Četvrtak, 07.03.2013.

14:52

UEFA: Stop nasilju ili suspenzija!

UEFA je zabrinuta zbog obima nasilja na tribinama stadiona u Srbiji, rekao je član Izvršnog komiteta UEFA Grigoris Surkis u Staroj Pazovi.

Izvor: B92

UEFA: Stop nasilju ili suspenzija! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Duci0167

pre 11 godina

@Ragnarog Pa ti bi u crkvu dao pare,jel? Jel ti mozda palo na pamet da crvkva ima vise para od drzave? Da ista ta crkva blagosilja te patrioTe po stadionima? Da ista je blagosiljala "Skorpione"?Ne pada ti napamet da bi pre dao za skupe operacije dece na samrti ili u druge humanitarne svrhe?

Smarty

pre 11 godina

Zasto vecina ovde brine tudju brigu? Bas me briga kako je kod drugih, ja hocu da odem sa decom na fudbalsku utakmicu, znajuci da nijedan debil nece pokusati da ubije policajca (koji je tu jer samo radi svoj posao) ili kreteni nece nasrnuti na normalne navijace samo zato sto navijaju za suprotan tim!
Da se ne lazemo - huligane na stadionima su stvorili sami klubovi! Dakle - ovaj problem se moze vrlo lako resiti da ima politicke volje. A nema je jer je to (jos uvek) dobar biznis. Kada bi se postovala i trenutno vazeca fudbalska pravila, nasi najveci klubovi bi odavno igrali u beogradskoj zoni.
Recept kako iskoreniti huligane je jednostavan: Utakmica mora biti prekinuta kada navijac utrci u teren (ili izazovu incidente na tribinama) i OBAVEZNO registrovana za protivnika 3:0 (bez obzira na trenutni rezultat). Ti "navijaci" idu pravo u zatvor i nema od-do, vec se tacno zna na koliko. Sledeci ispad navijaca - oduzimaju se bodovi klubu. Sledeci ispad - klub se seli u nizi rang.
Tvrdim da bi uz ove mere nasi stadioni bili puni pravih ljubitelja fudbala, a na terenu bi igrali pravi profesionalci.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Da je za svaki incident kaznjavan krivac DRZAVA, tj policija, a ne klubovi, siledzijstvo bi odavno bilo odstranjeno. Stadion je po zakonu ODUVEK javno mesto, a to znaci da je odgovorna policija a ne klub! I u Evropi su siledzijstvo obuzdale drzave a ne klubovi: koji nemaju ni oruzje, ni lisice i marice, niti sigurnosne kamere, ni pravo ikoga da legitimisu, cak.

xdejan

pre 11 godina

Ista ta uefa soli nama pamet a na utakmicama lige sampiona i evrope vesele sudije dele crvene kartone i sviraju penale u nadoknadi vremena za start na loptu (basel zenit i real man utd) i oni ce nama da dele lekcije! sto ne posete tursku malo ili englesku?! pa ne rese problem kod njih?

Kriminalce iz uprava i tzv. navijace na robiju! Is! A i ove sto se prave blesavi: "Drugi su jos gori!"

pre 11 godina

A sta smo to sad uradili?
(maki, 7. mart 2013 15:04)

Nije ti jasno? Stvar i jeste u tome sto nista NISMO URADILI, a Zakon postoji.

Najzad, lepo je praviti se (ili se mozda ne pravimo?) blesav. Tako se najlakse lovi u mutnom.

anonimus

pre 11 godina

Nemoze niko kod nas uvesti red na utakmice,uvek ce se naci bar mala grupa srba koja ce da napravi nered,to nam je nazalost u KRVI

red

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!
(Ja, 7. mart 2013 19:44)

Sto lazes?

Ragnarog

pre 11 godina

I kada ne bi bilo huligana na našim stadionima i kada bi imali kvalitetan fudbal,ja bih svoje dete pre odveo u pozorište ili na neki koncert... Ne razumem čemu izgradnja modernih stadiona? Služiće nam nekoliko puta godišnje a posle će zujati prazni...Premda sam agnostik,verujte mi,ja bih taj novac pre dao za izgradnju crkve nego da taj novac ode na tako neku glupu gradjevinu...

Nenw

pre 11 godina

Nova kockica u rusenju balanskih otpadnih drzavica. Unistavanje duha jos je ostalo. Pri tome: Najvaznije je da se mi i dalje mrzimo.

Bole

pre 11 godina

Trebali smo mi, Hrvatska i BiH da zajedno organizujemo Euro 2020, samo nismo bili uporni. A stvari u fudbalu treba resiti bez obzira da li smo se prijavili za domacine, ili ne

Luka

pre 11 godina

@ .."nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete......."

Mrze nas zato što smo mi "boži narod" a i pobedili smo NATO agresora.

Nataeos

pre 11 godina

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.
(Laufer, 07. mart 2013 18:29) tacno je da imamo divljake, budale i stoku... Ali nije razlog da se pametuje da smo samo mi divljaci a drugi godpoda.... Kad vec prete neka prete svima za to nikad nebi rekao Ne!

malcolmX

pre 11 godina

samo prije par dana Bosance ste nazivali primitivcima,divljacima itd.zbog nereda na stadionima, a vidi ovo dali to UEFA raspravlja i prijeti civiliziranim Srpskim navijacima? Mi u Bosni bar imamo jedni druge da se "volimo" a vi ste svoji pa opet primitivizam.

zoki

pre 11 godina

Pateticni i jadni ste i vi sa severa, a i vi sa juga. Ako vam se bije, ratuje, ratova ima sirom sveta pa navalite u placenike. Zelim da mi se omoguci da mog sina od 7 godina odvedem na derbi utakmicu, bez da mislim da ce mu neko narusiti zdravlje ili ugroziti zivot!!!
Tako je nekada bilo! Danas razni divljaci "predvode" kvazi-navijacke grupe finansirani od klubova, koji su se pretvorili u mafijaske organizacije. Sramotno.

noname

pre 11 godina

Daj Bože da nas UEFA izbaci, pa da se dozovemo pameti! Ne igra se fudbal da bi huligani uživali u međusobnom rokanju. Mi smo jedina zemlja u kojoj mala djeca NE SMEIJU da dođu na stadion! Zašto? Zbog frustriranih psihopata kojima je jedini cilj u životu nasilje. Ma zabole njih za fudbal, Partizan, Zvezdu, Rad...oni su tu samo zbog iživljavanja. I treba da nas izbace, ako ne možemo, a biće prije, ne želimo da ih zatvorimo i za sva vremena protjeramo sa sportskih manifestacija.

komsija

pre 11 godina

Pa nama stadioni zuje prazni a gospoda iz saveza radi licnih interesa hoce da grade Nacionalni stadion? Pa da ste malo bolje upuceni znali bi ste da niko osim Engleske i Francuske nema nacionalni stadion, niko u Evropi nema ono sto ste vi napravili u Pazovi, a da li rezultati reprezentacije oslikavaju tako nesto?? Pametnije je ulozite u rekonstrukciju ostalih stadiona,a ne da imate jednu Borcu gde mozete pre da igrate vaterpolo umesto fudbala.Ni jedan stadion nema normalan prilaz, a kamoli toalet da slucajno ako povedete dete na isti, da mozete negde da ga odvedete, a ne kao da je na livadi, okreni se sine da ti vetar duva u ledja, da ne bude kupanja. Slazem se sa gospodinom koji je napisao da su daleko ispred nas Poljaci,Rusi,Englezi cak i Nemci( najveca stopa nasilja zabelezena u zadnjih 20 godina u Nemackoj) po nasilju ispred nas, ali se kao i obicno kad god treba da se progura neki euro opet valja ista prica.

dvostruki arsini

pre 11 godina

Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...
(Dexim, 7. mart 2013 18:55)

Aleksandar Radovic. Bar ti "navijaci" zvezde nisu nikoga ubili, ali se slazem da takvi navijaci nikada vise ne kroce na stadion. Postoji nacin da se huliganizam iskoreni, i to na isti nacin kao sto je to uradila celicna lejdi Margaret Tacer. 5 godina zatvora za svakog navijaca koji izadje na teren, prekine utakmicu i slicno. Pa da vidimo ko ce smeti da izadje na teren, lepo ce da se skinu ograde na svakom stadionu.

A za ovo sto nam UEFA i FIFA prete, to je zato sto smo slabi, gore stvari se desavaju u Italiji i Engleskoj, ali te zemlje su prejake i njih ne smeju da diraju, pa se onda sile na nama

igorpl

pre 11 godina

ministar. isti taj uros misic da je u americi tako nesto uradio dobio bi najmanje jednu dozivotnu. e kada tako nesto dodje kod nas tek tada ce mo biti normalno drustvo

Koji vam je?

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1 (Dacha, 07. mart 2013 16:09)

Tako je Tole ce vec sutra da gradi "ciganima" stadion a ti ces kuci da sedis i places.

