Četvrtak, 14.03.2013.

14:49

Đilas: Podrška Vladi oko Kosova

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je da će ta stranka podržati Vladu Srbije u rešavanju pitanja Kosova.

Izvor: Tanjug

Ðilas: Podrška Vladi oko Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

обрт

pre 11 godina

Да ми је неко рекао да ћу доживети, да ће СНС полако преваспитати Ђиласа да подржава њихове ставове рекао бих сваком таком да није нормалан,а види ти то сада...

IxiSm

pre 11 godina

Xaxax, sad ce Djiki podrzati sve zivo, samo da do izbora ne dodje. Sta si do juce govorio, aj pocni da zapisujes, da se vise ne ispaljujes ovako, sramota za jednog gradonacelnika.

coce

pre 11 godina

Gospodin Djilas izgleda ne moze da poveruje da je srpski narod obdaren mozgom, za kojeg je dovoljno da radi u minimalnom kapacitetu da prepozna kada neko demagogise.

boc boc bockalica

pre 11 godina

Konacno su i oni shvatili da smo svi gradjani ove zemlje i da nam je svima u interesu da nam bude bolje ma ko god bio na vlasti.

Mare

pre 11 godina

@(Dule, 14. mart 2013 18:12)

Ta istorijska poređenja nisu ni malo ekvivalenta, ali se za Đinđića slažem, mislim da ga ova zemlja nije zasluživala i uvek je ubijala one koji su hteli da je promene.
Što se tiče Kosova, realnost je da su Alabanci tokom velikog vremenskog perioda naseljavali Kosovo da bi u jednom trenutku postali potuno dominantna većina, da li je to bilo 1970. i 1980. nije ni bitno, što bi rekao Dereta, Kosovo je tada izgubljeno, jer teritoriju gubiš kada više nemaš svog stanovništva na njoj. Ono što je postao problem jesu tenzije koje su se stvorile između Albanaca i Srba, a te tenzije je Milošević samo zacementirao svojom nacionalističkom politikom i na kraju pokušajem da očisti Kosovo na način na koji je Tuđman očistio Krajnu. To mu nije dozvoljeno od strane velikih sila i na Kosovu danas imaš 2 miliona Albanaca koji ne žele da žive u Srbiji i 80-90 hiljada Srba koji žive na Kosovu. Ono što ti Srbi kao i ostali odbijaju da prihvate da su Albanci apsolutna većina na Kosovu i da smo Kosovo demografski izgubili. Ti Srbi bi da veruju da je Kosovo srce Srbije iako je to potpuno iracionalno i deluje potpuno kontraproduktivno na pokušaje drugih(EU) da naprave neki održiv mir na Kosovu, jer je teško tražiti održiv mir dokle god imaš ljude koji misle da bi Kosovo trebalo braniti do poslednje kapi krvi jer je to nekakva sveta zemlja.Granice se menjaju i zavise od naroda koji tu živi, i Prusija je bila sveta zemlja Nemačkog carstva pa je danas veći deo u Poljskoj.

NovaSrbija

pre 11 godina

Ono sto su vlasti predhodnih godina pristavile za corbu isti misle da ce nova da zaprzi, mada mislim da pravi imaju bolji zacin pa nece imati takav ukus - Gorak Eeeee cemu se vi nadate!

Pavle

pre 11 godina

Ova vlada radi nazalost posao koji je odavno trebao da bude zavrsen, i umesto da sada ulazimo u EU zajedno sa Hrvatskom mi gubimo vreme jer je prethodna vlada na celu sa DSom bila nesposobna i nespremna da prihvati odgovornost u resavanju kosovskog pitanja. Oni su svesno gurali problem pod tepih i sada da nije Nikolica koji je izradio platformu i postigao opsti konsenzus ne znam koliko bi se jos dugo resavalo kosovsko pitanje. Platforma predstavlja najbolje resenje jer se u njoj jasno definisu nasi interesi od kojih mi necemo odstupiti. Hrabrost, energija i zelja za boljom Srbijom su nesto sto krasi ovu vladu a DS je nazalost ostao upamcen kao neko ko je bezao od problema i odgovornosti.

licko

pre 11 godina

Ovu vladu niko nece tretirati kao izdajnicku sto se Kosova tice.Kosovo je DS godinama zanemarivala a ova vlada pokusava da spasi sta se spasti moze.

Mila

pre 11 godina

Не могу да верујем да смо доживели да гос.Ђилас изјави нешто овако. Када се виде резултати човек мора да пружи руку и супарничком табору.

ST

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.
(kuda ide ovaj svet, 14. mart 2013 17:58)

Znate šta, nemojte više vi prepakovani radikali da spominjete NAROD, vi radite za narod, kako vas više nije sramota da pričate gluposti...Vi radite za strane interese, za tajkune, da se uvalite na državne jasle...narod je još više osiromašio za ovih 7 meseci, ne možemo da zaradimo da poplaćamo silne poreze i račune da bi vi na državnim jaslama primili nezarađene plate...

obican gradjanin

pre 11 godina

Trebalo se dogovoriti sa albancima devedesetih, sesti za sto sa Rugovom i onda ne bi ni doslo do rata ni NATO bombardovanja ni gubitka KiM. Crveno- crna koalicija sada ispravlja svoje greske i spasava sto se spasti moze u interesu naroda koja je jos ostala na KiM. Posle ratova, huskanja, busanja u grudi, 10 godine opstukcije konacno vodi se realna politika. Bolje ikada nego nikad ! Ali ko ce da nam vrati izgubljenih 20 godina normalnog zivota , da li ce neko odgovarati za sva zla sto su nas zbog njih zadasila ? I ne samo u Hagu nego pred svojim narodom !

Još uvek po strani

pre 11 godina

Čini mi se da državni vrh zna šta radi i teži se maksimumu za Srbe na KiM. Imam poverenje u ljude koji vode državu, a i dalje mislim da DS sa Đilasom na čelu nema velike šanse.

sloba

pre 11 godina

nazalost Srbi nevide da jedna ozbiljna politicka parija u najtezem trenutku mora da podrzi vladu, i bilo bi dobro da su sve stranke takve . Da u pravom trenutku reaguju na pravi nacin , to je prava.SRBIJA .

Dule

pre 11 godina

@(Mare, 14. mart 2013 15:09)

Šta kažeš, realnost mora da prevagne.
Šteta što nismo i ranije uvažavali realnost, život bi nam bio kao san.
Recimo da je Knez Lazar prihvatio realnost sad bi nas bilo 80 miliona, jedino što bi svi bili Turci.
Da je Karađorđe mirno prihvatio realnost i nastavio da prodaje svinje, bio bi živ i zdrav, a Srbija i dalje deo Osmanskog carstva.
Da je Pašić uvideo realnost i prihvatio Austrougarski ultimatum (da njihova policija istražuje i hapsi u Srbiji po svom nahođenju), ne bi ušli u I svetski rat i izgubili svakog petog stanovnika u njemu.
Da je neko zviznu šamarčinu Brozu, kad je 1941 došao da diže ustanak, umesto da prihvati realnost Nemačke okupacije, ne bi imali građanski rat i nebrojena stradanja.
Posebno mi je krivo što Zoran Đinđić nije prihvatio realnost, da je Srbija beznadežan slučaj i digao ruke od ovog naroda.
Sada bi barem bio živ za sebe i svoju porodicu, ali on je ipak odlučio da menja tu realnost, a ne da joj se povinuje.
Ali kad se pomene Kosovo, tu obavezno realnost postaje zakon i mora se bezuslovno poštovati.
Sutra će neka nova "realnost", da se pojavi na jugu Srbije, u Sandžaku ili Vojvodini i jedva čekam da i nju uvažim kao što ti uvažavaš ovu, koja te se izgleda mnogo i ne tiče.

ZoranNS

pre 11 godina

Koja podrška onima koji su svaki dogovor nazivali izdajom, sprečavali i opstruirali. Ne podrška, nego poziv na odgovornost zbog izgubljenih 10 godina.

Aleksandar

pre 11 godina

A kako da DS ne podrzi ovo sto radi sadasnja vlada na temi Kosovo kada SNS zapravo nastavlja ono sto je DS radio? Zanimljivo je to sto je za iste takve poteze SNS svojevremeno Tadica i DS nazivao izdajnicima, a sada samo nastavlja politiku DS-a.

rotkvica

pre 11 godina

On je podsetio da je ta stranka u Skupštini glasala za Rezoluciju o KiM, naglasivši da demokrate na Kosovu neće sakupljati političke poene. –nema te vi na osnovu čega da skupljate poene više.Narod vas pamti

Gricko

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!
(milikica, 14. mart 2013 17:07)
U pravu si, on racionalno razmišlj za sebe I svoju okolinu a nema tu racionalnosti u kojoj mogu da uživaju građani! Nije dovoljno “dubok” taj džep!

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Ko će ih tretirati kao izdajnike!? Pa njima ste Vi i ovi Vaši napakovali tako da ostaje samo da idu u završnu fazu a koga da osudimo za izdaju za sve one ranije godine!

Maestro

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim. Doduse nisam detaljno procitao svaki mejl od predhodnih 50-ak ali mi se cine da skoro svi pokusavaju krajnje ozbiljno da komentarisu Djilasove reci i generalno poteze vladajuce klike. Pa zar se iz aviona ne vidi o cemu je rec!?! Zar se ne vidi da nas sludjuju svi politicari na vlasti sto drzavnoj sto lokalnoj a da su zapravo oni kontrolisani iz jednog izvora, pogadjate iz kog. Akcija je do detalja osmisljena i kordinisana. Mic po mic i zapadnjaci ostvarise sta su naumili. Prevode nas zedne preko vode, spinuju iz sve snage i sto je najgore uspevaju jer se isto "prima" kod ljudi. Vladajuci politicari, a takodje i velika vecina u opoziciji, igraju bukvalno kako im se kaze, kreni, stani, napred, nazad, levo, desno.......a narod.........pokusacu da budem blag....spava!

milikica

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!

