Sreda, 20.02.2013.

09:55

"Zašto povlače, ako je bezbedno?"

Svake nedelje ćemo objavljivati analize na sajtu, a ministarstvo treba pitati zašto povlači mleko s polica, ako tvrdi da je potpuno bezbedno, kaže Goran Ješić

Izvor: B92

"Zašto povlaèe, ako je bezbedno?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Anna

pre 11 godina

Knezevic je suvise ozbiljan covek i odgovoran da bi sebi dozvolio aferu oko kancerogenog mleka. Uostalom i poslednji izbori, ponovljeni za pokrajinskog poslanika, pokazuju kolika je Knezeviceva moc u Zrenjaninu i koliko ga ljudi cene. A ne bi ga cenili da nije ispravan.

Sremski paor

pre 11 godina

Ko se ne bavi poljoprivredom ne živi od poljoprivredne proizvodnje ,njemu ovo sve izgleda alarmantno. Tu se najviše " brinu" ooni iz urbanih mesta,koji njivu i kravu vide kad negde putuju.
Kada se dobro izanalizira situcaija može se zaključiti sledeće:
1. Dolazak UAE i ulaganje u poljoprivredu . Opet smo imali Ješića u glavnoj ulozi
2. Ministarstvo pomaže malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima. Opet Ješić u glavnoj ulozi.
3. Privedeno 11 osoba za proneveru miliona eura iz budžeta i otuđeno od države 327 hektara zemlje. Ješić ćuti.
Zaključak je lako izvesti. Ješić je jedna obična figura u nečijoj imperiji čiji je cilj smrt domaćoj poljoprivredi i uvoz istih simnjivog kvaliteta zarad stvaranja lične imperije u basnooslovno bogaćenje na uštrb države i građana Srbije.
Ministarstvo je preduzela mere i u tom smislu slobodno konzumirajmo naše domaće mleko.

General poručnik

pre 11 godina

Neka kaže gospodin Ješić koja je pozadina ovoga "napada" na ministra Kneževića i kompletnu vladu Srbije.
Što se mene lično tiče,mleko ,nažalost, ne mogu toliko često da kupim. Penzija mi je srozana u vreme vladavine Ješićevih "saboraca". Rado bih ga pio jer znam da je naše,domaće mleko najzdravije na svetu i okolini.
Moj komentar na svu ovu "galamu je da Ješić radi na upropaštavanju domaćeg seljaka. Bolje bi bilo da Ješić malo nauči istoriju koja jasno kaže: " Teško onome kome narod okrene leđa". Njemu i njegovoj stranci je narod okreno leđa.

Serbian Warrior

pre 11 godina

Vlada, a pogotovo minister treba da objave analizu, da dokazu Jesicu i osujete plan njega i njegovog partnera Babovica u pokusaju nametanja monopola u proizvodnji mleka.

Splinter87

pre 11 godina

Ministar Knezevic treba da pokaze rezultate analize i konacno kaze da li je mleko dobro ili ne, a ako je minister nesto sakrio, a msilm da nije, Vucic ce ga smeniti, tu nema sumnje.

lorimer

pre 11 godina

"Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35) "

A jesi to isto pitao ministra?

Valjda imaš nekakvog ministra poljoprivrede?

Ješić je samo pokrajinski seketar, a i iz Vojvodine je.

Aj, pa javi kad ti Knežević odgovori na to tvoje pitanje. A hoće, svoji ste...

Btw, svako zna da se ovaj problem pojavio tek skoro, tako da Ješić ranijih godina nije imao potrebu da kači išza na tviter. A i bio je samo predsednik jedne opštine pa ni ne vidim zašto bi mu to tada bio posao.

Mislim, isto to možeš da pitaš i predsednika opštine Bojnik.

Sremski paor

pre 11 godina

Ministarstvo radi svj posao. Ima rešenja. Na tome se sada radi. Da li će lada pasti zbog ove pojave? Nemoj se nadati...

Milica

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35)

Prvi put je jesenas odbijen uvoz kukuruza iz Srbije, (stranci kontrolišu šta uvoze), zbog aflatoksina. Logično je bilo da naši istog momenta iskontrolišu i kukuruz i sve proizvode u kojima je korišten taj kukuruz. Pre se to nije dešavalo, bar kukuruz smo izvozili.
I na kraju, ispade Ješić kriv zato što je vršio analizu sada. Ispadne da je bolje nikada nego ikada kontrolisati hranu.
Navijači SNS bi i g na veliku kašiku jeli da im stranka to servira. Neverovatni ste.

Fidelio

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!?
(kravica, 20. februar 2013 10:22)

A šta si ti, kravice, očekivala?! Da se ministar momentalno sruši mrtav? To je ipak mleko, a ne sumporna ili hlorvodonična kiselina.

Za tvoju informaciju, poslednjih 10-ak godina, onkolozi svake godine prikazuju nenormalan porast broja oblelih od raka. Šta misliš, da li bi možda višegodišnje taloženje tih toksina iz mleka i ostalih namirnica u našim jetrama moglo imati nekakve veze s tim?
Ili ti veruješ u priču da Srbija ima "najzdraviju hranu u Evropi", a kancerogena oboljenja u Srbiji su isključivo "zbog bomardovanja" i američkih aviona koji preleću iznad nas i zasipaju nas ko zna čime?
Ako je ovo drugo, onda ništa. Muuuuu, muuuuu, muuuuu...

Stavi prst na celo

pre 11 godina

@Marketz

A ja bi okrenuo pricu i pitanje drugacije. Znaci ACM1 pronadjen i u BH i Hrvatskoj i tamo povuceni mlecni proizvodi iz upotreba a gde bi to moglo da se desi u Srbiji.Pa mi smo nedodirljivi.Susa samo je Srbiju zaobisla.I jos nesto. Prosla vlada je pala 6 Maja.Zetva kukuruza u septembru i oktobru.Stavi prst na celo.U Francuskoj prosle godine u decijoj hrani pronadjeni toksicni elementi Ministar za privredu i zdravlje podeno ostavku cela Francuska se digla na noge iako je samo u jednoj od mnogih decijih hrana na trzistu to ustanovljeno

I ja pitam

pre 11 godina

Logicno pitanje.Ako je bezbedno sto ga povlacite iz prodaje. Ali pristalice SNS-a nemaju onaj organ da bi to razumele. Samo je Ministar sinoc ispao malodete.Popio casu mleka.Kao sto se Tomica Milosavljevic pred kamerama vakcinisao

bora

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???

beba

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!
(kravica, 20. februar 2013 10:22)
Joj, kravice, iskreno se nadam da je ovo bilo ironično!

azotara

pre 11 godina

Ako laze koza ne laze rog sve lepo ispitati pa videti ko je govorio istinu a ko laz mislim da vlada ne bi smela da daje ovakve izjave ako nije 100 posto sigurna da je mleko uredu,a Jesica pitati da nije rezultate dobio od viktorija grupe

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Mi smo uvek svi najpametniji! Ja garantujem da u svakoj namernici u odredjenom uzorku ima nešto što ne valja i to ne samo u Srbiji već i u inostranstvu! Ako smo svi sada toliko "zdravstveno svesni" jer svi čitate koji sve emulgatori stoje na svakom pakovanju iz profavnice koji kupujete!?Pa što jedete i pijete sve to kada znate da potencijalno može da Vam našteti? Sada je bitno da se neko politički okrivi kako bi sebi sutra neko dizao rejting...

Marketz

pre 11 godina

Kako ovima iz DS-a vise ne dosadi da smisljaju spletke? Sta, kao mleko nije imalo odredjene koncentracije aflatoksina M1 za vreme njihove vlasti, a sada je kod nekoliko razlicitih proizvodjaca mleka pronadjen problem? Nemoguce je da su svi ti proizvodjaci hranili svoje krave kukuruzom zarazenim Aspergilus parasiticus-om i da se to tek sada saznalo. Ajde, batalite se vise politikantnosti.

Nema tu...

pre 11 godina

...mleko se povlači iz bezbednosnih razloga, dok rezultati analiza ne budu poznati... Kako je smelo to mleko da stigne na police, a da nije prethodno analizirano... Vi ste hladnokrvne, novca gladne, pohlepne, licemerne UBICE...

Sovica

pre 11 godina

Da li se ovde zaista radi o mleku ili je samo bitno "politički unakaziti" drugu stranu!? Da nisu povukli mleko Vaša izjava bi bila:Zašto melko nije povučeno, kada sam ja rekao da je štetno"! To je ta politička demagogija...

