Petak, 05.04.2013.

09:46

"O ponudi EU do utorka po podne"

Državni vrh će konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, kaže Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

"O ponudi EU do utorka po podne" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

GAGANA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

nobody

pre 11 godina

@Bezimena
Dobro si to srocila i to je sve istina,ali mnogi je ne vide ili nece da je vide.Zalosno j da smo ceh placali i na kraju cemo opet placati,svi.
Meni se posebno svidjaju tvoji komentari ne samo zbog istine, nego da nema takvih bilo bi dosadno. Neki bi voleli da ova stranica bude stranica istomisljenika i hvala B 92 da to nije.Kako bi nekima bilo lepo kad bi mogli da pricaju samo istomisljenicima. Secam se da je nekome zasmetalo da si ti dezurna, znaci da mu je bilo to najvaznije a ne sta si napisala,ali mu je verovatno zasmetalo to sto si napisala e ne to sto si dezurna.Pozdrav.

nobody

pre 11 godina

Cudi me primecivanje da mnoge zemlje ne stoje dobro makar su u EU.Znaci li to da Eu treba,mora ,da obezbedi dobar zivot? Ne,ali svako ima sansu da svojim radom i ozbiljnoscu uspe.Nije EU kriva sto je neka drzava delila plate i penzije i kapom i sakom a drustveni proizvod je bio katastrofalan i jos za to da krivi EU. Jedan zdrav odnos prema svom i tudjem radu bi pomogao svim zemljama Balkana.Mali japanac prvo sto nauci je "samo rad moze da nas spasi" i kamo srece da i mi pocnemo tako nesto.
Razlika izmedju jednog prosecnog radnika u nemackoj i jednog kod nas je kao izmedju Boga i sesirdzije.Moramo napraviti uslove,ako mozemo sami i nas radnik ce biti dobar kao sto je u Nemackoj,Francuskoj,Svajcaskoj (koja nije u EU )....treba da ucimo od njih i da pustimo da nas uce,a ne samo mi pa mi,mi pa mi .
Ps:Samo da potsetim,nije jedina ali osnona stvar kod vaspitanja je odnos prema radu.

grujica

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim DS svojim delovanjem pokazuje suprotno.

RESENJE

pre 11 godina

Srbija je pred velikim iskusenjem! Suocena je sa velikim izazovima I bice svakako gubitaka! Mislim da cemo pronaci resenje najbezbolnije za nas! Treba da postoji pravi dijalog, a ne ucene I ultimatumi kao sto to radi Pristina!

ksenija

pre 11 godina

Naredni dani nece biti laki,ni za one koji odlucuju ni za nas koji cekamo odluku,a sto je najgore kako god da bude na kraju ce da boli.Ali....prezivecemo mi to...kao i sve do sada.

Cukerberg

pre 11 godina

Posto je gospodi iz opozicije bitniji rejting od nacionalnih interesa,ova vlast ce,kao i do sada,pokazati odgovornost i resiti problem. Posle ce se svi kititi sa time recima "lepo smo vas savetovali",ali Srbija ne zaboravlja.

Demetra

pre 11 godina

Potpuno podržavam državni vrh oko rešavanja KiM. EU nije ništa ponudila Srbiji niti je omogućila stvaranje našeg naroda i države. EU mora da pomogne Srbiji u ispunjavanju zahteva u devet tačaka da bi građani KiM bili bezbedniji i bili u mogućnosti da stvore normalnije uslove života. Državni vrh radi za interese naše države i našeg naroda. Drago mi je da će se stanje u našoj državi napokon promeniti na bolje.

Teodor

pre 11 godina

Odluku moraju doneti svi zajedno. Jedino tako ova vlast može dalje zajedno. To ne znači da svako svojim argumentima ne treba da brani svoj stav, ali samo dok se o odluci razmišlja. Kad se donese, svi jedinstveno moraju da je brane. Nadam se da obavljaju konsultacije sa zapadom i da pokušavaju da promene "papir" iz Brisela, koga očigledno i nema. To i jeste najveće razočarenje, Eštonova je i ranije, očigledno, imala tu praksu da nešto samo pročita, ali ne i da stavi na uvid, kao dokument u pregovorima.

ZdravkoHerbiko

pre 11 godina

Ne treba pristajati na trule kompromise, da bi se po svaku cenu dobio datum! Ako suprotstavljena strana nije ništa učinila, niti se imalo pomerila u smeru ka tome da se i našim ljudim dole malo olakša život, onda ne treba ni pregovarati više. Naši ljudi ne dobijaju nikakve pravne i bezbednosne garancije. Zašto bismo mi onda njima popuštali?

MILICA

pre 11 godina

Ne razumem, zasto Vucic drami i prica kako smo u strasnom iskusenju?!! Pruzila nam se fantasticna prilika da okoncamo nepotrebnu agoniju i jos izvicemo bolje pozicije za ulazak u EU.
Pa, zaboga ako nismo zalili bracu Crnogorce sto smo se toliko vezali za Albance??!! Ne razumem intrigu!

Novo doba

pre 11 godina

U vreme stvaranja globalnog svetskog poretka koji pokušava da nam se predstavi kao nešto ispravno i pravedno, a u stvari je stvaranje najveće nepravde u svetu, kada jedino tome možemo da se suprotstavimo kao dobro organizovano javno mnjenje, šta mi radimo? Organizujemo se u više rasparčanih mnjenja i svako vuče na svoju stranu. Optužbe tipa, vaši botovi su providni, njihovi botovi razbiše prste o tastature zbog naturenog mišljenja i slično, samo nas guraju u sve veću i dublju provaliju iz koje više nećemo izaći. Osvesti se Srbijo! Mislite svojom glavom! Ne dozvolite da vam glave budu prazne, pa da vam u njih upumpavaju svakojake gluposti. I ne svađajte se više!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Realno

pre 11 godina

Ako naša delegacija treba da prihvati jednostrani sporazum i da se ne uvažavaju naši interesi, nego samo njihovi, onda to nije nikakav dijalog, niti se tako može doći do kompromisa. Nije ni čudo što je došlo do povišavanja tonova u pregovorima! Pa ko bi izdržao takav bezobrazluk? Tači se tako ponaša jer iza sebe ima američki kongres. Nadam se da ni to neće trajati večno... Ničija nije gorela do zore!

Quack

pre 11 godina

Uopšte ne razumem u čemu je problem.
Ako jednog dana uđemo u Evropu, moći ćemo Kosovu da postavljamo uslove kao što sada nama postavljaju. Znači samo što brže prema EU i problem rešen.
Ako odustanemo od EU, opet nam se Kosovo neće vratiti, samo ćemo im dati izgovor da krenu i silom nametnu albanske institucije i na severni deo.
Ili ako nam se vrati Kosovo, u roku od 5 godina imamo albansku većinu u parlamentu, pa opet mogu da idu gde god hoće.
Stvarno koja dilema...

(Vlast)a

pre 11 godina

Cemu igrate po nasim zivcima ako ste vec odlucili?Vi mozete da ispoljite jedinstvo,ali ja na zalost ne vidim politicke mudrosti koja vidi dalje od sitnih interesa ovde i sada.Vazniji vam je vas rejting,zarada na prelazima sa Kosovom koja treba da ide u budzet a ide pojedincima i sta misli manjina.Upropasticete milione gradjana Srbije kao sto su to uradili Milosevic i Seselj,samo sto vise nece biti haskog tribunala.

bezimena

pre 11 godina

(aurangzeb, 5. april 2013 10:23)

Ono što Evropa i USA smatraju normalizacijom odnosa JESTE normalizacija i tu nema ničeg uvredljivog. To što se obožavaoci lika i (ne)dela "svemogućeg" i "mastera" prave da KUMANOVSKI sporazum (KAPITULACIJA) ne postoji, jer ga i ovi ignorišu, to je za domaću (zlo)upotrebu. Kada je crveno-crna ekipa sedela u Briselu, sedela je kao GUBITNIČKA strana koja nema moć da postavlja uslove. Ponudjeno će, ili da prihvati, ili da odbije, sa pripadajućim konsekvencama, a sever Kosova pripada KOSOVU i tamo će se uspostaviti kosovska vlast, na bilo koji način, pre ili posle. Srbija ne može na teritoriji koju je izgubila da postavlja svoje instrumente vlasti, ali ova ekipa je tražila nemoguće (pravosudje i policiju), upravo vrlo svesna da je to neprihvatljivo, te da će time ostvariti ono što su zapravo i hteli, zaustavljanje Srbije na putu ka EU. Ono na šta nisu računali i što ne smeju da kažu javnosti, to je da su posledice od odustanka od EU, posle svega što se ovde dešavalo (već više od 20 godina) za Srbiju KATASTROFALNE. EU više neće dozvoliti da iko ugrožava mir na tlu Evrope, ali kako ova zemlja i dalje iskazuje pretnju, iako je sve ratove 90-tih izgubila, mora biti demontirana, a to će biti kada joj se zavrnu sve finansijske slavine, otkažu trgovinski ugovori, podstaknu separatističke težnje itd...
"Kad beda kuca na vrata, ljubav beži kroz prozor"!

Neprihvatanje sporazuma je ubistvo Srbije! To niko ne sme da uradi!

ako NE,gubima malo,ako pristanemo nema nas nimalo

pre 11 godina

Prihvatanje ultimatuma katastrofa.Šta gubimo odbijanjem? Pa gubimo pritiske i ucene zapada i konačno se okrećemo sebi i gledamo šta nam je činiti.Kako mi se čini nama se na drugoj strani nudi perspektiva i boljitak,ako bi smo se okrenuli zemljama BRIKS-a.I neka se više narod ne laže EU već žele mnogi da napuste koji su sada u njoj.EU zahvata duboka kriza i oni više nisu prva ekonomska sila sveta.

ako ako

pre 11 godina

samo da nam Vucic omoguci da krenemo dalje ... prodje zivot. Ono sto je sudjeno bice ... ako mora da bude tesko neka bude ali da krenemo , da se pomerimo ...

Bucko

pre 11 godina

Srbija se već odavno suočava sa velikim gubicima, što se Kosova tiče. Niko do sada se nije našao kompetentan da učini nešto kako bi se došlo do trajnih rešenja. Ako se ni sada ništa ne učini, možemo da se pozdravimo...

