Sreda, 03.04.2013.

16:03

"Spremni smo za teške kompromise"

Aleksandar Vučić je izjavio da Vlada mora da pokuša sve da dobije datum za početak pregovora sa EU i da je spremna i na "teške kompromise".

Izvor: B92

"Spremni smo za teške kompromise" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

225 Komentari

Sortiraj po:

srpkinjica

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost

još jedan

pre 11 godina

Ovde samo vidim gomilu "tipskih" komentara! Naši su ovakvi, vaši su onakvi! Optužuju jedni druge kako su organizovani samo da tipkaju komentare, a svi su isti. Botovi kojekakvi i sa naprednjačke i sa žute strane. Providno sve! Ima li neko nekakav konkretan komentar? Evo, meni je na primer, čitajući neke od ovih komentara, konkretna stvar to da nije naša delegacija išla tamo da bi dala sve, a da za uzvrat samo dobije datum za pregovore sa EU. A nekoliko dana se samo o tome pričalo!

Botović

pre 11 godina

Gde su sada oni koji su danima prozivali Vučića kako ide u Brisel i da će dati sve samo da bi dobio pregovore sa Evropskom unijom? Sve se videlo i čulo. Neki kao da bi jedva dočekali da se tako nešto desi, pa da onda likuju...

Teamadu

pre 11 godina

Očigledno je da Priština ne želi kompromis, i sve što Evropa i Amerika treba da urade je da pritisnu Prištinu da popusti i da prihvati neke kompromise. Svakako da ne možemo prihvatiti nešto što ni u kom slučaju nije kompromis. U kompromisu obe strane treba da dobiju i nešto što ne žele, a izgube nešto što žele. Tako da ovo očigledno nije kompromis, pošto samo Srbija gubi!

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!! Imamo poverenje u njih!

Teamadu

pre 11 godina

Lepo što se Eštonova trudi, ali mislim da se obraća pogrešnoj strani, pošto ne sabotira Srbija pregovore i dogovore. Treba da se obrati Prištini i izvrši pritisak na njih, kako bi bili spremni za saradnju i kompromise!

Clan SNS

pre 11 godina

Nadam se da ce Vucica podrzati i ostali politicari i da ce bar jednom se ujediniti i zaboraviti na sve medjusobna neslaganja u cilju resavanja situacije.

Bum-92

pre 11 godina

Albanska stranka ne shvata ozbiljno da nije lako doći do kompromisa. Uživeli se da su sve oni pitani, a da srpska strana se ne pita ništa.

Nesa

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo vec napravili maksimalne ustupke!!!!

Fiki

pre 11 godina

Mozda je i bolje sto pregovori nisu uspeli. Ko zna kakav bi se sporazum potpisao. Neka se drzavni vrh sada dogovori sta cemo i kako cemo dalje i sto je najvaznije neka sacuvaju jedinstvo. Dosta nas je vise nesloga kostala.

dana

pre 11 godina

Mislim da je Vučić onim svojim velikim NE izgovorenim juče u Briselu strkao veliko poverenje naroda.I pored toga što su pregovori završeni bez dogovora mislim da su do Vučića stigle podrške naroda.Ato je za jednog političara jako bitna stvar!

Srbija78

pre 11 godina

Ne smemo zbog mozda samo eventualne prilike da udjemo u EU dajemo razne ustupke Pristini, mislim da samo Vucic ovde ima cvrst stav da nema popustanja.

Sale78

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

Djenka

pre 11 godina

Pred Srbijom su teski dani i to je sada jasno svima. Sa puno optimizma se govorilo o pregovorima 2. aprila ali nas je tamo sacekalo ponovo jedno veliko nista ili mozda neki neprihvatljivi papir zbog koga Vucic nije zeleo to da potpise i hvala mu na tome.

Vojvoda

pre 11 godina

Ovo sto Taci radi je otimanje teritorije...Najgore od svega je sto taj covek ima podrsku EU.Vucic ulaze sve napore da se resi i ovo pitanje,ali ne treba sve svaliti na njega.Pa,nije on robot.

vlaja

pre 11 godina

Čitam šta sve pišete pa ne mogu da verujem, najlakše vam je da kritikujete smešteni u udobnim stolicama.Javite se pa ćemo vas da pošaljemo za pregovarački sto.

avan

pre 11 godina

Slomiše se kola na pogrešnim ljudima! Prethodna vlada je lovila u mutnom i trgovala svim i svačim, pa i Kosovom... e sad kad je došao đavo po svoje, šteta što nema nikog od tih odgovornih za ovakvo stanje. Divim se naporima i trudu g-dina Vučića da se nađe rešenje za ovaj veliki problem! Podrška g-dinu Vučiću! Kosovo nije za prodaju!

Vukašin

pre 11 godina

Ja nemam na čemu da vam zamerim, a verujem i narod! Mislim da nije kraj sveta ako ne dobijemo datum, i do sad smo "živeli" bez datuma! Vreme je da se okrenemo nama, da sredimo našu državu i naše društvo, da već jednom postanemo država, a jedini političar koji od ove Srbije može napraviti pravu SRBIJU je gospodin Vučiću! Samo ako budemo "država" možemo vratiti Kosovo!

Ivanica

pre 11 godina

" Na muci se poznaju junaci"... Skupite hrabrost i donesite odluke koje niko drugi ne sme ni da pominje. Ali te odluke donesite samo ako su u interesu Srbije i Srpstva

Dimitrije

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ja nemam na čemu da vam zamerim, verujem da ste dali sve od sebe, pokazali ste da vam je interes Srbije i Srba na Kosovu na prvom mestu, i da je Srbija spremna na razgovor, a da ultimatum i ucene ne prihvata!

Cipuljic

pre 11 godina

Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.
(Lalans, 3. april 2013 16:24)
Ne mogu da verujem da postoje osobe, koje mrze svoju otadzbinu.

zoran

pre 11 godina

Ove njegove reči svako tumači kako mu odgovara, izjava je krajnje dvosmislena. Ono što je strašno jeste taj veo tajne koji nikako da neko skine sa tih pregovora.

Iluminacija

pre 11 godina

Referendum o ulasku u EU !! A Kosovo smo izgubili ratom 1999.
(Cile, 3. april 2013 16:12)

Nismo izgubili Kosovo 1999.,inace sada ne bismo pregovarali...A treba da sprecimo otimanje Srbije,kao sto Vucic kaze,naravno,diplomatskim sredstvima.

prokleta avlija

pre 11 godina

ova vlada samo nastavlja zamlaćivanje prethodne sa pričom i EU i Kosovo...ne može, to je svima jasno,a postalo je BAŠ svima jasno posle nebuloznih zahteva koji su doneli Nemački parlamentarci kod kojih je 3 neispunjivo jer na njih Srbija nema nikakav uticaj...
dilema je ili Kosovo ili EU ne može i jedno ili drugo,ili ćemo priznati Kosovo i ući u EU ili nećemo priznati Kosovo i nastaviti razvoj društva i države van EU sa nekim delimičnim inkorporiranjem EU zakonodavstva koje nama odgovara i bez trgovinskih,viznih i bilo kakvim barijera izmedju Srbije i EU,nešto što kao dogovor imaju Švajcarska i Norveška...
najbolje i najbezbolnije rešenje je referendum sa pitanjem: Da li Srbija treba da prizna nezavisnot Kosova da bi otpočela pregovore o pristupanju EU?...neka narod odgovori pa kako narod odluči tako će biti pošto su srpski političari nesposobni da reše ovo pitanje

Kompromitujući kompromis

pre 11 godina

Dobro je što je juče Aleksandar Vučić bio na pregovorima u Briselu.

U odlučujućem trenutku je prelomio i rekao da nudi ostavku, jer ne zna šta da radi.
Da li da prihvati sporazum sa Tačijem o severu Kosova (jer se o jugu uopšte i ne razgovara) ili da se okrene budućnosti u kojoj treba da žive naša deca (kako reče u subotu na TV).
I kako će sada udarni odred Kancelarije za brze komentare SNS-a da se izjasni:
1) da podrži Vučića koji se raspravlja sa Tačijem tako što s esvađaju i ne da mu Kosovo (i prozivaju se zbog zajedničke lažne ratničke prošlosti - jer ni jedan od njih nije ustvari bio u ratovima)
ili
2) da podrži Vučića koji je spreman na sve da bi Srbija krenula putem evropskih integracija (tj. predpristupnih fondova EU i u susret Godou)?

P.S. A Ivica Dačić? Šta ćemo sa njim? Čekaj da nađem... copy... "Nemam ni malo poverenja u tog Dačića".

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

samo ti

pre 11 godina

Naravno da nam je bitan datum pocetka pregovora za EU, pa to nam je cilj, ali ne po svaku cenu. Vucic zna sta radi, bori se ze za svoju zemlju i srpski narod, imajmo vere da ce doci do najboljeg moguceg resenja za Srbiju.

Bucko

pre 11 godina

Svojim prisustvom u Briselu, Vučić je učinio da imam mnogo više poverenja u povoljan ishod pregovora. Mislim i da ostalima iz našeg tima mnogo podiže nivo samopouzdanja.

KINDER

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju ka resavanju problema u kojem se Srbija nalazi. Dobijanje datuma je od velikog znacaja za dalji napredak i svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima.

panonski

pre 11 godina

Ma nije bitan posrednik. Bitna je sustina. Ako se Srbija necega odrice, mora i Pristina necega da se odrekne. Verujem da zato Vucic nije dao zeleno svetlo u Briselu. Ali i treba tako, neka se Pristina malo zamisli. Verujem da ce do dogovora doci u tom roku od nedelju dana.

Diona

pre 11 godina

Državni vrh zaista treba da se pripremi za teške kompromise, ali nikada neće priznati nezavisnost KiM radi dobijanja datuma. Ketrin Ešton i Hašim Tači apsolutno nisu ništa nisu ponudili Srbiji, nijedan jedini uslov. Srbija treba da se okrene istoku i istočnom tržištu i da ne razmišlja više o EU. EU nas ne želi. Građani su ponosni što imaju Aleksandra Vučića koji nije priznao nezavisnost KiM, i što nije potpisao onaj sramni sporazum. Potpuno podržavam i verujem Aleksandru Vučiću.

kokica

pre 11 godina

Nadam se pozitivnom ishodu za Srbiju u ovim pregovorima,pojacani smo Vucicem i mislim da ce on dati sve od sebe da Srbija sto bolje prodje u ovim razgovorima.

Viktor

pre 11 godina

wow ...em imaju svoje komentatore em udarace pluseva i minusa. Svaka cast. Po sto pluseva na bravo Viucicicu nije ti lako vucicu ...i odjednom stotinu minusa na komentare koji su bili ubedljivo najpodrzaniji. Koliko se placa po kliku ili komentacicu da i ja neku zaradim lako (samo pises "svaka cast Vucicu koji je...pa onda copy i paste.)

žaks

pre 11 godina

Velika i teška odluka pada na državni vrh u ovom momentu,odabrati put koji je pravi za Srbiju.Nadam se ispravnoj odluci u ovom teškom trenutku za narod na Kosovu i u celoj Srbiji.Podržavam ispravan put napredka i stabilnosti za sve.

FILIP

pre 11 godina

Srbija mora da traži najbolji način kako bi se našlo rešenje po pitanju KIM a samim tim i dobijanje datuma a da pri tome narod bude zadovoljan.

Milanko36

pre 11 godina

Vucic je u najtezoj poziciji od svih. Dacic se pokazao kao elastican za pregovore i za prihvatanje, a Vucic tvrd pregovarac, medjutim ipak je bolji nacin Vucica. Ne smemo lako popustiti, ali naravno ne odricemo se ni evropskog puta. Bitno je naci pravu ravnotezu

ex demokrata 1

pre 11 godina

sto se mene tice,nista sem sporazuma ne prihvatam,Kosovo je odavno van Srbije koliko ja znam,a jedino sto je izvesno je Eu,ako i toga nema onda ostavke, pa izbori,meni je Kosova i kosovara preko glave!

ST

pre 11 godina

E moj Dačiću, sa kim ti sediš u vladi, sa ljudima koji ti svaki dan zabadaju nož u leđa...Sada su, ovi likovi iz SNS, smislili priču da optuže Dačića da je on, kao, hteo da proda Kosovo, ali ,,sreća pa je tu bio Vučić i nije dozvolio'' hehehe
Naravno, radikali bez bedža hoće sa sebe da skinu odgvornost, a Nikolić pisao platformu, i da za neuspeh okrive nekoga drugog, samo nazadnjaci nisu krivi...

Paja

pre 11 godina

"Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!"
(Najbolje za nas, 3. april 2013 17:21)

:) Ljudi, smesni ste, ovo je za "Monti Pajtona"! Pa kao deca ste, gledam Vas danima kako kucate te komentare , pa do juce ste kucali da NE DATE KOSOVO i da Vucic bude UPORAN, po cenu NE DOBIJANJA DATUMA ! Danas Vucic kaze "datum po svaku cenu" a Vi kao papagaji "Datum je prioritet" ! Molim vrh SNS-a da prekine ovu lakrdiju, ljudi brukate se ! Sutra ce Vucic priznati Kosovo a Vi cete u glas svi "Priznanje Kosova je najmudriji potez za Srbiju a Aleksandar Vucic je jos jednom pokazao da je nenadmasan diplomata svetskog kova"

makileee

pre 11 godina

Bice tesko , ali se nadam da ce Vucic ici do kraja i da taj kompromis ne podrazumeva da damo deo svoje zemlje . Samo napred , hrabro , pametno - kao i do sada !

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

lala

pre 11 godina

Bez komentara. Sada će nazadnjačka pačija škola početi da piše kako su duboko ubeđeni i da duboko veruju u svog prepoštenog i prepodobnom velikomučenika Vučića koji vodi računa o interesu srpskog naroda i da će uraditi ono najbolje za svoj narod.

exLDP

pre 11 godina

Nadam se da "teški kompromisi" ne znače i raspad Srbije. Iako sam na izborima učestvovao u Preokretu, od tada je mnogo preokretača bilo kod nas. Sada sve ovo posmatram iz jednog neutralnog ugla, ne dozvoljavajući da mi bilo ko više soli pamet. Ovom Dačiću ne verujem ništa, dok mi Vučić izgleda kao dosta odgovorniji političar, bez obzira voleo ga ili ne.

britka

pre 11 godina

Ispada da je samo Srbija spremna I na kompromis I na dogovore, a to dovoljno govori o nasoj zrelosti I zelji da se Srbima na Kosovu I Metohiji obezbedi neki pristojan I normalan zivot. Eto koliko je Pristinski tim human I covecan I koliko ih ljudski zivot zanima, kada su svaki predlog Beograda odbacili. Sta vise reci…. Sa kakvim ljudima mi to pregovaramo?

Mladja Micas

pre 11 godina

Naravno da bez kompromisa ne može. Pogotovo što o Kosovu odavno brine američki Kongres i finansije sa zapada. Biće teško da teže ne može biti. Šteta samo što neki ranije koji su mogli da se mnogo više posvete toj problematici, nisu učinili ništa! Nadam se samo da neće biti sve preko leđa naših ljudi dole...

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

emilija

pre 11 godina

Opravdali ste svo moje poverenje jer je za mene Vas odlazak predstavljao garanciju da cete istrajati u stavu da kompromis ima granicu i svima dali do znanja sta je Vama,a i mnogima od nas prioritet.

Betmen

pre 11 godina

Nisam postovao ovog coveka ranije i uopste ga nisam pratio. Ali postao mi je svojim delima jako interesantan. I vise volim kada neko ponosno izgubi,nego nasilno pobedi. Oni su sveska sila, trebala ti je velika hrabrost da tamo kazes ne.

Aleksandar I

pre 11 godina

Vucicu tako niste pricali u predizbornoj kampanji...Ali nema veze Vi ste zajedno sa Sps unistili sve srpsko tako da i ovo ceka Vas...