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

velja

pre 11 godina

Ješiću, samo se pitam, kada ste pre par godina imali saznanja o toksičnosti hrane aflatoksinima da li steuopšte jeli bilo koju hranu do danas ili sve bojkotujete.Kako preživljavate, samo se pitam???

b

pre 11 godina

Političari:

Šta reći o državi u kojoj ne postoji sud, red i zakon ili je isti predstavljen ruiniranom zgradom u kojoj se izvode predstave i trguje na štetu naroda. Svi imaju izgovor, sudovi su spori, ne rade, pa gospodo nije valjda da mi moramo da vam kažemo da ako nešto ne radi dobro ili je sporo, da morate proširiti kapacitete, zaposliti još ljudi, ubrzati rad te institucije.. Ne, ne vama odgovara haos i bezakonje jer onda nema opasnosti po vas, dok se ne poštuje zakon nema ni države. Setih se, sramota i što ste pustili onog navijača što je policajcu na utakmici uguravao baklju, sramota, bezakonje i ne želimo više vaše laži i nesposobnosti. Odigrajte igricu neku pa tamo vežbajte političke sposobnosti, a ne nad nama živim ljudima. Sram da vas bude i jedne i druge, 20godina nas lažete i prodajete. Pljujete jedni po drugima a zemlja je propala i narod gladan, glumci jedni, još imate hrabrosti da nas ismevate i vređate naš razum sa nekim mediokritetskim obraćanjima.

Kada bude bilo izbora jednog dana, znam za koga sigurno neću glasati:"SNS,DS,SPS,SRS,URS". A za ostale koji su se učlanili u partije i tako sebično prosperirali, nek vam je na čast i moral, ali vi za to ne hajete. Jedina partija je narod i svi su njeni članovi!
Hvala, što ste me saslušali, ali na žalost ništa novo nisam nisam rekao. Pitanje ostaje zašto narod ćuti, a tako je do nedavno glasno negodovao, zašto se više ne čuju štrajkači, da nisu možda ušli u partiju?

zemun

pre 11 godina

Stara agitpropovska taktika. Kada je očigledno da s jedne strane imamo zdrav razum, a sa druge nezdravu politiku (tj. nebranjive teze), onda hajde da ih oboje gurnemo u isti koš. "Svi su isti", "šta ste vi radili kada ste bilil na vlasti" i sl. A suština priče je prosta. Osoba A, pokrajinski sekretar, je hrabro doveo u pitanje nalaze države i očito zataškavanje. Osoba B, republički ministar, se ismeva i pije mleko pred kamerama, priča o referentnim vrednostima u Americi. A republika je dan pre toga rekla kako je sve u redu, ali da je povukla "sporno mleko" iz prodaje, pa da nije skroz u redu, ali da je u redu. Pa je Osoba B pila mleko pred kamerom. Ovakve stvari nas okružuju - zatrovana hrana, kućna hemija lošeg kvaliteta i sl. A "lobiji" furaju svoje preko vlasti koja nas ponižava i smatra ludim. Da se razumemo, DS je tu bio isti! Ali u ovoj situaciji, jasno je ko je ko.

vlada

pre 11 godina

NASTAVAK....

Ako se zna da aspergilus i ostale mikoze nastaju na vlažnim biljkama (kukuruz, pšenica, pistaći, kafa, bademi....), a mi smo imali jednu jako sušnu godinu i jako mali prinos kukuruza, zašto se onda ne prepispita skladištenje tog kokuruza? Zašto 90% silosa u srbiji nema isntalacije za merenje temperature skladištenih žitarica? (procenat je onako odkativan, ali je činjenica da jako malo silosa kod nas ima adekvatne uslove i intrumetaciju za čuvanje žitarica)

Zašto se ne preispita kvalitet uvezenog kukuruza, ako je bilo uvoznog kukuruza, a moguće da ga je bilo jer naš prinos bio strašno mali, a pri tom ova afera drma i Madjarsku i Hrvatsku, što jasno ukazuje na to da je možda negde iz regiona uvezen kukuruz lošeg kvaliteta?

I čisto da ponovim još jednom osnovno pitanje: Šta se to sve tiče poljoprivredinaka i veterinara (uz dužno poštovanje prema stručnjacima iz ovih oblasti), kada je u ugroženo javno zdravlje? Što se ne oglašava Ministarstvo zdravlja???

Aleksandar

pre 11 godina

za (Maksimalno orao negativno, 20. februar 2013 11:32)

Prvo, nema nikakvog radikalskog ili demokratskog mleka, ima samo onog koje nam prodaju na tržištu. I hteli ne hteli, sem ako nemate svoju kravicu, koju negujete i muzete, moramo da kupujemo.

Drugo, i jedni i drugi se prepucavaju, preko naših leđa - nikome od njih nije stalo do toga da li ono što jedemo je ispravno ili ne, već gledaju kako jedni drugima da podmetnu nogu...

Lucifer

pre 11 godina

truju nas godinama!!! koliko je porastao broj malignih oboljenja u Srbiji??? ajde izadjite gospodo iz ministarstva zdravlja... kakvu hranu jedemo? zapitajte se...

ugnjetavan

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Bravo za tekst! Sada i neverne tome mogu da budu sigurni da je kod nas zaživela demokratija! Dokaz su i ovi slobodni radikali! Niko njije ugnjetavan, i čak država se brine da mleko ne bude otrovno! I kao što si reko: Sve će da dodje na svoje mesto!

veterinar

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje za gospodina Jesica: po kom to zakonu, pravilniku ili sta god, neko ko je zavrsio POLJOPRIVREDNI fakultet, a specijalizirao na POLITICKIM naukama, moze da bude veterinarski inspektor, koji vrsi uzorkovanje i kontrolu namirnica animalnog porekla?!

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

Simao

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovaj čovek priča o mleku, a u svom dvorištu ima silne fabrike, koje ispuštaju otrovne materije u plodne oranice i sve pod izgovorom, Inđija je najrazvijenija opština!?
Strašno!

@vladimir0710

pre 11 godina

Svojevremeno je gospodin Christian Hansen (Danska) u Inđiji izgradio savremenu "HANSEN" fabriku za preradu mleka i prerađevine od mleka. Tada gospodin Ješić nije bio gradonačelnik Inđije, ali mora znati kako se mleko kontroliše u savremenoj laboratoriji kompanije "Hansen" i bezbedno isporučuje na tržište.

Teorija zavere

pre 11 godina

"Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je u Kažiprstu B92 rekao da je analize mleka naručio u skladu sa svojim obavezama, kao i da je on samo poštar."

Ako je radio prema svojim obavezama zasto to nije objavio na nekom zvanicnom mestu, a ne na svom licnom sajtu? Sumnjam da je te analize platio iz svog dzepa, pa kojim onda pravom to stavlja na svoj sajt. Besplatan marketing, nema sta.

A sto se trovanja tice, na zalost, truju nas cime stignu, mada stoji da je nasa hrana jos uvek mnogo bolja od plasticne hrane koja se prodaje u zapadnom svetu. Nasi poljoprivredni proizvodi jos uvek imaju ukus!

Fizicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.
(Matematicar, 20. februar 2013 10:25)
Evo, kolega je sve objasnio, samo da dodam da smo izmedju 2 kruga izbora za 3 pokrajinska poslanika, prosla su sva 3 kandidata DS u drugi krug, ali sa malim sansama da pobede, valjda je ovo nacin da povecaju sanse. Ipak, sve zavisi od superanalize iz Holandije, nadam se da ce demantovati Jesica. Ne zbog zdravlja ljudi i dece, koje razumeo prethodni tekst shvata da ono nije ugrozeno ni sa koncentracijom 0,1 koliko su, prema Jesicu imala "najgora" mleka. Ovo je dobra prilika da se razoblice pokusaji Monsanta da udje u Srbiju, pokaze tajkunima poput Kostica da Srbija nije njihova prcija, a DS-u da njihove lazi ne prolaze

Dr Smislov

pre 11 godina

Znalo se još u Semptembru da je kukuruz zagadjen sa Aflatoksinom,farmeri nisu krivi,država je trebala da uništi taj kukuruz ili da ga osposobi za uslovnu upotrebu sa velikik količinama Zeolita,nisu to uradili jer to košta,mislili su da neće niki ništa primetiti. Ovo he greška države i pokazatelj nadležnog ministarstva da ne znaju da rade svoj posao!! Jedino što su pokušali da urade sa tim kukuruzom je da ga prodaju u zemljama u okruženju ali je vraćen ekspresno,što znači da su znali da je neispravan!! Da je Knežević pre svega čovek on bi priznao to a ne lapao ono mleko pred kamerama i dao ostavku! Problemi izazvani sa ovim toksinom će se pojaviti tek za koju godinu pa se onda zapitajte zašto mala deca imaju tumore a samo su mleko pili? Sram bilo ovu vlast za ovo!!

