Subota, 02.03.2013.

18:56

Perišić: Presuda me nije iznenadila

Oslobađajuća presuda u Haškom tribunalu za mene nije bila iznenađenje, ni za moj tim odbrane, kaže za B92 Momčilo Perišić.

Izvor: B92

Perišiæ: Presuda me nije iznenadila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

iskren da budem ja i nisam znao da je ovaj penzos u Hagu!?,toliko se borio i batrgao da se čulo do susedne sudnice izgleda...Šešelj bar čovek rešio da da život za ono što je i započeo,to je časnije 100 puta pa makar bilo i iz pogrešnih uverenja,ali je časnije,a ovaj?!..pitajte ga šta mu piše na sablji?!,nema taj ni časti ni obraza...nekad su vijskovođe vikali ...zamnom junaci!!!,a ovaj?!,de mi je kafa?!,celog veka...ajde idi unuke vodi i proživi taj život ,ali kad dođeš do kraja nadam se da će te bar polovina ljudi kojima si doneo nesreću posetiti u savesti i da će boleti do vrištanja....kako njini tako i naši...

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!(hladan tus, 03. mart 2013 04:01)
....u orginalnom izvođenju ta "poslovica",je ..."ko ne hrani svoju vojsku,hraniće tuđu",ali je naravno Genša i to prilagodio sebi,slušati generala?!..hahaha,ustvari oni sve prilagode sebi i pustaju vodu samo na njihovu vodenicu,bilo,biće,ostaće....Srbija,ojha...do konačne propasti sa SNS-om!

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

Apokalipso danas Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.
(d, 03. mart 2013 00:45)
..he,problem je termin "vojnik",?!,ti slabo razumeš organizaciju vojske,danas,a i ranije u vojsci imaš:vojnike i starešine,vojnik je beda onaj koji sve radi od kruga do ratovanja,a starešine su Perišić i slični,jel ti sad jasno?,To samo laici zovu oficire vojnicima,reci mu to na poslu ako smeš ima da te proganja do pakla i nazad...primer:Pekara,u njoj rade pekari,normalno,da li se i direktor te pekare zove pekarem?probaj da mu kažeš to,a ne direktore...tako i Perišić,on je za javnost vojnik,a u praksi direktor u fotelji sa slugama i kuririma za sve i svašta...on nikada nije bio vojnik u pravom smislu,bio je "pitomac"tj.student,pa oficir ,odmah,dakle direktor...ja sam vojnik 20 godina i nemoj da mi pričaš bajke...o vojsci,jesi se o vojsci informisao na 2 RTS..emisiji Dozvolite?,e ako jesi,onda si u pravu...tako je kako ti kažeš..mda

Kreator68

pre 11 godina

Komunistički, maršalov general kaže da se borio protiv nedemokratskog režima Miloševića!? Pa, recimo i da jeste, ali kada? U svakom slučaju drago mi je što je izašao, jer krvnik nije bio.

Jad i bijeda

pre 11 godina

Imao sam u to vreme nekih 18 godina, coveku skidam kapu, duznost mu je bila da brani zemlju, ko ne misli tako taj je bolestan u glavu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vasili, 3. mart 2013 04:57)

Pa on nije branio zemlju čije vojske je general bio. JNA je valjda trebala biti vojska svih naroda u SFRJ, zar ne? On je SFRJ razarao, tako što se svrtao uz velikosrpku politiku Slobodana Miloševića i to je branio. Izdao je svoju zemlju, sudjelovao u agresiji na Hrvatsku i BiH, izgubio je sve ratove i još kaki. Bljak bljak bljak!

TITTO

pre 11 godina

. ..Eee PerišiCHu - onda te neće iznenaditi i kazna SFRY vojnog suda Narodne armije Jugoslavije (NAJ) tj. bivše SFRY - JNA što si ti i mnogi drugi poput KadijeviCHa, Šljivančanina, MladiCHa & Co. IZDALI ŠAKOM i KAPOM. ..TITTO. ..

podraščanin

pre 11 godina

Zadar je odavno bio poznat kao zmijsko leglo ustaša. Ako ga je Perišić granatirao. Zaboravljate da ste vi pre toga napali kasarnu JNA u tom gradu.

toša

pre 11 godina

Pa naravno da Milošević nije bio nacionalista. On je bio komunista. Čak je i 29 novembar zadržao kao državni praznik i to onda kada su ga svi drugi ukinuli. Čak je i državu stvorenu 27 aprila 1992 godine nazvao Savezna Republika Jugoslavija (a nije morao, mogao je nazvati Republika Srbija da je bilo istina da je želeo Veliku Srbiju budući da u Hagu pričaju da je Milošević i Crnu Goru smatrao za srpsku zemlju. Da jeste bilo tako ne bi uopšte ostavljao Crnu Goru kao činioca federacije pored Srbije već bi je jednostavno ukinuo i pripojio Srbiji a to nije uradio niti je planirao).

Vladimir Pula

pre 11 godina

Na toliko toga sto je rekao bi mogao replicirati, ali mi se neda. Ti si kao vojnik gubitnik, kao i tvoja vojska i sve vojske tvoga "šefa" s kojima "niste imali veze". Utjeha ti je eto to sto nisi ratni zločinac. Velike li utjehe.
Hrvati ludi pa slave svoje generale (nisam od tih da se razumijemo), Hrvati slave pobjedu i pobjednike. Ko bi vas trebao slaviti? Niko ne slavi porazenog generala.

Милан

pre 11 godina

Ослобађање Перишића је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

ua crvena bando

pre 11 godina

Govoreći o Miloševiću, Perišić je rekao da on nije bio nacionalista i da nije kriv za ono za šta je bio optužen pred Haškim tribunalom, već da je samo branio interese srpskog naroda...Sve si mi rekao,tacno je,lepo kaze narod ,ne moze od g.... da bude gibanica..

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

i da,kako objašnjavate podatak ,da mi imamo više generala u Hagu, nego gro država u vojsci na dužnosti, u odnosu na broj stanovnika???,pa u vreme Slobe bili smo drugi na svetu po broju generala posle Rusije?!,sada ih imamo u penziji preko 750...neznate vi ništa...delili su sebi činove ko perece za doručak i sve je proverljivo...zato smo i tu gde smo...sve o grbaču ovog naroda...moja majka ima radni staž 35 godina kao radnik,ima penziju 13 hiljada?!,a general ima 130?!!! plus privilegije uz to...najcrnje je što mu je te pare moja majka zarađivala i vaše...let aviJonom vlade, za ovog poslušnika USA, koštao je ovu državu preko 10 hiljada Evra,a žena nam umre zbog 18 hiljada nismo mogli da izdvojimo za operaciju srca?!?,eto vam odgovora što je Srbija prokazana u svetu...poslušnici

Слађан

pre 11 godina

право да ти кажем није изненадила ни нас грађане Србије у Хаг би поверовао да је праведан оног тренутка када би пустили све српске затворенике (као што су пустили све остале других националности) у твом случају је очигледно да си ти имао дил са њима ,да се види ето како тобож хашки трибунал ослобађа и србе...е мој момчило служио сам армију док си ти био главнокомандујући и мислио сам да си прави генерал али као што наш народ каже ...мислити и с... није исто

Siniša

pre 11 godina

Perišiću nemaš ti veze sa pravdom,kriv si ti kao svi ostali "pošteni" samo ti je ovo nagrada jer si predao Državne tajne onomad za vladavine Demokrata.

