуће друга страна треба да направи компромис и уступке као што то чини Србија."

Jelka

pre 11 godina

Srbija treba da nastavi evropskim putem ali naravno ne da ona bude jedina ponizena.Treba raditi na tome da do rešenja dodje i nastaviti pregovore sa Pristinom.

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Za SNS-botove:"„U svakom slučaju, Srbija nastavlja svoj evropski put i jasno nam je da je EU potrebnija nama nego što smo mi njoj“, poručio je Aleksandar Vučić.
---------------------------------------------------
Ovom izjavom je sve rekao, i to je realnost, shvatite.

Ljuba

pre 11 godina

E, hvala Bogu da su nam već jednom rekli suštinu! I Rusi i Nemci! Srbi, odlučite već jednom šta hoćete i to krenite da sprovodite u delo! Neće niko da uradi naš posao! Al, džaba- Vučić i dalje nastavlja svojom politikom: "izvinite, jel može neko umesto mene da radi moj posao dok sam ja na vlasti?" DATUM NIJE REŠENJE, VEĆ REFORME! DIJALOG NIJE REŠENJE, VEĆ SPORAZUM!!!! OPAMETIMO SE VEĆ JEDNOM!!!

ZidaR

pre 11 godina

Mislim da bi trebali malo da ohladimo odnose prema Evropi, ne da teramo kontru nego jednostavno da se malo udaljimo od svega, jednostavno vide da nam se zuri I postavljaju nam ultimatum.

Spartacus

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao!

lorimer

pre 11 godina

"Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .
(MERIMA, 10. april 2013 19:12)"

Kaže se "preporučiLA", ti si žensko bre.

Jesi li, ili samo nisi promenio nick?

jovan

pre 11 godina

Ama ne vvdis ti pregovore, covece, to cini vec dugo tvoj premijer Dacic Ivica. Nemoj, kako god covek okrene ledja, da mu krades politicke ingerencije! To ne samo da nije ljudski ni casno nego je i podlo.

branka

pre 11 godina

Samo jaka i ekonomski nezavisna Srbija sa dobro organizovanom vojskom i pratecim sluzbama,bez evro-amerckih ucenjivaca, ce resiti Kosovo i Metohiju.

Milan

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.

Кривокапић

pre 11 godina

Немци су у праву. Реформе морају да почну што пре. Зар није боље за нас да имамо уређену државу без обзира када ћемо да добијемо датум.

ivanpancevac

pre 11 godina

@(fifi, 10. april 2013 20:42)
Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

Ljudi u Srbiji izgleda nikako da shvate da mi moramo da uređujemo svoju zemlju zbog nas samih, a ne zbog toga da bi nas neki Nemac, Francuz ili Britanac tapšao po ramenu i cinično nam poručivao "good job!". Srbija mora da se pokrene, oslobodi se korupcije, nerada i ostalih loših navika. Ako to uspemo, svima će nam biti bolje, briga nas šta će nam govoriti Nemci.

Ilija

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

Vlada

pre 11 godina

Pa i jesu vaznije reforme od datuma. Sta nam vredi datum, pa i prijem, ako nam zemlja ostane ovakva kakva jeste. Treba reforme da izvrsimo, a datum nam ni ne treba.

somborac

pre 11 godina

"a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha
(zex1983, 10. april 2013 23:32)"

Pa neko će već pobediti, a to nećete biti vi, jer nećete ni postojati.

Treću šansu za ubijanje Srbije će vam samo lud dati, pa će se ta opasnost zauvek sprečiti na vreme.

Boleće, al šta da se radi.

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

A mislio je da ce da padnu na tem od njegove politicke mudrosti i da ce sve da zamajava i napolju kao sto radi ovde. Svi su u ponedeljak bili odusevljeni zbog odbijanja, juce se na silu tumacilo da ce Eston da dodje da nekoga nagovara i moli, a vec danas se vudi kraj toj zabludi. Eston i EU cak nece ni da ponavljaju ni objasnjavaju ponovo bilo sta, jednom su rekli i dovoljno je. Strasno je sto su ovi na vlasti mislili da ce im uspeti da izvedu ovu predstavu, da ce EU leci na rudu i pristati da igra ulogu mocnika kome je samo potrebno da mu slobodarski duh skrese u brk svoje idlucno ne. Na moju zalost, bila sam u pravu kada sam u ponedeljak rekla da iza ove odluke ne stoji ni plan ni promisljanje ni dogovor sa EU, a kamoli rezervni plan. Ova vlast je sve ulozila u gubitnicku kombinaciju, i kako stvari stoje, opet izgubila.

Anjica

pre 11 godina

@meni pocelo da se pricinjava
ŠTa je bilo ranijih godina ako je ovo pozorišna predstava!?
Pretpostavljam da je za tebe Vučić komedija ali ja bih ti rekla da su prethodnih 20 godina za Srbiju bili tragedija po pitanju Vlasti!

fenilalnaninicar

pre 11 godina

"Ali, na žalost, mnogi nisu razumeli šta sam govorio prethodnih dana".
- Mislim da su oni kojima si se obraćao razumeli.. ;)

Cicije

pre 11 godina

Nedaju nam datum i tačka. Možda ćemo ga dobiti 2014. godine, ako postignemo i sprovedemo dogovor sa albancima, koji će odgovarati njima, americi i nemačkoj.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Mr.Vice, da li to znači da nisi baš dovoljno radio? Sa reči na dela odsada...možda te i pohvale neki drugi put...al' nije ni sigurno...;)

Poldi

pre 11 godina

Dobro su mu i porucili.
Sve nase Vlade pokusavale da trguju saradnjom sa Haskim sudom i odnosima sa Kosovom a skoro u celini ignorisali sustinu priblizavanja EU, tj. reforme drustva. Borba protiv krominala sve vise se pokazala kao Vucicev PR trik nego ozbiljno ozivljavanje funkcionalnosti institucija.

Београђанин онај стари

pre 11 godina

Немачки парламентарци су ослично рекли. Ја гласам да Србија ојача државу и све њене механизме, да се смањи корупција и криминал, да се повећа наталитет и запослење, а да ли у ЕИ, ближе односе са Русијом или Кином, мање је битно.

popeye

pre 11 godina

А рекли људи истину и поштено од њих. Између редова, Космет нема везе с тиме...

onako usput

pre 11 godina

reforma pravosudja nije abolicija kriminalaca
reforma finsijskog sektora nije unistavanje razvojne banke vojvodine
reforma javnog informisanja nije prebacivanje rts na budzet
reforma NBS nije nezakonito postavljenje tabakovicke
reforma epsa nije gasenje elektrovovodine

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nemci kao i uvek zbore razumno !
Nije vazno kada ce Srbija dobiti datum za pocetak pregovora vec brzina sprovodjenja neophodnih reformi !
Sto brze Srbija sprovede reforme utoliko ce KRACE trajati pristupni pregovori sa EU, tako je i Srbiji prakticno svejedno da li sada dobila datum pa onda 10 godina pregovarala ili datum dobila 2020. a onda sa EU pregovarala samo 3 godine !
Vazno je da Srbija 2023. bude spremna za punopravno clanstvo u EU !

mladen

pre 11 godina

Kada politicari prestanu da smisljaju kako da obogate sebe I svoje bliznje. Kada svako od nas bude verovao svom predsedniku opstine, mesne zajednice, direktoru bilo kog javnog preduzeca tada ce nas svako uzeti za ozbiljno... Tada nam mozda nece ni trebati datum, jer ce nam verovatno biti bolje.

budimo realni

pre 11 godina

Može se i bez datuma važno je da vi nsite izdali kosovo
(mornar, 11. april 2013 09:52)

Isti komentatori kao i njihov vođa. Demagogija bez trunke logike, znanja i umenja.

Gde je Kosovo? Gde je Evropa? Gde je Rusija?

Čoveče, svuda su mu vrata zatvorena.

Vidra

pre 11 godina

"Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.

Naravno. Samo nama nije jasno da članstvo u EU zavisi od usaglašavanja društvenih normi i načina funkcionisanja države-sistema sa EU standardima. Plus, najvažnije - načina razmišljanja.

Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Naravno da nema kad ništa za ispunjavanje tih uslova nismo napravili. Koliko je zakona uskladjeno sa EU zakonima? Koliko smo stvari koje smo trebali na tom putu uraditi svesno gurnuli "pod tepih" kao svinja samozadovoljni u kaljuzi u kojoj se valjamo?

... A nema nikoga ko bi izašao pred narod i rekao mu da je takav način razmišljanja pojeo ceo vek, a da je sada već bačena prva četvrtina ovog.

Alek

pre 11 godina

Tek ce ti Svabe pokazati sta o tebi misle i gde ti je mesto. Izdaja interesa sopstvene drzave nikada nigde nije nagradjivana pa nece biti ni u tvom slucaju. Ali ti to ne ne mozes da shvatis.

CudO

pre 11 godina

O datumu ne razmisljajte, nema trenutno nista od toga, resite pitanje Kosova zbog nasih buducih generacija vazno, da njima ne ostavljamo jednu takvu vrstu problema.

boki

pre 11 godina

Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.

fifi

pre 11 godina

Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

lo

pre 11 godina

Znali su oni da mi necemo prihvatiti taj ultimatum, zato su i bili takvog stava. Stvar je u tome sto evropi odgovara da prolongira otpocinjanje pregovora sa Srbijom zbog svoih unutrasnjih problema. To znaci da mi najverovatnije pocinjemo i ulazimo u eu ako do toga dodje sa Bosnom, Makedonijom i moguce Albanijom, svi u isto vreme.
Crna gora ce njaverovatnije brzo napredovati ali kad dodje tema korupcija, tu ce nastati blokada pa ide i ona u paketu sa nama.

asaddew

pre 11 godina

Reforme radimo zbog sebe, a ne zbog Nemacke. Ova vlada radi vise nego prethodna, ali nedovoljno, jer prethodna zaista nije nista uradila, tako da ova sa hapsenjima, kao da ima neki uspeh, medjutim, to nije nista od posla koji mora da se uradi.

Miloje

pre 11 godina

Ja verujem da je Nemec upravu. Mi treba da se fokusiramo na reformu i rad radi nas i nashe buducnosti. Datumi i ultimatumi me se netichu. Da je srece da nikad i neudjemo u Uniju a da se u potpunosti reformishemo i stanemo na svoje noge. Unija je leglo birokratije i korupcije, i zemlje chlanice prolaze mnogo gore od onih koje to nisu.

FRAJLA

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..

VeleSrb

pre 11 godina

Srbija je na dobrom putu,puno je toga urađeno u zadnje vreme i što je najvažnije,dobili smo pravog lidera u Vučiću! Reforma pravosuđa,borba protiv korupcije,obračunavanje države sa kriminalcima,pregovori sa Prištinom su veliki koraci koje je Srbija napravila za kratko vreme i to ne može biti ne zapaženo!

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Građani su birali na izborima da ih predstavlja Vlast, po predizbornim obećanjima, koja će d aide u Evropu ali da ne prizna Kosovo!

dana

pre 11 godina

Evropa je rekla svoje. Ovo je i previše nikada se nismo nadali da mogu Kosovo postaviti kao glavni uslov. Ali mi moramo dalje zbog sebe ne zbog Evrope. A prijatelje će mo tražiti među onima kojima smo potrebni!

vladanstar

pre 11 godina

- Кнеже, превелика је турска сила

- Превелик је, Тамнавче, бојим се твој страх. Или се све ово градило и стварало зато да га наш страх разграђује и растура? Ако на турску силу и ордију данас не полетимо као соколови, сутра ће нам кнежевску трпезу прелетати кокошке кокодачући.

Кнез Лазар.


Сваки коментар је сувишан!!!!

ponosni Srbin

pre 11 godina

Poruka je sasvim na mestu po prvi put... Ako ne uzimamo u obzir ono sto Evropa od nas ocekuje! Tako i treba, prvo sredite stanje u svom dvoristu pa onda idi dalje! A sto se tice datuma hahaha pa Turska je vec kolko godina kandidat. I..??? Mi sve dadosmo za datum! Ako nam je Evropa prijatelj zasto nam onda oduzima teritoriju, zasto nas ucenjuju, zasto nas mrze??? Postavite vi njima ultimatum i neka se izjasne do nekog datuma dal nas hoce ili nece u uniju! Pametni Turci, to su i uradili... ili nas primite ili odosmo na istok...

bezimena

pre 11 godina

Brod zvani Srbija ulazi u burne vode i sve više se ljulja.
(Bez budućnosti, 11. april 2013 11:27)

Što se ljulja i nije strašno, ali je bušan na sve strane, izbušili ga domaći termiti...

Mali Miš

pre 11 godina

Ovi žuti malo izvukli nosić iz mišje rupice pa počeli da lupaju gluposti. Kao prvo jeste li pročitali vest koju komentarišete? A kao drugo, šta vam je Vučić kriv za to što se vrh vaše stranke bavi kriminalom i korupcijom? A za ovu vest mogu da kažem da će Vučić uspeti da se izbori sa delegacijama svih zemalja ako prvo uspe našu zemlju da izvede na pravi put. Samo hrabro.

ISTOK

pre 11 godina

To i treba da nam je na prvom mestu kada je Kosovo u pitanju ... trenutno resenje za stabilizaciju dole i napredak. Lako cemo za datum...treba ziveti u medjuvremenu .

dugodnevnica

pre 11 godina

Cekali smo decenijama da udjemo u EU, pa cekacemo jos dve godine, a za to vreme okenim se istoku i Rusiji. Sacuvajmo Kosovo. A, jos jedno, pa oni su izdali Djindjica, koga su uporno podrzavali, a sto bi podrzali jednog Srbina.

Topli cvarak

pre 11 godina

Zaboravili smo osnovnu stvar a to je da Nemacka nikad nije niti ce biti prijatelj Srbije. Pa oni jos od 188 i neke godine imaju odbojan stav ka nama.Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne. Kada se Merkelova sa jasnim stavom obratila Tadicu, a on je slagao, sta smo mislili da ce nam zaboraviti. Aleksandar Vucic je ucinio zaista dosta na poboljsanju odnosa, zato se sada i razocarao.

