Ponedeljak, 18.03.2013.

11:31

Nikolić: SAD pogrešno informisane

Tomislav Nikolić izjavio, posle susreta s Džozefom Bajdenom, da informacije koje su stizale u Vašington nisu odgovarale stanju u odnosima Prištine i Beograda.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: SAD pogrešno informisane IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

279 Komentari

Sortiraj po:

natasa

pre 11 godina

Nakon razgovora sa predsednikom Nikolicem na Srbiju mnogi pocnu da gledaju pozitivnije i postanu nekako otvoreniji.....pokusavate to da osporite ali dela su bitnija od vazih reci.

Tea B.

pre 11 godina

Od koga da dobiju prave informacije? Od onih kojima je jedina želja bila da nas predstave u što gorem svetlu? Jadni smo zaista. Samo kod nas se zbog politike i fotelja radi protiv interesa naroda. Dobro je... prošlo je!

Kaća90

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

Gde ja stadoh...

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite
(sve biser do bisera, 18. mart 2013 22:14)

Ja bi da dodam:

- Volim sve sportove sa golmanom
- (Nesto) je INAF!
- Makedonija da resi problem sa Grckom
i jedan biser sa ovih komentara:
- Kad je to nas Toma izbrukao? (parafraziram)

VLATKA NS

pre 11 godina

U vreme Borisa Tadića u evrointegracijama Srbije, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

klenga

pre 11 godina

amerikanci su pogrešno informisani...kako je to moguče ,kad je ministar inostranih poslova bio vuk jeremić ,toliko školovan,pametan i lep,u koga je zaljubljena cela crno-crvena populacija,kao i dobar deo dijaspore....izgleda da taj dični ministar nije radio svoj posao kako treba,lično i personalno je izjavio naš precednik,pravi srbin i šumadinac...da li ovde prestaje ljubav svih nacionalista prema jeremiću...da li je sada jasnije zašto sam tražio da se bivši ministar izbaci iz ds-a...i ne samo on,svi koji su loše radili,pa je država stigla dovde...od svih bivših ministara,jeremić je bio najgori...zaljubljeni u njega to nisu videli ,zato što je ljubav slepa...

nenad013

pre 11 godina

Zato je ovo bila odlicna prilika da ih upoznate sa cinjenicnim stanjem I pravom istinom,mada mislim da nece mnogo vredeti.Oni imaju zacrtano kako stvari moraju da izgledaju I ne od toga.

LUIZ

pre 11 godina

Posle ove posete naseg predsednika mnogo ce pozitivnije da gledaju na nas americki zvanicnici,sada znaju stvarnu i realnu pricu,ocigledno je neko namerno sirio lazne informacije o nama,to sigurno nije bila slucajnost.

ADAM

pre 11 godina

Pa kad su tako neinformisani, sto ne povede i (bivseg) Ministra informisanja, da ga jos bolje informisete?
Sad ce Bajden cim se vrati, pravo kod u Belu kucu Obame na raport:
"Pa mi smo gospodine Predsednice decenijama neinformisani!"

Спортиста

pre 11 godina

Радује то што у Србији коначно сазрева свест да се при решавању најтежих проблема Србије не могу игнорисати Сједињење америчке државе и Немачка као једне од најјачих сила на планети. Ми смо мала држава и мали народ и морамо водити мудру спољну политику. Ако не можемо пронаћи савезнике међу најјачим силама света, надам се да барем можемо успоставити партнерску сарадњу са њима из које ћемо као држава и народ извући неку корист.

Tatko

pre 11 godina

Do prosle godine sam mislio da je DS najorganizovanija stranka kada se govori o opkestriranom prikazivanju u medijima (konkretno mislim na komentare na B92, sajta kojeg citam od prvog dana, jos kada je bio u zutoj boji). Medjutim, SNS je prevazisao cak i one sa najvecom mastom! Neko napisa pre nekoliko nedelja, kada bi se komentari pisali rukom, 90% bi imalo isti rukopis.
Da li nam treba ovo? Da li nam vojska strnacki (ispranih) mozgova moze promeniti javno misljenje? Kod mene, a verujem i kod vecina, koji sam nekada i pomislio da glasam za SNS, ovakva orkestrirana parada izaziva samo gadjenje i pomisao da za ovako nesto nikad nece dobiti moj glas.
Pozdrav svima, a narocito ljudima koji koriste svoj mozak!

Ne mogu da poverujem!

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu
(Djordje, 19. mart 2013 08:51)

Naznačite molim vas da su obe stvari koje ste napisali zapravo samo vic?

Hakan

pre 11 godina

A kao oni zive negde na nekoj cuki van civilizacije i traze informacije od nekog a ti si ih bas prisvetlio hahaha.. Ne brukaj sebe a i nas nego vracaj se ovamo... E stvarno znas da lupis,majke mi hahaha...

momo

pre 11 godina

Nadam se da je retorici nepreduzimanja i uništavanja svega i svačega došao kraj.Nadam se da je krenuo period unapređenja odnosa sa svima i rešavanje gorećih problema a ne guranje pod tepi,jer mi nemamo više vremena.generacije i generacije nas žrtve su rata i neuspele politike predhodnih decenija.Vreme je da se izađe iz prošlosti i krene ke budućnosti ma kakva bila jer vremena više nema.

Mila

pre 11 godina

Treba svima objasniti prave stavove Srbije, jer su dovoljno dugo bili pogrešno predstavljani i prenošeni, pošto, u prethodnoj vlasti očigledno nije bilo volje za istim.

Karatoč

pre 11 godina

Veoma me intreresuje da li je i predsjednikov savjetnik Djuric poput Tomislava Nikolica i Bratislava Dikica zavrsio privatni fakultet za menadzerstvo u Novom Sadu. Vidim da ljudi sa diplomom tog fakulteta prave meteorsku karijeru u vladi Srbije.
Predlazem da taj novosadski fakultet dodijeli papi Franju pocasni doktorat!!!

BILJANA M.

pre 11 godina

Amerika nam može pomoći, ali do sada je uglavnom odmagala. Albanski lobi je jak, pa treba pokušati sve što je u našoj moći da tas malo više nagnemo na našu stranu. Predsednik pokušava, pa malo više podrške sa naše strane nije na odmet. Negativni komentari ne pomažu nikom.

bobi

pre 11 godina

Iskreno se nadamo datumu i pravilnim procenama Evrope i sveta.Ali i ako datuma sada ne bude bića ga za godinu ili dve.Na kraju krajeva mi živimo u Evropi.Jako nam je bitno da stvorimo jednu normalnu državu bez mita korupcije i kriminala sa jednakim zakonom za sve.

DARKO

pre 11 godina

Da li je i jedan Predsednik bilo koje zemlje dao svojoj zeni kancelariju u zgradi Predsednistva za bavljenje humanitarnim radom o trosku drzave a pri tom je zaposlila sve svoje prijateljice, koje cak putuju sa njom kao deo drzavne delegacije po svetu???? A i nema koga od svojih Toma nije udomio na drzavnim jaslama!!! Vucic je u pravu sto ga sve vise ignorise!!!!

Muzicka

pre 11 godina

"Jaooooo, nemojte mu dati mikrofon, jer ka god progovori samo nas bruka, nek se kezi samo.
(sahrani nas master, 18. mart 2013 23:59) "
Pametnice, sto nas ti ne predstavljas? Pa taj ce covek resiti pitanje Kosova, videces, i to pozitivno! Kako nas je to obrukao do sada? Hajde navedi jedan primer?

DEJAN MARKOVIĆ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane! I da ne beše Tome da im objasni šta je istina a šta ne, oni bi siroti još živeli u neznanju! E kuku nama...

Porucnik Draguljce

pre 11 godina

Moramo upoznati zapad sa time kakva je trenutna situacija na Kosovu i kakva ce biti ako nastave da podrzavaju Albance na Kosovu. Samo Srbija moze ponuditi mir i stabilnost na Balkanu!

sanja

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi bilo vise ovakvih direktnih sastanaka Srpskih i Americkih funkcionera. Verovatno bi doslo i do boljeg razumevanja izmedju dve strane.

mirko

pre 11 godina

Mislim da bi trebao imati pored sebe nekoga ko bi mu prekontrolisao izjave za štampu, jer ovo što je rekao mogu verovati samo oni n ajostrašćeniji snsovci. Prvo je rekao da ide na beatifikaciju pape, a sada da su SAD neobaveštena o pregovorima Beograda i Prištine, to je previše i za jednog ovakvog intelektualca, a sve u jednom danu.

PERA

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.
(ni vise para ni manje koristi, 19. mart 2013 08:31)
Videli smo već koliko je trošio Tadić,tako da je ovo bezveze lupetanje u prazno.Ako ti se više sviđa Bajden ili tadić,tvoj izbor.Pitao bi te da si živeo u Titovo vreme dal bi ga pitao za diplomu!!!!

Znalac

pre 11 godina

(klenga, 19. mart 2013 03:56)
Nije lepo spominjati Boga bez razloga. Procitaj 10 Bozijih zapovesti! Iznenadicete se kada vidite koliko su ovi ljudi, u stvari, sposobni.

Marko

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu! (monk, 19. mart 2013 08:26)Najvise volim da citam unapred spremljene SNSOVSKE kancelarijske unapred spremljene komentarcice.Bezidejni su bas kao i vas presednik!

perica

pre 11 godina

Ne očekujem da će nas Amerika podržati,takođe ni EU.Njima je bitno samo da dovrše poso i da legalizuju rat koji su nepravedno vodili protiv nas.Sve ovo je teško i bolno za nas al činjenica je da u svetu trenutno dominira takav stav,da li će se promeniti i kada pitanje je i da li mi imamo vremena da sve to čekamo i dočekamo.Treba taktizirati,deo odraditi kako bi ljudi dole normalnije živeli a ključno ostaviti za budućnost.

mrvica

pre 11 godina

Svaku priliku za razgovore, naročito sa predstavnicima američke administracije , treba iskoristiti i to predsednik Nikolić odlično koristi.

kobac

pre 11 godina

Sada će maliciozni reći da je predsenik Nikolić otišao da se pokloni papi, ali očigledo je da predsednik koristi savaku priliku za diplomatsku inicijativu.

birac

pre 11 godina

Dzo Bajden nije znao?Pa on zna koje cipele su nosili,nije on Podpredsednik Dzibutija,nego USA,moj Mastere...
Te price ni u tvom KG ne bi prosle..Bolje ti je da cutis..

nidža

pre 11 godina

Klinton nije ni znao gde se Kosovo (a bogami ni Crna Gora) nalaze. Bitni su samo njihovi "strateški interesi" - ma šta im to značilo. Uklopimo se u to i nećemo zažaliti"!

No_coment

pre 11 godina

Prvo, Vatikan nije priznao Kosovo a to valjda nesto znaci. Drugo, ako amerikanci stvarno "nisu obavesteni", onda to znaci da ih i ne interesuje i da su ceo taj problem prepustili Nemackoj. Uostalom, Kosovo nije vise tema ni u Srbiji.

Pristevac

pre 11 godina

Drzave kao USA, Nemacka, Francuska, GB, itd. su naj jaci lobisti i najglasnije sto je tice nezaviznosti Kosova. Dali su to nedemokratske i nepravedne drzave ili su na strani Istine i Pravde ??? Kada ce gradjani Srbije saznati istinu o Kosovu ???

Zare

pre 11 godina

G. Nikolić će nakon svoje "beznačajne" karijere moći da skupi lepu knjigu "bisera" od svojih izjava, biće to podebelo izdanje. Jasno je i vrapcima na grani da Amerikanci ne žele da opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na KuM naprave novu Republiku Srpsku a to je njihov cilj. Zbog toga je ova izjava g. PREDSEDNIKA zaista deplasirana. Inače sa jedne strane zaista podržavam kosovko-metohijske državice za Srbe jer bi se tu sigurno osećali znatno sigurnije, tu ipak ima 2 velika ALI. Prvo, ovakav plan podrazumeva potpuno odricanje od svih ostalih srba koji žive JUŽNO OD IBRA. Drugo, pokazalo se da ovakva pseudo državica kakva defakto postoji danas predstavlja pravu Meku za pranje para i kriminal svih vrsta. Za par godina 80% para od kojih žive tamo ljudi poticalo bi iz raznoraznih crnih izvora što bi dovelo do stvaranja klanova i kriminalnih porodica koje bi puštale pipke po celom Balkanu. Ubrzo bi u vašem komšiluku (Beogradu, Novom Sadu...) bio ubijen neki momak (sitan diler droge) a od strane KLANOVA koji preuzimaju tržište. Taj scenario smo već gledali širom bivše SFRJ. Jedina dva scenarija za potpuno i dugoročno rešavanje Kosovkog pitanja su vraćanje Kosova pod ingerenciju Srbije u potpunosti (u neku vrstu federacije sa dvodomom skupštinom itd...) ali za to nema medjunarodnog interesa danas. Drugo, znatno realnije je priznavanje Kosovske nezavisnosti od strane Srbije ali i stupanje u neku vrstu carinske unije bez granice sa vrlo prozirnom granicom kao izmedju članica EU.

Coco

pre 11 godina

"Nikolić: SAD pogrešno informisane" kakva naivna izjava SAD su na ovim prostorima od pocetka raspada Jugoslavije a mozda i ranijei imaju najbolju obavestanju Sluzbu koja je radila dan i noc u informisanju a sad ispada da su "SAD pogrešno informisane" -dobro jutro Nikoliću.

ni vise para ni manje koristi

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.

purgerman

pre 11 godina

Mozete li zamisliti da SAD nisu bili dovoljno informisani ? Vidjeli su oni da su Kosovari nasilno morali napustiti Kosovo i prije nego sto su napustili zemlju oduzeti su im dokumenti i bili opljackani.O tome postoje videosnimke i filmovi koji su srpski vojnici sami snimili da se pohvale.Uostalom Kosmet je bio autonomna pokrajina koiju je Milosevic nasilno prikljucio Srbiji,protiv volje Kosovara bez da je dao da se proglasi referendum da narodi na Kosovu daju svoj glas i pristanak. Tada je dat ultimatum Milosevicu kojega je on omalovazavao i nastavio svoju rabotum,time je izazvao UN i Nato .Prema tome kojim pravom Nikolic trazi
jos uvijek pravo na Kosovo, To takozvano "pravo" je vec odavno prokockano !
Danas je cisto drugacija situacija,nekima je luda ideja u glavi i oni bi
ratovali za Kosovo znaci ne branili nego ponovo osvajali. Luda ideja koja bi stajala mnogo srpskih zivota, bez sansi da se nesto time postize,

onako usput

pre 11 godina

da sigurno je informisan pogresno da mu je gorela ambasada! lepo te je covek informisao: amerika je priznala kosovo! nego jesi li poneo orden za Franju?

Djordje

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu

Dingospo

pre 11 godina

Cuj pogresno?" ma nemoj,!Pa oni su sve ovo i organizovali,sve je u njihovoj reziji od početka..sto ih Ti nisi informisao,ili mozda jesi kad su te postavili!

monk

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu!

maд-maх

pre 11 godina

Ово ми је нешто познато. Цео свет прича једно а наш председник друго... И на крају се заврши обично неким ратом.

BANE

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

Noca

pre 11 godina

Svaki kontakt sa amerikancima i pokusaj dobijanja njihove podrske mnogo bi znacilo Srbiji,zato predsednikog susred sa Bajdenom samo moze da sto vise nam bude od koristi.

RAJKO Rale

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Cogito ergo sum

pre 11 godina

Gosn "precedniče" jel vi zaista u to verujete? Amerikanci znaju i šta ste jutros doručkovali a kamoli šta se priča na kobajagi pregovorima u Briselu. Jadna je Srbija sa političarima diletantima koji je vode.

Glasinačko polje

pre 11 godina

I da su SAD bile upoznate sa svim detaljima oko pregovora između Beograda i Prištine , teško se može poverovati da bi oni promenili svoj stav. Međutim veoma je važno što je predsednik upoznao američkog zvaničnika sa sa pravom situacijom pa da vidimo kakv će sada zauzeti stav.Za ovakvu situaciju na Kosovu glavni krivac su SAD , i zato bi trebali da pomognu da se ovaj problem konačno reši.

DAVIDOF

pre 11 godina

Svi se nadamo lepim vestima i dobro obavljenom sastanku izmedju Tomislava Nikolica i potpredsnika Amerike. Mi ne odstupamo od nacina vodjenje politike i necemo dozvoliti da nas iko ucenjuje, sto je jako dobro.

klenga

pre 11 godina

...volim Boga svakim danom sve više...naročito kad ovako pravedno turi vruče krompire ovim nesretnim i nespretnim crno-crvenim poslenicima,pa samo cupkaju,ni da jedu,ni da ga bace,ni da kukaju,ni da se smeju...Božija pravda je čudo,zaslužena i opravdana...za sve nas...

Djenka

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj susret predsednika sa Bajdenom doprineti da se sazna prava istina o dijalogu i da ce se konacno naci neko odrzivo resenje za Srbe na KiM. To resenje ne treba da bude trajna odluka vec privremena dok se ne steknu uslovi za konacno resavanje pitanja statusa KiM.

Brat poginulog za srpsko Kosovo

pre 11 godina

@Normalno i realno, 18. mart 2013 23:59
Ne lupetaj gluposti. Da li znas koliki je bio odziv ljudi kada nas je napao NATO 1999? Nas dva brata smo bili mobilisani i nazalost moj brat je poginuo za Srbiju, ali je njegova zrtva uzaludna. Branio bi opet i branili bi ljudi i isli bi da oslobadjaju, samo da znam da necemo OPET biti prodani od politicara i da nasa zrtva za buducnost nece biti pljunuta i obescacena, a to bi znali kada bi ti sto bi nas vodilo sedeli pored nas u rovu. Tako bih i ja prihvatio, ali ima pored mene u rovu da bude i Tomislavov sin, inace ce ovaj put da lete neke glave u Beogradu.

Koštunije

pre 11 godina

A pa daaaa...Pa oni mislili da smo dio Afganistana! Sad su shvatili da su kontinent čak čitav promašili. A bježi Tomase, ti si njima sad izobjašnjavao.

Јанаћко-Јанићијевић

pre 11 godina

Наравно да су имали погреше информације када су им трећеразредни политичари склони да добију мало новца и који рудник на Косову само да одраде посао за Албанце.

FULE

pre 11 godina

Verujem da su USA imale informacije o pregovorima sa Prištinom ali da te informacije nisu bile detaljno objašnjene pa je dobro da je naš predsednik imao priliku da svom gostu u detalje prenese šta se pregovaralo i dokle se stiglo .

fulcrum

pre 11 godina

@bezimena
predsednik Srbije makar ne ide na sastanke sa celnicima/predstavnicima drugih drzava kao Taci-prilepak koji bez sponzora ne moze nigde da dodje(un-gosti, eu parlament-posmatraci ,oebs-0 ,fifa-0...). Kosovo drzava je pitanje na marginama koje nikom nije bitno a i polako ce mu rok trajanja proci! Kosovo=trosak za usa i eu!

Zoki sremac

pre 11 godina

Niko drugi ne bi mogao ubediti Bajdena osim Nikolica, jer da je neko hteo da ga ubedi, mozda bi i uspeo, niko nije hteo ni da se potrudi, nije ih bilo briga. Sve i da Nikolic ne uspe da ga ubedi, bar je pokusao i tu ga maksimalno podrzavam.

arcibaldrajs

pre 11 godina

Ovakvo licemerje mogu sebi da dopuste samo SAD. Ja mislim da im je tek sada saopstena prava vest. Nema boga, ako takvi monsrumi ostanu da tlace ovaj svet.

Ejrena

pre 11 godina

SAD ne dobija tačne informacije od EU. Slažem se da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. SAD i Srbija mora da jačaju bilateralnu saradnju, i da SAD podrži Srbiju u rešavanju pitanja KiM. Platforma jeste jedino konstruktivno rešenje koje će ojačati državne institucije celoj teritoriji KiM, radi poboljšanja uslova života svih građana na Kim. Srbiji je zaista jako stalo da zaštiti lične interese.

jaki19

pre 11 godina

Moramo se jednom suociti sa realnoscu. Ako zelimo da dobijemo datum, moramo pregovarati sa svima, i balansirati istovremeno. Nemoguce je da nam sve ide idealno, ali bice to na kraju sve ok. Nek se jednom pokaze jedinstvo medju nasim politicarima!

Nada

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli.

mrgud

pre 11 godina

Za sve nedaće krivim političare ali ih i razumem. Ta politika je tako ružna rabota da retko ko pošten i normalan želi njome da se bavi, pa smo zato i osuđeni da nas vode magistri i masteri. Ali jednome se radujem a to je da će valjda stvarno završiti priču oko Kosova pa da konačno uđemo u 21. vek.