The Clash

pre 11 godina

Perisic kaze u zatvoru:"Upuceni smo jedni na druge,da bi lakse opstali".Hm,slican se slicnom raduje.Zanimljiva je ta situacija u zatvoru.Upuceni su jedni na druge kad su oni u g.....,a nisu bili upuceni kad je trebalo spreciti ratove.Ti isti generali,vodje(politicari)bolovali su od viska patoloske sujete,sovinizma(vulgarnog nacionalizma),laznog patriotizma i potrebe da udju u istoriju kao"neko ko je nesto uradio za naciju".Vecina ih je obezbedila svoje porodice:Milosevic,Tudjman,Sljivancanin,Cermak,Markac,Pavkovic,Perisic itd,itd.I sada mirne duse mogu licemerno kao Gotovina pozivati"Srbe na suzivot",iako tim Srbima mnogo toga nije obezbedjeno u Hrvatskoj:od imovine,do osnovnih ljudskih prava.Onda finalni dokaz ovoj tezi i poentiranje Sljivancanina cestitkama Gotovini na oslobadjajucoj presudi.Meni nije cudno njihovo ponasanje,ali je jadno videti ove narode kako cmizdre i kako se raduju oslobadjanju njihovih"heroja".E ta beda ljudske svesti mi smeta.Sud u Hagu je cista lakrdija.

hladan tus

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...
Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!

Kukurz

pre 11 godina

Da ima zakona i pameti, Perisic bi bio uhapsen na aerodromu. To bi znacilo da Sr. postuje pravni poredak sopstvene zemlje. I indirektno bi stavili do znanja drugima i sebi, da ne priznajemo selektivnu pravdu. I da je jedini koga su pustili njihov spijun.

naissus

pre 11 godina

"U sreću se uzda lud, a pametan u svoj trud. Istrajno smo radili na dokazivanju istine, i na sreću to smo dokazali. A drugostepeno veće, uz uvažavanje mišljenja u prvostepenom postupku, donelo je odluku koja odgovara istini“, navodi Perišić za B92.
Ipak na srecu dokazali a uzdali se u svoj trud... mislim ipak da je u pitanju nagodba, a ko zna sta se dogadja iza kulisa. ipak braco srbi, hrvati slave svoje generale a mi po svemu nasem pljujemo. a i prosli rat i kosovo smo izgubili iskljucivo zbog nase nadaleko cuvene nesloge... postoje li ikakvi dokazi da je covek bio am. spijun? ne. znaci nije kriv dok se ne dokaze suprotno... ko ne ceni svoje nece ni biti cenjen od tudjih...

Glavati Mile

pre 11 godina

Zadar 'all star team":
Momcilo Perisic, Atif Dudakovic, Martin Spegelj (sluzbovali u Zadru), Slobodan Milosevic (sluzio JNA u ZD), Momir Bulatovic (odrastao i pohadjao skolu u ZD), Ljubo Magas-Zemunac (rodjen u ZD), Ante Gotovina, Savo Strbac, Sima Dubajic (stanovnici grada Zadra :))))...

RH

pre 11 godina

@ ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada
(rs, 2. mart 2013 22:17)

Što je to, koja je to i najmanja stvar koju su Hrvati dobili u prethodnom ratu a da im ne pripada odnosno nije pripadala?

ana andjelka

pre 11 godina

Svi rade u interesu naroda--- i sadasnja vlast i prosla i svi generali i Milosevic i Mladic i Seselj i Beko i Miskovic i sva ostala bagra a tom istom j...... narodu sve gore i sve teze. Izgubilo se sve sto se moglo izgubiti - i zivoti i teritorija i standard i moral i ugled .... ama bas sve i NIKO NIJE KRIV!!!!

ky3ma

pre 11 godina

general perisic se oseca kao slobodan covek, i kao takav ocigledno sme da prica sto misli a za to sto prica ima potvrdu suda. u svakom slucaju lepo je videti kako je srecan jedan slobodan covek. ovo je pobeda i za srbiju jer je prakticno najvisi u hijerarhiji armije oslobodjen optuzbi. kao sto je rekao jedina razlika u ratovima 90-ih je podrska. nasa podrska su bili rusi a moguce da su tada bili najslabiji u istoriji. tacnije 1999 su rusi bili sa najmanje novca u drzavnom trezoru. nesto tipa 19 milijardi. sada srbija ima 10(mada skoro nismo culi iznos rezervi) p svi vidimo kakava smo beda.

baka

pre 11 godina

E pa cim vidim "zatocenici" ili tako neku izopacenu srpsku rijec odmah znam sa koje strane dolazi. Kada ti Hrvat kaze da si pusten jer se svidjas amerikancu onda nema sto nego da se okrenes i nastavis svojim putem (iako bi bolje stojale batine i bile realnije, ovo je ipak zlatbo doba ljudskog roda tzv "DEMOKRATIJA" pa se to ne smije ). Steta sto to nije javljeno na vrijeme pa da se izadje na ulice i proslavi malo i posalju poruke kako ipak Srbi nisu gebocidni kao sto nas izvrcu ruglu i da je ovo dokaz...kao sto su ovi proslavljali koljace preko grane lijevo

d

pre 11 godina

Apokalipso danas
Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.

Strahinja Stojanovic

pre 11 godina

Pa ljudi bre ja koliko vidim ovde ima vise negativnih nego pozitivnih komentara sto je jedan Srpski general izasao iz zatvora. Pa ovi Hrvati su nedelju dana slavili kad su ona njihova govna izasla NEPRAVEDNO iz zatvora, ja garabtujem da u Hrvatskoj ne postoji 1% ljudi koji je to osudjivao. A mi nase ljude pljujemo i omalovazavamo ejjjjj Srbijo!!!!!! "Neoprostivi su Srpski zaboravi"

obican gradjanin

pre 11 godina

Strasni zlocini su pocinjeni u Hr i BIH ali udruzenog zlocinackog poduhvata NIJE BILO ! Zalosno je da su najvise civili stradali kao u svakom ratu... Krivi smo svi mi- koji smo ih birali ...

tomislav

pre 11 godina

Clobodan Milosevic, general Lazarevic i ostali zatocenici u Hagu bi bili oslobodjeni da su se svidjali amerikancima kao sto im se svidjao general Perisic.

King

pre 11 godina

Uopste mi ne smetaju one optuzbe da je Americki covek. I Gotovina je radio sa Amrikancima i mnogi njihovi pa Hrvatima uopste ne smeta da ga slave. Ako neko radi za svoj narod, njegovu zastitu itd meni uopste ne smeta da li je Americki , Ruski, Kineski ili bio ciji. Dakle ako radi dobre stvari za zemlju dobrodosao a iz transkripata se i vidi da je to general Perisic i bio! Uostalom da je kojim slucajem Ruski covek ovi isti koji ga "optuzuju" nicice bi padali pred njim i klanjali bi mu se. On je samo video da je put kojim smo isli nakon 1996/97 bio potpuno pogresan. Generale Perisicu voleo bih da se angazujete i dalje i u politici jer posla uvek ima

СРПСКИ ЂЕНЕРАЛ

pre 11 godina

Частан српски Ђенерал, који је живот посветио :
а) одбрани народа и државе у грађанском рату на територији бивше Југе, и
б) борби против СМ (тиранина према грађанима Србије пре свега), који је Србију натерао у рат са најјачом војном силом икада.

mex

pre 11 godina

Da smo mi posten i normalan narod (tu racunam i bosance i hrvate) sami bi sudili, tukli i vesali zlocince i sami sebi dokazali ko je imao interes da ratuje i ko podstrekivao i odobravao zlocine
Visile bi na hiljede ljudi ali tada bi savest normalnog naroda bila cista i 100% istina bi se znala!

Ovako neki sud tamo daleko lupa glavu o zid da dokaze povezanost dela a sve tri strane lazu cim zinu pa i stite jedni druge, a mi kao narod bez mozga tu pametujemo i pljujemo ih a samo nismo spremni da uradimo LJUDSKU i COVECNU stvar a to je da sopsteve ZLOTVORE sami presudimo!

