Nedelja, 24.03.2013.

22:27

Državni vrh raspravlja o 8. rundi

Nešto posle 16 časova počeo je sastanak državnog vrha o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, tj. o osmoj rundi koja je za 2. april zakazana u Briselu.

Izvor: B92

Državni vrh raspravlja o 8. rundi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Samardzija Petar

pre 11 godina

Da je lako nije,niti ce biti lako pregovarati kad druga strana iskreno ne zeli da se pronadje resenje i napravi kompromis. Srbija je dala maksimum u pregovorima i tako treba da nastavi ,nema odustajanja.Evropa ako dodje ,dobro je dosla.Moramo da nastavimo da se borimo i bez nje.

KINDER

pre 11 godina

Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju pitanja Kosova, sa jasnim stavom da nema popustanja, niti bilo kakvih ustupaka, sto je jako dobro. Necemo ni po koju cenu priznati Kosovo, jer je to nasa teritorija i nasa svetinja!

Jagoda

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

niki

pre 11 godina

Ako Evropa ne bude danas,biće sutra ili za nekoliko godina.Mi joj teritorijalno pripadamo i niko nas ne može i nije mogao kroz istoriju pomeriti odavde.Bitno je štititi naše nacionalne interese.Stav Srbije je jasan po pitanju Kosova.Jer priznanje kao reka bez povratka!

jony smit

pre 11 godina

uvijek ste vi slozni bili kada je trebalo tudje otimati,tako da vam u tom pogledu ne treba vise nikakve sloge, samo bi sad trebali SLOZNO da priznate da ste mnogo zla drugima napravili a uz druge i sebi.

Sara

pre 11 godina

Nema stajanja, ovo je prava borba, jer ako samo na trenutak ovaj problem ostave po strani baveci se drugim problemima od dijaloga nista nema. Sta god se bude desilo ne klonite duhom, zaista ste uradili sve sto treba i kako treba.

CHARLOTTE

pre 11 godina

Svaka čast pregovaračima na živcima. Treba to izdržati. Kosovo nećemo, pa nećemo priznati, a što se EU tiče mislim da je svima već dosta tih ucenjivača. I koji je zapravo interes Evrope da ima još jednu banana državu koja nije sposobna sama da egzistira. Ne verujem da im nije poznata teza velike Albanije. A sto se žica tiče i po tanjim smo hodali.

VeleSrb

pre 11 godina

Treba uložiti poslednji atom snage u pregovore i izvući što je moguće više za ljude na severu Kosova i Metohije! Treba odigrati pametno i ne provocirati EU sa inaćenjem jer nam je datum na dohvat ruke!

novicavg

pre 11 godina

Istina je da kad ne ponude ništa ništa ne možete ni da prihvatite ni da odbijete, ali se bojim da ono što će nam ponuditi 2 aprila na osmoj rundi razgovora ne bude ništa bolje od onog od prošli put i da ćemo ovaj put samo biti u većem vremenskom tesnacu jer posle ovog više nema popravke. I ako smo se nadali nekim rešenjima kojima bi se potvrdio naš predlog o zajednici srpskih opština na kraju ćemo ipak prihvati Ahtisarijev plan i zapečatiti sudbinu tog naroda na severu. Daj bože da grešim ali smo zaista na putu da rešenje bude upravo onako kako mi svakako ne želimo i da od te zajednice na kraju ostane upravo ono što je premijer više puta pominjao: da se zajednica bavi štampanjem knjiga i tribinama bez smilsa i kraja.

nabavi ogledalce komsija, ima da se iznenadis

pre 11 godina

@komsija

Na dnu Evrope se nalazi ta tvoja "drzava kosova" i tvoja maticna Albanija. Imas sajt CIA pa uporedi podatke.

Tea93

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Po mom mšljenju takav sastanak je sasvim opravdan. Državni vrh mora i treba da ima jedinstveni stav. Ne trebaju biti zatečeni stanjem ako ne bude nikakvog dogovora oko Kosova

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...žalosne li crne trojke,plač Majke Božije do neba se diže,mislili su biće lakše,komotnije,igračemo se vladanja,onaj glupi DS nije znao ništa,sve će da sredimo,sve znamo,za sve imamo planove.Sada kukaju ko babe narikače,neću ja da budem izdajnik,budi ti,ja sam pravi patriJota i još šumadinac.Kuku lele,narod glupavi lebac ne intetesuje,sit je samo kad nekog u‘apse,pa makar i brata rođenog,što njemu da bude bolje.Đavo je opet došao po svoje,idemo iz zla u gore,retki to vide,jer narod slep,robotizovan,izgbljenih duša i nada,srlja,tetura,puzi za svojim vođama,pravo u provaliju...

Srbin

pre 11 godina

Srbija treba da uradi ono sto je jedino moguce i ispravno, da prizna nezavisnost Kosova. To je jos vlast Djidjica morala da uradi, medju prvima u svetu i onda uz podrsku zapada da pronalazi najbolje uslove za srbe koji zive na teritoriji Kosova. Svako dalje odlaganje, gura Srbiju u jos vecu propast. Na kraju ce to uraditi, a za uzvrat nece dobiti nista, sem gorcine poraza.

Jovana NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da ima neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

Marina

pre 11 godina

Sa sastanka državnog vrha moguće je očekivati dvije opcije dogovora: ili će Srbija prihvatiti činjenicu da je Kosovo druga država i da se Ahtisarijev plan primjenjuje na sjeveru ili neće to prihvatiti. Zadovolji li zahtjeve EU,Njemačke posebno, riješila je problem članstva u EU; ne zadovolji li očekivanja EU,Njemačke posebno,opet je odgodila neizbježno,a Srbiju dublje ukopala u svojevrsnu zaleđenost odnosa s EU. Prošla su vremena vrdanja i okolišavanja,nejasnih obećanja i lažnih primjena sporazuma na terenu; sad se traži "ili..ili" odgovor Srbije i po meni je pošteno da isti oni koji su Srbiju bacili u izolaciju , sankcije i NATO bombe sada moraju odlučiti o sudbini zemlje. Građani možda ne žele EU u ovom trenutku,ali još manje žele novu izolaciju.

Gimli

pre 11 godina

Iskreno govoreci, drago mi je sto smo umesto Stefanovica koji je sve prihvatao, dobili jednog politicara u liku Vucica koji ume da kaze ..Dosta bre..!

Despina

pre 11 godina

Državni vrh treba da se sastane što pre. Datum može i da sačeka, ukoliko se ne postigni nikakav dogovori ukoliko ne bude sporazum prihvatljiv za naše građane Srbija na datum mora da sačeka. Dosta su nas uslovljali, a političari bivše vlasti radili protiv interesa građana i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti na bolje.

srbin100%

pre 11 godina

Ljudi manite se teorija zavere,ovo su veoma bitni pregovori,dajte jednom da se svi slozimo i podrzimo ih u nameri da rese ovo pitanje

sanja

pre 11 godina

Vreme je da narod izadje na ulicu i da objasni politicarima kakvo mleko zeli, kakvu privredu zeli, cije je je Kosovo, kakvo sudstvo zeli... U suprotnom, ovi ce se igrati nasim zivotima, do poslednjeg gradjanina Srbije, a mi cemo ih placati za to. I ne samo mi, vec i nasa deca koja ce vracati kredite.

Dragana

pre 11 godina

Crna trojka(Toma, Vucic, Dacic) nas bruka gde god se pojavi. Ta ista trojka ce nas totalno pokopati.Potpisujte sta god vam ponudili, dobro je da uopste hoce vise da se bakcu sa nama. Izolovani smo od celog sveta a medjusobno se ne trpimo. I sad mi postavljamo uslove kao da smo velesila!

smiljka

pre 11 godina

Kada se "državni vrh" poslednji put sastao, morali su zajedno da putuju u Brisel, na predrođendanski sastanak kod baronice Ešton. Posle su bili samo Ivica i Hašim, mislim na rođendanu. (Posluženje je bilo slabo, kriza šta li je?)
Sada se sastaju da bi se Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić međusobno ohrabrili da neko od njih mora da potpiše sporazum.
Jasno je da sporazum mora da se postigne 2. aprila.
Tomislav Nikolić formalno ne može, ali može i mora da bude garant.
Aleksandar Vučić takođe mora da bude garant.
Ivica Dačić mora da potpiše.
U Srbiji to znači da tog trenutka on postaje VELEIZDAJNIK, ali su to onda i garanti sporazuma.
Korist će ipak imati Ivica Dačić - to će mu to dići cenu u diplomatskim krugovima u svetu, i onda Vučić neće moći da ga se tako lako reši bez posledica.
Paradoks: veleizdaja će biti nagrađena.
Srbija je prokleta avlija, a Evropa je jedna velika livada koja će to postati.

fr-,frankfurt-v.

pre 11 godina

Opet ovi "nasi novokompovani vodje" (koji su aktivno saradjivali sa Milosevicem i njegovom nacionalistickom projektu) i danas zbog svog "UZKOG NEKULTURNOG NACIONALIZMA" opet misle kako oni samo mogu stvoriti -divnu,sjajnu,jedinstvenu Srbiju.
A UNAPRED PRAVE NEKE "CRVENE LINIJE" (iz proslosti nista naucili)
NEKE EKSPERIMENTE --NASTAVAK LUTANJA.....

zoran neznalica

pre 11 godina

KAKO BI REAGOVALA EU.
Ma kako to zvucalo apsurdno,Srbija bi trebalo da zahteva da pregovore o dobijanju datuma i td., uslovi tako da se odnose na celu teritoriju Srbije, znaci sa AP KiM, BEZ OBZIRA KAKO SE ONI OPREDELJUJU ILI NAZIVAJU. Dakle, prihvatamo datum o pridruzivanju u EU,zajedno i jedino sa teritoijom koja se trenutno zove/kako se zove/ali je i dalje sastavni deo REPUBLIKE SRBIJE. Na taj nacin Srbija bi istakla svoje opredeljene za ocuvanjem teritorije i brigom o svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Pri tom bi trbalo da se zalaze za vladavinom prava u skladu sa Evropskim zakonima i sve ono sto iz toga proizilazi u ekonomsko-socijalno-zdravstenoj i svim drugim oblastima zastite drustva i gradjana,na celoj teritoriji i za sve gradjane Srbije, bez OBZIRA NA NACIONALNU OPREDELJENOST I TRENUTNO TERITORIJALNO PREBIVALISTE.

komsija

pre 11 godina

23, nestranacka licnost.

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive...nastavak isti...
Kosovo nije ono sto kazes na prvom recenicom. Ono je ono sto kazes na drugom recenicom: Kosovo je kolonizovano, pljackano da bi srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama. Ono je plackano i od Komunista da bi se Beograd zgradi. Cim Kosovo nije vise predmet pljackanja i konolizovanja, cim vise ono nije vise nesto da bi danas zivelo, vidi ti Srbiju: Posljednja u Evropi po statistickim podacima... Vreme parfuma na ulicama Beograda je zavrseno... Vreme je rada i nekonolizovanja. Dosta sa zlatnim kasikama. Vreme je istrazivanja kosmosa i biti ljudsko bice!

Ana

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca... (Gvadalkanal, 25. mart 2013)

@Gvadalkanal - Slazem se, primecuje se da ima bot-ova medju komentarima, nista sustinski da kazu, samo prazne reci. Pocinju sa: verujem, dobro je, nadam se, imamo prave ljude, ne sumnjam itd. I tacno odudaraju od drugih komentara.

Ali, da li su to SNS botovi ili DSS botovi?

A sta ako su to bedni pokusaji iz DSS, da se na taj nacin poljulja rejting SNS, pa takve komentare pisu iz DSS.

SNS nema ekskluzivnost na polupismenost, videli smo po najreprezentativnijem clanu DSS, toreadoru Ganguli.

Moje misljenje - ne ici ni levo ni desno, treba se prikloniti novoj svetskoj sili, novim nesvrstanima koji su u zacetku formiranja, zemlje Juzne Amerike plus Indija, Kina itd. I novi papa je iz Argentine, i to vrlo govori. Latino zemlje koje su vec ekonomski propale u EU, posle raspada EU se mogu prikloniti Juznoj Americi i eto novog saveza.

Kakav EU i Amerika i njihove ucene pred njihov sumrak, pitanja dana kada ce objaviti - gotovo je, krah.

Kad i sami Ameri primecuju okupaciju USA od strane federalne policije radi sprecavanja buducih nemira i haosa u drzavi zbog ponovnog bankarskog kolapsa kao 1929. god. A istorija se ponavlja, i najmocnija carstva su padala.

A dok se nesto ne desi, sve izgleda neverovatno i - maaa nemoguce...

Ne pripadam ni jednoj stranci, btw., a to je u Srbiji neoprostivo izgleda.

Bane

pre 11 godina

@Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
… PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.

E zato nam se sve to ponovilo. Jer smo sve to zaboravili ili gurnuli pod tepih, pogotovo sa "bracom", cije zlocine smo "zaboravili" zarad "bratstva i jedinstva".

"KO ne uci iz Istorije je osudjen da je PONAVLJA", izanova i iznova.

23,nestranacka licnost

pre 11 godina

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive.Od njih svakako ne zavisimo,dovoljno je da samo Nemci plate odstetu za sve sto su porusili,pa da narednih pet vekova zivimo kao Svajcarska.Nisu Srbi isli da ruse Berlin,civilizovani Nemci rusili su Srbiju.Sad je ta ista Nemacka zajedno sa ostalim zemljama u kojima je nastao nacizam i fasizam,borac protiv istog a sve ostalo pojela maca.Srpska deca su streljana 1941,kad to neko spomene ide na raport kod Nemackog ambasadora.EU nije nikakav ideal pravde,nego protivteza Rusiji,formirana Marsalovim planom iz istih razloga kao i NATO pakt,pod komandom Amerike.Bolje da u svojoj zemlji gladujem,a to se nikad nece desiti ko hoce da radi nije gladan,nego da cistim klozete u Evropi,dok me posmatraju kao gradjanina drugog reda u srcu ,,civilizacije''.Dostojanstvo mi ne mozete oduzeti,po tome se covek razlikuje od psa,kojeg vode na uzici.NE licemernoj Evropi....

Šta li će tek nama?

pre 11 godina

Ima jedna kineska poslovica. Kaže, KAD VIDIŠ DA ĆE DA TE SILUJU, OPUSTI SE. Vidite šta rade Kipru, sledeća Slovenija, šta li će tek nama?

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

veterinarBG

pre 11 godina

Bice ono "ni EU,ni Kosovo",a tako je mozda i najbolje...Niti nam treba Kosovo ovakvo kakvo je,niti nas zele u EU ovakve kakvi smo.Sve snage treba usmeriti na reforme u drzavi,privlacenje investicija,razvoj pravne drzave i borbi protiv korupcije,a Kosovo "zamrznuti", za neka bolja vremena.
PS i povesti sporove za povrat imovine srpskih preduzeca na KiM!

Milka

pre 11 godina

Naša delegacija će se izboriti i za prava Srba i srpskih opština na Kosovu i za ulazak u EU i ostaće istrajna u traženju prava koja nam pripadaju. Zato su se pregovori toliko odužili i stalno se zakazuju nove runde jer naši ne popuštaju i ne prihvataju sve što im poture da potpišu.

boba

pre 11 godina

Ukoliko se ne mogu obezbediti izvrsna ovlascenja za Zajednice srpskih opstina, od daljih pregovora tera odustati.Beograd je vec puno popustio a Pristina nista, jer iza nje stoji i EU i Amerika.

odgovor

pre 11 godina

Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.
Gde su nasi ljudi zaradjivali i sad zaradjuju? u Nemackojh i Austriji.
Jesmo li sa Hrvatima i Muslimania ziveli u bratstvu jedinstvu skoro 50 god.
Stotine hiljada je rodjeno u mesovitim brakovima.
I sada vecina zeli da se iseli na zapad. Prema tome mi smo tamo tezili, tamo smo ucili, zaradjivali i mi jednostavno tamo moramo sve drugo je LAZ.

zoran

pre 11 godina

Kako nije bitan početak pregovora, pa bitan je jako jer početak određuje u kom pravcu će ići pregovori...predhodnici su sve živo odobravali klimajući glavom,pa ovim sada i nisu ostavili mnogo izbora, sada bi ja pozvao sve predhodne pregovaraće,odnosno Tadića da odgovori što je doveo pregovore do ovog stadijuma,a ne ovi ljudi da ispastaju jer su dovedeni pred svrsen cin.

