Ponedeljak, 25.03.2013.

18:15

U 8. rundu s preciznijim rešenjima

Beograd će na narednoj rundi dijaloga s Prištinom istupiti s preciznijim rešenjima za pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština, kaže savetnik predsednika.

Izvor: B92

U 8. rundu s preciznijim rešenjima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

kostov

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

KAMELEON

pre 11 godina

Ova runda je za nas od presudnog znacaja,posle ove runde bice poznata nasa sudbina,zato sada treba svi nasi zvanicnici da se ujedine,i da ostave svoje licne,politicke,partijske interese sa strane,i da se usmere,tj.da se izbore za srpske interese,za interese svih gradjana,taj datum je Srbiji preko potreban za dalje planove koje ima.

Ana 017

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Međutim, Srbija treba da utvrdi koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma ne sme da odstupa, ni po cenu datuma.

Biberče

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće ali realno je da se tek u poslednjih par rundi vidi da postoje neki trzaji borbe za rešenje problema na Kosovu!

Hiperaktivna BUVA

pre 11 godina

Srbija i ne treba da odustaje, treba se boriti i voditi dijaloge sve dok se ne dovede do rešenja koje će uticati na bolji život gradjana!

erić

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor.

Remark

pre 11 godina

Iz ovog sastanka mogu zaključiti da naš državni vrh ima plan i cilj.
EU je do sada išla sa štapom i šargarepom u politici prema nama. Nadam se da je onaj papir od ništa bio "štap".
Verujem u dogovor ali ako ga ne dobijemo neće biti smak sveta. Idemo dalje a onda EU neka sačeka ad ćemo ponovo biti voljni da joj se pridružimo.
Imam utisak da je i sama EU na samom izdisaju i da neće još dugo opstati.

Gricko

pre 11 godina

Problem na Kosovu postoji decenijama a ne od juče! I šta god da doprinesu biće dobro jer su raniji vlastodršci uništili skoro pa poslednju nadu!

TNTSS

pre 11 godina

Složnost kuću radi, svi su se dali da dodju do najboljeg rešenja za Srbe na Kosovu, i neće prihvatiti ništa što bi im škodilo...

band lako ćemo

pre 11 godina

za 1 1/2 sat rešili kapitalni problem, wow, kakvi mozgovi vode ovu državu!
ali posledice će se osećati bar 1 1/2 deceniju....

MalinaCR

pre 11 godina

Zahvaljujući vama dolaze napokon bolji dani u Srbiji. Hvala vam što ste složni u pregovorima, i što srpskom narodu na Kosovu nećete okrenuti leđa.

senadin

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Marina

pre 11 godina

"..Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić. "....

G.Đuriću, nije u tome stvar,vi morate raditi na povećanju utjecaja Srbije jer sada je taj utjecaj na jugu nikakav,a na sjeveru klimav i upitan.

Veljko

pre 11 godina

Očigledno je da EU odgovara ovakva situacija na Kosovu i da joj nije interes da se tamo situacija promeni ni za pedalj u našu korist. Ako je tako, mi tu ne treba ništa ni da prihvatamo. Naše pozicije su jasne, znamo minimum. Ako hoće stabilnost na Balkanu, moraju da budu objektivni. Mislim da je sve na EU i Americi, naravno. Naše je da i dalje budemo uz kosovske Srbe i sve druge koji priznaju srbiju za svoju zemlju.

Potpisali ste vi to odavno dečki

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahaa!!!!! Precizno nema šta!!!!! Sas radikalima i miloševićevim učenicima samo u propast!!!!

Sara BG

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

Milica

pre 11 godina

Srbija ne sme odustati od Zajednice srpskih opština na severu KiM i sa jasno određenim nadležnostima i mehanizmom za njihovo sprovođenje. Ako Zajednice srpskih opština namaju izvršnu vlast , onda Srbi na teritoriji Kosova nemaju nikakvu garanciju da će se neko adekvatno starati o njihovim šivotnim problemima i bezbednosti.

Despina

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Sledeća runda razgovora moraće da se odnosi na uspostavljanju i jačanju državnih institucija koje će doneti sigurnost narodu na KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koje će sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. KiM mora da se rešava kroz dijalog i razgovori moraju biti nastavljeni. Ukoliko ni u 8 rundi razgovora ne bude bilo pomaka u pregovorima za srpsku stranu trebalo bi raspisati izbore. Ivica dačić zaista nema tu sposobnost pregovaranja.

nokaut u 8 rundi

pre 11 godina

halo bre ljudi kakva 8 runda kosovo je definitivno predato onog momenta kada je izabrana ova vlada i ova vlast na celu sa nikolicem vucicem i dacicem i to u prvoj rundi pa treci dan od izbora vucic je bio u berlinu i vasingtonu po zadatke koji se ubrzano odvijaju na stetu srbije a u korist kosova kada je formirana granica i carina to je gotova stvar samo se odugovlaci i trazi neko dobro opravdanje da se to saopsti narodu a ds je pusten niz vodu jer nisu mogli ni uludilu da ih nateraju bilo sta da potpisu u vezi kosova sto im daje za pravo da kazu da su drzava zato su i moguci izbori da bi se sns izvukao iz ovog skripca koji je sam sebi zakuvao i buducoj vladi vikao kako su izdajnici a oni cisti mada su definisali granicu i carinu sa kosovom i zato hoce svu krivicu da svale na dacica ali ni on nije naivan morace na pregovore sva troica pa kome opanci a koma obojci

PANDA

pre 11 godina

Svi se nadamo da se nastave pregovori i da ce nasi politicari da dodju sa lepim i pozitivnim vestima. Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju problema Kosova i naseg naroda, sto je za svaku pohvalu.

Alisa8

pre 11 godina

Mislim da kosovski Ameikanci ne zele nikakvo resenje za Srbe na Kosmetu. Plan je isti kao i u Rambujeu,postaviti zahteve koje ne mozemo da ispunimo,pregovori propadaju,Albanci silom uspostavljaju suverenitet,Srbi u strahu beze u Srbiju "nicim izazvani",a mi imamo jos 200-300 hiljada izbeglica.

Балкан у ЕУ

pre 11 godina

Нема референдума у тајној дипломатији и државним питањима, поготово код поделе интересних сфера између светских сила..
Најважније је да ЕУ и НАТО гарантују безбедан живот Србима на Косову, и да се обезбеде инвестиције за економску обнову српске привреде и брзи улазак Србије у ЕУ, којој је очигледно припао цели Балкан..

Nenad Sremac

pre 11 godina

Biću malo opširniji oko okomentara.
Sećam se da su am predstavnici EU dodelili knjigu šta sve treba da se uradi u Srbiji da bi došli do datuma.
Dolaskom nove vlade srbija je nedvosmisleno krenula u realizaciju za dobijanje datuma. Ne bih nabrajao sve pojedinosti. Celo vreme su evropski komesari hvalili očigledan napredak Srbije. Hvalili su konstruktivan stav prema razgovorima u Briselu. Hvalil i kako jedva čekaju da vide Srbiju kao budućeg člana EU.
Šta se dešava danas?
EU u ragovorima nijednom rečju ne traži od Prištine da popusti. Stavljaju neke nemoguće pappire na sto na koje Srbjija neće pristati.
Naša vlada donosi sasvim očekujuću odluku da nema ništa od te ljubavi.
Danas je ovaj sastanak sasvim opravdan i za mee lično ,očekivan razvoj događanja i ponovni dokaz da smo kao država iskreno i nedvosmisleno ušli u ove razgovore.

bertone

pre 11 godina

nema tu mnogo komplikovanja, treba smiriti situaciju, ostaviti stvari na takvom mestu da kad tad mozemo sve to da povratimo, znaci samo budite pametni...

Mala princeza

pre 11 godina

Zaista sam optimisticna u razmisljanima da Srbiju cekaju bolji dani.
Ovi pregovori su neophodni i kompromisno resenje je potrebno i mislim da ce ova Vlada uspeti u nameri da Srbija nmapravi korak napred ka boljoj buducnosti.

JATAGANAC

pre 11 godina

Svaka cast mladom Djuricu, i ako je mlad politicar zna da treba spremno ulaziti u pregovore, a ne kao nas premijer, nespreman je od prvog dana!

Timbe

pre 11 godina

Jedino da pozelim mnogo srece u nastavku dijaloga... Situacija nije nimalo laka ali verujem da cemo na kraju nesto ipak postici!

Zoran

pre 11 godina

Tamni vilajet: Ako priznamo, kajacemo se. Ako ne priznamo, kajacemo se jos i vise. A vrli politicari ne vide potrebu za referendumom. Ili su kratkovidi ili im je IQ nizak. Ni jedno ni drugo ne valja za drzavu.

dado

pre 11 godina

Vidim da mnogi govore: "Okrenimo se istoku"
Pa pitam: "A sta ako nas taj istok nece"??

Jer, bili smo svedoci kada je oko 50.000 Srba sa Kosova kolektivno trazilo drzavljanstvo Rusije i bili odbijeni 'kao sa nikta'.

