Četvrtak, 04.04.2013.

14:54

DSS: Glasno odbaciti sve ultimatume

Portparol DSS Petar Petković poručio je da je važno da se jasno, glasno i jedinstveno odbace svi ultimatumi Brisela.

Izvor: Tanjug

DSS: Glasno odbaciti sve ultimatume IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

LADY MONTENEGRO

pre 11 godina

Hajde to malo umerenije, sa više mozga, a manje srca. Lako je reći ne, a šta posle. Ni da nije savršeno rešenje. Jedino hladne glave mogu trezvenije razmišljati.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Kako su rečiti ovi klerikalci iz DSS , kad se izjašnjavaju o izolaciji Srbije zbog ,,nacionalnih interesa ,, a ne boli ih duša ,(koju nemaju)da to isto Kosovo pelješe po svim osnovama ,godinama .I to ,,iz patrijotskih razloga,,.Pa IZJASNITE SE, GDE SU TE SILNE PARE ŠTO SE SVAKODNEVNO ŠALJU ZA ONE JADNIKE ŠTO ČEKAJU U NARODNIMM KUHINJAMA ZA HLEB,SRAMOTE JEDNE NELJUDSKE.KO JE JOŠ OD VAS NEŠTO DOBRO URADIO ZA SRBIJU, I ŠTA NEKO OD VAS MOŽE DA OĆEKUJE A DA JE DOBRO.U koliko ste afera pljački umešani i JOŠ NISTE ODGOVARALI, KOLIKO VAŠE DECE NE PLJUJE PO ,,TRULOM ZAPADU,, KOLIKO PARA JE TAJ ,,TRULI ZAPAD ,,DONIRAO ,IZMEDJU OSTALOG I ZA VAŠE PRIVILEGIOJE ,KOJE NEZASLUŽENO JOŠ KORISTITE.Dokle ćete da se zaštitnički sagalašavate s ,,pokretima ,,naši ,, i sličnih izroda Srbije.Kome se vi zaklinjete na,, LEGALITET,.Ovde se narod već opekao s vašim ,,planovima ,, ne govorite više u ime naroda ,pogledajte vaš izborni rezultat ,ko se s vama može osećati sigurno i bezbedno,.Ostrašćeno branjenje nevidjenog bogatstva STEČENOG PLJAČKOM SOPSTVENOG NARODA , JE NEŠTO ŠTO SE NE SME NI U IMENU NAZVATI DS SRBIJE.Pa vi vičite u Skupštini kol,ko vas grlo nosi, ne vredi vam ,činjenice su već sve rekle.Ko nema adute ,viče , to je poznata priča ,odavno i važi za sve .Za vas uvek, od kad se postavilo prvi put pitanje para za Kosovo.Namerno pravite jaz izmedju gradjana Srbije i onih s Kosova ,ide vam u račun.DA GRADITE ,NESPOSOBNI, ZA RUSVAJ ,SPREMNI. Zato ste i protiv lustracije , a zna se i zašto.

Thor

pre 11 godina

Slažem se da moramo da odbacimo ultimatume EU i da mislimo na Kosovo, gde je duša Srbskog naroda... Al moramo da budemo obazrivi, to definitivno

LOL

pre 11 godina

(korupcija, 4. april 2013 17:09)
Citate li Vi ono sta pisete?
To je, kao kada biste rekli:
Zivim u stanu, koji se nalazu u zgradi od nekoliko spratova. NECU vise da saradjujem sa ostalim stanarima, koji su izmislili neka pravila, da placamo neke pare, za lift, za zajednicko svetlo, za cistacicu i svasta nesto jos. Optuzuju me, sto ponekad bacim djubre kroz prozor, sto na stepenistu tresem tepih i jednom nedeljno, nocu pravim zurke (to smeta samo ovima na mom spratu)! Uzeli su mi zajednicke prostorije i sad tu svi drze bicikove, a mene sikaniraju, sto tu drzim kosilicu (sa baste).
Povezao sam se dobrim ljudima u soliteru pored MOJE zgrade. Oni me potpuno razumeju i podrzavaju me. Nameravam da ubuduce na njihovom stepenistu tresem tepihe, a kazu, da ce mi dozvoliti da kosilicu drzim u njihovoj zgradi. Njivova zgrada je i tako veca od moje, ima ih vise, pa cemo zajedno, pokazati ovima u mojoj, sto mi prete i sto me ultimatisu, da li necu moci da tresem tepihe, pravim zurke i ostalo ...

Marko

pre 11 godina

(Vanja, 4. april 2013 16:12)
O kakvom "PRAVU" (ikada) Vi pisete?
Pravo, pred KUM?

Pravo se ostvaruje pred sudijom, jel (doktori prava, pravnici i ostali)?
- Koje je pravo trebalo Turcima da Kosovo drze od 1389.-1912. godine (duplo duze, nego sto ga je pod svojom vlascu drzala srednjevekovna Srbija i Srbija posle 1912. godine). Bitno je ko je prvi imao tapiju, kazete? Sta cemo u tom slucaju, po tom PRAVU, sa Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Srbiji (Kraljevini SHS 1921. godine i Trijanosnom sporazumu), da danas vlada Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Albancima, da danas vladaju Kosovom?
Ko je sudija, koji ce ("ikada" i igde) presuditi, da je Kosovo srpsko? Kako zamisljate implementaciju (prinudni postupak) odluku "sudije", koji ce presuditi, da je Kosovo srpsko i da se ima sprovesti vlast Beograda?

