Petak, 22.03.2013.

14:55

Honde pod garancijom do milion km

Izvor: B92

Honde pod garancijom do milion km IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Mickey

pre 11 godina

Svako iole pametan ovde ne vidi garanciju na 1M Km, vec garanciju na 10 godina (sto je svakako sjajan, ali neisplatljiv period). 1M je tu samo da zvuci, nista vise. Mogli su komotno da daju i garanciju na 2, 3 ili cak 4M kilometara, sve dok pored stoji uslov "ili 10 godina". Niko normalan, pa cak ni taksisti, ne moze da predje 100k godisnje, a cak i da predje, on se kroz redovne servise Hondi u potpunosti isplatio. E sad, da li ce taksta da kupi Civica sa akcije, to je tek pitanje :-)

Jos jedna surova cinjenica za ljubitelje japanaca. Najbolje motore na svetu ipak pravi BMW.

Vektor

pre 11 godina

Šta kada prodaješ svog polovnog Civic-a koji je prešao 200K km i još ima garanciu na 800K km? Ajde sada prodaj svoj polovni Golf dizel sa isto pređenih kilometara, kome je pre celih 100K km istekla garancija...kazaće vam se samo!!!

Nenad

pre 11 godina

Nisam preferirao japance ali posle posete sajmu i razgledanja novog civica razmisljam o kupovini.Prosto me je automobil odusevio i mogu reci da nikad nisam video takvu tehnologiju izrade i kvalitet.Stvarno su japanci nenadmasni.

Joca Pirot

pre 11 godina

Bio danas i sve video. Najlepsi stand na sajmu (ostali su samo parkirali na itison), ljubazne hostese i vrhunske Honde. Najvise mi se svidja novi CRV, luksuzno a nije nedostizno. O kupovini jos sanjam, docekacu i ja Civica, nekad, valjda! Za garanciju respect, ko kupi moze da uziva.

deki

pre 11 godina

meni su u mazdi profil u ovlascenom servisu zamenu ulja i filtera radili sat ipo , kad sam upitao majstore zasto to traje toliko oni su rekli da oni rade po normi casa za odredjeni posao i da im je to norma za mali servis, pritom im cena casa oko 3000 , tako da 4500 samo za ruke za mali servis je mnogo, druga prica za ovl servis je kad su u dacijinom servisu mom ocu naplatili mali servis u koj naravno ulazi zamena ulja, al ulje nije promenjeno, sreca pa je otac starog kova vozac koji svakih 7 dana proverava ulje, pa je primetio da je ulje oko sredine ...7 dana posle servisa!!! oni to ulje nisu ni zamenili...sto dole neko napisa , tesko je naci dobrog majstora koj nije ovlascen ali je moguce... poz

nenad

pre 11 godina

Koliko kosta jedna zamena ulja nek objave ako smeju.
(Aca, 24. mart 2013 00:44)
redovan servis za hondu civic 1.8. sport 2009 11.000 din. Sa jazz-om presao 140.000 km za 2. god. a sa civicom 125.000 km za 3 god. bez jednog jedinog kvara na oba auta.

milan Bec

pre 11 godina

cijena sata rada u privatnom i ovlastenom servisu su iste, jedina
razlika je da u ovlascenom dobijate orginalni dio a kod privatnika
mozete jeftinije zamjenske djelove, tako daa vecina vozi na opravku
u ovlasteni servis...

KoleM

pre 11 godina

"Priučeni majstori", pa ti "priučeni" su potekli iz ovlašćenih servisa. Ovlašćeni zapošljavaju klince i kada nauče posao oni otvore svoje servise a ne da rade za platu. Nije lako naći dobrog majstora ali oni postoje, i najbolji majstori drže svoje radionice. Ja sam za svog Fiata našao dobrog i poštenog majstora a nije ovlašćen.

Aca

pre 11 godina

Za sve komentatore koji misle da su "ufanjali prevaru", gospodo... promasili ste temu. Siguran sam da ni jedan od kupaca ovog dizela nece izgurati ceo milion a i opcija garancije je samo to... vasa opcija i stvar procene. Vi je ne placate vec dobijate, ukoliko kola odrzavate u zvanicnom servisu. Ako vam se vise isplati da servisirate auto u nekom divljem i jeftinijem servisu, imate puno pravo. Poenta garancije je da imate izbor koji drugi nemaju i da se pokaze pouzdanost motora koju drugi nemaju... i to je sve. Sto se tice cene, ne vidim zasto bi bio jeftiniji od Golfa koj i ima slabiji motor i opremu. Prezadovoljni sam korisnik novog Civica 1.8, ali cu sigurno ispitati opciju zamene za 1.6D, to je motor koji ga cini savrsenim. Pozz!

Driver

pre 11 godina

Na mom Lanceru servisni interval 20.000 Km svuda u svetu pa i u Srbiji, na Hondi 10.000 Km u Srbiji, a svuda u svetu 20.000 Km. Kada sam pitao prodavca zasto je 20.000 Km kad manje vise svi kazu u Srbiji da je 10.000 Km servisni interval, rekao mi je bukvalno ovako: "Mi se prema svojim kupcima odnosimo posteno, zaradjujemo na prodaji kola a ne na nepotrebnim skupim servisima". Posle 50.000 Km za 2 godine i 2 redovna servisa, meni bukvalno ni sijalica nije crkla. U Srbiji gorivo iskljucivo na NIS-u, u inostranstvu iskljucivo Shell V Power Racing 100 oktana. E sad, lepo je to od Honde sto daje 10 godina garancije, ali su motivi malo drugaciji u odnosu na to kako izgleda. 1M KM sa 10K servisnim intervalom = minimum 10 redovnih servisa ako ne prelazite vise od 10K godisnje, a posto cete kupiti taj dizel, sigurno ga ne kupujete da bi isli vikendom u nabavku, pa cete prelaziti minimum 30K godisnje. To je 30 redovnih servisa u tih 10 godina minimum, a kada bi prelazili svih 100K godisnje da izvozate taj milion za 10 godina, to bi vam bilo 100 redovnih servisa, tj. 10 servisa godisnje. A sad se raspitajte posto je servis, pa pomnozite to sa ocekivanim brojem servisa u periodu garancije, i bice vam jasno da vam se ta garancija nikako ne isplati. Za redovno odrzavanje, tj. mali servis, uopste nije bitno da li to radite u ovlascenom servisu sve dok ste kupili originalne filtere i najkvalitetnije ulje koje postoji, to mozete i sami uraditi ako vam nije problem da uprljate ruke...

021

pre 11 godina

Kakva navlaskusa da 10 god odrzavas u njihovom servisu i kupujes original delove, ima da im ostavis jos 2 honde do tad. Takodje je pitanje da li je garancija na sam motor ili motor sa svim agregatima, sto je veeeelika razlika, a cene od 19000 za sivic-a je van pameti.

Lala

pre 11 godina

Zasto se svi toliko plase odrzavanja u ovlascenom servisu, pa to je samo par hiljada dinara vise, a sigurnost neuporediva pogotovo kod vozila u garanciji... Cena zadnjeg servisa ulje i filteri Hyundai-a I30 1.4 benzinac u ovlascenom servisu 12.000, a komsija u divljem servisu kraj kanala za Pasata 2007 doduse dizela iz uvoza platio istu cifru, a samo ulje i filteri...

