Petak, 01.03.2013.

00:26

Državni vrh: Definisana strategija

Srbija traži od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Prištinu kako bi i ona pristala na ustupke radi uspeha dijaloga, kaže Marko Đurić u Predsedništvu.

Izvor: B92

Državni vrh: Definisana strategija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

gospodja ministarka

pre 11 godina

Ne može se doći do održivog rešenja, ako je jedna strana potpuno nezadovoljna", rekao je Đurić-ključna rečenica.Dosta je njihove torture.Ne treba popuštati

Tiha

pre 11 godina

@apokalipsa danas
Svako ima pravo da se nada, ali vi ste sa svojim pesimiymom preterali, ali zaista. Ova vlast zaista pokušava da izvuče maksimum, i da pokušava da uradi nešto za građane Srbije. Mislim da je narodu dosta pesimizna,i da gleda malo opstimičnije.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Rešenje je na dohvat ruke. Državni vrh, da pod hitno prihvati sve predloge, sugestije i savete g-dina Vuka Draškovića i SPO! Ukoliko to učine, diplomatski trijumf i status kandidata su realnost.

apokalipsa danas

pre 11 godina

(Tiha, 01. mart 2013 19:59)
Tiha,ajd' budi tiha, stvarno...nečujna..toliko nebuloza si napisala čudo jedno..pa ženo,Dačić se zalaže za podelu!!!aman gledaj vesti malo..nije 1999.godina,2013 je...a i podelu je promovisao Đinđić pa ovaj prepisuje,misli biće popularan...i to, vadi se na naj premijera Srbije ikada,malo morgen...potpisaće kapitulaciju evo nezvao se ja Radomir,mogu Audi da uložim na to,ćaletov!

novica952

pre 11 godina

Mislim da se Međunarednoj zajednici a tu mislim na Ameriku i EU staviti do znanja da nema daljeg napretka u pregovorima sa prištinom i da Srbija ne može više da bude zemlja koja se mora ucenjivati i kinjiti da učini ustupke na svoju štetu a na korist samoproklamovane države Kosovo. Dali će to shvatiti i gospođa Ešton, File i ostali iz družine u Briselu ostaje da sačekamo polovinu aprila jer je sigurno da će se u narednoj rundi razgovora četvrtog marta neće desiti ništa senziacionalno. EU mora da shvati da i priština mora da učini određene ustupke srbima sa severa da bi pristali da se integrišu u njihov pravni sistem.

Tiha

pre 11 godina

Nadam se da će vlast izvršiti pritisak na međunarodnu zajednicu da pritisne Prištinu na kompromis. Verujem da će Ivica Dačić zaista učiniti sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Srbija zaista ima kompromisno rešenje za obe strane, i da Ivica Dačić ne pravi nikakve ustupke. Platform je jedino rešenje koje brani Ustav Republike Srbije. Ketrin Ešton zaista mora da popusti i da Hašima Tačija natera na ustupke jer je bi to bilo rešenje i za albansku stranu i srpsku stranu na KiM. Nikakva podela KiM ne dolazi u obzir.

boticeli

pre 11 godina

Шта очекивати од садашњег државног врха? Главни кривци за Косово који су га и направили 90-тих година. Драго ми је што сада они решавају тај проблем пошто су га они и направили. Искрено не очекујем много и нешто спектакуларно, пошто су ти исти допринели да сада треба да будемо задовољни и понуђеним мрвицама а раније је могло много више.Требало је само да се слуша највећи Визионар у Србији којег су они хапсили, пребијали, називали га издајником (и дан данас), над њим извршили два атентата. Мислим да је јасно о коме се ради. А што је најважније не могу пиромани да гасе пожар пошто нису обучени за то. Они знају само да праве пожар и да га још више распирују, то им је у крви!

Aleksandar

pre 11 godina

Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?!
(Coco Bill, 1. mart 2013 15:15)

Ih, kako šta? Pa evo ovo što živimo već 20 i kusur godina, i vidi kako nam je divno, lepo i šareno... Niko nije rekao da alternativa mora nužno biti bolja, je l' te...

CG

pre 11 godina

Treba ici jos jedan korak dalje i jasno reci EU-u da ce svi dosadasnji dogovori pasti u vodu ukoliko ne dodje do zadovoljavajuceg rjesenja u vidu zajednice srpskih opstina sa punom izvrsnom vlascu!

Kosovski Albanci su imali 14 godina da dokazu svoju "demokraticnu vladavinu" nad Srbima i rezultat je da je od 1000 ubijenih Srba samo jedno ubistvo rasvetljeno,da 200.000 Srba i dalje ceka povratak na svoju rodnu grudu!
Ovakav apartheid rezim je apsolutno neprihvatljiv u Evropi 21 vijeka i zbog toga sam siguran da ce zapadnjaci,ako iznesemo valjano nase argumente popustiti po tom pitanju...

Sta Albanci o tome misle je apsolutno nebitno,oni su samo bezpomocni pijuni...

Majkica

pre 11 godina

Nestatusni deo Ahtisarijevog plana je dobra ponuda.Prihvatajte to što se nudi,jer iz iskustva znamo da posle ni to nije moguće, ako se ne prihvati u odgovarajućem trenutku.

From

pre 11 godina

"Prvo odvode Jevreje. Ne bunite se jer niste Jevreji. Onda odvode komuniste. Ne bunite se jer niste komunisti. Na kraju odvode vas jer više nemaju koga."
Tako je i sa teritorijom!

Kompleksi su čudo !

pre 11 godina

Bucko "razmisljam"
Definitivno treba da promenis nadimak u Bucko lupetam jer je mnogo adekvatniji sadrzaju tvojih komentara. Da si makar bio 5 minuta u toj albanskoj paradrzavi znao bi da je vecina mleka tamo iz Srbije i da im nije palo na pamet da prestanu da kupuju iz Srbije na vest o zagadjenosti. Mozda tamo priznaju samo americke standarde koji dozvoljavaju visi nivo alfatoksina u mleku. Isto tako, da si makar 5 minuta bio u Tacijevoj "drzavi" video bi da je Srbija i ovakva kakva je, Svajcarska u odnosu na tu albansku paradrzavu. Imas na sajtu CIA-e zanimljive podatke u vezi "drzave kosova" gde vrlo jasno pise koliko su "civilizacijski" i na svaki drugi nacin napredni i "bliski" zapadnim standardima. Uostalom, ako je "drzava kosova" tako super i Srbi sa Kosova treba da su presrecni sto tamo zive a ne u Srbiji, kako objasnjavas da ti isti Albanci nisu u stanju da ispune uslove za beli sengen? Zar to za njih, tako moderne i napredne ne bi bila sitnica? Ili nastavi da lupetas, ocigledno da tebe ipak motivisu neki drugi razlozi za komentarisanje koji nemaju veze sa stvarnim stanjem ni na Kosovu ni u Srbiji...

vesa

pre 11 godina

Vuka Draskovica treba poslusati, on vec godinama prica o resenju kosovskog problema. Da smo slusali Vuka devedesete godine nam ne bi bile onakve, a sigurno bi prosli i bez bombardovanja. Da li neko moze da mi kaze zasto se samo Vuk i SPO zalazu za otvaranje dosijea?

ana

pre 11 godina

Mislim da su nasi politicari izgubili kompas, ne verujem da ce doci do bilo kakvog dogovora i da ce opet Srbija ispastati ovo vec predugo traje ...

Luda Mira

pre 11 godina

Da su lepo prihvatili nestatusni deo Ahtisarijevog plana, kao sto je Vuk Draskovic rekao, ne bi izgubili Kosovo, ali Vuk je tada proglasen za izdajnika. E pa sada ''dragi moji'', cupajte kosu sa glave!

NIkola Jovanovic

pre 11 godina

Potrebno je prihvatiti nestatusni deo planaMartija Ahtisarija kao polaznu osnovu za zavrsne pregovore oko statusa Severa. Sa ovom stavom Srbija dobija datum za otpocinjanje pregovora, i to je svima jasno. Medjutim simptomaticno je da uvek od 90-e na kraju bude onako kako predvidi gospodin Vuk Draskovic. Program Srpskog pokreta obnove je lekovit, ali i jedini moguci za Srbiju i njene zivotne interese. Nije dovoljno govoriti o selektivnoj borbi protiv kriminala i korupcije, nesme se selektivno uzimati odredjeni predmeti iz dosijea kriminogenih sredina i korumpiranih clanova administracije, potrebno je otvoriti dosijea kako bi se piramida usuda urusila sama od sebe. Dakle gospodo iz vlade Srbije na casove iz drzavotvorne politike kod Vuka. Vuk je to zasluzio a i vama ce biti lakse.

apokalipsa danas

pre 11 godina

Strategija vlade:..osnovati savez nesvrstanih sa; Angolom,Tadžikistanom,Kurdistanom,Zimbabveom i kao prvog predsedavajućeg saveza...Severnom Korejom.

ZevS

pre 11 godina

Ma sada samo iznesite svoje vidjenje resenja i ako im se svidja svidja a ako im se ne svidja Boze moj ne moramo ni da se dogovaramo.

Nemanja nbg

pre 11 godina

Beqa kažeš da je Kosovo i Metohija 100 godina bilo pod okupacijom Srbije.Okreni se malo oko sebe ,uoči manastire starije od tvoje nacije.Pre će biti da ste za vreme turaka okupirali našu svetu zemlju.

Kruna

pre 11 godina

Dve decenije jedino Vuk Draskovic govori istinu o Kosovu i Metohiji.Danasnji vlastodrsci su se izgubili u vremenu i prostoru i ne resavaju problem.Problem se resava mirnim putem,na korist svih ljudi koji zive tu.Breme devedestih godina je tesko,ali upravo su sadasnji politicari koji su na vlasti to breme narodu i postavili na ledja.

zoki

pre 11 godina

"Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?! (Coco Bill, 01. mart 2013 15:15)"
Evo ja cu ti reci. Alternativa je da ocistimo drustvo od lopova i korupcije, da se radi i da se ceni rad. Alternativa je da obnovimo proizvodnju, da izvozimo ono sto imamo, a to je hrana, a ne da uvozimo hranu kao sto danas radimo. Alternativa je da se bavimo sobom, a ne da zivimo od praznih obecanja i sake eura iz pretpristupnih fondova, zauzvrat se ponizavajuci i dajuci izmedju ostalog deo teritorije.
Mislis li da je 1914 Srbin bio lud, pa je zato cenio sebe i nije dozvolio da ga ponizavaju? E zato smo tada i bili cenjeni, a danas posto smo ponizni i jadni ne ceni nas niko.

Xhefi

pre 11 godina

@Nakon sastanka državnog vrha u Predsedništvu Srbije u Beogradu, Đurić je novinarima rekao da Srbija neće odustati od dijaloga ali da traži formiranje zajednice srpskih opština i da smatra i da Priština mora da pristane na "teške ustupke" radi postizanja trajnog i održivog rešenja.@

Pristina sigurno bi prihvatila te"teske ustupke" ako bi i Beograd prihvatio slicne ustupke za albance na presevskoj dolini koji zahtevaju da se primeni isti princip u odnosu sa zahtevima srba na sever Kosova. Jer, ako su za Beograd neprihvatljivi zahtevi albanaca na presevskoj dolini, zasto bi za Pristinu bilo prihvatljivo nesto (slicnost) sto za Beograd je neprihvatljivo.

hijavata

pre 11 godina

Ma najbolje resenje sto je predlozio SPO - neka ide prica da se prihvata nestatusni deo Ahtisarijevog plana, pa da vidimo sta ce Kosovari odgovoriti, neka se "cesaju" malo ;)

Nislija

pre 11 godina

Oni su nas unistavali 90-tih, iste "face" rada to isto i sada!Cine to direktno, ali i iz pozadine! Ja mislim da je krajnje vreme i da Vuk dobije svoju priliku !

Zeka Rodzer

pre 11 godina

Svima je jasno da se ne pregovara sa Kosovom(nego sa svetskim silama) tako da se plasim da ce biti mnogo vise ustupaka sa nase strane - sto je definitivno uzasno!

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

ajmo sad na ponovni brifing kod Tome,da napravite strategiju ko će prvi na kanal kod Angele u ponedeljak!

Tarzan

pre 11 godina

Da odmah bude jasno... Srbija ne pregovara sa Kosovom vec sa onima koji "govore kroz Tacija" i koji su ucinili da Kosovo postoji kao sto je danas a to su EU, predvodjena Nemackom i USA. Mislim da je to svima jasno.. ili treba da crtam? Srbija u ovom trenutku ima 2 izbora - ili ce da pristane na sve uslove "kosovske strane" i tako se odrekne drzavnih i nacionalnih interesa na duzi rok (ako ne i zauvek)a sve zarad ulaska u EU u kojoj ce biti drugorazredni (ili mozda trecerazredni) clan ili ce povuci crvenu liniju i reci - ispod ovoga ne idemo ni po cenu da se clanstvo u EU dovede u pitanje. Jednostavno receno, od Srbije se trazi da od 2 zla izabere "bolje". Da li je Srbija toliko velika da moze i sme da se odrekne 15% svoje teritorije sa svim prirodnim i privrednim resursima (u koje su ulagali gradjani Srbije godinama - ima nas jos koji pamtimo fond za nerazvijene)? Zapitajmo se, svako za sebe, da je u situaciji da bira izmedju ova 2 izbora koji bi odabrao? Da li je to clanstvo u EU zaita vredno te zrtve koja se trazi (samo) od Srbije? I zasto toliki fanatizam za ulazak Srbije u drustvo onih koji su u poslednjih 20 i vise godina sve cinili na stetu interesa Srbije? Cemu taj mazohizam? Ja sam mislio da smo shvatili do sada da "EVROPA IMA ALTERNATIVU"! Necu biti razocaran ako Srbija ne dobije taj datum za pregovore ali cu biti strasno razocaran i ljut ako se ne rese sve sporne privatizacije, afere, kradje, lopovluci.. ako se u Srbiji ne "pocisti dvoriste"!

SasaSPO

pre 11 godina

Na ovakve sastanke ne treba zvati Vulina i Kariće.To je kao da sa ulice kupite ljude koji nemaju nikakvu snagu.Vučiću svaka čast sve dok provodi program normalne,evropske Srbije za koju smo se borili devedesetih.Iako je tada Vučić bio na pogrešnoj strani poštujem što se promenio i shvatio šta je dobro za zemlju.

Gete

pre 11 godina

Kakva ozbiljnost,kakva posvecenost,kakva odgovornost!Daj,Vucicu,rasteraj ekipu i raspisi izbore!Nema ti nista od Dacica i Dinkica,kao da to sam ne znas!A,Toma nek ne smeta!Ostaces i ti bez poverenja ako nas budete mrcvarili ovako!

Sandrčak

pre 11 godina

U celoj priči najupečatljiviji je Dačić, koji se hvata za glavu, uz komentar da ne zna više šta da ponudi. Pa,druže, ne motare njima više ništa da nudite, to je ionako vaš bivši vođa rešio odavno. Hajde da se okrenete malo ka nama, građanima srbije, i da nam ponudite svoju ostavku.
P.S. Trebalo je, zaista je trebalo svojevremeno poslušati mudre reči i predloge gospodina Vuka Draškovića.

crni domino

pre 11 godina

Gospodo, ovo je strategija koju smo otkrili kod vas:

Problemi + brige + nezdrava hrana = Siguran rak!

I svi problemi su reseni na vase zadovoljstvo...

dragan

pre 11 godina

Prihvatite Ahtissrijev plan kao osnove za daljne pregovore, ubedjen sam da ce to MZ prihvatiti i izvrsiti pritisak i na albansku stranu da bi se postigao konsezus.
Tako nesto predlaze Draskovic vec par godina, nemamo vise izlaza ma koliko sve to bolno bilo.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Stranke koje čine državni vrh su devedesetih čitavu deceniju koristili kosovski problem u politikantske svrhe. 1999. problem je eksplodirao i zbog pogrešne postavke njihovog vrhovnog komadanta, udaljio našu državu sa KiM. Od tada se ništa nije promenilo ni u narodu ni među "patriJotama". Marketinški rodoljubci izbegavaju da vuku nepopularne državničke poteze, a birači ih zbog toga nagrađuju dok država propada. Sada su se gospoda iz SNS i SPS suocila sa pozicijom poraženog koja je zadesila Srbiju kao posledica njihove bivše anti-evropske gubitničke politike. Ako su zaista promenili politiku moraju sve učiniti da u pregovorima dođu do maksimuma mogućeg. Ukoliko pregovori propadnu zbog njihove potrebe da očuvaju rejting, Srbija će se vratiti u devedesete, a kosovski problem će se rešavati bez učešća naše države. Dovoljno je samo prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana i time pritisak EU za popuštanje u pregovorima usmeriti ka Prištini.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ponavljajmo svi datum, datum, datum, datum... stvarno je mnogo lakse nego pre, kada je moralo Tito-.partija, Tito-partija. Preko 80% Nemaca je izricito protiv prosirenja EU ( i ovako misle da se otislo predaleeeeko), a ove godine su im izbori. Dzabe ste nas prodali.

Жика

pre 11 godina

Влада има план да нема план!Јао људи,па послушајте Вука,немојте опет да одбијате његове идеје па да их накнадно и по скупљој цени прихватите.

Ordinator

pre 11 godina

Napravite već jednom te ustupke koje ćete napraviti kad-tad i prestanite nas mrcvariti navodnom brigom koja je odavno rešena.

PetarM.

pre 11 godina

Jel nekome u Srbiji jasno sta ova vlada i predsednik rade, Eston je juce rekla da Srbija ima smao jednu soluciju a to je da prihvati uslove drugu stranu Albansku nije spomenula. Da li je skupstina upoznata sa namerama sta planira ova vlast da uradi i prihvati , ko njima daje za pravo da predaju deo teritorije samo zato sto su sastavili jedva neku vladu a pre toga su jedni druge optuzivali za kriminal, Vucic doneo zatvorsko odelo sa imenom Dinkica u skupstinu pre izbora. Sami su krivi sto su dovedeni pred svrsen cin jer su sve prihvatali i ispunjavali naredbe cak mnogo gore nego prethodna vlada i Tadic sto mi je tada pre izbora bilo nezamislivo i zato sam glasao za SNS. Vucicevo ponasanje u Nemackoj je ponizenjenje kakvo Srbija nije skoro dozivela.

Hektor

pre 11 godina

Ovako treba postupati kada je rec o najvisim drzavnim pitanjima!Sto se tice Kosova,ne smemo ustuknuti,u suprotnom bi to znacilo prihvatanje Tacijeve ideje o nevladinoj organizaciji!

