Petak, 22.02.2013.

14:27

U Srbiji je potrebna promena svesti

Na prijemu u Ambasadi Srbije u Berlinu Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da su građani Srbije spremni da kreiraju moderno društvo i bolju budućnost.

Izvor: Tanjug

U Srbiji je potrebna promena svesti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Miloš

pre 11 godina

Nije sporno da građani žele da žive u modernoj državi. Vučić je pokazao da je to moguće. Ali dok i EU, odnosno to ne vidi, nema nam ulaska u EU. Treba nastaviti započeto, zbog nas samih i izgraditi to moderno društvo.

Tiganj

pre 11 godina

Vučić ovde priča kao Čeda Jovanović.
(Zoran, 22. februar 2013 22:33)

Bukvalno! A i nije ništa bolji od njega. Obojica su vek provela pričajući besmislice. Uz malu razliku - Vučić je uglavnom kleo, a Čeda filozofirao. I zato Vučića vole, a ovog ne vole. Kletve svi u Srbiji razumeju i poštuju.

toma

pre 11 godina

drago mi je sto je najzad jedan drzavni funkcioner izasao pred narod i izneo realna shvatanja, bez licitiranja datuma i meseci. Jasno je da treba jos dosta da radimo i jasno je da se dosadasnji ucinak prepoznaje.

vuja

pre 11 godina

mislim da većina demokrata ne želi da sada dobijemo datum...zato što bi to doživeli kao svoj poraz .... vreme je i bilo da neko najzad pokrene ovu drzavu.

danilo

pre 11 godina

Za nas je najvaznije da pokrenemo ekonomiju i za to nam je vazana datum, dakle jasna poruka da smo sigurni za ulaganje. Nadam se da ce vucic uspeti da ubedi nemacke drzavnike da smo najzad spremni da se borimo za sebe, bez laznih floskula.

sarajka

pre 11 godina

Srbija je za kratko vreme uradila dosta. ono sto je najbitnije pokazala je sta ce joj biti prioritet u buducnosti..borba protiv korupcije, hapsenje kriminalaca, saradnja sa pristinom radi nalazenja sto prihvatljivijeg resenja, ali i vracanje poverenja u pravosudje. pa, malo li je za sest meseci?

anka

pre 11 godina

Ja i ne ocekujem izbore, ako ne dobijemo datum. Pa dvanaest godina sam slusala Djelica kako licitira sa datumima i DS nije raspustio vladu zbog toga!

zare

pre 11 godina

verujem da će sve biti ok...ipak je ova vlada sposobnija od prethodnih. to smo videli i u ovih prvih sest meseci. Borba protiv korupcije, ode i Nata danas, pregovori sa Pristinom, sve je to nezaustavljivo..

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

Demetra

pre 11 godina

Građani Srbije žele da žive u savremenoj državi koja će doneti bolji život i veći standard. Svakako je promena svesti našem narodu neophodna. Borba protiv kriminala i korupcije će svakako biti od značaja za našu državu. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću naporima koji pruža u pregovorima Srbija će zaista ojačati svoju ekonomiju, privredu i proizvodnju. Potpuno verujem u Aleksandra Vučića.

Million

pre 11 godina

e moj Vucicu to je najtezi posao koji te ocekuje i nadam se da ces uspeti u tome. prethodnici su unistili tu svest u narodu, nadam se da ces ti uspeti da je popravis.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Mislim da i opozicija treba da podrzi napore za dobijanje datuma , kao i siri konsenzus po pitanju Kosova. Podrska Vucicu!

svesti zvaničnu politiku države na marginu društvenih zbivanja

pre 11 godina

Interesantno, Vučić je svojevremeno bio promoter sistema vrednosti koji je upravo Srbiju doveo u stanje u kome se nalazi. Znači prvo nas uništi kao društvo svojiom bolesnim egoizmom a onda bi da nam menja svest na bolje?
Jedino što u Srbiji trenutno ima smisla je potpuni bojkot izbora i politike. Neka se političari sami valjaju u fecesu koji su stvorili svojom osnovnom delatnošću - za to im ne treba ni podrška na izborima a ni publika u vanizborno vreme.

Djole

pre 11 godina

Izjava Aleksandra Vucica je na mestu i zelim da uputim cestitke i podrsku za dalji rad. Njegov trud kao i uspeh opravdava sama podrska Nemacke koja nije bas sklona takvim stvarima. I zelim dodati da svest treba da se promeni i kod pojedinaca (gradjana Srbije) kojih ima i na komentarima. Da bi nam bilo bolje treba i sami da doprinesemo tome a ne da se minira neciji rad i trud za bolje sutra. Zaslujemo da budemo prihvaceni kao drzava u EU ali treba da pocnemo tako i da se ponasamo.

Achtung!

pre 11 godina

g. Vučiću, izvinite, idite kući tamo je haos, narod je gladan i žedan, ubijaju se na ulici zbog čarapa, skaču s prozora, a oni tvoji ne znaju šta da rade, mlataraju po televiziji i novinama i užasavaju isti. Hvala na razumevanju.

Deda/Gago

pre 11 godina

Gradjani spremni da kreiraju moderno drustvo i bolju buducnost, EUREKA.
G.Vucic nije ni svestan koliko je to tacno. Nazalost od toga nece biti nista, potrosena, bezidejna, korumpirana i nesposobna politicka elita, zarad svog dobra nikad to nece dozvoliti. Trajete preko 20 godina i savrseno ste naucili da jasete ovaj narod, bilo kao opozicija bilo kao vlast. Kad se na ovaj ili onaj nacin dokopate vlasti pomislite i da ste
zbog toga mnogo pametniji porastete u sopstvenim ocima do neba, a i sire. Rezultat toga vidimo vidimo u svakoj porodici u statistickim podacima na listama nezaposlenih i tako dalje i tako dalje.

Pasuljević

pre 11 godina

Saglasan! Za početak povrati ministra poljoprivrede iz nesvesti. Neka da ostavku i nek se osvesti ili bar opasulji, što rekla Boljka.

LABUDOVO JEZERO

pre 11 godina

Uverenje da su građani Srbije spremni da kreiraju savremeno društvo i bolju budućnost potvrđuju i uspešni đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda koji su osvojili prvo mesto u Berlinu. Srbija je Evropa u pravom smislu reči i to nam niko ne može osporiti. Sve ostalo je samo nadgradnja koja ne zavisi toliko od nas koliko od modernih imperatora EU.