KriticarNi

pre 11 godina

Imamo prave ljude na vrhu koji će nešto pametno da urade za srbiju
(buki, 25. mart 2013 12:28)

osim ivice Dacica u koga skoro niko vise u narodu nema ni trunke poverenja.

aleksandr

pre 11 godina

Sudbina hoće da Kosovo priznaju oni koji su rat oko Kosova izgubili.
Od Dačića i Vučića se očekuje da posvećenost evropskim integracijama opredmete priznavanjem faktičkog stanja, tj. nezavisnog Kosova.

fra-v

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim cirkusom o Kosovu ?
Ujutro ...jedna prica
u podne...druga prica
navece ...treca prica
svaki dan na desetine prica i nebuloznih izjava....
bla,bla,bla,....
i na kraju ce se opet ispotaviti da je sve bila laz.

Freed

pre 11 godina

Hajde ljudi moji,ispisite na profil Facebook i Twitter da cete sve potpisati ako vam donesu u Beograd! Znaju i oni da je kriza da ljudi u Srbiji ni posla ni hleba(samo mleka sa aflatoxinom) i da put u Brisel skup...Svakako cete potpisati jer inace sledi izolacija i vi to dobro znate.A mi narod nemamo vremena vise...

Zlatko Perenic

pre 11 godina

Secanje? Pre par godina. Tadic kaze. Ajde da udjemo u EU pa cemo odande braniti Kosovo. Kakvo je danas stanje na terenu? I ptice znaju da ce Kosovo uci u EU pre nas. A kad budu tamo,uslov koji cemo morati da ispunimo,nije da priznamo Kosovo,vec da im platimo 30milijardi ratne odstete. Dali je to ono .necemo u Eu po svaku cenu,ili necemo u Eu za 30milijardi?

OSKAR

pre 11 godina

Ova 8 runda ce mozda biti i presudna za nas,zato trebamo dati nasim zvanicnicima punu podrsku,nadamo se da ce se sve odvijati po planu,i u korist nas,budimo optimisti.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Nikolic i Vucic nisu uspostavili nikakve bolje kontakte sa svetskim liderima,mozda sa Lukasenkom i slicnim umetnicima,Njih u EU niko ocima ne moze da gleda-dobrodosli su im samo da ispune SVE uslove,da bas ONI ispune sve uslove.Samo to.

NBG DEMOKRATA

pre 11 godina

10 godina nakon odbijanja Z4 žalili smo što nismo prihvatili Z4. 10 godina nakon Rambujea žalimo sto nismo prihvatili ono što nam je dve godine kasnije nametnuto 3 puta više agresijom i bombardovanjem... Danas... Danas čekamo da prodje novih 10 godina... Pravda nije svakako, ali je surova realnost. Ili je prihvatite i borite se za bolje sutra ili samo kukate kao Kalimero. Izbor je naš...

Ostaće nam samo satisfakcija da nismo popustili, i ništa više.

pre 11 godina

Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.
(Hurem, 25. mart 2013 13:12)

I ti misliš da je rešen problem na taj način? Albanci će uz podršku onih koji o tome odlučuju, a uz totalnu pasivnost onih koji nas kao razumeju, na kraju, a to je vrlo uskoro, odlučiti da silom sprovedu njihove zakone na teritoriji celog Kosova. I onda ćemo se čuditi kad se sve ponovi kao u Hrvatskoj.

Noj

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali...
(zamajavanje, 25. mart 2013 13:27)

Zavisi, hteli mi to ili ne, bez obzira da li je prve, peta ili 55 runda.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gledajuci onog Vulina na utisku, pomislio sam da smo u nekom zabavistu, covek se toliko nalupetao ne shvatajuci nista, u zemlji od milion nezaposlenih, propalom privredom i kriminalizacijom kakvu mi imamo, on bi trebalo da svima u EU popusi, samo da nas ovako jadne kultivisu.

marisol

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju jako bolna tačka i jedan od najtežih zadataka sadašnje vlade. Ali danas kada imamo rezoluciju i granice dokle možemo ići u daljim pregovorima sigurni smo da nemo napraviti ni jednu grešku koja nas može koštati mnogo.Ovo je prvi put da Srbija izlazi sa jedinstvenim stavom po pitanju Kosova.A samo tako možemo dakazati da smo ozbiljna zemlja i da je pregovor jedino rešenje!

Milutin

pre 11 godina

Zadnji 10 godina Kosovo predstavlja nereseno pitanje Srbije i ovo nije prva vlada koja se suocava sa tim pitanje. Vlade pre ove svesno su gurale problem Kosova pod tepih racunajuci na to da ce neko drugi "vaditi kestenje iz vatre". Taj nepopularni i jako tezak potez dosao je izgleda na resavanje upravo kod trenutne vlade, koja suocena sa jako teskom finansijskom situacijom mora jos da resava i pitanje Kosova za koje objektivno snosi i najmanje odgovornosti. Ipak, uprkos svemu, ova vlada se pokazala kao odgovorna i pozrtvovana u zastiti nasih interesa, zelim im da istraju i ne pokleknu na tom putu.

zamajavanje

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali, ako se rasprava o statusu Kosova prenela iz UN u EU onda se resenje unapred zna ! Uostalom, nije toliko bitan sam pocetak pregovora, vec kraj - a do tada - kud koji mili moji - nažalost .

Licemeri jedni

pre 11 godina

@eoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.
(mikica, 25. mart 2013 10:59)

Pa sto onda Vucic ne ide da pregovara sa Tacijem i Ketrin Eston ako je ON LICNO podigao ugled Srbije nego Dacicu potura vruc krompir? Ne volim ni Dacica, njegovi su sve ovo i zakuvali pre 10 ak - 15 godina (doduse ovaj se problem razvlaci jos od 82-ge cini mi se ako se ne varam i tada je postojala neka parola "Kosova republjik") i on neka sada ovo resava kako zna u ume, i vidim da se trudi covek iako se ne slazem sa njegovom politikom, ali je licemerno od strane SNS da se kite tudjim perijem i uspesima nezasluzeno (ovi pregovori oko Kosova, otvaranje fabrika oruzja ili ne znam sta vec u Velikoij plani koju je zapocela prethodna vlada, otvaranje gradilista vojno medicinskog centra u Angoli isto zapocela prethodna vlada ovi samo zavrsili i potpisali vec ugovoreno, ima tu jos par stvari koje je zapocela prethodna vlada a ovi samo pokupili kajmak i sad se tu kao nesto oni su postigli ...). Svaki uspeh do koga se dodje (isto kao i neuspeh) u ovim pregovorima oko Kosova je DACICEV iako ga ne podnosim politicki on je preuzeo najveci teret u novoj istoriji Srbije - KOSOVO

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

Pristevac

pre 11 godina

Dacic i vlada Srbije 2 gog. Aprila nemaju izbora izmedju a,b ili c. Ima samo Arthisarijev plan ili nista. Ako rese za nista terace u dalji propast Srbski narod kao i za Rambuje, Bec, itd. Bolji je "Bolni kraj" nego "veciti Bol" i bezkrajni Kosovski problem. Pozdrav iz Pristine svim citaocima B92.

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci.
(M.S., 25. mart 2013 11:39)

DS i Boris Tadić su građane Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Da je narod malo manje verovao propagandi Borisa Tadića i DS-a, pa da su Vučić i Nikolić došli na vlast posle izbora 2008. godine Srbija bi do sada već bila član EU. Nije Kosovo bila jedina prepreka pridruživanju Srbije EU u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, kako su to oni predstavljali, nego je možda još i veća prepreka bila sistemska korupcija, pa Srbiju kakva je bila u vreme DS-a, ne bi primili u EU, čak i da prizna nezavisnost Kosova, jer EU neće u svom sastavu da ima zemlju u kojoj caruje korupcija.

Sasa

pre 11 godina

A neki sastanak o ekonomskoj situaciji u zemlji!!!
Nije mi samo jasno kako ovi SNS komentatori ne vide da su smesni i providni sa ovim komentarima... Bas imaju visok nivo obrazovanja i inteligencije :-)

Gvadalkanal

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca bacaju u senku svaku vest. Dobro vas je Vučić instruirao, šteta samo što nije mogao da vam dodeli i malo mozga.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.
(banopoljac, 25. mart 2013 09:03)

EU NIKADA pred Srbiju neće postaviti pitanje izbora između njenog puta ka EU i pitanja neke druge države! Jedino što je merodavno za EU i čime će se voditi u oceni Srbije da li zaslužuje da se sa njom pregovara o EU su dobri odnosi sa susednim državama a pogotovo sa Cosovom sa kojim smo imali konflikt!

mitat

pre 11 godina

Verujem da cete uzeti dobru odluku a ne kao Rambuje.Trebe gledati malo realno ovu situaciju Beograd -Prishtina.Taci nikad nece da popusti u ovim pregovora, zashto ima podrshku SAD iBrusel.Beograd mozhe da uzme negativan odgovor,ali to ne znaci da ste dobili neshto Kosovo ste izgubili 1999 treba vam biti jasno.Ali sutra mozhebi bice kasno i za Ahtisirajev predlog.

škara

pre 11 godina

Kosovo je sigurno najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

Franko

pre 11 godina

Dijalog se mora nastaviti i nasa vlada mora zastiti nase interese. SNS kao glavni faktor u ovoj vladi zaista snosi najmanju odgovornost za trenutnu situaciju stvari jer je nazalost gomila stvari vec ranije potpisana i prihvacena tako da je ova vlada sada pred svrsenim cinom. Ne kazem ni da je SPS glavni krivac oko trenutne situacije, ali SPS je ipak bio i u prethodnoj vladi i imao je uticaja na politiku koja je tada vodjena. Ipak, Nikolic i Vucic pokazali su se kao ozbiljni i odgovorni politicari koji ce dati sve od sebe da zastite nase interese a ako EU bude ipak odbila da nam pomogne, onda mi ipak treba da se okrenemo na drugu stranu, Srbija sada ima alternativu i na nama je da odlucimo kojim putem cemo ici.

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

crni domino

pre 11 godina

Hajde dogovorite se vec jednom, pa da Srbija proslavi ovaj dan.
Dosta je bilo neizvesnosti, zamajavanja i patriotske pljacke naroda Srbije!

mr.real

pre 11 godina

U bre, čovek bi stvarno pomislio da će oni da razgovaraju o nekoj strategiji u pregovorima.....ustvari će razgovarati o proceni da li da izboksuju još koju rundu kako bi na kraju ispalo da su pregovori bili dugotrajni i mukotrpni i kako su pod ogromnim pritiskom celog sveta morali pristati na ponuđeno jer je, eto, to bilo najbolje i najviše što su u tom trenutku "izborili". Daj bre, deca su vas provalila - smarate sa pregovorima, ispotpisujte šta se mora pa da vidimo drugi deo vaše predizborne priče : onih 100 mlrd Evra (ili USD, ne sećam se), nova radna mesta, med & mleko.....
Nisu baš svi građani ove zemlje vaši glasači koji će vas svakako hvaliti kako ste najbolje što hoda ovim prostorima!

PEPI

pre 11 godina

Ovo su ključni dani koji nas očekuju pa je i neophodno da se državni vrh sastane kako bi se napravio dogovor oko zajedničkog stava.

bezimena

pre 11 godina

Državni "vrh" je grupa politikanata, od takvih je apsurdno očekivati državotvornost, jer od slepca se oči ne traže. Srbija ubrzano klizi u raspadanje, jer i ovaj "vrh" nastavlja propalu politiku koju su Milošević i Šešelj utemeljili pre više od 20 godina. Srpski nebeski narod je žrtva, progonjena i ugnjetena od svih u okruženju, Evrope i USA...

Sve više ličimo na šifozofrenika koji ubedjuje svet oko sebe da su njegove halucinacije stvarnost i misli kako je upravo svet načisto poludeo, jer mu ne veruje. Lečenje odbija, naravno, jer sebe smatra zdravim a sve druge bolesnim. Takvi se smeštaju u izolaciju, milom ili silom, zbog opasnosti po okolinu.

MakicaCR

pre 11 godina

Svaki danom sam sve više ubeđena da za Srbiju dolaze bolji dani, i da sve dolazi za svoje mesto, vladajuća koalicija daje sve da se dogovor postigne, neće okrenuti leđa srbima na Kosovu.

klenga

pre 11 godina

ako iko može da shvati ovu ,nadasve,žalosnu,vladu,skrpljenu s koca i konopca,osnovanu na ideji izdaje,pogažene reći,zakletve,drugarstva,ideje...pa zašta god da se uhvate,to će se osušiti,sa koga god izvora da piju,on će presahnuti...sposobni su jedino za za prevaru,laž i utaju...sva njihova lična istorija govori nam da u njih ne sme da se ima poverenje...tu je koferče,prijateljstvo sa mafijašima,diplome,bombardovanje RTS-a,Ćuruvija,prodaja Šešelja,džakovi,i itd,itd...dosije je neograničen i bez ratova,vojvodstava,četništva,lažljivih i opscenih obečanja...koliko samo treba da smo glupi i ponovo poverimo svoje sudbine u ruke ovih ljudi,predodređenih da nas vode u glib i ništavilo...i kako je već kazano,sa njima mi nemamo nikakve šanse...sa njima smo osuđeni na nestajanje...

jovaN

pre 11 godina

Jedinstven nastup svih predstavnika vlasti pokazuje odlučnost i želju da se što snažnije nastupi u "Rambujeu II". Dugo to nismo videli u Srbiji!

ingemar johanson

pre 11 godina

Teško je pregovarati sa Albancima zato što njima samo nezavisnost odgovara a nama je to neprihvatljivo. Ovi razgovori su demonstracija naše dobre volje i ako to nije dovoljno, bojim se da od datuma nema ništa i da Vučić ima svu moguću podršku naroda za promenu spoljnopolitičkog kursa.

sta posle

pre 11 godina

Hapsenja se poalko privode kraju,i 02. april je za neki dan.
Sta ce biti posle tema grandioznog rada vladajuce strukture. Hteli, ili ne, morace da se suoce sa surovom realoscu u kojoj se zemlja nalazi.
Ah da, rekonstrukcija vlade, po jos neko novo direktorsko ustolicenje.
Ako taknu Beograd i Vojvodinu, tu im je i kraj. Ali svi su izgledi da ce prvo doci do medjusobnih sukoba unutar koalicije. Dve "leve noge" ne mogu zajedno nikako.

nekoimaneštoprotiv

pre 11 godina

U ovom trenutku je našim pregovaračima potrebna sva moguća podrška. Zadatak je vrlo težak i nezahvalan, ali se mora završiti. Evidentno je da se svim silma trude da se pregovori okončaju na najbolji mogući način po nas i ljude na KiM.

M.S.

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci. Sada bi smo sigurno bili ako ne članovi EU a ono bar sa datumom pregovora u džepu, da nije bilo antievropske retorike 90 - ih godina, da nije bilo mitinga podrške Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću,da nije bilo paljenja američke ambasade... Narod brzo zaboravlja....

HAJDER

pre 11 godina

Jedno je sigurno ma koliko Vucic, Nikolic i Dacic bili razliciti kada je efikasan rad u pitanju i borba za nasu zemlju i za sto bolji rezultat pregovora u Briselu, tu su neprikosnoveni profesionalci. Vidi se ogroman trud i zalaganje za resavnje pitanja Kosova, ogroman trud za sto bolji dijalog sa Pristinom i ogroman trud da se sacuva teritorija.

Dushan

pre 11 godina

U svakim pregovorima postoje najmanje dve strane izmedju kojih se pregovori vode. U ovom slucaju to su tri: Srbija, Pristina,EU. Srbija ima kamen da opet dokazuje ko su dobri a ko losi momci u celoj prici, ima kamen da ocuva teritoriju i pritom ima kamen da mora da napravi i neke kompromise. Za Vladu ovo nece biti lak zadatak ali verujem u njih.

Desimir

pre 11 godina

Dogovoriti i pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

Nećemo kolo hoćemo polo

pre 11 godina

Zašto on najavljuje sastanak "državnog vrha"? Zašto on kaže - "mi nećemo potpisati, neka potpiše ko hoće". Ko je on u pregovorima? Državni vrh? Posle kraha pregovora on po novinama najavljuje izbore. Šta posle izbora? I kako dalje i šta dalje? Da li ostajemo "jedna slamka među vihorove..." Šta će biti sa investicijama od 100 milijardi evra koje je obećao? On računa na šeika. Ovog što još dolara nije uložio a prva investicija biće, izgleda, teren za polo.

Profesor

pre 11 godina

Ne sumnjam u sposobnost drzavnog rukovodstva. I ranije su znali da se sloze i dogovore oko bitnih stvari za drzavu, bice tako i ovaj put. Siguran sam i da ce EU malo da pritisne Pristinu, tamo da cemo 2. aprila dobiti dobre vesti sa pregovora.

jovandeka Babić

pre 11 godina

Dvoboj zakazan u 8 rundi! Naravnopravan i nekorektan sa udarcima ispod pojasa i vezanom jednom rukom iza leđa! Da i to preguramo, a onda da se posvetimo sebi i ekonomiji!

