Nedelja, 24.02.2013.

21:45

"U aferi o mleku sve sumnjivo"

Gosti Utiska nedelje su ocenili da u aferi o mleku ima svega pomalo, ali i dosta politike. Bivša ministarka Ivana Dulić Marković kaže da je sve sumnjivo.

Izvor: B92

"U aferi o mleku sve sumnjivo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Gricko

pre 11 godina

Država treba da stane iza toga!? Pa hajde onda da odgovornost snose i oni koji su donosili zakone u vezi sa proverom svih namernici!? I oni koji su postavljali ljude koji vrše kontrolu!? Sada Vam je kriv ministar koji je tu 7 meseci a šta ćemo sa onima koji su bili pre njega!?

Raša

pre 11 godina

Afera o mleku je nametnuta da se skrene pažnja sa važnijih stvari i to pokušaj da se zasene uspesi Aleksandra Vučića na međunarodnom planu.

NIKICA NIKINCI

pre 11 godina

Sve bi se ovo izbeglo da se odmah posle berbe izvršila analiza kukuruza i sprečile velike kompanije poput Viktorija grupe i MK Komerca da prodaju kukuruz seljacima. Ali to tada nije odgovaralo Miliji Baboviću koji je inače blizak DS-u, ali mu danas odgovara, jer bi rušenjem vlade zaustavio istrage koje neminovno vode i do njega, a Ješiću kao opozicionom političaru, normalno da sve to odgovara, jer pokušava da izazove nove izbore.

Jos jedno resenje

pre 11 godina

@(IMA RESENJA, 25. februar 2013 11:11)
Ne samo to, nego i upotrebom sargarepe,celera i persuna se unistava aflatoksin u nasem organizmu.

jovandeka babić

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate
(šampion, 25. februar 2013 09:23)
Država da bi postojala mora da ima vlast (izabranu uglavnom). A vlasti se razlikuju između sebe po učinku! Učinak ove prethodne preživljavamo, ovu sadašnju tek procenjujemo!

IMA RESENJA

pre 11 godina

Ljudi, manite se svađe. Aflatoksina će uvijek biti u kukuruzu i ostalim žitaricama. Zapadnjačko mleko ima 0,05% aflatoksina zahvaljujući tome što recepturi za proizvodnju stočne hrane obavezno stavljaju bentonit, prirodni alumosilikat koji apsorbuje i veže otrove i vlagu. Pa mi ga koristimo u vidu tabletica za odstranjivanje teških metala iz organizma. Predlažem da se umesto svađa u recepturu obavezno uvede bentonit i šproblem je rešen. U Hrvatskoj su imali fabriku bentonita koja je pred zatvaranjem, ali zato u Bosni, RS možete naći najkvalitetniji bentonit koji uopšte nije skup.

Anjica

pre 11 godina

Postavlja se pitanje zašto političari imaju potrebu da " sami sebi skaču u usta"!? Koga je prethodna Vlast za 8 godina vladavine smenila a bilo je mnogo gorih "afera"!?

Borislav

pre 11 godina

Kažu da je do povećanog prisustva aflatoksina u mleku došlo kao posledica ishrane stoke lošim kukuruzom, a sve kao posledica velike suše prošle godine u Srbiji. Nije prošla godina bila jedina sušna. Bilo je i sušnijih godina, naprimer 2007, pa se postavlja pitanje zašto “brižni” Ješić nije ispitivao uzorke mleka 2008, kada je na vlast bio DS, pa bi tada dobio iste, ili čak i gore, rezultate nego li danas.

dr. BABOVIC

pre 11 godina

Da bi Vam neke stvari bile jasnije predlažem da pogledate www.agromreza.org.com posebno sa desne strane sajta spisak donatorskih agencija i sve će Vam biti mnogo jasnije.

Dragana Durkovic

pre 11 godina

Svakog cuda tri dana price,svi su zaboravili bombardovanje iako su posledice ocigledne.Sve vise bolesne dece,sa raznim deformitetima i problemima majcesce vezanih za neuroloske probleme.

šampion

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate

Lale

pre 11 godina

Poljoprivredna služba Srbije je potpuno uništena!Umesto nje funkcioniše mutant poznat kao "Agromreža", sastavljena od propalih studenata,stručnjaka sa kalemarskim kursevima i vozača funkcionera G17 PLUS.Nešto malo poljoprivrednih inženjera koje ima ova frankenštajnovska organizacija napravljena od donacija poljoprivredi Srbije nisu u životu izašli na teren, već poljoprivredu vode iz udobnih fotelja kancelarija zakupljenih od para doniranih za uvođenje sistema kontrole hrane za ljude i životinje.Osim toga, zakoni koi regulišu rad inspekcija su prava papazjanija gde se ne zna ko pije a ko plaća, tj. čija je nadležnost šta.

JOVANA

pre 11 godina

Pokušajem rušenja vlade, na ovaj način, DS je još jednom pokazao da ne preza ni od čega, kako bi se dočepao vlasti. DS je pokazao da su ucene sredstvo kojim su oni formirali vladu posle izbora 2008. godine, i da su ucenama pokušali da formiraju vladu i nakon poslednjih izbora. Pošto rušenje vlade nije uspelo plasiranjem afere o Dačićevim kontaktima, sad pokaušavaju u saradnji sa jednim od tajkuna da sruše vladu Srbije plasiranjem afere o mleku.

Dr

pre 11 godina

Tri stvari su u ovoj situaciji nesporne
1. Aflatoksin je kancerogen
2. Aflatoksin je pronadjen u mleku u povecanoj koncentraciji
3. Ispostavilo se da je drzava reagovala zakasnelo
Aflatoksin je kancerogen i u drugim drzavama, nadjen je i u uzorcima mleka u okruzenju.
Ono sto je zabrinjavajuce je to sto su druge drzave zastitile svoje gradjane povlaceci neispravno mleko.
Organi drzave Srbije nisu to uradile.
Ovde treba imati na umu da ovakvo zakasnelo i pogresno reagovanje organa Srbije nije ni prvo a nece biti ni poslednje ako politicari nastave da nam priredjuju pozoriste umesto da rade svoj posao.
Postavlja se pitanje ako drzava na ovakav nacin se odnosi prema svojim gradjanima da li bi i gradjani trebali da preispitaju svoj odnos prema drzavi. Kazem drzavi jer vremenom menjale su se partije na vlasti a odnos drzave prema njenim gradjanima nije se promenio. Zivot gradjana za drzavu Srbiju je veoma jeftin. To je ono sto je zabrinjavajuce.

GAJA

pre 11 godina

Nije ni jasno zašto je pre neku godinu toliko drastično smanjena dozvoljena koncetracija aflatoksina u mleku sa 0.5 na 0.05 i kome bi to išlo u korist, kada u drugim državama i jačim i razvijenijim je to ostalo na 0.5.

Glasinac

pre 11 godina

Sve je sumnjivo , sve je politika i sve preko leđa građana. Ovu aferu treba da ispitati do kraja i da za to neko odgovara. Znajuću u odlučnost Vučića ovo neće ostati nerazjašnjeno.

mistral

pre 11 godina

Ako i malo razmišljamo ova situacija nije sad nastala ove sirote krave jele istu hranu i pre godinu dana gde je onda bio g. Ješić? Zašto se onda ćutalo? Umesto da odgovori na ova i slična pitanja ide u Ameriku .

Eto

pre 11 godina

Nisam iznenadjen ovim sa mlekom. Nasa industrija hrane je u jadnom stanju ne 20 vec preko 60 godina. Malo ko zna da srpska industrija hrane nije napravljena u SFRJ vec u Kraljevini. Uspesne industrije hrane(pogotovo konditorska) su otete posle II rata. Neke su uspele da opstanu sa kvalitetom ali je vecina propala. Upropascen je tadasnji srpski seljak kroz 2 metode. Formiranje velikih drzavnih gazdinstava koji su bili primer poljoprivrednog neuspeha kao i otimanje i podela zemlje od onih koji su pre rata imali i dodela istog siromasnim slojevima koji nisu znali kako da to ispravno obradjuju. Primer: pre 70 godina su mogao da postavis sto u prosecnoj srpskoj stali i da tamo rucas, krave nisu smrdele vec su prane i ciscenje i one i oko njih. O danasnjem stanju srpske stale necu da pricam posto sam bio u nekoliko. Samo preporucujem visoke gumene cizme.

nidža

pre 11 godina

A i u emisiji je bilo svega po malo: stručnjaci su govorili o struci a političari o politici. Najgore je što su i jedni i drugi ostali nedorečeni. A sve po sistemu "da opravdam svoje propuste". I ponovo su paori ostali na cedilu!

Goran

pre 11 godina

Naravno da se mleko koje ide u prodaju mora kontrolisati, ali je očigledno da je ovo iz političkih razloga preuveličana afera, jer ne postoje razlozi za toliku buku, zbog toga što bi ovo isto mleko po standardima SAD i nekih zemalja EU, a i po standardima Srbije do pre 2 godine, bilo potpuno ispravno, jer je u ovim zemljama, a i u Srbiji do pre 2 godine bila granica od 0.5 mikrograma aflatoksina u mleku, pa ako Amerikanci ili građani nekih zemalja EU mogu da piju mleko sa ovolikim prisustvom alfatoksina, mogu i Srbi, i ako nama nije smetalo toliko prisustvo aflatoksina u mleku do pre 2 godine, ne vidim razloga da se sada diže ovolika buka. Dakle nije uopšte sporno da se mora poštovati ova granica od 0.05, ali nema razloga za toliko dizanje prašine, i jedini razlog za toliku buku je politička borba i želja nekih tajkuna da ovo iskoriste za ostvarenje nekih svojih ličnih interesa, skrivajući se iza tobožnje brige o građanima Srbije.

mi

pre 11 godina

Sram vas bilo. Vi ste nesposobnjakovici. Sramota me je od drzavnih sluzbi. Ej bre ta analiza se vucara danima... Jedino mleko koje je moje dete pilo je od moje zene tj. njegove majke. Ja imam 52. god. i popio sam 100 litara mleka od kad znam za sebe. Zivicemo i bez mleka i bez stoke koja nas vodi. Cozdra i zdravo mi bili

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta je sledece u Tajkuneriji,sem jurnjave iz afere u aferu?Radna meste,boljitci, koje ce proisteci iz kampanja-obecavalica kurtamurta, da se docepaju kancelarija a preko njih za sebe benefita i ostalih poslastica, jer valja im se docepati sveka sto su nam Dede i Pradede ostavile posle golgota i ratova.Teritorija nam se smanjuje.Normalno,kada umesto tajkuna nemamo vojsku i tenkove,pravnu drzavu za sve podjednaku ,nego improvizorijum u kome j l z....

Dača

pre 11 godina

Sada niko neće kupovati mleko i mlečne prerađevine zato jer vam to kažu političari. Da vam kažu skočite u bunar vi bi skočili. Pa moje domaćinstvo zadnjih XY godina proizvodi mleko, zar moram da vam kažem da je sve isto u ishrani goveda zadnjih 100 godina?! Ako je mleko danas kancerogeno, onda je oduvek tako... Mi na selu ga trošimo u ogromnim količinama i zdravlje nam je ok, Bogu hvala... Kako ste navni, tuga jedna. Mislite svojom glavom... Šta se valja iza brda?!

Djuro

pre 11 godina

Demokrate, preko Gorana Ješića, na mala vrata pokušavaju provući distributere genetski modificiranog brašna pa poturaju ovu priču o mlijeku. Krenulo se od mlijeka a krajnji je cilj kukuruz, što dalje implicira da treba uvoziti kukuruzno brašno.

