Utorak, 12.03.2013.

00:32

Nikolić: Hvala Belorusiji za Kosovo

Belorusija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i postizanje sveobuhvatnog rešenja za Kosovo, naveli su beloruski i srpski predsednik.

Izvor: Beta

Nikoliæ: Hvala Belorusiji za Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

MIKI MAUS

pre 11 godina

Iz ove saradnje imacemo i mi,kao i Belorusija velikih koristi,drago mi je da se radi na tome,da se jaca saradnja sa drzavom kao sto je Belorusija.

Zoni

pre 11 godina

Smesno koliko ljudi ovde iznose neistine o Belorusiji.Siguran sam da svi vi koji iznosite takve tvrdnje nikada niste videli Belorusiju ni na geografskoj karti.Ovo treba shvatiti kao mogucnost zarade i nista vise od toga.

Feniks

pre 11 godina

Jos jedna od zemalja koje nam daju mogucnost velike zarade a mi jedino sto znamo je da kritikujemo i to bez ikakvih argumenata.Ako neko misli da smo mi u poziciji da odbijamo zaradu onda taj ne zivi u Srbiji i lako mu je da kritikuje svi mi ostali znamo kakav je zivot nas koji smo ostali u Srbiji i ovo vidimo kao jednu od mogucnosti da se Srbija podigne na noge.Treba saradjivati sa svima,posebno sa zemljama koje su nam prijateljske i uz to nam daju olaksice koje nam daju mogucnost velike zarade.

HunterMoma

pre 11 godina

@ Saša
Mozete vi da pljujete Tomu koliko hocete, a ja ga bas gotivim zato sto je covek iz naroda is to drzi do svoje reci, sa cim se ne mogu pohvaliti njegovi prethodnici.

Dobrivoje

pre 11 godina

Za Srbiju je od izuzetne vaznsoti da potipsuje ovakve sporazume sa sto vise zemalja, plus treba imati podrsku sto veceg broja zemalja u vezi nase politike prema KiM. Istocne zemlje ce nam tu podrsku dati, zato je potrebno odrzavanje dobrih odnosa sa njima.

Gabi

pre 11 godina

Kad procitah izjavu predsednika, pomislih da je Lukasenko preko noci vratio Kosovo u granice Srbije i da je Toma i tamo predsednik! Medjutim, prevarih se, pa i Nigerija i Uganda nisu priznale Kosovo, a sa njima nismo napravili sporazum o medjusobnom obozavanju! Kakav propust!

Ostvarice se

pre 11 godina

Nasa vrhovna politicka trojka se lepo rasporedjuje i sve bolje rezultate nagovestava. A mi, iskreno ne sumnjajuci, cekako pocetak ostvarenja tih planova, da nam svima bolje svane.

pancevomp

pre 11 godina

Ako sa nekim treba da gradimo prijateljstva, to su zemlje istoka. Zapad je odavno pokazao svoje pravo lice. Srbija je uvek bila okrenuta i treba da ostane naklonjena istoku.

Arijel81

pre 11 godina

Hmmmm zanimljivo i sa Belorusijom sporazumi o svemu i svacemu, vidim posebno o sudstvu i pravnoj pomoci. To mi pomalo nije jasno, ali ajde. Ali ono u vezi informisanja i izdavastva bas cudno. Ali pozitivno. Pa dobro neka.

SARA

pre 11 godina

Dobro je što je potpisan je sporazum dve vlade o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i ugovor o pravnoj pomići u građanskim i krivičnim stvarima.

Saša73

pre 11 godina

Žalosno je i jako ponižavajuće kome sve poslednjih nedelja ovaj ¨master¨ daje odlikovanja. Sve te njegove radikalske svinjarije platiće kao i do sads građani Srbije. Nema ovoj zemlji spasa sa ovakvim predsednikom i njegovim ,,odlikovanim,, prijateljima. Srbija je opet na marginama evropskih dešavanja. Toma diploma = Lukašenko. . Srbija = Belorusija.

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Lepo zvuci da opet pocinjemo da gradimo prijateljske odnose sa drugim zemljama iz toga ce proizaci i mnogo druge saradnje. Pa i sa i bez evropske unije mi se mozemo pomagati medjusobno. Mozda je posebno za nas zanimljive zemlje, koje su slicne kao i mi nisu previse velike, bogate, nemamo odnosa starijeg brata sa njima, slican je mantalitet.

dragan šapić

pre 11 godina

Prijateljska zemlja i narod koji su bili tu za nas u najtežim vremenima i to se ne zaboravlja. Ako se još proširi saradnja i započnu novi poslovi sa novim radnim mestima, šta ćeš lepše od toga...

dragoljub ć.

pre 11 godina

Nismo u situaciji da previše biramo sa kim ćemo da poslujemo. Ako neko hoće da nas uslovljava, neka nam to nadoknadi i neću imati ništa protiv. Ovako pozdravljam saradnju sa Belorusijom.

delija

pre 11 godina

Belorusi su uvek bili naši prijatelji,koji nikad nisu menjali svoj stav prema nama. Održavanje takvih odnosa kao što mi imamo sa njima je više nego sjajno.

Koperfild

pre 11 godina

(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)
(I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita, 12. mart 2013 18:47)
evo da i ja napisem nesto za ovu dvojicu istomisljenika,koji naravno ne misle svojom glavom,a internet im sluzi samo za omalovazavanje sebe i drugih!
Kao prvo vec sam negde na ovom sajtu pisao belorusi zive mnogo bolje od srba,a uzimajuci u obzir odnos zarada,cena i nezaposlenosti u zemlji ni hrvati im nisu do kolena!
Posto vidim da ne znate da koristite internet malo cu Vam pomoci:),naravno izvor ce mi biti CIA ,jer Vi samo njima verujete a mogao bih Vam i neke druge pokazatelje dati ali onda bi mislili da sam neobavesten :)Prema podacima kojim CIA raspolaze i koji se mogu videti na njihovom sajtu GDP - per capita izgleda ovako :
1. 112 Serbia $ 10,500 2012
2. 77 Belarus $ 16,000 2012
3. 68 Croatia $ 18,100 2012
kao sto vidite za oko imaju mnogo veca primanja od nas,a gotovo ista kao hrvati ,cene su im mnogo nize nego kod nas a neuporedivo nize nego kod hrvata,nezaposlenost u drzavi im je 1,5 %,a kod nas i kod hrvata ne smeju ni da objave te podatke,i najvaznija stvar nista jos nisu prodali za razliku od hrvata koji su prodali sve i nas koji evo i oranice prodajemo arapima:)
2000 godine bili smo duzni 12 milijardi dolara,danas 25 milijardi,hrvati preko 50 milijardi a sve smo prodali i mi i oni!
Kada bi belorusi prodali sve sto smo mi i hrvati imali uzeli bi par desetina milijardi,medjutim oni su se opredelili za ovu politiku i to treba postovati!