Vladimir

pre 11 godina

Sasvim je normalno da trazimo isti tretman u pregovorima od strane medjunarodne zajednice. U porslosti su znali da imaju dvostruke arsine, a od velike vaznosti je da sada budu objektivni.

YYYYY

pre 11 godina

Pa upravo lepo receno kao i za ljubav, tako i za razgovor je potrebno dvoje, ne mozemo samo mi da prihvatamo neke stvari koje ne idu nama na ruku a oni kada treba tako nesto da prihvate onda se povlace i nece da razgovaraju, jeste da u Dacica nemam ni trunku poverenja ali ovi ga preterase.

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Biljana, 01. mart 2013 11:53)
pa sad ćeš dobiti još jedan aneks na 15 hiljada,zato što te ne interesuje Kosovo,mleko,kukuruz,blekberi,koferi razni,megatrend,zapošljavanje preko veze,istorija političara....nego si samo verovatno glasao za Radomirov Audi A6...biće ti jasno jednoga dana...kad ne budeš uopšte imao platu,dakle uskoro...

Beqa

pre 11 godina

Fleksibilnost Kosova dokazuje se samom cinjenicom da je uopste spremna da razgovara sa Srbijom posle svega sta je Srbija cinila na Kosovo. Imali ste Kosovo sto godina pod ukupacijom, izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju...sta hocete sada! Imati Srbiju kao suseda je bajveca kazna sto se moze dogoditi jednoj drzavi!

agim

pre 11 godina

Pa zar nije Kosovo TAKODJE uz veliki pritisak pristalo na asociaciju srpskih opstina ? Na fusnotu ? Na decentralizaciju cime je stvoreno mnogo drugih srpskih opstina gde je geografski uslo i mnogo albanskih sela ? Na srpski kao sluzbeni jezik na celim Kosovu iako na Kosovu zivi 5-6 % Srba ? 20% kosovskog parlamenta je rezervisano za Srbe iako Srba ima 5-6 % ? Pa zar to nisu kompromisi demagozi jedni dokazani ? I ja se pitam sta Kosovo dobija ovim dosadasnjim kompromisima ? Albanci iz preshevske doline NEMAJU ni jedno od ovih prava sta su vec dobili Srbi na Kosovu ??? Nesto znam sigurno, ako Kosovo ne dobije stolicu u UN onda svi bolni kompromisi sa nase strane padaju u vodu, a ovo ni jedan srpski politicar nece ili ne sme da kaze.

Владимир

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.
(Matori, 1. mart 2013 01:06)

Деведесете? ЈУЛ?
Изгледа да је неко преспавао 2хиљадите и ДС, јер после њих свак нормалан је заборавио Миру и 90е.

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

za Baneta Bumbara...:..dragi članu SNS-ovaca...41% od koliko građana ove zemlje?!..Toma je na izborima pobedio za nekoliko hiljada razlike Tadića,a glasalo je oko 3 miliona građana...znači SNS ima podršku oko 1,5 miliona građana u zemlji koja ima 7,3 miliona stanovnika...zar misliš da se tih preostalih 5 miliona ne pita ništa?!...koliko puta je Toma izgubio na izborima?!,ja bih da sam na njegovom mestu odavno pekao samo rakiju na pecaru pradede...al ja imam morala...bar za toliko,što se za vas SNS-ovce ne može reći...činjenice tako govore...oćeš da ih nabrajam?!

Raketla

pre 11 godina

Prema njegovim rečima Srbija ima jasan koncept o uspostavljanju zajednice srpskih opština koja ima nadležnost u mnogim oblastima života i spremna je na ozbiljne razgovore.

Ово може да изјави само неко ко је малопре пао са Марса. Да би неко имао јасан концепт о некаквим надлежностима општинских заједница, какав је овај, о коме прича овај марсовац, претходни услов је да такво нешто постоји и на Марсу, одакле је пао овај несрећник. Претходно мораш сопственим примером, показати своју марсовску дарежљивост и демократски капацитет, успостављањем таквих заједница код себа на Марсу, па тек онда пред друге изаћи са захтевом, да се таква иста решења примене и на другим планетама. У супротном пали ракету и врати се на Марс, џаба си трошио ракетно гориво.

Gjoni

pre 11 godina

Hahaha. Probudio se Dacic.

Draege komsije nama se ne zuri... ionako daleko smo mi od EU. Ako se vama zuri vrlo dobro znate sta trebate da radite. Prestanite da finansirate kriminalce na severu, priznajte Republiku Kosova i lepo ce Nemci da odobre vasu kandidaturu za EU.

Pozdrav sa suncanog Kosova...

Righteous Clan

pre 11 godina

Ne znate šta da radite?E pa Drasković o tome govori godinama.Prihvatite nestatusni Ahtisarijev plan u kome su predviđene srpske zajednice i stavite Prištinu pred svršen čin jer su oni to već prihvatili ali ne sprovode.

nikola

pre 11 godina

koliko puta vec,i koliko puta je svaka runda kljucna a na terenu nista ne donosi.pregovori ce samo ispuniti ono sto evropa i albanci traze a srbija i srbi nece dobiti nista to se vidi iz svemira sve je ovo jedan cirkus.

Miloš

pre 11 godina

Jedno od rešenja i jeste da se aktivnije uključi EU. EU mora da izvrši pritisak na Prištinu ako ne želi da sve što je do sada urađeno padne u vodu. Jedinstvo državnog vrha je veoma važno, ovo je minimum zahteva prema Prištini ispod koga se ne sme ići.

Sirko

pre 11 godina

Eto Dačić je tražio podelu teritorije ali kaže ne daju mu više ovi iz vlade da priča o tome. Dobar nam je Dačić, samo ovi mangupi ga vezuju. Verujem da ste čuli sad pre neki dan, baš prekjuče je rekao da bi podela bila dobra.

nada ZR

pre 11 godina

Umesto sto pljujete dajte bolja resenja.Pa mi se tuzimo sa komsijom za 20cm zemlje necemo da se nagodimo.Kosovo mora da se resi sada jer dosta smo zamajavali EU pricama bez konkretnih rezultata.Sva resenja bole.Ako vlada uspe da ostvari najmanje bolno i to je uspeh.EU je prioritet jer nam donosi vise para investicija.

Biljana

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

m

pre 11 godina

Eh sto nam nije jedna Margaret Tacer, da pokaze ovim apaticnim, bednim luzerima od politicara koji ne vide dalje od nosa, kako se bori za svoju zemlju, kako se narodu vraca ponos i vera u sebe. Otvorite oci, necete ziveti 1000 godina, pokazita trunku pozrtvovanja za opste dobro!

milanchee

pre 11 godina

Jos kad bi samo Dacic umeo da sprovede sve sto se drzavni vrh dogovori...ko malo dete trazi pomoc i drugima uvaljuje vruc krompir, a ovamo je neki veliki premijer...neka se ponasa tako i neka preuzme odgovornost.

Tatko

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.
(saravalovinovacki, 1. mart 2013 09:50)
Mi ne zivimo NORMALNO zato sto ne priznajemo Kosovo? WTF, problem sa kriminalom, neobrazovanom radnom snagom, korupcijom na svim nivoima, losa tj. nikakva infrastruktura (posebno pruge), diplome raznih sega-mega Univerziteta, monopol, politicari koji vise od dva veka jos uvek imaju iste uloge kao na pocetku "karijere", privreda koja je zasnovana na poluproizvodima ili "sklapanju" istih, nedolstatak naucno-istrazivackih centara, odliv mladih studenata i jos milion stvari koje bih mogao da navedem nisu razlog zasto ne zivimo NORMALNO, vec je razlog za to nepriznavanje Kosova i famozni DATUM? Bugari su i u EU i priznali su Kosovo pa zive gore od nas. Dokle god imamo ljudi koji cekaju da im priznavanjem Kosova dodje NORMALAN zivot, a pri tome ne ucestvuju u resavanju bar jednog od gore navedenih problema, nama NORMALAN zivot nikad nece doci, Kosovo sa ovim nema nikakve veze.
Pozdrav svima!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Đurić je naglasio da Srbija na razgovore u ponedeljak odlazi sa definisanom strategijom i sa iskrenom željom da se postigne sporazum i kompromis i spremna je da konstsruktivno razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini.
"da razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini"?

Kosovo treba "ohrabriti" da centralnoj Srbiji da "sustinsku autonomiju" !

ŽIKA PERŠUN

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Jedina alternativa dijalogu je da se latimo pušaka pa u boj na Kosovo ravno. Međutim Srbija ne samo da nema međunarodnu podršku za tako nešto, već Srbija to ni ekonomski ne bi mogla podneti. Tako da alternative dijalogu nema. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

Serbissimo

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova ...", rekao je Dačić.

Dobro jutro g-dine premijeru, ovog suncanog 1. marta.

Zurkolomac

pre 11 godina

Celi jutro nemacke televiziju ogorceni su na Srpsku podvalu zatrovanog kukuruza koga je Srbija isporucila Nemackoj. Kako muslimo da udjemo u Evropu sa ovolik ljigavim ponasanjem?

Konstatacija

pre 11 godina

@Vladimir Arsic
malo si pobrkao loncice.Americko upozorenje nije bilo Hasimu Taciju nego Berisi. Upravo Hasim Taci igra onako kako Amerika kaze.Tako je bilo i u Rambujeu, tako i u Becu tako sada u Briselu. Ne mislis valjda da su Kosovari toliko jaki da nesto ne prihvate ili prihvate

memorex

pre 11 godina

Hahah, pa po koji put vi odredjujete strategiju? Imali ste tajni plan u kampanji, pa ste jedno sest puta menjali definisanu platformu, pa sad opet razgovarate i zamajavate. I sta ce vam Dinkic tamo? On se ni u svoj resor ne razume. Na kraju cete uspostaviti zajednicu srpskih opstina na severu, Srbe na jugu Kosova ko sljivi, ta zajednica ce imati jednu ingerenciju vise nego sto smo inicijalno hteli, i eto ti velike pregovaracke pobede.

Sve što je brzo to je i kuso

pre 11 godina

Brzina kojom se došlo do zaključnih stavova na ovom "iznuđenom sastanku" državnog vrha Srbije, govori da prisutni uopšte "nisu svesni" ozbiljnosti situacije u kojoj se Srbija i njeni građani nalaze?!
O tome govori i izjava za medije savetnika predsednika države Marka Đurića da je Srbija spremna da konstruktivno razgovara o svim elementima "uređenja odnosa u pokrajini", iako to od Srbije niko i ne očekuje, niti traži, kao što je iluzorno očekivanje da će najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice Prištini da "upute ohrabrenje da učini ustupke"...
On the contrary, ohrabrenje će biti u obrnutom pravcu tj.smeru da istraju...
Samo na Srbiji je "to be or not to be" that is a question?!

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Kod ovakvih vest,nema jedna stvar koja je normalna!
"Drzavni vrh" jednoglasno je utvrdio strategiju,da ce svim silama traziti autonomiju za svoj narod na svojoj teritoriji!
Politika zbog koje su dosli na vlast i na kojoj su gradili karijere je "Kosovo uber alles",tako da me pogresno neko ne razume.Ispiranje mozga sa pricom o "nasem" Kosovu,polako prerasta u pricu o "daj sta das",sto bi manje laksativno delovalo kad bi tako nastupao BILO KO,samo ne ova ekipa.
"Daj sta das" i velike reci kao "da se izvuce sta se moze" su uvreda za svakog grdjanina ove drzave i pokazuju da nema ni D od drzave,vec da smo samo neka grupa ljudi naseljena na jednoj teritoriji.
Sistemsko zaglupljivanje gladnog,besposlenog i demoralisanog naroda,kompletna privreda u bankrotu,nedostatak elementarnih ljudskih prava,a tu ne mislim na gej populaciju,nego na zdravlje,skolstvo,sudstvo...POLJANA,a ne drzava...
A vrhunac je sto ceo svet "zabole" sta je njihova strategija!
Zivot nam se pretvorio u limbo na potezu izmedju Djokovica preko Bus plusa i "resavanja" afera do Kosova i nazad.Vreme merimo od izbora do izbora,sa pred-jesenjom euforijom oko parade ponosa...

Medenica

pre 11 godina

Zajednicki rad drzavnog vrha je neophodan da bi se uradilo najbolje za Srbiju i Srbe na Kosovu.
Mora se uraditi najvise sto je moguce a da se ne prizna Kosovo.

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Srbija u ovom slucaju treba da se pokaze kao vest pregovarac, i mislim da uopste ne bi bilo lose ukljuciti i Aleksandra Vucica u te pregovore, makar savetodavno,obzirom da se pokazao kao odlican diplomata.

Branislav

pre 11 godina

Državni vrh donosi veoma racionalne odluke, o tome govori i velika podrška građana novoj vlasti u Srbiji. Verujem da će naći racionalne i realne odgovore na ove komplikovane probleme.

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Pristina ce morati da prihvati predlog o zajednici srpskih opstina. To sto albanski nacionalisti traze nije vise toliko bitno medjunarodnoj zajednici. Skorasnje opomene americke i evropske diplomatije albanskom premijeru dovoljno govore o tome da Zapad nece do besvesti podrzavati albanske maksimalisticke zahteve. Pored toga, srpska ponuda je razumna i odgovara Zapadu, zato ova vlada i ima ovoliku podrsku u EU. Ono sto mene zaista brine, to je sto ce Albanci intezivirati napade na Srbe na KiM, kao sto se obicno i desava u ovakvim situacijama.

TaraS

pre 11 godina

To što se Kosovo smatra nezavisnom teritorijom, ne ide baš u prilog dijalogu. Napori u postizanju zadovoljavajućeg dogovora biće ogromni. Sve su nade da će proteći mirno i sporazumno.

TEAMADU

pre 11 godina

Srbiji nije dat neki izbor, ili će da prihvati pravila igre, koja drugi smišljaju, ili...Pitanje je samo dokle treba iči i šta sve treba Srbija uraditi da bi dobila datum. Vlastima nimalo nije lako, treba se izboriti sa jačima po svim pitanjima. Samo nemoj da kad dobijemo datum zažalimo zbog svih usputnih aktivnosti koje smo morali da uradimo.

Odlucite vec jednom

pre 11 godina

Gospodo vlastodrsci. Borite se sa vetrenjacama. Izjave da je Kosovo srce Srbije, da Srbija nikada nece priznati Kosovo i bla bla samo gradjanima Srbije stavlja omcu oko vrata.Sta mi u stvari hocemo.Ni sami ne znamo.Izgleda da u nekim glavama jos nije doprlo da je Kosovo nezavisno i da nikada nece biti u sastavu Srbije.Kada teskom dijabeticaru kazu da treba noga da mu se amputira on to tesko prihvata ali je zivotu pitanju. Ali zarad politiickog opstanka niko ne sme da spomene da Srbija treba da digne ruke od Kosova.

Milijan

pre 11 godina

Dačić je vešt pregovarač i ako on kaže da je dalje teško, to sigurno jeste tako. Nadam se da će mu državni vrh pomoći i da će naći najbolje rešenje. Po meni sad mi moramo blago izvršiti pritisak na EU, podsetiti ih da su za dijalog, u kojem obe strane moraju nešto da dobiju. Najvažnije od svega je poverenje da niko ko pregovara neće priznati Kosovo i da će se držati platforme i rezolucije.

novosadjanka

pre 11 godina

Vi ste svi potpuno nenormalni. Kakvo Kosovo,kakve price???A to sto vam deca piju otrovano mleko, umiru jer nema lekova,sto je nemastina, to vas ne zanima???? Zasto se drzavni vrh, a posebno preCednik nije oglasio povodom afere o mleku???? On prica o znacaju kulture! Alo bre.....kakva kultura??? Ovde ljude trujete.....sram vas bilo i vladu i vas sto samo penite o strategiji,o granicama. Nikolic, Dacic i Vucic MORAJU da zabodu nos u nase probleme,jer Kosovo vise nije u Srbiji! (jeste kad se trpaju nase pare u bure bez dna i to treba da prestane)

repus

pre 11 godina

господо политичари на власти нема кукања и позивања народа за заклон висте обећали ако гласамо за вас да ће да све решите глас мо вам дали а колико видим вас је ухватила језа када сте сазнали да сте победили биће опет демагогија и никакво решење за народ србије нисте укинули динар који служи за пљачку тихо вас бојкотују у региону све у свему незнате шта ћете а србија стоји и почиње да назадује туга и срамота зар мора све да буде превара што обећате на изборима

crni domino

pre 11 godina

More potpisujte to tamo. Vi ste zabrljali, vi potpisujte! Dosta ste ga tupili a isput i ojadili srpski narod! Zasta ste se god uhvatili, sve se osusilo!
Hocete da ja za vas potpisem?

DariaX

pre 11 godina

Mora se uložiti maksimalna fleksibilnost u predstojećem dijalogu što neće biti nimalo lako. Tj. pažljivo slušati ali, biti obazriv da se ne pređe "dijaloška barijera". To je jedan od načina za postizanje jasnijeg cilja dijaloga.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

...takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA
(marko, 1. mart 2013 07:15)

Srbi iz Srbije su postali građani mnogo nižeg reda nego drugog ali ne zbog Evrope, Amerike ili Galaksije.

Nezaposlenost, glad, suicidnost, depresija, tuga, skupoća, južna pokrajina, srce Srbije sa dva miliona stranaca kao tempirana bomba, nagazna klik mina...Budućnost nam je "svetla" u, ili izvan EU...Kasno je za sve! Nigde smo i ništa smo!

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

u vojsci je u zadnjih godinu dana raspisan konkurs za prijem u službu više od 1000 vojnika-profesionalaca...proverite?!,e sad,kakve to ima veze jelte,pa s'obzirom kako će vlada da očigledno prekine pregovore jel je zaglavila u ćorsokaku,ovo prvo može samo da aludira na jedno...sami donesite zaključak...niste završili jednogodišnji fakultet Megatrend valjda?!,pa da ne kapirate šta će se desiti...ja ovaj put ne idem tamo na bum,bum,tras,tras...a vi kako hoćete..srećno vam bilo...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kosovo nema nikakvog razloga za zurbu, Kosovu je dovoljno da saceka jos koju godinu a dotle ce Srbija koja pije zatrovano mleko ionako izumreti od "ceroze jetre" !
Zamislite samo da Kosovo da bilo koje ovlascenje srpskim opstinama na severu Kosova a one im ponasajuci se u skladu sa zakonom Srbije pocnu uvoziti zatrovano Mleko na Kosovo i "potruju i nji'ov narod" ?
Srbi na Kosovu moraju biti srecni sto zive u civilizovanoj, modernoj i razvijenoj zapadnoj drzavi kao sto je Kosovo a ne u "africkoj Srbiji" gde Vlada "zakonski propisuje TROVANJE stanovnistva !

zorka

pre 11 godina

Ovo ce biti stav Drzavnog vrha Srbije, od istorijskog znacaja. Kosovo treba resiti, datum treba dobiti, ali ne po svaku cenu. Dosta je bilo popustanja, Srbija sprovodi sve a Pristina nista, kakav je to dijalig.

mislilac

pre 11 godina

Sa kim se pregovara. Na našoj teritoriji nalazi se velika AMERIČKA vojna baza.
Nisu Kosovo i Metohiju oteli Albanci, mada im je to dobro došlo.
Znam da ovaj komentar neće proći, ali mi stvarno nije jasno ko to, makar samo u sebi, ne shvata da su problem S A D.

