Nedelja, 17.03.2013.

00:01

Devet godina od martovskog pogroma

Danas se navršava 9 godina od martovskog pogroma,u kom je od 17. do 19. marta 2004. sa KiM proterano više od 4.000 Srba i uništen veliki broj crkvenih objekata.

Izvor: B92

Devet godina od martovskog pogroma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

katarina

pre 11 godina

zao mi je svih postenih Srba koji su postradali zbog necijih usijanih glava.Greota za ljude koji nisu imali ni dinara a napustili svoj dom a do dana danasnjeg niko im nije pomogao

Milica

pre 11 godina

Kada neko ubije 19 , a više od 1000 osoba povredi , zapali više od 900 kuća ,protera 4.000 ljudi i prođe devet godina , a da za to niko ne odgovara je prosto za nepoverovati. Na žalost to je tačno i to je veliki promašaj Međunarodne zajednice što se nije ozbiljnije uključila u rasvetljavanju ovog slučaja i indetifikovala počinioce.

nada

pre 11 godina

Ponosna sam sto sam na forumu videla ovoliko lepih komentara..Kako je lepo biti jedinstven..Samo je zalosno sto je povod ovaj strasan dogadjaj na Kosovu...Ali sam ipak ponosna..jos za nas ima nade..

decko sa barikada

pre 11 godina

Nalogodavci ovih zlocina nalaze se u sadasnjoj tkz vladi kosova na celu sa hasimom tacijem,a izvrsioci zlocina medju pripadnicima kosovske policije i tkz sadasnjih bsk ,a tada kzk...

poli

pre 11 godina

U pitanju je bila dobro organizovana akcija, pocev od pritisaka na albansku decu da lazu, medijskih manipulacija i pumpanja javnog mnenja protiv Srba, organizovanih i koordinisanih napada na terenu, unapred pripremljenih izjava koje su tada davali albanski politicari pa do umesanosti nemacke obavestajne sluzbe u organizovanju i do nemackih vojnika na terenu koji su asistirali u svemu tome. Uhapseni su neki nebitni pojedinci, mediji su "kaznjeni" tako sto su dobili jos para kako bi "razvili profesionalne kapacitete", albanski politicari su izbegli odgovornost bas kao i Nemci koji su stajali iza svega toga a rezultat je bio i odustajanje od principa "standardi pre statusa". Beskrajno licemerno od strane Nemaca koji su cak nagradili Albance zbog onoga sta su radili tih dana i jos su ti isti Nemci najglasniji u ucenjivanju Srbije da sto pre da legimitet toj albanskoj naci-krimi paradrzavi i koriste EU integracije kako bi ucenjivali Srbiju. Mozda je spas za Srbiju to clanstvo u EU ali da mi je muka i da mi se povraca od tih "EU vrednosti" koje olicava Nemacka, to je cinjenica.

SRAMOTA ZA SRBIJU

pre 11 godina

Setali su Djindjica, a za hiljade ubijenih Srba na kosovu Ceda i Djilas i tadic nisu se oglasili, a kamoli napravili setnju. SRAMOTA ZA SRBIJU.

Lajavica

pre 11 godina

...i ni na jednoj TV ni jedna specijalna emisija ovim povodom...
...niti setnja u gradovima Srbije....
...niti se NVO oglasavaju...
...samo vest, reda radi

Tesko nama

Maksa

pre 11 godina

@Jelence

Zato sto secanje BOLI na nepravdu ucinjenu nam. Zato sto su PROTERANI jos uvek smesteni u razno-raznim Kolektivnim Centrima, bez osnovnih uslova dostojnih coveka. Zato sto su deca ostala i rasla bez oca, mnogi bez brata, mnogi bez sina. Zato je potrebno SECANJE i stalno PODSECANJE, da se ovakav GNUSAN ZLOCIN ne ponovi. Ne moze se ziveti u pozitivnom naboju kada se i dan danas desavaju zlocini nad Kosovskim Srbima (ogradjenih bodljikavom zicom u ovom veku). Ne moze se...jer, smo prosto LJUDI, koji imaju osecaja za patnju drugih, sa nabojem IZRAZENIM za LJUDSKOST.

Codex Alementarius

pre 11 godina

39 srpskih Crkava i Manastira je unisteno na KiM ! Da je unisteno 39 dzamija ili 39 sinagoga ceo svet bi se digao na noge...a ovako nikom nista. Neko je davno rekao da Srbi sa Svetim Savom ne mogu u EU.

МАРКО

pre 11 godina

То је био етничко и свако друго чишћење а не погром како благо описујете. То је било планско организовање да се Срби протерају и њихове светиње униште, такорећи покушај насилног брисања Србског порекла на Космету!

Dovoljan razlog

pre 11 godina

Pa da nema drugih razloga, a ima ih, ovo je dovoljno, zbog čega Srbija ne sme da prihvati sporazum sa Prištinom. Sporazum, koji bi bio na štetu preostalih srba na Kosovu i Metohiji.

CG

pre 11 godina

Od tada se pozicija Albanaca bitno pogorsala...

Ko bi se nakon povlacenja srpske vojske sa Kosova 1999 mogao nadati da cemo danas govoriti o srpskoj drzavi u "pokrajini" na Kosovu?
Ko bi se mogao nadati da ce Rusi i ostali tako cvrsti stati u blokadu ulaska te tvorevine u UN!

Da su Albanci zadrzali status "zrtve" koju su imali do 2004 nikada ne bi danas bili natjerani od svojih zapadnih mentora da prave kompromise koje ce uskoro napraviti...


