Aktuelno

Nedelja, 31.03.2013.

16:15

Popravka koja košta 650.000 evra

Izvor: B92

Popravka koja košta 650.000 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Dubliner

pre 11 godina

Pre par godina imao sam priliku da vidim slichan epilog jednog Ferrarija 575 Maranello, kada ga je dechko shto radi u praonici vozio nazad u salon pas stotina metara udaljenog. Dechko je turirao mashinu praveci se vazan pred devojkama koje su shetale tom ulicom. Ono shto je ubrzo nauchio je da Ferrari ima sistem za aktivan start preko odredjenog broja obrtaja. Kao resultat zver je skochila s mesta i smrskala Peugeot 307 koji je dolazio iz suprotnog smera. I da, auto nije bio osiguran, tako da mu je cena pala za €60000 istog dana. Evo dva linka s fotografijama udesa:
http://bazlersireland.blogspot.ie/2009/03/ferrari-crash-outside-beacon-clinic.html
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055509381

Hanibal Lektor-amater

pre 11 godina

@: ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.

Neko rece da si napravio tri greske, ja nadjoh sest:
Recenica se pocinje velikim slovom, 3x ne+glagol odvojeno, jedan zarez, jedno 'a' i ... Golf se pise velikim slovom.
A, da jos i Golf 11 umesto Golf II... to je sedam. U jednoj recenici.

A, stvarno, zasto je Golf II u svim komentarima?
Zato sto je to jos uvek auto za nas standard, nesto u sta se vec 20-tak godina kunemo, nesto sto je na nivou naseg dozivljavanja automobila. od tacke A do tacke B sto jeftinije i bez ikakvog odrzavanbja. Nas narod lepo kaze: "Ma, samo benzin i ulje, i VOZIII !!".
Nismo mi krivi.
Redak 'Gullwing' kosta 650k evra? ko to jos da veruje?
Jedan komentar kaze da je to prevara za osiguranje. Jos jedan 'znalac'.
Beda nas je na ovo dovela.
Pismenost je reciprocna automobilskoj kulturi, sto se moze videti na primeru ovog kometara koji predlaze da se ovaj "Gullwing' ubaci u presu... i to je to. Nije problem sto on to predlaze, problem je sto je dobio vise od stotinu 'pluseva' za taj komentar. To me jako brine, a da budem iskren, pomalo i plasi.
Ponavljam, nismo mi krivi.
Potrajace to jos generaciju-dve-tri.... a onda cemo shvatiti da i auto moze biti umetnicko delo, deo istorije i deo kulturnog nasledstva.

Videh, dok sam bio prosle godine u Srbiji da se jedan domaci Fica iz prve serije u prihvatljivo originalnom stanju prodavao za 8.000 evra.
Bio sam srecan kao kuce kad sam to video.
Ipak ima nade, pomislih.

Mission impossible

pre 11 godina

...Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

A kad se u centru Beograda trazilo 3-4 hiljada evra za kvadratnbi metar (drzavnog) stana, kupljenog 90-ih za par stotina maraka...to je za tebe u redu.
I auto moze da bude umetnicko delo, a ako ti nije, onda je sigurno deo istorije.
Pogledaj samo u selu u kome si ti rodjen koliko je tamo cena kvadrata.
Ili... cekaj... tamo se cena ni ne zna... tamo verovatno nikad nikad nista nije ni kupio ni prodao, a?
Mercedes Gullwing je pravi kult-auto i ako kazu da originalni primerak vredi i milion evra, verujem im.
Bilo je primaraka koji su prodati i za vise od Milion evra, ali kako to osobi poput tebe da objasnim.
Nemocuca misija.

