Sreda, 03.04.2013.

00:58

"Nema datuma bez obzira na dijalog"

Srbija neće u junu dobiti datum početka pregovora sa EU bez obzira na ishod tekućeg dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, kaže Krstimir Pantić.

Izvor: B92

"Nema datuma bez obzira na dijalog" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Konstantin

pre 11 godina

Naravno da nebi imali datum bez obzira sta se desilo u Briselu. Vucic samo nije hteo da potpise nesto sto nije dobro za Srbiju!

novica952

pre 11 godina

U pravu je ovaj Pantić, kako god okreneš Srbija je izgubila datum pa da sada pristane na sve što je tražila a to je zajednica srpskih opština.Jer Nemačka bi odmah postavila drugi uslov a to je stolica u UN i potpisivanje sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa prištinom. Znači i da su ovipregovori uspeli u potpunosti postavlja se pitanje dali je to bilo dovolkjno da pojedine zemlje poput Nemačke daju zeleno svetlo za dobijanje datuma. Treba stegnuti zube i nastaviti raditi na eu standardima zbog nas a ne zbog neke Evrope.

ER

pre 11 godina

Svaki put kada smo bili u nekoj vrsti unije sa hrvatima, mi smo uvek time placali glavama. Dosta je bilo. Srbija se budi, vidimo se na protestu 6. aprila u Beogradu! DOSTA JE BILO!

Camaro

pre 11 godina

Ja sam se opekao slusajuci lokalce ovde u Mitrovici, svi oni imaju zaledjinu, zato ja za sada slusam samo one gore u BG-u. Poslani su u Brisel i nadam se, a siguran sam da ce uciniti sve u njihovoj moci, da nama bude bolje.

Јован

pre 11 godina

Ни изостанак датума не треба схватити као националну трагедију. Уз мудро вођење државе, унутрашње реформе и сарадњу са свима у свету где имамо интерес, моћићемо да се нормално развијамо, ако је истина да би са наставком евроинтеграција било мало лакше.

JASMINA

pre 11 godina

Smatram da je Srbija učinila sve šti je bilo moguće učinitii i oko pregovora sa Prištino i oko dobijanja datuma pregovora pa ako i taj datum izostane nije velika šteta jer nam je prioritet da se izborimo protiv korupcije i kriminala i da se uredi pravosudni sistem kako bi stali na zdrave noge.

Dule

pre 11 godina

Da, da.. Opet je cela planeta nenormalna protiv jadne male Srbije.
(Nenad, 3. april 2013 07:24)

Pod "cela planeta" mislis na EU i americke satelite? Tebi neko stvarno treba da kupi atlas. I geografski i politicki.

Ragbista80

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

Miloš

pre 11 godina

Nije tragedija ako i datum ne dobijemo. Vidim da je i vlada toga svesna i da u zemljama trećeg sveta, Indoneziji a naročito Rusiji pokušava da nađe investitore, strateške partnere. I naći će ih sigurno, stvorili smo uslove da strani kapital bude siguran u Srbiji.

bezimena

pre 11 godina

Tačijev stipendista ima obraza da se pojavljuje u javnosti!?

Ali, šta se i ja čudim, kada isti oni koji su smislili asanacije terena, hladnjače i sl. vode "pregovore" i opet "brane" Srbiju....

Vreme je da svako ko može spakuje pinkle i izadje iz ovog djavolovog kazana.

Lale

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!
(Enigma, 3. april 2013 08:43)

JOK!...A ŠTA ĆE? Da neće možda da ih brani kad za mesec dana bude krenuo Redžepi sa ROSAma i "samoopredeljenjem" da im ruši one "institucije"! Da neće možda da se obrati SAD ili EU za pomoć ovakvim jadnicima i sebičnim stvorovima kao što je Krstimir!? Eh, moj (ili moja) ti, KAD PORASTEŠ, KAZAĆE TI SE SAMO! A do tada...nemoj da se blamiraš ostavljajući ovakve i slične komentare podrške, onima, kojima to Cosovo samo i jedino služi za pranje prokleto-prljavog novca, masnog od krvi i stečenog na nesreću običnog i malog čoveka!

Прежа

pre 11 godina

Ееее, Наташа, деца су већ побегла из Бугарске, Румуније, Пољске, Литваније...беже сваког дана из Грчке, Кипра,Португалије... У ЕУ добро живе само Немци, Енглези, и остали западни народи.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ bogi. Da nisu Srbi i Srbija krivi sto ti ne mozes da odes do Pristine ili Prizrena. Albanke sa KiM se i dan danas u velikom broju lece i poradjaju u Bg. U nedostatku argumenata ostaju samo sarkasticne dosetke.

