Četvrtak, 14.03.2013.

11:43

Tači ništa ne da Zajednici opština

Nakon sastanka s Ketrin Ešton, Hašim Tači izjavio da je dijalog u završnoj fazi, ali da Zajednica srpskih opština neće imati zakonodavna i izvršna ovlašćenja.

Izvor: B92

Taèi ništa ne da Zajednici opština IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Ejrena

pre 11 godina

Hašim Tači mora da pristane na kompromis. Srbija ne želi da pristane na neazvisnost ali želi da se formiraju srpske opštine na celoj teritoriji KiM. da imaju ovlašćena da bi država mogla njih da zaštiti.Kterin Ešton zaista želi da uspostavi sporazum koji će biti prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu. KiM mora da ostane u sastavu Srbije. Verujem da će se stanje na KiM promeniti.

Mali Zeka

pre 11 godina

Tači konstantno u svojim izjavama izvrće ono što je dogovoreno...Zašto bi onda Eštonova dolazila u Prištinu i Beograd ako nema nekog kompromisa?

mare

pre 11 godina

E pa onda drugovi prekidajte pregovore i pozovite UN i NATO da omoguce normalan zivot ne albanskom stanovnistvu i da oslobode SRPSKU teritoriju Kosovo,a ako nece onda razmisljati i u drugom pravcu.

erik-bananamen

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

neka se i da preshevska dolina i madjarima dajemo vojvodinu i mozda jos nekome dajemo nesto.

Nasi dedovi su branili i izgubili zivot za srbiju a mi poklonimo albancima zemlju....ovde za mene licno nema kompromisa. samo sloga srbina spasava

Okano

pre 11 godina

Ako je tacno ovo sto Taci kaze,Srbija neka prekine pregovore.Oni su uzurpatori nase teritorije i sada Taci radi ono sto je u dkladu sa Ustavom Kosova.Kakvim bre Ustavom?!Ustav je akt nezavisne i pravne drzave,a kosovo to nije!

Pavle

pre 11 godina

Tači je mogao da priča ovako dok su mu leđa čuvali i EU i Amerika. Čini mi se da više nema takvu apsolutnu podršku i zaštitu. Moraće da popusti, EU vidi da je mesto Srbiji u EU, a ako Kosovo ostane krizno područje, Evropa neče probleme.Nateraće Tačija da prizna faktičko stanje naterenu. na severu KIM on nema vlast.

dana

pre 11 godina

Ja iskreno verujem da je kraj politike koju je godinama vodila Priština. Da je Evropa prepoznala u naporima Srbije iskrenu želju da se problem Kosova reši!

MUŠKO

pre 11 godina

Nije bitno šta kaže Tači, bitno je ša kaže Hilari Klinton.
(KOMUŠ, 14. mart 2013 13:02)

Hilari je penzionerka vec nekoliko meseci.

Sobna patofna

pre 11 godina

Pa dobro Srbija neće to prihvatiti vi ćete se opet buniti i kada udarite u zid shvatićete da teranje inata ništa ne donosi dobro... Samo dižete prašinu!

Gricko

pre 11 godina

Znaci Pristina popustila....informacija za voljenog nam predsednika, i njegovog druga Acu...
(Smajli, 14. mart 2013 14:11)
Svi pametni se ujedinili da komentarišu a niko niti imaju argumenta niti daje neko rešenje! Ali bitno je da znaju da stave “trešnju na šlag”.

rotkvica

pre 11 godina

Ovi će se uvek ponašati kao razmažena deca.Sve mora biti po njihovom inače ne može nikako drugačije.Trebalo je to na vreme naučiti pameti

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Taci nikada ne bi prevario svog kuma, pa ne bi ni slagao.
(obican gradjanin, 14. mart 2013 17:52)
Slatko sam se nasmejala! Zar je to jedini argument koji gospodine radikalu sprski imaš da kažeš!?

petar

pre 11 godina

da nisu nasi provocirali izjavom kako je taci popustio, sad bi mozda nesto i postigli. ovako ce ovaj sa slicice biti jos tvrdoglaviji i nece popustiti, pa ce se cela ova prica zavrsiti kao basna o dva jarca na balvanu.

Kula

pre 11 godina

Ako gospodin Tači smatra da su u ovom trenutku pregovori u fazi poslednjeg definisanja o postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. , onda mora biti svestan da Srbi na severu KiM moraju da imaju svoju zajednicu opština sa svim ovlašćenjima.Bez toga nema dogovora jer Beograd neće odustati od tih zahteva. Srbija je došla do granice ispod koje ne može da ide.

NOVICA NIŠ

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Miroslav1988

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do nekeke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis. Mislim da će Amerikanci to i učiniti.

Brat Djura

pre 11 godina

Tači moze sta hoce da prica ali bice onako kako mu njegovi mentori kazu.I milsim da su se i zapadne diplomate umlorile vise od Kosovskog pitanja i da je vreme da se vec jednom resi to pitanje.

zeljko

pre 11 godina

Da pocnemo od toga da Srbija nece priznati Kosovo. Zajednica Srpskih opstina u okviru Kosova i Metohije kao pokrajine je odrzivo za nas, Kosovo ne priznajemo ali ako udjemo u EU pre KM onda moramo povici granicu, kontrolisanu od strane medjunarodne zajednice kao sto je sada, jer to zahteva EU. Medjutima ako idemo na Zajednicu Srpskih Opstina sa svim ovlascenjima tu se prakticno razgranicavamo sa Albancima, brisemo granicu ili je ostavljamo kao sto je sada, pravimo RS ali i priznajemo indirektno Albansko Kosovo i to je manje vise sta Dacic zagovara-odrzivo resenje.
Postoji i trece a to je prvo ali stim da Amerika, Rusija i EU garantuju bezbednost Srbima u zajednici opstina i medjunarodnu arbitrazu u spornim slucajevima sa pravom veta Srbije ako su interesi njenih gradjana ugrozeni. Naravno da se NEpriznavanje nezavisnosti Kosova ne dovodi u pitanje. Ulazimo i EU pre njih a onda im pomazemo da i oni udju sto pre a jednom kada smo u EU ko te pita vise za granice. E to je u stavri 4 resenje i najbolje. Trebalo je insistirati na ulasku u EU skupa sa KM i tada ne bi bilo nikakvih problema. Naime oformiti zajednicu Srpskih opstina i sa KM zajedno pristupiti EU. tada bi se granice brisale, demokratizovalo se drustvo i ne bi vise bilo problema.

EU caruje snaga klade valja

pre 11 godina

E sad ce dragi moj monstrume i srpski kasape, koji ce da dolija kada tad i ima srece sto se nije zamerio MOSAD-u, da se opet u medijima pojavi onaj Svajcarac i da pokrene pricu o trgovini organa pa ces da potpises sve sto ti se kaze.

kralj je bolji reformator

pre 11 godina

@ (muamua, 14. mart 2013 13:03)
nije bas tako vec vi i makedonci zelite ili ste zeleli robovlasnike u zemljama tj.da vladate ako ne vecinom onda narodima koji cine vecinu ili iznad 30 posto stanovnistva pa i kinta kunte je proslost koja je uz pobune i neposlusnos bacila taj jaram a zasto bi drugi bili izuzetak.za c,goru mne brini oni su sve po evropskim standardima radili i zato nema nemira a moglo je svima u sfrj da bude dobro ali vi ne mozete bez diktatora,vodja koji vas unazadjuju a cak i kralj je tada uvideo zajednistvo i dobrobit sviju ali.....

x file

pre 11 godina

hehehehe, stvarno smo mi Srbi cudan narod. Pa niko vise ni ne spominje nase sunardnjake juzno od Ibra koji nemaju nikakva prava. Zabavljate se sa sjeverom . Upamtite Kosovo je izgubljeno 1941 kada su albanci bili saveznici treceg Reicha i protjerali i ubijali Srbe. Nakon toga ustasa Tito sa svojom politikom otvorene granice ka Albaniji itd. Pa naposljetku kreten Milosevic, imao vojsku i vremena dok se svijet bakcao sa BH, pa nista. Kosovo je sada albanska drzava, svidjelo se to nama ili ne, otidjite na teren da vidite realne stvari, trebali smo zastititi nase Manastire i Crkve, a ko hoce da proda svoju zemlju i kucu neka i uradi, bar su albanci uvijek imali love i placali troduplo. ovako zbogom Kosovo,osim ako ne bude zamjena sjever Kosova za Presevku dolinu.

pozdrav

Vladimir iz Ugljara kod Prištine

pre 11 godina

Veliki sam pesimista, jer nekako svaki dogovor ovde Tači nekako kulturno zamagli pri primeni, pa uvek ide nama na štetu, nama koji živimo ovde dole na Kosovu. Ali, šta god da se dogovore je bolje nego da se ubijamo međusobno.

visi

pre 11 godina

Nista ne da Zajednici Opstina. Daje , daje kako da ne ,Zajednicu Srpskih Opstina i sve sto im Pripada po Kosovskom Ustavu i standardima za lokalnu samoupravu EU. Pa Pristina je popustila , to je jasno i Glasno receno.

pera zdera

pre 11 godina

Ali poznati albanski dvostruki moral kad oni imaju autonomiju ok ali drugi da dobiu isto sto imaju/imali to ne dolazi u obzir.
I oni neshvataju da oni moraju da popuste na neke stvari niko nece dobiti bas sve.

patriot

pre 11 godina

Pakao ti ne gine,sp..... ljudska.Problem u celoj priči je što i EU, zajedno sa tačijem,nosi krv na rukama Srpskog naroda!Kako sad pregovore da vodiš(a moraš zbog ljudi koji su dole),ja se zapravo divim svakom ko može da ide na te pregovore i da ostane hladne glave,dok gleda u oči d.r mengela.

