Sreda, 06.03.2013.

09:20

DS u blokadi, Dinkić ne da pare

Računi DS u blokadi jer Ministarstvo finansija nije odobrilo sredstva za troškove izborne kampanje, kaže Božidar Đelić. Dinkić: Ne dam da se ispuni zahtev DS.

Izvor: Beta

DS u blokadi, Dinkiæ ne da pare IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

261 Komentari

Sortiraj po:

KLODIN VULF

pre 11 godina

Pa vreme je da se malo zavrnu rukavi, gosodo lezilebovići. Ako običan građanin mora da živi po principu "koliko para toliko muzike" , onda ni vi niste izuzetak.

vladanstar

pre 11 godina

zasto ste u blokadi??hehehe,niste vracali pare koje ste uzeli.Vadite pare iz slamarice i nema problem.Nas bre obicne gradjane cim ne vratimo 100 din odma kamete,blokade,tuzbe.vas su dosta cekali,mislili su da cete biti i dalje na vlasti al......

jagodica bobica

pre 11 godina

DS traži da se krši zakon (o finansiranju političkih stranaka) i ja to neću da dozvolim"-naravno,jer oni ne znaju šta znači zakon.Za njih ga nikad nije ni bilo

darko

pre 11 godina

Sada se DS i Đilas ljute na Kurir, a kada je taj isti Kurir u predizbornoj kampanji bezrezervo podržavao DS i Đilasa, i svakodnevno na naslovnim stranama negativno pisao o Nikoliću i Vučiću, tada je DS-u i Đilasu bilo lepo, i nisu se bunili. E pa batina ima dva kraja. Sada kada je Kurir "okrenuo ćurak naopako", e sada se pokreću tužbe i traže milionske odštete.

jagodica bobica

pre 11 godina

Novac za razvoj gradova, prema njegovim rečima, obezbediće se štednjom.-Gospodo žutaći,imajte malo obraza i vratite sve što ste pokrali.Možemo samo da izmaštamo kolike su to cifre

gospodja ministarka

pre 11 godina

DS u saopštenju ukazuje da svaki put kada se čuje kritički ton na račun Vlade u nekim medijima "osvanu najbrutalnije laži o članovima DS".-a jadni vi,poštenjačine.A šta vi radite?Narodu je muka od vaših prljavih podmetačina

Jahorina

pre 11 godina

Građani si na majskim izborima izabrali promene iz razloga da se spreči dalje pljačkanje države i njenih građana i da se poštuju zakoni. DS je naučio da rešava svoje problema bez razlike da li se to krši sa odredbama zakona ili ne. E više to ne može da se tako radi i zato sva podrška Dinkiću što ne dozvoljava da se krše zakoni.

Александар Џунић

pre 11 godina

Верујем да је ДС врхушка финансијски хипер позитивна - умеју да себи утрпају паре у џепове, док за странку и не хају, а о држави да и не говорим - је л' могуће да се то све наватало на Ђинђића, тако паметног и поштеног?

Tiha

pre 11 godina

Ministarstvvo finansija po zakonu je dužno da strankama izdvaja određenu sumu, ali to je funkcionerima DS uvek malo, zadužili su se i kod razvojne banke Vojvodine na milione dinara kredita, koji naravno niko ne vraća. Država je morala da propadne jer kredite niko nije vraćao. Obični građani su kredite morali da isplaćuju i vraćaju samo su se pojedinci bogatili na tuđ račun. Mislim da DS ne bi trebao više da govori o svojim stranačkim finansijama.

ksenija

pre 11 godina

Sve ste planove napravili ali niste onaj najvazniji - kako da se DS izvuce iz krize u koju je zapala....mada,iskreno mislim da njoj nema pomoci!!!

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Djelicu ,niste vise na vlasti da mozete da radite sta hocete.Znate sada ste u opoziciji a Srbija pokusava da postane normalna drzava.

Sync

pre 11 godina

Gde ja da uzmem kredit, jedno dve tri hiljade evra da pokrpim minuse koje vucem vec godinama, od kada je ova kriza, pa mi plata kasnila i do 10 meseci, zalio se ja tad, ali niko me nije cuo, ni mene niti mojih 150 kolega, cak smo i digli frku po medijima, ali jok. Jedne nedelje samo je nestala TV Avala i pojavio se Pink 2, i nikom nista.

Hedonist

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota da trazite.Sami ste napravili problem, sami ga i resavajte. Muka mi je vise od toga sto zelite da zivite na grbaci naroda.

evropejac

pre 11 godina

Bas me interesuje na koji nacin je Mladja od hiljadu eura finansirao kampanju, a sada pametuje i seiri????
DS je uzeo kredit, nije im tajkun dao kintu, a ostali??
SNS, URS...kako kako?

dejan

pre 11 godina

Verujem da tih 300 miliona dinara Djelic moze da izvuce iz malog dzepa i resi ovaj tako "veliki" problem DS. Sa ovakvom opozicijom, SNSu i drugoj bratiji ne ostaje nista drugo vec da bezbrizno vladaju godinama unapred.

Jazavac

pre 11 godina

@(anonimus, 6. mart 2013 21:04) Ti nisi razumeo.
Tekuce finansiranje stranke iz drzavnog budzeta je nedovoljno da bi se platila rata,odnosno zaostala dugovanja.
Djelic predlaze da polanici zaloze svoje plate i da ce time steci uslovi za deblokadu.Gde imas i preko koje banke kredit od 1,4%,pa im je i to mnogo da plate?!Stranka nista ne proizvodi,ne prodaje,nema PDV a dobila je kredit.
platu prima narodni poslanik,a ne stranka a to je protiv zakonito.
Da li ce poslanik od svoje apanaze da placa stranku ili ce novac da iskoristi da svojoj tetki kupi kauc je njegovo licno i tu drzava ne moze nista da utice.
Istu stvar je uradio Dragan Djilas nakon gay parade,kada je radnicima Cistoce,zelenila i vodovoda smanjio plate za 500 dinara sa obrazlozenjem "stetu neko treba da plati".
Kad nezaposlenost bude opala za 20% onda mozemo sa sigurnoscu reci da je prestala organizovana partijsko-politicka pljacka,o tad je polemisanje bezveze

nekoime

pre 11 godina

kako dopustate ovde da se javi ovaj kao zoran s da mi prica o podtenju stranke ds a da pljuje.i izmislja lazi o aktuelnoj vlasti jer pola te vlade je iz proslog saziva a neki vec dvr tri vlade kao dinkic npr.e moj stranacki placeniku zar nije jasno da je ds propao naravno ostace oni ali mali broj jer ipak.je svima manje vise jasno da kako su bodili drzavu najbolje se vidi po stranackom racunu,stranke racun praza ali funkcioneri su podstanari,hahahahahha....a ko ke udbas a ko.nije to nece da mi prica sad jedan ds-ovac kojo ke ljut i sujeta povredjena pa sad pljuje i izmislja price kako su pni udbasi...mislim strasno da takp.laze.neko kako.je ds extra stranka a zivimo na granici siromastva posle.njihove decenije vlasti....ja sam glasao za dos ali vec godinama to.ne radim jer mi je jasno sta i ko su oni sto upravljaju sa njom...ds skup lopova i korupcionasa....cast izuzecima koji si u malom broju....

JATAGANAC

pre 11 godina

Pa zasto niste otplacivali kredit kao svi normalni ljudi??? Navikli ste da trosite gomilu para, a da ne vracate. E, pa nece da moze drugovi i drugarice!

Eh

pre 11 godina

da je to rekao neko drugi a ne Dinkic pa da covek veruje.Sad se svi ostrvili na Demokrate, i prijatelji i neprijatelji.Lesinari....Ovo izdrndavanje nad oslabljenim bas ne prilici.To bas pokazuje koliko su ovi na vlasti sitni.

anonimus

pre 11 godina

Upravo sad citam izjavu Arsica iz SNS koji kaze da je SNS vratila dva kredita (citiram) "sa racuna za redovan rad stranke"i dodaje da to zakon ne zabranjuje.
Suprotno tvrdi Dinkic, a Agencija za borbu protiv korupcije , kao i obicno, u naslovu "jedno" a u tekstu nedoreceno.

Ko tu koga zaj.....?

branko

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a mene zanima kako ste vi podigli toliki kredit i ko vam je to odobrio? I evo vam jedno resenje kako da izadjete iz krize jer vase dugove nece platiti ni drzava a ni gradjani. Neka vam svaki clan ako duboko veruje u politiku DS-a i vasu viziju odvoji koji dinar vise, pa imate prijatelje stranke koji su vasom podrskom dobili preduzeca za male pare koje ste pre toga pripremili(unistili), pa su vam tu Djilas, Djelic i kompanija koja ne zna sa kolikom svotom novca raspolaze. Eto vam resenje ako vam se isplati za vas javasluk. A ono sto je najbitnije, to je da gradjani Srbije konacno vide sta ste radili samo na ovom primeru a da se ne prica za sve ostalo.

Rajan

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara, zakon treba da bude jednak za sve ali da mi Mladjan Dinkic govori o zakonu i postenju... to vam je kao Tarzan i elektronika.

novica952

pre 11 godina

Očigledno je DS pobrkao lončiće i ne samo da je ušao u veliku krizu članstva i ospianja kadrova kroz odbvore po Srbiji već je sada i u velikim finansijskim problemima ali svojim krivicom i megalomanskim zahtevima za parama. Uzevši kredi od Razvojne banke bez garancija i potrošivši pare u izbore i od kredita i od Izborne komisije sada očekuje da iz redovnog priliva sredstava otplaćuje kredit što je protivzakonito. I čudno da oni koji su samo do koji mesec trebali da štite ministarstvo finansija od nezakonitog rada pokušavaju da nenamenskim trošenjem para pokriju rupe i bahato ponašanje u izboru.

ko ne zna na pare,zna na grabulju,motiku,lopatu

pre 11 godina

Odlican je stos jer je Djelic prvo saopstio da je partiju uveo bankrot iz kojeg nema pojma kako da izadje,
a zatim saopstio javnosti da ima ekonomsko resenje za 7 miliona gradjana.
Sa ovakvim inetelktualcem,Toma Master ima 300 godina da vlada

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Sad se tek vidi koliko je bila greška što ste šutnuli Jeremića. On bi sada okrenuo kuma i kum bi obavio jednu finansijsku transaciju i račun bi bio odblokiran. Međutim, vi šutnuste Jeremića i ova spasonosna kombinacija otpada.

Siniša S

pre 11 godina

(Spasenija, 6. mart 2013 17:56)

Pa moram da priznam da stvarno više nemam živaca za prevarante i hoštaplere, ali nedam se. Koliko smo mi propatili teško je izdržati i ostati zdrav, mnogi nisu zdravi, mnogi nisu živi, mnogi su digli ruku na sebe, mnogi su moji prijatelji poginuli na ratištu... Od 1990 godine se borim protiv ljudi poput Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića...upropastili su mi život, a sada hoće da upropaste i život moje dece. Mogao sam kao i mnogi drugi da spakujem stvari i odem, živim normalnim životom u normalnoj državi, bez stresova...ali odlučio sam da ostanem(i pogrešio, očigledno) u svojoj zemlji i da se borim protiv tih likova. Ja jako dobro poznajem Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića i ekipu, znam svaki njihov potez unapred, poznajem ekipu oko njih(sve udbaš do udbaša, hoštapler do hoštaplera), znam i to da su vrhunski manipulatori...pričaju jedno, a rade drugo...znam i da ima mnogo naivčina koji nasedaju na njihove pričice, laži, demagogiju...na njihovu glumu...I jedina partija koja može da se suprostavi tim likovima je DS, sve ostale partije nemaju tu snagu. Matrica razbijanja opozicije je iz devedesetih, isti ljudi obavljaju taj prljavi posao, ništa tu nije novo, ali danas je DS mnogo jaka i neće vam to uspeti, džaba prljava kampanja. Znam ja jako dobro da i neki ljudi u DS nisu doro radili, da su radili za svoj džep, ali to je mali broj ljudi, mnogi su sami napustili DS, mnogi su izbačeni. Miševima se kao mamac za mišolovku postavlja sir...

Pa ne zaradjuje,a oce da trosi

pre 11 godina

Djelicu,meni nesto ovde nije jasno.Ti si expert za dugove pa da mi objasnis,a mogu i iz svih ostalih partija.
Na osnovu cega politicke partije dobijaju kredite od banaka?
ko im daje garancije?
Milione trosite na te plakate,a u izbornoj kampanji svi su manje ili vise reseni protiv koga ce,ako vec nemaju za koga.
Zasto bacate lovu,kad ste u medijima prisutni i u redovnom svaki boziji dan?!
Zastupljeni ste i u redovnim i vanrednim vestima,izvestajima.
Ovde samo oni koji su dobili mandat treba da primaju plate,a ostatak su aktivisti u slobodno vreme.
Nas ta predizborna kampanja kosta kao 300 srednjih porodicnih firmi ili 3 manje fabrike za proizvodnju necega,patika i cipela na primer,konfekcije ili cega god.

voja

pre 11 godina

Pa mogli ste gospodo Djilas,Djelic,Pajtic,Elezovic i td malo da pomognete stranci da date novac da se racun odblokira,nije to za vas veliki iznos.Medjutim vi ste naucili samo da uzimate.

Boki

pre 11 godina

Mislim da je sada svima jasno kako je funkcionisao DS i zbog cega nam je drzava tapkala u mestu. Nekontrolisano i ogromno trosenje para. Ako su oni samo za stranku podizali ogromne kredite a pri tome dobijali i deo koji im pribada iz budzeta plus prilivi sa drugih strana (clanarine, sponzorstva iz interesa itd) i sada su u ogromnim dugovanjima, pa kako je onda stranka uopste opstajala do sada? Pa lepo, snalazili se ljudi na sve strane, i onda imamo sporne privatizacije, imali smo propadanje firmi i stavljanje u stecaj zbog nekog ko je hteo da je kupi a za uzvrat zna se sta sleduje itd. A sto je najgore ako su sada u minusu a sve protekle godine nisu bili postavlja se pitanje koliko su uzimali iz drzavne kase. To je samo slucaj stranke, a ne smem ni da pomislim sta se radilo i koliko se muljalo kada je u pitanju pojedinac na funkciji u nekom preduzecu, ustanovi ili ministarstvu. Eto sugradjani moji toliko o postenju DEMOKRATSKE STRANKE i njihovim vizijama i planovima za izvlacenje Srbije iz krize.

R2D2

pre 11 godina

Ja sa godinama ziveci u ovoj zemlji postajem sve veci mizantrop. Iako sam proevropski orijentisan gradjanin ove zemlje osecam gadjenje prema bilo kojoj politickoj opciji, a najvise me razocarala DS jer sam po prirodi stvari uvek bio njihov simpatizer odnosno glasac... Ne bih komentarisao SNS, SPS i ostalu kompaniju jer smatram da svako normalan zna kakav pedigre stoji iza njih. Ipak ne razumem, a cak me i nerviraju ovi bezumni navijaci i branioci DS-a jer znam koliko loseg kadra, koliko losih stvari i prokockanih sansi je DS izrodila u periodu svoje vladavine... I sto je najgore stvari se ne menjaju na bolje tako da su normalni ljudi ostavljeni prakticno na cedilu. S tim u vezi i prica oko prevremenih ili redovnih izbora deluje kao neslana sala.

Novosadjanka

pre 11 godina

Tolki silni milioni baceni..za sta?? Tj ciji su to milioni?? Pa nasi, gradjanski. Da su pametnije utroseni, ne bi nama sad svaki dan rasla cena svih mogucih namirnica, grejanja itd...

Ostrašcenost-bez pravih argumenata

pre 11 godina

Može danas, Dinkic da radi ovo što radi jer se uvukao kod Prvog.
Sve kampanje vecih stranaka se finansiraju iz kredita, a one koje to ne rade, finansiraju se od tajkuna.
Doci ce dan kad ce ono Vucicevo odelo ipak obuci, ovaj najgori politicar na srpskoj sceni.
Nece mu tad pomoci ni cvrst dogovor sa SPSom, a i SNS ce shvatiti kakvu guju hrani u nedrima.

zoki

pre 11 godina

Xaxaxa koliko gidina ste se vi clanovi DS podsmevali,tada vam je bilo lepo da punite dzepove iz drzavne kase,e dosta je bilo,vi jacate,pa vas za par meseci nece biti i smejacu se u inat vama i drago mi jejer sam mnogo propatio zbog vase bahatosti! Cao pa pa :)

Kenedi 661

pre 11 godina

@Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu. (raven, 6. mart 2013 14:58)

Nema ovde govora o političkom revanšizmu, naprosto, Ministarstvo finansija vodi Mlađan Dinkić a ne neko iz redova Sns.

Spasenija

pre 11 godina

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.
(Siniša, 6. mart 2013 17:25)

Uh što će lepo biti kad se ti probudiš iz tog DS-ludog sna ima sve da te glava bili. Što se Dinkića i Vučića tiče reče da su oni miševi za DS, e pa da ti kažem oni misle da je DS odličan sir za njih, i mislim da su pri kraju sa njim. To jest da su ga već pojeli. A ti čuvaj živce i želudac od mnogo nervoze hoće čir.

Siniša

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.
(roki, 6. mart 2013 14:57)

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.

sumorni

pre 11 godina

Mladja i radikali su troškove svoje kampanje rešili tako što su uhapsili svog finansijera, lako je njima.

No, mislim da je Dinkić ovim zagrizao preveliki kolač, cenim da će se zagrcnuti.

Jako osvetoljubiv tip, neće zaboraviti da ga nisu hteli ni po cenu gubitka vlasti (na čemu im odajem priznanje), ali su i dalje prevelik zalogaj za Mladju koji se krije iza tudjih ledja.

ivaan

pre 11 godina

Vrlo je zanimljivo od koga su demokrate dizale kredite. Sve što je bilo vezano za Razvojnu banku Vojvodine bilo je, najblaže rečeno, sumnjivo i predmet je dublje analize i istrage. Uzeli su krajnje sumnjiv kredit od krajnje sumnjive fantomske RBV, misleći da će lagano osvojiti vlast i da se nikada neće pokrenuti pitanje legitimnosti poslovanja te banke.

delija

pre 11 godina

Ja im ne bi dao dinara dok se ne utvrdi kako su dobili kredit bez ikakvih garancija. Jel to bila ona priča,mi ćemo pobediti,nema ništa da brinete,biće para ili nešto drugo. Dokle više da se otima u ovoj Srbiji.

Samo napred Mladjo sj..i nas do kraja!

pre 11 godina

Sve mi toplo oko srca kad vidim koliko Dinkic ima obozavalaca u Srbiji.
Ne znam kako je to uspeo da od onako omrazenog lika postane ovako voljen.Prosto mu se divim.

Dragan J.

pre 11 godina

Od pocetka demokratizacije Srbije, nisam video ovako dobro organizovano "ubijanje" jedne stranke i jedne ideje, i kolektivnu hajku i satanizaciju jedne stranke kao sto je DS! Klasicna zamena teza i demagoski napadi! A pritome, su iskopirali njihove ideje o evropi itd. Pa taj Dinkic i Dacic su bili zajedno sa zutima i? Zbog kratkog pamcenja Srbija ce platiti cenu, a Ds je platio cenu elitizma i nadmenosti! Postovani demokrate nije ovo Svedska, ovo je Balkan!!!

PATTERSON

pre 11 godina

Đelić se u zadnje vreme samo kompromituje svojim izjavama. Zar misli da će javnost imati simpatije prema tome da su sredstva uskraćivana tamo gde ih je trebalo davati, a sipana kapom i šakom na DS kampanju? Završna konvencija DSa koštala je više nego Madonin koncert, a zna se da ona ne štedi. Lepo se organizujte, pa sami vraćajte kredite.

transcendentalni styling

pre 11 godina

da je ds, dok je bio na vlasti, nešto slično uradio naprednjacima, nebo bi se srušilo na njih. osveti besnih exradikala nema granice. ali, ničija nije gorela do zore (doći će na red jednom i njihovo razbacivanje silnim parama, kupovinama i poklonima)...

Двоглави арапин

pre 11 godina

Имају план да државу изведу из кризе? Хајде, за почетак, крените од себе.

crni domino

pre 11 godina

Ovu reprizu sam vec gledao.
Udario pirocanac na pirocanca.
Samo, sada je ovaj prugasti u senci velikog vola! I neda pare.
Ljudi umislili da se ovako vodi drzava...
To srpski narode, ujedajte se medjusobno k´o kerovi. Za to vreme treci ker sa vrha vlasti se nasladjuje mukom ova dva kera!... To je nasa Srbija! To je nas zivot. To je nas mentalitet!

MUKNAVI

pre 11 godina

Stranacke podele,strancarenje i cerupanje Gradjana se nastavlja dok ne dogura do tuce i razdora koji ce odvuci prelepu drzavu do totalnog sunovrata jer u Srbiji se politikom bave `ludaci,mutivode,sebicnjaci i podmicivaci` koji gule ostale i evo sada su poceli i izmedju sebe da se ganjaju oko para..

casper

pre 11 godina

E sad mi ovo malo nije jasno. Sad ispada da su svi uzeli pare za kampanju,samo DS nije. Pa šta oni misle, da smo mi veverice. Ovi se blamiraju iz dana u dan.

sve u svemu,nosite se svi

pre 11 godina

Ako su duzni neka ih blokiraju.Nemam nista protiv.Samo zanima me ko ce da blokira Dinkica?Od kojih para SNS vraca kredit?Ko je za njih dao garancije?

q

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.
(Ana, 6. mart 2013 10:13)

25% nezaposlenih je mnogo manja nezaposlenost nego 100% 90 tih u vreme Milosevica ili 50% najmanje nezaposlenih u vreme Tita kad se na poslu lezalo i spavalo.

Laki

pre 11 godina

Dobro Mladjo samo dokazi odakle pare tebi za skupu kampanju a i SNS oni su makar uzeli kredit a ti i SNS koristili ste kriminalne pare a za SPS je verovatno banana dao svi ste isti.

ja ne razumem

pre 11 godina

"Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da neće dozvoliti da se ispuni zahtev Demokratske stranke da se njen dug za izbornu kampanju isplaćuje iz sredstava za redovno finansiranje mesečnih aktivnosti."
Ljudi, je l' može neko ovo da objasni!
Da li DS traži da se kao garancija za kredit retroaktivno daju sredstva koja ona dobija (mesecno ili kako?) iz budžeta, po osnovu po kome valjda i ostale parlamentarne stranke dobijaju pare? Da li su oni kasnili sa otplatom kredita? Ako nisu kasnili, da li je njima Razvojna banka Vojvodine sad naprasno tražila garanciju koju im nije tražila kad im je kredit odobren?
Ne pitam ovo sns dežurne komentatore, nego nekog ko razume o čemu je reč.

Swerige

pre 11 godina

I ja bih zelela da pitam DS, zasto je meni ovde u Stockholmu iskljuceno grejanje a ja debelo placam za to celu god.Kao dezurni krivac za sve,i sto jeste i sto nije zgresio, molim da mi Djelic ogovori.PS.Srecna sam sto ne zivim u Srbiji, jer bih od naprednjaka sigurno dobila infarkt.Mislila sam ,da sam ih prevazisla 1999 god.ali sada vidim da su gori nego ranije.Valjda zato sto su na vlasti.Neka vam je Bog na pomoci moj narode.

Sima

pre 11 godina

*Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom [link]
(NS, 6. mart 2013 13:20)

Pa Dinkic je dao svom gazdi "Todor" modnoj kolekciji pare iz Fonda za razvoj koji je vodila Kalanovic.Zatim je "Todor" zadrzao manju svotu,a 700 000 evra uplatio URS-u kao donaciju.
Novac nikad nije vracen u fond do dana danasnjeg.
Meni jedno nije jasno,ko njima odobrava kredite,kad oni nisu nikakva firma,fabrika i krediti se ne vracaju od poslanickih plata,po nenormalno niskim kamatama?
Mi placamo i po 30 puta vece kamate,a neverovatno je da to Djelic ne pominje?!

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

zorka

pre 11 godina

Sad je vec jasno, kako je DS dobio izbore u Vojvodini, oni su ih kupili a dug nemogu da vrate.Nema vise Razvojne banke, nema kredita bez pokrica, i zato je neprihvatljiv zahtev za vanredne izbore u Vojvodini.

roki

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.

a77

pre 11 godina

''URS je potrošio oko 458 miliona dinara i to najvećim delom na tv spotove, čak 405 miliona, ali nisu pokrili sve troškove.

Prema rečima Minića, iz budžeta su dobili 54 miliona dinara, od donacija firmi 55 miliona i 1,5 miliona od donacija fizičkih lica, a zanimljivo je da su prikupili oko 13 miliona donacija u uslugama kao što su štampanje.
"Oni imaju minus koji će verovatno predstavljati problem dalje, jer ne može da se pokrije iz novca za redavno finansiranje rada", rekao je Minić. ''

Ajd' sad Dinkiću, ti meni objasni, zašto tebi nije blokiran račun!??!! Kome duguješ onih 389,5 miliona dinara? Od koga ste uzeli kredit? Niste?!? Odakle vam 389.500.000 dinara?!?