Duplo golo

pre 11 godina

Gledam sinoć sirotog Milomira Marića kako razgovara sa nekom bugarskom vračarom i ona mu objašnjava kako da se reši kosovski problem. Kaže ona, ima neki veliki kamen u Srbiji sa nečim što liči na slovo S pa da u maju i junu na neki svetac krenu sveštenici da ga traže blizu granice sa Kosovom i kada ga nađu neće biti više spora i trajaće bogovetni mir... Možda pomaže, ne može da šteti...A ljudi će lepo da se izvetre i nadištu čistog vazduha pa možda i dobiju inspiraciju kako da reše problem.

некадашњи демократа

pre 11 godina

@ritter Браво! Браво! Коначно да неко види стварност, без медијске завесе...

VER-FR***

pre 11 godina

Od vas je podpisana kapitulacija !--isto tako "drzavni vrh".
I mani se nekog diktiranja, nego sprovedi sto pise u dokumentima !!!
Sve vase "rezolucije" mogli ste dosad slobodno staviti pod jastuk!!!

bezimeni

pre 11 godina

nesposobna je diplomatija srbije i to se vidi nije sposobna da zadrzi crnu goru da dobije republiku srpsku i da zadrzi kosovo.cipar je uspeo iako u mnogo goroj situaciji da udje u eu i pored vecih protivnika turske ,a kod nas tirana,podgorica i federacija vuku konce u beogradu umesto pravih srba.

?????

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova i da kažemo 'nama se ništa ne uvažva, radite šta hoćete'", ....i tebi to do sada nije bilo jasno...pa i neobaveštenom Koštunici je to bilo jasno od prvog dana.,,,prekid ulaska u EU i okretanje drugim pravcima je lek...onda nas ili hoće ili neće...foliranje da nam nema života bez njih je glupost.za nesposobne političare je verovatno tako.Sposobni nadju put kojim se vodi narod i čuva drzava...ali kradjama,lazima,proneverama,surovanja sa kriminalom,nijednoj drzavi nije donelo stabilnost ni u zemlji ni napolju...prema tome takvi političari su ucenjeni i nemaju kud,sem kako im se kaze...a stvar je jednostavna---ako ne znaš kako dalje,daš ostavku...Ko je to do sada uradio?..

VER**

pre 11 godina

Za ovaj drzavni vrh imam samo jedan predlog :Ostavite rezoliciju
svaki pod svojim jastukom i resavajte pravi plan koji
postoji vec godinama u Brüsselu !

FRANC

pre 11 godina

Kako sejes--tako zanjes.
A znas ti to dobro kakav ROD je bio 99-te.
Zato ne mladi prazne slame !
Narod se odlucio kako i ko ce za sebe sejati !!!

VESKO

pre 11 godina

Bojim se da je previse vremena proslo a da se pitanje Kosova nije resavalo. Prvo smo imali Slobino vreme koje nas je odvelo u bombardovanje kada je o Kosovu rec a zatim demokratsku deceniju i vlast koja nista nije uradila po pitanju Kosova osim sto je primala srpske izbeglice sa ove teritorije. I zato sad nova Vlada ima problem, jer dvadeset godina je proslo kako je ovo pitanje aktuelno za zemlju a nista se nije uradilo i sada je sve na njima.

vera

pre 11 godina

Izgleda da je DSS ipak u pravu. Sve razgovore trebalo bi zamrznuti. Ovi pregovori postali su u prvom redu samo farsa a posle i lazna nada ljudima na KiM.

MILOVAN

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Kakva kriza u razgovorima, kada razgovori ne postoje? Problem je vise gastronomske nego politicke prirode. Dacic voli jagnjetinu, a Taci ne jede svinjetinu

Žandarm

pre 11 godina

Ja sam šefe glasao za Vas upravo zbog politike 'podele', jer je to realno ostvarivo. Vaš zadatak je bio da se za tu politiku izborite. Nažalost, stvari ide u suprotnom pravcu.

liljana

pre 11 godina

Dacicu, dizi ruke od pregovora, to ti je jos jedna namestaljka. Neka u Brisel Idu visokoskolac Nikolic i svemoguci Vucic oni i onako nikada nisu bili za Evropu. Maske ce uskoro pasti radikali jednom uvek ostaju radikali.

Gorcin

pre 11 godina

A kad to nije bilo krize u dijalogu?Dosta nas zamajavajte vise, ili priznajte Kosovo, ili napustite pregovore pa da vidimo gde smo i sta smo.Ova zemlja ima osam miliona ljudi koji sve gore i gore zive.Propast cemo i bez Kosova, dozovimo se pameti.

saravalovinovacki

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.

figenwald

pre 11 godina

Zivim za dan kad ce se zavrsiti ova tema, svu snagu sadasnja Vlada ulaze u pregovore, ali izgleda da su neki ljudi slepi kod ociju.
(Petra, 1. mart 2013 09:15)
# Link komentara

Bogami ,i slepi ,pa i pomalo gluvi!

KLUZO

pre 11 godina

Odlično je da se državni vrh sastaje kada su ključne stvari za državu u pitanju i verujem da će zajedno naći najbolje rešenje kako dalje nastupiti u pregovorima.

e-krem

pre 11 godina

Dajte to sefu koordinacionog tela za Presevo,Medvedju i Bujanovac da resi.Ako je covek dobar za jug Srbije zasto ne bi valjao i za sever Kosova.

precanin

pre 11 godina

Srbija je izgubila rat i kaznjava se oduzimanjem teritorije , a, mozda i placanje ratne stete koju je izazvala ! Kakv je to sporazum u Kumanovu potpisan ? Da li i jedan gradjanin Srbije zna ili bio u mogucnosti da ga procita tekst tog sporazuma(kapitulacije), kao i sta se zvanicno desilo u Rambujeu ? Zasto es to krije od naroda i zasto se narod laze, a narod ginuo za neciji cef i inat ??? Sada kada mora da se sve to sto mi ne znamo i sprovede placemo ! Zasto bi neko nama nesto oduzimao tek tako ? Samo zato sto smo Srbi ? Ma ajte molim vas, sta se pravimo ludi, nemamo hrabrosti da priznamo svoje greske i gluposti, koje su nas na hiljade zivota kostalo !!! E sad, kada treba Vlada (ne ova)da objavi narodu sta mora da uradi , ne sme zbog lazi koje je godinama trovala sopstveni narod !!!

Ritter

pre 11 godina

Ameri nece da na Kosovu bude mira da bi mogli da zezaju Evropu a mi smo im se idealno namestili. S druge strane, Nemacka je od 1945 pod protektoratom Amerike, tako da ja ne razumem zasto se iko u Srbiji nada pocetku pregovora i predpristupne kredite iz EU? Posto nema vise razloga da nas bombarduju, treba pokazati malo pameti u ovoj situaciji i povuci crtu. Neka to bude Ahtisari, ili Ahtisari plus, svejedno, treba reci otvoreno EU mi jesmo za priduzenje, donosimo (i sprovodimo!) evropske zakone, ali ovo i ovo ne moze nikako i traziti izvore prihoda u Kini, Africi, Rusiji, gde god, samo da privreda radi i narod ima sta da jede, da pravimo nase mleko (bez toksina) i leba a ne da sve prodamo strancima kao Madjari, Bugari Rumuni...Za pocetak recimo Vuciceva poseta Angoli je dobar potez.

Sladjana

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje jeste da su se sve već dogovorili ali malo tragike ne škodi. Osim toga, mislim da naša Vlada sve radi kako bi dobila datum za pregovore koji se ne maže na hleb! Pored toga, mislim da će vlast mimo nas potpisati sve što se traži od njih, a posle toga mogu građane Srbije da ubijaju na ulicama a EU će da žmuri i zaboravi na ljudska prava!

Bato

pre 11 godina

Dacic spominje regionalnu izvrsnu vlast u mnogim zemljama ali ne kaze da ti regioni priznaju centralnu vlast doticnih drzava dok srbi sa severa Kosova ne priznaju autoritet Pristine. Misli da su albanci i njihovi zapadni mentori naivni i glupi kao sto je srpska politika bila zadnjih 20 godina. Ako srbi priznaju Pristinu onda nije nikakav provblem da dobiju i izvrsnu vlast. E, tu lezi problem Dacicu.

Miloš

pre 11 godina

Naravno da će biti sve teže razgovarati sa Prištinom, to nam je jasno. Ali od platforme i rezolucije ne treba odstupati. EU mora da uvidi ko nije za dogovore. Samo prihvatanje albanskih zahteva više nije moguće.

WIKI

pre 11 godina

Dobro je da se državni vrh sastaje oko ovako bitnih pitanja a ne kao bivša vlst održava telefonske sednice , kako su ih održavali tako su nas uvukli u ove probleme koje imamo.

STOLE

pre 11 godina

Srbija je uradila svoje sto se tice dijaloga sa albanskom stranom, jedino nam ostaje da ocekujemo podrsku sveta, da se nadamo da ce oni zaista uvideti koja strana je spremna za dijelog i za kompromis.

marko

pre 11 godina

U prevodu priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu i bice te u evropi,ipak NE HVALA.To se nikada nece desiti,takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA

Alek

pre 11 godina

A da li ste mozda pomislili da trazite (i poslusate) savet od zemalja koje nas podrzavaju, pre nego sto ste nas doveli u corsokak. Ili ste mislili kao vas mentor Milosevic, da ste vec posisali svu mudrost ovog sveta.

Odzacar

pre 11 godina

Sta je sad Ivice, nema vise tvoje poze da pogledom paras oblake, sad, dva dana pred sastanak priznajes da je nemoguce uraditi nesto.Bolje da je ranije bilo jao Ivice, nego sto je sada jao braco, upomoc, evo dima.

Marko

pre 11 godina

Ovo nam je bilo potrebno a ne politika statusa kvo zarad unutrašnje politike
da su ranije vlade otpočele pregovore pokazalo bi se ko je nefleksibilan i nekoperativan, ovako smo izgubili dragoceno vreme i ukočili se u EU integracijama.

Milan

pre 11 godina

Pametan ovaj Vucic, kad su mu nemci rekli da se malo vise angazuje oko pregovora, om je rekao da su za to drugi zaduzeni, covek planira da bude premijer narednoj vladi, a na groblje istorije posalje Dacica i Nikolica.

Kaba

pre 11 godina

Dzabe trose i vreme i pare i reci! Zavrsena stvar! Samo idite na zvanican sajt neke od najacih drzava u svetu tipa imigracija i videcete da je Kosovo vec tamo kao zasebna drzava! Ljudi daj da pustimo vise to i da se okrenemo onome sto se spasti moze, npr. ostatak Srbije koji ce isto biti ugrozen ako mladi nastave da beze glavom bez obzira! To je ljudi problem pravi a ne to sto trazis nesto sto ti jednostavno vise ne mozes imati!

Matori

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.

madjar

pre 11 godina

Ako mozete popravite Ahtisarijev plan pa ga prihvatite. Albancima se moze tako jer su obezbedili podrsku Amerike, Evrope, dakle onih koji odlucuju, a mi to nismo jer smo bili i ostali nesposobni igraci u diplomatiji. Ako ne prihvatimo, zalicemo za Ahtisarijevim planom kao svojevremeno za planom Z4 za Srbe u Hrvatskoj. Po obicaju necemo nista prihvatiti, zbog cega ce mo se kajati, ali bice kasno.

Platforma

pre 11 godina

Kriza je u drzavnom vrhu posle one smeurije sa platformom i rezolucijom, kako sad izaci pred domaci folklor posle onolikih pohvala iz EU i Vasingtona.

Milan

pre 11 godina

Pametan ovaj Vucic, kad su mu nemci rekli da se malo vise angazuje oko pregovora, om je rekao da su za to drugi zaduzeni, covek planira da bude premijer narednoj vladi, a na groblje istorije posalje Dacica i Nikolica.

madjar

pre 11 godina

Ako mozete popravite Ahtisarijev plan pa ga prihvatite. Albancima se moze tako jer su obezbedili podrsku Amerike, Evrope, dakle onih koji odlucuju, a mi to nismo jer smo bili i ostali nesposobni igraci u diplomatiji. Ako ne prihvatimo, zalicemo za Ahtisarijevim planom kao svojevremeno za planom Z4 za Srbe u Hrvatskoj. Po obicaju necemo nista prihvatiti, zbog cega ce mo se kajati, ali bice kasno.

Matori

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.

Kaba

pre 11 godina

Dzabe trose i vreme i pare i reci! Zavrsena stvar! Samo idite na zvanican sajt neke od najacih drzava u svetu tipa imigracija i videcete da je Kosovo vec tamo kao zasebna drzava! Ljudi daj da pustimo vise to i da se okrenemo onome sto se spasti moze, npr. ostatak Srbije koji ce isto biti ugrozen ako mladi nastave da beze glavom bez obzira! To je ljudi problem pravi a ne to sto trazis nesto sto ti jednostavno vise ne mozes imati!

precanin

pre 11 godina

Srbija je izgubila rat i kaznjava se oduzimanjem teritorije , a, mozda i placanje ratne stete koju je izazvala ! Kakv je to sporazum u Kumanovu potpisan ? Da li i jedan gradjanin Srbije zna ili bio u mogucnosti da ga procita tekst tog sporazuma(kapitulacije), kao i sta se zvanicno desilo u Rambujeu ? Zasto es to krije od naroda i zasto se narod laze, a narod ginuo za neciji cef i inat ??? Sada kada mora da se sve to sto mi ne znamo i sprovede placemo ! Zasto bi neko nama nesto oduzimao tek tako ? Samo zato sto smo Srbi ? Ma ajte molim vas, sta se pravimo ludi, nemamo hrabrosti da priznamo svoje greske i gluposti, koje su nas na hiljade zivota kostalo !!! E sad, kada treba Vlada (ne ova)da objavi narodu sta mora da uradi , ne sme zbog lazi koje je godinama trovala sopstveni narod !!!

marko

pre 11 godina

U prevodu priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu i bice te u evropi,ipak NE HVALA.To se nikada nece desiti,takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA

Gorcin

pre 11 godina

A kad to nije bilo krize u dijalogu?Dosta nas zamajavajte vise, ili priznajte Kosovo, ili napustite pregovore pa da vidimo gde smo i sta smo.Ova zemlja ima osam miliona ljudi koji sve gore i gore zive.Propast cemo i bez Kosova, dozovimo se pameti.

Platforma

pre 11 godina

Kriza je u drzavnom vrhu posle one smeurije sa platformom i rezolucijom, kako sad izaci pred domaci folklor posle onolikih pohvala iz EU i Vasingtona.

Alek

pre 11 godina

A da li ste mozda pomislili da trazite (i poslusate) savet od zemalja koje nas podrzavaju, pre nego sto ste nas doveli u corsokak. Ili ste mislili kao vas mentor Milosevic, da ste vec posisali svu mudrost ovog sveta.

Odzacar

pre 11 godina

Sta je sad Ivice, nema vise tvoje poze da pogledom paras oblake, sad, dva dana pred sastanak priznajes da je nemoguce uraditi nesto.Bolje da je ranije bilo jao Ivice, nego sto je sada jao braco, upomoc, evo dima.

saravalovinovacki

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.

Bato

pre 11 godina

Dacic spominje regionalnu izvrsnu vlast u mnogim zemljama ali ne kaze da ti regioni priznaju centralnu vlast doticnih drzava dok srbi sa severa Kosova ne priznaju autoritet Pristine. Misli da su albanci i njihovi zapadni mentori naivni i glupi kao sto je srpska politika bila zadnjih 20 godina. Ako srbi priznaju Pristinu onda nije nikakav provblem da dobiju i izvrsnu vlast. E, tu lezi problem Dacicu.

?????

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova i da kažemo 'nama se ništa ne uvažva, radite šta hoćete'", ....i tebi to do sada nije bilo jasno...pa i neobaveštenom Koštunici je to bilo jasno od prvog dana.,,,prekid ulaska u EU i okretanje drugim pravcima je lek...onda nas ili hoće ili neće...foliranje da nam nema života bez njih je glupost.za nesposobne političare je verovatno tako.Sposobni nadju put kojim se vodi narod i čuva drzava...ali kradjama,lazima,proneverama,surovanja sa kriminalom,nijednoj drzavi nije donelo stabilnost ni u zemlji ni napolju...prema tome takvi političari su ucenjeni i nemaju kud,sem kako im se kaze...a stvar je jednostavna---ako ne znaš kako dalje,daš ostavku...Ko je to do sada uradio?..

Zurkolomac

pre 11 godina

Celi jutro nemacke televiziju ogorceni su na Srpsku podvalu zatrovanog kukuruza koga je Srbija isporucila Nemackoj. Kako muslimo da udjemo u Evropu sa ovolik ljigavim ponasanjem?

Serbissimo

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova ...", rekao je Dačić.

Dobro jutro g-dine premijeru, ovog suncanog 1. marta.

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

za Baneta Bumbara...:..dragi članu SNS-ovaca...41% od koliko građana ove zemlje?!..Toma je na izborima pobedio za nekoliko hiljada razlike Tadića,a glasalo je oko 3 miliona građana...znači SNS ima podršku oko 1,5 miliona građana u zemlji koja ima 7,3 miliona stanovnika...zar misliš da se tih preostalih 5 miliona ne pita ništa?!...koliko puta je Toma izgubio na izborima?!,ja bih da sam na njegovom mestu odavno pekao samo rakiju na pecaru pradede...al ja imam morala...bar za toliko,što se za vas SNS-ovce ne može reći...činjenice tako govore...oćeš da ih nabrajam?!

novosadjanka

pre 11 godina

Vi ste svi potpuno nenormalni. Kakvo Kosovo,kakve price???A to sto vam deca piju otrovano mleko, umiru jer nema lekova,sto je nemastina, to vas ne zanima???? Zasto se drzavni vrh, a posebno preCednik nije oglasio povodom afere o mleku???? On prica o znacaju kulture! Alo bre.....kakva kultura??? Ovde ljude trujete.....sram vas bilo i vladu i vas sto samo penite o strategiji,o granicama. Nikolic, Dacic i Vucic MORAJU da zabodu nos u nase probleme,jer Kosovo vise nije u Srbiji! (jeste kad se trpaju nase pare u bure bez dna i to treba da prestane)

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Kakva kriza u razgovorima, kada razgovori ne postoje? Problem je vise gastronomske nego politicke prirode. Dacic voli jagnjetinu, a Taci ne jede svinjetinu

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kosovo nema nikakvog razloga za zurbu, Kosovu je dovoljno da saceka jos koju godinu a dotle ce Srbija koja pije zatrovano mleko ionako izumreti od "ceroze jetre" !
Zamislite samo da Kosovo da bilo koje ovlascenje srpskim opstinama na severu Kosova a one im ponasajuci se u skladu sa zakonom Srbije pocnu uvoziti zatrovano Mleko na Kosovo i "potruju i nji'ov narod" ?
Srbi na Kosovu moraju biti srecni sto zive u civilizovanoj, modernoj i razvijenoj zapadnoj drzavi kao sto je Kosovo a ne u "africkoj Srbiji" gde Vlada "zakonski propisuje TROVANJE stanovnistva !