Bex030

pre 11 godina

Pred novom vladom je svakako veliki izazov kako vratiti izgubljeno svih ovih godina i Srbiju vratiti na ispravan put. Prosla vlast se naputovala po svetu, a od ucinka za boljitak naroda nista.

Diplomatiquete

pre 11 godina

Nadam se da su gosti na prijemu uvažili činjenicu da je g. Vučić održao samo protokolarni govor, koji ne mora obavezno da znači da g. Vučić tako i misli.
Maniri, usavršeni tokom nekolio meseci vežbanja, nisu dovoljni sami za sebe da ljude u Srbiji uvere da se g. Vučić promenio, i da je tu promenu spreman da prenese na druge. Naime, nije dobro kada političar u usponu popularnosti počne da čini takve greške, kao što je plagiranje čitavih pasusa i misaonih celina od svojih ljutih političkih protivnika (nije sad lepo da navodim o kome je reč, neka se autor sam javi).
Nadam se da (osim njegove ekselencije ambasadora Iva Viskovića) niko nije više pocrveneo od samog g. Vučića, dok je njegova savetnica za medije ponovo morala da smišlja nastavak putanje i "napuštanje terena" posle ovog neočekivanog ispada "deradikalizacije".

Najvažniji i najbolji deo večeri koji je srećom naveden na kraju: "Deo kulture Srbije dočarali su im đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda, koji su u Berlinu osvojili prvo mesto na evropskom takmičenju baletskih škola."

Joca 64

pre 11 godina

Ne razumem zašto je toliki otpor u Srbiji kad neko hoće da nam pomogne. Čitajući ove komentare jasno je ko stoji iza njih. Svest je stvarno najteže promeniti u Srbiji. Vučića stalno napadaju i okrivljuju za mnoge stvari koje nemaju nikakvu logiku. Njihove greške su daleko veće bile i dovele su ovu zemlju do bankrota sve pod plaštom njihove demokratije.

popeye

pre 11 godina

Ако се мисли на део свести везан за политичку митоманију, онда је у реду. Србији треба права, србска, национална елита а не ЕУ политиканти. Распишите ЕУ референдум одмах, покажите примером ту промену свести.

Pils plus

pre 11 godina

Za razliku od bivsih predstavnika vlade koji su se kezili i slikali pred kamerama....Vucicevo ponasanje nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Ahaa

pre 11 godina

@bezimena, 22. februar 2013 15:00
Draga moja, Srbiju su u ambis odveli tvoji miljenici iz ds-a, niko drugi, neradom i nesposobnošću. A, ovi je dižu, i što vama sigurno teško pada, za ovo kratko vreme su svojim radom stekli poverenje i dobili pohvale od bitnih država.

depos

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.
(ex demokrata 1, 22. februar 2013 16:38)

Srbija je to uradila jos na pocetku 19 veka za vreme borbe za oslobodjenje.Kad bi znao nesto o istoriji Balkana i Evrope ne bi tako pisao.Srbija je postala civilizovana i moderna drzava jos pre nego sto je stekla nezavisnost.Jos tada smo imali moderan ustav(1834)i zakone koje ni mnoge razvijene Evropske drzave nisu imale.Srbija je za vreme prvog i drugog ustanka ukinula feudalni sistem,a samo nekoliko drzava(Francuska,Britanija,Holandija)su to uradile pre.Ustav iz 1888 godine je bio medju dva-tri najdemokratskija u Evropi.Srbija je u 19 veku(i na pocetku 20 veka),sto je istorijski kratak period,ostvarila ogroman napredak u postovanju slobode i demokratije i bila problem mnogom feudalnim Evropskim imperijama(AustroUgarska,Prusija,Rusija...),koje su svaki napredak osporavale.Stvaranjem SHS sve je usporeno.A dolaskom komunista na vlast je unistena sloboda i demokratija,a ljudskih prava vise nije bilo.Znaci Srbija je 1804 i 1815 godine odlucila da pripada Evropi,a ne Aziji i to se ne moze nikada promeniti.Cena koju je srpski narod platio je velika i to se nikada ne sme zaboraviti.

basta

pre 11 godina

Objasni to masi koja je navikla na Titova vremena,i onima koji su naelektrisani mitovima.Politicari su ti koji su duzni da kazu gradjanima istinu i da ih suoce sa njom.Sve dok to vi ne uradite,kazete jasno i glasno,otvorite dosijee i sprovedete restituciju,narod ce biti takav,a tako se nece promeniti nista na bolje.Najbolji primer gde mozete da se dokazete da ste iskreni u onome sto govorite je Vojvodina,tu cete se dokazati ko ste i sta su vam namere.Vi znate da oni od kojih zavisite dobro poznaju onu nenastimovanu istoriju,i da nikakve mucke i uskracivanja(stimovanja po komunistickom sistemu)ljudskih prava nece proci.Na vama politicarima je da razjasnite i obelodanite narodu pravu istinu,inace o boljem sutra mozete da sanjate i vi,zajedno sa onim ostalima koji su nacionalisticki zabludjeni komunistickim citankama.

zdr

pre 11 godina

Ovo govori covek koji je drzao ratno huskacke govore u okupiranoj Slavoniji i zagovarao granice Srbije na liniji Virovitica Karlovac Karlobag. I koji je lepio na bulevaru novo ime ulice svog heroja generala Mladica. Od svega sta je on promenio je samo vojvoda. Ako Srbi misle da ce ovaj da ih izvuce iz ***** bez uspostavljanja licne diktature, nema im pomoci.

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Bivsi komunisti kroz privatizaciju,bivsi generali kroz demokraciju(Rambo A),a sada bivsi socijalisti i radikali postaju evrofanatici.Mislim da elita koja nas vodi, jos od drugog svetskog rata,(cast izuzecima)radi protiv ineteresa gradjana i drzave.Bez obzira na "svest" ovaj narod zasluzuje mnogo bolje vladare.U stvari politicke partije i politicari(ima izuzetaka)su najgori deo ovog naroda.

moksha

pre 11 godina

kolektivna svest se menja najefikasnije koriscenjem Maharisijeve tehnologije,formiranjem grupe za vladu koja ce na jednom mestu praktikovati transcendentalnu meditaciju i sidhi tehnike.Naucno proverena tehnologija za stvaranje mira i prosperiteta.

