Nedelja, 07.04.2013.

10:11

Novosti: Tači vežba upad na sever

Taktička vežba Kosovskih bezbednosnih snaga, izvedena prošle nedelje u blizini južne Mitrovice, je kulminacija pritisaka na sever Kosova, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug

Novosti: Taèi vežba upad na sever IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

recycled

pre 11 godina

Potrazite izvestaje staba nemacke grupe Armija "E" (komnada Jugoistok) o "elitnoj" 21. SS diviziji "Skenderbeg". Mislite da su ovi danas nesto bolji cak i sa americkim treningom?

Safet Cara

pre 11 godina

Pa koliko puta Dacic je rekao, da Pristina nema suverenitet na teritorijama gde zive Srbi. Nije imao zato sto je ih dosada molio i cekoa zeleno svetlo za napad od SAD i EU. Sada valjda je dobio to. Propadnu pregovori, tek onda ce Srbi sa Kosova da osecaju sta je kriza. Sada nemaju krize, nego duple plate, ne rade, svercuju i super zivot

čika Dača

pre 11 godina

Mobilizacija lepo, pa kom opanci a kom obojci.
(miki, 7. april 2013 13:32)

A ko bi trebalo da se odazove? Pa ovi klipani iz patriJotskih pokreta što urlaju, nisu ni odslužili vojsku, to su deca Koštunicinog pravoslavnog školstva, i huligani s tribina. Ne daju to majke u rat, utovili su ih za ukras i pozu ili da bi iz dosade i gluposti, maltretirali druge.
Jel' treba ja da idem sa 48 godina? Mogu, OK je, sećam se još vojničke obuke, samo tada su me obučavale mrske vam i odvratne komunjare, a sada izgleda ništa nije spremno za rat osim onoga što je JNA osposobila?
E jadna vam mladost, jadna vam snaga! Pa cure iz mog vremena ne bi ni bicikl na vas naslonile.

mrzim utorke

pre 11 godina

1. Potpisite "dogovor".
2. Ne priznajte Kosovo javno.
3. Izvedite sav taj Srpski narod sa Kosova i dovezite ih u Srbiju, da ne postanu zrtve politike i nasih nemogucnosti.
4. Cekajte.

mile_rs

pre 11 godina

Znaci ostace samo BGD pasaluk, Kosovo je otislo, Sandzak i Vojvodina samo sto nisu, jug srbije ce uskoro, .Sta rade nasi "manekeni" u vlasti , sjede i uzimaju pare za sta ? Za rasparcivanje Srbije. ..... Srbijo medju sljivama.....

ex demokrata 1

pre 11 godina

pa samo neobavesten moze da misli da je ovo sala.potpuno je ocigledan scenario koji je isti kao i 4 x do sada,posto mi necemo da prihvatimo sporazum,oni ce ga sprovesti silom i to je to,na kraju nema ni Eu ni Kosovo,doduse mi Kosovo ni nemamo,ali ja bih voleo da se desi sve to jer bi onda ova bulumenta na vlasti valjda bila sklonjena sa vlasti i svi u zatvor,od Dacica do Vucica,jer niko nema pravo da se igra sa 8 mil ljudi zbog kosova i svercera na severu,koje nije u nasem sastavu. Odbijanje dogovora znaci konacno resenje napokon,doduse silom,ali je i to bolje nego da se razvlacimo jos 100 god sa tim. Konacno cete videti kolika je greska odbijanje sporazuma,a svi sto danas klicu Dss i ostalim kvazipatriotima,nemoj posle da menjaju misljenje kad ne budu mogli ni hleb da kupe jer ga nece biti ili nece imati cime da ga kupe,a osim toga,svi kvazipatrioti da odu odmah dole i da izginu posteno, jer ce Pristina vrlo brzo da zavede tamo zakone njihove drzave.

bezimena

pre 11 godina

samo izvoli da se opet podsetim na stare dane kako smo vam gledali u leđa kad ste bežali prema albaniji
(Darko petrović, 7. april 2013 11:57)

To što ste rekli je i razlog zašto je Srbija izgubila Kosovo!
Podsećam Vas da je sve završilo tako što su kosovski Albanci dobili državu i gledali u ledja Srbima koji su bežali u Srbiju!
"Ne čini drugome ono što ne želiš da bude tebi učinjeno"!

Milos

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko smo mi bolesna nacija ! Dokle vise rata? Aman ljudi, udarite glavom o zid i razmislite koliko ste mentalno poremeceni!

marija

pre 11 godina

Ovaj svet ne zna sta radi.
Kosovo i Metohija MORA DA BUDE DEMILITARIZOVANA ZONA, samo pod plavim slemovima, kakve vojske vise, prepametni iz tzv. medjunarodne zajednice. Pojma vi nemate.
VI hocete rat. Mali Taci ovo ne bi smeo bez vas.

Nebojša

pre 11 godina

Treba imati u vidu da i na ovu tešku situaciju treba gledati kao na svojevrsne desničarske izbore. Sav klero-fašistički hohštapleraj u Srbiji traje, deluje i parazitira na platformi ljutog patriotizma, koji je tu tobože kad narodu zatreba zaštita od dušamana a domovini odbrana. Oni su stalno tu, muvaju se po prestonici, agresivni, beskompromisni, a njihovi ruska braća jelte - samo što nisu stigla...Putin ih voli bogte tvoj! Kakva preporuka pravovernosti! Kozaci ih obučavaju u svojim kampovima a ruski popovi pričešćuju u svojim manastirima. I šta su naučili? Pa eto - da mlate u šerpu za pekmez! Pa i moja baba može biti takav Obilić a ima i arsenal "oružja". I na tifne i na pruge.
Gde je sada "Dveri" to ludilo, ta hrabrost, taj slepi juriš taj zilotski hrišćanski zanos, koji ste pokazali u borbi za zabranu gej parade preteći šaki jada od 50 miroljubivih lezbejki i 30 gejeva?
Gde ste sada junaci kada bi po difaultu trebali biti naoružani do zuba i spremni za borbu s Tačijevim desperadosima?
Ko vam posle ove sramote bude poverovao da ste branioci Srpstva i pravoslavne porodice - odmah u Lazu!
Razapeli dečje šatorčiće pa se igrate rata u centru Beograda? Tatatira Obilići!!!