Mici

pre 11 godina

On se pita kako su dobili milionski kredit bez pokrica,a sta mi onda da se pitamo???
Nista, treba im udariti ,vodecima u stranci,po privatnoj imovini pa da vidimo kako ce se jos neko naci pametan da se igra sa tudjim parama.
A i banka sama da odgovara,jer svako od nas je isao bar jednom da pita za neki manji kredit i sta nam sve traze od papira ali izgleda da te milionske daju na obraz!!!!

raven

pre 11 godina

Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu.

Мр.Гоод

pre 11 godina

(Radisav, 6. mart 2013 14:25)
Пре него што почнете да причате неистине проверите када је највећи број агенција основан. Тако ћете видети да су управо осниване за време претходне владе. Можда је Динкић заиста тамо сместио своје кадрове, али је ДС имао премијера, највећи утицај у влади и све то је аминовао.

zašto vam plaćam infostan, da bi vaši partiski činovnici dobijali plate?

pre 11 godina

Sad je stvarno hladno bez grejanja. Pa bi zamolo DS da nam uključi grejanje u BG-u, pošto su na vlasti.

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

memorija

pre 11 godina

Ovo i nisu neke pare za njihove clanove. Ovo za tren oka, sve cisto, sa papirima, podmire Boza Djelic (iz Credit Agricole-a akcija) i Djilas (iz Direkt Media-e), mogu pojedinacno, mogu zajedno, da "caste jarane". Ostala "boranija" sto zida po pasnjacima i zivi po Senjacima, Dedinjama, Tatarskim brdima i Lipovim gejevima, neka prilozi po sobu za baksis njihovim kriminalnim pajtasima, sirotim bankarima... Nego, sekiram se, ziv nisam, jel to kasni plata Borisu Tadicu? Ode Tadic, ode papa, sta ti je zivot...

Ras

pre 11 godina

kad ti i ti oko tebe vratite pare koje ste olako pokupili u proteklih 7-8 godina onda da stanete u red na drzavnu kasu. Ni ti nisi isplatio ljudima u caopisu "ekonomist" silne plate a to je bila tvoja novina, pa se ne sekiras. E tek kad ti radnicima Ekonomista platis onda i Dinkica da opominjes. A ne ovako, kupio si u Parizu nekretnine a ljudi iz Ekonomista na ulicu i to bez zadnjih 6 palta.

nikad nam nece biti bolje

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.

kojekomeduzan

pre 11 godina

Svi računi DS u svim bankama u Srbiji blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine. Ova banka pokrenule je postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara. Boži ako je toliko stalo, neka izdvoji sa svojih računa neku crkavicu za svoju potonulu stranku. Najbolje da građani vraćaju njihove dugove!!

Lucifer

pre 11 godina

pa lako je ex radikalima... Misko uplati Vojvodi 4-5 miliona evra , a Beko Eliotu Nesu milionce... pa i ja bi bio predsednik da imam te pare!

rastko

pre 11 godina

DS se zali kako nema garanta,a ko je garant gradjanima Srbije koji nemaju hleba da jedu,ne mogu da dobiju kredit ni 1000 din a ne tolike pare.Sta ocekivati od lopova da nece mozda da gradjani vracaju kredit,imaju poslanicke plate pa neka se svi odreknu i neka otplate kredit.

Игор Јарамаз

pre 11 godina

Нека им Драган Ђилас буде гарантор кредита. Проблем решен.

Ова консултација је бесплатна, наредне наплаћујем.

jelena jsm

pre 11 godina

Zašto bi i odobrio kad je svima jasno kao dan da je u pitanju pokušaj krađe, samo što nije uspelo jer nisu ostali na vlasti.

a77

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00
(Tika, 6. mart 2013 11:58)

Hehe... mislim da niste shvatili... postoji SAMO kredit, ostalo Dinkić i Vučko ne uplaćuju, pa ne može da se vrati kredit... Ne guši se na taj način opozicija, dragi Prvi. Niste to shvatili krajem prošlog veka, to može da bude opasno...

cudonevidjeno

pre 11 godina

Kao da nisu bili na vlasti sve ove godine! Praksali se, ucili u hodu, punili sopstvene budzete a sad imaju resenje!Cuj to! A navikli na bespovratne kamate i sad u problemu!O njihovoj kampanji bolje ne komentarisati...

Sokobanjac

pre 11 godina

" Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka"

Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...

Ovi su cudni

pre 11 godina

Ovi strucnjaci iz DS se setili da imaju program kad su izgubili vlast. Gde vam je bio taj program dok ste bili na vlasti? Siguran sam da bi im se program opet zagubio ako bi nekim cudom opet dosli na vlast i doneli bi jos vise problema. I sto je najsmesnije, isti oni koji su zauzimali najvece funkcije i koji se tada nisu setili programa, sada ga preko noci pronadjose.

Thor

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.
(nikad nam nece biti bolje, 6. mart 2013 13:07)

Bez iskazivanja mišljenja građana nema nam demokratije, a što se tiče EU, tamo igraš kako sviraju, tamo nema nešto mnogo demokratije... Tamo se narod ništa ne pita.

NS

pre 11 godina

Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=25&nav_id=621268

environmentalist

pre 11 godina

Gdin. Djelic pa ovo se prosto moze resiti! Umesto da cedite drzavu i delate protiv zakona, samo preusmerite akumulirana sredstva sa Vasih personalnih racuna (tu mislim na sve visoke funkcionere DS-a a ne samo gdin. Djelica) na racun stranke i gotova stvar.

sincitybg

pre 11 godina

Trenutno pakujem deciju garderobu, i neke sitnice, i malo novca, kako bi posalo malom decaku od 3 godine, koji zivi u ocajnim uslovima sa ocem, i kome je najveca zelja da jede cokoladu, juce su neki mediji izvestavali o tome, ali ne svi, a kad vidim da za stranke se iz budzeta bacaju pare za trange frange, dok necije dete na ivici egizstencije dodje mi da psujem i pljujem sve sto se uteglo u odelce i naziva politicarem u Srbiji

nesto smrdi

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.
(Neko ko redovno plaća račune, 6. mart 2013 12:18)
E bravo..
lapaju nas cele godine i kada je +50 mi placamo centralno, ali zato cim predje 5 u plusu oni gase!
da ne pominjem ekoloske takse i odrzavanje zgrade koja metlu nije videla mesecima
Gde su pare????
Vratite pare pa pricajte o vasim planovima

ST

pre 11 godina

Vi koji ovde lupetate da li uopšte znate o čemu se radi ili samo imate potrebu da po nalogu partije pišete gluposti. Nakon završenih izbora, a prema broju osvojenih mandata, država treba da uplati na račune partija određeni iznos novca. Dinkić namerno neće da isplati novac iako je obavezan po zakonu i obavezuje ga usvojeni budžet. A zašto se sve ovo radi? Pa da se uništi opozicija, da nema ko da ih kritikuje i kontroliše kako bi mogli neometano da nas pljačkaju, da nas truju sa mlekom, da dele lovu tajkunskim preduzećima...Za neupućene, postoje zakonska ograničenja za donatore, to je zakonom uređeno kako bi država finansirala aktivnosti partija, a ne tajkuni i interesne grupe. Gde su sada svi oni koji su insistirali da se ovakva pravila donesu, a sada se ta pravila ne poštuju - poput Agencije za borbu protiv korupcije, Transparentnost Srbija... Zašto ćutite? Ako vam partije nisu potrebne, onda jasno recite. Ako hoćete jednopartijski sistem, onda recite. Rasformirajte parlament, nema demokratije, pa neka jedan čovek sam vlada. I Milošević je pokušavao da uguši opoziciju, slao kamione sa peskom na političke protivnike, Stambolić je likvidiran i posut krečom, novinari su ubijani..., pa nije uspeo da nam zapuši usta, a znate kako je završio. Pa nećete ni vi da nas ućutkate.

DS i odgovornost

pre 11 godina

Zamolio bih B92 da pokrene pitanje o grejanju u BG, za druge gradove ne znam. Da vide grđani kako se štadi na tuđem zdravlju. Čiji mozak u gradu ne može da shvati da i ako je spoljašnja temperatura malo iznad propisan, da su stanovi još uvek hladni.

Kad je izbila afera o aflotoksinima u mleku i nebulozno ponšanje i izjave ministra vi ste bili mnogo oštri na rečima i sarkastični. što sam podržao. Kako su oni rešili problem sa mlekom tako je i DS rešio problem sa grejanjem jednostavno neko je prepravio propis da je normalna temperatura 19 stepeni.

Posmatrač BB

pre 11 godina

Ajmo Đeliću, Đilase, Vlahoviću, Pitiću, i Tadiću naravno, Petroviću obavezno pokažite da ste široke ruke pa dajte nešto stranci. Proveli ste vreme stvarajući uslove da vam se džepovi napune. Đeliću pa ti si biran za džeka godine! Budi džek Đeliću.

KOBRA

pre 11 godina

Samo već jednom da se završe provere u razvojnoj banci, mnoge će opštine imati blokirane račune, neka vide građani šta ste radili i kako ste dobili glasove.

cole

pre 11 godina

To sto im je racun u blokadi je rezultat loseg menadzmenta! Duguju oni i firmama koji su im pomagali! Vanbilansno! Duguju nama koji smo bili njihovi glasaci, simpatizeri i clanovi jer su nam svojom nesposobnoscu, arogantnoscu i vređanjem naše inteligencije doveli na vlst likove iz 90 tih godina....Vulgarne, nepismene, ostrašćenje kvazi patriote.....i ponovo stampedo mediokriteta na pozicije u državnoj upravi i javnim preduzećima. Sve to o čemu sada propovedate...to ste mogli da uardite i za to ste imali dovoljno vremena. Ali ste vi voleli da se slikate i ogledate u svojim senkama....Flertovali ste sa Dinkićem .....znali ste u prste šta radi i kakv je lik....ali ste imali svoju trgovinu sa njima....E sada izvolte! No je problem što najveću cenu toga plaćaju gradjani i što je zahvaljujući vama počelo sistemsko urušavanje i ućutkivanje srednje klase i gradjanske Srbije.

Miša, Bgd

pre 11 godina

Meni ovo bode oči... Znači, da su kojim slučajem pobedili na izborima, mi nikada ne bi ni saznali za ovo a naše pare bi otišle na pokrivanje kredita. Interesuje me koliko je ovakvih "pokrivanja" bilo? Očigledno mnogo jer koliko se sećam, za vreme DS-a standard nam je opadao a dug po glavi stanovnika rastao. Ogromna razlika ( milioni, milijarde...) je morala negde da završi, u nečijim džepovima.

Strani posmatrač

pre 11 godina

Zašto su računi DS-a blokirani? 1) SNS-u nisu zato što su sve platili kešom, izuzev 10% kredita kod Miškovićeve Univerzal Banke ("Koalicija Pokrenimo Srbiju skupila je i potrošila oko 307 miliona. Gotovo svi troškovi odnose se na zakupljene termine na TV-u - 305 miliona. Novac je najvećim delom iz budžeta - 212 miliona, od fizičkih lica je skupljeno 43 miliona, a zanimljivo je da spisak donatora broji 2.253 imena i svi su priložili po 19.000 dinara"), 2) Zato što je Vučić u Londonu...

Slobodan

pre 11 godina

Sad da vidimo njihove strucnjake. Ako svoju stranku izvade iz krize onda mogu da pisu planove za Srbiju ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

milija

pre 11 godina

Išlo se verovatno na to da se kredit Razvojnoj Banci Vojvodine neće morati ni vratiti, jer ako već toliki nisu vratili kredit toj banci, zašto bi DS vraćao. Međutim, promeni se vlast i sada je račun u blokadi.

Samo pitam

pre 11 godina

Nema partije koja se nije zaduzila za izbore.Pa nije li DIPLOMA to potvrdio za SNS.Zasto drzava ne isplati onoliko koliko pripda svim partijama.Kako to da je samo DS-u blokiran racun

Calimero NS

pre 11 godina

"Demokratska stranka za finansiranje redovnog rada dobija svakog meseca iz budžeta iznos od 19.092.439,00 dinara koji se isplaćuje redovno," i te prae direkntno prebaciti u Razvojnu banku za izmirenje ugovornih obaveza, a ta ista sredstva vratiti onima od kojih je banka uzela a ne troškariti na plate. Hoće li krenuti već jednom hapšenja, odušimanje imovine i presude za kriminal koji se dešavao u Metals-Razvojnoj banci Vojvodine.
P.S. Lično poznajem ljude koji su dobili po pola miliona evra kredita, založili jutro zemlje i sada nam se cere iz džipova, ali im ne pada napamet da vraćaju kredite jer takav je dill.

ZoranNS

pre 11 godina

Pitanje je jednostavno da li je država partijama na vlasti isplatila troškove za ozbornu kampanju, ako jeste onda je DS u pravu.

Neko ko redovno plaća račune

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.

maja

pre 11 godina

Toliko su ovi iz DS-a mutili da ne samo da su Srbiju doveli do ivice bankrota, nego i svoju stranku. Ajde što su im stranački interesi bili ispred državnih, ali što su im lični interesi bili daleko ispred svakog državnog i stranačkog interesa.

ljuta osa

pre 11 godina

trose novac gde hoce i koliko hoce,zaduzuju se od banaka pa sada traze da im drzava vraca dugove,a narod gladuje.tu praksu prekinuti ,a dug vracajte od clanarine.da ste zemlju izveli iz krize nebi bilo problema ,pa bih vam i ja pomogao od moje [dobre ]plate.privreda propada sve vise sve manje para u budzetu a vi trazite novac i ko zna gde ste taj novac potrosili sto ste zaduzili.ajd,zdravo.

Amos

pre 11 godina

Ooo Đelo, pa ko tebe natera da se podmetneš sad i ovde? Mora da si se negde ranije debelo zadužio kod šefova.

Nego, ti si čovek iz bankarskog sektora - de objasni mi šta znači ono "RAZVOJNA" kao i šta je ono "VOJVODINA" u imenu RBV?
Na koji način to znači - dajemo brze i lake kredite beogradskim strankama za republičku kampanju?

Kad su se već sve stranke zadužile, kako ti kažeš, što nije DS recimo otišla u neku grčku ili nemačku KOMERCIJALNU banku? Nego baš u Razvojnu? Ne bi vam niko ni reč mogao reći.. samo onda bi morali da računate sa vraćanjem kredita.. to je mali problem.

Neću ni da pominjem ove izjave - mi nismo bili zaduženi za nezaposlenost, ekonomiju, Kosovo, EU, vođenje zemlje itd. To je sve Dinkić sam radio i nikom nije dao da se meša :)

Razočarana

pre 11 godina

Vrhunac licemernih izjava DS-a! (za sada) Imali su moj glas od 1990. godine, ali kad ovo čitam, stidim se... A Vi, g-dine Đeliću?

MICA

pre 11 godina

Mi obicni smrtnici radimo za minimalac koji ne dobijemo po par meseci i nemamo kome da se zalimo a na drugoj strani se milioni potrose da bi sacica ljudi sedela u foteljama i imala moc da manipulise nasim zivotima.G.Djelicu kad ste znali da zgrnete milione na svojim licnim racunima onda cete znati i vasu stranku da izvucete iz ove blokade.

monk

pre 11 godina

Ds dobija jako malo para u odnosu na raniji perio.A kada malo pogledam bolje da su sve akcije njhivih aktivista u predizbornom periodu bilo dobro plaćene sasvim nam je jasno zbog čega stranka grca u dugovima.Nema tu mnogo rada iz ubeđenja već iz interesa!

GOGO

pre 11 godina

Kako zasto tek sada program za izlazak iz krize....pa za njih je tek sada nastupila kriza. Do pre nekoliko meseci njima je rast neto zarade i imovine rasla po najvecoj stopi na svetu.

Amos

pre 11 godina

@DARKO, ja bih se zapitao koji to "časni i pošteni" ljudi SADA napuštaju DS.
Po meni, a s obzirom da Živim u SRbiji i nisam ni slep ni gluv, časni i pošteni ljudi su MORALI napustiti DS mnogo ranije.
Ova upropaštena zemlja nije upropaštena zbog jake Košave koja je dunula jednog dana, već zbog sistematskog isisavanja snage i novaca iz države i građana a na račun stranaka (konkretno u prethodnim godinama - najviše i pre svega DSa, koji je realno imao SVU vlast).

Dakle ti neki "časni i pošteni" članovi DSa su prethodnih godina sedeli otvorenih usta i čekali da im med i mleko sam kaplje u usta. Danas kad je za njih med i mleko malko tanje i gorče, svi "časni i pošteni" pobegoše "u apstinenciju".
Sramota, velika sramota. U Srbiji su izgleda uvek najveća bruka baš oni koji se busaju u svoju "čast i poštenje", nažalost.
Zato niko (bar) NORMALAN ne sme ni da prismrdi u politiku, jer ga je blam da kaže za sebe "ja sam pošten", pošto su Đelić i njemu slični već obesmislili taj termin.
Još jednom, vi "časni i pošteni" - GDE STE BILI do juče?

racunovodja

pre 11 godina

racuni su vam u blokadi zato sto su vam presusili nelegalni izvori finansiranja, jer vise ne ubirate harac. Ti, koji su vam do sada davali pare, sada su nekome drugome sponzori, vi im vise niste potrebni.Pa nista, snadjite se, svi ste vi neki veliki strucnjaci, stvoricete vi pare, malo sutra.

drmator

pre 11 godina

Jasno, nemaju više mehanizme za pljačku budžeta i poreskih obveznika a nisu računali na to. Imovinu zapleniti, bandu pohapsiti i rasturiti jednom za svagda tu kriminalnu organizaciju, to maligno tkivo ovog društva koje je na žalost odavno metastaziralo a lečenje Srbije će biti dugo, bolno i neizvesno.

Živela demagogija

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnom nivou od 23 odsto", kazao je on.

Šta ovaj misli da smo mi veverice? Pa kad su vam drugi vodili ekonomiju tako loše kako kažeš što vam je Vlada izdržala čitav mandat,i šta vam je radio premijer i svi članovi Vlade i vaši poslanici u Skupštini kad su dizali ruke za sve odluke i zakone naravno uključujući i tebe.
Stvarno si Miki Maus.

xxx

pre 11 godina

Baš mi ih je žao,nisu imali para ni za kampanju,nego su morali da uzmu kredit...i to sad neko da pokriva njihove dugove iz budžeta.A,što su oni predhodno taj isti budžet ojadili za ogromne iznose kroz razne vidove,to ne pominju.E,pa sad,neka lepo zavuku ruke u svoje džepove,koje su godinama unazad punili novcem od raznih malverzacija koje su sprovodili,pa nek plate svoje cehove.

Зорана

pre 11 godina

Да ли би ти рачуни били у блокади и да су жути остали на власти? Да ли би народ икада сазнао за Развојну банку Војводине?

a operateri za grejanje neće da se jave

pre 11 godina

Da pitam ja DS koji je na vlasti u BG-u. Zašto je dans isključeno grejanje u BG-u. Zidovi su još hladni bez obzira da li je temperatura viša za koji stepen koju ste vi propisali.

dragan

pre 11 godina

Ovakvim postupcima sami sebe zakopavaju i tonu jos dublje u nasim ocima, ili je to trik da izvuku jos koji dinar iz ove iscrpljene Srbije!

Ćuprija

pre 11 godina

Kuća gori,Jerkov se šminka,Djelić recituje stihove Tadića,Mićun mazi legiju časti,Kolundžija tek stigla sa milanske modne revije,Trivanova se smeška sa Dačićem,Djilas Pajtić i Ješić grade plot da otežaju vatrogascima prilaz.
Petrović,Vlahović,Jeremić,Živković,Homen,Dulić,Čeda se odavno odselili u svoja zdanja gde su počeli da slušaju Betovena.
Preti opasnost da i Vučić počne slušati Betovena jer nije kao mali.
Gospodine Vučiću pomozi u gašenju požara a onda sedi i uz rakijicu dve razmisli pa se prekomponuj.

Luka Rajic

pre 11 godina

Vracamo se u 90-e kada se gusila svaka ozbiljnija pretnja ugrozavanja postojeceg establismenta, pa tako i danas kada se postojecoj ekipi prikljucio i cuveni "ekonomski ekspert" M. Dinkic, koji inace do sada nikada nije bio u Vladi. Da je ovo gusenje drugacijeg misljenja vidi se po tome da se DS ne isplacuju sredstva koja im zakonski sleduju, dok su ta sredstva drugim vladajucim strankama isplacena i time se pokusava onemoguciti bilo kakav opozicioni rad. Takodje mislim i da je ova tema namerno izazvana kako bi se skrenula paznja sa onoga sta ova Vlada konkretno radi oko Kosova i kako njihove pristalice se ne bi bavile puno tom temom. Da je DS gresio u prethodnom periodu to je evidentno i zbog toga je izgubio na izborima. Najveca greska DS bila je pustanje ekonomije u ruke M. Dinkica i zato danas placa u najvecoj meri njegov ceh.

neglasac

pre 11 godina

Plate drzavnog sektora na racun poreskih obveznika + finansiranje stranaka na racun poreskih obveznika + drzavna TV na racun poreskih obveznika...a zahvalnost narodu je bahatost nepostovanje i ispiranje mozga

I kako ovoj zemlji da bude dobro...
Sami smo krivi, kakav narod takva zemlja!!!

Sofija K

pre 11 godina

Gospodine Đeliću, hajde vi prvo izvucite iz materijalne i kadrovske krize svoju stranku, kao i banku kod koje ste digli kredit a ne vraća te ga, a neko drugi će državu izvlačiti iz krize, u koju ste je vaša stranka i vi uvukli.

Bili Piton

pre 11 godina

Blokada je politička, sigurno. Jedino mi nije jasno po kom osnovu je DS, dobila taj kredit, za razvoj privrede u Vojvodin. Đeliću, bruko jedna dodelili ste sebi kredit iz sredstava za razvoj privrede.

Temerinac

pre 11 godina

Predlažem program za sanaciju DS-a:
1. Da Republika Srbija uzme kredit kod Evropske banke ra razvoj, za pokriće troškova DS-a
2. Hitno uzimanje kredita u Bangladešu za razvoj DS-a. Iz navedenih para bi se finansirale kancelarije za mlade po opštinama i vratili svi dugovi DS-a.
3. Ako nema izlaza proglasiti gašenje-BANKROT DS-a, a zaposlene u DS-u poslati kod Nacionalne službe za zapošljavanje ispostava Crna Trava.
4. Kada bolje razmislim, jedini izlaz je bankrot DS-a, pa neka se poverioci namire iz imovine DS-a.
5. Stručne kadrove iz DS-a, kao eksperte poslati da se brinu o "ovcama", ako ih još ima u Srbiji.
Nudim svu neophodnu pomoć za sanaciju DS-a!
Temerinac!

NekoIzMase

pre 11 godina

Naravno da su svi računi u svim bankama blokirani ... Za neuk narod, ovo zvuči strašno, ali činjenica je da se računi blokiraju po matičnom broju ... Svi odbori stranaka se otvraju pod istim matičnim brojem, i recimo ako ode odbor u Surdulici u blokadu iz nekog razloga, biće blokirana i centrala, odnosno svi odbori u Srbiji i svi računi u bankama ili će blokada biti izmirena sa bilo kog računa na kojem ima para.

Danica Ž

pre 11 godina

Gospodine Božo, Vi ste zaboravili da sada neko drugi vodi Ministarstvo finansija a ne Vi ili neko iz Vaše stranke. Teško da će država plaćati sve ono što ste i kako ste trošili u kampanji. Biće da ste u problemu i banka i vaši stranački računi.

Tika

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00

Ukupno : 780.161.354,84 dinara iz poznatih izvora. Plus "donatori", reketi, crni nevidljivi fondovi, prelivanja iz javnih preduzeća.

Mnogo je i za izgovoriti. Pa oni su i svoju stranku ekonomski uništili a gde neće državu. Experti poput mausa nemaju kredibilitet da pričaju o nikakvom ekonomskom planu. Pa treba ih sve staviti pod starateljstvo.

Mija

pre 11 godina

Sve ste vi i vaša stranka, gospodine Đeliću, rekli dok ste bili na vlasti, a bili ste baš dugo! Gospodine Đeliću dela govore za vas, a vi i vaša stranka ste se pokazali u tome, pa evo i sad niste u stanju ni stranku da vodite kako treba, izgleda da ste navikli da se zadužujete!?

Žozefina Š

pre 11 godina

Gde su sad oni stručnjaci za sve oblasti, Ješić i Pajtić, da objasne zašto kredit kod Razvojene banke Vojvodine, kako su pare potrošene i zašto se ne vraćaju.

Želim jednu odgovornu vladu.

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto", kazao je on.

Svedoci smo kako stranka koja jedva prelazi cenzus na izborima (G17 ili kako se već zovu kada nisu u koaliciji)vodi najznačajnije poslove u zemlji - privredu i ekonomiji. Nama je decenijama to najslabijia karika, kako to da do sada nismo uvideli da ta oblast ne sme da bude samo "pitanje" jedne stranke, već cele vlade (bilo koje).