V.J

pre 11 godina

Dobro je ,,bar se vidi da se zakuvalo,,,konacno se budimo i nije nam sve jedno ,,nema vise unazad ,,,ovako je trebalo da bude od pocetka 2000 g. ,,,

Josipa

pre 11 godina

@ (bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Gospodin Jesic je bio zaduzen u Vojvodini .Zar nisu zaposlili onolike agronome - savetodavce,da savetuju i oboliza poljoprivrednike. Sta su oni radili i za sta su bili zaduzeni ? zasto se nije radila kontrola na njivi tj.analiza kukuruza ,a to se radi i praktikuje vise puta dok je kukuruz jos na njivi ? Mozda i jesu ,ali su prikrili analize ! I nemoj te molim Vas da govorite da je u to vreme SNS bio vec na vlasti u vreme kad je potrebno uraditi analize na njivi dok je zasad kukuruza u rastu.

Savetodavce treba ispitati isto po tom pitanju bez obzira sto vise nisu zaposleni !

ENA

pre 11 godina

Imaju li oni svoju analizu i sloju labaratoriju?To što oni piju ne znači i da ostali treba to da rade.Pije i ministar na svoju odgovornost.

bora

pre 11 godina

posle ove emisije nisam siguran u ispravnost svih fabrickih preradjevina za ljudsku ishranu.nije cudo kada su srbi najbolesnija nacija u evropi od teskih bolesti.

milk

pre 11 godina

Ma nije im proslo ono sa bananom ,pa su presli na mleko...Vole ljudi milk sejk od banana,misle da ce tako da se vrate na vlast...Stvarno mastovito...

Kenedi 661

pre 11 godina

Sve je to ispolitizovano. Očigledno je da postoji lobi koji forsira ovu priču, sve u cilju da Srbija počne da uvozi mleko koje nije ništa boljeg kvaliteta od domaćeg.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Odlukom Republickog ministarstva za poljoprivredu, Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu su oduzete sve ingerencije u oblasti istrazivanja kvaliteta namirnica, pa i mleka. Zato se Goran Jesic u strogo poverljivom pismu Knezevicu, gde mu ukazuje na lose rezultate analize mleka (upravo da ne bi stvarao paniku), potpisao kao inspektor Jesic (kao agronom diplomirao je na kvalitetu mleka), a ne kao Sekretar za poljoprivredu. Radikali, jel' vi mozete ovo da shvatite, ili sam vas precenio?

PINK

pre 11 godina

Videcemo jos daljom istragom da li je afera oko mleka jedna velika "laz" koja je plasirana u medijima,ili je stvarno to tacno....ukoliko je istina,neko ce morati da snosi posledice,ali isto tako,ako je sve ovo velika laz,sto mi je onako najlogicnije,oni ce morati da snose posledice za ovo,svi znamo koji su,ne moram da ih napominjem.

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Ova supstanca je u odredjenom procentu uglavnom prisutna, ali je problem kada je to iznad odredjene granice, tako da je ovo pokusaj zamene teza. I ne vidim sta je tu Jesic krio, ili kako biste Vi rekli "krijo" do sada, on je, inace, u prethodna dva mandata bio predsednik opstine Indjija. Utisak nedelje za mene je ovaj gospodin koji kaze da 60 inspektora kontrolise mleko po Beogradu, da zna da to nije dovoljno, pa se uzda u gradjane koji bi trebalo sve sumljivo da prijave preko info centra! Iako je od SNS vojnika, mnogo je. Prevazilazi i Knezevicevo mleko je dobro (ali smo ipak po neko povukli iz prodaje)- mleko ce biti dobro za sedam dana- mleko je, ipak, dobro. I naravno, kriv je Jesic sto je to izneo u javnost, jer uvek su krivi oni koji prijave pozar, a ne oni koji su ga izazvali, zar ne?

Sid

pre 11 godina

@Fletch

Eto, da su ljudi ocutali, sto me zaista ne bi cudilo, ne bi bilo ni Jesica niti bilo koga, nasa deca bi? ili ne bi se trovala ...Nisu precutali i hvala im!

Trag profita+Šabićev zakon

pre 11 godina

Dobra emisija, ali niko nije postavio, niti odgovorio na dva veoma bitna pitanja:

1) Ko sve ima (ili će imati) najveću finansijsku korist od ove afere?

2) Ko je sve jesenas i zimus (sve do pre 7 dana) imao najveću finansijsku korist od umešavanja buđavog kukuruza u stočnu hranu?

Osim toga, država bi, konačno, trebalo da odgovori na dva veoma konkretna pitanja i prekine lanac nagađanja, politizovanja, spinovanja, itd:

1) Koliko ukupno ima proizvođača mleka (mlekara) u Srbiji, koliko ukupno ima vrsta i pakovanja mleka, i koliko je i kojih uzoraka u poslednjih 7 dana alanlizirano, kao i koji su rezultati svih tih analiza i u kojim laboratorijama?

2) Isto kao prethodno, ali za stočnu hranu.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bivši najuspešniji Gradonačelnik u Srbiji je po vama patriJotama uništio poljoprivredu Hrvatske, BiH, Crne Gore....Kad bi ste čuli za Inđiju da nije bilo njega? Svaka čast na pameti, koju nam pokazujete. Da ponovim o rečima Gospodje Ivane Dulić-Marković, pošto mi malo pre ne objaviše: Gospodja koja drži Đinđićevu sliku u Koštuničinoj Vladi i koja, po padu te odbije da uđe u sledeću, kao ministar za omladinu i sport, samo da bi ostala u fotelji (prihvatila je ona balerina, dotadašnja zam. min. VJ) za svaku izgovorenu reč, kod mene uživa poštovanje i poverenje. SVE ostalo su radikalske gluposti i birokratska zataškavanja.

VUK KARADŽIĆ

pre 11 godina

"Ja ne lobiram, ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

Dragan

pre 11 godina

Da li neko može da mi objasni (iskreno pitam, ne zanima me politika nego činjenice) kako to da mleko južno od Beograda (uz izuzetak niške mlekare) nema povećanu koncentraciju aflatoksina? Da li je tolika razlika u klimatskim uticajima između Vojvodine i Mačve s jedne strane i istočne, zapadne i južne Srbije s druge strane? Još jedno zanimljivo pitanje koje se niko od novinara nije setio da postavi: kako to da je veća koncentracija aflatoksina u dugotrajnom mleku od onog u svežem mleku (od koga se dugotrajno mleko pravi)? Sveže mleko je bliže sirovom, a dugotrajno je obrano i pasterizovano valjda?

Pica i zica

pre 11 godina

@(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59) djuro brate,sto si toliko nerazuman?
Nemamo sisteme za navodnjavanje,pa je zakon neprimenljiv kao i parametri.
Mleko takvo je pila i tvoja baba,deda,majka,otac i zena i ti,tasta i ostali i to decenijama(60 godina minimum.)
Jesic je isplanirao preko Viktorije Grupe da dodje do jos malo kvadrata,na identican nacin kao i TQ.
Moje babe su dozivele na cvarcima,kobajama,sunkama,dimljenim butkicama i mlekom 93 godine,a druga 83,pa je problem mleka poprilicno retardiran.
jesic je bio funjara ne samo u kvadratima,vec za predizbornu kampanju je prisilio radnike da kredite podignu radnici,kako bi prikazao "SLOVENACKE INVESTICIJE",pa je radnicima banka sela na grbacu,a isti Jesic se prave caknut.
Munje DS-a postaju smesne o "brizi o zdravlju" pa je upravo za vreme njihove vladavine zdravstvene usluge postale skupe.

Važno je da Kneževića i SNS ne prozivate!

pre 11 godina

"Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.
(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59)"

"krijo"?? Gospode Bože! Jel' treba da pogađam da ste članovi SNS-a? Ne moram ni da pogađam da ste njihovi glasači, odaju vas "moralne" crte! CRTAJU vam ljudi ovde u komentarima DANIMA i ništa vama nije jasno! Nisu vam jasne elementarne stvari oko toga gde živite, nije vam jasno koliki ste balvani sa tim idiotskim provokacijama! KOLIKO PUTA STE OVIH DANA ČULI I PROČITALI da je do prošle godine dozvoljeni nivo aflatoksina bio 10 puta veći od trenutno dozvoljenog?! Ako neko kaže da u mleku ima aflatoksina godinama, to ne znači da ga je bilo iznad dozvoljene granice. Jel' tako?! Ma ne nije, to je neka zavera što sam sad napisao, to ja samo želim da oborim vladu SNS koja se tako hrabo bori protiv korupcije i ringe ringe raja i sve!

Isti ovakvi likovi, iz SNS-a, su jesenas, kad je Ješić upozoravao na zatrovan kukuruz - DOK JE BILA BERBA, RADIKALI! - pljuvali i vređali najpre Ješića, pa sve ostale razumne ljude, da bi se sada ponovo pravili blesavi i prozivali Ješića što nije reagovao! I tad i sad su se "brinuli" za Srbiju i srpske seljake!

Dulićka mora na robiju!!

Milic

pre 11 godina

Sad se ja pitam ,ako na zapadu je skoro sva hrana perfektna zasto oni imaju mnogo veci broj alergija nego mi u srbiji.Evo i mog odgovora : imuni sistem u organizmu kada nista ne radi (kada je hrana i okruzenje idealno cisto nego sto je u prirodi) on pocinje da od malih problema pravi velike probleme odnosno alergiju.
Svako odaljavanje od prirodne ishrane ima svoje konsekvence po zdravlje coveka

Slobodan

pre 11 godina

Stvar je jednostavna-ako je država propisala koliko toksina mmože biti u mleku onda ona to mora da poštuje i da to obezbedi. Dakle, Ministarstvo poljoprivrede, ma ko sedeo u njemu je dužno da to i sprovede. Zakon je zakon-zašto ste ga doneli ako ne možete da ga sprovedete.Ako ga ne sprovodite-ne poštujete samu državu. Sve ostalo je politika od koje stradaju građani. Svi komentari van ove relacije su besmisleni.

Dzoni

pre 11 godina

Onaj gledalac je lepo rekao..Dulic Markovic sada kritikuje druge a dok je bila ministarka i u celoj evropi bila granica bila 0.05 njoj ceo mandat nije smetalo sto je kod nas 10 puta veca granica niti se tad ikad zabrinula za zdravljenja gradjana dok sedela u fotelji i odlucivala o tome..nije cak nikad ni pomenula to gradjanima.

čekajući Godoa

pre 11 godina

Zašto je gospodin Ješić ćutao o ovome kad je to znao od mnogo ranije. Po čijem zadatku je sada izneo podatke kada je izneto da se u Srbiji već duže vreme pije aflatoksično mleko. (reče lepo Oljin gost)

Darko

pre 11 godina

@Dejan Dikić
savetujem ipak da se manete Wikipedije kada su ovakve ozbiljne stvari u pitanju. Podatak o 20 ppb (ili 20 mikrograma po litru) iz one tabele je previše optimističan i odnosi se kao granica za krave koje daju mleko, a ne mleko za ljudsku ishranu. Evo ozbiljnih linkova:

http://www.uaex.edu/Other_Areas/publications/PDF/FSA-4018.pdf
http://www.ansci.cornell.edu/plants/toxicagents/aflatoxin/aflatoxin.html

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jesic ranijih godina nije pominjao prisustvo aflatoksina ,i ja kao grdjanin nisam imala pojma za taj toksin.Sta se sad promenilio?Pa promenila se vlast,koja Jesicu ocigledno smeta,pa je sad progovorio.Sve mi je to jasno,ali mi nije jasno kako je mogao da smisli takvu farsu,koja je nanela ogromnu stetu Srbiji.

Aleskandra

pre 11 godina

Naravno da je u ovoj aferi puno politike, kada se sve vrti oko političara i njihovih fotelja, a apsolutno ništa oko građana. Mi smo pijuni političara koji služe njihovoj svrsi.
Onog momenta kada je uopšte postavljeno pitanje o štetnosti mleka, trebalo je da se pristupi tako da svi zajednički, koji imaju moć da nešto menjaju - menjaju. Ne da prebacuju odgovornost sa jednog na drugog.
Mene zbunjuje ova vlast, nisu dali ni jedan jedini argumentovani odgovor, sve je u stilu "mož da bude, a ne mora da bidne". Narod i dalje nema jasan odgovor kada i kako će dobiti ispravne namirnice. Veoma neozbiljan pristup problematici.

