Petak, 22.03.2013.

15:17

"Srbija za dogovor ne za poniženje"

Ivica Dačić rekao na sednici SB UN da je Srbija voljna da dijalog s Prištinom uspe, ali da nije spremna na "poniženja i dvostruke standarde".

Izvor: B92

"Srbija za dogovor ne za poniženje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

bolji zivot

pre 11 godina

Da bi do sporazuma doslo potrebna je saradnja i kompromis sa obe srane...u svakoj prilici im naglasavati koji su nasi stavovi i da smo za dogovor ali da i druga strana mora da bude spremna na isto.

Nunc scio

pre 11 godina

Potrebno je biti istrajan,ovo nije nimalo lak posao...Treba da pokazemo i zube,a ne da budemo banana drzava kao sto smo bili ranijih godina...

Arijadna

pre 11 godina

Necemo priznati Kosovo i to je svima valjda do sada postalo jasno.Ne treba ni da se ni ponizavamo ,sto kaze nasa narodna poslovica "u dobru se ne ponesi,u zlu se ne ponizi"...

Piter Brojgel

pre 11 godina

Ono sto je najbitnije je da ne dozvolimo da nas neko jos i ponizava,ova situacija je dovoljno teska sama po sebi.Napravili smo vec veliki korak nacinivsi ustupak,sad je red na njih.

Marsel Prust

pre 11 godina

Nece Dacic da se izvinjava i ponizava,apsurdno bi bilo ponavljati neke greske iz proslosti.Nadam se da ce uskoro biti postignut dogovor.

Stjepan Oblonski

pre 11 godina

Srbija nece priznati nezavisnost Kosova,to je u suprotnosti sa drzavnim i nacionalnim interesima.Drago mi je kad cujem da je kraj ponizavanju,previse smo to koristili u praksi ranijih godina.

Perikle

pre 11 godina

Evidentno je da je evropa na strani Albanaca,svi znamo i zsto je to tako,oni imaju novac.No,to ne treba da bude obeshrabrujuce po nas,treba da nastavimo da se borimo kao i do sada!

Ganes

pre 11 godina

Koji ne covek- koja otimacina u tri cina. Neka imam necionalisticke stavove ali ja lepo kazmem da se ne treba saginjati vise nego sto vec jesmo i da ne treba potpisivati nista ni za kakva masne kolace EU.

Anjica

pre 11 godina

Ako smo morali sve ove godine da se ponižavamo više ne moramo jer Srbija ima alternativu ako EU ne poštuje naše napore nećemo ni mi sve živo ispunjavati za njih!

Dostojanstveno i principijelno

pre 11 godina

Premijer Ivica Dačić je ponudio pregovaračko mesto onome ko može bolje od njega da razgovara sa Tačijem?!
To, uopšte, nije problem,već to što se o najvažnijim ustavno-političkim pitanjima razgovara samo između "dva premijera", umesto da sa jedne strane našeg šefa "pregovaračkog tima" sedi expert za ustavno pravo, a sa druge expert za međunarodno javno pravo!
Nije ni definisan predmet razgovora, koje bi na kraju pregovaračkog procesa mogao dobiti i međunarodnu verifikaciju, ukoliko se, naravno, rezultati temelje na ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN!
To su, takođe, principijelna opredeljenja rezolucije skupštine Srbije o Kosovu, koja se, očigledno, ne pominju u razgovorima da se ne bi iritirala druga strana, iako je održivo rešenje moguće tražiti samo u pomenutim ustavnim i međunarodno pravnim okvirima!
Tek kada se to desi EU će gledati na Srbiju sa uvažavanjem i prestati sa neprincipijelnim uslovljavanjima!

Branko

pre 11 godina

Srbija je spremna za nastavak dijaloga ali na poniženja ne može i neće nikada pristati.Bilo kakav dogovor da se postigne on ne vodi ka priznavanju nezavisnosti Kosova. Srbija neće nikada priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Kula

pre 11 godina

Kompromis i dugovor da , poniženja ne.Srbija je spremna za komprimis za donošenje teških odluka ali na bilo kakva poniženja neće nikada pristati.Treba nataviti dijalog i tražiti najoptimalnije rešenje za pitanje Kosova.

Skeepy

pre 11 godina

Samo sam cekao kad ce pomenuti ratnu stetu i slicno , sve sto nam je u bilo kakvu korist treba prihavtiti i samo da ne budemo ponizeni !!

maza

pre 11 godina

Srbija je napravila dovoljno ustupaka sad je red na njih.nadam se da ce konacno doneti neke odluke koje ce ici u nasu korist na ovoj sednici UN.

stranac

pre 11 godina

Ljudi!!! pa nije to tesko da se razume! kad neko zeli da razume! vrlo je jednostavno! nema podele Kosova! nema menjanje Granica!Srbi u KiM dobiju nabolja Ljudski prava na EU sa Garant UN i EU, niko ne trazi da priznaju Kosovo Nezavisnu! Pa sta oni zele vise??
i sto bi to trebalo da odugovlace kad nece nista vise ni dobiti,
a pez potpisa nema DATUMA za EU,
znaci nista nije reseno osim troskova za Avionske Letove i Vecere Velikih Premiera, ^^dva Ratnika^^ Brothers In Arms!!! Jaoooooooo
sto me nema mene u UNu jao kako bi se oni dogovorili i potpisali, pa napunile se para oni i sto bi potpisali Kad njihove djeca imaju sve, a nasa?????? NISTA

marisol

pre 11 godina

Nema ponižavanja trebamo samo biti odlučni i jedinstvani u svojim stavovima. Jer dobro znamo da smo imali predsednika koji je putovao i izvinjavao se pa nam ništa nije doprineo!

anonimno

pre 11 godina

U svakom trenutku EU ponizava Srbe.U lice vam govore jedno iza ledja drugo.Kadija vas tuzi kadija vam sudi tako izgleda pozicija Srba.

marijana_inzenjer

pre 11 godina

Tako je! Sigurna sam da će se trud i rad naših ministara ceniti i da ćemo uspreti u svim dogovorima! To i zaslužujemo!

zenamacka

pre 11 godina

Ne smemo dozvoliti da nas bilo ko ponizava,narocito ne Taci i njegovi predstavnici.Mi smo narod koji se drzi svojih princima i nacela i mozda smo zbog toga bas svima trn u oku

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

Srbija treba da se brine za Srbe na Kosovu.
A nama ne treba teret od 2 miliona Albanaca
koji je jos tezi od 1999 jer sede na grbi i EU i Amerika.
A Rusija nije sposobna da skine teret
a sami bi mozda mogli da nosimo teret kad bi
Eu i Amerika sjasile - ali sumnjam u realnost toga.
Jer smo desetkovani natalitetom i ekonomijom
jer nas je 300.000 svako deceniju manje,
a Albanaca za toliko mnogo vise.
Stategija Srbije treba da obuhvati i to
a ne politice glasove naroda koji je obmanut realnoscu.

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sada ovo, opet neko saginjanje , ponos, pravda itd ? Pa dokle tako ? Koji izbor imamo, reci te to narodu na sav glas ! Zaboravite vec jednom taj glupavi ponos, saginjanje , ispravite se vec jednom i zavrsite to sa Kosovom , zasto smo vas birali ?

ponizenja

pre 11 godina

Osecam se ponizenom jer mi je Nikolic neotesani Predsednik, imam Premijera sa ulicnim zargonom,potpredsednika koji laze,dok zine, a nije sposoban ni sebe da vodi a ne ovu zemlju i narod.O ovima ispod njih koje su ustolicili necu ni da pricam.Oni ne znaju da pregovaraju a kamoli da ih okoncaju uspesno.Sta im je glavni adut u pregovorima, gomila kriminalnih grupa na severu Kosova koje savrseno funkcionisu.
Taci ne moze da me ponizi, on nije ni moj narod ni moja vlast, od njega nista ne ocekujem.Bori se covek za svoje i to je njegovo pravo.To sto je pametniji i sposobniji od ovih nasih, mozemo samo da zavidimo i nista vise.

sanja

pre 11 godina

Rezultat komentara, Fudbal : Kosovo-600:90. Neozbiljan smo narod, toliko neozbiljan, da uopste ne cudi sto smo gubitnici na svim poljima. Samo sto od sada, nece vise biti ni fudbala, ni 'rijalitija' da nam pomognu da zabijamo glavu u pesak. Nemojmo samo da kukamo, pogledajmo se u oci, bar za toliko.

ze.

pre 11 godina

@Duci0167

Ma sta naprica, nego sto ti sam licno ne bi lepo otisao da zivis u albansku "dzravu kosova" i da lepo uzivas u svim tim "pravima" koje ce ti obezbediti Hasim Taci? Inace ta albanska tvorevina nije u stanju da ispuni ni uslove za beli sengen ili neke osnovne standarde ali ce zato kao da se maksimalno izmaltretiraju oko prava Srba i ima da ih postuju boli glava? U kom ti dete univezrumu zivis? Nervira to vase kvaziliberalno, mnogo sam cool i urban pr.vanje. Idi malo na Kosovo pa zivo tamo kao Srbin jedno mesec dana pa dodji nazad da delis savete.

Kraj puta

pre 11 godina

Jedino da se molimo da pravda i zasluge na kraju pobedjuju. Situacija je vrlo komplikovana a podjednako teska i za nas a bogami i za njih. Nece oni vrteti ceo svet oko prsta. Stace njima neko na put.

Boj na Kosovu jos uvek traje

pre 11 godina

Srbija moze da bude uzdignute glave. Nista ne otima, nikoga ne ugnjetava, samo se bori za svoje oteto. Albancima poruka : Oteto- prokleto!

alek

pre 11 godina

Ivica Dačić rekao na sednici SB UN da je Srbija voljna da dijalog s Prištinom uspe, ali da nije spremna na "poniženja i dvostruke standarde".

Kasno je za to Ivice. O tome si trebao da mislis kada si uneo ulicarski zargon u obracanju naciji i kada si izvrgavao ruglu Ustav svoje drzave. Mozda u tvome primitivnom mozgu Ustav drzave nema nikakvog znacaja ali svima ostalima koji su upleteni u resavanje kosovskog cvora on predstavlja nepromenljive norme ponasanja.

Balkanika

pre 11 godina

Sada cemo videte kom obojaci kom opanci. Bi volela da se konacno druga strana shvati kao izvor problema, pa da njima malo zavrcu usi !

t.

pre 11 godina

@Naz

Mi u Srbiji smo decenijama gledali kako vi Albanci blokirate puteve, ne placate poreze, racune za struju, pravite svoje ilegalne i paralelne strukture, naoruzavate se, ubijate policajce i vojnike, proterujete civile, finasirate svoj nacionalisticki projekat iz sverca svega i svacega, te je malo smesno da upravo vi Albanci pricate nesto o kriminalu na severu kada u Pristini isprted vasih noseva imate mnogo vece kriminalce - raspitaj se za imovinu haradinaja i odakle mu. Jos nesto, to sto je Taci rekao i zatrazio odstetu samo pokazuje da zivite u nekom virtulenom svetu te niste svesni sta ste tacno radili na Kosovu i mislite da ce i drugi da pristanu na tu vasu romantizovanu verziju onoga sta se desavalo. I jos nesto, ako Srbija ne bude napredoval aprema EU, to znaci da automatski nece ni ta vasa "drzava kosova" koja i sada kasni nekoliko faza i godina iza Srbije.

Duci0167

pre 11 godina

Kako ste svi strucnjaci kad se prica o Srbima sa Kosova i nepravdi koja vam (nam) je nanesena. Jel zna neko sta je bilo malo pre toga (ne pitam za vekove unazad)? Tada su svi zabadali glavu u pesak! Albanske institucije nisu izgradjene za 2 dana,vec preko 20 godina! Politicari su zamajavali ili bili zauzeti silnim ratovima u koje su nas gurnuli. Nije tada reagovano dok je moglo. Posle sukoba '99 vec nismo imali nista a narod sa obe strane zaslepljen mrznjom. Eventualno tada se moglo pricati o podeli Kosova. Ahtisarijev plan je odbacen kao izdajnicki i ucenjivacki. Posle decenije ponovnog zabijanja u pesak kada smo izgubili ama bas sve šanse mi bi da pregovaramo. Za to vreme Albanske institucije su ucvrstile svoj polozaj,priznate od najvecih svetskih sila. Sada bi podelu...e,pa kasno! Daj onda zajednicu srpskih opstina (manje vise sve sto je bilo u Ahtisarijevom planu koji je bio apsurdan za vecinu Srba),sada ne moze vise ni to. Kako vreme prolazi ostali smo bez ijednog argumenta za pregovore. Treba prihvatiti situaciju kakva jeste! Ne zamajavati siromasni narod dole jer oni stvarno nasedaju na price da su poslednja linija odbrane. Izborite se da se dobiju garancije da ce slobodno ziveti u kosovskom drustvo i institucijama. Skole na maternjem jeziku,ucestvovanje na izborima. Ja sam apsolutno siguran da bi bolji zivot imali nego pod srpskom vlascu koja ih je dovela do ponora. Raditi na pomirenju! Pogresno shvatamo "patriotizam",nije to zveckanje oruzjem za parce teritorije.

DOSTA JE

pre 11 godina

Sta ovaj zapad vise hoce, sve ovo su oni skuvali a sad mi izigravaju dobrocinitejle . Alo TACI na tudjoj si zemlji premijer u tudjoj drzavi.ALi sta je tu je .Uradimo sta mozemo ali ne da klecimo da nas gaze.

laki

pre 11 godina

@za bezimenu, a pa ti lepo probaj malo i na kosovu da radjas decu, unuke, za zivot, prosperitet. Probaj ti pa nam javi kako ide. jel moze?

narod trece klase

pre 11 godina

narod kome za 5 godina plata spadne za 80 posto i on ne reaguje,pa ga bombarduje ceo civilizovani svet i on ne reaguje sigurno i ne zna sta znaci rec ponizenje

balega sa asfalta

pre 11 godina

Srbija nije u prilici da bira, nego da radi ono sto je Ahtisari jos napisao, to je maksimum za Srbiju.
To sto neki ne razumeju da je Srbija bila u prilici pre 23 godine da pregovara, to je njihov problem, sada nema pregovaranja, jos pre 23 godine je trebalo pregovarati, sada je kasno i gotovo. pozz

Sunshine

pre 11 godina

Bice tesko boriti se i za nebesku pravdu pravdu i za EU. Kad smo pozeleli EU uhvatili smo se sa djavolom za ruku. Kasno cemo to shvatiti.

ako se seca neko

pre 11 godina

Srbija za dogovor ne za poniženje...To je tipicna izreka ponizenog.Mi smo vec ponizeni i vec smo izgubili Dacicu,vasa stranka i politika se pobrinula za to.

beki

pre 11 godina

Rat smo izgubili 99te,cudim srr zapadu,usa,albancima,kakvi pregovori.kakvi bakraci.Rat ko gubi moze da se duri i ljuti,sta nas zamajavju tzv pregovorima,gubima pare i živce,a opet stigli papiri na sto kao iz rambujea...sto tada nije sve završeno cemu ovo glumatanje i rezolucija 1244 kada znamo da i tamo imaju pravo na samoopredeljenje a znamo sta bi odlucili,i rusi to podrzali. Kosovo nije nase od 99 i tacka

Влада

pre 11 godina

@Naz

Слажем се, није Б 92 што је некада био, а није ни трава у Амстердаму. Изгледа да је јако лоша.