Notna sveska

pre 11 godina

Predsednik se zaista trudi svim snagama da pokusa i lobira za Srbiju. Iskrenim razgovorima i cinjenicama pokusava da natera druge da realnije sagledaju stvari kad je Srbija u pitanju.

Emilija

pre 11 godina

Vrlo odgovorno od strane predsednika. Cak i oni koji veruju da su bile SAD upoznate s svime,trebaju da shvate da je u ovom razgovoru Nikolic naglasio, koji su to Srbiji vazni detalji, šta je Narodna skupština Republike Srbije tražila, i kakvu Rezoluciju je donela (pa sad sagovornik ih znao ili ne znao-ponovo ih je cuo).

Normalno i realno

pre 11 godina

Kosovo, Kosovo, Kosovo...svi su puni patriotizma, a da se zarati sada za Kosovo svi bi pobegli u misije rupe. Mi moramo da se pomirimo sa nasom realnoscu, i da iz svega ovoga izvucemo neku korist, da bi opstali kao narodSta ocekujeste od ove vlasti, da se opet suprotstavi SAD, Eu...dosta sa tom propagandom!

lud zbunjen normalans

pre 11 godina

Kad su seli za sto i kad mu je Diplomisav Nikolic objasnio kako je Srbija usvojila platformu za koju njega niko nije iнformisao, Bajden se zacudio i rekao kako je bio pogresno informisan i kako to sad menja stvari i da ce morati da poprica s Obamom za povlacenje priznanja Kosova. Jer koko ce Amerika da pogazi tako vazanu deklaraciju koju je donela Srbija

Dani

pre 11 godina

izmedju ostalog rekao ...da obezbedimo bolji život za građane Srbije, računajući tu Kosovo i Metohiju, za građane Kosova, ...
Zar nije cirkus.Amrika prva priznala Kosovo a s druge starne kaze racunajuci tu Kosovo... Bolje ni hasim Thaci ne bi mogao da mu objasni Bajdenu da srpski predsedink cak i u Rimu sanja,sanja i pokusava i ostale uvuce u svoje "krasan" san....

Miroslav

pre 11 godina

Nikolić je dobro učinio što je otišao u Rim, ima priliku da se sretne sa mnogim važnim državnicima. To je prilika da se razgovara i o Kosovu.

Podrska

pre 11 godina

ja iskreno pordzavam konacno resavanje problema na relaciji Pristina i Beograd, kako bi generacije koje dolaze imale sansu da zive koliko toliko normalno.
I nije me puno briga da li ce me neko lajkovati ili ne!

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga
(doktorlav, 18. mart 2013 22:09)

Jes' vala! Sramota je pucati na Crveni Krst.

penzioner

pre 11 godina

Super, dobro je da si rekao Amerikancima da su neupućeni u odnose Kosovo - Srbija. Velike sile inače obožavaju kada im neko mali lupa packe i kritikuje rad njihovih obaveštajnih službi na koje troše stotine miliona dolara.Ovo me podseti na priču o advokatu koji kada je izgubio spor, reče klijentu, nema veze važno je da smo im svašta rekli, a gubitak je nebitan.Uvek nam je važno da zadovoljimo našu sujetu, pa dokle, ima li predsednik nekog ozbiljnog savetnika osim kolibri Marka.

Mile do volje

pre 11 godina

Tomislav Nikolić izjavio, posle susreta s Džozefom Bajdenom, da informacije koje su stizale u Vašington nisu odgovarale stanju u odnosima Prištine i Beograda.

Bojim se da Bajden nije citao izvestaje Lukasenka, zato nas Predsednik misli da oni u Vasingtonu nisu dobro bavesteni.
Ja mislim da ipak Bajden trebao dobiti znacku, jer to bi bio dobar gest naseg Toma.

sve biser do bisera

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite

Igor Gavran

pre 11 godina

Nisam pristalica SNS, ali ne razumem komentatore koji osudjuju odlazak.
I Milos Obrenovic bi (da je ziv) otisao.

Ne moze se ziveti mimo sveta.

doktorlav

pre 11 godina

Citajuci komentare, zakljucio sam da je Nikolic najbolji predsednik!Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga, e zato ga i zasluzujemo!

nesa

pre 11 godina

Da,jadni oni neobavešteni. Nisu znali ni kada si bombardovali ni kada su priznali KiM....sreca pa si mu rekao da zna pa da ispravi greske.E ako si mu rekao!

evan

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.
(Saldzo)

Ali covek je bio neobavesten, sada ce da se koriguje kada ga je Toma obavestio...ma cele UN ce da se koriguju kada ih Toma obavesti sta je istina...covek bio tamo hodao valjda bolje zna nego ovi sto nikada nisu bili ovde od 90ti pa nadalje,,,,

Realista

pre 11 godina

Mislim da Predsednik Nikolic iskreno zelji da pitanje Kosova resi ova generacija, da buduce generacije ni u Beogradu ni u Pristini ne bave ovom problemu, nego okrenu opstem napretku i razvoju. U tome treba iskreno podrzati.

Masinica

pre 11 godina

Predsednik Nikolic se poneo drzavnicki, prema svom sagovorniku, obavestio ga o onom sto je Srbija ispunila do sada sto je EU postavila pred nju.Prirodno je da druga strane pokaze takodje volju da do dogovora dodje.

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)
Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

jordan

pre 11 godina

Znači ostaje kao spormo jedino pitanje Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

david

pre 11 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

Carpe diem

pre 11 godina

A to SAD nije informisan...Cisto sumnjam,pa pre neki dan je bilo u medijima da je Taci zvao Rikera da ga izvesti o pregovorima... A da je pogresno obavesten,to je vec moguce...

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)

Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

Saldzo

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.

novicavg

pre 11 godina

Kad je u pitanju naš predsednik Nikolić siguran sam da nema mogućnosti da Bajden na bilo koji način utiče na stavove Srbije oko nadležnosti zajednice srpskih opšđtina oko čije se izvršne funkcije lome koplja. Iako nam je stalo da Amerika bude na liniji eventualnog sklopljenog sporazuma oko zajednice srpskih opština i da u tone bude apsolutno neutralnam valja očekivati da Bajden pokuša koliko ta pravila diplomatskog ponašanja da utuće na našeg predsednika. Sa mnogočlanom delagacijom i sa pozicije nadmenosti i svetskog policajca Amerika treba više da utiče na pregovarače iz prištine da bude koperativniji i da zahtev budu upereni da se prizna srpski interes da zaštiti svoj narod.

zlatousti

pre 11 godina

Nisam bas nesto uveren u tu losu informisanost americkog potpresednika. Ali, kad smo svi vec uveliko pod uticajem kosmicke pravde ( tj. komentara da oni koji su problem Kosova i napravili sad treba i da ga resavaju ) onda i SAD , po toj logici, kad su vec " stvorile" ovu crnu rupu od drzave treba iskreno da rade na tome da u njoj omoguce ravnopravan i normalan suzivot srpskog i albanskog stanovnistva.

shoki

pre 11 godina

pod hitno treba menjat sve amiričke ambasadore koji su u toj regiji: pod prvo ambasadora u.beogradu, prištinu, makedoniju, crnu goru, bosnu i hercegovini, hrvatskoj, pa čak i u sloveniju pa može i bugarske i.mađarske a možda još koje države u.blizini, jer nisu obavještavali američku vladu dobro jer su sve krivo izvještavali i.lagali za kosovo. sramota pod hitno smjeniti direktora CIA .
jer nisu ništa radili samo uživaju na balkanu.

Milijan

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.
(Mili, 18. mart 2013 19:07)

Što se sns-ovci ljutite ne mora baš Predsednik da zna razliku izmedju beatifikacije ( proglašenje mrtvih besmrtnim) i inuguracije. Ma ne ljuti se Papa iako je još čovek živ. Al nema veze?

Zatezalo

pre 11 godina

Nikolić: SAD pogrešno informisane (da mi i dalje nešto zatežemo a u stvari smo pristali na sve samo još malo moramo da lupamo sedative narodu)

Ovako bi trebalo da glasi prava vest...

Milica

pre 11 godina

Pa gospodo, vaš je problem što se niko nije potrudio da Velikom bratu dostavi 'valjane informacije'. Ništa vi ne brinite znaju oni da l' ste jutros ustali na levu ili desnu stranu. Samo me malo sramota zbog glupih izjava koje čujem i čitam svaki dan, i svaki dan, svaki dan....

Uros

pre 11 godina

"Potpredsednik SAD je jasno rekao da se oseća pozvanim da pomogne da se taj problem reši, zato što je Amerika priznala nezavisnost Kosova i Metohije" izjavi Toma diploma i ostade ziv u banani drzavi.

opasni presedan

pre 11 godina

"Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. "
A sto? Jer ces mu... nesto reci na replici?

Deposito

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.

shumi

pre 11 godina

Hahahaha važi, svi su lagali Bajdena...neinformisan....novi Koštunica!
Kolika je zapravo tragedija da ispadne da su Ameri sve to (rat, Kosovo, kriza, izbeglice, okupacija srspke teritorije) eto izveli po Tomi samo usled neobaveštenosti. Ups! Greška jel? Izvinte....Teško rođaci, teško.
Pre će biti golo vređanje inteligencije!

1%

pre 11 godina

Izjava koja nadmasuje sve dosadanje...Amerikanci nisu dobro informisani!!!??? Pa ovaj amer nije dosao na sastanak dok mu nisu prezentovali Tomino porodicno stablo do devetog kolena , za koje ni sam Toma ne zna...daj bre covece, opameti se....i ne blamiraj se vise...

Drazo S.

pre 11 godina

Pazi ti njega: "SAD pogresno informisane"!!!
Sta jos nece ovaj da izmisli.
I jedno pitanje za sve:
Kako nam se zove ministar inostranih poslova, kladim se da vrlo mali broj gradjana zna!?

bora

pre 11 godina

Zaista je SMESNA I JADNA ona danasnja Nikoliceva izjava da ide na 'beatifikciju' novog pape !!
To samo pokazujer kakav je neznalica i kakve savetnike Nikolic ima.
A predsednik je vec oko 10 meseci!!
Za neupucene : Beatifikacija = proglasenje svecem

To mu ga dodje kao da kaze da ide na parastos, a u stvari ide na babine

zalosno

pre 11 godina

Lepo neko rece da nas trojac Nikolic, Vucic, Dacic nema ni znanje ni sposobnosti da vodi progovore oko Kosova, postavljeni su da ga priznaju, daju vise nego sto se od njih traze, a sve iz neznanja. Dati izjavu da je Amerika pogresno informisana je u najmanju ruku smesna, jos od strane jednog predsednika. Tuzno je gledati kako nam neke stvari klize kroz prste, a strane diplomate nam se smeju.

Bata

pre 11 godina

Neće biti da su SAD pogrešno informisane, pre će biti da Diploma živi u iluziji da je držao lekciju potpredsedniku najmoćnije države sveta, a da ćemo to svi mi platiti.

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

Nikolic zna dal su oni dobro izvestavali. Lepo su oni sve preneli tamo, nego si nas ti nikolicu zalomio pa sad se vadis...

Sajo

pre 11 godina

Ko bi mogao da zamisli da e Toma Nikolic...RADIKAL...da se sastane sa podpresednikom USA na inaguraciji PAPE...heheheh....sta smo doziveli...zar nije divno...heheheh

Sima

pre 11 godina

..Ako se desi da Albanci baš ni od čega ne žele da odustanu, taj će problem ostati za buduće generacije,...
--------------------------
Ето Албанци пристаните бар на нешто (ако је Николић већ пристао на све ) и проблем је ријешен . Браво ? Генијално ! Гдје су нам Николић и Дачић били прије .

сремац

pre 11 godina

Кључну улогу ипак игра амбасадор Кирби, који је и аранжирао овај митинг. Чини се да је он просрпски орјентисан и лично ми је драго због тога. Како ће ови наши то да искористе, остаје да видимо!

István

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, razgovor je bio izuzetno koristan, zato što su govorili o temama koje interesuju i SAD.
Ej Nikolicu,samo o takvim temama.Platforma i rezolucija ih ne interesuje.To cemo videti uskoro.

sumornii

pre 11 godina

Mene zaprepašćuju dve stvari - da postoji neko u svetu ko nije informisan o Tominoj rezoluciji, i nastup samo Bajdena koji je očigledno zaboravio da smo ih 99-te odrali ko pacere.
Nadam se da ga je Toma informisao o obe stvari.

P.S. Neko dole spomenu da je Toma predsednik svih gradjana.
Sačuvaj bože. Moj nije, niti će ikada biti, makar završio još 3 fakulteta do Uskrsa.
Sa radikalima ja nemam ništa, to lokalni dobro znaju.

sofronije

pre 11 godina

Srbija je multikulturalna, i multi-verska ako tako moze da se kaze, i predsednik hteo ne hteo mora da ispostuje sve vere, i mora da ode na tu ceremoniju. Dosta busanja u grudi iz topline svoga doma, to nas nigde nije dovelo. I da se resimo vise rak-rane ove zemlje, Kosovo je bilo samo izgovor za nestajanje para iz budzeta, nasih para. Hocemo Kosovo u Srbiji a hocemo bolje da zivimo, mislim da smo do sada svi ukapirali da to ne ide jedno sa drugim.

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane? Pa ja ne znam ko je onda informisan ako nisu oni, da nije možda Vojislav Koštunica?

Svakom je jasno da službe SAD-a mnogo više znaju o nama nego mi sami, to izgleda jedino nije jasno našim političarima.

bezmozga

pre 11 godina

Meni je najsnažniji utisak to što će Tomu buduće generacije zvati Toma Ujedinitelj. Uspeo je da u svakodnevnoj pljuvačini ujedini na istoj strani članove DS, LDP, SRS, DSS, pa onda Naše, 1389, evropejce, četnike, neke manjine, LGBT, šoviniste, pa komšije Hrvate, Bosance, Albance... Tomu za sveca dok je još u Vatikanu! :-D

Zvezdoliki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.
(zoki, 18. mart 2013 19:24)

Kad vec saljes srdacne pozdrave i pozivas na manje mrznje i prezira sto onda njegovu drzavu,koja god je nazivas licemernom?

cacanin

pre 11 godina

E pa dobro Nikolic Diplomo Tomo onda si verovatno predlozio da se Srbiji vrati oteta teritorija i da nam isplate bilionsku odstetu???

slovenac, dugogodišni čitalac

pre 11 godina

"Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. Svaki pritisak, o kojem vi govorite, smatrao bih nepristojnim načinom razgovora", rekao je Nikolić.

Stvarno volim ovog vašeg Predsednika, ćetnićkog vojvode i sigurno najlošijeg srpskog diplomata poslednjih 25 godina. Neka vam je sa srećom sa njim! O nepristojnosti diplomatskog razgovora na višem nivou od Srpskog, nikad nije ni čuo!:)) Pravi rakiju Tomice, za drugo nisi!:))

Marko Sm

pre 11 godina

Po nekima ovde najbolje bi bilo da se izolujemo od sveta, da tobože ne bi izdali srpske interese. Situacija je takva kakva je i ko je za nju kriv može da se dugo raspravlja, ali je trenutno najbitnije izvući maksimum za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a da bi izvukli taj maksimum moramo razgovarati i sa onima koji nam i nisu dokazani prijatelji, ali svakako imaju najveći uticaj.

Oktavijan Avgust

pre 11 godina

Au koliko pametnjakovica komentariše ovaj sastanak Nikolića i Bajdena, divota božija. Prvo odlazak u Vatikan na ustoličenje Pape nije nikakvo izdajstvo već mudar diplomatski i politički potez jer nam je u pregovorima sa Kosovskim zvanicnicima potrebna podrška i katoličke crkve koja kao što znamo ima veliki uticaj i na svetku politiku. A sastanak sa Bajdenom može nam doneti i dobre i loše stvari ali verujem u korektnu ponudu od američkog podpredsednika posebno nakon nedavne uspešne posete srpske delegacije Americi.

Mervile

pre 11 godina

e skoro ne videh besmisleniju izjavu. Svi ga poznaju... Svasta. Posle skoro godinu dana na funkciji niti se Toma snasao a vidim i savetnici oko njega. Ko iole piznaje diplomatiju zna da Bajden nije zvao a da pri tome nema spisak zahteva o kojima se ne pregovara-ili se prikloni ili se skloni. Nece oni zbog Tome diplom(e)(ate) menjati svoje interese.

Papa Mrsoje prvi

pre 11 godina

Dzo Bajden sedi i samo se menjaju sagovornici.Svako ima toliko vremena da se napravi fotografija i promeni zastava iza na kulisu.Ipak je ovo inauguracija Pape Franje

Mili

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.

Miloš bg

pre 11 godina

Ne gotivim nešto ove naprednjake, ali morati sesti preko puta čoveka koji ima stav u pogledu Srba koji nemaju ni najtvrdokorniji ovk-ovcima, i još se smeškati i biti ljubazan i to sve za dobrobit Srbije, e za to moraš imati stomak. Pitam se koliko nas bi to moglo?

martin

pre 11 godina

bolje oni znaju situaciju na Kosovu,nego predsednik Srbije u to mogu da se kladim.oni tacno znaju koliki je broj ljudi zaposlen u paralelnim institucijama i sve ostalo,vezano za taj segment....mnogo bolje i vise od svakog predstavnika Srbije.zato i ova izjava je smesna,do suza.

agdaco

pre 11 godina

Ovakvi razgovori sa visokim državnicima SAD-a jačaju poziciju Srbije i bilo bi dobro kada bi bilo više ovakvih sastanaka. (James Bond, 18. mart 2013 12:40)Setite se kako je ovaj covek govorio o nama u americkom kongresu pocetkom devedesetih.Ti Tomo bi pogotovo trebao da se setis.

FRANC

pre 11 godina

Ova drzava bi bila mnogo lepsa i bogatija bez njih na vladi.
I sada kada su opet na vlasti omogucavaju samo jedni drugim UDOBNOST .
Varaju ,lazu, glupiraju i koriste drzavu=narod.
Bila bi stvarno mnogo lepsa i bogatija bez ovih svih koji su krojili i kroje ovu politiku i ekonomiju.....
ZATO TREBA UVOZITI ZAKONE I LJUDSKA PRAVA IZ EU I USA
jer sami nisu sposobni--da jesu bila bi istorija sasvim drugacija i Srbija ne bi bila danas gde jeste-SIROMASNA !

Ja

pre 11 godina

Kakav prost recnik i to od precednika jedne drzave? Strasno.
Kaze ,,svi koji me znaju" a da nepisem po cemu ga ljudi znaju.
Negov recnik mi lici na razgovor dvoje ljudi na pijaci.

Mirko

pre 11 godina

Jel? Oni kao ne čitaju novine? Pored toliko špijuna i d..elizaca oni neinformisani? Ma ne mogu da verujem! A što su doveli avganistanski kontingent ovde? Za šta se to spremaju, možda za rat?
Opet će naj...ti ko i u avganistanu, i svuda gde su uvodili demokratiju.

Milan

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

Isto koliko je koštalo 90-ih. Ulazak u NATO, low-cost stacioniranje trupa u Srbiji, baza i anti-raketni sistem na Kopaoniku, učestvovanje u zajedničkim misijama i slične stvari. Nisu Ameri skupi, oni samo traže da ti uradiš nešto za njih pa ćeš dobiti nešto zauzvrat. Realno zašto bi nam iko pomogao ako mi ne pomognemo njima? Čist račun, duga ljubav - Samo dok to naši političari shvate biće 2113-a...

zoki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.

kokica

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Vidi bogati kad je Toma išao u sve ove susjedne zemlje, pa u Italiju, pa u Rusiju to su sve prstali naslovi o tome , sad ide u Vatikan na inauguraciju Papi i o tome se ne piše ? Hehehe.. Nego glavna vijest o susretu sa Bidenom... Slučajno ? Mos mislit! Slučajno koliko i ovi botovi koji komentiraju sve teme vezano za Nikolica/Vucica..

Nev

pre 11 godina

Gde su oni Ateisti da sad kritikuju Nikolica sto ide u Vatikan? Moze se samo reci da je izostanak reakcije samo pokazatelj da pojedine NVO tipa Ateista i ostalih raznoraznih grupacija samo produzena ruka pojedinih partija. I onda kazu kod nas je demokratija i da nema kontrole politike u svim sferama zivota a u stvarnosti nemozes ni da prd**** a da oni neprodiskutuju mirisne note i celokupne analize patriotizma zarad sopstvenog interesa...

ajme

pre 11 godina

nikako da pohvatam kako je ispravno diplomu oslovljavati sa preCednice ili vojvodo? ok, masteru digao si u nebesa chavesa i fidela. dva komunisticka diktatora.nikako da skontam kako se komunizam slaze sa radikalnom ideologijom? a da to su simpatije iz mladosti dok si bio i ti crven. onda neshvatam kako se u radikalno nacionlisticku ideologiju uklapa da ides na ustolicenje papi nakon nekih tvojih izjava vezanih za papu i katolicku veru. ali to je sve nista naspram vijanja politicara po svetu samo da bi se pisalo kao da si se sastao sa njima. videli smo kako te je angie iscoolirala a leteo si 15000 km za dva minuta sa njom. ne da te niko jos nije pozvao u posetu(sa obzirom na tvoju proslost i sadasnjost) nego se ljudi vec skrivaju od tebe. blam ih je da ih vide sa tobom.