Bora

pre 11 godina

@Milos Ulje bi trebalo da se menja na godinu dana jer aditivi u njemu degradiraju i gube svoja svojstva,a samim tim su i sklopovi tvog motora slabije zasticeni..Znaci nema veze sto je penzioner presao sa tim uljem samo 5000km i sto je po tvojim recima tek "razradjeno" posle godinu dana tj.zime,vlage,leta,toplote je zrelo za zamenu..Da ne bi bilo zalepio lezaj,a ja presao samo 5k sa tim uljem..Ipak i ti proizvodjaci nesto znaju ;-)

Владимир

pre 11 godina

Не разумем наше људе... Ово с 1М км је маркетиншки, назови, трик.
Врло успело дирање у подсвест купца с гротескним цифрама.
Ал тешко је с Србином пословати. Да, баш су глупи они из Хонде кад су ставили 1М : 10 год! Требало је да ставе на папир и израчунају да се просечан Србин вози само викендом у шопинг туре од Земуна до кванташа, те му се више исплати 7годишња гаранција коју дају Корејци.
А и Голф 7 има већи гепек, више џакова крумпира стане...

Argentto

pre 11 godina

Ne razumem i nikad necu razumeti ljude kojima smeta odrzavanje auta u ovlascenom servisu. Zasto neko kupi automobil koji ne moze da odrzava pa ga popravlja po kojekakvim garazama i priucenim majstorima ? Takvi automobili su opasni za sve jer imaju kineske ili turske kocnice, obicno i celave lose gume, brisace... Jer njihov vlasnik gleda samo kako da ustedi a da komisja zavidi kako on vozi dobar auto.. Srbijo moja...

Dača

pre 11 godina

Ja bi za 10god pregazio 500-550 hiljada, tako da je ovo odlično. Ovo je i za firme za komercijalu vrhunska stvar, kod nas u firmi svaki komercijalsta pređe oko 50,60 hiljada. Po komentarima mnogih vidi se da nisu vozili nove automobile, već neke kazane limene koje su karabudžili po nekim podrumskim majstrima. Nova mašina originala servis i deo i kraj priče.

Milos

pre 11 godina

Kada Vam prodavac uruci kljuceve novog automobila, mislite da ste zavrsili posao, a on zna da posao tek pocinje. Tek tada krece prava zarada za njih, kroz nerealne naplate zamene ulja, filtera i raznoraznih pregleda, koji su uglavnom bespotrebni. Najbanalnija stvar je kada kupac bude uslovljen da menja ulje na 20.000km ili jednom godisnje, sta pre istekne, a taj kupac penzioner ne predje ni 5.000km godisnje, a mora da daje novac za zamenu ulja koje se jos nije ni "razradilo"... Garancija od milion kilometara je dobar marketinski potez, ali zaista treba procitati unapred sta to oni garantuju i pod kojim uslovima, kao i na sta se garancija ne odnosi i u kojim slucajevima se gubi. Imam Hondu Accord i jesam zadovoljan motorom, ali limarijom nisam, gde god se pojavi i najmanja peckica od kamencica, ubrzo pocinje da korodira, slaba zastita i izgleda da nije pocinkovana limarija.

kele

pre 11 godina

golf 7 je proglasen za auto godine, pa se ne bih bas zaletao sa terminima 3 puta kvalitetniji...kako god lepa garancija
(spasic, 23. mart 2013 13:38) i Fiat Punto je bio auto godine 1995.-te...

Vlada

pre 11 godina

Ovu garanciju treba dobro prouciti.U Francuskoj je bila slicna akcija, garancija od 1.000.000 km je vazila za kupovinu Civica do kraja marta 2013. godine. Ali, pisalo je doduse sitnim slovima, samo za vozila koja se registruju do kraja marta i izvezu iz salona, a ne poruce. Dakle, broj vozila ogranicen, pitanje je na koliko komada. Sve mi se cini i da je ovde u pitanju ista stvar, samo sto su izostala sitna slova.
A uzgred receno, ne znam nikoga ko kupi vozilo C segmenta da bi njime prelazio 100.000 km godisnje i to u periodu od 10 godina.

transformer

pre 11 godina

u ovlascenim servisimi norma cas je od 8 do 12 eura' plus cijene djelova i eto cijena servisa. prema tome, ako i taj priuceni majstor stavlja kvalitetne djelove (narocito filtere) i naplat 20 eura za ruke eto i kod njega ista cijena servisa. e sad sto bi neko da stavlja skart djelove i da i pored toga ima garanciju.... neki ljudi su jednostavno nerealni

xacaH

pre 11 godina

Ja vozim Jazza i sa aspekta motora i mehanike sam prezadovoljan, ali to je i očekivano Honda je najveći proizvodjac motora u svetu. Ipak kvalitet obloga u mom slučaju tepiha je KATASTROFALAN!!! Meni su se nakon godinu dana u garanciju na cetiri mesta pojavile takve ružne RUPE i poderotine u tepihu da je ti STRASNO. Bez obzira što je auto u garanciji rekli su da sam ja za to kriv optuživali da vozim u kopackama, vozim metal, da sam auto tretirao teškim hemikalijama, dubinskom pranju, a istina je da sam ja pozadi vozio samo troje dece do 7 godina, da koristili salonske cipele, perem auto u praonici u kojoj brat pere svoj audi i vw up čiji su tepisi savršeni. Pisao sam Hondi u EU centrali dali mi popust od 30 odsto na zamenu tepiha, ceh preko 500 EUR!!? odličan pouzdan auto ali kad uđem u njega osećam se prljavo neuredno jer su rupe u tepihu na 4 različita mesta!!!

Vlada

pre 11 godina

Cist marketing. Milion kilometara je previse, nije to autobus pa da prelazi stotine kilometara svakodnevno. U vecini (razvijenih) zemalja ljudi retko voze jedan auto 10 godina(sem ako nisu entuzijasti-zaljubljenici u marku/model). Voze na lizing/kredit i menjaju na svakih par 3-5 god. Ne znam da li garancija pokriva samo motor koji je kod Honde dobar i pouzdan ili i ostale delove ventile/partikl filtere itd.. Sto je poznato da moze biti problem kod Honde.

dzigi

pre 11 godina

Šta ste zapeli s tim - moram 10 godina da ga održavam u ovlašćenom servisu. Pa nego u kom ću? Neću valjda da kupim nov high-tech auto od 19k € i onda da ga dam nekom priučenom majstoru da prčka po njemu? Uostalom, niko vas ne tera da idete u ovl.servis, izdržite 4-5 godina pa krenite u neovlašćeni, izgubićete garanciju i nikom ništa, očigledno vam nije ni potrebna.

siroma'

pre 11 godina

moj savet je kupiti polovnog za 3-4 godine i odreci se garancije i sam sipati kvalitetno ulje i menjati filtere. i ima da se navozate za jeftine pare :)

Goran

pre 11 godina

@Bora Apsolutno si u pravu. Ljudi ne razmisljaju da novi automobili nisu traktori, vec mnogo naprednije masine za koje je potrebna obuka. Samo majstori iz ovlascenih servisa idu na obuke kod proizvodjaca, dok se ovi iz neovlascenih vezbaju na vasim kolima. Ali su mozda jeftiniji, pa narod voli da se vezbaju. ;)

Владимир

pre 11 godina

Брат узео Сивика (свемирца) пре неку годину из увоза за 7к евра. На сату је стајало 200к км. Није му било потребно убеђивање продавца како ће без проблема обрнути бројчаник.
Наравоученије. Ко год је купио Хонду (или Тојоту) може да сматра да има лајф тајм гаранцију на мотор.

011

pre 11 godina

Sve je to lepo ali cemu za prosecnog kupca koji prelazi 10-20 000km godisnje? U najboljem slucaju za 1 000 000 km trebace mu 50 godina, a dotle ce se vec uveliko sve na autu raspasti, pa ne znam sta ce mu onda i nov motor?