I sa novom vladom imamo istu situaciju, kada je problem, svaljuje se odgovornost na stranku koja "pokriva" resor. Do duše ovde se pojavljuje prvi podpredsednik vlade kao katalizator dešavanja.

uk

pre 11 godina

Mozemo da volimo neku stranku ili ne, ali stopiranje isplata iz budzeta na koje neka stranka (bilo koja)ima pravo je gusenje parlamentarnog sistema i demokratije. Mozda se nama ne svidja sto stranke imaju prava na delimicno finansiranje iz budzeta, ali to je tako i treba da je tako jer sta je alternativa, da ih finansiraju tajkuni? Uskracivanje prava na novac iz budzeta je diktatura.

blamaž

pre 11 godina

@Jasta brate
znate li gde je sada ta diana dragutinović? kod gospoje guvernerke, radi njen posao, jer ova nema neophodnog znanja ni iskustva koje zahteva ta funkcija.
grabe se i za milicu delević, i tanju miščević, ma uzeli bi oni mnoge iz ds-a, da ih nije blam.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Ej Djeliću,Djeliću,Vaša stranka je najveće razočarenje,bar za mene i moje okruženje,sadili ste tikve sa djavolima pa sada trpite,dozvolili ste da se milion repova vuće za vama šta hoćete sada,izvucite pare od svih vas koji su zloupotrebili novac gradjana i pokrivajte se ali bre ako volite i borite se za bolje sutra naroda napred volonterski,lepa je vlast Djeliću jer živite kao bubreg u loju,briga vas za narod.Samo da naglasim da sam bila godinama glasač DS a sada bre ni sa motkom ne idem na izbore,uzela bi motku u ruka kada bi ovaj narod hteo i sve bi vas oterala u istoriju,dosta laganja i demagogije.

Vojvodinac

pre 11 godina

"Mi smo se kao i sve stranke zadužili za izbornu kampanju i već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta."
Moram primetiti da su računi blokirani samo DS-u, ostalim strankama ne!?
Sa druge strane, malo je čudno da pojedinci iz redova DS-a, posle 5-6 godina vladavine odjednom imaju na svojim računima neverovatne milionske iznose i imovinu za pozavideti, a račun DS-a prazan!?
Suviše slučajnosti i koincidencija ako mene pitate.
Deluje kao da su hapšenja tek počela, a zatvori već puni.
Ovde će izgleda tek da se gradi, a oni planirani stanovi se možda prenamene u .....

mattko

pre 11 godina

Mladjan Dinkic jedva docekao da ih blokira finansijski cim mu se ukazala prilika a priliku je stvorio sam neusvajanjem izvestaja o troskovima kampanje od strane njegovog ministarstva. Neverovatno je dokle mogu da dovedu licni sukobi na relacijijama Djelic Dinkic, Tadic Dinkic, Tadic Djilas, Dinkic Cvetkovic. Katastrofa za ovu zemlju koliko se ljudi bore ne birajuci sredstva da budu na vlasti!

Marko

pre 11 godina

Vi ste imali i vise vremena nego sto vam je potrebno. Protracili ste nase vreme koje smo vam dali, verujuci da cete nastaviti tamo gde je pokojni Djindjic stao. Medjutim, mi mladi narocito, necemo dozvoliti da bilo ko trosi nase vreme uzalud. Ukoliko nasi roditelji nisu imali dovoljno novca za pristojan zivot, za sta ne krivim njih, nego vas, licno ja necu dozvoliti da moja generacija ispasta i zivotari od danas do sutra. Svi ste pokvareni, namazani, pokrali ste ovu vec izmucenu i iscedjenu zemlju i stvarno mi nije jasno kako imate obraza da se pojavite bilo gde a tek da bilo sta pricate i predlazete neke vase amaterske programe?! Ko zna sta bih sve sada napisao, ali ne mogu da gubim vreme. Idem na fakultet na predavanje, a za godinu dana kada ga zavrsim, kofer sa gacama i carapa, nista neophodno i dovidjenja mili moji. Nema ovde zivota, nema sansi, nema dobre prilike. Ovde se rad ne ceni, postenje se ne ceni. Prolaze samo bezobrani i pokvareni, a ljudi su takvi jer ih je sistem donekle takvim proizveo. Uzasavam se na takve ljude, na vas i vase programe, kampanje, ispricane price. Obzirom da se usled teske materijalne situacije ljudi cesce razbolevaju od raznih bolesti a takvih je u Srbiji mnogo (pogledajte samo kakvih sve ljudi ima po ulicama), zelim vam dugu starost i tesku bolest, jer stvarno nista bolje niste zasluzili. Da sam na vasem mestu i mestu bilo kog politicara, nakon ovakvog i slicnih komentara, dobro bih razmislio sta radim, kako radim i da li sam uopste za to.

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Imaliste previše vremena da pokažete šta znate u ekonoomiji u zadnjih 4+8 godina vlasti. I sve ste upopastili.Zato ućutite i zbogom.

dosta je!

pre 11 godina

To se zove idiotizam - od novca poreskih obveznika plaćati strankama troškove koje su napravili u izbornoj kampanji. Ni dinara ne treba dati političkoj bagri. Neka skupljaju donacije i članarine, neka rade volonterski. Tada će se videti koliku podršku imaju i koliko će ljudi dati novac za njihove političke "programe".

bbns

pre 11 godina

veliki sam protivnik ds ali mi ovo deluje kao namerno izazvana blokada. ako im pare sleduju po zakonu a one nisu stigle onda se postavlja pitanje za vlast zašto? Sada dali je zakon dobar I dali stranke treba da dobiju toliko para iz budžeta je druga priča. I naravno treća proveriti gde su otišle pare. da nisu slučajno marketinški otišle na prijateljske račune ljudi bliskim prošloj vlasti.

Max

pre 11 godina

Znaci, Vi ste njima garantovali time da ce gradjani SRB, da plate (preko budzeta) vase marketinske aktivnosti, za koje ste se zaduzili, i RBV vam je na osnovu toga odobrila kredit?!

cnn

pre 11 godina

Mene interesuje koje to obezbedjenje je ponudila stranka da dobije kedit od 3.5 mil eura. Kada se zna da treba da bude obezbedjenje vrednije od kredita, mislim da u RBV ide 1:1,6!!! Krivicno treba da odgovaraju ljudi koji su vodili RVB posto su izdali kredit bez adekvatnog obezbedjenja, a kad se uzme u obzir da je upitanju RAZVOJNA BANKA VOJVODINE nelogicnosti nikad kraja. Sto im nije neka drugq banka dala pare, verovatno zato sto nisu imali politicki uticaj kao ovde.

bonaparta3

pre 11 godina

Tipičan srpski manir. Neumem ni sopstveno dvorište da počistim ali celom komšiluku držim lekciju kako da svoje dvorište srede. To sada pokušava i DS. Lepo se vi gospodo konsilidujte i čekajte slećeu priliku na izborima,za to vreme kao svaki mudar strateg proučavajte situaciju i učite na tuđim a i svojim greškama koje ste sami napravili.

DARKO

pre 11 godina

Da li su novi celnici DS-a svesni koliko casnih i postenih ljudi napusta DS, neko formalno sa istupnicom a neko, iako je formalno clan DS-a se totalno povlaci u apstinenciju!!! DS bi trebala da predvodi kulturnu i intelektualnu elitu koja bi sva svoja znanja i autoritet stavila u sluzbu gradjana u cilju ostvarenja sosijal-demokratskih vrednosti!!! A sta imamo, rasulo, revansizam, anonimuse i nove obozavaoce lika i dela Dragana Djilasa!!! E zato smo na 13 %!!!

rada palada

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto"-ali,je zato umesto obećanih 200.000 radnih mesta,isto toliko ljudi ostalo bez posla.

Ana

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.

Dzoni

pre 11 godina

NIsu bili zaduzeni za nezaposlenost ..to sto skocila sa 13% 2008 na 26% 2012 nije njihova briga..njihova je samo kako da uzimaju pare..a znamo kako su drzali fiksni kurs ..od 80 do 119 ..a mislili da ce da ostanu na vlast pa ce taj kredit da pojede mrak kao i sve ostalo..drzavna banka ulaze u razvoj najbogatije stranke ..

vanja

pre 11 godina

Narod ne prima platu mesecima a oni dans brinu o svom računu.Da li ste se ikada zapitali za sve one ljude koji su ostali bez posla na koji način će vratiti svoje kredite?

Pametnjaković

pre 11 godina

Ljudi, zar ne vidite da stalno organizuju izbore i troše naše pare, nije ni čudo što nam je sve gore i gore. Revolucija sada i odmah!

Bojan

pre 11 godina

Samo bi nepismen gradjanin verovao da ovo nije amaterski populizam.
Odgovornost znaci skloniti se posle neuspeha, nemamo mi vremena da vi probate jedno 5-6 puta pa da vidimo kako ce ispasti.
Nije problem da nemate znanja, problem je sto se neposteni.

KriticarNi

pre 11 godina

I opet hocete da vas drzava finansira.Pa necete valjda iz budzeta da uzimate 300 mil koliko ste duzni.Dovoljno ste ojadili zemlju pa vam jos treba. Imate svi pare pa se skupite i platite.

Ipak Se Okrece

pre 11 godina

Demokratska stranka ceka da joj drzava plati racune. Drzavi gradjani placaju racune. Znaci, ja placam kredit DS-a... Bogami, sad razumem ljude koje ne zele da pate porez...

Maja Visnjic

pre 11 godina

Nemam nista protiv planova i ideja. Ono sto mi smeta je vredjanje nas, obicnih gradjana, kada nam politicari namecu da zivimo u posledicama amnezije i niskog nivoa inteligencije.To je smesno. U predizbornoj kampanji daju obecanja.Kad dodju na vlast prave kompromise i obezbedjuju svoju buducnost. Posto nista ne ucine za drzavu a stanje se neumitno pogorsa,kriv je prethodnik.Pa posle Milosevica se non stop smenjuju dve ekipe!

sad se vidi, sad se zna

pre 11 godina

Ko je do sada sumnjao u to da vuk dlaku menja ali cud nikada, sada se sve samo pokazuje: ova vlast ima iste manire politicke borbe kao i prethodni put kad je bila na vlasti u najgrdjim devedesetim godinama. Ako te neko provali za surovanje sa mlecnim tajkunima i trovanje nacije - HAPSI GA! Ako ti smeta politicki protivnik - UGUSI GA! Isto tako su gusili i gasili slobodne medije tokom devedesetih, tuze ih za neki clanak, rebnu ih za kaznu koja ih iz momenta ugasi i gotov posao. A secate se ko je bio ministar informisanja tada...

marko

pre 11 godina

gde ste bili gospodine djelicu ovih 12 godina, sta ste radili kada vam je tek sada sinulo kako da preporodite srbiju. najlakse je oprati ruke da nesto nije bilo u vasoj nadleznosti, ali setite se ko je zarad fotelje sklapao svakakve dogovore sa manjinskim strankama i prihvatao neprihvatljive uslove. evo ga i sada mladja ali koliko vidim dobro ga je ukrotio vucic, a kako se cini uskoro ce ga i izbaciti iz koalicije.

chooyu

pre 11 godina

I moj racun je u blokadi ali meni drzava nece odobriti budzetska sredstva.....niti ce mi stvoriti atmosferu da nadjem posao niti ce ispuniti bilo sta sto nam kao gradjanima po ustavu sleduje.....a to veeeeelikim delom mozemo da zahvalimo vama zuti tako da mi je neizmerno drago sto vam se ovakve stvari desavaju.

mirce

pre 11 godina

Odgovornost šta to beše ? Na sledećim izborima ma kad bili boriće te se da pređete cenzus.Zbog ovakvih izjava i NERADA sem u vlastitiu korist.

Светлана Fox

pre 11 godina

"Uštedećemo. Nećemo raditi sulude stvari, kao što je gradnja izolovanih hotela na Staroj planini. Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka", rekao je Đelić".

Уколико некоме није јасно, градња хотела на Старој планини није била могућа без сагласност и ДС. Ипак, ова Ђелићева реченица, али и не само она, показује грађанима Србије какви су све испразни и неодговорни аматери управљали њиховом судбином и добробити. Најгоре је што само као одговор на неспособног али непоштеног Ђелића и њему сличних, добили хибрида Енвер Хоџе и Ким Ил Сунга, наводног суперхероја Александра Вучича.

Aleksandar

pre 11 godina

Podsetio bih naprednjake da je i njihova stranka uzimala bankarske kredite za finansiranje kampanje. Jedan takav kredit iz marta 2008. godine od 50 miliona dinara uzet kod Banca Intesa bio je jos jedan povod za svadju kada su Nikolic i Vucic pravili svoju stranku. Zaduzili su SRS i otisli. Oni koji su ostali u SRS su tada pretili tuzbom svojim bivsim liderima. Takodje, 2012. godine Vucic je izjavio da ce SNS svoju kampanju finansirati iz bankarfskih kredita.
Ovde se radi o tome da Ministarstvo finansija ne radi svoj posao i ne isplacuje sredstva koja je duzno da isplati strankama koje imaju poslanike u parlamentu. Na zalost, nije to jedino ministarstvo koje lose radi. Ministar Knezevic umalo da nas sve potruje.

zoki

pre 11 godina

stranke se finansiraju delom iz budzeta i novac koji ova stranka potrazuje nije sporan za mene. Sporno mi je zasto Razvojna banka Vojvodine finansira politicku stranku, kad to nije nikakav razvojni projekat? Paradoks poput Nacionalne stedionice koja je bila privatna banka sa privilegijama od strane drzave. Lopovluk gde god se okrenes u ovoj nasoj maloj zemlji.

Pazarac

pre 11 godina

"Na pitanje zašto DS sada predstavlja program za izlazak iz krize umesto da je to učinio dok je bio na vlasti, Đelić je odgovorio da ta stranka ne beži od odgovrnosti, ali da oni nisu bili zaduženi za Ministarstvo ekonomije."

Pored toga što ni sada niste zaduženi za Ministarstvo ekonomije imate i mnogo manje uticaja i mogućnosti da implementirate bilo kakav program. Naročito program za izlazak iz krize.

bananijanac

pre 11 godina

Procitao sam do ovog dela:
"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije"
Zar nije premijer bio ministar ekonomije bar poslednjih godinu ipo?!
Da li je normalno da je zaboravio?!

The

pre 11 godina

...uvek sam bio simpatizer DS-a, sve do pre pre par godina. Bahato ponasanje, neskromnost u jednom teskom periodu ove nase zemlje, "isisavanje" novca gradjana na privatne racune clanova DS-a, verbalna manipulacija cinjenicama, losi rezultati rada...mislim da ovu stranku treba moralno zabraniti. A Vi gospodine Đeliću, ne znam kako uopšte imate obraza da se više pojavljujete u javnosti, ličnom neozbiljnošću i nemoralnošću ste doprineli da se ukine Ministarstvo nauke, nauku u Srbiji ste gurnuli u sunovrat (čak ni Milošević nije ukidao Ministarstvo nauke), doprineli ste zapošljavanju novih par hiljada naučnika a niste obezbedili proširenje sredstva za nauku i time doveli tu delatnost u kolaps. Neka Vas je stid!

Jasta brate

pre 11 godina

Izvinte' dr.mr.Djelicu ciji su kadrovi dr. Diana Dragutinovic i dr. Mirko Cvetkovic i koja su oni ministarstva vodili?
Kako Vas nije sramota da lazete!!!
Obraza bez

Pesak

pre 11 godina

Apsurd. Niste zaduzeni za ekenomiju, pa nemiste imali plan za smanjenje nezaposlenosti, stabilan kurs dinara, itd? A sta da ste dobili vecinu, pozvali bi opoziciju, da preuzme ministarstvo ekonomije?

Ekonomist(i)

pre 11 godina

Ipak je situacija takva da kako je prošao Ekonomist tako će proći DS samo ne daj Bože da gradjani Srbije prodju kao zaposleni u tvojoj firmi....

smesko

pre 11 godina

Pa oni ne mogu ni svojom strankom da upravljaju bez dugova, a hteli bi celom drzavom! Nije ni cudo sto smo prosli tako kako smo prosli u prethodnih 8 godina!!!

Светлана Fox

pre 11 godina

"Uštedećemo. Nećemo raditi sulude stvari, kao što je gradnja izolovanih hotela na Staroj planini. Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka", rekao je Đelić".

Уколико некоме није јасно, градња хотела на Старој планини није била могућа без сагласност и ДС. Ипак, ова Ђелићева реченица, али и не само она, показује грађанима Србије какви су све испразни и неодговорни аматери управљали њиховом судбином и добробити. Најгоре је што само као одговор на неспособног али непоштеног Ђелића и њему сличних, добили хибрида Енвер Хоџе и Ким Ил Сунга, наводног суперхероја Александра Вучича.

Jasta brate

pre 11 godina

Izvinte' dr.mr.Djelicu ciji su kadrovi dr. Diana Dragutinovic i dr. Mirko Cvetkovic i koja su oni ministarstva vodili?
Kako Vas nije sramota da lazete!!!
Obraza bez

mirce

pre 11 godina

Odgovornost šta to beše ? Na sledećim izborima ma kad bili boriće te se da pređete cenzus.Zbog ovakvih izjava i NERADA sem u vlastitiu korist.

Aleksandar

pre 11 godina

Podsetio bih naprednjake da je i njihova stranka uzimala bankarske kredite za finansiranje kampanje. Jedan takav kredit iz marta 2008. godine od 50 miliona dinara uzet kod Banca Intesa bio je jos jedan povod za svadju kada su Nikolic i Vucic pravili svoju stranku. Zaduzili su SRS i otisli. Oni koji su ostali u SRS su tada pretili tuzbom svojim bivsim liderima. Takodje, 2012. godine Vucic je izjavio da ce SNS svoju kampanju finansirati iz bankarfskih kredita.
Ovde se radi o tome da Ministarstvo finansija ne radi svoj posao i ne isplacuje sredstva koja je duzno da isplati strankama koje imaju poslanike u parlamentu. Na zalost, nije to jedino ministarstvo koje lose radi. Ministar Knezevic umalo da nas sve potruje.

dosta je!

pre 11 godina

To se zove idiotizam - od novca poreskih obveznika plaćati strankama troškove koje su napravili u izbornoj kampanji. Ni dinara ne treba dati političkoj bagri. Neka skupljaju donacije i članarine, neka rade volonterski. Tada će se videti koliku podršku imaju i koliko će ljudi dati novac za njihove političke "programe".

Ana

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.

The

pre 11 godina

...uvek sam bio simpatizer DS-a, sve do pre pre par godina. Bahato ponasanje, neskromnost u jednom teskom periodu ove nase zemlje, "isisavanje" novca gradjana na privatne racune clanova DS-a, verbalna manipulacija cinjenicama, losi rezultati rada...mislim da ovu stranku treba moralno zabraniti. A Vi gospodine Đeliću, ne znam kako uopšte imate obraza da se više pojavljujete u javnosti, ličnom neozbiljnošću i nemoralnošću ste doprineli da se ukine Ministarstvo nauke, nauku u Srbiji ste gurnuli u sunovrat (čak ni Milošević nije ukidao Ministarstvo nauke), doprineli ste zapošljavanju novih par hiljada naučnika a niste obezbedili proširenje sredstva za nauku i time doveli tu delatnost u kolaps. Neka Vas je stid!

sad se vidi, sad se zna

pre 11 godina

Ko je do sada sumnjao u to da vuk dlaku menja ali cud nikada, sada se sve samo pokazuje: ova vlast ima iste manire politicke borbe kao i prethodni put kad je bila na vlasti u najgrdjim devedesetim godinama. Ako te neko provali za surovanje sa mlecnim tajkunima i trovanje nacije - HAPSI GA! Ako ti smeta politicki protivnik - UGUSI GA! Isto tako su gusili i gasili slobodne medije tokom devedesetih, tuze ih za neki clanak, rebnu ih za kaznu koja ih iz momenta ugasi i gotov posao. A secate se ko je bio ministar informisanja tada...

Ipak Se Okrece

pre 11 godina

Demokratska stranka ceka da joj drzava plati racune. Drzavi gradjani placaju racune. Znaci, ja placam kredit DS-a... Bogami, sad razumem ljude koje ne zele da pate porez...

vanja

pre 11 godina

Narod ne prima platu mesecima a oni dans brinu o svom računu.Da li ste se ikada zapitali za sve one ljude koji su ostali bez posla na koji način će vratiti svoje kredite?

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Imaliste previše vremena da pokažete šta znate u ekonoomiji u zadnjih 4+8 godina vlasti. I sve ste upopastili.Zato ućutite i zbogom.

bananijanac

pre 11 godina

Procitao sam do ovog dela:
"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije"
Zar nije premijer bio ministar ekonomije bar poslednjih godinu ipo?!
Da li je normalno da je zaboravio?!

Зорана

pre 11 godina

Да ли би ти рачуни били у блокади и да су жути остали на власти? Да ли би народ икада сазнао за Развојну банку Војводине?

Bojan

pre 11 godina

Samo bi nepismen gradjanin verovao da ovo nije amaterski populizam.
Odgovornost znaci skloniti se posle neuspeha, nemamo mi vremena da vi probate jedno 5-6 puta pa da vidimo kako ce ispasti.
Nije problem da nemate znanja, problem je sto se neposteni.

zoki

pre 11 godina

stranke se finansiraju delom iz budzeta i novac koji ova stranka potrazuje nije sporan za mene. Sporno mi je zasto Razvojna banka Vojvodine finansira politicku stranku, kad to nije nikakav razvojni projekat? Paradoks poput Nacionalne stedionice koja je bila privatna banka sa privilegijama od strane drzave. Lopovluk gde god se okrenes u ovoj nasoj maloj zemlji.

chooyu

pre 11 godina

I moj racun je u blokadi ali meni drzava nece odobriti budzetska sredstva.....niti ce mi stvoriti atmosferu da nadjem posao niti ce ispuniti bilo sta sto nam kao gradjanima po ustavu sleduje.....a to veeeeelikim delom mozemo da zahvalimo vama zuti tako da mi je neizmerno drago sto vam se ovakve stvari desavaju.

cnn

pre 11 godina

Mene interesuje koje to obezbedjenje je ponudila stranka da dobije kedit od 3.5 mil eura. Kada se zna da treba da bude obezbedjenje vrednije od kredita, mislim da u RBV ide 1:1,6!!! Krivicno treba da odgovaraju ljudi koji su vodili RVB posto su izdali kredit bez adekvatnog obezbedjenja, a kad se uzme u obzir da je upitanju RAZVOJNA BANKA VOJVODINE nelogicnosti nikad kraja. Sto im nije neka drugq banka dala pare, verovatno zato sto nisu imali politicki uticaj kao ovde.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Ej Djeliću,Djeliću,Vaša stranka je najveće razočarenje,bar za mene i moje okruženje,sadili ste tikve sa djavolima pa sada trpite,dozvolili ste da se milion repova vuće za vama šta hoćete sada,izvucite pare od svih vas koji su zloupotrebili novac gradjana i pokrivajte se ali bre ako volite i borite se za bolje sutra naroda napred volonterski,lepa je vlast Djeliću jer živite kao bubreg u loju,briga vas za narod.Samo da naglasim da sam bila godinama glasač DS a sada bre ni sa motkom ne idem na izbore,uzela bi motku u ruka kada bi ovaj narod hteo i sve bi vas oterala u istoriju,dosta laganja i demagogije.

KriticarNi

pre 11 godina

I opet hocete da vas drzava finansira.Pa necete valjda iz budzeta da uzimate 300 mil koliko ste duzni.Dovoljno ste ojadili zemlju pa vam jos treba. Imate svi pare pa se skupite i platite.

Vojvodinac

pre 11 godina

"Mi smo se kao i sve stranke zadužili za izbornu kampanju i već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta."
Moram primetiti da su računi blokirani samo DS-u, ostalim strankama ne!?
Sa druge strane, malo je čudno da pojedinci iz redova DS-a, posle 5-6 godina vladavine odjednom imaju na svojim računima neverovatne milionske iznose i imovinu za pozavideti, a račun DS-a prazan!?
Suviše slučajnosti i koincidencija ako mene pitate.
Deluje kao da su hapšenja tek počela, a zatvori već puni.
Ovde će izgleda tek da se gradi, a oni planirani stanovi se možda prenamene u .....

smesko

pre 11 godina

Pa oni ne mogu ni svojom strankom da upravljaju bez dugova, a hteli bi celom drzavom! Nije ni cudo sto smo prosli tako kako smo prosli u prethodnih 8 godina!!!

Živela demagogija

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnom nivou od 23 odsto", kazao je on.

Šta ovaj misli da smo mi veverice? Pa kad su vam drugi vodili ekonomiju tako loše kako kažeš što vam je Vlada izdržala čitav mandat,i šta vam je radio premijer i svi članovi Vlade i vaši poslanici u Skupštini kad su dizali ruke za sve odluke i zakone naravno uključujući i tebe.
Stvarno si Miki Maus.

Max

pre 11 godina

Znaci, Vi ste njima garantovali time da ce gradjani SRB, da plate (preko budzeta) vase marketinske aktivnosti, za koje ste se zaduzili, i RBV vam je na osnovu toga odobrila kredit?!

Bili Piton

pre 11 godina

Blokada je politička, sigurno. Jedino mi nije jasno po kom osnovu je DS, dobila taj kredit, za razvoj privrede u Vojvodin. Đeliću, bruko jedna dodelili ste sebi kredit iz sredstava za razvoj privrede.

Игор Јарамаз

pre 11 godina

Нека им Драган Ђилас буде гарантор кредита. Проблем решен.

