Utorak, 09.04.2013.

19:29

Fijat ne rešava probleme Kragujevca

Propadanje preduzeća i ustanova, praćeno, neretko, i neskrivenom pljačkom njihove imovine, trajalo je predugo, tako da su mnoge na ivici opstanka.

Izvor: Danas

Fijat ne rešava probleme Kragujevca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

ne resava sve, ni blizu. mozda samo u dinkicevim bajkama

pre 11 godina

Ne resava sve probleme, ni blizu, ali je bolje da radi nego da ne radi.
Da ne radi, problemi bi bili jos veci.
A zamislite kako je tek u Uzicu, Pozegi, Priboju, Novoj Varosi itd., gde ni jedna nova fabrike nije otvorena a stare zatvaraju. Nema autoputa koji Dinkic obecava pred izbore, nema ni farika, ali ima otkaza.
A posebno je vazno da se radnici izbore za vece plate, i da ne slusamo nevaspitane internet neradnike koji pljuju po radnicima u Fiatu, koji rade mnogo vise od internet pametnjakovica, a za manju platu od internet pametnjakovica.
Valjda je logicno da radnici koji rade u tri smene imaju vecu platu od administrativnih pametnjakovica koji rade mnogo lakse poslove, za vece plate koje dobijaju od para koji su stvorili upravo radnici u fabrikama.

Miloš

pre 11 godina

Čitam komentare i pitam se da li naš narod ima šanse da opstane ili smo osuđeni na propast. Nažalost sa ovakvom svešću sledi nam sunovrat sigurni!. Zar najveća investicija u oblasi proizvodnje ne u Srbiji nego u celoj bivšoj Jugoslaviji koja će ove godine doprineti da Srbija izveze 1,5 milijardi evra, a sledeće preko 2 milijarde evra( poređenja kompletan izvoz kukuruza pre afere aflatoksin je iznosio 400 miliona ili maline izvozimo za 150 miliona) nije ne dobra nego vrhunska stvar. Niklo je još nekoliko fabrika: Manjeti mareli, Džonson kontrols, Siđit, promo manjeti, razvila se forma ideale sa preko 2000 radnika, završava se autoput do koridora deset, napravljene i obnovljene su magistrale prema Čačku, Jagodini Gornjem Milanovcu, Topoli, imamo desetak mega novih marketa: Metro, Roda, Plaza, Delta siti, Idea, DIS, razne maksije , najmoderniju šarenu pijacu i gradsku tržnicu na aerodromu, urađena je studija izvodljivosti za aerodrom u Lađevcima, napravljeno je nekoliko sportskih dvorana, rekonstruisan stadion, zatvoreni bazen koji je bio višedecenijski san, Kragujevac pobeđuje u gotovo svim sportovima sve osim zvezde i partizana a ponegde i njih... Ovo sve sam napisao u dahu a ima mnogo još toga. Pa ako je malo lupajte minuse i polako odumirite moji Srbi! Nadam se da bi ipak većina volela da se kragujevački model prelije i u druge varoši i gradove u SRbiji, pa i u Vojvodinu koja je doskora bila ispred nas Kragujevčana.

Bivsi Kragujevcanin

pre 11 godina

Svi vi koji mislite da je Kragujevac "procvetao" sa dolaskom Fiata, da su sportski uspesi dokaz da je grad "dignut iz mrtvih", da se zivi bolje nego pre... Odselite se u Kragujevac i probajte da zivite tamo. Videcete da drzavna preduzeca vode Verkovi nesposobni puleni, da je skupstina puna polupismenih odbornika od kojih gotovo svaki treci ima neku tuzbu za zloupotrebu polozaja, korpuciju, proneveru, da za bahacenje trodnevnom proslavom dana grada ima novca, ali za plate u mnogim preduzecima (osim gradske uprave) nema, da samo uz sumu od nekoliko hiljada evra mozete doci do nekakvog radnog mesta na kome taj novac koji ste dali ne mozete da zaradite od plate ni za sledecih 5 godina... Mogao bih tako da nabrajam do sutra. Tuzno je u sta se pretvorio taj grad od kako mu je Verko zaseo na vrat. Pobegao sam prvom prilikom iz njega u inostranstvo, ali me dusa boli kad dodjem da obidjem familiju i vidim kako se stvari menjaju na gore, a Dinkic, Verko i kompanija sa ponosom pricaju o razvoju grada... :-(

www

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Drzavi je bolje da ulaze u svoju fabriku koja izvozi 1,5 milijardi evra, gde je vlasnik 33% akcija, nego da baci pare u bunar bez dna zvani RBV.
Ako se nabedjeni vojvodjani ne bune sto KG ulaze svoje pare u RBV, i porezima placa subvencije paorima po vojvodini od 12 000 evra na sto hektara ,i subvenicije za fabrike, u kojima drzava za razliku od Fiata nije vlasnik, po Indjiji, Pazovi, Pecincima, Subotici,Zrenjaninu itd. sta onda ima da se nabedjeni vojvodjanin buni sto se pare gradjana Kragujevca ulazu u Fiat gde je drzava vlasnik?
Nabedjeni vojvodjani misle da su sve pare u Srbiji njihove.
Pa nisu sve pare vase.
Nismo mi duzni sve sto imamo da poklonimo vama. Mada se tako radi previse dugo.
Ne placate vi nikome nista, ne izdrzavate vi nikoga, a to je dobro rekao Djindjic 2001., vojvodina je bila izdrzavana.
Vi trosite vise nego sto stvarate. Niste vi nikakav Eldorado.

Ivan

pre 11 godina

Meni je kao Kragujevčaninu jasna nimalo svetla situacija u gradu, ali ono što mi nikako nije jasno je taj nagli uspon sporta i zauzimanje vrha na svim tabelama. Pa ti klubovi postoje već decenijama a tako nešto se ne dešava. Vaterpolo klub juče osnovan a pogledajte sastav igrača i rezultate?!
Pa čekaj bre, ko to finansira? Da li tom mamlazu pada na pamet da bi možda trebalo novac usmeriti na jačanje jadne i nikakve privrede umesto na za#$%&banciju? Tačno je da Fiat ne rešava niti će ikada rešavati probleme Kragujevca. Jedini koji će postepeno rešavanje tih problema moći da pokrenu su sudovi u koje su uprte oči i uši građana koji iščekuju pokretanje krivičnih prijava po osnovu mnogo istražnih postupaka koji se vode protiv gradskih čelnika, na prvom mestu načelnika uprave za investicije - Vasiljevića.