Lee

pre 11 godina

'Ovo nije Svedska vi niste Karl Bild' ergo niste smeli da kazete na Twitteru hahaha. Ne, trebao je da dodje u televiziju kod vas, excusivno da ga prekinete jedno 3 puta reklamama, da dobijete nagradu za novinarstvo... jadni novinari uze im Twitter posao.
Public Diplomacy? ste culi nekad mozda?

ištvan s

pre 11 godina

Ne razumem se baš u poljoprivredu i aflatoksine ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta buđi. Iz takvih razloga kukuruz je uglavnom bio na sušenju godinu dana pa bi sada trebao da se za ishranu koristi kukuruz iz roda 2011. Da li u njemu ima aflatoksina ili je zbog slabog roda iz te godine u upotrebi svež kukuruz iz 2012, ili neko uvaljuje mleko iz uvoza ?

Interstellar

pre 11 godina

mislim ovo što je knežević uradio je kao da je popušio cigaru da pokaže da nije štetna, čitav nastup je bio krajnje neprimeren ozbiljnosti situacije, da ne upotrebim neke gore reči. Tako je i džon gumer sa svojom četvorogodišnjom ćerkom (kud se toga ne setiste pa da jadnost bude na maksimumu) na vrhuncu krize ludih krava jeo pljeskavice da dokaže da je sve superiška.

peca

pre 11 godina

ajde jednom u zivotu imajte hrabrosti pa recite istinu ljudima makar ona donela i neki negativan politicki poen...ovo ne treba da ima veze sa politikom,ali kao i sve ostalo,tako zavrsi.
Boli me kada gledam ljude koji se licemerno smeju,nazdravljaju casom mleka koje posle povuku iz upotrebe,a ja sedim i razmisljam sta da radim jer mi dete pije to isto mleko ujutru i uvece.
Pritom izlaze poslanici koji izjavljuju kako ne kupuju mleko u radnji vec nabavljaju domace...znate nesto sto mi ne znamo ili ???
Ako Jesic laze i siri paniku,uhapsite ga,ali recite jednom istinu!

Dr Smislov

pre 11 godina

I setite se ko je otpustio Agronome jesenas pod pričom da ne trebaju našim seljacima!!! Upravo su oni bili ti koji bi upozorili farmere na štetnost Aspergilusa na kukuruzu! Oni su bili predstavnici države koji su to radili za nas a da olakšaju farmerima. Knežević ih je sve otpustio bio na keca a sad pije mleko da nas ubedi u neku bajku!!! Farmeri su znali da je rod loš i pričali o tome,država nije uradila ništa po tom pitanju niti će.

Петар Миловановић

pre 11 godina

Слушао сам овог Јешића јутрос и најкраће могу рећи ово је измишљена афера поражених странака, ДС и војвођанских аутономаша, са циљем да сталним аферама издејствују ванредне изборе и избегну хапшења и суђења због деценијског уништавања народа и државе. Ово нема везе са струком, већ је чисто политиканство, чак и опасније изазивање револта народа лажним оптужбама! Јешић је мирне душе могао да препусти Ненаду аутономашу-батинашу Чанку да нам са аутономашко-сепаратистичке тачке гледишта објасни ко је крив за појаву микотоксина у млеку. Јешић је неколико пута у току разговора открио позадину ове афере, а то је да је Србија централизована, да је треба децентрализовати, да Београд држи сву власт и да он као покрајински министар има мало извршне моћи. Када би војвођанци добили републику, тј. независну државу, млеко би било без токсина. Водитељка га није питала шта је било са намирницама за време њиховог владања Србијом, да ли је тада било токсина и одакле се гљиве и токсини појавише 2013. године, а није их било десет година уназад! Нико не може да ми докаже да је у изузетно сушној години кукуруз толико заражен гљивама, а није био раније у току 5-6 изузетно кишних година за време њихове власти. Краве не једу искључиво кукуруз, већ и сено, па је мало чудно да је баш кукуруз главни загађивач. Рече човек да треба увозом кукуруза да решимо овај проблем, па ви видите на чију воденицу наврће воду дотични Јешић! Што се мене тиче треба укинути аутономију Војводине и паразите скинути са грбаче!

zluradi

pre 11 godina

Sta je Jesic? Koliko vredi? Sta on radi? On je obican brbljivac!
(seki, 20. februar 2013 10:53)

Za osam godina svog mandata, privukao je veliki broj domaćih i stranih investitora, čime je značajno smanjena stopa nezaposlenosti u Inđiji. Kada se uzme u obzir da je u inđijsku opštinu za poslednjih osam godina, uloženo preko 300 miliona evra grinfild investicija, dobija se najveći procenat direktnih investicija po glavi stanovnika, čime je Inđija na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji.

Sredinom 2008 potpisao je ugovor sa Indijskom kompanijom „Embassy Group“ o izgradnji biznis parka u Inđiji. Ukupna vrednost projekata je oko 600 miliona dolara, što je najveća „greenfield“ investiciju u Srbiji. Ova investicija doneće Inđiji vrlo brzo 2.500 novih radnih mesta, a taj broj bi trebalo da se udesetostruči do završetka projekta.

Ne volim nikoga da reklamiram, ali malo vi iz SNS da se upoznate!

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Nisam upućen u političku pozadinu ovog slučaja i da li je uopšte ima. Međutim, čudno mi je da, kada je već o relativno jednostavnoj proceduri reč, mleko mora da se šalje u Holandiju i da se čeka nedelju dana na rezultate? Koliko mleka će se prodati za 7 dana? Jedino je ispravno svakodnevno raditi rezultate i objavljivati ih, sa potpisom laboratorije u kojoj je vršeno ispitivanje. Niko ozbiljan se neće potpisati na nameštene rezultate, a dobro bi bilo da i građani mogu sami da ih negde pročitaju umesto da nam ih dojavljuju političari.

А.Илић

pre 11 godina

Као потрошач, а не партијски војник, згрожен сам поступцима и Јешића и Кнежевића !!!
Политиканство је прешло опасну црвену линију када више ништа није важно, ни држава ни људи, већ само партијски поени.
Па ти би људи требали да сарађују као браћа - све у циљу заштите и добробити становника Србије (којих је све мање). А уместо тога они се утркују са неумесним изјавама и саопштењима ?!
Где ће вам душа господо министри, саветници, премијери,....

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Nisu svi oni koji u istupanju gospodina Ješića vide jeftino politikantstvo radikali, gospodine?! Aflatoksine nisu izmislili radikali ili ova, aktuelna vlast, pa ni ona vaša, prethodna.Ti toksini postoje u SAD i EU prema kojima je vaša vladajuća koalicija, koju sam ja iz milošte zvao "koalicija s koca i konopca", imala veoma respektujući, da ne kažem snishodljiv odnos. Znači da je taj opasni toksin detektovan u hrani mnogo ranije i da je praktično opšteprisutan. Čak i kao laik, siguran sam da ćete veoma teško pronaći mleko, mlečne ili mesne proizvode bez primesa aflatoksina. Uostalom, toksini su rašireni svugde oko nas. U vodi, u vazduhu, u hrani.Protiv njih se treba boriti ali ne koristiti ih kao metu za sitna potkusurivanje.

potrosac

pre 11 godina

ja pijem svaki dan litru mljeka pa sam zatrovan sta se bunite sta ste hteli sad ga i imate mi smo pacovi koje treba sve potrovati i prepustiti da sve prodaju pa nek se vec jednom obogate i da mozemo vec jednom u miru da umiremo i da im ostavimo takav svet koji su oni krojili za sebe

vlada

pre 11 godina

Jedno zdravorazumsko pitanje za B92 i možda čak i Insajder da se pozabave ovom temom - Kažu pokrajinski sekreter za POLJOPRIVREDU! Koga bre briga šta misli jedan pokrajinski sekretar za poljoprivredu, kakvA je on figura u celoj ovoj priči? Što komentare na celu temu daju pofesori sa Poljoprivrednog i Veterinarskog i ne znam ni ja sa kog fakulteta i instituta? Udruženje potrošača???
Je l u celoj afiri potencijalno ugroženo zdravlje ljudi? Jel moguće slučajno populaciono trovanje? Pa što onda niko ništa ne pita ministarstvo zdravlja? Što niko ništa ne pita institut za javno zdravlje? Uz dužno poštovanje expertima iz polja poljoprivrede i veterine, ali ovo je problematika kojom treba da se bave zdravstveni profesionalci i toksikolozi a mi fala bogu imamo takvih stručnjaka samo niko da mućne glavom i pokuca na njihova vrata!!! Hoće da uvedu sad neku ovu agenciju za ovo i ono zaštitu hrane i trt mrt šta sve ne, a čemu služe gradski, pokrajinski i drugi zavodi za zaštitu zdravlja??? to bi trebalo da bude u njihovoj nadležnosti!