Druga stvar, taj auto ce vec za desetak godina vredeti 4-5 hiljada evra, a da bi i dalje imali pravo na ovu nebuloznu garanciju, moracete redovno da idete u servis za svaku sitnicu, da vas sisaju za zamenu ulja, filtera i dodatno svaki put zamene jos po nesto, tako da cete za tu garanciju placati jedno 500 E godisnje bez ikakve potrebe, a isto ce vas kostati i za 15 godina kada citav auto nece vredeti 500E, pa onda sracunajte koliko ce vas kostati taj milion, do koga btw nikada necete ni da stignete!

Bora

pre 11 godina

Sasvim je normalna pojava da se odredjeni brend odrzava u servisima koji su strucni za taj odredjeni brend.E sad sto to u Srbiji nije normalno i sto bi ljudi ovde da voze novu Hondu,a da im istu odrzava Mile,strasan majstor iz komsiluka..To je vec problem..Svuda je normalno da ako hoces garanciju moras odrzavati vozilo u servisu koji je strucan za tu vrstu vozila.Svaka cast Hondi,pomeraju standarde!

Djole

pre 11 godina

Mene interesuje sta obuhvata redovan servis i koliki su intervali? Naravno, ne pitam za ono sto se podrazumeva (ulje, filteri, kaisevi...), vec da li se i na kojoj kilometrazi menjanu dizne (u svetu, a posle kod nas), DPF filter, turbina (neki vitalniji delovi koji u proseku krecu da prave probleme na cca 200 000 km), brojni senzori... Imam potpuno poverenje da motor kao cist mehanicki sklop moze da prevali mnogo vise od tog milionceta, ali dansnje motore ne cini samo ono sto je potrebno da se obavi prost dizelov ciklus, vec mnogo komponenti koje donose poboljsanja po pitanju potrosnje, snage, obrtnog momenta, a koji su po pravilu znatno podlozniji kvarovima, da ne kazem bagovima

dobrivoje

pre 11 godina

1.000.000 km ili 10 godina...? malo je nejasno ali verovatno je tako... znaci 100.000 km godisnje sto ako nisi taxista ili profi vozac neces napraviti nikad... znaci marketinska fora... sto se Honde tice i njenih motora to je verovatno najbolji automobil koji postoji ali bukvalno...imao sma prilike da razgovaram sa masinskim inzinjerima na jednom skupu koji su rekli da su Hondini motori "carolija" o kome nemci mogu samo da sanjaju... na zalost nemacki brendovi imaju vecu popularnost...

kes

pre 11 godina

cr v je sjajan! toliko toga nudi, za usudio bih se reci malo novca u odnosu na druge. pritom je i svetski brend.. uz neke male modifikacije tipa zadnji spojler i pragovi izgleda atraktivno. motore necu ni da komentarisem!

Nije nego

pre 11 godina

Sve je to lepo kada se pročita. Što neko ne navede uslove te garancije, kolika je doplata za tu garanciju, koliko košta jedan servis... Za deset godina održavanja u ovlašćenom servisu, može se kupiti još jedan isti auto. Svi su lepi na rečima.

Pera moler

pre 11 godina

Jaka mi garancija ako 10 godina moram da ga vozim u ovlašćeni servis na svaku intervenciju. Zna se koliko oni "klepaju po ušima" tako da nisam nešto oduševljen.

SvakaCast

pre 11 godina

Ekstra garancija, milion kilometara nije mala stvar, ali realno ko ce za 10 godina koliko traje rok preci 1 milion? Mora 100 hiljada godisnje prelaziti... Realno to izadje na maksimum 500.000 ako neko auto puno koristi. Ne kazem da nece biti tih i koji ce preci milion, ali realno... :) U svakom slucaju svaka cast Hondi veoma hrabra odluka !

upravo tako

pre 11 godina

Malo je verovatno da će neko preći milion kilometara za deset godina.Ako je neki prosek 15000km godišnje(kod nas ni toliko),onda se ovde faktički radi o garanciji na 150000km.Ipak u svakom slučaju svaka čast za Hondu.

milan Bec

pre 11 godina

sad uporedite malo kvalitet, cenu, garanciju, dizajn, sa Fiatom 500L
pa ce vam biti sta ce se prodavati bolje na zapadu a da ne govorim o
americi....

Mačak

pre 11 godina

Model Civik po specijalnoj sajamskoj cijeni od 15K, a onda kažu 1.6 d sa osnovnim paketom Comfort košta 19K. Naplate vam oni papreno tu garanciju. Ne padajte na trikove.

bane

pre 11 godina

Jedini uslov odrzavanje u ovlascenom servisu i servis na svakih 10.000km. Okreni obrni, oni ce taman zaraditi dovoljno da vam zamene 2-3 puta motor i da im jos i ostane para...

Ilija

pre 11 godina

Bravo za Hondu! Napokon da neko u Srbiji da takvu garanciju. Koliko mi je poznato imaju i drugi proizvodjaci neke produzene rokove, ali kad se pojavite nakon 3-4 godine zahtevi za garanciju ne vaze jer 'se pronadje razlog, zasto da ne vaze'. Cena mi deluje korektna, jeftinije od Golfa preko njihovog lizinga, a kvalitetnija 3 puta. Jos jednom, bravo.

Ilija

pre 11 godina

Bravo za Hondu! Napokon da neko u Srbiji da takvu garanciju. Koliko mi je poznato imaju i drugi proizvodjaci neke produzene rokove, ali kad se pojavite nakon 3-4 godine zahtevi za garanciju ne vaze jer 'se pronadje razlog, zasto da ne vaze'. Cena mi deluje korektna, jeftinije od Golfa preko njihovog lizinga, a kvalitetnija 3 puta. Jos jednom, bravo.

dobrivoje

pre 11 godina

1.000.000 km ili 10 godina...? malo je nejasno ali verovatno je tako... znaci 100.000 km godisnje sto ako nisi taxista ili profi vozac neces napraviti nikad... znaci marketinska fora... sto se Honde tice i njenih motora to je verovatno najbolji automobil koji postoji ali bukvalno...imao sma prilike da razgovaram sa masinskim inzinjerima na jednom skupu koji su rekli da su Hondini motori "carolija" o kome nemci mogu samo da sanjaju... na zalost nemacki brendovi imaju vecu popularnost...

dzigi

pre 11 godina

Šta ste zapeli s tim - moram 10 godina da ga održavam u ovlašćenom servisu. Pa nego u kom ću? Neću valjda da kupim nov high-tech auto od 19k € i onda da ga dam nekom priučenom majstoru da prčka po njemu? Uostalom, niko vas ne tera da idete u ovl.servis, izdržite 4-5 godina pa krenite u neovlašćeni, izgubićete garanciju i nikom ništa, očigledno vam nije ni potrebna.

Владимир

pre 11 godina

Брат узео Сивика (свемирца) пре неку годину из увоза за 7к евра. На сату је стајало 200к км. Није му било потребно убеђивање продавца како ће без проблема обрнути бројчаник.
Наравоученије. Ко год је купио Хонду (или Тојоту) може да сматра да има лајф тајм гаранцију на мотор.

upravo tako

pre 11 godina

Malo je verovatno da će neko preći milion kilometara za deset godina.Ako je neki prosek 15000km godišnje(kod nas ni toliko),onda se ovde faktički radi o garanciji na 150000km.Ipak u svakom slučaju svaka čast za Hondu.

nenad

pre 11 godina

Koliko kosta jedna zamena ulja nek objave ako smeju.
(Aca, 24. mart 2013 00:44)
redovan servis za hondu civic 1.8. sport 2009 11.000 din. Sa jazz-om presao 140.000 km za 2. god. a sa civicom 125.000 km za 3 god. bez jednog jedinog kvara na oba auta.