Dejan

pre 11 godina

Mislim da je krivica isključivo na Mechatronics-u. Prvo za tako papreno naplaćivanje usluga i testovi posle popravki se vrše na jedan mnogo ozbiljniji način nego što su ga je radio Mechatronics. Sve ozbiljne radionice za ovakvu potrebu imaju test vozača sa odgovarjućim kvalifikacijama i zakupljuju stazu na odredjen vremenski period gde se obavljaju sva potrebna testiranja. Neozbiljno je da mehaničar izvozi ovakvu vrstu automobila na test u javni saobraćaj. Da sam ja na mestu vlasnika tužio bih baš firmu, zahtevao odštetu u punoj vrednosti automobila pre nastale štete kao i popravku istog. Taj auto više nikad neće biti što je bio jer gledajući fotografiju biće potrebno mnogo novih delova što će ga odmaći od tkz "nultog" stanja (svi delovi na automobilu originalni i potiču iz perida u kome se vozilo proizvodilo) bliže nekakvoj replici te samim time i drastično smanjiti vrednost samog vozila.

goran

pre 11 godina

samo jednu stvar niste spomenuli. 650000 ce kostati osiguranje, inace popravka nece ni 50000 da se ne lazemo. nije toliko strasno smrskan. nema lomnjenja i cupanja delova, stakla pocepana i karoserija pokrivljena... zivim u EU i znam kako se izigravaju osiguranja, pogotovo nasi prednjace u tome...

Majstor Milence

pre 11 godina

Mi u Šapcu ovakav auto sredjujemo da bude kao nov za oko 5.000 evra.

Ovaj primerak i nije mnogo slupan kakve smo sve popravljali i vraćali u život. I što je najvažnije, mušterije su bile oduševljene.

Pod presu.....

pre 11 godina

Zaista komentar godine - gulving pod presu, limena kanta.... Malo je tesko za objasniti - za istoriju automobilizma, ovaj model je mozda sto i Van Gogovi Suncokreti za slikarstvo, koji jesu samo obicno platno premazano bojom, a vrede desetine miliona evra samo zato sto je neko spreman da ih plati. Mozda ih treba prefarbati, da deca u vrticu imaju sveze platno za vezbanje? I jos skoro 100 preporuka?! Znate, malo se bojim da izadjem na ulicu, znajuci ko su mi potencijalne komsije... Spektakularna, spektakularna glupost - "pod presu"...

mej d fors bi vid ju

pre 11 godina

ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bosanac, 31. mart 2013 22:16)

Au čoveče, u jednoj rečenici tri ogromne pravopisne greške, jedan za kraj godine, momentalno!

Što se tiče ovog jadnika što je slupao auto, neka se pomoli da neće morati da plati, a i da neće dobiti otkaz, pošto ga niko više neće zaposliti, kada budu čuli za ovaj deo njegove biografije.

ex demokrata 1

pre 11 godina

mislim,ajde kao oldtajmer,ali,sta bre to kosta,koja je to opravka za 650.000e ? Pa za te pare gazda moze i Boing 737 da kupi!

Rodni

pre 11 godina

Po meni je bolje da ga je odveo u Mercedes centar, oni bi ga tamo lepo sredili, sigurno ga ne bi vozili po ulici vec na stazi za trkanje. Mozda gresim. Ali je stvarno steta unistiti ovakav auto.
A onaj sto rece za presu i cao, vidi se da ne poznajes automobile kako treba, kao i mnogi u ovoj napacenoj Srbiji znaju samo za Golf. Prosirite vidike.

Dobro

pre 11 godina

@ onome ko rece:
...tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao.

Sta da kazem, ovo je mozda komentar godine.
Definitivno napisan iz ruke nekoga ko zna sta je istorijsko blago, tradicija, ocuvanje svega lepog iz automobilskog istorijslog nasledstva.
Zato nam je u nastem prastarom Beogradu najstarija kuca jedva 200 godina stara. Nista ne cuvati, samo rusiti i praviti novo. Jadni smo.
Znaci...u presu i ciao :-)
Zelim ovom divnom Gullwing-u da predje jos puno kilometara .. da traje mnogo godina, decenija i vekova.
A znate, VW Golf moze , sto se mene tice, u presu.
Od ovog, sto je proglasen za auto godine 2013, pa onda svi redom.
Osim Golfa dvojke, on je za nas narod jedna vrsta kulta, pa ih treba sto vise sacuvati od zaborava.
Vi koji bi ovaj Benc u presu sigurno vozite bas 'Golfa dvojku' jel da?