Ako cemo cinicno ovo je stetilo najvise velikoalbanskim fasistima...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Malo ko van Srbije zna za ovo. Ja sam naletio na snimke s YouTube-a gdje se pale srpske crkve i manastiri i to sam jedva našao nesto a htio sam znati vise nakon sto sam vidio snimku kako 1 crkva gori. A tek sam sada procitao kronologiju kako spada. Svijet nema pojma da se ovo dogodilo. U vašem je interesu i vama na dušu, da se to sazna van granica Srbije i Kosova.
Kako bi bilo recimo da b92 snimi dokumentarac o ovome ? A obični građani koji nesto znaju da stavljaju amaterske, ali sto je moguće bolje editirane snimke sa lijepim opisom kada, gdje i sta se vidi na snimci. I sve sto je objektivnije moguće, bez zagovaranja mržnje i osvete. To vam je moralna dužnost.

dno dna

pre 11 godina

"Posle pogroma nad Srbima, uhapšeno je 270 Albanaca, 143 osobe su osuđene, većina na novčane kazne, a 67 njih osuđeno je na zatvor, ali ne i glavni akteri iz političkih struktura i redova nekadašnje OVK. "

upravo i to jeste glavni problem zasto se pogrom nad srbima nastavlja , zato sto glavni akteri nisu pohapseni i osudjeni ali zna se da ti akteri pripadaju programu "kosovo drzava" pa se protiv njih i ne moze podici optuba jer bi se odmah podigla optuzba protiv projekta "kosovo drzava". naravno , progom protiv srba mora da ima podrsku stvaralaca projekta "kosovo drzava" da progom trajao vise dana kao sto se dogodio u martu 2004 godine. i uvek postavim pitanje , da li normalna drzava moze da prizna projekat "kosovo drzava" , bez pritiska onih koji pokusavaju da je stvore , a da znaju da albanci skrnave groblja , pale crkve , proteruju narod a da su glavni akteri i organizatori pripadnici najviseg politickog vrha tako zvane "kosovo drzava"?

The Stranger's

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.
(miro split,

slozio bi se sa tobom i uporedio sa drugim svetskim ratom tj. pocetkom njegovim , napadom na poljsku i cekanje hitlera da vidi kako ce svet reagovati na njegovu agresiju. nazalost ceo svet je cutao uz neke osude. isto se dogodilo i sa SRJ i otimacinom kosova i metohije gde je NATO zeleo da vidi reakciju sveta na njihovu agresiju bez dozvole SB UN. nazalost ceo svet je cutao i imamo sta danas imamo njihove kolonije gde su posvadjani i podeljeni narodi ...

jelena jsm

pre 11 godina

Devet godina od dogadjanja na Kosovu, je nesto sto se ni kada ne sme zaboraviti. Taj uzas koji se desio, mora uvek da opmominje sve a posebno, medjunarodnu zajednicu jer je najveci krivac sto to nije sprecila. Zato danas kada se pregovara, na moze a da se taj dogadjaj gubi iz vida.

sanja

pre 11 godina

Tog 17 marta pre tačno 9 godina na Kosovu su uništena mnoga srpska obeležja,gradovi ostali etnički čisti zbog proterivanja Srba,dok je svet ćutao.Srbija je doživela veliku nepravdu. I ponovo mi moramo dalje.A za tih devet godina je nisam primetila mada s vremena na vreme odem do Kosova da se išta promenilo.Ovo je prvi put da se pokreće pitanje stalno rešenja kosovskog problema.I ja se ikreno nadam da će mo uspeti.Jer moramo imati uvidu ono što se moglo dobiti pre 17 marta danas više ne,ono što može danas za desetak godina više neće moći!

miro split

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Irak,Afganistan.Za sva ova arapska proljeća u kojima im stabilne diktature više nisu pasale jer Kinezi preuzimaju svoj dio kolača pa im više odgovara haos.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Ovaj nacistički napad pokazao je koliko napadači boluju od mržnje. Ta bolest sa sobom vuče prokletstvo koje se uvek vraća kao bumerang. Sa druge strane Srbi na KiM su trostruke žrtve. Mislili su da je večno održivo stanje njihove apsolutne dominacije nad albanskom većinom, pa su zbog toga dali Miloševiću apsolutnu podršku. Onda je usledio poraz i albanska "osveta" koja je imala za cilj ostvarivanje zločinačke ideje o etnički čistom Kosovu. Ratnim porazom slomljena Srbija, i da je htela, ne bi mogla da učini ništa da ne dođe do ishoda kojeg imamo danas. Međutim, mogao je da se olakša život preostalih Srba na KiM. Umesto toga najveće partije u Srbiji su pominjale KiM samo u cilju pridobijanja glasova, a na samom Kosovu političari tih partija su otuđivali sredstva namenjena kosmetskim Srbima koji jedva preživljavaju...

lana

pre 11 godina

Bilo je strašno.Poznajem ljude koji su tada živeli na kosvu.I kad god smo se čuli tog stravičnog marta govorili su dokle su stigli Albanci i koliko je kuća u Čaglavici njihovom selu spaljeno.Kako su napustili svoje domove bez ikakve nade da se ponovo u njih vrate.Zato podržavam svaku odluku sadašnje vlade koja je u interesu zaštitie njihovih života.Njima nije ugrožena samo sloboda kretanja već i pravo na život!

Uroš88

pre 11 godina

U interesu Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

Zoran G.

pre 11 godina

Divno , i sad se mi mirimo sa njima , treba da ukinemo 1244 i da nam protjeraju ostale Srbe u narednih 5 godina. Ovo nam je opomena i nauk za sva vremena sta ce biti sa nama kao narodom ako ne budemo složni i jedinstveni i radni.

Majiko

pre 11 godina

Strašno je i čitati kamoli doživeti. Nepravda u celom svetu a najstrašnije od svega je što velike sile stoje iza kriminalaca i još ih i pomažu

Yo

pre 11 godina

Zasto EU javno ne osudi ovaj zlocin? Ili mozda nisu obavesteni da se desio!
A poruka za evropejce koji se zalazu za EU jer misle da ce kad udjemo u evropsku uniju imati posao od par hiljada evra i da ce ruze poceti da cvetaju cak i iz betona porucujem da idu u francusku,nemacku,italiju i ostale clanice evropske unije pa neka rade tamo!
Kolko je Kostunica bio u pravu za sve,mnogi to vide,ali i dalje nece da priznaju! Referendum Kosovo ili EU i da vidimo na cemu smo da se zavrsi vise ovo! Sramota je da Dacic koji je dobio najmanju podrsku glasaca odlucuje o tome sta ce biti sa Kosovom,a pritom dobre pare i on dobija da donese neke odluke!

Jer smo jedno ma šta prolazni političari pričali

pre 11 godina

Da se ne zaboravi. Stradamo, ali ćemo preteći. Podrška svim Srbima na Kosovu koji hrabro istravaju. Pomažem i pomagaću koliko mogu: politički, humanitarno, duhovno.

