Nedelja, 07.04.2013.

21:48

Đurić: Rok za odluku danas

Beograd do danas po podne treba da odluči da li prihvata ponudu Brisela o Kosovu, rekao je savetnik predsednika Marko Đurić gostujući u "Utisku nedelje" na B92.

Izvor: B92

Ðuriæ: Rok za odluku danas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

ALEX013

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.

ostoja ogar

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od članstva u EU, i nije toliko ni bitno što nismo sada dobili datum za početak pregora sa EU, ali je bitno da i dalje idemo ka tom cilju, a to je članstvo u EU, ali naravno ne prihvatanjem ovakvog predloga za rešenje kosovskog problema. Treba tragati za novim boljim rešenjem, i od pregovaranja ne odustati nikada, jer samo tako ovaj problem može da se reši. Vreme ratovanja je prošlo. Danas se sve što se može dobiti dobija za pregovaračkim stolom, a ratovanjem Srbija, i Srbi na Kosovu, mogu samo da izgube.

Nikola Ćik

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

brizan roditelj

pre 11 godina

Ako se drzite i postujete svoj Ustav kao Taci svoga, odluka vam nece biti teska. Ovako mi izgledate kao deca koja hoce da naprave neku stetu.

tića

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

zlatan

pre 11 godina

Produzili ili skratili rok je sasvim svejedno. Vlada nemoze i ne zeli da prihvati ovakav sporazum za Pristinom. A to nece ni gradjani Srbije.

smiljka

pre 11 godina

Zvanicnici u Briselu jos nisu shvatili da Srbija na vlasti ima sasvim druge ljude. Pa za njih ne vazi ono sto je dugo godina bilo delotvorno da ako ih malo pritisnes oni na sve pristaju. U tom smislu je i ovaj skraceni rok za odgovor na sporazum . A hteli su i da nas jos malo ponize.

nidža

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ... (Samo vas...gledam, 8. april 2013 02:51)
Kad od prodavca kupujete polovni automobil pokažete li mu odmah koliko ste para spremni da platite?
Podrška Srbima uz podršku nacije! Možemo mi to!

STELLA

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.

Srboljub

pre 11 godina

Ma kakva vlada. Obecavali ste resenje i novi dijalog sa pozitivnim ishodom. Pa sta to bi? Sada kukate. Vi ste tragicari i od kada ste na vlasti sve je krenulo po zlu a za sve su vam drugi krivi. Ovo je najgora vlada i predsednik.

Eleonora

pre 11 godina

Bilo kako bilo, mora se nastaviti dalje, danas ce nam i zvanicno biti saopstena odluka koju moramo prihvatiti i nastaviti sa radom i uredjenjem drzave na svim nivoima. SNS kao predstavnik najvece volje gradjana zastupa stav da se ne potpise. Ja verujem u nasu vladu i podrzavam je.

Eleonora

pre 11 godina

Time sto nam je smanjen naprasno rok, govori u prilog koliko zele da izvrse pritisak ali, nasa vlada ima jasan i jedinstve stav, to postujem i podrzavam.

au

pre 11 godina

suze ronim zbog vlade Lepo je biti na vlasti u bogatim stabilnim drzavama.Aoni hteli su posto poto vlast i bila su im puna usta resenja za sve probleme ove drzave Pa neka sad stisnu petlju i urade to Toma ce da podnese.ostavku ,kako kaze,ako se pristane E i to da vidim To se u Srbiji ne desava

rajko r. gm

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

ko je ovde lud

pre 11 godina

``Nikolić pozivao da se pitanje Kosova reši nevezano za bilo kakav datum``Nemoj , nemoj. E sad si me oladio. Svaka ti cast majstore. A na odmor hocesh odmah oli sada?

vlatka

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

šasija

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

Romanija

pre 11 godina

Pritisci se nastavljaju. Prvo rok utorak , sada ponedeljak popodne. Da se i ovo hoće jednom završiti sa Kosovom da se okrenemo ekonomiji i da se radi na poboljšanju životnog standarda građana. Kada je u pitanju Kosovo , verujemo da će državno rukovodstvo i vlada doneti odluku koja je u ovom trenutku najbolja za Srbiju i njene građane.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(velja, 8. april 2013 00:57)

U ovoj zemlji se sve radi pogresno, pa se tako i kadrovi postavljaju. Tadic je poceo sa praksom i Vukom Jeremicem a SNS-ovci to u velikoj meri nastavljaju regrutujuci "perspektivne" kadrove sa Megatrenda. Ja nikako ne mislim da je logicno da oni koji su tek zavrsili fakultete i nemaju nikakvo ili skoro nikakvo zivotno i radno iskustvo treba da budu neciji savetnici. Savetnici su ljudi koji imaju iskustvo u oblasti za koju su postavljeni kao savetnici. Zivotnog i radnog iskustva a ne znanja sa fakulteta koje nije dokazano u praksi. Ali ok, kakvi savetnici takva i politika. Mladima svakako treba dati sansu, ali ne sansu da upropaste zemlju radeci stvari za koje nisu jos dorasli. Dajte im sansu da rade i da se kroz taj rad edukuju i sticu neophodno iskustvo koje ce kasnije moci kao savetnici da pruze onom kome to bude potrebno.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Djuricu, kada je Sloba okretao Srbiju naopacke, ti si imao 12 godina, neka ti cika Toma objasni bolje ko je pravio s***a po okolnim zemljama, kako je kriminal proglasavan za nacionalni ponos, kako se radilo sa pljackom naroda a narod mu je dao podrsku. Nista ovo nije slucajno, ovo je rezultat politike Slobe, Seselja, Tome i Vucica, zato, pitaj, mozda ti neko i objasni.

Samo vas...gledam

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ...

Jakov Stojanovic

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!
(Petar, 7. april 2013 22:59)
To je valjda svakom normalnom jasno - nece nam ponuditi bolje od ovoga. Nadam se da podrska Vucicu koju vidim i na ovom sajtu nije isprazna i da ce on imati petlju njegov glas prevagne i da se sporazum potpise.

stasta

pre 11 godina

neko je nekom ponudio nesto, sto se ne zna sta je ,I ne pise nigde ,I treba taj neko da kaze da ili ne do nekad, ne zna se kad, jedino je sigurno da Taci ima vojnu vezbu.

gjjssssf

pre 11 godina

Zbog cega verujete da je rec o ultimatumu ako niko nije izneo dokument u javnost? Ja nigde nisam cuo da je neko rekao konkretno rekao o cemu se radi, samo neke demagogije. Vidim da cemo iz EU prvo cuti sta su Vucic i Dacic zabrljali.

crni scenario

pre 11 godina

"Odluka je vec doneta, ne potpisuju sporazum, insistiraju na nastavku trazenju kompromisnog resenja!! To je valjda svima jasno!!
(unknown, 7. april 2013 23:33)
-------------------------------------------

Zar smo zaboravili sta se desilo 2007/2008 kada su nasi odbili na pregopvorima u Becu ?
Da vas podsetim: Kosovo je proglasilo nezavisnos i do sada ga je priznalo oko 100 drzava
Pitanje
Sta ako sada, nakon naseg odbijanja, Kosovo [uz mig svetskih sila] posalje ROSU da zauzme i sever [mozda im cak i NATO trupe pomognu sve pod izgovoroim uvodednja/ocuvanja mira], a drzava Srbija nesme ni prstom mrdniti jer bi prekrsila Kumanovski i rezolucuju 1244.
Na kraju bi Srbija bila ponovo kriva jer je odbila ono sto je Estonka predlagala.

