Petak, 05.04.2013.

07:12

"Uvek ćemo pomoći Srbima na Kosovu"

Srbija će uvek, bez obzira na to da li će pregovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, insistirati na bezbednosti za Srbe na Kosovu, kaže Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

"Uvek æemo pomoæi Srbima na Kosovu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Demetra

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će uvek gledati interes naroda i države. Potpuno podržavam ceo državni vrh. Srbija se nikada neće odreći našeg naroda niti će potpisati sporazum koji će naškoditi građanima Srbije. EU mora da zaista ostvari onih 9 tačaka koji će omogućiti našoj državi da zaista radi. Aleksandar Vulin je zaista radi na uspostavljanju naših opština i kancelarija za KiM je od velike važnosti za podršku građana koji tamo žive.

Ringispil

pre 11 godina

Srbi na Kosovu jako lose zive! Kradje, nasilje I zivot u strahu je zaista strasan! Mora se nesto uciniti za Srbe na KiM! Kosovska policija I medjunarodna zajednica moraju da reaguju na ovakve stvari!

Srbin uz Srbije

pre 11 godina

A ove stotine i stotine hiljda siromasnih i bednih srba iz Srbije!!!Ko ce njima da pomogne!!!Pita li ih iko,kako im je!!!Ma j.... vas Kosovo vise!!!

mita

pre 11 godina

Koji demagog i populista.A zasto njima treba pomoci,neka oni postuju zakone u zemlji gde zive,rade kao i drugi u svim zemljama u svetu,nisu oni invalidi.Ako ti je stalo toliko da pomazes onda se udruzi sa onima poput tebe i odresite kesu,vi bar imate odakle.Svuda cete vi da pomazete srbe u okolini,samo one u Srbiji ne,od njih cete da uzimate i delite onim kriminalcima na Kosovu i ovima iz Srbije koji zajednicki imaju koristi.Obican covek nema od toga nista,ni tamo ni ovamo,to je problem.Nisam ja protiv pomoci,vec lopurda i prevaranata,a oni su ti koji huskaju narod,ne radi naroda vec pojedinaca koji se vec odavno bogate na racun opljackanog naroda i tamo i ovamo.Vasa politika nece imati buducnost,jer se iza te pomoci kriju veoma opasne igre,vase namere su poznate,vi mozete zavaravati samo nepismene i glupe.

Fleska

pre 11 godina

Srbija treba uvek da pomogne i da uradi sve sto je u njenoj moci da zivot ucine mogucim, ali to nije moguce bez cvrste volje medjunarodne zajednice da se problem bezbednosti resi...

Prong

pre 11 godina

"Sa naše strane ne postoji ni najmanji problem da se vrati neko ko je živeo ovde pre sukoba, ali da pokušavate da dovodite ljude koji tu nikada nisu živeli i koji za cilj imaju izazivanje nereda i promenu etničke strukture to je za nas neprihvatljivo", poručio je direktor Kancelarije za DRUGU DRŽAVU!

Ko nas, a pogotovo tebe, pita šta je prihvatljivo a šta ne? Videćeš Vuline za 2 meseca šta će biti sa tim selima i ko će tamo voditi glavnu reč. Usput...hvala ti za kukuruz. Sad ćemo moći da kljucamo narednih mesec dana, bez da budemo gladni!
Ah da, umalo da zaboravim...pozdravio te Redžepi!

srbin lo

pre 11 godina

Pod hitno potpisati sporazum jer Kosovo je drzava a mi necemo da i dalje patimo bez posla i novca! Pa hocu i ja pomoc da prehranim moju decu! Ili silazite sa vlasti!

bezimena

pre 11 godina

Srbima na severu treba pomagati se koliko se moze i uvek.
(Aleksandra, 5. april 2013 12:46)

Zašto i dokle!?

Samo se deci, starima i bolesnima, NESPOSOBNIMA da brinu o svojoj egzistenciji pomaže! Kada se radi o radno sposobnom stanovništvu, ova vrsta "pomaganja", kako to Srbija radi godinama (u šta se utapa i "Patriotska" pljačka), je van svake pameti i s tim se mora prestati, hitno! Dugove koje Srbija konstantno pravi, NE vraćaju Srbi s Kosova, iako troše te pare, vraćaju GRADJANI SRBIJE i to vrlo teško. Većina je mnogo siromašnija od profi Srba na Kosovu. Pri ovome treba imati u fokusu, da najsiromašniji Srbi na toj teritoriji, kojima pomoć zaista jeste potrebna, dobiju samo "mrvice sa stola".

