Ponedeljak, 04.03.2013.

18:18

"Bez značajnog napretka u dijalogu"

Premijer Dačić izjavio da nije bilo značajnog napretka u današnjoj rundi dijaloga i da nije postignut dogovor o ovlašćenjima za zajednicu srpskih opština.

Izvor: B92

"Bez znaèajnog napretka u dijalogu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

novica952

pre 11 godina

Kao što se moglo i očekivati priština nije spremna da prihvati nijedan zahtev Srbije za autonomijom srpskih opština i bez obzira na i to malo optimizma neveruje da se u narednoj rundi koja treba da bude dvadesetog marta može krenuti od početka.Bez obizira na posredovanje Eštonove na razgovore i prisustvo američkog izaslanika Rikera bez konkretnog uslovljavanja prištine da bude malo fleksibilnija nema nikakvog napretka. Pozdravljam stav naše delegacije i apelujem da se zadri do kraja minimum Srbpskih interesa ispod koji se ne može ići ni pod kakvim uslovima.Ništa nije preče nego goli opstanak Srpske države za koju se moramo boriti.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pregovori ce se zavrsiti onako kako Taci kaze, nije lud da u telo Kosova postavi klicu stalnih tenzija, tako ovaj nas Trojanski konj sa svitom nece nista uraditi a u Srbiji nezaposlenost, beda, siromastvo.

Duci0167

pre 11 godina

Kakva bre zajednica opstina?! Jel se secate kada je predlagan Ahtisarijev plan? Vikali paranoicno "izdaja,izdaja"! Kada je podela bila opcija? Zasto stalno kasnimo? Tada je nesto moglo ali sada vise ne. Moze istina da vas boli ali sta da se radi. Nezavisnost je sada sta se trazi i glavno nacelo albanskih pregovora. Kao da niko nije slusao gradonacelnika Gracanice! Izasli na izbore (izdajnik?) i tako sacuvao gradjane bede,nemastine i bajki o srpskom Kosovu.
Zao mi je sto preostali Srbi nece da razmisljaju svojom glavom vec cekaju stav Bg-a. Garantujem da ce vam bolje biti i da ce vise racuna o vama voditi albanska vlast nego ova patriJotska.
PatriJota brata Srbina koji dodje sa Kosova zove Siptar. Toliko o brizi i ljubavi.
Taci jednostavno moze da se okrene i batali "pregovore" ili nasi da odluce da nece EU. U svakom slucaju Kosovo vec ima nezavisnost.

Tatko

pre 11 godina

To da je sa Kosovom "vec od 1999 resena stvar zbog priznavanja velikih sila", najbolje ce te videti po tome sto to isto Kosovo nije u UN, ni na jednom sportskom takmicenju, sto nema svoj tel. broj i jos na milion primera. Da je ta stvar "resena" i da je trebamo priznati, najbolje govore ovi pregovori... da je stvar gotova, ne bi bilo pregovora. Albanci sa Kosova su nezadovoljni zbog svih gore iznetih stvari i spremni su na kompromis. Ali, sa druge strane trebas imati pregovoaraca koji ume nesto i da da, ali i da zatrazi. Nas Dacic samo daje. Odlicna izjava jednog komentatora o nakupcu sa pijace, na najslikovitiji nacin opisana nesposobnost naseg tima na celu sa gosn. Premijerom.
Kad vidim kako za manje od dva meseca dadose ono sto Albanci nisu dobili jos od te "famozne" 1999-te, dodje mi da se razderem: TADICU, vrati se, sve ti je oprosteno!!!
Pozdrav svima!

Portokalada

pre 11 godina

Ja u tebe Dacicu nemam ni trunke poverenja.Ja ne znam sta si ti postigo u opste na ovim pregovorima.Dobro je to sto ne dajes sve kao Stefanovic.

Bilal

pre 11 godina

E ovako smo isto pregovarali u Rambujeu krajem '98 pa smo dobili rat sa NATO-om, zatim u Beču 2006/7 pa je Kosovo izglasalo deklaraciju o nezavisnosti, ostaje jedino da vidimo šta će nam se sada loše desiti. Što se naših bezbedonosnih struktura na severu Kosova tiče tako isto smo, početkom devedesetih godina, tvrdili da "Srbija nije u ratu".

Vladimir

pre 11 godina

Jadni su svi ovi naši pregovarači, pokušavaju samo nas da kupe, a tamo su uveliko usvojili politiku Čede Jovanovića. Pa ako je tako onda nam lepo priznajte da je Čeda u pravu!!!

pogled sa strane

pre 11 godina

Odavno je jasno da je na stolu samo jedna opcija, a ta je da se Srbija mora odreći paralelnih institucija na Kosovu, ako želi datum za početak pregovora.

Uzmi ili ostavi!