SveSamaIznenadjenja

pre 11 godina

I ja pruzam podrsku vladi ,jer se konacno nesto cini...Ali Djilas pruza podrsku?Kako je postao predsednik DS-a,sve je protiv necega,pa i protiv svojih,a sada podrzava...bas sam iznenadjen.

zutac

pre 11 godina

Ne bi Djilas pruzao podrsku ni mrtav vec vidi da nesto ova vlada je odradila pa da i on bude "kao tu" da narod vidi da se vrzma i spominje ...

VUJICA M. NP

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

cerovo

pre 11 godina

Djilas prvo hoce izbore, pa onda nece izbore. Sad je kao Ds-u mnogo vazno resavanje pitanja Kosova koje oni inace nisu resavali godinama, a ustvari ukapirali da nemaju podrsku i da bi na izborima prosli kao bosi po trnju.

Verovali smo vam

pre 11 godina

Pa sta se DS sada javlja?! Imali su svoje prilike da ucine stosta,ne samo po pitanju Kosova, ali to nam je sada najbitnije!!! Sve su propustili,slucajno ili namerno,nebitno je sada!

jelena jsm

pre 11 godina

Sigurno da je svaka podrska Vladi, posebno kada se radi o Kosovu, dobro dosla. Ali posle izjava Borka Stefanovica, neznam kako treba da izgleda podrska DS.

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.

slobodan vujisić

pre 11 godina

Jedini razlog što Đilas pruža podršku vladi je taj što smatra da će SNSu pasti rejting zbog dogovora sa Tačijem. On i dalje ne shvata šta je interes Srbije i kako se boriti za svoj narod, ti koncepti su njemu potpuno strani...

the gaffer

pre 11 godina

Dobro gospodo draga, svi zajedno od SPO-a kao prve do Nove stranke kao najnovije, sa svim "velikanima" izmedju (SNS, SRS, DS, DSS, LDP) da vas pitam jedno pitanje: Ko ce da plati ovu vasu za_ebanciju zadnjih 25 godina?
Kad ih budem imao ako me deca pitaju "Sta ste koji q*ac cekali?" sta da im kazem?
Bando hohstaplerska.

Ekser

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da Djilas ne pljuje nekoga iz vladajuce koalicije nego pruza podrsku vladi...
(ccccc, 14. mart 2013 16:17)

Botu, neverovatno je da je Tomislav Nikolic rekao gospodinu Djindjicu da je i broza Tita bolela noga 3 dana pred smrt. A sada je predsednik. Aaaaa da razumem,vi ste placeni za to da delite minuse i pisete neke jeftine komentare u korist vase stranke.

Sloba

pre 11 godina

Ne znam zaista cemu se nada g. Djilas. Ako neko hoce da glasa za ljude koji bez pogovora sprovode sto Vasington i Brisel traze, glasace za sadasnju vlast. Ne samo da oni nase nacionalne interese izdaju "brze i bolje" od DS, vec i za sada manje kradu. Oni koji ne mogu da vare kulturni dojam SNS (eksperti iz pecenjara, estrada), a potencijalno bi glasali za DS uvek mogu da izaberu neku fensi alternativu tipa LDP, Nova stranka. Drugim recima, ne vidim kako ce Djilas da se pozicionira, da ponudi nesto sto drugi vec ne nude u vecim kolicinama ili efektnijem pakovanju.
Ruku na srcu, Djilas i nema mnogo izbora, da je DS ovakvom brzinom igrao po zapadnom ritmu, SNS bi ih prozivao za izdaju (naravno sve bi to bila samo gluma), dok DS ni to ne sme da uradi (ni da odglumi), jer bi izgubili deo pristalica i otezali svoj polozaj kod ambasadora kvinte, a ne bi pridobili nikoga (zasto bi takav glasac odabrao DS ako vec ima DSS).
Ukoliko SNS ne napravi neke katastrofalne greske, perspektiva DS nije sjajna. Pravo osipanje ce tek poceti kada izgube vlast u BGD i eventualno na pokrajinskom nivou u Vojvodini (ocekujem uz sukobe Pajtica i Djilasa).

uvek ima ko hoce

pre 11 godina

A sta drugo da kaze Đilas i DS.Ono sto oni nisu hteli,smeli, da urade to sad radi SNS,zato su i dosli na vlast!Razumeo je poruku.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.
(kako vetar duva, 14. mart 2013 15:17)

Ma ne bre...jaaoooj, sve si pogrešno razumeo, ali OK...nije ni bitno!
Ono što je bitno i što će biti jaaako bitno, da zapamtiš, jeste to da će ovim ljudima zaista, ali zaista biti potrebna podrška iz celog sveta kada se budu vratili sa poslednjeg sastanka u Briselu.
Moju podršku imaju...iako, kao što sam već rekao, se sa njima nikada za ovih 39 godina nisam slagao!

ha-ha-ha-ha!

pre 11 godina

Kad vas protivnik radi ono sto ste vi hteli da uradite a on vam celo vreme smetao ili vam to nije dozvoljavao, onda ne treba da mu smetate i nego ga pustite da uradi vas posao. Djilas sigurno uziva gledajuci Nikolica, Vucica i Dacica kako kusaju corbu u koju su do skoro pljuvali. Voleo bih da sam ja na njegovom mestu. Ne bih se bas trudio da budem fini nego bih se smejao na sav glas da to svi vide i cuju. I uzivao u njihovim mukama, laganjima i prenemaganjima. A sad malo teorije zavere, kao zapsku za tu corbu: Nisu li mozda DSS-ovci namerno izgubili izbore da bi namestili svoje protivnike da se kompropmituju i pokazu svoje pravo lice i patriotizam. Drz'te se kosovski Srbi! Vasi spasitelji od srpskih izdajnika i NATO spijuna vam sada kroje sudbinu. Podarice vam jos jednu pobedu nad Albancima i NATO-om. Za neki dan o vasoj pobedi citacete u novinama koje oni kontrolisu. A vama posle kako bude. Beogradski Pilati su vec oprali ruke.

Siniša

pre 11 godina

Da je DS imala ovaku podršku od SNS(Nikolića i Vučića), a ne saplitanje, oraganizovanje demonstracija, protesta, nazivanjem izdajnika, veoma prljavu kampanju...mi bi problem Kosova mnogo ranije rešili i dobili više, ali i bi i dobili datum...Međutim, iako podržavam DS, ja se oko ovoga uopšte ne slažem sa Đilasom, jer ne može da se podrži ,,bilo šta'', bilo kakav dogovor...ne mogu Srbi sa Kosova da se ostave na cedilu i izbace iz Srbije i ubace u albanske institucije...da se faktički ,,prizna Kosovo kao nezavisno''.

xim

pre 11 godina

@ Stevan...

Dokle vise takvi kao ti ! Cudno vam je kad covek podrzava druge stranke ??
Pa ovo je prvi put da neko iz protivnicke stranke podrzava ideju ili dogovor, koji je ispravan za svakog od nas. Nece valjda kao bivsi radikali sto su glasali protiv EU uvek, dok je bila DS na vlasti, a sad su odjednom ZA ??
Shvati covece, mada sumnjam da si u mogucnosti, dokle vise da se glasa za i protiv stranke ! Glasa se i podrzava politika, odluke i resenja za dobrobit svih nas.
Seti se sta je Djindjic rekao:"Ajde da uradimo nesto." A takvi kao ti pitaju: "A protiv koga?" Nadam se da cete da isparite jednom iz javnog zivota Srbije, ti i tvoji istomisljenici.
Djilas ce u koaliciju sa SNS uskoro, hteli vi to ili ne, bez SPS-a !!! Za 4. godine, Djilas je premijer, ako do tad ne isparite, videcete!

filip

pre 11 godina

Naravno da Djilase neces rusiti vladu zbog Kosmeta jer ste na istom zadatku, i vlast i opozicija da se Kosovo preda u ruke Hasima Tacija.

Sasa

pre 11 godina

DS verovatno malo oseća i odgovornost jer pitanje Kosova nije rešeno u vreme njihove vladavine!
(Winnie Pooh, 14. mart 2013 15:09)

Zato sto nisu imali podrsku opozicije. Kad god bi nesto dogovorili , prelazi su bili paljeni. Pitam se po cijoj komandi.

Bivsi demokrata iz Subotice

pre 11 godina

Nije tebe briga za narod Kosova,a izbori ti ne odgovaraju zato sto si razbio jednu stranku koja je trebala da sluzi i nasoj deci,a vi pojedinci ste je unistili iz licnih interesa. Sramotite se naroda Dragane.

kako vetar duva

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.

Mile

pre 11 godina

Ima nade za tebe, sve što si rekao potpisujem. Cenio sam te kao gradonačelnika-menadžera, ali sam sumnjao u političara. Ok treba ipak oprezno, da li su dobili najviše što su mogli, ipak verujem da su dali sve od sebe da dobiju najviše po ovom pitanju i možda niko drugi ne bi dobio više danas, možda ranije ali danas ne. Oni ipak imaju veću podršku srba sa kosova tako da će nadam se to lakše proći, iako sam i sam tuždan što ne može više.

marko, nis

pre 11 godina

Naravno, u vreme kada je Srbija mogla da napravi iskorak u priznavanju realnosti na Kosovu, a za to Srbi tada dobiju svakako vise nego sto ce dobiti sada, DS nije imala ovakvu podrsku iz opozicije, nego su je optuzivali za izdaju zemlje.

Marija

pre 11 godina

Pametno. Pred sadašnjom vladom je teška odluka, Kosovo je odavno otišlo - ali će oni morati to da reše. A ova zemlja ima previše problema da bi se borila istovremeno i sa izborima...

Pametnjaković

pre 11 godina

Uopšte nije bitno ko prodaje Kosovo ili ko daje podršku prodaji, narod se očigledno ne pita. To što SNS priča jedno a radi drugo narod ne razume. ®Politička Elita Srbije™ očekuje da dobije pare posle prodaje Kosova i samo na to misle, a narod uopšte ne pitaju, narod je samo izašao na izbore, glasao i to je to, odlučuje elita, a ne narod. Pa zašto onda ljudi izlazite na izbore u Srbiji, koja je svrha toga?

YO-YO

pre 11 godina

Đilas je očigledno promenio taktiku. Iz taktite " napad je najbolja odbrana" prešao je na taktiku "ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se", ali mislim da to ovde ne pije vodu!