Petar

pre 11 godina

Bio je u pravu kad je rekao da obrazovan i pismen general moze da se bori na svakom frontu. Svi odgovori su bili jasni, konkretni i razgovetni. Susta suprotnost od proslog "Utiska Nedelje" gde su gosti uspevali u jednoj recenici da utvrde da "mleko valja, ali ce se povuci jer je dobro" i slicne politicke nebuloze.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

,,Milošević je branio srpski narod" kaže general Perišić. Za deset godina te "odbrane" (1990-2000.) uspeo je da poništi sve pobede Srpske vojske iz poslednja dva veka. Napuštena Krajina, izgubljeno KiM, sankcije, politička ubistva, pljačka naroda preko banaka i najveće inflacije na svetu, uništena ekonomija, srozan ugled Srbije... To su rezultati "odbrane" vašeg šefa, generale.

rs

pre 11 godina

e moj generale da ste vi sravnili bosance i hrvate rat se nebi toliko dugo vodio a srbi nebi ostali bez svojih teritorija. ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada

apokalipsa danas

pre 11 godina

Ne zaboravite da je general Perišić pored toga što je profesionalni vojnik i diplomirani psiholog.(dn, 02. mart 2013 20:57)
Profesionalni vojnik prima platu 30 hiljada danas u Srbiji,a general kao ovaj penziju 130 hiljada...nešto si pobrkao druže...on je oficir,vojnik je socijana kategorija u vojsci...on nije vojnik jel nikada nije na sebe stavio ni šlem,a kamoli opremu kompletnu...to bilo nekada,kod Karađorđa,ovaj vodio rat iz fotelje...jedne čizme nije ogulio za celu karijeru...provereno,samo menjao modele nove...ko čarape...pričaj to nekome ko nije bio u to vreme u vojsci...

Hamo

pre 11 godina

Nikola Pašić je NEPRAVDU pretvorio
u mas rodoljublje čuvenom:
..."Ne pišemo mi zakoni za naši,
nego za neprijatelji"... ,

Pa i Dobrica Čosić LAŽ pretvorio u mas patriotizam njegovom čuvenom:
..."Laž je vid našeg patriotizma
i potvrda naše urođene inteligencije"...


No, i književnok M.Milicević bi se prevrno u grobu
i ponovo umro od stida da vidi i dio ovog danas jer u svojim dnevnicima još 1871., napisa:

..."Ne mogu naši potomci znati istinu o nama,
jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun"...

milentije

pre 11 godina

Ajmo , bacajmo lopatama krivicu na pokojnog predsednika Milosevica.
Medjutim cinjenice bas ne potkrepljuju , bice ipak da je ovo deal sa "sudom" ne bi li Srbi ( makar jedan od njih ) indirektno podrzavao legimitet ove nelegalne antisrpske ustanove.

NS

pre 11 godina

Puno zdravlja i srece u daljem zivotu.... Verujem da covek nije zlocinac i da je s pravom oslobodjen... Medjutim razlika izmedju 27 god. iz prve presude i sada oslobodjenje je ogromna kao i ona za hrvatske generale da su tolike razlike u misljenjima i odlukama suda i sudija stvarno je problematicno neverovatno... tu nesto u tom sudu nije kako treba..

np

pre 11 godina

4 godine Sarajevo kao zatvor 100.000 mrtvih i na kraj niko nije kriv, svako ima svoju istoriju tako da narodima na Balkanu nema pomirejnja, oni politicari koji su nas svadjali danas se grle

Saša

pre 11 godina

Tebe Perišiću ni Dunav ni Sava ne mogu oprati, pa taman sad bio i najveći Srbin na svetu. Špijuniranje protiv svoje države i to jednog generala se ne zaboravlja!!!

katarina

pre 11 godina

Slusala sam intervju koji je objavila TV B92.Prijatno sam iznenadjena savrsenim, prije svega profesionalnim odgovorima generala Perisica. Njegova stalozenost i istinska ljubav prema svojoj zemlji trebala bi da bude motiv za sve koji se bave poslom kao sto je bio njegov. Veliko postovanje prema generalu i zelja da nastavi mirno svoj zivot u krugu porodice.

hr

pre 11 godina

hvala za ono divljacko granatiranje zadra,preljepog grada na obali jadrarana,u ime izginulih civil,tamo si direkto odgovoran,ali to nekim slucajem nije bilo u optuznici,...ah da,zaboravih,branio si otadzbinu...u zadru!!!!

MaxCohen

pre 11 godina

Cast, elokvencija i patriotizam srpskih generala nestao je sa prestankom postojanja Kraljevine Srbije 1918. godine.
Bedni, lazni i diletantski kvazi oficiri bez znanja, vaspitanja i u slucaju Perisica bez trunke patriotizma samo su bolesno tkivo koje je Srbiju kostalo 20 godina postojanja. Covek koji je uhvacen u spijunazi u drumskoj kafancini, znaci los, nesposoban cak i kao spijun, nikako ne moze biti neko vredan pomena, jos manje bilo kakvog poistovecivanja sa tradicijom srpskog vojnog kora.
Veoma iritantan i nebitan lik.

katarina

pre 11 godina

Slusala sam intervju koji je objavila TV B92.Prijatno sam iznenadjena savrsenim, prije svega profesionalnim odgovorima generala Perisica. Njegova stalozenost i istinska ljubav prema svojoj zemlji trebala bi da bude motiv za sve koji se bave poslom kao sto je bio njegov. Veliko postovanje prema generalu i zelja da nastavi mirno svoj zivot u krugu porodice.

NS

pre 11 godina

Puno zdravlja i srece u daljem zivotu.... Verujem da covek nije zlocinac i da je s pravom oslobodjen... Medjutim razlika izmedju 27 god. iz prve presude i sada oslobodjenje je ogromna kao i ona za hrvatske generale da su tolike razlike u misljenjima i odlukama suda i sudija stvarno je problematicno neverovatno... tu nesto u tom sudu nije kako treba..

Saša

pre 11 godina

Tebe Perišiću ni Dunav ni Sava ne mogu oprati, pa taman sad bio i najveći Srbin na svetu. Špijuniranje protiv svoje države i to jednog generala se ne zaboravlja!!!

MaxCohen

pre 11 godina

Cast, elokvencija i patriotizam srpskih generala nestao je sa prestankom postojanja Kraljevine Srbije 1918. godine.
Bedni, lazni i diletantski kvazi oficiri bez znanja, vaspitanja i u slucaju Perisica bez trunke patriotizma samo su bolesno tkivo koje je Srbiju kostalo 20 godina postojanja. Covek koji je uhvacen u spijunazi u drumskoj kafancini, znaci los, nesposoban cak i kao spijun, nikako ne moze biti neko vredan pomena, jos manje bilo kakvog poistovecivanja sa tradicijom srpskog vojnog kora.
Veoma iritantan i nebitan lik.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

,,Milošević je branio srpski narod" kaže general Perišić. Za deset godina te "odbrane" (1990-2000.) uspeo je da poništi sve pobede Srpske vojske iz poslednja dva veka. Napuštena Krajina, izgubljeno KiM, sankcije, politička ubistva, pljačka naroda preko banaka i najveće inflacije na svetu, uništena ekonomija, srozan ugled Srbije... To su rezultati "odbrane" vašeg šefa, generale.

np

pre 11 godina

4 godine Sarajevo kao zatvor 100.000 mrtvih i na kraj niko nije kriv, svako ima svoju istoriju tako da narodima na Balkanu nema pomirejnja, oni politicari koji su nas svadjali danas se grle

hr

pre 11 godina

hvala za ono divljacko granatiranje zadra,preljepog grada na obali jadrarana,u ime izginulih civil,tamo si direkto odgovoran,ali to nekim slucajem nije bilo u optuznici,...ah da,zaboravih,branio si otadzbinu...u zadru!!!!

milentije

pre 11 godina

Ajmo , bacajmo lopatama krivicu na pokojnog predsednika Milosevica.
Medjutim cinjenice bas ne potkrepljuju , bice ipak da je ovo deal sa "sudom" ne bi li Srbi ( makar jedan od njih ) indirektno podrzavao legimitet ove nelegalne antisrpske ustanove.

tomislav

pre 11 godina

Clobodan Milosevic, general Lazarevic i ostali zatocenici u Hagu bi bili oslobodjeni da su se svidjali amerikancima kao sto im se svidjao general Perisic.

mex

pre 11 godina

Da smo mi posten i normalan narod (tu racunam i bosance i hrvate) sami bi sudili, tukli i vesali zlocince i sami sebi dokazali ko je imao interes da ratuje i ko podstrekivao i odobravao zlocine
Visile bi na hiljede ljudi ali tada bi savest normalnog naroda bila cista i 100% istina bi se znala!