Vladimir Pula

pre 11 godina

@Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.
(Samo korektno, 18. mart 2013 18:11)
Hahahah ocajni su vam ovi naruceni komentari... "Nizeg ranga" ipak je on Toma master diploma predsjednik Nikolic, sta ce njemu neki potpredsjednik Amerike da govori.. Šakom o stol bre ima da cutis dok ti ja ne kažem ..!

@Vladimir Pula-Samo korektno

pre 11 godina

Hvala na komplimentima uvazeni Vladimire divnog imena, uzvracam na isti nacin. Onoliko koliko Vi razumete i postujete tudja misljenja, toliko ste i Vi za postovanje, zar ne? A to je tako puno! Pusa.

hysi

pre 11 godina

Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan.
Sto u napred ZNAS da te nece postovati , pristojan onda OKACI SESELEV BEDJ videces kako ima da te postuju.ISTA SORTA KAO SESEL.

Samo korektno

pre 11 godina

Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.

bole

pre 11 godina

Ako predsednik Nikolić ne ubedi Bajdena da nam izađe u susret u pregovorima po pitanju Kosova i saradnje sa SAD, ne vidim ko bi to mogao drugi da uradi.

podsecanje

pre 11 godina

Uz sve razumevanje obaveza vlasti, ne mogu da se ne nasmejem bivsim stavovima i javnim istupima, (koji su se odnosili na Vatikan) sadasnjih vladara iz SNS (Tome i Ace).
Mnogo to govori!

mile

pre 11 godina

Zaista nema vecih prostituki od politicara.Pogledaj ti to covece.Ovaj Biden-malo ima takvih lopova.I sad samo slusajte price o nekoj "doslednosti' od nasih politicarcica.Dali se iko seca kakv je anti srbin bio taj Josif Biden pre par godina?Ja mu ne biх uzeo orah iz ruke a kamoli rukovo se.

ahmm

pre 11 godina

"Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!"
(Olala, 18. mart 2013 11:44)

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je (hteli mi Srbi to ili ne) Vatikan DRZAVA! I to veoma, veoma uticajna drzava. A Papa je sef te drzave.

crni domino

pre 11 godina

Jadan Toma, i savetnik Djuric, kmecavog glasa, mu je nepismen.
Kakva Beatifikacija.
PS: Ako ne znas, bolje cuti! Pomislice da si mnogo mudar. Ovako ce svasta pricati!

Shamu

pre 11 godina

"Nepristojnost" ne postoji u americkom recniku - postoji samo "interes". Ocekivati od americkih politicara da budu "pristojni" je smesno. Budi i ti sta hoces samo samo odradi posao kako treba.
Sastanak Nikolica i Bajdena je jako losa vest za Srbiju i zato je nas predsednik toliko nervozan. Poznata je americka politika prema Kosovu i Srbiji, a posebno je poznata mrznja Dzoa Bajdena prema nama. Cak i njegovi sinovi na stranackim kongresima Srbe nazivaju "bitangama" ("Serbian thugs").
Neka mu je sa srecom, trebace mu/nam.

abit

pre 11 godina

Svojom izjavom vec ste pokazali da ste zapravo vi taj kojji se nepristojno ponasate jer u medjunarodnim odnosima ovakva izjava ne moze se drugacije se tumaciti.Vi gospodine stvarno ste nepristojan covek cim odmah usudjujete da tako nesto izjavite pre nego sto ste uopste sa njim rukovali...cudno, cudno, reko bi neverovatno kako vi razmisljate..

Metuzalem

pre 11 godina

Ovaj čovek bi bio novi Tito samo kad ne bi bio toliko tvrd prema neprijateljima srpstva. Još da ga posluže noge, mislim za ovolika putovanja, a ne, daleko bilo, zbog predskazanja koje je proricao Đinđiću.

Грохотом се смејем.... а тужно је

pre 11 godina

Господине председниче, потпредседник Бајден представља силу која више од 20 година чини апсолутно све против српских интереса, од дипломатске подршке свим нашим непријатељима и њиховим интересима, преко активног војног учешћа у протеривању Срба из Крајине, до бомбардовања целе наше државе и народа са обе стране Дрине. Не знам како да назовем рат и бомбардовање - али "непристојно" свакако није та реч. И ако потпредседник Бајден буде непристојан, па вас нешто притисне, претпостављам да ћете ви издржати такав непристојан разговор макар 78 минута, као што смо моји ратни другари, наш народ и ја издржали 78 дана под бомбама, да не помињем Републику Српску и њене јунаке, према којима је наша борба из 1999. обичан кафански шамар, а наше жртве - исто што и одлагање ручка за сат времена. Не дајте се, издржите непристојног Бајдена, верујемо у ваше дебеле живце.... Чему се ми надамо...

fuj za sve

pre 11 godina

Komentari naprednjaka ovde providni, kao da je jedan covek sve pisao. A odjednom valjaju i Vatikan, i americki zvanicnici. Puj pike. Zar je moralo ovoliko vremena da prodje, mora li stalno glavom kroz zid pa onda fino i umiljato? Boli vas uvo, nije vas zivot u pitanju, vi ih imate po 9 najmanje...

milan

pre 11 godina

Ovo je za plakati ..onaj koji je toliko gadljivog rekao za Vatikan i Papu on ide na njegovo ustoličenje...
(mario, 18. mart 2013 12:36)

To je ta čuvena radikalska tradicija. Uvek se na kraju ljube sa onima koje su najviše pljuvali.

Solo

pre 11 godina

Tomo, znamo te svi. Nama pevas epsku poeziju kosovskog ciklusa uz gusle, a pred Bajdenom ces pevati lirske pesme uz liru, u tonalitetu i ritmu koji ti Bajden naruci. Ali kad razmislim, bolje i tako nego da bude ono "Srbija se saginjati nece" ...

sns volonteri

pre 11 godina

Boli glava od diplomatskog rečnika, koji koristi "naš" predsednik! Kao neki niži školarac, koji onom drugom kaže: "Ne znaš ti ko sam ja" pa pokaže mišiće leve ruke! Ako te je neko bombardovao, kako od njega možeš očekivati pristojnost? Izgleda da Nikolić ima loše savetnike: Niko mu nije rekao da sa nama političari stranih zemalja govore u "prezervativu"!

RELJA013

pre 11 godina

Pritiskala nas je Amerika odavno i dovela u nezavidnu sitvaciju,okrenula je sve evropske sile protiv nas,tako da novi pritisci im nisu ni potrebni,a i da probaju znaju da takav vid razgovora nije moguc sa predsednikom Nikolicem.

Ronin

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

E da znaš, to je dobro pitanje. Ja bih mu postavio takvo pitanje, al najiskrenije.

Alek

pre 11 godina

"Susret" kao i onaj sa A. Merkel u Čileu...Više me brine da "master" ne zaboravi spomenar, za autogram. :)))
(bezimena, 18. mart 2013 14:40)

Nisam obicno ljubitelj tvojih komentara ali na ovome ti skidam kapu. Kad god nesto izjavi imam utisak da siromah jos uvek nezna sta ga je snaslo. Jadno, jadno.

zoran

pre 11 godina

Gospodine Svetozare Pribićeviću. "ovaj" je predsednik Srbije izabran na demokratskim izborima. Malo samopoštovanja i pristojnosti prema institucijama, nije svaki dan 27. mart ili 5. oktobar.

Igor

pre 11 godina

Jel ovaj misli da je diplomatija balaviste, gde se dele bombone i slatkisi? Nadam se da ce se narod opametiti i da vise nikad nece birati ovakvog preCednika

Danilo

pre 11 godina

Ovi koji na sva usta hvale nikolica vucica i dacica mislim da su skroz omasili svrhu i poentu neceg vrlo vaznog a to je da vecina ljudi negovori protiv nikolica i vucica zato sto idu po svetu sastaju se sa amerima nemcima i sad nikolic sa papom vec je poenta toga da su nikolic i vucic pljuvali prije sve druge koji su radili te iste stvari koje sad oni rade kad su vlasti.Zamislite da je tadic jos uvek predsednik i da ide na papino ustolicenje sta bi nikolic sve izjavio za njega.Ja nepodrzavam nijednu partiju svi su za mene isti obecavaju jedno pre vlasti a kad se dokopaju fotelja sasvim druga prica ali budite realni nemojte se samo stranacki nositi svima je jasno da je bivsa vlast jos na vlasti i da radi ovo sto oni rade obasipali bi ih svakakvim uvredama i pljuvali po njima isti ovi koji su sad na vlasti.

iskusan

pre 11 godina

Ne verujem da ce Bajden da pritiska Tomu...Nije Toma tip ljudi sa kojima bi neko tako razgovarao...Toma je iskusan politicar,pragmatican i uverljiv...Treba verovati u njega i ne brinuti...

vidovit

pre 11 godina

"Bilo bi nepristojno" - Sta to znaci?! Ko te pita za bonton, pa rasparcali su Jugoslaviju a potom i Srbiju u zadnjih 15 godina, gde ste g. Nikolicu bili za to vreme? Pregovarajte al molim vas bez takvih depresivnih i gubitnickih stavova. Zvucite kao da ste se prepustili reci da se davite i kazete, a pa nepristojno bi bilo da mi voda udje u usta. Plivaj bre! Zasto smo te izabrali?! Ako ne znas ili neces, daj ostavku.

Ovako ili onako mi u EU necemo tako brzo. Mi u inostranoj politici nemamo sta da izgubimo.

Djoka

pre 11 godina

Ako nece breg Muhamedu... majstora bas niko nece da pozove u goste, osim naseg lukasenka i onog iz Azerbajdzana, mora siroma da ih juri po celom svetu.

Moje vidjenje

pre 11 godina

Prvo je bilo objavljeno da ce samo neko iz SPC biti tamo.A kada nasi uvideli ko sve dolazi odlucio se i Toma da bi po hodnicima Vatikana jurio nekoga. Bice susret kao i u Cileu sa Merkeleovm na nekom od prijema u Vatikanu.I onda vesti da se Toma sredpsa ovim ili onim.A nekog ozbiljnog razgovora nigde.Secam se kada je Dzimi Karter bio u Jugoslavijii ambasada SAD organizovala prijem. Sa casicom u ruci se setkas i mzes sa svakim od prisutnih da porazgovaras.Tako i ja sa Karterom

Odin

pre 11 godina

Ne volim amere ali bolje je da se razgovara i sa njima nego da si u svađi sa celim svetom....kao neki što su bili!
(Glorija, 18. mart 2013 13:50)

Slažem se, barem razgovorom možemo približiti ostalje nacije da nas podrže u vezi Kosova

Kosmos

pre 11 godina

Na ustoličenju pape će biti predstavnici 180 zemalja. Ako treba da iskoriste sa nekim da se sastane predsednik to je sigurno predstavnik USA.

Dokaz

pre 11 godina

Svakako su sve medjudrzavne posete za pohvalu i ne mogu nista lose doneti ovoj zemlji.Koliko god se na pocetku sumnjalo u njegovu sposobnost saradnje sa inostranim diplomatama gospodin Nikolic nastavlja da dokazuje suprotno.

Dominiko

pre 11 godina

Predsednik Nikolić, je predsednik svih gradjana.Skoro pola miliona katolika živi u Srbiji. Najviše ih ima u Subotičkoj biskupiji, koja okuplja oko 300.000 vernika i jedna je od 116 župa u Srbiji. Druga po veličini je Zrenjaninska biskupija, zatim slede Sombor, Novi Sad i Kanjiža, pa tako najveći broj Srba-katolika živi u Vojvodini.

svetozar pribicevic

pre 11 godina

Sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.

1984

pre 11 godina

Svaka podrska nam je preko potrebna, svaki susret izuzetno znacajan i predsednik Nikolic odlicno radi i opravdao je poverenje koje su mu gradjani pruzili.

Olala

pre 11 godina

Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!

svetozar pribicevic

pre 11 godina

Sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.

Olala

pre 11 godina

Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!

milan

pre 11 godina

Ovo je za plakati ..onaj koji je toliko gadljivog rekao za Vatikan i Papu on ide na njegovo ustoličenje...
(mario, 18. mart 2013 12:36)

To je ta čuvena radikalska tradicija. Uvek se na kraju ljube sa onima koje su najviše pljuvali.

Igor

pre 11 godina

Jel ovaj misli da je diplomatija balaviste, gde se dele bombone i slatkisi? Nadam se da ce se narod opametiti i da vise nikad nece birati ovakvog preCednika

Dominiko

pre 11 godina

Predsednik Nikolić, je predsednik svih gradjana.Skoro pola miliona katolika živi u Srbiji. Najviše ih ima u Subotičkoj biskupiji, koja okuplja oko 300.000 vernika i jedna je od 116 župa u Srbiji. Druga po veličini je Zrenjaninska biskupija, zatim slede Sombor, Novi Sad i Kanjiža, pa tako najveći broj Srba-katolika živi u Vojvodini.

sve biser do bisera

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite

Alek

pre 11 godina

"Susret" kao i onaj sa A. Merkel u Čileu...Više me brine da "master" ne zaboravi spomenar, za autogram. :)))
(bezimena, 18. mart 2013 14:40)

Nisam obicno ljubitelj tvojih komentara ali na ovome ti skidam kapu. Kad god nesto izjavi imam utisak da siromah jos uvek nezna sta ga je snaslo. Jadno, jadno.

Oktavijan Avgust

pre 11 godina

Au koliko pametnjakovica komentariše ovaj sastanak Nikolića i Bajdena, divota božija. Prvo odlazak u Vatikan na ustoličenje Pape nije nikakvo izdajstvo već mudar diplomatski i politički potez jer nam je u pregovorima sa Kosovskim zvanicnicima potrebna podrška i katoličke crkve koja kao što znamo ima veliki uticaj i na svetku politiku. A sastanak sa Bajdenom može nam doneti i dobre i loše stvari ali verujem u korektnu ponudu od američkog podpredsednika posebno nakon nedavne uspešne posete srpske delegacije Americi.

Solo

pre 11 godina

Tomo, znamo te svi. Nama pevas epsku poeziju kosovskog ciklusa uz gusle, a pred Bajdenom ces pevati lirske pesme uz liru, u tonalitetu i ritmu koji ti Bajden naruci. Ali kad razmislim, bolje i tako nego da bude ono "Srbija se saginjati nece" ...

Miloš bg

pre 11 godina

Ne gotivim nešto ove naprednjake, ali morati sesti preko puta čoveka koji ima stav u pogledu Srba koji nemaju ni najtvrdokorniji ovk-ovcima, i još se smeškati i biti ljubazan i to sve za dobrobit Srbije, e za to moraš imati stomak. Pitam se koliko nas bi to moglo?

Uros

pre 11 godina

"Potpredsednik SAD je jasno rekao da se oseća pozvanim da pomogne da se taj problem reši, zato što je Amerika priznala nezavisnost Kosova i Metohije" izjavi Toma diploma i ostade ziv u banani drzavi.

abit

pre 11 godina

Svojom izjavom vec ste pokazali da ste zapravo vi taj kojji se nepristojno ponasate jer u medjunarodnim odnosima ovakva izjava ne moze se drugacije se tumaciti.Vi gospodine stvarno ste nepristojan covek cim odmah usudjujete da tako nesto izjavite pre nego sto ste uopste sa njim rukovali...cudno, cudno, reko bi neverovatno kako vi razmisljate..

bora

pre 11 godina

Zaista je SMESNA I JADNA ona danasnja Nikoliceva izjava da ide na 'beatifikciju' novog pape !!
To samo pokazujer kakav je neznalica i kakve savetnike Nikolic ima.
A predsednik je vec oko 10 meseci!!
Za neupucene : Beatifikacija = proglasenje svecem

To mu ga dodje kao da kaze da ide na parastos, a u stvari ide na babine

Deposito

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.

Danilo

pre 11 godina

Ovi koji na sva usta hvale nikolica vucica i dacica mislim da su skroz omasili svrhu i poentu neceg vrlo vaznog a to je da vecina ljudi negovori protiv nikolica i vucica zato sto idu po svetu sastaju se sa amerima nemcima i sad nikolic sa papom vec je poenta toga da su nikolic i vucic pljuvali prije sve druge koji su radili te iste stvari koje sad oni rade kad su vlasti.Zamislite da je tadic jos uvek predsednik i da ide na papino ustolicenje sta bi nikolic sve izjavio za njega.Ja nepodrzavam nijednu partiju svi su za mene isti obecavaju jedno pre vlasti a kad se dokopaju fotelja sasvim druga prica ali budite realni nemojte se samo stranacki nositi svima je jasno da je bivsa vlast jos na vlasti i da radi ovo sto oni rade obasipali bi ih svakakvim uvredama i pljuvali po njima isti ovi koji su sad na vlasti.

Djoka

pre 11 godina

Ako nece breg Muhamedu... majstora bas niko nece da pozove u goste, osim naseg lukasenka i onog iz Azerbajdzana, mora siroma da ih juri po celom svetu.

evan

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.
(Saldzo)

Ali covek je bio neobavesten, sada ce da se koriguje kada ga je Toma obavestio...ma cele UN ce da se koriguju kada ih Toma obavesti sta je istina...covek bio tamo hodao valjda bolje zna nego ovi sto nikada nisu bili ovde od 90ti pa nadalje,,,,

shoki

pre 11 godina

pod hitno treba menjat sve amiričke ambasadore koji su u toj regiji: pod prvo ambasadora u.beogradu, prištinu, makedoniju, crnu goru, bosnu i hercegovini, hrvatskoj, pa čak i u sloveniju pa može i bugarske i.mađarske a možda još koje države u.blizini, jer nisu obavještavali američku vladu dobro jer su sve krivo izvještavali i.lagali za kosovo. sramota pod hitno smjeniti direktora CIA .
jer nisu ništa radili samo uživaju na balkanu.

Bata

pre 11 godina

Neće biti da su SAD pogrešno informisane, pre će biti da Diploma živi u iluziji da je držao lekciju potpredsedniku najmoćnije države sveta, a da ćemo to svi mi platiti.

Sajo

pre 11 godina

Ko bi mogao da zamisli da e Toma Nikolic...RADIKAL...da se sastane sa podpresednikom USA na inaguraciji PAPE...heheheh....sta smo doziveli...zar nije divno...heheheh

Vladimir Pula

pre 11 godina

@Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.
(Samo korektno, 18. mart 2013 18:11)
Hahahah ocajni su vam ovi naruceni komentari... "Nizeg ranga" ipak je on Toma master diploma predsjednik Nikolic, sta ce njemu neki potpredsjednik Amerike da govori.. Šakom o stol bre ima da cutis dok ti ja ne kažem ..!

Mervile

pre 11 godina

e skoro ne videh besmisleniju izjavu. Svi ga poznaju... Svasta. Posle skoro godinu dana na funkciji niti se Toma snasao a vidim i savetnici oko njega. Ko iole piznaje diplomatiju zna da Bajden nije zvao a da pri tome nema spisak zahteva o kojima se ne pregovara-ili se prikloni ili se skloni. Nece oni zbog Tome diplom(e)(ate) menjati svoje interese.

lud zbunjen normalans

pre 11 godina

Kad su seli za sto i kad mu je Diplomisav Nikolic objasnio kako je Srbija usvojila platformu za koju njega niko nije iнformisao, Bajden se zacudio i rekao kako je bio pogresno informisan i kako to sad menja stvari i da ce morati da poprica s Obamom za povlacenje priznanja Kosova. Jer koko ce Amerika da pogazi tako vazanu deklaraciju koju je donela Srbija

Shamu

pre 11 godina

"Nepristojnost" ne postoji u americkom recniku - postoji samo "interes". Ocekivati od americkih politicara da budu "pristojni" je smesno. Budi i ti sta hoces samo samo odradi posao kako treba.
Sastanak Nikolica i Bajdena je jako losa vest za Srbiju i zato je nas predsednik toliko nervozan. Poznata je americka politika prema Kosovu i Srbiji, a posebno je poznata mrznja Dzoa Bajdena prema nama. Cak i njegovi sinovi na stranackim kongresima Srbe nazivaju "bitangama" ("Serbian thugs").
Neka mu je sa srecom, trebace mu/nam.

