Sreda, 03.04.2013.

00:30

Tači: Nova runda sledeće nedelje

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio posle 8. runde dijaloga u Briselu da je Priština bila spremna na sporazum, ali da je oklevanja bilo na strani Beograda.

Izvor: B92

Taèi: Nova runda sledeæe nedelje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Diona

pre 11 godina

Ukoliko Srbiji bude ponuđeno devet tačaka za koje se zalaže,Srbija će potpisati sporazum. EU je ispala u ovim pregovorima nepoštena prema Srbiji, albanski zvaničnici su na pregovorima imali prisustvo i podršku delegacije SAD na čelu sa Filipom Rikerom, a Srbija nije imala podršku delegacije Rusije, niti UN. Državni vrh za sledeći dijalog treba da se izbori da imaju prisustvo ruske delegacije.

cy

pre 11 godina

"Predstavili smo naše stavove koji su utemeljeni u zakonima i ustavu Kosova i bili smo za postizanje dogovora i izgradnju dobrosusedskih odnosa i izgradnju multietničkog i evropskog Kosova. U tom smeru želimo da budemo odgovorni i kooperativni. Naši stavovi su veoma bliski stavovima EU i SAD. Bili smo maksimalno popustljivi"-kaže Tači.
Treba naglasiti da nije mi smelo da se desi da se proglasi Kosovo državom i on da bude premijer,da je imalo postojala objektivnost i poštovanje načela međunarodnog prava,koje su EU i SAD olako pogazile.Sada ta ista EU i SAD,opet podržavaju Tačija u njegovim nerealnim zahtevima i dozvoljavaju odvajanje dela teritorije jedne suverene države,a sve u cilju ostvarenja dogovora koje imaju sa albanskim lobijem,a koji je dosta novca stečenog kriminalom uložio da se ovakav plan o stvaranju države, podrži od strane evropskih i američkih zvaničnika.
I Tači govori o multietičnosti,a svaki dan se teži da se preostali Srbi proteraju sa Kosova,napadima i zastrašivanjem.Licemerno govoreći kako je za pregovore,uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije, uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije,i nastavlja pogrom na srpskim stanovništvom na Kosovu.

Kisling

pre 11 godina

Osladilo se coveku da ide u Brisel pa hoce opet rundu pregovora i da povicuje ton na Vucica ali neda Vuci da se dize ton i samo tako !

Stevo

pre 11 godina

O kakvim principima vi pricate. Pa ko ste vi da zahtevate, sram vas bilo. Vi ne treba ni da postojite, vase zelje i zahteve mi necemo da ispunjavamo.

Lune

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao.

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

dragana

pre 11 godina

Pa ko je vama gospodo pregovarači, miloševićevci i šešeljevci, dao za pravo da nas gurate u izolaciju, a zemlju u dalju bedu i propadanje? Ponavljate greške svojih mentora iz Rambujea. Dosta je više!Budimo realni: zahvaljujuci politici vaših mentora, Slobe i šešelja, Kosovo je de facto izgubljeno pre 14 godina, a zaista je malo-po malo gubljeno decenijama, jos za vreme Tita i komunsita, a i pre toga. Prvi su ga kontinuirano napuštali Srbi prodajući za skupe pare svoja imanja i kuće, a posle, oni drugi, bežali kako su znali. Što ne ostadoste, i to odavno, da branite to Kosovo kad vam je toliko na srcu, nego sedite u Srbiji ili u "mrskoj Evropi" i busate se u patriotska prsa preko naših ledja. I ovo što sada nudi Tači molićemo za koji mesec ili godinu, ali ćemo tada dobiti i manje od toga: iskustvo iz Hrvatske je to jasno pokazalo. Nije Tači kriv što ima jake saveznike, šta god mi o njemu mislili, mi smo krivi što ih nemamo. Mi nemamo državnike neko politikante. Ovi su se naši iz Brisela vratili ulupani, a Vučić kao nudi ostavku Dačiću pošto se posvadjao, kao, s Tačijem - kakav tragikomičan igrokaz! Zalosno za sve nas koji se jos uvek nadamo boljoj buducnosti za Srbiju.

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

guja

pre 11 godina

drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama... (Solingen, 03. april 2013 09:04).......Najviše volim ove autošoviniste. Kao i ja sam Srbin, ali ne valjamo. Jel te tera neko da budeš Srbin. Bilo i Poturica u istoriji. Evo sad ima kandidata za Ponemce, Poengleze, a Boga mi i Pošiptare. A vidim prijatelju i fašizam pišeš velikim slovom, iz poštovanja li. Po vama je pun stomak i nešto para (ali samo u slučaju famoznog datuma) bitniji od zdravog razuma. Kad me neko bude ubedio da da je Kosovo jedno bezbedno, po život, mesto odo da živim tamo. Pusti demokratiju, ljudska prava, ekonomske uslove, infrastrukturu. Samo garancija da te niko neće ubiti kad te vidi u Đakovici, na primer. I sad, pusti ove u Mitrovici nek ostanu sami dole. Zbog čega. Da nas vode u Brisel da gledamo kako Evropljani jedu kolače. Možda? A možda nam pošalju snimke, da se ne mučimo da idemo. Ne budite naivni, neće oni nama ni dati kolače, a ni pomoći da umesimo svoje. Mogu nam smo dati da mesimo njima kolače, a na svakog mesača kolača idu trojica koja paze da ovaj na oliže prste ili šerpu.

Jezdimir Dangić

pre 11 godina

Ako gospodin Tači očekuje da Srbija prihvati principe Prištine onda može čekati nastavag dijalega sledećih 100 godina , neće ga dočekat.

Bum-92

pre 11 godina

Tači pokušava da rečima da je bilo oklevanja na strani Beograda da sebe i svoju delegaciju albansku predstavi kao da su oni vredni. Trikovi kojima se služi Tači svima su dobro poznati.

Slaven Cira

pre 11 godina

Koliko se vidi propagiranje Albanskog lobija u sred Srbije,podcenjujete tako bedno ovaj narod i decu ,ali i vas pojedinacno ceka kazna,nebojte se nije novac sve,svi novinari ce javno odgovarati jednoga dana za unistavanje i genocid nad Srpskim narodom.

GRada

pre 11 godina

Treba da znaju da su se Srbi rodili iz inata. Stvar je zakucana, nema EU, nema priznanja Kosova, nema Kosova u svetskim organizacijama, nema mirnog sna ni za jednu stranu. Vreme ide a konacno resenje nece nikad biti pronadjeno, kao sto nije ni dosada.

cnn

pre 11 godina

Kako Pristina misli da ide u proces integrisanja sa EU preko Srbije. Da li misle da ce ih EU finansirati narednih 50 godina. Tesko, njima je u interesu da se dogovore sa Srbijom. Neka daju autonomiju Srbima, nek Srbija prizna drzavu Kosovo i svi zadovoljni!!!

Milos

pre 11 godina

@Ој Србијо мила мати, зар с крвником преговарати ?
(Дмитриј Петрович, 3. april 2013 09:23)

A skim drugo ??? Ima ih dole 2 miliona takvih istih ... od tog kako kazes krvnika i njemu slicnih, zavisi zivot naseg naroda na KiM ....

korejka

pre 11 godina

severna koreja - južna koreja: u prvoj narod umire od gladi (jede se oružje kojim se ujedno zvecka), u drugoj daleko viši standard, razvijena privreda, svetski brendovi....
mi smo (tj. ovi koji sada pregovaraju) izabrali put one prve, zato smo i stigli dovde. kasno došlo iz donjeg dela leđa u glavu, ne mere se preko noći popraviti sve ono što smo zapetljavali godinama.

boza

pre 11 godina

Srbima su dobro poznati demokratski kapaciteti Vašeg naroda. U to su se puno puta uverili!!!!Kada date srbima ono što tražite za sebe, problem će biti rešen. A zašto se to ne ostvari u okvirima R.Srbije uz sve medjunarodne garancije? Nije Vama stalo do civilizacijskih vrednosti Evrope, već do polja i livada KiM...

dosti

pre 11 godina

Kompromis prihvatila Prishtina sa Planom Ahtisara, i od tada cekamo vas da i vi to prihvatite. Da ne zaboravimo da stim planom na Kosovo 95% albancima srpski jezik je sluzbeni jezik, ortodokse crkve i manastiri su srpske manastiri, pravili su ciste srpske opstine za svaki grad i za selo sa 2 hiljada stanovnista, rezervisana sedista u skupstinu Kosova. Te prava manjina ne mozete naci ni u jednim evropsim zemlja, da ne govorim za srbiju. To treba neko da kaze pred gradjanima srbije.

