Četvrtak, 28.02.2013.

00:07

Danas konačna presuda Perišiću

Haški tribunal izreći će konačnu presudu bivšem načelniku Generalštaba VJ Momčilu Perišiću, koji je u septembru 2011. prvostepeno osuđen na 27 godina.

Izvor: B92

Danas konaèna presuda Perišiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Tiski cvet

pre 11 godina

Ruku na crce nikome od naših junaka nije ni bilo mesto tamo. Ako se o nešto ogrešio, ogrešio se o ovaj narod i ovu zemlju. Drago mi je da je bar on pušten, a ako je kriv za nešto neka odgovara svojoj zemlji.

Svitac 13

pre 11 godina

To da li je on odavao neke informacije, treba da utvrdi naše sudstvo. Mene više brine njegovo puštanje iz Haga. Posle toliko osuđenih Srba, koji su krivi celoom svetu, sada baš da oslobode jednog našeg. Sumnjam da se iza toga opet krije neka EU začkoljica.

Planinac

pre 11 godina

Haški tribunal pokušava na kraju mandata da spere sa sebe sramotu koji je činio više od jedne decenije i da opravda svoje postojanje.Od presude na 27 godina do oslobađajuće presude, eto takav raspon nepravde ili bolje rečeno "haške pravde" je činlo to telo NATO pakta i svemoćnih amera.Perišiću nije trebalo ni da sudi taj sud ali njegovo suđenje potpuno otkriva kako i Savet bezbednosti pod komandom Amerike može da se ruga međunarodnom pravu izmišljajući nekakve sudove i druga tele za davanje legaliteta akcijama NATO pakta kakva je bila i bombardovanje Srbije.Takvo ponašanje Saveta bezbednosti predstavlja ruganje svim rezolucijama Generalne skupštine UN kao mi svoji ranijim odlukama i rezolucijama.

Петар Миловановић

pre 11 godina

On je osuđen zbog pomaganja i za podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH 1993-95 i raketnih napada na civile u Zagrebu u maju 1995.
А када ће политичари и војни врх земаља НАТО-пакта да одговарају за убиства цивила и разарање градова и села у Републици Српској Крајини, Републици Српској и Србији?? Двадесет и четири земље НАТО-пакта кренуле су 1990. године на нас србе и рат је трајао до 1995. годинек, када је потписан Дејстонски мировни споразум! То је био први пут у историји те одбрамбене организације да започне безразложни рат против срба у срцу Европе, да разори у крви и пламену државу СФРЈ оснивача Уједињених нација! И за то треба да одговарају сви ти евроамерички зликовци од најнижег до највишег ранга! Генералу Момчилу Перишићу хвала што је спашавао србе од покоља повампирених усташа, муслимана и евроамеричких фашиста-нациста! Рат против Србије 1999. године натовци су започели мучки и изненада без одобрења Савета безбедности УН и за то треба да буду осуђени на смрт сви који су у њему учествовали. Генерал Момчило Перишић је издао србе на Косову и Метохији и своју државу, па су шиптари скоро добили рат. Слободан Милошевић је сменио Перишића, јер је још тада радио за натовце, па је са доласком Небојше Павковића и Владимира Лазаревића шиптарски башибозлук поражен за 24 сата. Увидевши да ће њихова пешадија бити скроз поражена, НАТО-вци започињу бомбардовање Србије (измишљени масакр цивила у селу Рачак). Исход знамо, окупација Косова и Метохије!

karaburma

pre 11 godina

@rajko.... ako vec konstatujes da je general Perisic pomagao vojsci RS-a i da se borio protiv Hrvata i Bosnjaka, moze jedno pitanje!? Zasto su svi generali iskljucivo pomagali RS a konstruktivno telo te iste JNA su cinili, po ustavu, i drugi narodi?

Vuk

pre 11 godina

@ Modesty

Da li u te ustrasene vojnike JNA s ptsp-om ubrajas i one pijane cetnike koji divljaju po ulicama do temelja razrusenog Vukovara i ubijaju ranjenike iz bolnice?

