Nedelja, 24.03.2013.

21:30

Vulin: Nećemo Ahtisarijev plan

Ono što je ponuđeno u Briselu bilo je potpuno neprihvatljivo i Srbija je saopštila da se kosovsko pitanje neće rešavati po Ahtisarijevom planu, izjavio Vulin.

Izvor: B92

Vulin: Neæemo Ahtisarijev plan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Mirijevac

pre 11 godina

@(homosapiens, 24. mart 2013 22:43)
Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

Podela Kosova nije idealno, ali je svakako rešenje koje bi u ovom trenutku zadovoljilo obe strane. Treba biti uporan ali i koncizan i predstavnicima EU to jasno reći!
Povlačenjem ambasadora će Srbija nauditi samo sebi, navući gnev onih od koje očekuje podršku i od kojih zavisi njena budućnost, te takav vid protesta ne podržavam. Srbija mora u krajnjoj liniji na sto da stavi rezoluciju 1244 i postaviti je kao polaznu osnovu (iako ona isključuje podelu Kosmeta). Tek tada će biti ravnopravna u pregovorima.

ole gunar fidjestel

pre 11 godina

U poslednji čas smo se rešili DOS-ovih ostataka sa vlasti pre nego što su potpuno predali Kosovo. Nažalost zatečeni smo u vrlo nezavidnoj situaciji, ali ako EU ne želi da prihvati našu dobru nameru i pruženu ruku (Albanci je sigurno neće prihvatiti, njima treba samo priznanje i ništa drugo), onda se spoljna politika mora detaljno preispitati jer EU ima alternativu a Srbija ne može više da čeka...

Bajke su na drugom spratu

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.
tanja, 25. mart 2013 11:57)
I ne samo to, doticni gospodin ne placa ni bus-plus (licno video kad je automat "prestao" da radi kada je gospodin ulazio u bus), ne placa ni vazduh koji koristi za pumpanje guma na automobilu, a jednom je uhvacen kako nije platio ulaznicu za BG Zoo-vrt (ima vezu, siguran sam)...
Eto toliko, neka se zna o njemu i takvima iz srca Srbije kako zive na nas racun!

VUJANICA

pre 11 godina

Sve što se ponudi a ne podleže interesu Srba na Kosovu ne treba prihvatati,samo treba biti odlučan i smiren u ovakvim situacijama,gde Srbiju ucenjuju sa svih strana.

tonik

pre 11 godina

Pamtite Rambuje - nisu hteli razum, pa doslo do bombardovanja i rata. Danas ne ratujemo, hvala bogu, ali ako Srbija propusta ovu sansu, onda bi bila u istoj poziciji kao posle Rambuje-a, znaci u pozicija 'luzera'.

Mislim na zvuci oko Dacicevoj smeni nisu nista osim politike Beograda prema pregovorima i EU. Oni ze pozicioniraju da bi njega smenjali ako ne dolazi do sporazuma u EU a to bi znacilo povratak 90-tih i te politike.

Papir trpi sve

pre 11 godina

Nije bilo ni za ocekivati da ce u tom papiru biti nesto povoljno za Srbiju.
(Suncica, 25. mart 2013 11:54)

A ovo je prihvatljivo za Srbiju?

PEPI

pre 11 godina

Dobro je da imamo stav da se zna šta hoćemo a šta nećemo jer jedino tako možemo da očekujemo da nas mnogo ozbiljnije shvate , imali smo prilike da se u to uverimo svih ovih predhodnih godina kada sa naše strane nije toga bilo.

Dr Smislov

pre 11 godina

Vratili smo likove koji su ga izgubili da se opet bore za njega,Kosovo. Poraz je neminovan. Vulin nije bio uspešan ni kad je imao JUL iza sebe i Slobu Miloševića a kamoli sad. Umesto da teško robija zločine koje je napravio devedesetih on je još avanzovao i vodi politiku oko Kosova. Tuga i jad. Smejaće nam se deca za koju deceniju i nabijaće nam na nos sve ovo.

remic

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU
(Proka, 24. mart 2013 22:31)

molim? zar ne vidis da lupas gluposti? svakoga molim da procita sta pise u tom planu. NATO bi smeo da radi sta hoce. imao bi potpuni imunitet, znaci da bi mogao da ubija, vrsi zlocine bez ikakvih posledica. smeo bi celu teretoriju srj jugoslavije da koristi za vojne treninge, kfor ne bi bio samo na kosovu vec na celoj teritoriji jugoslavije. nasa zemlja bi bila gora od avganistana. taj deo plan je tek objavljne tek na kraju razgovora sto je neprihvatljivo. uslovi su nerealni bili. ziveli bi u jos vecoj rupi nego danas ako bi to prihvatili.

beni

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)

Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?
Albanci nude Ahtisari plan, kako ne nude nista????? Srbi ce imati prava koje nijedna manjina na svetu nema, i Srbi jesu manjina na drzavu Kosovo, zaboravite jednom Kosovo.

srpska pamet

pre 11 godina

Albanci nude Srbima da ostanu na Kosovu ako to zele. To je mnogo vise nego sto je Tudjman nudio Srbima. A vi sad trazite vise dok ne izgubite i to sto vam sad nude.

znalac

pre 11 godina

Cudim se vecini komentatora kada misle da pregovori u Briselu su izmedju Beograda i Pristine.Dragi moji Pristina je u ovom slucaju statista odnosno samo dekor i ne odlucuje apsolutno o nicemu.Srbija pregovara sa USA i EU,to treba biti svima jasno.
Ako se vratimo par godina unazad mozemo nekako i projektovati i buducnost.Pocnimo od RAMBUJEa,
Plan A politicki dogovori par meseci.Plan A propada zbog odbijanja Srpske vlasti.Nastupa rezervni plan B.sledi bombardovanje i otcepljenje KiM od Srbije.Svu vlast na KiM preuzima MZ.Srbija gubi sve sto je mogla dobiti po planu A.
Za vreme vlasti Kostunice vrse se pregovori u Bec Austrija.
Plan A,Predlog Ahtisarija.Plane se demonstrativno odbija od Srpske vlasti.Sledi plan B MZ.Kosovo uz aminovanje MZ proglasava nezavistnost i proglasava svoj ustav.Sada je treca sreca,vrse se pregovori u Briselu pod paronatom Katrin Ashton,ponovo je Pristina statista i dekor.Plan A prihvatanje ahtisarijevog plana plus priznavanje Kosova de dakto ali ne de jure.Gogovori traju 6 meseci.Ukoliko vlast i ovaj dogovor odbije sledi plan B od MZ.Plan B trajace kratko.Elitne jedinice USA armije dolaze na Kosovo,one preuzimaju resavanje situacije na terenu i resevaju definitivo pitanje severa Kosova.Nazalost tada nema ni plana Ahtisarija i tada neka je Bog na pomoci Srbima na Kosovu,a ni Srbiji nece biti lako.Daj boze da ne bude plana C.Jer su svi planovi unapred do detalja davno pripremljeni.

Trifun

pre 11 godina

Ponovo je Vuk Draskovic, kao i pre vise od 20 godina i kao uvek do sad, na vreme upozorio Srbiju, njene gradjane i vlast sta nam se sprema i kakve posledice mogu da nas snadju. Hocemo li se opametiti vise?

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Pa dobro komentatori, zar niko da primeti da je sinoc uvedena CENZURA OLJI I NJENOM UTISKU NEDELJE!!Kad je doslo vreme da se gledaoci ukljucuju i glasaju, posle tri ukljucenja ispalo je da VISE NEMA KO DA SE JAVI!!Licno sam se prijavio za glasanje ALI ME NIKO NIJE POZVAO DA TO UCINIM!!Verujem da je kao i obicno bilo hiljadu poziva za ukljucenje ali je OCIGLEDNO UVEDENA CENZURA JER JE TEMA BILA MNOGO OSETLJIVA!!Po meni OLJA nije dobro odreagovala vec je brzo shvatila da je CENZURISANA i lako je presla preko toga, sto me je jako razocaralo!!Ocigledno je bilo previse i ono sto je profesor LEON KOJEN rekao u emisiji!!!

Djole

pre 11 godina

Muka mi je više demagogije oko Kosova, naročito mi je upala u oči tribina na Pravnom fakultetu ,,Kosovo, najskuplja srpska reč". Prodali su zemlju Albancima za ogromne pare, nakupovali stanove po BG-u i ostalim gradovima, primaju duple plate i imaju kojekakve beneficije, naročito studenti jer su oni tobože ugroženi!

Ako je to ,,neotuđivi deo Srbije" kao što piše u preambuli Ustava zašto onda Tomislav Nikolić i Nikola Selaković nisu bili u mogućnosti da kroče na tlo Kosova i ponizili su sebe, naš Ustav i srpski narod.

Politika treba da bude jednostavna, kao Jevreji hiljadama godina što su je imali. A to je DOGODINE U PRIŠTINI! Makar i za 200 godina, ali sada nikako. To je realnost i ne treba bežati od nje i skrivati se iza kojekakvih platformi, planova i rezolucija.

Vladimir

pre 11 godina

Gospodin Pavićević, koliko sam ja razumeo sinoćnu diskusiju, zastupa ideju da je zahtev Srbije za stvaranje zajednice srpskih opština na Kosovu remetilački, da onemogućuje puno formiranje kosovske državnosti, baš kao što Republika Srpska ometa BIH da se "fundira" kao država. Drugim rečima, profesor Pavićević tvrdi da su nacionalni interesi srpskog naroda, a to znači interesi da opstanu i održe minimum kontrole nad sopstvenim životima, destabilizujući faktor. Za ovakav diskurs mu nije potrebna nova stranka, njega već duži niz godina afirmiše jedna od parlamentarnih stranaka u Srbiji, pa bi mogao da postane njen član.

srba

pre 11 godina

zasto se ne kaze narodu ovo da ukoliko siptari zauzmu sever kosova dolaze do hotela Grand na kopaoniku,dolaze do radara odakle imaju srbiju na dlanu,pancicev vrh ce biti na kosovu,dociice na 2 kilometra iznad Raske gde ce za nekoliko godina svojim parama i nasiljem kupiti zemlju i tako brzo doci i do Kraljeva,satavice zelenu transverzalu i tako omoguciti jednom delu raske oblasti da pokusa da se ocepi od srbije.To treba narod srbije da zna pa posle nek pojedini salju komentare kako im je vise dosta kosova jer ce ubrzo maca doci i na njihova vrata tj.nasa.

Bice svasta,probudili se demoni proslosti

pre 11 godina

Kad sam video ovog julovskog mediokriteta kako peni sa govornice kongresa SPSa i drzi zapaljive govore,doziveo sam potpuni deja vu devedesetih.Naprednjacima ako ko dodje glave,to ce biti SPS i ovakvi kadrovi.Cini se da su oni doziveli amneziju i opet potcenili narod i ogorcenost 5. oktobra.

mitrovic wien

pre 11 godina

Ko ,,tebe sto sto smatra,selo goria A baba se ceslja ameri su to izgrdili svoje orlovo ognjiste i ostaju tu kao plavi slemovi na Golanu

nekad bilo nase

pre 11 godina

Nismo hteli ni rambuje da prihvatimo
(milan, 25. mart 2013 11:02)
Obilo nam se o glavu sto su data tolika prava nacionalnim manjinama,sto stari narod kaze das mali prst on hoce celu saku

mark

pre 11 godina

ma ko vas pita,,repulika e kosoves ima da zive koliko ima zivota u ovom planetu,,vucice nemoj vise da lazez..srbi politcari samo laze svog naroda

tanja

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.

Rosuljac

pre 11 godina

Jel te to savetovala Mira Markovic?Mislim da bi trebalo da pratis sta govori Vuk draskovic i onako ste prihvatili sve njegove ideje.Ako odustanete od toga o0nda smo ugasili.

Sve ti verujem...

pre 11 godina

Slusam ga kako peni na Kongresu socijalista: "Srbija je ponovo drustvo u kom casni i posteni...". A u prvom redu sedi Milorad Vucelic!? I sad treba necem boljem da se nadam?

Momčilo, NS

pre 11 godina

Ovaj Vulin me asocira na 90-te godine i svo zlo koje smo preživeli s' njim i njegovim Jul-om... Lik je arogantan, maliciozan i sve u svemu potpuno ne kopetentan za posao koji obavlja. Smatram da je njegova smena ne ophodna...

Duki

pre 11 godina

Blago nama.Ponovo posle desetak godina JULOVI kadrovi brinu za naše Kosovo.Ishod se zna unapred.A Srbija i dalje tone.Pitajte malo narod šta misli o tome.O Vulinu, bez kometara.Sve je ispričao devedesetih.Pozdrav svima.

čalić

pre 11 godina

Jedino rešenje je kompromis, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

4channer

pre 11 godina

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:59)

Kako ih rešavaju uspešno? Samospaljivanjem? Četvoro ljudi se samospalilo na smrt pre par nedelja u Bugarskoj. Kod nas radnici još uvek seku samo prste. Između samoizolacije i samospaljivanja, ipak je bolja alternativa samoizolacija. Tužno, ali istinito.

k

pre 11 godina

"Profesor Pavićević je u vezi sa tim rekao da se u Srbiji o Tačiju govori kao o zločincu, ali da on nigde nije osuđen."

Kakav cinizam Pavicevica. Ko ce da osudi Tacija? Kosovsko pravosudje? Haski sud se pokazao oslobadjanjem Haradinaja, Tacija nisu hteli ni da optuze - i sve to on jako dobro zna.

senadin

pre 11 godina

Očigledno je da su zvaničnici EU, uz neke sitne primedbe, zadovoljni reformama koje je nova vlada sprovela, i u evrointegracijama Srbije jedino još ostaje sporno pitanje Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

glasac ds-a

pre 11 godina

Ja ne tvrdim nista,ali se pitam kako to da u vreme Tadica Srbija nije prihvatala bilo kakve tkz. ultimatume sa Zapada u vezi KIM,a napredovala je prema Eu?! Biće da je do pregovarača,aj sad navalite s minusima...

Sideform

pre 11 godina

Kakve ce biti posledice?
(Jova, 24. mart 2013 22:24)
Како одговорити било шта онима који мисле да се за поштовање међународног права тј резолуције 1244, сопственог устава, и свих могућих правила игре добија награда у виду чега? Ратова, санкција, инфлације, атомске бомбе,...? Кад нема разумног питања, нема сигурно ни одговора. Нека свако мисли оно што мисли.

Похвала за Б92 што се позвали професора Којена. Човек је све лепо објаснио па ко је способан да схвати, схватиће. Ко није, нека остане да живи у страху и илузијама (отприлике ниво оне приче о штапу и шаргарепи).

mozak

pre 11 godina

PROSTO RECENO
Igra reci i slova na papiru,da nebi bilo javno -trazimo da priznate kosovo kao drzavu,iako je za nas to resena stvar.ulazak u EU cete dobiti kad vas taktiziranjem dobijemo da potpisete kapitulaciju,priznanje DRZAVE,a dotle mozete da budete u nasem dvoristu i da se dogovaramo.Ali kad priznate nezavisnost,ako pokazete da ste ljuti,i onda cemo da razmislimo,dali da vas primimo
Prosto ,zar ne?

euroskeptični eurofanatik

pre 11 godina

između 2 ekstrema, 1 glas razuma. 1 kvazievropejac, 1 antievropejac i 1 normalan čovek. tako je delovala trojka u utisku, gde je kojen tu gde je i bio, a vulin...kameleon i jogi letač, trapavo licemeran kada treba objasniti ludosti koje čine istaknuti članovi sns-a.

Milos

pre 11 godina

@Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.
(blek-stena, 25. mart 2013 07:40)

Vidis Albanci smatraju da je Kosovo nezavisna republika i da se mi nmesamo u unutrasnje pitanje Kosova isto kao sto smo mi smatrali devedesetih godina da je pitanje Albanaca na Kosovu untarasnje pitanje Srbije, i nude neka resenja u okviru postojeceg ustava te njihove "drzave" Kosovo* i ne daju vise od okvira tog njihovog "ustava" isto kao sto mi nismo dali vise od ustava devedesetih godina. Imaju jaku zaledjinu i smatraju da im niko nista ne moze. E sad ne treba pisati uz vetar da ne bismo izgubili i ovo malo podrske zapandnih zemalja (od Ruske pomoci nema nista, ko je prvi otsio tj povuko svoje vojnike sa Kosova iz satava KFOR ??? znamo kako s nam prijatelji Rusi zabili noz u ledja i stavili veto na ekonomske sankcije UN devedesetih godina, mogli su a nisu)... Koje su to drzave koje hopce iskreno da saradjuju sa nama a ne iz neke ekonomske koristi ??? U medjunarodnim odnosima nema brat, drugar, prijatelj vec samo interesi i to mora da nam bude jasno. A ako se buemo okrenuli samo sebi ... tu smo ga ugasili koliko smo ekonosmki, vojno, i sa resursima jaki. Rusija moze sama, velika drzava, vojna sila, ima reurse da sama sebe izdrzava. MI SAMI ??? NE.

mistral

pre 11 godina

Najavljeno doseljavanje čak 170 Albanskih porodica na prostore gde nikad nisu živeli a pitamo se šta je sa povratkom Srba koji bi se samo vratili na svoje

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

apropo "nemacke promene svesti" - mi se sada nalazimo u potpuno istoj situaciji u kojoj se nalazila nemacka posle drugog rata. obe drzave su probale same protiv svih i obe su izgubile i rat i teritorije. nemci su se pomirili sa tim i "promenili svoju svest" , priznali gresku, platili ceh i nastavili dalje. na skoro svakom tv programu u nemackoj se bar jednom nedeljno izvrti neka dokumentarna emisija ili film o zlocinima koje su napravili a sve sa ciljem da se nikada vise ne ponovi. opominju sami sebe redovno. a sta mi radimo? o toj promeni svesti se radi "profesore" !

flops

pre 11 godina

Ovi sto bi Kosovo u Srbiji, pitanje, a kako Vi to mislite da izvedete? Dajte primer. Vi bi ste Kosovo kao teritoriju bez Albanaca? Vi sto napadate svakoga, hajde napisite Vas plan? Ne znate Vi ni gde ste ni sta hocete. Kosovo pod hitno treba priznati i zaboraviti sto pre. Prava Srba na Kosovu mozete braniti jedino kao deo EU a ne kao diletanti na margini sveta. Vreme je odavno izgubljeno, zivoti Vam prolaze , bili ste mladi kada je sve pocelo, pogledajte se sada , gde ste i kuda idete, kakvi su Vam zivoti? Ponavljate iste radnje a ocekujete drugaciji rezultat. Shvatite vec jednom, probudite se iz sna, Srbija mora da plati za svoje greske.

MRKI

pre 11 godina

Nasi politicari nikada nisu imali nos da osete kako da odreaguju. Uvek su kasnili i nista nisu prihvatali a posle dali o vise nego sto je trazeno. Da li je Milosevic mogao da izbegne bomvardivanje. Sigurno da ali busanje u junacke grudi dovele su do unistenha infrastrukture jer mi smo nebeski narod. Narod je mislio da ce doci ameri peske sa puskama pa cemo ih pobiti ali nije tako oni tuku sa neba mora. Sta smo dobili unesrecene porodice koje su izgubile sinove urusenu infrastrukturu Marka u uniformi manekena Slobodana za heroja koji je pobedio NATO. Molim.vas da li to kada drzava povuce vojsku policiju drzavne sluzbe zdravstvo skolstvo i narod sa dela teritorije zar je to pobeda ili kapitulacija. Nisam pravnik niti vojnik ali to sigurno nije pobeda. Platforma za pregovore se Siptarima nema nikakvu vrednost u svetu vec sluzi za bacanje prasine narodu u oci. Tacija to ne interesuje on je dobio sta je hteo ima svoju drzavu bezmalo etnicki cistu i sto bi ga interesovali Nikolic Dacic Vucic Drecun i Vulin sto pricaju. To je realnost a platforma ce im biti opravdanje da mi hocemo a svetski mocnici nemaju sluh i nece po nasim zahtevima.

MRKI

pre 11 godina

Moram da kazem jednu stvar ovde ima komentara ljudi koji nikada nisu bili na Kosovu. Sticajem okolnosti od 1989 godine u vise navrata sam proveo preko godinu na Kosovu. Nas narod ne shvata da su albanci zatvorena nacija koja tesko prihvata druga razmisljanja cuvilizacije jer jos uvek je otac kuce gazda i svi rade a on raspolaze. Jezik kojom govore je tezak vecina zna srpski ali nece da pricaju dok ne moraju zatvoreni su i tesko im je prici. Veoma specificna sredina koji tesko prihvata strance nepoverljivi su. Sad nesto drugo nasa deca 15-20 godina nikada nusu bili u Visokim Decanima Peckoj Patrijarsiji vec sve to znaju iz medija i zatrovase se da je Kosovo srve Srbije. Meni se cini da nije jer srce Srbije je Srbija i njeni gradjani. Da li su Srbi van Srbije veci Srbi od nas Srba iz Srbije. Nisu sigurno jer ni veliki Srbin Sinisa Mihajlovic ne voli Srbiju vise od mene i ostalih. Ja radim za 400 evra a on veliki patriota ima 500000 evra godisnje kao selektor i veliki.Srbin. Sto ne radi dzabe tada bi mu skinio kapu poklonio se ovako ne. Pare su u pitanju da se uzme sto vise a mnogo je zaradio casno svojim nigama

mistral

pre 11 godina

Srbija nemože da prihvati ništa ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja a ne bi bilo loše uključiti i Rusiju i Kinu u pregovore

sasa

pre 11 godina

slusao sam ga sinoc....tebra spusti loptu malo smiri se nije ovo 1991...mnogo si se zadihao.ja se svaki dan sabiram i oduzimam se i gledam kako da prezivim dan al sve teze i teze.kako kaze vulin mi smo na svome ...pa mozda on jeste al svaki dan treba za zivot racuni deci za skolu isl.

Dragan Jurić

pre 11 godina

Samo u Srbiji kojekakve političke karikature mogu da kroje budućnost nas i naše dece! Batalite više jalove priče. Kosovo nije već odavno deo Srbije i tačka! Pobogu,pa to nije samo teritorija,to je i više od dva miliona Albanaca,koji NE PRIZNAJU Srbiju! To je više od dva miliona teških problema. Kosovo je decenijama unazad bilo rupa bez dna. Beton na nogama i integralne SFRJ,a ne ove preostale zemljice po imenu Srbija. Parazit koji nas je decenijama isisavao. Bogu hvala da se otcepiše. Pustite ih neka sami svoja s..nja rešavaju,a ono malo preostalih Srba treba da shvate realnost,a ne da se nadkuruju sa 50 puta više Albanaca. Jeste,Kosovo je pre puno vekova bilo zaliveno srpskom krvlju,ali je nekadašnjoj kraljevini pripalo tek pre stotinak godina. Po logici "Kosovo je oduvek srpsko",i Vojvodina bi `ladno mogla da pripadne Mađarskoj,jer su je nekad davno naseljavali Avari,koje su Sloveni proterali. Naravno da to tako ne ide. Da se vratim na početak; Vulinu i takvima kao on trebalo bi zabraniti da pričaju,a kamoli da im se da uloga nekog relevantnog faktora u "rešavanju" problema u čijem je nastanku,između ostalih,i on učestvovao sa nekadašnjim baba-Julinim saborcima...

Tatko

pre 11 godina

Daj vise, prekidajte te razgovore pa da krenemo na posao... kome treba zemlja koju nisu priznale Kina, Rusija, Indija... ta "drzava" i ako bude primljena u UN nikada NECE BITI prava drzava...

Pozdrav svima!

Desimir

pre 11 godina

Pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

arber

pre 11 godina

Kosovo i Srbija pregovaraju radi svojih interesa a nikako zarad toga sto Evropa trazi od njih,mi se udvaramo toj Evropi da bi bas primila pod svojim okriljem.Izjave ovog Vulina bi protumacio kao kad bi Prosjak sa ulice odredio prolaznicima koliko da mu daju sto prosjaci.Vuline Srbija i Kosovo su obicni prosjaci za Evropu,prosjacite dostojanstveno ako ima nekog dostojanstva u tome i uzmite sto daju,jer figurativno receno deca kuci ocekuju da im odnesete nesto da jedu,a kako vi prosite sa ponosom ostacete praznih ruku,a sa ponosom se ne izmiruje glad.Barem mi smo u boljoj poziciji jer nas Premijer prosjak svestan da jedan fudbalski klub je jaci od Kosova npr Real iz Madrida, uzima sto daju i plus se zahvaljuje,a vi nastavite u vasem virtuelnom svetu kao da nesto vredite i znacite toj Evropi,mozda biste se vi uporedili sa Ligom Sampiona jel ste ipak veci i jaci od nas,normalno koliko vrede ti klubovi.

Balkan

pre 11 godina

U pravu su profesori. Navlace nase nudeci ne prihvatljivo da bi nasi pritisnuti datumom pristali na dogovor ispod svakog minimuma. Za ovu vlast prosla je bila izdajnicka na pitanju Kosova, a ovi ga poklanjaju. Prosli su makar znali granice....