Milosav

pre 11 godina

Izgleda da su poceli da pripremaju teren pred utakmicu sa Hrvatima. Ako Srbi bilo sta naprave na ovoj utakmici garantovano nam sledi zabrana svega i svacega a mozda i mini bombardovanje.
Bez sale, drzava mora pod hitno da sredi situaciju sa "navijacima" posle one sramote u Italiji, Krusevca itd UEFA ce imati super razlog da nam kaze: pa vi ste Srbi stvaro divljaci i niste ni za gde, evo vam X godina zabrane pa se javite kad pocictite kucu.
Mada kada malo bolje razmislim, kakva nam je fudbalska reprezentacija to mozda ne bi bilo lose. Mnogo nas bi ustedeli puno zivaca.

Saca

pre 11 godina

Navijanje se svodi da sedite na mestu za koje je kupljena karta a ne na kojem vama odgovara,da se ne podižete sa svog mesta u cilju bacanja predmeta prema igraču ili na teren, a sve što možete da izgovorite, makar i najružnije psovke i uvrede, to je dozvoljeno, ali bez telesnog kontakta. Mora da se zna gde je granica.

genious

pre 11 godina

sa stokom ne mozes drugacije..zabraniti navijanje na dve godine..pa uslovna..pa onda na 4 ako se ponove ispadi..a ovi sto placu za jadnim urosem i sto misle da je dobio vise nego sto je zasluzio..nisu verovatno na stepenu razvoja normalnog coveka, tako da njih mogu samo da zalim...uzas koja stoka i primitivci..mada nije ni cudo kada je veci deo onoga sto vredi morao da ode iz srbije.

Ja

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!

Net grobari briljiraju...

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29

Tako je klovnove-sever u zatvor a Alcatraz da bude ponos navijaca! Na celu sa Prelicem i Kimijem i ostalim dobrim ljudima.

David

pre 11 godina

Bedna si evropo ulizice!!!!!! Ko te branio od fasizma prodana duso.!!!! Sto dalje od tebe to bolje!!!!! Tamo gde nem prijteljstva i ljubavi svako gled samo sebe i svoj novcanik i zivi da radi=evropa

Laufer

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.
(ams, 7. mart 2013 17:17)

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.

Dexim

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29)


Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...

bunny

pre 11 godina

Tokom ove pauze culi smo bar pet ovakvih izjava iz uefe i konstantno se pozivaju na sve veci stepen nasilja na utakmicama kod nas. I kako mi sad njima da objasnimo da se u zadnja tri meseca u srbiji nije ni igrao fudbal.

RODITELJ

pre 11 godina

@Ministar:Samo o..š kao ti i tebi sličnima mogu da brane huligana Mišića.Iskreno se nadam da će Vučić i Dačić da očiste stadione od divljaka!

vladimir

pre 11 godina

mucno je citati komentare ljudi koji uglavnom ne gledaju utakmice uros misic je slucaj za sebe jer je za zastrasivanje doduse stravicno bakljom dobio 5 god jedina zemlja gde si de porodicno na utakmice je engleska cak je otud bila eskalacija nasilja jer je bila velika ekonomska kriza mnoge celicane su zatvorene i nasilje se sa ulica prenelo na stadione pored strozijih ali i sofisticiranih zakona (da ne bi isao na utakmicu sedis u policijskoj stanici )doslo je i do totalnog pregrupisavanja policije u velikoj britaniji u tom vremenu bas radi tog porodicnog karaktera nasilja
mi imamo slabe lige sa malo navijaca i tek sporadicnim nasiljem a u zemlji se vec 2 godine sprovode vrlo rigorozni zakoni
platini nista dobro nije doneo fudbalu (brojne sudijske kradje- svako moze da nabroji 10 u zadnjih 5 godina) ne uvidjenje elektronike zivot uefe od kazni i sl
poseban slag na tortu je ovaj grk koji nama prica u huliganizmu a u grckoj se nekad broj mrtvih peo na desetine citavi stadioni su ruseni radi neuslovnosti citavi kvartovi pripadaju huliganima a na derbiji olimpijakos -panatinaikos i obrnuto i nema gostujucih navijaca u nijednom sportu

neven

pre 11 godina

Sve dzaba, ne moze covek ovim nasim vandalima na tribinama da dokaze pa to ti je! Neka nas izbace, fudbal je tako i tako postao obicna ljaga!

fenomen

pre 11 godina

Slazem se sa onima koji navode da u zapadnoj Evropi ima mnogo vise huliganizma nego kod nas ali sta to nas interesuje. Mi treba da sredimo stanje u nasem sportu a Englezi, Italijani i ostali nek sredjuju kod sebe. I da se ne lazemo ima i kod nas dosta problema. Misic i Bogdanov su vrh ali setimo se natpisa na utakmicama gde je jedan tim iz Novog Pazara a drugi iz recimo Beograda. Pa tih svih obostranih uvredljivih parola i pesama. Neredi su se prosirili i na kosarkaske utakmice a toga ranijih godina nije bilo. Recept je vise nego jednostavan. Doneti zakon koji definise kakva i kolika kazna sledi za odredjeni prekrsaj pa nek izvoli ko voli. I sto ostrije. E kad se jedno 20-30 huligana smesti iza resetki ostali ce dobro promisliti. I jos bih uveo obaveznu emisiju na recimo RTS-u koja bi pratila desavanja huligana u zatvoru. Pa svakog dana pre ili posle dnevnika da se pohvale sta su tog dana radili i kako su proveli dan. I obavezno za te huigane po zatvorima uvesti obavezne svakodnevne radne akcije sa lancem i kuglom oko noge pa na poljoprivredu, rudnik i slicno. Da osam sati dnevno radi a ne samo da se izlezava po zatvoru.
Poz...

ams

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.

Ministar

pre 11 godina

@Nesa

Oces da ti kazem ko je Urosu platio advokata. JA! Ja sam jedan od onih koji su davali pare za tog momka.Momka koji je osudjen mimo zakonskih propisa i kome je kazna nije odmjerena u skladu sa zakonom! A isto tako je zasluzio kaznu ali ne onoliku koliku je sud izrekao. I oces sad da rijesis nasilje na stadionima? Citas novine i njihove tekstove i na osnovu toga donosis zakljucke,koji su skroz pogrsni vjerovatno. Ali ti si vjerovatno jedan od onih koji sjede kuci i iz fotelje oce da rjesavaju probleme...

Delija UE

pre 11 godina

Stvarno je alarmantno. Evo bas za vikend navijaci vikali pomocnom sudiji biiip celava na utakmici Sloboda-BSK. Licno sam bio svedok nemilih dogadjaja. :-)

Srbocrnogorac

pre 11 godina

Alo dal zaista mislite da to sto se englezi ili italijani rokaju daje nasim takozvanim navijacima za pravo da prave jos gora sr..a??

Po cenu da nas izbace iz svih takmicenja ako ce to da nas dovede u red, Ja sam ZA!

Pekar,lekar,apotekar...

pre 11 godina

Ma da, Vi hocete da nas sve zaposle pa da mi rmbacimo po koje kakvim fabrikama. E pa ne moze. Hocu da spavam do 2 ,da blejim do 22,da skitam do 5 i tako svaki dan. Kad se smorim idem na tekmu pa na fajt. Moze i tvorza jer je zakon cool.

kiki

pre 11 godina

Ja se ne secam kad je zadnji put bilo nereda ako ne racunamo Krusevac , ovi ce dozivotno da nam prete, citam sportske tj fudbalske vesti nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete.......

Aca

pre 11 godina

Ja ne znam zašto nam UEFA stalno gleda kroz prste? Suspenzija, na 2 godine i gotovo. Nasilje je svuda u Srbiji: u školi, na ulic, na putu - pogledajte kake se vozi, svi nise pistolje, policija ne radi ništa. Još je premijer ministar policije, a MUP najgora karika društva, dokle?

w8

pre 11 godina

ako se preti suspenzijama da prestanemo sa nemirima u fudbalu, onda pun glas za još nemira, nek nas izbace iz svega što je moguće. Dosta je fudbal bio među prva 2 sporta u Srbiji, rezultati su katastrofalni a milioni se vrte svakog dana

Vladimir

pre 11 godina

Svašta!
Kada bi nekome razbiti glavu ili ga ubosti nožem bilo nasilje, mi bi onda imali problem sa nasiljem. Ali, pošto i drugi to rade, onda na sreću to nije nasilje, pa mi nemamo taj problem.

Dacha

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1

Sinke Grof

pre 11 godina

Postoje problemi kod nas koji su uocljivi ali mnogo gori od nas su lige Italije,Grcke,rasizam u Britaniji...A nama prete jer smo postali siromasna zemlja sa jos siromasnijim ljudima...udri po sirotinji...udri,,stoku"! Za sve su krivi politicari sto su nas do ovog doveli!