istina

pre 11 godina

"demolation man" - Šta čekaš? Pušku u ruke i na Kosovo. Patriotišeš iz tople sobe pucajući tastaturom. Imam 9 meseci rezerve devedesetih i meni je dosta. Kad kreneš javi, da pošaljem decu iz ove stradije, a ja ću sa tobom da ti čuvam leđa. Dok je takvih patriJota nema nam spasa. Šljiva je velika za nas. Ni za maslačak nas neće ostati.

vojska protiv civila

pre 11 godina

Dobro,i kako ce vojskom da prisili vecinsko stanovnistvo da udje u pravni sistem drzave koju Srbi ne osecaju kao svoju?Kao okupatorsku vlast?Pa da se to moze ne bi bi pregovarali!

Shonke

pre 11 godina

Resenje situacije je vrlo jednostavno ako se pogleda realno sta moze da se desi u slucaju potpisa ili ne.
Ako odbijemo ovakav sporazum, vlada kosova moze da radi na tome uspostavi potpunu kontrolu na severu. Obzirom da Srbi sa severa ne bi samo gledali kako im u stanicu policije ulazi načelnik iz Prištine, Tačijeva opcija je stavljanje tog dela Kosova uz primenu sile. U kom su stanju te formacije mi realno odavde nemamo pojma. Oni su imali 14 godina da naprave jedinice, para za naoružanje im sigurno nije nedostajalo kao ni za plaćanje vrhunske obuke. Naših jedinica tamo nema (ne računajući parapolicijske mafijaske grupice) a vojska Srbije nema mogucnost upada na tu teritoriju. Nadam se da je to svima jasno. Niti sredstva niti vazdušnu podršku a i sa ljudstvom smo tanki. Sve to ima kfor a ukoliko se Tači odluči na akciju imace vervatno i amin komande nato.
Dakle, nama jedino pametno je da izbegavamo bilo kakav oružani sukob jer je u tom slučaju najizvesniji jos jedan beg nasih sunarodnika sa svojih poseda.
Oni ko u se zanose nekakvom akcijom nase vojske trebalo bi da se zapitaju u kojoj oni godini žive i da li su svesni da je lakše čuvati pozicije na kim nego upasti i voditi rat, za sta mi, ponavljam, NEMAMO SREDSTVA.

Aca

pre 11 godina

(sasa jokic, 7. april 2013 10:50)
Sta smo to trebali da radimo 1915?
Da pustimo da nas sve pobiju?
Kakav si ti covek ja ne mogu da verujem, dan danas se u najvecim vojnim skolama na svetu izucava istorijska pobeda srpske vojske u prvom svetskom ratu i sa postovanjem prica o tome! Obidji malo Zejtinlik ili skokni do ostrva Krf do srpske kuce i plave grobnice pa nesto pricaj.

Pazuzu

pre 11 godina

Moze li neko da mi objasni zasto nasa "politicka elita" glasno i jasno ne kaze da ako bilo ko pokusa na silu da promeni trenutno stanje, svi prethodno postignuti "dogovori" atomatski prestaju da vaze, tj. albancima se istog trenutka uvode sve blokade koje su vazile pre "dogovora". Pa neka oni razmisljaju sta i kako dalje, i kako od EU da traze novac za dalje izdrzavanje, znajuci da ga vise ni ona nema.

crni domino

pre 11 godina

"Svi nasilnici su završili pod nogama onih koje su tiranisali..."
(Kad-tad, 7. april 2013 10:27)
Lepo receno! Jos kada bi svi tako razmisljali, gde bi nam bio kraj!
Zato Srbija treba da potpise sporazum sa Kosovom, da se okrene svom narodu i trazi svoje mesto u svetu! Unistice ionako siromasnu Srbiju svakodnevno izdvajanje 650 hiljada evra a da neznamo kojim barabama i bukacima na Kosovu dobar deo tog novca ide. A vecina Srba dole zivi na kazanu narodnih kuhinja!
PS specijalno za vas gospodine: Ko usavrsi i primeni nanotehnologije vladace svetom jos 200 godina, a svima je jasno ko to u sadasnjem svetu moze i vec radi!
Pozdrav!

Vojni odsek

pre 11 godina

Nadam se da nasi sta god da se desi nece nasesti na provokaciju. Voleo bih da vidim ove junake koji preko tastature daju podrsku Vucicu i one koji bi da spasavaju izgubljeno kako bi se ponasali ne daj boze da se nesto desi. Vadili bi pasose i bezanija iz Srbije kao devedesetih kada se bezalo od pozivara iz vojnog odseka.Ali tada pobegose skolovani i pametni.A gde bi vi??

Baba Vanga

pre 11 godina

Ja bas i ne verujem u ovakve bombasticne vesti. Iz razloga sto je celom svetu stalo do mira na Balkanu a ne do rata. Ali, avaj, ako i bude neke intevencije, sigurno ce biti uz precutnu saglasnost svih strana, i sa sto manjim mogucim zrtvama. I kao uvek u slicnim intevencijama, ponovo ce zrtve biti nevini ljudi, posebno deca, starci i zene.
Zalosno je i pomisliti na takvo nesto.

RADE

pre 11 godina

Samo izvolite,po meni treba obavestiti EU o mogucim pretnjama i ako se dese dati 24 sata da se sklone i onda adekvatno odgovoriti,da ne bi posle bilo Srbi zapoceli novi sukob.Ali se nadam da ce se sve to izbeci.