Stevan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan. Ma nece nam ga vise ni dati... To su tad ponudili a sada cemo dobiti (ako cemo dobiti) mnooogo manje. Nego, izvinite, zurim , da spakujem svoje dete za odlazak iz ove ludare u kojoj Vulin i sl. odlucuju.

Odisej

pre 11 godina

Pavicevic je potpuno u pravu,drugo stvar je sto nas narod ne zeli da cuje istinu sta se sve moze dogoditi lose Srbiji.Na zalost narod jos uvek voli patriotske(lazne)izjave,demagogiju i junacenje.Zar ste zaboravili sta je Vulin Pricao do pre 6-7 meseci.Da je bio desna ruka baba Jule.Zar mislite da sa Vulinom i sa takvima kao sto je on,Srbiji moze da bude bolje?

marina

pre 11 godina

Državni vrh Srbije jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je samo da u državnom vrhu koji u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i da se svi drže onoga što su dogovorili, i zajednički zastupaju te stavove. Evropski zaničnici bi verovatno voleli da nađu "slabu kariku" koja bi pristala i na ovakav ponuđen dogovor, ali očigledno da im to neće uspeti.

nama se sve lose ponavlja,sta smo mi,pogodi?

pre 11 godina

Neces Ahtisarijev plan,istorijsko ne,ok,dobices i potpisaces mnogo gore resenje.To je vec istorijska farsa,takav kraj sa ovakvim patriotama je zagarantovan i nije to prvi put vidjeno sad,to je ponavljanje,pa dokle izdrzimo,koliko god puta bude potrebno.

skeptik

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)
Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?

Alan Ford

pre 11 godina

Kad god priitam ili slusam neki od Vaših govora G-dine Vulin doje mi da pojedem komjuter ili TV.Da li ste Vi svesni Vaših izjava. Možete Vi da zastupate teorije kakve god hoćete i da ne idete ispod neke crte alig-dine Vulin Vi i ostala družina koja sedi u Vladi i parlamentu ste davnih dana prišlog veka ovu Srbiju srozali ispod crte.Crte za Srbiju više nema.Odavno je Vaša retorika samo retorika opstanka na funkciji koju trenutno obavljate kojom se koriste isto tako svi do jednog bez obzira na stranačku pripadnost.Papir,Non paper,yes paper.Kada će gradjani jednom videti te papire.Šta u njima piše.Vi ih tumačite kako god želite.Možda ih ne razmete?Možda zato treba "promena svesti".Ko Vam daje pravo da po ko zna koji put izolujete Srbiju od celog sveta i opet da gradjani dobiju po glavi.Da čekaju u red za hleb.Kosovo ste Vi izgubili sa SPS-om i SRS-om sa politikom koju ste vodili.Negirali ste paralelne strukture vlasti koliko se sećam a upravo se za njih zalažete.Obmanjujete narod decenijama.KiM sa jednim Srbinom ili milon Srba na KiM je izgubljeno. Pa sami Srbi sa KiM Vam ne veruju.Pa oni će se otcepiti i od KiM i od Srbije. Datum za EU. Zaboravite. Svet će se ceo ujediniti ali bez Srbije. Zar zaista toliko nemate obraza da sopstveni narod držite kao taoce zarad Vaših sopstvenih interesa.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Vulin nam je diplomatija, ubite se Srbi, kolektivno. Covek koji je sa JUL-om unistio sve sto se da unistiti u privredi prica o onima koje treba biti procesuirani, pa njega treba 2587 puta procesuirati, kakvi pregovori sa njim, budalastina. Pavicevic ga je pocepao.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Hvala profesore Kojen, sto ste demaskirali trik EU. Iz Ahtisari minus u obican Ahtisari plan, a Srbi bi verovatno trebalo da skacu od srece, dok nam razni kvaziintelektualci ( od kojih neki predaju na FPN, iako za ustav drzave koja im je poslodavac ne daju ni trulu sljivu) sufliraju: " ovo je sansa koju ne smemo da propustimo da resimo visevekovni problem"!!! I Sicilija je visevekovni problem Italije, koji Italija ne ZELI nikad da resi.

koviljac

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na Kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

Zlatko

pre 11 godina

Dobro je što državni vrh neće prihvatiti ništa što je spod kontrole nad policijom, pravosuđem, direktnog finansiranja od strane Srbije i prostornog planiranja. To samo govori da nećemo zbog nekog datuma žrtvovati državne interese, kad je Kosovo u pitanju. Ipak je postojao neki nonpejper, dobre su bile Nikolićeve procene, samo što se odmah nije izašlo sa njime. Vrh države je jedinstven i to je u ovom slučaju najvažnije

ignjat

pre 11 godina

Glavni zaštitnici Albanaca su do sada bili Amerikanci. Međutim, očigledno je da SAD neće još dugo podržavati Albance, jer su se Albanci osilili, i predstavljaju opasnost po stabilnost okolnih zemalja. Ovo može biti šansa za Srbiju, i Srbija treba da pokuša da iskoristi ovu priliku da uspostavi bolje odnose sa SAD, i možda i dobije podršku Amerikanaca oko nekih svojih predloga za rešavanje problema Kosova, a ako Srbija dobije podršku za svoje predloge od Amerike, onda će Albancima samo ostati da se saglase sa tim.

blek-stena

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

Nevena Kać

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

pikenrol

pre 11 godina

Oni nama non-paper, mi njima isto tako , sa nasim "minimumom"! Minimum je semi-kantonalni model. Celine koje imaju vecinsko srpsko stanovnistvo organizovati kao kantone kao npr. u Bihuz minimum ovlastenja.Zadrzali bi ono sto pustiti ne smemo nikad, a sto Vulin ovde pominje .Ostalo bi mogli koordinirati sa Siptarskim vlastima ali preko Veca (semi)-kantona u njihovom parlamentu.Negde sam procitao da se radi o sedam teritorijalnih podregiona.
Ne budu li hteli prihvatiti -odbaciti sve dogovoreno jer prihvatamo sve ili nista. I zaostriti kontrolu na subgranicnim crtama.Biramo nista i tacka. Sto se mora- ni Bogu nije tesko!
Verujte, drugacije ce posle toga razmisljati i zaverenicka Evropa.Shvatice da mislimo krajnje ozbiljno i da je to nas stvarni minimum! Ja nista nisam ocekivao od Ashtonove, ona je britansko americki trojanac koji glumi sve-evropsku paganku. Treba izbeci bilo kakvu izolaciju a to nije ne biti clan potapajuceg broda. Mozemo im reci da hocemo da budemo kao Norveska ili Svajcarska.Da, da, bas tako! Ma nije bitno sta oni misle o tome ili se podsmehuju! Imace ono sto tajno zele, rupu u svom prekrasnom plasticnom mantilu na mapi! Politicki naravno. Ekonomski cemo koliko god mozemo vise da se priblizimo standardima razvijene Evrope, maximalno cemo otvoriti trziste koliko je moguce u okviru EFTa i to je to. Okrenuti se slobodnim trzistima i osloniti se na Kinu,Japan, Rusiju,Indiju,Arapski svet, zemlje u razvoju, Sud-Ameriku.

Prota Mateja

pre 11 godina

Koji sramni stavovi prof. Pavicevica. O kakvoj izolaciji on to govori? Po njemu ce Srbija biti izolovana ako ne pristane na svoje komadanje, a uprovo to je ta "evropska perspektiva" Srbije. Boze, kolo beskicmenjaka u nasim akademskim krugovima. Jadno, zaista jadno. A i ovaj Vulin se bas izlupetao. Da nije gospodina Koena potupno bih izgubio poverenje u nase intelektualce da ista smisleno kazu.

nobody

pre 11 godina

-Srbija drzi 4 opstine na KOsovu.-Te opstine drze srbi sa Kosova. Srbija ne bi mogla nigde na KOSOVU DA ODRZI SEDNICU VLADE ILI PARLAMENTA.
-Deklaracija,koju su napisali srbi sa Kosova ako se ne budu slozili sa dogovoronm BG-PR. Gospodin Koen je to propustio.
-Srbija ne priznaje institucije sa severa Kosova.Srbi sa severa Kosova se bas ne brinu za tako nesto a paralelne se zovu u odnosu na institucije Kosova,posto niko iz severa nije nikad rekao da ne priznaje ustav i zakon srbije.
Sporazum o dobrosusedskim odnosima se ne moze potpisati posto Srbija ne priznaje Kosovo.Ako je tako, zasto da se Srbija drzi dogovora ako se postigne na pregovorima,sa tim istim Kosovom ?
PS: Kako misli,ako misli,Srbija u EU bez dobrosusedskih odnosa !?

pregovarač

pre 11 godina

S kim se bre pregovara? Što se taj, što se dopisuje ne pojavi makar tamo na tajnom sastanku?
To nije kosovska vlast, a reklo bi se da nije ni albanska. Ko li bi to mogao biti, ne može se ni naslutiti, ako bi smo se šalili...

lpk

pre 11 godina

Ako ni zbog čega,Vulin mi je simpatičan zbog svog bar verbalnog levičarstva u poplavi kapitalističkih jurišnika i što je manje folirant od ostalih iz tog društva.Zato su mu i dali nerešiv resor.

Nema tu...

pre 11 godina

Kako laže ovaj Vulin, sam Vučić je rekao kako je na drzak ton jednog poslanika bundestaga odgovorio: 'pa, dobro, onda nemojte da nam date datum...', a ostali rekli 'ne mislimo baš tako...tra la la...'. a ovaj sad tvrdi kako su ga maltene vukli za rukav jer je ovaj krenuo ka vratima... Vulin je običan diletant...

Predrag

pre 11 godina

Vezi konja dje ti Aga kaze Srbijo i nemoj se sa rogatim bosti.
Hvataj ono sto ti nudi Evropa da ne bi pomrli od gladi, bijede i siromastva dok jos ima sansi da izadjete iz agonije...

Predrag

?

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!

fajront

pre 11 godina

@e-krem
Apsolutno si u pravu. Zaista je krajnje vreme da se razracuna sa teroristima-bombasima (i da dodamo i kriminalcima) kakvi su Taci, Haradinaj i kompanija i sa tom mafijaskom paradrzavom na Kosovu. Pet godina je proslo od samoproglasenja i danas se jasno vidi da tu tvorevinu ne mogu da legalizuju cak ni Amerikanci, vidi se da se samo trose pare poreskih obveznika SAD i EU i to bez ikakvih efekata i sto bi Njegos rekao "sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi". Siroke narodne mase, tj. nekih 9 miliona Srba kao i Albanci kojima je normalan zivot bitniji od nacionalistickog izivljavanja ali i Makedonci, Grci, vecina Crnogoraca bi sa olaksanjem primili tu vest a i vecina u MZ. Hilari bi pustila koju suzu kao i albanski nacosi ali sta se ces...

KosovarPZ

pre 11 godina

(noname, 24. mart 2013 22:21)

Da nisi i ti malo neobavesten kao jedan predsednik stranke u Srbiji??? Jel ti znas da SRJ NIJE bila clanica UN u Amrt 1999 a postala takva tek Novembra 2000 godine? Rezolucijom 777, Savet Bezbednosti UN, je USKRATIO PRAVO SRJ da bude naslednik bivse socijalisticke Jugoslavije. NATO dakle nije vrsio nikakvu "agresiju na suverenu drzavu i clanicu UN" vec vojnu intervenciju na jedan entitet koji nije bio priznat od medjunarodne zajednice.

SPOvac

pre 11 godina

IZ tragičnog iskustva znamo da smo posle svakog našeg odbijanja na kraju morali da prihvatimo lošija rešenja.Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da u okvirima Srbije reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreol nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad KiM ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ulazimo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

Pera

pre 11 godina

Cak se i u Rezoluciji 1244 govori da ce se postovati teritorijalni integritet SR Jugoslavije i principi predvidjeni u Rambujeu. A da ce se u pregovorima doci do statusnih resenja. Pa je tako Ahtisari napravio plan koji su prihvatili samo ALbanci i posto mi nismo nista prihvatili a vreme je prolazilo sada je Kosovo ovakvo kakvo je. Ako i ovo ne prihatimo opet cemo gubiti kao i do sad. Ko ne veruje nek proveri u originalu. http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/1244(1999)

Garbage collector

pre 11 godina

Gospodine iz SK-PJ-a, SPS-a, JUL-a, DSP-a, Pokreta socijalista, SNS-a... 20 puta ste prihvatili i 20 puta odbacili Ahtisarijev plan. Od vas smo uvek slušali teorije zavere, gde god ste se pojavili, to smo izgubili. Taman kad sam mislio da su sahranili najmračnije senke prošlosti, ovaj Vulin ponovo se pojavljuje na televiziji.

bolje sredi te bubuljice

pre 11 godina

@Kosovastar
Lepo si ti to smislio samo da li zaista mislis da ce Srbija mirno da gleda kako ta vasa krimi "drzava" ili oni uck kriminalci i ubice napadaju Srbe na severu? Zar mislis da ce bilo ko ovde rizikovati rat opstih razmera i visegodisnju i visedecenijsku destabilizaciju regiona samo da bi se vi albanski sovinisti docepali jos zemlje? Ili mislis da ce NATO ponovo da se bori za vas? Nije ti ovo 1998. i 1999. Spustite se vise na zemljicu, i ovo sto ste dobili od Kosova vam je previse u odnosu na to sta ste radili na tom Kosovu i koliko ste ljudi pobili i proterali.

vlada milic

pre 11 godina

najgore je kada covek pomisli da ga neko nesto pita.gospodo iz vlade ( prosle , sadasnje i buduce) niko vas nista ne pita u vezi kosova niti ce vas pitati, nista nemate pa vam niko i ne trazi da date , nikoga ne zanima sta vi zelite ili ne zelite od vas samo zavisi da li ce te prihvatiti nezavisno kosovo odmah i uzeti neki car iliti dobit za narod ili srbiju ili ce te se po starom srpskom obicaju duriti i glumiti kalimera i gurati narod u ambis

duki

pre 11 godina

Toliko o transparentnosti. Sadrzaj pregovora znaju samo vladari iz SNS, poneko iz SPS i Vulin. Poslanike i narod niti ko obavestava niti ko pita. Vazno je da Vulin trci na Kosovo i pita sta im odgovara, a sta ne. A ko nas pita?

skeptik

pre 11 godina

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:06)

Covek ti lepo kaze da se ljudi u Bugarskoj, u toj bajnoj EU, samozapaljuju od bede i siromastva a ti ga saljes u S. Koreju jer naravno nemas racionalan odgovor na to. Tipicno naprednjacki rezon a la Vucic.

promene

pre 11 godina

Predsednik jula, preimenovanog u pokret socijalista, Aleksandar Vulin, prvo nam iznosi stav da smo mi za EU mala zemlja u kojoj nismo toliko bitni i da mi moramo da idemo ka njoj, da bi kasnije naveo primer najboljeg svemocnog i pre svega prvog zamenika premijera Aleksandra Vucica za kojim su sitni i nevazni parlamentarci Nemacke jurili, jer smo im toliko neophodni i prosto ne znaju kako ce bez velike zemlje Srbije da nastave svoj razvoj.

Malo kontradiktornosti nije na odmet.

Bob Rock

pre 11 godina

Hajde da tezimo Poljskom, Ceskom ili cak Madjarskom standardu evropske unije, a ne Bugarskom...

Bugarska i Srbija imaju vrlo slicne probleme (ne racunajuci tu psihozu oko kosova)... Visoka nezaposlenost, nizak standard, visok stepen korupcije...

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!

Darko

pre 11 godina

Nece biti nikakvih izvrsnih ovlascenja za Srbe na Kosovu.Prvo zato sto je medjunarodni ugled ovih poput Vulina nikakav,jedini razlog sto ih eu podrzava je da zavrse pricu oko Kosova koju su i zapoceli.Nikakav ustupak njima nece biti napravljen.Drugo su prekodrinski Srbi i Rs,koji su od BiH napravili disfunkcionalnu drzavu.Jedino sto od Dodika mozes da cujes je da mrzi Bosnu i Sarajevo i pretnje otcepljenjem i nekim referendumima.Zapad to ne zeli i na Kosovu.Pametni ljudi su odavno govorili da ce ta RS preskupo kostati Srbiju,nazalost nisu ih slusali.Treci razlog su sami Srbi sa severa,njihovo ponasanje i izbor lidera.Proglasii su eulex i Kfor neprijateljima,ne zele sa njima da saradjuju,postavljaju barikade,ulaze u sukobe,konstantno biraju nacionaliste za lidere.I njima sad treba taj isti zapad da da izvrsna ovlascenja?Da daju Jaksicu,Ivanovicu i dss demagozima policiju i sud.Pa nisu oni toliko ludi,znaju dobro na sta bi to licilo.Da su se isti Srbi konstruktivnije ponasali,da su pokazali malo vise politicke zrelosti,mozda i dobili neki ustupak.Dok Dacic pokusava nesto da izvuce u Briselu,Srbi sa severa najavljuju nekakvo otcepljenje,i ne prihvataju nikakav dogovor Beograda i Pristine.Vrlo pametno i zrelo od njih nema sta,kao i uvek.
Ako ne dodje do dogovora u Briselu,pitanje severa ce biti reseno silom,a onda cemo kao i uvek plakati za propustenim sansama.

Bob Rock

pre 11 godina

Valjda je neka nebeska pravda da ideoloski naslednici onih koji su ovu zemlju upropastili, uveli u ratove koje su izgubili, opljackali sve sto se moglo opljackati, uspeli da ceo jedan narod mentalno upropaste, danas prihvataju ono protiv cega su se u mladosti borili...

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...

milan nikolic

pre 11 godina

Vise nego sam zaprepascen izjavom profesora FPN Vladimira Pavicevica,da smo mi okupirali Kosovo i Metohiju i da za 100 godina nismo uspeli da izgradimo suzivot sa Albancima.Po njemu zato treba da ih pustimo da se odcepe od Srbije.Ako je profesor trebalo bi da zna da je u trenutku oslobadjanja Kosova i Metohije,na tom prostoru bilo vise Srba nego Albanaca.Drugo neshvatljivo je neznanje profesora Pavicevica da je unazad sto godina u bezbroj drzava u svetu bilo ratova unutar tih zemalja izmedju vecinskog naroda i manjina.Danas je dovoljno navesti samo primer Turske, gde 10 miliona Kurda ratuje za svoju autonomiju.Da imamo Ministarstvo prosvete kakvo imaju normalne zemlje u Evropskoj uniji,profesor Pavicevic bi bio izbacen sa univerziteta.

Marko

pre 11 godina

(Proka, 24. mart 2013 22:31)
Da smo prihvatili predlog u Rabujeu izgubili bi celo kosovo ne bi imali rezoluciju 1244 a imali bi NATO bazu na Novom Beogradu plus nesmetano kretanje alijanse kroz celu drzavu.

Politikolog

pre 11 godina

Mozda bi najbolje bilo da uzmete nesto da radite umesto sto izigravate analiticare... ostavite taj posao ljudima koji su se skolovali za to... A Pavicevic je objasnio neke stvari veceras ali ga nazalost mnogi ne mogu razumeti jer jos nisu naucili da gledaju malo dalje od nosa...

informer

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!
(?, 24. mart 2013 23:21)

Ako prihvate dogovor Srbi sa severa ce se sami iseliti tako da nece trebati nikakve Tacijeve snage kojih nece ni biti.

Poldi

pre 11 godina

Ma koji bre Ahtisari? Mi hocemo Ahtisari minus ako bas mora. A ako pricekamo dobicemo i Ahtisari dva minus.
To je dokazano nasa logika. Sto gore to bolje.

ua

pre 11 godina

pa kad verujete komunjarama. doveli su nas do dna uvek su zatezali nesto i na kraju smo uvek samo gubili i gubili a po njima samo pobednici. znam da se ne pitam ali ja bi svim politicarima proverio da li su ikad bili u komunistima , ako jesu zabrana bavljanja politikom jer su oni za sve krivi mislim i na one koji boju menjaju preko noci oni su jos najgori

informer

pre 11 godina

Sta one rece Vulin. "Nemacki parlamentarci molili, maltene vukli Vucica za rukav da ne napusti Bundestag." Znaci 1.april je vec stigao u Srbiji pre roka.

Marko

pre 11 godina

Dobro je da se pojavljuju profesori i akdemici da daju svoje misljenje o sadsnjoj situaciji javna rasprava je potrbna.
Dakle nisu srbi zapoceli rat na kosovu nego su Albanci osnovali OVK i zapoceli rat nisu Srbi napali neku clanicu NATO nego je Nato napao Srbiju.
Mi smo se samo branili.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nigde nisam pročitao da je naša strana zvanično u pregovorima zatražila ozbiljne istrage brojnih otmica, ubistava i rušenja srpske duhovne baštine na KiM. Ponavlja se Dejtonski scenario, kada je Miloševiću bio cilj da bude ,,zvezda" pregovora, pa je zaboravio da u sporazum unese povratak Srba u Krajinu i postepenu integraciju prigradskih sarajevskih opština kako bi se izbegao od strane SDS-a pripremljeni egzodus tamošnjih Srba. Evo i u ovim pregovorima nema reči o povratku izbeglih Srba na KiM tamo gde je to moguće. Nema ni priče o planu za obnovu porušenih kuća i uspostavljanju mehanizana EU koji bi uspešnije kontrolisali poštovanje ljudskih prava i sankcionisanje povrede istih... Ovo bi trebalo da bude jedan od prioriteta u zahtevima našeg pregovaračkog tima. Treba odvojiti nerealne zahteve i skoncentrisati se na ostvarivanje maksimuma mogućeg u pregovorima.

leposava

pre 11 godina

'evropa' nas ne zeli, osim krajnje ponizene i zgazene (a ovo nije nista novo). otvoreno nam se ruga. i sta mi jos trazimo od te 'evrope'? kredite koje ce da podele pohlepni politicari? umesto da nam ta 'evropa' plati ratnu odstetu, mislim na SVE ratove. a za kosovo i metohiju nek ne brinu oni... nek gledaju svoja posla. i nek vode vulina, da imaju za uspomenu, jes malo pglu, ali moze da deluje subverzivno, npr da osnuje tamo partiju 'ein Sommermonat'

Kompas

pre 11 godina

Evo da razjasnim malo ovim svim ciničnim ljudima.NE TREBA se prihvatiti ništa što ne omogućava Srbima Republiku Srpsku na severu Kosova,naravno bez priznanja "Republike Kosovo".I ne pričajte o planu Z4,jer ova Srbija nije Srbija iz devedesetih.Srbiju oni ne mogu da bombarduju ako mi ne budemo hteli da prihvatimo nešto,kao što su mogli devedesetih.Ova borba je čisto diplomatska,mora se mudro postupati,gledati na dugoročne planove i omogućiti život i opstanak kosovskim Srbima.

JedanJeMJ

pre 11 godina

Vuline, ne laži narod! Reci istinu i šta vam je ponuđeno. Svi mi znamo šta se valja iza brda i toga smo svesni. Treba neko od vas da skupi hrabrost i da kaze to narodu. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

bbb

pre 11 godina

isti politicari se vucaraju 30 godina,30 godina problem sa kosovom,30 godina problem sa ekonomijom,30 godina problem sa korupcijom,kriminalom, dok su oni na vlasti sanse za bolji zivot ne postoje.

zmaj

pre 11 godina

Samo vi odbijajte to sto vam se nudi, svaka druga ponuda bice gora od ove , i vi i slicni vama koji necete da pogledate istini u oci, bicete krivi za to jer niste realni preko hleba trazite pogacu i ovo nije prvi put odbili ste konfederaciju pa se jugoslavija raspala, odbili ste Z4 pa su kolone izbeglica iz hrvatske proterane , odbili ste da potpisete sporazum da medjunarodne snage udju na kosovo pa smo bombardovani. Samo nastavite tako od takvog patriotizma smo samo stradali i znate sve to ali radite po starom i ne radite vi to u inat albancima vi to radite u inat Srbiji , shvaticete vi to ali bice kasno.

Kosovastar

pre 11 godina

Ako Srbija hoce da razgovori propadnu, kako Kojen prizeljkuje, onda desava se ono sto misli profesor FPN-a Vladimir Pavicević. Naime prfesor Pavicevic jeste u potpunosti u pravu kada kaze da fakticno stanje jeste da Srbija ne upravlja Kosovom a Kosovo ne upravlja severom. No rezolucijom 1244, Srbija je ONEMOGUCENA da upravlja Kosovom niti ima bilo kakvu sansu da to cini dok iako Kosovo ne upravlja severom to ne cini ne zbog Srbije ili sto neki dokument to onemogucuje vec zapravo zbog NATO i EU.

Situacija je dakle jasna. Sever Kosova moze imati ono sto je predvidjeno Ahtisarijem, uz neku dodatnu garanciju ili zastitu. Ako se to ipak odbija (kao nekada Srbi sa planom Z4) onda one medjunarodne snage koje onemogucavaju Kosovo da siri nadleznosti na severu to vise nece ciniti i dozvoliti kosovkse institucije da to konacno i cine.