To je Nikoliću, Vučiću i Dačiću jasno kao dan....

Ovi "pregovori" su samo predstava za narod.

COR SOKAK

pre 11 godina

daj bre dacicu povedi i ministra odbrane na pregovore koji se razume u sve i svasta i moze da smenjuje koga hoce sigurno se razume kako pregovori da krenu sa mrtve tacke a ne da on i nikolic tebe zrtvuju ti si barem ministru odbrane sef pa ga povedi na pregovore da on pokaze kakav je vrhunski politicar i pregovarac

DUPLO!

pre 11 godina

Vidim da nasi imaju po koju svesku za zabelazavanje vaznih tacaka, a ovi sa Kosova praznih ruka! Mogu pomisliti da su oni unapred predali Estonovoj njihove stave, pa nisu hteli da negociraju, nego samo da slusaju sta Dacic ima jos da kaze.
Kosovari ne bi smeli da se tako ponasaju ako ne bi imali unapred potvrdjenu podrsku velik sila.
Ispada smesno ako mi idemo dalje moleci njih. Prica je gotova vec davne 1999, pa pametnije bi bio da priznamo realno stanje i krenemo napred, naravno i sa Kosovaima (Srbe, Albance i sve druge).

Kompromis

pre 11 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na Dacica. Ahtisarijev plan je vec bio kompromis, zato Taci cvrsto stoji i ne pomera se sa svojih pozicija.

Persefona

pre 11 godina

Ne verujem da ce ova Vlada ici ispod onoga sto je ponudila,a to je zajednica opstina na severu sa izvrsnim ovlascenjima!Sve dalje bi bilo precutno priznanje Kosova kao drzave,sto ne verujem da ce desiti!

strahinja

pre 11 godina

Srbija je pokazala spremnost za nalazenje resenja problema ali nikada nece priznati nezavisnost,dok druga strana se po meni ponasa nezainteresovano i glumi ulogu zrtve,ali na srecu evropa uvidja neke stvari sto ranije nisu ili nisu hteli,pa im to nece jos dugo tolerisati morace i oni da ucine razne ustupk

Supermit

pre 11 godina

Ogromna većina građana ove države zna kako treba rešiti ovaj problem, samo Vlada to ne zna. Neki mi rekoše da Vlada Zna ali se boji. Pa šta će nam onda strašljiva Vlada.

Laki

pre 11 godina

Dacica treba sto pre smeniti, covek je ucenjen od strane Amera oko Sarica, potpisace sto mu i ne traze, samo da ga Ameri ne hapse, oni su ga i otkrili oko Sarica.

apokalipsa 15.marta

pre 11 godina

Prema njegovim rečima(Tači), postignuta je verbalna saglasnost za rasformiranje paralelnih bezbednosnih struktura Srbije i o funkcionisanju pravosudnog sistema prema zakonima Kosova i na severu zemlje........kako bre Dačo?pa Taći kaže da ste se usmeno dogovorili?...znači sledeći put paraf osto,nije valjda da Taći laže?!

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Bice tesko i napeto.Sto se tice nekog "sledeceg rata",zainteresovanima bih predlozio nekoliko turistickih agencija od kojih je najpovoljnija "Legion etrangere",obilazite razne destinacije i jos vas placaju za to.Srecan put.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 4. mart 2013 19:00)

Pa idi dole pa se raduj i ti. Trpaj milione evra i puni dzepove. Koliko para te placaju da svadjas i onako sludjeni srpski narod?

1%

pre 11 godina

Da mi je samo znati, koja je uloga bila ovog Tominog savetnika u svoj ovoj avanturi.....ili a uzme devizne dnevnice, ili da cinkari Dacica kod Tome i Vucica...

Oozbiljnost problema

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!
(Tempore est pecuniae, 4. mart 2013 19:37)

Hvala ti Bože da neko kapira da ovo ne može da se reši sa 5-6 susreta! Doduše može, ako pristaneš na sve - za to ti je onda i jedan mnogo. Ovakve stvari traju godinama - toplo-hladno, ovako-onako. Prekid dijaloga, nastavak dijaloga... Pa je l' neko stvarno misli da je situacija iz 1999. godine, kada smo izgubili rat, nešto neozbiljno? Mi kao država imamo ogroman problem koji neće biti rešen za našeg veka! Halo, probudite se! Dačić je jedan od pregovarača, biće ih još kroz generacije.