SALEA 2-1

pre 11 godina

Samo odlučno i samo napred.Krajnje je vreme da se divljaci-huligani kao Mišić,Bogdanov i njima slični udalje sa sportskih manifestacija.Takvima je mesto u zatvoru.Najzad da ponovo ljudi porodično idu na utakmice.ŽIVELA SRBIJA

Dejan

pre 11 godina

Ja bih i predlozio da se utakmice izmedju Hrvatske i Srbije igraju bez publike. Jer svi znamo da ce pola stadiona u Zagrebu pevati "Ubi, ubi Srbina" i "Srbe na vrbe", kao sto ce se u Srbiji pevati kojekakve idiotske pesme. Dali za UEFU samo vaze uvrede pojedinaca, recimo ako je neko tamne koze ili ako je homoseksualac, a uvrede celih naroda se shvate kao nesto normalno? Posto znam da ce se i u Zagrebu i u Beogradu pevati rasisticke i fasisticke pesme, UEFA bi trebala da izbaci i Hrvatsku i Srbiju iz takmicenja. Jer nasi narodi nisu zreli za civilizaciju.

igorpl

pre 11 godina

Molomo vas suspendujte nas više da se bar ne BRUKAMO ako ništa drugo!
A i da se država malo zapita šta će da radi sa HULIGANIMA!!!

opusteno

pre 11 godina

Ma dobro, bitno da lacijali ne bodu sve redom, da juveovi ne lome sta stignu, da romini sede i posmatraju utakmicu i bacaju cvece kad njihov tim pobedi, itd. . . Koga vi zezate? Mi da bi na vasem nivou bili sto se tice huliganizma, mora jos mnooogo ljudi da izgubi zivot

SRBIN

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA

boban

pre 11 godina

Zasto da nas ne izbace iz evropskih klupskih takmicenja ... :)
Ili nam ne dozvole da se plasiramo na evropsko prvenstvo ili Sevecko...?

Mi i onako ne igramo nikakvu ulogu u evropskom fudbalu.. Znaci mozemo cisto ovako da igramo fudbal iz RAZONODE ono ko je prvi i to Mozda tada i neko dodje da gleda sem dece koja vise na Jugu i Severu...Polu amateri..i cao

Toliko o tome

ccccc

pre 11 godina

Nasilje treba usmeriti prema vama da biste obratili paznju na prave probleme nasilja. Engleska i Italija leglo rasizma i nasilja, da ne pominjem Izrael. A vi NAMA pretite suspenzijama! Ocistite svoje dvoriste pa gledajte u tudje.

crnobeli delija

pre 11 godina

budimo realni - Rusija, Italija, Poljska, Holandija, Engleska, u poslednje vreme i Nemacka, sve su to zemelje u kojima ima vise nasilja i vise rasizma na utakmicama nego kod nas. To znamo mi, zna i UEFA, FIFA< BIA, CIA< Templari,...

Problem svih navedenih institucija je sto ne smeju da pipnu u saveze ni u klubove iz ovih zemalja. Svi smo videli kad je na teren pala banana prosle nedelje na utakmici Totenhem-Arsenal i niko se od engleza nije oglasio (bar ni blizu kao sto su trazili da se kazni nasa reprezentacija).

Zato se nadaju da ako udare jako po malim zemljama (kao sto su sve ExYu i jos par po evropi), to ce uplasiti "nedodirljive" pa ce sve nasilje i sav rasizam sa evropskih terena i tribina, preko noci nestati.

I to znamo da se nece desiti, ali ko nas pita. Bitno je da "organi" rade i da se pare slivaju tamo gde treba. Mozemo sad svi da pevamo decije pesmice i na utakmicama sedimo s rukama na ledjima, isto nam je, puci ce po nama.

PeraLozac

pre 11 godina

Koji bre navijaci?!? Pa na poslednjoj utakmici reprezentacije je bilo 25 ljudi?!? Jeeeee, koliko ste dosadni, nemam reci.. NEMAMO PARE!!!!! Kazite nam lepo, klosare i slepce NE PRIMAMO! A ne ovako na finjaka da nas zzzzzz... Da imamo kintu kao oni seici.. Navijaci bi nam bili cvece pa makar palili 500 baklji po utakmici..

Mladen

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pretnjama,samo nam prete sa tim suspenzijama.Dal je moguce da smo mi jedini problem,u Engleskoj u zadnjih mesec dana 3-4 puta na njihovim mecevima bilo je rasizma,o Italiji da ne govorim.Jel njima prete suspenzijama?

Garbage collector

pre 11 godina

Ok, u Engleskoj kad jedan navijač na rasnoj osnovi opsuje Rio Ferdinanda, novine bruje o tome. Naše svako kolo obeležavaju paljenje nacionalnih zastava, zviždanja himni, oponašanja majmuna. Kod nas postoje kriminalni klanovi navijačkih grupa. Uzmimo naprimer Alkatraz i Zabranjene (fina imena) koji se svako malo bodu noževima i ubijaju na ulici. Uzmimo Radovu grupu navijača Gvozdeni odred, otvorene fašiste. Navijači Novog Pazara "ekstremi".... Kada je derbi, u Beogradu vlada policijski čas, milijardu policajaca na svakom koraku. A i ostali sportovi, evo finale kupa u košarci npr.

Možemo svi da se pozivamo na Englesku osamdesetih, kada su njima zabranili učestvovanja u evropskim takmičenjima, na pijane ruskinje koje pokazuju sise na evropskom prvenstvu... Ali mi smo danas stvarno katastrofa.

Ministar

pre 11 godina

Aj neka neko fino objasni sta se desava to kod nas na tribinama?! Koji su to bili poslednji incidenti i koliko su ugrozili publiku.Samo nemojte molim vas da racunate tucu gdje su potuku dvije osobe ili tako nesto ( sto je inace redovna pojava npr na utakmicama americkog fudbala i to predstavlja pravu atrakciju). Neka se pozabave malo nasiljem koje je sve vise ucestalo na utakmicama po zapadnoj evropi. Zadnje kolo Lige Uefa vam je primjer za to

Mladen

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pretnjama,samo nam prete sa tim suspenzijama.Dal je moguce da smo mi jedini problem,u Engleskoj u zadnjih mesec dana 3-4 puta na njihovim mecevima bilo je rasizma,o Italiji da ne govorim.Jel njima prete suspenzijama?

opusteno

pre 11 godina

Ma dobro, bitno da lacijali ne bodu sve redom, da juveovi ne lome sta stignu, da romini sede i posmatraju utakmicu i bacaju cvece kad njihov tim pobedi, itd. . . Koga vi zezate? Mi da bi na vasem nivou bili sto se tice huliganizma, mora jos mnooogo ljudi da izgubi zivot

PeraLozac

pre 11 godina

Koji bre navijaci?!? Pa na poslednjoj utakmici reprezentacije je bilo 25 ljudi?!? Jeeeee, koliko ste dosadni, nemam reci.. NEMAMO PARE!!!!! Kazite nam lepo, klosare i slepce NE PRIMAMO! A ne ovako na finjaka da nas zzzzzz... Da imamo kintu kao oni seici.. Navijaci bi nam bili cvece pa makar palili 500 baklji po utakmici..

ams

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.

Laufer

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.
(ams, 7. mart 2013 17:17)

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.

SRBIN

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA

igorpl

pre 11 godina

Molomo vas suspendujte nas više da se bar ne BRUKAMO ako ništa drugo!
A i da se država malo zapita šta će da radi sa HULIGANIMA!!!

crnobeli delija

pre 11 godina

budimo realni - Rusija, Italija, Poljska, Holandija, Engleska, u poslednje vreme i Nemacka, sve su to zemelje u kojima ima vise nasilja i vise rasizma na utakmicama nego kod nas. To znamo mi, zna i UEFA, FIFA< BIA, CIA< Templari,...

Problem svih navedenih institucija je sto ne smeju da pipnu u saveze ni u klubove iz ovih zemalja. Svi smo videli kad je na teren pala banana prosle nedelje na utakmici Totenhem-Arsenal i niko se od engleza nije oglasio (bar ni blizu kao sto su trazili da se kazni nasa reprezentacija).

Zato se nadaju da ako udare jako po malim zemljama (kao sto su sve ExYu i jos par po evropi), to ce uplasiti "nedodirljive" pa ce sve nasilje i sav rasizam sa evropskih terena i tribina, preko noci nestati.

I to znamo da se nece desiti, ali ko nas pita. Bitno je da "organi" rade i da se pare slivaju tamo gde treba. Mozemo sad svi da pevamo decije pesmice i na utakmicama sedimo s rukama na ledjima, isto nam je, puci ce po nama.

Saca

pre 11 godina

Navijanje se svodi da sedite na mestu za koje je kupljena karta a ne na kojem vama odgovara,da se ne podižete sa svog mesta u cilju bacanja predmeta prema igraču ili na teren, a sve što možete da izgovorite, makar i najružnije psovke i uvrede, to je dozvoljeno, ali bez telesnog kontakta. Mora da se zna gde je granica.