Borislav

pre 11 godina

Nije daleko od istine, samo nas srpski gubitnicki mentalitet i pesimizam je tesko menjati. Evo i ovde, napokon pozitivne vesti iz Evrope, a svaki drugi komentar je maliciozan. Ipak hteli ne hteli moracemo ili da se menjamo ili da pustimo da nas progres samelje. Nadam se da do ovog drugog nece doci.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.
To je uradila i Cg,nesto blaze ali jeste raskrsila sa Srbijom,koja je izuzetno nazadno,nepismeno i neprosveceno drustvo,gde SPC dodatno zatupljuje narod,pa prema tome,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.

Aleksandar

pre 11 godina

Au, Čedo, al' si se ofucao, jedva te na slici prepoznah. Srećom pa kad ti se ime napiše na glasačkom listiću čovek ne može lasno da pogreši pa da slučajno zaokruži Vučića.

Pedu

pre 11 godina

@ZoranNS
"Najbolji primer da se svest može menjati je baš gospodin Vučić"

Ne Zorane, to je najbolji primer da su Srbi narod kratke pameti.
Koliko god da se promene pojedinci (Dačić, Vučić, Nikolić), ja nikada neću zaboraviti šta su radili i koliko smo nisko zbog njih pali.

sasa jokic

pre 11 godina

Vucicu ako iskreno zelis da menjas svest Srba, onda ces morati otvoreno da navedes primer Zorana Djindjica, jer On je otac te ideje.
Nadam se da si naucio na njegovom primeru koliko je bitno obracunati se sa UDBOM, mnogo je bitnije to od datuma, fokusiraj se na hapsenje krupnih riba, i pozabavi se najozbiljnije DSS-om, politickim krilom UDBE!

Nikola_Simic

pre 11 godina

Narode Srbije poslusajte Vucica i promenite svest, Nemci su nam prijatelji oni od nas "samo" traze gasenje Srpskih institucija i bilateralne odnose sa takozvanom Republikom Kosovo, i kroz istoriju sam nam bili "prijatelji". Ugledajte se na aktiviste SNS-a koji su promenili svest.

bezimena

pre 11 godina

"U Srbiji je potrebna promena svesti", primetio je Vučić...

Ma važi, ali prvo nam objasni kada si, kako, naročito zašto, ti promenio "svest" pa od vatrenog zagovornika srpske granice na Karlobagu, podrške haškim optuženicima i mrzitelja zapada, postao navodni evrofanatik (čime si prevario svoje glasače)? Navodni zbog toga što se nikada nisi odrekao, kao ni "master", ratno huškačke politike koju si vodio i koja je Srbiju odvela u ambis!

PERSIDA

pre 11 godina

Većina građana Srbije je spremna da učini sve, zarad boljeg sutra. Ali neki kojima je i svest i savest požutela, nikada se neće promeniti.

Alas

pre 11 godina

"..državni sekretar u Ministarstvu odbrane Kristijan Šmit, koji je konstatovao da u poslednje vreme znatno raste razumevanje i poverenje u Srbiju.." - Razlika ove, u odnosu na prošlu vladu je i više nego vidljiva, u najpozitivnijem smislu, mnogo više se radi i zalaže za zemlju, a cilj je dobrobit naroda, a ne lični interes. Vučić je glavna snaga i svojim angažovanjem doprineo je rastu razumevanja i poverenja u Srbiju.

Vlada

pre 11 godina

Vucicu, drago mi je sto ovako pricas. Samo me jedna stvar zanima, da li imas zelju da odes na grob Zorana Djindjica, koji je, vizionarski kao pravi moderan politicar, poveo Srbiju iz pakla ratova, sankcija i razaranja? Da li imas zelju da posetis grob coveka koga si kocio sa svojim pajtasima kako si stigao. Mozda je Zoran mislio na tebe kada je rekao ono svoje cuveno "vi i ja srescemo se u buducnosti ....tamo vas ja cekam...."

drago

pre 11 godina

bravo vucicu,,,,,,uz tebe smo,,,,samo se oslobodi od onog prostaka nikolica i hrabrao vodi srbiju napred,,,,,i sve lopove hapsi,,djelica,,lopova,,vlahovica i ostale,,,,,,,,demokrate su sve deca bivsi partizana i ubica,,,,

Vlada

pre 11 godina

Vucicu, drago mi je sto ovako pricas. Samo me jedna stvar zanima, da li imas zelju da odes na grob Zorana Djindjica, koji je, vizionarski kao pravi moderan politicar, poveo Srbiju iz pakla ratova, sankcija i razaranja? Da li imas zelju da posetis grob coveka koga si kocio sa svojim pajtasima kako si stigao. Mozda je Zoran mislio na tebe kada je rekao ono svoje cuveno "vi i ja srescemo se u buducnosti ....tamo vas ja cekam...."

PERSIDA

pre 11 godina

Većina građana Srbije je spremna da učini sve, zarad boljeg sutra. Ali neki kojima je i svest i savest požutela, nikada se neće promeniti.

Alas

pre 11 godina

"..državni sekretar u Ministarstvu odbrane Kristijan Šmit, koji je konstatovao da u poslednje vreme znatno raste razumevanje i poverenje u Srbiju.." - Razlika ove, u odnosu na prošlu vladu je i više nego vidljiva, u najpozitivnijem smislu, mnogo više se radi i zalaže za zemlju, a cilj je dobrobit naroda, a ne lični interes. Vučić je glavna snaga i svojim angažovanjem doprineo je rastu razumevanja i poverenja u Srbiju.

drago

pre 11 godina

bravo vucicu,,,,,,uz tebe smo,,,,samo se oslobodi od onog prostaka nikolica i hrabrao vodi srbiju napred,,,,,i sve lopove hapsi,,djelica,,lopova,,vlahovica i ostale,,,,,,,,demokrate su sve deca bivsi partizana i ubica,,,,

bezimena

pre 11 godina

"U Srbiji je potrebna promena svesti", primetio je Vučić...

Ma važi, ali prvo nam objasni kada si, kako, naročito zašto, ti promenio "svest" pa od vatrenog zagovornika srpske granice na Karlobagu, podrške haškim optuženicima i mrzitelja zapada, postao navodni evrofanatik (čime si prevario svoje glasače)? Navodni zbog toga što se nikada nisi odrekao, kao ni "master", ratno huškačke politike koju si vodio i koja je Srbiju odvela u ambis!

ex demokrata 1

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.
To je uradila i Cg,nesto blaze ali jeste raskrsila sa Srbijom,koja je izuzetno nazadno,nepismeno i neprosveceno drustvo,gde SPC dodatno zatupljuje narod,pa prema tome,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.