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ukidate srbiju? dobro sam procitao. pa kome cete onda biti vlast? steta, nece se komentatori vise zanimati bitnim politickim temama, vec cemo preci na ekonomske, a neko mozda i na kulturne... a neko ce mozda i najzad naci priliku da se zanima sa sobom...

vlada

pre 11 godina

Istocni blok ma sta da uradi zapad mu nikad nece pomoci, jer oni taj blok ne vole i smatraju ga neprijateljskim. Pa tako i nama nece pomoci, nego ce nam na svakoj krvini postaviti nogu i pokusati usporiti. DOSTA PONIZENJA ZA SRBE DOSTA,

Veljko

pre 11 godina

Mi smo uvek za kompromise ali na žalost bez komromisa sa druge strane, nema dogovora. Volja i želja da se nešto učini je tu, to ja vidim, svi se trude da dođu do pravednog i prvenstveno korisnog rešenja za nas. Nažalost, zapad nije uz nas, oni koji nas podržavaju ne mogu nam pomoći jer nisu u toj poziciji. Ipak, ne treba žuriti i praviti grešeke.

Beograd

pre 11 godina

Nek se SNS botovi odluce da li duboko najvise najdublje veruju u Vucica koji ne da Kosovo i koji je odbranio Kosovo ili najvise i nadublje veruju u Vucica koji ce potpisati papir za koji dan.
Hahahahah

Sta god uradi Aca mi cemo najdublje verovati u njega hahah.
Jel tako?

popustanje ima svoju granicu

pre 11 godina

Vučić vlada je spremna na kompromis,ali ne i na priznavanje NATO agresije i otimanje dela svoje teritorije.

Милош

pre 11 godina

О добро је више. Дај радите шта треба и да добијемо тај датум. Не желим више да стојимо због Косова. Доста је грађанима више агоније због нечега изгубљеног и СКУПОГ. Желим у ЕУ, желим интеграције. Ко год од политичара то схвати, има гласове. Вучићу ако то разумеш, само напред!!!

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

Junosa

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto nema nacionalnog jedinstva...ljudi valjda svako me u ovoj srbiji treba da bude jasno da EU nije cilj po sebi iznad toga postoje srpski nacionalni interesi koje ova vlast uspesno cuva

JDragan

pre 11 godina

Ne posustajte, ne priznajte Kosovo, bar dok Kina ne prizna Tajvan, Španija Baskiju i kataloniju, Engleska Škotsku i Severnu Irsku.... Da li svi oni žele da žive u dobrosusedskim odnosima? Ako Tači neće da pregovara zato što je i Vučić uključen u dijalog, to je njegov problem... samo napred, pa makar i ne dobili datum, preživećemo i to...

sneguljica

pre 11 godina

Primecujem da nekim ljudima uopste nije ni stalo. ti isti ljudi su samo culi za rec kosovo, ne znaju sta to znaci i koliko znaci. zalosno

JA NBGD

pre 11 godina

Ne banalizujte stvar, kakvo priznanje Kosova, sacekajmo kraj pregovora i podrzimo Vucica i nas tim u ovome! Njima je najlakse!

Hipohonda

pre 11 godina

Svako rešenje brzopotezno koje bi se donelo bilo bi na štetu Srbiji, tako da se mora naći neko rešenje kojim bi se nacionalni interesi Srbije zadržali, a istovremeno to treba prihvatiti Priština. Verujem da takvo rešenje postoji, a njega će naći Vučić.

marijela

pre 11 godina

Posle 11 'izuzetno teških dana', jučerašnjih 'veoma mučnih pregovora' predstoje nam 'teški kompromisi i grčevito traženje' istih. Koja dramaturgija iz usta PPV-a.

CAKA

pre 11 godina

Niti je lako dati svoj deo zemlje, niti se odreci bolje buducnosti za nase potomke! Vucicu nije ti lako, ali verujemo ti i podrzavamo te!!!

Vanjica

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

SRNA

pre 11 godina

Ja verujem Vucicu...i slazem se da kompromis biti tezak, ali ne moze drugacije, to je ocigledno svima! Ali da nije njega, ko zna kako bi se ovo zavrsilo!

Festina lente

pre 11 godina

(SNS prevaranti, 3. april 2013 16:47)

Pa,koliko ja znam Vucic je ponudio ostavku,kako onda to da mu je bitna fotelja?!A kadrove Ds-a nisi mogao puskom da isteras iz iste.

ROKO

pre 11 godina

Dajte ljudi prestanite da od svega pravite pozoriste. Podelu kosova ste puno ranije mozda u Rambueu mogli da ostvariti a sada da kojim slucajem i albanci prihvate da zive u okviru srbije ja ih nikada nebi primio. I sta sada pregovarate bolje uslove za srbe na kosovu kao da su oni maloletni i neznaju da se bore za svoja prava.Zasto Vi neznate ni prvu lekciju diplomatije da srbe sa kosova ukljucite u pregovorwe a vi da gledate sa strane i smeskate se sa amerima i evropljanima trazeci postovanje osnovnih ljudskih prava za srbe koja su odavno donesena i potvrdjena medjunarodnim konvencijama. Kosovo smo izgubili jos 73 ustavom SFRJ. Niste ga izgubili ratujuci jer ste na to imali pravo braniti svoju teritoriju od terorista ali albancima kao narodu ne mozete uskratiti pravo na samoopredeljenje kao sto se ne moze uskratitito pravo srbima i hrvatima u bosni kao i svim narodima koji zive u drugim drzavama i koji izraze zelju da zele da zive samostalno. Zato svaki vecinski narod treba da razmislja na ovaj nacin i da sva prava koja zasluzuju narodi a onda se postavlja kljucno pitanje dali je bolje dozvoliti tom narodu osamostaljenje ili vecito imati rusilacki i remetilacki faktor u zemlji. I umesto da se cela bivsa juga resavala anblok mi sada parcijalo resavamo pojedine konflikte u iscekivanju daljih konflikata jer oni realno postoje i odlaganje resavanja samo komlicira situaciju a celo drustvo stvara nestabilnost i taj balkanski sindrom jednom za svagda ne resimo.

Neprilagodjena

pre 11 godina

(Lalans, 3. april 2013 16:24)

Pa,ako si ti njegov ovlasceni tumac izjava,onda on tako kaze.Meni se vise cini da Aca kaze da Srbija ne moze da prihvati svoje ukidanje sto implicira da datum jeste vazan,ali nije najvazniji!

ranko

pre 11 godina

uvek su nas napdali i sirili vesti po celom svetu kako smo ovakvi onakvi ali sad mi na njoihovom terenu jasno im dajemo do znanja da sa nama nema igranja.. imamo prave igrace za pregovore... zelim im puno srece u daljem radu...

srki

pre 11 godina

Manite se ljudi evrope i ja bih voleo u evropsku ali i slep vidi da nas tamo nece. Oni na nas gledaju kao na neko Zulu pleme koje jede zive ljude.

JA NBGD

pre 11 godina

Kompromis je jedino resenje u ovakvoj delikatnoj i teskoj situaciji za srpski narod i nasu drzavu! Bice bolno za sve nas, ali Vucic nece uraditi nista na nasu stetu, ali moramo biti svesni da idealnog resenje nema! Zato verujmo ovom coveku, daje sebe celog u ovim pregovorima, njemu je najteze, jer je na njemu i najveca odgovornost!

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 11 godina

Koloko ja znam kompromis znaci ustupke oba dve strane? Sta se nudi nama za uzvrat? Ako je to datum za pocetak pregovora onda znate i sami sta mislim o vama.

ranko

pre 11 godina

uslovljavaju nas sa kosovom ali verujem u gospodina vucica i sve njegove odluke jer se jasno vidi da radi za narod i nasu drzavu...

sandra

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uspeti da resi ovu zamrsenu situaciju. Ono sto mi nikako nije jasno jeste kako smo dosli dovde i kakvi su se pregovori dogadjali 12 godina kad smo sada tu gde jesmo?

Zorba

pre 11 godina

Sve po Ustavu Srbije!!, jedine nezavisne drzave koja postoji u pregovorima.. Nigde jos ne videh da neko toliko moze da krsi zakon, ubija ..., pa jos i pregovara ucenjivacki sa toliko KVAZI entuzijazma, a da ga ostali 'gledaju belo'

Jason

pre 11 godina

Priznajte već jednom to Kosovo i da završimo više tu priču!
(Ivan M., 3. april 2013 16:34)

Najlakse je to uraditi bez ikakve borbe,bez icega...Treba shvatiti da ne treba tek tako da se odricemo dela svoje teritorije...Ako to sada uradimo,mozete zamisliti sta ce sutra biti sa Sandzakom,Vojvodinom,hoce li se Srbija na kraju svesti na Beogradski pasaluk?!Podrzavam Vucica i ovu delegaciju,nadam se da ce se pronaci prihvatljivo resenje.

Spasoje

pre 11 godina

Nije vise 2001. godina kada je rezolcija 1244 bila jos koliko toliko sveza. proslo je dosta godina, ko god sada da se bavim ovim pitanjem moze da izvuce samo koliko se izvuci moze. Podrska za drzavno jedinstvo! Koliko znam prethodna vlast nije imala toliko intenzivne konsultacije i sagledavanje stvari iz razlicitih uglova.

Borko

pre 11 godina

Mozda je tacna konstatacija da je potrebna bila adaptacija na pregovore,narocito onih koji u njima nisu ucestvovali,ali je i adaptacija njegova i Estonove takodje potrebna na sadasnje predstavnike Srbije u pregovarackom timu,a narocito na Aleksandra Vucica.

Marijan22

pre 11 godina

Po meni jednostavno Srbija mora biti spremna za dalje kompromise,daleko od toga da se sa ovim stane. Vladajuca vecina se za to zalagala i na tome kako vidim i radi odlucno i iskreno,sto me je mogu slobodno reci i iznanadilo. Takodjer je pozitivno to sto ipak postoje politicari koji stoje iza svojih predizbornih reci. To je u jucerasnjim pregovorima sa Pristinom i potvrdjeno.

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

Tahoe

pre 11 godina

Moram da budem iskren, na pocetku mandata Vucica nisam bio siguran da ce uopste da se uhvati u kostac, ali boze moj ljudi grese, tako i ja. Od mene ima podrsku, ako to nekom znaci, moramo okoncati ovo zbog nase dece, i potomaka ovih ljudi.

Acko

pre 11 godina

Najzad je Aleksandar Vucic pokazao Evropi i Taciju da se u Srbiji politicka klima promenila,da se ucenama nista nece postici,da Srbija ne jurca vise ka EU kao muva bez glave i da se zna sta se moze i sta je dopustivo ,a sta ne.

Radomir Galonjic

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uciniti sve da dabojemo sto vise pregovorima, a izgubimo sto manje.Koliko je to moguce.Videcemo.Ali fakat je da je propusteno mnogo prilika da se dodje do resenja.

vitko

pre 11 godina

Da pojasnimo stvari,Kosovo jeste okupirano,ali nije dato.Da smo ga izgubili,ne bi sad ni bilo pregovora.Zato nas i ucenjuju,samo da bi potpisali i javno priznali nezavisnost.Samo oni to i hoce.Nama EU nije toliko neophodna,koliko je neophodno da ostanemo dosledni i ne poklonimo Kosovo.Nasi stari su ga cuvali i sacuvali toliko godina za nase generacije i sramotu predaje Kosova bi zauvek ukaljala nas obraz.Za tako nesto nema opravdanja.Onaj ko to bude uradio,ostace najveci izdajica u Srpskoj istoriji,svidelo se to nekom ili ne...

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

Sokrat

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.
(Korito Ivanovo, 3. april 2013 16:46)

Prijatelju, trebao si barem da pročitaš naslov. On glasi: "Spremni smo za teške kompromise".
Toliko.

Milan

pre 11 godina

Opa.Pa dobro ja kad je tim spreman,bolje nego nespreman.Pa da vam nije noga za vratom nebi vi ni dosli u Bruexell da pregovarate,nebi ni u Moskvu al tamo bi radije.Al Rusi ne sljive Srbiju.Od 1991 uzdrzani-javno.A vodjeni rat.Koji ciljevi,koliko su ostvareni,neostvareni,odgovornost,ko treba da dobije zasluge ko kritike.Ma Srbin ne pita posto je:daj 5 karata il nijednu

Insolventan

pre 11 godina

Ne treba pristajati na ultimatume,pod izgovorom da se nama zuri zbog datuma.Ne zuri se nama,kad smo mogli ovoliko da cekamo,mozemo jos malo.Sva sreca ,pa i Vucic razmislja na slican nacin.

Najbolje za nas

pre 11 godina

Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!

Vladimir

pre 11 godina

@MONARHIJA

Regent nije dobio ništa. Dobili su Radomir Putnik, Petar Bojović, Stepa Stepanović, i vojska tadašnje Crne Gore sa kraljem Nikolom, Jankom Vukotićem i ostalim junacima. Čast kralju Petru I, ali ne vidim zaslugu Aleksandra ni u čemu osim što se zamerio sa pola oficira srpske vojske uključujući i Mišića kome je posle rata rekao da "ne zna ništa". A to sve jer nije mogao da podnese da mu neko saspe istinu u lice. Nismo mi ništa izgubili Miloševićem nego upravo onim nesrećnim ujedinjenjem.

Uči malo bolje istoriju.

sasa jokic

pre 11 godina

I prosli put ste rekli da ste spremni za teske kompromise, a niste ih napravili! Svi znamo da je doslo vreme da se prizna realnost, i niko pametan (koliko god mislio da je nepravedno) vam nece zameriti ako ih napravite!
Vaznija je buducnost nase dece od interesa UDBE i svercera !

bože me sačuvaj

pre 11 godina

Haha, osvesti se Dačiću, pročitaj malo šta su danas SNS botovi dobili nalog da pišu, kobojagi bi ti "prodao juče Kosovo samo da nije bilo svevišnjeg Vučića da ga spasi".
Do kad ćeš trpeti zabijanje noževa u ledja i izvrtanje činjenica u svakoj prilici kad nešto ispadne loše, izadjite iz vlade sa partnerima neka padne, pa šta bude.
Ispadaš smešan, da li je toliko bitno da si ti premijer, bitnije i od obraza ?
Istina, i nije mi te žao, ko sa djavolom spava..

Nemojteeeee

pre 11 godina

Ne pristajte ne trule kompromise radi još trulije EU! Kosovo treba braniti, mirno, bez rata, negirajući njegovu kvazi nezavisnost. Neće to biti prvi put da se neke teritorije vrate nekoj državi pa makar nakon par stotina godina.
NIKADA GA NE PRIZNATI, zauvijek inzistirati da je sastavni dio Srbije!

EU, ne hvala

pre 11 godina

Cenim ogromne napore, koje ulažu najodgovorniji ljudi u zemlje, za postizanje nekog kompromisa. Ali sa tako tvrdim stavom Tačija i podrške koju ima od amerike, nevidim prostor ni za kakav kompromis, pa čak ni "teški". Tači će biti zadovoljan samo bezuslovnom kapitulacijom i totalnim poniženjrm Srbije.

Zbunjeni

pre 11 godina

Znači li ovo da smo juče u Briselu imali nekoga u pregovaračkom timu ko je stao i povukao ostale nazad na crvene linije? Hoćemo li sada te linije pomerati ili ih pogaziti zbog takvih lakomislenih?
Nadam se da taj koji je stao i rekao ne po cenu ostavke i dalje igra glavnu ulogu?

zmaj od kosmaja

pre 11 godina

Vucic nema svoje misljenje, bice na kraju kako Merkelka kaze.
Sto se Vucic tice, on bi potpisao i nezavisni Zemun samo da bude vlast.