Don Hihot

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji procitaju izjavu nekog politicara i veruju da on to zaista i misli, ili kad procitaju vest na ovom ili bilo kod drugom mediju misle da je to obavezno istina! Tek kad krenu da pljuste komentari na namestene ankete ili istrazivanja, e tad mi se zasita zgadi zivot.
Najbolji su mi oni komentatori koji citaju samo vesti jednog izvora i misle da su neki veliki politicki analiticari. Mozda su mi ipak najbolji razni "fili" (kao npr anglofili, eurofili, rusofili), jer oni tek postovanja za sebe, a ni za nas oko njih, nimalo nemaju. Ne zelim ni da pominjem one "iste" (komuniste, titoiste...)
Zemlja u kojoj se radi iskljucivo sta im gazde iz inostranstva naloze, ne moze da zadovolji cak ni osnovne potrebe ljudi za logikom, a da ne pominjem zelju za pravdom ili boljiom zivotom.
Verujem da ovim komentarom u stvari iskljucivo pokazujem samo svoju frustraciju, a te iste ima poprilicno, i tako se eto pridruzujem ljudima kojima se fitilj skratio i koji tesko da ce jos dugo gledati ove likove koji su umislili da su neke "face" na nasoj politicko/estradno/medijskoj sceni.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ovoj lošoj vesti najviše će se radovati srbi koji žive od Kosova,koji milione evra trpaju u džepove direktno iz budžeta Srbije,ova je vest je dobra za sve kriminalce,švercere i političare sa severa i iz Srbije koji koriste Kosovo za kriminal,ova vest je loša, i samo na mišiće, ili ako USA to želi,možemo da dobijemo neki uslovni datum,ali samo uslovni datum,što znači da ova vlada nije položila ispit i da treba da ide u zaborav,ustvari,trebalo bi svi oni da se odreknu politike zarad dobra naroda u Srbiji.

srpski patriota

pre 11 godina

E pa da si angažovao nekog nakupca sa pijace da ti objasni kako se cenjka, tj da se pregovori ne vode tako da prvo ispuniš suprotnoj strani 90% zahteva pa tek onda nešto tražiš možda sad ne bi udarao glavom u zid.

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!

Marko BG

pre 11 godina

Kakvi su to pregovori kada se samo ispunjavaju lepe želje jedne strane ?! Šta uopšte radi naš predstavnik tamo ?! Tačijeve izjave nakon sastanka su toliko arogantne kao da govori predstavnik neke moćne svetske sile. On ima takvu silu iza svojih ledja ali ne vidim razlog da mi prihvatamo sve njihove želje. On priča o "ustavu kosova" i slične stvari. Pa zašto naš premijer ne spomene ustav Republike Srbije ?! Zašto ne kaže jasno svima u Briselu daje Kosovo i Metohija deo Srbije ?! Ako to nije u stanju da uradi, neka napusti te "pregovore".

MN

pre 11 godina

Mislim da ova Vlada radi pametno. Uvodjenje Dacica je bio dobar potez i mislim da ce rezultati na kraju biti koliko toliko dobri za Srbiju. Uvek je u prednosti onaj koji nudi i zna da ima kurentnu robu. Taci zeli ceo zalogaj po svaku cenu, a to ce verovatno platiti udruzenim srpskim opstinama (ogranicena vlast nesto kao autonomija)u sastavu Kosova. Jako je bitno da smo im dali dobar predlog i ispod toga vise nema potrebe ni pregovarati. EU I SAD imaju dve opcije ili da ubede Tacija ili da ostane sve po starom. U svakom slucaju svako resenje ce biti ''Privremeno'' do sledeceg rata, a tada ce se znati ko ce postati pravi gazda Kosova.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ovoj lošoj vesti najviše će se radovati srbi koji žive od Kosova,koji milione evra trpaju u džepove direktno iz budžeta Srbije,ova je vest je dobra za sve kriminalce,švercere i političare sa severa i iz Srbije koji koriste Kosovo za kriminal,ova vest je loša, i samo na mišiće, ili ako USA to želi,možemo da dobijemo neki uslovni datum,ali samo uslovni datum,što znači da ova vlada nije položila ispit i da treba da ide u zaborav,ustvari,trebalo bi svi oni da se odreknu politike zarad dobra naroda u Srbiji.

1%

pre 11 godina

Da mi je samo znati, koja je uloga bila ovog Tominog savetnika u svoj ovoj avanturi.....ili a uzme devizne dnevnice, ili da cinkari Dacica kod Tome i Vucica...

srpski patriota

pre 11 godina

E pa da si angažovao nekog nakupca sa pijace da ti objasni kako se cenjka, tj da se pregovori ne vode tako da prvo ispuniš suprotnoj strani 90% zahteva pa tek onda nešto tražiš možda sad ne bi udarao glavom u zid.

apokalipsa 15.marta

pre 11 godina

Prema njegovim rečima(Tači), postignuta je verbalna saglasnost za rasformiranje paralelnih bezbednosnih struktura Srbije i o funkcionisanju pravosudnog sistema prema zakonima Kosova i na severu zemlje........kako bre Dačo?pa Taći kaže da ste se usmeno dogovorili?...znači sledeći put paraf osto,nije valjda da Taći laže?!