Aleksandar

pre 11 godina

Au, Čedo, al' si se ofucao, jedva te na slici prepoznah. Srećom pa kad ti se ime napiše na glasačkom listiću čovek ne može lasno da pogreši pa da slučajno zaokruži Vučića.

Borislav

pre 11 godina

Nije daleko od istine, samo nas srpski gubitnicki mentalitet i pesimizam je tesko menjati. Evo i ovde, napokon pozitivne vesti iz Evrope, a svaki drugi komentar je maliciozan. Ipak hteli ne hteli moracemo ili da se menjamo ili da pustimo da nas progres samelje. Nadam se da do ovog drugog nece doci.

depos

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.
(ex demokrata 1, 22. februar 2013 16:38)

Srbija je to uradila jos na pocetku 19 veka za vreme borbe za oslobodjenje.Kad bi znao nesto o istoriji Balkana i Evrope ne bi tako pisao.Srbija je postala civilizovana i moderna drzava jos pre nego sto je stekla nezavisnost.Jos tada smo imali moderan ustav(1834)i zakone koje ni mnoge razvijene Evropske drzave nisu imale.Srbija je za vreme prvog i drugog ustanka ukinula feudalni sistem,a samo nekoliko drzava(Francuska,Britanija,Holandija)su to uradile pre.Ustav iz 1888 godine je bio medju dva-tri najdemokratskija u Evropi.Srbija je u 19 veku(i na pocetku 20 veka),sto je istorijski kratak period,ostvarila ogroman napredak u postovanju slobode i demokratije i bila problem mnogom feudalnim Evropskim imperijama(AustroUgarska,Prusija,Rusija...),koje su svaki napredak osporavale.Stvaranjem SHS sve je usporeno.A dolaskom komunista na vlast je unistena sloboda i demokratija,a ljudskih prava vise nije bilo.Znaci Srbija je 1804 i 1815 godine odlucila da pripada Evropi,a ne Aziji i to se ne moze nikada promeniti.Cena koju je srpski narod platio je velika i to se nikada ne sme zaboraviti.

Pedu

pre 11 godina

@ZoranNS
"Najbolji primer da se svest može menjati je baš gospodin Vučić"

Ne Zorane, to je najbolji primer da su Srbi narod kratke pameti.
Koliko god da se promene pojedinci (Dačić, Vučić, Nikolić), ja nikada neću zaboraviti šta su radili i koliko smo nisko zbog njih pali.

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Bivsi komunisti kroz privatizaciju,bivsi generali kroz demokraciju(Rambo A),a sada bivsi socijalisti i radikali postaju evrofanatici.Mislim da elita koja nas vodi, jos od drugog svetskog rata,(cast izuzecima)radi protiv ineteresa gradjana i drzave.Bez obzira na "svest" ovaj narod zasluzuje mnogo bolje vladare.U stvari politicke partije i politicari(ima izuzetaka)su najgori deo ovog naroda.

Nikola_Simic

pre 11 godina

Narode Srbije poslusajte Vucica i promenite svest, Nemci su nam prijatelji oni od nas "samo" traze gasenje Srpskih institucija i bilateralne odnose sa takozvanom Republikom Kosovo, i kroz istoriju sam nam bili "prijatelji". Ugledajte se na aktiviste SNS-a koji su promenili svest.

zdr

pre 11 godina

Ovo govori covek koji je drzao ratno huskacke govore u okupiranoj Slavoniji i zagovarao granice Srbije na liniji Virovitica Karlovac Karlobag. I koji je lepio na bulevaru novo ime ulice svog heroja generala Mladica. Od svega sta je on promenio je samo vojvoda. Ako Srbi misle da ce ovaj da ih izvuce iz ***** bez uspostavljanja licne diktature, nema im pomoci.

sasa jokic

pre 11 godina

Vucicu ako iskreno zelis da menjas svest Srba, onda ces morati otvoreno da navedes primer Zorana Djindjica, jer On je otac te ideje.
Nadam se da si naucio na njegovom primeru koliko je bitno obracunati se sa UDBOM, mnogo je bitnije to od datuma, fokusiraj se na hapsenje krupnih riba, i pozabavi se najozbiljnije DSS-om, politickim krilom UDBE!

Deda/Gago

pre 11 godina

Gradjani spremni da kreiraju moderno drustvo i bolju buducnost, EUREKA.
G.Vucic nije ni svestan koliko je to tacno. Nazalost od toga nece biti nista, potrosena, bezidejna, korumpirana i nesposobna politicka elita, zarad svog dobra nikad to nece dozvoliti. Trajete preko 20 godina i savrseno ste naucili da jasete ovaj narod, bilo kao opozicija bilo kao vlast. Kad se na ovaj ili onaj nacin dokopate vlasti pomislite i da ste
zbog toga mnogo pametniji porastete u sopstvenim ocima do neba, a i sire. Rezultat toga vidimo vidimo u svakoj porodici u statistickim podacima na listama nezaposlenih i tako dalje i tako dalje.

Achtung!

pre 11 godina

g. Vučiću, izvinite, idite kući tamo je haos, narod je gladan i žedan, ubijaju se na ulici zbog čarapa, skaču s prozora, a oni tvoji ne znaju šta da rade, mlataraju po televiziji i novinama i užasavaju isti. Hvala na razumevanju.

Pasuljević

pre 11 godina

Saglasan! Za početak povrati ministra poljoprivrede iz nesvesti. Neka da ostavku i nek se osvesti ili bar opasulji, što rekla Boljka.

svesti zvaničnu politiku države na marginu društvenih zbivanja

pre 11 godina

Interesantno, Vučić je svojevremeno bio promoter sistema vrednosti koji je upravo Srbiju doveo u stanje u kome se nalazi. Znači prvo nas uništi kao društvo svojiom bolesnim egoizmom a onda bi da nam menja svest na bolje?
Jedino što u Srbiji trenutno ima smisla je potpuni bojkot izbora i politike. Neka se političari sami valjaju u fecesu koji su stvorili svojom osnovnom delatnošću - za to im ne treba ni podrška na izborima a ni publika u vanizborno vreme.