Vanja

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

valras

pre 11 godina

Čovek je samo pre 20 sati nudio ostavku. Tako je brzo akumulirao energiju i spremnost za nuđenje teških kompromisa.U koliko se samo "alotropskih modifikacija" može javiti ovaj gospodin?

Persefona

pre 11 godina

Nadam se da ce se uskoro naci resenje.Vucic je dobro postupio sto je odbio mrvice koje nam je Taci ponudio.Taci je bezobziran i trazi nesto sto nije njegovo.Ne moze vise.

SNS prevaranti

pre 11 godina

Sada će da kukumavči, glumata...a onda će da prihvati sve što se od njega traži, a sve da bi opstao na vlasti, da bi zadovoljio zahteve onih koji su ga podržali da sklepa ovu vladu. Da je to DS uradila Vučić bi to proglasio veleizdajom, ali kada to on uradi - kako se to onda zove, šta mislite...

Oli

pre 11 godina

Gospodo, pročitajte tačno šta je Prvi potpredsednik izjavio, pre nego što ga napadnete iz svih oružja. Citiraću. Aleksandar Vučić: "U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje." Dakle, nismo spremni na ukidanje svoje države.

branka v.

pre 11 godina

Malo je ovakvih ljudi kojima je istinski stalo do Srbije I koji se bore za njenu dobrobit! Nije moguće da samo mi treba da činimo neke kompromise.. Imamo nase ciljeve i zahteve od kojih Vucic ne treba da odustaje, a najmanje treba da prihvati bilo sta.

Gradjanin

pre 11 godina

A zbog cega bi Srbija nestala Vucicu podseti nas? Niste se brinuli za milion ljudi u promsenim ratovima a sada se kao brinete za 100000. Nemačka pre Prvog svetskog rata imala preko 542.000 m2 svoje teritorije, a danas, ponovo ujedinjena sa Istočnom Nemačkom raspolaže sa 357.000 m2? Porazi u ratovima se plaćaju, između ostalog, i teritorijama. Ipak, danas je Nemačka zemlja sa najjačom privredom u Evropi i putokaz za politiku integracija i napretka.
Nego problem je kKako objasniti nacionalističkim ekstremistima ciji ste deo dugo bili da je decenijama politika vođena pogrešno i da su oni samo opaki proizvod loše politike? Kako priznati da se već više od dve decenije interes elita vrti samo oko bogatstva, a cela vatrena priča oko granica, teritorija i podsticanje najnižih nacionalističkih strasti služi prikrivanju stvarnih motiva?
Zato ste odjednom toliko navalili u Evropu - Evropa ili zivot. Zato sto znate da cemo bez toga uci u novi krug unutrašnjih sukoba, ovoga puta na klasnoj osnovi. Posle dve decenije i nacionalizam postaje kvarljiva roba kojoj je istekao rok trajanja. Sada je već prevelik broj ljudi na ivici gladi, a klasni sukob u XXI veku nije pametan izbor.
Najveći gubitnici pogrešne višedecenijske politike smo mi obični građani - osiromašeni, bez nade i perspektive, ali u obavezi prema budućnosti naše dece, da više ne pristajemo na laž i da se konačno suočimo sa cenom sopstvenih grešaka.

stefke

pre 11 godina

Vucic jos uvek nema resenje ali ce ga sigurno naci, bez njega nista ne bi postigli u Briselu, u stvari do sada bi pregovori bili uveliko gotovi jer bi Dacic prihvatio njihove predloge i tim gestom bi prodao drzavu i srpski narod.

4xS

pre 11 godina

sta znace ti "teski kompromisi"?Dosta vise prodavanja magle i raznih sifara koje ni drzavni vrh nemoze da rastumaci,jer se i medjusobno lazete.Odlucite jednom ili KiM ili EU,posto ni oni poremecenog uma ne veruju u te bajke.Pa onda lepo na izbore,da vas nagradimo ili kaznimo po zasluzi

dodo

pre 11 godina

Meni je najvise sinoc rekao Taci kazavsi da su razgovori bili teski jer su [parafraziram] "razgovorima prisustvovali neki novi koji su zaboravili da skinu majice sa Seseljovim likom'
A svima nam je jasno da je pod tom izjavom mislio na Vuciica

Jasno je zasto je Vucic izbegavao Kosovo - u Begradu sudijama, policiji, tuziocima,... svima moze naredjivati kako hoce bez straha da ce se iko protiviti, diok to nije slucaj na medjunaro9dnom planu.

koka kola boj

pre 11 godina

Isselite sud iz K.Mitrovice u centralnu Srbiju, zaklucajte zgradu i dajte kljuc EUlexu, raspustite policiju koje imace nema, pa da vidimo dali mogu da ne daju datum. Poslem toga pregovarajte bez zurbe i stresa.

street fighting man

pre 11 godina

resenje je u uniji srbija kosovo koja ce imati svoju zajednicku stolicu u UN i svim medjuanrodnim forumuima osima gde se dogovore da istupaju zasebno, pri cemu svako na svojoj teritoriji sem severa kosova ima pravo na svoje zakone policiju sudstvo vojsku i carinu, sve kase su naravno odvojene, mogu i sportske reprezentacije da budu odvojene, svako ima svoje vlade sa svojim ministrima i svoje centralne banke i rezerve i svoje skupstine, ako postoji neki zajednicki interes to bi se uredilo nekim zakonom koji bi vazio za celu uniju i tako su i srbi sacuvali kosovo u navodno jednoj drzavi sa srbima i albanci dobili vid medjunarodnog priznajna a da pri tom svako fakticki ima svoju drzavu, i vuci siti i ovce na broju i daj da se posvetimo kulturoloskom preobrazaju ovog drustva tako da svi terba da pocnu da se gnusaju korupcije, bezobrazluka, nerada, kradje, primitivizma, nasilja, pervara, neodgovornosti i nejednakosti, a da li ce da nas de jure prime u neku EU bas me briga.

srecko

pre 11 godina

Cela ova prica mi izgleda kao da je u njoj jedini ozbiljan igrac aleksandar vucic. gde nam je taj premijer da izadje i kaze nesto javnosti? sta bi bilo da vucic uopste nije otisao juce za brisel?

NekoIzMase

pre 11 godina

"U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje", rekao je Vučić.
__________

Taman se čovek ponada da su krenuli u pravom smeru, kad ono ...
Mi smo kompromise napravili, više puta do sada ... Red je da druga strana osim tvrdoglavog 'sve u skladu sa Ustavom Kosova' popusti ... Sve u skladu sa Ustavom Srbije dolazi u obzir !!! Manje od nezavisnosti, više od autonomije ...

Lalans

pre 11 godina

"Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise"


Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.

Korito Ivanovo

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.

sanja

pre 11 godina

Srbija je oduvek bila spremna za saradnju. Spremni smo i danas na mirno rešavanje kosovskog problema ali se ne možemo složiti sa ucenama i uslovljavanjima koje smo dobili u ovoj rundi pregovora!

Mihail Solohov

pre 11 godina

Pa,davno je vec poznato da je Srbija spremna za kompromise,nama je u interesu da se resi ovo pitanje...Ali,da li mozete da shvatite sta je to mizerno Taci ponudio,kada je Srbija to morala da odbije?!

olaaaaa

pre 11 godina

Nacicemo resenje, ja se uzdam samo u vas vucicu...jer da juce nije bilo vas, ode nama nase kosovo...a priznajte da nije lako dati deo svoje zemlje tako nekom

DO IO

pre 11 godina

U pravu je, kompromis mora da postoji, verovatno nema drugog resenja, ali Vucic zna sta radi i ucinice sve u nasem interesu i u interesu buducnosti nase dece!

Surov ali fer

pre 11 godina

B 92 : "Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise", rekao je prvi potpredsednik Vlade za "Večernje novosti".

Surov ali fer : Na koje teske kompromise Vucicu si ti spreman ? Srbija nije tvoje vlasnistvo da moras narodu Srbije( iako je to naredjenje iz EU i USA )stalno precutkivati na sta ste to ti i Dacic spremni.Licno obogacivanje i eventualni beg iz otadzbine ( ne bi bilo prvi put u istoriji srpskog naroda)posle svih tih " kompromisa" " sa EU i Tacijem vodi vas u dozivotno izgnanstvo.To treba da vam bude jasno.
Bolje bi vam bilo da otvoreno kazete narodu sta se od vas zahteva , a onda da narodu na referundumu prepustite odluku.

Najlepsa

pre 11 godina

A zasto Dacic ne daje nikakve izjave? Hoce li se sad sva odgovornost prebaciti na Vucica? Gde je dugogodisnji pregovarac Borko, koji je doveo dovde? Gde je sadasnji premijer zaduzen za pregovore?

francuska sobarica

pre 11 godina

Vi Srbi ste najtolerantniji narod. Nakon svega sta ste dozivjeli od Albanaca vi i dalje svim silama pokusavate njih 1,800,000 da privolite da zive s vama u istoj drzavi, da im isplacujete penzije (plus zaostatci i kamate) i socijalu za onih 40% nezaposlenih, da im uplacujete u neki novi fond za nerazvijene regije... I najskuplji kredit bi digli samo da ih usrecite. Pa i Albanac da sutra bude premijer Srbije, nije problem ako buduci gradjani Srbije tako odluce. Stvarno za svaku pohvalu i divljenje. Ili sam ja nesto krivo shvatio?

Meda

pre 11 godina

Moramo i dalje pokusavati da bar pokazemo Evropi ali i celome svetu da je Srbija spremna za komrpomis oko problema Kosova i Metohije.Vucic je svojim prisustvom na ovim pregovorima i direktno dokazao da smo mi za kompromis ali da nismo drzava koja ce slepo potpisivati nekakve predloge i nacrte koji stizu od Albanaca ili nekog treceg.

Lalans

pre 11 godina

"Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise"


Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.

dodo

pre 11 godina

Meni je najvise sinoc rekao Taci kazavsi da su razgovori bili teski jer su [parafraziram] "razgovorima prisustvovali neki novi koji su zaboravili da skinu majice sa Seseljovim likom'
A svima nam je jasno da je pod tom izjavom mislio na Vuciica

Jasno je zasto je Vucic izbegavao Kosovo - u Begradu sudijama, policiji, tuziocima,... svima moze naredjivati kako hoce bez straha da ce se iko protiviti, diok to nije slucaj na medjunaro9dnom planu.

JA NBGD

pre 11 godina

Kompromis je jedino resenje u ovakvoj delikatnoj i teskoj situaciji za srpski narod i nasu drzavu! Bice bolno za sve nas, ali Vucic nece uraditi nista na nasu stetu, ali moramo biti svesni da idealnog resenje nema! Zato verujmo ovom coveku, daje sebe celog u ovim pregovorima, njemu je najteze, jer je na njemu i najveca odgovornost!

SRNA

pre 11 godina

Ja verujem Vucicu...i slazem se da kompromis biti tezak, ali ne moze drugacije, to je ocigledno svima! Ali da nije njega, ko zna kako bi se ovo zavrsilo!

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

Meda

pre 11 godina

Moramo i dalje pokusavati da bar pokazemo Evropi ali i celome svetu da je Srbija spremna za komrpomis oko problema Kosova i Metohije.Vucic je svojim prisustvom na ovim pregovorima i direktno dokazao da smo mi za kompromis ali da nismo drzava koja ce slepo potpisivati nekakve predloge i nacrte koji stizu od Albanaca ili nekog treceg.

emilija

pre 11 godina

Opravdali ste svo moje poverenje jer je za mene Vas odlazak predstavljao garanciju da cete istrajati u stavu da kompromis ima granicu i svima dali do znanja sta je Vama,a i mnogima od nas prioritet.

Vanjica

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

Bucko

pre 11 godina

Svojim prisustvom u Briselu, Vučić je učinio da imam mnogo više poverenja u povoljan ishod pregovora. Mislim i da ostalima iz našeg tima mnogo podiže nivo samopouzdanja.

Gradjanin

pre 11 godina

A zbog cega bi Srbija nestala Vucicu podseti nas? Niste se brinuli za milion ljudi u promsenim ratovima a sada se kao brinete za 100000. Nemačka pre Prvog svetskog rata imala preko 542.000 m2 svoje teritorije, a danas, ponovo ujedinjena sa Istočnom Nemačkom raspolaže sa 357.000 m2? Porazi u ratovima se plaćaju, između ostalog, i teritorijama. Ipak, danas je Nemačka zemlja sa najjačom privredom u Evropi i putokaz za politiku integracija i napretka.
Nego problem je kKako objasniti nacionalističkim ekstremistima ciji ste deo dugo bili da je decenijama politika vođena pogrešno i da su oni samo opaki proizvod loše politike? Kako priznati da se već više od dve decenije interes elita vrti samo oko bogatstva, a cela vatrena priča oko granica, teritorija i podsticanje najnižih nacionalističkih strasti služi prikrivanju stvarnih motiva?
Zato ste odjednom toliko navalili u Evropu - Evropa ili zivot. Zato sto znate da cemo bez toga uci u novi krug unutrašnjih sukoba, ovoga puta na klasnoj osnovi. Posle dve decenije i nacionalizam postaje kvarljiva roba kojoj je istekao rok trajanja. Sada je već prevelik broj ljudi na ivici gladi, a klasni sukob u XXI veku nije pametan izbor.
Najveći gubitnici pogrešne višedecenijske politike smo mi obični građani - osiromašeni, bez nade i perspektive, ali u obavezi prema budućnosti naše dece, da više ne pristajemo na laž i da se konačno suočimo sa cenom sopstvenih grešaka.

Persefona

pre 11 godina

Nadam se da ce se uskoro naci resenje.Vucic je dobro postupio sto je odbio mrvice koje nam je Taci ponudio.Taci je bezobziran i trazi nesto sto nije njegovo.Ne moze vise.

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

Tahoe

pre 11 godina

Moram da budem iskren, na pocetku mandata Vucica nisam bio siguran da ce uopste da se uhvati u kostac, ali boze moj ljudi grese, tako i ja. Od mene ima podrsku, ako to nekom znaci, moramo okoncati ovo zbog nase dece, i potomaka ovih ljudi.

olaaaaa

pre 11 godina

Nacicemo resenje, ja se uzdam samo u vas vucicu...jer da juce nije bilo vas, ode nama nase kosovo...a priznajte da nije lako dati deo svoje zemlje tako nekom

stefke

pre 11 godina

Vucic jos uvek nema resenje ali ce ga sigurno naci, bez njega nista ne bi postigli u Briselu, u stvari do sada bi pregovori bili uveliko gotovi jer bi Dacic prihvatio njihove predloge i tim gestom bi prodao drzavu i srpski narod.

srecko

pre 11 godina

Cela ova prica mi izgleda kao da je u njoj jedini ozbiljan igrac aleksandar vucic. gde nam je taj premijer da izadje i kaze nesto javnosti? sta bi bilo da vucic uopste nije otisao juce za brisel?

francuska sobarica

pre 11 godina

Vi Srbi ste najtolerantniji narod. Nakon svega sta ste dozivjeli od Albanaca vi i dalje svim silama pokusavate njih 1,800,000 da privolite da zive s vama u istoj drzavi, da im isplacujete penzije (plus zaostatci i kamate) i socijalu za onih 40% nezaposlenih, da im uplacujete u neki novi fond za nerazvijene regije... I najskuplji kredit bi digli samo da ih usrecite. Pa i Albanac da sutra bude premijer Srbije, nije problem ako buduci gradjani Srbije tako odluce. Stvarno za svaku pohvalu i divljenje. Ili sam ja nesto krivo shvatio?