Kaja

pre 11 godina

To oni malo idu na kartu demonstracija sile, da bi nam pomogli oko odlucivanja potpisati ili ne. Nisu oni sami po sebi nesto posebno, ali sta je sa onima koji ih tamo vode i podrzavaju? Mislim na one koji su nas bombardovali. Pa ti sad vidi sta se iza brda valja. Nadam se samo da je i velikim silama dosta s....pa da ce ih malcice primiriti.

ja Gadafi

pre 11 godina

Ako ih ameri uvezbavaju,bolje da ne idu.Dobro je poznato da je cista americka pesadija obicna nula,koja ne moze da mrdne ni metar bez aviona kamiona.

Nele

pre 11 godina

Pa nece naravno ameri da ginu za kosovo. Obuciti neke tamo domorodce a ameri ce zavesti u knjige jos jedan case study. Da imamo mozga pa da se dogovorimo sa albancima bez prisustva stranih diplomata, da pokazemo jednom da smo punoletni.....

uskok

pre 11 godina

Verovatno je Tachi dobio ~zeleno svetlo~ za upad od nashih ~prijatelja~ Nemaca i SAD-a ukoliko se ne potpishe ultimatum. I to je ono sto su nashi dobili kao napomenu izmedju redova.
Ko ce josh da kaze da nam je EU ~prijatelj~???????

smor

pre 11 godina

dajte im vise to kosovo,ne zelim da gledam ovakve vesti ni u najavama! Jeste,uzeli,oteli,opljackali,proterali,genocid,bombardovanje.. i sta sve jos. Ali sta danas ima srbija od kosova kad ne moze da pridje ni turisticki. A ovi iz dveri,samo neka se bune,mnogo su se potresli i siptari i ameri. Da je srece da se davno ovaj problem resio podelom. Nece niko danas da zivi sa srbima... cak i ovi iz vojvodine traze vise postovanja i samostalnosti. Meni je jasno zasto,ali to je duuuga prica,sa tuznim krajem.

Mnipulacija

pre 11 godina

Neka vezbaju.Jedino im to ostalo.A neki mediji (Kurir) kazu da se sprema nova oluja.Kome trebaju takve manipulacije i takve vesti. Nije li upravo pred Oluju bila manipulacija stanovnistvom.I sta smo dobili.Stotine hiljada raseljenih lica. Ko finansira i Kurir i Nase Novine i Informer. Samo treba pogledati naslove danas.Kao da ih uredjuju SPC i Dveri i SRS i DSS

sasa jokic

pre 11 godina

Uzimajuci u obzir ponasanje srpskih politicara jos od 1915. ovo nas njverovatnije ceka. A onda cemo na ulice par sati da pretimo celom svetu, pa nazad u rupe do sledeceg poraza, na putu do cuvene sljive!

Glasinac

pre 11 godina

Tači je spreman na sve , pogotovo kada zna da iza njega stoje SAD. Međutim, verujemo da je prošlo vreme oružanih sukoba na teritorijji Kosova.

Ре

pre 11 godina

Држава тј војска треба да има спреман одговор ,да заштити народ од новог погрома !

demolation man

pre 11 godina

Pozdravio bih priliku da se na zemlji susretnem sa 525. borbeno-izviđačkom brigadom, na terenu i uslovima koji su im strani.

Rezultat bi bio povoljan za mene, siguran sam.

Milos

pre 11 godina

"... s ciljem da se umeša Kfor i reši "srpski problem"."
Ajde da se donese odluka, za ili protiv....koliko god ni jedno resenje nije idealno moramo priznati da trecu opciju nemamo.

Nikom ne pokori se

pre 11 godina

P ako smo 99 mogli vojnicki da razbijemo OVK na Kosovo, ovih 1000 za nasu vojsku je smesno, osim ako drzava Srbija i njeni gradjani vise vole novu Oluju i talas izbjeglica nego sopstveni obraz i zastitu svog naroda. Danas je izgleda vise onih koji bi za datum dali 15 % teritorije, dedovi vam se u grobu prevrcu, isti oni koji su ginuli za slobodu...

sasa jokic

pre 11 godina

Uzimajuci u obzir ponasanje srpskih politicara jos od 1915. ovo nas njverovatnije ceka. A onda cemo na ulice par sati da pretimo celom svetu, pa nazad u rupe do sledeceg poraza, na putu do cuvene sljive!

smor

pre 11 godina

dajte im vise to kosovo,ne zelim da gledam ovakve vesti ni u najavama! Jeste,uzeli,oteli,opljackali,proterali,genocid,bombardovanje.. i sta sve jos. Ali sta danas ima srbija od kosova kad ne moze da pridje ni turisticki. A ovi iz dveri,samo neka se bune,mnogo su se potresli i siptari i ameri. Da je srece da se davno ovaj problem resio podelom. Nece niko danas da zivi sa srbima... cak i ovi iz vojvodine traze vise postovanja i samostalnosti. Meni je jasno zasto,ali to je duuuga prica,sa tuznim krajem.

uskok

pre 11 godina

Verovatno je Tachi dobio ~zeleno svetlo~ za upad od nashih ~prijatelja~ Nemaca i SAD-a ukoliko se ne potpishe ultimatum. I to je ono sto su nashi dobili kao napomenu izmedju redova.
Ko ce josh da kaze da nam je EU ~prijatelj~???????

Ре

pre 11 godina

Држава тј војска треба да има спреман одговор ,да заштити народ од новог погрома !