Ovako neki sud tamo daleko lupa glavu o zid da dokaze povezanost dela a sve tri strane lazu cim zinu pa i stite jedni druge, a mi kao narod bez mozga tu pametujemo i pljujemo ih a samo nismo spremni da uradimo LJUDSKU i COVECNU stvar a to je da sopsteve ZLOTVORE sami presudimo!

obican gradjanin

pre 11 godina

Strasni zlocini su pocinjeni u Hr i BIH ali udruzenog zlocinackog poduhvata NIJE BILO ! Zalosno je da su najvise civili stradali kao u svakom ratu... Krivi smo svi mi- koji smo ih birali ...

Hamo

pre 11 godina

Nikola Pašić je NEPRAVDU pretvorio
u mas rodoljublje čuvenom:
..."Ne pišemo mi zakoni za naši,
nego za neprijatelji"... ,

Pa i Dobrica Čosić LAŽ pretvorio u mas patriotizam njegovom čuvenom:
..."Laž je vid našeg patriotizma
i potvrda naše urođene inteligencije"...


No, i književnok M.Milicević bi se prevrno u grobu
i ponovo umro od stida da vidi i dio ovog danas jer u svojim dnevnicima još 1871., napisa:

..."Ne mogu naši potomci znati istinu o nama,
jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun"...

apokalipsa danas

pre 11 godina

Ne zaboravite da je general Perišić pored toga što je profesionalni vojnik i diplomirani psiholog.(dn, 02. mart 2013 20:57)
Profesionalni vojnik prima platu 30 hiljada danas u Srbiji,a general kao ovaj penziju 130 hiljada...nešto si pobrkao druže...on je oficir,vojnik je socijana kategorija u vojsci...on nije vojnik jel nikada nije na sebe stavio ni šlem,a kamoli opremu kompletnu...to bilo nekada,kod Karađorđa,ovaj vodio rat iz fotelje...jedne čizme nije ogulio za celu karijeru...provereno,samo menjao modele nove...ko čarape...pričaj to nekome ko nije bio u to vreme u vojsci...

Petar

pre 11 godina

Bio je u pravu kad je rekao da obrazovan i pismen general moze da se bori na svakom frontu. Svi odgovori su bili jasni, konkretni i razgovetni. Susta suprotnost od proslog "Utiska Nedelje" gde su gosti uspevali u jednoj recenici da utvrde da "mleko valja, ali ce se povuci jer je dobro" i slicne politicke nebuloze.

King

pre 11 godina

Uopste mi ne smetaju one optuzbe da je Americki covek. I Gotovina je radio sa Amrikancima i mnogi njihovi pa Hrvatima uopste ne smeta da ga slave. Ako neko radi za svoj narod, njegovu zastitu itd meni uopste ne smeta da li je Americki , Ruski, Kineski ili bio ciji. Dakle ako radi dobre stvari za zemlju dobrodosao a iz transkripata se i vidi da je to general Perisic i bio! Uostalom da je kojim slucajem Ruski covek ovi isti koji ga "optuzuju" nicice bi padali pred njim i klanjali bi mu se. On je samo video da je put kojim smo isli nakon 1996/97 bio potpuno pogresan. Generale Perisicu voleo bih da se angazujete i dalje i u politici jer posla uvek ima

rs

pre 11 godina

e moj generale da ste vi sravnili bosance i hrvate rat se nebi toliko dugo vodio a srbi nebi ostali bez svojih teritorija. ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada

СРПСКИ ЂЕНЕРАЛ

pre 11 godina

Частан српски Ђенерал, који је живот посветио :
а) одбрани народа и државе у грађанском рату на територији бивше Југе, и
б) борби против СМ (тиранина према грађанима Србије пре свега), који је Србију натерао у рат са најјачом војном силом икада.

Siniša

pre 11 godina

Perišiću nemaš ti veze sa pravdom,kriv si ti kao svi ostali "pošteni" samo ti je ovo nagrada jer si predao Državne tajne onomad za vladavine Demokrata.

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

i da,kako objašnjavate podatak ,da mi imamo više generala u Hagu, nego gro država u vojsci na dužnosti, u odnosu na broj stanovnika???,pa u vreme Slobe bili smo drugi na svetu po broju generala posle Rusije?!,sada ih imamo u penziji preko 750...neznate vi ništa...delili su sebi činove ko perece za doručak i sve je proverljivo...zato smo i tu gde smo...sve o grbaču ovog naroda...moja majka ima radni staž 35 godina kao radnik,ima penziju 13 hiljada?!,a general ima 130?!!! plus privilegije uz to...najcrnje je što mu je te pare moja majka zarađivala i vaše...let aviJonom vlade, za ovog poslušnika USA, koštao je ovu državu preko 10 hiljada Evra,a žena nam umre zbog 18 hiljada nismo mogli da izdvojimo za operaciju srca?!?,eto vam odgovora što je Srbija prokazana u svetu...poslušnici

podraščanin

pre 11 godina

Zadar je odavno bio poznat kao zmijsko leglo ustaša. Ako ga je Perišić granatirao. Zaboravljate da ste vi pre toga napali kasarnu JNA u tom gradu.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Na toliko toga sto je rekao bi mogao replicirati, ali mi se neda. Ti si kao vojnik gubitnik, kao i tvoja vojska i sve vojske tvoga "šefa" s kojima "niste imali veze". Utjeha ti je eto to sto nisi ratni zločinac. Velike li utjehe.
Hrvati ludi pa slave svoje generale (nisam od tih da se razumijemo), Hrvati slave pobjedu i pobjednike. Ko bi vas trebao slaviti? Niko ne slavi porazenog generala.

Kukurz

pre 11 godina

Da ima zakona i pameti, Perisic bi bio uhapsen na aerodromu. To bi znacilo da Sr. postuje pravni poredak sopstvene zemlje. I indirektno bi stavili do znanja drugima i sebi, da ne priznajemo selektivnu pravdu. I da je jedini koga su pustili njihov spijun.

ua crvena bando

pre 11 godina

Govoreći o Miloševiću, Perišić je rekao da on nije bio nacionalista i da nije kriv za ono za šta je bio optužen pred Haškim tribunalom, već da je samo branio interese srpskog naroda...Sve si mi rekao,tacno je,lepo kaze narod ,ne moze od g.... da bude gibanica..

RH

pre 11 godina

@ ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada
(rs, 2. mart 2013 22:17)

Što je to, koja je to i najmanja stvar koju su Hrvati dobili u prethodnom ratu a da im ne pripada odnosno nije pripadala?