SNS prevaranti

pre 11 godina

Sada će da kukumavči, glumata...a onda će da prihvati sve što se od njega traži, a sve da bi opstao na vlasti, da bi zadovoljio zahteve onih koji su ga podržali da sklepa ovu vladu. Da je to DS uradila Vučić bi to proglasio veleizdajom, ali kada to on uradi - kako se to onda zove, šta mislite...

koka kola boj

pre 11 godina

Isselite sud iz K.Mitrovice u centralnu Srbiju, zaklucajte zgradu i dajte kljuc EUlexu, raspustite policiju koje imace nema, pa da vidimo dali mogu da ne daju datum. Poslem toga pregovarajte bez zurbe i stresa.

Nemojteeeee

pre 11 godina

Ne pristajte ne trule kompromise radi još trulije EU! Kosovo treba braniti, mirno, bez rata, negirajući njegovu kvazi nezavisnost. Neće to biti prvi put da se neke teritorije vrate nekoj državi pa makar nakon par stotina godina.
NIKADA GA NE PRIZNATI, zauvijek inzistirati da je sastavni dio Srbije!

Aleksandar I

pre 11 godina

Vucicu tako niste pricali u predizbornoj kampanji...Ali nema veze Vi ste zajedno sa Sps unistili sve srpsko tako da i ovo ceka Vas...

4xS

pre 11 godina

sta znace ti "teski kompromisi"?Dosta vise prodavanja magle i raznih sifara koje ni drzavni vrh nemoze da rastumaci,jer se i medjusobno lazete.Odlucite jednom ili KiM ili EU,posto ni oni poremecenog uma ne veruju u te bajke.Pa onda lepo na izbore,da vas nagradimo ili kaznimo po zasluzi

ST

pre 11 godina

E moj Dačiću, sa kim ti sediš u vladi, sa ljudima koji ti svaki dan zabadaju nož u leđa...Sada su, ovi likovi iz SNS, smislili priču da optuže Dačića da je on, kao, hteo da proda Kosovo, ali ,,sreća pa je tu bio Vučić i nije dozvolio'' hehehe
Naravno, radikali bez bedža hoće sa sebe da skinu odgvornost, a Nikolić pisao platformu, i da za neuspeh okrive nekoga drugog, samo nazadnjaci nisu krivi...

NekoIzMase

pre 11 godina

"U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje", rekao je Vučić.
__________

Taman se čovek ponada da su krenuli u pravom smeru, kad ono ...
Mi smo kompromise napravili, više puta do sada ... Red je da druga strana osim tvrdoglavog 'sve u skladu sa Ustavom Kosova' popusti ... Sve u skladu sa Ustavom Srbije dolazi u obzir !!! Manje od nezavisnosti, više od autonomije ...

Paja

pre 11 godina

"Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!"
(Najbolje za nas, 3. april 2013 17:21)

:) Ljudi, smesni ste, ovo je za "Monti Pajtona"! Pa kao deca ste, gledam Vas danima kako kucate te komentare , pa do juce ste kucali da NE DATE KOSOVO i da Vucic bude UPORAN, po cenu NE DOBIJANJA DATUMA ! Danas Vucic kaze "datum po svaku cenu" a Vi kao papagaji "Datum je prioritet" ! Molim vrh SNS-a da prekine ovu lakrdiju, ljudi brukate se ! Sutra ce Vucic priznati Kosovo a Vi cete u glas svi "Priznanje Kosova je najmudriji potez za Srbiju a Aleksandar Vucic je jos jednom pokazao da je nenadmasan diplomata svetskog kova"

Surov ali fer

pre 11 godina

B 92 : "Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise", rekao je prvi potpredsednik Vlade za "Večernje novosti".

Surov ali fer : Na koje teske kompromise Vucicu si ti spreman ? Srbija nije tvoje vlasnistvo da moras narodu Srbije( iako je to naredjenje iz EU i USA )stalno precutkivati na sta ste to ti i Dacic spremni.Licno obogacivanje i eventualni beg iz otadzbine ( ne bi bilo prvi put u istoriji srpskog naroda)posle svih tih " kompromisa" " sa EU i Tacijem vodi vas u dozivotno izgnanstvo.To treba da vam bude jasno.
Bolje bi vam bilo da otvoreno kazete narodu sta se od vas zahteva , a onda da narodu na referundumu prepustite odluku.

ex demokrata 1

pre 11 godina

sto se mene tice,nista sem sporazuma ne prihvatam,Kosovo je odavno van Srbije koliko ja znam,a jedino sto je izvesno je Eu,ako i toga nema onda ostavke, pa izbori,meni je Kosova i kosovara preko glave!

valras

pre 11 godina

Čovek je samo pre 20 sati nudio ostavku. Tako je brzo akumulirao energiju i spremnost za nuđenje teških kompromisa.U koliko se samo "alotropskih modifikacija" može javiti ovaj gospodin?

lala

pre 11 godina

Bez komentara. Sada će nazadnjačka pačija škola početi da piše kako su duboko ubeđeni i da duboko veruju u svog prepoštenog i prepodobnom velikomučenika Vučića koji vodi računa o interesu srpskog naroda i da će uraditi ono najbolje za svoj narod.

EU, ne hvala

pre 11 godina

Cenim ogromne napore, koje ulažu najodgovorniji ljudi u zemlje, za postizanje nekog kompromisa. Ali sa tako tvrdim stavom Tačija i podrške koju ima od amerike, nevidim prostor ni za kakav kompromis, pa čak ni "teški". Tači će biti zadovoljan samo bezuslovnom kapitulacijom i totalnim poniženjrm Srbije.

ROKO

pre 11 godina

Dajte ljudi prestanite da od svega pravite pozoriste. Podelu kosova ste puno ranije mozda u Rambueu mogli da ostvariti a sada da kojim slucajem i albanci prihvate da zive u okviru srbije ja ih nikada nebi primio. I sta sada pregovarate bolje uslove za srbe na kosovu kao da su oni maloletni i neznaju da se bore za svoja prava.Zasto Vi neznate ni prvu lekciju diplomatije da srbe sa kosova ukljucite u pregovorwe a vi da gledate sa strane i smeskate se sa amerima i evropljanima trazeci postovanje osnovnih ljudskih prava za srbe koja su odavno donesena i potvrdjena medjunarodnim konvencijama. Kosovo smo izgubili jos 73 ustavom SFRJ. Niste ga izgubili ratujuci jer ste na to imali pravo braniti svoju teritoriju od terorista ali albancima kao narodu ne mozete uskratiti pravo na samoopredeljenje kao sto se ne moze uskratitito pravo srbima i hrvatima u bosni kao i svim narodima koji zive u drugim drzavama i koji izraze zelju da zele da zive samostalno. Zato svaki vecinski narod treba da razmislja na ovaj nacin i da sva prava koja zasluzuju narodi a onda se postavlja kljucno pitanje dali je bolje dozvoliti tom narodu osamostaljenje ili vecito imati rusilacki i remetilacki faktor u zemlji. I umesto da se cela bivsa juga resavala anblok mi sada parcijalo resavamo pojedine konflikte u iscekivanju daljih konflikata jer oni realno postoje i odlaganje resavanja samo komlicira situaciju a celo drustvo stvara nestabilnost i taj balkanski sindrom jednom za svagda ne resimo.

Viktor

pre 11 godina

wow ...em imaju svoje komentatore em udarace pluseva i minusa. Svaka cast. Po sto pluseva na bravo Viucicicu nije ti lako vucicu ...i odjednom stotinu minusa na komentare koji su bili ubedljivo najpodrzaniji. Koliko se placa po kliku ili komentacicu da i ja neku zaradim lako (samo pises "svaka cast Vucicu koji je...pa onda copy i paste.)

Милош

pre 11 godina

О добро је више. Дај радите шта треба и да добијемо тај датум. Не желим више да стојимо због Косова. Доста је грађанима више агоније због нечега изгубљеног и СКУПОГ. Желим у ЕУ, желим интеграције. Ко год од политичара то схвати, има гласове. Вучићу ако то разумеш, само напред!!!

Sokrat

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.
(Korito Ivanovo, 3. april 2013 16:46)

Prijatelju, trebao si barem da pročitaš naslov. On glasi: "Spremni smo za teške kompromise".
Toliko.

zoran

pre 11 godina

Ove njegove reči svako tumači kako mu odgovara, izjava je krajnje dvosmislena. Ono što je strašno jeste taj veo tajne koji nikako da neko skine sa tih pregovora.

sasa jokic

pre 11 godina

I prosli put ste rekli da ste spremni za teske kompromise, a niste ih napravili! Svi znamo da je doslo vreme da se prizna realnost, i niko pametan (koliko god mislio da je nepravedno) vam nece zameriti ako ih napravite!
Vaznija je buducnost nase dece od interesa UDBE i svercera !

Milan

pre 11 godina

Opa.Pa dobro ja kad je tim spreman,bolje nego nespreman.Pa da vam nije noga za vratom nebi vi ni dosli u Bruexell da pregovarate,nebi ni u Moskvu al tamo bi radije.Al Rusi ne sljive Srbiju.Od 1991 uzdrzani-javno.A vodjeni rat.Koji ciljevi,koliko su ostvareni,neostvareni,odgovornost,ko treba da dobije zasluge ko kritike.Ma Srbin ne pita posto je:daj 5 karata il nijednu

Kompromitujući kompromis

pre 11 godina

Dobro je što je juče Aleksandar Vučić bio na pregovorima u Briselu.

U odlučujućem trenutku je prelomio i rekao da nudi ostavku, jer ne zna šta da radi.
Da li da prihvati sporazum sa Tačijem o severu Kosova (jer se o jugu uopšte i ne razgovara) ili da se okrene budućnosti u kojoj treba da žive naša deca (kako reče u subotu na TV).
I kako će sada udarni odred Kancelarije za brze komentare SNS-a da se izjasni:
1) da podrži Vučića koji se raspravlja sa Tačijem tako što s esvađaju i ne da mu Kosovo (i prozivaju se zbog zajedničke lažne ratničke prošlosti - jer ni jedan od njih nije ustvari bio u ratovima)
ili
2) da podrži Vučića koji je spreman na sve da bi Srbija krenula putem evropskih integracija (tj. predpristupnih fondova EU i u susret Godou)?

P.S. A Ivica Dačić? Šta ćemo sa njim? Čekaj da nađem... copy... "Nemam ni malo poverenja u tog Dačića".

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

Ivanica

pre 11 godina

" Na muci se poznaju junaci"... Skupite hrabrost i donesite odluke koje niko drugi ne sme ni da pominje. Ali te odluke donesite samo ako su u interesu Srbije i Srpstva

zmaj od kosmaja

pre 11 godina

Vucic nema svoje misljenje, bice na kraju kako Merkelka kaze.
Sto se Vucic tice, on bi potpisao i nezavisni Zemun samo da bude vlast.

marijela

pre 11 godina

Posle 11 'izuzetno teških dana', jučerašnjih 'veoma mučnih pregovora' predstoje nam 'teški kompromisi i grčevito traženje' istih. Koja dramaturgija iz usta PPV-a.

Najbolje za nas

pre 11 godina

Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!

bože me sačuvaj

pre 11 godina

Haha, osvesti se Dačiću, pročitaj malo šta su danas SNS botovi dobili nalog da pišu, kobojagi bi ti "prodao juče Kosovo samo da nije bilo svevišnjeg Vučića da ga spasi".
Do kad ćeš trpeti zabijanje noževa u ledja i izvrtanje činjenica u svakoj prilici kad nešto ispadne loše, izadjite iz vlade sa partnerima neka padne, pa šta bude.
Ispadaš smešan, da li je toliko bitno da si ti premijer, bitnije i od obraza ?
Istina, i nije mi te žao, ko sa djavolom spava..

Beograd

pre 11 godina

Nek se SNS botovi odluce da li duboko najvise najdublje veruju u Vucica koji ne da Kosovo i koji je odbranio Kosovo ili najvise i nadublje veruju u Vucica koji ce potpisati papir za koji dan.
Hahahahah

Sta god uradi Aca mi cemo najdublje verovati u njega hahah.
Jel tako?

Cipuljic

pre 11 godina

Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.
(Lalans, 3. april 2013 16:24)
Ne mogu da verujem da postoje osobe, koje mrze svoju otadzbinu.

Najlepsa

pre 11 godina

A zasto Dacic ne daje nikakve izjave? Hoce li se sad sva odgovornost prebaciti na Vucica? Gde je dugogodisnji pregovarac Borko, koji je doveo dovde? Gde je sadasnji premijer zaduzen za pregovore?

prokleta avlija

pre 11 godina

ova vlada samo nastavlja zamlaćivanje prethodne sa pričom i EU i Kosovo...ne može, to je svima jasno,a postalo je BAŠ svima jasno posle nebuloznih zahteva koji su doneli Nemački parlamentarci kod kojih je 3 neispunjivo jer na njih Srbija nema nikakav uticaj...
dilema je ili Kosovo ili EU ne može i jedno ili drugo,ili ćemo priznati Kosovo i ući u EU ili nećemo priznati Kosovo i nastaviti razvoj društva i države van EU sa nekim delimičnim inkorporiranjem EU zakonodavstva koje nama odgovara i bez trgovinskih,viznih i bilo kakvim barijera izmedju Srbije i EU,nešto što kao dogovor imaju Švajcarska i Norveška...
najbolje i najbezbolnije rešenje je referendum sa pitanjem: Da li Srbija treba da prizna nezavisnot Kosova da bi otpočela pregovore o pristupanju EU?...neka narod odgovori pa kako narod odluči tako će biti pošto su srpski političari nesposobni da reše ovo pitanje

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

sanja

pre 11 godina

Srbija je oduvek bila spremna za saradnju. Spremni smo i danas na mirno rešavanje kosovskog problema ali se ne možemo složiti sa ucenama i uslovljavanjima koje smo dobili u ovoj rundi pregovora!

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

vitko

pre 11 godina

Da pojasnimo stvari,Kosovo jeste okupirano,ali nije dato.Da smo ga izgubili,ne bi sad ni bilo pregovora.Zato nas i ucenjuju,samo da bi potpisali i javno priznali nezavisnost.Samo oni to i hoce.Nama EU nije toliko neophodna,koliko je neophodno da ostanemo dosledni i ne poklonimo Kosovo.Nasi stari su ga cuvali i sacuvali toliko godina za nase generacije i sramotu predaje Kosova bi zauvek ukaljala nas obraz.Za tako nesto nema opravdanja.Onaj ko to bude uradio,ostace najveci izdajica u Srpskoj istoriji,svidelo se to nekom ili ne...

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

Srbija78

pre 11 godina

Ne smemo zbog mozda samo eventualne prilike da udjemo u EU dajemo razne ustupke Pristini, mislim da samo Vucic ovde ima cvrst stav da nema popustanja.

Korito Ivanovo

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.

DO IO

pre 11 godina

U pravu je, kompromis mora da postoji, verovatno nema drugog resenja, ali Vucic zna sta radi i ucinice sve u nasem interesu i u interesu buducnosti nase dece!

street fighting man

pre 11 godina

resenje je u uniji srbija kosovo koja ce imati svoju zajednicku stolicu u UN i svim medjuanrodnim forumuima osima gde se dogovore da istupaju zasebno, pri cemu svako na svojoj teritoriji sem severa kosova ima pravo na svoje zakone policiju sudstvo vojsku i carinu, sve kase su naravno odvojene, mogu i sportske reprezentacije da budu odvojene, svako ima svoje vlade sa svojim ministrima i svoje centralne banke i rezerve i svoje skupstine, ako postoji neki zajednicki interes to bi se uredilo nekim zakonom koji bi vazio za celu uniju i tako su i srbi sacuvali kosovo u navodno jednoj drzavi sa srbima i albanci dobili vid medjunarodnog priznajna a da pri tom svako fakticki ima svoju drzavu, i vuci siti i ovce na broju i daj da se posvetimo kulturoloskom preobrazaju ovog drustva tako da svi terba da pocnu da se gnusaju korupcije, bezobrazluka, nerada, kradje, primitivizma, nasilja, pervara, neodgovornosti i nejednakosti, a da li ce da nas de jure prime u neku EU bas me briga.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ukidate srbiju? dobro sam procitao. pa kome cete onda biti vlast? steta, nece se komentatori vise zanimati bitnim politickim temama, vec cemo preci na ekonomske, a neko mozda i na kulturne... a neko ce mozda i najzad naci priliku da se zanima sa sobom...

