Četvrtak, 28.02.2013.

10:21

Najavljena jača Bus-plus kontrola

Kontrolori u gradskom prevozu od ponedeljka će ponovo patrolirati širom grada u pojačanom sastavu. Najavljena blokada validatora posle ulaska kontrolora.

Izvor: Veèernje novosti

Najavljena jaèa Bus-plus kontrola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

238 Komentari

Sortiraj po:

мити

pre 10 godina

Нећу да платим јер зараду коју МИ плаћамо гурате приватницима у џеп, а ти приватници ништа ново нити боље нису донели већ само ГОРЕ. Никад се лошије није возило. Возни ред се не поштује. Прође 5 511 аутобуса, а један 601. То не да није здрав ред вожње него лудило... Уведите бесплатан превоз. Ко је запослен нека плаћа, ко није нека не плаћа. Остало нека дотира град, јер другачије не може. Укините бесмислене кондуктере који само набијају тензију народу напаћеном.

olimpijac

pre 11 godina

O cemu bre vi ljudi pisete? Moja mesecna markica kosta 7800 dinara i imamo 7 polazaka dnevno, a radim za platu od 25000. 15 godina sam redovno kupovao mesecnu kartu, a kao rezultat toga 0 novih linija, vozila koja leti greju, a zimi hlade, vise presine u autobusu nego napolju... Kada se ovo promeni i ja cu ponovo biti savestan putnik. Do tada ziveo Bus plus.

Bibica

pre 11 godina

Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje.

Hahahahahah, koja nebuloza. Samo se ti ponosi i validiraj, ja bogami necu:) Nisam otkucala kartu jedno 6 meseci i ne planiram, a bogami, vozim se samo tako i ponosim se time:D

Типса

pre 11 godina

А да неки комуналац прошета по граду и шире и заскочи мало власнике паса чији пси празне дебело црево где стигну а нешто нисам приметио да ти исти власници покупе то што су им љубимци истоварили. Да се разумемо, немам ја ништа против кућних љубимаца само бих волео да се мало поведе рачуна. Ја са мојом децом изађем на ливаду неби ли се мало играли кад оно мина до мине. Није у реду. Мислите о томе.

Cica

pre 11 godina

Ja se samo pitam da li neko uopste malo razmisli pre nego sto ostavi komentar... Ako nesto ne platite, ne mozete da koristite ili da nosite kuci, vrlo je jednostavno. Ta prica da nemate je besmislena. Jel tako i kod frizera ne placate, uzmete hranu i odecu u prodavnici i odete, pod izgovorom da nemate? Sipate benzin i odvezete se? Na sta je spao ovaj narod? Moral i vrednosti na dnu bunara, pa nije ni cudo sto je i zemlja takva. Nemate pravo ni od koga da kradete. Zar niko ne razmislja da taj vozac koji vozi autobus u kojem se vi svercujete treba da od necega dobije platu kojom ce svoju decu nahraniti? Sram vas bilo sve redom. Ako sa druge strane smatrate da ste vi u pravu, dajte imena vasih firmi, prodavnica u kojima radite, gde vam je tezga na pijaci, pa da ujutru kad krenem na posao svratim do vas da uzmem voce i povrce, hleb, moze i neki kompjuter, ali posto nemam da platim, da mi date da odnesem. Jel bi to bilo u redu? Ili dajte vozacu pola kilograma jabuka iz vase prodavnice, i pecivo iz vase pekare, posto mu ne date da zaradi svoju platu. Katastrofa na sta smo spali kao nacija. A svi samo znaju da se zale kako se sve raspada i propada, a svi redom doprinosite tome.
Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje. Pozdrav.

Pametnjaković

pre 11 godina

Sad sam baš ukapirao zašto nezaposleni spadaju među one koji plaćaju karte. ®Politička Elita Srbije™ je napravila biznis tako što šalju instrukcije svojim "preduzećima", "agencijama" i koječemu, koje su otvorene od para koje smo dobijali od EU i USA, gde sede kadrovi povezani sa političkom elitom, da stavljaju redovno oglase gde kao šatro traže kadrove, da bi nezaposleni bili primorani da plaćaju kartice i da se vozikaju s jednog kraja grada na drugi zbog intervjua. Naravno, ono što nezaposleni ne znaju, je to da su svi ti oglasi stavljeni da bi im se izvuklo što više para, jer posao neće dobiti sigurno, to su samo oglasi po nalogu elite, oni ne traže nikoga, već su postavili svoje kadrove da sede.

srbIN

pre 11 godina

Jel se dobija neka povlastica za sledeci mesec ako budes malo nagrdjen od onih gorila sto su umislili da su SAJ pa tuku ljude bez karte?

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

tupan

pre 11 godina

Imam tacno 72 dinara, ni pare vise, taman koliko zvanicno kosta jedna karta. Molim sve koji znaju gde i kako za taj iznos moze da se nabavi jedna karta da mi jave.Suvise sam glup pa ne znam detalje nabavke karata za autobus, jedino znam da svuda stoji cena karte 72 dinara (posle poslednjeg poskupljenja od 20 odsto koje je usledilo zato jer su valjda plate porasle 20 odsto svima koji koriste javni prevoz).

Ivan

pre 11 godina

Нећемо никуда стићи уколико се води полемика о томе да ли би требало или не платити услугу превоза. Као и свуда и увек морамо платити нешто што користимо, не постоје бесплатне ствари. У Прагу сам имао прилике два пута да видим контролоре у трамвајима. Можда то није правило али оба пута су то били људи средњих година, висине преко 180цм у цивилу и носили су значке. Нико се није расправљао са њима. Говорим о градском превозу који је далеко уређенији од нашег. А опет контроле ригорозне и у метроу. Мени смета када слушам препирке са контролорима, смета ми када аутобус стоји зато што неко не жели да изађе на станици због тога што је ухваћен без карте. Када бисмо ми сами реаговали и захтевали да такав човек напусти возило кладим се да би се за пар месеци или година ситуација поправила. Постали смо људи без образа. Само замишљам такве који су у стању да се свађају иако нису у праву како васпитавају децу и како обављају свој посао. На том једноставном примеру је лако видети и пресликати ситуацију на комплетну Србију и стање у њој.

Beograđanin

pre 11 godina

Za par sati 200+ komentara...
Pregledom svakog drugog, da se ustanoviti da ljude ne boli cena karte već BusPlus sistem. Da li je stvarno bitno da li na kartici piše to, GSP, ili nešto treće?

Plaćanjem iste doprinosite voznom parku (možda ne direktno ali je evidentno da je iz meseca u mesec bolji; Primera radi, pre 4-5 godina svaki autobus na liniji 31 se bukvalno raspadao. Situacija ni sada nije sjajna ali je daleko bolja. Isto važi i za 27, 65, itd...).

I opet će neko reći kako neće da daje novac "Đilasovoj kompaniji" (kakva glupost by the way) ili pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi izbegao plaćanje karte. To posle može samo da kulminira napadom na kontrolore koji zarađuju svoje parče hleba radeći jako nezahvalan posao.

Bilo kako bilo, sugrađani, opametite se, prestanite razmišljati u masi, već istupite kao pojedinac. Ako svi budu čekali nekog drugog da prvi kaže "Platiću prevoz koji me vozi do posla, bioskopa, fakulteta..." niko je na kraju neće ni plaćati. A ta vozila ne idu na vazduh...

Nezaposleni beogradjanin

pre 11 godina

Posto se gradska vlada tj gradonacelnk, gradski celnici i odbornici hvali kako brine o siroamsnima i ugrozenima, kada ce onda da donesu odluku da se nezaposleni voze personalizovanom kartom besplatno kao osnovci ili za 400 dinara godisnje kao sto se voze penzioneri preko 65 godina starosti sa primanjima, dok nezaposleni placaju cak 1100 ili 1500 dinara u zavisnosti od zone prevoz sa personalaizvoanom kartom tj 33 i vise puta skuplje od penzinera na godisnjime nivou, ili 72 iil 95 dinara za pojedinacnu voznju a mnogoi nezaposleni ne dobijaju ni novcanu nadoknadu od nacionale sluzbe za zaposljavanje a ne dobijau ni socijalnu pomoc jer ne ispunjavaju uslove za dobijanje ove 2 vrste pomoci. Ovako po gradu ispade da su ugorzeniji penzioneri sa 12 redovnih penzija godisnje (plus 13 ta od straen grada od 20000 dinara u 4 rate za sve sa penzijom do 20000 dinara) nego nezaposleni bez prihoda koji uz to od grada dobijaju godisnje 0 dinara u 4 rate za razliku od nekih penzionera koji godinama primaju 13 tu penziju od strane grada

Atreides

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=690809#k8901526

E pa Alex GSB nije privatna firma i naravno da nas zanima gde idu pare a te pare ocigledno idu privatnoj firmi Bus Plus kojoj nije mesto u GSB-u

Ja sam za moj Beograd

pre 11 godina

@disco stew

Ajde care skokni do Beca nije daleko i udji u metro ili tramvaj bez karte.Pa da vidis kako se to tamo resava. Ja znam da u tvom selu ima samo medjugradski.Ne verujem da se iako poznajes sofera da se vozis mufte

Muka mi je od ovih koji trolaju da nemaju od cega da plate. Samo da vas pitam.Od cega placate net.I mobilni..I jos nesto.Preduzece Bus Plus samo vrsi uslugu za GSP i zato ima proviziju od koje placa sve kontrolore.

Srecan sam sto nece provincijalci odlucivati u mom Beogradu sta ce da funkcionise a sta ne

iva

pre 11 godina

Da se podsetimo obećanja Đilasa iz perioda pre uvođenja bus plusa.Da će to biti milionska zarada za GSP a koliko vidim pare odoše u strane ruke!

bataSMraka

pre 11 godina

Veliki gradonacelnik je rekao da ce taj sistem poboljsati i prevoz i olaksati naplatu.Naplatu je sigurno olaksao a kao i sve njegove kolege doveo je jos jednu firmu do ivice propasti...

Krang

pre 11 godina

Mi smo propala nacija! Svako treba krenuti od sebe a ne gledati sta je u tudjem dvoristu. Placam kartu jer necu da se prepirem, necu da pravim problem ljudima u kontroli koji posteno zaradjuju svoj hljeb i dajem svoj mali doprinos ovoj napacenoj ekonomiji. Svako u Bg-u za vikend moze zaraditi mjesecnu kartu: cisteci snijeg, noseci pakete, lijepeci deklaracije....ali je bolje biti lijen i kukati na drzavu "d'uradi nesto".

bljak

pre 11 godina

@ja se ne vozim gradskim autobusom jer sam interkontinentalni turista. Nemoj da brukas one kojima su puni dzepovi da su siromasni i da se voze BUSPLUS autobusom, jer ce cuti to lopovi na stalnom radu u BUSPLUSU i pocece da dzepare i one koji nemaju trazeci onog interkontinentalnog turistu.

Z3r0

pre 11 godina

@ bezimena (pogledajte komentar ispod), to o čemu ti govoriš je fašizam i bezmozgaško verovanje u kapitalizam. Odricanje ljudima prava na hranu je odricanje ljudima prava na život, a ako se dobro sećam poveljom Ujedinjenih Nacija svakom čoveku je zagarantovano pravo na život.

A gospodjin komentar možete videti ovde:

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?
(bezimena, 28. februar 2013 13:48)

milos

pre 11 godina

zorane ne lupaj majke ti, grad daje kredit za gsp i grad finansira gsp. androidi su i po 50 evra legendo. kartu placam jer mi firma uplacuje a protiv ove lopovske firme sam, koju branis ko da ti je iz oka ispala

Uroš

pre 11 godina

Da je skup gradski prevoz, skup je. Mene za 6km do posla izađe kolko i da palim auto.

Šta je sa pripejd karatama kad dodje do (ne)osnovanog poskupljenja? Pojedu vam ih. To je bezobrazluk na kvadrat!

BusPlus ne održava validatore, veliki broj je sa razbijenim ekranima i prelepljen nalepnicama.

Posao kontrolora i jeste za ološ i ne treba se ustezati staviti im to do znanja, verbalno ili fizički.

Zli penzosi što se guraju da sednu, su toliko nevaspitani da mi prosto dadje žao što im ustupam mesto. Ni jednom do sada, a vozim se već skoro mesec dana, nisam čuo da neko stariji pita, kad seda pored nekog :"Da li je mesto slobodno?". Pa isto znači što i "pomeri se da prođem", ali je, priznaćete, mnogo lepše.

Vi radite kako hoćete ali ja ću nastaviti da pitam "Da li je slobodno?" kad sedam pored nekoga, i da kucam kartu kad vidim kotrolu i neoštećen automat.

bgjanin

pre 11 godina

Djilas je jednom izjavio da gradjani treba da shvate da javni prevoz nije za dzabe!!!
Djilasu, a jel znas da je samo radna snaga u Srbiji za dzabe??? Jel znas da ljudi ne primaju plate mesecima i godinama!
Al sit gladnom ne veruje.

baki

pre 11 godina

bezimena samo da ti objasnim android telefon u VIPu dobijes za 1 din a danas ti je jeftinije da razgovaras mobilnim nego fuxnim telefonom, normalno ako imas ugovor sa VIPom. A sto se tice karte za autobus stvarno je preskupa. Ja se redovno švercujem.

Mali stosoban stan

pre 11 godina

Vodjstvo Bus plusa su ozbiljni ljudi, oni vec sad planiraju leto, kao prava vlastela poostravaju uzdu nad robljem na vreme. I kako da oni finansiraju svoje jahte, mackice i mondenski stil ako vi ne placate tim izvanrednim privatnim licima nesto sto je od javnog preko noci i netransparentno preko veze postalo njihovo?
Placajte, nemojte da se ti ljudi blamiraju kad odu na jug Francuske ili Tobago, i nemaju zbog vas da plate najskuplji hotel i najskuplja vina i djakonije i jos blagorodnih stvari. Da crvene tamo vasom krivicom, to hocete?! Ljudi, pamet u glavu.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju."
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Tačno. Kondukter će biti Interventna žandarmerijska četa u pojačanom sastavu, sa pancirima, štitovima i u oklopljenoj kabini. Jedino tako će bagri moći da naplati kartu ili da spreči ulazak bez karte u prevoz...

Penny

pre 11 godina

Uuuu, covece, koliko je ovih sto placaju kartu zbog plusica kod Boga! Jeste, da... svaki put kada validirate vasu personalizovanu ili nepersonalizovanu kartu ono gore odsvira i otkuca jedan plusic! Kada nakupite dovoljan broj plusica - OREOL!
Za vas bi trebali da uvedu neke privilegovane karte, da kostaju 200+ , ali da uz to dobijete i neku titulu ili nesto slicno posto se lozite na te stvari, i da ta vasa karta svetli u mraku da se razlikujete od zlih i gresnih svercera a opet medjusobno prepoznajete!

Objektivan

pre 11 godina

Neko je ovde rekao da je najveći problem BusPlus projekta taj što ga ljudi (manje-više opravdano) vide kao Mutljavinu u Đilasovoj režiji, ali je problem što većinu ljudi, zapravo za to nije briga, već to samo koriste kao izgovor da ne plate kartu u prevozu. Ovo je isto kao kada su pojedinci razbijali izloge po gradu na skupu protiv nezavisnosti Kosova 2008. Šatro, izražavali su svoje nezadovoljstvo, a ustvari samo hteli da divljaju i nešto maznu, a da za to imaju opravdanje.

Zato, ljudi, nemojmo preterivati! Neko kaže "kontrolori u prevozu se ponašaju kao kabadahije". Ja se SVAKI DAN vozim prevozom različitim linijama i NIJEDNOM nisam video da se neko od kontrolora ponaša neadekvatno. Obično ide samo "Dobar dan! Kontrola karata", a vaše je samo da pokažete kartu. Problem nastaje kada ljudi počnu da budu bezobrazni pa onako zajedljivo kažu "Nemam" (u fazonu "nemam, i šta mi možeš"). Na stranu da li kontrolori smeju da divljaju, ja vam kažem:

Stavite se vi u poziciju kontrolora karata, koji je omražen "po default-u", radi za sitnu lovu, i onda ga neki tupavi klinac od 17-18 godina još, da prostite, za'ebava, pa razmislite koliko biste živaca imali posle nekoliko dana rada i desetine autobusa kroz koje ste prošli i istrpeli sve i svašta.

Hvala na pažnji!

Bivši redovni platiša

pre 11 godina

@Beogradjanin, tim se dicim. Provansa je u Francuskoj a ne u Srbiji! Inače ja, kao rođeni Beograđanin od pre tri meseca ne plaćam kartu jer ne primam platu na radnom mestu a nisam zadovoljan ni kvalitetom prevoza jer svako jutro moram bukvalno da sačekam da prođe ceo jutarnji špic da bi uopšte mogao da priđem vozilu! O prljavim smrdljivim, tehnički neispravnim vozilima i opštem haosu u gsp-u radije ne bih dalje. Eto tako,...

Zoran

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...
(jadni ste, 28. februar 2013 13:07)

Verovatno radiš na crno, a mesečna karta za nezaposlene je samo 1100 dinara i voziš se koliko hoćeš puta. Dnevnu kartu kupuje samo onaj koji se veoma retko vozi javnim prevozom i prestanite više da pišete budalaštine. Plata 20.000 + bakšiš 5.000, to je stvarno malo, a sve je drastično poskupelo - toliku platu primaju i kontrolori, a vi ih napadate što rade svoj posao. A kako bi bilo da ja dođem u tvoj kafić, naručim piće i ne platim ti, i tako svi uradimo...Pa ne može ljudi, nemojte da se igramo. GSP ne naplaćuje više karte jer ih je bilo baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad da im pokrije minus, to više ne može.

Alex

pre 11 godina

"Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju."

Jadan vozac autobusa i trole ima platu 45+ hiljada dinara druze moje, a ja kao administrator mreze sa CCNA sertifikatom 50 000 din. Sta tebe na kraju krajeva briga gde ide novac. Imas uslugu, kupis uslugu, koristis je. Ako usluga nije u skladu sa onim sto ti je obecano zalis se na nju. Sta ce druga strana da uradi sa zaradjenim novcem, to nije tvoja briga. To je klasicna privatna firma. Raspolazu sami svojim kapitalom. Dok ne krse zakon mogu da rade sa njim sta god zele.

zoran

pre 11 godina

Nije greska i tome sto nam ubacuju evropske standarde poput ovog "bus plus" ali je greska sto mi nemamo evropske plate od kojih bi smo mogli da priustimo evropski standard! To je neko moje misljenje.

Via Serbia

pre 11 godina

Pa da treba odabrati da li platiti kartu napred i nazad ili kupiti hleb i mleko, pitanje je sad? Mislim da su naši stomačići bitniji od Bus Plusa!

expert

pre 11 godina

"Novina u radu kontrole sistema biće blokiranje validatora po ulasku tima kontrolora u vozilo, nakon čega putnici neće biti u mogućnosti da očitaju voznu kartu. Putnicima koji u vozilo budu ušli istovremeno sa kontrolorima biće ostavljeno dovoljno vremena da očitaju svoje kartice i tek tada će početi pregledanje", objašnjavaju u preduzeću "Bus plus".

Taman toliko da se i oni koji su već unutra validiraju.

April u Beogradu

pre 11 godina

Ljudi, sta kazete na zakazane ferke, 1 na 1, izmedju sirotinje i ovih ridzi?
Kao nekad, pa posle zajedno na pivo ispred dragstora, cim se prolepsa vreme.
Kao nekad, u duhu romanticnog Beograda.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

disorder

pre 11 godina

ma da narod nema para a ovamo na sve strane tac skrin telefoni, cigare i ostalo, a i ako placate vec,sta vas briga kome idu pare ako bi ste svakako platili za prevoz a ako vec necete da platite pa izvolte peske i ne smarajte vise

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

@karamela

kakve veze ima sto nisu prijavljeni u Bg ako zive u Bg?
Jedino ako ne zive na ulici, pa ne placaju infostan i druge dazbine.
Ako placaju gazdi stanovanje 200e, opet su odnegde uneli 200e + dazbine taj mesec u 'NAŠ Bg' - ako su kupili zvake na kiosku u Bg, opet su potrosili 50 din u Bg itd itd, itekako pune gradski budzet.

Ne cutimo :p

Samo kazem da garantujem da za 100 miliona € godisnje gradski prevoz moze da funkcionise bolje nego sa sadasnjih 140 od kojih 10 ide privatnoj firmi u dzep.

Ali takva, i jos mnogo tuznija je prica u svakom nasem javnom preduzecu - a kada bi se to sve privatizovalo, bilo bi jos gore, jer ovaj nas narod ne ume da se pobuni ni za sta, ovako se barem koliko-toliko placa socijalni mir, dokle cemo izdrzati, pitanje je.

okocha

pre 11 godina

Pala je prodaja karata ali je zato skocio broj incidenata izmedju kontrolora i putnika, veci broj kontrolora jednako je vecemo broju incidenata. Zbog pohlepe pojedinaca koji vec uzimaju ogromne pare, napetost i siromastvo putnika utice na to da neki neudzni student koji radi dva meseca kao kontrolor, da bi pregurao mesec, dobije po nosu. Ima tu i bezobrazluka od strane putnika i kontrolora ali je najveci bezobrazluk sto se vec napacenom, nezaposlenom i pokradenom narodu namece ovakva pljacka. Kada budemo imali posao i kad nam deca ne budu gladna i zeljna tada cemo platiti i to sto trazite.

zoran

pre 11 godina

Najjači su mi likovi koji svakog dana stresu dva piva ispred prodavnice preko puta autobuske stanice, popuše pet...šest cigareta (paklica košta koliko tri pojedinačna busplusa) pa uđu u beogradski gradski prevoz pa se švercuju. I onda ovde kukumavče u fazonu nema se ne može se...

Dajte bre licemeri SNS-ovski. Koliko god da i meni taj Đilas nije simpatičan, ipak je izabran na izborima i nećete uspeti nikakvim pritiscima da ga maknete koliko god se upinjali. Providni ste bre k'o celofan.

Jaffa

pre 11 godina

Ineresantno mi je to što kontam da ovi koji se ne bune su verovatno zaposleni u jakim državnim firmama pa su im mesečne karte plaćene od strane firme odnosno države , a oni glume gospodu sa izjavama tipa -sve se placa.-

antiprimitivizam

pre 11 godina

ovi placeni rezimski komentatori sto se ovde kao satro bune protiv bus plusa zato sto to nije gsp NIKADA NISU PLACALI KARTE ni kad je to bilo u sklopu GSP-a!

da, ti isti koji se danas svercuju u busu i krive neki bus plus, svercovali su se i kad bus plus nije postojao, svercovali su se i kad je karta bila 50 dinara tako da glupacke izgovore tipa "skupa mi karta, "privatna je firma" su samo jos jedan trik rezima u borbi protiv politickih protivnika!

cudi me kako vama "siromasnima" (koji usput imate svaki dan za skupe cigare i informer a nemate za kartu), ne smeta ENORMNO poskupljenje struje i zivotnih namirnica nego vam bas za oko pao bus plus??

evo na primer ja nemam sta da jedem, jel mogu da udjem u skupstinski restoran i da se najedem ili da udjem u neku vasu prodavnicu i pokradem sta mi treba jer nemam da jedem??
licemeri!

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Privatna firma i privatni biznis ubiraju cist profit sa 4 zaposlenih, dok GSP grca u dugovima..preispitati pod hitno BUS PLUS

Alex

pre 11 godina

Većina ne razume da gradski prevoz ne mora da koristi. Samim time ne mora ni da kupuje BusPlus kartice. Na taj način ih niko neće pljačkati. Možete da koristite auto, da platite godišnju registraciju 15000-20000 dinara, da kupite 4 zimske gume - bar 15000 dinara i da svakodnevno plaćate gorivo. To je svakako fleksibilnije i elegantnije rešenje. Ako ipak niste u mogućnosti, kao na primer JA, mnogo je isplatljivije platiti 3000 dinara mesečno i voziti se po celom gradu po ceo dan. Ne možete da ignorišete pravila samo zato što vam se ne svidjaju. Vama se prodaje usluga po odredjenoj ceni. Vi možete da pristanete na te uslove ili ne. Sv ostalo je zloupotreba i sve vas treba kažnjavati bez obzira na materiajno stanje. Većina vas svercera ima za kablovsku televiziju, za postpaid racun kod mob operatera, za paklicu cigareta od 160 dinara itd....a sa druge strane svi ugoozeni. Od kontrolora ocekujem ljubaznost, pokazivanje legitimacije, postovanje pravilnka i procedure itd.... Od GSP-a ispravna vozila. Vi imate mehanizme da se zalite na sve sto sa te strane izgleda kao propust, ali ste duzni da ispunite svoje obaveze, ako koristite taj nacin prevoza.

jadni ste

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...

Apache

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!
(Marko, 28. februar 2013 12:17)

Ta osoba je u tom slucaju imala pravo da se brani dok ako bi kontrola u tom slucaju napala njega odgovarali bi za jos koje KD, dok cak i ti kao gradjanin kom je stalo do prava i pravde mogao da izvuces tog nesrecnika na isti nacin jer imas pravo da pomognes u takvoj situaciji, ali ne ti si mirno otisao i sad se pravis pametan ovde ...

Apache

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?
(Bojan, 28. februar 2013 12:40)

U pravu si ali ne mozes porediti BG i NS jer je BG veci grad i vece su guzve, a i nzm za novosadske penzionere ali ovi ovde se ponasaju ko da im zivot zavisi od sedista u busu, interesantno kako zaborave da su stari i slabi kada se otvore vrata busa ...

smajli

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.

srbija banana

pre 11 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, posto su, posebno u ovom nakaradnom sistemu i mentalitetu, politicke stranke generator svega loseg.

Da porucim ovim 'evropejcima' sto se gradskog prevoza tice - NE MOZE sve preko grbace gladnog naroda.

Najveci duznici ovoj drzavi, oni koji ne placaju poreze, doprinose za radnike, koji ne placaju nista zivo, u julu i avgustu se u Budvi takmice ko ima vecu jahtu.
Po gradu se voze besno svojim besnim automobilima, za 5 minuta zasluze 100 kaznenih poena, ali niko ne mari, nema zaustavljanja za njih.
Vozite se kolima po gradu po propisima, videcete 20 nasilnickih voznji za sat-dva, nesto nisam video ikada da je neko zaustavljen.

NE MOZE da se placa TV pretplata, da bi se direktor ponasao kao gazda i dovodio 'svoje' voditeljke, sepurio se pred njima, i davao im plate od 3-4 hiljade €, da su njegove ne bi im ni 200-300 dao.

Narod NECE to da placa, pa ni ovu nakaradnu BusPlus tvorevinu.

Po recima Djilasa, 'sistem je kostao 12 miliona €', gsp nije imao te pare, pa je morao da angazuje 'stranu firmu' - koja prihoduje 700 hiljada € mesecno ?!?!?!
A iz budzeta grada, godisnje subvencije 100 miliona €.
Ko je ovde lud ?!?!
Investicija koja se vraca za 17 meseci poklonjena je privatnoj firmi na smehotresnom 'tenderu'.
Takve muljaze mogu da se rade, i rade se, recimo na osvetljavanju gradjevina, od toga ljudi ne zive, ali GSP svaki dan koristi 500 hiljada ljudi.
Nadam se da ce neko da istrazi aferu BusPlus, Djilas je vec izgubio 20% glasova na istoj.

Zaniah

pre 11 godina

Da svaka uluga kosta, ali treba da bude u skladu sa platama od 25 hiljada i mnaje koliko je kod privatnika. A privatnici ne placaju put, pa sad vi oduzmite od minijaturne plate, 3 hiljade za prevoz ili koliko je vec mesecna pa recite ima li to gde u evropi?

bezimena

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.
(Стева, 28. februar 2013 13:08)

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?

Siniša BG

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!
(Naučimo svoja prava, 28. februar 2013 11:55)

Au, ali si izlupetao. Ti ili ništa ne znaš ili se praviš da ne znaš. Direkcija za javni prevoz postavlja pravila, zakone, uz odobrenje skupštine grada Beograd...a GSP, privatni prevoznici - koji su dobili dozvolu za obavljanje prevoza, Lasta...obavljaju prevoz putnika, dok Bus plus obavlja naplatu i kontrolu karata na svim linijama javnog prevoza. Prema tome, Bus plus nema nikakve veze sa GSP, niti njima ide novac, već sve vodi Direkcija za javni prevoz. Znači, sav novac ide u Direkciju za javni prevoz, a onda oni prosleđuju dalje novac koliko kome treba, prema ugovorima. Privatni prevoznici i Lasta uvek dobiju onoliko koliko treba, a GSP grad pomaže, jer se ne prikupi dovoljno novca od prodaje karata. Tu naplatu karata je radio GSP i to je bio problem, jer njih baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad pokrivati minus, a imali smo i trošak plata za kontrolore. Zbog toga je grad Beograd odlučio da GSP to više ne radi i da to radi neko nezavistan uz proviziju, kao motiv da bude što veća naplata karata, a oni plaćaju i kontrolore, održavanje sistema...

Friendz

pre 11 godina

pa nista, ako narod nema para kako ovde neki kazu, a moraju da se voze i ja mroam svakog dana da jedem, idem da kradem iz prodavnice.. takav mentalitet nas i doveo ovde gde smo, a i vodice nas jos dugo. Bravo dragi moji, pravdajte kradju nemastinom, jer kradjom ce svima nama biti bolje. 'Oce ali juce.

Mirko

pre 11 godina

@ "У нормалним земљама...."
U normalnim zemljama se prevoz placa, ili na osnovu vremena, ili predjenih kilometara a ne na osnovu broja vozila koje promenis. Nisu putnici krivi sto ne postoji direktna linija od Senjaka do Kalenica.
Sto bi oni morali da placaju duplo vise od onih koji idu od Zemuna do Krsta.

devedesetosma

pre 11 godina

gospodo, niko se nije bunio, odnosno, cak je i najlepsi i najudobniji prevoz bio (sad, sto nije i najprakticniji to je druga stvar) kada su privatnici vozili medjugradske autobuse, odmah po uvodjenju privatnika u gsp.
Secam se na liniji 52, napolju sneg, a ono dodje bus, debela udobna sedista, grejanje na max, cak filmovi pusteni na ekranima :D kao do Grcke da se putuje, a cena karte bese 3, pa kasnije 4 dinara :))

karamela

pre 11 godina

@Srbija UDBAnana
Jeste tačno da SVI Beogradjani plaćaju prevoz preko poreza, ali je takodje tačno da gradski prevoz koriste i ljudi koji nisu Beogradjani! Ti zaboravljaš da u Beogradu živi skoro pola miliona ljudi koji nisu prijavljeni i koji ne plaćaju porez Beogradu! To znači da ja, kao rodjena Beogradjanka, i ne samo ja već dobar broj Beogradjana, plaćam prevoz DUPLO, preko poreza i kupovinom karte, a raznorazni podstanari ga ne plaćaju nikako, tj. JA i OSTATAK BEOGRADJANA njima plaćamo prevoz!!!
p.s. Nema nikog da mi odgovori na pitanje. Ćutimo, a?

dule

pre 11 godina

Stevo ne znam sta glumis,hoces da se vozis besplatno,ali to nikada i nigde nece moci.Imas platu pa odvoj novac koji si namenio za cigarete ili slatkise i kupi mesecnu kartu.Zbog tebe i slicnih posle bus plus kontrolori ispadaju losi,i kada vas legitimise i izbacuje komunalna policija jer nemate kartu i necete da izadjete,i posle se bunite,ali niko ne moze besplatno da se vozi.Ako nemas para za prevoz ti vozi biciklu ili idi pesaka,prosto i jednostavno.

ošišana ovca

pre 11 godina

- 70% gradskog prevoza se finansira iz budzeta grada
- na stanicama nema istaknutog reda voznje vec morate pogledati na internetu ili slati sms BUS PLUS-u koji vam naplate
- posle 17h radnim danima, subotom i nedeljom prevoz se ceka dugo a kad konacno stigne onda u njega obicno ne mozete uci a o kvalitetu autobusa da i ne govorim
- pojedinacna karta je 72 dinara - za te pare kupite hleb i ostane vam kusur (da nije mozda hleb previse jeftin?!?)
- BUS PLUS od svake overene pojedinacne karte uzima 8 dinara a koliko GPS-u daje to ni GPS ne zna
- karte koje kupujemo (nepersonalizovane, personalizovane, za deset voznji papirne, za vise voznji) proizvodi firma sadasnje supruge gradonacelnika Djilasa
- ...

BOJKOT!!! BOJKOT!!! BOJKOT!!!

Nemanja

pre 11 godina

Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju.Medjutim, dok je god cena ovako nerealno visoka,a visoka je zbog toga sto BusPlus uzima ogroman deo sebi, necu placati, jer znam da kupovinom te karte nista dobro necu doneti GSPu, vec tamo nekim tajkunima. Vratite GSP narodu, reorganizujte ga i videcete kako ce sve krenuti na bolje!
ps. Cak i vozaci su protiv kupovine karata, nikada nece da mi izdaju kartu u autobusu ako moram da je kupim! Mislite o tome!

konstantin

pre 11 godina

Busplus ne placaju oni koji nemaju,vec oni koji nece iz bahatosti... Vidim ovde sve siromah do siromaha, javljaju se navodno nemaju para za kartu a za internet imaju??!!! Udjite kod Miskovica u delta city pa se obucite za dz.... u maxi po namirnice... da vidim da li cete uzeti bilo sta besplatno. Probajte da se vozite na relaciji Kraljevo-Vrnjacka Banja pod izgovorom "nemam da platim" ili bilo gde u Srbiji. Ostavite se tih gluposti... Pogledajte primer Subotice, Nisa...Beograd nije socijalni grad da svakog dosljaka vozi za dz....

bivši ds-ovac

pre 11 godina

Đilas će pasti zbog Bus plusa na kraju. Videćete. Već je krenuo da se osipa DS, ali mislim da će ovaj biser sa Bus plusom biti presudan. Moj glas više nema...
Osnovni ekonomski princip: Ako hoćeš da povećaš naplatu - SMANJIŠ cenu karte, ne povećaš je. Kad je cena manja, svi je plaćaju, bude više para, a ovako ne plaća niko. Smanjite cenu na 30-40 dinara i plaćaće je svi. Odgovorno tvrdim da niko neće da se cima za toliko para, ali za 72 dinara HOĆE.
Dodajem - narod je ekstremno siromašan. Ekstremno. Ljudi, niste ni svesni da većina ljudi preživljava i to jedva. I onda se jave partijski vojnici da prosipaju pamet, žalosno

ja

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Znam neke koji imaju za interkontinentalni turizam ivrrlo dobre plate a svercuju se redovno u prevozu. Kultura nam je takva...