Percik

pre 11 godina

@ Modesty

Svaka ti čast, ovo što si napisao i na ovakav način iskontruirao je bolje od onoga što su na RTS-u radili 90-ih. Sve je tu, jadna JNA, ustrašeni vojici s PTSP-om, zbunjena heroji u komandi JNA u Beogradu kojoj ništa nije jasno, strani prevoditelji (najvejrojatnije Njemci), povamperini Hrvati, ustaše na sve strane, 1941.g. svima u mislima, Jasenovac službeno maknut sa karte Hrvatske, ma kao da si me vratio u te dane.

Baš prava šteta što JNA nije krenula još ranije da ravni sa zemljom gradove po Hrvatskoj. Pa nija ta JNA bila tu da bude vojska svih građana te zemlje već da radi ono što joj Beograd kaže. Jel tako il nije?

mrki

pre 11 godina

Trebaju mu odrezati j... jer je amerima izdavao tajne podatke misleci da ga nece optuziti. Posle presude ce videti da se uvek ne isplati biti izdajica svoje drzave i naroda.

nesa

pre 11 godina

Perisic nije kriv za nista zasta ga hag optuzuje ali daj boze da mu ne povecaju kaznu i to samo zato sto je srbin.To je valjda svima jasno. Kriv je sto je bio saradnik SAD ali za to treba da odgovara pred sudom u srbiji.

Laza

pre 11 godina

Kriv je za provaljenu špijunsku aferu.
Zato ga neće pustiti ni slučajno, zato će da trune.
A ne zbog onoga za šta mu se na papiru sudi.

Presuda.

pre 11 godina

Koje je nacionalnosti?
Nije bitno.

Koje je boje koze?
Nije bitno.

Da li je i koje veroispovesti?
Nije bitno.

... da li je cinio zlocine?
NIJE BITNO.

Da li se borio za nekog ko nije saveznik Zapada, ili, jos gore, koga je isti taj Zapad odabrao za neprijatelja?

Bitno je.
Kriv je.

rajko

pre 11 godina

Momčilo Perišić,pomagao logistički Vojsci Republike Srpske i Vojsci Republike Srpske-očekivano i najprirodnije da pomaže svoj narod u nevolji,ratu,a svako ko je činio zločine neka odgovara.Kakve veze Iran,Turska,USA ima sa tzv . Armijom BiH pa su ih pomagali vojno i preko crvenog krsta,a direktno da i ne spomninjemo,a da Srbija i njena vojska ne pomaže svoje sunarodnike preko Drine. Za mene je Momčilo Perišić častan vojnik-general srpski koji i ako bude osuđen od Haškog nazovi suda biće još jedna potvrda licemerja zapada i duplih standarda u odnosu na srpske žrtve,osuđenike,pravo Srba da ostanu u SFRJ,pravo da se brane i ne dožive genocid kakav su doživeli u drugom svetskom ratu od Ustaške države i njenih poklonika (preko 90 % populacije muslimana i hrvata je bilo u ustašama).Zar to sve nije dokaz da su Srbi obespravljeni,kao državotvorni narod u Hrvatskoj i BiH ,nije bilo konsenzusa prema ustavu potrebnog za odluke o izlasku iz SFRJ,pa omolim Vas ne bi bio nijedan Srbin 1945 zaHrvatsku u avnojevskim granicama da su znali za podmukle planove koji su se realizovali 1991,zašto Lika,Kordun,Banija i severna Dalmacija u RH nisu bile pokrajine,tu je preko 80% srpskog stanovništva ,ali srpsku naivnost su iskoristili da bi na etnički srpskim prostorima gradili svoje države. I Sad Momčilo ili neko drugi nije smeo da pomaže svoj narod u odbrani svojih prava. Zašto? Bolje to razumeju sudije sa Malte,USA,Kine,Madagskara i sl!!!!

Krepko

pre 11 godina

Kada bih mogao na kantaru da izmerim krivicu Perisica i Gotovine, siguran sam da bi prevagnulo na stranu ovog drugog i to do kraja.
Gotovina oslobodjen jer tako zele veliki...
Nema iznenadjenja bice osudjen uostalom Srbin je...