Vladimir

pre 11 godina

@MONARHIJA

Regent nije dobio ništa. Dobili su Radomir Putnik, Petar Bojović, Stepa Stepanović, i vojska tadašnje Crne Gore sa kraljem Nikolom, Jankom Vukotićem i ostalim junacima. Čast kralju Petru I, ali ne vidim zaslugu Aleksandra ni u čemu osim što se zamerio sa pola oficira srpske vojske uključujući i Mišića kome je posle rata rekao da "ne zna ništa". A to sve jer nije mogao da podnese da mu neko saspe istinu u lice. Nismo mi ništa izgubili Miloševićem nego upravo onim nesrećnim ujedinjenjem.

Uči malo bolje istoriju.

branka v.

pre 11 godina

Malo je ovakvih ljudi kojima je istinski stalo do Srbije I koji se bore za njenu dobrobit! Nije moguće da samo mi treba da činimo neke kompromise.. Imamo nase ciljeve i zahteve od kojih Vucic ne treba da odustaje, a najmanje treba da prihvati bilo sta.

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 11 godina

Koloko ja znam kompromis znaci ustupke oba dve strane? Sta se nudi nama za uzvrat? Ako je to datum za pocetak pregovora onda znate i sami sta mislim o vama.

JDragan

pre 11 godina

Ne posustajte, ne priznajte Kosovo, bar dok Kina ne prizna Tajvan, Španija Baskiju i kataloniju, Engleska Škotsku i Severnu Irsku.... Da li svi oni žele da žive u dobrosusedskim odnosima? Ako Tači neće da pregovara zato što je i Vučić uključen u dijalog, to je njegov problem... samo napred, pa makar i ne dobili datum, preživećemo i to...

KINDER

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju ka resavanju problema u kojem se Srbija nalazi. Dobijanje datuma je od velikog znacaja za dalji napredak i svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima.

britka

pre 11 godina

Ispada da je samo Srbija spremna I na kompromis I na dogovore, a to dovoljno govori o nasoj zrelosti I zelji da se Srbima na Kosovu I Metohiji obezbedi neki pristojan I normalan zivot. Eto koliko je Pristinski tim human I covecan I koliko ih ljudski zivot zanima, kada su svaki predlog Beograda odbacili. Sta vise reci…. Sa kakvim ljudima mi to pregovaramo?

Fiki

pre 11 godina

Mozda je i bolje sto pregovori nisu uspeli. Ko zna kakav bi se sporazum potpisao. Neka se drzavni vrh sada dogovori sta cemo i kako cemo dalje i sto je najvaznije neka sacuvaju jedinstvo. Dosta nas je vise nesloga kostala.

Vanja

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

Zorba

pre 11 godina

Sve po Ustavu Srbije!!, jedine nezavisne drzave koja postoji u pregovorima.. Nigde jos ne videh da neko toliko moze da krsi zakon, ubija ..., pa jos i pregovara ucenjivacki sa toliko KVAZI entuzijazma, a da ga ostali 'gledaju belo'

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

Iluminacija

pre 11 godina

Referendum o ulasku u EU !! A Kosovo smo izgubili ratom 1999.
(Cile, 3. april 2013 16:12)

Nismo izgubili Kosovo 1999.,inace sada ne bismo pregovarali...A treba da sprecimo otimanje Srbije,kao sto Vucic kaze,naravno,diplomatskim sredstvima.

Dimitrije

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ja nemam na čemu da vam zamerim, verujem da ste dali sve od sebe, pokazali ste da vam je interes Srbije i Srba na Kosovu na prvom mestu, i da je Srbija spremna na razgovor, a da ultimatum i ucene ne prihvata!

avan

pre 11 godina

Slomiše se kola na pogrešnim ljudima! Prethodna vlada je lovila u mutnom i trgovala svim i svačim, pa i Kosovom... e sad kad je došao đavo po svoje, šteta što nema nikog od tih odgovornih za ovakvo stanje. Divim se naporima i trudu g-dina Vučića da se nađe rešenje za ovaj veliki problem! Podrška g-dinu Vučiću! Kosovo nije za prodaju!

dana

pre 11 godina

Mislim da je Vučić onim svojim velikim NE izgovorenim juče u Briselu strkao veliko poverenje naroda.I pored toga što su pregovori završeni bez dogovora mislim da su do Vučića stigle podrške naroda.Ato je za jednog političara jako bitna stvar!

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!! Imamo poverenje u njih!

vlada

pre 11 godina

Istocni blok ma sta da uradi zapad mu nikad nece pomoci, jer oni taj blok ne vole i smatraju ga neprijateljskim. Pa tako i nama nece pomoci, nego ce nam na svakoj krvini postaviti nogu i pokusati usporiti. DOSTA PONIZENJA ZA SRBE DOSTA,

Festina lente

pre 11 godina

(SNS prevaranti, 3. april 2013 16:47)

Pa,koliko ja znam Vucic je ponudio ostavku,kako onda to da mu je bitna fotelja?!A kadrove Ds-a nisi mogao puskom da isteras iz iste.

panonski

pre 11 godina

Ma nije bitan posrednik. Bitna je sustina. Ako se Srbija necega odrice, mora i Pristina necega da se odrekne. Verujem da zato Vucic nije dao zeleno svetlo u Briselu. Ali i treba tako, neka se Pristina malo zamisli. Verujem da ce do dogovora doci u tom roku od nedelju dana.

Diona

pre 11 godina

Državni vrh zaista treba da se pripremi za teške kompromise, ali nikada neće priznati nezavisnost KiM radi dobijanja datuma. Ketrin Ešton i Hašim Tači apsolutno nisu ništa nisu ponudili Srbiji, nijedan jedini uslov. Srbija treba da se okrene istoku i istočnom tržištu i da ne razmišlja više o EU. EU nas ne želi. Građani su ponosni što imaju Aleksandra Vučića koji nije priznao nezavisnost KiM, i što nije potpisao onaj sramni sporazum. Potpuno podržavam i verujem Aleksandru Vučiću.

Djenka

pre 11 godina

Pred Srbijom su teski dani i to je sada jasno svima. Sa puno optimizma se govorilo o pregovorima 2. aprila ali nas je tamo sacekalo ponovo jedno veliko nista ili mozda neki neprihvatljivi papir zbog koga Vucic nije zeleo to da potpise i hvala mu na tome.

Teamadu

pre 11 godina

Lepo što se Eštonova trudi, ali mislim da se obraća pogrešnoj strani, pošto ne sabotira Srbija pregovore i dogovore. Treba da se obrati Prištini i izvrši pritisak na njih, kako bi bili spremni za saradnju i kompromise!

Zbunjeni

pre 11 godina

Znači li ovo da smo juče u Briselu imali nekoga u pregovaračkom timu ko je stao i povukao ostale nazad na crvene linije? Hoćemo li sada te linije pomerati ili ih pogaziti zbog takvih lakomislenih?
Nadam se da taj koji je stao i rekao ne po cenu ostavke i dalje igra glavnu ulogu?

srki

pre 11 godina

Manite se ljudi evrope i ja bih voleo u evropsku ali i slep vidi da nas tamo nece. Oni na nas gledaju kao na neko Zulu pleme koje jede zive ljude.

JA NBGD

pre 11 godina

Ne banalizujte stvar, kakvo priznanje Kosova, sacekajmo kraj pregovora i podrzimo Vucica i nas tim u ovome! Njima je najlakse!

sneguljica

pre 11 godina

Primecujem da nekim ljudima uopste nije ni stalo. ti isti ljudi su samo culi za rec kosovo, ne znaju sta to znaci i koliko znaci. zalosno

Insolventan

pre 11 godina

Ne treba pristajati na ultimatume,pod izgovorom da se nama zuri zbog datuma.Ne zuri se nama,kad smo mogli ovoliko da cekamo,mozemo jos malo.Sva sreca ,pa i Vucic razmislja na slican nacin.

Spasoje

pre 11 godina

Nije vise 2001. godina kada je rezolcija 1244 bila jos koliko toliko sveza. proslo je dosta godina, ko god sada da se bavim ovim pitanjem moze da izvuce samo koliko se izvuci moze. Podrska za drzavno jedinstvo! Koliko znam prethodna vlast nije imala toliko intenzivne konsultacije i sagledavanje stvari iz razlicitih uglova.

Borko

pre 11 godina

Mozda je tacna konstatacija da je potrebna bila adaptacija na pregovore,narocito onih koji u njima nisu ucestvovali,ali je i adaptacija njegova i Estonove takodje potrebna na sadasnje predstavnike Srbije u pregovarackom timu,a narocito na Aleksandra Vucica.

Acko

pre 11 godina

Najzad je Aleksandar Vucic pokazao Evropi i Taciju da se u Srbiji politicka klima promenila,da se ucenama nista nece postici,da Srbija ne jurca vise ka EU kao muva bez glave i da se zna sta se moze i sta je dopustivo ,a sta ne.

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

žaks

pre 11 godina

Velika i teška odluka pada na državni vrh u ovom momentu,odabrati put koji je pravi za Srbiju.Nadam se ispravnoj odluci u ovom teškom trenutku za narod na Kosovu i u celoj Srbiji.Podržavam ispravan put napredka i stabilnosti za sve.

FILIP

pre 11 godina

Srbija mora da traži najbolji način kako bi se našlo rešenje po pitanju KIM a samim tim i dobijanje datuma a da pri tome narod bude zadovoljan.

samo ti

pre 11 godina

Naravno da nam je bitan datum pocetka pregovora za EU, pa to nam je cilj, ali ne po svaku cenu. Vucic zna sta radi, bori se ze za svoju zemlju i srpski narod, imajmo vere da ce doci do najboljeg moguceg resenja za Srbiju.

exLDP

pre 11 godina

Nadam se da "teški kompromisi" ne znače i raspad Srbije. Iako sam na izborima učestvovao u Preokretu, od tada je mnogo preokretača bilo kod nas. Sada sve ovo posmatram iz jednog neutralnog ugla, ne dozvoljavajući da mi bilo ko više soli pamet. Ovom Dačiću ne verujem ništa, dok mi Vučić izgleda kao dosta odgovorniji političar, bez obzira voleo ga ili ne.

kokica

pre 11 godina

Nadam se pozitivnom ishodu za Srbiju u ovim pregovorima,pojacani smo Vucicem i mislim da ce on dati sve od sebe da Srbija sto bolje prodje u ovim razgovorima.

Vukašin

pre 11 godina

Ja nemam na čemu da vam zamerim, a verujem i narod! Mislim da nije kraj sveta ako ne dobijemo datum, i do sad smo "živeli" bez datuma! Vreme je da se okrenemo nama, da sredimo našu državu i naše društvo, da već jednom postanemo država, a jedini političar koji od ove Srbije može napraviti pravu SRBIJU je gospodin Vučiću! Samo ako budemo "država" možemo vratiti Kosovo!

Vojvoda

pre 11 godina

Ovo sto Taci radi je otimanje teritorije...Najgore od svega je sto taj covek ima podrsku EU.Vucic ulaze sve napore da se resi i ovo pitanje,ali ne treba sve svaliti na njega.Pa,nije on robot.

Clan SNS

pre 11 godina

Nadam se da ce Vucica podrzati i ostali politicari i da ce bar jednom se ujediniti i zaboraviti na sve medjusobna neslaganja u cilju resavanja situacije.

Teamadu

pre 11 godina

Očigledno je da Priština ne želi kompromis, i sve što Evropa i Amerika treba da urade je da pritisnu Prištinu da popusti i da prihvati neke kompromise. Svakako da ne možemo prihvatiti nešto što ni u kom slučaju nije kompromis. U kompromisu obe strane treba da dobiju i nešto što ne žele, a izgube nešto što žele. Tako da ovo očigledno nije kompromis, pošto samo Srbija gubi!

još jedan

pre 11 godina

Ovde samo vidim gomilu "tipskih" komentara! Naši su ovakvi, vaši su onakvi! Optužuju jedni druge kako su organizovani samo da tipkaju komentare, a svi su isti. Botovi kojekakvi i sa naprednjačke i sa žute strane. Providno sve! Ima li neko nekakav konkretan komentar? Evo, meni je na primer, čitajući neke od ovih komentara, konkretna stvar to da nije naša delegacija išla tamo da bi dala sve, a da za uzvrat samo dobije datum za pregovore sa EU. A nekoliko dana se samo o tome pričalo!

Botović

pre 11 godina

Gde su sada oni koji su danima prozivali Vučića kako ide u Brisel i da će dati sve samo da bi dobio pregovore sa Evropskom unijom? Sve se videlo i čulo. Neki kao da bi jedva dočekali da se tako nešto desi, pa da onda likuju...

Mihail Solohov

pre 11 godina

Pa,davno je vec poznato da je Srbija spremna za kompromise,nama je u interesu da se resi ovo pitanje...Ali,da li mozete da shvatite sta je to mizerno Taci ponudio,kada je Srbija to morala da odbije?!

Oli

pre 11 godina

Gospodo, pročitajte tačno šta je Prvi potpredsednik izjavio, pre nego što ga napadnete iz svih oružja. Citiraću. Aleksandar Vučić: "U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje." Dakle, nismo spremni na ukidanje svoje države.

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

CAKA

pre 11 godina

Niti je lako dati svoj deo zemlje, niti se odreci bolje buducnosti za nase potomke! Vucicu nije ti lako, ali verujemo ti i podrzavamo te!!!

popustanje ima svoju granicu

pre 11 godina

Vučić vlada je spremna na kompromis,ali ne i na priznavanje NATO agresije i otimanje dela svoje teritorije.

Marijan22

pre 11 godina

Po meni jednostavno Srbija mora biti spremna za dalje kompromise,daleko od toga da se sa ovim stane. Vladajuca vecina se za to zalagala i na tome kako vidim i radi odlucno i iskreno,sto me je mogu slobodno reci i iznanadilo. Takodjer je pozitivno to sto ipak postoje politicari koji stoje iza svojih predizbornih reci. To je u jucerasnjim pregovorima sa Pristinom i potvrdjeno.

ranko

pre 11 godina

uslovljavaju nas sa kosovom ali verujem u gospodina vucica i sve njegove odluke jer se jasno vidi da radi za narod i nasu drzavu...

Betmen

pre 11 godina

Nisam postovao ovog coveka ranije i uopste ga nisam pratio. Ali postao mi je svojim delima jako interesantan. I vise volim kada neko ponosno izgubi,nego nasilno pobedi. Oni su sveska sila, trebala ti je velika hrabrost da tamo kazes ne.

ranko

pre 11 godina

uvek su nas napdali i sirili vesti po celom svetu kako smo ovakvi onakvi ali sad mi na njoihovom terenu jasno im dajemo do znanja da sa nama nema igranja.. imamo prave igrace za pregovore... zelim im puno srece u daljem radu...

Neprilagodjena

pre 11 godina

(Lalans, 3. april 2013 16:24)

Pa,ako si ti njegov ovlasceni tumac izjava,onda on tako kaze.Meni se vise cini da Aca kaze da Srbija ne moze da prihvati svoje ukidanje sto implicira da datum jeste vazan,ali nije najvazniji!

Jason

pre 11 godina

Priznajte već jednom to Kosovo i da završimo više tu priču!
(Ivan M., 3. april 2013 16:34)

Najlakse je to uraditi bez ikakve borbe,bez icega...Treba shvatiti da ne treba tek tako da se odricemo dela svoje teritorije...Ako to sada uradimo,mozete zamisliti sta ce sutra biti sa Sandzakom,Vojvodinom,hoce li se Srbija na kraju svesti na Beogradski pasaluk?!Podrzavam Vucica i ovu delegaciju,nadam se da ce se pronaci prihvatljivo resenje.