Zolisd

pre 11 godina

Prvi deo "UVEK CEMO POMOCI SRBIMA NA KOSMETU", Drugi deo "MA U KOJOJ DRZAVI ZIVELI". Ako ne daj Boze zapuca, branice Vulin srbe sa Kosova iz nekog bunkera u Beogradu. Traktore ce docekivati verovatno kod GAZELE i ostro ce protestovati kod majka Mire.

srbin100%

pre 11 godina

Treba pricati i smirivati Srbe sa Kosova ovih par dana jer mi gledamo nasa posla a ne shvatamo da je njima najteze da se nalaze u ovoj neizvesnosti

Šljuka

pre 11 godina

Najbolji komentari su od onih pripadnika trenutne opozicije koji pljuju po trudu koji pregovarački tim Srbije čini za dobrobit napaćenog srbskog življa na Kosovu. Oni sami nikada u životu ništa nisu uradili niti su se na bilo koji način uključili da pomognu našem narodu a znaju da pljuju i da se pozivaju na neke radikale i socijaliste. Gospodo opoziocionari demokratski sada je na vlasti stranka koja se uhvatila u koštac sa problemom koji traje 30 godina i koja će ga rešiti, doduše na bolan način ali jednom se mora preseći. A Vi samo komentarišite i ustajte u podne, otiđite do nekog kafića u centru grada i blejite. Bolje uzmite te Vaše androide i tablete i pošaljite SMS za pomoć gladnoj deci na Kosovu. Budite humani a malo manje sujetni jer Vam se život sveo na žal za izgubljenom vlašću i pljuvanju na pokušaj rešavanja kosovskog problema. Ja verujem da će naš pregovarački tim izabrati bolno ali nadam se najmanje bolno rešenje za naše ljude na Kosovu. Vi nastavite da spavate, javićemo Vam na portalu B92 kada problem bude rešen. Naravno bez Vaše pomoći.

Mile

pre 11 godina

Svaka Čast za ovog dečka, njega ovde i cene ,jer nam stvarno pomaže oko hrane,lekova itd.! do sada koji su bili samo su gledali licnu korist!

Mitroviku

pre 11 godina

"Obisao je Zdravstveni centar u Mitrovici"..Taj centar je bila gradska bolnica Mitrovice kad je grad bio ceo i normalan, i to najjaca bolnica na Kosovu...a sad i sever i jug imaju po jedan zdravstveni centar..da i ne govorim za bioskope, teatre, bazene, skole, parkove itd itd koje vise ne delimo vec 14 godina. Moja starija generacija nikad se nece navici na ovu podelu, ali vidimo decu koja rastu i nemaju pojma o svojim komsijama, a mrze jedni druge zato sto im stariji tako kazu da treba...A ovaj dolazi da nas jos vise podeli...sramota i jad!!!

Пријатељица

pre 11 godina

Ево ја у Приштини живим и након овог што сам прочитала, ово за семенски кукуруз, могу само да се смејем. Монтипајтоновци, то сте ви.. и то лоши. IOM и EU су више урадили за Србе широм Косова него сво ваше зрневље и џакови, а исисали сте из Србије милијарде за КиМ, за Крстимиров шевролет, фантомске филмске пројекције и штошта друго. Уџбеник о вама треба написати на тему политичког дилетантизма, превести га на 100 језика, делити DVD "Бој на Косову" као практикум.

EU

pre 11 godina

Sta bre on dole pokazuje???!!!!!Pokazuje da je jedan populista koji podrzava ljude koji primaju po dve plate a nas u Srbiji ko sisa!!!!Z;ivim sa porodicom od jedne penzije a cetvoro nas je iNIKO ME NE PITA DA LI JE MENI POMOC POTREBNA!!!!!E PA DOSTA O TIM SRBIMA SA KOSOVA!!!!Da ste te pare koje ste na kosovo slali preusmerili na srbiju do sada bi verovatno svima nama bilo bolje a ovako grcamo u dugovima dok vi lazete i ponasate se krajnje nepristojno....Svima puna usta tog Kosova a NIKAKO DA KRENU DA PRICAJU O OSTATKU SRBIJE!!!!!!ZALOSNI STE I TREBA VAS SVE SMENITI!!!!!!