Srb

pre 11 godina

Nažalost osudiće Momčila :(, jbg izgubili smo ratove, moramo da stisnemo zube opasno, kao Madjari 1918! (Učimo od njih). Perišić svojim izgledom i ponašanjem najviše liči na pravog Srbina, gospodin čovek, a ne k'o ovijeee patriJote gologuzani.

modesty

pre 11 godina

Ovako mi tretiramo nase heroje. Ja se secam jako dobro kako je sve bilo tada. Izdaja hrvatskih i slovenskih vojnika je zanemela celu vojsku. Toliko su bili naivni i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Prica se sada da je JNA preostro reagovala. Ne, JNA nije reagovala na vreme. Cekali su na objasnjenje zasto bi njihovi drugovi uradili tako nesto, mora da ima razloga, sve samo da ne bude rata. To je bio opste prisutan stav srpskih vojnika, naroda a i politicara, ko se seca kako je u stvari bilo (a ne ove bajke koje se propagadno serviraju sa zapada).
Tada se u Zagrebu nije moglo otici na niti jedan sastanak politickog vrha bez da su tamo prevodioci Nemackog i Engleskog sedeli dok su se ovi dogovarali sa strancima. Svaki dan na tv su isle pretnje Srbima, na ulici se cula ustaska retorika svugde. Srbi su bili prestravljeni, sve samo ne opet 1941-va.
Mladi vojnici su dolazili ranjeni i unezvereni, sa granatama u sakama, na VMA, sta su doziveli i videli od Hrvata. Borba u Vukovaru je za dosta momaka zavrsila na psihijatriji, sa teskim ptsp-jem. Srpska deca potpuno seda su dolazila u Srbiju, nema od straha. Franjo je negirao genocid u Jasenovcu i NDH dok je sve vise srpskih civila nestajalo.
I ljudi kao ovaj covek su se borili za opstanak nevinih ljudi, protiv pravih agresora na tlu Jugoslavije. I mi se sada njih stidimo (verbalno) a znamo da skoro svo i srcu osecamo zahvalnost za sta su uradili i sram sto smo ih ovako ostavili na cedilu. Dokle?

retko-mudar

pre 11 godina

Za mene je zločinac zločinac, makar su ovi naši osudjeni. Problem je što imaju još obraza da nešto traže i zahtevaju od javnosti, umesto ušima da se pokriju i pokaju pred Bogom i narodom. Zna se od uvek da se rat, iako najveća nesreća, može voditi na dva načina, časno i nečasno. U ratu učestvuješ ili kao vojnik ili kao zločinac. Pošteno je ulagati proteste jer drugi nisu osuđeni ali tražiti oslobođenje ,,naših'' osuđenika ne vidim šta nama dobrog donosi. Neka sedne neko normalan mirne duše pored čoveka odgovornog za smrt nedužnih civila pa iskreno da kaže da li nema veze jer je ubijao ljude druge nacionalnosti. U svakom slučaju, tužno.

retko-mudar

pre 11 godina

Za mene je zločinac zločinac, makar su ovi naši osudjeni. Problem je što imaju još obraza da nešto traže i zahtevaju od javnosti, umesto ušima da se pokriju i pokaju pred Bogom i narodom. Zna se od uvek da se rat, iako najveća nesreća, može voditi na dva načina, časno i nečasno. U ratu učestvuješ ili kao vojnik ili kao zločinac. Pošteno je ulagati proteste jer drugi nisu osuđeni ali tražiti oslobođenje ,,naših'' osuđenika ne vidim šta nama dobrog donosi. Neka sedne neko normalan mirne duše pored čoveka odgovornog za smrt nedužnih civila pa iskreno da kaže da li nema veze jer je ubijao ljude druge nacionalnosti. U svakom slučaju, tužno.

Srb

pre 11 godina

Nažalost osudiće Momčila :(, jbg izgubili smo ratove, moramo da stisnemo zube opasno, kao Madjari 1918! (Učimo od njih). Perišić svojim izgledom i ponašanjem najviše liči na pravog Srbina, gospodin čovek, a ne k'o ovijeee patriJote gologuzani.