Sasa

pre 11 godina

A kao pitas se nesto? Pa Vucic je ucinio vise za par meseci za ljude sa kosova nego svi vi strucnjaci za 10-ak godina.
(Radovan, 14. mart 2013 15:21)

Ajde jednom u zivotu budite posteni i objasnite ovom narodu sta je to dobro Vucic uradio za Srbe na Kosovu.

Milana

pre 11 godina

Kosovo je bolna tačka za dobar deo Srba, a posebno je teško "dati" Kosovo stranci koja je najvatrenija govorila "Ne damo Kosovo!". Na njima se točak prelomio, i hvala Bogu da ih treba podržati u tome.

tumac

pre 11 godina

Dakle, gospodin Djilas je rekao sledece:

1. Ostavio je Sutanovca i Bogdanovica u skupstini ne zato sto su mu lojalni nego zato sto je znao da ce njihovo "iskustvo" po pitanju Kosova i bezbednosti biti potrebno u nadolazecem teskom periodu suocavanja, nas Srba, sa istinom da ono sto je u ratu izgubljeno moze samo ratom biti vraceno i da mi niti mozemo niti hocemo u ovom trenutku da ratujemo.

2. Podrzace Vladu oko "resenja" za Kosova ne zato sto bi u suprotnom izgubio podrsku ono malo biraca sto mu je ostalo (suprotno znaci da se odrice EU integracija) nego zato sto Srbija mora da bude jedinstvena po nacionalnim pitanjima.

Sve sam mu odmah poverovao, mada mora se priznati da je radio na PR-u u poslednjih 2-3 nedelje

cc

pre 11 godina

Razmislite malo, Đilas neće izbore jer bi na izborima sada osvojio rekordno mali broj glasova, a ne zbog situacije sa Kosovom. Citajte između redova.

Tiranija

pre 11 godina

Da vi niste problem Kosova odlagali za neke druge da ga reše,sigurno da rešenje nebi bilo tako" bolno," kako vi to kažete.Na našu veliku žalost mnogo toga je propušteno u prošlodti,tako da i ono možda bolno za nas ćemo morati da prihvatimo.

lazno

pre 11 godina

A tek kad prodje ,bolan, proces, tek onda nam ne trebaju izbori vec da ova vlada nastavi da radi na ekonomskim reformama i procesuiranjem korupcionasa i organizovanog krimiinala kako rece nemacki politicar Sulc...Prema tome izbore ne prizeljkuje narod nego opozicija pravi lazno rasplolozenje ...i tako se opet igra sa srpskim interesima i ignorise vlast koju smo izabrali na demokratskim izborma...

Stevan...

pre 11 godina

Prvo svojatas Demokratsku stranku, onda svojatas Djindjica i njegove ideje sad podrzavas Vucica...Covece, koliko licnosti u tebi zivi? Odluci se vec jednom...

Za krst časni ...

pre 11 godina

Naprednjaci se plaše Đilasa dok se ovoliko ubeđuju da Ds neće ni cenzus preći.
Kako će se tek plašiti kada se uskoro vrati njihov politički otac Vojvoda Šešelj.
Vojvoda će ih pocepati kao seljak pivo pred zadrugom.

Rodoljub

pre 11 godina

Djilas postaje ozbiljan politicar. Ovo je drzavnicka politika i prava politika Demokratske stranke!
Bravo i napred Demokratska Stranka!!!

moje misljenje

pre 11 godina

Ne interesuju me motivi (iako ce verovatno to biti tema komentarisanja), ali ja podrzavam ovakav stav. Poslednja stvar koja nam je potrebna je da se zaustave pregovori sa/o Kosovu. Dajte da se to pitanje konacno zatvori, a ova nova vlast je na najboljem putu da to bude ucinjeno.

nada ZR

pre 11 godina

Konacno da cujemo normalan ton i i patriotski odnos prema pitanju Kosovo tako se resavaju sporna pitanja.Ima dosta toga sto ce napadati i to je normalno za opoziciju.Ali za Kosovo pored svi muka ovo mi dodje kao prijatno iznenadjenje.

Goran

pre 11 godina

Da li DS "otvara" neke teme samo zato da bi sakupljao poene? Pa zato ste i svrgnuti sa vlasti, shvatite vec jednom, sto ni pet para niste davali za interese gradjana ove zemlje. Iskreno promisljanje o drustvu nam je potrebno. Setite se reci Verice Barac: "Moze kako hoces, ali ne dokle hoces". To dokle je za vas bilo onog dana kad su vam gradjani rekli DOSTA na izborima. Stavite prst na celo, vec jednom!

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Ja sam to rekao još davno, koliko god se ne slagao sa njima i njihovom politikom, a nikada se nisam slagao, naravno da im treba dati podršku ne samo zato što će ih dosta ljudi nazivati izdajnicima, već zato što je to pitanje koje konačno mora da se završi. Ovo zaista najiskrenije mislim! Sve su dobro uradili, šta god da smo dobili je zaista ogroman uspeh, jer NIKO ne bi ni dobio više. Najbitnije je da se sa tim Cosovom priča konačno završi da bi mogli da se posvete malo nama...običnim građanima!

Mare

pre 11 godina

Neke rečenice kao da izgovara Čedomir Jovanović. Na kraju uvek realnost mora da prevagne. Nakon 14 godina trežnjenja većina je shvatila u kakvoj se situaciji nalazimo po pitanju Kosova.

karlo Veliki

pre 11 godina

Bravo! Ovi politikanti iz SNSa sto su do juce optuzivali Djilasa da hoce izbore sto pre po svaku cenu samo da bi usao u vlast , danas ga isti ti optuzuju da Djilas nece izbore jer se plasi da ce da dobije malo glasova! Odlucite se politikanti iz SNSa i naucite , a i mate i od koga, sta je drzavnicka politika DSa , a sta sitno stranacka politika SNSa.

Napred bre Demokratska stranka!

Clan

pre 11 godina

Hm, konacno jedan pravi politicki potez novog predsednika DS. Izgleda da je shvatio snaznu poruku koju srpskim politicarima vec skoro godinu dana salju Brisel i Vasington.

U kosvskom loncu moraju da budu svi, bez izuzetaka, i niko nece graditi politicku platformu na kritici onih koji potpisuju. Djilas je sve do nedavno ostro kritikovao Nikolica i Dacica zbog njihovog ucesca u procesu priznavanja Kosova. Sad je promenio pricu.

Dobro je, bolje ikad nego da DS zbog toga sto njen predsednik nije najbolje (uopste) razumeo krupne globalne procese ubrzo podeli sudbinu demoliranog DSS...

marina

pre 11 godina

Ovo što gospodin Đilas tako "dobronamerno" govori u najmanju ruku je sramno,jer je većina stvari u vezi Kosova dogovorena u vreme dok je DS bila na vlasti.

cc

pre 11 godina

Razmislite malo, Đilas neće izbore jer bi na izborima sada osvojio rekordno mali broj glasova, a ne zbog situacije sa Kosovom. Citajte između redova.

Stevan...

pre 11 godina

Prvo svojatas Demokratsku stranku, onda svojatas Djindjica i njegove ideje sad podrzavas Vucica...Covece, koliko licnosti u tebi zivi? Odluci se vec jednom...

YO-YO

pre 11 godina

Đilas je očigledno promenio taktiku. Iz taktite " napad je najbolja odbrana" prešao je na taktiku "ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se", ali mislim da to ovde ne pije vodu!

kako vetar duva

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.

Dule

pre 11 godina

@(Mare, 14. mart 2013 15:09)

Šta kažeš, realnost mora da prevagne.
Šteta što nismo i ranije uvažavali realnost, život bi nam bio kao san.
Recimo da je Knez Lazar prihvatio realnost sad bi nas bilo 80 miliona, jedino što bi svi bili Turci.
Da je Karađorđe mirno prihvatio realnost i nastavio da prodaje svinje, bio bi živ i zdrav, a Srbija i dalje deo Osmanskog carstva.
Da je Pašić uvideo realnost i prihvatio Austrougarski ultimatum (da njihova policija istražuje i hapsi u Srbiji po svom nahođenju), ne bi ušli u I svetski rat i izgubili svakog petog stanovnika u njemu.
Da je neko zviznu šamarčinu Brozu, kad je 1941 došao da diže ustanak, umesto da prihvati realnost Nemačke okupacije, ne bi imali građanski rat i nebrojena stradanja.
Posebno mi je krivo što Zoran Đinđić nije prihvatio realnost, da je Srbija beznadežan slučaj i digao ruke od ovog naroda.
Sada bi barem bio živ za sebe i svoju porodicu, ali on je ipak odlučio da menja tu realnost, a ne da joj se povinuje.
Ali kad se pomene Kosovo, tu obavezno realnost postaje zakon i mora se bezuslovno poštovati.
Sutra će neka nova "realnost", da se pojavi na jugu Srbije, u Sandžaku ili Vojvodini i jedva čekam da i nju uvažim kao što ti uvažavaš ovu, koja te se izgleda mnogo i ne tiče.

lazno

pre 11 godina

A tek kad prodje ,bolan, proces, tek onda nam ne trebaju izbori vec da ova vlada nastavi da radi na ekonomskim reformama i procesuiranjem korupcionasa i organizovanog krimiinala kako rece nemacki politicar Sulc...Prema tome izbore ne prizeljkuje narod nego opozicija pravi lazno rasplolozenje ...i tako se opet igra sa srpskim interesima i ignorise vlast koju smo izabrali na demokratskim izborma...

the gaffer

pre 11 godina

Dobro gospodo draga, svi zajedno od SPO-a kao prve do Nove stranke kao najnovije, sa svim "velikanima" izmedju (SNS, SRS, DS, DSS, LDP) da vas pitam jedno pitanje: Ko ce da plati ovu vasu za_ebanciju zadnjih 25 godina?
Kad ih budem imao ako me deca pitaju "Sta ste koji q*ac cekali?" sta da im kazem?
Bando hohstaplerska.

uvek ima ko hoce

pre 11 godina

A sta drugo da kaze Đilas i DS.Ono sto oni nisu hteli,smeli, da urade to sad radi SNS,zato su i dosli na vlast!Razumeo je poruku.

zutac

pre 11 godina

Ne bi Djilas pruzao podrsku ni mrtav vec vidi da nesto ova vlada je odradila pa da i on bude "kao tu" da narod vidi da se vrzma i spominje ...

cerovo

pre 11 godina

Djilas prvo hoce izbore, pa onda nece izbore. Sad je kao Ds-u mnogo vazno resavanje pitanja Kosova koje oni inace nisu resavali godinama, a ustvari ukapirali da nemaju podrsku i da bi na izborima prosli kao bosi po trnju.

slobodan vujisić

pre 11 godina

Jedini razlog što Đilas pruža podršku vladi je taj što smatra da će SNSu pasti rejting zbog dogovora sa Tačijem. On i dalje ne shvata šta je interes Srbije i kako se boriti za svoj narod, ti koncepti su njemu potpuno strani...

jelena jsm

pre 11 godina

Sigurno da je svaka podrska Vladi, posebno kada se radi o Kosovu, dobro dosla. Ali posle izjava Borka Stefanovica, neznam kako treba da izgleda podrska DS.