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vidi se ozbiljnost i želja vlade Srbije da se napravi ZSO sa izvršnm vlašću i da je to minimum ispod kojih Srbija ne ide.
Sećam se kako su nas sve članic eEU podržavale ka putu u EU i da razumeju i našu poziciju.Pričali su kako se ne vrše pritisci na Srbiju.
Evo nam situacije. Sada traže da odustanemo i od minima minimuma a Albanci ni pedlja da ustuknu.
Vlada neka bude jedinstvena. Predočeno je EU koji su naši zahtevi. Ako Eu ne prihvata kao i Amerika onda nema ništa od dogovora i nneka čekamo još godinu dana. Nije nikakav problem. Neće biti smak sveta.
Za godinu dana ćemo videti kakoo će stojati EU kojoj preti ekonomsko rasulo.

dimitrijeK

pre 11 godina

Vrlo je vazno da svi politicari koji su ovom trenutku bitni za Srbiju,sednu i dogovre se.Tako da sa zajednickim stavom izadju na pregovore.

Jan

pre 11 godina

8 runda pregovora, pitanje je koliko ce jos rundi biti, ali nista ne treba da bude tesko kada su Kosovo i Srbi sa Kosova u pitanju. Ovo su prelomni, istorijski momenti i ohrabrujuce je videti da Vlada shvata ozbiljnost trenutka i da je jedinstvena po pitanju pregovora.

mikica

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

PepaPrase

pre 11 godina

Gde je ova vlast bila sve godine, davno bi sve bilo rešeno da nas demokrate nisu onako vodile. Svaka čast ovim ljudima, rade za Srbe na Kosovu, i njihove bolje dane.

VeleSrb

pre 11 godina

Vlada treba da uloži maksimum napora,ali Kosovo je sastavni deo Srbije i tako mora da ostane! Dosta smo davali i šakom i kapom na svaki mig Eu,vreme je da zauzmemo čvrsta stav i da se držimo svojih principa!

vasic

pre 11 godina

Drzavni vrh ce morati da nadje neko resenje iz ove bezizlazne situacije. Kosovskom problemu treba pristupiti odgovorno i treba pronaci odrzivo resenje sto je pre to moguce. Nadam se da su nasi politicari danas odgovorniji nego ikada pre.

GagY

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.
(Bubica 2o1o, 25. mart 2013 07:25)

Jeste Bubice, rešenje je blizu. Priznaćete Kosovo, završićete ovu agoniju, i onda se maknuti sa vlasti u sramotnu istoriju, i vlast prepustiti nekom normalnom, pametnom i mudrom da vodi ovu jadnu državu.

Glasinac

pre 11 godina

Od ove runde progovora zavisi dalji put Srbije. Državni vrh mora imati jedinstven stav kao što ga je imao i do sada.Bilo koji papir koji ne sadrži odredbe Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću ,onda taj papir ne treba usvajati. Na kraju i do sada smo živeli bez EU pa nije bio smak sveta.

banopoljac

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.

Ivan polje

pre 11 godina

Kada god da se održi sednica državnog vrha o nastavku pregovora u Briselu , bitno je da državni vrh ima jedinstven stava po pitanju Kosova kao i kompletna vlada. Bilo koji predlog da se predloži a da Srbi sa severa KiM nemaju garanciju za svoju bezbednost ne treba da se prihvati.

gradimir

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

mirko

pre 11 godina

Dobro je da ce se drzavni vrh sastati i da ce arumentima zajedno pokusati da nadju resenje i prebrode zastoj koji je trenutno na snazi u razgovorima izmedju Beograda i Pristine.

POLI

pre 11 godina

Veoma je važno da naš državni vrh bude jedinstven u nastupu i da se usaglase oko jednog cilja a to je dase traže izvršna ovlašćenja zajednice srpskih opština i istovremeno da izgrade šanse da Srbija u julu dobije datum za početak pregovora sa EU.

zdravko

pre 11 godina

Srbija može da pristane i na ovakav kompromis po pitanju Kosova, ali da Srbija prizna nezavisnost Kosova, to ne može, i to naš državni vrh treba da stavi do znanja evropskim zvaničnicima. Ni po koju cenu Srbija priznati Kosovo ne može.

dijalog je nesto drugo

pre 11 godina

Mesecima nas obavestavaju o nekakvom dijalogu.Na kraju je u igri samo dokument,koji je spremio Brisel,po sistemu uzmi ili ostavi.
I ono sto se sazna izmedju redova, cuje se od Dacica,koji jedini od pocetka prica da nam nista ne ide u prilog.Svi ostali glume neke mudrace i menjaju izjave dnevno.
Niko nema petlju da kaze istinu.

wwwww

pre 11 godina

Srbija je u vise navrata stavila do znanja svima da je spremna za dijalog, ali mislim da nasi politicari vise nece i ne smeju dozvoliti da nas bilo ko ucenjuje i ponizava!!!

Ćole Raška

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

mistral

pre 11 godina

Imamo rezoluciju od koje ne odstupamo ali nije na odmet Dačiću dati podršku i alo pozitivne energije biće mu potrebno u ovoj rundi

olaaaaa

pre 11 godina

Ceo drzavni vrh bi trebao da bude istog misljenja sto i jeste kad je kosovo u pitanju...iako su se ovi razgovori otegli u nedogled, najbitnije je da srbija istraje i da nikada ne prihvati nezavisnost kosova

stefan

pre 11 godina

Dačić vodi pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

Bubica 2o1o

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.

Miloš

pre 11 godina

Očigledno je da na poslednjem sastanku nije ponuđeno Srbiji ništa od onoga o čemu se razgovaralo i pregovaralo i to je razlog što se o tome javno ne priča. Razgovori u ovoj sledećoj rundi će se konkretizovati ili će potpuno propasti. Vrh države odlučuje zajedno, što je veoma dobro. Treba im verovati, ništa oni neće prihvatiti što bar malo neće popraviti položaj Srba na KIM.

nidža

pre 11 godina

"Hitan sastanak državnog vrha" doviljno govori o potpunoj odgovornosti kompletne vlade za sve što se čini na unutarnjem i spoljnom planu. Dok je tako nema potrebe za menjanjem premijera. Možda bi trebalo samo da bude premijer a ne i ministar policije!

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

Ova skalamerija od vlasti,koja ustvari ne zna,niti može ,niti želi ,niti ume da išta uradi.Kupuju vreme zarad gole vlasti,uzimaju debele kredite,fatiraju sebe i svoje porodice,i kada budu doživeli političke neuspehe i lićno finansijsko zadovoljenje,podneće ostavke,sa obrazloženjem da nas niko ne voli a da su oni pokušali sve.Normalno,NJIH niko ne voli napolje,oni tamo nisu glupi kao mi,nemaju tako kratko pamčenje,uvek dobro nauče istoriju ,da im se ne bi ponavljala.A mi nesretnici ovde,očekujemio da oni,koji su nas zavili u crno,nešto dobro urade.A to je nemoguće,jer ljudi u 50,60g. jednostavno ne mogu više da se menjaju.Mi smo sve naše šanse prokockali,za nas nema više nikakve nade.Prosto,osuđeni smo na nestajanje....

žilić

pre 11 godina

Dobro je što je ceo državni vrh aktivno uključuen u rešavanje ovog problema, za razliku od bivšeg predsednika Tadića čiji je pristup bio pomalo neozbiljan, jer je na pregovore slao Borka Stefanovića. Posle tih pregovora, nije se znalo šta se dogovorili. Borko je tvrdio jedno, a Albanci i EU nešto sasvim drugo, i uvek je sprovedeno to što su tvrdili Albanci i EU.

RELJA013

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu jer su prostori za manevar skraceni,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

Maja SM

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice srpski opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

HladnaGlava

pre 11 godina

Džaba vama strategija. Zna se šta vas čeka i šta morate da uradite. Odnosno da potpišete. Možete vi da pregovarate koliko hoćete. Njihovi uslovi se znaju, a i svi znamo da sila boga ne moli. http://www.intermagazin.rs/danijel-server-dogovor-izmedu-beograda-i-pristine-moguc-je-samo-u-slucaju-da-srbija-prizna-nezavisnost-kim/

pozdrav iz nemacke

pre 11 godina

Koja bre vise ,,strategija,, jeste li vi uopste normalni? Jel citate vesti ili samo jedete pijete i tovarite u dzakove pare? Citajte malo danasnje vesti, pa ce vam biti jasno da je jedina ,,strategija,, da priznate kosovo i da je to samo jedan od svih beskonacnih narednih uslova. Procitatjte sta nemci kazu.Zelite li stvarno da rasturite i ovo malo sto je ostalo i da od nas napravite nemacko roblje bez domovine?? Kakav ce nam biti zivot ako nemamo domovinu nego zivimo u rezervatima koje ta vasa j....a eu zeli da napravi od ovo malo nase zemlje? Hoce li se ista zaustaviti na kosovu (u cega niko normalan neveruje) ili ce nastaviti uz vasu pomoc da rasparcava sve do poslednjeg parceta? Hoce li Vojvodinu podeliti na banat, backu, srem ili ce i te delove deliti na delove ? Da li ste vi uopste sposobni da nesto uradite za svoju domovinu, ako uopste osecate da je ona vasa, ili mozda osecate da je vasa domovina domovina neonacista? Dal Srbijom vladate vi ili nemci? Voleo bih kada bi bili deo evrope, ali kao ravnopravni clan sa punim pravom glasa, ali isto tako nisam spreman da puzim pred nemcima i drugim ,,polubogovima,, ne bi li se smilovali i dali mi za lebac, a za uzvrat trazili da po ceo dan naporno radim za njega. Znate li vi uopste koliko srba ima u eu bez posla, jer ne trebaju nikome? Palite Narod da ce da im svane, a u stvari lazete. Sta bi mogao da naprimer u nemackoj radi neko sa srednjom skolom? Da li bi nemac ili neko drugi zaposlio lekara koji ne zna jezik? Ne bi garant.

Milos

pre 11 godina

Opet se podvlaci posebno dijalog sa Kosovom i dalji put Srbije u EU.. da nije smesno bilo bi tuzno, niti mi dajemo niti priznajemo Kosmet kao nezavisnu drzavu niti zelimo da idemo u EU. U svakom slucaju REFERENDUM za ova pitanja ili ce vam se suditi za izdaju. Prevarili ste birace ali se necete proslaviti.

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

Ova skalamerija od vlasti,koja ustvari ne zna,niti može ,niti želi ,niti ume da išta uradi.Kupuju vreme zarad gole vlasti,uzimaju debele kredite,fatiraju sebe i svoje porodice,i kada budu doživeli političke neuspehe i lićno finansijsko zadovoljenje,podneće ostavke,sa obrazloženjem da nas niko ne voli a da su oni pokušali sve.Normalno,NJIH niko ne voli napolje,oni tamo nisu glupi kao mi,nemaju tako kratko pamčenje,uvek dobro nauče istoriju ,da im se ne bi ponavljala.A mi nesretnici ovde,očekujemio da oni,koji su nas zavili u crno,nešto dobro urade.A to je nemoguće,jer ljudi u 50,60g. jednostavno ne mogu više da se menjaju.Mi smo sve naše šanse prokockali,za nas nema više nikakve nade.Prosto,osuđeni smo na nestajanje....

GagY

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.
(Bubica 2o1o, 25. mart 2013 07:25)

Jeste Bubice, rešenje je blizu. Priznaćete Kosovo, završićete ovu agoniju, i onda se maknuti sa vlasti u sramotnu istoriju, i vlast prepustiti nekom normalnom, pametnom i mudrom da vodi ovu jadnu državu.

dijalog je nesto drugo

pre 11 godina

Mesecima nas obavestavaju o nekakvom dijalogu.Na kraju je u igri samo dokument,koji je spremio Brisel,po sistemu uzmi ili ostavi.
I ono sto se sazna izmedju redova, cuje se od Dacica,koji jedini od pocetka prica da nam nista ne ide u prilog.Svi ostali glume neke mudrace i menjaju izjave dnevno.
Niko nema petlju da kaze istinu.

HladnaGlava

pre 11 godina

Džaba vama strategija. Zna se šta vas čeka i šta morate da uradite. Odnosno da potpišete. Možete vi da pregovarate koliko hoćete. Njihovi uslovi se znaju, a i svi znamo da sila boga ne moli. http://www.intermagazin.rs/danijel-server-dogovor-izmedu-beograda-i-pristine-moguc-je-samo-u-slucaju-da-srbija-prizna-nezavisnost-kim/

M.S.

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci. Sada bi smo sigurno bili ako ne članovi EU a ono bar sa datumom pregovora u džepu, da nije bilo antievropske retorike 90 - ih godina, da nije bilo mitinga podrške Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću,da nije bilo paljenja američke ambasade... Narod brzo zaboravlja....

bezimena

pre 11 godina

Državni "vrh" je grupa politikanata, od takvih je apsurdno očekivati državotvornost, jer od slepca se oči ne traže. Srbija ubrzano klizi u raspadanje, jer i ovaj "vrh" nastavlja propalu politiku koju su Milošević i Šešelj utemeljili pre više od 20 godina. Srpski nebeski narod je žrtva, progonjena i ugnjetena od svih u okruženju, Evrope i USA...

Sve više ličimo na šifozofrenika koji ubedjuje svet oko sebe da su njegove halucinacije stvarnost i misli kako je upravo svet načisto poludeo, jer mu ne veruje. Lečenje odbija, naravno, jer sebe smatra zdravim a sve druge bolesnim. Takvi se smeštaju u izolaciju, milom ili silom, zbog opasnosti po okolinu.

Pristevac

pre 11 godina

Dacic i vlada Srbije 2 gog. Aprila nemaju izbora izmedju a,b ili c. Ima samo Arthisarijev plan ili nista. Ako rese za nista terace u dalji propast Srbski narod kao i za Rambuje, Bec, itd. Bolji je "Bolni kraj" nego "veciti Bol" i bezkrajni Kosovski problem. Pozdrav iz Pristine svim citaocima B92.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gledajuci onog Vulina na utisku, pomislio sam da smo u nekom zabavistu, covek se toliko nalupetao ne shvatajuci nista, u zemlji od milion nezaposlenih, propalom privredom i kriminalizacijom kakvu mi imamo, on bi trebalo da svima u EU popusi, samo da nas ovako jadne kultivisu.

Gvadalkanal

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca bacaju u senku svaku vest. Dobro vas je Vučić instruirao, šteta samo što nije mogao da vam dodeli i malo mozga.

Sasa

pre 11 godina

A neki sastanak o ekonomskoj situaciji u zemlji!!!
Nije mi samo jasno kako ovi SNS komentatori ne vide da su smesni i providni sa ovim komentarima... Bas imaju visok nivo obrazovanja i inteligencije :-)

Nećemo kolo hoćemo polo

pre 11 godina

Zašto on najavljuje sastanak "državnog vrha"? Zašto on kaže - "mi nećemo potpisati, neka potpiše ko hoće". Ko je on u pregovorima? Državni vrh? Posle kraha pregovora on po novinama najavljuje izbore. Šta posle izbora? I kako dalje i šta dalje? Da li ostajemo "jedna slamka među vihorove..." Šta će biti sa investicijama od 100 milijardi evra koje je obećao? On računa na šeika. Ovog što još dolara nije uložio a prva investicija biće, izgleda, teren za polo.

mitat

pre 11 godina

Verujem da cete uzeti dobru odluku a ne kao Rambuje.Trebe gledati malo realno ovu situaciju Beograd -Prishtina.Taci nikad nece da popusti u ovim pregovora, zashto ima podrshku SAD iBrusel.Beograd mozhe da uzme negativan odgovor,ali to ne znaci da ste dobili neshto Kosovo ste izgubili 1999 treba vam biti jasno.Ali sutra mozhebi bice kasno i za Ahtisirajev predlog.

fra-v

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim cirkusom o Kosovu ?
Ujutro ...jedna prica
u podne...druga prica
navece ...treca prica
svaki dan na desetine prica i nebuloznih izjava....
bla,bla,bla,....
i na kraju ce se opet ispotaviti da je sve bila laz.