Jad i bijeda

pre 11 godina

Imao sam u to vreme nekih 18 godina, coveku skidam kapu, duznost mu je bila da brani zemlju, ko ne misli tako taj je bolestan u glavu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vasili, 3. mart 2013 04:57)

Pa on nije branio zemlju čije vojske je general bio. JNA je valjda trebala biti vojska svih naroda u SFRJ, zar ne? On je SFRJ razarao, tako što se svrtao uz velikosrpku politiku Slobodana Miloševića i to je branio. Izdao je svoju zemlju, sudjelovao u agresiji na Hrvatsku i BiH, izgubio je sve ratove i još kaki. Bljak bljak bljak!

TITTO

pre 11 godina

. ..Eee PerišiCHu - onda te neće iznenaditi i kazna SFRY vojnog suda Narodne armije Jugoslavije (NAJ) tj. bivše SFRY - JNA što si ti i mnogi drugi poput KadijeviCHa, Šljivančanina, MladiCHa & Co. IZDALI ŠAKOM i KAPOM. ..TITTO. ..

Strahinja Stojanovic

pre 11 godina

Pa ljudi bre ja koliko vidim ovde ima vise negativnih nego pozitivnih komentara sto je jedan Srpski general izasao iz zatvora. Pa ovi Hrvati su nedelju dana slavili kad su ona njihova govna izasla NEPRAVEDNO iz zatvora, ja garabtujem da u Hrvatskoj ne postoji 1% ljudi koji je to osudjivao. A mi nase ljude pljujemo i omalovazavamo ejjjjj Srbijo!!!!!! "Neoprostivi su Srpski zaboravi"

toša

pre 11 godina

Pa naravno da Milošević nije bio nacionalista. On je bio komunista. Čak je i 29 novembar zadržao kao državni praznik i to onda kada su ga svi drugi ukinuli. Čak je i državu stvorenu 27 aprila 1992 godine nazvao Savezna Republika Jugoslavija (a nije morao, mogao je nazvati Republika Srbija da je bilo istina da je želeo Veliku Srbiju budući da u Hagu pričaju da je Milošević i Crnu Goru smatrao za srpsku zemlju. Da jeste bilo tako ne bi uopšte ostavljao Crnu Goru kao činioca federacije pored Srbije već bi je jednostavno ukinuo i pripojio Srbiji a to nije uradio niti je planirao).

hladan tus

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...
Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!

The Clash

pre 11 godina

Perisic kaze u zatvoru:"Upuceni smo jedni na druge,da bi lakse opstali".Hm,slican se slicnom raduje.Zanimljiva je ta situacija u zatvoru.Upuceni su jedni na druge kad su oni u g.....,a nisu bili upuceni kad je trebalo spreciti ratove.Ti isti generali,vodje(politicari)bolovali su od viska patoloske sujete,sovinizma(vulgarnog nacionalizma),laznog patriotizma i potrebe da udju u istoriju kao"neko ko je nesto uradio za naciju".Vecina ih je obezbedila svoje porodice:Milosevic,Tudjman,Sljivancanin,Cermak,Markac,Pavkovic,Perisic itd,itd.I sada mirne duse mogu licemerno kao Gotovina pozivati"Srbe na suzivot",iako tim Srbima mnogo toga nije obezbedjeno u Hrvatskoj:od imovine,do osnovnih ljudskih prava.Onda finalni dokaz ovoj tezi i poentiranje Sljivancanina cestitkama Gotovini na oslobadjajucoj presudi.Meni nije cudno njihovo ponasanje,ali je jadno videti ove narode kako cmizdre i kako se raduju oslobadjanju njihovih"heroja".E ta beda ljudske svesti mi smeta.Sud u Hagu je cista lakrdija.

Милан

pre 11 godina

Ослобађање Перишића је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

Слађан

pre 11 godina

право да ти кажем није изненадила ни нас грађане Србије у Хаг би поверовао да је праведан оног тренутка када би пустили све српске затворенике (као што су пустили све остале других националности) у твом случају је очигледно да си ти имао дил са њима ,да се види ето како тобож хашки трибунал ослобађа и србе...е мој момчило служио сам армију док си ти био главнокомандујући и мислио сам да си прави генерал али као што наш народ каже ...мислити и с... није исто

d

pre 11 godina

Apokalipso danas
Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.

Kreator68

pre 11 godina

Komunistički, maršalov general kaže da se borio protiv nedemokratskog režima Miloševića!? Pa, recimo i da jeste, ali kada? U svakom slučaju drago mi je što je izašao, jer krvnik nije bio.

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

Apokalipso danas Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.
(d, 03. mart 2013 00:45)
..he,problem je termin "vojnik",?!,ti slabo razumeš organizaciju vojske,danas,a i ranije u vojsci imaš:vojnike i starešine,vojnik je beda onaj koji sve radi od kruga do ratovanja,a starešine su Perišić i slični,jel ti sad jasno?,To samo laici zovu oficire vojnicima,reci mu to na poslu ako smeš ima da te proganja do pakla i nazad...primer:Pekara,u njoj rade pekari,normalno,da li se i direktor te pekare zove pekarem?probaj da mu kažeš to,a ne direktore...tako i Perišić,on je za javnost vojnik,a u praksi direktor u fotelji sa slugama i kuririma za sve i svašta...on nikada nije bio vojnik u pravom smislu,bio je "pitomac"tj.student,pa oficir ,odmah,dakle direktor...ja sam vojnik 20 godina i nemoj da mi pričaš bajke...o vojsci,jesi se o vojsci informisao na 2 RTS..emisiji Dozvolite?,e ako jesi,onda si u pravu...tako je kako ti kažeš..mda

ana andjelka

pre 11 godina

Svi rade u interesu naroda--- i sadasnja vlast i prosla i svi generali i Milosevic i Mladic i Seselj i Beko i Miskovic i sva ostala bagra a tom istom j...... narodu sve gore i sve teze. Izgubilo se sve sto se moglo izgubiti - i zivoti i teritorija i standard i moral i ugled .... ama bas sve i NIKO NIJE KRIV!!!!

baka

pre 11 godina

E pa cim vidim "zatocenici" ili tako neku izopacenu srpsku rijec odmah znam sa koje strane dolazi. Kada ti Hrvat kaze da si pusten jer se svidjas amerikancu onda nema sto nego da se okrenes i nastavis svojim putem (iako bi bolje stojale batine i bile realnije, ovo je ipak zlatbo doba ljudskog roda tzv "DEMOKRATIJA" pa se to ne smije ). Steta sto to nije javljeno na vrijeme pa da se izadje na ulice i proslavi malo i posalju poruke kako ipak Srbi nisu gebocidni kao sto nas izvrcu ruglu i da je ovo dokaz...kao sto su ovi proslavljali koljace preko grane lijevo

Glavati Mile

pre 11 godina

Zadar 'all star team":
Momcilo Perisic, Atif Dudakovic, Martin Spegelj (sluzbovali u Zadru), Slobodan Milosevic (sluzio JNA u ZD), Momir Bulatovic (odrastao i pohadjao skolu u ZD), Ljubo Magas-Zemunac (rodjen u ZD), Ante Gotovina, Savo Strbac, Sima Dubajic (stanovnici grada Zadra :))))...

naissus

pre 11 godina

"U sreću se uzda lud, a pametan u svoj trud. Istrajno smo radili na dokazivanju istine, i na sreću to smo dokazali. A drugostepeno veće, uz uvažavanje mišljenja u prvostepenom postupku, donelo je odluku koja odgovara istini“, navodi Perišić za B92.
Ipak na srecu dokazali a uzdali se u svoj trud... mislim ipak da je u pitanju nagodba, a ko zna sta se dogadja iza kulisa. ipak braco srbi, hrvati slave svoje generale a mi po svemu nasem pljujemo. a i prosli rat i kosovo smo izgubili iskljucivo zbog nase nadaleko cuvene nesloge... postoje li ikakvi dokazi da je covek bio am. spijun? ne. znaci nije kriv dok se ne dokaze suprotno... ko ne ceni svoje nece ni biti cenjen od tudjih...