Jelisaveta

pre 11 godina

Tacijeva prica podseca na lapsus jednog sportskog komenatatora koji je rekao: "Nasi igraju, a protivnici samo smetaju". Kome Taci objasnjava da je suverenitet Kosova nepovratan proces? Da li misli da ce zlocini nad Srbima nestati ako on i posrednici u pregovorima, pokusaju da ih zanemare?

dokle

pre 11 godina

@Naz
Slusaj komsija, vidi se da si bio izlozen ozbiljnom ispiranju mozga i albanskoj propagandi i ocigledno si poverovao u bajkicu o "predobrim Albancima koji se bore za slobodu i demokratiju" koju su jos onomad lansirali NATO i CNN kako bi opravdali svoje akcije i to je tvoj problem, ali cisto informativno, Srbi na Kosovu u delu gde ste nakon etnickog ciscenja postali vecina nemaju slobodu kretanja, diskriminisani su u svim oblastima o cemu mozes da nadjes sasvim dovoljno podataka u izvestajima OEBS-a, AI-a, SE-a, povratak prognanih Srba se opstruise, opstruisu se sudski procesi u vezi povratka imovine, ubice i napadaci na Srbe se ne hapse itd. Koliko god umislio da je ceo svet na vasoj, albanskoj strani to nije istina sto se vidi i po tome da ni posle pet godina od samoproglasenja nije doslo do legalizacije te vase tvorevine a samim tim i legalizacije onoga sta radite na Kosovu. Da vas smatraju za civilizovane i one koji postuju prava dobili biste za pocetak ukidanje viza i stavljanje na belu sengen listu.

whatever

pre 11 godina

@Naz

Kada bi vi Albanci ili ta vasa "drzava" bili makar 10% onakvi kako zamisljate, zaista bi tvoj komentar mogao da se uzme za ozbiljno. Ali niste. Tako da...

zlatousti

pre 11 godina

Sto se tice pronalazenja resenja polozaja Srba na Kosovu, koje moze da se implementira, Evropa je puna primera za to. Pa kad moze da funkcionise u Evropi, trebalo bi da funkcionise i na Kosovu ako svetski gospodari dozvole. Kosovo je presedan u medjunarodnim odnosima, pa i resenje toga problema moze da prevazilazi najbolje primere prakse politickih autonomija u Evropi.

Ivan

pre 11 godina

@Naz - Поштовани, претпостављам да сте Албанац са Косова и Метохије. Надам се да живите у свом стану и то је у реду. Неко од ваше многобројне родбине или познаника сигурно живи у отетом стану или кући. Обрађује туђу, украдену њиву. Школе и предузећа је изградио и финансирао неко други. Читаву инфраструктуру од путне до енергетске су направили и финасирали Срби а не Албанци. Надам се да је сада ситуација боља са наплатом текућих обавеза (струја, вода...) јер ако се добро сећам Албанци нису желели да је плаћају 20-ак година. Признавање такозване независности Косова ће бити историјски преседан по коме народ који је доживео демографски бум (нећу користити неприкладнији израз мада би требало) само на основу тога добија право на независност. Наравно уз свесрдну помоћ западних земаља које имају очигледне интересе, економске и стратешке. Велики поздрав Вама а посебан онима који мирно спавају у туђој кући. Ратна одштета је врхунац ироније.

Ilija

pre 11 godina

Nasoj vladi treba nesto da bude jasno. Evropska unija nas nece podrzati ni sa cim u vezi kosova, oni su to i zakuvali , sam onas gledaju u ne mogu da se nacude koliko smo glupi. A mi treba da sednemo jednom sami sa sobom, pogledamo se u ogledalo i priznamo sebi da mi njih ne zanimamo. Zato nas i ne primaju u EU, vec nesto stalno zakeraju – jer nas ni neplaniraju tamo. Samo hoce da nas navuku da damo Kosovo i povucemo se sa zauvek tih prostora kao sto su nas naterali na povlacenje iz Hrvatske i Bosne.

Marina

pre 11 godina

"....moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)
(bezimena, 22. mart 2013 16:45)

Ako svi odustanete,tko će ostati i povući zemlju u budućnost koju želite sa svoje praunuke? Razumijem gorčinu,razočaranje,nemoć da se suprotstavite tekućim političarima,mislim da ste intelektualka odana demokratskim vrijednostima društva,miru,toleranciji,kompromisima...da vam ne smetaju druge nacije ni rase,ali nemojte NIKADA odustati od svoje zemlje. Srbija treba vas i vama slične da se izvuče iz mraka i gliba u koje su vas gurnule neke neodržive odluke političkih elita...Nadam se i držim palčeve da ni vi ni vaša djeca,unuci i praunuci ne budete morali napustiti svoju domovinu prije nego učinite svi sve da se ovo teško stanje promijeni.

Vragolan

pre 11 godina

Nista, podici nase institucije dole i boriti se za ocuvanje zemlje. I reci ne Evropi. Evropa ima ideju cepanja nas na sve manje i manje celine i tu ce politiku i nastaviti dalje sa Vojvodinom i Raskom. Zivi bili pa videli. Naprednjaci pamet u glavu tamo.

e-krem

pre 11 godina

Zaboravio je da im kaze da "neki u Srbiji lazu da je Kosovo nase" i da je "Srbija udarila glavom u zid" i da neko mora u u okviru proklamovanog sveobuhvatnog resenja za to da plati.
Pitanje je ko ce to biti:
a)lazovi,
b)glava,
c)zid.

milan

pre 11 godina

Srbija je u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji nego što se naši političari ponašaju.Što samo dovodi do zaključka da su ovi aktuelni "državnici" sa previše "putera na glavi", tako da su pritisnuti da "igraju" kako im se zapoveda.Ono što nije moglo da prođe kod Koštunice i Tadića,kod ovih će proći glatko.Naravno,uz puno teatralnosti i kvazipatriotskog busanja.

Pismo–Glava

pre 11 godina

Nema od nas nista! Ako propadnemo sad na testu ,,Kosovo,, propascemo na svakom drugom testu. Bicemo krpa za brisanje poda Evrope. Nadam se, da ce se ova vlast trgnuti i vratiti svojim kornima.

putzi

pre 11 godina

Tako je thaci nema republika srpska u kosovo ni barikada nece biti samo nezavisna suverena nasa voljena kosova hvala amerika za pomoc kosovu ziveo suverena nezavisna kosova

sve je moguce

pre 11 godina

Tacijeva izjava po pitanju ratne stete je apsolutno komicna - ratnu stetu placa jedna drzava drugoj na osnovu cinjenice da su iste bile u ratu. Obzirom da je KiM 1999.te bio deo FR Jugoslavije (ako je danasnji status sporan, taj nije sporan cak ni Taciju), kako onda moze biti FRJ bude u ratu sa delom svoje teritorije, i da placa ratnu ostetu sama sebi.
Ali, zivot me je naucio da logika koju su nam predavali kros skole, nije uvek logicna...

jeremija

pre 11 godina

A ko vas to ponizuje gos.Dacicu?,naduvali ste neke stvari,kao da ste zemlju prevrnuli naopako i napravili reda u njoj.Dokle mislite da mozete pricama i hvalisanjem postizati rezultate,a u stvarnosti sve samo reklame i nepravde.Sta ste vi to toliko uradili,ono sto bi svako normalan vec odavno odradio,dela gos.Dacicu,dela su merilo a ne price i muvanja.Jeste vodili rat,jeste,jeste ga izgubili,jeste,bez obzira sto se NATO umesao.Kako bi bilo vama da u vasu kucu dodju stotine do zuba naoruzanih i maltretiraju vas i vasu porodicu,a niko nece da vam pomogne,bilo bi vam jako ugodno,zar ne?Prestanite vise sa tim srpstvom,mitovima i srpskom kolevkom,zatrovali ste mnoge u narodu,jos od malih nogu,pa misle to je sve istina.Priznati ne priznati,to ne menja na stvari,realnost su dokazi,a vi mozete pricati bajke koliko hocete,smeni ste vec,samo izgleda to nikako da primetite.Mislite da su svi glupi i da se sa svima moze manipulisati,uspevalo je to vasem mentoru dugo god.ali i tome je dosao kraj.Najvecu krivicu snostite vi politicari,jer ne govorite istinu narodu,a dobro vam je poznata.Imate tu veliku srecu sto mnogi u narodu imaju kratko pamcenje i veruju u sve i svasta,a tome je doprinela vasa mudra politika,zavadi pa vladaj,ali sve ima svoj kraj,ne zaboravite.

posmatrac

pre 11 godina

Dosta su nas gazili i ponižavali. Ako nisu zadovoljni ustupcima koje je Srbija učinila - hvala im lepo!
(Mr Bean, 22. mart 2013 16:33)
Albanci tj Kosovo je ucinila bolne ustupke,a sto ih mi ne znamo i ne pratimo,jer slusamo samo nasu istinu,to je nesto drugo.Ahtisarijevim planom,Kosovo,je pristalo,da im drugi odredjuju zastavu,himnu,ustav,gde je Kosovo,gradjanska drzava,a ne drzava albanaca i ostalih..Srbi imaju najsira ovlascenja,i garancije...Sta mislite,da Srbija treba pristati na takve bolne ustupke?Mislim,realno da se sagleda stanje,a ne bajke i iluzije,tj nasa istina..

Darko

pre 11 godina

Pristina bi mogla malo da se spusti na zemlju, i da Brisel prestane da joj drzi ledja, pa bi sve lakse islo. Ovako Srbija ulaze veliki trud u dijalog, ali cemu

deda mraz

pre 11 godina

Kakav je bre ovo govor Dacica? Pa ja sa srednjom skolom bih bolje govorio od njega. Pola stvari nije ni spomenuo, kao da mu je neko rekao to i to smes da pricas a to i to ne. Zasto nije spomenuo kada je trebalo da sklone spomenik u svojoj drzavi, dobili su pretnje od teroristicke organizacije ANA ili kako se vec zove, i to javne pretnje. Dalje zasto nije spomenuto sve glasnije govore albanskih politicara o velikoj albaniji. I jos mnogo toga. Ja znam da Kosovo nije nase odavno, ali bar im kazi sta sve imas, da bar cuje ceo svet. Znas kad ce da uspete u pregovorima sa ovakvim govorom? NIKAD! E moji politicari.

Naz

pre 11 godina

Dragi komsije,i ako vasa propaganda svaki dan ucini sve da bi vas namjerno informisao o "zli Albancima i jadne Srbe" istina je da na Kosovu svaki moze da ide gde god hoce bez problema osim na saveru Kosova gde su Srbske bande.Vi mozete da izigravate zrtvu koliko god hocete kako je ceo svet protiv vas i kako ti jadni Srbi koji kad god im se svidja blokiraju puteve,salju policiju i specialne jedinice nazad,ali to je ustvari za civilizovani svet nacin da vide da je Kosovo prava demokratska zemlja u kojoj imaju prava svi pa i ti banditi na severu,misite samo kako bi bilo kada bi 10 Albanca blokirali celu juznu Srbiju da bi profitirali kriminalom i nelegalnim poslovima kakva bi bila reakcija demokratske Srbije.Jos nesto,meni je drago da je Thaci na kraju rekao ono sto mi Albanci odavno znamo a to je da Srbija MORA da naplati ratnu odstetu kad tad ili nema nista od dobrosusedskih odnosa,osim ako Srbija odluci da bude Ruska gubernija,bez bilo kakve shance da postane deo EU.
Tesko da ce B92 objaviti ovaj komentar jer nije ni B92 ono sto je bilo prije par godina ali vredi pokusati.

Pozdrav iz Amsterdama

Citalac

pre 11 godina

Procitajte pazljivo ko je sta rekao i kakav stav ( politiku ) ima .

Obicno politicari pricaju jedno, rade drugo !

Ovde, na nasu zalost, to nije slucaj !

Sve je jasno ( bar meni )

Matematicar sam tim se dicim

pre 11 godina

Kako ja to vidim
Taci u oci svima kaze i to u UN da neda izvrsna ovlascenja, Daca rece da bas to hoce "izvrsnu vlast" i to je nekakva crvena linija (koja doduse skace kao crvena zaba) MAtematika je ovakva: (Taci -1)*(Daca+1)/(UN0)=0 ili ti "sipak" da ne kazem nesto drugo, kladim se u $1 da Taci nece popustiti vec da ce Daci ostati linija da je nosi kuci, a posto je crvena moze s njom da izveze petokraku.

SKUBI

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

Nasa vlada je na potezu

pre 11 godina

Nas Evropska zajednica jos od rata u bosni i hrvatskoj, preko haga gura u ilegalu, u provaliju. Zele nam cisto zlo. Samo mi nemamo mozga da tu ukacimo. Bas da vidim sta ce biti od nas sutra. Stavice nas jedva u tu evropsku uniju ali cemo im biti samo radna snaga. Bice nam robovlasnici. Sto vec jesu. Oni siptare podrzavaju sami samo da bi nas spustili nize. Posle ce i njima to isto da urade. Vucicu, Dacicu, Nikolicu dizi srpske insistucije na severu ili nema nista od nas.

Vera u buducnost

pre 11 godina

Jednom je Aleksandar Vucic rekao nesto tipa - U rešenju za Kosovo da izgubimo najmanje što moramo . – To su otprilike nase mogucnosti trenutno, a u budicnosti verujem da ce se sve Srpske zemlje opet spojiti.

Vladimir

pre 11 godina

E takvi smo mi svašta ćemo da damo pa i da poklonimo, kada nam neko dođe u goste ne najavljen mi mu damo sve što imamo. Ali kada nam neko nudi evrpske i svetske standarde i dobar i lagodan život ali da moramo da tu i tamo prihvatiti poniženje onda se najstrašnije iznerviramo i svemu se suprotstavljamo.

