Nedelja, 07.04.2013.

11:42

Stranke različito o Deklaraciji APV

Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji pokrajinske vlade, kaže Goran Knežević.

Izvor: Beta

Stranke razlièito o Deklaraciji APV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Malo nam je bilo što nam se zemlja raspala i što sad hoće da nam i Kosovo oduzmu, nego treba i dozvoliti da Vojvodina piše deklaracije ima vladu i stvara dodatne probleme.

saku pilava, ili Mocar-kocka?

pre 11 godina

U poslednjem vecem bastionu DS-a (u Vojvodini), doslo je do samoukidanja. Vrh pokrajinskog DS-a, otvorio je oci i poslednjim vernicima te stranke. Vise sam nego siguran, da DS na sledecim izborima, nece preci cenzus.

Moja kravica

pre 11 godina

Dok se mi mlatimo sa dnevnom politikom, nasa deca piju otrov.

Sad svi stoci guraju budjavi kukuruz i ostalu stocnu hranu da se sto pre potrosi, ne mesaju ga sa zdravim koji cuvaju za bolje dane, jer je pitanje vremena kada cemo morqati da vratimo nivo aflatoksina na granicu koja je u EU. Mleko se ne kotrolise, tako da je pitanje kiliki je sad nivo otrova u njemu, verovatno je i preko nove granice.

U toj ujdurmi nema podele po pokrajinskom i centralistickom principu, tako se radi SVUDA.

Gde si sada Jesicu? Pozdravio te Knezevic, stari partijski ortak!

ja

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

U Srbiji su poslednjih 20 godina "najteži" trenuci, i zato to treba da prestane da ima bilo kakve veze sa Vojvodinom.

R2D2

pre 11 godina

Branislav83

Subotica89

Trojanac81

Vanzemaljac75

Ragbista78

Aca81

Beba75

Veverica79

Troll72

srki74

Vranje87

Haha81

Chelsi84

HarisonFord78

Trojanac81

CrvenaZvezda84

Aca82

moravac72

Ne znam da li si ragbista ili trojanac, da li si musko ili zensko, da li imas 30 ili 40 godina, ali znam da si jedna ista osoba, da si SNS aktivista i da nisi bas nesto pametan.

дуле

pre 11 godina

Gospodo Vojvođani za razliku od većine vas za koje po komentarima vidim da ste mlađi od mene ja se jako dobro sećam 1988.g. kada su isti ovakvi Pajtići u liku i delu Krunića , Pinkija/Pokrajinski sekretar za unutrašnje poslove/ i inih javno na sastancima u državnim organima zabranjivali čitanje Politike , Večernjih novosti i drugih beogradskih izdanja.Pitajte bivšeg pomoćnika pokrajinskog sekretara za unutrašnje poslove Babića šta je govorio na sastancima u tadašnjim SUP-ovima. Da li to ovom deklaracijom ponovo želite da uvedete jednoumlje. Tada sam kao pripadnik Pokrajisnkog SUP-a imao zadatak da evidentiram sve pojedince i vozila koji su odlazili na mitinge širom Vojvodine. Ti ljudi su kasnije pozivani na informativne razgovore i o njima su pravljeni dosijei. Tog zadatka sam se izuzetno stideo/kao i većina mojih kolega/ i bio neizmerno sretan kada su svi oni pali. Ne dozvolimo isti scenario. Uostalom poslušajte svi na YOU tube govor Slobodana Miloševića od 6.10.2000. pa će vam mnoge stvari biti jasne. Da ne bude zabune ja sam policiju napustio 1995. posle neslaganja sa neprofesionalnim radom pojedinaca koji su kompromitovali službu.Prema tome nisam "zaradio" državnu penziju i nemam razloga da štitim bilo koga. Ovo napominjem samo iz razloga da pokažem koliko sam principijelan i koliko držim do nekoh stavova koje smatram ispravnim i demokratskim.

Thor

pre 11 godina

Pa Demokratska stranak se još ne izjašnjava ni o čemu, a za ovo tek ne verujem da će smeti da se izjasni... Postali su ko nojevi kad postane gusto

batkov

pre 11 godina

Mnogo bolji odnos, mada to Pajtić i Čanak naravno neće priznati, prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić i Čanak se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine. Što je još veći apsurd, poslednja vlada Srbije koja je ispoštovala po ustavu predviđenih 7% je bila vlada Vojislava Koštunice, kojeg Čanak i Pajtić kritikuju u svakoj prilici.

banaćanin

pre 11 godina

"Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...
(popeye, 7. april 2013 12:53) "

Ušli su sa kukuruzom koji se obrao jesenas.

Radikal je ministar poljoprivrede od letos.

Dakle, mora da je Vatikan kriv za aflatoksin?

A mi smo se već izjasnili, to nemoj da brineš, samo ti niko to još nije rekao.

Ovaj srki82 - krki82 koji je noćas otkrio opciju za komentarisanje, i kome su instalirali copy/paste će da ti to objasni.

Možda.

I, da e zaboravim. Možeš da pretiš zatvorom babi svojoj. Trebaće vam nešto jače od verbalnih pretnji, to vam je ćorak.

olivera

pre 11 godina

U Vojvodini je neophodna promena vlasti pod -hitno,da ne bi došlo do još goreg narušavana vec dovoljno sapletenog napredka,nestručnošću vođenja poslova...

Vojvođanin

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?
(s., 7. april 2013 12:05)

Morao je da bira SNS ili zatvor ! Sada je veći katolik od pape :)

Sremac bi da Srbija sledi pametnu Hrvatsku po pitanju decentralizacije

pre 11 godina

Sramota me je za koga sam glasao. Da li DS misli da ce sa ovakvim postupcima ponovo biti izabrana od gradjana da vodi zemlju? Igranje sa granicama zemlje je neoprostivo od navodno ove odgovorne opozicije.

DS-u su puna usta autonomije i decentralizacije, a ono sto traze od Republike ne daju Subotici, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Kikindi, itd., a o regijama poput Srema ili Banata da ne spominjem. Vidi se da DS (sa LSV ekipom) nisu za nikakvu decentralizaciju sa jakim lokalnim samoupravama (koje bi imale svoje pare, prava, odgovornosti, itd.).

I da, od danas mislim da treba doneti novi Ustav, ali onaj koji bi uveo pravu decentralizaciju i ukinuo ovu Titovu tvorevinu koja nas kosta dosta para a od koje korist imaju samo neki LSV/DS kumovi i sestre po Novom Sadu.

citam

pre 11 godina

Dupli identicni komentari-parole.