Ako je VANREDNIM ispitivanjima ustanovljeno da ima aflatoxina u mleku, zašto redovna ispitivanja to nisu otkrila? da li uopšte postoje redoven kontrole hrane?
Ima još mnogo pitanja i nelogičnosti u vezi ove teme ,a nije tema za igrati se sa njom nego je možda ugroženo i zdravlje populacije!
ostatak pitanja u sledećem komentaru

FARMER

pre 11 godina

Ivan, 20. februar 2013 10:19)

Zasto ne okriviti farmere?
1. Zato sto je bila duznost drzave da unisti sav zarazeni kukuruz!
2. Zato sto svako moze da proizvede i g...o ako hoce ali mlekare moraju da ispitaju ono sto kupuju, oni su odgovorni za svoj proizvod!
3. Najodgovorniji sau predstavnici drzave, jer su placeni i izabrani da se ovakve stvari ne desavaju, ako se dese da kazne onoga ko je kriv, a ako ne rade dobro svoj posao da daju otkaz i da dodje neko ko je kompetentan!!!

kos

pre 11 godina

a nije samo mleko otrovno, nema nama spasa,od paste za zube do pelena , sve ima neki E666 , sramno i uporno nas truju,jedino sto nas ,,spasava,, jeste slab standard a potom i redji obroci . .

Goran

pre 11 godina

Daleko od toga da je mleko 100% bezbedno, ali ovaj Jesic je preterao, jutros ga gledam i samo cekam da kaze da ce sva deca koja su pila mleko u poslednjih 5/6 meseci pomreti!! Sta su sve ljudi spremni da urade zarad dolaska na vlast, tuga!!! Inace, ni mleko koje je najcistije nije dobro davati deci u enormnim kolicinama kao sto to rade neki roditelji!! Maksimum dve flasice mleka dnevno i ne moze im nista biti!! Neka se zapitaju mame i tate koliko cigareta popuse pred svojom decom, koliko je mama cigareta u trudnoci " przila"?? Koliko dece jede kuvanje svakog dana a koliko se hrani picama, pljeskavicama i ostalim otrovima??? Sad je "otrovano" mleko problem???

milorad

pre 11 godina

Pa gde ti covece zivis i koju funkciju imas u pokrajini..?.
Zar to nije tvoja briga ..?
Pa ti si pokrajinski sekretar poljoprivrede ti si nadlezan i vlada pokrajine ,sta ima vlada u Beogradu ,da se mesa , vi odmah kako vam uzimaju nadleznost.To je cisto tvoje lupanje po samaru.\\\jcq7S

Filip

pre 11 godina

Koliko god da je neispravno mleko ili bilo sta drugo u Srbiji, 1000 puta je zdravije i bolje od hrane u eu, a neki se loze kao u eu je kontrola ovo ono, pa ono javno govore da im je vise od 90% hrane gmo!!!

95x3j2

pre 11 godina

Verujem u Vucica, mislim a ce Vucic pronaci vakcinu protiv alfatoksina. Ako su oni u kukuruzima onda su i u psenici, a to znaci da su osim mleka zarazeni i hleb i jaja i meso. Bezbedna je jedino riba koja ima crve koji su posle pecenja jestivi.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Zašto se Ješić u ovoj vesti optužuje za politikanstvo? Alo, geaci, on je bio gost emisije i odgovarao je na pitanja. Šta je trebao kazati? "Ne, oprostite gospođo voditeljka, ja ovom prilikom neću odgovarati ni na jedno vaše pitanje koje ste kao žurnalista dužni da mi postavite - znate, SNS dronovi u komentarima će onda misliti da sam politikant, ja to ne smem sebi dozvoliti!".

A sa druge strane, nadležni ministar sam pravi politikantski cirkus govoreći o prljavim rukama (aflatoksin, prljave ruke, ministar poljoprivrede, alo?) i ispijajući mleko kao pravi radikal. Ali on naravno nije politikant. Ma super ste.

dejan

pre 11 godina

Samo želim da se blago osvrnem na sve.... Da li neko misli da zato što je funkcioner, ima crna kola vozača, sekretaricu i kabinet, je posisao svu pamet i da smo mi gradjani neopevano glupi , da ne znamo gde je levo i da smo ovce??? Prvo, kako je moguće da mlekare nemaju obevzu , sa jako strogom zaprećenom zakonskom kaznom za neproveravanje mleka i mlečnih proizvoda? I to ne na mesec dana već svakoga dana??? Drugo, kako neko ako se zna da je mleko i mlečne preradjevine najbolja podloga za sve vrste bakterija, dozvoli da se to ne kontroliše???Treće, šta radi inspekcija nadležna za ovu oblast? Da li to u Srbiji ima toliko mlekara kada u toku jedne nedelje inspektor ne može sve da stigne da obidje, ili možda neće da bude na terenu po ceo dan?? izvinjavam se gospodo ali to vam je posao, za to ste plaćeni i to se od vas traži, ako vam je teško umesto što po ceo dan pijete kafe po kancelarijama izvolite na teren i radite svoj posao ili pustite one sa biroa da rade a vi sedite kući po ceo dan?
Ovim blagim osvrtom sam video ovoliko krupnih propusta a ko zna koliko ih zapravo ima i to ne samo u oreradi mleka, već svih ostalih namirnica?
Trovanje naroda svesno je za smrtnu kaznu, obzirom na društvenu opasnost koju ovo delo sa sobom nosi, mislim da Ostavka nije jedino što Ministar treba da dobije već postoje i mnoge druge stvari, ali on je to već iskusio?
Svesno trovati narod zarad novca i profita .... ovo je sada zaista dosta...!!!

Pitanje

pre 11 godina

Svaka ti čast Ješiću, ti si jedini koji je stao u zaštitu čoveka!A pitam gospodina Kneževića da li je on oprao ruke kad je uzeo onoliki novac ili ti 250 hiljada eura!

Aleksa II

pre 11 godina

Opozicija pokusava da dodje na vlast po svaku cenu pa cak i destabilizacijom zemlje.
Njihovi interesi su vlast po svaku cenu i posle nas propast.

mirko

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.
(Dubravko Vrcan, 20. februar 2013 10:59)
Kakve veze ima Goran Ješić, u to vreme gradonačelnik Inđije, sa labaratorijom. U svakom ozbiljnom poslu odgovornost je pojedinačna, i odnosi se na onoga ko je dužan da uradi određeni posao.
Ovakvo poimanje odgovornosti je relativizacija, što na kraju ispada da niko nije ni za šta odgovoran.

Dragoljub

pre 11 godina

U ovom slucaju su najodgovornije mlekare koje su pustale neispravno mleko i sto su ga prikazivale kao ispravno.
Sva odgovornost je na mlekarama.

Abrion

pre 11 godina

A sta ministar hoce da pokaze sa ispijanjem mlijeka. Sta, popice ga sad i ko zna kad, to malo kolicine i da je zarazeno, gotovo nista ne znaci. Problem je kad se dugorocno pije to mlijeko, a rezultati, kao sto je rak se moze pokazati za xx godina ispijanja mlijeka, a najveci problem je sto to piju mala djeca i bebe, koja su u osjetljivom periodu rasta i razvoja, i tad se najvise utice na njihov tjelesni i umni kapacitet, a ovo mlijeko moze da ga smanji, da dovede do raka, ili da prouzrokuje hronicne bolesti, koje ce vuci cjeli zivot. Nema tu reakcije odmah, pa da je se on srusio otrovan, kada ga je ispijao. Mogao je poslije ispijanja da popije jak antioskidans sok. Smjesno, pa ovi ministri misle da je narod glup.