Sa druge strane, sa istoka, jos uvek se nije pojavio otvoren poziv neke drzave tipa: "Hajte sa nama - pridruzite nam se"

hihajhaj

pre 11 godina

kako god, samo ne dajte nase ciljeve i interesew! sve oci su uprte u vas i zrelo i posteno je to kad se dodje do neceg prihvatljivog da se iznese u skupstini, neka se javno odluci...da ne bude posle ne obavestenih!

Teo

pre 11 godina

Mislim da je dobro da seSkupština i poslanici informišu o predlogu dogovora tek onda kad se dođe do tačke da državni vrh smatra da je taj predlog prihvatljiv. Sve pre toga je samo unošenje konfuzije u poslanike a naročito u javnost. Ne treba da se opterećujemo nečim što niko od naših pregovarača i ne smatra da je to ozbiljan predlog.

Milhaus

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Tadic ovo ni u najludjim snovima nije hteo da prihavti, a vi ste ono onomad imali gotovo resenje za Kosovo samo da dodjete na vlast vas u medjunarodnoj zajednici cene, aha vidim.
Sto vise patriotizma to vise lopovluka.
Vucicu odlazi ti i tvoje lopurde

SAMSUNG

pre 11 godina

Ova 8 runda pregovara moze da bude poslednja slamka spasa za Srbiju,cvrsto verujem da ce se posle ove 8 runde sve okrenuti u korist nas.

sosa_iz_sosenka

pre 11 godina

da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!pristina mora pristati na kompromise jer ovako stanje ne odgovara ni jednima ni drugima, kad se na necemu marljivo radi rezultati ne mogu izostati!

crazy_deedee

pre 11 godina

dobra je odluka da kada dodju do nekog resenja predstave skupstini kako bi svi ravnopravno imali uvid i odlucivali, da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!

poredenje sa Bosnom

pre 11 godina

Kada smo kod nadleznosti evo vam primjer iz Bosne:
U Bosni entitet RS ima cak i svoju policiju nadleznu za teritorij RS. Ta policija ima svog direkotora (Stanislav Cadjo), ali RS nema ministra bezbjednosti jer je on na nivou drzave BH (Fahrudin Radoncic).
Policija RS iznad sebe ima 'nadlezniju' SIPA istraziujuje i hapsi bez obzira na entitetske granice.
Prevedeno na slucaj Kosovo, to znaci da cak i ako te srpske zajednice imadnu i svoju policiju na svom teritoriju, nista nece sprjecavati ROSU da operise (istrazuje, hapsi) po cjelom Kosovu.

albanski smor spineri

pre 11 godina

@Beqa
Ti ces da pricas o bedi u Srbiji a tvoja "drzava kosova" je duplo bednija i od Srbije i od Makedonije i od Albanije. Nista ne proizvodite, imate najvecu nezaposlenost, najmanja ulaganja, najmanje plate i penzije... Ti ces da pricas o kriminalu u Srbiji a imas Hasima Tacija za premijera? Spusti se dete na zemlju i prestani da se blamiras.

w.

pre 11 godina

@Albanac do noge

Vama Albancima "na jugu" treba obezbediti sve ono sto "imaju" i Srbi u Albaniji. Ama bas sve da bude isto. Dovest cemo vam par Srba ili Crnogoraca iz Albanije da vam odrze predavanje koja su to sva "prava" imali zadnjih decenija. Moze? A i Albanija je stara drzava, ima 100 godina.
I jos nesto, Kosovo nije nacionalna drzava Albanaca, nije ni drzava nego protektorat te nema na osnovu cega da pravis paralele ili da trazis reciprocitet.

Luka T.

pre 11 godina

Pregovarački tim na sve načine pokušava da uradi nešto što bi bilo dobro za Srbiju i za preostale Srbe koji žive na Kosovu, ukoliko se ne budu trudili opet će se doživeti mart 2004, zato svako rešenje koje se donese je u interesu tih ljudi. Naš tim neće odustajati tako lako a i vidi se po rundama razgovora dok neko ne popusti. SAD je garant Prištini i to je jasna činjenica, sada se nameće teško pitanje koliko Srbija i pregovarački tim imaju snage da idu daleko protiv ovo svetskog moćnika.

VELJA

pre 11 godina

Istinu na sunce pa šta nam bog da,mnogo je država van EU i to sa jako lepim standardima.Use i u svoje kljuse.Orjentacija ka istoku pa ćemo videti kako će se onda ponašati zapad.

Gospodin Jakoljević

pre 11 godina

Optimista sam po prirodi u životu . Optimista sam da će doći do dogovora između Srbije i Prištine.
Ovo je radni sastanak koj i vodi tim putem. siguran sam da niko iz ovog vrha neće uraditi nešto štetno po Srbiju.

blaza

pre 11 godina

Nista novo, jer vrh srpske vlasti je jasno rekao koje su donje granice do kojih mogu ici, sve ostalo su pokusaji mocnika sa zapada da ucene Srbiju, za neizvesnost prijema u EU. Verujem u Nikolicevu mudrost i spremnost mladjih da ga poslusaju i ne podlegnu pritiscima.

mia

pre 11 godina

Izvuci najbolje za Srbiju sto se moze,to nam je jedino ostalo.Vodjeni pogresnom politikom u proslosti dosli smo u sitvaciju da budemo zadovoljni sa daj sta das.Ova Vlada nasledila je brljotine koje je bilo nemoguce popraviti,kada se sve bude zavrsilo trebalo bi povuci crtu i proveriti sve koji su ikada ucestvovali ili imali bilo kakve veze sa Kosovom i ustanoviti svakome odgovornost.

nece moci

pre 11 godina

U uslovima decidno jasnog ustava i jos ubedljivije i jasnije volje naroda, svako oponiranje i suprotstavljanje istima predstavlja najblaze receno "zlocin". Kakva skupstina, iznesite predlog pred narod na referendum!!!

novi komentator

pre 11 godina

@interaktiv, sta uzimas, posalji malo i meni molim te, mora da ti je mnogo lepo, kakva bre federacija svih bivsih republika i pokrajina, pa to smo imali, a zbog politicke zelje za hegemonijom Srbije, i zbog neprihvacanja svih promena koje su se desile u svetu, sve se to raspalo, i to krvavo, i ti bi sad pravio federaciju, nakon toga, sa zemljama koje su vec u EU, i sa onima sa kojima ocima ne mozete da se vidite, pa ja ne mogu da verujem da neko jos o ovome danas razmislja pri cistoj svesti...

DUPLO!

pre 11 godina

Ja bre mislim da ova vlade je na najboljem puta da dobije sve: KiM u celini, EU, pa jos kanal Beograd - Solun kao dar od nase brace - Kineze!
Malo smo cekali duze nego potrebno, ali, evo, isplatilo se sve!!
Danas u 21 veku, biti Srbin je svetska vestina! Guraju i do zadnje sekunde, pa onda ne znaju za sta da se odluce. Ovog puta spas moze dolaziti samo od Tacija, na zalost!

bora

pre 11 godina

Srbija se mora okrenuti istoku jer to je njena budućnost.naravno saradnja sa zapadom je neminovna.Bilo bi dobro da dobijemo taj datum jer nam se time mnoga tržišta i vrata otvaraju ali i ukoliko ga ne dobijemo nije smak sveta.Pobornik sam ideje use i u svoje kljuse....

Aflatoksin

pre 11 godina

Drzavni vrh? Jel to postoji po Ustavu? Ili imamo Narodnu Skupstinu i Vladu? Ovo je drzavno dno. Koliko radikali bez bedza brinu o Kosovu pokazuje to sto su JULovca Vulina postavili za kancelara za KiM,a "savetnik" Djuric daje obavestenja o pregovorima. O drugu blekberiju ne vredi ni govoriti,on samo nastavlja zapoceto 1998.

interaktiv

pre 11 godina

Aman ljudi, jedino resenje je Federacija sa Kosovom, trebalo bi ponuditi to i svim bivsim republikama. EU ok, al zamislite nas opet sve zajedno, organizovano u jednoj federaciji, pa onda u EU. Kakva bi to sila bila a? A o fudbalu i da ne pricamo, pokorili bi tu EU za sva vremena. Ne znamo mi sami, zbunjeni smo brate mnogo svi.

LEX

pre 11 godina

A u poslednjoj rundi doživljavate nokaut...pa dajte prestanite da se igrate nasom inteligencijom...prihvatiće te nešto što stoji kao ponuda već godinama...oooo Srbi zašto uvek čekate da vas dovedu do zida pa onda prihvatite nešto što je realno...

Palcica

pre 11 godina

Srbija je zaista ucinila sve da dodje do kompromisnog resenja.
Drzavno vrh Srbije ima podrsku gradjana Srbije i mora imati na papiru minimum ispod kojeg nece ici.Moramo zastiti sve gradjane Srbije ,i one na Kosovu.