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26); (Branislav83, 7. april 2013 13:46)
naviklo je to na izvrsnu vlast, pa zato sada pokusavaju da cepaju Vojvodinu!
(Subotica89, 7. april 2013 13:44); (Haha81, 7. april 2013 13:24)
Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!
(Chelsi84, 7. april 2013 13:23); (Trojanac81, 7. april 2013 13:43)
Samo misle na svoje fotelje, Zato i pokusavaju sada da ocepe Vojvodinu!!
(Vanzemaljac75, 7. april 2013 13:42); (HarisonFord78, 7. april 2013 13:22)
Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!
(Trojanac81, 7. april 2013 13:21); (Ragbista78, 7. april 2013 13:41)
Odavno Canak najavljuje secesiju Vojvodine i sada vidimo i zasto, jer ga Pajtic podrzava!
(Aca81, 7. april 2013 13:40); (CrvenaZvezda84, 7. april 2013 13:20)
Odavno smo znali da Pajtic i Canak rade na secesiji Vojvodine!!
(Beba75, 7. april 2013 13:39); (Ragbista78, 7. april 2013 13:19)
Pa nista drugo i nemozemo da ocekujemo od DS, nego da cepa drzavu!!
(Veverica79, 7. april 2013 13:38); (Aca82, 7. april 2013 13:18)
Evo ko busi drzavu i to iznutra. Jos nije ni reesen problem sa Kosovom oni cepaju Vojvodinu!!
(moravac72, 7. april 2013 13:17); (Troll72, 7. april 2013 13:37)


Hvala vam sto postojite!

crni domino

pre 11 godina

Politicki diletantu, gledaj ti svoj posao, hrani stoku zdravim kukuruzom i vrati Aflatoksin na normalu.
Ti ces da nam pricas o nekom secesionizmu, naprednjaku jedan!

Pijani Lala

pre 11 godina

Jedini koji jos pricaju o "Velikoj Srbiji" su hrvatski i bosnjacki nacionalisti. Dok je njih san o "Velikoj Srbiji" nece umreti. Tako isto, jedini koji pricaju o otcepljenju Vovjovdine, jesu nasi, domaci, srpski nacionalisti. Sto rece Danilo Kis, nacionalizam je paranoja. Niko ovde nije pricao o otcepljenju, niti razmisljao o tome dok ovi dveri i ostale budale nisu poceli da lepe plakate po Novom Sadu i drugim gradovima i uznemiruju i vredjaju veliki deo gradjana Srbije.
Vojvodina bi samo jednu normalnu i u EU uobicajenu autonimiju. Da moze kvalitetnije da korsti svoje resurse i kintu. A ne da nam Mrkonjici, Dinkici i ostale Velje Ilici jedu vek. I na kraju bi nam svima bilo bolje.

dejan-minhen

pre 11 godina

(Apatinac, 7. april 2013 12:13)

druze moj, mnogi vojvodanski proizvodi nisu na zalost konkurentni cenom!
Ne verujem da bi Beograd bas bio na kolenima i trazio vojvodansko brasno.

ako se Nemacka ujedinila ne vidim zasto bi se Srbi delili?
Beograd ovo, Beograd ono... Gde je silan novac Hrvatskoj i Slovenije koje je Beograd najvise krao! Nije mi jasno zasto su se zaduzili nako raspada SFRJ. Ista stvar sa Vojvodinom u SFRJ je bilo drugo vreme...
Problem Vojvodine su korupmirani politicari. Sve se priprema da se razne kriminalne radnje predstave kao politicko gonjenje.

bole

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
(ravnica, 7. april 2013 13:04)

Malo si pobrkao stvari. U Holandiji niko ne dolazi u Randstat da nasilno holanduje (ekvivalent srbovanju) i uznemirava autohtono stanovništvo koje je tu vekovima, niko ne dolazi da tera manjine (koje su takođe tu vekovima), niko ne prpooveda već 20 godina o nekoj Velikoj Holandiji, niko ne prodaje randstadske firme Rusima za tepsiju ribe, niko ne spori Rantstatu samo pravo na POSTOJANJE, niko nije na silu ukidao Rantstat pre samo 20+ godina pomoću krezubih plaćenika "odole", i niko ne radi na tome da Randstat postane istočnoruski vilajet umesto multikulturalne evropske pokrajine.

Sledeći put odaber bolju analogiju za spinovanje.

ravnica

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
Na Balkanu (a i u drugim juznim zemljama, primer Katalonije), cim neko malo bolje zive odmah hoce da se odvaja, politicari pre sveg imaju logiku "bolje biti glavni u selu nego treci u gradu", narocito ako je selo bogato. Tako i vojvodjanski politicari. Sve je to tuzno i kratkorocno, ali kako osvestiti obicne ljude da to vide!? Mozda ipak da se ugledaju na Holandiju u kojoj nije bilo rata vise od 400 godina!?!?

miloš novi sad

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

Sramno je što se zalažu za ono što zakonski piše u Ustavu? Čestitam, isprali su ti mozak.

Ragbista78

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

Trojanac81

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

Trojanac81

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

Chelsi84

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

Vranje87

pre 11 godina

Umesto sada kada je najpotrebnije da budemo jedinstveni i da zauzmemo stav o Kosovu oni ovu drzavu potkopavaju, pokusajima za secesuju Vojvodine!

obican gradjanin

pre 11 godina

Samo ne znam da li je secesionizam u dozvljenim granicama od 0.5% ili cemo morati smanjiti nivo na evropski od 0.05%. Pokrij se usima !

s.

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?

pero

pre 11 godina

DSu tone brod i vuku Vojvođane za sobom. Svojim sebičlukom i licemerstvom dovode u pitanje Vojvođansku autonomiju. Oni dobro znaju da su većinu ostvarili teškom propagandom i manipulacijama. DS realno nema podršku u Vojvodini!

ZoranNS

pre 11 godina

Kakva je to država koja ne poštuje svoj rođeni Ustav, krši ga kadgod joj je to u interesu. Posle Kneževićevog nastupa na televiziji u vezi aflatoksinom jasno je o kakvom čoveku i ministru se radi, te od gospodina Kneževića ni ne očekujem objašnjenje gde, u kom delu Pajtićevog teksta nalazi secesionizam. On je deveti član hora (Mirović, SPO, Naši, Bajatović, Ilić, Dinkić, Markovićka, Dveri) koji traži ukidanje Vojvodine kao pokrajine.

nemnemanja

pre 11 godina

Dok je Vojvodina imala izvrsnu vlast znalo se, bila je tik ispod Slovenije po standardu. Milosevic je to oteo, a DSS zacementirao novim ustavom Srbije protiv kojeg su Vojvodjani glasali. Kako moze biti odgovoran za stanje u Vojvodini neko ko ne moze da odlucuje o nicemu? Sta god da su Vojvodjani trazili u poslednjih dvadeset godina iz Beograda je stizslo samo NE. I pored toga Srbija duguje Vojvodini sredstva u vrednosti tri Nis-a, od kojih je Vojvodina mogla da izgradi dva autoputa, 3 savremene regionalne bolnice, vrati zeleznicu na stanje pre Milosevica, obnovi i modernizuje 50 skola, itd. E o tome se radi organizacijo lopovsko-trovacka. Ne vredi vam demagogija, sad prihvatite sve zahteve Pastora i Pajtica, ili se oprostite i od Vojvodine.