Gjoni

pre 11 godina

Hahaha. Probudio se Dacic.

Draege komsije nama se ne zuri... ionako daleko smo mi od EU. Ako se vama zuri vrlo dobro znate sta trebate da radite. Prestanite da finansirate kriminalce na severu, priznajte Republiku Kosova i lepo ce Nemci da odobre vasu kandidaturu za EU.

Pozdrav sa suncanog Kosova...

VER**

pre 11 godina

Za ovaj drzavni vrh imam samo jedan predlog :Ostavite rezoliciju
svaki pod svojim jastukom i resavajte pravi plan koji
postoji vec godinama u Brüsselu !

Beqa

pre 11 godina

Fleksibilnost Kosova dokazuje se samom cinjenicom da je uopste spremna da razgovara sa Srbijom posle svega sta je Srbija cinila na Kosovo. Imali ste Kosovo sto godina pod ukupacijom, izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju...sta hocete sada! Imati Srbiju kao suseda je bajveca kazna sto se moze dogoditi jednoj drzavi!

Sladjana

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje jeste da su se sve već dogovorili ali malo tragike ne škodi. Osim toga, mislim da naša Vlada sve radi kako bi dobila datum za pregovore koji se ne maže na hleb! Pored toga, mislim da će vlast mimo nas potpisati sve što se traži od njih, a posle toga mogu građane Srbije da ubijaju na ulicama a EU će da žmuri i zaboravi na ljudska prava!

liljana

pre 11 godina

Dacicu, dizi ruke od pregovora, to ti je jos jedna namestaljka. Neka u Brisel Idu visokoskolac Nikolic i svemoguci Vucic oni i onako nikada nisu bili za Evropu. Maske ce uskoro pasti radikali jednom uvek ostaju radikali.

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Kod ovakvih vest,nema jedna stvar koja je normalna!
"Drzavni vrh" jednoglasno je utvrdio strategiju,da ce svim silama traziti autonomiju za svoj narod na svojoj teritoriji!
Politika zbog koje su dosli na vlast i na kojoj su gradili karijere je "Kosovo uber alles",tako da me pogresno neko ne razume.Ispiranje mozga sa pricom o "nasem" Kosovu,polako prerasta u pricu o "daj sta das",sto bi manje laksativno delovalo kad bi tako nastupao BILO KO,samo ne ova ekipa.
"Daj sta das" i velike reci kao "da se izvuce sta se moze" su uvreda za svakog grdjanina ove drzave i pokazuju da nema ni D od drzave,vec da smo samo neka grupa ljudi naseljena na jednoj teritoriji.
Sistemsko zaglupljivanje gladnog,besposlenog i demoralisanog naroda,kompletna privreda u bankrotu,nedostatak elementarnih ljudskih prava,a tu ne mislim na gej populaciju,nego na zdravlje,skolstvo,sudstvo...POLJANA,a ne drzava...
A vrhunac je sto ceo svet "zabole" sta je njihova strategija!
Zivot nam se pretvorio u limbo na potezu izmedju Djokovica preko Bus plusa i "resavanja" afera do Kosova i nazad.Vreme merimo od izbora do izbora,sa pred-jesenjom euforijom oko parade ponosa...

figenwald

pre 11 godina

Zivim za dan kad ce se zavrsiti ova tema, svu snagu sadasnja Vlada ulaze u pregovore, ali izgleda da su neki ljudi slepi kod ociju.
(Petra, 1. mart 2013 09:15)
# Link komentara

Bogami ,i slepi ,pa i pomalo gluvi!

crni domino

pre 11 godina

More potpisujte to tamo. Vi ste zabrljali, vi potpisujte! Dosta ste ga tupili a isput i ojadili srpski narod! Zasta ste se god uhvatili, sve se osusilo!
Hocete da ja za vas potpisem?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

...takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA
(marko, 1. mart 2013 07:15)

Srbi iz Srbije su postali građani mnogo nižeg reda nego drugog ali ne zbog Evrope, Amerike ili Galaksije.

Nezaposlenost, glad, suicidnost, depresija, tuga, skupoća, južna pokrajina, srce Srbije sa dva miliona stranaca kao tempirana bomba, nagazna klik mina...Budućnost nam je "svetla" u, ili izvan EU...Kasno je za sve! Nigde smo i ništa smo!

agim

pre 11 godina

Pa zar nije Kosovo TAKODJE uz veliki pritisak pristalo na asociaciju srpskih opstina ? Na fusnotu ? Na decentralizaciju cime je stvoreno mnogo drugih srpskih opstina gde je geografski uslo i mnogo albanskih sela ? Na srpski kao sluzbeni jezik na celim Kosovu iako na Kosovu zivi 5-6 % Srba ? 20% kosovskog parlamenta je rezervisano za Srbe iako Srba ima 5-6 % ? Pa zar to nisu kompromisi demagozi jedni dokazani ? I ja se pitam sta Kosovo dobija ovim dosadasnjim kompromisima ? Albanci iz preshevske doline NEMAJU ni jedno od ovih prava sta su vec dobili Srbi na Kosovu ??? Nesto znam sigurno, ako Kosovo ne dobije stolicu u UN onda svi bolni kompromisi sa nase strane padaju u vodu, a ovo ni jedan srpski politicar nece ili ne sme da kaze.

Righteous Clan

pre 11 godina

Ne znate šta da radite?E pa Drasković o tome govori godinama.Prihvatite nestatusni Ahtisarijev plan u kome su predviđene srpske zajednice i stavite Prištinu pred svršen čin jer su oni to već prihvatili ali ne sprovode.

Xhefi

pre 11 godina

@Nakon sastanka državnog vrha u Predsedništvu Srbije u Beogradu, Đurić je novinarima rekao da Srbija neće odustati od dijaloga ali da traži formiranje zajednice srpskih opština i da smatra i da Priština mora da pristane na "teške ustupke" radi postizanja trajnog i održivog rešenja.@

Pristina sigurno bi prihvatila te"teske ustupke" ako bi i Beograd prihvatio slicne ustupke za albance na presevskoj dolini koji zahtevaju da se primeni isti princip u odnosu sa zahtevima srba na sever Kosova. Jer, ako su za Beograd neprihvatljivi zahtevi albanaca na presevskoj dolini, zasto bi za Pristinu bilo prihvatljivo nesto (slicnost) sto za Beograd je neprihvatljivo.

Ritter

pre 11 godina

Ameri nece da na Kosovu bude mira da bi mogli da zezaju Evropu a mi smo im se idealno namestili. S druge strane, Nemacka je od 1945 pod protektoratom Amerike, tako da ja ne razumem zasto se iko u Srbiji nada pocetku pregovora i predpristupne kredite iz EU? Posto nema vise razloga da nas bombarduju, treba pokazati malo pameti u ovoj situaciji i povuci crtu. Neka to bude Ahtisari, ili Ahtisari plus, svejedno, treba reci otvoreno EU mi jesmo za priduzenje, donosimo (i sprovodimo!) evropske zakone, ali ovo i ovo ne moze nikako i traziti izvore prihoda u Kini, Africi, Rusiji, gde god, samo da privreda radi i narod ima sta da jede, da pravimo nase mleko (bez toksina) i leba a ne da sve prodamo strancima kao Madjari, Bugari Rumuni...Za pocetak recimo Vuciceva poseta Angoli je dobar potez.

Odlucite vec jednom

pre 11 godina

Gospodo vlastodrsci. Borite se sa vetrenjacama. Izjave da je Kosovo srce Srbije, da Srbija nikada nece priznati Kosovo i bla bla samo gradjanima Srbije stavlja omcu oko vrata.Sta mi u stvari hocemo.Ni sami ne znamo.Izgleda da u nekim glavama jos nije doprlo da je Kosovo nezavisno i da nikada nece biti u sastavu Srbije.Kada teskom dijabeticaru kazu da treba noga da mu se amputira on to tesko prihvata ali je zivotu pitanju. Ali zarad politiickog opstanka niko ne sme da spomene da Srbija treba da digne ruke od Kosova.

Biljana

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miloš

pre 11 godina

Naravno da će biti sve teže razgovarati sa Prištinom, to nam je jasno. Ali od platforme i rezolucije ne treba odstupati. EU mora da uvidi ko nije za dogovore. Samo prihvatanje albanskih zahteva više nije moguće.

Marko

pre 11 godina

Ovo nam je bilo potrebno a ne politika statusa kvo zarad unutrašnje politike
da su ranije vlade otpočele pregovore pokazalo bi se ko je nefleksibilan i nekoperativan, ovako smo izgubili dragoceno vreme i ukočili se u EU integracijama.

memorex

pre 11 godina

Hahah, pa po koji put vi odredjujete strategiju? Imali ste tajni plan u kampanji, pa ste jedno sest puta menjali definisanu platformu, pa sad opet razgovarate i zamajavate. I sta ce vam Dinkic tamo? On se ni u svoj resor ne razume. Na kraju cete uspostaviti zajednicu srpskih opstina na severu, Srbe na jugu Kosova ko sljivi, ta zajednica ce imati jednu ingerenciju vise nego sto smo inicijalno hteli, i eto ti velike pregovaracke pobede.

Sandrčak

pre 11 godina

U celoj priči najupečatljiviji je Dačić, koji se hvata za glavu, uz komentar da ne zna više šta da ponudi. Pa,druže, ne motare njima više ništa da nudite, to je ionako vaš bivši vođa rešio odavno. Hajde da se okrenete malo ka nama, građanima srbije, i da nam ponudite svoju ostavku.
P.S. Trebalo je, zaista je trebalo svojevremeno poslušati mudre reči i predloge gospodina Vuka Draškovića.

Žandarm

pre 11 godina

Ja sam šefe glasao za Vas upravo zbog politike 'podele', jer je to realno ostvarivo. Vaš zadatak je bio da se za tu politiku izborite. Nažalost, stvari ide u suprotnom pravcu.

Konstatacija

pre 11 godina

@Vladimir Arsic
malo si pobrkao loncice.Americko upozorenje nije bilo Hasimu Taciju nego Berisi. Upravo Hasim Taci igra onako kako Amerika kaze.Tako je bilo i u Rambujeu, tako i u Becu tako sada u Briselu. Ne mislis valjda da su Kosovari toliko jaki da nesto ne prihvate ili prihvate

e-krem

pre 11 godina

Dajte to sefu koordinacionog tela za Presevo,Medvedju i Bujanovac da resi.Ako je covek dobar za jug Srbije zasto ne bi valjao i za sever Kosova.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Đurić je naglasio da Srbija na razgovore u ponedeljak odlazi sa definisanom strategijom i sa iskrenom željom da se postigne sporazum i kompromis i spremna je da konstsruktivno razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini.
"da razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini"?

Kosovo treba "ohrabriti" da centralnoj Srbiji da "sustinsku autonomiju" !

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Biljana, 01. mart 2013 11:53)
pa sad ćeš dobiti još jedan aneks na 15 hiljada,zato što te ne interesuje Kosovo,mleko,kukuruz,blekberi,koferi razni,megatrend,zapošljavanje preko veze,istorija političara....nego si samo verovatno glasao za Radomirov Audi A6...biće ti jasno jednoga dana...kad ne budeš uopšte imao platu,dakle uskoro...

FRANC

pre 11 godina

Kako sejes--tako zanjes.
A znas ti to dobro kakav ROD je bio 99-te.
Zato ne mladi prazne slame !
Narod se odlucio kako i ko ce za sebe sejati !!!

VESKO

pre 11 godina

Bojim se da je previse vremena proslo a da se pitanje Kosova nije resavalo. Prvo smo imali Slobino vreme koje nas je odvelo u bombardovanje kada je o Kosovu rec a zatim demokratsku deceniju i vlast koja nista nije uradila po pitanju Kosova osim sto je primala srpske izbeglice sa ove teritorije. I zato sad nova Vlada ima problem, jer dvadeset godina je proslo kako je ovo pitanje aktuelno za zemlju a nista se nije uradilo i sada je sve na njima.

Duplo golo

pre 11 godina

Gledam sinoć sirotog Milomira Marića kako razgovara sa nekom bugarskom vračarom i ona mu objašnjava kako da se reši kosovski problem. Kaže ona, ima neki veliki kamen u Srbiji sa nečim što liči na slovo S pa da u maju i junu na neki svetac krenu sveštenici da ga traže blizu granice sa Kosovom i kada ga nađu neće biti više spora i trajaće bogovetni mir... Možda pomaže, ne može da šteti...A ljudi će lepo da se izvetre i nadištu čistog vazduha pa možda i dobiju inspiraciju kako da reše problem.

VER-FR***

pre 11 godina

Od vas je podpisana kapitulacija !--isto tako "drzavni vrh".
I mani se nekog diktiranja, nego sprovedi sto pise u dokumentima !!!
Sve vase "rezolucije" mogli ste dosad slobodno staviti pod jastuk!!!

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

ajmo sad na ponovni brifing kod Tome,da napravite strategiju ko će prvi na kanal kod Angele u ponedeljak!

Sve što je brzo to je i kuso

pre 11 godina

Brzina kojom se došlo do zaključnih stavova na ovom "iznuđenom sastanku" državnog vrha Srbije, govori da prisutni uopšte "nisu svesni" ozbiljnosti situacije u kojoj se Srbija i njeni građani nalaze?!
O tome govori i izjava za medije savetnika predsednika države Marka Đurića da je Srbija spremna da konstruktivno razgovara o svim elementima "uređenja odnosa u pokrajini", iako to od Srbije niko i ne očekuje, niti traži, kao što je iluzorno očekivanje da će najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice Prištini da "upute ohrabrenje da učini ustupke"...
On the contrary, ohrabrenje će biti u obrnutom pravcu tj.smeru da istraju...
Samo na Srbiji je "to be or not to be" that is a question?!

Raketla

pre 11 godina

Prema njegovim rečima Srbija ima jasan koncept o uspostavljanju zajednice srpskih opština koja ima nadležnost u mnogim oblastima života i spremna je na ozbiljne razgovore.

Ово може да изјави само неко ко је малопре пао са Марса. Да би неко имао јасан концепт о некаквим надлежностима општинских заједница, какав је овај, о коме прича овај марсовац, претходни услов је да такво нешто постоји и на Марсу, одакле је пао овај несрећник. Претходно мораш сопственим примером, показати своју марсовску дарежљивост и демократски капацитет, успостављањем таквих заједница код себа на Марсу, па тек онда пред друге изаћи са захтевом, да се таква иста решења примене и на другим планетама. У супротном пали ракету и врати се на Марс, џаба си трошио ракетно гориво.

Majkica

pre 11 godina

Nestatusni deo Ahtisarijevog plana je dobra ponuda.Prihvatajte to što se nudi,jer iz iskustva znamo da posle ni to nije moguće, ako se ne prihvati u odgovarajućem trenutku.

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

u vojsci je u zadnjih godinu dana raspisan konkurs za prijem u službu više od 1000 vojnika-profesionalaca...proverite?!,e sad,kakve to ima veze jelte,pa s'obzirom kako će vlada da očigledno prekine pregovore jel je zaglavila u ćorsokaku,ovo prvo može samo da aludira na jedno...sami donesite zaključak...niste završili jednogodišnji fakultet Megatrend valjda?!,pa da ne kapirate šta će se desiti...ja ovaj put ne idem tamo na bum,bum,tras,tras...a vi kako hoćete..srećno vam bilo...

mislilac

pre 11 godina

Sa kim se pregovara. Na našoj teritoriji nalazi se velika AMERIČKA vojna baza.
Nisu Kosovo i Metohiju oteli Albanci, mada im je to dobro došlo.
Znam da ovaj komentar neće proći, ali mi stvarno nije jasno ko to, makar samo u sebi, ne shvata da su problem S A D.

WIKI

pre 11 godina

Dobro je da se državni vrh sastaje oko ovako bitnih pitanja a ne kao bivša vlst održava telefonske sednice , kako su ih održavali tako su nas uvukli u ove probleme koje imamo.

bezimeni

pre 11 godina

nesposobna je diplomatija srbije i to se vidi nije sposobna da zadrzi crnu goru da dobije republiku srpsku i da zadrzi kosovo.cipar je uspeo iako u mnogo goroj situaciji da udje u eu i pored vecih protivnika turske ,a kod nas tirana,podgorica i federacija vuku konce u beogradu umesto pravih srba.

m

pre 11 godina

Eh sto nam nije jedna Margaret Tacer, da pokaze ovim apaticnim, bednim luzerima od politicara koji ne vide dalje od nosa, kako se bori za svoju zemlju, kako se narodu vraca ponos i vera u sebe. Otvorite oci, necete ziveti 1000 godina, pokazita trunku pozrtvovanja za opste dobro!

Tatko

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.
(saravalovinovacki, 1. mart 2013 09:50)
Mi ne zivimo NORMALNO zato sto ne priznajemo Kosovo? WTF, problem sa kriminalom, neobrazovanom radnom snagom, korupcijom na svim nivoima, losa tj. nikakva infrastruktura (posebno pruge), diplome raznih sega-mega Univerziteta, monopol, politicari koji vise od dva veka jos uvek imaju iste uloge kao na pocetku "karijere", privreda koja je zasnovana na poluproizvodima ili "sklapanju" istih, nedolstatak naucno-istrazivackih centara, odliv mladih studenata i jos milion stvari koje bih mogao da navedem nisu razlog zasto ne zivimo NORMALNO, vec je razlog za to nepriznavanje Kosova i famozni DATUM? Bugari su i u EU i priznali su Kosovo pa zive gore od nas. Dokle god imamo ljudi koji cekaju da im priznavanjem Kosova dodje NORMALAN zivot, a pri tome ne ucestvuju u resavanju bar jednog od gore navedenih problema, nama NORMALAN zivot nikad nece doci, Kosovo sa ovim nema nikakve veze.
Pozdrav svima!

crni domino

pre 11 godina

Gospodo, ovo je strategija koju smo otkrili kod vas:

Problemi + brige + nezdrava hrana = Siguran rak!