Владимир

pre 11 godina

Ја већ и заборавио...
Срећом па су ту медији који ме 10 година уче шта је битно, а шта не у мом памћењу и (животу).
Битан је Чанак, бар једном недељно, а за све остало постоје (сребрне) годишњице.

Maksa

pre 11 godina

Slava svim poginulim!!! Na nesrecu i sramotu NIKO nije odgovarao za ovaj gnusan zlocin, za ubijene i proterane, za paljenje i unistavanje Crkava i Manastira, za paljenje i unistavanje Pecke Patrijarsije, i zatiranja svega Srpskog na Kosovu. To cinjenje zla pred ocima cele EU, koja prstom nije mrdnula da spreci divljanje albanaca, i svojom cutnjom kao znakom odobravanja doprinela zlu. Ne ponovilo se ...

yappy ns

pre 11 godina

posto su nam u svetu udarili negativan marketing vec decenijama, nad nama se moze desavati sve...srbe slobodno bombarduj, proteruj, unistavaj im imovinu, veru, potomke...sto bi neko u svetu reagovao kad smo mi "zlocinci", ma sta vise, "malo" smo i stradali...a nasi prijatelji, imamo li ih?!...cute!!! Sto ne izbace Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar iz EU, ta ni oni nisu priznali nezavisan Kosmet...kako to da se niko ne stavi u nasu stranu?!?! Ma svi plesu kako sviraju svetski zandarmi Ameri...ali proci ce i njihovo...svakom i svima na obraz i cast!!! Slava i miropokoj stradalima, molitva za zive i velika nada da ce svako dobiti sto je zasluzio!!! Budimo mi najbolji moguci jedniprema drugima, kako u Srbiji, kolikagod ona bila, tako i u belom svetu...Srbija je tamo gde su Srbi!!!

? drugi deo

pre 11 godina

...између Европе и Срба као да постоји један зид, не само сада због Космета. Прави зид сачињен од осећања, зид саграђен на супротности између мањкавости осећања, с једне стране, и претераности осећања, с друге стране. Зид у нашим душама И све је то још појачано убеђењем просечног Србина да су с оне, западне, стране зида хладноћа и прорачунати грехови скоро увек већи злочин од убиства, под условом да је оно почињено у праведном сукобу.
И сада, ко и како да сруши тај зид?

Jelence

pre 11 godina

Aman dosta vise sa crnim jubilejima i sa konstantnim oplakivanjem gorke srpske sudbine. Stalno podsecanje da nas je neko obavezo unistavao, ubijao, palio, ucenjivao i uopste mrzeo i urnisao na sve moguce nacine sigurno ne doprinosi poboljsanju stanja duha, koje nam je i tako na dnu. Zasto stalno ziveti u negativnom naboju???

Masinica

pre 11 godina

Srbija na zalost mora da se sa tugom u srcu, svakog iskrenog coveka seca na ovaj datum. Ono sto boli je to da niko nije za neljudska dela odgovarao.Nadam se da ovo vise nikada nece ponoviti.

imenjak

pre 11 godina

A ko je za ovo odgovarao i robijao ?
Naravno nika jer Srbe moze da ubija i proteruje ko god hoce bez ikakve kazne a sto se tice porusenih kuca i crkava tu je tek prica jos tuznija.

Bojsi

pre 11 godina

Jos jedan datum za obelezavanje ruznih dogadjaja koji su se dogodili Srbima. Ovaj dogadjaj pokazuje realnu sliku o "nezavisnom Kosovu" a to je da je da je osnovno pravo svakog coveka na zivot tamo ugrozeno. Setimo se samo koliko je ljudi tada izgubilo svoje zivote a da ne govorimo o povredjenima i pricinjenoj materijalnoj steti i unistenim hramovima i spomenicima kulture. Evropa i dalje zmuri na takvu situaciju na KiM koja se ni danas nije promenila na bolje. I danas se ljudi boje da izadju na ulicu, i dalje pripadnici KFORa obezbedjuju srpske manastire. Samo je pitanje dokle cete gospodo da cutite i da pustate da se u srcu Evrope stvara narko drzava. Dokumentarac novinara RAIa o putevima droge izgleda vama nista ne znaci.

imenjak

pre 11 godina

A ko je za ovo odgovarao i robijao ?
Naravno nika jer Srbe moze da ubija i proteruje ko god hoce bez ikakve kazne a sto se tice porusenih kuca i crkava tu je tek prica jos tuznija.

Bojsi

pre 11 godina

Jos jedan datum za obelezavanje ruznih dogadjaja koji su se dogodili Srbima. Ovaj dogadjaj pokazuje realnu sliku o "nezavisnom Kosovu" a to je da je da je osnovno pravo svakog coveka na zivot tamo ugrozeno. Setimo se samo koliko je ljudi tada izgubilo svoje zivote a da ne govorimo o povredjenima i pricinjenoj materijalnoj steti i unistenim hramovima i spomenicima kulture. Evropa i dalje zmuri na takvu situaciju na KiM koja se ni danas nije promenila na bolje. I danas se ljudi boje da izadju na ulicu, i dalje pripadnici KFORa obezbedjuju srpske manastire. Samo je pitanje dokle cete gospodo da cutite i da pustate da se u srcu Evrope stvara narko drzava. Dokumentarac novinara RAIa o putevima droge izgleda vama nista ne znaci.

Zoran G.

pre 11 godina

Divno , i sad se mi mirimo sa njima , treba da ukinemo 1244 i da nam protjeraju ostale Srbe u narednih 5 godina. Ovo nam je opomena i nauk za sva vremena sta ce biti sa nama kao narodom ako ne budemo složni i jedinstveni i radni.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Malo ko van Srbije zna za ovo. Ja sam naletio na snimke s YouTube-a gdje se pale srpske crkve i manastiri i to sam jedva našao nesto a htio sam znati vise nakon sto sam vidio snimku kako 1 crkva gori. A tek sam sada procitao kronologiju kako spada. Svijet nema pojma da se ovo dogodilo. U vašem je interesu i vama na dušu, da se to sazna van granica Srbije i Kosova.
Kako bi bilo recimo da b92 snimi dokumentarac o ovome ? A obični građani koji nesto znaju da stavljaju amaterske, ali sto je moguće bolje editirane snimke sa lijepim opisom kada, gdje i sta se vidi na snimci. I sve sto je objektivnije moguće, bez zagovaranja mržnje i osvete. To vam je moralna dužnost.