Goran

pre 11 godina

Više 100.000 srba živi na Kosovu a ovde govorite kako treba da priznamo sve šta žele Albanci da bih smo dobili datum, halo datum. Slovo na papiru koje ništa, baš ništa ne garantuje.
Pa dali vi shvatate da je to kosovo jedini srpski as u ovoj igri ? Mi nemamo ništa drugo šta možemo ponuditi EU sem Kosova ali ponuditi ga njima samo zbog datuma, to je malo preterana cena zar ne ?

snake

pre 11 godina

Lako je tako bahatiti se, uz dobru zaleđinu. Sam se ti ne bi izborio ni za nezavisnost u sopstvenoj kući a ne za nezavisnost Kosova!

Solingen

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)


Izvini, na toj teritoriji zive VEKOVIMA i druge nacionalnosti , ne samo i iskljucivo Srbi. I druge nacije imaju svoje dedove i pradedove... Takvo razmisljanje je ultra nacionalisticko i na samoj granici Fasizma. Srbin sam ali nisam sklon samodestrukciji i fasizmu. Misljenja sam da je Srbija ZASLUZILA da joj se desava sve sto joj se desava i da za to treba da plati, prizna svoje greske, pomiri se sa svima u regionu i najzad krene u revoluciju i preporod u svim segmentima, imajuci za cilj stvaranje jedne nove Srbije, moderne , kulturne, inventivne, Srbije koja u svima vidi prijatelje, saradnike, partnere a ne neprijatelje i zavere. Nekolicina zlih snobova trenutno namece stavove svima nama zarad sopstvene koristi. Nazalost, mnogo je ljudi zavedeno i indoktrinirano, jos uvek podlozno sugestijama i bez licnog zdravorazumskog misljenja. Srbija ima potencijale da postane moderno drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama...

cela

pre 11 godina

Sve je ovo fora samo da ubace sever kosova u pristinske sisteme.Spominje ustav koji ne vazo na severu pa hoce preko srbije da ga integrisu u sisteme pristine

Milan

pre 11 godina

Lagao si na Savetu Beybednosti i u laži si uhvacen, naisao si na tvrdo i u Briselu i u Mitrovici a u Prisitni ti se drma...Hašime zmijo traži rupu da se u njoj sakriješ!

niki

pre 11 godina

Priština je ušla u pregovore a nije bila spremna da ponudi ništa.Da li je verovala da je Srbiji datum najbitnija stvar.Mislim da je ovo za celu Evropu bilo veliko iznenađenje.Vreme je da shvate da imamo ozbiljnu vlast koja ne pristaje na ucene i uslovljavanja!

Anica T

pre 11 godina

Srbi na Kosovu nisu asocijacija,Srbi su narod koji živi na tim prostorima vekovima.Ni vi niti bilo lo ne može sa tim da manipuliše,spekuliše,samim tim njihovo pravo je da imaju autonomiju.

Smiona S

pre 11 godina

Naleteli ste na tvrd orah Tači,znamo da niste do sada imali kao pregovarača čoveka koji nije spreman na vaše ucene,i pretnje.Uostalom da nemate uz sebe "mentore" nebiste tako spekulisali.

Milos

pre 11 godina

@Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.
(Tom, 3. april 2013 06:05)

Jeste ali u toj Rmuniji i Bgarskoj dozvoljena kolicina aflatoksija u meku 0,05 i ne sme da se povecava kako se kom ministru prohte, Onda probaj da kupis vino u Bugarskoj u plasticnoj ambalazi ??? nema vise jer EU zabranjuje trovanje svog naroda ... a kod nas od toga sto ti pricas da svakim danom uradimo po nesto nema nista ocigledno er je bitno samo da se nekome napuni dzep a za zdravlje gradjana ocigledno bas ih briga ... pogledaj malo statistike broja kancera u srbiji i zemljama EU ??? Nmemoj da mi poturas pricu o bombrardovanju jer jeste da ni bombardovanje utice ali utice i aflatoksin i plasticna ambalaza i alkohol i pusenje (stil zivota) aktivno i pasivno koje jese zabranjeo zakonom ali nko ne sprovodi te zakone i kontrolise , mere zastite na radu s nam katastrofa jer ja radim u proizvodnji i znam kako i sta disemo po fabrickim halama za to nam nije kribvo bombardovanje vec moramo sami da se izborimo za cist vazduh na radnom mestu a gazdu bas briga da ulaze zastitu na radu ako ne mora i ako ga niko ne kontrolise, svaki dan po neki radnik ponegde pogine ... e zbog gakvih stvari nama treba EU a ne zbog toga dal cu da imam 80 ili 700 evra platu to vec zavisi od drugih faktora ali o tome ne vredi raspravljati ovde ...

Caca SW

pre 11 godina

Dragi nasi politicari, "crna trojka" na ovom ispitu ste pali.Izgubili smo i Kosovo i EU.Sada idemo dalje na datim obecanjima u predizbornoj kampanji. Nova radna mesta. Ali s obzirom da dnevno 179 ljudi gubi posao, znaci i tu, niste se pokazali.Narod sve vise gladuje, sto vi to ne osecate.Ako nastavimo ovako da zivimo, masovno cemo umirati.Ili uradite nesto korisno ili odlazite,Ako niste znali da vodite drzavu, niste trebali da se prihvatate toga.

djovani

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)

nasu dedovinu su prodali srbi i preselili je u srbiju, kupili stanove, lokale, vile, pa lepo ubiraju kirijicu i bogate se.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ djovani. Ne spinuj mladicu. Takvi " Srbi sa Kosova" nigde se ni ne spominju u pregovorima. Cak i oni ne spominju svoje poreklo da bi ih bolje prihvatili u Bg. Rec je o 100% zemlje na KiM nad kojom SUVERENITET (jos uvek) ima republika Srbija, o 29 % zemlje na KiM nad kojom rep. Srbija ima TAPIJU, rec je o SPC, i pre svega rec je o postenom i hrabrom narodu( i deci) koji zivi na KiM ili u izbeglickim centrima, a cije izdajstvo spineri hoce da ucine podnosljivijim. No passaran.

dejan marelli

pre 11 godina

i tako od runde do runde a u medjuvremenu će u Srbiji da umre još neko dete zato što nije prikupljeno dovoljno para za operaciju...

Kopačka

pre 11 godina

Tači dosta si glumio i to veoma neuspešno, sada si isteran na čistinu. Nisi ni ti ni tvoji prijatelji iz EU očekivali ovakav čvrst, jedinstven stav delegacije Srbije. Nećeš više moći da tražiš da se pritisak vrši na Srbiju.Ako je EU stalo do Srbije tvoja adresa će biti jedina da do dogovora dodje.

abit

pre 11 godina

Srbija se pridruzuje S.Koreji, Iranu,Kubi i slicnim drzavama, Dobrodosli na stranu "istocnih sila", zna se rezultat pregovora samo eto da se nateze jos par dana

srbin lo

pre 11 godina

Ljudi ovo sto rece ovaj ce se i ostvariti a nama niko nemoze pomoci. Najbitnije je garantovati sva prava Srbima a nista nece vise dobiti jer njih je priznao ceo normalan svet. A znali su ovi nasi da ce biti tako jer je to realnost. Ja mislim da oni nas guraju u izolaciju jer narode ostajemo svi bez posla i u bedi dok drugi oko nas odose prema EU. Za mene je svetinja moja Loznica a kakvo Kosovo sta me briga jer hocu da radim da prehranim porodicu.

nebojsa

pre 11 godina

Taci glumi otvorenost za nove pregovore a u stvari nije spreman na nikakve ustupke.
I onda ce da ispadne kako srbi nisu spremni da pregovaraju.

Tijana

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili za Vučića,kao da je on najpametniji političar. Svojom kamenom facom postize autoritet. Sta je uradio sem hapsenja ? Nikolic figurira glup kao noc. A ovaj mesar sa Kosova nama “nudi
“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.

Gojko

pre 11 godina

Naravno da ne treba prihvatiti sporazum koji po Tacijevim recima "još jednom želim da istaknem da asocijacija opština neće imati izvršna i zakonodavna ovlašćenja".Ne, ne, i ne- jasno je sasvim da pravom coveku koji vodi dijalog u cilju postizanja dogovora-Srbi na Kosovu i njihov zivot tamo je prioritet.

Tom

pre 11 godina

Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Odlučili smo da srpski narod integrišemo u Kosovo".

Videli smo svojim ocima 2004. godine kako vi zamisljate tu "integraciju".

