Subota, 16.03.2013.

17:37

Priština: Gvajana priznala Kosovo

Ministarstvo inostranih poslova Kosova saopštilo je da je Vlada Gvajane priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu.

Izvor: Beta

Priština: Gvajana priznala Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

btw

pre 11 godina

@(Besim, 16. mart 2013 22:39)

Ne vidim kakve ima veze, ali kad vec pitas - Srbija (odnosno SR Jugoslavija) je postala clan u novembru 2000., dakle mesec dana posle pada Milosevica. Inace, da - poslednju rec ima Savet Bezbednosti: "The admission of any such state to membership in the United Nations will be effected by a decision of the General Assembly upon the recommendation of the Security Council." Sve lepo pise na netu.

Usput, cisto poredjenja radi, Palestinu su priznale 131 od 193 clanica UN-a i jos uvek primljeni.

Justin

pre 11 godina

Gvajana ili Burkina Faso,telefonom ili faxom,sa ili bez pecata,Kosovo vise definitivno nije nase.To je ono sto bi nama trebalo da bude najznacajnije i malo je glupo pratiti ovakve vesti zabavnim komentarima, kobajagi dubovitim. Nije uputna ni tolika zluradost,jer u pitanju je susedna zemlja u kojoj zive i zivece nasi sunarodnici,pa ako je toj zemlji dobro,bice dobro i njima. Zar ne pregovaramo upravo o tome?

sigurimi aktivisti

pre 11 godina

@e-krem

Kako ti mislis da bilo ko za ozbiljno shvati tvoje komentare kada manipilises ili ne znas ni koja je procedura za primanje u UN? A da ne spominjemo ostale "bisere" iz tvojih komentara.
Rusiju i Kinu bas briga za Srbiju ali tu vasu "drzavu" nece priznati zbog svojih interesa.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 11 godina

..A dal' je...onaj mali...putov'o I u tu zemlju,da lobira?
Ko zna gde je sve is'o a rezultati NULA KOMA JOZEF!!
A sad je do'so u Beograd da se"buni" zarad IZBACIVANJA iz DS-a!
Pitam jedino:O CIJEM TROSKU JE DOSAO U BEOGRAD?
KOLIKO ZNAM UN NE PLACAJU P R I V A T N A PUTOVANJA!!
Ili je, M O Z D A????? dos'o u Beograd da B R A N I "one"iz Njujorskog
konzulata koji....su onom kovacevicu OBEZBEDILI da zbrise iz SAD posto mu je tata lecio....njegovog"ljubljenog" hvala Bogu pokojnog Haskog robijasa!!A dal' ce ovaj SMETI da prevrce stolove po Beogradu??TESKOOOOO!!!

Posjetilac

pre 11 godina

Čestitam!
Samo brinem da će sada opet oni iz State Departmenta da se jave i prigovore Kosovarima da se hvale nepotpunim priznanjem. Bilo je tako prošloga puta za neku zemlju ne znam sada koju.
Netko je u šali ovdje rekao da je ovo telefonsko priznanje. :-) Valjda nisu gluhi telefoni. Bilo je ranije neko poricanje, ne sjećam se točno. Koliko poznam protokole, priznanje se može obaviti samo zvaničnom predajom papira na kojem to lijepo piše.
Kako god bilo neka svima na bude bolji život, a ovi političari neka se mlate svojim poslovima. Kamo lijepe sreće da je ostala ona Jugoslavija, pa da ne trebaju nekakva priznanja.

Besim

pre 11 godina

Да није ових из Приштине за 60 земаља не бих знао да постоје.
(Косовски витез, 16. mart 2013 18:14)
E pa niko ti nije kriv sto ti je profesor Geografije bio radnik Zemljoradnicke zadruge koji u Srbiju bio teknoloski visak.

laz

pre 11 godina

Za dva dana Gvajana ce da demantuje da je priznala Kosovo. Ipak je ova vest stigla iz Pristine, a ne uz Dzordztauna (glavnog grada Gvajane). Moraju ljudi da izmisljaju nova priznanja, ipak je Aljbin Kurti pomalo opasan sa svojim pristalicama.

Sava

pre 11 godina

Kosovo je bruka medjunarodne zajednice, umesto radjanja lepe i zdrave bebe rodila im se nakaza. Sada, kao sto bi svaki roditelj uradio, zele da zastite "svoje dete" ali nakaza Kosovo ne moze da ide u normalnu skolu sa ostalom decom (nema clanstva u UN, SE), ne moze da se bavi sportskim aktivnostima (nema ucesca na OI, EP, SP), ne sme da ide na ekskurzije(jedinima u Evropi im nisu ukinuli vize). Roditelji ga i dalje hrabre da je normalno ali gde god da krene i samo primecuje da je nakaza!! Gvajana tu nista ne moze da promeni.

