Utorak, 19.03.2013.

21:06

Irinej: Priznanje ne dolazi u obzir

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da ne dolazi u obzir nikakvo priznanje niti podela Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Irinej: Priznanje ne dolazi u obzir IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Tatamata

pre 11 godina

Samo hrabro! Ono sto je protiv pravde Boga nece dugo opstati. Jedino MI nikad ne smemo potpisati nista, niti dati nikakvu tajnu rec nikome od njih, a protiv svog postojanja. Jer ce nase postojanje i na severu zemlje ( Vojvodini) i u Raskoj oblasti, i svuda odredom, biti uskoro isto tako dovedeno u pitanje. Hijene sa svih strana samo cekaju, da nam se oduzme ono najvetije, pa da i one pocnu da kidaju delove nas sa svih strana kao svoj sopstveni plen

Izdrzacemo

pre 11 godina

Drago mi je samo sto smo svi/ili barem vecina, i crkva i politicni vrh i vecinski narod, konacno oko jedne teme slozni. A to je ustanjanje u borbu za od celog sveta okupiranu svoju zemlju. Mislim da je energija i povredjeno medjunarodno pravno tj. istina na nasoj strani i samo se trebamo jako, i sigurno drzati svoje reci. I isina ce otom- potom isploviti a nebeska pravda pobediti.

Milji

pre 11 godina

Da bi vjera ostala vjera i ne bih se mesala u politiku. Ne bih se rusile ni crkve a ni dzamije . PrVO se mjesate tamo kde vam nije mjesto a posle joj kuku. Ako hoces rata. Idi u nekde u Afghanistan ili nekde drugo. Pusti naroda da Zivi u miru. Vi ste bozji covek znaci treba o miru da pricate an da palite i posle beziti. Kao u hrvatskoj .

EU

pre 11 godina

Sta crkveni sluzbenik prica na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Beogradu?????OVO JE KRSENJE USTAVA... CLANA 1 CLANA 11 CLANA 21 CLANA 43 CLANA 48 CLANA 49 CLANA 81.....MOLIM NADLEZNE DA REAGUJU!!!!!!!!!!Drzava Srbija je drzava SVIH njenih gradjana i gradjanki bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i niko nema pravo da se obraca u DRZAVNIM institucijama JE SMO MI DRZAVA ODVOJENA OD CRKVE pritom zastupajuci samo jednu stranu i to NA PRAVNOM FAKULTETU!!!!!GDE SU PREDSTAVNICI ISLAMSKE....KATOLICKE....PROTESTANTSKE I DRUGIH RELIGIJA?????!!!!!!

Posto litar goriva bre?

pre 11 godina

Nemojte se uskoro cuditi kad vam EU uvede ekonomske sankcije, kao sto ste se prije a i danas iscudjavali zasto su vam UN uvele ekonomske sankcije. Akcija-reakcija, zapamtite!

Samo se slabi predaju

pre 11 godina

Neozbiljno je od same Evrope to sto nam radi. U tom necistom cinu nema govora o evropskom niti svetskom pravu, sto se 21 veka tice, u unistavanju naseg bica dole, na budno oko mirvone misije KFORa – nema ni govora o zelji za mirom. Donosenje odluke da se veliki deo jedne zemlje bespravno, jednoj zemlji oduzme, i da drugoj zemlji, da se taj narod uz dozvolu iste sile slobodno moze proterivti i ubijati, njihov kulturni trag unistiti, nema veze sa potrebom za uspostavljnje konacnog mira u regionu. Sve je laz! Jer, sve jedino ima veze sa - neonacizmom!

Navajo

pre 11 godina

Znaci da se i Niklicu oglasio po pitanju ocuvanja naseg teritorijalnog integriteta. Samo da bude i ostane tako do kraja. Ozbiljnost je sada neophodna, jer situacija je stvarno ozbioljna. Njihovi zahtevi i su sve ozbiljniji a bezobzirnost prema nama sve ociglednija. Mislim da ono sto nams se nudi zauzvrat zapravoje prica o trojanskom konju. Toga trebamo biti svesni.

Joca Lingvista

pre 11 godina

Tako je Gospodine Irinej, nikakvo priznanje nezavisne muslimanske drzave na okupiranoj srpskoj teritoriji. Cak srpski recnik nema ni tu rec jer smo mi siromasna zemlja pa nisu tu rec "priznanje" nismo stavili u nas recnik jer nije potrebna. Mi nikada ne stavljamo takve reci u recnik, koje necemo nikada koristiti. Mi samo pevamo onu pesmu "Ke sera, sera, sto ce biti, bice i bez naseg da".

Bravo

pre 11 godina

Lepo je videti da ipak nismo svi na prodaju iako su se mnogi, mnogi, odavno pokazali da su nistavise nego prodane duse. Hvala Bogu da je ustala i crkva i stala na stranu naroda. Vec sam se bila uplasila su svi ,,za,, kada je ta suluda trapa, nase zemlje za neko clanstvo - u pitanju. Drago mi je i da imamo datu rec predsednika da je i on slozan po pitanju neprikosnovene odbrane. Vec sam se zabrinula za iskreno zalaganje za Kosovo od strane politickog vrha. Ali data je Rec!

Naprednjak 888

pre 11 godina

Mislim da je ovo vrlo znacajan istorijski trenutak za Srbiju. O danasnjem vremenu, bespravne kolonizacije jedne zemlje, od strane vise kulturnih, velikih, zemalja ucice u svetsku istoriju. Mi smo ustvari primer velike igre na svetskoj politickoj sceni, razlotkrivanje potpuno laznog medjunarodnog prava za svaku zemlju, pa lazne asocijacije vodecih zamalja u borbi za ljudska prava sirom sveta, i lazne asocijacije za zastitu kulturnih spomenika os istorijske vaznosti. Sve je bajka i to sad mnogo zemlje u evropi i svetu vec shataju. Zato se u svi ponaosob naoruzavaju stiteci sopstvene interese od velikog brata. Jer znaju da prava ustvari ne postoje. Sve je obicna bajka.

Stevan

pre 11 godina

Anticu, ali u borbi za Kosovo hocu prvo da vidim svu vasu decu pa onda mozda i ja stanem u neki stroj. Muka mi je vise od vas prolivaca tudje krvi. Dovidjenja.