Neka hvala. Svakom svoje, i zbogom, daleko vam lepa kuca.

ivica

pre 11 godina

ipak mi je Dacic iskreniji svemu nego bilo ko drugi....i ako ne volim ni SPS ni SNS,ovo je sve smesno do cega smo dovedeni kao drzava.Ucenjivanje ne prestaje ni danas,a smesno je sto u svemu prednjace Nemci koji nemaju prava bas nas da uce,zato sto su bas ti Nemci ucinili genocid nasem narodu,i da u svetu postoji malo pravde neko bi to trebao da osudi.Ameri,Englezi i ostali me ne zanimaju,ali pitao bih da li tako treba da li slucajno Nemci nebi Izraelce ucenjivali...znam da bi kad bi smeli...a nas nema ko da pomogne i zastiti,jer je tako vreme,mi smo i dalje dezurni krivci..i losa deca ovog sveta

Misel

pre 11 godina

Srbi sa Kosova nisu otputovali u inostranstvo pa da moraju da se integrisu, nista se ne mora, Ameri to dobro znaju zovu ga "Freedom Of Choice", to je realnost sa kojom se albanci takodje morati suociti.

Had

pre 11 godina

Kaze Taci da se neki novi clanovi pregovarackog tima nisu snasli, misleci na Vucica. Ne verujem da se bas on nije snasao, nego nisi mogao da ga obrlatis.

king

pre 11 godina

Smilujte se nasi politicari, dajte im nezavisnost, nemojte napraviti gresku kao vasi politicki mentori, ne moze srbija kao severna koreja protiv sveta, mi smo krivi sto su njima saveznici amerika i eu a mi se okretali rusiji eto nam sad.

Duci0167

pre 11 godina

Bas tako,poenta "da srpski narod integisemo u Kosovo"! Mozda vas istina boli "braco" Srbi ali je istina da to treba biti prioritet pregovora. Kakva crna farsa oko naseg ustava i ocuvanja? Ocuvanja cega? Ustava koji je pisao Kostunica a Dacic rekao da su nas lagali da je Kosovo nase?

Veljko

pre 11 godina

Dobro nema datuma,ziveli smo bez njega i do sada,do duse jedva da zivimo,ali snacicemo se kao i o sada. . .ne moze time vise ovaj kriminalac na ocigleg cele evrope da nas ucenjuje. . . ali nema ukidanja srpskih instititucija na kosovu do daljnjeg,tj dok ti ne prihvatis realnost na severu kosova. . .

totalno_posrnuće

pre 11 godina

Tači je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su stavovi Prištine, kako je rekao, saglasni sa stavovima EU i SAD.

Zašto smo tamo usamljeni?

dragan

pre 11 godina

Kad ce vec jednom biti objsvljeno sta Srbija nudi Kosovu a sta obratno.Izjave obe strane su iste i uvek je kriv onaj drugi.Srbija nema moralno pravo da trazi izvrsnu i zakonodavnu vlast autonomijama kad toga nema ni u nasem zakonu.Prvo primenite kod sebe pa ako je dobro preporucite drugom.Ovo me posecw na gluve telefone.A
slicno je onom"Trst je nas" koje je na kraju zavrsena prihvatanjem realnosti kroz osimske sporazume.Pre tog sporazuma ginuli su vojnici sa obe strane a posle je bila jedna od nabezbednijih delova granice.

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sasvim je jasno da ovde ne pregovara Taci. Za odluke ovog tipa za Srbiju treba da donose gradjani Srbije a ne dva-tri coveka.
To bi trebali da shvate I Dacic I Vucic I Nikolic.

Miki

pre 11 godina

Providno.. vidi se da je dobio uputstva od zapadnih prijatelja! Pregovaraj sto duže (da se stekne utisak zalaganja za rešenje), ne prihvataj ništa (da nam ne kvariš planove) a na kraju velikodušno ponudi još jednu šansu (uz uslov koja suprotna strana sigurno neće prihvatiti)! I onda krivica ide na račun suprotne strane! Eto, to je taktika!

TXC

pre 11 godina

Znači ista ekipa koja je bila na vlasti 1998/99 nas je opet dovela u novu "Rambuje" situaciju. Ostaje samo da će vidi kakve će sankcije biti određene Srbiji. Verujem da neće biti bombardovanja ovaj put, ali ekonomska/politička izolacija verovantno sledi uskoro.

Srbija se opet nalazi u situaciji gde EU/USA mogu da nam kažu, "pa eto, druga strana je sve prihvatila, problem je u vama". Ja to vidim kao neuspeh našeg pregovaračkog tima koji nije bio dorastao zadatku ni sada kao što nije bio ni 1999 (mada naravno konkretni članovi tima nisu isti, ali je suština slična).

Subotica

pre 11 godina

Srbija je dobila politicki sah(a uskoro ce i mat) ako nastavimo da politicku igru igramo na ovaj nacin.Ovi pregovori su tacka na i dugogodisnjeg propadanja Srbije i njenog drustva.Prvo smo se smejali teznjama albanaca za Kosovo republik,a oni dobise drzavu koja je nadmocnija od Srbije.Neko ce reci,lako je njima kad imaju mocne saveznike,ali ja smatram da je pitanje svih pitanja, zasto Srbija nije bila dovoljno mudra i sposobna (bar u proteklnih 12 godina)da te iste saveznike privuce na nasu stranu ?
P,S nadam se da je nakon gubitka Kosova kraj agonije,i da se ne pokrenu
neke druge teme poput Vojvodine i Sandzaka!

ana

pre 11 godina

Priština spremna na dijalog samo ja ne vidim ni jedan ustupak na koji je spremna Priština.A ako nastavi sa takvom politikom do dogovora ni sledeće ni one tamo nedelje ne može doći.

Veljko

pre 11 godina

Dobro nema datuma,ziveli smo bez njega i do sada,do duse jedva da zivimo,ali snacicemo se kao i o sada. . .ne moze time vise ovaj kriminalac na ocigleg cele evrope da nas ucenjuje. . . ali nema ukidanja srpskih instititucija na kosovu do daljnjeg,tj dok ti ne prihvatis realnost na severu kosova. . .

Subotica

pre 11 godina

Srbija je dobila politicki sah(a uskoro ce i mat) ako nastavimo da politicku igru igramo na ovaj nacin.Ovi pregovori su tacka na i dugogodisnjeg propadanja Srbije i njenog drustva.Prvo smo se smejali teznjama albanaca za Kosovo republik,a oni dobise drzavu koja je nadmocnija od Srbije.Neko ce reci,lako je njima kad imaju mocne saveznike,ali ja smatram da je pitanje svih pitanja, zasto Srbija nije bila dovoljno mudra i sposobna (bar u proteklnih 12 godina)da te iste saveznike privuce na nasu stranu ?
P,S nadam se da je nakon gubitka Kosova kraj agonije,i da se ne pokrenu
neke druge teme poput Vojvodine i Sandzaka!

king

pre 11 godina

Smilujte se nasi politicari, dajte im nezavisnost, nemojte napraviti gresku kao vasi politicki mentori, ne moze srbija kao severna koreja protiv sveta, mi smo krivi sto su njima saveznici amerika i eu a mi se okretali rusiji eto nam sad.

TXC

pre 11 godina

Znači ista ekipa koja je bila na vlasti 1998/99 nas je opet dovela u novu "Rambuje" situaciju. Ostaje samo da će vidi kakve će sankcije biti određene Srbiji. Verujem da neće biti bombardovanja ovaj put, ali ekonomska/politička izolacija verovantno sledi uskoro.

Srbija se opet nalazi u situaciji gde EU/USA mogu da nam kažu, "pa eto, druga strana je sve prihvatila, problem je u vama". Ja to vidim kao neuspeh našeg pregovaračkog tima koji nije bio dorastao zadatku ni sada kao što nije bio ni 1999 (mada naravno konkretni članovi tima nisu isti, ali je suština slična).

Duci0167

pre 11 godina

Bas tako,poenta "da srpski narod integisemo u Kosovo"! Mozda vas istina boli "braco" Srbi ali je istina da to treba biti prioritet pregovora. Kakva crna farsa oko naseg ustava i ocuvanja? Ocuvanja cega? Ustava koji je pisao Kostunica a Dacic rekao da su nas lagali da je Kosovo nase?

djovani

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)

nasu dedovinu su prodali srbi i preselili je u srbiju, kupili stanove, lokale, vile, pa lepo ubiraju kirijicu i bogate se.

totalno_posrnuće

pre 11 godina

Tači je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su stavovi Prištine, kako je rekao, saglasni sa stavovima EU i SAD.