Amigos

pre 11 godina

Ovo je velika stvar za Srbiju. Srbija gradi imidž jedne otvorene zemlje koja je spremna za sve vidove saradnje sa drugim zemljama u svetu.

Vid

pre 11 godina

Ulazimo u evropu preko pojedinacnih sporazuma sa evropskim zemljama, malo po malo. Ja mislim da je to mozda i najbitnije. Stvarati prijateljske i poslovne veze sa zemljama. Vise nego sa samom unijom ali naravno i sa samom unijom, ali to je spriji proces.

Beli andjeo

pre 11 godina

Ne znam bas mnogo o tome gde je sad Belorusija u ekonomskom smislu i na cemu se pretezno zasniva njihova privreda. Ali, valjda oni znaju nesto vise. Mozda proizadje nesto iz toga, onako na mala vrata.

DUPLO!

pre 11 godina

Mislim da je "diplomatski" uradio, iz Brisela u Minsk!! Vec dao poruku da, ako vi (EU) necete nas primiti, mi idemo u Uniju Rusija-Bjellorusija-Srbija.
A kazu da i nova "Unija" ima problemas, jer ne postoji sloznost ko ce ga voditi. Lukasenko hoce mesto Premijera (dozivotno), Putinu nudi mesto Premijera, a Tomu samo mesto Ministra Poljoprivrede!

VALERIJANA

pre 11 godina

Belorusija može biti značajan strateški partner Srbiji, a još pogotovo što ne priznaju Kosovo kao državu. Treba nastaviti sa ovakvom praksom i utvrditi prijateljstvo sa što više zemalja koje će nas podržati u nastojanju da odbranimo teritorijalni integritet Srbije.

Vidan

pre 11 godina

Jako je korisno sto predsednik Nikolic razvija diplomatske odnose sa svim zemljama ne oslanjajuci se samo na EU, jer EU hteli mi da priznamo ili ne trenutno je u krizi a Srbija mora pronaci saveznike i prijatelje i van tog bloka, moramo biti mudri i moramo znati kako na najbolji nacin da zastitimo svoje interese. Nikolic kao iskusan politicar zna na koja vrata treba da pokuca i svestan je da Srbija mora sa svima saradjivati, jer nikada ne treba da se vezemo samo za jednog partnera,jedan savez ili jednu zemlju, za nasu buducnosti vazni su kontakti sirom sveta a Nikolic ih uspesno uspostavlja.

cccccc

pre 11 godina

Videh Tadica neku vece na tv-u, odavno ga nije bilo, pa se setih kako su ga mnogi pljuvali, te ovakav, te onakav, kakav god da je gospodin je i moralna gromada za ovoga koji nas predstavlja u svetu. Sramota koga je Srbija izabrala, kakav smo mi to narod.

Poseidon

pre 11 godina

Dobro je sto predsjednik ide u posjetu,prijateljskim drzavama,saradnja mora da se odrzava i unapredjuje.Nije dobro da Srbija uvodi sankcije,NIKOM i NI POD KOJIM USLOVIMA.Zato sto je i sama bila pod sankcijama,pa zar je moguce da smo to tako lako zaboravili.Mi moramo UVEK biti protiv sankcija.

bata mila

pre 11 godina

Ima Srbija iskrenih prijatelja u svetu, takva je i Belorusija. Mnogo je onih koji pricaju lepo o nama a ustvari nikada nisu bili uz nas. Belorusija je bila uz nas kada nam je bilo najteze.

I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.
(Nikola, 12. mart 2013 14:59)
Covek je sve rekao realno, onako kako jeste. Ako ja kao Srbin iz Hrvatske cija je kuca zapaljena i koji je zbog rata mnogo zla pretrpeo mogu to da prepoznam mogli bi i ostali.
A da treba da peva.. pa i treba, problem je samo sto mi nemamo kome da pevamo.. mozda "spasiba Rusija" samo ne znam na cemu..

Alexandar Mali

pre 11 godina

Brate STA JE BRE OVO??? Ko pise ove komentare podrske??? Jel ima skola u ovoj Srbiji, biblioteka??? Sajam knjiga treba ukinuti, jer su izdavaci popucali do jednog! Sad vidim i ZASTO

Ања

pre 11 godina

Свака сарадња је потребна, што више људи око нас, то боље, видећемо како да напредујемо, где грешимо и шта све можемо да урадимо за Србију.

PepaPrase

pre 11 godina

Treba sarađivati sa svakom državom koja nam daje podršku...Drago mi je što se ova vlada sve više bori protiv kriminala, jer dosta više da pare idu u dzepove pojedinca, a ne u budzet Srbije.

Sergej

pre 11 godina

Svaka cast beloruskom narodu,ali sa ovim diktatorom opstiti je nemoralno.
Al,ovaj nas i nije za bolje,narociti posle onog sinoc o "popustanju" PR!

Prolegomena

pre 11 godina

Kao predsednik zemlje kandidata za EU clanstvo, jako doro bih razmislio sa kim se grlim i ljubim i pogotovu sa kim politicki surujem.

Saveznik

pre 11 godina

Izuzetno pozitivna stvar za nasu zemlju. Predsednik Nikolic je ocigledno uradio dobar posao u dvodnevnoj poseti Belorusiji i tako treba nastaviti. U ovo vreme saveznika nikad dosta.

Tacaa

pre 11 godina

Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima je dobro da se potpise ,ne samo sa Belorusijom vec sa svim zemljama sa kojima je to moguce.

1+1=2

pre 11 godina

Moze biti da je diktator, ali je Lukašenko jedan od retkih predsednika koji je za vreme bombardovanja SRJ dosao u Srbiju!A bombardovali su nas
"mirotvorci"i demokrate.

BARCELONA

pre 11 godina

Saradnja dveju zemlja je jako dobra korak. Tomislav Nikolic ulaze velike napore kako bi Srbija sto pre vratila poljuljan ugled i brze napredovala.

Hulk

pre 11 godina

On sve vreme prst u oko onima od kojih se grebe za opstanak na vlasti odlikuje posthumno Caveza,sada se uvlaci Lukasenku a od Kirbija postara americke administracije to samo kod nas ima da predsednik prima ambasadore u smislu sagovornika trazi sveobuhvatnu pomoc da bi opstao i on i onaj kukavni Vucic zvani Veber.