Ова консултација је бесплатна, наредне наплаћујем.

sincitybg

pre 11 godina

Trenutno pakujem deciju garderobu, i neke sitnice, i malo novca, kako bi posalo malom decaku od 3 godine, koji zivi u ocajnim uslovima sa ocem, i kome je najveca zelja da jede cokoladu, juce su neki mediji izvestavali o tome, ali ne svi, a kad vidim da za stranke se iz budzeta bacaju pare za trange frange, dok necije dete na ivici egizstencije dodje mi da psujem i pljujem sve sto se uteglo u odelce i naziva politicarem u Srbiji

racunovodja

pre 11 godina

racuni su vam u blokadi zato sto su vam presusili nelegalni izvori finansiranja, jer vise ne ubirate harac. Ti, koji su vam do sada davali pare, sada su nekome drugome sponzori, vi im vise niste potrebni.Pa nista, snadjite se, svi ste vi neki veliki strucnjaci, stvoricete vi pare, malo sutra.

Pametnjaković

pre 11 godina

Ljudi, zar ne vidite da stalno organizuju izbore i troše naše pare, nije ni čudo što nam je sve gore i gore. Revolucija sada i odmah!

Amos

pre 11 godina

Ooo Đelo, pa ko tebe natera da se podmetneš sad i ovde? Mora da si se negde ranije debelo zadužio kod šefova.

Nego, ti si čovek iz bankarskog sektora - de objasni mi šta znači ono "RAZVOJNA" kao i šta je ono "VOJVODINA" u imenu RBV?
Na koji način to znači - dajemo brze i lake kredite beogradskim strankama za republičku kampanju?

Kad su se već sve stranke zadužile, kako ti kažeš, što nije DS recimo otišla u neku grčku ili nemačku KOMERCIJALNU banku? Nego baš u Razvojnu? Ne bi vam niko ni reč mogao reći.. samo onda bi morali da računate sa vraćanjem kredita.. to je mali problem.

Neću ni da pominjem ove izjave - mi nismo bili zaduženi za nezaposlenost, ekonomiju, Kosovo, EU, vođenje zemlje itd. To je sve Dinkić sam radio i nikom nije dao da se meša :)

Tika

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00

Ukupno : 780.161.354,84 dinara iz poznatih izvora. Plus "donatori", reketi, crni nevidljivi fondovi, prelivanja iz javnih preduzeća.

Mnogo je i za izgovoriti. Pa oni su i svoju stranku ekonomski uništili a gde neće državu. Experti poput mausa nemaju kredibilitet da pričaju o nikakvom ekonomskom planu. Pa treba ih sve staviti pod starateljstvo.

a77

pre 11 godina

''URS je potrošio oko 458 miliona dinara i to najvećim delom na tv spotove, čak 405 miliona, ali nisu pokrili sve troškove.

Prema rečima Minića, iz budžeta su dobili 54 miliona dinara, od donacija firmi 55 miliona i 1,5 miliona od donacija fizičkih lica, a zanimljivo je da su prikupili oko 13 miliona donacija u uslugama kao što su štampanje.
"Oni imaju minus koji će verovatno predstavljati problem dalje, jer ne može da se pokrije iz novca za redavno finansiranje rada", rekao je Minić. ''

Ajd' sad Dinkiću, ti meni objasni, zašto tebi nije blokiran račun!??!! Kome duguješ onih 389,5 miliona dinara? Od koga ste uzeli kredit? Niste?!? Odakle vam 389.500.000 dinara?!?

rada palada

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto"-ali,je zato umesto obećanih 200.000 radnih mesta,isto toliko ljudi ostalo bez posla.

Marko

pre 11 godina

Vi ste imali i vise vremena nego sto vam je potrebno. Protracili ste nase vreme koje smo vam dali, verujuci da cete nastaviti tamo gde je pokojni Djindjic stao. Medjutim, mi mladi narocito, necemo dozvoliti da bilo ko trosi nase vreme uzalud. Ukoliko nasi roditelji nisu imali dovoljno novca za pristojan zivot, za sta ne krivim njih, nego vas, licno ja necu dozvoliti da moja generacija ispasta i zivotari od danas do sutra. Svi ste pokvareni, namazani, pokrali ste ovu vec izmucenu i iscedjenu zemlju i stvarno mi nije jasno kako imate obraza da se pojavite bilo gde a tek da bilo sta pricate i predlazete neke vase amaterske programe?! Ko zna sta bih sve sada napisao, ali ne mogu da gubim vreme. Idem na fakultet na predavanje, a za godinu dana kada ga zavrsim, kofer sa gacama i carapa, nista neophodno i dovidjenja mili moji. Nema ovde zivota, nema sansi, nema dobre prilike. Ovde se rad ne ceni, postenje se ne ceni. Prolaze samo bezobrani i pokvareni, a ljudi su takvi jer ih je sistem donekle takvim proizveo. Uzasavam se na takve ljude, na vas i vase programe, kampanje, ispricane price. Obzirom da se usled teske materijalne situacije ljudi cesce razbolevaju od raznih bolesti a takvih je u Srbiji mnogo (pogledajte samo kakvih sve ljudi ima po ulicama), zelim vam dugu starost i tesku bolest, jer stvarno nista bolje niste zasluzili. Da sam na vasem mestu i mestu bilo kog politicara, nakon ovakvog i slicnih komentara, dobro bih razmislio sta radim, kako radim i da li sam uopste za to.

Dzoni

pre 11 godina

NIsu bili zaduzeni za nezaposlenost ..to sto skocila sa 13% 2008 na 26% 2012 nije njihova briga..njihova je samo kako da uzimaju pare..a znamo kako su drzali fiksni kurs ..od 80 do 119 ..a mislili da ce da ostanu na vlast pa ce taj kredit da pojede mrak kao i sve ostalo..drzavna banka ulaze u razvoj najbogatije stranke ..

bonaparta3

pre 11 godina

Tipičan srpski manir. Neumem ni sopstveno dvorište da počistim ali celom komšiluku držim lekciju kako da svoje dvorište srede. To sada pokušava i DS. Lepo se vi gospodo konsilidujte i čekajte slećeu priliku na izborima,za to vreme kao svaki mudar strateg proučavajte situaciju i učite na tuđim a i svojim greškama koje ste sami napravili.

marko

pre 11 godina

gde ste bili gospodine djelicu ovih 12 godina, sta ste radili kada vam je tek sada sinulo kako da preporodite srbiju. najlakse je oprati ruke da nesto nije bilo u vasoj nadleznosti, ali setite se ko je zarad fotelje sklapao svakakve dogovore sa manjinskim strankama i prihvatao neprihvatljive uslove. evo ga i sada mladja ali koliko vidim dobro ga je ukrotio vucic, a kako se cini uskoro ce ga i izbaciti iz koalicije.

MICA

pre 11 godina

Mi obicni smrtnici radimo za minimalac koji ne dobijemo po par meseci i nemamo kome da se zalimo a na drugoj strani se milioni potrose da bi sacica ljudi sedela u foteljama i imala moc da manipulise nasim zivotima.G.Djelicu kad ste znali da zgrnete milione na svojim licnim racunima onda cete znati i vasu stranku da izvucete iz ove blokade.

Maja Visnjic

pre 11 godina

Nemam nista protiv planova i ideja. Ono sto mi smeta je vredjanje nas, obicnih gradjana, kada nam politicari namecu da zivimo u posledicama amnezije i niskog nivoa inteligencije.To je smesno. U predizbornoj kampanji daju obecanja.Kad dodju na vlast prave kompromise i obezbedjuju svoju buducnost. Posto nista ne ucine za drzavu a stanje se neumitno pogorsa,kriv je prethodnik.Pa posle Milosevica se non stop smenjuju dve ekipe!

roki

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.

kojekomeduzan

pre 11 godina

Svi računi DS u svim bankama u Srbiji blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine. Ova banka pokrenule je postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara. Boži ako je toliko stalo, neka izdvoji sa svojih računa neku crkavicu za svoju potonulu stranku. Najbolje da građani vraćaju njihove dugove!!

memorija

pre 11 godina

Ovo i nisu neke pare za njihove clanove. Ovo za tren oka, sve cisto, sa papirima, podmire Boza Djelic (iz Credit Agricole-a akcija) i Djilas (iz Direkt Media-e), mogu pojedinacno, mogu zajedno, da "caste jarane". Ostala "boranija" sto zida po pasnjacima i zivi po Senjacima, Dedinjama, Tatarskim brdima i Lipovim gejevima, neka prilozi po sobu za baksis njihovim kriminalnim pajtasima, sirotim bankarima... Nego, sekiram se, ziv nisam, jel to kasni plata Borisu Tadicu? Ode Tadic, ode papa, sta ti je zivot...

Pazarac

pre 11 godina

"Na pitanje zašto DS sada predstavlja program za izlazak iz krize umesto da je to učinio dok je bio na vlasti, Đelić je odgovorio da ta stranka ne beži od odgovrnosti, ali da oni nisu bili zaduženi za Ministarstvo ekonomije."

Pored toga što ni sada niste zaduženi za Ministarstvo ekonomije imate i mnogo manje uticaja i mogućnosti da implementirate bilo kakav program. Naročito program za izlazak iz krize.

monk

pre 11 godina

Ds dobija jako malo para u odnosu na raniji perio.A kada malo pogledam bolje da su sve akcije njhivih aktivista u predizbornom periodu bilo dobro plaćene sasvim nam je jasno zbog čega stranka grca u dugovima.Nema tu mnogo rada iz ubeđenja već iz interesa!

NS

pre 11 godina

Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=25&nav_id=621268

Sofija K

pre 11 godina

Gospodine Đeliću, hajde vi prvo izvucite iz materijalne i kadrovske krize svoju stranku, kao i banku kod koje ste digli kredit a ne vraća te ga, a neko drugi će državu izvlačiti iz krize, u koju ste je vaša stranka i vi uvukli.

Žozefina Š

pre 11 godina

Gde su sad oni stručnjaci za sve oblasti, Ješić i Pajtić, da objasne zašto kredit kod Razvojene banke Vojvodine, kako su pare potrošene i zašto se ne vraćaju.

Temerinac

pre 11 godina

Predlažem program za sanaciju DS-a:
1. Da Republika Srbija uzme kredit kod Evropske banke ra razvoj, za pokriće troškova DS-a
2. Hitno uzimanje kredita u Bangladešu za razvoj DS-a. Iz navedenih para bi se finansirale kancelarije za mlade po opštinama i vratili svi dugovi DS-a.
3. Ako nema izlaza proglasiti gašenje-BANKROT DS-a, a zaposlene u DS-u poslati kod Nacionalne službe za zapošljavanje ispostava Crna Trava.
4. Kada bolje razmislim, jedini izlaz je bankrot DS-a, pa neka se poverioci namire iz imovine DS-a.
5. Stručne kadrove iz DS-a, kao eksperte poslati da se brinu o "ovcama", ako ih još ima u Srbiji.
Nudim svu neophodnu pomoć za sanaciju DS-a!
Temerinac!

zašto vam plaćam infostan, da bi vaši partiski činovnici dobijali plate?

pre 11 godina

Sad je stvarno hladno bez grejanja. Pa bi zamolo DS da nam uključi grejanje u BG-u, pošto su na vlasti.

drmator

pre 11 godina

Jasno, nemaju više mehanizme za pljačku budžeta i poreskih obveznika a nisu računali na to. Imovinu zapleniti, bandu pohapsiti i rasturiti jednom za svagda tu kriminalnu organizaciju, to maligno tkivo ovog društva koje je na žalost odavno metastaziralo a lečenje Srbije će biti dugo, bolno i neizvesno.

nesto smrdi

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.
(Neko ko redovno plaća račune, 6. mart 2013 12:18)
E bravo..
lapaju nas cele godine i kada je +50 mi placamo centralno, ali zato cim predje 5 u plusu oni gase!
da ne pominjem ekoloske takse i odrzavanje zgrade koja metlu nije videla mesecima
Gde su pare????
Vratite pare pa pricajte o vasim planovima

Miša, Bgd

pre 11 godina

Meni ovo bode oči... Znači, da su kojim slučajem pobedili na izborima, mi nikada ne bi ni saznali za ovo a naše pare bi otišle na pokrivanje kredita. Interesuje me koliko je ovakvih "pokrivanja" bilo? Očigledno mnogo jer koliko se sećam, za vreme DS-a standard nam je opadao a dug po glavi stanovnika rastao. Ogromna razlika ( milioni, milijarde...) je morala negde da završi, u nečijim džepovima.

Мр.Гоод

pre 11 godina

(Radisav, 6. mart 2013 14:25)
Пре него што почнете да причате неистине проверите када је највећи број агенција основан. Тако ћете видети да су управо осниване за време претходне владе. Можда је Динкић заиста тамо сместио своје кадрове, али је ДС имао премијера, највећи утицај у влади и све то је аминовао.

xxx

pre 11 godina

Baš mi ih je žao,nisu imali para ni za kampanju,nego su morali da uzmu kredit...i to sad neko da pokriva njihove dugove iz budžeta.A,što su oni predhodno taj isti budžet ojadili za ogromne iznose kroz razne vidove,to ne pominju.E,pa sad,neka lepo zavuku ruke u svoje džepove,koje su godinama unazad punili novcem od raznih malverzacija koje su sprovodili,pa nek plate svoje cehove.

a operateri za grejanje neće da se jave

pre 11 godina

Da pitam ja DS koji je na vlasti u BG-u. Zašto je dans isključeno grejanje u BG-u. Zidovi su još hladni bez obzira da li je temperatura viša za koji stepen koju ste vi propisali.

Amos

pre 11 godina

@DARKO, ja bih se zapitao koji to "časni i pošteni" ljudi SADA napuštaju DS.
Po meni, a s obzirom da Živim u SRbiji i nisam ni slep ni gluv, časni i pošteni ljudi su MORALI napustiti DS mnogo ranije.
Ova upropaštena zemlja nije upropaštena zbog jake Košave koja je dunula jednog dana, već zbog sistematskog isisavanja snage i novaca iz države i građana a na račun stranaka (konkretno u prethodnim godinama - najviše i pre svega DSa, koji je realno imao SVU vlast).

Dakle ti neki "časni i pošteni" članovi DSa su prethodnih godina sedeli otvorenih usta i čekali da im med i mleko sam kaplje u usta. Danas kad je za njih med i mleko malko tanje i gorče, svi "časni i pošteni" pobegoše "u apstinenciju".
Sramota, velika sramota. U Srbiji su izgleda uvek najveća bruka baš oni koji se busaju u svoju "čast i poštenje", nažalost.
Zato niko (bar) NORMALAN ne sme ni da prismrdi u politiku, jer ga je blam da kaže za sebe "ja sam pošten", pošto su Đelić i njemu slični već obesmislili taj termin.
Još jednom, vi "časni i pošteni" - GDE STE BILI do juče?

Sokobanjac

pre 11 godina

" Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka"

Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...

Ras

pre 11 godina

kad ti i ti oko tebe vratite pare koje ste olako pokupili u proteklih 7-8 godina onda da stanete u red na drzavnu kasu. Ni ti nisi isplatio ljudima u caopisu "ekonomist" silne plate a to je bila tvoja novina, pa se ne sekiras. E tek kad ti radnicima Ekonomista platis onda i Dinkica da opominjes. A ne ovako, kupio si u Parizu nekretnine a ljudi iz Ekonomista na ulicu i to bez zadnjih 6 palta.

Ekonomist(i)

pre 11 godina

Ipak je situacija takva da kako je prošao Ekonomist tako će proći DS samo ne daj Bože da gradjani Srbije prodju kao zaposleni u tvojoj firmi....

Neko ko redovno plaća račune

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.

DS i odgovornost

pre 11 godina

Zamolio bih B92 da pokrene pitanje o grejanju u BG, za druge gradove ne znam. Da vide grđani kako se štadi na tuđem zdravlju. Čiji mozak u gradu ne može da shvati da i ako je spoljašnja temperatura malo iznad propisan, da su stanovi još uvek hladni.

Kad je izbila afera o aflotoksinima u mleku i nebulozno ponšanje i izjave ministra vi ste bili mnogo oštri na rečima i sarkastični. što sam podržao. Kako su oni rešili problem sa mlekom tako je i DS rešio problem sa grejanjem jednostavno neko je prepravio propis da je normalna temperatura 19 stepeni.

raven

pre 11 godina

Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu.

Sima

pre 11 godina

*Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom [link]
(NS, 6. mart 2013 13:20)

Pa Dinkic je dao svom gazdi "Todor" modnoj kolekciji pare iz Fonda za razvoj koji je vodila Kalanovic.Zatim je "Todor" zadrzao manju svotu,a 700 000 evra uplatio URS-u kao donaciju.
Novac nikad nije vracen u fond do dana danasnjeg.
Meni jedno nije jasno,ko njima odobrava kredite,kad oni nisu nikakva firma,fabrika i krediti se ne vracaju od poslanickih plata,po nenormalno niskim kamatama?
Mi placamo i po 30 puta vece kamate,a neverovatno je da to Djelic ne pominje?!

Pesak

pre 11 godina

Apsurd. Niste zaduzeni za ekenomiju, pa nemiste imali plan za smanjenje nezaposlenosti, stabilan kurs dinara, itd? A sta da ste dobili vecinu, pozvali bi opoziciju, da preuzme ministarstvo ekonomije?

DARKO

pre 11 godina

Da li su novi celnici DS-a svesni koliko casnih i postenih ljudi napusta DS, neko formalno sa istupnicom a neko, iako je formalno clan DS-a se totalno povlaci u apstinenciju!!! DS bi trebala da predvodi kulturnu i intelektualnu elitu koja bi sva svoja znanja i autoritet stavila u sluzbu gradjana u cilju ostvarenja sosijal-demokratskih vrednosti!!! A sta imamo, rasulo, revansizam, anonimuse i nove obozavaoce lika i dela Dragana Djilasa!!! E zato smo na 13 %!!!

Razočarana

pre 11 godina

Vrhunac licemernih izjava DS-a! (za sada) Imali su moj glas od 1990. godine, ali kad ovo čitam, stidim se... A Vi, g-dine Đeliću?

Lucifer

pre 11 godina

pa lako je ex radikalima... Misko uplati Vojvodi 4-5 miliona evra , a Beko Eliotu Nesu milionce... pa i ja bi bio predsednik da imam te pare!

R2D2

pre 11 godina

Ja sa godinama ziveci u ovoj zemlji postajem sve veci mizantrop. Iako sam proevropski orijentisan gradjanin ove zemlje osecam gadjenje prema bilo kojoj politickoj opciji, a najvise me razocarala DS jer sam po prirodi stvari uvek bio njihov simpatizer odnosno glasac... Ne bih komentarisao SNS, SPS i ostalu kompaniju jer smatram da svako normalan zna kakav pedigre stoji iza njih. Ipak ne razumem, a cak me i nerviraju ovi bezumni navijaci i branioci DS-a jer znam koliko loseg kadra, koliko losih stvari i prokockanih sansi je DS izrodila u periodu svoje vladavine... I sto je najgore stvari se ne menjaju na bolje tako da su normalni ljudi ostavljeni prakticno na cedilu. S tim u vezi i prica oko prevremenih ili redovnih izbora deluje kao neslana sala.

Slobodan

pre 11 godina

Sad da vidimo njihove strucnjake. Ako svoju stranku izvade iz krize onda mogu da pisu planove za Srbiju ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

environmentalist

pre 11 godina

Gdin. Djelic pa ovo se prosto moze resiti! Umesto da cedite drzavu i delate protiv zakona, samo preusmerite akumulirana sredstva sa Vasih personalnih racuna (tu mislim na sve visoke funkcionere DS-a a ne samo gdin. Djelica) na racun stranke i gotova stvar.

ja ne razumem

pre 11 godina

"Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da neće dozvoliti da se ispuni zahtev Demokratske stranke da se njen dug za izbornu kampanju isplaćuje iz sredstava za redovno finansiranje mesečnih aktivnosti."
Ljudi, je l' može neko ovo da objasni!
Da li DS traži da se kao garancija za kredit retroaktivno daju sredstva koja ona dobija (mesecno ili kako?) iz budžeta, po osnovu po kome valjda i ostale parlamentarne stranke dobijaju pare? Da li su oni kasnili sa otplatom kredita? Ako nisu kasnili, da li je njima Razvojna banka Vojvodine sad naprasno tražila garanciju koju im nije tražila kad im je kredit odobren?
Ne pitam ovo sns dežurne komentatore, nego nekog ko razume o čemu je reč.

GOGO

pre 11 godina

Kako zasto tek sada program za izlazak iz krize....pa za njih je tek sada nastupila kriza. Do pre nekoliko meseci njima je rast neto zarade i imovine rasla po najvecoj stopi na svetu.

nikad nam nece biti bolje

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.

mattko

pre 11 godina

Mladjan Dinkic jedva docekao da ih blokira finansijski cim mu se ukazala prilika a priliku je stvorio sam neusvajanjem izvestaja o troskovima kampanje od strane njegovog ministarstva. Neverovatno je dokle mogu da dovedu licni sukobi na relacijijama Djelic Dinkic, Tadic Dinkic, Tadic Djilas, Dinkic Cvetkovic. Katastrofa za ovu zemlju koliko se ljudi bore ne birajuci sredstva da budu na vlasti!

rastko

pre 11 godina

DS se zali kako nema garanta,a ko je garant gradjanima Srbije koji nemaju hleba da jedu,ne mogu da dobiju kredit ni 1000 din a ne tolike pare.Sta ocekivati od lopova da nece mozda da gradjani vracaju kredit,imaju poslanicke plate pa neka se svi odreknu i neka otplate kredit.

sumorni

pre 11 godina

Mladja i radikali su troškove svoje kampanje rešili tako što su uhapsili svog finansijera, lako je njima.

No, mislim da je Dinkić ovim zagrizao preveliki kolač, cenim da će se zagrcnuti.

Jako osvetoljubiv tip, neće zaboraviti da ga nisu hteli ni po cenu gubitka vlasti (na čemu im odajem priznanje), ali su i dalje prevelik zalogaj za Mladju koji se krije iza tudjih ledja.

KOBRA

pre 11 godina

Samo već jednom da se završe provere u razvojnoj banci, mnoge će opštine imati blokirane račune, neka vide građani šta ste radili i kako ste dobili glasove.

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

ST

pre 11 godina

Vi koji ovde lupetate da li uopšte znate o čemu se radi ili samo imate potrebu da po nalogu partije pišete gluposti. Nakon završenih izbora, a prema broju osvojenih mandata, država treba da uplati na račune partija određeni iznos novca. Dinkić namerno neće da isplati novac iako je obavezan po zakonu i obavezuje ga usvojeni budžet. A zašto se sve ovo radi? Pa da se uništi opozicija, da nema ko da ih kritikuje i kontroliše kako bi mogli neometano da nas pljačkaju, da nas truju sa mlekom, da dele lovu tajkunskim preduzećima...Za neupućene, postoje zakonska ograničenja za donatore, to je zakonom uređeno kako bi država finansirala aktivnosti partija, a ne tajkuni i interesne grupe. Gde su sada svi oni koji su insistirali da se ovakva pravila donesu, a sada se ta pravila ne poštuju - poput Agencije za borbu protiv korupcije, Transparentnost Srbija... Zašto ćutite? Ako vam partije nisu potrebne, onda jasno recite. Ako hoćete jednopartijski sistem, onda recite. Rasformirajte parlament, nema demokratije, pa neka jedan čovek sam vlada. I Milošević je pokušavao da uguši opoziciju, slao kamione sa peskom na političke protivnike, Stambolić je likvidiran i posut krečom, novinari su ubijani..., pa nije uspeo da nam zapuši usta, a znate kako je završio. Pa nećete ni vi da nas ućutkate.

Thor

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.
(nikad nam nece biti bolje, 6. mart 2013 13:07)

Bez iskazivanja mišljenja građana nema nam demokratije, a što se tiče EU, tamo igraš kako sviraju, tamo nema nešto mnogo demokratije... Tamo se narod ništa ne pita.

Ovi su cudni

pre 11 godina

Ovi strucnjaci iz DS se setili da imaju program kad su izgubili vlast. Gde vam je bio taj program dok ste bili na vlasti? Siguran sam da bi im se program opet zagubio ako bi nekim cudom opet dosli na vlast i doneli bi jos vise problema. I sto je najsmesnije, isti oni koji su zauzimali najvece funkcije i koji se tada nisu setili programa, sada ga preko noci pronadjose.

a77

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00
(Tika, 6. mart 2013 11:58)

Hehe... mislim da niste shvatili... postoji SAMO kredit, ostalo Dinkić i Vučko ne uplaćuju, pa ne može da se vrati kredit... Ne guši se na taj način opozicija, dragi Prvi. Niste to shvatili krajem prošlog veka, to može da bude opasno...

cudonevidjeno

pre 11 godina

Kao da nisu bili na vlasti sve ove godine! Praksali se, ucili u hodu, punili sopstvene budzete a sad imaju resenje!Cuj to! A navikli na bespovratne kamate i sad u problemu!O njihovoj kampanji bolje ne komentarisati...