Митар

pre 11 godina

Држава је пред тешким избором. Са једне стране, ако се споразум одбије, све наше реформе и напори да уредимо државу и пословни амбијент, неће бити признати од стране међународне заједнице и Европска Унија ће нам ставити рампу што значи мањи доток страних инвестиција и неукидање царина на наш извоз у ЕУ, а познато је да је удео ЕУ у нашем извозу преко 50 %. Уколико прихватимо, отварамо могућност да нека друга мањина на територији Србије опет покаже захтеве за одвајањем, што је опет лоша солуција и поставља се онда питање где је ту крај. Верујем да ће државни врх мудро извагати шта је најбоље.

milanche

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

namigusa

pre 11 godina

vreme je da se donesu odluke i da se vidi da li cemo nazad ili napred . Kako god da se odluci verujem da Vucic gleda na dobrobit svog naroda ...

yutopija

pre 11 godina

sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu.

Ma Cherie

pre 11 godina

Za sta god da se odlucimo, na gubitku smo. Ja se nadam da ce Vlada ostati jedinstvena, i da ce se ipak odluciti za manje kobno resenje po nas.

sone

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

PIRAT

pre 11 godina

Pre nego sto nas pregovaracki tim donese da kazem bolju odluku,treba da ima u vidu jednu stvar,a to je kakva ce ta odluka imati posledice po nas,neka se izabere manje bolnije resenje,mada su oba pretpostavljam bolna I teska za nas narod.

A B C

pre 11 godina

Nazalost, Pristina nece da popusti ali se ipak nadam da ce nasi pronaci neko resenje, teske odluke cekaju Vucica i vladu ali se nadam da ce naci najbezbolnije resenje.

vanja

pre 11 godina

Jako malo vremena za tako ozbiljne i teške zadatke je dato Srbiji.kako god odlučimo biće loše.U ovom trenutku treba izabrati i od dva zla birati ono manje!

Neuroza

pre 11 godina

Postavlja se pitanje sta je patriotizam i koja su to "dozvoljena" sredstva patriotske borbe...Ako predas izdao si one koji ne zele da predas, ako ne predas izdao si druge, a i jedni i drugi su nasi, kakvo god njihovo politicko misljenje bilo. Oni su svoje zacrtali i ka tome streme, finansirali su i platili svoju drzavu skupo, i nece odustati od nje. Taj proces sa KiM je rak koji je metastazirao na celo telo, tj.drustvo i narod Srbije. Potreban je najsiri nacionalni koncenzus po ovom pitanju, a da bismo te ljude oslobodili odgovornosti, referendum je resenje. Sah i Mat, a kraljica nam je pala odavno. Moramo se presaltati na drugi rezim rada, gledati u buducnost i razmiljati kako da povratimo izgubljeno. Nakon ovog drzavnog kraha, izbori obavezno i nakon izbora ko god dosao na vlast, podici zid prema Kosovu a shiptare na jugu strogo kontrolisati i kanalisati. Usmeriti punu paznju na Rasku i Severnu Srbiju, tamo podizati infrastrukturu i dovoditi strani kapital.

malo po malo

pre 11 godina

Trebalo bi da se odluci koje je resenje najbolje, ali kako iznosi Djuric, u oba slucaja bicemo u gubitku. Ipak, uvek se bira od dva zla, manje zlo. Mislim da je Vucic i sam toga svestan i da ce izabrati ono resenje koje ce biti u interesu Srbije i naroda na Kosovu.

mozzart

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

Goku

pre 11 godina

Ako se ispostuje zelja vecine gradjana onda je odgovor jasan. Medjutim nase rukovodstvo mora do utorka da ulozi ogromne diplomatske napore kako bi bar ublazili ovo sto je ponudjeno. Ako ne uspeju onda je neminovnost da pregovori propadnu.

Odgovor na ponudu

pre 11 godina

I ako prihvatimo, datum sigurno nećemo dobiti. Na primer, nije rešen slučaj paljenja nemačke ambasade. Ako odbijemo biće loše, ali nisam siguran da će biti toliko loše, kao 1992. godine. Ne mogu da nam zaustave izvoz u EU, zato što postoje i recipročne mere. Mogu da krenu ka destabilizaciji zemlje. Odgovor: Srbija da reformiše bezbedonosne strukture, da se ne bave više političkim protivnicima i njihovim ljubavnicama, i uvesti rigoroznu kontrolu finansiranja nevladinog sektora iz inostranstva. Treba pobiljšati klimu za investicije, ne kroz subvencije, nego do kraja pojednostaviti postupak, i radikalnim iskorenjivanju korupcije: od 200 grama kafe, do milijona evra.

obrni okreni

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo."
(robert bač, 5. april 2013 12:23)

Koji narod Roberte, jer ovaj nas polupismeni???? Politicari su birani, i neka odluce, a ne kukavicki prebacivati na narod.
Covece, ti i tvoji nazalost vecinski isomisljenici nikako da se opasuljite. Nema nikakve dileme Kosovo ili EU. Prihvatili ili odbili sporazum, Kosovo nije vise u sastavu Srbije, s tim sto ako odbijemo sporazum sa EU, krece izolacija Srbije i eto nama "balkanskog proleca", kada narod bude stomakom razmisljao.

Pavle Ru

pre 11 godina

Zakuvalo se opasno! A kuhinja je postala paklena, što je srpski reality, zar ne? Uzdam se u Vučića, kao pametnu glavu i hrabrog čoveka, da će preseći nožem tamo gde treba!

Romanija

pre 11 godina

Nije im ni lako. Moraju da se opredele a i sami znaju da ni jedna opcija nije dobra.Mora se izvršiti detaljna procena šta nam donosi jedna varijanta , a šta gubimo sa drugom. U svakom slučaju gubimo za bilo koju varijantu se odlučimo samo treba videti sa kojom manje i za tu se odlučiti.

Stevica

pre 11 godina

Ako prihvatimo bice uvek jos i jos i jos i jos. Ako odbijemo odosmo ekonomski i Taci mozda napadne sever svejedno. Samo bih voleo da se politicari ne sibicare i pokusavaju da u ovom trenutku obore rejting politickih protivnika. Albanci su jedinstveni u borbi protiv nas...

ćićavi

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

Dr.Ninkovic

pre 11 godina

Prodati kozu sto skuplje...staviti neke "amandmane" ukoliko je to moguce...pokusati do utorka sa lobiranjem negde, da se to satansko pleme malo pritisne i natera na ustupke...na kraju kako god da bude, mudro sracunati i od dva zla izabrati manje...pazite i na sledece...sever KiM je tampon izmedju siptara i Srbije. Onog trenutka kada otmu i sever, povezace se sa juznom Srbijom gde vec izvode razne manevre u raznim pravcima dugo unazad...tako da nije to samo prica sa severom KiM...treba malo dublje to posmatrati...oni nece stati..sever KiM, pa jug Srbije i onda Raska, zatim u CG(ali za njih me bas ...)i na kraju sjedinjenje sa Bosnom i dobijamo islamsku republiku na Balkanu...nesto tako...mozda i preterujem ali ovo sto traze definitivno nije kraj. Mora biti granica negde...i ne zaboraviti jedan poziv menja sve...

branka v.

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

lemi

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

Fica Abart

pre 11 godina

Sta covek da kaze u ovim teskim momontina za Srbiju?Nista pametno.Gubimo i ovako i onako.Jedino mi malo daje nadu Vucic koji je cvrsto resen da resi ovaj gordijev cvor na najbolji moguci nacin.

igor rac

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

LAVTO

pre 11 godina

Ja verujem da ce drzavni vrh odluciti najbolje za svoj narod,ja iskreno verujem u Vucica,a veruje i citav parlament cim su ga pozvali da bude prisutan u pregovorima!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Državni vrh će konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, kaže Marko Đurić.

Mislim da je vazno znati da na ovome Svetu ne postoji "drzavni vrh" koji je napravio vise "racuna bez krcmara" od "drzavnog vrha" Srbije, tako da NIKO danas ne treba da sumnja da ce "drzavni vrh" Srbije i ovaj put doneti "ispravnu odluku" koja ce biti u "interesu gradjana" !
Zao mi jedino tog "drzavnog vrha" Srbije sto je i sam dosao u situaciju u kojoj su gradni Srbije decenijama i sto sada i "drzavni vrh" Srbije mora da izabere "manje zlo" !
"JADNICKI" !

robert bač

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

Deksa

pre 11 godina

Dajte da se ukljuci malo misljenje naroda,u ovom trenutku je to najbitinije. Necemo da slusamo misljenje Dinkica i ostalih kompanjona.

Branislava

pre 11 godina

Ako već nema dobrog rešena i ako će svakako biti loše po nas. Lično mislim da ne treba više popuštati pa taman nas to koštalo i datuma. Dosta je više bilo.

Pravda

pre 11 godina

Lično mislim da ako se ponuđeni dokument ne promeni, a po našim političarima ponuđena nam je kapitulacija, sporazum ne treba prihvatiti.

Isidora

pre 11 godina

znamo mi da nam albacni ne nude nista pametno i prihvatljivo. ali verujemo nasem odgovornom Vucicu da ce ovu tesku odluku doneti u ime naroda. iskrenose nadam i verujem da to nece biti potpisivanje.

6666

pre 11 godina

zelim da verujem da ce se pravo resenje naci, situacij jeste komplikovana i teska ali odluka kakva god da se donese nadam se da ce biti u interesu naroda na KiM..

Vojvodinac

pre 11 godina

Ukratko narod zanima, šta se postiglo tim "pravim" dijalogom?
Koje su ustupke napravili predstavnici Kosova, i kuda to vodi Srbe na Severu Kosova?
Meni nažalost ovo ipak liči na farsu, i fingiranje cele priče.
Da li će Toma, Vučić i Dačić potpisati nešto na šta nemaju pravo, videćemo!?
Ispada Koštunica vidovnjak koji je ovo i predvideo i promenom ustava sprečio (pravno), ali to u Srbiji niko ne shvata!
Već dugo vremena mislimo kako nam se kaže, krajnje vreme je da počnemo razmišljati (sami)!