Milan

pre 11 godina

"Ako je odgovor potvrdan u utorak bi mogla da se organizuje ceremonija"

Ismevaju ih. Nekako kroz sve ovo meni se nameće da podsetim a jednu činjenicu. Iz naše perspektive mi smo u ratovima devedesetih mnogo izgubili, propatili i mislimo da nam se nema šta više uzeti.

Dok iz perspektive onih koji su ove ratove po nama dobili i oni se osećaju donekle poraženo, Kosovo kuka da ne postoji bez severa, BIH kuka da zbog Republike Srpske ne funkcioniše. Inteligencija u SAD i EU takodje smatra da je borbom protiv Miloševića samo on lično i poražen a da je sve za šta je se zalagao ostalo i da posao nije dovršen.

Sve ovo može biti jako opasno i mi Srbi moramo naći način da ovaj nesporazum izgladimo što pre.

Lovac

pre 11 godina

Neki izgleda misle da Utisak Nedelje sluzi za stranacka prepucavanja, a zaboravljaju na cinjenicu da ima i nas koji nepripadamo ni jednoj stranci, a pratimo pomenutu emisiju. Ako smatraju da se javljaju pripadnici samo jedne stranke, zasto nema te druge strane da javnost cuje i drugo misljenje. Ovo je demokratska zemlja i ima pravo da se javi ko hoce. Utisak Nedelje je odlicna emisija koju prati sirok spektar gradjana razlicitog profila od obicnog do intelektualnog.

Vera Stojanovic

pre 11 godina

Ako ste prokockali ovu sansu NIKADA vam necu oprostiti.
Teska srca sam se presaldumila i dala vam glas na izborima, poverovala sam da ste se promenili! Kad je krenula borba protiv korupcije radovala sam se kao malo dete.
Stavljajte potpis na sporazum ja cu da izadjem da vas branim od patriJota ako treba na ulici!

ku ku

pre 11 godina

Sad cu ja kao oni da kukam.
Kako li su pregovarali kad ni datum nisu uspeli da zapamte, nego su ovi iz EU morali da ih ispravljaju.Ko zna, mozda je i Taci prihvatio sve sto su trazili, pa nisu bas najbolje razumeli i dzabe kukaju danima.
Gospodo iz SNS, evo vam ga Putin ovde u Nemackoj, kod Merkelove, otvaraju sajam uz zdravicu.Toliko o njegovoj pomoci Srbiji oko Kosova i Tominim telefonskim razgovorima.

Mina

pre 11 godina

Prethodna vlast sta god da je radila radila je na svoju ruku posto je veoma brzo izgubila poverenje gradjana. Pokazalo se da ljudi koji danas vode drzavu imaju puno poverenje gradjana. Zasto bi neko trebao da bude stranacki opredeljen da bi podrzao pregovore o Kosovu. Ocigledno je da prethodnici nisu nista uradili samo su pogorsali situaciju, ovi koji su danas na vlasti daju sve od sebe kako bi ono sto bude odluceno bilo u korist Srbije. Licno ne pripadam nijednoj stranackoj opciji ali imam poverenje u ljude koji vode pregovore!

vecilija

pre 11 godina

Ako se vi do sad niste smislili, jedan dan vam nece pomoci.
Ja se samo nadam da ovo ipak ne znaci kraj pregovora, jer je to onda kraj za sve nas.
Ne mozemo protiv sveta, utuvite to u te vase tvrde politikantske glave!

velja

pre 11 godina

@mileva
1.predsednik nema jednog, vec nekoliko savetnika
2.savetnici ne moraju da budu ajnstajni, pogotovo ne sa 30god. Po tome treba savetnik sa 50 da bude nadcovek.
3.svaka cast bilo kome ko podrzava mlade ljude u ovoj zemlji i ovom vremenu, postavljajuci ih na odgovorne funkcije.

Nisam pobornik niti jedne politicke opcije u srbiji danas!! Nemojte me pogresno shvatiti.

Prestanite da budete zavidni, podrzite angazovanje i zaposljavanje mladih ljudi u ovaj propali sistem....jer ga jedino oni mogu izleciti!

Prong

pre 11 godina

Između ostalog...Boško Jakšić kaže: "Da li treba brzati sa sporazumom i prihavtiti sve zarad godinu dana?"

Pa čudi me da Jakšić ne zna da i sam proces pregovora jeste ustvari jako dug i može da traje i do 10 godina. U našem slučaju (zbog načina rezonovanja stvari) i duže! Dakle, ovde se ni u jednom slučaju ne radi "o godinu dana", ni što se tiče Cosova niti EU! Mi možemo da odbacimo sporazum...ali time direktno utičemo na dužinu toka naših pregovora! Cosovo više NIKADA neće biti u sastavu Srbije, niti će srbi koji tamo žive imati svoju policiju i sudstvo, a život nas ostalih (7miliona) zavisi od EU!

nt

pre 11 godina

Pritisak samo,SNS je sigurno znao da je rok do sutra pa su zakazali juce sednicu u 8:00, ne znam sta da kaze sem POMOZI BOZE samo nas ti jos nisi napustio

Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER

pre 11 godina

Ja cu samo iskoristiti priliku da pozdravim sve one SNS-ovce koji se jesu i one koji nisu uspeli da se ukljuce direktno u program Utisak nedelje i daju svoje FE NO ME NA LNO misljenje (uspelo je njih troje sa identicnom konstatacijom)

SNS: STA GOD DA URADI SNS DONECE PRAVU ODLUKU ZA SRBIJU!

OLJA: A to je sta?! DA potpisu ili NE?!

SNS: Sta god da urade - bice dobro!

U PREVODU - Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER!

Boze, gde si?!

Stevan

pre 11 godina

Ma da, samo se vi zanosite do besvesti i vrtite nas... pa ako sta imate da nam kazete recite odmah... Vazno je sta, ako nesto zakuvate, nemoj da mi je neko dosao na vrata sa vojnim pozivom. Sto sam ratovao ratovao sam.