Delija UE

pre 11 godina

Stvarno je alarmantno. Evo bas za vikend navijaci vikali pomocnom sudiji biiip celava na utakmici Sloboda-BSK. Licno sam bio svedok nemilih dogadjaja. :-)

ccccc

pre 11 godina

Nasilje treba usmeriti prema vama da biste obratili paznju na prave probleme nasilja. Engleska i Italija leglo rasizma i nasilja, da ne pominjem Izrael. A vi NAMA pretite suspenzijama! Ocistite svoje dvoriste pa gledajte u tudje.

bunny

pre 11 godina

Tokom ove pauze culi smo bar pet ovakvih izjava iz uefe i konstantno se pozivaju na sve veci stepen nasilja na utakmicama kod nas. I kako mi sad njima da objasnimo da se u zadnja tri meseca u srbiji nije ni igrao fudbal.

SALEA 2-1

pre 11 godina

Samo odlučno i samo napred.Krajnje je vreme da se divljaci-huligani kao Mišić,Bogdanov i njima slični udalje sa sportskih manifestacija.Takvima je mesto u zatvoru.Najzad da ponovo ljudi porodično idu na utakmice.ŽIVELA SRBIJA

Aca

pre 11 godina

Ja ne znam zašto nam UEFA stalno gleda kroz prste? Suspenzija, na 2 godine i gotovo. Nasilje je svuda u Srbiji: u školi, na ulic, na putu - pogledajte kake se vozi, svi nise pistolje, policija ne radi ništa. Još je premijer ministar policije, a MUP najgora karika društva, dokle?

Ministar

pre 11 godina

@Nesa

Oces da ti kazem ko je Urosu platio advokata. JA! Ja sam jedan od onih koji su davali pare za tog momka.Momka koji je osudjen mimo zakonskih propisa i kome je kazna nije odmjerena u skladu sa zakonom! A isto tako je zasluzio kaznu ali ne onoliku koliku je sud izrekao. I oces sad da rijesis nasilje na stadionima? Citas novine i njihove tekstove i na osnovu toga donosis zakljucke,koji su skroz pogrsni vjerovatno. Ali ti si vjerovatno jedan od onih koji sjede kuci i iz fotelje oce da rjesavaju probleme...

neven

pre 11 godina

Sve dzaba, ne moze covek ovim nasim vandalima na tribinama da dokaze pa to ti je! Neka nas izbace, fudbal je tako i tako postao obicna ljaga!

Dexim

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29)


Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...

Ministar

pre 11 godina

Aj neka neko fino objasni sta se desava to kod nas na tribinama?! Koji su to bili poslednji incidenti i koliko su ugrozili publiku.Samo nemojte molim vas da racunate tucu gdje su potuku dvije osobe ili tako nesto ( sto je inace redovna pojava npr na utakmicama americkog fudbala i to predstavlja pravu atrakciju). Neka se pozabave malo nasiljem koje je sve vise ucestalo na utakmicama po zapadnoj evropi. Zadnje kolo Lige Uefa vam je primjer za to

Srbocrnogorac

pre 11 godina

Alo dal zaista mislite da to sto se englezi ili italijani rokaju daje nasim takozvanim navijacima za pravo da prave jos gora sr..a??

Po cenu da nas izbace iz svih takmicenja ako ce to da nas dovede u red, Ja sam ZA!

w8

pre 11 godina

ako se preti suspenzijama da prestanemo sa nemirima u fudbalu, onda pun glas za još nemira, nek nas izbace iz svega što je moguće. Dosta je fudbal bio među prva 2 sporta u Srbiji, rezultati su katastrofalni a milioni se vrte svakog dana

Garbage collector

pre 11 godina

Ok, u Engleskoj kad jedan navijač na rasnoj osnovi opsuje Rio Ferdinanda, novine bruje o tome. Naše svako kolo obeležavaju paljenje nacionalnih zastava, zviždanja himni, oponašanja majmuna. Kod nas postoje kriminalni klanovi navijačkih grupa. Uzmimo naprimer Alkatraz i Zabranjene (fina imena) koji se svako malo bodu noževima i ubijaju na ulici. Uzmimo Radovu grupu navijača Gvozdeni odred, otvorene fašiste. Navijači Novog Pazara "ekstremi".... Kada je derbi, u Beogradu vlada policijski čas, milijardu policajaca na svakom koraku. A i ostali sportovi, evo finale kupa u košarci npr.

Možemo svi da se pozivamo na Englesku osamdesetih, kada su njima zabranili učestvovanja u evropskim takmičenjima, na pijane ruskinje koje pokazuju sise na evropskom prvenstvu... Ali mi smo danas stvarno katastrofa.

Dejan

pre 11 godina

Ja bih i predlozio da se utakmice izmedju Hrvatske i Srbije igraju bez publike. Jer svi znamo da ce pola stadiona u Zagrebu pevati "Ubi, ubi Srbina" i "Srbe na vrbe", kao sto ce se u Srbiji pevati kojekakve idiotske pesme. Dali za UEFU samo vaze uvrede pojedinaca, recimo ako je neko tamne koze ili ako je homoseksualac, a uvrede celih naroda se shvate kao nesto normalno? Posto znam da ce se i u Zagrebu i u Beogradu pevati rasisticke i fasisticke pesme, UEFA bi trebala da izbaci i Hrvatsku i Srbiju iz takmicenja. Jer nasi narodi nisu zreli za civilizaciju.

kiki

pre 11 godina

Ja se ne secam kad je zadnji put bilo nereda ako ne racunamo Krusevac , ovi ce dozivotno da nam prete, citam sportske tj fudbalske vesti nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete.......

Sinke Grof

pre 11 godina

Postoje problemi kod nas koji su uocljivi ali mnogo gori od nas su lige Italije,Grcke,rasizam u Britaniji...A nama prete jer smo postali siromasna zemlja sa jos siromasnijim ljudima...udri po sirotinji...udri,,stoku"! Za sve su krivi politicari sto su nas do ovog doveli!

noname

pre 11 godina

Daj Bože da nas UEFA izbaci, pa da se dozovemo pameti! Ne igra se fudbal da bi huligani uživali u međusobnom rokanju. Mi smo jedina zemlja u kojoj mala djeca NE SMEIJU da dođu na stadion! Zašto? Zbog frustriranih psihopata kojima je jedini cilj u životu nasilje. Ma zabole njih za fudbal, Partizan, Zvezdu, Rad...oni su tu samo zbog iživljavanja. I treba da nas izbace, ako ne možemo, a biće prije, ne želimo da ih zatvorimo i za sva vremena protjeramo sa sportskih manifestacija.

Pekar,lekar,apotekar...

pre 11 godina

Ma da, Vi hocete da nas sve zaposle pa da mi rmbacimo po koje kakvim fabrikama. E pa ne moze. Hocu da spavam do 2 ,da blejim do 22,da skitam do 5 i tako svaki dan. Kad se smorim idem na tekmu pa na fajt. Moze i tvorza jer je zakon cool.

Ja

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!

red

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!
(Ja, 7. mart 2013 19:44)

Sto lazes?

Vladimir

pre 11 godina

Svašta!
Kada bi nekome razbiti glavu ili ga ubosti nožem bilo nasilje, mi bi onda imali problem sa nasiljem. Ali, pošto i drugi to rade, onda na sreću to nije nasilje, pa mi nemamo taj problem.

Dacha

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1

RODITELJ

pre 11 godina

@Ministar:Samo o..š kao ti i tebi sličnima mogu da brane huligana Mišića.Iskreno se nadam da će Vučić i Dačić da očiste stadione od divljaka!

Smarty

pre 11 godina

Zasto vecina ovde brine tudju brigu? Bas me briga kako je kod drugih, ja hocu da odem sa decom na fudbalsku utakmicu, znajuci da nijedan debil nece pokusati da ubije policajca (koji je tu jer samo radi svoj posao) ili kreteni nece nasrnuti na normalne navijace samo zato sto navijaju za suprotan tim!
Da se ne lazemo - huligane na stadionima su stvorili sami klubovi! Dakle - ovaj problem se moze vrlo lako resiti da ima politicke volje. A nema je jer je to (jos uvek) dobar biznis. Kada bi se postovala i trenutno vazeca fudbalska pravila, nasi najveci klubovi bi odavno igrali u beogradskoj zoni.
Recept kako iskoreniti huligane je jednostavan: Utakmica mora biti prekinuta kada navijac utrci u teren (ili izazovu incidente na tribinama) i OBAVEZNO registrovana za protivnika 3:0 (bez obzira na trenutni rezultat). Ti "navijaci" idu pravo u zatvor i nema od-do, vec se tacno zna na koliko. Sledeci ispad navijaca - oduzimaju se bodovi klubu. Sledeci ispad - klub se seli u nizi rang.
Tvrdim da bi uz ove mere nasi stadioni bili puni pravih ljubitelja fudbala, a na terenu bi igrali pravi profesionalci.

Milosav

pre 11 godina

Izgleda da su poceli da pripremaju teren pred utakmicu sa Hrvatima. Ako Srbi bilo sta naprave na ovoj utakmici garantovano nam sledi zabrana svega i svacega a mozda i mini bombardovanje.
Bez sale, drzava mora pod hitno da sredi situaciju sa "navijacima" posle one sramote u Italiji, Krusevca itd UEFA ce imati super razlog da nam kaze: pa vi ste Srbi stvaro divljaci i niste ni za gde, evo vam X godina zabrane pa se javite kad pocictite kucu.
Mada kada malo bolje razmislim, kakva nam je fudbalska reprezentacija to mozda ne bi bilo lose. Mnogo nas bi ustedeli puno zivaca.

