Petak, 29.03.2013.

17:27

Ješić tvrdi da jedemo najgoru hranu

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić ocenio da građani Srbije jedu najgoru hranu u Evropi, te da će pokrajina uvesti svoj sistem kontrole hrane.

Izvor: Beta

Ješiæ tvrdi da jedemo najgoru hranu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

secate li se Jesicevog ruganja nasoj poljoprivredi

pre 11 godina

Upravo tu najgoru hranu i pravi ta Jesiceva vojvodina. Upravo je u toj Jesicevoj vojvodini centar proizvodnje toksicne hrane, Gm soje i ostale najgore hrane.
Upravo ta vojvodina dobija najvise subvencija iz budzeta Srbije, da bi onda nama vojvodjanski sekretar za tviter solio pamet, i rugao se nama kako smo mi Fica, a njegova vojvodina Mercedes.
Verovatno mi koji imamo Ficu treba da dotiramo Jesica koji ima Mercedes.
Mleko iz Zlatiborskog okruga je zdravo i bez toksina, ali zbog Jesicevog Mercedesa cela Srbija treba da ispasta, a on da bude heroj koji nas brani.
Sto su subvencije za mleko jednake za ravnicarske i za planinske krajeve? Zato sto tako odgovara Jesicevom Mercedesu da oni uzmu veci deo para. Gleda se kolicina mleka, a ne gleda se kvalitet mleka.

Jesic uvodi nekakvu kontrolu. Onda treba i centralna Srbija da uvede svoju kontrolu, i da izbaci tu vojvodjansku, kako sam Jesic kaze najgoru hranu, sa naseg trzista i da ostavi nase trziste nasim poljoprivrednim firmama.

Goku

pre 11 godina

Jesic resio za promenu da govori istinu. Samo sto nije rekao celu istinu do kraja. Jos Ivana Dulic Markovic je odobrila uvoz GMO soje i drugih biljaka navodno za ishranu stoke ali se nekim cudom nasla i na nasim trpezama. Pa i da se nije nasla godinama se stoka hranila sa tom hranom pa kako onda uopste bilo ko moze da misli da jedemo zdravu hranu. Nijedna vlada do sada nije nista ucinila da spreci to sto je ova ministarka ucinila vec je precutno to prihvatala pa i vasa vlada gospodine Jesicu. Ovime sto ste sada javno to rekli ne znaci da ste se oslobodili odgovornosti za sve sto je do sad uradjeno jer ste Vi to znali jos mnogo ranije a nikada do sada niste rekli a ne daj Boze da ste nesto po tom pitanju preduzeli.

potrošač

pre 11 godina

Kada već govori Ješić o kvalitetu hrane, neka se zapita da li ima istine u tvrdnji jednog inspektora da je kažnjen zato što je hteo da zatvori mnoge mini klanice koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama. Takođe treba ispitati da li je zbog interesa nekoliko klaničara u Srbiji, a posebno jednog "maga u klaničnoj industriji" iz Novog Sada, inače veoma bliskog vojvođanskim funkcionerima DS-a, doneta uredba po kojoj je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci, a u zemljama EU 6 meseci, pa kada smrznutom mesu u zemljama EU istekne rok posle 6 meseci, oni ga prodaju našim klaničarima, jer je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci. Na ovaj način naši klaničari dobiju smrznuto meso po bagatelnim cenama, jer bi u EU to meso bacili, a ovde ga koriste za pravljenje mesnih prerađevina, i zarađuju na uvozu takvog mesa ogromnu zaradu. Na ovaj način štetu trpe potrošači jer jedu prerađevine koje su napravljene od mesa kojem je u EU istekao rok, a štetu trpe i stočari, jer se uvozom ovakvog mesa skida cena stoke na domaćem tržištu. Jedino su u dobitku klaničari. Postavlja se pitanje da li je ova razlika u roku trajanja smrznutog mesa slučajna ili namerna greška DS-ove vlade koja je taj zakon donela, i ja sumnjam da neki ministar nije uzeo pare od klaničara da donese ovakav zakon na osnovu kojeg klaničari zarađuju ogromne pare, a građani jedu prerađevine napravljene od mesa kojem je u EU rok istekao.

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

sto mi kupujemo njegovu hranu ako sam kaze da je najgora

pre 11 godina

Verovatno da je tacno. Ali bas u Jesicevoj vojvodini se pravi najgora hrana u Srbiji. I taj toksicni kukuruz je bas najgori iz Jesicevog feuda.
I nije to od juce. I nije ta hrana najgora, kako on kaze, vec je i najskuplja.
I po tom pitanju nesto treba da se preduzme.
Nemam nista protiv da se u Srbiji umesto te lose vojvodjanske hrane prodaje uvozna. Cak bi to bilo verovatno i jeftinije. Ukinite carine od 20 i 30% na ulje, secer i ostalo, pa onda vise necu ni kupovati tu Jesicevu najgoru hranu.

Jesic ne moze sve proizvodjace hrane listom da proglasi najgorima. Moze da govori samo o svojoj vojvdoini. Ne moze on proglasavati losim mleko sa Zlatara, zato sto mu je lose mleko iz Subotice i Sombora.

Profesor

pre 11 godina

Pa kazite do kraja G-dine Jesicu, kakvu hranu jedemo u zadnjih 12 godina.. Nije valjda da zadnjih 6,7 meseci jedemo drugaciju hranu.. Sramota.

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ješiću dokle ćete da pravite neotrebne afere i unosite nemir u državu. Mislite da ne znamo da to radite namerno, jer ste vi i vaša DS i vaši kompanjoni ljubomorni i pakosni što ova vlada radi u interesu države i naroda za razliku od vas. Pa zar ne zante zašto jedemo otrovnu hranu, pa gospodine zato sto smo je jeli i dok ste vi bili na vlasti 12 dugih godina . Najeli smo se ludih krava koje ste uvozili i hrane kojoj je istekao rok , a koja je uvezena iz inostranstva. Sada nas stižu samo bolesti od bombardovanja jer nam je zemlja zatrovana , pa jel i za to kriva sadašnja vlast i SNS. Stidite se vaših izjava i potkopavanja ove vlade.Na taj način nikad nećete doći na vlast , džabe je da se praćakate ko riba na suvom . Nema više, dosta ste se bogatili na grbači ovog naroda. Ne brinite se za nas šta i kakvu hranu jedemo vi i onako možete da kupite sve u inostranstvu jer ste se nafatirali i nakrali dok ste bili na vlasti.

a bebe donosi roda

pre 11 godina

Kako je DS "progledala" otkad je otišla u opoziciju!? Kamo sreće da ih nikad nismo doveli na vlast - do danas bi se preobrazili u najbolju stranku na svetu, ha...

natasa

pre 11 godina

Zaboravio je da naglasi da je hrana bila izuzetno zdrava dok je DS bila na vlasti a onda se u zadnjih nekoliko meseci njen kvalitet naglo pogorsao!!!

Dragutin Raška

pre 11 godina

Nije problem u hrani koju mi proizvodimo nego u hrani koja se uvozi. Već godinama se priču o uvozu mesa sumnjivog kvaliteta iz latinske Amerike, a pre svega iz Argentine, uglavnom ilegalnim kanalima preko Kosova, i vlast DS-a na ispitivanju tih slučajeva nije radila ništa, a sada se Ješić našao da priča o kvalitetu hrane u Srbiji.

darija

pre 11 godina

Zasto Jesic o tome sada prica?Pa to nije problem od juce!!!DS je godinama bila na vlasti i nista nije preduzimala po tom pitanju niti se kvalitet hrane pominjao.

brzi

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.
(HBR, 29. mart 2013 18:17)

Vaša hrana je veoma ukusna, a pitanje kvaliteta je sasvim druga priča. Činjenice kvaliteta se preispituju i utvrđuju u laboratorijima dok se ukus utvrđuje jezikom, očima i nosom. Da kod vas nešto ne valja u pri i preradi hrane kažu i statistike o broju karcinoma kod stanovništva i to svih uzrasta.

Milan Kać

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

Lala

pre 11 godina

Pa u vojvodini je hrana gora nego u ostatku Srbije jer su sejali g m o soju i ko zna šta još. Ionako je sve zagadjeno. Treba na republičkom nivou doneti bolje zakone a ne na pokrajnskom jer kako pratiti protok robe izmedju pokrajne i centralne srbije.

Rodoljub

pre 11 godina

Ma nije valjda? A ko je kriv za to sto mi jedemo najgoru hranu? Ko je bio ministar poljoprivrede u predhodnoj vladi? Ko je bio pokrajimnski sekretar u prethodnoj vladi Vojvodine i ko je sada? Mislim da ste malo zalutali i da odgovorne trebate traziti medju sobom i sebi slicnima.

milanchee

pre 11 godina

A pa gospodine sekretaru, kome onda treba da zahvalimo na tome sto jedemo najgoru hranu? Ko je na vlasti u Vojvodini zadnjih 10ak godina? Da li ste vi svesni o cemu pricate i koliko sebe samoga kompromitujete?

Nepozvan

pre 11 godina

Pa,nasa hrana bi bila kvalitetnija da je izgradjena i opremljena laboratorija koja bi kontrolisala kvalitet hrane...Gde su te pare?!

Strand NS

pre 11 godina

Gospodin iz Petrinje koji uvozi meso (ili sta vec?!) najlosijeg kvaliteta i pomesano sa gomilom aditiva prodaje gradjankama i gradjanima Vojvodine, veliki je prijatelj upravo DS-ovske i Ligaske vrhuske u pokrajini i sve sto je stekao prodajuci nam smece, stekao je zahvaljujuci vama koji ste bili na vlasti svih ovi godina. Mislim, degutantno je da Jesic prica o kvalitetu hrane...

balerina rokoko

pre 11 godina

Interesantna je ova situacija kad politicari poput Jesica komentarisu ovako nesto,do juce ste vi bili na vlasti zato nemojmo se lagati.Sve je ovo rezultat vaseg loseg vodjenja.Ali sigurna sam da ce se stvari polako popraviti.

nišlijka

pre 11 godina

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Mleko-iz-Babusnice-bez-aflatoksina.sr.html

"Analiza Veterinarskog specijalističkog instituta Niš pokazala je da u mleku lužničkih proizvođača ima svega 0,006 mikrograma aflatoksina po litru, dok je njegova granica prema evropskom standardu 0.05, a u Srbiji čak 0.5."
Dok ne obezbedite uslove, obzirom da su pare za nacionalnu laboratoriju isparile, za analizu hrane koju konzumirate možete da krenete sa provereno ispravnim proizvodima sa juga ;)

kokica

pre 11 godina

Pojeli smo mi za vreme vladavine DS-a sve i svašta. Treba ispitati tvrdnje jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

Sofija Milanović

pre 11 godina

G-dine Ješiću samo mi molim Vas objasnite kakva je bila hrana,voda,vazduh,hleb....i sve ostalo dok je demokratska stranka bila na vlasti verovatno daleko kvalitetnija nego danas. Nisam član nijedne političke partije ni organizacije ali neke stavove i komentare pojedinih ljudi stvarno nemogu da svarim.

dalas

pre 11 godina

Nasa hrana je dobra i sa dosta ukusa aflatoksina, povrce i voce obogaceno sa pesticidima, a da ne pominjem ilegalne pesticide to povrtari dobro znaju. A nase meso iz Brazila i Argentine malo je modifikovano, jos i zaledjeno, a pred istek roka trajanja, pa kad mu dodas aromu i boju mesa ima da bude pravo. Tradicija pra ljenja Srpske prsute i kulena dolazi nam iz Brazila. Eh kad je moj deda bio na karnevalu i kupovao meso :-)
Srbijo prijatno.