Dragan BL

pre 11 godina

Kao da su mene pitali.
Okrenimo se prvo sebi, daj da rešimo svoje probleme.
Pokrenuti proizvodnju gde će biti odnos za domaće potrebe-izvoz 60-40. Da ne zavisi proizvodnja samo od domaćih potreba, ali ni od izvoza.
I ono što nam je rak-rana, NATALITET!

gotovi smo

pre 11 godina

Nisu ni morali da posalju ovu poruku,prvoaprilske sale su zavrsene tako da sto su se do sad salili salili a sad prelazimo na ozbiljne teme

singe

pre 11 godina

Skoro sve smo uradili zarad toga famoznog datuma a onda na scenu stupaju Nemci kao i uvek,koliko vidim ne preostaje nam nista drugo nego da cekamo da se smiluju za datum posto nista vise ne zavisi od nas.

CudilO

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.

mnogo radosna vest

pre 11 godina

Skolstvo, zdravstvo i privreda u Srbiji ne postoje, a oni(EU) samo ponavljaju Kosovo. Ocigledno je da njih nisu uopste interesovale reforme u Srbiji, vec samo kako da iznude od Srbije priznanje Kosova.

GazdA

pre 11 godina

Pa zasto onda lepo i postoji Evropski parlament, zasto Nemacka ne odlucuje o svemu, po uzoru na drugi svetski rat koji nije bio tako davno.

Filigran

pre 11 godina

- Nikoga nećemo da molimo, ali očekujemo da te zemlje pokažu poštovanje prema Srbiji
Konacno da neko ima hrabrosti da im kaze u lice ono sto treba. Posle svih obecanja za ucinjene ustupke, dosli su konacno da nam kazu da necemo dobiti datum. I to je ok, samo bi bilo korektno da su to uradili posle predaje Miloshevica, Karadjica i svih ostalih, pa posle prvog, drugog, treceg, cetvrtog potpisivanja ustupaka Tachiju Boraka Stefanovica.
Ocigledno su shvatili da imaju ozbiljne ljude oko sebe, koji nisu Borko i Tadic, pa su otvorili karte.
Dobro, jedan pritisak manje, nema datuma, idemo dalje u ciscenje Srbije.

Krusevac88

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

Jovanka

pre 11 godina

Ako do sada niko nije prepoznao napore koje državni vrh ulaže da dodje do najboljeg rešenja za ovu zemlju, onda nemamo o čemu da pričamo. Podrška Vučiću!

AcaZvezdara

pre 11 godina

Zahvaljujući vama i vašem trudu i radu Srbija je za kratko vreme popravila svoj ugled kod evropskih zvaničnika i to je ono što je najvažnije! Puno je urađeno za nepunu godinu i verujem da ćemo dobiti podršku od EU za dobijanje datuma!

Mirka

pre 11 godina

Potpuno podrzavam Vucica ... treba raditi na svojoj zemlji , treba naci resenje da se stabilizuju odnosi na Kosovu ... datum i da li ce ga uopste biti nije ni bitno. Ako sredimo nasu drzavu ... ni EU nam vise nece biti toliko potrebna . Covek zna sta prica ... nije bzv tu gde je ...

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

Duisburger

pre 11 godina

Polako, bice datuma...ovo su poslednji trzaji EU da pokusa da progura nezavisnost Kosova ucenjujuci. Samo treba ostati malo strpljiv i ne posustajati.

ProfA

pre 11 godina

Okrenimo se mi lepo Rusiji, naravno ne smemo zapostaviti ni zapadnu Evropu jer opet zivimo zajedno na istom kontinentu, potpisemo sa njima svaku vrstu saradnje i pokusamo bar malo da poboljsamo zivot gradjana.

Branko

pre 11 godina

Poruka da se fokusiramo na reforme a ne na datum je pogrešna. Znamo mi da od datuma nema ništa a razlog je neprihvatanje sporazuma koji je suštinski značio priznavanje Kosova. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da to navedu kao razlog, već pominju reforme. Kao da su zaboravili kakve su poruke stizale iz Nemačke pre samo mesec-dva dana. Razočaravajuće je sve to, ali mi i radimo reforme u Srbiji prvenstveno zbog nas samih.

ARA

pre 11 godina

Vucic im odgovara na nacin na koji oni to razumeju. To znaci da smo mi razocarani sto oni vide potrebu da se ko papagaji ponavljaju i da odbijaju nasu dobru nameru. Sladja meni sloboda da se fokusiram nasta ja hocu, a ne da dangubim vreme i prodajem dusu ucenjivacima, pa makar i od gloginja ziveo.

Sir Oliver

pre 11 godina

Poruka je da od skorog sporazuma EU i SRB nema nista, ok to smo predpostavljali da ne kazem znali...EU nikada nije bila tu da nam pomogne, mozda neke zemlje pojedinacno dele brigu i pomazu nam na svojstven nacin ali zajednica ne. Obzirom da se ovakav odgovor mogao predpostaviti, resenje problema sa KiM u smislu predavanja teritorije kao sto nam je predoceno da uradimo bi bio totalni fijasko...Tek tada bi nastao kolaps...Ostali bismo bez zemlje(doduse koju samo fiktivno imamo, ali onako ne bi ni fiktivno imali) a EU bi gledali na tv-u kao i do sada. Kako bi to onda bilo za objasniti narodu koji je i ovako u problemu i koji je krvi zeljan. Sve u svemu pokazalo se kao dobro resenje i dobar izbor pregovarackog tima ovo sto su uradili. A mi treba da usvojimo modus ponasanja, zakone i razna pravila iz EU, a zajednica kao zajednica nam treba kao trece oko.

Sumacher

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

Argus

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao!
(LanciaBg, 10. april 2013 23:03)

Potpuno si u pravu, napravio je pravo čudo! Umrećemo u siromaštvu, posramljeni od celog sveta, sva pamet će pojačati odlazak iz zemlje, a ko preživi otrovano mleko i hranu, imaće čast da naleti na još nekog ludaka sa puškom, koji će se pobrinuti da lupi pečat na ceo projekat Vučićeve Srbije. Narode, probudi se više!!!

sonne

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

dzimis 19

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.

JUGOSLOVENNN

pre 11 godina

Ja sam za ponovnu zajednicu SHS, mnogo smo lepse ziveli, a za ovu situaciju sa evropom su krivi prethodnici jer su ih navili da na sve pristajemo.

Stanarrr

pre 11 godina

Pa dosta je bre vise ponizavanja, Vucic je uradio svoj deo posla I ne moze nekoga da natera da promeni misljenje o nasem narodu I nasoj istoriji.

Pavle83

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

Gusar

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

miroslavw

pre 11 godina

glavu gore Vucicu, ne smemo klonuti duhom, prvo da uradimo sve sto mozemo da napravimo dogovor sa Kosovom, a kad to uradimo onda da vidimo sta koci datum i dal ga nesto koci....

crazy____deedee

pre 11 godina

nema datuma jer smo uslovljeni, kosovo-pa datum! u neobranom grozdju smo se nasli i ne bih bila u kozi nasih pregovaraca! dace sve od sebe da koliko god mogu ocuvaju nase interese ali ne zavisi sve samo od nas...

mitropolit

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

GAFFF

pre 11 godina

Jas am mislio da dolaskom sns-a na vlast nam je dosao kraj ali sam sada uvideo da su nas time zaslepljivali oni koji su sa Evropom saradjivali po principu mi njima sve oni nama nista za uzvrat.

BlentA

pre 11 godina

Zasto samo Nemacka blokira dobijanje datuma, koji oni interes imaju kod nas ili od nas, cela Evropa je za a jedino oni protiv I mi I dalje imamo problem da dobijemo datum jer to ta demokratija o kojoj toliko pricaju.

Dragana

pre 11 godina

@ (m., 10. april 2013 19:04)

Kad vi znate sta prolazi u EU, sto ne odete tamo da zavrsite posao. Srbija se poslednjih par meseci pokrenula, za razliku od proteklih 11 godina.

MraZ

pre 11 godina

Ako ne nastavimo Evropskim putem pasce noc a ako nastavimo da se zaslepljujemo Kosovom opet nam nece valjati, lepo je Vucic rekao od dva zla moramo izabrati manje.

EUUU

pre 11 godina

Ja hocu u EU ali razumem i Vucicevu zabrinutost, ne bih voleo da sam na njegovom mestu jer mu sigurno nije lako, voleo bih samo da vidim sta sada ima da kaze Djilas i njegova stranka, zasto su se sada kada je najvaznije svi ucutali?

SenkA

pre 11 godina

Pokusajte da nastavite dijalog, tj to je I najvaznije u ovom momentu za nas, da pokazemo da smo civilizovana zemlja koja hoce da razgovorom prevazidje svaki problem.

ZalostivO

pre 11 godina

Zalosno je to da je Vucic morao da se umesa u celu pricu sa kojom do skoro nije imao ni dodirnih tacaka zbog Dacica koji nije bio sposoban da zavrsi jedini posao koji mu je poveren. Zato ja u njega nemam ni trunku poverenja.

novica952

pre 11 godina

Šta se moglo drugo i očekivati od parlamanetaraca Francuske a pogotovu Nemačke posle odrečnog odgovora Srbije na ponudu gospođe Ešton da se potpiše sporazum sa prištinom i preda na upravu sever Kosova. Diplomatskim manirima nemački parlamentarci se zalažu za reforme društva i ekonomije a datum će doći samo po nekim sledu događaja. Taj diplomatski manir po našem pojasnio je sam gospodin Vučić konstatacijom da nema ništa od datuma i da je on to već više puta do sada naglasio. Srbiji osrtaje da sama radi na svojoj reformi i pokuša da sporazum sa prištinom potpiše zbog sebe a ako datum dođe dobro došao ako ne preživećeSrbija i ovo.

Trojanac81

pre 11 godina

Ma kakvi potpisi,nema nista od toga.Srpska Napredna Stranka je dobro odlucila,zasto da se povinujemo evropi kad god joj se prohte.

bertone

pre 11 godina

nista nam oni nece dati ako mi sami ne budemo uporni i istrajni... kao i uvek samo nas testiraju i na kraju nam naprave neke unutrasnje probleme narodski receno bace na mkosku i mi poludimo...

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

Pljuskin

pre 11 godina

Pa dobro, nije bas da nam od datuma zavisi sva sudbina.Sta bi bilo da nema evropske unije.
(Goran Trstenik, 10. april 2013 18:36)

Ako cemo hipoteticki, da nije bilo rusije do sad bi bili u EU. Kako god se okrenes, d... ti otpozadi,

Danijel

pre 11 godina

Pa nisu Nemci nama krivi, mi smo sami sebe "uništili", sami smo sebi najveći neprijatelji! Naše političare(izuzev Vučića) boli uvo za Srbiju i narod, gledali su kako oni da se obagate i napune svoje džepove, društvo u kome je korupcija, mito normalna stvar, društvo u kom svako ko zna "prave" ljude može da dobije funkciju koju želi, društvo u kome fakultetsku diplomu možeš da kupiš na svakom ćošku, društvo u kome direktor državne firme može da bude auto-mehaničar, društvo u kom je važnije koga znaš nego šta znaš, pa ko bi normalan želeo takvu državu sa sobom u uniji!? Mi prvo moramo da sredimo naše dvorište i naše društvo, pa tek onda da pričamo o datumu i EU, kad budemo prava država zvaće oni nas sami! Vučiću nastavi da menjaš sistem i da se boriš protiv "nepoštenih", imaćeš apsolutnu podršku u narodu!

jovaN

pre 11 godina

Sve ovo ulazi i u predizborne aktivnosti nemačkih stranaka - kako vladajućih tako i opozicije. I tako malo zavisi od nas jer su zahtevi uglavnom nemogući.

gastarbajter

pre 11 godina

A sada kada niste ispunili obecanje i Srbija nije dobila datum niti ste postigli sporazum sa Albancima na KiM, mi gradjani Srbije Vas molimo da podnesete ostavku i povucete se iz politickog zivota Srbije.
Nadamo se da cete tako i uciniti, jer smo mi od Vas to trazili.

immortal

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

PaPa

pre 11 godina

Poboljsanje pravosudja, pa slobodno mogu da kazem da je nase pravosudje jedno deset puta bolje od njihovog, to mogu da potvrde svi ljudi koji su imali bilo kakav kontakt sa njihovim pravosudjem, totalna neorganizovanost i uskostrucno gledanje na predmete.

Vanzemaljac

pre 11 godina

Ma treba imati cvrst stav,i ne dati im priliku da nam poture nesto da potpisemo.Mi i nismo rekli niti potpisali da je kosovo nezavisno pa ga oni tako prisvojili.Samo SNS snazno.

HarisonFord

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

DJ

pre 11 godina

Bilo bi previse da nas sada odbiju. Bilo je tu velikog zalaganja za taj datum. Pregovori o Kosovu, borba protiv korupcije, i mnogo toga. Agonija ne sme da se produbi po pitanju datuma, bas naprotiv mislim da cemo dobiti datuma za Eu.

LM

pre 11 godina

Ovi odlicno znaju da kukaju, Vucic je teski amater i Kostunica je imao 80% podrske dok narod nije video, tako ce biti i sa Vucicem nevolim zaklinjanje u narod.

Vetar

pre 11 godina

Значи европа и свет пеговара са политиком коју је и милом и силом покорила,деца те политике су на терену и незнају дал да плачу или да се смеју,ко че бре са милошевићевом и шешељом идеологиом преговарати!?Тадић мозе да лобира и иза директних преговора може нешто да извуче,
Ту шансу смо скоро пропустили

888GAGICA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

brankooo

pre 11 godina

Dogovora bi sigurno bilo, ali moraju malo da se promene uslovi... Ovaj necuveni ponudjeni sporazum ne treba ni u kom slucaju da se prihvati.