U životu sam pravio dosta kompromisa, ali kada mi ponude svašta ali da prihvatim poniženje, e onda se uzj... najstrašnije.

Evo priznajem ja sam jedan takav, E HVALA VAM EVROPO I SVETE NA SVEMU, ALI PONIŽENJE NE MOŽE PA MAKAR CRKO ODMAH.

A ja sam još i demokratski nastrojen, šta tek misle oni koji nisu!?

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Bas me zanima sta ce nasi sad mudro da smisle. Bas me zanima doke ce da nastave da se ulizuju Evropi. Muka mije vise od tog ulizivanja i tih pregovora oko predavanja naseg Kosova za to clanstvo. Zvaka za ludaka.

Trenutno je tako

pre 11 godina

Jasno je da je Srbija prethodnih par decenija gubila, mozda ce gubiti jos, ali se slazem sa Vucicem da taj gubitak moramo svesti na minimum i od svih mogucnosti koje nam se prizaju i koje ce nam se tek pruziti, trebamo uzeti maksimum. Moramo nauciti da izvlacimo maksimum iz svake situacije ali bez gubitka dostojanstva!

Vlada

pre 11 godina

Ponizeni smo mi nekulturom nase politicke scene. Ponizeni smo kadrovima koji upravljaju drzavim, preduzecima. Kosovo je gradjanima najmanji izvor ponizenja. Kosovo je vec davno van Srbije, a mi i dalje moramo sa vama sega mega trendovcima da se borimo, da trpimo vase svinjarije, vas lopovluk, prostakluk i bezobrazluk. Neka niko ne bude u zabludi, najveci problem zemlje Srbije je drzava i njen hohstaplerski kadar, sto na poziciji, sto u opoziciji. Eto, toliko o ponizenju.

Osecaj me ne vara

pre 11 godina

Ja sam uverena da ce stvari na ovim nasim prostorima, poceti da se sredjuju. Oni koji su do sada gubili , pocece da dobijaju, a ovi koji su mislili da dobijaju nesto pocece da gube.

Jagoda

pre 11 godina

Znaci i dalje "Srbija se saginjati nece" i " Ako treba jescete korijenje" a oni svi sve deblji i deblji...mrski audi u garazi... sve te odvratne spozoruse...egzoticna letovalista...

Slavica

pre 11 godina

Доста је понижења и рата било на Косову, Србија жели само мир и да људи на Косову могу да се крећу где они желе, а не да нам стално дају неке ултиматуме и да нас уцењују, доста је.

Miroslava Ć

pre 11 godina

Da se u predhodnoj deceniji nismo slepo i po svaku cenu držali devize: ,,Evropa nema alternativu", čime smo zanemarili nacionalene interese, ne bi sad pričali o poniženjima.

Papir trpi sve

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.
(Notna sveska, 22. mart 2013 16:36)

Ja se izvinjavam ali moram da prokomentarisem. Jako cesto nailazim na ovakav stil pisanja, gde se stice utisak da komentar pise portparol neke stranke. "Mi" ostavite za novinsko pisanje, a komentare pisite u svoje ime. Ta ocajna fasciniranost da se konstantno pripada grupi ili coporu ji je jeziva. Stvara jednoumlje. Gomilu ljudi bez mozga koja vicu u megafon. Da li pokusavate da se utopite ili da vodite neku grupu ne znam, ali znam da takvo misljenje ne bodi na dobro. Ako vec zelite nesto da kazete u ime "svih" onda specifirajte ko su to svi pod tim "mi".

marinko bijeljina

pre 11 godina

I ovaj SB je postao zajebancija,slušam ovog i ispade kao da je Kosovo Švajcarska,provredni rast,ljudska prava....da nije žaosno bilo bi smiješno.

Light night

pre 11 godina

Sramota je sta sve nasa zemlja dozvoljava sebi. Koji javni blam. Koje ponizenje. Za Everopsku uniju. Ne mogu da verujem da se ponasamo kao prostitutke evropske unije.

Starosedeoci

pre 11 godina

Vekovima se Srbi rvaju sa raznoraznim napadima sa svih strana. Da smo od kamena do sad bi smo se slomili. Od cega li smo napravljeni?! Gospoda Albanci bi mogli malo bolje da izuce istoriju ovih krajeva da nauce sa kakvim narodom imaju posla. Ovde su se mnogi izmenjali ali Srpski zivalj je oduvek ovde bio i ostao.

Građanin Srbije

pre 11 godina

"Srbija je spremna da dijalog uspe, ali ne na poniženje i dvostruke standarde".
Mislim da je to CRVENA LINIJA koja ne bi SMELA da se pređr!

Notna sveska

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.

Rus

pre 11 godina

Bakunjin (1873)

"Jedno od sredstava srpske vlade da umiri rodoljubivu groznicu svoje mladeži sastoji se u tome da se periodično ponavljaju obećanja kako će se objaviti rat Turskoj sledećeg proleća a ponekad i jeseni kad se završe seoski poslovi; i mladići veruju, hvata ih uzbuđenje i svakog se leta i svake zime pripremaju posle čega se uvek neka nepredviđena prepreka, neka nota kakve od država pokroviteljica, ispreči na putu obećanog proglašenja rata; on se odgađa za pola godine ili celu godinu pa se na taj način čitav život srpskih rodoljuba odvija u napetom i uzaludnom očekivanju izvršenja do kog nikada ne dolazi." ( http://kontra-punkt.info/lektira/primer-knezevine-srbije )

Vladimir

pre 11 godina

"Hašim Tači je rekao da će od Beograda tražiti "kompenzaciju za ratnu štetu".

Vrhunac licemerja i beskrupuloznosti. On i njegovi sadašnji ortaci su u bukvalnom smislu iskukali ono bombardovanje. Pravosuđe SRJ ih je osudilo za ratne zločine i raspisalo poternice. I umesto da je ova sadašnja vlast to ponovo pokrenula bez obzira na to što je "peto-oktobarska" te poternice gurnula u fioke, oni i dalje nastavljaju sa ponižavanjem. Ne bi me začudilo da se to pitanje "ratne odštete" Kosovu postavi kao sledeći uslov za nastavak pregovora оd strane Brisela i Vašingtona.
Ako se to zaista dogodi, jedino o čemu bi mogli dalje da pregovaramo je da i mi postavimo pitanje ratnih zločina, ratne odštete Kosova prema Srbiji kao i ratne odštete zemalja koje su nas bombardovale.
Ja jednostavno ne vidim drugi način, jer ovo što nam rade izgubilo je svaki mogući kriterijum.
A pošto su naše ionako sve spakovali u Hag, sada bi mogli i da pokrenemo pitanje da se Srbiji izruče svi iz inostranstva odgovorni za onaj genocid nad Srbima i Srbijom 1999.
Na ovakvu izjavu bilo kog zločinca, svaka normalna država bi reagovala onako kako treba. Ili je i ovoj vlast razum toliko pomućen onim nevidljim papirom zvanim "datum".

KoStiC

pre 11 godina

Ma da bilo je kako rekose ,,manjih incidenata,, pa neka gospoda sa porodicama dodju dole i zive, super je mirno,,samo ima malih incidenata,,. Pa da ih vidimo sta ce tada reci

Горан

pre 11 godina

Хришћанство се систематски искорењује и уништава на Косову и Метохији. И то уз помоћ ЕУЛЕКС-а, који ништа озбиљно не ради да спречи уништавање хришћанске историје КиМ-а. Бедна је та западноевропска цивилизација, бедна је у својој основи ...

modesty

pre 11 godina

Konflikt star 1000 godina, o kakvom poverenju i pomirenju vi pricate? Mi mozemo samo mirno da zivimo jedni pored drugih, a NATO se pobrinuo da to onemoguci. U svakom slucaju, ajmo prvo da razresimo legalne probleme sa okupacijom, pa cemo posle o pomirenju.

bezimena

pre 11 godina

Ako se sad i uz ovu vlast ne izborimo za Kosovo, necemo nikad! Mozda ce tek nasi praunuci povratiti ono sto smo izgubili...
(Rodmana, 22. mart 2013 16:15)

Vi izgleda više volite kosovske Albance od njih samih.:)))

p.s. moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)

Daliborka V

pre 11 godina

Srbija je uradila sve što se od nje tražilo, uz stalno dodavanje novih uslova i na štetu naših interesa, jedino su vlasti u Prištini ostali na početnim pozicijama, jer im to omogućavaju moćni mentori.

Kontras

pre 11 godina

@Vlada: O cemu ti pricas? Kamo srece da nam je ovog kadra bilo ranije, sada bismo bili sigurno vec 3 godine clanica EU, a pitanje Kosova bi bilo vec odavno reseno!

darko

pre 11 godina

KOliko ja znam ta teritorija se zove KOsovo i Metohija u UN. S obziorm da naziv da li to znaci da je i UN priznala separatisticku drzavu Kosovo?
Ako UN nisu priznale Kosovo sa kojim pravom i sta trazi tamo Hasim Taci?
zasto mi ovo smrdi na veliku farsu!

Vrač81

pre 11 godina

Pričaju i samo pričaju. Dok se oni sastaju u Savetu bezbednosti Srbi su sve nebezbedini, a tek predlog Brisela - katastrofa. Ovi svi pregovori nikako da nam krenu na ruku u pozitivnom smeru, izgleda da će od Kosova ostati samo sećanje.

Vlada

pre 11 godina

Ponizeni smo mi nekulturom nase politicke scene. Ponizeni smo kadrovima koji upravljaju drzavim, preduzecima. Kosovo je gradjanima najmanji izvor ponizenja. Kosovo je vec davno van Srbije, a mi i dalje moramo sa vama sega mega trendovcima da se borimo, da trpimo vase svinjarije, vas lopovluk, prostakluk i bezobrazluk. Neka niko ne bude u zabludi, najveci problem zemlje Srbije je drzava i njen hohstaplerski kadar, sto na poziciji, sto u opoziciji. Eto, toliko o ponizenju.

darko

pre 11 godina

KOliko ja znam ta teritorija se zove KOsovo i Metohija u UN. S obziorm da naziv da li to znaci da je i UN priznala separatisticku drzavu Kosovo?
Ako UN nisu priznale Kosovo sa kojim pravom i sta trazi tamo Hasim Taci?
zasto mi ovo smrdi na veliku farsu!

Vrač81

pre 11 godina

Pričaju i samo pričaju. Dok se oni sastaju u Savetu bezbednosti Srbi su sve nebezbedini, a tek predlog Brisela - katastrofa. Ovi svi pregovori nikako da nam krenu na ruku u pozitivnom smeru, izgleda da će od Kosova ostati samo sećanje.

bezimena

pre 11 godina

Ako se sad i uz ovu vlast ne izborimo za Kosovo, necemo nikad! Mozda ce tek nasi praunuci povratiti ono sto smo izgubili...
(Rodmana, 22. mart 2013 16:15)

Vi izgleda više volite kosovske Albance od njih samih.:)))

p.s. moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)

modesty

pre 11 godina

Konflikt star 1000 godina, o kakvom poverenju i pomirenju vi pricate? Mi mozemo samo mirno da zivimo jedni pored drugih, a NATO se pobrinuo da to onemoguci. U svakom slucaju, ajmo prvo da razresimo legalne probleme sa okupacijom, pa cemo posle o pomirenju.

Naz

pre 11 godina

Dragi komsije,i ako vasa propaganda svaki dan ucini sve da bi vas namjerno informisao o "zli Albancima i jadne Srbe" istina je da na Kosovu svaki moze da ide gde god hoce bez problema osim na saveru Kosova gde su Srbske bande.Vi mozete da izigravate zrtvu koliko god hocete kako je ceo svet protiv vas i kako ti jadni Srbi koji kad god im se svidja blokiraju puteve,salju policiju i specialne jedinice nazad,ali to je ustvari za civilizovani svet nacin da vide da je Kosovo prava demokratska zemlja u kojoj imaju prava svi pa i ti banditi na severu,misite samo kako bi bilo kada bi 10 Albanca blokirali celu juznu Srbiju da bi profitirali kriminalom i nelegalnim poslovima kakva bi bila reakcija demokratske Srbije.Jos nesto,meni je drago da je Thaci na kraju rekao ono sto mi Albanci odavno znamo a to je da Srbija MORA da naplati ratnu odstetu kad tad ili nema nista od dobrosusedskih odnosa,osim ako Srbija odluci da bude Ruska gubernija,bez bilo kakve shance da postane deo EU.
Tesko da ce B92 objaviti ovaj komentar jer nije ni B92 ono sto je bilo prije par godina ali vredi pokusati.