SveSamaIznenadjenja

pre 11 godina

I ja pruzam podrsku vladi ,jer se konacno nesto cini...Ali Djilas pruza podrsku?Kako je postao predsednik DS-a,sve je protiv necega,pa i protiv svojih,a sada podrzava...bas sam iznenadjen.

Verovali smo vam

pre 11 godina

Pa sta se DS sada javlja?! Imali su svoje prilike da ucine stosta,ne samo po pitanju Kosova, ali to nam je sada najbitnije!!! Sve su propustili,slucajno ili namerno,nebitno je sada!

VUJICA M. NP

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

rotkvica

pre 11 godina

On je podsetio da je ta stranka u Skupštini glasala za Rezoluciju o KiM, naglasivši da demokrate na Kosovu neće sakupljati političke poene. –nema te vi na osnovu čega da skupljate poene više.Narod vas pamti

Tiranija

pre 11 godina

Da vi niste problem Kosova odlagali za neke druge da ga reše,sigurno da rešenje nebi bilo tako" bolno," kako vi to kažete.Na našu veliku žalost mnogo toga je propušteno u prošlodti,tako da i ono možda bolno za nas ćemo morati da prihvatimo.

sloba

pre 11 godina

nazalost Srbi nevide da jedna ozbiljna politicka parija u najtezem trenutku mora da podrzi vladu, i bilo bi dobro da su sve stranke takve . Da u pravom trenutku reaguju na pravi nacin , to je prava.SRBIJA .

Gricko

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!
(milikica, 14. mart 2013 17:07)
U pravu si, on racionalno razmišlj za sebe I svoju okolinu a nema tu racionalnosti u kojoj mogu da uživaju građani! Nije dovoljno “dubok” taj džep!

Goran

pre 11 godina

Da li DS "otvara" neke teme samo zato da bi sakupljao poene? Pa zato ste i svrgnuti sa vlasti, shvatite vec jednom, sto ni pet para niste davali za interese gradjana ove zemlje. Iskreno promisljanje o drustvu nam je potrebno. Setite se reci Verice Barac: "Moze kako hoces, ali ne dokle hoces". To dokle je za vas bilo onog dana kad su vam gradjani rekli DOSTA na izborima. Stavite prst na celo, vec jednom!

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.

marina

pre 11 godina

Ovo što gospodin Đilas tako "dobronamerno" govori u najmanju ruku je sramno,jer je većina stvari u vezi Kosova dogovorena u vreme dok je DS bila na vlasti.

Još uvek po strani

pre 11 godina

Čini mi se da državni vrh zna šta radi i teži se maksimumu za Srbe na KiM. Imam poverenje u ljude koji vode državu, a i dalje mislim da DS sa Đilasom na čelu nema velike šanse.

moje misljenje

pre 11 godina

Ne interesuju me motivi (iako ce verovatno to biti tema komentarisanja), ali ja podrzavam ovakav stav. Poslednja stvar koja nam je potrebna je da se zaustave pregovori sa/o Kosovu. Dajte da se to pitanje konacno zatvori, a ova nova vlast je na najboljem putu da to bude ucinjeno.

nada ZR

pre 11 godina

Konacno da cujemo normalan ton i i patriotski odnos prema pitanju Kosovo tako se resavaju sporna pitanja.Ima dosta toga sto ce napadati i to je normalno za opoziciju.Ali za Kosovo pored svi muka ovo mi dodje kao prijatno iznenadjenje.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Ja sam to rekao još davno, koliko god se ne slagao sa njima i njihovom politikom, a nikada se nisam slagao, naravno da im treba dati podršku ne samo zato što će ih dosta ljudi nazivati izdajnicima, već zato što je to pitanje koje konačno mora da se završi. Ovo zaista najiskrenije mislim! Sve su dobro uradili, šta god da smo dobili je zaista ogroman uspeh, jer NIKO ne bi ni dobio više. Najbitnije je da se sa tim Cosovom priča konačno završi da bi mogli da se posvete malo nama...običnim građanima!

Mare

pre 11 godina

Neke rečenice kao da izgovara Čedomir Jovanović. Na kraju uvek realnost mora da prevagne. Nakon 14 godina trežnjenja većina je shvatila u kakvoj se situaciji nalazimo po pitanju Kosova.

Marija

pre 11 godina

Pametno. Pred sadašnjom vladom je teška odluka, Kosovo je odavno otišlo - ali će oni morati to da reše. A ova zemlja ima previše problema da bi se borila istovremeno i sa izborima...

Sloba

pre 11 godina

Ne znam zaista cemu se nada g. Djilas. Ako neko hoce da glasa za ljude koji bez pogovora sprovode sto Vasington i Brisel traze, glasace za sadasnju vlast. Ne samo da oni nase nacionalne interese izdaju "brze i bolje" od DS, vec i za sada manje kradu. Oni koji ne mogu da vare kulturni dojam SNS (eksperti iz pecenjara, estrada), a potencijalno bi glasali za DS uvek mogu da izaberu neku fensi alternativu tipa LDP, Nova stranka. Drugim recima, ne vidim kako ce Djilas da se pozicionira, da ponudi nesto sto drugi vec ne nude u vecim kolicinama ili efektnijem pakovanju.
Ruku na srcu, Djilas i nema mnogo izbora, da je DS ovakvom brzinom igrao po zapadnom ritmu, SNS bi ih prozivao za izdaju (naravno sve bi to bila samo gluma), dok DS ni to ne sme da uradi (ni da odglumi), jer bi izgubili deo pristalica i otezali svoj polozaj kod ambasadora kvinte, a ne bi pridobili nikoga (zasto bi takav glasac odabrao DS ako vec ima DSS).
Ukoliko SNS ne napravi neke katastrofalne greske, perspektiva DS nije sjajna. Pravo osipanje ce tek poceti kada izgube vlast u BGD i eventualno na pokrajinskom nivou u Vojvodini (ocekujem uz sukobe Pajtica i Djilasa).

Clan

pre 11 godina

Hm, konacno jedan pravi politicki potez novog predsednika DS. Izgleda da je shvatio snaznu poruku koju srpskim politicarima vec skoro godinu dana salju Brisel i Vasington.

U kosvskom loncu moraju da budu svi, bez izuzetaka, i niko nece graditi politicku platformu na kritici onih koji potpisuju. Djilas je sve do nedavno ostro kritikovao Nikolica i Dacica zbog njihovog ucesca u procesu priznavanja Kosova. Sad je promenio pricu.

Dobro je, bolje ikad nego da DS zbog toga sto njen predsednik nije najbolje (uopste) razumeo krupne globalne procese ubrzo podeli sudbinu demoliranog DSS...

Milana

pre 11 godina

Kosovo je bolna tačka za dobar deo Srba, a posebno je teško "dati" Kosovo stranci koja je najvatrenija govorila "Ne damo Kosovo!". Na njima se točak prelomio, i hvala Bogu da ih treba podržati u tome.

Sasa

pre 11 godina

A kao pitas se nesto? Pa Vucic je ucinio vise za par meseci za ljude sa kosova nego svi vi strucnjaci za 10-ak godina.
(Radovan, 14. mart 2013 15:21)

Ajde jednom u zivotu budite posteni i objasnite ovom narodu sta je to dobro Vucic uradio za Srbe na Kosovu.

Mile

pre 11 godina

Ima nade za tebe, sve što si rekao potpisujem. Cenio sam te kao gradonačelnika-menadžera, ali sam sumnjao u političara. Ok treba ipak oprezno, da li su dobili najviše što su mogli, ipak verujem da su dali sve od sebe da dobiju najviše po ovom pitanju i možda niko drugi ne bi dobio više danas, možda ranije ali danas ne. Oni ipak imaju veću podršku srba sa kosova tako da će nadam se to lakše proći, iako sam i sam tuždan što ne može više.

tumac

pre 11 godina

Dakle, gospodin Djilas je rekao sledece:

1. Ostavio je Sutanovca i Bogdanovica u skupstini ne zato sto su mu lojalni nego zato sto je znao da ce njihovo "iskustvo" po pitanju Kosova i bezbednosti biti potrebno u nadolazecem teskom periodu suocavanja, nas Srba, sa istinom da ono sto je u ratu izgubljeno moze samo ratom biti vraceno i da mi niti mozemo niti hocemo u ovom trenutku da ratujemo.

2. Podrzace Vladu oko "resenja" za Kosova ne zato sto bi u suprotnom izgubio podrsku ono malo biraca sto mu je ostalo (suprotno znaci da se odrice EU integracija) nego zato sto Srbija mora da bude jedinstvena po nacionalnim pitanjima.

Sve sam mu odmah poverovao, mada mora se priznati da je radio na PR-u u poslednjih 2-3 nedelje

karlo Veliki

pre 11 godina

Bravo! Ovi politikanti iz SNSa sto su do juce optuzivali Djilasa da hoce izbore sto pre po svaku cenu samo da bi usao u vlast , danas ga isti ti optuzuju da Djilas nece izbore jer se plasi da ce da dobije malo glasova! Odlucite se politikanti iz SNSa i naucite , a i mate i od koga, sta je drzavnicka politika DSa , a sta sitno stranacka politika SNSa.

Napred bre Demokratska stranka!