Filip

pre 11 godina

Mislim da je sjajan dogovor da,kako kaze Djuric:"Kada se dođe do rešenja koje državni vrh smatra prihvatljivim, o njemu će se izjasniti i Narodna skupština", O svakom papiru i svakom sporazumu treba da se izjašnjavaju poslanici Srbije, kazao je on novinarima./tako zaista najbolje.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

Spartacus

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

dusan

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Ovi su za nepunih godinu dana napravili više koraka ka priznavanja Kosova nego Boris za 4 godine pa sad ti vidi ko je tu izdajnik i ko kumu zabija nož u leđa

Plavuša

pre 11 godina

Ovo postaje veoma zamorno, da ne kažem smarno. Pa ljudi moji - od 1999. godine (bombardovanje najvećih svetskih velesila sa sve Nemačkom i dragim susjedima; potpis kapitulacije Miloševića i kamarile; slanje svih srpskih vođa u politički zatvor sa najviše mogućnosti za umiranje i samoubistava u odnosu na broj zatvorenika itd. i tsl.), stigosmo u 2013. godinu i - gle čuda - kao da smo opet na početku. Isti ljudi u drugoj odori.
Ma nije valjda da nam trebaju tolike godine da nam naše vođe dokažu da smo sve ovo zaslužili, e da bi oni mogli, u međuvremenu, više od dvadeset godina da se bogate i da manipulišu budalama i sitnim dušama.
Uostalom, taj iz naslova je toliko sposoban i tolike funkcije je promenio još iz pionirskog doba, pa se nadam da će vas usrećiti braćo i sestre Srbi i u budućnosti.

pitanjce za drzavno dno

pre 11 godina

Jel mi ove placamo da vode politiku, ili da igraju boks?
Kad ste dosli dotle da vam Vulin i Velja budu drzavni vrh, sve nam je jasno.

Beqa

pre 11 godina

Stvarno se ponasate kao da ste u stanju da bilo sta uslovljavate! EU je postavila uslove za datum,a vi, ili ispunjavate te uslove ili ostavite Srbiju u bedi koja ce sigurno jos vise da se pridubljuje! Sve ostalo je demagogija i prodaja magle za unutrasnju upotrebu! Bogami, i nisam bas siguran da zelite u EU jel ako udjete u EU onda nema vise drzavnog kriminaliteta!

Albanac do noge.

pre 11 godina

A da li vi predvidjate ista prava i za albance na jugu Srbije?
Budite fer i demokrati da prihvatite ista prava albancima, dajte vi prvo primer Kosovskim albancima sta je demokratija da bi i oni prihvatili nesto za srbe na Kosovu.
Mi na jugu, voleli bi da imamo te prave sto drzava Srbija htela za srbe na Kosovu.
Srbija ima velika iskustva kao drzava, jer je i stara nego Kosovo.
Kosovo je mlada drzava pa oni ne uneju sta je demokratija!

HladnaGlava

pre 11 godina

Nije problem što oni imaju jasniju sliku. problem je sto ta slika nista ne znaci. Svi znamo da se mi Srbi nista ne pitamo. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

bojan

pre 11 godina

ko i svaki put...prvo cete se dogovoriti a posle cete nam reci sta ste se dogovorili....Pa daj jednom budite ljudi pa nam recite u lice ono sto svi znamo

pecki pecanac

pre 11 godina

Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić.Daj djuricu majke ti kakve su vam ovo izmisljotine. Aj sever tu i tamo ali objasni mi kakav uticaj ima vlada srbije na ostatku kosova? Ovo je stvarno deklaracija za obdaniste.

mattko

pre 11 godina

Srbi kao Tirolci! Moze , ali sa tirolskim standardom i kulturom. Neko mora da investira u Kosovo a ko ce to biti? Ne ocekuje li se to mozda opet od Srbije?

marija

pre 11 godina

Pokusavam da se ubedim da znate sta radite.
Pa mi ne ide.
Znam samo da ne treba potpisivati NISTA, cak i ako se ponudi to NESTO.
To NESTO je NISTA, Vucicu.
U pregovore se krece sa relativnim maksimumom zahteva, nikad sa minimumom, ako nisi rodjeni gubitnik.

Napet

pre 11 godina

Te zajednice opština će na kraju dobiti neke nadležnosti ali nikako one koje ova vlada traži jer je Cosovo država koja ne zavisi i nije u sastavu Srbije! Te neke sitne nadležnosti će ova vlast predstaviti kao "krupne" stvari koje su prihvatljive za nas i tako će se konačno i završiti priča o tom Cosovu!

djuro

pre 11 godina

Pocinjem da sumnjam da su nasi pregovaraci malo spori na vijugama. Situacija je vrlo prosta. Oni - tj. SAD preko EU preko Albanaca - traze da za sada prakticno a kasnije i formalno priznate Kosovo onako kako su to oni zamislili. Vasi interesi i ciljevi nisu na stolu. Mozda vas zavarava diplomatski jezik kojim se to saopstava, ali utoliko gore po vas. Nije poenta u tome da cete izaci sa preciznim ili fleksibilnim ili pametnim resenjem - resenje je u tome da im ili date to sto hoce ili da istupite iz "pregovora". Batrganje ne pomaze. Sto pre to shvatite, to bolje po sve nas. Onda stvarno mozemo da razgovaramo o tome sta cemo da izaberemo od te dve opcije. Ovako mi se cini da puno jos uvek proevropski ili prozapadno orjentisanih ljudi u Srbiji i dalje misle da imaju nekakvo postovanje svojih "prijatelja" na zapadu i da konstruktivnost i uopste ucesce u ovim pregovorim podrzavaju i pravdaju zamisljenim a nepostojecim fer odnosom zapada prema Srbiji ako i ona bude "fer". Samozavaravanje nas nigde nece dovesti.

nije nego

pre 11 godina

""Beograd će na narednoj rundi dijaloga s Prištinom istupiti sa preciznijim rešenjima za pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština, izjavio Marko Đurić. "
============================

Ne moze Beograd isatupiiti sa 'preciznijim resenjima', nego samo sa 'PREDLOZIMA preciznijih resenja'
A pitanje je sta ce od toga Pristina prihvatiti [ako ista]

nije nego

pre 11 godina

""Beograd će na narednoj rundi dijaloga s Prištinom istupiti sa preciznijim rešenjima za pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština, izjavio Marko Đurić. "
============================

Ne moze Beograd isatupiiti sa 'preciznijim resenjima', nego samo sa 'PREDLOZIMA preciznijih resenja'
A pitanje je sta ce od toga Pristina prihvatiti [ako ista]

Albanac do noge.

pre 11 godina

A da li vi predvidjate ista prava i za albance na jugu Srbije?
Budite fer i demokrati da prihvatite ista prava albancima, dajte vi prvo primer Kosovskim albancima sta je demokratija da bi i oni prihvatili nesto za srbe na Kosovu.
Mi na jugu, voleli bi da imamo te prave sto drzava Srbija htela za srbe na Kosovu.
Srbija ima velika iskustva kao drzava, jer je i stara nego Kosovo.
Kosovo je mlada drzava pa oni ne uneju sta je demokratija!

pecki pecanac

pre 11 godina

Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić.Daj djuricu majke ti kakve su vam ovo izmisljotine. Aj sever tu i tamo ali objasni mi kakav uticaj ima vlada srbije na ostatku kosova? Ovo je stvarno deklaracija za obdaniste.

dusan

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Ovi su za nepunih godinu dana napravili više koraka ka priznavanja Kosova nego Boris za 4 godine pa sad ti vidi ko je tu izdajnik i ko kumu zabija nož u leđa

Aflatoksin

pre 11 godina

Drzavni vrh? Jel to postoji po Ustavu? Ili imamo Narodnu Skupstinu i Vladu? Ovo je drzavno dno. Koliko radikali bez bedza brinu o Kosovu pokazuje to sto su JULovca Vulina postavili za kancelara za KiM,a "savetnik" Djuric daje obavestenja o pregovorima. O drugu blekberiju ne vredi ni govoriti,on samo nastavlja zapoceto 1998.

Beqa

pre 11 godina

Stvarno se ponasate kao da ste u stanju da bilo sta uslovljavate! EU je postavila uslove za datum,a vi, ili ispunjavate te uslove ili ostavite Srbiju u bedi koja ce sigurno jos vise da se pridubljuje! Sve ostalo je demagogija i prodaja magle za unutrasnju upotrebu! Bogami, i nisam bas siguran da zelite u EU jel ako udjete u EU onda nema vise drzavnog kriminaliteta!

Plavuša

pre 11 godina

Ovo postaje veoma zamorno, da ne kažem smarno. Pa ljudi moji - od 1999. godine (bombardovanje najvećih svetskih velesila sa sve Nemačkom i dragim susjedima; potpis kapitulacije Miloševića i kamarile; slanje svih srpskih vođa u politički zatvor sa najviše mogućnosti za umiranje i samoubistava u odnosu na broj zatvorenika itd. i tsl.), stigosmo u 2013. godinu i - gle čuda - kao da smo opet na početku. Isti ljudi u drugoj odori.
Ma nije valjda da nam trebaju tolike godine da nam naše vođe dokažu da smo sve ovo zaslužili, e da bi oni mogli, u međuvremenu, više od dvadeset godina da se bogate i da manipulišu budalama i sitnim dušama.
Uostalom, taj iz naslova je toliko sposoban i tolike funkcije je promenio još iz pionirskog doba, pa se nadam da će vas usrećiti braćo i sestre Srbi i u budućnosti.