Diplomatiquete

pre 11 godina

Nadam se da su gosti na prijemu uvažili činjenicu da je g. Vučić održao samo protokolarni govor, koji ne mora obavezno da znači da g. Vučić tako i misli.
Maniri, usavršeni tokom nekolio meseci vežbanja, nisu dovoljni sami za sebe da ljude u Srbiji uvere da se g. Vučić promenio, i da je tu promenu spreman da prenese na druge. Naime, nije dobro kada političar u usponu popularnosti počne da čini takve greške, kao što je plagiranje čitavih pasusa i misaonih celina od svojih ljutih političkih protivnika (nije sad lepo da navodim o kome je reč, neka se autor sam javi).
Nadam se da (osim njegove ekselencije ambasadora Iva Viskovića) niko nije više pocrveneo od samog g. Vučića, dok je njegova savetnica za medije ponovo morala da smišlja nastavak putanje i "napuštanje terena" posle ovog neočekivanog ispada "deradikalizacije".

Najvažniji i najbolji deo večeri koji je srećom naveden na kraju: "Deo kulture Srbije dočarali su im đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda, koji su u Berlinu osvojili prvo mesto na evropskom takmičenju baletskih škola."

popeye

pre 11 godina

Ако се мисли на део свести везан за политичку митоманију, онда је у реду. Србији треба права, србска, национална елита а не ЕУ политиканти. Распишите ЕУ референдум одмах, покажите примером ту промену свести.

Ahaa

pre 11 godina

@bezimena, 22. februar 2013 15:00
Draga moja, Srbiju su u ambis odveli tvoji miljenici iz ds-a, niko drugi, neradom i nesposobnošću. A, ovi je dižu, i što vama sigurno teško pada, za ovo kratko vreme su svojim radom stekli poverenje i dobili pohvale od bitnih država.

Djole

pre 11 godina

Izjava Aleksandra Vucica je na mestu i zelim da uputim cestitke i podrsku za dalji rad. Njegov trud kao i uspeh opravdava sama podrska Nemacke koja nije bas sklona takvim stvarima. I zelim dodati da svest treba da se promeni i kod pojedinaca (gradjana Srbije) kojih ima i na komentarima. Da bi nam bilo bolje treba i sami da doprinesemo tome a ne da se minira neciji rad i trud za bolje sutra. Zaslujemo da budemo prihvaceni kao drzava u EU ali treba da pocnemo tako i da se ponasamo.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Mislim da i opozicija treba da podrzi napore za dobijanje datuma , kao i siri konsenzus po pitanju Kosova. Podrska Vucicu!

Million

pre 11 godina

e moj Vucicu to je najtezi posao koji te ocekuje i nadam se da ces uspeti u tome. prethodnici su unistili tu svest u narodu, nadam se da ces ti uspeti da je popravis.

Miloš

pre 11 godina

Nije sporno da građani žele da žive u modernoj državi. Vučić je pokazao da je to moguće. Ali dok i EU, odnosno to ne vidi, nema nam ulaska u EU. Treba nastaviti započeto, zbog nas samih i izgraditi to moderno društvo.

Bex030

pre 11 godina

Pred novom vladom je svakako veliki izazov kako vratiti izgubljeno svih ovih godina i Srbiju vratiti na ispravan put. Prosla vlast se naputovala po svetu, a od ucinka za boljitak naroda nista.

Joca 64

pre 11 godina

Ne razumem zašto je toliki otpor u Srbiji kad neko hoće da nam pomogne. Čitajući ove komentare jasno je ko stoji iza njih. Svest je stvarno najteže promeniti u Srbiji. Vučića stalno napadaju i okrivljuju za mnoge stvari koje nemaju nikakvu logiku. Njihove greške su daleko veće bile i dovele su ovu zemlju do bankrota sve pod plaštom njihove demokratije.

LABUDOVO JEZERO

pre 11 godina

Uverenje da su građani Srbije spremni da kreiraju savremeno društvo i bolju budućnost potvrđuju i uspešni đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda koji su osvojili prvo mesto u Berlinu. Srbija je Evropa u pravom smislu reči i to nam niko ne može osporiti. Sve ostalo je samo nadgradnja koja ne zavisi toliko od nas koliko od modernih imperatora EU.

moksha

pre 11 godina

kolektivna svest se menja najefikasnije koriscenjem Maharisijeve tehnologije,formiranjem grupe za vladu koja ce na jednom mestu praktikovati transcendentalnu meditaciju i sidhi tehnike.Naucno proverena tehnologija za stvaranje mira i prosperiteta.

basta

pre 11 godina

Objasni to masi koja je navikla na Titova vremena,i onima koji su naelektrisani mitovima.Politicari su ti koji su duzni da kazu gradjanima istinu i da ih suoce sa njom.Sve dok to vi ne uradite,kazete jasno i glasno,otvorite dosijee i sprovedete restituciju,narod ce biti takav,a tako se nece promeniti nista na bolje.Najbolji primer gde mozete da se dokazete da ste iskreni u onome sto govorite je Vojvodina,tu cete se dokazati ko ste i sta su vam namere.Vi znate da oni od kojih zavisite dobro poznaju onu nenastimovanu istoriju,i da nikakve mucke i uskracivanja(stimovanja po komunistickom sistemu)ljudskih prava nece proci.Na vama politicarima je da razjasnite i obelodanite narodu pravu istinu,inace o boljem sutra mozete da sanjate i vi,zajedno sa onim ostalima koji su nacionalisticki zabludjeni komunistickim citankama.

Pils plus

pre 11 godina

Za razliku od bivsih predstavnika vlade koji su se kezili i slikali pred kamerama....Vucicevo ponasanje nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Demetra

pre 11 godina

Građani Srbije žele da žive u savremenoj državi koja će doneti bolji život i veći standard. Svakako je promena svesti našem narodu neophodna. Borba protiv kriminala i korupcije će svakako biti od značaja za našu državu. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću naporima koji pruža u pregovorima Srbija će zaista ojačati svoju ekonomiju, privredu i proizvodnju. Potpuno verujem u Aleksandra Vučića.