Milos

pre 11 godina

Opet se podvlaci posebno dijalog sa Kosovom i dalji put Srbije u EU.. da nije smesno bilo bi tuzno, niti mi dajemo niti priznajemo Kosmet kao nezavisnu drzavu niti zelimo da idemo u EU. U svakom slucaju REFERENDUM za ova pitanja ili ce vam se suditi za izdaju. Prevarili ste birace ali se necete proslaviti.

crni domino

pre 11 godina

Hajde dogovorite se vec jednom, pa da Srbija proslavi ovaj dan.
Dosta je bilo neizvesnosti, zamajavanja i patriotske pljacke naroda Srbije!

klenga

pre 11 godina

ako iko može da shvati ovu ,nadasve,žalosnu,vladu,skrpljenu s koca i konopca,osnovanu na ideji izdaje,pogažene reći,zakletve,drugarstva,ideje...pa zašta god da se uhvate,to će se osušiti,sa koga god izvora da piju,on će presahnuti...sposobni su jedino za za prevaru,laž i utaju...sva njihova lična istorija govori nam da u njih ne sme da se ima poverenje...tu je koferče,prijateljstvo sa mafijašima,diplome,bombardovanje RTS-a,Ćuruvija,prodaja Šešelja,džakovi,i itd,itd...dosije je neograničen i bez ratova,vojvodstava,četništva,lažljivih i opscenih obečanja...koliko samo treba da smo glupi i ponovo poverimo svoje sudbine u ruke ovih ljudi,predodređenih da nas vode u glib i ništavilo...i kako je već kazano,sa njima mi nemamo nikakve šanse...sa njima smo osuđeni na nestajanje...

NBG DEMOKRATA

pre 11 godina

10 godina nakon odbijanja Z4 žalili smo što nismo prihvatili Z4. 10 godina nakon Rambujea žalimo sto nismo prihvatili ono što nam je dve godine kasnije nametnuto 3 puta više agresijom i bombardovanjem... Danas... Danas čekamo da prodje novih 10 godina... Pravda nije svakako, ali je surova realnost. Ili je prihvatite i borite se za bolje sutra ili samo kukate kao Kalimero. Izbor je naš...

Ostaće nam samo satisfakcija da nismo popustili, i ništa više.

pre 11 godina

Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.
(Hurem, 25. mart 2013 13:12)

I ti misliš da je rešen problem na taj način? Albanci će uz podršku onih koji o tome odlučuju, a uz totalnu pasivnost onih koji nas kao razumeju, na kraju, a to je vrlo uskoro, odlučiti da silom sprovedu njihove zakone na teritoriji celog Kosova. I onda ćemo se čuditi kad se sve ponovi kao u Hrvatskoj.

sta posle

pre 11 godina

Hapsenja se poalko privode kraju,i 02. april je za neki dan.
Sta ce biti posle tema grandioznog rada vladajuce strukture. Hteli, ili ne, morace da se suoce sa surovom realoscu u kojoj se zemlja nalazi.
Ah da, rekonstrukcija vlade, po jos neko novo direktorsko ustolicenje.
Ako taknu Beograd i Vojvodinu, tu im je i kraj. Ali svi su izgledi da ce prvo doci do medjusobnih sukoba unutar koalicije. Dve "leve noge" ne mogu zajedno nikako.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Nikolic i Vucic nisu uspostavili nikakve bolje kontakte sa svetskim liderima,mozda sa Lukasenkom i slicnim umetnicima,Njih u EU niko ocima ne moze da gleda-dobrodosli su im samo da ispune SVE uslove,da bas ONI ispune sve uslove.Samo to.

Licemeri jedni

pre 11 godina

@eoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.
(mikica, 25. mart 2013 10:59)

Pa sto onda Vucic ne ide da pregovara sa Tacijem i Ketrin Eston ako je ON LICNO podigao ugled Srbije nego Dacicu potura vruc krompir? Ne volim ni Dacica, njegovi su sve ovo i zakuvali pre 10 ak - 15 godina (doduse ovaj se problem razvlaci jos od 82-ge cini mi se ako se ne varam i tada je postojala neka parola "Kosova republjik") i on neka sada ovo resava kako zna u ume, i vidim da se trudi covek iako se ne slazem sa njegovom politikom, ali je licemerno od strane SNS da se kite tudjim perijem i uspesima nezasluzeno (ovi pregovori oko Kosova, otvaranje fabrika oruzja ili ne znam sta vec u Velikoij plani koju je zapocela prethodna vlada, otvaranje gradilista vojno medicinskog centra u Angoli isto zapocela prethodna vlada ovi samo zavrsili i potpisali vec ugovoreno, ima tu jos par stvari koje je zapocela prethodna vlada a ovi samo pokupili kajmak i sad se tu kao nesto oni su postigli ...). Svaki uspeh do koga se dodje (isto kao i neuspeh) u ovim pregovorima oko Kosova je DACICEV iako ga ne podnosim politicki on je preuzeo najveci teret u novoj istoriji Srbije - KOSOVO

aleksandr

pre 11 godina

Sudbina hoće da Kosovo priznaju oni koji su rat oko Kosova izgubili.
Od Dačića i Vučića se očekuje da posvećenost evropskim integracijama opredmete priznavanjem faktičkog stanja, tj. nezavisnog Kosova.

komsija

pre 11 godina

23, nestranacka licnost.

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive...nastavak isti...
Kosovo nije ono sto kazes na prvom recenicom. Ono je ono sto kazes na drugom recenicom: Kosovo je kolonizovano, pljackano da bi srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama. Ono je plackano i od Komunista da bi se Beograd zgradi. Cim Kosovo nije vise predmet pljackanja i konolizovanja, cim vise ono nije vise nesto da bi danas zivelo, vidi ti Srbiju: Posljednja u Evropi po statistickim podacima... Vreme parfuma na ulicama Beograda je zavrseno... Vreme je rada i nekonolizovanja. Dosta sa zlatnim kasikama. Vreme je istrazivanja kosmosa i biti ljudsko bice!

Noj

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali...
(zamajavanje, 25. mart 2013 13:27)

Zavisi, hteli mi to ili ne, bez obzira da li je prve, peta ili 55 runda.

Marina

pre 11 godina

Sa sastanka državnog vrha moguće je očekivati dvije opcije dogovora: ili će Srbija prihvatiti činjenicu da je Kosovo druga država i da se Ahtisarijev plan primjenjuje na sjeveru ili neće to prihvatiti. Zadovolji li zahtjeve EU,Njemačke posebno, riješila je problem članstva u EU; ne zadovolji li očekivanja EU,Njemačke posebno,opet je odgodila neizbježno,a Srbiju dublje ukopala u svojevrsnu zaleđenost odnosa s EU. Prošla su vremena vrdanja i okolišavanja,nejasnih obećanja i lažnih primjena sporazuma na terenu; sad se traži "ili..ili" odgovor Srbije i po meni je pošteno da isti oni koji su Srbiju bacili u izolaciju , sankcije i NATO bombe sada moraju odlučiti o sudbini zemlje. Građani možda ne žele EU u ovom trenutku,ali još manje žele novu izolaciju.

Freed

pre 11 godina

Hajde ljudi moji,ispisite na profil Facebook i Twitter da cete sve potpisati ako vam donesu u Beograd! Znaju i oni da je kriza da ljudi u Srbiji ni posla ni hleba(samo mleka sa aflatoxinom) i da put u Brisel skup...Svakako cete potpisati jer inace sledi izolacija i vi to dobro znate.A mi narod nemamo vremena vise...

Dragana

pre 11 godina

Crna trojka(Toma, Vucic, Dacic) nas bruka gde god se pojavi. Ta ista trojka ce nas totalno pokopati.Potpisujte sta god vam ponudili, dobro je da uopste hoce vise da se bakcu sa nama. Izolovani smo od celog sveta a medjusobno se ne trpimo. I sad mi postavljamo uslove kao da smo velesila!

jovandeka Babić

pre 11 godina

Dvoboj zakazan u 8 rundi! Naravnopravan i nekorektan sa udarcima ispod pojasa i vezanom jednom rukom iza leđa! Da i to preguramo, a onda da se posvetimo sebi i ekonomiji!

sanja

pre 11 godina

Vreme je da narod izadje na ulicu i da objasni politicarima kakvo mleko zeli, kakvu privredu zeli, cije je je Kosovo, kakvo sudstvo zeli... U suprotnom, ovi ce se igrati nasim zivotima, do poslednjeg gradjanina Srbije, a mi cemo ih placati za to. I ne samo mi, vec i nasa deca koja ce vracati kredite.

mr.real

pre 11 godina

U bre, čovek bi stvarno pomislio da će oni da razgovaraju o nekoj strategiji u pregovorima.....ustvari će razgovarati o proceni da li da izboksuju još koju rundu kako bi na kraju ispalo da su pregovori bili dugotrajni i mukotrpni i kako su pod ogromnim pritiskom celog sveta morali pristati na ponuđeno jer je, eto, to bilo najbolje i najviše što su u tom trenutku "izborili". Daj bre, deca su vas provalila - smarate sa pregovorima, ispotpisujte šta se mora pa da vidimo drugi deo vaše predizborne priče : onih 100 mlrd Evra (ili USD, ne sećam se), nova radna mesta, med & mleko.....
Nisu baš svi građani ove zemlje vaši glasači koji će vas svakako hvaliti kako ste najbolje što hoda ovim prostorima!

odgovor

pre 11 godina

Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.
Gde su nasi ljudi zaradjivali i sad zaradjuju? u Nemackojh i Austriji.
Jesmo li sa Hrvatima i Muslimania ziveli u bratstvu jedinstvu skoro 50 god.
Stotine hiljada je rodjeno u mesovitim brakovima.
I sada vecina zeli da se iseli na zapad. Prema tome mi smo tamo tezili, tamo smo ucili, zaradjivali i mi jednostavno tamo moramo sve drugo je LAZ.

pozdrav iz nemacke

pre 11 godina

Koja bre vise ,,strategija,, jeste li vi uopste normalni? Jel citate vesti ili samo jedete pijete i tovarite u dzakove pare? Citajte malo danasnje vesti, pa ce vam biti jasno da je jedina ,,strategija,, da priznate kosovo i da je to samo jedan od svih beskonacnih narednih uslova. Procitatjte sta nemci kazu.Zelite li stvarno da rasturite i ovo malo sto je ostalo i da od nas napravite nemacko roblje bez domovine?? Kakav ce nam biti zivot ako nemamo domovinu nego zivimo u rezervatima koje ta vasa j....a eu zeli da napravi od ovo malo nase zemlje? Hoce li se ista zaustaviti na kosovu (u cega niko normalan neveruje) ili ce nastaviti uz vasu pomoc da rasparcava sve do poslednjeg parceta? Hoce li Vojvodinu podeliti na banat, backu, srem ili ce i te delove deliti na delove ? Da li ste vi uopste sposobni da nesto uradite za svoju domovinu, ako uopste osecate da je ona vasa, ili mozda osecate da je vasa domovina domovina neonacista? Dal Srbijom vladate vi ili nemci? Voleo bih kada bi bili deo evrope, ali kao ravnopravni clan sa punim pravom glasa, ali isto tako nisam spreman da puzim pred nemcima i drugim ,,polubogovima,, ne bi li se smilovali i dali mi za lebac, a za uzvrat trazili da po ceo dan naporno radim za njega. Znate li vi uopste koliko srba ima u eu bez posla, jer ne trebaju nikome? Palite Narod da ce da im svane, a u stvari lazete. Sta bi mogao da naprimer u nemackoj radi neko sa srednjom skolom? Da li bi nemac ili neko drugi zaposlio lekara koji ne zna jezik? Ne bi garant.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.
(banopoljac, 25. mart 2013 09:03)

EU NIKADA pred Srbiju neće postaviti pitanje izbora između njenog puta ka EU i pitanja neke druge države! Jedino što je merodavno za EU i čime će se voditi u oceni Srbije da li zaslužuje da se sa njom pregovara o EU su dobri odnosi sa susednim državama a pogotovo sa Cosovom sa kojim smo imali konflikt!

Zlatko Perenic

pre 11 godina

Secanje? Pre par godina. Tadic kaze. Ajde da udjemo u EU pa cemo odande braniti Kosovo. Kakvo je danas stanje na terenu? I ptice znaju da ce Kosovo uci u EU pre nas. A kad budu tamo,uslov koji cemo morati da ispunimo,nije da priznamo Kosovo,vec da im platimo 30milijardi ratne odstete. Dali je to ono .necemo u Eu po svaku cenu,ili necemo u Eu za 30milijardi?

Ćole Raška

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

fr-,frankfurt-v.

pre 11 godina

Opet ovi "nasi novokompovani vodje" (koji su aktivno saradjivali sa Milosevicem i njegovom nacionalistickom projektu) i danas zbog svog "UZKOG NEKULTURNOG NACIONALIZMA" opet misle kako oni samo mogu stvoriti -divnu,sjajnu,jedinstvenu Srbiju.
A UNAPRED PRAVE NEKE "CRVENE LINIJE" (iz proslosti nista naucili)
NEKE EKSPERIMENTE --NASTAVAK LUTANJA.....

žilić

pre 11 godina

Dobro je što je ceo državni vrh aktivno uključuen u rešavanje ovog problema, za razliku od bivšeg predsednika Tadića čiji je pristup bio pomalo neozbiljan, jer je na pregovore slao Borka Stefanovića. Posle tih pregovora, nije se znalo šta se dogovorili. Borko je tvrdio jedno, a Albanci i EU nešto sasvim drugo, i uvek je sprovedeno to što su tvrdili Albanci i EU.

zdravko

pre 11 godina

Srbija može da pristane i na ovakav kompromis po pitanju Kosova, ali da Srbija prizna nezavisnost Kosova, to ne može, i to naš državni vrh treba da stavi do znanja evropskim zvaničnicima. Ni po koju cenu Srbija priznati Kosovo ne može.

PepaPrase

pre 11 godina

Gde je ova vlast bila sve godine, davno bi sve bilo rešeno da nas demokrate nisu onako vodile. Svaka čast ovim ljudima, rade za Srbe na Kosovu, i njihove bolje dane.

jovaN

pre 11 godina

Jedinstven nastup svih predstavnika vlasti pokazuje odlučnost i želju da se što snažnije nastupi u "Rambujeu II". Dugo to nismo videli u Srbiji!

zamajavanje

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali, ako se rasprava o statusu Kosova prenela iz UN u EU onda se resenje unapred zna ! Uostalom, nije toliko bitan sam pocetak pregovora, vec kraj - a do tada - kud koji mili moji - nažalost .

banopoljac

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.

Šta li će tek nama?

pre 11 godina

Ima jedna kineska poslovica. Kaže, KAD VIDIŠ DA ĆE DA TE SILUJU, OPUSTI SE. Vidite šta rade Kipru, sledeća Slovenija, šta li će tek nama?

Srbin

pre 11 godina

Srbija treba da uradi ono sto je jedino moguce i ispravno, da prizna nezavisnost Kosova. To je jos vlast Djidjica morala da uradi, medju prvima u svetu i onda uz podrsku zapada da pronalazi najbolje uslove za srbe koji zive na teritoriji Kosova. Svako dalje odlaganje, gura Srbiju u jos vecu propast. Na kraju ce to uraditi, a za uzvrat nece dobiti nista, sem gorcine poraza.

Maja SM

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice srpski opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

gradimir

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

smiljka

pre 11 godina

Kada se "državni vrh" poslednji put sastao, morali su zajedno da putuju u Brisel, na predrođendanski sastanak kod baronice Ešton. Posle su bili samo Ivica i Hašim, mislim na rođendanu. (Posluženje je bilo slabo, kriza šta li je?)
Sada se sastaju da bi se Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić međusobno ohrabrili da neko od njih mora da potpiše sporazum.
Jasno je da sporazum mora da se postigne 2. aprila.
Tomislav Nikolić formalno ne može, ali može i mora da bude garant.
Aleksandar Vučić takođe mora da bude garant.
Ivica Dačić mora da potpiše.
U Srbiji to znači da tog trenutka on postaje VELEIZDAJNIK, ali su to onda i garanti sporazuma.
Korist će ipak imati Ivica Dačić - to će mu to dići cenu u diplomatskim krugovima u svetu, i onda Vučić neće moći da ga se tako lako reši bez posledica.
Paradoks: veleizdaja će biti nagrađena.
Srbija je prokleta avlija, a Evropa je jedna velika livada koja će to postati.

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...žalosne li crne trojke,plač Majke Božije do neba se diže,mislili su biće lakše,komotnije,igračemo se vladanja,onaj glupi DS nije znao ništa,sve će da sredimo,sve znamo,za sve imamo planove.Sada kukaju ko babe narikače,neću ja da budem izdajnik,budi ti,ja sam pravi patriJota i još šumadinac.Kuku lele,narod glupavi lebac ne intetesuje,sit je samo kad nekog u‘apse,pa makar i brata rođenog,što njemu da bude bolje.Đavo je opet došao po svoje,idemo iz zla u gore,retki to vide,jer narod slep,robotizovan,izgbljenih duša i nada,srlja,tetura,puzi za svojim vođama,pravo u provaliju...