Besim

pre 11 godina

""+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.
(the, 16. mart 2013 20:11)"""
Postujem svako misljenje pa cu i vase, i do smrti cu braniti tvoja prava da kazes ono sto mislis, ali nemoj reci ono sto nije, jer ako se Ja slazem stobom onda sam veci nego Ti.
Recite nam kad ? gde? Srbija prosla kroz te procedure ? S.B.
Cak ni savezna Jugoslavija nije bila clan za vreme rata u B i H. Sto se tice pevanja to smo najlosih jedino ako nas pretstavlja neka pevacica iz neke Komsijske Drzave.

baka

pre 11 godina

Strasna vijest...a telefonom je zvala hodzica jel? Jel ga cimnula pa je onda on nju zvao jer su mu ostali neki minuti iz paketa prema drugom kontinentu? Mozda ga je zvala i na skype ko ce ga znat. A zvanicno priznanje ... ah da, nije ga poslala. Papir sve trpi ali isto dok ne istrpi nista se ne racuna

very funny

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas.
(London 94, 16. mart 2013 18:10)

Da to je ta drzava i ovo je veoma ozbiljno.Radi se dakle o takvim svetskim silama poput Trinidada i Tobaga,Sveta Lucija,Sv. Vincent,Antigva,Barbados,Barbuda,Bahama,Portoriko,Haiti i jos neke da ne nabrajam.Inace poznato je da su to veliki prijateljimi Kosova jos iz 19 veka.

LLATINI

pre 11 godina

pa sve svetske sile koja su mucna na svetu su priznali kosovo Amerikanci Nemci japanci Britanci Francuzi a neke drzave koje nemaju leba da jedu kao rumuni ili kubanci one nisu neke sile na svetu gospodine sta kazes da mocne drzave nisu priznali kosovo polako ali sigurno ka UN

AntiFa

pre 11 godina

Pa zar se nisu srpske patriotske snage na celu sa Jeremicem upravo na ove Gv... (?) kleli i pozivali kako imamo saveznike? Steta sto retko kome je jasno da politicar zarad drzave i naroda mora i da se blamira,ostavi licni ponos sa strane,da se presamiti ... Umesto toga mi ih gledamo k'o rod rodjeni. E,bre braco Srbi! Samo da znate koliko je politicare briga za vas ... I to mislim na SVE punoglavce u skupstini.

Ulajev

pre 11 godina

Za Kosovo nije naj bitnije da bude clan UN vec daje u mestu Nikolica predsednik jeste gosp Jahjaga, da je predsednik vlade gosp Taci a ne Dacic, da je policija i vojska Kosova a ne Srbska, i td, te prema tome vi samo sanjajte kako cete stici na Saturn a Kosovo nece biti clan UN. Najbolje jeste za Srbe da malo vise gledaju sopstvenu "belu kugu" koja suzava broj stanovnika vise no ista drugo. Procitajte nesto od gosp Latinka Perovic.
Pozdrav od Zeral

e-krem

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)
Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

-Kao prvo mogu samo da se ne protive(uzdrzani) a kao drugo mozda ste im dosadili od 2006 ponasajuci se kao da su Kina i Rusija dugmad koja cekaju vas prst.To posle dalje znaci da paralela sa Palestinom ostaje samo tvoja puka zelja zajedno sa snom o Srbiji u EU.

the

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

albanski narcis naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@prava

hahahaha. "za deset godina cemo biti izrael"?

Stvarno? Sta ste postali za ovih prethodnih desetak godina dok ste imali sve moguce pare i americku i EU logistiku? Nista. Niste u stanju ni na Evroviziju da odete. Niste u stanju da ispunite uslove za beli sengen. Najveca nezaposlenost u regionu. Najmanja strana ulaganja. Najmanji prihodi po glavi stanovnika. Najveca korupcija. Najveci kriminal. Za deset godina cete biti u najboljem slucaju kao Palestina.

kill

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas. (London 94, 16. mart 2013 18:10)Ma daj covece kakva zajednica Kariba.Sva ostrva,ne racunajuci Kubu i Haiti,imaju par miliona stanovnika.A da ne pricamo o nekom njibovom uticaju to bi bio crni humor.

moby

pre 11 godina

Jos jedna svetska sila.Mora da je Taci srecan jer ne desava se svaki dan da dobijete priznanje od tako mocnih drzava.Ne razumem zasto objavljujete ovakve neozbiljne vesti.Pa pre ce Srbi naseliti Saturn nego sto ce Kosovo postati clan UN-a.

