Sreda, 27.03.2013.

12:27

"Osmeh Ketrin Ešton nije dovoljan"

Brisel nije ispunio očekivanja vezana za neutralnost i želju EU da se nađe rešenje za KiM uz poštovanje interesa Srbije, kaže ambasador Aleksandar Čepurin.

Izvor: Tanjug

"Osmeh Ketrin Ešton nije dovoljan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

dragana

pre 11 godina

Srbija nece uci u EU dok ne prizna Kosovo. Onda ce jos morati istom tom Kosovu da pomogne da i ono udje u EU jer mozemo samo istovremeno uci, da Srbija ne bi stavljala posle veto na ulzak Kosova. Drugo, clanstvo u uniji se placa nekoliko milijardi evra, a npr. Hrvatska ce dobiti samo 665 miliona evra sad kad bude punopravni clan. Niko ne razmislja o tome da, s obzirom da u Uniji odluke donose zemlje sa najvise stanovnika, mi vise necemo moci ni o cemu da odlucujemo. Ne u EU!!!

zmaj

pre 11 godina

Hvala Rusiji na podrsci po pitanju KiM , ali pustite Srbiju da izabere sta je za nju najbolje, a to je EU i clanstvo u Nato Alijansi.

negotinac

pre 11 godina

Rusija treba da gleda svoja posla i da se ne bavi Srpskom unutrasnjom i spoljnom politikom.Od vase zastite prema nama vidi se dokle smo dogurali , hvala ne treba nam vasa pomoc.

Majkica

pre 11 godina

Velike sile su važne za Srbiju,jer se nalazimo u teškom položaju.Ko god želi da pomogne potreban je.Ko je iskren ,a ko nije?

Jelica Veselinović

pre 11 godina

Pravih prijatelja nikada nije mnogo.Meni zapravo smeta što je u dugom vremenskom periodu pogubljeno prijateljstvo moćnih i velikih država.

de.

pre 11 godina

@Alan Ford

Nije ti jsna fascinacija Rusima? Ok. Nije ni meni jer ipak oni gledaju pre svega svoje poslove ali da li mozes da objasnis fascinaciju Amerikancima, Nemcima, Hrvatima ili Albancima? Zar tek to nije neverovatno? Ili, zar nije normalnija fascinacija Rusima koji nas ipak nisu bombardovali, nisu streljali 100 Srba za jednog ubijenog kao sto su top radili Nemci, nisu imali logore u kojima su sistematski ubijali Srbe kao sto su to imali Hrvati niti su na delu Srbije nasilno napravili nekakvu svoju monoetnicku paradzravu? Dobili su Rusi NIS za male pare? Vise su platili Rusi taj NIS nego Amerikanci za Zeljezaru u Smederevu koju su ostavili sa sve radnicima i dugovima cim im se smanjio profit. Sto se to ne spominje.

ivan

pre 11 godina

Cinjenica je da Srbi vole Ruse i da Rusi vole Srbe, cinjenica je da nas na Zapadu zovu “mali Rusi“ i da nam ne veruju. Cinjenica je da je Srbija u Evropi i da bastini zajednicku kulturu sa drugim evropskim narodima. I cinjenica je da su se nasi dedovi borili da Srbija bude samostalna i da sama bira svoj put. Milioni su pali za tu ideju. Tako da nam ne treba ni EU ali ni Federacija Rusije i Belorusije. Treba nam slobodna,uredjena i demokratska drzava sa kojom saradjuje i koju postuje i Istok i Zapad.

Vladimir

pre 11 godina

@posmatrac

Prijatelju, i ti i ja dobro znamo šta sam mislio pod onim "prava bošnjaka". Pod tim sam mislio da će kao i u ostalim slučajevima isplivati neke individue koje će pod parolom da neko nekog ugnjetava, ponesene obećanjima Evropske Unije i sopstvenom korišću napraviti problem bez problema. A to što radiš na benzinskoj pumpi sa diplomom, magistraturom i čime sve već nije karakteristika vas u Novom Pazaru i njegovom okrugu, već cele ove države. Ja sa svojim zvanjem profesora ne radim godinama u struci i isto tako gledam kako na konkursima posao dobijaju neki koji čak nemaju dve dodirne tačke sa strukom.

Tako da u istim smo g... i ti i ja i još bar milion i po ljudi. I to nema veze sa nacionalnom i verskom pripadnošću nego sa ludoglavnom politikom ove države koja propagira devizu da će se narod zaposliti tek kada uđemo u E.U, a ne vide kakve nam zvrčke oni prave.

Svejedno, sve najbolje i tebi!

selo veselo

pre 11 godina

Koji i kakvi komentari?! Fantastično! Dežurni plaćeni spineri koji pokušavaju da ubede kako su Amerikanci koji su pobili na hiljade Srba ili Nemci koji su pobili jos vise hiljada Srba ili Hrvati sa Jasenovcem u stvari veći prijatelji Srbima od Rusa, domaći autosovinisti i naravno kompleksaši iz Slovenije i "države kosova". Zabava osigurana.

KarlMarks

pre 11 godina

Мало подсећање за русомрзце:

1. Русофобију је смислио и наметнуо Јосип Броз, а ви као овце комуњарске настављате несмањеном жестином. А знате да је дотични играо ту клацкалицу, узимао пропагандну помоћ и бесповратне кредите, улио илузије да се са мало рада може живети у изобиљу. Дебела заблуда је што мислите да и данас неко хоће тако да даје, а ви само да седите у хладу у стилу „нигде боље“. Е па нема више, неће дати ни Немачка ни ЕУ, ни САД, па неће ни Русија, а и зашто?

2. Русија је данас трансформисана, модерна светска супер сила. Сачувала је своје достојанство, може да се поноси са својом историјом. Данас постала имиграциона држава, многи долазе да раде трбухом за хлебом (крухом).

3. Грађанима Русије је подигнут стандард, знатно изнад онога у Србији. Нема више да поданици Јосипа Броза путују по Русији за прошверцоване фармерке и жваке, блудећи и размећући се около. Сада може само да буде обрнуто. Е па кад сте већ заволели немце и амере због њиховог богатства, нема више разлога да мрзите ни ове друге.

4. Ми смо за Русе као винска мушица за слона. Не требамо им, мањи смо и слабији од неког дела Москве. Многи од њих не знају ни шта ни где је Србија, иду на много лепша места широм земљине кугле. Тамо и пласирају капитал.

5. Коначно, браћо бре Срби, докле бре такво кукање, гледање само ко ће шта да нам да бесплатно и бесповратно. Радите нешто и зарадите сами, више ће вас ценити и они које тако једнострано волите, а и они које без разлога мрзите.

Marija Simonović

pre 11 godina

A sada još samo da ruski ambasador reši problem našeg spoljnjeg duga, da nađe način da se preko 40% od budžeta koji se sada nadopunjuje kreditima popuni na drugi način...

Nesto kao flash

pre 11 godina

@jog
Procitajte istoriju sta su Rusi radili u istocnoj Evropi. Treba im 100 godina da se oporave od Rusa i pobegli su od njih kao djavo od krsta. Da li znate znate da su Rusi 1948. hteli da sa petom kolonom umarsiraju u nasu zemlju. Da li znate sta bi se dogodilo da su uspeli da nas pokore. Pola drzave na celu sa Marsalom Titom bi bilo deportovano i pobijeno u Sibiru. Na svakom koraku bi bio gulag.
Kako su Rusi pomogli Srbima, da vidimo nedavnu istoriju- 1- pomogali i podrzavali rezim SM u punom zlocinackom sjaju 2- pomazu i finansiraju Obraz, Nasi, Dveri I slicne patriJotske organizacije ciji je jedini smisao postojanja zastrasivanje gradjana I suzbijanje slobode misljenja, 3 - ne daju Srbiji da udje u NATO, ponasaju se kao gubernatori Ii papet masteri Srbije, diktiraju pregovore I udaljavaju Srbiju od EU, 4 - NIS je poklonjen Rusima zarad odbrane Kosova za smesne pare sto predstavlja krajnje omalovazavajuci gest. O ratovima u YU I 2003. cemo nekom drugom prilikom. Rekao bi da se ovako ponasa najgori neprijatelj, a ne najveci prijatelj.
@scum
Nije srce I razum problem srpske politike, nego upravo nedostatak istih.

visi

pre 11 godina

Ono sto ksze Cepurin, ukratko bi bilo: Uzdaj se use i u svoje kljuse. Koliko para toliko muzike. Pride jos i Telekom, pa cemo jos vise da vam tapkamo ledja.

zoran

pre 11 godina

Ne znam da li je moguća jasnija i korektnija podrška. Da nema podrške sa te strane, Srbije odavno ne bi bilo. E sada, to što pojedini medju nama to ne mogu da shvate ili neće da prihvate, to je stanje histerije koje nema veze sa "realnošću", na koju se rado pozivaju. Generacije koje dolaze skupo će platiti tu histeriju, bez obzira na to što se kao krunski argument zagovornika raskida veza sa Rusijom navodi upravo briga za potomstvo. Iza toga stoji beskrajna sebičnost.

posmatrac

pre 11 godina

@Vladimire, da se zoves Mirsad ili Sead (nabrajam muslimanska imena) drugu bi pricu pricao. Pricaj mojoj porodici sto sa zavrsenim magistarskim radom iz oblasti masinstva tocim gorivo na benzinskoj pumpi Kvele u Novom Pazaru i sto se primaju na konkursima osobe sa "radnim iskustvom" a bez dana studija, naravno iz Raske i okoline.
Sve najbolje.

Саша Митровић

pre 11 godina

Само нам ви немојте помагати. Откако нам помажете нас бомбардују, одузимају нам територију, а ви то користите и за багателу нам купујете најбоља предузећа и удаљавате нас од ЕУ. Врло лицемерно. Хвала нам на таквој помоћи. Лепо наш народ каже "не дај Боже да те Руси бране и Кинези хране"...

depos

pre 11 godina

Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).
(sava1, 27. mart 2013 14:59)

Ne razumem kako je Miloševićev saborac Koštunica.Pa Koštunica mu je godinu dana posle bombardovanja bio najveći protivnik.A Koštunica i DSS nikada nisu javno ili tajno pregovarali sa Miloševićevim režimom,naravno nikada nisu bili u (Slobinoj)vladi,za razliku od svih ostalih(srs,spo,ds).Upravo zbog te činjenice je Koštunica mogao i jeste pobedio diktatora,što su neki drugi iskoristili kako bi došli na vlast.A takodje DSS od osnivanja bila i ostala demokratska i miroljubivo orjentisana,za razliku od drugih partija koje u imale paravojne formacije i ratnohušacke pozive,a sada se ubiše u dokazivanju svoje poslušnosti kako bi bili izuzeti od sudjenja.Milošević je proglasio pobedu i to je jedan od razloga zbog kojh je izgubio na izborima.Šešelj jeste fanatik,ali nije proglasio pobedu.Koštunica se naravno nije bavio rezultatima rata,već posledicama.Po dolasku na vlast,kao veliki državnik,pokušao je da sačuva ono što je moguće i da stvori slobodnu,demokratsku i pravnu državu.Nažalost bili smo svedoci da je mnogo više bilo onih kojima to nije bilo u interesu.

Bolero

pre 11 godina

Pa vec kad nudite pomoc , dignite 15 bombardera izlupajte sve takozvane institucije terorista i takozvane EU na takozvanom Kosovu za to vam ionako netreba nicije odobrenje niti rezolucija UN uostalom oni nigde nepostoje pravno pa mozete na njima da vezbate kako hocete kad hocete i koliko hocete.

scum

pre 11 godina

Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.
(1948, 27. mart 2013 15:14)

Pa onda idi u Hrvatsku da živiš,jer to više nikada niće biti kao nekadašnja zajednička država.A samo ću pomenuti da ima raznih braća i sestara.Neki vas ubijaju(Jasenovac i NDH),a drugi vas oslobadjaju(Crvena Armija 1944).Naš problem je što uvek razmišljamo i vodimo politiku srcem,a ne glavom.U medjunarodnoj politici nema ljubavi,već interesi.Neće nam pomoći(politički,ekonomski) Rusija,još manje EU,ako nemaju neki inetres za to.Samo što mi treba da u svemu nadjemo i svoj interes,a ne da stalno udaramo glavom o zid.

Marko

pre 11 godina

Neka me neko od vas pametnih prosvetli jesu Rusi ubijali i bombardovali Beograd u WW2. Jesu nas Rusi bombardovali u Bosni za vreme gradjanskog rata. Jesu isti ti Rusi ubijali nasu decu 99. I jesu li duzni da nam pomazu kad mi ne cenimo sami sebe. Ruke "saveznika" iz EU su do ramena krvave Srpskom krvlju i sad pametni neka nas istrebe i trba da nas nema kad smo glup narod.

modesty

pre 11 godina

@Gradjanin: Mi smo imali granice koje je ceo svet postovao nekoliko puta u zadnjih 20 godina i nista ove agresore nije sprecilo da nas u nekoliko etapa napadnu, rasparcaju, maltretiraju. Zasto mislis da je njihov proces unistenja zavrsen? Mi ili cemo jednom reci da je bilo dosta, ili cemo ici u susret buducnosti gde se nasi neprijatelji nece smiriti dok potpuno ne izbrisu ime Srbija iz geografskog atlasa.

Ne pitaj me zasto nas toliko mrze. Slepa mrznja je neobjasnjiva, mada ako pitas nase komsije Hrvate i Abance, oni bi mogli da ti opisu sta je to u njihovim mpozgovim sto ih tera da prave koncentraciopne logore i nasim ljudima vade organe na zivo. Meni je ipak nedokucivo, ma kavo objasnjenje oni imali za svoje postupke.