Luka

pre 11 godina

@ .."nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete......."

Mrze nas zato što smo mi "boži narod" a i pobedili smo NATO agresora.

Nataeos

pre 11 godina

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.
(Laufer, 07. mart 2013 18:29) tacno je da imamo divljake, budale i stoku... Ali nije razlog da se pametuje da smo samo mi divljaci a drugi godpoda.... Kad vec prete neka prete svima za to nikad nebi rekao Ne!

komsija

pre 11 godina

Pa nama stadioni zuje prazni a gospoda iz saveza radi licnih interesa hoce da grade Nacionalni stadion? Pa da ste malo bolje upuceni znali bi ste da niko osim Engleske i Francuske nema nacionalni stadion, niko u Evropi nema ono sto ste vi napravili u Pazovi, a da li rezultati reprezentacije oslikavaju tako nesto?? Pametnije je ulozite u rekonstrukciju ostalih stadiona,a ne da imate jednu Borcu gde mozete pre da igrate vaterpolo umesto fudbala.Ni jedan stadion nema normalan prilaz, a kamoli toalet da slucajno ako povedete dete na isti, da mozete negde da ga odvedete, a ne kao da je na livadi, okreni se sine da ti vetar duva u ledja, da ne bude kupanja. Slazem se sa gospodinom koji je napisao da su daleko ispred nas Poljaci,Rusi,Englezi cak i Nemci( najveca stopa nasilja zabelezena u zadnjih 20 godina u Nemackoj) po nasilju ispred nas, ali se kao i obicno kad god treba da se progura neki euro opet valja ista prica.

fenomen

pre 11 godina

Slazem se sa onima koji navode da u zapadnoj Evropi ima mnogo vise huliganizma nego kod nas ali sta to nas interesuje. Mi treba da sredimo stanje u nasem sportu a Englezi, Italijani i ostali nek sredjuju kod sebe. I da se ne lazemo ima i kod nas dosta problema. Misic i Bogdanov su vrh ali setimo se natpisa na utakmicama gde je jedan tim iz Novog Pazara a drugi iz recimo Beograda. Pa tih svih obostranih uvredljivih parola i pesama. Neredi su se prosirili i na kosarkaske utakmice a toga ranijih godina nije bilo. Recept je vise nego jednostavan. Doneti zakon koji definise kakva i kolika kazna sledi za odredjeni prekrsaj pa nek izvoli ko voli. I sto ostrije. E kad se jedno 20-30 huligana smesti iza resetki ostali ce dobro promisliti. I jos bih uveo obaveznu emisiju na recimo RTS-u koja bi pratila desavanja huligana u zatvoru. Pa svakog dana pre ili posle dnevnika da se pohvale sta su tog dana radili i kako su proveli dan. I obavezno za te huigane po zatvorima uvesti obavezne svakodnevne radne akcije sa lancem i kuglom oko noge pa na poljoprivredu, rudnik i slicno. Da osam sati dnevno radi a ne samo da se izlezava po zatvoru.
Poz...

Net grobari briljiraju...

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29

Tako je klovnove-sever u zatvor a Alcatraz da bude ponos navijaca! Na celu sa Prelicem i Kimijem i ostalim dobrim ljudima.

Bole

pre 11 godina

Trebali smo mi, Hrvatska i BiH da zajedno organizujemo Euro 2020, samo nismo bili uporni. A stvari u fudbalu treba resiti bez obzira da li smo se prijavili za domacine, ili ne

vladimir

pre 11 godina

mucno je citati komentare ljudi koji uglavnom ne gledaju utakmice uros misic je slucaj za sebe jer je za zastrasivanje doduse stravicno bakljom dobio 5 god jedina zemlja gde si de porodicno na utakmice je engleska cak je otud bila eskalacija nasilja jer je bila velika ekonomska kriza mnoge celicane su zatvorene i nasilje se sa ulica prenelo na stadione pored strozijih ali i sofisticiranih zakona (da ne bi isao na utakmicu sedis u policijskoj stanici )doslo je i do totalnog pregrupisavanja policije u velikoj britaniji u tom vremenu bas radi tog porodicnog karaktera nasilja
mi imamo slabe lige sa malo navijaca i tek sporadicnim nasiljem a u zemlji se vec 2 godine sprovode vrlo rigorozni zakoni
platini nista dobro nije doneo fudbalu (brojne sudijske kradje- svako moze da nabroji 10 u zadnjih 5 godina) ne uvidjenje elektronike zivot uefe od kazni i sl
poseban slag na tortu je ovaj grk koji nama prica u huliganizmu a u grckoj se nekad broj mrtvih peo na desetine citavi stadioni su ruseni radi neuslovnosti citavi kvartovi pripadaju huliganima a na derbiji olimpijakos -panatinaikos i obrnuto i nema gostujucih navijaca u nijednom sportu

malcolmX

pre 11 godina

samo prije par dana Bosance ste nazivali primitivcima,divljacima itd.zbog nereda na stadionima, a vidi ovo dali to UEFA raspravlja i prijeti civiliziranim Srpskim navijacima? Mi u Bosni bar imamo jedni druge da se "volimo" a vi ste svoji pa opet primitivizam.

boban

pre 11 godina

Zasto da nas ne izbace iz evropskih klupskih takmicenja ... :)
Ili nam ne dozvole da se plasiramo na evropsko prvenstvo ili Sevecko...?

Mi i onako ne igramo nikakvu ulogu u evropskom fudbalu.. Znaci mozemo cisto ovako da igramo fudbal iz RAZONODE ono ko je prvi i to Mozda tada i neko dodje da gleda sem dece koja vise na Jugu i Severu...Polu amateri..i cao

Toliko o tome

genious

pre 11 godina

sa stokom ne mozes drugacije..zabraniti navijanje na dve godine..pa uslovna..pa onda na 4 ako se ponove ispadi..a ovi sto placu za jadnim urosem i sto misle da je dobio vise nego sto je zasluzio..nisu verovatno na stepenu razvoja normalnog coveka, tako da njih mogu samo da zalim...uzas koja stoka i primitivci..mada nije ni cudo kada je veci deo onoga sto vredi morao da ode iz srbije.

David

pre 11 godina

Bedna si evropo ulizice!!!!!! Ko te branio od fasizma prodana duso.!!!! Sto dalje od tebe to bolje!!!!! Tamo gde nem prijteljstva i ljubavi svako gled samo sebe i svoj novcanik i zivi da radi=evropa

dvostruki arsini

pre 11 godina

Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...
(Dexim, 7. mart 2013 18:55)

Aleksandar Radovic. Bar ti "navijaci" zvezde nisu nikoga ubili, ali se slazem da takvi navijaci nikada vise ne kroce na stadion. Postoji nacin da se huliganizam iskoreni, i to na isti nacin kao sto je to uradila celicna lejdi Margaret Tacer. 5 godina zatvora za svakog navijaca koji izadje na teren, prekine utakmicu i slicno. Pa da vidimo ko ce smeti da izadje na teren, lepo ce da se skinu ograde na svakom stadionu.

A za ovo sto nam UEFA i FIFA prete, to je zato sto smo slabi, gore stvari se desavaju u Italiji i Engleskoj, ali te zemlje su prejake i njih ne smeju da diraju, pa se onda sile na nama

Kriminalce iz uprava i tzv. navijace na robiju! Is! A i ove sto se prave blesavi: "Drugi su jos gori!"

pre 11 godina

A sta smo to sad uradili?
(maki, 7. mart 2013 15:04)

Nije ti jasno? Stvar i jeste u tome sto nista NISMO URADILI, a Zakon postoji.

Najzad, lepo je praviti se (ili se mozda ne pravimo?) blesav. Tako se najlakse lovi u mutnom.

Koji vam je?

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1 (Dacha, 07. mart 2013 16:09)

Tako je Tole ce vec sutra da gradi "ciganima" stadion a ti ces kuci da sedis i places.