Student

pre 11 godina

Neka rade sta hoce zabole me uvo vise i za EU i za politicare koji nam prodaju pricu. Krecem ja polao sa pakovanjem pa Kanada,Australija gde god...

mirko

pre 11 godina

Najveće čudo mi je kako ovako dosadan, spetljan čovek može biti nekome savetnik.Treba mu sat vremena da objasni jednu prostu stvar, i emisija se završi a on ni jedno objašnjenje ne dade, ali je deset puta ponovio kako su ozbiljn i i odgovorni ljudi.
Ako imate ovakvog savetnika, a gledaoci unapred podržavaju to što će se odlučiti, onda je normalno da ih u Briselu tretiraju onako kako on kaže.
Najvažnije je bilo da objasni, što su ga oba sagovornika pitali, kako je sedam rundi pregovora bilo sve u redu, čak objavljen o da su blizu dogovora, i sada odjednom, nema nikakvog predloga dobili smo ultimatum, ali razmišljamo kao odgovorni ljudi šta da uradimo. Samo kratko neka nam je Bog na pomoći sa ovakvim"državnim vrhom".

nema para!

pre 11 godina

Sutra ili prekosutra meni je nebitno, samo da ne izvisimo. Ne moze Srbija da podnese da nas ponovo izoluju. Nama je neophodna saradnja s Evropskom Unijom, u protivnom smo d'izvinete pr'nuli u cabar.

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Koliko vas koji podržavate herojsko NE je ikada bilo na Kosovu? Ili još bolje, koliko vas bi se preselilo i živelo na srpskom Kosovu? Jeste li spremni da svojim sinovima za rođendan umesto maturskog odela šijete vojničku uniformu? Meni je od Kosova mnogo važnije da li ću imati decu da nahranim, da ih obučem i školujem. Zapravo, sve mi je važnije od Kosova. Može Vojislav Koštunica da bude kategoričan u odbijanju sporazuma, kad nema ni kučeta ni mačeta, ali za raliku od njega ja imam.

gordijanus

pre 11 godina

ovaj djuric i njegova dikcija me zesce nerviraju, a tek kako konfuzno prica, to je za neverovati! valjda da ostavi utisak nekog velikog intelektualca, a pritom zaboravlja da se velicina coveka ogleda u jednostavnosti. a ciji cinovnici nisu razumeli do kad je rok? nasi, koji su poliglote ili briselski? stvarno ste ne ozbiljni, ne bih vama dao ni 2nacrtane ovce da cuvate, a kamoli da vodite jedan narod!

omladinka

pre 11 godina

Ja sam sigurna da ce SNS dati sve od sebe i uciniti pravu stvar kad je u pitanju dogovor i uskladjivanje Ivicinih i Acinih beleski vezanih za pitanje do kad mora da se da odgovor! Vucic ce dati sve od sebe da skine mrlju sa kafe zbog koje su se pobrkali ponedeljak i utorak. Najbolje za Srbiju, imamo puno poverenje u vas. Samo napred!

Hepek

pre 11 godina

Na kraju ce biti isto kao i sa Milosevicem - niko nece sa sigurnoscu znati sta se dogovaralo, pregovaralo i potpisalo Obavestavace nas narednih decenija, a do tada ce nas i dalje lagati.

Petar

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!

Sandman

pre 11 godina

Ovaj decko ima samo 30 godina i vec je savetnih predsednika. Ne sumnjam da je zavrsio dobre skole, ali nema on nikakvog iskustva da bude savetnik. Pa on je klasicni govornik. Savetnici su ljudi sa 50-60 godina koji su dugo u nekoj oblasti i koji mogu sagledati celovito sagledavanje problema u njoj, a ne neki koji su zavrsili teoriju s najvecom ocenom. Svi znamo kakva je razlika izmedju zavrsenog fakulteta i iskustva u poslu. Kad pocnes da radis shvatis koliko si zut oko kljuna. Mislim da nije dovoljno potkovan iskustvom da savetuje.

popeye

pre 11 godina

Па, невероватно?! Дискутујемо о нечему чега на папиру нема, што не знамо шта је, самим тиме то може бити било шта и да одговоримо не знамо до кад?! Неверујем?!?
Прекините ову лакрдију и реците НЕ!! И изборе, одмах! Од овог политиканства горе не може!

Sandman

pre 11 godina

Ovaj decko ima samo 30 godina i vec je savetnih predsednika. Ne sumnjam da je zavrsio dobre skole, ali nema on nikakvog iskustva da bude savetnik. Pa on je klasicni govornik. Savetnici su ljudi sa 50-60 godina koji su dugo u nekoj oblasti i koji mogu sagledati celovito sagledavanje problema u njoj, a ne neki koji su zavrsili teoriju s najvecom ocenom. Svi znamo kakva je razlika izmedju zavrsenog fakulteta i iskustva u poslu. Kad pocnes da radis shvatis koliko si zut oko kljuna. Mislim da nije dovoljno potkovan iskustvom da savetuje.

Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER

pre 11 godina

Ja cu samo iskoristiti priliku da pozdravim sve one SNS-ovce koji se jesu i one koji nisu uspeli da se ukljuce direktno u program Utisak nedelje i daju svoje FE NO ME NA LNO misljenje (uspelo je njih troje sa identicnom konstatacijom)

SNS: STA GOD DA URADI SNS DONECE PRAVU ODLUKU ZA SRBIJU!

OLJA: A to je sta?! DA potpisu ili NE?!

SNS: Sta god da urade - bice dobro!

U PREVODU - Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER!

Boze, gde si?!

popeye

pre 11 godina

Па, невероватно?! Дискутујемо о нечему чега на папиру нема, што не знамо шта је, самим тиме то може бити било шта и да одговоримо не знамо до кад?! Неверујем?!?
Прекините ову лакрдију и реците НЕ!! И изборе, одмах! Од овог политиканства горе не може!