Nikola

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.

Pedja

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.
(lala, 12. mart 2013 13:06)

Sećam se ja tog cirkusa. Mislim da je bila ideja o savezu Rusije, Belorusije i Srbije. Smejurija do besvesti.

lala

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.

Opora

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zaista radi za interes države. Belorusija i Srbija treba da jačaju bilateralne odnose da ostvare bilo koji vid međusobno saradnje.Svakako su najznačajniji sporazumi o pravnoj pomoći u građanskim ktivični stvarima i sporazum o saradanja u borbi protiv korupcije. Verujem da će Tomislav Nikolić zaista ojačati bilateralne odnose sa celim svetom.

Zlatko

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.

Jagodica

pre 11 godina

Dve veoma bliske zemlje! Srija i Belorusija treba da saradjuju i grade prijateljske odnose! Podrska u diplomatskoj misiji predsedniku Nikolicu!

mrvica

pre 11 godina

Koliko je za Srbiju važno sticanje novih ekonomskih partnera još važnije je održavanje dobrih odnosa sa zemljma koje su nam tradicionalno naklonjene a predsednik Nikolić radi natome!

dragan

pre 11 godina

Vidim da se predsednik bavi i ekonomijom, poveo je svog privrednika prodavca pločica na sastanak u privrednu komoru Belorusije sa privrednicima.Naravno tu nema predstavnika privredne komore Srbije jer Dinkić radi na rasturanju privredne komore Srbije.Pa sad vi vidite kako predsednik ima ozbiljan nastup i kako ozbiljno predstavlja zemlju.Sramota

Gospojinka

pre 11 godina

"Predviđen je i susret s beloruskim privrednicima, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Najavljeno je i potpisivanje memoranduma o saradnji ministarstava kulture dve zemlje u oblasti informisanja i izdavaštva." Ne shvatam sta jje ovde lose,pa iyayiva negativne komentare.Od mene podrska

Sneza

pre 11 godina

Stvarno me sramota da sam Srpkinja kad vidim ko je predsednik Srbije, covek koji falsifikuje diplome i odlikuje sve moguce diktatore i totalitaristicke vodje po svetu.

sasa

pre 11 godina

Uveli smo sankcije Belorusiji kad i sve zemlje EU i kandidati za EU a Toma sa njima potpisuje nekakve sporazume i ugovore a posle se zali sto EU podrzava Albance.....ne nego ce nas da podrzava a ponasamo se kao Ukrajina .

nidža

pre 11 godina

Jedino je Lukašenko, tokom “kampanje milosrdne pomoći sa neba” 1999. unatoč zabranama Mađarske I Rumunije, doleteo uz lovačku pratnju da nam pruži bar tako podršku. To se ne zaboravlja!

Uzas u Srbistanu!!!

pre 11 godina

Ovaj radikal/Udbas bez beda za bolje i nije; Chavez, Severna Koreja, komi dikatatura iz Belorusije, kaze da vise voli Putinovu KGB Rusiju od Srbije, na mobilinom telefonu ring-tonu stavio himnu SSSR-a umesto 'Boze pravde', dno dna od ovog polu-pismenog radikala/Udbasa bez bedza.

Ljubo

pre 11 godina

Od Belorusa ima puno da naucimo, pre svega o tome kako je to biti svoj, imamo mnogo toga da im ponudimo i mislim da sa njima treba da imamo iskrene prijateljske i sve druge moguce odnose!

zmitjkoe

pre 11 godina

Odlikovao Caveza, odlikovao celu Rusiju, ide kod Lukasenka, sigurno sa ordenom! Ko god mu se svidi, on mu zakaci orden. Dobro, svako ima svoj fetis.

Saša

pre 11 godina

Toma diploma će uz njegovu rakiju probati da ubedi Lukašenka da su sankcije koje Srbija sprovodi prema Belorusiji u funkciji zajedničke budućnosti u EU. Zvuči nebulozno, ali je potpuno u skladu sa diplomčevim dosadašnjim predsednikovanjem.

1+1=2

pre 11 godina

Moze biti da je diktator, ali je Lukašenko jedan od retkih predsednika koji je za vreme bombardovanja SRJ dosao u Srbiju!A bombardovali su nas
"mirotvorci"i demokrate.

BARCELONA

pre 11 godina

Saradnja dveju zemlja je jako dobra korak. Tomislav Nikolic ulaze velike napore kako bi Srbija sto pre vratila poljuljan ugled i brze napredovala.

pancevomp

pre 11 godina

Ako sa nekim treba da gradimo prijateljstva, to su zemlje istoka. Zapad je odavno pokazao svoje pravo lice. Srbija je uvek bila okrenuta i treba da ostane naklonjena istoku.

Sneza

pre 11 godina

Stvarno me sramota da sam Srpkinja kad vidim ko je predsednik Srbije, covek koji falsifikuje diplome i odlikuje sve moguce diktatore i totalitaristicke vodje po svetu.

SARA

pre 11 godina

Dobro je što je potpisan je sporazum dve vlade o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i ugovor o pravnoj pomići u građanskim i krivičnim stvarima.

Amigos

pre 11 godina

Ovo je velika stvar za Srbiju. Srbija gradi imidž jedne otvorene zemlje koja je spremna za sve vidove saradnje sa drugim zemljama u svetu.

bata mila

pre 11 godina

Ima Srbija iskrenih prijatelja u svetu, takva je i Belorusija. Mnogo je onih koji pricaju lepo o nama a ustvari nikada nisu bili uz nas. Belorusija je bila uz nas kada nam je bilo najteze.

VALERIJANA

pre 11 godina

Belorusija može biti značajan strateški partner Srbiji, a još pogotovo što ne priznaju Kosovo kao državu. Treba nastaviti sa ovakvom praksom i utvrditi prijateljstvo sa što više zemalja koje će nas podržati u nastojanju da odbranimo teritorijalni integritet Srbije.

delija

pre 11 godina

Belorusi su uvek bili naši prijatelji,koji nikad nisu menjali svoj stav prema nama. Održavanje takvih odnosa kao što mi imamo sa njima je više nego sjajno.

dragan šapić

pre 11 godina

Prijateljska zemlja i narod koji su bili tu za nas u najtežim vremenima i to se ne zaboravlja. Ako se još proširi saradnja i započnu novi poslovi sa novim radnim mestima, šta ćeš lepše od toga...