Smeće EU

pre 11 godina

Naravno da je najgora kad Evropa izabaca svoje smeće po Srbiji a"naši"političari to prihvataju oberučke i prodaju narodu!

mile

pre 11 godina

Biram iskljucivo proizvode koji nisu iz Srbije . Nemam nameru da trujem porodicu sa domacim otrovom .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (yunior, 29. mart 2013 18:35)

Pozivam i ostale koji su glasali za proevropske partije da slede tvoj primer. Samo jedite to.

Politicari, ne zamajavajte narod

pre 11 godina

Da li je moguce da je sve to nastalo od kad su dosli naprednjaci na vlast?!Meni samo nije jasno zasto se toga niko nije setio u prethodnim godinama.Sta je sam Goran Jesic uradio po tom pitanju?Pa "alfa" toksin se desio u Vojvodini, nije u Pepeljevcu.Bas me briga ko je na vlasti, ali nemojte svi da nas tucate u glavu! Dosta BRE vise...

kontaminirani građanin

pre 11 godina

Svi znamo da su naminirnice u Srbiji jedne od lošijih u Evropi i svetu, sve je to povezano sa standardom, samo mi nije jasno kako to da niko dosad o tome nije pričao pogotovo dok je DS bio na vlasti tada je bilo sve u naboljem redu a sada odjednom ništa nije kako treba...zapitajmo se malo

Aleksandar

pre 11 godina

Ako je ovo tacno sto kaze gospodin Jesic, mislim da je potrebno unistiti domace proizvedenu hranu i pod hitno uvoziti ogromne kolicine hrane iz EU, zar ne?

alimpije

pre 11 godina

Mogu da poverujem da gradjani Srbije jedu najgoru hranu u Evropi. Pogotovo sam siguran da ne jedu hranu kakvom se hrani Jesic jer nemaju materijalnih mogucnosti kao on da kupuju kvalitetno.

pohvalnica

pre 11 godina

Htela bih licno da vam se zahvalim za sve seme koje ste uvalili poljoprivrednicima,a sad nas nonsarlantno obavestavate sta ste nam dali

Voja i deca

pre 11 godina

@žile

Tih Vasih "zadnjih" (kaze se poslednjih) godina na vlasti je bio SPS sa sve danasnjim premijerom, a bogme i napredni radikali su bili u najvisim organima vlasti. To sto je neko promenio ime partije nije promenio likove. Znate ono, vuk dlaku menja... I ne zaboravite, u Biografiji Jesica ima rezultata i to zavidnih, a SNS-u i satrapima iz SPS-a ce za dva meseca da bude godina dana na "novoj vlasti". A rezultati? Gluprave uredbe, nereseno Kosovo, nezaposlenost gigantskih razmera, ponovo ubistva i sve vise samoubistava. Kriva je DS sa SPSom, ali sta je uradjeno za 10 meseci od strane SNS sa SPSom? Veliko NISTA. Postali smo VUciceva despotovina i ogroman povratak u totalitarizam kada jedan covek bez zakona i ovlascenja odlucuje o svemu.

Miloš

pre 11 godina

Moguće je da jedemo najgoru hranu, ali kvalitet se ne postiže preko noći. On se stvara decenijama, uvođenjem sistema kvaliteta kod svakog proizvođača. DS o tome nije vodio računa dok je bio na vlasti. Savet za bezbednost hrane je jedna od mera koju preduzima ministarstvo poljoprivrede kako bi se kvalitet digao na viši nivo.

kaja sm

pre 11 godina

Gospodin Ješić je odjednom počeo da se brine o potrošačima u Srbiji, a nije se brinuo u prethodnih 12 godina vladavine njegovog DS-a. Sada je gospodin Ješić tobože zaštitnik potrošača, a ustvari on predstavljajući sve to kao brigu za zdravlje potrošača, iznosi ovakve podatke i koristi ih u političke svrhe, kako bi destabilizovao vladu Srbije.

Srbija prćija

pre 11 godina

@HBR kad procitam komentar kao sto je tvoj, ne znam da li da se smejem ili da placem. Ne samo sto nemamo kvalitetnu hranu koja je upakovana u zastarelu ambalazu, vec je i neopravdano skupa. To znaju svi koji su bar jednom bili u Evropi.

sremac

pre 11 godina

Vojvodina je žitnica i "hrani" Srbiju - čime gospodine? Odobravali ste uvoz modifikovane sojine sačme (preko 200 000 tona) za "hranu za pse i mačke (da vam poverujemo)? Kome ste prodali poljoprivredno zemljište i tko obrađuje hiljade hektara vojvođaskih oranica - kako i kakvu sve hemiju koristi pa proizvodi "plastični paradajz i papriku"? Izgleda da Vi sve ovo znate pa zato tako i pričate! Što ne sprečiste?

koviljac

pre 11 godina

Samo molim da gospodin Ješić precizira, da li jedemo najgoru hranu samo poslednjih 7-8 meseci koliko je SNS na vlasti, ili smo najgoru hranu jeli i svih prethodnih godina kada je na vlasti bio DS?

nekoime

pre 11 godina

@za sve...koje lupetanje od vase strane...pa do juce i jos uvek je visoki funkcioner i to za poljoprivredu upravo i on se sad setio da uvodi mere bezbednosti,ma sta reci na tu propagandu...i malopre procitah njegovu izjavu o izvozu hrane i to u milijardama a sad citam ovo da imamo losu hranu,pa sam se malo zbunio...

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ubenjen sam da jedemo najgoru hranu u evropi,ali da li bi gosn Jesic to obznanio da njegova stranka nije u opoziciji?mislim da nebi.Da mi imamo iole ozbiljnu drzavu pa kada se vidi da svake godine trideset hiljada novo obolelih od raznih vrsta raka,ministar zdravlja bi digao celu drzavu na uzbunu da se nadje uzrok tome,pa bi se lako ustanovilo i sprecilo unosenje u drzavu hrane koja je u inostranstvu zabranjena za ljudsku upotrebu,ili joj davno istekao rok,ovako pojedinci iz uvoznickog lobija uz dobar procenat pojedincima na vlasti uvoze sta hoce koliko hoce bez ikakve ozbiljnije analize,a narod truje li se truje,a ministarku boli uvo vazno je da ona ima odlicnu ministarsku platu,a za narod,ko te pita.Iskreno se nadam da ce ova sadasnja garnitura se probuditi iz opijata zvane vlast,te da ce radi svoje dece i unucadi stati na put tom monstruoznom uvoznickom lobiju koji zarad licne materijalne dobiti, svesno truje celokupnu populaciju u zemlji Srbiji.

Pandora

pre 11 godina

U pravu je Ješić. Treba ukinuti monopol Miroslava Miškovića i ostalih biznismena koji uvoze na tone proizvoda neproverenog kvaliteta i to ne samo hrane već i kozmetike, lekova itd. E, ova vlast upravo radi na tome, ali polako i oprezno. Ne može to da se sredi za nekoliko meseci. Velike su to korporacije koje su čak 10, 12 godina građene.

adriatik

pre 11 godina

pa naravno da jedemo najgoru hranu kad ste gosn Mišku dozvolili da postane turbo monopolista i da nas trujete sa premium hranom

Кривокапић

pre 11 godina

Па твоја странка је била на власти 12 година. Немогуће да је квалитет хране опао у задњих 9 месеци?

svezemeso

pre 11 godina

Naravno da jedemo najgoru hranu. On i njegovi pajtosi su dozvolili da se uvozi zamrznuto meso iz EU kome je prosao rok. Umesto da unistavaju meso, EU nam daje besplatno samo da se otarasi tog mesa, jer je kod njih zabranjeno kozumiranje zamrznutog mesa preko sest meseci. Zato je srpski narod sve to preko odredjenih firmi, sve to pojeo. Toliko o postenju Jesica i prethodne vlade.

Despina

pre 11 godina

Goran Ješić vrši propagandu protiv srpske poljoprivrede, i želi da po svako cenu dobije korist od uvozničkog lobija za GMO. Goran Ješić treba da podnese ostavku. Ješiću nije smetalo što su tajkuni vodili našu poljoprivredu, a sada kada je uhpšen najveći tajkun u Srbiji Ješić vodi propagandu, a šta je sa Matijevićem zašto njega Ješić ne čepi. Zakon o hrani tek sada treba da se uvede u skupštinsku proceduru, sve što nije po svetskim i evropskim standardima će da se sredi.

Boki

pre 11 godina

Sa aflatoksinom je isto sto i sa konzervansom ,nece vas ubiti brzo ali ce vam u dužem periodu narušiti zdravlje .Naime konzervansi su otrovi druge kategorije pise u zakonu ali je dozvoljena upotreba u propisanim kolicinama u hrani da se nebi kvarila. Konzervansi kad se dodaju u hranu ubijaju encime kvarenja hrane ,medjutim kada takvu hranu unesemo u organizam konzervans iz te hrane ubija encime varenja u želucu ,sto za posledicu ima otežano varenje te imamo nadimanje gorusicu i slicno.Kada popijemo mleko da bi moglo da se apsorbuje ono se pod uticajem encime iz želudac "pokvari"odnosno zgrusa , ali ako ima u mleko konzervansa sto je obicno slucaj isti sprečava da se mleko svari. Ako hocete da se donekle hranite zdravo potrudite se da kupujete neprskane i ne konzervirane proizvode . Buducnost zdrave hrane je da se sto vise zamrzava hrana i da sto vise ljudi proizvodi za sebe na sitnm posedima jer tesko da ce drugi da vode brigu o vasem zdravlju bolje od vas jer druge interesuje samo profit tj da im se roba ne kvari.

gogo

pre 11 godina

sve je to isto bilo i pre nego sad kad vise nisu na vlasti izbacuju svoje skrivane tajne i malverzacije nad narodom i naravno kad je druga strana na vlasti... jeftino skupljanje poena...

pepsi89

pre 11 godina

On se jedini trudi da popravi kvalitet mleka, e sta sve necu procitati. A sam je izjavljivao da je znao za zarazen kukuruz ali je mislio da ce to neko drugi da resi.

rus77

pre 11 godina

Sve i da je to tacno zar za to ne bi trebalo da odgovara ona stranka koja je imala tri premijera i predsednika u dva mandata u poslednjoj deceniji!?

nikola

pre 11 godina

Ma sram da ga bude,najvise su odgovorni oni zbog toga i dok su bili na vlast i ranili nas kao stoku a sad laju na sve strane umesto da se zavuce i misiju rupu.

KoleM

pre 11 godina

Najveći zločin je trovati decu. Vi, SNS trolovi imate li imalo mo4rala, obraza, osećaja? Deca piju najviše mleka u odnosu na težinu, daleko lošije na njih deluje aflatoksin.

žile

pre 11 godina

Sva sreća pa SNS nije zadnjih dvadest godina bila na vlasti pa je narod ostao pokraden i siromašan,hahahahaa,ali je jeo ispravnu hranu,koju je ješić kontrolisao,pa vidite samo gosp.Čanka,živi primer zdrave hrane!

stranac

pre 11 godina

Nije bilo problem sa aflatoksina u mleko u regionu. Problem je poceo kad su seljaci davali otrovan kukuruz od proslog leta kad je bila velika susa. Ova vlast, ministar Knjezevic je bio duzan da osigura da je stocna hrana zdrava, a on jadan nije nikad ni cuo za aflatoksin. Meni nije bitno ko dobija politicke poene, svi politicari su ista .....a. Meni je bitno samo da je hrana sigurna, i svi moramo da priznamo da treba mnogo vece kontrole.

Zivorad S.

pre 11 godina

E kada bi smo gledali sve po pravilnicima, pola nasih strucnjaka bi bilo u zatvoru. Jer Jesic jedno tvrdi a drugi nesto drugo, neko bi morao u aps.