VeleSrb

pre 11 godina

Vlada treba da uloži maksimum napora,ali Kosovo je sastavni deo Srbije i tako mora da ostane! Dosta smo davali i šakom i kapom na svaki mig Eu,vreme je da zauzmemo čvrsta stav i da se držimo svojih principa!

ingemar johanson

pre 11 godina

Teško je pregovarati sa Albancima zato što njima samo nezavisnost odgovara a nama je to neprihvatljivo. Ovi razgovori su demonstracija naše dobre volje i ako to nije dovoljno, bojim se da od datuma nema ništa i da Vučić ima svu moguću podršku naroda za promenu spoljnopolitičkog kursa.

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci.
(M.S., 25. mart 2013 11:39)

DS i Boris Tadić su građane Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Da je narod malo manje verovao propagandi Borisa Tadića i DS-a, pa da su Vučić i Nikolić došli na vlast posle izbora 2008. godine Srbija bi do sada već bila član EU. Nije Kosovo bila jedina prepreka pridruživanju Srbije EU u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, kako su to oni predstavljali, nego je možda još i veća prepreka bila sistemska korupcija, pa Srbiju kakva je bila u vreme DS-a, ne bi primili u EU, čak i da prizna nezavisnost Kosova, jer EU neće u svom sastavu da ima zemlju u kojoj caruje korupcija.

jony smit

pre 11 godina

uvijek ste vi slozni bili kada je trebalo tudje otimati,tako da vam u tom pogledu ne treba vise nikakve sloge, samo bi sad trebali SLOZNO da priznate da ste mnogo zla drugima napravili a uz druge i sebi.

stefan

pre 11 godina

Dačić vodi pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

vasic

pre 11 godina

Drzavni vrh ce morati da nadje neko resenje iz ove bezizlazne situacije. Kosovskom problemu treba pristupiti odgovorno i treba pronaci odrzivo resenje sto je pre to moguce. Nadam se da su nasi politicari danas odgovorniji nego ikada pre.

Milutin

pre 11 godina

Zadnji 10 godina Kosovo predstavlja nereseno pitanje Srbije i ovo nije prva vlada koja se suocava sa tim pitanje. Vlade pre ove svesno su gurale problem Kosova pod tepih racunajuci na to da ce neko drugi "vaditi kestenje iz vatre". Taj nepopularni i jako tezak potez dosao je izgleda na resavanje upravo kod trenutne vlade, koja suocena sa jako teskom finansijskom situacijom mora jos da resava i pitanje Kosova za koje objektivno snosi i najmanje odgovornosti. Ipak, uprkos svemu, ova vlada se pokazala kao odgovorna i pozrtvovana u zastiti nasih interesa, zelim im da istraju i ne pokleknu na tom putu.

Bane

pre 11 godina

@Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
… PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.

E zato nam se sve to ponovilo. Jer smo sve to zaboravili ili gurnuli pod tepih, pogotovo sa "bracom", cije zlocine smo "zaboravili" zarad "bratstva i jedinstva".

"KO ne uci iz Istorije je osudjen da je PONAVLJA", izanova i iznova.

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

veterinarBG

pre 11 godina

Bice ono "ni EU,ni Kosovo",a tako je mozda i najbolje...Niti nam treba Kosovo ovakvo kakvo je,niti nas zele u EU ovakve kakvi smo.Sve snage treba usmeriti na reforme u drzavi,privlacenje investicija,razvoj pravne drzave i borbi protiv korupcije,a Kosovo "zamrznuti", za neka bolja vremena.
PS i povesti sporove za povrat imovine srpskih preduzeca na KiM!

škara

pre 11 godina

Kosovo je sigurno najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

KriticarNi

pre 11 godina

Imamo prave ljude na vrhu koji će nešto pametno da urade za srbiju
(buki, 25. mart 2013 12:28)

osim ivice Dacica u koga skoro niko vise u narodu nema ni trunke poverenja.

boba

pre 11 godina

Ukoliko se ne mogu obezbediti izvrsna ovlascenja za Zajednice srpskih opstina, od daljih pregovora tera odustati.Beograd je vec puno popustio a Pristina nista, jer iza nje stoji i EU i Amerika.

23,nestranacka licnost

pre 11 godina

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive.Od njih svakako ne zavisimo,dovoljno je da samo Nemci plate odstetu za sve sto su porusili,pa da narednih pet vekova zivimo kao Svajcarska.Nisu Srbi isli da ruse Berlin,civilizovani Nemci rusili su Srbiju.Sad je ta ista Nemacka zajedno sa ostalim zemljama u kojima je nastao nacizam i fasizam,borac protiv istog a sve ostalo pojela maca.Srpska deca su streljana 1941,kad to neko spomene ide na raport kod Nemackog ambasadora.EU nije nikakav ideal pravde,nego protivteza Rusiji,formirana Marsalovim planom iz istih razloga kao i NATO pakt,pod komandom Amerike.Bolje da u svojoj zemlji gladujem,a to se nikad nece desiti ko hoce da radi nije gladan,nego da cistim klozete u Evropi,dok me posmatraju kao gradjanina drugog reda u srcu ,,civilizacije''.Dostojanstvo mi ne mozete oduzeti,po tome se covek razlikuje od psa,kojeg vode na uzici.NE licemernoj Evropi....

Bubica 2o1o

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.

Miloš

pre 11 godina

Očigledno je da na poslednjem sastanku nije ponuđeno Srbiji ništa od onoga o čemu se razgovaralo i pregovaralo i to je razlog što se o tome javno ne priča. Razgovori u ovoj sledećoj rundi će se konkretizovati ili će potpuno propasti. Vrh države odlučuje zajedno, što je veoma dobro. Treba im verovati, ništa oni neće prihvatiti što bar malo neće popraviti položaj Srba na KIM.

RELJA013

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu jer su prostori za manevar skraceni,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

olaaaaa

pre 11 godina

Ceo drzavni vrh bi trebao da bude istog misljenja sto i jeste kad je kosovo u pitanju...iako su se ovi razgovori otegli u nedogled, najbitnije je da srbija istraje i da nikada ne prihvati nezavisnost kosova

Glasinac

pre 11 godina

Od ove runde progovora zavisi dalji put Srbije. Državni vrh mora imati jedinstven stav kao što ga je imao i do sada.Bilo koji papir koji ne sadrži odredbe Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću ,onda taj papir ne treba usvajati. Na kraju i do sada smo živeli bez EU pa nije bio smak sveta.

HAJDER

pre 11 godina

Jedno je sigurno ma koliko Vucic, Nikolic i Dacic bili razliciti kada je efikasan rad u pitanju i borba za nasu zemlju i za sto bolji rezultat pregovora u Briselu, tu su neprikosnoveni profesionalci. Vidi se ogroman trud i zalaganje za resavnje pitanja Kosova, ogroman trud za sto bolji dijalog sa Pristinom i ogroman trud da se sacuva teritorija.

mikica

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

srbin100%

pre 11 godina

Ljudi manite se teorija zavere,ovo su veoma bitni pregovori,dajte jednom da se svi slozimo i podrzimo ih u nameri da rese ovo pitanje

nabavi ogledalce komsija, ima da se iznenadis

pre 11 godina

@komsija

Na dnu Evrope se nalazi ta tvoja "drzava kosova" i tvoja maticna Albanija. Imas sajt CIA pa uporedi podatke.

Jagoda

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

wwwww

pre 11 godina

Srbija je u vise navrata stavila do znanja svima da je spremna za dijalog, ali mislim da nasi politicari vise nece i ne smeju dozvoliti da nas bilo ko ucenjuje i ponizava!!!

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vidi se ozbiljnost i želja vlade Srbije da se napravi ZSO sa izvršnm vlašću i da je to minimum ispod kojih Srbija ne ide.
Sećam se kako su nas sve članic eEU podržavale ka putu u EU i da razumeju i našu poziciju.Pričali su kako se ne vrše pritisci na Srbiju.
Evo nam situacije. Sada traže da odustanemo i od minima minimuma a Albanci ni pedlja da ustuknu.
Vlada neka bude jedinstvena. Predočeno je EU koji su naši zahtevi. Ako Eu ne prihvata kao i Amerika onda nema ništa od dogovora i nneka čekamo još godinu dana. Nije nikakav problem. Neće biti smak sveta.
Za godinu dana ćemo videti kakoo će stojati EU kojoj preti ekonomsko rasulo.

Desimir

pre 11 godina

Dogovoriti i pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

Jan

pre 11 godina

8 runda pregovora, pitanje je koliko ce jos rundi biti, ali nista ne treba da bude tesko kada su Kosovo i Srbi sa Kosova u pitanju. Ovo su prelomni, istorijski momenti i ohrabrujuce je videti da Vlada shvata ozbiljnost trenutka i da je jedinstvena po pitanju pregovora.

Profesor

pre 11 godina

Ne sumnjam u sposobnost drzavnog rukovodstva. I ranije su znali da se sloze i dogovore oko bitnih stvari za drzavu, bice tako i ovaj put. Siguran sam i da ce EU malo da pritisne Pristinu, tamo da cemo 2. aprila dobiti dobre vesti sa pregovora.

Franko

pre 11 godina

Dijalog se mora nastaviti i nasa vlada mora zastiti nase interese. SNS kao glavni faktor u ovoj vladi zaista snosi najmanju odgovornost za trenutnu situaciju stvari jer je nazalost gomila stvari vec ranije potpisana i prihvacena tako da je ova vlada sada pred svrsenim cinom. Ne kazem ni da je SPS glavni krivac oko trenutne situacije, ali SPS je ipak bio i u prethodnoj vladi i imao je uticaja na politiku koja je tada vodjena. Ipak, Nikolic i Vucic pokazali su se kao ozbiljni i odgovorni politicari koji ce dati sve od sebe da zastite nase interese a ako EU bude ipak odbila da nam pomogne, onda mi ipak treba da se okrenemo na drugu stranu, Srbija sada ima alternativu i na nama je da odlucimo kojim putem cemo ici.

marisol

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju jako bolna tačka i jedan od najtežih zadataka sadašnje vlade. Ali danas kada imamo rezoluciju i granice dokle možemo ići u daljim pregovorima sigurni smo da nemo napraviti ni jednu grešku koja nas može koštati mnogo.Ovo je prvi put da Srbija izlazi sa jedinstvenim stavom po pitanju Kosova.A samo tako možemo dakazati da smo ozbiljna zemlja i da je pregovor jedino rešenje!

novicavg

pre 11 godina

Istina je da kad ne ponude ništa ništa ne možete ni da prihvatite ni da odbijete, ali se bojim da ono što će nam ponuditi 2 aprila na osmoj rundi razgovora ne bude ništa bolje od onog od prošli put i da ćemo ovaj put samo biti u većem vremenskom tesnacu jer posle ovog više nema popravke. I ako smo se nadali nekim rešenjima kojima bi se potvrdio naš predlog o zajednici srpskih opština na kraju ćemo ipak prihvati Ahtisarijev plan i zapečatiti sudbinu tog naroda na severu. Daj bože da grešim ali smo zaista na putu da rešenje bude upravo onako kako mi svakako ne želimo i da od te zajednice na kraju ostane upravo ono što je premijer više puta pominjao: da se zajednica bavi štampanjem knjiga i tribinama bez smilsa i kraja.

VeleSrb

pre 11 godina

Treba uložiti poslednji atom snage u pregovore i izvući što je moguće više za ljude na severu Kosova i Metohije! Treba odigrati pametno i ne provocirati EU sa inaćenjem jer nam je datum na dohvat ruke!

nidža

pre 11 godina

"Hitan sastanak državnog vrha" doviljno govori o potpunoj odgovornosti kompletne vlade za sve što se čini na unutarnjem i spoljnom planu. Dok je tako nema potrebe za menjanjem premijera. Možda bi trebalo samo da bude premijer a ne i ministar policije!

mistral

pre 11 godina

Imamo rezoluciju od koje ne odstupamo ali nije na odmet Dačiću dati podršku i alo pozitivne energije biće mu potrebno u ovoj rundi

Ivan polje

pre 11 godina

Kada god da se održi sednica državnog vrha o nastavku pregovora u Briselu , bitno je da državni vrh ima jedinstven stava po pitanju Kosova kao i kompletna vlada. Bilo koji predlog da se predloži a da Srbi sa severa KiM nemaju garanciju za svoju bezbednost ne treba da se prihvati.

dimitrijeK

pre 11 godina

Vrlo je vazno da svi politicari koji su ovom trenutku bitni za Srbiju,sednu i dogovre se.Tako da sa zajednickim stavom izadju na pregovore.

Dushan

pre 11 godina

U svakim pregovorima postoje najmanje dve strane izmedju kojih se pregovori vode. U ovom slucaju to su tri: Srbija, Pristina,EU. Srbija ima kamen da opet dokazuje ko su dobri a ko losi momci u celoj prici, ima kamen da ocuva teritoriju i pritom ima kamen da mora da napravi i neke kompromise. Za Vladu ovo nece biti lak zadatak ali verujem u njih.

MakicaCR

pre 11 godina

Svaki danom sam sve više ubeđena da za Srbiju dolaze bolji dani, i da sve dolazi za svoje mesto, vladajuća koalicija daje sve da se dogovor postigne, neće okrenuti leđa srbima na Kosovu.

nekoimaneštoprotiv

pre 11 godina

U ovom trenutku je našim pregovaračima potrebna sva moguća podrška. Zadatak je vrlo težak i nezahvalan, ali se mora završiti. Evidentno je da se svim silma trude da se pregovori okončaju na najbolji mogući način po nas i ljude na KiM.

PEPI

pre 11 godina

Ovo su ključni dani koji nas očekuju pa je i neophodno da se državni vrh sastane kako bi se napravio dogovor oko zajedničkog stava.

zoran

pre 11 godina

Kako nije bitan početak pregovora, pa bitan je jako jer početak određuje u kom pravcu će ići pregovori...predhodnici su sve živo odobravali klimajući glavom,pa ovim sada i nisu ostavili mnogo izbora, sada bi ja pozvao sve predhodne pregovaraće,odnosno Tadića da odgovori što je doveo pregovore do ovog stadijuma,a ne ovi ljudi da ispastaju jer su dovedeni pred svrsen cin.

Gimli

pre 11 godina

Iskreno govoreci, drago mi je sto smo umesto Stefanovica koji je sve prihvatao, dobili jednog politicara u liku Vucica koji ume da kaze ..Dosta bre..!

POLI

pre 11 godina

Veoma je važno da naš državni vrh bude jedinstven u nastupu i da se usaglase oko jednog cilja a to je dase traže izvršna ovlašćenja zajednice srpskih opština i istovremeno da izgrade šanse da Srbija u julu dobije datum za početak pregovora sa EU.

Jovana NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da ima neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

mirko

pre 11 godina

Dobro je da ce se drzavni vrh sastati i da ce arumentima zajedno pokusati da nadju resenje i prebrode zastoj koji je trenutno na snazi u razgovorima izmedju Beograda i Pristine.

OSKAR

pre 11 godina

Ova 8 runda ce mozda biti i presudna za nas,zato trebamo dati nasim zvanicnicima punu podrsku,nadamo se da ce se sve odvijati po planu,i u korist nas,budimo optimisti.

Milka

pre 11 godina

Naša delegacija će se izboriti i za prava Srba i srpskih opština na Kosovu i za ulazak u EU i ostaće istrajna u traženju prava koja nam pripadaju. Zato su se pregovori toliko odužili i stalno se zakazuju nove runde jer naši ne popuštaju i ne prihvataju sve što im poture da potpišu.

zoran neznalica

pre 11 godina

KAKO BI REAGOVALA EU.
Ma kako to zvucalo apsurdno,Srbija bi trebalo da zahteva da pregovore o dobijanju datuma i td., uslovi tako da se odnose na celu teritoriju Srbije, znaci sa AP KiM, BEZ OBZIRA KAKO SE ONI OPREDELJUJU ILI NAZIVAJU. Dakle, prihvatamo datum o pridruzivanju u EU,zajedno i jedino sa teritoijom koja se trenutno zove/kako se zove/ali je i dalje sastavni deo REPUBLIKE SRBIJE. Na taj nacin Srbija bi istakla svoje opredeljene za ocuvanjem teritorije i brigom o svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Pri tom bi trbalo da se zalaze za vladavinom prava u skladu sa Evropskim zakonima i sve ono sto iz toga proizilazi u ekonomsko-socijalno-zdravstenoj i svim drugim oblastima zastite drustva i gradjana,na celoj teritoriji i za sve gradjane Srbije, bez OBZIRA NA NACIONALNU OPREDELJENOST I TRENUTNO TERITORIJALNO PREBIVALISTE.

Tea93

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

CHARLOTTE

pre 11 godina

Svaka čast pregovaračima na živcima. Treba to izdržati. Kosovo nećemo, pa nećemo priznati, a što se EU tiče mislim da je svima već dosta tih ucenjivača. I koji je zapravo interes Evrope da ima još jednu banana državu koja nije sposobna sama da egzistira. Ne verujem da im nije poznata teza velike Albanije. A sto se žica tiče i po tanjim smo hodali.