HladnaGlava

pre 11 godina

Nije problem što oni imaju jasniju sliku. problem je sto ta slika nista ne znaci. Svi znamo da se mi Srbi nista ne pitamo. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

Napet

pre 11 godina

Te zajednice opština će na kraju dobiti neke nadležnosti ali nikako one koje ova vlada traži jer je Cosovo država koja ne zavisi i nije u sastavu Srbije! Te neke sitne nadležnosti će ova vlast predstaviti kao "krupne" stvari koje su prihvatljive za nas i tako će se konačno i završiti priča o tom Cosovu!

djuro

pre 11 godina

Pocinjem da sumnjam da su nasi pregovaraci malo spori na vijugama. Situacija je vrlo prosta. Oni - tj. SAD preko EU preko Albanaca - traze da za sada prakticno a kasnije i formalno priznate Kosovo onako kako su to oni zamislili. Vasi interesi i ciljevi nisu na stolu. Mozda vas zavarava diplomatski jezik kojim se to saopstava, ali utoliko gore po vas. Nije poenta u tome da cete izaci sa preciznim ili fleksibilnim ili pametnim resenjem - resenje je u tome da im ili date to sto hoce ili da istupite iz "pregovora". Batrganje ne pomaze. Sto pre to shvatite, to bolje po sve nas. Onda stvarno mozemo da razgovaramo o tome sta cemo da izaberemo od te dve opcije. Ovako mi se cini da puno jos uvek proevropski ili prozapadno orjentisanih ljudi u Srbiji i dalje misle da imaju nekakvo postovanje svojih "prijatelja" na zapadu i da konstruktivnost i uopste ucesce u ovim pregovorim podrzavaju i pravdaju zamisljenim a nepostojecim fer odnosom zapada prema Srbiji ako i ona bude "fer". Samozavaravanje nas nigde nece dovesti.

bojan

pre 11 godina

ko i svaki put...prvo cete se dogovoriti a posle cete nam reci sta ste se dogovorili....Pa daj jednom budite ljudi pa nam recite u lice ono sto svi znamo

LEX

pre 11 godina

A u poslednjoj rundi doživljavate nokaut...pa dajte prestanite da se igrate nasom inteligencijom...prihvatiće te nešto što stoji kao ponuda već godinama...oooo Srbi zašto uvek čekate da vas dovedu do zida pa onda prihvatite nešto što je realno...

pitanjce za drzavno dno

pre 11 godina

Jel mi ove placamo da vode politiku, ili da igraju boks?
Kad ste dosli dotle da vam Vulin i Velja budu drzavni vrh, sve nam je jasno.

mattko

pre 11 godina

Srbi kao Tirolci! Moze , ali sa tirolskim standardom i kulturom. Neko mora da investira u Kosovo a ko ce to biti? Ne ocekuje li se to mozda opet od Srbije?

marija

pre 11 godina

Pokusavam da se ubedim da znate sta radite.
Pa mi ne ide.
Znam samo da ne treba potpisivati NISTA, cak i ako se ponudi to NESTO.
To NESTO je NISTA, Vucicu.
U pregovore se krece sa relativnim maksimumom zahteva, nikad sa minimumom, ako nisi rodjeni gubitnik.

poredenje sa Bosnom

pre 11 godina

Kada smo kod nadleznosti evo vam primjer iz Bosne:
U Bosni entitet RS ima cak i svoju policiju nadleznu za teritorij RS. Ta policija ima svog direkotora (Stanislav Cadjo), ali RS nema ministra bezbjednosti jer je on na nivou drzave BH (Fahrudin Radoncic).
Policija RS iznad sebe ima 'nadlezniju' SIPA istraziujuje i hapsi bez obzira na entitetske granice.
Prevedeno na slucaj Kosovo, to znaci da cak i ako te srpske zajednice imadnu i svoju policiju na svom teritoriju, nista nece sprjecavati ROSU da operise (istrazuje, hapsi) po cjelom Kosovu.

Milhaus

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Tadic ovo ni u najludjim snovima nije hteo da prihavti, a vi ste ono onomad imali gotovo resenje za Kosovo samo da dodjete na vlast vas u medjunarodnoj zajednici cene, aha vidim.
Sto vise patriotizma to vise lopovluka.
Vucicu odlazi ti i tvoje lopurde

w.

pre 11 godina

@Albanac do noge

Vama Albancima "na jugu" treba obezbediti sve ono sto "imaju" i Srbi u Albaniji. Ama bas sve da bude isto. Dovest cemo vam par Srba ili Crnogoraca iz Albanije da vam odrze predavanje koja su to sva "prava" imali zadnjih decenija. Moze? A i Albanija je stara drzava, ima 100 godina.
I jos nesto, Kosovo nije nacionalna drzava Albanaca, nije ni drzava nego protektorat te nema na osnovu cega da pravis paralele ili da trazis reciprocitet.

albanski smor spineri

pre 11 godina

@Beqa
Ti ces da pricas o bedi u Srbiji a tvoja "drzava kosova" je duplo bednija i od Srbije i od Makedonije i od Albanije. Nista ne proizvodite, imate najvecu nezaposlenost, najmanja ulaganja, najmanje plate i penzije... Ti ces da pricas o kriminalu u Srbiji a imas Hasima Tacija za premijera? Spusti se dete na zemlju i prestani da se blamiras.

DUPLO!

pre 11 godina

Ja bre mislim da ova vlade je na najboljem puta da dobije sve: KiM u celini, EU, pa jos kanal Beograd - Solun kao dar od nase brace - Kineze!
Malo smo cekali duze nego potrebno, ali, evo, isplatilo se sve!!
Danas u 21 veku, biti Srbin je svetska vestina! Guraju i do zadnje sekunde, pa onda ne znaju za sta da se odluce. Ovog puta spas moze dolaziti samo od Tacija, na zalost!

dado

pre 11 godina

Vidim da mnogi govore: "Okrenimo se istoku"
Pa pitam: "A sta ako nas taj istok nece"??

Jer, bili smo svedoci kada je oko 50.000 Srba sa Kosova kolektivno trazilo drzavljanstvo Rusije i bili odbijeni 'kao sa nikta'.

Sa druge strane, sa istoka, jos uvek se nije pojavio otvoren poziv neke drzave tipa: "Hajte sa nama - pridruzite nam se"

novi komentator

pre 11 godina

@interaktiv, sta uzimas, posalji malo i meni molim te, mora da ti je mnogo lepo, kakva bre federacija svih bivsih republika i pokrajina, pa to smo imali, a zbog politicke zelje za hegemonijom Srbije, i zbog neprihvacanja svih promena koje su se desile u svetu, sve se to raspalo, i to krvavo, i ti bi sad pravio federaciju, nakon toga, sa zemljama koje su vec u EU, i sa onima sa kojima ocima ne mozete da se vidite, pa ja ne mogu da verujem da neko jos o ovome danas razmislja pri cistoj svesti...

Filip

pre 11 godina

Mislim da je sjajan dogovor da,kako kaze Djuric:"Kada se dođe do rešenja koje državni vrh smatra prihvatljivim, o njemu će se izjasniti i Narodna skupština", O svakom papiru i svakom sporazumu treba da se izjašnjavaju poslanici Srbije, kazao je on novinarima./tako zaista najbolje.

VELJA

pre 11 godina

Istinu na sunce pa šta nam bog da,mnogo je država van EU i to sa jako lepim standardima.Use i u svoje kljuse.Orjentacija ka istoku pa ćemo videti kako će se onda ponašati zapad.

Palcica

pre 11 godina

Srbija je zaista ucinila sve da dodje do kompromisnog resenja.
Drzavno vrh Srbije ima podrsku gradjana Srbije i mora imati na papiru minimum ispod kojeg nece ici.Moramo zastiti sve gradjane Srbije ,i one na Kosovu.

nece moci

pre 11 godina

U uslovima decidno jasnog ustava i jos ubedljivije i jasnije volje naroda, svako oponiranje i suprotstavljanje istima predstavlja najblaze receno "zlocin". Kakva skupstina, iznesite predlog pred narod na referendum!!!