Svojim komentarom odajes da ne razumes geostratesku poziciju u kojoj se Srbi nalaze od svog pocetka pre koliko vekova? Bice skoro 15 vekova, ista prica. Kapiras?

petar

pre 11 godina

Kako braća kad su živeći sa Srbima od 1918. u jednoj državi Kraljevini Jugoslaviji, Hrvati izvršili u konc. logoru Jasenovac genocid nad 600.000-700.000 nedužnih civila Srba, muškaraca, žena i dece. Rusi bar nikad nisu bombardovali i ubijali Srbe. I to nešto znači, zar ne? A uostalom, svako misli i voli ono prema svojoj pameti i duši. Meni Hrvati nisu braća.

Alan Ford

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna fasciniranost pojedinaca Rusijom.Kadaa god je trebalo da nam pomognu nigde ih nije bilo. Pa prvi su zbrisali sa KiM. Setite se samo kako su onim guseničarima preko drine uleteli u Prištinu.One ovacije,i posle par meseci bežanija.Što to ne objasne. Gde su bili kada nas toliko vole kada nas je 19 zemalja rokalo tri meseca. Kao združena taktička vežba sa bojevim gadjanjem. Hvala lepo braćo Rusi. Samo nemojte da nas branite. Ostavite Vi Slovenstvo i veru tamo kod Vas. Da ste mogli i SSSR bi sačuvali. Pitajte Gorbačova za koliko je šta prodao sa Margaret Tačer.Jedino što čuvate srpske probisvete koji su vam doneli milone evra iz srbije.Šta ste radili tokom dva svetska rata?Batalite se nas.Nadjite drugu žrtvu. Dosta je bilo više od 100 godina.Pokažite vi na delu da ste uz Srbiju. Lupite šakom o sto tamo gde treba pa da vidimo.Sakrili ste se u mišiju rupu pa ložite ove naše gubitnike da istrčavaju umesto Vas.Nikakva mi braća nismo a daleko i da smo prijatelji

sulc

pre 11 godina

Zar je moguce da ovde ima toliko supljoglavaca koji veruju u blagonaklonost EU,USA,Rusije ili Kine prema Srbiji? Jedni su vas rusili i ubijali a ovi drugi ni prstom maknuli za to vreme.Balkan i ove sitne zemljice po Evropi su samo mala deca za velike sile koje upravljaju ovim svetom.Nemojte misliti da je Srbija od nekog "velikog" znacaja bilo kome.

kako nije dovoljan?!

pre 11 godina

ma kad se Keti nasmeje, meni je odma' bolje. dobijem evropsku platu, standard,ma sve bre.i onda drmnem još koju rakicu i ta gore pomenuta Keti postaje sve lepša, zato rusi gledajte vi vašu politiku da sredite, a nama dajte dosta kvalitetne votke

ЈоГ

pre 11 godina

@1948

А да ли си ти чуо за Јасеновац, Усташе, Први светски рат, за отимачину српских кућа по мору пред овај последњи рат, за истеривање Срба са посла, а на крају физичку елиминацију тог народа из Крајине?

ОК, може се извлачити на ону фору "па нису сви Хрвати такви" али се ипак поставља питање када су нам то Руси икада ишта слично радили? Ја живим у Америци али кад погледам историју видим да су нам Руси увек помагали колико су могли. А и кад баш нису баш могли често су давали више него што смо заслужили.

ПС Мени су и далеки Кинези већа браћа од Немаца. Њих разумем као људе а ови брате злоба и безобразлук до бола. И ево сад траже де факто етничко очишћење и преосталих Срба са Косова, и ни да трепну. Нек се носе и Хрвати, и Немци, и цела ЕУ што се мене тиче. Био сам за прикључење а сада ми је ДОСТА.

Rosuljac

pre 11 godina

Hajde Rusi vratite se na KiM ako zelite da vam neko nesto veruje.Rusi su uvek bili nasa promasena i neuzvracena ljubav.Ja sam vise za EU i SAD ,oni nas bar ner foliraju.

Kruna

pre 11 godina

Sa istoka jedino Sunce nama pomaze a za drugo ne znam.Vratimo se i desetak i pedesetak godina unazad i analizirajmo to prijateljstvo.Necemo naci nista sto simbolizuje to prijateljstvo sa istokom vec price,price i samo price od kojih nikad nista nismo imali.

Alex1

pre 11 godina

"Čepurin, međutim, naglašava da je Moskva u stalnom kontaktu sa srpskim rukovodstvom i da je potpuno upoznata sa svim nijansama pregovora."

Blago nama, Tomini savetnici i neki SPS-ovci su na direktnoj vezi sa Moskvom, zato nam tako i ide. Mislim na "raštimovani orkestar".


"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pretnja uvijena u celofan. Uvek ista priča sa ovim "diplomatama" koji nikako da izađu iz svog modela razmišljanja da je gola sila jedino što funkcioniše.
Da ste nešto hteli da postignete, uložili biste u Srbiju (!), ne biste nas ucenjivali cenom gasa, ne biste finansirali Obraz, Naše, 1389, Dveri i sl. Ovako ste odavno prepoznati kao glavni ometači ulaska Srbije u EU. Još od 2003.

Razmisljam

pre 11 godina

Srpski narod je izgleda mnogo gresan..Kako objasniti cinjenicu da su u fudbalu, politici, akademiji nauka, u preduzecima..itd..najgori i najpohlepniji ljudi? Zasto je cudno sto smo kao drzava doziveli kolaps i propast , kad je na najvaznijim mestima u drustvu zaseo najgori olos? Ako nemamo bolje kadrove od njih, i treba da nestanemo kao narod.

1948

pre 11 godina

Molim vas procitajte ovaj intervju i bice vam jasno sve: zasto nema ni teoretske sanse da Srbija bude clan EU ever, sta se desilo 2003., sta se i zasto desilo u ratovima 90-ih.
Meni licno Rusi nisu nikakva braca zato sto nisam sa njima nikada ziveo u zajednickoj drzavi. Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.

Vesna

pre 11 godina

Ja sam pro zapadno orijentisana ali u vezi Kosova se potpuno slazem sa njima. Oni su nama ponudili pomoc od starta, i bilo bi jako dobro da i oni ucestvuju kao nasa podrska u pregovorima jer ovako su strane neravnopravne i cela ova kosovska prica je bez pravne osnove tj. ne zakonita.

AntiRus

pre 11 godina

"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pa, meni je jasno da u svakodnevnim kontaktima sa rukovodstvom Srbije (koje vas obavestava o napretku pregovora) dobijate informacije i dajete instrukcije kako da se produzi ova agonija sa Kosovom. Vama nikako ne odgovara da Srbija udje u EU, to je i crncima u "Nambiji" postalo jasno.
Nikad sa Rusima! Otpor!

user

pre 11 godina

stvarno smo smesni, treba vec jednom da svatimo da smo jedna mala zemlja, velike sile resavalju i uvek resavali, kao sto su nam jednom dali vojvodinu,sandzak,kosovo,pa RS... sada nam otimaju kosovo

Gradjanin

pre 11 godina

Jadna je ova drzava sa ovakvom polovinom naroda koji se pali na jedno veliko nista iz usta onih sto su uzeli NIS dzabe.

Sve rusofile da pitas da navedu, ne tri vec jedan primer ruske direktne pomoci od koje smo imali jasnu pomoc (ekonomsku, vojnu, bilo koju) zastali bi i mucali i kao glupave primere naveli da su bili uz nas tokom pregovore u kojima smo takodje potpisali ono sto nam ne odgovara.

Jeste slepi pa ne vidite sta se desava oko Kosova? Jesu vam i Vucic i Nikolic izdajnici sa Dacicem?

Aman ljudi, pa umrecemo od gladi ako se ne dogovorimo sa albancima. Nece nas biti, umrece i ovo malo ekonomije.

Nemojte biti samoubice. Mislite kako da napravimo granice koje ce svi u svetu postovati.

sasa

pre 11 godina

Ma dajte vise muka mi je, vama je samo bitan samo interes. Ako vam je toliko stalo do Srba pomognite nas naftom,gasom a ne da vam Koštunica poklanja Nis za smešne pare da bi vi davali moralnu podrsku za Kosovo kao sto upravo radite.

Marko

pre 11 godina

Sve ovo nam se desava u Briselu zato sto Rusija nije ukljucena u pregovore sumljsm da bi neko mogao da nam ovako lupa politicke samare da su pregovori u UN.

komsija

pre 11 godina

Citajuci sta gospodin Ambasador kaze, primetim dva momenta:
1-Sada tacno znam odakle dolazi pogresna-inerpretacija cilja pregovora izmegju Thacija i Dacica. Gospodin govori o intersima Srbije kada se radi o interesima Srba na Kosovu....
2-Konstatacija da za "Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom" znaci da Rusija podrzi ulazak Srbije u EU. Po ruskim kalkulacijama, u vreme kada Evropa najmanje zeli ruski uticaj na tlu Evrope, nabolje resenje da Rusija umesa u poslovima Evrope jeste Srbija unutar EU...To znaci da Srbija van Evrope nije opscija, ili je potupuna katastrofa Srbije. Nijedan srpski politicar bi preziveo da otvoreno govori o Srbiji van Evrope. Kosovo, u ruskim strateskim planovima, je na drugom planu. Srbija u EU je najvaznije za strateske ciljeve Rusije...ima puno da se kaze...ali ono sto ja zelim jeste da Srbija stvarno bude deo Zapada i pokazuje Rusjiji mesto gde pripada...
Na kraju neka da gospodinu sugerisem nesto. Kada niko Rusiju ne poziva zasto on uopste govori. Ponekada cutati je najbolje resenje....

Dragan

pre 11 godina

Rusi, vi ste se pokazali 1999. Onaj osecaj apsolutne usamljenosti i nemoci dok nas najjaca svetska vojna alijansa unistava iz dana u dan, a istovremeno iz tzv. bratske zemlje saveznika stizu samo suplje parole, kozacka pevacka drustva i popovi... se nikad ne zaboravlja. Da i ne spominjem sramno povlacenje ruske vojske sa Kosmeta. Stoga prestanite da nas branite molim vas, jer sto nas vise "branite" to nam je sve gore.

crni domino

pre 11 godina

Mozda bi nama tvoj osmeh bio dovoljan!
Mislim, SNS i DSS botovima!
Secam se, i te 1999 ste nam slali S300 da s****mo NATO i ne izgubimo Kosovo.
A sada mi pricas nesto...

sava1

pre 11 godina

Gospodine Čepurin,
Kada vratite Abhaziju i Osetiju Gruziji jer ste ih od Gruzije oteli ratom,imaćete pravo da tražite da malo jača sila od vas (NATO) vrati KiM Srbiji jer je i Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).

Nostradamus

pre 11 godina

Saveznik Srbije nije u stanju da hrani sopstveni narod a kamoli da zaustavi nezavisnost Kosova! U pitanju nisu izjave rusa, EU komesara ili Cak Norisa nego resavanje otvorenih pitanja kao na primer srpsko, hrvatsko i albansko nacionalno pitanje u Jugoistocnoj Evropi.

Vladimir

pre 11 godina

"Ali, ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom"

Ne sekirajte se, nećemo mi nikada postati članica E.U. Da su nas stvarno hteli tamo, ne bi nas ovoliko ucenjivali. Ni jednoj od sadašnjih članica E.U nikada nisu ovakvi uslovi postavljani.

Mi njima saradnju sa Hagom, oni nama "studiju o izvodljivosti".
Mi njima ceo bivši državni i vojni vrh, čak i Republike Srpske, oni nama "kandidaturu".
Mi njima Kosovo, oni nama datum za "početak pregovora".
Optpočnemo pregovore, oni nama uslov za nastavak pregovora integracija juga Srbije u Kosovo.
Nakon toga slede prava tzv. "bošnjačke" manjine, Evropsko pitanje Vojvodine, pa će neko smisliti da svaki region u Srbiji ima svoju vladu, da moramo legalizovati genetski modifikovanu hranu, da su ustav i zastava Srbije isuviše srpski i da su za menjanje.

I tako svaki sledeći korak u pregovorima će biti uslovljen nekom novom fiks idejom.

Da su nas bombardovali vise bismo ih cenili

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pile moje malo nije nam se dalo, 27. mart 2013 13:06)
**********************************************************************

Srbija svoju drzavnost u 19. veku duguje upravo Rusiji koja e pritisla Tursku i licno zastupala srpske interese pred Portom u Istanbulu, Rusija je bila u ratu s Napoleonovom Francuskom i Turskom a Srbiju nije napustala.
Uvek smo joj mi okretali ledja, prvo Obrenovici ka AU, pa stvaranjem Jugoslavije i sad EUfanatizmom.
Ali to sto mi pamtimo kao akvarijumske ribice, ne cenimo sebe i zelimo one koji nas ne zele, krivimo za svoje greske Rusiju, to je druga prica.

dragan

pre 11 godina

Svako ko je za saradnju sa rusima nek uzmu atlas iz osnovne i pogledaju gde mi to mozemo doci do rusa tj kroz koju drzavu.Kad su rusi hteli za Pristinu ovi iz NATOa i Ruminije su rekli NJET.Svi oko su u EU i NATO i nema prolaza bez njihovog odobrenja.Uskoro rusi gube i poslednju pomorsku bazu u sredozemlju tj Siriji tako da ta drzava je sve izolovanija a i vema zavisna od EU jer zive od izvoza gasa.Oni sto uzimaju primer Bugarske i slicnih ja nisam cuo da je neko trazio izlaz iz EU.Greska Evrope je sto je dozvolila nekim drzavama da EU smatraju kao izvor novca.Tek kad svim drzavama u EU bude u interesu prosperitet cele EU i zajedno svi pune budzet te drzave a ne da trose.Voleo bi da se objavi koliko Srbija dobija od tih pretpristupnih fondova.