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Koliko vas koji podržavate herojsko NE je ikada bilo na Kosovu? Ili još bolje, koliko vas bi se preselilo i živelo na srpskom Kosovu? Jeste li spremni da svojim sinovima za rođendan umesto maturskog odela šijete vojničku uniformu? Meni je od Kosova mnogo važnije da li ću imati decu da nahranim, da ih obučem i školujem. Zapravo, sve mi je važnije od Kosova. Može Vojislav Koštunica da bude kategoričan u odbijanju sporazuma, kad nema ni kučeta ni mačeta, ali za raliku od njega ja imam.

crni scenario

pre 11 godina

"Odluka je vec doneta, ne potpisuju sporazum, insistiraju na nastavku trazenju kompromisnog resenja!! To je valjda svima jasno!!
(unknown, 7. april 2013 23:33)
-------------------------------------------

Zar smo zaboravili sta se desilo 2007/2008 kada su nasi odbili na pregopvorima u Becu ?
Da vas podsetim: Kosovo je proglasilo nezavisnos i do sada ga je priznalo oko 100 drzava
Pitanje
Sta ako sada, nakon naseg odbijanja, Kosovo [uz mig svetskih sila] posalje ROSU da zauzme i sever [mozda im cak i NATO trupe pomognu sve pod izgovoroim uvodednja/ocuvanja mira], a drzava Srbija nesme ni prstom mrdniti jer bi prekrsila Kumanovski i rezolucuju 1244.
Na kraju bi Srbija bila ponovo kriva jer je odbila ono sto je Estonka predlagala.

ku ku

pre 11 godina

Sad cu ja kao oni da kukam.
Kako li su pregovarali kad ni datum nisu uspeli da zapamte, nego su ovi iz EU morali da ih ispravljaju.Ko zna, mozda je i Taci prihvatio sve sto su trazili, pa nisu bas najbolje razumeli i dzabe kukaju danima.
Gospodo iz SNS, evo vam ga Putin ovde u Nemackoj, kod Merkelove, otvaraju sajam uz zdravicu.Toliko o njegovoj pomoci Srbiji oko Kosova i Tominim telefonskim razgovorima.

mirko

pre 11 godina

Najveće čudo mi je kako ovako dosadan, spetljan čovek može biti nekome savetnik.Treba mu sat vremena da objasni jednu prostu stvar, i emisija se završi a on ni jedno objašnjenje ne dade, ali je deset puta ponovio kako su ozbiljn i i odgovorni ljudi.
Ako imate ovakvog savetnika, a gledaoci unapred podržavaju to što će se odlučiti, onda je normalno da ih u Briselu tretiraju onako kako on kaže.
Najvažnije je bilo da objasni, što su ga oba sagovornika pitali, kako je sedam rundi pregovora bilo sve u redu, čak objavljen o da su blizu dogovora, i sada odjednom, nema nikakvog predloga dobili smo ultimatum, ali razmišljamo kao odgovorni ljudi šta da uradimo. Samo kratko neka nam je Bog na pomoći sa ovakvim"državnim vrhom".

vecilija

pre 11 godina

Ako se vi do sad niste smislili, jedan dan vam nece pomoci.
Ja se samo nadam da ovo ipak ne znaci kraj pregovora, jer je to onda kraj za sve nas.
Ne mozemo protiv sveta, utuvite to u te vase tvrde politikantske glave!

Vera Stojanovic

pre 11 godina

Ako ste prokockali ovu sansu NIKADA vam necu oprostiti.
Teska srca sam se presaldumila i dala vam glas na izborima, poverovala sam da ste se promenili! Kad je krenula borba protiv korupcije radovala sam se kao malo dete.
Stavljajte potpis na sporazum ja cu da izadjem da vas branim od patriJota ako treba na ulici!

Student

pre 11 godina

Neka rade sta hoce zabole me uvo vise i za EU i za politicare koji nam prodaju pricu. Krecem ja polao sa pakovanjem pa Kanada,Australija gde god...

gjjssssf

pre 11 godina

Zbog cega verujete da je rec o ultimatumu ako niko nije izneo dokument u javnost? Ja nigde nisam cuo da je neko rekao konkretno rekao o cemu se radi, samo neke demagogije. Vidim da cemo iz EU prvo cuti sta su Vucic i Dacic zabrljali.

nema para!

pre 11 godina

Sutra ili prekosutra meni je nebitno, samo da ne izvisimo. Ne moze Srbija da podnese da nas ponovo izoluju. Nama je neophodna saradnja s Evropskom Unijom, u protivnom smo d'izvinete pr'nuli u cabar.

gordijanus

pre 11 godina

ovaj djuric i njegova dikcija me zesce nerviraju, a tek kako konfuzno prica, to je za neverovati! valjda da ostavi utisak nekog velikog intelektualca, a pritom zaboravlja da se velicina coveka ogleda u jednostavnosti. a ciji cinovnici nisu razumeli do kad je rok? nasi, koji su poliglote ili briselski? stvarno ste ne ozbiljni, ne bih vama dao ni 2nacrtane ovce da cuvate, a kamoli da vodite jedan narod!

Jakov Stojanovic

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!
(Petar, 7. april 2013 22:59)
To je valjda svakom normalnom jasno - nece nam ponuditi bolje od ovoga. Nadam se da podrska Vucicu koju vidim i na ovom sajtu nije isprazna i da ce on imati petlju njegov glas prevagne i da se sporazum potpise.

Hepek

pre 11 godina

Na kraju ce biti isto kao i sa Milosevicem - niko nece sa sigurnoscu znati sta se dogovaralo, pregovaralo i potpisalo Obavestavace nas narednih decenija, a do tada ce nas i dalje lagati.

Prong

pre 11 godina

Između ostalog...Boško Jakšić kaže: "Da li treba brzati sa sporazumom i prihavtiti sve zarad godinu dana?"

Pa čudi me da Jakšić ne zna da i sam proces pregovora jeste ustvari jako dug i može da traje i do 10 godina. U našem slučaju (zbog načina rezonovanja stvari) i duže! Dakle, ovde se ni u jednom slučaju ne radi "o godinu dana", ni što se tiče Cosova niti EU! Mi možemo da odbacimo sporazum...ali time direktno utičemo na dužinu toka naših pregovora! Cosovo više NIKADA neće biti u sastavu Srbije, niti će srbi koji tamo žive imati svoju policiju i sudstvo, a život nas ostalih (7miliona) zavisi od EU!

omladinka

pre 11 godina

Ja sam sigurna da ce SNS dati sve od sebe i uciniti pravu stvar kad je u pitanju dogovor i uskladjivanje Ivicinih i Acinih beleski vezanih za pitanje do kad mora da se da odgovor! Vucic ce dati sve od sebe da skine mrlju sa kafe zbog koje su se pobrkali ponedeljak i utorak. Najbolje za Srbiju, imamo puno poverenje u vas. Samo napred!

Milan

pre 11 godina

"Ako je odgovor potvrdan u utorak bi mogla da se organizuje ceremonija"

Ismevaju ih. Nekako kroz sve ovo meni se nameće da podsetim a jednu činjenicu. Iz naše perspektive mi smo u ratovima devedesetih mnogo izgubili, propatili i mislimo da nam se nema šta više uzeti.