Pozdrav iz Amsterdama

Jagoda

pre 11 godina

Znaci i dalje "Srbija se saginjati nece" i " Ako treba jescete korijenje" a oni svi sve deblji i deblji...mrski audi u garazi... sve te odvratne spozoruse...egzoticna letovalista...

marinko bijeljina

pre 11 godina

I ovaj SB je postao zajebancija,slušam ovog i ispade kao da je Kosovo Švajcarska,provredni rast,ljudska prava....da nije žaosno bilo bi smiješno.

e-krem

pre 11 godina

Zaboravio je da im kaze da "neki u Srbiji lazu da je Kosovo nase" i da je "Srbija udarila glavom u zid" i da neko mora u u okviru proklamovanog sveobuhvatnog resenja za to da plati.
Pitanje je ko ce to biti:
a)lazovi,
b)glava,
c)zid.

balega sa asfalta

pre 11 godina

Srbija nije u prilici da bira, nego da radi ono sto je Ahtisari jos napisao, to je maksimum za Srbiju.
To sto neki ne razumeju da je Srbija bila u prilici pre 23 godine da pregovara, to je njihov problem, sada nema pregovaranja, jos pre 23 godine je trebalo pregovarati, sada je kasno i gotovo. pozz

beki

pre 11 godina

Rat smo izgubili 99te,cudim srr zapadu,usa,albancima,kakvi pregovori.kakvi bakraci.Rat ko gubi moze da se duri i ljuti,sta nas zamajavju tzv pregovorima,gubima pare i živce,a opet stigli papiri na sto kao iz rambujea...sto tada nije sve završeno cemu ovo glumatanje i rezolucija 1244 kada znamo da i tamo imaju pravo na samoopredeljenje a znamo sta bi odlucili,i rusi to podrzali. Kosovo nije nase od 99 i tacka

Duci0167

pre 11 godina

Kako ste svi strucnjaci kad se prica o Srbima sa Kosova i nepravdi koja vam (nam) je nanesena. Jel zna neko sta je bilo malo pre toga (ne pitam za vekove unazad)? Tada su svi zabadali glavu u pesak! Albanske institucije nisu izgradjene za 2 dana,vec preko 20 godina! Politicari su zamajavali ili bili zauzeti silnim ratovima u koje su nas gurnuli. Nije tada reagovano dok je moglo. Posle sukoba '99 vec nismo imali nista a narod sa obe strane zaslepljen mrznjom. Eventualno tada se moglo pricati o podeli Kosova. Ahtisarijev plan je odbacen kao izdajnicki i ucenjivacki. Posle decenije ponovnog zabijanja u pesak kada smo izgubili ama bas sve šanse mi bi da pregovaramo. Za to vreme Albanske institucije su ucvrstile svoj polozaj,priznate od najvecih svetskih sila. Sada bi podelu...e,pa kasno! Daj onda zajednicu srpskih opstina (manje vise sve sto je bilo u Ahtisarijevom planu koji je bio apsurdan za vecinu Srba),sada ne moze vise ni to. Kako vreme prolazi ostali smo bez ijednog argumenta za pregovore. Treba prihvatiti situaciju kakva jeste! Ne zamajavati siromasni narod dole jer oni stvarno nasedaju na price da su poslednja linija odbrane. Izborite se da se dobiju garancije da ce slobodno ziveti u kosovskom drustvo i institucijama. Skole na maternjem jeziku,ucestvovanje na izborima. Ja sam apsolutno siguran da bi bolji zivot imali nego pod srpskom vlascu koja ih je dovela do ponora. Raditi na pomirenju! Pogresno shvatamo "patriotizam",nije to zveckanje oruzjem za parce teritorije.

ako se seca neko

pre 11 godina

Srbija za dogovor ne za poniženje...To je tipicna izreka ponizenog.Mi smo vec ponizeni i vec smo izgubili Dacicu,vasa stranka i politika se pobrinula za to.

posmatrac

pre 11 godina

Dosta su nas gazili i ponižavali. Ako nisu zadovoljni ustupcima koje je Srbija učinila - hvala im lepo!
(Mr Bean, 22. mart 2013 16:33)
Albanci tj Kosovo je ucinila bolne ustupke,a sto ih mi ne znamo i ne pratimo,jer slusamo samo nasu istinu,to je nesto drugo.Ahtisarijevim planom,Kosovo,je pristalo,da im drugi odredjuju zastavu,himnu,ustav,gde je Kosovo,gradjanska drzava,a ne drzava albanaca i ostalih..Srbi imaju najsira ovlascenja,i garancije...Sta mislite,da Srbija treba pristati na takve bolne ustupke?Mislim,realno da se sagleda stanje,a ne bajke i iluzije,tj nasa istina..

Ivan

pre 11 godina

@Naz - Поштовани, претпостављам да сте Албанац са Косова и Метохије. Надам се да живите у свом стану и то је у реду. Неко од ваше многобројне родбине или познаника сигурно живи у отетом стану или кући. Обрађује туђу, украдену њиву. Школе и предузећа је изградио и финансирао неко други. Читаву инфраструктуру од путне до енергетске су направили и финасирали Срби а не Албанци. Надам се да је сада ситуација боља са наплатом текућих обавеза (струја, вода...) јер ако се добро сећам Албанци нису желели да је плаћају 20-ак година. Признавање такозване независности Косова ће бити историјски преседан по коме народ који је доживео демографски бум (нећу користити неприкладнији израз мада би требало) само на основу тога добија право на независност. Наравно уз свесрдну помоћ западних земаља које имају очигледне интересе, економске и стратешке. Велики поздрав Вама а посебан онима који мирно спавају у туђој кући. Ратна одштета је врхунац ироније.

putzi

pre 11 godina

Tako je thaci nema republika srpska u kosovo ni barikada nece biti samo nezavisna suverena nasa voljena kosova hvala amerika za pomoc kosovu ziveo suverena nezavisna kosova

Papir trpi sve

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.
(Notna sveska, 22. mart 2013 16:36)

Ja se izvinjavam ali moram da prokomentarisem. Jako cesto nailazim na ovakav stil pisanja, gde se stice utisak da komentar pise portparol neke stranke. "Mi" ostavite za novinsko pisanje, a komentare pisite u svoje ime. Ta ocajna fasciniranost da se konstantno pripada grupi ili coporu ji je jeziva. Stvara jednoumlje. Gomilu ljudi bez mozga koja vicu u megafon. Da li pokusavate da se utopite ili da vodite neku grupu ne znam, ali znam da takvo misljenje ne bodi na dobro. Ako vec zelite nesto da kazete u ime "svih" onda specifirajte ko su to svi pod tim "mi".

narod trece klase

pre 11 godina

narod kome za 5 godina plata spadne za 80 posto i on ne reaguje,pa ga bombarduje ceo civilizovani svet i on ne reaguje sigurno i ne zna sta znaci rec ponizenje

alek

pre 11 godina

Ivica Dačić rekao na sednici SB UN da je Srbija voljna da dijalog s Prištinom uspe, ali da nije spremna na "poniženja i dvostruke standarde".

Kasno je za to Ivice. O tome si trebao da mislis kada si uneo ulicarski zargon u obracanju naciji i kada si izvrgavao ruglu Ustav svoje drzave. Mozda u tvome primitivnom mozgu Ustav drzave nema nikakvog znacaja ali svima ostalima koji su upleteni u resavanje kosovskog cvora on predstavlja nepromenljive norme ponasanja.

Matematicar sam tim se dicim

pre 11 godina

Kako ja to vidim
Taci u oci svima kaze i to u UN da neda izvrsna ovlascenja, Daca rece da bas to hoce "izvrsnu vlast" i to je nekakva crvena linija (koja doduse skace kao crvena zaba) MAtematika je ovakva: (Taci -1)*(Daca+1)/(UN0)=0 ili ti "sipak" da ne kazem nesto drugo, kladim se u $1 da Taci nece popustiti vec da ce Daci ostati linija da je nosi kuci, a posto je crvena moze s njom da izveze petokraku.

jeremija

pre 11 godina

A ko vas to ponizuje gos.Dacicu?,naduvali ste neke stvari,kao da ste zemlju prevrnuli naopako i napravili reda u njoj.Dokle mislite da mozete pricama i hvalisanjem postizati rezultate,a u stvarnosti sve samo reklame i nepravde.Sta ste vi to toliko uradili,ono sto bi svako normalan vec odavno odradio,dela gos.Dacicu,dela su merilo a ne price i muvanja.Jeste vodili rat,jeste,jeste ga izgubili,jeste,bez obzira sto se NATO umesao.Kako bi bilo vama da u vasu kucu dodju stotine do zuba naoruzanih i maltretiraju vas i vasu porodicu,a niko nece da vam pomogne,bilo bi vam jako ugodno,zar ne?Prestanite vise sa tim srpstvom,mitovima i srpskom kolevkom,zatrovali ste mnoge u narodu,jos od malih nogu,pa misle to je sve istina.Priznati ne priznati,to ne menja na stvari,realnost su dokazi,a vi mozete pricati bajke koliko hocete,smeni ste vec,samo izgleda to nikako da primetite.Mislite da su svi glupi i da se sa svima moze manipulisati,uspevalo je to vasem mentoru dugo god.ali i tome je dosao kraj.Najvecu krivicu snostite vi politicari,jer ne govorite istinu narodu,a dobro vam je poznata.Imate tu veliku srecu sto mnogi u narodu imaju kratko pamcenje i veruju u sve i svasta,a tome je doprinela vasa mudra politika,zavadi pa vladaj,ali sve ima svoj kraj,ne zaboravite.

Горан

pre 11 godina

Хришћанство се систематски искорењује и уништава на Косову и Метохији. И то уз помоћ ЕУЛЕКС-а, који ништа озбиљно не ради да спречи уништавање хришћанске историје КиМ-а. Бедна је та западноевропска цивилизација, бедна је у својој основи ...

Osecaj me ne vara

pre 11 godina

Ja sam uverena da ce stvari na ovim nasim prostorima, poceti da se sredjuju. Oni koji su do sada gubili , pocece da dobijaju, a ovi koji su mislili da dobijaju nesto pocece da gube.

Miroslava Ć

pre 11 godina

Da se u predhodnoj deceniji nismo slepo i po svaku cenu držali devize: ,,Evropa nema alternativu", čime smo zanemarili nacionalene interese, ne bi sad pričali o poniženjima.

Light night

pre 11 godina

Sramota je sta sve nasa zemlja dozvoljava sebi. Koji javni blam. Koje ponizenje. Za Everopsku uniju. Ne mogu da verujem da se ponasamo kao prostitutke evropske unije.

Starosedeoci

pre 11 godina

Vekovima se Srbi rvaju sa raznoraznim napadima sa svih strana. Da smo od kamena do sad bi smo se slomili. Od cega li smo napravljeni?! Gospoda Albanci bi mogli malo bolje da izuce istoriju ovih krajeva da nauce sa kakvim narodom imaju posla. Ovde su se mnogi izmenjali ali Srpski zivalj je oduvek ovde bio i ostao.

sve je moguce

pre 11 godina

Tacijeva izjava po pitanju ratne stete je apsolutno komicna - ratnu stetu placa jedna drzava drugoj na osnovu cinjenice da su iste bile u ratu. Obzirom da je KiM 1999.te bio deo FR Jugoslavije (ako je danasnji status sporan, taj nije sporan cak ni Taciju), kako onda moze biti FRJ bude u ratu sa delom svoje teritorije, i da placa ratnu ostetu sama sebi.
Ali, zivot me je naucio da logika koju su nam predavali kros skole, nije uvek logicna...

Boj na Kosovu jos uvek traje

pre 11 godina

Srbija moze da bude uzdignute glave. Nista ne otima, nikoga ne ugnjetava, samo se bori za svoje oteto. Albancima poruka : Oteto- prokleto!

Vladimir

pre 11 godina

"Hašim Tači je rekao da će od Beograda tražiti "kompenzaciju za ratnu štetu".

Vrhunac licemerja i beskrupuloznosti. On i njegovi sadašnji ortaci su u bukvalnom smislu iskukali ono bombardovanje. Pravosuđe SRJ ih je osudilo za ratne zločine i raspisalo poternice. I umesto da je ova sadašnja vlast to ponovo pokrenula bez obzira na to što je "peto-oktobarska" te poternice gurnula u fioke, oni i dalje nastavljaju sa ponižavanjem. Ne bi me začudilo da se to pitanje "ratne odštete" Kosovu postavi kao sledeći uslov za nastavak pregovora оd strane Brisela i Vašingtona.
Ako se to zaista dogodi, jedino o čemu bi mogli dalje da pregovaramo je da i mi postavimo pitanje ratnih zločina, ratne odštete Kosova prema Srbiji kao i ratne odštete zemalja koje su nas bombardovale.
Ja jednostavno ne vidim drugi način, jer ovo što nam rade izgubilo je svaki mogući kriterijum.
A pošto su naše ionako sve spakovali u Hag, sada bi mogli i da pokrenemo pitanje da se Srbiji izruče svi iz inostranstva odgovorni za onaj genocid nad Srbima i Srbijom 1999.
Na ovakvu izjavu bilo kog zločinca, svaka normalna država bi reagovala onako kako treba. Ili je i ovoj vlast razum toliko pomućen onim nevidljim papirom zvanim "datum".

ponizenja

pre 11 godina

Osecam se ponizenom jer mi je Nikolic neotesani Predsednik, imam Premijera sa ulicnim zargonom,potpredsednika koji laze,dok zine, a nije sposoban ni sebe da vodi a ne ovu zemlju i narod.O ovima ispod njih koje su ustolicili necu ni da pricam.Oni ne znaju da pregovaraju a kamoli da ih okoncaju uspesno.Sta im je glavni adut u pregovorima, gomila kriminalnih grupa na severu Kosova koje savrseno funkcionisu.
Taci ne moze da me ponizi, on nije ni moj narod ni moja vlast, od njega nista ne ocekujem.Bori se covek za svoje i to je njegovo pravo.To sto je pametniji i sposobniji od ovih nasih, mozemo samo da zavidimo i nista vise.

laki

pre 11 godina

@za bezimenu, a pa ti lepo probaj malo i na kosovu da radjas decu, unuke, za zivot, prosperitet. Probaj ti pa nam javi kako ide. jel moze?

t.

pre 11 godina

@Naz

Mi u Srbiji smo decenijama gledali kako vi Albanci blokirate puteve, ne placate poreze, racune za struju, pravite svoje ilegalne i paralelne strukture, naoruzavate se, ubijate policajce i vojnike, proterujete civile, finasirate svoj nacionalisticki projekat iz sverca svega i svacega, te je malo smesno da upravo vi Albanci pricate nesto o kriminalu na severu kada u Pristini isprted vasih noseva imate mnogo vece kriminalce - raspitaj se za imovinu haradinaja i odakle mu. Jos nesto, to sto je Taci rekao i zatrazio odstetu samo pokazuje da zivite u nekom virtulenom svetu te niste svesni sta ste tacno radili na Kosovu i mislite da ce i drugi da pristanu na tu vasu romantizovanu verziju onoga sta se desavalo. I jos nesto, ako Srbija ne bude napredoval aprema EU, to znaci da automatski nece ni ta vasa "drzava kosova" koja i sada kasni nekoliko faza i godina iza Srbije.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Bas me zanima sta ce nasi sad mudro da smisle. Bas me zanima doke ce da nastave da se ulizuju Evropi. Muka mije vise od tog ulizivanja i tih pregovora oko predavanja naseg Kosova za to clanstvo. Zvaka za ludaka.

milan

pre 11 godina

Srbija je u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji nego što se naši političari ponašaju.Što samo dovodi do zaključka da su ovi aktuelni "državnici" sa previše "putera na glavi", tako da su pritisnuti da "igraju" kako im se zapoveda.Ono što nije moglo da prođe kod Koštunice i Tadića,kod ovih će proći glatko.Naravno,uz puno teatralnosti i kvazipatriotskog busanja.