Laki

pre 11 godina

Dobro Mladjo samo dokazi odakle pare tebi za skupu kampanju a i SNS oni su makar uzeli kredit a ti i SNS koristili ste kriminalne pare a za SPS je verovatno banana dao svi ste isti.

ko ne zna na pare,zna na grabulju,motiku,lopatu

pre 11 godina

Odlican je stos jer je Djelic prvo saopstio da je partiju uveo bankrot iz kojeg nema pojma kako da izadje,
a zatim saopstio javnosti da ima ekonomsko resenje za 7 miliona gradjana.
Sa ovakvim inetelktualcem,Toma Master ima 300 godina da vlada

blamaž

pre 11 godina

@Jasta brate
znate li gde je sada ta diana dragutinović? kod gospoje guvernerke, radi njen posao, jer ova nema neophodnog znanja ni iskustva koje zahteva ta funkcija.
grabe se i za milicu delević, i tanju miščević, ma uzeli bi oni mnoge iz ds-a, da ih nije blam.

Calimero NS

pre 11 godina

"Demokratska stranka za finansiranje redovnog rada dobija svakog meseca iz budžeta iznos od 19.092.439,00 dinara koji se isplaćuje redovno," i te prae direkntno prebaciti u Razvojnu banku za izmirenje ugovornih obaveza, a ta ista sredstva vratiti onima od kojih je banka uzela a ne troškariti na plate. Hoće li krenuti već jednom hapšenja, odušimanje imovine i presude za kriminal koji se dešavao u Metals-Razvojnoj banci Vojvodine.
P.S. Lično poznajem ljude koji su dobili po pola miliona evra kredita, založili jutro zemlje i sada nam se cere iz džipova, ali im ne pada napamet da vraćaju kredite jer takav je dill.

zorka

pre 11 godina

Sad je vec jasno, kako je DS dobio izbore u Vojvodini, oni su ih kupili a dug nemogu da vrate.Nema vise Razvojne banke, nema kredita bez pokrica, i zato je neprihvatljiv zahtev za vanredne izbore u Vojvodini.

Swerige

pre 11 godina

I ja bih zelela da pitam DS, zasto je meni ovde u Stockholmu iskljuceno grejanje a ja debelo placam za to celu god.Kao dezurni krivac za sve,i sto jeste i sto nije zgresio, molim da mi Djelic ogovori.PS.Srecna sam sto ne zivim u Srbiji, jer bih od naprednjaka sigurno dobila infarkt.Mislila sam ,da sam ih prevazisla 1999 god.ali sada vidim da su gori nego ranije.Valjda zato sto su na vlasti.Neka vam je Bog na pomoci moj narode.

sve u svemu,nosite se svi

pre 11 godina

Ako su duzni neka ih blokiraju.Nemam nista protiv.Samo zanima me ko ce da blokira Dinkica?Od kojih para SNS vraca kredit?Ko je za njih dao garancije?

Двоглави арапин

pre 11 godina

Имају план да државу изведу из кризе? Хајде, за почетак, крените од себе.

neglasac

pre 11 godina

Plate drzavnog sektora na racun poreskih obveznika + finansiranje stranaka na racun poreskih obveznika + drzavna TV na racun poreskih obveznika...a zahvalnost narodu je bahatost nepostovanje i ispiranje mozga

I kako ovoj zemlji da bude dobro...
Sami smo krivi, kakav narod takva zemlja!!!

Mija

pre 11 godina

Sve ste vi i vaša stranka, gospodine Đeliću, rekli dok ste bili na vlasti, a bili ste baš dugo! Gospodine Đeliću dela govore za vas, a vi i vaša stranka ste se pokazali u tome, pa evo i sad niste u stanju ni stranku da vodite kako treba, izgleda da ste navikli da se zadužujete!?

Posmatrač BB

pre 11 godina

Ajmo Đeliću, Đilase, Vlahoviću, Pitiću, i Tadiću naravno, Petroviću obavezno pokažite da ste široke ruke pa dajte nešto stranci. Proveli ste vreme stvarajući uslove da vam se džepovi napune. Đeliću pa ti si biran za džeka godine! Budi džek Đeliću.

milija

pre 11 godina

Išlo se verovatno na to da se kredit Razvojnoj Banci Vojvodine neće morati ni vratiti, jer ako već toliki nisu vratili kredit toj banci, zašto bi DS vraćao. Međutim, promeni se vlast i sada je račun u blokadi.

cole

pre 11 godina

To sto im je racun u blokadi je rezultat loseg menadzmenta! Duguju oni i firmama koji su im pomagali! Vanbilansno! Duguju nama koji smo bili njihovi glasaci, simpatizeri i clanovi jer su nam svojom nesposobnoscu, arogantnoscu i vređanjem naše inteligencije doveli na vlst likove iz 90 tih godina....Vulgarne, nepismene, ostrašćenje kvazi patriote.....i ponovo stampedo mediokriteta na pozicije u državnoj upravi i javnim preduzećima. Sve to o čemu sada propovedate...to ste mogli da uardite i za to ste imali dovoljno vremena. Ali ste vi voleli da se slikate i ogledate u svojim senkama....Flertovali ste sa Dinkićem .....znali ste u prste šta radi i kakv je lik....ali ste imali svoju trgovinu sa njima....E sada izvolte! No je problem što najveću cenu toga plaćaju gradjani i što je zahvaljujući vama počelo sistemsko urušavanje i ućutkivanje srednje klase i gradjanske Srbije.

ljuta osa

pre 11 godina

trose novac gde hoce i koliko hoce,zaduzuju se od banaka pa sada traze da im drzava vraca dugove,a narod gladuje.tu praksu prekinuti ,a dug vracajte od clanarine.da ste zemlju izveli iz krize nebi bilo problema ,pa bih vam i ja pomogao od moje [dobre ]plate.privreda propada sve vise sve manje para u budzetu a vi trazite novac i ko zna gde ste taj novac potrosili sto ste zaduzili.ajd,zdravo.

Danica Ž

pre 11 godina

Gospodine Božo, Vi ste zaboravili da sada neko drugi vodi Ministarstvo finansija a ne Vi ili neko iz Vaše stranke. Teško da će država plaćati sve ono što ste i kako ste trošili u kampanji. Biće da ste u problemu i banka i vaši stranački računi.

dragan

pre 11 godina

Ovakvim postupcima sami sebe zakopavaju i tonu jos dublje u nasim ocima, ili je to trik da izvuku jos koji dinar iz ove iscrpljene Srbije!

jelena jsm

pre 11 godina

Zašto bi i odobrio kad je svima jasno kao dan da je u pitanju pokušaj krađe, samo što nije uspelo jer nisu ostali na vlasti.

Samo napred Mladjo sj..i nas do kraja!

pre 11 godina

Sve mi toplo oko srca kad vidim koliko Dinkic ima obozavalaca u Srbiji.
Ne znam kako je to uspeo da od onako omrazenog lika postane ovako voljen.Prosto mu se divim.

Mici

pre 11 godina

On se pita kako su dobili milionski kredit bez pokrica,a sta mi onda da se pitamo???
Nista, treba im udariti ,vodecima u stranci,po privatnoj imovini pa da vidimo kako ce se jos neko naci pametan da se igra sa tudjim parama.
A i banka sama da odgovara,jer svako od nas je isao bar jednom da pita za neki manji kredit i sta nam sve traze od papira ali izgleda da te milionske daju na obraz!!!!

transcendentalni styling

pre 11 godina

da je ds, dok je bio na vlasti, nešto slično uradio naprednjacima, nebo bi se srušilo na njih. osveti besnih exradikala nema granice. ali, ničija nije gorela do zore (doći će na red jednom i njihovo razbacivanje silnim parama, kupovinama i poklonima)...

zoki

pre 11 godina

Xaxaxa koliko gidina ste se vi clanovi DS podsmevali,tada vam je bilo lepo da punite dzepove iz drzavne kase,e dosta je bilo,vi jacate,pa vas za par meseci nece biti i smejacu se u inat vama i drago mi jejer sam mnogo propatio zbog vase bahatosti! Cao pa pa :)

JATAGANAC

pre 11 godina

Pa zasto niste otplacivali kredit kao svi normalni ljudi??? Navikli ste da trosite gomilu para, a da ne vracate. E, pa nece da moze drugovi i drugarice!

bbns

pre 11 godina

veliki sam protivnik ds ali mi ovo deluje kao namerno izazvana blokada. ako im pare sleduju po zakonu a one nisu stigle onda se postavlja pitanje za vlast zašto? Sada dali je zakon dobar I dali stranke treba da dobiju toliko para iz budžeta je druga priča. I naravno treća proveriti gde su otišle pare. da nisu slučajno marketinški otišle na prijateljske račune ljudi bliskim prošloj vlasti.

Strani posmatrač

pre 11 godina

Zašto su računi DS-a blokirani? 1) SNS-u nisu zato što su sve platili kešom, izuzev 10% kredita kod Miškovićeve Univerzal Banke ("Koalicija Pokrenimo Srbiju skupila je i potrošila oko 307 miliona. Gotovo svi troškovi odnose se na zakupljene termine na TV-u - 305 miliona. Novac je najvećim delom iz budžeta - 212 miliona, od fizičkih lica je skupljeno 43 miliona, a zanimljivo je da spisak donatora broji 2.253 imena i svi su priložili po 19.000 dinara"), 2) Zato što je Vučić u Londonu...

ivaan

pre 11 godina

Vrlo je zanimljivo od koga su demokrate dizale kredite. Sve što je bilo vezano za Razvojnu banku Vojvodine bilo je, najblaže rečeno, sumnjivo i predmet je dublje analize i istrage. Uzeli su krajnje sumnjiv kredit od krajnje sumnjive fantomske RBV, misleći da će lagano osvojiti vlast i da se nikada neće pokrenuti pitanje legitimnosti poslovanja te banke.

Boki

pre 11 godina

Mislim da je sada svima jasno kako je funkcionisao DS i zbog cega nam je drzava tapkala u mestu. Nekontrolisano i ogromno trosenje para. Ako su oni samo za stranku podizali ogromne kredite a pri tome dobijali i deo koji im pribada iz budzeta plus prilivi sa drugih strana (clanarine, sponzorstva iz interesa itd) i sada su u ogromnim dugovanjima, pa kako je onda stranka uopste opstajala do sada? Pa lepo, snalazili se ljudi na sve strane, i onda imamo sporne privatizacije, imali smo propadanje firmi i stavljanje u stecaj zbog nekog ko je hteo da je kupi a za uzvrat zna se sta sleduje itd. A sto je najgore ako su sada u minusu a sve protekle godine nisu bili postavlja se pitanje koliko su uzimali iz drzavne kase. To je samo slucaj stranke, a ne smem ni da pomislim sta se radilo i koliko se muljalo kada je u pitanju pojedinac na funkciji u nekom preduzecu, ustanovi ili ministarstvu. Eto sugradjani moji toliko o postenju DEMOKRATSKE STRANKE i njihovim vizijama i planovima za izvlacenje Srbije iz krize.

voja

pre 11 godina

Pa mogli ste gospodo Djilas,Djelic,Pajtic,Elezovic i td malo da pomognete stranci da date novac da se racun odblokira,nije to za vas veliki iznos.Medjutim vi ste naucili samo da uzimate.

Pa ne zaradjuje,a oce da trosi

pre 11 godina

Djelicu,meni nesto ovde nije jasno.Ti si expert za dugove pa da mi objasnis,a mogu i iz svih ostalih partija.
Na osnovu cega politicke partije dobijaju kredite od banaka?
ko im daje garancije?
Milione trosite na te plakate,a u izbornoj kampanji svi su manje ili vise reseni protiv koga ce,ako vec nemaju za koga.
Zasto bacate lovu,kad ste u medijima prisutni i u redovnom svaki boziji dan?!
Zastupljeni ste i u redovnim i vanrednim vestima,izvestajima.
Ovde samo oni koji su dobili mandat treba da primaju plate,a ostatak su aktivisti u slobodno vreme.
Nas ta predizborna kampanja kosta kao 300 srednjih porodicnih firmi ili 3 manje fabrike za proizvodnju necega,patika i cipela na primer,konfekcije ili cega god.

maja

pre 11 godina

Toliko su ovi iz DS-a mutili da ne samo da su Srbiju doveli do ivice bankrota, nego i svoju stranku. Ajde što su im stranački interesi bili ispred državnih, ali što su im lični interesi bili daleko ispred svakog državnog i stranačkog interesa.

ZoranNS

pre 11 godina

Pitanje je jednostavno da li je država partijama na vlasti isplatila troškove za ozbornu kampanju, ako jeste onda je DS u pravu.

PATTERSON

pre 11 godina

Đelić se u zadnje vreme samo kompromituje svojim izjavama. Zar misli da će javnost imati simpatije prema tome da su sredstva uskraćivana tamo gde ih je trebalo davati, a sipana kapom i šakom na DS kampanju? Završna konvencija DSa koštala je više nego Madonin koncert, a zna se da ona ne štedi. Lepo se organizujte, pa sami vraćajte kredite.

Kenedi 661

pre 11 godina

@Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu. (raven, 6. mart 2013 14:58)

Nema ovde govora o političkom revanšizmu, naprosto, Ministarstvo finansija vodi Mlađan Dinkić a ne neko iz redova Sns.

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

Luka Rajic

pre 11 godina

Vracamo se u 90-e kada se gusila svaka ozbiljnija pretnja ugrozavanja postojeceg establismenta, pa tako i danas kada se postojecoj ekipi prikljucio i cuveni "ekonomski ekspert" M. Dinkic, koji inace do sada nikada nije bio u Vladi. Da je ovo gusenje drugacijeg misljenja vidi se po tome da se DS ne isplacuju sredstva koja im zakonski sleduju, dok su ta sredstva drugim vladajucim strankama isplacena i time se pokusava onemoguciti bilo kakav opozicioni rad. Takodje mislim i da je ova tema namerno izazvana kako bi se skrenula paznja sa onoga sta ova Vlada konkretno radi oko Kosova i kako njihove pristalice se ne bi bavile puno tom temom. Da je DS gresio u prethodnom periodu to je evidentno i zbog toga je izgubio na izborima. Najveca greska DS bila je pustanje ekonomije u ruke M. Dinkica i zato danas placa u najvecoj meri njegov ceh.

MUKNAVI

pre 11 godina

Stranacke podele,strancarenje i cerupanje Gradjana se nastavlja dok ne dogura do tuce i razdora koji ce odvuci prelepu drzavu do totalnog sunovrata jer u Srbiji se politikom bave `ludaci,mutivode,sebicnjaci i podmicivaci` koji gule ostale i evo sada su poceli i izmedju sebe da se ganjaju oko para..

Spasenija

pre 11 godina

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.
(Siniša, 6. mart 2013 17:25)

Uh što će lepo biti kad se ti probudiš iz tog DS-ludog sna ima sve da te glava bili. Što se Dinkića i Vučića tiče reče da su oni miševi za DS, e pa da ti kažem oni misle da je DS odličan sir za njih, i mislim da su pri kraju sa njim. To jest da su ga već pojeli. A ti čuvaj živce i želudac od mnogo nervoze hoće čir.

Rajan

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara, zakon treba da bude jednak za sve ali da mi Mladjan Dinkic govori o zakonu i postenju... to vam je kao Tarzan i elektronika.

crni domino

pre 11 godina

Ovu reprizu sam vec gledao.
Udario pirocanac na pirocanca.
Samo, sada je ovaj prugasti u senci velikog vola! I neda pare.
Ljudi umislili da se ovako vodi drzava...
To srpski narode, ujedajte se medjusobno k´o kerovi. Za to vreme treci ker sa vrha vlasti se nasladjuje mukom ova dva kera!... To je nasa Srbija! To je nas zivot. To je nas mentalitet!

Novosadjanka

pre 11 godina

Tolki silni milioni baceni..za sta?? Tj ciji su to milioni?? Pa nasi, gradjanski. Da su pametnije utroseni, ne bi nama sad svaki dan rasla cena svih mogucih namirnica, grejanja itd...

Samo pitam

pre 11 godina

Nema partije koja se nije zaduzila za izbore.Pa nije li DIPLOMA to potvrdio za SNS.Zasto drzava ne isplati onoliko koliko pripda svim partijama.Kako to da je samo DS-u blokiran racun

delija

pre 11 godina

Ja im ne bi dao dinara dok se ne utvrdi kako su dobili kredit bez ikakvih garancija. Jel to bila ona priča,mi ćemo pobediti,nema ništa da brinete,biće para ili nešto drugo. Dokle više da se otima u ovoj Srbiji.

branko

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a mene zanima kako ste vi podigli toliki kredit i ko vam je to odobrio? I evo vam jedno resenje kako da izadjete iz krize jer vase dugove nece platiti ni drzava a ni gradjani. Neka vam svaki clan ako duboko veruje u politiku DS-a i vasu viziju odvoji koji dinar vise, pa imate prijatelje stranke koji su vasom podrskom dobili preduzeca za male pare koje ste pre toga pripremili(unistili), pa su vam tu Djilas, Djelic i kompanija koja ne zna sa kolikom svotom novca raspolaze. Eto vam resenje ako vam se isplati za vas javasluk. A ono sto je najbitnije, to je da gradjani Srbije konacno vide sta ste radili samo na ovom primeru a da se ne prica za sve ostalo.

q

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.
(Ana, 6. mart 2013 10:13)

25% nezaposlenih je mnogo manja nezaposlenost nego 100% 90 tih u vreme Milosevica ili 50% najmanje nezaposlenih u vreme Tita kad se na poslu lezalo i spavalo.

Dragan J.

pre 11 godina

Od pocetka demokratizacije Srbije, nisam video ovako dobro organizovano "ubijanje" jedne stranke i jedne ideje, i kolektivnu hajku i satanizaciju jedne stranke kao sto je DS! Klasicna zamena teza i demagoski napadi! A pritome, su iskopirali njihove ideje o evropi itd. Pa taj Dinkic i Dacic su bili zajedno sa zutima i? Zbog kratkog pamcenja Srbija ce platiti cenu, a Ds je platio cenu elitizma i nadmenosti! Postovani demokrate nije ovo Svedska, ovo je Balkan!!!

Ćuprija

pre 11 godina

Kuća gori,Jerkov se šminka,Djelić recituje stihove Tadića,Mićun mazi legiju časti,Kolundžija tek stigla sa milanske modne revije,Trivanova se smeška sa Dačićem,Djilas Pajtić i Ješić grade plot da otežaju vatrogascima prilaz.
Petrović,Vlahović,Jeremić,Živković,Homen,Dulić,Čeda se odavno odselili u svoja zdanja gde su počeli da slušaju Betovena.
Preti opasnost da i Vučić počne slušati Betovena jer nije kao mali.
Gospodine Vučiću pomozi u gašenju požara a onda sedi i uz rakijicu dve razmisli pa se prekomponuj.

Siniša

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.
(roki, 6. mart 2013 14:57)

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.

NekoIzMase

pre 11 godina

Naravno da su svi računi u svim bankama blokirani ... Za neuk narod, ovo zvuči strašno, ali činjenica je da se računi blokiraju po matičnom broju ... Svi odbori stranaka se otvraju pod istim matičnim brojem, i recimo ako ode odbor u Surdulici u blokadu iz nekog razloga, biće blokirana i centrala, odnosno svi odbori u Srbiji i svi računi u bankama ili će blokada biti izmirena sa bilo kog računa na kojem ima para.

Želim jednu odgovornu vladu.

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto", kazao je on.

Svedoci smo kako stranka koja jedva prelazi cenzus na izborima (G17 ili kako se već zovu kada nisu u koaliciji)vodi najznačajnije poslove u zemlji - privredu i ekonomiji. Nama je decenijama to najslabijia karika, kako to da do sada nismo uvideli da ta oblast ne sme da bude samo "pitanje" jedne stranke, već cele vlade (bilo koje).

I sa novom vladom imamo istu situaciju, kada je problem, svaljuje se odgovornost na stranku koja "pokriva" resor. Do duše ovde se pojavljuje prvi podpredsednik vlade kao katalizator dešavanja.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Sad se tek vidi koliko je bila greška što ste šutnuli Jeremića. On bi sada okrenuo kuma i kum bi obavio jednu finansijsku transaciju i račun bi bio odblokiran. Međutim, vi šutnuste Jeremića i ova spasonosna kombinacija otpada.

uk

pre 11 godina

Mozemo da volimo neku stranku ili ne, ali stopiranje isplata iz budzeta na koje neka stranka (bilo koja)ima pravo je gusenje parlamentarnog sistema i demokratije. Mozda se nama ne svidja sto stranke imaju prava na delimicno finansiranje iz budzeta, ali to je tako i treba da je tako jer sta je alternativa, da ih finansiraju tajkuni? Uskracivanje prava na novac iz budzeta je diktatura.

casper

pre 11 godina

E sad mi ovo malo nije jasno. Sad ispada da su svi uzeli pare za kampanju,samo DS nije. Pa šta oni misle, da smo mi veverice. Ovi se blamiraju iz dana u dan.

Ostrašcenost-bez pravih argumenata

pre 11 godina

Može danas, Dinkic da radi ovo što radi jer se uvukao kod Prvog.
Sve kampanje vecih stranaka se finansiraju iz kredita, a one koje to ne rade, finansiraju se od tajkuna.
Doci ce dan kad ce ono Vucicevo odelo ipak obuci, ovaj najgori politicar na srpskoj sceni.
Nece mu tad pomoci ni cvrst dogovor sa SPSom, a i SNS ce shvatiti kakvu guju hrani u nedrima.

anonimus

pre 11 godina

Upravo sad citam izjavu Arsica iz SNS koji kaze da je SNS vratila dva kredita (citiram) "sa racuna za redovan rad stranke"i dodaje da to zakon ne zabranjuje.
Suprotno tvrdi Dinkic, a Agencija za borbu protiv korupcije , kao i obicno, u naslovu "jedno" a u tekstu nedoreceno.

Ko tu koga zaj.....?

dejan

pre 11 godina

Verujem da tih 300 miliona dinara Djelic moze da izvuce iz malog dzepa i resi ovaj tako "veliki" problem DS. Sa ovakvom opozicijom, SNSu i drugoj bratiji ne ostaje nista drugo vec da bezbrizno vladaju godinama unapred.

Jazavac

pre 11 godina

@(anonimus, 6. mart 2013 21:04) Ti nisi razumeo.
Tekuce finansiranje stranke iz drzavnog budzeta je nedovoljno da bi se platila rata,odnosno zaostala dugovanja.
Djelic predlaze da polanici zaloze svoje plate i da ce time steci uslovi za deblokadu.Gde imas i preko koje banke kredit od 1,4%,pa im je i to mnogo da plate?!Stranka nista ne proizvodi,ne prodaje,nema PDV a dobila je kredit.
platu prima narodni poslanik,a ne stranka a to je protiv zakonito.
Da li ce poslanik od svoje apanaze da placa stranku ili ce novac da iskoristi da svojoj tetki kupi kauc je njegovo licno i tu drzava ne moze nista da utice.
Istu stvar je uradio Dragan Djilas nakon gay parade,kada je radnicima Cistoce,zelenila i vodovoda smanjio plate za 500 dinara sa obrazlozenjem "stetu neko treba da plati".
Kad nezaposlenost bude opala za 20% onda mozemo sa sigurnoscu reci da je prestala organizovana partijsko-politicka pljacka,o tad je polemisanje bezveze

Sync

pre 11 godina

Gde ja da uzmem kredit, jedno dve tri hiljade evra da pokrpim minuse koje vucem vec godinama, od kada je ova kriza, pa mi plata kasnila i do 10 meseci, zalio se ja tad, ali niko me nije cuo, ni mene niti mojih 150 kolega, cak smo i digli frku po medijima, ali jok. Jedne nedelje samo je nestala TV Avala i pojavio se Pink 2, i nikom nista.

Hedonist

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota da trazite.Sami ste napravili problem, sami ga i resavajte. Muka mi je vise od toga sto zelite da zivite na grbaci naroda.

novica952

pre 11 godina

Očigledno je DS pobrkao lončiće i ne samo da je ušao u veliku krizu članstva i ospianja kadrova kroz odbvore po Srbiji već je sada i u velikim finansijskim problemima ali svojim krivicom i megalomanskim zahtevima za parama. Uzevši kredi od Razvojne banke bez garancija i potrošivši pare u izbore i od kredita i od Izborne komisije sada očekuje da iz redovnog priliva sredstava otplaćuje kredit što je protivzakonito. I čudno da oni koji su samo do koji mesec trebali da štite ministarstvo finansija od nezakonitog rada pokušavaju da nenamenskim trošenjem para pokriju rupe i bahato ponašanje u izboru.

Siniša S

pre 11 godina

(Spasenija, 6. mart 2013 17:56)

Pa moram da priznam da stvarno više nemam živaca za prevarante i hoštaplere, ali nedam se. Koliko smo mi propatili teško je izdržati i ostati zdrav, mnogi nisu zdravi, mnogi nisu živi, mnogi su digli ruku na sebe, mnogi su moji prijatelji poginuli na ratištu... Od 1990 godine se borim protiv ljudi poput Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića...upropastili su mi život, a sada hoće da upropaste i život moje dece. Mogao sam kao i mnogi drugi da spakujem stvari i odem, živim normalnim životom u normalnoj državi, bez stresova...ali odlučio sam da ostanem(i pogrešio, očigledno) u svojoj zemlji i da se borim protiv tih likova. Ja jako dobro poznajem Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića i ekipu, znam svaki njihov potez unapred, poznajem ekipu oko njih(sve udbaš do udbaša, hoštapler do hoštaplera), znam i to da su vrhunski manipulatori...pričaju jedno, a rade drugo...znam i da ima mnogo naivčina koji nasedaju na njihove pričice, laži, demagogiju...na njihovu glumu...I jedina partija koja može da se suprostavi tim likovima je DS, sve ostale partije nemaju tu snagu. Matrica razbijanja opozicije je iz devedesetih, isti ljudi obavljaju taj prljavi posao, ništa tu nije novo, ali danas je DS mnogo jaka i neće vam to uspeti, džaba prljava kampanja. Znam ja jako dobro da i neki ljudi u DS nisu doro radili, da su radili za svoj džep, ali to je mali broj ljudi, mnogi su sami napustili DS, mnogi su izbačeni. Miševima se kao mamac za mišolovku postavlja sir...