Možda nije slučajno

pre 11 godina

DS se prećutno, možda i dogovorom, podelila na dva dela, Vojvođanski i Beogradski DS. Vojvođanski deo više ne zanima Srbija. Za početak će doneti deklaraciju, a posle... Tragično je što su za donošenje deklaracije, izabrali baš 10.april, datum koji budi najgora sećanja u istoriji srpskog naroda.

István

pre 11 godina

" Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji pokrajinske vlade, kaže Goran Knežević."
Ko hoce da brani ustav Srbije i zakonski prava,taj je secesionista?Ko gazi Ustav je patriot?
Nadam se nije od alfatoxina.

Sremica

pre 11 godina

Iz Pandorine kutije su izletele mnoge afere,Razvojna banka,kapitalne investicije.....i mnoge druge.Mislim, da treba postaviti ozbiljno pitanje kredibiliteta pokrajinske Vlade.

Hitri bijeli dani

pre 11 godina

Deklaracija o Vojvodini je samo skretanje sa problema u vezi Razvojne banke Vojvodine i sumnjivih kredita! Znamo mi Vojvodjani ko je imao glavnu reč u tome...

Apatinac

pre 11 godina

...Vojvodina je multinacionalna i tolerantna, naravno da ima raznih problema ali ovde se niko ne izjasnjava kao Vojvodjanin.
Ono sto BG radi ne samo Vojvodini vec i ostatku Srbije je sramota...ja imam utisak da nam prosto BG ne da da se razvijamo nego nas smisljeno unistava da ne bi bila velika razlika izmedju severa i juga.

Da mozemo da budemo slozni i da zavrnemo slavinu dosao bi ceo BG da klekne pred Vojvodinu za hleb i zito...

Već vidjeno

pre 11 godina

Podsećam da je tako počelo i na Kosovu.Prvo je bilo medjuetničkih sukoba,pa su se tražila veća ovlašćenja,pa Statut,zatim su počeli da prete nekim prolećem,pa prebijaju ljude koji ne misle kao oni.U Vojvodini vlada diktatura jedna stranke koja je na vlasti 10 godina i koja na svaki način pokušava da za svake probleme Vojvodine otpuži Beograd i ostatak Srbije,a nikada se ne zapitaju da li je možda problem u njima i njihivoj nesposobnosti.

popeye

pre 11 godina

Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...

roxi

pre 11 godina

ovaj ministar bolje da se bavi mlekom, jer ostala vojvodina ili otisla, sta vredi srbiji, ako ih politicari godinama u svoju korist truju.

Milan

pre 11 godina

Kako je Milo resio problem sa svojim kriminalnim aktivnostima, kroz stvaranje drzave i vecitog diplomatskog imuniteta, tako i Pajtic hoce to da uradi. Na apsolutno osti nacin.
A EU i USA jedva cekaju takvog pod svojim sapama.

Srba

pre 11 godina

Ja na ulici retko vidim nasmejanog coveka, a ovi iz Skupstine samo se smeju...........verovatno nama, koji ih pustamo da rade sta hoce...............

Vojvodinian

pre 11 godina

Gospodin kopira Velju magistra, pa se tako razmahao i o kuhinji u kojoj obeduje. Mnogo manji problem bi postojao kada bi isti ćutao i čekao kraj mandata.

Kaiser

pre 11 godina

Aflatoksin ok? Olovo u pšenici?

Izvoz mleka ide?

Sačuvao si poljoprivredu, pa se sad malo baviš politikom?

Paljba bre.

Nije to stvar "Vlade Vojvodine" već stvar naroda.

I ti bi imao moju podršku da radiš to to isto.

s.

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?

nemnemanja

pre 11 godina

Dok je Vojvodina imala izvrsnu vlast znalo se, bila je tik ispod Slovenije po standardu. Milosevic je to oteo, a DSS zacementirao novim ustavom Srbije protiv kojeg su Vojvodjani glasali. Kako moze biti odgovoran za stanje u Vojvodini neko ko ne moze da odlucuje o nicemu? Sta god da su Vojvodjani trazili u poslednjih dvadeset godina iz Beograda je stizslo samo NE. I pored toga Srbija duguje Vojvodini sredstva u vrednosti tri Nis-a, od kojih je Vojvodina mogla da izgradi dva autoputa, 3 savremene regionalne bolnice, vrati zeleznicu na stanje pre Milosevica, obnovi i modernizuje 50 skola, itd. E o tome se radi organizacijo lopovsko-trovacka. Ne vredi vam demagogija, sad prihvatite sve zahteve Pastora i Pajtica, ili se oprostite i od Vojvodine.

Srba

pre 11 godina

Ja na ulici retko vidim nasmejanog coveka, a ovi iz Skupstine samo se smeju...........verovatno nama, koji ih pustamo da rade sta hoce...............

Kaiser

pre 11 godina

Aflatoksin ok? Olovo u pšenici?

Izvoz mleka ide?

Sačuvao si poljoprivredu, pa se sad malo baviš politikom?

Paljba bre.

Nije to stvar "Vlade Vojvodine" već stvar naroda.

I ti bi imao moju podršku da radiš to to isto.

bole

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
(ravnica, 7. april 2013 13:04)

Malo si pobrkao stvari. U Holandiji niko ne dolazi u Randstat da nasilno holanduje (ekvivalent srbovanju) i uznemirava autohtono stanovništvo koje je tu vekovima, niko ne dolazi da tera manjine (koje su takođe tu vekovima), niko ne prpooveda već 20 godina o nekoj Velikoj Holandiji, niko ne prodaje randstadske firme Rusima za tepsiju ribe, niko ne spori Rantstatu samo pravo na POSTOJANJE, niko nije na silu ukidao Rantstat pre samo 20+ godina pomoću krezubih plaćenika "odole", i niko ne radi na tome da Randstat postane istočnoruski vilajet umesto multikulturalne evropske pokrajine.

Sledeći put odaber bolju analogiju za spinovanje.

obican gradjanin

pre 11 godina

Samo ne znam da li je secesionizam u dozvljenim granicama od 0.5% ili cemo morati smanjiti nivo na evropski od 0.05%. Pokrij se usima !

miloš novi sad

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

Sramno je što se zalažu za ono što zakonski piše u Ustavu? Čestitam, isprali su ti mozak.

István

pre 11 godina

" Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji pokrajinske vlade, kaže Goran Knežević."
Ko hoce da brani ustav Srbije i zakonski prava,taj je secesionista?Ko gazi Ustav je patriot?
Nadam se nije od alfatoxina.