Ana Karenjina

pre 11 godina

Nisu ni imali nameru da nas prime u EU, samo su nas vukli za nos i ponižavali već 15 godina. Sada nam je to jasno, i Srbija treba da se okrene onima koji nas hoće!

YO-YO

pre 11 godina

Ja da sam neka vlast sada iz inata ne bih prihvatila članstvo u EU ni da ga nude. Živeli smo tolike godine bez njih, živećemo još malo, ionako im se bliži kraj! A sem toga, mnoge susedne zemlje su zapale u veliku krizu nakon pristupanja u EU! Nama još veća kriza svakako ne treba!

Marinac78

pre 11 godina

Na ovim pregovorima se o svemu pricao osim o samim ljudima koji zive na kosovu, ne smemo dozvoliti da nem Evropa diktira. Vucic se ovde jedini zauzeo za prave interese.

Veso81

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

nidža

pre 11 godina

Šargarepa na dugačkom štapu je bez mirisa, čista plastika. Ma GMO! A "datum" je samo ono što gledamo ispod lepih fotografija godišnjih doba na kalendaru obešenom o zid!

Deda Pera

pre 11 godina

Rajo, junačni Krstimir brani 800.000 evra dnevno, koliko Srbija upumpa u "srpsku zajednicu" na Kosovu!!!
A Vi?
Šta Vi branite???
Prazne stomake koje imate??
Zatrovanu hranu, devastiranje privrede??
Kriminalce svih profila na slobodi??

jelena jsm

pre 11 godina

Nije ni važno, sad bar znamo na čemu smo. Eu će se verovatno raspasti vrlo brzo, možda ne bismo ni dočekali da postanemo član!

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne uzbudjujte se, Panticu. Ne bismo dobili datum sve i da smo predali sve srpske zemlje do Subotice. Cela stvar je ocigledno farsa. Ovako smo bar sacuvali malo samopostovanja.

Medic medeni

pre 11 godina

E onda je ovo prilika da se okrenemo unutrasnjem uredjenju drzave i reformama sistema, moramo mnogo toga uraditi jos i treba nam vremena da se i zakoni izmene, mislim da je ovo dobra prilika za nas i treba da je iskoristimo i nezalimo vec da idemo dalje.

narod trece klase

pre 11 godina

taman da oseti narod malo i tu uspesnu i naprednu srbiju,i te silne investicije iz rusije pa cemo za par godina da vidimo sta cemo

Mušoki-Kenija

pre 11 godina

Što je bilo do Srbije bilo je, sada EU treba loptu da vrati tamo gde je trebala na samom početku igre. Ili će to uraditi ili su pregovori definitivno propali.

vlada milic

pre 11 godina

zbog ovakvih budala i jesmo tu gde smo. ko bre tebe prijatelju pita za bilo sta . mnogo ste mi nesto hrabri vi dole sa kosova sanjate kako cemo mi iz srbije da nagrnemo jedan dan na kosovo pa da oslobodimo kosovo a vi ce te onda kao do pre deset godina da sikanirate i maltretirate albance da bi ste se osecali vaznijima. dosta mi je da i dan danas novac iz srbije ide na kosovo a da vi dole i dalje ostajete neradnici , neobrazovani i nevaspitani. probudi se iz tog sna jer nikada nece doci dan kad ce srbi iz srbije krenuti dole sa puskama , a zasto? zato sto ne mozes golim rukama na buldozer. a ti se i dalje busaj u grudi junacke i ponavljaj" dosli smo na kosovo da se bijete, neki ce te da poginete a neki cemo i da se vratimo".

mistral

pre 11 godina

Sad već i ja mislim da nema datuma a sad gospoda tamo imaju i dobar izgovor.Nažalost možemo mi dubiti na trpavicama nema ništa dok ne isteraju svoje.

srbin lo

pre 11 godina

Dokle vise ta grupica ljudi sa Kosova da muci celu Srbiju. Pa vi sa Kosova ste glasali Milosevica i krali albanske glasove za njega! Nije realno da ispasta cela Srbija. Nazalost Kosovo je nezavisno i nikada nece biti u Srbiji zahvaljujuci ljudima sa Kosova!

bogi

pre 11 godina

Hvala Bogu, ostade Kosovo u Srbiji još jednom.
Baš planiram da skoknem do opštine u Uroševcu da izvadim uverenje o državljanstvu, pa onda u MUP u Prizren, da izvadim našu ličnu kartu. Usput ću da platim i takse od 2-3 hiljade dinara i svratim do svog fakulteta u Prištini da vidim raspored ispita. Realno, a?