Eh

pre 11 godina

da je to rekao neko drugi a ne Dinkic pa da covek veruje.Sad se svi ostrvili na Demokrate, i prijatelji i neprijatelji.Lesinari....Ovo izdrndavanje nad oslabljenim bas ne prilici.To bas pokazuje koliko su ovi na vlasti sitni.

evropejac

pre 11 godina

Bas me interesuje na koji nacin je Mladja od hiljadu eura finansirao kampanju, a sada pametuje i seiri????
DS je uzeo kredit, nije im tajkun dao kintu, a ostali??
SNS, URS...kako kako?

nekoime

pre 11 godina

kako dopustate ovde da se javi ovaj kao zoran s da mi prica o podtenju stranke ds a da pljuje.i izmislja lazi o aktuelnoj vlasti jer pola te vlade je iz proslog saziva a neki vec dvr tri vlade kao dinkic npr.e moj stranacki placeniku zar nije jasno da je ds propao naravno ostace oni ali mali broj jer ipak.je svima manje vise jasno da kako su bodili drzavu najbolje se vidi po stranackom racunu,stranke racun praza ali funkcioneri su podstanari,hahahahahha....a ko ke udbas a ko.nije to nece da mi prica sad jedan ds-ovac kojo ke ljut i sujeta povredjena pa sad pljuje i izmislja price kako su pni udbasi...mislim strasno da takp.laze.neko kako.je ds extra stranka a zivimo na granici siromastva posle.njihove decenije vlasti....ja sam glasao za dos ali vec godinama to.ne radim jer mi je jasno sta i ko su oni sto upravljaju sa njom...ds skup lopova i korupcionasa....cast izuzecima koji si u malom broju....

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Djelicu ,niste vise na vlasti da mozete da radite sta hocete.Znate sada ste u opoziciji a Srbija pokusava da postane normalna drzava.

darko

pre 11 godina

Sada se DS i Đilas ljute na Kurir, a kada je taj isti Kurir u predizbornoj kampanji bezrezervo podržavao DS i Đilasa, i svakodnevno na naslovnim stranama negativno pisao o Nikoliću i Vučiću, tada je DS-u i Đilasu bilo lepo, i nisu se bunili. E pa batina ima dva kraja. Sada kada je Kurir "okrenuo ćurak naopako", e sada se pokreću tužbe i traže milionske odštete.

Jahorina

pre 11 godina

Građani si na majskim izborima izabrali promene iz razloga da se spreči dalje pljačkanje države i njenih građana i da se poštuju zakoni. DS je naučio da rešava svoje problema bez razlike da li se to krši sa odredbama zakona ili ne. E više to ne može da se tako radi i zato sva podrška Dinkiću što ne dozvoljava da se krše zakoni.

jagodica bobica

pre 11 godina

Novac za razvoj gradova, prema njegovim rečima, obezbediće se štednjom.-Gospodo žutaći,imajte malo obraza i vratite sve što ste pokrali.Možemo samo da izmaštamo kolike su to cifre

jagodica bobica

pre 11 godina

DS traži da se krši zakon (o finansiranju političkih stranaka) i ja to neću da dozvolim"-naravno,jer oni ne znaju šta znači zakon.Za njih ga nikad nije ni bilo

vladanstar

pre 11 godina

zasto ste u blokadi??hehehe,niste vracali pare koje ste uzeli.Vadite pare iz slamarice i nema problem.Nas bre obicne gradjane cim ne vratimo 100 din odma kamete,blokade,tuzbe.vas su dosta cekali,mislili su da cete biti i dalje na vlasti al......

Александар Џунић

pre 11 godina

Верујем да је ДС врхушка финансијски хипер позитивна - умеју да себи утрпају паре у џепове, док за странку и не хају, а о држави да и не говорим - је л' могуће да се то све наватало на Ђинђића, тако паметног и поштеног?

ksenija

pre 11 godina

Sve ste planove napravili ali niste onaj najvazniji - kako da se DS izvuce iz krize u koju je zapala....mada,iskreno mislim da njoj nema pomoci!!!

Tiha

pre 11 godina

Ministarstvvo finansija po zakonu je dužno da strankama izdvaja određenu sumu, ali to je funkcionerima DS uvek malo, zadužili su se i kod razvojne banke Vojvodine na milione dinara kredita, koji naravno niko ne vraća. Država je morala da propadne jer kredite niko nije vraćao. Obični građani su kredite morali da isplaćuju i vraćaju samo su se pojedinci bogatili na tuđ račun. Mislim da DS ne bi trebao više da govori o svojim stranačkim finansijama.

gospodja ministarka

pre 11 godina

DS u saopštenju ukazuje da svaki put kada se čuje kritički ton na račun Vlade u nekim medijima "osvanu najbrutalnije laži o članovima DS".-a jadni vi,poštenjačine.A šta vi radite?Narodu je muka od vaših prljavih podmetačina

KLODIN VULF

pre 11 godina

Pa vreme je da se malo zavrnu rukavi, gosodo lezilebovići. Ako običan građanin mora da živi po principu "koliko para toliko muzike" , onda ni vi niste izuzetak.

sad se vidi, sad se zna

pre 11 godina

Ko je do sada sumnjao u to da vuk dlaku menja ali cud nikada, sada se sve samo pokazuje: ova vlast ima iste manire politicke borbe kao i prethodni put kad je bila na vlasti u najgrdjim devedesetim godinama. Ako te neko provali za surovanje sa mlecnim tajkunima i trovanje nacije - HAPSI GA! Ako ti smeta politicki protivnik - UGUSI GA! Isto tako su gusili i gasili slobodne medije tokom devedesetih, tuze ih za neki clanak, rebnu ih za kaznu koja ih iz momenta ugasi i gotov posao. A secate se ko je bio ministar informisanja tada...

Aleksandar

pre 11 godina

Podsetio bih naprednjake da je i njihova stranka uzimala bankarske kredite za finansiranje kampanje. Jedan takav kredit iz marta 2008. godine od 50 miliona dinara uzet kod Banca Intesa bio je jos jedan povod za svadju kada su Nikolic i Vucic pravili svoju stranku. Zaduzili su SRS i otisli. Oni koji su ostali u SRS su tada pretili tuzbom svojim bivsim liderima. Takodje, 2012. godine Vucic je izjavio da ce SNS svoju kampanju finansirati iz bankarfskih kredita.
Ovde se radi o tome da Ministarstvo finansija ne radi svoj posao i ne isplacuje sredstva koja je duzno da isplati strankama koje imaju poslanike u parlamentu. Na zalost, nije to jedino ministarstvo koje lose radi. Ministar Knezevic umalo da nas sve potruje.

Светлана Fox

pre 11 godina

"Uštedećemo. Nećemo raditi sulude stvari, kao što je gradnja izolovanih hotela na Staroj planini. Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka", rekao je Đelić".

Уколико некоме није јасно, градња хотела на Старој планини није била могућа без сагласност и ДС. Ипак, ова Ђелићева реченица, али и не само она, показује грађанима Србије какви су све испразни и неодговорни аматери управљали њиховом судбином и добробити. Најгоре је што само као одговор на неспособног али непоштеног Ђелића и њему сличних, добили хибрида Енвер Хоџе и Ким Ил Сунга, наводног суперхероја Александра Вучича.

Jasta brate

pre 11 godina

Izvinte' dr.mr.Djelicu ciji su kadrovi dr. Diana Dragutinovic i dr. Mirko Cvetkovic i koja su oni ministarstva vodili?
Kako Vas nije sramota da lazete!!!
Obraza bez

raven

pre 11 godina

Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu.

blamaž

pre 11 godina

@Jasta brate
znate li gde je sada ta diana dragutinović? kod gospoje guvernerke, radi njen posao, jer ova nema neophodnog znanja ni iskustva koje zahteva ta funkcija.
grabe se i za milicu delević, i tanju miščević, ma uzeli bi oni mnoge iz ds-a, da ih nije blam.

nikad nam nece biti bolje

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.

uk

pre 11 godina

Mozemo da volimo neku stranku ili ne, ali stopiranje isplata iz budzeta na koje neka stranka (bilo koja)ima pravo je gusenje parlamentarnog sistema i demokratije. Mozda se nama ne svidja sto stranke imaju prava na delimicno finansiranje iz budzeta, ali to je tako i treba da je tako jer sta je alternativa, da ih finansiraju tajkuni? Uskracivanje prava na novac iz budzeta je diktatura.

ST

pre 11 godina

Vi koji ovde lupetate da li uopšte znate o čemu se radi ili samo imate potrebu da po nalogu partije pišete gluposti. Nakon završenih izbora, a prema broju osvojenih mandata, država treba da uplati na račune partija određeni iznos novca. Dinkić namerno neće da isplati novac iako je obavezan po zakonu i obavezuje ga usvojeni budžet. A zašto se sve ovo radi? Pa da se uništi opozicija, da nema ko da ih kritikuje i kontroliše kako bi mogli neometano da nas pljačkaju, da nas truju sa mlekom, da dele lovu tajkunskim preduzećima...Za neupućene, postoje zakonska ograničenja za donatore, to je zakonom uređeno kako bi država finansirala aktivnosti partija, a ne tajkuni i interesne grupe. Gde su sada svi oni koji su insistirali da se ovakva pravila donesu, a sada se ta pravila ne poštuju - poput Agencije za borbu protiv korupcije, Transparentnost Srbija... Zašto ćutite? Ako vam partije nisu potrebne, onda jasno recite. Ako hoćete jednopartijski sistem, onda recite. Rasformirajte parlament, nema demokratije, pa neka jedan čovek sam vlada. I Milošević je pokušavao da uguši opoziciju, slao kamione sa peskom na političke protivnike, Stambolić je likvidiran i posut krečom, novinari su ubijani..., pa nije uspeo da nam zapuši usta, a znate kako je završio. Pa nećete ni vi da nas ućutkate.

zorka

pre 11 godina

Sad je vec jasno, kako je DS dobio izbore u Vojvodini, oni su ih kupili a dug nemogu da vrate.Nema vise Razvojne banke, nema kredita bez pokrica, i zato je neprihvatljiv zahtev za vanredne izbore u Vojvodini.

Swerige

pre 11 godina

I ja bih zelela da pitam DS, zasto je meni ovde u Stockholmu iskljuceno grejanje a ja debelo placam za to celu god.Kao dezurni krivac za sve,i sto jeste i sto nije zgresio, molim da mi Djelic ogovori.PS.Srecna sam sto ne zivim u Srbiji, jer bih od naprednjaka sigurno dobila infarkt.Mislila sam ,da sam ih prevazisla 1999 god.ali sada vidim da su gori nego ranije.Valjda zato sto su na vlasti.Neka vam je Bog na pomoci moj narode.

mirce

pre 11 godina

Odgovornost šta to beše ? Na sledećim izborima ma kad bili boriće te se da pređete cenzus.Zbog ovakvih izjava i NERADA sem u vlastitiu korist.

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

Luka Rajic

pre 11 godina

Vracamo se u 90-e kada se gusila svaka ozbiljnija pretnja ugrozavanja postojeceg establismenta, pa tako i danas kada se postojecoj ekipi prikljucio i cuveni "ekonomski ekspert" M. Dinkic, koji inace do sada nikada nije bio u Vladi. Da je ovo gusenje drugacijeg misljenja vidi se po tome da se DS ne isplacuju sredstva koja im zakonski sleduju, dok su ta sredstva drugim vladajucim strankama isplacena i time se pokusava onemoguciti bilo kakav opozicioni rad. Takodje mislim i da je ova tema namerno izazvana kako bi se skrenula paznja sa onoga sta ova Vlada konkretno radi oko Kosova i kako njihove pristalice se ne bi bavile puno tom temom. Da je DS gresio u prethodnom periodu to je evidentno i zbog toga je izgubio na izborima. Najveca greska DS bila je pustanje ekonomije u ruke M. Dinkica i zato danas placa u najvecoj meri njegov ceh.

a77

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00
(Tika, 6. mart 2013 11:58)

Hehe... mislim da niste shvatili... postoji SAMO kredit, ostalo Dinkić i Vučko ne uplaćuju, pa ne može da se vrati kredit... Ne guši se na taj način opozicija, dragi Prvi. Niste to shvatili krajem prošlog veka, to može da bude opasno...

q

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.
(Ana, 6. mart 2013 10:13)

25% nezaposlenih je mnogo manja nezaposlenost nego 100% 90 tih u vreme Milosevica ili 50% najmanje nezaposlenih u vreme Tita kad se na poslu lezalo i spavalo.

Radisav

pre 11 godina

"Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...
(Sokobanjac, 6. mart 2013 13:52)"

Ti mora da si neki clan G17 ,jer si upravo napisao najvecu mogucu neistinu. Pa upravo su u tim agencijama sve sami Dinkicevi clanovi G17 , to zna ceo Beograd, a takodje je svakome iole pismenijem jasno poznato da su sve te agencije "napunjene" tim G17 parazitima za vreme Vlade Kostunica-Dinkic od 2004-2007. godine.
Nemoj da podcenjujes ovaj narod , nije on tako glup kao sto misli ova Vlast.

Siniša

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.
(roki, 6. mart 2013 14:57)

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.

Siniša S

pre 11 godina

(Spasenija, 6. mart 2013 17:56)

Pa moram da priznam da stvarno više nemam živaca za prevarante i hoštaplere, ali nedam se. Koliko smo mi propatili teško je izdržati i ostati zdrav, mnogi nisu zdravi, mnogi nisu živi, mnogi su digli ruku na sebe, mnogi su moji prijatelji poginuli na ratištu... Od 1990 godine se borim protiv ljudi poput Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića...upropastili su mi život, a sada hoće da upropaste i život moje dece. Mogao sam kao i mnogi drugi da spakujem stvari i odem, živim normalnim životom u normalnoj državi, bez stresova...ali odlučio sam da ostanem(i pogrešio, očigledno) u svojoj zemlji i da se borim protiv tih likova. Ja jako dobro poznajem Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića i ekipu, znam svaki njihov potez unapred, poznajem ekipu oko njih(sve udbaš do udbaša, hoštapler do hoštaplera), znam i to da su vrhunski manipulatori...pričaju jedno, a rade drugo...znam i da ima mnogo naivčina koji nasedaju na njihove pričice, laži, demagogiju...na njihovu glumu...I jedina partija koja može da se suprostavi tim likovima je DS, sve ostale partije nemaju tu snagu. Matrica razbijanja opozicije je iz devedesetih, isti ljudi obavljaju taj prljavi posao, ništa tu nije novo, ali danas je DS mnogo jaka i neće vam to uspeti, džaba prljava kampanja. Znam ja jako dobro da i neki ljudi u DS nisu doro radili, da su radili za svoj džep, ali to je mali broj ljudi, mnogi su sami napustili DS, mnogi su izbačeni. Miševima se kao mamac za mišolovku postavlja sir...

bbns

pre 11 godina

veliki sam protivnik ds ali mi ovo deluje kao namerno izazvana blokada. ako im pare sleduju po zakonu a one nisu stigle onda se postavlja pitanje za vlast zašto? Sada dali je zakon dobar I dali stranke treba da dobiju toliko para iz budžeta je druga priča. I naravno treća proveriti gde su otišle pare. da nisu slučajno marketinški otišle na prijateljske račune ljudi bliskim prošloj vlasti.

sumorni

pre 11 godina

Mladja i radikali su troškove svoje kampanje rešili tako što su uhapsili svog finansijera, lako je njima.

No, mislim da je Dinkić ovim zagrizao preveliki kolač, cenim da će se zagrcnuti.

Jako osvetoljubiv tip, neće zaboraviti da ga nisu hteli ni po cenu gubitka vlasti (na čemu im odajem priznanje), ali su i dalje prevelik zalogaj za Mladju koji se krije iza tudjih ledja.

NS

pre 11 godina

Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=25&nav_id=621268

Samo pitam

pre 11 godina

Nema partije koja se nije zaduzila za izbore.Pa nije li DIPLOMA to potvrdio za SNS.Zasto drzava ne isplati onoliko koliko pripda svim partijama.Kako to da je samo DS-u blokiran racun

transcendentalni styling

pre 11 godina

da je ds, dok je bio na vlasti, nešto slično uradio naprednjacima, nebo bi se srušilo na njih. osveti besnih exradikala nema granice. ali, ničija nije gorela do zore (doći će na red jednom i njihovo razbacivanje silnim parama, kupovinama i poklonima)...

zašto vam plaćam infostan, da bi vaši partiski činovnici dobijali plate?

pre 11 godina

Sad je stvarno hladno bez grejanja. Pa bi zamolo DS da nam uključi grejanje u BG-u, pošto su na vlasti.

mattko

pre 11 godina

Mladjan Dinkic jedva docekao da ih blokira finansijski cim mu se ukazala prilika a priliku je stvorio sam neusvajanjem izvestaja o troskovima kampanje od strane njegovog ministarstva. Neverovatno je dokle mogu da dovedu licni sukobi na relacijijama Djelic Dinkic, Tadic Dinkic, Tadic Djilas, Dinkic Cvetkovic. Katastrofa za ovu zemlju koliko se ljudi bore ne birajuci sredstva da budu na vlasti!

Miša, Bgd

pre 11 godina

Meni ovo bode oči... Znači, da su kojim slučajem pobedili na izborima, mi nikada ne bi ni saznali za ovo a naše pare bi otišle na pokrivanje kredita. Interesuje me koliko je ovakvih "pokrivanja" bilo? Očigledno mnogo jer koliko se sećam, za vreme DS-a standard nam je opadao a dug po glavi stanovnika rastao. Ogromna razlika ( milioni, milijarde...) je morala negde da završi, u nečijim džepovima.

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Imaliste previše vremena da pokažete šta znate u ekonoomiji u zadnjih 4+8 godina vlasti. I sve ste upopastili.Zato ućutite i zbogom.

evropejac

pre 11 godina

Bas me interesuje na koji nacin je Mladja od hiljadu eura finansirao kampanju, a sada pametuje i seiri????
DS je uzeo kredit, nije im tajkun dao kintu, a ostali??
SNS, URS...kako kako?

kojekomeduzan

pre 11 godina

Svi računi DS u svim bankama u Srbiji blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine. Ova banka pokrenule je postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara. Boži ako je toliko stalo, neka izdvoji sa svojih računa neku crkavicu za svoju potonulu stranku. Najbolje da građani vraćaju njihove dugove!!

Lucifer

pre 11 godina

pa lako je ex radikalima... Misko uplati Vojvodi 4-5 miliona evra , a Beko Eliotu Nesu milionce... pa i ja bi bio predsednik da imam te pare!

Kenedi 661

pre 11 godina

@Pa vise nego jasno da je ovo osveta Vucica za otkrivanje afera sa misom bananom i zatrovanim mlekom...ako je SNS ovako nisko pao onda su zaista u problemu. (raven, 6. mart 2013 14:58)

Nema ovde govora o političkom revanšizmu, naprosto, Ministarstvo finansija vodi Mlađan Dinkić a ne neko iz redova Sns.

Ana

pre 11 godina

Ne razumem "... nismo bili zaduženi za nezaposlenost". Tolike godine na vlasti i nezaposlenost nije bila vasa briga? 25% nezaposlenih se nije pojavilo juce, sve je to posledica vase vladavine. Prestanite da se pravite blesavi i uozbiljite se vec jednom.

sve u svemu,nosite se svi

pre 11 godina

Ako su duzni neka ih blokiraju.Nemam nista protiv.Samo zanima me ko ce da blokira Dinkica?Od kojih para SNS vraca kredit?Ko je za njih dao garancije?

Spasenija

pre 11 godina

Ko traži više, šta lupetate, samo se traži ono što po zakonu sleduje. Garancija za kredit od RBV postoji, a upravo je aktivirana blokadom računa DS. Mislim da mnogi ovde pojima nemaju o Razvojnoj banci Vojvodine i kako je nastala - to je, ustvari, bivša Metals bakna, a znate ko je opljačkao tu banku, mnogi su već završili u zatvoru. Nemojte da mešate RBV i Agrobanku, jer nemaju nikakve veze. Sve ovo je osveta Vučića i Dinkića prema DS i to je svakom jasno. Samo, oni su miševi za DS, ako misle da će sa ovim budalaštinama da unište DS, grdno se varaju, DS je sve jača, a to ih brine...pa su neUrozni. Vučiću, istraži kome je Dinkić delio kredite iz Fonda za razvoj i proveri da li su krediti vraćeni. Uporedi spisak finansijera g17 i kredite Fonda za razvoj i videćeš ista imena na oba spiska.
(Siniša, 6. mart 2013 17:25)

Uh što će lepo biti kad se ti probudiš iz tog DS-ludog sna ima sve da te glava bili. Što se Dinkića i Vučića tiče reče da su oni miševi za DS, e pa da ti kažem oni misle da je DS odličan sir za njih, i mislim da su pri kraju sa njim. To jest da su ga već pojeli. A ti čuvaj živce i želudac od mnogo nervoze hoće čir.

bonaparta3

pre 11 godina

Tipičan srpski manir. Neumem ni sopstveno dvorište da počistim ali celom komšiluku držim lekciju kako da svoje dvorište srede. To sada pokušava i DS. Lepo se vi gospodo konsilidujte i čekajte slećeu priliku na izborima,za to vreme kao svaki mudar strateg proučavajte situaciju i učite na tuđim a i svojim greškama koje ste sami napravili.

nesto smrdi

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.
(Neko ko redovno plaća račune, 6. mart 2013 12:18)
E bravo..
lapaju nas cele godine i kada je +50 mi placamo centralno, ali zato cim predje 5 u plusu oni gase!
da ne pominjem ekoloske takse i odrzavanje zgrade koja metlu nije videla mesecima
Gde su pare????
Vratite pare pa pricajte o vasim planovima

Thor

pre 11 godina

Boze dragi, koliko zludarih, primitivnih komentara.I Vi hocete u EU, pa nismo mi ni ovce ovde da cuvamo.
A nazalost i ovde smo najgori, pakosni, ljubomorni,lazljivi, samo gleda ko ce koga da z..ebe.
Narod je los, a trenutna vlast je primerena da ne moze biti primerenija.
(nikad nam nece biti bolje, 6. mart 2013 13:07)

Bez iskazivanja mišljenja građana nema nam demokratije, a što se tiče EU, tamo igraš kako sviraju, tamo nema nešto mnogo demokratije... Tamo se narod ništa ne pita.

Eh

pre 11 godina

da je to rekao neko drugi a ne Dinkic pa da covek veruje.Sad se svi ostrvili na Demokrate, i prijatelji i neprijatelji.Lesinari....Ovo izdrndavanje nad oslabljenim bas ne prilici.To bas pokazuje koliko su ovi na vlasti sitni.

Max

pre 11 godina

Znaci, Vi ste njima garantovali time da ce gradjani SRB, da plate (preko budzeta) vase marketinske aktivnosti, za koje ste se zaduzili, i RBV vam je na osnovu toga odobrila kredit?!

Игор Јарамаз

pre 11 godina

Нека им Драган Ђилас буде гарантор кредита. Проблем решен.

Ова консултација је бесплатна, наредне наплаћујем.

Мр.Гоод

pre 11 godina

(Radisav, 6. mart 2013 14:25)
Пре него што почнете да причате неистине проверите када је највећи број агенција основан. Тако ћете видети да су управо осниване за време претходне владе. Можда је Динкић заиста тамо сместио своје кадрове, али је ДС имао премијера, највећи утицај у влади и све то је аминовао.

a77

pre 11 godina

''URS je potrošio oko 458 miliona dinara i to najvećim delom na tv spotove, čak 405 miliona, ali nisu pokrili sve troškove.

Prema rečima Minića, iz budžeta su dobili 54 miliona dinara, od donacija firmi 55 miliona i 1,5 miliona od donacija fizičkih lica, a zanimljivo je da su prikupili oko 13 miliona donacija u uslugama kao što su štampanje.
"Oni imaju minus koji će verovatno predstavljati problem dalje, jer ne može da se pokrije iz novca za redavno finansiranje rada", rekao je Minić. ''

Ajd' sad Dinkiću, ti meni objasni, zašto tebi nije blokiran račun!??!! Kome duguješ onih 389,5 miliona dinara? Od koga ste uzeli kredit? Niste?!? Odakle vam 389.500.000 dinara?!?

PATTERSON

pre 11 godina

Đelić se u zadnje vreme samo kompromituje svojim izjavama. Zar misli da će javnost imati simpatije prema tome da su sredstva uskraćivana tamo gde ih je trebalo davati, a sipana kapom i šakom na DS kampanju? Završna konvencija DSa koštala je više nego Madonin koncert, a zna se da ona ne štedi. Lepo se organizujte, pa sami vraćajte kredite.