Normalno i realno

pre 11 godina

Kosovo, Kosovo, Kosovo...svi su puni patriotizma, a da se zarati sada za Kosovo svi bi pobegli u misije rupe. Mi moramo da se pomirimo sa nasom realnoscu, i da iz svega ovoga izvucemo neku korist, da bi opstali kao narodSta ocekujeste od ove vlasti, da se opet suprotstavi SAD, Eu...dosta sa tom propagandom!

shumi

pre 11 godina

Hahahaha važi, svi su lagali Bajdena...neinformisan....novi Koštunica!
Kolika je zapravo tragedija da ispadne da su Ameri sve to (rat, Kosovo, kriza, izbeglice, okupacija srspke teritorije) eto izveli po Tomi samo usled neobaveštenosti. Ups! Greška jel? Izvinte....Teško rođaci, teško.
Pre će biti golo vređanje inteligencije!

sns volonteri

pre 11 godina

Boli glava od diplomatskog rečnika, koji koristi "naš" predsednik! Kao neki niži školarac, koji onom drugom kaže: "Ne znaš ti ko sam ja" pa pokaže mišiće leve ruke! Ako te je neko bombardovao, kako od njega možeš očekivati pristojnost? Izgleda da Nikolić ima loše savetnike: Niko mu nije rekao da sa nama političari stranih zemalja govore u "prezervativu"!

Cogito ergo sum

pre 11 godina

Gosn "precedniče" jel vi zaista u to verujete? Amerikanci znaju i šta ste jutros doručkovali a kamoli šta se priča na kobajagi pregovorima u Briselu. Jadna je Srbija sa političarima diletantima koji je vode.

fuj za sve

pre 11 godina

Komentari naprednjaka ovde providni, kao da je jedan covek sve pisao. A odjednom valjaju i Vatikan, i americki zvanicnici. Puj pike. Zar je moralo ovoliko vremena da prodje, mora li stalno glavom kroz zid pa onda fino i umiljato? Boli vas uvo, nije vas zivot u pitanju, vi ih imate po 9 najmanje...

opasni presedan

pre 11 godina

"Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. "
A sto? Jer ces mu... nesto reci na replici?

Moje vidjenje

pre 11 godina

Prvo je bilo objavljeno da ce samo neko iz SPC biti tamo.A kada nasi uvideli ko sve dolazi odlucio se i Toma da bi po hodnicima Vatikana jurio nekoga. Bice susret kao i u Cileu sa Merkeleovm na nekom od prijema u Vatikanu.I onda vesti da se Toma sredpsa ovim ili onim.A nekog ozbiljnog razgovora nigde.Secam se kada je Dzimi Karter bio u Jugoslavijii ambasada SAD organizovala prijem. Sa casicom u ruci se setkas i mzes sa svakim od prisutnih da porazgovaras.Tako i ja sa Karterom

1%

pre 11 godina

Izjava koja nadmasuje sve dosadanje...Amerikanci nisu dobro informisani!!!??? Pa ovaj amer nije dosao na sastanak dok mu nisu prezentovali Tomino porodicno stablo do devetog kolena , za koje ni sam Toma ne zna...daj bre covece, opameti se....i ne blamiraj se vise...

slovenac, dugogodišni čitalac

pre 11 godina

"Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. Svaki pritisak, o kojem vi govorite, smatrao bih nepristojnim načinom razgovora", rekao je Nikolić.

Stvarno volim ovog vašeg Predsednika, ćetnićkog vojvode i sigurno najlošijeg srpskog diplomata poslednjih 25 godina. Neka vam je sa srećom sa njim! O nepristojnosti diplomatskog razgovora na višem nivou od Srpskog, nikad nije ni čuo!:)) Pravi rakiju Tomice, za drugo nisi!:))

zalosno

pre 11 godina

Lepo neko rece da nas trojac Nikolic, Vucic, Dacic nema ni znanje ni sposobnosti da vodi progovore oko Kosova, postavljeni su da ga priznaju, daju vise nego sto se od njih traze, a sve iz neznanja. Dati izjavu da je Amerika pogresno informisana je u najmanju ruku smesna, jos od strane jednog predsednika. Tuzno je gledati kako nam neke stvari klize kroz prste, a strane diplomate nam se smeju.

Mili

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.

sumornii

pre 11 godina

Mene zaprepašćuju dve stvari - da postoji neko u svetu ko nije informisan o Tominoj rezoluciji, i nastup samo Bajdena koji je očigledno zaboravio da smo ih 99-te odrali ko pacere.
Nadam se da ga je Toma informisao o obe stvari.

P.S. Neko dole spomenu da je Toma predsednik svih gradjana.
Sačuvaj bože. Moj nije, niti će ikada biti, makar završio još 3 fakulteta do Uskrsa.
Sa radikalima ja nemam ništa, to lokalni dobro znaju.

Drazo S.

pre 11 godina

Pazi ti njega: "SAD pogresno informisane"!!!
Sta jos nece ovaj da izmisli.
I jedno pitanje za sve:
Kako nam se zove ministar inostranih poslova, kladim se da vrlo mali broj gradjana zna!?

ajme

pre 11 godina

nikako da pohvatam kako je ispravno diplomu oslovljavati sa preCednice ili vojvodo? ok, masteru digao si u nebesa chavesa i fidela. dva komunisticka diktatora.nikako da skontam kako se komunizam slaze sa radikalnom ideologijom? a da to su simpatije iz mladosti dok si bio i ti crven. onda neshvatam kako se u radikalno nacionlisticku ideologiju uklapa da ides na ustolicenje papi nakon nekih tvojih izjava vezanih za papu i katolicku veru. ali to je sve nista naspram vijanja politicara po svetu samo da bi se pisalo kao da si se sastao sa njima. videli smo kako te je angie iscoolirala a leteo si 15000 km za dva minuta sa njom. ne da te niko jos nije pozvao u posetu(sa obzirom na tvoju proslost i sadasnjost) nego se ljudi vec skrivaju od tebe. blam ih je da ih vide sa tobom.

Грохотом се смејем.... а тужно је

pre 11 godina

Господине председниче, потпредседник Бајден представља силу која више од 20 година чини апсолутно све против српских интереса, од дипломатске подршке свим нашим непријатељима и њиховим интересима, преко активног војног учешћа у протеривању Срба из Крајине, до бомбардовања целе наше државе и народа са обе стране Дрине. Не знам како да назовем рат и бомбардовање - али "непристојно" свакако није та реч. И ако потпредседник Бајден буде непристојан, па вас нешто притисне, претпостављам да ћете ви издржати такав непристојан разговор макар 78 минута, као што смо моји ратни другари, наш народ и ја издржали 78 дана под бомбама, да не помињем Републику Српску и њене јунаке, према којима је наша борба из 1999. обичан кафански шамар, а наше жртве - исто што и одлагање ручка за сат времена. Не дајте се, издржите непристојног Бајдена, верујемо у ваше дебеле живце.... Чему се ми надамо...

bezmozga

pre 11 godina

Meni je najsnažniji utisak to što će Tomu buduće generacije zvati Toma Ujedinitelj. Uspeo je da u svakodnevnoj pljuvačini ujedini na istoj strani članove DS, LDP, SRS, DSS, pa onda Naše, 1389, evropejce, četnike, neke manjine, LGBT, šoviniste, pa komšije Hrvate, Bosance, Albance... Tomu za sveca dok je još u Vatikanu! :-D

Sima

pre 11 godina

..Ako se desi da Albanci baš ni od čega ne žele da odustanu, taj će problem ostati za buduće generacije,...
--------------------------
Ето Албанци пристаните бар на нешто (ако је Николић већ пристао на све ) и проблем је ријешен . Браво ? Генијално ! Гдје су нам Николић и Дачић били прије .

Metuzalem

pre 11 godina

Ovaj čovek bi bio novi Tito samo kad ne bi bio toliko tvrd prema neprijateljima srpstva. Još da ga posluže noge, mislim za ovolika putovanja, a ne, daleko bilo, zbog predskazanja koje je proricao Đinđiću.

Ja

pre 11 godina

Kakav prost recnik i to od precednika jedne drzave? Strasno.
Kaze ,,svi koji me znaju" a da nepisem po cemu ga ljudi znaju.
Negov recnik mi lici na razgovor dvoje ljudi na pijaci.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Vidi bogati kad je Toma išao u sve ove susjedne zemlje, pa u Italiju, pa u Rusiju to su sve prstali naslovi o tome , sad ide u Vatikan na inauguraciju Papi i o tome se ne piše ? Hehehe.. Nego glavna vijest o susretu sa Bidenom... Slučajno ? Mos mislit! Slučajno koliko i ovi botovi koji komentiraju sve teme vezano za Nikolica/Vucica..

crni domino

pre 11 godina

Jadan Toma, i savetnik Djuric, kmecavog glasa, mu je nepismen.
Kakva Beatifikacija.
PS: Ako ne znas, bolje cuti! Pomislice da si mnogo mudar. Ovako ce svasta pricati!

penzioner

pre 11 godina

Super, dobro je da si rekao Amerikancima da su neupućeni u odnose Kosovo - Srbija. Velike sile inače obožavaju kada im neko mali lupa packe i kritikuje rad njihovih obaveštajnih službi na koje troše stotine miliona dolara.Ovo me podseti na priču o advokatu koji kada je izgubio spor, reče klijentu, nema veze važno je da smo im svašta rekli, a gubitak je nebitan.Uvek nam je važno da zadovoljimo našu sujetu, pa dokle, ima li predsednik nekog ozbiljnog savetnika osim kolibri Marka.

hysi

pre 11 godina

Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan.
Sto u napred ZNAS da te nece postovati , pristojan onda OKACI SESELEV BEDJ videces kako ima da te postuju.ISTA SORTA KAO SESEL.

martin

pre 11 godina

bolje oni znaju situaciju na Kosovu,nego predsednik Srbije u to mogu da se kladim.oni tacno znaju koliki je broj ljudi zaposlen u paralelnim institucijama i sve ostalo,vezano za taj segment....mnogo bolje i vise od svakog predstavnika Srbije.zato i ova izjava je smesna,do suza.

nesa

pre 11 godina

Da,jadni oni neobavešteni. Nisu znali ni kada si bombardovali ni kada su priznali KiM....sreca pa si mu rekao da zna pa da ispravi greske.E ako si mu rekao!

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane? Pa ja ne znam ko je onda informisan ako nisu oni, da nije možda Vojislav Koštunica?

Svakom je jasno da službe SAD-a mnogo više znaju o nama nego mi sami, to izgleda jedino nije jasno našim političarima.

ahmm

pre 11 godina

"Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!"
(Olala, 18. mart 2013 11:44)

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je (hteli mi Srbi to ili ne) Vatikan DRZAVA! I to veoma, veoma uticajna drzava. A Papa je sef te drzave.

maд-maх

pre 11 godina

Ово ми је нешто познато. Цео свет прича једно а наш председник друго... И на крају се заврши обично неким ратом.

Nev

pre 11 godina

Gde su oni Ateisti da sad kritikuju Nikolica sto ide u Vatikan? Moze se samo reci da je izostanak reakcije samo pokazatelj da pojedine NVO tipa Ateista i ostalih raznoraznih grupacija samo produzena ruka pojedinih partija. I onda kazu kod nas je demokratija i da nema kontrole politike u svim sferama zivota a u stvarnosti nemozes ni da prd**** a da oni neprodiskutuju mirisne note i celokupne analize patriotizma zarad sopstvenog interesa...

Mile do volje

pre 11 godina

Tomislav Nikolić izjavio, posle susreta s Džozefom Bajdenom, da informacije koje su stizale u Vašington nisu odgovarale stanju u odnosima Prištine i Beograda.

Bojim se da Bajden nije citao izvestaje Lukasenka, zato nas Predsednik misli da oni u Vasingtonu nisu dobro bavesteni.
Ja mislim da ipak Bajden trebao dobiti znacku, jer to bi bio dobar gest naseg Toma.

Milan

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

Isto koliko je koštalo 90-ih. Ulazak u NATO, low-cost stacioniranje trupa u Srbiji, baza i anti-raketni sistem na Kopaoniku, učestvovanje u zajedničkim misijama i slične stvari. Nisu Ameri skupi, oni samo traže da ti uradiš nešto za njih pa ćeš dobiti nešto zauzvrat. Realno zašto bi nam iko pomogao ako mi ne pomognemo njima? Čist račun, duga ljubav - Samo dok to naši političari shvate biće 2113-a...

Milica

pre 11 godina

Pa gospodo, vaš je problem što se niko nije potrudio da Velikom bratu dostavi 'valjane informacije'. Ništa vi ne brinite znaju oni da l' ste jutros ustali na levu ili desnu stranu. Samo me malo sramota zbog glupih izjava koje čujem i čitam svaki dan, i svaki dan, svaki dan....

ni vise para ni manje koristi

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.

1984

pre 11 godina

Svaka podrska nam je preko potrebna, svaki susret izuzetno znacajan i predsednik Nikolic odlicno radi i opravdao je poverenje koje su mu gradjani pruzili.

FRANC

pre 11 godina

Ova drzava bi bila mnogo lepsa i bogatija bez njih na vladi.
I sada kada su opet na vlasti omogucavaju samo jedni drugim UDOBNOST .
Varaju ,lazu, glupiraju i koriste drzavu=narod.
Bila bi stvarno mnogo lepsa i bogatija bez ovih svih koji su krojili i kroje ovu politiku i ekonomiju.....
ZATO TREBA UVOZITI ZAKONE I LJUDSKA PRAVA IZ EU I USA
jer sami nisu sposobni--da jesu bila bi istorija sasvim drugacija i Srbija ne bi bila danas gde jeste-SIROMASNA !

cacanin

pre 11 godina

E pa dobro Nikolic Diplomo Tomo onda si verovatno predlozio da se Srbiji vrati oteta teritorija i da nam isplate bilionsku odstetu???

Igor Gavran

pre 11 godina

Nisam pristalica SNS, ali ne razumem komentatore koji osudjuju odlazak.
I Milos Obrenovic bi (da je ziv) otisao.

Ne moze se ziveti mimo sveta.

vidovit

pre 11 godina

"Bilo bi nepristojno" - Sta to znaci?! Ko te pita za bonton, pa rasparcali su Jugoslaviju a potom i Srbiju u zadnjih 15 godina, gde ste g. Nikolicu bili za to vreme? Pregovarajte al molim vas bez takvih depresivnih i gubitnickih stavova. Zvucite kao da ste se prepustili reci da se davite i kazete, a pa nepristojno bi bilo da mi voda udje u usta. Plivaj bre! Zasto smo te izabrali?! Ako ne znas ili neces, daj ostavku.

Ovako ili onako mi u EU necemo tako brzo. Mi u inostranoj politici nemamo sta da izgubimo.

Zatezalo

pre 11 godina

Nikolić: SAD pogrešno informisane (da mi i dalje nešto zatežemo a u stvari smo pristali na sve samo još malo moramo da lupamo sedative narodu)

Ovako bi trebalo da glasi prava vest...

Dani

pre 11 godina

izmedju ostalog rekao ...da obezbedimo bolji život za građane Srbije, računajući tu Kosovo i Metohiju, za građane Kosova, ...
Zar nije cirkus.Amrika prva priznala Kosovo a s druge starne kaze racunajuci tu Kosovo... Bolje ni hasim Thaci ne bi mogao da mu objasni Bajdenu da srpski predsedink cak i u Rimu sanja,sanja i pokusava i ostale uvuce u svoje "krasan" san....

István

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, razgovor je bio izuzetno koristan, zato što su govorili o temama koje interesuju i SAD.
Ej Nikolicu,samo o takvim temama.Platforma i rezolucija ih ne interesuje.To cemo videti uskoro.

podsecanje

pre 11 godina

Uz sve razumevanje obaveza vlasti, ne mogu da se ne nasmejem bivsim stavovima i javnim istupima, (koji su se odnosili na Vatikan) sadasnjih vladara iz SNS (Tome i Ace).
Mnogo to govori!

Milijan

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.
(Mili, 18. mart 2013 19:07)

Što se sns-ovci ljutite ne mora baš Predsednik da zna razliku izmedju beatifikacije ( proglašenje mrtvih besmrtnim) i inuguracije. Ma ne ljuti se Papa iako je još čovek živ. Al nema veze?

Kosmos

pre 11 godina

Na ustoličenju pape će biti predstavnici 180 zemalja. Ako treba da iskoriste sa nekim da se sastane predsednik to je sigurno predstavnik USA.

Realista

pre 11 godina

Mislim da Predsednik Nikolic iskreno zelji da pitanje Kosova resi ova generacija, da buduce generacije ni u Beogradu ni u Pristini ne bave ovom problemu, nego okrenu opstem napretku i razvoju. U tome treba iskreno podrzati.

Ronin

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

E da znaš, to je dobro pitanje. Ja bih mu postavio takvo pitanje, al najiskrenije.

klenga

pre 11 godina

...volim Boga svakim danom sve više...naročito kad ovako pravedno turi vruče krompire ovim nesretnim i nespretnim crno-crvenim poslenicima,pa samo cupkaju,ni da jedu,ni da ga bace,ni da kukaju,ni da se smeju...Božija pravda je čudo,zaslužena i opravdana...za sve nas...

Coco

pre 11 godina

"Nikolić: SAD pogrešno informisane" kakva naivna izjava SAD su na ovim prostorima od pocetka raspada Jugoslavije a mozda i ranijei imaju najbolju obavestanju Sluzbu koja je radila dan i noc u informisanju a sad ispada da su "SAD pogrešno informisane" -dobro jutro Nikoliću.

zoki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.

Zvezdoliki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.
(zoki, 18. mart 2013 19:24)

Kad vec saljes srdacne pozdrave i pozivas na manje mrznje i prezira sto onda njegovu drzavu,koja god je nazivas licemernom?

doktorlav

pre 11 godina

Citajuci komentare, zakljucio sam da je Nikolic najbolji predsednik!Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga, e zato ga i zasluzujemo!

Podrska

pre 11 godina

ja iskreno pordzavam konacno resavanje problema na relaciji Pristina i Beograd, kako bi generacije koje dolaze imale sansu da zive koliko toliko normalno.
I nije me puno briga da li ce me neko lajkovati ili ne!

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

Nikolic zna dal su oni dobro izvestavali. Lepo su oni sve preneli tamo, nego si nas ti nikolicu zalomio pa sad se vadis...

Papa Mrsoje prvi

pre 11 godina

Dzo Bajden sedi i samo se menjaju sagovornici.Svako ima toliko vremena da se napravi fotografija i promeni zastava iza na kulisu.Ipak je ovo inauguracija Pape Franje

Koštunije

pre 11 godina

A pa daaaa...Pa oni mislili da smo dio Afganistana! Sad su shvatili da su kontinent čak čitav promašili. A bježi Tomase, ti si njima sad izobjašnjavao.

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga
(doktorlav, 18. mart 2013 22:09)

Jes' vala! Sramota je pucati na Crveni Krst.

sofronije

pre 11 godina

Srbija je multikulturalna, i multi-verska ako tako moze da se kaze, i predsednik hteo ne hteo mora da ispostuje sve vere, i mora da ode na tu ceremoniju. Dosta busanja u grudi iz topline svoga doma, to nas nigde nije dovelo. I da se resimo vise rak-rane ove zemlje, Kosovo je bilo samo izgovor za nestajanje para iz budzeta, nasih para. Hocemo Kosovo u Srbiji a hocemo bolje da zivimo, mislim da smo do sada svi ukapirali da to ne ide jedno sa drugim.

agdaco

pre 11 godina

Ovakvi razgovori sa visokim državnicima SAD-a jačaju poziciju Srbije i bilo bi dobro kada bi bilo više ovakvih sastanaka. (James Bond, 18. mart 2013 12:40)Setite se kako je ovaj covek govorio o nama u americkom kongresu pocetkom devedesetih.Ti Tomo bi pogotovo trebao da se setis.

Marko Sm

pre 11 godina

Po nekima ovde najbolje bi bilo da se izolujemo od sveta, da tobože ne bi izdali srpske interese. Situacija je takva kakva je i ko je za nju kriv može da se dugo raspravlja, ali je trenutno najbitnije izvući maksimum za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a da bi izvukli taj maksimum moramo razgovarati i sa onima koji nam i nisu dokazani prijatelji, ali svakako imaju najveći uticaj.

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)
Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

Saldzo

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.

Dokaz

pre 11 godina

Svakako su sve medjudrzavne posete za pohvalu i ne mogu nista lose doneti ovoj zemlji.Koliko god se na pocetku sumnjalo u njegovu sposobnost saradnje sa inostranim diplomatama gospodin Nikolic nastavlja da dokazuje suprotno.

jordan

pre 11 godina

Znači ostaje kao spormo jedino pitanje Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

Dingospo

pre 11 godina

Cuj pogresno?" ma nemoj,!Pa oni su sve ovo i organizovali,sve je u njihovoj reziji od početka..sto ih Ti nisi informisao,ili mozda jesi kad su te postavili!

zoran

pre 11 godina

Gospodine Svetozare Pribićeviću. "ovaj" je predsednik Srbije izabran na demokratskim izborima. Malo samopoštovanja i pristojnosti prema institucijama, nije svaki dan 27. mart ili 5. oktobar.