Yaya

pre 11 godina

Konačno rešenje će biti te zajednice opština ali pod zakonima Cosova! To što Ivica i Toma traže...unapred znaju da neće dobiti i to će ustvari biti ona priča, da je svaka strana morala da se nečega odrekne, ali da smo zadovoljni tim zajednicama jer smo ipak "sačuvali" nacionalni interes!
Tači je pristao na te zajednice opština i za njega je to već dovoljno da kaže da je...eto i Cosovska strana morala da u nečemu napravi kompromis i "popusti"!

Ivan

pre 11 godina

hrvati i albanci u 90tim nisu prihvatili pragmaticnu realnost na terenu nego su radili da tu realnost promene. zato sada imaju 95% etnicki ciste drzave

PRISHTINALIJA

pre 11 godina

ja vam kazem da kosovo prie ce uzeti srbija nego da se prepolovi to nece biti to je amerika jednom rekla i finito a mi mozemo da vodimo politiku dana kako nam je nama volja srba ima skoro svugde po kosovu a sta snjima ako bude nesto u severu znaci u jugu sta snjima

CLoD

pre 11 godina

Znači da nije istina da je Tači popustio, kako je rekao Nikolić?!
(pogled sa strane, 14. mart 2013 12:51)

Kako nije istina? Pa samo to što je prihvatio stvaranje tih zajednica je veliki kompromis! Zbog toga trpi štetu i kritike od strane Albanaca sa Cosova.
I mi ćemo morati negde da popustimo...i to će biti baš oko ovih nadležnosti! Ne ostvarivanje tih nadležnosti bi ovde trebalo da se predstavi kao deo kompromisa sa naše strane! Takođe...to će biti izgovor kako...eto obe strane nisu mogle da budu potpuno zadovoljne dogovorom!

pristevac

pre 11 godina

Momčilo Vasić, 14. mart 2013 12:23

Gospodine Vasicu, sa velikim postovanjem vam se obracam specialno vama i citalaca B92. Nesto ste pisali iz same mrznje a ne iz zdravog razuma.

1. nije Kosovo naseljeno sa Albancima iz Albanije, nego je vekovima cisceno i uzimanje teritorije od strane komsija a pogotovo od Srba. To danas nije nimalo bitno mi treba da zivimo tu gde smo i da ucimo da zivimo jedan pored drugog sa postovanjem covecanstva.

2. Verujte da Nikolic, Tadic, Vucic ne govore istinu jer sporazum koji ce se potpisati sledecih dana u Briselu bice 100 % konfort Zakona Ustava Kosova. Zapamtite moj komentar i uverice te se u sledecim nedeljama da sam bio u pravu. Vlada Srbije nece da senzibiluje narod i krije detalje dogovora ali ce vreme pokazati svoje.

Svakako ovo je veoma dobar korak vlade Srbije i Kosova za nove dogovore jer od ovog status quoa bilo samo gubitnika i jadnost a nikako nekog koji profitira ili mozda su samo sverceri i mafijasi profitirali.

Pozdravjam dogovor, siguran sam da je mogao da se i 90 ih godina desiti i sacuvati mnoge neduzne zivote stradalih u ratu.

kefalica

pre 11 godina

На основу прочитаног текста закључујем да ће ускоро Устав Републике Србије морати да се усклади са Уставом лажне државе Косово!?

Ardit Berisha

pre 11 godina

Cudno do sada vi ste borili protiv Amerike i Eu a sad ocekujete da ovi isti vam daju priliku da imate neku tz,zajednicu opstinama i da moze ova zajednica da odlucuje sve sto ona zeli, drzava iznad drzavu sa 3 procenta srbske nacionalnosti u Kosovu ,pa ajde dajte vi prvo albancima u presevskoj dolini Medvegje bujanovc i sjarinsku banju te prava sto vi trazite za srbima u Kosovu makar Albanci u Srbiju nisu uradili takve stvari u srbiju kao sto su radili srbi u Kosovi nad Albancima u vrijeme rata.

Dusanka

pre 11 godina

Zaista ne razumem nas Srbe, kako neko može bez griže savesti da izjavi(kao što je gospodin Samardzic iz DSS-a danas u Skupstini)da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina, a drugi opet da likuju i zaključuju kako je predsednik Nikolić "istrčao" s informacijom da je Priština popustila.Trebali bi da zaista budemo realni-nije lako voditi ove pregovore i da zaista s optimizmom dočekamo ishod dijaloga BG-PR.

goca

pre 11 godina

Koliko sam shvatila ovu izjavu Tačila Priština nije spremna da ona učini sledeći korak.Nadam se da će se ovo konačno negativno odraziti na njih a ne na Srbiju i da će Evropa shvatiti da mi imamo dobru volju ali volja suprotne strane nedostaje!

muamua

pre 11 godina

trix...boris tadic nije bio nacionalista...a tek zoran djindjic pa su mu albanci sa juga srbije napravili haos...istina je samo ta da albanci zele cistu zemlju...prave probleme u makedoniji srbiji cekamo crnu goru

Bocajlo

pre 11 godina

Poenta price je da ni jedne ni druge niko nista ne pita al njima zele da ucine. I ucinice. Sve do samog kraja UN i Fifa...
Tako da sva prica oko Kosova sluzi za potrebe dnevne politike i predizbornih kampanja, posebno u Srbiji. Veliki je problem, ispostavilo se, sto se u tim kampanjama valjaju Velike lazi kojima se zavodi i truje narod, a sve zarad pukog i patoloskog ostanka na vlasti. Kakvi smo ni Goli otok u danasnje vreme ne bi kod nas opstao. Svi bi revidirali u roku od 5 minuta. Nema ljudi, nema reci, nema principa, nema ideala. Nase drustvo je jedan sveopšti kupleraj.

jelena jsm

pre 11 godina

Izjavama Tacija se vise neveruje, treba sacekati vesti od Estonove. Za ocekivati je da je i Pristina popustila i da ce se naci resenje. Ukoliko Estonova nije uspela, da ubedi Pristinu, to ce znaciti da oni slusaju samo Ameriku.

Darko 88

pre 11 godina

Ove izjave iz Brisela sve više podsećaju na Rambuje kada su rekli da nisu zadovoljni ni Srbi ni albanci, ali su albanci ipak pristali na taj sporazum koji im je garantovao da mogu da proglase nezavisnost posle "čak" 3 godine, a ne odmah kako su želeli, ali eto Srbi nisu pristali na to "sjajno" kompromisno rešenje. Tako i ovde može da se formira zajednica srpskih opština koja ne odlučuje ni o čemu i ništa se ne pita, ali su opet albanci "popustili"... Uffff šta nam draga Evropa i amerika rade...

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Pojacani Nikolicem i Vucicem srpski pregovaracki tim je uspeo da izvuce najvise sto je mogao u ovom trenutku za srpske opstine na severu!

miladin

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.
(Trix, 14. mart 2013 12:40)
treba da te bude sramota da uporedjujes Nikolica i Tacija.Taci je klao srbe na kosovu a Nikolic nikoga nije ubio.to dal je on cetnicki vodja ili partizanski to je njegova licna stvar.Zao mi je sto je tvoj Tadic izgubio on je bio svemoguc

gbg

pre 11 godina

hahahah, sta ovo Taci prica? pa nama jenas precednik Diplomisav Nikolic rekao da je Pristina popustila, a nas precednik je poznat po tame da nikad,ali nikad, ne laze

Lazar

pre 11 godina

svi mi moramo da shvatimo da je trenurno stanje oko nas i u svetu tako da ne mozemo nista da uradimo osim rata koji bi nas dodatno unazadio i osiromasio. treba prvo podici zemlju ekonomski pa onda mozemo da diktiramo svoje uslove ili da vracamo kosovo upravo ratom.

tube8

pre 11 godina

Napravljen kompromis koji ne odgovara ni jednima ni drugima. ccccc ovo je najnenormalnija drzava na planeti koji licemeri lazovi ubice svog naroda. ajde vise lepo recite ovim jadnicima da realno, kosovo odavno nije srbija, i da vidimo sta mozemo da ucinimo od ostatka ove majusne zemljice, jel mozemo neke poslove da dobijemo i pare da zaradimo.

zoran

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Tači, većina obrazovanih, objektivnih i neostrašćenih ljudi u Srbiji zna to već odavno. Da li se slažemo sa tim, i da li nam se to dopada to je već iz neke druge priče. Istina je ružna po nas i zato nam se i serviraju laži od naših političara, no, i tome će doći kraj.

Najgore je što ne prestaje da se širi mržnja i zle misli...i vas i nas, i nas i nas...

Rade iz RS

pre 11 godina

Citam ovo i poredim sa polozajem RS u Bosni.
RS kao cak ima svopju policiju [Direktor policije je Cadjo] ali RS nema svoje minitarstvo bezbjednosti nego je policija RS podredjena ministru bezbjednosti drzave BH [trenutno je ministar Fahrudin Radoncic] i iznad policije RS je SIPA koja moze da hapisi po cjeloj Bh A ako SIPA hapsi po RS policija RS joj pomaze !!

Da li iko misli da ce Srbi sa Kosova imati cak i ovo

Miroslav

pre 11 godina

Zato će naši izrodi dati, a to će glupavom narodu prikazati kao veliki uspeh na putu ka Evropi. Baš kao što je Marko Somborac predstavio u poslednjoj karikaturi.

Trix

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.

Goran

pre 11 godina

"Očekujemo da će Beograd biti pragmatičniji prema Kosovu i da će priznati de fakto situaciju na terenu", rekao je Tači."

Situacija na terenu upravo govori obrnuto Mr. Zmija, Srbija ne mora tu nista da menja !