Gradjanin

pre 11 godina

Samo neumereni naivci i rusofili mogu u ovoj izjavi procitati nesto vise od diplomatije na kasiku, koja konstantno dolazi iz Moskve.

Moskva moze da govori o nama kao braci, medjutim, kada se radi o ekonomiji, preveliki su interesi u pitanju. Ruska ekonomija je do temelja zavisna o izvozu energenata u Evropu. Onaj ko se nada da ce ce cudo dogoditi, neka procita hiljade ovakvih izjava tokom prethodnih godina. Nisam bas uveren da te izjave imaju neku tezinu, osim lepe price za mase.

Anton

pre 11 godina

Srbi, odustanite od Rusije vise, okrenite se sebi, vrijedno radite, reformirajte državu, smanjite korupciju, inzistirajte na edukaciji, sankcionirajte neradnike i nesposobne i nitko vam ne treba!! Imam dojam kao da se godinama vrtite u krug bez rezultata. A vrijeme ide.

stand by

pre 11 godina

Srbija ima prijatelje u mnogim drzavama ..Italija,Grcka,Kipar,Kina,Brazil,Indija,Venecuela Kolumbija,Kuba,UAE...i jos mnogo njih ali najveci prijatelj nam je Rusija...Zalosno je sto je do skora to bila i Amerika ..ali se sad nesto promenila, pa nam otkazuje poverenje...Ali Ameri su to,njih vodi pragmatizam..Doci ce dan, kada ce i oni shvatiti da ne treba prijatelje odbacivati tek tako.....Jer mi nikad nismo ni shvatili da nam je ona otkazala prijateljstvo, nego da nas je samo stavila na, stand by...do novih americkih interesa..

Serbia go back to the United Nations

pre 11 godina

Ako "Brisel nije ispunio očekivanja vezana za neutralnost i želju EU da se nađe rešenje za KiM uz poštovanje interesa Srbije", onda je neophodno, čim pre da se Srbija distancira od ovakve prakse Brisela i ratosilja Eulex-a, koga su joj na grbaču natovarili Boris Tadić i Vuk Jeremić te, da vrati rešavanje pitanja KiM pod okrilje Saveta bezbednosti UN i u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, kako Brisel više ne bi mogao da zloupotrebljava to pitanje, jer ono više neće biti u njegovoj nadležnosti, kao i da se spreče eventualni pokušaji da Kosovo postane član UN preko Generalne skupštine UN?!

nesa usa

pre 11 godina

Pravi diplomata. Govori, a ne kaze nista. Odnosno kaze u prevodu - vi ste budale sto se petljate sa EU. Mi bi vas branili kad biste nam dopustili da budete ruska kolonija.
Mislim da resenje za Srbiju nije niti unutar EU, niti u nekoj ruskoj (kon)federaciji, vec nesto izmedju, kako sto smo i ziveli dok je postojala SFRJ. Srbija nije zapad, niti je iko na zapadu voli. A unutar EU sve vise dominiraju Nemci koji su jasno stavili do znanja sta hoce sa Kosovom. Ako to nije stav koji se svidja nasim politicarima, onda nek se sklone i dozvole drugima da nadju bolja resenja za spas Srbije, ovakve kakva je sada i u sadasnjim granicama.

OL59

pre 11 godina

O Boze, nemojte Rusi vise da nas branite, kako ste nas '99 godine odbranili, izdajnici jedni bezobrazni, dosli ste u nasu kucu da nas ucita posle onoga. Sram vas bilo, pakujte kofere odavde odmah!

Zoran Simic

pre 11 godina

Onog trenutka kad ste povukli svoju vojsku sa Kosova stavili ste tacku na pomoc Srbiji. Sve ostalo sto ste radili i sto radite posle toga je luk i voda. Ili se ozbiljno zauzmite i porazgovarajte sa vasim Americkim partnerima da malo popuste ili se manite corava posla i prekinite da palite nase rukovodstvo da od vase pomoci ima ikakve vajde.

nikad nista

pre 11 godina

Hvala i na vasoj verbalnoj podrsci.
Ona bar sedi sa ovom dvojicom non stop, a od vas uvek samo verbalna ppdrska i na kraju okretanje ledja.Dosta nam je i toga.
Sto vas ovi nasi kontaktiraju non stop valjda ni njima nije jasno.Svi znamo, a trebali bi i oni, da vi nemate nameru da kvarite odnose sa EU zbog nas, po sistemu "ljubav za ljubav, sir za pare".
To samo mi imamo talenat da izaberemo Tomu, koji na sva usta glumi Evropejca a daje diktatoru Lukasenku orden.

Darko

pre 11 godina

Nekada sam jako zeleo da udjemo u Evropu.Decenije su prosle a Evropa se jos igra sa Srbijim stapa i sargarepe.Muka mi je vise od Evrope.Pogledajte Bugare,oni su vec 6 godina u eu pa zive gore od nas.Sami definitivno nemozemo na svetskoj sceni,kao maleni narod koji ce progutati.Sta bi nam falilo da se u potpunosti okrenemo Rusiji.Proglasimo se za rusku teritoriju,uzmemo njihovo drzavljanstvo.Makar iz inata.Postavimo njihove raketne sisteme na nasoj teritoriji i niko nas vise nebi dirnuo.Gas bi nam jeftin,kao i u matici rusiji.A zemlja bi nam bila ogromna,mocna i bogata.I konacno bi bilo ponosni.Dosta je bilo lazi od EU vise.Oni da su nas iskreno hteli,pomogli bi nam da udjemo u zajednicu,isto onako kako su pomagali i ostale clanice EU.Zivot prolazi u vecitoj cekaonici predvorja eu.

marija

pre 11 godina

Upitan zašto se Rusija ne uključuje aktivnije u dijalog, odgovara: "Rusiju niko nije na te pregovore pozvao i s tog aspekta je jasna pozicija koju je zauzela Rusija po tom pitanju".

Tomislave Nikolicu,
pozovite Rusiju da se ukljuci u pregovore i bude garanat...
Srbija ne moze sama u ovom momentu i u ovom odnosu snaga.

pile moje malo nije nam se dalo

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...

Бранислав

pre 11 godina

...по речима амбасадора Чепурина Русија стоји по страни што се тиче преговора које Србија води са Бриселом али је у сталном контакту са нашим руководством...ја сад очекујем и надам се да ће се током априла објавити суспензија преговора и лагано окретање Србије ка Русији...и то пре свега као резултат тога да нас ЕУтопија не жели...

Sundjer Bob

pre 11 godina

Hvala Rusiji na bezrezervnoj podrsci pa makar ona bila i iz njihovog interesa.
Ruska Federacija ce se zauzeti za nas onako kako mi zelimotek kada se potpuno okrenemo ka njima, sto je moguce sa ovom vladom, mada..

guri

pre 11 godina

"Što se tiče kosovskog pitanja, naša pozicija je očigledna i jasna. Od početka smo bili na strani Beograda", rekao je ambasador.

pa jeste de, to svi znamo, al' si zaboravio da im kazes da na nasoj strani su Washington, Berlin, London, Paris, Brisel i Tokio, plus kad tu dodajemo i cinjenicu da Srbija zeli po svaku cenu clanstvo u EU da ne bi bankrotirala (jer vi joj necete pomogati) i jos vise, bice okruzena zemljama clanice NATO i EU, ee pa sad procenite sami jer ste vi slavenska braca u poziciji da diktirate nesto...!!!

modesty

pre 11 godina

Jao dajte meni da sredim situaciju, ne treba mi plata ni pare ni nista, samo mi dajte 4 godine da vodim drzavu i biram sposoban kadar a ne ove partijske gluparije i palancka politika cije smo zrtve vec 20 godina.

Sad treba pametno raditi da se izvuce maksimum, da se sad sve ovo ne u**re i da povratimo balans u svetu. NATO mora stati, previse su se zahuktali, sa Amerikom i Nemackom na celu, samo ovog puta su izabrali/osigurali bolje saveznike, ali ucenama sto znaci da ti jedva cekaju da im zabodu noz u ledja. Sada to sve treba iskoristiti.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ma nasi politicari znaju najbolje ;) i drze se reci Merlin Monro: "Ako možete navesti ženu da se smeje, možete je navesti na bilo šta"... Wuuuiii blago nama sa takvim politicarima... sreca, sreca, radost :)

frk

pre 11 godina

Tako se to radi - jasno, otvoreno, precizno, kulturno. Moj jedini problem je sto ovo nikako da cujem od predstavnika Srbije cije vasarske "voli me-ne voli me" svi godinama slusamo, bez obzira na to koja stranka vrti plocu. Jel' moze neko otvoreno da nam kaze zasto nasi politicari ovako ne znaju, nece ili ne mogu-ne smeju?

Vladimir

pre 11 godina

"Ali, ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom"

Ne sekirajte se, nećemo mi nikada postati članica E.U. Da su nas stvarno hteli tamo, ne bi nas ovoliko ucenjivali. Ni jednoj od sadašnjih članica E.U nikada nisu ovakvi uslovi postavljani.

Mi njima saradnju sa Hagom, oni nama "studiju o izvodljivosti".
Mi njima ceo bivši državni i vojni vrh, čak i Republike Srpske, oni nama "kandidaturu".
Mi njima Kosovo, oni nama datum za "početak pregovora".
Optpočnemo pregovore, oni nama uslov za nastavak pregovora integracija juga Srbije u Kosovo.
Nakon toga slede prava tzv. "bošnjačke" manjine, Evropsko pitanje Vojvodine, pa će neko smisliti da svaki region u Srbiji ima svoju vladu, da moramo legalizovati genetski modifikovanu hranu, da su ustav i zastava Srbije isuviše srpski i da su za menjanje.

I tako svaki sledeći korak u pregovorima će biti uslovljen nekom novom fiks idejom.

Sundjer Bob

pre 11 godina

Hvala Rusiji na bezrezervnoj podrsci pa makar ona bila i iz njihovog interesa.
Ruska Federacija ce se zauzeti za nas onako kako mi zelimotek kada se potpuno okrenemo ka njima, sto je moguce sa ovom vladom, mada..

frk

pre 11 godina

Tako se to radi - jasno, otvoreno, precizno, kulturno. Moj jedini problem je sto ovo nikako da cujem od predstavnika Srbije cije vasarske "voli me-ne voli me" svi godinama slusamo, bez obzira na to koja stranka vrti plocu. Jel' moze neko otvoreno da nam kaze zasto nasi politicari ovako ne znaju, nece ili ne mogu-ne smeju?

Zoran Simic

pre 11 godina

Onog trenutka kad ste povukli svoju vojsku sa Kosova stavili ste tacku na pomoc Srbiji. Sve ostalo sto ste radili i sto radite posle toga je luk i voda. Ili se ozbiljno zauzmite i porazgovarajte sa vasim Americkim partnerima da malo popuste ili se manite corava posla i prekinite da palite nase rukovodstvo da od vase pomoci ima ikakve vajde.

Da su nas bombardovali vise bismo ih cenili

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pile moje malo nije nam se dalo, 27. mart 2013 13:06)
**********************************************************************

Srbija svoju drzavnost u 19. veku duguje upravo Rusiji koja e pritisla Tursku i licno zastupala srpske interese pred Portom u Istanbulu, Rusija je bila u ratu s Napoleonovom Francuskom i Turskom a Srbiju nije napustala.
Uvek smo joj mi okretali ledja, prvo Obrenovici ka AU, pa stvaranjem Jugoslavije i sad EUfanatizmom.
Ali to sto mi pamtimo kao akvarijumske ribice, ne cenimo sebe i zelimo one koji nas ne zele, krivimo za svoje greske Rusiju, to je druga prica.

Anton

pre 11 godina

Srbi, odustanite od Rusije vise, okrenite se sebi, vrijedno radite, reformirajte državu, smanjite korupciju, inzistirajte na edukaciji, sankcionirajte neradnike i nesposobne i nitko vam ne treba!! Imam dojam kao da se godinama vrtite u krug bez rezultata. A vrijeme ide.

pile moje malo nije nam se dalo

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...

guri

pre 11 godina

"Što se tiče kosovskog pitanja, naša pozicija je očigledna i jasna. Od početka smo bili na strani Beograda", rekao je ambasador.

pa jeste de, to svi znamo, al' si zaboravio da im kazes da na nasoj strani su Washington, Berlin, London, Paris, Brisel i Tokio, plus kad tu dodajemo i cinjenicu da Srbija zeli po svaku cenu clanstvo u EU da ne bi bankrotirala (jer vi joj necete pomogati) i jos vise, bice okruzena zemljama clanice NATO i EU, ee pa sad procenite sami jer ste vi slavenska braca u poziciji da diktirate nesto...!!!

Darko

pre 11 godina

Nekada sam jako zeleo da udjemo u Evropu.Decenije su prosle a Evropa se jos igra sa Srbijim stapa i sargarepe.Muka mi je vise od Evrope.Pogledajte Bugare,oni su vec 6 godina u eu pa zive gore od nas.Sami definitivno nemozemo na svetskoj sceni,kao maleni narod koji ce progutati.Sta bi nam falilo da se u potpunosti okrenemo Rusiji.Proglasimo se za rusku teritoriju,uzmemo njihovo drzavljanstvo.Makar iz inata.Postavimo njihove raketne sisteme na nasoj teritoriji i niko nas vise nebi dirnuo.Gas bi nam jeftin,kao i u matici rusiji.A zemlja bi nam bila ogromna,mocna i bogata.I konacno bi bilo ponosni.Dosta je bilo lazi od EU vise.Oni da su nas iskreno hteli,pomogli bi nam da udjemo u zajednicu,isto onako kako su pomagali i ostale clanice EU.Zivot prolazi u vecitoj cekaonici predvorja eu.