I svi problemi su reseni na vase zadovoljstvo...

Nislija

pre 11 godina

Oni su nas unistavali 90-tih, iste "face" rada to isto i sada!Cine to direktno, ali i iz pozadine! Ja mislim da je krajnje vreme i da Vuk dobije svoju priliku !

MILOVAN

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Ordinator

pre 11 godina

Napravite već jednom te ustupke koje ćete napraviti kad-tad i prestanite nas mrcvariti navodnom brigom koja je odavno rešena.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Stranke koje čine državni vrh su devedesetih čitavu deceniju koristili kosovski problem u politikantske svrhe. 1999. problem je eksplodirao i zbog pogrešne postavke njihovog vrhovnog komadanta, udaljio našu državu sa KiM. Od tada se ništa nije promenilo ni u narodu ni među "patriJotama". Marketinški rodoljubci izbegavaju da vuku nepopularne državničke poteze, a birači ih zbog toga nagrađuju dok država propada. Sada su se gospoda iz SNS i SPS suocila sa pozicijom poraženog koja je zadesila Srbiju kao posledica njihove bivše anti-evropske gubitničke politike. Ako su zaista promenili politiku moraju sve učiniti da u pregovorima dođu do maksimuma mogućeg. Ukoliko pregovori propadnu zbog njihove potrebe da očuvaju rejting, Srbija će se vratiti u devedesete, a kosovski problem će se rešavati bez učešća naše države. Dovoljno je samo prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana i time pritisak EU za popuštanje u pregovorima usmeriti ka Prištini.

Kruna

pre 11 godina

Dve decenije jedino Vuk Draskovic govori istinu o Kosovu i Metohiji.Danasnji vlastodrsci su se izgubili u vremenu i prostoru i ne resavaju problem.Problem se resava mirnim putem,na korist svih ljudi koji zive tu.Breme devedestih godina je tesko,ali upravo su sadasnji politicari koji su na vlasti to breme narodu i postavili na ledja.

vesa

pre 11 godina

Vuka Draskovica treba poslusati, on vec godinama prica o resenju kosovskog problema. Da smo slusali Vuka devedesete godine nam ne bi bile onakve, a sigurno bi prosli i bez bombardovanja. Da li neko moze da mi kaze zasto se samo Vuk i SPO zalazu za otvaranje dosijea?

Sirko

pre 11 godina

Eto Dačić je tražio podelu teritorije ali kaže ne daju mu više ovi iz vlade da priča o tome. Dobar nam je Dačić, samo ovi mangupi ga vezuju. Verujem da ste čuli sad pre neki dan, baš prekjuče je rekao da bi podela bila dobra.

Владимир

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.
(Matori, 1. mart 2013 01:06)

Деведесете? ЈУЛ?
Изгледа да је неко преспавао 2хиљадите и ДС, јер после њих свак нормалан је заборавио Миру и 90е.

PetarM.

pre 11 godina

Jel nekome u Srbiji jasno sta ova vlada i predsednik rade, Eston je juce rekla da Srbija ima smao jednu soluciju a to je da prihvati uslove drugu stranu Albansku nije spomenula. Da li je skupstina upoznata sa namerama sta planira ova vlast da uradi i prihvati , ko njima daje za pravo da predaju deo teritorije samo zato sto su sastavili jedva neku vladu a pre toga su jedni druge optuzivali za kriminal, Vucic doneo zatvorsko odelo sa imenom Dinkica u skupstinu pre izbora. Sami su krivi sto su dovedeni pred svrsen cin jer su sve prihvatali i ispunjavali naredbe cak mnogo gore nego prethodna vlada i Tadic sto mi je tada pre izbora bilo nezamislivo i zato sam glasao za SNS. Vucicevo ponasanje u Nemackoj je ponizenjenje kakvo Srbija nije skoro dozivela.

vera

pre 11 godina

Izgleda da je DSS ipak u pravu. Sve razgovore trebalo bi zamrznuti. Ovi pregovori postali su u prvom redu samo farsa a posle i lazna nada ljudima na KiM.

repus

pre 11 godina

господо политичари на власти нема кукања и позивања народа за заклон висте обећали ако гласамо за вас да ће да све решите глас мо вам дали а колико видим вас је ухватила језа када сте сазнали да сте победили биће опет демагогија и никакво решење за народ србије нисте укинули динар који служи за пљачку тихо вас бојкотују у региону све у свему незнате шта ћете а србија стоји и почиње да назадује туга и срамота зар мора све да буде превара што обећате на изборима

Gete

pre 11 godina

Kakva ozbiljnost,kakva posvecenost,kakva odgovornost!Daj,Vucicu,rasteraj ekipu i raspisi izbore!Nema ti nista od Dacica i Dinkica,kao da to sam ne znas!A,Toma nek ne smeta!Ostaces i ti bez poverenja ako nas budete mrcvarili ovako!

hijavata

pre 11 godina

Ma najbolje resenje sto je predlozio SPO - neka ide prica da se prihvata nestatusni deo Ahtisarijevog plana, pa da vidimo sta ce Kosovari odgovoriti, neka se "cesaju" malo ;)

STOLE

pre 11 godina

Srbija je uradila svoje sto se tice dijaloga sa albanskom stranom, jedino nam ostaje da ocekujemo podrsku sveta, da se nadamo da ce oni zaista uvideti koja strana je spremna za dijelog i za kompromis.

boticeli

pre 11 godina

Шта очекивати од садашњег државног врха? Главни кривци за Косово који су га и направили 90-тих година. Драго ми је што сада они решавају тај проблем пошто су га они и направили. Искрено не очекујем много и нешто спектакуларно, пошто су ти исти допринели да сада треба да будемо задовољни и понуђеним мрвицама а раније је могло много више.Требало је само да се слуша највећи Визионар у Србији којег су они хапсили, пребијали, називали га издајником (и дан данас), над њим извршили два атентата. Мислим да је јасно о коме се ради. А што је најважније не могу пиромани да гасе пожар пошто нису обучени за то. Они знају само да праве пожар и да га још више распирују, то им је у крви!

ŽIKA PERŠUN

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Jedina alternativa dijalogu je da se latimo pušaka pa u boj na Kosovo ravno. Međutim Srbija ne samo da nema međunarodnu podršku za tako nešto, već Srbija to ni ekonomski ne bi mogla podneti. Tako da alternative dijalogu nema. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

nikola

pre 11 godina

koliko puta vec,i koliko puta je svaka runda kljucna a na terenu nista ne donosi.pregovori ce samo ispuniti ono sto evropa i albanci traze a srbija i srbi nece dobiti nista to se vidi iz svemira sve je ovo jedan cirkus.

zoki

pre 11 godina

"Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?! (Coco Bill, 01. mart 2013 15:15)"
Evo ja cu ti reci. Alternativa je da ocistimo drustvo od lopova i korupcije, da se radi i da se ceni rad. Alternativa je da obnovimo proizvodnju, da izvozimo ono sto imamo, a to je hrana, a ne da uvozimo hranu kao sto danas radimo. Alternativa je da se bavimo sobom, a ne da zivimo od praznih obecanja i sake eura iz pretpristupnih fondova, zauzvrat se ponizavajuci i dajuci izmedju ostalog deo teritorije.
Mislis li da je 1914 Srbin bio lud, pa je zato cenio sebe i nije dozvolio da ga ponizavaju? E zato smo tada i bili cenjeni, a danas posto smo ponizni i jadni ne ceni nas niko.

dragan

pre 11 godina

Prihvatite Ahtissrijev plan kao osnove za daljne pregovore, ubedjen sam da ce to MZ prihvatiti i izvrsiti pritisak i na albansku stranu da bi se postigao konsezus.
Tako nesto predlaze Draskovic vec par godina, nemamo vise izlaza ma koliko sve to bolno bilo.

Kompleksi su čudo !

pre 11 godina

Bucko "razmisljam"
Definitivno treba da promenis nadimak u Bucko lupetam jer je mnogo adekvatniji sadrzaju tvojih komentara. Da si makar bio 5 minuta u toj albanskoj paradrzavi znao bi da je vecina mleka tamo iz Srbije i da im nije palo na pamet da prestanu da kupuju iz Srbije na vest o zagadjenosti. Mozda tamo priznaju samo americke standarde koji dozvoljavaju visi nivo alfatoksina u mleku. Isto tako, da si makar 5 minuta bio u Tacijevoj "drzavi" video bi da je Srbija i ovakva kakva je, Svajcarska u odnosu na tu albansku paradrzavu. Imas na sajtu CIA-e zanimljive podatke u vezi "drzave kosova" gde vrlo jasno pise koliko su "civilizacijski" i na svaki drugi nacin napredni i "bliski" zapadnim standardima. Uostalom, ako je "drzava kosova" tako super i Srbi sa Kosova treba da su presrecni sto tamo zive a ne u Srbiji, kako objasnjavas da ti isti Albanci nisu u stanju da ispune uslove za beli sengen? Zar to za njih, tako moderne i napredne ne bi bila sitnica? Ili nastavi da lupetas, ocigledno da tebe ipak motivisu neki drugi razlozi za komentarisanje koji nemaju veze sa stvarnim stanjem ni na Kosovu ni u Srbiji...

Жика

pre 11 godina

Влада има план да нема план!Јао људи,па послушајте Вука,немојте опет да одбијате његове идеје па да их накнадно и по скупљој цени прихватите.

Zeka Rodzer

pre 11 godina

Svima je jasno da se ne pregovara sa Kosovom(nego sa svetskim silama) tako da se plasim da ce biti mnogo vise ustupaka sa nase strane - sto je definitivno uzasno!

Nemanja nbg

pre 11 godina

Beqa kažeš da je Kosovo i Metohija 100 godina bilo pod okupacijom Srbije.Okreni se malo oko sebe ,uoči manastire starije od tvoje nacije.Pre će biti da ste za vreme turaka okupirali našu svetu zemlju.

Luda Mira

pre 11 godina

Da su lepo prihvatili nestatusni deo Ahtisarijevog plana, kao sto je Vuk Draskovic rekao, ne bi izgubili Kosovo, ali Vuk je tada proglasen za izdajnika. E pa sada ''dragi moji'', cupajte kosu sa glave!

Aleksandar

pre 11 godina

Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?!
(Coco Bill, 1. mart 2013 15:15)

Ih, kako šta? Pa evo ovo što živimo već 20 i kusur godina, i vidi kako nam je divno, lepo i šareno... Niko nije rekao da alternativa mora nužno biti bolja, je l' te...

TEAMADU

pre 11 godina

Srbiji nije dat neki izbor, ili će da prihvati pravila igre, koja drugi smišljaju, ili...Pitanje je samo dokle treba iči i šta sve treba Srbija uraditi da bi dobila datum. Vlastima nimalo nije lako, treba se izboriti sa jačima po svim pitanjima. Samo nemoj da kad dobijemo datum zažalimo zbog svih usputnih aktivnosti koje smo morali da uradimo.

SasaSPO

pre 11 godina

Na ovakve sastanke ne treba zvati Vulina i Kariće.To je kao da sa ulice kupite ljude koji nemaju nikakvu snagu.Vučiću svaka čast sve dok provodi program normalne,evropske Srbije za koju smo se borili devedesetih.Iako je tada Vučić bio na pogrešnoj strani poštujem što se promenio i shvatio šta je dobro za zemlju.

NIkola Jovanovic

pre 11 godina

Potrebno je prihvatiti nestatusni deo planaMartija Ahtisarija kao polaznu osnovu za zavrsne pregovore oko statusa Severa. Sa ovom stavom Srbija dobija datum za otpocinjanje pregovora, i to je svima jasno. Medjutim simptomaticno je da uvek od 90-e na kraju bude onako kako predvidi gospodin Vuk Draskovic. Program Srpskog pokreta obnove je lekovit, ali i jedini moguci za Srbiju i njene zivotne interese. Nije dovoljno govoriti o selektivnoj borbi protiv kriminala i korupcije, nesme se selektivno uzimati odredjeni predmeti iz dosijea kriminogenih sredina i korumpiranih clanova administracije, potrebno je otvoriti dosijea kako bi se piramida usuda urusila sama od sebe. Dakle gospodo iz vlade Srbije na casove iz drzavotvorne politike kod Vuka. Vuk je to zasluzio a i vama ce biti lakse.

KLUZO

pre 11 godina

Odlično je da se državni vrh sastaje kada su ključne stvari za državu u pitanju i verujem da će zajedno naći najbolje rešenje kako dalje nastupiti u pregovorima.

nada ZR

pre 11 godina

Umesto sto pljujete dajte bolja resenja.Pa mi se tuzimo sa komsijom za 20cm zemlje necemo da se nagodimo.Kosovo mora da se resi sada jer dosta smo zamajavali EU pricama bez konkretnih rezultata.Sva resenja bole.Ako vlada uspe da ostvari najmanje bolno i to je uspeh.EU je prioritet jer nam donosi vise para investicija.

Tarzan

pre 11 godina

Da odmah bude jasno... Srbija ne pregovara sa Kosovom vec sa onima koji "govore kroz Tacija" i koji su ucinili da Kosovo postoji kao sto je danas a to su EU, predvodjena Nemackom i USA. Mislim da je to svima jasno.. ili treba da crtam? Srbija u ovom trenutku ima 2 izbora - ili ce da pristane na sve uslove "kosovske strane" i tako se odrekne drzavnih i nacionalnih interesa na duzi rok (ako ne i zauvek)a sve zarad ulaska u EU u kojoj ce biti drugorazredni (ili mozda trecerazredni) clan ili ce povuci crvenu liniju i reci - ispod ovoga ne idemo ni po cenu da se clanstvo u EU dovede u pitanje. Jednostavno receno, od Srbije se trazi da od 2 zla izabere "bolje". Da li je Srbija toliko velika da moze i sme da se odrekne 15% svoje teritorije sa svim prirodnim i privrednim resursima (u koje su ulagali gradjani Srbije godinama - ima nas jos koji pamtimo fond za nerazvijene)? Zapitajmo se, svako za sebe, da je u situaciji da bira izmedju ova 2 izbora koji bi odabrao? Da li je to clanstvo u EU zaita vredno te zrtve koja se trazi (samo) od Srbije? I zasto toliki fanatizam za ulazak Srbije u drustvo onih koji su u poslednjih 20 i vise godina sve cinili na stetu interesa Srbije? Cemu taj mazohizam? Ja sam mislio da smo shvatili do sada da "EVROPA IMA ALTERNATIVU"! Necu biti razocaran ako Srbija ne dobije taj datum za pregovore ali cu biti strasno razocaran i ljut ako se ne rese sve sporne privatizacije, afere, kradje, lopovluci.. ako se u Srbiji ne "pocisti dvoriste"!

apokalipsa danas

pre 11 godina

Strategija vlade:..osnovati savez nesvrstanih sa; Angolom,Tadžikistanom,Kurdistanom,Zimbabveom i kao prvog predsedavajućeg saveza...Severnom Korejom.

ana

pre 11 godina

Mislim da su nasi politicari izgubili kompas, ne verujem da ce doci do bilo kakvog dogovora i da ce opet Srbija ispastati ovo vec predugo traje ...

From

pre 11 godina

"Prvo odvode Jevreje. Ne bunite se jer niste Jevreji. Onda odvode komuniste. Ne bunite se jer niste komunisti. Na kraju odvode vas jer više nemaju koga."
Tako je i sa teritorijom!

CG

pre 11 godina

Treba ici jos jedan korak dalje i jasno reci EU-u da ce svi dosadasnji dogovori pasti u vodu ukoliko ne dodje do zadovoljavajuceg rjesenja u vidu zajednice srpskih opstina sa punom izvrsnom vlascu!

Kosovski Albanci su imali 14 godina da dokazu svoju "demokraticnu vladavinu" nad Srbima i rezultat je da je od 1000 ubijenih Srba samo jedno ubistvo rasvetljeno,da 200.000 Srba i dalje ceka povratak na svoju rodnu grudu!
Ovakav apartheid rezim je apsolutno neprihvatljiv u Evropi 21 vijeka i zbog toga sam siguran da ce zapadnjaci,ako iznesemo valjano nase argumente popustiti po tom pitanju...

Sta Albanci o tome misle je apsolutno nebitno,oni su samo bezpomocni pijuni...

Momčilo, NS

pre 11 godina

Rešenje je na dohvat ruke. Državni vrh, da pod hitno prihvati sve predloge, sugestije i savete g-dina Vuka Draškovića i SPO! Ukoliko to učine, diplomatski trijumf i status kandidata su realnost.

YYYYY

pre 11 godina

Pa upravo lepo receno kao i za ljubav, tako i za razgovor je potrebno dvoje, ne mozemo samo mi da prihvatamo neke stvari koje ne idu nama na ruku a oni kada treba tako nesto da prihvate onda se povlace i nece da razgovaraju, jeste da u Dacica nemam ni trunku poverenja ali ovi ga preterase.

ZevS

pre 11 godina

Ma sada samo iznesite svoje vidjenje resenja i ako im se svidja svidja a ako im se ne svidja Boze moj ne moramo ni da se dogovaramo.

Medenica

pre 11 godina

Zajednicki rad drzavnog vrha je neophodan da bi se uradilo najbolje za Srbiju i Srbe na Kosovu.
Mora se uraditi najvise sto je moguce a da se ne prizna Kosovo.

zorka

pre 11 godina

Ovo ce biti stav Drzavnog vrha Srbije, od istorijskog znacaja. Kosovo treba resiti, datum treba dobiti, ali ne po svaku cenu. Dosta je bilo popustanja, Srbija sprovodi sve a Pristina nista, kakav je to dijalig.

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Pristina ce morati da prihvati predlog o zajednici srpskih opstina. To sto albanski nacionalisti traze nije vise toliko bitno medjunarodnoj zajednici. Skorasnje opomene americke i evropske diplomatije albanskom premijeru dovoljno govore o tome da Zapad nece do besvesti podrzavati albanske maksimalisticke zahteve. Pored toga, srpska ponuda je razumna i odgovara Zapadu, zato ova vlada i ima ovoliku podrsku u EU. Ono sto mene zaista brine, to je sto ce Albanci intezivirati napade na Srbe na KiM, kao sto se obicno i desava u ovakvim situacijama.