Tiganj

pre 11 godina

Vučić ovde priča kao Čeda Jovanović.
(Zoran, 22. februar 2013 22:33)

Bukvalno! A i nije ništa bolji od njega. Obojica su vek provela pričajući besmislice. Uz malu razliku - Vučić je uglavnom kleo, a Čeda filozofirao. I zato Vučića vole, a ovog ne vole. Kletve svi u Srbiji razumeju i poštuju.

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

zare

pre 11 godina

verujem da će sve biti ok...ipak je ova vlada sposobnija od prethodnih. to smo videli i u ovih prvih sest meseci. Borba protiv korupcije, ode i Nata danas, pregovori sa Pristinom, sve je to nezaustavljivo..

vuja

pre 11 godina

mislim da većina demokrata ne želi da sada dobijemo datum...zato što bi to doživeli kao svoj poraz .... vreme je i bilo da neko najzad pokrene ovu drzavu.

anka

pre 11 godina

Ja i ne ocekujem izbore, ako ne dobijemo datum. Pa dvanaest godina sam slusala Djelica kako licitira sa datumima i DS nije raspustio vladu zbog toga!

sarajka

pre 11 godina

Srbija je za kratko vreme uradila dosta. ono sto je najbitnije pokazala je sta ce joj biti prioritet u buducnosti..borba protiv korupcije, hapsenje kriminalaca, saradnja sa pristinom radi nalazenja sto prihvatljivijeg resenja, ali i vracanje poverenja u pravosudje. pa, malo li je za sest meseci?

toma

pre 11 godina

drago mi je sto je najzad jedan drzavni funkcioner izasao pred narod i izneo realna shvatanja, bez licitiranja datuma i meseci. Jasno je da treba jos dosta da radimo i jasno je da se dosadasnji ucinak prepoznaje.

danilo

pre 11 godina

Za nas je najvaznije da pokrenemo ekonomiju i za to nam je vazana datum, dakle jasna poruka da smo sigurni za ulaganje. Nadam se da ce vucic uspeti da ubedi nemacke drzavnike da smo najzad spremni da se borimo za sebe, bez laznih floskula.

Vlada

pre 11 godina

Vucicu, drago mi je sto ovako pricas. Samo me jedna stvar zanima, da li imas zelju da odes na grob Zorana Djindjica, koji je, vizionarski kao pravi moderan politicar, poveo Srbiju iz pakla ratova, sankcija i razaranja? Da li imas zelju da posetis grob coveka koga si kocio sa svojim pajtasima kako si stigao. Mozda je Zoran mislio na tebe kada je rekao ono svoje cuveno "vi i ja srescemo se u buducnosti ....tamo vas ja cekam...."

bezimena

pre 11 godina

"U Srbiji je potrebna promena svesti", primetio je Vučić...

Ma važi, ali prvo nam objasni kada si, kako, naročito zašto, ti promenio "svest" pa od vatrenog zagovornika srpske granice na Karlobagu, podrške haškim optuženicima i mrzitelja zapada, postao navodni evrofanatik (čime si prevario svoje glasače)? Navodni zbog toga što se nikada nisi odrekao, kao ni "master", ratno huškačke politike koju si vodio i koja je Srbiju odvela u ambis!

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Bivsi komunisti kroz privatizaciju,bivsi generali kroz demokraciju(Rambo A),a sada bivsi socijalisti i radikali postaju evrofanatici.Mislim da elita koja nas vodi, jos od drugog svetskog rata,(cast izuzecima)radi protiv ineteresa gradjana i drzave.Bez obzira na "svest" ovaj narod zasluzuje mnogo bolje vladare.U stvari politicke partije i politicari(ima izuzetaka)su najgori deo ovog naroda.

drago

pre 11 godina

bravo vucicu,,,,,,uz tebe smo,,,,samo se oslobodi od onog prostaka nikolica i hrabrao vodi srbiju napred,,,,,i sve lopove hapsi,,djelica,,lopova,,vlahovica i ostale,,,,,,,,demokrate su sve deca bivsi partizana i ubica,,,,

Nikola_Simic

pre 11 godina

Narode Srbije poslusajte Vucica i promenite svest, Nemci su nam prijatelji oni od nas "samo" traze gasenje Srpskih institucija i bilateralne odnose sa takozvanom Republikom Kosovo, i kroz istoriju sam nam bili "prijatelji". Ugledajte se na aktiviste SNS-a koji su promenili svest.

sasa jokic

pre 11 godina

Vucicu ako iskreno zelis da menjas svest Srba, onda ces morati otvoreno da navedes primer Zorana Djindjica, jer On je otac te ideje.
Nadam se da si naucio na njegovom primeru koliko je bitno obracunati se sa UDBOM, mnogo je bitnije to od datuma, fokusiraj se na hapsenje krupnih riba, i pozabavi se najozbiljnije DSS-om, politickim krilom UDBE!

zdr

pre 11 godina

Ovo govori covek koji je drzao ratno huskacke govore u okupiranoj Slavoniji i zagovarao granice Srbije na liniji Virovitica Karlovac Karlobag. I koji je lepio na bulevaru novo ime ulice svog heroja generala Mladica. Od svega sta je on promenio je samo vojvoda. Ako Srbi misle da ce ovaj da ih izvuce iz ***** bez uspostavljanja licne diktature, nema im pomoci.

Alas

pre 11 godina

"..državni sekretar u Ministarstvu odbrane Kristijan Šmit, koji je konstatovao da u poslednje vreme znatno raste razumevanje i poverenje u Srbiju.." - Razlika ove, u odnosu na prošlu vladu je i više nego vidljiva, u najpozitivnijem smislu, mnogo više se radi i zalaže za zemlju, a cilj je dobrobit naroda, a ne lični interes. Vučić je glavna snaga i svojim angažovanjem doprineo je rastu razumevanja i poverenja u Srbiju.