Vidan

pre 11 godina

Jako je korisno sto predsednik Nikolic razvija diplomatske odnose sa svim zemljama ne oslanjajuci se samo na EU, jer EU hteli mi da priznamo ili ne trenutno je u krizi a Srbija mora pronaci saveznike i prijatelje i van tog bloka, moramo biti mudri i moramo znati kako na najbolji nacin da zastitimo svoje interese. Nikolic kao iskusan politicar zna na koja vrata treba da pokuca i svestan je da Srbija mora sa svima saradjivati, jer nikada ne treba da se vezemo samo za jednog partnera,jedan savez ili jednu zemlju, za nasu buducnosti vazni su kontakti sirom sveta a Nikolic ih uspesno uspostavlja.

zmitjkoe

pre 11 godina

Odlikovao Caveza, odlikovao celu Rusiju, ide kod Lukasenka, sigurno sa ordenom! Ko god mu se svidi, on mu zakaci orden. Dobro, svako ima svoj fetis.

Arijel81

pre 11 godina

Hmmmm zanimljivo i sa Belorusijom sporazumi o svemu i svacemu, vidim posebno o sudstvu i pravnoj pomoci. To mi pomalo nije jasno, ali ajde. Ali ono u vezi informisanja i izdavastva bas cudno. Ali pozitivno. Pa dobro neka.

dragoljub ć.

pre 11 godina

Nismo u situaciji da previše biramo sa kim ćemo da poslujemo. Ako neko hoće da nas uslovljava, neka nam to nadoknadi i neću imati ništa protiv. Ovako pozdravljam saradnju sa Belorusijom.

Beli andjeo

pre 11 godina

Ne znam bas mnogo o tome gde je sad Belorusija u ekonomskom smislu i na cemu se pretezno zasniva njihova privreda. Ali, valjda oni znaju nesto vise. Mozda proizadje nesto iz toga, onako na mala vrata.

Vid

pre 11 godina

Ulazimo u evropu preko pojedinacnih sporazuma sa evropskim zemljama, malo po malo. Ja mislim da je to mozda i najbitnije. Stvarati prijateljske i poslovne veze sa zemljama. Vise nego sa samom unijom ali naravno i sa samom unijom, ali to je spriji proces.

sasa

pre 11 godina

Uveli smo sankcije Belorusiji kad i sve zemlje EU i kandidati za EU a Toma sa njima potpisuje nekakve sporazume i ugovore a posle se zali sto EU podrzava Albance.....ne nego ce nas da podrzava a ponasamo se kao Ukrajina .

Poseidon

pre 11 godina

Dobro je sto predsjednik ide u posjetu,prijateljskim drzavama,saradnja mora da se odrzava i unapredjuje.Nije dobro da Srbija uvodi sankcije,NIKOM i NI POD KOJIM USLOVIMA.Zato sto je i sama bila pod sankcijama,pa zar je moguce da smo to tako lako zaboravili.Mi moramo UVEK biti protiv sankcija.

Saveznik

pre 11 godina

Izuzetno pozitivna stvar za nasu zemlju. Predsednik Nikolic je ocigledno uradio dobar posao u dvodnevnoj poseti Belorusiji i tako treba nastaviti. U ovo vreme saveznika nikad dosta.

PepaPrase

pre 11 godina

Treba sarađivati sa svakom državom koja nam daje podršku...Drago mi je što se ova vlada sve više bori protiv kriminala, jer dosta više da pare idu u dzepove pojedinca, a ne u budzet Srbije.

Ања

pre 11 godina

Свака сарадња је потребна, што више људи око нас, то боље, видећемо како да напредујемо, где грешимо и шта све можемо да урадимо за Србију.

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Lepo zvuci da opet pocinjemo da gradimo prijateljske odnose sa drugim zemljama iz toga ce proizaci i mnogo druge saradnje. Pa i sa i bez evropske unije mi se mozemo pomagati medjusobno. Mozda je posebno za nas zanimljive zemlje, koje su slicne kao i mi nisu previse velike, bogate, nemamo odnosa starijeg brata sa njima, slican je mantalitet.

Uzas u Srbistanu!!!

pre 11 godina

Ovaj radikal/Udbas bez beda za bolje i nije; Chavez, Severna Koreja, komi dikatatura iz Belorusije, kaze da vise voli Putinovu KGB Rusiju od Srbije, na mobilinom telefonu ring-tonu stavio himnu SSSR-a umesto 'Boze pravde', dno dna od ovog polu-pismenog radikala/Udbasa bez bedza.

Zlatko

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.

Saša

pre 11 godina

Toma diploma će uz njegovu rakiju probati da ubedi Lukašenka da su sankcije koje Srbija sprovodi prema Belorusiji u funkciji zajedničke budućnosti u EU. Zvuči nebulozno, ali je potpuno u skladu sa diplomčevim dosadašnjim predsednikovanjem.

Koperfild

pre 11 godina

(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)
(I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita, 12. mart 2013 18:47)
evo da i ja napisem nesto za ovu dvojicu istomisljenika,koji naravno ne misle svojom glavom,a internet im sluzi samo za omalovazavanje sebe i drugih!
Kao prvo vec sam negde na ovom sajtu pisao belorusi zive mnogo bolje od srba,a uzimajuci u obzir odnos zarada,cena i nezaposlenosti u zemlji ni hrvati im nisu do kolena!
Posto vidim da ne znate da koristite internet malo cu Vam pomoci:),naravno izvor ce mi biti CIA ,jer Vi samo njima verujete a mogao bih Vam i neke druge pokazatelje dati ali onda bi mislili da sam neobavesten :)Prema podacima kojim CIA raspolaze i koji se mogu videti na njihovom sajtu GDP - per capita izgleda ovako :
1. 112 Serbia $ 10,500 2012
2. 77 Belarus $ 16,000 2012
3. 68 Croatia $ 18,100 2012
kao sto vidite za oko imaju mnogo veca primanja od nas,a gotovo ista kao hrvati ,cene su im mnogo nize nego kod nas a neuporedivo nize nego kod hrvata,nezaposlenost u drzavi im je 1,5 %,a kod nas i kod hrvata ne smeju ni da objave te podatke,i najvaznija stvar nista jos nisu prodali za razliku od hrvata koji su prodali sve i nas koji evo i oranice prodajemo arapima:)
2000 godine bili smo duzni 12 milijardi dolara,danas 25 milijardi,hrvati preko 50 milijardi a sve smo prodali i mi i oni!
Kada bi belorusi prodali sve sto smo mi i hrvati imali uzeli bi par desetina milijardi,medjutim oni su se opredelili za ovu politiku i to treba postovati!

lala

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.

Nikola

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.

nidža

pre 11 godina

Jedino je Lukašenko, tokom “kampanje milosrdne pomoći sa neba” 1999. unatoč zabranama Mađarske I Rumunije, doleteo uz lovačku pratnju da nam pruži bar tako podršku. To se ne zaboravlja!