XXX

pre 11 godina

Uvozićemo mleko iz Nemačke do 0.05 po ceni od 80 dinara a naše do 0.5 izvoziti u Rusiju po 40 dinara umesto da naše ovde prodajemo po 60 dinara.Ovo je čist dogovor Nemačke i Rusije.

sah mat

pre 11 godina

@kako se samo brukate pa to je uzas, 24. februar 2013 22:52
Ja nisam SNS,ali se usudjujem da kazem da je setva kukuruza uradjena u vreme DS-a.Dok je susa vladala i dalje je bio DS na vlasti.
Vama iz DS,LSV,LDP je racun da polozite ali precizno:
-koliko ste urusenih kanala za odvodnjavanje i navodnjavanje procistitli?
-koliko ste kilometara novih kanala sagradili?
Ovde je u pitanju pokrajinska nadleznost,a ne republicka,jer su u pitanju tokovi III i IV kategorije.
SNS da odgovara ministar koji nema pojma o cemu se govori jer je nestrucan
A lobisticke firme da se procesuiraju za sabotazu,drzavno-privredni udar i da im se konfiskuje i klozet u poslovnicama,posedima,dakle sve.
Tu pre svega mislim na Viktorija Grupu,vlasnike,suvlasnike,svalere i svalerke.

Oskar Kokoska

pre 11 godina

Mogu reci da je od bombardovanja sve zatrovano...Nema nama tu neke pomoci...Dizu frku ni oko cega zarad ubiranja nekih politickih poena...A na narod niko ne misli...

Dejan Dikić

pre 11 godina

Da li je iko od gostiju - "velikih stručnjaka" pročitao bar stranu na wikipediji, o aflatoksinu?
http://sr.wikipedia.org/sr/Aflatoksin
Sve u svemu, kao i za svinjski i ptičiji grip - trese se gora a rodiće se...???

Kozmo

pre 11 godina

# Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!
(bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Prvi put da se sa tobom slozim,ali si izostavila i Gorana Jesica koji nije analizirao kukuruz,a na pokrajnskom nivou je to morao da radi.Sam se izleteo da je inspektor.Ako je imao ovlascenja za mleko,onda je ovlascen i za kukuruz i sve ostalo.
Kukuruz se sasusio u vreme DS-a jer nema sistema za navodnjavanje,a za to (J&K) su obojica odgovorni jer su vodili lokalne samouprave i sistemi za navodnjavanje su iskljucivo ingerencija lokalnih samouprava(APV i opstina koji su doticni vodili)
PS.Ovo J je Jesic,a K je Knezevic,slucajno je ispalo,ne namerno :-D
Rat J&K se mora okoncati da obojica zavrse u zatvoru zbog pokusaja da se unisti poljoprivreda

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Morali ste da smislite nešto ne možete da podnesete da nam je napokon krenulo da ćemo možda uspeti da rešimo neke od gorućih pitanja kao što su kosovo, legalizacija objekata, investicije i još mnogo toga. Interesujeme da li vam je krivo zato što vi u tome niste uspeli ili zato što neko pokazuje narodu šta sve može da se uradi kada se želi uraditi nešto dobro.

Labud

pre 11 godina

Pa ljudi nije ovo samo nas, nego problem celog regiona. DS-u nista ne verujem, Jesicu verujem. Komentari su kao da ih pisu http://youtu.be/wHEoMpMvz7A

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je predstavljala Dulićka u emisiji? Putokaz za skretanje pravca i istine o tome da mi godinama pijemo sve sem zdravog mleka? "Ubica se uvek vraća na mesto zločina."

sone

pre 11 godina

Nema tu politike bar nije bilo dok se DS nije umesala i htela lake politicke poene da zaradi preko ledja malih proizvodjaca mleka,a sam Jesic je prijatelj Milije Babovica vlasnika Viktorija Grupe koja se bavi uvozom i zgrce miliione na stetu domacih proizvodjaca,tako da tu nema politike osim licne koristi za Babovica.

TROVAČI

pre 11 godina

Da li je poželjno ući u EU da bi nam dali protivotrov. Sve zaraženo, a mi o mleku, koje je najosetljivije. Bežite od Evrope ne osvrćući se. Da li je neko sačuvao naše žito i koštunjavo voće?
Doći će vreme kada će onaj ko se uzdrži i od vode preživeti - čini mi se beše nekakvo proročanstvo.

r7h3l

pre 11 godina

Ovog momenta ne postoji druga stocna hrana, ne postoje druge krave i nema drugog mleka. Na prolece krece nova vegetacija i krave ce jesti novo seno i davati mleko.
Najvaznije je, po meni, da odgovorni odgovaraju i da se sacuva stocni fond. Stocni fond mora dase sacuva zbog toga sto bez njega nema nikakvog mleka, a ako odgovorni ne budu odgovarali dovesce nas do toga da ce zbilja biti zdravija hrana iz kontejnera nego iz prodavnice.

s

pre 11 godina

potpuni promasaj je ovaj utisak nedelje. Uopste nema svrhe da zovete ove ljude koji su na javnim funkcijama jer oni niti su strucni da nesto kazu niti hoce protiv vlade nesto da kazu.

Loly

pre 11 godina

Slušajući stekla sam utisak : da je država namerno pustila zaraženi kukuruz u ishranu , uz konsultaciju "struke" tipa , pa isto je opasno ako je 0,05 ili 0,5 . I takodje , mi ćemo da nestručno da vodimo sve od uzgoja kukuruza do regulacije propisa , a gradjani će to sve platiti , bilo novcem , bilo zdravljem , jedino je bitno da nam rejtinzi skaču , da smo popularni i naravno dobro situirani , još ako dobijemo datum uspehu kraja nema .

jelena jsm

pre 11 godina

Kad već DS toliko brine o zdravlju građana, zašto su ih ostavili bez posla i u dugovima, pa ni to "otrovno" mleko ne mogu sebi da priušte.

kako se samo brukate pa to je uzas

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Helloooo!
Na vlasti je bio SNS ili vam se pamcenje sad skratilo na 48 sati?

dusan

pre 11 godina

Ja licno vise verujem Jesicu nego ministru iz Sns-a.U utisku nedelje se veceras sve jasno videlo,ko ima argumente a ko nema.I ovo nije politicki,vec je ovo trovanje gradjana vec duze vreme a nasa vlada o tome cuti.Vazno je da se mleko odavno prodaje i da mu se dize cena,da se drzava bogati na mleku a deca i gradjani se truju.Sramota.

Radovanovic Zoran

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.

crni domino

pre 11 godina

Rezime emisije: Narode, spasavaj se ko kako moze i ume!
Sve nam je jasno da nista nije jasno sa ovakvom vlasti!
Prvi u Evropi po kancerima, treci u svetu! Neverovatno!
Mozda je za sve kriv gospodin Jesic!
E moj Vucicu, radikalcino bivsa, sta cekas?! Sto ne menjas nesposobne! Hoces da za tvog mandata budemo prvi i u svetu!!?

Петар

pre 11 godina

Не лобира? А чији је стипендиста била? Ако је заборавила , нек се подсети.

bezimena

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!

M012Z

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.

Brat Djura

pre 11 godina

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.

vuja

pre 11 godina

Bivša ministarka,sada priča o mogućoj zaraženoj stočnoj hrani,ja bih je pitala a kakvu hranu odnosno kukuruz su uvozili.Sada krivicu prebacuju na sadašnju vlast a prošla uvozila zaraženu hranu.SM

Vla Dan

pre 11 godina

A najsumnjivija je gdja Dulic,koja je trazila na svom blogu,da se uveze soja za ishranu stoke,a nas kukuruz unisti...monsanto u akciji.

bezimena

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!

crni domino

pre 11 godina

Rezime emisije: Narode, spasavaj se ko kako moze i ume!
Sve nam je jasno da nista nije jasno sa ovakvom vlasti!
Prvi u Evropi po kancerima, treci u svetu! Neverovatno!
Mozda je za sve kriv gospodin Jesic!
E moj Vucicu, radikalcino bivsa, sta cekas?! Sto ne menjas nesposobne! Hoces da za tvog mandata budemo prvi i u svetu!!?

kako se samo brukate pa to je uzas

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Helloooo!
Na vlasti je bio SNS ili vam se pamcenje sad skratilo na 48 sati?

dusan

pre 11 godina

Ja licno vise verujem Jesicu nego ministru iz Sns-a.U utisku nedelje se veceras sve jasno videlo,ko ima argumente a ko nema.I ovo nije politicki,vec je ovo trovanje gradjana vec duze vreme a nasa vlada o tome cuti.Vazno je da se mleko odavno prodaje i da mu se dize cena,da se drzava bogati na mleku a deca i gradjani se truju.Sramota.

Važno je da Kneževića i SNS ne prozivate!

pre 11 godina

"Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.
(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59)"

"krijo"?? Gospode Bože! Jel' treba da pogađam da ste članovi SNS-a? Ne moram ni da pogađam da ste njihovi glasači, odaju vas "moralne" crte! CRTAJU vam ljudi ovde u komentarima DANIMA i ništa vama nije jasno! Nisu vam jasne elementarne stvari oko toga gde živite, nije vam jasno koliki ste balvani sa tim idiotskim provokacijama! KOLIKO PUTA STE OVIH DANA ČULI I PROČITALI da je do prošle godine dozvoljeni nivo aflatoksina bio 10 puta veći od trenutno dozvoljenog?! Ako neko kaže da u mleku ima aflatoksina godinama, to ne znači da ga je bilo iznad dozvoljene granice. Jel' tako?! Ma ne nije, to je neka zavera što sam sad napisao, to ja samo želim da oborim vladu SNS koja se tako hrabo bori protiv korupcije i ringe ringe raja i sve!

Isti ovakvi likovi, iz SNS-a, su jesenas, kad je Ješić upozoravao na zatrovan kukuruz - DOK JE BILA BERBA, RADIKALI! - pljuvali i vređali najpre Ješića, pa sve ostale razumne ljude, da bi se sada ponovo pravili blesavi i prozivali Ješića što nije reagovao! I tad i sad su se "brinuli" za Srbiju i srpske seljake!

Dulićka mora na robiju!!

Slobodan

pre 11 godina

Stvar je jednostavna-ako je država propisala koliko toksina mmože biti u mleku onda ona to mora da poštuje i da to obezbedi. Dakle, Ministarstvo poljoprivrede, ma ko sedeo u njemu je dužno da to i sprovede. Zakon je zakon-zašto ste ga doneli ako ne možete da ga sprovedete.Ako ga ne sprovodite-ne poštujete samu državu. Sve ostalo je politika od koje stradaju građani. Svi komentari van ove relacije su besmisleni.

Radovanovic Zoran

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.

s

pre 11 godina

potpuni promasaj je ovaj utisak nedelje. Uopste nema svrhe da zovete ove ljude koji su na javnim funkcijama jer oni niti su strucni da nesto kazu niti hoce protiv vlade nesto da kazu.

Loly

pre 11 godina

Slušajući stekla sam utisak : da je država namerno pustila zaraženi kukuruz u ishranu , uz konsultaciju "struke" tipa , pa isto je opasno ako je 0,05 ili 0,5 . I takodje , mi ćemo da nestručno da vodimo sve od uzgoja kukuruza do regulacije propisa , a gradjani će to sve platiti , bilo novcem , bilo zdravljem , jedino je bitno da nam rejtinzi skaču , da smo popularni i naravno dobro situirani , još ako dobijemo datum uspehu kraja nema .

Dzoni

pre 11 godina

Onaj gledalac je lepo rekao..Dulic Markovic sada kritikuje druge a dok je bila ministarka i u celoj evropi bila granica bila 0.05 njoj ceo mandat nije smetalo sto je kod nas 10 puta veca granica niti se tad ikad zabrinula za zdravljenja gradjana dok sedela u fotelji i odlucivala o tome..nije cak nikad ni pomenula to gradjanima.