Jelisaveta

pre 11 godina

Tacijeva prica podseca na lapsus jednog sportskog komenatatora koji je rekao: "Nasi igraju, a protivnici samo smetaju". Kome Taci objasnjava da je suverenitet Kosova nepovratan proces? Da li misli da ce zlocini nad Srbima nestati ako on i posrednici u pregovorima, pokusaju da ih zanemare?

whatever

pre 11 godina

@Naz

Kada bi vi Albanci ili ta vasa "drzava" bili makar 10% onakvi kako zamisljate, zaista bi tvoj komentar mogao da se uzme za ozbiljno. Ali niste. Tako da...

deda mraz

pre 11 godina

Kakav je bre ovo govor Dacica? Pa ja sa srednjom skolom bih bolje govorio od njega. Pola stvari nije ni spomenuo, kao da mu je neko rekao to i to smes da pricas a to i to ne. Zasto nije spomenuo kada je trebalo da sklone spomenik u svojoj drzavi, dobili su pretnje od teroristicke organizacije ANA ili kako se vec zove, i to javne pretnje. Dalje zasto nije spomenuto sve glasnije govore albanskih politicara o velikoj albaniji. I jos mnogo toga. Ja znam da Kosovo nije nase odavno, ali bar im kazi sta sve imas, da bar cuje ceo svet. Znas kad ce da uspete u pregovorima sa ovakvim govorom? NIKAD! E moji politicari.

dokle

pre 11 godina

@Naz
Slusaj komsija, vidi se da si bio izlozen ozbiljnom ispiranju mozga i albanskoj propagandi i ocigledno si poverovao u bajkicu o "predobrim Albancima koji se bore za slobodu i demokratiju" koju su jos onomad lansirali NATO i CNN kako bi opravdali svoje akcije i to je tvoj problem, ali cisto informativno, Srbi na Kosovu u delu gde ste nakon etnickog ciscenja postali vecina nemaju slobodu kretanja, diskriminisani su u svim oblastima o cemu mozes da nadjes sasvim dovoljno podataka u izvestajima OEBS-a, AI-a, SE-a, povratak prognanih Srba se opstruise, opstruisu se sudski procesi u vezi povratka imovine, ubice i napadaci na Srbe se ne hapse itd. Koliko god umislio da je ceo svet na vasoj, albanskoj strani to nije istina sto se vidi i po tome da ni posle pet godina od samoproglasenja nije doslo do legalizacije te vase tvorevine a samim tim i legalizacije onoga sta radite na Kosovu. Da vas smatraju za civilizovane i one koji postuju prava dobili biste za pocetak ukidanje viza i stavljanje na belu sengen listu.

Građanin Srbije

pre 11 godina

"Srbija je spremna da dijalog uspe, ali ne na poniženje i dvostruke standarde".
Mislim da je to CRVENA LINIJA koja ne bi SMELA da se pređr!

Vladimir

pre 11 godina

E takvi smo mi svašta ćemo da damo pa i da poklonimo, kada nam neko dođe u goste ne najavljen mi mu damo sve što imamo. Ali kada nam neko nudi evrpske i svetske standarde i dobar i lagodan život ali da moramo da tu i tamo prihvatiti poniženje onda se najstrašnije iznerviramo i svemu se suprotstavljamo.

U životu sam pravio dosta kompromisa, ali kada mi ponude svašta ali da prihvatim poniženje, e onda se uzj... najstrašnije.

Evo priznajem ja sam jedan takav, E HVALA VAM EVROPO I SVETE NA SVEMU, ALI PONIŽENJE NE MOŽE PA MAKAR CRKO ODMAH.

A ja sam još i demokratski nastrojen, šta tek misle oni koji nisu!?

Pismo–Glava

pre 11 godina

Nema od nas nista! Ako propadnemo sad na testu ,,Kosovo,, propascemo na svakom drugom testu. Bicemo krpa za brisanje poda Evrope. Nadam se, da ce se ova vlast trgnuti i vratiti svojim kornima.

Rus

pre 11 godina

Bakunjin (1873)

"Jedno od sredstava srpske vlade da umiri rodoljubivu groznicu svoje mladeži sastoji se u tome da se periodično ponavljaju obećanja kako će se objaviti rat Turskoj sledećeg proleća a ponekad i jeseni kad se završe seoski poslovi; i mladići veruju, hvata ih uzbuđenje i svakog se leta i svake zime pripremaju posle čega se uvek neka nepredviđena prepreka, neka nota kakve od država pokroviteljica, ispreči na putu obećanog proglašenja rata; on se odgađa za pola godine ili celu godinu pa se na taj način čitav život srpskih rodoljuba odvija u napetom i uzaludnom očekivanju izvršenja do kog nikada ne dolazi." ( http://kontra-punkt.info/lektira/primer-knezevine-srbije )

Влада

pre 11 godina

@Naz

Слажем се, није Б 92 што је некада био, а није ни трава у Амстердаму. Изгледа да је јако лоша.

KoStiC

pre 11 godina

Ma da bilo je kako rekose ,,manjih incidenata,, pa neka gospoda sa porodicama dodju dole i zive, super je mirno,,samo ima malih incidenata,,. Pa da ih vidimo sta ce tada reci

Darko

pre 11 godina

Pristina bi mogla malo da se spusti na zemlju, i da Brisel prestane da joj drzi ledja, pa bi sve lakse islo. Ovako Srbija ulaze veliki trud u dijalog, ali cemu

Sunshine

pre 11 godina

Bice tesko boriti se i za nebesku pravdu pravdu i za EU. Kad smo pozeleli EU uhvatili smo se sa djavolom za ruku. Kasno cemo to shvatiti.

Vragolan

pre 11 godina

Nista, podici nase institucije dole i boriti se za ocuvanje zemlje. I reci ne Evropi. Evropa ima ideju cepanja nas na sve manje i manje celine i tu ce politiku i nastaviti dalje sa Vojvodinom i Raskom. Zivi bili pa videli. Naprednjaci pamet u glavu tamo.

Ilija

pre 11 godina

Nasoj vladi treba nesto da bude jasno. Evropska unija nas nece podrzati ni sa cim u vezi kosova, oni su to i zakuvali , sam onas gledaju u ne mogu da se nacude koliko smo glupi. A mi treba da sednemo jednom sami sa sobom, pogledamo se u ogledalo i priznamo sebi da mi njih ne zanimamo. Zato nas i ne primaju u EU, vec nesto stalno zakeraju – jer nas ni neplaniraju tamo. Samo hoce da nas navuku da damo Kosovo i povucemo se sa zauvek tih prostora kao sto su nas naterali na povlacenje iz Hrvatske i Bosne.

Marina

pre 11 godina

"....moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)
(bezimena, 22. mart 2013 16:45)

Ako svi odustanete,tko će ostati i povući zemlju u budućnost koju želite sa svoje praunuke? Razumijem gorčinu,razočaranje,nemoć da se suprotstavite tekućim političarima,mislim da ste intelektualka odana demokratskim vrijednostima društva,miru,toleranciji,kompromisima...da vam ne smetaju druge nacije ni rase,ali nemojte NIKADA odustati od svoje zemlje. Srbija treba vas i vama slične da se izvuče iz mraka i gliba u koje su vas gurnule neke neodržive odluke političkih elita...Nadam se i držim palčeve da ni vi ni vaša djeca,unuci i praunuci ne budete morali napustiti svoju domovinu prije nego učinite svi sve da se ovo teško stanje promijeni.

Citalac

pre 11 godina

Procitajte pazljivo ko je sta rekao i kakav stav ( politiku ) ima .

Obicno politicari pricaju jedno, rade drugo !

Ovde, na nasu zalost, to nije slucaj !

Sve je jasno ( bar meni )

Kontras

pre 11 godina

@Vlada: O cemu ti pricas? Kamo srece da nam je ovog kadra bilo ranije, sada bismo bili sigurno vec 3 godine clanica EU, a pitanje Kosova bi bilo vec odavno reseno!

Daliborka V

pre 11 godina

Srbija je uradila sve što se od nje tražilo, uz stalno dodavanje novih uslova i na štetu naših interesa, jedino su vlasti u Prištini ostali na početnim pozicijama, jer im to omogućavaju moćni mentori.

Nasa vlada je na potezu

pre 11 godina

Nas Evropska zajednica jos od rata u bosni i hrvatskoj, preko haga gura u ilegalu, u provaliju. Zele nam cisto zlo. Samo mi nemamo mozga da tu ukacimo. Bas da vidim sta ce biti od nas sutra. Stavice nas jedva u tu evropsku uniju ali cemo im biti samo radna snaga. Bice nam robovlasnici. Sto vec jesu. Oni siptare podrzavaju sami samo da bi nas spustili nize. Posle ce i njima to isto da urade. Vucicu, Dacicu, Nikolicu dizi srpske insistucije na severu ili nema nista od nas.

Notna sveska

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.

ze.

pre 11 godina

@Duci0167

Ma sta naprica, nego sto ti sam licno ne bi lepo otisao da zivis u albansku "dzravu kosova" i da lepo uzivas u svim tim "pravima" koje ce ti obezbediti Hasim Taci? Inace ta albanska tvorevina nije u stanju da ispuni ni uslove za beli sengen ili neke osnovne standarde ali ce zato kao da se maksimalno izmaltretiraju oko prava Srba i ima da ih postuju boli glava? U kom ti dete univezrumu zivis? Nervira to vase kvaziliberalno, mnogo sam cool i urban pr.vanje. Idi malo na Kosovo pa zivo tamo kao Srbin jedno mesec dana pa dodji nazad da delis savete.

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

Srbija treba da se brine za Srbe na Kosovu.
A nama ne treba teret od 2 miliona Albanaca
koji je jos tezi od 1999 jer sede na grbi i EU i Amerika.
A Rusija nije sposobna da skine teret
a sami bi mozda mogli da nosimo teret kad bi
Eu i Amerika sjasile - ali sumnjam u realnost toga.
Jer smo desetkovani natalitetom i ekonomijom
jer nas je 300.000 svako deceniju manje,
a Albanaca za toliko mnogo vise.
Stategija Srbije treba da obuhvati i to
a ne politice glasove naroda koji je obmanut realnoscu.

sanja

pre 11 godina

Rezultat komentara, Fudbal : Kosovo-600:90. Neozbiljan smo narod, toliko neozbiljan, da uopste ne cudi sto smo gubitnici na svim poljima. Samo sto od sada, nece vise biti ni fudbala, ni 'rijalitija' da nam pomognu da zabijamo glavu u pesak. Nemojmo samo da kukamo, pogledajmo se u oci, bar za toliko.

SKUBI

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

DOSTA JE

pre 11 godina

Sta ovaj zapad vise hoce, sve ovo su oni skuvali a sad mi izigravaju dobrocinitejle . Alo TACI na tudjoj si zemlji premijer u tudjoj drzavi.ALi sta je tu je .Uradimo sta mozemo ali ne da klecimo da nas gaze.

Slavica

pre 11 godina

Доста је понижења и рата било на Косову, Србија жели само мир и да људи на Косову могу да се крећу где они желе, а не да нам стално дају неке ултиматуме и да нас уцењују, доста је.

Trenutno je tako

pre 11 godina

Jasno je da je Srbija prethodnih par decenija gubila, mozda ce gubiti jos, ali se slazem sa Vucicem da taj gubitak moramo svesti na minimum i od svih mogucnosti koje nam se prizaju i koje ce nam se tek pruziti, trebamo uzeti maksimum. Moramo nauciti da izvlacimo maksimum iz svake situacije ali bez gubitka dostojanstva!

Vera u buducnost

pre 11 godina

Jednom je Aleksandar Vucic rekao nesto tipa - U rešenju za Kosovo da izgubimo najmanje što moramo . – To su otprilike nase mogucnosti trenutno, a u budicnosti verujem da ce se sve Srpske zemlje opet spojiti.

Kraj puta

pre 11 godina

Jedino da se molimo da pravda i zasluge na kraju pobedjuju. Situacija je vrlo komplikovana a podjednako teska i za nas a bogami i za njih. Nece oni vrteti ceo svet oko prsta. Stace njima neko na put.

Balkanika

pre 11 godina

Sada cemo videte kom obojaci kom opanci. Bi volela da se konacno druga strana shvati kao izvor problema, pa da njima malo zavrcu usi !

zlatousti

pre 11 godina

Sto se tice pronalazenja resenja polozaja Srba na Kosovu, koje moze da se implementira, Evropa je puna primera za to. Pa kad moze da funkcionise u Evropi, trebalo bi da funkcionise i na Kosovu ako svetski gospodari dozvole. Kosovo je presedan u medjunarodnim odnosima, pa i resenje toga problema moze da prevazilazi najbolje primere prakse politickih autonomija u Evropi.

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sada ovo, opet neko saginjanje , ponos, pravda itd ? Pa dokle tako ? Koji izbor imamo, reci te to narodu na sav glas ! Zaboravite vec jednom taj glupavi ponos, saginjanje , ispravite se vec jednom i zavrsite to sa Kosovom , zasto smo vas birali ?

zenamacka

pre 11 godina

Ne smemo dozvoliti da nas bilo ko ponizava,narocito ne Taci i njegovi predstavnici.Mi smo narod koji se drzi svojih princima i nacela i mozda smo zbog toga bas svima trn u oku

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

marijana_inzenjer

pre 11 godina

Tako je! Sigurna sam da će se trud i rad naših ministara ceniti i da ćemo uspreti u svim dogovorima! To i zaslužujemo!

marisol

pre 11 godina

Nema ponižavanja trebamo samo biti odlučni i jedinstvani u svojim stavovima. Jer dobro znamo da smo imali predsednika koji je putovao i izvinjavao se pa nam ništa nije doprineo!

anonimno

pre 11 godina

U svakom trenutku EU ponizava Srbe.U lice vam govore jedno iza ledja drugo.Kadija vas tuzi kadija vam sudi tako izgleda pozicija Srba.

stranac

pre 11 godina

Ljudi!!! pa nije to tesko da se razume! kad neko zeli da razume! vrlo je jednostavno! nema podele Kosova! nema menjanje Granica!Srbi u KiM dobiju nabolja Ljudski prava na EU sa Garant UN i EU, niko ne trazi da priznaju Kosovo Nezavisnu! Pa sta oni zele vise??
i sto bi to trebalo da odugovlace kad nece nista vise ni dobiti,
a pez potpisa nema DATUMA za EU,
znaci nista nije reseno osim troskova za Avionske Letove i Vecere Velikih Premiera, ^^dva Ratnika^^ Brothers In Arms!!! Jaoooooooo
sto me nema mene u UNu jao kako bi se oni dogovorili i potpisali, pa napunile se para oni i sto bi potpisali Kad njihove djeca imaju sve, a nasa?????? NISTA

maza

pre 11 godina

Srbija je napravila dovoljno ustupaka sad je red na njih.nadam se da ce konacno doneti neke odluke koje ce ici u nasu korist na ovoj sednici UN.