Konacno miran Srbin

pre 11 godina

e sad mi je lakse, kada znam da je i crkva u jedinstvenom frontu sa dokazanim patriotama i cuvarima svih nasih nacionalnih interesa. medju njima, posevnjo se isticu Dacic (zaduzen za u kofer zapakovati nacionalni interes), Antic (zaduzen za u indeks upisati nacionalni interes), Nikolic SNS (zaduzen za obrazovni nacionalni interes) i i Vucic SNS (zaduzen za u institucije ugraditi samo nacionalni interes). sva je sreca te se oni evo 25 godina bave nasim nacionalnim interesom, pa ja ne moram ni o cemu da brinem vise!

bobo

pre 11 godina

Ako mogu grci bez Konstantinopolisa moci ce i srbi bez kosova.
A i sveti Grad i Kosovo, jesu i bit ce, duhovni osnov grka i srba.

Bezbozno je ne razlikovati duhovne vrednosti od svetovnih.

Marko

pre 11 godina

Do priznanja sigurno neće doći, državni vrh je složan u tome. Rezolucija se poštuje, niko neće ispod crvene linije i to je dobro.

Dejan

pre 11 godina

Patrijarh mudro govori.

Uredicemo odnose i ostvariti kakav takav status za Srpske Opstine da im Siptari
ne stoje nad glavom.

Ako je oteto, neka je oteto. Sto je oteto to se moze jednog dana i vratiti.
Sila Boga ne moli ali Bog silu ne voli. Vraticemo jednog dana ono sto nam je oteto.

mitar

pre 11 godina

Ceo narod je svestan da smo mi u nezavidnoj situaciji što se tiče Kosova i Metohija, ali ova vlada uliva poverenje da će izvući najmanje loše, ili najbolje rešenje koje je moguće u ovom trenutku za Srbiju, i za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Beckovic

pre 11 godina

" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo?!
Ako je Kosovo njihovo,zasto ga onda otimaju?!
Ako vec mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju?! "
Matija Beckovic

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

Dusica

pre 11 godina

Šta je vama ljudi, zar sve morate da vezujete za politiku? Kosovo i Metohija je ne samo državno (političko) pitanje. Da li vi razmisljate o ljudima, njihovoj zemlji i domovima, o očuvanju nacionalne,kulturne i duhovne baštine............!? Da nije SPC na Kosovu, pitanje je da li bi bilo i ovo malo Srba....

e-krem

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)
Jel ovo vazi i za Muftije,Rabine... ili su oni nesto malo nemi nesto malo nepismeni mozda.

MouseWho

pre 11 godina

@vladimir => Srbija je sekularna drzava. Ne moze jedan verski poglavar da priča i ime države, već u ime skupine koju predstavlja. Tako da je on mogao reći "SPC nikad nece priznati Kosovsku pravoslavnu crkvu" kao što ne priznaje te organizacije iz bivse SFRJ. A od jedna verska organizacija ne moze niti iko trazi da prizna drzavu, to je posao za drzavu. Ako bi sad hteo da uporedis Vatikan, ne trosi slova oni su drzava... ''i bi tako'' i tebi

FULE

pre 11 godina

Verujem da će se ispoštovati celovitos naše teritorije i da to nikome ne ide u prilog jedino to može da garantuje mir na Balkanu.

barracuda

pre 11 godina

Osnovni problem, a od toga svi okrećemo glavu. Ne trebaju nama Albanci, Amerikanci, Englezi ili bilo ko drugi za neprijatelja: mi sami od sebe nestajemo. Nestaje nas u celoj Srbiji kako nas je pre nestajalo na Kosovu. Mi ne želimo da se suočimo sa istinom. Zemlja je od onoga koji je na njoj. Suštinski, Srbi su izgubili Kosovo onda kad su prodali zemlju tamo Albancima, te potom otišli da žive u centralnu Srbiju i Beograd.

Prvo, dakle, moramo pogledati istini u oči i priznati da imamo daleko veći problem od samog Kosova. Sve je u problemu i sve je na stolu. Mi trenutno nestajemo svuda gde živimo. Kad to sebi priznamo, kad shvatimo da gubimo svakih četrdeset godina jedno Kosovo (oko milion i po ljudi) sami od sebe, bez da nam drugi to otimaju, moraćemo da shvatimo i da samo promena vrednosti i taktike može da nas spase od definitivnog uništenja.

Trenutno smo potpuno fokusirani na sebe, na svoj ego.

Politički establišment priča o Evropi. To su potpune budalaštine-ti ljudi nisu učinili ništa povodom onih pitanja koja čine esenciju vrijednosti na kojima počiva EU: nisu i ne žele da izvrše stvarnu restituciju, ne žele da se odreknu i osude nasljeđe totalitarnog sistema koji nas je uništio u prošlosti, ne pada im na pamet da uspostave slobodno tržište, već su svojim tajkunima i partijama dozvolili da budu gospodari života i smrti. I onda se neko čudi zašto ih niko u svetu ne uzima ozbiljno.

Opametite se Srbi.

panta rei

pre 11 godina

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)

Pre neki dan ste nam razjasnjavali Epikurovu zavrzlamu, moram priznati, vrlo uspesno.
Imate besprekoran pravopis, a na osnovu mesta subjekta u prvoj recenici, reklo bi se i da cesto koristite engleski (na srpskom bi bilo malo bolje: posao svakog ...... je politika)
Uverena sam da radite za SPC.

Postavila bih Vam jednostavno pitanje: Da li i nacelnik generalstaba VS sme da kaze ovo sto je rekao patrijarh i on je punoletan gradjanin? Verujem da se slazete da je analogija na mestu.

kerozin

pre 11 godina

Svi smo jedinstveni po pitanju Kosova i Metohije, nema potrebe za nikava prepucavanja na ovim vestima, pustimo prave ljude da donesu prave odluke.

Mislilac

pre 11 godina

Studenti Pravnog fakulteta organizovali tribinu i pozvali patrijarha... Takvi studenti će jednog dana postati sudije i donosiće oslobađajuće presude za patriJote kriminalce.

znalac

pre 11 godina

SPC=politicka stranka....a ja mislio Srbija je sekularna drzava....gori smo od Turaka. Dosta bre vise fundamentalistickog pravoslavlja!

milunka :P

pre 11 godina

kosovo je odavno prodato,samo je pitanje vremena kad ce ga i uzeti...mi samo da mu stavimo masnicuu,i da spasimo sto se spasiti moze...i adio...

vojvođanin

pre 11 godina

Ako se već njegovo Visokosveštenstvo Patrijarh meša u politiku...ok, ne treba priznati ni deliti Kosovo - tako misli, neka se umeša sa inicijativom da se utvrdi ko je od političara, stranaka zabrljao oko Kosova, sve ove godine i ko je od zbrlja podelio ćar....pa neka kaže narodu i sirotinji ove zemlje, pastvi, da nas pouči !!!??? To bi bio Patrijarh...