MUNGOS

pre 11 godina

I da smo pristali na ucene i potpisali Briselski sporazum,opet bi bila ista prica,sta god da uradimo ili poklonimo nikada nece biti dovoljno.Zato mislim da ova izjava koja za mene nije nikakvo iznenadjenje treba da nas jos vise ujedini i da se zapitamo trebali nam tako nesto,ima toliko bogatih zemalja koje sa nama hoce da saradjuju,opametimo se i krenimo tim putem.Moramo poceti da gledamo sebe i da shvatimo da nas niko nece podrzati ako nema sopstveni interes.

miladinka simonovic

pre 11 godina

U dilemi izbora izmedju onoga sto vec nemamo i onoga sto tek necemo dobiti...najbolje je okrenuti se sebi i graditi ovu drzavu po meri njenih stanovnika. Jesam razocarana stavom nemackih parlamentaraca i nedobijanem datuma, ali vazniji od datuma jeste nastavak sprovodjenja reformi. I srpska vlast i srpska opozicija morale bi, bez preteranog ideoloskog moralisanja i bez skrivenih politickih floskula, da zajednicki utvrde prioritete u spoljnoj i ekonomskoj politici i okrenu se strani na kojoj imamo vece benefite. Jeste da se od ljubavi ne zivi, ali ni gledati premijera jedne drzave kako daje ostavku zbog previsoke cene struje, koju njegovo stanovnistvo ne moze da plati, nije bas lep prizor. Ali, tu vise i ne mozemo govoriti o drzavi?!

MALENA

pre 11 godina

Misim da smo datum zaista zasluzili! Napravili smo velike pomake u reformi zemlje i imamo sjajne rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije! Podrska Aleksandru Vucicu u daljoj borbi za interes gradjana!

Miroslav D.

pre 11 godina

Znamo da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da bi doslo do dogovora sa Pristinom i da bi se Srbija priblizila EU, ali ne zelimo pod svaku cenu da dodjemo do tog famoznog datuma.

ana

pre 11 godina

Sada kada smo shvatili kakvo je mišljenje Evrope datum nam i nije toliko bitna stvar.Stvorimo jednu državu uređenu zbog nas samih a Evropa kada joj budemo potrebni javiće se već ona nama!

Sneza

pre 11 godina

Ma samo nek nasa vlast nastavi ovako odlucno sa pregovorima, mora se resiti situacija...ne moze ova nepravda samo tako da prodje...

Rus

pre 11 godina

Puna podrška Vučiću i njegovim naporima da odbrani interese Srbije i da pokrene Srbiju. Narod je uz tebe, samo nastavi kako si počeo a datum kad bude. Kada uredimo zemlju tražić eda na s prime u EU ako se do tada ne raspadnu i oni.

srbin100%

pre 11 godina

Ova vlast je uradila apsolutno sve u svojoj moci da dobije datum,mnogi su bili iznenadjeni pristupom neophodnim reformama,odlucnosti za dijalogom...tako da ovoga puta mozemo iskreno reci da mi nismo krivi za eventualno ne dobijanje datuma

Србија

pre 11 godina

Волим овај народ и ову земљу, када је најтеже у њему проради инат и онда стреми до највећих висина. Можемо ми и много више од реформи. Окренућемо се земљама које у нама виде тржиште и поштено одрадити све. Без корупције и криминала пожелеће нас и други а тада ћемо ми бити земља која бира. Ми смо у Европи одавно само што то господа ЕУ никако да схвате. Идемо даље Србијо.

Tibika

pre 11 godina

Ništa što ide preko leđa našeg stanovništa iz južne pokrajine ne treba potpisivati. Kosovo nije nešto čime se može trgovati, pa makar cena toga bila i datum za EU!

NOKIA

pre 11 godina

Pripremaju nas polako,za ono sto nam sledi,jasno nam stavljaju do znanja da nas ne zele tamo,to nam sada serviraju,nema veze,nije jedino resenje za Srbiju EU,Srbija ce se okrenuti drugim resenjima i mogucnostima,ponosan sam na ovu Vladu na napore koje je ulozilo kako bi se datum realizovao,ali nazalost nas dosadasnji rad nije prepoznat.

REALNO

pre 11 godina

Sta jos treba da se desi da bi EU bila zadovoljna? Da li je i jedna zemlja trpela ovakvu ucenu? Ako ova vlada , nije uradila dovoljno da dobijemo datum ja ne znam koja je.

Zarisimo

pre 11 godina

Vremena je malo, a obaveza puno. Moramo se pomuciti sada ili nikada. Resenje za KiM mora da postoji, i da bude prihvatljivo i za nas i za njih. Drzavni vrh mora sada pokazati koliko mu je stalo do naroda, do Srbije, a siguran sam da mogu!

88PLAVUSA MALA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU i da cemo dobiti datum kad-tad, a sigurna sam uskoro!

profesor

pre 11 godina

Rešenje mora da se pronađe, zbog naših ljudi kojima nimalo nije lako. Da se osećaju, pre svega, bezbedno na svojoj zemlji, ali i da sačuvamo nacionalne interese i da se ne delimo.

Aranđel

pre 11 godina

Političari su ti koji moraju da preuzmu žrtvu. Sadašnja Vlada se nalazi na nečemu što je DS isposlovao. To što Đilas kaže da je sadašnja Vlada dovela do ove situacije, nema veze sa mozgom!

Slaviša Golubović

pre 11 godina

Siguran sam da će Srbija nastaviti svoj evropski put, uz istovremeno poštovanje suvereniteta i integriteta naše zemlje. Dogovor se mora pronaći. Nikako na našu štetu...

panonski

pre 11 godina

Pa bolje da dobijemo neke nadleznosti u srpskim opstinama na Kosovu i datum 6 meseci kasnije, nego da se Srbi iseel sa severa Kosova.

crni gruja

pre 11 godina

Srbija je u jako teskom trenutku. Mozda bi Kosovo od strane Dacica i ostali bilo prodato. Ali Vucic je tu da brani interese KiM i Srbije. Siguran sam da ce naci i iskobeljati neko resenje i neku rupu koja ce biti svetla buduncnost Srbiji.

janko

pre 11 godina

Sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu jer svi vide da ne zavisi od nas.

miki bg 19

pre 11 godina

Ma mi smo dosta uradili, sta jos da im damo, celu Srbiju? Nije jos sve gotovo, ako je Pristini i Eu stalo do normalizacije odnosa, mora ce da pruze predlog koji je prihvatljiv i za nas!

MERIMA

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .

Branko

pre 11 godina

Nisam razočaran nedobijanjem datuma, razočaran sam razlogom koji iznose nemački parlamentarci. Srbija je mnogo uradila na reformama ali to očigledno i nije toliko važno. Drugi su razlozi najave da od datuma nema ništa. Kosovo je glavni razlog. Srbija i njeno rukovodstvo nastavlja svojim putem. Pokušaće nastavkom pregovora da obezbedi sigurniji život Srbima na severu Kosova.

VeleSrb

pre 11 godina

Srbija je na dobrom putu,puno je toga urađeno u zadnje vreme i što je najvažnije,dobili smo pravog lidera u Vučiću! Reforma pravosuđa,borba protiv korupcije,obračunavanje države sa kriminalcima,pregovori sa Prištinom su veliki koraci koje je Srbija napravila za kratko vreme i to ne može biti ne zapaženo!

konobar

pre 11 godina

""Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo". "

Ne sećam se da sam ja od tebe tražio da se tako ponašaš, kao što nisam od tebe nikada ništa tražio, jer znam šta se od vas može očekivati.

Sad ti nema druge, nego pošalji još botova, da nas prave maloumnima.

Radikali, radikali, terate po starom...to neće na dobro da izadje.

Ma Cherie

pre 11 godina

Ma, da..samo ako je Vucic odgovoran ukoliko ne dobijemo taj toliko puta pominjani datum. Pa, ako su ovi prethodni bili toliko mudri i sposobni, zbog cega za vreme njihove vladavine isti nismo dobili?

Gricko

pre 11 godina

Ovaj Vucic je konstantno razocaran.
(arben, 10. april 2013 21:43)

Bolje da bude pesimista ali da uradi nešto a ne večiti optimista i prodavač "šarene laže" kao oni prethodni!

boli nas briga

pre 11 godina

Ma neka i ne dobijemo datum, dokle vise o tom datumu. Ovo je kao kad su Slobu trebali da izruce, mislili smo da ce da nam svane pa nije.

ko poslednji izađe - zna šta mu je raditi

pre 11 godina

(Nev, 10. april 2013 23:20)

Reformu možeš praviti kada imaš od čega, mi smo već toliko zaglibili da je reforma morala biti završena - juče.

Lično mišljenje mi je da ćemo do jeseni moći uz puno sreće da se poredimo sa najgorim, najsiromašnijim i sa najvećom stopom kriminala - afričkim državama.

I dok ljudi budu ubijali na desetine komšija, sns botovi će pisati i dalje iste poruke, jer siva masa im je eliminisana i ugrađeni su čipovi (valjda oni što pravimo mi, Emiratima, ni manje ni više)

Jole

pre 11 godina

Vucic je sazreo i vrlo mudro razmislja i donosi odluke. Samo trajno resenje je za nas pravo resenje, a privremena uvek mogu da izazovu nove nesporazume.

Meda

pre 11 godina

Jedini i pravi put pronalaska resenja je pregovorima ali pregovorima kojim bi se doslo do obostrano prihvatljivog resenja a ne resenja koje bi bilo prihvatljivo samo za jednu stranu.

Sax

pre 11 godina

A šta si ti, prijatelju, očekivao? Da će Nemci da ti okače orden za dosad postignuto? Nisi uradio NIŠTA, i za to si dobio NIŠTA! A za orden ne brini, okačiće ti ga Master Toma, kad-tad.

Vlada

pre 11 godina

Stvarno ne razumem da neko komentarise I daje podrsku Vucicu a zapravo ne vidi sustinu onoga sto je rekao nemacki poslanik. Ulazak u EU je nebitan. Bitno je koliko nas radi, koliko zaradjujemo, kako zivimo I kako se ophodimo prema drugima. A vi se zapitajte kako zivite pa onda dajte podrsku nekome ako ste zadovoljni. Ja nisam zadovoljan.

LanciaBg

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao! Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma!

Lenjin

pre 11 godina

Srbija odavno nije imala velike ideje, a one su nam sad nepohodne. Posle duže vremena smo se, na čelu sa Vučićem, uključili u tokove koji vode našu državu u bolju budućnost. Nismo još u prvim vagonima, ali polako... Svaka čast na istrajnosti i trudu.

VladimirUE

pre 11 godina

Iako stizu jasne poruke da Srbija nije uradila nista po pitanju sustinskih reformi drustva, uredjenju zemlje, vladavini zakona poboljsanju ekonomije, Vucic te poruke uopste ne shvata ozbiljno. Jasno je da nije ovde Kosovo problem, pa cak ga i ne pominju parlamentarci Nemacke, s tim sto se podrazumeva da se situacija mora stabilisati i naci odrzivo resenje. Ova vlast ne moze dovesti ni do minimuma standarda jedne normalne uredjene zemlje, to je glavni uzrok nazadovanja u putu ka EU, i drasticnog pogorsanja standarda svih gradjana Srbije.

e-krem

pre 11 godina

Kapitalizam,industrijalizam,demokratizacija.... su uvek u Srbiji stizali nakon puta oko sveta pa ce taj slucaj biti i sada.Zelje su jedno a stvarnost da se preskoci Afrika drugo.Prijatno Vam korenje sa zaprskom zvanoj SNS.

Boban57

pre 11 godina

Tek od formiranja ove vlade, Srbija ima ne pokolebljivi stav i brani svoje principe po svaku cenu,a to se potvrdilo u odbijanju sramnog sporazuma! Mislim da će EU na kraju to znati da ceni!

kosovac

pre 11 godina

dajte bre ljudi neki normalan komentar, sta ste napali sa stranackim izjavama ko ludi, o mojoj sudbini se odlucuje, a vi mi tu velicate kojekakve partiske kadrove!

Vladica

pre 11 godina

Vucic u maniru jednog velikog politicara na nedvosmislen nacin salje poruku EU da situacija oko pregovora nije sjajna ali da nasa strana ulaze maksmalne napore da dodje do resenja koje ce na najbolji nacin zastiti nase interese i gradjane na Kosovu i Metohiji. Vucic ima veliku podrsku u narodu, jer sve sto radi, radi predano, odgovorno i dosledno, u interesu Srbije i svih njenih gradjana. Verujem da ce Vucic u narednom periodu doci do resenja povoljnog za nasu stranu.

e moj Vucicu

pre 11 godina

Pa si od "muke" podigao optuznicu protiv Dulica.
Zar ne vidis koliko svojim postupcima radis protiv ovog naroda i svog rejtinga u svetu.Za tebe me bas briga, ali mi nismo nista krivi da snosimo posledice.
Ne znam da li si se ti posle ponedeljka i onolike pozorisne predstave sa crkvom, Dodikom, zasedanjem od jutra do sutra, kukanja nadao necem drugom.

m.

pre 11 godina

lepo ti Vucicu kaze covek. prvo sredite zemlju, pa ces da vidis kako nas zovu. to kako vi politicari radite sve tange-frange u Srbiji, ne prolazi u EU.

Cicije

pre 11 godina

Nedaju nam datum i tačka. Možda ćemo ga dobiti 2014. godine, ako postignemo i sprovedemo dogovor sa albancima, koji će odgovarati njima, americi i nemačkoj.

zvonko

pre 11 godina

Ma Vucic je u pravu.Ne treba sad dozvoliti da nas svaka shusha iz EU proziva i ponizava. Ja sam pristalica DS-a recimo ali mislim da ni Djilas ne bi mogao bolje da prodje sa ovim razbojnicima. Sramota je ovo sto rade tj. direktno koce nase pridruzivanju EU, a pricaju suprotno. Jadno.

Aleksandar

pre 11 godina

Razočaran? Misliš konsterniran? Ili ti je Koštuničin Cicko pojeo Vujaklijin rečnik?