sportmanbg

pre 11 godina

Demantujem navode da je Banjica priznala Kosovo. To je cista izmisljotina isfabrikovana u Pristini, koja za cilj ima da unese razdor izmedju beogradskih opstina. A sto se tice priznanja izjavljujem da cemo priznati samostalne drzave Skotsku i Teksas za par godina. Dosta je bilo imperijalistickog jarma Engleza nad nasem bratskom narodu Skotske i americke hegemonije nad bogatim Teksasom. Pozivam i ostale beogradske opstine da sto pre ucine isto.

milan

pre 11 godina

A Burundi,Burkina Faso?E,dok vas one ne priznaju,neće ni Srbija.A ako već jesu,onda nije čudo što su ovi naši političari na korak da i oni to urade...hehe

Divos Lazarenko

pre 11 godina

Telefonsko priznanje:)))
(decko sa barikada, 16. mart 2013 18:20)

-- U elektronskoj poplavi mogucnosti da se javi ovakva vest telefonsko priznanje je sasvim moguce. Posle ce da stigne i papir. Al javito je da je musko! I to je radosna vest.

Revizor

pre 11 godina

A gde je pečat?

Saopštili da je ministru javljeno telefonom. Verovatno je čovek dobio SMS.

Da ne bude posle kao sa Sao Tome i Principe i kojima li još, da priznanje u stvari ne važi jer sve pare uze ministar ino poslova i ne dade premijeru ništa...
Svima je jasno da što se tiče UN, kosovska "nezavisnost" mrtvo slovo na papiru, "proces priznavanja" je odavno stao i da će Kosovo u UN ući kada uđu i Abhazija, Južna Osetija i Pridnestrovlje. Nikad.
Odnosno dok ga Srbija ne proda za nova obećanje o "svetloj budućnosti" u EU. Budućnosti o zajednici islamskih zemalja od Lamanša do Bosfora.

Miško

pre 11 godina

Upravo tako. Dosadni ste vise i vi i vasa priznanja. Polako samo,videcete za deset godina sta ce se desi s Kosovom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 16. mart 2013 17:46)

Šta će da se desi za 10 godina sa Kosovom, živo me interesuje ?

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

adrian-kosovo ne moze da ima stolicu u un dokle god rusija i kina to ne odobre a to ce da bude kada srbija da zeleno svetlo sto na tvoju zalost nece nikada da se desi...

London 94

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .
A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.
E to je vise nego ozboljno po nas.

Gospa Fjameta

pre 11 godina

Ne znam kuda ide ovaj svet...Da li su oni svesni da je to u suprotnosti sa medjunarodnim pravom?!Moze to sutra i njima da se desi...

Rodjendan

pre 11 godina

Kosovo je jedinstveni primer u svetu gde se priznanja vrse telefon,evo i ja cu da nazovem hodzaja telefonom i da mu kazem banjica je priznala kosovo.

Besim

pre 11 godina

Да није ових из Приштине за 60 земаља не бих знао да постоје.
(Косовски витез, 16. mart 2013 18:14)
E pa niko ti nije kriv sto ti je profesor Geografije bio radnik Zemljoradnicke zadruge koji u Srbiju bio teknoloski visak.

Miško

pre 11 godina

Upravo tako. Dosadni ste vise i vi i vasa priznanja. Polako samo,videcete za deset godina sta ce se desi s Kosovom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 16. mart 2013 17:46)

Šta će da se desi za 10 godina sa Kosovom, živo me interesuje ?

Justin

pre 11 godina

Gvajana ili Burkina Faso,telefonom ili faxom,sa ili bez pecata,Kosovo vise definitivno nije nase.To je ono sto bi nama trebalo da bude najznacajnije i malo je glupo pratiti ovakve vesti zabavnim komentarima, kobajagi dubovitim. Nije uputna ni tolika zluradost,jer u pitanju je susedna zemlja u kojoj zive i zivece nasi sunarodnici,pa ako je toj zemlji dobro,bice dobro i njima. Zar ne pregovaramo upravo o tome?

LLATINI

pre 11 godina

pa sve svetske sile koja su mucna na svetu su priznali kosovo Amerikanci Nemci japanci Britanci Francuzi a neke drzave koje nemaju leba da jedu kao rumuni ili kubanci one nisu neke sile na svetu gospodine sta kazes da mocne drzave nisu priznali kosovo polako ali sigurno ka UN

London 94

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .
A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.
E to je vise nego ozboljno po nas.