Marina

pre 11 godina

Da jedemo zaista najgoru hranu. Vreme je da to priznamo, da bi uošte nešto mogli da preduzmemo. Ne vredi da glumimo nojeve sa glavom u pesku.

Marko

pre 11 godina

Ja sam 100% siguran da je ovo tačno. Ovaj aflatoksin će da vrate na 0,05 onda kada budu prodali svo zagađeno mleko.... O čemu mi onda pričamo???

Volta220

pre 11 godina

Bolje je da jedemo i ovakvu hranu koju već jedemo nego da nam podmetnu nekakvu genetski modifikovanu tek onda ćemo da se setimo kakvu smo dobru hranu imali i jeli, ali tada više nema nazad.

DRAGANA

pre 11 godina

U Srbiji vazi ovakvo pravilo "kvalitet i cena ne mogu da se mere". Ljudi kod nas misle da ako je nesto jako skupo da je i kvalitetno. To uopste nije tacno, ima dosta prolaznih cena sa dosta boljim kvalitetom. To je realnost!!! Ali neke stvari se polako menjaju zahvaljujuci novoj vlasti, vreme ce pokazati svoje!!

Hajduk Stanko

pre 11 godina

To je lako istraziti.Uporedis pravilnike EU i peavilnike u Srbiji,u megamarketima po Srbiji kupis reprezentativnu kolicinu hrane,procitas deklaracije i bude ti jasno.Komentatori mesaju ukus i sastav(razni aditivi,razna E200 i slicno).Povrce nema karakteristican ukus jer se proizvodi u kontrolisanim uslovima radi boljeg prinosa.

Big Mile

pre 11 godina

Nesa, bolje da se setio sad nego nikad. I šta je tu problem??? Covek samo iznosi cinjenice koje nažalost mnogi neznaju. Kakvo smece jedemo, sve sama hemija i to u nekontrolisanim kolicinama, uopšte netreba da nas cudi drastican porast svih oblika karcinoma.Neko je konacno morao da stavi tu temu na dnevni red, a aktuelna vlast koja to vrlo dobro zna ako zaista brine o zdravlju gradjana treba to da rešava donošenjem novih zakona i propisa o kvalitetu hrane i da uspostavi sistem pouzdane kontrole sa rigoroznim sankcijama za prekršioce. Nevidim šta je tu sporno?? To su isto mogli da traže i SNS dok su bili u opoziciji i sigurno bi dobili veliku podršku gradjana.

genije

pre 11 godina

Jedemo li zdravu hranu? Ne verujem...
No ponudjeno rešenje je kao iz Alan Forda... Umesto predloga kako to urediti u Srbiji (treba li da naglsim - celoj) ti nudiš uvodjenje još administracije (na pokrajinskom nivou) i posebna pravila. Briljantno. Mora da su ovi u evropi blesavi što su smanjili administraciju i uveli svuda ista pravila. Ti si ono beše iz proevropske stranke?

vzv

pre 11 godina

jel to hrana ODJEDNOM postala smece? jel to uopste moguce Jesicu? nemam pojma, ali mislim da ti odgovara da, kao, pokrenes to pitanje, jer nemas sta pozitivno da kazes o sebi i svojima... a moras da nastavis da se oglasavas tj koprcas da vam stranka ne bi potpuno otisla u zaborav Jesicu... klasicno srpsko bavljenje politikom... pljujes po drugima, jer nemas cime da se pohvalis... nemam pojma Jesicu sta jedem i pijem, nemam pojma gde ide porez koji redovno placam, ne znam kome da se obratim kad mi treba pomoc ili savet, ima toliko agencija, kancelarija sekretarijata, komisija, ministarstava na lokalnom, pokrajinskom i republickom nivou da je to STRASNO Jesicu. zbog toga Jesicu ovakve tvoje nastupe vidim kao pokusaje da sacuvas onaj deo glasaca koji su vam slepo odani. mene i ostale koji kriticki odnos prema svakom autoritetu smatraju jedinim nacinom da se stvari u Srbiji promene nabolje, izgubio si Jesicu. ne obracas se ti meni, kad malo bolje razmislim... ciljas populaciju koja zaista i jos uvek veruje da su politicke stranke na vlasti i one u opozicije STVARNO suprotstavljene, da medju vama ima razlike... naterali ste pola drzave da inicira, cini i trpi korupciju kako bi preziveli, KAKO BI PREZIVELI Jesicu! "udji u stranku i dobices posao" ili "plati sudiju/lekara da bi uopste uradili svoj posao", to su uobicajene stvari danas u Srbiji.

kad si tako promucuran i kad sve znas, kazi mi Jesicu gde je sever, posto nemam pojma. buljim u kompas Jesicu i nemam pojma...

HBR

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.

vlada

pre 11 godina

kao da gospodin jesic zna nesto o tome kakva se hrana jede npr. po evropi. to cak ni njemu ne bih preporucio da proba na neko duze vreme i ako mi nije simpatican. plasticna ofarbana hrana bez mirisa i ukusa, a najvise afera trenutno po skandinaviji i nemackoj je bas u vezi hrane, mislim da je u pitanju sitan hostaplerski interes coveka koji ima jasan politicki plan i ne libi se da nanese stetu ljudima kiji proizvode hranu u srbiji. ja se uvek kad dodjem u srbiju, odusevim kvalitetom hrane u odnosu na onu koju na zalost stalno jedem po zap.evropi. moguce je da hrana u srbiji moze da bude jos bolja i kvalitetnija ali ovaj jesic bas i nije za srbiju, da ga posaljemo malo na dijetu po evropi. mislim da bi promenio misljenje.

nebo

pre 11 godina

Statistika kaze da u Srbiji ima oko 100.000 tona godisnje uginulih zivotinja. Neskodljivo se zvanicno ukloni oko 20.000 tona. Ostatak zavrsi delom kao hrana za kucne ljubimce i farme a delom u kobasicanma...Ovo ce uskoro biti veci skandal od afla toksina, nakon kontrole evropske zdravstvene agencije u aprilu..

OD KADA JE TO?

pre 11 godina

Odlično Ješiću vidim da vodiš brigu o narodnom zdravlju.Samo molim te budi ljubazan pa nam reci od kada je to od juče ili od pre kada ste vi još "vedrili i oblačili" ovom zemljom? Ako je to odskora lažeš,ako je od pre,a jeste,ti to nesmeš da kažeš.

o, Boze

pre 11 godina

A do pre godinu dana smo jeli najzdraviju hranu u Europi. Politicki poeni na nesreci obicnog naroda. Bas bih voleo da vidim da gospodin Jesic sa ekipom udje u Delez, Merkator, Ideu....da kontrolise hranu.

boban

pre 11 godina

Kvalitet te hrane verovatno nije bio bolji ni za vreme prethodne vlade, pa se pitam, zašto to nije tad rekao, nego je sada po napuštanju vlasti počeo da raspreda o tome! Prosto, ne verujem ti.

jacika

pre 11 godina

Za koju godinu bicemo zeljni ove nase najgore hrane kad nam uvoznicki lobi obezbedi dovoljno GMO da nece morati nista da se seje i sadi. Zivi bili pa videli.

nesa

pre 11 godina

A sad si se setio? Sta si radio tolike godine dok ste bili na vlasti.Pa zar mislis da su gradjani ,,ludi,,i da ne vide da iza svake tvoje izjave stoji obicno politikanstvo i sebicni stranacki interesi.Treba poboljsavati kvalitet hrane ali to treba da radi struka,a ne lice ciji je jedini interes gola borba za vlast.

nesa

pre 11 godina

A sad si se setio? Sta si radio tolike godine dok ste bili na vlasti.Pa zar mislis da su gradjani ,,ludi,,i da ne vide da iza svake tvoje izjave stoji obicno politikanstvo i sebicni stranacki interesi.Treba poboljsavati kvalitet hrane ali to treba da radi struka,a ne lice ciji je jedini interes gola borba za vlast.

o, Boze

pre 11 godina

A do pre godinu dana smo jeli najzdraviju hranu u Europi. Politicki poeni na nesreci obicnog naroda. Bas bih voleo da vidim da gospodin Jesic sa ekipom udje u Delez, Merkator, Ideu....da kontrolise hranu.

boban

pre 11 godina

Kvalitet te hrane verovatno nije bio bolji ni za vreme prethodne vlade, pa se pitam, zašto to nije tad rekao, nego je sada po napuštanju vlasti počeo da raspreda o tome! Prosto, ne verujem ti.

Marko

pre 11 godina

Ja sam 100% siguran da je ovo tačno. Ovaj aflatoksin će da vrate na 0,05 onda kada budu prodali svo zagađeno mleko.... O čemu mi onda pričamo???

nebo

pre 11 godina

Statistika kaze da u Srbiji ima oko 100.000 tona godisnje uginulih zivotinja. Neskodljivo se zvanicno ukloni oko 20.000 tona. Ostatak zavrsi delom kao hrana za kucne ljubimce i farme a delom u kobasicanma...Ovo ce uskoro biti veci skandal od afla toksina, nakon kontrole evropske zdravstvene agencije u aprilu..

Marina

pre 11 godina

Da jedemo zaista najgoru hranu. Vreme je da to priznamo, da bi uošte nešto mogli da preduzmemo. Ne vredi da glumimo nojeve sa glavom u pesku.

jacika

pre 11 godina

Za koju godinu bicemo zeljni ove nase najgore hrane kad nam uvoznicki lobi obezbedi dovoljno GMO da nece morati nista da se seje i sadi. Zivi bili pa videli.

Big Mile

pre 11 godina

Nesa, bolje da se setio sad nego nikad. I šta je tu problem??? Covek samo iznosi cinjenice koje nažalost mnogi neznaju. Kakvo smece jedemo, sve sama hemija i to u nekontrolisanim kolicinama, uopšte netreba da nas cudi drastican porast svih oblika karcinoma.Neko je konacno morao da stavi tu temu na dnevni red, a aktuelna vlast koja to vrlo dobro zna ako zaista brine o zdravlju gradjana treba to da rešava donošenjem novih zakona i propisa o kvalitetu hrane i da uspostavi sistem pouzdane kontrole sa rigoroznim sankcijama za prekršioce. Nevidim šta je tu sporno?? To su isto mogli da traže i SNS dok su bili u opoziciji i sigurno bi dobili veliku podršku gradjana.

HBR

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.

vlada

pre 11 godina

kao da gospodin jesic zna nesto o tome kakva se hrana jede npr. po evropi. to cak ni njemu ne bih preporucio da proba na neko duze vreme i ako mi nije simpatican. plasticna ofarbana hrana bez mirisa i ukusa, a najvise afera trenutno po skandinaviji i nemackoj je bas u vezi hrane, mislim da je u pitanju sitan hostaplerski interes coveka koji ima jasan politicki plan i ne libi se da nanese stetu ljudima kiji proizvode hranu u srbiji. ja se uvek kad dodjem u srbiju, odusevim kvalitetom hrane u odnosu na onu koju na zalost stalno jedem po zap.evropi. moguce je da hrana u srbiji moze da bude jos bolja i kvalitetnija ali ovaj jesic bas i nije za srbiju, da ga posaljemo malo na dijetu po evropi. mislim da bi promenio misljenje.