Dragana981

pre 11 godina

O Daj boze da se Srbi sloze! Bar kada su najbitnije stvari za Srbe u pitanju. Pa posle nek se bockamo opet medjusobno do mile volje, ako drugacije ne umemo. Ali nasa zemlja je nasa zamlja. I nas narod je nas narod bez obzira dal smo na jugu ili na severu. Nas obraz i dostojanstvo, visevekovna proslost i vekovi buducnosti su sada najbitnije. Jednistvno. Jedinstvo politike i crkve i naroda su sveto trojstvo koje nam je sve!

Владимир

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН

Saša

pre 11 godina

Boze me prosti, ali dokle ce crkva da se mesa u politiku i drzavne stvari? Bolje neka rese svoje unutrasnje probleme ili da organizuju neku humanitarnu akciju za pomoc nekome...

Realista

pre 11 godina

Ovakave skupove i govore Crkveni poglavari odrzali i devedesetih! a sta smo doziveli, zna se. Da li znaju ovi popovi da vrse crkvene obrede, a ne da se mesaju u drzavne poslove. Pomislih na tren, da nije ustao sa groba Milosevic! ne daj boze!

panta rei

pre 11 godina

Nadamo se da, kao i svaka okupacija, neće trajati večno"

"Vecno" je vrlo dugacko kad ga izgovori patrijarh. Pitam se koliko nije "vecno", 100,200,300 godina.

Ne dopada mi se ton izjave. Kao gradjanka, zahtevam od crkve da postuje Ustav i ne mesa se u drzavne poslove.

crni domino

pre 11 godina

Ostavite se vi gospodine Irineju politike i obratite malo paznju da vam popovi ne jure malu decu i ne koriste lopate za duhovno vaspitanje.
Ostavite se bar vi politike.
Sada je vode i Kurte i Murte, i to nam je sasvim dosta!!

SANDRA 2013

pre 11 godina

Patrijarh je na dostojanstven način izrazio osećanja svih nas. To naravno zvuči lepše kad je izrečeno sa njegove nego sa pregovaračke pozicije. Kod pregovora meri se svaka reč, pokret, mimika. Treba izdržati takav pritisak.

MilenkoH

pre 11 godina

Nasa drzava nikada nece priznati Kosovo, to je rekao i sam predsednik ali isto tako izradio je i platformu koja na najbolji nacin moze da zastiti nase interese u trenutnoj situaciji. Realnost na terenu je teska svesni su toga svi nasi politicari a Nikolic kao mudar i odgovoran predsednik jasno je svima stavio do znanja od cega Srbija nece odstupati. To je dobra odluka i pozdravljam napore trenutne vlade da iznadje nacin i resi pitanje Kosova na nacin da to ne ugrozava nase interese.

zbunjen

pre 11 godina

mozda politicari na sve pristanu samo da ostanu na vlasti,ali sta ako rusija kina indija brazil...i vecina u srbiji ne prizna i ne zeli da promeni ustav srbije

Dejan

pre 11 godina

Uzas. Mi smo sekularna drzava i patrijarh nema pravo da govori i da bilo kom politicaru daje savete. I vidim lepo drustvo se skupilo. Sve gore od goreg.

EU Citizen

pre 11 godina

Ko si ti, čoveče, i u čije ime govoriš? Koje si izbore dobio sa apsolutnom većinom da tako bahato pričaš šta "dolazi u obzir" a šta ne dolazi? Crkva je, koliko znam, po našem ustavu odvojena od države, i ovakvi komentari stoga nisu samo lako neprilični, već totalni neukus i bezobrazluk prema građanima ove zemlje.

Mislilac

pre 11 godina

Opet ovaj. Njegovo mišljenje je relevantno isto koliko i mišljenje udruženja potrošača. Samo što u ovoj zemlji ima više potrošača nego vernika.

sa strane

pre 11 godina

Uz duzno postovanje za Patrijarha, ali ovo nema veze sa stvarnoscu. Kakva okupcija. To je izgublejna teritorija, a ovo je prazna retorika, i bilo bi nam bolje da nalazimo resenje da sacuvamo monaske zajednice na Kosovu i one koji zive u njihovoj blizini plus to sto moze na severu-- i to je to. Srbija se moze vratiti na Kosovo jedino pametnom ekonomskom politikom i konkurencijom sa svojom robom, a ovo ostalo su sanjarije.Svi vi koji pisete to je nase, sto niste isli dole da zivite? Nego ovako daljinski partiotizam. Za to je kasno. Sad valja spasti sto se spasiti moze.

EU Citizen

pre 11 godina

Ko si ti, čoveče, i u čije ime govoriš? Koje si izbore dobio sa apsolutnom većinom da tako bahato pričaš šta "dolazi u obzir" a šta ne dolazi? Crkva je, koliko znam, po našem ustavu odvojena od države, i ovakvi komentari stoga nisu samo lako neprilični, već totalni neukus i bezobrazluk prema građanima ove zemlje.

crni domino

pre 11 godina

Ostavite se vi gospodine Irineju politike i obratite malo paznju da vam popovi ne jure malu decu i ne koriste lopate za duhovno vaspitanje.
Ostavite se bar vi politike.
Sada je vode i Kurte i Murte, i to nam je sasvim dosta!!

Dejan

pre 11 godina

Uzas. Mi smo sekularna drzava i patrijarh nema pravo da govori i da bilo kom politicaru daje savete. I vidim lepo drustvo se skupilo. Sve gore od goreg.

Mislilac

pre 11 godina

Opet ovaj. Njegovo mišljenje je relevantno isto koliko i mišljenje udruženja potrošača. Samo što u ovoj zemlji ima više potrošača nego vernika.

sa strane

pre 11 godina

Uz duzno postovanje za Patrijarha, ali ovo nema veze sa stvarnoscu. Kakva okupcija. To je izgublejna teritorija, a ovo je prazna retorika, i bilo bi nam bolje da nalazimo resenje da sacuvamo monaske zajednice na Kosovu i one koji zive u njihovoj blizini plus to sto moze na severu-- i to je to. Srbija se moze vratiti na Kosovo jedino pametnom ekonomskom politikom i konkurencijom sa svojom robom, a ovo ostalo su sanjarije.Svi vi koji pisete to je nase, sto niste isli dole da zivite? Nego ovako daljinski partiotizam. Za to je kasno. Sad valja spasti sto se spasiti moze.

Realista

pre 11 godina

Ovakave skupove i govore Crkveni poglavari odrzali i devedesetih! a sta smo doziveli, zna se. Da li znaju ovi popovi da vrse crkvene obrede, a ne da se mesaju u drzavne poslove. Pomislih na tren, da nije ustao sa groba Milosevic! ne daj boze!