Hektor

pre 11 godina

Ovako treba postupati kada je rec o najvisim drzavnim pitanjima!Sto se tice Kosova,ne smemo ustuknuti,u suprotnom bi to znacilo prihvatanje Tacijeve ideje o nevladinoj organizaciji!

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ponavljajmo svi datum, datum, datum, datum... stvarno je mnogo lakse nego pre, kada je moralo Tito-.partija, Tito-partija. Preko 80% Nemaca je izricito protiv prosirenja EU ( i ovako misle da se otislo predaleeeeko), a ove godine su im izbori. Dzabe ste nas prodali.

Miloš

pre 11 godina

Jedno od rešenja i jeste da se aktivnije uključi EU. EU mora da izvrši pritisak na Prištinu ako ne želi da sve što je do sada urađeno padne u vodu. Jedinstvo državnog vrha je veoma važno, ovo je minimum zahteva prema Prištini ispod koga se ne sme ići.

некадашњи демократа

pre 11 godina

@ritter Браво! Браво! Коначно да неко види стварност, без медијске завесе...

TaraS

pre 11 godina

To što se Kosovo smatra nezavisnom teritorijom, ne ide baš u prilog dijalogu. Napori u postizanju zadovoljavajućeg dogovora biće ogromni. Sve su nade da će proteći mirno i sporazumno.

Branislav

pre 11 godina

Državni vrh donosi veoma racionalne odluke, o tome govori i velika podrška građana novoj vlasti u Srbiji. Verujem da će naći racionalne i realne odgovore na ove komplikovane probleme.

Milijan

pre 11 godina

Dačić je vešt pregovarač i ako on kaže da je dalje teško, to sigurno jeste tako. Nadam se da će mu državni vrh pomoći i da će naći najbolje rešenje. Po meni sad mi moramo blago izvršiti pritisak na EU, podsetiti ih da su za dijalog, u kojem obe strane moraju nešto da dobiju. Najvažnije od svega je poverenje da niko ko pregovara neće priznati Kosovo i da će se držati platforme i rezolucije.

apokalipsa danas

pre 11 godina

(Tiha, 01. mart 2013 19:59)
Tiha,ajd' budi tiha, stvarno...nečujna..toliko nebuloza si napisala čudo jedno..pa ženo,Dačić se zalaže za podelu!!!aman gledaj vesti malo..nije 1999.godina,2013 je...a i podelu je promovisao Đinđić pa ovaj prepisuje,misli biće popularan...i to, vadi se na naj premijera Srbije ikada,malo morgen...potpisaće kapitulaciju evo nezvao se ja Radomir,mogu Audi da uložim na to,ćaletov!

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Srbija u ovom slucaju treba da se pokaze kao vest pregovarac, i mislim da uopste ne bi bilo lose ukljuciti i Aleksandra Vucica u te pregovore, makar savetodavno,obzirom da se pokazao kao odlican diplomata.

DariaX

pre 11 godina

Mora se uložiti maksimalna fleksibilnost u predstojećem dijalogu što neće biti nimalo lako. Tj. pažljivo slušati ali, biti obazriv da se ne pređe "dijaloška barijera". To je jedan od načina za postizanje jasnijeg cilja dijaloga.

milanchee

pre 11 godina

Jos kad bi samo Dacic umeo da sprovede sve sto se drzavni vrh dogovori...ko malo dete trazi pomoc i drugima uvaljuje vruc krompir, a ovamo je neki veliki premijer...neka se ponasa tako i neka preuzme odgovornost.

novica952

pre 11 godina

Mislim da se Međunarednoj zajednici a tu mislim na Ameriku i EU staviti do znanja da nema daljeg napretka u pregovorima sa prištinom i da Srbija ne može više da bude zemlja koja se mora ucenjivati i kinjiti da učini ustupke na svoju štetu a na korist samoproklamovane države Kosovo. Dali će to shvatiti i gospođa Ešton, File i ostali iz družine u Briselu ostaje da sačekamo polovinu aprila jer je sigurno da će se u narednoj rundi razgovora četvrtog marta neće desiti ništa senziacionalno. EU mora da shvati da i priština mora da učini određene ustupke srbima sa severa da bi pristali da se integrišu u njihov pravni sistem.

Tiha

pre 11 godina

@apokalipsa danas
Svako ima pravo da se nada, ali vi ste sa svojim pesimiymom preterali, ali zaista. Ova vlast zaista pokušava da izvuče maksimum, i da pokušava da uradi nešto za građane Srbije. Mislim da je narodu dosta pesimizna,i da gleda malo opstimičnije.

Vladimir

pre 11 godina

Sasvim je normalno da trazimo isti tretman u pregovorima od strane medjunarodne zajednice. U porslosti su znali da imaju dvostruke arsine, a od velike vaznosti je da sada budu objektivni.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Ne može se doći do održivog rešenja, ako je jedna strana potpuno nezadovoljna", rekao je Đurić-ključna rečenica.Dosta je njihove torture.Ne treba popuštati

Tiha

pre 11 godina

Nadam se da će vlast izvršiti pritisak na međunarodnu zajednicu da pritisne Prištinu na kompromis. Verujem da će Ivica Dačić zaista učiniti sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Srbija zaista ima kompromisno rešenje za obe strane, i da Ivica Dačić ne pravi nikakve ustupke. Platform je jedino rešenje koje brani Ustav Republike Srbije. Ketrin Ešton zaista mora da popusti i da Hašima Tačija natera na ustupke jer je bi to bilo rešenje i za albansku stranu i srpsku stranu na KiM. Nikakva podela KiM ne dolazi u obzir.

marko

pre 11 godina

U prevodu priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu i bice te u evropi,ipak NE HVALA.To se nikada nece desiti,takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA

KLUZO

pre 11 godina

Odlično je da se državni vrh sastaje kada su ključne stvari za državu u pitanju i verujem da će zajedno naći najbolje rešenje kako dalje nastupiti u pregovorima.

Ritter

pre 11 godina

Ameri nece da na Kosovu bude mira da bi mogli da zezaju Evropu a mi smo im se idealno namestili. S druge strane, Nemacka je od 1945 pod protektoratom Amerike, tako da ja ne razumem zasto se iko u Srbiji nada pocetku pregovora i predpristupne kredite iz EU? Posto nema vise razloga da nas bombarduju, treba pokazati malo pameti u ovoj situaciji i povuci crtu. Neka to bude Ahtisari, ili Ahtisari plus, svejedno, treba reci otvoreno EU mi jesmo za priduzenje, donosimo (i sprovodimo!) evropske zakone, ali ovo i ovo ne moze nikako i traziti izvore prihoda u Kini, Africi, Rusiji, gde god, samo da privreda radi i narod ima sta da jede, da pravimo nase mleko (bez toksina) i leba a ne da sve prodamo strancima kao Madjari, Bugari Rumuni...Za pocetak recimo Vuciceva poseta Angoli je dobar potez.

Kaba

pre 11 godina

Dzabe trose i vreme i pare i reci! Zavrsena stvar! Samo idite na zvanican sajt neke od najacih drzava u svetu tipa imigracija i videcete da je Kosovo vec tamo kao zasebna drzava! Ljudi daj da pustimo vise to i da se okrenemo onome sto se spasti moze, npr. ostatak Srbije koji ce isto biti ugrozen ako mladi nastave da beze glavom bez obzira! To je ljudi problem pravi a ne to sto trazis nesto sto ti jednostavno vise ne mozes imati!

Miloš

pre 11 godina

Naravno da će biti sve teže razgovarati sa Prištinom, to nam je jasno. Ali od platforme i rezolucije ne treba odstupati. EU mora da uvidi ko nije za dogovore. Samo prihvatanje albanskih zahteva više nije moguće.

WIKI

pre 11 godina

Dobro je da se državni vrh sastaje oko ovako bitnih pitanja a ne kao bivša vlst održava telefonske sednice , kako su ih održavali tako su nas uvukli u ove probleme koje imamo.

STOLE

pre 11 godina

Srbija je uradila svoje sto se tice dijaloga sa albanskom stranom, jedino nam ostaje da ocekujemo podrsku sveta, da se nadamo da ce oni zaista uvideti koja strana je spremna za dijelog i za kompromis.

Matori

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.

MILOVAN

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

madjar

pre 11 godina

Ako mozete popravite Ahtisarijev plan pa ga prihvatite. Albancima se moze tako jer su obezbedili podrsku Amerike, Evrope, dakle onih koji odlucuju, a mi to nismo jer smo bili i ostali nesposobni igraci u diplomatiji. Ako ne prihvatimo, zalicemo za Ahtisarijevim planom kao svojevremeno za planom Z4 za Srbe u Hrvatskoj. Po obicaju necemo nista prihvatiti, zbog cega ce mo se kajati, ali bice kasno.

Владимир

pre 11 godina

Narode opameti se! Pogledajte sliku! Pa radikali SPS i JUL ponovo razgovaraju o Kosovu!!! Pustite onu: Tamna je noć... a onda onu Balaševićevu o devedesetim.
(Matori, 1. mart 2013 01:06)

Деведесете? ЈУЛ?
Изгледа да је неко преспавао 2хиљадите и ДС, јер после њих свак нормалан је заборавио Миру и 90е.

Marko

pre 11 godina

Ovo nam je bilo potrebno a ne politika statusa kvo zarad unutrašnje politike
da su ranije vlade otpočele pregovore pokazalo bi se ko je nefleksibilan i nekoperativan, ovako smo izgubili dragoceno vreme i ukočili se u EU integracijama.

Branislav

pre 11 godina

Državni vrh donosi veoma racionalne odluke, o tome govori i velika podrška građana novoj vlasti u Srbiji. Verujem da će naći racionalne i realne odgovore na ove komplikovane probleme.

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Srbija u ovom slucaju treba da se pokaze kao vest pregovarac, i mislim da uopste ne bi bilo lose ukljuciti i Aleksandra Vucica u te pregovore, makar savetodavno,obzirom da se pokazao kao odlican diplomata.

Kompleksi su čudo !

pre 11 godina

Bucko "razmisljam"
Definitivno treba da promenis nadimak u Bucko lupetam jer je mnogo adekvatniji sadrzaju tvojih komentara. Da si makar bio 5 minuta u toj albanskoj paradrzavi znao bi da je vecina mleka tamo iz Srbije i da im nije palo na pamet da prestanu da kupuju iz Srbije na vest o zagadjenosti. Mozda tamo priznaju samo americke standarde koji dozvoljavaju visi nivo alfatoksina u mleku. Isto tako, da si makar 5 minuta bio u Tacijevoj "drzavi" video bi da je Srbija i ovakva kakva je, Svajcarska u odnosu na tu albansku paradrzavu. Imas na sajtu CIA-e zanimljive podatke u vezi "drzave kosova" gde vrlo jasno pise koliko su "civilizacijski" i na svaki drugi nacin napredni i "bliski" zapadnim standardima. Uostalom, ako je "drzava kosova" tako super i Srbi sa Kosova treba da su presrecni sto tamo zive a ne u Srbiji, kako objasnjavas da ti isti Albanci nisu u stanju da ispune uslove za beli sengen? Zar to za njih, tako moderne i napredne ne bi bila sitnica? Ili nastavi da lupetas, ocigledno da tebe ipak motivisu neki drugi razlozi za komentarisanje koji nemaju veze sa stvarnim stanjem ni na Kosovu ni u Srbiji...

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Pristina ce morati da prihvati predlog o zajednici srpskih opstina. To sto albanski nacionalisti traze nije vise toliko bitno medjunarodnoj zajednici. Skorasnje opomene americke i evropske diplomatije albanskom premijeru dovoljno govore o tome da Zapad nece do besvesti podrzavati albanske maksimalisticke zahteve. Pored toga, srpska ponuda je razumna i odgovara Zapadu, zato ova vlada i ima ovoliku podrsku u EU. Ono sto mene zaista brine, to je sto ce Albanci intezivirati napade na Srbe na KiM, kao sto se obicno i desava u ovakvim situacijama.

Miloš

pre 11 godina

Jedno od rešenja i jeste da se aktivnije uključi EU. EU mora da izvrši pritisak na Prištinu ako ne želi da sve što je do sada urađeno padne u vodu. Jedinstvo državnog vrha je veoma važno, ovo je minimum zahteva prema Prištini ispod koga se ne sme ići.

Hektor

pre 11 godina

Ovako treba postupati kada je rec o najvisim drzavnim pitanjima!Sto se tice Kosova,ne smemo ustuknuti,u suprotnom bi to znacilo prihvatanje Tacijeve ideje o nevladinoj organizaciji!

?????

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova i da kažemo 'nama se ništa ne uvažva, radite šta hoćete'", ....i tebi to do sada nije bilo jasno...pa i neobaveštenom Koštunici je to bilo jasno od prvog dana.,,,prekid ulaska u EU i okretanje drugim pravcima je lek...onda nas ili hoće ili neće...foliranje da nam nema života bez njih je glupost.za nesposobne političare je verovatno tako.Sposobni nadju put kojim se vodi narod i čuva drzava...ali kradjama,lazima,proneverama,surovanja sa kriminalom,nijednoj drzavi nije donelo stabilnost ni u zemlji ni napolju...prema tome takvi političari su ucenjeni i nemaju kud,sem kako im se kaze...a stvar je jednostavna---ako ne znaš kako dalje,daš ostavku...Ko je to do sada uradio?..

precanin

pre 11 godina

Srbija je izgubila rat i kaznjava se oduzimanjem teritorije , a, mozda i placanje ratne stete koju je izazvala ! Kakv je to sporazum u Kumanovu potpisan ? Da li i jedan gradjanin Srbije zna ili bio u mogucnosti da ga procita tekst tog sporazuma(kapitulacije), kao i sta se zvanicno desilo u Rambujeu ? Zasto es to krije od naroda i zasto se narod laze, a narod ginuo za neciji cef i inat ??? Sada kada mora da se sve to sto mi ne znamo i sprovede placemo ! Zasto bi neko nama nesto oduzimao tek tako ? Samo zato sto smo Srbi ? Ma ajte molim vas, sta se pravimo ludi, nemamo hrabrosti da priznamo svoje greske i gluposti, koje su nas na hiljade zivota kostalo !!! E sad, kada treba Vlada (ne ova)da objavi narodu sta mora da uradi , ne sme zbog lazi koje je godinama trovala sopstveni narod !!!

CG

pre 11 godina

Treba ici jos jedan korak dalje i jasno reci EU-u da ce svi dosadasnji dogovori pasti u vodu ukoliko ne dodje do zadovoljavajuceg rjesenja u vidu zajednice srpskih opstina sa punom izvrsnom vlascu!

Kosovski Albanci su imali 14 godina da dokazu svoju "demokraticnu vladavinu" nad Srbima i rezultat je da je od 1000 ubijenih Srba samo jedno ubistvo rasvetljeno,da 200.000 Srba i dalje ceka povratak na svoju rodnu grudu!
Ovakav apartheid rezim je apsolutno neprihvatljiv u Evropi 21 vijeka i zbog toga sam siguran da ce zapadnjaci,ako iznesemo valjano nase argumente popustiti po tom pitanju...

Sta Albanci o tome misle je apsolutno nebitno,oni su samo bezpomocni pijuni...

bezimeni

pre 11 godina

nesposobna je diplomatija srbije i to se vidi nije sposobna da zadrzi crnu goru da dobije republiku srpsku i da zadrzi kosovo.cipar je uspeo iako u mnogo goroj situaciji da udje u eu i pored vecih protivnika turske ,a kod nas tirana,podgorica i federacija vuku konce u beogradu umesto pravih srba.

vera

pre 11 godina

Izgleda da je DSS ipak u pravu. Sve razgovore trebalo bi zamrznuti. Ovi pregovori postali su u prvom redu samo farsa a posle i lazna nada ljudima na KiM.

Alek

pre 11 godina

A da li ste mozda pomislili da trazite (i poslusate) savet od zemalja koje nas podrzavaju, pre nego sto ste nas doveli u corsokak. Ili ste mislili kao vas mentor Milosevic, da ste vec posisali svu mudrost ovog sveta.

Milijan

pre 11 godina

Dačić je vešt pregovarač i ako on kaže da je dalje teško, to sigurno jeste tako. Nadam se da će mu državni vrh pomoći i da će naći najbolje rešenje. Po meni sad mi moramo blago izvršiti pritisak na EU, podsetiti ih da su za dijalog, u kojem obe strane moraju nešto da dobiju. Najvažnije od svega je poverenje da niko ko pregovara neće priznati Kosovo i da će se držati platforme i rezolucije.

Tarzan

pre 11 godina

Da odmah bude jasno... Srbija ne pregovara sa Kosovom vec sa onima koji "govore kroz Tacija" i koji su ucinili da Kosovo postoji kao sto je danas a to su EU, predvodjena Nemackom i USA. Mislim da je to svima jasno.. ili treba da crtam? Srbija u ovom trenutku ima 2 izbora - ili ce da pristane na sve uslove "kosovske strane" i tako se odrekne drzavnih i nacionalnih interesa na duzi rok (ako ne i zauvek)a sve zarad ulaska u EU u kojoj ce biti drugorazredni (ili mozda trecerazredni) clan ili ce povuci crvenu liniju i reci - ispod ovoga ne idemo ni po cenu da se clanstvo u EU dovede u pitanje. Jednostavno receno, od Srbije se trazi da od 2 zla izabere "bolje". Da li je Srbija toliko velika da moze i sme da se odrekne 15% svoje teritorije sa svim prirodnim i privrednim resursima (u koje su ulagali gradjani Srbije godinama - ima nas jos koji pamtimo fond za nerazvijene)? Zapitajmo se, svako za sebe, da je u situaciji da bira izmedju ova 2 izbora koji bi odabrao? Da li je to clanstvo u EU zaita vredno te zrtve koja se trazi (samo) od Srbije? I zasto toliki fanatizam za ulazak Srbije u drustvo onih koji su u poslednjih 20 i vise godina sve cinili na stetu interesa Srbije? Cemu taj mazohizam? Ja sam mislio da smo shvatili do sada da "EVROPA IMA ALTERNATIVU"! Necu biti razocaran ako Srbija ne dobije taj datum za pregovore ali cu biti strasno razocaran i ljut ako se ne rese sve sporne privatizacije, afere, kradje, lopovluci.. ako se u Srbiji ne "pocisti dvoriste"!

Medenica

pre 11 godina

Zajednicki rad drzavnog vrha je neophodan da bi se uradilo najbolje za Srbiju i Srbe na Kosovu.
Mora se uraditi najvise sto je moguce a da se ne prizna Kosovo.