Nikom ne pokori se

pre 11 godina

P ako smo 99 mogli vojnicki da razbijemo OVK na Kosovo, ovih 1000 za nasu vojsku je smesno, osim ako drzava Srbija i njeni gradjani vise vole novu Oluju i talas izbjeglica nego sopstveni obraz i zastitu svog naroda. Danas je izgleda vise onih koji bi za datum dali 15 % teritorije, dedovi vam se u grobu prevrcu, isti oni koji su ginuli za slobodu...

bezimena

pre 11 godina

samo izvoli da se opet podsetim na stare dane kako smo vam gledali u leđa kad ste bežali prema albaniji
(Darko petrović, 7. april 2013 11:57)

To što ste rekli je i razlog zašto je Srbija izgubila Kosovo!
Podsećam Vas da je sve završilo tako što su kosovski Albanci dobili državu i gledali u ledja Srbima koji su bežali u Srbiju!
"Ne čini drugome ono što ne želiš da bude tebi učinjeno"!

demolation man

pre 11 godina

Pozdravio bih priliku da se na zemlji susretnem sa 525. borbeno-izviđačkom brigadom, na terenu i uslovima koji su im strani.

Rezultat bi bio povoljan za mene, siguran sam.

Nele

pre 11 godina

Pa nece naravno ameri da ginu za kosovo. Obuciti neke tamo domorodce a ameri ce zavesti u knjige jos jedan case study. Da imamo mozga pa da se dogovorimo sa albancima bez prisustva stranih diplomata, da pokazemo jednom da smo punoletni.....

istina

pre 11 godina

"demolation man" - Šta čekaš? Pušku u ruke i na Kosovo. Patriotišeš iz tople sobe pucajući tastaturom. Imam 9 meseci rezerve devedesetih i meni je dosta. Kad kreneš javi, da pošaljem decu iz ove stradije, a ja ću sa tobom da ti čuvam leđa. Dok je takvih patriJota nema nam spasa. Šljiva je velika za nas. Ni za maslačak nas neće ostati.

Baba Vanga

pre 11 godina

Ja bas i ne verujem u ovakve bombasticne vesti. Iz razloga sto je celom svetu stalo do mira na Balkanu a ne do rata. Ali, avaj, ako i bude neke intevencije, sigurno ce biti uz precutnu saglasnost svih strana, i sa sto manjim mogucim zrtvama. I kao uvek u slicnim intevencijama, ponovo ce zrtve biti nevini ljudi, posebno deca, starci i zene.
Zalosno je i pomisliti na takvo nesto.

crni domino

pre 11 godina

"Svi nasilnici su završili pod nogama onih koje su tiranisali..."
(Kad-tad, 7. april 2013 10:27)
Lepo receno! Jos kada bi svi tako razmisljali, gde bi nam bio kraj!
Zato Srbija treba da potpise sporazum sa Kosovom, da se okrene svom narodu i trazi svoje mesto u svetu! Unistice ionako siromasnu Srbiju svakodnevno izdvajanje 650 hiljada evra a da neznamo kojim barabama i bukacima na Kosovu dobar deo tog novca ide. A vecina Srba dole zivi na kazanu narodnih kuhinja!
PS specijalno za vas gospodine: Ko usavrsi i primeni nanotehnologije vladace svetom jos 200 godina, a svima je jasno ko to u sadasnjem svetu moze i vec radi!
Pozdrav!

Mnipulacija

pre 11 godina

Neka vezbaju.Jedino im to ostalo.A neki mediji (Kurir) kazu da se sprema nova oluja.Kome trebaju takve manipulacije i takve vesti. Nije li upravo pred Oluju bila manipulacija stanovnistvom.I sta smo dobili.Stotine hiljada raseljenih lica. Ko finansira i Kurir i Nase Novine i Informer. Samo treba pogledati naslove danas.Kao da ih uredjuju SPC i Dveri i SRS i DSS

Glasinac

pre 11 godina

Tači je spreman na sve , pogotovo kada zna da iza njega stoje SAD. Međutim, verujemo da je prošlo vreme oružanih sukoba na teritorijji Kosova.

Shonke

pre 11 godina

Resenje situacije je vrlo jednostavno ako se pogleda realno sta moze da se desi u slucaju potpisa ili ne.
Ako odbijemo ovakav sporazum, vlada kosova moze da radi na tome uspostavi potpunu kontrolu na severu. Obzirom da Srbi sa severa ne bi samo gledali kako im u stanicu policije ulazi načelnik iz Prištine, Tačijeva opcija je stavljanje tog dela Kosova uz primenu sile. U kom su stanju te formacije mi realno odavde nemamo pojma. Oni su imali 14 godina da naprave jedinice, para za naoružanje im sigurno nije nedostajalo kao ni za plaćanje vrhunske obuke. Naših jedinica tamo nema (ne računajući parapolicijske mafijaske grupice) a vojska Srbije nema mogucnost upada na tu teritoriju. Nadam se da je to svima jasno. Niti sredstva niti vazdušnu podršku a i sa ljudstvom smo tanki. Sve to ima kfor a ukoliko se Tači odluči na akciju imace vervatno i amin komande nato.
Dakle, nama jedino pametno je da izbegavamo bilo kakav oružani sukob jer je u tom slučaju najizvesniji jos jedan beg nasih sunarodnika sa svojih poseda.
Oni ko u se zanose nekakvom akcijom nase vojske trebalo bi da se zapitaju u kojoj oni godini žive i da li su svesni da je lakše čuvati pozicije na kim nego upasti i voditi rat, za sta mi, ponavljam, NEMAMO SREDSTVA.

Milos

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko smo mi bolesna nacija ! Dokle vise rata? Aman ljudi, udarite glavom o zid i razmislite koliko ste mentalno poremeceni!