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

A kakav je to onda "potrebni pravac"?! Treba Astonova sad Pristinu malo da pritisne,dosta je nas...Znam samo da zajednica srpskih opstina bez ovlascenja je mrtvo slovo na papiru...Ne verujem da ce Vlada to dozvoliti...

diktat

pre 11 godina

Sa kojim se to pravom Taci postavlja kao sudija i da je konacna njegova....Sto on misli da se samo on pita...Ko njemu daje tu snagu i moc...Sve ovo treba otvoreno reci..Jer to onda nisu pregovori, nego samo diktiranje uslova Srbiji ,koje ona po njemu treba samo da ispunjava..Sto je mnogo, mnogo je...

DemiriPriistina

pre 11 godina

Srbi, trebace vam pasosi kad budete dolazili na Kosovo, nemate ni vojsku ni policiju ovde, nikakvu drzavnu srpsku vlast.. Ali nastavite i dalje da pricate da je Kosovo vase, ako ce vam tako lakse biti :)

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nakon sastanka s Ketrin Ešton, Hašim Tači izjavio da je dijalog u završnoj fazi, ali da Zajednica srpskih opština neće imati zakonodavna i izvršna ovlašćenja.

Bolje i to (ista) nego ništa !

Edmund

pre 11 godina

Ma ako treba, neka i priznamo tzv. Kosovo, ali ovaj covek (i jos neke njegove kolege) mora da odgovara za ratne zlocine i za organizovani kriminal.

Momčilo Vasić

pre 11 godina

Kakav demagog: da Srbija prizna "realnost na terenu"...
A što albanci nisu priznali REALNOST NA TERENU kada su, vojnički poraženi, bežali po okolnim državama?
Ili i pre toga, kada je Srbija imala vlast?
Ali nema šanse da ispašta zbog oružane pobune i zla koje je Srbija imala zbog podvala oko Račka i kasnije "humanitarne katastrofe". Politički polupismeni pregovarači ne umeju da postave stvari na pravi način: da zatraže od UN da se vrati Kosmet pod jurisdikciju Srbije, jer je PRESTALA (imaginarna) opsanost od "režima Milošević", i da će se na nivou UN-a odrediti stepen autonomije za albance. A ne priznavati ispod žita secesiju, i to nakon okupacije NATO pakta, a ne vojnički da je Srbija poražena od albanaca!
A tek legalizacija okupacije useljenika iz Albanije - skoro jedna trećina današnjeg albanskog življa.
Konačno, zašto se više od 40 godina papagajiše o "2 miliona albanaca" - ako ih je, po pouzdanoj proceni stranih obaveštajnih službi, između 1,2 i 1,3 miliona?!
PS.
neverovatno političko slepilo je da se ne objavi PLAN za mirnu reintegraciju Kosmeta u pravni sistem Srbije, a sve se laprda o nekim planovima, koji služe za ismevanje. A raspravlja se samo o modalitetu izdaje, što jesu svi pokušaji da se nešto "izbori za Srbe" na KiM, kao da je KiM neka prepotopska država, i kao da albanci nemaju MATIČNU DRŽAVU!

Serbinho

pre 11 godina

Otkaciti to na vreme i jedne i druge, obzirom da kada Italijani budu otkacili Nemce, puca i EU.
Kada dospes na nivo da te ucenjuje i zafrkava Albanac sa Kosmeta, to je onda bas kraj Sveta.

a.

pre 11 godina

Da li Hasim Taci mozda kontrolise sever i u poziciji de nesto daje ili uzima? Kao kada bi Nikolic rekao da eto on ne da izvrsna ovlascenja za ostatak Kosova. I da podsetimo Albance, jedan od razloga zasto su podigli pobunu je bilo to sto im je Milosevic ukinuo "drzavu u drzavi" a sada isti ti Albanci misle da oduzmu prava Srbima koja su neuporedivo manja cak i od onoga sta im je Milosevic nudio i jos ce Taci da odredjuje sta je dobro za Srbe i sta im pripada? Vreme je da Taci prihvati realnost na severu Kosova.

zoran

pre 11 godina

Ne volim sto je tako,ali vise verujem kao sto je rekao gospodin Samardzic iz DSS-a danas u skupstini,da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina.
Svaka istina,ma koliko bolna,uvek je bolja od lazi koju bi hteli da cujemo!

Srbijanac

pre 11 godina

Vlada Srbije ulaže ogromne napore kako bi se do rešenja došlo ali Priština vrši opstrukcije i svaki pokušaj je do sada propao.Nadam se da će EU izvršiti pritisak na Prištinu i da će doći napokon do rešenja.

onako usput

pre 11 godina

ma moze Taci da prica sta hoce, lepo ce nam na RTS da objasne da je Zajednica srpskih opstina vrhunski doprinos kosovskim Srbima! Nego meni i dalje nije jasno kako je to SNS u predizbornoj kampanji obecao Kosovo i saradnju sa Rusima i BRIK-om a mi dobili EU! oce neko od aktivista SNS-a da mi objasni?

Ragip

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..
(zoran, 14. mart 2013 12:13)
E zorane pogresio si sta si pisao ovde, posto kao prvo trebas ubit 2.5 miliona albanaca u kosovu pa da dodjes kod nasog Primijera Hashima,nije bitno kakav je da li je takav ili onakav mi ne damo naseg Primiera Hashim a Thaqia mi svi albanci sto se tice kosove mi smo iza naseg Primijera Hashim Thaqi nije Hashim Thaqi sam samo da znas ,vi trebate da radite vise u vasoj vlast u srbi ne brini ti za nasu ,gledaj zorane vaseg primier ivica dacic i presednik nikolic nikolic kaze ovako a dacic kaze ovako ,kod nas nije tako mi smo svi ististo se tice kosove i sever kosove cao

novopazarac

pre 11 godina

nista strasno ovo ti je ko kod nas u srbij sjenica novi pazar imaju prestavnike vlasti ( opstinskih ) muslimane tako cete i vi srbi imat dole i srbe ... ovdje vam nista nije trebala ketrin .... ovo ce sve samo po sebi da dodje bitno je samo da dole opstanemo pozzz iz N.P

Enough

pre 11 godina

A ko ih pita? Formirati to i bez njihove dozvole,pa nek' urade nešto protiv toga ako smeju... Kao ni oni što nisu pitali i čekali odluku Srbije da li će Kosovo imati ovlašćenja i kakva...

bm

pre 11 godina

Ovo sve je mogao i Tadic da uradi pre 5 godina ali onda bi ga narod docekao na noz. A sada ce Dacis da ispadne jos i faca sto je "resio" problem kosova.

Miroslav

pre 11 godina

Zato će naši izrodi dati, a to će glupavom narodu prikazati kao veliki uspeh na putu ka Evropi. Baš kao što je Marko Somborac predstavio u poslednjoj karikaturi.

Goran

pre 11 godina

"Očekujemo da će Beograd biti pragmatičniji prema Kosovu i da će priznati de fakto situaciju na terenu", rekao je Tači."

Situacija na terenu upravo govori obrnuto Mr. Zmija, Srbija ne mora tu nista da menja !

bm

pre 11 godina

Ovo sve je mogao i Tadic da uradi pre 5 godina ali onda bi ga narod docekao na noz. A sada ce Dacis da ispadne jos i faca sto je "resio" problem kosova.

Enough

pre 11 godina

A ko ih pita? Formirati to i bez njihove dozvole,pa nek' urade nešto protiv toga ako smeju... Kao ni oni što nisu pitali i čekali odluku Srbije da li će Kosovo imati ovlašćenja i kakva...

onako usput

pre 11 godina

ma moze Taci da prica sta hoce, lepo ce nam na RTS da objasne da je Zajednica srpskih opstina vrhunski doprinos kosovskim Srbima! Nego meni i dalje nije jasno kako je to SNS u predizbornoj kampanji obecao Kosovo i saradnju sa Rusima i BRIK-om a mi dobili EU! oce neko od aktivista SNS-a da mi objasni?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Tači, većina obrazovanih, objektivnih i neostrašćenih ljudi u Srbiji zna to već odavno. Da li se slažemo sa tim, i da li nam se to dopada to je već iz neke druge priče. Istina je ružna po nas i zato nam se i serviraju laži od naših političara, no, i tome će doći kraj.

Najgore je što ne prestaje da se širi mržnja i zle misli...i vas i nas, i nas i nas...

Trix

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.

zoran

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..

muamua

pre 11 godina

trix...boris tadic nije bio nacionalista...a tek zoran djindjic pa su mu albanci sa juga srbije napravili haos...istina je samo ta da albanci zele cistu zemlju...prave probleme u makedoniji srbiji cekamo crnu goru

Momčilo Vasić

pre 11 godina

Kakav demagog: da Srbija prizna "realnost na terenu"...
A što albanci nisu priznali REALNOST NA TERENU kada su, vojnički poraženi, bežali po okolnim državama?
Ili i pre toga, kada je Srbija imala vlast?
Ali nema šanse da ispašta zbog oružane pobune i zla koje je Srbija imala zbog podvala oko Račka i kasnije "humanitarne katastrofe". Politički polupismeni pregovarači ne umeju da postave stvari na pravi način: da zatraže od UN da se vrati Kosmet pod jurisdikciju Srbije, jer je PRESTALA (imaginarna) opsanost od "režima Milošević", i da će se na nivou UN-a odrediti stepen autonomije za albance. A ne priznavati ispod žita secesiju, i to nakon okupacije NATO pakta, a ne vojnički da je Srbija poražena od albanaca!
A tek legalizacija okupacije useljenika iz Albanije - skoro jedna trećina današnjeg albanskog življa.
Konačno, zašto se više od 40 godina papagajiše o "2 miliona albanaca" - ako ih je, po pouzdanoj proceni stranih obaveštajnih službi, između 1,2 i 1,3 miliona?!
PS.
neverovatno političko slepilo je da se ne objavi PLAN za mirnu reintegraciju Kosmeta u pravni sistem Srbije, a sve se laprda o nekim planovima, koji služe za ismevanje. A raspravlja se samo o modalitetu izdaje, što jesu svi pokušaji da se nešto "izbori za Srbe" na KiM, kao da je KiM neka prepotopska država, i kao da albanci nemaju MATIČNU DRŽAVU!