Vla Dan

pre 11 godina

A najsumnjivija je gdja Dulic,koja je trazila na svom blogu,da se uveze soja za ishranu stoke,a nas kukuruz unisti...monsanto u akciji.

Петар

pre 11 godina

Не лобира? А чији је стипендиста била? Ако је заборавила , нек се подсети.

r7h3l

pre 11 godina

Ovog momenta ne postoji druga stocna hrana, ne postoje druge krave i nema drugog mleka. Na prolece krece nova vegetacija i krave ce jesti novo seno i davati mleko.
Najvaznije je, po meni, da odgovorni odgovaraju i da se sacuva stocni fond. Stocni fond mora dase sacuva zbog toga sto bez njega nema nikakvog mleka, a ako odgovorni ne budu odgovarali dovesce nas do toga da ce zbilja biti zdravija hrana iz kontejnera nego iz prodavnice.

Aleskandra

pre 11 godina

Naravno da je u ovoj aferi puno politike, kada se sve vrti oko političara i njihovih fotelja, a apsolutno ništa oko građana. Mi smo pijuni političara koji služe njihovoj svrsi.
Onog momenta kada je uopšte postavljeno pitanje o štetnosti mleka, trebalo je da se pristupi tako da svi zajednički, koji imaju moć da nešto menjaju - menjaju. Ne da prebacuju odgovornost sa jednog na drugog.
Mene zbunjuje ova vlast, nisu dali ni jedan jedini argumentovani odgovor, sve je u stilu "mož da bude, a ne mora da bidne". Narod i dalje nema jasan odgovor kada i kako će dobiti ispravne namirnice. Veoma neozbiljan pristup problematici.

vuja

pre 11 godina

Bivša ministarka,sada priča o mogućoj zaraženoj stočnoj hrani,ja bih je pitala a kakvu hranu odnosno kukuruz su uvozili.Sada krivicu prebacuju na sadašnju vlast a prošla uvozila zaraženu hranu.SM

Dragan

pre 11 godina

Da li neko može da mi objasni (iskreno pitam, ne zanima me politika nego činjenice) kako to da mleko južno od Beograda (uz izuzetak niške mlekare) nema povećanu koncentraciju aflatoksina? Da li je tolika razlika u klimatskim uticajima između Vojvodine i Mačve s jedne strane i istočne, zapadne i južne Srbije s druge strane? Još jedno zanimljivo pitanje koje se niko od novinara nije setio da postavi: kako to da je veća koncentracija aflatoksina u dugotrajnom mleku od onog u svežem mleku (od koga se dugotrajno mleko pravi)? Sveže mleko je bliže sirovom, a dugotrajno je obrano i pasterizovano valjda?

Brat Djura

pre 11 godina

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.

M012Z

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jesic ranijih godina nije pominjao prisustvo aflatoksina ,i ja kao grdjanin nisam imala pojma za taj toksin.Sta se sad promenilio?Pa promenila se vlast,koja Jesicu ocigledno smeta,pa je sad progovorio.Sve mi je to jasno,ali mi nije jasno kako je mogao da smisli takvu farsu,koja je nanela ogromnu stetu Srbiji.

sah mat

pre 11 godina

@kako se samo brukate pa to je uzas, 24. februar 2013 22:52
Ja nisam SNS,ali se usudjujem da kazem da je setva kukuruza uradjena u vreme DS-a.Dok je susa vladala i dalje je bio DS na vlasti.
Vama iz DS,LSV,LDP je racun da polozite ali precizno:
-koliko ste urusenih kanala za odvodnjavanje i navodnjavanje procistitli?
-koliko ste kilometara novih kanala sagradili?
Ovde je u pitanju pokrajinska nadleznost,a ne republicka,jer su u pitanju tokovi III i IV kategorije.
SNS da odgovara ministar koji nema pojma o cemu se govori jer je nestrucan
A lobisticke firme da se procesuiraju za sabotazu,drzavno-privredni udar i da im se konfiskuje i klozet u poslovnicama,posedima,dakle sve.
Tu pre svega mislim na Viktorija Grupu,vlasnike,suvlasnike,svalere i svalerke.

čekajući Godoa

pre 11 godina

Zašto je gospodin Ješić ćutao o ovome kad je to znao od mnogo ranije. Po čijem zadatku je sada izneo podatke kada je izneto da se u Srbiji već duže vreme pije aflatoksično mleko. (reče lepo Oljin gost)

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je predstavljala Dulićka u emisiji? Putokaz za skretanje pravca i istine o tome da mi godinama pijemo sve sem zdravog mleka? "Ubica se uvek vraća na mesto zločina."

Oskar Kokoska

pre 11 godina

Mogu reci da je od bombardovanja sve zatrovano...Nema nama tu neke pomoci...Dizu frku ni oko cega zarad ubiranja nekih politickih poena...A na narod niko ne misli...

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bivši najuspešniji Gradonačelnik u Srbiji je po vama patriJotama uništio poljoprivredu Hrvatske, BiH, Crne Gore....Kad bi ste čuli za Inđiju da nije bilo njega? Svaka čast na pameti, koju nam pokazujete. Da ponovim o rečima Gospodje Ivane Dulić-Marković, pošto mi malo pre ne objaviše: Gospodja koja drži Đinđićevu sliku u Koštuničinoj Vladi i koja, po padu te odbije da uđe u sledeću, kao ministar za omladinu i sport, samo da bi ostala u fotelji (prihvatila je ona balerina, dotadašnja zam. min. VJ) za svaku izgovorenu reč, kod mene uživa poštovanje i poverenje. SVE ostalo su radikalske gluposti i birokratska zataškavanja.

Pica i zica

pre 11 godina

@(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59) djuro brate,sto si toliko nerazuman?
Nemamo sisteme za navodnjavanje,pa je zakon neprimenljiv kao i parametri.
Mleko takvo je pila i tvoja baba,deda,majka,otac i zena i ti,tasta i ostali i to decenijama(60 godina minimum.)
Jesic je isplanirao preko Viktorije Grupe da dodje do jos malo kvadrata,na identican nacin kao i TQ.
Moje babe su dozivele na cvarcima,kobajama,sunkama,dimljenim butkicama i mlekom 93 godine,a druga 83,pa je problem mleka poprilicno retardiran.
jesic je bio funjara ne samo u kvadratima,vec za predizbornu kampanju je prisilio radnike da kredite podignu radnici,kako bi prikazao "SLOVENACKE INVESTICIJE",pa je radnicima banka sela na grbacu,a isti Jesic se prave caknut.
Munje DS-a postaju smesne o "brizi o zdravlju" pa je upravo za vreme njihove vladavine zdravstvene usluge postale skupe.

Labud

pre 11 godina

Pa ljudi nije ovo samo nas, nego problem celog regiona. DS-u nista ne verujem, Jesicu verujem. Komentari su kao da ih pisu http://youtu.be/wHEoMpMvz7A

Dejan Dikić

pre 11 godina

Da li je iko od gostiju - "velikih stručnjaka" pročitao bar stranu na wikipediji, o aflatoksinu?
http://sr.wikipedia.org/sr/Aflatoksin
Sve u svemu, kao i za svinjski i ptičiji grip - trese se gora a rodiće se...???

VUK KARADŽIĆ

pre 11 godina

"Ja ne lobiram, ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

sone

pre 11 godina

Nema tu politike bar nije bilo dok se DS nije umesala i htela lake politicke poene da zaradi preko ledja malih proizvodjaca mleka,a sam Jesic je prijatelj Milije Babovica vlasnika Viktorija Grupe koja se bavi uvozom i zgrce miliione na stetu domacih proizvodjaca,tako da tu nema politike osim licne koristi za Babovica.

Darko

pre 11 godina

@Dejan Dikić
savetujem ipak da se manete Wikipedije kada su ovakve ozbiljne stvari u pitanju. Podatak o 20 ppb (ili 20 mikrograma po litru) iz one tabele je previše optimističan i odnosi se kao granica za krave koje daju mleko, a ne mleko za ljudsku ishranu. Evo ozbiljnih linkova:

http://www.uaex.edu/Other_Areas/publications/PDF/FSA-4018.pdf
http://www.ansci.cornell.edu/plants/toxicagents/aflatoxin/aflatoxin.html

Kozmo

pre 11 godina

# Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!
(bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Prvi put da se sa tobom slozim,ali si izostavila i Gorana Jesica koji nije analizirao kukuruz,a na pokrajnskom nivou je to morao da radi.Sam se izleteo da je inspektor.Ako je imao ovlascenja za mleko,onda je ovlascen i za kukuruz i sve ostalo.
Kukuruz se sasusio u vreme DS-a jer nema sistema za navodnjavanje,a za to (J&K) su obojica odgovorni jer su vodili lokalne samouprave i sistemi za navodnjavanje su iskljucivo ingerencija lokalnih samouprava(APV i opstina koji su doticni vodili)
PS.Ovo J je Jesic,a K je Knezevic,slucajno je ispalo,ne namerno :-D
Rat J&K se mora okoncati da obojica zavrse u zatvoru zbog pokusaja da se unisti poljoprivreda

jelena jsm

pre 11 godina

Kad već DS toliko brine o zdravlju građana, zašto su ih ostavili bez posla i u dugovima, pa ni to "otrovno" mleko ne mogu sebi da priušte.

Trag profita+Šabićev zakon

pre 11 godina

Dobra emisija, ali niko nije postavio, niti odgovorio na dva veoma bitna pitanja:

1) Ko sve ima (ili će imati) najveću finansijsku korist od ove afere?

2) Ko je sve jesenas i zimus (sve do pre 7 dana) imao najveću finansijsku korist od umešavanja buđavog kukuruza u stočnu hranu?

Osim toga, država bi, konačno, trebalo da odgovori na dva veoma konkretna pitanja i prekine lanac nagađanja, politizovanja, spinovanja, itd:

1) Koliko ukupno ima proizvođača mleka (mlekara) u Srbiji, koliko ukupno ima vrsta i pakovanja mleka, i koliko je i kojih uzoraka u poslednjih 7 dana alanlizirano, kao i koji su rezultati svih tih analiza i u kojim laboratorijama?

2) Isto kao prethodno, ali za stočnu hranu.

TROVAČI

pre 11 godina

Da li je poželjno ući u EU da bi nam dali protivotrov. Sve zaraženo, a mi o mleku, koje je najosetljivije. Bežite od Evrope ne osvrćući se. Da li je neko sačuvao naše žito i koštunjavo voće?
Doći će vreme kada će onaj ko se uzdrži i od vode preživeti - čini mi se beše nekakvo proročanstvo.

bora

pre 11 godina

posle ove emisije nisam siguran u ispravnost svih fabrickih preradjevina za ljudsku ishranu.nije cudo kada su srbi najbolesnija nacija u evropi od teskih bolesti.

Dr

pre 11 godina

Tri stvari su u ovoj situaciji nesporne
1. Aflatoksin je kancerogen
2. Aflatoksin je pronadjen u mleku u povecanoj koncentraciji
3. Ispostavilo se da je drzava reagovala zakasnelo
Aflatoksin je kancerogen i u drugim drzavama, nadjen je i u uzorcima mleka u okruzenju.
Ono sto je zabrinjavajuce je to sto su druge drzave zastitile svoje gradjane povlaceci neispravno mleko.
Organi drzave Srbije nisu to uradile.
Ovde treba imati na umu da ovakvo zakasnelo i pogresno reagovanje organa Srbije nije ni prvo a nece biti ni poslednje ako politicari nastave da nam priredjuju pozoriste umesto da rade svoj posao.
Postavlja se pitanje ako drzava na ovakav nacin se odnosi prema svojim gradjanima da li bi i gradjani trebali da preispitaju svoj odnos prema drzavi. Kazem drzavi jer vremenom menjale su se partije na vlasti a odnos drzave prema njenim gradjanima nije se promenio. Zivot gradjana za drzavu Srbiju je veoma jeftin. To je ono sto je zabrinjavajuce.