Ulajev

pre 11 godina

Za Kosovo nije naj bitnije da bude clan UN vec daje u mestu Nikolica predsednik jeste gosp Jahjaga, da je predsednik vlade gosp Taci a ne Dacic, da je policija i vojska Kosova a ne Srbska, i td, te prema tome vi samo sanjajte kako cete stici na Saturn a Kosovo nece biti clan UN. Najbolje jeste za Srbe da malo vise gledaju sopstvenu "belu kugu" koja suzava broj stanovnika vise no ista drugo. Procitajte nesto od gosp Latinka Perovic.
Pozdrav od Zeral

e-krem

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)
Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

-Kao prvo mogu samo da se ne protive(uzdrzani) a kao drugo mozda ste im dosadili od 2006 ponasajuci se kao da su Kina i Rusija dugmad koja cekaju vas prst.To posle dalje znaci da paralela sa Palestinom ostaje samo tvoja puka zelja zajedno sa snom o Srbiji u EU.

Besim

pre 11 godina

""+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.
(the, 16. mart 2013 20:11)"""
Postujem svako misljenje pa cu i vase, i do smrti cu braniti tvoja prava da kazes ono sto mislis, ali nemoj reci ono sto nije, jer ako se Ja slazem stobom onda sam veci nego Ti.
Recite nam kad ? gde? Srbija prosla kroz te procedure ? S.B.
Cak ni savezna Jugoslavija nije bila clan za vreme rata u B i H. Sto se tice pevanja to smo najlosih jedino ako nas pretstavlja neka pevacica iz neke Komsijske Drzave.

Rodjendan

pre 11 godina

Kosovo je jedinstveni primer u svetu gde se priznanja vrse telefon,evo i ja cu da nazovem hodzaja telefonom i da mu kazem banjica je priznala kosovo.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

adrian-kosovo ne moze da ima stolicu u un dokle god rusija i kina to ne odobre a to ce da bude kada srbija da zeleno svetlo sto na tvoju zalost nece nikada da se desi...

Dragoslav Bosnjakovic

pre 11 godina

..A dal' je...onaj mali...putov'o I u tu zemlju,da lobira?
Ko zna gde je sve is'o a rezultati NULA KOMA JOZEF!!
A sad je do'so u Beograd da se"buni" zarad IZBACIVANJA iz DS-a!
Pitam jedino:O CIJEM TROSKU JE DOSAO U BEOGRAD?
KOLIKO ZNAM UN NE PLACAJU P R I V A T N A PUTOVANJA!!
Ili je, M O Z D A????? dos'o u Beograd da B R A N I "one"iz Njujorskog
konzulata koji....su onom kovacevicu OBEZBEDILI da zbrise iz SAD posto mu je tata lecio....njegovog"ljubljenog" hvala Bogu pokojnog Haskog robijasa!!A dal' ce ovaj SMETI da prevrce stolove po Beogradu??TESKOOOOO!!!

Divos Lazarenko

pre 11 godina

Telefonsko priznanje:)))
(decko sa barikada, 16. mart 2013 18:20)

-- U elektronskoj poplavi mogucnosti da se javi ovakva vest telefonsko priznanje je sasvim moguce. Posle ce da stigne i papir. Al javito je da je musko! I to je radosna vest.

albanski narcis naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@prava

hahahaha. "za deset godina cemo biti izrael"?

Stvarno? Sta ste postali za ovih prethodnih desetak godina dok ste imali sve moguce pare i americku i EU logistiku? Nista. Niste u stanju ni na Evroviziju da odete. Niste u stanju da ispunite uslove za beli sengen. Najveca nezaposlenost u regionu. Najmanja strana ulaganja. Najmanji prihodi po glavi stanovnika. Najveca korupcija. Najveci kriminal. Za deset godina cete biti u najboljem slucaju kao Palestina.

milan

pre 11 godina

A Burundi,Burkina Faso?E,dok vas one ne priznaju,neće ni Srbija.A ako već jesu,onda nije čudo što su ovi naši političari na korak da i oni to urade...hehe

AntiFa

pre 11 godina

Pa zar se nisu srpske patriotske snage na celu sa Jeremicem upravo na ove Gv... (?) kleli i pozivali kako imamo saveznike? Steta sto retko kome je jasno da politicar zarad drzave i naroda mora i da se blamira,ostavi licni ponos sa strane,da se presamiti ... Umesto toga mi ih gledamo k'o rod rodjeni. E,bre braco Srbi! Samo da znate koliko je politicare briga za vas ... I to mislim na SVE punoglavce u skupstini.