Krepko

pre 11 godina

Kada bih mogao na kantaru da izmerim krivicu Perisica i Gotovine, siguran sam da bi prevagnulo na stranu ovog drugog i to do kraja.
Gotovina oslobodjen jer tako zele veliki...
Nema iznenadjenja bice osudjen uostalom Srbin je...

rajko

pre 11 godina

Momčilo Perišić,pomagao logistički Vojsci Republike Srpske i Vojsci Republike Srpske-očekivano i najprirodnije da pomaže svoj narod u nevolji,ratu,a svako ko je činio zločine neka odgovara.Kakve veze Iran,Turska,USA ima sa tzv . Armijom BiH pa su ih pomagali vojno i preko crvenog krsta,a direktno da i ne spomninjemo,a da Srbija i njena vojska ne pomaže svoje sunarodnike preko Drine. Za mene je Momčilo Perišić častan vojnik-general srpski koji i ako bude osuđen od Haškog nazovi suda biće još jedna potvrda licemerja zapada i duplih standarda u odnosu na srpske žrtve,osuđenike,pravo Srba da ostanu u SFRJ,pravo da se brane i ne dožive genocid kakav su doživeli u drugom svetskom ratu od Ustaške države i njenih poklonika (preko 90 % populacije muslimana i hrvata je bilo u ustašama).Zar to sve nije dokaz da su Srbi obespravljeni,kao državotvorni narod u Hrvatskoj i BiH ,nije bilo konsenzusa prema ustavu potrebnog za odluke o izlasku iz SFRJ,pa omolim Vas ne bi bio nijedan Srbin 1945 zaHrvatsku u avnojevskim granicama da su znali za podmukle planove koji su se realizovali 1991,zašto Lika,Kordun,Banija i severna Dalmacija u RH nisu bile pokrajine,tu je preko 80% srpskog stanovništva ,ali srpsku naivnost su iskoristili da bi na etnički srpskim prostorima gradili svoje države. I Sad Momčilo ili neko drugi nije smeo da pomaže svoj narod u odbrani svojih prava. Zašto? Bolje to razumeju sudije sa Malte,USA,Kine,Madagskara i sl!!!!

modesty

pre 11 godina

Ovako mi tretiramo nase heroje. Ja se secam jako dobro kako je sve bilo tada. Izdaja hrvatskih i slovenskih vojnika je zanemela celu vojsku. Toliko su bili naivni i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Prica se sada da je JNA preostro reagovala. Ne, JNA nije reagovala na vreme. Cekali su na objasnjenje zasto bi njihovi drugovi uradili tako nesto, mora da ima razloga, sve samo da ne bude rata. To je bio opste prisutan stav srpskih vojnika, naroda a i politicara, ko se seca kako je u stvari bilo (a ne ove bajke koje se propagadno serviraju sa zapada).
Tada se u Zagrebu nije moglo otici na niti jedan sastanak politickog vrha bez da su tamo prevodioci Nemackog i Engleskog sedeli dok su se ovi dogovarali sa strancima. Svaki dan na tv su isle pretnje Srbima, na ulici se cula ustaska retorika svugde. Srbi su bili prestravljeni, sve samo ne opet 1941-va.
Mladi vojnici su dolazili ranjeni i unezvereni, sa granatama u sakama, na VMA, sta su doziveli i videli od Hrvata. Borba u Vukovaru je za dosta momaka zavrsila na psihijatriji, sa teskim ptsp-jem. Srpska deca potpuno seda su dolazila u Srbiju, nema od straha. Franjo je negirao genocid u Jasenovcu i NDH dok je sve vise srpskih civila nestajalo.
I ljudi kao ovaj covek su se borili za opstanak nevinih ljudi, protiv pravih agresora na tlu Jugoslavije. I mi se sada njih stidimo (verbalno) a znamo da skoro svo i srcu osecamo zahvalnost za sta su uradili i sram sto smo ih ovako ostavili na cedilu. Dokle?

Presuda.

pre 11 godina

Koje je nacionalnosti?
Nije bitno.

Koje je boje koze?
Nije bitno.

