Utorak, 05.03.2013.

23:42

Mrkić:Josipović spreman za Nikolića

Ivo Josipović je spreman da se sastane s Tomislavom Nikolićem, ne postavlja preduslove, i poslao mu je srdačne pozdrave, kaže Ivan Mrkić za Politiku.

Izvor: Beta

Mrkiæ:Josipoviæ spreman za Nikoliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

konačno

pre 11 godina

Konačno svetlost na horizontu. Ovo je početak normalizacije odnosa između Hrvatske i Srbije, a to je preduslov za boljitak svih nas. Sve pohvale vladi za pokazane rezultate.

mikica

pre 11 godina

Josipović je odbijanjem da se sastane sa Nikolićem pokazao da nepoštuje ni Srbiju kao državu, jer svaki predsednik neke zemlje, pa bila to i Srbija, se mora poštovati, jer ga je izabrao narod. Ovakav gest Josipoviće je bio nekorektan i nedržavnički. Međutim, sada vidimo da Josipović menja svoj stav i to je za pohvalu.

Ako smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе јер сигурно траже најбоље тренутно решење за све нас.

A smem SM

pre 11 godina

Смем и хоћу рећи да је ово стварно напредак и подржавам то што ради наша влада.

Amargedon SM

pre 11 godina

Унапређење односа је одлична ствар и овакви потези су нам потребни да би урадили нешто право и нормално и да добијемо датум за улазак у ЕУ.

Apocalipto SM

pre 11 godina

То што је било било је морамо опростити али заборавити никако,опет треба бити и обазрив какве потезе вући али и пробати на све начине да задобијемо што више симпатија да би ушли у ЕУ.

Amargedon SM

pre 11 godina

Треба одржати мир у региону и то је оно што сви желимо,верујте и зато треба подржати рад владе јер мислим да је то најбоље решење.

Filip

pre 11 godina

Davno je Nikolić želeo sastanak, silno je vreme izgubljeno. Hrvatska je očigledno shvatila da u nama nema neprijatelja, pogotovo ne u predsedniku.

Kulturni radnik

pre 11 godina

Konačno je Josipoviću jasno da ne može da ignoriše predsednika Srbije…I da mora da zaboravi na Tadića koji je stalno davao ustupke….sada mora da void realnu politiku….Nikolić ipak štiti interese Srbije….

Аngel SM

pre 11 godina

Одлични потези наше владе и сигурност коју пружају је сигурно преломни фактор и све нас више и више види да је ово оно право.

Jovan

pre 11 godina

Shvatio je Josipović da mora razgovarati sa Nikolićem, ignorisanje suseda ne rešava probleme. Srbija ima pravo da reaguje na nepravde, ali to nije razlog da se ne razgovara.

Аngel SM

pre 11 godina

То што раде људи из СНС је нешто најбоље и најискреније у последње време што је могло да се деси Србији и народу који живи овде.

Аngel SM

pre 11 godina

Ово је право охрабрење којим путем иде наша влада свакако мислим да су ово одлични потези.

milica

pre 11 godina

Odbijanje da se sastane sa predsednikom Nikolićem, Josipoviću je samo trenutno donelo političke poene u hrvatskoj javnosti, ali je štetilo Hrvatskoj i njenom ugledu u svetskoj javnosti. Jedan ozbiljan predsednik države ovako nešto sebi ne bi smeo da dopusti. Dobro je što je Josipović to najzad shvatio, i što će doći do susreta dvojice predsednika, jer je to u interesu obe države i svih građana dveju zemalja.

PATRIK

pre 11 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom,svi dobro znamo kakvi su,ne bas idealni,ali sam ubedjen kada se budu stvorili uslovi da se oni sastanu,da ce se to sve promeniti na bolje.

James Bond

pre 11 godina

Nikolić nije uradio niti izjavio ništa što bi moglo da ugrozi odnose Srbije i Hrvatske, hrvati su ti koji su nezadovoljni time što je Nikolić postao predsenik.Više im je odgovarao njegov prethodnik.

marko

pre 11 godina

Sastanak na predsedničkom nivou između Srbije i Hrvatske se mora održeti u što skorije vreme. Ne vredi Josipoviću da se tu nešto nećka, jer ako Nikolića prihvataju, i sa zadovoljstvom sa njim razgovaraju svi svetski zvaničnici, šta onda tu ima Josipović da se nešto buni. Zbog ovakvog stava Josipovića štetu je samo mogla da ima Hrvatska i brojne hrvtske firme koje posluju u Srbiji.

martin

pre 11 godina

Zna dobro Josipović da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

zoki

pre 11 godina

Hrvatska je u 20-Tom veku sistematski ubijala i proteravala srpski zivalj koji vekovima zivi na podrucju dalmacije, like, banije, korduna, baranje... Neka me neko ispravi, ali koliko mene secanje sluzi niko se u ime Hrvatske nije izvinuo za te zlocine. Nas bivsi predsednik Tadic je koliko me secanje sluzi uputio reci izvinjenja, tako da smatram da je na Hrvate red da ucine isto.
U medjunarodnim odnosima 2 zemlje treba insistirati na reciprocitetu i ravnopravnosti. Apsulutno sam za kaznjavanje zlocinaca, rasvetljavanje zlocina i gradnju dobrih odnosa, ali ti napori treba da budu obostrani.

Miško

pre 11 godina

Nikolić je od početka bio za razgovore, Josipović se stalno nešto ljutio, kao da smo mi njima napravili Oluju! Sada je došlo vreme da se predsednici sastanu. Imaju šta i da raspravljaju, susedi imaju mnogo toga zajedničkog.