Gospodo pravnici, nema tog sudije pod kapom nebeskom, niti danas, niti "IKADA", koji ce 2 miliona Albanaca, naterati da postuju vlast iz Beograda. Ili mislite, na neke druge metode, pravnici?

Ne cackajte vise, molim Vas, ostacemo po tom vasem "pravu", i bez Vojvodine i bez Presevske doline i bez Raske oblast.

Lihtenstajn

pre 11 godina

Vanja

As ta ja kao pojedinac imam sto ce zemlja da mi bude velika.Valjda je san svakog pojedinca da radi i zaradi i da lepo zivi.Danas se granice ukidaju.Ljudi se krecu po evropi za boljim poslom.Pasosi vise ne postoje.Osam godina sam ziveo u Lihtenstajnu.Nista mi nije falilo a ni stanovnicima te zemlje.Otisao sam u jednu mnogo vecu zemlju.Koliko vidim i znam nikome u toj zemlji ne pada napamet da se zapitaju kolika im je zemlja.Kao sto vazi izreka malo dete mala briga veliko dete velika briga to isto vazi i za zemlje

Vanja

pre 11 godina

@(tata, 4. april 2013 15:41
Ne misli vecina kao ti, vec moderator filtrira samo takve komentare.
Uostalom zasto bi odbijanje ovoga znacilo automatski rat? Sa kim? Sa Albancima ili sa NATO-m? Uostalom ako ne pristanu, ovi ce pokusati da proteraju Srbe sa Severa, a ovi ce im se suprotstaviti, a i ako pristanu, ovi ce ppkusati da proteraju Srbe sa Severa , a ovi ce im se suprostaviti, s jednom razlikom sto se Srbija potpisivanje odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, a tu je razlika ogromna. Nije slucajno da OEBS ima svoje misije da vidi kako napreduju nerazvijena podrucja u Srbiji (Novi Pazar i Bujanovac i Presevo), kao da Babusnica nije nerazvijena, ali im ne pada na pamet da imaju svoje misije u Kninu ili u Lici da vide kako napreduju preostali Srbi u tim nerazvijenim sredinama. Pristajanjem se nista ne zaustavlja, samo se olaksava dalji proces razgradnje Srbije, jer ko ce za 10 godina moci da odbrani tezu da Vojvodina nije isto sto i Kosovo, a posle Vojvodine da Raska nije isto sto i Vojvodina. Ko se ne bori zasluzuje da nestane.

sacuvaj nas Boze, DSS-a i DrK. Voje

pre 11 godina

"ULTIMATUM"?
O kakvom ultimatimu oni govore, pa Srbija je, zapravo, ponudila ultimatum Pristini i EU, sporazum (ultimatum) koji oni ne zele da prihvate. Za Pristinu i EU, Arthisarijev plan je kapa, koji Srbija HOCE, ili nece da prihvati, bez ikakvog njihovog ultimatuma. Posledice, naravno, svako snosi za svoje postipke, kao i `14. godine, posle cega se Srbija nikada nije oporavitla (i nece) ... tako je i danas.
"KONSENZUS?"
Na koji konsenzus misle? Izmedju njih, Dveri, SRS, Nasih, Obraza, SPC i slicnih?

Imaju li ovi u DSS dodira sa realnoscu, bar okoliko, koliko prolecni povetarac dodiruje maslacak?

Nebojša

pre 11 godina

Celokupno političko postojanje DSS-a i sav Koštunicin politički učinak odvija se na besmislenoj kružnoj pruzi gde na svakoj stanici piše "Moskva", a u stvari - ne vodi nikuda!

smesno, a zalosno

pre 11 godina

"... odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, ..."
Ovo je urnebesno :)))
KO-LEV-KA, zaboga, odrasli covece ...
Da ne bi i dudu da ti damo? ;)
Probudite se, ALOO, odraslo se, treba nesto i raditi ..
Ovo je infantilnost i uljuljkanost, koja prikriva licnu sujetu, onu najgoru, kada covek nema dodira ni sa sobom, a kamoli solidarnost sa okolinom i narodom, jer ne moze da prihvati stanje i realnost, sebe, okolinu i narod, onakvi kakvi jesu, pa sebe, dubinski neostvarenog, dozivljava kao mesiju, koji spasava sve zajedno: sebe (ponajpre), okolinu i narod ...
Da nije dijagnoza stanja, bilo bi smesno.

Zajedno

pre 11 godina

U ovakvim teskim situacijama, treba ostati jedinstven i zajednickim snagama stremiti ka krajnjem cilju, a to je u ovom slucaju celovitost teritorije republike Srbije.

Zoran

pre 11 godina

Pa zato mi predlažemo da se situacija reši... ratom, genocidom, zabijanjem glave u pesak... Kako? A da ti pri tome leži NATO čizma za vratom.

Silvester

pre 11 godina

Vas lezileboviće iz DSS-a treba izbaciti na ulicu, pa se snalazite na vašem slobodnom tržištu i nacionalnoj ekonomiji. Pravo na kontejner gde ste poslali stotine hiljada ljudi. Pa pevajte onda uz gusle o Velikoj Srbiji i Kosovu, ali praznog stomaka. A lepo ste se uhlebili, ne radite baš ništa, a neko vam gura ogromne pare da jajarite o nacionalnim interesima. Koji su, usput, vredni milione evra za vašu minornu grupicu.