Edmund

pre 11 godina

Ma ako treba, neka i priznamo tzv. Kosovo, ali ovaj covek (i jos neke njegove kolege) mora da odgovara za ratne zlocine i za organizovani kriminal.

Bocajlo

pre 11 godina

Poenta price je da ni jedne ni druge niko nista ne pita al njima zele da ucine. I ucinice. Sve do samog kraja UN i Fifa...
Tako da sva prica oko Kosova sluzi za potrebe dnevne politike i predizbornih kampanja, posebno u Srbiji. Veliki je problem, ispostavilo se, sto se u tim kampanjama valjaju Velike lazi kojima se zavodi i truje narod, a sve zarad pukog i patoloskog ostanka na vlasti. Kakvi smo ni Goli otok u danasnje vreme ne bi kod nas opstao. Svi bi revidirali u roku od 5 minuta. Nema ljudi, nema reci, nema principa, nema ideala. Nase drustvo je jedan sveopšti kupleraj.

Serbinho

pre 11 godina

Otkaciti to na vreme i jedne i druge, obzirom da kada Italijani budu otkacili Nemce, puca i EU.
Kada dospes na nivo da te ucenjuje i zafrkava Albanac sa Kosmeta, to je onda bas kraj Sveta.

zoran

pre 11 godina

Ne volim sto je tako,ali vise verujem kao sto je rekao gospodin Samardzic iz DSS-a danas u skupstini,da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina.
Svaka istina,ma koliko bolna,uvek je bolja od lazi koju bi hteli da cujemo!

Darko 88

pre 11 godina

Ove izjave iz Brisela sve više podsećaju na Rambuje kada su rekli da nisu zadovoljni ni Srbi ni albanci, ali su albanci ipak pristali na taj sporazum koji im je garantovao da mogu da proglase nezavisnost posle "čak" 3 godine, a ne odmah kako su želeli, ali eto Srbi nisu pristali na to "sjajno" kompromisno rešenje. Tako i ovde može da se formira zajednica srpskih opština koja ne odlučuje ni o čemu i ništa se ne pita, ali su opet albanci "popustili"... Uffff šta nam draga Evropa i amerika rade...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nakon sastanka s Ketrin Ešton, Hašim Tači izjavio da je dijalog u završnoj fazi, ali da Zajednica srpskih opština neće imati zakonodavna i izvršna ovlašćenja.

Bolje i to (ista) nego ništa !

novopazarac

pre 11 godina

nista strasno ovo ti je ko kod nas u srbij sjenica novi pazar imaju prestavnike vlasti ( opstinskih ) muslimane tako cete i vi srbi imat dole i srbe ... ovdje vam nista nije trebala ketrin .... ovo ce sve samo po sebi da dodje bitno je samo da dole opstanemo pozzz iz N.P

a.

pre 11 godina

Da li Hasim Taci mozda kontrolise sever i u poziciji de nesto daje ili uzima? Kao kada bi Nikolic rekao da eto on ne da izvrsna ovlascenja za ostatak Kosova. I da podsetimo Albance, jedan od razloga zasto su podigli pobunu je bilo to sto im je Milosevic ukinuo "drzavu u drzavi" a sada isti ti Albanci misle da oduzmu prava Srbima koja su neuporedivo manja cak i od onoga sta im je Milosevic nudio i jos ce Taci da odredjuje sta je dobro za Srbe i sta im pripada? Vreme je da Taci prihvati realnost na severu Kosova.

Rade iz RS

pre 11 godina

Citam ovo i poredim sa polozajem RS u Bosni.
RS kao cak ima svopju policiju [Direktor policije je Cadjo] ali RS nema svoje minitarstvo bezbjednosti nego je policija RS podredjena ministru bezbjednosti drzave BH [trenutno je ministar Fahrudin Radoncic] i iznad policije RS je SIPA koja moze da hapisi po cjeloj Bh A ako SIPA hapsi po RS policija RS joj pomaze !!

Da li iko misli da ce Srbi sa Kosova imati cak i ovo

pristevac

pre 11 godina

Momčilo Vasić, 14. mart 2013 12:23

Gospodine Vasicu, sa velikim postovanjem vam se obracam specialno vama i citalaca B92. Nesto ste pisali iz same mrznje a ne iz zdravog razuma.

1. nije Kosovo naseljeno sa Albancima iz Albanije, nego je vekovima cisceno i uzimanje teritorije od strane komsija a pogotovo od Srba. To danas nije nimalo bitno mi treba da zivimo tu gde smo i da ucimo da zivimo jedan pored drugog sa postovanjem covecanstva.

2. Verujte da Nikolic, Tadic, Vucic ne govore istinu jer sporazum koji ce se potpisati sledecih dana u Briselu bice 100 % konfort Zakona Ustava Kosova. Zapamtite moj komentar i uverice te se u sledecim nedeljama da sam bio u pravu. Vlada Srbije nece da senzibiluje narod i krije detalje dogovora ali ce vreme pokazati svoje.

Svakako ovo je veoma dobar korak vlade Srbije i Kosova za nove dogovore jer od ovog status quoa bilo samo gubitnika i jadnost a nikako nekog koji profitira ili mozda su samo sverceri i mafijasi profitirali.

Pozdravjam dogovor, siguran sam da je mogao da se i 90 ih godina desiti i sacuvati mnoge neduzne zivote stradalih u ratu.

tube8

pre 11 godina

Napravljen kompromis koji ne odgovara ni jednima ni drugima. ccccc ovo je najnenormalnija drzava na planeti koji licemeri lazovi ubice svog naroda. ajde vise lepo recite ovim jadnicima da realno, kosovo odavno nije srbija, i da vidimo sta mozemo da ucinimo od ostatka ove majusne zemljice, jel mozemo neke poslove da dobijemo i pare da zaradimo.

Dusanka

pre 11 godina

Zaista ne razumem nas Srbe, kako neko može bez griže savesti da izjavi(kao što je gospodin Samardzic iz DSS-a danas u Skupstini)da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina, a drugi opet da likuju i zaključuju kako je predsednik Nikolić "istrčao" s informacijom da je Priština popustila.Trebali bi da zaista budemo realni-nije lako voditi ove pregovore i da zaista s optimizmom dočekamo ishod dijaloga BG-PR.

Ardit Berisha

pre 11 godina

Cudno do sada vi ste borili protiv Amerike i Eu a sad ocekujete da ovi isti vam daju priliku da imate neku tz,zajednicu opstinama i da moze ova zajednica da odlucuje sve sto ona zeli, drzava iznad drzavu sa 3 procenta srbske nacionalnosti u Kosovu ,pa ajde dajte vi prvo albancima u presevskoj dolini Medvegje bujanovc i sjarinsku banju te prava sto vi trazite za srbima u Kosovu makar Albanci u Srbiju nisu uradili takve stvari u srbiju kao sto su radili srbi u Kosovi nad Albancima u vrijeme rata.

diktat

pre 11 godina

Sa kojim se to pravom Taci postavlja kao sudija i da je konacna njegova....Sto on misli da se samo on pita...Ko njemu daje tu snagu i moc...Sve ovo treba otvoreno reci..Jer to onda nisu pregovori, nego samo diktiranje uslova Srbiji ,koje ona po njemu treba samo da ispunjava..Sto je mnogo, mnogo je...

Ivan

pre 11 godina

hrvati i albanci u 90tim nisu prihvatili pragmaticnu realnost na terenu nego su radili da tu realnost promene. zato sada imaju 95% etnicki ciste drzave

jelena jsm

pre 11 godina

Izjavama Tacija se vise neveruje, treba sacekati vesti od Estonove. Za ocekivati je da je i Pristina popustila i da ce se naci resenje. Ukoliko Estonova nije uspela, da ubedi Pristinu, to ce znaciti da oni slusaju samo Ameriku.

x file

pre 11 godina

hehehehe, stvarno smo mi Srbi cudan narod. Pa niko vise ni ne spominje nase sunardnjake juzno od Ibra koji nemaju nikakva prava. Zabavljate se sa sjeverom . Upamtite Kosovo je izgubljeno 1941 kada su albanci bili saveznici treceg Reicha i protjerali i ubijali Srbe. Nakon toga ustasa Tito sa svojom politikom otvorene granice ka Albaniji itd. Pa naposljetku kreten Milosevic, imao vojsku i vremena dok se svijet bakcao sa BH, pa nista. Kosovo je sada albanska drzava, svidjelo se to nama ili ne, otidjite na teren da vidite realne stvari, trebali smo zastititi nase Manastire i Crkve, a ko hoce da proda svoju zemlju i kucu neka i uradi, bar su albanci uvijek imali love i placali troduplo. ovako zbogom Kosovo,osim ako ne bude zamjena sjever Kosova za Presevku dolinu.

pozdrav

DemiriPriistina

pre 11 godina

Srbi, trebace vam pasosi kad budete dolazili na Kosovo, nemate ni vojsku ni policiju ovde, nikakvu drzavnu srpsku vlast.. Ali nastavite i dalje da pricate da je Kosovo vase, ako ce vam tako lakse biti :)

Srbijanac

pre 11 godina

Vlada Srbije ulaže ogromne napore kako bi se do rešenja došlo ali Priština vrši opstrukcije i svaki pokušaj je do sada propao.Nadam se da će EU izvršiti pritisak na Prištinu i da će doći napokon do rešenja.

kefalica

pre 11 godina

На основу прочитаног текста закључујем да ће ускоро Устав Републике Србије морати да се усклади са Уставом лажне државе Косово!?

goca

pre 11 godina

Koliko sam shvatila ovu izjavu Tačila Priština nije spremna da ona učini sledeći korak.Nadam se da će se ovo konačno negativno odraziti na njih a ne na Srbiju i da će Evropa shvatiti da mi imamo dobru volju ali volja suprotne strane nedostaje!