Neko

pre 11 godina

Ha ha, zli šverceri iz gradskog prevoza su najveći problem ove države i mnogo uznemiravaju poštene platiše. Rešite se njih i cvetaće 1000 cvetova.

Кривокапић

pre 11 godina

У нормалним земљама градски превоз мора да се плати и без плаћене карте не може да се уђе. Значи не постоје батинаши контролори. Наравно у нормалним земљама аутобуси не касне и не смрде. Значи имамо пуно да радимо на себи.

dzoni

pre 11 godina

nije ovde problem svercovanja vec sto se neko bahato bogati na nas racun..od kud Djilasu para da otvori nove novine u deli ih dzabe?

Matematicar

pre 11 godina

Ne zelim da overavam kartu koja kosta 72 dinara u autobusu kom je pukao vazdusni jastuk i koji naginje na jednu stranu,pritom vozac koristi medjugas za menjanje brzine zbog starosti autobusa.Ko ce meni vratiti pare za to sto sam overio kartu u takvom autobusu?

Da se razumemo,da je karta 20 dinara,overavao bih je pre nego sto udjem u autobus,ali ako u 2 smera cena prevoza kosta skoro koliko 1 litar goriva,Gospodo iz BusPlus-a izvinite bicu "svercer"

I za ove sto overavaju mesecne karte,ako njih 144000 uplati za 1 mesec,to su uglavnom studenti,penzioneri i nezaposleni kojima karta kosta 1100 dinara.To kada pomnozimo dobijemo cifru od 158400000 dinara mesecno.Ako to nije dovoljno za sredjivanje svih autobusa,za gorivo i plate onda nemam komentar.A gde je budzet grada Beograda za GSP i gde su ljudi koji overavaju kartu koja nije personalizovana?

raider

pre 11 godina

Kartu (nepersonalizovanu) dopunjujem i validiram po ulasku u vozilo, da odmah izbijem adut ovim "ti-si-taj-sto-ne-placa" komentatorima. Primarno koristim bicikl za prevoz po gradu, ali ponekad iskoristim i GSP, dakle platio sam i mogu kritikujem: ocajnu higijenu unutar vozila, nepostojanje vremenskog trajanja validacije, lose postavljene panele za najavu dolaska vozila... Sve ovo ne zahteva velika ulaganja, kvalitetno ciscenje vozila nije high tech aktivnost, hardver i softver za omogucavanje trajanja karte odredjeni period postoje, paneli su se mogli mnogo inteligentnije postaviti (pogledati resenja u okruzenju). Ponudite nesto osim golog transporta i batine ljudima, uradite za promenu pravo istrazivanje i marketing tog servisa, ne samo bilbordima i plakatima. Omogucite ljudima koji zaista nemaju jos povoljnije karte. Oni koji imaju a iz nekog protesta ne placaju ce poceti to da rade kad vide da ih postujete, da mogu da se osecaju ugodno i da im se prevoz vise isplati. Jednostavno - zapakujte tu uslugu u lepu ambalazu pa ce se kupovati.
Kad dodju novci, onda moze da se krene u realizaciju pravog masovnog transporta (metro, razradjeniji voz), a da se busevi i tramvaji koriste za drasticno krace relacije.
Apex problematiku ostavite policiji, sudovima ili insajderu ako im to ikad bude interesantno, mi tu ovakvom galamom nista ne mozemo promeniti.

Beogradjanin, tim se dicim

pre 11 godina

Neverovatno sta covek ovde moze da procita.Siguran sam da je 90% pisaca komentara postalo prinudnim beogradjanima.Dosli iz provanse i sada ovde filozofiraju. svi ovde imaju net za koji mesecno izdvajaju minimalno po 1500 dinara. Imaju i mobilne koji isto toliko kostaju na mescnom nivou.Ali to im je kao relikvija.Skupo im 1100 dinara za neograniceni broj voznji.Truje ih partijski glasnik SNS-a u vidu Kurira koji trola idiotske price o Djilasu. Nekima smeta komunalna policija koja po zakonu o lokalnoj samoupravi ima nadleznost koju ima.Gospodo vi koji nemate para put pod noge i pesice. Jos je i zdravo. Ne mozes da se vozis taksijem i da taksisti kazes izvini ja nisam primio platu ili sam ne zaposlen. Gradski prevoz nije socijalna ustanova. Gradski prevoz je dobro svih gradjana Beograda. Video bih vas kada bi se naplacivala realna cena karte i da nema subvencije. Prosetajte malo do okruzenja i videcete kako ide sistem. Ali krezava i polupismena Srbija bi htela sve za mufte. To nema ni u Severnoj Koreji ili na Kubi

Стева

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.

divna

pre 11 godina

Molila bi samo gradjane iz unutrasnjosti da se bave problemima svojih lokalnih samouprava.Svako naselje u Bg vece je, nego vasa mesta tako da je glupo sto uopste polemisete o prevozu.I ja kad odem u neka mesta po Srbiji idem peske,jer prevoz fakticki nije potreban,sem mozda u par gradova. Bolje se zapitajte kako to da su dvorista vasa uredjena cista,a ulice neuredjene,opstine prljave,zapustene.Plocnike imate svuda oko kuca,a trotoare cekate Bg da vam napravi mozda.Zapustite kanale,kroz mesta otpadima,a cekate neko iz Bg da vam ocisti.Imate sijaset zaposlenih po lokalnim opstinama,koji ne rade nista,a ne borite se protiv toga.Neka svako gleda svako dvoriste,pa kad sredi,moze nesto da prica drugome.

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Neki dan ulazim u tramvaj i otkucam se. Tramvaj krenuo.. dve stanice, stane, zakočilo nešto. :O Svi napolje, sve stalo. Presedam u bus i nemam da se otkucam opet, kad kontrola želi da piše kaznu. Aj vidimo se.

bezimena

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.
(smajli, 28. februar 2013 13:17)

Ne lupetaj, mesečna PRETPLATNA karta ne košta 10000 din.
https://www.busplus.rs/page-karte-cenovnik-personalizovane.php

Bojan

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?

mrigicar

pre 11 godina

Taj bus plus je neverovatan bezobrazluk od strane djilasa & comp. Oduzeli su od firme koja pruza usluge prevoza naplatu i dali privatnoj firmi da naplacuje prevoz a uz to su angazovali komunalnu policiju (koja je izmisljena da bi ds imao gde da zaposljava svoje poslusnike) da uteruje pare toj privatnoj fantomskoj firmi cije je sediste u nekom stanu i ciji je pocetni kapital bio 500 evra. Pa je djilas iz budzeta grada jos casti sa 7-8 miliona evra da kupi validatore. Pa to stvarno nema nigde. Nadajmo se da ce Vucic da stigne da se pozabavi i tom temom.

disco stew

pre 11 godina

@Beograđanin:
Tti bi trpao ljude bez karte u zatvor? Ha, ha.
Vožnja bez karte bi se rešavala privatnim sporovima koji potpadaju pod Zakon o obligacionim odnosima.
Nego vole Srbi "čvrstu ruku".

GagY

pre 11 godina

Vidim kancelarija za brze odgovore radi bez predaha, chim se pomene bilo koja tema koja ukljuchuje pominjanje imena Dragana Djilasa. Kao, sve vas mnogo zabole da li ce GSB naplacivati karte, i kome ce taj novac ici. Beograd NIKADA necete preuzeti.

Peđa

pre 11 godina

U Subotičkom javnom prevozu se koristi isti sistem naplate. Ulaz u bus je isključivo na prednja vrata gde se nalazi jedini validator. Za izlaz se koriste sva ostala vrata pored kojih su uređaji za odjavu kartice. Sve normalno funkcioniše. Švercovanje je u zanemarljivom broju. Ako se neko napravi pametan i uđe na vrata za itlaz a vozač to primeti, nema polaska dok dotična osoba ne validira karticu ili neplati kešom vozaču ili napusti vozilo. Koliko znam do sada ni jedan validator nije oštećen a kamoli ukraden. Kod nas takođe ljudi teško žive. Puno je đaka, nezaposlenih, penzionera i zaposlenih sa malim primanjima koji koriste gradski prevoz, pa ipak poštuju pravila ponašanja u istom. Na žalost oni koji nemaju novca da se voze idu peške ili biciklom. Što se vas tiče, decenijama ste bili naviknuti da plaća uglavnom samo ko hoće i sad vam se to lupa od glavu.Čast svim civilizovanim Beograđanima.

neglasac

pre 11 godina

Mozda i platim: kad pojedinacne karte budu vazile 90min bez obzira koliko prevoznih sredstava promenio, kada budete uveli 7-dnevne/15-dnevne karte, kada budete uveli 30-dnevne karte pa sam mogao da odredjujem kad cu zapoceti da je koristim a ne mesecne-kalendarske, kada sva prevozna sredstva budu imala propisno grejanje i rashladjivanje tokom cele godine, kada vozaci pocnu da se ljubazno javljaju korisnicima prevoza prilikom ulaska u vozila, kada na svakoj stanici bude ispisano za koliko i koje prevozno sredstvo stize, kad sva vozila budu cista i bez rupa u podu, zidovima i tehnicki ispravna, kada vozila budu saobracala i posle 21h normalno a ne da ih nema kao da je policijski cas nastupio

Hocete svet kod vas, ugledajte se na svet

MatijaBG LDP

pre 11 godina

Bravo!!Pojacano,nego sta...na zalost karakter ove nacije je takav da jedino prepadom i konjicom moze da se dovede u red....sta nedostaje bus plusu?Cista politicka hajka naprednjaka na taj sistem...evo,ajde neka se ukine bus plus i opet uvede stanc aparat,ali da se pojaca kontrola uz policiju,naravno....ili bi mozda da se vozite besplatno,kao u Estoniji...e pa,dragi moji da bi tako bilo,najpre da sustignemo Estoniju!Karta se placati mora...jedino sto zameram ovoj vlast po ovom pitanju je to sto Beograd jedini u Evropi nema dnevnu kartu!

Vasilije

pre 11 godina

Bus plus kriminalci, ni posle 13 meseci pljačkanja korisnika javnog prevoza, nisu shvatili da pretnje i napadi na putnike, jedino mogu da se završe njihovim eliminisanjem, pošto nikada nisu ni bili potrebni !!! Pokušavaju da uplaše građane agresivnim nastupom, naivno verujući da će ih komunalni "policajci" zaštititi u akciji skupljanja harača ???!!! Niko ne može sprečavati putnika da poništi kartu, kada god to on hoće !!!!!!!!!!!!!! Njihova "pravila" mogu da sprovode samo na sebi samima !!! Građani treba da pokažu dostojanstvo i da, na sve moguće načine, bojkotuju Bus plus “kontrolore” – kriminalce !!!!!!

Bole

pre 11 godina

Nije skup GSP nego su male plate. Autobusi kostaju, vozaci moraju da se plate, gorivo kosta. Bunite se ljudi zbog malih plata, evo nova vlast obecala kule i gradove, skoro godinu dana od kada su na vlasti, kome se povecala plata i za dinar? Nego svi ko ovce da ne placamo prevoz i to nesto dobro sto je napravljeno da unistimo jer politicarima tako odgovara. Muka mi je bre.

JUSTICE

pre 11 godina

Čitam komentare kad bi karta bila jeftinija i da je vremenski ograničena ili da su plate 700 do1000 evra. Sve je to uredu, potpsujem. Međutim ni jedan od ovih rezloga nije dovoljan da bi ja paltio kartu. Da mi je plata 15.000 evra ja je ne bi kupio. Razlog? U ovakvom sistemu u kavom funkcionše gsp da privatna firma ima % od naplate, je dovoljan razlog da se neplaća karta. Ako BUS PLUS hoće da se bavi gradskim prevozom nek kupi 1500 autobusa pa nek građani odluče čiji će prevoz da koristi.
Samo maknite one privatnike sa jednim ila dva autobusa. Ko hoće da se bavi gradskim saobraćajem mora da pokrije ceo grad sa autobusima.

straja

pre 11 godina

Ne znam stvarno sto vas sve zanima ko uzima novac ako je usluga pravovremena, ako vam dolazi autobus u najnormalnije roku i ne vidim nijedan razlog da ne placate tu uslugu kao svi. Druga stvar jeste cena pojedinacne voznje od 72 dinara koja je preskupa, da su stavili 40 ili 50 dinara mislim da bi imali vec odziv kod gradjana. u kijevu cena karte je 15 dinara a metro 20 dinara.

Cvexi

pre 11 godina

Prevoz ne placam jer ga ne koristim, imam srece da mi je fax 15 min od stana pa koristim biciklo, jedino sto su ulice u Bg tesko ***** pa se i za tih 15 min namucim. Sto se prevoza tice, pre neki dan pada kisa i stoka od vozaca namerno predje preko bare i celog me okupa, pojurim djubre na sledecoj stanici da mu uletim, vide me zatvori vrata i pobeze, stigo sam nogom da zabodem branik samo.

U nekim gradovima u evropi karta je besplatna, ali kod nas ce uskoro da pocne naplata koriscenja trotoara. Sto se mene tice gospoda iz vlasti moze da radi sta hoce ali kad narodu bude dozlogrdilo bice mrtvih. A ja cu uletim u drzavne institucije i opremim se kojim monitorom, TV-om, znate kako to ide vec vidjeno, jedva cekam. Ova drzava je ionako mrtva, oni koji su otisli preko grane su se izvukli na vreme, za nas ostale bice interesantno.

memorex

pre 11 godina

Znate sta, izvolite ne placati nijednu zivotnu namirnicu, posto su sve jako poskupele, a nijednoj se kvalitet nije popravio a plate pale. Ioanko sve markete drze neki lopovi ili tajkuni s visokim marzama. Izvolte uzimajte sve to i nista ne placajte

Šipak

pre 11 godina

Plate su sve menje, penzije, stan ako izdam manju imam stanrinu, nema mogućnosti za dodatni posao. rastu cene struje, grejanje, karte za prevoz....u pitanju su makaze života...

Marko

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!

Mita

pre 11 godina

Razumem ja sve,da karta mora da se plati,i ja je plaćam,ali ove gestapo metode za 70 dinara...Mislim,to je stvarno bedno i jadno...A pri tom,kada gestapo uđe u autobus,oni maltretiraju,sve i ove koji imaju kartu i ove koji nemaju,a onda opet nekim kršnim (koji nemaju kartu) njih puste,a ove druge sitnije i jadnije,njih maltretiraju najgore.Ako naplaćuju kazne,onda treba svima,a ne samo onima koje mogu fizičku da svladaju,a ove jače puštaju...Sve u svemu,tragi komedija,i na kraju će glave leteti za 70 dinara...

nisam lopov nisam kriminalac, dok za BUS PLUS sve to stoji

pre 11 godina

Pojavili se partijski vojnici da morališu kako hoćemo da se vozimo a da neplaćamo.
Pa da odgovorim tim moralistima. Prvo ne živimo više u pećini i neidemo u lov po potrebi. Tako ako vam nije jasno živimo u gradu u kojme je GSP sitem koji mora da funkcioniše. Samo je jako nemoralno da se privatna firma ugradi u taj sitem. Tu dolazi do svesti čioveka da tako nešto nije normalno. Sama ta činjenica je dovoljna za neki bunt.
Ja koji sam imao redovno mesečne markice što mogu i da dokažem, ne želim da plaćam reket privatnoj firmi odniosno konkretno u ovom slučaju gradonačelniku.
Privatna policija gradonačelnika nema šta da traži na stanicama GSP-a. Još je odvratnije gad oni uteruju dug za privatnu firmu. Kad je osnivana ova neustavna policija, davali su na objašnjenja i sasvim druge razloge. Po meni je mnogo nemoralnije plaćati BUS PLUS, nego se besplatno voziti.
P.S A što se same naplate karata tiče moja svest ide u mnogo širem pravcu a to je da prevoz bude besplatan. Jedan deo se može naplatiti preko infostana i to je dovoljno da bude 500 din.
Takođe se postavlja pitanje ko još ima koristi od GSP-a? Pa imaju sva preduzeća i privreda jer GSP prevozi zaposlene i njihove klijente (npr kupce). Preduzeće već i onako plaćaju mesečne markice. Ja bih stavio da svako preduzeće mora da plati GSP-u takvu uslugu u zavisnosti od broja radnika.
Takođe se mogu naći i dodatni izvori finasiranja, samo nemojte da mi stavljate reklame preko stakla.

saobracajni inzenjer

pre 11 godina

"Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi." Dragan
Slazem se, ali zaboravljas da u tom civilizovanom svetu autobusi stizu na vreme i nema nepodnosljvih guzvi, a ovde treba da gledas u pasulj da li ce da naidje autobus ili ne i da li ces uopste moci da udjes. Dakle, BusPlus da, ali pre toga uvesti uslove za normalno odvijanje saobracaja, sto ce bez metroa biti nemoguce.

mrvica

pre 11 godina

Beograđani nisu ludi. Iako nemaju novca plaćali bi prevoz sigurno kad bi pare išle GSP-u. Pošto idu u privatne džepove sirotinja neće da pomaže lopove!

bezimena

pre 11 godina

Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju.
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Ne možemo se vraćati 40 godina unazad!

Najefikasnije je ostaviti na svakoj liniji broj autobusa, tramvaja ili trolejbusa, srazmeran isplativosti tj. plaćanju karata. Onda bi ovi grebatori što bi sve džabe, sami tražili da plaćaju i više!

Sa terena

pre 11 godina

Pošto sam nezaposlen i nemam nikakav prihod, a imam VSS, ne plaćam prevoz i nekada sam ja bežao od kontrole BusPlus-a, a sada oni beže od mene jer je i njih sramota da jure narod koji nema novaca za prevoz. Inače sam dodatno iritiran što se procenat od svake prodate karte sliva u džep gradonačelnika i njegovih saradnika.

zoran

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.
(mikicar, 28. februar 2013 11:27)

Ne može, mikicare, da bude 20 dinara. Nikako ne može. Od tih para mora da se kupi nafta, da se kupi guma, da se poprave kočnice, da se opere autobus da se ne voziš u go***ima, da se ogreje autobus da se ne smrzneš, da se plati tehnički pregled, da se plati vozač koji ti glavu čuva etc... I da! Od tih para se kupuju i novi autobusi. E to sve ne može od dve banke pa da s'pita.
A ti, mikicare, ako ideš na posao i primaš platu, verovatno primaš i naknadu za prevoz, kupi lepo mesečnu pretpaltnu (3.260) i vozaj se non-stop. I spavaj u autobusu, ako ti je volja. Ako ne primaš naknadu a mala ti je plata, onda menjaj zaposlenje.
I da! Ti bi se švercovao sve i da je karta 5 dinara. To ti je u krvi, mikicare. I tebi i svima koji misle kao ti, mikicare... Ni u babe nema džabe, mikicare. Nikada nije bilo, niti može biti.

Beograđanin

pre 11 godina

O čemu mi ovde polemišemo?
Nemate novca za kartu? Prvo, ne pričajmo gluposti, a drugo, čak i ako je tačno da neko nema novca da plati mesečnu kartu od 1000 dinara (povlašćenu) jednostavno ne treba da ulazi u prevoz.

Nećete da platite? Kazna prva, druga, treća, malo tvorzija... Posle toga ćete platiti sigurno. Nije mi jasno kako nekog ko nije platio prevoz nije sramota da uđe u isti a usput prokomentariše kako je ovo ili ono prljavo, slomljeno, kako nema mesta itd.

Žao mi je samo ovih kontrolora koji će u ovoj akciji izvući deblji kraj...

Beogradjanin-pravi

pre 11 godina

Sinoc sam se vozio tramvajem.Ponistio sam kartu i od tog trenutka sam se ocecao kao Jevrejin (uz sve postovanje) obelezen ZUTOM TRAKOM.Imam osecaj da putnici koji plate prevoz vrlo lako mogu da dobiju BATINE.
BEOGRAD, se nalazi pod OKUPACIJOM raznoraznih DINARSKIH tipova i kao takav nije zasluzio da uopste ima prevoz.

Kiki

pre 11 godina

Oni neće da shvate da ljudi NEMAJU za prevoz jer ne dobijaju ni platu a MORAJU da dođu na posao i to je osnovni problem . Ima zaposlenih koji dolaze na posao a ne stanuju na teritoriji grada pa moraju da kupe i Lastinu kartu ili markicu koja se kreće od 5000-12000 din u zavisnosti od mesta gde zaposleni stanuje! Šta čovek da radi,nema nikakvo rešenje!

vodoinstalater

pre 11 godina

"Lopovi lopovi lopovi ..."
(jelena, 28. februar 2013 11:09)

A ti kad uđeš da se voziš fraj, kako se ti zoveš? To je isto kao da si uzela hleb iz pekare i pobegla pored kase na ulicu!

Bob Rock

pre 11 godina

A da se lepo ukine javni gradski prevoz, pa se vi "opljackani" sami snalazite?

Da se ukinu i porezi, doprinosi za zdravstvo, akcize za gorivo, pa se sami snalazite za krecenje skola, opravke puteva, lecenje?

Nije demokratija za srbina!! Samo stroga diktatura!

Pera

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!
(Srb, 28. februar 2013 11:17)

Ti 'bagro' ne bi ni tada placao sta se foliras? Tada bi nasao neki novi razlog, recimo "ne treba d aplacamo dok sva sedista ne budu ljubicasta". I ti meni nisi problem. Takvih uvek ima. Problem je drzava koja takve kao ti treba da izbaci iz autobusa kad ne kupe kartu, da im isece struju kad je ne plate, i da strpa u zatvor kad utaje porez. Posto ovakvo razmisljanje znaci - to je NASE ali cete za to VI da placate a JA cu da koristim

Gradjanin

pre 11 godina

@(cirkus montija pajtona

Pusti ti uredjenu Svedsku. Tamo ne pada nikom napamet da se svercuje .Kod nas ni Bus plus ne moze da funkcionise u osnovnom principu kako funkcionise svugde na svetu.Vidi samo koliko komentara protiv Bus Plusa. Neki bi da vrate konduktete. Hteli bi ljudi anarhiju. Dosli iz svojih zabiti u prestonicu i svoje navike sa sobom poneli.Stocna zaprega je za dzabe pa misle da i ono sto ide na cetiri tocka isto treba za dzabe

Ili-ili

pre 11 godina

Kod mene u firmi su davali novac za prevoz. Od pre par meseci nam je receno "ili BusPlus ili nista". Ko nije hteo BusPlus, nije dobio novac ovog meseca.

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

Napisao sam juce na jednom drugom portalu, gosn Djilas 'fiksni kurs' ide stopama Kostunice, mogli bi zajedno da sednu i napisu knjigu 'kako sam procerdao 40% podrske gradjana (ovaj drugi 60%) za godinu dana'.

Gradski prevoz vec placaju SVI Beogradjani preko gradskog budzeta, i to ni manje ni vise, nego 70% budzeta GSP-a, odnosno 100 miliona €, po prici gosn Djilasa. Dolazimo do neverovatne sume od 143 miliona € godisnjeg budzeta GSP-a. Strahota.

POTPISUJEM da, kada bi dosao iole posten menadzment, i kada bi prevoz bio BESPLATAN (dakle bez privatne firme Bus Plus, bez kontrolora, bez skupog sistema naplate, bez zaposlenih na naplati) Beogradjani bi mogli da imaju i BOLJI prevoz od ovoga sto je sada, ali ipak zivimo u Srbiji, mozemo samo da se nadamo bajkama.
Da ne pricamo o ponizavanju, i svakodnevnim maltretiranjem onih koji se voze u istom.

Sada gledajmo zajedno kako ce gosn da istopi i tih nekoliko procenata podrske sto mu je preostalo, pametan covek zna da stane, i da prizna svoju gresku, a tvrdoglav nastavlja da se zakopava...

Nikola

pre 11 godina

@Beogradjanin

1.Zatvorska kazna za neispunjavanje obaveze ciji je predmetni zakon sve samo ne Zakon o prekrsajima ili Krivicni zakonik, naprosto je smesno. Da je to moguce, mogli bismo od drzave da trazimo da za svako neispunjavanje ugovorne obaveze angazuje zatvorske kapacitete. To drzavu ne interesuje i ne treba da je interesuje.
2. Sta cemo sa onim gradjanima koji uredno placaju kartu, i koje apsolutno ne interesuju opravdanja zasto su nam autobusi prljavi, preoptereceni i stravicnog opsteg stanja? Da li i oni nemaju prava da komentarisu STRAVICNO stanje u nasem prevozu?

Niko se jos nije usudio da kaze gradjanima istinu, da je vozni park los, cime trazi vise odrzavanja i da zato placaju cenu koja je u ogromnoj nesrazmeri sa uslugom koju dobijaju

zoran

pre 11 godina

"@zoran ne kupuju oni autobuse od tih para, oni dizu kredite koje mi otplacujemo..."
(Milos, 28. februar 2013 12:20)

Čekaj sada? Ništa mi nije jasno. Mi se švercujemo a oni ne kupuju od tih para koje im nismo dali već od kredita koje mi otplaćujemo od para koje im dajemo preko busplusa koji im ne plaćamo??? Hmmm... Zbunjen sam, zaista.

A ti ako nemaš kintu za prevoz, nisi trebao da kupiš android nego BUSPLUS da plaćaš, majstore. Nalupaće te Bosanci, samo ako te uhvate bez karte, pa se posle žali do mile volje... To smo već videli.

ice9

pre 11 godina

Strajo
problem i jeste sto je usluga nikakva,sto autobus ne dolazi na vreme, sto se vozimo u raspalim autobusima koji bruje i vidi se asfalt kroz njih, koji emituju co2 direkt u kabinu autobusa itd itd.

Mitja

pre 11 godina

Pojačaće kontrole? Da li to znači da će u trolu sada na relaciji od Crvenog Krsta do Slavije kontrola ulaziti četiri umesto dosadašnja dva puta. Na kraju će stvarno imati više kontrolora nego putnika. Prevoz je preskup u odnosu na standard građana i to je prvenstveni razlog zašto ga ljudi ne plaćaju. I čemu služi to blokiranje aparata kada uđe kontrola? Pa zar im nije u interesu da ljudi plate kaznu? Čist dokaz da oni u stvari žive od naplaćenih kazni, a karte su im samo za džeparac.

Prosta Logika

pre 11 godina

Ukinite BusPlus, uvedite kontrolore u svakom autobusu
Niko ne moze da izbegne placanje karte i vise ljudi je zaposleno
Idealno resenje

marginalac

pre 11 godina

Nisam se vozio gradskim prevozom u Beogradu 2 godine, došao jednom u glavni grad - rekoše: kupi kartu za Bus Plus na trafici (250din), dopuni je (72 din vožnja), i posle mi opet neće trebati 2 godine. Odlučih da mi se ponuda ne sviđa. Alternativa: plati kartu 145 din u autobusu za JEDNU vožnju, a trebaju mi 2 ili 3 u jednom smeru. To jeste krađa i nemam nameru da po tom principu ostavljam novac lopovima.

Alternativa (iz evropsih gradova): platiš neku sumu (1.5 evro npr) i imaš da se voziš 90min u svim mogućim prevozima, a ne 145 din za jednu vožnju od možda 5-15 minuta.

Ako budu krenuli da pooštreno kontrolišu putnike, dobiće samo više batina, manje putnika i na kraju isto ili manje profita (jer ko ima da plati po ovim cenama, on i plaća kartu, i ja bih platio da ima smisla da dam 72/145 din za vožnju od 5-15-30 minuta, a NEMA smisla, uzeću taxi sa nekim za taj novac), i tako 2-3 puta u jednom smeru.

zoki

pre 11 godina

ovo je stara prica osudjena na propast u startu post zaista nemam ideju sta bi ovo moglo da promeni a gestapo punktovi nisu. Nego bolje da procesljaju tender apeksa i ostalih firmi prijateljica ima tu dosta znanih imena ako proverite APR

ST

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.
(dana, 28. februar 2013 11:14)

Šta kažeš, besplatan prevoz. Gde vi ljudi živite, u kom svetu...izažide malo iz tih partija, proluftirajte mozak, zatrovali su vas...Beograd je skup za život, ko nema para da živi u Beogradu neka se vrati odakle je došao, pa neka tamo ,,živi besplatno''.

dejan

pre 11 godina

(Moje misljenje, 28. februar 2013 11:20)
Kazete da cena karte za nezaposlene nije velika, pobogu covece pa oni ne rade nemaju primanja otuda i naziv NEZAPOSLEN.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

karta za prevoz je za par godina poskupela vise od100% a niti se usluga toliko poboljsala niti su troskovi toliko porasli (u troskove ne racunam punjenje dzepova busplus menjaDJera tj ace bijelica i ekipe) a niti se standard i plate nas gradjana nisu povecale,cak sta vise!!! posebna je prica naplate karte po vozilu tj voznji pa tako ako presedate na par linija jedna voznja od par km vas/nas moze kostati i vise od 200din?!?! dok se ne uvede vremenska karta moja porodica nema nameru da kupuje karte i puni racun prvenstveno busplus tasna-masna firme!

bezimena

pre 11 godina

Kada me budu tretirali kao čoveka, a ne govedo, tada ću i kupiti.
Inače, šta je sa obeleženim vratima?
(Slaviša, 28. februar 2013 11:20)

Ponašajte se kao čovek ("bogu božje, caru carevo...") ne kao govedo (njima nije mesto u javnom prevozu), pa ćete tako biti i tretirani!

p.s. aktivisti SNS, dosadni ste, Djilas je gradonačelnik voljom Beogradjana i vi to svojom prljavom političkom kampanjom nećete promeniti!

radnik28000din

pre 11 godina

Zasto smo svi neiskreni,i politicki obojeni,licemerni.
Moj primer...Imam platu 28 000dinara jedva sastavljam kraj sa krajem,i ponekad samo kupim kartu za desetvoznji,ostalo iskacem,svercujem se.Ako kupim cetiri karte po 75 dinara to je 300din,a meni je to dva dorucka solidna pekarska,ili 3 kg voca npr.
Znaci nije kriv busplus,ni bilo koji vid kontrole,konduktera i sl.Jednostavno smo svi razjareni od nemastine i u svemu vidimo problem cak i sasvim normalnim stvarima.Da imamo plate bar 700-1000e ja bi uveo kontrole na svim vratima,ali ovako i dalje cu izlazati,skakati,gledati kad ce uci kontrola.Beda nas nas je dovela dovde,tj. i POLITICARI isti 20-25 godina se vrte u krug sa svojom kamirilom. Tu je problem moji napredanjaci,demokrate,dss-ovci,socijalisti,dinkicevci,cedisti i ostali.

Siniša

pre 11 godina

Pa ja ne vidim da ste vi koji nemate za kartu, nemate posao, para...otišli isperd vlade da se bunite, jer su vas prevarili, jer se sada mnogo gore živi, jer su cene drastično skočile, porezi...a plate ostale iste...ali vidim da itekako radite za ovaj režim, jer kampanju protiv naplate karata u gradskom prevozu vode ljudi iz ovog režima, na čelu sa SNS, a potpomognutim ljudima iz DSS i ,,inteligentnim'' tajkunom. Hoćete nove autobuse, nove tramvaje, trolejbuse...pa sve to košta..., pa gorivo, amortizacija, plate zaposlenima...Prema tome, politička borba može da se vidi na drugi način, a ne ovako. Gde je krivična prijava ako nešto sa ugovorom ili procedurom nije uredu - pa nema je. Ako je nema onda je jasno o čemu se ovde radi - prljava politička kampanja. I ja sam nezadovoljan kako vladajući režim radi, kako radi administracija, država nas potkrada na svakom koraku...pa mogu da kažem da ne želim da plaćam poreze, ali onda ne bi bilo plate za lekare, profesore, policajce...penzije...Razumem one koji nemaju para, i ja sam jedan od njih, ali za to mi nije kriv Bus plus, kontrolori...krivi su ovi nesposobni političari, na čelu sa Dinkićem, koji ništa ne zna, a vodi finansije i ekonomiju. Velika je razlika između onih koji nemaju novac i onih koji neće da plate kartu, a imaju novac, a neće da plate kartu zbog toga što slušaju političare. Ja nisam video nikoga da je otišao ispred vlade i tražio da se predizborna obećanja ispune.

Moje misljenje

pre 11 godina

@DUSAN

Sta onda treba da se hiljade lezilebovica nakaci na GSP kao kontrolori. da li mislis da bi cena karte ostala ista.GSP treba samo vozace da ima. Bus Plus ima proviziju od 8% i od toga placa sve kontrolore

U svim gradovima Evrope postoji ovaj sistem naplate.Sve sto je u svetu normalno u Srbiji je nenormalno. Treba poostriti kontrolu i stvarno naplacivati kazne.Ovi sto pisu da cena karte treba da bude prema dohodku gradjana.Znaci onda jos veca subvencija grada. Gorivo, rezervni delovi, amortizacija nisu socijalna kategorija.I sa postojecom gradskom subvencijom Javni prevoz je na klimavim nogama. Za nezaposle,studente i penzionere cena od 1100 dinara nije velika

mrvica

pre 11 godina

Bilo bi lepo da Đilas objasni koji su mu "stručni" kadrovi napravili BusPlus!Inženjeri saobraćaja sigurno nisu pošto ih je većina na birou za nezaposlene!

lud ili zbunjen

pre 11 godina

...najavljuju blokadu validatora, a oni koji su usli na istoj stanici??? Najbolje bi bilo da zaustave autobuse na sred ulice i kontrolisu...carevi!

dosledan

pre 11 godina

Od nove godine idem peske na posao i nazad kuci, jednostavno 3200 dinara je MNOGO!!! Ma nema sanse da vam platim tu cenu a i ljudi sa kojima se svakodnevno srecem su istog misljenja!!!

fica

pre 11 godina

Naka udje njih deset u autobus, ja i dalje necu placati kartu niti izaci iz autobusa kad ih vidim!
P.S. uredno sam placao kartu dok je bio GSP.

dana

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.

Danijel

pre 11 godina

Mora da fali jos para,, u kesi grada pa aj jos skidaj kozu...E kad je dotle doslo da gulite ovaj jadan narod sve mi je jasno.MAFIA POLITIKA

Z.

pre 11 godina

E pitanje za ove ljude koji nemaju za karte: Zasto ne udjete u prodavnicu i uzmete hleb, mleko i ostalo sto vam treba i samo izadjete? Ista je logika. Ako nemate dovoljno veliku platu, onda neka se drzava zaduzi i za hleb i mleko i obezbedi vam iste. Najbesmislenije sto moze da se cuje je: ja nemam da platim, ali je neko duzan da mi to obezbedi.

dete od 32 godine

pre 11 godina

Cudna zemlja? Svi traze i zahtevaju da se ponasamo normalno i civilizovano, a oni nam nisu stvorili nikakve uslove za to? A sto je jos gore upravo oni licnim primerima nas "edukuju" kako biti uspesan u ovoj zemlji?