Stevan

pre 11 godina

Petre Petkovicu, ti, Slobodan Samardzic, Kostunica i vama slicni pravac sa familijama na Kosovo pa nam se otuda javljajte i bojkotujte EU. Sto bi rekao Kostunjavi: JEL JASNO?

Bob Rock

pre 11 godina

I sta onda? Da im opet uvedemo sankcije kao '91, da ih prvo ekonomski upropastimo, pa onda da ih vojno porazimo kao sto smo to vec uradili '99?

Nego, gospodo iz dss-a, gde su pare iz kolubare? Gde su pare koje je drzava slala za gladne srbe na kosovu?

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da vidim gde postoji drzavnost
Srbije na Kosovu. Zar je moguce biti toliko autistican.
Dokaz da su ovakvi stavovi pogresni je rejting ove
stranke.

sdned

pre 11 godina

Da, ali prvo pre toga daj da odbacimo vas koji ste nas dok ste vladali do propasti doveli.
I opet da priupitam... a gde se ono školuju deca viđenijih članova vaše 'državotvorne' stranke?
Dok se mi patimo i bedujemo, vi bi na našoj grbači da isterujete inate i čuvate svoje feude!! Doooooooooooooostaa!!!

tata

pre 11 godina

Drago mi je sto vecina misli sto i ja o DSS-u.Svi mi volimo svoju zemlju ali ovi bi nas direktno gurnuli u rat.Svi iz DSS-a pravac Kosovo pa tamo branite ustav, al bi vas slatko docekali pobegli bi glavom bez obzira moje patriote.

matori

pre 11 godina

Ja bih mnogo radije VAS nekako da jasno, glasno i definitivno, odbacim ili isključim iz političkog i svakog drugog života u Srbiji!
Ne samo da ste odvratni sa svojom, krajnje nazadnom, obeshrabrujućom, vrlo antievropskom (a proruskom) demagogijom, nego ste dosadni do besvesti...

Petar

pre 11 godina

Naravno, glasno. DSS je spremna za prihvat izbeglica, finansirala je izgradnju izbeglickih centara, odecu i hranu za izbegle, jel tako? Clanovi DSS-a ce pokazati solidarnost i primiti unesrecene srpske porodice sa Kosova u svoje kuce i stanove? Mislim kad pobedimo NATO i te fore.

ZoranNS

pre 11 godina

Prekinuti pregovore i da nas gospodin Popović povede u bolji život na ruski način. Hvala im, za Kosovo im je obećanje, Turska kao primer, čekali smo 500 godina, i eto nema Turske u Srbiji, hvala im lepo.

igor

pre 11 godina

Petkovicu, ti jos nisi na Kosovu, i ti i tvoj sef nego i dalje poatriJotisete iz toplih papuca i pidzama iz kruga dvojke! posto si mlad i veoma jak, poslao bi te odmah dole u prve redove da svojim junackim glasom i stasom pobedis NATO i ROSU, i slavodobitno sa Ustavom u rukama, zajedno sa Kostunicom udjes u Pristinu!! Mislim da od tvojih izjava zaziru i Taci i Ameri i EU, i ubedjen sam da ces i ti i Kostunica, u slucaju da nas narod na severu, prodje kao nas narodu u Srpskoj krajini, da ces ti i Kostunica i Samardzic da cete udomiti u svojim stanovima u centru grada sve izbegle sa Severa Kosova, junaci nasi!!

osica

pre 11 godina

Meni je neizmerno drago što dežurni odmah poskaču kada se pomene DSS. Koštunica, na njihovu veliku žalost, ima veliki uticaj iako nije u vlasti, bez obzira na 7% vernih glasača. Čovek je autoritet, mudra glava, naravno da se konsultuju s njim.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da vidim gde postoji drzavnost
Srbije na Kosovu. Zar je moguce biti toliko autistican.
Dokaz da su ovakvi stavovi pogresni je rejting ove
stranke.

Zajedno

pre 11 godina

U ovakvim teskim situacijama, treba ostati jedinstven i zajednickim snagama stremiti ka krajnjem cilju, a to je u ovom slucaju celovitost teritorije republike Srbije.

Silvester

pre 11 godina

Vas lezileboviće iz DSS-a treba izbaciti na ulicu, pa se snalazite na vašem slobodnom tržištu i nacionalnoj ekonomiji. Pravo na kontejner gde ste poslali stotine hiljada ljudi. Pa pevajte onda uz gusle o Velikoj Srbiji i Kosovu, ali praznog stomaka. A lepo ste se uhlebili, ne radite baš ništa, a neko vam gura ogromne pare da jajarite o nacionalnim interesima. Koji su, usput, vredni milione evra za vašu minornu grupicu.

igor

pre 11 godina

Petkovicu, ti jos nisi na Kosovu, i ti i tvoj sef nego i dalje poatriJotisete iz toplih papuca i pidzama iz kruga dvojke! posto si mlad i veoma jak, poslao bi te odmah dole u prve redove da svojim junackim glasom i stasom pobedis NATO i ROSU, i slavodobitno sa Ustavom u rukama, zajedno sa Kostunicom udjes u Pristinu!! Mislim da od tvojih izjava zaziru i Taci i Ameri i EU, i ubedjen sam da ces i ti i Kostunica, u slucaju da nas narod na severu, prodje kao nas narodu u Srpskoj krajini, da ces ti i Kostunica i Samardzic da cete udomiti u svojim stanovima u centru grada sve izbegle sa Severa Kosova, junaci nasi!!