MN

pre 11 godina

Mislim da ova Vlada radi pametno. Uvodjenje Dacica je bio dobar potez i mislim da ce rezultati na kraju biti koliko toliko dobri za Srbiju. Uvek je u prednosti onaj koji nudi i zna da ima kurentnu robu. Taci zeli ceo zalogaj po svaku cenu, a to ce verovatno platiti udruzenim srpskim opstinama (ogranicena vlast nesto kao autonomija)u sastavu Kosova. Jako je bitno da smo im dali dobar predlog i ispod toga vise nema potrebe ni pregovarati. EU I SAD imaju dve opcije ili da ubede Tacija ili da ostane sve po starom. U svakom slucaju svako resenje ce biti ''Privremeno'' do sledeceg rata, a tada ce se znati ko ce postati pravi gazda Kosova.

DUPLO!

pre 11 godina

Vidim da nasi imaju po koju svesku za zabelazavanje vaznih tacaka, a ovi sa Kosova praznih ruka! Mogu pomisliti da su oni unapred predali Estonovoj njihove stave, pa nisu hteli da negociraju, nego samo da slusaju sta Dacic ima jos da kaze.
Kosovari ne bi smeli da se tako ponasaju ako ne bi imali unapred potvrdjenu podrsku velik sila.
Ispada smesno ako mi idemo dalje moleci njih. Prica je gotova vec davne 1999, pa pametnije bi bio da priznamo realno stanje i krenemo napred, naravno i sa Kosovaima (Srbe, Albance i sve druge).

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 4. mart 2013 19:00)

Pa idi dole pa se raduj i ti. Trpaj milione evra i puni dzepove. Koliko para te placaju da svadjas i onako sludjeni srpski narod?

Laki

pre 11 godina

Dacica treba sto pre smeniti, covek je ucenjen od strane Amera oko Sarica, potpisace sto mu i ne traze, samo da ga Ameri ne hapse, oni su ga i otkrili oko Sarica.

Kompromis

pre 11 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na Dacica. Ahtisarijev plan je vec bio kompromis, zato Taci cvrsto stoji i ne pomera se sa svojih pozicija.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Bice tesko i napeto.Sto se tice nekog "sledeceg rata",zainteresovanima bih predlozio nekoliko turistickih agencija od kojih je najpovoljnija "Legion etrangere",obilazite razne destinacije i jos vas placaju za to.Srecan put.

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!

Marko BG

pre 11 godina

Kakvi su to pregovori kada se samo ispunjavaju lepe želje jedne strane ?! Šta uopšte radi naš predstavnik tamo ?! Tačijeve izjave nakon sastanka su toliko arogantne kao da govori predstavnik neke moćne svetske sile. On ima takvu silu iza svojih ledja ali ne vidim razlog da mi prihvatamo sve njihove želje. On priča o "ustavu kosova" i slične stvari. Pa zašto naš premijer ne spomene ustav Republike Srbije ?! Zašto ne kaže jasno svima u Briselu daje Kosovo i Metohija deo Srbije ?! Ako to nije u stanju da uradi, neka napusti te "pregovore".

Supermit

pre 11 godina

Ogromna većina građana ove države zna kako treba rešiti ovaj problem, samo Vlada to ne zna. Neki mi rekoše da Vlada Zna ali se boji. Pa šta će nam onda strašljiva Vlada.

Oozbiljnost problema

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!
(Tempore est pecuniae, 4. mart 2013 19:37)

Hvala ti Bože da neko kapira da ovo ne može da se reši sa 5-6 susreta! Doduše može, ako pristaneš na sve - za to ti je onda i jedan mnogo. Ovakve stvari traju godinama - toplo-hladno, ovako-onako. Prekid dijaloga, nastavak dijaloga... Pa je l' neko stvarno misli da je situacija iz 1999. godine, kada smo izgubili rat, nešto neozbiljno? Mi kao država imamo ogroman problem koji neće biti rešen za našeg veka! Halo, probudite se! Dačić je jedan od pregovarača, biće ih još kroz generacije.