Gradjanin

pre 11 godina

Samo neumereni naivci i rusofili mogu u ovoj izjavi procitati nesto vise od diplomatije na kasiku, koja konstantno dolazi iz Moskve.

Moskva moze da govori o nama kao braci, medjutim, kada se radi o ekonomiji, preveliki su interesi u pitanju. Ruska ekonomija je do temelja zavisna o izvozu energenata u Evropu. Onaj ko se nada da ce ce cudo dogoditi, neka procita hiljade ovakvih izjava tokom prethodnih godina. Nisam bas uveren da te izjave imaju neku tezinu, osim lepe price za mase.

OL59

pre 11 godina

O Boze, nemojte Rusi vise da nas branite, kako ste nas '99 godine odbranili, izdajnici jedni bezobrazni, dosli ste u nasu kucu da nas ucita posle onoga. Sram vas bilo, pakujte kofere odavde odmah!

sasa

pre 11 godina

Ma dajte vise muka mi je, vama je samo bitan samo interes. Ako vam je toliko stalo do Srba pomognite nas naftom,gasom a ne da vam Koštunica poklanja Nis za smešne pare da bi vi davali moralnu podrsku za Kosovo kao sto upravo radite.

crni domino

pre 11 godina

Mozda bi nama tvoj osmeh bio dovoljan!
Mislim, SNS i DSS botovima!
Secam se, i te 1999 ste nam slali S300 da s****mo NATO i ne izgubimo Kosovo.
A sada mi pricas nesto...

Dragan

pre 11 godina

Rusi, vi ste se pokazali 1999. Onaj osecaj apsolutne usamljenosti i nemoci dok nas najjaca svetska vojna alijansa unistava iz dana u dan, a istovremeno iz tzv. bratske zemlje saveznika stizu samo suplje parole, kozacka pevacka drustva i popovi... se nikad ne zaboravlja. Da i ne spominjem sramno povlacenje ruske vojske sa Kosmeta. Stoga prestanite da nas branite molim vas, jer sto nas vise "branite" to nam je sve gore.

Бранислав

pre 11 godina

...по речима амбасадора Чепурина Русија стоји по страни што се тиче преговора које Србија води са Бриселом али је у сталном контакту са нашим руководством...ја сад очекујем и надам се да ће се током априла објавити суспензија преговора и лагано окретање Србије ка Русији...и то пре свега као резултат тога да нас ЕУтопија не жели...

komsija

pre 11 godina

Citajuci sta gospodin Ambasador kaze, primetim dva momenta:
1-Sada tacno znam odakle dolazi pogresna-inerpretacija cilja pregovora izmegju Thacija i Dacica. Gospodin govori o intersima Srbije kada se radi o interesima Srba na Kosovu....
2-Konstatacija da za "Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom" znaci da Rusija podrzi ulazak Srbije u EU. Po ruskim kalkulacijama, u vreme kada Evropa najmanje zeli ruski uticaj na tlu Evrope, nabolje resenje da Rusija umesa u poslovima Evrope jeste Srbija unutar EU...To znaci da Srbija van Evrope nije opscija, ili je potupuna katastrofa Srbije. Nijedan srpski politicar bi preziveo da otvoreno govori o Srbiji van Evrope. Kosovo, u ruskim strateskim planovima, je na drugom planu. Srbija u EU je najvaznije za strateske ciljeve Rusije...ima puno da se kaze...ali ono sto ja zelim jeste da Srbija stvarno bude deo Zapada i pokazuje Rusjiji mesto gde pripada...
Na kraju neka da gospodinu sugerisem nesto. Kada niko Rusiju ne poziva zasto on uopste govori. Ponekada cutati je najbolje resenje....

nikad nista

pre 11 godina

Hvala i na vasoj verbalnoj podrsci.
Ona bar sedi sa ovom dvojicom non stop, a od vas uvek samo verbalna ppdrska i na kraju okretanje ledja.Dosta nam je i toga.
Sto vas ovi nasi kontaktiraju non stop valjda ni njima nije jasno.Svi znamo, a trebali bi i oni, da vi nemate nameru da kvarite odnose sa EU zbog nas, po sistemu "ljubav za ljubav, sir za pare".
To samo mi imamo talenat da izaberemo Tomu, koji na sva usta glumi Evropejca a daje diktatoru Lukasenku orden.

modesty

pre 11 godina

Jao dajte meni da sredim situaciju, ne treba mi plata ni pare ni nista, samo mi dajte 4 godine da vodim drzavu i biram sposoban kadar a ne ove partijske gluparije i palancka politika cije smo zrtve vec 20 godina.

Sad treba pametno raditi da se izvuce maksimum, da se sad sve ovo ne u**re i da povratimo balans u svetu. NATO mora stati, previse su se zahuktali, sa Amerikom i Nemackom na celu, samo ovog puta su izabrali/osigurali bolje saveznike, ali ucenama sto znaci da ti jedva cekaju da im zabodu noz u ledja. Sada to sve treba iskoristiti.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ma nasi politicari znaju najbolje ;) i drze se reci Merlin Monro: "Ako možete navesti ženu da se smeje, možete je navesti na bilo šta"... Wuuuiii blago nama sa takvim politicarima... sreca, sreca, radost :)

dragan

pre 11 godina

Svako ko je za saradnju sa rusima nek uzmu atlas iz osnovne i pogledaju gde mi to mozemo doci do rusa tj kroz koju drzavu.Kad su rusi hteli za Pristinu ovi iz NATOa i Ruminije su rekli NJET.Svi oko su u EU i NATO i nema prolaza bez njihovog odobrenja.Uskoro rusi gube i poslednju pomorsku bazu u sredozemlju tj Siriji tako da ta drzava je sve izolovanija a i vema zavisna od EU jer zive od izvoza gasa.Oni sto uzimaju primer Bugarske i slicnih ja nisam cuo da je neko trazio izlaz iz EU.Greska Evrope je sto je dozvolila nekim drzavama da EU smatraju kao izvor novca.Tek kad svim drzavama u EU bude u interesu prosperitet cele EU i zajedno svi pune budzet te drzave a ne da trose.Voleo bi da se objavi koliko Srbija dobija od tih pretpristupnih fondova.

Nostradamus

pre 11 godina

Saveznik Srbije nije u stanju da hrani sopstveni narod a kamoli da zaustavi nezavisnost Kosova! U pitanju nisu izjave rusa, EU komesara ili Cak Norisa nego resavanje otvorenih pitanja kao na primer srpsko, hrvatsko i albansko nacionalno pitanje u Jugoistocnoj Evropi.

Rosuljac

pre 11 godina

Hajde Rusi vratite se na KiM ako zelite da vam neko nesto veruje.Rusi su uvek bili nasa promasena i neuzvracena ljubav.Ja sam vise za EU i SAD ,oni nas bar ner foliraju.

sava1

pre 11 godina

Gospodine Čepurin,
Kada vratite Abhaziju i Osetiju Gruziji jer ste ih od Gruzije oteli ratom,imaćete pravo da tražite da malo jača sila od vas (NATO) vrati KiM Srbiji jer je i Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).

Serbia go back to the United Nations

pre 11 godina

Ako "Brisel nije ispunio očekivanja vezana za neutralnost i želju EU da se nađe rešenje za KiM uz poštovanje interesa Srbije", onda je neophodno, čim pre da se Srbija distancira od ovakve prakse Brisela i ratosilja Eulex-a, koga su joj na grbaču natovarili Boris Tadić i Vuk Jeremić te, da vrati rešavanje pitanja KiM pod okrilje Saveta bezbednosti UN i u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, kako Brisel više ne bi mogao da zloupotrebljava to pitanje, jer ono više neće biti u njegovoj nadležnosti, kao i da se spreče eventualni pokušaji da Kosovo postane član UN preko Generalne skupštine UN?!

marija

pre 11 godina

Upitan zašto se Rusija ne uključuje aktivnije u dijalog, odgovara: "Rusiju niko nije na te pregovore pozvao i s tog aspekta je jasna pozicija koju je zauzela Rusija po tom pitanju".

Tomislave Nikolicu,
pozovite Rusiju da se ukljuci u pregovore i bude garanat...
Srbija ne moze sama u ovom momentu i u ovom odnosu snaga.

1948

pre 11 godina

Molim vas procitajte ovaj intervju i bice vam jasno sve: zasto nema ni teoretske sanse da Srbija bude clan EU ever, sta se desilo 2003., sta se i zasto desilo u ratovima 90-ih.
Meni licno Rusi nisu nikakva braca zato sto nisam sa njima nikada ziveo u zajednickoj drzavi. Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.

nesa usa

pre 11 godina

Pravi diplomata. Govori, a ne kaze nista. Odnosno kaze u prevodu - vi ste budale sto se petljate sa EU. Mi bi vas branili kad biste nam dopustili da budete ruska kolonija.
Mislim da resenje za Srbiju nije niti unutar EU, niti u nekoj ruskoj (kon)federaciji, vec nesto izmedju, kako sto smo i ziveli dok je postojala SFRJ. Srbija nije zapad, niti je iko na zapadu voli. A unutar EU sve vise dominiraju Nemci koji su jasno stavili do znanja sta hoce sa Kosovom. Ako to nije stav koji se svidja nasim politicarima, onda nek se sklone i dozvole drugima da nadju bolja resenja za spas Srbije, ovakve kakva je sada i u sadasnjim granicama.

user

pre 11 godina

stvarno smo smesni, treba vec jednom da svatimo da smo jedna mala zemlja, velike sile resavalju i uvek resavali, kao sto su nam jednom dali vojvodinu,sandzak,kosovo,pa RS... sada nam otimaju kosovo

stand by

pre 11 godina

Srbija ima prijatelje u mnogim drzavama ..Italija,Grcka,Kipar,Kina,Brazil,Indija,Venecuela Kolumbija,Kuba,UAE...i jos mnogo njih ali najveci prijatelj nam je Rusija...Zalosno je sto je do skora to bila i Amerika ..ali se sad nesto promenila, pa nam otkazuje poverenje...Ali Ameri su to,njih vodi pragmatizam..Doci ce dan, kada ce i oni shvatiti da ne treba prijatelje odbacivati tek tako.....Jer mi nikad nismo ni shvatili da nam je ona otkazala prijateljstvo, nego da nas je samo stavila na, stand by...do novih americkih interesa..

Marko

pre 11 godina

Sve ovo nam se desava u Briselu zato sto Rusija nije ukljucena u pregovore sumljsm da bi neko mogao da nam ovako lupa politicke samare da su pregovori u UN.

Razmisljam

pre 11 godina

Srpski narod je izgleda mnogo gresan..Kako objasniti cinjenicu da su u fudbalu, politici, akademiji nauka, u preduzecima..itd..najgori i najpohlepniji ljudi? Zasto je cudno sto smo kao drzava doziveli kolaps i propast , kad je na najvaznijim mestima u drustvu zaseo najgori olos? Ako nemamo bolje kadrove od njih, i treba da nestanemo kao narod.

Gradjanin

pre 11 godina

Jadna je ova drzava sa ovakvom polovinom naroda koji se pali na jedno veliko nista iz usta onih sto su uzeli NIS dzabe.

Sve rusofile da pitas da navedu, ne tri vec jedan primer ruske direktne pomoci od koje smo imali jasnu pomoc (ekonomsku, vojnu, bilo koju) zastali bi i mucali i kao glupave primere naveli da su bili uz nas tokom pregovore u kojima smo takodje potpisali ono sto nam ne odgovara.

Jeste slepi pa ne vidite sta se desava oko Kosova? Jesu vam i Vucic i Nikolic izdajnici sa Dacicem?

Aman ljudi, pa umrecemo od gladi ako se ne dogovorimo sa albancima. Nece nas biti, umrece i ovo malo ekonomije.

Nemojte biti samoubice. Mislite kako da napravimo granice koje ce svi u svetu postovati.

Alan Ford

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna fasciniranost pojedinaca Rusijom.Kadaa god je trebalo da nam pomognu nigde ih nije bilo. Pa prvi su zbrisali sa KiM. Setite se samo kako su onim guseničarima preko drine uleteli u Prištinu.One ovacije,i posle par meseci bežanija.Što to ne objasne. Gde su bili kada nas toliko vole kada nas je 19 zemalja rokalo tri meseca. Kao združena taktička vežba sa bojevim gadjanjem. Hvala lepo braćo Rusi. Samo nemojte da nas branite. Ostavite Vi Slovenstvo i veru tamo kod Vas. Da ste mogli i SSSR bi sačuvali. Pitajte Gorbačova za koliko je šta prodao sa Margaret Tačer.Jedino što čuvate srpske probisvete koji su vam doneli milone evra iz srbije.Šta ste radili tokom dva svetska rata?Batalite se nas.Nadjite drugu žrtvu. Dosta je bilo više od 100 godina.Pokažite vi na delu da ste uz Srbiju. Lupite šakom o sto tamo gde treba pa da vidimo.Sakrili ste se u mišiju rupu pa ložite ove naše gubitnike da istrčavaju umesto Vas.Nikakva mi braća nismo a daleko i da smo prijatelji

Marko

pre 11 godina

Neka me neko od vas pametnih prosvetli jesu Rusi ubijali i bombardovali Beograd u WW2. Jesu nas Rusi bombardovali u Bosni za vreme gradjanskog rata. Jesu isti ti Rusi ubijali nasu decu 99. I jesu li duzni da nam pomazu kad mi ne cenimo sami sebe. Ruke "saveznika" iz EU su do ramena krvave Srpskom krvlju i sad pametni neka nas istrebe i trba da nas nema kad smo glup narod.