Dok iz perspektive onih koji su ove ratove po nama dobili i oni se osećaju donekle poraženo, Kosovo kuka da ne postoji bez severa, BIH kuka da zbog Republike Srpske ne funkcioniše. Inteligencija u SAD i EU takodje smatra da je borbom protiv Miloševića samo on lično i poražen a da je sve za šta je se zalagao ostalo i da posao nije dovršen.

Sve ovo može biti jako opasno i mi Srbi moramo naći način da ovaj nesporazum izgladimo što pre.

Petar

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!

Stevan

pre 11 godina

Ma da, samo se vi zanosite do besvesti i vrtite nas... pa ako sta imate da nam kazete recite odmah... Vazno je sta, ako nesto zakuvate, nemoj da mi je neko dosao na vrata sa vojnim pozivom. Sto sam ratovao ratovao sam.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Djuricu, kada je Sloba okretao Srbiju naopacke, ti si imao 12 godina, neka ti cika Toma objasni bolje ko je pravio s***a po okolnim zemljama, kako je kriminal proglasavan za nacionalni ponos, kako se radilo sa pljackom naroda a narod mu je dao podrsku. Nista ovo nije slucajno, ovo je rezultat politike Slobe, Seselja, Tome i Vucica, zato, pitaj, mozda ti neko i objasni.

nt

pre 11 godina

Pritisak samo,SNS je sigurno znao da je rok do sutra pa su zakazali juce sednicu u 8:00, ne znam sta da kaze sem POMOZI BOZE samo nas ti jos nisi napustio

velja

pre 11 godina

@mileva
1.predsednik nema jednog, vec nekoliko savetnika
2.savetnici ne moraju da budu ajnstajni, pogotovo ne sa 30god. Po tome treba savetnik sa 50 da bude nadcovek.
3.svaka cast bilo kome ko podrzava mlade ljude u ovoj zemlji i ovom vremenu, postavljajuci ih na odgovorne funkcije.

Nisam pobornik niti jedne politicke opcije u srbiji danas!! Nemojte me pogresno shvatiti.

Prestanite da budete zavidni, podrzite angazovanje i zaposljavanje mladih ljudi u ovaj propali sistem....jer ga jedino oni mogu izleciti!

Lovac

pre 11 godina

Neki izgleda misle da Utisak Nedelje sluzi za stranacka prepucavanja, a zaboravljaju na cinjenicu da ima i nas koji nepripadamo ni jednoj stranci, a pratimo pomenutu emisiju. Ako smatraju da se javljaju pripadnici samo jedne stranke, zasto nema te druge strane da javnost cuje i drugo misljenje. Ovo je demokratska zemlja i ima pravo da se javi ko hoce. Utisak Nedelje je odlicna emisija koju prati sirok spektar gradjana razlicitog profila od obicnog do intelektualnog.

stasta

pre 11 godina

neko je nekom ponudio nesto, sto se ne zna sta je ,I ne pise nigde ,I treba taj neko da kaze da ili ne do nekad, ne zna se kad, jedino je sigurno da Taci ima vojnu vezbu.

Samo vas...gledam

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(velja, 8. april 2013 00:57)

U ovoj zemlji se sve radi pogresno, pa se tako i kadrovi postavljaju. Tadic je poceo sa praksom i Vukom Jeremicem a SNS-ovci to u velikoj meri nastavljaju regrutujuci "perspektivne" kadrove sa Megatrenda. Ja nikako ne mislim da je logicno da oni koji su tek zavrsili fakultete i nemaju nikakvo ili skoro nikakvo zivotno i radno iskustvo treba da budu neciji savetnici. Savetnici su ljudi koji imaju iskustvo u oblasti za koju su postavljeni kao savetnici. Zivotnog i radnog iskustva a ne znanja sa fakulteta koje nije dokazano u praksi. Ali ok, kakvi savetnici takva i politika. Mladima svakako treba dati sansu, ali ne sansu da upropaste zemlju radeci stvari za koje nisu jos dorasli. Dajte im sansu da rade i da se kroz taj rad edukuju i sticu neophodno iskustvo koje ce kasnije moci kao savetnici da pruze onom kome to bude potrebno.

Srboljub

pre 11 godina

Ma kakva vlada. Obecavali ste resenje i novi dijalog sa pozitivnim ishodom. Pa sta to bi? Sada kukate. Vi ste tragicari i od kada ste na vlasti sve je krenulo po zlu a za sve su vam drugi krivi. Ovo je najgora vlada i predsednik.

Mina

pre 11 godina

Prethodna vlast sta god da je radila radila je na svoju ruku posto je veoma brzo izgubila poverenje gradjana. Pokazalo se da ljudi koji danas vode drzavu imaju puno poverenje gradjana. Zasto bi neko trebao da bude stranacki opredeljen da bi podrzao pregovore o Kosovu. Ocigledno je da prethodnici nisu nista uradili samo su pogorsali situaciju, ovi koji su danas na vlasti daju sve od sebe kako bi ono sto bude odluceno bilo u korist Srbije. Licno ne pripadam nijednoj stranackoj opciji ali imam poverenje u ljude koji vode pregovore!

ko je ovde lud

pre 11 godina

``Nikolić pozivao da se pitanje Kosova reši nevezano za bilo kakav datum``Nemoj , nemoj. E sad si me oladio. Svaka ti cast majstore. A na odmor hocesh odmah oli sada?

au

pre 11 godina

suze ronim zbog vlade Lepo je biti na vlasti u bogatim stabilnim drzavama.Aoni hteli su posto poto vlast i bila su im puna usta resenja za sve probleme ove drzave Pa neka sad stisnu petlju i urade to Toma ce da podnese.ostavku ,kako kaze,ako se pristane E i to da vidim To se u Srbiji ne desava

Romanija

pre 11 godina

Pritisci se nastavljaju. Prvo rok utorak , sada ponedeljak popodne. Da se i ovo hoće jednom završiti sa Kosovom da se okrenemo ekonomiji i da se radi na poboljšanju životnog standarda građana. Kada je u pitanju Kosovo , verujemo da će državno rukovodstvo i vlada doneti odluku koja je u ovom trenutku najbolja za Srbiju i njene građane.

šasija

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

vlatka

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

Eleonora

pre 11 godina

Time sto nam je smanjen naprasno rok, govori u prilog koliko zele da izvrse pritisak ali, nasa vlada ima jasan i jedinstve stav, to postujem i podrzavam.

rajko r. gm

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Eleonora

pre 11 godina

Bilo kako bilo, mora se nastaviti dalje, danas ce nam i zvanicno biti saopstena odluka koju moramo prihvatiti i nastaviti sa radom i uredjenjem drzave na svim nivoima. SNS kao predstavnik najvece volje gradjana zastupa stav da se ne potpise. Ja verujem u nasu vladu i podrzavam je.

tića

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

nidža

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ... (Samo vas...gledam, 8. april 2013 02:51)
Kad od prodavca kupujete polovni automobil pokažete li mu odmah koliko ste para spremni da platite?
Podrška Srbima uz podršku nacije! Možemo mi to!