Volta220

pre 11 godina

Bolje je da jedemo i ovakvu hranu koju već jedemo nego da nam podmetnu nekakvu genetski modifikovanu tek onda ćemo da se setimo kakvu smo dobru hranu imali i jeli, ali tada više nema nazad.

stranac

pre 11 godina

Nije bilo problem sa aflatoksina u mleko u regionu. Problem je poceo kad su seljaci davali otrovan kukuruz od proslog leta kad je bila velika susa. Ova vlast, ministar Knjezevic je bio duzan da osigura da je stocna hrana zdrava, a on jadan nije nikad ni cuo za aflatoksin. Meni nije bitno ko dobija politicke poene, svi politicari su ista .....a. Meni je bitno samo da je hrana sigurna, i svi moramo da priznamo da treba mnogo vece kontrole.

genije

pre 11 godina

Jedemo li zdravu hranu? Ne verujem...
No ponudjeno rešenje je kao iz Alan Forda... Umesto predloga kako to urediti u Srbiji (treba li da naglsim - celoj) ti nudiš uvodjenje još administracije (na pokrajinskom nivou) i posebna pravila. Briljantno. Mora da su ovi u evropi blesavi što su smanjili administraciju i uveli svuda ista pravila. Ti si ono beše iz proevropske stranke?

vzv

pre 11 godina

jel to hrana ODJEDNOM postala smece? jel to uopste moguce Jesicu? nemam pojma, ali mislim da ti odgovara da, kao, pokrenes to pitanje, jer nemas sta pozitivno da kazes o sebi i svojima... a moras da nastavis da se oglasavas tj koprcas da vam stranka ne bi potpuno otisla u zaborav Jesicu... klasicno srpsko bavljenje politikom... pljujes po drugima, jer nemas cime da se pohvalis... nemam pojma Jesicu sta jedem i pijem, nemam pojma gde ide porez koji redovno placam, ne znam kome da se obratim kad mi treba pomoc ili savet, ima toliko agencija, kancelarija sekretarijata, komisija, ministarstava na lokalnom, pokrajinskom i republickom nivou da je to STRASNO Jesicu. zbog toga Jesicu ovakve tvoje nastupe vidim kao pokusaje da sacuvas onaj deo glasaca koji su vam slepo odani. mene i ostale koji kriticki odnos prema svakom autoritetu smatraju jedinim nacinom da se stvari u Srbiji promene nabolje, izgubio si Jesicu. ne obracas se ti meni, kad malo bolje razmislim... ciljas populaciju koja zaista i jos uvek veruje da su politicke stranke na vlasti i one u opozicije STVARNO suprotstavljene, da medju vama ima razlike... naterali ste pola drzave da inicira, cini i trpi korupciju kako bi preziveli, KAKO BI PREZIVELI Jesicu! "udji u stranku i dobices posao" ili "plati sudiju/lekara da bi uopste uradili svoj posao", to su uobicajene stvari danas u Srbiji.

kad si tako promucuran i kad sve znas, kazi mi Jesicu gde je sever, posto nemam pojma. buljim u kompas Jesicu i nemam pojma...

žile

pre 11 godina

Sva sreća pa SNS nije zadnjih dvadest godina bila na vlasti pa je narod ostao pokraden i siromašan,hahahahaa,ali je jeo ispravnu hranu,koju je ješić kontrolisao,pa vidite samo gosp.Čanka,živi primer zdrave hrane!

OD KADA JE TO?

pre 11 godina

Odlično Ješiću vidim da vodiš brigu o narodnom zdravlju.Samo molim te budi ljubazan pa nam reci od kada je to od juče ili od pre kada ste vi još "vedrili i oblačili" ovom zemljom? Ako je to odskora lažeš,ako je od pre,a jeste,ti to nesmeš da kažeš.

KoleM

pre 11 godina

Najveći zločin je trovati decu. Vi, SNS trolovi imate li imalo mo4rala, obraza, osećaja? Deca piju najviše mleka u odnosu na težinu, daleko lošije na njih deluje aflatoksin.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

To je lako istraziti.Uporedis pravilnike EU i peavilnike u Srbiji,u megamarketima po Srbiji kupis reprezentativnu kolicinu hrane,procitas deklaracije i bude ti jasno.Komentatori mesaju ukus i sastav(razni aditivi,razna E200 i slicno).Povrce nema karakteristican ukus jer se proizvodi u kontrolisanim uslovima radi boljeg prinosa.

nikola

pre 11 godina

Ma sram da ga bude,najvise su odgovorni oni zbog toga i dok su bili na vlast i ranili nas kao stoku a sad laju na sve strane umesto da se zavuce i misiju rupu.

Zivorad S.

pre 11 godina

E kada bi smo gledali sve po pravilnicima, pola nasih strucnjaka bi bilo u zatvoru. Jer Jesic jedno tvrdi a drugi nesto drugo, neko bi morao u aps.

rus77

pre 11 godina

Sve i da je to tacno zar za to ne bi trebalo da odgovara ona stranka koja je imala tri premijera i predsednika u dva mandata u poslednjoj deceniji!?

kaja sm

pre 11 godina

Gospodin Ješić je odjednom počeo da se brine o potrošačima u Srbiji, a nije se brinuo u prethodnih 12 godina vladavine njegovog DS-a. Sada je gospodin Ješić tobože zaštitnik potrošača, a ustvari on predstavljajući sve to kao brigu za zdravlje potrošača, iznosi ovakve podatke i koristi ih u političke svrhe, kako bi destabilizovao vladu Srbije.

pepsi89

pre 11 godina

On se jedini trudi da popravi kvalitet mleka, e sta sve necu procitati. A sam je izjavljivao da je znao za zarazen kukuruz ali je mislio da ce to neko drugi da resi.

Кривокапић

pre 11 godina

Па твоја странка је била на власти 12 година. Немогуће да је квалитет хране опао у задњих 9 месеци?

alimpije

pre 11 godina

Mogu da poverujem da gradjani Srbije jedu najgoru hranu u Evropi. Pogotovo sam siguran da ne jedu hranu kakvom se hrani Jesic jer nemaju materijalnih mogucnosti kao on da kupuju kvalitetno.

natasa

pre 11 godina

Zaboravio je da naglasi da je hrana bila izuzetno zdrava dok je DS bila na vlasti a onda se u zadnjih nekoliko meseci njen kvalitet naglo pogorsao!!!

Strand NS

pre 11 godina

Gospodin iz Petrinje koji uvozi meso (ili sta vec?!) najlosijeg kvaliteta i pomesano sa gomilom aditiva prodaje gradjankama i gradjanima Vojvodine, veliki je prijatelj upravo DS-ovske i Ligaske vrhuske u pokrajini i sve sto je stekao prodajuci nam smece, stekao je zahvaljujuci vama koji ste bili na vlasti svih ovi godina. Mislim, degutantno je da Jesic prica o kvalitetu hrane...

svezemeso

pre 11 godina

Naravno da jedemo najgoru hranu. On i njegovi pajtosi su dozvolili da se uvozi zamrznuto meso iz EU kome je prosao rok. Umesto da unistavaju meso, EU nam daje besplatno samo da se otarasi tog mesa, jer je kod njih zabranjeno kozumiranje zamrznutog mesa preko sest meseci. Zato je srpski narod sve to preko odredjenih firmi, sve to pojeo. Toliko o postenju Jesica i prethodne vlade.

Dragutin Raška

pre 11 godina

Nije problem u hrani koju mi proizvodimo nego u hrani koja se uvozi. Već godinama se priču o uvozu mesa sumnjivog kvaliteta iz latinske Amerike, a pre svega iz Argentine, uglavnom ilegalnim kanalima preko Kosova, i vlast DS-a na ispitivanju tih slučajeva nije radila ništa, a sada se Ješić našao da priča o kvalitetu hrane u Srbiji.

Profesor

pre 11 godina

Pa kazite do kraja G-dine Jesicu, kakvu hranu jedemo u zadnjih 12 godina.. Nije valjda da zadnjih 6,7 meseci jedemo drugaciju hranu.. Sramota.

adriatik

pre 11 godina

pa naravno da jedemo najgoru hranu kad ste gosn Mišku dozvolili da postane turbo monopolista i da nas trujete sa premium hranom

koviljac

pre 11 godina

Samo molim da gospodin Ješić precizira, da li jedemo najgoru hranu samo poslednjih 7-8 meseci koliko je SNS na vlasti, ili smo najgoru hranu jeli i svih prethodnih godina kada je na vlasti bio DS?

Voja i deca

pre 11 godina

@žile

Tih Vasih "zadnjih" (kaze se poslednjih) godina na vlasti je bio SPS sa sve danasnjim premijerom, a bogme i napredni radikali su bili u najvisim organima vlasti. To sto je neko promenio ime partije nije promenio likove. Znate ono, vuk dlaku menja... I ne zaboravite, u Biografiji Jesica ima rezultata i to zavidnih, a SNS-u i satrapima iz SPS-a ce za dva meseca da bude godina dana na "novoj vlasti". A rezultati? Gluprave uredbe, nereseno Kosovo, nezaposlenost gigantskih razmera, ponovo ubistva i sve vise samoubistava. Kriva je DS sa SPSom, ali sta je uradjeno za 10 meseci od strane SNS sa SPSom? Veliko NISTA. Postali smo VUciceva despotovina i ogroman povratak u totalitarizam kada jedan covek bez zakona i ovlascenja odlucuje o svemu.

Nepozvan

pre 11 godina

Pa,nasa hrana bi bila kvalitetnija da je izgradjena i opremljena laboratorija koja bi kontrolisala kvalitet hrane...Gde su te pare?!

milanchee

pre 11 godina

A pa gospodine sekretaru, kome onda treba da zahvalimo na tome sto jedemo najgoru hranu? Ko je na vlasti u Vojvodini zadnjih 10ak godina? Da li ste vi svesni o cemu pricate i koliko sebe samoga kompromitujete?

Rodoljub

pre 11 godina

Ma nije valjda? A ko je kriv za to sto mi jedemo najgoru hranu? Ko je bio ministar poljoprivrede u predhodnoj vladi? Ko je bio pokrajimnski sekretar u prethodnoj vladi Vojvodine i ko je sada? Mislim da ste malo zalutali i da odgovorne trebate traziti medju sobom i sebi slicnima.

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ješiću dokle ćete da pravite neotrebne afere i unosite nemir u državu. Mislite da ne znamo da to radite namerno, jer ste vi i vaša DS i vaši kompanjoni ljubomorni i pakosni što ova vlada radi u interesu države i naroda za razliku od vas. Pa zar ne zante zašto jedemo otrovnu hranu, pa gospodine zato sto smo je jeli i dok ste vi bili na vlasti 12 dugih godina . Najeli smo se ludih krava koje ste uvozili i hrane kojoj je istekao rok , a koja je uvezena iz inostranstva. Sada nas stižu samo bolesti od bombardovanja jer nam je zemlja zatrovana , pa jel i za to kriva sadašnja vlast i SNS. Stidite se vaših izjava i potkopavanja ove vlade.Na taj način nikad nećete doći na vlast , džabe je da se praćakate ko riba na suvom . Nema više, dosta ste se bogatili na grbači ovog naroda. Ne brinite se za nas šta i kakvu hranu jedemo vi i onako možete da kupite sve u inostranstvu jer ste se nafatirali i nakrali dok ste bili na vlasti.

DRAGANA

pre 11 godina

U Srbiji vazi ovakvo pravilo "kvalitet i cena ne mogu da se mere". Ljudi kod nas misle da ako je nesto jako skupo da je i kvalitetno. To uopste nije tacno, ima dosta prolaznih cena sa dosta boljim kvalitetom. To je realnost!!! Ali neke stvari se polako menjaju zahvaljujuci novoj vlasti, vreme ce pokazati svoje!!