Apatinac

pre 11 godina

...Vojvodina je multinacionalna i tolerantna, naravno da ima raznih problema ali ovde se niko ne izjasnjava kao Vojvodjanin.
Ono sto BG radi ne samo Vojvodini vec i ostatku Srbije je sramota...ja imam utisak da nam prosto BG ne da da se razvijamo nego nas smisljeno unistava da ne bi bila velika razlika izmedju severa i juga.

Da mozemo da budemo slozni i da zavrnemo slavinu dosao bi ceo BG da klekne pred Vojvodinu za hleb i zito...

ZoranNS

pre 11 godina

Kakva je to država koja ne poštuje svoj rođeni Ustav, krši ga kadgod joj je to u interesu. Posle Kneževićevog nastupa na televiziji u vezi aflatoksinom jasno je o kakvom čoveku i ministru se radi, te od gospodina Kneževića ni ne očekujem objašnjenje gde, u kom delu Pajtićevog teksta nalazi secesionizam. On je deveti član hora (Mirović, SPO, Naši, Bajatović, Ilić, Dinkić, Markovićka, Dveri) koji traži ukidanje Vojvodine kao pokrajine.

crni domino

pre 11 godina

Politicki diletantu, gledaj ti svoj posao, hrani stoku zdravim kukuruzom i vrati Aflatoksin na normalu.
Ti ces da nam pricas o nekom secesionizmu, naprednjaku jedan!

Pijani Lala

pre 11 godina

Jedini koji jos pricaju o "Velikoj Srbiji" su hrvatski i bosnjacki nacionalisti. Dok je njih san o "Velikoj Srbiji" nece umreti. Tako isto, jedini koji pricaju o otcepljenju Vovjovdine, jesu nasi, domaci, srpski nacionalisti. Sto rece Danilo Kis, nacionalizam je paranoja. Niko ovde nije pricao o otcepljenju, niti razmisljao o tome dok ovi dveri i ostale budale nisu poceli da lepe plakate po Novom Sadu i drugim gradovima i uznemiruju i vredjaju veliki deo gradjana Srbije.
Vojvodina bi samo jednu normalnu i u EU uobicajenu autonimiju. Da moze kvalitetnije da korsti svoje resurse i kintu. A ne da nam Mrkonjici, Dinkici i ostale Velje Ilici jedu vek. I na kraju bi nam svima bilo bolje.

R2D2

pre 11 godina

Branislav83

Subotica89

Trojanac81

Vanzemaljac75

Ragbista78

Aca81

Beba75

Veverica79

Troll72

srki74

Vranje87

Haha81

Chelsi84

HarisonFord78

Trojanac81

CrvenaZvezda84

Aca82

moravac72

Ne znam da li si ragbista ili trojanac, da li si musko ili zensko, da li imas 30 ili 40 godina, ali znam da si jedna ista osoba, da si SNS aktivista i da nisi bas nesto pametan.

roxi

pre 11 godina

ovaj ministar bolje da se bavi mlekom, jer ostala vojvodina ili otisla, sta vredi srbiji, ako ih politicari godinama u svoju korist truju.

citam

pre 11 godina

Dupli identicni komentari-parole.

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26); (Branislav83, 7. april 2013 13:46)
naviklo je to na izvrsnu vlast, pa zato sada pokusavaju da cepaju Vojvodinu!
(Subotica89, 7. april 2013 13:44); (Haha81, 7. april 2013 13:24)
Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!
(Chelsi84, 7. april 2013 13:23); (Trojanac81, 7. april 2013 13:43)
Samo misle na svoje fotelje, Zato i pokusavaju sada da ocepe Vojvodinu!!
(Vanzemaljac75, 7. april 2013 13:42); (HarisonFord78, 7. april 2013 13:22)
Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!
(Trojanac81, 7. april 2013 13:21); (Ragbista78, 7. april 2013 13:41)
Odavno Canak najavljuje secesiju Vojvodine i sada vidimo i zasto, jer ga Pajtic podrzava!
(Aca81, 7. april 2013 13:40); (CrvenaZvezda84, 7. april 2013 13:20)
Odavno smo znali da Pajtic i Canak rade na secesiji Vojvodine!!
(Beba75, 7. april 2013 13:39); (Ragbista78, 7. april 2013 13:19)
Pa nista drugo i nemozemo da ocekujemo od DS, nego da cepa drzavu!!
(Veverica79, 7. april 2013 13:38); (Aca82, 7. april 2013 13:18)
Evo ko busi drzavu i to iznutra. Jos nije ni reesen problem sa Kosovom oni cepaju Vojvodinu!!
(moravac72, 7. april 2013 13:17); (Troll72, 7. april 2013 13:37)


Hvala vam sto postojite!

Vojvodinian

pre 11 godina

Gospodin kopira Velju magistra, pa se tako razmahao i o kuhinji u kojoj obeduje. Mnogo manji problem bi postojao kada bi isti ćutao i čekao kraj mandata.

ja

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

U Srbiji su poslednjih 20 godina "najteži" trenuci, i zato to treba da prestane da ima bilo kakve veze sa Vojvodinom.

Vojvođanin

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?
(s., 7. april 2013 12:05)

Morao je da bira SNS ili zatvor ! Sada je veći katolik od pape :)

banaćanin

pre 11 godina

"Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...
(popeye, 7. april 2013 12:53) "

Ušli su sa kukuruzom koji se obrao jesenas.

Radikal je ministar poljoprivrede od letos.

Dakle, mora da je Vatikan kriv za aflatoksin?

A mi smo se već izjasnili, to nemoj da brineš, samo ti niko to još nije rekao.

Ovaj srki82 - krki82 koji je noćas otkrio opciju za komentarisanje, i kome su instalirali copy/paste će da ti to objasni.

Možda.

I, da e zaboravim. Možeš da pretiš zatvorom babi svojoj. Trebaće vam nešto jače od verbalnih pretnji, to vam je ćorak.

pero

pre 11 godina

DSu tone brod i vuku Vojvođane za sobom. Svojim sebičlukom i licemerstvom dovode u pitanje Vojvođansku autonomiju. Oni dobro znaju da su većinu ostvarili teškom propagandom i manipulacijama. DS realno nema podršku u Vojvodini!

Milan

pre 11 godina

Kako je Milo resio problem sa svojim kriminalnim aktivnostima, kroz stvaranje drzave i vecitog diplomatskog imuniteta, tako i Pajtic hoce to da uradi. Na apsolutno osti nacin.
A EU i USA jedva cekaju takvog pod svojim sapama.

Možda nije slučajno

pre 11 godina

DS se prećutno, možda i dogovorom, podelila na dva dela, Vojvođanski i Beogradski DS. Vojvođanski deo više ne zanima Srbija. Za početak će doneti deklaraciju, a posle... Tragično je što su za donošenje deklaracije, izabrali baš 10.april, datum koji budi najgora sećanja u istoriji srpskog naroda.