Peca

pre 11 godina

Nije se ni doslo do ratne odstete Kosovu a ulazak ce biti za 20-ak godina, ako ista bude i postojala a neki se vec bune tu oko priznavanja Kosova.

titin

pre 11 godina

Albancima i evropskim zvaničnicima treba staviti doznanja da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Nenad86

pre 11 godina

Problem Kosova mora da se reši jer nam je to kao kamen oko vrata.Naravno ne treba pristajati po svaku cenu,treba dobro razmisliti.Puna podrška državnom vrhu.

Srdjan Bg

pre 11 godina

Ja stvarno ne kapiram vas glasace sns,da li ste vi prespavali prethodnih 20 god ili niste ni bili rodjeni,ili od nas ostalih koji na srecu nismo glasali za sns pravite budale sa ovakvim komentarima!KOSOVI JE IZGUBLJENO 99!

Winnie Pooh

pre 11 godina

Znam da su Srbi na Kosovu na ivici strpljenja ali mora se izdržati još malo jer preuranjene odluke mogu biti samo na štetu njih i cele Srbije!

Od iskona

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi znaci,da Srbija nije ostavila na cedilu narodu na Kosovu.Direktor za KIM svojom posetom i delom na samom terenu treba da ulije poverenje narodu na Severu Kosova.Time će im staviti do znanja koliko nam je stalo i bitno gradjanstvo da bi opstali na svojim vekovnim ogništima, da u toj borbi nisu sami. Ovo su za njih sudbonosni trenuci.

ivan

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga EU. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

žikica

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

NANI

pre 11 godina

Država pokazuje koliko joj je stalo da Srba na Kosovu i ovom posetom Vulina, da nisu sami u svojoj borbi za opstanak na vekovnim prostorima.Jer sasvim je normalno da u 21 Veku imaju ono što imaju i svi civilizovani ljudi.Država još više treba da ulaže na prostorima gde su Srbi pogotovu u školstvo.

Daroslav

pre 11 godina

Vise je sugestija nego komentar. Mislim da treba ispravka teksta. Ako ce Vulin da poseti danas mesto u opstini Srbica, mesto ili ti selo se zove "Suvo Grlo" u suprotnom mesto "Suvi Do" se nalazi u opstini Kos.Mitrovica.

Hvala,

Angelina

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi pokazatelji, pruziti podrsku i nastaviti sa radom, staviti do znanja koliko je Beogradu bitno nase gradjanstvo i biti uz njih u ovim teskim i prelomnim momentima.

Anita89

pre 11 godina

Srbija jeste za kompromis, ali da bi se došlo do njega, ne može samo Srbija da popušta, nego i albanska strana. Ako traže da te Zajednice Srpskih Opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis.

Srdjan Bg

pre 11 godina

Ja stvarno ne kapiram vas glasace sns,da li ste vi prespavali prethodnih 20 god ili niste ni bili rodjeni,ili od nas ostalih koji na srecu nismo glasali za sns pravite budale sa ovakvim komentarima!KOSOVI JE IZGUBLJENO 99!

Пријатељица

pre 11 godina

Ево ја у Приштини живим и након овог што сам прочитала, ово за семенски кукуруз, могу само да се смејем. Монтипајтоновци, то сте ви.. и то лоши. IOM и EU су више урадили за Србе широм Косова него сво ваше зрневље и џакови, а исисали сте из Србије милијарде за КиМ, за Крстимиров шевролет, фантомске филмске пројекције и штошта друго. Уџбеник о вама треба написати на тему политичког дилетантизма, превести га на 100 језика, делити DVD "Бој на Косову" као практикум.

EU

pre 11 godina

Sta bre on dole pokazuje???!!!!!Pokazuje da je jedan populista koji podrzava ljude koji primaju po dve plate a nas u Srbiji ko sisa!!!!Z;ivim sa porodicom od jedne penzije a cetvoro nas je iNIKO ME NE PITA DA LI JE MENI POMOC POTREBNA!!!!!E PA DOSTA O TIM SRBIMA SA KOSOVA!!!!Da ste te pare koje ste na kosovo slali preusmerili na srbiju do sada bi verovatno svima nama bilo bolje a ovako grcamo u dugovima dok vi lazete i ponasate se krajnje nepristojno....Svima puna usta tog Kosova a NIKAKO DA KRENU DA PRICAJU O OSTATKU SRBIJE!!!!!!ZALOSNI STE I TREBA VAS SVE SMENITI!!!!!!