Sara

pre 11 godina

Nema stajanja, ovo je prava borba, jer ako samo na trenutak ovaj problem ostave po strani baveci se drugim problemima od dijaloga nista nema. Sta god se bude desilo ne klonite duhom, zaista ste uradili sve sto treba i kako treba.

Samardzija Petar

pre 11 godina

Da je lako nije,niti ce biti lako pregovarati kad druga strana iskreno ne zeli da se pronadje resenje i napravi kompromis. Srbija je dala maksimum u pregovorima i tako treba da nastavi ,nema odustajanja.Evropa ako dodje ,dobro je dosla.Moramo da nastavimo da se borimo i bez nje.

Ana

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca... (Gvadalkanal, 25. mart 2013)

@Gvadalkanal - Slazem se, primecuje se da ima bot-ova medju komentarima, nista sustinski da kazu, samo prazne reci. Pocinju sa: verujem, dobro je, nadam se, imamo prave ljude, ne sumnjam itd. I tacno odudaraju od drugih komentara.

Ali, da li su to SNS botovi ili DSS botovi?

A sta ako su to bedni pokusaji iz DSS, da se na taj nacin poljulja rejting SNS, pa takve komentare pisu iz DSS.

SNS nema ekskluzivnost na polupismenost, videli smo po najreprezentativnijem clanu DSS, toreadoru Ganguli.

Moje misljenje - ne ici ni levo ni desno, treba se prikloniti novoj svetskoj sili, novim nesvrstanima koji su u zacetku formiranja, zemlje Juzne Amerike plus Indija, Kina itd. I novi papa je iz Argentine, i to vrlo govori. Latino zemlje koje su vec ekonomski propale u EU, posle raspada EU se mogu prikloniti Juznoj Americi i eto novog saveza.

Kakav EU i Amerika i njihove ucene pred njihov sumrak, pitanja dana kada ce objaviti - gotovo je, krah.

Kad i sami Ameri primecuju okupaciju USA od strane federalne policije radi sprecavanja buducih nemira i haosa u drzavi zbog ponovnog bankarskog kolapsa kao 1929. god. A istorija se ponavlja, i najmocnija carstva su padala.

A dok se nesto ne desi, sve izgleda neverovatno i - maaa nemoguce...

Ne pripadam ni jednoj stranci, btw., a to je u Srbiji neoprostivo izgleda.

Despina

pre 11 godina

Državni vrh treba da se sastane što pre. Datum može i da sačeka, ukoliko se ne postigni nikakav dogovori ukoliko ne bude sporazum prihvatljiv za naše građane Srbija na datum mora da sačeka. Dosta su nas uslovljali, a političari bivše vlasti radili protiv interesa građana i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti na bolje.

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Po mom mšljenju takav sastanak je sasvim opravdan. Državni vrh mora i treba da ima jedinstveni stav. Ne trebaju biti zatečeni stanjem ako ne bude nikakvog dogovora oko Kosova

niki

pre 11 godina

Ako Evropa ne bude danas,biće sutra ili za nekoliko godina.Mi joj teritorijalno pripadamo i niko nas ne može i nije mogao kroz istoriju pomeriti odavde.Bitno je štititi naše nacionalne interese.Stav Srbije je jasan po pitanju Kosova.Jer priznanje kao reka bez povratka!

KINDER

pre 11 godina

Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju pitanja Kosova, sa jasnim stavom da nema popustanja, niti bilo kakvih ustupaka, sto je jako dobro. Necemo ni po koju cenu priznati Kosovo, jer je to nasa teritorija i nasa svetinja!

Milos

pre 11 godina

Opet se podvlaci posebno dijalog sa Kosovom i dalji put Srbije u EU.. da nije smesno bilo bi tuzno, niti mi dajemo niti priznajemo Kosmet kao nezavisnu drzavu niti zelimo da idemo u EU. U svakom slucaju REFERENDUM za ova pitanja ili ce vam se suditi za izdaju. Prevarili ste birace ali se necete proslaviti.

banopoljac

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.

zdravko

pre 11 godina

Srbija može da pristane i na ovakav kompromis po pitanju Kosova, ali da Srbija prizna nezavisnost Kosova, to ne može, i to naš državni vrh treba da stavi do znanja evropskim zvaničnicima. Ni po koju cenu Srbija priznati Kosovo ne može.

Maja SM

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice srpski opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

VeleSrb

pre 11 godina

Vlada treba da uloži maksimum napora,ali Kosovo je sastavni deo Srbije i tako mora da ostane! Dosta smo davali i šakom i kapom na svaki mig Eu,vreme je da zauzmemo čvrsta stav i da se držimo svojih principa!

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci.
(M.S., 25. mart 2013 11:39)

DS i Boris Tadić su građane Srbije godinama plašili kako će Srbija zaratiti sa celim svetom ako na vlast dođu Nikolić i Vučić, i zahvaljujući strahu koji su tako izazivali kod ljudi dobijali su izbore. Sada se pokazalo, da je to bila čista propaganda, i da su Nikolić i Vučić uspostavili mnogo bolje kontakte sa svetskim liderima nego što je to bilo u vreme vladavine DS-a i Tadića. Da je narod malo manje verovao propagandi Borisa Tadića i DS-a, pa da su Vučić i Nikolić došli na vlast posle izbora 2008. godine Srbija bi do sada već bila član EU. Nije Kosovo bila jedina prepreka pridruživanju Srbije EU u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, kako su to oni predstavljali, nego je možda još i veća prepreka bila sistemska korupcija, pa Srbiju kakva je bila u vreme DS-a, ne bi primili u EU, čak i da prizna nezavisnost Kosova, jer EU neće u svom sastavu da ima zemlju u kojoj caruje korupcija.

mikica

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

pozdrav iz nemacke

pre 11 godina

Koja bre vise ,,strategija,, jeste li vi uopste normalni? Jel citate vesti ili samo jedete pijete i tovarite u dzakove pare? Citajte malo danasnje vesti, pa ce vam biti jasno da je jedina ,,strategija,, da priznate kosovo i da je to samo jedan od svih beskonacnih narednih uslova. Procitatjte sta nemci kazu.Zelite li stvarno da rasturite i ovo malo sto je ostalo i da od nas napravite nemacko roblje bez domovine?? Kakav ce nam biti zivot ako nemamo domovinu nego zivimo u rezervatima koje ta vasa j....a eu zeli da napravi od ovo malo nase zemlje? Hoce li se ista zaustaviti na kosovu (u cega niko normalan neveruje) ili ce nastaviti uz vasu pomoc da rasparcava sve do poslednjeg parceta? Hoce li Vojvodinu podeliti na banat, backu, srem ili ce i te delove deliti na delove ? Da li ste vi uopste sposobni da nesto uradite za svoju domovinu, ako uopste osecate da je ona vasa, ili mozda osecate da je vasa domovina domovina neonacista? Dal Srbijom vladate vi ili nemci? Voleo bih kada bi bili deo evrope, ali kao ravnopravni clan sa punim pravom glasa, ali isto tako nisam spreman da puzim pred nemcima i drugim ,,polubogovima,, ne bi li se smilovali i dali mi za lebac, a za uzvrat trazili da po ceo dan naporno radim za njega. Znate li vi uopste koliko srba ima u eu bez posla, jer ne trebaju nikome? Palite Narod da ce da im svane, a u stvari lazete. Sta bi mogao da naprimer u nemackoj radi neko sa srednjom skolom? Da li bi nemac ili neko drugi zaposlio lekara koji ne zna jezik? Ne bi garant.

nidža

pre 11 godina

"Hitan sastanak državnog vrha" doviljno govori o potpunoj odgovornosti kompletne vlade za sve što se čini na unutarnjem i spoljnom planu. Dok je tako nema potrebe za menjanjem premijera. Možda bi trebalo samo da bude premijer a ne i ministar policije!

olaaaaa

pre 11 godina

Ceo drzavni vrh bi trebao da bude istog misljenja sto i jeste kad je kosovo u pitanju...iako su se ovi razgovori otegli u nedogled, najbitnije je da srbija istraje i da nikada ne prihvati nezavisnost kosova

wwwww

pre 11 godina

Srbija je u vise navrata stavila do znanja svima da je spremna za dijalog, ali mislim da nasi politicari vise nece i ne smeju dozvoliti da nas bilo ko ucenjuje i ponizava!!!

23,nestranacka licnost

pre 11 godina

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive.Od njih svakako ne zavisimo,dovoljno je da samo Nemci plate odstetu za sve sto su porusili,pa da narednih pet vekova zivimo kao Svajcarska.Nisu Srbi isli da ruse Berlin,civilizovani Nemci rusili su Srbiju.Sad je ta ista Nemacka zajedno sa ostalim zemljama u kojima je nastao nacizam i fasizam,borac protiv istog a sve ostalo pojela maca.Srpska deca su streljana 1941,kad to neko spomene ide na raport kod Nemackog ambasadora.EU nije nikakav ideal pravde,nego protivteza Rusiji,formirana Marsalovim planom iz istih razloga kao i NATO pakt,pod komandom Amerike.Bolje da u svojoj zemlji gladujem,a to se nikad nece desiti ko hoce da radi nije gladan,nego da cistim klozete u Evropi,dok me posmatraju kao gradjanina drugog reda u srcu ,,civilizacije''.Dostojanstvo mi ne mozete oduzeti,po tome se covek razlikuje od psa,kojeg vode na uzici.NE licemernoj Evropi....

RELJA013

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu jer su prostori za manevar skraceni,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

MakicaCR

pre 11 godina

Svaki danom sam sve više ubeđena da za Srbiju dolaze bolji dani, i da sve dolazi za svoje mesto, vladajuća koalicija daje sve da se dogovor postigne, neće okrenuti leđa srbima na Kosovu.

žilić

pre 11 godina

Dobro je što je ceo državni vrh aktivno uključuen u rešavanje ovog problema, za razliku od bivšeg predsednika Tadića čiji je pristup bio pomalo neozbiljan, jer je na pregovore slao Borka Stefanovića. Posle tih pregovora, nije se znalo šta se dogovorili. Borko je tvrdio jedno, a Albanci i EU nešto sasvim drugo, i uvek je sprovedeno to što su tvrdili Albanci i EU.

Jan

pre 11 godina

8 runda pregovora, pitanje je koliko ce jos rundi biti, ali nista ne treba da bude tesko kada su Kosovo i Srbi sa Kosova u pitanju. Ovo su prelomni, istorijski momenti i ohrabrujuce je videti da Vlada shvata ozbiljnost trenutka i da je jedinstvena po pitanju pregovora.

mistral

pre 11 godina

Imamo rezoluciju od koje ne odstupamo ali nije na odmet Dačiću dati podršku i alo pozitivne energije biće mu potrebno u ovoj rundi

PepaPrase

pre 11 godina

Gde je ova vlast bila sve godine, davno bi sve bilo rešeno da nas demokrate nisu onako vodile. Svaka čast ovim ljudima, rade za Srbe na Kosovu, i njihove bolje dane.

stefan

pre 11 godina

Dačić vodi pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

Glasinac

pre 11 godina

Od ove runde progovora zavisi dalji put Srbije. Državni vrh mora imati jedinstven stav kao što ga je imao i do sada.Bilo koji papir koji ne sadrži odredbe Zajednicu srpskih opština sa izvršnom vlašću ,onda taj papir ne treba usvajati. Na kraju i do sada smo živeli bez EU pa nije bio smak sveta.

HAJDER

pre 11 godina

Jedno je sigurno ma koliko Vucic, Nikolic i Dacic bili razliciti kada je efikasan rad u pitanju i borba za nasu zemlju i za sto bolji rezultat pregovora u Briselu, tu su neprikosnoveni profesionalci. Vidi se ogroman trud i zalaganje za resavnje pitanja Kosova, ogroman trud za sto bolji dijalog sa Pristinom i ogroman trud da se sacuva teritorija.

PEPI

pre 11 godina

Ovo su ključni dani koji nas očekuju pa je i neophodno da se državni vrh sastane kako bi se napravio dogovor oko zajedničkog stava.

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

Desimir

pre 11 godina

Dogovoriti i pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

mirko

pre 11 godina

Dobro je da ce se drzavni vrh sastati i da ce arumentima zajedno pokusati da nadju resenje i prebrode zastoj koji je trenutno na snazi u razgovorima izmedju Beograda i Pristine.

dimitrijeK

pre 11 godina

Vrlo je vazno da svi politicari koji su ovom trenutku bitni za Srbiju,sednu i dogovre se.Tako da sa zajednickim stavom izadju na pregovore.

Ivan polje

pre 11 godina

Kada god da se održi sednica državnog vrha o nastavku pregovora u Briselu , bitno je da državni vrh ima jedinstven stava po pitanju Kosova kao i kompletna vlada. Bilo koji predlog da se predloži a da Srbi sa severa KiM nemaju garanciju za svoju bezbednost ne treba da se prihvati.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vidi se ozbiljnost i želja vlade Srbije da se napravi ZSO sa izvršnm vlašću i da je to minimum ispod kojih Srbija ne ide.
Sećam se kako su nas sve članic eEU podržavale ka putu u EU i da razumeju i našu poziciju.Pričali su kako se ne vrše pritisci na Srbiju.
Evo nam situacije. Sada traže da odustanemo i od minima minimuma a Albanci ni pedlja da ustuknu.
Vlada neka bude jedinstvena. Predočeno je EU koji su naši zahtevi. Ako Eu ne prihvata kao i Amerika onda nema ništa od dogovora i nneka čekamo još godinu dana. Nije nikakav problem. Neće biti smak sveta.
Za godinu dana ćemo videti kakoo će stojati EU kojoj preti ekonomsko rasulo.

boba

pre 11 godina

Ukoliko se ne mogu obezbediti izvrsna ovlascenja za Zajednice srpskih opstina, od daljih pregovora tera odustati.Beograd je vec puno popustio a Pristina nista, jer iza nje stoji i EU i Amerika.

Milka

pre 11 godina

Naša delegacija će se izboriti i za prava Srba i srpskih opština na Kosovu i za ulazak u EU i ostaće istrajna u traženju prava koja nam pripadaju. Zato su se pregovori toliko odužili i stalno se zakazuju nove runde jer naši ne popuštaju i ne prihvataju sve što im poture da potpišu.

Bubica 2o1o

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.

POLI

pre 11 godina

Veoma je važno da naš državni vrh bude jedinstven u nastupu i da se usaglase oko jednog cilja a to je dase traže izvršna ovlašćenja zajednice srpskih opština i istovremeno da izgrade šanse da Srbija u julu dobije datum za početak pregovora sa EU.

Franko

pre 11 godina

Dijalog se mora nastaviti i nasa vlada mora zastiti nase interese. SNS kao glavni faktor u ovoj vladi zaista snosi najmanju odgovornost za trenutnu situaciju stvari jer je nazalost gomila stvari vec ranije potpisana i prihvacena tako da je ova vlada sada pred svrsenim cinom. Ne kazem ni da je SPS glavni krivac oko trenutne situacije, ali SPS je ipak bio i u prethodnoj vladi i imao je uticaja na politiku koja je tada vodjena. Ipak, Nikolic i Vucic pokazali su se kao ozbiljni i odgovorni politicari koji ce dati sve od sebe da zastite nase interese a ako EU bude ipak odbila da nam pomogne, onda mi ipak treba da se okrenemo na drugu stranu, Srbija sada ima alternativu i na nama je da odlucimo kojim putem cemo ici.

Profesor

pre 11 godina

Ne sumnjam u sposobnost drzavnog rukovodstva. I ranije su znali da se sloze i dogovore oko bitnih stvari za drzavu, bice tako i ovaj put. Siguran sam i da ce EU malo da pritisne Pristinu, tamo da cemo 2. aprila dobiti dobre vesti sa pregovora.

Dushan

pre 11 godina

U svakim pregovorima postoje najmanje dve strane izmedju kojih se pregovori vode. U ovom slucaju to su tri: Srbija, Pristina,EU. Srbija ima kamen da opet dokazuje ko su dobri a ko losi momci u celoj prici, ima kamen da ocuva teritoriju i pritom ima kamen da mora da napravi i neke kompromise. Za Vladu ovo nece biti lak zadatak ali verujem u njih.

marisol

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju jako bolna tačka i jedan od najtežih zadataka sadašnje vlade. Ali danas kada imamo rezoluciju i granice dokle možemo ići u daljim pregovorima sigurni smo da nemo napraviti ni jednu grešku koja nas može koštati mnogo.Ovo je prvi put da Srbija izlazi sa jedinstvenim stavom po pitanju Kosova.A samo tako možemo dakazati da smo ozbiljna zemlja i da je pregovor jedino rešenje!

ingemar johanson

pre 11 godina

Teško je pregovarati sa Albancima zato što njima samo nezavisnost odgovara a nama je to neprihvatljivo. Ovi razgovori su demonstracija naše dobre volje i ako to nije dovoljno, bojim se da od datuma nema ništa i da Vučić ima svu moguću podršku naroda za promenu spoljnopolitičkog kursa.