Veliki brat

pre 11 godina

Ovaj narod stvarno ima kratko pamćenje.

Ovaj Vulin je u vreme kad je u ime JUL-a nastupao po televizijama dobio stan u BG, i boli njega uvo šta će stvarno biti sa Kosovom jer ne živi tamo.
A i voleo bih da ga zamoli neko da se priseti šta je tadašnja koalicija JUL-SPS propagirala na sva usta:
- Nije Kosovo šaka pirinča da ga pozobe svaka vrana koja naleti...

Trebalo je kao neke zemlje centralne Evrope, da negde oko 1987-1990. ZABRANIMO dalje učešće u politici svima koji su do tada bili na bilo kakvoj funkciji, pa makar i predsednika kućnog saveta.

Ovako, kad se malo pogleda, SVI koji se danas nešto pitaju u politici, ili su bili u KPJ, ili su glumeli neke disidente i opoziciju, a u stvari radili za DB i cinkarili prave opozicionare i disidente (npr. Boris Tadić).

Ova zemlja neće krenuti na bolje dok SVI koji su zadojeni mlekom komunizma i oni koje su oni zarazili sličnim načinom razmišljanja ne odu u istoriju, a to će se teško desiti mirnim putem. Da je neka normalna država i narod pa nekako, ali kod nas ne može ništa bez revolucije.

Goran Za

pre 11 godina

I na kraju ce biti onako kako nam je Vuk Draskovic govorio pre pet godina.E Srbi,Srbi samo radimo na svoju stetu.Do sada smo vec mogli da budemo u Evropi i blokiramo ulazak Kosova do god ne ispune sve nase uslove.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Kada je aktuelna vlast izabrala Vulina i Drecuna na funkcije koje se tiču KiM, pokazala je neozbiljnost prema ovom za Srbiju jako bitnom pitanju. Videli smo kako Vulin veliča Miloševića koji je glavni krivac za, po Srbiju, katastrofalan ishod kosovske krize 1999. Drecun je bio medijski promoter priče o teoriji zavere Zapada protiv Srbije. Upravo njih dvojca su bili promoteri anti-evropske politike koja je za posledicu imala poraze Srba u Krajinama, bombardovanje Srbije i gubitak KiM. Ne verujem da nas ,,faraoni mogu izbaviti iz ropstva faraonskog", odn. da takvi mogu doprineti uspehu dijaloga sa Prištinom i ulasku Srbije u EU. Pre će biti da su oni i slični "mina" koja je svesno ili nesvesno postavljena na putu Srbije ka Evropi.Plašim se da je malo ljudi koji pokušavaju razumno da utiču na naš pregovarački tim, a puno onih u redovima vladajućih stranaka koji opet podižu strasti već viđene uoči konferencije u Rambujeu. Nadam se da će Dačić i Vučić uspeti da se otrgnu od uticaja takvog "patriotizma" koji nas opet može gurnuti u provaliju.

Александар Џунић

pre 11 godina

Рамбује #2.
Европа намерно долива уље за ватру која ће букнути једног дана. Данас јасни Срби, једног дана још јаднији Албанци.

Vladimir

pre 11 godina

Ovom sto pominje Z4.
Isti plan su Srbi prihvatili '41. kad im je poglavnik Pavelic velikodusno nudio autonomiju, pa se zna kako su zavrsili...

evropejac

pre 11 godina

e srbijo jadna li si kada ljudi kao vulin odlucuju o tvojoj buducnosti. stvar je jasna kao dan kosovo ili eu. ja sam nekako za eu. znam bice onih koji ce komentarisati da mogu slobodno da idem u eu ako mi se svidja, ali pitam ja njih sto oni ne odu slobodno na to kosovo ako im se svidja. jedan je razlog,boje se albanaca. a ako propadnu dogovori uvesce taci i vize vidim ja. on ipak ima bolje savetnike.

sasa

pre 11 godina

mi smo cudan narod...profesor Kojen koji je Jevrej je veci Srbin od ove dvojice... pa zar mozemo biti ozbiljno shvaceni kada zemljom mesetare ambasadori a predstavnici stranih politickih partija daju smernice dok drzava na to precutno reaguje...u medijima se vise ni ne spominje ono tzv uz rec Kosovo i ime Hasim Taci...a nasi se utrkuju ko ce veci poltron Nemcima i Estonovoj biti...i sta ocekujete??? To su zapadnjaci oni jednostavno dusu nemaju vec samo sprovode svoje ciljeve beskrupulozno. Dok neko ne lupi sakom o sto i ne kaze dosta ponizavanjima nema nam spasa

Istorija

pre 11 godina

Jadni su oni koji bi od Vulina ocekivali da im nesto pametno kaze. I dalje zivi u proslost koja je donela veliko zlo. Istorija nece to zaboraviti.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne razumem zasto je Olja pozvala Kojena u emisiju? Pa svi znamo da Kojen zastupa Kostunicin stav po pitanju evrointegracija i definitivnog resenja kosovskog cvora. Jednostavno Kostunicina politika samoizolacije i zamrzavanju kosovskog problema je cista politicka patologija i odbacena je i od strane vlasti i opozicije i naroda (samo 7% podrske). Zvati Kojena ima smisla koliko i zvati Pop Lazicku, Natasu ili Sarovica. Zvati Vulina je takodje nedostatak osnovnog ukusa i smisla za pristojnost. Bar je jasno rekao sta je za srpsku politicku elitu neprihvatljivo: Ahtisarijev plan. Znaci da je taj plan bio na stolu jos od vremena kad ga je Ahtisari napravio, i to je bio jedan jedini uslov. Kao sto je izrucenje Mladica bio uslov svih uslova za otpocinjenje bilo kakvih pregovora sa EU. Mladica su "trazili" 16 godina. Koliko godina ce proci pre nego sto prihvate Ahtisarijev plan? Sve su "dali" (od postavljanja granice do pregovaranja sa predstavnicima najvisih kosovskih institucija), samo ne daju jos cetiri opstine??? Dace i to, samo tvrde pazar. To sad zovu "10 dana pakla". Nadam se da ce bagra zavrsiti posao. Znaju i oni da im samo EU moze pomoci da ostanu na vlasti i izbegnu bankrot i dalji raspad drzave.

Jova

pre 11 godina

Plan Z4 (koji su u svom neznanju Amerikanci napisali cirilicom) a "krem srpstva" procitao 34 je bio neprihvaljiv,. Potom je stiglao "oluja".
Predlog sporazuma iz Rambijea je odbacen na referendunu, stigli su neki andjeli.
Mudri Kostunica je u Becu mislio da su u pitanju pregovori iz 19 veka i pregovarao je "iza paravana", preko posrednika, nezeleci da sedne za pregovaracki sto. Ahtisarijev plan je s indignacijom odbijen. Pregovori su porpali, Kosovo je proglasilo nezavisnost koju je do sada priznalo vise od polovine clanica UN. Dvotrecinska vecina na zasedanju GS UN kojoj se priblizava ce Kosovu omoguciti clanstvo ( tu ne postoji veto SB).
Sada rodoljubci predlazu prekid tekucih pregovra.
Pitanje za dvojku.
Kakve ce biti posledice?

homosapiens

pre 11 godina

Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

pravda

pre 11 godina

У јулу 1997. године Тачи је осуђен у одсуству, од стране окружног суда у Приштини на 10 година затвора због тероризма. У фебруару 1998. године издата је потерница за њим. Године 2003. расписана потерница је проширена и ради почињеног геноцида.

Vertigo

pre 11 godina

Koliko ja vidim jedino gospodinu Leonu Kojenu nije promenjena svest i on jedini brani srpske interese u ovoj emisiji! Pavicevic pravi Dukljanin koji Srbima deli lekcije. O Vulinu necu da trosim reci!

Djordje NS

pre 11 godina

Koji licemer i demagog je ovaj Vulin to je strašno. Neka mu neko objasni da mu baba Jula nije više na vlasti i da ne mora da se ponaša kao julovski portparol...

noname

pre 11 godina

Faktičko stanje je sledeće: Albanci na Kosovu i Metohiji su pribjegli terorističkim akcijama sa ciljem protjerivanja nealbanskog stanovništva i protivpravnog otcjepljenja dijela teritorije Republike Srbije. Sukladno Ustavu i međunarodnim pravnim normama, Vojska SR Jugoslavije je upotrijebila silu i spriječila šiptarske teroriste u njihovim nakanama. Nakon toga je uslijedila, prema međunarodnom pravu kvalifikovana, agresija NATO pakta na suverenu zemlju članicu UN (nije odobrena vojna intervecija u Savjetu bezbjednosti UN). Nakon okupacije KiM od strane NATO sila, u SB UN proglašena je rezolucija 1244, prema kojoj je KiM neotuđivi dio R.Srbije. Nedugo zatim Albanci opet protivpravno proglašavaju nezavisnost, koju većina zemalja članica NATO pakta (sve one koje su učestvovale u agresiji) priznaje. Da li je ovo realnost koju mi treba da priznamo, za koju se konstantno zalažu kojekakvi „nezavisni“ analitičari i osvjedočeni srpski europejci, kojima je najviše stalo do ovog naroda? Zašto se rezultat nasilništva, od strane moćnih sila Srbima pokušava predstaviti kao faktičko stanje i realnost koju trebamo prihvatiti?

smešni ste

pre 11 godina

Svaki put kad ovi nasi nesto dobiju hoce vise,a efekat bude kontra-umesto da dobiju to vise oni dobiju jos manje od ponudjenog samo sto to izgleda niko ne kapira.Na kraju ce plakati za Ahtisarijem samo sto ce tada biti prekasno!

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Гледао сам вечерас Б92, као и увијек кад Оља доведе добре госте. Из авиона се види да су овог Павићевића странци заврбовали док је још студирао у Њемачкој. Вјероватно је и члан неке ложе. Шта је тај налупетао вечерас... Уствари, није лупетао, већ је говорио по задатку. Да смо јадни, биједни, дебилни, да не требамо ништа тражити-а све да дамо! Поздравио бих господина Којена и хвала му на опсервацијама.

gortan

pre 11 godina

Zivim na KiM i redovno citam B92 ali nikada rado ne čitam tekstove u vezi sa KiM zato molim urednike da ne objavljuju sve što političari kažu. Iz više razloga a najvažniji je to što oni menjaju priče iz dana u dan. Sve njihove izjave su dosta psihodelične i loše se odražavaju po zdravlje nas srba koji živimo na KiM. Unapred hvala.

Kolya

pre 11 godina

On kaže da se u poslednjih 100 godina pokazalo da mi ne znamo šta sa Kosovom, i da postoji problem da uredimo da dve etničke zajednice, koje su stalno u konfliktu, mirno žive.

Samo jos da potraje koliko i resavanje crnackog pitanja u USofA.

e-krem

pre 11 godina

Ako nece,ne mora.Onda ce neko lepo dobiti zaduzenje da se razracuna sa teroristima-bombasima na nacin na koji se ozbiljne drzave sa njima razracunavaju.Tako ce nekom odjednom boom nesto pasti napamet a akcija ce naici na podrsku sirokih narodnih massa i sa olaksanjem biti docekana i u MZ.

Proka

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU

Bogi

pre 11 godina

Vulin:

- Podnesi ostavku. Od svih neljudi u vlasti, ti si najveći, za tebe imam samo najgore reči. Sreća naša pa nemaš i neku vlast veliku. Ali tu si ti negde sa Slobom.

- Ti pretpostavljaš da se mi nešto pitamo. "Nećemo Ahtisarijev plan"? Ko bre šta nas pita, jesi li ti svestan šta pričaš? Pa možemo tako da kažemo i "nećemo plate 200e", jel' to rešava problem? Ili možemo da kažemo "'oćemo RS da je deo Srbije". Nemaš pojma.

Zato, povuci se. Molim te. Učini svima nama uslugu i povuci se. Molim te.

modesty

pre 11 godina

Sto znaci da i ako priznamo Kosovo, opet ce izmisliti jos nesto, pa onda jos i jos i jos. Mi smo fakticki siromasni i ostavljeni na cedilu vec 15 godina, neprijateljima iz Drugog svetskog rata a i skorijih konflikata (iste zemlje, znamo koje) ne pada napamet da nas prime u EU. Zasto bismo dobrovoljno delili svoju zemlju za nista?
Prekinuti pregovore odmah, i praviti novi plan. Ne zato sto ja necu u EU nego jer u ovakvu EU oni nama nikad nece dati da udjemo. Volela bih da nije tako, ali ne vredi ziveti u lazima i iluzijama.

maja

pre 11 godina

neka neko kaze vulinu da je i on veceras doktorirao, zasenio je i proslonedeljnog sapica ... vise nije julovac, sad je avanzovao u (odgovarajuci pridev) avgusta

shoki

pre 11 godina

pa pobogu Vuline ko te šta pita tebe, i kome treba tvoje mišljenje ili tvoje zaključke. Ko si ti ustvari što glumiš nekog faktora koji vedri i oblaći u Srbiju? daj molimte šuti i ne pametuj jer brzo češ ostati bez posla, jer vreme huškača prošlo.

Bojan

pre 11 godina

Mediokritet. A šta hoćete? Da se albanci odsele? Da nebeska rusija podigne cenu gasa? Da Nemačka propadne zbog nas ponosnih?
Nećete ni šta hoćete, pa ćemo ostati bez svega.

mladen bozic

pre 11 godina

Jadna Srbija a i mi sa njom kada smo doziveli da se komunjara Vulin pita za nesto....maaa tako nam i treba kad nismo hteli da slusamo Vuka Draškovića....

Nikola Jovanovic

pre 11 godina

Ponovo je Vuk rekao sustinu. A to prica vec mesecima, recimo kao Srbija da prihvatamo nestatusni deom plana Martija Ahtisarija kao osnov za dalje razgovore o buducem statusu severa i Srbija ce dobiti datum. Na zalost nama se kazaljka na satu nagnula, preti da kazaljka padne...

Морава и брда

pre 11 godina

Професор Леон Којен је РАЗОТКРИО превару након што је Вулин рекао да не разматрају ништа од Ахтисаријевог плана, али да траже иста права за Србе на КиМ, као што имају Албанци у Македонији.
Другим речима залажу се за права Срба у другој држави!?

Ово је нечувена обмана и превара!

И ГДЕ ЈЕ ДАНАС г. председник Србије, је ли негде положио венац жртвама НАТО агресије!???

Догодине у царском Призрену!

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Drug Vulin bi morao znati, a bio je jedan od celnika JUL-a Mire Markovic, da je svaki sledeci predlog MZ uvek bio losiji po Srbiju od onog prvog, zato apelujem na Vucica i Dacica, prihvatite Ahtisarijev plan kao polaznu osnovu za pregovore, jer ce sve sto dodje u sledecih nekoliko meseci biti jos gore i crnje od ovog sta nam nude sada.
Reci DSS politicara Koena, nema svrhe komentarisati i cesto stvarno imam utisak da oni jos uvek zive , ali svi kolektivno iz te stranke u npr.`98.god. proslog veka, a ne u 2013 godini.

Kraljevčanin

pre 11 godina

Samo se vi druže Vuline predstavite narodu kao neki svetski i NATO šef.Bojim se zbog toga da u dogledno vreme ne budemo imali na stolu ni taj Ahtisarijev plan,ni bilo kakvu ponudu za Srbe.A plan Z4?Šta su Srbi u Krajini dobili isto vašom politikom odbijanja svega i svačega(mislim vas komunista a tadašnjih socijalista)?Da li se vi pitate koji ste vi faktor na međunarodnoj političkoj sceni ili ste se uživeli u ulogu koju imate trenutno,pa je bitan samo rejting stranke i ništa više?

Posmatrač

pre 11 godina

Tebi, Vučiću, Dačiću, Tomi i ostalima ćemo suditi jednog dana što dajete Kosovo !!! To će biti onog dana kad izgubite podršku Evrope i Amerike.

mladen bozic

pre 11 godina

Jadna Srbija a i mi sa njom kada smo doziveli da se komunjara Vulin pita za nesto....maaa tako nam i treba kad nismo hteli da slusamo Vuka Draškovića....

Bojan

pre 11 godina

Mediokritet. A šta hoćete? Da se albanci odsele? Da nebeska rusija podigne cenu gasa? Da Nemačka propadne zbog nas ponosnih?
Nećete ni šta hoćete, pa ćemo ostati bez svega.

Proka

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU

Bob Rock

pre 11 godina

Hajde da tezimo Poljskom, Ceskom ili cak Madjarskom standardu evropske unije, a ne Bugarskom...

Bugarska i Srbija imaju vrlo slicne probleme (ne racunajuci tu psihozu oko kosova)... Visoka nezaposlenost, nizak standard, visok stepen korupcije...

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!

Kraljevčanin

pre 11 godina

Samo se vi druže Vuline predstavite narodu kao neki svetski i NATO šef.Bojim se zbog toga da u dogledno vreme ne budemo imali na stolu ni taj Ahtisarijev plan,ni bilo kakvu ponudu za Srbe.A plan Z4?Šta su Srbi u Krajini dobili isto vašom politikom odbijanja svega i svačega(mislim vas komunista a tadašnjih socijalista)?Da li se vi pitate koji ste vi faktor na međunarodnoj političkoj sceni ili ste se uživeli u ulogu koju imate trenutno,pa je bitan samo rejting stranke i ništa više?

Jova

pre 11 godina

Plan Z4 (koji su u svom neznanju Amerikanci napisali cirilicom) a "krem srpstva" procitao 34 je bio neprihvaljiv,. Potom je stiglao "oluja".
Predlog sporazuma iz Rambijea je odbacen na referendunu, stigli su neki andjeli.
Mudri Kostunica je u Becu mislio da su u pitanju pregovori iz 19 veka i pregovarao je "iza paravana", preko posrednika, nezeleci da sedne za pregovaracki sto. Ahtisarijev plan je s indignacijom odbijen. Pregovori su porpali, Kosovo je proglasilo nezavisnost koju je do sada priznalo vise od polovine clanica UN. Dvotrecinska vecina na zasedanju GS UN kojoj se priblizava ce Kosovu omoguciti clanstvo ( tu ne postoji veto SB).
Sada rodoljubci predlazu prekid tekucih pregovra.
Pitanje za dvojku.
Kakve ce biti posledice?

Морава и брда

pre 11 godina

Професор Леон Којен је РАЗОТКРИО превару након што је Вулин рекао да не разматрају ништа од Ахтисаријевог плана, али да траже иста права за Србе на КиМ, као што имају Албанци у Македонији.
Другим речима залажу се за права Срба у другој држави!?

Ово је нечувена обмана и превара!

И ГДЕ ЈЕ ДАНАС г. председник Србије, је ли негде положио венац жртвама НАТО агресије!???

Догодине у царском Призрену!

Poldi

pre 11 godina

Ma koji bre Ahtisari? Mi hocemo Ahtisari minus ako bas mora. A ako pricekamo dobicemo i Ahtisari dva minus.
To je dokazano nasa logika. Sto gore to bolje.

Kosovastar

pre 11 godina

Ako Srbija hoce da razgovori propadnu, kako Kojen prizeljkuje, onda desava se ono sto misli profesor FPN-a Vladimir Pavicević. Naime prfesor Pavicevic jeste u potpunosti u pravu kada kaze da fakticno stanje jeste da Srbija ne upravlja Kosovom a Kosovo ne upravlja severom. No rezolucijom 1244, Srbija je ONEMOGUCENA da upravlja Kosovom niti ima bilo kakvu sansu da to cini dok iako Kosovo ne upravlja severom to ne cini ne zbog Srbije ili sto neki dokument to onemogucuje vec zapravo zbog NATO i EU.

Situacija je dakle jasna. Sever Kosova moze imati ono sto je predvidjeno Ahtisarijem, uz neku dodatnu garanciju ili zastitu. Ako se to ipak odbija (kao nekada Srbi sa planom Z4) onda one medjunarodne snage koje onemogucavaju Kosovo da siri nadleznosti na severu to vise nece ciniti i dozvoliti kosovkse institucije da to konacno i cine.

informer

pre 11 godina

Sta one rece Vulin. "Nemacki parlamentarci molili, maltene vukli Vucica za rukav da ne napusti Bundestag." Znaci 1.april je vec stigao u Srbiji pre roka.

zmaj

pre 11 godina

Samo vi odbijajte to sto vam se nudi, svaka druga ponuda bice gora od ove , i vi i slicni vama koji necete da pogledate istini u oci, bicete krivi za to jer niste realni preko hleba trazite pogacu i ovo nije prvi put odbili ste konfederaciju pa se jugoslavija raspala, odbili ste Z4 pa su kolone izbeglica iz hrvatske proterane , odbili ste da potpisete sporazum da medjunarodne snage udju na kosovo pa smo bombardovani. Samo nastavite tako od takvog patriotizma smo samo stradali i znate sve to ali radite po starom i ne radite vi to u inat albancima vi to radite u inat Srbiji , shvaticete vi to ali bice kasno.

Darko

pre 11 godina

Nece biti nikakvih izvrsnih ovlascenja za Srbe na Kosovu.Prvo zato sto je medjunarodni ugled ovih poput Vulina nikakav,jedini razlog sto ih eu podrzava je da zavrse pricu oko Kosova koju su i zapoceli.Nikakav ustupak njima nece biti napravljen.Drugo su prekodrinski Srbi i Rs,koji su od BiH napravili disfunkcionalnu drzavu.Jedino sto od Dodika mozes da cujes je da mrzi Bosnu i Sarajevo i pretnje otcepljenjem i nekim referendumima.Zapad to ne zeli i na Kosovu.Pametni ljudi su odavno govorili da ce ta RS preskupo kostati Srbiju,nazalost nisu ih slusali.Treci razlog su sami Srbi sa severa,njihovo ponasanje i izbor lidera.Proglasii su eulex i Kfor neprijateljima,ne zele sa njima da saradjuju,postavljaju barikade,ulaze u sukobe,konstantno biraju nacionaliste za lidere.I njima sad treba taj isti zapad da da izvrsna ovlascenja?Da daju Jaksicu,Ivanovicu i dss demagozima policiju i sud.Pa nisu oni toliko ludi,znaju dobro na sta bi to licilo.Da su se isti Srbi konstruktivnije ponasali,da su pokazali malo vise politicke zrelosti,mozda i dobili neki ustupak.Dok Dacic pokusava nesto da izvuce u Briselu,Srbi sa severa najavljuju nekakvo otcepljenje,i ne prihvataju nikakav dogovor Beograda i Pristine.Vrlo pametno i zrelo od njih nema sta,kao i uvek.
Ako ne dodje do dogovora u Briselu,pitanje severa ce biti reseno silom,a onda cemo kao i uvek plakati za propustenim sansama.

Garbage collector

pre 11 godina

Gospodine iz SK-PJ-a, SPS-a, JUL-a, DSP-a, Pokreta socijalista, SNS-a... 20 puta ste prihvatili i 20 puta odbacili Ahtisarijev plan. Od vas smo uvek slušali teorije zavere, gde god ste se pojavili, to smo izgubili. Taman kad sam mislio da su sahranili najmračnije senke prošlosti, ovaj Vulin ponovo se pojavljuje na televiziji.

Bogi

pre 11 godina

Vulin:

- Podnesi ostavku. Od svih neljudi u vlasti, ti si najveći, za tebe imam samo najgore reči. Sreća naša pa nemaš i neku vlast veliku. Ali tu si ti negde sa Slobom.

- Ti pretpostavljaš da se mi nešto pitamo. "Nećemo Ahtisarijev plan"? Ko bre šta nas pita, jesi li ti svestan šta pričaš? Pa možemo tako da kažemo i "nećemo plate 200e", jel' to rešava problem? Ili možemo da kažemo "'oćemo RS da je deo Srbije". Nemaš pojma.

Zato, povuci se. Molim te. Učini svima nama uslugu i povuci se. Molim te.

Istorija

pre 11 godina

Jadni su oni koji bi od Vulina ocekivali da im nesto pametno kaze. I dalje zivi u proslost koja je donela veliko zlo. Istorija nece to zaboraviti.

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Drug Vulin bi morao znati, a bio je jedan od celnika JUL-a Mire Markovic, da je svaki sledeci predlog MZ uvek bio losiji po Srbiju od onog prvog, zato apelujem na Vucica i Dacica, prihvatite Ahtisarijev plan kao polaznu osnovu za pregovore, jer ce sve sto dodje u sledecih nekoliko meseci biti jos gore i crnje od ovog sta nam nude sada.
Reci DSS politicara Koena, nema svrhe komentarisati i cesto stvarno imam utisak da oni jos uvek zive , ali svi kolektivno iz te stranke u npr.`98.god. proslog veka, a ne u 2013 godini.

Djordje NS

pre 11 godina

Koji licemer i demagog je ovaj Vulin to je strašno. Neka mu neko objasni da mu baba Jula nije više na vlasti i da ne mora da se ponaša kao julovski portparol...