Evo besplatne lekcije iz naroda: ne može jedno dupe na dve klupe. Takvim pristupom se neizbežno završi na patosu kroz procep.

Izvini, nemam šta pozitivno da ti kažem sa ovakvim rezultatima ali ne sumnjam da će tvoji omladinci u komentarima podeliti dovoljno hvalospeva da ti isti svakako neće manjkati.

Kralj

pre 11 godina

Nikakav pritisak na nas nece doneti rezultat kada je u pitanju problem KiM jer niko pritisak i ne smatra nacinom za resenje ovako velikog problema.Pregovori su urodili plodom do nekog trenutka ali kada je konacni sporazum u pitanju Albanska strana je bila ta koja nije htela da popusti i da prihvati minimalni deo uslova koje je trazila Srbija,ako je cilj sporazum koji bi resio neka od najvaznijih pitanja onda sporazum znaci usvajanje uslova i jedne i druge strane kako bi bio prihvatljiv za obe strane a ne samo za jednu.

Neshvatljivo

pre 11 godina

Prosto je ne shvatljivo kako narod ne vidi da ga vodi trojka Nikolic - Dacic-Vucic , sve sami luzeri na svim frontovima i po svim pitanjima.

Mira kojoj nece da objave komentar

pre 11 godina

A mislio je da ce da padnu na tem od njegove politicke mudrosti i da ce sve da zamajava i napolju kao sto radi ovde. Svi su u ponedeljak bili odusevljeni zbog odbijanja, juce se na silu tumacilo da ce Eston da dodje da nekoga nagovara i moli, a vec danas se vudi kraj toj zabludi. Eston i EU cak nece ni da ponavljaju ni objasnjavaju ponovo bilo sta, jednom su rekli i dovoljno je. Strasno je sto su ovi na vlasti mislili da ce im uspeti da izvedu ovu predstavu, da ce EU leci na rudu i pristati da igra ulogu mocnika kome je samo potrebno da mu slobodarski duh skrese u brk svoje idlucno ne. Na moju zalost, bila sam u pravu kada sam u ponedeljak rekla da iza ove odluke ne stoji ni plan ni promisljanje ni dogovor sa EU, a kamoli rezervni plan. Ova vlast je sve ulozila u gubitnicku kombinaciju, i kako stvari stoje, opet izgubila.

Sale81Bg

pre 11 godina

Do dolaska ove vlade,glavni problem u Srbiji je bilo to što se nije ništa radilo,a narodu su zamazivane oči. Zahvaljujući ozbiljnom i maksimalno angažovanom radu vlade,a pre svega SNS-a, ugled Srbije je znatno porastao i EU sada na nas gleda mnogo bolje. Dijalog o Kosovu je jedan od glavnih uslova za dobijanje datuma i ja verujem da će vlada istrajati u tim pregovorima i izboriti datum.

crni domino

pre 11 godina

Verovatno si vodio pogresnu politiku a sigurno si gurao nos tamo gde ne treba. Ti si ministar vojni i nisi dobio dozvolu Premijera da politiku tvoje stranke podmeces kao drzavnu politiku.

zex1983

pre 11 godina

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....
(Bg, 10. april 2013 22:34
a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha

jovan

pre 11 godina

Ama ne vvdis ti pregovore, covece, to cini vec dugo tvoj premijer Dacic Ivica. Nemoj, kako god covek okrene ledja, da mu krades politicke ingerencije! To ne samo da nije ljudski ni casno nego je i podlo.

Spartacus

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao!

Suburban

pre 11 godina

U pravu je. Nama jedino dugorocni dogovor, mada moze i kratkorocni ali dobar, da resi do nekle problem Kosmeta. Interesantno, barem ja nisam ocekivao da ce neko iz EU poput Francuske da nam se obrati sa nekim pozitivnim komentarom, sto je opet dobro

Švrćko

pre 11 godina

(Bg, 10. april 2013 22:34)
Zašto su za tebe izborni sporni!?
Neka dodje neko drugi i taj drugi će morati nešto da uradi i da preuzme neku odgovornost! Svi su najpametniji kada kritikuju a niko rešenja ne nudi! A ako se gleda po izborima bili su pre neki dan u Kovinu pa mi se ne čini da je Vučićeva politika loše prošla... Nisam glasač već godinama, ali smatram da je uvek neko treba da izadje pred građane i kaže realnost, a to sam po prvi put čula prošle nedelje kada je Vučić izašao u medije i rekao da nije sve tako lepo i šareno u državi Srbiji!

dejo

pre 11 godina

Mi, Srbi patimo od kulta licnosti.
Svaki 2-3 komentar su hvalospevi Vucicu!!
A to me veoma, veoma podseca na 1990. godinu kada je slika Slobodana Milosevica bila kao ikona u izlogu skoro svake prodavnice u Srbiji.
A svi jako dobro znamo kako je Milosevic zavrsio.

jelena

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..
(FRAJLA, 10. april 2013 22:41)

'da bih dobili...' (???)
E moji SNS botovi, sa vama ovako nepismenima, sramota bi bilo da idemo u Evropu. Ali dobro, kakvi glasaci, takva i vlast...

Zedes

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.
(Milan, 10. april 2013 19:40)

Poštovani Milane, navedenu je legendarnu rečenicu kao prvi, doduše, izrekao starorimski filozof Seneca, cca 2000 godina prije g. Djindjića, ali nema veze, u potpunosti podržavam bit Vašeg komentara.

Vladimir Perišić

pre 11 godina

Au ljudi moji, pa ovaj Vučićev "internet tim" napravljen pre majskih izbora je jedan od najefikasnijih mehanizama "države Srbije" ... kada bi se ostali ugledali na njih mi bi bili perjanica Evropske Unije

Mali Miš

pre 11 godina

Ovi žuti malo izvukli nosić iz mišje rupice pa počeli da lupaju gluposti. Kao prvo jeste li pročitali vest koju komentarišete? A kao drugo, šta vam je Vučić kriv za to što se vrh vaše stranke bavi kriminalom i korupcijom? A za ovu vest mogu da kažem da će Vučić uspeti da se izbori sa delegacijama svih zemalja ako prvo uspe našu zemlju da izvede na pravi put. Samo hrabro.

sasa jokic

pre 11 godina

Kao prvo, apsolutna je istina da su Srbiji mnogo bitnije reforme nego datum. Medjutim ja postavljam pitanje, ko ce tecreforme da sprovede?
Da li Vucic ima kapacitet i tim za to? Nema.
Da li Toma zeli te reforme? Ne zeli. Da li ima tim da ih spreci? Ima.
Oni kazu da su jedinstveni, a danas Vucic razgovara sa Francuzima i Nemcima, pokusava nesto da uradi, a Toma u UN drvlje i kamenje po njima?! Pre neki dan dovodi Dodika da mu pomogne!
Zapad ne zeli jos jedan problem u svom dvoristu, i zato insistira na borbi protiv korupcije, koja je na zalost vise deklarativna, nego realna. Toma je zastitio Beka, i na taj nacin je prakticno zaustvio.
Sve vise u javnosti cujemo price i stavove iz devedesetih, mi dobri, a zapad nas mrzi. Tabloidi podsecaju na to vreme, mrznja puca sa naslovnih strana, a mi bi u EU?
Cini mi se da ce Vucic od velikog pobednika vrlo brzo postati najveci luzer, sem ako se ne dedi neko cudo, u sta sve vise sumnjam.
Danasnje Dacicevo raspolozenje neobecava mnogo, izgleda je i On "odustao" od EU.

zmitjkoe

pre 11 godina

Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora. Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Ne, mukice, to je poruka da u Srbiji nema reformi.

Plavi jahač

pre 11 godina

Ne mogu reforme tek tako da se sprovedu pošto ih ni prethodna vlast nije sprovela za toliko godina čega je EU svesna. Ali trenutno najveć problem zbog koga se datum i odlaže je Kosovo. A naši im neće praviti ustupke i potpisivati nešto što za nas nije dobro, pa oni nek teraju po svom dok shvate da nema svrhe jer Vučić popustiti neće.

Poldi

pre 11 godina

Dobro su mu i porucili.
Sve nase Vlade pokusavale da trguju saradnjom sa Haskim sudom i odnosima sa Kosovom a skoro u celini ignorisali sustinu priblizavanja EU, tj. reforme drustva. Borba protiv krominala sve vise se pokazala kao Vucicev PR trik nego ozbiljno ozivljavanje funkcionalnosti institucija.

AcaZvezdara

pre 11 godina

Zahvaljujući vama i vašem trudu i radu Srbija je za kratko vreme popravila svoj ugled kod evropskih zvaničnika i to je ono što je najvažnije! Puno je urađeno za nepunu godinu i verujem da ćemo dobiti podršku od EU za dobijanje datuma!

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!

dugodnevnica

pre 11 godina

Cekali smo decenijama da udjemo u EU, pa cekacemo jos dve godine, a za to vreme okenim se istoku i Rusiji. Sacuvajmo Kosovo. A, jos jedno, pa oni su izdali Djindjica, koga su uporno podrzavali, a sto bi podrzali jednog Srbina.

kad li su ga na brzinu odrzali...

pre 11 godina

"Ubrzo pošto postignemo sporazum, Srbija će postati deo sveta, a da li će dobiti datum u junu ili kasnije - prihvatiću to kao naš neuspeh, ali vi ste tražili da se tako ponašamo".
---------------------------------------------
Izgleda da sam jos jedan referendum prespavao....

rodoljub

pre 11 godina

Hocemo odgovornost ove Vlade sto Srbija nece dobiti datum za pregovore ni ove godine!!!
Dole Vlada!!!
ovo zamazivanje ociju ovim mitingom ce se obiti stravicno o glavu ovim nazadnjacima. Nije im proslo 90ih , nece im proci ni danas!!!
Dole Vlada!!!

ajmo-ajde-svi-u...

pre 11 godina

A sad lepo podnesite ostavku! Dosta prenemaganja i kuknjave, niti ste povratili Kosovo niti nas odveli u Evropu! Ruska gubernija? Hvala lepo, ne želim. Ko me pita, e pa videćemo...Dole Vlada!!!

boki

pre 11 godina

Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.

Mirka

pre 11 godina

Potpuno podrzavam Vucica ... treba raditi na svojoj zemlji , treba naci resenje da se stabilizuju odnosi na Kosovu ... datum i da li ce ga uopste biti nije ni bitno. Ako sredimo nasu drzavu ... ni EU nam vise nece biti toliko potrebna . Covek zna sta prica ... nije bzv tu gde je ...

budimo realni

pre 11 godina

Može se i bez datuma važno je da vi nsite izdali kosovo
(mornar, 11. april 2013 09:52)

Isti komentatori kao i njihov vođa. Demagogija bez trunke logike, znanja i umenja.

Gde je Kosovo? Gde je Evropa? Gde je Rusija?

Čoveče, svuda su mu vrata zatvorena.

roxi

pre 11 godina

cemu ovi silni komentari? zasto je pak ovaj momak razocaran? pa zbog politike koju on podrzava jos od detinjstva je srbija u ovoj situaciji. inace vucic, nikolic i dacic su sada postigli to sto su i hteli.dacic je odmah otisao u rusiju, toma odrzao govor u un. ovo im je bio cilj i oni su ga ostvarili. glasaci, koji su bili za eu, sada ne mogu da kazu, da ovi nisu dali sve od sebe, ali eto nas mrzi ceo svet.

nove devedesete

pre 11 godina

Oni nisu ni hteli da mi dobijemo datum. Mislim na našu "elitu". Ovo je samo predstava, kao i sve ostalo šta rade. Hoće Rusima, Rusi ih neće. Ustvari, izolacija im i odgovara.

Ja ovde, od kada su ovi došli, ne vidim nikakvu razliku sa početka rada Miloševića. Isto je vodio medijsku populističku politiku. 10 godina nam je trebalo da se osvestimo. Nemoguće je da smo takav narod da ne može da nauči ni iz sopstvenih grešaka.

FRAJLA

pre 11 godina

Verujem da se ulažu veliki napori,da bih dobili taj famozni datum,ali isto tako je bitno da se ne uradi ništa što je štetno po naše interese..

Milan

pre 11 godina

Sta ce nama datum, mi smo izgubili kalendar odavno, a orijentisemo se samo prema suncu. Sad nas greje ovo sa istoka. tzv. Varljivo Sunce...

somborac

pre 11 godina

"a sta ce biti na sledecim izborima?pobedice ds i nastaviti da vodi srbiju u eu?hhahahhahaahha
(zex1983, 10. april 2013 23:32)"

Pa neko će već pobediti, a to nećete biti vi, jer nećete ni postojati.

Treću šansu za ubijanje Srbije će vam samo lud dati, pa će se ta opasnost zauvek sprečiti na vreme.

Boleće, al šta da se radi.

Jovanka

pre 11 godina

Ako do sada niko nije prepoznao napore koje državni vrh ulaže da dodje do najboljeg rešenja za ovu zemlju, onda nemamo o čemu da pričamo. Podrška Vučiću!

psiholog

pre 11 godina

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Troll, 10. april 2013 21:32)

Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore...Vucicu samo tako nastavi!!!
(Beograd86, 10. april 2013 21:07)

To je otprilike Vučkova zaledjina, iako će i ovi pacovi da kidnu prvi.

A tu je i ostatak ekipe:

(Zajecar87, 10. april 2013 21:04)
(Krusevac88, 10. april 2013 21:21)
(Vranje87, 10. april 2013 20:34)

(Pavle83, 10. april 2013 20:38)

(Inter83, 10. april 2013 20:35)
(Chelsi84, 10. april 2013 20:32)
(Trojanac81, 10. april 2013 20:30)

I to je otprilike to - Vučkovo biračko telo.

A tu je i jedan mišić koji je isuzao ko zna odakle, da čita lekcije odraslim čikama.