Veljko

pre 11 godina

Mi smo uvek za kompromise ali na žalost bez komromisa sa druge strane, nema dogovora. Volja i želja da se nešto učini je tu, to ja vidim, svi se trude da dođu do pravednog i prvenstveno korisnog rešenja za nas. Nažalost, zapad nije uz nas, oni koji nas podržavaju ne mogu nam pomoći jer nisu u toj poziciji. Ipak, ne treba žuriti i praviti grešeke.

Junosa

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto nema nacionalnog jedinstva...ljudi valjda svako me u ovoj srbiji treba da bude jasno da EU nije cilj po sebi iznad toga postoje srpski nacionalni interesi koje ova vlast uspesno cuva

Hipohonda

pre 11 godina

Svako rešenje brzopotezno koje bi se donelo bilo bi na štetu Srbiji, tako da se mora naći neko rešenje kojim bi se nacionalni interesi Srbije zadržali, a istovremeno to treba prihvatiti Priština. Verujem da takvo rešenje postoji, a njega će naći Vučić.

sandra

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uspeti da resi ovu zamrsenu situaciju. Ono sto mi nikako nije jasno jeste kako smo dosli dovde i kakvi su se pregovori dogadjali 12 godina kad smo sada tu gde jesmo?

Radomir Galonjic

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uciniti sve da dabojemo sto vise pregovorima, a izgubimo sto manje.Koliko je to moguce.Videcemo.Ali fakat je da je propusteno mnogo prilika da se dodje do resenja.

makileee

pre 11 godina

Bice tesko , ali se nadam da ce Vucic ici do kraja i da taj kompromis ne podrazumeva da damo deo svoje zemlje . Samo napred , hrabro , pametno - kao i do sada !

Mladja Micas

pre 11 godina

Naravno da bez kompromisa ne može. Pogotovo što o Kosovu odavno brine američki Kongres i finansije sa zapada. Biće teško da teže ne može biti. Šteta samo što neki ranije koji su mogli da se mnogo više posvete toj problematici, nisu učinili ništa! Nadam se samo da neće biti sve preko leđa naših ljudi dole...

Milanko36

pre 11 godina

Vucic je u najtezoj poziciji od svih. Dacic se pokazao kao elastican za pregovore i za prihvatanje, a Vucic tvrd pregovarac, medjutim ipak je bolji nacin Vucica. Ne smemo lako popustiti, ali naravno ne odricemo se ni evropskog puta. Bitno je naci pravu ravnotezu

vlaja

pre 11 godina

Čitam šta sve pišete pa ne mogu da verujem, najlakše vam je da kritikujete smešteni u udobnim stolicama.Javite se pa ćemo vas da pošaljemo za pregovarački sto.

Sale78

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

Bum-92

pre 11 godina

Albanska stranka ne shvata ozbiljno da nije lako doći do kompromisa. Uživeli se da su sve oni pitani, a da srpska strana se ne pita ništa.

Nesa

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo vec napravili maksimalne ustupke!!!!

srpkinjica

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost

Lalans

pre 11 godina

"Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise"


Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.

Gradjanin

pre 11 godina

A zbog cega bi Srbija nestala Vucicu podseti nas? Niste se brinuli za milion ljudi u promsenim ratovima a sada se kao brinete za 100000. Nemačka pre Prvog svetskog rata imala preko 542.000 m2 svoje teritorije, a danas, ponovo ujedinjena sa Istočnom Nemačkom raspolaže sa 357.000 m2? Porazi u ratovima se plaćaju, između ostalog, i teritorijama. Ipak, danas je Nemačka zemlja sa najjačom privredom u Evropi i putokaz za politiku integracija i napretka.
Nego problem je kKako objasniti nacionalističkim ekstremistima ciji ste deo dugo bili da je decenijama politika vođena pogrešno i da su oni samo opaki proizvod loše politike? Kako priznati da se već više od dve decenije interes elita vrti samo oko bogatstva, a cela vatrena priča oko granica, teritorija i podsticanje najnižih nacionalističkih strasti služi prikrivanju stvarnih motiva?
Zato ste odjednom toliko navalili u Evropu - Evropa ili zivot. Zato sto znate da cemo bez toga uci u novi krug unutrašnjih sukoba, ovoga puta na klasnoj osnovi. Posle dve decenije i nacionalizam postaje kvarljiva roba kojoj je istekao rok trajanja. Sada je već prevelik broj ljudi na ivici gladi, a klasni sukob u XXI veku nije pametan izbor.
Najveći gubitnici pogrešne višedecenijske politike smo mi obični građani - osiromašeni, bez nade i perspektive, ali u obavezi prema budućnosti naše dece, da više ne pristajemo na laž i da se konačno suočimo sa cenom sopstvenih grešaka.

olaaaaa

pre 11 godina

Nacicemo resenje, ja se uzdam samo u vas vucicu...jer da juce nije bilo vas, ode nama nase kosovo...a priznajte da nije lako dati deo svoje zemlje tako nekom

SNS prevaranti

pre 11 godina

Sada će da kukumavči, glumata...a onda će da prihvati sve što se od njega traži, a sve da bi opstao na vlasti, da bi zadovoljio zahteve onih koji su ga podržali da sklepa ovu vladu. Da je to DS uradila Vučić bi to proglasio veleizdajom, ali kada to on uradi - kako se to onda zove, šta mislite...

stefke

pre 11 godina

Vucic jos uvek nema resenje ali ce ga sigurno naci, bez njega nista ne bi postigli u Briselu, u stvari do sada bi pregovori bili uveliko gotovi jer bi Dacic prihvatio njihove predloge i tim gestom bi prodao drzavu i srpski narod.

Aleksandar I

pre 11 godina

Vucicu tako niste pricali u predizbornoj kampanji...Ali nema veze Vi ste zajedno sa Sps unistili sve srpsko tako da i ovo ceka Vas...

srecko

pre 11 godina

Cela ova prica mi izgleda kao da je u njoj jedini ozbiljan igrac aleksandar vucic. gde nam je taj premijer da izadje i kaze nesto javnosti? sta bi bilo da vucic uopste nije otisao juce za brisel?

dodo

pre 11 godina

Meni je najvise sinoc rekao Taci kazavsi da su razgovori bili teski jer su [parafraziram] "razgovorima prisustvovali neki novi koji su zaboravili da skinu majice sa Seseljovim likom'
A svima nam je jasno da je pod tom izjavom mislio na Vuciica

Jasno je zasto je Vucic izbegavao Kosovo - u Begradu sudijama, policiji, tuziocima,... svima moze naredjivati kako hoce bez straha da ce se iko protiviti, diok to nije slucaj na medjunaro9dnom planu.

Korito Ivanovo

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.

JA NBGD

pre 11 godina

Kompromis je jedino resenje u ovakvoj delikatnoj i teskoj situaciji za srpski narod i nasu drzavu! Bice bolno za sve nas, ali Vucic nece uraditi nista na nasu stetu, ali moramo biti svesni da idealnog resenje nema! Zato verujmo ovom coveku, daje sebe celog u ovim pregovorima, njemu je najteze, jer je na njemu i najveca odgovornost!

Nemojteeeee

pre 11 godina

Ne pristajte ne trule kompromise radi još trulije EU! Kosovo treba braniti, mirno, bez rata, negirajući njegovu kvazi nezavisnost. Neće to biti prvi put da se neke teritorije vrate nekoj državi pa makar nakon par stotina godina.
NIKADA GA NE PRIZNATI, zauvijek inzistirati da je sastavni dio Srbije!

NekoIzMase

pre 11 godina

"U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje", rekao je Vučić.
__________

Taman se čovek ponada da su krenuli u pravom smeru, kad ono ...
Mi smo kompromise napravili, više puta do sada ... Red je da druga strana osim tvrdoglavog 'sve u skladu sa Ustavom Kosova' popusti ... Sve u skladu sa Ustavom Srbije dolazi u obzir !!! Manje od nezavisnosti, više od autonomije ...

Persefona

pre 11 godina

Nadam se da ce se uskoro naci resenje.Vucic je dobro postupio sto je odbio mrvice koje nam je Taci ponudio.Taci je bezobziran i trazi nesto sto nije njegovo.Ne moze vise.

Meda

pre 11 godina

Moramo i dalje pokusavati da bar pokazemo Evropi ali i celome svetu da je Srbija spremna za komrpomis oko problema Kosova i Metohije.Vucic je svojim prisustvom na ovim pregovorima i direktno dokazao da smo mi za kompromis ali da nismo drzava koja ce slepo potpisivati nekakve predloge i nacrte koji stizu od Albanaca ili nekog treceg.

Sokrat

pre 11 godina

Dok je god u pregovaračkom timu Aleksandar Vučić svi su spokojni i mirni, jer znaju da neće dozvoliti, ništa da se potpiše što nije u interesu Srbije i njenih gradjana. Pa jučerašnji dan je krunski dokaz da je to tako, jer su nas lomili 14 sati i nisu uspeli niti će.
(Korito Ivanovo, 3. april 2013 16:46)

Prijatelju, trebao si barem da pročitaš naslov. On glasi: "Spremni smo za teške kompromise".
Toliko.

DO IO

pre 11 godina

U pravu je, kompromis mora da postoji, verovatno nema drugog resenja, ali Vucic zna sta radi i ucinice sve u nasem interesu i u interesu buducnosti nase dece!

koka kola boj

pre 11 godina

Isselite sud iz K.Mitrovice u centralnu Srbiju, zaklucajte zgradu i dajte kljuc EUlexu, raspustite policiju koje imace nema, pa da vidimo dali mogu da ne daju datum. Poslem toga pregovarajte bez zurbe i stresa.

Dimitrije

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ja nemam na čemu da vam zamerim, verujem da ste dali sve od sebe, pokazali ste da vam je interes Srbije i Srba na Kosovu na prvom mestu, i da je Srbija spremna na razgovor, a da ultimatum i ucene ne prihvata!

sanja

pre 11 godina

Srbija je oduvek bila spremna za saradnju. Spremni smo i danas na mirno rešavanje kosovskog problema ali se ne možemo složiti sa ucenama i uslovljavanjima koje smo dobili u ovoj rundi pregovora!

SRNA

pre 11 godina

Ja verujem Vucicu...i slazem se da kompromis biti tezak, ali ne moze drugacije, to je ocigledno svima! Ali da nije njega, ko zna kako bi se ovo zavrsilo!

Cipuljic

pre 11 godina

Hahaha ! A eto vidite SNS-ovci da je i vasem vodji datum bitniji od Kosova! EU nema alternativu , upravo nam Aca porucuje.
(Lalans, 3. april 2013 16:24)
Ne mogu da verujem da postoje osobe, koje mrze svoju otadzbinu.

Najlepsa

pre 11 godina

A zasto Dacic ne daje nikakve izjave? Hoce li se sad sva odgovornost prebaciti na Vucica? Gde je dugogodisnji pregovarac Borko, koji je doveo dovde? Gde je sadasnji premijer zaduzen za pregovore?

branka v.

pre 11 godina

Malo je ovakvih ljudi kojima je istinski stalo do Srbije I koji se bore za njenu dobrobit! Nije moguće da samo mi treba da činimo neke kompromise.. Imamo nase ciljeve i zahteve od kojih Vucic ne treba da odustaje, a najmanje treba da prihvati bilo sta.

EU, ne hvala

pre 11 godina

Cenim ogromne napore, koje ulažu najodgovorniji ljudi u zemlje, za postizanje nekog kompromisa. Ali sa tako tvrdim stavom Tačija i podrške koju ima od amerike, nevidim prostor ni za kakav kompromis, pa čak ni "teški". Tači će biti zadovoljan samo bezuslovnom kapitulacijom i totalnim poniženjrm Srbije.

emilija

pre 11 godina

Opravdali ste svo moje poverenje jer je za mene Vas odlazak predstavljao garanciju da cete istrajati u stavu da kompromis ima granicu i svima dali do znanja sta je Vama,a i mnogima od nas prioritet.

Bucko

pre 11 godina

Svojim prisustvom u Briselu, Vučić je učinio da imam mnogo više poverenja u povoljan ishod pregovora. Mislim i da ostalima iz našeg tima mnogo podiže nivo samopouzdanja.

Iluminacija

pre 11 godina

Referendum o ulasku u EU !! A Kosovo smo izgubili ratom 1999.
(Cile, 3. april 2013 16:12)

Nismo izgubili Kosovo 1999.,inace sada ne bismo pregovarali...A treba da sprecimo otimanje Srbije,kao sto Vucic kaze,naravno,diplomatskim sredstvima.

kokica

pre 11 godina

Nadam se pozitivnom ishodu za Srbiju u ovim pregovorima,pojacani smo Vucicem i mislim da ce on dati sve od sebe da Srbija sto bolje prodje u ovim razgovorima.

Surov ali fer

pre 11 godina

B 92 : "Moramo da pokušamo sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise", rekao je prvi potpredsednik Vlade za "Večernje novosti".

Surov ali fer : Na koje teske kompromise Vucicu si ti spreman ? Srbija nije tvoje vlasnistvo da moras narodu Srbije( iako je to naredjenje iz EU i USA )stalno precutkivati na sta ste to ti i Dacic spremni.Licno obogacivanje i eventualni beg iz otadzbine ( ne bi bilo prvi put u istoriji srpskog naroda)posle svih tih " kompromisa" " sa EU i Tacijem vodi vas u dozivotno izgnanstvo.To treba da vam bude jasno.
Bolje bi vam bilo da otvoreno kazete narodu sta se od vas zahteva , a onda da narodu na referundumu prepustite odluku.

Milanko36

pre 11 godina

Vucic je u najtezoj poziciji od svih. Dacic se pokazao kao elastican za pregovore i za prihvatanje, a Vucic tvrd pregovarac, medjutim ipak je bolji nacin Vucica. Ne smemo lako popustiti, ali naravno ne odricemo se ni evropskog puta. Bitno je naci pravu ravnotezu

Bucko_koji_ne_razmislja

pre 11 godina

Koloko ja znam kompromis znaci ustupke oba dve strane? Sta se nudi nama za uzvrat? Ako je to datum za pocetak pregovora onda znate i sami sta mislim o vama.

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

KINDER

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je pokazao veliku energiju ka resavanju problema u kojem se Srbija nalazi. Dobijanje datuma je od velikog znacaja za dalji napredak i svi se nadamo lepim i pozitivnim vestima.

vitko

pre 11 godina

Da pojasnimo stvari,Kosovo jeste okupirano,ali nije dato.Da smo ga izgubili,ne bi sad ni bilo pregovora.Zato nas i ucenjuju,samo da bi potpisali i javno priznali nezavisnost.Samo oni to i hoce.Nama EU nije toliko neophodna,koliko je neophodno da ostanemo dosledni i ne poklonimo Kosovo.Nasi stari su ga cuvali i sacuvali toliko godina za nase generacije i sramotu predaje Kosova bi zauvek ukaljala nas obraz.Za tako nesto nema opravdanja.Onaj ko to bude uradio,ostace najveci izdajica u Srpskoj istoriji,svidelo se to nekom ili ne...

Vojka

pre 11 godina

Nedopustivo je da premijer Srbije dozvoli sebi da prihvati ponudu koja nije u nasem interesu,ne bi li nakon toga sto je Aleksandar Vucic zapretio ostavkom odustao od te odluke.

JDragan

pre 11 godina

Ne posustajte, ne priznajte Kosovo, bar dok Kina ne prizna Tajvan, Španija Baskiju i kataloniju, Engleska Škotsku i Severnu Irsku.... Da li svi oni žele da žive u dobrosusedskim odnosima? Ako Tači neće da pregovara zato što je i Vučić uključen u dijalog, to je njegov problem... samo napred, pa makar i ne dobili datum, preživećemo i to...