SPOvac

pre 11 godina

IZ tragičnog iskustva znamo da smo posle svakog našeg odbijanja na kraju morali da prihvatimo lošija rešenja.Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da u okvirima Srbije reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreol nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad KiM ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ulazimo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

shoki

pre 11 godina

pa pobogu Vuline ko te šta pita tebe, i kome treba tvoje mišljenje ili tvoje zaključke. Ko si ti ustvari što glumiš nekog faktora koji vedri i oblaći u Srbiju? daj molimte šuti i ne pametuj jer brzo češ ostati bez posla, jer vreme huškača prošlo.

gortan

pre 11 godina

Zivim na KiM i redovno citam B92 ali nikada rado ne čitam tekstove u vezi sa KiM zato molim urednike da ne objavljuju sve što političari kažu. Iz više razloga a najvažniji je to što oni menjaju priče iz dana u dan. Sve njihove izjave su dosta psihodelične i loše se odražavaju po zdravlje nas srba koji živimo na KiM. Unapred hvala.

KosovarPZ

pre 11 godina

(noname, 24. mart 2013 22:21)

Da nisi i ti malo neobavesten kao jedan predsednik stranke u Srbiji??? Jel ti znas da SRJ NIJE bila clanica UN u Amrt 1999 a postala takva tek Novembra 2000 godine? Rezolucijom 777, Savet Bezbednosti UN, je USKRATIO PRAVO SRJ da bude naslednik bivse socijalisticke Jugoslavije. NATO dakle nije vrsio nikakvu "agresiju na suverenu drzavu i clanicu UN" vec vojnu intervenciju na jedan entitet koji nije bio priznat od medjunarodne zajednice.

Posmatrač

pre 11 godina

Tebi, Vučiću, Dačiću, Tomi i ostalima ćemo suditi jednog dana što dajete Kosovo !!! To će biti onog dana kad izgubite podršku Evrope i Amerike.

bbb

pre 11 godina

isti politicari se vucaraju 30 godina,30 godina problem sa kosovom,30 godina problem sa ekonomijom,30 godina problem sa korupcijom,kriminalom, dok su oni na vlasti sanse za bolji zivot ne postoje.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne razumem zasto je Olja pozvala Kojena u emisiju? Pa svi znamo da Kojen zastupa Kostunicin stav po pitanju evrointegracija i definitivnog resenja kosovskog cvora. Jednostavno Kostunicina politika samoizolacije i zamrzavanju kosovskog problema je cista politicka patologija i odbacena je i od strane vlasti i opozicije i naroda (samo 7% podrske). Zvati Kojena ima smisla koliko i zvati Pop Lazicku, Natasu ili Sarovica. Zvati Vulina je takodje nedostatak osnovnog ukusa i smisla za pristojnost. Bar je jasno rekao sta je za srpsku politicku elitu neprihvatljivo: Ahtisarijev plan. Znaci da je taj plan bio na stolu jos od vremena kad ga je Ahtisari napravio, i to je bio jedan jedini uslov. Kao sto je izrucenje Mladica bio uslov svih uslova za otpocinjenje bilo kakvih pregovora sa EU. Mladica su "trazili" 16 godina. Koliko godina ce proci pre nego sto prihvate Ahtisarijev plan? Sve su "dali" (od postavljanja granice do pregovaranja sa predstavnicima najvisih kosovskih institucija), samo ne daju jos cetiri opstine??? Dace i to, samo tvrde pazar. To sad zovu "10 dana pakla". Nadam se da ce bagra zavrsiti posao. Znaju i oni da im samo EU moze pomoci da ostanu na vlasti i izbegnu bankrot i dalji raspad drzave.

Politikolog

pre 11 godina

Mozda bi najbolje bilo da uzmete nesto da radite umesto sto izigravate analiticare... ostavite taj posao ljudima koji su se skolovali za to... A Pavicevic je objasnio neke stvari veceras ali ga nazalost mnogi ne mogu razumeti jer jos nisu naucili da gledaju malo dalje od nosa...

?

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!

promene

pre 11 godina

Predsednik jula, preimenovanog u pokret socijalista, Aleksandar Vulin, prvo nam iznosi stav da smo mi za EU mala zemlja u kojoj nismo toliko bitni i da mi moramo da idemo ka njoj, da bi kasnije naveo primer najboljeg svemocnog i pre svega prvog zamenika premijera Aleksandra Vucica za kojim su sitni i nevazni parlamentarci Nemacke jurili, jer smo im toliko neophodni i prosto ne znaju kako ce bez velike zemlje Srbije da nastave svoj razvoj.

Malo kontradiktornosti nije na odmet.

Veliki brat

pre 11 godina

Ovaj narod stvarno ima kratko pamćenje.

Ovaj Vulin je u vreme kad je u ime JUL-a nastupao po televizijama dobio stan u BG, i boli njega uvo šta će stvarno biti sa Kosovom jer ne živi tamo.
A i voleo bih da ga zamoli neko da se priseti šta je tadašnja koalicija JUL-SPS propagirala na sva usta:
- Nije Kosovo šaka pirinča da ga pozobe svaka vrana koja naleti...

Trebalo je kao neke zemlje centralne Evrope, da negde oko 1987-1990. ZABRANIMO dalje učešće u politici svima koji su do tada bili na bilo kakvoj funkciji, pa makar i predsednika kućnog saveta.

Ovako, kad se malo pogleda, SVI koji se danas nešto pitaju u politici, ili su bili u KPJ, ili su glumeli neke disidente i opoziciju, a u stvari radili za DB i cinkarili prave opozicionare i disidente (npr. Boris Tadić).

Ova zemlja neće krenuti na bolje dok SVI koji su zadojeni mlekom komunizma i oni koje su oni zarazili sličnim načinom razmišljanja ne odu u istoriju, a to će se teško desiti mirnim putem. Da je neka normalna država i narod pa nekako, ali kod nas ne može ništa bez revolucije.

evropejac

pre 11 godina

e srbijo jadna li si kada ljudi kao vulin odlucuju o tvojoj buducnosti. stvar je jasna kao dan kosovo ili eu. ja sam nekako za eu. znam bice onih koji ce komentarisati da mogu slobodno da idem u eu ako mi se svidja, ali pitam ja njih sto oni ne odu slobodno na to kosovo ako im se svidja. jedan je razlog,boje se albanaca. a ako propadnu dogovori uvesce taci i vize vidim ja. on ipak ima bolje savetnike.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Vulin nam je diplomatija, ubite se Srbi, kolektivno. Covek koji je sa JUL-om unistio sve sto se da unistiti u privredi prica o onima koje treba biti procesuirani, pa njega treba 2587 puta procesuirati, kakvi pregovori sa njim, budalastina. Pavicevic ga je pocepao.

JedanJeMJ

pre 11 godina

Vuline, ne laži narod! Reci istinu i šta vam je ponuđeno. Svi mi znamo šta se valja iza brda i toga smo svesni. Treba neko od vas da skupi hrabrost i da kaze to narodu. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Kada je aktuelna vlast izabrala Vulina i Drecuna na funkcije koje se tiču KiM, pokazala je neozbiljnost prema ovom za Srbiju jako bitnom pitanju. Videli smo kako Vulin veliča Miloševića koji je glavni krivac za, po Srbiju, katastrofalan ishod kosovske krize 1999. Drecun je bio medijski promoter priče o teoriji zavere Zapada protiv Srbije. Upravo njih dvojca su bili promoteri anti-evropske politike koja je za posledicu imala poraze Srba u Krajinama, bombardovanje Srbije i gubitak KiM. Ne verujem da nas ,,faraoni mogu izbaviti iz ropstva faraonskog", odn. da takvi mogu doprineti uspehu dijaloga sa Prištinom i ulasku Srbije u EU. Pre će biti da su oni i slični "mina" koja je svesno ili nesvesno postavljena na putu Srbije ka Evropi.Plašim se da je malo ljudi koji pokušavaju razumno da utiču na naš pregovarački tim, a puno onih u redovima vladajućih stranaka koji opet podižu strasti već viđene uoči konferencije u Rambujeu. Nadam se da će Dačić i Vučić uspeti da se otrgnu od uticaja takvog "patriotizma" koji nas opet može gurnuti u provaliju.

Bob Rock

pre 11 godina

Valjda je neka nebeska pravda da ideoloski naslednici onih koji su ovu zemlju upropastili, uveli u ratove koje su izgubili, opljackali sve sto se moglo opljackati, uspeli da ceo jedan narod mentalno upropaste, danas prihvataju ono protiv cega su se u mladosti borili...

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...

smešni ste

pre 11 godina

Svaki put kad ovi nasi nesto dobiju hoce vise,a efekat bude kontra-umesto da dobiju to vise oni dobiju jos manje od ponudjenog samo sto to izgleda niko ne kapira.Na kraju ce plakati za Ahtisarijem samo sto ce tada biti prekasno!

maja

pre 11 godina

neka neko kaze vulinu da je i on veceras doktorirao, zasenio je i proslonedeljnog sapica ... vise nije julovac, sad je avanzovao u (odgovarajuci pridev) avgusta

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Гледао сам вечерас Б92, као и увијек кад Оља доведе добре госте. Из авиона се види да су овог Павићевића странци заврбовали док је још студирао у Њемачкој. Вјероватно је и члан неке ложе. Шта је тај налупетао вечерас... Уствари, није лупетао, већ је говорио по задатку. Да смо јадни, биједни, дебилни, да не требамо ништа тражити-а све да дамо! Поздравио бих господина Којена и хвала му на опсервацијама.

Stevan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan. Ma nece nam ga vise ni dati... To su tad ponudili a sada cemo dobiti (ako cemo dobiti) mnooogo manje. Nego, izvinite, zurim , da spakujem svoje dete za odlazak iz ove ludare u kojoj Vulin i sl. odlucuju.

skeptik

pre 11 godina

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:06)

Covek ti lepo kaze da se ljudi u Bugarskoj, u toj bajnoj EU, samozapaljuju od bede i siromastva a ti ga saljes u S. Koreju jer naravno nemas racionalan odgovor na to. Tipicno naprednjacki rezon a la Vucic.

ua

pre 11 godina

pa kad verujete komunjarama. doveli su nas do dna uvek su zatezali nesto i na kraju smo uvek samo gubili i gubili a po njima samo pobednici. znam da se ne pitam ali ja bi svim politicarima proverio da li su ikad bili u komunistima , ako jesu zabrana bavljanja politikom jer su oni za sve krivi mislim i na one koji boju menjaju preko noci oni su jos najgori

Alan Ford

pre 11 godina

Kad god priitam ili slusam neki od Vaših govora G-dine Vulin doje mi da pojedem komjuter ili TV.Da li ste Vi svesni Vaših izjava. Možete Vi da zastupate teorije kakve god hoćete i da ne idete ispod neke crte alig-dine Vulin Vi i ostala družina koja sedi u Vladi i parlamentu ste davnih dana prišlog veka ovu Srbiju srozali ispod crte.Crte za Srbiju više nema.Odavno je Vaša retorika samo retorika opstanka na funkciji koju trenutno obavljate kojom se koriste isto tako svi do jednog bez obzira na stranačku pripadnost.Papir,Non paper,yes paper.Kada će gradjani jednom videti te papire.Šta u njima piše.Vi ih tumačite kako god želite.Možda ih ne razmete?Možda zato treba "promena svesti".Ko Vam daje pravo da po ko zna koji put izolujete Srbiju od celog sveta i opet da gradjani dobiju po glavi.Da čekaju u red za hleb.Kosovo ste Vi izgubili sa SPS-om i SRS-om sa politikom koju ste vodili.Negirali ste paralelne strukture vlasti koliko se sećam a upravo se za njih zalažete.Obmanjujete narod decenijama.KiM sa jednim Srbinom ili milon Srba na KiM je izgubljeno. Pa sami Srbi sa KiM Vam ne veruju.Pa oni će se otcepiti i od KiM i od Srbije. Datum za EU. Zaboravite. Svet će se ceo ujediniti ali bez Srbije. Zar zaista toliko nemate obraza da sopstveni narod držite kao taoce zarad Vaših sopstvenih interesa.

milan nikolic

pre 11 godina

Vise nego sam zaprepascen izjavom profesora FPN Vladimira Pavicevica,da smo mi okupirali Kosovo i Metohiju i da za 100 godina nismo uspeli da izgradimo suzivot sa Albancima.Po njemu zato treba da ih pustimo da se odcepe od Srbije.Ako je profesor trebalo bi da zna da je u trenutku oslobadjanja Kosova i Metohije,na tom prostoru bilo vise Srba nego Albanaca.Drugo neshvatljivo je neznanje profesora Pavicevica da je unazad sto godina u bezbroj drzava u svetu bilo ratova unutar tih zemalja izmedju vecinskog naroda i manjina.Danas je dovoljno navesti samo primer Turske, gde 10 miliona Kurda ratuje za svoju autonomiju.Da imamo Ministarstvo prosvete kakvo imaju normalne zemlje u Evropskoj uniji,profesor Pavicevic bi bio izbacen sa univerziteta.

Nikola Jovanovic

pre 11 godina

Ponovo je Vuk rekao sustinu. A to prica vec mesecima, recimo kao Srbija da prihvatamo nestatusni deom plana Martija Ahtisarija kao osnov za dalje razgovore o buducem statusu severa i Srbija ce dobiti datum. Na zalost nama se kazaljka na satu nagnula, preti da kazaljka padne...

duki

pre 11 godina

Toliko o transparentnosti. Sadrzaj pregovora znaju samo vladari iz SNS, poneko iz SPS i Vulin. Poslanike i narod niti ko obavestava niti ko pita. Vazno je da Vulin trci na Kosovo i pita sta im odgovara, a sta ne. A ko nas pita?

Pera

pre 11 godina

Cak se i u Rezoluciji 1244 govori da ce se postovati teritorijalni integritet SR Jugoslavije i principi predvidjeni u Rambujeu. A da ce se u pregovorima doci do statusnih resenja. Pa je tako Ahtisari napravio plan koji su prihvatili samo ALbanci i posto mi nismo nista prihvatili a vreme je prolazilo sada je Kosovo ovakvo kakvo je. Ako i ovo ne prihatimo opet cemo gubiti kao i do sad. Ko ne veruje nek proveri u originalu. http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/1244(1999)

Goran Za

pre 11 godina

I na kraju ce biti onako kako nam je Vuk Draskovic govorio pre pet godina.E Srbi,Srbi samo radimo na svoju stetu.Do sada smo vec mogli da budemo u Evropi i blokiramo ulazak Kosova do god ne ispune sve nase uslove.

vlada milic

pre 11 godina

najgore je kada covek pomisli da ga neko nesto pita.gospodo iz vlade ( prosle , sadasnje i buduce) niko vas nista ne pita u vezi kosova niti ce vas pitati, nista nemate pa vam niko i ne trazi da date , nikoga ne zanima sta vi zelite ili ne zelite od vas samo zavisi da li ce te prihvatiti nezavisno kosovo odmah i uzeti neki car iliti dobit za narod ili srbiju ili ce te se po starom srpskom obicaju duriti i glumiti kalimera i gurati narod u ambis

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nigde nisam pročitao da je naša strana zvanično u pregovorima zatražila ozbiljne istrage brojnih otmica, ubistava i rušenja srpske duhovne baštine na KiM. Ponavlja se Dejtonski scenario, kada je Miloševiću bio cilj da bude ,,zvezda" pregovora, pa je zaboravio da u sporazum unese povratak Srba u Krajinu i postepenu integraciju prigradskih sarajevskih opština kako bi se izbegao od strane SDS-a pripremljeni egzodus tamošnjih Srba. Evo i u ovim pregovorima nema reči o povratku izbeglih Srba na KiM tamo gde je to moguće. Nema ni priče o planu za obnovu porušenih kuća i uspostavljanju mehanizana EU koji bi uspešnije kontrolisali poštovanje ljudskih prava i sankcionisanje povrede istih... Ovo bi trebalo da bude jedan od prioriteta u zahtevima našeg pregovaračkog tima. Treba odvojiti nerealne zahteve i skoncentrisati se na ostvarivanje maksimuma mogućeg u pregovorima.

Vertigo

pre 11 godina

Koliko ja vidim jedino gospodinu Leonu Kojenu nije promenjena svest i on jedini brani srpske interese u ovoj emisiji! Pavicevic pravi Dukljanin koji Srbima deli lekcije. O Vulinu necu da trosim reci!

bolje sredi te bubuljice

pre 11 godina

@Kosovastar
Lepo si ti to smislio samo da li zaista mislis da ce Srbija mirno da gleda kako ta vasa krimi "drzava" ili oni uck kriminalci i ubice napadaju Srbe na severu? Zar mislis da ce bilo ko ovde rizikovati rat opstih razmera i visegodisnju i visedecenijsku destabilizaciju regiona samo da bi se vi albanski sovinisti docepali jos zemlje? Ili mislis da ce NATO ponovo da se bori za vas? Nije ti ovo 1998. i 1999. Spustite se vise na zemljicu, i ovo sto ste dobili od Kosova vam je previse u odnosu na to sta ste radili na tom Kosovu i koliko ste ljudi pobili i proterali.

Odisej

pre 11 godina

Pavicevic je potpuno u pravu,drugo stvar je sto nas narod ne zeli da cuje istinu sta se sve moze dogoditi lose Srbiji.Na zalost narod jos uvek voli patriotske(lazne)izjave,demagogiju i junacenje.Zar ste zaboravili sta je Vulin Pricao do pre 6-7 meseci.Da je bio desna ruka baba Jule.Zar mislite da sa Vulinom i sa takvima kao sto je on,Srbiji moze da bude bolje?

informer

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!
(?, 24. mart 2013 23:21)

Ako prihvate dogovor Srbi sa severa ce se sami iseliti tako da nece trebati nikakve Tacijeve snage kojih nece ni biti.

Kompas

pre 11 godina

Evo da razjasnim malo ovim svim ciničnim ljudima.NE TREBA se prihvatiti ništa što ne omogućava Srbima Republiku Srpsku na severu Kosova,naravno bez priznanja "Republike Kosovo".I ne pričajte o planu Z4,jer ova Srbija nije Srbija iz devedesetih.Srbiju oni ne mogu da bombarduju ako mi ne budemo hteli da prihvatimo nešto,kao što su mogli devedesetih.Ova borba je čisto diplomatska,mora se mudro postupati,gledati na dugoročne planove i omogućiti život i opstanak kosovskim Srbima.

Predrag

pre 11 godina

Vezi konja dje ti Aga kaze Srbijo i nemoj se sa rogatim bosti.
Hvataj ono sto ti nudi Evropa da ne bi pomrli od gladi, bijede i siromastva dok jos ima sansi da izadjete iz agonije...

Predrag

Marko

pre 11 godina

Dobro je da se pojavljuju profesori i akdemici da daju svoje misljenje o sadsnjoj situaciji javna rasprava je potrbna.
Dakle nisu srbi zapoceli rat na kosovu nego su Albanci osnovali OVK i zapoceli rat nisu Srbi napali neku clanicu NATO nego je Nato napao Srbiju.
Mi smo se samo branili.

leposava

pre 11 godina

'evropa' nas ne zeli, osim krajnje ponizene i zgazene (a ovo nije nista novo). otvoreno nam se ruga. i sta mi jos trazimo od te 'evrope'? kredite koje ce da podele pohlepni politicari? umesto da nam ta 'evropa' plati ratnu odstetu, mislim na SVE ratove. a za kosovo i metohiju nek ne brinu oni... nek gledaju svoja posla. i nek vode vulina, da imaju za uspomenu, jes malo pglu, ali moze da deluje subverzivno, npr da osnuje tamo partiju 'ein Sommermonat'

sasa

pre 11 godina

mi smo cudan narod...profesor Kojen koji je Jevrej je veci Srbin od ove dvojice... pa zar mozemo biti ozbiljno shvaceni kada zemljom mesetare ambasadori a predstavnici stranih politickih partija daju smernice dok drzava na to precutno reaguje...u medijima se vise ni ne spominje ono tzv uz rec Kosovo i ime Hasim Taci...a nasi se utrkuju ko ce veci poltron Nemcima i Estonovoj biti...i sta ocekujete??? To su zapadnjaci oni jednostavno dusu nemaju vec samo sprovode svoje ciljeve beskrupulozno. Dok neko ne lupi sakom o sto i ne kaze dosta ponizavanjima nema nam spasa

nama se sve lose ponavlja,sta smo mi,pogodi?

pre 11 godina

Neces Ahtisarijev plan,istorijsko ne,ok,dobices i potpisaces mnogo gore resenje.To je vec istorijska farsa,takav kraj sa ovakvim patriotama je zagarantovan i nije to prvi put vidjeno sad,to je ponavljanje,pa dokle izdrzimo,koliko god puta bude potrebno.

Duki

pre 11 godina

Blago nama.Ponovo posle desetak godina JULOVI kadrovi brinu za naše Kosovo.Ishod se zna unapred.A Srbija i dalje tone.Pitajte malo narod šta misli o tome.O Vulinu, bez kometara.Sve je ispričao devedesetih.Pozdrav svima.

noname

pre 11 godina

Faktičko stanje je sledeće: Albanci na Kosovu i Metohiji su pribjegli terorističkim akcijama sa ciljem protjerivanja nealbanskog stanovništva i protivpravnog otcjepljenja dijela teritorije Republike Srbije. Sukladno Ustavu i međunarodnim pravnim normama, Vojska SR Jugoslavije je upotrijebila silu i spriječila šiptarske teroriste u njihovim nakanama. Nakon toga je uslijedila, prema međunarodnom pravu kvalifikovana, agresija NATO pakta na suverenu zemlju članicu UN (nije odobrena vojna intervecija u Savjetu bezbjednosti UN). Nakon okupacije KiM od strane NATO sila, u SB UN proglašena je rezolucija 1244, prema kojoj je KiM neotuđivi dio R.Srbije. Nedugo zatim Albanci opet protivpravno proglašavaju nezavisnost, koju većina zemalja članica NATO pakta (sve one koje su učestvovale u agresiji) priznaje. Da li je ovo realnost koju mi treba da priznamo, za koju se konstantno zalažu kojekakvi „nezavisni“ analitičari i osvjedočeni srpski europejci, kojima je najviše stalo do ovog naroda? Zašto se rezultat nasilništva, od strane moćnih sila Srbima pokušava predstaviti kao faktičko stanje i realnost koju trebamo prihvatiti?

Nema tu...

pre 11 godina

Kako laže ovaj Vulin, sam Vučić je rekao kako je na drzak ton jednog poslanika bundestaga odgovorio: 'pa, dobro, onda nemojte da nam date datum...', a ostali rekli 'ne mislimo baš tako...tra la la...'. a ovaj sad tvrdi kako su ga maltene vukli za rukav jer je ovaj krenuo ka vratima... Vulin je običan diletant...

flops

pre 11 godina

Ovi sto bi Kosovo u Srbiji, pitanje, a kako Vi to mislite da izvedete? Dajte primer. Vi bi ste Kosovo kao teritoriju bez Albanaca? Vi sto napadate svakoga, hajde napisite Vas plan? Ne znate Vi ni gde ste ni sta hocete. Kosovo pod hitno treba priznati i zaboraviti sto pre. Prava Srba na Kosovu mozete braniti jedino kao deo EU a ne kao diletanti na margini sveta. Vreme je odavno izgubljeno, zivoti Vam prolaze , bili ste mladi kada je sve pocelo, pogledajte se sada , gde ste i kuda idete, kakvi su Vam zivoti? Ponavljate iste radnje a ocekujete drugaciji rezultat. Shvatite vec jednom, probudite se iz sna, Srbija mora da plati za svoje greske.

e-krem

pre 11 godina

Ako nece,ne mora.Onda ce neko lepo dobiti zaduzenje da se razracuna sa teroristima-bombasima na nacin na koji se ozbiljne drzave sa njima razracunavaju.Tako ce nekom odjednom boom nesto pasti napamet a akcija ce naici na podrsku sirokih narodnih massa i sa olaksanjem biti docekana i u MZ.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Ovaj Vulin me asocira na 90-te godine i svo zlo koje smo preživeli s' njim i njegovim Jul-om... Lik je arogantan, maliciozan i sve u svemu potpuno ne kopetentan za posao koji obavlja. Smatram da je njegova smena ne ophodna...

modesty

pre 11 godina

Sto znaci da i ako priznamo Kosovo, opet ce izmisliti jos nesto, pa onda jos i jos i jos. Mi smo fakticki siromasni i ostavljeni na cedilu vec 15 godina, neprijateljima iz Drugog svetskog rata a i skorijih konflikata (iste zemlje, znamo koje) ne pada napamet da nas prime u EU. Zasto bismo dobrovoljno delili svoju zemlju za nista?
Prekinuti pregovore odmah, i praviti novi plan. Ne zato sto ja necu u EU nego jer u ovakvu EU oni nama nikad nece dati da udjemo. Volela bih da nije tako, ali ne vredi ziveti u lazima i iluzijama.