Mislilac

pre 11 godina

Studenti Pravnog fakulteta organizovali tribinu i pozvali patrijarha... Takvi studenti će jednog dana postati sudije i donosiće oslobađajuće presude za patriJote kriminalce.

panta rei

pre 11 godina

Nadamo se da, kao i svaka okupacija, neće trajati večno"

"Vecno" je vrlo dugacko kad ga izgovori patrijarh. Pitam se koliko nije "vecno", 100,200,300 godina.

Ne dopada mi se ton izjave. Kao gradjanka, zahtevam od crkve da postuje Ustav i ne mesa se u drzavne poslove.

e-krem

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)
Jel ovo vazi i za Muftije,Rabine... ili su oni nesto malo nemi nesto malo nepismeni mozda.

znalac

pre 11 godina

SPC=politicka stranka....a ja mislio Srbija je sekularna drzava....gori smo od Turaka. Dosta bre vise fundamentalistickog pravoslavlja!

Saša

pre 11 godina

Boze me prosti, ali dokle ce crkva da se mesa u politiku i drzavne stvari? Bolje neka rese svoje unutrasnje probleme ili da organizuju neku humanitarnu akciju za pomoc nekome...

MouseWho

pre 11 godina

@vladimir => Srbija je sekularna drzava. Ne moze jedan verski poglavar da priča i ime države, već u ime skupine koju predstavlja. Tako da je on mogao reći "SPC nikad nece priznati Kosovsku pravoslavnu crkvu" kao što ne priznaje te organizacije iz bivse SFRJ. A od jedna verska organizacija ne moze niti iko trazi da prizna drzavu, to je posao za drzavu. Ako bi sad hteo da uporedis Vatikan, ne trosi slova oni su drzava... ''i bi tako'' i tebi

panta rei

pre 11 godina

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)

Pre neki dan ste nam razjasnjavali Epikurovu zavrzlamu, moram priznati, vrlo uspesno.
Imate besprekoran pravopis, a na osnovu mesta subjekta u prvoj recenici, reklo bi se i da cesto koristite engleski (na srpskom bi bilo malo bolje: posao svakog ...... je politika)
Uverena sam da radite za SPC.

Postavila bih Vam jednostavno pitanje: Da li i nacelnik generalstaba VS sme da kaze ovo sto je rekao patrijarh i on je punoletan gradjanin? Verujem da se slazete da je analogija na mestu.

barracuda

pre 11 godina

Osnovni problem, a od toga svi okrećemo glavu. Ne trebaju nama Albanci, Amerikanci, Englezi ili bilo ko drugi za neprijatelja: mi sami od sebe nestajemo. Nestaje nas u celoj Srbiji kako nas je pre nestajalo na Kosovu. Mi ne želimo da se suočimo sa istinom. Zemlja je od onoga koji je na njoj. Suštinski, Srbi su izgubili Kosovo onda kad su prodali zemlju tamo Albancima, te potom otišli da žive u centralnu Srbiju i Beograd.

Prvo, dakle, moramo pogledati istini u oči i priznati da imamo daleko veći problem od samog Kosova. Sve je u problemu i sve je na stolu. Mi trenutno nestajemo svuda gde živimo. Kad to sebi priznamo, kad shvatimo da gubimo svakih četrdeset godina jedno Kosovo (oko milion i po ljudi) sami od sebe, bez da nam drugi to otimaju, moraćemo da shvatimo i da samo promena vrednosti i taktike može da nas spase od definitivnog uništenja.

Trenutno smo potpuno fokusirani na sebe, na svoj ego.

Politički establišment priča o Evropi. To su potpune budalaštine-ti ljudi nisu učinili ništa povodom onih pitanja koja čine esenciju vrijednosti na kojima počiva EU: nisu i ne žele da izvrše stvarnu restituciju, ne žele da se odreknu i osude nasljeđe totalitarnog sistema koji nas je uništio u prošlosti, ne pada im na pamet da uspostave slobodno tržište, već su svojim tajkunima i partijama dozvolili da budu gospodari života i smrti. I onda se neko čudi zašto ih niko u svetu ne uzima ozbiljno.

Opametite se Srbi.

vojvođanin

pre 11 godina

Ako se već njegovo Visokosveštenstvo Patrijarh meša u politiku...ok, ne treba priznati ni deliti Kosovo - tako misli, neka se umeša sa inicijativom da se utvrdi ko je od političara, stranaka zabrljao oko Kosova, sve ove godine i ko je od zbrlja podelio ćar....pa neka kaže narodu i sirotinji ove zemlje, pastvi, da nas pouči !!!??? To bi bio Patrijarh...

milunka :P

pre 11 godina

kosovo je odavno prodato,samo je pitanje vremena kad ce ga i uzeti...mi samo da mu stavimo masnicuu,i da spasimo sto se spasiti moze...i adio...

SANDRA 2013

pre 11 godina

Patrijarh je na dostojanstven način izrazio osećanja svih nas. To naravno zvuči lepše kad je izrečeno sa njegove nego sa pregovaračke pozicije. Kod pregovora meri se svaka reč, pokret, mimika. Treba izdržati takav pritisak.

MilenkoH

pre 11 godina

Nasa drzava nikada nece priznati Kosovo, to je rekao i sam predsednik ali isto tako izradio je i platformu koja na najbolji nacin moze da zastiti nase interese u trenutnoj situaciji. Realnost na terenu je teska svesni su toga svi nasi politicari a Nikolic kao mudar i odgovoran predsednik jasno je svima stavio do znanja od cega Srbija nece odstupati. To je dobra odluka i pozdravljam napore trenutne vlade da iznadje nacin i resi pitanje Kosova na nacin da to ne ugrozava nase interese.

zbunjen

pre 11 godina

mozda politicari na sve pristanu samo da ostanu na vlasti,ali sta ako rusija kina indija brazil...i vecina u srbiji ne prizna i ne zeli da promeni ustav srbije

Dusica

pre 11 godina

Šta je vama ljudi, zar sve morate da vezujete za politiku? Kosovo i Metohija je ne samo državno (političko) pitanje. Da li vi razmisljate o ljudima, njihovoj zemlji i domovima, o očuvanju nacionalne,kulturne i duhovne baštine............!? Da nije SPC na Kosovu, pitanje je da li bi bilo i ovo malo Srba....

Stevan

pre 11 godina

Anticu, ali u borbi za Kosovo hocu prvo da vidim svu vasu decu pa onda mozda i ja stanem u neki stroj. Muka mi je vise od vas prolivaca tudje krvi. Dovidjenja.