Bob Rock

pre 11 godina

I sta onda? Da im opet uvedemo sankcije kao '91, da ih prvo ekonomski upropastimo, pa onda da ih vojno porazimo kao sto smo to vec uradili '99?

Nego, gospodo iz dss-a, gde su pare iz kolubare? Gde su pare koje je drzava slala za gladne srbe na kosovu?

matori

pre 11 godina

Ja bih mnogo radije VAS nekako da jasno, glasno i definitivno, odbacim ili isključim iz političkog i svakog drugog života u Srbiji!
Ne samo da ste odvratni sa svojom, krajnje nazadnom, obeshrabrujućom, vrlo antievropskom (a proruskom) demagogijom, nego ste dosadni do besvesti...

sdned

pre 11 godina

Da, ali prvo pre toga daj da odbacimo vas koji ste nas dok ste vladali do propasti doveli.
I opet da priupitam... a gde se ono školuju deca viđenijih članova vaše 'državotvorne' stranke?
Dok se mi patimo i bedujemo, vi bi na našoj grbači da isterujete inate i čuvate svoje feude!! Doooooooooooooostaa!!!

tata

pre 11 godina

Drago mi je sto vecina misli sto i ja o DSS-u.Svi mi volimo svoju zemlju ali ovi bi nas direktno gurnuli u rat.Svi iz DSS-a pravac Kosovo pa tamo branite ustav, al bi vas slatko docekali pobegli bi glavom bez obzira moje patriote.

Petar

pre 11 godina

Naravno, glasno. DSS je spremna za prihvat izbeglica, finansirala je izgradnju izbeglickih centara, odecu i hranu za izbegle, jel tako? Clanovi DSS-a ce pokazati solidarnost i primiti unesrecene srpske porodice sa Kosova u svoje kuce i stanove? Mislim kad pobedimo NATO i te fore.

Stevan

pre 11 godina

Petre Petkovicu, ti, Slobodan Samardzic, Kostunica i vama slicni pravac sa familijama na Kosovo pa nam se otuda javljajte i bojkotujte EU. Sto bi rekao Kostunjavi: JEL JASNO?

osica

pre 11 godina

Meni je neizmerno drago što dežurni odmah poskaču kada se pomene DSS. Koštunica, na njihovu veliku žalost, ima veliki uticaj iako nije u vlasti, bez obzira na 7% vernih glasača. Čovek je autoritet, mudra glava, naravno da se konsultuju s njim.

Zoran

pre 11 godina

Pa zato mi predlažemo da se situacija reši... ratom, genocidom, zabijanjem glave u pesak... Kako? A da ti pri tome leži NATO čizma za vratom.

Vanja

pre 11 godina

@(tata, 4. april 2013 15:41
Ne misli vecina kao ti, vec moderator filtrira samo takve komentare.
Uostalom zasto bi odbijanje ovoga znacilo automatski rat? Sa kim? Sa Albancima ili sa NATO-m? Uostalom ako ne pristanu, ovi ce pokusati da proteraju Srbe sa Severa, a ovi ce im se suprotstaviti, a i ako pristanu, ovi ce ppkusati da proteraju Srbe sa Severa , a ovi ce im se suprostaviti, s jednom razlikom sto se Srbija potpisivanje odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, a tu je razlika ogromna. Nije slucajno da OEBS ima svoje misije da vidi kako napreduju nerazvijena podrucja u Srbiji (Novi Pazar i Bujanovac i Presevo), kao da Babusnica nije nerazvijena, ali im ne pada na pamet da imaju svoje misije u Kninu ili u Lici da vide kako napreduju preostali Srbi u tim nerazvijenim sredinama. Pristajanjem se nista ne zaustavlja, samo se olaksava dalji proces razgradnje Srbije, jer ko ce za 10 godina moci da odbrani tezu da Vojvodina nije isto sto i Kosovo, a posle Vojvodine da Raska nije isto sto i Vojvodina. Ko se ne bori zasluzuje da nestane.

ZoranNS

pre 11 godina

Prekinuti pregovore i da nas gospodin Popović povede u bolji život na ruski način. Hvala im, za Kosovo im je obećanje, Turska kao primer, čekali smo 500 godina, i eto nema Turske u Srbiji, hvala im lepo.

Nebojša

pre 11 godina

Celokupno političko postojanje DSS-a i sav Koštunicin politički učinak odvija se na besmislenoj kružnoj pruzi gde na svakoj stanici piše "Moskva", a u stvari - ne vodi nikuda!

sacuvaj nas Boze, DSS-a i DrK. Voje

pre 11 godina

"ULTIMATUM"?
O kakvom ultimatimu oni govore, pa Srbija je, zapravo, ponudila ultimatum Pristini i EU, sporazum (ultimatum) koji oni ne zele da prihvate. Za Pristinu i EU, Arthisarijev plan je kapa, koji Srbija HOCE, ili nece da prihvati, bez ikakvog njihovog ultimatuma. Posledice, naravno, svako snosi za svoje postipke, kao i `14. godine, posle cega se Srbija nikada nije oporavitla (i nece) ... tako je i danas.
"KONSENZUS?"
Na koji konsenzus misle? Izmedju njih, Dveri, SRS, Nasih, Obraza, SPC i slicnih?