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)

Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

Odin

pre 11 godina

Ne volim amere ali bolje je da se razgovara i sa njima nego da si u svađi sa celim svetom....kao neki što su bili!
(Glorija, 18. mart 2013 13:50)

Slažem se, barem razgovorom možemo približiti ostalje nacije da nas podrže u vezi Kosova

Brat poginulog za srpsko Kosovo

pre 11 godina

@Normalno i realno, 18. mart 2013 23:59
Ne lupetaj gluposti. Da li znas koliki je bio odziv ljudi kada nas je napao NATO 1999? Nas dva brata smo bili mobilisani i nazalost moj brat je poginuo za Srbiju, ali je njegova zrtva uzaludna. Branio bi opet i branili bi ljudi i isli bi da oslobadjaju, samo da znam da necemo OPET biti prodani od politicara i da nasa zrtva za buducnost nece biti pljunuta i obescacena, a to bi znali kada bi ti sto bi nas vodilo sedeli pored nas u rovu. Tako bih i ja prihvatio, ali ima pored mene u rovu da bude i Tomislavov sin, inace ce ovaj put da lete neke glave u Beogradu.

iskusan

pre 11 godina

Ne verujem da ce Bajden da pritiska Tomu...Nije Toma tip ljudi sa kojima bi neko tako razgovarao...Toma je iskusan politicar,pragmatican i uverljiv...Treba verovati u njega i ne brinuti...

Mirko

pre 11 godina

Jel? Oni kao ne čitaju novine? Pored toliko špijuna i d..elizaca oni neinformisani? Ma ne mogu da verujem! A što su doveli avganistanski kontingent ovde? Za šta se to spremaju, možda za rat?
Opet će naj...ti ko i u avganistanu, i svuda gde su uvodili demokratiju.

Carpe diem

pre 11 godina

A to SAD nije informisan...Cisto sumnjam,pa pre neki dan je bilo u medijima da je Taci zvao Rikera da ga izvesti o pregovorima... A da je pogresno obavesten,to je vec moguce...

RELJA013

pre 11 godina

Pritiskala nas je Amerika odavno i dovela u nezavidnu sitvaciju,okrenula je sve evropske sile protiv nas,tako da novi pritisci im nisu ni potrebni,a i da probaju znaju da takav vid razgovora nije moguc sa predsednikom Nikolicem.

zlatousti

pre 11 godina

Nisam bas nesto uveren u tu losu informisanost americkog potpresednika. Ali, kad smo svi vec uveliko pod uticajem kosmicke pravde ( tj. komentara da oni koji su problem Kosova i napravili sad treba i da ga resavaju ) onda i SAD , po toj logici, kad su vec " stvorile" ovu crnu rupu od drzave treba iskreno da rade na tome da u njoj omoguce ravnopravan i normalan suzivot srpskog i albanskog stanovnistva.

@Vladimir Pula-Samo korektno

pre 11 godina

Hvala na komplimentima uvazeni Vladimire divnog imena, uzvracam na isti nacin. Onoliko koliko Vi razumete i postujete tudja misljenja, toliko ste i Vi za postovanje, zar ne? A to je tako puno! Pusa.

bole

pre 11 godina

Ako predsednik Nikolić ne ubedi Bajdena da nam izađe u susret u pregovorima po pitanju Kosova i saradnje sa SAD, ne vidim ko bi to mogao drugi da uradi.

mile

pre 11 godina

Zaista nema vecih prostituki od politicara.Pogledaj ti to covece.Ovaj Biden-malo ima takvih lopova.I sad samo slusajte price o nekoj "doslednosti' od nasih politicarcica.Dali se iko seca kakv je anti srbin bio taj Josif Biden pre par godina?Ja mu ne biх uzeo orah iz ruke a kamoli rukovo se.

Samo korektno

pre 11 godina

Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.

сремац

pre 11 godina

Кључну улогу ипак игра амбасадор Кирби, који је и аранжирао овај митинг. Чини се да је он просрпски орјентисан и лично ми је драго због тога. Како ће ови наши то да искористе, остаје да видимо!

Miroslav

pre 11 godina

Nikolić je dobro učinio što je otišao u Rim, ima priliku da se sretne sa mnogim važnim državnicima. To je prilika da se razgovara i o Kosovu.

mrgud

pre 11 godina

Za sve nedaće krivim političare ali ih i razumem. Ta politika je tako ružna rabota da retko ko pošten i normalan želi njome da se bavi, pa smo zato i osuđeni da nas vode magistri i masteri. Ali jednome se radujem a to je da će valjda stvarno završiti priču oko Kosova pa da konačno uđemo u 21. vek.

kokica

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

BANE

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

Pristevac

pre 11 godina

Drzave kao USA, Nemacka, Francuska, GB, itd. su naj jaci lobisti i najglasnije sto je tice nezaviznosti Kosova. Dali su to nedemokratske i nepravedne drzave ili su na strani Istine i Pravde ??? Kada ce gradjani Srbije saznati istinu o Kosovu ???

DARKO

pre 11 godina

Da li je i jedan Predsednik bilo koje zemlje dao svojoj zeni kancelariju u zgradi Predsednistva za bavljenje humanitarnim radom o trosku drzave a pri tom je zaposlila sve svoje prijateljice, koje cak putuju sa njom kao deo drzavne delegacije po svetu???? A i nema koga od svojih Toma nije udomio na drzavnim jaslama!!! Vucic je u pravu sto ga sve vise ignorise!!!!

Notna sveska

pre 11 godina

Predsednik se zaista trudi svim snagama da pokusa i lobira za Srbiju. Iskrenim razgovorima i cinjenicama pokusava da natera druge da realnije sagledaju stvari kad je Srbija u pitanju.

onako usput

pre 11 godina

da sigurno je informisan pogresno da mu je gorela ambasada! lepo te je covek informisao: amerika je priznala kosovo! nego jesi li poneo orden za Franju?

birac

pre 11 godina

Dzo Bajden nije znao?Pa on zna koje cipele su nosili,nije on Podpredsednik Dzibutija,nego USA,moj Mastere...
Te price ni u tvom KG ne bi prosle..Bolje ti je da cutis..

DEJAN MARKOVIĆ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane! I da ne beše Tome da im objasni šta je istina a šta ne, oni bi siroti još živeli u neznanju! E kuku nama...

Masinica

pre 11 godina

Predsednik Nikolic se poneo drzavnicki, prema svom sagovorniku, obavestio ga o onom sto je Srbija ispunila do sada sto je EU postavila pred nju.Prirodno je da druga strane pokaze takodje volju da do dogovora dodje.

RAJKO Rale

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

monk

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu!

purgerman

pre 11 godina

Mozete li zamisliti da SAD nisu bili dovoljno informisani ? Vidjeli su oni da su Kosovari nasilno morali napustiti Kosovo i prije nego sto su napustili zemlju oduzeti su im dokumenti i bili opljackani.O tome postoje videosnimke i filmovi koji su srpski vojnici sami snimili da se pohvale.Uostalom Kosmet je bio autonomna pokrajina koiju je Milosevic nasilno prikljucio Srbiji,protiv volje Kosovara bez da je dao da se proglasi referendum da narodi na Kosovu daju svoj glas i pristanak. Tada je dat ultimatum Milosevicu kojega je on omalovazavao i nastavio svoju rabotum,time je izazvao UN i Nato .Prema tome kojim pravom Nikolic trazi
jos uvijek pravo na Kosovo, To takozvano "pravo" je vec odavno prokockano !
Danas je cisto drugacija situacija,nekima je luda ideja u glavi i oni bi
ratovali za Kosovo znaci ne branili nego ponovo osvajali. Luda ideja koja bi stajala mnogo srpskih zivota, bez sansi da se nesto time postize,

Ne mogu da poverujem!

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu
(Djordje, 19. mart 2013 08:51)

Naznačite molim vas da su obe stvari koje ste napisali zapravo samo vic?

david

pre 11 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

mirko

pre 11 godina

Mislim da bi trebao imati pored sebe nekoga ko bi mu prekontrolisao izjave za štampu, jer ovo što je rekao mogu verovati samo oni n ajostrašćeniji snsovci. Prvo je rekao da ide na beatifikaciju pape, a sada da su SAD neobaveštena o pregovorima Beograda i Prištine, to je previše i za jednog ovakvog intelektualca, a sve u jednom danu.

Hakan

pre 11 godina

A kao oni zive negde na nekoj cuki van civilizacije i traze informacije od nekog a ti si ih bas prisvetlio hahaha.. Ne brukaj sebe a i nas nego vracaj se ovamo... E stvarno znas da lupis,majke mi hahaha...

Emilija

pre 11 godina

Vrlo odgovorno od strane predsednika. Cak i oni koji veruju da su bile SAD upoznate s svime,trebaju da shvate da je u ovom razgovoru Nikolic naglasio, koji su to Srbiji vazni detalji, šta je Narodna skupština Republike Srbije tražila, i kakvu Rezoluciju je donela (pa sad sagovornik ih znao ili ne znao-ponovo ih je cuo).

No_coment

pre 11 godina

Prvo, Vatikan nije priznao Kosovo a to valjda nesto znaci. Drugo, ako amerikanci stvarno "nisu obavesteni", onda to znaci da ih i ne interesuje i da su ceo taj problem prepustili Nemackoj. Uostalom, Kosovo nije vise tema ni u Srbiji.

Glasinačko polje

pre 11 godina

I da su SAD bile upoznate sa svim detaljima oko pregovora između Beograda i Prištine , teško se može poverovati da bi oni promenili svoj stav. Međutim veoma je važno što je predsednik upoznao američkog zvaničnika sa sa pravom situacijom pa da vidimo kakv će sada zauzeti stav.Za ovakvu situaciju na Kosovu glavni krivac su SAD , i zato bi trebali da pomognu da se ovaj problem konačno reši.

ADAM

pre 11 godina

Pa kad su tako neinformisani, sto ne povede i (bivseg) Ministra informisanja, da ga jos bolje informisete?
Sad ce Bajden cim se vrati, pravo kod u Belu kucu Obame na raport:
"Pa mi smo gospodine Predsednice decenijama neinformisani!"

Јанаћко-Јанићијевић

pre 11 godina

Наравно да су имали погреше информације када су им трећеразредни политичари склони да добију мало новца и који рудник на Косову само да одраде посао за Албанце.

fulcrum

pre 11 godina

@bezimena
predsednik Srbije makar ne ide na sastanke sa celnicima/predstavnicima drugih drzava kao Taci-prilepak koji bez sponzora ne moze nigde da dodje(un-gosti, eu parlament-posmatraci ,oebs-0 ,fifa-0...). Kosovo drzava je pitanje na marginama koje nikom nije bitno a i polako ce mu rok trajanja proci! Kosovo=trosak za usa i eu!

Noca

pre 11 godina

Svaki kontakt sa amerikancima i pokusaj dobijanja njihove podrske mnogo bi znacilo Srbiji,zato predsednikog susred sa Bajdenom samo moze da sto vise nam bude od koristi.

klenga

pre 11 godina

amerikanci su pogrešno informisani...kako je to moguče ,kad je ministar inostranih poslova bio vuk jeremić ,toliko školovan,pametan i lep,u koga je zaljubljena cela crno-crvena populacija,kao i dobar deo dijaspore....izgleda da taj dični ministar nije radio svoj posao kako treba,lično i personalno je izjavio naš precednik,pravi srbin i šumadinac...da li ovde prestaje ljubav svih nacionalista prema jeremiću...da li je sada jasnije zašto sam tražio da se bivši ministar izbaci iz ds-a...i ne samo on,svi koji su loše radili,pa je država stigla dovde...od svih bivših ministara,jeremić je bio najgori...zaljubljeni u njega to nisu videli ,zato što je ljubav slepa...

Karatoč

pre 11 godina

Veoma me intreresuje da li je i predsjednikov savjetnik Djuric poput Tomislava Nikolica i Bratislava Dikica zavrsio privatni fakultet za menadzerstvo u Novom Sadu. Vidim da ljudi sa diplomom tog fakulteta prave meteorsku karijeru u vladi Srbije.
Predlazem da taj novosadski fakultet dodijeli papi Franju pocasni doktorat!!!

Tatko

pre 11 godina

Do prosle godine sam mislio da je DS najorganizovanija stranka kada se govori o opkestriranom prikazivanju u medijima (konkretno mislim na komentare na B92, sajta kojeg citam od prvog dana, jos kada je bio u zutoj boji). Medjutim, SNS je prevazisao cak i one sa najvecom mastom! Neko napisa pre nekoliko nedelja, kada bi se komentari pisali rukom, 90% bi imalo isti rukopis.
Da li nam treba ovo? Da li nam vojska strnacki (ispranih) mozgova moze promeniti javno misljenje? Kod mene, a verujem i kod vecina, koji sam nekada i pomislio da glasam za SNS, ovakva orkestrirana parada izaziva samo gadjenje i pomisao da za ovako nesto nikad nece dobiti moj glas.
Pozdrav svima, a narocito ljudima koji koriste svoj mozak!

novicavg

pre 11 godina

Kad je u pitanju naš predsednik Nikolić siguran sam da nema mogućnosti da Bajden na bilo koji način utiče na stavove Srbije oko nadležnosti zajednice srpskih opšđtina oko čije se izvršne funkcije lome koplja. Iako nam je stalo da Amerika bude na liniji eventualnog sklopljenog sporazuma oko zajednice srpskih opština i da u tone bude apsolutno neutralnam valja očekivati da Bajden pokuša koliko ta pravila diplomatskog ponašanja da utuće na našeg predsednika. Sa mnogočlanom delagacijom i sa pozicije nadmenosti i svetskog policajca Amerika treba više da utiče na pregovarače iz prištine da bude koperativniji i da zahtev budu upereni da se prizna srpski interes da zaštiti svoj narod.

Marko

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu! (monk, 19. mart 2013 08:26)Najvise volim da citam unapred spremljene SNSOVSKE kancelarijske unapred spremljene komentarcice.Bezidejni su bas kao i vas presednik!

Zoki sremac

pre 11 godina

Niko drugi ne bi mogao ubediti Bajdena osim Nikolica, jer da je neko hteo da ga ubedi, mozda bi i uspeo, niko nije hteo ni da se potrudi, nije ih bilo briga. Sve i da Nikolic ne uspe da ga ubedi, bar je pokusao i tu ga maksimalno podrzavam.

Djordje

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu

Zare

pre 11 godina

G. Nikolić će nakon svoje "beznačajne" karijere moći da skupi lepu knjigu "bisera" od svojih izjava, biće to podebelo izdanje. Jasno je i vrapcima na grani da Amerikanci ne žele da opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na KuM naprave novu Republiku Srpsku a to je njihov cilj. Zbog toga je ova izjava g. PREDSEDNIKA zaista deplasirana. Inače sa jedne strane zaista podržavam kosovko-metohijske državice za Srbe jer bi se tu sigurno osećali znatno sigurnije, tu ipak ima 2 velika ALI. Prvo, ovakav plan podrazumeva potpuno odricanje od svih ostalih srba koji žive JUŽNO OD IBRA. Drugo, pokazalo se da ovakva pseudo državica kakva defakto postoji danas predstavlja pravu Meku za pranje para i kriminal svih vrsta. Za par godina 80% para od kojih žive tamo ljudi poticalo bi iz raznoraznih crnih izvora što bi dovelo do stvaranja klanova i kriminalnih porodica koje bi puštale pipke po celom Balkanu. Ubrzo bi u vašem komšiluku (Beogradu, Novom Sadu...) bio ubijen neki momak (sitan diler droge) a od strane KLANOVA koji preuzimaju tržište. Taj scenario smo već gledali širom bivše SFRJ. Jedina dva scenarija za potpuno i dugoročno rešavanje Kosovkog pitanja su vraćanje Kosova pod ingerenciju Srbije u potpunosti (u neku vrstu federacije sa dvodomom skupštinom itd...) ali za to nema medjunarodnog interesa danas. Drugo, znatno realnije je priznavanje Kosovske nezavisnosti od strane Srbije ali i stupanje u neku vrstu carinske unije bez granice sa vrlo prozirnom granicom kao izmedju članica EU.

Muzicka

pre 11 godina

"Jaooooo, nemojte mu dati mikrofon, jer ka god progovori samo nas bruka, nek se kezi samo.
(sahrani nas master, 18. mart 2013 23:59) "
Pametnice, sto nas ti ne predstavljas? Pa taj ce covek resiti pitanje Kosova, videces, i to pozitivno! Kako nas je to obrukao do sada? Hajde navedi jedan primer?

PERA

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.
(ni vise para ni manje koristi, 19. mart 2013 08:31)
Videli smo već koliko je trošio Tadić,tako da je ovo bezveze lupetanje u prazno.Ako ti se više sviđa Bajden ili tadić,tvoj izbor.Pitao bi te da si živeo u Titovo vreme dal bi ga pitao za diplomu!!!!

Gde ja stadoh...

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite
(sve biser do bisera, 18. mart 2013 22:14)

Ja bi da dodam:

- Volim sve sportove sa golmanom
- (Nesto) je INAF!
- Makedonija da resi problem sa Grckom
i jedan biser sa ovih komentara:
- Kad je to nas Toma izbrukao? (parafraziram)

FULE

pre 11 godina

Verujem da su USA imale informacije o pregovorima sa Prištinom ali da te informacije nisu bile detaljno objašnjene pa je dobro da je naš predsednik imao priliku da svom gostu u detalje prenese šta se pregovaralo i dokle se stiglo .

Ejrena

pre 11 godina

SAD ne dobija tačne informacije od EU. Slažem se da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. SAD i Srbija mora da jačaju bilateralnu saradnju, i da SAD podrži Srbiju u rešavanju pitanja KiM. Platforma jeste jedino konstruktivno rešenje koje će ojačati državne institucije celoj teritoriji KiM, radi poboljšanja uslova života svih građana na Kim. Srbiji je zaista jako stalo da zaštiti lične interese.

Djenka

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj susret predsednika sa Bajdenom doprineti da se sazna prava istina o dijalogu i da ce se konacno naci neko odrzivo resenje za Srbe na KiM. To resenje ne treba da bude trajna odluka vec privremena dok se ne steknu uslovi za konacno resavanje pitanja statusa KiM.

DAVIDOF

pre 11 godina

Svi se nadamo lepim vestima i dobro obavljenom sastanku izmedju Tomislava Nikolica i potpredsnika Amerike. Mi ne odstupamo od nacina vodjenje politike i necemo dozvoliti da nas iko ucenjuje, sto je jako dobro.

perica

pre 11 godina

Ne očekujem da će nas Amerika podržati,takođe ni EU.Njima je bitno samo da dovrše poso i da legalizuju rat koji su nepravedno vodili protiv nas.Sve ovo je teško i bolno za nas al činjenica je da u svetu trenutno dominira takav stav,da li će se promeniti i kada pitanje je i da li mi imamo vremena da sve to čekamo i dočekamo.Treba taktizirati,deo odraditi kako bi ljudi dole normalnije živeli a ključno ostaviti za budućnost.

Porucnik Draguljce

pre 11 godina

Moramo upoznati zapad sa time kakva je trenutna situacija na Kosovu i kakva ce biti ako nastave da podrzavaju Albance na Kosovu. Samo Srbija moze ponuditi mir i stabilnost na Balkanu!

BILJANA M.

pre 11 godina

Amerika nam može pomoći, ali do sada je uglavnom odmagala. Albanski lobi je jak, pa treba pokušati sve što je u našoj moći da tas malo više nagnemo na našu stranu. Predsednik pokušava, pa malo više podrške sa naše strane nije na odmet. Negativni komentari ne pomažu nikom.

VLATKA NS

pre 11 godina

U vreme Borisa Tadića u evrointegracijama Srbije, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

Znalac

pre 11 godina

(klenga, 19. mart 2013 03:56)
Nije lepo spominjati Boga bez razloga. Procitaj 10 Bozijih zapovesti! Iznenadicete se kada vidite koliko su ovi ljudi, u stvari, sposobni.

Mila

pre 11 godina

Treba svima objasniti prave stavove Srbije, jer su dovoljno dugo bili pogrešno predstavljani i prenošeni, pošto, u prethodnoj vlasti očigledno nije bilo volje za istim.