Mitroviku

pre 11 godina

"Obisao je Zdravstveni centar u Mitrovici"..Taj centar je bila gradska bolnica Mitrovice kad je grad bio ceo i normalan, i to najjaca bolnica na Kosovu...a sad i sever i jug imaju po jedan zdravstveni centar..da i ne govorim za bioskope, teatre, bazene, skole, parkove itd itd koje vise ne delimo vec 14 godina. Moja starija generacija nikad se nece navici na ovu podelu, ali vidimo decu koja rastu i nemaju pojma o svojim komsijama, a mrze jedni druge zato sto im stariji tako kazu da treba...A ovaj dolazi da nas jos vise podeli...sramota i jad!!!

Daroslav

pre 11 godina

Vise je sugestija nego komentar. Mislim da treba ispravka teksta. Ako ce Vulin da poseti danas mesto u opstini Srbica, mesto ili ti selo se zove "Suvo Grlo" u suprotnom mesto "Suvi Do" se nalazi u opstini Kos.Mitrovica.

Hvala,

bezimena

pre 11 godina

Srbima na severu treba pomagati se koliko se moze i uvek.
(Aleksandra, 5. april 2013 12:46)

Zašto i dokle!?

Samo se deci, starima i bolesnima, NESPOSOBNIMA da brinu o svojoj egzistenciji pomaže! Kada se radi o radno sposobnom stanovništvu, ova vrsta "pomaganja", kako to Srbija radi godinama (u šta se utapa i "Patriotska" pljačka), je van svake pameti i s tim se mora prestati, hitno! Dugove koje Srbija konstantno pravi, NE vraćaju Srbi s Kosova, iako troše te pare, vraćaju GRADJANI SRBIJE i to vrlo teško. Većina je mnogo siromašnija od profi Srba na Kosovu. Pri ovome treba imati u fokusu, da najsiromašniji Srbi na toj teritoriji, kojima pomoć zaista jeste potrebna, dobiju samo "mrvice sa stola".

Zolisd

pre 11 godina

Prvi deo "UVEK CEMO POMOCI SRBIMA NA KOSMETU", Drugi deo "MA U KOJOJ DRZAVI ZIVELI". Ako ne daj Boze zapuca, branice Vulin srbe sa Kosova iz nekog bunkera u Beogradu. Traktore ce docekivati verovatno kod GAZELE i ostro ce protestovati kod majka Mire.

srbin lo

pre 11 godina

Pod hitno potpisati sporazum jer Kosovo je drzava a mi necemo da i dalje patimo bez posla i novca! Pa hocu i ja pomoc da prehranim moju decu! Ili silazite sa vlasti!

Prong

pre 11 godina

"Sa naše strane ne postoji ni najmanji problem da se vrati neko ko je živeo ovde pre sukoba, ali da pokušavate da dovodite ljude koji tu nikada nisu živeli i koji za cilj imaju izazivanje nereda i promenu etničke strukture to je za nas neprihvatljivo", poručio je direktor Kancelarije za DRUGU DRŽAVU!

Ko nas, a pogotovo tebe, pita šta je prihvatljivo a šta ne? Videćeš Vuline za 2 meseca šta će biti sa tim selima i ko će tamo voditi glavnu reč. Usput...hvala ti za kukuruz. Sad ćemo moći da kljucamo narednih mesec dana, bez da budemo gladni!
Ah da, umalo da zaboravim...pozdravio te Redžepi!

Anita89

pre 11 godina

Srbija jeste za kompromis, ali da bi se došlo do njega, ne može samo Srbija da popušta, nego i albanska strana. Ako traže da te Zajednice Srpskih Opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis.

Angelina

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi pokazatelji, pruziti podrsku i nastaviti sa radom, staviti do znanja koliko je Beogradu bitno nase gradjanstvo i biti uz njih u ovim teskim i prelomnim momentima.