Zašto smo tamo usamljeni?

dragan

pre 11 godina

Kad ce vec jednom biti objsvljeno sta Srbija nudi Kosovu a sta obratno.Izjave obe strane su iste i uvek je kriv onaj drugi.Srbija nema moralno pravo da trazi izvrsnu i zakonodavnu vlast autonomijama kad toga nema ni u nasem zakonu.Prvo primenite kod sebe pa ako je dobro preporucite drugom.Ovo me posecw na gluve telefone.A
slicno je onom"Trst je nas" koje je na kraju zavrsena prihvatanjem realnosti kroz osimske sporazume.Pre tog sporazuma ginuli su vojnici sa obe strane a posle je bila jedna od nabezbednijih delova granice.

Miki

pre 11 godina

Providno.. vidi se da je dobio uputstva od zapadnih prijatelja! Pregovaraj sto duže (da se stekne utisak zalaganja za rešenje), ne prihvataj ništa (da nam ne kvariš planove) a na kraju velikodušno ponudi još jednu šansu (uz uslov koja suprotna strana sigurno neće prihvatiti)! I onda krivica ide na račun suprotne strane! Eto, to je taktika!

srbin lo

pre 11 godina

Ljudi ovo sto rece ovaj ce se i ostvariti a nama niko nemoze pomoci. Najbitnije je garantovati sva prava Srbima a nista nece vise dobiti jer njih je priznao ceo normalan svet. A znali su ovi nasi da ce biti tako jer je to realnost. Ja mislim da oni nas guraju u izolaciju jer narode ostajemo svi bez posla i u bedi dok drugi oko nas odose prema EU. Za mene je svetinja moja Loznica a kakvo Kosovo sta me briga jer hocu da radim da prehranim porodicu.

abit

pre 11 godina

Srbija se pridruzuje S.Koreji, Iranu,Kubi i slicnim drzavama, Dobrodosli na stranu "istocnih sila", zna se rezultat pregovora samo eto da se nateze jos par dana

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sasvim je jasno da ovde ne pregovara Taci. Za odluke ovog tipa za Srbiju treba da donose gradjani Srbije a ne dva-tri coveka.
To bi trebali da shvate I Dacic I Vucic I Nikolic.

Solingen

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)


Izvini, na toj teritoriji zive VEKOVIMA i druge nacionalnosti , ne samo i iskljucivo Srbi. I druge nacije imaju svoje dedove i pradedove... Takvo razmisljanje je ultra nacionalisticko i na samoj granici Fasizma. Srbin sam ali nisam sklon samodestrukciji i fasizmu. Misljenja sam da je Srbija ZASLUZILA da joj se desava sve sto joj se desava i da za to treba da plati, prizna svoje greske, pomiri se sa svima u regionu i najzad krene u revoluciju i preporod u svim segmentima, imajuci za cilj stvaranje jedne nove Srbije, moderne , kulturne, inventivne, Srbije koja u svima vidi prijatelje, saradnike, partnere a ne neprijatelje i zavere. Nekolicina zlih snobova trenutno namece stavove svima nama zarad sopstvene koristi. Nazalost, mnogo je ljudi zavedeno i indoktrinirano, jos uvek podlozno sugestijama i bez licnog zdravorazumskog misljenja. Srbija ima potencijale da postane moderno drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama...

Had

pre 11 godina

Kaze Taci da se neki novi clanovi pregovarackog tima nisu snasli, misleci na Vucica. Ne verujem da se bas on nije snasao, nego nisi mogao da ga obrlatis.

dejan marelli

pre 11 godina

i tako od runde do runde a u medjuvremenu će u Srbiji da umre još neko dete zato što nije prikupljeno dovoljno para za operaciju...

Caca SW

pre 11 godina

Dragi nasi politicari, "crna trojka" na ovom ispitu ste pali.Izgubili smo i Kosovo i EU.Sada idemo dalje na datim obecanjima u predizbornoj kampanji. Nova radna mesta. Ali s obzirom da dnevno 179 ljudi gubi posao, znaci i tu, niste se pokazali.Narod sve vise gladuje, sto vi to ne osecate.Ako nastavimo ovako da zivimo, masovno cemo umirati.Ili uradite nesto korisno ili odlazite,Ako niste znali da vodite drzavu, niste trebali da se prihvatate toga.

Misel

pre 11 godina

Srbi sa Kosova nisu otputovali u inostranstvo pa da moraju da se integrisu, nista se ne mora, Ameri to dobro znaju zovu ga "Freedom Of Choice", to je realnost sa kojom se albanci takodje morati suociti.

Milos

pre 11 godina

@Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.
(Tom, 3. april 2013 06:05)

Jeste ali u toj Rmuniji i Bgarskoj dozvoljena kolicina aflatoksija u meku 0,05 i ne sme da se povecava kako se kom ministru prohte, Onda probaj da kupis vino u Bugarskoj u plasticnoj ambalazi ??? nema vise jer EU zabranjuje trovanje svog naroda ... a kod nas od toga sto ti pricas da svakim danom uradimo po nesto nema nista ocigledno er je bitno samo da se nekome napuni dzep a za zdravlje gradjana ocigledno bas ih briga ... pogledaj malo statistike broja kancera u srbiji i zemljama EU ??? Nmemoj da mi poturas pricu o bombrardovanju jer jeste da ni bombardovanje utice ali utice i aflatoksin i plasticna ambalaza i alkohol i pusenje (stil zivota) aktivno i pasivno koje jese zabranjeo zakonom ali nko ne sprovodi te zakone i kontrolise , mere zastite na radu s nam katastrofa jer ja radim u proizvodnji i znam kako i sta disemo po fabrickim halama za to nam nije kribvo bombardovanje vec moramo sami da se izborimo za cist vazduh na radnom mestu a gazdu bas briga da ulaze zastitu na radu ako ne mora i ako ga niko ne kontrolise, svaki dan po neki radnik ponegde pogine ... e zbog gakvih stvari nama treba EU a ne zbog toga dal cu da imam 80 ili 700 evra platu to vec zavisi od drugih faktora ali o tome ne vredi raspravljati ovde ...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Odlučili smo da srpski narod integrišemo u Kosovo".

Videli smo svojim ocima 2004. godine kako vi zamisljate tu "integraciju".

Neka hvala. Svakom svoje, i zbogom, daleko vam lepa kuca.

Tijana

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili za Vučića,kao da je on najpametniji političar. Svojom kamenom facom postize autoritet. Sta je uradio sem hapsenja ? Nikolic figurira glup kao noc. A ovaj mesar sa Kosova nama “nudi
“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.

ana

pre 11 godina

Priština spremna na dijalog samo ja ne vidim ni jedan ustupak na koji je spremna Priština.A ako nastavi sa takvom politikom do dogovora ni sledeće ni one tamo nedelje ne može doći.

Tom

pre 11 godina

Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.

nebojsa

pre 11 godina

Taci glumi otvorenost za nove pregovore a u stvari nije spreman na nikakve ustupke.
I onda ce da ispadne kako srbi nisu spremni da pregovaraju.

ivica

pre 11 godina

ipak mi je Dacic iskreniji svemu nego bilo ko drugi....i ako ne volim ni SPS ni SNS,ovo je sve smesno do cega smo dovedeni kao drzava.Ucenjivanje ne prestaje ni danas,a smesno je sto u svemu prednjace Nemci koji nemaju prava bas nas da uce,zato sto su bas ti Nemci ucinili genocid nasem narodu,i da u svetu postoji malo pravde neko bi to trebao da osudi.Ameri,Englezi i ostali me ne zanimaju,ali pitao bih da li tako treba da li slucajno Nemci nebi Izraelce ucenjivali...znam da bi kad bi smeli...a nas nema ko da pomogne i zastiti,jer je tako vreme,mi smo i dalje dezurni krivci..i losa deca ovog sveta

Milan

pre 11 godina

Lagao si na Savetu Beybednosti i u laži si uhvacen, naisao si na tvrdo i u Briselu i u Mitrovici a u Prisitni ti se drma...Hašime zmijo traži rupu da se u njoj sakriješ!

Gojko

pre 11 godina

Naravno da ne treba prihvatiti sporazum koji po Tacijevim recima "još jednom želim da istaknem da asocijacija opština neće imati izvršna i zakonodavna ovlašćenja".Ne, ne, i ne- jasno je sasvim da pravom coveku koji vodi dijalog u cilju postizanja dogovora-Srbi na Kosovu i njihov zivot tamo je prioritet.

Kopačka

pre 11 godina

Tači dosta si glumio i to veoma neuspešno, sada si isteran na čistinu. Nisi ni ti ni tvoji prijatelji iz EU očekivali ovakav čvrst, jedinstven stav delegacije Srbije. Nećeš više moći da tražiš da se pritisak vrši na Srbiju.Ako je EU stalo do Srbije tvoja adresa će biti jedina da do dogovora dodje.