The

pre 11 godina

...uvek sam bio simpatizer DS-a, sve do pre pre par godina. Bahato ponasanje, neskromnost u jednom teskom periodu ove nase zemlje, "isisavanje" novca gradjana na privatne racune clanova DS-a, verbalna manipulacija cinjenicama, losi rezultati rada...mislim da ovu stranku treba moralno zabraniti. A Vi gospodine Đeliću, ne znam kako uopšte imate obraza da se više pojavljujete u javnosti, ličnom neozbiljnošću i nemoralnošću ste doprineli da se ukine Ministarstvo nauke, nauku u Srbiji ste gurnuli u sunovrat (čak ni Milošević nije ukidao Ministarstvo nauke), doprineli ste zapošljavanju novih par hiljada naučnika a niste obezbedili proširenje sredstva za nauku i time doveli tu delatnost u kolaps. Neka Vas je stid!

smesko

pre 11 godina

Pa oni ne mogu ni svojom strankom da upravljaju bez dugova, a hteli bi celom drzavom! Nije ni cudo sto smo prosli tako kako smo prosli u prethodnih 8 godina!!!

bananijanac

pre 11 godina

Procitao sam do ovog dela:
"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije"
Zar nije premijer bio ministar ekonomije bar poslednjih godinu ipo?!
Da li je normalno da je zaboravio?!

Bojan

pre 11 godina

Samo bi nepismen gradjanin verovao da ovo nije amaterski populizam.
Odgovornost znaci skloniti se posle neuspeha, nemamo mi vremena da vi probate jedno 5-6 puta pa da vidimo kako ce ispasti.
Nije problem da nemate znanja, problem je sto se neposteni.

Marko

pre 11 godina

Vi ste imali i vise vremena nego sto vam je potrebno. Protracili ste nase vreme koje smo vam dali, verujuci da cete nastaviti tamo gde je pokojni Djindjic stao. Medjutim, mi mladi narocito, necemo dozvoliti da bilo ko trosi nase vreme uzalud. Ukoliko nasi roditelji nisu imali dovoljno novca za pristojan zivot, za sta ne krivim njih, nego vas, licno ja necu dozvoliti da moja generacija ispasta i zivotari od danas do sutra. Svi ste pokvareni, namazani, pokrali ste ovu vec izmucenu i iscedjenu zemlju i stvarno mi nije jasno kako imate obraza da se pojavite bilo gde a tek da bilo sta pricate i predlazete neke vase amaterske programe?! Ko zna sta bih sve sada napisao, ali ne mogu da gubim vreme. Idem na fakultet na predavanje, a za godinu dana kada ga zavrsim, kofer sa gacama i carapa, nista neophodno i dovidjenja mili moji. Nema ovde zivota, nema sansi, nema dobre prilike. Ovde se rad ne ceni, postenje se ne ceni. Prolaze samo bezobrani i pokvareni, a ljudi su takvi jer ih je sistem donekle takvim proizveo. Uzasavam se na takve ljude, na vas i vase programe, kampanje, ispricane price. Obzirom da se usled teske materijalne situacije ljudi cesce razbolevaju od raznih bolesti a takvih je u Srbiji mnogo (pogledajte samo kakvih sve ljudi ima po ulicama), zelim vam dugu starost i tesku bolest, jer stvarno nista bolje niste zasluzili. Da sam na vasem mestu i mestu bilo kog politicara, nakon ovakvog i slicnih komentara, dobro bih razmislio sta radim, kako radim i da li sam uopste za to.

Tika

pre 11 godina

Da saberem:
- + iz budžeta za republičke izbore 196.025.753,24
- + iz budđeta za predsedničke 249.135.601,60
- + kredit RBV u kampanji 335. 000.000,00

Ukupno : 780.161.354,84 dinara iz poznatih izvora. Plus "donatori", reketi, crni nevidljivi fondovi, prelivanja iz javnih preduzeća.

Mnogo je i za izgovoriti. Pa oni su i svoju stranku ekonomski uništili a gde neće državu. Experti poput mausa nemaju kredibilitet da pričaju o nikakvom ekonomskom planu. Pa treba ih sve staviti pod starateljstvo.

cudonevidjeno

pre 11 godina

Kao da nisu bili na vlasti sve ove godine! Praksali se, ucili u hodu, punili sopstvene budzete a sad imaju resenje!Cuj to! A navikli na bespovratne kamate i sad u problemu!O njihovoj kampanji bolje ne komentarisati...

Laki

pre 11 godina

Dobro Mladjo samo dokazi odakle pare tebi za skupu kampanju a i SNS oni su makar uzeli kredit a ti i SNS koristili ste kriminalne pare a za SPS je verovatno banana dao svi ste isti.

Samo napred Mladjo sj..i nas do kraja!

pre 11 godina

Sve mi toplo oko srca kad vidim koliko Dinkic ima obozavalaca u Srbiji.
Ne znam kako je to uspeo da od onako omrazenog lika postane ovako voljen.Prosto mu se divim.

Dragan J.

pre 11 godina

Od pocetka demokratizacije Srbije, nisam video ovako dobro organizovano "ubijanje" jedne stranke i jedne ideje, i kolektivnu hajku i satanizaciju jedne stranke kao sto je DS! Klasicna zamena teza i demagoski napadi! A pritome, su iskopirali njihove ideje o evropi itd. Pa taj Dinkic i Dacic su bili zajedno sa zutima i? Zbog kratkog pamcenja Srbija ce platiti cenu, a Ds je platio cenu elitizma i nadmenosti! Postovani demokrate nije ovo Svedska, ovo je Balkan!!!

Ipak Se Okrece

pre 11 godina

Demokratska stranka ceka da joj drzava plati racune. Drzavi gradjani placaju racune. Znaci, ja placam kredit DS-a... Bogami, sad razumem ljude koje ne zele da pate porez...

Vojvodinac

pre 11 godina

"Mi smo se kao i sve stranke zadužili za izbornu kampanju i već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta."
Moram primetiti da su računi blokirani samo DS-u, ostalim strankama ne!?
Sa druge strane, malo je čudno da pojedinci iz redova DS-a, posle 5-6 godina vladavine odjednom imaju na svojim računima neverovatne milionske iznose i imovinu za pozavideti, a račun DS-a prazan!?
Suviše slučajnosti i koincidencija ako mene pitate.
Deluje kao da su hapšenja tek počela, a zatvori već puni.
Ovde će izgleda tek da se gradi, a oni planirani stanovi se možda prenamene u .....

Dzoni

pre 11 godina

NIsu bili zaduzeni za nezaposlenost ..to sto skocila sa 13% 2008 na 26% 2012 nije njihova briga..njihova je samo kako da uzimaju pare..a znamo kako su drzali fiksni kurs ..od 80 do 119 ..a mislili da ce da ostanu na vlast pa ce taj kredit da pojede mrak kao i sve ostalo..drzavna banka ulaze u razvoj najbogatije stranke ..

Temerinac

pre 11 godina

Predlažem program za sanaciju DS-a:
1. Da Republika Srbija uzme kredit kod Evropske banke ra razvoj, za pokriće troškova DS-a
2. Hitno uzimanje kredita u Bangladešu za razvoj DS-a. Iz navedenih para bi se finansirale kancelarije za mlade po opštinama i vratili svi dugovi DS-a.
3. Ako nema izlaza proglasiti gašenje-BANKROT DS-a, a zaposlene u DS-u poslati kod Nacionalne službe za zapošljavanje ispostava Crna Trava.
4. Kada bolje razmislim, jedini izlaz je bankrot DS-a, pa neka se poverioci namire iz imovine DS-a.
5. Stručne kadrove iz DS-a, kao eksperte poslati da se brinu o "ovcama", ako ih još ima u Srbiji.
Nudim svu neophodnu pomoć za sanaciju DS-a!
Temerinac!

cole

pre 11 godina

To sto im je racun u blokadi je rezultat loseg menadzmenta! Duguju oni i firmama koji su im pomagali! Vanbilansno! Duguju nama koji smo bili njihovi glasaci, simpatizeri i clanovi jer su nam svojom nesposobnoscu, arogantnoscu i vređanjem naše inteligencije doveli na vlst likove iz 90 tih godina....Vulgarne, nepismene, ostrašćenje kvazi patriote.....i ponovo stampedo mediokriteta na pozicije u državnoj upravi i javnim preduzećima. Sve to o čemu sada propovedate...to ste mogli da uardite i za to ste imali dovoljno vremena. Ali ste vi voleli da se slikate i ogledate u svojim senkama....Flertovali ste sa Dinkićem .....znali ste u prste šta radi i kakv je lik....ali ste imali svoju trgovinu sa njima....E sada izvolte! No je problem što najveću cenu toga plaćaju gradjani i što je zahvaljujući vama počelo sistemsko urušavanje i ućutkivanje srednje klase i gradjanske Srbije.

DS i odgovornost

pre 11 godina

Zamolio bih B92 da pokrene pitanje o grejanju u BG, za druge gradove ne znam. Da vide grđani kako se štadi na tuđem zdravlju. Čiji mozak u gradu ne može da shvati da i ako je spoljašnja temperatura malo iznad propisan, da su stanovi još uvek hladni.

Kad je izbila afera o aflotoksinima u mleku i nebulozno ponšanje i izjave ministra vi ste bili mnogo oštri na rečima i sarkastični. što sam podržao. Kako su oni rešili problem sa mlekom tako je i DS rešio problem sa grejanjem jednostavno neko je prepravio propis da je normalna temperatura 19 stepeni.

memorija

pre 11 godina

Ovo i nisu neke pare za njihove clanove. Ovo za tren oka, sve cisto, sa papirima, podmire Boza Djelic (iz Credit Agricole-a akcija) i Djilas (iz Direkt Media-e), mogu pojedinacno, mogu zajedno, da "caste jarane". Ostala "boranija" sto zida po pasnjacima i zivi po Senjacima, Dedinjama, Tatarskim brdima i Lipovim gejevima, neka prilozi po sobu za baksis njihovim kriminalnim pajtasima, sirotim bankarima... Nego, sekiram se, ziv nisam, jel to kasni plata Borisu Tadicu? Ode Tadic, ode papa, sta ti je zivot...

roki

pre 11 godina

Mnogi komentatori prenebregavaju cinjenicu da je ministarsrvo finansija isplatilo DS zakonsku obavezu za izborne aktivnosti u 2012. a da DS ni na koj nacin to nije demantovala, sto znaci da je zakonska obaveza ispunjena i da oni i preko te zakonske obaveze traze novac za vracanje kredita. I ja bih voleo da nadjem nekog ko ce da vraca zenine i moje kredite koje smo uzimali za lecenje u privatnim ustanovama jer u drzavnom zdravstvu ne mozete da odete na skener, nema sociva za operaciju katarakte, nema reagenasa za hormone, tumor markere i tako dalje. I samo pitanje ko je zdravstvo doveo na te grane.

Boki

pre 11 godina

Mislim da je sada svima jasno kako je funkcionisao DS i zbog cega nam je drzava tapkala u mestu. Nekontrolisano i ogromno trosenje para. Ako su oni samo za stranku podizali ogromne kredite a pri tome dobijali i deo koji im pribada iz budzeta plus prilivi sa drugih strana (clanarine, sponzorstva iz interesa itd) i sada su u ogromnim dugovanjima, pa kako je onda stranka uopste opstajala do sada? Pa lepo, snalazili se ljudi na sve strane, i onda imamo sporne privatizacije, imali smo propadanje firmi i stavljanje u stecaj zbog nekog ko je hteo da je kupi a za uzvrat zna se sta sleduje itd. A sto je najgore ako su sada u minusu a sve protekle godine nisu bili postavlja se pitanje koliko su uzimali iz drzavne kase. To je samo slucaj stranke, a ne smem ni da pomislim sta se radilo i koliko se muljalo kada je u pitanju pojedinac na funkciji u nekom preduzecu, ustanovi ili ministarstvu. Eto sugradjani moji toliko o postenju DEMOKRATSKE STRANKE i njihovim vizijama i planovima za izvlacenje Srbije iz krize.

chooyu

pre 11 godina

I moj racun je u blokadi ali meni drzava nece odobriti budzetska sredstva.....niti ce mi stvoriti atmosferu da nadjem posao niti ce ispuniti bilo sta sto nam kao gradjanima po ustavu sleduje.....a to veeeeelikim delom mozemo da zahvalimo vama zuti tako da mi je neizmerno drago sto vam se ovakve stvari desavaju.

Pametnjaković

pre 11 godina

Ljudi, zar ne vidite da stalno organizuju izbore i troše naše pare, nije ni čudo što nam je sve gore i gore. Revolucija sada i odmah!

DARKO

pre 11 godina

Da li su novi celnici DS-a svesni koliko casnih i postenih ljudi napusta DS, neko formalno sa istupnicom a neko, iako je formalno clan DS-a se totalno povlaci u apstinenciju!!! DS bi trebala da predvodi kulturnu i intelektualnu elitu koja bi sva svoja znanja i autoritet stavila u sluzbu gradjana u cilju ostvarenja sosijal-demokratskih vrednosti!!! A sta imamo, rasulo, revansizam, anonimuse i nove obozavaoce lika i dela Dragana Djilasa!!! E zato smo na 13 %!!!

vanja

pre 11 godina

Narod ne prima platu mesecima a oni dans brinu o svom računu.Da li ste se ikada zapitali za sve one ljude koji su ostali bez posla na koji način će vratiti svoje kredite?

maja

pre 11 godina

Toliko su ovi iz DS-a mutili da ne samo da su Srbiju doveli do ivice bankrota, nego i svoju stranku. Ajde što su im stranački interesi bili ispred državnih, ali što su im lični interesi bili daleko ispred svakog državnog i stranačkog interesa.

Neko ko redovno plaća račune

pre 11 godina

Da ponjovim pitanje ZAŠTO JE DANS MENI HLADNO U STANU? Kome ja to plaćam 8000 dinara za CG. prvo nek DS odgovori na ovo pitanje, njihovi me problemi ne zanimaju.

ljuta osa

pre 11 godina

trose novac gde hoce i koliko hoce,zaduzuju se od banaka pa sada traze da im drzava vraca dugove,a narod gladuje.tu praksu prekinuti ,a dug vracajte od clanarine.da ste zemlju izveli iz krize nebi bilo problema ,pa bih vam i ja pomogao od moje [dobre ]plate.privreda propada sve vise sve manje para u budzetu a vi trazite novac i ko zna gde ste taj novac potrosili sto ste zaduzili.ajd,zdravo.

Sima

pre 11 godina

*Dinkic je zaprepascen? Kazi ti nama, Mladjo, kako si ti platio kampanju? Pa tvoja je bila najskuplja - skuplja cak i od SNS-ove.
I sta bi sa URS-ovim problemom [link]
(NS, 6. mart 2013 13:20)

Pa Dinkic je dao svom gazdi "Todor" modnoj kolekciji pare iz Fonda za razvoj koji je vodila Kalanovic.Zatim je "Todor" zadrzao manju svotu,a 700 000 evra uplatio URS-u kao donaciju.
Novac nikad nije vracen u fond do dana danasnjeg.
Meni jedno nije jasno,ko njima odobrava kredite,kad oni nisu nikakva firma,fabrika i krediti se ne vracaju od poslanickih plata,po nenormalno niskim kamatama?
Mi placamo i po 30 puta vece kamate,a neverovatno je da to Djelic ne pominje?!

Двоглави арапин

pre 11 godina

Имају план да државу изведу из кризе? Хајде, за почетак, крените од себе.

casper

pre 11 godina

E sad mi ovo malo nije jasno. Sad ispada da su svi uzeli pare za kampanju,samo DS nije. Pa šta oni misle, da smo mi veverice. Ovi se blamiraju iz dana u dan.

ivaan

pre 11 godina

Vrlo je zanimljivo od koga su demokrate dizale kredite. Sve što je bilo vezano za Razvojnu banku Vojvodine bilo je, najblaže rečeno, sumnjivo i predmet je dublje analize i istrage. Uzeli su krajnje sumnjiv kredit od krajnje sumnjive fantomske RBV, misleći da će lagano osvojiti vlast i da se nikada neće pokrenuti pitanje legitimnosti poslovanja te banke.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Ej Djeliću,Djeliću,Vaša stranka je najveće razočarenje,bar za mene i moje okruženje,sadili ste tikve sa djavolima pa sada trpite,dozvolili ste da se milion repova vuće za vama šta hoćete sada,izvucite pare od svih vas koji su zloupotrebili novac gradjana i pokrivajte se ali bre ako volite i borite se za bolje sutra naroda napred volonterski,lepa je vlast Djeliću jer živite kao bubreg u loju,briga vas za narod.Samo da naglasim da sam bila godinama glasač DS a sada bre ni sa motkom ne idem na izbore,uzela bi motku u ruka kada bi ovaj narod hteo i sve bi vas oterala u istoriju,dosta laganja i demagogije.

Želim jednu odgovornu vladu.

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto", kazao je on.

Svedoci smo kako stranka koja jedva prelazi cenzus na izborima (G17 ili kako se već zovu kada nisu u koaliciji)vodi najznačajnije poslove u zemlji - privredu i ekonomiji. Nama je decenijama to najslabijia karika, kako to da do sada nismo uvideli da ta oblast ne sme da bude samo "pitanje" jedne stranke, već cele vlade (bilo koje).

I sa novom vladom imamo istu situaciju, kada je problem, svaljuje se odgovornost na stranku koja "pokriva" resor. Do duše ovde se pojavljuje prvi podpredsednik vlade kao katalizator dešavanja.

ZoranNS

pre 11 godina

Pitanje je jednostavno da li je država partijama na vlasti isplatila troškove za ozbornu kampanju, ako jeste onda je DS u pravu.

Ras

pre 11 godina

kad ti i ti oko tebe vratite pare koje ste olako pokupili u proteklih 7-8 godina onda da stanete u red na drzavnu kasu. Ni ti nisi isplatio ljudima u caopisu "ekonomist" silne plate a to je bila tvoja novina, pa se ne sekiras. E tek kad ti radnicima Ekonomista platis onda i Dinkica da opominjes. A ne ovako, kupio si u Parizu nekretnine a ljudi iz Ekonomista na ulicu i to bez zadnjih 6 palta.

delija

pre 11 godina

Ja im ne bi dao dinara dok se ne utvrdi kako su dobili kredit bez ikakvih garancija. Jel to bila ona priča,mi ćemo pobediti,nema ništa da brinete,biće para ili nešto drugo. Dokle više da se otima u ovoj Srbiji.

nekoime

pre 11 godina

kako dopustate ovde da se javi ovaj kao zoran s da mi prica o podtenju stranke ds a da pljuje.i izmislja lazi o aktuelnoj vlasti jer pola te vlade je iz proslog saziva a neki vec dvr tri vlade kao dinkic npr.e moj stranacki placeniku zar nije jasno da je ds propao naravno ostace oni ali mali broj jer ipak.je svima manje vise jasno da kako su bodili drzavu najbolje se vidi po stranackom racunu,stranke racun praza ali funkcioneri su podstanari,hahahahahha....a ko ke udbas a ko.nije to nece da mi prica sad jedan ds-ovac kojo ke ljut i sujeta povredjena pa sad pljuje i izmislja price kako su pni udbasi...mislim strasno da takp.laze.neko kako.je ds extra stranka a zivimo na granici siromastva posle.njihove decenije vlasti....ja sam glasao za dos ali vec godinama to.ne radim jer mi je jasno sta i ko su oni sto upravljaju sa njom...ds skup lopova i korupcionasa....cast izuzecima koji si u malom broju....

marko

pre 11 godina

gde ste bili gospodine djelicu ovih 12 godina, sta ste radili kada vam je tek sada sinulo kako da preporodite srbiju. najlakse je oprati ruke da nesto nije bilo u vasoj nadleznosti, ali setite se ko je zarad fotelje sklapao svakakve dogovore sa manjinskim strankama i prihvatao neprihvatljive uslove. evo ga i sada mladja ali koliko vidim dobro ga je ukrotio vucic, a kako se cini uskoro ce ga i izbaciti iz koalicije.

KriticarNi

pre 11 godina

I opet hocete da vas drzava finansira.Pa necete valjda iz budzeta da uzimate 300 mil koliko ste duzni.Dovoljno ste ojadili zemlju pa vam jos treba. Imate svi pare pa se skupite i platite.

dosta je!

pre 11 godina

To se zove idiotizam - od novca poreskih obveznika plaćati strankama troškove koje su napravili u izbornoj kampanji. Ni dinara ne treba dati političkoj bagri. Neka skupljaju donacije i članarine, neka rade volonterski. Tada će se videti koliku podršku imaju i koliko će ljudi dati novac za njihove političke "programe".

Зорана

pre 11 godina

Да ли би ти рачуни били у блокади и да су жути остали на власти? Да ли би народ икада сазнао за Развојну банку Војводине?

Žozefina Š

pre 11 godina

Gde su sad oni stručnjaci za sve oblasti, Ješić i Pajtić, da objasne zašto kredit kod Razvojene banke Vojvodine, kako su pare potrošene i zašto se ne vraćaju.

Posmatrač BB

pre 11 godina

Ajmo Đeliću, Đilase, Vlahoviću, Pitiću, i Tadiću naravno, Petroviću obavezno pokažite da ste široke ruke pa dajte nešto stranci. Proveli ste vreme stvarajući uslove da vam se džepovi napune. Đeliću pa ti si biran za džeka godine! Budi džek Đeliću.

Strani posmatrač

pre 11 godina

Zašto su računi DS-a blokirani? 1) SNS-u nisu zato što su sve platili kešom, izuzev 10% kredita kod Miškovićeve Univerzal Banke ("Koalicija Pokrenimo Srbiju skupila je i potrošila oko 307 miliona. Gotovo svi troškovi odnose se na zakupljene termine na TV-u - 305 miliona. Novac je najvećim delom iz budžeta - 212 miliona, od fizičkih lica je skupljeno 43 miliona, a zanimljivo je da spisak donatora broji 2.253 imena i svi su priložili po 19.000 dinara"), 2) Zato što je Vučić u Londonu...

environmentalist

pre 11 godina

Gdin. Djelic pa ovo se prosto moze resiti! Umesto da cedite drzavu i delate protiv zakona, samo preusmerite akumulirana sredstva sa Vasih personalnih racuna (tu mislim na sve visoke funkcionere DS-a a ne samo gdin. Djelica) na racun stranke i gotova stvar.

rastko

pre 11 godina

DS se zali kako nema garanta,a ko je garant gradjanima Srbije koji nemaju hleba da jedu,ne mogu da dobiju kredit ni 1000 din a ne tolike pare.Sta ocekivati od lopova da nece mozda da gradjani vracaju kredit,imaju poslanicke plate pa neka se svi odreknu i neka otplate kredit.

Ovi su cudni

pre 11 godina

Ovi strucnjaci iz DS se setili da imaju program kad su izgubili vlast. Gde vam je bio taj program dok ste bili na vlasti? Siguran sam da bi im se program opet zagubio ako bi nekim cudom opet dosli na vlast i doneli bi jos vise problema. I sto je najsmesnije, isti oni koji su zauzimali najvece funkcije i koji se tada nisu setili programa, sada ga preko noci pronadjose.

Sokobanjac

pre 11 godina

" Ukinućemo agencije, a ne kao sada da to bude samo jedna šminka"

Da li gospodin Đelić čuje sebe šta govori? Pa u tim agencijama kojih ima preko 130 zaposlena je većina rodbine, bliskih prijatelja i poznanika finkcionera Demokratske stranke koji "biju" sa platama i do 200 000 mesečno, kao savetnici, stručnjaci, konsultanti, vozači, baštovani...Pitam se samo gde misli da premesti te ljude po zatvaranju agencija? Suviše žute šminke imaju gospoda na sebi,opštepoznata stvar. Vreme je za prolećno čišćenje...

Mici

pre 11 godina

On se pita kako su dobili milionski kredit bez pokrica,a sta mi onda da se pitamo???
Nista, treba im udariti ,vodecima u stranci,po privatnoj imovini pa da vidimo kako ce se jos neko naci pametan da se igra sa tudjim parama.
A i banka sama da odgovara,jer svako od nas je isao bar jednom da pita za neki manji kredit i sta nam sve traze od papira ali izgleda da te milionske daju na obraz!!!!

Ostrašcenost-bez pravih argumenata

pre 11 godina

Može danas, Dinkic da radi ovo što radi jer se uvukao kod Prvog.
Sve kampanje vecih stranaka se finansiraju iz kredita, a one koje to ne rade, finansiraju se od tajkuna.
Doci ce dan kad ce ono Vucicevo odelo ipak obuci, ovaj najgori politicar na srpskoj sceni.
Nece mu tad pomoci ni cvrst dogovor sa SPSom, a i SNS ce shvatiti kakvu guju hrani u nedrima.

R2D2

pre 11 godina

Ja sa godinama ziveci u ovoj zemlji postajem sve veci mizantrop. Iako sam proevropski orijentisan gradjanin ove zemlje osecam gadjenje prema bilo kojoj politickoj opciji, a najvise me razocarala DS jer sam po prirodi stvari uvek bio njihov simpatizer odnosno glasac... Ne bih komentarisao SNS, SPS i ostalu kompaniju jer smatram da svako normalan zna kakav pedigre stoji iza njih. Ipak ne razumem, a cak me i nerviraju ovi bezumni navijaci i branioci DS-a jer znam koliko loseg kadra, koliko losih stvari i prokockanih sansi je DS izrodila u periodu svoje vladavine... I sto je najgore stvari se ne menjaju na bolje tako da su normalni ljudi ostavljeni prakticno na cedilu. S tim u vezi i prica oko prevremenih ili redovnih izbora deluje kao neslana sala.