Djenka

pre 11 godina

Pred Srbijom su teski dani i to je sada jasno svima. Sa puno optimizma se govorilo o pregovorima 2. aprila ali nas je tamo sacekalo ponovo jedno veliko nista ili mozda neki neprihvatljivi papir zbog koga Vucic nije zeleo to da potpise i hvala mu na tome.

francuska sobarica

pre 11 godina

Vi Srbi ste najtolerantniji narod. Nakon svega sta ste dozivjeli od Albanaca vi i dalje svim silama pokusavate njih 1,800,000 da privolite da zive s vama u istoj drzavi, da im isplacujete penzije (plus zaostatci i kamate) i socijalu za onih 40% nezaposlenih, da im uplacujete u neki novi fond za nerazvijene regije... I najskuplji kredit bi digli samo da ih usrecite. Pa i Albanac da sutra bude premijer Srbije, nije problem ako buduci gradjani Srbije tako odluce. Stvarno za svaku pohvalu i divljenje. Ili sam ja nesto krivo shvatio?

Srbija78

pre 11 godina

Ne smemo zbog mozda samo eventualne prilike da udjemo u EU dajemo razne ustupke Pristini, mislim da samo Vucic ovde ima cvrst stav da nema popustanja.

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

avan

pre 11 godina

Slomiše se kola na pogrešnim ljudima! Prethodna vlada je lovila u mutnom i trgovala svim i svačim, pa i Kosovom... e sad kad je došao đavo po svoje, šteta što nema nikog od tih odgovornih za ovakvo stanje. Divim se naporima i trudu g-dina Vučića da se nađe rešenje za ovaj veliki problem! Podrška g-dinu Vučiću! Kosovo nije za prodaju!

samo ti

pre 11 godina

Naravno da nam je bitan datum pocetka pregovora za EU, pa to nam je cilj, ali ne po svaku cenu. Vucic zna sta radi, bori se ze za svoju zemlju i srpski narod, imajmo vere da ce doci do najboljeg moguceg resenja za Srbiju.

britka

pre 11 godina

Ispada da je samo Srbija spremna I na kompromis I na dogovore, a to dovoljno govori o nasoj zrelosti I zelji da se Srbima na Kosovu I Metohiji obezbedi neki pristojan I normalan zivot. Eto koliko je Pristinski tim human I covecan I koliko ih ljudski zivot zanima, kada su svaki predlog Beograda odbacili. Sta vise reci…. Sa kakvim ljudima mi to pregovaramo?

Ivanica

pre 11 godina

" Na muci se poznaju junaci"... Skupite hrabrost i donesite odluke koje niko drugi ne sme ni da pominje. Ali te odluke donesite samo ako su u interesu Srbije i Srpstva

sneguljica

pre 11 godina

Primecujem da nekim ljudima uopste nije ni stalo. ti isti ljudi su samo culi za rec kosovo, ne znaju sta to znaci i koliko znaci. zalosno

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

Diona

pre 11 godina

Državni vrh zaista treba da se pripremi za teške kompromise, ali nikada neće priznati nezavisnost KiM radi dobijanja datuma. Ketrin Ešton i Hašim Tači apsolutno nisu ništa nisu ponudili Srbiji, nijedan jedini uslov. Srbija treba da se okrene istoku i istočnom tržištu i da ne razmišlja više o EU. EU nas ne želi. Građani su ponosni što imaju Aleksandra Vučića koji nije priznao nezavisnost KiM, i što nije potpisao onaj sramni sporazum. Potpuno podržavam i verujem Aleksandru Vučiću.

ex demokrata 1

pre 11 godina

sto se mene tice,nista sem sporazuma ne prihvatam,Kosovo je odavno van Srbije koliko ja znam,a jedino sto je izvesno je Eu,ako i toga nema onda ostavke, pa izbori,meni je Kosova i kosovara preko glave!

Koncepcija

pre 11 godina

Mozda je Estonova revoltirana,ali trebalo bi malo da se zapita zbog cega je to tako?!Sto nije uradila nesto u korist medjunarodnog prava i resavanja ovog pitanja?!Vucic je pokazao dobru volju,strpljenje,ali sto se ne moze,ne moze se...

Vojvoda

pre 11 godina

Ovo sto Taci radi je otimanje teritorije...Najgore od svega je sto taj covek ima podrsku EU.Vucic ulaze sve napore da se resi i ovo pitanje,ali ne treba sve svaliti na njega.Pa,nije on robot.

prokleta avlija

pre 11 godina

ova vlada samo nastavlja zamlaćivanje prethodne sa pričom i EU i Kosovo...ne može, to je svima jasno,a postalo je BAŠ svima jasno posle nebuloznih zahteva koji su doneli Nemački parlamentarci kod kojih je 3 neispunjivo jer na njih Srbija nema nikakav uticaj...
dilema je ili Kosovo ili EU ne može i jedno ili drugo,ili ćemo priznati Kosovo i ući u EU ili nećemo priznati Kosovo i nastaviti razvoj društva i države van EU sa nekim delimičnim inkorporiranjem EU zakonodavstva koje nama odgovara i bez trgovinskih,viznih i bilo kakvim barijera izmedju Srbije i EU,nešto što kao dogovor imaju Švajcarska i Norveška...
najbolje i najbezbolnije rešenje je referendum sa pitanjem: Da li Srbija treba da prizna nezavisnot Kosova da bi otpočela pregovore o pristupanju EU?...neka narod odgovori pa kako narod odluči tako će biti pošto su srpski političari nesposobni da reše ovo pitanje

Sale78

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

Vukašin

pre 11 godina

Ja nemam na čemu da vam zamerim, a verujem i narod! Mislim da nije kraj sveta ako ne dobijemo datum, i do sad smo "živeli" bez datuma! Vreme je da se okrenemo nama, da sredimo našu državu i naše društvo, da već jednom postanemo država, a jedini političar koji od ove Srbije može napraviti pravu SRBIJU je gospodin Vučiću! Samo ako budemo "država" možemo vratiti Kosovo!

street fighting man

pre 11 godina

resenje je u uniji srbija kosovo koja ce imati svoju zajednicku stolicu u UN i svim medjuanrodnim forumuima osima gde se dogovore da istupaju zasebno, pri cemu svako na svojoj teritoriji sem severa kosova ima pravo na svoje zakone policiju sudstvo vojsku i carinu, sve kase su naravno odvojene, mogu i sportske reprezentacije da budu odvojene, svako ima svoje vlade sa svojim ministrima i svoje centralne banke i rezerve i svoje skupstine, ako postoji neki zajednicki interes to bi se uredilo nekim zakonom koji bi vazio za celu uniju i tako su i srbi sacuvali kosovo u navodno jednoj drzavi sa srbima i albanci dobili vid medjunarodnog priznajna a da pri tom svako fakticki ima svoju drzavu, i vuci siti i ovce na broju i daj da se posvetimo kulturoloskom preobrazaju ovog drustva tako da svi terba da pocnu da se gnusaju korupcije, bezobrazluka, nerada, kradje, primitivizma, nasilja, pervara, neodgovornosti i nejednakosti, a da li ce da nas de jure prime u neku EU bas me briga.

Zorba

pre 11 godina

Sve po Ustavu Srbije!!, jedine nezavisne drzave koja postoji u pregovorima.. Nigde jos ne videh da neko toliko moze da krsi zakon, ubija ..., pa jos i pregovara ucenjivacki sa toliko KVAZI entuzijazma, a da ga ostali 'gledaju belo'

exLDP

pre 11 godina

Nadam se da "teški kompromisi" ne znače i raspad Srbije. Iako sam na izborima učestvovao u Preokretu, od tada je mnogo preokretača bilo kod nas. Sada sve ovo posmatram iz jednog neutralnog ugla, ne dozvoljavajući da mi bilo ko više soli pamet. Ovom Dačiću ne verujem ništa, dok mi Vučić izgleda kao dosta odgovorniji političar, bez obzira voleo ga ili ne.

Mladja Micas

pre 11 godina

Naravno da bez kompromisa ne može. Pogotovo što o Kosovu odavno brine američki Kongres i finansije sa zapada. Biće teško da teže ne može biti. Šteta samo što neki ranije koji su mogli da se mnogo više posvete toj problematici, nisu učinili ništa! Nadam se samo da neće biti sve preko leđa naših ljudi dole...

Insolventan

pre 11 godina

Ne treba pristajati na ultimatume,pod izgovorom da se nama zuri zbog datuma.Ne zuri se nama,kad smo mogli ovoliko da cekamo,mozemo jos malo.Sva sreca ,pa i Vucic razmislja na slican nacin.

popustanje ima svoju granicu

pre 11 godina

Vučić vlada je spremna na kompromis,ali ne i na priznavanje NATO agresije i otimanje dela svoje teritorije.

Betmen

pre 11 godina

Nisam postovao ovog coveka ranije i uopste ga nisam pratio. Ali postao mi je svojim delima jako interesantan. I vise volim kada neko ponosno izgubi,nego nasilno pobedi. Oni su sveska sila, trebala ti je velika hrabrost da tamo kazes ne.

vlada

pre 11 godina

Istocni blok ma sta da uradi zapad mu nikad nece pomoci, jer oni taj blok ne vole i smatraju ga neprijateljskim. Pa tako i nama nece pomoci, nego ce nam na svakoj krvini postaviti nogu i pokusati usporiti. DOSTA PONIZENJA ZA SRBE DOSTA,

Vanjica

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

Festina lente

pre 11 godina

(SNS prevaranti, 3. april 2013 16:47)

Pa,koliko ja znam Vucic je ponudio ostavku,kako onda to da mu je bitna fotelja?!A kadrove Ds-a nisi mogao puskom da isteras iz iste.

Acko

pre 11 godina

Najzad je Aleksandar Vucic pokazao Evropi i Taciju da se u Srbiji politicka klima promenila,da se ucenama nista nece postici,da Srbija ne jurca vise ka EU kao muva bez glave i da se zna sta se moze i sta je dopustivo ,a sta ne.

vlaja

pre 11 godina

Čitam šta sve pišete pa ne mogu da verujem, najlakše vam je da kritikujete smešteni u udobnim stolicama.Javite se pa ćemo vas da pošaljemo za pregovarački sto.

ranko

pre 11 godina

uvek su nas napdali i sirili vesti po celom svetu kako smo ovakvi onakvi ali sad mi na njoihovom terenu jasno im dajemo do znanja da sa nama nema igranja.. imamo prave igrace za pregovore... zelim im puno srece u daljem radu...

Neprilagodjena

pre 11 godina

(Lalans, 3. april 2013 16:24)

Pa,ako si ti njegov ovlasceni tumac izjava,onda on tako kaze.Meni se vise cini da Aca kaze da Srbija ne moze da prihvati svoje ukidanje sto implicira da datum jeste vazan,ali nije najvazniji!

makileee

pre 11 godina

Bice tesko , ali se nadam da ce Vucic ici do kraja i da taj kompromis ne podrazumeva da damo deo svoje zemlje . Samo napred , hrabro , pametno - kao i do sada !

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

ST

pre 11 godina

E moj Dačiću, sa kim ti sediš u vladi, sa ljudima koji ti svaki dan zabadaju nož u leđa...Sada su, ovi likovi iz SNS, smislili priču da optuže Dačića da je on, kao, hteo da proda Kosovo, ali ,,sreća pa je tu bio Vučić i nije dozvolio'' hehehe
Naravno, radikali bez bedža hoće sa sebe da skinu odgvornost, a Nikolić pisao platformu, i da za neuspeh okrive nekoga drugog, samo nazadnjaci nisu krivi...

srki

pre 11 godina

Manite se ljudi evrope i ja bih voleo u evropsku ali i slep vidi da nas tamo nece. Oni na nas gledaju kao na neko Zulu pleme koje jede zive ljude.

JA NBGD

pre 11 godina

Ne banalizujte stvar, kakvo priznanje Kosova, sacekajmo kraj pregovora i podrzimo Vucica i nas tim u ovome! Njima je najlakse!

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

Marijan22

pre 11 godina

Po meni jednostavno Srbija mora biti spremna za dalje kompromise,daleko od toga da se sa ovim stane. Vladajuca vecina se za to zalagala i na tome kako vidim i radi odlucno i iskreno,sto me je mogu slobodno reci i iznanadilo. Takodjer je pozitivno to sto ipak postoje politicari koji stoje iza svojih predizbornih reci. To je u jucerasnjim pregovorima sa Pristinom i potvrdjeno.

ranko

pre 11 godina

uslovljavaju nas sa kosovom ali verujem u gospodina vucica i sve njegove odluke jer se jasno vidi da radi za narod i nasu drzavu...

Jason

pre 11 godina

Priznajte već jednom to Kosovo i da završimo više tu priču!
(Ivan M., 3. april 2013 16:34)

Najlakse je to uraditi bez ikakve borbe,bez icega...Treba shvatiti da ne treba tek tako da se odricemo dela svoje teritorije...Ako to sada uradimo,mozete zamisliti sta ce sutra biti sa Sandzakom,Vojvodinom,hoce li se Srbija na kraju svesti na Beogradski pasaluk?!Podrzavam Vucica i ovu delegaciju,nadam se da ce se pronaci prihvatljivo resenje.

FILIP

pre 11 godina

Srbija mora da traži najbolji način kako bi se našlo rešenje po pitanju KIM a samim tim i dobijanje datuma a da pri tome narod bude zadovoljan.

Oli

pre 11 godina

Gospodo, pročitajte tačno šta je Prvi potpredsednik izjavio, pre nego što ga napadnete iz svih oružja. Citiraću. Aleksandar Vučić: "U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora sa EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje." Dakle, nismo spremni na ukidanje svoje države.

CAKA

pre 11 godina

Niti je lako dati svoj deo zemlje, niti se odreci bolje buducnosti za nase potomke! Vucicu nije ti lako, ali verujemo ti i podrzavamo te!!!

Tamte za kukuriku

pre 11 godina

Jao,stvarno je sve postalo naporno u vezi sa ovim pregovorima...Mislim da smo svi izmoreni...Nadam se da ce Vucic uskoro naci resenje.Ne smemo napustiti Srbe na Kosovu,ali nam je svega dosta.

Radomir Galonjic

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uciniti sve da dabojemo sto vise pregovorima, a izgubimo sto manje.Koliko je to moguce.Videcemo.Ali fakat je da je propusteno mnogo prilika da se dodje do resenja.

panonski

pre 11 godina

Ma nije bitan posrednik. Bitna je sustina. Ako se Srbija necega odrice, mora i Pristina necega da se odrekne. Verujem da zato Vucic nije dao zeleno svetlo u Briselu. Ali i treba tako, neka se Pristina malo zamisli. Verujem da ce do dogovora doci u tom roku od nedelju dana.

žaks

pre 11 godina

Velika i teška odluka pada na državni vrh u ovom momentu,odabrati put koji je pravi za Srbiju.Nadam se ispravnoj odluci u ovom teškom trenutku za narod na Kosovu i u celoj Srbiji.Podržavam ispravan put napredka i stabilnosti za sve.

Vanja

pre 11 godina

Pa skupite hrabrost i donesite te mučne odluke... Ako se ovako stvari nastave Srbija će se zakopati za vek i vekova. Ne dozvolite da se to desi...Podrška Vučiću i ne sumnjam da će doneti ispravnu odluku

Najbolje za nas

pre 11 godina

Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!