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Kako god se okrene nama se crno pise, ali nazalost svi cemo da krivimo sadasnju vlast, koja nas nije dovela do ovoga. Razumem ja da vi nas pokusavate spasiti, i da trazite najbolje moguce resenje, ali neki ne razumeju, i sta god da se uradi bice neispravna odluka, jer ako se da Kosovo, bice da smo izdali Kosovo zbog EU, a ako ne damo Kosovo, izvislimo smo iz EU! Crni oblaci su nad Srbijom.

puna podrska

pre 11 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Kosovo podržava i EU i Amerika samo zato što valjaju drogu i prodaju oružje i peru pare. Ako smo mogli i nešto da učinimo Borko je sa svojim timom u prethodnim godinama sve uništio. Sada Vucic pokusava da spase nemoguce. Zato mu treba pruziti svu podrsku. Narod je uz tebe.

Uroš

pre 11 godina

(Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni, 5. april 2013 10:38)

U kojoj realnosti ti čoveče živiš? U Kim Dzong Uovskoj?

Potpišite sporazum, ne dobijamo ništa ali njegovim nepotpisivanjem polako ali sigurno nestajemo kao nacija.

marco

pre 11 godina

vidim vec sliku ispred sebe: Utorak 12 sati sunce greje a Tachi i Dacic stoju ispred saloon-a "Kod Katrine" sa rukama na pistolje...Highnoon

FRA

pre 11 godina

Od 2003. vama svima vec stoje -SVI TI USLOVI NA STOLU-
DESET GODINA !!!
Deset godina zabusavanja !
Svi ste samo nesto hteli, ali sustina je i danas da niko nevidi dalje
od punog stomaka .
Ali koga briga.
Radije se hvatate nekog nacionalnog jedinstva i lazi .
NETREBA "JEDINSTVA" TREBA SOLIDARNOST JER BOLJEG ZIVOTA OD
EU NEMA !!!
Deset godina se bulji vec u iste papire zato potpisite da se ide napred!

paja

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vrlo tezak izbor za vrh celne ljude nase zemlje,ali znam da ce denti pravu odluku,jer su pored svoje strucnosti i velike patriote

škot

pre 11 godina

Zvuči šašavo ali to mora da funkcioniše. Istučeš me, na silu mi otmeš moje, a onda tražiš da se sa tim složim kako bi bili zajedno. Bolesno i uvrnuto. Na žalost nemamo drugog izbora jer jedino u tom ludilu možemo da opstanemo kao narod. Da li će nam ukinuti državu. Mogu ako tako odluče bili članovi uvrnutog udruženja ili ne. Tako je: kapitulacija. Jedina prava i tačna reč. Što pre prihvatimo realnost, manje će biti bolno. Ne znam samo da li treba da se osmehnemo kad nas prime

Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni

pre 11 godina

O kakvoj "ponudi iz Brisela" govori Marko Đurić?!
Nema šta da nam se "nudi", već je Brisel u obavezi da nam po Rezoluciji 1244 SB UN "povrati privremeno suspendovan suverenitet", a koji je UNMIK protiv-pravno preneo na "privremene institucije Prištine" i time odustane od "secesionističke politike" i napada na "teritorijalni integritet" Republike Srbije na KiM?!
Nisu u pitanju, nikakavi "kompromisi" oko nekakve "zajednice srpskim opština, sa izvršnim ovlašćenjima", već, pitanje očuvanja "teritorijalne celovitosti međunarodno-priznate države i članice OUN", kao i njenih "suverenih prava na KiM"?!
Bez "teritorije na kojoj žive Srbi" i kojom "upravlja centralna vlast u Beogradu", "nema pouzdanog i održivog rešenja za bezbednost" Srba bilo gde?!
Pogledajmo "Dejtonsku Bosnu" i RS kojoj "svadnevno preti opasnost od ukidanja", upravo iz Brisela?!

SimaV

pre 11 godina

Ja zelim bolji zivot od ovakvog kojeg mi stvaraju politicari u ovoj zemlji, vec vise od dvadeset godina. Ako to nije jasno, onda nema vise svrhe da dajem svoje poverenje politicarima. Drzavni "vrh" treba da odluci o sudbini moje dece? Do utorka? Oni meni uopste ne ulivaju poverenje. Oni meni lice na grupicu nesposobnih, nekompetentnih karijerista izgubljenih u magli. Dajem im rok do utorka, a onda je moje dvadesetogodisnje strpljenje istroseno.

Cica

pre 11 godina

Kako dobro savetuje Marko Djuric, vidi se po tome gde je Srbija 11 meseci posle izbora proslogodisnjih izbora. Nazalost Srbija nema sposobne politicare.

bikicki

pre 11 godina

Najlakše bi bilo SNS-u i Vučiću u ovom momentu da idu na izbore i ubedljivo pobede, ali se postavlja pitanje da li je dobro raspisivati izbore, u ovom momentu.

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

Hrkljus

pre 11 godina

A bila bi fora da ne posalju odgovor. Posto nista nisu dobili napismeno, kako da salju pismeni odgovor na nesto sto ne postoji.
Neka kazu da ce poslati odgovor kad napismeno dobiju predlog.

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

aurangzeb

pre 11 godina

Ono što EU smatra "normalizacijom" odnosa je više nego neprihvatljivo za Srbiju, to je i uvredljivo i ponižavajuće. Odluka je vrlo jednostavna jer narod i Ustav zemlje neće dozvoliti drugo rešenje.

Sasa jojic

pre 11 godina

Opet On o dijalogu? Pa nema dijaloga, dobili ste rok do Utorka da se izjasnite.
Ako odbijete Srbi na severu Kosova bice odseceni, i ostavljeni na nemilost Albancima, a Srbija ce da se vrati u devedesete.
Ako prihvatite, Srbija ce nastaviti sa integracijama, jacati, i biti u stanju da pomogne Srbima sa Kosova.

popeye

pre 11 godina

О којој понуди кад се каже да понуде нема?! Па се тако не зна ни шта су све наше обавезе, ни шта су права, ни где је ту свему крај што вероватно и јесте квака.
Одбити док не стигне споразум, а онда га јавно саопштити и видети шта и како даље. Мислим да нам ЕУ Титаник није неопходан, а ви политичари почните нешто стварно и да радите за ову земљу!

škot

pre 11 godina

Zvuči šašavo ali to mora da funkcioniše. Istučeš me, na silu mi otmeš moje, a onda tražiš da se sa tim složim kako bi bili zajedno. Bolesno i uvrnuto. Na žalost nemamo drugog izbora jer jedino u tom ludilu možemo da opstanemo kao narod. Da li će nam ukinuti državu. Mogu ako tako odluče bili članovi uvrnutog udruženja ili ne. Tako je: kapitulacija. Jedina prava i tačna reč. Što pre prihvatimo realnost, manje će biti bolno. Ne znam samo da li treba da se osmehnemo kad nas prime

SimaV

pre 11 godina

Ja zelim bolji zivot od ovakvog kojeg mi stvaraju politicari u ovoj zemlji, vec vise od dvadeset godina. Ako to nije jasno, onda nema vise svrhe da dajem svoje poverenje politicarima. Drzavni "vrh" treba da odluci o sudbini moje dece? Do utorka? Oni meni uopste ne ulivaju poverenje. Oni meni lice na grupicu nesposobnih, nekompetentnih karijerista izgubljenih u magli. Dajem im rok do utorka, a onda je moje dvadesetogodisnje strpljenje istroseno.

Sasa jojic

pre 11 godina

Opet On o dijalogu? Pa nema dijaloga, dobili ste rok do Utorka da se izjasnite.
Ako odbijete Srbi na severu Kosova bice odseceni, i ostavljeni na nemilost Albancima, a Srbija ce da se vrati u devedesete.
Ako prihvatite, Srbija ce nastaviti sa integracijama, jacati, i biti u stanju da pomogne Srbima sa Kosova.

Uroš

pre 11 godina

(Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni, 5. april 2013 10:38)

U kojoj realnosti ti čoveče živiš? U Kim Dzong Uovskoj?

Potpišite sporazum, ne dobijamo ništa ali njegovim nepotpisivanjem polako ali sigurno nestajemo kao nacija.

FRA

pre 11 godina

Od 2003. vama svima vec stoje -SVI TI USLOVI NA STOLU-
DESET GODINA !!!
Deset godina zabusavanja !
Svi ste samo nesto hteli, ali sustina je i danas da niko nevidi dalje
od punog stomaka .
Ali koga briga.
Radije se hvatate nekog nacionalnog jedinstva i lazi .
NETREBA "JEDINSTVA" TREBA SOLIDARNOST JER BOLJEG ZIVOTA OD
EU NEMA !!!
Deset godina se bulji vec u iste papire zato potpisite da se ide napred!

Cica

pre 11 godina

Kako dobro savetuje Marko Djuric, vidi se po tome gde je Srbija 11 meseci posle izbora proslogodisnjih izbora. Nazalost Srbija nema sposobne politicare.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Državni vrh će konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, kaže Marko Đurić.

Mislim da je vazno znati da na ovome Svetu ne postoji "drzavni vrh" koji je napravio vise "racuna bez krcmara" od "drzavnog vrha" Srbije, tako da NIKO danas ne treba da sumnja da ce "drzavni vrh" Srbije i ovaj put doneti "ispravnu odluku" koja ce biti u "interesu gradjana" !
Zao mi jedino tog "drzavnog vrha" Srbije sto je i sam dosao u situaciju u kojoj su gradni Srbije decenijama i sto sada i "drzavni vrh" Srbije mora da izabere "manje zlo" !
"JADNICKI" !

bezimena

pre 11 godina

(aurangzeb, 5. april 2013 10:23)

Ono što Evropa i USA smatraju normalizacijom odnosa JESTE normalizacija i tu nema ničeg uvredljivog. To što se obožavaoci lika i (ne)dela "svemogućeg" i "mastera" prave da KUMANOVSKI sporazum (KAPITULACIJA) ne postoji, jer ga i ovi ignorišu, to je za domaću (zlo)upotrebu. Kada je crveno-crna ekipa sedela u Briselu, sedela je kao GUBITNIČKA strana koja nema moć da postavlja uslove. Ponudjeno će, ili da prihvati, ili da odbije, sa pripadajućim konsekvencama, a sever Kosova pripada KOSOVU i tamo će se uspostaviti kosovska vlast, na bilo koji način, pre ili posle. Srbija ne može na teritoriji koju je izgubila da postavlja svoje instrumente vlasti, ali ova ekipa je tražila nemoguće (pravosudje i policiju), upravo vrlo svesna da je to neprihvatljivo, te da će time ostvariti ono što su zapravo i hteli, zaustavljanje Srbije na putu ka EU. Ono na šta nisu računali i što ne smeju da kažu javnosti, to je da su posledice od odustanka od EU, posle svega što se ovde dešavalo (već više od 20 godina) za Srbiju KATASTROFALNE. EU više neće dozvoliti da iko ugrožava mir na tlu Evrope, ali kako ova zemlja i dalje iskazuje pretnju, iako je sve ratove 90-tih izgubila, mora biti demontirana, a to će biti kada joj se zavrnu sve finansijske slavine, otkažu trgovinski ugovori, podstaknu separatističke težnje itd...
"Kad beda kuca na vrata, ljubav beži kroz prozor"!