Goran

pre 11 godina

Više 100.000 srba živi na Kosovu a ovde govorite kako treba da priznamo sve šta žele Albanci da bih smo dobili datum, halo datum. Slovo na papiru koje ništa, baš ništa ne garantuje.
Pa dali vi shvatate da je to kosovo jedini srpski as u ovoj igri ? Mi nemamo ništa drugo šta možemo ponuditi EU sem Kosova ali ponuditi ga njima samo zbog datuma, to je malo preterana cena zar ne ?

Smiona S

pre 11 godina

Naleteli ste na tvrd orah Tači,znamo da niste do sada imali kao pregovarača čoveka koji nije spreman na vaše ucene,i pretnje.Uostalom da nemate uz sebe "mentore" nebiste tako spekulisali.

dosti

pre 11 godina

Kompromis prihvatila Prishtina sa Planom Ahtisara, i od tada cekamo vas da i vi to prihvatite. Da ne zaboravimo da stim planom na Kosovo 95% albancima srpski jezik je sluzbeni jezik, ortodokse crkve i manastiri su srpske manastiri, pravili su ciste srpske opstine za svaki grad i za selo sa 2 hiljada stanovnista, rezervisana sedista u skupstinu Kosova. Te prava manjina ne mozete naci ni u jednim evropsim zemlja, da ne govorim za srbiju. To treba neko da kaze pred gradjanima srbije.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ djovani. Ne spinuj mladicu. Takvi " Srbi sa Kosova" nigde se ni ne spominju u pregovorima. Cak i oni ne spominju svoje poreklo da bi ih bolje prihvatili u Bg. Rec je o 100% zemlje na KiM nad kojom SUVERENITET (jos uvek) ima republika Srbija, o 29 % zemlje na KiM nad kojom rep. Srbija ima TAPIJU, rec je o SPC, i pre svega rec je o postenom i hrabrom narodu( i deci) koji zivi na KiM ili u izbeglickim centrima, a cije izdajstvo spineri hoce da ucine podnosljivijim. No passaran.

Anica T

pre 11 godina

Srbi na Kosovu nisu asocijacija,Srbi su narod koji živi na tim prostorima vekovima.Ni vi niti bilo lo ne može sa tim da manipuliše,spekuliše,samim tim njihovo pravo je da imaju autonomiju.

dragana

pre 11 godina

Pa ko je vama gospodo pregovarači, miloševićevci i šešeljevci, dao za pravo da nas gurate u izolaciju, a zemlju u dalju bedu i propadanje? Ponavljate greške svojih mentora iz Rambujea. Dosta je više!Budimo realni: zahvaljujuci politici vaših mentora, Slobe i šešelja, Kosovo je de facto izgubljeno pre 14 godina, a zaista je malo-po malo gubljeno decenijama, jos za vreme Tita i komunsita, a i pre toga. Prvi su ga kontinuirano napuštali Srbi prodajući za skupe pare svoja imanja i kuće, a posle, oni drugi, bežali kako su znali. Što ne ostadoste, i to odavno, da branite to Kosovo kad vam je toliko na srcu, nego sedite u Srbiji ili u "mrskoj Evropi" i busate se u patriotska prsa preko naših ledja. I ovo što sada nudi Tači molićemo za koji mesec ili godinu, ali ćemo tada dobiti i manje od toga: iskustvo iz Hrvatske je to jasno pokazalo. Nije Tači kriv što ima jake saveznike, šta god mi o njemu mislili, mi smo krivi što ih nemamo. Mi nemamo državnike neko politikante. Ovi su se naši iz Brisela vratili ulupani, a Vučić kao nudi ostavku Dačiću pošto se posvadjao, kao, s Tačijem - kakav tragikomičan igrokaz! Zalosno za sve nas koji se jos uvek nadamo boljoj buducnosti za Srbiju.

cnn

pre 11 godina

Kako Pristina misli da ide u proces integrisanja sa EU preko Srbije. Da li misle da ce ih EU finansirati narednih 50 godina. Tesko, njima je u interesu da se dogovore sa Srbijom. Neka daju autonomiju Srbima, nek Srbija prizna drzavu Kosovo i svi zadovoljni!!!

Jezdimir Dangić

pre 11 godina

Ako gospodin Tači očekuje da Srbija prihvati principe Prištine onda može čekati nastavag dijalega sledećih 100 godina , neće ga dočekat.

korejka

pre 11 godina

severna koreja - južna koreja: u prvoj narod umire od gladi (jede se oružje kojim se ujedno zvecka), u drugoj daleko viši standard, razvijena privreda, svetski brendovi....
mi smo (tj. ovi koji sada pregovaraju) izabrali put one prve, zato smo i stigli dovde. kasno došlo iz donjeg dela leđa u glavu, ne mere se preko noći popraviti sve ono što smo zapetljavali godinama.

Bum-92

pre 11 godina

Tači pokušava da rečima da je bilo oklevanja na strani Beograda da sebe i svoju delegaciju albansku predstavi kao da su oni vredni. Trikovi kojima se služi Tači svima su dobro poznati.

snake

pre 11 godina

Lako je tako bahatiti se, uz dobru zaleđinu. Sam se ti ne bi izborio ni za nezavisnost u sopstvenoj kući a ne za nezavisnost Kosova!

boza

pre 11 godina

Srbima su dobro poznati demokratski kapaciteti Vašeg naroda. U to su se puno puta uverili!!!!Kada date srbima ono što tražite za sebe, problem će biti rešen. A zašto se to ne ostvari u okvirima R.Srbije uz sve medjunarodne garancije? Nije Vama stalo do civilizacijskih vrednosti Evrope, već do polja i livada KiM...

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

cela

pre 11 godina

Sve je ovo fora samo da ubace sever kosova u pristinske sisteme.Spominje ustav koji ne vazo na severu pa hoce preko srbije da ga integrisu u sisteme pristine

GRada

pre 11 godina

Treba da znaju da su se Srbi rodili iz inata. Stvar je zakucana, nema EU, nema priznanja Kosova, nema Kosova u svetskim organizacijama, nema mirnog sna ni za jednu stranu. Vreme ide a konacno resenje nece nikad biti pronadjeno, kao sto nije ni dosada.

Stevo

pre 11 godina

O kakvim principima vi pricate. Pa ko ste vi da zahtevate, sram vas bilo. Vi ne treba ni da postojite, vase zelje i zahteve mi necemo da ispunjavamo.

niki

pre 11 godina

Priština je ušla u pregovore a nije bila spremna da ponudi ništa.Da li je verovala da je Srbiji datum najbitnija stvar.Mislim da je ovo za celu Evropu bilo veliko iznenađenje.Vreme je da shvate da imamo ozbiljnu vlast koja ne pristaje na ucene i uslovljavanja!

Milos

pre 11 godina

@Ој Србијо мила мати, зар с крвником преговарати ?
(Дмитриј Петрович, 3. april 2013 09:23)

A skim drugo ??? Ima ih dole 2 miliona takvih istih ... od tog kako kazes krvnika i njemu slicnih, zavisi zivot naseg naroda na KiM ....

guja

pre 11 godina

drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama... (Solingen, 03. april 2013 09:04).......Najviše volim ove autošoviniste. Kao i ja sam Srbin, ali ne valjamo. Jel te tera neko da budeš Srbin. Bilo i Poturica u istoriji. Evo sad ima kandidata za Ponemce, Poengleze, a Boga mi i Pošiptare. A vidim prijatelju i fašizam pišeš velikim slovom, iz poštovanja li. Po vama je pun stomak i nešto para (ali samo u slučaju famoznog datuma) bitniji od zdravog razuma. Kad me neko bude ubedio da da je Kosovo jedno bezbedno, po život, mesto odo da živim tamo. Pusti demokratiju, ljudska prava, ekonomske uslove, infrastrukturu. Samo garancija da te niko neće ubiti kad te vidi u Đakovici, na primer. I sad, pusti ove u Mitrovici nek ostanu sami dole. Zbog čega. Da nas vode u Brisel da gledamo kako Evropljani jedu kolače. Možda? A možda nam pošalju snimke, da se ne mučimo da idemo. Ne budite naivni, neće oni nama ni dati kolače, a ni pomoći da umesimo svoje. Mogu nam smo dati da mesimo njima kolače, a na svakog mesača kolača idu trojica koja paze da ovaj na oliže prste ili šerpu.