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

A kakav je to onda "potrebni pravac"?! Treba Astonova sad Pristinu malo da pritisne,dosta je nas...Znam samo da zajednica srpskih opstina bez ovlascenja je mrtvo slovo na papiru...Ne verujem da ce Vlada to dozvoliti...

gbg

pre 11 godina

hahahah, sta ovo Taci prica? pa nama jenas precednik Diplomisav Nikolic rekao da je Pristina popustila, a nas precednik je poznat po tame da nikad,ali nikad, ne laze

PRISHTINALIJA

pre 11 godina

ja vam kazem da kosovo prie ce uzeti srbija nego da se prepolovi to nece biti to je amerika jednom rekla i finito a mi mozemo da vodimo politiku dana kako nam je nama volja srba ima skoro svugde po kosovu a sta snjima ako bude nesto u severu znaci u jugu sta snjima

Ragip

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..
(zoran, 14. mart 2013 12:13)
E zorane pogresio si sta si pisao ovde, posto kao prvo trebas ubit 2.5 miliona albanaca u kosovu pa da dodjes kod nasog Primijera Hashima,nije bitno kakav je da li je takav ili onakav mi ne damo naseg Primiera Hashim a Thaqia mi svi albanci sto se tice kosove mi smo iza naseg Primijera Hashim Thaqi nije Hashim Thaqi sam samo da znas ,vi trebate da radite vise u vasoj vlast u srbi ne brini ti za nasu ,gledaj zorane vaseg primier ivica dacic i presednik nikolic nikolic kaze ovako a dacic kaze ovako ,kod nas nije tako mi smo svi ististo se tice kosove i sever kosove cao

patriot

pre 11 godina

Pakao ti ne gine,sp..... ljudska.Problem u celoj priči je što i EU, zajedno sa tačijem,nosi krv na rukama Srpskog naroda!Kako sad pregovore da vodiš(a moraš zbog ljudi koji su dole),ja se zapravo divim svakom ko može da ide na te pregovore i da ostane hladne glave,dok gleda u oči d.r mengela.

Vladimir iz Ugljara kod Prištine

pre 11 godina

Veliki sam pesimista, jer nekako svaki dogovor ovde Tači nekako kulturno zamagli pri primeni, pa uvek ide nama na štetu, nama koji živimo ovde dole na Kosovu. Ali, šta god da se dogovore je bolje nego da se ubijamo međusobno.

MUŠKO

pre 11 godina

Nije bitno šta kaže Tači, bitno je ša kaže Hilari Klinton.
(KOMUŠ, 14. mart 2013 13:02)

Hilari je penzionerka vec nekoliko meseci.

CLoD

pre 11 godina

Znači da nije istina da je Tači popustio, kako je rekao Nikolić?!
(pogled sa strane, 14. mart 2013 12:51)

Kako nije istina? Pa samo to što je prihvatio stvaranje tih zajednica je veliki kompromis! Zbog toga trpi štetu i kritike od strane Albanaca sa Cosova.
I mi ćemo morati negde da popustimo...i to će biti baš oko ovih nadležnosti! Ne ostvarivanje tih nadležnosti bi ovde trebalo da se predstavi kao deo kompromisa sa naše strane! Takođe...to će biti izgovor kako...eto obe strane nisu mogle da budu potpuno zadovoljne dogovorom!

Yaya

pre 11 godina

Konačno rešenje će biti te zajednice opština ali pod zakonima Cosova! To što Ivica i Toma traže...unapred znaju da neće dobiti i to će ustvari biti ona priča, da je svaka strana morala da se nečega odrekne, ali da smo zadovoljni tim zajednicama jer smo ipak "sačuvali" nacionalni interes!
Tači je pristao na te zajednice opština i za njega je to već dovoljno da kaže da je...eto i Cosovska strana morala da u nečemu napravi kompromis i "popusti"!

Brat Djura

pre 11 godina

Tači moze sta hoce da prica ali bice onako kako mu njegovi mentori kazu.I milsim da su se i zapadne diplomate umlorile vise od Kosovskog pitanja i da je vreme da se vec jednom resi to pitanje.

miladin

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.
(Trix, 14. mart 2013 12:40)
treba da te bude sramota da uporedjujes Nikolica i Tacija.Taci je klao srbe na kosovu a Nikolic nikoga nije ubio.to dal je on cetnicki vodja ili partizanski to je njegova licna stvar.Zao mi je sto je tvoj Tadic izgubio on je bio svemoguc

EU caruje snaga klade valja

pre 11 godina

E sad ce dragi moj monstrume i srpski kasape, koji ce da dolija kada tad i ima srece sto se nije zamerio MOSAD-u, da se opet u medijima pojavi onaj Svajcarac i da pokrene pricu o trgovini organa pa ces da potpises sve sto ti se kaze.

petar

pre 11 godina

da nisu nasi provocirali izjavom kako je taci popustio, sad bi mozda nesto i postigli. ovako ce ovaj sa slicice biti jos tvrdoglaviji i nece popustiti, pa ce se cela ova prica zavrsiti kao basna o dva jarca na balvanu.

visi

pre 11 godina

Nista ne da Zajednici Opstina. Daje , daje kako da ne ,Zajednicu Srpskih Opstina i sve sto im Pripada po Kosovskom Ustavu i standardima za lokalnu samoupravu EU. Pa Pristina je popustila , to je jasno i Glasno receno.

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

neka se i da preshevska dolina i madjarima dajemo vojvodinu i mozda jos nekome dajemo nesto.

Nasi dedovi su branili i izgubili zivot za srbiju a mi poklonimo albancima zemlju....ovde za mene licno nema kompromisa. samo sloga srbina spasava

NOVICA NIŠ

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

pera zdera

pre 11 godina

Ali poznati albanski dvostruki moral kad oni imaju autonomiju ok ali drugi da dobiu isto sto imaju/imali to ne dolazi u obzir.
I oni neshvataju da oni moraju da popuste na neke stvari niko nece dobiti bas sve.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Pojacani Nikolicem i Vucicem srpski pregovaracki tim je uspeo da izvuce najvise sto je mogao u ovom trenutku za srpske opstine na severu!

rotkvica

pre 11 godina

Ovi će se uvek ponašati kao razmažena deca.Sve mora biti po njihovom inače ne može nikako drugačije.Trebalo je to na vreme naučiti pameti

kralj je bolji reformator

pre 11 godina

@ (muamua, 14. mart 2013 13:03)
nije bas tako vec vi i makedonci zelite ili ste zeleli robovlasnike u zemljama tj.da vladate ako ne vecinom onda narodima koji cine vecinu ili iznad 30 posto stanovnistva pa i kinta kunte je proslost koja je uz pobune i neposlusnos bacila taj jaram a zasto bi drugi bili izuzetak.za c,goru mne brini oni su sve po evropskim standardima radili i zato nema nemira a moglo je svima u sfrj da bude dobro ali vi ne mozete bez diktatora,vodja koji vas unazadjuju a cak i kralj je tada uvideo zajednistvo i dobrobit sviju ali.....

dana

pre 11 godina

Ja iskreno verujem da je kraj politike koju je godinama vodila Priština. Da je Evropa prepoznala u naporima Srbije iskrenu želju da se problem Kosova reši!

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Taci nikada ne bi prevario svog kuma, pa ne bi ni slagao.
(obican gradjanin, 14. mart 2013 17:52)
Slatko sam se nasmejala! Zar je to jedini argument koji gospodine radikalu sprski imaš da kažeš!?

Miroslav1988

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do nekeke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis. Mislim da će Amerikanci to i učiniti.

Sobna patofna

pre 11 godina

Pa dobro Srbija neće to prihvatiti vi ćete se opet buniti i kada udarite u zid shvatićete da teranje inata ništa ne donosi dobro... Samo dižete prašinu!

Pavle

pre 11 godina

Tači je mogao da priča ovako dok su mu leđa čuvali i EU i Amerika. Čini mi se da više nema takvu apsolutnu podršku i zaštitu. Moraće da popusti, EU vidi da je mesto Srbiji u EU, a ako Kosovo ostane krizno područje, Evropa neče probleme.Nateraće Tačija da prizna faktičko stanje naterenu. na severu KIM on nema vlast.

Okano

pre 11 godina

Ako je tacno ovo sto Taci kaze,Srbija neka prekine pregovore.Oni su uzurpatori nase teritorije i sada Taci radi ono sto je u dkladu sa Ustavom Kosova.Kakvim bre Ustavom?!Ustav je akt nezavisne i pravne drzave,a kosovo to nije!

erik-bananamen

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

zeljko

pre 11 godina

Da pocnemo od toga da Srbija nece priznati Kosovo. Zajednica Srpskih opstina u okviru Kosova i Metohije kao pokrajine je odrzivo za nas, Kosovo ne priznajemo ali ako udjemo u EU pre KM onda moramo povici granicu, kontrolisanu od strane medjunarodne zajednice kao sto je sada, jer to zahteva EU. Medjutima ako idemo na Zajednicu Srpskih Opstina sa svim ovlascenjima tu se prakticno razgranicavamo sa Albancima, brisemo granicu ili je ostavljamo kao sto je sada, pravimo RS ali i priznajemo indirektno Albansko Kosovo i to je manje vise sta Dacic zagovara-odrzivo resenje.
Postoji i trece a to je prvo ali stim da Amerika, Rusija i EU garantuju bezbednost Srbima u zajednici opstina i medjunarodnu arbitrazu u spornim slucajevima sa pravom veta Srbije ako su interesi njenih gradjana ugrozeni. Naravno da se NEpriznavanje nezavisnosti Kosova ne dovodi u pitanje. Ulazimo i EU pre njih a onda im pomazemo da i oni udju sto pre a jednom kada smo u EU ko te pita vise za granice. E to je u stavri 4 resenje i najbolje. Trebalo je insistirati na ulasku u EU skupa sa KM i tada ne bi bilo nikakvih problema. Naime oformiti zajednicu Srpskih opstina i sa KM zajedno pristupiti EU. tada bi se granice brisale, demokratizovalo se drustvo i ne bi vise bilo problema.