Maksa

pre 11 godina

Slava svim poginulim!!! Na nesrecu i sramotu NIKO nije odgovarao za ovaj gnusan zlocin, za ubijene i proterane, za paljenje i unistavanje Crkava i Manastira, za paljenje i unistavanje Pecke Patrijarsije, i zatiranja svega Srpskog na Kosovu. To cinjenje zla pred ocima cele EU, koja prstom nije mrdnula da spreci divljanje albanaca, i svojom cutnjom kao znakom odobravanja doprinela zlu. Ne ponovilo se ...

Владимир

pre 11 godina

Ја већ и заборавио...
Срећом па су ту медији који ме 10 година уче шта је битно, а шта не у мом памћењу и (животу).
Битан је Чанак, бар једном недељно, а за све остало постоје (сребрне) годишњице.

Yo

pre 11 godina

Zasto EU javno ne osudi ovaj zlocin? Ili mozda nisu obavesteni da se desio!
A poruka za evropejce koji se zalazu za EU jer misle da ce kad udjemo u evropsku uniju imati posao od par hiljada evra i da ce ruze poceti da cvetaju cak i iz betona porucujem da idu u francusku,nemacku,italiju i ostale clanice evropske unije pa neka rade tamo!
Kolko je Kostunica bio u pravu za sve,mnogi to vide,ali i dalje nece da priznaju! Referendum Kosovo ili EU i da vidimo na cemu smo da se zavrsi vise ovo! Sramota je da Dacic koji je dobio najmanju podrsku glasaca odlucuje o tome sta ce biti sa Kosovom,a pritom dobre pare i on dobija da donese neke odluke!

yappy ns

pre 11 godina

posto su nam u svetu udarili negativan marketing vec decenijama, nad nama se moze desavati sve...srbe slobodno bombarduj, proteruj, unistavaj im imovinu, veru, potomke...sto bi neko u svetu reagovao kad smo mi "zlocinci", ma sta vise, "malo" smo i stradali...a nasi prijatelji, imamo li ih?!...cute!!! Sto ne izbace Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar iz EU, ta ni oni nisu priznali nezavisan Kosmet...kako to da se niko ne stavi u nasu stranu?!?! Ma svi plesu kako sviraju svetski zandarmi Ameri...ali proci ce i njihovo...svakom i svima na obraz i cast!!! Slava i miropokoj stradalima, molitva za zive i velika nada da ce svako dobiti sto je zasluzio!!! Budimo mi najbolji moguci jedniprema drugima, kako u Srbiji, kolikagod ona bila, tako i u belom svetu...Srbija je tamo gde su Srbi!!!

Masinica

pre 11 godina

Srbija na zalost mora da se sa tugom u srcu, svakog iskrenog coveka seca na ovaj datum. Ono sto boli je to da niko nije za neljudska dela odgovarao.Nadam se da ovo vise nikada nece ponoviti.

Jer smo jedno ma šta prolazni političari pričali

pre 11 godina

Da se ne zaboravi. Stradamo, ali ćemo preteći. Podrška svim Srbima na Kosovu koji hrabro istravaju. Pomažem i pomagaću koliko mogu: politički, humanitarno, duhovno.

miro split

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Irak,Afganistan.Za sva ova arapska proljeća u kojima im stabilne diktature više nisu pasale jer Kinezi preuzimaju svoj dio kolača pa im više odgovara haos.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.

Majiko

pre 11 godina

Strašno je i čitati kamoli doživeti. Nepravda u celom svetu a najstrašnije od svega je što velike sile stoje iza kriminalaca i još ih i pomažu

The Stranger's

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.
(miro split,

slozio bi se sa tobom i uporedio sa drugim svetskim ratom tj. pocetkom njegovim , napadom na poljsku i cekanje hitlera da vidi kako ce svet reagovati na njegovu agresiju. nazalost ceo svet je cutao uz neke osude. isto se dogodilo i sa SRJ i otimacinom kosova i metohije gde je NATO zeleo da vidi reakciju sveta na njihovu agresiju bez dozvole SB UN. nazalost ceo svet je cutao i imamo sta danas imamo njihove kolonije gde su posvadjani i podeljeni narodi ...

Jelence

pre 11 godina

Aman dosta vise sa crnim jubilejima i sa konstantnim oplakivanjem gorke srpske sudbine. Stalno podsecanje da nas je neko obavezo unistavao, ubijao, palio, ucenjivao i uopste mrzeo i urnisao na sve moguce nacine sigurno ne doprinosi poboljsanju stanja duha, koje nam je i tako na dnu. Zasto stalno ziveti u negativnom naboju???

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Ovaj nacistički napad pokazao je koliko napadači boluju od mržnje. Ta bolest sa sobom vuče prokletstvo koje se uvek vraća kao bumerang. Sa druge strane Srbi na KiM su trostruke žrtve. Mislili su da je večno održivo stanje njihove apsolutne dominacije nad albanskom većinom, pa su zbog toga dali Miloševiću apsolutnu podršku. Onda je usledio poraz i albanska "osveta" koja je imala za cilj ostvarivanje zločinačke ideje o etnički čistom Kosovu. Ratnim porazom slomljena Srbija, i da je htela, ne bi mogla da učini ništa da ne dođe do ishoda kojeg imamo danas. Međutim, mogao je da se olakša život preostalih Srba na KiM. Umesto toga najveće partije u Srbiji su pominjale KiM samo u cilju pridobijanja glasova, a na samom Kosovu političari tih partija su otuđivali sredstva namenjena kosmetskim Srbima koji jedva preživljavaju...

jelena jsm

pre 11 godina

Devet godina od dogadjanja na Kosovu, je nesto sto se ni kada ne sme zaboraviti. Taj uzas koji se desio, mora uvek da opmominje sve a posebno, medjunarodnu zajednicu jer je najveci krivac sto to nije sprecila. Zato danas kada se pregovara, na moze a da se taj dogadjaj gubi iz vida.