MOMO

pre 11 godina

Zanimljiv naslov povodom koga bih hteo da pomenem dve stvari:
Prvo šta je posao komunalne policije?Da dežura na autobuskoj stanici u kolima i čeka poziv kontrolora busplusa ili da radi posao zašta su i oformljeni!
Drugo zašto gsp ne raskanta sa ovom firmom ,uvede svoje konduktere i naplaćuje prevoz.Za sva nezapošljena lica i decu besplatan prevoz i problem naplata karata reše.To je ipak socijalna kategorija.

boki

pre 11 godina

Vidim da ovde neka gospoda tvrde kako u našoj zemlji ima mnogo onih koji neće da rade.a hoće da se voze dzabe.Nije to baš tako kako oni tvrde,evo mog primera a takođe i velikog broja mojih sapatnika. Radim u jednoj privatnoj firmi već dugo godina,ta jadna plata koju treba da primam redovno mi kasni 2-3 meseca,rad subotom i svaki prekovrmeni sat mi se godinama unazad ne plaća,o bolovanju ne smem ni da razmišljam dok nedaj Boze ne ostanem bez nekog ekstremiteta itd.itd.Ne trazim ja platu koja se prima na zapadu,ali trazim redovnu isplatu za redovan i prekovremeni rad i ništa više. Da li to znači da sam ja neradnik i da volim dzabe da se vozim bilo gde?Gospodo,neradnici se nalaze među kriminalcima i političarima, a oni se ne voze sa GSP već sa mercedesima,audijima,dzipovima,avionima,jahtama......E zemljo Srbijo, koliko si lepa toliko si i slepa.

Naučimo svoja prava

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!

Anchi

pre 11 godina

Zabole me uvo! Da je ova drzava normalna zaposlila bi saob.inz. da se bave pitanje programa naplate karata. Kome ide novac od prodatih karata? GSP-u sigurno ne. Unistavaju se dva giganta gradske Ikarbus i GSP zarad privatnih poslova preko nazovi inostranih investitora. Grad treba da bude sramota. U kartu BUSPLUS je uracunato sve i svasta a ponajvise 2/3 razloga koji imaju veze sa GSP a to preduzece ni dinara ne dobija, privatni kontrolori, privatni komunalci, sve privatno! Ma nosite se bre, nije ni cudo sto mladi odlaze i ja cu ako Bog da!

urmas

pre 11 godina

I komentari i ocene pokazuju da će švercovanja biti mnogo i u buduće. Nisu za to krivi kontrolori Bus Plusa. Ne želite vi Beograđani da se naučite redu nikako.

Racionalno

pre 11 godina

Opet politika smeta racionalnom razmisljanju.
Ok naplata je oko 50%. Racionalno bi bilo ukinuti 50% linija, smanjiti broj autobusa, otpustiti toliko ljudi itd. Mislim svako od nas bi tako radio da je u pitanju nasa firma sa nasim novcem ulozenim.
Ali posto nije popularno smanjiti vec prebukiran javni prevoz, otpustati ljude i sl. A politicare je briga samo za popularnost, posto oni svoj posao ne dobijaju na osnovu toga STA su uradili vec KOLIKO su popularni, imamo ovu komediju ovde sa najavom kontrole, sa premlacivanjem nekih jadnika, sa subvencionisanjem GSP-a i sl.

jj

pre 11 godina

Tudje necemo, svoje ne damo! Dole BusPlus i ove glupe magnetne kartice. Vratiti one klasicne aparate,
Sa ovim njesra niti znas koliko traje niti koliko jos imas voznji na njoj a ako se autobus zapali a ne stignete na zeljeno mesto, kako vracaju novac?
Sve je ovo cista kradja!

Alex

pre 11 godina

A jel ste razmišljali možda o uvođenju dnevne karte? Trodnevne karte? LED ekrana na sve stanice? Čistijih vozila? Sve što se koristi mora da se plati, ali čini mi se da vi malo vatate krivinu, pa se pitate zbog čega i narod to radi.

Ja se i onako plašim onih validatora da me nestrefi struja

pre 11 godina

Prvo imao sam redovno mesečnu markicu dok se nije pojavio BUS PLUS. Voziti se pesplatno GSP-om je moralnnije i zakonitije nego da gradonačelnik ima svoju firmu za naplatu karata. To samo znači da karta može biti jeftinija. Pod hitno da se ukine ova fantomska firma i da odgovorni budu kažnjeni.
Nezaposlen sam, posla nema ni na vidiku, stegao sam sve rupe koje sam mogao. Više se nema, 500 din to je maksimum koji ja mogu da izdvojim.
Svako ko je prinuđen da kupuje karte (nepersonalizovane) je pokraden u startu. Prvo što nekoj famtomskoj firmi plaća reket plus što GSP nepruža uslugu za koju neko plaća. Šta je usluga? Usluga je da vi dođete od mesta A do mesta B. Da bi došli od mesta A do mesta B, vi ste prinuđeni da promenite minimum 2 prevoza, neretko i 3. Pri ovakvom sitemu napate koliko vas izađe vožnja u jednom pravcu?

Sistem sadašnje naplate je lopovski, i neko treba da reaguje.

Stefan

pre 11 godina

Daleko od toga da prevoz ne treba da se plati,ali ono sto vecina ne razume je razlika u ceni karte i ceni prevoza. Prevoz mi nece biti nikada ni zao ni tesko da platim a kartu od koje najmanje gsp dobija za funkcionisanje necu !

Mishko

pre 11 godina

@DJ Ape

Nemamo pare ni za Mercedese, BMW, pa ih ne vozimo, za letovanje na Maldivima, pa ne idemo tamo, jednostavno ne kupujemo stvari i ne koristimo usluge koje ne možemo da platimo. Ako nemamo pare za prevoz GSP-om, lepo idemo peške, ne vidim šta je tu problem. Zašto bismo svi mi koji plaćamo, čak i sa malim primanjima, ispadali budale pred "pametnima", koji ne plaćaju prevoz? To nema veze ni sa Đilasom, ni sa Vučićem, niti sa bilo kojim političarem ili strankom, već sa elementarnim pravilima ponašanja. Ali, očigledno, što je neko ranije rekao, naš narod još uvek nije dorastao tome.

Strucnjak

pre 11 godina

Zasto bi neko ko nece da plati kartu trebao da se vozi samnom u busu? I onda kada naidje kontrola samo izleti iz prevoza. Ili im kaze da nema kartu i licnu katru i ona izadje sa njima na sledecoj stanici i cim okrenu ledja, uleti nazad u prevoz.

Vla

pre 11 godina

BusPlus nije trebalo ni uvoditi
Sve sto radi je da poskupljuje cenu karata
U Novom Sadu je cena kartice 53. din
Kako to da je u Beogradu preko 70 dinara?

realnost rodjaci!

pre 11 godina

Ma sta vam smeta Bus plus, sad da vas neko pita da morate da date odgovore, svi bi kao pokvarene ploce pricali kako je to firma za pljacku, i tako u nedogled.. GSP nema taj sistem jer nije imao para za modernizaciju pa je usao u dil sa bus plusom za to ovi dobijaju procenat dogovoreni zbog ulaganja svog novca u sistem. E sad to sto oni hoce da povecaju placanje ide u korist njima, ali ide i u korist GSP za koji ste vidim jako zabrinuti, a kad je sav novac od karata uzimao GSP tad se svercovalo vas 95% prema tome ne glumite nevinasca. Nego sve vas kojima ne odg Bus Plus treba poslati u neku nerazvijenu opstinu da cekate bus koji ide na 3 sata, i to ako ide. Pa da skopo vam je sto se za 2500 vozimo mesec dana gde i kako hocemo, sto za 1 din mozemo da vidimo tacno kad nam stize bus. Nije mi jasno kad ce vam izaci iz glave ideja o besplatnom javnom prevozu, to je sa danasnjom cenom goriva skoro neizvodljivo, ustvari moze, ako bi svi placali porez i kad bi on bio malo veci mozda bi i moglo da funkcionise, ali kako znamo da i to kod nas nece biti nikad, nema ni besplatnog javnog prevoza. I da bude 200 din opet bi vi isti svercovali nemoj da se lazemo, kod vecine nije stvar da nemaju, jednostavno su tako nauceni i odgajani od malena i formirani su u takve licnosti da misle da su izvan svega.

mikicar

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.

janbo2211

pre 11 godina

I mi pojačavamo broj vožnji jer su krenula predavanja pa ćemo videti gde ćemo se naći. Proslediću ih na firmu gde sam radio honorarno a nisu me platili.

mia

pre 11 godina

Uvek ce se naci opravdanje.Koliko onih koji ne placaju puse, svi imaju mobilne za sve to ima. Kad ce svest proraditi. Sve sto kupis ili ti neko ucini uslugu kao GSB uslugu prevoza , moras platiti.Taxi placas kad ga narucis. Zasto smo toliki licemeri i dvolicni.Zato je tako sve u zemlji jer arsini nisu isti za sve.
Drugo pitanje je da li je skupo ili nije. Borimo se za smanjenje cene, a da se poveca broj korisnika koji placaju.
Samo toliko o nama.

Mrnajo

pre 11 godina

Celu ovu stvar treba resiti kao sto je to uradjeno u Nisu
U svakom autobusu da stoje kondukteri koji prodaju karte i da se karte prodaju na licu mesta
Nema sverca i nema problema
A ne da se uvodi ovaj glupi Bus Plus koji samo otezava stvari, poskupljuje katre i stavlja pare u ko zna ciji dzep

ivan78bg

pre 11 godina

Prevoz mora da se plati.Ima li tu nesto da nije jasno?KOme se ne svidja usluga GSp-a neka ga ne koristi,prosto zar ne:)Kukate kao da vas neko bije po usima da koristite gradski saobracajni

Dragan

pre 11 godina

Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi.Jeftino i za dzabe je proslost koja mora svima da bude jasna i bez placanja nece biti prevoza.Ne razumem zasto se u vozilo ne ulazi samo na jedna vrata kod vozaca i na tom mestu se mora na aparatu ocitati karta uz svetlosni signal i zvuk da je ispravna ili ne sto bi pomoglo, vozacu da kontrolise ispravnost karte i ulazak putnika.Ovaj jednostavni postupak bi smanjio potrebu za bezbroj kontrolora , izbegao nesporazume sa neplatisama koji ne mogu da udju u vozilo i omogucio visoku naplatu prevoza.Zakonodavac mora da zastiti u ovom slucaju vozaca i napad na njega bi bio najstroze kaznjen.Mislim da je pradlog dobar i jednostavan a da je trenutna procedura komplikovana , konfliktna i ne produktivna.

R2D2

pre 11 godina

LJudi cena je problem. Siguran sam kad bi cena markice za zaposlene bila oko 1500 dinara, svi bi kupili markice. To je realna cena. Gledam kroz sebe. Za 1500 din ne bih se zaj...avao i mislio oce li naici kontrola. Ovako se samo spremim da cu se mozda svadjati a kako sam malo krupniji cesto me i zaobidju cim nam se pogledi sretnu. Da im dam 3000+ din, pa nisam poludeo.

odgovorni da odgovaraju već jednom

pre 11 godina

A ko kome treba da plati za vožnju u onim harmonikama što više liče na gasne komore, sa obzirom na količinu izduvnih gasova u samom autobusu!? Nije problem u plaćanju karata, problem je u kriminalnom BusPlusu - uostalom kada će već jednom doći na red taj namešteni tender!?

cirkus montija pajtona

pre 11 godina

u uredjenoj drzavi kao sto je Svedska kad otkucas kartu ona vazi sat vremena, nije bitno da li menjas 7 autobusa bitno je da ti ta karta vazi narednih sat vremena! uvedite to i kod nas, ja idem na fax i menjam 3 prevoza ali stignem za sat vremena, zar vam nije bolje da vam platim jednu kartu nego ovako kad vam ne placam ni jednu! inace kontrolor nema prava da vas legitimise ne dajte lk njima, ako su tu komunalci izadjite! ziveo sverc!!!

karamela

pre 11 godina

Imam jedno pitanje, bez sarkazma ili ironije, bez da se svadjamo: Da li vi, ljudi koji ste za smenu Djilasa, zaista mislite da će onog momenta kad na mesto gradonačelnika dodje neko drugi, nebitno dal iz SNS-a, SPS-a ili koje god stranke, biti ukinut BusPlus ili će smanjiti cenu karte? Ali iskreno da odgovorite!

Zakon je za sve!

pre 11 godina

Ako ima zakona, onda on vazi za sve!!!
A ne ljude iz unutrasnjosti da napadaju, kao i sve one koji deluju posteno i kulturno. Onda dodje grupa navijaca i nema zakona. Pa sta sad tu nije jasno!?
P.S. Prilagodite cenu karte minimalnoj plati, jer da se ne lazemo takvih nas je najvise!

nesa

pre 11 godina

Treba grad da uvede jos i komunalnu zandarmeriju da uvede beogradjane u red.Em bolja naplata,em novih 600 radnih mesta za nize clanove DS,em bolji rejting partije,em Djikiju vise para od firme koju je osnovao na ime svog prijatelja,pa novi autobusi,pa nasmejana lica putnika...za pocetak im trebaju samo uniforme,maske,lako naoruzanje znaci automatske puške i gotovo.

Pedja

pre 11 godina

Posle poskupljenja prestao sam da dopunjujem personalizovanu kartu i vi to znate po svojoj bazi podataka. Znaci, svercujem se...mislim da treba da kaznite sve nas i bez kontrole po busevima, jer smo vas izdali....

Srb

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!

MRKI

pre 11 godina

Beogradu treba ukinuti gradski prevoz neka pesace. Beogradjanima ako ih uopste ima treba GSP da placa da se voze. Sada je problem validator ali imali su priblem i kondukteri sa putnicima isto kao i sada kontrolori. Nije problem u GSP i kontrolrima vec u pojedincima koji su naucili da ne placaju prevaz i svercuju se. Nije taj problem od juce i to se vuce vec 20-30 gidina ali putnici uvek nadju opravdanje. Toliko je negativnosti prema kontroli a ovamo problem ako kasni prevoz dugo cekanje. Ne podrzavam silu kontrolora i komunalne policije ali oni rade svoj posao a ceo autobus ih psuje i nazova svakakvim imenima. Gospodo placajte karte bicete svi.zadoviljni

Heroj Ulice

pre 11 godina

Ja ću redovno početi da kupujem BusPlus na mesečnom nivou kada Djilas pristane samnom da se provoza u tom istom prevozu u najvećem špicu u saobraćaju i kada ljudi vise na vratima i kroz šiber.
Kada to bude uradio i ako bude rekao da je prevoz kvalitetan e onda ću i ja redovno plaćati BusPlus

Dotle ŠVERC!!!!!!

pregledi

pre 11 godina

Pa valjda se stalno kontrolise a kakva je ovo najava da ce se sad pojacati...Sta je pisac hteo da kaze...Ispada da se cas pregled cas ne pregleda...

prevoznik

pre 11 godina

Uvodjenje sistema Bus Plus je bila odlična prilika gradonačelniku Đilasu da sprovede malverzacije oko nabavljanja uređaja u vozilima i ostale opreme,i na taj način ostvari i ličnu materijalnu korist.GSP je tu da prevozi i da normalno naplaćuje prevoz,ali ne i da se maltretiraju i batinjaju putnici ako nemaju ovu karticu,tako da treba ukinuti ovaj sistem što pre.

Penny

pre 11 godina

Da je cena karte prilagodjena zivotnom standardu sve bi bilo ok. Da je recimo 20-30 din! Ovako, za JEDNU voznju dati 72 din. pa to je van svake pameti. A ako ides negde trebaju ti min. dve voznje a nekad i 4-5. A zaposleni koji zaradjuju 20ak hiljada da izdvoje 3 hiljade i nesto za personalizovanu, to je tek stamota! Jeste da se isplati kad se uzme u obzir cena voznje od 72 din. ali u odnosu na njegovu mesecnu platu je previse. Zaboravljaju Bus Plus-ovci da se gradskim prevozom vozi pretezno sirotinja!

dzozey

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)

Ne mogu da verujem da je ovo najbolje ocenjen komentar. Pa nama nema spasa kad je vecina ljudi ovako inteligentna. A zasto je bilo cija plata vaznija od plate ljudi koji rade u BusPlus-u? Kako ce njima da se isplate zarade ako niko ne kupuje karticu? A ko je duzan da vama besplatno obezbedi autobuse i gorivo za njih? Ako nemate para za karticu, vi lepo biciklom na posao, ili lepo tako siromasni, podignite kredit od 200e i kupite ficka ili tako nesto. Inace novac za PREVOZ je novac za PREVOZ, a ne deo plate. Ja zivim u Nisu i nezaposlen sam, pa kupujem karticu, a vi iz Beograda, koji imate 10000 dinara vecu prosecnu platu od nas, nize cene hrane itd., vi nemate... Ne beze ljudi iz Beograda, nego beze u Beograd!

Kubba

pre 11 godina

...Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Dosta bre sa kuknjavom licemeri, je l' ste ljudi ili amebe, ako NEMATE izađite na ulice i borite se za svoja prava. Muka mi je više da slušam ovakva debilna razmišljanja. Što reče Meša Selimović: „Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?“- upravo tako.

Перица

pre 11 godina

Проблем је у томе што сви виде БусПлус само као још једну Ђиласову ујдурму за извлачење пара, а не за унапређење превоза.

Сила ту неће помоћи.

Треба да распишу нови тендер, ко је мутио да оде у затвор, Ђилас да да оставку на место градоначелника.

denis napast

pre 11 godina

Kako mi iz unutrašnjosti možemo kupiti te karte,
da pomognemo Bus-plusu, i time da pokažemo
svoju lojalnost Partiji, na čelu sa najvećim sinom
naših naroda i narodnosti, drugom Đilasom.

DJ Ape

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!

Jimmy1980

pre 11 godina

Počela je i jelen super liga,baš me interesuje da li će pojačati kontrolu oko stadiona kad se budu igrale utakmice?Iživljavaju se nad starim ljudima i hrabri su samo kad su brojčano jači,isto kao i takozvani navijači.

Nikola

pre 11 godina

Ne vredi objasnjavati nasim ljudima. Mi smo narod koji ne navikao mnoge stvari da dobija za dzabe (gradski prevoz, zdravstvo itd...). Ono sto se placa u svim ostalim drzavama, mi pod izgovorom "I ja da imam platu kao oni, ja bih placao", ne zelimo nista da placamo.

Kao da vozaci rade za dzabe, kao da gorivo nista ne kosta, kupovina i odrzavanje autobusa itd...

Kad god neko pokusa red da uvede, mi se pravimo ludi, i okrivljujemo drzavu Srbiju, a u stvari problem je u tome sto jednostavno necemo PARE da damo.

pfc

pre 11 godina

Bus plus lopovi.Sta drugo reci.Sta dobija korisnih njihovih usluga?Autobuse bez grejanja stare po nekoliko decenija.Tramvaje koje ispadaju skoro iz sina .U jednom Pragu mesecna karta za prevoz je 21 evro koja ukljucuje metro i sve ostale vidove transporta.Evo link ako neko misli da lazem. http://www.myczechrepublic.com/prague/tickets_fares.html Koliko vas ljudi treba da tlace da bi rekli nesto e?

Ja sam

pre 11 godina

Najpre su GSP-u prestali da nabavljaju nove autobuse, zatim su mu oduzeli pravo da raspolaze sopstvenim prihodom, sada mu namecu da od sopstvenih para, koje nema, nabavi 200 autobusa. Sledece je da ubace privatnika od kog ce GSP morati da nabavlja naftu( 120 000 evra dnevno).
Zasto jludi iz GSP-a cute? Zato sto je kompletno rukovodstvo stranacki opredeljeno, sve do poslovodja. Sindikati, njih 18, potkupjeni su za male pare( komjuter, sluzbeni auto, putovanje u Tursku...)....

EU Citizen

pre 11 godina

Hvala bogu da se konačno nekakav red uvodi u tu državu, i da se paraziti i neradnici primoraju da ili plate ili idu peške, kao u svim normalnim zemljama, gde se zna šta je čije, poštuje pirvatna i državna svojina, a socijalnu demaogiju možete da obesite mačku o rep. U Srbiji je komunjarska tradicija nerada, provlačenja na tuđ račun i Alaj-begove slame veoma žilava, ali odnekud treba početi, a gradski prevoz je idealan poligon da se takve ideje izbiju iz glave ološu, i da se nauče da im prevara nigde neće neće proći.

steva

pre 11 godina

Pa naravno da je prodaja znacajno pala jel narod nema pare ni za leba, to je vec jasno. Evo ja vec dva meseca nisam uplatio bus-plus, a izgleda da necu ni treci...

G*nesh

pre 11 godina

NIJE NJIMA STALO DO GRADJANA i do redovne kontrole, jednostavno je pao sneg i sklonili su ljude sa ulica.

Krece toplije vreme i vracaju ih!

100% isto kad parking server, jos jedna "Gradsko-privatna" izmisljena firma koja radi na stetu gradjana, za praznike kaze: Besplatno parkiranje. Pa nije besplatno, nego ne radite !!!

Nikad nisam placao i necu, LJUDI budite slozni, niko da ne placa drugima pare koje odlaze na Kiprove i ko zna koja ostrva!

zoon politikon

pre 11 godina

"Bus plus" je apelovao na sugrađane, "zbog kojih" je ceo sistem javnog prevoza ugrožen", da ovu uslugu moraju da plate i tako da pokažu odgovornost prema drugima." Ma jel' vi to nas za*ebavate?

DJ Ape

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!

denis napast

pre 11 godina

Kako mi iz unutrašnjosti možemo kupiti te karte,
da pomognemo Bus-plusu, i time da pokažemo
svoju lojalnost Partiji, na čelu sa najvećim sinom
naših naroda i narodnosti, drugom Đilasom.

steva

pre 11 godina

Pa naravno da je prodaja znacajno pala jel narod nema pare ni za leba, to je vec jasno. Evo ja vec dva meseca nisam uplatio bus-plus, a izgleda da necu ni treci...

zoon politikon

pre 11 godina

"Bus plus" je apelovao na sugrađane, "zbog kojih" je ceo sistem javnog prevoza ugrožen", da ovu uslugu moraju da plate i tako da pokažu odgovornost prema drugima." Ma jel' vi to nas za*ebavate?

Перица

pre 11 godina

Проблем је у томе што сви виде БусПлус само као још једну Ђиласову ујдурму за извлачење пара, а не за унапређење превоза.

Сила ту неће помоћи.

Треба да распишу нови тендер, ко је мутио да оде у затвор, Ђилас да да оставку на место градоначелника.

Jimmy1980

pre 11 godina

Počela je i jelen super liga,baš me interesuje da li će pojačati kontrolu oko stadiona kad se budu igrale utakmice?Iživljavaju se nad starim ljudima i hrabri su samo kad su brojčano jači,isto kao i takozvani navijači.

Ja sam

pre 11 godina

Najpre su GSP-u prestali da nabavljaju nove autobuse, zatim su mu oduzeli pravo da raspolaze sopstvenim prihodom, sada mu namecu da od sopstvenih para, koje nema, nabavi 200 autobusa. Sledece je da ubace privatnika od kog ce GSP morati da nabavlja naftu( 120 000 evra dnevno).
Zasto jludi iz GSP-a cute? Zato sto je kompletno rukovodstvo stranacki opredeljeno, sve do poslovodja. Sindikati, njih 18, potkupjeni su za male pare( komjuter, sluzbeni auto, putovanje u Tursku...)....

neglasac

pre 11 godina

Mozda i platim: kad pojedinacne karte budu vazile 90min bez obzira koliko prevoznih sredstava promenio, kada budete uveli 7-dnevne/15-dnevne karte, kada budete uveli 30-dnevne karte pa sam mogao da odredjujem kad cu zapoceti da je koristim a ne mesecne-kalendarske, kada sva prevozna sredstva budu imala propisno grejanje i rashladjivanje tokom cele godine, kada vozaci pocnu da se ljubazno javljaju korisnicima prevoza prilikom ulaska u vozila, kada na svakoj stanici bude ispisano za koliko i koje prevozno sredstvo stize, kad sva vozila budu cista i bez rupa u podu, zidovima i tehnicki ispravna, kada vozila budu saobracala i posle 21h normalno a ne da ih nema kao da je policijski cas nastupio

Hocete svet kod vas, ugledajte se na svet

Ja se i onako plašim onih validatora da me nestrefi struja

pre 11 godina

Prvo imao sam redovno mesečnu markicu dok se nije pojavio BUS PLUS. Voziti se pesplatno GSP-om je moralnnije i zakonitije nego da gradonačelnik ima svoju firmu za naplatu karata. To samo znači da karta može biti jeftinija. Pod hitno da se ukine ova fantomska firma i da odgovorni budu kažnjeni.
Nezaposlen sam, posla nema ni na vidiku, stegao sam sve rupe koje sam mogao. Više se nema, 500 din to je maksimum koji ja mogu da izdvojim.
Svako ko je prinuđen da kupuje karte (nepersonalizovane) je pokraden u startu. Prvo što nekoj famtomskoj firmi plaća reket plus što GSP nepruža uslugu za koju neko plaća. Šta je usluga? Usluga je da vi dođete od mesta A do mesta B. Da bi došli od mesta A do mesta B, vi ste prinuđeni da promenite minimum 2 prevoza, neretko i 3. Pri ovakvom sitemu napate koliko vas izađe vožnja u jednom pravcu?

Sistem sadašnje naplate je lopovski, i neko treba da reaguje.

Marko

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!

Nikola

pre 11 godina

Ne vredi objasnjavati nasim ljudima. Mi smo narod koji ne navikao mnoge stvari da dobija za dzabe (gradski prevoz, zdravstvo itd...). Ono sto se placa u svim ostalim drzavama, mi pod izgovorom "I ja da imam platu kao oni, ja bih placao", ne zelimo nista da placamo.

Kao da vozaci rade za dzabe, kao da gorivo nista ne kosta, kupovina i odrzavanje autobusa itd...

Kad god neko pokusa red da uvede, mi se pravimo ludi, i okrivljujemo drzavu Srbiju, a u stvari problem je u tome sto jednostavno necemo PARE da damo.

Srb

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!

jadni ste

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...

Penny

pre 11 godina

Da je cena karte prilagodjena zivotnom standardu sve bi bilo ok. Da je recimo 20-30 din! Ovako, za JEDNU voznju dati 72 din. pa to je van svake pameti. A ako ides negde trebaju ti min. dve voznje a nekad i 4-5. A zaposleni koji zaradjuju 20ak hiljada da izdvoje 3 hiljade i nesto za personalizovanu, to je tek stamota! Jeste da se isplati kad se uzme u obzir cena voznje od 72 din. ali u odnosu na njegovu mesecnu platu je previse. Zaboravljaju Bus Plus-ovci da se gradskim prevozom vozi pretezno sirotinja!

EU Citizen

pre 11 godina

Hvala bogu da se konačno nekakav red uvodi u tu državu, i da se paraziti i neradnici primoraju da ili plate ili idu peške, kao u svim normalnim zemljama, gde se zna šta je čije, poštuje pirvatna i državna svojina, a socijalnu demaogiju možete da obesite mačku o rep. U Srbiji je komunjarska tradicija nerada, provlačenja na tuđ račun i Alaj-begove slame veoma žilava, ali odnekud treba početi, a gradski prevoz je idealan poligon da se takve ideje izbiju iz glave ološu, i da se nauče da im prevara nigde neće neće proći.

pfc

pre 11 godina

Bus plus lopovi.Sta drugo reci.Sta dobija korisnih njihovih usluga?Autobuse bez grejanja stare po nekoliko decenija.Tramvaje koje ispadaju skoro iz sina .U jednom Pragu mesecna karta za prevoz je 21 evro koja ukljucuje metro i sve ostale vidove transporta.Evo link ako neko misli da lazem. http://www.myczechrepublic.com/prague/tickets_fares.html Koliko vas ljudi treba da tlace da bi rekli nesto e?

radnik28000din

pre 11 godina

Zasto smo svi neiskreni,i politicki obojeni,licemerni.
Moj primer...Imam platu 28 000dinara jedva sastavljam kraj sa krajem,i ponekad samo kupim kartu za desetvoznji,ostalo iskacem,svercujem se.Ako kupim cetiri karte po 75 dinara to je 300din,a meni je to dva dorucka solidna pekarska,ili 3 kg voca npr.
Znaci nije kriv busplus,ni bilo koji vid kontrole,konduktera i sl.Jednostavno smo svi razjareni od nemastine i u svemu vidimo problem cak i sasvim normalnim stvarima.Da imamo plate bar 700-1000e ja bi uveo kontrole na svim vratima,ali ovako i dalje cu izlazati,skakati,gledati kad ce uci kontrola.Beda nas nas je dovela dovde,tj. i POLITICARI isti 20-25 godina se vrte u krug sa svojom kamirilom. Tu je problem moji napredanjaci,demokrate,dss-ovci,socijalisti,dinkicevci,cedisti i ostali.

ošišana ovca

pre 11 godina

- 70% gradskog prevoza se finansira iz budzeta grada
- na stanicama nema istaknutog reda voznje vec morate pogledati na internetu ili slati sms BUS PLUS-u koji vam naplate
- posle 17h radnim danima, subotom i nedeljom prevoz se ceka dugo a kad konacno stigne onda u njega obicno ne mozete uci a o kvalitetu autobusa da i ne govorim
- pojedinacna karta je 72 dinara - za te pare kupite hleb i ostane vam kusur (da nije mozda hleb previse jeftin?!?)
- BUS PLUS od svake overene pojedinacne karte uzima 8 dinara a koliko GPS-u daje to ni GPS ne zna
- karte koje kupujemo (nepersonalizovane, personalizovane, za deset voznji papirne, za vise voznji) proizvodi firma sadasnje supruge gradonacelnika Djilasa
- ...

BOJKOT!!! BOJKOT!!! BOJKOT!!!

dosledan

pre 11 godina

Od nove godine idem peske na posao i nazad kuci, jednostavno 3200 dinara je MNOGO!!! Ma nema sanse da vam platim tu cenu a i ljudi sa kojima se svakodnevno srecem su istog misljenja!!!

mrvica

pre 11 godina

Bilo bi lepo da Đilas objasni koji su mu "stručni" kadrovi napravili BusPlus!Inženjeri saobraćaja sigurno nisu pošto ih je većina na birou za nezaposlene!

boki

pre 11 godina

Vidim da ovde neka gospoda tvrde kako u našoj zemlji ima mnogo onih koji neće da rade.a hoće da se voze dzabe.Nije to baš tako kako oni tvrde,evo mog primera a takođe i velikog broja mojih sapatnika. Radim u jednoj privatnoj firmi već dugo godina,ta jadna plata koju treba da primam redovno mi kasni 2-3 meseca,rad subotom i svaki prekovrmeni sat mi se godinama unazad ne plaća,o bolovanju ne smem ni da razmišljam dok nedaj Boze ne ostanem bez nekog ekstremiteta itd.itd.Ne trazim ja platu koja se prima na zapadu,ali trazim redovnu isplatu za redovan i prekovremeni rad i ništa više. Da li to znači da sam ja neradnik i da volim dzabe da se vozim bilo gde?Gospodo,neradnici se nalaze među kriminalcima i političarima, a oni se ne voze sa GSP već sa mercedesima,audijima,dzipovima,avionima,jahtama......E zemljo Srbijo, koliko si lepa toliko si i slepa.

MOMO

pre 11 godina

Zanimljiv naslov povodom koga bih hteo da pomenem dve stvari:
Prvo šta je posao komunalne policije?Da dežura na autobuskoj stanici u kolima i čeka poziv kontrolora busplusa ili da radi posao zašta su i oformljeni!
Drugo zašto gsp ne raskanta sa ovom firmom ,uvede svoje konduktere i naplaćuje prevoz.Za sva nezapošljena lica i decu besplatan prevoz i problem naplata karata reše.To je ipak socijalna kategorija.

nesa

pre 11 godina

Treba grad da uvede jos i komunalnu zandarmeriju da uvede beogradjane u red.Em bolja naplata,em novih 600 radnih mesta za nize clanove DS,em bolji rejting partije,em Djikiju vise para od firme koju je osnovao na ime svog prijatelja,pa novi autobusi,pa nasmejana lica putnika...za pocetak im trebaju samo uniforme,maske,lako naoruzanje znaci automatske puške i gotovo.

Pedja

pre 11 godina

Posle poskupljenja prestao sam da dopunjujem personalizovanu kartu i vi to znate po svojoj bazi podataka. Znaci, svercujem se...mislim da treba da kaznite sve nas i bez kontrole po busevima, jer smo vas izdali....

G*nesh

pre 11 godina

NIJE NJIMA STALO DO GRADJANA i do redovne kontrole, jednostavno je pao sneg i sklonili su ljude sa ulica.

Krece toplije vreme i vracaju ih!

100% isto kad parking server, jos jedna "Gradsko-privatna" izmisljena firma koja radi na stetu gradjana, za praznike kaze: Besplatno parkiranje. Pa nije besplatno, nego ne radite !!!

Nikad nisam placao i necu, LJUDI budite slozni, niko da ne placa drugima pare koje odlaze na Kiprove i ko zna koja ostrva!

dejan

pre 11 godina

(Moje misljenje, 28. februar 2013 11:20)
Kazete da cena karte za nezaposlene nije velika, pobogu covece pa oni ne rade nemaju primanja otuda i naziv NEZAPOSLEN.

Alex

pre 11 godina

A jel ste razmišljali možda o uvođenju dnevne karte? Trodnevne karte? LED ekrana na sve stanice? Čistijih vozila? Sve što se koristi mora da se plati, ali čini mi se da vi malo vatate krivinu, pa se pitate zbog čega i narod to radi.

Mirko

pre 11 godina

@ "У нормалним земљама...."
U normalnim zemljama se prevoz placa, ili na osnovu vremena, ili predjenih kilometara a ne na osnovu broja vozila koje promenis. Nisu putnici krivi sto ne postoji direktna linija od Senjaka do Kalenica.
Sto bi oni morali da placaju duplo vise od onih koji idu od Zemuna do Krsta.

mikicar

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.

bivši ds-ovac

pre 11 godina

Đilas će pasti zbog Bus plusa na kraju. Videćete. Već je krenuo da se osipa DS, ali mislim da će ovaj biser sa Bus plusom biti presudan. Moj glas više nema...
Osnovni ekonomski princip: Ako hoćeš da povećaš naplatu - SMANJIŠ cenu karte, ne povećaš je. Kad je cena manja, svi je plaćaju, bude više para, a ovako ne plaća niko. Smanjite cenu na 30-40 dinara i plaćaće je svi. Odgovorno tvrdim da niko neće da se cima za toliko para, ali za 72 dinara HOĆE.
Dodajem - narod je ekstremno siromašan. Ekstremno. Ljudi, niste ni svesni da većina ljudi preživljava i to jedva. I onda se jave partijski vojnici da prosipaju pamet, žalosno

odgovorni da odgovaraju već jednom

pre 11 godina

A ko kome treba da plati za vožnju u onim harmonikama što više liče na gasne komore, sa obzirom na količinu izduvnih gasova u samom autobusu!? Nije problem u plaćanju karata, problem je u kriminalnom BusPlusu - uostalom kada će već jednom doći na red taj namešteni tender!?