Reprocitet

pre 11 godina

hrvatska je priznala kosovo
(besnik, 6. mart 2013 08:04)

I Vojvodinu će!
Ako je vama general Perišić branio "SAO Krajinu", koja je po njemu i službenoj srbijanskoj politici, još uvijek "država", red je da i mi priznamo Albancima njihovu domovinu!

A31T

pre 11 godina

Srbija I Hrvatska treba da saradjuju! Mnogo pitanja I problema nas vezu I resenja moramo dobiti zajednickim snagama! Potrebna je stabilizacija u ovom delu Balkana!

Vanja

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu u nastojanjima da uspostavi dobrosusedske odnose sa Hrvatskom. Sto je bilo, bilo je, treba se okrenuti buducnosti!!!

vox

pre 11 godina

Vidim komentari su puni onoga "ko nas bre zavadi".
Josipović ako se službeno sastane sa Nikolićem može slobodno zaboraviti na drugi mandat,ne treba se ni kandidirati jer gubi izbore 100%.
Obični puk ne zanimaju tajkuni tipa Todorić,Tedeski i njihova prekogranična suradnja,oni od tog nemaju ništa,a svi oni jako dobro znaju sa kim je Nikolić surađivao 90-ih.E pa sad neka se sastaju ako će se sastajati ali Josipović mora znati da na tom sastanku neće izražavati volju hrvatskog puka i da njih ne zanima taj sastanak.Kao političar jako puno gubi,a ne dobiva ništa.

pogled sa strane

pre 11 godina

Predsjednik Nikolić ima titulu četničkog vojvode, za vrijeme Domovinskog rata je sa puškom na leđima boravio na našem teritoriju, za Vukovar je rekao da je srpski grad, a za Srebrenicu , da se tamo nije dogodio genocid, mada postoji haška presuda..

Hrvatska 1. 7. postaje članica EU, bez obzira da li se Josipović sastao sa Nikolićem ili ne...

Dakle, Josipović se ne bi trebao sastati sa Nikolićem, dok se Nikolić jasno ne izjasni o Vukovaru, Srebrenici i dok se ne odrekne titule četničkog vojvode..

Аngel SM

pre 11 godina

Изгледа да имамо ипак лепшу будућност ово показује да смо се баш променили.Свака част.

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@ Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Petar, nacionalna euforija u Hrvatskoj nije vezana ni sa presudom Haaga niti sa time tko je predsjednik u Srbiji vec se temelji na onome na cemu se temeljila i pocetkom devedesetih, tu promjene nema.

Temelj te euforije je slobodna, samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama u kojoj se zivi mirno i u kojoj se postuju ljudska prava Hrvata i nacionalnih manjina. Svi koji takvu Hrvatsku priznaju su vise nego dobro dosli, ne samo da je posjete nego ako zele da u njoj i zive.

A svi koji takvu Hrvatsku ne priznaju i protiv iste se bore, zadesit ce ista sudbina kakva ih je zadesila i u devedesetima jer cemo se kao i onda - braniti i obraniti.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Чини ми се да са овом владом идемо у добром правцу,и унапређење односа са Хрватском је сигурно позитивна ствар.

A smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе која се непрестално бори за свој народ.

-HR-

pre 11 godina

Sad će mu se Josipović ispričati, možda još ponuditi dio teritorija RH ili tako nešto. Pa ne želi valjda da se Toma ljuti na njega, srušio bi mu se svijet. Skužio Ivo da nas gaze Slovenci i Europa, pa odmah iskoristio priliku da ponudi i vama da nas malo gazite.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ех прошлост мислим да би трбали баш управо ту прошлост да им опростимо и да гледамо у будућност стога мислим да је унапређење односа позитивна ствар.

Afrodita

pre 11 godina

Kao susedi upuceni smo jedni na druge, i uspostavljanje normalnih odnosa od koristi je za obe strane. Ne povezuju nas lepa secanja i desavanja, ali to ne moze doveka biti kamen spoticanja u normalizaciji odnosa i ostvarivanju saradnje.

...

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Josipović je odlagao susret jer je Nikolić u četničkim jedinicama sudjelovao u agresiji na RH. Ako se sretne s Nikolićem nema šanse da ponovno glasam za njega. To mu je sigurni put da izgubi izbore.

petar

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.

milan

pre 11 godina

Mora doći do sastanka na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta naboja nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

hr

pre 11 godina

a zasto bi se hrvatski predsjednik sastajao sa cetnickim vojvodom,koji je sa puskom na ramenu haracio po hrvatskoj???? Nikolic i danas kaze da je onaj napad na dubrovnik opravdan??? zamislite, da smo mi okupirali dio srbije,pa pa da je tamo ratovao nas josipovic,po selima oko mitrovice,haracio..a sela spaljena,civili poubijani, i srpki narod protjeran prema beogradu!! sta se oni imaju sastajati kad to sve razmotrimo!!! zasto bi??

klementina

pre 11 godina

hajde nesto pozitivno da se uradi jednom, da se govori o tome kako da i mi i oni bolje zivimo i da se radi na tome. raduje me da ce doci do tog susreta, da se pokaze da su nacionalizam i sva uzasna desavanja proslost za uvek zakopana u istoriji.

Glasinac

pre 11 godina

Ako je Josipović spreman, Nikolić je još spreniji. Srbiji je stalo da ima korektne odnose sa svim državama u regionu pa i sa Hrvatskom. Da je Hrvatska bila spremna susret dva predsednika trebalo je organizovati daleko pre.

japijevac

pre 11 godina

a sto ne bi bio? ne vidim cime nas hrvati ugrozavaju ili mi njih?? komsije upuceni jedni na druge..samo moze da stete losi medjususedski odnosi i onako slaboj ekonomiji i kod nas i kod njih..