Milic

pre 11 godina

Sad se ja pitam ,ako na zapadu je skoro sva hrana perfektna zasto oni imaju mnogo veci broj alergija nego mi u srbiji.Evo i mog odgovora : imuni sistem u organizmu kada nista ne radi (kada je hrana i okruzenje idealno cisto nego sto je u prirodi) on pocinje da od malih problema pravi velike probleme odnosno alergiju.
Svako odaljavanje od prirodne ishrane ima svoje konsekvence po zdravlje coveka

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Morali ste da smislite nešto ne možete da podnesete da nam je napokon krenulo da ćemo možda uspeti da rešimo neke od gorućih pitanja kao što su kosovo, legalizacija objekata, investicije i još mnogo toga. Interesujeme da li vam je krivo zato što vi u tome niste uspeli ili zato što neko pokazuje narodu šta sve može da se uradi kada se želi uraditi nešto dobro.

ENA

pre 11 godina

Imaju li oni svoju analizu i sloju labaratoriju?To što oni piju ne znači i da ostali treba to da rade.Pije i ministar na svoju odgovornost.

XXX

pre 11 godina

Uvozićemo mleko iz Nemačke do 0.05 po ceni od 80 dinara a naše do 0.5 izvoziti u Rusiju po 40 dinara umesto da naše ovde prodajemo po 60 dinara.Ovo je čist dogovor Nemačke i Rusije.

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Ova supstanca je u odredjenom procentu uglavnom prisutna, ali je problem kada je to iznad odredjene granice, tako da je ovo pokusaj zamene teza. I ne vidim sta je tu Jesic krio, ili kako biste Vi rekli "krijo" do sada, on je, inace, u prethodna dva mandata bio predsednik opstine Indjija. Utisak nedelje za mene je ovaj gospodin koji kaze da 60 inspektora kontrolise mleko po Beogradu, da zna da to nije dovoljno, pa se uzda u gradjane koji bi trebalo sve sumljivo da prijave preko info centra! Iako je od SNS vojnika, mnogo je. Prevazilazi i Knezevicevo mleko je dobro (ali smo ipak po neko povukli iz prodaje)- mleko ce biti dobro za sedam dana- mleko je, ipak, dobro. I naravno, kriv je Jesic sto je to izneo u javnost, jer uvek su krivi oni koji prijave pozar, a ne oni koji su ga izazvali, zar ne?

šampion

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate

Dača

pre 11 godina

Sada niko neće kupovati mleko i mlečne prerađevine zato jer vam to kažu političari. Da vam kažu skočite u bunar vi bi skočili. Pa moje domaćinstvo zadnjih XY godina proizvodi mleko, zar moram da vam kažem da je sve isto u ishrani goveda zadnjih 100 godina?! Ako je mleko danas kancerogeno, onda je oduvek tako... Mi na selu ga trošimo u ogromnim količinama i zdravlje nam je ok, Bogu hvala... Kako ste navni, tuga jedna. Mislite svojom glavom... Šta se valja iza brda?!

PINK

pre 11 godina

Videcemo jos daljom istragom da li je afera oko mleka jedna velika "laz" koja je plasirana u medijima,ili je stvarno to tacno....ukoliko je istina,neko ce morati da snosi posledice,ali isto tako,ako je sve ovo velika laz,sto mi je onako najlogicnije,oni ce morati da snose posledice za ovo,svi znamo koji su,ne moram da ih napominjem.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Odlukom Republickog ministarstva za poljoprivredu, Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu su oduzete sve ingerencije u oblasti istrazivanja kvaliteta namirnica, pa i mleka. Zato se Goran Jesic u strogo poverljivom pismu Knezevicu, gde mu ukazuje na lose rezultate analize mleka (upravo da ne bi stvarao paniku), potpisao kao inspektor Jesic (kao agronom diplomirao je na kvalitetu mleka), a ne kao Sekretar za poljoprivredu. Radikali, jel' vi mozete ovo da shvatite, ili sam vas precenio?

nidža

pre 11 godina

A i u emisiji je bilo svega po malo: stručnjaci su govorili o struci a političari o politici. Najgore je što su i jedni i drugi ostali nedorečeni. A sve po sistemu "da opravdam svoje propuste". I ponovo su paori ostali na cedilu!

Josipa

pre 11 godina

@ (bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Gospodin Jesic je bio zaduzen u Vojvodini .Zar nisu zaposlili onolike agronome - savetodavce,da savetuju i oboliza poljoprivrednike. Sta su oni radili i za sta su bili zaduzeni ? zasto se nije radila kontrola na njivi tj.analiza kukuruza ,a to se radi i praktikuje vise puta dok je kukuruz jos na njivi ? Mozda i jesu ,ali su prikrili analize ! I nemoj te molim Vas da govorite da je u to vreme SNS bio vec na vlasti u vreme kad je potrebno uraditi analize na njivi dok je zasad kukuruza u rastu.

Savetodavce treba ispitati isto po tom pitanju bez obzira sto vise nisu zaposleni !

mistral

pre 11 godina

Ako i malo razmišljamo ova situacija nije sad nastala ove sirote krave jele istu hranu i pre godinu dana gde je onda bio g. Ješić? Zašto se onda ćutalo? Umesto da odgovori na ova i slična pitanja ide u Ameriku .

IMA RESENJA

pre 11 godina

Ljudi, manite se svađe. Aflatoksina će uvijek biti u kukuruzu i ostalim žitaricama. Zapadnjačko mleko ima 0,05% aflatoksina zahvaljujući tome što recepturi za proizvodnju stočne hrane obavezno stavljaju bentonit, prirodni alumosilikat koji apsorbuje i veže otrove i vlagu. Pa mi ga koristimo u vidu tabletica za odstranjivanje teških metala iz organizma. Predlažem da se umesto svađa u recepturu obavezno uvede bentonit i šproblem je rešen. U Hrvatskoj su imali fabriku bentonita koja je pred zatvaranjem, ali zato u Bosni, RS možete naći najkvalitetniji bentonit koji uopšte nije skup.

Raša

pre 11 godina

Afera o mleku je nametnuta da se skrene pažnja sa važnijih stvari i to pokušaj da se zasene uspesi Aleksandra Vučića na međunarodnom planu.

Sid

pre 11 godina

@Fletch

Eto, da su ljudi ocutali, sto me zaista ne bi cudilo, ne bi bilo ni Jesica niti bilo koga, nasa deca bi? ili ne bi se trovala ...Nisu precutali i hvala im!

mi

pre 11 godina

Sram vas bilo. Vi ste nesposobnjakovici. Sramota me je od drzavnih sluzbi. Ej bre ta analiza se vucara danima... Jedino mleko koje je moje dete pilo je od moje zene tj. njegove majke. Ja imam 52. god. i popio sam 100 litara mleka od kad znam za sebe. Zivicemo i bez mleka i bez stoke koja nas vodi. Cozdra i zdravo mi bili

Goran

pre 11 godina

Naravno da se mleko koje ide u prodaju mora kontrolisati, ali je očigledno da je ovo iz političkih razloga preuveličana afera, jer ne postoje razlozi za toliku buku, zbog toga što bi ovo isto mleko po standardima SAD i nekih zemalja EU, a i po standardima Srbije do pre 2 godine, bilo potpuno ispravno, jer je u ovim zemljama, a i u Srbiji do pre 2 godine bila granica od 0.5 mikrograma aflatoksina u mleku, pa ako Amerikanci ili građani nekih zemalja EU mogu da piju mleko sa ovolikim prisustvom alfatoksina, mogu i Srbi, i ako nama nije smetalo toliko prisustvo aflatoksina u mleku do pre 2 godine, ne vidim razloga da se sada diže ovolika buka. Dakle nije uopšte sporno da se mora poštovati ova granica od 0.05, ali nema razloga za toliko dizanje prašine, i jedini razlog za toliku buku je politička borba i želja nekih tajkuna da ovo iskoriste za ostvarenje nekih svojih ličnih interesa, skrivajući se iza tobožnje brige o građanima Srbije.

Lale

pre 11 godina

Poljoprivredna služba Srbije je potpuno uništena!Umesto nje funkcioniše mutant poznat kao "Agromreža", sastavljena od propalih studenata,stručnjaka sa kalemarskim kursevima i vozača funkcionera G17 PLUS.Nešto malo poljoprivrednih inženjera koje ima ova frankenštajnovska organizacija napravljena od donacija poljoprivredi Srbije nisu u životu izašli na teren, već poljoprivredu vode iz udobnih fotelja kancelarija zakupljenih od para doniranih za uvođenje sistema kontrole hrane za ljude i životinje.Osim toga, zakoni koi regulišu rad inspekcija su prava papazjanija gde se ne zna ko pije a ko plaća, tj. čija je nadležnost šta.

Borislav

pre 11 godina

Kažu da je do povećanog prisustva aflatoksina u mleku došlo kao posledica ishrane stoke lošim kukuruzom, a sve kao posledica velike suše prošle godine u Srbiji. Nije prošla godina bila jedina sušna. Bilo je i sušnijih godina, naprimer 2007, pa se postavlja pitanje zašto “brižni” Ješić nije ispitivao uzorke mleka 2008, kada je na vlast bio DS, pa bi tada dobio iste, ili čak i gore, rezultate nego li danas.

V.J

pre 11 godina

Dobro je ,,bar se vidi da se zakuvalo,,,konacno se budimo i nije nam sve jedno ,,nema vise unazad ,,,ovako je trebalo da bude od pocetka 2000 g. ,,,

Djuro

pre 11 godina

Demokrate, preko Gorana Ješića, na mala vrata pokušavaju provući distributere genetski modificiranog brašna pa poturaju ovu priču o mlijeku. Krenulo se od mlijeka a krajnji je cilj kukuruz, što dalje implicira da treba uvoziti kukuruzno brašno.

Kenedi 661

pre 11 godina

Sve je to ispolitizovano. Očigledno je da postoji lobi koji forsira ovu priču, sve u cilju da Srbija počne da uvozi mleko koje nije ništa boljeg kvaliteta od domaćeg.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta je sledece u Tajkuneriji,sem jurnjave iz afere u aferu?Radna meste,boljitci, koje ce proisteci iz kampanja-obecavalica kurtamurta, da se docepaju kancelarija a preko njih za sebe benefita i ostalih poslastica, jer valja im se docepati sveka sto su nam Dede i Pradede ostavile posle golgota i ratova.Teritorija nam se smanjuje.Normalno,kada umesto tajkuna nemamo vojsku i tenkove,pravnu drzavu za sve podjednaku ,nego improvizorijum u kome j l z....

JOVANA

pre 11 godina

Pokušajem rušenja vlade, na ovaj način, DS je još jednom pokazao da ne preza ni od čega, kako bi se dočepao vlasti. DS je pokazao da su ucene sredstvo kojim su oni formirali vladu posle izbora 2008. godine, i da su ucenama pokušali da formiraju vladu i nakon poslednjih izbora. Pošto rušenje vlade nije uspelo plasiranjem afere o Dačićevim kontaktima, sad pokaušavaju u saradnji sa jednim od tajkuna da sruše vladu Srbije plasiranjem afere o mleku.

Dragana Durkovic

pre 11 godina

Svakog cuda tri dana price,svi su zaboravili bombardovanje iako su posledice ocigledne.Sve vise bolesne dece,sa raznim deformitetima i problemima majcesce vezanih za neuroloske probleme.

Anjica

pre 11 godina

Postavlja se pitanje zašto političari imaju potrebu da " sami sebi skaču u usta"!? Koga je prethodna Vlast za 8 godina vladavine smenila a bilo je mnogo gorih "afera"!?

NIKICA NIKINCI

pre 11 godina

Sve bi se ovo izbeglo da se odmah posle berbe izvršila analiza kukuruza i sprečile velike kompanije poput Viktorija grupe i MK Komerca da prodaju kukuruz seljacima. Ali to tada nije odgovaralo Miliji Baboviću koji je inače blizak DS-u, ali mu danas odgovara, jer bi rušenjem vlade zaustavio istrage koje neminovno vode i do njega, a Ješiću kao opozicionom političaru, normalno da sve to odgovara, jer pokušava da izazove nove izbore.