Neko

pre 11 godina

Ha ha, zli šverceri iz gradskog prevoza su najveći problem ove države i mnogo uznemiravaju poštene platiše. Rešite se njih i cvetaće 1000 cvetova.

bezimena

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.
(Стева, 28. februar 2013 13:08)

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?

Heroj Ulice

pre 11 godina

Ja ću redovno početi da kupujem BusPlus na mesečnom nivou kada Djilas pristane samnom da se provoza u tom istom prevozu u najvećem špicu u saobraćaju i kada ljudi vise na vratima i kroz šiber.
Kada to bude uradio i ako bude rekao da je prevoz kvalitetan e onda ću i ja redovno plaćati BusPlus

Dotle ŠVERC!!!!!!

cirkus montija pajtona

pre 11 godina

u uredjenoj drzavi kao sto je Svedska kad otkucas kartu ona vazi sat vremena, nije bitno da li menjas 7 autobusa bitno je da ti ta karta vazi narednih sat vremena! uvedite to i kod nas, ja idem na fax i menjam 3 prevoza ali stignem za sat vremena, zar vam nije bolje da vam platim jednu kartu nego ovako kad vam ne placam ni jednu! inace kontrolor nema prava da vas legitimise ne dajte lk njima, ako su tu komunalci izadjite! ziveo sverc!!!

janbo2211

pre 11 godina

I mi pojačavamo broj vožnji jer su krenula predavanja pa ćemo videti gde ćemo se naći. Proslediću ih na firmu gde sam radio honorarno a nisu me platili.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

karta za prevoz je za par godina poskupela vise od100% a niti se usluga toliko poboljsala niti su troskovi toliko porasli (u troskove ne racunam punjenje dzepova busplus menjaDJera tj ace bijelica i ekipe) a niti se standard i plate nas gradjana nisu povecale,cak sta vise!!! posebna je prica naplate karte po vozilu tj voznji pa tako ako presedate na par linija jedna voznja od par km vas/nas moze kostati i vise od 200din?!?! dok se ne uvede vremenska karta moja porodica nema nameru da kupuje karte i puni racun prvenstveno busplus tasna-masna firme!

dete od 32 godine

pre 11 godina

Cudna zemlja? Svi traze i zahtevaju da se ponasamo normalno i civilizovano, a oni nam nisu stvorili nikakve uslove za to? A sto je jos gore upravo oni licnim primerima nas "edukuju" kako biti uspesan u ovoj zemlji?

R2D2

pre 11 godina

LJudi cena je problem. Siguran sam kad bi cena markice za zaposlene bila oko 1500 dinara, svi bi kupili markice. To je realna cena. Gledam kroz sebe. Za 1500 din ne bih se zaj...avao i mislio oce li naici kontrola. Ovako se samo spremim da cu se mozda svadjati a kako sam malo krupniji cesto me i zaobidju cim nam se pogledi sretnu. Da im dam 3000+ din, pa nisam poludeo.

prevoznik

pre 11 godina

Uvodjenje sistema Bus Plus je bila odlična prilika gradonačelniku Đilasu da sprovede malverzacije oko nabavljanja uređaja u vozilima i ostale opreme,i na taj način ostvari i ličnu materijalnu korist.GSP je tu da prevozi i da normalno naplaćuje prevoz,ali ne i da se maltretiraju i batinjaju putnici ako nemaju ovu karticu,tako da treba ukinuti ovaj sistem što pre.

Vla

pre 11 godina

BusPlus nije trebalo ni uvoditi
Sve sto radi je da poskupljuje cenu karata
U Novom Sadu je cena kartice 53. din
Kako to da je u Beogradu preko 70 dinara?

Kubba

pre 11 godina

...Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Dosta bre sa kuknjavom licemeri, je l' ste ljudi ili amebe, ako NEMATE izađite na ulice i borite se za svoja prava. Muka mi je više da slušam ovakva debilna razmišljanja. Što reče Meša Selimović: „Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?“- upravo tako.

Ili-ili

pre 11 godina

Kod mene u firmi su davali novac za prevoz. Od pre par meseci nam je receno "ili BusPlus ili nista". Ko nije hteo BusPlus, nije dobio novac ovog meseca.

mrigicar

pre 11 godina

Taj bus plus je neverovatan bezobrazluk od strane djilasa & comp. Oduzeli su od firme koja pruza usluge prevoza naplatu i dali privatnoj firmi da naplacuje prevoz a uz to su angazovali komunalnu policiju (koja je izmisljena da bi ds imao gde da zaposljava svoje poslusnike) da uteruje pare toj privatnoj fantomskoj firmi cije je sediste u nekom stanu i ciji je pocetni kapital bio 500 evra. Pa je djilas iz budzeta grada jos casti sa 7-8 miliona evra da kupi validatore. Pa to stvarno nema nigde. Nadajmo se da ce Vucic da stigne da se pozabavi i tom temom.

Stefan

pre 11 godina

Daleko od toga da prevoz ne treba da se plati,ali ono sto vecina ne razume je razlika u ceni karte i ceni prevoza. Prevoz mi nece biti nikada ni zao ni tesko da platim a kartu od koje najmanje gsp dobija za funkcionisanje necu !

Anchi

pre 11 godina

Zabole me uvo! Da je ova drzava normalna zaposlila bi saob.inz. da se bave pitanje programa naplate karata. Kome ide novac od prodatih karata? GSP-u sigurno ne. Unistavaju se dva giganta gradske Ikarbus i GSP zarad privatnih poslova preko nazovi inostranih investitora. Grad treba da bude sramota. U kartu BUSPLUS je uracunato sve i svasta a ponajvise 2/3 razloga koji imaju veze sa GSP a to preduzece ni dinara ne dobija, privatni kontrolori, privatni komunalci, sve privatno! Ma nosite se bre, nije ni cudo sto mladi odlaze i ja cu ako Bog da!

Mita

pre 11 godina

Razumem ja sve,da karta mora da se plati,i ja je plaćam,ali ove gestapo metode za 70 dinara...Mislim,to je stvarno bedno i jadno...A pri tom,kada gestapo uđe u autobus,oni maltretiraju,sve i ove koji imaju kartu i ove koji nemaju,a onda opet nekim kršnim (koji nemaju kartu) njih puste,a ove druge sitnije i jadnije,njih maltretiraju najgore.Ako naplaćuju kazne,onda treba svima,a ne samo onima koje mogu fizičku da svladaju,a ove jače puštaju...Sve u svemu,tragi komedija,i na kraju će glave leteti za 70 dinara...

Apache

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!
(Marko, 28. februar 2013 12:17)

Ta osoba je u tom slucaju imala pravo da se brani dok ako bi kontrola u tom slucaju napala njega odgovarali bi za jos koje KD, dok cak i ti kao gradjanin kom je stalo do prava i pravde mogao da izvuces tog nesrecnika na isti nacin jer imas pravo da pomognes u takvoj situaciji, ali ne ti si mirno otisao i sad se pravis pametan ovde ...

lud ili zbunjen

pre 11 godina

...najavljuju blokadu validatora, a oni koji su usli na istoj stanici??? Najbolje bi bilo da zaustave autobuse na sred ulice i kontrolisu...carevi!

Sa terena

pre 11 godina

Pošto sam nezaposlen i nemam nikakav prihod, a imam VSS, ne plaćam prevoz i nekada sam ja bežao od kontrole BusPlus-a, a sada oni beže od mene jer je i njih sramota da jure narod koji nema novaca za prevoz. Inače sam dodatno iritiran što se procenat od svake prodate karte sliva u džep gradonačelnika i njegovih saradnika.

Nemanja

pre 11 godina

Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju.Medjutim, dok je god cena ovako nerealno visoka,a visoka je zbog toga sto BusPlus uzima ogroman deo sebi, necu placati, jer znam da kupovinom te karte nista dobro necu doneti GSPu, vec tamo nekim tajkunima. Vratite GSP narodu, reorganizujte ga i videcete kako ce sve krenuti na bolje!
ps. Cak i vozaci su protiv kupovine karata, nikada nece da mi izdaju kartu u autobusu ako moram da je kupim! Mislite o tome!

Zaniah

pre 11 godina

Da svaka uluga kosta, ali treba da bude u skladu sa platama od 25 hiljada i mnaje koliko je kod privatnika. A privatnici ne placaju put, pa sad vi oduzmite od minijaturne plate, 3 hiljade za prevoz ili koliko je vec mesecna pa recite ima li to gde u evropi?

Стева

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.

nisam lopov nisam kriminalac, dok za BUS PLUS sve to stoji

pre 11 godina

Pojavili se partijski vojnici da morališu kako hoćemo da se vozimo a da neplaćamo.
Pa da odgovorim tim moralistima. Prvo ne živimo više u pećini i neidemo u lov po potrebi. Tako ako vam nije jasno živimo u gradu u kojme je GSP sitem koji mora da funkcioniše. Samo je jako nemoralno da se privatna firma ugradi u taj sitem. Tu dolazi do svesti čioveka da tako nešto nije normalno. Sama ta činjenica je dovoljna za neki bunt.
Ja koji sam imao redovno mesečne markice što mogu i da dokažem, ne želim da plaćam reket privatnoj firmi odniosno konkretno u ovom slučaju gradonačelniku.
Privatna policija gradonačelnika nema šta da traži na stanicama GSP-a. Još je odvratnije gad oni uteruju dug za privatnu firmu. Kad je osnivana ova neustavna policija, davali su na objašnjenja i sasvim druge razloge. Po meni je mnogo nemoralnije plaćati BUS PLUS, nego se besplatno voziti.
P.S A što se same naplate karata tiče moja svest ide u mnogo širem pravcu a to je da prevoz bude besplatan. Jedan deo se može naplatiti preko infostana i to je dovoljno da bude 500 din.
Takođe se postavlja pitanje ko još ima koristi od GSP-a? Pa imaju sva preduzeća i privreda jer GSP prevozi zaposlene i njihove klijente (npr kupce). Preduzeće već i onako plaćaju mesečne markice. Ja bih stavio da svako preduzeće mora da plati GSP-u takvu uslugu u zavisnosti od broja radnika.
Takođe se mogu naći i dodatni izvori finasiranja, samo nemojte da mi stavljate reklame preko stakla.

srbija banana

pre 11 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, posto su, posebno u ovom nakaradnom sistemu i mentalitetu, politicke stranke generator svega loseg.

Da porucim ovim 'evropejcima' sto se gradskog prevoza tice - NE MOZE sve preko grbace gladnog naroda.

Najveci duznici ovoj drzavi, oni koji ne placaju poreze, doprinose za radnike, koji ne placaju nista zivo, u julu i avgustu se u Budvi takmice ko ima vecu jahtu.
Po gradu se voze besno svojim besnim automobilima, za 5 minuta zasluze 100 kaznenih poena, ali niko ne mari, nema zaustavljanja za njih.
Vozite se kolima po gradu po propisima, videcete 20 nasilnickih voznji za sat-dva, nesto nisam video ikada da je neko zaustavljen.

NE MOZE da se placa TV pretplata, da bi se direktor ponasao kao gazda i dovodio 'svoje' voditeljke, sepurio se pred njima, i davao im plate od 3-4 hiljade €, da su njegove ne bi im ni 200-300 dao.

Narod NECE to da placa, pa ni ovu nakaradnu BusPlus tvorevinu.

Po recima Djilasa, 'sistem je kostao 12 miliona €', gsp nije imao te pare, pa je morao da angazuje 'stranu firmu' - koja prihoduje 700 hiljada € mesecno ?!?!?!
A iz budzeta grada, godisnje subvencije 100 miliona €.
Ko je ovde lud ?!?!
Investicija koja se vraca za 17 meseci poklonjena je privatnoj firmi na smehotresnom 'tenderu'.
Takve muljaze mogu da se rade, i rade se, recimo na osvetljavanju gradjevina, od toga ljudi ne zive, ali GSP svaki dan koristi 500 hiljada ljudi.
Nadam se da ce neko da istrazi aferu BusPlus, Djilas je vec izgubio 20% glasova na istoj.

fica

pre 11 godina

Naka udje njih deset u autobus, ja i dalje necu placati kartu niti izaci iz autobusa kad ih vidim!
P.S. uredno sam placao kartu dok je bio GSP.

zoki

pre 11 godina

ovo je stara prica osudjena na propast u startu post zaista nemam ideju sta bi ovo moglo da promeni a gestapo punktovi nisu. Nego bolje da procesljaju tender apeksa i ostalih firmi prijateljica ima tu dosta znanih imena ako proverite APR

Z.

pre 11 godina

E pitanje za ove ljude koji nemaju za karte: Zasto ne udjete u prodavnicu i uzmete hleb, mleko i ostalo sto vam treba i samo izadjete? Ista je logika. Ako nemate dovoljno veliku platu, onda neka se drzava zaduzi i za hleb i mleko i obezbedi vam iste. Najbesmislenije sto moze da se cuje je: ja nemam da platim, ali je neko duzan da mi to obezbedi.

dule

pre 11 godina

Stevo ne znam sta glumis,hoces da se vozis besplatno,ali to nikada i nigde nece moci.Imas platu pa odvoj novac koji si namenio za cigarete ili slatkise i kupi mesecnu kartu.Zbog tebe i slicnih posle bus plus kontrolori ispadaju losi,i kada vas legitimise i izbacuje komunalna policija jer nemate kartu i necete da izadjete,i posle se bunite,ali niko ne moze besplatno da se vozi.Ako nemas para za prevoz ti vozi biciklu ili idi pesaka,prosto i jednostavno.

raider

pre 11 godina

Kartu (nepersonalizovanu) dopunjujem i validiram po ulasku u vozilo, da odmah izbijem adut ovim "ti-si-taj-sto-ne-placa" komentatorima. Primarno koristim bicikl za prevoz po gradu, ali ponekad iskoristim i GSP, dakle platio sam i mogu kritikujem: ocajnu higijenu unutar vozila, nepostojanje vremenskog trajanja validacije, lose postavljene panele za najavu dolaska vozila... Sve ovo ne zahteva velika ulaganja, kvalitetno ciscenje vozila nije high tech aktivnost, hardver i softver za omogucavanje trajanja karte odredjeni period postoje, paneli su se mogli mnogo inteligentnije postaviti (pogledati resenja u okruzenju). Ponudite nesto osim golog transporta i batine ljudima, uradite za promenu pravo istrazivanje i marketing tog servisa, ne samo bilbordima i plakatima. Omogucite ljudima koji zaista nemaju jos povoljnije karte. Oni koji imaju a iz nekog protesta ne placaju ce poceti to da rade kad vide da ih postujete, da mogu da se osecaju ugodno i da im se prevoz vise isplati. Jednostavno - zapakujte tu uslugu u lepu ambalazu pa ce se kupovati.
Kad dodju novci, onda moze da se krene u realizaciju pravog masovnog transporta (metro, razradjeniji voz), a da se busevi i tramvaji koriste za drasticno krace relacije.
Apex problematiku ostavite policiji, sudovima ili insajderu ako im to ikad bude interesantno, mi tu ovakvom galamom nista ne mozemo promeniti.

mia

pre 11 godina

Uvek ce se naci opravdanje.Koliko onih koji ne placaju puse, svi imaju mobilne za sve to ima. Kad ce svest proraditi. Sve sto kupis ili ti neko ucini uslugu kao GSB uslugu prevoza , moras platiti.Taxi placas kad ga narucis. Zasto smo toliki licemeri i dvolicni.Zato je tako sve u zemlji jer arsini nisu isti za sve.
Drugo pitanje je da li je skupo ili nije. Borimo se za smanjenje cene, a da se poveca broj korisnika koji placaju.
Samo toliko o nama.

jj

pre 11 godina

Tudje necemo, svoje ne damo! Dole BusPlus i ove glupe magnetne kartice. Vratiti one klasicne aparate,
Sa ovim njesra niti znas koliko traje niti koliko jos imas voznji na njoj a ako se autobus zapali a ne stignete na zeljeno mesto, kako vracaju novac?
Sve je ovo cista kradja!

Zakon je za sve!

pre 11 godina

Ako ima zakona, onda on vazi za sve!!!
A ne ljude iz unutrasnjosti da napadaju, kao i sve one koji deluju posteno i kulturno. Onda dodje grupa navijaca i nema zakona. Pa sta sad tu nije jasno!?
P.S. Prilagodite cenu karte minimalnoj plati, jer da se ne lazemo takvih nas je najvise!

Kiki

pre 11 godina

Oni neće da shvate da ljudi NEMAJU za prevoz jer ne dobijaju ni platu a MORAJU da dođu na posao i to je osnovni problem . Ima zaposlenih koji dolaze na posao a ne stanuju na teritoriji grada pa moraju da kupe i Lastinu kartu ili markicu koja se kreće od 5000-12000 din u zavisnosti od mesta gde zaposleni stanuje! Šta čovek da radi,nema nikakvo rešenje!

Кривокапић

pre 11 godina

У нормалним земљама градски превоз мора да се плати и без плаћене карте не може да се уђе. Значи не постоје батинаши контролори. Наравно у нормалним земљама аутобуси не касне и не смрде. Значи имамо пуно да радимо на себи.

Bivši redovni platiša

pre 11 godina

@Beogradjanin, tim se dicim. Provansa je u Francuskoj a ne u Srbiji! Inače ja, kao rođeni Beograđanin od pre tri meseca ne plaćam kartu jer ne primam platu na radnom mestu a nisam zadovoljan ni kvalitetom prevoza jer svako jutro moram bukvalno da sačekam da prođe ceo jutarnji špic da bi uopšte mogao da priđem vozilu! O prljavim smrdljivim, tehnički neispravnim vozilima i opštem haosu u gsp-u radije ne bih dalje. Eto tako,...

dana

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.

Beograđanin

pre 11 godina

O čemu mi ovde polemišemo?
Nemate novca za kartu? Prvo, ne pričajmo gluposti, a drugo, čak i ako je tačno da neko nema novca da plati mesečnu kartu od 1000 dinara (povlašćenu) jednostavno ne treba da ulazi u prevoz.

Nećete da platite? Kazna prva, druga, treća, malo tvorzija... Posle toga ćete platiti sigurno. Nije mi jasno kako nekog ko nije platio prevoz nije sramota da uđe u isti a usput prokomentariše kako je ovo ili ono prljavo, slomljeno, kako nema mesta itd.

Žao mi je samo ovih kontrolora koji će u ovoj akciji izvući deblji kraj...

disco stew

pre 11 godina

@Beograđanin:
Tti bi trpao ljude bez karte u zatvor? Ha, ha.
Vožnja bez karte bi se rešavala privatnim sporovima koji potpadaju pod Zakon o obligacionim odnosima.
Nego vole Srbi "čvrstu ruku".

JUSTICE

pre 11 godina

Čitam komentare kad bi karta bila jeftinija i da je vremenski ograničena ili da su plate 700 do1000 evra. Sve je to uredu, potpsujem. Međutim ni jedan od ovih rezloga nije dovoljan da bi ja paltio kartu. Da mi je plata 15.000 evra ja je ne bi kupio. Razlog? U ovakvom sistemu u kavom funkcionše gsp da privatna firma ima % od naplate, je dovoljan razlog da se neplaća karta. Ako BUS PLUS hoće da se bavi gradskim prevozom nek kupi 1500 autobusa pa nek građani odluče čiji će prevoz da koristi.
Samo maknite one privatnike sa jednim ila dva autobusa. Ko hoće da se bavi gradskim saobraćajem mora da pokrije ceo grad sa autobusima.

Naučimo svoja prava

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

Napisao sam juce na jednom drugom portalu, gosn Djilas 'fiksni kurs' ide stopama Kostunice, mogli bi zajedno da sednu i napisu knjigu 'kako sam procerdao 40% podrske gradjana (ovaj drugi 60%) za godinu dana'.

Gradski prevoz vec placaju SVI Beogradjani preko gradskog budzeta, i to ni manje ni vise, nego 70% budzeta GSP-a, odnosno 100 miliona €, po prici gosn Djilasa. Dolazimo do neverovatne sume od 143 miliona € godisnjeg budzeta GSP-a. Strahota.

POTPISUJEM da, kada bi dosao iole posten menadzment, i kada bi prevoz bio BESPLATAN (dakle bez privatne firme Bus Plus, bez kontrolora, bez skupog sistema naplate, bez zaposlenih na naplati) Beogradjani bi mogli da imaju i BOLJI prevoz od ovoga sto je sada, ali ipak zivimo u Srbiji, mozemo samo da se nadamo bajkama.
Da ne pricamo o ponizavanju, i svakodnevnim maltretiranjem onih koji se voze u istom.

Sada gledajmo zajedno kako ce gosn da istopi i tih nekoliko procenata podrske sto mu je preostalo, pametan covek zna da stane, i da prizna svoju gresku, a tvrdoglav nastavlja da se zakopava...

smajli

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.

mrvica

pre 11 godina

Beograđani nisu ludi. Iako nemaju novca plaćali bi prevoz sigurno kad bi pare išle GSP-u. Pošto idu u privatne džepove sirotinja neće da pomaže lopove!

Matematicar

pre 11 godina

Ne zelim da overavam kartu koja kosta 72 dinara u autobusu kom je pukao vazdusni jastuk i koji naginje na jednu stranu,pritom vozac koristi medjugas za menjanje brzine zbog starosti autobusa.Ko ce meni vratiti pare za to sto sam overio kartu u takvom autobusu?

Da se razumemo,da je karta 20 dinara,overavao bih je pre nego sto udjem u autobus,ali ako u 2 smera cena prevoza kosta skoro koliko 1 litar goriva,Gospodo iz BusPlus-a izvinite bicu "svercer"

I za ove sto overavaju mesecne karte,ako njih 144000 uplati za 1 mesec,to su uglavnom studenti,penzioneri i nezaposleni kojima karta kosta 1100 dinara.To kada pomnozimo dobijemo cifru od 158400000 dinara mesecno.Ako to nije dovoljno za sredjivanje svih autobusa,za gorivo i plate onda nemam komentar.A gde je budzet grada Beograda za GSP i gde su ljudi koji overavaju kartu koja nije personalizovana?

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Privatna firma i privatni biznis ubiraju cist profit sa 4 zaposlenih, dok GSP grca u dugovima..preispitati pod hitno BUS PLUS

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

straja

pre 11 godina

Ne znam stvarno sto vas sve zanima ko uzima novac ako je usluga pravovremena, ako vam dolazi autobus u najnormalnije roku i ne vidim nijedan razlog da ne placate tu uslugu kao svi. Druga stvar jeste cena pojedinacne voznje od 72 dinara koja je preskupa, da su stavili 40 ili 50 dinara mislim da bi imali vec odziv kod gradjana. u kijevu cena karte je 15 dinara a metro 20 dinara.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Lopovi lopovi lopovi ..."
(jelena, 28. februar 2013 11:09)

A ti kad uđeš da se voziš fraj, kako se ti zoveš? To je isto kao da si uzela hleb iz pekare i pobegla pored kase na ulicu!

karamela

pre 11 godina

Imam jedno pitanje, bez sarkazma ili ironije, bez da se svadjamo: Da li vi, ljudi koji ste za smenu Djilasa, zaista mislite da će onog momenta kad na mesto gradonačelnika dodje neko drugi, nebitno dal iz SNS-a, SPS-a ili koje god stranke, biti ukinut BusPlus ili će smanjiti cenu karte? Ali iskreno da odgovorite!

bgjanin

pre 11 godina

Djilas je jednom izjavio da gradjani treba da shvate da javni prevoz nije za dzabe!!!
Djilasu, a jel znas da je samo radna snaga u Srbiji za dzabe??? Jel znas da ljudi ne primaju plate mesecima i godinama!
Al sit gladnom ne veruje.

zoran

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.
(mikicar, 28. februar 2013 11:27)

Ne može, mikicare, da bude 20 dinara. Nikako ne može. Od tih para mora da se kupi nafta, da se kupi guma, da se poprave kočnice, da se opere autobus da se ne voziš u go***ima, da se ogreje autobus da se ne smrzneš, da se plati tehnički pregled, da se plati vozač koji ti glavu čuva etc... I da! Od tih para se kupuju i novi autobusi. E to sve ne može od dve banke pa da s'pita.
A ti, mikicare, ako ideš na posao i primaš platu, verovatno primaš i naknadu za prevoz, kupi lepo mesečnu pretpaltnu (3.260) i vozaj se non-stop. I spavaj u autobusu, ako ti je volja. Ako ne primaš naknadu a mala ti je plata, onda menjaj zaposlenje.
I da! Ti bi se švercovao sve i da je karta 5 dinara. To ti je u krvi, mikicare. I tebi i svima koji misle kao ti, mikicare... Ni u babe nema džabe, mikicare. Nikada nije bilo, niti može biti.

Beogradjanin, tim se dicim

pre 11 godina

Neverovatno sta covek ovde moze da procita.Siguran sam da je 90% pisaca komentara postalo prinudnim beogradjanima.Dosli iz provanse i sada ovde filozofiraju. svi ovde imaju net za koji mesecno izdvajaju minimalno po 1500 dinara. Imaju i mobilne koji isto toliko kostaju na mescnom nivou.Ali to im je kao relikvija.Skupo im 1100 dinara za neograniceni broj voznji.Truje ih partijski glasnik SNS-a u vidu Kurira koji trola idiotske price o Djilasu. Nekima smeta komunalna policija koja po zakonu o lokalnoj samoupravi ima nadleznost koju ima.Gospodo vi koji nemate para put pod noge i pesice. Jos je i zdravo. Ne mozes da se vozis taksijem i da taksisti kazes izvini ja nisam primio platu ili sam ne zaposlen. Gradski prevoz nije socijalna ustanova. Gradski prevoz je dobro svih gradjana Beograda. Video bih vas kada bi se naplacivala realna cena karte i da nema subvencije. Prosetajte malo do okruzenja i videcete kako ide sistem. Ali krezava i polupismena Srbija bi htela sve za mufte. To nema ni u Severnoj Koreji ili na Kubi

dzoni

pre 11 godina

nije ovde problem svercovanja vec sto se neko bahato bogati na nas racun..od kud Djilasu para da otvori nove novine u deli ih dzabe?

Apache

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?
(Bojan, 28. februar 2013 12:40)

U pravu si ali ne mozes porediti BG i NS jer je BG veci grad i vece su guzve, a i nzm za novosadske penzionere ali ovi ovde se ponasaju ko da im zivot zavisi od sedista u busu, interesantno kako zaborave da su stari i slabi kada se otvore vrata busa ...

baki

pre 11 godina

bezimena samo da ti objasnim android telefon u VIPu dobijes za 1 din a danas ti je jeftinije da razgovaras mobilnim nego fuxnim telefonom, normalno ako imas ugovor sa VIPom. A sto se tice karte za autobus stvarno je preskupa. Ja se redovno švercujem.

Siniša

pre 11 godina

Pa ja ne vidim da ste vi koji nemate za kartu, nemate posao, para...otišli isperd vlade da se bunite, jer su vas prevarili, jer se sada mnogo gore živi, jer su cene drastično skočile, porezi...a plate ostale iste...ali vidim da itekako radite za ovaj režim, jer kampanju protiv naplate karata u gradskom prevozu vode ljudi iz ovog režima, na čelu sa SNS, a potpomognutim ljudima iz DSS i ,,inteligentnim'' tajkunom. Hoćete nove autobuse, nove tramvaje, trolejbuse...pa sve to košta..., pa gorivo, amortizacija, plate zaposlenima...Prema tome, politička borba može da se vidi na drugi način, a ne ovako. Gde je krivična prijava ako nešto sa ugovorom ili procedurom nije uredu - pa nema je. Ako je nema onda je jasno o čemu se ovde radi - prljava politička kampanja. I ja sam nezadovoljan kako vladajući režim radi, kako radi administracija, država nas potkrada na svakom koraku...pa mogu da kažem da ne želim da plaćam poreze, ali onda ne bi bilo plate za lekare, profesore, policajce...penzije...Razumem one koji nemaju para, i ja sam jedan od njih, ali za to mi nije kriv Bus plus, kontrolori...krivi su ovi nesposobni političari, na čelu sa Dinkićem, koji ništa ne zna, a vodi finansije i ekonomiju. Velika je razlika između onih koji nemaju novac i onih koji neće da plate kartu, a imaju novac, a neće da plate kartu zbog toga što slušaju političare. Ja nisam video nikoga da je otišao ispred vlade i tražio da se predizborna obećanja ispune.

MRKI

pre 11 godina

Beogradu treba ukinuti gradski prevoz neka pesace. Beogradjanima ako ih uopste ima treba GSP da placa da se voze. Sada je problem validator ali imali su priblem i kondukteri sa putnicima isto kao i sada kontrolori. Nije problem u GSP i kontrolrima vec u pojedincima koji su naucili da ne placaju prevaz i svercuju se. Nije taj problem od juce i to se vuce vec 20-30 gidina ali putnici uvek nadju opravdanje. Toliko je negativnosti prema kontroli a ovamo problem ako kasni prevoz dugo cekanje. Ne podrzavam silu kontrolora i komunalne policije ali oni rade svoj posao a ceo autobus ih psuje i nazova svakakvim imenima. Gospodo placajte karte bicete svi.zadoviljni

realnost rodjaci!

pre 11 godina

Ma sta vam smeta Bus plus, sad da vas neko pita da morate da date odgovore, svi bi kao pokvarene ploce pricali kako je to firma za pljacku, i tako u nedogled.. GSP nema taj sistem jer nije imao para za modernizaciju pa je usao u dil sa bus plusom za to ovi dobijaju procenat dogovoreni zbog ulaganja svog novca u sistem. E sad to sto oni hoce da povecaju placanje ide u korist njima, ali ide i u korist GSP za koji ste vidim jako zabrinuti, a kad je sav novac od karata uzimao GSP tad se svercovalo vas 95% prema tome ne glumite nevinasca. Nego sve vas kojima ne odg Bus Plus treba poslati u neku nerazvijenu opstinu da cekate bus koji ide na 3 sata, i to ako ide. Pa da skopo vam je sto se za 2500 vozimo mesec dana gde i kako hocemo, sto za 1 din mozemo da vidimo tacno kad nam stize bus. Nije mi jasno kad ce vam izaci iz glave ideja o besplatnom javnom prevozu, to je sa danasnjom cenom goriva skoro neizvodljivo, ustvari moze, ako bi svi placali porez i kad bi on bio malo veci mozda bi i moglo da funkcionise, ali kako znamo da i to kod nas nece biti nikad, nema ni besplatnog javnog prevoza. I da bude 200 din opet bi vi isti svercovali nemoj da se lazemo, kod vecine nije stvar da nemaju, jednostavno su tako nauceni i odgajani od malena i formirani su u takve licnosti da misle da su izvan svega.

marginalac

pre 11 godina

Nisam se vozio gradskim prevozom u Beogradu 2 godine, došao jednom u glavni grad - rekoše: kupi kartu za Bus Plus na trafici (250din), dopuni je (72 din vožnja), i posle mi opet neće trebati 2 godine. Odlučih da mi se ponuda ne sviđa. Alternativa: plati kartu 145 din u autobusu za JEDNU vožnju, a trebaju mi 2 ili 3 u jednom smeru. To jeste krađa i nemam nameru da po tom principu ostavljam novac lopovima.

Alternativa (iz evropsih gradova): platiš neku sumu (1.5 evro npr) i imaš da se voziš 90min u svim mogućim prevozima, a ne 145 din za jednu vožnju od možda 5-15 minuta.

Ako budu krenuli da pooštreno kontrolišu putnike, dobiće samo više batina, manje putnika i na kraju isto ili manje profita (jer ko ima da plati po ovim cenama, on i plaća kartu, i ja bih platio da ima smisla da dam 72/145 din za vožnju od 5-15-30 minuta, a NEMA smisla, uzeću taxi sa nekim za taj novac), i tako 2-3 puta u jednom smeru.

Cvexi

pre 11 godina

Prevoz ne placam jer ga ne koristim, imam srece da mi je fax 15 min od stana pa koristim biciklo, jedino sto su ulice u Bg tesko ***** pa se i za tih 15 min namucim. Sto se prevoza tice, pre neki dan pada kisa i stoka od vozaca namerno predje preko bare i celog me okupa, pojurim djubre na sledecoj stanici da mu uletim, vide me zatvori vrata i pobeze, stigo sam nogom da zabodem branik samo.

U nekim gradovima u evropi karta je besplatna, ali kod nas ce uskoro da pocne naplata koriscenja trotoara. Sto se mene tice gospoda iz vlasti moze da radi sta hoce ali kad narodu bude dozlogrdilo bice mrtvih. A ja cu uletim u drzavne institucije i opremim se kojim monitorom, TV-om, znate kako to ide vec vidjeno, jedva cekam. Ova drzava je ionako mrtva, oni koji su otisli preko grane su se izvukli na vreme, za nas ostale bice interesantno.

ja

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Znam neke koji imaju za interkontinentalni turizam ivrrlo dobre plate a svercuju se redovno u prevozu. Kultura nam je takva...

Friendz

pre 11 godina

pa nista, ako narod nema para kako ovde neki kazu, a moraju da se voze i ja mroam svakog dana da jedem, idem da kradem iz prodavnice.. takav mentalitet nas i doveo ovde gde smo, a i vodice nas jos dugo. Bravo dragi moji, pravdajte kradju nemastinom, jer kradjom ce svima nama biti bolje. 'Oce ali juce.

Bob Rock

pre 11 godina

A da se lepo ukine javni gradski prevoz, pa se vi "opljackani" sami snalazite?

Da se ukinu i porezi, doprinosi za zdravstvo, akcize za gorivo, pa se sami snalazite za krecenje skola, opravke puteva, lecenje?

Nije demokratija za srbina!! Samo stroga diktatura!

ST

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.
(dana, 28. februar 2013 11:14)

Šta kažeš, besplatan prevoz. Gde vi ljudi živite, u kom svetu...izažide malo iz tih partija, proluftirajte mozak, zatrovali su vas...Beograd je skup za život, ko nema para da živi u Beogradu neka se vrati odakle je došao, pa neka tamo ,,živi besplatno''.