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

Vlada

pre 11 godina

Evo ga na naslovnoj strani.. Ako auto moze biti umetnicko delo, ovaj je sasvim sigurno u toj kategoriji..

http://www.mechatronik.de/

Mile

pre 11 godina

Bas steta za ovako lep i vredan auto. Ja imam taj isti model vec 2v9t7u0 godina i strogo vodim racuna o odrzavanju, tj. sam ga sredjujem i stoji mi u prostoriji gde inace radim. Naravno, u pitanju Burago model u srazmeri 1 : 18. Pozdrav

leonard_ojler

pre 11 godina

tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao. Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

Miloš

pre 11 godina

Za te pare moze svaki deo da se nacrta i da se izradi u nekoj mehanickoj radionici..
(Vladimir, 31. mart 2013 17:59)

Baš će ga tako i popravljati. Nešto sumnjam da imaju delove za ovo na lageru. Mada, što neko reče, onda je to replika, a ne original...

Dobro

pre 11 godina

(nn, 31. mart 2013 17:47)

Dragi nn,
Tvoj komentar je potpuno u duhu naseg sveznajuceg i drcnog srpskog naroda.
Firma Mechatronik je jedna od najcuvenijih firmi za totalne restauracije i odrzavanje skupih automobila u Nemackoj. Posebna specjalizacija su im skupi Mercedesi. Jatko retki i jako skupi, kao ovaj 'Gullwing'.
Mislim da naplacuju ruke mehanicara oko 120-150 evra na sat, bar je tako bilo pre jedno 7-8 godina kada sam iz NL kontaktirao u vezi nekih delova za moj oldtimer.
Zelim ti prijatno vece.

Pozdrav iz zemlje lala svima na B92, uvek Vas,

Igor

pre 11 godina

Mercedes Sl galving nema servo kočnicu,tj. ima kao prastari traktori i ima jak moto i laku karoseriju. Volan nije ni blizu današnjim.
To uopšte nije lako voziti brzo.
Ako je auto autentičan, poprevka je besmislena jer će biti zamenjeno više od pola automobila, pa će biti replika.

pedja

pre 11 godina

pitam se kako ce mehanicari da odplate toliku stetu ako nisu dobro osigurani. Ne bi voleo da sam na njihovom mestu!

Usut, steta za tako lep auto!

nn

pre 11 godina

Jeste njihova krivica, ali ovaj KONJ, odvede takav auto kod nekog sustera. Pa mislim.. Kao i svaki bogatas mislio da ce ga izadji manje, a sad verovatno jauce zbog svoje gluposti.

Igor

pre 11 godina

Mercedes Sl galving nema servo kočnicu,tj. ima kao prastari traktori i ima jak moto i laku karoseriju. Volan nije ni blizu današnjim.
To uopšte nije lako voziti brzo.
Ako je auto autentičan, poprevka je besmislena jer će biti zamenjeno više od pola automobila, pa će biti replika.

pedja

pre 11 godina

pitam se kako ce mehanicari da odplate toliku stetu ako nisu dobro osigurani. Ne bi voleo da sam na njihovom mestu!

Usut, steta za tako lep auto!

Dobro

pre 11 godina

(nn, 31. mart 2013 17:47)

Dragi nn,
Tvoj komentar je potpuno u duhu naseg sveznajuceg i drcnog srpskog naroda.
Firma Mechatronik je jedna od najcuvenijih firmi za totalne restauracije i odrzavanje skupih automobila u Nemackoj. Posebna specjalizacija su im skupi Mercedesi. Jatko retki i jako skupi, kao ovaj 'Gullwing'.
Mislim da naplacuju ruke mehanicara oko 120-150 evra na sat, bar je tako bilo pre jedno 7-8 godina kada sam iz NL kontaktirao u vezi nekih delova za moj oldtimer.
Zelim ti prijatno vece.