SvakaCast

pre 11 godina

Ekstra garancija, milion kilometara nije mala stvar, ali realno ko ce za 10 godina koliko traje rok preci 1 milion? Mora 100 hiljada godisnje prelaziti... Realno to izadje na maksimum 500.000 ako neko auto puno koristi. Ne kazem da nece biti tih i koji ce preci milion, ali realno... :) U svakom slucaju svaka cast Hondi veoma hrabra odluka !

Bora

pre 11 godina

Sasvim je normalna pojava da se odredjeni brend odrzava u servisima koji su strucni za taj odredjeni brend.E sad sto to u Srbiji nije normalno i sto bi ljudi ovde da voze novu Hondu,a da im istu odrzava Mile,strasan majstor iz komsiluka..To je vec problem..Svuda je normalno da ako hoces garanciju moras odrzavati vozilo u servisu koji je strucan za tu vrstu vozila.Svaka cast Hondi,pomeraju standarde!

Владимир

pre 11 godina

Не разумем наше људе... Ово с 1М км је маркетиншки, назови, трик.
Врло успело дирање у подсвест купца с гротескним цифрама.
Ал тешко је с Србином пословати. Да, баш су глупи они из Хонде кад су ставили 1М : 10 год! Требало је да ставе на папир и израчунају да се просечан Србин вози само викендом у шопинг туре од Земуна до кванташа, те му се више исплати 7годишња гаранција коју дају Корејци.
А и Голф 7 има већи гепек, више џакова крумпира стане...

Goran

pre 11 godina

@Bora Apsolutno si u pravu. Ljudi ne razmisljaju da novi automobili nisu traktori, vec mnogo naprednije masine za koje je potrebna obuka. Samo majstori iz ovlascenih servisa idu na obuke kod proizvodjaca, dok se ovi iz neovlascenih vezbaju na vasim kolima. Ali su mozda jeftiniji, pa narod voli da se vezbaju. ;)

Dača

pre 11 godina

Ja bi za 10god pregazio 500-550 hiljada, tako da je ovo odlično. Ovo je i za firme za komercijalu vrhunska stvar, kod nas u firmi svaki komercijalsta pređe oko 50,60 hiljada. Po komentarima mnogih vidi se da nisu vozili nove automobile, već neke kazane limene koje su karabudžili po nekim podrumskim majstrima. Nova mašina originala servis i deo i kraj priče.

Argentto

pre 11 godina

Ne razumem i nikad necu razumeti ljude kojima smeta odrzavanje auta u ovlascenom servisu. Zasto neko kupi automobil koji ne moze da odrzava pa ga popravlja po kojekakvim garazama i priucenim majstorima ? Takvi automobili su opasni za sve jer imaju kineske ili turske kocnice, obicno i celave lose gume, brisace... Jer njihov vlasnik gleda samo kako da ustedi a da komisja zavidi kako on vozi dobar auto.. Srbijo moja...

siroma'

pre 11 godina

moj savet je kupiti polovnog za 3-4 godine i odreci se garancije i sam sipati kvalitetno ulje i menjati filtere. i ima da se navozate za jeftine pare :)

Aca

pre 11 godina

Za sve komentatore koji misle da su "ufanjali prevaru", gospodo... promasili ste temu. Siguran sam da ni jedan od kupaca ovog dizela nece izgurati ceo milion a i opcija garancije je samo to... vasa opcija i stvar procene. Vi je ne placate vec dobijate, ukoliko kola odrzavate u zvanicnom servisu. Ako vam se vise isplati da servisirate auto u nekom divljem i jeftinijem servisu, imate puno pravo. Poenta garancije je da imate izbor koji drugi nemaju i da se pokaze pouzdanost motora koju drugi nemaju... i to je sve. Sto se tice cene, ne vidim zasto bi bio jeftiniji od Golfa koj i ima slabiji motor i opremu. Prezadovoljni sam korisnik novog Civica 1.8, ali cu sigurno ispitati opciju zamene za 1.6D, to je motor koji ga cini savrsenim. Pozz!

bane

pre 11 godina

Jedini uslov odrzavanje u ovlascenom servisu i servis na svakih 10.000km. Okreni obrni, oni ce taman zaraditi dovoljno da vam zamene 2-3 puta motor i da im jos i ostane para...

transformer

pre 11 godina

u ovlascenim servisimi norma cas je od 8 do 12 eura' plus cijene djelova i eto cijena servisa. prema tome, ako i taj priuceni majstor stavlja kvalitetne djelove (narocito filtere) i naplat 20 eura za ruke eto i kod njega ista cijena servisa. e sad sto bi neko da stavlja skart djelove i da i pored toga ima garanciju.... neki ljudi su jednostavno nerealni

kes

pre 11 godina

cr v je sjajan! toliko toga nudi, za usudio bih se reci malo novca u odnosu na druge. pritom je i svetski brend.. uz neke male modifikacije tipa zadnji spojler i pragovi izgleda atraktivno. motore necu ni da komentarisem!

kele

pre 11 godina

golf 7 je proglasen za auto godine, pa se ne bih bas zaletao sa terminima 3 puta kvalitetniji...kako god lepa garancija
(spasic, 23. mart 2013 13:38) i Fiat Punto je bio auto godine 1995.-te...

Pera moler

pre 11 godina

Jaka mi garancija ako 10 godina moram da ga vozim u ovlašćeni servis na svaku intervenciju. Zna se koliko oni "klepaju po ušima" tako da nisam nešto oduševljen.

Milos

pre 11 godina

Kada Vam prodavac uruci kljuceve novog automobila, mislite da ste zavrsili posao, a on zna da posao tek pocinje. Tek tada krece prava zarada za njih, kroz nerealne naplate zamene ulja, filtera i raznoraznih pregleda, koji su uglavnom bespotrebni. Najbanalnija stvar je kada kupac bude uslovljen da menja ulje na 20.000km ili jednom godisnje, sta pre istekne, a taj kupac penzioner ne predje ni 5.000km godisnje, a mora da daje novac za zamenu ulja koje se jos nije ni "razradilo"... Garancija od milion kilometara je dobar marketinski potez, ali zaista treba procitati unapred sta to oni garantuju i pod kojim uslovima, kao i na sta se garancija ne odnosi i u kojim slucajevima se gubi. Imam Hondu Accord i jesam zadovoljan motorom, ali limarijom nisam, gde god se pojavi i najmanja peckica od kamencica, ubrzo pocinje da korodira, slaba zastita i izgleda da nije pocinkovana limarija.

Mačak

pre 11 godina

Model Civik po specijalnoj sajamskoj cijeni od 15K, a onda kažu 1.6 d sa osnovnim paketom Comfort košta 19K. Naplate vam oni papreno tu garanciju. Ne padajte na trikove.