DariaX

pre 11 godina

Mora se uložiti maksimalna fleksibilnost u predstojećem dijalogu što neće biti nimalo lako. Tj. pažljivo slušati ali, biti obazriv da se ne pređe "dijaloška barijera". To je jedan od načina za postizanje jasnijeg cilja dijaloga.

zorka

pre 11 godina

Ovo ce biti stav Drzavnog vrha Srbije, od istorijskog znacaja. Kosovo treba resiti, datum treba dobiti, ali ne po svaku cenu. Dosta je bilo popustanja, Srbija sprovodi sve a Pristina nista, kakav je to dijalig.

m

pre 11 godina

Eh sto nam nije jedna Margaret Tacer, da pokaze ovim apaticnim, bednim luzerima od politicara koji ne vide dalje od nosa, kako se bori za svoju zemlju, kako se narodu vraca ponos i vera u sebe. Otvorite oci, necete ziveti 1000 godina, pokazita trunku pozrtvovanja za opste dobro!

TaraS

pre 11 godina

To što se Kosovo smatra nezavisnom teritorijom, ne ide baš u prilog dijalogu. Napori u postizanju zadovoljavajućeg dogovora biće ogromni. Sve su nade da će proteći mirno i sporazumno.

Sladjana

pre 11 godina

Moje skromno mišljenje jeste da su se sve već dogovorili ali malo tragike ne škodi. Osim toga, mislim da naša Vlada sve radi kako bi dobila datum za pregovore koji se ne maže na hleb! Pored toga, mislim da će vlast mimo nas potpisati sve što se traži od njih, a posle toga mogu građane Srbije da ubijaju na ulicama a EU će da žmuri i zaboravi na ljudska prava!

некадашњи демократа

pre 11 godina

@ritter Браво! Браво! Коначно да неко види стварност, без медијске завесе...

saravalovinovacki

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.

mislilac

pre 11 godina

Sa kim se pregovara. Na našoj teritoriji nalazi se velika AMERIČKA vojna baza.
Nisu Kosovo i Metohiju oteli Albanci, mada im je to dobro došlo.
Znam da ovaj komentar neće proći, ali mi stvarno nije jasno ko to, makar samo u sebi, ne shvata da su problem S A D.

Vladimir

pre 11 godina

Sasvim je normalno da trazimo isti tretman u pregovorima od strane medjunarodne zajednice. U porslosti su znali da imaju dvostruke arsine, a od velike vaznosti je da sada budu objektivni.

Žandarm

pre 11 godina

Ja sam šefe glasao za Vas upravo zbog politike 'podele', jer je to realno ostvarivo. Vaš zadatak je bio da se za tu politiku izborite. Nažalost, stvari ide u suprotnom pravcu.

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

u vojsci je u zadnjih godinu dana raspisan konkurs za prijem u službu više od 1000 vojnika-profesionalaca...proverite?!,e sad,kakve to ima veze jelte,pa s'obzirom kako će vlada da očigledno prekine pregovore jel je zaglavila u ćorsokaku,ovo prvo može samo da aludira na jedno...sami donesite zaključak...niste završili jednogodišnji fakultet Megatrend valjda?!,pa da ne kapirate šta će se desiti...ja ovaj put ne idem tamo na bum,bum,tras,tras...a vi kako hoćete..srećno vam bilo...

Bato

pre 11 godina

Dacic spominje regionalnu izvrsnu vlast u mnogim zemljama ali ne kaze da ti regioni priznaju centralnu vlast doticnih drzava dok srbi sa severa Kosova ne priznaju autoritet Pristine. Misli da su albanci i njihovi zapadni mentori naivni i glupi kao sto je srpska politika bila zadnjih 20 godina. Ako srbi priznaju Pristinu onda nije nikakav provblem da dobiju i izvrsnu vlast. E, tu lezi problem Dacicu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kosovo nema nikakvog razloga za zurbu, Kosovu je dovoljno da saceka jos koju godinu a dotle ce Srbija koja pije zatrovano mleko ionako izumreti od "ceroze jetre" !
Zamislite samo da Kosovo da bilo koje ovlascenje srpskim opstinama na severu Kosova a one im ponasajuci se u skladu sa zakonom Srbije pocnu uvoziti zatrovano Mleko na Kosovo i "potruju i nji'ov narod" ?
Srbi na Kosovu moraju biti srecni sto zive u civilizovanoj, modernoj i razvijenoj zapadnoj drzavi kao sto je Kosovo a ne u "africkoj Srbiji" gde Vlada "zakonski propisuje TROVANJE stanovnistva !

Nemanja nbg

pre 11 godina

Beqa kažeš da je Kosovo i Metohija 100 godina bilo pod okupacijom Srbije.Okreni se malo oko sebe ,uoči manastire starije od tvoje nacije.Pre će biti da ste za vreme turaka okupirali našu svetu zemlju.

Milan

pre 11 godina

Pametan ovaj Vucic, kad su mu nemci rekli da se malo vise angazuje oko pregovora, om je rekao da su za to drugi zaduzeni, covek planira da bude premijer narednoj vladi, a na groblje istorije posalje Dacica i Nikolica.

VER**

pre 11 godina

Za ovaj drzavni vrh imam samo jedan predlog :Ostavite rezoliciju
svaki pod svojim jastukom i resavajte pravi plan koji
postoji vec godinama u Brüsselu !

Odzacar

pre 11 godina

Sta je sad Ivice, nema vise tvoje poze da pogledom paras oblake, sad, dva dana pred sastanak priznajes da je nemoguce uraditi nesto.Bolje da je ranije bilo jao Ivice, nego sto je sada jao braco, upomoc, evo dima.

FRANC

pre 11 godina

Kako sejes--tako zanjes.
A znas ti to dobro kakav ROD je bio 99-te.
Zato ne mladi prazne slame !
Narod se odlucio kako i ko ce za sebe sejati !!!

Gjoni

pre 11 godina

Hahaha. Probudio se Dacic.

Draege komsije nama se ne zuri... ionako daleko smo mi od EU. Ako se vama zuri vrlo dobro znate sta trebate da radite. Prestanite da finansirate kriminalce na severu, priznajte Republiku Kosova i lepo ce Nemci da odobre vasu kandidaturu za EU.

Pozdrav sa suncanog Kosova...

Gorcin

pre 11 godina

A kad to nije bilo krize u dijalogu?Dosta nas zamajavajte vise, ili priznajte Kosovo, ili napustite pregovore pa da vidimo gde smo i sta smo.Ova zemlja ima osam miliona ljudi koji sve gore i gore zive.Propast cemo i bez Kosova, dozovimo se pameti.

VESKO

pre 11 godina

Bojim se da je previse vremena proslo a da se pitanje Kosova nije resavalo. Prvo smo imali Slobino vreme koje nas je odvelo u bombardovanje kada je o Kosovu rec a zatim demokratsku deceniju i vlast koja nista nije uradila po pitanju Kosova osim sto je primala srpske izbeglice sa ove teritorije. I zato sad nova Vlada ima problem, jer dvadeset godina je proslo kako je ovo pitanje aktuelno za zemlju a nista se nije uradilo i sada je sve na njima.

novica952

pre 11 godina

Mislim da se Međunarednoj zajednici a tu mislim na Ameriku i EU staviti do znanja da nema daljeg napretka u pregovorima sa prištinom i da Srbija ne može više da bude zemlja koja se mora ucenjivati i kinjiti da učini ustupke na svoju štetu a na korist samoproklamovane države Kosovo. Dali će to shvatiti i gospođa Ešton, File i ostali iz družine u Briselu ostaje da sačekamo polovinu aprila jer je sigurno da će se u narednoj rundi razgovora četvrtog marta neće desiti ništa senziacionalno. EU mora da shvati da i priština mora da učini određene ustupke srbima sa severa da bi pristali da se integrišu u njihov pravni sistem.

Righteous Clan

pre 11 godina

Ne znate šta da radite?E pa Drasković o tome govori godinama.Prihvatite nestatusni Ahtisarijev plan u kome su predviđene srpske zajednice i stavite Prištinu pred svršen čin jer su oni to već prihvatili ali ne sprovode.

Tiha

pre 11 godina

Nadam se da će vlast izvršiti pritisak na međunarodnu zajednicu da pritisne Prištinu na kompromis. Verujem da će Ivica Dačić zaista učiniti sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Srbija zaista ima kompromisno rešenje za obe strane, i da Ivica Dačić ne pravi nikakve ustupke. Platform je jedino rešenje koje brani Ustav Republike Srbije. Ketrin Ešton zaista mora da popusti i da Hašima Tačija natera na ustupke jer je bi to bilo rešenje i za albansku stranu i srpsku stranu na KiM. Nikakva podela KiM ne dolazi u obzir.

Platforma

pre 11 godina

Kriza je u drzavnom vrhu posle one smeurije sa platformom i rezolucijom, kako sad izaci pred domaci folklor posle onolikih pohvala iz EU i Vasingtona.

novosadjanka

pre 11 godina

Vi ste svi potpuno nenormalni. Kakvo Kosovo,kakve price???A to sto vam deca piju otrovano mleko, umiru jer nema lekova,sto je nemastina, to vas ne zanima???? Zasto se drzavni vrh, a posebno preCednik nije oglasio povodom afere o mleku???? On prica o znacaju kulture! Alo bre.....kakva kultura??? Ovde ljude trujete.....sram vas bilo i vladu i vas sto samo penite o strategiji,o granicama. Nikolic, Dacic i Vucic MORAJU da zabodu nos u nase probleme,jer Kosovo vise nije u Srbiji! (jeste kad se trpaju nase pare u bure bez dna i to treba da prestane)

YYYYY

pre 11 godina

Pa upravo lepo receno kao i za ljubav, tako i za razgovor je potrebno dvoje, ne mozemo samo mi da prihvatamo neke stvari koje ne idu nama na ruku a oni kada treba tako nesto da prihvate onda se povlace i nece da razgovaraju, jeste da u Dacica nemam ni trunku poverenja ali ovi ga preterase.

zoki

pre 11 godina

"Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?! (Coco Bill, 01. mart 2013 15:15)"
Evo ja cu ti reci. Alternativa je da ocistimo drustvo od lopova i korupcije, da se radi i da se ceni rad. Alternativa je da obnovimo proizvodnju, da izvozimo ono sto imamo, a to je hrana, a ne da uvozimo hranu kao sto danas radimo. Alternativa je da se bavimo sobom, a ne da zivimo od praznih obecanja i sake eura iz pretpristupnih fondova, zauzvrat se ponizavajuci i dajuci izmedju ostalog deo teritorije.
Mislis li da je 1914 Srbin bio lud, pa je zato cenio sebe i nije dozvolio da ga ponizavaju? E zato smo tada i bili cenjeni, a danas posto smo ponizni i jadni ne ceni nas niko.

Beqa

pre 11 godina

Fleksibilnost Kosova dokazuje se samom cinjenicom da je uopste spremna da razgovara sa Srbijom posle svega sta je Srbija cinila na Kosovo. Imali ste Kosovo sto godina pod ukupacijom, izgubili ste rat, potpisali kapitulaciju...sta hocete sada! Imati Srbiju kao suseda je bajveca kazna sto se moze dogoditi jednoj drzavi!

SasaSPO

pre 11 godina

Na ovakve sastanke ne treba zvati Vulina i Kariće.To je kao da sa ulice kupite ljude koji nemaju nikakvu snagu.Vučiću svaka čast sve dok provodi program normalne,evropske Srbije za koju smo se borili devedesetih.Iako je tada Vučić bio na pogrešnoj strani poštujem što se promenio i shvatio šta je dobro za zemlju.

nada ZR

pre 11 godina

Umesto sto pljujete dajte bolja resenja.Pa mi se tuzimo sa komsijom za 20cm zemlje necemo da se nagodimo.Kosovo mora da se resi sada jer dosta smo zamajavali EU pricama bez konkretnih rezultata.Sva resenja bole.Ako vlada uspe da ostvari najmanje bolno i to je uspeh.EU je prioritet jer nam donosi vise para investicija.

Sotir zvani đubre stara majko

pre 11 godina

za Baneta Bumbara...:..dragi članu SNS-ovaca...41% od koliko građana ove zemlje?!..Toma je na izborima pobedio za nekoliko hiljada razlike Tadića,a glasalo je oko 3 miliona građana...znači SNS ima podršku oko 1,5 miliona građana u zemlji koja ima 7,3 miliona stanovnika...zar misliš da se tih preostalih 5 miliona ne pita ništa?!...koliko puta je Toma izgubio na izborima?!,ja bih da sam na njegovom mestu odavno pekao samo rakiju na pecaru pradede...al ja imam morala...bar za toliko,što se za vas SNS-ovce ne može reći...činjenice tako govore...oćeš da ih nabrajam?!

e-krem

pre 11 godina

Dajte to sefu koordinacionog tela za Presevo,Medvedju i Bujanovac da resi.Ako je covek dobar za jug Srbije zasto ne bi valjao i za sever Kosova.

Zurkolomac

pre 11 godina

Celi jutro nemacke televiziju ogorceni su na Srpsku podvalu zatrovanog kukuruza koga je Srbija isporucila Nemackoj. Kako muslimo da udjemo u Evropu sa ovolik ljigavim ponasanjem?

liljana

pre 11 godina

Dacicu, dizi ruke od pregovora, to ti je jos jedna namestaljka. Neka u Brisel Idu visokoskolac Nikolic i svemoguci Vucic oni i onako nikada nisu bili za Evropu. Maske ce uskoro pasti radikali jednom uvek ostaju radikali.

crni domino

pre 11 godina

More potpisujte to tamo. Vi ste zabrljali, vi potpisujte! Dosta ste ga tupili a isput i ojadili srpski narod! Zasta ste se god uhvatili, sve se osusilo!
Hocete da ja za vas potpisem?

milanchee

pre 11 godina

Jos kad bi samo Dacic umeo da sprovede sve sto se drzavni vrh dogovori...ko malo dete trazi pomoc i drugima uvaljuje vruc krompir, a ovamo je neki veliki premijer...neka se ponasa tako i neka preuzme odgovornost.

Biljana

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agim

pre 11 godina

Pa zar nije Kosovo TAKODJE uz veliki pritisak pristalo na asociaciju srpskih opstina ? Na fusnotu ? Na decentralizaciju cime je stvoreno mnogo drugih srpskih opstina gde je geografski uslo i mnogo albanskih sela ? Na srpski kao sluzbeni jezik na celim Kosovu iako na Kosovu zivi 5-6 % Srba ? 20% kosovskog parlamenta je rezervisano za Srbe iako Srba ima 5-6 % ? Pa zar to nisu kompromisi demagozi jedni dokazani ? I ja se pitam sta Kosovo dobija ovim dosadasnjim kompromisima ? Albanci iz preshevske doline NEMAJU ni jedno od ovih prava sta su vec dobili Srbi na Kosovu ??? Nesto znam sigurno, ako Kosovo ne dobije stolicu u UN onda svi bolni kompromisi sa nase strane padaju u vodu, a ovo ni jedan srpski politicar nece ili ne sme da kaze.

Xhefi

pre 11 godina

@Nakon sastanka državnog vrha u Predsedništvu Srbije u Beogradu, Đurić je novinarima rekao da Srbija neće odustati od dijaloga ali da traži formiranje zajednice srpskih opština i da smatra i da Priština mora da pristane na "teške ustupke" radi postizanja trajnog i održivog rešenja.@

Pristina sigurno bi prihvatila te"teske ustupke" ako bi i Beograd prihvatio slicne ustupke za albance na presevskoj dolini koji zahtevaju da se primeni isti princip u odnosu sa zahtevima srba na sever Kosova. Jer, ako su za Beograd neprihvatljivi zahtevi albanaca na presevskoj dolini, zasto bi za Pristinu bilo prihvatljivo nesto (slicnost) sto za Beograd je neprihvatljivo.

Luda Mira

pre 11 godina

Da su lepo prihvatili nestatusni deo Ahtisarijevog plana, kao sto je Vuk Draskovic rekao, ne bi izgubili Kosovo, ali Vuk je tada proglasen za izdajnika. E pa sada ''dragi moji'', cupajte kosu sa glave!

vesa

pre 11 godina

Vuka Draskovica treba poslusati, on vec godinama prica o resenju kosovskog problema. Da smo slusali Vuka devedesete godine nam ne bi bile onakve, a sigurno bi prosli i bez bombardovanja. Da li neko moze da mi kaze zasto se samo Vuk i SPO zalazu za otvaranje dosijea?

TEAMADU

pre 11 godina

Srbiji nije dat neki izbor, ili će da prihvati pravila igre, koja drugi smišljaju, ili...Pitanje je samo dokle treba iči i šta sve treba Srbija uraditi da bi dobila datum. Vlastima nimalo nije lako, treba se izboriti sa jačima po svim pitanjima. Samo nemoj da kad dobijemo datum zažalimo zbog svih usputnih aktivnosti koje smo morali da uradimo.

Serbissimo

pre 11 godina

"Ne znam šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova ...", rekao je Dačić.

Dobro jutro g-dine premijeru, ovog suncanog 1. marta.

Tatko

pre 11 godina

Dosta više...
Nek naši dragi političari urade bilo šta. Ili nek priznaju Kosovo, ili neka ga ne priznaju po cenu odustanka od EU, nek krenu da ga osvojimo vojno... Bilo kako samo da se sve završi u razumnom roku pa da završimo već jednom sa tim i POČNEMO NORMALNO DA ŽIVIMO. Ovaj narod više nema snage za ovo beznađe, sve suviše dugo traje.
(saravalovinovacki, 1. mart 2013 09:50)
Mi ne zivimo NORMALNO zato sto ne priznajemo Kosovo? WTF, problem sa kriminalom, neobrazovanom radnom snagom, korupcijom na svim nivoima, losa tj. nikakva infrastruktura (posebno pruge), diplome raznih sega-mega Univerziteta, monopol, politicari koji vise od dva veka jos uvek imaju iste uloge kao na pocetku "karijere", privreda koja je zasnovana na poluproizvodima ili "sklapanju" istih, nedolstatak naucno-istrazivackih centara, odliv mladih studenata i jos milion stvari koje bih mogao da navedem nisu razlog zasto ne zivimo NORMALNO, vec je razlog za to nepriznavanje Kosova i famozni DATUM? Bugari su i u EU i priznali su Kosovo pa zive gore od nas. Dokle god imamo ljudi koji cekaju da im priznavanjem Kosova dodje NORMALAN zivot, a pri tome ne ucestvuju u resavanju bar jednog od gore navedenih problema, nama NORMALAN zivot nikad nece doci, Kosovo sa ovim nema nikakve veze.
Pozdrav svima!