Ivan

pre 11 godina

Na pragu smo nove ere, ali ne sa Rusijom. Slici sa 90im, ali bice jos gore ovog puta. Ponestaje i malo nade da ce naciji biti bolje u ovim granicama. I dalje se slepo gleda u vrle srpske "vodje" koji obezbedjuju svoju buducnost, a nazalost jadan narod ce i dalje da zaokruzuje politicki javasluk koji vice o aktuelnim temama (EU i Kosovo) na najrazlicitije nacine. Nijedna partija na vlasti nikada nece preuzeti odgovornost za bitne odluke jer obezbedjuje svoju egzistenciju i obmanjuje ovaj ostatak naseg prostog naroda. Nova era ce se zvati, "Ni EU, ni Kosovo" i pasos menjamo za partijsku knjizicu kao bon za hleb. Uzdravlje!

rrr

pre 11 godina

Zar nije sadasnja vlast rekla da cemo ziveti bolje? Sta se sa tim desilo? Da ce ispitati sve kradje, zatvoriti kriminalce,lopove a oni samo zavaravaju narod sa miskovicem... A sta je sa onim dzakovi sa listicama pojela maca???

Topli cvarak

pre 11 godina

Zaboravili smo osnovnu stvar a to je da Nemacka nikad nije niti ce biti prijatelj Srbije. Pa oni jos od 188 i neke godine imaju odbojan stav ka nama.Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne. Kada se Merkelova sa jasnim stavom obratila Tadicu, a on je slagao, sta smo mislili da ce nam zaboraviti. Aleksandar Vucic je ucinio zaista dosta na poboljsanju odnosa, zato se sada i razocarao.

Sumacher

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

TLN

pre 11 godina

Vučić: Razočaran sam porukom Nemaca

Nemački parlamentarci poručili su da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.


Сва надреалност и иронија овога народа и ове квазидржаве Србије је садржана у ове две реченице.

бидермајер

pre 11 godina

Да је косово кора сувог хлеба и млеко са алфатоксином на дан србија би била сита ,овако гладних све више и слуђених вашом неспособношћу који делите великодушно као радна места на почетку избора.

bobi

pre 11 godina

Nismo se nadali ovakvim stavom Nemačke. Učinili smo jako puno i verovali smo da će umeti Evropa da prepozna. Ali očigledno je da je njima najbitniji onaj uslov koji još nisu postvili!

Kaiser

pre 11 godina

"Ocigledno da komentatori nisu procitali tekst do kraja.Ovo nije nikakva ucena vec savet koji je dobio Aleksandar Vucic.Treba se fokusirati malo i na ekonomiju odnosno na zivotni standard gradjana."Reforme koje se ostvaruju u smislu poboljšanja pravosuđa, stvaranja boljih uslova za investicije i boljeg ekonomskog ambijenta jesu mnogo važnije, a datum je u odnosu na to manje značajan", rekao je Krihbaum.,a ne samo na pregovore sa Kosovom.
(boki, 10. april 2013 19:30)"

Dabome, to je kao kad ti ja kažem - "Posveti se bukvaru, to je važnije za tebe, nemoj biti opsednu komentarisanjem".

Kako god okreneš, to je kako bi mladi rekli - klasičan od*eb. Zaslužen.

I sad mu ostaje da pod hitno nadje krivca za svoj za*eb, kako već imaju običaj.

Gore

pre 11 godina

Sudovi ne presudjuju po 20+ godina! Sudovi presudjuju uticajnim politicarima po hitnom postupku! Necu bre takvu Srbiju! Nemci stoje iza srpskog naroda ne nekolicine korumpiranih, pohlepnih pojedinaca kojima red ne odgovara pa zato koce ceo narod! Dosta sa recima zelim dokaze kroz akciju! Odmah, ne sutra! Dosta vise o tome ko nas voli ili mrzi! Radi, cuti I trpi! Svima je dosta prazne retorike I tu su nemacki parlamentarci na istoj liniji sa gradjanima Srbije!

Bojan

pre 11 godina

Drzava Srbija ne zeli reforme. Drzava Srbija zeli da ostane takva kakva jeste. I zeli pare. Nizasta. I krivice Evropu ako ih ne dobije. Na svu srecu to ne prolazi medju civilizovanim svetom.

Filigran

pre 11 godina

- Nikoga nećemo da molimo, ali očekujemo da te zemlje pokažu poštovanje prema Srbiji
Konacno da neko ima hrabrosti da im kaze u lice ono sto treba. Posle svih obecanja za ucinjene ustupke, dosli su konacno da nam kazu da necemo dobiti datum. I to je ok, samo bi bilo korektno da su to uradili posle predaje Miloshevica, Karadjica i svih ostalih, pa posle prvog, drugog, treceg, cetvrtog potpisivanja ustupaka Tachiju Boraka Stefanovica.
Ocigledno su shvatili da imaju ozbiljne ljude oko sebe, koji nisu Borko i Tadic, pa su otvorili karte.
Dobro, jedan pritisak manje, nema datuma, idemo dalje u ciscenje Srbije.

fenix

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

lo

pre 11 godina

Znali su oni da mi necemo prihvatiti taj ultimatum, zato su i bili takvog stava. Stvar je u tome sto evropi odgovara da prolongira otpocinjanje pregovora sa Srbijom zbog svoih unutrasnjih problema. To znaci da mi najverovatnije pocinjemo i ulazimo u eu ako do toga dodje sa Bosnom, Makedonijom i moguce Albanijom, svi u isto vreme.
Crna gora ce njaverovatnije brzo napredovati ali kad dodje tema korupcija, tu ce nastati blokada pa ide i ona u paketu sa nama.

Bucko Irig

pre 11 godina

Nismo prihvatili sraman i ponižavajući ultimatum za našu državu, ali Vučić pokazuje da je i dalje spreman za dogovor. Da bi došlo do dugoročnog dogovora, moraju obe strane da se usaglase, a ne samo jedna da uslovljava, a druga da bespogovorno pristaje. Tako se neće doći do rezultata. Evropska unija će morati da poštuje Srbiju!

Krusevac88

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

Srbin

pre 11 godina

Sve što liči na skrivenu uvredu ili pokušaj da nas ponize, ne treba prihvatati ni u kom slučaju! Tek kad budemo poštovali
svoju zemlju i svoje građane, poštovaće i nas.

ponosni Srbin

pre 11 godina

Poruka je sasvim na mestu po prvi put... Ako ne uzimamo u obzir ono sto Evropa od nas ocekuje! Tako i treba, prvo sredite stanje u svom dvoristu pa onda idi dalje! A sto se tice datuma hahaha pa Turska je vec kolko godina kandidat. I..??? Mi sve dadosmo za datum! Ako nam je Evropa prijatelj zasto nam onda oduzima teritoriju, zasto nas ucenjuju, zasto nas mrze??? Postavite vi njima ultimatum i neka se izjasne do nekog datuma dal nas hoce ili nece u uniju! Pametni Turci, to su i uradili... ili nas primite ili odosmo na istok...

miroslavw

pre 11 godina

glavu gore Vucicu, ne smemo klonuti duhom, prvo da uradimo sve sto mozemo da napravimo dogovor sa Kosovom, a kad to uradimo onda da vidimo sta koci datum i dal ga nesto koci....

Кривокапић

pre 11 godina

Немци су у праву. Реформе морају да почну што пре. Зар није боље за нас да имамо уређену државу без обзира када ћемо да добијемо датум.

dana

pre 11 godina

Evropa je rekla svoje. Ovo je i previše nikada se nismo nadali da mogu Kosovo postaviti kao glavni uslov. Ali mi moramo dalje zbog sebe ne zbog Evrope. A prijatelje će mo tražiti među onima kojima smo potrebni!

Jelica bg

pre 11 godina

Verujem da ce nasa vlast uciniti sve da se dodje do resenja, ali sa sto manje ustupaka sto je moguce.Dokazali su to odbijanjem sporazuma pre neki dan.

Angelina

pre 11 godina

Ja se iskreno nadam da ce u skorijoj buducnosti naci nacin i prevazici ovaj problem. Upornost je ono sto karakterise Vucica i sigurna sam da ce uspeti i uciniti ono sto je najbolje za nas.

Petric

pre 11 godina

Necemo nikoga moliti za datum, ali isto tako necemo ni nase Kosovo dati. Za pregovore je potrebno dve strane, koje znaju sta zele i koju imaju cilj, ali Pristina ocigledno ne zna sta zeli.

dzimis 19

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.

Citam komentare i divim se

pre 11 godina

Braco Srbi odbili ste kao i uvek, slozni ste, izolovali ste se. Ali preklinjem vas nemojte sada kad nemate s kim da ratujete medjusobno da se zakrvite. Brine me sto je isti dan bilo odbijanje i ono ubistvo familije i komsija. Samo slozno ne treba nam niko volim vas ovoliko. Ne mogu da pokazem znate na sta mislim.

fenilalnaninicar

pre 11 godina

"Ali, na žalost, mnogi nisu razumeli šta sam govorio prethodnih dana".
- Mislim da su oni kojima si se obraćao razumeli.. ;)

Anjica

pre 11 godina

@meni pocelo da se pricinjava
ŠTa je bilo ranijih godina ako je ovo pozorišna predstava!?
Pretpostavljam da je za tebe Vučić komedija ali ja bih ti rekla da su prethodnih 20 godina za Srbiju bili tragedija po pitanju Vlasti!

Trojanac81

pre 11 godina

Ma kakvi potpisi,nema nista od toga.Srpska Napredna Stranka je dobro odlucila,zasto da se povinujemo evropi kad god joj se prohte.

MALENA

pre 11 godina

Misim da smo datum zaista zasluzili! Napravili smo velike pomake u reformi zemlje i imamo sjajne rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije! Podrska Aleksandru Vucicu u daljoj borbi za interes gradjana!

Gusar

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

mnogo radosna vest

pre 11 godina

Skolstvo, zdravstvo i privreda u Srbiji ne postoje, a oni(EU) samo ponavljaju Kosovo. Ocigledno je da njih nisu uopste interesovale reforme u Srbiji, vec samo kako da iznude od Srbije priznanje Kosova.

ds78

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli..

nidža

pre 11 godina

Više se nije moglo ni očekivati od njih. Na nama je da se pre svega okrenemo sebi. Postoje i druge strane sveta. Lako neće biti ali i Turska je godinama na vratima Unije i postala je u međuvremenu svetska ekonomska sila!

realistic

pre 11 godina

u pravu ste Vucicu sto pre, nemamo vremena za gubljenje, ni Vi, ni ja, ni gradjani Srbije, ako je potrebno radite i 24sata, da mogu i ja bi Vam rado pomogao....

Aflamlekadžija

pre 11 godina

Srbi su vitalan i izdržljiv narod, bez obzira na sve! Naučili su da ćute, trpe i čekaju. Umeju da prepoznaju pravog čoveka i da ga vrednuju. Iskrena politička namera nam je potrebnija nego ikad. Do sada nam je narod uglavnom bio prevaren...

crazy____deedee

pre 11 godina

nema datuma jer smo uslovljeni, kosovo-pa datum! u neobranom grozdju smo se nasli i ne bih bila u kozi nasih pregovaraca! dace sve od sebe da koliko god mogu ocuvaju nase interese ali ne zavisi sve samo od nas...

branka

pre 11 godina

Samo jaka i ekonomski nezavisna Srbija sa dobro organizovanom vojskom i pratecim sluzbama,bez evro-amerckih ucenjivaca, ce resiti Kosovo i Metohiju.

Dragana

pre 11 godina

@ (m., 10. april 2013 19:04)

Kad vi znate sta prolazi u EU, sto ne odete tamo da zavrsite posao. Srbija se poslednjih par meseci pokrenula, za razliku od proteklih 11 godina.

Pavle83

pre 11 godina

Ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu, zato podrzavam stav SNS-a u ovakvoj odluci.

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

DJ

pre 11 godina

Bilo bi previse da nas sada odbiju. Bilo je tu velikog zalaganja za taj datum. Pregovori o Kosovu, borba protiv korupcije, i mnogo toga. Agonija ne sme da se produbi po pitanju datuma, bas naprotiv mislim da cemo dobiti datuma za Eu.

Sir Oliver

pre 11 godina

Poruka je da od skorog sporazuma EU i SRB nema nista, ok to smo predpostavljali da ne kazem znali...EU nikada nije bila tu da nam pomogne, mozda neke zemlje pojedinacno dele brigu i pomazu nam na svojstven nacin ali zajednica ne. Obzirom da se ovakav odgovor mogao predpostaviti, resenje problema sa KiM u smislu predavanja teritorije kao sto nam je predoceno da uradimo bi bio totalni fijasko...Tek tada bi nastao kolaps...Ostali bismo bez zemlje(doduse koju samo fiktivno imamo, ali onako ne bi ni fiktivno imali) a EU bi gledali na tv-u kao i do sada. Kako bi to onda bilo za objasniti narodu koji je i ovako u problemu i koji je krvi zeljan. Sve u svemu pokazalo se kao dobro resenje i dobar izbor pregovarackog tima ovo sto su uradili. A mi treba da usvojimo modus ponasanja, zakone i razna pravila iz EU, a zajednica kao zajednica nam treba kao trece oko.

Miloje

pre 11 godina

Ja verujem da je Nemec upravu. Mi treba da se fokusiramo na reformu i rad radi nas i nashe buducnosti. Datumi i ultimatumi me se netichu. Da je srece da nikad i neudjemo u Uniju a da se u potpunosti reformishemo i stanemo na svoje noge. Unija je leglo birokratije i korupcije, i zemlje chlanice prolaze mnogo gore od onih koje to nisu.

asaddew

pre 11 godina

Reforme radimo zbog sebe, a ne zbog Nemacke. Ova vlada radi vise nego prethodna, ali nedovoljno, jer prethodna zaista nije nista uradila, tako da ova sa hapsenjima, kao da ima neki uspeh, medjutim, to nije nista od posla koji mora da se uradi.

Stanarrr

pre 11 godina

Pa dosta je bre vise ponizavanja, Vucic je uradio svoj deo posla I ne moze nekoga da natera da promeni misljenje o nasem narodu I nasoj istoriji.