Nenw

pre 11 godina

Nova kockica u rusenju balanskih otpadnih drzavica. Unistavanje duha jos je ostalo. Pri tome: Najvaznije je da se mi i dalje mrzimo.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Da je za svaki incident kaznjavan krivac DRZAVA, tj policija, a ne klubovi, siledzijstvo bi odavno bilo odstranjeno. Stadion je po zakonu ODUVEK javno mesto, a to znaci da je odgovorna policija a ne klub! I u Evropi su siledzijstvo obuzdale drzave a ne klubovi: koji nemaju ni oruzje, ni lisice i marice, niti sigurnosne kamere, ni pravo ikoga da legitimisu, cak.

xdejan

pre 11 godina

Ista ta uefa soli nama pamet a na utakmicama lige sampiona i evrope vesele sudije dele crvene kartone i sviraju penale u nadoknadi vremena za start na loptu (basel zenit i real man utd) i oni ce nama da dele lekcije! sto ne posete tursku malo ili englesku?! pa ne rese problem kod njih?

zoki

pre 11 godina

Pateticni i jadni ste i vi sa severa, a i vi sa juga. Ako vam se bije, ratuje, ratova ima sirom sveta pa navalite u placenike. Zelim da mi se omoguci da mog sina od 7 godina odvedem na derbi utakmicu, bez da mislim da ce mu neko narusiti zdravlje ili ugroziti zivot!!!
Tako je nekada bilo! Danas razni divljaci "predvode" kvazi-navijacke grupe finansirani od klubova, koji su se pretvorili u mafijaske organizacije. Sramotno.

anonimus

pre 11 godina

Nemoze niko kod nas uvesti red na utakmice,uvek ce se naci bar mala grupa srba koja ce da napravi nered,to nam je nazalost u KRVI

Ragnarog

pre 11 godina

I kada ne bi bilo huligana na našim stadionima i kada bi imali kvalitetan fudbal,ja bih svoje dete pre odveo u pozorište ili na neki koncert... Ne razumem čemu izgradnja modernih stadiona? Služiće nam nekoliko puta godišnje a posle će zujati prazni...Premda sam agnostik,verujte mi,ja bih taj novac pre dao za izgradnju crkve nego da taj novac ode na tako neku glupu gradjevinu...

Duci0167

pre 11 godina

@Ragnarog Pa ti bi u crkvu dao pare,jel? Jel ti mozda palo na pamet da crvkva ima vise para od drzave? Da ista ta crkva blagosilja te patrioTe po stadionima? Da ista je blagosiljala "Skorpione"?Ne pada ti napamet da bi pre dao za skupe operacije dece na samrti ili u druge humanitarne svrhe?

igorpl

pre 11 godina

ministar. isti taj uros misic da je u americi tako nesto uradio dobio bi najmanje jednu dozivotnu. e kada tako nesto dodje kod nas tek tada ce mo biti normalno drustvo

Ministar

pre 11 godina

@Nesa

Oces da ti kazem ko je Urosu platio advokata. JA! Ja sam jedan od onih koji su davali pare za tog momka.Momka koji je osudjen mimo zakonskih propisa i kome je kazna nije odmjerena u skladu sa zakonom! A isto tako je zasluzio kaznu ali ne onoliku koliku je sud izrekao. I oces sad da rijesis nasilje na stadionima? Citas novine i njihove tekstove i na osnovu toga donosis zakljucke,koji su skroz pogrsni vjerovatno. Ali ti si vjerovatno jedan od onih koji sjede kuci i iz fotelje oce da rjesavaju probleme...

Mladen

pre 11 godina

Dosta bre vise sa tim pretnjama,samo nam prete sa tim suspenzijama.Dal je moguce da smo mi jedini problem,u Engleskoj u zadnjih mesec dana 3-4 puta na njihovim mecevima bilo je rasizma,o Italiji da ne govorim.Jel njima prete suspenzijama?

SRBIN

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA

opusteno

pre 11 godina

Ma dobro, bitno da lacijali ne bodu sve redom, da juveovi ne lome sta stignu, da romini sede i posmatraju utakmicu i bacaju cvece kad njihov tim pobedi, itd. . . Koga vi zezate? Mi da bi na vasem nivou bili sto se tice huliganizma, mora jos mnooogo ljudi da izgubi zivot

ams

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.

Laufer

pre 11 godina

Odvratna, uzasavajuca selektivna pravda! Nema tima koji ode u Rim a da mu neko od navijaca ne bude zadrzan u bolnici zbog uboda nozevima, nema nedelje u nizim rangovima nemackih liga a da se ne prave neredi i tuce, nema utakmice u Poljskoj a da se pre i posle meca ne sastaju na poljanama u ugovorenim tucama, pa Holandija, Turska, Engleska itd., svi oni prednjace u nasilju u odnosu na nas. Al' kao sto neko rece, udri po sirotinji kao sto smo mi i licemerno se bavi problemima rasizma i sl. Sramno, odvratno, pokvareno.
(ams, 7. mart 2013 17:17)

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.

Dejan

pre 11 godina

Ja bih i predlozio da se utakmice izmedju Hrvatske i Srbije igraju bez publike. Jer svi znamo da ce pola stadiona u Zagrebu pevati "Ubi, ubi Srbina" i "Srbe na vrbe", kao sto ce se u Srbiji pevati kojekakve idiotske pesme. Dali za UEFU samo vaze uvrede pojedinaca, recimo ako je neko tamne koze ili ako je homoseksualac, a uvrede celih naroda se shvate kao nesto normalno? Posto znam da ce se i u Zagrebu i u Beogradu pevati rasisticke i fasisticke pesme, UEFA bi trebala da izbaci i Hrvatsku i Srbiju iz takmicenja. Jer nasi narodi nisu zreli za civilizaciju.

Dexim

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29)


Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...

Sinke Grof

pre 11 godina

Postoje problemi kod nas koji su uocljivi ali mnogo gori od nas su lige Italije,Grcke,rasizam u Britaniji...A nama prete jer smo postali siromasna zemlja sa jos siromasnijim ljudima...udri po sirotinji...udri,,stoku"! Za sve su krivi politicari sto su nas do ovog doveli!

Ministar

pre 11 godina

Aj neka neko fino objasni sta se desava to kod nas na tribinama?! Koji su to bili poslednji incidenti i koliko su ugrozili publiku.Samo nemojte molim vas da racunate tucu gdje su potuku dvije osobe ili tako nesto ( sto je inace redovna pojava npr na utakmicama americkog fudbala i to predstavlja pravu atrakciju). Neka se pozabave malo nasiljem koje je sve vise ucestalo na utakmicama po zapadnoj evropi. Zadnje kolo Lige Uefa vam je primjer za to

kiki

pre 11 godina

Ja se ne secam kad je zadnji put bilo nereda ako ne racunamo Krusevac , ovi ce dozivotno da nam prete, citam sportske tj fudbalske vesti nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete.......

red

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!
(Ja, 7. mart 2013 19:44)

Sto lazes?

PeraLozac

pre 11 godina

Koji bre navijaci?!? Pa na poslednjoj utakmici reprezentacije je bilo 25 ljudi?!? Jeeeee, koliko ste dosadni, nemam reci.. NEMAMO PARE!!!!! Kazite nam lepo, klosare i slepce NE PRIMAMO! A ne ovako na finjaka da nas zzzzzz... Da imamo kintu kao oni seici.. Navijaci bi nam bili cvece pa makar palili 500 baklji po utakmici..

ccccc

pre 11 godina

Nasilje treba usmeriti prema vama da biste obratili paznju na prave probleme nasilja. Engleska i Italija leglo rasizma i nasilja, da ne pominjem Izrael. A vi NAMA pretite suspenzijama! Ocistite svoje dvoriste pa gledajte u tudje.

Dacha

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1

neven

pre 11 godina

Sve dzaba, ne moze covek ovim nasim vandalima na tribinama da dokaze pa to ti je! Neka nas izbace, fudbal je tako i tako postao obicna ljaga!

SALEA 2-1

pre 11 godina

Samo odlučno i samo napred.Krajnje je vreme da se divljaci-huligani kao Mišić,Bogdanov i njima slični udalje sa sportskih manifestacija.Takvima je mesto u zatvoru.Najzad da ponovo ljudi porodično idu na utakmice.ŽIVELA SRBIJA

crnobeli delija

pre 11 godina

budimo realni - Rusija, Italija, Poljska, Holandija, Engleska, u poslednje vreme i Nemacka, sve su to zemelje u kojima ima vise nasilja i vise rasizma na utakmicama nego kod nas. To znamo mi, zna i UEFA, FIFA< BIA, CIA< Templari,...

Problem svih navedenih institucija je sto ne smeju da pipnu u saveze ni u klubove iz ovih zemalja. Svi smo videli kad je na teren pala banana prosle nedelje na utakmici Totenhem-Arsenal i niko se od engleza nije oglasio (bar ni blizu kao sto su trazili da se kazni nasa reprezentacija).

Zato se nadaju da ako udare jako po malim zemljama (kao sto su sve ExYu i jos par po evropi), to ce uplasiti "nedodirljive" pa ce sve nasilje i sav rasizam sa evropskih terena i tribina, preko noci nestati.

I to znamo da se nece desiti, ali ko nas pita. Bitno je da "organi" rade i da se pare slivaju tamo gde treba. Mozemo sad svi da pevamo decije pesmice i na utakmicama sedimo s rukama na ledjima, isto nam je, puci ce po nama.

malcolmX

pre 11 godina

samo prije par dana Bosance ste nazivali primitivcima,divljacima itd.zbog nereda na stadionima, a vidi ovo dali to UEFA raspravlja i prijeti civiliziranim Srpskim navijacima? Mi u Bosni bar imamo jedni druge da se "volimo" a vi ste svoji pa opet primitivizam.

igorpl

pre 11 godina

Molomo vas suspendujte nas više da se bar ne BRUKAMO ako ništa drugo!
A i da se država malo zapita šta će da radi sa HULIGANIMA!!!