žikica

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

mita

pre 11 godina

Koji demagog i populista.A zasto njima treba pomoci,neka oni postuju zakone u zemlji gde zive,rade kao i drugi u svim zemljama u svetu,nisu oni invalidi.Ako ti je stalo toliko da pomazes onda se udruzi sa onima poput tebe i odresite kesu,vi bar imate odakle.Svuda cete vi da pomazete srbe u okolini,samo one u Srbiji ne,od njih cete da uzimate i delite onim kriminalcima na Kosovu i ovima iz Srbije koji zajednicki imaju koristi.Obican covek nema od toga nista,ni tamo ni ovamo,to je problem.Nisam ja protiv pomoci,vec lopurda i prevaranata,a oni su ti koji huskaju narod,ne radi naroda vec pojedinaca koji se vec odavno bogate na racun opljackanog naroda i tamo i ovamo.Vasa politika nece imati buducnost,jer se iza te pomoci kriju veoma opasne igre,vase namere su poznate,vi mozete zavaravati samo nepismene i glupe.

Nenad86

pre 11 godina

Problem Kosova mora da se reši jer nam je to kao kamen oko vrata.Naravno ne treba pristajati po svaku cenu,treba dobro razmisliti.Puna podrška državnom vrhu.

titin

pre 11 godina

Albancima i evropskim zvaničnicima treba staviti doznanja da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

ivan

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga EU. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

Winnie Pooh

pre 11 godina

Znam da su Srbi na Kosovu na ivici strpljenja ali mora se izdržati još malo jer preuranjene odluke mogu biti samo na štetu njih i cele Srbije!

NANI

pre 11 godina

Država pokazuje koliko joj je stalo da Srba na Kosovu i ovom posetom Vulina, da nisu sami u svojoj borbi za opstanak na vekovnim prostorima.Jer sasvim je normalno da u 21 Veku imaju ono što imaju i svi civilizovani ljudi.Država još više treba da ulaže na prostorima gde su Srbi pogotovu u školstvo.

Peca

pre 11 godina

Nije se ni doslo do ratne odstete Kosovu a ulazak ce biti za 20-ak godina, ako ista bude i postojala a neki se vec bune tu oko priznavanja Kosova.

srbin100%

pre 11 godina

Treba pricati i smirivati Srbe sa Kosova ovih par dana jer mi gledamo nasa posla a ne shvatamo da je njima najteze da se nalaze u ovoj neizvesnosti

Mile

pre 11 godina

Svaka Čast za ovog dečka, njega ovde i cene ,jer nam stvarno pomaže oko hrane,lekova itd.! do sada koji su bili samo su gledali licnu korist!

Srbin uz Srbije

pre 11 godina

A ove stotine i stotine hiljda siromasnih i bednih srba iz Srbije!!!Ko ce njima da pomogne!!!Pita li ih iko,kako im je!!!Ma j.... vas Kosovo vise!!!

Od iskona

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi znaci,da Srbija nije ostavila na cedilu narodu na Kosovu.Direktor za KIM svojom posetom i delom na samom terenu treba da ulije poverenje narodu na Severu Kosova.Time će im staviti do znanja koliko nam je stalo i bitno gradjanstvo da bi opstali na svojim vekovnim ogništima, da u toj borbi nisu sami. Ovo su za njih sudbonosni trenuci.

Šljuka

pre 11 godina

Najbolji komentari su od onih pripadnika trenutne opozicije koji pljuju po trudu koji pregovarački tim Srbije čini za dobrobit napaćenog srbskog življa na Kosovu. Oni sami nikada u životu ništa nisu uradili niti su se na bilo koji način uključili da pomognu našem narodu a znaju da pljuju i da se pozivaju na neke radikale i socijaliste. Gospodo opoziocionari demokratski sada je na vlasti stranka koja se uhvatila u koštac sa problemom koji traje 30 godina i koja će ga rešiti, doduše na bolan način ali jednom se mora preseći. A Vi samo komentarišite i ustajte u podne, otiđite do nekog kafića u centru grada i blejite. Bolje uzmite te Vaše androide i tablete i pošaljite SMS za pomoć gladnoj deci na Kosovu. Budite humani a malo manje sujetni jer Vam se život sveo na žal za izgubljenom vlašću i pljuvanju na pokušaj rešavanja kosovskog problema. Ja verujem da će naš pregovarački tim izabrati bolno ali nadam se najmanje bolno rešenje za naše ljude na Kosovu. Vi nastavite da spavate, javićemo Vam na portalu B92 kada problem bude rešen. Naravno bez Vaše pomoći.