Tiha

pre 11 godina

Zbog jačanja bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, svakako bi trebalo da dođe do susreta Tomislava Nikolić i Ivo Josipovića.Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.Srbija i Hrvatska treba da misle na svoje građane u dijaspori i na koji način da poboljšaju uslove života raseljena i prognana lica. Srbiji su svakako važni građani koji žive u dijaspori.

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

ilija

pre 11 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve što je bilo u prošlosti. Predsednik Nikolić, je to odavno shvatio, jer je više puta izjavljivao da je on za razgovore i dobre međudržavne odnose između Srbije i Hrvatske, a sada vidimo da je to, istina sa malim zakašnjenjem, shvatio i predsednik Hrvatske Josipović, i to je dobro za obe zemlje.

steva.dzin

pre 11 godina

danas negde pročitah da je mrkić na listi za smenjivanje u vladi, jer se kao nije dovoljno eksponirao u javnosti. verovatno je trebao da daje bombastične izjave svaki treći dan ko vule, dale, knele, i ostali ... a sad vidimo da je on možda jedini u toj vladi koji ozbiljno radi svoj posao.

zenamacka

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu,mozda ces i uspeti da donekle vratis ono sto je bilo i sto smo dopustili da drugi rasture....VELIKA JEGOSLAVIJA...mozda nije moguce ali mozda nesto moze biti kao pre

Pripremanje terena

pre 11 godina

Je l' mnogima koji su kritikovali susret Milanović -Dačić sada jasan redosled i zašto se nisu PRVO susrela dva predsednika, Josipović I Nikolić. Potrebno je preduzeti niz diplomatskih koraka kako bi došlo do sastanka na najvišem nivou, a ne obrnutim redom, što do pre nekoliko meseci nije bilo jasno ni Tomislavu Nikoliću pa je davao smešne izjave kao ljubomorno dete kada je ovde bio Milanović!

ursor

pre 11 godina

Zajednicko nama i Hrvatima je da smo mnogo jadni.A jos bi bili jadniji kad bi nastavili da se durimo jedni na druge.Dosta vise ustasa i cetnika i domovinskih palamudjenja.Ostaje nam da gajimo jabuke,sljive i ostale vocke i da valjamo Rusima prisilno udruzeni zbog zajednicke bede.Shvatio je to Ivo i spustio gard.

Zvoncica

pre 11 godina

Ruku na srce dogadjanja iz proslosti koja se ticu Srbije i Hrvatske nisu nimalo prijatna, ali ne mozemo vecno ziveti u proslosti. Najjaca saradnja bi trebalo da postoji medju zemljama u regionu, ali svesni smo svi da ce do toga tesko doci, i niko od nas ne trazi da se Srbi i Hrvati zovu bracom, ali ne treba da se negoduje uspostavljanje normalnih odnosa.

Jordan

pre 11 godina

Njih dvojica zaista treba da se sastanu i da porazgovaraju. I jedan i drugi imaju dobar stav prema tome, zato mislim da iz tog sastanka moze da izadje nesto dobro, kompromis na prvom mestu za pitanja koja su stvarala jaz izmedju Srbije i Hrvatske.

OKIDOKI

pre 11 godina

Konačno je sazrelo da se i njih dvojica sretnu verujem da će se mnoge stvari promeniti i da je u interesu obe države da se naša saradnja uspostavi.

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

Хелена

pre 11 godina

Не можемо да живимо од прошлости, било је шта је било, нисмо сви исти и требамо да гледамо у бољу будућност, зашто не бисмо закопали све ратне секире и пристали на миран живот и на бољу Србију.

Хелена

pre 11 godina

Не можемо да живимо од прошлости, било је шта је било, нисмо сви исти и требамо да гледамо у бољу будућност, зашто не бисмо закопали све ратне секире и пристали на миран живот и на бољу Србију.

hr

pre 11 godina

a zasto bi se hrvatski predsjednik sastajao sa cetnickim vojvodom,koji je sa puskom na ramenu haracio po hrvatskoj???? Nikolic i danas kaze da je onaj napad na dubrovnik opravdan??? zamislite, da smo mi okupirali dio srbije,pa pa da je tamo ratovao nas josipovic,po selima oko mitrovice,haracio..a sela spaljena,civili poubijani, i srpki narod protjeran prema beogradu!! sta se oni imaju sastajati kad to sve razmotrimo!!! zasto bi??

...

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Josipović je odlagao susret jer je Nikolić u četničkim jedinicama sudjelovao u agresiji na RH. Ako se sretne s Nikolićem nema šanse da ponovno glasam za njega. To mu je sigurni put da izgubi izbore.

pogled sa strane

pre 11 godina

Predsjednik Nikolić ima titulu četničkog vojvode, za vrijeme Domovinskog rata je sa puškom na leđima boravio na našem teritoriju, za Vukovar je rekao da je srpski grad, a za Srebrenicu , da se tamo nije dogodio genocid, mada postoji haška presuda..

Hrvatska 1. 7. postaje članica EU, bez obzira da li se Josipović sastao sa Nikolićem ili ne...

Dakle, Josipović se ne bi trebao sastati sa Nikolićem, dok se Nikolić jasno ne izjasni o Vukovaru, Srebrenici i dok se ne odrekne titule četničkog vojvode..