Skeepy

pre 11 godina

Samo sam cekao kad ce pomenuti ratnu stetu i slicno , sve sto nam je u bilo kakvu korist treba prihavtiti i samo da ne budemo ponizeni !!

Kula

pre 11 godina

Kompromis i dugovor da , poniženja ne.Srbija je spremna za komprimis za donošenje teških odluka ali na bilo kakva poniženja neće nikada pristati.Treba nataviti dijalog i tražiti najoptimalnije rešenje za pitanje Kosova.

Branko

pre 11 godina

Srbija je spremna za nastavak dijaloga ali na poniženja ne može i neće nikada pristati.Bilo kakav dogovor da se postigne on ne vodi ka priznavanju nezavisnosti Kosova. Srbija neće nikada priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Anjica

pre 11 godina

Ako smo morali sve ove godine da se ponižavamo više ne moramo jer Srbija ima alternativu ako EU ne poštuje naše napore nećemo ni mi sve živo ispunjavati za njih!

Dostojanstveno i principijelno

pre 11 godina

Premijer Ivica Dačić je ponudio pregovaračko mesto onome ko može bolje od njega da razgovara sa Tačijem?!
To, uopšte, nije problem,već to što se o najvažnijim ustavno-političkim pitanjima razgovara samo između "dva premijera", umesto da sa jedne strane našeg šefa "pregovaračkog tima" sedi expert za ustavno pravo, a sa druge expert za međunarodno javno pravo!
Nije ni definisan predmet razgovora, koje bi na kraju pregovaračkog procesa mogao dobiti i međunarodnu verifikaciju, ukoliko se, naravno, rezultati temelje na ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN!
To su, takođe, principijelna opredeljenja rezolucije skupštine Srbije o Kosovu, koja se, očigledno, ne pominju u razgovorima da se ne bi iritirala druga strana, iako je održivo rešenje moguće tražiti samo u pomenutim ustavnim i međunarodno pravnim okvirima!
Tek kada se to desi EU će gledati na Srbiju sa uvažavanjem i prestati sa neprincipijelnim uslovljavanjima!

Ganes

pre 11 godina

Koji ne covek- koja otimacina u tri cina. Neka imam necionalisticke stavove ali ja lepo kazmem da se ne treba saginjati vise nego sto vec jesmo i da ne treba potpisivati nista ni za kakva masne kolace EU.

Stjepan Oblonski

pre 11 godina

Srbija nece priznati nezavisnost Kosova,to je u suprotnosti sa drzavnim i nacionalnim interesima.Drago mi je kad cujem da je kraj ponizavanju,previse smo to koristili u praksi ranijih godina.

Piter Brojgel

pre 11 godina

Ono sto je najbitnije je da ne dozvolimo da nas neko jos i ponizava,ova situacija je dovoljno teska sama po sebi.Napravili smo vec veliki korak nacinivsi ustupak,sad je red na njih.

Perikle

pre 11 godina

Evidentno je da je evropa na strani Albanaca,svi znamo i zsto je to tako,oni imaju novac.No,to ne treba da bude obeshrabrujuce po nas,treba da nastavimo da se borimo kao i do sada!

Marsel Prust

pre 11 godina

Nece Dacic da se izvinjava i ponizava,apsurdno bi bilo ponavljati neke greske iz proslosti.Nadam se da ce uskoro biti postignut dogovor.

Nunc scio

pre 11 godina

Potrebno je biti istrajan,ovo nije nimalo lak posao...Treba da pokazemo i zube,a ne da budemo banana drzava kao sto smo bili ranijih godina...

Arijadna

pre 11 godina

Necemo priznati Kosovo i to je svima valjda do sada postalo jasno.Ne treba ni da se ni ponizavamo ,sto kaze nasa narodna poslovica "u dobru se ne ponesi,u zlu se ne ponizi"...

bolji zivot

pre 11 godina

Da bi do sporazuma doslo potrebna je saradnja i kompromis sa obe srane...u svakoj prilici im naglasavati koji su nasi stavovi i da smo za dogovor ali da i druga strana mora da bude spremna na isto.

darko

pre 11 godina

KOliko ja znam ta teritorija se zove KOsovo i Metohija u UN. S obziorm da naziv da li to znaci da je i UN priznala separatisticku drzavu Kosovo?
Ako UN nisu priznale Kosovo sa kojim pravom i sta trazi tamo Hasim Taci?
zasto mi ovo smrdi na veliku farsu!

modesty

pre 11 godina

Konflikt star 1000 godina, o kakvom poverenju i pomirenju vi pricate? Mi mozemo samo mirno da zivimo jedni pored drugih, a NATO se pobrinuo da to onemoguci. U svakom slucaju, ajmo prvo da razresimo legalne probleme sa okupacijom, pa cemo posle o pomirenju.

bezimena

pre 11 godina

Ako se sad i uz ovu vlast ne izborimo za Kosovo, necemo nikad! Mozda ce tek nasi praunuci povratiti ono sto smo izgubili...
(Rodmana, 22. mart 2013 16:15)

Vi izgleda više volite kosovske Albance od njih samih.:)))

p.s. moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)

Naz

pre 11 godina

Dragi komsije,i ako vasa propaganda svaki dan ucini sve da bi vas namjerno informisao o "zli Albancima i jadne Srbe" istina je da na Kosovu svaki moze da ide gde god hoce bez problema osim na saveru Kosova gde su Srbske bande.Vi mozete da izigravate zrtvu koliko god hocete kako je ceo svet protiv vas i kako ti jadni Srbi koji kad god im se svidja blokiraju puteve,salju policiju i specialne jedinice nazad,ali to je ustvari za civilizovani svet nacin da vide da je Kosovo prava demokratska zemlja u kojoj imaju prava svi pa i ti banditi na severu,misite samo kako bi bilo kada bi 10 Albanca blokirali celu juznu Srbiju da bi profitirali kriminalom i nelegalnim poslovima kakva bi bila reakcija demokratske Srbije.Jos nesto,meni je drago da je Thaci na kraju rekao ono sto mi Albanci odavno znamo a to je da Srbija MORA da naplati ratnu odstetu kad tad ili nema nista od dobrosusedskih odnosa,osim ako Srbija odluci da bude Ruska gubernija,bez bilo kakve shance da postane deo EU.
Tesko da ce B92 objaviti ovaj komentar jer nije ni B92 ono sto je bilo prije par godina ali vredi pokusati.

Pozdrav iz Amsterdama

Vera u buducnost

pre 11 godina

Jednom je Aleksandar Vucic rekao nesto tipa - U rešenju za Kosovo da izgubimo najmanje što moramo . – To su otprilike nase mogucnosti trenutno, a u budicnosti verujem da ce se sve Srpske zemlje opet spojiti.

Boj na Kosovu jos uvek traje

pre 11 godina

Srbija moze da bude uzdignute glave. Nista ne otima, nikoga ne ugnjetava, samo se bori za svoje oteto. Albancima poruka : Oteto- prokleto!

Građanin Srbije

pre 11 godina

"Srbija je spremna da dijalog uspe, ali ne na poniženje i dvostruke standarde".
Mislim da je to CRVENA LINIJA koja ne bi SMELA da se pređr!

Osecaj me ne vara

pre 11 godina

Ja sam uverena da ce stvari na ovim nasim prostorima, poceti da se sredjuju. Oni koji su do sada gubili , pocece da dobijaju, a ovi koji su mislili da dobijaju nesto pocece da gube.

Vlada

pre 11 godina

Ponizeni smo mi nekulturom nase politicke scene. Ponizeni smo kadrovima koji upravljaju drzavim, preduzecima. Kosovo je gradjanima najmanji izvor ponizenja. Kosovo je vec davno van Srbije, a mi i dalje moramo sa vama sega mega trendovcima da se borimo, da trpimo vase svinjarije, vas lopovluk, prostakluk i bezobrazluk. Neka niko ne bude u zabludi, najveci problem zemlje Srbije je drzava i njen hohstaplerski kadar, sto na poziciji, sto u opoziciji. Eto, toliko o ponizenju.

Darko

pre 11 godina

Pristina bi mogla malo da se spusti na zemlju, i da Brisel prestane da joj drzi ledja, pa bi sve lakse islo. Ovako Srbija ulaze veliki trud u dijalog, ali cemu

Vladimir

pre 11 godina

"Hašim Tači je rekao da će od Beograda tražiti "kompenzaciju za ratnu štetu".

Vrhunac licemerja i beskrupuloznosti. On i njegovi sadašnji ortaci su u bukvalnom smislu iskukali ono bombardovanje. Pravosuđe SRJ ih je osudilo za ratne zločine i raspisalo poternice. I umesto da je ova sadašnja vlast to ponovo pokrenula bez obzira na to što je "peto-oktobarska" te poternice gurnula u fioke, oni i dalje nastavljaju sa ponižavanjem. Ne bi me začudilo da se to pitanje "ratne odštete" Kosovu postavi kao sledeći uslov za nastavak pregovora оd strane Brisela i Vašingtona.
Ako se to zaista dogodi, jedino o čemu bi mogli dalje da pregovaramo je da i mi postavimo pitanje ratnih zločina, ratne odštete Kosova prema Srbiji kao i ratne odštete zemalja koje su nas bombardovale.
Ja jednostavno ne vidim drugi način, jer ovo što nam rade izgubilo je svaki mogući kriterijum.
A pošto su naše ionako sve spakovali u Hag, sada bi mogli i da pokrenemo pitanje da se Srbiji izruče svi iz inostranstva odgovorni za onaj genocid nad Srbima i Srbijom 1999.
Na ovakvu izjavu bilo kog zločinca, svaka normalna država bi reagovala onako kako treba. Ili je i ovoj vlast razum toliko pomućen onim nevidljim papirom zvanim "datum".

putzi

pre 11 godina

Tako je thaci nema republika srpska u kosovo ni barikada nece biti samo nezavisna suverena nasa voljena kosova hvala amerika za pomoc kosovu ziveo suverena nezavisna kosova

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,srecom dolaskom nove Vlade polako ali sigurno dolazimo u sve bolju poziciju.Zao mi je sto oni nisu vodili pregovore od pocetka jer sam siguran da bi sitvacija na terenu bila mnogo bolja.

Горан

pre 11 godina

Хришћанство се систематски искорењује и уништава на Косову и Метохији. И то уз помоћ ЕУЛЕКС-а, који ништа озбиљно не ради да спречи уништавање хришћанске историје КиМ-а. Бедна је та западноевропска цивилизација, бедна је у својој основи ...

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Bas me zanima sta ce nasi sad mudro da smisle. Bas me zanima doke ce da nastave da se ulizuju Evropi. Muka mije vise od tog ulizivanja i tih pregovora oko predavanja naseg Kosova za to clanstvo. Zvaka za ludaka.

whatever

pre 11 godina

@Naz

Kada bi vi Albanci ili ta vasa "drzava" bili makar 10% onakvi kako zamisljate, zaista bi tvoj komentar mogao da se uzme za ozbiljno. Ali niste. Tako da...

Vrač81

pre 11 godina

Pričaju i samo pričaju. Dok se oni sastaju u Savetu bezbednosti Srbi su sve nebezbedini, a tek predlog Brisela - katastrofa. Ovi svi pregovori nikako da nam krenu na ruku u pozitivnom smeru, izgleda da će od Kosova ostati samo sećanje.

Ivan

pre 11 godina

@Naz - Поштовани, претпостављам да сте Албанац са Косова и Метохије. Надам се да живите у свом стану и то је у реду. Неко од ваше многобројне родбине или познаника сигурно живи у отетом стану или кући. Обрађује туђу, украдену њиву. Школе и предузећа је изградио и финансирао неко други. Читаву инфраструктуру од путне до енергетске су направили и финасирали Срби а не Албанци. Надам се да је сада ситуација боља са наплатом текућих обавеза (струја, вода...) јер ако се добро сећам Албанци нису желели да је плаћају 20-ак година. Признавање такозване независности Косова ће бити историјски преседан по коме народ који је доживео демографски бум (нећу користити неприкладнији израз мада би требало) само на основу тога добија право на независност. Наравно уз свесрдну помоћ западних земаља које имају очигледне интересе, економске и стратешке. Велики поздрав Вама а посебан онима који мирно спавају у туђој кући. Ратна одштета је врхунац ироније.

Starosedeoci

pre 11 godina

Vekovima se Srbi rvaju sa raznoraznim napadima sa svih strana. Da smo od kamena do sad bi smo se slomili. Od cega li smo napravljeni?! Gospoda Albanci bi mogli malo bolje da izuce istoriju ovih krajeva da nauce sa kakvim narodom imaju posla. Ovde su se mnogi izmenjali ali Srpski zivalj je oduvek ovde bio i ostao.

sve je moguce

pre 11 godina

Tacijeva izjava po pitanju ratne stete je apsolutno komicna - ratnu stetu placa jedna drzava drugoj na osnovu cinjenice da su iste bile u ratu. Obzirom da je KiM 1999.te bio deo FR Jugoslavije (ako je danasnji status sporan, taj nije sporan cak ni Taciju), kako onda moze biti FRJ bude u ratu sa delom svoje teritorije, i da placa ratnu ostetu sama sebi.
Ali, zivot me je naucio da logika koju su nam predavali kros skole, nije uvek logicna...

Jelisaveta

pre 11 godina

Tacijeva prica podseca na lapsus jednog sportskog komenatatora koji je rekao: "Nasi igraju, a protivnici samo smetaju". Kome Taci objasnjava da je suverenitet Kosova nepovratan proces? Da li misli da ce zlocini nad Srbima nestati ako on i posrednici u pregovorima, pokusaju da ih zanemare?

Vragolan

pre 11 godina

Nista, podici nase institucije dole i boriti se za ocuvanje zemlje. I reci ne Evropi. Evropa ima ideju cepanja nas na sve manje i manje celine i tu ce politiku i nastaviti dalje sa Vojvodinom i Raskom. Zivi bili pa videli. Naprednjaci pamet u glavu tamo.

DOSTA JE

pre 11 godina

Sta ovaj zapad vise hoce, sve ovo su oni skuvali a sad mi izigravaju dobrocinitejle . Alo TACI na tudjoj si zemlji premijer u tudjoj drzavi.ALi sta je tu je .Uradimo sta mozemo ali ne da klecimo da nas gaze.

laki

pre 11 godina

@za bezimenu, a pa ti lepo probaj malo i na kosovu da radjas decu, unuke, za zivot, prosperitet. Probaj ti pa nam javi kako ide. jel moze?