Fleska

pre 11 godina

Srbija treba uvek da pomogne i da uradi sve sto je u njenoj moci da zivot ucine mogucim, ali to nije moguce bez cvrste volje medjunarodne zajednice da se problem bezbednosti resi...

Demetra

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će uvek gledati interes naroda i države. Potpuno podržavam ceo državni vrh. Srbija se nikada neće odreći našeg naroda niti će potpisati sporazum koji će naškoditi građanima Srbije. EU mora da zaista ostvari onih 9 tačaka koji će omogućiti našoj državi da zaista radi. Aleksandar Vulin je zaista radi na uspostavljanju naših opština i kancelarija za KiM je od velike važnosti za podršku građana koji tamo žive.

Ringispil

pre 11 godina

Srbi na Kosovu jako lose zive! Kradje, nasilje I zivot u strahu je zaista strasan! Mora se nesto uciniti za Srbe na KiM! Kosovska policija I medjunarodna zajednica moraju da reaguju na ovakve stvari!

Anita89

pre 11 godina

Srbija jeste za kompromis, ali da bi se došlo do njega, ne može samo Srbija da popušta, nego i albanska strana. Ako traže da te Zajednice Srpskih Opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis.

titin

pre 11 godina

Albancima i evropskim zvaničnicima treba staviti doznanja da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Angelina

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi pokazatelji, pruziti podrsku i nastaviti sa radom, staviti do znanja koliko je Beogradu bitno nase gradjanstvo i biti uz njih u ovim teskim i prelomnim momentima.

Nenad86

pre 11 godina

Problem Kosova mora da se reši jer nam je to kao kamen oko vrata.Naravno ne treba pristajati po svaku cenu,treba dobro razmisliti.Puna podrška državnom vrhu.

žikica

pre 11 godina

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

Od iskona

pre 11 godina

Ovo su dobri i pravi znaci,da Srbija nije ostavila na cedilu narodu na Kosovu.Direktor za KIM svojom posetom i delom na samom terenu treba da ulije poverenje narodu na Severu Kosova.Time će im staviti do znanja koliko nam je stalo i bitno gradjanstvo da bi opstali na svojim vekovnim ogništima, da u toj borbi nisu sami. Ovo su za njih sudbonosni trenuci.

NANI

pre 11 godina

Država pokazuje koliko joj je stalo da Srba na Kosovu i ovom posetom Vulina, da nisu sami u svojoj borbi za opstanak na vekovnim prostorima.Jer sasvim je normalno da u 21 Veku imaju ono što imaju i svi civilizovani ljudi.Država još više treba da ulaže na prostorima gde su Srbi pogotovu u školstvo.

ivan

pre 11 godina

Srbija treba da reši problem Kosova, ali ne po svaku cenu, i ne prihvatanjem ovako ponižavajućeg predloga EU. Zbog toga mislim da bi najbolje rešenje u ovom trenutku bilo raspisivanje izbora, jer milsim da za ovakav svoj stav Vučić ima veliku podršku među građanima Srbije.

Winnie Pooh

pre 11 godina

Znam da su Srbi na Kosovu na ivici strpljenja ali mora se izdržati još malo jer preuranjene odluke mogu biti samo na štetu njih i cele Srbije!

Srdjan Bg

pre 11 godina

Ja stvarno ne kapiram vas glasace sns,da li ste vi prespavali prethodnih 20 god ili niste ni bili rodjeni,ili od nas ostalih koji na srecu nismo glasali za sns pravite budale sa ovakvim komentarima!KOSOVI JE IZGUBLJENO 99!