Pripremanje terena

pre 11 godina

Je l' mnogima koji su kritikovali susret Milanović -Dačić sada jasan redosled i zašto se nisu PRVO susrela dva predsednika, Josipović I Nikolić. Potrebno je preduzeti niz diplomatskih koraka kako bi došlo do sastanka na najvišem nivou, a ne obrnutim redom, što do pre nekoliko meseci nije bilo jasno ni Tomislavu Nikoliću pa je davao smešne izjave kao ljubomorno dete kada je ovde bio Milanović!

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@ Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Petar, nacionalna euforija u Hrvatskoj nije vezana ni sa presudom Haaga niti sa time tko je predsjednik u Srbiji vec se temelji na onome na cemu se temeljila i pocetkom devedesetih, tu promjene nema.

Temelj te euforije je slobodna, samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama u kojoj se zivi mirno i u kojoj se postuju ljudska prava Hrvata i nacionalnih manjina. Svi koji takvu Hrvatsku priznaju su vise nego dobro dosli, ne samo da je posjete nego ako zele da u njoj i zive.

A svi koji takvu Hrvatsku ne priznaju i protiv iste se bore, zadesit ce ista sudbina kakva ih je zadesila i u devedesetima jer cemo se kao i onda - braniti i obraniti.

Zvoncica

pre 11 godina

Ruku na srce dogadjanja iz proslosti koja se ticu Srbije i Hrvatske nisu nimalo prijatna, ali ne mozemo vecno ziveti u proslosti. Najjaca saradnja bi trebalo da postoji medju zemljama u regionu, ali svesni smo svi da ce do toga tesko doci, i niko od nas ne trazi da se Srbi i Hrvati zovu bracom, ali ne treba da se negoduje uspostavljanje normalnih odnosa.

vox

pre 11 godina

Vidim komentari su puni onoga "ko nas bre zavadi".
Josipović ako se službeno sastane sa Nikolićem može slobodno zaboraviti na drugi mandat,ne treba se ni kandidirati jer gubi izbore 100%.
Obični puk ne zanimaju tajkuni tipa Todorić,Tedeski i njihova prekogranična suradnja,oni od tog nemaju ništa,a svi oni jako dobro znaju sa kim je Nikolić surađivao 90-ih.E pa sad neka se sastaju ako će se sastajati ali Josipović mora znati da na tom sastanku neće izražavati volju hrvatskog puka i da njih ne zanima taj sastanak.Kao političar jako puno gubi,a ne dobiva ništa.

Reprocitet

pre 11 godina

hrvatska je priznala kosovo
(besnik, 6. mart 2013 08:04)

I Vojvodinu će!
Ako je vama general Perišić branio "SAO Krajinu", koja je po njemu i službenoj srbijanskoj politici, još uvijek "država", red je da i mi priznamo Albancima njihovu domovinu!

Jordan

pre 11 godina

Njih dvojica zaista treba da se sastanu i da porazgovaraju. I jedan i drugi imaju dobar stav prema tome, zato mislim da iz tog sastanka moze da izadje nesto dobro, kompromis na prvom mestu za pitanja koja su stvarala jaz izmedju Srbije i Hrvatske.

japijevac

pre 11 godina

a sto ne bi bio? ne vidim cime nas hrvati ugrozavaju ili mi njih?? komsije upuceni jedni na druge..samo moze da stete losi medjususedski odnosi i onako slaboj ekonomiji i kod nas i kod njih..

milan

pre 11 godina

Mora doći do sastanka na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta naboja nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

petar

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.

steva.dzin

pre 11 godina

danas negde pročitah da je mrkić na listi za smenjivanje u vladi, jer se kao nije dovoljno eksponirao u javnosti. verovatno je trebao da daje bombastične izjave svaki treći dan ko vule, dale, knele, i ostali ... a sad vidimo da je on možda jedini u toj vladi koji ozbiljno radi svoj posao.

Tiha

pre 11 godina

Zbog jačanja bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, svakako bi trebalo da dođe do susreta Tomislava Nikolić i Ivo Josipovića.Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.Srbija i Hrvatska treba da misle na svoje građane u dijaspori i na koji način da poboljšaju uslove života raseljena i prognana lica. Srbiji su svakako važni građani koji žive u dijaspori.

Afrodita

pre 11 godina

Kao susedi upuceni smo jedni na druge, i uspostavljanje normalnih odnosa od koristi je za obe strane. Ne povezuju nas lepa secanja i desavanja, ali to ne moze doveka biti kamen spoticanja u normalizaciji odnosa i ostvarivanju saradnje.

martin

pre 11 godina

Zna dobro Josipović da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

OKIDOKI

pre 11 godina

Konačno je sazrelo da se i njih dvojica sretnu verujem da će se mnoge stvari promeniti i da je u interesu obe države da se naša saradnja uspostavi.

Glasinac

pre 11 godina

Ako je Josipović spreman, Nikolić je još spreniji. Srbiji je stalo da ima korektne odnose sa svim državama u regionu pa i sa Hrvatskom. Da je Hrvatska bila spremna susret dva predsednika trebalo je organizovati daleko pre.

-HR-

pre 11 godina

Sad će mu se Josipović ispričati, možda još ponuditi dio teritorija RH ili tako nešto. Pa ne želi valjda da se Toma ljuti na njega, srušio bi mu se svijet. Skužio Ivo da nas gaze Slovenci i Europa, pa odmah iskoristio priliku da ponudi i vama da nas malo gazite.