Bivsi demokrata iz Subotice

pre 11 godina

Nije tebe briga za narod Kosova,a izbori ti ne odgovaraju zato sto si razbio jednu stranku koja je trebala da sluzi i nasoj deci,a vi pojedinci ste je unistili iz licnih interesa. Sramotite se naroda Dragane.

Siniša

pre 11 godina

Da je DS imala ovaku podršku od SNS(Nikolića i Vučića), a ne saplitanje, oraganizovanje demonstracija, protesta, nazivanjem izdajnika, veoma prljavu kampanju...mi bi problem Kosova mnogo ranije rešili i dobili više, ali i bi i dobili datum...Međutim, iako podržavam DS, ja se oko ovoga uopšte ne slažem sa Đilasom, jer ne može da se podrži ,,bilo šta'', bilo kakav dogovor...ne mogu Srbi sa Kosova da se ostave na cedilu i izbace iz Srbije i ubace u albanske institucije...da se faktički ,,prizna Kosovo kao nezavisno''.

Rodoljub

pre 11 godina

Djilas postaje ozbiljan politicar. Ovo je drzavnicka politika i prava politika Demokratske stranke!
Bravo i napred Demokratska Stranka!!!

Sasa

pre 11 godina

DS verovatno malo oseća i odgovornost jer pitanje Kosova nije rešeno u vreme njihove vladavine!
(Winnie Pooh, 14. mart 2013 15:09)

Zato sto nisu imali podrsku opozicije. Kad god bi nesto dogovorili , prelazi su bili paljeni. Pitam se po cijoj komandi.

marko, nis

pre 11 godina

Naravno, u vreme kada je Srbija mogla da napravi iskorak u priznavanju realnosti na Kosovu, a za to Srbi tada dobiju svakako vise nego sto ce dobiti sada, DS nije imala ovakvu podrsku iz opozicije, nego su je optuzivali za izdaju zemlje.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Ko će ih tretirati kao izdajnike!? Pa njima ste Vi i ovi Vaši napakovali tako da ostaje samo da idu u završnu fazu a koga da osudimo za izdaju za sve one ranije godine!

Za krst časni ...

pre 11 godina

Naprednjaci se plaše Đilasa dok se ovoliko ubeđuju da Ds neće ni cenzus preći.
Kako će se tek plašiti kada se uskoro vrati njihov politički otac Vojvoda Šešelj.
Vojvoda će ih pocepati kao seljak pivo pred zadrugom.

Aleksandar

pre 11 godina

A kako da DS ne podrzi ovo sto radi sadasnja vlada na temi Kosovo kada SNS zapravo nastavlja ono sto je DS radio? Zanimljivo je to sto je za iste takve poteze SNS svojevremeno Tadica i DS nazivao izdajnicima, a sada samo nastavlja politiku DS-a.

filip

pre 11 godina

Naravno da Djilase neces rusiti vladu zbog Kosmeta jer ste na istom zadatku, i vlast i opozicija da se Kosovo preda u ruke Hasima Tacija.

milikica

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!

obican gradjanin

pre 11 godina

Trebalo se dogovoriti sa albancima devedesetih, sesti za sto sa Rugovom i onda ne bi ni doslo do rata ni NATO bombardovanja ni gubitka KiM. Crveno- crna koalicija sada ispravlja svoje greske i spasava sto se spasti moze u interesu naroda koja je jos ostala na KiM. Posle ratova, huskanja, busanja u grudi, 10 godine opstukcije konacno vodi se realna politika. Bolje ikada nego nikad ! Ali ko ce da nam vrati izgubljenih 20 godina normalnog zivota , da li ce neko odgovarati za sva zla sto su nas zbog njih zadasila ? I ne samo u Hagu nego pred svojim narodom !

Pametnjaković

pre 11 godina

Uopšte nije bitno ko prodaje Kosovo ili ko daje podršku prodaji, narod se očigledno ne pita. To što SNS priča jedno a radi drugo narod ne razume. ®Politička Elita Srbije™ očekuje da dobije pare posle prodaje Kosova i samo na to misle, a narod uopšte ne pitaju, narod je samo izašao na izbore, glasao i to je to, odlučuje elita, a ne narod. Pa zašto onda ljudi izlazite na izbore u Srbiji, koja je svrha toga?

xim

pre 11 godina

@ Stevan...

Dokle vise takvi kao ti ! Cudno vam je kad covek podrzava druge stranke ??
Pa ovo je prvi put da neko iz protivnicke stranke podrzava ideju ili dogovor, koji je ispravan za svakog od nas. Nece valjda kao bivsi radikali sto su glasali protiv EU uvek, dok je bila DS na vlasti, a sad su odjednom ZA ??
Shvati covece, mada sumnjam da si u mogucnosti, dokle vise da se glasa za i protiv stranke ! Glasa se i podrzava politika, odluke i resenja za dobrobit svih nas.
Seti se sta je Djindjic rekao:"Ajde da uradimo nesto." A takvi kao ti pitaju: "A protiv koga?" Nadam se da cete da isparite jednom iz javnog zivota Srbije, ti i tvoji istomisljenici.
Djilas ce u koaliciju sa SNS uskoro, hteli vi to ili ne, bez SPS-a !!! Za 4. godine, Djilas je premijer, ako do tad ne isparite, videcete!

Ekser

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da Djilas ne pljuje nekoga iz vladajuce koalicije nego pruza podrsku vladi...
(ccccc, 14. mart 2013 16:17)

Botu, neverovatno je da je Tomislav Nikolic rekao gospodinu Djindjicu da je i broza Tita bolela noga 3 dana pred smrt. A sada je predsednik. Aaaaa da razumem,vi ste placeni za to da delite minuse i pisete neke jeftine komentare u korist vase stranke.

Maestro

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim. Doduse nisam detaljno procitao svaki mejl od predhodnih 50-ak ali mi se cine da skoro svi pokusavaju krajnje ozbiljno da komentarisu Djilasove reci i generalno poteze vladajuce klike. Pa zar se iz aviona ne vidi o cemu je rec!?! Zar se ne vidi da nas sludjuju svi politicari na vlasti sto drzavnoj sto lokalnoj a da su zapravo oni kontrolisani iz jednog izvora, pogadjate iz kog. Akcija je do detalja osmisljena i kordinisana. Mic po mic i zapadnjaci ostvarise sta su naumili. Prevode nas zedne preko vode, spinuju iz sve snage i sto je najgore uspevaju jer se isto "prima" kod ljudi. Vladajuci politicari, a takodje i velika vecina u opoziciji, igraju bukvalno kako im se kaze, kreni, stani, napred, nazad, levo, desno.......a narod.........pokusacu da budem blag....spava!

ST

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.
(kuda ide ovaj svet, 14. mart 2013 17:58)

Znate šta, nemojte više vi prepakovani radikali da spominjete NAROD, vi radite za narod, kako vas više nije sramota da pričate gluposti...Vi radite za strane interese, za tajkune, da se uvalite na državne jasle...narod je još više osiromašio za ovih 7 meseci, ne možemo da zaradimo da poplaćamo silne poreze i račune da bi vi na državnim jaslama primili nezarađene plate...

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.
(kako vetar duva, 14. mart 2013 15:17)

Ma ne bre...jaaoooj, sve si pogrešno razumeo, ali OK...nije ni bitno!
Ono što je bitno i što će biti jaaako bitno, da zapamtiš, jeste to da će ovim ljudima zaista, ali zaista biti potrebna podrška iz celog sveta kada se budu vratili sa poslednjeg sastanka u Briselu.
Moju podršku imaju...iako, kao što sam već rekao, se sa njima nikada za ovih 39 godina nisam slagao!

ZoranNS

pre 11 godina

Koja podrška onima koji su svaki dogovor nazivali izdajom, sprečavali i opstruirali. Ne podrška, nego poziv na odgovornost zbog izgubljenih 10 godina.

Mare

pre 11 godina

@(Dule, 14. mart 2013 18:12)

Ta istorijska poređenja nisu ni malo ekvivalenta, ali se za Đinđića slažem, mislim da ga ova zemlja nije zasluživala i uvek je ubijala one koji su hteli da je promene.
Što se tiče Kosova, realnost je da su Alabanci tokom velikog vremenskog perioda naseljavali Kosovo da bi u jednom trenutku postali potuno dominantna većina, da li je to bilo 1970. i 1980. nije ni bitno, što bi rekao Dereta, Kosovo je tada izgubljeno, jer teritoriju gubiš kada više nemaš svog stanovništva na njoj. Ono što je postao problem jesu tenzije koje su se stvorile između Albanaca i Srba, a te tenzije je Milošević samo zacementirao svojom nacionalističkom politikom i na kraju pokušajem da očisti Kosovo na način na koji je Tuđman očistio Krajnu. To mu nije dozvoljeno od strane velikih sila i na Kosovu danas imaš 2 miliona Albanaca koji ne žele da žive u Srbiji i 80-90 hiljada Srba koji žive na Kosovu. Ono što ti Srbi kao i ostali odbijaju da prihvate da su Albanci apsolutna većina na Kosovu i da smo Kosovo demografski izgubili. Ti Srbi bi da veruju da je Kosovo srce Srbije iako je to potpuno iracionalno i deluje potpuno kontraproduktivno na pokušaje drugih(EU) da naprave neki održiv mir na Kosovu, jer je teško tražiti održiv mir dokle god imaš ljude koji misle da bi Kosovo trebalo braniti do poslednje kapi krvi jer je to nekakva sveta zemlja.Granice se menjaju i zavise od naroda koji tu živi, i Prusija je bila sveta zemlja Nemačkog carstva pa je danas veći deo u Poljskoj.

ha-ha-ha-ha!

pre 11 godina

Kad vas protivnik radi ono sto ste vi hteli da uradite a on vam celo vreme smetao ili vam to nije dozvoljavao, onda ne treba da mu smetate i nego ga pustite da uradi vas posao. Djilas sigurno uziva gledajuci Nikolica, Vucica i Dacica kako kusaju corbu u koju su do skoro pljuvali. Voleo bih da sam ja na njegovom mestu. Ne bih se bas trudio da budem fini nego bih se smejao na sav glas da to svi vide i cuju. I uzivao u njihovim mukama, laganjima i prenemaganjima. A sad malo teorije zavere, kao zapsku za tu corbu: Nisu li mozda DSS-ovci namerno izgubili izbore da bi namestili svoje protivnike da se kompropmituju i pokazu svoje pravo lice i patriotizam. Drz'te se kosovski Srbi! Vasi spasitelji od srpskih izdajnika i NATO spijuna vam sada kroje sudbinu. Podarice vam jos jednu pobedu nad Albancima i NATO-om. Za neki dan o vasoj pobedi citacete u novinama koje oni kontrolisu. A vama posle kako bude. Beogradski Pilati su vec oprali ruke.