Politicari, ne zamajavajte narod

pre 11 godina

Da li je moguce da je sve to nastalo od kad su dosli naprednjaci na vlast?!Meni samo nije jasno zasto se toga niko nije setio u prethodnim godinama.Sta je sam Goran Jesic uradio po tom pitanju?Pa "alfa" toksin se desio u Vojvodini, nije u Pepeljevcu.Bas me briga ko je na vlasti, ali nemojte svi da nas tucate u glavu! Dosta BRE vise...

kokica

pre 11 godina

Pojeli smo mi za vreme vladavine DS-a sve i svašta. Treba ispitati tvrdnje jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

Milan Kać

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

darija

pre 11 godina

Zasto Jesic o tome sada prica?Pa to nije problem od juce!!!DS je godinama bila na vlasti i nista nije preduzimala po tom pitanju niti se kvalitet hrane pominjao.

potrošač

pre 11 godina

Kada već govori Ješić o kvalitetu hrane, neka se zapita da li ima istine u tvrdnji jednog inspektora da je kažnjen zato što je hteo da zatvori mnoge mini klanice koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama. Takođe treba ispitati da li je zbog interesa nekoliko klaničara u Srbiji, a posebno jednog "maga u klaničnoj industriji" iz Novog Sada, inače veoma bliskog vojvođanskim funkcionerima DS-a, doneta uredba po kojoj je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci, a u zemljama EU 6 meseci, pa kada smrznutom mesu u zemljama EU istekne rok posle 6 meseci, oni ga prodaju našim klaničarima, jer je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci. Na ovaj način naši klaničari dobiju smrznuto meso po bagatelnim cenama, jer bi u EU to meso bacili, a ovde ga koriste za pravljenje mesnih prerađevina, i zarađuju na uvozu takvog mesa ogromnu zaradu. Na ovaj način štetu trpe potrošači jer jedu prerađevine koje su napravljene od mesa kojem je u EU istekao rok, a štetu trpe i stočari, jer se uvozom ovakvog mesa skida cena stoke na domaćem tržištu. Jedino su u dobitku klaničari. Postavlja se pitanje da li je ova razlika u roku trajanja smrznutog mesa slučajna ili namerna greška DS-ove vlade koja je taj zakon donela, i ja sumnjam da neki ministar nije uzeo pare od klaničara da donese ovakav zakon na osnovu kojeg klaničari zarađuju ogromne pare, a građani jedu prerađevine napravljene od mesa kojem je u EU rok istekao.

Goku

pre 11 godina

Jesic resio za promenu da govori istinu. Samo sto nije rekao celu istinu do kraja. Jos Ivana Dulic Markovic je odobrila uvoz GMO soje i drugih biljaka navodno za ishranu stoke ali se nekim cudom nasla i na nasim trpezama. Pa i da se nije nasla godinama se stoka hranila sa tom hranom pa kako onda uopste bilo ko moze da misli da jedemo zdravu hranu. Nijedna vlada do sada nije nista ucinila da spreci to sto je ova ministarka ucinila vec je precutno to prihvatala pa i vasa vlada gospodine Jesicu. Ovime sto ste sada javno to rekli ne znaci da ste se oslobodili odgovornosti za sve sto je do sad uradjeno jer ste Vi to znali jos mnogo ranije a nikada do sada niste rekli a ne daj Boze da ste nesto po tom pitanju preduzeli.

sto mi kupujemo njegovu hranu ako sam kaze da je najgora

pre 11 godina

Verovatno da je tacno. Ali bas u Jesicevoj vojvodini se pravi najgora hrana u Srbiji. I taj toksicni kukuruz je bas najgori iz Jesicevog feuda.
I nije to od juce. I nije ta hrana najgora, kako on kaze, vec je i najskuplja.
I po tom pitanju nesto treba da se preduzme.
Nemam nista protiv da se u Srbiji umesto te lose vojvodjanske hrane prodaje uvozna. Cak bi to bilo verovatno i jeftinije. Ukinite carine od 20 i 30% na ulje, secer i ostalo, pa onda vise necu ni kupovati tu Jesicevu najgoru hranu.

Jesic ne moze sve proizvodjace hrane listom da proglasi najgorima. Moze da govori samo o svojoj vojvdoini. Ne moze on proglasavati losim mleko sa Zlatara, zato sto mu je lose mleko iz Subotice i Sombora.

Pandora

pre 11 godina

U pravu je Ješić. Treba ukinuti monopol Miroslava Miškovića i ostalih biznismena koji uvoze na tone proizvoda neproverenog kvaliteta i to ne samo hrane već i kozmetike, lekova itd. E, ova vlast upravo radi na tome, ali polako i oprezno. Ne može to da se sredi za nekoliko meseci. Velike su to korporacije koje su čak 10, 12 godina građene.

sremac

pre 11 godina

Vojvodina je žitnica i "hrani" Srbiju - čime gospodine? Odobravali ste uvoz modifikovane sojine sačme (preko 200 000 tona) za "hranu za pse i mačke (da vam poverujemo)? Kome ste prodali poljoprivredno zemljište i tko obrađuje hiljade hektara vojvođaskih oranica - kako i kakvu sve hemiju koristi pa proizvodi "plastični paradajz i papriku"? Izgleda da Vi sve ovo znate pa zato tako i pričate! Što ne sprečiste?

Lala

pre 11 godina

Pa u vojvodini je hrana gora nego u ostatku Srbije jer su sejali g m o soju i ko zna šta još. Ionako je sve zagadjeno. Treba na republičkom nivou doneti bolje zakone a ne na pokrajnskom jer kako pratiti protok robe izmedju pokrajne i centralne srbije.

a bebe donosi roda

pre 11 godina

Kako je DS "progledala" otkad je otišla u opoziciju!? Kamo sreće da ih nikad nismo doveli na vlast - do danas bi se preobrazili u najbolju stranku na svetu, ha...

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

Boki

pre 11 godina

Sa aflatoksinom je isto sto i sa konzervansom ,nece vas ubiti brzo ali ce vam u dužem periodu narušiti zdravlje .Naime konzervansi su otrovi druge kategorije pise u zakonu ali je dozvoljena upotreba u propisanim kolicinama u hrani da se nebi kvarila. Konzervansi kad se dodaju u hranu ubijaju encime kvarenja hrane ,medjutim kada takvu hranu unesemo u organizam konzervans iz te hrane ubija encime varenja u želucu ,sto za posledicu ima otežano varenje te imamo nadimanje gorusicu i slicno.Kada popijemo mleko da bi moglo da se apsorbuje ono se pod uticajem encime iz želudac "pokvari"odnosno zgrusa , ali ako ima u mleko konzervansa sto je obicno slucaj isti sprečava da se mleko svari. Ako hocete da se donekle hranite zdravo potrudite se da kupujete neprskane i ne konzervirane proizvode . Buducnost zdrave hrane je da se sto vise zamrzava hrana i da sto vise ljudi proizvodi za sebe na sitnm posedima jer tesko da ce drugi da vode brigu o vasem zdravlju bolje od vas jer druge interesuje samo profit tj da im se roba ne kvari.

Sofija Milanović

pre 11 godina

G-dine Ješiću samo mi molim Vas objasnite kakva je bila hrana,voda,vazduh,hleb....i sve ostalo dok je demokratska stranka bila na vlasti verovatno daleko kvalitetnija nego danas. Nisam član nijedne političke partije ni organizacije ali neke stavove i komentare pojedinih ljudi stvarno nemogu da svarim.

nišlijka

pre 11 godina

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Mleko-iz-Babusnice-bez-aflatoksina.sr.html

"Analiza Veterinarskog specijalističkog instituta Niš pokazala je da u mleku lužničkih proizvođača ima svega 0,006 mikrograma aflatoksina po litru, dok je njegova granica prema evropskom standardu 0.05, a u Srbiji čak 0.5."
Dok ne obezbedite uslove, obzirom da su pare za nacionalnu laboratoriju isparile, za analizu hrane koju konzumirate možete da krenete sa provereno ispravnim proizvodima sa juga ;)

secate li se Jesicevog ruganja nasoj poljoprivredi

pre 11 godina

Upravo tu najgoru hranu i pravi ta Jesiceva vojvodina. Upravo je u toj Jesicevoj vojvodini centar proizvodnje toksicne hrane, Gm soje i ostale najgore hrane.
Upravo ta vojvodina dobija najvise subvencija iz budzeta Srbije, da bi onda nama vojvodjanski sekretar za tviter solio pamet, i rugao se nama kako smo mi Fica, a njegova vojvodina Mercedes.
Verovatno mi koji imamo Ficu treba da dotiramo Jesica koji ima Mercedes.
Mleko iz Zlatiborskog okruga je zdravo i bez toksina, ali zbog Jesicevog Mercedesa cela Srbija treba da ispasta, a on da bude heroj koji nas brani.
Sto su subvencije za mleko jednake za ravnicarske i za planinske krajeve? Zato sto tako odgovara Jesicevom Mercedesu da oni uzmu veci deo para. Gleda se kolicina mleka, a ne gleda se kvalitet mleka.

Jesic uvodi nekakvu kontrolu. Onda treba i centralna Srbija da uvede svoju kontrolu, i da izbaci tu vojvodjansku, kako sam Jesic kaze najgoru hranu, sa naseg trzista i da ostavi nase trziste nasim poljoprivrednim firmama.

Miloš

pre 11 godina

Moguće je da jedemo najgoru hranu, ali kvalitet se ne postiže preko noći. On se stvara decenijama, uvođenjem sistema kvaliteta kod svakog proizvođača. DS o tome nije vodio računa dok je bio na vlasti. Savet za bezbednost hrane je jedna od mera koju preduzima ministarstvo poljoprivrede kako bi se kvalitet digao na viši nivo.

kontaminirani građanin

pre 11 godina

Svi znamo da su naminirnice u Srbiji jedne od lošijih u Evropi i svetu, sve je to povezano sa standardom, samo mi nije jasno kako to da niko dosad o tome nije pričao pogotovo dok je DS bio na vlasti tada je bilo sve u naboljem redu a sada odjednom ništa nije kako treba...zapitajmo se malo

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ubenjen sam da jedemo najgoru hranu u evropi,ali da li bi gosn Jesic to obznanio da njegova stranka nije u opoziciji?mislim da nebi.Da mi imamo iole ozbiljnu drzavu pa kada se vidi da svake godine trideset hiljada novo obolelih od raznih vrsta raka,ministar zdravlja bi digao celu drzavu na uzbunu da se nadje uzrok tome,pa bi se lako ustanovilo i sprecilo unosenje u drzavu hrane koja je u inostranstvu zabranjena za ljudsku upotrebu,ili joj davno istekao rok,ovako pojedinci iz uvoznickog lobija uz dobar procenat pojedincima na vlasti uvoze sta hoce koliko hoce bez ikakve ozbiljnije analize,a narod truje li se truje,a ministarku boli uvo vazno je da ona ima odlicnu ministarsku platu,a za narod,ko te pita.Iskreno se nadam da ce ova sadasnja garnitura se probuditi iz opijata zvane vlast,te da ce radi svoje dece i unucadi stati na put tom monstruoznom uvoznickom lobiju koji zarad licne materijalne dobiti, svesno truje celokupnu populaciju u zemlji Srbiji.

nekoime

pre 11 godina

@za sve...koje lupetanje od vase strane...pa do juce i jos uvek je visoki funkcioner i to za poljoprivredu upravo i on se sad setio da uvodi mere bezbednosti,ma sta reci na tu propagandu...i malopre procitah njegovu izjavu o izvozu hrane i to u milijardama a sad citam ovo da imamo losu hranu,pa sam se malo zbunio...

pohvalnica

pre 11 godina

Htela bih licno da vam se zahvalim za sve seme koje ste uvalili poljoprivrednicima,a sad nas nonsarlantno obavestavate sta ste nam dali

Smeće EU

pre 11 godina

Naravno da je najgora kad Evropa izabaca svoje smeće po Srbiji a"naši"političari to prihvataju oberučke i prodaju narodu!

balerina rokoko

pre 11 godina

Interesantna je ova situacija kad politicari poput Jesica komentarisu ovako nesto,do juce ste vi bili na vlasti zato nemojmo se lagati.Sve je ovo rezultat vaseg loseg vodjenja.Ali sigurna sam da ce se stvari polako popraviti.

brzi

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.
(HBR, 29. mart 2013 18:17)

Vaša hrana je veoma ukusna, a pitanje kvaliteta je sasvim druga priča. Činjenice kvaliteta se preispituju i utvrđuju u laboratorijima dok se ukus utvrđuje jezikom, očima i nosom. Da kod vas nešto ne valja u pri i preradi hrane kažu i statistike o broju karcinoma kod stanovništva i to svih uzrasta.