Vanja

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu u nastojanjima da uspostavi dobrosusedske odnose sa Hrvatskom. Sto je bilo, bilo je, treba se okrenuti buducnosti!!!

zoki

pre 11 godina

Hrvatska je u 20-Tom veku sistematski ubijala i proteravala srpski zivalj koji vekovima zivi na podrucju dalmacije, like, banije, korduna, baranje... Neka me neko ispravi, ali koliko mene secanje sluzi niko se u ime Hrvatske nije izvinuo za te zlocine. Nas bivsi predsednik Tadic je koliko me secanje sluzi uputio reci izvinjenja, tako da smatram da je na Hrvate red da ucine isto.
U medjunarodnim odnosima 2 zemlje treba insistirati na reciprocitetu i ravnopravnosti. Apsulutno sam za kaznjavanje zlocinaca, rasvetljavanje zlocina i gradnju dobrih odnosa, ali ti napori treba da budu obostrani.

marko

pre 11 godina

Sastanak na predsedničkom nivou između Srbije i Hrvatske se mora održeti u što skorije vreme. Ne vredi Josipoviću da se tu nešto nećka, jer ako Nikolića prihvataju, i sa zadovoljstvom sa njim razgovaraju svi svetski zvaničnici, šta onda tu ima Josipović da se nešto buni. Zbog ovakvog stava Josipovića štetu je samo mogla da ima Hrvatska i brojne hrvtske firme koje posluju u Srbiji.

Ako smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе јер сигурно траже најбоље тренутно решење за све нас.

ursor

pre 11 godina

Zajednicko nama i Hrvatima je da smo mnogo jadni.A jos bi bili jadniji kad bi nastavili da se durimo jedni na druge.Dosta vise ustasa i cetnika i domovinskih palamudjenja.Ostaje nam da gajimo jabuke,sljive i ostale vocke i da valjamo Rusima prisilno udruzeni zbog zajednicke bede.Shvatio je to Ivo i spustio gard.

klementina

pre 11 godina

hajde nesto pozitivno da se uradi jednom, da se govori o tome kako da i mi i oni bolje zivimo i da se radi na tome. raduje me da ce doci do tog susreta, da se pokaze da su nacionalizam i sva uzasna desavanja proslost za uvek zakopana u istoriji.

A smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе која се непрестално бори за свој народ.

Аngel SM

pre 11 godina

Изгледа да имамо ипак лепшу будућност ово показује да смо се баш променили.Свака част.

A31T

pre 11 godina

Srbija I Hrvatska treba da saradjuju! Mnogo pitanja I problema nas vezu I resenja moramo dobiti zajednickim snagama! Potrebna je stabilizacija u ovom delu Balkana!

milica

pre 11 godina

Odbijanje da se sastane sa predsednikom Nikolićem, Josipoviću je samo trenutno donelo političke poene u hrvatskoj javnosti, ali je štetilo Hrvatskoj i njenom ugledu u svetskoj javnosti. Jedan ozbiljan predsednik države ovako nešto sebi ne bi smeo da dopusti. Dobro je što je Josipović to najzad shvatio, i što će doći do susreta dvojice predsednika, jer je to u interesu obe države i svih građana dveju zemalja.

Jovan

pre 11 godina

Shvatio je Josipović da mora razgovarati sa Nikolićem, ignorisanje suseda ne rešava probleme. Srbija ima pravo da reaguje na nepravde, ali to nije razlog da se ne razgovara.

mikica

pre 11 godina

Josipović je odbijanjem da se sastane sa Nikolićem pokazao da nepoštuje ni Srbiju kao državu, jer svaki predsednik neke zemlje, pa bila to i Srbija, se mora poštovati, jer ga je izabrao narod. Ovakav gest Josipoviće je bio nekorektan i nedržavnički. Međutim, sada vidimo da Josipović menja svoj stav i to je za pohvalu.

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

ilija

pre 11 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve što je bilo u prošlosti. Predsednik Nikolić, je to odavno shvatio, jer je više puta izjavljivao da je on za razgovore i dobre međudržavne odnose između Srbije i Hrvatske, a sada vidimo da je to, istina sa malim zakašnjenjem, shvatio i predsednik Hrvatske Josipović, i to je dobro za obe zemlje.

James Bond

pre 11 godina

Nikolić nije uradio niti izjavio ništa što bi moglo da ugrozi odnose Srbije i Hrvatske, hrvati su ti koji su nezadovoljni time što je Nikolić postao predsenik.Više im je odgovarao njegov prethodnik.

PATRIK

pre 11 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom,svi dobro znamo kakvi su,ne bas idealni,ali sam ubedjen kada se budu stvorili uslovi da se oni sastanu,da ce se to sve promeniti na bolje.

Аngel SM

pre 11 godina

Ово је право охрабрење којим путем иде наша влада свакако мислим да су ово одлични потези.

A smem SM

pre 11 godina

Смем и хоћу рећи да је ово стварно напредак и подржавам то што ради наша влада.

Аngel SM

pre 11 godina

То што раде људи из СНС је нешто најбоље и најискреније у последње време што је могло да се деси Србији и народу који живи овде.

Kulturni radnik

pre 11 godina

Konačno je Josipoviću jasno da ne može da ignoriše predsednika Srbije…I da mora da zaboravi na Tadića koji je stalno davao ustupke….sada mora da void realnu politiku….Nikolić ipak štiti interese Srbije….

Filip

pre 11 godina

Davno je Nikolić želeo sastanak, silno je vreme izgubljeno. Hrvatska je očigledno shvatila da u nama nema neprijatelja, pogotovo ne u predsedniku.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Чини ми се да са овом владом идемо у добром правцу,и унапређење односа са Хрватском је сигурно позитивна ствар.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ех прошлост мислим да би трбали баш управо ту прошлост да им опростимо и да гледамо у будућност стога мислим да је унапређење односа позитивна ствар.