Владимир

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН

Dragana981

pre 11 godina

O Daj boze da se Srbi sloze! Bar kada su najbitnije stvari za Srbe u pitanju. Pa posle nek se bockamo opet medjusobno do mile volje, ako drugacije ne umemo. Ali nasa zemlja je nasa zamlja. I nas narod je nas narod bez obzira dal smo na jugu ili na severu. Nas obraz i dostojanstvo, visevekovna proslost i vekovi buducnosti su sada najbitnije. Jednistvno. Jedinstvo politike i crkve i naroda su sveto trojstvo koje nam je sve!

bobo

pre 11 godina

Ako mogu grci bez Konstantinopolisa moci ce i srbi bez kosova.
A i sveti Grad i Kosovo, jesu i bit ce, duhovni osnov grka i srba.

Bezbozno je ne razlikovati duhovne vrednosti od svetovnih.

EU

pre 11 godina

Sta crkveni sluzbenik prica na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Beogradu?????OVO JE KRSENJE USTAVA... CLANA 1 CLANA 11 CLANA 21 CLANA 43 CLANA 48 CLANA 49 CLANA 81.....MOLIM NADLEZNE DA REAGUJU!!!!!!!!!!Drzava Srbija je drzava SVIH njenih gradjana i gradjanki bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i niko nema pravo da se obraca u DRZAVNIM institucijama JE SMO MI DRZAVA ODVOJENA OD CRKVE pritom zastupajuci samo jednu stranu i to NA PRAVNOM FAKULTETU!!!!!GDE SU PREDSTAVNICI ISLAMSKE....KATOLICKE....PROTESTANTSKE I DRUGIH RELIGIJA?????!!!!!!

Konacno miran Srbin

pre 11 godina

e sad mi je lakse, kada znam da je i crkva u jedinstvenom frontu sa dokazanim patriotama i cuvarima svih nasih nacionalnih interesa. medju njima, posevnjo se isticu Dacic (zaduzen za u kofer zapakovati nacionalni interes), Antic (zaduzen za u indeks upisati nacionalni interes), Nikolic SNS (zaduzen za obrazovni nacionalni interes) i i Vucic SNS (zaduzen za u institucije ugraditi samo nacionalni interes). sva je sreca te se oni evo 25 godina bave nasim nacionalnim interesom, pa ja ne moram ni o cemu da brinem vise!

FULE

pre 11 godina

Verujem da će se ispoštovati celovitos naše teritorije i da to nikome ne ide u prilog jedino to može da garantuje mir na Balkanu.

Beckovic

pre 11 godina

" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo?!
Ako je Kosovo njihovo,zasto ga onda otimaju?!
Ako vec mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju?! "
Matija Beckovic

Milji

pre 11 godina

Da bi vjera ostala vjera i ne bih se mesala u politiku. Ne bih se rusile ni crkve a ni dzamije . PrVO se mjesate tamo kde vam nije mjesto a posle joj kuku. Ako hoces rata. Idi u nekde u Afghanistan ili nekde drugo. Pusti naroda da Zivi u miru. Vi ste bozji covek znaci treba o miru da pricate an da palite i posle beziti. Kao u hrvatskoj .

Dejan

pre 11 godina

Patrijarh mudro govori.

Uredicemo odnose i ostvariti kakav takav status za Srpske Opstine da im Siptari
ne stoje nad glavom.

Ako je oteto, neka je oteto. Sto je oteto to se moze jednog dana i vratiti.
Sila Boga ne moli ali Bog silu ne voli. Vraticemo jednog dana ono sto nam je oteto.

kerozin

pre 11 godina

Svi smo jedinstveni po pitanju Kosova i Metohije, nema potrebe za nikava prepucavanja na ovim vestima, pustimo prave ljude da donesu prave odluke.

Posto litar goriva bre?

pre 11 godina

Nemojte se uskoro cuditi kad vam EU uvede ekonomske sankcije, kao sto ste se prije a i danas iscudjavali zasto su vam UN uvele ekonomske sankcije. Akcija-reakcija, zapamtite!

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

mitar

pre 11 godina

Ceo narod je svestan da smo mi u nezavidnoj situaciji što se tiče Kosova i Metohija, ali ova vlada uliva poverenje da će izvući najmanje loše, ili najbolje rešenje koje je moguće u ovom trenutku za Srbiju, i za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Joca Lingvista

pre 11 godina

Tako je Gospodine Irinej, nikakvo priznanje nezavisne muslimanske drzave na okupiranoj srpskoj teritoriji. Cak srpski recnik nema ni tu rec jer smo mi siromasna zemlja pa nisu tu rec "priznanje" nismo stavili u nas recnik jer nije potrebna. Mi nikada ne stavljamo takve reci u recnik, koje necemo nikada koristiti. Mi samo pevamo onu pesmu "Ke sera, sera, sto ce biti, bice i bez naseg da".

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

Marko

pre 11 godina

Do priznanja sigurno neće doći, državni vrh je složan u tome. Rezolucija se poštuje, niko neće ispod crvene linije i to je dobro.

Samo se slabi predaju

pre 11 godina

Neozbiljno je od same Evrope to sto nam radi. U tom necistom cinu nema govora o evropskom niti svetskom pravu, sto se 21 veka tice, u unistavanju naseg bica dole, na budno oko mirvone misije KFORa – nema ni govora o zelji za mirom. Donosenje odluke da se veliki deo jedne zemlje bespravno, jednoj zemlji oduzme, i da drugoj zemlji, da se taj narod uz dozvolu iste sile slobodno moze proterivti i ubijati, njihov kulturni trag unistiti, nema veze sa potrebom za uspostavljnje konacnog mira u regionu. Sve je laz! Jer, sve jedino ima veze sa - neonacizmom!

Bravo

pre 11 godina

Lepo je videti da ipak nismo svi na prodaju iako su se mnogi, mnogi, odavno pokazali da su nistavise nego prodane duse. Hvala Bogu da je ustala i crkva i stala na stranu naroda. Vec sam se bila uplasila su svi ,,za,, kada je ta suluda trapa, nase zemlje za neko clanstvo - u pitanju. Drago mi je i da imamo datu rec predsednika da je i on slozan po pitanju neprikosnovene odbrane. Vec sam se zabrinula za iskreno zalaganje za Kosovo od strane politickog vrha. Ali data je Rec!

Naprednjak 888

pre 11 godina

Mislim da je ovo vrlo znacajan istorijski trenutak za Srbiju. O danasnjem vremenu, bespravne kolonizacije jedne zemlje, od strane vise kulturnih, velikih, zemalja ucice u svetsku istoriju. Mi smo ustvari primer velike igre na svetskoj politickoj sceni, razlotkrivanje potpuno laznog medjunarodnog prava za svaku zemlju, pa lazne asocijacije vodecih zamalja u borbi za ljudska prava sirom sveta, i lazne asocijacije za zastitu kulturnih spomenika os istorijske vaznosti. Sve je bajka i to sad mnogo zemlje u evropi i svetu vec shataju. Zato se u svi ponaosob naoruzavaju stiteci sopstvene interese od velikog brata. Jer znaju da prava ustvari ne postoje. Sve je obicna bajka.