Slaven Cira

pre 11 godina

Koliko se vidi propagiranje Albanskog lobija u sred Srbije,podcenjujete tako bedno ovaj narod i decu ,ali i vas pojedinacno ceka kazna,nebojte se nije novac sve,svi novinari ce javno odgovarati jednoga dana za unistavanje i genocid nad Srpskim narodom.

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

Lune

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao.

cy

pre 11 godina

"Predstavili smo naše stavove koji su utemeljeni u zakonima i ustavu Kosova i bili smo za postizanje dogovora i izgradnju dobrosusedskih odnosa i izgradnju multietničkog i evropskog Kosova. U tom smeru želimo da budemo odgovorni i kooperativni. Naši stavovi su veoma bliski stavovima EU i SAD. Bili smo maksimalno popustljivi"-kaže Tači.
Treba naglasiti da nije mi smelo da se desi da se proglasi Kosovo državom i on da bude premijer,da je imalo postojala objektivnost i poštovanje načela međunarodnog prava,koje su EU i SAD olako pogazile.Sada ta ista EU i SAD,opet podržavaju Tačija u njegovim nerealnim zahtevima i dozvoljavaju odvajanje dela teritorije jedne suverene države,a sve u cilju ostvarenja dogovora koje imaju sa albanskim lobijem,a koji je dosta novca stečenog kriminalom uložio da se ovakav plan o stvaranju države, podrži od strane evropskih i američkih zvaničnika.
I Tači govori o multietičnosti,a svaki dan se teži da se preostali Srbi proteraju sa Kosova,napadima i zastrašivanjem.Licemerno govoreći kako je za pregovore,uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije, uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije,i nastavlja pogrom na srpskim stanovništvom na Kosovu.

Diona

pre 11 godina

Ukoliko Srbiji bude ponuđeno devet tačaka za koje se zalaže,Srbija će potpisati sporazum. EU je ispala u ovim pregovorima nepoštena prema Srbiji, albanski zvaničnici su na pregovorima imali prisustvo i podršku delegacije SAD na čelu sa Filipom Rikerom, a Srbija nije imala podršku delegacije Rusije, niti UN. Državni vrh za sledeći dijalog treba da se izbori da imaju prisustvo ruske delegacije.

Kisling

pre 11 godina

Osladilo se coveku da ide u Brisel pa hoce opet rundu pregovora i da povicuje ton na Vucica ali neda Vuci da se dize ton i samo tako !

Had

pre 11 godina

Kaze Taci da se neki novi clanovi pregovarackog tima nisu snasli, misleci na Vucica. Ne verujem da se bas on nije snasao, nego nisi mogao da ga obrlatis.

Veljko

pre 11 godina

Dobro nema datuma,ziveli smo bez njega i do sada,do duse jedva da zivimo,ali snacicemo se kao i o sada. . .ne moze time vise ovaj kriminalac na ocigleg cele evrope da nas ucenjuje. . . ali nema ukidanja srpskih instititucija na kosovu do daljnjeg,tj dok ti ne prihvatis realnost na severu kosova. . .

king

pre 11 godina

Smilujte se nasi politicari, dajte im nezavisnost, nemojte napraviti gresku kao vasi politicki mentori, ne moze srbija kao severna koreja protiv sveta, mi smo krivi sto su njima saveznici amerika i eu a mi se okretali rusiji eto nam sad.

Misel

pre 11 godina

Srbi sa Kosova nisu otputovali u inostranstvo pa da moraju da se integrisu, nista se ne mora, Ameri to dobro znaju zovu ga "Freedom Of Choice", to je realnost sa kojom se albanci takodje morati suociti.

TXC

pre 11 godina

Znači ista ekipa koja je bila na vlasti 1998/99 nas je opet dovela u novu "Rambuje" situaciju. Ostaje samo da će vidi kakve će sankcije biti određene Srbiji. Verujem da neće biti bombardovanja ovaj put, ali ekonomska/politička izolacija verovantno sledi uskoro.

Srbija se opet nalazi u situaciji gde EU/USA mogu da nam kažu, "pa eto, druga strana je sve prihvatila, problem je u vama". Ja to vidim kao neuspeh našeg pregovaračkog tima koji nije bio dorastao zadatku ni sada kao što nije bio ni 1999 (mada naravno konkretni članovi tima nisu isti, ali je suština slična).

Duci0167

pre 11 godina

Bas tako,poenta "da srpski narod integisemo u Kosovo"! Mozda vas istina boli "braco" Srbi ali je istina da to treba biti prioritet pregovora. Kakva crna farsa oko naseg ustava i ocuvanja? Ocuvanja cega? Ustava koji je pisao Kostunica a Dacic rekao da su nas lagali da je Kosovo nase?

Subotica

pre 11 godina

Srbija je dobila politicki sah(a uskoro ce i mat) ako nastavimo da politicku igru igramo na ovaj nacin.Ovi pregovori su tacka na i dugogodisnjeg propadanja Srbije i njenog drustva.Prvo smo se smejali teznjama albanaca za Kosovo republik,a oni dobise drzavu koja je nadmocnija od Srbije.Neko ce reci,lako je njima kad imaju mocne saveznike,ali ja smatram da je pitanje svih pitanja, zasto Srbija nije bila dovoljno mudra i sposobna (bar u proteklnih 12 godina)da te iste saveznike privuce na nasu stranu ?
P,S nadam se da je nakon gubitka Kosova kraj agonije,i da se ne pokrenu
neke druge teme poput Vojvodine i Sandzaka!

Tijana

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili za Vučića,kao da je on najpametniji političar. Svojom kamenom facom postize autoritet. Sta je uradio sem hapsenja ? Nikolic figurira glup kao noc. A ovaj mesar sa Kosova nama “nudi
“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.

Milan

pre 11 godina

Lagao si na Savetu Beybednosti i u laži si uhvacen, naisao si na tvrdo i u Briselu i u Mitrovici a u Prisitni ti se drma...Hašime zmijo traži rupu da se u njoj sakriješ!

ana

pre 11 godina

Priština spremna na dijalog samo ja ne vidim ni jedan ustupak na koji je spremna Priština.A ako nastavi sa takvom politikom do dogovora ni sledeće ni one tamo nedelje ne može doći.

Smiona S

pre 11 godina

Naleteli ste na tvrd orah Tači,znamo da niste do sada imali kao pregovarača čoveka koji nije spreman na vaše ucene,i pretnje.Uostalom da nemate uz sebe "mentore" nebiste tako spekulisali.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

"Odlučili smo da srpski narod integrišemo u Kosovo".

Videli smo svojim ocima 2004. godine kako vi zamisljate tu "integraciju".

Neka hvala. Svakom svoje, i zbogom, daleko vam lepa kuca.

nebojsa

pre 11 godina

Taci glumi otvorenost za nove pregovore a u stvari nije spreman na nikakve ustupke.
I onda ce da ispadne kako srbi nisu spremni da pregovaraju.

dragan

pre 11 godina

Kad ce vec jednom biti objsvljeno sta Srbija nudi Kosovu a sta obratno.Izjave obe strane su iste i uvek je kriv onaj drugi.Srbija nema moralno pravo da trazi izvrsnu i zakonodavnu vlast autonomijama kad toga nema ni u nasem zakonu.Prvo primenite kod sebe pa ako je dobro preporucite drugom.Ovo me posecw na gluve telefone.A
slicno je onom"Trst je nas" koje je na kraju zavrsena prihvatanjem realnosti kroz osimske sporazume.Pre tog sporazuma ginuli su vojnici sa obe strane a posle je bila jedna od nabezbednijih delova granice.

Anica T

pre 11 godina

Srbi na Kosovu nisu asocijacija,Srbi su narod koji živi na tim prostorima vekovima.Ni vi niti bilo lo ne može sa tim da manipuliše,spekuliše,samim tim njihovo pravo je da imaju autonomiju.

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sasvim je jasno da ovde ne pregovara Taci. Za odluke ovog tipa za Srbiju treba da donose gradjani Srbije a ne dva-tri coveka.
To bi trebali da shvate I Dacic I Vucic I Nikolic.