KarlMarks

pre 11 godina

Мало подсећање за русомрзце:

1. Русофобију је смислио и наметнуо Јосип Броз, а ви као овце комуњарске настављате несмањеном жестином. А знате да је дотични играо ту клацкалицу, узимао пропагандну помоћ и бесповратне кредите, улио илузије да се са мало рада може живети у изобиљу. Дебела заблуда је што мислите да и данас неко хоће тако да даје, а ви само да седите у хладу у стилу „нигде боље“. Е па нема више, неће дати ни Немачка ни ЕУ, ни САД, па неће ни Русија, а и зашто?

2. Русија је данас трансформисана, модерна светска супер сила. Сачувала је своје достојанство, може да се поноси са својом историјом. Данас постала имиграциона држава, многи долазе да раде трбухом за хлебом (крухом).

3. Грађанима Русије је подигнут стандард, знатно изнад онога у Србији. Нема више да поданици Јосипа Броза путују по Русији за прошверцоване фармерке и жваке, блудећи и размећући се около. Сада може само да буде обрнуто. Е па кад сте већ заволели немце и амере због њиховог богатства, нема више разлога да мрзите ни ове друге.

4. Ми смо за Русе као винска мушица за слона. Не требамо им, мањи смо и слабији од неког дела Москве. Многи од њих не знају ни шта ни где је Србија, иду на много лепша места широм земљине кугле. Тамо и пласирају капитал.

5. Коначно, браћо бре Срби, докле бре такво кукање, гледање само ко ће шта да нам да бесплатно и бесповратно. Радите нешто и зарадите сами, више ће вас ценити и они које тако једнострано волите, а и они које без разлога мрзите.

selo veselo

pre 11 godina

Koji i kakvi komentari?! Fantastično! Dežurni plaćeni spineri koji pokušavaju da ubede kako su Amerikanci koji su pobili na hiljade Srba ili Nemci koji su pobili jos vise hiljada Srba ili Hrvati sa Jasenovcem u stvari veći prijatelji Srbima od Rusa, domaći autosovinisti i naravno kompleksaši iz Slovenije i "države kosova". Zabava osigurana.

petar

pre 11 godina

Kako braća kad su živeći sa Srbima od 1918. u jednoj državi Kraljevini Jugoslaviji, Hrvati izvršili u konc. logoru Jasenovac genocid nad 600.000-700.000 nedužnih civila Srba, muškaraca, žena i dece. Rusi bar nikad nisu bombardovali i ubijali Srbe. I to nešto znači, zar ne? A uostalom, svako misli i voli ono prema svojoj pameti i duši. Meni Hrvati nisu braća.

Alex1

pre 11 godina

"Čepurin, međutim, naglašava da je Moskva u stalnom kontaktu sa srpskim rukovodstvom i da je potpuno upoznata sa svim nijansama pregovora."

Blago nama, Tomini savetnici i neki SPS-ovci su na direktnoj vezi sa Moskvom, zato nam tako i ide. Mislim na "raštimovani orkestar".


"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pretnja uvijena u celofan. Uvek ista priča sa ovim "diplomatama" koji nikako da izađu iz svog modela razmišljanja da je gola sila jedino što funkcioniše.
Da ste nešto hteli da postignete, uložili biste u Srbiju (!), ne biste nas ucenjivali cenom gasa, ne biste finansirali Obraz, Naše, 1389, Dveri i sl. Ovako ste odavno prepoznati kao glavni ometači ulaska Srbije u EU. Još od 2003.

ЈоГ

pre 11 godina

@1948

А да ли си ти чуо за Јасеновац, Усташе, Први светски рат, за отимачину српских кућа по мору пред овај последњи рат, за истеривање Срба са посла, а на крају физичку елиминацију тог народа из Крајине?

ОК, може се извлачити на ону фору "па нису сви Хрвати такви" али се ипак поставља питање када су нам то Руси икада ишта слично радили? Ја живим у Америци али кад погледам историју видим да су нам Руси увек помагали колико су могли. А и кад баш нису баш могли често су давали више него што смо заслужили.

ПС Мени су и далеки Кинези већа браћа од Немаца. Њих разумем као људе а ови брате злоба и безобразлук до бола. И ево сад траже де факто етничко очишћење и преосталих Срба са Косова, и ни да трепну. Нек се носе и Хрвати, и Немци, и цела ЕУ што се мене тиче. Био сам за прикључење а сада ми је ДОСТА.

de.

pre 11 godina

@Alan Ford

Nije ti jsna fascinacija Rusima? Ok. Nije ni meni jer ipak oni gledaju pre svega svoje poslove ali da li mozes da objasnis fascinaciju Amerikancima, Nemcima, Hrvatima ili Albancima? Zar tek to nije neverovatno? Ili, zar nije normalnija fascinacija Rusima koji nas ipak nisu bombardovali, nisu streljali 100 Srba za jednog ubijenog kao sto su top radili Nemci, nisu imali logore u kojima su sistematski ubijali Srbe kao sto su to imali Hrvati niti su na delu Srbije nasilno napravili nekakvu svoju monoetnicku paradzravu? Dobili su Rusi NIS za male pare? Vise su platili Rusi taj NIS nego Amerikanci za Zeljezaru u Smederevu koju su ostavili sa sve radnicima i dugovima cim im se smanjio profit. Sto se to ne spominje.

zoran

pre 11 godina

Ne znam da li je moguća jasnija i korektnija podrška. Da nema podrške sa te strane, Srbije odavno ne bi bilo. E sada, to što pojedini medju nama to ne mogu da shvate ili neće da prihvate, to je stanje histerije koje nema veze sa "realnošću", na koju se rado pozivaju. Generacije koje dolaze skupo će platiti tu histeriju, bez obzira na to što se kao krunski argument zagovornika raskida veza sa Rusijom navodi upravo briga za potomstvo. Iza toga stoji beskrajna sebičnost.

ivan

pre 11 godina

Cinjenica je da Srbi vole Ruse i da Rusi vole Srbe, cinjenica je da nas na Zapadu zovu “mali Rusi“ i da nam ne veruju. Cinjenica je da je Srbija u Evropi i da bastini zajednicku kulturu sa drugim evropskim narodima. I cinjenica je da su se nasi dedovi borili da Srbija bude samostalna i da sama bira svoj put. Milioni su pali za tu ideju. Tako da nam ne treba ni EU ali ni Federacija Rusije i Belorusije. Treba nam slobodna,uredjena i demokratska drzava sa kojom saradjuje i koju postuje i Istok i Zapad.

AntiRus

pre 11 godina

"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pa, meni je jasno da u svakodnevnim kontaktima sa rukovodstvom Srbije (koje vas obavestava o napretku pregovora) dobijate informacije i dajete instrukcije kako da se produzi ova agonija sa Kosovom. Vama nikako ne odgovara da Srbija udje u EU, to je i crncima u "Nambiji" postalo jasno.
Nikad sa Rusima! Otpor!

Kruna

pre 11 godina

Sa istoka jedino Sunce nama pomaze a za drugo ne znam.Vratimo se i desetak i pedesetak godina unazad i analizirajmo to prijateljstvo.Necemo naci nista sto simbolizuje to prijateljstvo sa istokom vec price,price i samo price od kojih nikad nista nismo imali.

scum

pre 11 godina

Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.
(1948, 27. mart 2013 15:14)

Pa onda idi u Hrvatsku da živiš,jer to više nikada niće biti kao nekadašnja zajednička država.A samo ću pomenuti da ima raznih braća i sestara.Neki vas ubijaju(Jasenovac i NDH),a drugi vas oslobadjaju(Crvena Armija 1944).Naš problem je što uvek razmišljamo i vodimo politiku srcem,a ne glavom.U medjunarodnoj politici nema ljubavi,već interesi.Neće nam pomoći(politički,ekonomski) Rusija,još manje EU,ako nemaju neki inetres za to.Samo što mi treba da u svemu nadjemo i svoj interes,a ne da stalno udaramo glavom o zid.

Vesna

pre 11 godina

Ja sam pro zapadno orijentisana ali u vezi Kosova se potpuno slazem sa njima. Oni su nama ponudili pomoc od starta, i bilo bi jako dobro da i oni ucestvuju kao nasa podrska u pregovorima jer ovako su strane neravnopravne i cela ova kosovska prica je bez pravne osnove tj. ne zakonita.

Саша Митровић

pre 11 godina

Само нам ви немојте помагати. Откако нам помажете нас бомбардују, одузимају нам територију, а ви то користите и за багателу нам купујете најбоља предузећа и удаљавате нас од ЕУ. Врло лицемерно. Хвала нам на таквој помоћи. Лепо наш народ каже "не дај Боже да те Руси бране и Кинези хране"...

kako nije dovoljan?!

pre 11 godina

ma kad se Keti nasmeje, meni je odma' bolje. dobijem evropsku platu, standard,ma sve bre.i onda drmnem još koju rakicu i ta gore pomenuta Keti postaje sve lepša, zato rusi gledajte vi vašu politiku da sredite, a nama dajte dosta kvalitetne votke

posmatrac

pre 11 godina

@Vladimire, da se zoves Mirsad ili Sead (nabrajam muslimanska imena) drugu bi pricu pricao. Pricaj mojoj porodici sto sa zavrsenim magistarskim radom iz oblasti masinstva tocim gorivo na benzinskoj pumpi Kvele u Novom Pazaru i sto se primaju na konkursima osobe sa "radnim iskustvom" a bez dana studija, naravno iz Raske i okoline.
Sve najbolje.

depos

pre 11 godina

Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).
(sava1, 27. mart 2013 14:59)

Ne razumem kako je Miloševićev saborac Koštunica.Pa Koštunica mu je godinu dana posle bombardovanja bio najveći protivnik.A Koštunica i DSS nikada nisu javno ili tajno pregovarali sa Miloševićevim režimom,naravno nikada nisu bili u (Slobinoj)vladi,za razliku od svih ostalih(srs,spo,ds).Upravo zbog te činjenice je Koštunica mogao i jeste pobedio diktatora,što su neki drugi iskoristili kako bi došli na vlast.A takodje DSS od osnivanja bila i ostala demokratska i miroljubivo orjentisana,za razliku od drugih partija koje u imale paravojne formacije i ratnohušacke pozive,a sada se ubiše u dokazivanju svoje poslušnosti kako bi bili izuzeti od sudjenja.Milošević je proglasio pobedu i to je jedan od razloga zbog kojh je izgubio na izborima.Šešelj jeste fanatik,ali nije proglasio pobedu.Koštunica se naravno nije bavio rezultatima rata,već posledicama.Po dolasku na vlast,kao veliki državnik,pokušao je da sačuva ono što je moguće i da stvori slobodnu,demokratsku i pravnu državu.Nažalost bili smo svedoci da je mnogo više bilo onih kojima to nije bilo u interesu.

modesty

pre 11 godina

@Gradjanin: Mi smo imali granice koje je ceo svet postovao nekoliko puta u zadnjih 20 godina i nista ove agresore nije sprecilo da nas u nekoliko etapa napadnu, rasparcaju, maltretiraju. Zasto mislis da je njihov proces unistenja zavrsen? Mi ili cemo jednom reci da je bilo dosta, ili cemo ici u susret buducnosti gde se nasi neprijatelji nece smiriti dok potpuno ne izbrisu ime Srbija iz geografskog atlasa.

Ne pitaj me zasto nas toliko mrze. Slepa mrznja je neobjasnjiva, mada ako pitas nase komsije Hrvate i Abance, oni bi mogli da ti opisu sta je to u njihovim mpozgovim sto ih tera da prave koncentraciopne logore i nasim ljudima vade organe na zivo. Meni je ipak nedokucivo, ma kavo objasnjenje oni imali za svoje postupke.

Svojim komentarom odajes da ne razumes geostratesku poziciju u kojoj se Srbi nalaze od svog pocetka pre koliko vekova? Bice skoro 15 vekova, ista prica. Kapiras?

Nesto kao flash

pre 11 godina

@jog
Procitajte istoriju sta su Rusi radili u istocnoj Evropi. Treba im 100 godina da se oporave od Rusa i pobegli su od njih kao djavo od krsta. Da li znate znate da su Rusi 1948. hteli da sa petom kolonom umarsiraju u nasu zemlju. Da li znate sta bi se dogodilo da su uspeli da nas pokore. Pola drzave na celu sa Marsalom Titom bi bilo deportovano i pobijeno u Sibiru. Na svakom koraku bi bio gulag.
Kako su Rusi pomogli Srbima, da vidimo nedavnu istoriju- 1- pomogali i podrzavali rezim SM u punom zlocinackom sjaju 2- pomazu i finansiraju Obraz, Nasi, Dveri I slicne patriJotske organizacije ciji je jedini smisao postojanja zastrasivanje gradjana I suzbijanje slobode misljenja, 3 - ne daju Srbiji da udje u NATO, ponasaju se kao gubernatori Ii papet masteri Srbije, diktiraju pregovore I udaljavaju Srbiju od EU, 4 - NIS je poklonjen Rusima zarad odbrane Kosova za smesne pare sto predstavlja krajnje omalovazavajuci gest. O ratovima u YU I 2003. cemo nekom drugom prilikom. Rekao bi da se ovako ponasa najgori neprijatelj, a ne najveci prijatelj.
@scum
Nije srce I razum problem srpske politike, nego upravo nedostatak istih.