Don Hihot

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji procitaju izjavu nekog politicara i veruju da on to zaista i misli, ili kad procitaju vest na ovom ili bilo kod drugom mediju misle da je to obavezno istina! Tek kad krenu da pljuste komentari na namestene ankete ili istrazivanja, e tad mi se zasita zgadi zivot.
Najbolji su mi oni komentatori koji citaju samo vesti jednog izvora i misle da su neki veliki politicki analiticari. Mozda su mi ipak najbolji razni "fili" (kao npr anglofili, eurofili, rusofili), jer oni tek postovanja za sebe, a ni za nas oko njih, nimalo nemaju. Ne zelim ni da pominjem one "iste" (komuniste, titoiste...)
Zemlja u kojoj se radi iskljucivo sta im gazde iz inostranstva naloze, ne moze da zadovolji cak ni osnovne potrebe ljudi za logikom, a da ne pominjem zelju za pravdom ili boljiom zivotom.
Verujem da ovim komentarom u stvari iskljucivo pokazujem samo svoju frustraciju, a te iste ima poprilicno, i tako se eto pridruzujem ljudima kojima se fitilj skratio i koji tesko da ce jos dugo gledati ove likove koji su umislili da su neke "face" na nasoj politicko/estradno/medijskoj sceni.

Persefona

pre 11 godina

Ne verujem da ce ova Vlada ici ispod onoga sto je ponudila,a to je zajednica opstina na severu sa izvrsnim ovlascenjima!Sve dalje bi bilo precutno priznanje Kosova kao drzave,sto ne verujem da ce desiti!

Vladimir

pre 11 godina

Jadni su svi ovi naši pregovarači, pokušavaju samo nas da kupe, a tamo su uveliko usvojili politiku Čede Jovanovića. Pa ako je tako onda nam lepo priznajte da je Čeda u pravu!!!

pogled sa strane

pre 11 godina

Odavno je jasno da je na stolu samo jedna opcija, a ta je da se Srbija mora odreći paralelnih institucija na Kosovu, ako želi datum za početak pregovora.

Uzmi ili ostavi!

To je Nikoliću, Vučiću i Dačiću jasno kao dan....

Ovi "pregovori" su samo predstava za narod.

Bilal

pre 11 godina

E ovako smo isto pregovarali u Rambujeu krajem '98 pa smo dobili rat sa NATO-om, zatim u Beču 2006/7 pa je Kosovo izglasalo deklaraciju o nezavisnosti, ostaje jedino da vidimo šta će nam se sada loše desiti. Što se naših bezbedonosnih struktura na severu Kosova tiče tako isto smo, početkom devedesetih godina, tvrdili da "Srbija nije u ratu".

Duci0167

pre 11 godina

Kakva bre zajednica opstina?! Jel se secate kada je predlagan Ahtisarijev plan? Vikali paranoicno "izdaja,izdaja"! Kada je podela bila opcija? Zasto stalno kasnimo? Tada je nesto moglo ali sada vise ne. Moze istina da vas boli ali sta da se radi. Nezavisnost je sada sta se trazi i glavno nacelo albanskih pregovora. Kao da niko nije slusao gradonacelnika Gracanice! Izasli na izbore (izdajnik?) i tako sacuvao gradjane bede,nemastine i bajki o srpskom Kosovu.
Zao mi je sto preostali Srbi nece da razmisljaju svojom glavom vec cekaju stav Bg-a. Garantujem da ce vam bolje biti i da ce vise racuna o vama voditi albanska vlast nego ova patriJotska.
PatriJota brata Srbina koji dodje sa Kosova zove Siptar. Toliko o brizi i ljubavi.
Taci jednostavno moze da se okrene i batali "pregovore" ili nasi da odluce da nece EU. U svakom slucaju Kosovo vec ima nezavisnost.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pregovori ce se zavrsiti onako kako Taci kaze, nije lud da u telo Kosova postavi klicu stalnih tenzija, tako ovaj nas Trojanski konj sa svitom nece nista uraditi a u Srbiji nezaposlenost, beda, siromastvo.

strahinja

pre 11 godina

Srbija je pokazala spremnost za nalazenje resenja problema ali nikada nece priznati nezavisnost,dok druga strana se po meni ponasa nezainteresovano i glumi ulogu zrtve,ali na srecu evropa uvidja neke stvari sto ranije nisu ili nisu hteli,pa im to nece jos dugo tolerisati morace i oni da ucine razne ustupk

COR SOKAK

pre 11 godina

daj bre dacicu povedi i ministra odbrane na pregovore koji se razume u sve i svasta i moze da smenjuje koga hoce sigurno se razume kako pregovori da krenu sa mrtve tacke a ne da on i nikolic tebe zrtvuju ti si barem ministru odbrane sef pa ga povedi na pregovore da on pokaze kakav je vrhunski politicar i pregovarac

Portokalada

pre 11 godina

Ja u tebe Dacicu nemam ni trunke poverenja.Ja ne znam sta si ti postigo u opste na ovim pregovorima.Dobro je to sto ne dajes sve kao Stefanovic.