Kula

pre 11 godina

Ako gospodin Tači smatra da su u ovom trenutku pregovori u fazi poslednjeg definisanja o postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. , onda mora biti svestan da Srbi na severu KiM moraju da imaju svoju zajednicu opština sa svim ovlašćenjima.Bez toga nema dogovora jer Beograd neće odustati od tih zahteva. Srbija je došla do granice ispod koje ne može da ide.

mare

pre 11 godina

E pa onda drugovi prekidajte pregovore i pozovite UN i NATO da omoguce normalan zivot ne albanskom stanovnistvu i da oslobode SRPSKU teritoriju Kosovo,a ako nece onda razmisljati i u drugom pravcu.

Lazar

pre 11 godina

svi mi moramo da shvatimo da je trenurno stanje oko nas i u svetu tako da ne mozemo nista da uradimo osim rata koji bi nas dodatno unazadio i osiromasio. treba prvo podici zemlju ekonomski pa onda mozemo da diktiramo svoje uslove ili da vracamo kosovo upravo ratom.

Gricko

pre 11 godina

Znaci Pristina popustila....informacija za voljenog nam predsednika, i njegovog druga Acu...
(Smajli, 14. mart 2013 14:11)
Svi pametni se ujedinili da komentarišu a niko niti imaju argumenta niti daje neko rešenje! Ali bitno je da znaju da stave “trešnju na šlag”.

Mali Zeka

pre 11 godina

Tači konstantno u svojim izjavama izvrće ono što je dogovoreno...Zašto bi onda Eštonova dolazila u Prištinu i Beograd ako nema nekog kompromisa?

Ejrena

pre 11 godina

Hašim Tači mora da pristane na kompromis. Srbija ne želi da pristane na neazvisnost ali želi da se formiraju srpske opštine na celoj teritoriji KiM. da imaju ovlašćena da bi država mogla njih da zaštiti.Kterin Ešton zaista želi da uspostavi sporazum koji će biti prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu. KiM mora da ostane u sastavu Srbije. Verujem da će se stanje na KiM promeniti.

Edmund

pre 11 godina

Ma ako treba, neka i priznamo tzv. Kosovo, ali ovaj covek (i jos neke njegove kolege) mora da odgovara za ratne zlocine i za organizovani kriminal.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Tači, većina obrazovanih, objektivnih i neostrašćenih ljudi u Srbiji zna to već odavno. Da li se slažemo sa tim, i da li nam se to dopada to je već iz neke druge priče. Istina je ružna po nas i zato nam se i serviraju laži od naših političara, no, i tome će doći kraj.

Najgore je što ne prestaje da se širi mržnja i zle misli...i vas i nas, i nas i nas...

zoran

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..

Momčilo Vasić

pre 11 godina

Kakav demagog: da Srbija prizna "realnost na terenu"...
A što albanci nisu priznali REALNOST NA TERENU kada su, vojnički poraženi, bežali po okolnim državama?
Ili i pre toga, kada je Srbija imala vlast?
Ali nema šanse da ispašta zbog oružane pobune i zla koje je Srbija imala zbog podvala oko Račka i kasnije "humanitarne katastrofe". Politički polupismeni pregovarači ne umeju da postave stvari na pravi način: da zatraže od UN da se vrati Kosmet pod jurisdikciju Srbije, jer je PRESTALA (imaginarna) opsanost od "režima Milošević", i da će se na nivou UN-a odrediti stepen autonomije za albance. A ne priznavati ispod žita secesiju, i to nakon okupacije NATO pakta, a ne vojnički da je Srbija poražena od albanaca!
A tek legalizacija okupacije useljenika iz Albanije - skoro jedna trećina današnjeg albanskog življa.
Konačno, zašto se više od 40 godina papagajiše o "2 miliona albanaca" - ako ih je, po pouzdanoj proceni stranih obaveštajnih službi, između 1,2 i 1,3 miliona?!
PS.
neverovatno političko slepilo je da se ne objavi PLAN za mirnu reintegraciju Kosmeta u pravni sistem Srbije, a sve se laprda o nekim planovima, koji služe za ismevanje. A raspravlja se samo o modalitetu izdaje, što jesu svi pokušaji da se nešto "izbori za Srbe" na KiM, kao da je KiM neka prepotopska država, i kao da albanci nemaju MATIČNU DRŽAVU!

Goran

pre 11 godina

"Očekujemo da će Beograd biti pragmatičniji prema Kosovu i da će priznati de fakto situaciju na terenu", rekao je Tači."

Situacija na terenu upravo govori obrnuto Mr. Zmija, Srbija ne mora tu nista da menja !

Srbijanac

pre 11 godina

Vlada Srbije ulaže ogromne napore kako bi se do rešenja došlo ali Priština vrši opstrukcije i svaki pokušaj je do sada propao.Nadam se da će EU izvršiti pritisak na Prištinu i da će doći napokon do rešenja.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Pojacani Nikolicem i Vucicem srpski pregovaracki tim je uspeo da izvuce najvise sto je mogao u ovom trenutku za srpske opstine na severu!

Enough

pre 11 godina

A ko ih pita? Formirati to i bez njihove dozvole,pa nek' urade nešto protiv toga ako smeju... Kao ni oni što nisu pitali i čekali odluku Srbije da li će Kosovo imati ovlašćenja i kakva...

Dusanka

pre 11 godina

Zaista ne razumem nas Srbe, kako neko može bez griže savesti da izjavi(kao što je gospodin Samardzic iz DSS-a danas u Skupstini)da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina, a drugi opet da likuju i zaključuju kako je predsednik Nikolić "istrčao" s informacijom da je Priština popustila.Trebali bi da zaista budemo realni-nije lako voditi ove pregovore i da zaista s optimizmom dočekamo ishod dijaloga BG-PR.

Serbinho

pre 11 godina

Otkaciti to na vreme i jedne i druge, obzirom da kada Italijani budu otkacili Nemce, puca i EU.
Kada dospes na nivo da te ucenjuje i zafrkava Albanac sa Kosmeta, to je onda bas kraj Sveta.

Trix

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nakon sastanka s Ketrin Ešton, Hašim Tači izjavio da je dijalog u završnoj fazi, ali da Zajednica srpskih opština neće imati zakonodavna i izvršna ovlašćenja.

Bolje i to (ista) nego ništa !

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

A kakav je to onda "potrebni pravac"?! Treba Astonova sad Pristinu malo da pritisne,dosta je nas...Znam samo da zajednica srpskih opstina bez ovlascenja je mrtvo slovo na papiru...Ne verujem da ce Vlada to dozvoliti...

muamua

pre 11 godina

trix...boris tadic nije bio nacionalista...a tek zoran djindjic pa su mu albanci sa juga srbije napravili haos...istina je samo ta da albanci zele cistu zemlju...prave probleme u makedoniji srbiji cekamo crnu goru

goca

pre 11 godina

Koliko sam shvatila ovu izjavu Tačila Priština nije spremna da ona učini sledeći korak.Nadam se da će se ovo konačno negativno odraziti na njih a ne na Srbiju i da će Evropa shvatiti da mi imamo dobru volju ali volja suprotne strane nedostaje!

a.

pre 11 godina

Da li Hasim Taci mozda kontrolise sever i u poziciji de nesto daje ili uzima? Kao kada bi Nikolic rekao da eto on ne da izvrsna ovlascenja za ostatak Kosova. I da podsetimo Albance, jedan od razloga zasto su podigli pobunu je bilo to sto im je Milosevic ukinuo "drzavu u drzavi" a sada isti ti Albanci misle da oduzmu prava Srbima koja su neuporedivo manja cak i od onoga sta im je Milosevic nudio i jos ce Taci da odredjuje sta je dobro za Srbe i sta im pripada? Vreme je da Taci prihvati realnost na severu Kosova.

diktat

pre 11 godina

Sa kojim se to pravom Taci postavlja kao sudija i da je konacna njegova....Sto on misli da se samo on pita...Ko njemu daje tu snagu i moc...Sve ovo treba otvoreno reci..Jer to onda nisu pregovori, nego samo diktiranje uslova Srbiji ,koje ona po njemu treba samo da ispunjava..Sto je mnogo, mnogo je...

Ivan

pre 11 godina

hrvati i albanci u 90tim nisu prihvatili pragmaticnu realnost na terenu nego su radili da tu realnost promene. zato sada imaju 95% etnicki ciste drzave

Miroslav1988

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do nekeke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis. Mislim da će Amerikanci to i učiniti.

Miroslav

pre 11 godina

Zato će naši izrodi dati, a to će glupavom narodu prikazati kao veliki uspeh na putu ka Evropi. Baš kao što je Marko Somborac predstavio u poslednjoj karikaturi.