Nikola Ćik

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

ostoja ogar

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od članstva u EU, i nije toliko ni bitno što nismo sada dobili datum za početak pregora sa EU, ali je bitno da i dalje idemo ka tom cilju, a to je članstvo u EU, ali naravno ne prihvatanjem ovakvog predloga za rešenje kosovskog problema. Treba tragati za novim boljim rešenjem, i od pregovaranja ne odustati nikada, jer samo tako ovaj problem može da se reši. Vreme ratovanja je prošlo. Danas se sve što se može dobiti dobija za pregovaračkim stolom, a ratovanjem Srbija, i Srbi na Kosovu, mogu samo da izgube.

STELLA

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.

zlatan

pre 11 godina

Produzili ili skratili rok je sasvim svejedno. Vlada nemoze i ne zeli da prihvati ovakav sporazum za Pristinom. A to nece ni gradjani Srbije.

smiljka

pre 11 godina

Zvanicnici u Briselu jos nisu shvatili da Srbija na vlasti ima sasvim druge ljude. Pa za njih ne vazi ono sto je dugo godina bilo delotvorno da ako ih malo pritisnes oni na sve pristaju. U tom smislu je i ovaj skraceni rok za odgovor na sporazum . A hteli su i da nas jos malo ponize.

brizan roditelj

pre 11 godina

Ako se drzite i postujete svoj Ustav kao Taci svoga, odluka vam nece biti teska. Ovako mi izgledate kao deca koja hoce da naprave neku stetu.

ALEX013

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.

omladinka

pre 11 godina

Ja sam sigurna da ce SNS dati sve od sebe i uciniti pravu stvar kad je u pitanju dogovor i uskladjivanje Ivicinih i Acinih beleski vezanih za pitanje do kad mora da se da odgovor! Vucic ce dati sve od sebe da skine mrlju sa kafe zbog koje su se pobrkali ponedeljak i utorak. Najbolje za Srbiju, imamo puno poverenje u vas. Samo napred!

Sandman

pre 11 godina

Ovaj decko ima samo 30 godina i vec je savetnih predsednika. Ne sumnjam da je zavrsio dobre skole, ali nema on nikakvog iskustva da bude savetnik. Pa on je klasicni govornik. Savetnici su ljudi sa 50-60 godina koji su dugo u nekoj oblasti i koji mogu sagledati celovito sagledavanje problema u njoj, a ne neki koji su zavrsili teoriju s najvecom ocenom. Svi znamo kakva je razlika izmedju zavrsenog fakulteta i iskustva u poslu. Kad pocnes da radis shvatis koliko si zut oko kljuna. Mislim da nije dovoljno potkovan iskustvom da savetuje.

popeye

pre 11 godina

Па, невероватно?! Дискутујемо о нечему чега на папиру нема, што не знамо шта је, самим тиме то може бити било шта и да одговоримо не знамо до кад?! Неверујем?!?
Прекините ову лакрдију и реците НЕ!! И изборе, одмах! Од овог политиканства горе не може!

Mina

pre 11 godina

Prethodna vlast sta god da je radila radila je na svoju ruku posto je veoma brzo izgubila poverenje gradjana. Pokazalo se da ljudi koji danas vode drzavu imaju puno poverenje gradjana. Zasto bi neko trebao da bude stranacki opredeljen da bi podrzao pregovore o Kosovu. Ocigledno je da prethodnici nisu nista uradili samo su pogorsali situaciju, ovi koji su danas na vlasti daju sve od sebe kako bi ono sto bude odluceno bilo u korist Srbije. Licno ne pripadam nijednoj stranackoj opciji ali imam poverenje u ljude koji vode pregovore!

velja

pre 11 godina

@mileva
1.predsednik nema jednog, vec nekoliko savetnika
2.savetnici ne moraju da budu ajnstajni, pogotovo ne sa 30god. Po tome treba savetnik sa 50 da bude nadcovek.
3.svaka cast bilo kome ko podrzava mlade ljude u ovoj zemlji i ovom vremenu, postavljajuci ih na odgovorne funkcije.

Nisam pobornik niti jedne politicke opcije u srbiji danas!! Nemojte me pogresno shvatiti.

Prestanite da budete zavidni, podrzite angazovanje i zaposljavanje mladih ljudi u ovaj propali sistem....jer ga jedino oni mogu izleciti!

Vera Stojanovic

pre 11 godina

Ako ste prokockali ovu sansu NIKADA vam necu oprostiti.
Teska srca sam se presaldumila i dala vam glas na izborima, poverovala sam da ste se promenili! Kad je krenula borba protiv korupcije radovala sam se kao malo dete.
Stavljajte potpis na sporazum ja cu da izadjem da vas branim od patriJota ako treba na ulici!

Jakov Stojanovic

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!
(Petar, 7. april 2013 22:59)
To je valjda svakom normalnom jasno - nece nam ponuditi bolje od ovoga. Nadam se da podrska Vucicu koju vidim i na ovom sajtu nije isprazna i da ce on imati petlju njegov glas prevagne i da se sporazum potpise.

Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER

pre 11 godina

Ja cu samo iskoristiti priliku da pozdravim sve one SNS-ovce koji se jesu i one koji nisu uspeli da se ukljuce direktno u program Utisak nedelje i daju svoje FE NO ME NA LNO misljenje (uspelo je njih troje sa identicnom konstatacijom)

SNS: STA GOD DA URADI SNS DONECE PRAVU ODLUKU ZA SRBIJU!

OLJA: A to je sta?! DA potpisu ili NE?!

SNS: Sta god da urade - bice dobro!

U PREVODU - Ako potpisu - SUPER, ako ne potpisu - SUPER!

Boze, gde si?!

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Koliko vas koji podržavate herojsko NE je ikada bilo na Kosovu? Ili još bolje, koliko vas bi se preselilo i živelo na srpskom Kosovu? Jeste li spremni da svojim sinovima za rođendan umesto maturskog odela šijete vojničku uniformu? Meni je od Kosova mnogo važnije da li ću imati decu da nahranim, da ih obučem i školujem. Zapravo, sve mi je važnije od Kosova. Može Vojislav Koštunica da bude kategoričan u odbijanju sporazuma, kad nema ni kučeta ni mačeta, ali za raliku od njega ja imam.

Prong

pre 11 godina

Između ostalog...Boško Jakšić kaže: "Da li treba brzati sa sporazumom i prihavtiti sve zarad godinu dana?"