Hitri bijeli dani

pre 11 godina

Deklaracija o Vojvodini je samo skretanje sa problema u vezi Razvojne banke Vojvodine i sumnjivih kredita! Znamo mi Vojvodjani ko je imao glavnu reč u tome...

popeye

pre 11 godina

Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...

дуле

pre 11 godina

Gospodo Vojvođani za razliku od većine vas za koje po komentarima vidim da ste mlađi od mene ja se jako dobro sećam 1988.g. kada su isti ovakvi Pajtići u liku i delu Krunića , Pinkija/Pokrajinski sekretar za unutrašnje poslove/ i inih javno na sastancima u državnim organima zabranjivali čitanje Politike , Večernjih novosti i drugih beogradskih izdanja.Pitajte bivšeg pomoćnika pokrajinskog sekretara za unutrašnje poslove Babića šta je govorio na sastancima u tadašnjim SUP-ovima. Da li to ovom deklaracijom ponovo želite da uvedete jednoumlje. Tada sam kao pripadnik Pokrajisnkog SUP-a imao zadatak da evidentiram sve pojedince i vozila koji su odlazili na mitinge širom Vojvodine. Ti ljudi su kasnije pozivani na informativne razgovore i o njima su pravljeni dosijei. Tog zadatka sam se izuzetno stideo/kao i većina mojih kolega/ i bio neizmerno sretan kada su svi oni pali. Ne dozvolimo isti scenario. Uostalom poslušajte svi na YOU tube govor Slobodana Miloševića od 6.10.2000. pa će vam mnoge stvari biti jasne. Da ne bude zabune ja sam policiju napustio 1995. posle neslaganja sa neprofesionalnim radom pojedinaca koji su kompromitovali službu.Prema tome nisam "zaradio" državnu penziju i nemam razloga da štitim bilo koga. Ovo napominjem samo iz razloga da pokažem koliko sam principijelan i koliko držim do nekoh stavova koje smatram ispravnim i demokratskim.

Sremica

pre 11 godina

Iz Pandorine kutije su izletele mnoge afere,Razvojna banka,kapitalne investicije.....i mnoge druge.Mislim, da treba postaviti ozbiljno pitanje kredibiliteta pokrajinske Vlade.

Već vidjeno

pre 11 godina

Podsećam da je tako počelo i na Kosovu.Prvo je bilo medjuetničkih sukoba,pa su se tražila veća ovlašćenja,pa Statut,zatim su počeli da prete nekim prolećem,pa prebijaju ljude koji ne misle kao oni.U Vojvodini vlada diktatura jedna stranke koja je na vlasti 10 godina i koja na svaki način pokušava da za svake probleme Vojvodine otpuži Beograd i ostatak Srbije,a nikada se ne zapitaju da li je možda problem u njima i njihivoj nesposobnosti.

ravnica

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
Na Balkanu (a i u drugim juznim zemljama, primer Katalonije), cim neko malo bolje zive odmah hoce da se odvaja, politicari pre sveg imaju logiku "bolje biti glavni u selu nego treci u gradu", narocito ako je selo bogato. Tako i vojvodjanski politicari. Sve je to tuzno i kratkorocno, ali kako osvestiti obicne ljude da to vide!? Mozda ipak da se ugledaju na Holandiju u kojoj nije bilo rata vise od 400 godina!?!?

Ragbista78

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

dejan-minhen

pre 11 godina

(Apatinac, 7. april 2013 12:13)

druze moj, mnogi vojvodanski proizvodi nisu na zalost konkurentni cenom!
Ne verujem da bi Beograd bas bio na kolenima i trazio vojvodansko brasno.

ako se Nemacka ujedinila ne vidim zasto bi se Srbi delili?
Beograd ovo, Beograd ono... Gde je silan novac Hrvatskoj i Slovenije koje je Beograd najvise krao! Nije mi jasno zasto su se zaduzili nako raspada SFRJ. Ista stvar sa Vojvodinom u SFRJ je bilo drugo vreme...
Problem Vojvodine su korupmirani politicari. Sve se priprema da se razne kriminalne radnje predstave kao politicko gonjenje.

Trojanac81

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

Vranje87

pre 11 godina

Umesto sada kada je najpotrebnije da budemo jedinstveni i da zauzmemo stav o Kosovu oni ovu drzavu potkopavaju, pokusajima za secesuju Vojvodine!

Chelsi84

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

Trojanac81

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

Sremac bi da Srbija sledi pametnu Hrvatsku po pitanju decentralizacije

pre 11 godina

Sramota me je za koga sam glasao. Da li DS misli da ce sa ovakvim postupcima ponovo biti izabrana od gradjana da vodi zemlju? Igranje sa granicama zemlje je neoprostivo od navodno ove odgovorne opozicije.

DS-u su puna usta autonomije i decentralizacije, a ono sto traze od Republike ne daju Subotici, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Kikindi, itd., a o regijama poput Srema ili Banata da ne spominjem. Vidi se da DS (sa LSV ekipom) nisu za nikakvu decentralizaciju sa jakim lokalnim samoupravama (koje bi imale svoje pare, prava, odgovornosti, itd.).

I da, od danas mislim da treba doneti novi Ustav, ali onaj koji bi uveo pravu decentralizaciju i ukinuo ovu Titovu tvorevinu koja nas kosta dosta para a od koje korist imaju samo neki LSV/DS kumovi i sestre po Novom Sadu.

batkov

pre 11 godina

Mnogo bolji odnos, mada to Pajtić i Čanak naravno neće priznati, prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić i Čanak se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine. Što je još veći apsurd, poslednja vlada Srbije koja je ispoštovala po ustavu predviđenih 7% je bila vlada Vojislava Koštunice, kojeg Čanak i Pajtić kritikuju u svakoj prilici.

olivera

pre 11 godina

U Vojvodini je neophodna promena vlasti pod -hitno,da ne bi došlo do još goreg narušavana vec dovoljno sapletenog napredka,nestručnošću vođenja poslova...

Moja kravica

pre 11 godina

Dok se mi mlatimo sa dnevnom politikom, nasa deca piju otrov.

Sad svi stoci guraju budjavi kukuruz i ostalu stocnu hranu da se sto pre potrosi, ne mesaju ga sa zdravim koji cuvaju za bolje dane, jer je pitanje vremena kada cemo morqati da vratimo nivo aflatoksina na granicu koja je u EU. Mleko se ne kotrolise, tako da je pitanje kiliki je sad nivo otrova u njemu, verovatno je i preko nove granice.

U toj ujdurmi nema podele po pokrajinskom i centralistickom principu, tako se radi SVUDA.

Gde si sada Jesicu? Pozdravio te Knezevic, stari partijski ortak!