T.

pre 11 godina

A zasto vi gosp. Jesicu glumite inspektora i nekog strucnjaka kad o ovom pojma nemate i uopste niste merodavni
(Daliborka Mandic, 20. februar 2013 10:47)

Jesic je dipl. inz. poljoprivrede. Knezevic je, cisto poredjenja radi, ekonomista.

Roditelj

pre 11 godina

Imam dvoje dece i svaki dan pijemo kravicu. Verujem Jesicu jer i on ima decu koja piju ovo mleko.
Ne verujem Knezevicu jer zastupa interese Mise Beka kroz Salford koji im je stranku napravio i Predsednika obilazio.
Ako Jesic laze - strpajte ga u zatvor i oduzmite mu svu imovinu. Odmah.
Medjutim Gospodo iz SNS (inace za Vas sam glasao) ispostavi li se da svesno hranite moju decu kancerom i stitite olos - to Vam necu nikad oprostiti.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Samo vi radikali pijte slobodno Knezevicevo mleko. Aflatoksin je kancerogen zato sto sadrzi "slobodne radikale" (u medicini osnovni uzrocnici raka), pa ce vremenom sve doci na svoje

VV

pre 11 godina

Ne razumem komentatore koji politizuju ovaj problem. Ako su nas trovali, to treba da se otkrije i krivci treba da budu kazenjeni, bez obzira na pripadnost nekoj stranci.

Čovek razmišlja

pre 11 godina

Ministar Knežević je rekao da se mleko povlači iz bezbednosnih razloga dok ne budu poznati rezultati analiza i ne vidim tu ništa loše. Siguran sam da ministarstvo i vlada rade u interesu građana i da se neispravni mleko neće prodavati. Ovo je rat uvozničkog lobija sa domaćim proizvođačima.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Briga za zdravlje stanovništva je OK. Razumem sve strahove i svu histeriju koja se ovih dana sliva sa naših TV ekrana ali, ne mogu da se otmem utisku da se radi o prljavoj političkoj diverziji, kojom oni koji su otišli pokušavaju da oblate ove koji su došli. U nedostatku boljeg argumenta dobro je i mleko. Pa gospodine Ješiću, nije Tomislav Nikolić, Vučić, Dačić ili Knežević nahranio krave inficiranom hranom i pomuzao "pokvareno" mleko sa namerom da potruju srpsku populaciju?!Kada ste se zadnji put postideli čoveče?

bler

pre 11 godina

vi ste svi, ukljucujuci i tebe jesicu, neodgovorna i nesposobna banda... imam dvoje male dece, vole mleko, zele mleko, mleko moraju i dobiti. meni vase igre nista ne znace, ja izbora nemam...

kravica

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!

umorna gradjanka

pre 11 godina

sve ovo je jedna ogromna bruka i sramota, stranke, stranke, stranke ... dosle su nam glave. nema morala, nema odgovornosti, malo ko radi svoj posao kako treba ... ja ne verujem ni jednom ni drugom goranu, a mleko, kukuruz, ma sva hrana nam je "na granici", ali na granici su i gradjani, na granici razuma.
mleko mozda i prezivimo, ali vi svi cete nam doci glave!!!!!

Dubravko Vrcan

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.

LasYahNiir

pre 11 godina

Mene nije briga, ja godinama mleko ne pijem posto je preskupo za moje mogucnosti. Eto, ko kaze da nema lose strane kad si siromasan. :)

vojvođanin

pre 11 godina

Hvala Ješiću što je postupio kao čovek i odgovoran predstavnik građana koje predstavlja. Ovi koji pišu relativizujuće komentare, to rade za Kneževićev račun. Njih dvojica nikako ne mogu biti isti, jedan je za robiju, drugi za orden.

milos

pre 11 godina

Pa ovo je Srbija. Ovde lekare kupis za 100evrica,a Mlekare (3 KOM)imaju puno para, zaposlenih ,placaju poreze,ko njih sme da dirne.
inace Jesica podrzavam u ovom slucaju.

Ivan

pre 11 godina

E sad je vec politikanstvo. Dizanje tenzije.
Do juce cu svaki dan pricali sad ce izbori. Promenili plocu.

I zasto ne farmeri? Pa ko hrani stoku? Drzava i mlekare ne hrane stoku pokvarenim kukuruzom. Mlekare treba da odbace mleko puno alfatoksinima, a drzava treba da kazni mlekare ako u njihovom mleku nadje nedozvoljene kolicine.

Matematicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.

Dusan,Sabac

pre 11 godina

Niko ovde nije govorio kako da se resi problem kada je otkriven aflatoksin na kukuruzu.Gajim kukuruz i pre ubacivanja u cardak uvek ostranjujem bolestan klip.Dosada najcesce je bila garez na klipu,budjavost itd.Ove godine zbog suse i manjeg klipa pojavila se i budj zelene boje-aflatoksin.Takav klip je nasao primenu u lozistu peci.Ako je krunjen kukuruz on mora da ide na doradu da se odstrane sitna,lomljena i bolesna zrna.Nije problem samo u mleku nego o povecanom aflatoksinu i u mesu,jajima...Niko nije seljacima pricao kako da resavaju problem nego se sad prica o problemu posle toliko vremena od berbe.

Bezobrazluk

pre 11 godina

Ljudi u pitanju su nasa deca sa time se ne igra niti se time neko pere politicki,ovo je sada alarmantno ,pomagajte, kazite nam istinu jer ako ga povlacite to znaci da nije za upotrebu a analize koje ste nam dali kazu da su granicama normale

nazalostsrbin

pre 11 godina

Nazalost u takvoj smo beznadeznoj situaciji da nam svaki euro vredi vise od ljudskog zivota, treba namiriti milion vladinih sluzbenika i radnika javnih preduzeca

rajina

pre 11 godina

SNS botovi opet u napadu. Samo sad su naučili, skontali su da je glupavo da napadaju samo Ješića (jer su njihovi milion puta kriminalniji), pa su se odlučili na taktiku "ma svi su oni grozni, jadni mi". Ne znam, svi su oni grozni, ali jedan je objavio koje je mleko koliko kontaminirano, a drugi je vređao zdrav razum brecanjem i ispijanjem čašeo, i taj drugi je upravo sve okrenuo na politikanstvo, uprkos činjenici da je on VLAST (SNS se generalno ponaša kao da su još opozicija, što valjda govori o ozbiljnosti "stranke"). Tako bar ja vidim.

xoxo

pre 11 godina

čekajte. u srbiji je do 2011 godine je bilo dozvoljeno 0.5 mikrograma aflatoksina u kg mleka. FDA u americi i danas dozvoljava istih tih 0.5 mkg/kg aflatoksina u mleku. od 2011 je kod nas počela da se primenjuje 10 puta oštrija eu-regulativa, tj 0.05 mkg/kg.

znači, do 2011 bi se ovo mleko smatralo savršeno upotrebljivim, niko ne bi dizao frku, sad odjednom se priča kao o najgoroj otrovčini, iako je najviša izmerena koncentracija, po ješićevim uzorcima, iznosila 0.1 mkg/kg (uglavnom su uzorci imali između 0.05 i 0.09 mkg/kg).

0.05 je svakako daleko bolje od 0.1, ali nije jasno zašto se o ovome priča kao o koncentraciji od koje momentalno opada kosa, kada ona to nije.

iv13

pre 11 godina

".... radićemo ih svake nedelje dok rezultati ne budu negativni. Kada budu negativni, čestitaću ministru."

Ahahaha, koja smejurija. To je isto ono, kad naletis na normalnog nekog, pa mu cestitas sto je normalan!..

aloo... osvesti se!

Nesa

pre 11 godina

Nastavak igara sa zdravljem, egzistencijom i zivotom gradjana Srbije. Sve je pocelo kada je Mladjan Dinkic ukinuo domace banke i stotine hiljada ljudi ostalo na ulici, zatim pljackaske privatizacije pa sve redom. Danas se POKRAJINSKI organ prepucava sa REPUBLICKIM zbog mleka. Nije njima bitno mleko nego vlast u pokrajini pa preko medija podmecu klipove u tockove jedni drugima a mediji prenose i jedno i drugo u ime "objektivnosti" dok se tako "objektivni i nezavisni" finansiraju iz budzeta svih nivoa vlasti jer od marketinga ne mogu, nema privrednih aktivnosti! Zacarani krug koga su politicari zakuvali a mediji umesto da resavaju stvar i 'vataju pero (g. motku) oni cutke dolivaju ulje na vatru.