Hipohonda

pre 11 godina

Svako rešenje brzopotezno koje bi se donelo bilo bi na štetu Srbiji, tako da se mora naći neko rešenje kojim bi se nacionalni interesi Srbije zadržali, a istovremeno to treba prihvatiti Priština. Verujem da takvo rešenje postoji, a njega će naći Vučić.

sandra

pre 11 godina

Verujem da ce Vucic uspeti da resi ovu zamrsenu situaciju. Ono sto mi nikako nije jasno jeste kako smo dosli dovde i kakvi su se pregovori dogadjali 12 godina kad smo sada tu gde jesmo?

dana

pre 11 godina

Mislim da je Vučić onim svojim velikim NE izgovorenim juče u Briselu strkao veliko poverenje naroda.I pored toga što su pregovori završeni bez dogovora mislim da su do Vučića stigle podrške naroda.Ato je za jednog političara jako bitna stvar!

4xS

pre 11 godina

sta znace ti "teski kompromisi"?Dosta vise prodavanja magle i raznih sifara koje ni drzavni vrh nemoze da rastumaci,jer se i medjusobno lazete.Odlucite jednom ili KiM ili EU,posto ni oni poremecenog uma ne veruju u te bajke.Pa onda lepo na izbore,da vas nagradimo ili kaznimo po zasluzi

Mihail Solohov

pre 11 godina

Pa,davno je vec poznato da je Srbija spremna za kompromise,nama je u interesu da se resi ovo pitanje...Ali,da li mozete da shvatite sta je to mizerno Taci ponudio,kada je Srbija to morala da odbije?!

Milan

pre 11 godina

Opa.Pa dobro ja kad je tim spreman,bolje nego nespreman.Pa da vam nije noga za vratom nebi vi ni dosli u Bruexell da pregovarate,nebi ni u Moskvu al tamo bi radije.Al Rusi ne sljive Srbiju.Od 1991 uzdrzani-javno.A vodjeni rat.Koji ciljevi,koliko su ostvareni,neostvareni,odgovornost,ko treba da dobije zasluge ko kritike.Ma Srbin ne pita posto je:daj 5 karata il nijednu

Tahoe

pre 11 godina

Moram da budem iskren, na pocetku mandata Vucica nisam bio siguran da ce uopste da se uhvati u kostac, ali boze moj ljudi grese, tako i ja. Od mene ima podrsku, ako to nekom znaci, moramo okoncati ovo zbog nase dece, i potomaka ovih ljudi.

Junosa

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto nema nacionalnog jedinstva...ljudi valjda svako me u ovoj srbiji treba da bude jasno da EU nije cilj po sebi iznad toga postoje srpski nacionalni interesi koje ova vlast uspesno cuva

Spasoje

pre 11 godina

Nije vise 2001. godina kada je rezolcija 1244 bila jos koliko toliko sveza. proslo je dosta godina, ko god sada da se bavim ovim pitanjem moze da izvuce samo koliko se izvuci moze. Podrska za drzavno jedinstvo! Koliko znam prethodna vlast nije imala toliko intenzivne konsultacije i sagledavanje stvari iz razlicitih uglova.

Fiki

pre 11 godina

Mozda je i bolje sto pregovori nisu uspeli. Ko zna kakav bi se sporazum potpisao. Neka se drzavni vrh sada dogovori sta cemo i kako cemo dalje i sto je najvaznije neka sacuvaju jedinstvo. Dosta nas je vise nesloga kostala.

Zbunjeni

pre 11 godina

Znači li ovo da smo juče u Briselu imali nekoga u pregovaračkom timu ko je stao i povukao ostale nazad na crvene linije? Hoćemo li sada te linije pomerati ili ih pogaziti zbog takvih lakomislenih?
Nadam se da taj koji je stao i rekao ne po cenu ostavke i dalje igra glavnu ulogu?

Drug Jataganac

pre 11 godina

Po ko zna koji put sedim i gledam Dnevnik. Sada su ti pregovori glavna stvar. Jasno mi je da je tesko i jasno mi je da nam niko nije naklonjen, ali mi nije jasno da mi sami sebi nismo naklonjeni i da sam danas na svim poratlima procitao najruznije izjave protiv srpskog pregovarackog tima. A izjave pisali mi, Srbi. Zato sto ne znamo da se ujedinimo kad je to u nasem interesu i zato sto je politicka pripadnost vaznija od suvereniteta i Ustava, uzece nam i Kosovo i sta im padne na pamet.

marijela

pre 11 godina

Posle 11 'izuzetno teških dana', jučerašnjih 'veoma mučnih pregovora' predstoje nam 'teški kompromisi i grčevito traženje' istih. Koja dramaturgija iz usta PPV-a.

Vladimir

pre 11 godina

@MONARHIJA

Regent nije dobio ništa. Dobili su Radomir Putnik, Petar Bojović, Stepa Stepanović, i vojska tadašnje Crne Gore sa kraljem Nikolom, Jankom Vukotićem i ostalim junacima. Čast kralju Petru I, ali ne vidim zaslugu Aleksandra ni u čemu osim što se zamerio sa pola oficira srpske vojske uključujući i Mišića kome je posle rata rekao da "ne zna ništa". A to sve jer nije mogao da podnese da mu neko saspe istinu u lice. Nismo mi ništa izgubili Miloševićem nego upravo onim nesrećnim ujedinjenjem.

Uči malo bolje istoriju.

Veljko

pre 11 godina

Mi smo uvek za kompromise ali na žalost bez komromisa sa druge strane, nema dogovora. Volja i želja da se nešto učini je tu, to ja vidim, svi se trude da dođu do pravednog i prvenstveno korisnog rešenja za nas. Nažalost, zapad nije uz nas, oni koji nas podržavaju ne mogu nam pomoći jer nisu u toj poziciji. Ipak, ne treba žuriti i praviti grešeke.

Borko

pre 11 godina

Mozda je tacna konstatacija da je potrebna bila adaptacija na pregovore,narocito onih koji u njima nisu ucestvovali,ali je i adaptacija njegova i Estonove takodje potrebna na sadasnje predstavnike Srbije u pregovarackom timu,a narocito na Aleksandra Vucica.

Viktor

pre 11 godina

wow ...em imaju svoje komentatore em udarace pluseva i minusa. Svaka cast. Po sto pluseva na bravo Viucicicu nije ti lako vucicu ...i odjednom stotinu minusa na komentare koji su bili ubedljivo najpodrzaniji. Koliko se placa po kliku ili komentacicu da i ja neku zaradim lako (samo pises "svaka cast Vucicu koji je...pa onda copy i paste.)

Clan SNS

pre 11 godina

Nadam se da ce Vucica podrzati i ostali politicari i da ce bar jednom se ujediniti i zaboraviti na sve medjusobna neslaganja u cilju resavanja situacije.

valras

pre 11 godina

Čovek je samo pre 20 sati nudio ostavku. Tako je brzo akumulirao energiju i spremnost za nuđenje teških kompromisa.U koliko se samo "alotropskih modifikacija" može javiti ovaj gospodin?

Beograd

pre 11 godina

Nek se SNS botovi odluce da li duboko najvise najdublje veruju u Vucica koji ne da Kosovo i koji je odbranio Kosovo ili najvise i nadublje veruju u Vucica koji ce potpisati papir za koji dan.
Hahahahah

Sta god uradi Aca mi cemo najdublje verovati u njega hahah.
Jel tako?

Paja

pre 11 godina

"Srbiji je prioritet dobijanje datuma za ulazak u EU! Pregovori u Briselu su bili zaista mucni I teski! Mora se pronaci resenje najbolje za nas!"
(Najbolje za nas, 3. april 2013 17:21)

:) Ljudi, smesni ste, ovo je za "Monti Pajtona"! Pa kao deca ste, gledam Vas danima kako kucate te komentare , pa do juce ste kucali da NE DATE KOSOVO i da Vucic bude UPORAN, po cenu NE DOBIJANJA DATUMA ! Danas Vucic kaze "datum po svaku cenu" a Vi kao papagaji "Datum je prioritet" ! Molim vrh SNS-a da prekine ovu lakrdiju, ljudi brukate se ! Sutra ce Vucic priznati Kosovo a Vi cete u glas svi "Priznanje Kosova je najmudriji potez za Srbiju a Aleksandar Vucic je jos jednom pokazao da je nenadmasan diplomata svetskog kova"

Bum-92

pre 11 godina

Albanska stranka ne shvata ozbiljno da nije lako doći do kompromisa. Uživeli se da su sve oni pitani, a da srpska strana se ne pita ništa.

Teamadu

pre 11 godina

Lepo što se Eštonova trudi, ali mislim da se obraća pogrešnoj strani, pošto ne sabotira Srbija pregovore i dogovore. Treba da se obrati Prištini i izvrši pritisak na njih, kako bi bili spremni za saradnju i kompromise!

zmaj od kosmaja

pre 11 godina

Vucic nema svoje misljenje, bice na kraju kako Merkelka kaze.
Sto se Vucic tice, on bi potpisao i nezavisni Zemun samo da bude vlast.

Милош

pre 11 godina

О добро је више. Дај радите шта треба и да добијемо тај датум. Не желим више да стојимо због Косова. Доста је грађанима више агоније због нечега изгубљеног и СКУПОГ. Желим у ЕУ, желим интеграције. Ко год од политичара то схвати, има гласове. Вучићу ако то разумеш, само напред!!!

sasa jokic

pre 11 godina

I prosli put ste rekli da ste spremni za teske kompromise, a niste ih napravili! Svi znamo da je doslo vreme da se prizna realnost, i niko pametan (koliko god mislio da je nepravedno) vam nece zameriti ako ih napravite!
Vaznija je buducnost nase dece od interesa UDBE i svercera !

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

ukidate srbiju? dobro sam procitao. pa kome cete onda biti vlast? steta, nece se komentatori vise zanimati bitnim politickim temama, vec cemo preci na ekonomske, a neko mozda i na kulturne... a neko ce mozda i najzad naci priliku da se zanima sa sobom...

VLA

pre 11 godina

Postoji rešenje, ali ga nijedan Srbin ne želi prihvatiti...Svci smo svesni da smo u ovu situaciju naterani i koji je jedini način da se iz nje izvučemo...

ROKO

pre 11 godina

Dajte ljudi prestanite da od svega pravite pozoriste. Podelu kosova ste puno ranije mozda u Rambueu mogli da ostvariti a sada da kojim slucajem i albanci prihvate da zive u okviru srbije ja ih nikada nebi primio. I sta sada pregovarate bolje uslove za srbe na kosovu kao da su oni maloletni i neznaju da se bore za svoja prava.Zasto Vi neznate ni prvu lekciju diplomatije da srbe sa kosova ukljucite u pregovorwe a vi da gledate sa strane i smeskate se sa amerima i evropljanima trazeci postovanje osnovnih ljudskih prava za srbe koja su odavno donesena i potvrdjena medjunarodnim konvencijama. Kosovo smo izgubili jos 73 ustavom SFRJ. Niste ga izgubili ratujuci jer ste na to imali pravo braniti svoju teritoriju od terorista ali albancima kao narodu ne mozete uskratiti pravo na samoopredeljenje kao sto se ne moze uskratitito pravo srbima i hrvatima u bosni kao i svim narodima koji zive u drugim drzavama i koji izraze zelju da zele da zive samostalno. Zato svaki vecinski narod treba da razmislja na ovaj nacin i da sva prava koja zasluzuju narodi a onda se postavlja kljucno pitanje dali je bolje dozvoliti tom narodu osamostaljenje ili vecito imati rusilacki i remetilacki faktor u zemlji. I umesto da se cela bivsa juga resavala anblok mi sada parcijalo resavamo pojedine konflikte u iscekivanju daljih konflikata jer oni realno postoje i odlaganje resavanja samo komlicira situaciju a celo drustvo stvara nestabilnost i taj balkanski sindrom jednom za svagda ne resimo.

lala

pre 11 godina

Bez komentara. Sada će nazadnjačka pačija škola početi da piše kako su duboko ubeđeni i da duboko veruju u svog prepoštenog i prepodobnom velikomučenika Vučića koji vodi računa o interesu srpskog naroda i da će uraditi ono najbolje za svoj narod.

Nesa

pre 11 godina

Ovoj problem se vuce godinama i krajnje je vreme da se resi, ali ne treba pristajati ucene i svakakve uslove koji nisu u interesu Srbije jer smo vec napravili maksimalne ustupke!!!!

bože me sačuvaj

pre 11 godina

Haha, osvesti se Dačiću, pročitaj malo šta su danas SNS botovi dobili nalog da pišu, kobojagi bi ti "prodao juče Kosovo samo da nije bilo svevišnjeg Vučića da ga spasi".
Do kad ćeš trpeti zabijanje noževa u ledja i izvrtanje činjenica u svakoj prilici kad nešto ispadne loše, izadjite iz vlade sa partnerima neka padne, pa šta bude.
Ispadaš smešan, da li je toliko bitno da si ti premijer, bitnije i od obraza ?
Istina, i nije mi te žao, ko sa djavolom spava..

Kompromitujući kompromis

pre 11 godina

Dobro je što je juče Aleksandar Vučić bio na pregovorima u Briselu.

U odlučujućem trenutku je prelomio i rekao da nudi ostavku, jer ne zna šta da radi.
Da li da prihvati sporazum sa Tačijem o severu Kosova (jer se o jugu uopšte i ne razgovara) ili da se okrene budućnosti u kojoj treba da žive naša deca (kako reče u subotu na TV).
I kako će sada udarni odred Kancelarije za brze komentare SNS-a da se izjasni:
1) da podrži Vučića koji se raspravlja sa Tačijem tako što s esvađaju i ne da mu Kosovo (i prozivaju se zbog zajedničke lažne ratničke prošlosti - jer ni jedan od njih nije ustvari bio u ratovima)
ili
2) da podrži Vučića koji je spreman na sve da bi Srbija krenula putem evropskih integracija (tj. predpristupnih fondova EU i u susret Godou)?

P.S. A Ivica Dačić? Šta ćemo sa njim? Čekaj da nađem... copy... "Nemam ni malo poverenja u tog Dačića".

zoran

pre 11 godina

Ove njegove reči svako tumači kako mu odgovara, izjava je krajnje dvosmislena. Ono što je strašno jeste taj veo tajne koji nikako da neko skine sa tih pregovora.

Teamadu

pre 11 godina

Ne mislim da narod treba da odluči, pošto nije upoznat sa svim činjenicama. To treba da odluči državni vrh, zato su i izabrani kao predstavnici naroda, da je predstavljaju!!!! Imamo poverenje u njih!

Teamadu

pre 11 godina

Očigledno je da Priština ne želi kompromis, i sve što Evropa i Amerika treba da urade je da pritisnu Prištinu da popusti i da prihvati neke kompromise. Svakako da ne možemo prihvatiti nešto što ni u kom slučaju nije kompromis. U kompromisu obe strane treba da dobiju i nešto što ne žele, a izgube nešto što žele. Tako da ovo očigledno nije kompromis, pošto samo Srbija gubi!

još jedan

pre 11 godina

Ovde samo vidim gomilu "tipskih" komentara! Naši su ovakvi, vaši su onakvi! Optužuju jedni druge kako su organizovani samo da tipkaju komentare, a svi su isti. Botovi kojekakvi i sa naprednjačke i sa žute strane. Providno sve! Ima li neko nekakav konkretan komentar? Evo, meni je na primer, čitajući neke od ovih komentara, konkretna stvar to da nije naša delegacija išla tamo da bi dala sve, a da za uzvrat samo dobije datum za pregovore sa EU. A nekoliko dana se samo o tome pričalo!

Botović

pre 11 godina

Gde su sada oni koji su danima prozivali Vučića kako ide u Brisel i da će dati sve samo da bi dobio pregovore sa Evropskom unijom? Sve se videlo i čulo. Neki kao da bi jedva dočekali da se tako nešto desi, pa da onda likuju...

srpkinjica

pre 11 godina

Vucic je u nezavidnom polozaju,od njega se ocekuje da pomiri dve nespojive stvari,da zadrzi Kosovo i dobije datum od istih onih ljudi koji se svojski trude da Kosovo dobije nezavisnost