Genije

pre 11 godina

Više puta sam pisao komentare o tome kako dolazak Fiata nije uopšte oporavio KG, čak ga je u nekim stvarima i unazadio (npr. cene stanarina su drastično skočile, posebno za studente). Evo, dočekah i to, da se i B92 složi sa mojim komentarima. Fiat je loš ne samo za KG, nego i za celu Srbiju. Koliko je loš, ne možemo da znamo tačno, sve dok ne obelodane ugovor.

Ovaj Bogi koji je ranije poslao svoj komentar je nema sumnje Verkov čovek. Verko je postao zlo za KG. Korupcija, nepotizam i siledžijstvo koje je on uveo u KG su neviđenih razmera.

vojvodjanske lazi

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Ovaj komentar je klasicna vojvodjanska drskost i nevaspitanje.
Vojvodjanske lazi i primitivizam.
Ti separatisti su toliko zadojeni mrznjom da je to bolest.
Bezobrazno i drsko lazu kako zinu. Ubedljivo najprivilegovaniji deo Srbije je vojvodina, u nju se najvise ulaze, svi trpimo stetu zbog toga, i cim se ostavari sa,mo jedna investiciuaja van vojvodina sepratsisti pocinju sa svojom mrznjom iu lazika po internetu.
Pajtic se hvali kao je u poslednjih 12 godina 45%nmsvih investicija zavrsilo u vojvdoini, gde zivi 26,9% stanovnistva.
Znaci nesrazmerno vise se ulaze u njih.
Ali oni sebe proglasavaju zrtvom i drsko napadaju na nas koji se odricemo svog razvoja u njihovu korist.
Prosecna plata u Kragujevcu je ispod proseka, i manja nego u vojvodini. A oni bi hteli da nama zabrane da mi svoje pare trosimo na sebe. Ne nego cemo cemo da ih trosimo na vas celog zivota. Mi im placamo minuse koje su napravili preko RBVa. Zasto to radimo, kad cemo dobiti samo uvrede od njih?

Petrojka

pre 11 godina

Poznato je da većina Srba na žalost ima iskrivljenu svest (stečeno). Za vrlo kratko vreme ćemo se svi uveriti kakav je to projekat "FIAT" ustvari. I uopšte, ceo projekat "Srbija". Naravno, već je kasno za bilo kakva reagovanja. Reagovanja će biti na žalost i sve više kao što je bio događaj u Velikoj Ivanči gde niko neće da pogleda istini u oči, i gde se svi državni organi iščuđuju. U ovoj državi je sve improvizacija.

Apis

pre 11 godina

Kakav smo mi to narod.Pa nama sada ne odgovora i sto je dosao Fiat,koji je digao grad iz mrtvih.Sada ne odgovara sto mora da se radi,sto nema kraduckanja.Podrzavam da Fiat sto pre ode.Da se narod opameti.

Dzoni

pre 11 godina

@Bogi
Sta lupas da autosaobracaj ima 700 zaposlenih.A autosaobracaj je imao impresivni vozni park i krajem 90tih ..isao sam svake nedelje za Bg posto sam tamo studirao od 97 i uvek sam isao autosaobracajem jer su bili glanc novi mercedesovi autobusi a i na more..a onda krece i sistematska pljacka a u njoj imao udeo i Verko jer su firmom upravljali njegovi kadrovi godinama a onda on da lokalni saobracaj beogradskoj lasti ..to bi bilo kao da sad odjednom u Bgu ne vozi vise GSP nego autosaobracaj.

nemecel

pre 11 godina

Citam komentare i mislim da koliko smo mi beda od zemlje govori da cemo ovde da se posvadjamo zasto je fiat u Kragujevcu a ne u nekom drugom gradu !Narod se od straha i siromastva mnogo prozlio i zamrzeo i najblize ,tuzno je to i oseca se u vazduhu .Licno mislim da gora godina u Srbiji od ove nije bila !!!!Ali nismo mi krivi to od nas pravi postojeca situacija!!! Tuzno je to !!!

mex

pre 11 godina

Istina je da srbijancima NISTA ne valja, kad se za mili boga NISTA nije radilo a prmala se plata 10 godina i tad su KUKALI, pa kad su dobili otpremnine DEBELE i to ne valja!
Sad kad su krenuli da rade kod zabara e to TEK ne valja, jer za mili boga nikad oni u zivotu nisu efektivno radili vise od sat vremena po danu!

Aj sto politicari upropastise Vojvodinu 99%, sve vece investicije su odvukli ka sebi dole u Srbiji i po BG-u aj sto oni dole nimalo zahvalni nisu!

Ako vam ne valja motike u ruke, neradnici jedni!

Bogi

pre 11 godina

Pa šta sad, to što je Fiat došao treba da znači da će da se reši problem Autosaobraćaja?

AS na primer odavno treba da propadne. Autosaobraćaj ima 700 (slovima: sedam stotina) zaposlenih, a ima po mojoj nekoj proceni možda 20-30 autobusa (naravno, sve su kante). Naravno da treba da propadne. Nije tu Fiat kriv niti bilo ko drugi.

Takođe, grupa Zastava Vozila, pa kako da ne propadne kad imaju isti broj radnika koliko i Fiat, a Fiat za nedelju dana izbaci onoliko vozilo koliko cela ta grupa izbaci za godinu dana?

@miki ne lupetaj, Kragujevac se dosta oporavio, grad je čist, sređen, ulice su sređene, i parkovi. Meni je Beograd 10x ružniji zbog silnih nesređenih fasada i dosta prljavštvine po ulici.