Sve ti verujem...

pre 11 godina

Slusam ga kako peni na Kongresu socijalista: "Srbija je ponovo drustvo u kom casni i posteni...". A u prvom redu sedi Milorad Vucelic!? I sad treba necem boljem da se nadam?

Dragan Jurić

pre 11 godina

Samo u Srbiji kojekakve političke karikature mogu da kroje budućnost nas i naše dece! Batalite više jalove priče. Kosovo nije već odavno deo Srbije i tačka! Pobogu,pa to nije samo teritorija,to je i više od dva miliona Albanaca,koji NE PRIZNAJU Srbiju! To je više od dva miliona teških problema. Kosovo je decenijama unazad bilo rupa bez dna. Beton na nogama i integralne SFRJ,a ne ove preostale zemljice po imenu Srbija. Parazit koji nas je decenijama isisavao. Bogu hvala da se otcepiše. Pustite ih neka sami svoja s..nja rešavaju,a ono malo preostalih Srba treba da shvate realnost,a ne da se nadkuruju sa 50 puta više Albanaca. Jeste,Kosovo je pre puno vekova bilo zaliveno srpskom krvlju,ali je nekadašnjoj kraljevini pripalo tek pre stotinak godina. Po logici "Kosovo je oduvek srpsko",i Vojvodina bi `ladno mogla da pripadne Mađarskoj,jer su je nekad davno naseljavali Avari,koje su Sloveni proterali. Naravno da to tako ne ide. Da se vratim na početak; Vulinu i takvima kao on trebalo bi zabraniti da pričaju,a kamoli da im se da uloga nekog relevantnog faktora u "rešavanju" problema u čijem je nastanku,između ostalih,i on učestvovao sa nekadašnjim baba-Julinim saborcima...

fajront

pre 11 godina

@e-krem
Apsolutno si u pravu. Zaista je krajnje vreme da se razracuna sa teroristima-bombasima (i da dodamo i kriminalcima) kakvi su Taci, Haradinaj i kompanija i sa tom mafijaskom paradrzavom na Kosovu. Pet godina je proslo od samoproglasenja i danas se jasno vidi da tu tvorevinu ne mogu da legalizuju cak ni Amerikanci, vidi se da se samo trose pare poreskih obveznika SAD i EU i to bez ikakvih efekata i sto bi Njegos rekao "sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi". Siroke narodne mase, tj. nekih 9 miliona Srba kao i Albanci kojima je normalan zivot bitniji od nacionalistickog izivljavanja ali i Makedonci, Grci, vecina Crnogoraca bi sa olaksanjem primili tu vest a i vecina u MZ. Hilari bi pustila koju suzu kao i albanski nacosi ali sta se ces...

Vladimir

pre 11 godina

Ovom sto pominje Z4.
Isti plan su Srbi prihvatili '41. kad im je poglavnik Pavelic velikodusno nudio autonomiju, pa se zna kako su zavrsili...

pravda

pre 11 godina

У јулу 1997. године Тачи је осуђен у одсуству, од стране окружног суда у Приштини на 10 година затвора због тероризма. У фебруару 1998. године издата је потерница за њим. Године 2003. расписана потерница је проширена и ради почињеног геноцида.

Marko

pre 11 godina

(Proka, 24. mart 2013 22:31)
Da smo prihvatili predlog u Rabujeu izgubili bi celo kosovo ne bi imali rezoluciju 1244 a imali bi NATO bazu na Novom Beogradu plus nesmetano kretanje alijanse kroz celu drzavu.

MRKI

pre 11 godina

Nasi politicari nikada nisu imali nos da osete kako da odreaguju. Uvek su kasnili i nista nisu prihvatali a posle dali o vise nego sto je trazeno. Da li je Milosevic mogao da izbegne bomvardivanje. Sigurno da ali busanje u junacke grudi dovele su do unistenha infrastrukture jer mi smo nebeski narod. Narod je mislio da ce doci ameri peske sa puskama pa cemo ih pobiti ali nije tako oni tuku sa neba mora. Sta smo dobili unesrecene porodice koje su izgubile sinove urusenu infrastrukturu Marka u uniformi manekena Slobodana za heroja koji je pobedio NATO. Molim.vas da li to kada drzava povuce vojsku policiju drzavne sluzbe zdravstvo skolstvo i narod sa dela teritorije zar je to pobeda ili kapitulacija. Nisam pravnik niti vojnik ali to sigurno nije pobeda. Platforma za pregovore se Siptarima nema nikakvu vrednost u svetu vec sluzi za bacanje prasine narodu u oci. Tacija to ne interesuje on je dobio sta je hteo ima svoju drzavu bezmalo etnicki cistu i sto bi ga interesovali Nikolic Dacic Vucic Drecun i Vulin sto pricaju. To je realnost a platforma ce im biti opravdanje da mi hocemo a svetski mocnici nemaju sluh i nece po nasim zahtevima.

MRKI

pre 11 godina

Moram da kazem jednu stvar ovde ima komentara ljudi koji nikada nisu bili na Kosovu. Sticajem okolnosti od 1989 godine u vise navrata sam proveo preko godinu na Kosovu. Nas narod ne shvata da su albanci zatvorena nacija koja tesko prihvata druga razmisljanja cuvilizacije jer jos uvek je otac kuce gazda i svi rade a on raspolaze. Jezik kojom govore je tezak vecina zna srpski ali nece da pricaju dok ne moraju zatvoreni su i tesko im je prici. Veoma specificna sredina koji tesko prihvata strance nepoverljivi su. Sad nesto drugo nasa deca 15-20 godina nikada nusu bili u Visokim Decanima Peckoj Patrijarsiji vec sve to znaju iz medija i zatrovase se da je Kosovo srve Srbije. Meni se cini da nije jer srce Srbije je Srbija i njeni gradjani. Da li su Srbi van Srbije veci Srbi od nas Srba iz Srbije. Nisu sigurno jer ni veliki Srbin Sinisa Mihajlovic ne voli Srbiju vise od mene i ostalih. Ja radim za 400 evra a on veliki patriota ima 500000 evra godisnje kao selektor i veliki.Srbin. Sto ne radi dzabe tada bi mu skinio kapu poklonio se ovako ne. Pare su u pitanju da se uzme sto vise a mnogo je zaradio casno svojim nigama

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

apropo "nemacke promene svesti" - mi se sada nalazimo u potpuno istoj situaciji u kojoj se nalazila nemacka posle drugog rata. obe drzave su probale same protiv svih i obe su izgubile i rat i teritorije. nemci su se pomirili sa tim i "promenili svoju svest" , priznali gresku, platili ceh i nastavili dalje. na skoro svakom tv programu u nemackoj se bar jednom nedeljno izvrti neka dokumentarna emisija ili film o zlocinima koje su napravili a sve sa ciljem da se nikada vise ne ponovi. opominju sami sebe redovno. a sta mi radimo? o toj promeni svesti se radi "profesore" !

sasa

pre 11 godina

slusao sam ga sinoc....tebra spusti loptu malo smiri se nije ovo 1991...mnogo si se zadihao.ja se svaki dan sabiram i oduzimam se i gledam kako da prezivim dan al sve teze i teze.kako kaze vulin mi smo na svome ...pa mozda on jeste al svaki dan treba za zivot racuni deci za skolu isl.

homosapiens

pre 11 godina

Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

koviljac

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na Kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

euroskeptični eurofanatik

pre 11 godina

između 2 ekstrema, 1 glas razuma. 1 kvazievropejac, 1 antievropejac i 1 normalan čovek. tako je delovala trojka u utisku, gde je kojen tu gde je i bio, a vulin...kameleon i jogi letač, trapavo licemeran kada treba objasniti ludosti koje čine istaknuti članovi sns-a.

tanja

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.

beni

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)

Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?
Albanci nude Ahtisari plan, kako ne nude nista????? Srbi ce imati prava koje nijedna manjina na svetu nema, i Srbi jesu manjina na drzavu Kosovo, zaboravite jednom Kosovo.

skeptik

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)
Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?

arber

pre 11 godina

Kosovo i Srbija pregovaraju radi svojih interesa a nikako zarad toga sto Evropa trazi od njih,mi se udvaramo toj Evropi da bi bas primila pod svojim okriljem.Izjave ovog Vulina bi protumacio kao kad bi Prosjak sa ulice odredio prolaznicima koliko da mu daju sto prosjaci.Vuline Srbija i Kosovo su obicni prosjaci za Evropu,prosjacite dostojanstveno ako ima nekog dostojanstva u tome i uzmite sto daju,jer figurativno receno deca kuci ocekuju da im odnesete nesto da jedu,a kako vi prosite sa ponosom ostacete praznih ruku,a sa ponosom se ne izmiruje glad.Barem mi smo u boljoj poziciji jer nas Premijer prosjak svestan da jedan fudbalski klub je jaci od Kosova npr Real iz Madrida, uzima sto daju i plus se zahvaljuje,a vi nastavite u vasem virtuelnom svetu kao da nesto vredite i znacite toj Evropi,mozda biste se vi uporedili sa Ligom Sampiona jel ste ipak veci i jaci od nas,normalno koliko vrede ti klubovi.

Milos

pre 11 godina

@Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.
(blek-stena, 25. mart 2013 07:40)

Vidis Albanci smatraju da je Kosovo nezavisna republika i da se mi nmesamo u unutrasnje pitanje Kosova isto kao sto smo mi smatrali devedesetih godina da je pitanje Albanaca na Kosovu untarasnje pitanje Srbije, i nude neka resenja u okviru postojeceg ustava te njihove "drzave" Kosovo* i ne daju vise od okvira tog njihovog "ustava" isto kao sto mi nismo dali vise od ustava devedesetih godina. Imaju jaku zaledjinu i smatraju da im niko nista ne moze. E sad ne treba pisati uz vetar da ne bismo izgubili i ovo malo podrske zapandnih zemalja (od Ruske pomoci nema nista, ko je prvi otsio tj povuko svoje vojnike sa Kosova iz satava KFOR ??? znamo kako s nam prijatelji Rusi zabili noz u ledja i stavili veto na ekonomske sankcije UN devedesetih godina, mogli su a nisu)... Koje su to drzave koje hopce iskreno da saradjuju sa nama a ne iz neke ekonomske koristi ??? U medjunarodnim odnosima nema brat, drugar, prijatelj vec samo interesi i to mora da nam bude jasno. A ako se buemo okrenuli samo sebi ... tu smo ga ugasili koliko smo ekonosmki, vojno, i sa resursima jaki. Rusija moze sama, velika drzava, vojna sila, ima reurse da sama sebe izdrzava. MI SAMI ??? NE.

srpska pamet

pre 11 godina

Albanci nude Srbima da ostanu na Kosovu ako to zele. To je mnogo vise nego sto je Tudjman nudio Srbima. A vi sad trazite vise dok ne izgubite i to sto vam sad nude.

mark

pre 11 godina

ma ko vas pita,,repulika e kosoves ima da zive koliko ima zivota u ovom planetu,,vucice nemoj vise da lazez..srbi politcari samo laze svog naroda

Dr Smislov

pre 11 godina

Vratili smo likove koji su ga izgubili da se opet bore za njega,Kosovo. Poraz je neminovan. Vulin nije bio uspešan ni kad je imao JUL iza sebe i Slobu Miloševića a kamoli sad. Umesto da teško robija zločine koje je napravio devedesetih on je još avanzovao i vodi politiku oko Kosova. Tuga i jad. Smejaće nam se deca za koju deceniju i nabijaće nam na nos sve ovo.

Bice svasta,probudili se demoni proslosti

pre 11 godina

Kad sam video ovog julovskog mediokriteta kako peni sa govornice kongresa SPSa i drzi zapaljive govore,doziveo sam potpuni deja vu devedesetih.Naprednjacima ako ko dodje glave,to ce biti SPS i ovakvi kadrovi.Cini se da su oni doziveli amneziju i opet potcenili narod i ogorcenost 5. oktobra.

glasac ds-a

pre 11 godina

Ja ne tvrdim nista,ali se pitam kako to da u vreme Tadica Srbija nije prihvatala bilo kakve tkz. ultimatume sa Zapada u vezi KIM,a napredovala je prema Eu?! Biće da je do pregovarača,aj sad navalite s minusima...

Kolya

pre 11 godina

On kaže da se u poslednjih 100 godina pokazalo da mi ne znamo šta sa Kosovom, i da postoji problem da uredimo da dve etničke zajednice, koje su stalno u konfliktu, mirno žive.

Samo jos da potraje koliko i resavanje crnackog pitanja u USofA.

Александар Џунић

pre 11 godina

Рамбује #2.
Европа намерно долива уље за ватру која ће букнути једног дана. Данас јасни Срби, једног дана још јаднији Албанци.

Prota Mateja

pre 11 godina

Koji sramni stavovi prof. Pavicevica. O kakvoj izolaciji on to govori? Po njemu ce Srbija biti izolovana ako ne pristane na svoje komadanje, a uprovo to je ta "evropska perspektiva" Srbije. Boze, kolo beskicmenjaka u nasim akademskim krugovima. Jadno, zaista jadno. A i ovaj Vulin se bas izlupetao. Da nije gospodina Koena potupno bih izgubio poverenje u nase intelektualce da ista smisleno kazu.

nobody

pre 11 godina

-Srbija drzi 4 opstine na KOsovu.-Te opstine drze srbi sa Kosova. Srbija ne bi mogla nigde na KOSOVU DA ODRZI SEDNICU VLADE ILI PARLAMENTA.
-Deklaracija,koju su napisali srbi sa Kosova ako se ne budu slozili sa dogovoronm BG-PR. Gospodin Koen je to propustio.
-Srbija ne priznaje institucije sa severa Kosova.Srbi sa severa Kosova se bas ne brinu za tako nesto a paralelne se zovu u odnosu na institucije Kosova,posto niko iz severa nije nikad rekao da ne priznaje ustav i zakon srbije.
Sporazum o dobrosusedskim odnosima se ne moze potpisati posto Srbija ne priznaje Kosovo.Ako je tako, zasto da se Srbija drzi dogovora ako se postigne na pregovorima,sa tim istim Kosovom ?
PS: Kako misli,ako misli,Srbija u EU bez dobrosusedskih odnosa !?

Rosuljac

pre 11 godina

Jel te to savetovala Mira Markovic?Mislim da bi trebalo da pratis sta govori Vuk draskovic i onako ste prihvatili sve njegove ideje.Ako odustanete od toga o0nda smo ugasili.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Hvala profesore Kojen, sto ste demaskirali trik EU. Iz Ahtisari minus u obican Ahtisari plan, a Srbi bi verovatno trebalo da skacu od srece, dok nam razni kvaziintelektualci ( od kojih neki predaju na FPN, iako za ustav drzave koja im je poslodavac ne daju ni trulu sljivu) sufliraju: " ovo je sansa koju ne smemo da propustimo da resimo visevekovni problem"!!! I Sicilija je visevekovni problem Italije, koji Italija ne ZELI nikad da resi.

Balkan

pre 11 godina

U pravu su profesori. Navlace nase nudeci ne prihvatljivo da bi nasi pritisnuti datumom pristali na dogovor ispod svakog minimuma. Za ovu vlast prosla je bila izdajnicka na pitanju Kosova, a ovi ga poklanjaju. Prosli su makar znali granice....

k

pre 11 godina

"Profesor Pavićević je u vezi sa tim rekao da se u Srbiji o Tačiju govori kao o zločincu, ali da on nigde nije osuđen."

Kakav cinizam Pavicevica. Ko ce da osudi Tacija? Kosovsko pravosudje? Haski sud se pokazao oslobadjanjem Haradinaja, Tacija nisu hteli ni da optuze - i sve to on jako dobro zna.

Djole

pre 11 godina

Muka mi je više demagogije oko Kosova, naročito mi je upala u oči tribina na Pravnom fakultetu ,,Kosovo, najskuplja srpska reč". Prodali su zemlju Albancima za ogromne pare, nakupovali stanove po BG-u i ostalim gradovima, primaju duple plate i imaju kojekakve beneficije, naročito studenti jer su oni tobože ugroženi!

Ako je to ,,neotuđivi deo Srbije" kao što piše u preambuli Ustava zašto onda Tomislav Nikolić i Nikola Selaković nisu bili u mogućnosti da kroče na tlo Kosova i ponizili su sebe, naš Ustav i srpski narod.

Politika treba da bude jednostavna, kao Jevreji hiljadama godina što su je imali. A to je DOGODINE U PRIŠTINI! Makar i za 200 godina, ali sada nikako. To je realnost i ne treba bežati od nje i skrivati se iza kojekakvih platformi, planova i rezolucija.

znalac

pre 11 godina

Cudim se vecini komentatora kada misle da pregovori u Briselu su izmedju Beograda i Pristine.Dragi moji Pristina je u ovom slucaju statista odnosno samo dekor i ne odlucuje apsolutno o nicemu.Srbija pregovara sa USA i EU,to treba biti svima jasno.
Ako se vratimo par godina unazad mozemo nekako i projektovati i buducnost.Pocnimo od RAMBUJEa,
Plan A politicki dogovori par meseci.Plan A propada zbog odbijanja Srpske vlasti.Nastupa rezervni plan B.sledi bombardovanje i otcepljenje KiM od Srbije.Svu vlast na KiM preuzima MZ.Srbija gubi sve sto je mogla dobiti po planu A.
Za vreme vlasti Kostunice vrse se pregovori u Bec Austrija.
Plan A,Predlog Ahtisarija.Plane se demonstrativno odbija od Srpske vlasti.Sledi plan B MZ.Kosovo uz aminovanje MZ proglasava nezavistnost i proglasava svoj ustav.Sada je treca sreca,vrse se pregovori u Briselu pod paronatom Katrin Ashton,ponovo je Pristina statista i dekor.Plan A prihvatanje ahtisarijevog plana plus priznavanje Kosova de dakto ali ne de jure.Gogovori traju 6 meseci.Ukoliko vlast i ovaj dogovor odbije sledi plan B od MZ.Plan B trajace kratko.Elitne jedinice USA armije dolaze na Kosovo,one preuzimaju resavanje situacije na terenu i resevaju definitivo pitanje severa Kosova.Nazalost tada nema ni plana Ahtisarija i tada neka je Bog na pomoci Srbima na Kosovu,a ni Srbiji nece biti lako.Daj boze da ne bude plana C.Jer su svi planovi unapred do detalja davno pripremljeni.

Trifun

pre 11 godina

Ponovo je Vuk Draskovic, kao i pre vise od 20 godina i kao uvek do sad, na vreme upozorio Srbiju, njene gradjane i vlast sta nam se sprema i kakve posledice mogu da nas snadju. Hocemo li se opametiti vise?

blek-stena

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

ignjat

pre 11 godina

Glavni zaštitnici Albanaca su do sada bili Amerikanci. Međutim, očigledno je da SAD neće još dugo podržavati Albance, jer su se Albanci osilili, i predstavljaju opasnost po stabilnost okolnih zemalja. Ovo može biti šansa za Srbiju, i Srbija treba da pokuša da iskoristi ovu priliku da uspostavi bolje odnose sa SAD, i možda i dobije podršku Amerikanaca oko nekih svojih predloga za rešavanje problema Kosova, a ako Srbija dobije podršku za svoje predloge od Amerike, onda će Albancima samo ostati da se saglase sa tim.

mistral

pre 11 godina

Najavljeno doseljavanje čak 170 Albanskih porodica na prostore gde nikad nisu živeli a pitamo se šta je sa povratkom Srba koji bi se samo vratili na svoje

senadin

pre 11 godina

Očigledno je da su zvaničnici EU, uz neke sitne primedbe, zadovoljni reformama koje je nova vlada sprovela, i u evrointegracijama Srbije jedino još ostaje sporno pitanje Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

lpk

pre 11 godina

Ako ni zbog čega,Vulin mi je simpatičan zbog svog bar verbalnog levičarstva u poplavi kapitalističkih jurišnika i što je manje folirant od ostalih iz tog društva.Zato su mu i dali nerešiv resor.

pikenrol

pre 11 godina

Oni nama non-paper, mi njima isto tako , sa nasim "minimumom"! Minimum je semi-kantonalni model. Celine koje imaju vecinsko srpsko stanovnistvo organizovati kao kantone kao npr. u Bihuz minimum ovlastenja.Zadrzali bi ono sto pustiti ne smemo nikad, a sto Vulin ovde pominje .Ostalo bi mogli koordinirati sa Siptarskim vlastima ali preko Veca (semi)-kantona u njihovom parlamentu.Negde sam procitao da se radi o sedam teritorijalnih podregiona.
Ne budu li hteli prihvatiti -odbaciti sve dogovoreno jer prihvatamo sve ili nista. I zaostriti kontrolu na subgranicnim crtama.Biramo nista i tacka. Sto se mora- ni Bogu nije tesko!
Verujte, drugacije ce posle toga razmisljati i zaverenicka Evropa.Shvatice da mislimo krajnje ozbiljno i da je to nas stvarni minimum! Ja nista nisam ocekivao od Ashtonove, ona je britansko americki trojanac koji glumi sve-evropsku paganku. Treba izbeci bilo kakvu izolaciju a to nije ne biti clan potapajuceg broda. Mozemo im reci da hocemo da budemo kao Norveska ili Svajcarska.Da, da, bas tako! Ma nije bitno sta oni misle o tome ili se podsmehuju! Imace ono sto tajno zele, rupu u svom prekrasnom plasticnom mantilu na mapi! Politicki naravno. Ekonomski cemo koliko god mozemo vise da se priblizimo standardima razvijene Evrope, maximalno cemo otvoriti trziste koliko je moguce u okviru EFTa i to je to. Okrenuti se slobodnim trzistima i osloniti se na Kinu,Japan, Rusiju,Indiju,Arapski svet, zemlje u razvoju, Sud-Ameriku.

Tatko

pre 11 godina

Daj vise, prekidajte te razgovore pa da krenemo na posao... kome treba zemlja koju nisu priznale Kina, Rusija, Indija... ta "drzava" i ako bude primljena u UN nikada NECE BITI prava drzava...

Pozdrav svima!

4channer

pre 11 godina

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:59)

Kako ih rešavaju uspešno? Samospaljivanjem? Četvoro ljudi se samospalilo na smrt pre par nedelja u Bugarskoj. Kod nas radnici još uvek seku samo prste. Između samoizolacije i samospaljivanja, ipak je bolja alternativa samoizolacija. Tužno, ali istinito.

mitrovic wien

pre 11 godina

Ko ,,tebe sto sto smatra,selo goria A baba se ceslja ameri su to izgrdili svoje orlovo ognjiste i ostaju tu kao plavi slemovi na Golanu

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Pa dobro komentatori, zar niko da primeti da je sinoc uvedena CENZURA OLJI I NJENOM UTISKU NEDELJE!!Kad je doslo vreme da se gledaoci ukljucuju i glasaju, posle tri ukljucenja ispalo je da VISE NEMA KO DA SE JAVI!!Licno sam se prijavio za glasanje ALI ME NIKO NIJE POZVAO DA TO UCINIM!!Verujem da je kao i obicno bilo hiljadu poziva za ukljucenje ali je OCIGLEDNO UVEDENA CENZURA JER JE TEMA BILA MNOGO OSETLJIVA!!Po meni OLJA nije dobro odreagovala vec je brzo shvatila da je CENZURISANA i lako je presla preko toga, sto me je jako razocaralo!!Ocigledno je bilo previse i ono sto je profesor LEON KOJEN rekao u emisiji!!!

Bajke su na drugom spratu

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.
tanja, 25. mart 2013 11:57)
I ne samo to, doticni gospodin ne placa ni bus-plus (licno video kad je automat "prestao" da radi kada je gospodin ulazio u bus), ne placa ni vazduh koji koristi za pumpanje guma na automobilu, a jednom je uhvacen kako nije platio ulaznicu za BG Zoo-vrt (ima vezu, siguran sam)...
Eto toliko, neka se zna o njemu i takvima iz srca Srbije kako zive na nas racun!