Imaju li ovi u DSS dodira sa realnoscu, bar okoliko, koliko prolecni povetarac dodiruje maslacak?

smesno, a zalosno

pre 11 godina

"... odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, ..."
Ovo je urnebesno :)))
KO-LEV-KA, zaboga, odrasli covece ...
Da ne bi i dudu da ti damo? ;)
Probudite se, ALOO, odraslo se, treba nesto i raditi ..
Ovo je infantilnost i uljuljkanost, koja prikriva licnu sujetu, onu najgoru, kada covek nema dodira ni sa sobom, a kamoli solidarnost sa okolinom i narodom, jer ne moze da prihvati stanje i realnost, sebe, okolinu i narod, onakvi kakvi jesu, pa sebe, dubinski neostvarenog, dozivljava kao mesiju, koji spasava sve zajedno: sebe (ponajpre), okolinu i narod ...
Da nije dijagnoza stanja, bilo bi smesno.

Marko

pre 11 godina

(Vanja, 4. april 2013 16:12)
O kakvom "PRAVU" (ikada) Vi pisete?
Pravo, pred KUM?

Pravo se ostvaruje pred sudijom, jel (doktori prava, pravnici i ostali)?
- Koje je pravo trebalo Turcima da Kosovo drze od 1389.-1912. godine (duplo duze, nego sto ga je pod svojom vlascu drzala srednjevekovna Srbija i Srbija posle 1912. godine). Bitno je ko je prvi imao tapiju, kazete? Sta cemo u tom slucaju, po tom PRAVU, sa Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Srbiji (Kraljevini SHS 1921. godine i Trijanosnom sporazumu), da danas vlada Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Albancima, da danas vladaju Kosovom?
Ko je sudija, koji ce ("ikada" i igde) presuditi, da je Kosovo srpsko? Kako zamisljate implementaciju (prinudni postupak) odluku "sudije", koji ce presuditi, da je Kosovo srpsko i da se ima sprovesti vlast Beograda?

Gospodo pravnici, nema tog sudije pod kapom nebeskom, niti danas, niti "IKADA", koji ce 2 miliona Albanaca, naterati da postuju vlast iz Beograda. Ili mislite, na neke druge metode, pravnici?

Ne cackajte vise, molim Vas, ostacemo po tom vasem "pravu", i bez Vojvodine i bez Presevske doline i bez Raske oblast.

Lihtenstajn

pre 11 godina

Vanja

As ta ja kao pojedinac imam sto ce zemlja da mi bude velika.Valjda je san svakog pojedinca da radi i zaradi i da lepo zivi.Danas se granice ukidaju.Ljudi se krecu po evropi za boljim poslom.Pasosi vise ne postoje.Osam godina sam ziveo u Lihtenstajnu.Nista mi nije falilo a ni stanovnicima te zemlje.Otisao sam u jednu mnogo vecu zemlju.Koliko vidim i znam nikome u toj zemlji ne pada napamet da se zapitaju kolika im je zemlja.Kao sto vazi izreka malo dete mala briga veliko dete velika briga to isto vazi i za zemlje

Thor

pre 11 godina

Slažem se da moramo da odbacimo ultimatume EU i da mislimo na Kosovo, gde je duša Srbskog naroda... Al moramo da budemo obazrivi, to definitivno

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Kako su rečiti ovi klerikalci iz DSS , kad se izjašnjavaju o izolaciji Srbije zbog ,,nacionalnih interesa ,, a ne boli ih duša ,(koju nemaju)da to isto Kosovo pelješe po svim osnovama ,godinama .I to ,,iz patrijotskih razloga,,.Pa IZJASNITE SE, GDE SU TE SILNE PARE ŠTO SE SVAKODNEVNO ŠALJU ZA ONE JADNIKE ŠTO ČEKAJU U NARODNIMM KUHINJAMA ZA HLEB,SRAMOTE JEDNE NELJUDSKE.KO JE JOŠ OD VAS NEŠTO DOBRO URADIO ZA SRBIJU, I ŠTA NEKO OD VAS MOŽE DA OĆEKUJE A DA JE DOBRO.U koliko ste afera pljački umešani i JOŠ NISTE ODGOVARALI, KOLIKO VAŠE DECE NE PLJUJE PO ,,TRULOM ZAPADU,, KOLIKO PARA JE TAJ ,,TRULI ZAPAD ,,DONIRAO ,IZMEDJU OSTALOG I ZA VAŠE PRIVILEGIOJE ,KOJE NEZASLUŽENO JOŠ KORISTITE.Dokle ćete da se zaštitnički sagalašavate s ,,pokretima ,,naši ,, i sličnih izroda Srbije.Kome se vi zaklinjete na,, LEGALITET,.Ovde se narod već opekao s vašim ,,planovima ,, ne govorite više u ime naroda ,pogledajte vaš izborni rezultat ,ko se s vama može osećati sigurno i bezbedno,.Ostrašćeno branjenje nevidjenog bogatstva STEČENOG PLJAČKOM SOPSTVENOG NARODA , JE NEŠTO ŠTO SE NE SME NI U IMENU NAZVATI DS SRBIJE.Pa vi vičite u Skupštini kol,ko vas grlo nosi, ne vredi vam ,činjenice su već sve rekle.Ko nema adute ,viče , to je poznata priča ,odavno i važi za sve .Za vas uvek, od kad se postavilo prvi put pitanje para za Kosovo.Namerno pravite jaz izmedju gradjana Srbije i onih s Kosova ,ide vam u račun.DA GRADITE ,NESPOSOBNI, ZA RUSVAJ ,SPREMNI. Zato ste i protiv lustracije , a zna se i zašto.