Šljuka

pre 11 godina

Najbolji komentari su od onih pripadnika trenutne opozicije koji pljuju po trudu koji pregovarački tim Srbije čini za dobrobit napaćenog srbskog življa na Kosovu. Oni sami nikada u životu ništa nisu uradili niti su se na bilo koji način uključili da pomognu našem narodu a znaju da pljuju i da se pozivaju na neke radikale i socijaliste. Gospodo opoziocionari demokratski sada je na vlasti stranka koja se uhvatila u koštac sa problemom koji traje 30 godina i koja će ga rešiti, doduše na bolan način ali jednom se mora preseći. A Vi samo komentarišite i ustajte u podne, otiđite do nekog kafića u centru grada i blejite. Bolje uzmite te Vaše androide i tablete i pošaljite SMS za pomoć gladnoj deci na Kosovu. Budite humani a malo manje sujetni jer Vam se život sveo na žal za izgubljenom vlašću i pljuvanju na pokušaj rešavanja kosovskog problema. Ja verujem da će naš pregovarački tim izabrati bolno ali nadam se najmanje bolno rešenje za naše ljude na Kosovu. Vi nastavite da spavate, javićemo Vam na portalu B92 kada problem bude rešen. Naravno bez Vaše pomoći.

Mile

pre 11 godina

Svaka Čast za ovog dečka, njega ovde i cene ,jer nam stvarno pomaže oko hrane,lekova itd.! do sada koji su bili samo su gledali licnu korist!

srbin100%

pre 11 godina

Treba pricati i smirivati Srbe sa Kosova ovih par dana jer mi gledamo nasa posla a ne shvatamo da je njima najteze da se nalaze u ovoj neizvesnosti

EU

pre 11 godina

Sta bre on dole pokazuje???!!!!!Pokazuje da je jedan populista koji podrzava ljude koji primaju po dve plate a nas u Srbiji ko sisa!!!!Z;ivim sa porodicom od jedne penzije a cetvoro nas je iNIKO ME NE PITA DA LI JE MENI POMOC POTREBNA!!!!!E PA DOSTA O TIM SRBIMA SA KOSOVA!!!!Da ste te pare koje ste na kosovo slali preusmerili na srbiju do sada bi verovatno svima nama bilo bolje a ovako grcamo u dugovima dok vi lazete i ponasate se krajnje nepristojno....Svima puna usta tog Kosova a NIKAKO DA KRENU DA PRICAJU O OSTATKU SRBIJE!!!!!!ZALOSNI STE I TREBA VAS SVE SMENITI!!!!!!

Пријатељица

pre 11 godina

Ево ја у Приштини живим и након овог што сам прочитала, ово за семенски кукуруз, могу само да се смејем. Монтипајтоновци, то сте ви.. и то лоши. IOM и EU су више урадили за Србе широм Косова него сво ваше зрневље и џакови, а исисали сте из Србије милијарде за КиМ, за Крстимиров шевролет, фантомске филмске пројекције и штошта друго. Уџбеник о вама треба написати на тему политичког дилетантизма, превести га на 100 језика, делити DVD "Бој на Косову" као практикум.

srbin lo

pre 11 godina

Pod hitno potpisati sporazum jer Kosovo je drzava a mi necemo da i dalje patimo bez posla i novca! Pa hocu i ja pomoc da prehranim moju decu! Ili silazite sa vlasti!

Fleska

pre 11 godina

Srbija treba uvek da pomogne i da uradi sve sto je u njenoj moci da zivot ucine mogucim, ali to nije moguce bez cvrste volje medjunarodne zajednice da se problem bezbednosti resi...

Demetra

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će uvek gledati interes naroda i države. Potpuno podržavam ceo državni vrh. Srbija se nikada neće odreći našeg naroda niti će potpisati sporazum koji će naškoditi građanima Srbije. EU mora da zaista ostvari onih 9 tačaka koji će omogućiti našoj državi da zaista radi. Aleksandar Vulin je zaista radi na uspostavljanju naših opština i kancelarija za KiM je od velike važnosti za podršku građana koji tamo žive.

Mitroviku

pre 11 godina

"Obisao je Zdravstveni centar u Mitrovici"..Taj centar je bila gradska bolnica Mitrovice kad je grad bio ceo i normalan, i to najjaca bolnica na Kosovu...a sad i sever i jug imaju po jedan zdravstveni centar..da i ne govorim za bioskope, teatre, bazene, skole, parkove itd itd koje vise ne delimo vec 14 godina. Moja starija generacija nikad se nece navici na ovu podelu, ali vidimo decu koja rastu i nemaju pojma o svojim komsijama, a mrze jedni druge zato sto im stariji tako kazu da treba...A ovaj dolazi da nas jos vise podeli...sramota i jad!!!