Potpisali ste vi to odavno dečki

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahaa!!!!! Precizno nema šta!!!!! Sas radikalima i miloševićevim učenicima samo u propast!!!!

nokaut u 8 rundi

pre 11 godina

halo bre ljudi kakva 8 runda kosovo je definitivno predato onog momenta kada je izabrana ova vlada i ova vlast na celu sa nikolicem vucicem i dacicem i to u prvoj rundi pa treci dan od izbora vucic je bio u berlinu i vasingtonu po zadatke koji se ubrzano odvijaju na stetu srbije a u korist kosova kada je formirana granica i carina to je gotova stvar samo se odugovlaci i trazi neko dobro opravdanje da se to saopsti narodu a ds je pusten niz vodu jer nisu mogli ni uludilu da ih nateraju bilo sta da potpisu u vezi kosova sto im daje za pravo da kazu da su drzava zato su i moguci izbori da bi se sns izvukao iz ovog skripca koji je sam sebi zakuvao i buducoj vladi vikao kako su izdajnici a oni cisti mada su definisali granicu i carinu sa kosovom i zato hoce svu krivicu da svale na dacica ali ni on nije naivan morace na pregovore sva troica pa kome opanci a koma obojci

interaktiv

pre 11 godina

Aman ljudi, jedino resenje je Federacija sa Kosovom, trebalo bi ponuditi to i svim bivsim republikama. EU ok, al zamislite nas opet sve zajedno, organizovano u jednoj federaciji, pa onda u EU. Kakva bi to sila bila a? A o fudbalu i da ne pricamo, pokorili bi tu EU za sva vremena. Ne znamo mi sami, zbunjeni smo brate mnogo svi.

bora

pre 11 godina

Srbija se mora okrenuti istoku jer to je njena budućnost.naravno saradnja sa zapadom je neminovna.Bilo bi dobro da dobijemo taj datum jer nam se time mnoga tržišta i vrata otvaraju ali i ukoliko ga ne dobijemo nije smak sveta.Pobornik sam ideje use i u svoje kljuse....

Zoran

pre 11 godina

Tamni vilajet: Ako priznamo, kajacemo se. Ako ne priznamo, kajacemo se jos i vise. A vrli politicari ne vide potrebu za referendumom. Ili su kratkovidi ili im je IQ nizak. Ni jedno ni drugo ne valja za drzavu.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

Luka T.

pre 11 godina

Pregovarački tim na sve načine pokušava da uradi nešto što bi bilo dobro za Srbiju i za preostale Srbe koji žive na Kosovu, ukoliko se ne budu trudili opet će se doživeti mart 2004, zato svako rešenje koje se donese je u interesu tih ljudi. Naš tim neće odustajati tako lako a i vidi se po rundama razgovora dok neko ne popusti. SAD je garant Prištini i to je jasna činjenica, sada se nameće teško pitanje koliko Srbija i pregovarački tim imaju snage da idu daleko protiv ovo svetskog moćnika.

SAMSUNG

pre 11 godina

Ova 8 runda pregovara moze da bude poslednja slamka spasa za Srbiju,cvrsto verujem da ce se posle ove 8 runde sve okrenuti u korist nas.

MalinaCR

pre 11 godina

Zahvaljujući vama dolaze napokon bolji dani u Srbiji. Hvala vam što ste složni u pregovorima, i što srpskom narodu na Kosovu nećete okrenuti leđa.

band lako ćemo

pre 11 godina

za 1 1/2 sat rešili kapitalni problem, wow, kakvi mozgovi vode ovu državu!
ali posledice će se osećati bar 1 1/2 deceniju....

Spartacus

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

blaza

pre 11 godina

Nista novo, jer vrh srpske vlasti je jasno rekao koje su donje granice do kojih mogu ici, sve ostalo su pokusaji mocnika sa zapada da ucene Srbiju, za neizvesnost prijema u EU. Verujem u Nikolicevu mudrost i spremnost mladjih da ga poslusaju i ne podlegnu pritiscima.

Mala princeza

pre 11 godina

Zaista sam optimisticna u razmisljanima da Srbiju cekaju bolji dani.
Ovi pregovori su neophodni i kompromisno resenje je potrebno i mislim da ce ova Vlada uspeti u nameri da Srbija nmapravi korak napred ka boljoj buducnosti.

Балкан у ЕУ

pre 11 godina

Нема референдума у тајној дипломатији и државним питањима, поготово код поделе интересних сфера између светских сила..
Најважније је да ЕУ и НАТО гарантују безбедан живот Србима на Косову, и да се обезбеде инвестиције за економску обнову српске привреде и брзи улазак Србије у ЕУ, којој је очигледно припао цели Балкан..

Marina

pre 11 godina

"..Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić. "....

G.Đuriću, nije u tome stvar,vi morate raditi na povećanju utjecaja Srbije jer sada je taj utjecaj na jugu nikakav,a na sjeveru klimav i upitan.

mia

pre 11 godina

Izvuci najbolje za Srbiju sto se moze,to nam je jedino ostalo.Vodjeni pogresnom politikom u proslosti dosli smo u sitvaciju da budemo zadovoljni sa daj sta das.Ova Vlada nasledila je brljotine koje je bilo nemoguce popraviti,kada se sve bude zavrsilo trebalo bi povuci crtu i proveriti sve koji su ikada ucestvovali ili imali bilo kakve veze sa Kosovom i ustanoviti svakome odgovornost.

Teo

pre 11 godina

Mislim da je dobro da seSkupština i poslanici informišu o predlogu dogovora tek onda kad se dođe do tačke da državni vrh smatra da je taj predlog prihvatljiv. Sve pre toga je samo unošenje konfuzije u poslanike a naročito u javnost. Ne treba da se opterećujemo nečim što niko od naših pregovarača i ne smatra da je to ozbiljan predlog.

bertone

pre 11 godina

nema tu mnogo komplikovanja, treba smiriti situaciju, ostaviti stvari na takvom mestu da kad tad mozemo sve to da povratimo, znaci samo budite pametni...

JATAGANAC

pre 11 godina

Svaka cast mladom Djuricu, i ako je mlad politicar zna da treba spremno ulaziti u pregovore, a ne kao nas premijer, nespreman je od prvog dana!

Nenad Sremac

pre 11 godina

Biću malo opširniji oko okomentara.
Sećam se da su am predstavnici EU dodelili knjigu šta sve treba da se uradi u Srbiji da bi došli do datuma.
Dolaskom nove vlade srbija je nedvosmisleno krenula u realizaciju za dobijanje datuma. Ne bih nabrajao sve pojedinosti. Celo vreme su evropski komesari hvalili očigledan napredak Srbije. Hvalili su konstruktivan stav prema razgovorima u Briselu. Hvalil i kako jedva čekaju da vide Srbiju kao budućeg člana EU.
Šta se dešava danas?
EU u ragovorima nijednom rečju ne traži od Prištine da popusti. Stavljaju neke nemoguće pappire na sto na koje Srbjija neće pristati.
Naša vlada donosi sasvim očekujuću odluku da nema ništa od te ljubavi.
Danas je ovaj sastanak sasvim opravdan i za mee lično ,očekivan razvoj događanja i ponovni dokaz da smo kao država iskreno i nedvosmisleno ušli u ove razgovore.

Alisa8

pre 11 godina

Mislim da kosovski Ameikanci ne zele nikakvo resenje za Srbe na Kosmetu. Plan je isti kao i u Rambujeu,postaviti zahteve koje ne mozemo da ispunimo,pregovori propadaju,Albanci silom uspostavljaju suverenitet,Srbi u strahu beze u Srbiju "nicim izazvani",a mi imamo jos 200-300 hiljada izbeglica.

Sara BG

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

senadin

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

sosa_iz_sosenka

pre 11 godina

da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!pristina mora pristati na kompromise jer ovako stanje ne odgovara ni jednima ni drugima, kad se na necemu marljivo radi rezultati ne mogu izostati!

Timbe

pre 11 godina

Jedino da pozelim mnogo srece u nastavku dijaloga... Situacija nije nimalo laka ali verujem da cemo na kraju nesto ipak postici!

Despina

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Sledeća runda razgovora moraće da se odnosi na uspostavljanju i jačanju državnih institucija koje će doneti sigurnost narodu na KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koje će sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. KiM mora da se rešava kroz dijalog i razgovori moraju biti nastavljeni. Ukoliko ni u 8 rundi razgovora ne bude bilo pomaka u pregovorima za srpsku stranu trebalo bi raspisati izbore. Ivica dačić zaista nema tu sposobnost pregovaranja.

Milica

pre 11 godina

Srbija ne sme odustati od Zajednice srpskih opština na severu KiM i sa jasno određenim nadležnostima i mehanizmom za njihovo sprovođenje. Ako Zajednice srpskih opština namaju izvršnu vlast , onda Srbi na teritoriji Kosova nemaju nikakvu garanciju da će se neko adekvatno starati o njihovim šivotnim problemima i bezbednosti.

Veljko

pre 11 godina

Očigledno je da EU odgovara ovakva situacija na Kosovu i da joj nije interes da se tamo situacija promeni ni za pedalj u našu korist. Ako je tako, mi tu ne treba ništa ni da prihvatamo. Naše pozicije su jasne, znamo minimum. Ako hoće stabilnost na Balkanu, moraju da budu objektivni. Mislim da je sve na EU i Americi, naravno. Naše je da i dalje budemo uz kosovske Srbe i sve druge koji priznaju srbiju za svoju zemlju.

TNTSS

pre 11 godina

Složnost kuću radi, svi su se dali da dodju do najboljeg rešenja za Srbe na Kosovu, i neće prihvatiti ništa što bi im škodilo...

hihajhaj

pre 11 godina

kako god, samo ne dajte nase ciljeve i interesew! sve oci su uprte u vas i zrelo i posteno je to kad se dodje do neceg prihvatljivog da se iznese u skupstini, neka se javno odluci...da ne bude posle ne obavestenih!

erić

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor.