Neprihvatanje sporazuma je ubistvo Srbije! To niko ne sme da uradi!

MILICA

pre 11 godina

Ne razumem, zasto Vucic drami i prica kako smo u strasnom iskusenju?!! Pruzila nam se fantasticna prilika da okoncamo nepotrebnu agoniju i jos izvicemo bolje pozicije za ulazak u EU.
Pa, zaboga ako nismo zalili bracu Crnogorce sto smo se toliko vezali za Albance??!! Ne razumem intrigu!

aurangzeb

pre 11 godina

Ono što EU smatra "normalizacijom" odnosa je više nego neprihvatljivo za Srbiju, to je i uvredljivo i ponižavajuće. Odluka je vrlo jednostavna jer narod i Ustav zemlje neće dozvoliti drugo rešenje.

Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni

pre 11 godina

O kakvoj "ponudi iz Brisela" govori Marko Đurić?!
Nema šta da nam se "nudi", već je Brisel u obavezi da nam po Rezoluciji 1244 SB UN "povrati privremeno suspendovan suverenitet", a koji je UNMIK protiv-pravno preneo na "privremene institucije Prištine" i time odustane od "secesionističke politike" i napada na "teritorijalni integritet" Republike Srbije na KiM?!
Nisu u pitanju, nikakavi "kompromisi" oko nekakve "zajednice srpskim opština, sa izvršnim ovlašćenjima", već, pitanje očuvanja "teritorijalne celovitosti međunarodno-priznate države i članice OUN", kao i njenih "suverenih prava na KiM"?!
Bez "teritorije na kojoj žive Srbi" i kojom "upravlja centralna vlast u Beogradu", "nema pouzdanog i održivog rešenja za bezbednost" Srba bilo gde?!
Pogledajmo "Dejtonsku Bosnu" i RS kojoj "svadnevno preti opasnost od ukidanja", upravo iz Brisela?!

marco

pre 11 godina

vidim vec sliku ispred sebe: Utorak 12 sati sunce greje a Tachi i Dacic stoju ispred saloon-a "Kod Katrine" sa rukama na pistolje...Highnoon

robert bač

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

(Vlast)a

pre 11 godina

Cemu igrate po nasim zivcima ako ste vec odlucili?Vi mozete da ispoljite jedinstvo,ali ja na zalost ne vidim politicke mudrosti koja vidi dalje od sitnih interesa ovde i sada.Vazniji vam je vas rejting,zarada na prelazima sa Kosovom koja treba da ide u budzet a ide pojedincima i sta misli manjina.Upropasticete milione gradjana Srbije kao sto su to uradili Milosevic i Seselj,samo sto vise nece biti haskog tribunala.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Hrkljus

pre 11 godina

A bila bi fora da ne posalju odgovor. Posto nista nisu dobili napismeno, kako da salju pismeni odgovor na nesto sto ne postoji.
Neka kazu da ce poslati odgovor kad napismeno dobiju predlog.

6666

pre 11 godina

zelim da verujem da ce se pravo resenje naci, situacij jeste komplikovana i teska ali odluka kakva god da se donese nadam se da ce biti u interesu naroda na KiM..

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo."
(robert bač, 5. april 2013 12:23)

Koji narod Roberte, jer ovaj nas polupismeni???? Politicari su birani, i neka odluce, a ne kukavicki prebacivati na narod.
Covece, ti i tvoji nazalost vecinski isomisljenici nikako da se opasuljite. Nema nikakve dileme Kosovo ili EU. Prihvatili ili odbili sporazum, Kosovo nije vise u sastavu Srbije, s tim sto ako odbijemo sporazum sa EU, krece izolacija Srbije i eto nama "balkanskog proleca", kada narod bude stomakom razmisljao.

Odgovor na ponudu

pre 11 godina

I ako prihvatimo, datum sigurno nećemo dobiti. Na primer, nije rešen slučaj paljenja nemačke ambasade. Ako odbijemo biće loše, ali nisam siguran da će biti toliko loše, kao 1992. godine. Ne mogu da nam zaustave izvoz u EU, zato što postoje i recipročne mere. Mogu da krenu ka destabilizaciji zemlje. Odgovor: Srbija da reformiše bezbedonosne strukture, da se ne bave više političkim protivnicima i njihovim ljubavnicama, i uvesti rigoroznu kontrolu finansiranja nevladinog sektora iz inostranstva. Treba pobiljšati klimu za investicije, ne kroz subvencije, nego do kraja pojednostaviti postupak, i radikalnim iskorenjivanju korupcije: od 200 grama kafe, do milijona evra.

Bucko

pre 11 godina

Srbija se već odavno suočava sa velikim gubicima, što se Kosova tiče. Niko do sada se nije našao kompetentan da učini nešto kako bi se došlo do trajnih rešenja. Ako se ni sada ništa ne učini, možemo da se pozdravimo...

Quack

pre 11 godina

Uopšte ne razumem u čemu je problem.
Ako jednog dana uđemo u Evropu, moći ćemo Kosovu da postavljamo uslove kao što sada nama postavljaju. Znači samo što brže prema EU i problem rešen.
Ako odustanemo od EU, opet nam se Kosovo neće vratiti, samo ćemo im dati izgovor da krenu i silom nametnu albanske institucije i na severni deo.
Ili ako nam se vrati Kosovo, u roku od 5 godina imamo albansku većinu u parlamentu, pa opet mogu da idu gde god hoće.
Stvarno koja dilema...

paja

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

popeye

pre 11 godina

О којој понуди кад се каже да понуде нема?! Па се тако не зна ни шта су све наше обавезе, ни шта су права, ни где је ту свему крај што вероватно и јесте квака.
Одбити док не стигне споразум, а онда га јавно саопштити и видети шта и како даље. Мислим да нам ЕУ Титаник није неопходан, а ви политичари почните нешто стварно и да радите за ову земљу!

puna podrska

pre 11 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Kosovo podržava i EU i Amerika samo zato što valjaju drogu i prodaju oružje i peru pare. Ako smo mogli i nešto da učinimo Borko je sa svojim timom u prethodnim godinama sve uništio. Sada Vucic pokusava da spase nemoguce. Zato mu treba pruziti svu podrsku. Narod je uz tebe.

Vojvodinac

pre 11 godina

Ukratko narod zanima, šta se postiglo tim "pravim" dijalogom?
Koje su ustupke napravili predstavnici Kosova, i kuda to vodi Srbe na Severu Kosova?
Meni nažalost ovo ipak liči na farsu, i fingiranje cele priče.
Da li će Toma, Vučić i Dačić potpisati nešto na šta nemaju pravo, videćemo!?
Ispada Koštunica vidovnjak koji je ovo i predvideo i promenom ustava sprečio (pravno), ali to u Srbiji niko ne shvata!
Već dugo vremena mislimo kako nam se kaže, krajnje vreme je da počnemo razmišljati (sami)!

Branislava

pre 11 godina

Ako već nema dobrog rešena i ako će svakako biti loše po nas. Lično mislim da ne treba više popuštati pa taman nas to koštalo i datuma. Dosta je više bilo.

ćićavi

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

lemi

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

ako NE,gubima malo,ako pristanemo nema nas nimalo

pre 11 godina

Prihvatanje ultimatuma katastrofa.Šta gubimo odbijanjem? Pa gubimo pritiske i ucene zapada i konačno se okrećemo sebi i gledamo šta nam je činiti.Kako mi se čini nama se na drugoj strani nudi perspektiva i boljitak,ako bi smo se okrenuli zemljama BRIKS-a.I neka se više narod ne laže EU već žele mnogi da napuste koji su sada u njoj.EU zahvata duboka kriza i oni više nisu prva ekonomska sila sveta.

Pravda

pre 11 godina

Lično mislim da ako se ponuđeni dokument ne promeni, a po našim političarima ponuđena nam je kapitulacija, sporazum ne treba prihvatiti.

Dr.Ninkovic

pre 11 godina

Prodati kozu sto skuplje...staviti neke "amandmane" ukoliko je to moguce...pokusati do utorka sa lobiranjem negde, da se to satansko pleme malo pritisne i natera na ustupke...na kraju kako god da bude, mudro sracunati i od dva zla izabrati manje...pazite i na sledece...sever KiM je tampon izmedju siptara i Srbije. Onog trenutka kada otmu i sever, povezace se sa juznom Srbijom gde vec izvode razne manevre u raznim pravcima dugo unazad...tako da nije to samo prica sa severom KiM...treba malo dublje to posmatrati...oni nece stati..sever KiM, pa jug Srbije i onda Raska, zatim u CG(ali za njih me bas ...)i na kraju sjedinjenje sa Bosnom i dobijamo islamsku republiku na Balkanu...nesto tako...mozda i preterujem ali ovo sto traze definitivno nije kraj. Mora biti granica negde...i ne zaboraviti jedan poziv menja sve...

Deksa

pre 11 godina

Dajte da se ukljuci malo misljenje naroda,u ovom trenutku je to najbitinije. Necemo da slusamo misljenje Dinkica i ostalih kompanjona.