Solingen

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)


Izvini, na toj teritoriji zive VEKOVIMA i druge nacionalnosti , ne samo i iskljucivo Srbi. I druge nacije imaju svoje dedove i pradedove... Takvo razmisljanje je ultra nacionalisticko i na samoj granici Fasizma. Srbin sam ali nisam sklon samodestrukciji i fasizmu. Misljenja sam da je Srbija ZASLUZILA da joj se desava sve sto joj se desava i da za to treba da plati, prizna svoje greske, pomiri se sa svima u regionu i najzad krene u revoluciju i preporod u svim segmentima, imajuci za cilj stvaranje jedne nove Srbije, moderne , kulturne, inventivne, Srbije koja u svima vidi prijatelje, saradnike, partnere a ne neprijatelje i zavere. Nekolicina zlih snobova trenutno namece stavove svima nama zarad sopstvene koristi. Nazalost, mnogo je ljudi zavedeno i indoktrinirano, jos uvek podlozno sugestijama i bez licnog zdravorazumskog misljenja. Srbija ima potencijale da postane moderno drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama...

srbin lo

pre 11 godina

Ljudi ovo sto rece ovaj ce se i ostvariti a nama niko nemoze pomoci. Najbitnije je garantovati sva prava Srbima a nista nece vise dobiti jer njih je priznao ceo normalan svet. A znali su ovi nasi da ce biti tako jer je to realnost. Ja mislim da oni nas guraju u izolaciju jer narode ostajemo svi bez posla i u bedi dok drugi oko nas odose prema EU. Za mene je svetinja moja Loznica a kakvo Kosovo sta me briga jer hocu da radim da prehranim porodicu.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ djovani. Ne spinuj mladicu. Takvi " Srbi sa Kosova" nigde se ni ne spominju u pregovorima. Cak i oni ne spominju svoje poreklo da bi ih bolje prihvatili u Bg. Rec je o 100% zemlje na KiM nad kojom SUVERENITET (jos uvek) ima republika Srbija, o 29 % zemlje na KiM nad kojom rep. Srbija ima TAPIJU, rec je o SPC, i pre svega rec je o postenom i hrabrom narodu( i deci) koji zivi na KiM ili u izbeglickim centrima, a cije izdajstvo spineri hoce da ucine podnosljivijim. No passaran.

Gojko

pre 11 godina

Naravno da ne treba prihvatiti sporazum koji po Tacijevim recima "još jednom želim da istaknem da asocijacija opština neće imati izvršna i zakonodavna ovlašćenja".Ne, ne, i ne- jasno je sasvim da pravom coveku koji vodi dijalog u cilju postizanja dogovora-Srbi na Kosovu i njihov zivot tamo je prioritet.

Kopačka

pre 11 godina

Tači dosta si glumio i to veoma neuspešno, sada si isteran na čistinu. Nisi ni ti ni tvoji prijatelji iz EU očekivali ovakav čvrst, jedinstven stav delegacije Srbije. Nećeš više moći da tražiš da se pritisak vrši na Srbiju.Ako je EU stalo do Srbije tvoja adresa će biti jedina da do dogovora dodje.

Goran

pre 11 godina

Više 100.000 srba živi na Kosovu a ovde govorite kako treba da priznamo sve šta žele Albanci da bih smo dobili datum, halo datum. Slovo na papiru koje ništa, baš ništa ne garantuje.
Pa dali vi shvatate da je to kosovo jedini srpski as u ovoj igri ? Mi nemamo ništa drugo šta možemo ponuditi EU sem Kosova ali ponuditi ga njima samo zbog datuma, to je malo preterana cena zar ne ?

abit

pre 11 godina

Srbija se pridruzuje S.Koreji, Iranu,Kubi i slicnim drzavama, Dobrodosli na stranu "istocnih sila", zna se rezultat pregovora samo eto da se nateze jos par dana

djovani

pre 11 godina

“ našu dedovinu ? Gad jedan. Da on odlučuje o našoj teritoriji!? Tea.
(Tijana, 3. april 2013 06:22)

nasu dedovinu su prodali srbi i preselili je u srbiju, kupili stanove, lokale, vile, pa lepo ubiraju kirijicu i bogate se.

Miki

pre 11 godina

Providno.. vidi se da je dobio uputstva od zapadnih prijatelja! Pregovaraj sto duže (da se stekne utisak zalaganja za rešenje), ne prihvataj ništa (da nam ne kvariš planove) a na kraju velikodušno ponudi još jednu šansu (uz uslov koja suprotna strana sigurno neće prihvatiti)! I onda krivica ide na račun suprotne strane! Eto, to je taktika!

Tom

pre 11 godina

Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.

ivica

pre 11 godina

ipak mi je Dacic iskreniji svemu nego bilo ko drugi....i ako ne volim ni SPS ni SNS,ovo je sve smesno do cega smo dovedeni kao drzava.Ucenjivanje ne prestaje ni danas,a smesno je sto u svemu prednjace Nemci koji nemaju prava bas nas da uce,zato sto su bas ti Nemci ucinili genocid nasem narodu,i da u svetu postoji malo pravde neko bi to trebao da osudi.Ameri,Englezi i ostali me ne zanimaju,ali pitao bih da li tako treba da li slucajno Nemci nebi Izraelce ucenjivali...znam da bi kad bi smeli...a nas nema ko da pomogne i zastiti,jer je tako vreme,mi smo i dalje dezurni krivci..i losa deca ovog sveta

Caca SW

pre 11 godina

Dragi nasi politicari, "crna trojka" na ovom ispitu ste pali.Izgubili smo i Kosovo i EU.Sada idemo dalje na datim obecanjima u predizbornoj kampanji. Nova radna mesta. Ali s obzirom da dnevno 179 ljudi gubi posao, znaci i tu, niste se pokazali.Narod sve vise gladuje, sto vi to ne osecate.Ako nastavimo ovako da zivimo, masovno cemo umirati.Ili uradite nesto korisno ili odlazite,Ako niste znali da vodite drzavu, niste trebali da se prihvatate toga.

totalno_posrnuće

pre 11 godina

Tači je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su stavovi Prištine, kako je rekao, saglasni sa stavovima EU i SAD.

Zašto smo tamo usamljeni?

Milos

pre 11 godina

@Eto, Rumunija i Bugarska su vec clanice EU pa kako oni zive? Oni uzivaju? Mi treba da se uzdamo u nekakav datum. A da se mi uhvatimo posla na svim poljima svakog datuma pa ce se sve jako brzo promeniti na bolje.
(Tom, 3. april 2013 06:05)

Jeste ali u toj Rmuniji i Bgarskoj dozvoljena kolicina aflatoksija u meku 0,05 i ne sme da se povecava kako se kom ministru prohte, Onda probaj da kupis vino u Bugarskoj u plasticnoj ambalazi ??? nema vise jer EU zabranjuje trovanje svog naroda ... a kod nas od toga sto ti pricas da svakim danom uradimo po nesto nema nista ocigledno er je bitno samo da se nekome napuni dzep a za zdravlje gradjana ocigledno bas ih briga ... pogledaj malo statistike broja kancera u srbiji i zemljama EU ??? Nmemoj da mi poturas pricu o bombrardovanju jer jeste da ni bombardovanje utice ali utice i aflatoksin i plasticna ambalaza i alkohol i pusenje (stil zivota) aktivno i pasivno koje jese zabranjeo zakonom ali nko ne sprovodi te zakone i kontrolise , mere zastite na radu s nam katastrofa jer ja radim u proizvodnji i znam kako i sta disemo po fabrickim halama za to nam nije kribvo bombardovanje vec moramo sami da se izborimo za cist vazduh na radnom mestu a gazdu bas briga da ulaze zastitu na radu ako ne mora i ako ga niko ne kontrolise, svaki dan po neki radnik ponegde pogine ... e zbog gakvih stvari nama treba EU a ne zbog toga dal cu da imam 80 ili 700 evra platu to vec zavisi od drugih faktora ali o tome ne vredi raspravljati ovde ...

Stevo

pre 11 godina

O kakvim principima vi pricate. Pa ko ste vi da zahtevate, sram vas bilo. Vi ne treba ni da postojite, vase zelje i zahteve mi necemo da ispunjavamo.

cnn

pre 11 godina

Kako Pristina misli da ide u proces integrisanja sa EU preko Srbije. Da li misle da ce ih EU finansirati narednih 50 godina. Tesko, njima je u interesu da se dogovore sa Srbijom. Neka daju autonomiju Srbima, nek Srbija prizna drzavu Kosovo i svi zadovoljni!!!

Jezdimir Dangić

pre 11 godina

Ako gospodin Tači očekuje da Srbija prihvati principe Prištine onda može čekati nastavag dijalega sledećih 100 godina , neće ga dočekat.

Slaven Cira

pre 11 godina

Koliko se vidi propagiranje Albanskog lobija u sred Srbije,podcenjujete tako bedno ovaj narod i decu ,ali i vas pojedinacno ceka kazna,nebojte se nije novac sve,svi novinari ce javno odgovarati jednoga dana za unistavanje i genocid nad Srpskim narodom.

niki

pre 11 godina

Priština je ušla u pregovore a nije bila spremna da ponudi ništa.Da li je verovala da je Srbiji datum najbitnija stvar.Mislim da je ovo za celu Evropu bilo veliko iznenađenje.Vreme je da shvate da imamo ozbiljnu vlast koja ne pristaje na ucene i uslovljavanja!