David

pre 11 godina

Bedna si evropo ulizice!!!!!! Ko te branio od fasizma prodana duso.!!!! Sto dalje od tebe to bolje!!!!! Tamo gde nem prijteljstva i ljubavi svako gled samo sebe i svoj novcanik i zivi da radi=evropa

Garbage collector

pre 11 godina

Ok, u Engleskoj kad jedan navijač na rasnoj osnovi opsuje Rio Ferdinanda, novine bruje o tome. Naše svako kolo obeležavaju paljenje nacionalnih zastava, zviždanja himni, oponašanja majmuna. Kod nas postoje kriminalni klanovi navijačkih grupa. Uzmimo naprimer Alkatraz i Zabranjene (fina imena) koji se svako malo bodu noževima i ubijaju na ulici. Uzmimo Radovu grupu navijača Gvozdeni odred, otvorene fašiste. Navijači Novog Pazara "ekstremi".... Kada je derbi, u Beogradu vlada policijski čas, milijardu policajaca na svakom koraku. A i ostali sportovi, evo finale kupa u košarci npr.

Možemo svi da se pozivamo na Englesku osamdesetih, kada su njima zabranili učestvovanja u evropskim takmičenjima, na pijane ruskinje koje pokazuju sise na evropskom prvenstvu... Ali mi smo danas stvarno katastrofa.

Srbocrnogorac

pre 11 godina

Alo dal zaista mislite da to sto se englezi ili italijani rokaju daje nasim takozvanim navijacima za pravo da prave jos gora sr..a??

Po cenu da nas izbace iz svih takmicenja ako ce to da nas dovede u red, Ja sam ZA!

Aca

pre 11 godina

Ja ne znam zašto nam UEFA stalno gleda kroz prste? Suspenzija, na 2 godine i gotovo. Nasilje je svuda u Srbiji: u školi, na ulic, na putu - pogledajte kake se vozi, svi nise pistolje, policija ne radi ništa. Još je premijer ministar policije, a MUP najgora karika društva, dokle?

Nataeos

pre 11 godina

Tisina, ne lupaj. Kad cemo jednom da priznamo da imamo stoku medju navijacima? Drugi me ne interesuju.
(Laufer, 07. mart 2013 18:29) tacno je da imamo divljake, budale i stoku... Ali nije razlog da se pametuje da smo samo mi divljaci a drugi godpoda.... Kad vec prete neka prete svima za to nikad nebi rekao Ne!

xdejan

pre 11 godina

Ista ta uefa soli nama pamet a na utakmicama lige sampiona i evrope vesele sudije dele crvene kartone i sviraju penale u nadoknadi vremena za start na loptu (basel zenit i real man utd) i oni ce nama da dele lekcije! sto ne posete tursku malo ili englesku?! pa ne rese problem kod njih?

RODITELJ

pre 11 godina

@Ministar:Samo o..š kao ti i tebi sličnima mogu da brane huligana Mišića.Iskreno se nadam da će Vučić i Dačić da očiste stadione od divljaka!

Net grobari briljiraju...

pre 11 godina

Dokle god budu prisutni Mišić,Bogdanov i ostali članovi njihovih grupa i treba da nas kažnjavaju.Pa ti klovnovi-sever nas obrukaše pred svetom.Takve divljake u zatvor,a na utakmice vratiti porodice!STOP DIVLJACIMA I HULIGANIMA (SRBIN, 07. mart 2013 15:29

Tako je klovnove-sever u zatvor a Alcatraz da bude ponos navijaca! Na celu sa Prelicem i Kimijem i ostalim dobrim ljudima.

Saca

pre 11 godina

Navijanje se svodi da sedite na mestu za koje je kupljena karta a ne na kojem vama odgovara,da se ne podižete sa svog mesta u cilju bacanja predmeta prema igraču ili na teren, a sve što možete da izgovorite, makar i najružnije psovke i uvrede, to je dozvoljeno, ali bez telesnog kontakta. Mora da se zna gde je granica.

Ja

pre 11 godina

Jedan od VODJA Zvezdinih navijaca, direktno mi je rekao ovo: IDEM CAK I NA PARTIZANOVE TEKME. JER, GDE MOZES SUTIRATI PANDURA NEKAZNJENO, OSIM NA STADIONU?! Jel vam dovoljno? A takve su i vodje grobara!!!

Pekar,lekar,apotekar...

pre 11 godina

Ma da, Vi hocete da nas sve zaposle pa da mi rmbacimo po koje kakvim fabrikama. E pa ne moze. Hocu da spavam do 2 ,da blejim do 22,da skitam do 5 i tako svaki dan. Kad se smorim idem na tekmu pa na fajt. Moze i tvorza jer je zakon cool.

bunny

pre 11 godina

Tokom ove pauze culi smo bar pet ovakvih izjava iz uefe i konstantno se pozivaju na sve veci stepen nasilja na utakmicama kod nas. I kako mi sad njima da objasnimo da se u zadnja tri meseca u srbiji nije ni igrao fudbal.

Luka

pre 11 godina

@ .."nema dana da se ne dogodi neki incident a samo nama prete......."

Mrze nas zato što smo mi "boži narod" a i pobedili smo NATO agresora.

Smarty

pre 11 godina

Zasto vecina ovde brine tudju brigu? Bas me briga kako je kod drugih, ja hocu da odem sa decom na fudbalsku utakmicu, znajuci da nijedan debil nece pokusati da ubije policajca (koji je tu jer samo radi svoj posao) ili kreteni nece nasrnuti na normalne navijace samo zato sto navijaju za suprotan tim!
Da se ne lazemo - huligane na stadionima su stvorili sami klubovi! Dakle - ovaj problem se moze vrlo lako resiti da ima politicke volje. A nema je jer je to (jos uvek) dobar biznis. Kada bi se postovala i trenutno vazeca fudbalska pravila, nasi najveci klubovi bi odavno igrali u beogradskoj zoni.
Recept kako iskoreniti huligane je jednostavan: Utakmica mora biti prekinuta kada navijac utrci u teren (ili izazovu incidente na tribinama) i OBAVEZNO registrovana za protivnika 3:0 (bez obzira na trenutni rezultat). Ti "navijaci" idu pravo u zatvor i nema od-do, vec se tacno zna na koliko. Sledeci ispad navijaca - oduzimaju se bodovi klubu. Sledeci ispad - klub se seli u nizi rang.
Tvrdim da bi uz ove mere nasi stadioni bili puni pravih ljubitelja fudbala, a na terenu bi igrali pravi profesionalci.

Kriminalce iz uprava i tzv. navijace na robiju! Is! A i ove sto se prave blesavi: "Drugi su jos gori!"

pre 11 godina

A sta smo to sad uradili?
(maki, 7. mart 2013 15:04)

Nije ti jasno? Stvar i jeste u tome sto nista NISMO URADILI, a Zakon postoji.

Najzad, lepo je praviti se (ili se mozda ne pravimo?) blesav. Tako se najlakse lovi u mutnom.

w8

pre 11 godina

ako se preti suspenzijama da prestanemo sa nemirima u fudbalu, onda pun glas za još nemira, nek nas izbace iz svega što je moguće. Dosta je fudbal bio među prva 2 sporta u Srbiji, rezultati su katastrofalni a milioni se vrte svakog dana

Delija UE

pre 11 godina

Stvarno je alarmantno. Evo bas za vikend navijaci vikali pomocnom sudiji biiip celava na utakmici Sloboda-BSK. Licno sam bio svedok nemilih dogadjaja. :-)

genious

pre 11 godina

sa stokom ne mozes drugacije..zabraniti navijanje na dve godine..pa uslovna..pa onda na 4 ako se ponove ispadi..a ovi sto placu za jadnim urosem i sto misle da je dobio vise nego sto je zasluzio..nisu verovatno na stepenu razvoja normalnog coveka, tako da njih mogu samo da zalim...uzas koja stoka i primitivci..mada nije ni cudo kada je veci deo onoga sto vredi morao da ode iz srbije.

noname

pre 11 godina

Daj Bože da nas UEFA izbaci, pa da se dozovemo pameti! Ne igra se fudbal da bi huligani uživali u međusobnom rokanju. Mi smo jedina zemlja u kojoj mala djeca NE SMEIJU da dođu na stadion! Zašto? Zbog frustriranih psihopata kojima je jedini cilj u životu nasilje. Ma zabole njih za fudbal, Partizan, Zvezdu, Rad...oni su tu samo zbog iživljavanja. I treba da nas izbace, ako ne možemo, a biće prije, ne želimo da ih zatvorimo i za sva vremena protjeramo sa sportskih manifestacija.