Codex Alementarius

pre 11 godina

39 srpskih Crkava i Manastira je unisteno na KiM ! Da je unisteno 39 dzamija ili 39 sinagoga ceo svet bi se digao na noge...a ovako nikom nista. Neko je davno rekao da Srbi sa Svetim Savom ne mogu u EU.

dno dna

pre 11 godina

"Posle pogroma nad Srbima, uhapšeno je 270 Albanaca, 143 osobe su osuđene, većina na novčane kazne, a 67 njih osuđeno je na zatvor, ali ne i glavni akteri iz političkih struktura i redova nekadašnje OVK. "

upravo i to jeste glavni problem zasto se pogrom nad srbima nastavlja , zato sto glavni akteri nisu pohapseni i osudjeni ali zna se da ti akteri pripadaju programu "kosovo drzava" pa se protiv njih i ne moze podici optuba jer bi se odmah podigla optuzba protiv projekta "kosovo drzava". naravno , progom protiv srba mora da ima podrsku stvaralaca projekta "kosovo drzava" da progom trajao vise dana kao sto se dogodio u martu 2004 godine. i uvek postavim pitanje , da li normalna drzava moze da prizna projekat "kosovo drzava" , bez pritiska onih koji pokusavaju da je stvore , a da znaju da albanci skrnave groblja , pale crkve , proteruju narod a da su glavni akteri i organizatori pripadnici najviseg politickog vrha tako zvane "kosovo drzava"?

МАРКО

pre 11 godina

То је био етничко и свако друго чишћење а не погром како благо описујете. То је било планско организовање да се Срби протерају и њихове светиње униште, такорећи покушај насилног брисања Србског порекла на Космету!

? drugi deo

pre 11 godina

...између Европе и Срба као да постоји један зид, не само сада због Космета. Прави зид сачињен од осећања, зид саграђен на супротности између мањкавости осећања, с једне стране, и претераности осећања, с друге стране. Зид у нашим душама И све је то још појачано убеђењем просечног Србина да су с оне, западне, стране зида хладноћа и прорачунати грехови скоро увек већи злочин од убиства, под условом да је оно почињено у праведном сукобу.
И сада, ко и како да сруши тај зид?

lana

pre 11 godina

Bilo je strašno.Poznajem ljude koji su tada živeli na kosvu.I kad god smo se čuli tog stravičnog marta govorili su dokle su stigli Albanci i koliko je kuća u Čaglavici njihovom selu spaljeno.Kako su napustili svoje domove bez ikakve nade da se ponovo u njih vrate.Zato podržavam svaku odluku sadašnje vlade koja je u interesu zaštitie njihovih života.Njima nije ugrožena samo sloboda kretanja već i pravo na život!

Lajavica

pre 11 godina

...i ni na jednoj TV ni jedna specijalna emisija ovim povodom...
...niti setnja u gradovima Srbije....
...niti se NVO oglasavaju...
...samo vest, reda radi

Tesko nama

Dovoljan razlog

pre 11 godina

Pa da nema drugih razloga, a ima ih, ovo je dovoljno, zbog čega Srbija ne sme da prihvati sporazum sa Prištinom. Sporazum, koji bi bio na štetu preostalih srba na Kosovu i Metohiji.

Maksa

pre 11 godina

@Jelence

Zato sto secanje BOLI na nepravdu ucinjenu nam. Zato sto su PROTERANI jos uvek smesteni u razno-raznim Kolektivnim Centrima, bez osnovnih uslova dostojnih coveka. Zato sto su deca ostala i rasla bez oca, mnogi bez brata, mnogi bez sina. Zato je potrebno SECANJE i stalno PODSECANJE, da se ovakav GNUSAN ZLOCIN ne ponovi. Ne moze se ziveti u pozitivnom naboju kada se i dan danas desavaju zlocini nad Kosovskim Srbima (ogradjenih bodljikavom zicom u ovom veku). Ne moze se...jer, smo prosto LJUDI, koji imaju osecaja za patnju drugih, sa nabojem IZRAZENIM za LJUDSKOST.

SRAMOTA ZA SRBIJU

pre 11 godina

Setali su Djindjica, a za hiljade ubijenih Srba na kosovu Ceda i Djilas i tadic nisu se oglasili, a kamoli napravili setnju. SRAMOTA ZA SRBIJU.

Uroš88

pre 11 godina

U interesu Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

sanja

pre 11 godina

Tog 17 marta pre tačno 9 godina na Kosovu su uništena mnoga srpska obeležja,gradovi ostali etnički čisti zbog proterivanja Srba,dok je svet ćutao.Srbija je doživela veliku nepravdu. I ponovo mi moramo dalje.A za tih devet godina je nisam primetila mada s vremena na vreme odem do Kosova da se išta promenilo.Ovo je prvi put da se pokreće pitanje stalno rešenja kosovskog problema.I ja se ikreno nadam da će mo uspeti.Jer moramo imati uvidu ono što se moglo dobiti pre 17 marta danas više ne,ono što može danas za desetak godina više neće moći!

CG

pre 11 godina

Od tada se pozicija Albanaca bitno pogorsala...

Ko bi se nakon povlacenja srpske vojske sa Kosova 1999 mogao nadati da cemo danas govoriti o srpskoj drzavi u "pokrajini" na Kosovu?
Ko bi se mogao nadati da ce Rusi i ostali tako cvrsti stati u blokadu ulaska te tvorevine u UN!

Da su Albanci zadrzali status "zrtve" koju su imali do 2004 nikada ne bi danas bili natjerani od svojih zapadnih mentora da prave kompromise koje ce uskoro napraviti...