Bakster Stokman

pre 11 godina

I oni koji rade u Fiat-u rade "za lebac",da se ima za hranu...o kreditima,putovanjima,zasnivanju porodice ne mogu da razmisljaju-mogu samo da slusaju o tome od bivsih radnika Zastave koji su sve to mogli a kojih je bilo 10 puta vise nego ovih danas...

gligorije

pre 11 godina

Posto sam rodjeni kragujevcanin a na zalost i radim u Fijatu moram da kazem da je to jedna nevidjena prevara ciji ceh na zalost placaju svi gradjani Srbije jer je ona navodno vlasnik 39%Fijata a u stvarnosti mi placamo sve dok lukavi Zabari friziraju racune za navodna ulaganja tako da napacena Srbija sa udelom od 39% ustvari placa 150% realne vrednosti ulozenog. Za 18 meseci u Fijatu je zbog napornog rada po 12 i vise casova preminulo 5 radnika toliko nije u Zastavi za 50god. Mi smo prodati kao belo roblje jer smo najeftiniji u evropi. Na dobiti su oni koji izdaju stanove i kuce znaci opet oni koji imaju viska i gospoda Dinkic i Verko i njihovi sateliti sve ostalo je farsa!

boze mili cuda velikoga

pre 11 godina

sta ste ocekivali kragujevac za tri godine od kako je fiat ozbiljno krenuo sa radom ima fudbalski kosarkaski i vaterpolo klub. sta ocete malo vam pare treba stedeti a vasi knezevi trose nemilice kragujevcani dokle da vas drzava ususkava ima tu i drugih gradova koja vape za pomoc.

Slobodan ex kg

pre 11 godina

Što se autosaobraćaja tiče, mislim da je svaka seoska kafana koja je svima davala da piju na veresiju bolje poslovala od ovog nazovi preduzeća. Svaki putnik i korisnik tog preduzeća, makar bio i nepismen je mogao da vidi da tu nešto debelo ne štima.

Za 21 Oktobar s druge strane znam da su dobro poslovali čak i devedesetih, pa i dvehiljaditih su imali tehnologiju i proizvod za tržište. Šteta je da propadnu, a nikako mi nije jasno da nisu mogli da ponude fiatu svoj asortiman proizvoda.

Vladan kg

pre 11 godina

Hvala bogu da neko napise nesto sto je blize istini o Kragujevcu, Dinkic i Verko su digli Fiat na kub a u gradu su napravili jos vecu bedu nego sto je bila. Isterali su 2000 ljudi iz zastave sa preko 40 godina zivota na ulicu i sad ih niko nece da zaposli a za primljene nove radnike na njihova mesta Fiat dobio po 10000 evra. Ostale firme 0 osim vodovoda, parking servisa i jos koje verkove firme nista ne radi a oni non stop primaju nove clanove.

Dual core

pre 11 godina

Problem Kragujevca treba da resavaju njegovi gradjani a ne Fiat. Ko ne sredi situaciju u svom dvoristu, ne treba ni da gleda u komsijino.

Milko

pre 11 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da svaki Kragujevčani dobije jednu prosečnu platu, naravno iz budžeta Srbije.
Zadužili su nas debelo a i ima se. Ostali delovi Srbije su hvala Bogu okruženi izobiljem.

zoran kg

pre 11 godina

Usrecio nas Verko i Dinkic,dizu nam cene komunalija redovno kao sebi plate jer im je malo sto trpaju u dzepove.Ponovo se spasio dizanjem galame na kg policiju isto kao i pre 3 godine kada je pisao otvoreno pismo Tadicu,koje ste i vi preneli.Nijedno preduzece od kad je na vlasti nije spasio ali je zato otvorio nekoliko ,,opstinskih,, ,citaj svojih.Svuda u ovakvom uredjenju teze da privatizuju drustvena preduzeca ,samo Verko otvara nova opstinska gde zaposljava svoje mediokritete sa naprasno zavrsenim skolama.O tenderima necu ni da pricam,samo mi nije jasno sta to od njega zavisi ova vlada[prosla je mogla da padne da su ga uhapsili],kad ga pustaju da vrslja kako hoce.

miki

pre 11 godina

Ma da li je moguce??? A sve one reportaze kako Italijani regenerisu citavu Sumadiju!? Ziveo sam u Kg 4 godine do prosle, retko siromasan kraj, kao i jug!

Dual core

pre 11 godina

Problem Kragujevca treba da resavaju njegovi gradjani a ne Fiat. Ko ne sredi situaciju u svom dvoristu, ne treba ni da gleda u komsijino.

zoran kg

pre 11 godina

Usrecio nas Verko i Dinkic,dizu nam cene komunalija redovno kao sebi plate jer im je malo sto trpaju u dzepove.Ponovo se spasio dizanjem galame na kg policiju isto kao i pre 3 godine kada je pisao otvoreno pismo Tadicu,koje ste i vi preneli.Nijedno preduzece od kad je na vlasti nije spasio ali je zato otvorio nekoliko ,,opstinskih,, ,citaj svojih.Svuda u ovakvom uredjenju teze da privatizuju drustvena preduzeca ,samo Verko otvara nova opstinska gde zaposljava svoje mediokritete sa naprasno zavrsenim skolama.O tenderima necu ni da pricam,samo mi nije jasno sta to od njega zavisi ova vlada[prosla je mogla da padne da su ga uhapsili],kad ga pustaju da vrslja kako hoce.

miki

pre 11 godina

Ma da li je moguce??? A sve one reportaze kako Italijani regenerisu citavu Sumadiju!? Ziveo sam u Kg 4 godine do prosle, retko siromasan kraj, kao i jug!

gligorije

pre 11 godina

Posto sam rodjeni kragujevcanin a na zalost i radim u Fijatu moram da kazem da je to jedna nevidjena prevara ciji ceh na zalost placaju svi gradjani Srbije jer je ona navodno vlasnik 39%Fijata a u stvarnosti mi placamo sve dok lukavi Zabari friziraju racune za navodna ulaganja tako da napacena Srbija sa udelom od 39% ustvari placa 150% realne vrednosti ulozenog. Za 18 meseci u Fijatu je zbog napornog rada po 12 i vise casova preminulo 5 radnika toliko nije u Zastavi za 50god. Mi smo prodati kao belo roblje jer smo najeftiniji u evropi. Na dobiti su oni koji izdaju stanove i kuce znaci opet oni koji imaju viska i gospoda Dinkic i Verko i njihovi sateliti sve ostalo je farsa!