Sloba

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu i uvek se zabezeknem koliko nepoverenje, pa cak i mrznja postoji prema inostranstvu, pogotovu prema "zapadu". Stvarno su nam "rodoljubi" isprali mozak ne samo 90-tih, nego i kasnije (necu imena da nabrajam, znamo ih). Ne samo da nam je taj Zapad cesce zeleo dobro (naravno, iz sopstvenih interesa) nego nasi rodjeni politicari, nego ni mi sami vise ne zelimo dobro. Setim se onoga sto je pisao veliki i umni Ivo Andric:
"Kada je narod dugo pod rdjavom upravo, misli i osecanja takvog naroda toliko otancaju i oslabe, da vise ne samo da ne razlikuje dobro od zla, vec takav narod ne razlikuje vise ni sopstvenu korist od soptvene stete."

lesa

pre 11 godina

Pozdravljam odluku naše delegacije! Čemu vodi ulazak u EU koja se ruši i ekonomski propada? Visoku cenu traže da platimo za nešto čega možda za koju godinu neće ni biti. Spolja deluje sve lepo i sjajno, a svakog dana u vestima čujemo kako se događa kriza u nekoj od zemalja EU. Za par godina, stvarno može da se desi da se EU raspadne, a mi smo za ulazak u takav sistem dali sve. Ma treba uvek imati u vidu onu staru dobru: Ko zna zašto je ovo dobro!

Мила

pre 11 godina

Датум или не најважнији су животи људи на Косову. Вечерас је исписана нова историја Србије. Нико више неће жртвовати животе недужних људи зарад свог неког ситног интереса.

Marko

pre 11 godina

Priština će pod pritiskom EU da popusti, sve zahvaljući Vučiću. Boljitak za Srbe na Kosovu i Metohiji. A taj datum može i da sačeka! Jedno po jedno pitanje.Važno je da je to taj kurs za dobrobit Srbije! Pa možda u medjuvremenu i budu izbori, pa se rešimo onih kojih ne zaslužuju da budu na vlasti!

Republika Valjevo

pre 11 godina

Znamo mi iz Srbije da se tome nadate gospodine i da zelite sto gore-to bolje.. u ostalom kao i sve mracne sile u ovoj baruštini!

djiki

pre 11 godina

Naravno da nema.Svi znaju da je ulazak u EU nezavisno Kosovo,koje nadam se nasi politicari nikad nece priznati.Necemo valjda da prodjemo kao Kipar ako ikad u nju udjemo.A sto se mene licno tice nije nam mesto tamo.

Istina i samo istina

pre 11 godina

Slazem se sa g.Panticem na sta god da pristanemo nista nam nece dati i gledace jos da nam uzmu sto god vise mogu.Nego mi sami use u svoje kljuse pa da se otcepimo i od Kosova i Srbije pa nek ide ko gde hoce gde mu je volja a mi cemo ostati tu gde smo da zivimo a ko nece sa nama neka ide daleko im lepa kuca.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Znamo mi iz Srbije da se tome nadate gospodine i da zelite sto gore-to bolje.. u ostalom kao i sve mracne sile u ovoj baruštini!

djiki

pre 11 godina

Naravno da nema.Svi znaju da je ulazak u EU nezavisno Kosovo,koje nadam se nasi politicari nikad nece priznati.Necemo valjda da prodjemo kao Kipar ako ikad u nju udjemo.A sto se mene licno tice nije nam mesto tamo.

Sloba

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu i uvek se zabezeknem koliko nepoverenje, pa cak i mrznja postoji prema inostranstvu, pogotovu prema "zapadu". Stvarno su nam "rodoljubi" isprali mozak ne samo 90-tih, nego i kasnije (necu imena da nabrajam, znamo ih). Ne samo da nam je taj Zapad cesce zeleo dobro (naravno, iz sopstvenih interesa) nego nasi rodjeni politicari, nego ni mi sami vise ne zelimo dobro. Setim se onoga sto je pisao veliki i umni Ivo Andric:
"Kada je narod dugo pod rdjavom upravo, misli i osecanja takvog naroda toliko otancaju i oslabe, da vise ne samo da ne razlikuje dobro od zla, vec takav narod ne razlikuje vise ni sopstvenu korist od soptvene stete."