IxiSm

pre 11 godina

Xaxax, sad ce Djiki podrzati sve zivo, samo da do izbora ne dodje. Sta si do juce govorio, aj pocni da zapisujes, da se vise ne ispaljujes ovako, sramota za jednog gradonacelnika.

licko

pre 11 godina

Ovu vladu niko nece tretirati kao izdajnicku sto se Kosova tice.Kosovo je DS godinama zanemarivala a ova vlada pokusava da spasi sta se spasti moze.

Mila

pre 11 godina

Не могу да верујем да смо доживели да гос.Ђилас изјави нешто овако. Када се виде резултати човек мора да пружи руку и супарничком табору.

Pavle

pre 11 godina

Ova vlada radi nazalost posao koji je odavno trebao da bude zavrsen, i umesto da sada ulazimo u EU zajedno sa Hrvatskom mi gubimo vreme jer je prethodna vlada na celu sa DSom bila nesposobna i nespremna da prihvati odgovornost u resavanju kosovskog pitanja. Oni su svesno gurali problem pod tepih i sada da nije Nikolica koji je izradio platformu i postigao opsti konsenzus ne znam koliko bi se jos dugo resavalo kosovsko pitanje. Platforma predstavlja najbolje resenje jer se u njoj jasno definisu nasi interesi od kojih mi necemo odstupiti. Hrabrost, energija i zelja za boljom Srbijom su nesto sto krasi ovu vladu a DS je nazalost ostao upamcen kao neko ko je bezao od problema i odgovornosti.

coce

pre 11 godina

Gospodin Djilas izgleda ne moze da poveruje da je srpski narod obdaren mozgom, za kojeg je dovoljno da radi u minimalnom kapacitetu da prepozna kada neko demagogise.

boc boc bockalica

pre 11 godina

Konacno su i oni shvatili da smo svi gradjani ove zemlje i da nam je svima u interesu da nam bude bolje ma ko god bio na vlasti.

обрт

pre 11 godina

Да ми је неко рекао да ћу доживети, да ће СНС полако преваспитати Ђиласа да подржава њихове ставове рекао бих сваком таком да није нормалан,а види ти то сада...

NovaSrbija

pre 11 godina

Ono sto su vlasti predhodnih godina pristavile za corbu isti misle da ce nova da zaprzi, mada mislim da pravi imaju bolji zacin pa nece imati takav ukus - Gorak Eeeee cemu se vi nadate!

Rodoljub

pre 11 godina

Djilas postaje ozbiljan politicar. Ovo je drzavnicka politika i prava politika Demokratske stranke!
Bravo i napred Demokratska Stranka!!!

karlo Veliki

pre 11 godina

Bravo! Ovi politikanti iz SNSa sto su do juce optuzivali Djilasa da hoce izbore sto pre po svaku cenu samo da bi usao u vlast , danas ga isti ti optuzuju da Djilas nece izbore jer se plasi da ce da dobije malo glasova! Odlucite se politikanti iz SNSa i naucite , a i mate i od koga, sta je drzavnicka politika DSa , a sta sitno stranacka politika SNSa.

Napred bre Demokratska stranka!

cc

pre 11 godina

Razmislite malo, Đilas neće izbore jer bi na izborima sada osvojio rekordno mali broj glasova, a ne zbog situacije sa Kosovom. Citajte između redova.

filip

pre 11 godina

Naravno da Djilase neces rusiti vladu zbog Kosmeta jer ste na istom zadatku, i vlast i opozicija da se Kosovo preda u ruke Hasima Tacija.

Za krst časni ...

pre 11 godina

Naprednjaci se plaše Đilasa dok se ovoliko ubeđuju da Ds neće ni cenzus preći.
Kako će se tek plašiti kada se uskoro vrati njihov politički otac Vojvoda Šešelj.
Vojvoda će ih pocepati kao seljak pivo pred zadrugom.

Sasa

pre 11 godina

A kao pitas se nesto? Pa Vucic je ucinio vise za par meseci za ljude sa kosova nego svi vi strucnjaci za 10-ak godina.
(Radovan, 14. mart 2013 15:21)

Ajde jednom u zivotu budite posteni i objasnite ovom narodu sta je to dobro Vucic uradio za Srbe na Kosovu.

Siniša

pre 11 godina

Da je DS imala ovaku podršku od SNS(Nikolića i Vučića), a ne saplitanje, oraganizovanje demonstracija, protesta, nazivanjem izdajnika, veoma prljavu kampanju...mi bi problem Kosova mnogo ranije rešili i dobili više, ali i bi i dobili datum...Međutim, iako podržavam DS, ja se oko ovoga uopšte ne slažem sa Đilasom, jer ne može da se podrži ,,bilo šta'', bilo kakav dogovor...ne mogu Srbi sa Kosova da se ostave na cedilu i izbace iz Srbije i ubace u albanske institucije...da se faktički ,,prizna Kosovo kao nezavisno''.

Ekser

pre 11 godina

Prosto je neverovatno da Djilas ne pljuje nekoga iz vladajuce koalicije nego pruza podrsku vladi...
(ccccc, 14. mart 2013 16:17)

Botu, neverovatno je da je Tomislav Nikolic rekao gospodinu Djindjicu da je i broza Tita bolela noga 3 dana pred smrt. A sada je predsednik. Aaaaa da razumem,vi ste placeni za to da delite minuse i pisete neke jeftine komentare u korist vase stranke.

Stevan...

pre 11 godina

Prvo svojatas Demokratsku stranku, onda svojatas Djindjica i njegove ideje sad podrzavas Vucica...Covece, koliko licnosti u tebi zivi? Odluci se vec jednom...

Pametnjaković

pre 11 godina

Uopšte nije bitno ko prodaje Kosovo ili ko daje podršku prodaji, narod se očigledno ne pita. To što SNS priča jedno a radi drugo narod ne razume. ®Politička Elita Srbije™ očekuje da dobije pare posle prodaje Kosova i samo na to misle, a narod uopšte ne pitaju, narod je samo izašao na izbore, glasao i to je to, odlučuje elita, a ne narod. Pa zašto onda ljudi izlazite na izbore u Srbiji, koja je svrha toga?

marko, nis

pre 11 godina

Naravno, u vreme kada je Srbija mogla da napravi iskorak u priznavanju realnosti na Kosovu, a za to Srbi tada dobiju svakako vise nego sto ce dobiti sada, DS nije imala ovakvu podrsku iz opozicije, nego su je optuzivali za izdaju zemlje.

ha-ha-ha-ha!

pre 11 godina

Kad vas protivnik radi ono sto ste vi hteli da uradite a on vam celo vreme smetao ili vam to nije dozvoljavao, onda ne treba da mu smetate i nego ga pustite da uradi vas posao. Djilas sigurno uziva gledajuci Nikolica, Vucica i Dacica kako kusaju corbu u koju su do skoro pljuvali. Voleo bih da sam ja na njegovom mestu. Ne bih se bas trudio da budem fini nego bih se smejao na sav glas da to svi vide i cuju. I uzivao u njihovim mukama, laganjima i prenemaganjima. A sad malo teorije zavere, kao zapsku za tu corbu: Nisu li mozda DSS-ovci namerno izgubili izbore da bi namestili svoje protivnike da se kompropmituju i pokazu svoje pravo lice i patriotizam. Drz'te se kosovski Srbi! Vasi spasitelji od srpskih izdajnika i NATO spijuna vam sada kroje sudbinu. Podarice vam jos jednu pobedu nad Albancima i NATO-om. Za neki dan o vasoj pobedi citacete u novinama koje oni kontrolisu. A vama posle kako bude. Beogradski Pilati su vec oprali ruke.

Aleksandar

pre 11 godina

A kako da DS ne podrzi ovo sto radi sadasnja vlada na temi Kosovo kada SNS zapravo nastavlja ono sto je DS radio? Zanimljivo je to sto je za iste takve poteze SNS svojevremeno Tadica i DS nazivao izdajnicima, a sada samo nastavlja politiku DS-a.

ZoranNS

pre 11 godina

Koja podrška onima koji su svaki dogovor nazivali izdajom, sprečavali i opstruirali. Ne podrška, nego poziv na odgovornost zbog izgubljenih 10 godina.

ST

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.
(kuda ide ovaj svet, 14. mart 2013 17:58)

Znate šta, nemojte više vi prepakovani radikali da spominjete NAROD, vi radite za narod, kako vas više nije sramota da pričate gluposti...Vi radite za strane interese, za tajkune, da se uvalite na državne jasle...narod je još više osiromašio za ovih 7 meseci, ne možemo da zaradimo da poplaćamo silne poreze i račune da bi vi na državnim jaslama primili nezarađene plate...

xim

pre 11 godina

@ Stevan...

Dokle vise takvi kao ti ! Cudno vam je kad covek podrzava druge stranke ??
Pa ovo je prvi put da neko iz protivnicke stranke podrzava ideju ili dogovor, koji je ispravan za svakog od nas. Nece valjda kao bivsi radikali sto su glasali protiv EU uvek, dok je bila DS na vlasti, a sad su odjednom ZA ??
Shvati covece, mada sumnjam da si u mogucnosti, dokle vise da se glasa za i protiv stranke ! Glasa se i podrzava politika, odluke i resenja za dobrobit svih nas.
Seti se sta je Djindjic rekao:"Ajde da uradimo nesto." A takvi kao ti pitaju: "A protiv koga?" Nadam se da cete da isparite jednom iz javnog zivota Srbije, ti i tvoji istomisljenici.
Djilas ce u koaliciju sa SNS uskoro, hteli vi to ili ne, bez SPS-a !!! Za 4. godine, Djilas je premijer, ako do tad ne isparite, videcete!