Pozdrav iz zemlje lala svima na B92, uvek Vas,

Mile

pre 11 godina

Bas steta za ovako lep i vredan auto. Ja imam taj isti model vec 2v9t7u0 godina i strogo vodim racuna o odrzavanju, tj. sam ga sredjujem i stoji mi u prostoriji gde inace radim. Naravno, u pitanju Burago model u srazmeri 1 : 18. Pozdrav

leonard_ojler

pre 11 godina

tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao. Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

Dobro

pre 11 godina

@ onome ko rece:
...tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao.

Sta da kazem, ovo je mozda komentar godine.
Definitivno napisan iz ruke nekoga ko zna sta je istorijsko blago, tradicija, ocuvanje svega lepog iz automobilskog istorijslog nasledstva.
Zato nam je u nastem prastarom Beogradu najstarija kuca jedva 200 godina stara. Nista ne cuvati, samo rusiti i praviti novo. Jadni smo.
Znaci...u presu i ciao :-)
Zelim ovom divnom Gullwing-u da predje jos puno kilometara .. da traje mnogo godina, decenija i vekova.
A znate, VW Golf moze , sto se mene tice, u presu.
Od ovog, sto je proglasen za auto godine 2013, pa onda svi redom.
Osim Golfa dvojke, on je za nas narod jedna vrsta kulta, pa ih treba sto vise sacuvati od zaborava.
Vi koji bi ovaj Benc u presu sigurno vozite bas 'Golfa dvojku' jel da?

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

Miloš

pre 11 godina

Za te pare moze svaki deo da se nacrta i da se izradi u nekoj mehanickoj radionici..
(Vladimir, 31. mart 2013 17:59)

Baš će ga tako i popravljati. Nešto sumnjam da imaju delove za ovo na lageru. Mada, što neko reče, onda je to replika, a ne original...

Vlada

pre 11 godina

Evo ga na naslovnoj strani.. Ako auto moze biti umetnicko delo, ovaj je sasvim sigurno u toj kategoriji..

http://www.mechatronik.de/

Majstor Milence

pre 11 godina

Mi u Šapcu ovakav auto sredjujemo da bude kao nov za oko 5.000 evra.

Ovaj primerak i nije mnogo slupan kakve smo sve popravljali i vraćali u život. I što je najvažnije, mušterije su bile oduševljene.

Pod presu.....

pre 11 godina

Zaista komentar godine - gulving pod presu, limena kanta.... Malo je tesko za objasniti - za istoriju automobilizma, ovaj model je mozda sto i Van Gogovi Suncokreti za slikarstvo, koji jesu samo obicno platno premazano bojom, a vrede desetine miliona evra samo zato sto je neko spreman da ih plati. Mozda ih treba prefarbati, da deca u vrticu imaju sveze platno za vezbanje? I jos skoro 100 preporuka?! Znate, malo se bojim da izadjem na ulicu, znajuci ko su mi potencijalne komsije... Spektakularna, spektakularna glupost - "pod presu"...

nn

pre 11 godina

Jeste njihova krivica, ali ovaj KONJ, odvede takav auto kod nekog sustera. Pa mislim.. Kao i svaki bogatas mislio da ce ga izadji manje, a sad verovatno jauce zbog svoje gluposti.

goran

pre 11 godina

samo jednu stvar niste spomenuli. 650000 ce kostati osiguranje, inace popravka nece ni 50000 da se ne lazemo. nije toliko strasno smrskan. nema lomnjenja i cupanja delova, stakla pocepana i karoserija pokrivljena... zivim u EU i znam kako se izigravaju osiguranja, pogotovo nasi prednjace u tome...