Slobodan ex kg

pre 11 godina

Što se autosaobraćaja tiče, mislim da je svaka seoska kafana koja je svima davala da piju na veresiju bolje poslovala od ovog nazovi preduzeća. Svaki putnik i korisnik tog preduzeća, makar bio i nepismen je mogao da vidi da tu nešto debelo ne štima.

Za 21 Oktobar s druge strane znam da su dobro poslovali čak i devedesetih, pa i dvehiljaditih su imali tehnologiju i proizvod za tržište. Šteta je da propadnu, a nikako mi nije jasno da nisu mogli da ponude fiatu svoj asortiman proizvoda.

Vladan kg

pre 11 godina

Hvala bogu da neko napise nesto sto je blize istini o Kragujevcu, Dinkic i Verko su digli Fiat na kub a u gradu su napravili jos vecu bedu nego sto je bila. Isterali su 2000 ljudi iz zastave sa preko 40 godina zivota na ulicu i sad ih niko nece da zaposli a za primljene nove radnike na njihova mesta Fiat dobio po 10000 evra. Ostale firme 0 osim vodovoda, parking servisa i jos koje verkove firme nista ne radi a oni non stop primaju nove clanove.

Bogi

pre 11 godina

Pa šta sad, to što je Fiat došao treba da znači da će da se reši problem Autosaobraćaja?

AS na primer odavno treba da propadne. Autosaobraćaj ima 700 (slovima: sedam stotina) zaposlenih, a ima po mojoj nekoj proceni možda 20-30 autobusa (naravno, sve su kante). Naravno da treba da propadne. Nije tu Fiat kriv niti bilo ko drugi.

Takođe, grupa Zastava Vozila, pa kako da ne propadne kad imaju isti broj radnika koliko i Fiat, a Fiat za nedelju dana izbaci onoliko vozilo koliko cela ta grupa izbaci za godinu dana?

@miki ne lupetaj, Kragujevac se dosta oporavio, grad je čist, sređen, ulice su sređene, i parkovi. Meni je Beograd 10x ružniji zbog silnih nesređenih fasada i dosta prljavštvine po ulici.

Milko

pre 11 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da svaki Kragujevčani dobije jednu prosečnu platu, naravno iz budžeta Srbije.
Zadužili su nas debelo a i ima se. Ostali delovi Srbije su hvala Bogu okruženi izobiljem.

Bakster Stokman

pre 11 godina

I oni koji rade u Fiat-u rade "za lebac",da se ima za hranu...o kreditima,putovanjima,zasnivanju porodice ne mogu da razmisljaju-mogu samo da slusaju o tome od bivsih radnika Zastave koji su sve to mogli a kojih je bilo 10 puta vise nego ovih danas...

boze mili cuda velikoga

pre 11 godina

sta ste ocekivali kragujevac za tri godine od kako je fiat ozbiljno krenuo sa radom ima fudbalski kosarkaski i vaterpolo klub. sta ocete malo vam pare treba stedeti a vasi knezevi trose nemilice kragujevcani dokle da vas drzava ususkava ima tu i drugih gradova koja vape za pomoc.

vojvodjanske lazi

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Ovaj komentar je klasicna vojvodjanska drskost i nevaspitanje.
Vojvodjanske lazi i primitivizam.
Ti separatisti su toliko zadojeni mrznjom da je to bolest.
Bezobrazno i drsko lazu kako zinu. Ubedljivo najprivilegovaniji deo Srbije je vojvodina, u nju se najvise ulaze, svi trpimo stetu zbog toga, i cim se ostavari sa,mo jedna investiciuaja van vojvodina sepratsisti pocinju sa svojom mrznjom iu lazika po internetu.
Pajtic se hvali kao je u poslednjih 12 godina 45%nmsvih investicija zavrsilo u vojvdoini, gde zivi 26,9% stanovnistva.
Znaci nesrazmerno vise se ulaze u njih.
Ali oni sebe proglasavaju zrtvom i drsko napadaju na nas koji se odricemo svog razvoja u njihovu korist.
Prosecna plata u Kragujevcu je ispod proseka, i manja nego u vojvodini. A oni bi hteli da nama zabrane da mi svoje pare trosimo na sebe. Ne nego cemo cemo da ih trosimo na vas celog zivota. Mi im placamo minuse koje su napravili preko RBVa. Zasto to radimo, kad cemo dobiti samo uvrede od njih?

nemecel

pre 11 godina

Citam komentare i mislim da koliko smo mi beda od zemlje govori da cemo ovde da se posvadjamo zasto je fiat u Kragujevcu a ne u nekom drugom gradu !Narod se od straha i siromastva mnogo prozlio i zamrzeo i najblize ,tuzno je to i oseca se u vazduhu .Licno mislim da gora godina u Srbiji od ove nije bila !!!!Ali nismo mi krivi to od nas pravi postojeca situacija!!! Tuzno je to !!!