Спортиста

pre 11 godina

Радује то што у Србији коначно сазрева свест да се при решавању најтежих проблема Србије не могу игнорисати Сједињење америчке државе и Немачка као једне од најјачих сила на планети. Ми смо мала држава и мали народ и морамо водити мудру спољну политику. Ако не можемо пронаћи савезнике међу најјачим силама света, надам се да барем можемо успоставити партнерску сарадњу са њима из које ћемо као држава и народ извући неку корист.

nenad013

pre 11 godina

Zato je ovo bila odlicna prilika da ih upoznate sa cinjenicnim stanjem I pravom istinom,mada mislim da nece mnogo vredeti.Oni imaju zacrtano kako stvari moraju da izgledaju I ne od toga.

Nada

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli.

arcibaldrajs

pre 11 godina

Ovakvo licemerje mogu sebi da dopuste samo SAD. Ja mislim da im je tek sada saopstena prava vest. Nema boga, ako takvi monsrumi ostanu da tlace ovaj svet.

nidža

pre 11 godina

Klinton nije ni znao gde se Kosovo (a bogami ni Crna Gora) nalaze. Bitni su samo njihovi "strateški interesi" - ma šta im to značilo. Uklopimo se u to i nećemo zažaliti"!

sanja

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi bilo vise ovakvih direktnih sastanaka Srpskih i Americkih funkcionera. Verovatno bi doslo i do boljeg razumevanja izmedju dve strane.

bobi

pre 11 godina

Iskreno se nadamo datumu i pravilnim procenama Evrope i sveta.Ali i ako datuma sada ne bude bića ga za godinu ili dve.Na kraju krajeva mi živimo u Evropi.Jako nam je bitno da stvorimo jednu normalnu državu bez mita korupcije i kriminala sa jednakim zakonom za sve.

LUIZ

pre 11 godina

Posle ove posete naseg predsednika mnogo ce pozitivnije da gledaju na nas americki zvanicnici,sada znaju stvarnu i realnu pricu,ocigledno je neko namerno sirio lazne informacije o nama,to sigurno nije bila slucajnost.

Kaća90

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

natasa

pre 11 godina

Nakon razgovora sa predsednikom Nikolicem na Srbiju mnogi pocnu da gledaju pozitivnije i postanu nekako otvoreniji.....pokusavate to da osporite ali dela su bitnija od vazih reci.

jaki19

pre 11 godina

Moramo se jednom suociti sa realnoscu. Ako zelimo da dobijemo datum, moramo pregovarati sa svima, i balansirati istovremeno. Nemoguce je da nam sve ide idealno, ali bice to na kraju sve ok. Nek se jednom pokaze jedinstvo medju nasim politicarima!

mrvica

pre 11 godina

Svaku priliku za razgovore, naročito sa predstavnicima američke administracije , treba iskoristiti i to predsednik Nikolić odlično koristi.

kobac

pre 11 godina

Sada će maliciozni reći da je predsenik Nikolić otišao da se pokloni papi, ali očigledo je da predsednik koristi savaku priliku za diplomatsku inicijativu.

momo

pre 11 godina

Nadam se da je retorici nepreduzimanja i uništavanja svega i svačega došao kraj.Nadam se da je krenuo period unapređenja odnosa sa svima i rešavanje gorećih problema a ne guranje pod tepi,jer mi nemamo više vremena.generacije i generacije nas žrtve su rata i neuspele politike predhodnih decenija.Vreme je da se izađe iz prošlosti i krene ke budućnosti ma kakva bila jer vremena više nema.

Tea B.

pre 11 godina

Od koga da dobiju prave informacije? Od onih kojima je jedina želja bila da nas predstave u što gorem svetlu? Jadni smo zaista. Samo kod nas se zbog politike i fotelja radi protiv interesa naroda. Dobro je... prošlo je!

iskusan

pre 11 godina

Ne verujem da ce Bajden da pritiska Tomu...Nije Toma tip ljudi sa kojima bi neko tako razgovarao...Toma je iskusan politicar,pragmatican i uverljiv...Treba verovati u njega i ne brinuti...

1984

pre 11 godina

Svaka podrska nam je preko potrebna, svaki susret izuzetno znacajan i predsednik Nikolic odlicno radi i opravdao je poverenje koje su mu gradjani pruzili.

svetozar pribicevic

pre 11 godina

Sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.

zoran

pre 11 godina

Gospodine Svetozare Pribićeviću. "ovaj" je predsednik Srbije izabran na demokratskim izborima. Malo samopoštovanja i pristojnosti prema institucijama, nije svaki dan 27. mart ili 5. oktobar.

Dokaz

pre 11 godina

Svakako su sve medjudrzavne posete za pohvalu i ne mogu nista lose doneti ovoj zemlji.Koliko god se na pocetku sumnjalo u njegovu sposobnost saradnje sa inostranim diplomatama gospodin Nikolic nastavlja da dokazuje suprotno.

agdaco

pre 11 godina

Ovakvi razgovori sa visokim državnicima SAD-a jačaju poziciju Srbije i bilo bi dobro kada bi bilo više ovakvih sastanaka. (James Bond, 18. mart 2013 12:40)Setite se kako je ovaj covek govorio o nama u americkom kongresu pocetkom devedesetih.Ti Tomo bi pogotovo trebao da se setis.

Mervile

pre 11 godina

e skoro ne videh besmisleniju izjavu. Svi ga poznaju... Svasta. Posle skoro godinu dana na funkciji niti se Toma snasao a vidim i savetnici oko njega. Ko iole piznaje diplomatiju zna da Bajden nije zvao a da pri tome nema spisak zahteva o kojima se ne pregovara-ili se prikloni ili se skloni. Nece oni zbog Tome diplom(e)(ate) menjati svoje interese.

hysi

pre 11 godina

Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan.
Sto u napred ZNAS da te nece postovati , pristojan onda OKACI SESELEV BEDJ videces kako ima da te postuju.ISTA SORTA KAO SESEL.

ajme

pre 11 godina

nikako da pohvatam kako je ispravno diplomu oslovljavati sa preCednice ili vojvodo? ok, masteru digao si u nebesa chavesa i fidela. dva komunisticka diktatora.nikako da skontam kako se komunizam slaze sa radikalnom ideologijom? a da to su simpatije iz mladosti dok si bio i ti crven. onda neshvatam kako se u radikalno nacionlisticku ideologiju uklapa da ides na ustolicenje papi nakon nekih tvojih izjava vezanih za papu i katolicku veru. ali to je sve nista naspram vijanja politicara po svetu samo da bi se pisalo kao da si se sastao sa njima. videli smo kako te je angie iscoolirala a leteo si 15000 km za dva minuta sa njom. ne da te niko jos nije pozvao u posetu(sa obzirom na tvoju proslost i sadasnjost) nego se ljudi vec skrivaju od tebe. blam ih je da ih vide sa tobom.

crni domino

pre 11 godina

Jadan Toma, i savetnik Djuric, kmecavog glasa, mu je nepismen.
Kakva Beatifikacija.
PS: Ako ne znas, bolje cuti! Pomislice da si mnogo mudar. Ovako ce svasta pricati!

Mili

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.

Miloš bg

pre 11 godina

Ne gotivim nešto ove naprednjake, ali morati sesti preko puta čoveka koji ima stav u pogledu Srba koji nemaju ni najtvrdokorniji ovk-ovcima, i još se smeškati i biti ljubazan i to sve za dobrobit Srbije, e za to moraš imati stomak. Pitam se koliko nas bi to moglo?

podsecanje

pre 11 godina

Uz sve razumevanje obaveza vlasti, ne mogu da se ne nasmejem bivsim stavovima i javnim istupima, (koji su se odnosili na Vatikan) sadasnjih vladara iz SNS (Tome i Ace).
Mnogo to govori!

bole

pre 11 godina

Ako predsednik Nikolić ne ubedi Bajdena da nam izađe u susret u pregovorima po pitanju Kosova i saradnje sa SAD, ne vidim ko bi to mogao drugi da uradi.

Oktavijan Avgust

pre 11 godina

Au koliko pametnjakovica komentariše ovaj sastanak Nikolića i Bajdena, divota božija. Prvo odlazak u Vatikan na ustoličenje Pape nije nikakvo izdajstvo već mudar diplomatski i politički potez jer nam je u pregovorima sa Kosovskim zvanicnicima potrebna podrška i katoličke crkve koja kao što znamo ima veliki uticaj i na svetku politiku. A sastanak sa Bajdenom može nam doneti i dobre i loše stvari ali verujem u korektnu ponudu od američkog podpredsednika posebno nakon nedavne uspešne posete srpske delegacije Americi.

Odin

pre 11 godina

Ne volim amere ali bolje je da se razgovara i sa njima nego da si u svađi sa celim svetom....kao neki što su bili!
(Glorija, 18. mart 2013 13:50)

Slažem se, barem razgovorom možemo približiti ostalje nacije da nas podrže u vezi Kosova

Realista

pre 11 godina

Mislim da Predsednik Nikolic iskreno zelji da pitanje Kosova resi ova generacija, da buduce generacije ni u Beogradu ni u Pristini ne bave ovom problemu, nego okrenu opstem napretku i razvoju. U tome treba iskreno podrzati.

RELJA013

pre 11 godina

Pritiskala nas je Amerika odavno i dovela u nezavidnu sitvaciju,okrenula je sve evropske sile protiv nas,tako da novi pritisci im nisu ni potrebni,a i da probaju znaju da takav vid razgovora nije moguc sa predsednikom Nikolicem.

Samo korektno

pre 11 godina

Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.

Masinica

pre 11 godina

Predsednik Nikolic se poneo drzavnicki, prema svom sagovorniku, obavestio ga o onom sto je Srbija ispunila do sada sto je EU postavila pred nju.Prirodno je da druga strane pokaze takodje volju da do dogovora dodje.

Emilija

pre 11 godina

Vrlo odgovorno od strane predsednika. Cak i oni koji veruju da su bile SAD upoznate s svime,trebaju da shvate da je u ovom razgovoru Nikolic naglasio, koji su to Srbiji vazni detalji, šta je Narodna skupština Republike Srbije tražila, i kakvu Rezoluciju je donela (pa sad sagovornik ih znao ili ne znao-ponovo ih je cuo).

FRANC

pre 11 godina

Ova drzava bi bila mnogo lepsa i bogatija bez njih na vladi.
I sada kada su opet na vlasti omogucavaju samo jedni drugim UDOBNOST .
Varaju ,lazu, glupiraju i koriste drzavu=narod.
Bila bi stvarno mnogo lepsa i bogatija bez ovih svih koji su krojili i kroje ovu politiku i ekonomiju.....
ZATO TREBA UVOZITI ZAKONE I LJUDSKA PRAVA IZ EU I USA
jer sami nisu sposobni--da jesu bila bi istorija sasvim drugacija i Srbija ne bi bila danas gde jeste-SIROMASNA !

Notna sveska

pre 11 godina

Predsednik se zaista trudi svim snagama da pokusa i lobira za Srbiju. Iskrenim razgovorima i cinjenicama pokusava da natera druge da realnije sagledaju stvari kad je Srbija u pitanju.

kokica

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

zoki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.

Dominiko

pre 11 godina

Predsednik Nikolić, je predsednik svih gradjana.Skoro pola miliona katolika živi u Srbiji. Najviše ih ima u Subotičkoj biskupiji, koja okuplja oko 300.000 vernika i jedna je od 116 župa u Srbiji. Druga po veličini je Zrenjaninska biskupija, zatim slede Sombor, Novi Sad i Kanjiža, pa tako najveći broj Srba-katolika živi u Vojvodini.

Olala

pre 11 godina

Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!

Miroslav

pre 11 godina

Nikolić je dobro učinio što je otišao u Rim, ima priliku da se sretne sa mnogim važnim državnicima. To je prilika da se razgovara i o Kosovu.

Kosmos

pre 11 godina

Na ustoličenju pape će biti predstavnici 180 zemalja. Ako treba da iskoriste sa nekim da se sastane predsednik to je sigurno predstavnik USA.

david

pre 11 godina

Sve snage u Srbiji danas treba da se ujedine, jer Srbija sada ima priliku da dobije taj čuveni datum, i ako tu prilku danas ne iskoristi ko zna kada će i da li će uopšte više biti prilke za to. Opozicija ne treba da "podmeće klipove" vlasti, nego da joj pomogne u ovom momentu, ili ako ne pomažu, makar neka ne odmažu sadašnjoj vlast.

novicavg

pre 11 godina

Kad je u pitanju naš predsednik Nikolić siguran sam da nema mogućnosti da Bajden na bilo koji način utiče na stavove Srbije oko nadležnosti zajednice srpskih opšđtina oko čije se izvršne funkcije lome koplja. Iako nam je stalo da Amerika bude na liniji eventualnog sklopljenog sporazuma oko zajednice srpskih opština i da u tone bude apsolutno neutralnam valja očekivati da Bajden pokuša koliko ta pravila diplomatskog ponašanja da utuće na našeg predsednika. Sa mnogočlanom delagacijom i sa pozicije nadmenosti i svetskog policajca Amerika treba više da utiče na pregovarače iz prištine da bude koperativniji i da zahtev budu upereni da se prizna srpski interes da zaštiti svoj narod.

BANE

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

DAVIDOF

pre 11 godina

Svi se nadamo lepim vestima i dobro obavljenom sastanku izmedju Tomislava Nikolica i potpredsnika Amerike. Mi ne odstupamo od nacina vodjenje politike i necemo dozvoliti da nas iko ucenjuje, sto je jako dobro.

Грохотом се смејем.... а тужно је

pre 11 godina

Господине председниче, потпредседник Бајден представља силу која више од 20 година чини апсолутно све против српских интереса, од дипломатске подршке свим нашим непријатељима и њиховим интересима, преко активног војног учешћа у протеривању Срба из Крајине, до бомбардовања целе наше државе и народа са обе стране Дрине. Не знам како да назовем рат и бомбардовање - али "непристојно" свакако није та реч. И ако потпредседник Бајден буде непристојан, па вас нешто притисне, претпостављам да ћете ви издржати такав непристојан разговор макар 78 минута, као што смо моји ратни другари, наш народ и ја издржали 78 дана под бомбама, да не помињем Републику Српску и њене јунаке, према којима је наша борба из 1999. обичан кафански шамар, а наше жртве - исто што и одлагање ручка за сат времена. Не дајте се, издржите непристојног Бајдена, верујемо у ваше дебеле живце.... Чему се ми надамо...

mile

pre 11 godina

Zaista nema vecih prostituki od politicara.Pogledaj ti to covece.Ovaj Biden-malo ima takvih lopova.I sad samo slusajte price o nekoj "doslednosti' od nasih politicarcica.Dali se iko seca kakv je anti srbin bio taj Josif Biden pre par godina?Ja mu ne biх uzeo orah iz ruke a kamoli rukovo se.

Igor

pre 11 godina

Jel ovaj misli da je diplomatija balaviste, gde se dele bombone i slatkisi? Nadam se da ce se narod opametiti i da vise nikad nece birati ovakvog preCednika

fulcrum

pre 11 godina

@bezimena
predsednik Srbije makar ne ide na sastanke sa celnicima/predstavnicima drugih drzava kao Taci-prilepak koji bez sponzora ne moze nigde da dodje(un-gosti, eu parlament-posmatraci ,oebs-0 ,fifa-0...). Kosovo drzava je pitanje na marginama koje nikom nije bitno a i polako ce mu rok trajanja proci! Kosovo=trosak za usa i eu!

RAJKO Rale

pre 11 godina

Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Noca

pre 11 godina

Svaki kontakt sa amerikancima i pokusaj dobijanja njihove podrske mnogo bi znacilo Srbiji,zato predsednikog susred sa Bajdenom samo moze da sto vise nam bude od koristi.

abit

pre 11 godina

Svojom izjavom vec ste pokazali da ste zapravo vi taj kojji se nepristojno ponasate jer u medjunarodnim odnosima ovakva izjava ne moze se drugacije se tumaciti.Vi gospodine stvarno ste nepristojan covek cim odmah usudjujete da tako nesto izjavite pre nego sto ste uopste sa njim rukovali...cudno, cudno, reko bi neverovatno kako vi razmisljate..

Ejrena

pre 11 godina

SAD ne dobija tačne informacije od EU. Slažem se da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. SAD i Srbija mora da jačaju bilateralnu saradnju, i da SAD podrži Srbiju u rešavanju pitanja KiM. Platforma jeste jedino konstruktivno rešenje koje će ojačati državne institucije celoj teritoriji KiM, radi poboljšanja uslova života svih građana na Kim. Srbiji je zaista jako stalo da zaštiti lične interese.

monk

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu!

Ronin

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

E da znaš, to je dobro pitanje. Ja bih mu postavio takvo pitanje, al najiskrenije.

Nev

pre 11 godina

Gde su oni Ateisti da sad kritikuju Nikolica sto ide u Vatikan? Moze se samo reci da je izostanak reakcije samo pokazatelj da pojedine NVO tipa Ateista i ostalih raznoraznih grupacija samo produzena ruka pojedinih partija. I onda kazu kod nas je demokratija i da nema kontrole politike u svim sferama zivota a u stvarnosti nemozes ni da prd**** a da oni neprodiskutuju mirisne note i celokupne analize patriotizma zarad sopstvenog interesa...

FULE

pre 11 godina

Verujem da su USA imale informacije o pregovorima sa Prištinom ali da te informacije nisu bile detaljno objašnjene pa je dobro da je naš predsednik imao priliku da svom gostu u detalje prenese šta se pregovaralo i dokle se stiglo .

sve biser do bisera

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite

ahmm

pre 11 godina

"Znači predsednik ide na ustoličenje novog pape! Baš lepo. Nadam se da će Šešelj gledati tv prenos i da će Nikolića "uhvatiti" neka kamera!"
(Olala, 18. mart 2013 11:44)

Mnogi zaboravljaju cinjenicu da je (hteli mi Srbi to ili ne) Vatikan DRZAVA! I to veoma, veoma uticajna drzava. A Papa je sef te drzave.

Normalno i realno

pre 11 godina

Kosovo, Kosovo, Kosovo...svi su puni patriotizma, a da se zarati sada za Kosovo svi bi pobegli u misije rupe. Mi moramo da se pomirimo sa nasom realnoscu, i da iz svega ovoga izvucemo neku korist, da bi opstali kao narodSta ocekujeste od ove vlasti, da se opet suprotstavi SAD, Eu...dosta sa tom propagandom!

Marko Sm

pre 11 godina

Po nekima ovde najbolje bi bilo da se izolujemo od sveta, da tobože ne bi izdali srpske interese. Situacija je takva kakva je i ko je za nju kriv može da se dugo raspravlja, ali je trenutno najbitnije izvući maksimum za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a da bi izvukli taj maksimum moramo razgovarati i sa onima koji nam i nisu dokazani prijatelji, ali svakako imaju najveći uticaj.

doktorlav

pre 11 godina

Citajuci komentare, zakljucio sam da je Nikolic najbolji predsednik!Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga, e zato ga i zasluzujemo!

Igor Gavran

pre 11 godina

Nisam pristalica SNS, ali ne razumem komentatore koji osudjuju odlazak.
I Milos Obrenovic bi (da je ziv) otisao.

Ne moze se ziveti mimo sveta.

arcibaldrajs

pre 11 godina

Ovakvo licemerje mogu sebi da dopuste samo SAD. Ja mislim da im je tek sada saopstena prava vest. Nema boga, ako takvi monsrumi ostanu da tlace ovaj svet.

Djenka

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce ovaj susret predsednika sa Bajdenom doprineti da se sazna prava istina o dijalogu i da ce se konacno naci neko odrzivo resenje za Srbe na KiM. To resenje ne treba da bude trajna odluka vec privremena dok se ne steknu uslovi za konacno resavanje pitanja statusa KiM.

milan

pre 11 godina

Ovo je za plakati ..onaj koji je toliko gadljivog rekao za Vatikan i Papu on ide na njegovo ustoličenje...
(mario, 18. mart 2013 12:36)

To je ta čuvena radikalska tradicija. Uvek se na kraju ljube sa onima koje su najviše pljuvali.

vidovit

pre 11 godina

"Bilo bi nepristojno" - Sta to znaci?! Ko te pita za bonton, pa rasparcali su Jugoslaviju a potom i Srbiju u zadnjih 15 godina, gde ste g. Nikolicu bili za to vreme? Pregovarajte al molim vas bez takvih depresivnih i gubitnickih stavova. Zvucite kao da ste se prepustili reci da se davite i kazete, a pa nepristojno bi bilo da mi voda udje u usta. Plivaj bre! Zasto smo te izabrali?! Ako ne znas ili neces, daj ostavku.

Ovako ili onako mi u EU necemo tako brzo. Mi u inostranoj politici nemamo sta da izgubimo.

Zoki sremac

pre 11 godina

Niko drugi ne bi mogao ubediti Bajdena osim Nikolica, jer da je neko hteo da ga ubedi, mozda bi i uspeo, niko nije hteo ni da se potrudi, nije ih bilo briga. Sve i da Nikolic ne uspe da ga ubedi, bar je pokusao i tu ga maksimalno podrzavam.