Tatko

pre 11 godina

To da je sa Kosovom "vec od 1999 resena stvar zbog priznavanja velikih sila", najbolje ce te videti po tome sto to isto Kosovo nije u UN, ni na jednom sportskom takmicenju, sto nema svoj tel. broj i jos na milion primera. Da je ta stvar "resena" i da je trebamo priznati, najbolje govore ovi pregovori... da je stvar gotova, ne bi bilo pregovora. Albanci sa Kosova su nezadovoljni zbog svih gore iznetih stvari i spremni su na kompromis. Ali, sa druge strane trebas imati pregovoaraca koji ume nesto i da da, ali i da zatrazi. Nas Dacic samo daje. Odlicna izjava jednog komentatora o nakupcu sa pijace, na najslikovitiji nacin opisana nesposobnost naseg tima na celu sa gosn. Premijerom.
Kad vidim kako za manje od dva meseca dadose ono sto Albanci nisu dobili jos od te "famozne" 1999-te, dodje mi da se razderem: TADICU, vrati se, sve ti je oprosteno!!!
Pozdrav svima!

novica952

pre 11 godina

Kao što se moglo i očekivati priština nije spremna da prihvati nijedan zahtev Srbije za autonomijom srpskih opština i bez obzira na i to malo optimizma neveruje da se u narednoj rundi koja treba da bude dvadesetog marta može krenuti od početka.Bez obizira na posredovanje Eštonove na razgovore i prisustvo američkog izaslanika Rikera bez konkretnog uslovljavanja prištine da bude malo fleksibilnija nema nikakvog napretka. Pozdravljam stav naše delegacije i apelujem da se zadri do kraja minimum Srbpskih interesa ispod koji se ne može ići ni pod kakvim uslovima.Ništa nije preče nego goli opstanak Srpske države za koju se moramo boriti.

MN

pre 11 godina

Mislim da ova Vlada radi pametno. Uvodjenje Dacica je bio dobar potez i mislim da ce rezultati na kraju biti koliko toliko dobri za Srbiju. Uvek je u prednosti onaj koji nudi i zna da ima kurentnu robu. Taci zeli ceo zalogaj po svaku cenu, a to ce verovatno platiti udruzenim srpskim opstinama (ogranicena vlast nesto kao autonomija)u sastavu Kosova. Jako je bitno da smo im dali dobar predlog i ispod toga vise nema potrebe ni pregovarati. EU I SAD imaju dve opcije ili da ubede Tacija ili da ostane sve po starom. U svakom slucaju svako resenje ce biti ''Privremeno'' do sledeceg rata, a tada ce se znati ko ce postati pravi gazda Kosova.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ovoj lošoj vesti najviše će se radovati srbi koji žive od Kosova,koji milione evra trpaju u džepove direktno iz budžeta Srbije,ova je vest je dobra za sve kriminalce,švercere i političare sa severa i iz Srbije koji koriste Kosovo za kriminal,ova vest je loša, i samo na mišiće, ili ako USA to želi,možemo da dobijemo neki uslovni datum,ali samo uslovni datum,što znači da ova vlada nije položila ispit i da treba da ide u zaborav,ustvari,trebalo bi svi oni da se odreknu politike zarad dobra naroda u Srbiji.

Tempore est pecuniae

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!

Persefona

pre 11 godina

Ne verujem da ce ova Vlada ici ispod onoga sto je ponudila,a to je zajednica opstina na severu sa izvrsnim ovlascenjima!Sve dalje bi bilo precutno priznanje Kosova kao drzave,sto ne verujem da ce desiti!

strahinja

pre 11 godina

Srbija je pokazala spremnost za nalazenje resenja problema ali nikada nece priznati nezavisnost,dok druga strana se po meni ponasa nezainteresovano i glumi ulogu zrtve,ali na srecu evropa uvidja neke stvari sto ranije nisu ili nisu hteli,pa im to nece jos dugo tolerisati morace i oni da ucine razne ustupk

Marko BG

pre 11 godina

Kakvi su to pregovori kada se samo ispunjavaju lepe želje jedne strane ?! Šta uopšte radi naš predstavnik tamo ?! Tačijeve izjave nakon sastanka su toliko arogantne kao da govori predstavnik neke moćne svetske sile. On ima takvu silu iza svojih ledja ali ne vidim razlog da mi prihvatamo sve njihove želje. On priča o "ustavu kosova" i slične stvari. Pa zašto naš premijer ne spomene ustav Republike Srbije ?! Zašto ne kaže jasno svima u Briselu daje Kosovo i Metohija deo Srbije ?! Ako to nije u stanju da uradi, neka napusti te "pregovore".