Ivan

pre 11 godina

Meni je kao Kragujevčaninu jasna nimalo svetla situacija u gradu, ali ono što mi nikako nije jasno je taj nagli uspon sporta i zauzimanje vrha na svim tabelama. Pa ti klubovi postoje već decenijama a tako nešto se ne dešava. Vaterpolo klub juče osnovan a pogledajte sastav igrača i rezultate?!
Pa čekaj bre, ko to finansira? Da li tom mamlazu pada na pamet da bi možda trebalo novac usmeriti na jačanje jadne i nikakve privrede umesto na za#$%&banciju? Tačno je da Fiat ne rešava niti će ikada rešavati probleme Kragujevca. Jedini koji će postepeno rešavanje tih problema moći da pokrenu su sudovi u koje su uprte oči i uši građana koji iščekuju pokretanje krivičnih prijava po osnovu mnogo istražnih postupaka koji se vode protiv gradskih čelnika, na prvom mestu načelnika uprave za investicije - Vasiljevića.

www

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Drzavi je bolje da ulaze u svoju fabriku koja izvozi 1,5 milijardi evra, gde je vlasnik 33% akcija, nego da baci pare u bunar bez dna zvani RBV.
Ako se nabedjeni vojvodjani ne bune sto KG ulaze svoje pare u RBV, i porezima placa subvencije paorima po vojvodini od 12 000 evra na sto hektara ,i subvenicije za fabrike, u kojima drzava za razliku od Fiata nije vlasnik, po Indjiji, Pazovi, Pecincima, Subotici,Zrenjaninu itd. sta onda ima da se nabedjeni vojvodjanin buni sto se pare gradjana Kragujevca ulazu u Fiat gde je drzava vlasnik?
Nabedjeni vojvodjani misle da su sve pare u Srbiji njihove.
Pa nisu sve pare vase.
Nismo mi duzni sve sto imamo da poklonimo vama. Mada se tako radi previse dugo.
Ne placate vi nikome nista, ne izdrzavate vi nikoga, a to je dobro rekao Djindjic 2001., vojvodina je bila izdrzavana.
Vi trosite vise nego sto stvarate. Niste vi nikakav Eldorado.

mex

pre 11 godina

Istina je da srbijancima NISTA ne valja, kad se za mili boga NISTA nije radilo a prmala se plata 10 godina i tad su KUKALI, pa kad su dobili otpremnine DEBELE i to ne valja!
Sad kad su krenuli da rade kod zabara e to TEK ne valja, jer za mili boga nikad oni u zivotu nisu efektivno radili vise od sat vremena po danu!

Aj sto politicari upropastise Vojvodinu 99%, sve vece investicije su odvukli ka sebi dole u Srbiji i po BG-u aj sto oni dole nimalo zahvalni nisu!

Ako vam ne valja motike u ruke, neradnici jedni!

Dzoni

pre 11 godina

@Bogi
Sta lupas da autosaobracaj ima 700 zaposlenih.A autosaobracaj je imao impresivni vozni park i krajem 90tih ..isao sam svake nedelje za Bg posto sam tamo studirao od 97 i uvek sam isao autosaobracajem jer su bili glanc novi mercedesovi autobusi a i na more..a onda krece i sistematska pljacka a u njoj imao udeo i Verko jer su firmom upravljali njegovi kadrovi godinama a onda on da lokalni saobracaj beogradskoj lasti ..to bi bilo kao da sad odjednom u Bgu ne vozi vise GSP nego autosaobracaj.

Bivsi Kragujevcanin

pre 11 godina

Svi vi koji mislite da je Kragujevac "procvetao" sa dolaskom Fiata, da su sportski uspesi dokaz da je grad "dignut iz mrtvih", da se zivi bolje nego pre... Odselite se u Kragujevac i probajte da zivite tamo. Videcete da drzavna preduzeca vode Verkovi nesposobni puleni, da je skupstina puna polupismenih odbornika od kojih gotovo svaki treci ima neku tuzbu za zloupotrebu polozaja, korpuciju, proneveru, da za bahacenje trodnevnom proslavom dana grada ima novca, ali za plate u mnogim preduzecima (osim gradske uprave) nema, da samo uz sumu od nekoliko hiljada evra mozete doci do nekakvog radnog mesta na kome taj novac koji ste dali ne mozete da zaradite od plate ni za sledecih 5 godina... Mogao bih tako da nabrajam do sutra. Tuzno je u sta se pretvorio taj grad od kako mu je Verko zaseo na vrat. Pobegao sam prvom prilikom iz njega u inostranstvo, ali me dusa boli kad dodjem da obidjem familiju i vidim kako se stvari menjaju na gore, a Dinkic, Verko i kompanija sa ponosom pricaju o razvoju grada... :-(

Miloš

pre 11 godina

Čitam komentare i pitam se da li naš narod ima šanse da opstane ili smo osuđeni na propast. Nažalost sa ovakvom svešću sledi nam sunovrat sigurni!. Zar najveća investicija u oblasi proizvodnje ne u Srbiji nego u celoj bivšoj Jugoslaviji koja će ove godine doprineti da Srbija izveze 1,5 milijardi evra, a sledeće preko 2 milijarde evra( poređenja kompletan izvoz kukuruza pre afere aflatoksin je iznosio 400 miliona ili maline izvozimo za 150 miliona) nije ne dobra nego vrhunska stvar. Niklo je još nekoliko fabrika: Manjeti mareli, Džonson kontrols, Siđit, promo manjeti, razvila se forma ideale sa preko 2000 radnika, završava se autoput do koridora deset, napravljene i obnovljene su magistrale prema Čačku, Jagodini Gornjem Milanovcu, Topoli, imamo desetak mega novih marketa: Metro, Roda, Plaza, Delta siti, Idea, DIS, razne maksije , najmoderniju šarenu pijacu i gradsku tržnicu na aerodromu, urađena je studija izvodljivosti za aerodrom u Lađevcima, napravljeno je nekoliko sportskih dvorana, rekonstruisan stadion, zatvoreni bazen koji je bio višedecenijski san, Kragujevac pobeđuje u gotovo svim sportovima sve osim zvezde i partizana a ponegde i njih... Ovo sve sam napisao u dahu a ima mnogo još toga. Pa ako je malo lupajte minuse i polako odumirite moji Srbi! Nadam se da bi ipak većina volela da se kragujevački model prelije i u druge varoši i gradove u SRbiji, pa i u Vojvodinu koja je doskora bila ispred nas Kragujevčana.

Genije

pre 11 godina

Više puta sam pisao komentare o tome kako dolazak Fiata nije uopšte oporavio KG, čak ga je u nekim stvarima i unazadio (npr. cene stanarina su drastično skočile, posebno za studente). Evo, dočekah i to, da se i B92 složi sa mojim komentarima. Fiat je loš ne samo za KG, nego i za celu Srbiju. Koliko je loš, ne možemo da znamo tačno, sve dok ne obelodane ugovor.