LOL

pre 11 godina

(korupcija, 4. april 2013 17:09)
Citate li Vi ono sta pisete?
To je, kao kada biste rekli:
Zivim u stanu, koji se nalazu u zgradi od nekoliko spratova. NECU vise da saradjujem sa ostalim stanarima, koji su izmislili neka pravila, da placamo neke pare, za lift, za zajednicko svetlo, za cistacicu i svasta nesto jos. Optuzuju me, sto ponekad bacim djubre kroz prozor, sto na stepenistu tresem tepih i jednom nedeljno, nocu pravim zurke (to smeta samo ovima na mom spratu)! Uzeli su mi zajednicke prostorije i sad tu svi drze bicikove, a mene sikaniraju, sto tu drzim kosilicu (sa baste).
Povezao sam se dobrim ljudima u soliteru pored MOJE zgrade. Oni me potpuno razumeju i podrzavaju me. Nameravam da ubuduce na njihovom stepenistu tresem tepihe, a kazu, da ce mi dozvoliti da kosilicu drzim u njihovoj zgradi. Njivova zgrada je i tako veca od moje, ima ih vise, pa cemo zajedno, pokazati ovima u mojoj, sto mi prete i sto me ultimatisu, da li necu moci da tresem tepihe, pravim zurke i ostalo ...

LADY MONTENEGRO

pre 11 godina

Hajde to malo umerenije, sa više mozga, a manje srca. Lako je reći ne, a šta posle. Ni da nije savršeno rešenje. Jedino hladne glave mogu trezvenije razmišljati.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da vidim gde postoji drzavnost
Srbije na Kosovu. Zar je moguce biti toliko autistican.
Dokaz da su ovakvi stavovi pogresni je rejting ove
stranke.

Silvester

pre 11 godina

Vas lezileboviće iz DSS-a treba izbaciti na ulicu, pa se snalazite na vašem slobodnom tržištu i nacionalnoj ekonomiji. Pravo na kontejner gde ste poslali stotine hiljada ljudi. Pa pevajte onda uz gusle o Velikoj Srbiji i Kosovu, ali praznog stomaka. A lepo ste se uhlebili, ne radite baš ništa, a neko vam gura ogromne pare da jajarite o nacionalnim interesima. Koji su, usput, vredni milione evra za vašu minornu grupicu.

matori

pre 11 godina

Ja bih mnogo radije VAS nekako da jasno, glasno i definitivno, odbacim ili isključim iz političkog i svakog drugog života u Srbiji!
Ne samo da ste odvratni sa svojom, krajnje nazadnom, obeshrabrujućom, vrlo antievropskom (a proruskom) demagogijom, nego ste dosadni do besvesti...

igor

pre 11 godina

Petkovicu, ti jos nisi na Kosovu, i ti i tvoj sef nego i dalje poatriJotisete iz toplih papuca i pidzama iz kruga dvojke! posto si mlad i veoma jak, poslao bi te odmah dole u prve redove da svojim junackim glasom i stasom pobedis NATO i ROSU, i slavodobitno sa Ustavom u rukama, zajedno sa Kostunicom udjes u Pristinu!! Mislim da od tvojih izjava zaziru i Taci i Ameri i EU, i ubedjen sam da ces i ti i Kostunica, u slucaju da nas narod na severu, prodje kao nas narodu u Srpskoj krajini, da ces ti i Kostunica i Samardzic da cete udomiti u svojim stanovima u centru grada sve izbegle sa Severa Kosova, junaci nasi!!

sdned

pre 11 godina

Da, ali prvo pre toga daj da odbacimo vas koji ste nas dok ste vladali do propasti doveli.
I opet da priupitam... a gde se ono školuju deca viđenijih članova vaše 'državotvorne' stranke?
Dok se mi patimo i bedujemo, vi bi na našoj grbači da isterujete inate i čuvate svoje feude!! Doooooooooooooostaa!!!

Petar

pre 11 godina

Naravno, glasno. DSS je spremna za prihvat izbeglica, finansirala je izgradnju izbeglickih centara, odecu i hranu za izbegle, jel tako? Clanovi DSS-a ce pokazati solidarnost i primiti unesrecene srpske porodice sa Kosova u svoje kuce i stanove? Mislim kad pobedimo NATO i te fore.

Bob Rock

pre 11 godina

I sta onda? Da im opet uvedemo sankcije kao '91, da ih prvo ekonomski upropastimo, pa onda da ih vojno porazimo kao sto smo to vec uradili '99?

Nego, gospodo iz dss-a, gde su pare iz kolubare? Gde su pare koje je drzava slala za gladne srbe na kosovu?

Zoran

pre 11 godina

Pa zato mi predlažemo da se situacija reši... ratom, genocidom, zabijanjem glave u pesak... Kako? A da ti pri tome leži NATO čizma za vratom.