Ana 017

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Međutim, Srbija treba da utvrdi koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma ne sme da odstupa, ni po cenu datuma.

kostov

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

Gospodin Jakoljević

pre 11 godina

Optimista sam po prirodi u životu . Optimista sam da će doći do dogovora između Srbije i Prištine.
Ovo je radni sastanak koj i vodi tim putem. siguran sam da niko iz ovog vrha neće uraditi nešto štetno po Srbiju.

crazy_deedee

pre 11 godina

dobra je odluka da kada dodju do nekog resenja predstave skupstini kako bi svi ravnopravno imali uvid i odlucivali, da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!

PANDA

pre 11 godina

Svi se nadamo da se nastave pregovori i da ce nasi politicari da dodju sa lepim i pozitivnim vestima. Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju problema Kosova i naseg naroda, sto je za svaku pohvalu.

Biberče

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće ali realno je da se tek u poslednjih par rundi vidi da postoje neki trzaji borbe za rešenje problema na Kosovu!

Gricko

pre 11 godina

Problem na Kosovu postoji decenijama a ne od juče! I šta god da doprinesu biće dobro jer su raniji vlastodršci uništili skoro pa poslednju nadu!

Hiperaktivna BUVA

pre 11 godina

Srbija i ne treba da odustaje, treba se boriti i voditi dijaloge sve dok se ne dovede do rešenja koje će uticati na bolji život gradjana!

Remark

pre 11 godina

Iz ovog sastanka mogu zaključiti da naš državni vrh ima plan i cilj.
EU je do sada išla sa štapom i šargarepom u politici prema nama. Nadam se da je onaj papir od ništa bio "štap".
Verujem u dogovor ali ako ga ne dobijemo neće biti smak sveta. Idemo dalje a onda EU neka sačeka ad ćemo ponovo biti voljni da joj se pridružimo.
Imam utisak da je i sama EU na samom izdisaju i da neće još dugo opstati.

KAMELEON

pre 11 godina

Ova runda je za nas od presudnog znacaja,posle ove runde bice poznata nasa sudbina,zato sada treba svi nasi zvanicnici da se ujedine,i da ostave svoje licne,politicke,partijske interese sa strane,i da se usmere,tj.da se izbore za srpske interese,za interese svih gradjana,taj datum je Srbiji preko potreban za dalje planove koje ima.

Palcica

pre 11 godina

Srbija je zaista ucinila sve da dodje do kompromisnog resenja.
Drzavno vrh Srbije ima podrsku gradjana Srbije i mora imati na papiru minimum ispod kojeg nece ici.Moramo zastiti sve gradjane Srbije ,i one na Kosovu.

Albanac do noge.

pre 11 godina

A da li vi predvidjate ista prava i za albance na jugu Srbije?
Budite fer i demokrati da prihvatite ista prava albancima, dajte vi prvo primer Kosovskim albancima sta je demokratija da bi i oni prihvatili nesto za srbe na Kosovu.
Mi na jugu, voleli bi da imamo te prave sto drzava Srbija htela za srbe na Kosovu.
Srbija ima velika iskustva kao drzava, jer je i stara nego Kosovo.
Kosovo je mlada drzava pa oni ne uneju sta je demokratija!

w.

pre 11 godina

@Albanac do noge

Vama Albancima "na jugu" treba obezbediti sve ono sto "imaju" i Srbi u Albaniji. Ama bas sve da bude isto. Dovest cemo vam par Srba ili Crnogoraca iz Albanije da vam odrze predavanje koja su to sva "prava" imali zadnjih decenija. Moze? A i Albanija je stara drzava, ima 100 godina.
I jos nesto, Kosovo nije nacionalna drzava Albanaca, nije ni drzava nego protektorat te nema na osnovu cega da pravis paralele ili da trazis reciprocitet.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

interaktiv

pre 11 godina

Aman ljudi, jedino resenje je Federacija sa Kosovom, trebalo bi ponuditi to i svim bivsim republikama. EU ok, al zamislite nas opet sve zajedno, organizovano u jednoj federaciji, pa onda u EU. Kakva bi to sila bila a? A o fudbalu i da ne pricamo, pokorili bi tu EU za sva vremena. Ne znamo mi sami, zbunjeni smo brate mnogo svi.

albanski smor spineri

pre 11 godina

@Beqa
Ti ces da pricas o bedi u Srbiji a tvoja "drzava kosova" je duplo bednija i od Srbije i od Makedonije i od Albanije. Nista ne proizvodite, imate najvecu nezaposlenost, najmanja ulaganja, najmanje plate i penzije... Ti ces da pricas o kriminalu u Srbiji a imas Hasima Tacija za premijera? Spusti se dete na zemlju i prestani da se blamiras.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Državni vrh se trudi da dođe do održivog dogovora sa Prištinom. Ne zavisi sve od nas nego i od iskrenosti EU prema Srbiji.

marija

pre 11 godina

Pokusavam da se ubedim da znate sta radite.
Pa mi ne ide.
Znam samo da ne treba potpisivati NISTA, cak i ako se ponudi to NESTO.
To NESTO je NISTA, Vucicu.
U pregovore se krece sa relativnim maksimumom zahteva, nikad sa minimumom, ako nisi rodjeni gubitnik.

Spartacus

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

blaza

pre 11 godina

Nista novo, jer vrh srpske vlasti je jasno rekao koje su donje granice do kojih mogu ici, sve ostalo su pokusaji mocnika sa zapada da ucene Srbiju, za neizvesnost prijema u EU. Verujem u Nikolicevu mudrost i spremnost mladjih da ga poslusaju i ne podlegnu pritiscima.

Beqa

pre 11 godina

Stvarno se ponasate kao da ste u stanju da bilo sta uslovljavate! EU je postavila uslove za datum,a vi, ili ispunjavate te uslove ili ostavite Srbiju u bedi koja ce sigurno jos vise da se pridubljuje! Sve ostalo je demagogija i prodaja magle za unutrasnju upotrebu! Bogami, i nisam bas siguran da zelite u EU jel ako udjete u EU onda nema vise drzavnog kriminaliteta!

bora

pre 11 godina

Srbija se mora okrenuti istoku jer to je njena budućnost.naravno saradnja sa zapadom je neminovna.Bilo bi dobro da dobijemo taj datum jer nam se time mnoga tržišta i vrata otvaraju ali i ukoliko ga ne dobijemo nije smak sveta.Pobornik sam ideje use i u svoje kljuse....

SAMSUNG

pre 11 godina

Ova 8 runda pregovara moze da bude poslednja slamka spasa za Srbiju,cvrsto verujem da ce se posle ove 8 runde sve okrenuti u korist nas.

Filip

pre 11 godina

Mislim da je sjajan dogovor da,kako kaze Djuric:"Kada se dođe do rešenja koje državni vrh smatra prihvatljivim, o njemu će se izjasniti i Narodna skupština", O svakom papiru i svakom sporazumu treba da se izjašnjavaju poslanici Srbije, kazao je on novinarima./tako zaista najbolje.

Gospodin Jakoljević

pre 11 godina

Optimista sam po prirodi u životu . Optimista sam da će doći do dogovora između Srbije i Prištine.
Ovo je radni sastanak koj i vodi tim putem. siguran sam da niko iz ovog vrha neće uraditi nešto štetno po Srbiju.

mattko

pre 11 godina

Srbi kao Tirolci! Moze , ali sa tirolskim standardom i kulturom. Neko mora da investira u Kosovo a ko ce to biti? Ne ocekuje li se to mozda opet od Srbije?

JATAGANAC

pre 11 godina

Svaka cast mladom Djuricu, i ako je mlad politicar zna da treba spremno ulaziti u pregovore, a ne kao nas premijer, nespreman je od prvog dana!

bertone

pre 11 godina

nema tu mnogo komplikovanja, treba smiriti situaciju, ostaviti stvari na takvom mestu da kad tad mozemo sve to da povratimo, znaci samo budite pametni...

Nenad Sremac

pre 11 godina

Biću malo opširniji oko okomentara.
Sećam se da su am predstavnici EU dodelili knjigu šta sve treba da se uradi u Srbiji da bi došli do datuma.
Dolaskom nove vlade srbija je nedvosmisleno krenula u realizaciju za dobijanje datuma. Ne bih nabrajao sve pojedinosti. Celo vreme su evropski komesari hvalili očigledan napredak Srbije. Hvalili su konstruktivan stav prema razgovorima u Briselu. Hvalil i kako jedva čekaju da vide Srbiju kao budućeg člana EU.
Šta se dešava danas?
EU u ragovorima nijednom rečju ne traži od Prištine da popusti. Stavljaju neke nemoguće pappire na sto na koje Srbjija neće pristati.
Naša vlada donosi sasvim očekujuću odluku da nema ništa od te ljubavi.
Danas je ovaj sastanak sasvim opravdan i za mee lično ,očekivan razvoj događanja i ponovni dokaz da smo kao država iskreno i nedvosmisleno ušli u ove razgovore.