Ovaj Bogi koji je ranije poslao svoj komentar je nema sumnje Verkov čovek. Verko je postao zlo za KG. Korupcija, nepotizam i siledžijstvo koje je on uveo u KG su neviđenih razmera.

ne resava sve, ni blizu. mozda samo u dinkicevim bajkama

pre 11 godina

Ne resava sve probleme, ni blizu, ali je bolje da radi nego da ne radi.
Da ne radi, problemi bi bili jos veci.
A zamislite kako je tek u Uzicu, Pozegi, Priboju, Novoj Varosi itd., gde ni jedna nova fabrike nije otvorena a stare zatvaraju. Nema autoputa koji Dinkic obecava pred izbore, nema ni farika, ali ima otkaza.
A posebno je vazno da se radnici izbore za vece plate, i da ne slusamo nevaspitane internet neradnike koji pljuju po radnicima u Fiatu, koji rade mnogo vise od internet pametnjakovica, a za manju platu od internet pametnjakovica.
Valjda je logicno da radnici koji rade u tri smene imaju vecu platu od administrativnih pametnjakovica koji rade mnogo lakse poslove, za vece plate koje dobijaju od para koji su stvorili upravo radnici u fabrikama.

Petrojka

pre 11 godina

Poznato je da većina Srba na žalost ima iskrivljenu svest (stečeno). Za vrlo kratko vreme ćemo se svi uveriti kakav je to projekat "FIAT" ustvari. I uopšte, ceo projekat "Srbija". Naravno, već je kasno za bilo kakva reagovanja. Reagovanja će biti na žalost i sve više kao što je bio događaj u Velikoj Ivanči gde niko neće da pogleda istini u oči, i gde se svi državni organi iščuđuju. U ovoj državi je sve improvizacija.

Apis

pre 11 godina

Kakav smo mi to narod.Pa nama sada ne odgovora i sto je dosao Fiat,koji je digao grad iz mrtvih.Sada ne odgovara sto mora da se radi,sto nema kraduckanja.Podrzavam da Fiat sto pre ode.Da se narod opameti.

Milko

pre 11 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da svaki Kragujevčani dobije jednu prosečnu platu, naravno iz budžeta Srbije.
Zadužili su nas debelo a i ima se. Ostali delovi Srbije su hvala Bogu okruženi izobiljem.

boze mili cuda velikoga

pre 11 godina

sta ste ocekivali kragujevac za tri godine od kako je fiat ozbiljno krenuo sa radom ima fudbalski kosarkaski i vaterpolo klub. sta ocete malo vam pare treba stedeti a vasi knezevi trose nemilice kragujevcani dokle da vas drzava ususkava ima tu i drugih gradova koja vape za pomoc.

gligorije

pre 11 godina

Posto sam rodjeni kragujevcanin a na zalost i radim u Fijatu moram da kazem da je to jedna nevidjena prevara ciji ceh na zalost placaju svi gradjani Srbije jer je ona navodno vlasnik 39%Fijata a u stvarnosti mi placamo sve dok lukavi Zabari friziraju racune za navodna ulaganja tako da napacena Srbija sa udelom od 39% ustvari placa 150% realne vrednosti ulozenog. Za 18 meseci u Fijatu je zbog napornog rada po 12 i vise casova preminulo 5 radnika toliko nije u Zastavi za 50god. Mi smo prodati kao belo roblje jer smo najeftiniji u evropi. Na dobiti su oni koji izdaju stanove i kuce znaci opet oni koji imaju viska i gospoda Dinkic i Verko i njihovi sateliti sve ostalo je farsa!

Vladan kg

pre 11 godina

Hvala bogu da neko napise nesto sto je blize istini o Kragujevcu, Dinkic i Verko su digli Fiat na kub a u gradu su napravili jos vecu bedu nego sto je bila. Isterali su 2000 ljudi iz zastave sa preko 40 godina zivota na ulicu i sad ih niko nece da zaposli a za primljene nove radnike na njihova mesta Fiat dobio po 10000 evra. Ostale firme 0 osim vodovoda, parking servisa i jos koje verkove firme nista ne radi a oni non stop primaju nove clanove.

Bogi

pre 11 godina

Pa šta sad, to što je Fiat došao treba da znači da će da se reši problem Autosaobraćaja?

AS na primer odavno treba da propadne. Autosaobraćaj ima 700 (slovima: sedam stotina) zaposlenih, a ima po mojoj nekoj proceni možda 20-30 autobusa (naravno, sve su kante). Naravno da treba da propadne. Nije tu Fiat kriv niti bilo ko drugi.

Takođe, grupa Zastava Vozila, pa kako da ne propadne kad imaju isti broj radnika koliko i Fiat, a Fiat za nedelju dana izbaci onoliko vozilo koliko cela ta grupa izbaci za godinu dana?

@miki ne lupetaj, Kragujevac se dosta oporavio, grad je čist, sređen, ulice su sređene, i parkovi. Meni je Beograd 10x ružniji zbog silnih nesređenih fasada i dosta prljavštvine po ulici.

zoran kg

pre 11 godina

Usrecio nas Verko i Dinkic,dizu nam cene komunalija redovno kao sebi plate jer im je malo sto trpaju u dzepove.Ponovo se spasio dizanjem galame na kg policiju isto kao i pre 3 godine kada je pisao otvoreno pismo Tadicu,koje ste i vi preneli.Nijedno preduzece od kad je na vlasti nije spasio ali je zato otvorio nekoliko ,,opstinskih,, ,citaj svojih.Svuda u ovakvom uredjenju teze da privatizuju drustvena preduzeca ,samo Verko otvara nova opstinska gde zaposljava svoje mediokritete sa naprasno zavrsenim skolama.O tenderima necu ni da pricam,samo mi nije jasno sta to od njega zavisi ova vlada[prosla je mogla da padne da su ga uhapsili],kad ga pustaju da vrslja kako hoce.

miki

pre 11 godina

Ma da li je moguce??? A sve one reportaze kako Italijani regenerisu citavu Sumadiju!? Ziveo sam u Kg 4 godine do prosle, retko siromasan kraj, kao i jug!