Nebojša

pre 11 godina

Treba imati u vidu da i na ovu tešku situaciju treba gledati kao na svojevrsne desničarske izbore. Sav klero-fašistički hohštapleraj u Srbiji traje, deluje i parazitira na platformi ljutog patriotizma, koji je tu tobože kad narodu zatreba zaštita od dušamana a domovini odbrana. Oni su stalno tu, muvaju se po prestonici, agresivni, beskompromisni, a njihovi ruska braća jelte - samo što nisu stigla...Putin ih voli bogte tvoj! Kakva preporuka pravovernosti! Kozaci ih obučavaju u svojim kampovima a ruski popovi pričešćuju u svojim manastirima. I šta su naučili? Pa eto - da mlate u šerpu za pekmez! Pa i moja baba može biti takav Obilić a ima i arsenal "oružja". I na tifne i na pruge.
Gde je sada "Dveri" to ludilo, ta hrabrost, taj slepi juriš taj zilotski hrišćanski zanos, koji ste pokazali u borbi za zabranu gej parade preteći šaki jada od 50 miroljubivih lezbejki i 30 gejeva?
Gde ste sada junaci kada bi po difaultu trebali biti naoružani do zuba i spremni za borbu s Tačijevim desperadosima?
Ko vam posle ove sramote bude poverovao da ste branioci Srpstva i pravoslavne porodice - odmah u Lazu!
Razapeli dečje šatorčiće pa se igrate rata u centru Beograda? Tatatira Obilići!!!

Milos

pre 11 godina

"... s ciljem da se umeša Kfor i reši "srpski problem"."
Ajde da se donese odluka, za ili protiv....koliko god ni jedno resenje nije idealno moramo priznati da trecu opciju nemamo.

RADE

pre 11 godina

Samo izvolite,po meni treba obavestiti EU o mogucim pretnjama i ako se dese dati 24 sata da se sklone i onda adekvatno odgovoriti,da ne bi posle bilo Srbi zapoceli novi sukob.Ali se nadam da ce se sve to izbeci.

Aca

pre 11 godina

(sasa jokic, 7. april 2013 10:50)
Sta smo to trebali da radimo 1915?
Da pustimo da nas sve pobiju?
Kakav si ti covek ja ne mogu da verujem, dan danas se u najvecim vojnim skolama na svetu izucava istorijska pobeda srpske vojske u prvom svetskom ratu i sa postovanjem prica o tome! Obidji malo Zejtinlik ili skokni do ostrva Krf do srpske kuce i plave grobnice pa nesto pricaj.

Vojni odsek

pre 11 godina

Nadam se da nasi sta god da se desi nece nasesti na provokaciju. Voleo bih da vidim ove junake koji preko tastature daju podrsku Vucicu i one koji bi da spasavaju izgubljeno kako bi se ponasali ne daj boze da se nesto desi. Vadili bi pasose i bezanija iz Srbije kao devedesetih kada se bezalo od pozivara iz vojnog odseka.Ali tada pobegose skolovani i pametni.A gde bi vi??

ja Gadafi

pre 11 godina

Ako ih ameri uvezbavaju,bolje da ne idu.Dobro je poznato da je cista americka pesadija obicna nula,koja ne moze da mrdne ni metar bez aviona kamiona.

marija

pre 11 godina

Ovaj svet ne zna sta radi.
Kosovo i Metohija MORA DA BUDE DEMILITARIZOVANA ZONA, samo pod plavim slemovima, kakve vojske vise, prepametni iz tzv. medjunarodne zajednice. Pojma vi nemate.
VI hocete rat. Mali Taci ovo ne bi smeo bez vas.

vojska protiv civila

pre 11 godina

Dobro,i kako ce vojskom da prisili vecinsko stanovnistvo da udje u pravni sistem drzave koju Srbi ne osecaju kao svoju?Kao okupatorsku vlast?Pa da se to moze ne bi bi pregovarali!

čika Dača

pre 11 godina

Mobilizacija lepo, pa kom opanci a kom obojci.
(miki, 7. april 2013 13:32)

A ko bi trebalo da se odazove? Pa ovi klipani iz patriJotskih pokreta što urlaju, nisu ni odslužili vojsku, to su deca Koštunicinog pravoslavnog školstva, i huligani s tribina. Ne daju to majke u rat, utovili su ih za ukras i pozu ili da bi iz dosade i gluposti, maltretirali druge.
Jel' treba ja da idem sa 48 godina? Mogu, OK je, sećam se još vojničke obuke, samo tada su me obučavale mrske vam i odvratne komunjare, a sada izgleda ništa nije spremno za rat osim onoga što je JNA osposobila?
E jadna vam mladost, jadna vam snaga! Pa cure iz mog vremena ne bi ni bicikl na vas naslonile.

ex demokrata 1

pre 11 godina

pa samo neobavesten moze da misli da je ovo sala.potpuno je ocigledan scenario koji je isti kao i 4 x do sada,posto mi necemo da prihvatimo sporazum,oni ce ga sprovesti silom i to je to,na kraju nema ni Eu ni Kosovo,doduse mi Kosovo ni nemamo,ali ja bih voleo da se desi sve to jer bi onda ova bulumenta na vlasti valjda bila sklonjena sa vlasti i svi u zatvor,od Dacica do Vucica,jer niko nema pravo da se igra sa 8 mil ljudi zbog kosova i svercera na severu,koje nije u nasem sastavu. Odbijanje dogovora znaci konacno resenje napokon,doduse silom,ali je i to bolje nego da se razvlacimo jos 100 god sa tim. Konacno cete videti kolika je greska odbijanje sporazuma,a svi sto danas klicu Dss i ostalim kvazipatriotima,nemoj posle da menjaju misljenje kad ne budu mogli ni hleb da kupe jer ga nece biti ili nece imati cime da ga kupe,a osim toga,svi kvazipatrioti da odu odmah dole i da izginu posteno, jer ce Pristina vrlo brzo da zavede tamo zakone njihove drzave.

mile_rs

pre 11 godina

Znaci ostace samo BGD pasaluk, Kosovo je otislo, Sandzak i Vojvodina samo sto nisu, jug srbije ce uskoro, .Sta rade nasi "manekeni" u vlasti , sjede i uzimaju pare za sta ? Za rasparcivanje Srbije. ..... Srbijo medju sljivama.....