Pukovnik Bukovski

pre 11 godina

Zašto neko ne objavi listu pregledanih brand-ova mleka, koja sadrže veliki procenat nedozvoljenih supstanci, da bi ih izbegavali u kupovini?
Ne mogu da verujem, da u ovoj zemlji sve može da prođe, tek tako!
Ako je nešto štetno, onda HITNO treba reći: "OVO NEMOJTE!"
Kao i vakcine protiv gripa i mnogih drugih afera i ovo će "proguravati", dok se ne utroši.
Dokle tako?!!
Šta smo mi-narod, kroz koji treba proterati sve, bez obzira na posledice.

Roditelj

pre 11 godina

Imam dvoje dece i svaki dan pijemo kravicu. Verujem Jesicu jer i on ima decu koja piju ovo mleko.
Ne verujem Knezevicu jer zastupa interese Mise Beka kroz Salford koji im je stranku napravio i Predsednika obilazio.
Ako Jesic laze - strpajte ga u zatvor i oduzmite mu svu imovinu. Odmah.
Medjutim Gospodo iz SNS (inace za Vas sam glasao) ispostavi li se da svesno hranite moju decu kancerom i stitite olos - to Vam necu nikad oprostiti.

umorna gradjanka

pre 11 godina

sve ovo je jedna ogromna bruka i sramota, stranke, stranke, stranke ... dosle su nam glave. nema morala, nema odgovornosti, malo ko radi svoj posao kako treba ... ja ne verujem ni jednom ni drugom goranu, a mleko, kukuruz, ma sva hrana nam je "na granici", ali na granici su i gradjani, na granici razuma.
mleko mozda i prezivimo, ali vi svi cete nam doci glave!!!!!

95x3j2

pre 11 godina

Verujem u Vucica, mislim a ce Vucic pronaci vakcinu protiv alfatoksina. Ako su oni u kukuruzima onda su i u psenici, a to znaci da su osim mleka zarazeni i hleb i jaja i meso. Bezbedna je jedino riba koja ima crve koji su posle pecenja jestivi.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Zašto se Ješić u ovoj vesti optužuje za politikanstvo? Alo, geaci, on je bio gost emisije i odgovarao je na pitanja. Šta je trebao kazati? "Ne, oprostite gospođo voditeljka, ja ovom prilikom neću odgovarati ni na jedno vaše pitanje koje ste kao žurnalista dužni da mi postavite - znate, SNS dronovi u komentarima će onda misliti da sam politikant, ja to ne smem sebi dozvoliti!".

A sa druge strane, nadležni ministar sam pravi politikantski cirkus govoreći o prljavim rukama (aflatoksin, prljave ruke, ministar poljoprivrede, alo?) i ispijajući mleko kao pravi radikal. Ali on naravno nije politikant. Ma super ste.

FARMER

pre 11 godina

Ivan, 20. februar 2013 10:19)

Zasto ne okriviti farmere?
1. Zato sto je bila duznost drzave da unisti sav zarazeni kukuruz!
2. Zato sto svako moze da proizvede i g...o ako hoce ali mlekare moraju da ispitaju ono sto kupuju, oni su odgovorni za svoj proizvod!
3. Najodgovorniji sau predstavnici drzave, jer su placeni i izabrani da se ovakve stvari ne desavaju, ako se dese da kazne onoga ko je kriv, a ako ne rade dobro svoj posao da daju otkaz i da dodje neko ko je kompetentan!!!

Dusan,Sabac

pre 11 godina

Niko ovde nije govorio kako da se resi problem kada je otkriven aflatoksin na kukuruzu.Gajim kukuruz i pre ubacivanja u cardak uvek ostranjujem bolestan klip.Dosada najcesce je bila garez na klipu,budjavost itd.Ove godine zbog suse i manjeg klipa pojavila se i budj zelene boje-aflatoksin.Takav klip je nasao primenu u lozistu peci.Ako je krunjen kukuruz on mora da ide na doradu da se odstrane sitna,lomljena i bolesna zrna.Nije problem samo u mleku nego o povecanom aflatoksinu i u mesu,jajima...Niko nije seljacima pricao kako da resavaju problem nego se sad prica o problemu posle toliko vremena od berbe.

vojvođanin

pre 11 godina

Hvala Ješiću što je postupio kao čovek i odgovoran predstavnik građana koje predstavlja. Ovi koji pišu relativizujuće komentare, to rade za Kneževićev račun. Njih dvojica nikako ne mogu biti isti, jedan je za robiju, drugi za orden.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Samo vi radikali pijte slobodno Knezevicevo mleko. Aflatoksin je kancerogen zato sto sadrzi "slobodne radikale" (u medicini osnovni uzrocnici raka), pa ce vremenom sve doci na svoje

rajina

pre 11 godina

SNS botovi opet u napadu. Samo sad su naučili, skontali su da je glupavo da napadaju samo Ješića (jer su njihovi milion puta kriminalniji), pa su se odlučili na taktiku "ma svi su oni grozni, jadni mi". Ne znam, svi su oni grozni, ali jedan je objavio koje je mleko koliko kontaminirano, a drugi je vređao zdrav razum brecanjem i ispijanjem čašeo, i taj drugi je upravo sve okrenuo na politikanstvo, uprkos činjenici da je on VLAST (SNS se generalno ponaša kao da su još opozicija, što valjda govori o ozbiljnosti "stranke"). Tako bar ja vidim.

VV

pre 11 godina

Ne razumem komentatore koji politizuju ovaj problem. Ako su nas trovali, to treba da se otkrije i krivci treba da budu kazenjeni, bez obzira na pripadnost nekoj stranci.

bler

pre 11 godina

vi ste svi, ukljucujuci i tebe jesicu, neodgovorna i nesposobna banda... imam dvoje male dece, vole mleko, zele mleko, mleko moraju i dobiti. meni vase igre nista ne znace, ja izbora nemam...

milos

pre 11 godina

Pa ovo je Srbija. Ovde lekare kupis za 100evrica,a Mlekare (3 KOM)imaju puno para, zaposlenih ,placaju poreze,ko njih sme da dirne.
inace Jesica podrzavam u ovom slucaju.

nazalostsrbin

pre 11 godina

Nazalost u takvoj smo beznadeznoj situaciji da nam svaki euro vredi vise od ljudskog zivota, treba namiriti milion vladinih sluzbenika i radnika javnih preduzeca

kos

pre 11 godina

a nije samo mleko otrovno, nema nama spasa,od paste za zube do pelena , sve ima neki E666 , sramno i uporno nas truju,jedino sto nas ,,spasava,, jeste slab standard a potom i redji obroci . .

Dragoljub

pre 11 godina

U ovom slucaju su najodgovornije mlekare koje su pustale neispravno mleko i sto su ga prikazivale kao ispravno.
Sva odgovornost je na mlekarama.

Bezobrazluk

pre 11 godina

Ljudi u pitanju su nasa deca sa time se ne igra niti se time neko pere politicki,ovo je sada alarmantno ,pomagajte, kazite nam istinu jer ako ga povlacite to znaci da nije za upotrebu a analize koje ste nam dali kazu da su granicama normale

kravica

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!

LasYahNiir

pre 11 godina

Mene nije briga, ja godinama mleko ne pijem posto je preskupo za moje mogucnosti. Eto, ko kaze da nema lose strane kad si siromasan. :)

Ivan

pre 11 godina

E sad je vec politikanstvo. Dizanje tenzije.
Do juce cu svaki dan pricali sad ce izbori. Promenili plocu.

I zasto ne farmeri? Pa ko hrani stoku? Drzava i mlekare ne hrane stoku pokvarenim kukuruzom. Mlekare treba da odbace mleko puno alfatoksinima, a drzava treba da kazni mlekare ako u njihovom mleku nadje nedozvoljene kolicine.

Fidelio

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!?
(kravica, 20. februar 2013 10:22)

A šta si ti, kravice, očekivala?! Da se ministar momentalno sruši mrtav? To je ipak mleko, a ne sumporna ili hlorvodonična kiselina.