Dejan

pre 11 godina

Mislim da je krivica isključivo na Mechatronics-u. Prvo za tako papreno naplaćivanje usluga i testovi posle popravki se vrše na jedan mnogo ozbiljniji način nego što su ga je radio Mechatronics. Sve ozbiljne radionice za ovakvu potrebu imaju test vozača sa odgovarjućim kvalifikacijama i zakupljuju stazu na odredjen vremenski period gde se obavljaju sva potrebna testiranja. Neozbiljno je da mehaničar izvozi ovakvu vrstu automobila na test u javni saobraćaj. Da sam ja na mestu vlasnika tužio bih baš firmu, zahtevao odštetu u punoj vrednosti automobila pre nastale štete kao i popravku istog. Taj auto više nikad neće biti što je bio jer gledajući fotografiju biće potrebno mnogo novih delova što će ga odmaći od tkz "nultog" stanja (svi delovi na automobilu originalni i potiču iz perida u kome se vozilo proizvodilo) bliže nekakvoj replici te samim time i drastično smanjiti vrednost samog vozila.

Rodni

pre 11 godina

Po meni je bolje da ga je odveo u Mercedes centar, oni bi ga tamo lepo sredili, sigurno ga ne bi vozili po ulici vec na stazi za trkanje. Mozda gresim. Ali je stvarno steta unistiti ovakav auto.
A onaj sto rece za presu i cao, vidi se da ne poznajes automobile kako treba, kao i mnogi u ovoj napacenoj Srbiji znaju samo za Golf. Prosirite vidike.

Mission impossible

pre 11 godina

...Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

A kad se u centru Beograda trazilo 3-4 hiljada evra za kvadratnbi metar (drzavnog) stana, kupljenog 90-ih za par stotina maraka...to je za tebe u redu.
I auto moze da bude umetnicko delo, a ako ti nije, onda je sigurno deo istorije.
Pogledaj samo u selu u kome si ti rodjen koliko je tamo cena kvadrata.
Ili... cekaj... tamo se cena ni ne zna... tamo verovatno nikad nikad nista nije ni kupio ni prodao, a?
Mercedes Gullwing je pravi kult-auto i ako kazu da originalni primerak vredi i milion evra, verujem im.
Bilo je primaraka koji su prodati i za vise od Milion evra, ali kako to osobi poput tebe da objasnim.
Nemocuca misija.

Hanibal Lektor-amater

pre 11 godina

@: ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.

Neko rece da si napravio tri greske, ja nadjoh sest:
Recenica se pocinje velikim slovom, 3x ne+glagol odvojeno, jedan zarez, jedno 'a' i ... Golf se pise velikim slovom.
A, da jos i Golf 11 umesto Golf II... to je sedam. U jednoj recenici.

A, stvarno, zasto je Golf II u svim komentarima?
Zato sto je to jos uvek auto za nas standard, nesto u sta se vec 20-tak godina kunemo, nesto sto je na nivou naseg dozivljavanja automobila. od tacke A do tacke B sto jeftinije i bez ikakvog odrzavanbja. Nas narod lepo kaze: "Ma, samo benzin i ulje, i VOZIII !!".
Nismo mi krivi.
Redak 'Gullwing' kosta 650k evra? ko to jos da veruje?
Jedan komentar kaze da je to prevara za osiguranje. Jos jedan 'znalac'.
Beda nas je na ovo dovela.
Pismenost je reciprocna automobilskoj kulturi, sto se moze videti na primeru ovog kometara koji predlaze da se ovaj "Gullwing' ubaci u presu... i to je to. Nije problem sto on to predlaze, problem je sto je dobio vise od stotinu 'pluseva' za taj komentar. To me jako brine, a da budem iskren, pomalo i plasi.
Ponavljam, nismo mi krivi.
Potrajace to jos generaciju-dve-tri.... a onda cemo shvatiti da i auto moze biti umetnicko delo, deo istorije i deo kulturnog nasledstva.

Videh, dok sam bio prosle godine u Srbiji da se jedan domaci Fica iz prve serije u prihvatljivo originalnom stanju prodavao za 8.000 evra.
Bio sam srecan kao kuce kad sam to video.
Ipak ima nade, pomislih.

ex demokrata 1

pre 11 godina

mislim,ajde kao oldtajmer,ali,sta bre to kosta,koja je to opravka za 650.000e ? Pa za te pare gazda moze i Boing 737 da kupi!

mej d fors bi vid ju

pre 11 godina

ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bosanac, 31. mart 2013 22:16)

Au čoveče, u jednoj rečenici tri ogromne pravopisne greške, jedan za kraj godine, momentalno!