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!(hladan tus, 03. mart 2013 04:01)
....u orginalnom izvođenju ta "poslovica",je ..."ko ne hrani svoju vojsku,hraniće tuđu",ali je naravno Genša i to prilagodio sebi,slušati generala?!..hahaha,ustvari oni sve prilagode sebi i pustaju vodu samo na njihovu vodenicu,bilo,biće,ostaće....Srbija,ojha...do konačne propasti sa SNS-om!

ky3ma

pre 11 godina

general perisic se oseca kao slobodan covek, i kao takav ocigledno sme da prica sto misli a za to sto prica ima potvrdu suda. u svakom slucaju lepo je videti kako je srecan jedan slobodan covek. ovo je pobeda i za srbiju jer je prakticno najvisi u hijerarhiji armije oslobodjen optuzbi. kao sto je rekao jedina razlika u ratovima 90-ih je podrska. nasa podrska su bili rusi a moguce da su tada bili najslabiji u istoriji. tacnije 1999 su rusi bili sa najmanje novca u drzavnom trezoru. nesto tipa 19 milijardi. sada srbija ima 10(mada skoro nismo culi iznos rezervi) p svi vidimo kakava smo beda.

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

iskren da budem ja i nisam znao da je ovaj penzos u Hagu!?,toliko se borio i batrgao da se čulo do susedne sudnice izgleda...Šešelj bar čovek rešio da da život za ono što je i započeo,to je časnije 100 puta pa makar bilo i iz pogrešnih uverenja,ali je časnije,a ovaj?!..pitajte ga šta mu piše na sablji?!,nema taj ni časti ni obraza...nekad su vijskovođe vikali ...zamnom junaci!!!,a ovaj?!,de mi je kafa?!,celog veka...ajde idi unuke vodi i proživi taj život ,ali kad dođeš do kraja nadam se da će te bar polovina ljudi kojima si doneo nesreću posetiti u savesti i da će boleti do vrištanja....kako njini tako i naši...

hr

pre 11 godina

hvala za ono divljacko granatiranje zadra,preljepog grada na obali jadrarana,u ime izginulih civil,tamo si direkto odgovoran,ali to nekim slucajem nije bilo u optuznici,...ah da,zaboravih,branio si otadzbinu...u zadru!!!!

katarina

pre 11 godina

Slusala sam intervju koji je objavila TV B92.Prijatno sam iznenadjena savrsenim, prije svega profesionalnim odgovorima generala Perisica. Njegova stalozenost i istinska ljubav prema svojoj zemlji trebala bi da bude motiv za sve koji se bave poslom kao sto je bio njegov. Veliko postovanje prema generalu i zelja da nastavi mirno svoj zivot u krugu porodice.

Saša

pre 11 godina

Tebe Perišiću ni Dunav ni Sava ne mogu oprati, pa taman sad bio i najveći Srbin na svetu. Špijuniranje protiv svoje države i to jednog generala se ne zaboravlja!!!

СРПСКИ ЂЕНЕРАЛ

pre 11 godina

Частан српски Ђенерал, који је живот посветио :
а) одбрани народа и државе у грађанском рату на територији бивше Југе, и
б) борби против СМ (тиранина према грађанима Србије пре свега), који је Србију натерао у рат са најјачом војном силом икада.

np

pre 11 godina

4 godine Sarajevo kao zatvor 100.000 mrtvih i na kraj niko nije kriv, svako ima svoju istoriju tako da narodima na Balkanu nema pomirejnja, oni politicari koji su nas svadjali danas se grle

MaxCohen

pre 11 godina

Cast, elokvencija i patriotizam srpskih generala nestao je sa prestankom postojanja Kraljevine Srbije 1918. godine.
Bedni, lazni i diletantski kvazi oficiri bez znanja, vaspitanja i u slucaju Perisica bez trunke patriotizma samo su bolesno tkivo koje je Srbiju kostalo 20 godina postojanja. Covek koji je uhvacen u spijunazi u drumskoj kafancini, znaci los, nesposoban cak i kao spijun, nikako ne moze biti neko vredan pomena, jos manje bilo kakvog poistovecivanja sa tradicijom srpskog vojnog kora.
Veoma iritantan i nebitan lik.

rs

pre 11 godina

e moj generale da ste vi sravnili bosance i hrvate rat se nebi toliko dugo vodio a srbi nebi ostali bez svojih teritorija. ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada

tomislav

pre 11 godina

Clobodan Milosevic, general Lazarevic i ostali zatocenici u Hagu bi bili oslobodjeni da su se svidjali amerikancima kao sto im se svidjao general Perisic.

King

pre 11 godina

Uopste mi ne smetaju one optuzbe da je Americki covek. I Gotovina je radio sa Amrikancima i mnogi njihovi pa Hrvatima uopste ne smeta da ga slave. Ako neko radi za svoj narod, njegovu zastitu itd meni uopste ne smeta da li je Americki , Ruski, Kineski ili bio ciji. Dakle ako radi dobre stvari za zemlju dobrodosao a iz transkripata se i vidi da je to general Perisic i bio! Uostalom da je kojim slucajem Ruski covek ovi isti koji ga "optuzuju" nicice bi padali pred njim i klanjali bi mu se. On je samo video da je put kojim smo isli nakon 1996/97 bio potpuno pogresan. Generale Perisicu voleo bih da se angazujete i dalje i u politici jer posla uvek ima

milentije

pre 11 godina

Ajmo , bacajmo lopatama krivicu na pokojnog predsednika Milosevica.
Medjutim cinjenice bas ne potkrepljuju , bice ipak da je ovo deal sa "sudom" ne bi li Srbi ( makar jedan od njih ) indirektno podrzavao legimitet ove nelegalne antisrpske ustanove.

Hamo

pre 11 godina

Nikola Pašić je NEPRAVDU pretvorio
u mas rodoljublje čuvenom:
..."Ne pišemo mi zakoni za naši,
nego za neprijatelji"... ,

Pa i Dobrica Čosić LAŽ pretvorio u mas patriotizam njegovom čuvenom:
..."Laž je vid našeg patriotizma
i potvrda naše urođene inteligencije"...


No, i književnok M.Milicević bi se prevrno u grobu
i ponovo umro od stida da vidi i dio ovog danas jer u svojim dnevnicima još 1871., napisa:

..."Ne mogu naši potomci znati istinu o nama,
jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje racun"...

NS

pre 11 godina

Puno zdravlja i srece u daljem zivotu.... Verujem da covek nije zlocinac i da je s pravom oslobodjen... Medjutim razlika izmedju 27 god. iz prve presude i sada oslobodjenje je ogromna kao i ona za hrvatske generale da su tolike razlike u misljenjima i odlukama suda i sudija stvarno je problematicno neverovatno... tu nesto u tom sudu nije kako treba..

Zemun grad SPO

pre 11 godina

,,Milošević je branio srpski narod" kaže general Perišić. Za deset godina te "odbrane" (1990-2000.) uspeo je da poništi sve pobede Srpske vojske iz poslednja dva veka. Napuštena Krajina, izgubljeno KiM, sankcije, politička ubistva, pljačka naroda preko banaka i najveće inflacije na svetu, uništena ekonomija, srozan ugled Srbije... To su rezultati "odbrane" vašeg šefa, generale.