Stevica

pre 11 godina

Ako prihvatimo bice uvek jos i jos i jos i jos. Ako odbijemo odosmo ekonomski i Taci mozda napadne sever svejedno. Samo bih voleo da se politicari ne sibicare i pokusavaju da u ovom trenutku obore rejting politickih protivnika. Albanci su jedinstveni u borbi protiv nas...

igor rac

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

Neuroza

pre 11 godina

Postavlja se pitanje sta je patriotizam i koja su to "dozvoljena" sredstva patriotske borbe...Ako predas izdao si one koji ne zele da predas, ako ne predas izdao si druge, a i jedni i drugi su nasi, kakvo god njihovo politicko misljenje bilo. Oni su svoje zacrtali i ka tome streme, finansirali su i platili svoju drzavu skupo, i nece odustati od nje. Taj proces sa KiM je rak koji je metastazirao na celo telo, tj.drustvo i narod Srbije. Potreban je najsiri nacionalni koncenzus po ovom pitanju, a da bismo te ljude oslobodili odgovornosti, referendum je resenje. Sah i Mat, a kraljica nam je pala odavno. Moramo se presaltati na drugi rezim rada, gledati u buducnost i razmiljati kako da povratimo izgubljeno. Nakon ovog drzavnog kraha, izbori obavezno i nakon izbora ko god dosao na vlast, podici zid prema Kosovu a shiptare na jugu strogo kontrolisati i kanalisati. Usmeriti punu paznju na Rasku i Severnu Srbiju, tamo podizati infrastrukturu i dovoditi strani kapital.

Митар

pre 11 godina

Држава је пред тешким избором. Са једне стране, ако се споразум одбије, све наше реформе и напори да уредимо државу и пословни амбијент, неће бити признати од стране међународне заједнице и Европска Унија ће нам ставити рампу што значи мањи доток страних инвестиција и неукидање царина на наш извоз у ЕУ, а познато је да је удео ЕУ у нашем извозу преко 50 %. Уколико прихватимо, отварамо могућност да нека друга мањина на територији Србије опет покаже захтеве за одвајањем, што је опет лоша солуција и поставља се онда питање где је ту крај. Верујем да ће државни врх мудро извагати шта је најбоље.

ako ako

pre 11 godina

samo da nam Vucic omoguci da krenemo dalje ... prodje zivot. Ono sto je sudjeno bice ... ako mora da bude tesko neka bude ali da krenemo , da se pomerimo ...

Realno

pre 11 godina

Ako naša delegacija treba da prihvati jednostrani sporazum i da se ne uvažavaju naši interesi, nego samo njihovi, onda to nije nikakav dijalog, niti se tako može doći do kompromisa. Nije ni čudo što je došlo do povišavanja tonova u pregovorima! Pa ko bi izdržao takav bezobrazluk? Tači se tako ponaša jer iza sebe ima američki kongres. Nadam se da ni to neće trajati večno... Ničija nije gorela do zore!

Novo doba

pre 11 godina

U vreme stvaranja globalnog svetskog poretka koji pokušava da nam se predstavi kao nešto ispravno i pravedno, a u stvari je stvaranje najveće nepravde u svetu, kada jedino tome možemo da se suprotstavimo kao dobro organizovano javno mnjenje, šta mi radimo? Organizujemo se u više rasparčanih mnjenja i svako vuče na svoju stranu. Optužbe tipa, vaši botovi su providni, njihovi botovi razbiše prste o tastature zbog naturenog mišljenja i slično, samo nas guraju u sve veću i dublju provaliju iz koje više nećemo izaći. Osvesti se Srbijo! Mislite svojom glavom! Ne dozvolite da vam glave budu prazne, pa da vam u njih upumpavaju svakojake gluposti. I ne svađajte se više!

ZdravkoHerbiko

pre 11 godina

Ne treba pristajati na trule kompromise, da bi se po svaku cenu dobio datum! Ako suprotstavljena strana nije ništa učinila, niti se imalo pomerila u smeru ka tome da se i našim ljudim dole malo olakša život, onda ne treba ni pregovarati više. Naši ljudi ne dobijaju nikakve pravne i bezbednosne garancije. Zašto bismo mi onda njima popuštali?

bikicki

pre 11 godina

Najlakše bi bilo SNS-u i Vučiću u ovom momentu da idu na izbore i ubedljivo pobede, ali se postavlja pitanje da li je dobro raspisivati izbore, u ovom momentu.

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Kako god se okrene nama se crno pise, ali nazalost svi cemo da krivimo sadasnju vlast, koja nas nije dovela do ovoga. Razumem ja da vi nas pokusavate spasiti, i da trazite najbolje moguce resenje, ali neki ne razumeju, i sta god da se uradi bice neispravna odluka, jer ako se da Kosovo, bice da smo izdali Kosovo zbog EU, a ako ne damo Kosovo, izvislimo smo iz EU! Crni oblaci su nad Srbijom.

Fica Abart

pre 11 godina

Sta covek da kaze u ovim teskim momontina za Srbiju?Nista pametno.Gubimo i ovako i onako.Jedino mi malo daje nadu Vucic koji je cvrsto resen da resi ovaj gordijev cvor na najbolji moguci nacin.

Isidora

pre 11 godina

znamo mi da nam albacni ne nude nista pametno i prihvatljivo. ali verujemo nasem odgovornom Vucicu da ce ovu tesku odluku doneti u ime naroda. iskrenose nadam i verujem da to nece biti potpisivanje.

Romanija

pre 11 godina

Nije im ni lako. Moraju da se opredele a i sami znaju da ni jedna opcija nije dobra.Mora se izvršiti detaljna procena šta nam donosi jedna varijanta , a šta gubimo sa drugom. U svakom slučaju gubimo za bilo koju varijantu se odlučimo samo treba videti sa kojom manje i za tu se odlučiti.

obrni okreni

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost

sone

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

PIRAT

pre 11 godina

Pre nego sto nas pregovaracki tim donese da kazem bolju odluku,treba da ima u vidu jednu stvar,a to je kakva ce ta odluka imati posledice po nas,neka se izabere manje bolnije resenje,mada su oba pretpostavljam bolna I teska za nas narod.

Demetra

pre 11 godina

Potpuno podržavam državni vrh oko rešavanja KiM. EU nije ništa ponudila Srbiji niti je omogućila stvaranje našeg naroda i države. EU mora da pomogne Srbiji u ispunjavanju zahteva u devet tačaka da bi građani KiM bili bezbedniji i bili u mogućnosti da stvore normalnije uslove života. Državni vrh radi za interese naše države i našeg naroda. Drago mi je da će se stanje u našoj državi napokon promeniti na bolje.

ksenija

pre 11 godina

Naredni dani nece biti laki,ni za one koji odlucuju ni za nas koji cekamo odluku,a sto je najgore kako god da bude na kraju ce da boli.Ali....prezivecemo mi to...kao i sve do sada.

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vrlo tezak izbor za vrh celne ljude nase zemlje,ali znam da ce denti pravu odluku,jer su pored svoje strucnosti i velike patriote

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

LAVTO

pre 11 godina

Ja verujem da ce drzavni vrh odluciti najbolje za svoj narod,ja iskreno verujem u Vucica,a veruje i citav parlament cim su ga pozvali da bude prisutan u pregovorima!

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

branka v.

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

Pavle Ru

pre 11 godina

Zakuvalo se opasno! A kuhinja je postala paklena, što je srpski reality, zar ne? Uzdam se u Vučića, kao pametnu glavu i hrabrog čoveka, da će preseći nožem tamo gde treba!

Goku

pre 11 godina

Ako se ispostuje zelja vecine gradjana onda je odgovor jasan. Medjutim nase rukovodstvo mora do utorka da ulozi ogromne diplomatske napore kako bi bar ublazili ovo sto je ponudjeno. Ako ne uspeju onda je neminovnost da pregovori propadnu.

A B C

pre 11 godina

Nazalost, Pristina nece da popusti ali se ipak nadam da ce nasi pronaci neko resenje, teske odluke cekaju Vucica i vladu ali se nadam da ce naci najbezbolnije resenje.

Ma Cherie

pre 11 godina

Za sta god da se odlucimo, na gubitku smo. Ja se nadam da ce Vlada ostati jedinstvena, i da ce se ipak odluciti za manje kobno resenje po nas.

yutopija

pre 11 godina

sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu.

Teodor

pre 11 godina

Odluku moraju doneti svi zajedno. Jedino tako ova vlast može dalje zajedno. To ne znači da svako svojim argumentima ne treba da brani svoj stav, ali samo dok se o odluci razmišlja. Kad se donese, svi jedinstveno moraju da je brane. Nadam se da obavljaju konsultacije sa zapadom i da pokušavaju da promene "papir" iz Brisela, koga očigledno i nema. To i jeste najveće razočarenje, Eštonova je i ranije, očigledno, imala tu praksu da nešto samo pročita, ali ne i da stavi na uvid, kao dokument u pregovorima.

Cukerberg

pre 11 godina

Posto je gospodi iz opozicije bitniji rejting od nacionalnih interesa,ova vlast ce,kao i do sada,pokazati odgovornost i resiti problem. Posle ce se svi kititi sa time recima "lepo smo vas savetovali",ali Srbija ne zaboravlja.