Navajo

pre 11 godina

Znaci da se i Niklicu oglasio po pitanju ocuvanja naseg teritorijalnog integriteta. Samo da bude i ostane tako do kraja. Ozbiljnost je sada neophodna, jer situacija je stvarno ozbioljna. Njihovi zahtevi i su sve ozbiljniji a bezobzirnost prema nama sve ociglednija. Mislim da ono sto nams se nudi zauzvrat zapravoje prica o trojanskom konju. Toga trebamo biti svesni.

Tatamata

pre 11 godina

Samo hrabro! Ono sto je protiv pravde Boga nece dugo opstati. Jedino MI nikad ne smemo potpisati nista, niti dati nikakvu tajnu rec nikome od njih, a protiv svog postojanja. Jer ce nase postojanje i na severu zemlje ( Vojvodini) i u Raskoj oblasti, i svuda odredom, biti uskoro isto tako dovedeno u pitanje. Hijene sa svih strana samo cekaju, da nam se oduzme ono najvetije, pa da i one pocnu da kidaju delove nas sa svih strana kao svoj sopstveni plen

Izdrzacemo

pre 11 godina

Drago mi je samo sto smo svi/ili barem vecina, i crkva i politicni vrh i vecinski narod, konacno oko jedne teme slozni. A to je ustanjanje u borbu za od celog sveta okupiranu svoju zemlju. Mislim da je energija i povredjeno medjunarodno pravno tj. istina na nasoj strani i samo se trebamo jako, i sigurno drzati svoje reci. I isina ce otom- potom isploviti a nebeska pravda pobediti.

MilenkoH

pre 11 godina

Nasa drzava nikada nece priznati Kosovo, to je rekao i sam predsednik ali isto tako izradio je i platformu koja na najbolji nacin moze da zastiti nase interese u trenutnoj situaciji. Realnost na terenu je teska svesni su toga svi nasi politicari a Nikolic kao mudar i odgovoran predsednik jasno je svima stavio do znanja od cega Srbija nece odstupati. To je dobra odluka i pozdravljam napore trenutne vlade da iznadje nacin i resi pitanje Kosova na nacin da to ne ugrozava nase interese.

SANDRA 2013

pre 11 godina

Patrijarh je na dostojanstven način izrazio osećanja svih nas. To naravno zvuči lepše kad je izrečeno sa njegove nego sa pregovaračke pozicije. Kod pregovora meri se svaka reč, pokret, mimika. Treba izdržati takav pritisak.

zbunjen

pre 11 godina

mozda politicari na sve pristanu samo da ostanu na vlasti,ali sta ako rusija kina indija brazil...i vecina u srbiji ne prizna i ne zeli da promeni ustav srbije

Dragana981

pre 11 godina

O Daj boze da se Srbi sloze! Bar kada su najbitnije stvari za Srbe u pitanju. Pa posle nek se bockamo opet medjusobno do mile volje, ako drugacije ne umemo. Ali nasa zemlja je nasa zamlja. I nas narod je nas narod bez obzira dal smo na jugu ili na severu. Nas obraz i dostojanstvo, visevekovna proslost i vekovi buducnosti su sada najbitnije. Jednistvno. Jedinstvo politike i crkve i naroda su sveto trojstvo koje nam je sve!

Владимир

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН

FULE

pre 11 godina

Verujem da će se ispoštovati celovitos naše teritorije i da to nikome ne ide u prilog jedino to može da garantuje mir na Balkanu.

EU Citizen

pre 11 godina

Ko si ti, čoveče, i u čije ime govoriš? Koje si izbore dobio sa apsolutnom većinom da tako bahato pričaš šta "dolazi u obzir" a šta ne dolazi? Crkva je, koliko znam, po našem ustavu odvojena od države, i ovakvi komentari stoga nisu samo lako neprilični, već totalni neukus i bezobrazluk prema građanima ove zemlje.

Dusica

pre 11 godina

Šta je vama ljudi, zar sve morate da vezujete za politiku? Kosovo i Metohija je ne samo državno (političko) pitanje. Da li vi razmisljate o ljudima, njihovoj zemlji i domovima, o očuvanju nacionalne,kulturne i duhovne baštine............!? Da nije SPC na Kosovu, pitanje je da li bi bilo i ovo malo Srba....

kerozin

pre 11 godina

Svi smo jedinstveni po pitanju Kosova i Metohije, nema potrebe za nikava prepucavanja na ovim vestima, pustimo prave ljude da donesu prave odluke.

Dejan

pre 11 godina

Uzas. Mi smo sekularna drzava i patrijarh nema pravo da govori i da bilo kom politicaru daje savete. I vidim lepo drustvo se skupilo. Sve gore od goreg.

sa strane

pre 11 godina

Uz duzno postovanje za Patrijarha, ali ovo nema veze sa stvarnoscu. Kakva okupcija. To je izgublejna teritorija, a ovo je prazna retorika, i bilo bi nam bolje da nalazimo resenje da sacuvamo monaske zajednice na Kosovu i one koji zive u njihovoj blizini plus to sto moze na severu-- i to je to. Srbija se moze vratiti na Kosovo jedino pametnom ekonomskom politikom i konkurencijom sa svojom robom, a ovo ostalo su sanjarije.Svi vi koji pisete to je nase, sto niste isli dole da zivite? Nego ovako daljinski partiotizam. Za to je kasno. Sad valja spasti sto se spasiti moze.

crni domino

pre 11 godina

Ostavite se vi gospodine Irineju politike i obratite malo paznju da vam popovi ne jure malu decu i ne koriste lopate za duhovno vaspitanje.
Ostavite se bar vi politike.
Sada je vode i Kurte i Murte, i to nam je sasvim dosta!!

Mislilac

pre 11 godina

Opet ovaj. Njegovo mišljenje je relevantno isto koliko i mišljenje udruženja potrošača. Samo što u ovoj zemlji ima više potrošača nego vernika.

Dejan

pre 11 godina

Patrijarh mudro govori.

Uredicemo odnose i ostvariti kakav takav status za Srpske Opstine da im Siptari
ne stoje nad glavom.

Ako je oteto, neka je oteto. Sto je oteto to se moze jednog dana i vratiti.
Sila Boga ne moli ali Bog silu ne voli. Vraticemo jednog dana ono sto nam je oteto.