Pedu

pre 11 godina

@ZoranNS
"Najbolji primer da se svest može menjati je baš gospodin Vučić"

Ne Zorane, to je najbolji primer da su Srbi narod kratke pameti.
Koliko god da se promene pojedinci (Dačić, Vučić, Nikolić), ja nikada neću zaboraviti šta su radili i koliko smo nisko zbog njih pali.

basta

pre 11 godina

Objasni to masi koja je navikla na Titova vremena,i onima koji su naelektrisani mitovima.Politicari su ti koji su duzni da kazu gradjanima istinu i da ih suoce sa njom.Sve dok to vi ne uradite,kazete jasno i glasno,otvorite dosijee i sprovedete restituciju,narod ce biti takav,a tako se nece promeniti nista na bolje.Najbolji primer gde mozete da se dokazete da ste iskreni u onome sto govorite je Vojvodina,tu cete se dokazati ko ste i sta su vam namere.Vi znate da oni od kojih zavisite dobro poznaju onu nenastimovanu istoriju,i da nikakve mucke i uskracivanja(stimovanja po komunistickom sistemu)ljudskih prava nece proci.Na vama politicarima je da razjasnite i obelodanite narodu pravu istinu,inace o boljem sutra mozete da sanjate i vi,zajedno sa onim ostalima koji su nacionalisticki zabludjeni komunistickim citankama.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.
To je uradila i Cg,nesto blaze ali jeste raskrsila sa Srbijom,koja je izuzetno nazadno,nepismeno i neprosveceno drustvo,gde SPC dodatno zatupljuje narod,pa prema tome,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.

PERSIDA

pre 11 godina

Većina građana Srbije je spremna da učini sve, zarad boljeg sutra. Ali neki kojima je i svest i savest požutela, nikada se neće promeniti.

Borislav

pre 11 godina

Nije daleko od istine, samo nas srpski gubitnicki mentalitet i pesimizam je tesko menjati. Evo i ovde, napokon pozitivne vesti iz Evrope, a svaki drugi komentar je maliciozan. Ipak hteli ne hteli moracemo ili da se menjamo ili da pustimo da nas progres samelje. Nadam se da do ovog drugog nece doci.

Ahaa

pre 11 godina

@bezimena, 22. februar 2013 15:00
Draga moja, Srbiju su u ambis odveli tvoji miljenici iz ds-a, niko drugi, neradom i nesposobnošću. A, ovi je dižu, i što vama sigurno teško pada, za ovo kratko vreme su svojim radom stekli poverenje i dobili pohvale od bitnih država.

Joca 64

pre 11 godina

Ne razumem zašto je toliki otpor u Srbiji kad neko hoće da nam pomogne. Čitajući ove komentare jasno je ko stoji iza njih. Svest je stvarno najteže promeniti u Srbiji. Vučića stalno napadaju i okrivljuju za mnoge stvari koje nemaju nikakvu logiku. Njihove greške su daleko veće bile i dovele su ovu zemlju do bankrota sve pod plaštom njihove demokratije.

Djole

pre 11 godina

Izjava Aleksandra Vucica je na mestu i zelim da uputim cestitke i podrsku za dalji rad. Njegov trud kao i uspeh opravdava sama podrska Nemacke koja nije bas sklona takvim stvarima. I zelim dodati da svest treba da se promeni i kod pojedinaca (gradjana Srbije) kojih ima i na komentarima. Da bi nam bilo bolje treba i sami da doprinesemo tome a ne da se minira neciji rad i trud za bolje sutra. Zaslujemo da budemo prihvaceni kao drzava u EU ali treba da pocnemo tako i da se ponasamo.

Pils plus

pre 11 godina

Za razliku od bivsih predstavnika vlade koji su se kezili i slikali pred kamerama....Vucicevo ponasanje nam pokazuje profesionalnu ozbiljnost coveka u situaciji kada je Srbiji najteze i najpotrebnija pomoc. Nema vremena za gubljenje, samo tako nastavite.

Bex030

pre 11 godina

Pred novom vladom je svakako veliki izazov kako vratiti izgubljeno svih ovih godina i Srbiju vratiti na ispravan put. Prosla vlast se naputovala po svetu, a od ucinka za boljitak naroda nista.

LABUDOVO JEZERO

pre 11 godina

Uverenje da su građani Srbije spremni da kreiraju savremeno društvo i bolju budućnost potvrđuju i uspešni đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda koji su osvojili prvo mesto u Berlinu. Srbija je Evropa u pravom smislu reči i to nam niko ne može osporiti. Sve ostalo je samo nadgradnja koja ne zavisi toliko od nas koliko od modernih imperatora EU.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Mislim da i opozicija treba da podrzi napore za dobijanje datuma , kao i siri konsenzus po pitanju Kosova. Podrska Vucicu!

Million

pre 11 godina

e moj Vucicu to je najtezi posao koji te ocekuje i nadam se da ces uspeti u tome. prethodnici su unistili tu svest u narodu, nadam se da ces ti uspeti da je popravis.

moksha

pre 11 godina

kolektivna svest se menja najefikasnije koriscenjem Maharisijeve tehnologije,formiranjem grupe za vladu koja ce na jednom mestu praktikovati transcendentalnu meditaciju i sidhi tehnike.Naucno proverena tehnologija za stvaranje mira i prosperiteta.

Miloš

pre 11 godina

Nije sporno da građani žele da žive u modernoj državi. Vučić je pokazao da je to moguće. Ali dok i EU, odnosno to ne vidi, nema nam ulaska u EU. Treba nastaviti započeto, zbog nas samih i izgraditi to moderno društvo.

Demetra

pre 11 godina

Građani Srbije žele da žive u savremenoj državi koja će doneti bolji život i veći standard. Svakako je promena svesti našem narodu neophodna. Borba protiv kriminala i korupcije će svakako biti od značaja za našu državu. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću naporima koji pruža u pregovorima Srbija će zaista ojačati svoju ekonomiju, privredu i proizvodnju. Potpuno verujem u Aleksandra Vučića.

depos

pre 11 godina

Turci su pod Ataturkom promenili pismo,veru odvojili od drzave,doneli odlican Ustav,napravili pravnu drzavu oslonjenu na USA, i za kratko vreme su od feudalnog postali moderno drustvo.,ako je mogla Turska,moze i Srbija da se promeni i postane moderna drzava.
(ex demokrata 1, 22. februar 2013 16:38)

Srbija je to uradila jos na pocetku 19 veka za vreme borbe za oslobodjenje.Kad bi znao nesto o istoriji Balkana i Evrope ne bi tako pisao.Srbija je postala civilizovana i moderna drzava jos pre nego sto je stekla nezavisnost.Jos tada smo imali moderan ustav(1834)i zakone koje ni mnoge razvijene Evropske drzave nisu imale.Srbija je za vreme prvog i drugog ustanka ukinula feudalni sistem,a samo nekoliko drzava(Francuska,Britanija,Holandija)su to uradile pre.Ustav iz 1888 godine je bio medju dva-tri najdemokratskija u Evropi.Srbija je u 19 veku(i na pocetku 20 veka),sto je istorijski kratak period,ostvarila ogroman napredak u postovanju slobode i demokratije i bila problem mnogom feudalnim Evropskim imperijama(AustroUgarska,Prusija,Rusija...),koje su svaki napredak osporavale.Stvaranjem SHS sve je usporeno.A dolaskom komunista na vlast je unistena sloboda i demokratija,a ljudskih prava vise nije bilo.Znaci Srbija je 1804 i 1815 godine odlucila da pripada Evropi,a ne Aziji i to se ne moze nikada promeniti.Cena koju je srpski narod platio je velika i to se nikada ne sme zaboraviti.