Djole

pre 11 godina

Mene interesuje sta obuhvata redovan servis i koliki su intervali? Naravno, ne pitam za ono sto se podrazumeva (ulje, filteri, kaisevi...), vec da li se i na kojoj kilometrazi menjanu dizne (u svetu, a posle kod nas), DPF filter, turbina (neki vitalniji delovi koji u proseku krecu da prave probleme na cca 200 000 km), brojni senzori... Imam potpuno poverenje da motor kao cist mehanicki sklop moze da prevali mnogo vise od tog milionceta, ali dansnje motore ne cini samo ono sto je potrebno da se obavi prost dizelov ciklus, vec mnogo komponenti koje donose poboljsanja po pitanju potrosnje, snage, obrtnog momenta, a koji su po pravilu znatno podlozniji kvarovima, da ne kazem bagovima

milan Bec

pre 11 godina

cijena sata rada u privatnom i ovlastenom servisu su iste, jedina
razlika je da u ovlascenom dobijate orginalni dio a kod privatnika
mozete jeftinije zamjenske djelove, tako daa vecina vozi na opravku
u ovlasteni servis...

xacaH

pre 11 godina

Ja vozim Jazza i sa aspekta motora i mehanike sam prezadovoljan, ali to je i očekivano Honda je najveći proizvodjac motora u svetu. Ipak kvalitet obloga u mom slučaju tepiha je KATASTROFALAN!!! Meni su se nakon godinu dana u garanciju na cetiri mesta pojavile takve ružne RUPE i poderotine u tepihu da je ti STRASNO. Bez obzira što je auto u garanciji rekli su da sam ja za to kriv optuživali da vozim u kopackama, vozim metal, da sam auto tretirao teškim hemikalijama, dubinskom pranju, a istina je da sam ja pozadi vozio samo troje dece do 7 godina, da koristili salonske cipele, perem auto u praonici u kojoj brat pere svoj audi i vw up čiji su tepisi savršeni. Pisao sam Hondi u EU centrali dali mi popust od 30 odsto na zamenu tepiha, ceh preko 500 EUR!!? odličan pouzdan auto ali kad uđem u njega osećam se prljavo neuredno jer su rupe u tepihu na 4 različita mesta!!!

milan Bec

pre 11 godina

sad uporedite malo kvalitet, cenu, garanciju, dizajn, sa Fiatom 500L
pa ce vam biti sta ce se prodavati bolje na zapadu a da ne govorim o
americi....

Nije nego

pre 11 godina

Sve je to lepo kada se pročita. Što neko ne navede uslove te garancije, kolika je doplata za tu garanciju, koliko košta jedan servis... Za deset godina održavanja u ovlašćenom servisu, može se kupiti još jedan isti auto. Svi su lepi na rečima.

Bora

pre 11 godina

@Milos Ulje bi trebalo da se menja na godinu dana jer aditivi u njemu degradiraju i gube svoja svojstva,a samim tim su i sklopovi tvog motora slabije zasticeni..Znaci nema veze sto je penzioner presao sa tim uljem samo 5000km i sto je po tvojim recima tek "razradjeno" posle godinu dana tj.zime,vlage,leta,toplote je zrelo za zamenu..Da ne bi bilo zalepio lezaj,a ja presao samo 5k sa tim uljem..Ipak i ti proizvodjaci nesto znaju ;-)

Lala

pre 11 godina

Zasto se svi toliko plase odrzavanja u ovlascenom servisu, pa to je samo par hiljada dinara vise, a sigurnost neuporediva pogotovo kod vozila u garanciji... Cena zadnjeg servisa ulje i filteri Hyundai-a I30 1.4 benzinac u ovlascenom servisu 12.000, a komsija u divljem servisu kraj kanala za Pasata 2007 doduse dizela iz uvoza platio istu cifru, a samo ulje i filteri...

Driver

pre 11 godina

Na mom Lanceru servisni interval 20.000 Km svuda u svetu pa i u Srbiji, na Hondi 10.000 Km u Srbiji, a svuda u svetu 20.000 Km. Kada sam pitao prodavca zasto je 20.000 Km kad manje vise svi kazu u Srbiji da je 10.000 Km servisni interval, rekao mi je bukvalno ovako: "Mi se prema svojim kupcima odnosimo posteno, zaradjujemo na prodaji kola a ne na nepotrebnim skupim servisima". Posle 50.000 Km za 2 godine i 2 redovna servisa, meni bukvalno ni sijalica nije crkla. U Srbiji gorivo iskljucivo na NIS-u, u inostranstvu iskljucivo Shell V Power Racing 100 oktana. E sad, lepo je to od Honde sto daje 10 godina garancije, ali su motivi malo drugaciji u odnosu na to kako izgleda. 1M KM sa 10K servisnim intervalom = minimum 10 redovnih servisa ako ne prelazite vise od 10K godisnje, a posto cete kupiti taj dizel, sigurno ga ne kupujete da bi isli vikendom u nabavku, pa cete prelaziti minimum 30K godisnje. To je 30 redovnih servisa u tih 10 godina minimum, a kada bi prelazili svih 100K godisnje da izvozate taj milion za 10 godina, to bi vam bilo 100 redovnih servisa, tj. 10 servisa godisnje. A sad se raspitajte posto je servis, pa pomnozite to sa ocekivanim brojem servisa u periodu garancije, i bice vam jasno da vam se ta garancija nikako ne isplati. Za redovno odrzavanje, tj. mali servis, uopste nije bitno da li to radite u ovlascenom servisu sve dok ste kupili originalne filtere i najkvalitetnije ulje koje postoji, to mozete i sami uraditi ako vam nije problem da uprljate ruke...

KoleM

pre 11 godina

"Priučeni majstori", pa ti "priučeni" su potekli iz ovlašćenih servisa. Ovlašćeni zapošljavaju klince i kada nauče posao oni otvore svoje servise a ne da rade za platu. Nije lako naći dobrog majstora ali oni postoje, i najbolji majstori drže svoje radionice. Ja sam za svog Fiata našao dobrog i poštenog majstora a nije ovlašćen.

Vlada

pre 11 godina

Ovu garanciju treba dobro prouciti.U Francuskoj je bila slicna akcija, garancija od 1.000.000 km je vazila za kupovinu Civica do kraja marta 2013. godine. Ali, pisalo je doduse sitnim slovima, samo za vozila koja se registruju do kraja marta i izvezu iz salona, a ne poruce. Dakle, broj vozila ogranicen, pitanje je na koliko komada. Sve mi se cini i da je ovde u pitanju ista stvar, samo sto su izostala sitna slova.
A uzgred receno, ne znam nikoga ko kupi vozilo C segmenta da bi njime prelazio 100.000 km godisnje i to u periodu od 10 godina.

Joca Pirot

pre 11 godina

Bio danas i sve video. Najlepsi stand na sajmu (ostali su samo parkirali na itison), ljubazne hostese i vrhunske Honde. Najvise mi se svidja novi CRV, luksuzno a nije nedostizno. O kupovini jos sanjam, docekacu i ja Civica, nekad, valjda! Za garanciju respect, ko kupi moze da uziva.

011

pre 11 godina

Sve je to lepo ali cemu za prosecnog kupca koji prelazi 10-20 000km godisnje? U najboljem slucaju za 1 000 000 km trebace mu 50 godina, a dotle ce se vec uveliko sve na autu raspasti, pa ne znam sta ce mu onda i nov motor?

Druga stvar, taj auto ce vec za desetak godina vredeti 4-5 hiljada evra, a da bi i dalje imali pravo na ovu nebuloznu garanciju, moracete redovno da idete u servis za svaku sitnicu, da vas sisaju za zamenu ulja, filtera i dodatno svaki put zamene jos po nesto, tako da cete za tu garanciju placati jedno 500 E godisnje bez ikakve potrebe, a isto ce vas kostati i za 15 godina kada citav auto nece vredeti 500E, pa onda sracunajte koliko ce vas kostati taj milion, do koga btw nikada necete ni da stignete!

Nenad

pre 11 godina

Nisam preferirao japance ali posle posete sajmu i razgledanja novog civica razmisljam o kupovini.Prosto me je automobil odusevio i mogu reci da nikad nisam video takvu tehnologiju izrade i kvalitet.Stvarno su japanci nenadmasni.