Ardit Berisha

pre 11 godina

Cudno do sada vi ste borili protiv Amerike i Eu a sad ocekujete da ovi isti vam daju priliku da imate neku tz,zajednicu opstinama i da moze ova zajednica da odlucuje sve sto ona zeli, drzava iznad drzavu sa 3 procenta srbske nacionalnosti u Kosovu ,pa ajde dajte vi prvo albancima u presevskoj dolini Medvegje bujanovc i sjarinsku banju te prava sto vi trazite za srbima u Kosovu makar Albanci u Srbiju nisu uradili takve stvari u srbiju kao sto su radili srbi u Kosovi nad Albancima u vrijeme rata.

bm

pre 11 godina

Ovo sve je mogao i Tadic da uradi pre 5 godina ali onda bi ga narod docekao na noz. A sada ce Dacis da ispadne jos i faca sto je "resio" problem kosova.

Brat Djura

pre 11 godina

Tači moze sta hoce da prica ali bice onako kako mu njegovi mentori kazu.I milsim da su se i zapadne diplomate umlorile vise od Kosovskog pitanja i da je vreme da se vec jednom resi to pitanje.

jelena jsm

pre 11 godina

Izjavama Tacija se vise neveruje, treba sacekati vesti od Estonove. Za ocekivati je da je i Pristina popustila i da ce se naci resenje. Ukoliko Estonova nije uspela, da ubedi Pristinu, to ce znaciti da oni slusaju samo Ameriku.

NOVICA NIŠ

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

DemiriPriistina

pre 11 godina

Srbi, trebace vam pasosi kad budete dolazili na Kosovo, nemate ni vojsku ni policiju ovde, nikakvu drzavnu srpsku vlast.. Ali nastavite i dalje da pricate da je Kosovo vase, ako ce vam tako lakse biti :)

x file

pre 11 godina

hehehehe, stvarno smo mi Srbi cudan narod. Pa niko vise ni ne spominje nase sunardnjake juzno od Ibra koji nemaju nikakva prava. Zabavljate se sa sjeverom . Upamtite Kosovo je izgubljeno 1941 kada su albanci bili saveznici treceg Reicha i protjerali i ubijali Srbe. Nakon toga ustasa Tito sa svojom politikom otvorene granice ka Albaniji itd. Pa naposljetku kreten Milosevic, imao vojsku i vremena dok se svijet bakcao sa BH, pa nista. Kosovo je sada albanska drzava, svidjelo se to nama ili ne, otidjite na teren da vidite realne stvari, trebali smo zastititi nase Manastire i Crkve, a ko hoce da proda svoju zemlju i kucu neka i uradi, bar su albanci uvijek imali love i placali troduplo. ovako zbogom Kosovo,osim ako ne bude zamjena sjever Kosova za Presevku dolinu.

pozdrav

miladin

pre 11 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod rezimom vodje UCK Hasima Tacija. Isto tako apsolutno razumem Albance koji ne zele da zive pod rezimom cetnickog vojvode Tomislava Nikolica. Nije problem izmedju Srba i Albanaca, nego u njima samima - dok god budu birali "svoje" etnicke nacionaliste da ih vode, resenja nece biti. Jedino resenje je demokratizacija i Srbije i Kosova, odricanje od etnickih nacionalizama i priblizavanje evropskim vrednostima. Ne vidim kako probleme mogu da rese rezimi koji su ih i prouzrokovali.
(Trix, 14. mart 2013 12:40)
treba da te bude sramota da uporedjujes Nikolica i Tacija.Taci je klao srbe na kosovu a Nikolic nikoga nije ubio.to dal je on cetnicki vodja ili partizanski to je njegova licna stvar.Zao mi je sto je tvoj Tadic izgubio on je bio svemoguc

EU caruje snaga klade valja

pre 11 godina

E sad ce dragi moj monstrume i srpski kasape, koji ce da dolija kada tad i ima srece sto se nije zamerio MOSAD-u, da se opet u medijima pojavi onaj Svajcarac i da pokrene pricu o trgovini organa pa ces da potpises sve sto ti se kaze.

pristevac

pre 11 godina

Momčilo Vasić, 14. mart 2013 12:23

Gospodine Vasicu, sa velikim postovanjem vam se obracam specialno vama i citalaca B92. Nesto ste pisali iz same mrznje a ne iz zdravog razuma.

1. nije Kosovo naseljeno sa Albancima iz Albanije, nego je vekovima cisceno i uzimanje teritorije od strane komsija a pogotovo od Srba. To danas nije nimalo bitno mi treba da zivimo tu gde smo i da ucimo da zivimo jedan pored drugog sa postovanjem covecanstva.

2. Verujte da Nikolic, Tadic, Vucic ne govore istinu jer sporazum koji ce se potpisati sledecih dana u Briselu bice 100 % konfort Zakona Ustava Kosova. Zapamtite moj komentar i uverice te se u sledecim nedeljama da sam bio u pravu. Vlada Srbije nece da senzibiluje narod i krije detalje dogovora ali ce vreme pokazati svoje.

Svakako ovo je veoma dobar korak vlade Srbije i Kosova za nove dogovore jer od ovog status quoa bilo samo gubitnika i jadnost a nikako nekog koji profitira ili mozda su samo sverceri i mafijasi profitirali.

Pozdravjam dogovor, siguran sam da je mogao da se i 90 ih godina desiti i sacuvati mnoge neduzne zivote stradalih u ratu.

Kula

pre 11 godina

Ako gospodin Tači smatra da su u ovom trenutku pregovori u fazi poslednjeg definisanja o postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. , onda mora biti svestan da Srbi na severu KiM moraju da imaju svoju zajednicu opština sa svim ovlašćenjima.Bez toga nema dogovora jer Beograd neće odustati od tih zahteva. Srbija je došla do granice ispod koje ne može da ide.

Darko 88

pre 11 godina

Ove izjave iz Brisela sve više podsećaju na Rambuje kada su rekli da nisu zadovoljni ni Srbi ni albanci, ali su albanci ipak pristali na taj sporazum koji im je garantovao da mogu da proglase nezavisnost posle "čak" 3 godine, a ne odmah kako su želeli, ali eto Srbi nisu pristali na to "sjajno" kompromisno rešenje. Tako i ovde može da se formira zajednica srpskih opština koja ne odlučuje ni o čemu i ništa se ne pita, ali su opet albanci "popustili"... Uffff šta nam draga Evropa i amerika rade...

patriot

pre 11 godina

Pakao ti ne gine,sp..... ljudska.Problem u celoj priči je što i EU, zajedno sa tačijem,nosi krv na rukama Srpskog naroda!Kako sad pregovore da vodiš(a moraš zbog ljudi koji su dole),ja se zapravo divim svakom ko može da ide na te pregovore i da ostane hladne glave,dok gleda u oči d.r mengela.

Okano

pre 11 godina

Ako je tacno ovo sto Taci kaze,Srbija neka prekine pregovore.Oni su uzurpatori nase teritorije i sada Taci radi ono sto je u dkladu sa Ustavom Kosova.Kakvim bre Ustavom?!Ustav je akt nezavisne i pravne drzave,a kosovo to nije!

pera zdera

pre 11 godina

Ali poznati albanski dvostruki moral kad oni imaju autonomiju ok ali drugi da dobiu isto sto imaju/imali to ne dolazi u obzir.
I oni neshvataju da oni moraju da popuste na neke stvari niko nece dobiti bas sve.

Pavle

pre 11 godina

Tači je mogao da priča ovako dok su mu leđa čuvali i EU i Amerika. Čini mi se da više nema takvu apsolutnu podršku i zaštitu. Moraće da popusti, EU vidi da je mesto Srbiji u EU, a ako Kosovo ostane krizno područje, Evropa neče probleme.Nateraće Tačija da prizna faktičko stanje naterenu. na severu KIM on nema vlast.

Rade iz RS

pre 11 godina

Citam ovo i poredim sa polozajem RS u Bosni.
RS kao cak ima svopju policiju [Direktor policije je Cadjo] ali RS nema svoje minitarstvo bezbjednosti nego je policija RS podredjena ministru bezbjednosti drzave BH [trenutno je ministar Fahrudin Radoncic] i iznad policije RS je SIPA koja moze da hapisi po cjeloj Bh A ako SIPA hapsi po RS policija RS joj pomaze !!

Da li iko misli da ce Srbi sa Kosova imati cak i ovo

CLoD

pre 11 godina

Znači da nije istina da je Tači popustio, kako je rekao Nikolić?!
(pogled sa strane, 14. mart 2013 12:51)

Kako nije istina? Pa samo to što je prihvatio stvaranje tih zajednica je veliki kompromis! Zbog toga trpi štetu i kritike od strane Albanaca sa Cosova.
I mi ćemo morati negde da popustimo...i to će biti baš oko ovih nadležnosti! Ne ostvarivanje tih nadležnosti bi ovde trebalo da se predstavi kao deo kompromisa sa naše strane! Takođe...to će biti izgovor kako...eto obe strane nisu mogle da budu potpuno zadovoljne dogovorom!

Srbin iz hamburga

pre 11 godina

neka se i da preshevska dolina i madjarima dajemo vojvodinu i mozda jos nekome dajemo nesto.