Jos jedno resenje

pre 11 godina

@(IMA RESENJA, 25. februar 2013 11:11)
Ne samo to, nego i upotrebom sargarepe,celera i persuna se unistava aflatoksin u nasem organizmu.

milk

pre 11 godina

Ma nije im proslo ono sa bananom ,pa su presli na mleko...Vole ljudi milk sejk od banana,misle da ce tako da se vrate na vlast...Stvarno mastovito...

Eto

pre 11 godina

Nisam iznenadjen ovim sa mlekom. Nasa industrija hrane je u jadnom stanju ne 20 vec preko 60 godina. Malo ko zna da srpska industrija hrane nije napravljena u SFRJ vec u Kraljevini. Uspesne industrije hrane(pogotovo konditorska) su otete posle II rata. Neke su uspele da opstanu sa kvalitetom ali je vecina propala. Upropascen je tadasnji srpski seljak kroz 2 metode. Formiranje velikih drzavnih gazdinstava koji su bili primer poljoprivrednog neuspeha kao i otimanje i podela zemlje od onih koji su pre rata imali i dodela istog siromasnim slojevima koji nisu znali kako da to ispravno obradjuju. Primer: pre 70 godina su mogao da postavis sto u prosecnoj srpskoj stali i da tamo rucas, krave nisu smrdele vec su prane i ciscenje i one i oko njih. O danasnjem stanju srpske stale necu da pricam posto sam bio u nekoliko. Samo preporucujem visoke gumene cizme.

Glasinac

pre 11 godina

Sve je sumnjivo , sve je politika i sve preko leđa građana. Ovu aferu treba da ispitati do kraja i da za to neko odgovara. Znajuću u odlučnost Vučića ovo neće ostati nerazjašnjeno.

dr. BABOVIC

pre 11 godina

Da bi Vam neke stvari bile jasnije predlažem da pogledate www.agromreza.org.com posebno sa desne strane sajta spisak donatorskih agencija i sve će Vam biti mnogo jasnije.

GAJA

pre 11 godina

Nije ni jasno zašto je pre neku godinu toliko drastično smanjena dozvoljena koncetracija aflatoksina u mleku sa 0.5 na 0.05 i kome bi to išlo u korist, kada u drugim državama i jačim i razvijenijim je to ostalo na 0.5.

Gricko

pre 11 godina

Država treba da stane iza toga!? Pa hajde onda da odgovornost snose i oni koji su donosili zakone u vezi sa proverom svih namernici!? I oni koji su postavljali ljude koji vrše kontrolu!? Sada Vam je kriv ministar koji je tu 7 meseci a šta ćemo sa onima koji su bili pre njega!?

jovandeka babić

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate
(šampion, 25. februar 2013 09:23)
Država da bi postojala mora da ima vlast (izabranu uglavnom). A vlasti se razlikuju između sebe po učinku! Učinak ove prethodne preživljavamo, ovu sadašnju tek procenjujemo!

Radovanovic Zoran

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.

M012Z

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.

vuja

pre 11 godina

Bivša ministarka,sada priča o mogućoj zaraženoj stočnoj hrani,ja bih je pitala a kakvu hranu odnosno kukuruz su uvozili.Sada krivicu prebacuju na sadašnju vlast a prošla uvozila zaraženu hranu.SM

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jesic ranijih godina nije pominjao prisustvo aflatoksina ,i ja kao grdjanin nisam imala pojma za taj toksin.Sta se sad promenilio?Pa promenila se vlast,koja Jesicu ocigledno smeta,pa je sad progovorio.Sve mi je to jasno,ali mi nije jasno kako je mogao da smisli takvu farsu,koja je nanela ogromnu stetu Srbiji.

jelena jsm

pre 11 godina

Kad već DS toliko brine o zdravlju građana, zašto su ih ostavili bez posla i u dugovima, pa ni to "otrovno" mleko ne mogu sebi da priušte.

Vla Dan

pre 11 godina

A najsumnjivija je gdja Dulic,koja je trazila na svom blogu,da se uveze soja za ishranu stoke,a nas kukuruz unisti...monsanto u akciji.

Oskar Kokoska

pre 11 godina

Mogu reci da je od bombardovanja sve zatrovano...Nema nama tu neke pomoci...Dizu frku ni oko cega zarad ubiranja nekih politickih poena...A na narod niko ne misli...

sone

pre 11 godina

Nema tu politike bar nije bilo dok se DS nije umesala i htela lake politicke poene da zaradi preko ledja malih proizvodjaca mleka,a sam Jesic je prijatelj Milije Babovica vlasnika Viktorija Grupe koja se bavi uvozom i zgrce miliione na stetu domacih proizvodjaca,tako da tu nema politike osim licne koristi za Babovica.

čekajući Godoa

pre 11 godina

Zašto je gospodin Ješić ćutao o ovome kad je to znao od mnogo ranije. Po čijem zadatku je sada izneo podatke kada je izneto da se u Srbiji već duže vreme pije aflatoksično mleko. (reče lepo Oljin gost)

Pica i zica

pre 11 godina

@(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59) djuro brate,sto si toliko nerazuman?
Nemamo sisteme za navodnjavanje,pa je zakon neprimenljiv kao i parametri.
Mleko takvo je pila i tvoja baba,deda,majka,otac i zena i ti,tasta i ostali i to decenijama(60 godina minimum.)
Jesic je isplanirao preko Viktorije Grupe da dodje do jos malo kvadrata,na identican nacin kao i TQ.
Moje babe su dozivele na cvarcima,kobajama,sunkama,dimljenim butkicama i mlekom 93 godine,a druga 83,pa je problem mleka poprilicno retardiran.
jesic je bio funjara ne samo u kvadratima,vec za predizbornu kampanju je prisilio radnike da kredite podignu radnici,kako bi prikazao "SLOVENACKE INVESTICIJE",pa je radnicima banka sela na grbacu,a isti Jesic se prave caknut.
Munje DS-a postaju smesne o "brizi o zdravlju" pa je upravo za vreme njihove vladavine zdravstvene usluge postale skupe.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Morali ste da smislite nešto ne možete da podnesete da nam je napokon krenulo da ćemo možda uspeti da rešimo neke od gorućih pitanja kao što su kosovo, legalizacija objekata, investicije i još mnogo toga. Interesujeme da li vam je krivo zato što vi u tome niste uspeli ili zato što neko pokazuje narodu šta sve može da se uradi kada se želi uraditi nešto dobro.

bezimena

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!

Dzoni

pre 11 godina

Onaj gledalac je lepo rekao..Dulic Markovic sada kritikuje druge a dok je bila ministarka i u celoj evropi bila granica bila 0.05 njoj ceo mandat nije smetalo sto je kod nas 10 puta veca granica niti se tad ikad zabrinula za zdravljenja gradjana dok sedela u fotelji i odlucivala o tome..nije cak nikad ni pomenula to gradjanima.

sah mat

pre 11 godina

@kako se samo brukate pa to je uzas, 24. februar 2013 22:52
Ja nisam SNS,ali se usudjujem da kazem da je setva kukuruza uradjena u vreme DS-a.Dok je susa vladala i dalje je bio DS na vlasti.
Vama iz DS,LSV,LDP je racun da polozite ali precizno:
-koliko ste urusenih kanala za odvodnjavanje i navodnjavanje procistitli?
-koliko ste kilometara novih kanala sagradili?
Ovde je u pitanju pokrajinska nadleznost,a ne republicka,jer su u pitanju tokovi III i IV kategorije.
SNS da odgovara ministar koji nema pojma o cemu se govori jer je nestrucan
A lobisticke firme da se procesuiraju za sabotazu,drzavno-privredni udar i da im se konfiskuje i klozet u poslovnicama,posedima,dakle sve.
Tu pre svega mislim na Viktorija Grupu,vlasnike,suvlasnike,svalere i svalerke.

Петар

pre 11 godina

Не лобира? А чији је стипендиста била? Ако је заборавила , нек се подсети.

Brat Djura

pre 11 godina

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.

Milic

pre 11 godina

Sad se ja pitam ,ako na zapadu je skoro sva hrana perfektna zasto oni imaju mnogo veci broj alergija nego mi u srbiji.Evo i mog odgovora : imuni sistem u organizmu kada nista ne radi (kada je hrana i okruzenje idealno cisto nego sto je u prirodi) on pocinje da od malih problema pravi velike probleme odnosno alergiju.
Svako odaljavanje od prirodne ishrane ima svoje konsekvence po zdravlje coveka

Mr Bean

pre 11 godina

Šta je predstavljala Dulićka u emisiji? Putokaz za skretanje pravca i istine o tome da mi godinama pijemo sve sem zdravog mleka? "Ubica se uvek vraća na mesto zločina."

XXX

pre 11 godina

Uvozićemo mleko iz Nemačke do 0.05 po ceni od 80 dinara a naše do 0.5 izvoziti u Rusiju po 40 dinara umesto da naše ovde prodajemo po 60 dinara.Ovo je čist dogovor Nemačke i Rusije.

dusan

pre 11 godina

Ja licno vise verujem Jesicu nego ministru iz Sns-a.U utisku nedelje se veceras sve jasno videlo,ko ima argumente a ko nema.I ovo nije politicki,vec je ovo trovanje gradjana vec duze vreme a nasa vlada o tome cuti.Vazno je da se mleko odavno prodaje i da mu se dize cena,da se drzava bogati na mleku a deca i gradjani se truju.Sramota.

Kozmo

pre 11 godina

# Alo, ne trućajte, ŽETVA je bila jesenas, kada je SNS već uveliko bila ustoličena na vlasti, znači G. Knežević je taj pametnjaković!
(bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Prvi put da se sa tobom slozim,ali si izostavila i Gorana Jesica koji nije analizirao kukuruz,a na pokrajnskom nivou je to morao da radi.Sam se izleteo da je inspektor.Ako je imao ovlascenja za mleko,onda je ovlascen i za kukuruz i sve ostalo.
Kukuruz se sasusio u vreme DS-a jer nema sistema za navodnjavanje,a za to (J&K) su obojica odgovorni jer su vodili lokalne samouprave i sistemi za navodnjavanje su iskljucivo ingerencija lokalnih samouprava(APV i opstina koji su doticni vodili)
PS.Ovo J je Jesic,a K je Knezevic,slucajno je ispalo,ne namerno :-D
Rat J&K se mora okoncati da obojica zavrse u zatvoru zbog pokusaja da se unisti poljoprivreda

TROVAČI

pre 11 godina

Da li je poželjno ući u EU da bi nam dali protivotrov. Sve zaraženo, a mi o mleku, koje je najosetljivije. Bežite od Evrope ne osvrćući se. Da li je neko sačuvao naše žito i koštunjavo voće?
Doći će vreme kada će onaj ko se uzdrži i od vode preživeti - čini mi se beše nekakvo proročanstvo.

VUK KARADŽIĆ

pre 11 godina

"Ja ne lobiram, ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

ako neko nađe te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

te pare kojima sam plaćena, daću mu pola",

crni domino

pre 11 godina

Rezime emisije: Narode, spasavaj se ko kako moze i ume!
Sve nam je jasno da nista nije jasno sa ovakvom vlasti!
Prvi u Evropi po kancerima, treci u svetu! Neverovatno!
Mozda je za sve kriv gospodin Jesic!
E moj Vucicu, radikalcino bivsa, sta cekas?! Sto ne menjas nesposobne! Hoces da za tvog mandata budemo prvi i u svetu!!?

kako se samo brukate pa to je uzas

pre 11 godina

Helloooo!? Ko je bio na vlasti kada se otkupljivao zarazen kukuruz?! Ljudi, stanje nije za salu, 7% robnih rezervi nam je zarazeno, to je dozvolio verovatno jos neki pametan kadar iz DS.
(M012Z, 24. februar 2013 22:06)

Helloooo!
Na vlasti je bio SNS ili vam se pamcenje sad skratilo na 48 sati?