VELJA

pre 11 godina

Istinu na sunce pa šta nam bog da,mnogo je država van EU i to sa jako lepim standardima.Use i u svoje kljuse.Orjentacija ka istoku pa ćemo videti kako će se onda ponašati zapad.

pecki pecanac

pre 11 godina

Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić.Daj djuricu majke ti kakve su vam ovo izmisljotine. Aj sever tu i tamo ali objasni mi kakav uticaj ima vlada srbije na ostatku kosova? Ovo je stvarno deklaracija za obdaniste.

sosa_iz_sosenka

pre 11 godina

da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!pristina mora pristati na kompromise jer ovako stanje ne odgovara ni jednima ni drugima, kad se na necemu marljivo radi rezultati ne mogu izostati!

Sara BG

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

Milica

pre 11 godina

Srbija ne sme odustati od Zajednice srpskih opština na severu KiM i sa jasno određenim nadležnostima i mehanizmom za njihovo sprovođenje. Ako Zajednice srpskih opština namaju izvršnu vlast , onda Srbi na teritoriji Kosova nemaju nikakvu garanciju da će se neko adekvatno starati o njihovim šivotnim problemima i bezbednosti.

MalinaCR

pre 11 godina

Zahvaljujući vama dolaze napokon bolji dani u Srbiji. Hvala vam što ste složni u pregovorima, i što srpskom narodu na Kosovu nećete okrenuti leđa.

nije nego

pre 11 godina

""Beograd će na narednoj rundi dijaloga s Prištinom istupiti sa preciznijim rešenjima za pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština, izjavio Marko Đurić. "
============================

Ne moze Beograd isatupiiti sa 'preciznijim resenjima', nego samo sa 'PREDLOZIMA preciznijih resenja'
A pitanje je sta ce od toga Pristina prihvatiti [ako ista]

djuro

pre 11 godina

Pocinjem da sumnjam da su nasi pregovaraci malo spori na vijugama. Situacija je vrlo prosta. Oni - tj. SAD preko EU preko Albanaca - traze da za sada prakticno a kasnije i formalno priznate Kosovo onako kako su to oni zamislili. Vasi interesi i ciljevi nisu na stolu. Mozda vas zavarava diplomatski jezik kojim se to saopstava, ali utoliko gore po vas. Nije poenta u tome da cete izaci sa preciznim ili fleksibilnim ili pametnim resenjem - resenje je u tome da im ili date to sto hoce ili da istupite iz "pregovora". Batrganje ne pomaze. Sto pre to shvatite, to bolje po sve nas. Onda stvarno mozemo da razgovaramo o tome sta cemo da izaberemo od te dve opcije. Ovako mi se cini da puno jos uvek proevropski ili prozapadno orjentisanih ljudi u Srbiji i dalje misle da imaju nekakvo postovanje svojih "prijatelja" na zapadu i da konstruktivnost i uopste ucesce u ovim pregovorim podrzavaju i pravdaju zamisljenim a nepostojecim fer odnosom zapada prema Srbiji ako i ona bude "fer". Samozavaravanje nas nigde nece dovesti.

LEX

pre 11 godina

A u poslednjoj rundi doživljavate nokaut...pa dajte prestanite da se igrate nasom inteligencijom...prihvatiće te nešto što stoji kao ponuda već godinama...oooo Srbi zašto uvek čekate da vas dovedu do zida pa onda prihvatite nešto što je realno...

dusan

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Ovi su za nepunih godinu dana napravili više koraka ka priznavanja Kosova nego Boris za 4 godine pa sad ti vidi ko je tu izdajnik i ko kumu zabija nož u leđa

hihajhaj

pre 11 godina

kako god, samo ne dajte nase ciljeve i interesew! sve oci su uprte u vas i zrelo i posteno je to kad se dodje do neceg prihvatljivog da se iznese u skupstini, neka se javno odluci...da ne bude posle ne obavestenih!

Mala princeza

pre 11 godina

Zaista sam optimisticna u razmisljanima da Srbiju cekaju bolji dani.
Ovi pregovori su neophodni i kompromisno resenje je potrebno i mislim da ce ova Vlada uspeti u nameri da Srbija nmapravi korak napred ka boljoj buducnosti.

mia

pre 11 godina

Izvuci najbolje za Srbiju sto se moze,to nam je jedino ostalo.Vodjeni pogresnom politikom u proslosti dosli smo u sitvaciju da budemo zadovoljni sa daj sta das.Ova Vlada nasledila je brljotine koje je bilo nemoguce popraviti,kada se sve bude zavrsilo trebalo bi povuci crtu i proveriti sve koji su ikada ucestvovali ili imali bilo kakve veze sa Kosovom i ustanoviti svakome odgovornost.

crazy_deedee

pre 11 godina

dobra je odluka da kada dodju do nekog resenja predstave skupstini kako bi svi ravnopravno imali uvid i odlucivali, da je lako nije ali nikako ne treba da odustaju i popustaju!!!

Despina

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Sledeća runda razgovora moraće da se odnosi na uspostavljanju i jačanju državnih institucija koje će doneti sigurnost narodu na KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koje će sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. KiM mora da se rešava kroz dijalog i razgovori moraju biti nastavljeni. Ukoliko ni u 8 rundi razgovora ne bude bilo pomaka u pregovorima za srpsku stranu trebalo bi raspisati izbore. Ivica dačić zaista nema tu sposobnost pregovaranja.

HladnaGlava

pre 11 godina

Nije problem što oni imaju jasniju sliku. problem je sto ta slika nista ne znaci. Svi znamo da se mi Srbi nista ne pitamo. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

Luka T.

pre 11 godina

Pregovarački tim na sve načine pokušava da uradi nešto što bi bilo dobro za Srbiju i za preostale Srbe koji žive na Kosovu, ukoliko se ne budu trudili opet će se doživeti mart 2004, zato svako rešenje koje se donese je u interesu tih ljudi. Naš tim neće odustajati tako lako a i vidi se po rundama razgovora dok neko ne popusti. SAD je garant Prištini i to je jasna činjenica, sada se nameće teško pitanje koliko Srbija i pregovarački tim imaju snage da idu daleko protiv ovo svetskog moćnika.

Timbe

pre 11 godina

Jedino da pozelim mnogo srece u nastavku dijaloga... Situacija nije nimalo laka ali verujem da cemo na kraju nesto ipak postici!

Alisa8

pre 11 godina

Mislim da kosovski Ameikanci ne zele nikakvo resenje za Srbe na Kosmetu. Plan je isti kao i u Rambujeu,postaviti zahteve koje ne mozemo da ispunimo,pregovori propadaju,Albanci silom uspostavljaju suverenitet,Srbi u strahu beze u Srbiju "nicim izazvani",a mi imamo jos 200-300 hiljada izbeglica.

Teo

pre 11 godina

Mislim da je dobro da seSkupština i poslanici informišu o predlogu dogovora tek onda kad se dođe do tačke da državni vrh smatra da je taj predlog prihvatljiv. Sve pre toga je samo unošenje konfuzije u poslanike a naročito u javnost. Ne treba da se opterećujemo nečim što niko od naših pregovarača i ne smatra da je to ozbiljan predlog.

bojan

pre 11 godina

ko i svaki put...prvo cete se dogovoriti a posle cete nam reci sta ste se dogovorili....Pa daj jednom budite ljudi pa nam recite u lice ono sto svi znamo

Napet

pre 11 godina

Te zajednice opština će na kraju dobiti neke nadležnosti ali nikako one koje ova vlada traži jer je Cosovo država koja ne zavisi i nije u sastavu Srbije! Te neke sitne nadležnosti će ova vlast predstaviti kao "krupne" stvari koje su prihvatljive za nas i tako će se konačno i završiti priča o tom Cosovu!

poredenje sa Bosnom

pre 11 godina

Kada smo kod nadleznosti evo vam primjer iz Bosne:
U Bosni entitet RS ima cak i svoju policiju nadleznu za teritorij RS. Ta policija ima svog direkotora (Stanislav Cadjo), ali RS nema ministra bezbjednosti jer je on na nivou drzave BH (Fahrudin Radoncic).
Policija RS iznad sebe ima 'nadlezniju' SIPA istraziujuje i hapsi bez obzira na entitetske granice.
Prevedeno na slucaj Kosovo, to znaci da cak i ako te srpske zajednice imadnu i svoju policiju na svom teritoriju, nista nece sprjecavati ROSU da operise (istrazuje, hapsi) po cjelom Kosovu.

nece moci

pre 11 godina

U uslovima decidno jasnog ustava i jos ubedljivije i jasnije volje naroda, svako oponiranje i suprotstavljanje istima predstavlja najblaze receno "zlocin". Kakva skupstina, iznesite predlog pred narod na referendum!!!

dado

pre 11 godina

Vidim da mnogi govore: "Okrenimo se istoku"
Pa pitam: "A sta ako nas taj istok nece"??