Sava

pre 11 godina

Kosovo je bruka medjunarodne zajednice, umesto radjanja lepe i zdrave bebe rodila im se nakaza. Sada, kao sto bi svaki roditelj uradio, zele da zastite "svoje dete" ali nakaza Kosovo ne moze da ide u normalnu skolu sa ostalom decom (nema clanstva u UN, SE), ne moze da se bavi sportskim aktivnostima (nema ucesca na OI, EP, SP), ne sme da ide na ekskurzije(jedinima u Evropi im nisu ukinuli vize). Roditelji ga i dalje hrabre da je normalno ali gde god da krene i samo primecuje da je nakaza!! Gvajana tu nista ne moze da promeni.

sportmanbg

pre 11 godina

Demantujem navode da je Banjica priznala Kosovo. To je cista izmisljotina isfabrikovana u Pristini, koja za cilj ima da unese razdor izmedju beogradskih opstina. A sto se tice priznanja izjavljujem da cemo priznati samostalne drzave Skotsku i Teksas za par godina. Dosta je bilo imperijalistickog jarma Engleza nad nasem bratskom narodu Skotske i americke hegemonije nad bogatim Teksasom. Pozivam i ostale beogradske opstine da sto pre ucine isto.

very funny

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas.
(London 94, 16. mart 2013 18:10)

Da to je ta drzava i ovo je veoma ozbiljno.Radi se dakle o takvim svetskim silama poput Trinidada i Tobaga,Sveta Lucija,Sv. Vincent,Antigva,Barbados,Barbuda,Bahama,Portoriko,Haiti i jos neke da ne nabrajam.Inace poznato je da su to veliki prijateljimi Kosova jos iz 19 veka.

moby

pre 11 godina

Jos jedna svetska sila.Mora da je Taci srecan jer ne desava se svaki dan da dobijete priznanje od tako mocnih drzava.Ne razumem zasto objavljujete ovakve neozbiljne vesti.Pa pre ce Srbi naseliti Saturn nego sto ce Kosovo postati clan UN-a.

Revizor

pre 11 godina

A gde je pečat?

Saopštili da je ministru javljeno telefonom. Verovatno je čovek dobio SMS.

Da ne bude posle kao sa Sao Tome i Principe i kojima li još, da priznanje u stvari ne važi jer sve pare uze ministar ino poslova i ne dade premijeru ništa...
Svima je jasno da što se tiče UN, kosovska "nezavisnost" mrtvo slovo na papiru, "proces priznavanja" je odavno stao i da će Kosovo u UN ući kada uđu i Abhazija, Južna Osetija i Pridnestrovlje. Nikad.
Odnosno dok ga Srbija ne proda za nova obećanje o "svetloj budućnosti" u EU. Budućnosti o zajednici islamskih zemalja od Lamanša do Bosfora.

the

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

kill

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas. (London 94, 16. mart 2013 18:10)Ma daj covece kakva zajednica Kariba.Sva ostrva,ne racunajuci Kubu i Haiti,imaju par miliona stanovnika.A da ne pricamo o nekom njibovom uticaju to bi bio crni humor.

Posjetilac

pre 11 godina

Čestitam!
Samo brinem da će sada opet oni iz State Departmenta da se jave i prigovore Kosovarima da se hvale nepotpunim priznanjem. Bilo je tako prošloga puta za neku zemlju ne znam sada koju.
Netko je u šali ovdje rekao da je ovo telefonsko priznanje. :-) Valjda nisu gluhi telefoni. Bilo je ranije neko poricanje, ne sjećam se točno. Koliko poznam protokole, priznanje se može obaviti samo zvaničnom predajom papira na kojem to lijepo piše.
Kako god bilo neka svima na bude bolji život, a ovi političari neka se mlate svojim poslovima. Kamo lijepe sreće da je ostala ona Jugoslavija, pa da ne trebaju nekakva priznanja.

sigurimi aktivisti

pre 11 godina

@e-krem

Kako ti mislis da bilo ko za ozbiljno shvati tvoje komentare kada manipilises ili ne znas ni koja je procedura za primanje u UN? A da ne spominjemo ostale "bisere" iz tvojih komentara.
Rusiju i Kinu bas briga za Srbiju ali tu vasu "drzavu" nece priznati zbog svojih interesa.