Милан

pre 11 godina

Ослобађање Перишића је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

apokalipsa danas

pre 11 godina

Ne zaboravite da je general Perišić pored toga što je profesionalni vojnik i diplomirani psiholog.(dn, 02. mart 2013 20:57)
Profesionalni vojnik prima platu 30 hiljada danas u Srbiji,a general kao ovaj penziju 130 hiljada...nešto si pobrkao druže...on je oficir,vojnik je socijana kategorija u vojsci...on nije vojnik jel nikada nije na sebe stavio ni šlem,a kamoli opremu kompletnu...to bilo nekada,kod Karađorđa,ovaj vodio rat iz fotelje...jedne čizme nije ogulio za celu karijeru...provereno,samo menjao modele nove...ko čarape...pričaj to nekome ko nije bio u to vreme u vojsci...

obican gradjanin

pre 11 godina

Strasni zlocini su pocinjeni u Hr i BIH ali udruzenog zlocinackog poduhvata NIJE BILO ! Zalosno je da su najvise civili stradali kao u svakom ratu... Krivi smo svi mi- koji smo ih birali ...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Na toliko toga sto je rekao bi mogao replicirati, ali mi se neda. Ti si kao vojnik gubitnik, kao i tvoja vojska i sve vojske tvoga "šefa" s kojima "niste imali veze". Utjeha ti je eto to sto nisi ratni zločinac. Velike li utjehe.
Hrvati ludi pa slave svoje generale (nisam od tih da se razumijemo), Hrvati slave pobjedu i pobjednike. Ko bi vas trebao slaviti? Niko ne slavi porazenog generala.

podraščanin

pre 11 godina

Zadar je odavno bio poznat kao zmijsko leglo ustaša. Ako ga je Perišić granatirao. Zaboravljate da ste vi pre toga napali kasarnu JNA u tom gradu.

Siniša

pre 11 godina

Perišiću nemaš ti veze sa pravdom,kriv si ti kao svi ostali "pošteni" samo ti je ovo nagrada jer si predao Državne tajne onomad za vladavine Demokrata.

Petar

pre 11 godina

Bio je u pravu kad je rekao da obrazovan i pismen general moze da se bori na svakom frontu. Svi odgovori su bili jasni, konkretni i razgovetni. Susta suprotnost od proslog "Utiska Nedelje" gde su gosti uspevali u jednoj recenici da utvrde da "mleko valja, ali ce se povuci jer je dobro" i slicne politicke nebuloze.

Jad i bijeda

pre 11 godina

Imao sam u to vreme nekih 18 godina, coveku skidam kapu, duznost mu je bila da brani zemlju, ko ne misli tako taj je bolestan u glavu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vasili, 3. mart 2013 04:57)

Pa on nije branio zemlju čije vojske je general bio. JNA je valjda trebala biti vojska svih naroda u SFRJ, zar ne? On je SFRJ razarao, tako što se svrtao uz velikosrpku politiku Slobodana Miloševića i to je branio. Izdao je svoju zemlju, sudjelovao u agresiji na Hrvatsku i BiH, izgubio je sve ratove i još kaki. Bljak bljak bljak!

Strahinja Stojanovic

pre 11 godina

Pa ljudi bre ja koliko vidim ovde ima vise negativnih nego pozitivnih komentara sto je jedan Srpski general izasao iz zatvora. Pa ovi Hrvati su nedelju dana slavili kad su ona njihova govna izasla NEPRAVEDNO iz zatvora, ja garabtujem da u Hrvatskoj ne postoji 1% ljudi koji je to osudjivao. A mi nase ljude pljujemo i omalovazavamo ejjjjj Srbijo!!!!!! "Neoprostivi su Srpski zaboravi"

The Clash

pre 11 godina

Perisic kaze u zatvoru:"Upuceni smo jedni na druge,da bi lakse opstali".Hm,slican se slicnom raduje.Zanimljiva je ta situacija u zatvoru.Upuceni su jedni na druge kad su oni u g.....,a nisu bili upuceni kad je trebalo spreciti ratove.Ti isti generali,vodje(politicari)bolovali su od viska patoloske sujete,sovinizma(vulgarnog nacionalizma),laznog patriotizma i potrebe da udju u istoriju kao"neko ko je nesto uradio za naciju".Vecina ih je obezbedila svoje porodice:Milosevic,Tudjman,Sljivancanin,Cermak,Markac,Pavkovic,Perisic itd,itd.I sada mirne duse mogu licemerno kao Gotovina pozivati"Srbe na suzivot",iako tim Srbima mnogo toga nije obezbedjeno u Hrvatskoj:od imovine,do osnovnih ljudskih prava.Onda finalni dokaz ovoj tezi i poentiranje Sljivancanina cestitkama Gotovini na oslobadjajucoj presudi.Meni nije cudno njihovo ponasanje,ali je jadno videti ove narode kako cmizdre i kako se raduju oslobadjanju njihovih"heroja".E ta beda ljudske svesti mi smeta.Sud u Hagu je cista lakrdija.

mex

pre 11 godina

Da smo mi posten i normalan narod (tu racunam i bosance i hrvate) sami bi sudili, tukli i vesali zlocince i sami sebi dokazali ko je imao interes da ratuje i ko podstrekivao i odobravao zlocine
Visile bi na hiljede ljudi ali tada bi savest normalnog naroda bila cista i 100% istina bi se znala!

Ovako neki sud tamo daleko lupa glavu o zid da dokaze povezanost dela a sve tri strane lazu cim zinu pa i stite jedni druge, a mi kao narod bez mozga tu pametujemo i pljujemo ih a samo nismo spremni da uradimo LJUDSKU i COVECNU stvar a to je da sopsteve ZLOTVORE sami presudimo!

RH

pre 11 godina

@ ako cemo biti iskreni hrvati su u ovim sukobima najbolje prosli i dobili su i vise nego sto im pripada
(rs, 2. mart 2013 22:17)

Što je to, koja je to i najmanja stvar koju su Hrvati dobili u prethodnom ratu a da im ne pripada odnosno nije pripadala?

ua crvena bando

pre 11 godina

Govoreći o Miloševiću, Perišić je rekao da on nije bio nacionalista i da nije kriv za ono za šta je bio optužen pred Haškim tribunalom, već da je samo branio interese srpskog naroda...Sve si mi rekao,tacno je,lepo kaze narod ,ne moze od g.... da bude gibanica..

Kukurz

pre 11 godina

Da ima zakona i pameti, Perisic bi bio uhapsen na aerodromu. To bi znacilo da Sr. postuje pravni poredak sopstvene zemlje. I indirektno bi stavili do znanja drugima i sebi, da ne priznajemo selektivnu pravdu. I da je jedini koga su pustili njihov spijun.

toša

pre 11 godina

Pa naravno da Milošević nije bio nacionalista. On je bio komunista. Čak je i 29 novembar zadržao kao državni praznik i to onda kada su ga svi drugi ukinuli. Čak je i državu stvorenu 27 aprila 1992 godine nazvao Savezna Republika Jugoslavija (a nije morao, mogao je nazvati Republika Srbija da je bilo istina da je želeo Veliku Srbiju budući da u Hagu pričaju da je Milošević i Crnu Goru smatrao za srpsku zemlju. Da jeste bilo tako ne bi uopšte ostavljao Crnu Goru kao činioca federacije pored Srbije već bi je jednostavno ukinuo i pripojio Srbiji a to nije uradio niti je planirao).

naissus

pre 11 godina

"U sreću se uzda lud, a pametan u svoj trud. Istrajno smo radili na dokazivanju istine, i na sreću to smo dokazali. A drugostepeno veće, uz uvažavanje mišljenja u prvostepenom postupku, donelo je odluku koja odgovara istini“, navodi Perišić za B92.
Ipak na srecu dokazali a uzdali se u svoj trud... mislim ipak da je u pitanju nagodba, a ko zna sta se dogadja iza kulisa. ipak braco srbi, hrvati slave svoje generale a mi po svemu nasem pljujemo. a i prosli rat i kosovo smo izgubili iskljucivo zbog nase nadaleko cuvene nesloge... postoje li ikakvi dokazi da je covek bio am. spijun? ne. znaci nije kriv dok se ne dokaze suprotno... ko ne ceni svoje nece ni biti cenjen od tudjih...

d

pre 11 godina

Apokalipso danas
Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.