ZoranNS

pre 11 godina

Prekinuti pregovore i da nas gospodin Popović povede u bolji život na ruski način. Hvala im, za Kosovo im je obećanje, Turska kao primer, čekali smo 500 godina, i eto nema Turske u Srbiji, hvala im lepo.

tata

pre 11 godina

Drago mi je sto vecina misli sto i ja o DSS-u.Svi mi volimo svoju zemlju ali ovi bi nas direktno gurnuli u rat.Svi iz DSS-a pravac Kosovo pa tamo branite ustav, al bi vas slatko docekali pobegli bi glavom bez obzira moje patriote.

Zajedno

pre 11 godina

U ovakvim teskim situacijama, treba ostati jedinstven i zajednickim snagama stremiti ka krajnjem cilju, a to je u ovom slucaju celovitost teritorije republike Srbije.

Stevan

pre 11 godina

Petre Petkovicu, ti, Slobodan Samardzic, Kostunica i vama slicni pravac sa familijama na Kosovo pa nam se otuda javljajte i bojkotujte EU. Sto bi rekao Kostunjavi: JEL JASNO?

osica

pre 11 godina

Meni je neizmerno drago što dežurni odmah poskaču kada se pomene DSS. Koštunica, na njihovu veliku žalost, ima veliki uticaj iako nije u vlasti, bez obzira na 7% vernih glasača. Čovek je autoritet, mudra glava, naravno da se konsultuju s njim.

Nebojša

pre 11 godina

Celokupno političko postojanje DSS-a i sav Koštunicin politički učinak odvija se na besmislenoj kružnoj pruzi gde na svakoj stanici piše "Moskva", a u stvari - ne vodi nikuda!

Vanja

pre 11 godina

@(tata, 4. april 2013 15:41
Ne misli vecina kao ti, vec moderator filtrira samo takve komentare.
Uostalom zasto bi odbijanje ovoga znacilo automatski rat? Sa kim? Sa Albancima ili sa NATO-m? Uostalom ako ne pristanu, ovi ce pokusati da proteraju Srbe sa Severa, a ovi ce im se suprotstaviti, a i ako pristanu, ovi ce ppkusati da proteraju Srbe sa Severa , a ovi ce im se suprostaviti, s jednom razlikom sto se Srbija potpisivanje odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, a tu je razlika ogromna. Nije slucajno da OEBS ima svoje misije da vidi kako napreduju nerazvijena podrucja u Srbiji (Novi Pazar i Bujanovac i Presevo), kao da Babusnica nije nerazvijena, ali im ne pada na pamet da imaju svoje misije u Kninu ili u Lici da vide kako napreduju preostali Srbi u tim nerazvijenim sredinama. Pristajanjem se nista ne zaustavlja, samo se olaksava dalji proces razgradnje Srbije, jer ko ce za 10 godina moci da odbrani tezu da Vojvodina nije isto sto i Kosovo, a posle Vojvodine da Raska nije isto sto i Vojvodina. Ko se ne bori zasluzuje da nestane.

Thor

pre 11 godina

Slažem se da moramo da odbacimo ultimatume EU i da mislimo na Kosovo, gde je duša Srbskog naroda... Al moramo da budemo obazrivi, to definitivno

sacuvaj nas Boze, DSS-a i DrK. Voje

pre 11 godina

"ULTIMATUM"?
O kakvom ultimatimu oni govore, pa Srbija je, zapravo, ponudila ultimatum Pristini i EU, sporazum (ultimatum) koji oni ne zele da prihvate. Za Pristinu i EU, Arthisarijev plan je kapa, koji Srbija HOCE, ili nece da prihvati, bez ikakvog njihovog ultimatuma. Posledice, naravno, svako snosi za svoje postipke, kao i `14. godine, posle cega se Srbija nikada nije oporavitla (i nece) ... tako je i danas.
"KONSENZUS?"
Na koji konsenzus misle? Izmedju njih, Dveri, SRS, Nasih, Obraza, SPC i slicnih?

Imaju li ovi u DSS dodira sa realnoscu, bar okoliko, koliko prolecni povetarac dodiruje maslacak?

smesno, a zalosno

pre 11 godina

"... odrice bilo kakvog prava IKADA na svoju kolevku, ..."
Ovo je urnebesno :)))
KO-LEV-KA, zaboga, odrasli covece ...
Da ne bi i dudu da ti damo? ;)
Probudite se, ALOO, odraslo se, treba nesto i raditi ..
Ovo je infantilnost i uljuljkanost, koja prikriva licnu sujetu, onu najgoru, kada covek nema dodira ni sa sobom, a kamoli solidarnost sa okolinom i narodom, jer ne moze da prihvati stanje i realnost, sebe, okolinu i narod, onakvi kakvi jesu, pa sebe, dubinski neostvarenog, dozivljava kao mesiju, koji spasava sve zajedno: sebe (ponajpre), okolinu i narod ...
Da nije dijagnoza stanja, bilo bi smesno.