Da li je i koje veroispovesti?
Nije bitno.

... da li je cinio zlocine?
NIJE BITNO.

Da li se borio za nekog ko nije saveznik Zapada, ili, jos gore, koga je isti taj Zapad odabrao za neprijatelja?

Bitno je.
Kriv je.

Percik

pre 11 godina

@ Modesty

Svaka ti čast, ovo što si napisao i na ovakav način iskontruirao je bolje od onoga što su na RTS-u radili 90-ih. Sve je tu, jadna JNA, ustrašeni vojici s PTSP-om, zbunjena heroji u komandi JNA u Beogradu kojoj ništa nije jasno, strani prevoditelji (najvejrojatnije Njemci), povamperini Hrvati, ustaše na sve strane, 1941.g. svima u mislima, Jasenovac službeno maknut sa karte Hrvatske, ma kao da si me vratio u te dane.

Baš prava šteta što JNA nije krenula još ranije da ravni sa zemljom gradove po Hrvatskoj. Pa nija ta JNA bila tu da bude vojska svih građana te zemlje već da radi ono što joj Beograd kaže. Jel tako il nije?

Vuk

pre 11 godina

@ Modesty

Da li u te ustrasene vojnike JNA s ptsp-om ubrajas i one pijane cetnike koji divljaju po ulicama do temelja razrusenog Vukovara i ubijaju ranjenike iz bolnice?

karaburma

pre 11 godina

@rajko.... ako vec konstatujes da je general Perisic pomagao vojsci RS-a i da se borio protiv Hrvata i Bosnjaka, moze jedno pitanje!? Zasto su svi generali iskljucivo pomagali RS a konstruktivno telo te iste JNA su cinili, po ustavu, i drugi narodi?

Laza

pre 11 godina

Kriv je za provaljenu špijunsku aferu.
Zato ga neće pustiti ni slučajno, zato će da trune.
A ne zbog onoga za šta mu se na papiru sudi.

Петар Миловановић

pre 11 godina

On je osuđen zbog pomaganja i za podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH 1993-95 i raketnih napada na civile u Zagrebu u maju 1995.
А када ће политичари и војни врх земаља НАТО-пакта да одговарају за убиства цивила и разарање градова и села у Републици Српској Крајини, Републици Српској и Србији?? Двадесет и четири земље НАТО-пакта кренуле су 1990. године на нас србе и рат је трајао до 1995. годинек, када је потписан Дејстонски мировни споразум! То је био први пут у историји те одбрамбене организације да започне безразложни рат против срба у срцу Европе, да разори у крви и пламену државу СФРЈ оснивача Уједињених нација! И за то треба да одговарају сви ти евроамерички зликовци од најнижег до највишег ранга! Генералу Момчилу Перишићу хвала што је спашавао србе од покоља повампирених усташа, муслимана и евроамеричких фашиста-нациста! Рат против Србије 1999. године натовци су започели мучки и изненада без одобрења Савета безбедности УН и за то треба да буду осуђени на смрт сви који су у њему учествовали. Генерал Момчило Перишић је издао србе на Косову и Метохији и своју државу, па су шиптари скоро добили рат. Слободан Милошевић је сменио Перишића, јер је још тада радио за натовце, па је са доласком Небојше Павковића и Владимира Лазаревића шиптарски башибозлук поражен за 24 сата. Увидевши да ће њихова пешадија бити скроз поражена, НАТО-вци започињу бомбардовање Србије (измишљени масакр цивила у селу Рачак). Исход знамо, окупација Косова и Метохије!

mrki

pre 11 godina

Trebaju mu odrezati j... jer je amerima izdavao tajne podatke misleci da ga nece optuziti. Posle presude ce videti da se uvek ne isplati biti izdajica svoje drzave i naroda.

nesa

pre 11 godina

Perisic nije kriv za nista zasta ga hag optuzuje ali daj boze da mu ne povecaju kaznu i to samo zato sto je srbin.To je valjda svima jasno. Kriv je sto je bio saradnik SAD ali za to treba da odgovara pred sudom u srbiji.