RESENJE

pre 11 godina

Srbija je pred velikim iskusenjem! Suocena je sa velikim izazovima I bice svakako gubitaka! Mislim da cemo pronaci resenje najbezbolnije za nas! Treba da postoji pravi dijalog, a ne ucene I ultimatumi kao sto to radi Pristina!

grujica

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim DS svojim delovanjem pokazuje suprotno.

nobody

pre 11 godina

@Bezimena
Dobro si to srocila i to je sve istina,ali mnogi je ne vide ili nece da je vide.Zalosno j da smo ceh placali i na kraju cemo opet placati,svi.
Meni se posebno svidjaju tvoji komentari ne samo zbog istine, nego da nema takvih bilo bi dosadno. Neki bi voleli da ova stranica bude stranica istomisljenika i hvala B 92 da to nije.Kako bi nekima bilo lepo kad bi mogli da pricaju samo istomisljenicima. Secam se da je nekome zasmetalo da si ti dezurna, znaci da mu je bilo to najvaznije a ne sta si napisala,ali mu je verovatno zasmetalo to sto si napisala e ne to sto si dezurna.Pozdrav.

mozzart

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

malo po malo

pre 11 godina

Trebalo bi da se odluci koje je resenje najbolje, ali kako iznosi Djuric, u oba slucaja bicemo u gubitku. Ipak, uvek se bira od dva zla, manje zlo. Mislim da je Vucic i sam toga svestan i da ce izabrati ono resenje koje ce biti u interesu Srbije i naroda na Kosovu.

vanja

pre 11 godina

Jako malo vremena za tako ozbiljne i teške zadatke je dato Srbiji.kako god odlučimo biće loše.U ovom trenutku treba izabrati i od dva zla birati ono manje!

milanche

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

namigusa

pre 11 godina

vreme je da se donesu odluke i da se vidi da li cemo nazad ili napred . Kako god da se odluci verujem da Vucic gleda na dobrobit svog naroda ...

nobody

pre 11 godina

Cudi me primecivanje da mnoge zemlje ne stoje dobro makar su u EU.Znaci li to da Eu treba,mora ,da obezbedi dobar zivot? Ne,ali svako ima sansu da svojim radom i ozbiljnoscu uspe.Nije EU kriva sto je neka drzava delila plate i penzije i kapom i sakom a drustveni proizvod je bio katastrofalan i jos za to da krivi EU. Jedan zdrav odnos prema svom i tudjem radu bi pomogao svim zemljama Balkana.Mali japanac prvo sto nauci je "samo rad moze da nas spasi" i kamo srece da i mi pocnemo tako nesto.
Razlika izmedju jednog prosecnog radnika u nemackoj i jednog kod nas je kao izmedju Boga i sesirdzije.Moramo napraviti uslove,ako mozemo sami i nas radnik ce biti dobar kao sto je u Nemackoj,Francuskoj,Svajcaskoj (koja nije u EU )....treba da ucimo od njih i da pustimo da nas uce,a ne samo mi pa mi,mi pa mi .
Ps:Samo da potsetim,nije jedina ali osnona stvar kod vaspitanja je odnos prema radu.

GAGANA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

SimaV

pre 11 godina

Ja zelim bolji zivot od ovakvog kojeg mi stvaraju politicari u ovoj zemlji, vec vise od dvadeset godina. Ako to nije jasno, onda nema vise svrhe da dajem svoje poverenje politicarima. Drzavni "vrh" treba da odluci o sudbini moje dece? Do utorka? Oni meni uopste ne ulivaju poverenje. Oni meni lice na grupicu nesposobnih, nekompetentnih karijerista izgubljenih u magli. Dajem im rok do utorka, a onda je moje dvadesetogodisnje strpljenje istroseno.

škot

pre 11 godina

Zvuči šašavo ali to mora da funkcioniše. Istučeš me, na silu mi otmeš moje, a onda tražiš da se sa tim složim kako bi bili zajedno. Bolesno i uvrnuto. Na žalost nemamo drugog izbora jer jedino u tom ludilu možemo da opstanemo kao narod. Da li će nam ukinuti državu. Mogu ako tako odluče bili članovi uvrnutog udruženja ili ne. Tako je: kapitulacija. Jedina prava i tačna reč. Što pre prihvatimo realnost, manje će biti bolno. Ne znam samo da li treba da se osmehnemo kad nas prime

aurangzeb

pre 11 godina

Ono što EU smatra "normalizacijom" odnosa je više nego neprihvatljivo za Srbiju, to je i uvredljivo i ponižavajuće. Odluka je vrlo jednostavna jer narod i Ustav zemlje neće dozvoliti drugo rešenje.

Pavle Strisko

pre 11 godina

Vrlo tezak izbor za vrh celne ljude nase zemlje,ali znam da ce denti pravu odluku,jer su pored svoje strucnosti i velike patriote

Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni

pre 11 godina

O kakvoj "ponudi iz Brisela" govori Marko Đurić?!
Nema šta da nam se "nudi", već je Brisel u obavezi da nam po Rezoluciji 1244 SB UN "povrati privremeno suspendovan suverenitet", a koji je UNMIK protiv-pravno preneo na "privremene institucije Prištine" i time odustane od "secesionističke politike" i napada na "teritorijalni integritet" Republike Srbije na KiM?!
Nisu u pitanju, nikakavi "kompromisi" oko nekakve "zajednice srpskim opština, sa izvršnim ovlašćenjima", već, pitanje očuvanja "teritorijalne celovitosti međunarodno-priznate države i članice OUN", kao i njenih "suverenih prava na KiM"?!
Bez "teritorije na kojoj žive Srbi" i kojom "upravlja centralna vlast u Beogradu", "nema pouzdanog i održivog rešenja za bezbednost" Srba bilo gde?!
Pogledajmo "Dejtonsku Bosnu" i RS kojoj "svadnevno preti opasnost od ukidanja", upravo iz Brisela?!

lemi

pre 11 godina

Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

puna podrska

pre 11 godina

Sa Pristinom nikada nije bilo dogovora, niti ce biti, jer oni ne zele dogovor. Kosovo podržava i EU i Amerika samo zato što valjaju drogu i prodaju oružje i peru pare. Ako smo mogli i nešto da učinimo Borko je sa svojim timom u prethodnim godinama sve uništio. Sada Vucic pokusava da spase nemoguce. Zato mu treba pruziti svu podrsku. Narod je uz tebe.

Hrkljus

pre 11 godina

A bila bi fora da ne posalju odgovor. Posto nista nisu dobili napismeno, kako da salju pismeni odgovor na nesto sto ne postoji.
Neka kazu da ce poslati odgovor kad napismeno dobiju predlog.

Vojvodinac

pre 11 godina

Ukratko narod zanima, šta se postiglo tim "pravim" dijalogom?
Koje su ustupke napravili predstavnici Kosova, i kuda to vodi Srbe na Severu Kosova?
Meni nažalost ovo ipak liči na farsu, i fingiranje cele priče.
Da li će Toma, Vučić i Dačić potpisati nešto na šta nemaju pravo, videćemo!?
Ispada Koštunica vidovnjak koji je ovo i predvideo i promenom ustava sprečio (pravno), ali to u Srbiji niko ne shvata!
Već dugo vremena mislimo kako nam se kaže, krajnje vreme je da počnemo razmišljati (sami)!

Fica Abart

pre 11 godina

Sta covek da kaze u ovim teskim momontina za Srbiju?Nista pametno.Gubimo i ovako i onako.Jedino mi malo daje nadu Vucic koji je cvrsto resen da resi ovaj gordijev cvor na najbolji moguci nacin.

paja

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

6666

pre 11 godina

zelim da verujem da ce se pravo resenje naci, situacij jeste komplikovana i teska ali odluka kakva god da se donese nadam se da ce biti u interesu naroda na KiM..

bikicki

pre 11 godina

Najlakše bi bilo SNS-u i Vučiću u ovom momentu da idu na izbore i ubedljivo pobede, ali se postavlja pitanje da li je dobro raspisivati izbore, u ovom momentu.

robert bač

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

Uroš

pre 11 godina

(Prizovimo se pameti Srbi raspolućeni, 5. april 2013 10:38)

U kojoj realnosti ti čoveče živiš? U Kim Dzong Uovskoj?

Potpišite sporazum, ne dobijamo ništa ali njegovim nepotpisivanjem polako ali sigurno nestajemo kao nacija.

LAVTO

pre 11 godina

Ja verujem da ce drzavni vrh odluciti najbolje za svoj narod,ja iskreno verujem u Vucica,a veruje i citav parlament cim su ga pozvali da bude prisutan u pregovorima!

Branislava

pre 11 godina

Ako već nema dobrog rešena i ako će svakako biti loše po nas. Lično mislim da ne treba više popuštati pa taman nas to koštalo i datuma. Dosta je više bilo.

ćićavi

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

popeye

pre 11 godina

О којој понуди кад се каже да понуде нема?! Па се тако не зна ни шта су све наше обавезе, ни шта су права, ни где је ту свему крај што вероватно и јесте квака.
Одбити док не стигне споразум, а онда га јавно саопштити и видети шта и како даље. Мислим да нам ЕУ Титаник није неопходан, а ви политичари почните нешто стварно и да радите за ову земљу!

Pravda

pre 11 godina

Lično mislim da ako se ponuđeni dokument ne promeni, a po našim političarima ponuđena nam je kapitulacija, sporazum ne treba prihvatiti.

FRA

pre 11 godina

Od 2003. vama svima vec stoje -SVI TI USLOVI NA STOLU-
DESET GODINA !!!
Deset godina zabusavanja !
Svi ste samo nesto hteli, ali sustina je i danas da niko nevidi dalje
od punog stomaka .
Ali koga briga.
Radije se hvatate nekog nacionalnog jedinstva i lazi .
NETREBA "JEDINSTVA" TREBA SOLIDARNOST JER BOLJEG ZIVOTA OD
EU NEMA !!!
Deset godina se bulji vec u iste papire zato potpisite da se ide napred!

Sasa jojic

pre 11 godina

Opet On o dijalogu? Pa nema dijaloga, dobili ste rok do Utorka da se izjasnite.
Ako odbijete Srbi na severu Kosova bice odseceni, i ostavljeni na nemilost Albancima, a Srbija ce da se vrati u devedesete.
Ako prihvatite, Srbija ce nastaviti sa integracijama, jacati, i biti u stanju da pomogne Srbima sa Kosova.

Desimir

pre 11 godina

Od dve opcije koje se ispostavilo nemoguce insbalansirati,potrebno je opet doneti tesku odluku,i zato treba sve stranke da se izjasne kako ne bi bilo kritika nakon donosenja odluke,kakva kod da bude.Dokazati da su i oni odgovorni te ne traziti krivca u SNS-u,jer je potrebno naredne korake i prioritete,ako je moguce,zajednicki definisati.Ne prozivajte Vucica jer ima tu i od ostalih clanova delegacije,cije prisustvo isto tamo ima i te kakvu tezinu,i cije su stranke bile na vlast i predhodnih godina kada je problem nastajao,a SNS je samo dolaskom nasledio probleme koje pokusava da resi.