сремац

pre 11 godina

Кључну улогу ипак игра амбасадор Кирби, који је и аранжирао овај митинг. Чини се да је он просрпски орјентисан и лично ми је драго због тога. Како ће ови наши то да искористе, остаје да видимо!

Saldzo

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.

Glasinačko polje

pre 11 godina

I da su SAD bile upoznate sa svim detaljima oko pregovora između Beograda i Prištine , teško se može poverovati da bi oni promenili svoj stav. Međutim veoma je važno što je predsednik upoznao američkog zvaničnika sa sa pravom situacijom pa da vidimo kakv će sada zauzeti stav.Za ovakvu situaciju na Kosovu glavni krivac su SAD , i zato bi trebali da pomognu da se ovaj problem konačno reši.

Moje vidjenje

pre 11 godina

Prvo je bilo objavljeno da ce samo neko iz SPC biti tamo.A kada nasi uvideli ko sve dolazi odlucio se i Toma da bi po hodnicima Vatikana jurio nekoga. Bice susret kao i u Cileu sa Merkeleovm na nekom od prijema u Vatikanu.I onda vesti da se Toma sredpsa ovim ili onim.A nekog ozbiljnog razgovora nigde.Secam se kada je Dzimi Karter bio u Jugoslavijii ambasada SAD organizovala prijem. Sa casicom u ruci se setkas i mzes sa svakim od prisutnih da porazgovaras.Tako i ja sa Karterom

Alek

pre 11 godina

"Susret" kao i onaj sa A. Merkel u Čileu...Više me brine da "master" ne zaboravi spomenar, za autogram. :)))
(bezimena, 18. mart 2013 14:40)

Nisam obicno ljubitelj tvojih komentara ali na ovome ti skidam kapu. Kad god nesto izjavi imam utisak da siromah jos uvek nezna sta ga je snaslo. Jadno, jadno.

Metuzalem

pre 11 godina

Ovaj čovek bi bio novi Tito samo kad ne bi bio toliko tvrd prema neprijateljima srpstva. Još da ga posluže noge, mislim za ovolika putovanja, a ne, daleko bilo, zbog predskazanja koje je proricao Đinđiću.

Јанаћко-Јанићијевић

pre 11 godina

Наравно да су имали погреше информације када су им трећеразредни политичари склони да добију мало новца и који рудник на Косову само да одраде посао за Албанце.

shoki

pre 11 godina

pod hitno treba menjat sve amiričke ambasadore koji su u toj regiji: pod prvo ambasadora u.beogradu, prištinu, makedoniju, crnu goru, bosnu i hercegovini, hrvatskoj, pa čak i u sloveniju pa može i bugarske i.mađarske a možda još koje države u.blizini, jer nisu obavještavali američku vladu dobro jer su sve krivo izvještavali i.lagali za kosovo. sramota pod hitno smjeniti direktora CIA .
jer nisu ništa radili samo uživaju na balkanu.

Shamu

pre 11 godina

"Nepristojnost" ne postoji u americkom recniku - postoji samo "interes". Ocekivati od americkih politicara da budu "pristojni" je smesno. Budi i ti sta hoces samo samo odradi posao kako treba.
Sastanak Nikolica i Bajdena je jako losa vest za Srbiju i zato je nas predsednik toliko nervozan. Poznata je americka politika prema Kosovu i Srbiji, a posebno je poznata mrznja Dzoa Bajdena prema nama. Cak i njegovi sinovi na stranackim kongresima Srbe nazivaju "bitangama" ("Serbian thugs").
Neka mu je sa srecom, trebace mu/nam.

Solo

pre 11 godina

Tomo, znamo te svi. Nama pevas epsku poeziju kosovskog ciklusa uz gusle, a pred Bajdenom ces pevati lirske pesme uz liru, u tonalitetu i ritmu koji ti Bajden naruci. Ali kad razmislim, bolje i tako nego da bude ono "Srbija se saginjati nece" ...

jaki19

pre 11 godina

Moramo se jednom suociti sa realnoscu. Ako zelimo da dobijemo datum, moramo pregovarati sa svima, i balansirati istovremeno. Nemoguce je da nam sve ide idealno, ali bice to na kraju sve ok. Nek se jednom pokaze jedinstvo medju nasim politicarima!

Vladimir Pula

pre 11 godina

@Nas Predsednik je vrlo tolerantan politicar koji prihvata razgovore i sa osobama nizeg ranga. S tim da paze da mu Srbiju ne uvrede, jer to ne prasta - nego bi moglo nasiroko zvucno da zaprsti.
(Samo korektno, 18. mart 2013 18:11)
Hahahah ocajni su vam ovi naruceni komentari... "Nizeg ranga" ipak je on Toma master diploma predsjednik Nikolic, sta ce njemu neki potpredsjednik Amerike da govori.. Šakom o stol bre ima da cutis dok ti ja ne kažem ..!

Podrska

pre 11 godina

ja iskreno pordzavam konacno resavanje problema na relaciji Pristina i Beograd, kako bi generacije koje dolaze imale sansu da zive koliko toliko normalno.
I nije me puno briga da li ce me neko lajkovati ili ne!

sns volonteri

pre 11 godina

Boli glava od diplomatskog rečnika, koji koristi "naš" predsednik! Kao neki niži školarac, koji onom drugom kaže: "Ne znaš ti ko sam ja" pa pokaže mišiće leve ruke! Ako te je neko bombardovao, kako od njega možeš očekivati pristojnost? Izgleda da Nikolić ima loše savetnike: Niko mu nije rekao da sa nama političari stranih zemalja govore u "prezervativu"!

Mirko

pre 11 godina

Jel? Oni kao ne čitaju novine? Pored toliko špijuna i d..elizaca oni neinformisani? Ma ne mogu da verujem! A što su doveli avganistanski kontingent ovde? Za šta se to spremaju, možda za rat?
Opet će naj...ti ko i u avganistanu, i svuda gde su uvodili demokratiju.

Brat poginulog za srpsko Kosovo

pre 11 godina

@Normalno i realno, 18. mart 2013 23:59
Ne lupetaj gluposti. Da li znas koliki je bio odziv ljudi kada nas je napao NATO 1999? Nas dva brata smo bili mobilisani i nazalost moj brat je poginuo za Srbiju, ali je njegova zrtva uzaludna. Branio bi opet i branili bi ljudi i isli bi da oslobadjaju, samo da znam da necemo OPET biti prodani od politicara i da nasa zrtva za buducnost nece biti pljunuta i obescacena, a to bi znali kada bi ti sto bi nas vodilo sedeli pored nas u rovu. Tako bih i ja prihvatio, ali ima pored mene u rovu da bude i Tomislavov sin, inace ce ovaj put da lete neke glave u Beogradu.

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)
Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

Zvezdoliki

pre 11 godina

" sto ce ovaj u Vatikanu...??? Baca cijeli zivot drvlje i kamenje na Papu i Vatikan i onda ide na inauguraciju...? Ovo licemjerje postoji samo u Srbiji. Gadljivo.
(svetozar pribicevic, 18. mart 2013 11:43)

Postovani goapodine licemeran je vas komentar. posto je drzava u kojoj ste sinonim licemerstva, lepo bi bilo da se uzdrzite ovakvih komentara. Predsednik drzave je ujedno i predsednik svih njenih gradjana, a posto u Srbiji zivi blizi pola miliona Katolika njegova je 'obaveza' (!) da ode na inaguraciju novog pape. Srdacan pozdrav i manje mrznje i prezira ucinice vas zivot lepsim i kvalitetnijim.
(zoki, 18. mart 2013 19:24)

Kad vec saljes srdacne pozdrave i pozivas na manje mrznje i prezira sto onda njegovu drzavu,koja god je nazivas licemernom?

sofronije

pre 11 godina

Srbija je multikulturalna, i multi-verska ako tako moze da se kaze, i predsednik hteo ne hteo mora da ispostuje sve vere, i mora da ode na tu ceremoniju. Dosta busanja u grudi iz topline svoga doma, to nas nigde nije dovelo. I da se resimo vise rak-rane ove zemlje, Kosovo je bilo samo izgovor za nestajanje para iz budzeta, nasih para. Hocemo Kosovo u Srbiji a hocemo bolje da zivimo, mislim da smo do sada svi ukapirali da to ne ide jedno sa drugim.

yes,why not

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.
(Deposito, 18. mart 2013 20:42)

Mozda je on govorio yes ,ali njegovi prethodnici su vikali no,please

Djoka

pre 11 godina

Ako nece breg Muhamedu... majstora bas niko nece da pozove u goste, osim naseg lukasenka i onog iz Azerbajdzana, mora siroma da ih juri po celom svetu.

slovenac, dugogodišni čitalac

pre 11 godina

"Očekujem razgovor. Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. Svaki pritisak, o kojem vi govorite, smatrao bih nepristojnim načinom razgovora", rekao je Nikolić.

Stvarno volim ovog vašeg Predsednika, ćetnićkog vojvode i sigurno najlošijeg srpskog diplomata poslednjih 25 godina. Neka vam je sa srećom sa njim! O nepristojnosti diplomatskog razgovora na višem nivou od Srpskog, nikad nije ni čuo!:)) Pravi rakiju Tomice, za drugo nisi!:))

zlatousti

pre 11 godina

Nisam bas nesto uveren u tu losu informisanost americkog potpresednika. Ali, kad smo svi vec uveliko pod uticajem kosmicke pravde ( tj. komentara da oni koji su problem Kosova i napravili sad treba i da ga resavaju ) onda i SAD , po toj logici, kad su vec " stvorile" ovu crnu rupu od drzave treba iskreno da rade na tome da u njoj omoguce ravnopravan i normalan suzivot srpskog i albanskog stanovnistva.

Nada

pre 11 godina

Ako cemo realno, mi nemamo puno da biramo. Treba naci dvojako resenje, sto se tice Kosova i Metohije, kako bi smo dobili datum, jer drugacije mozemo samo da propadnemo jos vise, a to niko ne zeli.

Uros

pre 11 godina

"Potpredsednik SAD je jasno rekao da se oseća pozvanim da pomogne da se taj problem reši, zato što je Amerika priznala nezavisnost Kosova i Metohije" izjavi Toma diploma i ostade ziv u banani drzavi.

ni vise para ni manje koristi

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.

kobac

pre 11 godina

Sada će maliciozni reći da je predsenik Nikolić otišao da se pokloni papi, ali očigledo je da predsednik koristi savaku priliku za diplomatsku inicijativu.

Porucnik Draguljce

pre 11 godina

Moramo upoznati zapad sa time kakva je trenutna situacija na Kosovu i kakva ce biti ako nastave da podrzavaju Albance na Kosovu. Samo Srbija moze ponuditi mir i stabilnost na Balkanu!

jordan

pre 11 godina

Znači ostaje kao spormo jedino pitanje Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima. Srbija ne može više da ratuje, a i da može, u svakom ratu u kojem Srbija nema podršku međunarodne zajednice, a nema je, Srbija bi opet izgubila, a Srbi sa Kosova bi na kraju bili proterani i sa severa Kosova.

mrvica

pre 11 godina

Svaku priliku za razgovore, naročito sa predstavnicima američke administracije , treba iskoristiti i to predsednik Nikolić odlično koristi.

Muzicka

pre 11 godina

"Jaooooo, nemojte mu dati mikrofon, jer ka god progovori samo nas bruka, nek se kezi samo.
(sahrani nas master, 18. mart 2013 23:59) "
Pametnice, sto nas ti ne predstavljas? Pa taj ce covek resiti pitanje Kosova, videces, i to pozitivno! Kako nas je to obrukao do sada? Hajde navedi jedan primer?

BILJANA M.

pre 11 godina

Amerika nam može pomoći, ali do sada je uglavnom odmagala. Albanski lobi je jak, pa treba pokušati sve što je u našoj moći da tas malo više nagnemo na našu stranu. Predsednik pokušava, pa malo više podrške sa naše strane nije na odmet. Negativni komentari ne pomažu nikom.

PERA

pre 11 godina

Nijedan Predsednik nije kostao ovoliko kao Tomislav a apsolutno nikave koristi od njega ova drzava i narod nemaju.Usput mora da vodi i citavu svitu jer ne zna ni da se snadje.
Vazno je da sad Bajden ima pravu informaciju, a da nije tebe tamo masteru, Papa ne bi mogao ni da se ustolici.
(ni vise para ni manje koristi, 19. mart 2013 08:31)
Videli smo već koliko je trošio Tadić,tako da je ovo bezveze lupetanje u prazno.Ako ti se više sviđa Bajden ili tadić,tvoj izbor.Pitao bi te da si živeo u Titovo vreme dal bi ga pitao za diplomu!!!!

fuj za sve

pre 11 godina

Komentari naprednjaka ovde providni, kao da je jedan covek sve pisao. A odjednom valjaju i Vatikan, i americki zvanicnici. Puj pike. Zar je moralo ovoliko vremena da prodje, mora li stalno glavom kroz zid pa onda fino i umiljato? Boli vas uvo, nije vas zivot u pitanju, vi ih imate po 9 najmanje...

Carpe diem

pre 11 godina

A to SAD nije informisan...Cisto sumnjam,pa pre neki dan je bilo u medijima da je Taci zvao Rikera da ga izvesti o pregovorima... A da je pogresno obavesten,to je vec moguce...

evan

pre 11 godina

Je li to onaj isti Bajden sto je Srbe poredio sa nacistima, zvao nas zverima i govorio 1999. da nas sve treba pozatvarati u koncentracione logore jer ne zasluzujemo da budemo nazivani ljudskim bicima? Molim vas objavite komentar, video zapisi o svemu ovome postoje na Internetu, ovo nisam ja izmislio, on je to javno izjavio na americkim TV stanicama. Da se nas narod podseti ko je ovaj covek.
(Saldzo)

Ali covek je bio neobavesten, sada ce da se koriguje kada ga je Toma obavestio...ma cele UN ce da se koriguju kada ih Toma obavesti sta je istina...covek bio tamo hodao valjda bolje zna nego ovi sto nikada nisu bili ovde od 90ti pa nadalje,,,,

Dani

pre 11 godina

izmedju ostalog rekao ...da obezbedimo bolji život za građane Srbije, računajući tu Kosovo i Metohiju, za građane Kosova, ...
Zar nije cirkus.Amrika prva priznala Kosovo a s druge starne kaze racunajuci tu Kosovo... Bolje ni hasim Thaci ne bi mogao da mu objasni Bajdenu da srpski predsedink cak i u Rimu sanja,sanja i pokusava i ostale uvuce u svoje "krasan" san....

Djordje

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu

Danilo

pre 11 godina

Ovi koji na sva usta hvale nikolica vucica i dacica mislim da su skroz omasili svrhu i poentu neceg vrlo vaznog a to je da vecina ljudi negovori protiv nikolica i vucica zato sto idu po svetu sastaju se sa amerima nemcima i sad nikolic sa papom vec je poenta toga da su nikolic i vucic pljuvali prije sve druge koji su radili te iste stvari koje sad oni rade kad su vlasti.Zamislite da je tadic jos uvek predsednik i da ide na papino ustolicenje sta bi nikolic sve izjavio za njega.Ja nepodrzavam nijednu partiju svi su za mene isti obecavaju jedno pre vlasti a kad se dokopaju fotelja sasvim druga prica ali budite realni nemojte se samo stranacki nositi svima je jasno da je bivsa vlast jos na vlasti i da radi ovo sto oni rade obasipali bi ih svakakvim uvredama i pljuvali po njima isti ovi koji su sad na vlasti.

@Vladimir Pula-Samo korektno

pre 11 godina

Hvala na komplimentima uvazeni Vladimire divnog imena, uzvracam na isti nacin. Onoliko koliko Vi razumete i postujete tudja misljenja, toliko ste i Vi za postovanje, zar ne? A to je tako puno! Pusa.

bezmozga

pre 11 godina

Meni je najsnažniji utisak to što će Tomu buduće generacije zvati Toma Ujedinitelj. Uspeo je da u svakodnevnoj pljuvačini ujedini na istoj strani članove DS, LDP, SRS, DSS, pa onda Naše, 1389, evropejce, četnike, neke manjine, LGBT, šoviniste, pa komšije Hrvate, Bosance, Albance... Tomu za sveca dok je još u Vatikanu! :-D

Vladimir Pula

pre 11 godina

Vidi bogati kad je Toma išao u sve ove susjedne zemlje, pa u Italiju, pa u Rusiju to su sve prstali naslovi o tome , sad ide u Vatikan na inauguraciju Papi i o tome se ne piše ? Hehehe.. Nego glavna vijest o susretu sa Bidenom... Slučajno ? Mos mislit! Slučajno koliko i ovi botovi koji komentiraju sve teme vezano za Nikolica/Vucica..

Milan

pre 11 godina

Pitaj ga koliko kosta da nas ostavi na miru prekine da podrzava nezavisnost kosova!
(Sale, 18. mart 2013 13:01)

Isto koliko je koštalo 90-ih. Ulazak u NATO, low-cost stacioniranje trupa u Srbiji, baza i anti-raketni sistem na Kopaoniku, učestvovanje u zajedničkim misijama i slične stvari. Nisu Ameri skupi, oni samo traže da ti uradiš nešto za njih pa ćeš dobiti nešto zauzvrat. Realno zašto bi nam iko pomogao ako mi ne pomognemo njima? Čist račun, duga ljubav - Samo dok to naši političari shvate biće 2113-a...

Sima

pre 11 godina

..Ako se desi da Albanci baš ni od čega ne žele da odustanu, taj će problem ostati za buduće generacije,...
--------------------------
Ето Албанци пристаните бар на нешто (ако је Николић већ пристао на све ) и проблем је ријешен . Браво ? Генијално ! Гдје су нам Николић и Дачић били прије .

Mile do volje

pre 11 godina

Tomislav Nikolić izjavio, posle susreta s Džozefom Bajdenom, da informacije koje su stizale u Vašington nisu odgovarale stanju u odnosima Prištine i Beograda.

Bojim se da Bajden nije citao izvestaje Lukasenka, zato nas Predsednik misli da oni u Vasingtonu nisu dobro bavesteni.
Ja mislim da ipak Bajden trebao dobiti znacku, jer to bi bio dobar gest naseg Toma.

Mila

pre 11 godina

Treba svima objasniti prave stavove Srbije, jer su dovoljno dugo bili pogrešno predstavljani i prenošeni, pošto, u prethodnoj vlasti očigledno nije bilo volje za istim.

zalosno

pre 11 godina

Lepo neko rece da nas trojac Nikolic, Vucic, Dacic nema ni znanje ni sposobnosti da vodi progovore oko Kosova, postavljeni su da ga priznaju, daju vise nego sto se od njih traze, a sve iz neznanja. Dati izjavu da je Amerika pogresno informisana je u najmanju ruku smesna, jos od strane jednog predsednika. Tuzno je gledati kako nam neke stvari klize kroz prste, a strane diplomate nam se smeju.

opasni presedan

pre 11 godina

"Svi koji me poznaju, a oni koji se bave politikom valjda me poznaju, znaju da poštujem svakog sagovornika, a da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan. "
A sto? Jer ces mu... nesto reci na replici?

lud zbunjen normalans

pre 11 godina

Kad su seli za sto i kad mu je Diplomisav Nikolic objasnio kako je Srbija usvojila platformu za koju njega niko nije iнformisao, Bajden se zacudio i rekao kako je bio pogresno informisan i kako to sad menja stvari i da ce morati da poprica s Obamom za povlacenje priznanja Kosova. Jer koko ce Amerika da pogazi tako vazanu deklaraciju koju je donela Srbija

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Svako od nas misli da je bolji od njega i ismevamo ga
(doktorlav, 18. mart 2013 22:09)

Jes' vala! Sramota je pucati na Crveni Krst.

klenga

pre 11 godina

...volim Boga svakim danom sve više...naročito kad ovako pravedno turi vruče krompire ovim nesretnim i nespretnim crno-crvenim poslenicima,pa samo cupkaju,ni da jedu,ni da ga bace,ni da kukaju,ni da se smeju...Božija pravda je čudo,zaslužena i opravdana...za sve nas...

nidža

pre 11 godina

Klinton nije ni znao gde se Kosovo (a bogami ni Crna Gora) nalaze. Bitni su samo njihovi "strateški interesi" - ma šta im to značilo. Uklopimo se u to i nećemo zažaliti"!