Ako cemo cinicno ovo je stetilo najvise velikoalbanskim fasistima...

decko sa barikada

pre 11 godina

Nalogodavci ovih zlocina nalaze se u sadasnjoj tkz vladi kosova na celu sa hasimom tacijem,a izvrsioci zlocina medju pripadnicima kosovske policije i tkz sadasnjih bsk ,a tada kzk...

poli

pre 11 godina

U pitanju je bila dobro organizovana akcija, pocev od pritisaka na albansku decu da lazu, medijskih manipulacija i pumpanja javnog mnenja protiv Srba, organizovanih i koordinisanih napada na terenu, unapred pripremljenih izjava koje su tada davali albanski politicari pa do umesanosti nemacke obavestajne sluzbe u organizovanju i do nemackih vojnika na terenu koji su asistirali u svemu tome. Uhapseni su neki nebitni pojedinci, mediji su "kaznjeni" tako sto su dobili jos para kako bi "razvili profesionalne kapacitete", albanski politicari su izbegli odgovornost bas kao i Nemci koji su stajali iza svega toga a rezultat je bio i odustajanje od principa "standardi pre statusa". Beskrajno licemerno od strane Nemaca koji su cak nagradili Albance zbog onoga sta su radili tih dana i jos su ti isti Nemci najglasniji u ucenjivanju Srbije da sto pre da legimitet toj albanskoj naci-krimi paradrzavi i koriste EU integracije kako bi ucenjivali Srbiju. Mozda je spas za Srbiju to clanstvo u EU ali da mi je muka i da mi se povraca od tih "EU vrednosti" koje olicava Nemacka, to je cinjenica.

nada

pre 11 godina

Ponosna sam sto sam na forumu videla ovoliko lepih komentara..Kako je lepo biti jedinstven..Samo je zalosno sto je povod ovaj strasan dogadjaj na Kosovu...Ali sam ipak ponosna..jos za nas ima nade..

Milica

pre 11 godina

Kada neko ubije 19 , a više od 1000 osoba povredi , zapali više od 900 kuća ,protera 4.000 ljudi i prođe devet godina , a da za to niko ne odgovara je prosto za nepoverovati. Na žalost to je tačno i to je veliki promašaj Međunarodne zajednice što se nije ozbiljnije uključila u rasvetljavanju ovog slučaja i indetifikovala počinioce.

katarina

pre 11 godina

zao mi je svih postenih Srba koji su postradali zbog necijih usijanih glava.Greota za ljude koji nisu imali ni dinara a napustili svoj dom a do dana danasnjeg niko im nije pomogao

Jelence

pre 11 godina

Aman dosta vise sa crnim jubilejima i sa konstantnim oplakivanjem gorke srpske sudbine. Stalno podsecanje da nas je neko obavezo unistavao, ubijao, palio, ucenjivao i uopste mrzeo i urnisao na sve moguce nacine sigurno ne doprinosi poboljsanju stanja duha, koje nam je i tako na dnu. Zasto stalno ziveti u negativnom naboju???

Uroš88

pre 11 godina

U interesu Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

Bojsi

pre 11 godina

Jos jedan datum za obelezavanje ruznih dogadjaja koji su se dogodili Srbima. Ovaj dogadjaj pokazuje realnu sliku o "nezavisnom Kosovu" a to je da je da je osnovno pravo svakog coveka na zivot tamo ugrozeno. Setimo se samo koliko je ljudi tada izgubilo svoje zivote a da ne govorimo o povredjenima i pricinjenoj materijalnoj steti i unistenim hramovima i spomenicima kulture. Evropa i dalje zmuri na takvu situaciju na KiM koja se ni danas nije promenila na bolje. I danas se ljudi boje da izadju na ulicu, i dalje pripadnici KFORa obezbedjuju srpske manastire. Samo je pitanje dokle cete gospodo da cutite i da pustate da se u srcu Evrope stvara narko drzava. Dokumentarac novinara RAIa o putevima droge izgleda vama nista ne znaci.

imenjak

pre 11 godina

A ko je za ovo odgovarao i robijao ?
Naravno nika jer Srbe moze da ubija i proteruje ko god hoce bez ikakve kazne a sto se tice porusenih kuca i crkava tu je tek prica jos tuznija.

yappy ns

pre 11 godina

posto su nam u svetu udarili negativan marketing vec decenijama, nad nama se moze desavati sve...srbe slobodno bombarduj, proteruj, unistavaj im imovinu, veru, potomke...sto bi neko u svetu reagovao kad smo mi "zlocinci", ma sta vise, "malo" smo i stradali...a nasi prijatelji, imamo li ih?!...cute!!! Sto ne izbace Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar iz EU, ta ni oni nisu priznali nezavisan Kosmet...kako to da se niko ne stavi u nasu stranu?!?! Ma svi plesu kako sviraju svetski zandarmi Ameri...ali proci ce i njihovo...svakom i svima na obraz i cast!!! Slava i miropokoj stradalima, molitva za zive i velika nada da ce svako dobiti sto je zasluzio!!! Budimo mi najbolji moguci jedniprema drugima, kako u Srbiji, kolikagod ona bila, tako i u belom svetu...Srbija je tamo gde su Srbi!!!

Yo

pre 11 godina

Zasto EU javno ne osudi ovaj zlocin? Ili mozda nisu obavesteni da se desio!
A poruka za evropejce koji se zalazu za EU jer misle da ce kad udjemo u evropsku uniju imati posao od par hiljada evra i da ce ruze poceti da cvetaju cak i iz betona porucujem da idu u francusku,nemacku,italiju i ostale clanice evropske unije pa neka rade tamo!
Kolko je Kostunica bio u pravu za sve,mnogi to vide,ali i dalje nece da priznaju! Referendum Kosovo ili EU i da vidimo na cemu smo da se zavrsi vise ovo! Sramota je da Dacic koji je dobio najmanju podrsku glasaca odlucuje o tome sta ce biti sa Kosovom,a pritom dobre pare i on dobija da donese neke odluke!

Zoran G.

pre 11 godina

Divno , i sad se mi mirimo sa njima , treba da ukinemo 1244 i da nam protjeraju ostale Srbe u narednih 5 godina. Ovo nam je opomena i nauk za sva vremena sta ce biti sa nama kao narodom ako ne budemo složni i jedinstveni i radni.

Maksa

pre 11 godina

Slava svim poginulim!!! Na nesrecu i sramotu NIKO nije odgovarao za ovaj gnusan zlocin, za ubijene i proterane, za paljenje i unistavanje Crkava i Manastira, za paljenje i unistavanje Pecke Patrijarsije, i zatiranja svega Srpskog na Kosovu. To cinjenje zla pred ocima cele EU, koja prstom nije mrdnula da spreci divljanje albanaca, i svojom cutnjom kao znakom odobravanja doprinela zlu. Ne ponovilo se ...