Što se tiče ovog jadnika što je slupao auto, neka se pomoli da neće morati da plati, a i da neće dobiti otkaz, pošto ga niko više neće zaposliti, kada budu čuli za ovaj deo njegove biografije.

Dubliner

pre 11 godina

Pre par godina imao sam priliku da vidim slichan epilog jednog Ferrarija 575 Maranello, kada ga je dechko shto radi u praonici vozio nazad u salon pas stotina metara udaljenog. Dechko je turirao mashinu praveci se vazan pred devojkama koje su shetale tom ulicom. Ono shto je ubrzo nauchio je da Ferrari ima sistem za aktivan start preko odredjenog broja obrtaja. Kao resultat zver je skochila s mesta i smrskala Peugeot 307 koji je dolazio iz suprotnog smera. I da, auto nije bio osiguran, tako da mu je cena pala za €60000 istog dana. Evo dva linka s fotografijama udesa:
http://bazlersireland.blogspot.ie/2009/03/ferrari-crash-outside-beacon-clinic.html
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055509381

nn

pre 11 godina

Jeste njihova krivica, ali ovaj KONJ, odvede takav auto kod nekog sustera. Pa mislim.. Kao i svaki bogatas mislio da ce ga izadji manje, a sad verovatno jauce zbog svoje gluposti.

leonard_ojler

pre 11 godina

tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao. Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

Dobro

pre 11 godina

@ onome ko rece:
...tolike pare za jednu limenu konzervu. To treba ubacit u presu... i cao.

Sta da kazem, ovo je mozda komentar godine.
Definitivno napisan iz ruke nekoga ko zna sta je istorijsko blago, tradicija, ocuvanje svega lepog iz automobilskog istorijslog nasledstva.
Zato nam je u nastem prastarom Beogradu najstarija kuca jedva 200 godina stara. Nista ne cuvati, samo rusiti i praviti novo. Jadni smo.
Znaci...u presu i ciao :-)
Zelim ovom divnom Gullwing-u da predje jos puno kilometara .. da traje mnogo godina, decenija i vekova.
A znate, VW Golf moze , sto se mene tice, u presu.
Od ovog, sto je proglasen za auto godine 2013, pa onda svi redom.
Osim Golfa dvojke, on je za nas narod jedna vrsta kulta, pa ih treba sto vise sacuvati od zaborava.
Vi koji bi ovaj Benc u presu sigurno vozite bas 'Golfa dvojku' jel da?

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

Dobro

pre 11 godina

(nn, 31. mart 2013 17:47)

Dragi nn,
Tvoj komentar je potpuno u duhu naseg sveznajuceg i drcnog srpskog naroda.
Firma Mechatronik je jedna od najcuvenijih firmi za totalne restauracije i odrzavanje skupih automobila u Nemackoj. Posebna specjalizacija su im skupi Mercedesi. Jatko retki i jako skupi, kao ovaj 'Gullwing'.
Mislim da naplacuju ruke mehanicara oko 120-150 evra na sat, bar je tako bilo pre jedno 7-8 godina kada sam iz NL kontaktirao u vezi nekih delova za moj oldtimer.
Zelim ti prijatno vece.

Pozdrav iz zemlje lala svima na B92, uvek Vas,

Igor

pre 11 godina

Mercedes Sl galving nema servo kočnicu,tj. ima kao prastari traktori i ima jak moto i laku karoseriju. Volan nije ni blizu današnjim.
To uopšte nije lako voziti brzo.
Ako je auto autentičan, poprevka je besmislena jer će biti zamenjeno više od pola automobila, pa će biti replika.

Miloš

pre 11 godina

Za te pare moze svaki deo da se nacrta i da se izradi u nekoj mehanickoj radionici..
(Vladimir, 31. mart 2013 17:59)

Baš će ga tako i popravljati. Nešto sumnjam da imaju delove za ovo na lageru. Mada, što neko reče, onda je to replika, a ne original...

ex demokrata 1

pre 11 godina

mislim,ajde kao oldtajmer,ali,sta bre to kosta,koja je to opravka za 650.000e ? Pa za te pare gazda moze i Boing 737 da kupi!

pedja

pre 11 godina

pitam se kako ce mehanicari da odplate toliku stetu ako nisu dobro osigurani. Ne bi voleo da sam na njihovom mestu!