Vidan B. Bašta

pre 11 godina

Problem Kosova treba rešiti na taj način da Srbija ne bude ponižena, i da ne prizna nezavisnosti Kosova, a da Srbija dobije datum za pregovore sa EU. To je moguće formiranjem zajednice srpskih opština, što je i predložila Srbija, i vidimo da su evropski zvaničnici to prihvatili, ali je problem ostao u nadležnostima.

škara

pre 11 godina

Kosovo je sigurno najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

OSKAR

pre 11 godina

Ova 8 runda ce mozda biti i presudna za nas,zato trebamo dati nasim zvanicnicima punu podrsku,nadamo se da ce se sve odvijati po planu,i u korist nas,budimo optimisti.

Miloš

pre 11 godina

Očigledno je da na poslednjem sastanku nije ponuđeno Srbiji ništa od onoga o čemu se razgovaralo i pregovaralo i to je razlog što se o tome javno ne priča. Razgovori u ovoj sledećoj rundi će se konkretizovati ili će potpuno propasti. Vrh države odlučuje zajedno, što je veoma dobro. Treba im verovati, ništa oni neće prihvatiti što bar malo neće popraviti položaj Srba na KIM.

nekoimaneštoprotiv

pre 11 godina

U ovom trenutku je našim pregovaračima potrebna sva moguća podrška. Zadatak je vrlo težak i nezahvalan, ali se mora završiti. Evidentno je da se svim silma trude da se pregovori okončaju na najbolji mogući način po nas i ljude na KiM.

KriticarNi

pre 11 godina

Imamo prave ljude na vrhu koji će nešto pametno da urade za srbiju
(buki, 25. mart 2013 12:28)

osim ivice Dacica u koga skoro niko vise u narodu nema ni trunke poverenja.

Gimli

pre 11 godina

Iskreno govoreci, drago mi je sto smo umesto Stefanovica koji je sve prihvatao, dobili jednog politicara u liku Vucica koji ume da kaze ..Dosta bre..!

Ćole Raška

pre 11 godina

Sigurno je da na pitanje Kosova, ni Vučić, ni Dačić, ni Nikolić, ne mogu da dobije nikakve političke poene, već samo da ih izgube, jer bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni ovi srpski političari, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, i voditi realnu politiku, a to naš državni vrh i radi.

vasic

pre 11 godina

Drzavni vrh ce morati da nadje neko resenje iz ove bezizlazne situacije. Kosovskom problemu treba pristupiti odgovorno i treba pronaci odrzivo resenje sto je pre to moguce. Nadam se da su nasi politicari danas odgovorniji nego ikada pre.

Hurem

pre 11 godina

Nema tu sta mnogo da se dogovaraju, i dalje ne popustati u nasim zahtevima i ne povlaciti se ni milimetar unazad. Pa neka oni kukaju do mile volje kako smo tvrdoglavi i kako necemo da prihvatimo njihove uslove. Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.

Bane

pre 11 godina

@Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
… PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.

E zato nam se sve to ponovilo. Jer smo sve to zaboravili ili gurnuli pod tepih, pogotovo sa "bracom", cije zlocine smo "zaboravili" zarad "bratstva i jedinstva".

"KO ne uci iz Istorije je osudjen da je PONAVLJA", izanova i iznova.

veterinarBG

pre 11 godina

Bice ono "ni EU,ni Kosovo",a tako je mozda i najbolje...Niti nam treba Kosovo ovakvo kakvo je,niti nas zele u EU ovakve kakvi smo.Sve snage treba usmeriti na reforme u drzavi,privlacenje investicija,razvoj pravne drzave i borbi protiv korupcije,a Kosovo "zamrznuti", za neka bolja vremena.
PS i povesti sporove za povrat imovine srpskih preduzeca na KiM!

zoran neznalica

pre 11 godina

KAKO BI REAGOVALA EU.
Ma kako to zvucalo apsurdno,Srbija bi trebalo da zahteva da pregovore o dobijanju datuma i td., uslovi tako da se odnose na celu teritoriju Srbije, znaci sa AP KiM, BEZ OBZIRA KAKO SE ONI OPREDELJUJU ILI NAZIVAJU. Dakle, prihvatamo datum o pridruzivanju u EU,zajedno i jedino sa teritoijom koja se trenutno zove/kako se zove/ali je i dalje sastavni deo REPUBLIKE SRBIJE. Na taj nacin Srbija bi istakla svoje opredeljene za ocuvanjem teritorije i brigom o svim svojim gradjanima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Pri tom bi trbalo da se zalaze za vladavinom prava u skladu sa Evropskim zakonima i sve ono sto iz toga proizilazi u ekonomsko-socijalno-zdravstenoj i svim drugim oblastima zastite drustva i gradjana,na celoj teritoriji i za sve gradjane Srbije, bez OBZIRA NA NACIONALNU OPREDELJENOST I TRENUTNO TERITORIJALNO PREBIVALISTE.

zoran

pre 11 godina

Kako nije bitan početak pregovora, pa bitan je jako jer početak određuje u kom pravcu će ići pregovori...predhodnici su sve živo odobravali klimajući glavom,pa ovim sada i nisu ostavili mnogo izbora, sada bi ja pozvao sve predhodne pregovaraće,odnosno Tadića da odgovori što je doveo pregovore do ovog stadijuma,a ne ovi ljudi da ispastaju jer su dovedeni pred svrsen cin.

Milutin

pre 11 godina

Zadnji 10 godina Kosovo predstavlja nereseno pitanje Srbije i ovo nije prva vlada koja se suocava sa tim pitanje. Vlade pre ove svesno su gurale problem Kosova pod tepih racunajuci na to da ce neko drugi "vaditi kestenje iz vatre". Taj nepopularni i jako tezak potez dosao je izgleda na resavanje upravo kod trenutne vlade, koja suocena sa jako teskom finansijskom situacijom mora jos da resava i pitanje Kosova za koje objektivno snosi i najmanje odgovornosti. Ipak, uprkos svemu, ova vlada se pokazala kao odgovorna i pozrtvovana u zastiti nasih interesa, zelim im da istraju i ne pokleknu na tom putu.

gradimir

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, nemaju jedinstven stav. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Državnom vrhu treba dati podršku da razgovorima izvuče maksimalno što se u ovom trenutku može na pitanju Kosova izvući za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Šta li će tek nama?

pre 11 godina

Ima jedna kineska poslovica. Kaže, KAD VIDIŠ DA ĆE DA TE SILUJU, OPUSTI SE. Vidite šta rade Kipru, sledeća Slovenija, šta li će tek nama?

zamajavanje

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali, ako se rasprava o statusu Kosova prenela iz UN u EU onda se resenje unapred zna ! Uostalom, nije toliko bitan sam pocetak pregovora, vec kraj - a do tada - kud koji mili moji - nažalost .

Despina

pre 11 godina

Državni vrh treba da se sastane što pre. Datum može i da sačeka, ukoliko se ne postigni nikakav dogovori ukoliko ne bude sporazum prihvatljiv za naše građane Srbija na datum mora da sačeka. Dosta su nas uslovljali, a političari bivše vlasti radili protiv interesa građana i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti na bolje.

jovaN

pre 11 godina

Jedinstven nastup svih predstavnika vlasti pokazuje odlučnost i želju da se što snažnije nastupi u "Rambujeu II". Dugo to nismo videli u Srbiji!

srbin100%

pre 11 godina

Ljudi manite se teorija zavere,ovo su veoma bitni pregovori,dajte jednom da se svi slozimo i podrzimo ih u nameri da rese ovo pitanje

Jovana NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da ima neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

mitat

pre 11 godina

Verujem da cete uzeti dobru odluku a ne kao Rambuje.Trebe gledati malo realno ovu situaciju Beograd -Prishtina.Taci nikad nece da popusti u ovim pregovora, zashto ima podrshku SAD iBrusel.Beograd mozhe da uzme negativan odgovor,ali to ne znaci da ste dobili neshto Kosovo ste izgubili 1999 treba vam biti jasno.Ali sutra mozhebi bice kasno i za Ahtisirajev predlog.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gledajuci onog Vulina na utisku, pomislio sam da smo u nekom zabavistu, covek se toliko nalupetao ne shvatajuci nista, u zemlji od milion nezaposlenih, propalom privredom i kriminalizacijom kakvu mi imamo, on bi trebalo da svima u EU popusi, samo da nas ovako jadne kultivisu.

komsija

pre 11 godina

23, nestranacka licnost.

Kosovo je moja zemlja,moji manastiri moja istorija,moj zivot,moj izbor.Slikajte se sa vasom Evropom,dok su srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama,oni su kolonizovali,pljackali druge, od cega i danas zive...nastavak isti...
Kosovo nije ono sto kazes na prvom recenicom. Ono je ono sto kazes na drugom recenicom: Kosovo je kolonizovano, pljackano da bi srpski kraljevi jeli zlatnim kasikama. Ono je plackano i od Komunista da bi se Beograd zgradi. Cim Kosovo nije vise predmet pljackanja i konolizovanja, cim vise ono nije vise nesto da bi danas zivelo, vidi ti Srbiju: Posljednja u Evropi po statistickim podacima... Vreme parfuma na ulicama Beograda je zavrseno... Vreme je rada i nekonolizovanja. Dosta sa zlatnim kasikama. Vreme je istrazivanja kosmosa i biti ljudsko bice!

nabavi ogledalce komsija, ima da se iznenadis

pre 11 godina

@komsija

Na dnu Evrope se nalazi ta tvoja "drzava kosova" i tvoja maticna Albanija. Imas sajt CIA pa uporedi podatke.

bezimena

pre 11 godina

Državni "vrh" je grupa politikanata, od takvih je apsurdno očekivati državotvornost, jer od slepca se oči ne traže. Srbija ubrzano klizi u raspadanje, jer i ovaj "vrh" nastavlja propalu politiku koju su Milošević i Šešelj utemeljili pre više od 20 godina. Srpski nebeski narod je žrtva, progonjena i ugnjetena od svih u okruženju, Evrope i USA...

Sve više ličimo na šifozofrenika koji ubedjuje svet oko sebe da su njegove halucinacije stvarnost i misli kako je upravo svet načisto poludeo, jer mu ne veruje. Lečenje odbija, naravno, jer sebe smatra zdravim a sve druge bolesnim. Takvi se smeštaju u izolaciju, milom ili silom, zbog opasnosti po okolinu.

Pristevac

pre 11 godina

Dacic i vlada Srbije 2 gog. Aprila nemaju izbora izmedju a,b ili c. Ima samo Arthisarijev plan ili nista. Ako rese za nista terace u dalji propast Srbski narod kao i za Rambuje, Bec, itd. Bolji je "Bolni kraj" nego "veciti Bol" i bezkrajni Kosovski problem. Pozdrav iz Pristine svim citaocima B92.

Ostaće nam samo satisfakcija da nismo popustili, i ništa više.

pre 11 godina

Kad oni ne popustaju, vala necemo ni mi.
(Hurem, 25. mart 2013 13:12)

I ti misliš da je rešen problem na taj način? Albanci će uz podršku onih koji o tome odlučuju, a uz totalnu pasivnost onih koji nas kao razumeju, na kraju, a to je vrlo uskoro, odlučiti da silom sprovedu njihove zakone na teritoriji celog Kosova. I onda ćemo se čuditi kad se sve ponovi kao u Hrvatskoj.

NBG DEMOKRATA

pre 11 godina

10 godina nakon odbijanja Z4 žalili smo što nismo prihvatili Z4. 10 godina nakon Rambujea žalimo sto nismo prihvatili ono što nam je dve godine kasnije nametnuto 3 puta više agresijom i bombardovanjem... Danas... Danas čekamo da prodje novih 10 godina... Pravda nije svakako, ali je surova realnost. Ili je prihvatite i borite se za bolje sutra ili samo kukate kao Kalimero. Izbor je naš...

Ana

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca... (Gvadalkanal, 25. mart 2013)

@Gvadalkanal - Slazem se, primecuje se da ima bot-ova medju komentarima, nista sustinski da kazu, samo prazne reci. Pocinju sa: verujem, dobro je, nadam se, imamo prave ljude, ne sumnjam itd. I tacno odudaraju od drugih komentara.

Ali, da li su to SNS botovi ili DSS botovi?

A sta ako su to bedni pokusaji iz DSS, da se na taj nacin poljulja rejting SNS, pa takve komentare pisu iz DSS.

SNS nema ekskluzivnost na polupismenost, videli smo po najreprezentativnijem clanu DSS, toreadoru Ganguli.

Moje misljenje - ne ici ni levo ni desno, treba se prikloniti novoj svetskoj sili, novim nesvrstanima koji su u zacetku formiranja, zemlje Juzne Amerike plus Indija, Kina itd. I novi papa je iz Argentine, i to vrlo govori. Latino zemlje koje su vec ekonomski propale u EU, posle raspada EU se mogu prikloniti Juznoj Americi i eto novog saveza.

Kakav EU i Amerika i njihove ucene pred njihov sumrak, pitanja dana kada ce objaviti - gotovo je, krah.

Kad i sami Ameri primecuju okupaciju USA od strane federalne policije radi sprecavanja buducih nemira i haosa u drzavi zbog ponovnog bankarskog kolapsa kao 1929. god. A istorija se ponavlja, i najmocnija carstva su padala.

A dok se nesto ne desi, sve izgleda neverovatno i - maaa nemoguce...

Ne pripadam ni jednoj stranci, btw., a to je u Srbiji neoprostivo izgleda.

niki

pre 11 godina

Ako Evropa ne bude danas,biće sutra ili za nekoliko godina.Mi joj teritorijalno pripadamo i niko nas ne može i nije mogao kroz istoriju pomeriti odavde.Bitno je štititi naše nacionalne interese.Stav Srbije je jasan po pitanju Kosova.Jer priznanje kao reka bez povratka!

jovandeka Babić

pre 11 godina

Dvoboj zakazan u 8 rundi! Naravnopravan i nekorektan sa udarcima ispod pojasa i vezanom jednom rukom iza leđa! Da i to preguramo, a onda da se posvetimo sebi i ekonomiji!

Zlatko Perenic

pre 11 godina

Secanje? Pre par godina. Tadic kaze. Ajde da udjemo u EU pa cemo odande braniti Kosovo. Kakvo je danas stanje na terenu? I ptice znaju da ce Kosovo uci u EU pre nas. A kad budu tamo,uslov koji cemo morati da ispunimo,nije da priznamo Kosovo,vec da im platimo 30milijardi ratne odstete. Dali je to ono .necemo u Eu po svaku cenu,ili necemo u Eu za 30milijardi?

Tea93

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

GagY

pre 11 godina

Logicno je da drzavni vrh ponovo se dogovri o nastavku pregovora, mozda se nece odluciti u 8 rundi, ali cim nas zovu resenje je na vidiku.
(Bubica 2o1o, 25. mart 2013 07:25)

Jeste Bubice, rešenje je blizu. Priznaćete Kosovo, završićete ovu agoniju, i onda se maknuti sa vlasti u sramotnu istoriju, i vlast prepustiti nekom normalnom, pametnom i mudrom da vodi ovu jadnu državu.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

EU nikada u Srbiji neće biti izabrana ako se bude biralo između nje i Kosova.To treba svi da znaju a oni imaju svoje teritorije koje su u sličnoj situaciji kao i Kosovo pa neka se odriču njihovih a naše da ne diraju.
(banopoljac, 25. mart 2013 09:03)

EU NIKADA pred Srbiju neće postaviti pitanje izbora između njenog puta ka EU i pitanja neke druge države! Jedino što je merodavno za EU i čime će se voditi u oceni Srbije da li zaslužuje da se sa njom pregovara o EU su dobri odnosi sa susednim državama a pogotovo sa Cosovom sa kojim smo imali konflikt!

odgovor

pre 11 godina

Moram odgovoriti onima koji ne zele razgovor ni dogovor sa onima koji su nas bombardovali.
PODSECANJA radi koliko smo trpeli pod Turcima, sta su nam uradili Hrvati 1941.-1945. Nemci i Austrijanci u dva navrata i posle svega sve vlasti u poslednjih sto godina su se trudile da sa istima imamo najbolje odnose.
Gde su nasi ljudi zaradjivali i sad zaradjuju? u Nemackojh i Austriji.
Jesmo li sa Hrvatima i Muslimania ziveli u bratstvu jedinstvu skoro 50 god.
Stotine hiljada je rodjeno u mesovitim brakovima.
I sada vecina zeli da se iseli na zapad. Prema tome mi smo tamo tezili, tamo smo ucili, zaradjivali i mi jednostavno tamo moramo sve drugo je LAZ.