Kontras

pre 11 godina

@Vlada: O cemu ti pricas? Kamo srece da nam je ovog kadra bilo ranije, sada bismo bili sigurno vec 3 godine clanica EU, a pitanje Kosova bi bilo vec odavno reseno!

t.

pre 11 godina

@Naz

Mi u Srbiji smo decenijama gledali kako vi Albanci blokirate puteve, ne placate poreze, racune za struju, pravite svoje ilegalne i paralelne strukture, naoruzavate se, ubijate policajce i vojnike, proterujete civile, finasirate svoj nacionalisticki projekat iz sverca svega i svacega, te je malo smesno da upravo vi Albanci pricate nesto o kriminalu na severu kada u Pristini isprted vasih noseva imate mnogo vece kriminalce - raspitaj se za imovinu haradinaja i odakle mu. Jos nesto, to sto je Taci rekao i zatrazio odstetu samo pokazuje da zivite u nekom virtulenom svetu te niste svesni sta ste tacno radili na Kosovu i mislite da ce i drugi da pristanu na tu vasu romantizovanu verziju onoga sta se desavalo. I jos nesto, ako Srbija ne bude napredoval aprema EU, to znaci da automatski nece ni ta vasa "drzava kosova" koja i sada kasni nekoliko faza i godina iza Srbije.

Vladimir

pre 11 godina

E takvi smo mi svašta ćemo da damo pa i da poklonimo, kada nam neko dođe u goste ne najavljen mi mu damo sve što imamo. Ali kada nam neko nudi evrpske i svetske standarde i dobar i lagodan život ali da moramo da tu i tamo prihvatiti poniženje onda se najstrašnije iznerviramo i svemu se suprotstavljamo.

U životu sam pravio dosta kompromisa, ali kada mi ponude svašta ali da prihvatim poniženje, e onda se uzj... najstrašnije.

Evo priznajem ja sam jedan takav, E HVALA VAM EVROPO I SVETE NA SVEMU, ALI PONIŽENJE NE MOŽE PA MAKAR CRKO ODMAH.

A ja sam još i demokratski nastrojen, šta tek misle oni koji nisu!?

deda mraz

pre 11 godina

Kakav je bre ovo govor Dacica? Pa ja sa srednjom skolom bih bolje govorio od njega. Pola stvari nije ni spomenuo, kao da mu je neko rekao to i to smes da pricas a to i to ne. Zasto nije spomenuo kada je trebalo da sklone spomenik u svojoj drzavi, dobili su pretnje od teroristicke organizacije ANA ili kako se vec zove, i to javne pretnje. Dalje zasto nije spomenuto sve glasnije govore albanskih politicara o velikoj albaniji. I jos mnogo toga. Ja znam da Kosovo nije nase odavno, ali bar im kazi sta sve imas, da bar cuje ceo svet. Znas kad ce da uspete u pregovorima sa ovakvim govorom? NIKAD! E moji politicari.

dokle

pre 11 godina

@Naz
Slusaj komsija, vidi se da si bio izlozen ozbiljnom ispiranju mozga i albanskoj propagandi i ocigledno si poverovao u bajkicu o "predobrim Albancima koji se bore za slobodu i demokratiju" koju su jos onomad lansirali NATO i CNN kako bi opravdali svoje akcije i to je tvoj problem, ali cisto informativno, Srbi na Kosovu u delu gde ste nakon etnickog ciscenja postali vecina nemaju slobodu kretanja, diskriminisani su u svim oblastima o cemu mozes da nadjes sasvim dovoljno podataka u izvestajima OEBS-a, AI-a, SE-a, povratak prognanih Srba se opstruise, opstruisu se sudski procesi u vezi povratka imovine, ubice i napadaci na Srbe se ne hapse itd. Koliko god umislio da je ceo svet na vasoj, albanskoj strani to nije istina sto se vidi i po tome da ni posle pet godina od samoproglasenja nije doslo do legalizacije te vase tvorevine a samim tim i legalizacije onoga sta radite na Kosovu. Da vas smatraju za civilizovane i one koji postuju prava dobili biste za pocetak ukidanje viza i stavljanje na belu sengen listu.

Miroslava Ć

pre 11 godina

Da se u predhodnoj deceniji nismo slepo i po svaku cenu držali devize: ,,Evropa nema alternativu", čime smo zanemarili nacionalene interese, ne bi sad pričali o poniženjima.

marinko bijeljina

pre 11 godina

I ovaj SB je postao zajebancija,slušam ovog i ispade kao da je Kosovo Švajcarska,provredni rast,ljudska prava....da nije žaosno bilo bi smiješno.

Slavica

pre 11 godina

Доста је понижења и рата било на Косову, Србија жели само мир и да људи на Косову могу да се крећу где они желе, а не да нам стално дају неке ултиматуме и да нас уцењују, доста је.

Light night

pre 11 godina

Sramota je sta sve nasa zemlja dozvoljava sebi. Koji javni blam. Koje ponizenje. Za Everopsku uniju. Ne mogu da verujem da se ponasamo kao prostitutke evropske unije.

Ilija

pre 11 godina

Nasoj vladi treba nesto da bude jasno. Evropska unija nas nece podrzati ni sa cim u vezi kosova, oni su to i zakuvali , sam onas gledaju u ne mogu da se nacude koliko smo glupi. A mi treba da sednemo jednom sami sa sobom, pogledamo se u ogledalo i priznamo sebi da mi njih ne zanimamo. Zato nas i ne primaju u EU, vec nesto stalno zakeraju – jer nas ni neplaniraju tamo. Samo hoce da nas navuku da damo Kosovo i povucemo se sa zauvek tih prostora kao sto su nas naterali na povlacenje iz Hrvatske i Bosne.

Kraj puta

pre 11 godina

Jedino da se molimo da pravda i zasluge na kraju pobedjuju. Situacija je vrlo komplikovana a podjednako teska i za nas a bogami i za njih. Nece oni vrteti ceo svet oko prsta. Stace njima neko na put.

Pismo–Glava

pre 11 godina

Nema od nas nista! Ako propadnemo sad na testu ,,Kosovo,, propascemo na svakom drugom testu. Bicemo krpa za brisanje poda Evrope. Nadam se, da ce se ova vlast trgnuti i vratiti svojim kornima.

Nasa vlada je na potezu

pre 11 godina

Nas Evropska zajednica jos od rata u bosni i hrvatskoj, preko haga gura u ilegalu, u provaliju. Zele nam cisto zlo. Samo mi nemamo mozga da tu ukacimo. Bas da vidim sta ce biti od nas sutra. Stavice nas jedva u tu evropsku uniju ali cemo im biti samo radna snaga. Bice nam robovlasnici. Sto vec jesu. Oni siptare podrzavaju sami samo da bi nas spustili nize. Posle ce i njima to isto da urade. Vucicu, Dacicu, Nikolicu dizi srpske insistucije na severu ili nema nista od nas.

Balkanika

pre 11 godina

Sada cemo videte kom obojaci kom opanci. Bi volela da se konacno druga strana shvati kao izvor problema, pa da njima malo zavrcu usi !

Daliborka V

pre 11 godina

Srbija je uradila sve što se od nje tražilo, uz stalno dodavanje novih uslova i na štetu naših interesa, jedino su vlasti u Prištini ostali na početnim pozicijama, jer im to omogućavaju moćni mentori.

Notna sveska

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.

Trenutno je tako

pre 11 godina

Jasno je da je Srbija prethodnih par decenija gubila, mozda ce gubiti jos, ali se slazem sa Vucicem da taj gubitak moramo svesti na minimum i od svih mogucnosti koje nam se prizaju i koje ce nam se tek pruziti, trebamo uzeti maksimum. Moramo nauciti da izvlacimo maksimum iz svake situacije ali bez gubitka dostojanstva!

beki

pre 11 godina

Rat smo izgubili 99te,cudim srr zapadu,usa,albancima,kakvi pregovori.kakvi bakraci.Rat ko gubi moze da se duri i ljuti,sta nas zamajavju tzv pregovorima,gubima pare i živce,a opet stigli papiri na sto kao iz rambujea...sto tada nije sve završeno cemu ovo glumatanje i rezolucija 1244 kada znamo da i tamo imaju pravo na samoopredeljenje a znamo sta bi odlucili,i rusi to podrzali. Kosovo nije nase od 99 i tacka

SKUBI

pre 11 godina

Zbog agresivnog stava i bahatog ponasanja prosle Vlade u kojoj ste i Vi bili,Srbija je dovedena u nezavidnu sitvaciju u pregovorima oko Kosova,dolaskom na vlasti SNS-a sitvacija se polako menjala na bolje za Srbiju.Vadjenje kestenja iz vatre molim te Dacicu nemoj da prepisujes u svoju korist,kada si ih ti sa drugima tu i stavio.

posmatrac

pre 11 godina

Dosta su nas gazili i ponižavali. Ako nisu zadovoljni ustupcima koje je Srbija učinila - hvala im lepo!
(Mr Bean, 22. mart 2013 16:33)
Albanci tj Kosovo je ucinila bolne ustupke,a sto ih mi ne znamo i ne pratimo,jer slusamo samo nasu istinu,to je nesto drugo.Ahtisarijevim planom,Kosovo,je pristalo,da im drugi odredjuju zastavu,himnu,ustav,gde je Kosovo,gradjanska drzava,a ne drzava albanaca i ostalih..Srbi imaju najsira ovlascenja,i garancije...Sta mislite,da Srbija treba pristati na takve bolne ustupke?Mislim,realno da se sagleda stanje,a ne bajke i iluzije,tj nasa istina..

Sunshine

pre 11 godina

Bice tesko boriti se i za nebesku pravdu pravdu i za EU. Kad smo pozeleli EU uhvatili smo se sa djavolom za ruku. Kasno cemo to shvatiti.

balega sa asfalta

pre 11 godina

Srbija nije u prilici da bira, nego da radi ono sto je Ahtisari jos napisao, to je maksimum za Srbiju.
To sto neki ne razumeju da je Srbija bila u prilici pre 23 godine da pregovara, to je njihov problem, sada nema pregovaranja, jos pre 23 godine je trebalo pregovarati, sada je kasno i gotovo. pozz

Marina

pre 11 godina

"....moji praunuci se neće roditi u Srbiji, jer nisam stvorila potomke za smrt, a tome jedino vodi destruktivna zaostavština koju zagovarate, osveta, mržnja i ratovi, već za ŽIVOT, kojeg nema bez razumevanja, mira i tolerancije, koje su aktuelne vrednosti vrha današnje civilizacije (EU)
(bezimena, 22. mart 2013 16:45)

Ako svi odustanete,tko će ostati i povući zemlju u budućnost koju želite sa svoje praunuke? Razumijem gorčinu,razočaranje,nemoć da se suprotstavite tekućim političarima,mislim da ste intelektualka odana demokratskim vrijednostima društva,miru,toleranciji,kompromisima...da vam ne smetaju druge nacije ni rase,ali nemojte NIKADA odustati od svoje zemlje. Srbija treba vas i vama slične da se izvuče iz mraka i gliba u koje su vas gurnule neke neodržive odluke političkih elita...Nadam se i držim palčeve da ni vi ni vaša djeca,unuci i praunuci ne budete morali napustiti svoju domovinu prije nego učinite svi sve da se ovo teško stanje promijeni.

Duci0167

pre 11 godina

Kako ste svi strucnjaci kad se prica o Srbima sa Kosova i nepravdi koja vam (nam) je nanesena. Jel zna neko sta je bilo malo pre toga (ne pitam za vekove unazad)? Tada su svi zabadali glavu u pesak! Albanske institucije nisu izgradjene za 2 dana,vec preko 20 godina! Politicari su zamajavali ili bili zauzeti silnim ratovima u koje su nas gurnuli. Nije tada reagovano dok je moglo. Posle sukoba '99 vec nismo imali nista a narod sa obe strane zaslepljen mrznjom. Eventualno tada se moglo pricati o podeli Kosova. Ahtisarijev plan je odbacen kao izdajnicki i ucenjivacki. Posle decenije ponovnog zabijanja u pesak kada smo izgubili ama bas sve šanse mi bi da pregovaramo. Za to vreme Albanske institucije su ucvrstile svoj polozaj,priznate od najvecih svetskih sila. Sada bi podelu...e,pa kasno! Daj onda zajednicu srpskih opstina (manje vise sve sto je bilo u Ahtisarijevom planu koji je bio apsurdan za vecinu Srba),sada ne moze vise ni to. Kako vreme prolazi ostali smo bez ijednog argumenta za pregovore. Treba prihvatiti situaciju kakva jeste! Ne zamajavati siromasni narod dole jer oni stvarno nasedaju na price da su poslednja linija odbrane. Izborite se da se dobiju garancije da ce slobodno ziveti u kosovskom drustvo i institucijama. Skole na maternjem jeziku,ucestvovanje na izborima. Ja sam apsolutno siguran da bi bolji zivot imali nego pod srpskom vlascu koja ih je dovela do ponora. Raditi na pomirenju! Pogresno shvatamo "patriotizam",nije to zveckanje oruzjem za parce teritorije.

Jagoda

pre 11 godina

Znaci i dalje "Srbija se saginjati nece" i " Ako treba jescete korijenje" a oni svi sve deblji i deblji...mrski audi u garazi... sve te odvratne spozoruse...egzoticna letovalista...