1%

pre 11 godina

Izjava koja nadmasuje sve dosadanje...Amerikanci nisu dobro informisani!!!??? Pa ovaj amer nije dosao na sastanak dok mu nisu prezentovali Tomino porodicno stablo do devetog kolena , za koje ni sam Toma ne zna...daj bre covece, opameti se....i ne blamiraj se vise...

bora

pre 11 godina

Zaista je SMESNA I JADNA ona danasnja Nikoliceva izjava da ide na 'beatifikciju' novog pape !!
To samo pokazujer kakav je neznalica i kakve savetnike Nikolic ima.
A predsednik je vec oko 10 meseci!!
Za neupucene : Beatifikacija = proglasenje svecem

To mu ga dodje kao da kaze da ide na parastos, a u stvari ide na babine

shumi

pre 11 godina

Hahahaha važi, svi su lagali Bajdena...neinformisan....novi Koštunica!
Kolika je zapravo tragedija da ispadne da su Ameri sve to (rat, Kosovo, kriza, izbeglice, okupacija srspke teritorije) eto izveli po Tomi samo usled neobaveštenosti. Ups! Greška jel? Izvinte....Teško rođaci, teško.
Pre će biti golo vređanje inteligencije!

Deposito

pre 11 godina

More, zavrtao ti onaj tamo uši a ti samo vičeš yes,yes...a onda staneš pred kameru i nama ovde šalješ poruku kao jel ste videli šta je čvrsta ruka,pa se onda vratiš tamo i kreneš dalje da klimaš ušima.

bobi

pre 11 godina

Iskreno se nadamo datumu i pravilnim procenama Evrope i sveta.Ali i ako datuma sada ne bude bića ga za godinu ili dve.Na kraju krajeva mi živimo u Evropi.Jako nam je bitno da stvorimo jednu normalnu državu bez mita korupcije i kriminala sa jednakim zakonom za sve.

István

pre 11 godina

"Prema njegovim rečima, razgovor je bio izuzetno koristan, zato što su govorili o temama koje interesuju i SAD.
Ej Nikolicu,samo o takvim temama.Platforma i rezolucija ih ne interesuje.To cemo videti uskoro.

sumornii

pre 11 godina

Mene zaprepašćuju dve stvari - da postoji neko u svetu ko nije informisan o Tominoj rezoluciji, i nastup samo Bajdena koji je očigledno zaboravio da smo ih 99-te odrali ko pacere.
Nadam se da ga je Toma informisao o obe stvari.

P.S. Neko dole spomenu da je Toma predsednik svih gradjana.
Sačuvaj bože. Moj nije, niti će ikada biti, makar završio još 3 fakulteta do Uskrsa.
Sa radikalima ja nemam ništa, to lokalni dobro znaju.

Bata

pre 11 godina

Neće biti da su SAD pogrešno informisane, pre će biti da Diploma živi u iluziji da je držao lekciju potpredsedniku najmoćnije države sveta, a da ćemo to svi mi platiti.

penzioner

pre 11 godina

Super, dobro je da si rekao Amerikancima da su neupućeni u odnose Kosovo - Srbija. Velike sile inače obožavaju kada im neko mali lupa packe i kritikuje rad njihovih obaveštajnih službi na koje troše stotine miliona dolara.Ovo me podseti na priču o advokatu koji kada je izgubio spor, reče klijentu, nema veze važno je da smo im svašta rekli, a gubitak je nebitan.Uvek nam je važno da zadovoljimo našu sujetu, pa dokle, ima li predsednik nekog ozbiljnog savetnika osim kolibri Marka.

Cogito ergo sum

pre 11 godina

Gosn "precedniče" jel vi zaista u to verujete? Amerikanci znaju i šta ste jutros doručkovali a kamoli šta se priča na kobajagi pregovorima u Briselu. Jadna je Srbija sa političarima diletantima koji je vode.

Dingospo

pre 11 godina

Cuj pogresno?" ma nemoj,!Pa oni su sve ovo i organizovali,sve je u njihovoj reziji od početka..sto ih Ti nisi informisao,ili mozda jesi kad su te postavili!

Papa Mrsoje prvi

pre 11 godina

Dzo Bajden sedi i samo se menjaju sagovornici.Svako ima toliko vremena da se napravi fotografija i promeni zastava iza na kulisu.Ipak je ovo inauguracija Pape Franje

Milica

pre 11 godina

Pa gospodo, vaš je problem što se niko nije potrudio da Velikom bratu dostavi 'valjane informacije'. Ništa vi ne brinite znaju oni da l' ste jutros ustali na levu ili desnu stranu. Samo me malo sramota zbog glupih izjava koje čujem i čitam svaki dan, i svaki dan, svaki dan....

Drazo S.

pre 11 godina

Pazi ti njega: "SAD pogresno informisane"!!!
Sta jos nece ovaj da izmisli.
I jedno pitanje za sve:
Kako nam se zove ministar inostranih poslova, kladim se da vrlo mali broj gradjana zna!?

nesa

pre 11 godina

Da,jadni oni neobavešteni. Nisu znali ni kada si bombardovali ni kada su priznali KiM....sreca pa si mu rekao da zna pa da ispravi greske.E ako si mu rekao!

perica

pre 11 godina

Ne očekujem da će nas Amerika podržati,takođe ni EU.Njima je bitno samo da dovrše poso i da legalizuju rat koji su nepravedno vodili protiv nas.Sve ovo je teško i bolno za nas al činjenica je da u svetu trenutno dominira takav stav,da li će se promeniti i kada pitanje je i da li mi imamo vremena da sve to čekamo i dočekamo.Treba taktizirati,deo odraditi kako bi ljudi dole normalnije živeli a ključno ostaviti za budućnost.

Znalac

pre 11 godina

(klenga, 19. mart 2013 03:56)
Nije lepo spominjati Boga bez razloga. Procitaj 10 Bozijih zapovesti! Iznenadicete se kada vidite koliko su ovi ljudi, u stvari, sposobni.

sanja

pre 11 godina

Bilo bi dobro kada bi bilo vise ovakvih direktnih sastanaka Srpskih i Americkih funkcionera. Verovatno bi doslo i do boljeg razumevanja izmedju dve strane.

martin

pre 11 godina

bolje oni znaju situaciju na Kosovu,nego predsednik Srbije u to mogu da se kladim.oni tacno znaju koliki je broj ljudi zaposlen u paralelnim institucijama i sve ostalo,vezano za taj segment....mnogo bolje i vise od svakog predstavnika Srbije.zato i ova izjava je smesna,do suza.

KOMEnDIJAŠ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane? Pa ja ne znam ko je onda informisan ako nisu oni, da nije možda Vojislav Koštunica?

Svakom je jasno da službe SAD-a mnogo više znaju o nama nego mi sami, to izgleda jedino nije jasno našim političarima.

cacanin

pre 11 godina

E pa dobro Nikolic Diplomo Tomo onda si verovatno predlozio da se Srbiji vrati oteta teritorija i da nam isplate bilionsku odstetu???

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

Nikolic zna dal su oni dobro izvestavali. Lepo su oni sve preneli tamo, nego si nas ti nikolicu zalomio pa sad se vadis...

Sajo

pre 11 godina

Ko bi mogao da zamisli da e Toma Nikolic...RADIKAL...da se sastane sa podpresednikom USA na inaguraciji PAPE...heheheh....sta smo doziveli...zar nije divno...heheheh

maд-maх

pre 11 godina

Ово ми је нешто познато. Цео свет прича једно а наш председник друго... И на крају се заврши обично неким ратом.

purgerman

pre 11 godina

Mozete li zamisliti da SAD nisu bili dovoljno informisani ? Vidjeli su oni da su Kosovari nasilno morali napustiti Kosovo i prije nego sto su napustili zemlju oduzeti su im dokumenti i bili opljackani.O tome postoje videosnimke i filmovi koji su srpski vojnici sami snimili da se pohvale.Uostalom Kosmet je bio autonomna pokrajina koiju je Milosevic nasilno prikljucio Srbiji,protiv volje Kosovara bez da je dao da se proglasi referendum da narodi na Kosovu daju svoj glas i pristanak. Tada je dat ultimatum Milosevicu kojega je on omalovazavao i nastavio svoju rabotum,time je izazvao UN i Nato .Prema tome kojim pravom Nikolic trazi
jos uvijek pravo na Kosovo, To takozvano "pravo" je vec odavno prokockano !
Danas je cisto drugacija situacija,nekima je luda ideja u glavi i oni bi
ratovali za Kosovo znaci ne branili nego ponovo osvajali. Luda ideja koja bi stajala mnogo srpskih zivota, bez sansi da se nesto time postize,

Ja

pre 11 godina

Kakav prost recnik i to od precednika jedne drzave? Strasno.
Kaze ,,svi koji me znaju" a da nepisem po cemu ga ljudi znaju.
Negov recnik mi lici na razgovor dvoje ljudi na pijaci.

Zatezalo

pre 11 godina

Nikolić: SAD pogrešno informisane (da mi i dalje nešto zatežemo a u stvari smo pristali na sve samo još malo moramo da lupamo sedative narodu)

Ovako bi trebalo da glasi prava vest...

Milijan

pre 11 godina

Toma je mali pogresio kad je u izjavi pre poloaska iz Beograda rekao da ide na beatifikaciju Pape umesto inauguraciju. Ali ne treba mu zameriti posto mu se sigurno "nesto javilo" vezano za posao koji je obavljao u Kragujevcu u "mladim" danima pre bavljenja politikom.
(Mili, 18. mart 2013 19:07)

Što se sns-ovci ljutite ne mora baš Predsednik da zna razliku izmedju beatifikacije ( proglašenje mrtvih besmrtnim) i inuguracije. Ma ne ljuti se Papa iako je još čovek živ. Al nema veze?

momo

pre 11 godina

Nadam se da je retorici nepreduzimanja i uništavanja svega i svačega došao kraj.Nadam se da je krenuo period unapređenja odnosa sa svima i rešavanje gorećih problema a ne guranje pod tepi,jer mi nemamo više vremena.generacije i generacije nas žrtve su rata i neuspele politike predhodnih decenija.Vreme je da se izađe iz prošlosti i krene ke budućnosti ma kakva bila jer vremena više nema.

Спортиста

pre 11 godina

Радује то што у Србији коначно сазрева свест да се при решавању најтежих проблема Србије не могу игнорисати Сједињење америчке државе и Немачка као једне од најјачих сила на планети. Ми смо мала држава и мали народ и морамо водити мудру спољну политику. Ако не можемо пронаћи савезнике међу најјачим силама света, надам се да барем можемо успоставити партнерску сарадњу са њима из које ћемо као држава и народ извући неку корист.

Kaća90

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

Koštunije

pre 11 godina

A pa daaaa...Pa oni mislili da smo dio Afganistana! Sad su shvatili da su kontinent čak čitav promašili. A bježi Tomase, ti si njima sad izobjašnjavao.

Coco

pre 11 godina

"Nikolić: SAD pogrešno informisane" kakva naivna izjava SAD su na ovim prostorima od pocetka raspada Jugoslavije a mozda i ranijei imaju najbolju obavestanju Sluzbu koja je radila dan i noc u informisanju a sad ispada da su "SAD pogrešno informisane" -dobro jutro Nikoliću.

mirko

pre 11 godina

Mislim da bi trebao imati pored sebe nekoga ko bi mu prekontrolisao izjave za štampu, jer ovo što je rekao mogu verovati samo oni n ajostrašćeniji snsovci. Prvo je rekao da ide na beatifikaciju pape, a sada da su SAD neobaveštena o pregovorima Beograda i Prištine, to je previše i za jednog ovakvog intelektualca, a sve u jednom danu.

DARKO

pre 11 godina

Da li je i jedan Predsednik bilo koje zemlje dao svojoj zeni kancelariju u zgradi Predsednistva za bavljenje humanitarnim radom o trosku drzave a pri tom je zaposlila sve svoje prijateljice, koje cak putuju sa njom kao deo drzavne delegacije po svetu???? A i nema koga od svojih Toma nije udomio na drzavnim jaslama!!! Vucic je u pravu sto ga sve vise ignorise!!!!

Tatko

pre 11 godina

Do prosle godine sam mislio da je DS najorganizovanija stranka kada se govori o opkestriranom prikazivanju u medijima (konkretno mislim na komentare na B92, sajta kojeg citam od prvog dana, jos kada je bio u zutoj boji). Medjutim, SNS je prevazisao cak i one sa najvecom mastom! Neko napisa pre nekoliko nedelja, kada bi se komentari pisali rukom, 90% bi imalo isti rukopis.
Da li nam treba ovo? Da li nam vojska strnacki (ispranih) mozgova moze promeniti javno misljenje? Kod mene, a verujem i kod vecina, koji sam nekada i pomislio da glasam za SNS, ovakva orkestrirana parada izaziva samo gadjenje i pomisao da za ovako nesto nikad nece dobiti moj glas.
Pozdrav svima, a narocito ljudima koji koriste svoj mozak!

LUIZ

pre 11 godina

Posle ove posete naseg predsednika mnogo ce pozitivnije da gledaju na nas americki zvanicnici,sada znaju stvarnu i realnu pricu,ocigledno je neko namerno sirio lazne informacije o nama,to sigurno nije bila slucajnost.

nenad013

pre 11 godina

Zato je ovo bila odlicna prilika da ih upoznate sa cinjenicnim stanjem I pravom istinom,mada mislim da nece mnogo vredeti.Oni imaju zacrtano kako stvari moraju da izgledaju I ne od toga.

VLATKA NS

pre 11 godina

U vreme Borisa Tadića u evrointegracijama Srbije, nije problem bilo samo Kosovo, kako to Tadić želi da predstavi, nego je možda još veći problem bila država u kojoj caruje korupcija, i u kojoj se strani investitori reketiraju. Takva Srbija nikada ne bi dobila datum, pa čak i da prizna nezavisnost Kosova.

mrgud

pre 11 godina

Za sve nedaće krivim političare ali ih i razumem. Ta politika je tako ružna rabota da retko ko pošten i normalan želi njome da se bavi, pa smo zato i osuđeni da nas vode magistri i masteri. Ali jednome se radujem a to je da će valjda stvarno završiti priču oko Kosova pa da konačno uđemo u 21. vek.

onako usput

pre 11 godina

da sigurno je informisan pogresno da mu je gorela ambasada! lepo te je covek informisao: amerika je priznala kosovo! nego jesi li poneo orden za Franju?

Zare

pre 11 godina

G. Nikolić će nakon svoje "beznačajne" karijere moći da skupi lepu knjigu "bisera" od svojih izjava, biće to podebelo izdanje. Jasno je i vrapcima na grani da Amerikanci ne žele da opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na KuM naprave novu Republiku Srpsku a to je njihov cilj. Zbog toga je ova izjava g. PREDSEDNIKA zaista deplasirana. Inače sa jedne strane zaista podržavam kosovko-metohijske državice za Srbe jer bi se tu sigurno osećali znatno sigurnije, tu ipak ima 2 velika ALI. Prvo, ovakav plan podrazumeva potpuno odricanje od svih ostalih srba koji žive JUŽNO OD IBRA. Drugo, pokazalo se da ovakva pseudo državica kakva defakto postoji danas predstavlja pravu Meku za pranje para i kriminal svih vrsta. Za par godina 80% para od kojih žive tamo ljudi poticalo bi iz raznoraznih crnih izvora što bi dovelo do stvaranja klanova i kriminalnih porodica koje bi puštale pipke po celom Balkanu. Ubrzo bi u vašem komšiluku (Beogradu, Novom Sadu...) bio ubijen neki momak (sitan diler droge) a od strane KLANOVA koji preuzimaju tržište. Taj scenario smo već gledali širom bivše SFRJ. Jedina dva scenarija za potpuno i dugoročno rešavanje Kosovkog pitanja su vraćanje Kosova pod ingerenciju Srbije u potpunosti (u neku vrstu federacije sa dvodomom skupštinom itd...) ali za to nema medjunarodnog interesa danas. Drugo, znatno realnije je priznavanje Kosovske nezavisnosti od strane Srbije ali i stupanje u neku vrstu carinske unije bez granice sa vrlo prozirnom granicom kao izmedju članica EU.

No_coment

pre 11 godina

Prvo, Vatikan nije priznao Kosovo a to valjda nesto znaci. Drugo, ako amerikanci stvarno "nisu obavesteni", onda to znaci da ih i ne interesuje i da su ceo taj problem prepustili Nemackoj. Uostalom, Kosovo nije vise tema ni u Srbiji.

Marko

pre 11 godina

Mi trebamo pokušati da stvrimo pozitivnu klimu i sa istokom i sa zapadom i trebamo obajsniti svetu da Srbija nije isto što i pre 12 godina.Da svaki događaj uvek ima dve strane.A činimi se da je ova vlada na dobrom putu da ih ubedi da saslušaju i drugu, našu stranu! (monk, 19. mart 2013 08:26)Najvise volim da citam unapred spremljene SNSOVSKE kancelarijske unapred spremljene komentarcice.Bezidejni su bas kao i vas presednik!

DEJAN MARKOVIĆ

pre 11 godina

SAD pogrešno informisane! I da ne beše Tome da im objasni šta je istina a šta ne, oni bi siroti još živeli u neznanju! E kuku nama...

klenga

pre 11 godina

amerikanci su pogrešno informisani...kako je to moguče ,kad je ministar inostranih poslova bio vuk jeremić ,toliko školovan,pametan i lep,u koga je zaljubljena cela crno-crvena populacija,kao i dobar deo dijaspore....izgleda da taj dični ministar nije radio svoj posao kako treba,lično i personalno je izjavio naš precednik,pravi srbin i šumadinac...da li ovde prestaje ljubav svih nacionalista prema jeremiću...da li je sada jasnije zašto sam tražio da se bivši ministar izbaci iz ds-a...i ne samo on,svi koji su loše radili,pa je država stigla dovde...od svih bivših ministara,jeremić je bio najgori...zaljubljeni u njega to nisu videli ,zato što je ljubav slepa...

Gde ja stadoh...

pre 11 godina

Samo nekoliko Nikolicevih predsednifckih 'bisera':
- Vukjovar je stari srpski grad
- u Srebrenici nije bilo genocida
- Grcka nikada nije imala boljeg gosta od mene
- Pristina popustila
- licno garantujem sigurnost investiranja u Srbiju
- Amerika nas nije razumela
- idem na beatifikaciju pape [beatiikovanje = proglasavanje svecem]
- ...
- nastavite
(sve biser do bisera, 18. mart 2013 22:14)

Ja bi da dodam:

- Volim sve sportove sa golmanom
- (Nesto) je INAF!
- Makedonija da resi problem sa Grckom
i jedan biser sa ovih komentara:
- Kad je to nas Toma izbrukao? (parafraziram)

natasa

pre 11 godina

Nakon razgovora sa predsednikom Nikolicem na Srbiju mnogi pocnu da gledaju pozitivnije i postanu nekako otvoreniji.....pokusavate to da osporite ali dela su bitnija od vazih reci.

birac

pre 11 godina

Dzo Bajden nije znao?Pa on zna koje cipele su nosili,nije on Podpredsednik Dzibutija,nego USA,moj Mastere...
Te price ni u tvom KG ne bi prosle..Bolje ti je da cutis..

Pristevac

pre 11 godina

Drzave kao USA, Nemacka, Francuska, GB, itd. su naj jaci lobisti i najglasnije sto je tice nezaviznosti Kosova. Dali su to nedemokratske i nepravedne drzave ili su na strani Istine i Pravde ??? Kada ce gradjani Srbije saznati istinu o Kosovu ???

Karatoč

pre 11 godina

Veoma me intreresuje da li je i predsjednikov savjetnik Djuric poput Tomislava Nikolica i Bratislava Dikica zavrsio privatni fakultet za menadzerstvo u Novom Sadu. Vidim da ljudi sa diplomom tog fakulteta prave meteorsku karijeru u vladi Srbije.
Predlazem da taj novosadski fakultet dodijeli papi Franju pocasni doktorat!!!

Hakan

pre 11 godina

A kao oni zive negde na nekoj cuki van civilizacije i traze informacije od nekog a ti si ih bas prisvetlio hahaha.. Ne brukaj sebe a i nas nego vracaj se ovamo... E stvarno znas da lupis,majke mi hahaha...

Ne mogu da poverujem!

pre 11 godina

Ako USA nije dobro informisana o Srbiji trebalo bi taj problem resiti u ministarstvu inostranih poslova a i preispitati rad Americke ambasade u Beogradu
(Djordje, 19. mart 2013 08:51)

Naznačite molim vas da su obe stvari koje ste napisali zapravo samo vic?

ADAM

pre 11 godina

Pa kad su tako neinformisani, sto ne povede i (bivseg) Ministra informisanja, da ga jos bolje informisete?
Sad ce Bajden cim se vrati, pravo kod u Belu kucu Obame na raport:
"Pa mi smo gospodine Predsednice decenijama neinformisani!"

Tea B.

pre 11 godina

Od koga da dobiju prave informacije? Od onih kojima je jedina želja bila da nas predstave u što gorem svetlu? Jadni smo zaista. Samo kod nas se zbog politike i fotelja radi protiv interesa naroda. Dobro je... prošlo je!