Vladimir

pre 11 godina

@posmatrac

Prijatelju, i ti i ja dobro znamo šta sam mislio pod onim "prava bošnjaka". Pod tim sam mislio da će kao i u ostalim slučajevima isplivati neke individue koje će pod parolom da neko nekog ugnjetava, ponesene obećanjima Evropske Unije i sopstvenom korišću napraviti problem bez problema. A to što radiš na benzinskoj pumpi sa diplomom, magistraturom i čime sve već nije karakteristika vas u Novom Pazaru i njegovom okrugu, već cele ove države. Ja sa svojim zvanjem profesora ne radim godinama u struci i isto tako gledam kako na konkursima posao dobijaju neki koji čak nemaju dve dodirne tačke sa strukom.

Tako da u istim smo g... i ti i ja i još bar milion i po ljudi. I to nema veze sa nacionalnom i verskom pripadnošću nego sa ludoglavnom politikom ove države koja propagira devizu da će se narod zaposliti tek kada uđemo u E.U, a ne vide kakve nam zvrčke oni prave.

Svejedno, sve najbolje i tebi!

Bolero

pre 11 godina

Pa vec kad nudite pomoc , dignite 15 bombardera izlupajte sve takozvane institucije terorista i takozvane EU na takozvanom Kosovu za to vam ionako netreba nicije odobrenje niti rezolucija UN uostalom oni nigde nepostoje pravno pa mozete na njima da vezbate kako hocete kad hocete i koliko hocete.

visi

pre 11 godina

Ono sto ksze Cepurin, ukratko bi bilo: Uzdaj se use i u svoje kljuse. Koliko para toliko muzike. Pride jos i Telekom, pa cemo jos vise da vam tapkamo ledja.

negotinac

pre 11 godina

Rusija treba da gleda svoja posla i da se ne bavi Srpskom unutrasnjom i spoljnom politikom.Od vase zastite prema nama vidi se dokle smo dogurali , hvala ne treba nam vasa pomoc.

sulc

pre 11 godina

Zar je moguce da ovde ima toliko supljoglavaca koji veruju u blagonaklonost EU,USA,Rusije ili Kine prema Srbiji? Jedni su vas rusili i ubijali a ovi drugi ni prstom maknuli za to vreme.Balkan i ove sitne zemljice po Evropi su samo mala deca za velike sile koje upravljaju ovim svetom.Nemojte misliti da je Srbija od nekog "velikog" znacaja bilo kome.

Majkica

pre 11 godina

Velike sile su važne za Srbiju,jer se nalazimo u teškom položaju.Ko god želi da pomogne potreban je.Ko je iskren ,a ko nije?

dragana

pre 11 godina

Srbija nece uci u EU dok ne prizna Kosovo. Onda ce jos morati istom tom Kosovu da pomogne da i ono udje u EU jer mozemo samo istovremeno uci, da Srbija ne bi stavljala posle veto na ulzak Kosova. Drugo, clanstvo u uniji se placa nekoliko milijardi evra, a npr. Hrvatska ce dobiti samo 665 miliona evra sad kad bude punopravni clan. Niko ne razmislja o tome da, s obzirom da u Uniji odluke donose zemlje sa najvise stanovnika, mi vise necemo moci ni o cemu da odlucujemo. Ne u EU!!!

Marija Simonović

pre 11 godina

A sada još samo da ruski ambasador reši problem našeg spoljnjeg duga, da nađe način da se preko 40% od budžeta koji se sada nadopunjuje kreditima popuni na drugi način...

zmaj

pre 11 godina

Hvala Rusiji na podrsci po pitanju KiM , ali pustite Srbiju da izabere sta je za nju najbolje, a to je EU i clanstvo u Nato Alijansi.

Jelica Veselinović

pre 11 godina

Pravih prijatelja nikada nije mnogo.Meni zapravo smeta što je u dugom vremenskom periodu pogubljeno prijateljstvo moćnih i velikih država.

Sundjer Bob

pre 11 godina

Hvala Rusiji na bezrezervnoj podrsci pa makar ona bila i iz njihovog interesa.
Ruska Federacija ce se zauzeti za nas onako kako mi zelimotek kada se potpuno okrenemo ka njima, sto je moguce sa ovom vladom, mada..

guri

pre 11 godina

"Što se tiče kosovskog pitanja, naša pozicija je očigledna i jasna. Od početka smo bili na strani Beograda", rekao je ambasador.

pa jeste de, to svi znamo, al' si zaboravio da im kazes da na nasoj strani su Washington, Berlin, London, Paris, Brisel i Tokio, plus kad tu dodajemo i cinjenicu da Srbija zeli po svaku cenu clanstvo u EU da ne bi bankrotirala (jer vi joj necete pomogati) i jos vise, bice okruzena zemljama clanice NATO i EU, ee pa sad procenite sami jer ste vi slavenska braca u poziciji da diktirate nesto...!!!

OL59

pre 11 godina

O Boze, nemojte Rusi vise da nas branite, kako ste nas '99 godine odbranili, izdajnici jedni bezobrazni, dosli ste u nasu kucu da nas ucita posle onoga. Sram vas bilo, pakujte kofere odavde odmah!

Da su nas bombardovali vise bismo ih cenili

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pile moje malo nije nam se dalo, 27. mart 2013 13:06)
**********************************************************************

Srbija svoju drzavnost u 19. veku duguje upravo Rusiji koja e pritisla Tursku i licno zastupala srpske interese pred Portom u Istanbulu, Rusija je bila u ratu s Napoleonovom Francuskom i Turskom a Srbiju nije napustala.
Uvek smo joj mi okretali ledja, prvo Obrenovici ka AU, pa stvaranjem Jugoslavije i sad EUfanatizmom.
Ali to sto mi pamtimo kao akvarijumske ribice, ne cenimo sebe i zelimo one koji nas ne zele, krivimo za svoje greske Rusiju, to je druga prica.

Darko

pre 11 godina

Nekada sam jako zeleo da udjemo u Evropu.Decenije su prosle a Evropa se jos igra sa Srbijim stapa i sargarepe.Muka mi je vise od Evrope.Pogledajte Bugare,oni su vec 6 godina u eu pa zive gore od nas.Sami definitivno nemozemo na svetskoj sceni,kao maleni narod koji ce progutati.Sta bi nam falilo da se u potpunosti okrenemo Rusiji.Proglasimo se za rusku teritoriju,uzmemo njihovo drzavljanstvo.Makar iz inata.Postavimo njihove raketne sisteme na nasoj teritoriji i niko nas vise nebi dirnuo.Gas bi nam jeftin,kao i u matici rusiji.A zemlja bi nam bila ogromna,mocna i bogata.I konacno bi bilo ponosni.Dosta je bilo lazi od EU vise.Oni da su nas iskreno hteli,pomogli bi nam da udjemo u zajednicu,isto onako kako su pomagali i ostale clanice EU.Zivot prolazi u vecitoj cekaonici predvorja eu.

sava1

pre 11 godina

Gospodine Čepurin,
Kada vratite Abhaziju i Osetiju Gruziji jer ste ih od Gruzije oteli ratom,imaćete pravo da tražite da malo jača sila od vas (NATO) vrati KiM Srbiji jer je i Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).

komsija

pre 11 godina

Citajuci sta gospodin Ambasador kaze, primetim dva momenta:
1-Sada tacno znam odakle dolazi pogresna-inerpretacija cilja pregovora izmegju Thacija i Dacica. Gospodin govori o intersima Srbije kada se radi o interesima Srba na Kosovu....
2-Konstatacija da za "Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom" znaci da Rusija podrzi ulazak Srbije u EU. Po ruskim kalkulacijama, u vreme kada Evropa najmanje zeli ruski uticaj na tlu Evrope, nabolje resenje da Rusija umesa u poslovima Evrope jeste Srbija unutar EU...To znaci da Srbija van Evrope nije opscija, ili je potupuna katastrofa Srbije. Nijedan srpski politicar bi preziveo da otvoreno govori o Srbiji van Evrope. Kosovo, u ruskim strateskim planovima, je na drugom planu. Srbija u EU je najvaznije za strateske ciljeve Rusije...ima puno da se kaze...ali ono sto ja zelim jeste da Srbija stvarno bude deo Zapada i pokazuje Rusjiji mesto gde pripada...
Na kraju neka da gospodinu sugerisem nesto. Kada niko Rusiju ne poziva zasto on uopste govori. Ponekada cutati je najbolje resenje....

dragan

pre 11 godina

Svako ko je za saradnju sa rusima nek uzmu atlas iz osnovne i pogledaju gde mi to mozemo doci do rusa tj kroz koju drzavu.Kad su rusi hteli za Pristinu ovi iz NATOa i Ruminije su rekli NJET.Svi oko su u EU i NATO i nema prolaza bez njihovog odobrenja.Uskoro rusi gube i poslednju pomorsku bazu u sredozemlju tj Siriji tako da ta drzava je sve izolovanija a i vema zavisna od EU jer zive od izvoza gasa.Oni sto uzimaju primer Bugarske i slicnih ja nisam cuo da je neko trazio izlaz iz EU.Greska Evrope je sto je dozvolila nekim drzavama da EU smatraju kao izvor novca.Tek kad svim drzavama u EU bude u interesu prosperitet cele EU i zajedno svi pune budzet te drzave a ne da trose.Voleo bi da se objavi koliko Srbija dobija od tih pretpristupnih fondova.

marija

pre 11 godina

Upitan zašto se Rusija ne uključuje aktivnije u dijalog, odgovara: "Rusiju niko nije na te pregovore pozvao i s tog aspekta je jasna pozicija koju je zauzela Rusija po tom pitanju".

Tomislave Nikolicu,
pozovite Rusiju da se ukljuci u pregovore i bude garanat...
Srbija ne moze sama u ovom momentu i u ovom odnosu snaga.

Vladimir

pre 11 godina

"Ali, ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom"

Ne sekirajte se, nećemo mi nikada postati članica E.U. Da su nas stvarno hteli tamo, ne bi nas ovoliko ucenjivali. Ni jednoj od sadašnjih članica E.U nikada nisu ovakvi uslovi postavljani.

Mi njima saradnju sa Hagom, oni nama "studiju o izvodljivosti".
Mi njima ceo bivši državni i vojni vrh, čak i Republike Srpske, oni nama "kandidaturu".
Mi njima Kosovo, oni nama datum za "početak pregovora".
Optpočnemo pregovore, oni nama uslov za nastavak pregovora integracija juga Srbije u Kosovo.
Nakon toga slede prava tzv. "bošnjačke" manjine, Evropsko pitanje Vojvodine, pa će neko smisliti da svaki region u Srbiji ima svoju vladu, da moramo legalizovati genetski modifikovanu hranu, da su ustav i zastava Srbije isuviše srpski i da su za menjanje.

I tako svaki sledeći korak u pregovorima će biti uslovljen nekom novom fiks idejom.

Anton

pre 11 godina

Srbi, odustanite od Rusije vise, okrenite se sebi, vrijedno radite, reformirajte državu, smanjite korupciju, inzistirajte na edukaciji, sankcionirajte neradnike i nesposobne i nitko vam ne treba!! Imam dojam kao da se godinama vrtite u krug bez rezultata. A vrijeme ide.

pile moje malo nije nam se dalo

pre 11 godina

"... i što je Rusija uvek u teškim vremenima nastojala da pomogne Srbiji ..."
samo što do sada nikad nije uspevala u svojim nastojanjima...

Gradjanin

pre 11 godina

Samo neumereni naivci i rusofili mogu u ovoj izjavi procitati nesto vise od diplomatije na kasiku, koja konstantno dolazi iz Moskve.

Moskva moze da govori o nama kao braci, medjutim, kada se radi o ekonomiji, preveliki su interesi u pitanju. Ruska ekonomija je do temelja zavisna o izvozu energenata u Evropu. Onaj ko se nada da ce ce cudo dogoditi, neka procita hiljade ovakvih izjava tokom prethodnih godina. Nisam bas uveren da te izjave imaju neku tezinu, osim lepe price za mase.

Nostradamus

pre 11 godina

Saveznik Srbije nije u stanju da hrani sopstveni narod a kamoli da zaustavi nezavisnost Kosova! U pitanju nisu izjave rusa, EU komesara ili Cak Norisa nego resavanje otvorenih pitanja kao na primer srpsko, hrvatsko i albansko nacionalno pitanje u Jugoistocnoj Evropi.

stand by

pre 11 godina

Srbija ima prijatelje u mnogim drzavama ..Italija,Grcka,Kipar,Kina,Brazil,Indija,Venecuela Kolumbija,Kuba,UAE...i jos mnogo njih ali najveci prijatelj nam je Rusija...Zalosno je sto je do skora to bila i Amerika ..ali se sad nesto promenila, pa nam otkazuje poverenje...Ali Ameri su to,njih vodi pragmatizam..Doci ce dan, kada ce i oni shvatiti da ne treba prijatelje odbacivati tek tako.....Jer mi nikad nismo ni shvatili da nam je ona otkazala prijateljstvo, nego da nas je samo stavila na, stand by...do novih americkih interesa..