Komsija

pre 11 godina

Sto pre treba omoguciti normalan zivot naseg naroda na Kosovu, a Srbija svakako nikad nece priznati nezavisnost Kosova, to je valjda svima jasno, pa cak i po cenu EU, ali to ne znaci da cemo se odreci evropskih integracija.

ProfA

pre 11 godina

Okrenimo se mi lepo Rusiji, naravno ne smemo zapostaviti ni zapadnu Evropu jer opet zivimo zajedno na istom kontinentu, potpisemo sa njima svaku vrstu saradnje i pokusamo bar malo da poboljsamo zivot gradjana.

GAFFF

pre 11 godina

Jas am mislio da dolaskom sns-a na vlast nam je dosao kraj ali sam sada uvideo da su nas time zaslepljivali oni koji su sa Evropom saradjivali po principu mi njima sve oni nama nista za uzvrat.

bertone

pre 11 godina

nista nam oni nece dati ako mi sami ne budemo uporni i istrajni... kao i uvek samo nas testiraju i na kraju nam naprave neke unutrasnje probleme narodski receno bace na mkosku i mi poludimo...

shadow

pre 11 godina

Uvek ce da bude nesto na sta ce nam sugerisati da treba bolje, i uvek ce nam pronalaziti nove detalje kojima treba da se pozabavimo. Moramo samo da istrajemo u svim tim poteskocama koje nas snalaze, a to nasa vlada za sada dobro radi i ima energije za to.

Brat Djura

pre 11 godina

Pa naravno da se moze doci do resenja ali samo ako Pristini narede njeni mentori da popusti i prihvati nacelan dogovor o Garancijama za srpske opstine na severu Kosova i Metohije.

PaPa

pre 11 godina

Poboljsanje pravosudja, pa slobodno mogu da kazem da je nase pravosudje jedno deset puta bolje od njihovog, to mogu da potvrde svi ljudi koji su imali bilo kakav kontakt sa njihovim pravosudjem, totalna neorganizovanost i uskostrucno gledanje na predmete.

Dragan BL

pre 11 godina

Kao da su mene pitali.
Okrenimo se prvo sebi, daj da rešimo svoje probleme.
Pokrenuti proizvodnju gde će biti odnos za domaće potrebe-izvoz 60-40. Da ne zavisi proizvodnja samo od domaćih potreba, ali ni od izvoza.
I ono što nam je rak-rana, NATALITET!

vladanstar

pre 11 godina

- Кнеже, превелика је турска сила

- Превелик је, Тамнавче, бојим се твој страх. Или се све ово градило и стварало зато да га наш страх разграђује и растура? Ако на турску силу и ордију данас не полетимо као соколови, сутра ће нам кнежевску трпезу прелетати кокошке кокодачући.

Кнез Лазар.


Сваки коментар је сувишан!!!!

ISTOK

pre 11 godina

To i treba da nam je na prvom mestu kada je Kosovo u pitanju ... trenutno resenje za stabilizaciju dole i napredak. Lako cemo za datum...treba ziveti u medjuvremenu .

Kenedi 661

pre 11 godina

Iako sukob Srba i Albanaca traje više od sto godina, mislim da je cilj oba naroda da se dođe do dogovora i da se otklone sve međusobne razlike i rane iz prošlosti puste da zarastu. Vučić radi u tom cilju i ja sam zadovoljan zbog toga. Pitanje Kosmeta mora da se rešava, svako odlaganje će biti pogubno i po Srbiju i po kosovske Albance.

HarisonFord

pre 11 godina

Zasto da potpisujemo nesto sto nam ne odgovara,pa nije to kupovina polovnog automobila.Trebaju nam jake odluke u vezi ove problematike i da se drzimo toga.

Marelica

pre 11 godina

Srbija samo nije prihvatila ono sto je neprihvatljivo i sto ne bi prihvatila ni jedna drzava koja iole drzi do svog integriteta. I u buducnosti ne smemo dozvoliti da se Srbija odrekne svih nadleznosti na Kosovu i Metohiji, ali verujem da ce se stavovi uskoro pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora gube obe strane.

Vanzemaljac

pre 11 godina

Ma treba imati cvrst stav,i ne dati im priliku da nam poture nesto da potpisemo.Mi i nismo rekli niti potpisali da je kosovo nezavisno pa ga oni tako prisvojili.Samo SNS snazno.

Eržika

pre 11 godina

Nikako ne treba žuriti da bi se po svaku cenu dobio datum. Pre svega, moraju se poštovati interesi našeg naroda i njihova bezbednost na Kosovu. Svaki dogovor koji daje nadu za bolje sutra je naša prilika. Zato stani malo Srbine, i sačekaj povoljan trenutak. Ne srljaj...

EUUU

pre 11 godina

Ja hocu u EU ali razumem i Vucicevu zabrinutost, ne bih voleo da sam na njegovom mestu jer mu sigurno nije lako, voleo bih samo da vidim sta sada ima da kaze Djilas i njegova stranka, zasto su se sada kada je najvaznije svi ucutali?

ZalostivO

pre 11 godina

Zalosno je to da je Vucic morao da se umesa u celu pricu sa kojom do skoro nije imao ni dodirnih tacaka zbog Dacica koji nije bio sposoban da zavrsi jedini posao koji mu je poveren. Zato ja u njega nemam ni trunku poverenja.

Denis napast

pre 11 godina

Nakon svega ovog sto se desilo u pregovorima, ono sto mi najvise zabrinjava kao gradjanina ove zemlje je da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali Srbiju koja bi trebala da postane njihova clanica.

Klementina BERLIN

pre 11 godina

Idemo dalje sad bar znamo koliko Nemci imaju želju da nam pomognu , nema nama pomoći niodkoga treba da se okrenemo sebi i da gledamo kako najbolje da odradimo pregovore sa Prištinom i da nastavimo borbu protiv korupcije kako bi se privuklo što više investitora u Srbiju .

immortal

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

BlentA

pre 11 godina

Zasto samo Nemacka blokira dobijanje datuma, koji oni interes imaju kod nas ili od nas, cela Evropa je za a jedino oni protiv I mi I dalje imamo problem da dobijemo datum jer to ta demokratija o kojoj toliko pricaju.

novica952

pre 11 godina

Šta se moglo drugo i očekivati od parlamanetaraca Francuske a pogotovu Nemačke posle odrečnog odgovora Srbije na ponudu gospođe Ešton da se potpiše sporazum sa prištinom i preda na upravu sever Kosova. Diplomatskim manirima nemački parlamentarci se zalažu za reforme društva i ekonomije a datum će doći samo po nekim sledu događaja. Taj diplomatski manir po našem pojasnio je sam gospodin Vučić konstatacijom da nema ništa od datuma i da je on to već više puta do sada naglasio. Srbiji osrtaje da sama radi na svojoj reformi i pokuša da sporazum sa prištinom potpiše zbog sebe a ako datum dođe dobro došao ako ne preživećeSrbija i ovo.

JUGOSLOVENNN

pre 11 godina

Ja sam za ponovnu zajednicu SHS, mnogo smo lepse ziveli, a za ovu situaciju sa evropom su krivi prethodnici jer su ih navili da na sve pristajemo.

ARA

pre 11 godina

Vucic im odgovara na nacin na koji oni to razumeju. To znaci da smo mi razocarani sto oni vide potrebu da se ko papagaji ponavljaju i da odbijaju nasu dobru nameru. Sladja meni sloboda da se fokusiram nasta ja hocu, a ne da dangubim vreme i prodajem dusu ucenjivacima, pa makar i od gloginja ziveo.

CudilO

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.

pavlovic

pre 11 godina

g-dine Vucicu znam da cinite sve da resite pitanje Kosova samo molim Vas da malo to sve ubrzate,imamo mnogo tema kojima moramo da se pozabavimo i vise d audjemo u njih... Nesme da nam prodje opet 12godina a mi bez resenja!! speed

Desimir

pre 11 godina

Србија је заслужила датум,а ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро,јер нико није имао више резултата за 8 месеци.A што се преговора тиче, нико не бежи од тога да се решења нађу што пре,нити тактизирамо,нити одуговлачимо.Али нек свима буде јасно,а то је Вучић поново истакао,да ће радити на томе да истовремено сачува наше националне интересе и да се наш народ на Косову и Метохији осећа сигурно и безбедно..
Вучић -"Србија не може да потпише нешто што не може да спроведе и веома је посвећена проналажњу решења, међутим да би то било могуће друга страна треба да направи компромис и уступке као што то чини Србија."

Jelka

pre 11 godina

Srbija treba da nastavi evropskim putem ali naravno ne da ona bude jedina ponizena.Treba raditi na tome da do rešenja dodje i nastaviti pregovore sa Pristinom.

MraZ

pre 11 godina

Ako ne nastavimo Evropskim putem pasce noc a ako nastavimo da se zaslepljujemo Kosovom opet nam nece valjati, lepo je Vucic rekao od dva zla moramo izabrati manje.

mitropolit

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

dule

pre 11 godina

Nemci su po ko zna koji put potpuno u pravu. Reforme u našem društvu treba da uradimo zbog nas, a ne zbog toga što to Evropa od nas traži. Sudstvo u Srbiji najveća katastrofa, zdravstvo, prosveta, javna uprava takođe katastrofa, borba protiv korupcije tek počela, ako je uopšte i počela, nezaposlenost među najvećima u Evropi. Rešite ove probleme i nećete imati problema, primiće vas u EU i bez datuma.

gotovi smo

pre 11 godina

Nisu ni morali da posalju ovu poruku,prvoaprilske sale su zavrsene tako da sto su se do sad salili salili a sad prelazimo na ozbiljne teme

Lidija sm

pre 11 godina

Pod hitno treba traziti nastavak dijaloga sve dok se ne dodje do resenja sa kojim ce obe strane koliko toliko biti zadovoljne, ali jednima dati sve sto traze, a drugima nista i pri tom ih ucenjivati nema nikakvog smisla i nista dobro ne moze doneti.

Nenad

pre 11 godina

I da jeste potpisali ono sa Kosovom, odluka o datumu početka pregovora bi bila opet potpuno ista, negativna - a upravo na osnovu tih kritika reformi, koje i jesu suština.

Zato ne treba nasedati na 'šargarepe', već se fokusirati na reformu zemlje.

ZidaR

pre 11 godina

Mislim da bi trebali malo da ohladimo odnose prema Evropi, ne da teramo kontru nego jednostavno da se malo udaljimo od svega, jednostavno vide da nam se zuri I postavljaju nam ultimatum.

GazdA

pre 11 godina

Pa zasto onda lepo i postoji Evropski parlament, zasto Nemacka ne odlucuje o svemu, po uzoru na drugi svetski rat koji nije bio tako davno.

Vlada

pre 11 godina

Pa i jesu vaznije reforme od datuma. Sta nam vredi datum, pa i prijem, ako nam zemlja ostane ovakva kakva jeste. Treba reforme da izvrsimo, a datum nam ni ne treba.

fifi

pre 11 godina

Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

Ilija

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

SenkA

pre 11 godina

Pokusajte da nastavite dijalog, tj to je I najvaznije u ovom momentu za nas, da pokazemo da smo civilizovana zemlja koja hoce da razgovorom prevazidje svaki problem.

Branko

pre 11 godina

Poruka da se fokusiramo na reforme a ne na datum je pogrešna. Znamo mi da od datuma nema ništa a razlog je neprihvatanje sporazuma koji je suštinski značio priznavanje Kosova. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da to navedu kao razlog, već pominju reforme. Kao da su zaboravili kakve su poruke stizale iz Nemačke pre samo mesec-dva dana. Razočaravajuće je sve to, ali mi i radimo reforme u Srbiji prvenstveno zbog nas samih.

Sulja Gudurić

pre 11 godina

Stajanje i cupkanje u mestu samo znači dalje propadanje i nestanak. Zato treba što pre naći način da se pregovori nastave. Svaki kompromis koji obezbeđuje život i trajanje daje priliku za opstanak.

Nev

pre 11 godina

"I ja sam razocarana sto je na izborima pobedila nazadna manjina i sto od reformi necemo videti ni R, pa nikom nista.
(Ana, 10. april 2013 22:13)"
A zadnjih 12 godina bilo je reformi? Ja sam razocaran sto jeste pobedio SNS, racozaran sam se povampirio SPS, razocaran sam sa DS jer su u zadnjih 12 godina pokazali da su isti kao i Zloba. Niko od njih nije spreman za reforme jer bi to znacilo duboke rezove po svim onim koji su oni zaposlili po raznim pozicijama. Govorimo o drasticnim promenama preko kojih ce najgore proci radnici u javnom sektoru koji vec toliko dugo zive na grbaci radnika u proizvodnji i privatnom sektoru. Govorimo o seci koja znaci ubistvo za partokratiju i kontrolu sudova, tuzilastva, medija itd....
Zato mi nismo imali reforme a nemojte to prebacivati na SNS nego prebacite na sve politicare koji kontrolisu Srbiju zadnjih 25 godina. Oni su odgovorni za ovo sve i kao sto je onaj profesor rekao iskreno cekam da dodjemo to takvog dna da samo takva reforma moze da nam omoguci prezivljavanje jer sve ostalo znaci nastavak u istim uslovima kao sto imamo zadnjih 25 godina....

onako usput

pre 11 godina

reforma pravosudja nije abolicija kriminalaca
reforma finsijskog sektora nije unistavanje razvojne banke vojvodine
reforma javnog informisanja nije prebacivanje rts na budzet
reforma NBS nije nezakonito postavljenje tabakovicke
reforma epsa nije gasenje elektrovovodine

singe

pre 11 godina

Skoro sve smo uradili zarad toga famoznog datuma a onda na scenu stupaju Nemci kao i uvek,koliko vidim ne preostaje nam nista drugo nego da cekamo da se smiluju za datum posto nista vise ne zavisi od nas.

sonne

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

Camaro

pre 11 godina

Ako je moguce i brze, jer sto neko kaze nama se zuri. Svaka cast ako se okonca nekim povoljnim dogovorom, jer nema vise razloga da nam Kosmet bude problem.