Vektor

pre 11 godina

Šta kada prodaješ svog polovnog Civic-a koji je prešao 200K km i još ima garanciu na 800K km? Ajde sada prodaj svoj polovni Golf dizel sa isto pređenih kilometara, kome je pre celih 100K km istekla garancija...kazaće vam se samo!!!

deki

pre 11 godina

meni su u mazdi profil u ovlascenom servisu zamenu ulja i filtera radili sat ipo , kad sam upitao majstore zasto to traje toliko oni su rekli da oni rade po normi casa za odredjeni posao i da im je to norma za mali servis, pritom im cena casa oko 3000 , tako da 4500 samo za ruke za mali servis je mnogo, druga prica za ovl servis je kad su u dacijinom servisu mom ocu naplatili mali servis u koj naravno ulazi zamena ulja, al ulje nije promenjeno, sreca pa je otac starog kova vozac koji svakih 7 dana proverava ulje, pa je primetio da je ulje oko sredine ...7 dana posle servisa!!! oni to ulje nisu ni zamenili...sto dole neko napisa , tesko je naci dobrog majstora koj nije ovlascen ali je moguce... poz

Vlada

pre 11 godina

Cist marketing. Milion kilometara je previse, nije to autobus pa da prelazi stotine kilometara svakodnevno. U vecini (razvijenih) zemalja ljudi retko voze jedan auto 10 godina(sem ako nisu entuzijasti-zaljubljenici u marku/model). Voze na lizing/kredit i menjaju na svakih par 3-5 god. Ne znam da li garancija pokriva samo motor koji je kod Honde dobar i pouzdan ili i ostale delove ventile/partikl filtere itd.. Sto je poznato da moze biti problem kod Honde.

021

pre 11 godina

Kakva navlaskusa da 10 god odrzavas u njihovom servisu i kupujes original delove, ima da im ostavis jos 2 honde do tad. Takodje je pitanje da li je garancija na sam motor ili motor sa svim agregatima, sto je veeeelika razlika, a cene od 19000 za sivic-a je van pameti.

Mickey

pre 11 godina

Svako iole pametan ovde ne vidi garanciju na 1M Km, vec garanciju na 10 godina (sto je svakako sjajan, ali neisplatljiv period). 1M je tu samo da zvuci, nista vise. Mogli su komotno da daju i garanciju na 2, 3 ili cak 4M kilometara, sve dok pored stoji uslov "ili 10 godina". Niko normalan, pa cak ni taksisti, ne moze da predje 100k godisnje, a cak i da predje, on se kroz redovne servise Hondi u potpunosti isplatio. E sad, da li ce taksta da kupi Civica sa akcije, to je tek pitanje :-)

Jos jedna surova cinjenica za ljubitelje japanaca. Najbolje motore na svetu ipak pravi BMW.

Pera moler

pre 11 godina

Jaka mi garancija ako 10 godina moram da ga vozim u ovlašćeni servis na svaku intervenciju. Zna se koliko oni "klepaju po ušima" tako da nisam nešto oduševljen.

Mačak

pre 11 godina

Model Civik po specijalnoj sajamskoj cijeni od 15K, a onda kažu 1.6 d sa osnovnim paketom Comfort košta 19K. Naplate vam oni papreno tu garanciju. Ne padajte na trikove.

021

pre 11 godina

Kakva navlaskusa da 10 god odrzavas u njihovom servisu i kupujes original delove, ima da im ostavis jos 2 honde do tad. Takodje je pitanje da li je garancija na sam motor ili motor sa svim agregatima, sto je veeeelika razlika, a cene od 19000 za sivic-a je van pameti.

011

pre 11 godina

Sve je to lepo ali cemu za prosecnog kupca koji prelazi 10-20 000km godisnje? U najboljem slucaju za 1 000 000 km trebace mu 50 godina, a dotle ce se vec uveliko sve na autu raspasti, pa ne znam sta ce mu onda i nov motor?

Druga stvar, taj auto ce vec za desetak godina vredeti 4-5 hiljada evra, a da bi i dalje imali pravo na ovu nebuloznu garanciju, moracete redovno da idete u servis za svaku sitnicu, da vas sisaju za zamenu ulja, filtera i dodatno svaki put zamene jos po nesto, tako da cete za tu garanciju placati jedno 500 E godisnje bez ikakve potrebe, a isto ce vas kostati i za 15 godina kada citav auto nece vredeti 500E, pa onda sracunajte koliko ce vas kostati taj milion, do koga btw nikada necete ni da stignete!

Nije nego

pre 11 godina

Sve je to lepo kada se pročita. Što neko ne navede uslove te garancije, kolika je doplata za tu garanciju, koliko košta jedan servis... Za deset godina održavanja u ovlašćenom servisu, može se kupiti još jedan isti auto. Svi su lepi na rečima.

bane

pre 11 godina

Jedini uslov odrzavanje u ovlascenom servisu i servis na svakih 10.000km. Okreni obrni, oni ce taman zaraditi dovoljno da vam zamene 2-3 puta motor i da im jos i ostane para...

Vlada

pre 11 godina

Cist marketing. Milion kilometara je previse, nije to autobus pa da prelazi stotine kilometara svakodnevno. U vecini (razvijenih) zemalja ljudi retko voze jedan auto 10 godina(sem ako nisu entuzijasti-zaljubljenici u marku/model). Voze na lizing/kredit i menjaju na svakih par 3-5 god. Ne znam da li garancija pokriva samo motor koji je kod Honde dobar i pouzdan ili i ostale delove ventile/partikl filtere itd.. Sto je poznato da moze biti problem kod Honde.

Milos

pre 11 godina

Kada Vam prodavac uruci kljuceve novog automobila, mislite da ste zavrsili posao, a on zna da posao tek pocinje. Tek tada krece prava zarada za njih, kroz nerealne naplate zamene ulja, filtera i raznoraznih pregleda, koji su uglavnom bespotrebni. Najbanalnija stvar je kada kupac bude uslovljen da menja ulje na 20.000km ili jednom godisnje, sta pre istekne, a taj kupac penzioner ne predje ni 5.000km godisnje, a mora da daje novac za zamenu ulja koje se jos nije ni "razradilo"... Garancija od milion kilometara je dobar marketinski potez, ali zaista treba procitati unapred sta to oni garantuju i pod kojim uslovima, kao i na sta se garancija ne odnosi i u kojim slucajevima se gubi. Imam Hondu Accord i jesam zadovoljan motorom, ali limarijom nisam, gde god se pojavi i najmanja peckica od kamencica, ubrzo pocinje da korodira, slaba zastita i izgleda da nije pocinkovana limarija.

Driver

pre 11 godina

Na mom Lanceru servisni interval 20.000 Km svuda u svetu pa i u Srbiji, na Hondi 10.000 Km u Srbiji, a svuda u svetu 20.000 Km. Kada sam pitao prodavca zasto je 20.000 Km kad manje vise svi kazu u Srbiji da je 10.000 Km servisni interval, rekao mi je bukvalno ovako: "Mi se prema svojim kupcima odnosimo posteno, zaradjujemo na prodaji kola a ne na nepotrebnim skupim servisima". Posle 50.000 Km za 2 godine i 2 redovna servisa, meni bukvalno ni sijalica nije crkla. U Srbiji gorivo iskljucivo na NIS-u, u inostranstvu iskljucivo Shell V Power Racing 100 oktana. E sad, lepo je to od Honde sto daje 10 godina garancije, ali su motivi malo drugaciji u odnosu na to kako izgleda. 1M KM sa 10K servisnim intervalom = minimum 10 redovnih servisa ako ne prelazite vise od 10K godisnje, a posto cete kupiti taj dizel, sigurno ga ne kupujete da bi isli vikendom u nabavku, pa cete prelaziti minimum 30K godisnje. To je 30 redovnih servisa u tih 10 godina minimum, a kada bi prelazili svih 100K godisnje da izvozate taj milion za 10 godina, to bi vam bilo 100 redovnih servisa, tj. 10 servisa godisnje. A sad se raspitajte posto je servis, pa pomnozite to sa ocekivanim brojem servisa u periodu garancije, i bice vam jasno da vam se ta garancija nikako ne isplati. Za redovno odrzavanje, tj. mali servis, uopste nije bitno da li to radite u ovlascenom servisu sve dok ste kupili originalne filtere i najkvalitetnije ulje koje postoji, to mozete i sami uraditi ako vam nije problem da uprljate ruke...