Usut, steta za tako lep auto!

goran

pre 11 godina

samo jednu stvar niste spomenuli. 650000 ce kostati osiguranje, inace popravka nece ni 50000 da se ne lazemo. nije toliko strasno smrskan. nema lomnjenja i cupanja delova, stakla pocepana i karoserija pokrivljena... zivim u EU i znam kako se izigravaju osiguranja, pogotovo nasi prednjace u tome...

Vlada

pre 11 godina

Evo ga na naslovnoj strani.. Ako auto moze biti umetnicko delo, ovaj je sasvim sigurno u toj kategoriji..

http://www.mechatronik.de/

Mile

pre 11 godina

Bas steta za ovako lep i vredan auto. Ja imam taj isti model vec 2v9t7u0 godina i strogo vodim racuna o odrzavanju, tj. sam ga sredjujem i stoji mi u prostoriji gde inace radim. Naravno, u pitanju Burago model u srazmeri 1 : 18. Pozdrav

mej d fors bi vid ju

pre 11 godina

ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bosanac, 31. mart 2013 22:16)

Au čoveče, u jednoj rečenici tri ogromne pravopisne greške, jedan za kraj godine, momentalno!

Što se tiče ovog jadnika što je slupao auto, neka se pomoli da neće morati da plati, a i da neće dobiti otkaz, pošto ga niko više neće zaposliti, kada budu čuli za ovaj deo njegove biografije.

Majstor Milence

pre 11 godina

Mi u Šapcu ovakav auto sredjujemo da bude kao nov za oko 5.000 evra.

Ovaj primerak i nije mnogo slupan kakve smo sve popravljali i vraćali u život. I što je najvažnije, mušterije su bile oduševljene.

Hanibal Lektor-amater

pre 11 godina

@: ja neznam zasto ovde sve sto se komentarise nemoze da prodje da se nepomene golf ll.

Neko rece da si napravio tri greske, ja nadjoh sest:
Recenica se pocinje velikim slovom, 3x ne+glagol odvojeno, jedan zarez, jedno 'a' i ... Golf se pise velikim slovom.
A, da jos i Golf 11 umesto Golf II... to je sedam. U jednoj recenici.

A, stvarno, zasto je Golf II u svim komentarima?
Zato sto je to jos uvek auto za nas standard, nesto u sta se vec 20-tak godina kunemo, nesto sto je na nivou naseg dozivljavanja automobila. od tacke A do tacke B sto jeftinije i bez ikakvog odrzavanbja. Nas narod lepo kaze: "Ma, samo benzin i ulje, i VOZIII !!".
Nismo mi krivi.
Redak 'Gullwing' kosta 650k evra? ko to jos da veruje?
Jedan komentar kaze da je to prevara za osiguranje. Jos jedan 'znalac'.
Beda nas je na ovo dovela.
Pismenost je reciprocna automobilskoj kulturi, sto se moze videti na primeru ovog kometara koji predlaze da se ovaj "Gullwing' ubaci u presu... i to je to. Nije problem sto on to predlaze, problem je sto je dobio vise od stotinu 'pluseva' za taj komentar. To me jako brine, a da budem iskren, pomalo i plasi.
Ponavljam, nismo mi krivi.
Potrajace to jos generaciju-dve-tri.... a onda cemo shvatiti da i auto moze biti umetnicko delo, deo istorije i deo kulturnog nasledstva.

Videh, dok sam bio prosle godine u Srbiji da se jedan domaci Fica iz prve serije u prihvatljivo originalnom stanju prodavao za 8.000 evra.
Bio sam srecan kao kuce kad sam to video.
Ipak ima nade, pomislih.