Klod

pre 11 godina

Pa KAKO čoveče možeš da budeš razočaran, kada znaš da si odbio sporazum!? KAKO?
Da li ti stvarno mislis da je ovaj narod lud ili toliko praviš blesav i pri tom te baš briga za sve! Ovakav vid licemerstva, nisam video od '99te!

Alek

pre 11 godina

Tek ce ti Svabe pokazati sta o tebi misle i gde ti je mesto. Izdaja interesa sopstvene drzave nikada nigde nije nagradjivana pa nece biti ni u tvom slucaju. Ali ti to ne ne mozes da shvatis.

znamo vas od ranije...

pre 11 godina

upropastio nas ovaj covek, izgubicemo kosovo, a evo izgubili smo i eu...

i konacno cemo postati crna rupa na evropskom tepihu kako je i obecao nikolic 2008.

Београђанин онај стари

pre 11 godina

Немачки парламентарци су ослично рекли. Ја гласам да Србија ојача државу и све њене механизме, да се смањи корупција и криминал, да се повећа наталитет и запослење, а да ли у ЕИ, ближе односе са Русијом или Кином, мање је битно.

lesa

pre 11 godina

Ne gospodine Vučiću, Nemci su vam još pre nekoliko meseci jasno dali do znanja šta Srbija mora da učini da bi ušla u EU. Jasno, nedvosmisleno je rekla da Srbija mora da prizna Kosovo. To treba da znate i da cenite. Mogla nas je držati na štapu i šargarapi u nedogled, ali su Nemci jasno rekli šta se mora i da ne žele da nas drže na štapu. Ja to cenim kod Nemaca i zato ne treba ništa da se iznenađujete kod njih. Znamo šta nam je zadatak i to tako ostaje. Kada mi ispunimo taj uslov i oni će ispuniti to što su obećali. Nemci su jednostavno takvi i treba to da cenimo, a ne kao neki što nas navodno podržavaju, tapkaju po ramenu, a kad zatvore vrata počne pljuvačina po svima nama...

a

pre 11 godina

Ako ova Vlada i Vucic nisu dovoljno uradili za Srbiju u ovih predhodnih 8 meseci, ja ne znam ko je. Pomerili smo se sa mrtve tacke, a za nas je to i te kako dobar napredak.
(@dzimis 19, 10. april 2013 19:37)

Da, pomerili smo se sa ovom vladom i Vucicem sa 0,05 max. otrova u mleku po evropskom standardu na 0,5 a uzorci nam realno imaju 1,5. Jos malo pa stizemo Indiju, zaista dobar napredak. Cak ni ministar poljoprivrede nije podneo ostavku. I takva vlast ce da sprovedu neku reformu?! Pa to samo neko sa ozbiljnom greskom u vijugama moze da ocekuje.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Građani su birali na izborima da ih predstavlja Vlast, po predizbornim obećanjima, koja će d aide u Evropu ali da ne prizna Kosovo!

Duisburger

pre 11 godina

Polako, bice datuma...ovo su poslednji trzaji EU da pokusa da progura nezavisnost Kosova ucenjujuci. Samo treba ostati malo strpljiv i ne posustajati.

Videćemo

pre 11 godina

To je Vučićevo tumačenje. Dugo je bio 'fin' - predugo za njega, Sada opet počinje radikalska retorika, svađa sa svima. Blago nama. TN opleo ceo svet u UN-u. Super!

a

pre 11 godina

Cudim se zar ima u Evropi toliko ljudi koji ne vide da ovo sto rade sa Kosovom I to sto podrzavaju nije humano prema nama, zar prema nasem narodu nema humanosti, pa nismo mi bili diktatori u drugom svetskom ratu nego upravo oni koji odredjuju Evropi sta ce I kada da odluci.
(@CudilO, 10. april 2013 20:10)

Sta rade sa Kosovom? Kosovo smo izgubili u ratu 99. godine. I kakve to veze ima sa reformama o kojima Vucic nema blage veze? SNS je po difoltu anti-reformisticka stranka, oni znaju da kritikuju bez pokrica, znaju da stancuju "G-din Vucic je u pravu" komentare i.... i to je sve.

Bg

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.
(@Gusar, 10. april 2013 20:41)

Pa ti mozda neces zameriti jer si placen da ne zameris ali 7 miliona gradjana Srbije ce sigurno zameriti. Videcete na sledecim izborima. Nadam se samo da umedjuvremenu necete napraviti totalno s....

Sneza

pre 11 godina

Ma samo nek nasa vlast nastavi ovako odlucno sa pregovorima, mora se resiti situacija...ne moze ova nepravda samo tako da prodje...

popeye

pre 11 godina

А рекли људи истину и поштено од њих. Између редова, Космет нема везе с тиме...

Beogradjanka

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, i Nemci su bili razocarani Vasom politikom 90. Kao i politikom naseg aktuelnog predsednika. Nemci su razocarani kada su shvatili da se ljudi u Srbiji, kada ne plate porez, unapredjuju u ministre, a u toj cudnoj zemlji idu u zatvor. Nemci su trazocarani kada su shvatili da Vas ministar za koridore ugovara placanje privatnoj firmi svog pomocnika, da bi ovaj platio koncert njegovoj ljubavnici. I to sve iz kase za socijalna davanja. Zaista nas maltretiraju ovi nemacki parlamentarci!

ja Gadafi

pre 11 godina

Hajde vucicu pravdaj se jos malo,bolje bi ti bilo da objasnis ovom napacenom narodu zasto svakog dana ostane 150 ljudi bez posla i kakvu hranu jedemo.

Zana

pre 11 godina

Vucic se smeska dok ovo izjavljuje oko datuma,zadovoljno se smeska.Znaci,sad sam im dala glas i vise nikad.A ovima sto pljuju po nemackoj bih savetovala da pogledaju broj zatrazenih viza za Nemacku pa nek uporede sa brojem koliko Srba ide u Kinu trbuhom za kruhom.

meni pocelo da se pricinjava

pre 11 godina

Ove komentare po broju pluseva kao da pise jedan covek.Meni vec zao ovih sto odrzavaju sajt, a pretpostavljam da moraju sve da iscitaju pre nego sto objave.
I naravno, sta ce nam datum i Evropa kad imamo Vucica, koji nam svaki dan priredjuje besplatnu pozorisnu predstavu.

Miroslav D.

pre 11 godina

Znamo da su Vucic i Vlada Srbije dali sve od sebe da bi doslo do dogovora sa Pristinom i da bi se Srbija priblizila EU, ali ne zelimo pod svaku cenu da dodjemo do tog famoznog datuma.

brankooo

pre 11 godina

Dogovora bi sigurno bilo, ali moraju malo da se promene uslovi... Ovaj necuveni ponudjeni sporazum ne treba ni u kom slucaju da se prihvati.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nemci kao i uvek zbore razumno !
Nije vazno kada ce Srbija dobiti datum za pocetak pregovora vec brzina sprovodjenja neophodnih reformi !
Sto brze Srbija sprovede reforme utoliko ce KRACE trajati pristupni pregovori sa EU, tako je i Srbiji prakticno svejedno da li sada dobila datum pa onda 10 godina pregovarala ili datum dobila 2020. a onda sa EU pregovarala samo 3 godine !
Vazno je da Srbija 2023. bude spremna za punopravno clanstvo u EU !

kanibal

pre 11 godina

Pazi radikalčine kako prebacuje krivicu na narod - "pa 90% vas je tražilo da se ovako ponašamo"

Klipane radikalski, KOJIH 90%?

Smatraš ove tvoje botove ljudima? Pa vi niste normalni, izgradili ste paralelnu stvarnost u kojoj se sami sebi divite i sami sebi tapšete?

Fuj.

Ljuba

pre 11 godina

E, hvala Bogu da su nam već jednom rekli suštinu! I Rusi i Nemci! Srbi, odlučite već jednom šta hoćete i to krenite da sprovodite u delo! Neće niko da uradi naš posao! Al, džaba- Vučić i dalje nastavlja svojom politikom: "izvinite, jel može neko umesto mene da radi moj posao dok sam ja na vlasti?" DATUM NIJE REŠENJE, VEĆ REFORME! DIJALOG NIJE REŠENJE, VEĆ SPORAZUM!!!! OPAMETIMO SE VEĆ JEDNOM!!!

severnjak

pre 11 godina

"Od prvih 9 komentara 9 pisali SNS botovi :-) Komentari su toliko provaljeni da imam utisak da ih jedna osoba smislja a dve ih pisu i samo menjaju imena :-) .Mi moramo,to tako mora biti,u ime nas,Vucic najbolje zna,Nas predsednik...Hahahahaha!!!!
(jednoruki krstivoje, 10. april 2013 18:47)"

Da, u pravu si.

Uostalom, to je tako očito.

Nema ih više od par njih, zato često ženski nick govori u muškom rodu i obrnuto.

Imaju template komentare, koji odgovaraju bilo kojoj temi, pa ne moraju da brinu dali su promašili temu, jer se svode na slavljenje centralne otadžbinske uprave i vožda lično.

Danas imaju dodatni moral, dolazi ruska lova, pa će da prime apanažu.

srbijanac

pre 11 godina

I mi smo razocarani sa tobom pa nista.
Oni ne obracaju paznju na tebe, ti ne obracas paznju na nas, odn. na srpski narod demokratske orijentacije pa nista!

bata

pre 11 godina

Stvarno ogavno deluju ovi presvuceni radikali koji kao zombiji na svaku Vucicevu rec i komentar se utrkuju koj ce da da pohvalniji komentar na misljenje velikog vodje.Gospodo realnost je potpuno drugojacija,mi smo u takvim g..... da nas vise nece izvaditi niko ma koj dosao na vlast,a po najmanje preobuceni radikali,ako ih vi ne pamtiteja ih dobro pamtim po zlu.Ovo ce trajati samo dok se velika stetocina ne vrati iz Haga i onda tek nastaje veliko zlo,i po nas a tek vi sto ste ga izdali ste kolektivno n...... razmislite o tome ako uopste imate scim da razmisljate.

Nidza 2.

pre 11 godina

"Nidza" u 19, 14 kaze " ni Turska nije u EU pa je postala ekonomska sila".
To je tacno ali si zaboravio da je clanica NATO i da ima svaku drugu podrsku, kako Amerike tako i mnogih islamskih zemalja.

Branko

pre 11 godina

Kako sad to odjednom? Pa zar nije do pre dve nedelje isti taj Vučić tvrdio da je nova vlada za 6 meseci učinila više nego prethodna za 4 godine i da su vratili ugled Srbiji u svetu? Sad odjednom dolaze neki tamo poslanici i drže PRVOM POTPREDSEDNIKU VLADE lekcije usred Beograda?

Eh, Srbijo, ne znaš ni sama u šta si se uvalila. Gde je onaj Boris Tadić, daj od blata da ga pravimo!

Bg

pre 11 godina

Da li postoji merac koji bi sada mogao da izmeri Vucicevu popularnost na politickoj sceni.
(@MeraC, 10. april 2013 20:07)

To bi bilo intersantno videti, posebno kad znamo da Vucic moze da bude popularan samo kod onih koji ne znaju koliko je 2+2. Isto kao i sa Milosevicem nekad. Dobro i poneki zalutali omladinac angazovan na komentarima.

ivanpancevac

pre 11 godina

@(fifi, 10. april 2013 20:42)
Poruku nemačke smo dobro razumeli.Nama je bitno da stvorimo uređenu državu zbog nas samih jer samo takva država nam može doneti bolji život!

Ljudi u Srbiji izgleda nikako da shvate da mi moramo da uređujemo svoju zemlju zbog nas samih, a ne zbog toga da bi nas neki Nemac, Francuz ili Britanac tapšao po ramenu i cinično nam poručivao "good job!". Srbija mora da se pokrene, oslobodi se korupcije, nerada i ostalih loših navika. Ako to uspemo, svima će nam biti bolje, briga nas šta će nam govoriti Nemci.

AlpaC

pre 11 godina

Ne, to je poruka da je bitnije da li mi zasluzujemo po standardu, demokratiji, slobodi govora i stampe, infrastrukturi, korupciji, vladavini prava i uopste mentalitetu da udjemo u EU, nego da li smo ispunili neke uslove koji nam i ovako i onako dolaze jer smo izgubili rat pre 14. godina. Ali nema veze, cuo sam danas i od predsednika da nas svi mrze, e ako nas mrze onda je sve OK. Onda mozemo da budemo kakvi hocemo.

Vidra

pre 11 godina

"Nemački parlamentarci izjavili da Srbija treba da se fokusira na reforme, a ne na datum početka pregovora.

Naravno. Samo nama nije jasno da članstvo u EU zavisi od usaglašavanja društvenih normi i načina funkcionisanja države-sistema sa EU standardima. Plus, najvažnije - načina razmišljanja.

Vučić: To je poruka da nema datuma u junu.

Naravno da nema kad ništa za ispunjavanje tih uslova nismo napravili. Koliko je zakona uskladjeno sa EU zakonima? Koliko smo stvari koje smo trebali na tom putu uraditi svesno gurnuli "pod tepih" kao svinja samozadovoljni u kaljuzi u kojoj se valjamo?

... A nema nikoga ko bi izašao pred narod i rekao mu da je takav način razmišljanja pojeo ceo vek, a da je sada već bačena prva četvrtina ovog.

ana

pre 11 godina

Sada kada smo shvatili kakvo je mišljenje Evrope datum nam i nije toliko bitna stvar.Stvorimo jednu državu uređenu zbog nas samih a Evropa kada joj budemo potrebni javiće se već ona nama!