Zlatko

pre 11 godina

Dobro je što državni vrh neće prihvatiti ništa što je spod kontrole nad policijom, pravosuđem, direktnog finansiranja od strane Srbije i prostornog planiranja. To samo govori da nećemo zbog nekog datuma žrtvovati državne interese, kad je Kosovo u pitanju. Ipak je postojao neki nonpejper, dobre su bile Nikolićeve procene, samo što se odmah nije izašlo sa njime. Vrh države je jedinstven i to je u ovom slučaju najvažnije

Vladimir

pre 11 godina

Gospodin Pavićević, koliko sam ja razumeo sinoćnu diskusiju, zastupa ideju da je zahtev Srbije za stvaranje zajednice srpskih opština na Kosovu remetilački, da onemogućuje puno formiranje kosovske državnosti, baš kao što Republika Srpska ometa BIH da se "fundira" kao država. Drugim rečima, profesor Pavićević tvrdi da su nacionalni interesi srpskog naroda, a to znači interesi da opstanu i održe minimum kontrole nad sopstvenim životima, destabilizujući faktor. Za ovakav diskurs mu nije potrebna nova stranka, njega već duži niz godina afirmiše jedna od parlamentarnih stranaka u Srbiji, pa bi mogao da postane njen član.

remic

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU
(Proka, 24. mart 2013 22:31)

molim? zar ne vidis da lupas gluposti? svakoga molim da procita sta pise u tom planu. NATO bi smeo da radi sta hoce. imao bi potpuni imunitet, znaci da bi mogao da ubija, vrsi zlocine bez ikakvih posledica. smeo bi celu teretoriju srj jugoslavije da koristi za vojne treninge, kfor ne bi bio samo na kosovu vec na celoj teritoriji jugoslavije. nasa zemlja bi bila gora od avganistana. taj deo plan je tek objavljne tek na kraju razgovora sto je neprihvatljivo. uslovi su nerealni bili. ziveli bi u jos vecoj rupi nego danas ako bi to prihvatili.

pregovarač

pre 11 godina

S kim se bre pregovara? Što se taj, što se dopisuje ne pojavi makar tamo na tajnom sastanku?
To nije kosovska vlast, a reklo bi se da nije ni albanska. Ko li bi to mogao biti, ne može se ni naslutiti, ako bi smo se šalili...

mistral

pre 11 godina

Srbija nemože da prihvati ništa ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja a ne bi bilo loše uključiti i Rusiju i Kinu u pregovore

mozak

pre 11 godina

PROSTO RECENO
Igra reci i slova na papiru,da nebi bilo javno -trazimo da priznate kosovo kao drzavu,iako je za nas to resena stvar.ulazak u EU cete dobiti kad vas taktiziranjem dobijemo da potpisete kapitulaciju,priznanje DRZAVE,a dotle mozete da budete u nasem dvoristu i da se dogovaramo.Ali kad priznate nezavisnost,ako pokazete da ste ljuti,i onda cemo da razmislimo,dali da vas primimo
Prosto ,zar ne?

Sideform

pre 11 godina

Kakve ce biti posledice?
(Jova, 24. mart 2013 22:24)
Како одговорити било шта онима који мисле да се за поштовање међународног права тј резолуције 1244, сопственог устава, и свих могућих правила игре добија награда у виду чега? Ратова, санкција, инфлације, атомске бомбе,...? Кад нема разумног питања, нема сигурно ни одговора. Нека свако мисли оно што мисли.

Похвала за Б92 што се позвали професора Којена. Човек је све лепо објаснио па ко је способан да схвати, схватиће. Ко није, нека остане да живи у страху и илузијама (отприлике ниво оне приче о штапу и шаргарепи).

srba

pre 11 godina

zasto se ne kaze narodu ovo da ukoliko siptari zauzmu sever kosova dolaze do hotela Grand na kopaoniku,dolaze do radara odakle imaju srbiju na dlanu,pancicev vrh ce biti na kosovu,dociice na 2 kilometra iznad Raske gde ce za nekoliko godina svojim parama i nasiljem kupiti zemlju i tako brzo doci i do Kraljeva,satavice zelenu transverzalu i tako omoguciti jednom delu raske oblasti da pokusa da se ocepi od srbije.To treba narod srbije da zna pa posle nek pojedini salju komentare kako im je vise dosta kosova jer ce ubrzo maca doci i na njihova vrata tj.nasa.

Nevena Kać

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

marina

pre 11 godina

Državni vrh Srbije jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je samo da u državnom vrhu koji u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i da se svi drže onoga što su dogovorili, i zajednički zastupaju te stavove. Evropski zaničnici bi verovatno voleli da nađu "slabu kariku" koja bi pristala i na ovakav ponuđen dogovor, ali očigledno da im to neće uspeti.

tonik

pre 11 godina

Pamtite Rambuje - nisu hteli razum, pa doslo do bombardovanja i rata. Danas ne ratujemo, hvala bogu, ali ako Srbija propusta ovu sansu, onda bi bila u istoj poziciji kao posle Rambuje-a, znaci u pozicija 'luzera'.

Mislim na zvuci oko Dacicevoj smeni nisu nista osim politike Beograda prema pregovorima i EU. Oni ze pozicioniraju da bi njega smenjali ako ne dolazi do sporazuma u EU a to bi znacilo povratak 90-tih i te politike.

Papir trpi sve

pre 11 godina

Nije bilo ni za ocekivati da ce u tom papiru biti nesto povoljno za Srbiju.
(Suncica, 25. mart 2013 11:54)

A ovo je prihvatljivo za Srbiju?

nekad bilo nase

pre 11 godina

Nismo hteli ni rambuje da prihvatimo
(milan, 25. mart 2013 11:02)
Obilo nam se o glavu sto su data tolika prava nacionalnim manjinama,sto stari narod kaze das mali prst on hoce celu saku

Desimir

pre 11 godina

Pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

PEPI

pre 11 godina

Dobro je da imamo stav da se zna šta hoćemo a šta nećemo jer jedino tako možemo da očekujemo da nas mnogo ozbiljnije shvate , imali smo prilike da se u to uverimo svih ovih predhodnih godina kada sa naše strane nije toga bilo.

VUJANICA

pre 11 godina

Sve što se ponudi a ne podleže interesu Srba na Kosovu ne treba prihvatati,samo treba biti odlučan i smiren u ovakvim situacijama,gde Srbiju ucenjuju sa svih strana.

čalić

pre 11 godina

Jedino rešenje je kompromis, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

ole gunar fidjestel

pre 11 godina

U poslednji čas smo se rešili DOS-ovih ostataka sa vlasti pre nego što su potpuno predali Kosovo. Nažalost zatečeni smo u vrlo nezavidnoj situaciji, ali ako EU ne želi da prihvati našu dobru nameru i pruženu ruku (Albanci je sigurno neće prihvatiti, njima treba samo priznanje i ništa drugo), onda se spoljna politika mora detaljno preispitati jer EU ima alternativu a Srbija ne može više da čeka...

Mirijevac

pre 11 godina

@(homosapiens, 24. mart 2013 22:43)
Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

Podela Kosova nije idealno, ali je svakako rešenje koje bi u ovom trenutku zadovoljilo obe strane. Treba biti uporan ali i koncizan i predstavnicima EU to jasno reći!
Povlačenjem ambasadora će Srbija nauditi samo sebi, navući gnev onih od koje očekuje podršku i od kojih zavisi njena budućnost, te takav vid protesta ne podržavam. Srbija mora u krajnjoj liniji na sto da stavi rezoluciju 1244 i postaviti je kao polaznu osnovu (iako ona isključuje podelu Kosmeta). Tek tada će biti ravnopravna u pregovorima.

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Гледао сам вечерас Б92, као и увијек кад Оља доведе добре госте. Из авиона се види да су овог Павићевића странци заврбовали док је још студирао у Њемачкој. Вјероватно је и члан неке ложе. Шта је тај налупетао вечерас... Уствари, није лупетао, већ је говорио по задатку. Да смо јадни, биједни, дебилни, да не требамо ништа тражити-а све да дамо! Поздравио бих господина Којена и хвала му на опсервацијама.

mladen bozic

pre 11 godina

Jadna Srbija a i mi sa njom kada smo doziveli da se komunjara Vulin pita za nesto....maaa tako nam i treba kad nismo hteli da slusamo Vuka Draškovića....

Kompas

pre 11 godina

Evo da razjasnim malo ovim svim ciničnim ljudima.NE TREBA se prihvatiti ništa što ne omogućava Srbima Republiku Srpsku na severu Kosova,naravno bez priznanja "Republike Kosovo".I ne pričajte o planu Z4,jer ova Srbija nije Srbija iz devedesetih.Srbiju oni ne mogu da bombarduju ako mi ne budemo hteli da prihvatimo nešto,kao što su mogli devedesetih.Ova borba je čisto diplomatska,mora se mudro postupati,gledati na dugoročne planove i omogućiti život i opstanak kosovskim Srbima.

milan nikolic

pre 11 godina

Vise nego sam zaprepascen izjavom profesora FPN Vladimira Pavicevica,da smo mi okupirali Kosovo i Metohiju i da za 100 godina nismo uspeli da izgradimo suzivot sa Albancima.Po njemu zato treba da ih pustimo da se odcepe od Srbije.Ako je profesor trebalo bi da zna da je u trenutku oslobadjanja Kosova i Metohije,na tom prostoru bilo vise Srba nego Albanaca.Drugo neshvatljivo je neznanje profesora Pavicevica da je unazad sto godina u bezbroj drzava u svetu bilo ratova unutar tih zemalja izmedju vecinskog naroda i manjina.Danas je dovoljno navesti samo primer Turske, gde 10 miliona Kurda ratuje za svoju autonomiju.Da imamo Ministarstvo prosvete kakvo imaju normalne zemlje u Evropskoj uniji,profesor Pavicevic bi bio izbacen sa univerziteta.

Posmatrač

pre 11 godina

Tebi, Vučiću, Dačiću, Tomi i ostalima ćemo suditi jednog dana što dajete Kosovo !!! To će biti onog dana kad izgubite podršku Evrope i Amerike.

Marko

pre 11 godina

Dobro je da se pojavljuju profesori i akdemici da daju svoje misljenje o sadsnjoj situaciji javna rasprava je potrbna.
Dakle nisu srbi zapoceli rat na kosovu nego su Albanci osnovali OVK i zapoceli rat nisu Srbi napali neku clanicu NATO nego je Nato napao Srbiju.
Mi smo se samo branili.

leposava

pre 11 godina

'evropa' nas ne zeli, osim krajnje ponizene i zgazene (a ovo nije nista novo). otvoreno nam se ruga. i sta mi jos trazimo od te 'evrope'? kredite koje ce da podele pohlepni politicari? umesto da nam ta 'evropa' plati ratnu odstetu, mislim na SVE ratove. a za kosovo i metohiju nek ne brinu oni... nek gledaju svoja posla. i nek vode vulina, da imaju za uspomenu, jes malo pglu, ali moze da deluje subverzivno, npr da osnuje tamo partiju 'ein Sommermonat'

homosapiens

pre 11 godina

Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

noname

pre 11 godina

Faktičko stanje je sledeće: Albanci na Kosovu i Metohiji su pribjegli terorističkim akcijama sa ciljem protjerivanja nealbanskog stanovništva i protivpravnog otcjepljenja dijela teritorije Republike Srbije. Sukladno Ustavu i međunarodnim pravnim normama, Vojska SR Jugoslavije je upotrijebila silu i spriječila šiptarske teroriste u njihovim nakanama. Nakon toga je uslijedila, prema međunarodnom pravu kvalifikovana, agresija NATO pakta na suverenu zemlju članicu UN (nije odobrena vojna intervecija u Savjetu bezbjednosti UN). Nakon okupacije KiM od strane NATO sila, u SB UN proglašena je rezolucija 1244, prema kojoj je KiM neotuđivi dio R.Srbije. Nedugo zatim Albanci opet protivpravno proglašavaju nezavisnost, koju većina zemalja članica NATO pakta (sve one koje su učestvovale u agresiji) priznaje. Da li je ovo realnost koju mi treba da priznamo, za koju se konstantno zalažu kojekakvi „nezavisni“ analitičari i osvjedočeni srpski europejci, kojima je najviše stalo do ovog naroda? Zašto se rezultat nasilništva, od strane moćnih sila Srbima pokušava predstaviti kao faktičko stanje i realnost koju trebamo prihvatiti?

Морава и брда

pre 11 godina

Професор Леон Којен је РАЗОТКРИО превару након што је Вулин рекао да не разматрају ништа од Ахтисаријевог плана, али да траже иста права за Србе на КиМ, као што имају Албанци у Македонији.
Другим речима залажу се за права Срба у другој држави!?

Ово је нечувена обмана и превара!

И ГДЕ ЈЕ ДАНАС г. председник Србије, је ли негде положио венац жртвама НАТО агресије!???

Догодине у царском Призрену!

Vladimir

pre 11 godina

Ovom sto pominje Z4.
Isti plan su Srbi prihvatili '41. kad im je poglavnik Pavelic velikodusno nudio autonomiju, pa se zna kako su zavrsili...

Marko

pre 11 godina

(Proka, 24. mart 2013 22:31)
Da smo prihvatili predlog u Rabujeu izgubili bi celo kosovo ne bi imali rezoluciju 1244 a imali bi NATO bazu na Novom Beogradu plus nesmetano kretanje alijanse kroz celu drzavu.

bolje sredi te bubuljice

pre 11 godina

@Kosovastar
Lepo si ti to smislio samo da li zaista mislis da ce Srbija mirno da gleda kako ta vasa krimi "drzava" ili oni uck kriminalci i ubice napadaju Srbe na severu? Zar mislis da ce bilo ko ovde rizikovati rat opstih razmera i visegodisnju i visedecenijsku destabilizaciju regiona samo da bi se vi albanski sovinisti docepali jos zemlje? Ili mislis da ce NATO ponovo da se bori za vas? Nije ti ovo 1998. i 1999. Spustite se vise na zemljicu, i ovo sto ste dobili od Kosova vam je previse u odnosu na to sta ste radili na tom Kosovu i koliko ste ljudi pobili i proterali.

fajront

pre 11 godina

@e-krem
Apsolutno si u pravu. Zaista je krajnje vreme da se razracuna sa teroristima-bombasima (i da dodamo i kriminalcima) kakvi su Taci, Haradinaj i kompanija i sa tom mafijaskom paradrzavom na Kosovu. Pet godina je proslo od samoproglasenja i danas se jasno vidi da tu tvorevinu ne mogu da legalizuju cak ni Amerikanci, vidi se da se samo trose pare poreskih obveznika SAD i EU i to bez ikakvih efekata i sto bi Njegos rekao "sto se grbavo rodi, vreme ne ispravi". Siroke narodne mase, tj. nekih 9 miliona Srba kao i Albanci kojima je normalan zivot bitniji od nacionalistickog izivljavanja ali i Makedonci, Grci, vecina Crnogoraca bi sa olaksanjem primili tu vest a i vecina u MZ. Hilari bi pustila koju suzu kao i albanski nacosi ali sta se ces...

Vertigo

pre 11 godina

Koliko ja vidim jedino gospodinu Leonu Kojenu nije promenjena svest i on jedini brani srpske interese u ovoj emisiji! Pavicevic pravi Dukljanin koji Srbima deli lekcije. O Vulinu necu da trosim reci!

informer

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!
(?, 24. mart 2013 23:21)

Ako prihvate dogovor Srbi sa severa ce se sami iseliti tako da nece trebati nikakve Tacijeve snage kojih nece ni biti.

sasa

pre 11 godina

mi smo cudan narod...profesor Kojen koji je Jevrej je veci Srbin od ove dvojice... pa zar mozemo biti ozbiljno shvaceni kada zemljom mesetare ambasadori a predstavnici stranih politickih partija daju smernice dok drzava na to precutno reaguje...u medijima se vise ni ne spominje ono tzv uz rec Kosovo i ime Hasim Taci...a nasi se utrkuju ko ce veci poltron Nemcima i Estonovoj biti...i sta ocekujete??? To su zapadnjaci oni jednostavno dusu nemaju vec samo sprovode svoje ciljeve beskrupulozno. Dok neko ne lupi sakom o sto i ne kaze dosta ponizavanjima nema nam spasa

modesty

pre 11 godina

Sto znaci da i ako priznamo Kosovo, opet ce izmisliti jos nesto, pa onda jos i jos i jos. Mi smo fakticki siromasni i ostavljeni na cedilu vec 15 godina, neprijateljima iz Drugog svetskog rata a i skorijih konflikata (iste zemlje, znamo koje) ne pada napamet da nas prime u EU. Zasto bismo dobrovoljno delili svoju zemlju za nista?
Prekinuti pregovore odmah, i praviti novi plan. Ne zato sto ja necu u EU nego jer u ovakvu EU oni nama nikad nece dati da udjemo. Volela bih da nije tako, ali ne vredi ziveti u lazima i iluzijama.

skeptik

pre 11 godina

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:06)

Covek ti lepo kaze da se ljudi u Bugarskoj, u toj bajnoj EU, samozapaljuju od bede i siromastva a ti ga saljes u S. Koreju jer naravno nemas racionalan odgovor na to. Tipicno naprednjacki rezon a la Vucic.

Zlatko

pre 11 godina

Dobro je što državni vrh neće prihvatiti ništa što je spod kontrole nad policijom, pravosuđem, direktnog finansiranja od strane Srbije i prostornog planiranja. To samo govori da nećemo zbog nekog datuma žrtvovati državne interese, kad je Kosovo u pitanju. Ipak je postojao neki nonpejper, dobre su bile Nikolićeve procene, samo što se odmah nije izašlo sa njime. Vrh države je jedinstven i to je u ovom slučaju najvažnije

pravda

pre 11 godina

У јулу 1997. године Тачи је осуђен у одсуству, од стране окружног суда у Приштини на 10 година затвора због тероризма. У фебруару 1998. године издата је потерница за њим. Године 2003. расписана потерница је проширена и ради почињеног геноцида.

Bojan

pre 11 godina

Mediokritet. A šta hoćete? Da se albanci odsele? Da nebeska rusija podigne cenu gasa? Da Nemačka propadne zbog nas ponosnih?
Nećete ni šta hoćete, pa ćemo ostati bez svega.

Prota Mateja

pre 11 godina

Koji sramni stavovi prof. Pavicevica. O kakvoj izolaciji on to govori? Po njemu ce Srbija biti izolovana ako ne pristane na svoje komadanje, a uprovo to je ta "evropska perspektiva" Srbije. Boze, kolo beskicmenjaka u nasim akademskim krugovima. Jadno, zaista jadno. A i ovaj Vulin se bas izlupetao. Da nije gospodina Koena potupno bih izgubio poverenje u nase intelektualce da ista smisleno kazu.

blek-stena

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ne razumem zasto je Olja pozvala Kojena u emisiju? Pa svi znamo da Kojen zastupa Kostunicin stav po pitanju evrointegracija i definitivnog resenja kosovskog cvora. Jednostavno Kostunicina politika samoizolacije i zamrzavanju kosovskog problema je cista politicka patologija i odbacena je i od strane vlasti i opozicije i naroda (samo 7% podrske). Zvati Kojena ima smisla koliko i zvati Pop Lazicku, Natasu ili Sarovica. Zvati Vulina je takodje nedostatak osnovnog ukusa i smisla za pristojnost. Bar je jasno rekao sta je za srpsku politicku elitu neprihvatljivo: Ahtisarijev plan. Znaci da je taj plan bio na stolu jos od vremena kad ga je Ahtisari napravio, i to je bio jedan jedini uslov. Kao sto je izrucenje Mladica bio uslov svih uslova za otpocinjenje bilo kakvih pregovora sa EU. Mladica su "trazili" 16 godina. Koliko godina ce proci pre nego sto prihvate Ahtisarijev plan? Sve su "dali" (od postavljanja granice do pregovaranja sa predstavnicima najvisih kosovskih institucija), samo ne daju jos cetiri opstine??? Dace i to, samo tvrde pazar. To sad zovu "10 dana pakla". Nadam se da ce bagra zavrsiti posao. Znaju i oni da im samo EU moze pomoci da ostanu na vlasti i izbegnu bankrot i dalji raspad drzave.

KosovarPZ

pre 11 godina

(noname, 24. mart 2013 22:21)

Da nisi i ti malo neobavesten kao jedan predsednik stranke u Srbiji??? Jel ti znas da SRJ NIJE bila clanica UN u Amrt 1999 a postala takva tek Novembra 2000 godine? Rezolucijom 777, Savet Bezbednosti UN, je USKRATIO PRAVO SRJ da bude naslednik bivse socijalisticke Jugoslavije. NATO dakle nije vrsio nikakvu "agresiju na suverenu drzavu i clanicu UN" vec vojnu intervenciju na jedan entitet koji nije bio priznat od medjunarodne zajednice.

ignjat

pre 11 godina

Glavni zaštitnici Albanaca su do sada bili Amerikanci. Međutim, očigledno je da SAD neće još dugo podržavati Albance, jer su se Albanci osilili, i predstavljaju opasnost po stabilnost okolnih zemalja. Ovo može biti šansa za Srbiju, i Srbija treba da pokuša da iskoristi ovu priliku da uspostavi bolje odnose sa SAD, i možda i dobije podršku Amerikanaca oko nekih svojih predloga za rešavanje problema Kosova, a ako Srbija dobije podršku za svoje predloge od Amerike, onda će Albancima samo ostati da se saglase sa tim.

Kosovastar

pre 11 godina

Ako Srbija hoce da razgovori propadnu, kako Kojen prizeljkuje, onda desava se ono sto misli profesor FPN-a Vladimir Pavicević. Naime prfesor Pavicevic jeste u potpunosti u pravu kada kaze da fakticno stanje jeste da Srbija ne upravlja Kosovom a Kosovo ne upravlja severom. No rezolucijom 1244, Srbija je ONEMOGUCENA da upravlja Kosovom niti ima bilo kakvu sansu da to cini dok iako Kosovo ne upravlja severom to ne cini ne zbog Srbije ili sto neki dokument to onemogucuje vec zapravo zbog NATO i EU.

Situacija je dakle jasna. Sever Kosova moze imati ono sto je predvidjeno Ahtisarijem, uz neku dodatnu garanciju ili zastitu. Ako se to ipak odbija (kao nekada Srbi sa planom Z4) onda one medjunarodne snage koje onemogucavaju Kosovo da siri nadleznosti na severu to vise nece ciniti i dozvoliti kosovkse institucije da to konacno i cine.

Tatko

pre 11 godina

Daj vise, prekidajte te razgovore pa da krenemo na posao... kome treba zemlja koju nisu priznale Kina, Rusija, Indija... ta "drzava" i ako bude primljena u UN nikada NECE BITI prava drzava...

Pozdrav svima!

Александар Џунић

pre 11 godina

Рамбује #2.
Европа намерно долива уље за ватру која ће букнути једног дана. Данас јасни Срби, једног дана још јаднији Албанци.

Vlatko Draganic

pre 11 godina

Drug Vulin bi morao znati, a bio je jedan od celnika JUL-a Mire Markovic, da je svaki sledeci predlog MZ uvek bio losiji po Srbiju od onog prvog, zato apelujem na Vucica i Dacica, prihvatite Ahtisarijev plan kao polaznu osnovu za pregovore, jer ce sve sto dodje u sledecih nekoliko meseci biti jos gore i crnje od ovog sta nam nude sada.
Reci DSS politicara Koena, nema svrhe komentarisati i cesto stvarno imam utisak da oni jos uvek zive , ali svi kolektivno iz te stranke u npr.`98.god. proslog veka, a ne u 2013 godini.

marina

pre 11 godina

Državni vrh Srbije jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je samo da u državnom vrhu koji u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i da se svi drže onoga što su dogovorili, i zajednički zastupaju te stavove. Evropski zaničnici bi verovatno voleli da nađu "slabu kariku" koja bi pristala i na ovakav ponuđen dogovor, ali očigledno da im to neće uspeti.

lpk

pre 11 godina

Ako ni zbog čega,Vulin mi je simpatičan zbog svog bar verbalnog levičarstva u poplavi kapitalističkih jurišnika i što je manje folirant od ostalih iz tog društva.Zato su mu i dali nerešiv resor.

Poldi

pre 11 godina

Ma koji bre Ahtisari? Mi hocemo Ahtisari minus ako bas mora. A ako pricekamo dobicemo i Ahtisari dva minus.
To je dokazano nasa logika. Sto gore to bolje.

skeptik

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)
Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?

Bob Rock

pre 11 godina

Hajde da tezimo Poljskom, Ceskom ili cak Madjarskom standardu evropske unije, a ne Bugarskom...

Bugarska i Srbija imaju vrlo slicne probleme (ne racunajuci tu psihozu oko kosova)... Visoka nezaposlenost, nizak standard, visok stepen korupcije...

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!

pikenrol

pre 11 godina

Oni nama non-paper, mi njima isto tako , sa nasim "minimumom"! Minimum je semi-kantonalni model. Celine koje imaju vecinsko srpsko stanovnistvo organizovati kao kantone kao npr. u Bihuz minimum ovlastenja.Zadrzali bi ono sto pustiti ne smemo nikad, a sto Vulin ovde pominje .Ostalo bi mogli koordinirati sa Siptarskim vlastima ali preko Veca (semi)-kantona u njihovom parlamentu.Negde sam procitao da se radi o sedam teritorijalnih podregiona.
Ne budu li hteli prihvatiti -odbaciti sve dogovoreno jer prihvatamo sve ili nista. I zaostriti kontrolu na subgranicnim crtama.Biramo nista i tacka. Sto se mora- ni Bogu nije tesko!
Verujte, drugacije ce posle toga razmisljati i zaverenicka Evropa.Shvatice da mislimo krajnje ozbiljno i da je to nas stvarni minimum! Ja nista nisam ocekivao od Ashtonove, ona je britansko americki trojanac koji glumi sve-evropsku paganku. Treba izbeci bilo kakvu izolaciju a to nije ne biti clan potapajuceg broda. Mozemo im reci da hocemo da budemo kao Norveska ili Svajcarska.Da, da, bas tako! Ma nije bitno sta oni misle o tome ili se podsmehuju! Imace ono sto tajno zele, rupu u svom prekrasnom plasticnom mantilu na mapi! Politicki naravno. Ekonomski cemo koliko god mozemo vise da se priblizimo standardima razvijene Evrope, maximalno cemo otvoriti trziste koliko je moguce u okviru EFTa i to je to. Okrenuti se slobodnim trzistima i osloniti se na Kinu,Japan, Rusiju,Indiju,Arapski svet, zemlje u razvoju, Sud-Ameriku.