Thor

pre 11 godina

Pa Demokratska stranak se još ne izjašnjava ni o čemu, a za ovo tek ne verujem da će smeti da se izjasni... Postali su ko nojevi kad postane gusto

saku pilava, ili Mocar-kocka?

pre 11 godina

U poslednjem vecem bastionu DS-a (u Vojvodini), doslo je do samoukidanja. Vrh pokrajinskog DS-a, otvorio je oci i poslednjim vernicima te stranke. Vise sam nego siguran, da DS na sledecim izborima, nece preci cenzus.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Malo nam je bilo što nam se zemlja raspala i što sad hoće da nam i Kosovo oduzmu, nego treba i dozvoliti da Vojvodina piše deklaracije ima vladu i stvara dodatne probleme.

pero

pre 11 godina

DSu tone brod i vuku Vojvođane za sobom. Svojim sebičlukom i licemerstvom dovode u pitanje Vojvođansku autonomiju. Oni dobro znaju da su većinu ostvarili teškom propagandom i manipulacijama. DS realno nema podršku u Vojvodini!

Milan

pre 11 godina

Kako je Milo resio problem sa svojim kriminalnim aktivnostima, kroz stvaranje drzave i vecitog diplomatskog imuniteta, tako i Pajtic hoce to da uradi. Na apsolutno osti nacin.
A EU i USA jedva cekaju takvog pod svojim sapama.

Ragbista78

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

Možda nije slučajno

pre 11 godina

DS se prećutno, možda i dogovorom, podelila na dva dela, Vojvođanski i Beogradski DS. Vojvođanski deo više ne zanima Srbija. Za početak će doneti deklaraciju, a posle... Tragično je što su za donošenje deklaracije, izabrali baš 10.april, datum koji budi najgora sećanja u istoriji srpskog naroda.

Vranje87

pre 11 godina

Umesto sada kada je najpotrebnije da budemo jedinstveni i da zauzmemo stav o Kosovu oni ovu drzavu potkopavaju, pokusajima za secesuju Vojvodine!

Hitri bijeli dani

pre 11 godina

Deklaracija o Vojvodini je samo skretanje sa problema u vezi Razvojne banke Vojvodine i sumnjivih kredita! Znamo mi Vojvodjani ko je imao glavnu reč u tome...

Trojanac81

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

dejan-minhen

pre 11 godina

(Apatinac, 7. april 2013 12:13)

druze moj, mnogi vojvodanski proizvodi nisu na zalost konkurentni cenom!
Ne verujem da bi Beograd bas bio na kolenima i trazio vojvodansko brasno.

ako se Nemacka ujedinila ne vidim zasto bi se Srbi delili?
Beograd ovo, Beograd ono... Gde je silan novac Hrvatskoj i Slovenije koje je Beograd najvise krao! Nije mi jasno zasto su se zaduzili nako raspada SFRJ. Ista stvar sa Vojvodinom u SFRJ je bilo drugo vreme...
Problem Vojvodine su korupmirani politicari. Sve se priprema da se razne kriminalne radnje predstave kao politicko gonjenje.

Chelsi84

pre 11 godina

Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!!

Već vidjeno

pre 11 godina

Podsećam da je tako počelo i na Kosovu.Prvo je bilo medjuetničkih sukoba,pa su se tražila veća ovlašćenja,pa Statut,zatim su počeli da prete nekim prolećem,pa prebijaju ljude koji ne misle kao oni.U Vojvodini vlada diktatura jedna stranke koja je na vlasti 10 godina i koja na svaki način pokušava da za svake probleme Vojvodine otpuži Beograd i ostatak Srbije,a nikada se ne zapitaju da li je možda problem u njima i njihivoj nesposobnosti.

nemnemanja

pre 11 godina

Dok je Vojvodina imala izvrsnu vlast znalo se, bila je tik ispod Slovenije po standardu. Milosevic je to oteo, a DSS zacementirao novim ustavom Srbije protiv kojeg su Vojvodjani glasali. Kako moze biti odgovoran za stanje u Vojvodini neko ko ne moze da odlucuje o nicemu? Sta god da su Vojvodjani trazili u poslednjih dvadeset godina iz Beograda je stizslo samo NE. I pored toga Srbija duguje Vojvodini sredstva u vrednosti tri Nis-a, od kojih je Vojvodina mogla da izgradi dva autoputa, 3 savremene regionalne bolnice, vrati zeleznicu na stanje pre Milosevica, obnovi i modernizuje 50 skola, itd. E o tome se radi organizacijo lopovsko-trovacka. Ne vredi vam demagogija, sad prihvatite sve zahteve Pastora i Pajtica, ili se oprostite i od Vojvodine.

Trojanac81

pre 11 godina

Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!

Sremica

pre 11 godina

Iz Pandorine kutije su izletele mnoge afere,Razvojna banka,kapitalne investicije.....i mnoge druge.Mislim, da treba postaviti ozbiljno pitanje kredibiliteta pokrajinske Vlade.

ravnica

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
Na Balkanu (a i u drugim juznim zemljama, primer Katalonije), cim neko malo bolje zive odmah hoce da se odvaja, politicari pre sveg imaju logiku "bolje biti glavni u selu nego treci u gradu", narocito ako je selo bogato. Tako i vojvodjanski politicari. Sve je to tuzno i kratkorocno, ali kako osvestiti obicne ljude da to vide!? Mozda ipak da se ugledaju na Holandiju u kojoj nije bilo rata vise od 400 godina!?!?

popeye

pre 11 godina

Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...

bole

pre 11 godina

U Holandiji je Randstat oblast (Amtsterdam, Hag, Roterdam, Utreht) mnogo, mnogo razvijenija nego ostatak zemlje. Medjutim, nikada nije pomenuto da oni "izdrzavaju ostatak zemlje", da treba da se otcepe itt. Zasto? Zato sto je to ozbiljna zemlja, zato sto shvataju da, kao i u porodici, neko daje vise a neko manje da bi svi zajedno opstali kao porodica... sto, opet znaci da su Holandjani prave, civilozovane patriote.
(ravnica, 7. april 2013 13:04)

Malo si pobrkao stvari. U Holandiji niko ne dolazi u Randstat da nasilno holanduje (ekvivalent srbovanju) i uznemirava autohtono stanovništvo koje je tu vekovima, niko ne dolazi da tera manjine (koje su takođe tu vekovima), niko ne prpooveda već 20 godina o nekoj Velikoj Holandiji, niko ne prodaje randstadske firme Rusima za tepsiju ribe, niko ne spori Rantstatu samo pravo na POSTOJANJE, niko nije na silu ukidao Rantstat pre samo 20+ godina pomoću krezubih plaćenika "odole", i niko ne radi na tome da Randstat postane istočnoruski vilajet umesto multikulturalne evropske pokrajine.