888GAGICA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

Siniša

pre 11 godina

Ovaj režim nije obezbedio otpočinjanje pregovora-datum, još više je zakomplikovao problem sa Kosovom, ekonomski smo pukli, održavamo se u životu svakodnevnim zaduživanjima(za 8 meseci zadužili su nas sa čak 4 milijarde evra), nema stranih investicija, došlo je samo nekih 200-300 miliona, sve je više nezaposlenih, kriminal je u porastu, svaki dan po nekoliko ubistava, pljački...sve u svemu - katastrofa. Gledao sam izjavu Vučića, kada je govorio o nedobijanju datuma, smeškao se - to sve govori, on i Nikolić nikada nisu ni bili za EU, sve je ovo farsa. Ali mene zabrinjava ćutanje naroda, kao da su se predali, preplašili i ne znaju šta i kako dalje - a treba da izađu na ulice i bune se, nema spavanja, borite se za sebe i svoje porodice, a ne da gledate propadanje...čak i Švajcarci izađu na ulicu i štrajkuju, bune se, samo Srbi ćute i trpe - strašno.

REALNO

pre 11 godina

Sta jos treba da se desi da bi EU bila zadovoljna? Da li je i jedna zemlja trpela ovakvu ucenu? Ako ova vlada , nije uradila dovoljno da dobijemo datum ja ne znam koja je.

Danijel

pre 11 godina

Pa nisu Nemci nama krivi, mi smo sami sebe "uništili", sami smo sebi najveći neprijatelji! Naše političare(izuzev Vučića) boli uvo za Srbiju i narod, gledali su kako oni da se obagate i napune svoje džepove, društvo u kome je korupcija, mito normalna stvar, društvo u kom svako ko zna "prave" ljude može da dobije funkciju koju želi, društvo u kome fakultetsku diplomu možeš da kupiš na svakom ćošku, društvo u kome direktor državne firme može da bude auto-mehaničar, društvo u kom je važnije koga znaš nego šta znaš, pa ko bi normalan želeo takvu državu sa sobom u uniji!? Mi prvo moramo da sredimo naše dvorište i naše društvo, pa tek onda da pričamo o datumu i EU, kad budemo prava država zvaće oni nas sami! Vučiću nastavi da menjaš sistem i da se boriš protiv "nepoštenih", imaćeš apsolutnu podršku u narodu!

jovaN

pre 11 godina

Sve ovo ulazi i u predizborne aktivnosti nemačkih stranaka - kako vladajućih tako i opozicije. I tako malo zavisi od nas jer su zahtevi uglavnom nemogući.

CudO

pre 11 godina

O datumu ne razmisljajte, nema trenutno nista od toga, resite pitanje Kosova zbog nasih buducih generacija vazno, da njima ne ostavljamo jednu takvu vrstu problema.

a

pre 11 godina

Da bi se napravile promene i drugaciji rezultat od onoga sto je dobijao Milosevic, treba (logicno) i da se uradi drugacije od onoga sto je on radio, prolongiranje resavanja problema, prazne price za mase o tome sta mi sve iz navodno dobre namere ne damo (a realno ga ni nemamo) ne mogu nikako da donesu drugaciji odnos sveta prema nama. Kada pedeset puta ponovis istu gresku a ocekujes drugaciji rezultat onda sa tobom nesto ozbiljno nije u redu. A ova vlast ima identicnu retoriku i dela kao i Milosevic, a narod se i dalje peca na isto.

Rus

pre 11 godina

Puna podrška Vučiću i njegovim naporima da odbrani interese Srbije i da pokrene Srbiju. Narod je uz tebe, samo nastavi kako si počeo a datum kad bude. Kada uredimo zemlju tražić eda na s prime u EU ako se do tada ne raspadnu i oni.

MUNGOS

pre 11 godina

I da smo pristali na ucene i potpisali Briselski sporazum,opet bi bila ista prica,sta god da uradimo ili poklonimo nikada nece biti dovoljno.Zato mislim da ova izjava koja za mene nije nikakvo iznenadjenje treba da nas jos vise ujedini i da se zapitamo trebali nam tako nesto,ima toliko bogatih zemalja koje sa nama hoce da saradjuju,opametimo se i krenimo tim putem.Moramo poceti da gledamo sebe i da shvatimo da nas niko nece podrzati ako nema sopstveni interes.

Aranđel

pre 11 godina

Političari su ti koji moraju da preuzmu žrtvu. Sadašnja Vlada se nalazi na nečemu što je DS isposlovao. To što Đilas kaže da je sadašnja Vlada dovela do ove situacije, nema veze sa mozgom!

srbin100%

pre 11 godina

Ova vlast je uradila apsolutno sve u svojoj moci da dobije datum,mnogi su bili iznenadjeni pristupom neophodnim reformama,odlucnosti za dijalogom...tako da ovoga puta mozemo iskreno reci da mi nismo krivi za eventualno ne dobijanje datuma

panonski

pre 11 godina

Pa bolje da dobijemo neke nadleznosti u srpskim opstinama na Kosovu i datum 6 meseci kasnije, nego da se Srbi iseel sa severa Kosova.

Србија

pre 11 godina

Волим овај народ и ову земљу, када је најтеже у њему проради инат и онда стреми до највећих висина. Можемо ми и много више од реформи. Окренућемо се земљама које у нама виде тржиште и поштено одрадити све. Без корупције и криминала пожелеће нас и други а тада ћемо ми бити земља која бира. Ми смо у Европи одавно само што то господа ЕУ никако да схвате. Идемо даље Србијо.

Tibika

pre 11 godina

Ništa što ide preko leđa našeg stanovništa iz južne pokrajine ne treba potpisivati. Kosovo nije nešto čime se može trgovati, pa makar cena toga bila i datum za EU!

Nev

pre 11 godina

A ja sam odusevljen porukom o dubokim reformama jer to nama jeste vaznije od nekog datuma. Nece nama ni da sutra udjemo u EU pomoci nista ako neizvrsimo tako potrebne reforme. A ako ih izvrsimo onda ce ulazak ako uopste udjemo biti znatno brzi a reformom ce doci do sustinske promene na bolje svega u drzavi i samim tim novcici za ucenjivanje od strane EU da bi dobili datum bi bili nistavni. Jednostavno reformu moramo uraditi a sto pre je uradimo bice mnogo bolje u svim segmentima. To je ono sto se trebalo uraditi jos posle pada Zlobe a kao sto vidimo od tada se nismo pomerili i tako ce i nadalje biti sve dok nedodje do reformi.
Napokon da se slazem sa Nemcima u necemu....

Milan

pre 11 godina

Uh, dobro je. Samo kada nisi konsterniran. Ajde bre smanji dozivljaj, koga zanima kako se ti osecas. Zapamtite ovo: "Mozete lagati jednog coveka sve vreme, mozete lagati sve ljude neko vreme, ali ne mozete lagati sve ljude sve vreme"-Zoran Djindjic. Istice vam vreme.

lorimer

pre 11 godina

"Gospodinu Vučiću bi preporučio da se ne brine šta Nemci pričaju bitno je da smo mi složni i da narod Vama i vladi daje apsolutnu porukušku za Vaš rad .
(MERIMA, 10. april 2013 19:12)"

Kaže se "preporučiLA", ti si žensko bre.

Jesi li, ili samo nisi promenio nick?

ObiWanKenobi

pre 11 godina

Za SNS-botove:"„U svakom slučaju, Srbija nastavlja svoj evropski put i jasno nam je da je EU potrebnija nama nego što smo mi njoj“, poručio je Aleksandar Vučić.
---------------------------------------------------
Ovom izjavom je sve rekao, i to je realnost, shvatite.

ne palim se

pre 11 godina

Ove izjave, ovo šizofreno ponašanje, ovo nasilno pokazivanje mogućeg izbora koji ne postoji zajedno sa svim ovim komentarima podrške deo su problema.

To što bez svesti o posledicama (a one su očigledne jer ljudi počinju da gube granicu između dobrog i lošeg, između želja i potreba, između izvodljivog i mašte) ljudi u vlasti daju izjave koje je nemoguće pratiti jer menjaju smer i često su protivrečne, prosto gura ceo narod u stanje zabune i nedoumice.

Vučić koji se zaklinje u Vebera, kao da nije pročitao ništa od istorijskih dešavanja od momenta stvaranja moderne srpske države.

Šta nije bilo jasno? Koji deo zahteva koje je Merkelova iznela još Tadiću?
O kakvim je to bolnim odlukama govorio Vučić?

Sada su dobili šut kartu od Rusije i hladan tuš od Nemačke.

A šta nama ostaje? Da brojimo tragedije? Da čekamo kada će sledeći čovek da poklekne pod teretom svakodnevne šizofrene stvarnosti?

A vas nije sramota da ostavljate "komentare". Imate li vi ljudi dušu, ako već nemate svoju pamet.

cacanin

pre 11 godina

Reforme pa tek onda u EU. Nemci hvala.
Mi posteni Srbi prvo hocemo zaposljavanje po kvalifikacijama i znanju a ne stranacki, hocemo da se lecimo za novce koje uplacujemo na platu a ne da nam uzmu za lecenje i da dobar dan, zakazivanje pregleda, operacije... kosta nekoliko stotina eura, to nas mnogo vise kosta nego duplirana plata specijaliste.
Hocemo kad platimo put, auto put, objekat... da bude kao sto platimo a ne 10 puta losijeg kvaliteta. Hocemo da mi posteni ne placamo tudje greske, otpise kamata i kojekakve lopovluke.

Zarisimo

pre 11 godina

Vremena je malo, a obaveza puno. Moramo se pomuciti sada ili nikada. Resenje za KiM mora da postoji, i da bude prihvatljivo i za nas i za njih. Drzavni vrh mora sada pokazati koliko mu je stalo do naroda, do Srbije, a siguran sam da mogu!

miladinka simonovic

pre 11 godina

U dilemi izbora izmedju onoga sto vec nemamo i onoga sto tek necemo dobiti...najbolje je okrenuti se sebi i graditi ovu drzavu po meri njenih stanovnika. Jesam razocarana stavom nemackih parlamentaraca i nedobijanem datuma, ali vazniji od datuma jeste nastavak sprovodjenja reformi. I srpska vlast i srpska opozicija morale bi, bez preteranog ideoloskog moralisanja i bez skrivenih politickih floskula, da zajednicki utvrde prioritete u spoljnoj i ekonomskoj politici i okrenu se strani na kojoj imamo vece benefite. Jeste da se od ljubavi ne zivi, ali ni gledati premijera jedne drzave kako daje ostavku zbog previsoke cene struje, koju njegovo stanovnistvo ne moze da plati, nije bas lep prizor. Ali, tu vise i ne mozemo govoriti o drzavi?!

88PLAVUSA MALA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU i da cemo dobiti datum kad-tad, a sigurna sam uskoro!

Slaviša Golubović

pre 11 godina

Siguran sam da će Srbija nastaviti svoj evropski put, uz istovremeno poštovanje suvereniteta i integriteta naše zemlje. Dogovor se mora pronaći. Nikako na našu štetu...

NOKIA

pre 11 godina

Pripremaju nas polako,za ono sto nam sledi,jasno nam stavljaju do znanja da nas ne zele tamo,to nam sada serviraju,nema veze,nije jedino resenje za Srbiju EU,Srbija ce se okrenuti drugim resenjima i mogucnostima,ponosan sam na ovu Vladu na napore koje je ulozilo kako bi se datum realizovao,ali nazalost nas dosadasnji rad nije prepoznat.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Mr.Vice, da li to znači da nisi baš dovoljno radio? Sa reči na dela odsada...možda te i pohvale neki drugi put...al' nije ni sigurno...;)

LM

pre 11 godina

Ovi odlicno znaju da kukaju, Vucic je teski amater i Kostunica je imao 80% podrske dok narod nije video, tako ce biti i sa Vucicem nevolim zaklinjanje u narod.

bezimena

pre 11 godina

Brod zvani Srbija ulazi u burne vode i sve više se ljulja.
(Bez budućnosti, 11. april 2013 11:27)

Što se ljulja i nije strašno, ali je bušan na sve strane, izbušili ga domaći termiti...

gastarbajter

pre 11 godina

A sada kada niste ispunili obecanje i Srbija nije dobila datum niti ste postigli sporazum sa Albancima na KiM, mi gradjani Srbije Vas molimo da podnesete ostavku i povucete se iz politickog zivota Srbije.
Nadamo se da cete tako i uciniti, jer smo mi od Vas to trazili.

mladen

pre 11 godina

Kada politicari prestanu da smisljaju kako da obogate sebe I svoje bliznje. Kada svako od nas bude verovao svom predsedniku opstine, mesne zajednice, direktoru bilo kog javnog preduzeca tada ce nas svako uzeti za ozbiljno... Tada nam mozda nece ni trebati datum, jer ce nam verovatno biti bolje.

Pljuskin

pre 11 godina

Pa dobro, nije bas da nam od datuma zavisi sva sudbina.Sta bi bilo da nema evropske unije.
(Goran Trstenik, 10. april 2013 18:36)

Ako cemo hipoteticki, da nije bilo rusije do sad bi bili u EU. Kako god se okrenes, d... ti otpozadi,

Argus

pre 11 godina

Ako iko može da izvuče datum za pregovore od EU,onda je to Vučić. Bez preterivanja,čovek je za kratko vreme od Srbije napravio čudo i takav lider nam je trebao!
(LanciaBg, 10. april 2013 23:03)

Potpuno si u pravu, napravio je pravo čudo! Umrećemo u siromaštvu, posramljeni od celog sveta, sva pamet će pojačati odlazak iz zemlje, a ko preživi otrovano mleko i hranu, imaće čast da naleti na još nekog ludaka sa puškom, koji će se pobrinuti da lupi pečat na ceo projekat Vučićeve Srbije. Narode, probudi se više!!!

Vetar

pre 11 godina

Значи европа и свет пеговара са политиком коју је и милом и силом покорила,деца те политике су на терену и незнају дал да плачу или да се смеју,ко че бре са милошевићевом и шешељом идеологиом преговарати!?Тадић мозе да лобира и иза директних преговора може нешто да извуче,
Ту шансу смо скоро пропустили

profesor

pre 11 godina

Rešenje mora da se pronađe, zbog naših ljudi kojima nimalo nije lako. Da se osećaju, pre svega, bezbedno na svojoj zemlji, ali i da sačuvamo nacionalne interese i da se ne delimo.