Proka

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU

Darko

pre 11 godina

Nece biti nikakvih izvrsnih ovlascenja za Srbe na Kosovu.Prvo zato sto je medjunarodni ugled ovih poput Vulina nikakav,jedini razlog sto ih eu podrzava je da zavrse pricu oko Kosova koju su i zapoceli.Nikakav ustupak njima nece biti napravljen.Drugo su prekodrinski Srbi i Rs,koji su od BiH napravili disfunkcionalnu drzavu.Jedino sto od Dodika mozes da cujes je da mrzi Bosnu i Sarajevo i pretnje otcepljenjem i nekim referendumima.Zapad to ne zeli i na Kosovu.Pametni ljudi su odavno govorili da ce ta RS preskupo kostati Srbiju,nazalost nisu ih slusali.Treci razlog su sami Srbi sa severa,njihovo ponasanje i izbor lidera.Proglasii su eulex i Kfor neprijateljima,ne zele sa njima da saradjuju,postavljaju barikade,ulaze u sukobe,konstantno biraju nacionaliste za lidere.I njima sad treba taj isti zapad da da izvrsna ovlascenja?Da daju Jaksicu,Ivanovicu i dss demagozima policiju i sud.Pa nisu oni toliko ludi,znaju dobro na sta bi to licilo.Da su se isti Srbi konstruktivnije ponasali,da su pokazali malo vise politicke zrelosti,mozda i dobili neki ustupak.Dok Dacic pokusava nesto da izvuce u Briselu,Srbi sa severa najavljuju nekakvo otcepljenje,i ne prihvataju nikakav dogovor Beograda i Pristine.Vrlo pametno i zrelo od njih nema sta,kao i uvek.
Ako ne dodje do dogovora u Briselu,pitanje severa ce biti reseno silom,a onda cemo kao i uvek plakati za propustenim sansama.

Nikola Jovanovic

pre 11 godina

Ponovo je Vuk rekao sustinu. A to prica vec mesecima, recimo kao Srbija da prihvatamo nestatusni deom plana Martija Ahtisarija kao osnov za dalje razgovore o buducem statusu severa i Srbija ce dobiti datum. Na zalost nama se kazaljka na satu nagnula, preti da kazaljka padne...

zmaj

pre 11 godina

Samo vi odbijajte to sto vam se nudi, svaka druga ponuda bice gora od ove , i vi i slicni vama koji necete da pogledate istini u oci, bicete krivi za to jer niste realni preko hleba trazite pogacu i ovo nije prvi put odbili ste konfederaciju pa se jugoslavija raspala, odbili ste Z4 pa su kolone izbeglica iz hrvatske proterane , odbili ste da potpisete sporazum da medjunarodne snage udju na kosovo pa smo bombardovani. Samo nastavite tako od takvog patriotizma smo samo stradali i znate sve to ali radite po starom i ne radite vi to u inat albancima vi to radite u inat Srbiji , shvaticete vi to ali bice kasno.

Politikolog

pre 11 godina

Mozda bi najbolje bilo da uzmete nesto da radite umesto sto izigravate analiticare... ostavite taj posao ljudima koji su se skolovali za to... A Pavicevic je objasnio neke stvari veceras ali ga nazalost mnogi ne mogu razumeti jer jos nisu naucili da gledaju malo dalje od nosa...

Nevena Kać

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Hvala profesore Kojen, sto ste demaskirali trik EU. Iz Ahtisari minus u obican Ahtisari plan, a Srbi bi verovatno trebalo da skacu od srece, dok nam razni kvaziintelektualci ( od kojih neki predaju na FPN, iako za ustav drzave koja im je poslodavac ne daju ni trulu sljivu) sufliraju: " ovo je sansa koju ne smemo da propustimo da resimo visevekovni problem"!!! I Sicilija je visevekovni problem Italije, koji Italija ne ZELI nikad da resi.

Goran Za

pre 11 godina

I na kraju ce biti onako kako nam je Vuk Draskovic govorio pre pet godina.E Srbi,Srbi samo radimo na svoju stetu.Do sada smo vec mogli da budemo u Evropi i blokiramo ulazak Kosova do god ne ispune sve nase uslove.

mistral

pre 11 godina

Srbija nemože da prihvati ništa ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja a ne bi bilo loše uključiti i Rusiju i Kinu u pregovore

Kraljevčanin

pre 11 godina

Samo se vi druže Vuline predstavite narodu kao neki svetski i NATO šef.Bojim se zbog toga da u dogledno vreme ne budemo imali na stolu ni taj Ahtisarijev plan,ni bilo kakvu ponudu za Srbe.A plan Z4?Šta su Srbi u Krajini dobili isto vašom politikom odbijanja svega i svačega(mislim vas komunista a tadašnjih socijalista)?Da li se vi pitate koji ste vi faktor na međunarodnoj političkoj sceni ili ste se uživeli u ulogu koju imate trenutno,pa je bitan samo rejting stranke i ništa više?

Kolya

pre 11 godina

On kaže da se u poslednjih 100 godina pokazalo da mi ne znamo šta sa Kosovom, i da postoji problem da uredimo da dve etničke zajednice, koje su stalno u konfliktu, mirno žive.

Samo jos da potraje koliko i resavanje crnackog pitanja u USofA.

Jova

pre 11 godina

Plan Z4 (koji su u svom neznanju Amerikanci napisali cirilicom) a "krem srpstva" procitao 34 je bio neprihvaljiv,. Potom je stiglao "oluja".
Predlog sporazuma iz Rambijea je odbacen na referendunu, stigli su neki andjeli.
Mudri Kostunica je u Becu mislio da su u pitanju pregovori iz 19 veka i pregovarao je "iza paravana", preko posrednika, nezeleci da sedne za pregovaracki sto. Ahtisarijev plan je s indignacijom odbijen. Pregovori su porpali, Kosovo je proglasilo nezavisnost koju je do sada priznalo vise od polovine clanica UN. Dvotrecinska vecina na zasedanju GS UN kojoj se priblizava ce Kosovu omoguciti clanstvo ( tu ne postoji veto SB).
Sada rodoljubci predlazu prekid tekucih pregovra.
Pitanje za dvojku.
Kakve ce biti posledice?

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nigde nisam pročitao da je naša strana zvanično u pregovorima zatražila ozbiljne istrage brojnih otmica, ubistava i rušenja srpske duhovne baštine na KiM. Ponavlja se Dejtonski scenario, kada je Miloševiću bio cilj da bude ,,zvezda" pregovora, pa je zaboravio da u sporazum unese povratak Srba u Krajinu i postepenu integraciju prigradskih sarajevskih opština kako bi se izbegao od strane SDS-a pripremljeni egzodus tamošnjih Srba. Evo i u ovim pregovorima nema reči o povratku izbeglih Srba na KiM tamo gde je to moguće. Nema ni priče o planu za obnovu porušenih kuća i uspostavljanju mehanizana EU koji bi uspešnije kontrolisali poštovanje ljudskih prava i sankcionisanje povrede istih... Ovo bi trebalo da bude jedan od prioriteta u zahtevima našeg pregovaračkog tima. Treba odvojiti nerealne zahteve i skoncentrisati se na ostvarivanje maksimuma mogućeg u pregovorima.

4channer

pre 11 godina

U Bugarskoj te probleme uspesno resavaju uz pomoc evropske unije... Kod nas, Aleksandar (za dva dana, naj kasnije pocetkom sledece nedelje) Vucic i njegova "herojska borba protiv korupcije" probleme resavaju tako sto najavljuju hapsenja u kuriru i kopaju kanal do soluna...

Bugarska ima nadu, Srbija je nema!!!
(Bob Rock, 24. mart 2013 23:59)

Kako ih rešavaju uspešno? Samospaljivanjem? Četvoro ljudi se samospalilo na smrt pre par nedelja u Bugarskoj. Kod nas radnici još uvek seku samo prste. Između samoizolacije i samospaljivanja, ipak je bolja alternativa samoizolacija. Tužno, ali istinito.

čalić

pre 11 godina

Jedino rešenje je kompromis, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

Balkan

pre 11 godina

U pravu su profesori. Navlace nase nudeci ne prihvatljivo da bi nasi pritisnuti datumom pristali na dogovor ispod svakog minimuma. Za ovu vlast prosla je bila izdajnicka na pitanju Kosova, a ovi ga poklanjaju. Prosli su makar znali granice....

mistral

pre 11 godina

Najavljeno doseljavanje čak 170 Albanskih porodica na prostore gde nikad nisu živeli a pitamo se šta je sa povratkom Srba koji bi se samo vratili na svoje

SPOvac

pre 11 godina

IZ tragičnog iskustva znamo da smo posle svakog našeg odbijanja na kraju morali da prihvatimo lošija rešenja.Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da u okvirima Srbije reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreol nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad KiM ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ulazimo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

Bob Rock

pre 11 godina

Valjda je neka nebeska pravda da ideoloski naslednici onih koji su ovu zemlju upropastili, uveli u ratove koje su izgubili, opljackali sve sto se moglo opljackati, uspeli da ceo jedan narod mentalno upropaste, danas prihvataju ono protiv cega su se u mladosti borili...

Sto se gospodina kojena tice, u koliko srbija nekim cudnim spletom nesrecnih okolnosti uspe da udje u evropsku uniju, njemu i njegovim neistomisljenicima bih pozeleo sretan put u bratsku slobodarsku severnu koreju, pa nek tamo nastave da se bore protiv "mrskog zapada"...

Desimir

pre 11 godina

Pokazati jedinstvo da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, ispod kontrole policije i pravosuđa, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o prostornom planiranju.

k

pre 11 godina

"Profesor Pavićević je u vezi sa tim rekao da se u Srbiji o Tačiju govori kao o zločincu, ali da on nigde nije osuđen."

Kakav cinizam Pavicevica. Ko ce da osudi Tacija? Kosovsko pravosudje? Haski sud se pokazao oslobadjanjem Haradinaja, Tacija nisu hteli ni da optuze - i sve to on jako dobro zna.

srba

pre 11 godina

zasto se ne kaze narodu ovo da ukoliko siptari zauzmu sever kosova dolaze do hotela Grand na kopaoniku,dolaze do radara odakle imaju srbiju na dlanu,pancicev vrh ce biti na kosovu,dociice na 2 kilometra iznad Raske gde ce za nekoliko godina svojim parama i nasiljem kupiti zemlju i tako brzo doci i do Kraljeva,satavice zelenu transverzalu i tako omoguciti jednom delu raske oblasti da pokusa da se ocepi od srbije.To treba narod srbije da zna pa posle nek pojedini salju komentare kako im je vise dosta kosova jer ce ubrzo maca doci i na njihova vrata tj.nasa.

remic

pre 11 godina

Da je tvoja bivša stranka prihvatila pregovore u Rambujeu pre 15 godina, pola Kosova bi bilo naše, hiljade ljudi živo, a Srbija bila pošteđena bombardovanja... A možda već i bili članica EU
(Proka, 24. mart 2013 22:31)

molim? zar ne vidis da lupas gluposti? svakoga molim da procita sta pise u tom planu. NATO bi smeo da radi sta hoce. imao bi potpuni imunitet, znaci da bi mogao da ubija, vrsi zlocine bez ikakvih posledica. smeo bi celu teretoriju srj jugoslavije da koristi za vojne treninge, kfor ne bi bio samo na kosovu vec na celoj teritoriji jugoslavije. nasa zemlja bi bila gora od avganistana. taj deo plan je tek objavljne tek na kraju razgovora sto je neprihvatljivo. uslovi su nerealni bili. ziveli bi u jos vecoj rupi nego danas ako bi to prihvatili.

nekad bilo nase

pre 11 godina

Nismo hteli ni rambuje da prihvatimo
(milan, 25. mart 2013 11:02)
Obilo nam se o glavu sto su data tolika prava nacionalnim manjinama,sto stari narod kaze das mali prst on hoce celu saku

shoki

pre 11 godina

pa pobogu Vuline ko te šta pita tebe, i kome treba tvoje mišljenje ili tvoje zaključke. Ko si ti ustvari što glumiš nekog faktora koji vedri i oblaći u Srbiju? daj molimte šuti i ne pametuj jer brzo češ ostati bez posla, jer vreme huškača prošlo.

Pera

pre 11 godina

Cak se i u Rezoluciji 1244 govori da ce se postovati teritorijalni integritet SR Jugoslavije i principi predvidjeni u Rambujeu. A da ce se u pregovorima doci do statusnih resenja. Pa je tako Ahtisari napravio plan koji su prihvatili samo ALbanci i posto mi nismo nista prihvatili a vreme je prolazilo sada je Kosovo ovakvo kakvo je. Ako i ovo ne prihatimo opet cemo gubiti kao i do sad. Ko ne veruje nek proveri u originalu. http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/1244(1999)

?

pre 11 godina

Ono što je nastavak Pavićevićevog razmišljanja je: šta ćemo da radimo ako odbijemo dogovor, a zatim nekog dana, za nekih 7-8 meseci, Tačijeve oružane snage zauzmu sever Kosova (sa verovatno mnogo prognanih lica), pri čemu će se međunarodne snage skloniti (možda im čak i pomoći!), a Srbija će sve to moći samo da posmatra i kao Kalimero ukazuje na nepravdu. Tada nećemo dobiti ništa, a tražićemo ovo što nam se sada nudi. I niko neće preuzeti odgovornost za to novonastalo stanje - isto kao što se dogodilo u Krajini. Nije dobro da prihvatimo ponuđeno, ali ako odbijemo - to je, po svemu sudeći, još i gore!

evropejac

pre 11 godina

e srbijo jadna li si kada ljudi kao vulin odlucuju o tvojoj buducnosti. stvar je jasna kao dan kosovo ili eu. ja sam nekako za eu. znam bice onih koji ce komentarisati da mogu slobodno da idem u eu ako mi se svidja, ali pitam ja njih sto oni ne odu slobodno na to kosovo ako im se svidja. jedan je razlog,boje se albanaca. a ako propadnu dogovori uvesce taci i vize vidim ja. on ipak ima bolje savetnike.

Bogi

pre 11 godina

Vulin:

- Podnesi ostavku. Od svih neljudi u vlasti, ti si najveći, za tebe imam samo najgore reči. Sreća naša pa nemaš i neku vlast veliku. Ali tu si ti negde sa Slobom.

- Ti pretpostavljaš da se mi nešto pitamo. "Nećemo Ahtisarijev plan"? Ko bre šta nas pita, jesi li ti svestan šta pričaš? Pa možemo tako da kažemo i "nećemo plate 200e", jel' to rešava problem? Ili možemo da kažemo "'oćemo RS da je deo Srbije". Nemaš pojma.

Zato, povuci se. Molim te. Učini svima nama uslugu i povuci se. Molim te.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Kada je aktuelna vlast izabrala Vulina i Drecuna na funkcije koje se tiču KiM, pokazala je neozbiljnost prema ovom za Srbiju jako bitnom pitanju. Videli smo kako Vulin veliča Miloševića koji je glavni krivac za, po Srbiju, katastrofalan ishod kosovske krize 1999. Drecun je bio medijski promoter priče o teoriji zavere Zapada protiv Srbije. Upravo njih dvojca su bili promoteri anti-evropske politike koja je za posledicu imala poraze Srba u Krajinama, bombardovanje Srbije i gubitak KiM. Ne verujem da nas ,,faraoni mogu izbaviti iz ropstva faraonskog", odn. da takvi mogu doprineti uspehu dijaloga sa Prištinom i ulasku Srbije u EU. Pre će biti da su oni i slični "mina" koja je svesno ili nesvesno postavljena na putu Srbije ka Evropi.Plašim se da je malo ljudi koji pokušavaju razumno da utiču na naš pregovarački tim, a puno onih u redovima vladajućih stranaka koji opet podižu strasti već viđene uoči konferencije u Rambujeu. Nadam se da će Dačić i Vučić uspeti da se otrgnu od uticaja takvog "patriotizma" koji nas opet može gurnuti u provaliju.

Garbage collector

pre 11 godina

Gospodine iz SK-PJ-a, SPS-a, JUL-a, DSP-a, Pokreta socijalista, SNS-a... 20 puta ste prihvatili i 20 puta odbacili Ahtisarijev plan. Od vas smo uvek slušali teorije zavere, gde god ste se pojavili, to smo izgubili. Taman kad sam mislio da su sahranili najmračnije senke prošlosti, ovaj Vulin ponovo se pojavljuje na televiziji.

e-krem

pre 11 godina

Ako nece,ne mora.Onda ce neko lepo dobiti zaduzenje da se razracuna sa teroristima-bombasima na nacin na koji se ozbiljne drzave sa njima razracunavaju.Tako ce nekom odjednom boom nesto pasti napamet a akcija ce naici na podrsku sirokih narodnih massa i sa olaksanjem biti docekana i u MZ.

ua

pre 11 godina

pa kad verujete komunjarama. doveli su nas do dna uvek su zatezali nesto i na kraju smo uvek samo gubili i gubili a po njima samo pobednici. znam da se ne pitam ali ja bi svim politicarima proverio da li su ikad bili u komunistima , ako jesu zabrana bavljanja politikom jer su oni za sve krivi mislim i na one koji boju menjaju preko noci oni su jos najgori

Sideform

pre 11 godina

Kakve ce biti posledice?
(Jova, 24. mart 2013 22:24)
Како одговорити било шта онима који мисле да се за поштовање међународног права тј резолуције 1244, сопственог устава, и свих могућих правила игре добија награда у виду чега? Ратова, санкција, инфлације, атомске бомбе,...? Кад нема разумног питања, нема сигурно ни одговора. Нека свако мисли оно што мисли.

Похвала за Б92 што се позвали професора Којена. Човек је све лепо објаснио па ко је способан да схвати, схватиће. Ко није, нека остане да живи у страху и илузијама (отприлике ниво оне приче о штапу и шаргарепи).

pregovarač

pre 11 godina

S kim se bre pregovara? Što se taj, što se dopisuje ne pojavi makar tamo na tajnom sastanku?
To nije kosovska vlast, a reklo bi se da nije ni albanska. Ko li bi to mogao biti, ne može se ni naslutiti, ako bi smo se šalili...

vlada milic

pre 11 godina

najgore je kada covek pomisli da ga neko nesto pita.gospodo iz vlade ( prosle , sadasnje i buduce) niko vas nista ne pita u vezi kosova niti ce vas pitati, nista nemate pa vam niko i ne trazi da date , nikoga ne zanima sta vi zelite ili ne zelite od vas samo zavisi da li ce te prihvatiti nezavisno kosovo odmah i uzeti neki car iliti dobit za narod ili srbiju ili ce te se po starom srpskom obicaju duriti i glumiti kalimera i gurati narod u ambis

smešni ste

pre 11 godina

Svaki put kad ovi nasi nesto dobiju hoce vise,a efekat bude kontra-umesto da dobiju to vise oni dobiju jos manje od ponudjenog samo sto to izgleda niko ne kapira.Na kraju ce plakati za Ahtisarijem samo sto ce tada biti prekasno!

Istorija

pre 11 godina

Jadni su oni koji bi od Vulina ocekivali da im nesto pametno kaze. I dalje zivi u proslost koja je donela veliko zlo. Istorija nece to zaboraviti.

Veliki brat

pre 11 godina

Ovaj narod stvarno ima kratko pamćenje.

Ovaj Vulin je u vreme kad je u ime JUL-a nastupao po televizijama dobio stan u BG, i boli njega uvo šta će stvarno biti sa Kosovom jer ne živi tamo.
A i voleo bih da ga zamoli neko da se priseti šta je tadašnja koalicija JUL-SPS propagirala na sva usta:
- Nije Kosovo šaka pirinča da ga pozobe svaka vrana koja naleti...

Trebalo je kao neke zemlje centralne Evrope, da negde oko 1987-1990. ZABRANIMO dalje učešće u politici svima koji su do tada bili na bilo kakvoj funkciji, pa makar i predsednika kućnog saveta.

Ovako, kad se malo pogleda, SVI koji se danas nešto pitaju u politici, ili su bili u KPJ, ili su glumeli neke disidente i opoziciju, a u stvari radili za DB i cinkarili prave opozicionare i disidente (npr. Boris Tadić).

Ova zemlja neće krenuti na bolje dok SVI koji su zadojeni mlekom komunizma i oni koje su oni zarazili sličnim načinom razmišljanja ne odu u istoriju, a to će se teško desiti mirnim putem. Da je neka normalna država i narod pa nekako, ali kod nas ne može ništa bez revolucije.

Vladimir

pre 11 godina

Gospodin Pavićević, koliko sam ja razumeo sinoćnu diskusiju, zastupa ideju da je zahtev Srbije za stvaranje zajednice srpskih opština na Kosovu remetilački, da onemogućuje puno formiranje kosovske državnosti, baš kao što Republika Srpska ometa BIH da se "fundira" kao država. Drugim rečima, profesor Pavićević tvrdi da su nacionalni interesi srpskog naroda, a to znači interesi da opstanu i održe minimum kontrole nad sopstvenim životima, destabilizujući faktor. Za ovakav diskurs mu nije potrebna nova stranka, njega već duži niz godina afirmiše jedna od parlamentarnih stranaka u Srbiji, pa bi mogao da postane njen član.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Pa dobro komentatori, zar niko da primeti da je sinoc uvedena CENZURA OLJI I NJENOM UTISKU NEDELJE!!Kad je doslo vreme da se gledaoci ukljucuju i glasaju, posle tri ukljucenja ispalo je da VISE NEMA KO DA SE JAVI!!Licno sam se prijavio za glasanje ALI ME NIKO NIJE POZVAO DA TO UCINIM!!Verujem da je kao i obicno bilo hiljadu poziva za ukljucenje ali je OCIGLEDNO UVEDENA CENZURA JER JE TEMA BILA MNOGO OSETLJIVA!!Po meni OLJA nije dobro odreagovala vec je brzo shvatila da je CENZURISANA i lako je presla preko toga, sto me je jako razocaralo!!Ocigledno je bilo previse i ono sto je profesor LEON KOJEN rekao u emisiji!!!

informer

pre 11 godina

Sta one rece Vulin. "Nemacki parlamentarci molili, maltene vukli Vucica za rukav da ne napusti Bundestag." Znaci 1.april je vec stigao u Srbiji pre roka.

promene

pre 11 godina

Predsednik jula, preimenovanog u pokret socijalista, Aleksandar Vulin, prvo nam iznosi stav da smo mi za EU mala zemlja u kojoj nismo toliko bitni i da mi moramo da idemo ka njoj, da bi kasnije naveo primer najboljeg svemocnog i pre svega prvog zamenika premijera Aleksandra Vucica za kojim su sitni i nevazni parlamentarci Nemacke jurili, jer smo im toliko neophodni i prosto ne znaju kako ce bez velike zemlje Srbije da nastave svoj razvoj.

Malo kontradiktornosti nije na odmet.

Predrag

pre 11 godina

Vezi konja dje ti Aga kaze Srbijo i nemoj se sa rogatim bosti.
Hvataj ono sto ti nudi Evropa da ne bi pomrli od gladi, bijede i siromastva dok jos ima sansi da izadjete iz agonije...

Predrag

Djordje NS

pre 11 godina

Koji licemer i demagog je ovaj Vulin to je strašno. Neka mu neko objasni da mu baba Jula nije više na vlasti i da ne mora da se ponaša kao julovski portparol...

gortan

pre 11 godina

Zivim na KiM i redovno citam B92 ali nikada rado ne čitam tekstove u vezi sa KiM zato molim urednike da ne objavljuju sve što političari kažu. Iz više razloga a najvažniji je to što oni menjaju priče iz dana u dan. Sve njihove izjave su dosta psihodelične i loše se odražavaju po zdravlje nas srba koji živimo na KiM. Unapred hvala.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Vulin nam je diplomatija, ubite se Srbi, kolektivno. Covek koji je sa JUL-om unistio sve sto se da unistiti u privredi prica o onima koje treba biti procesuirani, pa njega treba 2587 puta procesuirati, kakvi pregovori sa njim, budalastina. Pavicevic ga je pocepao.

jäger aus frankfurt

pre 11 godina

apropo "nemacke promene svesti" - mi se sada nalazimo u potpuno istoj situaciji u kojoj se nalazila nemacka posle drugog rata. obe drzave su probale same protiv svih i obe su izgubile i rat i teritorije. nemci su se pomirili sa tim i "promenili svoju svest" , priznali gresku, platili ceh i nastavili dalje. na skoro svakom tv programu u nemackoj se bar jednom nedeljno izvrti neka dokumentarna emisija ili film o zlocinima koje su napravili a sve sa ciljem da se nikada vise ne ponovi. opominju sami sebe redovno. a sta mi radimo? o toj promeni svesti se radi "profesore" !