Bakster Stokman

pre 11 godina

I oni koji rade u Fiat-u rade "za lebac",da se ima za hranu...o kreditima,putovanjima,zasnivanju porodice ne mogu da razmisljaju-mogu samo da slusaju o tome od bivsih radnika Zastave koji su sve to mogli a kojih je bilo 10 puta vise nego ovih danas...

mex

pre 11 godina

Istina je da srbijancima NISTA ne valja, kad se za mili boga NISTA nije radilo a prmala se plata 10 godina i tad su KUKALI, pa kad su dobili otpremnine DEBELE i to ne valja!
Sad kad su krenuli da rade kod zabara e to TEK ne valja, jer za mili boga nikad oni u zivotu nisu efektivno radili vise od sat vremena po danu!

Aj sto politicari upropastise Vojvodinu 99%, sve vece investicije su odvukli ka sebi dole u Srbiji i po BG-u aj sto oni dole nimalo zahvalni nisu!

Ako vam ne valja motike u ruke, neradnici jedni!

Dual core

pre 11 godina

Problem Kragujevca treba da resavaju njegovi gradjani a ne Fiat. Ko ne sredi situaciju u svom dvoristu, ne treba ni da gleda u komsijino.

Genije

pre 11 godina

Više puta sam pisao komentare o tome kako dolazak Fiata nije uopšte oporavio KG, čak ga je u nekim stvarima i unazadio (npr. cene stanarina su drastično skočile, posebno za studente). Evo, dočekah i to, da se i B92 složi sa mojim komentarima. Fiat je loš ne samo za KG, nego i za celu Srbiju. Koliko je loš, ne možemo da znamo tačno, sve dok ne obelodane ugovor.

Ovaj Bogi koji je ranije poslao svoj komentar je nema sumnje Verkov čovek. Verko je postao zlo za KG. Korupcija, nepotizam i siledžijstvo koje je on uveo u KG su neviđenih razmera.

Apis

pre 11 godina

Kakav smo mi to narod.Pa nama sada ne odgovora i sto je dosao Fiat,koji je digao grad iz mrtvih.Sada ne odgovara sto mora da se radi,sto nema kraduckanja.Podrzavam da Fiat sto pre ode.Da se narod opameti.

Petrojka

pre 11 godina

Poznato je da većina Srba na žalost ima iskrivljenu svest (stečeno). Za vrlo kratko vreme ćemo se svi uveriti kakav je to projekat "FIAT" ustvari. I uopšte, ceo projekat "Srbija". Naravno, već je kasno za bilo kakva reagovanja. Reagovanja će biti na žalost i sve više kao što je bio događaj u Velikoj Ivanči gde niko neće da pogleda istini u oči, i gde se svi državni organi iščuđuju. U ovoj državi je sve improvizacija.

Miloš

pre 11 godina

Čitam komentare i pitam se da li naš narod ima šanse da opstane ili smo osuđeni na propast. Nažalost sa ovakvom svešću sledi nam sunovrat sigurni!. Zar najveća investicija u oblasi proizvodnje ne u Srbiji nego u celoj bivšoj Jugoslaviji koja će ove godine doprineti da Srbija izveze 1,5 milijardi evra, a sledeće preko 2 milijarde evra( poređenja kompletan izvoz kukuruza pre afere aflatoksin je iznosio 400 miliona ili maline izvozimo za 150 miliona) nije ne dobra nego vrhunska stvar. Niklo je još nekoliko fabrika: Manjeti mareli, Džonson kontrols, Siđit, promo manjeti, razvila se forma ideale sa preko 2000 radnika, završava se autoput do koridora deset, napravljene i obnovljene su magistrale prema Čačku, Jagodini Gornjem Milanovcu, Topoli, imamo desetak mega novih marketa: Metro, Roda, Plaza, Delta siti, Idea, DIS, razne maksije , najmoderniju šarenu pijacu i gradsku tržnicu na aerodromu, urađena je studija izvodljivosti za aerodrom u Lađevcima, napravljeno je nekoliko sportskih dvorana, rekonstruisan stadion, zatvoreni bazen koji je bio višedecenijski san, Kragujevac pobeđuje u gotovo svim sportovima sve osim zvezde i partizana a ponegde i njih... Ovo sve sam napisao u dahu a ima mnogo još toga. Pa ako je malo lupajte minuse i polako odumirite moji Srbi! Nadam se da bi ipak većina volela da se kragujevački model prelije i u druge varoši i gradove u SRbiji, pa i u Vojvodinu koja je doskora bila ispred nas Kragujevčana.

Ivan

pre 11 godina

Meni je kao Kragujevčaninu jasna nimalo svetla situacija u gradu, ali ono što mi nikako nije jasno je taj nagli uspon sporta i zauzimanje vrha na svim tabelama. Pa ti klubovi postoje već decenijama a tako nešto se ne dešava. Vaterpolo klub juče osnovan a pogledajte sastav igrača i rezultate?!
Pa čekaj bre, ko to finansira? Da li tom mamlazu pada na pamet da bi možda trebalo novac usmeriti na jačanje jadne i nikakve privrede umesto na za#$%&banciju? Tačno je da Fiat ne rešava niti će ikada rešavati probleme Kragujevca. Jedini koji će postepeno rešavanje tih problema moći da pokrenu su sudovi u koje su uprte oči i uši građana koji iščekuju pokretanje krivičnih prijava po osnovu mnogo istražnih postupaka koji se vode protiv gradskih čelnika, na prvom mestu načelnika uprave za investicije - Vasiljevića.

Slobodan ex kg

pre 11 godina

Što se autosaobraćaja tiče, mislim da je svaka seoska kafana koja je svima davala da piju na veresiju bolje poslovala od ovog nazovi preduzeća. Svaki putnik i korisnik tog preduzeća, makar bio i nepismen je mogao da vidi da tu nešto debelo ne štima.