Tiski cvet

pre 11 godina

Ruku na crce nikome od naših junaka nije ni bilo mesto tamo. Ako se o nešto ogrešio, ogrešio se o ovaj narod i ovu zemlju. Drago mi je da je bar on pušten, a ako je kriv za nešto neka odgovara svojoj zemlji.

Svitac 13

pre 11 godina

To da li je on odavao neke informacije, treba da utvrdi naše sudstvo. Mene više brine njegovo puštanje iz Haga. Posle toliko osuđenih Srba, koji su krivi celoom svetu, sada baš da oslobode jednog našeg. Sumnjam da se iza toga opet krije neka EU začkoljica.

Planinac

pre 11 godina

Haški tribunal pokušava na kraju mandata da spere sa sebe sramotu koji je činio više od jedne decenije i da opravda svoje postojanje.Od presude na 27 godina do oslobađajuće presude, eto takav raspon nepravde ili bolje rečeno "haške pravde" je činlo to telo NATO pakta i svemoćnih amera.Perišiću nije trebalo ni da sudi taj sud ali njegovo suđenje potpuno otkriva kako i Savet bezbednosti pod komandom Amerike može da se ruga međunarodnom pravu izmišljajući nekakve sudove i druga tele za davanje legaliteta akcijama NATO pakta kakva je bila i bombardovanje Srbije.Takvo ponašanje Saveta bezbednosti predstavlja ruganje svim rezolucijama Generalne skupštine UN kao mi svoji ranijim odlukama i rezolucijama.

retko-mudar

pre 11 godina

Za mene je zločinac zločinac, makar su ovi naši osudjeni. Problem je što imaju još obraza da nešto traže i zahtevaju od javnosti, umesto ušima da se pokriju i pokaju pred Bogom i narodom. Zna se od uvek da se rat, iako najveća nesreća, može voditi na dva načina, časno i nečasno. U ratu učestvuješ ili kao vojnik ili kao zločinac. Pošteno je ulagati proteste jer drugi nisu osuđeni ali tražiti oslobođenje ,,naših'' osuđenika ne vidim šta nama dobrog donosi. Neka sedne neko normalan mirne duše pored čoveka odgovornog za smrt nedužnih civila pa iskreno da kaže da li nema veze jer je ubijao ljude druge nacionalnosti. U svakom slučaju, tužno.

Srb

pre 11 godina

Nažalost osudiće Momčila :(, jbg izgubili smo ratove, moramo da stisnemo zube opasno, kao Madjari 1918! (Učimo od njih). Perišić svojim izgledom i ponašanjem najviše liči na pravog Srbina, gospodin čovek, a ne k'o ovijeee patriJote gologuzani.

rajko

pre 11 godina

Momčilo Perišić,pomagao logistički Vojsci Republike Srpske i Vojsci Republike Srpske-očekivano i najprirodnije da pomaže svoj narod u nevolji,ratu,a svako ko je činio zločine neka odgovara.Kakve veze Iran,Turska,USA ima sa tzv . Armijom BiH pa su ih pomagali vojno i preko crvenog krsta,a direktno da i ne spomninjemo,a da Srbija i njena vojska ne pomaže svoje sunarodnike preko Drine. Za mene je Momčilo Perišić častan vojnik-general srpski koji i ako bude osuđen od Haškog nazovi suda biće još jedna potvrda licemerja zapada i duplih standarda u odnosu na srpske žrtve,osuđenike,pravo Srba da ostanu u SFRJ,pravo da se brane i ne dožive genocid kakav su doživeli u drugom svetskom ratu od Ustaške države i njenih poklonika (preko 90 % populacije muslimana i hrvata je bilo u ustašama).Zar to sve nije dokaz da su Srbi obespravljeni,kao državotvorni narod u Hrvatskoj i BiH ,nije bilo konsenzusa prema ustavu potrebnog za odluke o izlasku iz SFRJ,pa omolim Vas ne bi bio nijedan Srbin 1945 zaHrvatsku u avnojevskim granicama da su znali za podmukle planove koji su se realizovali 1991,zašto Lika,Kordun,Banija i severna Dalmacija u RH nisu bile pokrajine,tu je preko 80% srpskog stanovništva ,ali srpsku naivnost su iskoristili da bi na etnički srpskim prostorima gradili svoje države. I Sad Momčilo ili neko drugi nije smeo da pomaže svoj narod u odbrani svojih prava. Zašto? Bolje to razumeju sudije sa Malte,USA,Kine,Madagskara i sl!!!!