Gospa Fjameta

pre 11 godina

Ne znam kuda ide ovaj svet...Da li su oni svesni da je to u suprotnosti sa medjunarodnim pravom?!Moze to sutra i njima da se desi...

baka

pre 11 godina

Strasna vijest...a telefonom je zvala hodzica jel? Jel ga cimnula pa je onda on nju zvao jer su mu ostali neki minuti iz paketa prema drugom kontinentu? Mozda ga je zvala i na skype ko ce ga znat. A zvanicno priznanje ... ah da, nije ga poslala. Papir sve trpi ali isto dok ne istrpi nista se ne racuna

laz

pre 11 godina

Za dva dana Gvajana ce da demantuje da je priznala Kosovo. Ipak je ova vest stigla iz Pristine, a ne uz Dzordztauna (glavnog grada Gvajane). Moraju ljudi da izmisljaju nova priznanja, ipak je Aljbin Kurti pomalo opasan sa svojim pristalicama.

btw

pre 11 godina

@(Besim, 16. mart 2013 22:39)

Ne vidim kakve ima veze, ali kad vec pitas - Srbija (odnosno SR Jugoslavija) je postala clan u novembru 2000., dakle mesec dana posle pada Milosevica. Inace, da - poslednju rec ima Savet Bezbednosti: "The admission of any such state to membership in the United Nations will be effected by a decision of the General Assembly upon the recommendation of the Security Council." Sve lepo pise na netu.

Usput, cisto poredjenja radi, Palestinu su priznale 131 od 193 clanica UN-a i jos uvek primljeni.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

adrian-kosovo ne moze da ima stolicu u un dokle god rusija i kina to ne odobre a to ce da bude kada srbija da zeleno svetlo sto na tvoju zalost nece nikada da se desi...

moby

pre 11 godina

Jos jedna svetska sila.Mora da je Taci srecan jer ne desava se svaki dan da dobijete priznanje od tako mocnih drzava.Ne razumem zasto objavljujete ovakve neozbiljne vesti.Pa pre ce Srbi naseliti Saturn nego sto ce Kosovo postati clan UN-a.

albanski narcis naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@prava

hahahaha. "za deset godina cemo biti izrael"?

Stvarno? Sta ste postali za ovih prethodnih desetak godina dok ste imali sve moguce pare i americku i EU logistiku? Nista. Niste u stanju ni na Evroviziju da odete. Niste u stanju da ispunite uslove za beli sengen. Najveca nezaposlenost u regionu. Najmanja strana ulaganja. Najmanji prihodi po glavi stanovnika. Najveca korupcija. Najveci kriminal. Za deset godina cete biti u najboljem slucaju kao Palestina.

Rodjendan

pre 11 godina

Kosovo je jedinstveni primer u svetu gde se priznanja vrse telefon,evo i ja cu da nazovem hodzaja telefonom i da mu kazem banjica je priznala kosovo.

Gospa Fjameta

pre 11 godina

Ne znam kuda ide ovaj svet...Da li su oni svesni da je to u suprotnosti sa medjunarodnim pravom?!Moze to sutra i njima da se desi...

kill

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas. (London 94, 16. mart 2013 18:10)Ma daj covece kakva zajednica Kariba.Sva ostrva,ne racunajuci Kubu i Haiti,imaju par miliona stanovnika.A da ne pricamo o nekom njibovom uticaju to bi bio crni humor.

Revizor

pre 11 godina

A gde je pečat?

Saopštili da je ministru javljeno telefonom. Verovatno je čovek dobio SMS.

Da ne bude posle kao sa Sao Tome i Principe i kojima li još, da priznanje u stvari ne važi jer sve pare uze ministar ino poslova i ne dade premijeru ništa...
Svima je jasno da što se tiče UN, kosovska "nezavisnost" mrtvo slovo na papiru, "proces priznavanja" je odavno stao i da će Kosovo u UN ući kada uđu i Abhazija, Južna Osetija i Pridnestrovlje. Nikad.
Odnosno dok ga Srbija ne proda za nova obećanje o "svetloj budućnosti" u EU. Budućnosti o zajednici islamskih zemalja od Lamanša do Bosfora.

Sava

pre 11 godina

Kosovo je bruka medjunarodne zajednice, umesto radjanja lepe i zdrave bebe rodila im se nakaza. Sada, kao sto bi svaki roditelj uradio, zele da zastite "svoje dete" ali nakaza Kosovo ne moze da ide u normalnu skolu sa ostalom decom (nema clanstva u UN, SE), ne moze da se bavi sportskim aktivnostima (nema ucesca na OI, EP, SP), ne sme da ide na ekskurzije(jedinima u Evropi im nisu ukinuli vize). Roditelji ga i dalje hrabre da je normalno ali gde god da krene i samo primecuje da je nakaza!! Gvajana tu nista ne moze da promeni.

the

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

sportmanbg

pre 11 godina

Demantujem navode da je Banjica priznala Kosovo. To je cista izmisljotina isfabrikovana u Pristini, koja za cilj ima da unese razdor izmedju beogradskih opstina. A sto se tice priznanja izjavljujem da cemo priznati samostalne drzave Skotsku i Teksas za par godina. Dosta je bilo imperijalistickog jarma Engleza nad nasem bratskom narodu Skotske i americke hegemonije nad bogatim Teksasom. Pozivam i ostale beogradske opstine da sto pre ucine isto.