Realista

pre 11 godina

Ovakave skupove i govore Crkveni poglavari odrzali i devedesetih! a sta smo doziveli, zna se. Da li znaju ovi popovi da vrse crkvene obrede, a ne da se mesaju u drzavne poslove. Pomislih na tren, da nije ustao sa groba Milosevic! ne daj boze!

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

Beckovic

pre 11 godina

" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo?!
Ako je Kosovo njihovo,zasto ga onda otimaju?!
Ako vec mogu da ga otmu,ne znam zasto se toliko ustrucavaju?! "
Matija Beckovic

panta rei

pre 11 godina

Nadamo se da, kao i svaka okupacija, neće trajati večno"

"Vecno" je vrlo dugacko kad ga izgovori patrijarh. Pitam se koliko nije "vecno", 100,200,300 godina.

Ne dopada mi se ton izjave. Kao gradjanka, zahtevam od crkve da postuje Ustav i ne mesa se u drzavne poslove.

Mislilac

pre 11 godina

Studenti Pravnog fakulteta organizovali tribinu i pozvali patrijarha... Takvi studenti će jednog dana postati sudije i donosiće oslobađajuće presude za patriJote kriminalce.

Marko

pre 11 godina

Do priznanja sigurno neće doći, državni vrh je složan u tome. Rezolucija se poštuje, niko neće ispod crvene linije i to je dobro.

Saša

pre 11 godina

Boze me prosti, ali dokle ce crkva da se mesa u politiku i drzavne stvari? Bolje neka rese svoje unutrasnje probleme ili da organizuju neku humanitarnu akciju za pomoc nekome...

ladan kao špricer

pre 11 godina

Podržavam reči njegove svetosti, i mislim da moraju da budu kažnjeni svi koji su se godinama obogaćivali na račun građana koji su se na Kosovu i Metohiji žrtvovali.

znalac

pre 11 godina

SPC=politicka stranka....a ja mislio Srbija je sekularna drzava....gori smo od Turaka. Dosta bre vise fundamentalistickog pravoslavlja!

mitar

pre 11 godina

Ceo narod je svestan da smo mi u nezavidnoj situaciji što se tiče Kosova i Metohija, ali ova vlada uliva poverenje da će izvući najmanje loše, ili najbolje rešenje koje je moguće u ovom trenutku za Srbiju, i za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

e-krem

pre 11 godina

otkud je njegov posao politika???????? strasno
(MouseWho, 19. mart 2013 21:16)

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)
Jel ovo vazi i za Muftije,Rabine... ili su oni nesto malo nemi nesto malo nepismeni mozda.

Joca Lingvista

pre 11 godina

Tako je Gospodine Irinej, nikakvo priznanje nezavisne muslimanske drzave na okupiranoj srpskoj teritoriji. Cak srpski recnik nema ni tu rec jer smo mi siromasna zemlja pa nisu tu rec "priznanje" nismo stavili u nas recnik jer nije potrebna. Mi nikada ne stavljamo takve reci u recnik, koje necemo nikada koristiti. Mi samo pevamo onu pesmu "Ke sera, sera, sto ce biti, bice i bez naseg da".

Bravo

pre 11 godina

Lepo je videti da ipak nismo svi na prodaju iako su se mnogi, mnogi, odavno pokazali da su nistavise nego prodane duse. Hvala Bogu da je ustala i crkva i stala na stranu naroda. Vec sam se bila uplasila su svi ,,za,, kada je ta suluda trapa, nase zemlje za neko clanstvo - u pitanju. Drago mi je i da imamo datu rec predsednika da je i on slozan po pitanju neprikosnovene odbrane. Vec sam se zabrinula za iskreno zalaganje za Kosovo od strane politickog vrha. Ali data je Rec!

milunka :P

pre 11 godina

kosovo je odavno prodato,samo je pitanje vremena kad ce ga i uzeti...mi samo da mu stavimo masnicuu,i da spasimo sto se spasiti moze...i adio...

panta rei

pre 11 godina

По Уставу Србије, сваког пунолетног грађанина је посао политика.
Поготову је то посао некога ко обавља јавну делатност, па још патријарх који је најпозванији на тему.
Забрањивање, ускраћивање или дискриминација при бављењу друштвене делатности, а на основу верске припадности, подлеже закону...
АМИН
(Владимир, 19. mart 2013 22:34)

Pre neki dan ste nam razjasnjavali Epikurovu zavrzlamu, moram priznati, vrlo uspesno.
Imate besprekoran pravopis, a na osnovu mesta subjekta u prvoj recenici, reklo bi se i da cesto koristite engleski (na srpskom bi bilo malo bolje: posao svakog ...... je politika)
Uverena sam da radite za SPC.

Postavila bih Vam jednostavno pitanje: Da li i nacelnik generalstaba VS sme da kaze ovo sto je rekao patrijarh i on je punoletan gradjanin? Verujem da se slazete da je analogija na mestu.

vojvođanin

pre 11 godina

Ako se već njegovo Visokosveštenstvo Patrijarh meša u politiku...ok, ne treba priznati ni deliti Kosovo - tako misli, neka se umeša sa inicijativom da se utvrdi ko je od političara, stranaka zabrljao oko Kosova, sve ove godine i ko je od zbrlja podelio ćar....pa neka kaže narodu i sirotinji ove zemlje, pastvi, da nas pouči !!!??? To bi bio Patrijarh...

MouseWho

pre 11 godina

@vladimir => Srbija je sekularna drzava. Ne moze jedan verski poglavar da priča i ime države, već u ime skupine koju predstavlja. Tako da je on mogao reći "SPC nikad nece priznati Kosovsku pravoslavnu crkvu" kao što ne priznaje te organizacije iz bivse SFRJ. A od jedna verska organizacija ne moze niti iko trazi da prizna drzavu, to je posao za drzavu. Ako bi sad hteo da uporedis Vatikan, ne trosi slova oni su drzava... ''i bi tako'' i tebi

Samo se slabi predaju

pre 11 godina

Neozbiljno je od same Evrope to sto nam radi. U tom necistom cinu nema govora o evropskom niti svetskom pravu, sto se 21 veka tice, u unistavanju naseg bica dole, na budno oko mirvone misije KFORa – nema ni govora o zelji za mirom. Donosenje odluke da se veliki deo jedne zemlje bespravno, jednoj zemlji oduzme, i da drugoj zemlji, da se taj narod uz dozvolu iste sile slobodno moze proterivti i ubijati, njihov kulturni trag unistiti, nema veze sa potrebom za uspostavljnje konacnog mira u regionu. Sve je laz! Jer, sve jedino ima veze sa - neonacizmom!