Clan

pre 11 godina

Hm, konacno jedan pravi politicki potez novog predsednika DS. Izgleda da je shvatio snaznu poruku koju srpskim politicarima vec skoro godinu dana salju Brisel i Vasington.

U kosvskom loncu moraju da budu svi, bez izuzetaka, i niko nece graditi politicku platformu na kritici onih koji potpisuju. Djilas je sve do nedavno ostro kritikovao Nikolica i Dacica zbog njihovog ucesca u procesu priznavanja Kosova. Sad je promenio pricu.

Dobro je, bolje ikad nego da DS zbog toga sto njen predsednik nije najbolje (uopste) razumeo krupne globalne procese ubrzo podeli sudbinu demoliranog DSS...

Sasa

pre 11 godina

DS verovatno malo oseća i odgovornost jer pitanje Kosova nije rešeno u vreme njihove vladavine!
(Winnie Pooh, 14. mart 2013 15:09)

Zato sto nisu imali podrsku opozicije. Kad god bi nesto dogovorili , prelazi su bili paljeni. Pitam se po cijoj komandi.

Mare

pre 11 godina

Neke rečenice kao da izgovara Čedomir Jovanović. Na kraju uvek realnost mora da prevagne. Nakon 14 godina trežnjenja većina je shvatila u kakvoj se situaciji nalazimo po pitanju Kosova.

YO-YO

pre 11 godina

Đilas je očigledno promenio taktiku. Iz taktite " napad je najbolja odbrana" prešao je na taktiku "ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se", ali mislim da to ovde ne pije vodu!

marina

pre 11 godina

Ovo što gospodin Đilas tako "dobronamerno" govori u najmanju ruku je sramno,jer je većina stvari u vezi Kosova dogovorena u vreme dok je DS bila na vlasti.

kako vetar duva

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.

Bivsi demokrata iz Subotice

pre 11 godina

Nije tebe briga za narod Kosova,a izbori ti ne odgovaraju zato sto si razbio jednu stranku koja je trebala da sluzi i nasoj deci,a vi pojedinci ste je unistili iz licnih interesa. Sramotite se naroda Dragane.

lazno

pre 11 godina

A tek kad prodje ,bolan, proces, tek onda nam ne trebaju izbori vec da ova vlada nastavi da radi na ekonomskim reformama i procesuiranjem korupcionasa i organizovanog krimiinala kako rece nemacki politicar Sulc...Prema tome izbore ne prizeljkuje narod nego opozicija pravi lazno rasplolozenje ...i tako se opet igra sa srpskim interesima i ignorise vlast koju smo izabrali na demokratskim izborma...

uvek ima ko hoce

pre 11 godina

A sta drugo da kaze Đilas i DS.Ono sto oni nisu hteli,smeli, da urade to sad radi SNS,zato su i dosli na vlast!Razumeo je poruku.

Goran

pre 11 godina

Da li DS "otvara" neke teme samo zato da bi sakupljao poene? Pa zato ste i svrgnuti sa vlasti, shvatite vec jednom, sto ni pet para niste davali za interese gradjana ove zemlje. Iskreno promisljanje o drustvu nam je potrebno. Setite se reci Verice Barac: "Moze kako hoces, ali ne dokle hoces". To dokle je za vas bilo onog dana kad su vam gradjani rekli DOSTA na izborima. Stavite prst na celo, vec jednom!

nada ZR

pre 11 godina

Konacno da cujemo normalan ton i i patriotski odnos prema pitanju Kosovo tako se resavaju sporna pitanja.Ima dosta toga sto ce napadati i to je normalno za opoziciju.Ali za Kosovo pored svi muka ovo mi dodje kao prijatno iznenadjenje.

milikica

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!

licko

pre 11 godina

Ovu vladu niko nece tretirati kao izdajnicku sto se Kosova tice.Kosovo je DS godinama zanemarivala a ova vlada pokusava da spasi sta se spasti moze.

Marija

pre 11 godina

Pametno. Pred sadašnjom vladom je teška odluka, Kosovo je odavno otišlo - ali će oni morati to da reše. A ova zemlja ima previše problema da bi se borila istovremeno i sa izborima...

Sloba

pre 11 godina

Ne znam zaista cemu se nada g. Djilas. Ako neko hoce da glasa za ljude koji bez pogovora sprovode sto Vasington i Brisel traze, glasace za sadasnju vlast. Ne samo da oni nase nacionalne interese izdaju "brze i bolje" od DS, vec i za sada manje kradu. Oni koji ne mogu da vare kulturni dojam SNS (eksperti iz pecenjara, estrada), a potencijalno bi glasali za DS uvek mogu da izaberu neku fensi alternativu tipa LDP, Nova stranka. Drugim recima, ne vidim kako ce Djilas da se pozicionira, da ponudi nesto sto drugi vec ne nude u vecim kolicinama ili efektnijem pakovanju.
Ruku na srcu, Djilas i nema mnogo izbora, da je DS ovakvom brzinom igrao po zapadnom ritmu, SNS bi ih prozivao za izdaju (naravno sve bi to bila samo gluma), dok DS ni to ne sme da uradi (ni da odglumi), jer bi izgubili deo pristalica i otezali svoj polozaj kod ambasadora kvinte, a ne bi pridobili nikoga (zasto bi takav glasac odabrao DS ako vec ima DSS).
Ukoliko SNS ne napravi neke katastrofalne greske, perspektiva DS nije sjajna. Pravo osipanje ce tek poceti kada izgube vlast u BGD i eventualno na pokrajinskom nivou u Vojvodini (ocekujem uz sukobe Pajtica i Djilasa).

Tiranija

pre 11 godina

Da vi niste problem Kosova odlagali za neke druge da ga reše,sigurno da rešenje nebi bilo tako" bolno," kako vi to kažete.Na našu veliku žalost mnogo toga je propušteno u prošlodti,tako da i ono možda bolno za nas ćemo morati da prihvatimo.

slobodan vujisić

pre 11 godina

Jedini razlog što Đilas pruža podršku vladi je taj što smatra da će SNSu pasti rejting zbog dogovora sa Tačijem. On i dalje ne shvata šta je interes Srbije i kako se boriti za svoj narod, ti koncepti su njemu potpuno strani...

kuda ide ovaj svet

pre 11 godina

Valjda je i gospodin Djilas konacno uvideo da se ova vlada zaista bori za svoj narod,ugledajte se na njih gospodo iz DS umesto sto ih stalno napadate.

Mile

pre 11 godina

Ima nade za tebe, sve što si rekao potpisujem. Cenio sam te kao gradonačelnika-menadžera, ali sam sumnjao u političara. Ok treba ipak oprezno, da li su dobili najviše što su mogli, ipak verujem da su dali sve od sebe da dobiju najviše po ovom pitanju i možda niko drugi ne bi dobio više danas, možda ranije ali danas ne. Oni ipak imaju veću podršku srba sa kosova tako da će nadam se to lakše proći, iako sam i sam tuždan što ne može više.

Gricko

pre 11 godina

Djilas je jedini politicar u Srbiji koji racionalno razmislja i zna da se ponasa u svakoj situaciji!!!Velika podrska svakom njegovom potezu!!!
(milikica, 14. mart 2013 17:07)
U pravu si, on racionalno razmišlj za sebe I svoju okolinu a nema tu racionalnosti u kojoj mogu da uživaju građani! Nije dovoljno “dubok” taj džep!

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Ko će ih tretirati kao izdajnike!? Pa njima ste Vi i ovi Vaši napakovali tako da ostaje samo da idu u završnu fazu a koga da osudimo za izdaju za sve one ranije godine!

Pavle

pre 11 godina

Ova vlada radi nazalost posao koji je odavno trebao da bude zavrsen, i umesto da sada ulazimo u EU zajedno sa Hrvatskom mi gubimo vreme jer je prethodna vlada na celu sa DSom bila nesposobna i nespremna da prihvati odgovornost u resavanju kosovskog pitanja. Oni su svesno gurali problem pod tepih i sada da nije Nikolica koji je izradio platformu i postigao opsti konsenzus ne znam koliko bi se jos dugo resavalo kosovsko pitanje. Platforma predstavlja najbolje resenje jer se u njoj jasno definisu nasi interesi od kojih mi necemo odstupiti. Hrabrost, energija i zelja za boljom Srbijom su nesto sto krasi ovu vladu a DS je nazalost ostao upamcen kao neko ko je bezao od problema i odgovornosti.

Milana

pre 11 godina

Kosovo je bolna tačka za dobar deo Srba, a posebno je teško "dati" Kosovo stranci koja je najvatrenija govorila "Ne damo Kosovo!". Na njima se točak prelomio, i hvala Bogu da ih treba podržati u tome.

rotkvica

pre 11 godina

On je podsetio da je ta stranka u Skupštini glasala za Rezoluciju o KiM, naglasivši da demokrate na Kosovu neće sakupljati političke poene. –nema te vi na osnovu čega da skupljate poene više.Narod vas pamti

Još uvek po strani

pre 11 godina

Čini mi se da državni vrh zna šta radi i teži se maksimumu za Srbe na KiM. Imam poverenje u ljude koji vode državu, a i dalje mislim da DS sa Đilasom na čelu nema velike šanse.

cerovo

pre 11 godina

Djilas prvo hoce izbore, pa onda nece izbore. Sad je kao Ds-u mnogo vazno resavanje pitanja Kosova koje oni inace nisu resavali godinama, a ustvari ukapirali da nemaju podrsku i da bi na izborima prosli kao bosi po trnju.

Verovali smo vam

pre 11 godina

Pa sta se DS sada javlja?! Imali su svoje prilike da ucine stosta,ne samo po pitanju Kosova, ali to nam je sada najbitnije!!! Sve su propustili,slucajno ili namerno,nebitno je sada!

coce

pre 11 godina

Gospodin Djilas izgleda ne moze da poveruje da je srpski narod obdaren mozgom, za kojeg je dovoljno da radi u minimalnom kapacitetu da prepozna kada neko demagogise.

tumac

pre 11 godina

Dakle, gospodin Djilas je rekao sledece:

1. Ostavio je Sutanovca i Bogdanovica u skupstini ne zato sto su mu lojalni nego zato sto je znao da ce njihovo "iskustvo" po pitanju Kosova i bezbednosti biti potrebno u nadolazecem teskom periodu suocavanja, nas Srba, sa istinom da ono sto je u ratu izgubljeno moze samo ratom biti vraceno i da mi niti mozemo niti hocemo u ovom trenutku da ratujemo.