Oozbiljnost problema

pre 11 godina

Ne mozemo ni ocekivati da se ovakav problem resi za kratak vremenski period!Logicno je da ce Albanci sada praviti probleme,jer oni ocigledno nisu spremni za pravljenje kompromisa!
(Tempore est pecuniae, 4. mart 2013 19:37)

Hvala ti Bože da neko kapira da ovo ne može da se reši sa 5-6 susreta! Doduše može, ako pristaneš na sve - za to ti je onda i jedan mnogo. Ovakve stvari traju godinama - toplo-hladno, ovako-onako. Prekid dijaloga, nastavak dijaloga... Pa je l' neko stvarno misli da je situacija iz 1999. godine, kada smo izgubili rat, nešto neozbiljno? Mi kao država imamo ogroman problem koji neće biti rešen za našeg veka! Halo, probudite se! Dačić je jedan od pregovarača, biće ih još kroz generacije.

srpski patriota

pre 11 godina

E pa da si angažovao nekog nakupca sa pijace da ti objasni kako se cenjka, tj da se pregovori ne vode tako da prvo ispuniš suprotnoj strani 90% zahteva pa tek onda nešto tražiš možda sad ne bi udarao glavom u zid.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 4. mart 2013 19:00)

Pa idi dole pa se raduj i ti. Trpaj milione evra i puni dzepove. Koliko para te placaju da svadjas i onako sludjeni srpski narod?

Laki

pre 11 godina

Dacica treba sto pre smeniti, covek je ucenjen od strane Amera oko Sarica, potpisace sto mu i ne traze, samo da ga Ameri ne hapse, oni su ga i otkrili oko Sarica.

DUPLO!

pre 11 godina

Vidim da nasi imaju po koju svesku za zabelazavanje vaznih tacaka, a ovi sa Kosova praznih ruka! Mogu pomisliti da su oni unapred predali Estonovoj njihove stave, pa nisu hteli da negociraju, nego samo da slusaju sta Dacic ima jos da kaze.
Kosovari ne bi smeli da se tako ponasaju ako ne bi imali unapred potvrdjenu podrsku velik sila.
Ispada smesno ako mi idemo dalje moleci njih. Prica je gotova vec davne 1999, pa pametnije bi bio da priznamo realno stanje i krenemo napred, naravno i sa Kosovaima (Srbe, Albance i sve druge).

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Bice tesko i napeto.Sto se tice nekog "sledeceg rata",zainteresovanima bih predlozio nekoliko turistickih agencija od kojih je najpovoljnija "Legion etrangere",obilazite razne destinacije i jos vas placaju za to.Srecan put.

Don Hihot

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji procitaju izjavu nekog politicara i veruju da on to zaista i misli, ili kad procitaju vest na ovom ili bilo kod drugom mediju misle da je to obavezno istina! Tek kad krenu da pljuste komentari na namestene ankete ili istrazivanja, e tad mi se zasita zgadi zivot.
Najbolji su mi oni komentatori koji citaju samo vesti jednog izvora i misle da su neki veliki politicki analiticari. Mozda su mi ipak najbolji razni "fili" (kao npr anglofili, eurofili, rusofili), jer oni tek postovanja za sebe, a ni za nas oko njih, nimalo nemaju. Ne zelim ni da pominjem one "iste" (komuniste, titoiste...)
Zemlja u kojoj se radi iskljucivo sta im gazde iz inostranstva naloze, ne moze da zadovolji cak ni osnovne potrebe ljudi za logikom, a da ne pominjem zelju za pravdom ili boljiom zivotom.
Verujem da ovim komentarom u stvari iskljucivo pokazujem samo svoju frustraciju, a te iste ima poprilicno, i tako se eto pridruzujem ljudima kojima se fitilj skratio i koji tesko da ce jos dugo gledati ove likove koji su umislili da su neke "face" na nasoj politicko/estradno/medijskoj sceni.

Portokalada

pre 11 godina

Ja u tebe Dacicu nemam ni trunke poverenja.Ja ne znam sta si ti postigo u opste na ovim pregovorima.Dobro je to sto ne dajes sve kao Stefanovic.

apokalipsa 15.marta

pre 11 godina

Prema njegovim rečima(Tači), postignuta je verbalna saglasnost za rasformiranje paralelnih bezbednosnih struktura Srbije i o funkcionisanju pravosudnog sistema prema zakonima Kosova i na severu zemlje........kako bre Dačo?pa Taći kaže da ste se usmeno dogovorili?...znači sledeći put paraf osto,nije valjda da Taći laže?!

1%

pre 11 godina

Da mi je samo znati, koja je uloga bila ovog Tominog savetnika u svoj ovoj avanturi.....ili a uzme devizne dnevnice, ili da cinkari Dacica kod Tome i Vucica...

Supermit

pre 11 godina

Ogromna većina građana ove države zna kako treba rešiti ovaj problem, samo Vlada to ne zna. Neki mi rekoše da Vlada Zna ali se boji. Pa šta će nam onda strašljiva Vlada.