Rosuljac

pre 11 godina

Hajde Rusi vratite se na KiM ako zelite da vam neko nesto veruje.Rusi su uvek bili nasa promasena i neuzvracena ljubav.Ja sam vise za EU i SAD ,oni nas bar ner foliraju.

sasa

pre 11 godina

Ma dajte vise muka mi je, vama je samo bitan samo interes. Ako vam je toliko stalo do Srba pomognite nas naftom,gasom a ne da vam Koštunica poklanja Nis za smešne pare da bi vi davali moralnu podrsku za Kosovo kao sto upravo radite.

frk

pre 11 godina

Tako se to radi - jasno, otvoreno, precizno, kulturno. Moj jedini problem je sto ovo nikako da cujem od predstavnika Srbije cije vasarske "voli me-ne voli me" svi godinama slusamo, bez obzira na to koja stranka vrti plocu. Jel' moze neko otvoreno da nam kaze zasto nasi politicari ovako ne znaju, nece ili ne mogu-ne smeju?

1948

pre 11 godina

Molim vas procitajte ovaj intervju i bice vam jasno sve: zasto nema ni teoretske sanse da Srbija bude clan EU ever, sta se desilo 2003., sta se i zasto desilo u ratovima 90-ih.
Meni licno Rusi nisu nikakva braca zato sto nisam sa njima nikada ziveo u zajednickoj drzavi. Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.

Бранислав

pre 11 godina

...по речима амбасадора Чепурина Русија стоји по страни што се тиче преговора које Србија води са Бриселом али је у сталном контакту са нашим руководством...ја сад очекујем и надам се да ће се током априла објавити суспензија преговора и лагано окретање Србије ка Русији...и то пре свега као резултат тога да нас ЕУтопија не жели...

Zoran Simic

pre 11 godina

Onog trenutka kad ste povukli svoju vojsku sa Kosova stavili ste tacku na pomoc Srbiji. Sve ostalo sto ste radili i sto radite posle toga je luk i voda. Ili se ozbiljno zauzmite i porazgovarajte sa vasim Americkim partnerima da malo popuste ili se manite corava posla i prekinite da palite nase rukovodstvo da od vase pomoci ima ikakve vajde.

crni domino

pre 11 godina

Mozda bi nama tvoj osmeh bio dovoljan!
Mislim, SNS i DSS botovima!
Secam se, i te 1999 ste nam slali S300 da s****mo NATO i ne izgubimo Kosovo.
A sada mi pricas nesto...

nikad nista

pre 11 godina

Hvala i na vasoj verbalnoj podrsci.
Ona bar sedi sa ovom dvojicom non stop, a od vas uvek samo verbalna ppdrska i na kraju okretanje ledja.Dosta nam je i toga.
Sto vas ovi nasi kontaktiraju non stop valjda ni njima nije jasno.Svi znamo, a trebali bi i oni, da vi nemate nameru da kvarite odnose sa EU zbog nas, po sistemu "ljubav za ljubav, sir za pare".
To samo mi imamo talenat da izaberemo Tomu, koji na sva usta glumi Evropejca a daje diktatoru Lukasenku orden.

Marko

pre 11 godina

Sve ovo nam se desava u Briselu zato sto Rusija nije ukljucena u pregovore sumljsm da bi neko mogao da nam ovako lupa politicke samare da su pregovori u UN.

modesty

pre 11 godina

Jao dajte meni da sredim situaciju, ne treba mi plata ni pare ni nista, samo mi dajte 4 godine da vodim drzavu i biram sposoban kadar a ne ove partijske gluparije i palancka politika cije smo zrtve vec 20 godina.

Sad treba pametno raditi da se izvuce maksimum, da se sad sve ovo ne u**re i da povratimo balans u svetu. NATO mora stati, previse su se zahuktali, sa Amerikom i Nemackom na celu, samo ovog puta su izabrali/osigurali bolje saveznike, ali ucenama sto znaci da ti jedva cekaju da im zabodu noz u ledja. Sada to sve treba iskoristiti.

Serbia go back to the United Nations

pre 11 godina

Ako "Brisel nije ispunio očekivanja vezana za neutralnost i želju EU da se nađe rešenje za KiM uz poštovanje interesa Srbije", onda je neophodno, čim pre da se Srbija distancira od ovakve prakse Brisela i ratosilja Eulex-a, koga su joj na grbaču natovarili Boris Tadić i Vuk Jeremić te, da vrati rešavanje pitanja KiM pod okrilje Saveta bezbednosti UN i u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, kako Brisel više ne bi mogao da zloupotrebljava to pitanje, jer ono više neće biti u njegovoj nadležnosti, kao i da se spreče eventualni pokušaji da Kosovo postane član UN preko Generalne skupštine UN?!

nesa usa

pre 11 godina

Pravi diplomata. Govori, a ne kaze nista. Odnosno kaze u prevodu - vi ste budale sto se petljate sa EU. Mi bi vas branili kad biste nam dopustili da budete ruska kolonija.
Mislim da resenje za Srbiju nije niti unutar EU, niti u nekoj ruskoj (kon)federaciji, vec nesto izmedju, kako sto smo i ziveli dok je postojala SFRJ. Srbija nije zapad, niti je iko na zapadu voli. A unutar EU sve vise dominiraju Nemci koji su jasno stavili do znanja sta hoce sa Kosovom. Ako to nije stav koji se svidja nasim politicarima, onda nek se sklone i dozvole drugima da nadju bolja resenja za spas Srbije, ovakve kakva je sada i u sadasnjim granicama.

Gradjanin

pre 11 godina

Jadna je ova drzava sa ovakvom polovinom naroda koji se pali na jedno veliko nista iz usta onih sto su uzeli NIS dzabe.

Sve rusofile da pitas da navedu, ne tri vec jedan primer ruske direktne pomoci od koje smo imali jasnu pomoc (ekonomsku, vojnu, bilo koju) zastali bi i mucali i kao glupave primere naveli da su bili uz nas tokom pregovore u kojima smo takodje potpisali ono sto nam ne odgovara.

Jeste slepi pa ne vidite sta se desava oko Kosova? Jesu vam i Vucic i Nikolic izdajnici sa Dacicem?

Aman ljudi, pa umrecemo od gladi ako se ne dogovorimo sa albancima. Nece nas biti, umrece i ovo malo ekonomije.

Nemojte biti samoubice. Mislite kako da napravimo granice koje ce svi u svetu postovati.

Dragan

pre 11 godina

Rusi, vi ste se pokazali 1999. Onaj osecaj apsolutne usamljenosti i nemoci dok nas najjaca svetska vojna alijansa unistava iz dana u dan, a istovremeno iz tzv. bratske zemlje saveznika stizu samo suplje parole, kozacka pevacka drustva i popovi... se nikad ne zaboravlja. Da i ne spominjem sramno povlacenje ruske vojske sa Kosmeta. Stoga prestanite da nas branite molim vas, jer sto nas vise "branite" to nam je sve gore.

AntiRus

pre 11 godina

"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pa, meni je jasno da u svakodnevnim kontaktima sa rukovodstvom Srbije (koje vas obavestava o napretku pregovora) dobijate informacije i dajete instrukcije kako da se produzi ova agonija sa Kosovom. Vama nikako ne odgovara da Srbija udje u EU, to je i crncima u "Nambiji" postalo jasno.
Nikad sa Rusima! Otpor!

Alex1

pre 11 godina

"Čepurin, međutim, naglašava da je Moskva u stalnom kontaktu sa srpskim rukovodstvom i da je potpuno upoznata sa svim nijansama pregovora."

Blago nama, Tomini savetnici i neki SPS-ovci su na direktnoj vezi sa Moskvom, zato nam tako i ide. Mislim na "raštimovani orkestar".


"Ali ono što je za Rusiju veoma važno jeste da se sa ulaskom Srbije u EU ne pogoršaju odnosi sa Rusijom, odnosno naš interes je očuvanje dobrih prijateljskih odnosa. To treba imati u vidu", istakao je on.

Pretnja uvijena u celofan. Uvek ista priča sa ovim "diplomatama" koji nikako da izađu iz svog modela razmišljanja da je gola sila jedino što funkcioniše.
Da ste nešto hteli da postignete, uložili biste u Srbiju (!), ne biste nas ucenjivali cenom gasa, ne biste finansirali Obraz, Naše, 1389, Dveri i sl. Ovako ste odavno prepoznati kao glavni ometači ulaska Srbije u EU. Još od 2003.

Marko

pre 11 godina

Neka me neko od vas pametnih prosvetli jesu Rusi ubijali i bombardovali Beograd u WW2. Jesu nas Rusi bombardovali u Bosni za vreme gradjanskog rata. Jesu isti ti Rusi ubijali nasu decu 99. I jesu li duzni da nam pomazu kad mi ne cenimo sami sebe. Ruke "saveznika" iz EU su do ramena krvave Srpskom krvlju i sad pametni neka nas istrebe i trba da nas nema kad smo glup narod.

Саша Митровић

pre 11 godina

Само нам ви немојте помагати. Откако нам помажете нас бомбардују, одузимају нам територију, а ви то користите и за багателу нам купујете најбоља предузећа и удаљавате нас од ЕУ. Врло лицемерно. Хвала нам на таквој помоћи. Лепо наш народ каже "не дај Боже да те Руси бране и Кинези хране"...

zmaj

pre 11 godina

Hvala Rusiji na podrsci po pitanju KiM , ali pustite Srbiju da izabere sta je za nju najbolje, a to je EU i clanstvo u Nato Alijansi.

Kruna

pre 11 godina

Sa istoka jedino Sunce nama pomaze a za drugo ne znam.Vratimo se i desetak i pedesetak godina unazad i analizirajmo to prijateljstvo.Necemo naci nista sto simbolizuje to prijateljstvo sa istokom vec price,price i samo price od kojih nikad nista nismo imali.

Alan Ford

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna fasciniranost pojedinaca Rusijom.Kadaa god je trebalo da nam pomognu nigde ih nije bilo. Pa prvi su zbrisali sa KiM. Setite se samo kako su onim guseničarima preko drine uleteli u Prištinu.One ovacije,i posle par meseci bežanija.Što to ne objasne. Gde su bili kada nas toliko vole kada nas je 19 zemalja rokalo tri meseca. Kao združena taktička vežba sa bojevim gadjanjem. Hvala lepo braćo Rusi. Samo nemojte da nas branite. Ostavite Vi Slovenstvo i veru tamo kod Vas. Da ste mogli i SSSR bi sačuvali. Pitajte Gorbačova za koliko je šta prodao sa Margaret Tačer.Jedino što čuvate srpske probisvete koji su vam doneli milone evra iz srbije.Šta ste radili tokom dva svetska rata?Batalite se nas.Nadjite drugu žrtvu. Dosta je bilo više od 100 godina.Pokažite vi na delu da ste uz Srbiju. Lupite šakom o sto tamo gde treba pa da vidimo.Sakrili ste se u mišiju rupu pa ložite ove naše gubitnike da istrčavaju umesto Vas.Nikakva mi braća nismo a daleko i da smo prijatelji

visi

pre 11 godina

Ono sto ksze Cepurin, ukratko bi bilo: Uzdaj se use i u svoje kljuse. Koliko para toliko muzike. Pride jos i Telekom, pa cemo jos vise da vam tapkamo ledja.

negotinac

pre 11 godina

Rusija treba da gleda svoja posla i da se ne bavi Srpskom unutrasnjom i spoljnom politikom.Od vase zastite prema nama vidi se dokle smo dogurali , hvala ne treba nam vasa pomoc.

Vesna

pre 11 godina

Ja sam pro zapadno orijentisana ali u vezi Kosova se potpuno slazem sa njima. Oni su nama ponudili pomoc od starta, i bilo bi jako dobro da i oni ucestvuju kao nasa podrska u pregovorima jer ovako su strane neravnopravne i cela ova kosovska prica je bez pravne osnove tj. ne zakonita.

Bolero

pre 11 godina

Pa vec kad nudite pomoc , dignite 15 bombardera izlupajte sve takozvane institucije terorista i takozvane EU na takozvanom Kosovu za to vam ionako netreba nicije odobrenje niti rezolucija UN uostalom oni nigde nepostoje pravno pa mozete na njima da vezbate kako hocete kad hocete i koliko hocete.

depos

pre 11 godina

Srbija KiM izgubila u ratu ( mada S.Milošević,V.Koštunica,V.Šešelj i partijski mu saborci iz 1999.god. tvrde da smo mi pobedili...).
(sava1, 27. mart 2013 14:59)

Ne razumem kako je Miloševićev saborac Koštunica.Pa Koštunica mu je godinu dana posle bombardovanja bio najveći protivnik.A Koštunica i DSS nikada nisu javno ili tajno pregovarali sa Miloševićevim režimom,naravno nikada nisu bili u (Slobinoj)vladi,za razliku od svih ostalih(srs,spo,ds).Upravo zbog te činjenice je Koštunica mogao i jeste pobedio diktatora,što su neki drugi iskoristili kako bi došli na vlast.A takodje DSS od osnivanja bila i ostala demokratska i miroljubivo orjentisana,za razliku od drugih partija koje u imale paravojne formacije i ratnohušacke pozive,a sada se ubiše u dokazivanju svoje poslušnosti kako bi bili izuzeti od sudjenja.Milošević je proglasio pobedu i to je jedan od razloga zbog kojh je izgubio na izborima.Šešelj jeste fanatik,ali nije proglasio pobedu.Koštunica se naravno nije bavio rezultatima rata,već posledicama.Po dolasku na vlast,kao veliki državnik,pokušao je da sačuva ono što je moguće i da stvori slobodnu,demokratsku i pravnu državu.Nažalost bili smo svedoci da je mnogo više bilo onih kojima to nije bilo u interesu.

modesty

pre 11 godina

@Gradjanin: Mi smo imali granice koje je ceo svet postovao nekoliko puta u zadnjih 20 godina i nista ove agresore nije sprecilo da nas u nekoliko etapa napadnu, rasparcaju, maltretiraju. Zasto mislis da je njihov proces unistenja zavrsen? Mi ili cemo jednom reci da je bilo dosta, ili cemo ici u susret buducnosti gde se nasi neprijatelji nece smiriti dok potpuno ne izbrisu ime Srbija iz geografskog atlasa.