Miško

pre 11 godina

Nikolić je od početka bio za razgovore, Josipović se stalno nešto ljutio, kao da smo mi njima napravili Oluju! Sada je došlo vreme da se predsednici sastanu. Imaju šta i da raspravljaju, susedi imaju mnogo toga zajedničkog.

Amargedon SM

pre 11 godina

Унапређење односа је одлична ствар и овакви потези су нам потребни да би урадили нешто право и нормално и да добијемо датум за улазак у ЕУ.

Apocalipto SM

pre 11 godina

То што је било било је морамо опростити али заборавити никако,опет треба бити и обазрив какве потезе вући али и пробати на све начине да задобијемо што више симпатија да би ушли у ЕУ.

Аngel SM

pre 11 godina

Одлични потези наше владе и сигурност коју пружају је сигурно преломни фактор и све нас више и више види да је ово оно право.

Amargedon SM

pre 11 godina

Треба одржати мир у региону и то је оно што сви желимо,верујте и зато треба подржати рад владе јер мислим да је то најбоље решење.

zenamacka

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu,mozda ces i uspeti da donekle vratis ono sto je bilo i sto smo dopustili da drugi rasture....VELIKA JEGOSLAVIJA...mozda nije moguce ali mozda nesto moze biti kao pre

konačno

pre 11 godina

Konačno svetlost na horizontu. Ovo je početak normalizacije odnosa između Hrvatske i Srbije, a to je preduslov za boljitak svih nas. Sve pohvale vladi za pokazane rezultate.

zenamacka

pre 11 godina

Svaka cast Nikolicu,mozda ces i uspeti da donekle vratis ono sto je bilo i sto smo dopustili da drugi rasture....VELIKA JEGOSLAVIJA...mozda nije moguce ali mozda nesto moze biti kao pre

milan

pre 11 godina

Mora doći do sastanka na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta naboja nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

Glasinac

pre 11 godina

Ako je Josipović spreman, Nikolić je još spreniji. Srbiji je stalo da ima korektne odnose sa svim državama u regionu pa i sa Hrvatskom. Da je Hrvatska bila spremna susret dva predsednika trebalo je organizovati daleko pre.

petar

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.

ilija

pre 11 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve što je bilo u prošlosti. Predsednik Nikolić, je to odavno shvatio, jer je više puta izjavljivao da je on za razgovore i dobre međudržavne odnose između Srbije i Hrvatske, a sada vidimo da je to, istina sa malim zakašnjenjem, shvatio i predsednik Hrvatske Josipović, i to je dobro za obe zemlje.

...

pre 11 godina

Jasno je i samom Josipoviću da Hrvatska koja će uskoro postati član EU mora imati dobreodnose sa susedima. Josipović je odlagao susret sa Nikolićem, iz razloga nabujalog nacionalizma u Hrvatskoj, nakon puštanja Markača i Gotovine iz Haga. Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Josipović je odlagao susret jer je Nikolić u četničkim jedinicama sudjelovao u agresiji na RH. Ako se sretne s Nikolićem nema šanse da ponovno glasam za njega. To mu je sigurni put da izgubi izbore.

Хелена

pre 11 godina

Не можемо да живимо од прошлости, било је шта је било, нисмо сви исти и требамо да гледамо у бољу будућност, зашто не бисмо закопали све ратне секире и пристали на миран живот и на бољу Србију.

ursor

pre 11 godina

Zajednicko nama i Hrvatima je da smo mnogo jadni.A jos bi bili jadniji kad bi nastavili da se durimo jedni na druge.Dosta vise ustasa i cetnika i domovinskih palamudjenja.Ostaje nam da gajimo jabuke,sljive i ostale vocke i da valjamo Rusima prisilno udruzeni zbog zajednicke bede.Shvatio je to Ivo i spustio gard.

hr

pre 11 godina

a zasto bi se hrvatski predsjednik sastajao sa cetnickim vojvodom,koji je sa puskom na ramenu haracio po hrvatskoj???? Nikolic i danas kaze da je onaj napad na dubrovnik opravdan??? zamislite, da smo mi okupirali dio srbije,pa pa da je tamo ratovao nas josipovic,po selima oko mitrovice,haracio..a sela spaljena,civili poubijani, i srpki narod protjeran prema beogradu!! sta se oni imaju sastajati kad to sve razmotrimo!!! zasto bi??

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

BARCELONA

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nas narod, jer je pomirenje dveju drzava na pomalu. Saradnja je jako bitna, Tomislav Nikolic ulaze ogromnu energiju za bolju buducnost nase zemlje!

Apocalipto SM

pre 11 godina

Чини ми се да са овом владом идемо у добром правцу,и унапређење односа са Хрватском је сигурно позитивна ствар.

-HR-

pre 11 godina

Sad će mu se Josipović ispričati, možda još ponuditi dio teritorija RH ili tako nešto. Pa ne želi valjda da se Toma ljuti na njega, srušio bi mu se svijet. Skužio Ivo da nas gaze Slovenci i Europa, pa odmah iskoristio priliku da ponudi i vama da nas malo gazite.

Miško

pre 11 godina

Nikolić je od početka bio za razgovore, Josipović se stalno nešto ljutio, kao da smo mi njima napravili Oluju! Sada je došlo vreme da se predsednici sastanu. Imaju šta i da raspravljaju, susedi imaju mnogo toga zajedničkog.

zoki

pre 11 godina

Hrvatska je u 20-Tom veku sistematski ubijala i proteravala srpski zivalj koji vekovima zivi na podrucju dalmacije, like, banije, korduna, baranje... Neka me neko ispravi, ali koliko mene secanje sluzi niko se u ime Hrvatske nije izvinuo za te zlocine. Nas bivsi predsednik Tadic je koliko me secanje sluzi uputio reci izvinjenja, tako da smatram da je na Hrvate red da ucine isto.
U medjunarodnim odnosima 2 zemlje treba insistirati na reciprocitetu i ravnopravnosti. Apsulutno sam za kaznjavanje zlocinaca, rasvetljavanje zlocina i gradnju dobrih odnosa, ali ti napori treba da budu obostrani.