Despina

pre 11 godina

Goran Ješić vrši propagandu protiv srpske poljoprivrede, i želi da po svako cenu dobije korist od uvozničkog lobija za GMO. Goran Ješić treba da podnese ostavku. Ješiću nije smetalo što su tajkuni vodili našu poljoprivredu, a sada kada je uhpšen najveći tajkun u Srbiji Ješić vodi propagandu, a šta je sa Matijevićem zašto njega Ješić ne čepi. Zakon o hrani tek sada treba da se uvede u skupštinsku proceduru, sve što nije po svetskim i evropskim standardima će da se sredi.

Aleksandar

pre 11 godina

Ako je ovo tacno sto kaze gospodin Jesic, mislim da je potrebno unistiti domace proizvedenu hranu i pod hitno uvoziti ogromne kolicine hrane iz EU, zar ne?

mile

pre 11 godina

Biram iskljucivo proizvode koji nisu iz Srbije . Nemam nameru da trujem porodicu sa domacim otrovom .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (yunior, 29. mart 2013 18:35)

Pozivam i ostale koji su glasali za proevropske partije da slede tvoj primer. Samo jedite to.

gogo

pre 11 godina

sve je to isto bilo i pre nego sad kad vise nisu na vlasti izbacuju svoje skrivane tajne i malverzacije nad narodom i naravno kad je druga strana na vlasti... jeftino skupljanje poena...

Srbija prćija

pre 11 godina

@HBR kad procitam komentar kao sto je tvoj, ne znam da li da se smejem ili da placem. Ne samo sto nemamo kvalitetnu hranu koja je upakovana u zastarelu ambalazu, vec je i neopravdano skupa. To znaju svi koji su bar jednom bili u Evropi.

dalas

pre 11 godina

Nasa hrana je dobra i sa dosta ukusa aflatoksina, povrce i voce obogaceno sa pesticidima, a da ne pominjem ilegalne pesticide to povrtari dobro znaju. A nase meso iz Brazila i Argentine malo je modifikovano, jos i zaledjeno, a pred istek roka trajanja, pa kad mu dodas aromu i boju mesa ima da bude pravo. Tradicija pra ljenja Srpske prsute i kulena dolazi nam iz Brazila. Eh kad je moj deda bio na karnevalu i kupovao meso :-)
Srbijo prijatno.

nesa

pre 11 godina

A sad si se setio? Sta si radio tolike godine dok ste bili na vlasti.Pa zar mislis da su gradjani ,,ludi,,i da ne vide da iza svake tvoje izjave stoji obicno politikanstvo i sebicni stranacki interesi.Treba poboljsavati kvalitet hrane ali to treba da radi struka,a ne lice ciji je jedini interes gola borba za vlast.

HBR

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.

jacika

pre 11 godina

Za koju godinu bicemo zeljni ove nase najgore hrane kad nam uvoznicki lobi obezbedi dovoljno GMO da nece morati nista da se seje i sadi. Zivi bili pa videli.

vlada

pre 11 godina

kao da gospodin jesic zna nesto o tome kakva se hrana jede npr. po evropi. to cak ni njemu ne bih preporucio da proba na neko duze vreme i ako mi nije simpatican. plasticna ofarbana hrana bez mirisa i ukusa, a najvise afera trenutno po skandinaviji i nemackoj je bas u vezi hrane, mislim da je u pitanju sitan hostaplerski interes coveka koji ima jasan politicki plan i ne libi se da nanese stetu ljudima kiji proizvode hranu u srbiji. ja se uvek kad dodjem u srbiju, odusevim kvalitetom hrane u odnosu na onu koju na zalost stalno jedem po zap.evropi. moguce je da hrana u srbiji moze da bude jos bolja i kvalitetnija ali ovaj jesic bas i nije za srbiju, da ga posaljemo malo na dijetu po evropi. mislim da bi promenio misljenje.

o, Boze

pre 11 godina

A do pre godinu dana smo jeli najzdraviju hranu u Europi. Politicki poeni na nesreci obicnog naroda. Bas bih voleo da vidim da gospodin Jesic sa ekipom udje u Delez, Merkator, Ideu....da kontrolise hranu.

boban

pre 11 godina

Kvalitet te hrane verovatno nije bio bolji ni za vreme prethodne vlade, pa se pitam, zašto to nije tad rekao, nego je sada po napuštanju vlasti počeo da raspreda o tome! Prosto, ne verujem ti.

Volta220

pre 11 godina

Bolje je da jedemo i ovakvu hranu koju već jedemo nego da nam podmetnu nekakvu genetski modifikovanu tek onda ćemo da se setimo kakvu smo dobru hranu imali i jeli, ali tada više nema nazad.

genije

pre 11 godina

Jedemo li zdravu hranu? Ne verujem...
No ponudjeno rešenje je kao iz Alan Forda... Umesto predloga kako to urediti u Srbiji (treba li da naglsim - celoj) ti nudiš uvodjenje još administracije (na pokrajinskom nivou) i posebna pravila. Briljantno. Mora da su ovi u evropi blesavi što su smanjili administraciju i uveli svuda ista pravila. Ti si ono beše iz proevropske stranke?

Marko

pre 11 godina

Ja sam 100% siguran da je ovo tačno. Ovaj aflatoksin će da vrate na 0,05 onda kada budu prodali svo zagađeno mleko.... O čemu mi onda pričamo???

Big Mile

pre 11 godina

Nesa, bolje da se setio sad nego nikad. I šta je tu problem??? Covek samo iznosi cinjenice koje nažalost mnogi neznaju. Kakvo smece jedemo, sve sama hemija i to u nekontrolisanim kolicinama, uopšte netreba da nas cudi drastican porast svih oblika karcinoma.Neko je konacno morao da stavi tu temu na dnevni red, a aktuelna vlast koja to vrlo dobro zna ako zaista brine o zdravlju gradjana treba to da rešava donošenjem novih zakona i propisa o kvalitetu hrane i da uspostavi sistem pouzdane kontrole sa rigoroznim sankcijama za prekršioce. Nevidim šta je tu sporno?? To su isto mogli da traže i SNS dok su bili u opoziciji i sigurno bi dobili veliku podršku gradjana.

KoleM

pre 11 godina

Najveći zločin je trovati decu. Vi, SNS trolovi imate li imalo mo4rala, obraza, osećaja? Deca piju najviše mleka u odnosu na težinu, daleko lošije na njih deluje aflatoksin.

vzv

pre 11 godina

jel to hrana ODJEDNOM postala smece? jel to uopste moguce Jesicu? nemam pojma, ali mislim da ti odgovara da, kao, pokrenes to pitanje, jer nemas sta pozitivno da kazes o sebi i svojima... a moras da nastavis da se oglasavas tj koprcas da vam stranka ne bi potpuno otisla u zaborav Jesicu... klasicno srpsko bavljenje politikom... pljujes po drugima, jer nemas cime da se pohvalis... nemam pojma Jesicu sta jedem i pijem, nemam pojma gde ide porez koji redovno placam, ne znam kome da se obratim kad mi treba pomoc ili savet, ima toliko agencija, kancelarija sekretarijata, komisija, ministarstava na lokalnom, pokrajinskom i republickom nivou da je to STRASNO Jesicu. zbog toga Jesicu ovakve tvoje nastupe vidim kao pokusaje da sacuvas onaj deo glasaca koji su vam slepo odani. mene i ostale koji kriticki odnos prema svakom autoritetu smatraju jedinim nacinom da se stvari u Srbiji promene nabolje, izgubio si Jesicu. ne obracas se ti meni, kad malo bolje razmislim... ciljas populaciju koja zaista i jos uvek veruje da su politicke stranke na vlasti i one u opozicije STVARNO suprotstavljene, da medju vama ima razlike... naterali ste pola drzave da inicira, cini i trpi korupciju kako bi preziveli, KAKO BI PREZIVELI Jesicu! "udji u stranku i dobices posao" ili "plati sudiju/lekara da bi uopste uradili svoj posao", to su uobicajene stvari danas u Srbiji.

kad si tako promucuran i kad sve znas, kazi mi Jesicu gde je sever, posto nemam pojma. buljim u kompas Jesicu i nemam pojma...

žile

pre 11 godina

Sva sreća pa SNS nije zadnjih dvadest godina bila na vlasti pa je narod ostao pokraden i siromašan,hahahahaa,ali je jeo ispravnu hranu,koju je ješić kontrolisao,pa vidite samo gosp.Čanka,živi primer zdrave hrane!

pepsi89

pre 11 godina

On se jedini trudi da popravi kvalitet mleka, e sta sve necu procitati. A sam je izjavljivao da je znao za zarazen kukuruz ali je mislio da ce to neko drugi da resi.

nikola

pre 11 godina

Ma sram da ga bude,najvise su odgovorni oni zbog toga i dok su bili na vlast i ranili nas kao stoku a sad laju na sve strane umesto da se zavuce i misiju rupu.

rus77

pre 11 godina

Sve i da je to tacno zar za to ne bi trebalo da odgovara ona stranka koja je imala tri premijera i predsednika u dva mandata u poslednjoj deceniji!?

OD KADA JE TO?

pre 11 godina

Odlično Ješiću vidim da vodiš brigu o narodnom zdravlju.Samo molim te budi ljubazan pa nam reci od kada je to od juče ili od pre kada ste vi još "vedrili i oblačili" ovom zemljom? Ako je to odskora lažeš,ako je od pre,a jeste,ti to nesmeš da kažeš.

DRAGANA

pre 11 godina

U Srbiji vazi ovakvo pravilo "kvalitet i cena ne mogu da se mere". Ljudi kod nas misle da ako je nesto jako skupo da je i kvalitetno. To uopste nije tacno, ima dosta prolaznih cena sa dosta boljim kvalitetom. To je realnost!!! Ali neke stvari se polako menjaju zahvaljujuci novoj vlasti, vreme ce pokazati svoje!!

stranac

pre 11 godina

Nije bilo problem sa aflatoksina u mleko u regionu. Problem je poceo kad su seljaci davali otrovan kukuruz od proslog leta kad je bila velika susa. Ova vlast, ministar Knjezevic je bio duzan da osigura da je stocna hrana zdrava, a on jadan nije nikad ni cuo za aflatoksin. Meni nije bitno ko dobija politicke poene, svi politicari su ista .....a. Meni je bitno samo da je hrana sigurna, i svi moramo da priznamo da treba mnogo vece kontrole.

Voja i deca

pre 11 godina

@žile

Tih Vasih "zadnjih" (kaze se poslednjih) godina na vlasti je bio SPS sa sve danasnjim premijerom, a bogme i napredni radikali su bili u najvisim organima vlasti. To sto je neko promenio ime partije nije promenio likove. Znate ono, vuk dlaku menja... I ne zaboravite, u Biografiji Jesica ima rezultata i to zavidnih, a SNS-u i satrapima iz SPS-a ce za dva meseca da bude godina dana na "novoj vlasti". A rezultati? Gluprave uredbe, nereseno Kosovo, nezaposlenost gigantskih razmera, ponovo ubistva i sve vise samoubistava. Kriva je DS sa SPSom, ali sta je uradjeno za 10 meseci od strane SNS sa SPSom? Veliko NISTA. Postali smo VUciceva despotovina i ogroman povratak u totalitarizam kada jedan covek bez zakona i ovlascenja odlucuje o svemu.

nebo

pre 11 godina

Statistika kaze da u Srbiji ima oko 100.000 tona godisnje uginulih zivotinja. Neskodljivo se zvanicno ukloni oko 20.000 tona. Ostatak zavrsi delom kao hrana za kucne ljubimce i farme a delom u kobasicanma...Ovo ce uskoro biti veci skandal od afla toksina, nakon kontrole evropske zdravstvene agencije u aprilu..