Pedja

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.
(lala, 12. mart 2013 13:06)

Sećam se ja tog cirkusa. Mislim da je bila ideja o savezu Rusije, Belorusije i Srbije. Smejurija do besvesti.

dragan

pre 11 godina

Vidim da se predsednik bavi i ekonomijom, poveo je svog privrednika prodavca pločica na sastanak u privrednu komoru Belorusije sa privrednicima.Naravno tu nema predstavnika privredne komore Srbije jer Dinkić radi na rasturanju privredne komore Srbije.Pa sad vi vidite kako predsednik ima ozbiljan nastup i kako ozbiljno predstavlja zemlju.Sramota

Hulk

pre 11 godina

On sve vreme prst u oko onima od kojih se grebe za opstanak na vlasti odlikuje posthumno Caveza,sada se uvlaci Lukasenku a od Kirbija postara americke administracije to samo kod nas ima da predsednik prima ambasadore u smislu sagovornika trazi sveobuhvatnu pomoc da bi opstao i on i onaj kukavni Vucic zvani Veber.

Ljubo

pre 11 godina

Od Belorusa ima puno da naucimo, pre svega o tome kako je to biti svoj, imamo mnogo toga da im ponudimo i mislim da sa njima treba da imamo iskrene prijateljske i sve druge moguce odnose!

Jagodica

pre 11 godina

Dve veoma bliske zemlje! Srija i Belorusija treba da saradjuju i grade prijateljske odnose! Podrska u diplomatskoj misiji predsedniku Nikolicu!

Gospojinka

pre 11 godina

"Predviđen je i susret s beloruskim privrednicima, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Najavljeno je i potpisivanje memoranduma o saradnji ministarstava kulture dve zemlje u oblasti informisanja i izdavaštva." Ne shvatam sta jje ovde lose,pa iyayiva negativne komentare.Od mene podrska

mrvica

pre 11 godina

Koliko je za Srbiju važno sticanje novih ekonomskih partnera još važnije je održavanje dobrih odnosa sa zemljma koje su nam tradicionalno naklonjene a predsednik Nikolić radi natome!

I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.
(Nikola, 12. mart 2013 14:59)
Covek je sve rekao realno, onako kako jeste. Ako ja kao Srbin iz Hrvatske cija je kuca zapaljena i koji je zbog rata mnogo zla pretrpeo mogu to da prepoznam mogli bi i ostali.
A da treba da peva.. pa i treba, problem je samo sto mi nemamo kome da pevamo.. mozda "spasiba Rusija" samo ne znam na cemu..

Alexandar Mali

pre 11 godina

Brate STA JE BRE OVO??? Ko pise ove komentare podrske??? Jel ima skola u ovoj Srbiji, biblioteka??? Sajam knjiga treba ukinuti, jer su izdavaci popucali do jednog! Sad vidim i ZASTO

Prolegomena

pre 11 godina

Kao predsednik zemlje kandidata za EU clanstvo, jako doro bih razmislio sa kim se grlim i ljubim i pogotovu sa kim politicki surujem.

Opora

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zaista radi za interes države. Belorusija i Srbija treba da jačaju bilateralne odnose da ostvare bilo koji vid međusobno saradnje.Svakako su najznačajniji sporazumi o pravnoj pomoći u građanskim ktivični stvarima i sporazum o saradanja u borbi protiv korupcije. Verujem da će Tomislav Nikolić zaista ojačati bilateralne odnose sa celim svetom.

Sergej

pre 11 godina

Svaka cast beloruskom narodu,ali sa ovim diktatorom opstiti je nemoralno.
Al,ovaj nas i nije za bolje,narociti posle onog sinoc o "popustanju" PR!

cccccc

pre 11 godina

Videh Tadica neku vece na tv-u, odavno ga nije bilo, pa se setih kako su ga mnogi pljuvali, te ovakav, te onakav, kakav god da je gospodin je i moralna gromada za ovoga koji nas predstavlja u svetu. Sramota koga je Srbija izabrala, kakav smo mi to narod.

DUPLO!

pre 11 godina

Mislim da je "diplomatski" uradio, iz Brisela u Minsk!! Vec dao poruku da, ako vi (EU) necete nas primiti, mi idemo u Uniju Rusija-Bjellorusija-Srbija.
A kazu da i nova "Unija" ima problemas, jer ne postoji sloznost ko ce ga voditi. Lukasenko hoce mesto Premijera (dozivotno), Putinu nudi mesto Premijera, a Tomu samo mesto Ministra Poljoprivrede!

Tacaa

pre 11 godina

Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima je dobro da se potpise ,ne samo sa Belorusijom vec sa svim zemljama sa kojima je to moguce.

Gabi

pre 11 godina

Kad procitah izjavu predsednika, pomislih da je Lukasenko preko noci vratio Kosovo u granice Srbije i da je Toma i tamo predsednik! Medjutim, prevarih se, pa i Nigerija i Uganda nisu priznale Kosovo, a sa njima nismo napravili sporazum o medjusobnom obozavanju! Kakav propust!

Saša73

pre 11 godina

Žalosno je i jako ponižavajuće kome sve poslednjih nedelja ovaj ¨master¨ daje odlikovanja. Sve te njegove radikalske svinjarije platiće kao i do sads građani Srbije. Nema ovoj zemlji spasa sa ovakvim predsednikom i njegovim ,,odlikovanim,, prijateljima. Srbija je opet na marginama evropskih dešavanja. Toma diploma = Lukašenko. . Srbija = Belorusija.

Dobrivoje

pre 11 godina

Za Srbiju je od izuzetne vaznsoti da potipsuje ovakve sporazume sa sto vise zemalja, plus treba imati podrsku sto veceg broja zemalja u vezi nase politike prema KiM. Istocne zemlje ce nam tu podrsku dati, zato je potrebno odrzavanje dobrih odnosa sa njima.

Zoni

pre 11 godina

Smesno koliko ljudi ovde iznose neistine o Belorusiji.Siguran sam da svi vi koji iznosite takve tvrdnje nikada niste videli Belorusiju ni na geografskoj karti.Ovo treba shvatiti kao mogucnost zarade i nista vise od toga.

Feniks

pre 11 godina

Jos jedna od zemalja koje nam daju mogucnost velike zarade a mi jedino sto znamo je da kritikujemo i to bez ikakvih argumenata.Ako neko misli da smo mi u poziciji da odbijamo zaradu onda taj ne zivi u Srbiji i lako mu je da kritikuje svi mi ostali znamo kakav je zivot nas koji smo ostali u Srbiji i ovo vidimo kao jednu od mogucnosti da se Srbija podigne na noge.Treba saradjivati sa svima,posebno sa zemljama koje su nam prijateljske i uz to nam daju olaksice koje nam daju mogucnost velike zarade.