siroma'

pre 11 godina

moj savet je kupiti polovnog za 3-4 godine i odreci se garancije i sam sipati kvalitetno ulje i menjati filtere. i ima da se navozate za jeftine pare :)

kele

pre 11 godina

golf 7 je proglasen za auto godine, pa se ne bih bas zaletao sa terminima 3 puta kvalitetniji...kako god lepa garancija
(spasic, 23. mart 2013 13:38) i Fiat Punto je bio auto godine 1995.-te...

xacaH

pre 11 godina

Ja vozim Jazza i sa aspekta motora i mehanike sam prezadovoljan, ali to je i očekivano Honda je najveći proizvodjac motora u svetu. Ipak kvalitet obloga u mom slučaju tepiha je KATASTROFALAN!!! Meni su se nakon godinu dana u garanciju na cetiri mesta pojavile takve ružne RUPE i poderotine u tepihu da je ti STRASNO. Bez obzira što je auto u garanciji rekli su da sam ja za to kriv optuživali da vozim u kopackama, vozim metal, da sam auto tretirao teškim hemikalijama, dubinskom pranju, a istina je da sam ja pozadi vozio samo troje dece do 7 godina, da koristili salonske cipele, perem auto u praonici u kojoj brat pere svoj audi i vw up čiji su tepisi savršeni. Pisao sam Hondi u EU centrali dali mi popust od 30 odsto na zamenu tepiha, ceh preko 500 EUR!!? odličan pouzdan auto ali kad uđem u njega osećam se prljavo neuredno jer su rupe u tepihu na 4 različita mesta!!!

Vlada

pre 11 godina

Ovu garanciju treba dobro prouciti.U Francuskoj je bila slicna akcija, garancija od 1.000.000 km je vazila za kupovinu Civica do kraja marta 2013. godine. Ali, pisalo je doduse sitnim slovima, samo za vozila koja se registruju do kraja marta i izvezu iz salona, a ne poruce. Dakle, broj vozila ogranicen, pitanje je na koliko komada. Sve mi se cini i da je ovde u pitanju ista stvar, samo sto su izostala sitna slova.
A uzgred receno, ne znam nikoga ko kupi vozilo C segmenta da bi njime prelazio 100.000 km godisnje i to u periodu od 10 godina.

Argentto

pre 11 godina

Ne razumem i nikad necu razumeti ljude kojima smeta odrzavanje auta u ovlascenom servisu. Zasto neko kupi automobil koji ne moze da odrzava pa ga popravlja po kojekakvim garazama i priucenim majstorima ? Takvi automobili su opasni za sve jer imaju kineske ili turske kocnice, obicno i celave lose gume, brisace... Jer njihov vlasnik gleda samo kako da ustedi a da komisja zavidi kako on vozi dobar auto.. Srbijo moja...

Владимир

pre 11 godina

Не разумем наше људе... Ово с 1М км је маркетиншки, назови, трик.
Врло успело дирање у подсвест купца с гротескним цифрама.
Ал тешко је с Србином пословати. Да, баш су глупи они из Хонде кад су ставили 1М : 10 год! Требало је да ставе на папир и израчунају да се просечан Србин вози само викендом у шопинг туре од Земуна до кванташа, те му се више исплати 7годишња гаранција коју дају Корејци.
А и Голф 7 има већи гепек, више џакова крумпира стане...

Mickey

pre 11 godina

Svako iole pametan ovde ne vidi garanciju na 1M Km, vec garanciju na 10 godina (sto je svakako sjajan, ali neisplatljiv period). 1M je tu samo da zvuci, nista vise. Mogli su komotno da daju i garanciju na 2, 3 ili cak 4M kilometara, sve dok pored stoji uslov "ili 10 godina". Niko normalan, pa cak ni taksisti, ne moze da predje 100k godisnje, a cak i da predje, on se kroz redovne servise Hondi u potpunosti isplatio. E sad, da li ce taksta da kupi Civica sa akcije, to je tek pitanje :-)

Jos jedna surova cinjenica za ljubitelje japanaca. Najbolje motore na svetu ipak pravi BMW.

KoleM

pre 11 godina

"Priučeni majstori", pa ti "priučeni" su potekli iz ovlašćenih servisa. Ovlašćeni zapošljavaju klince i kada nauče posao oni otvore svoje servise a ne da rade za platu. Nije lako naći dobrog majstora ali oni postoje, i najbolji majstori drže svoje radionice. Ja sam za svog Fiata našao dobrog i poštenog majstora a nije ovlašćen.

dzigi

pre 11 godina

Šta ste zapeli s tim - moram 10 godina da ga održavam u ovlašćenom servisu. Pa nego u kom ću? Neću valjda da kupim nov high-tech auto od 19k € i onda da ga dam nekom priučenom majstoru da prčka po njemu? Uostalom, niko vas ne tera da idete u ovl.servis, izdržite 4-5 godina pa krenite u neovlašćeni, izgubićete garanciju i nikom ništa, očigledno vam nije ni potrebna.

Ilija

pre 11 godina

Bravo za Hondu! Napokon da neko u Srbiji da takvu garanciju. Koliko mi je poznato imaju i drugi proizvodjaci neke produzene rokove, ali kad se pojavite nakon 3-4 godine zahtevi za garanciju ne vaze jer 'se pronadje razlog, zasto da ne vaze'. Cena mi deluje korektna, jeftinije od Golfa preko njihovog lizinga, a kvalitetnija 3 puta. Jos jednom, bravo.

milan Bec

pre 11 godina

sad uporedite malo kvalitet, cenu, garanciju, dizajn, sa Fiatom 500L
pa ce vam biti sta ce se prodavati bolje na zapadu a da ne govorim o
americi....

dobrivoje

pre 11 godina

1.000.000 km ili 10 godina...? malo je nejasno ali verovatno je tako... znaci 100.000 km godisnje sto ako nisi taxista ili profi vozac neces napraviti nikad... znaci marketinska fora... sto se Honde tice i njenih motora to je verovatno najbolji automobil koji postoji ali bukvalno...imao sma prilike da razgovaram sa masinskim inzinjerima na jednom skupu koji su rekli da su Hondini motori "carolija" o kome nemci mogu samo da sanjaju... na zalost nemacki brendovi imaju vecu popularnost...

Goran

pre 11 godina

@Bora Apsolutno si u pravu. Ljudi ne razmisljaju da novi automobili nisu traktori, vec mnogo naprednije masine za koje je potrebna obuka. Samo majstori iz ovlascenih servisa idu na obuke kod proizvodjaca, dok se ovi iz neovlascenih vezbaju na vasim kolima. Ali su mozda jeftiniji, pa narod voli da se vezbaju. ;)

Dača

pre 11 godina

Ja bi za 10god pregazio 500-550 hiljada, tako da je ovo odlično. Ovo je i za firme za komercijalu vrhunska stvar, kod nas u firmi svaki komercijalsta pređe oko 50,60 hiljada. Po komentarima mnogih vidi se da nisu vozili nove automobile, već neke kazane limene koje su karabudžili po nekim podrumskim majstrima. Nova mašina originala servis i deo i kraj priče.

milan Bec

pre 11 godina

cijena sata rada u privatnom i ovlastenom servisu su iste, jedina
razlika je da u ovlascenom dobijate orginalni dio a kod privatnika
mozete jeftinije zamjenske djelove, tako daa vecina vozi na opravku
u ovlasteni servis...

upravo tako

pre 11 godina

Malo je verovatno da će neko preći milion kilometara za deset godina.Ako je neki prosek 15000km godišnje(kod nas ni toliko),onda se ovde faktički radi o garanciji na 150000km.Ipak u svakom slučaju svaka čast za Hondu.