Vanja

pre 11 godina

Podrska predsedniku Nikolicu u nastojanjima da uspostavi dobrosusedske odnose sa Hrvatskom. Sto je bilo, bilo je, treba se okrenuti buducnosti!!!

OKIDOKI

pre 11 godina

Konačno je sazrelo da se i njih dvojica sretnu verujem da će se mnoge stvari promeniti i da je u interesu obe države da se naša saradnja uspostavi.

klementina

pre 11 godina

hajde nesto pozitivno da se uradi jednom, da se govori o tome kako da i mi i oni bolje zivimo i da se radi na tome. raduje me da ce doci do tog susreta, da se pokaze da su nacionalizam i sva uzasna desavanja proslost za uvek zakopana u istoriji.

A smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе која се непрестално бори за свој народ.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Ех прошлост мислим да би трбали баш управо ту прошлост да им опростимо и да гледамо у будућност стога мислим да је унапређење односа позитивна ствар.

marko

pre 11 godina

Sastanak na predsedničkom nivou između Srbije i Hrvatske se mora održeti u što skorije vreme. Ne vredi Josipoviću da se tu nešto nećka, jer ako Nikolića prihvataju, i sa zadovoljstvom sa njim razgovaraju svi svetski zvaničnici, šta onda tu ima Josipović da se nešto buni. Zbog ovakvog stava Josipovića štetu je samo mogla da ima Hrvatska i brojne hrvtske firme koje posluju u Srbiji.

James Bond

pre 11 godina

Nikolić nije uradio niti izjavio ništa što bi moglo da ugrozi odnose Srbije i Hrvatske, hrvati su ti koji su nezadovoljni time što je Nikolić postao predsenik.Više im je odgovarao njegov prethodnik.

mikica

pre 11 godina

Josipović je odbijanjem da se sastane sa Nikolićem pokazao da nepoštuje ni Srbiju kao državu, jer svaki predsednik neke zemlje, pa bila to i Srbija, se mora poštovati, jer ga je izabrao narod. Ovakav gest Josipoviće je bio nekorektan i nedržavnički. Međutim, sada vidimo da Josipović menja svoj stav i to je za pohvalu.

Jordan

pre 11 godina

Njih dvojica zaista treba da se sastanu i da porazgovaraju. I jedan i drugi imaju dobar stav prema tome, zato mislim da iz tog sastanka moze da izadje nesto dobro, kompromis na prvom mestu za pitanja koja su stvarala jaz izmedju Srbije i Hrvatske.

Tiha

pre 11 godina

Zbog jačanja bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, svakako bi trebalo da dođe do susreta Tomislava Nikolić i Ivo Josipovića.Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.Srbija i Hrvatska treba da misle na svoje građane u dijaspori i na koji način da poboljšaju uslove života raseljena i prognana lica. Srbiji su svakako važni građani koji žive u dijaspori.

japijevac

pre 11 godina

a sto ne bi bio? ne vidim cime nas hrvati ugrozavaju ili mi njih?? komsije upuceni jedni na druge..samo moze da stete losi medjususedski odnosi i onako slaboj ekonomiji i kod nas i kod njih..

Filip

pre 11 godina

Davno je Nikolić želeo sastanak, silno je vreme izgubljeno. Hrvatska je očigledno shvatila da u nama nema neprijatelja, pogotovo ne u predsedniku.

pogled sa strane

pre 11 godina

Predsjednik Nikolić ima titulu četničkog vojvode, za vrijeme Domovinskog rata je sa puškom na leđima boravio na našem teritoriju, za Vukovar je rekao da je srpski grad, a za Srebrenicu , da se tamo nije dogodio genocid, mada postoji haška presuda..

Hrvatska 1. 7. postaje članica EU, bez obzira da li se Josipović sastao sa Nikolićem ili ne...

Dakle, Josipović se ne bi trebao sastati sa Nikolićem, dok se Nikolić jasno ne izjasni o Vukovaru, Srebrenici i dok se ne odrekne titule četničkog vojvode..

martin

pre 11 godina

Zna dobro Josipović da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

Kulturni radnik

pre 11 godina

Konačno je Josipoviću jasno da ne može da ignoriše predsednika Srbije…I da mora da zaboravi na Tadića koji je stalno davao ustupke….sada mora da void realnu politiku….Nikolić ipak štiti interese Srbije….

Pripremanje terena

pre 11 godina

Je l' mnogima koji su kritikovali susret Milanović -Dačić sada jasan redosled i zašto se nisu PRVO susrela dva predsednika, Josipović I Nikolić. Potrebno je preduzeti niz diplomatskih koraka kako bi došlo do sastanka na najvišem nivou, a ne obrnutim redom, što do pre nekoliko meseci nije bilo jasno ni Tomislavu Nikoliću pa je davao smešne izjave kao ljubomorno dete kada je ovde bio Milanović!

steva.dzin

pre 11 godina

danas negde pročitah da je mrkić na listi za smenjivanje u vladi, jer se kao nije dovoljno eksponirao u javnosti. verovatno je trebao da daje bombastične izjave svaki treći dan ko vule, dale, knele, i ostali ... a sad vidimo da je on možda jedini u toj vladi koji ozbiljno radi svoj posao.

milica

pre 11 godina

Odbijanje da se sastane sa predsednikom Nikolićem, Josipoviću je samo trenutno donelo političke poene u hrvatskoj javnosti, ali je štetilo Hrvatskoj i njenom ugledu u svetskoj javnosti. Jedan ozbiljan predsednik države ovako nešto sebi ne bi smeo da dopusti. Dobro je što je Josipović to najzad shvatio, i što će doći do susreta dvojice predsednika, jer je to u interesu obe države i svih građana dveju zemalja.