Za tvoju informaciju, poslednjih 10-ak godina, onkolozi svake godine prikazuju nenormalan porast broja oblelih od raka. Šta misliš, da li bi možda višegodišnje taloženje tih toksina iz mleka i ostalih namirnica u našim jetrama moglo imati nekakve veze s tim?
Ili ti veruješ u priču da Srbija ima "najzdraviju hranu u Evropi", a kancerogena oboljenja u Srbiji su isključivo "zbog bomardovanja" i američkih aviona koji preleću iznad nas i zasipaju nas ko zna čime?
Ako je ovo drugo, onda ništa. Muuuuu, muuuuu, muuuuu...

I ja pitam

pre 11 godina

Logicno pitanje.Ako je bezbedno sto ga povlacite iz prodaje. Ali pristalice SNS-a nemaju onaj organ da bi to razumele. Samo je Ministar sinoc ispao malodete.Popio casu mleka.Kao sto se Tomica Milosavljevic pred kamerama vakcinisao

Pukovnik Bukovski

pre 11 godina

Zašto neko ne objavi listu pregledanih brand-ova mleka, koja sadrže veliki procenat nedozvoljenih supstanci, da bi ih izbegavali u kupovini?
Ne mogu da verujem, da u ovoj zemlji sve može da prođe, tek tako!
Ako je nešto štetno, onda HITNO treba reći: "OVO NEMOJTE!"
Kao i vakcine protiv gripa i mnogih drugih afera i ovo će "proguravati", dok se ne utroši.
Dokle tako?!!
Šta smo mi-narod, kroz koji treba proterati sve, bez obzira na posledice.

Milica

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35)

Prvi put je jesenas odbijen uvoz kukuruza iz Srbije, (stranci kontrolišu šta uvoze), zbog aflatoksina. Logično je bilo da naši istog momenta iskontrolišu i kukuruz i sve proizvode u kojima je korišten taj kukuruz. Pre se to nije dešavalo, bar kukuruz smo izvozili.
I na kraju, ispade Ješić kriv zato što je vršio analizu sada. Ispadne da je bolje nikada nego ikada kontrolisati hranu.
Navijači SNS bi i g na veliku kašiku jeli da im stranka to servira. Neverovatni ste.

xoxo

pre 11 godina

čekajte. u srbiji je do 2011 godine je bilo dozvoljeno 0.5 mikrograma aflatoksina u kg mleka. FDA u americi i danas dozvoljava istih tih 0.5 mkg/kg aflatoksina u mleku. od 2011 je kod nas počela da se primenjuje 10 puta oštrija eu-regulativa, tj 0.05 mkg/kg.

znači, do 2011 bi se ovo mleko smatralo savršeno upotrebljivim, niko ne bi dizao frku, sad odjednom se priča kao o najgoroj otrovčini, iako je najviša izmerena koncentracija, po ješićevim uzorcima, iznosila 0.1 mkg/kg (uglavnom su uzorci imali između 0.05 i 0.09 mkg/kg).

0.05 je svakako daleko bolje od 0.1, ali nije jasno zašto se o ovome priča kao o koncentraciji od koje momentalno opada kosa, kada ona to nije.

Stavi prst na celo

pre 11 godina

@Marketz

A ja bi okrenuo pricu i pitanje drugacije. Znaci ACM1 pronadjen i u BH i Hrvatskoj i tamo povuceni mlecni proizvodi iz upotreba a gde bi to moglo da se desi u Srbiji.Pa mi smo nedodirljivi.Susa samo je Srbiju zaobisla.I jos nesto. Prosla vlada je pala 6 Maja.Zetva kukuruza u septembru i oktobru.Stavi prst na celo.U Francuskoj prosle godine u decijoj hrani pronadjeni toksicni elementi Ministar za privredu i zdravlje podeno ostavku cela Francuska se digla na noge iako je samo u jednoj od mnogih decijih hrana na trzistu to ustanovljeno

T.

pre 11 godina

A zasto vi gosp. Jesicu glumite inspektora i nekog strucnjaka kad o ovom pojma nemate i uopste niste merodavni
(Daliborka Mandic, 20. februar 2013 10:47)

Jesic je dipl. inz. poljoprivrede. Knezevic je, cisto poredjenja radi, ekonomista.

Interstellar

pre 11 godina

mislim ovo što je knežević uradio je kao da je popušio cigaru da pokaže da nije štetna, čitav nastup je bio krajnje neprimeren ozbiljnosti situacije, da ne upotrebim neke gore reči. Tako je i džon gumer sa svojom četvorogodišnjom ćerkom (kud se toga ne setiste pa da jadnost bude na maksimumu) na vrhuncu krize ludih krava jeo pljeskavice da dokaže da je sve superiška.

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

Dr Smislov

pre 11 godina

I setite se ko je otpustio Agronome jesenas pod pričom da ne trebaju našim seljacima!!! Upravo su oni bili ti koji bi upozorili farmere na štetnost Aspergilusa na kukuruzu! Oni su bili predstavnici države koji su to radili za nas a da olakšaju farmerima. Knežević ih je sve otpustio bio na keca a sad pije mleko da nas ubedi u neku bajku!!! Farmeri su znali da je rod loš i pričali o tome,država nije uradila ništa po tom pitanju niti će.

zluradi

pre 11 godina

Sta je Jesic? Koliko vredi? Sta on radi? On je obican brbljivac!
(seki, 20. februar 2013 10:53)

Za osam godina svog mandata, privukao je veliki broj domaćih i stranih investitora, čime je značajno smanjena stopa nezaposlenosti u Inđiji. Kada se uzme u obzir da je u inđijsku opštinu za poslednjih osam godina, uloženo preko 300 miliona evra grinfild investicija, dobija se najveći procenat direktnih investicija po glavi stanovnika, čime je Inđija na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji.

Sredinom 2008 potpisao je ugovor sa Indijskom kompanijom „Embassy Group“ o izgradnji biznis parka u Inđiji. Ukupna vrednost projekata je oko 600 miliona dolara, što je najveća „greenfield“ investiciju u Srbiji. Ova investicija doneće Inđiji vrlo brzo 2.500 novih radnih mesta, a taj broj bi trebalo da se udesetostruči do završetka projekta.

Ne volim nikoga da reklamiram, ali malo vi iz SNS da se upoznate!

Dr Smislov

pre 11 godina

Znalo se još u Semptembru da je kukuruz zagadjen sa Aflatoksinom,farmeri nisu krivi,država je trebala da uništi taj kukuruz ili da ga osposobi za uslovnu upotrebu sa velikik količinama Zeolita,nisu to uradili jer to košta,mislili su da neće niki ništa primetiti. Ovo he greška države i pokazatelj nadležnog ministarstva da ne znaju da rade svoj posao!! Jedino što su pokušali da urade sa tim kukuruzom je da ga prodaju u zemljama u okruženju ali je vraćen ekspresno,što znači da su znali da je neispravan!! Da je Knežević pre svega čovek on bi priznao to a ne lapao ono mleko pred kamerama i dao ostavku! Problemi izazvani sa ovim toksinom će se pojaviti tek za koju godinu pa se onda zapitajte zašto mala deca imaju tumore a samo su mleko pili? Sram bilo ovu vlast za ovo!!

iv13

pre 11 godina

".... radićemo ih svake nedelje dok rezultati ne budu negativni. Kada budu negativni, čestitaću ministru."

Ahahaha, koja smejurija. To je isto ono, kad naletis na normalnog nekog, pa mu cestitas sto je normalan!..

aloo... osvesti se!

Nesa

pre 11 godina

Nastavak igara sa zdravljem, egzistencijom i zivotom gradjana Srbije. Sve je pocelo kada je Mladjan Dinkic ukinuo domace banke i stotine hiljada ljudi ostalo na ulici, zatim pljackaske privatizacije pa sve redom. Danas se POKRAJINSKI organ prepucava sa REPUBLICKIM zbog mleka. Nije njima bitno mleko nego vlast u pokrajini pa preko medija podmecu klipove u tockove jedni drugima a mediji prenose i jedno i drugo u ime "objektivnosti" dok se tako "objektivni i nezavisni" finansiraju iz budzeta svih nivoa vlasti jer od marketinga ne mogu, nema privrednih aktivnosti! Zacarani krug koga su politicari zakuvali a mediji umesto da resavaju stvar i 'vataju pero (g. motku) oni cutke dolivaju ulje na vatru.

Matematicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.