HunterMoma

pre 11 godina

@ Saša
Mozete vi da pljujete Tomu koliko hocete, a ja ga bas gotivim zato sto je covek iz naroda is to drzi do svoje reci, sa cim se ne mogu pohvaliti njegovi prethodnici.

Ostvarice se

pre 11 godina

Nasa vrhovna politicka trojka se lepo rasporedjuje i sve bolje rezultate nagovestava. A mi, iskreno ne sumnjajuci, cekako pocetak ostvarenja tih planova, da nam svima bolje svane.

MIKI MAUS

pre 11 godina

Iz ove saradnje imacemo i mi,kao i Belorusija velikih koristi,drago mi je da se radi na tome,da se jaca saradnja sa drzavom kao sto je Belorusija.

Sneza

pre 11 godina

Stvarno me sramota da sam Srpkinja kad vidim ko je predsednik Srbije, covek koji falsifikuje diplome i odlikuje sve moguce diktatore i totalitaristicke vodje po svetu.

Zlatko

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.

Hulk

pre 11 godina

On sve vreme prst u oko onima od kojih se grebe za opstanak na vlasti odlikuje posthumno Caveza,sada se uvlaci Lukasenku a od Kirbija postara americke administracije to samo kod nas ima da predsednik prima ambasadore u smislu sagovornika trazi sveobuhvatnu pomoc da bi opstao i on i onaj kukavni Vucic zvani Veber.

lala

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.

Pedja

pre 11 godina

Da li se neko seća ideje masterovog kuma da Srbija napravi konfederaciju (ili čak i federaciju) sa Rusijom, Belorusijom i čini mi se Ukrajnom. Master je možda otišao kod Lukašenka sa tom starom idejom. Nakon ovih cirkuzanata ni pakao nam neće teško pasti.
(lala, 12. mart 2013 13:06)

Sećam se ja tog cirkusa. Mislim da je bila ideja o savezu Rusije, Belorusije i Srbije. Smejurija do besvesti.

DUPLO!

pre 11 godina

Mislim da je "diplomatski" uradio, iz Brisela u Minsk!! Vec dao poruku da, ako vi (EU) necete nas primiti, mi idemo u Uniju Rusija-Bjellorusija-Srbija.
A kazu da i nova "Unija" ima problemas, jer ne postoji sloznost ko ce ga voditi. Lukasenko hoce mesto Premijera (dozivotno), Putinu nudi mesto Premijera, a Tomu samo mesto Ministra Poljoprivrede!

Sergej

pre 11 godina

Svaka cast beloruskom narodu,ali sa ovim diktatorom opstiti je nemoralno.
Al,ovaj nas i nije za bolje,narociti posle onog sinoc o "popustanju" PR!

Alexandar Mali

pre 11 godina

Brate STA JE BRE OVO??? Ko pise ove komentare podrske??? Jel ima skola u ovoj Srbiji, biblioteka??? Sajam knjiga treba ukinuti, jer su izdavaci popucali do jednog! Sad vidim i ZASTO

cccccc

pre 11 godina

Videh Tadica neku vece na tv-u, odavno ga nije bilo, pa se setih kako su ga mnogi pljuvali, te ovakav, te onakav, kakav god da je gospodin je i moralna gromada za ovoga koji nas predstavlja u svetu. Sramota koga je Srbija izabrala, kakav smo mi to narod.

Saša73

pre 11 godina

Žalosno je i jako ponižavajuće kome sve poslednjih nedelja ovaj ¨master¨ daje odlikovanja. Sve te njegove radikalske svinjarije platiće kao i do sads građani Srbije. Nema ovoj zemlji spasa sa ovakvim predsednikom i njegovim ,,odlikovanim,, prijateljima. Srbija je opet na marginama evropskih dešavanja. Toma diploma = Lukašenko. . Srbija = Belorusija.

Prolegomena

pre 11 godina

Kao predsednik zemlje kandidata za EU clanstvo, jako doro bih razmislio sa kim se grlim i ljubim i pogotovu sa kim politicki surujem.

Ljubo

pre 11 godina

Od Belorusa ima puno da naucimo, pre svega o tome kako je to biti svoj, imamo mnogo toga da im ponudimo i mislim da sa njima treba da imamo iskrene prijateljske i sve druge moguce odnose!

nidža

pre 11 godina

Jedino je Lukašenko, tokom “kampanje milosrdne pomoći sa neba” 1999. unatoč zabranama Mađarske I Rumunije, doleteo uz lovačku pratnju da nam pruži bar tako podršku. To se ne zaboravlja!

Opora

pre 11 godina

Tomislav Nikolić zaista radi za interes države. Belorusija i Srbija treba da jačaju bilateralne odnose da ostvare bilo koji vid međusobno saradnje.Svakako su najznačajniji sporazumi o pravnoj pomoći u građanskim ktivični stvarima i sporazum o saradanja u borbi protiv korupcije. Verujem da će Tomislav Nikolić zaista ojačati bilateralne odnose sa celim svetom.

Jagodica

pre 11 godina

Dve veoma bliske zemlje! Srija i Belorusija treba da saradjuju i grade prijateljske odnose! Podrska u diplomatskoj misiji predsedniku Nikolicu!

1+1=2

pre 11 godina

Moze biti da je diktator, ali je Lukašenko jedan od retkih predsednika koji je za vreme bombardovanja SRJ dosao u Srbiju!A bombardovali su nas
"mirotvorci"i demokrate.

BARCELONA

pre 11 godina

Saradnja dveju zemlja je jako dobra korak. Tomislav Nikolic ulaze velike napore kako bi Srbija sto pre vratila poljuljan ugled i brze napredovala.

mrvica

pre 11 godina

Koliko je za Srbiju važno sticanje novih ekonomskih partnera još važnije je održavanje dobrih odnosa sa zemljma koje su nam tradicionalno naklonjene a predsednik Nikolić radi natome!

Nikola

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.

Uzas u Srbistanu!!!

pre 11 godina

Ovaj radikal/Udbas bez beda za bolje i nije; Chavez, Severna Koreja, komi dikatatura iz Belorusije, kaze da vise voli Putinovu KGB Rusiju od Srbije, na mobilinom telefonu ring-tonu stavio himnu SSSR-a umesto 'Boze pravde', dno dna od ovog polu-pismenog radikala/Udbasa bez bedza.