Sledeći put odaber bolju analogiju za spinovanje.

olivera

pre 11 godina

U Vojvodini je neophodna promena vlasti pod -hitno,da ne bi došlo do još goreg narušavana vec dovoljno sapletenog napredka,nestručnošću vođenja poslova...

дуле

pre 11 godina

Gospodo Vojvođani za razliku od većine vas za koje po komentarima vidim da ste mlađi od mene ja se jako dobro sećam 1988.g. kada su isti ovakvi Pajtići u liku i delu Krunića , Pinkija/Pokrajinski sekretar za unutrašnje poslove/ i inih javno na sastancima u državnim organima zabranjivali čitanje Politike , Večernjih novosti i drugih beogradskih izdanja.Pitajte bivšeg pomoćnika pokrajinskog sekretara za unutrašnje poslove Babića šta je govorio na sastancima u tadašnjim SUP-ovima. Da li to ovom deklaracijom ponovo želite da uvedete jednoumlje. Tada sam kao pripadnik Pokrajisnkog SUP-a imao zadatak da evidentiram sve pojedince i vozila koji su odlazili na mitinge širom Vojvodine. Ti ljudi su kasnije pozivani na informativne razgovore i o njima su pravljeni dosijei. Tog zadatka sam se izuzetno stideo/kao i većina mojih kolega/ i bio neizmerno sretan kada su svi oni pali. Ne dozvolimo isti scenario. Uostalom poslušajte svi na YOU tube govor Slobodana Miloševića od 6.10.2000. pa će vam mnoge stvari biti jasne. Da ne bude zabune ja sam policiju napustio 1995. posle neslaganja sa neprofesionalnim radom pojedinaca koji su kompromitovali službu.Prema tome nisam "zaradio" državnu penziju i nemam razloga da štitim bilo koga. Ovo napominjem samo iz razloga da pokažem koliko sam principijelan i koliko držim do nekoh stavova koje smatram ispravnim i demokratskim.

Sremac bi da Srbija sledi pametnu Hrvatsku po pitanju decentralizacije

pre 11 godina

Sramota me je za koga sam glasao. Da li DS misli da ce sa ovakvim postupcima ponovo biti izabrana od gradjana da vodi zemlju? Igranje sa granicama zemlje je neoprostivo od navodno ove odgovorne opozicije.

DS-u su puna usta autonomije i decentralizacije, a ono sto traze od Republike ne daju Subotici, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Kikindi, itd., a o regijama poput Srema ili Banata da ne spominjem. Vidi se da DS (sa LSV ekipom) nisu za nikakvu decentralizaciju sa jakim lokalnim samoupravama (koje bi imale svoje pare, prava, odgovornosti, itd.).

I da, od danas mislim da treba doneti novi Ustav, ali onaj koji bi uveo pravu decentralizaciju i ukinuo ovu Titovu tvorevinu koja nas kosta dosta para a od koje korist imaju samo neki LSV/DS kumovi i sestre po Novom Sadu.

Kaiser

pre 11 godina

Aflatoksin ok? Olovo u pšenici?

Izvoz mleka ide?

Sačuvao si poljoprivredu, pa se sad malo baviš politikom?

Paljba bre.

Nije to stvar "Vlade Vojvodine" već stvar naroda.

I ti bi imao moju podršku da radiš to to isto.

batkov

pre 11 godina

Mnogo bolji odnos, mada to Pajtić i Čanak naravno neće priznati, prema Vojvodini ima sadašnja vlast, nego li vlada DS-a, a dokaz za to je da u prethodne četiri godine vladavine DS-a ni jedne godine nije ispoštovano da 7% republičkog budžeta pripadne Vojvodini, a Pajtić i Čanak se nisu bunili, zato što je stožer republičke vlade tada bio DS. To nije ispoštovano ni ove godina, ali su sada Pajtić i Čanak digli svoj glas. Međutim, ove godine je Vojvodina od vlade SNS-a, dobila više sredstava, nego što je od vlade DS-a dobila bilo koje od prethodne četiri godine. Što je još veći apsurd, poslednja vlada Srbije koja je ispoštovala po ustavu predviđenih 7% je bila vlada Vojislava Koštunice, kojeg Čanak i Pajtić kritikuju u svakoj prilici.

miloš novi sad

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

Sramno je što se zalažu za ono što zakonski piše u Ustavu? Čestitam, isprali su ti mozak.

s.

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?

Apatinac

pre 11 godina

...Vojvodina je multinacionalna i tolerantna, naravno da ima raznih problema ali ovde se niko ne izjasnjava kao Vojvodjanin.
Ono sto BG radi ne samo Vojvodini vec i ostatku Srbije je sramota...ja imam utisak da nam prosto BG ne da da se razvijamo nego nas smisljeno unistava da ne bi bila velika razlika izmedju severa i juga.

Da mozemo da budemo slozni i da zavrnemo slavinu dosao bi ceo BG da klekne pred Vojvodinu za hleb i zito...

Thor

pre 11 godina

Pa Demokratska stranak se još ne izjašnjava ni o čemu, a za ovo tek ne verujem da će smeti da se izjasni... Postali su ko nojevi kad postane gusto

ja

pre 11 godina

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26)

U Srbiji su poslednjih 20 godina "najteži" trenuci, i zato to treba da prestane da ima bilo kakve veze sa Vojvodinom.

R2D2

pre 11 godina

Branislav83

Subotica89

Trojanac81

Vanzemaljac75

Ragbista78

Aca81

Beba75

Veverica79

Troll72

srki74

Vranje87

Haha81

Chelsi84

HarisonFord78

Trojanac81

CrvenaZvezda84

Aca82

moravac72

Ne znam da li si ragbista ili trojanac, da li si musko ili zensko, da li imas 30 ili 40 godina, ali znam da si jedna ista osoba, da si SNS aktivista i da nisi bas nesto pametan.

Pijani Lala

pre 11 godina

Jedini koji jos pricaju o "Velikoj Srbiji" su hrvatski i bosnjacki nacionalisti. Dok je njih san o "Velikoj Srbiji" nece umreti. Tako isto, jedini koji pricaju o otcepljenju Vovjovdine, jesu nasi, domaci, srpski nacionalisti. Sto rece Danilo Kis, nacionalizam je paranoja. Niko ovde nije pricao o otcepljenju, niti razmisljao o tome dok ovi dveri i ostale budale nisu poceli da lepe plakate po Novom Sadu i drugim gradovima i uznemiruju i vredjaju veliki deo gradjana Srbije.
Vojvodina bi samo jednu normalnu i u EU uobicajenu autonimiju. Da moze kvalitetnije da korsti svoje resurse i kintu. A ne da nam Mrkonjici, Dinkici i ostale Velje Ilici jedu vek. I na kraju bi nam svima bilo bolje.

crni domino

pre 11 godina

Politicki diletantu, gledaj ti svoj posao, hrani stoku zdravim kukuruzom i vrati Aflatoksin na normalu.
Ti ces da nam pricas o nekom secesionizmu, naprednjaku jedan!

obican gradjanin

pre 11 godina

Samo ne znam da li je secesionizam u dozvljenim granicama od 0.5% ili cemo morati smanjiti nivo na evropski od 0.05%. Pokrij se usima !