Hajduk Stanko

pre 11 godina

To je lako istraziti.Uporedis pravilnike EU i peavilnike u Srbiji,u megamarketima po Srbiji kupis reprezentativnu kolicinu hrane,procitas deklaracije i bude ti jasno.Komentatori mesaju ukus i sastav(razni aditivi,razna E200 i slicno).Povrce nema karakteristican ukus jer se proizvodi u kontrolisanim uslovima radi boljeg prinosa.

alimpije

pre 11 godina

Mogu da poverujem da gradjani Srbije jedu najgoru hranu u Evropi. Pogotovo sam siguran da ne jedu hranu kakvom se hrani Jesic jer nemaju materijalnih mogucnosti kao on da kupuju kvalitetno.

Marina

pre 11 godina

Da jedemo zaista najgoru hranu. Vreme je da to priznamo, da bi uošte nešto mogli da preduzmemo. Ne vredi da glumimo nojeve sa glavom u pesku.

kaja sm

pre 11 godina

Gospodin Ješić je odjednom počeo da se brine o potrošačima u Srbiji, a nije se brinuo u prethodnih 12 godina vladavine njegovog DS-a. Sada je gospodin Ješić tobože zaštitnik potrošača, a ustvari on predstavljajući sve to kao brigu za zdravlje potrošača, iznosi ovakve podatke i koristi ih u političke svrhe, kako bi destabilizovao vladu Srbije.

Despina

pre 11 godina

Goran Ješić vrši propagandu protiv srpske poljoprivrede, i želi da po svako cenu dobije korist od uvozničkog lobija za GMO. Goran Ješić treba da podnese ostavku. Ješiću nije smetalo što su tajkuni vodili našu poljoprivredu, a sada kada je uhpšen najveći tajkun u Srbiji Ješić vodi propagandu, a šta je sa Matijevićem zašto njega Ješić ne čepi. Zakon o hrani tek sada treba da se uvede u skupštinsku proceduru, sve što nije po svetskim i evropskim standardima će da se sredi.

gogo

pre 11 godina

sve je to isto bilo i pre nego sad kad vise nisu na vlasti izbacuju svoje skrivane tajne i malverzacije nad narodom i naravno kad je druga strana na vlasti... jeftino skupljanje poena...

secate li se Jesicevog ruganja nasoj poljoprivredi

pre 11 godina

Upravo tu najgoru hranu i pravi ta Jesiceva vojvodina. Upravo je u toj Jesicevoj vojvodini centar proizvodnje toksicne hrane, Gm soje i ostale najgore hrane.
Upravo ta vojvodina dobija najvise subvencija iz budzeta Srbije, da bi onda nama vojvodjanski sekretar za tviter solio pamet, i rugao se nama kako smo mi Fica, a njegova vojvodina Mercedes.
Verovatno mi koji imamo Ficu treba da dotiramo Jesica koji ima Mercedes.
Mleko iz Zlatiborskog okruga je zdravo i bez toksina, ali zbog Jesicevog Mercedesa cela Srbija treba da ispasta, a on da bude heroj koji nas brani.
Sto su subvencije za mleko jednake za ravnicarske i za planinske krajeve? Zato sto tako odgovara Jesicevom Mercedesu da oni uzmu veci deo para. Gleda se kolicina mleka, a ne gleda se kvalitet mleka.

Jesic uvodi nekakvu kontrolu. Onda treba i centralna Srbija da uvede svoju kontrolu, i da izbaci tu vojvodjansku, kako sam Jesic kaze najgoru hranu, sa naseg trzista i da ostavi nase trziste nasim poljoprivrednim firmama.

sto mi kupujemo njegovu hranu ako sam kaze da je najgora

pre 11 godina

Verovatno da je tacno. Ali bas u Jesicevoj vojvodini se pravi najgora hrana u Srbiji. I taj toksicni kukuruz je bas najgori iz Jesicevog feuda.
I nije to od juce. I nije ta hrana najgora, kako on kaze, vec je i najskuplja.
I po tom pitanju nesto treba da se preduzme.
Nemam nista protiv da se u Srbiji umesto te lose vojvodjanske hrane prodaje uvozna. Cak bi to bilo verovatno i jeftinije. Ukinite carine od 20 i 30% na ulje, secer i ostalo, pa onda vise necu ni kupovati tu Jesicevu najgoru hranu.

Jesic ne moze sve proizvodjace hrane listom da proglasi najgorima. Moze da govori samo o svojoj vojvdoini. Ne moze on proglasavati losim mleko sa Zlatara, zato sto mu je lose mleko iz Subotice i Sombora.

Zivorad S.

pre 11 godina

E kada bi smo gledali sve po pravilnicima, pola nasih strucnjaka bi bilo u zatvoru. Jer Jesic jedno tvrdi a drugi nesto drugo, neko bi morao u aps.

Boki

pre 11 godina

Sa aflatoksinom je isto sto i sa konzervansom ,nece vas ubiti brzo ali ce vam u dužem periodu narušiti zdravlje .Naime konzervansi su otrovi druge kategorije pise u zakonu ali je dozvoljena upotreba u propisanim kolicinama u hrani da se nebi kvarila. Konzervansi kad se dodaju u hranu ubijaju encime kvarenja hrane ,medjutim kada takvu hranu unesemo u organizam konzervans iz te hrane ubija encime varenja u želucu ,sto za posledicu ima otežano varenje te imamo nadimanje gorusicu i slicno.Kada popijemo mleko da bi moglo da se apsorbuje ono se pod uticajem encime iz želudac "pokvari"odnosno zgrusa , ali ako ima u mleko konzervansa sto je obicno slucaj isti sprečava da se mleko svari. Ako hocete da se donekle hranite zdravo potrudite se da kupujete neprskane i ne konzervirane proizvode . Buducnost zdrave hrane je da se sto vise zamrzava hrana i da sto vise ljudi proizvodi za sebe na sitnm posedima jer tesko da ce drugi da vode brigu o vasem zdravlju bolje od vas jer druge interesuje samo profit tj da im se roba ne kvari.

svezemeso

pre 11 godina

Naravno da jedemo najgoru hranu. On i njegovi pajtosi su dozvolili da se uvozi zamrznuto meso iz EU kome je prosao rok. Umesto da unistavaju meso, EU nam daje besplatno samo da se otarasi tog mesa, jer je kod njih zabranjeno kozumiranje zamrznutog mesa preko sest meseci. Zato je srpski narod sve to preko odredjenih firmi, sve to pojeo. Toliko o postenju Jesica i prethodne vlade.

Кривокапић

pre 11 godina

Па твоја странка је била на власти 12 година. Немогуће да је квалитет хране опао у задњих 9 месеци?

mile

pre 11 godina

Biram iskljucivo proizvode koji nisu iz Srbije . Nemam nameru da trujem porodicu sa domacim otrovom .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (yunior, 29. mart 2013 18:35)

Pozivam i ostale koji su glasali za proevropske partije da slede tvoj primer. Samo jedite to.

brzi

pre 11 godina

Molim samo da ne komentarishu ljudi koji nikad nisu preshli granicu Srbije... Ja garantujem da je hrana u Srbiji daleko bolja od bilo koje zemlje sveta, hrana je mozda i jedino shto imamo bolje od svih ostalih, i sve smo popularniji u svetu bash po dobroj hrani.
(HBR, 29. mart 2013 18:17)

Vaša hrana je veoma ukusna, a pitanje kvaliteta je sasvim druga priča. Činjenice kvaliteta se preispituju i utvrđuju u laboratorijima dok se ukus utvrđuje jezikom, očima i nosom. Da kod vas nešto ne valja u pri i preradi hrane kažu i statistike o broju karcinoma kod stanovništva i to svih uzrasta.

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ješiću dokle ćete da pravite neotrebne afere i unosite nemir u državu. Mislite da ne znamo da to radite namerno, jer ste vi i vaša DS i vaši kompanjoni ljubomorni i pakosni što ova vlada radi u interesu države i naroda za razliku od vas. Pa zar ne zante zašto jedemo otrovnu hranu, pa gospodine zato sto smo je jeli i dok ste vi bili na vlasti 12 dugih godina . Najeli smo se ludih krava koje ste uvozili i hrane kojoj je istekao rok , a koja je uvezena iz inostranstva. Sada nas stižu samo bolesti od bombardovanja jer nam je zemlja zatrovana , pa jel i za to kriva sadašnja vlast i SNS. Stidite se vaših izjava i potkopavanja ove vlade.Na taj način nikad nećete doći na vlast , džabe je da se praćakate ko riba na suvom . Nema više, dosta ste se bogatili na grbači ovog naroda. Ne brinite se za nas šta i kakvu hranu jedemo vi i onako možete da kupite sve u inostranstvu jer ste se nafatirali i nakrali dok ste bili na vlasti.

Pandora

pre 11 godina

U pravu je Ješić. Treba ukinuti monopol Miroslava Miškovića i ostalih biznismena koji uvoze na tone proizvoda neproverenog kvaliteta i to ne samo hrane već i kozmetike, lekova itd. E, ova vlast upravo radi na tome, ali polako i oprezno. Ne može to da se sredi za nekoliko meseci. Velike su to korporacije koje su čak 10, 12 godina građene.

adriatik

pre 11 godina

pa naravno da jedemo najgoru hranu kad ste gosn Mišku dozvolili da postane turbo monopolista i da nas trujete sa premium hranom

aleksandar grozni

pre 11 godina

Ubenjen sam da jedemo najgoru hranu u evropi,ali da li bi gosn Jesic to obznanio da njegova stranka nije u opoziciji?mislim da nebi.Da mi imamo iole ozbiljnu drzavu pa kada se vidi da svake godine trideset hiljada novo obolelih od raznih vrsta raka,ministar zdravlja bi digao celu drzavu na uzbunu da se nadje uzrok tome,pa bi se lako ustanovilo i sprecilo unosenje u drzavu hrane koja je u inostranstvu zabranjena za ljudsku upotrebu,ili joj davno istekao rok,ovako pojedinci iz uvoznickog lobija uz dobar procenat pojedincima na vlasti uvoze sta hoce koliko hoce bez ikakve ozbiljnije analize,a narod truje li se truje,a ministarku boli uvo vazno je da ona ima odlicnu ministarsku platu,a za narod,ko te pita.Iskreno se nadam da ce ova sadasnja garnitura se probuditi iz opijata zvane vlast,te da ce radi svoje dece i unucadi stati na put tom monstruoznom uvoznickom lobiju koji zarad licne materijalne dobiti, svesno truje celokupnu populaciju u zemlji Srbiji.

sremac

pre 11 godina

Vojvodina je žitnica i "hrani" Srbiju - čime gospodine? Odobravali ste uvoz modifikovane sojine sačme (preko 200 000 tona) za "hranu za pse i mačke (da vam poverujemo)? Kome ste prodali poljoprivredno zemljište i tko obrađuje hiljade hektara vojvođaskih oranica - kako i kakvu sve hemiju koristi pa proizvodi "plastični paradajz i papriku"? Izgleda da Vi sve ovo znate pa zato tako i pričate! Što ne sprečiste?

dalas

pre 11 godina

Nasa hrana je dobra i sa dosta ukusa aflatoksina, povrce i voce obogaceno sa pesticidima, a da ne pominjem ilegalne pesticide to povrtari dobro znaju. A nase meso iz Brazila i Argentine malo je modifikovano, jos i zaledjeno, a pred istek roka trajanja, pa kad mu dodas aromu i boju mesa ima da bude pravo. Tradicija pra ljenja Srpske prsute i kulena dolazi nam iz Brazila. Eh kad je moj deda bio na karnevalu i kupovao meso :-)
Srbijo prijatno.