Peca

pre 11 godina

Nije se ni doslo do ratne odstete Kosovu a ulazak ce biti za 20-ak godina, ako ista bude i postojala a neki se vec bune tu oko priznavanja Kosova.

Ringispil

pre 11 godina

Srbi na Kosovu jako lose zive! Kradje, nasilje I zivot u strahu je zaista strasan! Mora se nesto uciniti za Srbe na KiM! Kosovska policija I medjunarodna zajednica moraju da reaguju na ovakve stvari!

bezimena

pre 11 godina

Srbima na severu treba pomagati se koliko se moze i uvek.
(Aleksandra, 5. april 2013 12:46)

Zašto i dokle!?

Samo se deci, starima i bolesnima, NESPOSOBNIMA da brinu o svojoj egzistenciji pomaže! Kada se radi o radno sposobnom stanovništvu, ova vrsta "pomaganja", kako to Srbija radi godinama (u šta se utapa i "Patriotska" pljačka), je van svake pameti i s tim se mora prestati, hitno! Dugove koje Srbija konstantno pravi, NE vraćaju Srbi s Kosova, iako troše te pare, vraćaju GRADJANI SRBIJE i to vrlo teško. Većina je mnogo siromašnija od profi Srba na Kosovu. Pri ovome treba imati u fokusu, da najsiromašniji Srbi na toj teritoriji, kojima pomoć zaista jeste potrebna, dobiju samo "mrvice sa stola".

Daroslav

pre 11 godina

Vise je sugestija nego komentar. Mislim da treba ispravka teksta. Ako ce Vulin da poseti danas mesto u opstini Srbica, mesto ili ti selo se zove "Suvo Grlo" u suprotnom mesto "Suvi Do" se nalazi u opstini Kos.Mitrovica.

Hvala,

Zolisd

pre 11 godina

Prvi deo "UVEK CEMO POMOCI SRBIMA NA KOSMETU", Drugi deo "MA U KOJOJ DRZAVI ZIVELI". Ako ne daj Boze zapuca, branice Vulin srbe sa Kosova iz nekog bunkera u Beogradu. Traktore ce docekivati verovatno kod GAZELE i ostro ce protestovati kod majka Mire.

Prong

pre 11 godina

"Sa naše strane ne postoji ni najmanji problem da se vrati neko ko je živeo ovde pre sukoba, ali da pokušavate da dovodite ljude koji tu nikada nisu živeli i koji za cilj imaju izazivanje nereda i promenu etničke strukture to je za nas neprihvatljivo", poručio je direktor Kancelarije za DRUGU DRŽAVU!

Ko nas, a pogotovo tebe, pita šta je prihvatljivo a šta ne? Videćeš Vuline za 2 meseca šta će biti sa tim selima i ko će tamo voditi glavnu reč. Usput...hvala ti za kukuruz. Sad ćemo moći da kljucamo narednih mesec dana, bez da budemo gladni!
Ah da, umalo da zaboravim...pozdravio te Redžepi!

mita

pre 11 godina

Koji demagog i populista.A zasto njima treba pomoci,neka oni postuju zakone u zemlji gde zive,rade kao i drugi u svim zemljama u svetu,nisu oni invalidi.Ako ti je stalo toliko da pomazes onda se udruzi sa onima poput tebe i odresite kesu,vi bar imate odakle.Svuda cete vi da pomazete srbe u okolini,samo one u Srbiji ne,od njih cete da uzimate i delite onim kriminalcima na Kosovu i ovima iz Srbije koji zajednicki imaju koristi.Obican covek nema od toga nista,ni tamo ni ovamo,to je problem.Nisam ja protiv pomoci,vec lopurda i prevaranata,a oni su ti koji huskaju narod,ne radi naroda vec pojedinaca koji se vec odavno bogate na racun opljackanog naroda i tamo i ovamo.Vasa politika nece imati buducnost,jer se iza te pomoci kriju veoma opasne igre,vase namere su poznate,vi mozete zavaravati samo nepismene i glupe.

Srbin uz Srbije

pre 11 godina

A ove stotine i stotine hiljda siromasnih i bednih srba iz Srbije!!!Ko ce njima da pomogne!!!Pita li ih iko,kako im je!!!Ma j.... vas Kosovo vise!!!