Vladimir

pre 11 godina

Svašta!
Kada bi nekome razbiti glavu ili ga ubosti nožem bilo nasilje, mi bi onda imali problem sa nasiljem. Ali, pošto i drugi to rade, onda na sreću to nije nasilje, pa mi nemamo taj problem.

fenomen

pre 11 godina

Slazem se sa onima koji navode da u zapadnoj Evropi ima mnogo vise huliganizma nego kod nas ali sta to nas interesuje. Mi treba da sredimo stanje u nasem sportu a Englezi, Italijani i ostali nek sredjuju kod sebe. I da se ne lazemo ima i kod nas dosta problema. Misic i Bogdanov su vrh ali setimo se natpisa na utakmicama gde je jedan tim iz Novog Pazara a drugi iz recimo Beograda. Pa tih svih obostranih uvredljivih parola i pesama. Neredi su se prosirili i na kosarkaske utakmice a toga ranijih godina nije bilo. Recept je vise nego jednostavan. Doneti zakon koji definise kakva i kolika kazna sledi za odredjeni prekrsaj pa nek izvoli ko voli. I sto ostrije. E kad se jedno 20-30 huligana smesti iza resetki ostali ce dobro promisliti. I jos bih uveo obaveznu emisiju na recimo RTS-u koja bi pratila desavanja huligana u zatvoru. Pa svakog dana pre ili posle dnevnika da se pohvale sta su tog dana radili i kako su proveli dan. I obavezno za te huigane po zatvorima uvesti obavezne svakodnevne radne akcije sa lancem i kuglom oko noge pa na poljoprivredu, rudnik i slicno. Da osam sati dnevno radi a ne samo da se izlezava po zatvoru.
Poz...

komsija

pre 11 godina

Pa nama stadioni zuje prazni a gospoda iz saveza radi licnih interesa hoce da grade Nacionalni stadion? Pa da ste malo bolje upuceni znali bi ste da niko osim Engleske i Francuske nema nacionalni stadion, niko u Evropi nema ono sto ste vi napravili u Pazovi, a da li rezultati reprezentacije oslikavaju tako nesto?? Pametnije je ulozite u rekonstrukciju ostalih stadiona,a ne da imate jednu Borcu gde mozete pre da igrate vaterpolo umesto fudbala.Ni jedan stadion nema normalan prilaz, a kamoli toalet da slucajno ako povedete dete na isti, da mozete negde da ga odvedete, a ne kao da je na livadi, okreni se sine da ti vetar duva u ledja, da ne bude kupanja. Slazem se sa gospodinom koji je napisao da su daleko ispred nas Poljaci,Rusi,Englezi cak i Nemci( najveca stopa nasilja zabelezena u zadnjih 20 godina u Nemackoj) po nasilju ispred nas, ali se kao i obicno kad god treba da se progura neki euro opet valja ista prica.

vladimir

pre 11 godina

mucno je citati komentare ljudi koji uglavnom ne gledaju utakmice uros misic je slucaj za sebe jer je za zastrasivanje doduse stravicno bakljom dobio 5 god jedina zemlja gde si de porodicno na utakmice je engleska cak je otud bila eskalacija nasilja jer je bila velika ekonomska kriza mnoge celicane su zatvorene i nasilje se sa ulica prenelo na stadione pored strozijih ali i sofisticiranih zakona (da ne bi isao na utakmicu sedis u policijskoj stanici )doslo je i do totalnog pregrupisavanja policije u velikoj britaniji u tom vremenu bas radi tog porodicnog karaktera nasilja
mi imamo slabe lige sa malo navijaca i tek sporadicnim nasiljem a u zemlji se vec 2 godine sprovode vrlo rigorozni zakoni
platini nista dobro nije doneo fudbalu (brojne sudijske kradje- svako moze da nabroji 10 u zadnjih 5 godina) ne uvidjenje elektronike zivot uefe od kazni i sl
poseban slag na tortu je ovaj grk koji nama prica u huliganizmu a u grckoj se nekad broj mrtvih peo na desetine citavi stadioni su ruseni radi neuslovnosti citavi kvartovi pripadaju huliganima a na derbiji olimpijakos -panatinaikos i obrnuto i nema gostujucih navijaca u nijednom sportu

Koji vam je?

pre 11 godina

Pa nista Tole, sad ti izgradi ciganima Marakanu ko nacionalni stadion kao zahvalnicu za sve ono u Djenovi sto su napravili. To je najmanje sto mozes da ucinis za srbijanski brend br.1 (Dacha, 07. mart 2013 16:09)

Tako je Tole ce vec sutra da gradi "ciganima" stadion a ti ces kuci da sedis i places.

Milosav

pre 11 godina

Izgleda da su poceli da pripremaju teren pred utakmicu sa Hrvatima. Ako Srbi bilo sta naprave na ovoj utakmici garantovano nam sledi zabrana svega i svacega a mozda i mini bombardovanje.
Bez sale, drzava mora pod hitno da sredi situaciju sa "navijacima" posle one sramote u Italiji, Krusevca itd UEFA ce imati super razlog da nam kaze: pa vi ste Srbi stvaro divljaci i niste ni za gde, evo vam X godina zabrane pa se javite kad pocictite kucu.
Mada kada malo bolje razmislim, kakva nam je fudbalska reprezentacija to mozda ne bi bilo lose. Mnogo nas bi ustedeli puno zivaca.

Nenw

pre 11 godina

Nova kockica u rusenju balanskih otpadnih drzavica. Unistavanje duha jos je ostalo. Pri tome: Najvaznije je da se mi i dalje mrzimo.

anonimus

pre 11 godina

Nemoze niko kod nas uvesti red na utakmice,uvek ce se naci bar mala grupa srba koja ce da napravi nered,to nam je nazalost u KRVI

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Da je za svaki incident kaznjavan krivac DRZAVA, tj policija, a ne klubovi, siledzijstvo bi odavno bilo odstranjeno. Stadion je po zakonu ODUVEK javno mesto, a to znaci da je odgovorna policija a ne klub! I u Evropi su siledzijstvo obuzdale drzave a ne klubovi: koji nemaju ni oruzje, ni lisice i marice, niti sigurnosne kamere, ni pravo ikoga da legitimisu, cak.

zoki

pre 11 godina

Pateticni i jadni ste i vi sa severa, a i vi sa juga. Ako vam se bije, ratuje, ratova ima sirom sveta pa navalite u placenike. Zelim da mi se omoguci da mog sina od 7 godina odvedem na derbi utakmicu, bez da mislim da ce mu neko narusiti zdravlje ili ugroziti zivot!!!
Tako je nekada bilo! Danas razni divljaci "predvode" kvazi-navijacke grupe finansirani od klubova, koji su se pretvorili u mafijaske organizacije. Sramotno.

Bole

pre 11 godina

Trebali smo mi, Hrvatska i BiH da zajedno organizujemo Euro 2020, samo nismo bili uporni. A stvari u fudbalu treba resiti bez obzira da li smo se prijavili za domacine, ili ne

Ragnarog

pre 11 godina

I kada ne bi bilo huligana na našim stadionima i kada bi imali kvalitetan fudbal,ja bih svoje dete pre odveo u pozorište ili na neki koncert... Ne razumem čemu izgradnja modernih stadiona? Služiće nam nekoliko puta godišnje a posle će zujati prazni...Premda sam agnostik,verujte mi,ja bih taj novac pre dao za izgradnju crkve nego da taj novac ode na tako neku glupu gradjevinu...

Duci0167

pre 11 godina

@Ragnarog Pa ti bi u crkvu dao pare,jel? Jel ti mozda palo na pamet da crvkva ima vise para od drzave? Da ista ta crkva blagosilja te patrioTe po stadionima? Da ista je blagosiljala "Skorpione"?Ne pada ti napamet da bi pre dao za skupe operacije dece na samrti ili u druge humanitarne svrhe?

boban

pre 11 godina

Zasto da nas ne izbace iz evropskih klupskih takmicenja ... :)
Ili nam ne dozvole da se plasiramo na evropsko prvenstvo ili Sevecko...?

Mi i onako ne igramo nikakvu ulogu u evropskom fudbalu.. Znaci mozemo cisto ovako da igramo fudbal iz RAZONODE ono ko je prvi i to Mozda tada i neko dodje da gleda sem dece koja vise na Jugu i Severu...Polu amateri..i cao

Toliko o tome

dvostruki arsini

pre 11 godina

Koliko samo grobarske ostrascenosti. Ti ocigledno zaboravio na Tatona, Ivana Perovica? ccc strasno...
(Dexim, 7. mart 2013 18:55)

Aleksandar Radovic. Bar ti "navijaci" zvezde nisu nikoga ubili, ali se slazem da takvi navijaci nikada vise ne kroce na stadion. Postoji nacin da se huliganizam iskoreni, i to na isti nacin kao sto je to uradila celicna lejdi Margaret Tacer. 5 godina zatvora za svakog navijaca koji izadje na teren, prekine utakmicu i slicno. Pa da vidimo ko ce smeti da izadje na teren, lepo ce da se skinu ograde na svakom stadionu.

A za ovo sto nam UEFA i FIFA prete, to je zato sto smo slabi, gore stvari se desavaju u Italiji i Engleskoj, ali te zemlje su prejake i njih ne smeju da diraju, pa se onda sile na nama

igorpl

pre 11 godina

ministar. isti taj uros misic da je u americi tako nesto uradio dobio bi najmanje jednu dozivotnu. e kada tako nesto dodje kod nas tek tada ce mo biti normalno drustvo