Sofija Milanović

pre 11 godina

G-dine Ješiću samo mi molim Vas objasnite kakva je bila hrana,voda,vazduh,hleb....i sve ostalo dok je demokratska stranka bila na vlasti verovatno daleko kvalitetnija nego danas. Nisam član nijedne političke partije ni organizacije ali neke stavove i komentare pojedinih ljudi stvarno nemogu da svarim.

Strand NS

pre 11 godina

Gospodin iz Petrinje koji uvozi meso (ili sta vec?!) najlosijeg kvaliteta i pomesano sa gomilom aditiva prodaje gradjankama i gradjanima Vojvodine, veliki je prijatelj upravo DS-ovske i Ligaske vrhuske u pokrajini i sve sto je stekao prodajuci nam smece, stekao je zahvaljujuci vama koji ste bili na vlasti svih ovi godina. Mislim, degutantno je da Jesic prica o kvalitetu hrane...

Dragutin Raška

pre 11 godina

Nije problem u hrani koju mi proizvodimo nego u hrani koja se uvozi. Već godinama se priču o uvozu mesa sumnjivog kvaliteta iz latinske Amerike, a pre svega iz Argentine, uglavnom ilegalnim kanalima preko Kosova, i vlast DS-a na ispitivanju tih slučajeva nije radila ništa, a sada se Ješić našao da priča o kvalitetu hrane u Srbiji.

natasa

pre 11 godina

Zaboravio je da naglasi da je hrana bila izuzetno zdrava dok je DS bila na vlasti a onda se u zadnjih nekoliko meseci njen kvalitet naglo pogorsao!!!

darija

pre 11 godina

Zasto Jesic o tome sada prica?Pa to nije problem od juce!!!DS je godinama bila na vlasti i nista nije preduzimala po tom pitanju niti se kvalitet hrane pominjao.

Profesor

pre 11 godina

Pa kazite do kraja G-dine Jesicu, kakvu hranu jedemo u zadnjih 12 godina.. Nije valjda da zadnjih 6,7 meseci jedemo drugaciju hranu.. Sramota.

Goku

pre 11 godina

Jesic resio za promenu da govori istinu. Samo sto nije rekao celu istinu do kraja. Jos Ivana Dulic Markovic je odobrila uvoz GMO soje i drugih biljaka navodno za ishranu stoke ali se nekim cudom nasla i na nasim trpezama. Pa i da se nije nasla godinama se stoka hranila sa tom hranom pa kako onda uopste bilo ko moze da misli da jedemo zdravu hranu. Nijedna vlada do sada nije nista ucinila da spreci to sto je ova ministarka ucinila vec je precutno to prihvatala pa i vasa vlada gospodine Jesicu. Ovime sto ste sada javno to rekli ne znaci da ste se oslobodili odgovornosti za sve sto je do sad uradjeno jer ste Vi to znali jos mnogo ranije a nikada do sada niste rekli a ne daj Boze da ste nesto po tom pitanju preduzeli.

nekoime

pre 11 godina

@za sve...koje lupetanje od vase strane...pa do juce i jos uvek je visoki funkcioner i to za poljoprivredu upravo i on se sad setio da uvodi mere bezbednosti,ma sta reci na tu propagandu...i malopre procitah njegovu izjavu o izvozu hrane i to u milijardama a sad citam ovo da imamo losu hranu,pa sam se malo zbunio...

koviljac

pre 11 godina

Samo molim da gospodin Ješić precizira, da li jedemo najgoru hranu samo poslednjih 7-8 meseci koliko je SNS na vlasti, ili smo najgoru hranu jeli i svih prethodnih godina kada je na vlasti bio DS?

Srbija prćija

pre 11 godina

@HBR kad procitam komentar kao sto je tvoj, ne znam da li da se smejem ili da placem. Ne samo sto nemamo kvalitetnu hranu koja je upakovana u zastarelu ambalazu, vec je i neopravdano skupa. To znaju svi koji su bar jednom bili u Evropi.

Miloš

pre 11 godina

Moguće je da jedemo najgoru hranu, ali kvalitet se ne postiže preko noći. On se stvara decenijama, uvođenjem sistema kvaliteta kod svakog proizvođača. DS o tome nije vodio računa dok je bio na vlasti. Savet za bezbednost hrane je jedna od mera koju preduzima ministarstvo poljoprivrede kako bi se kvalitet digao na viši nivo.

pohvalnica

pre 11 godina

Htela bih licno da vam se zahvalim za sve seme koje ste uvalili poljoprivrednicima,a sad nas nonsarlantno obavestavate sta ste nam dali

Aleksandar

pre 11 godina

Ako je ovo tacno sto kaze gospodin Jesic, mislim da je potrebno unistiti domace proizvedenu hranu i pod hitno uvoziti ogromne kolicine hrane iz EU, zar ne?

Politicari, ne zamajavajte narod

pre 11 godina

Da li je moguce da je sve to nastalo od kad su dosli naprednjaci na vlast?!Meni samo nije jasno zasto se toga niko nije setio u prethodnim godinama.Sta je sam Goran Jesic uradio po tom pitanju?Pa "alfa" toksin se desio u Vojvodini, nije u Pepeljevcu.Bas me briga ko je na vlasti, ali nemojte svi da nas tucate u glavu! Dosta BRE vise...

Smeće EU

pre 11 godina

Naravno da je najgora kad Evropa izabaca svoje smeće po Srbiji a"naši"političari to prihvataju oberučke i prodaju narodu!

kontaminirani građanin

pre 11 godina

Svi znamo da su naminirnice u Srbiji jedne od lošijih u Evropi i svetu, sve je to povezano sa standardom, samo mi nije jasno kako to da niko dosad o tome nije pričao pogotovo dok je DS bio na vlasti tada je bilo sve u naboljem redu a sada odjednom ništa nije kako treba...zapitajmo se malo

nišlijka

pre 11 godina

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Mleko-iz-Babusnice-bez-aflatoksina.sr.html

"Analiza Veterinarskog specijalističkog instituta Niš pokazala je da u mleku lužničkih proizvođača ima svega 0,006 mikrograma aflatoksina po litru, dok je njegova granica prema evropskom standardu 0.05, a u Srbiji čak 0.5."
Dok ne obezbedite uslove, obzirom da su pare za nacionalnu laboratoriju isparile, za analizu hrane koju konzumirate možete da krenete sa provereno ispravnim proizvodima sa juga ;)

balerina rokoko

pre 11 godina

Interesantna je ova situacija kad politicari poput Jesica komentarisu ovako nesto,do juce ste vi bili na vlasti zato nemojmo se lagati.Sve je ovo rezultat vaseg loseg vodjenja.Ali sigurna sam da ce se stvari polako popraviti.

kokica

pre 11 godina

Pojeli smo mi za vreme vladavine DS-a sve i svašta. Treba ispitati tvrdnje jednog od inspektora da je jedna klanica uvezla veliku količinu piletine bez ikakve deklaracije, i prodala u svojim maloprodajnim objektima, a da je taj inspektor zbog protivljenja tom uvozu dobio otkaz. Ovo nije bezazlena stvar, jer građani Srbije su pojeli tu piletinu sumnjivog kvaliteta, a ovaj klaničar je na tom poslu okrenuo ogromne pare, jer je tu piletinu kupio za budzašto, samo da se ne baci, a ovde je pustio u prodaju po malo nižoj ceni, i narod nagrnuo, jeftina piletina, a što je ona sumnjivog kvalitete koga to briga.

Nepozvan

pre 11 godina

Pa,nasa hrana bi bila kvalitetnija da je izgradjena i opremljena laboratorija koja bi kontrolisala kvalitet hrane...Gde su te pare?!

milanchee

pre 11 godina

A pa gospodine sekretaru, kome onda treba da zahvalimo na tome sto jedemo najgoru hranu? Ko je na vlasti u Vojvodini zadnjih 10ak godina? Da li ste vi svesni o cemu pricate i koliko sebe samoga kompromitujete?

Lala

pre 11 godina

Pa u vojvodini je hrana gora nego u ostatku Srbije jer su sejali g m o soju i ko zna šta još. Ionako je sve zagadjeno. Treba na republičkom nivou doneti bolje zakone a ne na pokrajnskom jer kako pratiti protok robe izmedju pokrajne i centralne srbije.

Rodoljub

pre 11 godina

Ma nije valjda? A ko je kriv za to sto mi jedemo najgoru hranu? Ko je bio ministar poljoprivrede u predhodnoj vladi? Ko je bio pokrajimnski sekretar u prethodnoj vladi Vojvodine i ko je sada? Mislim da ste malo zalutali i da odgovorne trebate traziti medju sobom i sebi slicnima.

Milan Kać

pre 11 godina

Vlast u prethodnoj deceniji je tolerisala i uvoz GMO sojine sačme koja je posle prodata seljacima, a meso od stoke koja je hranjena ovakvom sojinom sačmom je završila u mesnicama, i pojeli su ga građani Srbije, ali ja se nadam da će sa dolaskom ove vlasti da se uvede red i u industriji stočne hrane u Srbiji.

a bebe donosi roda

pre 11 godina

Kako je DS "progledala" otkad je otišla u opoziciju!? Kamo sreće da ih nikad nismo doveli na vlast - do danas bi se preobrazili u najbolju stranku na svetu, ha...

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

Sava

pre 11 godina

Neka se g-din Ješić ne brine puno! Ovaj narod više gladuje nego što ima šta da jede, tako da ne postoji opasnost od trovanja te vrste. On neka pripazi na sebe, obzirom da se dobro i redovno hrani, po kafanama, tamo gde "uspešno" sklapaju poslovne dogovore, primaju mito i smišljaju šta da urade ovom narodu, da ga dokusure do kraja....

potrošač

pre 11 godina

Kada već govori Ješić o kvalitetu hrane, neka se zapita da li ima istine u tvrdnji jednog inspektora da je kažnjen zato što je hteo da zatvori mnoge mini klanice koje ne zadovoljavaju ni minimum higijenskih uslova za rad, pa se neke od njih bukvalno nalaze u šupama. Takođe treba ispitati da li je zbog interesa nekoliko klaničara u Srbiji, a posebno jednog "maga u klaničnoj industriji" iz Novog Sada, inače veoma bliskog vojvođanskim funkcionerima DS-a, doneta uredba po kojoj je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci, a u zemljama EU 6 meseci, pa kada smrznutom mesu u zemljama EU istekne rok posle 6 meseci, oni ga prodaju našim klaničarima, jer je kod nas rok trajanja smrznutog mesa 12 meseci. Na ovaj način naši klaničari dobiju smrznuto meso po bagatelnim cenama, jer bi u EU to meso bacili, a ovde ga koriste za pravljenje mesnih prerađevina, i zarađuju na uvozu takvog mesa ogromnu zaradu. Na ovaj način štetu trpe potrošači jer jedu prerađevine koje su napravljene od mesa kojem je u EU istekao rok, a štetu trpe i stočari, jer se uvozom ovakvog mesa skida cena stoke na domaćem tržištu. Jedino su u dobitku klaničari. Postavlja se pitanje da li je ova razlika u roku trajanja smrznutog mesa slučajna ili namerna greška DS-ove vlade koja je taj zakon donela, i ja sumnjam da neki ministar nije uzeo pare od klaničara da donese ovakav zakon na osnovu kojeg klaničari zarađuju ogromne pare, a građani jedu prerađevine napravljene od mesa kojem je u EU rok istekao.