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Kako god se okrene nama se crno pise, ali nazalost svi cemo da krivimo sadasnju vlast, koja nas nije dovela do ovoga. Razumem ja da vi nas pokusavate spasiti, i da trazite najbolje moguce resenje, ali neki ne razumeju, i sta god da se uradi bice neispravna odluka, jer ako se da Kosovo, bice da smo izdali Kosovo zbog EU, a ako ne damo Kosovo, izvislimo smo iz EU! Crni oblaci su nad Srbijom.

Dr.Ninkovic

pre 11 godina

Prodati kozu sto skuplje...staviti neke "amandmane" ukoliko je to moguce...pokusati do utorka sa lobiranjem negde, da se to satansko pleme malo pritisne i natera na ustupke...na kraju kako god da bude, mudro sracunati i od dva zla izabrati manje...pazite i na sledece...sever KiM je tampon izmedju siptara i Srbije. Onog trenutka kada otmu i sever, povezace se sa juznom Srbijom gde vec izvode razne manevre u raznim pravcima dugo unazad...tako da nije to samo prica sa severom KiM...treba malo dublje to posmatrati...oni nece stati..sever KiM, pa jug Srbije i onda Raska, zatim u CG(ali za njih me bas ...)i na kraju sjedinjenje sa Bosnom i dobijamo islamsku republiku na Balkanu...nesto tako...mozda i preterujem ali ovo sto traze definitivno nije kraj. Mora biti granica negde...i ne zaboraviti jedan poziv menja sve...

obrni okreni

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost

ako NE,gubima malo,ako pristanemo nema nas nimalo

pre 11 godina

Prihvatanje ultimatuma katastrofa.Šta gubimo odbijanjem? Pa gubimo pritiske i ucene zapada i konačno se okrećemo sebi i gledamo šta nam je činiti.Kako mi se čini nama se na drugoj strani nudi perspektiva i boljitak,ako bi smo se okrenuli zemljama BRIKS-a.I neka se više narod ne laže EU već žele mnogi da napuste koji su sada u njoj.EU zahvata duboka kriza i oni više nisu prva ekonomska sila sveta.

ako ako

pre 11 godina

samo da nam Vucic omoguci da krenemo dalje ... prodje zivot. Ono sto je sudjeno bice ... ako mora da bude tesko neka bude ali da krenemo , da se pomerimo ...

Митар

pre 11 godina

Држава је пред тешким избором. Са једне стране, ако се споразум одбије, све наше реформе и напори да уредимо државу и пословни амбијент, неће бити признати од стране међународне заједнице и Европска Унија ће нам ставити рампу што значи мањи доток страних инвестиција и неукидање царина на наш извоз у ЕУ, а познато је да је удео ЕУ у нашем извозу преко 50 %. Уколико прихватимо, отварамо могућност да нека друга мањина на територији Србије опет покаже захтеве за одвајањем, што је опет лоша солуција и поставља се онда питање где је ту крај. Верујем да ће државни врх мудро извагати шта је најбоље.

igor rac

pre 11 godina

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

Pavle Ru

pre 11 godina

Zakuvalo se opasno! A kuhinja je postala paklena, što je srpski reality, zar ne? Uzdam se u Vučića, kao pametnu glavu i hrabrog čoveka, da će preseći nožem tamo gde treba!

A B C

pre 11 godina

Nazalost, Pristina nece da popusti ali se ipak nadam da ce nasi pronaci neko resenje, teske odluke cekaju Vucica i vladu ali se nadam da ce naci najbezbolnije resenje.

yutopija

pre 11 godina

sta god da bude znam da ste pokusali sve da uradite za ovaj narod tako da
nemam sta da zamerim pregovarackom timu a pogotovo Vucicu.

namigusa

pre 11 godina

vreme je da se donesu odluke i da se vidi da li cemo nazad ili napred . Kako god da se odluci verujem da Vucic gleda na dobrobit svog naroda ...

Quack

pre 11 godina

Uopšte ne razumem u čemu je problem.
Ako jednog dana uđemo u Evropu, moći ćemo Kosovu da postavljamo uslove kao što sada nama postavljaju. Znači samo što brže prema EU i problem rešen.
Ako odustanemo od EU, opet nam se Kosovo neće vratiti, samo ćemo im dati izgovor da krenu i silom nametnu albanske institucije i na severni deo.
Ili ako nam se vrati Kosovo, u roku od 5 godina imamo albansku većinu u parlamentu, pa opet mogu da idu gde god hoće.
Stvarno koja dilema...

Isidora

pre 11 godina

znamo mi da nam albacni ne nude nista pametno i prihvatljivo. ali verujemo nasem odgovornom Vucicu da ce ovu tesku odluku doneti u ime naroda. iskrenose nadam i verujem da to nece biti potpisivanje.

brankooo

pre 11 godina

Sad u ovom teskom momentu treba pruziti podrsku nasim liderima, posebno Vucicu, da se donese najbolja moguca odluka... Najlakse je kritikovati kad si u situaciji da biras dva zla! treba podrska i jedinstvo da bi izvukli sto vise iz ovih nepravednih pregovora!

branka v.

pre 11 godina

Konačno da nam neko iznese stvari onako kakve jesu, a ne da prica price koje slusamo vec deset godina… Zbog te iskrenosti sam na Vucicevoj strain, i vidim u kakvoj je covek situaciji…. Verujem da ce doci do nekog prihvatljivog resenja, ovo na pregovoria je cista ucena!

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo."
(robert bač, 5. april 2013 12:23)

Koji narod Roberte, jer ovaj nas polupismeni???? Politicari su birani, i neka odluce, a ne kukavicki prebacivati na narod.
Covece, ti i tvoji nazalost vecinski isomisljenici nikako da se opasuljite. Nema nikakve dileme Kosovo ili EU. Prihvatili ili odbili sporazum, Kosovo nije vise u sastavu Srbije, s tim sto ako odbijemo sporazum sa EU, krece izolacija Srbije i eto nama "balkanskog proleca", kada narod bude stomakom razmisljao.

milanche

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi se slozili svi kao jedan pa kakva god odluka bila necu imati nista protiv jer znam da je donesena slozno,ali cisto sumnjam da je to kod nas moguce i opet ce ceo teret da padne na ledja Vucica.

Realno

pre 11 godina

Ako naša delegacija treba da prihvati jednostrani sporazum i da se ne uvažavaju naši interesi, nego samo njihovi, onda to nije nikakav dijalog, niti se tako može doći do kompromisa. Nije ni čudo što je došlo do povišavanja tonova u pregovorima! Pa ko bi izdržao takav bezobrazluk? Tači se tako ponaša jer iza sebe ima američki kongres. Nadam se da ni to neće trajati večno... Ničija nije gorela do zore!

Demetra

pre 11 godina

Potpuno podržavam državni vrh oko rešavanja KiM. EU nije ništa ponudila Srbiji niti je omogućila stvaranje našeg naroda i države. EU mora da pomogne Srbiji u ispunjavanju zahteva u devet tačaka da bi građani KiM bili bezbedniji i bili u mogućnosti da stvore normalnije uslove života. Državni vrh radi za interese naše države i našeg naroda. Drago mi je da će se stanje u našoj državi napokon promeniti na bolje.

RESENJE

pre 11 godina

Srbija je pred velikim iskusenjem! Suocena je sa velikim izazovima I bice svakako gubitaka! Mislim da cemo pronaci resenje najbezbolnije za nas! Treba da postoji pravi dijalog, a ne ucene I ultimatumi kao sto to radi Pristina!

Cica

pre 11 godina

Kako dobro savetuje Marko Djuric, vidi se po tome gde je Srbija 11 meseci posle izbora proslogodisnjih izbora. Nazalost Srbija nema sposobne politicare.

marco

pre 11 godina

vidim vec sliku ispred sebe: Utorak 12 sati sunce greje a Tachi i Dacic stoju ispred saloon-a "Kod Katrine" sa rukama na pistolje...Highnoon

Odgovor na ponudu

pre 11 godina

I ako prihvatimo, datum sigurno nećemo dobiti. Na primer, nije rešen slučaj paljenja nemačke ambasade. Ako odbijemo biće loše, ali nisam siguran da će biti toliko loše, kao 1992. godine. Ne mogu da nam zaustave izvoz u EU, zato što postoje i recipročne mere. Mogu da krenu ka destabilizaciji zemlje. Odgovor: Srbija da reformiše bezbedonosne strukture, da se ne bave više političkim protivnicima i njihovim ljubavnicama, i uvesti rigoroznu kontrolu finansiranja nevladinog sektora iz inostranstva. Treba pobiljšati klimu za investicije, ne kroz subvencije, nego do kraja pojednostaviti postupak, i radikalnim iskorenjivanju korupcije: od 200 grama kafe, do milijona evra.

mozzart

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

malo po malo

pre 11 godina

Trebalo bi da se odluci koje je resenje najbolje, ali kako iznosi Djuric, u oba slucaja bicemo u gubitku. Ipak, uvek se bira od dva zla, manje zlo. Mislim da je Vucic i sam toga svestan i da ce izabrati ono resenje koje ce biti u interesu Srbije i naroda na Kosovu.

bezimena

pre 11 godina

(aurangzeb, 5. april 2013 10:23)

Ono što Evropa i USA smatraju normalizacijom odnosa JESTE normalizacija i tu nema ničeg uvredljivog. To što se obožavaoci lika i (ne)dela "svemogućeg" i "mastera" prave da KUMANOVSKI sporazum (KAPITULACIJA) ne postoji, jer ga i ovi ignorišu, to je za domaću (zlo)upotrebu. Kada je crveno-crna ekipa sedela u Briselu, sedela je kao GUBITNIČKA strana koja nema moć da postavlja uslove. Ponudjeno će, ili da prihvati, ili da odbije, sa pripadajućim konsekvencama, a sever Kosova pripada KOSOVU i tamo će se uspostaviti kosovska vlast, na bilo koji način, pre ili posle. Srbija ne može na teritoriji koju je izgubila da postavlja svoje instrumente vlasti, ali ova ekipa je tražila nemoguće (pravosudje i policiju), upravo vrlo svesna da je to neprihvatljivo, te da će time ostvariti ono što su zapravo i hteli, zaustavljanje Srbije na putu ka EU. Ono na šta nisu računali i što ne smeju da kažu javnosti, to je da su posledice od odustanka od EU, posle svega što se ovde dešavalo (već više od 20 godina) za Srbiju KATASTROFALNE. EU više neće dozvoliti da iko ugrožava mir na tlu Evrope, ali kako ova zemlja i dalje iskazuje pretnju, iako je sve ratove 90-tih izgubila, mora biti demontirana, a to će biti kada joj se zavrnu sve finansijske slavine, otkažu trgovinski ugovori, podstaknu separatističke težnje itd...
"Kad beda kuca na vrata, ljubav beži kroz prozor"!