Lihtenstajn

pre 11 godina

Vanja

As ta ja kao pojedinac imam sto ce zemlja da mi bude velika.Valjda je san svakog pojedinca da radi i zaradi i da lepo zivi.Danas se granice ukidaju.Ljudi se krecu po evropi za boljim poslom.Pasosi vise ne postoje.Osam godina sam ziveo u Lihtenstajnu.Nista mi nije falilo a ni stanovnicima te zemlje.Otisao sam u jednu mnogo vecu zemlju.Koliko vidim i znam nikome u toj zemlji ne pada napamet da se zapitaju kolika im je zemlja.Kao sto vazi izreka malo dete mala briga veliko dete velika briga to isto vazi i za zemlje

LOL

pre 11 godina

(korupcija, 4. april 2013 17:09)
Citate li Vi ono sta pisete?
To je, kao kada biste rekli:
Zivim u stanu, koji se nalazu u zgradi od nekoliko spratova. NECU vise da saradjujem sa ostalim stanarima, koji su izmislili neka pravila, da placamo neke pare, za lift, za zajednicko svetlo, za cistacicu i svasta nesto jos. Optuzuju me, sto ponekad bacim djubre kroz prozor, sto na stepenistu tresem tepih i jednom nedeljno, nocu pravim zurke (to smeta samo ovima na mom spratu)! Uzeli su mi zajednicke prostorije i sad tu svi drze bicikove, a mene sikaniraju, sto tu drzim kosilicu (sa baste).
Povezao sam se dobrim ljudima u soliteru pored MOJE zgrade. Oni me potpuno razumeju i podrzavaju me. Nameravam da ubuduce na njihovom stepenistu tresem tepihe, a kazu, da ce mi dozvoliti da kosilicu drzim u njihovoj zgradi. Njivova zgrada je i tako veca od moje, ima ih vise, pa cemo zajedno, pokazati ovima u mojoj, sto mi prete i sto me ultimatisu, da li necu moci da tresem tepihe, pravim zurke i ostalo ...

Marko

pre 11 godina

(Vanja, 4. april 2013 16:12)
O kakvom "PRAVU" (ikada) Vi pisete?
Pravo, pred KUM?

Pravo se ostvaruje pred sudijom, jel (doktori prava, pravnici i ostali)?
- Koje je pravo trebalo Turcima da Kosovo drze od 1389.-1912. godine (duplo duze, nego sto ga je pod svojom vlascu drzala srednjevekovna Srbija i Srbija posle 1912. godine). Bitno je ko je prvi imao tapiju, kazete? Sta cemo u tom slucaju, po tom PRAVU, sa Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Srbiji (Kraljevini SHS 1921. godine i Trijanosnom sporazumu), da danas vlada Vojvodinom?
- Koje je pravo trebalo Albancima, da danas vladaju Kosovom?
Ko je sudija, koji ce ("ikada" i igde) presuditi, da je Kosovo srpsko? Kako zamisljate implementaciju (prinudni postupak) odluku "sudije", koji ce presuditi, da je Kosovo srpsko i da se ima sprovesti vlast Beograda?

Gospodo pravnici, nema tog sudije pod kapom nebeskom, niti danas, niti "IKADA", koji ce 2 miliona Albanaca, naterati da postuju vlast iz Beograda. Ili mislite, na neke druge metode, pravnici?

Ne cackajte vise, molim Vas, ostacemo po tom vasem "pravu", i bez Vojvodine i bez Presevske doline i bez Raske oblast.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Kako su rečiti ovi klerikalci iz DSS , kad se izjašnjavaju o izolaciji Srbije zbog ,,nacionalnih interesa ,, a ne boli ih duša ,(koju nemaju)da to isto Kosovo pelješe po svim osnovama ,godinama .I to ,,iz patrijotskih razloga,,.Pa IZJASNITE SE, GDE SU TE SILNE PARE ŠTO SE SVAKODNEVNO ŠALJU ZA ONE JADNIKE ŠTO ČEKAJU U NARODNIMM KUHINJAMA ZA HLEB,SRAMOTE JEDNE NELJUDSKE.KO JE JOŠ OD VAS NEŠTO DOBRO URADIO ZA SRBIJU, I ŠTA NEKO OD VAS MOŽE DA OĆEKUJE A DA JE DOBRO.U koliko ste afera pljački umešani i JOŠ NISTE ODGOVARALI, KOLIKO VAŠE DECE NE PLJUJE PO ,,TRULOM ZAPADU,, KOLIKO PARA JE TAJ ,,TRULI ZAPAD ,,DONIRAO ,IZMEDJU OSTALOG I ZA VAŠE PRIVILEGIOJE ,KOJE NEZASLUŽENO JOŠ KORISTITE.Dokle ćete da se zaštitnički sagalašavate s ,,pokretima ,,naši ,, i sličnih izroda Srbije.Kome se vi zaklinjete na,, LEGALITET,.Ovde se narod već opekao s vašim ,,planovima ,, ne govorite više u ime naroda ,pogledajte vaš izborni rezultat ,ko se s vama može osećati sigurno i bezbedno,.Ostrašćeno branjenje nevidjenog bogatstva STEČENOG PLJAČKOM SOPSTVENOG NARODA , JE NEŠTO ŠTO SE NE SME NI U IMENU NAZVATI DS SRBIJE.Pa vi vičite u Skupštini kol,ko vas grlo nosi, ne vredi vam ,činjenice su već sve rekle.Ko nema adute ,viče , to je poznata priča ,odavno i važi za sve .Za vas uvek, od kad se postavilo prvi put pitanje para za Kosovo.Namerno pravite jaz izmedju gradjana Srbije i onih s Kosova ,ide vam u račun.DA GRADITE ,NESPOSOBNI, ZA RUSVAJ ,SPREMNI. Zato ste i protiv lustracije , a zna se i zašto.

LADY MONTENEGRO

pre 11 godina

Hajde to malo umerenije, sa više mozga, a manje srca. Lako je reći ne, a šta posle. Ni da nije savršeno rešenje. Jedino hladne glave mogu trezvenije razmišljati.