KoStiC

pre 11 godina

Ma da bilo je kako rekose ,,manjih incidenata,, pa neka gospoda sa porodicama dodju dole i zive, super je mirno,,samo ima malih incidenata,,. Pa da ih vidimo sta ce tada reci

Papir trpi sve

pre 11 godina

Dajemo maksimum to je tacno,a ne dobijamo nista.Mi moramo da nastavimo dijaloge i ostanemo pri svojim zahtevima ,u slucaju da prekinemo dijalog automatski bi nas to skupo kostalo.Mozda i igraju na to da odustanemo . Taj luksuz si ne smijemo dozvoliti.
(Notna sveska, 22. mart 2013 16:36)

Ja se izvinjavam ali moram da prokomentarisem. Jako cesto nailazim na ovakav stil pisanja, gde se stice utisak da komentar pise portparol neke stranke. "Mi" ostavite za novinsko pisanje, a komentare pisite u svoje ime. Ta ocajna fasciniranost da se konstantno pripada grupi ili coporu ji je jeziva. Stvara jednoumlje. Gomilu ljudi bez mozga koja vicu u megafon. Da li pokusavate da se utopite ili da vodite neku grupu ne znam, ali znam da takvo misljenje ne bodi na dobro. Ako vec zelite nesto da kazete u ime "svih" onda specifirajte ko su to svi pod tim "mi".

zenamacka

pre 11 godina

Ne smemo dozvoliti da nas bilo ko ponizava,narocito ne Taci i njegovi predstavnici.Mi smo narod koji se drzi svojih princima i nacela i mozda smo zbog toga bas svima trn u oku

marijana_inzenjer

pre 11 godina

Tako je! Sigurna sam da će se trud i rad naših ministara ceniti i da ćemo uspreti u svim dogovorima! To i zaslužujemo!

milan

pre 11 godina

Srbija je u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji nego što se naši političari ponašaju.Što samo dovodi do zaključka da su ovi aktuelni "državnici" sa previše "putera na glavi", tako da su pritisnuti da "igraju" kako im se zapoveda.Ono što nije moglo da prođe kod Koštunice i Tadića,kod ovih će proći glatko.Naravno,uz puno teatralnosti i kvazipatriotskog busanja.

ponizenja

pre 11 godina

Osecam se ponizenom jer mi je Nikolic neotesani Predsednik, imam Premijera sa ulicnim zargonom,potpredsednika koji laze,dok zine, a nije sposoban ni sebe da vodi a ne ovu zemlju i narod.O ovima ispod njih koje su ustolicili necu ni da pricam.Oni ne znaju da pregovaraju a kamoli da ih okoncaju uspesno.Sta im je glavni adut u pregovorima, gomila kriminalnih grupa na severu Kosova koje savrseno funkcionisu.
Taci ne moze da me ponizi, on nije ni moj narod ni moja vlast, od njega nista ne ocekujem.Bori se covek za svoje i to je njegovo pravo.To sto je pametniji i sposobniji od ovih nasih, mozemo samo da zavidimo i nista vise.

ze.

pre 11 godina

@Duci0167

Ma sta naprica, nego sto ti sam licno ne bi lepo otisao da zivis u albansku "dzravu kosova" i da lepo uzivas u svim tim "pravima" koje ce ti obezbediti Hasim Taci? Inace ta albanska tvorevina nije u stanju da ispuni ni uslove za beli sengen ili neke osnovne standarde ali ce zato kao da se maksimalno izmaltretiraju oko prava Srba i ima da ih postuju boli glava? U kom ti dete univezrumu zivis? Nervira to vase kvaziliberalno, mnogo sam cool i urban pr.vanje. Idi malo na Kosovo pa zivo tamo kao Srbin jedno mesec dana pa dodji nazad da delis savete.

jeremija

pre 11 godina

A ko vas to ponizuje gos.Dacicu?,naduvali ste neke stvari,kao da ste zemlju prevrnuli naopako i napravili reda u njoj.Dokle mislite da mozete pricama i hvalisanjem postizati rezultate,a u stvarnosti sve samo reklame i nepravde.Sta ste vi to toliko uradili,ono sto bi svako normalan vec odavno odradio,dela gos.Dacicu,dela su merilo a ne price i muvanja.Jeste vodili rat,jeste,jeste ga izgubili,jeste,bez obzira sto se NATO umesao.Kako bi bilo vama da u vasu kucu dodju stotine do zuba naoruzanih i maltretiraju vas i vasu porodicu,a niko nece da vam pomogne,bilo bi vam jako ugodno,zar ne?Prestanite vise sa tim srpstvom,mitovima i srpskom kolevkom,zatrovali ste mnoge u narodu,jos od malih nogu,pa misle to je sve istina.Priznati ne priznati,to ne menja na stvari,realnost su dokazi,a vi mozete pricati bajke koliko hocete,smeni ste vec,samo izgleda to nikako da primetite.Mislite da su svi glupi i da se sa svima moze manipulisati,uspevalo je to vasem mentoru dugo god.ali i tome je dosao kraj.Najvecu krivicu snostite vi politicari,jer ne govorite istinu narodu,a dobro vam je poznata.Imate tu veliku srecu sto mnogi u narodu imaju kratko pamcenje i veruju u sve i svasta,a tome je doprinela vasa mudra politika,zavadi pa vladaj,ali sve ima svoj kraj,ne zaboravite.

Влада

pre 11 godina

@Naz

Слажем се, није Б 92 што је некада био, а није ни трава у Амстердаму. Изгледа да је јако лоша.

alek

pre 11 godina

Ivica Dačić rekao na sednici SB UN da je Srbija voljna da dijalog s Prištinom uspe, ali da nije spremna na "poniženja i dvostruke standarde".

Kasno je za to Ivice. O tome si trebao da mislis kada si uneo ulicarski zargon u obracanju naciji i kada si izvrgavao ruglu Ustav svoje drzave. Mozda u tvome primitivnom mozgu Ustav drzave nema nikakvog znacaja ali svima ostalima koji su upleteni u resavanje kosovskog cvora on predstavlja nepromenljive norme ponasanja.

ako se seca neko

pre 11 godina

Srbija za dogovor ne za poniženje...To je tipicna izreka ponizenog.Mi smo vec ponizeni i vec smo izgubili Dacicu,vasa stranka i politika se pobrinula za to.

Rus

pre 11 godina

Bakunjin (1873)

"Jedno od sredstava srpske vlade da umiri rodoljubivu groznicu svoje mladeži sastoji se u tome da se periodično ponavljaju obećanja kako će se objaviti rat Turskoj sledećeg proleća a ponekad i jeseni kad se završe seoski poslovi; i mladići veruju, hvata ih uzbuđenje i svakog se leta i svake zime pripremaju posle čega se uvek neka nepredviđena prepreka, neka nota kakve od država pokroviteljica, ispreči na putu obećanog proglašenja rata; on se odgađa za pola godine ili celu godinu pa se na taj način čitav život srpskih rodoljuba odvija u napetom i uzaludnom očekivanju izvršenja do kog nikada ne dolazi." ( http://kontra-punkt.info/lektira/primer-knezevine-srbije )

Matematicar sam tim se dicim

pre 11 godina

Kako ja to vidim
Taci u oci svima kaze i to u UN da neda izvrsna ovlascenja, Daca rece da bas to hoce "izvrsnu vlast" i to je nekakva crvena linija (koja doduse skace kao crvena zaba) MAtematika je ovakva: (Taci -1)*(Daca+1)/(UN0)=0 ili ti "sipak" da ne kazem nesto drugo, kladim se u $1 da Taci nece popustiti vec da ce Daci ostati linija da je nosi kuci, a posto je crvena moze s njom da izveze petokraku.

e-krem

pre 11 godina

Zaboravio je da im kaze da "neki u Srbiji lazu da je Kosovo nase" i da je "Srbija udarila glavom u zid" i da neko mora u u okviru proklamovanog sveobuhvatnog resenja za to da plati.
Pitanje je ko ce to biti:
a)lazovi,
b)glava,
c)zid.

zlatousti

pre 11 godina

Sto se tice pronalazenja resenja polozaja Srba na Kosovu, koje moze da se implementira, Evropa je puna primera za to. Pa kad moze da funkcionise u Evropi, trebalo bi da funkcionise i na Kosovu ako svetski gospodari dozvole. Kosovo je presedan u medjunarodnim odnosima, pa i resenje toga problema moze da prevazilazi najbolje primere prakse politickih autonomija u Evropi.

precanin

pre 11 godina

Pa sta je sada ovo, opet neko saginjanje , ponos, pravda itd ? Pa dokle tako ? Koji izbor imamo, reci te to narodu na sav glas ! Zaboravite vec jednom taj glupavi ponos, saginjanje , ispravite se vec jednom i zavrsite to sa Kosovom , zasto smo vas birali ?

OLIVEROLIVER

pre 11 godina

Srbija treba da se brine za Srbe na Kosovu.
A nama ne treba teret od 2 miliona Albanaca
koji je jos tezi od 1999 jer sede na grbi i EU i Amerika.
A Rusija nije sposobna da skine teret
a sami bi mozda mogli da nosimo teret kad bi
Eu i Amerika sjasile - ali sumnjam u realnost toga.
Jer smo desetkovani natalitetom i ekonomijom
jer nas je 300.000 svako deceniju manje,
a Albanaca za toliko mnogo vise.
Stategija Srbije treba da obuhvati i to
a ne politice glasove naroda koji je obmanut realnoscu.

narod trece klase

pre 11 godina

narod kome za 5 godina plata spadne za 80 posto i on ne reaguje,pa ga bombarduje ceo civilizovani svet i on ne reaguje sigurno i ne zna sta znaci rec ponizenje

Citalac

pre 11 godina

Procitajte pazljivo ko je sta rekao i kakav stav ( politiku ) ima .

Obicno politicari pricaju jedno, rade drugo !

Ovde, na nasu zalost, to nije slucaj !

Sve je jasno ( bar meni )

sanja

pre 11 godina

Rezultat komentara, Fudbal : Kosovo-600:90. Neozbiljan smo narod, toliko neozbiljan, da uopste ne cudi sto smo gubitnici na svim poljima. Samo sto od sada, nece vise biti ni fudbala, ni 'rijalitija' da nam pomognu da zabijamo glavu u pesak. Nemojmo samo da kukamo, pogledajmo se u oci, bar za toliko.

anonimno

pre 11 godina

U svakom trenutku EU ponizava Srbe.U lice vam govore jedno iza ledja drugo.Kadija vas tuzi kadija vam sudi tako izgleda pozicija Srba.

stranac

pre 11 godina

Ljudi!!! pa nije to tesko da se razume! kad neko zeli da razume! vrlo je jednostavno! nema podele Kosova! nema menjanje Granica!Srbi u KiM dobiju nabolja Ljudski prava na EU sa Garant UN i EU, niko ne trazi da priznaju Kosovo Nezavisnu! Pa sta oni zele vise??
i sto bi to trebalo da odugovlace kad nece nista vise ni dobiti,
a pez potpisa nema DATUMA za EU,
znaci nista nije reseno osim troskova za Avionske Letove i Vecere Velikih Premiera, ^^dva Ratnika^^ Brothers In Arms!!! Jaoooooooo
sto me nema mene u UNu jao kako bi se oni dogovorili i potpisali, pa napunile se para oni i sto bi potpisali Kad njihove djeca imaju sve, a nasa?????? NISTA

Anjica

pre 11 godina

Ako smo morali sve ove godine da se ponižavamo više ne moramo jer Srbija ima alternativu ako EU ne poštuje naše napore nećemo ni mi sve živo ispunjavati za njih!

marisol

pre 11 godina

Nema ponižavanja trebamo samo biti odlučni i jedinstvani u svojim stavovima. Jer dobro znamo da smo imali predsednika koji je putovao i izvinjavao se pa nam ništa nije doprineo!

maza

pre 11 godina

Srbija je napravila dovoljno ustupaka sad je red na njih.nadam se da ce konacno doneti neke odluke koje ce ici u nasu korist na ovoj sednici UN.

Skeepy

pre 11 godina

Samo sam cekao kad ce pomenuti ratnu stetu i slicno , sve sto nam je u bilo kakvu korist treba prihavtiti i samo da ne budemo ponizeni !!

Kula

pre 11 godina

Kompromis i dugovor da , poniženja ne.Srbija je spremna za komprimis za donošenje teških odluka ali na bilo kakva poniženja neće nikada pristati.Treba nataviti dijalog i tražiti najoptimalnije rešenje za pitanje Kosova.

Branko

pre 11 godina

Srbija je spremna za nastavak dijaloga ali na poniženja ne može i neće nikada pristati.Bilo kakav dogovor da se postigne on ne vodi ka priznavanju nezavisnosti Kosova. Srbija neće nikada priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Dostojanstveno i principijelno

pre 11 godina

Premijer Ivica Dačić je ponudio pregovaračko mesto onome ko može bolje od njega da razgovara sa Tačijem?!
To, uopšte, nije problem,već to što se o najvažnijim ustavno-političkim pitanjima razgovara samo između "dva premijera", umesto da sa jedne strane našeg šefa "pregovaračkog tima" sedi expert za ustavno pravo, a sa druge expert za međunarodno javno pravo!
Nije ni definisan predmet razgovora, koje bi na kraju pregovaračkog procesa mogao dobiti i međunarodnu verifikaciju, ukoliko se, naravno, rezultati temelje na ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN!
To su, takođe, principijelna opredeljenja rezolucije skupštine Srbije o Kosovu, koja se, očigledno, ne pominju u razgovorima da se ne bi iritirala druga strana, iako je održivo rešenje moguće tražiti samo u pomenutim ustavnim i međunarodno pravnim okvirima!
Tek kada se to desi EU će gledati na Srbiju sa uvažavanjem i prestati sa neprincipijelnim uslovljavanjima!

Ganes

pre 11 godina

Koji ne covek- koja otimacina u tri cina. Neka imam necionalisticke stavove ali ja lepo kazmem da se ne treba saginjati vise nego sto vec jesmo i da ne treba potpisivati nista ni za kakva masne kolace EU.

Stjepan Oblonski

pre 11 godina

Srbija nece priznati nezavisnost Kosova,to je u suprotnosti sa drzavnim i nacionalnim interesima.Drago mi je kad cujem da je kraj ponizavanju,previse smo to koristili u praksi ranijih godina.

Piter Brojgel

pre 11 godina

Ono sto je najbitnije je da ne dozvolimo da nas neko jos i ponizava,ova situacija je dovoljno teska sama po sebi.Napravili smo vec veliki korak nacinivsi ustupak,sad je red na njih.

Perikle

pre 11 godina

Evidentno je da je evropa na strani Albanaca,svi znamo i zsto je to tako,oni imaju novac.No,to ne treba da bude obeshrabrujuce po nas,treba da nastavimo da se borimo kao i do sada!

Marsel Prust

pre 11 godina

Nece Dacic da se izvinjava i ponizava,apsurdno bi bilo ponavljati neke greske iz proslosti.Nadam se da ce uskoro biti postignut dogovor.

Nunc scio

pre 11 godina

Potrebno je biti istrajan,ovo nije nimalo lak posao...Treba da pokazemo i zube,a ne da budemo banana drzava kao sto smo bili ranijih godina...

Arijadna

pre 11 godina

Necemo priznati Kosovo i to je svima valjda do sada postalo jasno.Ne treba ni da se ni ponizavamo ,sto kaze nasa narodna poslovica "u dobru se ne ponesi,u zlu se ne ponizi"...

bolji zivot

pre 11 godina

Da bi do sporazuma doslo potrebna je saradnja i kompromis sa obe srane...u svakoj prilici im naglasavati koji su nasi stavovi i da smo za dogovor ali da i druga strana mora da bude spremna na isto.