Jaffa

pre 11 godina

Ineresantno mi je to što kontam da ovi koji se ne bune su verovatno zaposleni u jakim državnim firmama pa su im mesečne karte plaćene od strane firme odnosno države , a oni glume gospodu sa izjavama tipa -sve se placa.-

konstantin

pre 11 godina

Busplus ne placaju oni koji nemaju,vec oni koji nece iz bahatosti... Vidim ovde sve siromah do siromaha, javljaju se navodno nemaju para za kartu a za internet imaju??!!! Udjite kod Miskovica u delta city pa se obucite za dz.... u maxi po namirnice... da vidim da li cete uzeti bilo sta besplatno. Probajte da se vozite na relaciji Kraljevo-Vrnjacka Banja pod izgovorom "nemam da platim" ili bilo gde u Srbiji. Ostavite se tih gluposti... Pogledajte primer Subotice, Nisa...Beograd nije socijalni grad da svakog dosljaka vozi za dz....

karamela

pre 11 godina

@Srbija UDBAnana
Jeste tačno da SVI Beogradjani plaćaju prevoz preko poreza, ali je takodje tačno da gradski prevoz koriste i ljudi koji nisu Beogradjani! Ti zaboravljaš da u Beogradu živi skoro pola miliona ljudi koji nisu prijavljeni i koji ne plaćaju porez Beogradu! To znači da ja, kao rodjena Beogradjanka, i ne samo ja već dobar broj Beogradjana, plaćam prevoz DUPLO, preko poreza i kupovinom karte, a raznorazni podstanari ga ne plaćaju nikako, tj. JA i OSTATAK BEOGRADJANA njima plaćamo prevoz!!!
p.s. Nema nikog da mi odgovori na pitanje. Ćutimo, a?

bataSMraka

pre 11 godina

Veliki gradonacelnik je rekao da ce taj sistem poboljsati i prevoz i olaksati naplatu.Naplatu je sigurno olaksao a kao i sve njegove kolege doveo je jos jednu firmu do ivice propasti...

Mitja

pre 11 godina

Pojačaće kontrole? Da li to znači da će u trolu sada na relaciji od Crvenog Krsta do Slavije kontrola ulaziti četiri umesto dosadašnja dva puta. Na kraju će stvarno imati više kontrolora nego putnika. Prevoz je preskup u odnosu na standard građana i to je prvenstveni razlog zašto ga ljudi ne plaćaju. I čemu služi to blokiranje aparata kada uđe kontrola? Pa zar im nije u interesu da ljudi plate kaznu? Čist dokaz da oni u stvari žive od naplaćenih kazni, a karte su im samo za džeparac.

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Neki dan ulazim u tramvaj i otkucam se. Tramvaj krenuo.. dve stanice, stane, zakočilo nešto. :O Svi napolje, sve stalo. Presedam u bus i nemam da se otkucam opet, kad kontrola želi da piše kaznu. Aj vidimo se.

Penny

pre 11 godina

Uuuu, covece, koliko je ovih sto placaju kartu zbog plusica kod Boga! Jeste, da... svaki put kada validirate vasu personalizovanu ili nepersonalizovanu kartu ono gore odsvira i otkuca jedan plusic! Kada nakupite dovoljan broj plusica - OREOL!
Za vas bi trebali da uvedu neke privilegovane karte, da kostaju 200+ , ali da uz to dobijete i neku titulu ili nesto slicno posto se lozite na te stvari, i da ta vasa karta svetli u mraku da se razlikujete od zlih i gresnih svercera a opet medjusobno prepoznajete!

Mishko

pre 11 godina

@DJ Ape

Nemamo pare ni za Mercedese, BMW, pa ih ne vozimo, za letovanje na Maldivima, pa ne idemo tamo, jednostavno ne kupujemo stvari i ne koristimo usluge koje ne možemo da platimo. Ako nemamo pare za prevoz GSP-om, lepo idemo peške, ne vidim šta je tu problem. Zašto bismo svi mi koji plaćamo, čak i sa malim primanjima, ispadali budale pred "pametnima", koji ne plaćaju prevoz? To nema veze ni sa Đilasom, ni sa Vučićem, niti sa bilo kojim političarem ili strankom, već sa elementarnim pravilima ponašanja. Ali, očigledno, što je neko ranije rekao, naš narod još uvek nije dorastao tome.

Peđa

pre 11 godina

U Subotičkom javnom prevozu se koristi isti sistem naplate. Ulaz u bus je isključivo na prednja vrata gde se nalazi jedini validator. Za izlaz se koriste sva ostala vrata pored kojih su uređaji za odjavu kartice. Sve normalno funkcioniše. Švercovanje je u zanemarljivom broju. Ako se neko napravi pametan i uđe na vrata za itlaz a vozač to primeti, nema polaska dok dotična osoba ne validira karticu ili neplati kešom vozaču ili napusti vozilo. Koliko znam do sada ni jedan validator nije oštećen a kamoli ukraden. Kod nas takođe ljudi teško žive. Puno je đaka, nezaposlenih, penzionera i zaposlenih sa malim primanjima koji koriste gradski prevoz, pa ipak poštuju pravila ponašanja u istom. Na žalost oni koji nemaju novca da se voze idu peške ili biciklom. Što se vas tiče, decenijama ste bili naviknuti da plaća uglavnom samo ko hoće i sad vam se to lupa od glavu.Čast svim civilizovanim Beograđanima.

Alex

pre 11 godina

Većina ne razume da gradski prevoz ne mora da koristi. Samim time ne mora ni da kupuje BusPlus kartice. Na taj način ih niko neće pljačkati. Možete da koristite auto, da platite godišnju registraciju 15000-20000 dinara, da kupite 4 zimske gume - bar 15000 dinara i da svakodnevno plaćate gorivo. To je svakako fleksibilnije i elegantnije rešenje. Ako ipak niste u mogućnosti, kao na primer JA, mnogo je isplatljivije platiti 3000 dinara mesečno i voziti se po celom gradu po ceo dan. Ne možete da ignorišete pravila samo zato što vam se ne svidjaju. Vama se prodaje usluga po odredjenoj ceni. Vi možete da pristanete na te uslove ili ne. Sv ostalo je zloupotreba i sve vas treba kažnjavati bez obzira na materiajno stanje. Većina vas svercera ima za kablovsku televiziju, za postpaid racun kod mob operatera, za paklicu cigareta od 160 dinara itd....a sa druge strane svi ugoozeni. Od kontrolora ocekujem ljubaznost, pokazivanje legitimacije, postovanje pravilnka i procedure itd.... Od GSP-a ispravna vozila. Vi imate mehanizme da se zalite na sve sto sa te strane izgleda kao propust, ali ste duzni da ispunite svoje obaveze, ako koristite taj nacin prevoza.

tupan

pre 11 godina

Imam tacno 72 dinara, ni pare vise, taman koliko zvanicno kosta jedna karta. Molim sve koji znaju gde i kako za taj iznos moze da se nabavi jedna karta da mi jave.Suvise sam glup pa ne znam detalje nabavke karata za autobus, jedino znam da svuda stoji cena karte 72 dinara (posle poslednjeg poskupljenja od 20 odsto koje je usledilo zato jer su valjda plate porasle 20 odsto svima koji koriste javni prevoz).

Pera

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!
(Srb, 28. februar 2013 11:17)

Ti 'bagro' ne bi ni tada placao sta se foliras? Tada bi nasao neki novi razlog, recimo "ne treba d aplacamo dok sva sedista ne budu ljubicasta". I ti meni nisi problem. Takvih uvek ima. Problem je drzava koja takve kao ti treba da izbaci iz autobusa kad ne kupe kartu, da im isece struju kad je ne plate, i da strpa u zatvor kad utaje porez. Posto ovakvo razmisljanje znaci - to je NASE ali cete za to VI da placate a JA cu da koristim

Bole

pre 11 godina

Nije skup GSP nego su male plate. Autobusi kostaju, vozaci moraju da se plate, gorivo kosta. Bunite se ljudi zbog malih plata, evo nova vlast obecala kule i gradove, skoro godinu dana od kada su na vlasti, kome se povecala plata i za dinar? Nego svi ko ovce da ne placamo prevoz i to nesto dobro sto je napravljeno da unistimo jer politicarima tako odgovara. Muka mi je bre.

GagY

pre 11 godina

Vidim kancelarija za brze odgovore radi bez predaha, chim se pomene bilo koja tema koja ukljuchuje pominjanje imena Dragana Djilasa. Kao, sve vas mnogo zabole da li ce GSB naplacivati karte, i kome ce taj novac ici. Beograd NIKADA necete preuzeti.

devedesetosma

pre 11 godina

gospodo, niko se nije bunio, odnosno, cak je i najlepsi i najudobniji prevoz bio (sad, sto nije i najprakticniji to je druga stvar) kada su privatnici vozili medjugradske autobuse, odmah po uvodjenju privatnika u gsp.
Secam se na liniji 52, napolju sneg, a ono dodje bus, debela udobna sedista, grejanje na max, cak filmovi pusteni na ekranima :D kao do Grcke da se putuje, a cena karte bese 3, pa kasnije 4 dinara :))

iva

pre 11 godina

Da se podsetimo obećanja Đilasa iz perioda pre uvođenja bus plusa.Da će to biti milionska zarada za GSP a koliko vidim pare odoše u strane ruke!

Mrnajo

pre 11 godina

Celu ovu stvar treba resiti kao sto je to uradjeno u Nisu
U svakom autobusu da stoje kondukteri koji prodaju karte i da se karte prodaju na licu mesta
Nema sverca i nema problema
A ne da se uvodi ovaj glupi Bus Plus koji samo otezava stvari, poskupljuje katre i stavlja pare u ko zna ciji dzep

Vasilije

pre 11 godina

Bus plus kriminalci, ni posle 13 meseci pljačkanja korisnika javnog prevoza, nisu shvatili da pretnje i napadi na putnike, jedino mogu da se završe njihovim eliminisanjem, pošto nikada nisu ni bili potrebni !!! Pokušavaju da uplaše građane agresivnim nastupom, naivno verujući da će ih komunalni "policajci" zaštititi u akciji skupljanja harača ???!!! Niko ne može sprečavati putnika da poništi kartu, kada god to on hoće !!!!!!!!!!!!!! Njihova "pravila" mogu da sprovode samo na sebi samima !!! Građani treba da pokažu dostojanstvo i da, na sve moguće načine, bojkotuju Bus plus “kontrolore” – kriminalce !!!!!!

Moje misljenje

pre 11 godina

@DUSAN

Sta onda treba da se hiljade lezilebovica nakaci na GSP kao kontrolori. da li mislis da bi cena karte ostala ista.GSP treba samo vozace da ima. Bus Plus ima proviziju od 8% i od toga placa sve kontrolore

U svim gradovima Evrope postoji ovaj sistem naplate.Sve sto je u svetu normalno u Srbiji je nenormalno. Treba poostriti kontrolu i stvarno naplacivati kazne.Ovi sto pisu da cena karte treba da bude prema dohodku gradjana.Znaci onda jos veca subvencija grada. Gorivo, rezervni delovi, amortizacija nisu socijalna kategorija.I sa postojecom gradskom subvencijom Javni prevoz je na klimavim nogama. Za nezaposle,studente i penzionere cena od 1100 dinara nije velika

Nikola

pre 11 godina

@Beogradjanin

1.Zatvorska kazna za neispunjavanje obaveze ciji je predmetni zakon sve samo ne Zakon o prekrsajima ili Krivicni zakonik, naprosto je smesno. Da je to moguce, mogli bismo od drzave da trazimo da za svako neispunjavanje ugovorne obaveze angazuje zatvorske kapacitete. To drzavu ne interesuje i ne treba da je interesuje.
2. Sta cemo sa onim gradjanima koji uredno placaju kartu, i koje apsolutno ne interesuju opravdanja zasto su nam autobusi prljavi, preoptereceni i stravicnog opsteg stanja? Da li i oni nemaju prava da komentarisu STRAVICNO stanje u nasem prevozu?

Niko se jos nije usudio da kaze gradjanima istinu, da je vozni park los, cime trazi vise odrzavanja i da zato placaju cenu koja je u ogromnoj nesrazmeri sa uslugom koju dobijaju

Atreides

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=690809#k8901526

E pa Alex GSB nije privatna firma i naravno da nas zanima gde idu pare a te pare ocigledno idu privatnoj firmi Bus Plus kojoj nije mesto u GSB-u

Racionalno

pre 11 godina

Opet politika smeta racionalnom razmisljanju.
Ok naplata je oko 50%. Racionalno bi bilo ukinuti 50% linija, smanjiti broj autobusa, otpustiti toliko ljudi itd. Mislim svako od nas bi tako radio da je u pitanju nasa firma sa nasim novcem ulozenim.
Ali posto nije popularno smanjiti vec prebukiran javni prevoz, otpustati ljude i sl. A politicare je briga samo za popularnost, posto oni svoj posao ne dobijaju na osnovu toga STA su uradili vec KOLIKO su popularni, imamo ovu komediju ovde sa najavom kontrole, sa premlacivanjem nekih jadnika, sa subvencionisanjem GSP-a i sl.

Beogradjanin-pravi

pre 11 godina

Sinoc sam se vozio tramvajem.Ponistio sam kartu i od tog trenutka sam se ocecao kao Jevrejin (uz sve postovanje) obelezen ZUTOM TRAKOM.Imam osecaj da putnici koji plate prevoz vrlo lako mogu da dobiju BATINE.
BEOGRAD, se nalazi pod OKUPACIJOM raznoraznih DINARSKIH tipova i kao takav nije zasluzio da uopste ima prevoz.

Gradjanin

pre 11 godina

@(cirkus montija pajtona

Pusti ti uredjenu Svedsku. Tamo ne pada nikom napamet da se svercuje .Kod nas ni Bus plus ne moze da funkcionise u osnovnom principu kako funkcionise svugde na svetu.Vidi samo koliko komentara protiv Bus Plusa. Neki bi da vrate konduktete. Hteli bi ljudi anarhiju. Dosli iz svojih zabiti u prestonicu i svoje navike sa sobom poneli.Stocna zaprega je za dzabe pa misle da i ono sto ide na cetiri tocka isto treba za dzabe

memorex

pre 11 godina

Znate sta, izvolite ne placati nijednu zivotnu namirnicu, posto su sve jako poskupele, a nijednoj se kvalitet nije popravio a plate pale. Ioanko sve markete drze neki lopovi ili tajkuni s visokim marzama. Izvolte uzimajte sve to i nista ne placajte

Objektivan

pre 11 godina

Neko je ovde rekao da je najveći problem BusPlus projekta taj što ga ljudi (manje-više opravdano) vide kao Mutljavinu u Đilasovoj režiji, ali je problem što većinu ljudi, zapravo za to nije briga, već to samo koriste kao izgovor da ne plate kartu u prevozu. Ovo je isto kao kada su pojedinci razbijali izloge po gradu na skupu protiv nezavisnosti Kosova 2008. Šatro, izražavali su svoje nezadovoljstvo, a ustvari samo hteli da divljaju i nešto maznu, a da za to imaju opravdanje.

Zato, ljudi, nemojmo preterivati! Neko kaže "kontrolori u prevozu se ponašaju kao kabadahije". Ja se SVAKI DAN vozim prevozom različitim linijama i NIJEDNOM nisam video da se neko od kontrolora ponaša neadekvatno. Obično ide samo "Dobar dan! Kontrola karata", a vaše je samo da pokažete kartu. Problem nastaje kada ljudi počnu da budu bezobrazni pa onako zajedljivo kažu "Nemam" (u fazonu "nemam, i šta mi možeš"). Na stranu da li kontrolori smeju da divljaju, ja vam kažem:

Stavite se vi u poziciju kontrolora karata, koji je omražen "po default-u", radi za sitnu lovu, i onda ga neki tupavi klinac od 17-18 godina još, da prostite, za'ebava, pa razmislite koliko biste živaca imali posle nekoliko dana rada i desetine autobusa kroz koje ste prošli i istrpeli sve i svašta.

Hvala na pažnji!

zoran

pre 11 godina

"@zoran ne kupuju oni autobuse od tih para, oni dizu kredite koje mi otplacujemo..."
(Milos, 28. februar 2013 12:20)

Čekaj sada? Ništa mi nije jasno. Mi se švercujemo a oni ne kupuju od tih para koje im nismo dali već od kredita koje mi otplaćujemo od para koje im dajemo preko busplusa koji im ne plaćamo??? Hmmm... Zbunjen sam, zaista.

A ti ako nemaš kintu za prevoz, nisi trebao da kupiš android nego BUSPLUS da plaćaš, majstore. Nalupaće te Bosanci, samo ako te uhvate bez karte, pa se posle žali do mile volje... To smo već videli.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju."
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Tačno. Kondukter će biti Interventna žandarmerijska četa u pojačanom sastavu, sa pancirima, štitovima i u oklopljenoj kabini. Jedino tako će bagri moći da naplati kartu ili da spreči ulazak bez karte u prevoz...

Pametnjaković

pre 11 godina

Sad sam baš ukapirao zašto nezaposleni spadaju među one koji plaćaju karte. ®Politička Elita Srbije™ je napravila biznis tako što šalju instrukcije svojim "preduzećima", "agencijama" i koječemu, koje su otvorene od para koje smo dobijali od EU i USA, gde sede kadrovi povezani sa političkom elitom, da stavljaju redovno oglase gde kao šatro traže kadrove, da bi nezaposleni bili primorani da plaćaju kartice i da se vozikaju s jednog kraja grada na drugi zbog intervjua. Naravno, ono što nezaposleni ne znaju, je to da su svi ti oglasi stavljeni da bi im se izvuklo što više para, jer posao neće dobiti sigurno, to su samo oglasi po nalogu elite, oni ne traže nikoga, već su postavili svoje kadrove da sede.

srbIN

pre 11 godina

Jel se dobija neka povlastica za sledeci mesec ako budes malo nagrdjen od onih gorila sto su umislili da su SAJ pa tuku ljude bez karte?

pregledi

pre 11 godina

Pa valjda se stalno kontrolise a kakva je ovo najava da ce se sad pojacati...Sta je pisac hteo da kaze...Ispada da se cas pregled cas ne pregleda...

Danijel

pre 11 godina

Mora da fali jos para,, u kesi grada pa aj jos skidaj kozu...E kad je dotle doslo da gulite ovaj jadan narod sve mi je jasno.MAFIA POLITIKA

saobracajni inzenjer

pre 11 godina

"Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi." Dragan
Slazem se, ali zaboravljas da u tom civilizovanom svetu autobusi stizu na vreme i nema nepodnosljvih guzvi, a ovde treba da gledas u pasulj da li ce da naidje autobus ili ne i da li ces uopste moci da udjes. Dakle, BusPlus da, ali pre toga uvesti uslove za normalno odvijanje saobracaja, sto ce bez metroa biti nemoguce.

Šipak

pre 11 godina

Plate su sve menje, penzije, stan ako izdam manju imam stanrinu, nema mogućnosti za dodatni posao. rastu cene struje, grejanje, karte za prevoz....u pitanju su makaze života...

urmas

pre 11 godina

I komentari i ocene pokazuju da će švercovanja biti mnogo i u buduće. Nisu za to krivi kontrolori Bus Plusa. Ne želite vi Beograđani da se naučite redu nikako.

Nezaposleni beogradjanin

pre 11 godina

Posto se gradska vlada tj gradonacelnk, gradski celnici i odbornici hvali kako brine o siroamsnima i ugrozenima, kada ce onda da donesu odluku da se nezaposleni voze personalizovanom kartom besplatno kao osnovci ili za 400 dinara godisnje kao sto se voze penzioneri preko 65 godina starosti sa primanjima, dok nezaposleni placaju cak 1100 ili 1500 dinara u zavisnosti od zone prevoz sa personalaizvoanom kartom tj 33 i vise puta skuplje od penzinera na godisnjime nivou, ili 72 iil 95 dinara za pojedinacnu voznju a mnogoi nezaposleni ne dobijaju ni novcanu nadoknadu od nacionale sluzbe za zaposljavanje a ne dobijau ni socijalnu pomoc jer ne ispunjavaju uslove za dobijanje ove 2 vrste pomoci. Ovako po gradu ispade da su ugorzeniji penzioneri sa 12 redovnih penzija godisnje (plus 13 ta od straen grada od 20000 dinara u 4 rate za sve sa penzijom do 20000 dinara) nego nezaposleni bez prihoda koji uz to od grada dobijaju godisnje 0 dinara u 4 rate za razliku od nekih penzionera koji godinama primaju 13 tu penziju od strane grada

Strucnjak

pre 11 godina

Zasto bi neko ko nece da plati kartu trebao da se vozi samnom u busu? I onda kada naidje kontrola samo izleti iz prevoza. Ili im kaze da nema kartu i licnu katru i ona izadje sa njima na sledecoj stanici i cim okrenu ledja, uleti nazad u prevoz.

ice9

pre 11 godina

Strajo
problem i jeste sto je usluga nikakva,sto autobus ne dolazi na vreme, sto se vozimo u raspalim autobusima koji bruje i vidi se asfalt kroz njih, koji emituju co2 direkt u kabinu autobusa itd itd.

divna

pre 11 godina

Molila bi samo gradjane iz unutrasnjosti da se bave problemima svojih lokalnih samouprava.Svako naselje u Bg vece je, nego vasa mesta tako da je glupo sto uopste polemisete o prevozu.I ja kad odem u neka mesta po Srbiji idem peske,jer prevoz fakticki nije potreban,sem mozda u par gradova. Bolje se zapitajte kako to da su dvorista vasa uredjena cista,a ulice neuredjene,opstine prljave,zapustene.Plocnike imate svuda oko kuca,a trotoare cekate Bg da vam napravi mozda.Zapustite kanale,kroz mesta otpadima,a cekate neko iz Bg da vam ocisti.Imate sijaset zaposlenih po lokalnim opstinama,koji ne rade nista,a ne borite se protiv toga.Neka svako gleda svako dvoriste,pa kad sredi,moze nesto da prica drugome.

zoran

pre 11 godina

Nije greska i tome sto nam ubacuju evropske standarde poput ovog "bus plus" ali je greska sto mi nemamo evropske plate od kojih bi smo mogli da priustimo evropski standard! To je neko moje misljenje.

Uroš

pre 11 godina

Da je skup gradski prevoz, skup je. Mene za 6km do posla izađe kolko i da palim auto.

Šta je sa pripejd karatama kad dodje do (ne)osnovanog poskupljenja? Pojedu vam ih. To je bezobrazluk na kvadrat!

BusPlus ne održava validatore, veliki broj je sa razbijenim ekranima i prelepljen nalepnicama.

Posao kontrolora i jeste za ološ i ne treba se ustezati staviti im to do znanja, verbalno ili fizički.

Zli penzosi što se guraju da sednu, su toliko nevaspitani da mi prosto dadje žao što im ustupam mesto. Ni jednom do sada, a vozim se već skoro mesec dana, nisam čuo da neko stariji pita, kad seda pored nekog :"Da li je mesto slobodno?". Pa isto znači što i "pomeri se da prođem", ali je, priznaćete, mnogo lepše.

Vi radite kako hoćete ali ja ću nastaviti da pitam "Da li je slobodno?" kad sedam pored nekoga, i da kucam kartu kad vidim kotrolu i neoštećen automat.

April u Beogradu

pre 11 godina

Ljudi, sta kazete na zakazane ferke, 1 na 1, izmedju sirotinje i ovih ridzi?
Kao nekad, pa posle zajedno na pivo ispred dragstora, cim se prolepsa vreme.
Kao nekad, u duhu romanticnog Beograda.

Mali stosoban stan

pre 11 godina

Vodjstvo Bus plusa su ozbiljni ljudi, oni vec sad planiraju leto, kao prava vlastela poostravaju uzdu nad robljem na vreme. I kako da oni finansiraju svoje jahte, mackice i mondenski stil ako vi ne placate tim izvanrednim privatnim licima nesto sto je od javnog preko noci i netransparentno preko veze postalo njihovo?
Placajte, nemojte da se ti ljudi blamiraju kad odu na jug Francuske ili Tobago, i nemaju zbog vas da plate najskuplji hotel i najskuplja vina i djakonije i jos blagorodnih stvari. Da crvene tamo vasom krivicom, to hocete?! Ljudi, pamet u glavu.

ivan78bg

pre 11 godina

Prevoz mora da se plati.Ima li tu nesto da nije jasno?KOme se ne svidja usluga GSp-a neka ga ne koristi,prosto zar ne:)Kukate kao da vas neko bije po usima da koristite gradski saobracajni

MatijaBG LDP

pre 11 godina

Bravo!!Pojacano,nego sta...na zalost karakter ove nacije je takav da jedino prepadom i konjicom moze da se dovede u red....sta nedostaje bus plusu?Cista politicka hajka naprednjaka na taj sistem...evo,ajde neka se ukine bus plus i opet uvede stanc aparat,ali da se pojaca kontrola uz policiju,naravno....ili bi mozda da se vozite besplatno,kao u Estoniji...e pa,dragi moji da bi tako bilo,najpre da sustignemo Estoniju!Karta se placati mora...jedino sto zameram ovoj vlast po ovom pitanju je to sto Beograd jedini u Evropi nema dnevnu kartu!

Prosta Logika

pre 11 godina

Ukinite BusPlus, uvedite kontrolore u svakom autobusu
Niko ne moze da izbegne placanje karte i vise ljudi je zaposleno
Idealno resenje

Bojan

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?

Siniša BG

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!
(Naučimo svoja prava, 28. februar 2013 11:55)

Au, ali si izlupetao. Ti ili ništa ne znaš ili se praviš da ne znaš. Direkcija za javni prevoz postavlja pravila, zakone, uz odobrenje skupštine grada Beograd...a GSP, privatni prevoznici - koji su dobili dozvolu za obavljanje prevoza, Lasta...obavljaju prevoz putnika, dok Bus plus obavlja naplatu i kontrolu karata na svim linijama javnog prevoza. Prema tome, Bus plus nema nikakve veze sa GSP, niti njima ide novac, već sve vodi Direkcija za javni prevoz. Znači, sav novac ide u Direkciju za javni prevoz, a onda oni prosleđuju dalje novac koliko kome treba, prema ugovorima. Privatni prevoznici i Lasta uvek dobiju onoliko koliko treba, a GSP grad pomaže, jer se ne prikupi dovoljno novca od prodaje karata. Tu naplatu karata je radio GSP i to je bio problem, jer njih baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad pokrivati minus, a imali smo i trošak plata za kontrolore. Zbog toga je grad Beograd odlučio da GSP to više ne radi i da to radi neko nezavistan uz proviziju, kao motiv da bude što veća naplata karata, a oni plaćaju i kontrolore, održavanje sistema...

okocha

pre 11 godina

Pala je prodaja karata ali je zato skocio broj incidenata izmedju kontrolora i putnika, veci broj kontrolora jednako je vecemo broju incidenata. Zbog pohlepe pojedinaca koji vec uzimaju ogromne pare, napetost i siromastvo putnika utice na to da neki neudzni student koji radi dva meseca kao kontrolor, da bi pregurao mesec, dobije po nosu. Ima tu i bezobrazluka od strane putnika i kontrolora ali je najveci bezobrazluk sto se vec napacenom, nezaposlenom i pokradenom narodu namece ovakva pljacka. Kada budemo imali posao i kad nam deca ne budu gladna i zeljna tada cemo platiti i to sto trazite.

milos

pre 11 godina

zorane ne lupaj majke ti, grad daje kredit za gsp i grad finansira gsp. androidi su i po 50 evra legendo. kartu placam jer mi firma uplacuje a protiv ove lopovske firme sam, koju branis ko da ti je iz oka ispala

dzozey

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)

Ne mogu da verujem da je ovo najbolje ocenjen komentar. Pa nama nema spasa kad je vecina ljudi ovako inteligentna. A zasto je bilo cija plata vaznija od plate ljudi koji rade u BusPlus-u? Kako ce njima da se isplate zarade ako niko ne kupuje karticu? A ko je duzan da vama besplatno obezbedi autobuse i gorivo za njih? Ako nemate para za karticu, vi lepo biciklom na posao, ili lepo tako siromasni, podignite kredit od 200e i kupite ficka ili tako nesto. Inace novac za PREVOZ je novac za PREVOZ, a ne deo plate. Ja zivim u Nisu i nezaposlen sam, pa kupujem karticu, a vi iz Beograda, koji imate 10000 dinara vecu prosecnu platu od nas, nize cene hrane itd., vi nemate... Ne beze ljudi iz Beograda, nego beze u Beograd!

bezimena

pre 11 godina

Kada me budu tretirali kao čoveka, a ne govedo, tada ću i kupiti.
Inače, šta je sa obeleženim vratima?
(Slaviša, 28. februar 2013 11:20)

Ponašajte se kao čovek ("bogu božje, caru carevo...") ne kao govedo (njima nije mesto u javnom prevozu), pa ćete tako biti i tretirani!

p.s. aktivisti SNS, dosadni ste, Djilas je gradonačelnik voljom Beogradjana i vi to svojom prljavom političkom kampanjom nećete promeniti!

Beograđanin

pre 11 godina

Za par sati 200+ komentara...
Pregledom svakog drugog, da se ustanoviti da ljude ne boli cena karte već BusPlus sistem. Da li je stvarno bitno da li na kartici piše to, GSP, ili nešto treće?

Plaćanjem iste doprinosite voznom parku (možda ne direktno ali je evidentno da je iz meseca u mesec bolji; Primera radi, pre 4-5 godina svaki autobus na liniji 31 se bukvalno raspadao. Situacija ni sada nije sjajna ali je daleko bolja. Isto važi i za 27, 65, itd...).

I opet će neko reći kako neće da daje novac "Đilasovoj kompaniji" (kakva glupost by the way) ili pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi izbegao plaćanje karte. To posle može samo da kulminira napadom na kontrolore koji zarađuju svoje parče hleba radeći jako nezahvalan posao.

Bilo kako bilo, sugrađani, opametite se, prestanite razmišljati u masi, već istupite kao pojedinac. Ako svi budu čekali nekog drugog da prvi kaže "Platiću prevoz koji me vozi do posla, bioskopa, fakulteta..." niko je na kraju neće ni plaćati. A ta vozila ne idu na vazduh...

Dragan

pre 11 godina

Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi.Jeftino i za dzabe je proslost koja mora svima da bude jasna i bez placanja nece biti prevoza.Ne razumem zasto se u vozilo ne ulazi samo na jedna vrata kod vozaca i na tom mestu se mora na aparatu ocitati karta uz svetlosni signal i zvuk da je ispravna ili ne sto bi pomoglo, vozacu da kontrolise ispravnost karte i ulazak putnika.Ovaj jednostavni postupak bi smanjio potrebu za bezbroj kontrolora , izbegao nesporazume sa neplatisama koji ne mogu da udju u vozilo i omogucio visoku naplatu prevoza.Zakonodavac mora da zastiti u ovom slucaju vozaca i napad na njega bi bio najstroze kaznjen.Mislim da je pradlog dobar i jednostavan a da je trenutna procedura komplikovana , konfliktna i ne produktivna.

Zoran

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...
(jadni ste, 28. februar 2013 13:07)

Verovatno radiš na crno, a mesečna karta za nezaposlene je samo 1100 dinara i voziš se koliko hoćeš puta. Dnevnu kartu kupuje samo onaj koji se veoma retko vozi javnim prevozom i prestanite više da pišete budalaštine. Plata 20.000 + bakšiš 5.000, to je stvarno malo, a sve je drastično poskupelo - toliku platu primaju i kontrolori, a vi ih napadate što rade svoj posao. A kako bi bilo da ja dođem u tvoj kafić, naručim piće i ne platim ti, i tako svi uradimo...Pa ne može ljudi, nemojte da se igramo. GSP ne naplaćuje više karte jer ih je bilo baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad da im pokrije minus, to više ne može.

Ja sam za moj Beograd

pre 11 godina

@disco stew

Ajde care skokni do Beca nije daleko i udji u metro ili tramvaj bez karte.Pa da vidis kako se to tamo resava. Ja znam da u tvom selu ima samo medjugradski.Ne verujem da se iako poznajes sofera da se vozis mufte

Muka mi je od ovih koji trolaju da nemaju od cega da plate. Samo da vas pitam.Od cega placate net.I mobilni..I jos nesto.Preduzece Bus Plus samo vrsi uslugu za GSP i zato ima proviziju od koje placa sve kontrolore.

Srecan sam sto nece provincijalci odlucivati u mom Beogradu sta ce da funkcionise a sta ne

Типса

pre 11 godina

А да неки комуналац прошета по граду и шире и заскочи мало власнике паса чији пси празне дебело црево где стигну а нешто нисам приметио да ти исти власници покупе то што су им љубимци истоварили. Да се разумемо, немам ја ништа против кућних љубимаца само бих волео да се мало поведе рачуна. Ја са мојом децом изађем на ливаду неби ли се мало играли кад оно мина до мине. Није у реду. Мислите о томе.

expert

pre 11 godina

"Novina u radu kontrole sistema biće blokiranje validatora po ulasku tima kontrolora u vozilo, nakon čega putnici neće biti u mogućnosti da očitaju voznu kartu. Putnicima koji u vozilo budu ušli istovremeno sa kontrolorima biće ostavljeno dovoljno vremena da očitaju svoje kartice i tek tada će početi pregledanje", objašnjavaju u preduzeću "Bus plus".

Taman toliko da se i oni koji su već unutra validiraju.

Z3r0

pre 11 godina

@ bezimena (pogledajte komentar ispod), to o čemu ti govoriš je fašizam i bezmozgaško verovanje u kapitalizam. Odricanje ljudima prava na hranu je odricanje ljudima prava na život, a ako se dobro sećam poveljom Ujedinjenih Nacija svakom čoveku je zagarantovano pravo na život.

A gospodjin komentar možete videti ovde:

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?
(bezimena, 28. februar 2013 13:48)

antiprimitivizam

pre 11 godina

ovi placeni rezimski komentatori sto se ovde kao satro bune protiv bus plusa zato sto to nije gsp NIKADA NISU PLACALI KARTE ni kad je to bilo u sklopu GSP-a!

da, ti isti koji se danas svercuju u busu i krive neki bus plus, svercovali su se i kad bus plus nije postojao, svercovali su se i kad je karta bila 50 dinara tako da glupacke izgovore tipa "skupa mi karta, "privatna je firma" su samo jos jedan trik rezima u borbi protiv politickih protivnika!

cudi me kako vama "siromasnima" (koji usput imate svaki dan za skupe cigare i informer a nemate za kartu), ne smeta ENORMNO poskupljenje struje i zivotnih namirnica nego vam bas za oko pao bus plus??

evo na primer ja nemam sta da jedem, jel mogu da udjem u skupstinski restoran i da se najedem ili da udjem u neku vasu prodavnicu i pokradem sta mi treba jer nemam da jedem??
licemeri!

bezimena

pre 11 godina

Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju.
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Ne možemo se vraćati 40 godina unazad!

Najefikasnije je ostaviti na svakoj liniji broj autobusa, tramvaja ili trolejbusa, srazmeran isplativosti tj. plaćanju karata. Onda bi ovi grebatori što bi sve džabe, sami tražili da plaćaju i više!