Kompromis

pre 11 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na Dacica. Ahtisarijev plan je vec bio kompromis, zato Taci cvrsto stoji i ne pomera se sa svojih pozicija.

novica952

pre 11 godina

Kao što se moglo i očekivati priština nije spremna da prihvati nijedan zahtev Srbije za autonomijom srpskih opština i bez obzira na i to malo optimizma neveruje da se u narednoj rundi koja treba da bude dvadesetog marta može krenuti od početka.Bez obizira na posredovanje Eštonove na razgovore i prisustvo američkog izaslanika Rikera bez konkretnog uslovljavanja prištine da bude malo fleksibilnija nema nikakvog napretka. Pozdravljam stav naše delegacije i apelujem da se zadri do kraja minimum Srbpskih interesa ispod koji se ne može ići ni pod kakvim uslovima.Ništa nije preče nego goli opstanak Srpske države za koju se moramo boriti.

Bilal

pre 11 godina

E ovako smo isto pregovarali u Rambujeu krajem '98 pa smo dobili rat sa NATO-om, zatim u Beču 2006/7 pa je Kosovo izglasalo deklaraciju o nezavisnosti, ostaje jedino da vidimo šta će nam se sada loše desiti. Što se naših bezbedonosnih struktura na severu Kosova tiče tako isto smo, početkom devedesetih godina, tvrdili da "Srbija nije u ratu".

pogled sa strane

pre 11 godina

Odavno je jasno da je na stolu samo jedna opcija, a ta je da se Srbija mora odreći paralelnih institucija na Kosovu, ako želi datum za početak pregovora.

Uzmi ili ostavi!

To je Nikoliću, Vučiću i Dačiću jasno kao dan....

Ovi "pregovori" su samo predstava za narod.

COR SOKAK

pre 11 godina

daj bre dacicu povedi i ministra odbrane na pregovore koji se razume u sve i svasta i moze da smenjuje koga hoce sigurno se razume kako pregovori da krenu sa mrtve tacke a ne da on i nikolic tebe zrtvuju ti si barem ministru odbrane sef pa ga povedi na pregovore da on pokaze kakav je vrhunski politicar i pregovarac

Tatko

pre 11 godina

To da je sa Kosovom "vec od 1999 resena stvar zbog priznavanja velikih sila", najbolje ce te videti po tome sto to isto Kosovo nije u UN, ni na jednom sportskom takmicenju, sto nema svoj tel. broj i jos na milion primera. Da je ta stvar "resena" i da je trebamo priznati, najbolje govore ovi pregovori... da je stvar gotova, ne bi bilo pregovora. Albanci sa Kosova su nezadovoljni zbog svih gore iznetih stvari i spremni su na kompromis. Ali, sa druge strane trebas imati pregovoaraca koji ume nesto i da da, ali i da zatrazi. Nas Dacic samo daje. Odlicna izjava jednog komentatora o nakupcu sa pijace, na najslikovitiji nacin opisana nesposobnost naseg tima na celu sa gosn. Premijerom.
Kad vidim kako za manje od dva meseca dadose ono sto Albanci nisu dobili jos od te "famozne" 1999-te, dodje mi da se razderem: TADICU, vrati se, sve ti je oprosteno!!!
Pozdrav svima!

Duci0167

pre 11 godina

Kakva bre zajednica opstina?! Jel se secate kada je predlagan Ahtisarijev plan? Vikali paranoicno "izdaja,izdaja"! Kada je podela bila opcija? Zasto stalno kasnimo? Tada je nesto moglo ali sada vise ne. Moze istina da vas boli ali sta da se radi. Nezavisnost je sada sta se trazi i glavno nacelo albanskih pregovora. Kao da niko nije slusao gradonacelnika Gracanice! Izasli na izbore (izdajnik?) i tako sacuvao gradjane bede,nemastine i bajki o srpskom Kosovu.
Zao mi je sto preostali Srbi nece da razmisljaju svojom glavom vec cekaju stav Bg-a. Garantujem da ce vam bolje biti i da ce vise racuna o vama voditi albanska vlast nego ova patriJotska.
PatriJota brata Srbina koji dodje sa Kosova zove Siptar. Toliko o brizi i ljubavi.
Taci jednostavno moze da se okrene i batali "pregovore" ili nasi da odluce da nece EU. U svakom slucaju Kosovo vec ima nezavisnost.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Pregovori ce se zavrsiti onako kako Taci kaze, nije lud da u telo Kosova postavi klicu stalnih tenzija, tako ovaj nas Trojanski konj sa svitom nece nista uraditi a u Srbiji nezaposlenost, beda, siromastvo.

Vladimir

pre 11 godina

Jadni su svi ovi naši pregovarači, pokušavaju samo nas da kupe, a tamo su uveliko usvojili politiku Čede Jovanovića. Pa ako je tako onda nam lepo priznajte da je Čeda u pravu!!!