Pazuzu

pre 11 godina

Moze li neko da mi objasni zasto nasa "politicka elita" glasno i jasno ne kaze da ako bilo ko pokusa na silu da promeni trenutno stanje, svi prethodno postignuti "dogovori" atomatski prestaju da vaze, tj. albancima se istog trenutka uvode sve blokade koje su vazile pre "dogovora". Pa neka oni razmisljaju sta i kako dalje, i kako od EU da traze novac za dalje izdrzavanje, znajuci da ga vise ni ona nema.

mrzim utorke

pre 11 godina

1. Potpisite "dogovor".
2. Ne priznajte Kosovo javno.
3. Izvedite sav taj Srpski narod sa Kosova i dovezite ih u Srbiju, da ne postanu zrtve politike i nasih nemogucnosti.
4. Cekajte.

Kaja

pre 11 godina

To oni malo idu na kartu demonstracija sile, da bi nam pomogli oko odlucivanja potpisati ili ne. Nisu oni sami po sebi nesto posebno, ali sta je sa onima koji ih tamo vode i podrzavaju? Mislim na one koji su nas bombardovali. Pa ti sad vidi sta se iza brda valja. Nadam se samo da je i velikim silama dosta s....pa da ce ih malcice primiriti.

Safet Cara

pre 11 godina

Pa koliko puta Dacic je rekao, da Pristina nema suverenitet na teritorijama gde zive Srbi. Nije imao zato sto je ih dosada molio i cekoa zeleno svetlo za napad od SAD i EU. Sada valjda je dobio to. Propadnu pregovori, tek onda ce Srbi sa Kosova da osecaju sta je kriza. Sada nemaju krize, nego duple plate, ne rade, svercuju i super zivot

recycled

pre 11 godina

Potrazite izvestaje staba nemacke grupe Armija "E" (komnada Jugoistok) o "elitnoj" 21. SS diviziji "Skenderbeg". Mislite da su ovi danas nesto bolji cak i sa americkim treningom?

smor

pre 11 godina

dajte im vise to kosovo,ne zelim da gledam ovakve vesti ni u najavama! Jeste,uzeli,oteli,opljackali,proterali,genocid,bombardovanje.. i sta sve jos. Ali sta danas ima srbija od kosova kad ne moze da pridje ni turisticki. A ovi iz dveri,samo neka se bune,mnogo su se potresli i siptari i ameri. Da je srece da se davno ovaj problem resio podelom. Nece niko danas da zivi sa srbima... cak i ovi iz vojvodine traze vise postovanja i samostalnosti. Meni je jasno zasto,ali to je duuuga prica,sa tuznim krajem.

demolation man

pre 11 godina

Pozdravio bih priliku da se na zemlji susretnem sa 525. borbeno-izviđačkom brigadom, na terenu i uslovima koji su im strani.

Rezultat bi bio povoljan za mene, siguran sam.

Nikom ne pokori se

pre 11 godina

P ako smo 99 mogli vojnicki da razbijemo OVK na Kosovo, ovih 1000 za nasu vojsku je smesno, osim ako drzava Srbija i njeni gradjani vise vole novu Oluju i talas izbjeglica nego sopstveni obraz i zastitu svog naroda. Danas je izgleda vise onih koji bi za datum dali 15 % teritorije, dedovi vam se u grobu prevrcu, isti oni koji su ginuli za slobodu...

Ре

pre 11 godina

Држава тј војска треба да има спреман одговор ,да заштити народ од новог погрома !

Glasinac

pre 11 godina

Tači je spreman na sve , pogotovo kada zna da iza njega stoje SAD. Međutim, verujemo da je prošlo vreme oružanih sukoba na teritorijji Kosova.

ja Gadafi

pre 11 godina

Ako ih ameri uvezbavaju,bolje da ne idu.Dobro je poznato da je cista americka pesadija obicna nula,koja ne moze da mrdne ni metar bez aviona kamiona.

uskok

pre 11 godina

Verovatno je Tachi dobio ~zeleno svetlo~ za upad od nashih ~prijatelja~ Nemaca i SAD-a ukoliko se ne potpishe ultimatum. I to je ono sto su nashi dobili kao napomenu izmedju redova.
Ko ce josh da kaze da nam je EU ~prijatelj~???????

sasa jokic

pre 11 godina

Uzimajuci u obzir ponasanje srpskih politicara jos od 1915. ovo nas njverovatnije ceka. A onda cemo na ulice par sati da pretimo celom svetu, pa nazad u rupe do sledeceg poraza, na putu do cuvene sljive!

bezimena

pre 11 godina

samo izvoli da se opet podsetim na stare dane kako smo vam gledali u leđa kad ste bežali prema albaniji
(Darko petrović, 7. april 2013 11:57)

To što ste rekli je i razlog zašto je Srbija izgubila Kosovo!
Podsećam Vas da je sve završilo tako što su kosovski Albanci dobili državu i gledali u ledja Srbima koji su bežali u Srbiju!
"Ne čini drugome ono što ne želiš da bude tebi učinjeno"!

marija

pre 11 godina

Ovaj svet ne zna sta radi.
Kosovo i Metohija MORA DA BUDE DEMILITARIZOVANA ZONA, samo pod plavim slemovima, kakve vojske vise, prepametni iz tzv. medjunarodne zajednice. Pojma vi nemate.
VI hocete rat. Mali Taci ovo ne bi smeo bez vas.