Nasi dedovi su branili i izgubili zivot za srbiju a mi poklonimo albancima zemlju....ovde za mene licno nema kompromisa. samo sloga srbina spasava

dana

pre 11 godina

Ja iskreno verujem da je kraj politike koju je godinama vodila Priština. Da je Evropa prepoznala u naporima Srbije iskrenu želju da se problem Kosova reši!

onako usput

pre 11 godina

ma moze Taci da prica sta hoce, lepo ce nam na RTS da objasne da je Zajednica srpskih opstina vrhunski doprinos kosovskim Srbima! Nego meni i dalje nije jasno kako je to SNS u predizbornoj kampanji obecao Kosovo i saradnju sa Rusima i BRIK-om a mi dobili EU! oce neko od aktivista SNS-a da mi objasni?

zeljko

pre 11 godina

Da pocnemo od toga da Srbija nece priznati Kosovo. Zajednica Srpskih opstina u okviru Kosova i Metohije kao pokrajine je odrzivo za nas, Kosovo ne priznajemo ali ako udjemo u EU pre KM onda moramo povici granicu, kontrolisanu od strane medjunarodne zajednice kao sto je sada, jer to zahteva EU. Medjutima ako idemo na Zajednicu Srpskih Opstina sa svim ovlascenjima tu se prakticno razgranicavamo sa Albancima, brisemo granicu ili je ostavljamo kao sto je sada, pravimo RS ali i priznajemo indirektno Albansko Kosovo i to je manje vise sta Dacic zagovara-odrzivo resenje.
Postoji i trece a to je prvo ali stim da Amerika, Rusija i EU garantuju bezbednost Srbima u zajednici opstina i medjunarodnu arbitrazu u spornim slucajevima sa pravom veta Srbije ako su interesi njenih gradjana ugrozeni. Naravno da se NEpriznavanje nezavisnosti Kosova ne dovodi u pitanje. Ulazimo i EU pre njih a onda im pomazemo da i oni udju sto pre a jednom kada smo u EU ko te pita vise za granice. E to je u stavri 4 resenje i najbolje. Trebalo je insistirati na ulasku u EU skupa sa KM i tada ne bi bilo nikakvih problema. Naime oformiti zajednicu Srpskih opstina i sa KM zajedno pristupiti EU. tada bi se granice brisale, demokratizovalo se drustvo i ne bi vise bilo problema.

PRISHTINALIJA

pre 11 godina

ja vam kazem da kosovo prie ce uzeti srbija nego da se prepolovi to nece biti to je amerika jednom rekla i finito a mi mozemo da vodimo politiku dana kako nam je nama volja srba ima skoro svugde po kosovu a sta snjima ako bude nesto u severu znaci u jugu sta snjima

kralj je bolji reformator

pre 11 godina

@ (muamua, 14. mart 2013 13:03)
nije bas tako vec vi i makedonci zelite ili ste zeleli robovlasnike u zemljama tj.da vladate ako ne vecinom onda narodima koji cine vecinu ili iznad 30 posto stanovnistva pa i kinta kunte je proslost koja je uz pobune i neposlusnos bacila taj jaram a zasto bi drugi bili izuzetak.za c,goru mne brini oni su sve po evropskim standardima radili i zato nema nemira a moglo je svima u sfrj da bude dobro ali vi ne mozete bez diktatora,vodja koji vas unazadjuju a cak i kralj je tada uvideo zajednistvo i dobrobit sviju ali.....

Ragip

pre 11 godina

Ma, danas ce ti Eshtonova izdati komande pa cemo te pitati sutra. E, jadni Tachi...vec te vidim kao Gadafija,Mubaraka,Sadama, Bilija iz Avganistana...neces ti dugo, ako mislish da imash moc..
(zoran, 14. mart 2013 12:13)
E zorane pogresio si sta si pisao ovde, posto kao prvo trebas ubit 2.5 miliona albanaca u kosovu pa da dodjes kod nasog Primijera Hashima,nije bitno kakav je da li je takav ili onakav mi ne damo naseg Primiera Hashim a Thaqia mi svi albanci sto se tice kosove mi smo iza naseg Primijera Hashim Thaqi nije Hashim Thaqi sam samo da znas ,vi trebate da radite vise u vasoj vlast u srbi ne brini ti za nasu ,gledaj zorane vaseg primier ivica dacic i presednik nikolic nikolic kaze ovako a dacic kaze ovako ,kod nas nije tako mi smo svi ististo se tice kosove i sever kosove cao

tube8

pre 11 godina

Napravljen kompromis koji ne odgovara ni jednima ni drugima. ccccc ovo je najnenormalnija drzava na planeti koji licemeri lazovi ubice svog naroda. ajde vise lepo recite ovim jadnicima da realno, kosovo odavno nije srbija, i da vidimo sta mozemo da ucinimo od ostatka ove majusne zemljice, jel mozemo neke poslove da dobijemo i pare da zaradimo.

novopazarac

pre 11 godina

nista strasno ovo ti je ko kod nas u srbij sjenica novi pazar imaju prestavnike vlasti ( opstinskih ) muslimane tako cete i vi srbi imat dole i srbe ... ovdje vam nista nije trebala ketrin .... ovo ce sve samo po sebi da dodje bitno je samo da dole opstanemo pozzz iz N.P

Lazar

pre 11 godina

svi mi moramo da shvatimo da je trenurno stanje oko nas i u svetu tako da ne mozemo nista da uradimo osim rata koji bi nas dodatno unazadio i osiromasio. treba prvo podici zemlju ekonomski pa onda mozemo da diktiramo svoje uslove ili da vracamo kosovo upravo ratom.

visi

pre 11 godina

Nista ne da Zajednici Opstina. Daje , daje kako da ne ,Zajednicu Srpskih Opstina i sve sto im Pripada po Kosovskom Ustavu i standardima za lokalnu samoupravu EU. Pa Pristina je popustila , to je jasno i Glasno receno.

kefalica

pre 11 godina

На основу прочитаног текста закључујем да ће ускоро Устав Републике Србије морати да се усклади са Уставом лажне државе Косово!?

Sobna patofna

pre 11 godina

Pa dobro Srbija neće to prihvatiti vi ćete se opet buniti i kada udarite u zid shvatićete da teranje inata ništa ne donosi dobro... Samo dižete prašinu!

erik-bananamen

pre 11 godina

Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Taci nikada ne bi prevario svog kuma, pa ne bi ni slagao.
(obican gradjanin, 14. mart 2013 17:52)
Slatko sam se nasmejala! Zar je to jedini argument koji gospodine radikalu sprski imaš da kažeš!?

Gricko

pre 11 godina

Znaci Pristina popustila....informacija za voljenog nam predsednika, i njegovog druga Acu...
(Smajli, 14. mart 2013 14:11)
Svi pametni se ujedinili da komentarišu a niko niti imaju argumenta niti daje neko rešenje! Ali bitno je da znaju da stave “trešnju na šlag”.

Bocajlo

pre 11 godina

Poenta price je da ni jedne ni druge niko nista ne pita al njima zele da ucine. I ucinice. Sve do samog kraja UN i Fifa...
Tako da sva prica oko Kosova sluzi za potrebe dnevne politike i predizbornih kampanja, posebno u Srbiji. Veliki je problem, ispostavilo se, sto se u tim kampanjama valjaju Velike lazi kojima se zavodi i truje narod, a sve zarad pukog i patoloskog ostanka na vlasti. Kakvi smo ni Goli otok u danasnje vreme ne bi kod nas opstao. Svi bi revidirali u roku od 5 minuta. Nema ljudi, nema reci, nema principa, nema ideala. Nase drustvo je jedan sveopšti kupleraj.

Vladimir iz Ugljara kod Prištine

pre 11 godina

Veliki sam pesimista, jer nekako svaki dogovor ovde Tači nekako kulturno zamagli pri primeni, pa uvek ide nama na štetu, nama koji živimo ovde dole na Kosovu. Ali, šta god da se dogovore je bolje nego da se ubijamo međusobno.

MUŠKO

pre 11 godina

Nije bitno šta kaže Tači, bitno je ša kaže Hilari Klinton.
(KOMUŠ, 14. mart 2013 13:02)

Hilari je penzionerka vec nekoliko meseci.

rotkvica

pre 11 godina

Ovi će se uvek ponašati kao razmažena deca.Sve mora biti po njihovom inače ne može nikako drugačije.Trebalo je to na vreme naučiti pameti

mare

pre 11 godina

E pa onda drugovi prekidajte pregovore i pozovite UN i NATO da omoguce normalan zivot ne albanskom stanovnistvu i da oslobode SRPSKU teritoriju Kosovo,a ako nece onda razmisljati i u drugom pravcu.

gbg

pre 11 godina

hahahah, sta ovo Taci prica? pa nama jenas precednik Diplomisav Nikolic rekao da je Pristina popustila, a nas precednik je poznat po tame da nikad,ali nikad, ne laze

zoran

pre 11 godina

Ne volim sto je tako,ali vise verujem kao sto je rekao gospodin Samardzic iz DSS-a danas u skupstini,da sto je god do sada rekao Taci u vezi razgovora pokazalo se kao istina.
Svaka istina,ma koliko bolna,uvek je bolja od lazi koju bi hteli da cujemo!

Yaya

pre 11 godina

Konačno rešenje će biti te zajednice opština ali pod zakonima Cosova! To što Ivica i Toma traže...unapred znaju da neće dobiti i to će ustvari biti ona priča, da je svaka strana morala da se nečega odrekne, ali da smo zadovoljni tim zajednicama jer smo ipak "sačuvali" nacionalni interes!
Tači je pristao na te zajednice opština i za njega je to već dovoljno da kaže da je...eto i Cosovska strana morala da u nečemu napravi kompromis i "popusti"!

petar

pre 11 godina

da nisu nasi provocirali izjavom kako je taci popustio, sad bi mozda nesto i postigli. ovako ce ovaj sa slicice biti jos tvrdoglaviji i nece popustiti, pa ce se cela ova prica zavrsiti kao basna o dva jarca na balvanu.

Mali Zeka

pre 11 godina

Tači konstantno u svojim izjavama izvrće ono što je dogovoreno...Zašto bi onda Eštonova dolazila u Prištinu i Beograd ako nema nekog kompromisa?

Ejrena

pre 11 godina

Hašim Tači mora da pristane na kompromis. Srbija ne želi da pristane na neazvisnost ali želi da se formiraju srpske opštine na celoj teritoriji KiM. da imaju ovlašćena da bi država mogla njih da zaštiti.Kterin Ešton zaista želi da uspostavi sporazum koji će biti prihvatljiv i za jednu i za drugu stranu. KiM mora da ostane u sastavu Srbije. Verujem da će se stanje na KiM promeniti.