Dejan Dikić

pre 11 godina

Da li je iko od gostiju - "velikih stručnjaka" pročitao bar stranu na wikipediji, o aflatoksinu?
http://sr.wikipedia.org/sr/Aflatoksin
Sve u svemu, kao i za svinjski i ptičiji grip - trese se gora a rodiće se...???

Važno je da Kneževića i SNS ne prozivate!

pre 11 godina

"Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Pijemo mleko zarazeno godinama???Alo bre ko je ovde lud?Sto nije prosla vlada i sve predhodne reagovale na aflatoksin i sprecile trovanje nacije??a zasto Jesic tada nije reagovao nego sda???Daj bre ljudi recite nam istinu.
(Brat Djura, 24. februar 2013 22:59)"

"krijo"?? Gospode Bože! Jel' treba da pogađam da ste članovi SNS-a? Ne moram ni da pogađam da ste njihovi glasači, odaju vas "moralne" crte! CRTAJU vam ljudi ovde u komentarima DANIMA i ništa vama nije jasno! Nisu vam jasne elementarne stvari oko toga gde živite, nije vam jasno koliki ste balvani sa tim idiotskim provokacijama! KOLIKO PUTA STE OVIH DANA ČULI I PROČITALI da je do prošle godine dozvoljeni nivo aflatoksina bio 10 puta veći od trenutno dozvoljenog?! Ako neko kaže da u mleku ima aflatoksina godinama, to ne znači da ga je bilo iznad dozvoljene granice. Jel' tako?! Ma ne nije, to je neka zavera što sam sad napisao, to ja samo želim da oborim vladu SNS koja se tako hrabo bori protiv korupcije i ringe ringe raja i sve!

Isti ovakvi likovi, iz SNS-a, su jesenas, kad je Ješić upozoravao na zatrovan kukuruz - DOK JE BILA BERBA, RADIKALI! - pljuvali i vređali najpre Ješića, pa sve ostale razumne ljude, da bi se sada ponovo pravili blesavi i prozivali Ješića što nije reagovao! I tad i sad su se "brinuli" za Srbiju i srpske seljake!

Dulićka mora na robiju!!

PINK

pre 11 godina

Videcemo jos daljom istragom da li je afera oko mleka jedna velika "laz" koja je plasirana u medijima,ili je stvarno to tacno....ukoliko je istina,neko ce morati da snosi posledice,ali isto tako,ako je sve ovo velika laz,sto mi je onako najlogicnije,oni ce morati da snose posledice za ovo,svi znamo koji su,ne moram da ih napominjem.

Labud

pre 11 godina

Pa ljudi nije ovo samo nas, nego problem celog regiona. DS-u nista ne verujem, Jesicu verujem. Komentari su kao da ih pisu http://youtu.be/wHEoMpMvz7A

Dragan

pre 11 godina

Da li neko može da mi objasni (iskreno pitam, ne zanima me politika nego činjenice) kako to da mleko južno od Beograda (uz izuzetak niške mlekare) nema povećanu koncentraciju aflatoksina? Da li je tolika razlika u klimatskim uticajima između Vojvodine i Mačve s jedne strane i istočne, zapadne i južne Srbije s druge strane? Još jedno zanimljivo pitanje koje se niko od novinara nije setio da postavi: kako to da je veća koncentracija aflatoksina u dugotrajnom mleku od onog u svežem mleku (od koga se dugotrajno mleko pravi)? Sveže mleko je bliže sirovom, a dugotrajno je obrano i pasterizovano valjda?

Loly

pre 11 godina

Slušajući stekla sam utisak : da je država namerno pustila zaraženi kukuruz u ishranu , uz konsultaciju "struke" tipa , pa isto je opasno ako je 0,05 ili 0,5 . I takodje , mi ćemo da nestručno da vodimo sve od uzgoja kukuruza do regulacije propisa , a gradjani će to sve platiti , bilo novcem , bilo zdravljem , jedino je bitno da nam rejtinzi skaču , da smo popularni i naravno dobro situirani , još ako dobijemo datum uspehu kraja nema .

JOVANA

pre 11 godina

Pokušajem rušenja vlade, na ovaj način, DS je još jednom pokazao da ne preza ni od čega, kako bi se dočepao vlasti. DS je pokazao da su ucene sredstvo kojim su oni formirali vladu posle izbora 2008. godine, i da su ucenama pokušali da formiraju vladu i nakon poslednjih izbora. Pošto rušenje vlade nije uspelo plasiranjem afere o Dačićevim kontaktima, sad pokaušavaju u saradnji sa jednim od tajkuna da sruše vladu Srbije plasiranjem afere o mleku.

milk

pre 11 godina

Ma nije im proslo ono sa bananom ,pa su presli na mleko...Vole ljudi milk sejk od banana,misle da ce tako da se vrate na vlast...Stvarno mastovito...

Djuro

pre 11 godina

Demokrate, preko Gorana Ješića, na mala vrata pokušavaju provući distributere genetski modificiranog brašna pa poturaju ovu priču o mlijeku. Krenulo se od mlijeka a krajnji je cilj kukuruz, što dalje implicira da treba uvoziti kukuruzno brašno.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bivši najuspešniji Gradonačelnik u Srbiji je po vama patriJotama uništio poljoprivredu Hrvatske, BiH, Crne Gore....Kad bi ste čuli za Inđiju da nije bilo njega? Svaka čast na pameti, koju nam pokazujete. Da ponovim o rečima Gospodje Ivane Dulić-Marković, pošto mi malo pre ne objaviše: Gospodja koja drži Đinđićevu sliku u Koštuničinoj Vladi i koja, po padu te odbije da uđe u sledeću, kao ministar za omladinu i sport, samo da bi ostala u fotelji (prihvatila je ona balerina, dotadašnja zam. min. VJ) za svaku izgovorenu reč, kod mene uživa poštovanje i poverenje. SVE ostalo su radikalske gluposti i birokratska zataškavanja.

s

pre 11 godina

potpuni promasaj je ovaj utisak nedelje. Uopste nema svrhe da zovete ove ljude koji su na javnim funkcijama jer oni niti su strucni da nesto kazu niti hoce protiv vlade nesto da kazu.

Glasinac

pre 11 godina

Sve je sumnjivo , sve je politika i sve preko leđa građana. Ovu aferu treba da ispitati do kraja i da za to neko odgovara. Znajuću u odlučnost Vučića ovo neće ostati nerazjašnjeno.

Josipa

pre 11 godina

@ (bezimena, 24. februar 2013 22:28)

Gospodin Jesic je bio zaduzen u Vojvodini .Zar nisu zaposlili onolike agronome - savetodavce,da savetuju i oboliza poljoprivrednike. Sta su oni radili i za sta su bili zaduzeni ? zasto se nije radila kontrola na njivi tj.analiza kukuruza ,a to se radi i praktikuje vise puta dok je kukuruz jos na njivi ? Mozda i jesu ,ali su prikrili analize ! I nemoj te molim Vas da govorite da je u to vreme SNS bio vec na vlasti u vreme kad je potrebno uraditi analize na njivi dok je zasad kukuruza u rastu.

Savetodavce treba ispitati isto po tom pitanju bez obzira sto vise nisu zaposleni !

mistral

pre 11 godina

Ako i malo razmišljamo ova situacija nije sad nastala ove sirote krave jele istu hranu i pre godinu dana gde je onda bio g. Ješić? Zašto se onda ćutalo? Umesto da odgovori na ova i slična pitanja ide u Ameriku .

Kenedi 661

pre 11 godina

Sve je to ispolitizovano. Očigledno je da postoji lobi koji forsira ovu priču, sve u cilju da Srbija počne da uvozi mleko koje nije ništa boljeg kvaliteta od domaćeg.

Goran

pre 11 godina

Naravno da se mleko koje ide u prodaju mora kontrolisati, ali je očigledno da je ovo iz političkih razloga preuveličana afera, jer ne postoje razlozi za toliku buku, zbog toga što bi ovo isto mleko po standardima SAD i nekih zemalja EU, a i po standardima Srbije do pre 2 godine, bilo potpuno ispravno, jer je u ovim zemljama, a i u Srbiji do pre 2 godine bila granica od 0.5 mikrograma aflatoksina u mleku, pa ako Amerikanci ili građani nekih zemalja EU mogu da piju mleko sa ovolikim prisustvom alfatoksina, mogu i Srbi, i ako nama nije smetalo toliko prisustvo aflatoksina u mleku do pre 2 godine, ne vidim razloga da se sada diže ovolika buka. Dakle nije uopšte sporno da se mora poštovati ova granica od 0.05, ali nema razloga za toliko dizanje prašine, i jedini razlog za toliku buku je politička borba i želja nekih tajkuna da ovo iskoriste za ostvarenje nekih svojih ličnih interesa, skrivajući se iza tobožnje brige o građanima Srbije.

Darko

pre 11 godina

@Dejan Dikić
savetujem ipak da se manete Wikipedije kada su ovakve ozbiljne stvari u pitanju. Podatak o 20 ppb (ili 20 mikrograma po litru) iz one tabele je previše optimističan i odnosi se kao granica za krave koje daju mleko, a ne mleko za ljudsku ishranu. Evo ozbiljnih linkova:

http://www.uaex.edu/Other_Areas/publications/PDF/FSA-4018.pdf
http://www.ansci.cornell.edu/plants/toxicagents/aflatoxin/aflatoxin.html

Dača

pre 11 godina

Sada niko neće kupovati mleko i mlečne prerađevine zato jer vam to kažu političari. Da vam kažu skočite u bunar vi bi skočili. Pa moje domaćinstvo zadnjih XY godina proizvodi mleko, zar moram da vam kažem da je sve isto u ishrani goveda zadnjih 100 godina?! Ako je mleko danas kancerogeno, onda je oduvek tako... Mi na selu ga trošimo u ogromnim količinama i zdravlje nam je ok, Bogu hvala... Kako ste navni, tuga jedna. Mislite svojom glavom... Šta se valja iza brda?!

Nikola, Zemun

pre 11 godina

Ali problem je što mi godinama pijemo mleko sa aflatoksinom", dodaje Joksović.

Znaci godinama ga pijemo,Zasto je gospodin Jesic to krijo sve godine.? Znaci opet se pokazuje manipulisanje DS.
(Radovanovic Zoran, 24. februar 2013 22:20)

Ova supstanca je u odredjenom procentu uglavnom prisutna, ali je problem kada je to iznad odredjene granice, tako da je ovo pokusaj zamene teza. I ne vidim sta je tu Jesic krio, ili kako biste Vi rekli "krijo" do sada, on je, inace, u prethodna dva mandata bio predsednik opstine Indjija. Utisak nedelje za mene je ovaj gospodin koji kaze da 60 inspektora kontrolise mleko po Beogradu, da zna da to nije dovoljno, pa se uzda u gradjane koji bi trebalo sve sumljivo da prijave preko info centra! Iako je od SNS vojnika, mnogo je. Prevazilazi i Knezevicevo mleko je dobro (ali smo ipak po neko povukli iz prodaje)- mleko ce biti dobro za sedam dana- mleko je, ipak, dobro. I naravno, kriv je Jesic sto je to izneo u javnost, jer uvek su krivi oni koji prijave pozar, a ne oni koji su ga izazvali, zar ne?