lesa

pre 11 godina

Pozdravljam odluku naše delegacije! Čemu vodi ulazak u EU koja se ruši i ekonomski propada? Visoku cenu traže da platimo za nešto čega možda za koju godinu neće ni biti. Spolja deluje sve lepo i sjajno, a svakog dana u vestima čujemo kako se događa kriza u nekoj od zemalja EU. Za par godina, stvarno može da se desi da se EU raspadne, a mi smo za ulazak u takav sistem dali sve. Ma treba uvek imati u vidu onu staru dobru: Ko zna zašto je ovo dobro!

srbin lo

pre 11 godina

Dokle vise ta grupica ljudi sa Kosova da muci celu Srbiju. Pa vi sa Kosova ste glasali Milosevica i krali albanske glasove za njega! Nije realno da ispasta cela Srbija. Nazalost Kosovo je nezavisno i nikada nece biti u Srbiji zahvaljujuci ljudima sa Kosova!

bogi

pre 11 godina

Hvala Bogu, ostade Kosovo u Srbiji još jednom.
Baš planiram da skoknem do opštine u Uroševcu da izvadim uverenje o državljanstvu, pa onda u MUP u Prizren, da izvadim našu ličnu kartu. Usput ću da platim i takse od 2-3 hiljade dinara i svratim do svog fakulteta u Prištini da vidim raspored ispita. Realno, a?

vlada milic

pre 11 godina

zbog ovakvih budala i jesmo tu gde smo. ko bre tebe prijatelju pita za bilo sta . mnogo ste mi nesto hrabri vi dole sa kosova sanjate kako cemo mi iz srbije da nagrnemo jedan dan na kosovo pa da oslobodimo kosovo a vi ce te onda kao do pre deset godina da sikanirate i maltretirate albance da bi ste se osecali vaznijima. dosta mi je da i dan danas novac iz srbije ide na kosovo a da vi dole i dalje ostajete neradnici , neobrazovani i nevaspitani. probudi se iz tog sna jer nikada nece doci dan kad ce srbi iz srbije krenuti dole sa puskama , a zasto? zato sto ne mozes golim rukama na buldozer. a ti se i dalje busaj u grudi junacke i ponavljaj" dosli smo na kosovo da se bijete, neki ce te da poginete a neki cemo i da se vratimo".

Мила

pre 11 godina

Датум или не најважнији су животи људи на Косову. Вечерас је исписана нова историја Србије. Нико више неће жртвовати животе недужних људи зарад свог неког ситног интереса.

Istina i samo istina

pre 11 godina

Slazem se sa g.Panticem na sta god da pristanemo nista nam nece dati i gledace jos da nam uzmu sto god vise mogu.Nego mi sami use u svoje kljuse pa da se otcepimo i od Kosova i Srbije pa nek ide ko gde hoce gde mu je volja a mi cemo ostati tu gde smo da zivimo a ko nece sa nama neka ide daleko im lepa kuca.

narod trece klase

pre 11 godina

taman da oseti narod malo i tu uspesnu i naprednu srbiju,i te silne investicije iz rusije pa cemo za par godina da vidimo sta cemo

mistral

pre 11 godina

Sad već i ja mislim da nema datuma a sad gospoda tamo imaju i dobar izgovor.Nažalost možemo mi dubiti na trpavicama nema ništa dok ne isteraju svoje.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne uzbudjujte se, Panticu. Ne bismo dobili datum sve i da smo predali sve srpske zemlje do Subotice. Cela stvar je ocigledno farsa. Ovako smo bar sacuvali malo samopostovanja.

Marko

pre 11 godina

Priština će pod pritiskom EU da popusti, sve zahvaljući Vučiću. Boljitak za Srbe na Kosovu i Metohiji. A taj datum može i da sačeka! Jedno po jedno pitanje.Važno je da je to taj kurs za dobrobit Srbije! Pa možda u medjuvremenu i budu izbori, pa se rešimo onih kojih ne zaslužuju da budu na vlasti!

Прежа

pre 11 godina

Ееее, Наташа, деца су већ побегла из Бугарске, Румуније, Пољске, Литваније...беже сваког дана из Грчке, Кипра,Португалије... У ЕУ добро живе само Немци, Енглези, и остали западни народи.

Deda Pera

pre 11 godina

Rajo, junačni Krstimir brani 800.000 evra dnevno, koliko Srbija upumpa u "srpsku zajednicu" na Kosovu!!!
A Vi?
Šta Vi branite???
Prazne stomake koje imate??
Zatrovanu hranu, devastiranje privrede??
Kriminalce svih profila na slobodi??