Neprihvatanje sporazuma je ubistvo Srbije! To niko ne sme da uradi!

MILICA

pre 11 godina

Ne razumem, zasto Vucic drami i prica kako smo u strasnom iskusenju?!! Pruzila nam se fantasticna prilika da okoncamo nepotrebnu agoniju i jos izvicemo bolje pozicije za ulazak u EU.
Pa, zaboga ako nismo zalili bracu Crnogorce sto smo se toliko vezali za Albance??!! Ne razumem intrigu!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Deksa

pre 11 godina

Dajte da se ukljuci malo misljenje naroda,u ovom trenutku je to najbitinije. Necemo da slusamo misljenje Dinkica i ostalih kompanjona.

Stevica

pre 11 godina

Ako prihvatimo bice uvek jos i jos i jos i jos. Ako odbijemo odosmo ekonomski i Taci mozda napadne sever svejedno. Samo bih voleo da se politicari ne sibicare i pokusavaju da u ovom trenutku obore rejting politickih protivnika. Albanci su jedinstveni u borbi protiv nas...

Goku

pre 11 godina

Ako se ispostuje zelja vecine gradjana onda je odgovor jasan. Medjutim nase rukovodstvo mora do utorka da ulozi ogromne diplomatske napore kako bi bar ublazili ovo sto je ponudjeno. Ako ne uspeju onda je neminovnost da pregovori propadnu.

Ma Cherie

pre 11 godina

Za sta god da se odlucimo, na gubitku smo. Ja se nadam da ce Vlada ostati jedinstvena, i da ce se ipak odluciti za manje kobno resenje po nas.

sone

pre 11 godina

Trebalo bi izabrati manje zlo po narod,ali ne treba ni zaboraviti Srbe koji zive na Kosovu jer je njima zivot mnogo tezi nego nama u Srbiji.

PIRAT

pre 11 godina

Pre nego sto nas pregovaracki tim donese da kazem bolju odluku,treba da ima u vidu jednu stvar,a to je kakva ce ta odluka imati posledice po nas,neka se izabere manje bolnije resenje,mada su oba pretpostavljam bolna I teska za nas narod.

Cukerberg

pre 11 godina

Posto je gospodi iz opozicije bitniji rejting od nacionalnih interesa,ova vlast ce,kao i do sada,pokazati odgovornost i resiti problem. Posle ce se svi kititi sa time recima "lepo smo vas savetovali",ali Srbija ne zaboravlja.

Romanija

pre 11 godina

Nije im ni lako. Moraju da se opredele a i sami znaju da ni jedna opcija nije dobra.Mora se izvršiti detaljna procena šta nam donosi jedna varijanta , a šta gubimo sa drugom. U svakom slučaju gubimo za bilo koju varijantu se odlučimo samo treba videti sa kojom manje i za tu se odlučiti.

vanja

pre 11 godina

Jako malo vremena za tako ozbiljne i teške zadatke je dato Srbiji.kako god odlučimo biće loše.U ovom trenutku treba izabrati i od dva zla birati ono manje!

Bucko

pre 11 godina

Srbija se već odavno suočava sa velikim gubicima, što se Kosova tiče. Niko do sada se nije našao kompetentan da učini nešto kako bi se došlo do trajnih rešenja. Ako se ni sada ništa ne učini, možemo da se pozdravimo...

ZdravkoHerbiko

pre 11 godina

Ne treba pristajati na trule kompromise, da bi se po svaku cenu dobio datum! Ako suprotstavljena strana nije ništa učinila, niti se imalo pomerila u smeru ka tome da se i našim ljudim dole malo olakša život, onda ne treba ni pregovarati više. Naši ljudi ne dobijaju nikakve pravne i bezbednosne garancije. Zašto bismo mi onda njima popuštali?

grujica

pre 11 godina

Interesi građana i budućnost Srbije bi trebali da budu iznada usko stranačkih interesa i ličnih sujeta. Međutim DS svojim delovanjem pokazuje suprotno.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Državni vrh će konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, kaže Marko Đurić.

Mislim da je vazno znati da na ovome Svetu ne postoji "drzavni vrh" koji je napravio vise "racuna bez krcmara" od "drzavnog vrha" Srbije, tako da NIKO danas ne treba da sumnja da ce "drzavni vrh" Srbije i ovaj put doneti "ispravnu odluku" koja ce biti u "interesu gradjana" !
Zao mi jedino tog "drzavnog vrha" Srbije sto je i sam dosao u situaciju u kojoj su gradni Srbije decenijama i sto sada i "drzavni vrh" Srbije mora da izabere "manje zlo" !
"JADNICKI" !

Neuroza

pre 11 godina

Postavlja se pitanje sta je patriotizam i koja su to "dozvoljena" sredstva patriotske borbe...Ako predas izdao si one koji ne zele da predas, ako ne predas izdao si druge, a i jedni i drugi su nasi, kakvo god njihovo politicko misljenje bilo. Oni su svoje zacrtali i ka tome streme, finansirali su i platili svoju drzavu skupo, i nece odustati od nje. Taj proces sa KiM je rak koji je metastazirao na celo telo, tj.drustvo i narod Srbije. Potreban je najsiri nacionalni koncenzus po ovom pitanju, a da bismo te ljude oslobodili odgovornosti, referendum je resenje. Sah i Mat, a kraljica nam je pala odavno. Moramo se presaltati na drugi rezim rada, gledati u buducnost i razmiljati kako da povratimo izgubljeno. Nakon ovog drzavnog kraha, izbori obavezno i nakon izbora ko god dosao na vlast, podici zid prema Kosovu a shiptare na jugu strogo kontrolisati i kanalisati. Usmeriti punu paznju na Rasku i Severnu Srbiju, tamo podizati infrastrukturu i dovoditi strani kapital.

(Vlast)a

pre 11 godina

Cemu igrate po nasim zivcima ako ste vec odlucili?Vi mozete da ispoljite jedinstvo,ali ja na zalost ne vidim politicke mudrosti koja vidi dalje od sitnih interesa ovde i sada.Vazniji vam je vas rejting,zarada na prelazima sa Kosovom koja treba da ide u budzet a ide pojedincima i sta misli manjina.Upropasticete milione gradjana Srbije kao sto su to uradili Milosevic i Seselj,samo sto vise nece biti haskog tribunala.

Novo doba

pre 11 godina

U vreme stvaranja globalnog svetskog poretka koji pokušava da nam se predstavi kao nešto ispravno i pravedno, a u stvari je stvaranje najveće nepravde u svetu, kada jedino tome možemo da se suprotstavimo kao dobro organizovano javno mnjenje, šta mi radimo? Organizujemo se u više rasparčanih mnjenja i svako vuče na svoju stranu. Optužbe tipa, vaši botovi su providni, njihovi botovi razbiše prste o tastature zbog naturenog mišljenja i slično, samo nas guraju u sve veću i dublju provaliju iz koje više nećemo izaći. Osvesti se Srbijo! Mislite svojom glavom! Ne dozvolite da vam glave budu prazne, pa da vam u njih upumpavaju svakojake gluposti. I ne svađajte se više!

Teodor

pre 11 godina

Odluku moraju doneti svi zajedno. Jedino tako ova vlast može dalje zajedno. To ne znači da svako svojim argumentima ne treba da brani svoj stav, ali samo dok se o odluci razmišlja. Kad se donese, svi jedinstveno moraju da je brane. Nadam se da obavljaju konsultacije sa zapadom i da pokušavaju da promene "papir" iz Brisela, koga očigledno i nema. To i jeste najveće razočarenje, Eštonova je i ranije, očigledno, imala tu praksu da nešto samo pročita, ali ne i da stavi na uvid, kao dokument u pregovorima.

ksenija

pre 11 godina

Naredni dani nece biti laki,ni za one koji odlucuju ni za nas koji cekamo odluku,a sto je najgore kako god da bude na kraju ce da boli.Ali....prezivecemo mi to...kao i sve do sada.

nobody

pre 11 godina

Cudi me primecivanje da mnoge zemlje ne stoje dobro makar su u EU.Znaci li to da Eu treba,mora ,da obezbedi dobar zivot? Ne,ali svako ima sansu da svojim radom i ozbiljnoscu uspe.Nije EU kriva sto je neka drzava delila plate i penzije i kapom i sakom a drustveni proizvod je bio katastrofalan i jos za to da krivi EU. Jedan zdrav odnos prema svom i tudjem radu bi pomogao svim zemljama Balkana.Mali japanac prvo sto nauci je "samo rad moze da nas spasi" i kamo srece da i mi pocnemo tako nesto.
Razlika izmedju jednog prosecnog radnika u nemackoj i jednog kod nas je kao izmedju Boga i sesirdzije.Moramo napraviti uslove,ako mozemo sami i nas radnik ce biti dobar kao sto je u Nemackoj,Francuskoj,Svajcaskoj (koja nije u EU )....treba da ucimo od njih i da pustimo da nas uce,a ne samo mi pa mi,mi pa mi .
Ps:Samo da potsetim,nije jedina ali osnona stvar kod vaspitanja je odnos prema radu.

nobody

pre 11 godina

@Bezimena
Dobro si to srocila i to je sve istina,ali mnogi je ne vide ili nece da je vide.Zalosno j da smo ceh placali i na kraju cemo opet placati,svi.
Meni se posebno svidjaju tvoji komentari ne samo zbog istine, nego da nema takvih bilo bi dosadno. Neki bi voleli da ova stranica bude stranica istomisljenika i hvala B 92 da to nije.Kako bi nekima bilo lepo kad bi mogli da pricaju samo istomisljenicima. Secam se da je nekome zasmetalo da si ti dezurna, znaci da mu je bilo to najvaznije a ne sta si napisala,ali mu je verovatno zasmetalo to sto si napisala e ne to sto si dezurna.Pozdrav.

GAGANA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!