Jer, bili smo svedoci kada je oko 50.000 Srba sa Kosova kolektivno trazilo drzavljanstvo Rusije i bili odbijeni 'kao sa nikta'.

Sa druge strane, sa istoka, jos uvek se nije pojavio otvoren poziv neke drzave tipa: "Hajte sa nama - pridruzite nam se"

PANDA

pre 11 godina

Svi se nadamo da se nastave pregovori i da ce nasi politicari da dodju sa lepim i pozitivnim vestima. Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju problema Kosova i naseg naroda, sto je za svaku pohvalu.

TNTSS

pre 11 godina

Složnost kuću radi, svi su se dali da dodju do najboljeg rešenja za Srbe na Kosovu, i neće prihvatiti ništa što bi im škodilo...

Veljko

pre 11 godina

Očigledno je da EU odgovara ovakva situacija na Kosovu i da joj nije interes da se tamo situacija promeni ni za pedalj u našu korist. Ako je tako, mi tu ne treba ništa ni da prihvatamo. Naše pozicije su jasne, znamo minimum. Ako hoće stabilnost na Balkanu, moraju da budu objektivni. Mislim da je sve na EU i Americi, naravno. Naše je da i dalje budemo uz kosovske Srbe i sve druge koji priznaju srbiju za svoju zemlju.

Plavuša

pre 11 godina

Ovo postaje veoma zamorno, da ne kažem smarno. Pa ljudi moji - od 1999. godine (bombardovanje najvećih svetskih velesila sa sve Nemačkom i dragim susjedima; potpis kapitulacije Miloševića i kamarile; slanje svih srpskih vođa u politički zatvor sa najviše mogućnosti za umiranje i samoubistava u odnosu na broj zatvorenika itd. i tsl.), stigosmo u 2013. godinu i - gle čuda - kao da smo opet na početku. Isti ljudi u drugoj odori.
Ma nije valjda da nam trebaju tolike godine da nam naše vođe dokažu da smo sve ovo zaslužili, e da bi oni mogli, u međuvremenu, više od dvadeset godina da se bogate i da manipulišu budalama i sitnim dušama.
Uostalom, taj iz naslova je toliko sposoban i tolike funkcije je promenio još iz pionirskog doba, pa se nadam da će vas usrećiti braćo i sestre Srbi i u budućnosti.

Aflatoksin

pre 11 godina

Drzavni vrh? Jel to postoji po Ustavu? Ili imamo Narodnu Skupstinu i Vladu? Ovo je drzavno dno. Koliko radikali bez bedza brinu o Kosovu pokazuje to sto su JULovca Vulina postavili za kancelara za KiM,a "savetnik" Djuric daje obavestenja o pregovorima. O drugu blekberiju ne vredi ni govoriti,on samo nastavlja zapoceto 1998.

Milhaus

pre 11 godina

(nesa, 25. mart 2013 18:35)
Tadic ovo ni u najludjim snovima nije hteo da prihavti, a vi ste ono onomad imali gotovo resenje za Kosovo samo da dodjete na vlast vas u medjunarodnoj zajednici cene, aha vidim.
Sto vise patriotizma to vise lopovluka.
Vucicu odlazi ti i tvoje lopurde

senadin

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

novi komentator

pre 11 godina

@interaktiv, sta uzimas, posalji malo i meni molim te, mora da ti je mnogo lepo, kakva bre federacija svih bivsih republika i pokrajina, pa to smo imali, a zbog politicke zelje za hegemonijom Srbije, i zbog neprihvacanja svih promena koje su se desile u svetu, sve se to raspalo, i to krvavo, i ti bi sad pravio federaciju, nakon toga, sa zemljama koje su vec u EU, i sa onima sa kojima ocima ne mozete da se vidite, pa ja ne mogu da verujem da neko jos o ovome danas razmislja pri cistoj svesti...

Biberče

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće ali realno je da se tek u poslednjih par rundi vidi da postoje neki trzaji borbe za rešenje problema na Kosovu!

pitanjce za drzavno dno

pre 11 godina

Jel mi ove placamo da vode politiku, ili da igraju boks?
Kad ste dosli dotle da vam Vulin i Velja budu drzavni vrh, sve nam je jasno.

nokaut u 8 rundi

pre 11 godina

halo bre ljudi kakva 8 runda kosovo je definitivno predato onog momenta kada je izabrana ova vlada i ova vlast na celu sa nikolicem vucicem i dacicem i to u prvoj rundi pa treci dan od izbora vucic je bio u berlinu i vasingtonu po zadatke koji se ubrzano odvijaju na stetu srbije a u korist kosova kada je formirana granica i carina to je gotova stvar samo se odugovlaci i trazi neko dobro opravdanje da se to saopsti narodu a ds je pusten niz vodu jer nisu mogli ni uludilu da ih nateraju bilo sta da potpisu u vezi kosova sto im daje za pravo da kazu da su drzava zato su i moguci izbori da bi se sns izvukao iz ovog skripca koji je sam sebi zakuvao i buducoj vladi vikao kako su izdajnici a oni cisti mada su definisali granicu i carinu sa kosovom i zato hoce svu krivicu da svale na dacica ali ni on nije naivan morace na pregovore sva troica pa kome opanci a koma obojci

Marina

pre 11 godina

"..Srbija ne želi da se smanji njen uticaj na severu, ali ni u ostatku Kosova, rekao je Đurić. "....

G.Đuriću, nije u tome stvar,vi morate raditi na povećanju utjecaja Srbije jer sada je taj utjecaj na jugu nikakav,a na sjeveru klimav i upitan.

Potpisali ste vi to odavno dečki

pre 11 godina

Hahahahahahahahahahaa!!!!! Precizno nema šta!!!!! Sas radikalima i miloševićevim učenicima samo u propast!!!!

erić

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor.

DUPLO!

pre 11 godina

Ja bre mislim da ova vlade je na najboljem puta da dobije sve: KiM u celini, EU, pa jos kanal Beograd - Solun kao dar od nase brace - Kineze!
Malo smo cekali duze nego potrebno, ali, evo, isplatilo se sve!!
Danas u 21 veku, biti Srbin je svetska vestina! Guraju i do zadnje sekunde, pa onda ne znaju za sta da se odluce. Ovog puta spas moze dolaziti samo od Tacija, na zalost!

Zoran

pre 11 godina

Tamni vilajet: Ako priznamo, kajacemo se. Ako ne priznamo, kajacemo se jos i vise. A vrli politicari ne vide potrebu za referendumom. Ili su kratkovidi ili im je IQ nizak. Ni jedno ni drugo ne valja za drzavu.

Балкан у ЕУ

pre 11 godina

Нема референдума у тајној дипломатији и државним питањима, поготово код поделе интересних сфера између светских сила..
Најважније је да ЕУ и НАТО гарантују безбедан живот Србима на Косову, и да се обезбеде инвестиције за економску обнову српске привреде и брзи улазак Србије у ЕУ, којој је очигледно припао цели Балкан..

Hiperaktivna BUVA

pre 11 godina

Srbija i ne treba da odustaje, treba se boriti i voditi dijaloge sve dok se ne dovede do rešenja koje će uticati na bolji život gradjana!

Remark

pre 11 godina

Iz ovog sastanka mogu zaključiti da naš državni vrh ima plan i cilj.
EU je do sada išla sa štapom i šargarepom u politici prema nama. Nadam se da je onaj papir od ništa bio "štap".
Verujem u dogovor ali ako ga ne dobijemo neće biti smak sveta. Idemo dalje a onda EU neka sačeka ad ćemo ponovo biti voljni da joj se pridružimo.
Imam utisak da je i sama EU na samom izdisaju i da neće još dugo opstati.

kostov

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

band lako ćemo

pre 11 godina

za 1 1/2 sat rešili kapitalni problem, wow, kakvi mozgovi vode ovu državu!
ali posledice će se osećati bar 1 1/2 deceniju....

Gricko

pre 11 godina

Problem na Kosovu postoji decenijama a ne od juče! I šta god da doprinesu biće dobro jer su raniji vlastodršci uništili skoro pa poslednju nadu!

Ana 017

pre 11 godina

Dobro je što je prihvaćen predlog Srbije o formiranju Zajednice Srpskih Opština. Takođe, veoma bitno je što ta Zajednica Srpskih Opština ne obuhvata samo 4 opštine na severu Kosmeta, več i brojne srpske enkalave južno od Ibra. Međutim, Srbija treba da utvrdi koji je to minimum nadležnosti koje ta Zajenica Srpskih Opština mora da ima da bi se mogli zaštititi Srbi na Kosmetu, i od tog minimuma ne sme da odstupa, ni po cenu datuma.

KAMELEON

pre 11 godina

Ova runda je za nas od presudnog znacaja,posle ove runde bice poznata nasa sudbina,zato sada treba svi nasi zvanicnici da se ujedine,i da ostave svoje licne,politicke,partijske interese sa strane,i da se usmere,tj.da se izbore za srpske interese,za interese svih gradjana,taj datum je Srbiji preko potreban za dalje planove koje ima.