PetarM.

pre 11 godina

Jel nekome u Srbiji jasno sta ova vlada i predsednik rade, Eston je juce rekla da Srbija ima smao jednu soluciju a to je da prihvati uslove drugu stranu Albansku nije spomenula. Da li je skupstina upoznata sa namerama sta planira ova vlast da uradi i prihvati , ko njima daje za pravo da predaju deo teritorije samo zato sto su sastavili jedva neku vladu a pre toga su jedni druge optuzivali za kriminal, Vucic doneo zatvorsko odelo sa imenom Dinkica u skupstinu pre izbora. Sami su krivi sto su dovedeni pred svrsen cin jer su sve prihvatali i ispunjavali naredbe cak mnogo gore nego prethodna vlada i Tadic sto mi je tada pre izbora bilo nezamislivo i zato sam glasao za SNS. Vucicevo ponasanje u Nemackoj je ponizenjenje kakvo Srbija nije skoro dozivela.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

...takva evropa koja otima teritoriju jedne drzave,koja ucenjuje i koja nas tretira kao gradjane drugog reda,to nama NE TREBA
(marko, 1. mart 2013 07:15)

Srbi iz Srbije su postali građani mnogo nižeg reda nego drugog ali ne zbog Evrope, Amerike ili Galaksije.

Nezaposlenost, glad, suicidnost, depresija, tuga, skupoća, južna pokrajina, srce Srbije sa dva miliona stranaca kao tempirana bomba, nagazna klik mina...Budućnost nam je "svetla" u, ili izvan EU...Kasno je za sve! Nigde smo i ništa smo!

Odlucite vec jednom

pre 11 godina

Gospodo vlastodrsci. Borite se sa vetrenjacama. Izjave da je Kosovo srce Srbije, da Srbija nikada nece priznati Kosovo i bla bla samo gradjanima Srbije stavlja omcu oko vrata.Sta mi u stvari hocemo.Ni sami ne znamo.Izgleda da u nekim glavama jos nije doprlo da je Kosovo nezavisno i da nikada nece biti u sastavu Srbije.Kada teskom dijabeticaru kazu da treba noga da mu se amputira on to tesko prihvata ali je zivotu pitanju. Ali zarad politiickog opstanka niko ne sme da spomene da Srbija treba da digne ruke od Kosova.

ŽIKA PERŠUN

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Jedina alternativa dijalogu je da se latimo pušaka pa u boj na Kosovo ravno. Međutim Srbija ne samo da nema međunarodnu podršku za tako nešto, već Srbija to ni ekonomski ne bi mogla podneti. Tako da alternative dijalogu nema. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ponavljajmo svi datum, datum, datum, datum... stvarno je mnogo lakse nego pre, kada je moralo Tito-.partija, Tito-partija. Preko 80% Nemaca je izricito protiv prosirenja EU ( i ovako misle da se otislo predaleeeeko), a ove godine su im izbori. Dzabe ste nas prodali.

Gete

pre 11 godina

Kakva ozbiljnost,kakva posvecenost,kakva odgovornost!Daj,Vucicu,rasteraj ekipu i raspisi izbore!Nema ti nista od Dacica i Dinkica,kao da to sam ne znas!A,Toma nek ne smeta!Ostaces i ti bez poverenja ako nas budete mrcvarili ovako!

From

pre 11 godina

"Prvo odvode Jevreje. Ne bunite se jer niste Jevreji. Onda odvode komuniste. Ne bunite se jer niste komunisti. Na kraju odvode vas jer više nemaju koga."
Tako je i sa teritorijom!

boticeli

pre 11 godina

Шта очекивати од садашњег државног врха? Главни кривци за Косово који су га и направили 90-тих година. Драго ми је што сада они решавају тај проблем пошто су га они и направили. Искрено не очекујем много и нешто спектакуларно, пошто су ти исти допринели да сада треба да будемо задовољни и понуђеним мрвицама а раније је могло много више.Требало је само да се слуша највећи Визионар у Србији којег су они хапсили, пребијали, називали га издајником (и дан данас), над њим извршили два атентата. Мислим да је јасно о коме се ради. А што је најважније не могу пиромани да гасе пожар пошто нису обучени за то. Они знају само да праве пожар и да га још више распирују, то им је у крви!

Raketla

pre 11 godina

Prema njegovim rečima Srbija ima jasan koncept o uspostavljanju zajednice srpskih opština koja ima nadležnost u mnogim oblastima života i spremna je na ozbiljne razgovore.

Ово може да изјави само неко ко је малопре пао са Марса. Да би неко имао јасан концепт о некаквим надлежностима општинских заједница, какав је овај, о коме прича овај марсовац, претходни услов је да такво нешто постоји и на Марсу, одакле је пао овај несрећник. Претходно мораш сопственим примером, показати своју марсовску дарежљивост и демократски капацитет, успостављањем таквих заједница код себа на Марсу, па тек онда пред друге изаћи са захтевом, да се таква иста решења примене и на другим планетама. У супротном пали ракету и врати се на Марс, џаба си трошио ракетно гориво.

dragan

pre 11 godina

Prihvatite Ahtissrijev plan kao osnove za daljne pregovore, ubedjen sam da ce to MZ prihvatiti i izvrsiti pritisak i na albansku stranu da bi se postigao konsezus.
Tako nesto predlaze Draskovic vec par godina, nemamo vise izlaza ma koliko sve to bolno bilo.

Kruna

pre 11 godina

Dve decenije jedino Vuk Draskovic govori istinu o Kosovu i Metohiji.Danasnji vlastodrsci su se izgubili u vremenu i prostoru i ne resavaju problem.Problem se resava mirnim putem,na korist svih ljudi koji zive tu.Breme devedestih godina je tesko,ali upravo su sadasnji politicari koji su na vlasti to breme narodu i postavili na ledja.

NIkola Jovanovic

pre 11 godina

Potrebno je prihvatiti nestatusni deo planaMartija Ahtisarija kao polaznu osnovu za zavrsne pregovore oko statusa Severa. Sa ovom stavom Srbija dobija datum za otpocinjanje pregovora, i to je svima jasno. Medjutim simptomaticno je da uvek od 90-e na kraju bude onako kako predvidi gospodin Vuk Draskovic. Program Srpskog pokreta obnove je lekovit, ali i jedini moguci za Srbiju i njene zivotne interese. Nije dovoljno govoriti o selektivnoj borbi protiv kriminala i korupcije, nesme se selektivno uzimati odredjeni predmeti iz dosijea kriminogenih sredina i korumpiranih clanova administracije, potrebno je otvoriti dosijea kako bi se piramida usuda urusila sama od sebe. Dakle gospodo iz vlade Srbije na casove iz drzavotvorne politike kod Vuka. Vuk je to zasluzio a i vama ce biti lakse.

VER-FR***

pre 11 godina

Od vas je podpisana kapitulacija !--isto tako "drzavni vrh".
I mani se nekog diktiranja, nego sprovedi sto pise u dokumentima !!!
Sve vase "rezolucije" mogli ste dosad slobodno staviti pod jastuk!!!

Sirko

pre 11 godina

Eto Dačić je tražio podelu teritorije ali kaže ne daju mu više ovi iz vlade da priča o tome. Dobar nam je Dačić, samo ovi mangupi ga vezuju. Verujem da ste čuli sad pre neki dan, baš prekjuče je rekao da bi podela bila dobra.

nikola

pre 11 godina

koliko puta vec,i koliko puta je svaka runda kljucna a na terenu nista ne donosi.pregovori ce samo ispuniti ono sto evropa i albanci traze a srbija i srbi nece dobiti nista to se vidi iz svemira sve je ovo jedan cirkus.

Жика

pre 11 godina

Влада има план да нема план!Јао људи,па послушајте Вука,немојте опет да одбијате његове идеје па да их накнадно и по скупљој цени прихватите.

hijavata

pre 11 godina

Ma najbolje resenje sto je predlozio SPO - neka ide prica da se prihvata nestatusni deo Ahtisarijevog plana, pa da vidimo sta ce Kosovari odgovoriti, neka se "cesaju" malo ;)

Nislija

pre 11 godina

Oni su nas unistavali 90-tih, iste "face" rada to isto i sada!Cine to direktno, ali i iz pozadine! Ja mislim da je krajnje vreme i da Vuk dobije svoju priliku !

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Kakva kriza u razgovorima, kada razgovori ne postoje? Problem je vise gastronomske nego politicke prirode. Dacic voli jagnjetinu, a Taci ne jede svinjetinu

Duplo golo

pre 11 godina

Gledam sinoć sirotog Milomira Marića kako razgovara sa nekom bugarskom vračarom i ona mu objašnjava kako da se reši kosovski problem. Kaže ona, ima neki veliki kamen u Srbiji sa nečim što liči na slovo S pa da u maju i junu na neki svetac krenu sveštenici da ga traže blizu granice sa Kosovom i kada ga nađu neće biti više spora i trajaće bogovetni mir... Možda pomaže, ne može da šteti...A ljudi će lepo da se izvetre i nadištu čistog vazduha pa možda i dobiju inspiraciju kako da reše problem.

Sve što je brzo to je i kuso

pre 11 godina

Brzina kojom se došlo do zaključnih stavova na ovom "iznuđenom sastanku" državnog vrha Srbije, govori da prisutni uopšte "nisu svesni" ozbiljnosti situacije u kojoj se Srbija i njeni građani nalaze?!
O tome govori i izjava za medije savetnika predsednika države Marka Đurića da je Srbija spremna da konstruktivno razgovara o svim elementima "uređenja odnosa u pokrajini", iako to od Srbije niko i ne očekuje, niti traži, kao što je iluzorno očekivanje da će najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice Prištini da "upute ohrabrenje da učini ustupke"...
On the contrary, ohrabrenje će biti u obrnutom pravcu tj.smeru da istraju...
Samo na Srbiji je "to be or not to be" that is a question?!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Đurić je naglasio da Srbija na razgovore u ponedeljak odlazi sa definisanom strategijom i sa iskrenom željom da se postigne sporazum i kompromis i spremna je da konstsruktivno razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini.
"da razgovara o svim elementima uređenja odnosa u pokrajini"?

Kosovo treba "ohrabriti" da centralnoj Srbiji da "sustinsku autonomiju" !

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

Ma je""lo Kosovo više, danas smo popisali Aneks ugovora, po kojem će nam plata biti od 27 hiljada, a radim u velikoj firmi!A koliko ljudi radi i za manje pare!Ej bre, o tome političari treba da brinu, dosta više o Kosovu!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Biljana, 01. mart 2013 11:53)
pa sad ćeš dobiti još jedan aneks na 15 hiljada,zato što te ne interesuje Kosovo,mleko,kukuruz,blekberi,koferi razni,megatrend,zapošljavanje preko veze,istorija političara....nego si samo verovatno glasao za Radomirov Audi A6...biće ti jasno jednoga dana...kad ne budeš uopšte imao platu,dakle uskoro...

zvonilo za kraj časa iz propadanja

pre 11 godina

ajmo sad na ponovni brifing kod Tome,da napravite strategiju ko će prvi na kanal kod Angele u ponedeljak!

crni domino

pre 11 godina

Gospodo, ovo je strategija koju smo otkrili kod vas:

Problemi + brige + nezdrava hrana = Siguran rak!

I svi problemi su reseni na vase zadovoljstvo...

Ordinator

pre 11 godina

Napravite već jednom te ustupke koje ćete napraviti kad-tad i prestanite nas mrcvariti navodnom brigom koja je odavno rešena.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Stranke koje čine državni vrh su devedesetih čitavu deceniju koristili kosovski problem u politikantske svrhe. 1999. problem je eksplodirao i zbog pogrešne postavke njihovog vrhovnog komadanta, udaljio našu državu sa KiM. Od tada se ništa nije promenilo ni u narodu ni među "patriJotama". Marketinški rodoljubci izbegavaju da vuku nepopularne državničke poteze, a birači ih zbog toga nagrađuju dok država propada. Sada su se gospoda iz SNS i SPS suocila sa pozicijom poraženog koja je zadesila Srbiju kao posledica njihove bivše anti-evropske gubitničke politike. Ako su zaista promenili politiku moraju sve učiniti da u pregovorima dođu do maksimuma mogućeg. Ukoliko pregovori propadnu zbog njihove potrebe da očuvaju rejting, Srbija će se vratiti u devedesete, a kosovski problem će se rešavati bez učešća naše države. Dovoljno je samo prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana i time pritisak EU za popuštanje u pregovorima usmeriti ka Prištini.

Sandrčak

pre 11 godina

U celoj priči najupečatljiviji je Dačić, koji se hvata za glavu, uz komentar da ne zna više šta da ponudi. Pa,druže, ne motare njima više ništa da nudite, to je ionako vaš bivši vođa rešio odavno. Hajde da se okrenete malo ka nama, građanima srbije, i da nam ponudite svoju ostavku.
P.S. Trebalo je, zaista je trebalo svojevremeno poslušati mudre reči i predloge gospodina Vuka Draškovića.

apokalipsa danas

pre 11 godina

Strategija vlade:..osnovati savez nesvrstanih sa; Angolom,Tadžikistanom,Kurdistanom,Zimbabveom i kao prvog predsedavajućeg saveza...Severnom Korejom.

Majkica

pre 11 godina

Nestatusni deo Ahtisarijevog plana je dobra ponuda.Prihvatajte to što se nudi,jer iz iskustva znamo da posle ni to nije moguće, ako se ne prihvati u odgovarajućem trenutku.

figenwald

pre 11 godina

Zivim za dan kad ce se zavrsiti ova tema, svu snagu sadasnja Vlada ulaze u pregovore, ali izgleda da su neki ljudi slepi kod ociju.
(Petra, 1. mart 2013 09:15)
# Link komentara

Bogami ,i slepi ,pa i pomalo gluvi!

repus

pre 11 godina

господо политичари на власти нема кукања и позивања народа за заклон висте обећали ако гласамо за вас да ће да све решите глас мо вам дали а колико видим вас је ухватила језа када сте сазнали да сте победили биће опет демагогија и никакво решење за народ србије нисте укинули динар који служи за пљачку тихо вас бојкотују у региону све у свему незнате шта ћете а србија стоји и почиње да назадује туга и срамота зар мора све да буде превара што обећате на изборима

apsolutno konsterniran

pre 11 godina

Kod ovakvih vest,nema jedna stvar koja je normalna!
"Drzavni vrh" jednoglasno je utvrdio strategiju,da ce svim silama traziti autonomiju za svoj narod na svojoj teritoriji!
Politika zbog koje su dosli na vlast i na kojoj su gradili karijere je "Kosovo uber alles",tako da me pogresno neko ne razume.Ispiranje mozga sa pricom o "nasem" Kosovu,polako prerasta u pricu o "daj sta das",sto bi manje laksativno delovalo kad bi tako nastupao BILO KO,samo ne ova ekipa.
"Daj sta das" i velike reci kao "da se izvuce sta se moze" su uvreda za svakog grdjanina ove drzave i pokazuju da nema ni D od drzave,vec da smo samo neka grupa ljudi naseljena na jednoj teritoriji.
Sistemsko zaglupljivanje gladnog,besposlenog i demoralisanog naroda,kompletna privreda u bankrotu,nedostatak elementarnih ljudskih prava,a tu ne mislim na gej populaciju,nego na zdravlje,skolstvo,sudstvo...POLJANA,a ne drzava...
A vrhunac je sto ceo svet "zabole" sta je njihova strategija!
Zivot nam se pretvorio u limbo na potezu izmedju Djokovica preko Bus plusa i "resavanja" afera do Kosova i nazad.Vreme merimo od izbora do izbora,sa pred-jesenjom euforijom oko parade ponosa...

Aleksandar

pre 11 godina

Reci konkretno šta nam je to alternativa ako nije EU ?!
(Coco Bill, 1. mart 2013 15:15)

Ih, kako šta? Pa evo ovo što živimo već 20 i kusur godina, i vidi kako nam je divno, lepo i šareno... Niko nije rekao da alternativa mora nužno biti bolja, je l' te...

memorex

pre 11 godina

Hahah, pa po koji put vi odredjujete strategiju? Imali ste tajni plan u kampanji, pa ste jedno sest puta menjali definisanu platformu, pa sad opet razgovarate i zamajavate. I sta ce vam Dinkic tamo? On se ni u svoj resor ne razume. Na kraju cete uspostaviti zajednicu srpskih opstina na severu, Srbe na jugu Kosova ko sljivi, ta zajednica ce imati jednu ingerenciju vise nego sto smo inicijalno hteli, i eto ti velike pregovaracke pobede.

Zeka Rodzer

pre 11 godina

Svima je jasno da se ne pregovara sa Kosovom(nego sa svetskim silama) tako da se plasim da ce biti mnogo vise ustupaka sa nase strane - sto je definitivno uzasno!

Tiha

pre 11 godina

@apokalipsa danas
Svako ima pravo da se nada, ali vi ste sa svojim pesimiymom preterali, ali zaista. Ova vlast zaista pokušava da izvuče maksimum, i da pokušava da uradi nešto za građane Srbije. Mislim da je narodu dosta pesimizna,i da gleda malo opstimičnije.

gospodja ministarka

pre 11 godina

Ne može se doći do održivog rešenja, ako je jedna strana potpuno nezadovoljna", rekao je Đurić-ključna rečenica.Dosta je njihove torture.Ne treba popuštati

Konstatacija

pre 11 godina

@Vladimir Arsic
malo si pobrkao loncice.Americko upozorenje nije bilo Hasimu Taciju nego Berisi. Upravo Hasim Taci igra onako kako Amerika kaze.Tako je bilo i u Rambujeu, tako i u Becu tako sada u Briselu. Ne mislis valjda da su Kosovari toliko jaki da nesto ne prihvate ili prihvate

ana

pre 11 godina

Mislim da su nasi politicari izgubili kompas, ne verujem da ce doci do bilo kakvog dogovora i da ce opet Srbija ispastati ovo vec predugo traje ...

ZevS

pre 11 godina

Ma sada samo iznesite svoje vidjenje resenja i ako im se svidja svidja a ako im se ne svidja Boze moj ne moramo ni da se dogovaramo.

apokalipsa danas

pre 11 godina

(Tiha, 01. mart 2013 19:59)
Tiha,ajd' budi tiha, stvarno...nečujna..toliko nebuloza si napisala čudo jedno..pa ženo,Dačić se zalaže za podelu!!!aman gledaj vesti malo..nije 1999.godina,2013 je...a i podelu je promovisao Đinđić pa ovaj prepisuje,misli biće popularan...i to, vadi se na naj premijera Srbije ikada,malo morgen...potpisaće kapitulaciju evo nezvao se ja Radomir,mogu Audi da uložim na to,ćaletov!

Momčilo, NS

pre 11 godina

Rešenje je na dohvat ruke. Državni vrh, da pod hitno prihvati sve predloge, sugestije i savete g-dina Vuka Draškovića i SPO! Ukoliko to učine, diplomatski trijumf i status kandidata su realnost.