YO-YO

pre 11 godina

Ja da sam neka vlast sada iz inata ne bih prihvatila članstvo u EU ni da ga nude. Živeli smo tolike godine bez njih, živećemo još malo, ionako im se bliži kraj! A sem toga, mnoge susedne zemlje su zapale u veliku krizu nakon pristupanja u EU! Nama još veća kriza svakako ne treba!

Medic medeni

pre 11 godina

E onda je ovo prilika da se okrenemo unutrasnjem uredjenju drzave i reformama sistema, moramo mnogo toga uraditi jos i treba nam vremena da se i zakoni izmene, mislim da je ovo dobra prilika za nas i treba da je iskoristimo i nezalimo vec da idemo dalje.

Ana Karenjina

pre 11 godina

Nisu ni imali nameru da nas prime u EU, samo su nas vukli za nos i ponižavali već 15 godina. Sada nam je to jasno, i Srbija treba da se okrene onima koji nas hoće!

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ bogi. Da nisu Srbi i Srbija krivi sto ti ne mozes da odes do Pristine ili Prizrena. Albanke sa KiM se i dan danas u velikom broju lece i poradjaju u Bg. U nedostatku argumenata ostaju samo sarkasticne dosetke.

bezimena

pre 11 godina

Tačijev stipendista ima obraza da se pojavljuje u javnosti!?

Ali, šta se i ja čudim, kada isti oni koji su smislili asanacije terena, hladnjače i sl. vode "pregovore" i opet "brane" Srbiju....

Vreme je da svako ko može spakuje pinkle i izadje iz ovog djavolovog kazana.

Lale

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!
(Enigma, 3. april 2013 08:43)

JOK!...A ŠTA ĆE? Da neće možda da ih brani kad za mesec dana bude krenuo Redžepi sa ROSAma i "samoopredeljenjem" da im ruši one "institucije"! Da neće možda da se obrati SAD ili EU za pomoć ovakvim jadnicima i sebičnim stvorovima kao što je Krstimir!? Eh, moj (ili moja) ti, KAD PORASTEŠ, KAZAĆE TI SE SAMO! A do tada...nemoj da se blamiraš ostavljajući ovakve i slične komentare podrške, onima, kojima to Cosovo samo i jedino služi za pranje prokleto-prljavog novca, masnog od krvi i stečenog na nesreću običnog i malog čoveka!

jelena jsm

pre 11 godina

Nije ni važno, sad bar znamo na čemu smo. Eu će se verovatno raspasti vrlo brzo, možda ne bismo ni dočekali da postanemo član!

Mušoki-Kenija

pre 11 godina

Što je bilo do Srbije bilo je, sada EU treba loptu da vrati tamo gde je trebala na samom početku igre. Ili će to uraditi ili su pregovori definitivno propali.

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!

nidža

pre 11 godina

Šargarepa na dugačkom štapu je bez mirisa, čista plastika. Ma GMO! A "datum" je samo ono što gledamo ispod lepih fotografija godišnjih doba na kalendaru obešenom o zid!

Dule

pre 11 godina

Da, da.. Opet je cela planeta nenormalna protiv jadne male Srbije.
(Nenad, 3. april 2013 07:24)

Pod "cela planeta" mislis na EU i americke satelite? Tebi neko stvarno treba da kupi atlas. I geografski i politicki.

Marinac78

pre 11 godina

Na ovim pregovorima se o svemu pricao osim o samim ljudima koji zive na kosovu, ne smemo dozvoliti da nem Evropa diktira. Vucic se ovde jedini zauzeo za prave interese.

Miloš

pre 11 godina

Nije tragedija ako i datum ne dobijemo. Vidim da je i vlada toga svesna i da u zemljama trećeg sveta, Indoneziji a naročito Rusiji pokušava da nađe investitore, strateške partnere. I naći će ih sigurno, stvorili smo uslove da strani kapital bude siguran u Srbiji.

Veso81

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

JASMINA

pre 11 godina

Smatram da je Srbija učinila sve šti je bilo moguće učinitii i oko pregovora sa Prištino i oko dobijanja datuma pregovora pa ako i taj datum izostane nije velika šteta jer nam je prioritet da se izborimo protiv korupcije i kriminala i da se uredi pravosudni sistem kako bi stali na zdrave noge.

Camaro

pre 11 godina

Ja sam se opekao slusajuci lokalce ovde u Mitrovici, svi oni imaju zaledjinu, zato ja za sada slusam samo one gore u BG-u. Poslani su u Brisel i nadam se, a siguran sam da ce uciniti sve u njihovoj moci, da nama bude bolje.