Za 21 Oktobar s druge strane znam da su dobro poslovali čak i devedesetih, pa i dvehiljaditih su imali tehnologiju i proizvod za tržište. Šteta je da propadnu, a nikako mi nije jasno da nisu mogli da ponude fiatu svoj asortiman proizvoda.

Dzoni

pre 11 godina

@Bogi
Sta lupas da autosaobracaj ima 700 zaposlenih.A autosaobracaj je imao impresivni vozni park i krajem 90tih ..isao sam svake nedelje za Bg posto sam tamo studirao od 97 i uvek sam isao autosaobracajem jer su bili glanc novi mercedesovi autobusi a i na more..a onda krece i sistematska pljacka a u njoj imao udeo i Verko jer su firmom upravljali njegovi kadrovi godinama a onda on da lokalni saobracaj beogradskoj lasti ..to bi bilo kao da sad odjednom u Bgu ne vozi vise GSP nego autosaobracaj.

vojvodjanske lazi

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Ovaj komentar je klasicna vojvodjanska drskost i nevaspitanje.
Vojvodjanske lazi i primitivizam.
Ti separatisti su toliko zadojeni mrznjom da je to bolest.
Bezobrazno i drsko lazu kako zinu. Ubedljivo najprivilegovaniji deo Srbije je vojvodina, u nju se najvise ulaze, svi trpimo stetu zbog toga, i cim se ostavari sa,mo jedna investiciuaja van vojvodina sepratsisti pocinju sa svojom mrznjom iu lazika po internetu.
Pajtic se hvali kao je u poslednjih 12 godina 45%nmsvih investicija zavrsilo u vojvdoini, gde zivi 26,9% stanovnistva.
Znaci nesrazmerno vise se ulaze u njih.
Ali oni sebe proglasavaju zrtvom i drsko napadaju na nas koji se odricemo svog razvoja u njihovu korist.
Prosecna plata u Kragujevcu je ispod proseka, i manja nego u vojvodini. A oni bi hteli da nama zabrane da mi svoje pare trosimo na sebe. Ne nego cemo cemo da ih trosimo na vas celog zivota. Mi im placamo minuse koje su napravili preko RBVa. Zasto to radimo, kad cemo dobiti samo uvrede od njih?

ne resava sve, ni blizu. mozda samo u dinkicevim bajkama

pre 11 godina

Ne resava sve probleme, ni blizu, ali je bolje da radi nego da ne radi.
Da ne radi, problemi bi bili jos veci.
A zamislite kako je tek u Uzicu, Pozegi, Priboju, Novoj Varosi itd., gde ni jedna nova fabrike nije otvorena a stare zatvaraju. Nema autoputa koji Dinkic obecava pred izbore, nema ni farika, ali ima otkaza.
A posebno je vazno da se radnici izbore za vece plate, i da ne slusamo nevaspitane internet neradnike koji pljuju po radnicima u Fiatu, koji rade mnogo vise od internet pametnjakovica, a za manju platu od internet pametnjakovica.
Valjda je logicno da radnici koji rade u tri smene imaju vecu platu od administrativnih pametnjakovica koji rade mnogo lakse poslove, za vece plate koje dobijaju od para koji su stvorili upravo radnici u fabrikama.

www

pre 11 godina

@mex, 10. april 2013 01:51
Drzavi je bolje da ulaze u svoju fabriku koja izvozi 1,5 milijardi evra, gde je vlasnik 33% akcija, nego da baci pare u bunar bez dna zvani RBV.
Ako se nabedjeni vojvodjani ne bune sto KG ulaze svoje pare u RBV, i porezima placa subvencije paorima po vojvodini od 12 000 evra na sto hektara ,i subvenicije za fabrike, u kojima drzava za razliku od Fiata nije vlasnik, po Indjiji, Pazovi, Pecincima, Subotici,Zrenjaninu itd. sta onda ima da se nabedjeni vojvodjanin buni sto se pare gradjana Kragujevca ulazu u Fiat gde je drzava vlasnik?
Nabedjeni vojvodjani misle da su sve pare u Srbiji njihove.
Pa nisu sve pare vase.
Nismo mi duzni sve sto imamo da poklonimo vama. Mada se tako radi previse dugo.
Ne placate vi nikome nista, ne izdrzavate vi nikoga, a to je dobro rekao Djindjic 2001., vojvodina je bila izdrzavana.
Vi trosite vise nego sto stvarate. Niste vi nikakav Eldorado.

Bivsi Kragujevcanin

pre 11 godina

Svi vi koji mislite da je Kragujevac "procvetao" sa dolaskom Fiata, da su sportski uspesi dokaz da je grad "dignut iz mrtvih", da se zivi bolje nego pre... Odselite se u Kragujevac i probajte da zivite tamo. Videcete da drzavna preduzeca vode Verkovi nesposobni puleni, da je skupstina puna polupismenih odbornika od kojih gotovo svaki treci ima neku tuzbu za zloupotrebu polozaja, korpuciju, proneveru, da za bahacenje trodnevnom proslavom dana grada ima novca, ali za plate u mnogim preduzecima (osim gradske uprave) nema, da samo uz sumu od nekoliko hiljada evra mozete doci do nekakvog radnog mesta na kome taj novac koji ste dali ne mozete da zaradite od plate ni za sledecih 5 godina... Mogao bih tako da nabrajam do sutra. Tuzno je u sta se pretvorio taj grad od kako mu je Verko zaseo na vrat. Pobegao sam prvom prilikom iz njega u inostranstvo, ali me dusa boli kad dodjem da obidjem familiju i vidim kako se stvari menjaju na gore, a Dinkic, Verko i kompanija sa ponosom pricaju o razvoju grada... :-(

nemecel

pre 11 godina

Citam komentare i mislim da koliko smo mi beda od zemlje govori da cemo ovde da se posvadjamo zasto je fiat u Kragujevcu a ne u nekom drugom gradu !Narod se od straha i siromastva mnogo prozlio i zamrzeo i najblize ,tuzno je to i oseca se u vazduhu .Licno mislim da gora godina u Srbiji od ove nije bila !!!!Ali nismo mi krivi to od nas pravi postojeca situacija!!! Tuzno je to !!!