Tiganj

pre 11 godina

Vučić ovde priča kao Čeda Jovanović.
(Zoran, 22. februar 2013 22:33)

Bukvalno! A i nije ništa bolji od njega. Obojica su vek provela pričajući besmislice. Uz malu razliku - Vučić je uglavnom kleo, a Čeda filozofirao. I zato Vučića vole, a ovog ne vole. Kletve svi u Srbiji razumeju i poštuju.

popeye

pre 11 godina

Ако се мисли на део свести везан за политичку митоманију, онда је у реду. Србији треба права, србска, национална елита а не ЕУ политиканти. Распишите ЕУ референдум одмах, покажите примером ту промену свести.

sarajka

pre 11 godina

Srbija je za kratko vreme uradila dosta. ono sto je najbitnije pokazala je sta ce joj biti prioritet u buducnosti..borba protiv korupcije, hapsenje kriminalaca, saradnja sa pristinom radi nalazenja sto prihvatljivijeg resenja, ali i vracanje poverenja u pravosudje. pa, malo li je za sest meseci?

zare

pre 11 godina

verujem da će sve biti ok...ipak je ova vlada sposobnija od prethodnih. to smo videli i u ovih prvih sest meseci. Borba protiv korupcije, ode i Nata danas, pregovori sa Pristinom, sve je to nezaustavljivo..

vuja

pre 11 godina

mislim da većina demokrata ne želi da sada dobijemo datum...zato što bi to doživeli kao svoj poraz .... vreme je i bilo da neko najzad pokrene ovu drzavu.

toma

pre 11 godina

drago mi je sto je najzad jedan drzavni funkcioner izasao pred narod i izneo realna shvatanja, bez licitiranja datuma i meseci. Jasno je da treba jos dosta da radimo i jasno je da se dosadasnji ucinak prepoznaje.

danilo

pre 11 godina

Za nas je najvaznije da pokrenemo ekonomiju i za to nam je vazana datum, dakle jasna poruka da smo sigurni za ulaganje. Nadam se da ce vucic uspeti da ubedi nemacke drzavnike da smo najzad spremni da se borimo za sebe, bez laznih floskula.

Achtung!

pre 11 godina

g. Vučiću, izvinite, idite kući tamo je haos, narod je gladan i žedan, ubijaju se na ulici zbog čarapa, skaču s prozora, a oni tvoji ne znaju šta da rade, mlataraju po televiziji i novinama i užasavaju isti. Hvala na razumevanju.

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

anka

pre 11 godina

Ja i ne ocekujem izbore, ako ne dobijemo datum. Pa dvanaest godina sam slusala Djelica kako licitira sa datumima i DS nije raspustio vladu zbog toga!

Diplomatiquete

pre 11 godina

Nadam se da su gosti na prijemu uvažili činjenicu da je g. Vučić održao samo protokolarni govor, koji ne mora obavezno da znači da g. Vučić tako i misli.
Maniri, usavršeni tokom nekolio meseci vežbanja, nisu dovoljni sami za sebe da ljude u Srbiji uvere da se g. Vučić promenio, i da je tu promenu spreman da prenese na druge. Naime, nije dobro kada političar u usponu popularnosti počne da čini takve greške, kao što je plagiranje čitavih pasusa i misaonih celina od svojih ljutih političkih protivnika (nije sad lepo da navodim o kome je reč, neka se autor sam javi).
Nadam se da (osim njegove ekselencije ambasadora Iva Viskovića) niko nije više pocrveneo od samog g. Vučića, dok je njegova savetnica za medije ponovo morala da smišlja nastavak putanje i "napuštanje terena" posle ovog neočekivanog ispada "deradikalizacije".

Najvažniji i najbolji deo večeri koji je srećom naveden na kraju: "Deo kulture Srbije dočarali su im đaci baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda, koji su u Berlinu osvojili prvo mesto na evropskom takmičenju baletskih škola."

svesti zvaničnu politiku države na marginu društvenih zbivanja

pre 11 godina

Interesantno, Vučić je svojevremeno bio promoter sistema vrednosti koji je upravo Srbiju doveo u stanje u kome se nalazi. Znači prvo nas uništi kao društvo svojiom bolesnim egoizmom a onda bi da nam menja svest na bolje?
Jedino što u Srbiji trenutno ima smisla je potpuni bojkot izbora i politike. Neka se političari sami valjaju u fecesu koji su stvorili svojom osnovnom delatnošću - za to im ne treba ni podrška na izborima a ni publika u vanizborno vreme.

Aleksandar

pre 11 godina

Au, Čedo, al' si se ofucao, jedva te na slici prepoznah. Srećom pa kad ti se ime napiše na glasačkom listiću čovek ne može lasno da pogreši pa da slučajno zaokruži Vučića.

Pasuljević

pre 11 godina

Saglasan! Za početak povrati ministra poljoprivrede iz nesvesti. Neka da ostavku i nek se osvesti ili bar opasulji, što rekla Boljka.

Deda/Gago

pre 11 godina

Gradjani spremni da kreiraju moderno drustvo i bolju buducnost, EUREKA.
G.Vucic nije ni svestan koliko je to tacno. Nazalost od toga nece biti nista, potrosena, bezidejna, korumpirana i nesposobna politicka elita, zarad svog dobra nikad to nece dozvoliti. Trajete preko 20 godina i savrseno ste naucili da jasete ovaj narod, bilo kao opozicija bilo kao vlast. Kad se na ovaj ili onaj nacin dokopate vlasti pomislite i da ste
zbog toga mnogo pametniji porastete u sopstvenim ocima do neba, a i sire. Rezultat toga vidimo vidimo u svakoj porodici u statistickim podacima na listama nezaposlenih i tako dalje i tako dalje.