Јован

pre 11 godina

Ни изостанак датума не треба схватити као националну трагедију. Уз мудро вођење државе, унутрашње реформе и сарадњу са свима у свету где имамо интерес, моћићемо да се нормално развијамо, ако је истина да би са наставком евроинтеграција било мало лакше.

Ragbista80

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

ER

pre 11 godina

Svaki put kada smo bili u nekoj vrsti unije sa hrvatima, mi smo uvek time placali glavama. Dosta je bilo. Srbija se budi, vidimo se na protestu 6. aprila u Beogradu! DOSTA JE BILO!

Konstantin

pre 11 godina

Naravno da nebi imali datum bez obzira sta se desilo u Briselu. Vucic samo nije hteo da potpise nesto sto nije dobro za Srbiju!

novica952

pre 11 godina

U pravu je ovaj Pantić, kako god okreneš Srbija je izgubila datum pa da sada pristane na sve što je tražila a to je zajednica srpskih opština.Jer Nemačka bi odmah postavila drugi uslov a to je stolica u UN i potpisivanje sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa prištinom. Znači i da su ovipregovori uspeli u potpunosti postavlja se pitanje dali je to bilo dovolkjno da pojedine zemlje poput Nemačke daju zeleno svetlo za dobijanje datuma. Treba stegnuti zube i nastaviti raditi na eu standardima zbog nas a ne zbog neke Evrope.

Marko

pre 11 godina

Priština će pod pritiskom EU da popusti, sve zahvaljući Vučiću. Boljitak za Srbe na Kosovu i Metohiji. A taj datum može i da sačeka! Jedno po jedno pitanje.Važno je da je to taj kurs za dobrobit Srbije! Pa možda u medjuvremenu i budu izbori, pa se rešimo onih kojih ne zaslužuju da budu na vlasti!

lesa

pre 11 godina

Pozdravljam odluku naše delegacije! Čemu vodi ulazak u EU koja se ruši i ekonomski propada? Visoku cenu traže da platimo za nešto čega možda za koju godinu neće ni biti. Spolja deluje sve lepo i sjajno, a svakog dana u vestima čujemo kako se događa kriza u nekoj od zemalja EU. Za par godina, stvarno može da se desi da se EU raspadne, a mi smo za ulazak u takav sistem dali sve. Ma treba uvek imati u vidu onu staru dobru: Ko zna zašto je ovo dobro!

djiki

pre 11 godina

Naravno da nema.Svi znaju da je ulazak u EU nezavisno Kosovo,koje nadam se nasi politicari nikad nece priznati.Necemo valjda da prodjemo kao Kipar ako ikad u nju udjemo.A sto se mene licno tice nije nam mesto tamo.

Мила

pre 11 godina

Датум или не најважнији су животи људи на Косову. Вечерас је исписана нова историја Србије. Нико више неће жртвовати животе недужних људи зарад свог неког ситног интереса.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Znamo mi iz Srbije da se tome nadate gospodine i da zelite sto gore-to bolje.. u ostalom kao i sve mracne sile u ovoj baruštini!

Istina i samo istina

pre 11 godina

Slazem se sa g.Panticem na sta god da pristanemo nista nam nece dati i gledace jos da nam uzmu sto god vise mogu.Nego mi sami use u svoje kljuse pa da se otcepimo i od Kosova i Srbije pa nek ide ko gde hoce gde mu je volja a mi cemo ostati tu gde smo da zivimo a ko nece sa nama neka ide daleko im lepa kuca.

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Ne uzbudjujte se, Panticu. Ne bismo dobili datum sve i da smo predali sve srpske zemlje do Subotice. Cela stvar je ocigledno farsa. Ovako smo bar sacuvali malo samopostovanja.

srbin lo

pre 11 godina

Dokle vise ta grupica ljudi sa Kosova da muci celu Srbiju. Pa vi sa Kosova ste glasali Milosevica i krali albanske glasove za njega! Nije realno da ispasta cela Srbija. Nazalost Kosovo je nezavisno i nikada nece biti u Srbiji zahvaljujuci ljudima sa Kosova!

YO-YO

pre 11 godina

Ja da sam neka vlast sada iz inata ne bih prihvatila članstvo u EU ni da ga nude. Živeli smo tolike godine bez njih, živećemo još malo, ionako im se bliži kraj! A sem toga, mnoge susedne zemlje su zapale u veliku krizu nakon pristupanja u EU! Nama još veća kriza svakako ne treba!

bogi

pre 11 godina

Hvala Bogu, ostade Kosovo u Srbiji još jednom.
Baš planiram da skoknem do opštine u Uroševcu da izvadim uverenje o državljanstvu, pa onda u MUP u Prizren, da izvadim našu ličnu kartu. Usput ću da platim i takse od 2-3 hiljade dinara i svratim do svog fakulteta u Prištini da vidim raspored ispita. Realno, a?

jelena jsm

pre 11 godina

Nije ni važno, sad bar znamo na čemu smo. Eu će se verovatno raspasti vrlo brzo, možda ne bismo ni dočekali da postanemo član!