2. Podrzace Vladu oko "resenja" za Kosova ne zato sto bi u suprotnom izgubio podrsku ono malo biraca sto mu je ostalo (suprotno znaci da se odrice EU integracija) nego zato sto Srbija mora da bude jedinstvena po nacionalnim pitanjima.

Sve sam mu odmah poverovao, mada mora se priznati da je radio na PR-u u poslednjih 2-3 nedelje

zutac

pre 11 godina

Ne bi Djilas pruzao podrsku ni mrtav vec vidi da nesto ova vlada je odradila pa da i on bude "kao tu" da narod vidi da se vrzma i spominje ...

Mila

pre 11 godina

Не могу да верујем да смо доживели да гос.Ђилас изјави нешто овако. Када се виде резултати човек мора да пружи руку и супарничком табору.

moje misljenje

pre 11 godina

Ne interesuju me motivi (iako ce verovatno to biti tema komentarisanja), ali ja podrzavam ovakav stav. Poslednja stvar koja nam je potrebna je da se zaustave pregovori sa/o Kosovu. Dajte da se to pitanje konacno zatvori, a ova nova vlast je na najboljem putu da to bude ucinjeno.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Ja sam to rekao još davno, koliko god se ne slagao sa njima i njihovom politikom, a nikada se nisam slagao, naravno da im treba dati podršku ne samo zato što će ih dosta ljudi nazivati izdajnicima, već zato što je to pitanje koje konačno mora da se završi. Ovo zaista najiskrenije mislim! Sve su dobro uradili, šta god da smo dobili je zaista ogroman uspeh, jer NIKO ne bi ni dobio više. Najbitnije je da se sa tim Cosovom priča konačno završi da bi mogli da se posvete malo nama...običnim građanima!

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Definitivno ili sam ja lud ili nikako da razumem ovog Djilasa. Do juce su pljuvali Tomu, Dacica, a narocito VUCICA. Danas, Djilas trazi da se izbori ne odrzavaju nekoliko meseci, a narocito je istakao da podrzava ono sta radi ova vlada. Covek definitivno zeli da se formira vladu sa Vucicem.
(kako vetar duva, 14. mart 2013 15:17)

Ma ne bre...jaaoooj, sve si pogrešno razumeo, ali OK...nije ni bitno!
Ono što je bitno i što će biti jaaako bitno, da zapamtiš, jeste to da će ovim ljudima zaista, ali zaista biti potrebna podrška iz celog sveta kada se budu vratili sa poslednjeg sastanka u Briselu.
Moju podršku imaju...iako, kao što sam već rekao, se sa njima nikada za ovih 39 godina nisam slagao!

SveSamaIznenadjenja

pre 11 godina

I ja pruzam podrsku vladi ,jer se konacno nesto cini...Ali Djilas pruza podrsku?Kako je postao predsednik DS-a,sve je protiv necega,pa i protiv svojih,a sada podrzava...bas sam iznenadjen.

Maestro

pre 11 godina

Ne mogu da se nacudim. Doduse nisam detaljno procitao svaki mejl od predhodnih 50-ak ali mi se cine da skoro svi pokusavaju krajnje ozbiljno da komentarisu Djilasove reci i generalno poteze vladajuce klike. Pa zar se iz aviona ne vidi o cemu je rec!?! Zar se ne vidi da nas sludjuju svi politicari na vlasti sto drzavnoj sto lokalnoj a da su zapravo oni kontrolisani iz jednog izvora, pogadjate iz kog. Akcija je do detalja osmisljena i kordinisana. Mic po mic i zapadnjaci ostvarise sta su naumili. Prevode nas zedne preko vode, spinuju iz sve snage i sto je najgore uspevaju jer se isto "prima" kod ljudi. Vladajuci politicari, a takodje i velika vecina u opoziciji, igraju bukvalno kako im se kaze, kreni, stani, napred, nazad, levo, desno.......a narod.........pokusacu da budem blag....spava!

IxiSm

pre 11 godina

Xaxax, sad ce Djiki podrzati sve zivo, samo da do izbora ne dodje. Sta si do juce govorio, aj pocni da zapisujes, da se vise ne ispaljujes ovako, sramota za jednog gradonacelnika.

jelena jsm

pre 11 godina

Sigurno da je svaka podrska Vladi, posebno kada se radi o Kosovu, dobro dosla. Ali posle izjava Borka Stefanovica, neznam kako treba da izgleda podrska DS.

VUJICA M. NP

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

boc boc bockalica

pre 11 godina

Konacno su i oni shvatili da smo svi gradjani ove zemlje i da nam je svima u interesu da nam bude bolje ma ko god bio na vlasti.

sloba

pre 11 godina

nazalost Srbi nevide da jedna ozbiljna politicka parija u najtezem trenutku mora da podrzi vladu, i bilo bi dobro da su sve stranke takve . Da u pravom trenutku reaguju na pravi nacin , to je prava.SRBIJA .

Mare

pre 11 godina

@(Dule, 14. mart 2013 18:12)

Ta istorijska poređenja nisu ni malo ekvivalenta, ali se za Đinđića slažem, mislim da ga ova zemlja nije zasluživala i uvek je ubijala one koji su hteli da je promene.
Što se tiče Kosova, realnost je da su Alabanci tokom velikog vremenskog perioda naseljavali Kosovo da bi u jednom trenutku postali potuno dominantna većina, da li je to bilo 1970. i 1980. nije ni bitno, što bi rekao Dereta, Kosovo je tada izgubljeno, jer teritoriju gubiš kada više nemaš svog stanovništva na njoj. Ono što je postao problem jesu tenzije koje su se stvorile između Albanaca i Srba, a te tenzije je Milošević samo zacementirao svojom nacionalističkom politikom i na kraju pokušajem da očisti Kosovo na način na koji je Tuđman očistio Krajnu. To mu nije dozvoljeno od strane velikih sila i na Kosovu danas imaš 2 miliona Albanaca koji ne žele da žive u Srbiji i 80-90 hiljada Srba koji žive na Kosovu. Ono što ti Srbi kao i ostali odbijaju da prihvate da su Albanci apsolutna većina na Kosovu i da smo Kosovo demografski izgubili. Ti Srbi bi da veruju da je Kosovo srce Srbije iako je to potpuno iracionalno i deluje potpuno kontraproduktivno na pokušaje drugih(EU) da naprave neki održiv mir na Kosovu, jer je teško tražiti održiv mir dokle god imaš ljude koji misle da bi Kosovo trebalo braniti do poslednje kapi krvi jer je to nekakva sveta zemlja.Granice se menjaju i zavise od naroda koji tu živi, i Prusija je bila sveta zemlja Nemačkog carstva pa je danas veći deo u Poljskoj.

NovaSrbija

pre 11 godina

Ono sto su vlasti predhodnih godina pristavile za corbu isti misle da ce nova da zaprzi, mada mislim da pravi imaju bolji zacin pa nece imati takav ukus - Gorak Eeeee cemu se vi nadate!

the gaffer

pre 11 godina

Dobro gospodo draga, svi zajedno od SPO-a kao prve do Nove stranke kao najnovije, sa svim "velikanima" izmedju (SNS, SRS, DS, DSS, LDP) da vas pitam jedno pitanje: Ko ce da plati ovu vasu za_ebanciju zadnjih 25 godina?
Kad ih budem imao ako me deca pitaju "Sta ste koji q*ac cekali?" sta da im kazem?
Bando hohstaplerska.

Dule

pre 11 godina

@(Mare, 14. mart 2013 15:09)

Šta kažeš, realnost mora da prevagne.
Šteta što nismo i ranije uvažavali realnost, život bi nam bio kao san.
Recimo da je Knez Lazar prihvatio realnost sad bi nas bilo 80 miliona, jedino što bi svi bili Turci.
Da je Karađorđe mirno prihvatio realnost i nastavio da prodaje svinje, bio bi živ i zdrav, a Srbija i dalje deo Osmanskog carstva.
Da je Pašić uvideo realnost i prihvatio Austrougarski ultimatum (da njihova policija istražuje i hapsi u Srbiji po svom nahođenju), ne bi ušli u I svetski rat i izgubili svakog petog stanovnika u njemu.
Da je neko zviznu šamarčinu Brozu, kad je 1941 došao da diže ustanak, umesto da prihvati realnost Nemačke okupacije, ne bi imali građanski rat i nebrojena stradanja.
Posebno mi je krivo što Zoran Đinđić nije prihvatio realnost, da je Srbija beznadežan slučaj i digao ruke od ovog naroda.
Sada bi barem bio živ za sebe i svoju porodicu, ali on je ipak odlučio da menja tu realnost, a ne da joj se povinuje.
Ali kad se pomene Kosovo, tu obavezno realnost postaje zakon i mora se bezuslovno poštovati.
Sutra će neka nova "realnost", da se pojavi na jugu Srbije, u Sandžaku ili Vojvodini i jedva čekam da i nju uvažim kao što ti uvažavaš ovu, koja te se izgleda mnogo i ne tiče.

obican gradjanin

pre 11 godina

Trebalo se dogovoriti sa albancima devedesetih, sesti za sto sa Rugovom i onda ne bi ni doslo do rata ni NATO bombardovanja ni gubitka KiM. Crveno- crna koalicija sada ispravlja svoje greske i spasava sto se spasti moze u interesu naroda koja je jos ostala na KiM. Posle ratova, huskanja, busanja u grudi, 10 godine opstukcije konacno vodi se realna politika. Bolje ikada nego nikad ! Ali ko ce da nam vrati izgubljenih 20 godina normalnog zivota , da li ce neko odgovarati za sva zla sto su nas zbog njih zadasila ? I ne samo u Hagu nego pred svojim narodom !

обрт

pre 11 godina

Да ми је неко рекао да ћу доживети, да ће СНС полако преваспитати Ђиласа да подржава њихове ставове рекао бих сваком таком да није нормалан,а види ти то сада...