Ne pitaj me zasto nas toliko mrze. Slepa mrznja je neobjasnjiva, mada ako pitas nase komsije Hrvate i Abance, oni bi mogli da ti opisu sta je to u njihovim mpozgovim sto ih tera da prave koncentraciopne logore i nasim ljudima vade organe na zivo. Meni je ipak nedokucivo, ma kavo objasnjenje oni imali za svoje postupke.

Svojim komentarom odajes da ne razumes geostratesku poziciju u kojoj se Srbi nalaze od svog pocetka pre koliko vekova? Bice skoro 15 vekova, ista prica. Kapiras?

petar

pre 11 godina

Kako braća kad su živeći sa Srbima od 1918. u jednoj državi Kraljevini Jugoslaviji, Hrvati izvršili u konc. logoru Jasenovac genocid nad 600.000-700.000 nedužnih civila Srba, muškaraca, žena i dece. Rusi bar nikad nisu bombardovali i ubijali Srbe. I to nešto znači, zar ne? A uostalom, svako misli i voli ono prema svojoj pameti i duši. Meni Hrvati nisu braća.

user

pre 11 godina

stvarno smo smesni, treba vec jednom da svatimo da smo jedna mala zemlja, velike sile resavalju i uvek resavali, kao sto su nam jednom dali vojvodinu,sandzak,kosovo,pa RS... sada nam otimaju kosovo

scum

pre 11 godina

Sa Hrvatima sam jako lepo ziveo u jako lepoj drzavi, cak smo imali i zajednicki jezik, prema tome Hrvati su moja braca i nemojte da me neko uznemirava Rusima.
(1948, 27. mart 2013 15:14)

Pa onda idi u Hrvatsku da živiš,jer to više nikada niće biti kao nekadašnja zajednička država.A samo ću pomenuti da ima raznih braća i sestara.Neki vas ubijaju(Jasenovac i NDH),a drugi vas oslobadjaju(Crvena Armija 1944).Naš problem je što uvek razmišljamo i vodimo politiku srcem,a ne glavom.U medjunarodnoj politici nema ljubavi,već interesi.Neće nam pomoći(politički,ekonomski) Rusija,još manje EU,ako nemaju neki inetres za to.Samo što mi treba da u svemu nadjemo i svoj interes,a ne da stalno udaramo glavom o zid.

Nesto kao flash

pre 11 godina

@jog
Procitajte istoriju sta su Rusi radili u istocnoj Evropi. Treba im 100 godina da se oporave od Rusa i pobegli su od njih kao djavo od krsta. Da li znate znate da su Rusi 1948. hteli da sa petom kolonom umarsiraju u nasu zemlju. Da li znate sta bi se dogodilo da su uspeli da nas pokore. Pola drzave na celu sa Marsalom Titom bi bilo deportovano i pobijeno u Sibiru. Na svakom koraku bi bio gulag.
Kako su Rusi pomogli Srbima, da vidimo nedavnu istoriju- 1- pomogali i podrzavali rezim SM u punom zlocinackom sjaju 2- pomazu i finansiraju Obraz, Nasi, Dveri I slicne patriJotske organizacije ciji je jedini smisao postojanja zastrasivanje gradjana I suzbijanje slobode misljenja, 3 - ne daju Srbiji da udje u NATO, ponasaju se kao gubernatori Ii papet masteri Srbije, diktiraju pregovore I udaljavaju Srbiju od EU, 4 - NIS je poklonjen Rusima zarad odbrane Kosova za smesne pare sto predstavlja krajnje omalovazavajuci gest. O ratovima u YU I 2003. cemo nekom drugom prilikom. Rekao bi da se ovako ponasa najgori neprijatelj, a ne najveci prijatelj.
@scum
Nije srce I razum problem srpske politike, nego upravo nedostatak istih.

Marija Simonović

pre 11 godina

A sada još samo da ruski ambasador reši problem našeg spoljnjeg duga, da nađe način da se preko 40% od budžeta koji se sada nadopunjuje kreditima popuni na drugi način...

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ma nasi politicari znaju najbolje ;) i drze se reci Merlin Monro: "Ako možete navesti ženu da se smeje, možete je navesti na bilo šta"... Wuuuiii blago nama sa takvim politicarima... sreca, sreca, radost :)

ЈоГ

pre 11 godina

@1948

А да ли си ти чуо за Јасеновац, Усташе, Први светски рат, за отимачину српских кућа по мору пред овај последњи рат, за истеривање Срба са посла, а на крају физичку елиминацију тог народа из Крајине?

ОК, може се извлачити на ону фору "па нису сви Хрвати такви" али се ипак поставља питање када су нам то Руси икада ишта слично радили? Ја живим у Америци али кад погледам историју видим да су нам Руси увек помагали колико су могли. А и кад баш нису баш могли често су давали више него што смо заслужили.

ПС Мени су и далеки Кинези већа браћа од Немаца. Њих разумем као људе а ови брате злоба и безобразлук до бола. И ево сад траже де факто етничко очишћење и преосталих Срба са Косова, и ни да трепну. Нек се носе и Хрвати, и Немци, и цела ЕУ што се мене тиче. Био сам за прикључење а сада ми је ДОСТА.

Razmisljam

pre 11 godina

Srpski narod je izgleda mnogo gresan..Kako objasniti cinjenicu da su u fudbalu, politici, akademiji nauka, u preduzecima..itd..najgori i najpohlepniji ljudi? Zasto je cudno sto smo kao drzava doziveli kolaps i propast , kad je na najvaznijim mestima u drustvu zaseo najgori olos? Ako nemamo bolje kadrove od njih, i treba da nestanemo kao narod.

de.

pre 11 godina

@Alan Ford

Nije ti jsna fascinacija Rusima? Ok. Nije ni meni jer ipak oni gledaju pre svega svoje poslove ali da li mozes da objasnis fascinaciju Amerikancima, Nemcima, Hrvatima ili Albancima? Zar tek to nije neverovatno? Ili, zar nije normalnija fascinacija Rusima koji nas ipak nisu bombardovali, nisu streljali 100 Srba za jednog ubijenog kao sto su top radili Nemci, nisu imali logore u kojima su sistematski ubijali Srbe kao sto su to imali Hrvati niti su na delu Srbije nasilno napravili nekakvu svoju monoetnicku paradzravu? Dobili su Rusi NIS za male pare? Vise su platili Rusi taj NIS nego Amerikanci za Zeljezaru u Smederevu koju su ostavili sa sve radnicima i dugovima cim im se smanjio profit. Sto se to ne spominje.

zoran

pre 11 godina

Ne znam da li je moguća jasnija i korektnija podrška. Da nema podrške sa te strane, Srbije odavno ne bi bilo. E sada, to što pojedini medju nama to ne mogu da shvate ili neće da prihvate, to je stanje histerije koje nema veze sa "realnošću", na koju se rado pozivaju. Generacije koje dolaze skupo će platiti tu histeriju, bez obzira na to što se kao krunski argument zagovornika raskida veza sa Rusijom navodi upravo briga za potomstvo. Iza toga stoji beskrajna sebičnost.

selo veselo

pre 11 godina

Koji i kakvi komentari?! Fantastično! Dežurni plaćeni spineri koji pokušavaju da ubede kako su Amerikanci koji su pobili na hiljade Srba ili Nemci koji su pobili jos vise hiljada Srba ili Hrvati sa Jasenovcem u stvari veći prijatelji Srbima od Rusa, domaći autosovinisti i naravno kompleksaši iz Slovenije i "države kosova". Zabava osigurana.

sulc

pre 11 godina

Zar je moguce da ovde ima toliko supljoglavaca koji veruju u blagonaklonost EU,USA,Rusije ili Kine prema Srbiji? Jedni su vas rusili i ubijali a ovi drugi ni prstom maknuli za to vreme.Balkan i ove sitne zemljice po Evropi su samo mala deca za velike sile koje upravljaju ovim svetom.Nemojte misliti da je Srbija od nekog "velikog" znacaja bilo kome.

posmatrac

pre 11 godina

@Vladimire, da se zoves Mirsad ili Sead (nabrajam muslimanska imena) drugu bi pricu pricao. Pricaj mojoj porodici sto sa zavrsenim magistarskim radom iz oblasti masinstva tocim gorivo na benzinskoj pumpi Kvele u Novom Pazaru i sto se primaju na konkursima osobe sa "radnim iskustvom" a bez dana studija, naravno iz Raske i okoline.
Sve najbolje.

KarlMarks

pre 11 godina

Мало подсећање за русомрзце:

1. Русофобију је смислио и наметнуо Јосип Броз, а ви као овце комуњарске настављате несмањеном жестином. А знате да је дотични играо ту клацкалицу, узимао пропагандну помоћ и бесповратне кредите, улио илузије да се са мало рада може живети у изобиљу. Дебела заблуда је што мислите да и данас неко хоће тако да даје, а ви само да седите у хладу у стилу „нигде боље“. Е па нема више, неће дати ни Немачка ни ЕУ, ни САД, па неће ни Русија, а и зашто?

2. Русија је данас трансформисана, модерна светска супер сила. Сачувала је своје достојанство, може да се поноси са својом историјом. Данас постала имиграциона држава, многи долазе да раде трбухом за хлебом (крухом).

3. Грађанима Русије је подигнут стандард, знатно изнад онога у Србији. Нема више да поданици Јосипа Броза путују по Русији за прошверцоване фармерке и жваке, блудећи и размећући се около. Сада може само да буде обрнуто. Е па кад сте већ заволели немце и амере због њиховог богатства, нема више разлога да мрзите ни ове друге.

4. Ми смо за Русе као винска мушица за слона. Не требамо им, мањи смо и слабији од неког дела Москве. Многи од њих не знају ни шта ни где је Србија, иду на много лепша места широм земљине кугле. Тамо и пласирају капитал.

5. Коначно, браћо бре Срби, докле бре такво кукање, гледање само ко ће шта да нам да бесплатно и бесповратно. Радите нешто и зарадите сами, више ће вас ценити и они које тако једнострано волите, а и они које без разлога мрзите.

ivan

pre 11 godina

Cinjenica je da Srbi vole Ruse i da Rusi vole Srbe, cinjenica je da nas na Zapadu zovu “mali Rusi“ i da nam ne veruju. Cinjenica je da je Srbija u Evropi i da bastini zajednicku kulturu sa drugim evropskim narodima. I cinjenica je da su se nasi dedovi borili da Srbija bude samostalna i da sama bira svoj put. Milioni su pali za tu ideju. Tako da nam ne treba ni EU ali ni Federacija Rusije i Belorusije. Treba nam slobodna,uredjena i demokratska drzava sa kojom saradjuje i koju postuje i Istok i Zapad.

kako nije dovoljan?!

pre 11 godina

ma kad se Keti nasmeje, meni je odma' bolje. dobijem evropsku platu, standard,ma sve bre.i onda drmnem još koju rakicu i ta gore pomenuta Keti postaje sve lepša, zato rusi gledajte vi vašu politiku da sredite, a nama dajte dosta kvalitetne votke

Vladimir

pre 11 godina

@posmatrac

Prijatelju, i ti i ja dobro znamo šta sam mislio pod onim "prava bošnjaka". Pod tim sam mislio da će kao i u ostalim slučajevima isplivati neke individue koje će pod parolom da neko nekog ugnjetava, ponesene obećanjima Evropske Unije i sopstvenom korišću napraviti problem bez problema. A to što radiš na benzinskoj pumpi sa diplomom, magistraturom i čime sve već nije karakteristika vas u Novom Pazaru i njegovom okrugu, već cele ove države. Ja sa svojim zvanjem profesora ne radim godinama u struci i isto tako gledam kako na konkursima posao dobijaju neki koji čak nemaju dve dodirne tačke sa strukom.

Tako da u istim smo g... i ti i ja i još bar milion i po ljudi. I to nema veze sa nacionalnom i verskom pripadnošću nego sa ludoglavnom politikom ove države koja propagira devizu da će se narod zaposliti tek kada uđemo u E.U, a ne vide kakve nam zvrčke oni prave.

Svejedno, sve najbolje i tebi!

Jelica Veselinović

pre 11 godina

Pravih prijatelja nikada nije mnogo.Meni zapravo smeta što je u dugom vremenskom periodu pogubljeno prijateljstvo moćnih i velikih država.

Majkica

pre 11 godina

Velike sile su važne za Srbiju,jer se nalazimo u teškom položaju.Ko god želi da pomogne potreban je.Ko je iskren ,a ko nije?

dragana

pre 11 godina

Srbija nece uci u EU dok ne prizna Kosovo. Onda ce jos morati istom tom Kosovu da pomogne da i ono udje u EU jer mozemo samo istovremeno uci, da Srbija ne bi stavljala posle veto na ulzak Kosova. Drugo, clanstvo u uniji se placa nekoliko milijardi evra, a npr. Hrvatska ce dobiti samo 665 miliona evra sad kad bude punopravni clan. Niko ne razmislja o tome da, s obzirom da u Uniji odluke donose zemlje sa najvise stanovnika, mi vise necemo moci ni o cemu da odlucujemo. Ne u EU!!!