Nebojša

pre 11 godina

Treba imati u vidu da i na ovu tešku situaciju treba gledati kao na svojevrsne desničarske izbore. Sav klero-fašistički hohštapleraj u Srbiji traje, deluje i parazitira na platformi ljutog patriotizma, koji je tu tobože kad narodu zatreba zaštita od dušamana a domovini odbrana. Oni su stalno tu, muvaju se po prestonici, agresivni, beskompromisni, a njihovi ruska braća jelte - samo što nisu stigla...Putin ih voli bogte tvoj! Kakva preporuka pravovernosti! Kozaci ih obučavaju u svojim kampovima a ruski popovi pričešćuju u svojim manastirima. I šta su naučili? Pa eto - da mlate u šerpu za pekmez! Pa i moja baba može biti takav Obilić a ima i arsenal "oružja". I na tifne i na pruge.
Gde je sada "Dveri" to ludilo, ta hrabrost, taj slepi juriš taj zilotski hrišćanski zanos, koji ste pokazali u borbi za zabranu gej parade preteći šaki jada od 50 miroljubivih lezbejki i 30 gejeva?
Gde ste sada junaci kada bi po difaultu trebali biti naoružani do zuba i spremni za borbu s Tačijevim desperadosima?
Ko vam posle ove sramote bude poverovao da ste branioci Srpstva i pravoslavne porodice - odmah u Lazu!
Razapeli dečje šatorčiće pa se igrate rata u centru Beograda? Tatatira Obilići!!!

Milos

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem koliko smo mi bolesna nacija ! Dokle vise rata? Aman ljudi, udarite glavom o zid i razmislite koliko ste mentalno poremeceni!

Mnipulacija

pre 11 godina

Neka vezbaju.Jedino im to ostalo.A neki mediji (Kurir) kazu da se sprema nova oluja.Kome trebaju takve manipulacije i takve vesti. Nije li upravo pred Oluju bila manipulacija stanovnistvom.I sta smo dobili.Stotine hiljada raseljenih lica. Ko finansira i Kurir i Nase Novine i Informer. Samo treba pogledati naslove danas.Kao da ih uredjuju SPC i Dveri i SRS i DSS

Aca

pre 11 godina

(sasa jokic, 7. april 2013 10:50)
Sta smo to trebali da radimo 1915?
Da pustimo da nas sve pobiju?
Kakav si ti covek ja ne mogu da verujem, dan danas se u najvecim vojnim skolama na svetu izucava istorijska pobeda srpske vojske u prvom svetskom ratu i sa postovanjem prica o tome! Obidji malo Zejtinlik ili skokni do ostrva Krf do srpske kuce i plave grobnice pa nesto pricaj.

crni domino

pre 11 godina

"Svi nasilnici su završili pod nogama onih koje su tiranisali..."
(Kad-tad, 7. april 2013 10:27)
Lepo receno! Jos kada bi svi tako razmisljali, gde bi nam bio kraj!
Zato Srbija treba da potpise sporazum sa Kosovom, da se okrene svom narodu i trazi svoje mesto u svetu! Unistice ionako siromasnu Srbiju svakodnevno izdvajanje 650 hiljada evra a da neznamo kojim barabama i bukacima na Kosovu dobar deo tog novca ide. A vecina Srba dole zivi na kazanu narodnih kuhinja!
PS specijalno za vas gospodine: Ko usavrsi i primeni nanotehnologije vladace svetom jos 200 godina, a svima je jasno ko to u sadasnjem svetu moze i vec radi!
Pozdrav!

istina

pre 11 godina

"demolation man" - Šta čekaš? Pušku u ruke i na Kosovo. Patriotišeš iz tople sobe pucajući tastaturom. Imam 9 meseci rezerve devedesetih i meni je dosta. Kad kreneš javi, da pošaljem decu iz ove stradije, a ja ću sa tobom da ti čuvam leđa. Dok je takvih patriJota nema nam spasa. Šljiva je velika za nas. Ni za maslačak nas neće ostati.

Pazuzu

pre 11 godina

Moze li neko da mi objasni zasto nasa "politicka elita" glasno i jasno ne kaze da ako bilo ko pokusa na silu da promeni trenutno stanje, svi prethodno postignuti "dogovori" atomatski prestaju da vaze, tj. albancima se istog trenutka uvode sve blokade koje su vazile pre "dogovora". Pa neka oni razmisljaju sta i kako dalje, i kako od EU da traze novac za dalje izdrzavanje, znajuci da ga vise ni ona nema.

Nele

pre 11 godina

Pa nece naravno ameri da ginu za kosovo. Obuciti neke tamo domorodce a ameri ce zavesti u knjige jos jedan case study. Da imamo mozga pa da se dogovorimo sa albancima bez prisustva stranih diplomata, da pokazemo jednom da smo punoletni.....

RADE

pre 11 godina

Samo izvolite,po meni treba obavestiti EU o mogucim pretnjama i ako se dese dati 24 sata da se sklone i onda adekvatno odgovoriti,da ne bi posle bilo Srbi zapoceli novi sukob.Ali se nadam da ce se sve to izbeci.

vojska protiv civila

pre 11 godina

Dobro,i kako ce vojskom da prisili vecinsko stanovnistvo da udje u pravni sistem drzave koju Srbi ne osecaju kao svoju?Kao okupatorsku vlast?Pa da se to moze ne bi bi pregovarali!

ex demokrata 1

pre 11 godina

pa samo neobavesten moze da misli da je ovo sala.potpuno je ocigledan scenario koji je isti kao i 4 x do sada,posto mi necemo da prihvatimo sporazum,oni ce ga sprovesti silom i to je to,na kraju nema ni Eu ni Kosovo,doduse mi Kosovo ni nemamo,ali ja bih voleo da se desi sve to jer bi onda ova bulumenta na vlasti valjda bila sklonjena sa vlasti i svi u zatvor,od Dacica do Vucica,jer niko nema pravo da se igra sa 8 mil ljudi zbog kosova i svercera na severu,koje nije u nasem sastavu. Odbijanje dogovora znaci konacno resenje napokon,doduse silom,ali je i to bolje nego da se razvlacimo jos 100 god sa tim. Konacno cete videti kolika je greska odbijanje sporazuma,a svi sto danas klicu Dss i ostalim kvazipatriotima,nemoj posle da menjaju misljenje kad ne budu mogli ni hleb da kupe jer ga nece biti ili nece imati cime da ga kupe,a osim toga,svi kvazipatrioti da odu odmah dole i da izginu posteno, jer ce Pristina vrlo brzo da zavede tamo zakone njihove drzave.