Via Serbia

pre 11 godina

Pa da treba odabrati da li platiti kartu napred i nazad ili kupiti hleb i mleko, pitanje je sad? Mislim da su naši stomačići bitniji od Bus Plusa!

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

Bibica

pre 11 godina

Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje.

Hahahahahah, koja nebuloza. Samo se ti ponosi i validiraj, ja bogami necu:) Nisam otkucala kartu jedno 6 meseci i ne planiram, a bogami, vozim se samo tako i ponosim se time:D

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

@karamela

kakve veze ima sto nisu prijavljeni u Bg ako zive u Bg?
Jedino ako ne zive na ulici, pa ne placaju infostan i druge dazbine.
Ako placaju gazdi stanovanje 200e, opet su odnegde uneli 200e + dazbine taj mesec u 'NAŠ Bg' - ako su kupili zvake na kiosku u Bg, opet su potrosili 50 din u Bg itd itd, itekako pune gradski budzet.

Ne cutimo :p

Samo kazem da garantujem da za 100 miliona € godisnje gradski prevoz moze da funkcionise bolje nego sa sadasnjih 140 od kojih 10 ide privatnoj firmi u dzep.

Ali takva, i jos mnogo tuznija je prica u svakom nasem javnom preduzecu - a kada bi se to sve privatizovalo, bilo bi jos gore, jer ovaj nas narod ne ume da se pobuni ni za sta, ovako se barem koliko-toliko placa socijalni mir, dokle cemo izdrzati, pitanje je.

Krang

pre 11 godina

Mi smo propala nacija! Svako treba krenuti od sebe a ne gledati sta je u tudjem dvoristu. Placam kartu jer necu da se prepirem, necu da pravim problem ljudima u kontroli koji posteno zaradjuju svoj hljeb i dajem svoj mali doprinos ovoj napacenoj ekonomiji. Svako u Bg-u za vikend moze zaraditi mjesecnu kartu: cisteci snijeg, noseci pakete, lijepeci deklaracije....ali je bolje biti lijen i kukati na drzavu "d'uradi nesto".

bezimena

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.
(smajli, 28. februar 2013 13:17)

Ne lupetaj, mesečna PRETPLATNA karta ne košta 10000 din.
https://www.busplus.rs/page-karte-cenovnik-personalizovane.php

bljak

pre 11 godina

@ja se ne vozim gradskim autobusom jer sam interkontinentalni turista. Nemoj da brukas one kojima su puni dzepovi da su siromasni i da se voze BUSPLUS autobusom, jer ce cuti to lopovi na stalnom radu u BUSPLUSU i pocece da dzepare i one koji nemaju trazeci onog interkontinentalnog turistu.

Ivan

pre 11 godina

Нећемо никуда стићи уколико се води полемика о томе да ли би требало или не платити услугу превоза. Као и свуда и увек морамо платити нешто што користимо, не постоје бесплатне ствари. У Прагу сам имао прилике два пута да видим контролоре у трамвајима. Можда то није правило али оба пута су то били људи средњих година, висине преко 180цм у цивилу и носили су значке. Нико се није расправљао са њима. Говорим о градском превозу који је далеко уређенији од нашег. А опет контроле ригорозне и у метроу. Мени смета када слушам препирке са контролорима, смета ми када аутобус стоји зато што неко не жели да изађе на станици због тога што је ухваћен без карте. Када бисмо ми сами реаговали и захтевали да такав човек напусти возило кладим се да би се за пар месеци или година ситуација поправила. Постали смо људи без образа. Само замишљам такве који су у стању да се свађају иако нису у праву како васпитавају децу и како обављају свој посао. На том једноставном примеру је лако видети и пресликати ситуацију на комплетну Србију и стање у њој.

Cica

pre 11 godina

Ja se samo pitam da li neko uopste malo razmisli pre nego sto ostavi komentar... Ako nesto ne platite, ne mozete da koristite ili da nosite kuci, vrlo je jednostavno. Ta prica da nemate je besmislena. Jel tako i kod frizera ne placate, uzmete hranu i odecu u prodavnici i odete, pod izgovorom da nemate? Sipate benzin i odvezete se? Na sta je spao ovaj narod? Moral i vrednosti na dnu bunara, pa nije ni cudo sto je i zemlja takva. Nemate pravo ni od koga da kradete. Zar niko ne razmislja da taj vozac koji vozi autobus u kojem se vi svercujete treba da od necega dobije platu kojom ce svoju decu nahraniti? Sram vas bilo sve redom. Ako sa druge strane smatrate da ste vi u pravu, dajte imena vasih firmi, prodavnica u kojima radite, gde vam je tezga na pijaci, pa da ujutru kad krenem na posao svratim do vas da uzmem voce i povrce, hleb, moze i neki kompjuter, ali posto nemam da platim, da mi date da odnesem. Jel bi to bilo u redu? Ili dajte vozacu pola kilograma jabuka iz vase prodavnice, i pecivo iz vase pekare, posto mu ne date da zaradi svoju platu. Katastrofa na sta smo spali kao nacija. A svi samo znaju da se zale kako se sve raspada i propada, a svi redom doprinosite tome.
Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje. Pozdrav.

disorder

pre 11 godina

ma da narod nema para a ovamo na sve strane tac skrin telefoni, cigare i ostalo, a i ako placate vec,sta vas briga kome idu pare ako bi ste svakako platili za prevoz a ako vec necete da platite pa izvolte peske i ne smarajte vise

Alex

pre 11 godina

"Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju."

Jadan vozac autobusa i trole ima platu 45+ hiljada dinara druze moje, a ja kao administrator mreze sa CCNA sertifikatom 50 000 din. Sta tebe na kraju krajeva briga gde ide novac. Imas uslugu, kupis uslugu, koristis je. Ako usluga nije u skladu sa onim sto ti je obecano zalis se na nju. Sta ce druga strana da uradi sa zaradjenim novcem, to nije tvoja briga. To je klasicna privatna firma. Raspolazu sami svojim kapitalom. Dok ne krse zakon mogu da rade sa njim sta god zele.

zoran

pre 11 godina

Najjači su mi likovi koji svakog dana stresu dva piva ispred prodavnice preko puta autobuske stanice, popuše pet...šest cigareta (paklica košta koliko tri pojedinačna busplusa) pa uđu u beogradski gradski prevoz pa se švercuju. I onda ovde kukumavče u fazonu nema se ne može se...

Dajte bre licemeri SNS-ovski. Koliko god da i meni taj Đilas nije simpatičan, ipak je izabran na izborima i nećete uspeti nikakvim pritiscima da ga maknete koliko god se upinjali. Providni ste bre k'o celofan.

olimpijac

pre 11 godina

O cemu bre vi ljudi pisete? Moja mesecna markica kosta 7800 dinara i imamo 7 polazaka dnevno, a radim za platu od 25000. 15 godina sam redovno kupovao mesecnu kartu, a kao rezultat toga 0 novih linija, vozila koja leti greju, a zimi hlade, vise presine u autobusu nego napolju... Kada se ovo promeni i ja cu ponovo biti savestan putnik. Do tada ziveo Bus plus.

мити

pre 10 godina

Нећу да платим јер зараду коју МИ плаћамо гурате приватницима у џеп, а ти приватници ништа ново нити боље нису донели већ само ГОРЕ. Никад се лошије није возило. Возни ред се не поштује. Прође 5 511 аутобуса, а један 601. То не да није здрав ред вожње него лудило... Уведите бесплатан превоз. Ко је запослен нека плаћа, ко није нека не плаћа. Остало нека дотира град, јер другачије не може. Укините бесмислене кондуктере који само набијају тензију народу напаћеном.

EU Citizen

pre 11 godina

Hvala bogu da se konačno nekakav red uvodi u tu državu, i da se paraziti i neradnici primoraju da ili plate ili idu peške, kao u svim normalnim zemljama, gde se zna šta je čije, poštuje pirvatna i državna svojina, a socijalnu demaogiju možete da obesite mačku o rep. U Srbiji je komunjarska tradicija nerada, provlačenja na tuđ račun i Alaj-begove slame veoma žilava, ali odnekud treba početi, a gradski prevoz je idealan poligon da se takve ideje izbiju iz glave ološu, i da se nauče da im prevara nigde neće neće proći.

Nikola

pre 11 godina

Ne vredi objasnjavati nasim ljudima. Mi smo narod koji ne navikao mnoge stvari da dobija za dzabe (gradski prevoz, zdravstvo itd...). Ono sto se placa u svim ostalim drzavama, mi pod izgovorom "I ja da imam platu kao oni, ja bih placao", ne zelimo nista da placamo.

Kao da vozaci rade za dzabe, kao da gorivo nista ne kosta, kupovina i odrzavanje autobusa itd...

Kad god neko pokusa red da uvede, mi se pravimo ludi, i okrivljujemo drzavu Srbiju, a u stvari problem je u tome sto jednostavno necemo PARE da damo.

Beograđanin

pre 11 godina

O čemu mi ovde polemišemo?
Nemate novca za kartu? Prvo, ne pričajmo gluposti, a drugo, čak i ako je tačno da neko nema novca da plati mesečnu kartu od 1000 dinara (povlašćenu) jednostavno ne treba da ulazi u prevoz.

Nećete da platite? Kazna prva, druga, treća, malo tvorzija... Posle toga ćete platiti sigurno. Nije mi jasno kako nekog ko nije platio prevoz nije sramota da uđe u isti a usput prokomentariše kako je ovo ili ono prljavo, slomljeno, kako nema mesta itd.

Žao mi je samo ovih kontrolora koji će u ovoj akciji izvući deblji kraj...

DJ Ape

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!

bezimena

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.
(Стева, 28. februar 2013 13:08)

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?

denis napast

pre 11 godina

Kako mi iz unutrašnjosti možemo kupiti te karte,
da pomognemo Bus-plusu, i time da pokažemo
svoju lojalnost Partiji, na čelu sa najvećim sinom
naših naroda i narodnosti, drugom Đilasom.

Z.

pre 11 godina

E pitanje za ove ljude koji nemaju za karte: Zasto ne udjete u prodavnicu i uzmete hleb, mleko i ostalo sto vam treba i samo izadjete? Ista je logika. Ako nemate dovoljno veliku platu, onda neka se drzava zaduzi i za hleb i mleko i obezbedi vam iste. Najbesmislenije sto moze da se cuje je: ja nemam da platim, ali je neko duzan da mi to obezbedi.

zoran

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.
(mikicar, 28. februar 2013 11:27)

Ne može, mikicare, da bude 20 dinara. Nikako ne može. Od tih para mora da se kupi nafta, da se kupi guma, da se poprave kočnice, da se opere autobus da se ne voziš u go***ima, da se ogreje autobus da se ne smrzneš, da se plati tehnički pregled, da se plati vozač koji ti glavu čuva etc... I da! Od tih para se kupuju i novi autobusi. E to sve ne može od dve banke pa da s'pita.
A ti, mikicare, ako ideš na posao i primaš platu, verovatno primaš i naknadu za prevoz, kupi lepo mesečnu pretpaltnu (3.260) i vozaj se non-stop. I spavaj u autobusu, ako ti je volja. Ako ne primaš naknadu a mala ti je plata, onda menjaj zaposlenje.
I da! Ti bi se švercovao sve i da je karta 5 dinara. To ti je u krvi, mikicare. I tebi i svima koji misle kao ti, mikicare... Ni u babe nema džabe, mikicare. Nikada nije bilo, niti može biti.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Lopovi lopovi lopovi ..."
(jelena, 28. februar 2013 11:09)

A ti kad uđeš da se voziš fraj, kako se ti zoveš? To je isto kao da si uzela hleb iz pekare i pobegla pored kase na ulicu!

Beogradjanin-pravi

pre 11 godina

Sinoc sam se vozio tramvajem.Ponistio sam kartu i od tog trenutka sam se ocecao kao Jevrejin (uz sve postovanje) obelezen ZUTOM TRAKOM.Imam osecaj da putnici koji plate prevoz vrlo lako mogu da dobiju BATINE.
BEOGRAD, se nalazi pod OKUPACIJOM raznoraznih DINARSKIH tipova i kao takav nije zasluzio da uopste ima prevoz.

Beogradjanin, tim se dicim

pre 11 godina

Neverovatno sta covek ovde moze da procita.Siguran sam da je 90% pisaca komentara postalo prinudnim beogradjanima.Dosli iz provanse i sada ovde filozofiraju. svi ovde imaju net za koji mesecno izdvajaju minimalno po 1500 dinara. Imaju i mobilne koji isto toliko kostaju na mescnom nivou.Ali to im je kao relikvija.Skupo im 1100 dinara za neograniceni broj voznji.Truje ih partijski glasnik SNS-a u vidu Kurira koji trola idiotske price o Djilasu. Nekima smeta komunalna policija koja po zakonu o lokalnoj samoupravi ima nadleznost koju ima.Gospodo vi koji nemate para put pod noge i pesice. Jos je i zdravo. Ne mozes da se vozis taksijem i da taksisti kazes izvini ja nisam primio platu ili sam ne zaposlen. Gradski prevoz nije socijalna ustanova. Gradski prevoz je dobro svih gradjana Beograda. Video bih vas kada bi se naplacivala realna cena karte i da nema subvencije. Prosetajte malo do okruzenja i videcete kako ide sistem. Ali krezava i polupismena Srbija bi htela sve za mufte. To nema ni u Severnoj Koreji ili na Kubi

urmas

pre 11 godina

I komentari i ocene pokazuju da će švercovanja biti mnogo i u buduće. Nisu za to krivi kontrolori Bus Plusa. Ne želite vi Beograđani da se naučite redu nikako.

dule

pre 11 godina

Stevo ne znam sta glumis,hoces da se vozis besplatno,ali to nikada i nigde nece moci.Imas platu pa odvoj novac koji si namenio za cigarete ili slatkise i kupi mesecnu kartu.Zbog tebe i slicnih posle bus plus kontrolori ispadaju losi,i kada vas legitimise i izbacuje komunalna policija jer nemate kartu i necete da izadjete,i posle se bunite,ali niko ne moze besplatno da se vozi.Ako nemas para za prevoz ti vozi biciklu ili idi pesaka,prosto i jednostavno.

konstantin

pre 11 godina

Busplus ne placaju oni koji nemaju,vec oni koji nece iz bahatosti... Vidim ovde sve siromah do siromaha, javljaju se navodno nemaju para za kartu a za internet imaju??!!! Udjite kod Miskovica u delta city pa se obucite za dz.... u maxi po namirnice... da vidim da li cete uzeti bilo sta besplatno. Probajte da se vozite na relaciji Kraljevo-Vrnjacka Banja pod izgovorom "nemam da platim" ili bilo gde u Srbiji. Ostavite se tih gluposti... Pogledajte primer Subotice, Nisa...Beograd nije socijalni grad da svakog dosljaka vozi za dz....

Moje misljenje

pre 11 godina

@DUSAN

Sta onda treba da se hiljade lezilebovica nakaci na GSP kao kontrolori. da li mislis da bi cena karte ostala ista.GSP treba samo vozace da ima. Bus Plus ima proviziju od 8% i od toga placa sve kontrolore

U svim gradovima Evrope postoji ovaj sistem naplate.Sve sto je u svetu normalno u Srbiji je nenormalno. Treba poostriti kontrolu i stvarno naplacivati kazne.Ovi sto pisu da cena karte treba da bude prema dohodku gradjana.Znaci onda jos veca subvencija grada. Gorivo, rezervni delovi, amortizacija nisu socijalna kategorija.I sa postojecom gradskom subvencijom Javni prevoz je na klimavim nogama. Za nezaposle,studente i penzionere cena od 1100 dinara nije velika

MRKI

pre 11 godina

Beogradu treba ukinuti gradski prevoz neka pesace. Beogradjanima ako ih uopste ima treba GSP da placa da se voze. Sada je problem validator ali imali su priblem i kondukteri sa putnicima isto kao i sada kontrolori. Nije problem u GSP i kontrolrima vec u pojedincima koji su naucili da ne placaju prevaz i svercuju se. Nije taj problem od juce i to se vuce vec 20-30 gidina ali putnici uvek nadju opravdanje. Toliko je negativnosti prema kontroli a ovamo problem ako kasni prevoz dugo cekanje. Ne podrzavam silu kontrolora i komunalne policije ali oni rade svoj posao a ceo autobus ih psuje i nazova svakakvim imenima. Gospodo placajte karte bicete svi.zadoviljni

Peđa

pre 11 godina

U Subotičkom javnom prevozu se koristi isti sistem naplate. Ulaz u bus je isključivo na prednja vrata gde se nalazi jedini validator. Za izlaz se koriste sva ostala vrata pored kojih su uređaji za odjavu kartice. Sve normalno funkcioniše. Švercovanje je u zanemarljivom broju. Ako se neko napravi pametan i uđe na vrata za itlaz a vozač to primeti, nema polaska dok dotična osoba ne validira karticu ili neplati kešom vozaču ili napusti vozilo. Koliko znam do sada ni jedan validator nije oštećen a kamoli ukraden. Kod nas takođe ljudi teško žive. Puno je đaka, nezaposlenih, penzionera i zaposlenih sa malim primanjima koji koriste gradski prevoz, pa ipak poštuju pravila ponašanja u istom. Na žalost oni koji nemaju novca da se voze idu peške ili biciklom. Što se vas tiče, decenijama ste bili naviknuti da plaća uglavnom samo ko hoće i sad vam se to lupa od glavu.Čast svim civilizovanim Beograđanima.

Перица

pre 11 godina

Проблем је у томе што сви виде БусПлус само као још једну Ђиласову ујдурму за извлачење пара, а не за унапређење превоза.

Сила ту неће помоћи.

Треба да распишу нови тендер, ко је мутио да оде у затвор, Ђилас да да оставку на место градоначелника.

Bob Rock

pre 11 godina

A da se lepo ukine javni gradski prevoz, pa se vi "opljackani" sami snalazite?

Da se ukinu i porezi, doprinosi za zdravstvo, akcize za gorivo, pa se sami snalazite za krecenje skola, opravke puteva, lecenje?

Nije demokratija za srbina!! Samo stroga diktatura!

bezimena

pre 11 godina

Kada me budu tretirali kao čoveka, a ne govedo, tada ću i kupiti.
Inače, šta je sa obeleženim vratima?
(Slaviša, 28. februar 2013 11:20)

Ponašajte se kao čovek ("bogu božje, caru carevo...") ne kao govedo (njima nije mesto u javnom prevozu), pa ćete tako biti i tretirani!

p.s. aktivisti SNS, dosadni ste, Djilas je gradonačelnik voljom Beogradjana i vi to svojom prljavom političkom kampanjom nećete promeniti!

realnost rodjaci!

pre 11 godina

Ma sta vam smeta Bus plus, sad da vas neko pita da morate da date odgovore, svi bi kao pokvarene ploce pricali kako je to firma za pljacku, i tako u nedogled.. GSP nema taj sistem jer nije imao para za modernizaciju pa je usao u dil sa bus plusom za to ovi dobijaju procenat dogovoreni zbog ulaganja svog novca u sistem. E sad to sto oni hoce da povecaju placanje ide u korist njima, ali ide i u korist GSP za koji ste vidim jako zabrinuti, a kad je sav novac od karata uzimao GSP tad se svercovalo vas 95% prema tome ne glumite nevinasca. Nego sve vas kojima ne odg Bus Plus treba poslati u neku nerazvijenu opstinu da cekate bus koji ide na 3 sata, i to ako ide. Pa da skopo vam je sto se za 2500 vozimo mesec dana gde i kako hocemo, sto za 1 din mozemo da vidimo tacno kad nam stize bus. Nije mi jasno kad ce vam izaci iz glave ideja o besplatnom javnom prevozu, to je sa danasnjom cenom goriva skoro neizvodljivo, ustvari moze, ako bi svi placali porez i kad bi on bio malo veci mozda bi i moglo da funkcionise, ali kako znamo da i to kod nas nece biti nikad, nema ni besplatnog javnog prevoza. I da bude 200 din opet bi vi isti svercovali nemoj da se lazemo, kod vecine nije stvar da nemaju, jednostavno su tako nauceni i odgajani od malena i formirani su u takve licnosti da misle da su izvan svega.

dzozey

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)

Ne mogu da verujem da je ovo najbolje ocenjen komentar. Pa nama nema spasa kad je vecina ljudi ovako inteligentna. A zasto je bilo cija plata vaznija od plate ljudi koji rade u BusPlus-u? Kako ce njima da se isplate zarade ako niko ne kupuje karticu? A ko je duzan da vama besplatno obezbedi autobuse i gorivo za njih? Ako nemate para za karticu, vi lepo biciklom na posao, ili lepo tako siromasni, podignite kredit od 200e i kupite ficka ili tako nesto. Inace novac za PREVOZ je novac za PREVOZ, a ne deo plate. Ja zivim u Nisu i nezaposlen sam, pa kupujem karticu, a vi iz Beograda, koji imate 10000 dinara vecu prosecnu platu od nas, nize cene hrane itd., vi nemate... Ne beze ljudi iz Beograda, nego beze u Beograd!

MatijaBG LDP

pre 11 godina

Bravo!!Pojacano,nego sta...na zalost karakter ove nacije je takav da jedino prepadom i konjicom moze da se dovede u red....sta nedostaje bus plusu?Cista politicka hajka naprednjaka na taj sistem...evo,ajde neka se ukine bus plus i opet uvede stanc aparat,ali da se pojaca kontrola uz policiju,naravno....ili bi mozda da se vozite besplatno,kao u Estoniji...e pa,dragi moji da bi tako bilo,najpre da sustignemo Estoniju!Karta se placati mora...jedino sto zameram ovoj vlast po ovom pitanju je to sto Beograd jedini u Evropi nema dnevnu kartu!

Mishko

pre 11 godina

@DJ Ape

Nemamo pare ni za Mercedese, BMW, pa ih ne vozimo, za letovanje na Maldivima, pa ne idemo tamo, jednostavno ne kupujemo stvari i ne koristimo usluge koje ne možemo da platimo. Ako nemamo pare za prevoz GSP-om, lepo idemo peške, ne vidim šta je tu problem. Zašto bismo svi mi koji plaćamo, čak i sa malim primanjima, ispadali budale pred "pametnima", koji ne plaćaju prevoz? To nema veze ni sa Đilasom, ni sa Vučićem, niti sa bilo kojim političarem ili strankom, već sa elementarnim pravilima ponašanja. Ali, očigledno, što je neko ranije rekao, naš narod još uvek nije dorastao tome.

ivan78bg

pre 11 godina

Prevoz mora da se plati.Ima li tu nesto da nije jasno?KOme se ne svidja usluga GSp-a neka ga ne koristi,prosto zar ne:)Kukate kao da vas neko bije po usima da koristite gradski saobracajni

Dragan

pre 11 godina

Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi.Jeftino i za dzabe je proslost koja mora svima da bude jasna i bez placanja nece biti prevoza.Ne razumem zasto se u vozilo ne ulazi samo na jedna vrata kod vozaca i na tom mestu se mora na aparatu ocitati karta uz svetlosni signal i zvuk da je ispravna ili ne sto bi pomoglo, vozacu da kontrolise ispravnost karte i ulazak putnika.Ovaj jednostavni postupak bi smanjio potrebu za bezbroj kontrolora , izbegao nesporazume sa neplatisama koji ne mogu da udju u vozilo i omogucio visoku naplatu prevoza.Zakonodavac mora da zastiti u ovom slucaju vozaca i napad na njega bi bio najstroze kaznjen.Mislim da je pradlog dobar i jednostavan a da je trenutna procedura komplikovana , konfliktna i ne produktivna.

Friendz

pre 11 godina

pa nista, ako narod nema para kako ovde neki kazu, a moraju da se voze i ja mroam svakog dana da jedem, idem da kradem iz prodavnice.. takav mentalitet nas i doveo ovde gde smo, a i vodice nas jos dugo. Bravo dragi moji, pravdajte kradju nemastinom, jer kradjom ce svima nama biti bolje. 'Oce ali juce.

steva

pre 11 godina

Pa naravno da je prodaja znacajno pala jel narod nema pare ni za leba, to je vec jasno. Evo ja vec dva meseca nisam uplatio bus-plus, a izgleda da necu ni treci...

zoon politikon

pre 11 godina

"Bus plus" je apelovao na sugrađane, "zbog kojih" je ceo sistem javnog prevoza ugrožen", da ovu uslugu moraju da plate i tako da pokažu odgovornost prema drugima." Ma jel' vi to nas za*ebavate?

ST

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.
(dana, 28. februar 2013 11:14)

Šta kažeš, besplatan prevoz. Gde vi ljudi živite, u kom svetu...izažide malo iz tih partija, proluftirajte mozak, zatrovali su vas...Beograd je skup za život, ko nema para da živi u Beogradu neka se vrati odakle je došao, pa neka tamo ,,živi besplatno''.

Siniša

pre 11 godina

Pa ja ne vidim da ste vi koji nemate za kartu, nemate posao, para...otišli isperd vlade da se bunite, jer su vas prevarili, jer se sada mnogo gore živi, jer su cene drastično skočile, porezi...a plate ostale iste...ali vidim da itekako radite za ovaj režim, jer kampanju protiv naplate karata u gradskom prevozu vode ljudi iz ovog režima, na čelu sa SNS, a potpomognutim ljudima iz DSS i ,,inteligentnim'' tajkunom. Hoćete nove autobuse, nove tramvaje, trolejbuse...pa sve to košta..., pa gorivo, amortizacija, plate zaposlenima...Prema tome, politička borba može da se vidi na drugi način, a ne ovako. Gde je krivična prijava ako nešto sa ugovorom ili procedurom nije uredu - pa nema je. Ako je nema onda je jasno o čemu se ovde radi - prljava politička kampanja. I ja sam nezadovoljan kako vladajući režim radi, kako radi administracija, država nas potkrada na svakom koraku...pa mogu da kažem da ne želim da plaćam poreze, ali onda ne bi bilo plate za lekare, profesore, policajce...penzije...Razumem one koji nemaju para, i ja sam jedan od njih, ali za to mi nije kriv Bus plus, kontrolori...krivi su ovi nesposobni političari, na čelu sa Dinkićem, koji ništa ne zna, a vodi finansije i ekonomiju. Velika je razlika između onih koji nemaju novac i onih koji neće da plate kartu, a imaju novac, a neće da plate kartu zbog toga što slušaju političare. Ja nisam video nikoga da je otišao ispred vlade i tražio da se predizborna obećanja ispune.

bezimena

pre 11 godina

Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju.
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Ne možemo se vraćati 40 godina unazad!

Najefikasnije je ostaviti na svakoj liniji broj autobusa, tramvaja ili trolejbusa, srazmeran isplativosti tj. plaćanju karata. Onda bi ovi grebatori što bi sve džabe, sami tražili da plaćaju i više!

Beograđanin

pre 11 godina

Za par sati 200+ komentara...
Pregledom svakog drugog, da se ustanoviti da ljude ne boli cena karte već BusPlus sistem. Da li je stvarno bitno da li na kartici piše to, GSP, ili nešto treće?

Plaćanjem iste doprinosite voznom parku (možda ne direktno ali je evidentno da je iz meseca u mesec bolji; Primera radi, pre 4-5 godina svaki autobus na liniji 31 se bukvalno raspadao. Situacija ni sada nije sjajna ali je daleko bolja. Isto važi i za 27, 65, itd...).

I opet će neko reći kako neće da daje novac "Đilasovoj kompaniji" (kakva glupost by the way) ili pronalaziti hiljadu i jedan razlog kako bi izbegao plaćanje karte. To posle može samo da kulminira napadom na kontrolore koji zarađuju svoje parče hleba radeći jako nezahvalan posao.

Bilo kako bilo, sugrađani, opametite se, prestanite razmišljati u masi, već istupite kao pojedinac. Ako svi budu čekali nekog drugog da prvi kaže "Platiću prevoz koji me vozi do posla, bioskopa, fakulteta..." niko je na kraju neće ni plaćati. A ta vozila ne idu na vazduh...

Bojan

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?

karamela

pre 11 godina

@Srbija UDBAnana
Jeste tačno da SVI Beogradjani plaćaju prevoz preko poreza, ali je takodje tačno da gradski prevoz koriste i ljudi koji nisu Beogradjani! Ti zaboravljaš da u Beogradu živi skoro pola miliona ljudi koji nisu prijavljeni i koji ne plaćaju porez Beogradu! To znači da ja, kao rodjena Beogradjanka, i ne samo ja već dobar broj Beogradjana, plaćam prevoz DUPLO, preko poreza i kupovinom karte, a raznorazni podstanari ga ne plaćaju nikako, tj. JA i OSTATAK BEOGRADJANA njima plaćamo prevoz!!!
p.s. Nema nikog da mi odgovori na pitanje. Ćutimo, a?

Ja sam za moj Beograd

pre 11 godina

@disco stew

Ajde care skokni do Beca nije daleko i udji u metro ili tramvaj bez karte.Pa da vidis kako se to tamo resava. Ja znam da u tvom selu ima samo medjugradski.Ne verujem da se iako poznajes sofera da se vozis mufte

Muka mi je od ovih koji trolaju da nemaju od cega da plate. Samo da vas pitam.Od cega placate net.I mobilni..I jos nesto.Preduzece Bus Plus samo vrsi uslugu za GSP i zato ima proviziju od koje placa sve kontrolore.

Srecan sam sto nece provincijalci odlucivati u mom Beogradu sta ce da funkcionise a sta ne

Cica

pre 11 godina

Ja se samo pitam da li neko uopste malo razmisli pre nego sto ostavi komentar... Ako nesto ne platite, ne mozete da koristite ili da nosite kuci, vrlo je jednostavno. Ta prica da nemate je besmislena. Jel tako i kod frizera ne placate, uzmete hranu i odecu u prodavnici i odete, pod izgovorom da nemate? Sipate benzin i odvezete se? Na sta je spao ovaj narod? Moral i vrednosti na dnu bunara, pa nije ni cudo sto je i zemlja takva. Nemate pravo ni od koga da kradete. Zar niko ne razmislja da taj vozac koji vozi autobus u kojem se vi svercujete treba da od necega dobije platu kojom ce svoju decu nahraniti? Sram vas bilo sve redom. Ako sa druge strane smatrate da ste vi u pravu, dajte imena vasih firmi, prodavnica u kojima radite, gde vam je tezga na pijaci, pa da ujutru kad krenem na posao svratim do vas da uzmem voce i povrce, hleb, moze i neki kompjuter, ali posto nemam da platim, da mi date da odnesem. Jel bi to bilo u redu? Ili dajte vozacu pola kilograma jabuka iz vase prodavnice, i pecivo iz vase pekare, posto mu ne date da zaradi svoju platu. Katastrofa na sta smo spali kao nacija. A svi samo znaju da se zale kako se sve raspada i propada, a svi redom doprinosite tome.
Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje. Pozdrav.

Zoran

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...
(jadni ste, 28. februar 2013 13:07)

Verovatno radiš na crno, a mesečna karta za nezaposlene je samo 1100 dinara i voziš se koliko hoćeš puta. Dnevnu kartu kupuje samo onaj koji se veoma retko vozi javnim prevozom i prestanite više da pišete budalaštine. Plata 20.000 + bakšiš 5.000, to je stvarno malo, a sve je drastično poskupelo - toliku platu primaju i kontrolori, a vi ih napadate što rade svoj posao. A kako bi bilo da ja dođem u tvoj kafić, naručim piće i ne platim ti, i tako svi uradimo...Pa ne može ljudi, nemojte da se igramo. GSP ne naplaćuje više karte jer ih je bilo baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad da im pokrije minus, to više ne može.

Pera

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!
(Srb, 28. februar 2013 11:17)

Ti 'bagro' ne bi ni tada placao sta se foliras? Tada bi nasao neki novi razlog, recimo "ne treba d aplacamo dok sva sedista ne budu ljubicasta". I ti meni nisi problem. Takvih uvek ima. Problem je drzava koja takve kao ti treba da izbaci iz autobusa kad ne kupe kartu, da im isece struju kad je ne plate, i da strpa u zatvor kad utaje porez. Posto ovakvo razmisljanje znaci - to je NASE ali cete za to VI da placate a JA cu da koristim

Gradjanin

pre 11 godina

@(cirkus montija pajtona

Pusti ti uredjenu Svedsku. Tamo ne pada nikom napamet da se svercuje .Kod nas ni Bus plus ne moze da funkcionise u osnovnom principu kako funkcionise svugde na svetu.Vidi samo koliko komentara protiv Bus Plusa. Neki bi da vrate konduktete. Hteli bi ljudi anarhiju. Dosli iz svojih zabiti u prestonicu i svoje navike sa sobom poneli.Stocna zaprega je za dzabe pa misle da i ono sto ide na cetiri tocka isto treba za dzabe

memorex

pre 11 godina

Znate sta, izvolite ne placati nijednu zivotnu namirnicu, posto su sve jako poskupele, a nijednoj se kvalitet nije popravio a plate pale. Ioanko sve markete drze neki lopovi ili tajkuni s visokim marzama. Izvolte uzimajte sve to i nista ne placajte

Prosta Logika

pre 11 godina

Ukinite BusPlus, uvedite kontrolore u svakom autobusu
Niko ne moze da izbegne placanje karte i vise ljudi je zaposleno
Idealno resenje

Siniša BG

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!
(Naučimo svoja prava, 28. februar 2013 11:55)

Au, ali si izlupetao. Ti ili ništa ne znaš ili se praviš da ne znaš. Direkcija za javni prevoz postavlja pravila, zakone, uz odobrenje skupštine grada Beograd...a GSP, privatni prevoznici - koji su dobili dozvolu za obavljanje prevoza, Lasta...obavljaju prevoz putnika, dok Bus plus obavlja naplatu i kontrolu karata na svim linijama javnog prevoza. Prema tome, Bus plus nema nikakve veze sa GSP, niti njima ide novac, već sve vodi Direkcija za javni prevoz. Znači, sav novac ide u Direkciju za javni prevoz, a onda oni prosleđuju dalje novac koliko kome treba, prema ugovorima. Privatni prevoznici i Lasta uvek dobiju onoliko koliko treba, a GSP grad pomaže, jer se ne prikupi dovoljno novca od prodaje karata. Tu naplatu karata je radio GSP i to je bio problem, jer njih baš briga koliko će karata naplatiti kada znaju da će grad pokrivati minus, a imali smo i trošak plata za kontrolore. Zbog toga je grad Beograd odlučio da GSP to više ne radi i da to radi neko nezavistan uz proviziju, kao motiv da bude što veća naplata karata, a oni plaćaju i kontrolore, održavanje sistema...