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

dejan marelli

pre 11 godina

i tako od runde do runde a u medjuvremenu će u Srbiji da umre još neko dete zato što nije prikupljeno dovoljno para za operaciju...

Milos

pre 11 godina

@Ој Србијо мила мати, зар с крвником преговарати ?
(Дмитриј Петрович, 3. april 2013 09:23)

A skim drugo ??? Ima ih dole 2 miliona takvih istih ... od tog kako kazes krvnika i njemu slicnih, zavisi zivot naseg naroda na KiM ....

guja

pre 11 godina

drustvo, ti potencijali su sada marginalizovani ali su uvek tu, cekaju, u svima nama... (Solingen, 03. april 2013 09:04).......Najviše volim ove autošoviniste. Kao i ja sam Srbin, ali ne valjamo. Jel te tera neko da budeš Srbin. Bilo i Poturica u istoriji. Evo sad ima kandidata za Ponemce, Poengleze, a Boga mi i Pošiptare. A vidim prijatelju i fašizam pišeš velikim slovom, iz poštovanja li. Po vama je pun stomak i nešto para (ali samo u slučaju famoznog datuma) bitniji od zdravog razuma. Kad me neko bude ubedio da da je Kosovo jedno bezbedno, po život, mesto odo da živim tamo. Pusti demokratiju, ljudska prava, ekonomske uslove, infrastrukturu. Samo garancija da te niko neće ubiti kad te vidi u Đakovici, na primer. I sad, pusti ove u Mitrovici nek ostanu sami dole. Zbog čega. Da nas vode u Brisel da gledamo kako Evropljani jedu kolače. Možda? A možda nam pošalju snimke, da se ne mučimo da idemo. Ne budite naivni, neće oni nama ni dati kolače, a ni pomoći da umesimo svoje. Mogu nam smo dati da mesimo njima kolače, a na svakog mesača kolača idu trojica koja paze da ovaj na oliže prste ili šerpu.

boza

pre 11 godina

Srbima su dobro poznati demokratski kapaciteti Vašeg naroda. U to su se puno puta uverili!!!!Kada date srbima ono što tražite za sebe, problem će biti rešen. A zašto se to ne ostvari u okvirima R.Srbije uz sve medjunarodne garancije? Nije Vama stalo do civilizacijskih vrednosti Evrope, već do polja i livada KiM...

Bum-92

pre 11 godina

Tači pokušava da rečima da je bilo oklevanja na strani Beograda da sebe i svoju delegaciju albansku predstavi kao da su oni vredni. Trikovi kojima se služi Tači svima su dobro poznati.

Lune

pre 11 godina

Vucic nam je pokazao kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao i izvinjavao.

dosti

pre 11 godina

Kompromis prihvatila Prishtina sa Planom Ahtisara, i od tada cekamo vas da i vi to prihvatite. Da ne zaboravimo da stim planom na Kosovo 95% albancima srpski jezik je sluzbeni jezik, ortodokse crkve i manastiri su srpske manastiri, pravili su ciste srpske opstine za svaki grad i za selo sa 2 hiljada stanovnista, rezervisana sedista u skupstinu Kosova. Te prava manjina ne mozete naci ni u jednim evropsim zemlja, da ne govorim za srbiju. To treba neko da kaze pred gradjanima srbije.

snake

pre 11 godina

Lako je tako bahatiti se, uz dobru zaleđinu. Sam se ti ne bi izborio ni za nezavisnost u sopstvenoj kući a ne za nezavisnost Kosova!

cela

pre 11 godina

Sve je ovo fora samo da ubace sever kosova u pristinske sisteme.Spominje ustav koji ne vazo na severu pa hoce preko srbije da ga integrisu u sisteme pristine

GRada

pre 11 godina

Treba da znaju da su se Srbi rodili iz inata. Stvar je zakucana, nema EU, nema priznanja Kosova, nema Kosova u svetskim organizacijama, nema mirnog sna ni za jednu stranu. Vreme ide a konacno resenje nece nikad biti pronadjeno, kao sto nije ni dosada.

Jovanča

pre 11 godina

Realnost je surova, Srbija verovatno mora da ucini razne ustupke kako bi srbi na Kosovu dobili veca ovlascenja, ali nazalost tako stoje stvari i to je cena dobijanja datuma za pregovore sa EU kojoj svi tezimo, jer samo kao clanica EU mozemo da verujemo u bolju buducnost.

Kisling

pre 11 godina

Osladilo se coveku da ide u Brisel pa hoce opet rundu pregovora i da povicuje ton na Vucica ali neda Vuci da se dize ton i samo tako !

korejka

pre 11 godina

severna koreja - južna koreja: u prvoj narod umire od gladi (jede se oružje kojim se ujedno zvecka), u drugoj daleko viši standard, razvijena privreda, svetski brendovi....
mi smo (tj. ovi koji sada pregovaraju) izabrali put one prve, zato smo i stigli dovde. kasno došlo iz donjeg dela leđa u glavu, ne mere se preko noći popraviti sve ono što smo zapetljavali godinama.

dragana

pre 11 godina

Pa ko je vama gospodo pregovarači, miloševićevci i šešeljevci, dao za pravo da nas gurate u izolaciju, a zemlju u dalju bedu i propadanje? Ponavljate greške svojih mentora iz Rambujea. Dosta je više!Budimo realni: zahvaljujuci politici vaših mentora, Slobe i šešelja, Kosovo je de facto izgubljeno pre 14 godina, a zaista je malo-po malo gubljeno decenijama, jos za vreme Tita i komunsita, a i pre toga. Prvi su ga kontinuirano napuštali Srbi prodajući za skupe pare svoja imanja i kuće, a posle, oni drugi, bežali kako su znali. Što ne ostadoste, i to odavno, da branite to Kosovo kad vam je toliko na srcu, nego sedite u Srbiji ili u "mrskoj Evropi" i busate se u patriotska prsa preko naših ledja. I ovo što sada nudi Tači molićemo za koji mesec ili godinu, ali ćemo tada dobiti i manje od toga: iskustvo iz Hrvatske je to jasno pokazalo. Nije Tači kriv što ima jake saveznike, šta god mi o njemu mislili, mi smo krivi što ih nemamo. Mi nemamo državnike neko politikante. Ovi su se naši iz Brisela vratili ulupani, a Vučić kao nudi ostavku Dačiću pošto se posvadjao, kao, s Tačijem - kakav tragikomičan igrokaz! Zalosno za sve nas koji se jos uvek nadamo boljoj buducnosti za Srbiju.

cy

pre 11 godina

"Predstavili smo naše stavove koji su utemeljeni u zakonima i ustavu Kosova i bili smo za postizanje dogovora i izgradnju dobrosusedskih odnosa i izgradnju multietničkog i evropskog Kosova. U tom smeru želimo da budemo odgovorni i kooperativni. Naši stavovi su veoma bliski stavovima EU i SAD. Bili smo maksimalno popustljivi"-kaže Tači.
Treba naglasiti da nije mi smelo da se desi da se proglasi Kosovo državom i on da bude premijer,da je imalo postojala objektivnost i poštovanje načela međunarodnog prava,koje su EU i SAD olako pogazile.Sada ta ista EU i SAD,opet podržavaju Tačija u njegovim nerealnim zahtevima i dozvoljavaju odvajanje dela teritorije jedne suverene države,a sve u cilju ostvarenja dogovora koje imaju sa albanskim lobijem,a koji je dosta novca stečenog kriminalom uložio da se ovakav plan o stvaranju države, podrži od strane evropskih i američkih zvaničnika.
I Tači govori o multietičnosti,a svaki dan se teži da se preostali Srbi proteraju sa Kosova,napadima i zastrašivanjem.Licemerno govoreći kako je za pregovore,uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije, uz podršku stranih moćnika nastavlja politiku koju je vodio i ranije,i nastavlja pogrom na srpskim stanovništvom na Kosovu.

Diona

pre 11 godina

Ukoliko Srbiji bude ponuđeno devet tačaka za koje se zalaže,Srbija će potpisati sporazum. EU je ispala u ovim pregovorima nepoštena prema Srbiji, albanski zvaničnici su na pregovorima imali prisustvo i podršku delegacije SAD na čelu sa Filipom Rikerom, a Srbija nije imala podršku delegacije Rusije, niti UN. Državni vrh za sledeći dijalog treba da se izbori da imaju prisustvo ruske delegacije.