Baba Vanga

pre 11 godina

Ja bas i ne verujem u ovakve bombasticne vesti. Iz razloga sto je celom svetu stalo do mira na Balkanu a ne do rata. Ali, avaj, ako i bude neke intevencije, sigurno ce biti uz precutnu saglasnost svih strana, i sa sto manjim mogucim zrtvama. I kao uvek u slicnim intevencijama, ponovo ce zrtve biti nevini ljudi, posebno deca, starci i zene.
Zalosno je i pomisliti na takvo nesto.

Kaja

pre 11 godina

To oni malo idu na kartu demonstracija sile, da bi nam pomogli oko odlucivanja potpisati ili ne. Nisu oni sami po sebi nesto posebno, ali sta je sa onima koji ih tamo vode i podrzavaju? Mislim na one koji su nas bombardovali. Pa ti sad vidi sta se iza brda valja. Nadam se samo da je i velikim silama dosta s....pa da ce ih malcice primiriti.

Milos

pre 11 godina

"... s ciljem da se umeša Kfor i reši "srpski problem"."
Ajde da se donese odluka, za ili protiv....koliko god ni jedno resenje nije idealno moramo priznati da trecu opciju nemamo.

Shonke

pre 11 godina

Resenje situacije je vrlo jednostavno ako se pogleda realno sta moze da se desi u slucaju potpisa ili ne.
Ako odbijemo ovakav sporazum, vlada kosova moze da radi na tome uspostavi potpunu kontrolu na severu. Obzirom da Srbi sa severa ne bi samo gledali kako im u stanicu policije ulazi načelnik iz Prištine, Tačijeva opcija je stavljanje tog dela Kosova uz primenu sile. U kom su stanju te formacije mi realno odavde nemamo pojma. Oni su imali 14 godina da naprave jedinice, para za naoružanje im sigurno nije nedostajalo kao ni za plaćanje vrhunske obuke. Naših jedinica tamo nema (ne računajući parapolicijske mafijaske grupice) a vojska Srbije nema mogucnost upada na tu teritoriju. Nadam se da je to svima jasno. Niti sredstva niti vazdušnu podršku a i sa ljudstvom smo tanki. Sve to ima kfor a ukoliko se Tači odluči na akciju imace vervatno i amin komande nato.
Dakle, nama jedino pametno je da izbegavamo bilo kakav oružani sukob jer je u tom slučaju najizvesniji jos jedan beg nasih sunarodnika sa svojih poseda.
Oni ko u se zanose nekakvom akcijom nase vojske trebalo bi da se zapitaju u kojoj oni godini žive i da li su svesni da je lakše čuvati pozicije na kim nego upasti i voditi rat, za sta mi, ponavljam, NEMAMO SREDSTVA.

čika Dača

pre 11 godina

Mobilizacija lepo, pa kom opanci a kom obojci.
(miki, 7. april 2013 13:32)

A ko bi trebalo da se odazove? Pa ovi klipani iz patriJotskih pokreta što urlaju, nisu ni odslužili vojsku, to su deca Koštunicinog pravoslavnog školstva, i huligani s tribina. Ne daju to majke u rat, utovili su ih za ukras i pozu ili da bi iz dosade i gluposti, maltretirali druge.
Jel' treba ja da idem sa 48 godina? Mogu, OK je, sećam se još vojničke obuke, samo tada su me obučavale mrske vam i odvratne komunjare, a sada izgleda ništa nije spremno za rat osim onoga što je JNA osposobila?
E jadna vam mladost, jadna vam snaga! Pa cure iz mog vremena ne bi ni bicikl na vas naslonile.

mrzim utorke

pre 11 godina

1. Potpisite "dogovor".
2. Ne priznajte Kosovo javno.
3. Izvedite sav taj Srpski narod sa Kosova i dovezite ih u Srbiju, da ne postanu zrtve politike i nasih nemogucnosti.
4. Cekajte.

Vojni odsek

pre 11 godina

Nadam se da nasi sta god da se desi nece nasesti na provokaciju. Voleo bih da vidim ove junake koji preko tastature daju podrsku Vucicu i one koji bi da spasavaju izgubljeno kako bi se ponasali ne daj boze da se nesto desi. Vadili bi pasose i bezanija iz Srbije kao devedesetih kada se bezalo od pozivara iz vojnog odseka.Ali tada pobegose skolovani i pametni.A gde bi vi??

Safet Cara

pre 11 godina

Pa koliko puta Dacic je rekao, da Pristina nema suverenitet na teritorijama gde zive Srbi. Nije imao zato sto je ih dosada molio i cekoa zeleno svetlo za napad od SAD i EU. Sada valjda je dobio to. Propadnu pregovori, tek onda ce Srbi sa Kosova da osecaju sta je kriza. Sada nemaju krize, nego duple plate, ne rade, svercuju i super zivot

mile_rs

pre 11 godina

Znaci ostace samo BGD pasaluk, Kosovo je otislo, Sandzak i Vojvodina samo sto nisu, jug srbije ce uskoro, .Sta rade nasi "manekeni" u vlasti , sjede i uzimaju pare za sta ? Za rasparcivanje Srbije. ..... Srbijo medju sljivama.....

recycled

pre 11 godina

Potrazite izvestaje staba nemacke grupe Armija "E" (komnada Jugoistok) o "elitnoj" 21. SS diviziji "Skenderbeg". Mislite da su ovi danas nesto bolji cak i sa americkim treningom?