Majiko

pre 11 godina

Strašno je i čitati kamoli doživeti. Nepravda u celom svetu a najstrašnije od svega je što velike sile stoje iza kriminalaca i još ih i pomažu

Jer smo jedno ma šta prolazni političari pričali

pre 11 godina

Da se ne zaboravi. Stradamo, ali ćemo preteći. Podrška svim Srbima na Kosovu koji hrabro istravaju. Pomažem i pomagaću koliko mogu: politički, humanitarno, duhovno.

Masinica

pre 11 godina

Srbija na zalost mora da se sa tugom u srcu, svakog iskrenog coveka seca na ovaj datum. Ono sto boli je to da niko nije za neljudska dela odgovarao.Nadam se da ovo vise nikada nece ponoviti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Ovaj nacistički napad pokazao je koliko napadači boluju od mržnje. Ta bolest sa sobom vuče prokletstvo koje se uvek vraća kao bumerang. Sa druge strane Srbi na KiM su trostruke žrtve. Mislili su da je večno održivo stanje njihove apsolutne dominacije nad albanskom većinom, pa su zbog toga dali Miloševiću apsolutnu podršku. Onda je usledio poraz i albanska "osveta" koja je imala za cilj ostvarivanje zločinačke ideje o etnički čistom Kosovu. Ratnim porazom slomljena Srbija, i da je htela, ne bi mogla da učini ništa da ne dođe do ishoda kojeg imamo danas. Međutim, mogao je da se olakša život preostalih Srba na KiM. Umesto toga najveće partije u Srbiji su pominjale KiM samo u cilju pridobijanja glasova, a na samom Kosovu političari tih partija su otuđivali sredstva namenjena kosmetskim Srbima koji jedva preživljavaju...

Владимир

pre 11 godina

Ја већ и заборавио...
Срећом па су ту медији који ме 10 година уче шта је битно, а шта не у мом памћењу и (животу).
Битан је Чанак, бар једном недељно, а за све остало постоје (сребрне) годишњице.

? drugi deo

pre 11 godina

...између Европе и Срба као да постоји један зид, не само сада због Космета. Прави зид сачињен од осећања, зид саграђен на супротности између мањкавости осећања, с једне стране, и претераности осећања, с друге стране. Зид у нашим душама И све је то још појачано убеђењем просечног Србина да су с оне, западне, стране зида хладноћа и прорачунати грехови скоро увек већи злочин од убиства, под условом да је оно почињено у праведном сукобу.
И сада, ко и како да сруши тај зид?

CG

pre 11 godina

Od tada se pozicija Albanaca bitno pogorsala...

Ko bi se nakon povlacenja srpske vojske sa Kosova 1999 mogao nadati da cemo danas govoriti o srpskoj drzavi u "pokrajini" na Kosovu?
Ko bi se mogao nadati da ce Rusi i ostali tako cvrsti stati u blokadu ulaska te tvorevine u UN!

Da su Albanci zadrzali status "zrtve" koju su imali do 2004 nikada ne bi danas bili natjerani od svojih zapadnih mentora da prave kompromise koje ce uskoro napraviti...


Ako cemo cinicno ovo je stetilo najvise velikoalbanskim fasistima...

jelena jsm

pre 11 godina

Devet godina od dogadjanja na Kosovu, je nesto sto se ni kada ne sme zaboraviti. Taj uzas koji se desio, mora uvek da opmominje sve a posebno, medjunarodnu zajednicu jer je najveci krivac sto to nije sprecila. Zato danas kada se pregovara, na moze a da se taj dogadjaj gubi iz vida.

sanja

pre 11 godina

Tog 17 marta pre tačno 9 godina na Kosovu su uništena mnoga srpska obeležja,gradovi ostali etnički čisti zbog proterivanja Srba,dok je svet ćutao.Srbija je doživela veliku nepravdu. I ponovo mi moramo dalje.A za tih devet godina je nisam primetila mada s vremena na vreme odem do Kosova da se išta promenilo.Ovo je prvi put da se pokreće pitanje stalno rešenja kosovskog problema.I ja se ikreno nadam da će mo uspeti.Jer moramo imati uvidu ono što se moglo dobiti pre 17 marta danas više ne,ono što može danas za desetak godina više neće moći!

dno dna

pre 11 godina

"Posle pogroma nad Srbima, uhapšeno je 270 Albanaca, 143 osobe su osuđene, većina na novčane kazne, a 67 njih osuđeno je na zatvor, ali ne i glavni akteri iz političkih struktura i redova nekadašnje OVK. "

upravo i to jeste glavni problem zasto se pogrom nad srbima nastavlja , zato sto glavni akteri nisu pohapseni i osudjeni ali zna se da ti akteri pripadaju programu "kosovo drzava" pa se protiv njih i ne moze podici optuba jer bi se odmah podigla optuzba protiv projekta "kosovo drzava". naravno , progom protiv srba mora da ima podrsku stvaralaca projekta "kosovo drzava" da progom trajao vise dana kao sto se dogodio u martu 2004 godine. i uvek postavim pitanje , da li normalna drzava moze da prizna projekat "kosovo drzava" , bez pritiska onih koji pokusavaju da je stvore , a da znaju da albanci skrnave groblja , pale crkve , proteruju narod a da su glavni akteri i organizatori pripadnici najviseg politickog vrha tako zvane "kosovo drzava"?

lana

pre 11 godina

Bilo je strašno.Poznajem ljude koji su tada živeli na kosvu.I kad god smo se čuli tog stravičnog marta govorili su dokle su stigli Albanci i koliko je kuća u Čaglavici njihovom selu spaljeno.Kako su napustili svoje domove bez ikakve nade da se ponovo u njih vrate.Zato podržavam svaku odluku sadašnje vlade koja je u interesu zaštitie njihovih života.Njima nije ugrožena samo sloboda kretanja već i pravo na život!