Pa čudi me da Jakšić ne zna da i sam proces pregovora jeste ustvari jako dug i može da traje i do 10 godina. U našem slučaju (zbog načina rezonovanja stvari) i duže! Dakle, ovde se ni u jednom slučaju ne radi "o godinu dana", ni što se tiče Cosova niti EU! Mi možemo da odbacimo sporazum...ali time direktno utičemo na dužinu toka naših pregovora! Cosovo više NIKADA neće biti u sastavu Srbije, niti će srbi koji tamo žive imati svoju policiju i sudstvo, a život nas ostalih (7miliona) zavisi od EU!

nema para!

pre 11 godina

Sutra ili prekosutra meni je nebitno, samo da ne izvisimo. Ne moze Srbija da podnese da nas ponovo izoluju. Nama je neophodna saradnja s Evropskom Unijom, u protivnom smo d'izvinete pr'nuli u cabar.

vecilija

pre 11 godina

Ako se vi do sad niste smislili, jedan dan vam nece pomoci.
Ja se samo nadam da ovo ipak ne znaci kraj pregovora, jer je to onda kraj za sve nas.
Ne mozemo protiv sveta, utuvite to u te vase tvrde politikantske glave!

gjjssssf

pre 11 godina

Zbog cega verujete da je rec o ultimatumu ako niko nije izneo dokument u javnost? Ja nigde nisam cuo da je neko rekao konkretno rekao o cemu se radi, samo neke demagogije. Vidim da cemo iz EU prvo cuti sta su Vucic i Dacic zabrljali.

crni scenario

pre 11 godina

"Odluka je vec doneta, ne potpisuju sporazum, insistiraju na nastavku trazenju kompromisnog resenja!! To je valjda svima jasno!!
(unknown, 7. april 2013 23:33)
-------------------------------------------

Zar smo zaboravili sta se desilo 2007/2008 kada su nasi odbili na pregopvorima u Becu ?
Da vas podsetim: Kosovo je proglasilo nezavisnos i do sada ga je priznalo oko 100 drzava
Pitanje
Sta ako sada, nakon naseg odbijanja, Kosovo [uz mig svetskih sila] posalje ROSU da zauzme i sever [mozda im cak i NATO trupe pomognu sve pod izgovoroim uvodednja/ocuvanja mira], a drzava Srbija nesme ni prstom mrdniti jer bi prekrsila Kumanovski i rezolucuju 1244.
Na kraju bi Srbija bila ponovo kriva jer je odbila ono sto je Estonka predlagala.

Romanija

pre 11 godina

Pritisci se nastavljaju. Prvo rok utorak , sada ponedeljak popodne. Da se i ovo hoće jednom završiti sa Kosovom da se okrenemo ekonomiji i da se radi na poboljšanju životnog standarda građana. Kada je u pitanju Kosovo , verujemo da će državno rukovodstvo i vlada doneti odluku koja je u ovom trenutku najbolja za Srbiju i njene građane.

Petar

pre 11 godina

Bolje od ovoga nam nece ponuditi pa sta god da je u pitanju! Kao sto rece Aca veceras, treba da mislimo i o nasoj deci kako ce ziveti jer ako mi zivimo kao stoka, ne moraju i nasa deca da prozivljavaju isto. Za bolju buducnost treba pogledati istini u oci, pognuti glavu i nastaviti dalje, u bolje sutra!

vlatka

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

šasija

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

ku ku

pre 11 godina

Sad cu ja kao oni da kukam.
Kako li su pregovarali kad ni datum nisu uspeli da zapamte, nego su ovi iz EU morali da ih ispravljaju.Ko zna, mozda je i Taci prihvatio sve sto su trazili, pa nisu bas najbolje razumeli i dzabe kukaju danima.
Gospodo iz SNS, evo vam ga Putin ovde u Nemackoj, kod Merkelove, otvaraju sajam uz zdravicu.Toliko o njegovoj pomoci Srbiji oko Kosova i Tominim telefonskim razgovorima.

Lovac

pre 11 godina

Neki izgleda misle da Utisak Nedelje sluzi za stranacka prepucavanja, a zaboravljaju na cinjenicu da ima i nas koji nepripadamo ni jednoj stranci, a pratimo pomenutu emisiju. Ako smatraju da se javljaju pripadnici samo jedne stranke, zasto nema te druge strane da javnost cuje i drugo misljenje. Ovo je demokratska zemlja i ima pravo da se javi ko hoce. Utisak Nedelje je odlicna emisija koju prati sirok spektar gradjana razlicitog profila od obicnog do intelektualnog.

nt

pre 11 godina

Pritisak samo,SNS je sigurno znao da je rok do sutra pa su zakazali juce sednicu u 8:00, ne znam sta da kaze sem POMOZI BOZE samo nas ti jos nisi napustio

gordijanus

pre 11 godina

ovaj djuric i njegova dikcija me zesce nerviraju, a tek kako konfuzno prica, to je za neverovati! valjda da ostavi utisak nekog velikog intelektualca, a pritom zaboravlja da se velicina coveka ogleda u jednostavnosti. a ciji cinovnici nisu razumeli do kad je rok? nasi, koji su poliglote ili briselski? stvarno ste ne ozbiljni, ne bih vama dao ni 2nacrtane ovce da cuvate, a kamoli da vodite jedan narod!

Student

pre 11 godina

Neka rade sta hoce zabole me uvo vise i za EU i za politicare koji nam prodaju pricu. Krecem ja polao sa pakovanjem pa Kanada,Australija gde god...

mirko

pre 11 godina

Najveće čudo mi je kako ovako dosadan, spetljan čovek može biti nekome savetnik.Treba mu sat vremena da objasni jednu prostu stvar, i emisija se završi a on ni jedno objašnjenje ne dade, ali je deset puta ponovio kako su ozbiljn i i odgovorni ljudi.
Ako imate ovakvog savetnika, a gledaoci unapred podržavaju to što će se odlučiti, onda je normalno da ih u Briselu tretiraju onako kako on kaže.
Najvažnije je bilo da objasni, što su ga oba sagovornika pitali, kako je sedam rundi pregovora bilo sve u redu, čak objavljen o da su blizu dogovora, i sada odjednom, nema nikakvog predloga dobili smo ultimatum, ali razmišljamo kao odgovorni ljudi šta da uradimo. Samo kratko neka nam je Bog na pomoći sa ovakvim"državnim vrhom".

Milan

pre 11 godina

"Ako je odgovor potvrdan u utorak bi mogla da se organizuje ceremonija"

Ismevaju ih. Nekako kroz sve ovo meni se nameće da podsetim a jednu činjenicu. Iz naše perspektive mi smo u ratovima devedesetih mnogo izgubili, propatili i mislimo da nam se nema šta više uzeti.