Ana Karenjina

pre 11 godina

Nisu ni imali nameru da nas prime u EU, samo su nas vukli za nos i ponižavali već 15 godina. Sada nam je to jasno, i Srbija treba da se okrene onima koji nas hoće!

Mušoki-Kenija

pre 11 godina

Što je bilo do Srbije bilo je, sada EU treba loptu da vrati tamo gde je trebala na samom početku igre. Ili će to uraditi ili su pregovori definitivno propali.

Sloba

pre 11 godina

Zivim u inostranstvu i uvek se zabezeknem koliko nepoverenje, pa cak i mrznja postoji prema inostranstvu, pogotovu prema "zapadu". Stvarno su nam "rodoljubi" isprali mozak ne samo 90-tih, nego i kasnije (necu imena da nabrajam, znamo ih). Ne samo da nam je taj Zapad cesce zeleo dobro (naravno, iz sopstvenih interesa) nego nasi rodjeni politicari, nego ni mi sami vise ne zelimo dobro. Setim se onoga sto je pisao veliki i umni Ivo Andric:
"Kada je narod dugo pod rdjavom upravo, misli i osecanja takvog naroda toliko otancaju i oslabe, da vise ne samo da ne razlikuje dobro od zla, vec takav narod ne razlikuje vise ni sopstvenu korist od soptvene stete."

vlada milic

pre 11 godina

zbog ovakvih budala i jesmo tu gde smo. ko bre tebe prijatelju pita za bilo sta . mnogo ste mi nesto hrabri vi dole sa kosova sanjate kako cemo mi iz srbije da nagrnemo jedan dan na kosovo pa da oslobodimo kosovo a vi ce te onda kao do pre deset godina da sikanirate i maltretirate albance da bi ste se osecali vaznijima. dosta mi je da i dan danas novac iz srbije ide na kosovo a da vi dole i dalje ostajete neradnici , neobrazovani i nevaspitani. probudi se iz tog sna jer nikada nece doci dan kad ce srbi iz srbije krenuti dole sa puskama , a zasto? zato sto ne mozes golim rukama na buldozer. a ti se i dalje busaj u grudi junacke i ponavljaj" dosli smo na kosovo da se bijete, neki ce te da poginete a neki cemo i da se vratimo".

Medic medeni

pre 11 godina

E onda je ovo prilika da se okrenemo unutrasnjem uredjenju drzave i reformama sistema, moramo mnogo toga uraditi jos i treba nam vremena da se i zakoni izmene, mislim da je ovo dobra prilika za nas i treba da je iskoristimo i nezalimo vec da idemo dalje.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

@ bogi. Da nisu Srbi i Srbija krivi sto ti ne mozes da odes do Pristine ili Prizrena. Albanke sa KiM se i dan danas u velikom broju lece i poradjaju u Bg. U nedostatku argumenata ostaju samo sarkasticne dosetke.

Прежа

pre 11 godina

Ееее, Наташа, деца су већ побегла из Бугарске, Румуније, Пољске, Литваније...беже сваког дана из Грчке, Кипра,Португалије... У ЕУ добро живе само Немци, Енглези, и остали западни народи.

mistral

pre 11 godina

Sad već i ja mislim da nema datuma a sad gospoda tamo imaju i dobar izgovor.Nažalost možemo mi dubiti na trpavicama nema ništa dok ne isteraju svoje.

Marinac78

pre 11 godina

Na ovim pregovorima se o svemu pricao osim o samim ljudima koji zive na kosovu, ne smemo dozvoliti da nem Evropa diktira. Vucic se ovde jedini zauzeo za prave interese.

Veso81

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

Miloš

pre 11 godina

Nije tragedija ako i datum ne dobijemo. Vidim da je i vlada toga svesna i da u zemljama trećeg sveta, Indoneziji a naročito Rusiji pokušava da nađe investitore, strateške partnere. I naći će ih sigurno, stvorili smo uslove da strani kapital bude siguran u Srbiji.