modesty

pre 11 godina

Ovako mi tretiramo nase heroje. Ja se secam jako dobro kako je sve bilo tada. Izdaja hrvatskih i slovenskih vojnika je zanemela celu vojsku. Toliko su bili naivni i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Prica se sada da je JNA preostro reagovala. Ne, JNA nije reagovala na vreme. Cekali su na objasnjenje zasto bi njihovi drugovi uradili tako nesto, mora da ima razloga, sve samo da ne bude rata. To je bio opste prisutan stav srpskih vojnika, naroda a i politicara, ko se seca kako je u stvari bilo (a ne ove bajke koje se propagadno serviraju sa zapada).
Tada se u Zagrebu nije moglo otici na niti jedan sastanak politickog vrha bez da su tamo prevodioci Nemackog i Engleskog sedeli dok su se ovi dogovarali sa strancima. Svaki dan na tv su isle pretnje Srbima, na ulici se cula ustaska retorika svugde. Srbi su bili prestravljeni, sve samo ne opet 1941-va.
Mladi vojnici su dolazili ranjeni i unezvereni, sa granatama u sakama, na VMA, sta su doziveli i videli od Hrvata. Borba u Vukovaru je za dosta momaka zavrsila na psihijatriji, sa teskim ptsp-jem. Srpska deca potpuno seda su dolazila u Srbiju, nema od straha. Franjo je negirao genocid u Jasenovcu i NDH dok je sve vise srpskih civila nestajalo.
I ljudi kao ovaj covek su se borili za opstanak nevinih ljudi, protiv pravih agresora na tlu Jugoslavije. I mi se sada njih stidimo (verbalno) a znamo da skoro svo i srcu osecamo zahvalnost za sta su uradili i sram sto smo ih ovako ostavili na cedilu. Dokle?

Krepko

pre 11 godina

Kada bih mogao na kantaru da izmerim krivicu Perisica i Gotovine, siguran sam da bi prevagnulo na stranu ovog drugog i to do kraja.
Gotovina oslobodjen jer tako zele veliki...
Nema iznenadjenja bice osudjen uostalom Srbin je...

Presuda.

pre 11 godina

Koje je nacionalnosti?
Nije bitno.

Koje je boje koze?
Nije bitno.

Da li je i koje veroispovesti?
Nije bitno.

... da li je cinio zlocine?
NIJE BITNO.

Da li se borio za nekog ko nije saveznik Zapada, ili, jos gore, koga je isti taj Zapad odabrao za neprijatelja?

Bitno je.
Kriv je.

Петар Миловановић

pre 11 godina

On je osuđen zbog pomaganja i za podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH 1993-95 i raketnih napada na civile u Zagrebu u maju 1995.
А када ће политичари и војни врх земаља НАТО-пакта да одговарају за убиства цивила и разарање градова и села у Републици Српској Крајини, Републици Српској и Србији?? Двадесет и четири земље НАТО-пакта кренуле су 1990. године на нас србе и рат је трајао до 1995. годинек, када је потписан Дејстонски мировни споразум! То је био први пут у историји те одбрамбене организације да започне безразложни рат против срба у срцу Европе, да разори у крви и пламену државу СФРЈ оснивача Уједињених нација! И за то треба да одговарају сви ти евроамерички зликовци од најнижег до највишег ранга! Генералу Момчилу Перишићу хвала што је спашавао србе од покоља повампирених усташа, муслимана и евроамеричких фашиста-нациста! Рат против Србије 1999. године натовци су започели мучки и изненада без одобрења Савета безбедности УН и за то треба да буду осуђени на смрт сви који су у њему учествовали. Генерал Момчило Перишић је издао србе на Косову и Метохији и своју државу, па су шиптари скоро добили рат. Слободан Милошевић је сменио Перишића, јер је још тада радио за натовце, па је са доласком Небојше Павковића и Владимира Лазаревића шиптарски башибозлук поражен за 24 сата. Увидевши да ће њихова пешадија бити скроз поражена, НАТО-вци започињу бомбардовање Србије (измишљени масакр цивила у селу Рачак). Исход знамо, окупација Косова и Метохије!