VeleSrb

pre 11 godina

Treba uložiti poslednji atom snage u pregovore i izvući što je moguće više za ljude na severu Kosova i Metohije! Treba odigrati pametno i ne provocirati EU sa inaćenjem jer nam je datum na dohvat ruke!

klenga

pre 11 godina

ako iko može da shvati ovu ,nadasve,žalosnu,vladu,skrpljenu s koca i konopca,osnovanu na ideji izdaje,pogažene reći,zakletve,drugarstva,ideje...pa zašta god da se uhvate,to će se osušiti,sa koga god izvora da piju,on će presahnuti...sposobni su jedino za za prevaru,laž i utaju...sva njihova lična istorija govori nam da u njih ne sme da se ima poverenje...tu je koferče,prijateljstvo sa mafijašima,diplome,bombardovanje RTS-a,Ćuruvija,prodaja Šešelja,džakovi,i itd,itd...dosije je neograničen i bez ratova,vojvodstava,četništva,lažljivih i opscenih obečanja...koliko samo treba da smo glupi i ponovo poverimo svoje sudbine u ruke ovih ljudi,predodređenih da nas vode u glib i ništavilo...i kako je već kazano,sa njima mi nemamo nikakve šanse...sa njima smo osuđeni na nestajanje...

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Po mom mšljenju takav sastanak je sasvim opravdan. Državni vrh mora i treba da ima jedinstveni stav. Ne trebaju biti zatečeni stanjem ako ne bude nikakvog dogovora oko Kosova

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

Ova skalamerija od vlasti,koja ustvari ne zna,niti može ,niti želi ,niti ume da išta uradi.Kupuju vreme zarad gole vlasti,uzimaju debele kredite,fatiraju sebe i svoje porodice,i kada budu doživeli političke neuspehe i lićno finansijsko zadovoljenje,podneće ostavke,sa obrazloženjem da nas niko ne voli a da su oni pokušali sve.Normalno,NJIH niko ne voli napolje,oni tamo nisu glupi kao mi,nemaju tako kratko pamčenje,uvek dobro nauče istoriju ,da im se ne bi ponavljala.A mi nesretnici ovde,očekujemio da oni,koji su nas zavili u crno,nešto dobro urade.A to je nemoguće,jer ljudi u 50,60g. jednostavno ne mogu više da se menjaju.Mi smo sve naše šanse prokockali,za nas nema više nikakve nade.Prosto,osuđeni smo na nestajanje....

crni domino

pre 11 godina

Hajde dogovorite se vec jednom, pa da Srbija proslavi ovaj dan.
Dosta je bilo neizvesnosti, zamajavanja i patriotske pljacke naroda Srbije!

aleksandr

pre 11 godina

Sudbina hoće da Kosovo priznaju oni koji su rat oko Kosova izgubili.
Od Dačića i Vučića se očekuje da posvećenost evropskim integracijama opredmete priznavanjem faktičkog stanja, tj. nezavisnog Kosova.

Marina

pre 11 godina

Sa sastanka državnog vrha moguće je očekivati dvije opcije dogovora: ili će Srbija prihvatiti činjenicu da je Kosovo druga država i da se Ahtisarijev plan primjenjuje na sjeveru ili neće to prihvatiti. Zadovolji li zahtjeve EU,Njemačke posebno, riješila je problem članstva u EU; ne zadovolji li očekivanja EU,Njemačke posebno,opet je odgodila neizbježno,a Srbiju dublje ukopala u svojevrsnu zaleđenost odnosa s EU. Prošla su vremena vrdanja i okolišavanja,nejasnih obećanja i lažnih primjena sporazuma na terenu; sad se traži "ili..ili" odgovor Srbije i po meni je pošteno da isti oni koji su Srbiju bacili u izolaciju , sankcije i NATO bombe sada moraju odlučiti o sudbini zemlje. Građani možda ne žele EU u ovom trenutku,ali još manje žele novu izolaciju.

Samardzija Petar

pre 11 godina

Da je lako nije,niti ce biti lako pregovarati kad druga strana iskreno ne zeli da se pronadje resenje i napravi kompromis. Srbija je dala maksimum u pregovorima i tako treba da nastavi ,nema odustajanja.Evropa ako dodje ,dobro je dosla.Moramo da nastavimo da se borimo i bez nje.

HladnaGlava

pre 11 godina

Džaba vama strategija. Zna se šta vas čeka i šta morate da uradite. Odnosno da potpišete. Možete vi da pregovarate koliko hoćete. Njihovi uslovi se znaju, a i svi znamo da sila boga ne moli. http://www.intermagazin.rs/danijel-server-dogovor-izmedu-beograda-i-pristine-moguc-je-samo-u-slucaju-da-srbija-prizna-nezavisnost-kim/

Sasa

pre 11 godina

A neki sastanak o ekonomskoj situaciji u zemlji!!!
Nije mi samo jasno kako ovi SNS komentatori ne vide da su smesni i providni sa ovim komentarima... Bas imaju visok nivo obrazovanja i inteligencije :-)

Noj

pre 11 godina

Ako nam sudbina zavisi od onih koji su nas bombardovali...
(zamajavanje, 25. mart 2013 13:27)

Zavisi, hteli mi to ili ne, bez obzira da li je prve, peta ili 55 runda.

CHARLOTTE

pre 11 godina

Svaka čast pregovaračima na živcima. Treba to izdržati. Kosovo nećemo, pa nećemo priznati, a što se EU tiče mislim da je svima već dosta tih ucenjivača. I koji je zapravo interes Evrope da ima još jednu banana državu koja nije sposobna sama da egzistira. Ne verujem da im nije poznata teza velike Albanije. A sto se žica tiče i po tanjim smo hodali.

Sara

pre 11 godina

Nema stajanja, ovo je prava borba, jer ako samo na trenutak ovaj problem ostave po strani baveci se drugim problemima od dijaloga nista nema. Sta god se bude desilo ne klonite duhom, zaista ste uradili sve sto treba i kako treba.

KINDER

pre 11 godina

Danasnja Vlada je pokazala veliku energiju ka resavanju pitanja Kosova, sa jasnim stavom da nema popustanja, niti bilo kakvih ustupaka, sto je jako dobro. Necemo ni po koju cenu priznati Kosovo, jer je to nasa teritorija i nasa svetinja!

M.S.

pre 11 godina

Ljudi koji su svih prethodnih godina kočili evrointegracije su sada najveći evropejci. Sada bi smo sigurno bili ako ne članovi EU a ono bar sa datumom pregovora u džepu, da nije bilo antievropske retorike 90 - ih godina, da nije bilo mitinga podrške Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću,da nije bilo paljenja američke ambasade... Narod brzo zaboravlja....

Gvadalkanal

pre 11 godina

Komentari polupismenih SNS-ovaca bacaju u senku svaku vest. Dobro vas je Vučić instruirao, šteta samo što nije mogao da vam dodeli i malo mozga.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Nikolic i Vucic nisu uspostavili nikakve bolje kontakte sa svetskim liderima,mozda sa Lukasenkom i slicnim umetnicima,Njih u EU niko ocima ne moze da gleda-dobrodosli su im samo da ispune SVE uslove,da bas ONI ispune sve uslove.Samo to.

novicavg

pre 11 godina

Istina je da kad ne ponude ništa ništa ne možete ni da prihvatite ni da odbijete, ali se bojim da ono što će nam ponuditi 2 aprila na osmoj rundi razgovora ne bude ništa bolje od onog od prošli put i da ćemo ovaj put samo biti u većem vremenskom tesnacu jer posle ovog više nema popravke. I ako smo se nadali nekim rešenjima kojima bi se potvrdio naš predlog o zajednici srpskih opština na kraju ćemo ipak prihvati Ahtisarijev plan i zapečatiti sudbinu tog naroda na severu. Daj bože da grešim ali smo zaista na putu da rešenje bude upravo onako kako mi svakako ne želimo i da od te zajednice na kraju ostane upravo ono što je premijer više puta pominjao: da se zajednica bavi štampanjem knjiga i tribinama bez smilsa i kraja.

dijalog je nesto drugo

pre 11 godina

Mesecima nas obavestavaju o nekakvom dijalogu.Na kraju je u igri samo dokument,koji je spremio Brisel,po sistemu uzmi ili ostavi.
I ono sto se sazna izmedju redova, cuje se od Dacica,koji jedini od pocetka prica da nam nista ne ide u prilog.Svi ostali glume neke mudrace i menjaju izjave dnevno.
Niko nema petlju da kaze istinu.

sta posle

pre 11 godina

Hapsenja se poalko privode kraju,i 02. april je za neki dan.
Sta ce biti posle tema grandioznog rada vladajuce strukture. Hteli, ili ne, morace da se suoce sa surovom realoscu u kojoj se zemlja nalazi.
Ah da, rekonstrukcija vlade, po jos neko novo direktorsko ustolicenje.
Ako taknu Beograd i Vojvodinu, tu im je i kraj. Ali svi su izgledi da ce prvo doci do medjusobnih sukoba unutar koalicije. Dve "leve noge" ne mogu zajedno nikako.

mr.real

pre 11 godina

U bre, čovek bi stvarno pomislio da će oni da razgovaraju o nekoj strategiji u pregovorima.....ustvari će razgovarati o proceni da li da izboksuju još koju rundu kako bi na kraju ispalo da su pregovori bili dugotrajni i mukotrpni i kako su pod ogromnim pritiskom celog sveta morali pristati na ponuđeno jer je, eto, to bilo najbolje i najviše što su u tom trenutku "izborili". Daj bre, deca su vas provalila - smarate sa pregovorima, ispotpisujte šta se mora pa da vidimo drugi deo vaše predizborne priče : onih 100 mlrd Evra (ili USD, ne sećam se), nova radna mesta, med & mleko.....
Nisu baš svi građani ove zemlje vaši glasači koji će vas svakako hvaliti kako ste najbolje što hoda ovim prostorima!

Freed

pre 11 godina

Hajde ljudi moji,ispisite na profil Facebook i Twitter da cete sve potpisati ako vam donesu u Beograd! Znaju i oni da je kriza da ljudi u Srbiji ni posla ni hleba(samo mleka sa aflatoxinom) i da put u Brisel skup...Svakako cete potpisati jer inace sledi izolacija i vi to dobro znate.A mi narod nemamo vremena vise...

fra-v

pre 11 godina

Dokle vise sa ovim cirkusom o Kosovu ?
Ujutro ...jedna prica
u podne...druga prica
navece ...treca prica
svaki dan na desetine prica i nebuloznih izjava....
bla,bla,bla,....
i na kraju ce se opet ispotaviti da je sve bila laz.

smiljka

pre 11 godina

Kada se "državni vrh" poslednji put sastao, morali su zajedno da putuju u Brisel, na predrođendanski sastanak kod baronice Ešton. Posle su bili samo Ivica i Hašim, mislim na rođendanu. (Posluženje je bilo slabo, kriza šta li je?)
Sada se sastaju da bi se Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić međusobno ohrabrili da neko od njih mora da potpiše sporazum.
Jasno je da sporazum mora da se postigne 2. aprila.
Tomislav Nikolić formalno ne može, ali može i mora da bude garant.
Aleksandar Vučić takođe mora da bude garant.
Ivica Dačić mora da potpiše.
U Srbiji to znači da tog trenutka on postaje VELEIZDAJNIK, ali su to onda i garanti sporazuma.
Korist će ipak imati Ivica Dačić - to će mu to dići cenu u diplomatskim krugovima u svetu, i onda Vučić neće moći da ga se tako lako reši bez posledica.
Paradoks: veleizdaja će biti nagrađena.
Srbija je prokleta avlija, a Evropa je jedna velika livada koja će to postati.

fr-,frankfurt-v.

pre 11 godina

Opet ovi "nasi novokompovani vodje" (koji su aktivno saradjivali sa Milosevicem i njegovom nacionalistickom projektu) i danas zbog svog "UZKOG NEKULTURNOG NACIONALIZMA" opet misle kako oni samo mogu stvoriti -divnu,sjajnu,jedinstvenu Srbiju.
A UNAPRED PRAVE NEKE "CRVENE LINIJE" (iz proslosti nista naucili)
NEKE EKSPERIMENTE --NASTAVAK LUTANJA.....

Dragana

pre 11 godina

Crna trojka(Toma, Vucic, Dacic) nas bruka gde god se pojavi. Ta ista trojka ce nas totalno pokopati.Potpisujte sta god vam ponudili, dobro je da uopste hoce vise da se bakcu sa nama. Izolovani smo od celog sveta a medjusobno se ne trpimo. I sad mi postavljamo uslove kao da smo velesila!

sanja

pre 11 godina

Vreme je da narod izadje na ulicu i da objasni politicarima kakvo mleko zeli, kakvu privredu zeli, cije je je Kosovo, kakvo sudstvo zeli... U suprotnom, ovi ce se igrati nasim zivotima, do poslednjeg gradjanina Srbije, a mi cemo ih placati za to. I ne samo mi, vec i nasa deca koja ce vracati kredite.

Srbin

pre 11 godina

Srbija treba da uradi ono sto je jedino moguce i ispravno, da prizna nezavisnost Kosova. To je jos vlast Djidjica morala da uradi, medju prvima u svetu i onda uz podrsku zapada da pronalazi najbolje uslove za srbe koji zive na teritoriji Kosova. Svako dalje odlaganje, gura Srbiju u jos vecu propast. Na kraju ce to uraditi, a za uzvrat nece dobiti nista, sem gorcine poraza.

Nećemo kolo hoćemo polo

pre 11 godina

Zašto on najavljuje sastanak "državnog vrha"? Zašto on kaže - "mi nećemo potpisati, neka potpiše ko hoće". Ko je on u pregovorima? Državni vrh? Posle kraha pregovora on po novinama najavljuje izbore. Šta posle izbora? I kako dalje i šta dalje? Da li ostajemo "jedna slamka među vihorove..." Šta će biti sa investicijama od 100 milijardi evra koje je obećao? On računa na šeika. Ovog što još dolara nije uložio a prva investicija biće, izgleda, teren za polo.

Jagoda

pre 11 godina

Nadam se da ce Srbija u narednu rundu dijaloga sa Pristinom uci sa preciznije definisanim predlozima resenja nadleznosti zajednica srpskih opstina.

Licemeri jedni

pre 11 godina

@eoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Srbijii je u tim pregovorima bitno da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.
(mikica, 25. mart 2013 10:59)

Pa sto onda Vucic ne ide da pregovara sa Tacijem i Ketrin Eston ako je ON LICNO podigao ugled Srbije nego Dacicu potura vruc krompir? Ne volim ni Dacica, njegovi su sve ovo i zakuvali pre 10 ak - 15 godina (doduse ovaj se problem razvlaci jos od 82-ge cini mi se ako se ne varam i tada je postojala neka parola "Kosova republjik") i on neka sada ovo resava kako zna u ume, i vidim da se trudi covek iako se ne slazem sa njegovom politikom, ali je licemerno od strane SNS da se kite tudjim perijem i uspesima nezasluzeno (ovi pregovori oko Kosova, otvaranje fabrika oruzja ili ne znam sta vec u Velikoij plani koju je zapocela prethodna vlada, otvaranje gradilista vojno medicinskog centra u Angoli isto zapocela prethodna vlada ovi samo zavrsili i potpisali vec ugovoreno, ima tu jos par stvari koje je zapocela prethodna vlada a ovi samo pokupili kajmak i sad se tu kao nesto oni su postigli ...). Svaki uspeh do koga se dodje (isto kao i neuspeh) u ovim pregovorima oko Kosova je DACICEV iako ga ne podnosim politicki on je preuzeo najveci teret u novoj istoriji Srbije - KOSOVO

zemunac iz zemunice

pre 11 godina

...žalosne li crne trojke,plač Majke Božije do neba se diže,mislili su biće lakše,komotnije,igračemo se vladanja,onaj glupi DS nije znao ništa,sve će da sredimo,sve znamo,za sve imamo planove.Sada kukaju ko babe narikače,neću ja da budem izdajnik,budi ti,ja sam pravi patriJota i još šumadinac.Kuku lele,narod glupavi lebac ne intetesuje,sit je samo kad nekog u‘apse,pa makar i brata rođenog,što njemu da bude bolje.Đavo je opet došao po svoje,idemo iz zla u gore,retki to vide,jer narod slep,robotizovan,izgbljenih duša i nada,srlja,tetura,puzi za svojim vođama,pravo u provaliju...

jony smit

pre 11 godina

uvijek ste vi slozni bili kada je trebalo tudje otimati,tako da vam u tom pogledu ne treba vise nikakve sloge, samo bi sad trebali SLOZNO da priznate da ste mnogo zla drugima napravili a uz druge i sebi.