Krang

pre 11 godina

Mi smo propala nacija! Svako treba krenuti od sebe a ne gledati sta je u tudjem dvoristu. Placam kartu jer necu da se prepirem, necu da pravim problem ljudima u kontroli koji posteno zaradjuju svoj hljeb i dajem svoj mali doprinos ovoj napacenoj ekonomiji. Svako u Bg-u za vikend moze zaraditi mjesecnu kartu: cisteci snijeg, noseci pakete, lijepeci deklaracije....ali je bolje biti lijen i kukati na drzavu "d'uradi nesto".

ošišana ovca

pre 11 godina

- 70% gradskog prevoza se finansira iz budzeta grada
- na stanicama nema istaknutog reda voznje vec morate pogledati na internetu ili slati sms BUS PLUS-u koji vam naplate
- posle 17h radnim danima, subotom i nedeljom prevoz se ceka dugo a kad konacno stigne onda u njega obicno ne mozete uci a o kvalitetu autobusa da i ne govorim
- pojedinacna karta je 72 dinara - za te pare kupite hleb i ostane vam kusur (da nije mozda hleb previse jeftin?!?)
- BUS PLUS od svake overene pojedinacne karte uzima 8 dinara a koliko GPS-u daje to ni GPS ne zna
- karte koje kupujemo (nepersonalizovane, personalizovane, za deset voznji papirne, za vise voznji) proizvodi firma sadasnje supruge gradonacelnika Djilasa
- ...

BOJKOT!!! BOJKOT!!! BOJKOT!!!

Jimmy1980

pre 11 godina

Počela je i jelen super liga,baš me interesuje da li će pojačati kontrolu oko stadiona kad se budu igrale utakmice?Iživljavaju se nad starim ljudima i hrabri su samo kad su brojčano jači,isto kao i takozvani navijači.

mia

pre 11 godina

Uvek ce se naci opravdanje.Koliko onih koji ne placaju puse, svi imaju mobilne za sve to ima. Kad ce svest proraditi. Sve sto kupis ili ti neko ucini uslugu kao GSB uslugu prevoza , moras platiti.Taxi placas kad ga narucis. Zasto smo toliki licemeri i dvolicni.Zato je tako sve u zemlji jer arsini nisu isti za sve.
Drugo pitanje je da li je skupo ili nije. Borimo se za smanjenje cene, a da se poveca broj korisnika koji placaju.
Samo toliko o nama.

Mrnajo

pre 11 godina

Celu ovu stvar treba resiti kao sto je to uradjeno u Nisu
U svakom autobusu da stoje kondukteri koji prodaju karte i da se karte prodaju na licu mesta
Nema sverca i nema problema
A ne da se uvodi ovaj glupi Bus Plus koji samo otezava stvari, poskupljuje katre i stavlja pare u ko zna ciji dzep

jadni ste

pre 11 godina

Ne plaćam kartu, zato što NEMAM. NEMAM shvatite, preskupa mi je. Završila sam fakultet, i to tehnički, posla NEMA, radim u kafiću na drugom kraju grada i dnevno romenim 4 prevoza, 2 u jednom, 2 u drugom pravcu. Za to mi treba 72*4=288 dinara! Ljudi, ja radim za 20 hiljada, plate kasne, maltretiraju nas na poslu, nezaštićeni smo potpuno i ja NEMAM da platim! I da imam - NEĆU da platim da bi pare išle u džepove nekog kriminalca. Meni je svaki dinar važan, jer računi neće sami da se plate, a mora nešto i da se jede. Sabiram svaki dinar koji dobijem, i NEMAM da platim kartu!
Kad uredite državu - plaćaću je sa zadovoljstvom.
Bolje jurite kriminalce po ovoj raspaloj državi, nego što jurite nas bednike po prevozu...

karamela

pre 11 godina

Imam jedno pitanje, bez sarkazma ili ironije, bez da se svadjamo: Da li vi, ljudi koji ste za smenu Djilasa, zaista mislite da će onog momenta kad na mesto gradonačelnika dodje neko drugi, nebitno dal iz SNS-a, SPS-a ili koje god stranke, biti ukinut BusPlus ili će smanjiti cenu karte? Ali iskreno da odgovorite!

Cvexi

pre 11 godina

Prevoz ne placam jer ga ne koristim, imam srece da mi je fax 15 min od stana pa koristim biciklo, jedino sto su ulice u Bg tesko ***** pa se i za tih 15 min namucim. Sto se prevoza tice, pre neki dan pada kisa i stoka od vozaca namerno predje preko bare i celog me okupa, pojurim djubre na sledecoj stanici da mu uletim, vide me zatvori vrata i pobeze, stigo sam nogom da zabodem branik samo.

U nekim gradovima u evropi karta je besplatna, ali kod nas ce uskoro da pocne naplata koriscenja trotoara. Sto se mene tice gospoda iz vlasti moze da radi sta hoce ali kad narodu bude dozlogrdilo bice mrtvih. A ja cu uletim u drzavne institucije i opremim se kojim monitorom, TV-om, znate kako to ide vec vidjeno, jedva cekam. Ova drzava je ionako mrtva, oni koji su otisli preko grane su se izvukli na vreme, za nas ostale bice interesantno.

antiprimitivizam

pre 11 godina

ovi placeni rezimski komentatori sto se ovde kao satro bune protiv bus plusa zato sto to nije gsp NIKADA NISU PLACALI KARTE ni kad je to bilo u sklopu GSP-a!

da, ti isti koji se danas svercuju u busu i krive neki bus plus, svercovali su se i kad bus plus nije postojao, svercovali su se i kad je karta bila 50 dinara tako da glupacke izgovore tipa "skupa mi karta, "privatna je firma" su samo jos jedan trik rezima u borbi protiv politickih protivnika!

cudi me kako vama "siromasnima" (koji usput imate svaki dan za skupe cigare i informer a nemate za kartu), ne smeta ENORMNO poskupljenje struje i zivotnih namirnica nego vam bas za oko pao bus plus??

evo na primer ja nemam sta da jedem, jel mogu da udjem u skupstinski restoran i da se najedem ili da udjem u neku vasu prodavnicu i pokradem sta mi treba jer nemam da jedem??
licemeri!

Alex

pre 11 godina

"Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju."

Jadan vozac autobusa i trole ima platu 45+ hiljada dinara druze moje, a ja kao administrator mreze sa CCNA sertifikatom 50 000 din. Sta tebe na kraju krajeva briga gde ide novac. Imas uslugu, kupis uslugu, koristis je. Ako usluga nije u skladu sa onim sto ti je obecano zalis se na nju. Sta ce druga strana da uradi sa zaradjenim novcem, to nije tvoja briga. To je klasicna privatna firma. Raspolazu sami svojim kapitalom. Dok ne krse zakon mogu da rade sa njim sta god zele.

Srb

pre 11 godina

Ima deb... koji spominju potrebu plaćanja karata. Pa bagro, naravno da treba da se plaća, ali kad ne bude čekalo na bus 45min, 30min...kad ne bude pao gornji prozor na čoveka, kad ne bi smrdeli, kad bi bili čisti k'o apoteka, bez bušnih podova, odvaljenih vrata, kad stigneš na kratku destinaciju brzo, a ne kao put za Mongoliju, preko planina i mora, kad moraš da pereš odeću pošto se provozaš srpskim lepotanima :D !!!

nisam lopov nisam kriminalac, dok za BUS PLUS sve to stoji

pre 11 godina

Pojavili se partijski vojnici da morališu kako hoćemo da se vozimo a da neplaćamo.
Pa da odgovorim tim moralistima. Prvo ne živimo više u pećini i neidemo u lov po potrebi. Tako ako vam nije jasno živimo u gradu u kojme je GSP sitem koji mora da funkcioniše. Samo je jako nemoralno da se privatna firma ugradi u taj sitem. Tu dolazi do svesti čioveka da tako nešto nije normalno. Sama ta činjenica je dovoljna za neki bunt.
Ja koji sam imao redovno mesečne markice što mogu i da dokažem, ne želim da plaćam reket privatnoj firmi odniosno konkretno u ovom slučaju gradonačelniku.
Privatna policija gradonačelnika nema šta da traži na stanicama GSP-a. Još je odvratnije gad oni uteruju dug za privatnu firmu. Kad je osnivana ova neustavna policija, davali su na objašnjenja i sasvim druge razloge. Po meni je mnogo nemoralnije plaćati BUS PLUS, nego se besplatno voziti.
P.S A što se same naplate karata tiče moja svest ide u mnogo širem pravcu a to je da prevoz bude besplatan. Jedan deo se može naplatiti preko infostana i to je dovoljno da bude 500 din.
Takođe se postavlja pitanje ko još ima koristi od GSP-a? Pa imaju sva preduzeća i privreda jer GSP prevozi zaposlene i njihove klijente (npr kupce). Preduzeće već i onako plaćaju mesečne markice. Ja bih stavio da svako preduzeće mora da plati GSP-u takvu uslugu u zavisnosti od broja radnika.
Takođe se mogu naći i dodatni izvori finasiranja, samo nemojte da mi stavljate reklame preko stakla.

zoran

pre 11 godina

"@zoran ne kupuju oni autobuse od tih para, oni dizu kredite koje mi otplacujemo..."
(Milos, 28. februar 2013 12:20)

Čekaj sada? Ništa mi nije jasno. Mi se švercujemo a oni ne kupuju od tih para koje im nismo dali već od kredita koje mi otplaćujemo od para koje im dajemo preko busplusa koji im ne plaćamo??? Hmmm... Zbunjen sam, zaista.

A ti ako nemaš kintu za prevoz, nisi trebao da kupiš android nego BUSPLUS da plaćaš, majstore. Nalupaće te Bosanci, samo ako te uhvate bez karte, pa se posle žali do mile volje... To smo već videli.

Стева

pre 11 godina

Kada mi plata bude bila dovoljna za život, kupovaću mesečnu kartu. Ja jedva da za hranu imam, a vi mi tražite kartu. Meni je, gospodo neplaćanje karte pitanje preživljavanja, stoga pazite kome tražite kartu.

Alex

pre 11 godina

Većina ne razume da gradski prevoz ne mora da koristi. Samim time ne mora ni da kupuje BusPlus kartice. Na taj način ih niko neće pljačkati. Možete da koristite auto, da platite godišnju registraciju 15000-20000 dinara, da kupite 4 zimske gume - bar 15000 dinara i da svakodnevno plaćate gorivo. To je svakako fleksibilnije i elegantnije rešenje. Ako ipak niste u mogućnosti, kao na primer JA, mnogo je isplatljivije platiti 3000 dinara mesečno i voziti se po celom gradu po ceo dan. Ne možete da ignorišete pravila samo zato što vam se ne svidjaju. Vama se prodaje usluga po odredjenoj ceni. Vi možete da pristanete na te uslove ili ne. Sv ostalo je zloupotreba i sve vas treba kažnjavati bez obzira na materiajno stanje. Većina vas svercera ima za kablovsku televiziju, za postpaid racun kod mob operatera, za paklicu cigareta od 160 dinara itd....a sa druge strane svi ugoozeni. Od kontrolora ocekujem ljubaznost, pokazivanje legitimacije, postovanje pravilnka i procedure itd.... Od GSP-a ispravna vozila. Vi imate mehanizme da se zalite na sve sto sa te strane izgleda kao propust, ali ste duzni da ispunite svoje obaveze, ako koristite taj nacin prevoza.

G*nesh

pre 11 godina

NIJE NJIMA STALO DO GRADJANA i do redovne kontrole, jednostavno je pao sneg i sklonili su ljude sa ulica.

Krece toplije vreme i vracaju ih!

100% isto kad parking server, jos jedna "Gradsko-privatna" izmisljena firma koja radi na stetu gradjana, za praznike kaze: Besplatno parkiranje. Pa nije besplatno, nego ne radite !!!

Nikad nisam placao i necu, LJUDI budite slozni, niko da ne placa drugima pare koje odlaze na Kiprove i ko zna koja ostrva!

Marko

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!

JUSTICE

pre 11 godina

Čitam komentare kad bi karta bila jeftinija i da je vremenski ograničena ili da su plate 700 do1000 evra. Sve je to uredu, potpsujem. Međutim ni jedan od ovih rezloga nije dovoljan da bi ja paltio kartu. Da mi je plata 15.000 evra ja je ne bi kupio. Razlog? U ovakvom sistemu u kavom funkcionše gsp da privatna firma ima % od naplate, je dovoljan razlog da se neplaća karta. Ako BUS PLUS hoće da se bavi gradskim prevozom nek kupi 1500 autobusa pa nek građani odluče čiji će prevoz da koristi.
Samo maknite one privatnike sa jednim ila dva autobusa. Ko hoće da se bavi gradskim saobraćajem mora da pokrije ceo grad sa autobusima.

mrvica

pre 11 godina

Beograđani nisu ludi. Iako nemaju novca plaćali bi prevoz sigurno kad bi pare išle GSP-u. Pošto idu u privatne džepove sirotinja neće da pomaže lopove!

zoran

pre 11 godina

Najjači su mi likovi koji svakog dana stresu dva piva ispred prodavnice preko puta autobuske stanice, popuše pet...šest cigareta (paklica košta koliko tri pojedinačna busplusa) pa uđu u beogradski gradski prevoz pa se švercuju. I onda ovde kukumavče u fazonu nema se ne može se...

Dajte bre licemeri SNS-ovski. Koliko god da i meni taj Đilas nije simpatičan, ipak je izabran na izborima i nećete uspeti nikakvim pritiscima da ga maknete koliko god se upinjali. Providni ste bre k'o celofan.

Ja sam

pre 11 godina

Najpre su GSP-u prestali da nabavljaju nove autobuse, zatim su mu oduzeli pravo da raspolaze sopstvenim prihodom, sada mu namecu da od sopstvenih para, koje nema, nabavi 200 autobusa. Sledece je da ubace privatnika od kog ce GSP morati da nabavlja naftu( 120 000 evra dnevno).
Zasto jludi iz GSP-a cute? Zato sto je kompletno rukovodstvo stranacki opredeljeno, sve do poslovodja. Sindikati, njih 18, potkupjeni su za male pare( komjuter, sluzbeni auto, putovanje u Tursku...)....

fica

pre 11 godina

Naka udje njih deset u autobus, ja i dalje necu placati kartu niti izaci iz autobusa kad ih vidim!
P.S. uredno sam placao kartu dok je bio GSP.

Kubba

pre 11 godina

...Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Dosta bre sa kuknjavom licemeri, je l' ste ljudi ili amebe, ako NEMATE izađite na ulice i borite se za svoja prava. Muka mi je više da slušam ovakva debilna razmišljanja. Što reče Meša Selimović: „Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živjeti?“- upravo tako.

Sa terena

pre 11 godina

Pošto sam nezaposlen i nemam nikakav prihod, a imam VSS, ne plaćam prevoz i nekada sam ja bežao od kontrole BusPlus-a, a sada oni beže od mene jer je i njih sramota da jure narod koji nema novaca za prevoz. Inače sam dodatno iritiran što se procenat od svake prodate karte sliva u džep gradonačelnika i njegovih saradnika.

bivši ds-ovac

pre 11 godina

Đilas će pasti zbog Bus plusa na kraju. Videćete. Već je krenuo da se osipa DS, ali mislim da će ovaj biser sa Bus plusom biti presudan. Moj glas više nema...
Osnovni ekonomski princip: Ako hoćeš da povećaš naplatu - SMANJIŠ cenu karte, ne povećaš je. Kad je cena manja, svi je plaćaju, bude više para, a ovako ne plaća niko. Smanjite cenu na 30-40 dinara i plaćaće je svi. Odgovorno tvrdim da niko neće da se cima za toliko para, ali za 72 dinara HOĆE.
Dodajem - narod je ekstremno siromašan. Ekstremno. Ljudi, niste ni svesni da većina ljudi preživljava i to jedva. I onda se jave partijski vojnici da prosipaju pamet, žalosno

Nemanja

pre 11 godina

Placao bih kartu kada bi znao da od te moje karte novac ide onom jadnom vozacu sto vozi na celavim gumama po ceo dan ili recimo kada bi taj novac isao u redovan servis i odrzavanje autobusa koji se raspadaju.Medjutim, dok je god cena ovako nerealno visoka,a visoka je zbog toga sto BusPlus uzima ogroman deo sebi, necu placati, jer znam da kupovinom te karte nista dobro necu doneti GSPu, vec tamo nekim tajkunima. Vratite GSP narodu, reorganizujte ga i videcete kako ce sve krenuti na bolje!
ps. Cak i vozaci su protiv kupovine karata, nikada nece da mi izdaju kartu u autobusu ako moram da je kupim! Mislite o tome!

Ivan

pre 11 godina

Нећемо никуда стићи уколико се води полемика о томе да ли би требало или не платити услугу превоза. Као и свуда и увек морамо платити нешто што користимо, не постоје бесплатне ствари. У Прагу сам имао прилике два пута да видим контролоре у трамвајима. Можда то није правило али оба пута су то били људи средњих година, висине преко 180цм у цивилу и носили су значке. Нико се није расправљао са њима. Говорим о градском превозу који је далеко уређенији од нашег. А опет контроле ригорозне и у метроу. Мени смета када слушам препирке са контролорима, смета ми када аутобус стоји зато што неко не жели да изађе на станици због тога што је ухваћен без карте. Када бисмо ми сами реаговали и захтевали да такав човек напусти возило кладим се да би се за пар месеци или година ситуација поправила. Постали смо људи без образа. Само замишљам такве који су у стању да се свађају иако нису у праву како васпитавају децу и како обављају свој посао. На том једноставном примеру је лако видети и пресликати ситуацију на комплетну Србију и стање у њој.

jj

pre 11 godina

Tudje necemo, svoje ne damo! Dole BusPlus i ove glupe magnetne kartice. Vratiti one klasicne aparate,
Sa ovim njesra niti znas koliko traje niti koliko jos imas voznji na njoj a ako se autobus zapali a ne stignete na zeljeno mesto, kako vracaju novac?
Sve je ovo cista kradja!

Strucnjak

pre 11 godina

Zasto bi neko ko nece da plati kartu trebao da se vozi samnom u busu? I onda kada naidje kontrola samo izleti iz prevoza. Ili im kaze da nema kartu i licnu katru i ona izadje sa njima na sledecoj stanici i cim okrenu ledja, uleti nazad u prevoz.

Bole

pre 11 godina

Nije skup GSP nego su male plate. Autobusi kostaju, vozaci moraju da se plate, gorivo kosta. Bunite se ljudi zbog malih plata, evo nova vlast obecala kule i gradove, skoro godinu dana od kada su na vlasti, kome se povecala plata i za dinar? Nego svi ko ovce da ne placamo prevoz i to nesto dobro sto je napravljeno da unistimo jer politicarima tako odgovara. Muka mi je bre.

mrigicar

pre 11 godina

Taj bus plus je neverovatan bezobrazluk od strane djilasa & comp. Oduzeli su od firme koja pruza usluge prevoza naplatu i dali privatnoj firmi da naplacuje prevoz a uz to su angazovali komunalnu policiju (koja je izmisljena da bi ds imao gde da zaposljava svoje poslusnike) da uteruje pare toj privatnoj fantomskoj firmi cije je sediste u nekom stanu i ciji je pocetni kapital bio 500 evra. Pa je djilas iz budzeta grada jos casti sa 7-8 miliona evra da kupi validatore. Pa to stvarno nema nigde. Nadajmo se da ce Vucic da stigne da se pozabavi i tom temom.

straja

pre 11 godina

Ne znam stvarno sto vas sve zanima ko uzima novac ako je usluga pravovremena, ako vam dolazi autobus u najnormalnije roku i ne vidim nijedan razlog da ne placate tu uslugu kao svi. Druga stvar jeste cena pojedinacne voznje od 72 dinara koja je preskupa, da su stavili 40 ili 50 dinara mislim da bi imali vec odziv kod gradjana. u kijevu cena karte je 15 dinara a metro 20 dinara.

ja

pre 11 godina

Ljudi NEMAJU PARA, a moraju da se voze da bi stigli do nekog jadnog posla, gde zaradjuju jadnu platu, da bi familiji mogli da kupe hranu, malo odece i deci knjige za skolu.
Naravno da ne placaju, kad NEMAJU!
Svi bi bili najsrecniji kad bismo radili, imali kepe plate i tada bismo SVI placali karte za prevoz... Ovako, ponavljam, nije da necemo, nego NEMAMO!
(DJ Ape, 28. februar 2013 10:30)


Znam neke koji imaju za interkontinentalni turizam ivrrlo dobre plate a svercuju se redovno u prevozu. Kultura nam je takva...

bezimena

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.
(smajli, 28. februar 2013 13:17)

Ne lupetaj, mesečna PRETPLATNA karta ne košta 10000 din.
https://www.busplus.rs/page-karte-cenovnik-personalizovane.php

Penny

pre 11 godina

Uuuu, covece, koliko je ovih sto placaju kartu zbog plusica kod Boga! Jeste, da... svaki put kada validirate vasu personalizovanu ili nepersonalizovanu kartu ono gore odsvira i otkuca jedan plusic! Kada nakupite dovoljan broj plusica - OREOL!
Za vas bi trebali da uvedu neke privilegovane karte, da kostaju 200+ , ali da uz to dobijete i neku titulu ili nesto slicno posto se lozite na te stvari, i da ta vasa karta svetli u mraku da se razlikujete od zlih i gresnih svercera a opet medjusobno prepoznajete!

Objektivan

pre 11 godina

Neko je ovde rekao da je najveći problem BusPlus projekta taj što ga ljudi (manje-više opravdano) vide kao Mutljavinu u Đilasovoj režiji, ali je problem što većinu ljudi, zapravo za to nije briga, već to samo koriste kao izgovor da ne plate kartu u prevozu. Ovo je isto kao kada su pojedinci razbijali izloge po gradu na skupu protiv nezavisnosti Kosova 2008. Šatro, izražavali su svoje nezadovoljstvo, a ustvari samo hteli da divljaju i nešto maznu, a da za to imaju opravdanje.

Zato, ljudi, nemojmo preterivati! Neko kaže "kontrolori u prevozu se ponašaju kao kabadahije". Ja se SVAKI DAN vozim prevozom različitim linijama i NIJEDNOM nisam video da se neko od kontrolora ponaša neadekvatno. Obično ide samo "Dobar dan! Kontrola karata", a vaše je samo da pokažete kartu. Problem nastaje kada ljudi počnu da budu bezobrazni pa onako zajedljivo kažu "Nemam" (u fazonu "nemam, i šta mi možeš"). Na stranu da li kontrolori smeju da divljaju, ja vam kažem:

Stavite se vi u poziciju kontrolora karata, koji je omražen "po default-u", radi za sitnu lovu, i onda ga neki tupavi klinac od 17-18 godina još, da prostite, za'ebava, pa razmislite koliko biste živaca imali posle nekoliko dana rada i desetine autobusa kroz koje ste prošli i istrpeli sve i svašta.

Hvala na pažnji!

Mita

pre 11 godina

Razumem ja sve,da karta mora da se plati,i ja je plaćam,ali ove gestapo metode za 70 dinara...Mislim,to je stvarno bedno i jadno...A pri tom,kada gestapo uđe u autobus,oni maltretiraju,sve i ove koji imaju kartu i ove koji nemaju,a onda opet nekim kršnim (koji nemaju kartu) njih puste,a ove druge sitnije i jadnije,njih maltretiraju najgore.Ako naplaćuju kazne,onda treba svima,a ne samo onima koje mogu fizičku da svladaju,a ove jače puštaju...Sve u svemu,tragi komedija,i na kraju će glave leteti za 70 dinara...

Neko

pre 11 godina

Ha ha, zli šverceri iz gradskog prevoza su najveći problem ove države i mnogo uznemiravaju poštene platiše. Rešite se njih i cvetaće 1000 cvetova.

Bibica

pre 11 godina

Ja svoju kartu ponosno validiram svaki put, cak i za JEDNU stanicu, i nije mi zao, iako mi je skupo. Ako nemam za kartu idem pesice.Svi vicete: Drz'te lopova! A vi biste da se vozite bez karte?
Budite posteni prema ljudima oko sebe i svima ce nam biti bolje.

Hahahahahah, koja nebuloza. Samo se ti ponosi i validiraj, ja bogami necu:) Nisam otkucala kartu jedno 6 meseci i ne planiram, a bogami, vozim se samo tako i ponosim se time:D

lud ili zbunjen

pre 11 godina

...najavljuju blokadu validatora, a oni koji su usli na istoj stanici??? Najbolje bi bilo da zaustave autobuse na sred ulice i kontrolisu...carevi!

neglasac

pre 11 godina

Mozda i platim: kad pojedinacne karte budu vazile 90min bez obzira koliko prevoznih sredstava promenio, kada budete uveli 7-dnevne/15-dnevne karte, kada budete uveli 30-dnevne karte pa sam mogao da odredjujem kad cu zapoceti da je koristim a ne mesecne-kalendarske, kada sva prevozna sredstva budu imala propisno grejanje i rashladjivanje tokom cele godine, kada vozaci pocnu da se ljubazno javljaju korisnicima prevoza prilikom ulaska u vozila, kada na svakoj stanici bude ispisano za koliko i koje prevozno sredstvo stize, kad sva vozila budu cista i bez rupa u podu, zidovima i tehnicki ispravna, kada vozila budu saobracala i posle 21h normalno a ne da ih nema kao da je policijski cas nastupio

Hocete svet kod vas, ugledajte se na svet

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

Napisao sam juce na jednom drugom portalu, gosn Djilas 'fiksni kurs' ide stopama Kostunice, mogli bi zajedno da sednu i napisu knjigu 'kako sam procerdao 40% podrske gradjana (ovaj drugi 60%) za godinu dana'.

Gradski prevoz vec placaju SVI Beogradjani preko gradskog budzeta, i to ni manje ni vise, nego 70% budzeta GSP-a, odnosno 100 miliona €, po prici gosn Djilasa. Dolazimo do neverovatne sume od 143 miliona € godisnjeg budzeta GSP-a. Strahota.

POTPISUJEM da, kada bi dosao iole posten menadzment, i kada bi prevoz bio BESPLATAN (dakle bez privatne firme Bus Plus, bez kontrolora, bez skupog sistema naplate, bez zaposlenih na naplati) Beogradjani bi mogli da imaju i BOLJI prevoz od ovoga sto je sada, ali ipak zivimo u Srbiji, mozemo samo da se nadamo bajkama.
Da ne pricamo o ponizavanju, i svakodnevnim maltretiranjem onih koji se voze u istom.

Sada gledajmo zajedno kako ce gosn da istopi i tih nekoliko procenata podrske sto mu je preostalo, pametan covek zna da stane, i da prizna svoju gresku, a tvrdoglav nastavlja da se zakopava...

Bivši redovni platiša

pre 11 godina

@Beogradjanin, tim se dicim. Provansa je u Francuskoj a ne u Srbiji! Inače ja, kao rođeni Beograđanin od pre tri meseca ne plaćam kartu jer ne primam platu na radnom mestu a nisam zadovoljan ni kvalitetom prevoza jer svako jutro moram bukvalno da sačekam da prođe ceo jutarnji špic da bi uopšte mogao da priđem vozilu! O prljavim smrdljivim, tehnički neispravnim vozilima i opštem haosu u gsp-u radije ne bih dalje. Eto tako,...

baki

pre 11 godina

bezimena samo da ti objasnim android telefon u VIPu dobijes za 1 din a danas ti je jeftinije da razgovaras mobilnim nego fuxnim telefonom, normalno ako imas ugovor sa VIPom. A sto se tice karte za autobus stvarno je preskupa. Ja se redovno švercujem.

Ja se i onako plašim onih validatora da me nestrefi struja

pre 11 godina

Prvo imao sam redovno mesečnu markicu dok se nije pojavio BUS PLUS. Voziti se pesplatno GSP-om je moralnnije i zakonitije nego da gradonačelnik ima svoju firmu za naplatu karata. To samo znači da karta može biti jeftinija. Pod hitno da se ukine ova fantomska firma i da odgovorni budu kažnjeni.
Nezaposlen sam, posla nema ni na vidiku, stegao sam sve rupe koje sam mogao. Više se nema, 500 din to je maksimum koji ja mogu da izdvojim.
Svako ko je prinuđen da kupuje karte (nepersonalizovane) je pokraden u startu. Prvo što nekoj famtomskoj firmi plaća reket plus što GSP nepruža uslugu za koju neko plaća. Šta je usluga? Usluga je da vi dođete od mesta A do mesta B. Da bi došli od mesta A do mesta B, vi ste prinuđeni da promenite minimum 2 prevoza, neretko i 3. Pri ovakvom sitemu napate koliko vas izađe vožnja u jednom pravcu?

Sistem sadašnje naplate je lopovski, i neko treba da reaguje.

prevoznik

pre 11 godina

Uvodjenje sistema Bus Plus je bila odlična prilika gradonačelniku Đilasu da sprovede malverzacije oko nabavljanja uređaja u vozilima i ostale opreme,i na taj način ostvari i ličnu materijalnu korist.GSP je tu da prevozi i da normalno naplaćuje prevoz,ali ne i da se maltretiraju i batinjaju putnici ako nemaju ovu karticu,tako da treba ukinuti ovaj sistem što pre.

GagY

pre 11 godina

Vidim kancelarija za brze odgovore radi bez predaha, chim se pomene bilo koja tema koja ukljuchuje pominjanje imena Dragana Djilasa. Kao, sve vas mnogo zabole da li ce GSB naplacivati karte, i kome ce taj novac ici. Beograd NIKADA necete preuzeti.

Mitja

pre 11 godina

Pojačaće kontrole? Da li to znači da će u trolu sada na relaciji od Crvenog Krsta do Slavije kontrola ulaziti četiri umesto dosadašnja dva puta. Na kraju će stvarno imati više kontrolora nego putnika. Prevoz je preskup u odnosu na standard građana i to je prvenstveni razlog zašto ga ljudi ne plaćaju. I čemu služi to blokiranje aparata kada uđe kontrola? Pa zar im nije u interesu da ljudi plate kaznu? Čist dokaz da oni u stvari žive od naplaćenih kazni, a karte su im samo za džeparac.

disorder

pre 11 godina

ma da narod nema para a ovamo na sve strane tac skrin telefoni, cigare i ostalo, a i ako placate vec,sta vas briga kome idu pare ako bi ste svakako platili za prevoz a ako vec necete da platite pa izvolte peske i ne smarajte vise

nesa

pre 11 godina

Treba grad da uvede jos i komunalnu zandarmeriju da uvede beogradjane u red.Em bolja naplata,em novih 600 radnih mesta za nize clanove DS,em bolji rejting partije,em Djikiju vise para od firme koju je osnovao na ime svog prijatelja,pa novi autobusi,pa nasmejana lica putnika...za pocetak im trebaju samo uniforme,maske,lako naoruzanje znaci automatske puške i gotovo.

mrvica

pre 11 godina

Bilo bi lepo da Đilas objasni koji su mu "stručni" kadrovi napravili BusPlus!Inženjeri saobraćaja sigurno nisu pošto ih je većina na birou za nezaposlene!

Vla

pre 11 godina

BusPlus nije trebalo ni uvoditi
Sve sto radi je da poskupljuje cenu karata
U Novom Sadu je cena kartice 53. din
Kako to da je u Beogradu preko 70 dinara?

saobracajni inzenjer

pre 11 godina

"Opet se diskutuje o necemu sto se u civilizovanom svetu podrazumeva a to je da se plati karta za voznju kao i sve ostalo sto se koristi." Dragan
Slazem se, ali zaboravljas da u tom civilizovanom svetu autobusi stizu na vreme i nema nepodnosljvih guzvi, a ovde treba da gledas u pasulj da li ce da naidje autobus ili ne i da li ces uopste moci da udjes. Dakle, BusPlus da, ali pre toga uvesti uslove za normalno odvijanje saobracaja, sto ce bez metroa biti nemoguce.

Vasilije

pre 11 godina

Bus plus kriminalci, ni posle 13 meseci pljačkanja korisnika javnog prevoza, nisu shvatili da pretnje i napadi na putnike, jedino mogu da se završe njihovim eliminisanjem, pošto nikada nisu ni bili potrebni !!! Pokušavaju da uplaše građane agresivnim nastupom, naivno verujući da će ih komunalni "policajci" zaštititi u akciji skupljanja harača ???!!! Niko ne može sprečavati putnika da poništi kartu, kada god to on hoće !!!!!!!!!!!!!! Njihova "pravila" mogu da sprovode samo na sebi samima !!! Građani treba da pokažu dostojanstvo i da, na sve moguće načine, bojkotuju Bus plus “kontrolore” – kriminalce !!!!!!

Matematicar

pre 11 godina

Ne zelim da overavam kartu koja kosta 72 dinara u autobusu kom je pukao vazdusni jastuk i koji naginje na jednu stranu,pritom vozac koristi medjugas za menjanje brzine zbog starosti autobusa.Ko ce meni vratiti pare za to sto sam overio kartu u takvom autobusu?

Da se razumemo,da je karta 20 dinara,overavao bih je pre nego sto udjem u autobus,ali ako u 2 smera cena prevoza kosta skoro koliko 1 litar goriva,Gospodo iz BusPlus-a izvinite bicu "svercer"

I za ove sto overavaju mesecne karte,ako njih 144000 uplati za 1 mesec,to su uglavnom studenti,penzioneri i nezaposleni kojima karta kosta 1100 dinara.To kada pomnozimo dobijemo cifru od 158400000 dinara mesecno.Ako to nije dovoljno za sredjivanje svih autobusa,za gorivo i plate onda nemam komentar.A gde je budzet grada Beograda za GSP i gde su ljudi koji overavaju kartu koja nije personalizovana?

Zaniah

pre 11 godina

Da svaka uluga kosta, ali treba da bude u skladu sa platama od 25 hiljada i mnaje koliko je kod privatnika. A privatnici ne placaju put, pa sad vi oduzmite od minijaturne plate, 3 hiljade za prevoz ili koliko je vec mesecna pa recite ima li to gde u evropi?

Stefan

pre 11 godina

Daleko od toga da prevoz ne treba da se plati,ali ono sto vecina ne razume je razlika u ceni karte i ceni prevoza. Prevoz mi nece biti nikada ni zao ni tesko da platim a kartu od koje najmanje gsp dobija za funkcionisanje necu !

dana

pre 11 godina

I ponovo po leđima građana i to baš onih koji će godinama otplaćivati ove nove autobuse.Ja se zato zalažem za besplatni prevoz jer od svega toga najveću korist ima ona turska firma ili ko već.

mikicar

pre 11 godina

kad idem na posao moram 3 puta prevoz da menjam. i sta sad, treba dnevno da dajem 450 din za prevoz je l? zar ne moze ta karta da bude 20 dinara? svi bi je placali tad.

R2D2

pre 11 godina

LJudi cena je problem. Siguran sam kad bi cena markice za zaposlene bila oko 1500 dinara, svi bi kupili markice. To je realna cena. Gledam kroz sebe. Za 1500 din ne bih se zaj...avao i mislio oce li naici kontrola. Ovako se samo spremim da cu se mozda svadjati a kako sam malo krupniji cesto me i zaobidju cim nam se pogledi sretnu. Da im dam 3000+ din, pa nisam poludeo.