Gospojinka

pre 11 godina

"Predviđen je i susret s beloruskim privrednicima, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Najavljeno je i potpisivanje memoranduma o saradnji ministarstava kulture dve zemlje u oblasti informisanja i izdavaštva." Ne shvatam sta jje ovde lose,pa iyayiva negativne komentare.Od mene podrska

zmitjkoe

pre 11 godina

Odlikovao Caveza, odlikovao celu Rusiju, ide kod Lukasenka, sigurno sa ordenom! Ko god mu se svidi, on mu zakaci orden. Dobro, svako ima svoj fetis.

sasa

pre 11 godina

Uveli smo sankcije Belorusiji kad i sve zemlje EU i kandidati za EU a Toma sa njima potpisuje nekakve sporazume i ugovore a posle se zali sto EU podrzava Albance.....ne nego ce nas da podrzava a ponasamo se kao Ukrajina .

bata mila

pre 11 godina

Ima Srbija iskrenih prijatelja u svetu, takva je i Belorusija. Mnogo je onih koji pricaju lepo o nama a ustvari nikada nisu bili uz nas. Belorusija je bila uz nas kada nam je bilo najteze.

Tacaa

pre 11 godina

Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima je dobro da se potpise ,ne samo sa Belorusijom vec sa svim zemljama sa kojima je to moguce.

Saveznik

pre 11 godina

Izuzetno pozitivna stvar za nasu zemlju. Predsednik Nikolic je ocigledno uradio dobar posao u dvodnevnoj poseti Belorusiji i tako treba nastaviti. U ovo vreme saveznika nikad dosta.

Poseidon

pre 11 godina

Dobro je sto predsjednik ide u posjetu,prijateljskim drzavama,saradnja mora da se odrzava i unapredjuje.Nije dobro da Srbija uvodi sankcije,NIKOM i NI POD KOJIM USLOVIMA.Zato sto je i sama bila pod sankcijama,pa zar je moguce da smo to tako lako zaboravili.Mi moramo UVEK biti protiv sankcija.

VALERIJANA

pre 11 godina

Belorusija može biti značajan strateški partner Srbiji, a još pogotovo što ne priznaju Kosovo kao državu. Treba nastaviti sa ovakvom praksom i utvrditi prijateljstvo sa što više zemalja koje će nas podržati u nastojanju da odbranimo teritorijalni integritet Srbije.

pancevomp

pre 11 godina

Ako sa nekim treba da gradimo prijateljstva, to su zemlje istoka. Zapad je odavno pokazao svoje pravo lice. Srbija je uvek bila okrenuta i treba da ostane naklonjena istoku.

Vidan

pre 11 godina

Jako je korisno sto predsednik Nikolic razvija diplomatske odnose sa svim zemljama ne oslanjajuci se samo na EU, jer EU hteli mi da priznamo ili ne trenutno je u krizi a Srbija mora pronaci saveznike i prijatelje i van tog bloka, moramo biti mudri i moramo znati kako na najbolji nacin da zastitimo svoje interese. Nikolic kao iskusan politicar zna na koja vrata treba da pokuca i svestan je da Srbija mora sa svima saradjivati, jer nikada ne treba da se vezemo samo za jednog partnera,jedan savez ili jednu zemlju, za nasu buducnosti vazni su kontakti sirom sveta a Nikolic ih uspesno uspostavlja.

PepaPrase

pre 11 godina

Treba sarađivati sa svakom državom koja nam daje podršku...Drago mi je što se ova vlada sve više bori protiv kriminala, jer dosta više da pare idu u dzepove pojedinca, a ne u budzet Srbije.

Saša

pre 11 godina

Toma diploma će uz njegovu rakiju probati da ubedi Lukašenka da su sankcije koje Srbija sprovodi prema Belorusiji u funkciji zajedničke budućnosti u EU. Zvuči nebulozno, ali je potpuno u skladu sa diplomčevim dosadašnjim predsednikovanjem.

dragan

pre 11 godina

Vidim da se predsednik bavi i ekonomijom, poveo je svog privrednika prodavca pločica na sastanak u privrednu komoru Belorusije sa privrednicima.Naravno tu nema predstavnika privredne komore Srbije jer Dinkić radi na rasturanju privredne komore Srbije.Pa sad vi vidite kako predsednik ima ozbiljan nastup i kako ozbiljno predstavlja zemlju.Sramota

Ања

pre 11 godina

Свака сарадња је потребна, што више људи око нас, то боље, видећемо како да напредујемо, где грешимо и шта све можемо да урадимо за Србију.

delija

pre 11 godina

Belorusi su uvek bili naši prijatelji,koji nikad nisu menjali svoj stav prema nama. Održavanje takvih odnosa kao što mi imamo sa njima je više nego sjajno.

SARA

pre 11 godina

Dobro je što je potpisan je sporazum dve vlade o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i ugovor o pravnoj pomići u građanskim i krivičnim stvarima.

Amigos

pre 11 godina

Ovo je velika stvar za Srbiju. Srbija gradi imidž jedne otvorene zemlje koja je spremna za sve vidove saradnje sa drugim zemljama u svetu.

Vid

pre 11 godina

Ulazimo u evropu preko pojedinacnih sporazuma sa evropskim zemljama, malo po malo. Ja mislim da je to mozda i najbitnije. Stvarati prijateljske i poslovne veze sa zemljama. Vise nego sa samom unijom ali naravno i sa samom unijom, ali to je spriji proces.

Ostvarice se

pre 11 godina

Nasa vrhovna politicka trojka se lepo rasporedjuje i sve bolje rezultate nagovestava. A mi, iskreno ne sumnjajuci, cekako pocetak ostvarenja tih planova, da nam svima bolje svane.

Koperfild

pre 11 godina

(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)
(I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita, 12. mart 2013 18:47)
evo da i ja napisem nesto za ovu dvojicu istomisljenika,koji naravno ne misle svojom glavom,a internet im sluzi samo za omalovazavanje sebe i drugih!
Kao prvo vec sam negde na ovom sajtu pisao belorusi zive mnogo bolje od srba,a uzimajuci u obzir odnos zarada,cena i nezaposlenosti u zemlji ni hrvati im nisu do kolena!
Posto vidim da ne znate da koristite internet malo cu Vam pomoci:),naravno izvor ce mi biti CIA ,jer Vi samo njima verujete a mogao bih Vam i neke druge pokazatelje dati ali onda bi mislili da sam neobavesten :)Prema podacima kojim CIA raspolaze i koji se mogu videti na njihovom sajtu GDP - per capita izgleda ovako :
1. 112 Serbia $ 10,500 2012
2. 77 Belarus $ 16,000 2012
3. 68 Croatia $ 18,100 2012
kao sto vidite za oko imaju mnogo veca primanja od nas,a gotovo ista kao hrvati ,cene su im mnogo nize nego kod nas a neuporedivo nize nego kod hrvata,nezaposlenost u drzavi im je 1,5 %,a kod nas i kod hrvata ne smeju ni da objave te podatke,i najvaznija stvar nista jos nisu prodali za razliku od hrvata koji su prodali sve i nas koji evo i oranice prodajemo arapima:)
2000 godine bili smo duzni 12 milijardi dolara,danas 25 milijardi,hrvati preko 50 milijardi a sve smo prodali i mi i oni!
Kada bi belorusi prodali sve sto smo mi i hrvati imali uzeli bi par desetina milijardi,medjutim oni su se opredelili za ovu politiku i to treba postovati!