SvakaCast

pre 11 godina

Ekstra garancija, milion kilometara nije mala stvar, ali realno ko ce za 10 godina koliko traje rok preci 1 milion? Mora 100 hiljada godisnje prelaziti... Realno to izadje na maksimum 500.000 ako neko auto puno koristi. Ne kazem da nece biti tih i koji ce preci milion, ali realno... :) U svakom slucaju svaka cast Hondi veoma hrabra odluka !

Bora

pre 11 godina

Sasvim je normalna pojava da se odredjeni brend odrzava u servisima koji su strucni za taj odredjeni brend.E sad sto to u Srbiji nije normalno i sto bi ljudi ovde da voze novu Hondu,a da im istu odrzava Mile,strasan majstor iz komsiluka..To je vec problem..Svuda je normalno da ako hoces garanciju moras odrzavati vozilo u servisu koji je strucan za tu vrstu vozila.Svaka cast Hondi,pomeraju standarde!

deki

pre 11 godina

meni su u mazdi profil u ovlascenom servisu zamenu ulja i filtera radili sat ipo , kad sam upitao majstore zasto to traje toliko oni su rekli da oni rade po normi casa za odredjeni posao i da im je to norma za mali servis, pritom im cena casa oko 3000 , tako da 4500 samo za ruke za mali servis je mnogo, druga prica za ovl servis je kad su u dacijinom servisu mom ocu naplatili mali servis u koj naravno ulazi zamena ulja, al ulje nije promenjeno, sreca pa je otac starog kova vozac koji svakih 7 dana proverava ulje, pa je primetio da je ulje oko sredine ...7 dana posle servisa!!! oni to ulje nisu ni zamenili...sto dole neko napisa , tesko je naci dobrog majstora koj nije ovlascen ali je moguce... poz

Владимир

pre 11 godina

Брат узео Сивика (свемирца) пре неку годину из увоза за 7к евра. На сату је стајало 200к км. Није му било потребно убеђивање продавца како ће без проблема обрнути бројчаник.
Наравоученије. Ко год је купио Хонду (или Тојоту) може да сматра да има лајф тајм гаранцију на мотор.

Lala

pre 11 godina

Zasto se svi toliko plase odrzavanja u ovlascenom servisu, pa to je samo par hiljada dinara vise, a sigurnost neuporediva pogotovo kod vozila u garanciji... Cena zadnjeg servisa ulje i filteri Hyundai-a I30 1.4 benzinac u ovlascenom servisu 12.000, a komsija u divljem servisu kraj kanala za Pasata 2007 doduse dizela iz uvoza platio istu cifru, a samo ulje i filteri...

Aca

pre 11 godina

Za sve komentatore koji misle da su "ufanjali prevaru", gospodo... promasili ste temu. Siguran sam da ni jedan od kupaca ovog dizela nece izgurati ceo milion a i opcija garancije je samo to... vasa opcija i stvar procene. Vi je ne placate vec dobijate, ukoliko kola odrzavate u zvanicnom servisu. Ako vam se vise isplati da servisirate auto u nekom divljem i jeftinijem servisu, imate puno pravo. Poenta garancije je da imate izbor koji drugi nemaju i da se pokaze pouzdanost motora koju drugi nemaju... i to je sve. Sto se tice cene, ne vidim zasto bi bio jeftiniji od Golfa koj i ima slabiji motor i opremu. Prezadovoljni sam korisnik novog Civica 1.8, ali cu sigurno ispitati opciju zamene za 1.6D, to je motor koji ga cini savrsenim. Pozz!

kes

pre 11 godina

cr v je sjajan! toliko toga nudi, za usudio bih se reci malo novca u odnosu na druge. pritom je i svetski brend.. uz neke male modifikacije tipa zadnji spojler i pragovi izgleda atraktivno. motore necu ni da komentarisem!

Djole

pre 11 godina

Mene interesuje sta obuhvata redovan servis i koliki su intervali? Naravno, ne pitam za ono sto se podrazumeva (ulje, filteri, kaisevi...), vec da li se i na kojoj kilometrazi menjanu dizne (u svetu, a posle kod nas), DPF filter, turbina (neki vitalniji delovi koji u proseku krecu da prave probleme na cca 200 000 km), brojni senzori... Imam potpuno poverenje da motor kao cist mehanicki sklop moze da prevali mnogo vise od tog milionceta, ali dansnje motore ne cini samo ono sto je potrebno da se obavi prost dizelov ciklus, vec mnogo komponenti koje donose poboljsanja po pitanju potrosnje, snage, obrtnog momenta, a koji su po pravilu znatno podlozniji kvarovima, da ne kazem bagovima

transformer

pre 11 godina

u ovlascenim servisimi norma cas je od 8 do 12 eura' plus cijene djelova i eto cijena servisa. prema tome, ako i taj priuceni majstor stavlja kvalitetne djelove (narocito filtere) i naplat 20 eura za ruke eto i kod njega ista cijena servisa. e sad sto bi neko da stavlja skart djelove i da i pored toga ima garanciju.... neki ljudi su jednostavno nerealni

Bora

pre 11 godina

@Milos Ulje bi trebalo da se menja na godinu dana jer aditivi u njemu degradiraju i gube svoja svojstva,a samim tim su i sklopovi tvog motora slabije zasticeni..Znaci nema veze sto je penzioner presao sa tim uljem samo 5000km i sto je po tvojim recima tek "razradjeno" posle godinu dana tj.zime,vlage,leta,toplote je zrelo za zamenu..Da ne bi bilo zalepio lezaj,a ja presao samo 5k sa tim uljem..Ipak i ti proizvodjaci nesto znaju ;-)

nenad

pre 11 godina

Koliko kosta jedna zamena ulja nek objave ako smeju.
(Aca, 24. mart 2013 00:44)
redovan servis za hondu civic 1.8. sport 2009 11.000 din. Sa jazz-om presao 140.000 km za 2. god. a sa civicom 125.000 km za 3 god. bez jednog jedinog kvara na oba auta.

Vektor

pre 11 godina

Šta kada prodaješ svog polovnog Civic-a koji je prešao 200K km i još ima garanciu na 800K km? Ajde sada prodaj svoj polovni Golf dizel sa isto pređenih kilometara, kome je pre celih 100K km istekla garancija...kazaće vam se samo!!!

Nenad

pre 11 godina

Nisam preferirao japance ali posle posete sajmu i razgledanja novog civica razmisljam o kupovini.Prosto me je automobil odusevio i mogu reci da nikad nisam video takvu tehnologiju izrade i kvalitet.Stvarno su japanci nenadmasni.

Joca Pirot

pre 11 godina

Bio danas i sve video. Najlepsi stand na sajmu (ostali su samo parkirali na itison), ljubazne hostese i vrhunske Honde. Najvise mi se svidja novi CRV, luksuzno a nije nedostizno. O kupovini jos sanjam, docekacu i ja Civica, nekad, valjda! Za garanciju respect, ko kupi moze da uziva.