The Stranger's

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.
(miro split,

slozio bi se sa tobom i uporedio sa drugim svetskim ratom tj. pocetkom njegovim , napadom na poljsku i cekanje hitlera da vidi kako ce svet reagovati na njegovu agresiju. nazalost ceo svet je cutao uz neke osude. isto se dogodilo i sa SRJ i otimacinom kosova i metohije gde je NATO zeleo da vidi reakciju sveta na njihovu agresiju bez dozvole SB UN. nazalost ceo svet je cutao i imamo sta danas imamo njihove kolonije gde su posvadjani i podeljeni narodi ...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Malo ko van Srbije zna za ovo. Ja sam naletio na snimke s YouTube-a gdje se pale srpske crkve i manastiri i to sam jedva našao nesto a htio sam znati vise nakon sto sam vidio snimku kako 1 crkva gori. A tek sam sada procitao kronologiju kako spada. Svijet nema pojma da se ovo dogodilo. U vašem je interesu i vama na dušu, da se to sazna van granica Srbije i Kosova.
Kako bi bilo recimo da b92 snimi dokumentarac o ovome ? A obični građani koji nesto znaju da stavljaju amaterske, ali sto je moguće bolje editirane snimke sa lijepim opisom kada, gdje i sta se vidi na snimci. I sve sto je objektivnije moguće, bez zagovaranja mržnje i osvete. To vam je moralna dužnost.

miro split

pre 11 godina

Srbija je bila NATO pokusni kunić za sve iduće intervencije ovog vojnog saveza.
Irak,Afganistan.Za sva ova arapska proljeća u kojima im stabilne diktature više nisu pasale jer Kinezi preuzimaju svoj dio kolača pa im više odgovara haos.
Ovo područije je pretvoreno u njihovu koloniju u kojoj oni konstatno održavaju stanje napetosti iskorištavajući našu glupost i mržnju.

Dovoljan razlog

pre 11 godina

Pa da nema drugih razloga, a ima ih, ovo je dovoljno, zbog čega Srbija ne sme da prihvati sporazum sa Prištinom. Sporazum, koji bi bio na štetu preostalih srba na Kosovu i Metohiji.

МАРКО

pre 11 godina

То је био етничко и свако друго чишћење а не погром како благо описујете. То је било планско организовање да се Срби протерају и њихове светиње униште, такорећи покушај насилног брисања Србског порекла на Космету!

Codex Alementarius

pre 11 godina

39 srpskih Crkava i Manastira je unisteno na KiM ! Da je unisteno 39 dzamija ili 39 sinagoga ceo svet bi se digao na noge...a ovako nikom nista. Neko je davno rekao da Srbi sa Svetim Savom ne mogu u EU.

Lajavica

pre 11 godina

...i ni na jednoj TV ni jedna specijalna emisija ovim povodom...
...niti setnja u gradovima Srbije....
...niti se NVO oglasavaju...
...samo vest, reda radi

Tesko nama

SRAMOTA ZA SRBIJU

pre 11 godina

Setali su Djindjica, a za hiljade ubijenih Srba na kosovu Ceda i Djilas i tadic nisu se oglasili, a kamoli napravili setnju. SRAMOTA ZA SRBIJU.

Maksa

pre 11 godina

@Jelence

Zato sto secanje BOLI na nepravdu ucinjenu nam. Zato sto su PROTERANI jos uvek smesteni u razno-raznim Kolektivnim Centrima, bez osnovnih uslova dostojnih coveka. Zato sto su deca ostala i rasla bez oca, mnogi bez brata, mnogi bez sina. Zato je potrebno SECANJE i stalno PODSECANJE, da se ovakav GNUSAN ZLOCIN ne ponovi. Ne moze se ziveti u pozitivnom naboju kada se i dan danas desavaju zlocini nad Kosovskim Srbima (ogradjenih bodljikavom zicom u ovom veku). Ne moze se...jer, smo prosto LJUDI, koji imaju osecaja za patnju drugih, sa nabojem IZRAZENIM za LJUDSKOST.

nada

pre 11 godina

Ponosna sam sto sam na forumu videla ovoliko lepih komentara..Kako je lepo biti jedinstven..Samo je zalosno sto je povod ovaj strasan dogadjaj na Kosovu...Ali sam ipak ponosna..jos za nas ima nade..

decko sa barikada

pre 11 godina

Nalogodavci ovih zlocina nalaze se u sadasnjoj tkz vladi kosova na celu sa hasimom tacijem,a izvrsioci zlocina medju pripadnicima kosovske policije i tkz sadasnjih bsk ,a tada kzk...

poli

pre 11 godina

U pitanju je bila dobro organizovana akcija, pocev od pritisaka na albansku decu da lazu, medijskih manipulacija i pumpanja javnog mnenja protiv Srba, organizovanih i koordinisanih napada na terenu, unapred pripremljenih izjava koje su tada davali albanski politicari pa do umesanosti nemacke obavestajne sluzbe u organizovanju i do nemackih vojnika na terenu koji su asistirali u svemu tome. Uhapseni su neki nebitni pojedinci, mediji su "kaznjeni" tako sto su dobili jos para kako bi "razvili profesionalne kapacitete", albanski politicari su izbegli odgovornost bas kao i Nemci koji su stajali iza svega toga a rezultat je bio i odustajanje od principa "standardi pre statusa". Beskrajno licemerno od strane Nemaca koji su cak nagradili Albance zbog onoga sta su radili tih dana i jos su ti isti Nemci najglasniji u ucenjivanju Srbije da sto pre da legimitet toj albanskoj naci-krimi paradrzavi i koriste EU integracije kako bi ucenjivali Srbiju. Mozda je spas za Srbiju to clanstvo u EU ali da mi je muka i da mi se povraca od tih "EU vrednosti" koje olicava Nemacka, to je cinjenica.

Milica

pre 11 godina

Kada neko ubije 19 , a više od 1000 osoba povredi , zapali više od 900 kuća ,protera 4.000 ljudi i prođe devet godina , a da za to niko ne odgovara je prosto za nepoverovati. Na žalost to je tačno i to je veliki promašaj Međunarodne zajednice što se nije ozbiljnije uključila u rasvetljavanju ovog slučaja i indetifikovala počinioce.

katarina

pre 11 godina

zao mi je svih postenih Srba koji su postradali zbog necijih usijanih glava.Greota za ljude koji nisu imali ni dinara a napustili svoj dom a do dana danasnjeg niko im nije pomogao