Anchi

pre 11 godina

Zabole me uvo! Da je ova drzava normalna zaposlila bi saob.inz. da se bave pitanje programa naplate karata. Kome ide novac od prodatih karata? GSP-u sigurno ne. Unistavaju se dva giganta gradske Ikarbus i GSP zarad privatnih poslova preko nazovi inostranih investitora. Grad treba da bude sramota. U kartu BUSPLUS je uracunato sve i svasta a ponajvise 2/3 razloga koji imaju veze sa GSP a to preduzece ni dinara ne dobija, privatni kontrolori, privatni komunalci, sve privatno! Ma nosite se bre, nije ni cudo sto mladi odlaze i ja cu ako Bog da!

smajli

pre 11 godina

Fino.Na prosecnu platu od 20000,polovina otpada na voznju do posla i nazad.Suma sumarum,narode prestonice,ostaje vam taman toliko da kupite kanap na obliznjoj pijaci i obesite se.Naravno,malo deblji kanap,ima se moze se.

Jaffa

pre 11 godina

Ineresantno mi je to što kontam da ovi koji se ne bune su verovatno zaposleni u jakim državnim firmama pa su im mesečne karte plaćene od strane firme odnosno države , a oni glume gospodu sa izjavama tipa -sve se placa.-

Pedja

pre 11 godina

Posle poskupljenja prestao sam da dopunjujem personalizovanu kartu i vi to znate po svojoj bazi podataka. Znaci, svercujem se...mislim da treba da kaznite sve nas i bez kontrole po busevima, jer smo vas izdali....

odgovorni da odgovaraju već jednom

pre 11 godina

A ko kome treba da plati za vožnju u onim harmonikama što više liče na gasne komore, sa obzirom na količinu izduvnih gasova u samom autobusu!? Nije problem u plaćanju karata, problem je u kriminalnom BusPlusu - uostalom kada će već jednom doći na red taj namešteni tender!?

Naučimo svoja prava

pre 11 godina

Po kom zakonskom osnovu komunalni policajci štite privatnu kompaniju? Po kom zakonskom osnovu privatna kompanija može pisati kazne građanima? On može da vas istera iz vozila, i kada izađete tu njegova prava prestaju. Ako vas zadržava vi imate pravo da ga tužite jer krši vaše pravo slobode kretanja, koje vam je zajamčeno Ustavom!

dejan

pre 11 godina

(Moje misljenje, 28. februar 2013 11:20)
Kazete da cena karte za nezaposlene nije velika, pobogu covece pa oni ne rade nemaju primanja otuda i naziv NEZAPOSLEN.

Kiki

pre 11 godina

Oni neće da shvate da ljudi NEMAJU za prevoz jer ne dobijaju ni platu a MORAJU da dođu na posao i to je osnovni problem . Ima zaposlenih koji dolaze na posao a ne stanuju na teritoriji grada pa moraju da kupe i Lastinu kartu ili markicu koja se kreće od 5000-12000 din u zavisnosti od mesta gde zaposleni stanuje! Šta čovek da radi,nema nikakvo rešenje!

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Privatna firma i privatni biznis ubiraju cist profit sa 4 zaposlenih, dok GSP grca u dugovima..preispitati pod hitno BUS PLUS

Apache

pre 11 godina

Danas sam bio svedok NEZAKONITOG hapsenja koje sprovode zaposleni iz BUSPLUSA. Izveli su putnike bez karte okruzili ih i zvali komunalnu policiji. Nisu im dali da se krecu sto je ogranicavanje slobode kretanaj i kidnapovanje po krivicnom zakonu! Ovo treba policija da ispita a jos bolje novinari posto ce tako da se izvrsi pritisak na one koji krse zakon i nadju krivci. Komunalan nije mogla da dodje pa su ih posle pustili. Jer to sad BUSPLUS moze da privodi, zadrzava, kidnapuje i hapsi? Ne znam da li je neko drugi snimio ponasanje, ali svi bi trebalo kad god mzemo da ih snimamo non stop!
(Marko, 28. februar 2013 12:17)

Ta osoba je u tom slucaju imala pravo da se brani dok ako bi kontrola u tom slucaju napala njega odgovarali bi za jos koje KD, dok cak i ti kao gradjanin kom je stalo do prava i pravde mogao da izvuces tog nesrecnika na isti nacin jer imas pravo da pomognes u takvoj situaciji, ali ne ti si mirno otisao i sad se pravis pametan ovde ...

pregledi

pre 11 godina

Pa valjda se stalno kontrolise a kakva je ovo najava da ce se sad pojacati...Sta je pisac hteo da kaze...Ispada da se cas pregled cas ne pregleda...

marginalac

pre 11 godina

Nisam se vozio gradskim prevozom u Beogradu 2 godine, došao jednom u glavni grad - rekoše: kupi kartu za Bus Plus na trafici (250din), dopuni je (72 din vožnja), i posle mi opet neće trebati 2 godine. Odlučih da mi se ponuda ne sviđa. Alternativa: plati kartu 145 din u autobusu za JEDNU vožnju, a trebaju mi 2 ili 3 u jednom smeru. To jeste krađa i nemam nameru da po tom principu ostavljam novac lopovima.

Alternativa (iz evropsih gradova): platiš neku sumu (1.5 evro npr) i imaš da se voziš 90min u svim mogućim prevozima, a ne 145 din za jednu vožnju od možda 5-15 minuta.

Ako budu krenuli da pooštreno kontrolišu putnike, dobiće samo više batina, manje putnika i na kraju isto ili manje profita (jer ko ima da plati po ovim cenama, on i plaća kartu, i ja bih platio da ima smisla da dam 72/145 din za vožnju od 5-15-30 minuta, a NEMA smisla, uzeću taxi sa nekim za taj novac), i tako 2-3 puta u jednom smeru.

srbija banana

pre 11 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, posto su, posebno u ovom nakaradnom sistemu i mentalitetu, politicke stranke generator svega loseg.

Da porucim ovim 'evropejcima' sto se gradskog prevoza tice - NE MOZE sve preko grbace gladnog naroda.

Najveci duznici ovoj drzavi, oni koji ne placaju poreze, doprinose za radnike, koji ne placaju nista zivo, u julu i avgustu se u Budvi takmice ko ima vecu jahtu.
Po gradu se voze besno svojim besnim automobilima, za 5 minuta zasluze 100 kaznenih poena, ali niko ne mari, nema zaustavljanja za njih.
Vozite se kolima po gradu po propisima, videcete 20 nasilnickih voznji za sat-dva, nesto nisam video ikada da je neko zaustavljen.

NE MOZE da se placa TV pretplata, da bi se direktor ponasao kao gazda i dovodio 'svoje' voditeljke, sepurio se pred njima, i davao im plate od 3-4 hiljade €, da su njegove ne bi im ni 200-300 dao.

Narod NECE to da placa, pa ni ovu nakaradnu BusPlus tvorevinu.

Po recima Djilasa, 'sistem je kostao 12 miliona €', gsp nije imao te pare, pa je morao da angazuje 'stranu firmu' - koja prihoduje 700 hiljada € mesecno ?!?!?!
A iz budzeta grada, godisnje subvencije 100 miliona €.
Ko je ovde lud ?!?!
Investicija koja se vraca za 17 meseci poklonjena je privatnoj firmi na smehotresnom 'tenderu'.
Takve muljaze mogu da se rade, i rade se, recimo na osvetljavanju gradjevina, od toga ljudi ne zive, ali GSP svaki dan koristi 500 hiljada ljudi.
Nadam se da ce neko da istrazi aferu BusPlus, Djilas je vec izgubio 20% glasova na istoj.

bataSMraka

pre 11 godina

Veliki gradonacelnik je rekao da ce taj sistem poboljsati i prevoz i olaksati naplatu.Naplatu je sigurno olaksao a kao i sve njegove kolege doveo je jos jednu firmu do ivice propasti...

pfc

pre 11 godina

Bus plus lopovi.Sta drugo reci.Sta dobija korisnih njihovih usluga?Autobuse bez grejanja stare po nekoliko decenija.Tramvaje koje ispadaju skoro iz sina .U jednom Pragu mesecna karta za prevoz je 21 evro koja ukljucuje metro i sve ostale vidove transporta.Evo link ako neko misli da lazem. http://www.myczechrepublic.com/prague/tickets_fares.html Koliko vas ljudi treba da tlace da bi rekli nesto e?

janbo2211

pre 11 godina

I mi pojačavamo broj vožnji jer su krenula predavanja pa ćemo videti gde ćemo se naći. Proslediću ih na firmu gde sam radio honorarno a nisu me platili.

dete od 32 godine

pre 11 godina

Cudna zemlja? Svi traze i zahtevaju da se ponasamo normalno i civilizovano, a oni nam nisu stvorili nikakve uslove za to? A sto je jos gore upravo oni licnim primerima nas "edukuju" kako biti uspesan u ovoj zemlji?

Heroj Ulice

pre 11 godina

Ja ću redovno početi da kupujem BusPlus na mesečnom nivou kada Djilas pristane samnom da se provoza u tom istom prevozu u najvećem špicu u saobraćaju i kada ljudi vise na vratima i kroz šiber.
Kada to bude uradio i ako bude rekao da je prevoz kvalitetan e onda ću i ja redovno plaćati BusPlus

Dotle ŠVERC!!!!!!

Šipak

pre 11 godina

Plate su sve menje, penzije, stan ako izdam manju imam stanrinu, nema mogućnosti za dodatni posao. rastu cene struje, grejanje, karte za prevoz....u pitanju su makaze života...

Via Serbia

pre 11 godina

Pa da treba odabrati da li platiti kartu napred i nazad ili kupiti hleb i mleko, pitanje je sad? Mislim da su naši stomačići bitniji od Bus Plusa!

Zakon je za sve!

pre 11 godina

Ako ima zakona, onda on vazi za sve!!!
A ne ljude iz unutrasnjosti da napadaju, kao i sve one koji deluju posteno i kulturno. Onda dodje grupa navijaca i nema zakona. Pa sta sad tu nije jasno!?
P.S. Prilagodite cenu karte minimalnoj plati, jer da se ne lazemo takvih nas je najvise!

Penny

pre 11 godina

Da je cena karte prilagodjena zivotnom standardu sve bi bilo ok. Da je recimo 20-30 din! Ovako, za JEDNU voznju dati 72 din. pa to je van svake pameti. A ako ides negde trebaju ti min. dve voznje a nekad i 4-5. A zaposleni koji zaradjuju 20ak hiljada da izdvoje 3 hiljade i nesto za personalizovanu, to je tek stamota! Jeste da se isplati kad se uzme u obzir cena voznje od 72 din. ali u odnosu na njegovu mesecnu platu je previse. Zaboravljaju Bus Plus-ovci da se gradskim prevozom vozi pretezno sirotinja!

Racionalno

pre 11 godina

Opet politika smeta racionalnom razmisljanju.
Ok naplata je oko 50%. Racionalno bi bilo ukinuti 50% linija, smanjiti broj autobusa, otpustiti toliko ljudi itd. Mislim svako od nas bi tako radio da je u pitanju nasa firma sa nasim novcem ulozenim.
Ali posto nije popularno smanjiti vec prebukiran javni prevoz, otpustati ljude i sl. A politicare je briga samo za popularnost, posto oni svoj posao ne dobijaju na osnovu toga STA su uradili vec KOLIKO su popularni, imamo ovu komediju ovde sa najavom kontrole, sa premlacivanjem nekih jadnika, sa subvencionisanjem GSP-a i sl.

boki

pre 11 godina

Vidim da ovde neka gospoda tvrde kako u našoj zemlji ima mnogo onih koji neće da rade.a hoće da se voze dzabe.Nije to baš tako kako oni tvrde,evo mog primera a takođe i velikog broja mojih sapatnika. Radim u jednoj privatnoj firmi već dugo godina,ta jadna plata koju treba da primam redovno mi kasni 2-3 meseca,rad subotom i svaki prekovrmeni sat mi se godinama unazad ne plaća,o bolovanju ne smem ni da razmišljam dok nedaj Boze ne ostanem bez nekog ekstremiteta itd.itd.Ne trazim ja platu koja se prima na zapadu,ali trazim redovnu isplatu za redovan i prekovremeni rad i ništa više. Da li to znači da sam ja neradnik i da volim dzabe da se vozim bilo gde?Gospodo,neradnici se nalaze među kriminalcima i političarima, a oni se ne voze sa GSP već sa mercedesima,audijima,dzipovima,avionima,jahtama......E zemljo Srbijo, koliko si lepa toliko si i slepa.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

karta za prevoz je za par godina poskupela vise od100% a niti se usluga toliko poboljsala niti su troskovi toliko porasli (u troskove ne racunam punjenje dzepova busplus menjaDJera tj ace bijelica i ekipe) a niti se standard i plate nas gradjana nisu povecale,cak sta vise!!! posebna je prica naplate karte po vozilu tj voznji pa tako ako presedate na par linija jedna voznja od par km vas/nas moze kostati i vise od 200din?!?! dok se ne uvede vremenska karta moja porodica nema nameru da kupuje karte i puni racun prvenstveno busplus tasna-masna firme!

ice9

pre 11 godina

Strajo
problem i jeste sto je usluga nikakva,sto autobus ne dolazi na vreme, sto se vozimo u raspalim autobusima koji bruje i vidi se asfalt kroz njih, koji emituju co2 direkt u kabinu autobusa itd itd.

Кривокапић

pre 11 godina

У нормалним земљама градски превоз мора да се плати и без плаћене карте не може да се уђе. Значи не постоје батинаши контролори. Наравно у нормалним земљама аутобуси не касне и не смрде. Значи имамо пуно да радимо на себи.

dzoni

pre 11 godina

nije ovde problem svercovanja vec sto se neko bahato bogati na nas racun..od kud Djilasu para da otvori nove novine u deli ih dzabe?

devedesetosma

pre 11 godina

gospodo, niko se nije bunio, odnosno, cak je i najlepsi i najudobniji prevoz bio (sad, sto nije i najprakticniji to je druga stvar) kada su privatnici vozili medjugradske autobuse, odmah po uvodjenju privatnika u gsp.
Secam se na liniji 52, napolju sneg, a ono dodje bus, debela udobna sedista, grejanje na max, cak filmovi pusteni na ekranima :D kao do Grcke da se putuje, a cena karte bese 3, pa kasnije 4 dinara :))

Mirko

pre 11 godina

@ "У нормалним земљама...."
U normalnim zemljama se prevoz placa, ili na osnovu vremena, ili predjenih kilometara a ne na osnovu broja vozila koje promenis. Nisu putnici krivi sto ne postoji direktna linija od Senjaka do Kalenica.
Sto bi oni morali da placaju duplo vise od onih koji idu od Zemuna do Krsta.

Z3r0

pre 11 godina

@ bezimena (pogledajte komentar ispod), to o čemu ti govoriš je fašizam i bezmozgaško verovanje u kapitalizam. Odricanje ljudima prava na hranu je odricanje ljudima prava na život, a ako se dobro sećam poveljom Ujedinjenih Nacija svakom čoveku je zagarantovano pravo na život.

A gospodjin komentar možete videti ovde:

Reče Steva sa androida i ostade živ...:)))

Ko nema para za prevoz IDE PEŠKE, šta tu nije jasno?
Da neko možda ne misli da zato što nema para za hranu, može da udje u prodavnicu i uzme sve što mu treba za taj dan i 'ladno izadje napolje?
(bezimena, 28. februar 2013 13:48)

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

MOMO

pre 11 godina

Zanimljiv naslov povodom koga bih hteo da pomenem dve stvari:
Prvo šta je posao komunalne policije?Da dežura na autobuskoj stanici u kolima i čeka poziv kontrolora busplusa ili da radi posao zašta su i oformljeni!
Drugo zašto gsp ne raskanta sa ovom firmom ,uvede svoje konduktere i naplaćuje prevoz.Za sva nezapošljena lica i decu besplatan prevoz i problem naplata karata reše.To je ipak socijalna kategorija.

radnik28000din

pre 11 godina

Zasto smo svi neiskreni,i politicki obojeni,licemerni.
Moj primer...Imam platu 28 000dinara jedva sastavljam kraj sa krajem,i ponekad samo kupim kartu za desetvoznji,ostalo iskacem,svercujem se.Ako kupim cetiri karte po 75 dinara to je 300din,a meni je to dva dorucka solidna pekarska,ili 3 kg voca npr.
Znaci nije kriv busplus,ni bilo koji vid kontrole,konduktera i sl.Jednostavno smo svi razjareni od nemastine i u svemu vidimo problem cak i sasvim normalnim stvarima.Da imamo plate bar 700-1000e ja bi uveo kontrole na svim vratima,ali ovako i dalje cu izlazati,skakati,gledati kad ce uci kontrola.Beda nas nas je dovela dovde,tj. i POLITICARI isti 20-25 godina se vrte u krug sa svojom kamirilom. Tu je problem moji napredanjaci,demokrate,dss-ovci,socijalisti,dinkicevci,cedisti i ostali.

zoki

pre 11 godina

ovo je stara prica osudjena na propast u startu post zaista nemam ideju sta bi ovo moglo da promeni a gestapo punktovi nisu. Nego bolje da procesljaju tender apeksa i ostalih firmi prijateljica ima tu dosta znanih imena ako proverite APR

Nikola

pre 11 godina

@Beogradjanin

1.Zatvorska kazna za neispunjavanje obaveze ciji je predmetni zakon sve samo ne Zakon o prekrsajima ili Krivicni zakonik, naprosto je smesno. Da je to moguce, mogli bismo od drzave da trazimo da za svako neispunjavanje ugovorne obaveze angazuje zatvorske kapacitete. To drzavu ne interesuje i ne treba da je interesuje.
2. Sta cemo sa onim gradjanima koji uredno placaju kartu, i koje apsolutno ne interesuju opravdanja zasto su nam autobusi prljavi, preoptereceni i stravicnog opsteg stanja? Da li i oni nemaju prava da komentarisu STRAVICNO stanje u nasem prevozu?

Niko se jos nije usudio da kaze gradjanima istinu, da je vozni park los, cime trazi vise odrzavanja i da zato placaju cenu koja je u ogromnoj nesrazmeri sa uslugom koju dobijaju

divna

pre 11 godina

Molila bi samo gradjane iz unutrasnjosti da se bave problemima svojih lokalnih samouprava.Svako naselje u Bg vece je, nego vasa mesta tako da je glupo sto uopste polemisete o prevozu.I ja kad odem u neka mesta po Srbiji idem peske,jer prevoz fakticki nije potreban,sem mozda u par gradova. Bolje se zapitajte kako to da su dvorista vasa uredjena cista,a ulice neuredjene,opstine prljave,zapustene.Plocnike imate svuda oko kuca,a trotoare cekate Bg da vam napravi mozda.Zapustite kanale,kroz mesta otpadima,a cekate neko iz Bg da vam ocisti.Imate sijaset zaposlenih po lokalnim opstinama,koji ne rade nista,a ne borite se protiv toga.Neka svako gleda svako dvoriste,pa kad sredi,moze nesto da prica drugome.

vodoinstalater

pre 11 godina

"Vidim ja, GSP će na kraju morati da vrati konduktere, to je najefikasnije u našem slučaju."
(SLOVENKA, 28. februar 2013 10:54)

Tačno. Kondukter će biti Interventna žandarmerijska četa u pojačanom sastavu, sa pancirima, štitovima i u oklopljenoj kabini. Jedino tako će bagri moći da naplati kartu ili da spreči ulazak bez karte u prevoz...

Uroš

pre 11 godina

Da je skup gradski prevoz, skup je. Mene za 6km do posla izađe kolko i da palim auto.

Šta je sa pripejd karatama kad dodje do (ne)osnovanog poskupljenja? Pojedu vam ih. To je bezobrazluk na kvadrat!

BusPlus ne održava validatore, veliki broj je sa razbijenim ekranima i prelepljen nalepnicama.

Posao kontrolora i jeste za ološ i ne treba se ustezati staviti im to do znanja, verbalno ili fizički.

Zli penzosi što se guraju da sednu, su toliko nevaspitani da mi prosto dadje žao što im ustupam mesto. Ni jednom do sada, a vozim se već skoro mesec dana, nisam čuo da neko stariji pita, kad seda pored nekog :"Da li je mesto slobodno?". Pa isto znači što i "pomeri se da prođem", ali je, priznaćete, mnogo lepše.

Vi radite kako hoćete ali ja ću nastaviti da pitam "Da li je slobodno?" kad sedam pored nekoga, i da kucam kartu kad vidim kotrolu i neoštećen automat.

tupan

pre 11 godina

Imam tacno 72 dinara, ni pare vise, taman koliko zvanicno kosta jedna karta. Molim sve koji znaju gde i kako za taj iznos moze da se nabavi jedna karta da mi jave.Suvise sam glup pa ne znam detalje nabavke karata za autobus, jedino znam da svuda stoji cena karte 72 dinara (posle poslednjeg poskupljenja od 20 odsto koje je usledilo zato jer su valjda plate porasle 20 odsto svima koji koriste javni prevoz).

Alex

pre 11 godina

A jel ste razmišljali možda o uvođenju dnevne karte? Trodnevne karte? LED ekrana na sve stanice? Čistijih vozila? Sve što se koristi mora da se plati, ali čini mi se da vi malo vatate krivinu, pa se pitate zbog čega i narod to radi.

Ili-ili

pre 11 godina

Kod mene u firmi su davali novac za prevoz. Od pre par meseci nam je receno "ili BusPlus ili nista". Ko nije hteo BusPlus, nije dobio novac ovog meseca.

bgjanin

pre 11 godina

Djilas je jednom izjavio da gradjani treba da shvate da javni prevoz nije za dzabe!!!
Djilasu, a jel znas da je samo radna snaga u Srbiji za dzabe??? Jel znas da ljudi ne primaju plate mesecima i godinama!
Al sit gladnom ne veruje.

bljak

pre 11 godina

@ja se ne vozim gradskim autobusom jer sam interkontinentalni turista. Nemoj da brukas one kojima su puni dzepovi da su siromasni i da se voze BUSPLUS autobusom, jer ce cuti to lopovi na stalnom radu u BUSPLUSU i pocece da dzepare i one koji nemaju trazeci onog interkontinentalnog turistu.

dosledan

pre 11 godina

Od nove godine idem peske na posao i nazad kuci, jednostavno 3200 dinara je MNOGO!!! Ma nema sanse da vam platim tu cenu a i ljudi sa kojima se svakodnevno srecem su istog misljenja!!!

Danijel

pre 11 godina

Mora da fali jos para,, u kesi grada pa aj jos skidaj kozu...E kad je dotle doslo da gulite ovaj jadan narod sve mi je jasno.MAFIA POLITIKA

raider

pre 11 godina

Kartu (nepersonalizovanu) dopunjujem i validiram po ulasku u vozilo, da odmah izbijem adut ovim "ti-si-taj-sto-ne-placa" komentatorima. Primarno koristim bicikl za prevoz po gradu, ali ponekad iskoristim i GSP, dakle platio sam i mogu kritikujem: ocajnu higijenu unutar vozila, nepostojanje vremenskog trajanja validacije, lose postavljene panele za najavu dolaska vozila... Sve ovo ne zahteva velika ulaganja, kvalitetno ciscenje vozila nije high tech aktivnost, hardver i softver za omogucavanje trajanja karte odredjeni period postoje, paneli su se mogli mnogo inteligentnije postaviti (pogledati resenja u okruzenju). Ponudite nesto osim golog transporta i batine ljudima, uradite za promenu pravo istrazivanje i marketing tog servisa, ne samo bilbordima i plakatima. Omogucite ljudima koji zaista nemaju jos povoljnije karte. Oni koji imaju a iz nekog protesta ne placaju ce poceti to da rade kad vide da ih postujete, da mogu da se osecaju ugodno i da im se prevoz vise isplati. Jednostavno - zapakujte tu uslugu u lepu ambalazu pa ce se kupovati.
Kad dodju novci, onda moze da se krene u realizaciju pravog masovnog transporta (metro, razradjeniji voz), a da se busevi i tramvaji koriste za drasticno krace relacije.
Apex problematiku ostavite policiji, sudovima ili insajderu ako im to ikad bude interesantno, mi tu ovakvom galamom nista ne mozemo promeniti.

Ko to tamo peva

pre 11 godina

Neki dan ulazim u tramvaj i otkucam se. Tramvaj krenuo.. dve stanice, stane, zakočilo nešto. :O Svi napolje, sve stalo. Presedam u bus i nemam da se otkucam opet, kad kontrola želi da piše kaznu. Aj vidimo se.

Srbija UDBAnana

pre 11 godina

@karamela

kakve veze ima sto nisu prijavljeni u Bg ako zive u Bg?
Jedino ako ne zive na ulici, pa ne placaju infostan i druge dazbine.
Ako placaju gazdi stanovanje 200e, opet su odnegde uneli 200e + dazbine taj mesec u 'NAŠ Bg' - ako su kupili zvake na kiosku u Bg, opet su potrosili 50 din u Bg itd itd, itekako pune gradski budzet.

Ne cutimo :p

Samo kazem da garantujem da za 100 miliona € godisnje gradski prevoz moze da funkcionise bolje nego sa sadasnjih 140 od kojih 10 ide privatnoj firmi u dzep.

Ali takva, i jos mnogo tuznija je prica u svakom nasem javnom preduzecu - a kada bi se to sve privatizovalo, bilo bi jos gore, jer ovaj nas narod ne ume da se pobuni ni za sta, ovako se barem koliko-toliko placa socijalni mir, dokle cemo izdrzati, pitanje je.

Mali stosoban stan

pre 11 godina

Vodjstvo Bus plusa su ozbiljni ljudi, oni vec sad planiraju leto, kao prava vlastela poostravaju uzdu nad robljem na vreme. I kako da oni finansiraju svoje jahte, mackice i mondenski stil ako vi ne placate tim izvanrednim privatnim licima nesto sto je od javnog preko noci i netransparentno preko veze postalo njihovo?
Placajte, nemojte da se ti ljudi blamiraju kad odu na jug Francuske ili Tobago, i nemaju zbog vas da plate najskuplji hotel i najskuplja vina i djakonije i jos blagorodnih stvari. Da crvene tamo vasom krivicom, to hocete?! Ljudi, pamet u glavu.

iva

pre 11 godina

Da se podsetimo obećanja Đilasa iz perioda pre uvođenja bus plusa.Da će to biti milionska zarada za GSP a koliko vidim pare odoše u strane ruke!

Nezaposleni beogradjanin

pre 11 godina

Posto se gradska vlada tj gradonacelnk, gradski celnici i odbornici hvali kako brine o siroamsnima i ugrozenima, kada ce onda da donesu odluku da se nezaposleni voze personalizovanom kartom besplatno kao osnovci ili za 400 dinara godisnje kao sto se voze penzioneri preko 65 godina starosti sa primanjima, dok nezaposleni placaju cak 1100 ili 1500 dinara u zavisnosti od zone prevoz sa personalaizvoanom kartom tj 33 i vise puta skuplje od penzinera na godisnjime nivou, ili 72 iil 95 dinara za pojedinacnu voznju a mnogoi nezaposleni ne dobijaju ni novcanu nadoknadu od nacionale sluzbe za zaposljavanje a ne dobijau ni socijalnu pomoc jer ne ispunjavaju uslove za dobijanje ove 2 vrste pomoci. Ovako po gradu ispade da su ugorzeniji penzioneri sa 12 redovnih penzija godisnje (plus 13 ta od straen grada od 20000 dinara u 4 rate za sve sa penzijom do 20000 dinara) nego nezaposleni bez prihoda koji uz to od grada dobijaju godisnje 0 dinara u 4 rate za razliku od nekih penzionera koji godinama primaju 13 tu penziju od strane grada

Atreides

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=690809#k8901526

E pa Alex GSB nije privatna firma i naravno da nas zanima gde idu pare a te pare ocigledno idu privatnoj firmi Bus Plus kojoj nije mesto u GSB-u

Типса

pre 11 godina

А да неки комуналац прошета по граду и шире и заскочи мало власнике паса чији пси празне дебело црево где стигну а нешто нисам приметио да ти исти власници покупе то што су им љубимци истоварили. Да се разумемо, немам ја ништа против кућних љубимаца само бих волео да се мало поведе рачуна. Ја са мојом децом изађем на ливаду неби ли се мало играли кад оно мина до мине. Није у реду. Мислите о томе.

cirkus montija pajtona

pre 11 godina

u uredjenoj drzavi kao sto je Svedska kad otkucas kartu ona vazi sat vremena, nije bitno da li menjas 7 autobusa bitno je da ti ta karta vazi narednih sat vremena! uvedite to i kod nas, ja idem na fax i menjam 3 prevoza ali stignem za sat vremena, zar vam nije bolje da vam platim jednu kartu nego ovako kad vam ne placam ni jednu! inace kontrolor nema prava da vas legitimise ne dajte lk njima, ako su tu komunalci izadjite! ziveo sverc!!!

disco stew

pre 11 godina

@Beograđanin:
Tti bi trpao ljude bez karte u zatvor? Ha, ha.
Vožnja bez karte bi se rešavala privatnim sporovima koji potpadaju pod Zakon o obligacionim odnosima.
Nego vole Srbi "čvrstu ruku".

Apache

pre 11 godina

Podržavam. Kako mi u NS možemo da ulazimo na prva vrata, da izlazimo na ostala, da plaćamo karte? Još kad bi uveli neki elektronski sistem plaćanja, a ne da maltretiramo vozače?
(Bojan, 28. februar 2013 12:40)

U pravu si ali ne mozes porediti BG i NS jer je BG veci grad i vece su guzve, a i nzm za novosadske penzionere ali ovi ovde se ponasaju ko da im zivot zavisi od sedista u busu, interesantno kako zaborave da su stari i slabi kada se otvore vrata busa ...

zoran

pre 11 godina

Nije greska i tome sto nam ubacuju evropske standarde poput ovog "bus plus" ali je greska sto mi nemamo evropske plate od kojih bi smo mogli da priustimo evropski standard! To je neko moje misljenje.

April u Beogradu

pre 11 godina

Ljudi, sta kazete na zakazane ferke, 1 na 1, izmedju sirotinje i ovih ridzi?
Kao nekad, pa posle zajedno na pivo ispred dragstora, cim se prolepsa vreme.
Kao nekad, u duhu romanticnog Beograda.

milos

pre 11 godina

zorane ne lupaj majke ti, grad daje kredit za gsp i grad finansira gsp. androidi su i po 50 evra legendo. kartu placam jer mi firma uplacuje a protiv ove lopovske firme sam, koju branis ko da ti je iz oka ispala

srbIN

pre 11 godina

Jel se dobija neka povlastica za sledeci mesec ako budes malo nagrdjen od onih gorila sto su umislili da su SAJ pa tuku ljude bez karte?

okocha

pre 11 godina

Pala je prodaja karata ali je zato skocio broj incidenata izmedju kontrolora i putnika, veci broj kontrolora jednako je vecemo broju incidenata. Zbog pohlepe pojedinaca koji vec uzimaju ogromne pare, napetost i siromastvo putnika utice na to da neki neudzni student koji radi dva meseca kao kontrolor, da bi pregurao mesec, dobije po nosu. Ima tu i bezobrazluka od strane putnika i kontrolora ali je najveci bezobrazluk sto se vec napacenom, nezaposlenom i pokradenom narodu namece ovakva pljacka. Kada budemo imali posao i kad nam deca ne budu gladna i zeljna tada cemo platiti i to sto trazite.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Narode beogradski, rešenje je krajnje jednostavno:

1. Svaka validirana karta da važi 90 minuta, pa makar menjali vozilo 10 puta. Uvesti dnevne, sedmične, dvonedeljne i mesečne karte kojima vreme trajanja počinje da ističe sa prvim validiranjem.

2. Da bi cena te jedne karte bila simboličnih 20 dinara, predlažem da paklica najjeftinijih cigareta bude 500 dinara, a svih onih "fancy" 1000 din.

Znam da se ovo neće svideti masi nezaposlenih/siromašnih/obespravljenih/tranzicijom-uništenih sugrađana, ali oporezivanje duvana/alkohola (tj. poroka i poročnih), moći će da se subvencionišu nasušne potrebe ostalih građana: javni prevoz, hleb, mlečni proizvodi, meso, voće i povrće, te sva roba namenjena za bebe.

P.S. Srbija je na prvom mestu u svetu po broju pušača u odnosu na broj stanovnika. Žao mi je, ali jedina mera koja tu crnu statistiku može da smanji je udaranje po džepu.

Pametnjaković

pre 11 godina

Sad sam baš ukapirao zašto nezaposleni spadaju među one koji plaćaju karte. ®Politička Elita Srbije™ je napravila biznis tako što šalju instrukcije svojim "preduzećima", "agencijama" i koječemu, koje su otvorene od para koje smo dobijali od EU i USA, gde sede kadrovi povezani sa političkom elitom, da stavljaju redovno oglase gde kao šatro traže kadrove, da bi nezaposleni bili primorani da plaćaju kartice i da se vozikaju s jednog kraja grada na drugi zbog intervjua. Naravno, ono što nezaposleni ne znaju, je to da su svi ti oglasi stavljeni da bi im se izvuklo što više para, jer posao neće dobiti sigurno, to su samo oglasi po nalogu elite, oni ne traže nikoga, već su postavili svoje kadrove da sede.

expert

pre 11 godina

"Novina u radu kontrole sistema biće blokiranje validatora po ulasku tima kontrolora u vozilo, nakon čega putnici neće biti u mogućnosti da očitaju voznu kartu. Putnicima koji u vozilo budu ušli istovremeno sa kontrolorima biće ostavljeno dovoljno vremena da očitaju svoje kartice i tek tada će početi pregledanje", objašnjavaju u preduzeću "Bus plus".

Taman toliko da se i oni koji su već unutra validiraju.

olimpijac

pre 11 godina

O cemu bre vi ljudi pisete? Moja mesecna markica kosta 7800 dinara i imamo 7 polazaka dnevno, a radim za platu od 25000. 15 godina sam redovno kupovao mesecnu kartu, a kao rezultat toga 0 novih linija, vozila koja leti greju, a zimi hlade, vise presine u autobusu nego napolju... Kada se ovo promeni i ja cu ponovo biti savestan putnik. Do tada ziveo Bus plus.

мити

pre 10 godina

Нећу да платим јер зараду коју МИ плаћамо гурате приватницима у џеп, а ти приватници ништа ново нити боље нису донели већ само ГОРЕ. Никад се лошије није возило. Возни ред се не поштује. Прође 5 511 аутобуса, а један 601. То не да није здрав ред вожње него лудило... Уведите бесплатан превоз. Ко је запослен нека плаћа, ко није нека не плаћа. Остало нека дотира град, јер другачије не може. Укините бесмислене кондуктере који само набијају тензију народу напаћеном.