Djole

pre 11 godina

Muka mi je više demagogije oko Kosova, naročito mi je upala u oči tribina na Pravnom fakultetu ,,Kosovo, najskuplja srpska reč". Prodali su zemlju Albancima za ogromne pare, nakupovali stanove po BG-u i ostalim gradovima, primaju duple plate i imaju kojekakve beneficije, naročito studenti jer su oni tobože ugroženi!

Ako je to ,,neotuđivi deo Srbije" kao što piše u preambuli Ustava zašto onda Tomislav Nikolić i Nikola Selaković nisu bili u mogućnosti da kroče na tlo Kosova i ponizili su sebe, naš Ustav i srpski narod.

Politika treba da bude jednostavna, kao Jevreji hiljadama godina što su je imali. A to je DOGODINE U PRIŠTINI! Makar i za 200 godina, ali sada nikako. To je realnost i ne treba bežati od nje i skrivati se iza kojekakvih platformi, planova i rezolucija.

PEPI

pre 11 godina

Dobro je da imamo stav da se zna šta hoćemo a šta nećemo jer jedino tako možemo da očekujemo da nas mnogo ozbiljnije shvate , imali smo prilike da se u to uverimo svih ovih predhodnih godina kada sa naše strane nije toga bilo.

Bajke su na drugom spratu

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.
tanja, 25. mart 2013 11:57)
I ne samo to, doticni gospodin ne placa ni bus-plus (licno video kad je automat "prestao" da radi kada je gospodin ulazio u bus), ne placa ni vazduh koji koristi za pumpanje guma na automobilu, a jednom je uhvacen kako nije platio ulaznicu za BG Zoo-vrt (ima vezu, siguran sam)...
Eto toliko, neka se zna o njemu i takvima iz srca Srbije kako zive na nas racun!

bbb

pre 11 godina

isti politicari se vucaraju 30 godina,30 godina problem sa kosovom,30 godina problem sa ekonomijom,30 godina problem sa korupcijom,kriminalom, dok su oni na vlasti sanse za bolji zivot ne postoje.

Odisej

pre 11 godina

Pavicevic je potpuno u pravu,drugo stvar je sto nas narod ne zeli da cuje istinu sta se sve moze dogoditi lose Srbiji.Na zalost narod jos uvek voli patriotske(lazne)izjave,demagogiju i junacenje.Zar ste zaboravili sta je Vulin Pricao do pre 6-7 meseci.Da je bio desna ruka baba Jule.Zar mislite da sa Vulinom i sa takvima kao sto je on,Srbiji moze da bude bolje?

Milos

pre 11 godina

@Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.
(blek-stena, 25. mart 2013 07:40)

Vidis Albanci smatraju da je Kosovo nezavisna republika i da se mi nmesamo u unutrasnje pitanje Kosova isto kao sto smo mi smatrali devedesetih godina da je pitanje Albanaca na Kosovu untarasnje pitanje Srbije, i nude neka resenja u okviru postojeceg ustava te njihove "drzave" Kosovo* i ne daju vise od okvira tog njihovog "ustava" isto kao sto mi nismo dali vise od ustava devedesetih godina. Imaju jaku zaledjinu i smatraju da im niko nista ne moze. E sad ne treba pisati uz vetar da ne bismo izgubili i ovo malo podrske zapandnih zemalja (od Ruske pomoci nema nista, ko je prvi otsio tj povuko svoje vojnike sa Kosova iz satava KFOR ??? znamo kako s nam prijatelji Rusi zabili noz u ledja i stavili veto na ekonomske sankcije UN devedesetih godina, mogli su a nisu)... Koje su to drzave koje hopce iskreno da saradjuju sa nama a ne iz neke ekonomske koristi ??? U medjunarodnim odnosima nema brat, drugar, prijatelj vec samo interesi i to mora da nam bude jasno. A ako se buemo okrenuli samo sebi ... tu smo ga ugasili koliko smo ekonosmki, vojno, i sa resursima jaki. Rusija moze sama, velika drzava, vojna sila, ima reurse da sama sebe izdrzava. MI SAMI ??? NE.

VUJANICA

pre 11 godina

Sve što se ponudi a ne podleže interesu Srba na Kosovu ne treba prihvatati,samo treba biti odlučan i smiren u ovakvim situacijama,gde Srbiju ucenjuju sa svih strana.

Alan Ford

pre 11 godina

Kad god priitam ili slusam neki od Vaših govora G-dine Vulin doje mi da pojedem komjuter ili TV.Da li ste Vi svesni Vaših izjava. Možete Vi da zastupate teorije kakve god hoćete i da ne idete ispod neke crte alig-dine Vulin Vi i ostala družina koja sedi u Vladi i parlamentu ste davnih dana prišlog veka ovu Srbiju srozali ispod crte.Crte za Srbiju više nema.Odavno je Vaša retorika samo retorika opstanka na funkciji koju trenutno obavljate kojom se koriste isto tako svi do jednog bez obzira na stranačku pripadnost.Papir,Non paper,yes paper.Kada će gradjani jednom videti te papire.Šta u njima piše.Vi ih tumačite kako god želite.Možda ih ne razmete?Možda zato treba "promena svesti".Ko Vam daje pravo da po ko zna koji put izolujete Srbiju od celog sveta i opet da gradjani dobiju po glavi.Da čekaju u red za hleb.Kosovo ste Vi izgubili sa SPS-om i SRS-om sa politikom koju ste vodili.Negirali ste paralelne strukture vlasti koliko se sećam a upravo se za njih zalažete.Obmanjujete narod decenijama.KiM sa jednim Srbinom ili milon Srba na KiM je izgubljeno. Pa sami Srbi sa KiM Vam ne veruju.Pa oni će se otcepiti i od KiM i od Srbije. Datum za EU. Zaboravite. Svet će se ceo ujediniti ali bez Srbije. Zar zaista toliko nemate obraza da sopstveni narod držite kao taoce zarad Vaših sopstvenih interesa.

maja

pre 11 godina

neka neko kaze vulinu da je i on veceras doktorirao, zasenio je i proslonedeljnog sapica ... vise nije julovac, sad je avanzovao u (odgovarajuci pridev) avgusta

JedanJeMJ

pre 11 godina

Vuline, ne laži narod! Reci istinu i šta vam je ponuđeno. Svi mi znamo šta se valja iza brda i toga smo svesni. Treba neko od vas da skupi hrabrost i da kaze to narodu. http://www.intermagazin.rs/nemacki-ultimatum-srbiji-od-beograda-se-trazi-da-potpise-ili-da-se-javno-obaveze-na-prakticno-priznanje-drzave-kosovo/

Stevan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan. Ma nece nam ga vise ni dati... To su tad ponudili a sada cemo dobiti (ako cemo dobiti) mnooogo manje. Nego, izvinite, zurim , da spakujem svoje dete za odlazak iz ove ludare u kojoj Vulin i sl. odlucuju.

Dragan Jurić

pre 11 godina

Samo u Srbiji kojekakve političke karikature mogu da kroje budućnost nas i naše dece! Batalite više jalove priče. Kosovo nije već odavno deo Srbije i tačka! Pobogu,pa to nije samo teritorija,to je i više od dva miliona Albanaca,koji NE PRIZNAJU Srbiju! To je više od dva miliona teških problema. Kosovo je decenijama unazad bilo rupa bez dna. Beton na nogama i integralne SFRJ,a ne ove preostale zemljice po imenu Srbija. Parazit koji nas je decenijama isisavao. Bogu hvala da se otcepiše. Pustite ih neka sami svoja s..nja rešavaju,a ono malo preostalih Srba treba da shvate realnost,a ne da se nadkuruju sa 50 puta više Albanaca. Jeste,Kosovo je pre puno vekova bilo zaliveno srpskom krvlju,ali je nekadašnjoj kraljevini pripalo tek pre stotinak godina. Po logici "Kosovo je oduvek srpsko",i Vojvodina bi `ladno mogla da pripadne Mađarskoj,jer su je nekad davno naseljavali Avari,koje su Sloveni proterali. Naravno da to tako ne ide. Da se vratim na početak; Vulinu i takvima kao on trebalo bi zabraniti da pričaju,a kamoli da im se da uloga nekog relevantnog faktora u "rešavanju" problema u čijem je nastanku,između ostalih,i on učestvovao sa nekadašnjim baba-Julinim saborcima...

flops

pre 11 godina

Ovi sto bi Kosovo u Srbiji, pitanje, a kako Vi to mislite da izvedete? Dajte primer. Vi bi ste Kosovo kao teritoriju bez Albanaca? Vi sto napadate svakoga, hajde napisite Vas plan? Ne znate Vi ni gde ste ni sta hocete. Kosovo pod hitno treba priznati i zaboraviti sto pre. Prava Srba na Kosovu mozete braniti jedino kao deo EU a ne kao diletanti na margini sveta. Vreme je odavno izgubljeno, zivoti Vam prolaze , bili ste mladi kada je sve pocelo, pogledajte se sada , gde ste i kuda idete, kakvi su Vam zivoti? Ponavljate iste radnje a ocekujete drugaciji rezultat. Shvatite vec jednom, probudite se iz sna, Srbija mora da plati za svoje greske.

nama se sve lose ponavlja,sta smo mi,pogodi?

pre 11 godina

Neces Ahtisarijev plan,istorijsko ne,ok,dobices i potpisaces mnogo gore resenje.To je vec istorijska farsa,takav kraj sa ovakvim patriotama je zagarantovan i nije to prvi put vidjeno sad,to je ponavljanje,pa dokle izdrzimo,koliko god puta bude potrebno.

MRKI

pre 11 godina

Moram da kazem jednu stvar ovde ima komentara ljudi koji nikada nisu bili na Kosovu. Sticajem okolnosti od 1989 godine u vise navrata sam proveo preko godinu na Kosovu. Nas narod ne shvata da su albanci zatvorena nacija koja tesko prihvata druga razmisljanja cuvilizacije jer jos uvek je otac kuce gazda i svi rade a on raspolaze. Jezik kojom govore je tezak vecina zna srpski ali nece da pricaju dok ne moraju zatvoreni su i tesko im je prici. Veoma specificna sredina koji tesko prihvata strance nepoverljivi su. Sad nesto drugo nasa deca 15-20 godina nikada nusu bili u Visokim Decanima Peckoj Patrijarsiji vec sve to znaju iz medija i zatrovase se da je Kosovo srve Srbije. Meni se cini da nije jer srce Srbije je Srbija i njeni gradjani. Da li su Srbi van Srbije veci Srbi od nas Srba iz Srbije. Nisu sigurno jer ni veliki Srbin Sinisa Mihajlovic ne voli Srbiju vise od mene i ostalih. Ja radim za 400 evra a on veliki patriota ima 500000 evra godisnje kao selektor i veliki.Srbin. Sto ne radi dzabe tada bi mu skinio kapu poklonio se ovako ne. Pare su u pitanju da se uzme sto vise a mnogo je zaradio casno svojim nigama

beni

pre 11 godina

Jednu stvar nikako da naucimo: svaki novi predlog je gori od prethodnog. Na kraju prihvatimo najgori. Tako je bilo i bice.
(Relja, 25. mart 2013 07:46)

Ne kapiras. Albanci ne nude nista vise nego sto vec ima u njihovom tzv. ustavu. Ako ti neko nudi nista, sledeci papir ne moze biti gori nego isti, tj. jedno veliko nista. Kapis?
Albanci nude Ahtisari plan, kako ne nude nista????? Srbi ce imati prava koje nijedna manjina na svetu nema, i Srbi jesu manjina na drzavu Kosovo, zaboravite jednom Kosovo.

koviljac

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na Kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

senadin

pre 11 godina

Očigledno je da su zvaničnici EU, uz neke sitne primedbe, zadovoljni reformama koje je nova vlada sprovela, i u evrointegracijama Srbije jedino još ostaje sporno pitanje Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

duki

pre 11 godina

Toliko o transparentnosti. Sadrzaj pregovora znaju samo vladari iz SNS, poneko iz SPS i Vulin. Poslanike i narod niti ko obavestava niti ko pita. Vazno je da Vulin trci na Kosovo i pita sta im odgovara, a sta ne. A ko nas pita?

Nema tu...

pre 11 godina

Kako laže ovaj Vulin, sam Vučić je rekao kako je na drzak ton jednog poslanika bundestaga odgovorio: 'pa, dobro, onda nemojte da nam date datum...', a ostali rekli 'ne mislimo baš tako...tra la la...'. a ovaj sad tvrdi kako su ga maltene vukli za rukav jer je ovaj krenuo ka vratima... Vulin je običan diletant...

Trifun

pre 11 godina

Ponovo je Vuk Draskovic, kao i pre vise od 20 godina i kao uvek do sad, na vreme upozorio Srbiju, njene gradjane i vlast sta nam se sprema i kakve posledice mogu da nas snadju. Hocemo li se opametiti vise?

tanja

pre 11 godina

Kad se moj komsija iz Peci ne brine,sto bih se brinula ja.Pobegao je odozdo,prodao sve,napravio kucu,i on i zena rade u drzavnoj administraciji,ima vezu i u edb i u vodovodu i telekomu,ne placa racune...Bolje mu je ovde,nego dole i ne zanima ga sta ce biti.

glasac ds-a

pre 11 godina

Ja ne tvrdim nista,ali se pitam kako to da u vreme Tadica Srbija nije prihvatala bilo kakve tkz. ultimatume sa Zapada u vezi KIM,a napredovala je prema Eu?! Biće da je do pregovarača,aj sad navalite s minusima...

mozak

pre 11 godina

PROSTO RECENO
Igra reci i slova na papiru,da nebi bilo javno -trazimo da priznate kosovo kao drzavu,iako je za nas to resena stvar.ulazak u EU cete dobiti kad vas taktiziranjem dobijemo da potpisete kapitulaciju,priznanje DRZAVE,a dotle mozete da budete u nasem dvoristu i da se dogovaramo.Ali kad priznate nezavisnost,ako pokazete da ste ljuti,i onda cemo da razmislimo,dali da vas primimo
Prosto ,zar ne?

euroskeptični eurofanatik

pre 11 godina

između 2 ekstrema, 1 glas razuma. 1 kvazievropejac, 1 antievropejac i 1 normalan čovek. tako je delovala trojka u utisku, gde je kojen tu gde je i bio, a vulin...kameleon i jogi letač, trapavo licemeran kada treba objasniti ludosti koje čine istaknuti članovi sns-a.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Ovaj Vulin me asocira na 90-te godine i svo zlo koje smo preživeli s' njim i njegovim Jul-om... Lik je arogantan, maliciozan i sve u svemu potpuno ne kopetentan za posao koji obavlja. Smatram da je njegova smena ne ophodna...

srpska pamet

pre 11 godina

Albanci nude Srbima da ostanu na Kosovu ako to zele. To je mnogo vise nego sto je Tudjman nudio Srbima. A vi sad trazite vise dok ne izgubite i to sto vam sad nude.

Dr Smislov

pre 11 godina

Vratili smo likove koji su ga izgubili da se opet bore za njega,Kosovo. Poraz je neminovan. Vulin nije bio uspešan ni kad je imao JUL iza sebe i Slobu Miloševića a kamoli sad. Umesto da teško robija zločine koje je napravio devedesetih on je još avanzovao i vodi politiku oko Kosova. Tuga i jad. Smejaće nam se deca za koju deceniju i nabijaće nam na nos sve ovo.

Papir trpi sve

pre 11 godina

Nije bilo ni za ocekivati da ce u tom papiru biti nesto povoljno za Srbiju.
(Suncica, 25. mart 2013 11:54)

A ovo je prihvatljivo za Srbiju?

nobody

pre 11 godina

-Srbija drzi 4 opstine na KOsovu.-Te opstine drze srbi sa Kosova. Srbija ne bi mogla nigde na KOSOVU DA ODRZI SEDNICU VLADE ILI PARLAMENTA.
-Deklaracija,koju su napisali srbi sa Kosova ako se ne budu slozili sa dogovoronm BG-PR. Gospodin Koen je to propustio.
-Srbija ne priznaje institucije sa severa Kosova.Srbi sa severa Kosova se bas ne brinu za tako nesto a paralelne se zovu u odnosu na institucije Kosova,posto niko iz severa nije nikad rekao da ne priznaje ustav i zakon srbije.
Sporazum o dobrosusedskim odnosima se ne moze potpisati posto Srbija ne priznaje Kosovo.Ako je tako, zasto da se Srbija drzi dogovora ako se postigne na pregovorima,sa tim istim Kosovom ?
PS: Kako misli,ako misli,Srbija u EU bez dobrosusedskih odnosa !?

Sve ti verujem...

pre 11 godina

Slusam ga kako peni na Kongresu socijalista: "Srbija je ponovo drustvo u kom casni i posteni...". A u prvom redu sedi Milorad Vucelic!? I sad treba necem boljem da se nadam?

mark

pre 11 godina

ma ko vas pita,,repulika e kosoves ima da zive koliko ima zivota u ovom planetu,,vucice nemoj vise da lazez..srbi politcari samo laze svog naroda

arber

pre 11 godina

Kosovo i Srbija pregovaraju radi svojih interesa a nikako zarad toga sto Evropa trazi od njih,mi se udvaramo toj Evropi da bi bas primila pod svojim okriljem.Izjave ovog Vulina bi protumacio kao kad bi Prosjak sa ulice odredio prolaznicima koliko da mu daju sto prosjaci.Vuline Srbija i Kosovo su obicni prosjaci za Evropu,prosjacite dostojanstveno ako ima nekog dostojanstva u tome i uzmite sto daju,jer figurativno receno deca kuci ocekuju da im odnesete nesto da jedu,a kako vi prosite sa ponosom ostacete praznih ruku,a sa ponosom se ne izmiruje glad.Barem mi smo u boljoj poziciji jer nas Premijer prosjak svestan da jedan fudbalski klub je jaci od Kosova npr Real iz Madrida, uzima sto daju i plus se zahvaljuje,a vi nastavite u vasem virtuelnom svetu kao da nesto vredite i znacite toj Evropi,mozda biste se vi uporedili sa Ligom Sampiona jel ste ipak veci i jaci od nas,normalno koliko vrede ti klubovi.

Duki

pre 11 godina

Blago nama.Ponovo posle desetak godina JULOVI kadrovi brinu za naše Kosovo.Ishod se zna unapred.A Srbija i dalje tone.Pitajte malo narod šta misli o tome.O Vulinu, bez kometara.Sve je ispričao devedesetih.Pozdrav svima.

Mirijevac

pre 11 godina

@(homosapiens, 24. mart 2013 22:43)
Podela Kosova, najpravednije rešenje.
Povuci ambasadore iz Nemačke i USA i javno reci da nas mrze.
Pošteno i objektivno, ovo sadašnje stanje je čista kradja

Podela Kosova nije idealno, ali je svakako rešenje koje bi u ovom trenutku zadovoljilo obe strane. Treba biti uporan ali i koncizan i predstavnicima EU to jasno reći!
Povlačenjem ambasadora će Srbija nauditi samo sebi, navući gnev onih od koje očekuje podršku i od kojih zavisi njena budućnost, te takav vid protesta ne podržavam. Srbija mora u krajnjoj liniji na sto da stavi rezoluciju 1244 i postaviti je kao polaznu osnovu (iako ona isključuje podelu Kosmeta). Tek tada će biti ravnopravna u pregovorima.

MRKI

pre 11 godina

Nasi politicari nikada nisu imali nos da osete kako da odreaguju. Uvek su kasnili i nista nisu prihvatali a posle dali o vise nego sto je trazeno. Da li je Milosevic mogao da izbegne bomvardivanje. Sigurno da ali busanje u junacke grudi dovele su do unistenha infrastrukture jer mi smo nebeski narod. Narod je mislio da ce doci ameri peske sa puskama pa cemo ih pobiti ali nije tako oni tuku sa neba mora. Sta smo dobili unesrecene porodice koje su izgubile sinove urusenu infrastrukturu Marka u uniformi manekena Slobodana za heroja koji je pobedio NATO. Molim.vas da li to kada drzava povuce vojsku policiju drzavne sluzbe zdravstvo skolstvo i narod sa dela teritorije zar je to pobeda ili kapitulacija. Nisam pravnik niti vojnik ali to sigurno nije pobeda. Platforma za pregovore se Siptarima nema nikakvu vrednost u svetu vec sluzi za bacanje prasine narodu u oci. Tacija to ne interesuje on je dobio sta je hteo ima svoju drzavu bezmalo etnicki cistu i sto bi ga interesovali Nikolic Dacic Vucic Drecun i Vulin sto pricaju. To je realnost a platforma ce im biti opravdanje da mi hocemo a svetski mocnici nemaju sluh i nece po nasim zahtevima.

Bice svasta,probudili se demoni proslosti

pre 11 godina

Kad sam video ovog julovskog mediokriteta kako peni sa govornice kongresa SPSa i drzi zapaljive govore,doziveo sam potpuni deja vu devedesetih.Naprednjacima ako ko dodje glave,to ce biti SPS i ovakvi kadrovi.Cini se da su oni doziveli amneziju i opet potcenili narod i ogorcenost 5. oktobra.

mitrovic wien

pre 11 godina

Ko ,,tebe sto sto smatra,selo goria A baba se ceslja ameri su to izgrdili svoje orlovo ognjiste i ostaju tu kao plavi slemovi na Golanu

znalac

pre 11 godina

Cudim se vecini komentatora kada misle da pregovori u Briselu su izmedju Beograda i Pristine.Dragi moji Pristina je u ovom slucaju statista odnosno samo dekor i ne odlucuje apsolutno o nicemu.Srbija pregovara sa USA i EU,to treba biti svima jasno.
Ako se vratimo par godina unazad mozemo nekako i projektovati i buducnost.Pocnimo od RAMBUJEa,
Plan A politicki dogovori par meseci.Plan A propada zbog odbijanja Srpske vlasti.Nastupa rezervni plan B.sledi bombardovanje i otcepljenje KiM od Srbije.Svu vlast na KiM preuzima MZ.Srbija gubi sve sto je mogla dobiti po planu A.
Za vreme vlasti Kostunice vrse se pregovori u Bec Austrija.
Plan A,Predlog Ahtisarija.Plane se demonstrativno odbija od Srpske vlasti.Sledi plan B MZ.Kosovo uz aminovanje MZ proglasava nezavistnost i proglasava svoj ustav.Sada je treca sreca,vrse se pregovori u Briselu pod paronatom Katrin Ashton,ponovo je Pristina statista i dekor.Plan A prihvatanje ahtisarijevog plana plus priznavanje Kosova de dakto ali ne de jure.Gogovori traju 6 meseci.Ukoliko vlast i ovaj dogovor odbije sledi plan B od MZ.Plan B trajace kratko.Elitne jedinice USA armije dolaze na Kosovo,one preuzimaju resavanje situacije na terenu i resevaju definitivo pitanje severa Kosova.Nazalost tada nema ni plana Ahtisarija i tada neka je Bog na pomoci Srbima na Kosovu,a ni Srbiji nece biti lako.Daj boze da ne bude plana C.Jer su svi planovi unapred do detalja davno pripremljeni.

Rosuljac

pre 11 godina

Jel te to savetovala Mira Markovic?Mislim da bi trebalo da pratis sta govori Vuk draskovic i onako ste prihvatili sve njegove ideje.Ako odustanete od toga o0nda smo ugasili.

tonik

pre 11 godina

Pamtite Rambuje - nisu hteli razum, pa doslo do bombardovanja i rata. Danas ne ratujemo, hvala bogu, ali ako Srbija propusta ovu sansu, onda bi bila u istoj poziciji kao posle Rambuje-a, znaci u pozicija 'luzera'.

Mislim na zvuci oko Dacicevoj smeni nisu nista osim politike Beograda prema pregovorima i EU. Oni ze pozicioniraju da bi njega smenjali ako ne dolazi do sporazuma u EU a to bi znacilo povratak 90-tih i te politike.

sasa

pre 11 godina

slusao sam ga sinoc....tebra spusti loptu malo smiri se nije ovo 1991...mnogo si se zadihao.ja se svaki dan sabiram i oduzimam se i gledam kako da prezivim dan al sve teze i teze.kako kaze vulin mi smo na svome ...pa mozda on jeste al svaki dan treba za zivot racuni deci za skolu isl.

ole gunar fidjestel

pre 11 godina

U poslednji čas smo se rešili DOS-ovih ostataka sa vlasti pre nego što su potpuno predali Kosovo. Nažalost zatečeni smo u vrlo nezavidnoj situaciji, ali ako EU ne želi da prihvati našu dobru nameru i pruženu ruku (Albanci je sigurno neće prihvatiti, njima treba samo priznanje i ništa drugo), onda se spoljna politika mora detaljno preispitati jer EU ima alternativu a Srbija ne može više da čeka...