laz

pre 11 godina

Za dva dana Gvajana ce da demantuje da je priznala Kosovo. Ipak je ova vest stigla iz Pristine, a ne uz Dzordztauna (glavnog grada Gvajane). Moraju ljudi da izmisljaju nova priznanja, ipak je Aljbin Kurti pomalo opasan sa svojim pristalicama.

very funny

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.E to je vise nego ozboljno po nas.
(London 94, 16. mart 2013 18:10)

Da to je ta drzava i ovo je veoma ozbiljno.Radi se dakle o takvim svetskim silama poput Trinidada i Tobaga,Sveta Lucija,Sv. Vincent,Antigva,Barbados,Barbuda,Bahama,Portoriko,Haiti i jos neke da ne nabrajam.Inace poznato je da su to veliki prijateljimi Kosova jos iz 19 veka.

sigurimi aktivisti

pre 11 godina

@e-krem

Kako ti mislis da bilo ko za ozbiljno shvati tvoje komentare kada manipilises ili ne znas ni koja je procedura za primanje u UN? A da ne spominjemo ostale "bisere" iz tvojih komentara.
Rusiju i Kinu bas briga za Srbiju ali tu vasu "drzavu" nece priznati zbog svojih interesa.

baka

pre 11 godina

Strasna vijest...a telefonom je zvala hodzica jel? Jel ga cimnula pa je onda on nju zvao jer su mu ostali neki minuti iz paketa prema drugom kontinentu? Mozda ga je zvala i na skype ko ce ga znat. A zvanicno priznanje ... ah da, nije ga poslala. Papir sve trpi ali isto dok ne istrpi nista se ne racuna

Divos Lazarenko

pre 11 godina

Telefonsko priznanje:)))
(decko sa barikada, 16. mart 2013 18:20)

-- U elektronskoj poplavi mogucnosti da se javi ovakva vest telefonsko priznanje je sasvim moguce. Posle ce da stigne i papir. Al javito je da je musko! I to je radosna vest.

Posjetilac

pre 11 godina

Čestitam!
Samo brinem da će sada opet oni iz State Departmenta da se jave i prigovore Kosovarima da se hvale nepotpunim priznanjem. Bilo je tako prošloga puta za neku zemlju ne znam sada koju.
Netko je u šali ovdje rekao da je ovo telefonsko priznanje. :-) Valjda nisu gluhi telefoni. Bilo je ranije neko poricanje, ne sjećam se točno. Koliko poznam protokole, priznanje se može obaviti samo zvaničnom predajom papira na kojem to lijepo piše.
Kako god bilo neka svima na bude bolji život, a ovi političari neka se mlate svojim poslovima. Kamo lijepe sreće da je ostala ona Jugoslavija, pa da ne trebaju nekakva priznanja.

milan

pre 11 godina

A Burundi,Burkina Faso?E,dok vas one ne priznaju,neće ni Srbija.A ako već jesu,onda nije čudo što su ovi naši političari na korak da i oni to urade...hehe

Miško

pre 11 godina

Upravo tako. Dosadni ste vise i vi i vasa priznanja. Polako samo,videcete za deset godina sta ce se desi s Kosovom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejan, 16. mart 2013 17:46)

Šta će da se desi za 10 godina sa Kosovom, živo me interesuje ?

London 94

pre 11 godina

Gvajana, jel to Georgetown, grad koji predsedava zajednicom Karaiba ,ili takozvanim:CARICOM zajednicom Karibskih drzava.+15 .
A moguce je da së to prosiri na druge clanice udruzenja? A njih je oko 15.
E to je vise nego ozboljno po nas.

Besim

pre 11 godina

Да није ових из Приштине за 60 земаља не бих знао да постоје.
(Косовски витез, 16. mart 2013 18:14)
E pa niko ti nije kriv sto ti je profesor Geografije bio radnik Zemljoradnicke zadruge koji u Srbiju bio teknoloski visak.