Dok iz perspektive onih koji su ove ratove po nama dobili i oni se osećaju donekle poraženo, Kosovo kuka da ne postoji bez severa, BIH kuka da zbog Republike Srpske ne funkcioniše. Inteligencija u SAD i EU takodje smatra da je borbom protiv Miloševića samo on lično i poražen a da je sve za šta je se zalagao ostalo i da posao nije dovršen.

Sve ovo može biti jako opasno i mi Srbi moramo naći način da ovaj nesporazum izgladimo što pre.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Djuricu, kada je Sloba okretao Srbiju naopacke, ti si imao 12 godina, neka ti cika Toma objasni bolje ko je pravio s***a po okolnim zemljama, kako je kriminal proglasavan za nacionalni ponos, kako se radilo sa pljackom naroda a narod mu je dao podrsku. Nista ovo nije slucajno, ovo je rezultat politike Slobe, Seselja, Tome i Vucica, zato, pitaj, mozda ti neko i objasni.

Eleonora

pre 11 godina

Time sto nam je smanjen naprasno rok, govori u prilog koliko zele da izvrse pritisak ali, nasa vlada ima jasan i jedinstve stav, to postujem i podrzavam.

Hepek

pre 11 godina

Na kraju ce biti isto kao i sa Milosevicem - niko nece sa sigurnoscu znati sta se dogovaralo, pregovaralo i potpisalo Obavestavace nas narednih decenija, a do tada ce nas i dalje lagati.

Stevan

pre 11 godina

Ma da, samo se vi zanosite do besvesti i vrtite nas... pa ako sta imate da nam kazete recite odmah... Vazno je sta, ako nesto zakuvate, nemoj da mi je neko dosao na vrata sa vojnim pozivom. Sto sam ratovao ratovao sam.

rajko r. gm

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

stasta

pre 11 godina

neko je nekom ponudio nesto, sto se ne zna sta je ,I ne pise nigde ,I treba taj neko da kaze da ili ne do nekad, ne zna se kad, jedino je sigurno da Taci ima vojnu vezbu.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

(velja, 8. april 2013 00:57)

U ovoj zemlji se sve radi pogresno, pa se tako i kadrovi postavljaju. Tadic je poceo sa praksom i Vukom Jeremicem a SNS-ovci to u velikoj meri nastavljaju regrutujuci "perspektivne" kadrove sa Megatrenda. Ja nikako ne mislim da je logicno da oni koji su tek zavrsili fakultete i nemaju nikakvo ili skoro nikakvo zivotno i radno iskustvo treba da budu neciji savetnici. Savetnici su ljudi koji imaju iskustvo u oblasti za koju su postavljeni kao savetnici. Zivotnog i radnog iskustva a ne znanja sa fakulteta koje nije dokazano u praksi. Ali ok, kakvi savetnici takva i politika. Mladima svakako treba dati sansu, ali ne sansu da upropaste zemlju radeci stvari za koje nisu jos dorasli. Dajte im sansu da rade i da se kroz taj rad edukuju i sticu neophodno iskustvo koje ce kasnije moci kao savetnici da pruze onom kome to bude potrebno.

Samo vas...gledam

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ...

Nikola Ćik

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

au

pre 11 godina

suze ronim zbog vlade Lepo je biti na vlasti u bogatim stabilnim drzavama.Aoni hteli su posto poto vlast i bila su im puna usta resenja za sve probleme ove drzave Pa neka sad stisnu petlju i urade to Toma ce da podnese.ostavku ,kako kaze,ako se pristane E i to da vidim To se u Srbiji ne desava

Srboljub

pre 11 godina

Ma kakva vlada. Obecavali ste resenje i novi dijalog sa pozitivnim ishodom. Pa sta to bi? Sada kukate. Vi ste tragicari i od kada ste na vlasti sve je krenulo po zlu a za sve su vam drugi krivi. Ovo je najgora vlada i predsednik.

Eleonora

pre 11 godina

Bilo kako bilo, mora se nastaviti dalje, danas ce nam i zvanicno biti saopstena odluka koju moramo prihvatiti i nastaviti sa radom i uredjenjem drzave na svim nivoima. SNS kao predstavnik najvece volje gradjana zastupa stav da se ne potpise. Ja verujem u nasu vladu i podrzavam je.

smiljka

pre 11 godina

Zvanicnici u Briselu jos nisu shvatili da Srbija na vlasti ima sasvim druge ljude. Pa za njih ne vazi ono sto je dugo godina bilo delotvorno da ako ih malo pritisnes oni na sve pristaju. U tom smislu je i ovaj skraceni rok za odgovor na sporazum . A hteli su i da nas jos malo ponize.

nidža

pre 11 godina

"nakon što obavesti sagovornike u dijalogu." Čekaj bre malo! Nas ćete informisati kad već budete dali odgovor Prištini? Auuuu...'al neko ovde muti ... (Samo vas...gledam, 8. april 2013 02:51)
Kad od prodavca kupujete polovni automobil pokažete li mu odmah koliko ste para spremni da platite?
Podrška Srbima uz podršku nacije! Možemo mi to!

brizan roditelj

pre 11 godina

Ako se drzite i postujete svoj Ustav kao Taci svoga, odluka vam nece biti teska. Ovako mi izgledate kao deca koja hoce da naprave neku stetu.

ostoja ogar

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od članstva u EU, i nije toliko ni bitno što nismo sada dobili datum za početak pregora sa EU, ali je bitno da i dalje idemo ka tom cilju, a to je članstvo u EU, ali naravno ne prihvatanjem ovakvog predloga za rešenje kosovskog problema. Treba tragati za novim boljim rešenjem, i od pregovaranja ne odustati nikada, jer samo tako ovaj problem može da se reši. Vreme ratovanja je prošlo. Danas se sve što se može dobiti dobija za pregovaračkim stolom, a ratovanjem Srbija, i Srbi na Kosovu, mogu samo da izgube.

ko je ovde lud

pre 11 godina

``Nikolić pozivao da se pitanje Kosova reši nevezano za bilo kakav datum``Nemoj , nemoj. E sad si me oladio. Svaka ti cast majstore. A na odmor hocesh odmah oli sada?

STELLA

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.

zlatan

pre 11 godina

Produzili ili skratili rok je sasvim svejedno. Vlada nemoze i ne zeli da prihvati ovakav sporazum za Pristinom. A to nece ni gradjani Srbije.

tića

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

ALEX013

pre 11 godina

Sta god da se donese bice nezadovoljnih,pozivam Vucica da odbaci nakaradni plan okupacije Srbije i poslusa volju naroda.Puno snage i odgovornosti trazi ovaj momenat,bistre i hladne glave doneti odluku koja je u interesu cele nacije.