Laza

pre 11 godina

Kriv je za provaljenu špijunsku aferu.
Zato ga neće pustiti ni slučajno, zato će da trune.
A ne zbog onoga za šta mu se na papiru sudi.

mrki

pre 11 godina

Trebaju mu odrezati j... jer je amerima izdavao tajne podatke misleci da ga nece optuziti. Posle presude ce videti da se uvek ne isplati biti izdajica svoje drzave i naroda.

Percik

pre 11 godina

@ Modesty

Svaka ti čast, ovo što si napisao i na ovakav način iskontruirao je bolje od onoga što su na RTS-u radili 90-ih. Sve je tu, jadna JNA, ustrašeni vojici s PTSP-om, zbunjena heroji u komandi JNA u Beogradu kojoj ništa nije jasno, strani prevoditelji (najvejrojatnije Njemci), povamperini Hrvati, ustaše na sve strane, 1941.g. svima u mislima, Jasenovac službeno maknut sa karte Hrvatske, ma kao da si me vratio u te dane.

Baš prava šteta što JNA nije krenula još ranije da ravni sa zemljom gradove po Hrvatskoj. Pa nija ta JNA bila tu da bude vojska svih građana te zemlje već da radi ono što joj Beograd kaže. Jel tako il nije?

nesa

pre 11 godina

Perisic nije kriv za nista zasta ga hag optuzuje ali daj boze da mu ne povecaju kaznu i to samo zato sto je srbin.To je valjda svima jasno. Kriv je sto je bio saradnik SAD ali za to treba da odgovara pred sudom u srbiji.

Vuk

pre 11 godina

@ Modesty

Da li u te ustrasene vojnike JNA s ptsp-om ubrajas i one pijane cetnike koji divljaju po ulicama do temelja razrusenog Vukovara i ubijaju ranjenike iz bolnice?

karaburma

pre 11 godina

@rajko.... ako vec konstatujes da je general Perisic pomagao vojsci RS-a i da se borio protiv Hrvata i Bosnjaka, moze jedno pitanje!? Zasto su svi generali iskljucivo pomagali RS a konstruktivno telo te iste JNA su cinili, po ustavu, i drugi narodi?

Planinac

pre 11 godina

Haški tribunal pokušava na kraju mandata da spere sa sebe sramotu koji je činio više od jedne decenije i da opravda svoje postojanje.Od presude na 27 godina do oslobađajuće presude, eto takav raspon nepravde ili bolje rečeno "haške pravde" je činlo to telo NATO pakta i svemoćnih amera.Perišiću nije trebalo ni da sudi taj sud ali njegovo suđenje potpuno otkriva kako i Savet bezbednosti pod komandom Amerike može da se ruga međunarodnom pravu izmišljajući nekakve sudove i druga tele za davanje legaliteta akcijama NATO pakta kakva je bila i bombardovanje Srbije.Takvo ponašanje Saveta bezbednosti predstavlja ruganje svim rezolucijama Generalne skupštine UN kao mi svoji ranijim odlukama i rezolucijama.

Tiski cvet

pre 11 godina

Ruku na crce nikome od naših junaka nije ni bilo mesto tamo. Ako se o nešto ogrešio, ogrešio se o ovaj narod i ovu zemlju. Drago mi je da je bar on pušten, a ako je kriv za nešto neka odgovara svojoj zemlji.

Svitac 13

pre 11 godina

To da li je on odavao neke informacije, treba da utvrdi naše sudstvo. Mene više brine njegovo puštanje iz Haga. Posle toliko osuđenih Srba, koji su krivi celoom svetu, sada baš da oslobode jednog našeg. Sumnjam da se iza toga opet krije neka EU začkoljica.