Rajan

pre 11 godina

Slazem se sa vecinom komentara, zakon treba da bude jednak za sve ali da mi Mladjan Dinkic govori o zakonu i postenju... to vam je kao Tarzan i elektronika.

anonimus

pre 11 godina

Upravo sad citam izjavu Arsica iz SNS koji kaze da je SNS vratila dva kredita (citiram) "sa racuna za redovan rad stranke"i dodaje da to zakon ne zabranjuje.
Suprotno tvrdi Dinkic, a Agencija za borbu protiv korupcije , kao i obicno, u naslovu "jedno" a u tekstu nedoreceno.

Ko tu koga zaj.....?

Pesak

pre 11 godina

Apsurd. Niste zaduzeni za ekenomiju, pa nemiste imali plan za smanjenje nezaposlenosti, stabilan kurs dinara, itd? A sta da ste dobili vecinu, pozvali bi opoziciju, da preuzme ministarstvo ekonomije?

Ekonomist(i)

pre 11 godina

Ipak je situacija takva da kako je prošao Ekonomist tako će proći DS samo ne daj Bože da gradjani Srbije prodju kao zaposleni u tvojoj firmi....

Mija

pre 11 godina

Sve ste vi i vaša stranka, gospodine Đeliću, rekli dok ste bili na vlasti, a bili ste baš dugo! Gospodine Đeliću dela govore za vas, a vi i vaša stranka ste se pokazali u tome, pa evo i sad niste u stanju ni stranku da vodite kako treba, izgleda da ste navikli da se zadužujete!?

racunovodja

pre 11 godina

racuni su vam u blokadi zato sto su vam presusili nelegalni izvori finansiranja, jer vise ne ubirate harac. Ti, koji su vam do sada davali pare, sada su nekome drugome sponzori, vi im vise niste potrebni.Pa nista, snadjite se, svi ste vi neki veliki strucnjaci, stvoricete vi pare, malo sutra.

a operateri za grejanje neće da se jave

pre 11 godina

Da pitam ja DS koji je na vlasti u BG-u. Zašto je dans isključeno grejanje u BG-u. Zidovi su još hladni bez obzira da li je temperatura viša za koji stepen koju ste vi propisali.

Amos

pre 11 godina

@DARKO, ja bih se zapitao koji to "časni i pošteni" ljudi SADA napuštaju DS.
Po meni, a s obzirom da Živim u SRbiji i nisam ni slep ni gluv, časni i pošteni ljudi su MORALI napustiti DS mnogo ranije.
Ova upropaštena zemlja nije upropaštena zbog jake Košave koja je dunula jednog dana, već zbog sistematskog isisavanja snage i novaca iz države i građana a na račun stranaka (konkretno u prethodnim godinama - najviše i pre svega DSa, koji je realno imao SVU vlast).

Dakle ti neki "časni i pošteni" članovi DSa su prethodnih godina sedeli otvorenih usta i čekali da im med i mleko sam kaplje u usta. Danas kad je za njih med i mleko malko tanje i gorče, svi "časni i pošteni" pobegoše "u apstinenciju".
Sramota, velika sramota. U Srbiji su izgleda uvek najveća bruka baš oni koji se busaju u svoju "čast i poštenje", nažalost.
Zato niko (bar) NORMALAN ne sme ni da prismrdi u politiku, jer ga je blam da kaže za sebe "ja sam pošten", pošto su Đelić i njemu slični već obesmislili taj termin.
Još jednom, vi "časni i pošteni" - GDE STE BILI do juče?

dragan

pre 11 godina

Ovakvim postupcima sami sebe zakopavaju i tonu jos dublje u nasim ocima, ili je to trik da izvuku jos koji dinar iz ove iscrpljene Srbije!

Slobodan

pre 11 godina

Sad da vidimo njihove strucnjake. Ako svoju stranku izvade iz krize onda mogu da pisu planove za Srbiju ali nesto ne verujem da ce se to desiti.

jelena jsm

pre 11 godina

Zašto bi i odobrio kad je svima jasno kao dan da je u pitanju pokušaj krađe, samo što nije uspelo jer nisu ostali na vlasti.

zoki

pre 11 godina

Xaxaxa koliko gidina ste se vi clanovi DS podsmevali,tada vam je bilo lepo da punite dzepove iz drzavne kase,e dosta je bilo,vi jacate,pa vas za par meseci nece biti i smejacu se u inat vama i drago mi jejer sam mnogo propatio zbog vase bahatosti! Cao pa pa :)

Pazarac

pre 11 godina

"Na pitanje zašto DS sada predstavlja program za izlazak iz krize umesto da je to učinio dok je bio na vlasti, Đelić je odgovorio da ta stranka ne beži od odgovrnosti, ali da oni nisu bili zaduženi za Ministarstvo ekonomije."

Pored toga što ni sada niste zaduženi za Ministarstvo ekonomije imate i mnogo manje uticaja i mogućnosti da implementirate bilo kakav program. Naročito program za izlazak iz krize.

zoki

pre 11 godina

stranke se finansiraju delom iz budzeta i novac koji ova stranka potrazuje nije sporan za mene. Sporno mi je zasto Razvojna banka Vojvodine finansira politicku stranku, kad to nije nikakav razvojni projekat? Paradoks poput Nacionalne stedionice koja je bila privatna banka sa privilegijama od strane drzave. Lopovluk gde god se okrenes u ovoj nasoj maloj zemlji.

cnn

pre 11 godina

Mene interesuje koje to obezbedjenje je ponudila stranka da dobije kedit od 3.5 mil eura. Kada se zna da treba da bude obezbedjenje vrednije od kredita, mislim da u RBV ide 1:1,6!!! Krivicno treba da odgovaraju ljudi koji su vodili RVB posto su izdali kredit bez adekvatnog obezbedjenja, a kad se uzme u obzir da je upitanju RAZVOJNA BANKA VOJVODINE nelogicnosti nikad kraja. Sto im nije neka drugq banka dala pare, verovatno zato sto nisu imali politicki uticaj kao ovde.

drmator

pre 11 godina

Jasno, nemaju više mehanizme za pljačku budžeta i poreskih obveznika a nisu računali na to. Imovinu zapleniti, bandu pohapsiti i rasturiti jednom za svagda tu kriminalnu organizaciju, to maligno tkivo ovog društva koje je na žalost odavno metastaziralo a lečenje Srbije će biti dugo, bolno i neizvesno.

Razočarana

pre 11 godina

Vrhunac licemernih izjava DS-a! (za sada) Imali su moj glas od 1990. godine, ali kad ovo čitam, stidim se... A Vi, g-dine Đeliću?

sincitybg

pre 11 godina

Trenutno pakujem deciju garderobu, i neke sitnice, i malo novca, kako bi posalo malom decaku od 3 godine, koji zivi u ocajnim uslovima sa ocem, i kome je najveca zelja da jede cokoladu, juce su neki mediji izvestavali o tome, ali ne svi, a kad vidim da za stranke se iz budzeta bacaju pare za trange frange, dok necije dete na ivici egizstencije dodje mi da psujem i pljujem sve sto se uteglo u odelce i naziva politicarem u Srbiji

KOBRA

pre 11 godina

Samo već jednom da se završe provere u razvojnoj banci, mnoge će opštine imati blokirane račune, neka vide građani šta ste radili i kako ste dobili glasove.

Novosadjanka

pre 11 godina

Tolki silni milioni baceni..za sta?? Tj ciji su to milioni?? Pa nasi, gradjanski. Da su pametnije utroseni, ne bi nama sad svaki dan rasla cena svih mogucih namirnica, grejanja itd...

voja

pre 11 godina

Pa mogli ste gospodo Djilas,Djelic,Pajtic,Elezovic i td malo da pomognete stranci da date novac da se racun odblokira,nije to za vas veliki iznos.Medjutim vi ste naucili samo da uzimate.

Maja Visnjic

pre 11 godina

Nemam nista protiv planova i ideja. Ono sto mi smeta je vredjanje nas, obicnih gradjana, kada nam politicari namecu da zivimo u posledicama amnezije i niskog nivoa inteligencije.To je smesno. U predizbornoj kampanji daju obecanja.Kad dodju na vlast prave kompromise i obezbedjuju svoju buducnost. Posto nista ne ucine za drzavu a stanje se neumitno pogorsa,kriv je prethodnik.Pa posle Milosevica se non stop smenjuju dve ekipe!

rada palada

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnon nivou od 23 odsto"-ali,je zato umesto obećanih 200.000 radnih mesta,isto toliko ljudi ostalo bez posla.

Ćuprija

pre 11 godina

Kuća gori,Jerkov se šminka,Djelić recituje stihove Tadića,Mićun mazi legiju časti,Kolundžija tek stigla sa milanske modne revije,Trivanova se smeška sa Dačićem,Djilas Pajtić i Ješić grade plot da otežaju vatrogascima prilaz.
Petrović,Vlahović,Jeremić,Živković,Homen,Dulić,Čeda se odavno odselili u svoja zdanja gde su počeli da slušaju Betovena.
Preti opasnost da i Vučić počne slušati Betovena jer nije kao mali.
Gospodine Vučiću pomozi u gašenju požara a onda sedi i uz rakijicu dve razmisli pa se prekomponuj.

Amos

pre 11 godina

Ooo Đelo, pa ko tebe natera da se podmetneš sad i ovde? Mora da si se negde ranije debelo zadužio kod šefova.

Nego, ti si čovek iz bankarskog sektora - de objasni mi šta znači ono "RAZVOJNA" kao i šta je ono "VOJVODINA" u imenu RBV?
Na koji način to znači - dajemo brze i lake kredite beogradskim strankama za republičku kampanju?

Kad su se već sve stranke zadužile, kako ti kažeš, što nije DS recimo otišla u neku grčku ili nemačku KOMERCIJALNU banku? Nego baš u Razvojnu? Ne bi vam niko ni reč mogao reći.. samo onda bi morali da računate sa vraćanjem kredita.. to je mali problem.

Neću ni da pominjem ove izjave - mi nismo bili zaduženi za nezaposlenost, ekonomiju, Kosovo, EU, vođenje zemlje itd. To je sve Dinkić sam radio i nikom nije dao da se meša :)

milija

pre 11 godina

Išlo se verovatno na to da se kredit Razvojnoj Banci Vojvodine neće morati ni vratiti, jer ako već toliki nisu vratili kredit toj banci, zašto bi DS vraćao. Međutim, promeni se vlast i sada je račun u blokadi.

ja ne razumem

pre 11 godina

"Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je danas da neće dozvoliti da se ispuni zahtev Demokratske stranke da se njen dug za izbornu kampanju isplaćuje iz sredstava za redovno finansiranje mesečnih aktivnosti."
Ljudi, je l' može neko ovo da objasni!
Da li DS traži da se kao garancija za kredit retroaktivno daju sredstva koja ona dobija (mesecno ili kako?) iz budžeta, po osnovu po kome valjda i ostale parlamentarne stranke dobijaju pare? Da li su oni kasnili sa otplatom kredita? Ako nisu kasnili, da li je njima Razvojna banka Vojvodine sad naprasno tražila garanciju koju im nije tražila kad im je kredit odobren?
Ne pitam ovo sns dežurne komentatore, nego nekog ko razume o čemu je reč.

crni domino

pre 11 godina

Ovu reprizu sam vec gledao.
Udario pirocanac na pirocanca.
Samo, sada je ovaj prugasti u senci velikog vola! I neda pare.
Ljudi umislili da se ovako vodi drzava...
To srpski narode, ujedajte se medjusobno k´o kerovi. Za to vreme treci ker sa vrha vlasti se nasladjuje mukom ova dva kera!... To je nasa Srbija! To je nas zivot. To je nas mentalitet!

ko ne zna na pare,zna na grabulju,motiku,lopatu

pre 11 godina

Odlican je stos jer je Djelic prvo saopstio da je partiju uveo bankrot iz kojeg nema pojma kako da izadje,
a zatim saopstio javnosti da ima ekonomsko resenje za 7 miliona gradjana.
Sa ovakvim inetelktualcem,Toma Master ima 300 godina da vlada

Hedonist

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota da trazite.Sami ste napravili problem, sami ga i resavajte. Muka mi je vise od toga sto zelite da zivite na grbaci naroda.

Bili Piton

pre 11 godina

Blokada je politička, sigurno. Jedino mi nije jasno po kom osnovu je DS, dobila taj kredit, za razvoj privrede u Vojvodin. Đeliću, bruko jedna dodelili ste sebi kredit iz sredstava za razvoj privrede.

Živela demagogija

pre 11 godina

"Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnom nivou od 23 odsto", kazao je on.

Šta ovaj misli da smo mi veverice? Pa kad su vam drugi vodili ekonomiju tako loše kako kažeš što vam je Vlada izdržala čitav mandat,i šta vam je radio premijer i svi članovi Vlade i vaši poslanici u Skupštini kad su dizali ruke za sve odluke i zakone naravno uključujući i tebe.
Stvarno si Miki Maus.

monk

pre 11 godina

Ds dobija jako malo para u odnosu na raniji perio.A kada malo pogledam bolje da su sve akcije njhivih aktivista u predizbornom periodu bilo dobro plaćene sasvim nam je jasno zbog čega stranka grca u dugovima.Nema tu mnogo rada iz ubeđenja već iz interesa!

GOGO

pre 11 godina

Kako zasto tek sada program za izlazak iz krize....pa za njih je tek sada nastupila kriza. Do pre nekoliko meseci njima je rast neto zarade i imovine rasla po najvecoj stopi na svetu.

Calimero NS

pre 11 godina

"Demokratska stranka za finansiranje redovnog rada dobija svakog meseca iz budžeta iznos od 19.092.439,00 dinara koji se isplaćuje redovno," i te prae direkntno prebaciti u Razvojnu banku za izmirenje ugovornih obaveza, a ta ista sredstva vratiti onima od kojih je banka uzela a ne troškariti na plate. Hoće li krenuti već jednom hapšenja, odušimanje imovine i presude za kriminal koji se dešavao u Metals-Razvojnoj banci Vojvodine.
P.S. Lično poznajem ljude koji su dobili po pola miliona evra kredita, založili jutro zemlje i sada nam se cere iz džipova, ali im ne pada napamet da vraćaju kredite jer takav je dill.

Pa ne zaradjuje,a oce da trosi

pre 11 godina

Djelicu,meni nesto ovde nije jasno.Ti si expert za dugove pa da mi objasnis,a mogu i iz svih ostalih partija.
Na osnovu cega politicke partije dobijaju kredite od banaka?
ko im daje garancije?
Milione trosite na te plakate,a u izbornoj kampanji svi su manje ili vise reseni protiv koga ce,ako vec nemaju za koga.
Zasto bacate lovu,kad ste u medijima prisutni i u redovnom svaki boziji dan?!
Zastupljeni ste i u redovnim i vanrednim vestima,izvestajima.
Ovde samo oni koji su dobili mandat treba da primaju plate,a ostatak su aktivisti u slobodno vreme.
Nas ta predizborna kampanja kosta kao 300 srednjih porodicnih firmi ili 3 manje fabrike za proizvodnju necega,patika i cipela na primer,konfekcije ili cega god.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Sad se tek vidi koliko je bila greška što ste šutnuli Jeremića. On bi sada okrenuo kuma i kum bi obavio jednu finansijsku transaciju i račun bi bio odblokiran. Međutim, vi šutnuste Jeremića i ova spasonosna kombinacija otpada.

JATAGANAC

pre 11 godina

Pa zasto niste otplacivali kredit kao svi normalni ljudi??? Navikli ste da trosite gomilu para, a da ne vracate. E, pa nece da moze drugovi i drugarice!

Jazavac

pre 11 godina

@(anonimus, 6. mart 2013 21:04) Ti nisi razumeo.
Tekuce finansiranje stranke iz drzavnog budzeta je nedovoljno da bi se platila rata,odnosno zaostala dugovanja.
Djelic predlaze da polanici zaloze svoje plate i da ce time steci uslovi za deblokadu.Gde imas i preko koje banke kredit od 1,4%,pa im je i to mnogo da plate?!Stranka nista ne proizvodi,ne prodaje,nema PDV a dobila je kredit.
platu prima narodni poslanik,a ne stranka a to je protiv zakonito.
Da li ce poslanik od svoje apanaze da placa stranku ili ce novac da iskoristi da svojoj tetki kupi kauc je njegovo licno i tu drzava ne moze nista da utice.
Istu stvar je uradio Dragan Djilas nakon gay parade,kada je radnicima Cistoce,zelenila i vodovoda smanjio plate za 500 dinara sa obrazlozenjem "stetu neko treba da plati".
Kad nezaposlenost bude opala za 20% onda mozemo sa sigurnoscu reci da je prestala organizovana partijsko-politicka pljacka,o tad je polemisanje bezveze

neglasac

pre 11 godina

Plate drzavnog sektora na racun poreskih obveznika + finansiranje stranaka na racun poreskih obveznika + drzavna TV na racun poreskih obveznika...a zahvalnost narodu je bahatost nepostovanje i ispiranje mozga

I kako ovoj zemlji da bude dobro...
Sami smo krivi, kakav narod takva zemlja!!!

Sofija K

pre 11 godina

Gospodine Đeliću, hajde vi prvo izvucite iz materijalne i kadrovske krize svoju stranku, kao i banku kod koje ste digli kredit a ne vraća te ga, a neko drugi će državu izvlačiti iz krize, u koju ste je vaša stranka i vi uvukli.

Danica Ž

pre 11 godina

Gospodine Božo, Vi ste zaboravili da sada neko drugi vodi Ministarstvo finansija a ne Vi ili neko iz Vaše stranke. Teško da će država plaćati sve ono što ste i kako ste trošili u kampanji. Biće da ste u problemu i banka i vaši stranački računi.

xxx

pre 11 godina

Baš mi ih je žao,nisu imali para ni za kampanju,nego su morali da uzmu kredit...i to sad neko da pokriva njihove dugove iz budžeta.A,što su oni predhodno taj isti budžet ojadili za ogromne iznose kroz razne vidove,to ne pominju.E,pa sad,neka lepo zavuku ruke u svoje džepove,koje su godinama unazad punili novcem od raznih malverzacija koje su sprovodili,pa nek plate svoje cehove.

branko

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a mene zanima kako ste vi podigli toliki kredit i ko vam je to odobrio? I evo vam jedno resenje kako da izadjete iz krize jer vase dugove nece platiti ni drzava a ni gradjani. Neka vam svaki clan ako duboko veruje u politiku DS-a i vasu viziju odvoji koji dinar vise, pa imate prijatelje stranke koji su vasom podrskom dobili preduzeca za male pare koje ste pre toga pripremili(unistili), pa su vam tu Djilas, Djelic i kompanija koja ne zna sa kolikom svotom novca raspolaze. Eto vam resenje ako vam se isplati za vas javasluk. A ono sto je najbitnije, to je da gradjani Srbije konacno vide sta ste radili samo na ovom primeru a da se ne prica za sve ostalo.

dejan

pre 11 godina

Verujem da tih 300 miliona dinara Djelic moze da izvuce iz malog dzepa i resi ovaj tako "veliki" problem DS. Sa ovakvom opozicijom, SNSu i drugoj bratiji ne ostaje nista drugo vec da bezbrizno vladaju godinama unapred.

Sync

pre 11 godina

Gde ja da uzmem kredit, jedno dve tri hiljade evra da pokrpim minuse koje vucem vec godinama, od kada je ova kriza, pa mi plata kasnila i do 10 meseci, zalio se ja tad, ali niko me nije cuo, ni mene niti mojih 150 kolega, cak smo i digli frku po medijima, ali jok. Jedne nedelje samo je nestala TV Avala i pojavio se Pink 2, i nikom nista.

gospodja ministarka

pre 11 godina

DS u saopštenju ukazuje da svaki put kada se čuje kritički ton na račun Vlade u nekim medijima "osvanu najbrutalnije laži o članovima DS".-a jadni vi,poštenjačine.A šta vi radite?Narodu je muka od vaših prljavih podmetačina

MUKNAVI

pre 11 godina

Stranacke podele,strancarenje i cerupanje Gradjana se nastavlja dok ne dogura do tuce i razdora koji ce odvuci prelepu drzavu do totalnog sunovrata jer u Srbiji se politikom bave `ludaci,mutivode,sebicnjaci i podmicivaci` koji gule ostale i evo sada su poceli i izmedju sebe da se ganjaju oko para..

novica952

pre 11 godina

Očigledno je DS pobrkao lončiće i ne samo da je ušao u veliku krizu članstva i ospianja kadrova kroz odbvore po Srbiji već je sada i u velikim finansijskim problemima ali svojim krivicom i megalomanskim zahtevima za parama. Uzevši kredi od Razvojne banke bez garancija i potrošivši pare u izbore i od kredita i od Izborne komisije sada očekuje da iz redovnog priliva sredstava otplaćuje kredit što je protivzakonito. I čudno da oni koji su samo do koji mesec trebali da štite ministarstvo finansija od nezakonitog rada pokušavaju da nenamenskim trošenjem para pokriju rupe i bahato ponašanje u izboru.

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Djelicu ,niste vise na vlasti da mozete da radite sta hocete.Znate sada ste u opoziciji a Srbija pokusava da postane normalna drzava.

Jahorina

pre 11 godina

Građani si na majskim izborima izabrali promene iz razloga da se spreči dalje pljačkanje države i njenih građana i da se poštuju zakoni. DS je naučio da rešava svoje problema bez razlike da li se to krši sa odredbama zakona ili ne. E više to ne može da se tako radi i zato sva podrška Dinkiću što ne dozvoljava da se krše zakoni.

darko

pre 11 godina

Sada se DS i Đilas ljute na Kurir, a kada je taj isti Kurir u predizbornoj kampanji bezrezervo podržavao DS i Đilasa, i svakodnevno na naslovnim stranama negativno pisao o Nikoliću i Vučiću, tada je DS-u i Đilasu bilo lepo, i nisu se bunili. E pa batina ima dva kraja. Sada kada je Kurir "okrenuo ćurak naopako", e sada se pokreću tužbe i traže milionske odštete.

jagodica bobica

pre 11 godina

Novac za razvoj gradova, prema njegovim rečima, obezbediće se štednjom.-Gospodo žutaći,imajte malo obraza i vratite sve što ste pokrali.Možemo samo da izmaštamo kolike su to cifre

Александар Џунић

pre 11 godina

Верујем да је ДС врхушка финансијски хипер позитивна - умеју да себи утрпају паре у џепове, док за странку и не хају, а о држави да и не говорим - је л' могуће да се то све наватало на Ђинђића, тако паметног и поштеног?

ksenija

pre 11 godina

Sve ste planove napravili ali niste onaj najvazniji - kako da se DS izvuce iz krize u koju je zapala....mada,iskreno mislim da njoj nema pomoci!!!

Tiha

pre 11 godina

Ministarstvvo finansija po zakonu je dužno da strankama izdvaja određenu sumu, ali to je funkcionerima DS uvek malo, zadužili su se i kod razvojne banke Vojvodine na milione dinara kredita, koji naravno niko ne vraća. Država je morala da propadne jer kredite niko nije vraćao. Obični građani su kredite morali da isplaćuju i vraćaju samo su se pojedinci bogatili na tuđ račun. Mislim da DS ne bi trebao više da govori o svojim stranačkim finansijama.

jagodica bobica

pre 11 godina

DS traži da se krši zakon (o finansiranju političkih stranaka) i ja to neću da dozvolim"-naravno,jer oni ne znaju šta znači zakon.Za njih ga nikad nije ni bilo

vladanstar

pre 11 godina

zasto ste u blokadi??hehehe,niste vracali pare koje ste uzeli.Vadite pare iz slamarice i nema problem.Nas bre obicne gradjane cim ne vratimo 100 din odma kamete,blokade,tuzbe.vas su dosta cekali,mislili su da cete biti i dalje na vlasti al......

KLODIN VULF

pre 11 godina

Pa vreme je da se malo zavrnu rukavi, gosodo lezilebovići. Ako običan građanin mora da živi po principu "koliko para toliko muzike" , onda ni vi niste izuzetak.

NekoIzMase

pre 11 godina

Naravno da su svi računi u svim bankama blokirani ... Za neuk narod, ovo zvuči strašno, ali činjenica je da se računi blokiraju po matičnom broju ... Svi odbori stranaka se otvraju pod istim matičnim brojem, i recimo ako ode odbor u Surdulici u blokadu iz nekog razloga, biće blokirana i centrala, odnosno svi odbori u Srbiji i svi računi u bankama ili će blokada biti izmirena sa bilo kog računa na kojem ima para.

MICA

pre 11 godina

Mi obicni smrtnici radimo za minimalac koji ne dobijemo po par meseci i nemamo kome da se zalimo a na drugoj strani se milioni potrose da bi sacica ljudi sedela u foteljama i imala moc da manipulise nasim zivotima.G.Djelicu kad ste znali da zgrnete milione na svojim licnim racunima onda cete znati i vasu stranku da izvucete iz ove blokade.