Zvoncica

pre 11 godina

Ruku na srce dogadjanja iz proslosti koja se ticu Srbije i Hrvatske nisu nimalo prijatna, ali ne mozemo vecno ziveti u proslosti. Najjaca saradnja bi trebalo da postoji medju zemljama u regionu, ali svesni smo svi da ce do toga tesko doci, i niko od nas ne trazi da se Srbi i Hrvati zovu bracom, ali ne treba da se negoduje uspostavljanje normalnih odnosa.

Аngel SM

pre 11 godina

Изгледа да имамо ипак лепшу будућност ово показује да смо се баш променили.Свака част.

Pozdrav iz Hrvatske

pre 11 godina

@ Sada kada je ta nacionalna euforija splasnula, Josipović pristaje na susret sa Nikolićem.
(petar, 6. mart 2013 07:41)

Petar, nacionalna euforija u Hrvatskoj nije vezana ni sa presudom Haaga niti sa time tko je predsjednik u Srbiji vec se temelji na onome na cemu se temeljila i pocetkom devedesetih, tu promjene nema.

Temelj te euforije je slobodna, samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama u kojoj se zivi mirno i u kojoj se postuju ljudska prava Hrvata i nacionalnih manjina. Svi koji takvu Hrvatsku priznaju su vise nego dobro dosli, ne samo da je posjete nego ako zele da u njoj i zive.

A svi koji takvu Hrvatsku ne priznaju i protiv iste se bore, zadesit ce ista sudbina kakva ih je zadesila i u devedesetima jer cemo se kao i onda - braniti i obraniti.

Reprocitet

pre 11 godina

hrvatska je priznala kosovo
(besnik, 6. mart 2013 08:04)

I Vojvodinu će!
Ako je vama general Perišić branio "SAO Krajinu", koja je po njemu i službenoj srbijanskoj politici, još uvijek "država", red je da i mi priznamo Albancima njihovu domovinu!

Jovan

pre 11 godina

Shvatio je Josipović da mora razgovarati sa Nikolićem, ignorisanje suseda ne rešava probleme. Srbija ima pravo da reaguje na nepravde, ali to nije razlog da se ne razgovara.

Amargedon SM

pre 11 godina

Треба одржати мир у региону и то је оно што сви желимо,верујте и зато треба подржати рад владе јер мислим да је то најбоље решење.

Аngel SM

pre 11 godina

То што раде људи из СНС је нешто најбоље и најискреније у последње време што је могло да се деси Србији и народу који живи овде.

Afrodita

pre 11 godina

Kao susedi upuceni smo jedni na druge, i uspostavljanje normalnih odnosa od koristi je za obe strane. Ne povezuju nas lepa secanja i desavanja, ali to ne moze doveka biti kamen spoticanja u normalizaciji odnosa i ostvarivanju saradnje.

vox

pre 11 godina

Vidim komentari su puni onoga "ko nas bre zavadi".
Josipović ako se službeno sastane sa Nikolićem može slobodno zaboraviti na drugi mandat,ne treba se ni kandidirati jer gubi izbore 100%.
Obični puk ne zanimaju tajkuni tipa Todorić,Tedeski i njihova prekogranična suradnja,oni od tog nemaju ništa,a svi oni jako dobro znaju sa kim je Nikolić surađivao 90-ih.E pa sad neka se sastaju ako će se sastajati ali Josipović mora znati da na tom sastanku neće izražavati volju hrvatskog puka i da njih ne zanima taj sastanak.Kao političar jako puno gubi,a ne dobiva ništa.

A31T

pre 11 godina

Srbija I Hrvatska treba da saradjuju! Mnogo pitanja I problema nas vezu I resenja moramo dobiti zajednickim snagama! Potrebna je stabilizacija u ovom delu Balkana!

Amargedon SM

pre 11 godina

Унапређење односа је одлична ствар и овакви потези су нам потребни да би урадили нешто право и нормално и да добијемо датум за улазак у ЕУ.

Apocalipto SM

pre 11 godina

То што је било било је морамо опростити али заборавити никако,опет треба бити и обазрив какве потезе вући али и пробати на све начине да задобијемо што више симпатија да би ушли у ЕУ.

Аngel SM

pre 11 godina

Ово је право охрабрење којим путем иде наша влада свакако мислим да су ово одлични потези.

A smem SM

pre 11 godina

Смем и хоћу рећи да је ово стварно напредак и подржавам то што ради наша влада.

Ako smem SM

pre 11 godina

Србија из дана у дан напредује и требали би сви да подрже рад наше владе јер сигурно траже најбоље тренутно решење за све нас.

PATRIK

pre 11 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom,svi dobro znamo kakvi su,ne bas idealni,ali sam ubedjen kada se budu stvorili uslovi da se oni sastanu,da ce se to sve promeniti na bolje.

Аngel SM

pre 11 godina

Одлични потези наше владе и сигурност коју пружају је сигурно преломни фактор и све нас више и више види да је ово оно право.

konačno

pre 11 godina

Konačno svetlost na horizontu. Ovo je početak normalizacije odnosa između Hrvatske i Srbije, a to je preduslov za boljitak svih nas. Sve pohvale vladi za pokazane rezultate.