Beli andjeo

pre 11 godina

Ne znam bas mnogo o tome gde je sad Belorusija u ekonomskom smislu i na cemu se pretezno zasniva njihova privreda. Ali, valjda oni znaju nesto vise. Mozda proizadje nesto iz toga, onako na mala vrata.

Gabi

pre 11 godina

Kad procitah izjavu predsednika, pomislih da je Lukasenko preko noci vratio Kosovo u granice Srbije i da je Toma i tamo predsednik! Medjutim, prevarih se, pa i Nigerija i Uganda nisu priznale Kosovo, a sa njima nismo napravili sporazum o medjusobnom obozavanju! Kakav propust!

Arijel81

pre 11 godina

Hmmmm zanimljivo i sa Belorusijom sporazumi o svemu i svacemu, vidim posebno o sudstvu i pravnoj pomoci. To mi pomalo nije jasno, ali ajde. Ali ono u vezi informisanja i izdavastva bas cudno. Ali pozitivno. Pa dobro neka.

dragoljub ć.

pre 11 godina

Nismo u situaciji da previše biramo sa kim ćemo da poslujemo. Ako neko hoće da nas uslovljava, neka nam to nadoknadi i neću imati ništa protiv. Ovako pozdravljam saradnju sa Belorusijom.

Dobrivoje

pre 11 godina

Za Srbiju je od izuzetne vaznsoti da potipsuje ovakve sporazume sa sto vise zemalja, plus treba imati podrsku sto veceg broja zemalja u vezi nase politike prema KiM. Istocne zemlje ce nam tu podrsku dati, zato je potrebno odrzavanje dobrih odnosa sa njima.

I ja bih voleo da nisam srpski drzavljanin, al ko me pita

pre 11 godina

Bjelorusija je za vašeg preCednika ono pravo, prirodno i njegovoj duši seljačkoj i domaćinskoj milo okruženje, a ne tamo neki Bruxelles ! On i Lukašenko, dvije moralne gromade, dva brata Slavena, ne znaš koji je veći borac za neovisnost i ne znaš koji je veći protivnik Zapada (mada ovaj vaš fakultetski obrazovani Toma u posljednje vrijeme - vrlo nevješto - glumi da je zapadnjački orijentiran, jer mu nema druge, s obzirom da je Srbija bez pomoći EU u banani, što bi rek´o naš sjajni bivši premijer Ivo Remetinečki).

Inače, EU - koja je Lukašenka izolirala i otvoreno ga naziva diktatorom - zacijelo će s ogromnim ushićenjem popratiti Nikolićev posjet Minsku... To se inače zove "ponašanje slona u prodavaonici porculana". Zaista mi je iz mnogo razloga drago što nisam Srbin niti gradjanin Srbije, jer bih zbog cirkusa koji kod vas vlada i zbog cirkusanata od vaših vlastodržaca vjerojatno već dobio težak slom živaca. Ni u Hrvatskoj ni slučajno nije bajno, naprotiv, ima i kod nas svega i svačega, ali u odnosu na vas smo ipak ono što je, primjerice, Norveška u odnosu na nas.
(Zlatko, 12. mart 2013 12:33)

Gledaj svoja posla i idi pevaj Danke Deutschland.
(Nikola, 12. mart 2013 14:59)
Covek je sve rekao realno, onako kako jeste. Ako ja kao Srbin iz Hrvatske cija je kuca zapaljena i koji je zbog rata mnogo zla pretrpeo mogu to da prepoznam mogli bi i ostali.
A da treba da peva.. pa i treba, problem je samo sto mi nemamo kome da pevamo.. mozda "spasiba Rusija" samo ne znam na cemu..

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Lepo zvuci da opet pocinjemo da gradimo prijateljske odnose sa drugim zemljama iz toga ce proizaci i mnogo druge saradnje. Pa i sa i bez evropske unije mi se mozemo pomagati medjusobno. Mozda je posebno za nas zanimljive zemlje, koje su slicne kao i mi nisu previse velike, bogate, nemamo odnosa starijeg brata sa njima, slican je mantalitet.

dragan šapić

pre 11 godina

Prijateljska zemlja i narod koji su bili tu za nas u najtežim vremenima i to se ne zaboravlja. Ako se još proširi saradnja i započnu novi poslovi sa novim radnim mestima, šta ćeš lepše od toga...

Zoni

pre 11 godina

Smesno koliko ljudi ovde iznose neistine o Belorusiji.Siguran sam da svi vi koji iznosite takve tvrdnje nikada niste videli Belorusiju ni na geografskoj karti.Ovo treba shvatiti kao mogucnost zarade i nista vise od toga.

Feniks

pre 11 godina

Jos jedna od zemalja koje nam daju mogucnost velike zarade a mi jedino sto znamo je da kritikujemo i to bez ikakvih argumenata.Ako neko misli da smo mi u poziciji da odbijamo zaradu onda taj ne zivi u Srbiji i lako mu je da kritikuje svi mi ostali znamo kakav je zivot nas koji smo ostali u Srbiji i ovo vidimo kao jednu od mogucnosti da se Srbija podigne na noge.Treba saradjivati sa svima,posebno sa zemljama koje su nam prijateljske i uz to nam daju olaksice koje nam daju mogucnost velike zarade.

HunterMoma

pre 11 godina

@ Saša
Mozete vi da pljujete Tomu koliko hocete, a ja ga bas gotivim zato sto je covek iz naroda is to drzi do svoje reci, sa cim se ne mogu pohvaliti njegovi prethodnici.

MIKI MAUS

pre 11 godina

Iz ove saradnje imacemo i mi,kao i Belorusija velikih koristi,drago mi je da se radi na tome,da se jaca saradnja sa drzavom kao sto je Belorusija.