Rodni

pre 11 godina

Po meni je bolje da ga je odveo u Mercedes centar, oni bi ga tamo lepo sredili, sigurno ga ne bi vozili po ulici vec na stazi za trkanje. Mozda gresim. Ali je stvarno steta unistiti ovakav auto.
A onaj sto rece za presu i cao, vidi se da ne poznajes automobile kako treba, kao i mnogi u ovoj napacenoj Srbiji znaju samo za Golf. Prosirite vidike.

Mission impossible

pre 11 godina

...Te konzerve, vrijede toliko samo zato sto je za njih neko spreman toliko da plati, a ne zato sto su rad ulozen u njih i ono sto ona mogu da pruze, toliko vrijedni, ali to je vec problem nakaradnog sistema vrijednosti.

A kad se u centru Beograda trazilo 3-4 hiljada evra za kvadratnbi metar (drzavnog) stana, kupljenog 90-ih za par stotina maraka...to je za tebe u redu.
I auto moze da bude umetnicko delo, a ako ti nije, onda je sigurno deo istorije.
Pogledaj samo u selu u kome si ti rodjen koliko je tamo cena kvadrata.
Ili... cekaj... tamo se cena ni ne zna... tamo verovatno nikad nikad nista nije ni kupio ni prodao, a?
Mercedes Gullwing je pravi kult-auto i ako kazu da originalni primerak vredi i milion evra, verujem im.
Bilo je primaraka koji su prodati i za vise od Milion evra, ali kako to osobi poput tebe da objasnim.
Nemocuca misija.

Pod presu.....

pre 11 godina

Zaista komentar godine - gulving pod presu, limena kanta.... Malo je tesko za objasniti - za istoriju automobilizma, ovaj model je mozda sto i Van Gogovi Suncokreti za slikarstvo, koji jesu samo obicno platno premazano bojom, a vrede desetine miliona evra samo zato sto je neko spreman da ih plati. Mozda ih treba prefarbati, da deca u vrticu imaju sveze platno za vezbanje? I jos skoro 100 preporuka?! Znate, malo se bojim da izadjem na ulicu, znajuci ko su mi potencijalne komsije... Spektakularna, spektakularna glupost - "pod presu"...

Dejan

pre 11 godina

Mislim da je krivica isključivo na Mechatronics-u. Prvo za tako papreno naplaćivanje usluga i testovi posle popravki se vrše na jedan mnogo ozbiljniji način nego što su ga je radio Mechatronics. Sve ozbiljne radionice za ovakvu potrebu imaju test vozača sa odgovarjućim kvalifikacijama i zakupljuju stazu na odredjen vremenski period gde se obavljaju sva potrebna testiranja. Neozbiljno je da mehaničar izvozi ovakvu vrstu automobila na test u javni saobraćaj. Da sam ja na mestu vlasnika tužio bih baš firmu, zahtevao odštetu u punoj vrednosti automobila pre nastale štete kao i popravku istog. Taj auto više nikad neće biti što je bio jer gledajući fotografiju biće potrebno mnogo novih delova što će ga odmaći od tkz "nultog" stanja (svi delovi na automobilu originalni i potiču iz perida u kome se vozilo proizvodilo) bliže nekakvoj replici te samim time i drastično smanjiti vrednost samog vozila.

Dubliner

pre 11 godina

Pre par godina imao sam priliku da vidim slichan epilog jednog Ferrarija 575 Maranello, kada ga je dechko shto radi u praonici vozio nazad u salon pas stotina metara udaljenog. Dechko je turirao mashinu praveci se vazan pred devojkama koje su shetale tom ulicom. Ono shto je ubrzo nauchio je da Ferrari ima sistem za aktivan start preko odredjenog broja obrtaja. Kao resultat zver je skochila s mesta i smrskala Peugeot 307 koji je dolazio iz suprotnog smera. I da, auto nije bio osiguran, tako da mu je cena pala za €60000 istog dana. Evo dva linka s fotografijama udesa:
http://bazlersireland.blogspot.ie/2009/03/ferrari-crash-outside-beacon-clinic.html
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055509381