Ulajev

pre 11 godina

Za Kosovo nije naj bitnije da bude clan UN vec daje u mestu Nikolica predsednik jeste gosp Jahjaga, da je predsednik vlade gosp Taci a ne Dacic, da je policija i vojska Kosova a ne Srbska, i td, te prema tome vi samo sanjajte kako cete stici na Saturn a Kosovo nece biti clan UN. Najbolje jeste za Srbe da malo vise gledaju sopstvenu "belu kugu" koja suzava broj stanovnika vise no ista drugo. Procitajte nesto od gosp Latinka Perovic.
Pozdrav od Zeral

Besim

pre 11 godina

""+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.
(the, 16. mart 2013 20:11)"""
Postujem svako misljenje pa cu i vase, i do smrti cu braniti tvoja prava da kazes ono sto mislis, ali nemoj reci ono sto nije, jer ako se Ja slazem stobom onda sam veci nego Ti.
Recite nam kad ? gde? Srbija prosla kroz te procedure ? S.B.
Cak ni savezna Jugoslavija nije bila clan za vreme rata u B i H. Sto se tice pevanja to smo najlosih jedino ako nas pretstavlja neka pevacica iz neke Komsijske Drzave.

Justin

pre 11 godina

Gvajana ili Burkina Faso,telefonom ili faxom,sa ili bez pecata,Kosovo vise definitivno nije nase.To je ono sto bi nama trebalo da bude najznacajnije i malo je glupo pratiti ovakve vesti zabavnim komentarima, kobajagi dubovitim. Nije uputna ni tolika zluradost,jer u pitanju je susedna zemlja u kojoj zive i zivece nasi sunarodnici,pa ako je toj zemlji dobro,bice dobro i njima. Zar ne pregovaramo upravo o tome?

e-krem

pre 11 godina

+ 1Malo po malo pa Kosovo u UN. (Adrian, 16. mart 2013 17:44)
Izgleda da ne razumes da bi drzava postala clanica UN mora da prodje savet bezbednosti.Sto znaci da bi Rusija i Kina trebali da glasaju za to(ili ne stave veto).Ali ako to nisu uradile 2006 godine kada je u pitanju Ahtisarijev plan,zasto bi sada?A ne znam kako bi drugacije postale clanice UN,pogotovu ako su sve sadasnje clanice prosle istu proceduru.Palestina ima vise priznanja pa nista ne vredi jer koci SAD.

-Kao prvo mogu samo da se ne protive(uzdrzani) a kao drugo mozda ste im dosadili od 2006 ponasajuci se kao da su Kina i Rusija dugmad koja cekaju vas prst.To posle dalje znaci da paralela sa Palestinom ostaje samo tvoja puka zelja zajedno sa snom o Srbiji u EU.

btw

pre 11 godina

@(Besim, 16. mart 2013 22:39)

Ne vidim kakve ima veze, ali kad vec pitas - Srbija (odnosno SR Jugoslavija) je postala clan u novembru 2000., dakle mesec dana posle pada Milosevica. Inace, da - poslednju rec ima Savet Bezbednosti: "The admission of any such state to membership in the United Nations will be effected by a decision of the General Assembly upon the recommendation of the Security Council." Sve lepo pise na netu.

Usput, cisto poredjenja radi, Palestinu su priznale 131 od 193 clanica UN-a i jos uvek primljeni.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 11 godina

..A dal' je...onaj mali...putov'o I u tu zemlju,da lobira?
Ko zna gde je sve is'o a rezultati NULA KOMA JOZEF!!
A sad je do'so u Beograd da se"buni" zarad IZBACIVANJA iz DS-a!
Pitam jedino:O CIJEM TROSKU JE DOSAO U BEOGRAD?
KOLIKO ZNAM UN NE PLACAJU P R I V A T N A PUTOVANJA!!
Ili je, M O Z D A????? dos'o u Beograd da B R A N I "one"iz Njujorskog
konzulata koji....su onom kovacevicu OBEZBEDILI da zbrise iz SAD posto mu je tata lecio....njegovog"ljubljenog" hvala Bogu pokojnog Haskog robijasa!!A dal' ce ovaj SMETI da prevrce stolove po Beogradu??TESKOOOOO!!!

LLATINI

pre 11 godina

pa sve svetske sile koja su mucna na svetu su priznali kosovo Amerikanci Nemci japanci Britanci Francuzi a neke drzave koje nemaju leba da jedu kao rumuni ili kubanci one nisu neke sile na svetu gospodine sta kazes da mocne drzave nisu priznali kosovo polako ali sigurno ka UN

AntiFa

pre 11 godina

Pa zar se nisu srpske patriotske snage na celu sa Jeremicem upravo na ove Gv... (?) kleli i pozivali kako imamo saveznike? Steta sto retko kome je jasno da politicar zarad drzave i naroda mora i da se blamira,ostavi licni ponos sa strane,da se presamiti ... Umesto toga mi ih gledamo k'o rod rodjeni. E,bre braco Srbi! Samo da znate koliko je politicare briga za vas ... I to mislim na SVE punoglavce u skupstini.