Eto

pre 11 godina

Nisam iznenadjen ovim sa mlekom. Nasa industrija hrane je u jadnom stanju ne 20 vec preko 60 godina. Malo ko zna da srpska industrija hrane nije napravljena u SFRJ vec u Kraljevini. Uspesne industrije hrane(pogotovo konditorska) su otete posle II rata. Neke su uspele da opstanu sa kvalitetom ali je vecina propala. Upropascen je tadasnji srpski seljak kroz 2 metode. Formiranje velikih drzavnih gazdinstava koji su bili primer poljoprivrednog neuspeha kao i otimanje i podela zemlje od onih koji su pre rata imali i dodela istog siromasnim slojevima koji nisu znali kako da to ispravno obradjuju. Primer: pre 70 godina su mogao da postavis sto u prosecnoj srpskoj stali i da tamo rucas, krave nisu smrdele vec su prane i ciscenje i one i oko njih. O danasnjem stanju srpske stale necu da pricam posto sam bio u nekoliko. Samo preporucujem visoke gumene cizme.

jovandeka babić

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate
(šampion, 25. februar 2013 09:23)
Država da bi postojala mora da ima vlast (izabranu uglavnom). A vlasti se razlikuju između sebe po učinku! Učinak ove prethodne preživljavamo, ovu sadašnju tek procenjujemo!

Raša

pre 11 godina

Afera o mleku je nametnuta da se skrene pažnja sa važnijih stvari i to pokušaj da se zasene uspesi Aleksandra Vučića na međunarodnom planu.

r7h3l

pre 11 godina

Ovog momenta ne postoji druga stocna hrana, ne postoje druge krave i nema drugog mleka. Na prolece krece nova vegetacija i krave ce jesti novo seno i davati mleko.
Najvaznije je, po meni, da odgovorni odgovaraju i da se sacuva stocni fond. Stocni fond mora dase sacuva zbog toga sto bez njega nema nikakvog mleka, a ako odgovorni ne budu odgovarali dovesce nas do toga da ce zbilja biti zdravija hrana iz kontejnera nego iz prodavnice.

Slobodan

pre 11 godina

Stvar je jednostavna-ako je država propisala koliko toksina mmože biti u mleku onda ona to mora da poštuje i da to obezbedi. Dakle, Ministarstvo poljoprivrede, ma ko sedeo u njemu je dužno da to i sprovede. Zakon je zakon-zašto ste ga doneli ako ne možete da ga sprovedete.Ako ga ne sprovodite-ne poštujete samu državu. Sve ostalo je politika od koje stradaju građani. Svi komentari van ove relacije su besmisleni.

Dragana Durkovic

pre 11 godina

Svakog cuda tri dana price,svi su zaboravili bombardovanje iako su posledice ocigledne.Sve vise bolesne dece,sa raznim deformitetima i problemima majcesce vezanih za neuroloske probleme.

Aleskandra

pre 11 godina

Naravno da je u ovoj aferi puno politike, kada se sve vrti oko političara i njihovih fotelja, a apsolutno ništa oko građana. Mi smo pijuni političara koji služe njihovoj svrsi.
Onog momenta kada je uopšte postavljeno pitanje o štetnosti mleka, trebalo je da se pristupi tako da svi zajednički, koji imaju moć da nešto menjaju - menjaju. Ne da prebacuju odgovornost sa jednog na drugog.
Mene zbunjuje ova vlast, nisu dali ni jedan jedini argumentovani odgovor, sve je u stilu "mož da bude, a ne mora da bidne". Narod i dalje nema jasan odgovor kada i kako će dobiti ispravne namirnice. Veoma neozbiljan pristup problematici.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Odlukom Republickog ministarstva za poljoprivredu, Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu su oduzete sve ingerencije u oblasti istrazivanja kvaliteta namirnica, pa i mleka. Zato se Goran Jesic u strogo poverljivom pismu Knezevicu, gde mu ukazuje na lose rezultate analize mleka (upravo da ne bi stvarao paniku), potpisao kao inspektor Jesic (kao agronom diplomirao je na kvalitetu mleka), a ne kao Sekretar za poljoprivredu. Radikali, jel' vi mozete ovo da shvatite, ili sam vas precenio?

Sid

pre 11 godina

@Fletch

Eto, da su ljudi ocutali, sto me zaista ne bi cudilo, ne bi bilo ni Jesica niti bilo koga, nasa deca bi? ili ne bi se trovala ...Nisu precutali i hvala im!

Dr

pre 11 godina

Tri stvari su u ovoj situaciji nesporne
1. Aflatoksin je kancerogen
2. Aflatoksin je pronadjen u mleku u povecanoj koncentraciji
3. Ispostavilo se da je drzava reagovala zakasnelo
Aflatoksin je kancerogen i u drugim drzavama, nadjen je i u uzorcima mleka u okruzenju.
Ono sto je zabrinjavajuce je to sto su druge drzave zastitile svoje gradjane povlaceci neispravno mleko.
Organi drzave Srbije nisu to uradile.
Ovde treba imati na umu da ovakvo zakasnelo i pogresno reagovanje organa Srbije nije ni prvo a nece biti ni poslednje ako politicari nastave da nam priredjuju pozoriste umesto da rade svoj posao.
Postavlja se pitanje ako drzava na ovakav nacin se odnosi prema svojim gradjanima da li bi i gradjani trebali da preispitaju svoj odnos prema drzavi. Kazem drzavi jer vremenom menjale su se partije na vlasti a odnos drzave prema njenim gradjanima nije se promenio. Zivot gradjana za drzavu Srbiju je veoma jeftin. To je ono sto je zabrinjavajuce.

GAJA

pre 11 godina

Nije ni jasno zašto je pre neku godinu toliko drastično smanjena dozvoljena koncetracija aflatoksina u mleku sa 0.5 na 0.05 i kome bi to išlo u korist, kada u drugim državama i jačim i razvijenijim je to ostalo na 0.5.

Anjica

pre 11 godina

Postavlja se pitanje zašto političari imaju potrebu da " sami sebi skaču u usta"!? Koga je prethodna Vlast za 8 godina vladavine smenila a bilo je mnogo gorih "afera"!?

Borislav

pre 11 godina

Kažu da je do povećanog prisustva aflatoksina u mleku došlo kao posledica ishrane stoke lošim kukuruzom, a sve kao posledica velike suše prošle godine u Srbiji. Nije prošla godina bila jedina sušna. Bilo je i sušnijih godina, naprimer 2007, pa se postavlja pitanje zašto “brižni” Ješić nije ispitivao uzorke mleka 2008, kada je na vlast bio DS, pa bi tada dobio iste, ili čak i gore, rezultate nego li danas.

NIKICA NIKINCI

pre 11 godina

Sve bi se ovo izbeglo da se odmah posle berbe izvršila analiza kukuruza i sprečile velike kompanije poput Viktorija grupe i MK Komerca da prodaju kukuruz seljacima. Ali to tada nije odgovaralo Miliji Baboviću koji je inače blizak DS-u, ali mu danas odgovara, jer bi rušenjem vlade zaustavio istrage koje neminovno vode i do njega, a Ješiću kao opozicionom političaru, normalno da sve to odgovara, jer pokušava da izazove nove izbore.

ENA

pre 11 godina

Imaju li oni svoju analizu i sloju labaratoriju?To što oni piju ne znači i da ostali treba to da rade.Pije i ministar na svoju odgovornost.

bora

pre 11 godina

posle ove emisije nisam siguran u ispravnost svih fabrickih preradjevina za ljudsku ishranu.nije cudo kada su srbi najbolesnija nacija u evropi od teskih bolesti.

V.J

pre 11 godina

Dobro je ,,bar se vidi da se zakuvalo,,,konacno se budimo i nije nam sve jedno ,,nema vise unazad ,,,ovako je trebalo da bude od pocetka 2000 g. ,,,

mi

pre 11 godina

Sram vas bilo. Vi ste nesposobnjakovici. Sramota me je od drzavnih sluzbi. Ej bre ta analiza se vucara danima... Jedino mleko koje je moje dete pilo je od moje zene tj. njegove majke. Ja imam 52. god. i popio sam 100 litara mleka od kad znam za sebe. Zivicemo i bez mleka i bez stoke koja nas vodi. Cozdra i zdravo mi bili

nidža

pre 11 godina

A i u emisiji je bilo svega po malo: stručnjaci su govorili o struci a političari o politici. Najgore je što su i jedni i drugi ostali nedorečeni. A sve po sistemu "da opravdam svoje propuste". I ponovo su paori ostali na cedilu!

Lale

pre 11 godina

Poljoprivredna služba Srbije je potpuno uništena!Umesto nje funkcioniše mutant poznat kao "Agromreža", sastavljena od propalih studenata,stručnjaka sa kalemarskim kursevima i vozača funkcionera G17 PLUS.Nešto malo poljoprivrednih inženjera koje ima ova frankenštajnovska organizacija napravljena od donacija poljoprivredi Srbije nisu u životu izašli na teren, već poljoprivredu vode iz udobnih fotelja kancelarija zakupljenih od para doniranih za uvođenje sistema kontrole hrane za ljude i životinje.Osim toga, zakoni koi regulišu rad inspekcija su prava papazjanija gde se ne zna ko pije a ko plaća, tj. čija je nadležnost šta.

dr. BABOVIC

pre 11 godina

Da bi Vam neke stvari bile jasnije predlažem da pogledate www.agromreza.org.com posebno sa desne strane sajta spisak donatorskih agencija i sve će Vam biti mnogo jasnije.

Trag profita+Šabićev zakon

pre 11 godina

Dobra emisija, ali niko nije postavio, niti odgovorio na dva veoma bitna pitanja:

1) Ko sve ima (ili će imati) najveću finansijsku korist od ove afere?

2) Ko je sve jesenas i zimus (sve do pre 7 dana) imao najveću finansijsku korist od umešavanja buđavog kukuruza u stočnu hranu?

Osim toga, država bi, konačno, trebalo da odgovori na dva veoma konkretna pitanja i prekine lanac nagađanja, politizovanja, spinovanja, itd:

1) Koliko ukupno ima proizvođača mleka (mlekara) u Srbiji, koliko ukupno ima vrsta i pakovanja mleka, i koliko je i kojih uzoraka u poslednjih 7 dana alanlizirano, kao i koji su rezultati svih tih analiza i u kojim laboratorijama?

2) Isto kao prethodno, ali za stočnu hranu.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sta je sledece u Tajkuneriji,sem jurnjave iz afere u aferu?Radna meste,boljitci, koje ce proisteci iz kampanja-obecavalica kurtamurta, da se docepaju kancelarija a preko njih za sebe benefita i ostalih poslastica, jer valja im se docepati sveka sto su nam Dede i Pradede ostavile posle golgota i ratova.Teritorija nam se smanjuje.Normalno,kada umesto tajkuna nemamo vojsku i tenkove,pravnu drzavu za sve podjednaku ,nego improvizorijum u kome j l z....

šampion

pre 11 godina

ma kome je bre bitno ko je kada bio na vlsti?
tebi nema veze ako je otrovno ako je tvoj sns kriv za to, a ako je ds onda neces da ga pijes?
cujete li vi sebe kakve gluposti lupate

IMA RESENJA

pre 11 godina

Ljudi, manite se svađe. Aflatoksina će uvijek biti u kukuruzu i ostalim žitaricama. Zapadnjačko mleko ima 0,05% aflatoksina zahvaljujući tome što recepturi za proizvodnju stočne hrane obavezno stavljaju bentonit, prirodni alumosilikat koji apsorbuje i veže otrove i vlagu. Pa mi ga koristimo u vidu tabletica za odstranjivanje teških metala iz organizma. Predlažem da se umesto svađa u recepturu obavezno uvede bentonit i šproblem je rešen. U Hrvatskoj su imali fabriku bentonita koja je pred zatvaranjem, ali zato u Bosni, RS možete naći najkvalitetniji bentonit koji uopšte nije skup.

Jos jedno resenje

pre 11 godina

@(IMA RESENJA, 25. februar 2013 11:11)
Ne samo to, nego i upotrebom sargarepe,celera i persuna se unistava aflatoksin u nasem organizmu.

Gricko

pre 11 godina

Država treba da stane iza toga!? Pa hajde onda da odgovornost snose i oni koji su donosili zakone u vezi sa proverom svih namernici!? I oni koji su postavljali ljude koji vrše kontrolu!? Sada Vam je kriv ministar koji je tu 7 meseci a šta ćemo sa onima koji su bili pre njega!?