István

pre 11 godina

" Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji pokrajinske vlade, kaže Goran Knežević."
Ko hoce da brani ustav Srbije i zakonski prava,taj je secesionista?Ko gazi Ustav je patriot?
Nadam se nije od alfatoxina.

ZoranNS

pre 11 godina

Kakva je to država koja ne poštuje svoj rođeni Ustav, krši ga kadgod joj je to u interesu. Posle Kneževićevog nastupa na televiziji u vezi aflatoksinom jasno je o kakvom čoveku i ministru se radi, te od gospodina Kneževića ni ne očekujem objašnjenje gde, u kom delu Pajtićevog teksta nalazi secesionizam. On je deveti član hora (Mirović, SPO, Naši, Bajatović, Ilić, Dinkić, Markovićka, Dveri) koji traži ukidanje Vojvodine kao pokrajine.

Vojvođanin

pre 11 godina

"Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine"

Po Goranu Aflatoksin Kneževiću Ustav je secesionistički.
Čoveče, namaš pojma o poljoprivredi, ne poznaješ Ustav, šta ćeš ti uopšte u politici, nagovorili te, a?
(s., 7. april 2013 12:05)

Morao je da bira SNS ili zatvor ! Sada je veći katolik od pape :)

roxi

pre 11 godina

ovaj ministar bolje da se bavi mlekom, jer ostala vojvodina ili otisla, sta vredi srbiji, ako ih politicari godinama u svoju korist truju.

banaćanin

pre 11 godina

"Занимљиви коментари, јер мислите да су афлатоксин и олово доспели јуче у храну? Чије су то ингеренције биле прошле и претходних година, исто покрајинске али су они ћутали и трпали паре у џепове. Него, Пајтић и његова екипа ишчекују истражне органе буквално сваког дана због Развојне банке, па ајд сад да пробају да скрену тему на нешто друго и себи дају већи значај него што га имају. Лопове у затвор, па се изјашњавајте, да знате прво ко вас води и где...
(popeye, 7. april 2013 12:53) "

Ušli su sa kukuruzom koji se obrao jesenas.

Radikal je ministar poljoprivrede od letos.

Dakle, mora da je Vatikan kriv za aflatoksin?

A mi smo se već izjasnili, to nemoj da brineš, samo ti niko to još nije rekao.

Ovaj srki82 - krki82 koji je noćas otkrio opciju za komentarisanje, i kome su instalirali copy/paste će da ti to objasni.

Možda.

I, da e zaboravim. Možeš da pretiš zatvorom babi svojoj. Trebaće vam nešto jače od verbalnih pretnji, to vam je ćorak.

Vojvodinian

pre 11 godina

Gospodin kopira Velju magistra, pa se tako razmahao i o kuhinji u kojoj obeduje. Mnogo manji problem bi postojao kada bi isti ćutao i čekao kraj mandata.

citam

pre 11 godina

Dupli identicni komentari-parole.

Zaista sramna politika DS i Pajtica u najtezim trenucima za Srbiju!!
(srki74, 7. april 2013 13:26); (Branislav83, 7. april 2013 13:46)
naviklo je to na izvrsnu vlast, pa zato sada pokusavaju da cepaju Vojvodinu!
(Subotica89, 7. april 2013 13:44); (Haha81, 7. april 2013 13:24)
Nemaju sada nikakvu ingrenciju na tuzilastvo i policiju, posto su provaljeni u njihovim kradjama u RBV, pa sada pokusavaju da prave secesiju Vojvodine!
(Chelsi84, 7. april 2013 13:23); (Trojanac81, 7. april 2013 13:43)
Samo misle na svoje fotelje, Zato i pokusavaju sada da ocepe Vojvodinu!!
(Vanzemaljac75, 7. april 2013 13:42); (HarisonFord78, 7. april 2013 13:22)
Nece da moze gospodo iz DS, i ovde u mojoj Vojvodini da pravite probleme!! Pod hito, da raspisete izbore, ne na vasu ruku da cepate Vojvodinu!!
(Trojanac81, 7. april 2013 13:21); (Ragbista78, 7. april 2013 13:41)
Odavno Canak najavljuje secesiju Vojvodine i sada vidimo i zasto, jer ga Pajtic podrzava!
(Aca81, 7. april 2013 13:40); (CrvenaZvezda84, 7. april 2013 13:20)
Odavno smo znali da Pajtic i Canak rade na secesiji Vojvodine!!
(Beba75, 7. april 2013 13:39); (Ragbista78, 7. april 2013 13:19)
Pa nista drugo i nemozemo da ocekujemo od DS, nego da cepa drzavu!!
(Veverica79, 7. april 2013 13:38); (Aca82, 7. april 2013 13:18)
Evo ko busi drzavu i to iznutra. Jos nije ni reesen problem sa Kosovom oni cepaju Vojvodinu!!
(moravac72, 7. april 2013 13:17); (Troll72, 7. april 2013 13:37)


Hvala vam sto postojite!

Moja kravica

pre 11 godina

Dok se mi mlatimo sa dnevnom politikom, nasa deca piju otrov.

Sad svi stoci guraju budjavi kukuruz i ostalu stocnu hranu da se sto pre potrosi, ne mesaju ga sa zdravim koji cuvaju za bolje dane, jer je pitanje vremena kada cemo morqati da vratimo nivo aflatoksina na granicu koja je u EU. Mleko se ne kotrolise, tako da je pitanje kiliki je sad nivo otrova u njemu, verovatno je i preko nove granice.

U toj ujdurmi nema podele po pokrajinskom i centralistickom principu, tako se radi SVUDA.

Gde si sada Jesicu? Pozdravio te Knezevic, stari partijski ortak!

Srba

pre 11 godina

Ja na ulici retko vidim nasmejanog coveka, a ovi iz Skupstine samo se smeju...........verovatno nama, koji ih pustamo da rade sta hoce...............

saku pilava, ili Mocar-kocka?

pre 11 godina

U poslednjem vecem bastionu DS-a (u Vojvodini), doslo je do samoukidanja. Vrh pokrajinskog DS-a, otvorio je oci i poslednjim vernicima te stranke. Vise sam nego siguran, da DS na sledecim izborima, nece preci cenzus.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Malo nam je bilo što nam se zemlja raspala i što sad hoće da nam i Kosovo oduzmu, nego treba i dozvoliti da Vojvodina piše deklaracije ima vladu i stvara dodatne probleme.