Слађан

pre 11 godina

право да ти кажем није изненадила ни нас грађане Србије у Хаг би поверовао да је праведан оног тренутка када би пустили све српске затворенике (као што су пустили све остале других националности) у твом случају је очигледно да си ти имао дил са њима ,да се види ето како тобож хашки трибунал ослобађа и србе...е мој момчило служио сам армију док си ти био главнокомандујући и мислио сам да си прави генерал али као што наш народ каже ...мислити и с... није исто

Glavati Mile

pre 11 godina

Zadar 'all star team":
Momcilo Perisic, Atif Dudakovic, Martin Spegelj (sluzbovali u Zadru), Slobodan Milosevic (sluzio JNA u ZD), Momir Bulatovic (odrastao i pohadjao skolu u ZD), Ljubo Magas-Zemunac (rodjen u ZD), Ante Gotovina, Savo Strbac, Sima Dubajic (stanovnici grada Zadra :))))...

ky3ma

pre 11 godina

general perisic se oseca kao slobodan covek, i kao takav ocigledno sme da prica sto misli a za to sto prica ima potvrdu suda. u svakom slucaju lepo je videti kako je srecan jedan slobodan covek. ovo je pobeda i za srbiju jer je prakticno najvisi u hijerarhiji armije oslobodjen optuzbi. kao sto je rekao jedina razlika u ratovima 90-ih je podrska. nasa podrska su bili rusi a moguce da su tada bili najslabiji u istoriji. tacnije 1999 su rusi bili sa najmanje novca u drzavnom trezoru. nesto tipa 19 milijardi. sada srbija ima 10(mada skoro nismo culi iznos rezervi) p svi vidimo kakava smo beda.

baka

pre 11 godina

E pa cim vidim "zatocenici" ili tako neku izopacenu srpsku rijec odmah znam sa koje strane dolazi. Kada ti Hrvat kaze da si pusten jer se svidjas amerikancu onda nema sto nego da se okrenes i nastavis svojim putem (iako bi bolje stojale batine i bile realnije, ovo je ipak zlatbo doba ljudskog roda tzv "DEMOKRATIJA" pa se to ne smije ). Steta sto to nije javljeno na vrijeme pa da se izadje na ulice i proslavi malo i posalju poruke kako ipak Srbi nisu gebocidni kao sto nas izvrcu ruglu i da je ovo dokaz...kao sto su ovi proslavljali koljace preko grane lijevo

hladan tus

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...
Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

i da,kako objašnjavate podatak ,da mi imamo više generala u Hagu, nego gro država u vojsci na dužnosti, u odnosu na broj stanovnika???,pa u vreme Slobe bili smo drugi na svetu po broju generala posle Rusije?!,sada ih imamo u penziji preko 750...neznate vi ništa...delili su sebi činove ko perece za doručak i sve je proverljivo...zato smo i tu gde smo...sve o grbaču ovog naroda...moja majka ima radni staž 35 godina kao radnik,ima penziju 13 hiljada?!,a general ima 130?!!! plus privilegije uz to...najcrnje je što mu je te pare moja majka zarađivala i vaše...let aviJonom vlade, za ovog poslušnika USA, koštao je ovu državu preko 10 hiljada Evra,a žena nam umre zbog 18 hiljada nismo mogli da izdvojimo za operaciju srca?!?,eto vam odgovora što je Srbija prokazana u svetu...poslušnici

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

iskren da budem ja i nisam znao da je ovaj penzos u Hagu!?,toliko se borio i batrgao da se čulo do susedne sudnice izgleda...Šešelj bar čovek rešio da da život za ono što je i započeo,to je časnije 100 puta pa makar bilo i iz pogrešnih uverenja,ali je časnije,a ovaj?!..pitajte ga šta mu piše na sablji?!,nema taj ni časti ni obraza...nekad su vijskovođe vikali ...zamnom junaci!!!,a ovaj?!,de mi je kafa?!,celog veka...ajde idi unuke vodi i proživi taj život ,ali kad dođeš do kraja nadam se da će te bar polovina ljudi kojima si doneo nesreću posetiti u savesti i da će boleti do vrištanja....kako njini tako i naši...

ana andjelka

pre 11 godina

Svi rade u interesu naroda--- i sadasnja vlast i prosla i svi generali i Milosevic i Mladic i Seselj i Beko i Miskovic i sva ostala bagra a tom istom j...... narodu sve gore i sve teze. Izgubilo se sve sto se moglo izgubiti - i zivoti i teritorija i standard i moral i ugled .... ama bas sve i NIKO NIJE KRIV!!!!

TITTO

pre 11 godina

. ..Eee PerišiCHu - onda te neće iznenaditi i kazna SFRY vojnog suda Narodne armije Jugoslavije (NAJ) tj. bivše SFRY - JNA što si ti i mnogi drugi poput KadijeviCHa, Šljivančanina, MladiCHa & Co. IZDALI ŠAKOM i KAPOM. ..TITTO. ..

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

Apokalipso danas Da bi bio načelnik Generalštaba general Perišić je morao biti profesionalni vojnik, koji je završio odgovarajuće škole za to. Pored toga čovek je završio i psihologiju. O čemu ti govoriš.
(d, 03. mart 2013 00:45)
..he,problem je termin "vojnik",?!,ti slabo razumeš organizaciju vojske,danas,a i ranije u vojsci imaš:vojnike i starešine,vojnik je beda onaj koji sve radi od kruga do ratovanja,a starešine su Perišić i slični,jel ti sad jasno?,To samo laici zovu oficire vojnicima,reci mu to na poslu ako smeš ima da te proganja do pakla i nazad...primer:Pekara,u njoj rade pekari,normalno,da li se i direktor te pekare zove pekarem?probaj da mu kažeš to,a ne direktore...tako i Perišić,on je za javnost vojnik,a u praksi direktor u fotelji sa slugama i kuririma za sve i svašta...on nikada nije bio vojnik u pravom smislu,bio je "pitomac"tj.student,pa oficir ,odmah,dakle direktor...ja sam vojnik 20 godina i nemoj da mi pričaš bajke...o vojsci,jesi se o vojsci informisao na 2 RTS..emisiji Dozvolite?,e ako jesi,onda si u pravu...tako je kako ti kažeš..mda

Kreator68

pre 11 godina

Komunistički, maršalov general kaže da se borio protiv nedemokratskog režima Miloševića!? Pa, recimo i da jeste, ali kada? U svakom slučaju drago mi je što je izašao, jer krvnik nije bio.

apokalipsa u ponedeljak

pre 11 godina

"...ali onaj ko ne poštuje svog oficira, generala, slušaće tuđeg oficira i tuđeg generala“, kaže Perišić...Pa i slusamo ih! Inace ne bi ni bili u zarobljenistvu pardon, Hagu!(hladan tus, 03. mart 2013 04:01)
....u orginalnom izvođenju ta "poslovica",je ..."ko ne hrani svoju vojsku,hraniće tuđu",ali je naravno Genša i to prilagodio sebi,slušati generala?!..hahaha,ustvari oni sve prilagode sebi i pustaju vodu samo na njihovu vodenicu,bilo,biće,ostaće....Srbija,ojha...do konačne propasti sa SNS-om!