Naprednjak 888

pre 11 godina

Mislim da je ovo vrlo znacajan istorijski trenutak za Srbiju. O danasnjem vremenu, bespravne kolonizacije jedne zemlje, od strane vise kulturnih, velikih, zemalja ucice u svetsku istoriju. Mi smo ustvari primer velike igre na svetskoj politickoj sceni, razlotkrivanje potpuno laznog medjunarodnog prava za svaku zemlju, pa lazne asocijacije vodecih zamalja u borbi za ljudska prava sirom sveta, i lazne asocijacije za zastitu kulturnih spomenika os istorijske vaznosti. Sve je bajka i to sad mnogo zemlje u evropi i svetu vec shataju. Zato se u svi ponaosob naoruzavaju stiteci sopstvene interese od velikog brata. Jer znaju da prava ustvari ne postoje. Sve je obicna bajka.

Navajo

pre 11 godina

Znaci da se i Niklicu oglasio po pitanju ocuvanja naseg teritorijalnog integriteta. Samo da bude i ostane tako do kraja. Ozbiljnost je sada neophodna, jer situacija je stvarno ozbioljna. Njihovi zahtevi i su sve ozbiljniji a bezobzirnost prema nama sve ociglednija. Mislim da ono sto nams se nudi zauzvrat zapravoje prica o trojanskom konju. Toga trebamo biti svesni.

barracuda

pre 11 godina

Osnovni problem, a od toga svi okrećemo glavu. Ne trebaju nama Albanci, Amerikanci, Englezi ili bilo ko drugi za neprijatelja: mi sami od sebe nestajemo. Nestaje nas u celoj Srbiji kako nas je pre nestajalo na Kosovu. Mi ne želimo da se suočimo sa istinom. Zemlja je od onoga koji je na njoj. Suštinski, Srbi su izgubili Kosovo onda kad su prodali zemlju tamo Albancima, te potom otišli da žive u centralnu Srbiju i Beograd.

Prvo, dakle, moramo pogledati istini u oči i priznati da imamo daleko veći problem od samog Kosova. Sve je u problemu i sve je na stolu. Mi trenutno nestajemo svuda gde živimo. Kad to sebi priznamo, kad shvatimo da gubimo svakih četrdeset godina jedno Kosovo (oko milion i po ljudi) sami od sebe, bez da nam drugi to otimaju, moraćemo da shvatimo i da samo promena vrednosti i taktike može da nas spase od definitivnog uništenja.

Trenutno smo potpuno fokusirani na sebe, na svoj ego.

Politički establišment priča o Evropi. To su potpune budalaštine-ti ljudi nisu učinili ništa povodom onih pitanja koja čine esenciju vrijednosti na kojima počiva EU: nisu i ne žele da izvrše stvarnu restituciju, ne žele da se odreknu i osude nasljeđe totalitarnog sistema koji nas je uništio u prošlosti, ne pada im na pamet da uspostave slobodno tržište, već su svojim tajkunima i partijama dozvolili da budu gospodari života i smrti. I onda se neko čudi zašto ih niko u svetu ne uzima ozbiljno.

Opametite se Srbi.

Konacno miran Srbin

pre 11 godina

e sad mi je lakse, kada znam da je i crkva u jedinstvenom frontu sa dokazanim patriotama i cuvarima svih nasih nacionalnih interesa. medju njima, posevnjo se isticu Dacic (zaduzen za u kofer zapakovati nacionalni interes), Antic (zaduzen za u indeks upisati nacionalni interes), Nikolic SNS (zaduzen za obrazovni nacionalni interes) i i Vucic SNS (zaduzen za u institucije ugraditi samo nacionalni interes). sva je sreca te se oni evo 25 godina bave nasim nacionalnim interesom, pa ja ne moram ni o cemu da brinem vise!

Posto litar goriva bre?

pre 11 godina

Nemojte se uskoro cuditi kad vam EU uvede ekonomske sankcije, kao sto ste se prije a i danas iscudjavali zasto su vam UN uvele ekonomske sankcije. Akcija-reakcija, zapamtite!

EU

pre 11 godina

Sta crkveni sluzbenik prica na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Beogradu?????OVO JE KRSENJE USTAVA... CLANA 1 CLANA 11 CLANA 21 CLANA 43 CLANA 48 CLANA 49 CLANA 81.....MOLIM NADLEZNE DA REAGUJU!!!!!!!!!!Drzava Srbija je drzava SVIH njenih gradjana i gradjanki bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i niko nema pravo da se obraca u DRZAVNIM institucijama JE SMO MI DRZAVA ODVOJENA OD CRKVE pritom zastupajuci samo jednu stranu i to NA PRAVNOM FAKULTETU!!!!!GDE SU PREDSTAVNICI ISLAMSKE....KATOLICKE....PROTESTANTSKE I DRUGIH RELIGIJA?????!!!!!!

Izdrzacemo

pre 11 godina

Drago mi je samo sto smo svi/ili barem vecina, i crkva i politicni vrh i vecinski narod, konacno oko jedne teme slozni. A to je ustanjanje u borbu za od celog sveta okupiranu svoju zemlju. Mislim da je energija i povredjeno medjunarodno pravno tj. istina na nasoj strani i samo se trebamo jako, i sigurno drzati svoje reci. I isina ce otom- potom isploviti a nebeska pravda pobediti.

Tatamata

pre 11 godina

Samo hrabro! Ono sto je protiv pravde Boga nece dugo opstati. Jedino MI nikad ne smemo potpisati nista, niti dati nikakvu tajnu rec nikome od njih, a protiv svog postojanja. Jer ce nase postojanje i na severu zemlje ( Vojvodini) i u Raskoj oblasti, i svuda odredom, biti uskoro isto tako dovedeno u pitanje. Hijene sa svih strana samo cekaju, da nam se oduzme ono najvetije, pa da i one pocnu da kidaju delove nas sa svih strana kao svoj sopstveni plen

Stevan

pre 11 godina

Anticu, ali u borbi za Kosovo hocu prvo da vidim svu vasu decu pa onda mozda i ja stanem u neki stroj. Muka mi je vise od vas prolivaca tudje krvi. Dovidjenja.

bobo

pre 11 godina

Ako mogu grci bez Konstantinopolisa moci ce i srbi bez kosova.
A i sveti Grad i Kosovo, jesu i bit ce, duhovni osnov grka i srba.

Bezbozno je ne razlikovati duhovne vrednosti od svetovnih.

Milji

pre 11 godina

Da bi vjera ostala vjera i ne bih se mesala u politiku. Ne bih se rusile ni crkve a ni dzamije . PrVO se mjesate tamo kde vam nije mjesto a posle joj kuku. Ako hoces rata. Idi u nekde u Afghanistan ili nekde drugo. Pusti naroda da Zivi u miru. Vi ste bozji covek znaci treba o miru da pricate an da palite i posle beziti. Kao u hrvatskoj .