Dule

pre 11 godina

Da, da.. Opet je cela planeta nenormalna protiv jadne male Srbije.
(Nenad, 3. april 2013 07:24)

Pod "cela planeta" mislis na EU i americke satelite? Tebi neko stvarno treba da kupi atlas. I geografski i politicki.

nidža

pre 11 godina

Šargarepa na dugačkom štapu je bez mirisa, čista plastika. Ma GMO! A "datum" je samo ono što gledamo ispod lepih fotografija godišnjih doba na kalendaru obešenom o zid!

Ragbista80

pre 11 godina

Evropa hoce da nas ucenjuje kao da nam ce nam biti neznam koliko bolje kod njih a oni svi u krizi.Vucic ovo stanje vidi i nece da popusti.

JASMINA

pre 11 godina

Smatram da je Srbija učinila sve šti je bilo moguće učinitii i oko pregovora sa Prištino i oko dobijanja datuma pregovora pa ako i taj datum izostane nije velika šteta jer nam je prioritet da se izborimo protiv korupcije i kriminala i da se uredi pravosudni sistem kako bi stali na zdrave noge.

narod trece klase

pre 11 godina

taman da oseti narod malo i tu uspesnu i naprednu srbiju,i te silne investicije iz rusije pa cemo za par godina da vidimo sta cemo

Јован

pre 11 godina

Ни изостанак датума не треба схватити као националну трагедију. Уз мудро вођење државе, унутрашње реформе и сарадњу са свима у свету где имамо интерес, моћићемо да се нормално развијамо, ако је истина да би са наставком евроинтеграција било мало лакше.

Deda Pera

pre 11 godina

Rajo, junačni Krstimir brani 800.000 evra dnevno, koliko Srbija upumpa u "srpsku zajednicu" na Kosovu!!!
A Vi?
Šta Vi branite???
Prazne stomake koje imate??
Zatrovanu hranu, devastiranje privrede??
Kriminalce svih profila na slobodi??

ER

pre 11 godina

Svaki put kada smo bili u nekoj vrsti unije sa hrvatima, mi smo uvek time placali glavama. Dosta je bilo. Srbija se budi, vidimo se na protestu 6. aprila u Beogradu! DOSTA JE BILO!

bezimena

pre 11 godina

Tačijev stipendista ima obraza da se pojavljuje u javnosti!?

Ali, šta se i ja čudim, kada isti oni koji su smislili asanacije terena, hladnjače i sl. vode "pregovore" i opet "brane" Srbiju....

Vreme je da svako ko može spakuje pinkle i izadje iz ovog djavolovog kazana.

novica952

pre 11 godina

U pravu je ovaj Pantić, kako god okreneš Srbija je izgubila datum pa da sada pristane na sve što je tražila a to je zajednica srpskih opština.Jer Nemačka bi odmah postavila drugi uslov a to je stolica u UN i potpisivanje sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa prištinom. Znači i da su ovipregovori uspeli u potpunosti postavlja se pitanje dali je to bilo dovolkjno da pojedine zemlje poput Nemačke daju zeleno svetlo za dobijanje datuma. Treba stegnuti zube i nastaviti raditi na eu standardima zbog nas a ne zbog neke Evrope.

Konstantin

pre 11 godina

Naravno da nebi imali datum bez obzira sta se desilo u Briselu. Vucic samo nije hteo da potpise nesto sto nije dobro za Srbiju!

Lale

pre 11 godina

Mislim da će naši Srbi na Kosovu moći da odahnu i da vide da ih Srbija nije zaboravila! Neće ih Vučić ostaviti na milost i nemilost Tačiju!
(Enigma, 3. april 2013 08:43)

JOK!...A ŠTA ĆE? Da neće možda da ih brani kad za mesec dana bude krenuo Redžepi sa ROSAma i "samoopredeljenjem" da im ruši one "institucije"! Da neće možda da se obrati SAD ili EU za pomoć ovakvim jadnicima i sebičnim stvorovima kao što je Krstimir!? Eh, moj (ili moja) ti, KAD PORASTEŠ, KAZAĆE TI SE SAMO! A do tada...nemoj da se blamiraš ostavljajući ovakve i slične komentare podrške, onima, kojima to Cosovo samo i jedino služi za pranje prokleto-prljavog novca, masnog od krvi i stečenog na nesreću običnog i malog čoveka!

Camaro

pre 11 godina

Ja sam se opekao slusajuci lokalce ovde u Mitrovici, svi oni imaju zaledjinu, zato ja za sada slusam samo one gore u BG-u. Poslani su u Brisel i nadam se, a siguran sam da ce uciniti sve u njihovoj moci, da nama bude bolje.