Nema tu...

pre 11 godina

...mleko se povlači iz bezbednosnih razloga, dok rezultati analiza ne budu poznati... Kako je smelo to mleko da stigne na police, a da nije prethodno analizirano... Vi ste hladnokrvne, novca gladne, pohlepne, licemerne UBICE...

zemun

pre 11 godina

Stara agitpropovska taktika. Kada je očigledno da s jedne strane imamo zdrav razum, a sa druge nezdravu politiku (tj. nebranjive teze), onda hajde da ih oboje gurnemo u isti koš. "Svi su isti", "šta ste vi radili kada ste bilil na vlasti" i sl. A suština priče je prosta. Osoba A, pokrajinski sekretar, je hrabro doveo u pitanje nalaze države i očito zataškavanje. Osoba B, republički ministar, se ismeva i pije mleko pred kamerama, priča o referentnim vrednostima u Americi. A republika je dan pre toga rekla kako je sve u redu, ali da je povukla "sporno mleko" iz prodaje, pa da nije skroz u redu, ali da je u redu. Pa je Osoba B pila mleko pred kamerom. Ovakve stvari nas okružuju - zatrovana hrana, kućna hemija lošeg kvaliteta i sl. A "lobiji" furaju svoje preko vlasti koja nas ponižava i smatra ludim. Da se razumemo, DS je tu bio isti! Ali u ovoj situaciji, jasno je ko je ko.

Abrion

pre 11 godina

A sta ministar hoce da pokaze sa ispijanjem mlijeka. Sta, popice ga sad i ko zna kad, to malo kolicine i da je zarazeno, gotovo nista ne znaci. Problem je kad se dugorocno pije to mlijeko, a rezultati, kao sto je rak se moze pokazati za xx godina ispijanja mlijeka, a najveci problem je sto to piju mala djeca i bebe, koja su u osjetljivom periodu rasta i razvoja, i tad se najvise utice na njihov tjelesni i umni kapacitet, a ovo mlijeko moze da ga smanji, da dovede do raka, ili da prouzrokuje hronicne bolesti, koje ce vuci cjeli zivot. Nema tu reakcije odmah, pa da je se on srusio otrovan, kada ga je ispijao. Mogao je poslije ispijanja da popije jak antioskidans sok. Smjesno, pa ovi ministri misle da je narod glup.

Pitanje

pre 11 godina

Svaka ti čast Ješiću, ti si jedini koji je stao u zaštitu čoveka!A pitam gospodina Kneževića da li je on oprao ruke kad je uzeo onoliki novac ili ti 250 hiljada eura!

Dubravko Vrcan

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.

mirko

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.
(Dubravko Vrcan, 20. februar 2013 10:59)
Kakve veze ima Goran Ješić, u to vreme gradonačelnik Inđije, sa labaratorijom. U svakom ozbiljnom poslu odgovornost je pojedinačna, i odnosi se na onoga ko je dužan da uradi određeni posao.
Ovakvo poimanje odgovornosti je relativizacija, što na kraju ispada da niko nije ni za šta odgovoran.

Lee

pre 11 godina

'Ovo nije Svedska vi niste Karl Bild' ergo niste smeli da kazete na Twitteru hahaha. Ne, trebao je da dodje u televiziju kod vas, excusivno da ga prekinete jedno 3 puta reklamama, da dobijete nagradu za novinarstvo... jadni novinari uze im Twitter posao.
Public Diplomacy? ste culi nekad mozda?

peca

pre 11 godina

ajde jednom u zivotu imajte hrabrosti pa recite istinu ljudima makar ona donela i neki negativan politicki poen...ovo ne treba da ima veze sa politikom,ali kao i sve ostalo,tako zavrsi.
Boli me kada gledam ljude koji se licemerno smeju,nazdravljaju casom mleka koje posle povuku iz upotrebe,a ja sedim i razmisljam sta da radim jer mi dete pije to isto mleko ujutru i uvece.
Pritom izlaze poslanici koji izjavljuju kako ne kupuju mleko u radnji vec nabavljaju domace...znate nesto sto mi ne znamo ili ???
Ako Jesic laze i siri paniku,uhapsite ga,ali recite jednom istinu!

dejan

pre 11 godina

Samo želim da se blago osvrnem na sve.... Da li neko misli da zato što je funkcioner, ima crna kola vozača, sekretaricu i kabinet, je posisao svu pamet i da smo mi gradjani neopevano glupi , da ne znamo gde je levo i da smo ovce??? Prvo, kako je moguće da mlekare nemaju obevzu , sa jako strogom zaprećenom zakonskom kaznom za neproveravanje mleka i mlečnih proizvoda? I to ne na mesec dana već svakoga dana??? Drugo, kako neko ako se zna da je mleko i mlečne preradjevine najbolja podloga za sve vrste bakterija, dozvoli da se to ne kontroliše???Treće, šta radi inspekcija nadležna za ovu oblast? Da li to u Srbiji ima toliko mlekara kada u toku jedne nedelje inspektor ne može sve da stigne da obidje, ili možda neće da bude na terenu po ceo dan?? izvinjavam se gospodo ali to vam je posao, za to ste plaćeni i to se od vas traži, ako vam je teško umesto što po ceo dan pijete kafe po kancelarijama izvolite na teren i radite svoj posao ili pustite one sa biroa da rade a vi sedite kući po ceo dan?
Ovim blagim osvrtom sam video ovoliko krupnih propusta a ko zna koliko ih zapravo ima i to ne samo u oreradi mleka, već svih ostalih namirnica?
Trovanje naroda svesno je za smrtnu kaznu, obzirom na društvenu opasnost koju ovo delo sa sobom nosi, mislim da Ostavka nije jedino što Ministar treba da dobije već postoje i mnoge druge stvari, ali on je to već iskusio?
Svesno trovati narod zarad novca i profita .... ovo je sada zaista dosta...!!!

Lucifer

pre 11 godina

truju nas godinama!!! koliko je porastao broj malignih oboljenja u Srbiji??? ajde izadjite gospodo iz ministarstva zdravlja... kakvu hranu jedemo? zapitajte se...

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

beba

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!
(kravica, 20. februar 2013 10:22)
Joj, kravice, iskreno se nadam da je ovo bilo ironično!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Briga za zdravlje stanovništva je OK. Razumem sve strahove i svu histeriju koja se ovih dana sliva sa naših TV ekrana ali, ne mogu da se otmem utisku da se radi o prljavoj političkoj diverziji, kojom oni koji su otišli pokušavaju da oblate ove koji su došli. U nedostatku boljeg argumenta dobro je i mleko. Pa gospodine Ješiću, nije Tomislav Nikolić, Vučić, Dačić ili Knežević nahranio krave inficiranom hranom i pomuzao "pokvareno" mleko sa namerom da potruju srpsku populaciju?!Kada ste se zadnji put postideli čoveče?

vlada

pre 11 godina

NASTAVAK....

Ako se zna da aspergilus i ostale mikoze nastaju na vlažnim biljkama (kukuruz, pšenica, pistaći, kafa, bademi....), a mi smo imali jednu jako sušnu godinu i jako mali prinos kukuruza, zašto se onda ne prepispita skladištenje tog kokuruza? Zašto 90% silosa u srbiji nema isntalacije za merenje temperature skladištenih žitarica? (procenat je onako odkativan, ali je činjenica da jako malo silosa kod nas ima adekvatne uslove i intrumetaciju za čuvanje žitarica)

Zašto se ne preispita kvalitet uvezenog kukuruza, ako je bilo uvoznog kukuruza, a moguće da ga je bilo jer naš prinos bio strašno mali, a pri tom ova afera drma i Madjarsku i Hrvatsku, što jasno ukazuje na to da je možda negde iz regiona uvezen kukuruz lošeg kvaliteta?

I čisto da ponovim još jednom osnovno pitanje: Šta se to sve tiče poljoprivredinaka i veterinara (uz dužno poštovanje prema stručnjacima iz ovih oblasti), kada je u ugroženo javno zdravlje? Što se ne oglašava Ministarstvo zdravlja???

ugnjetavan

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Bravo za tekst! Sada i neverne tome mogu da budu sigurni da je kod nas zaživela demokratija! Dokaz su i ovi slobodni radikali! Niko njije ugnjetavan, i čak država se brine da mleko ne bude otrovno! I kao što si reko: Sve će da dodje na svoje mesto!

Aleksa II

pre 11 godina

Opozicija pokusava da dodje na vlast po svaku cenu pa cak i destabilizacijom zemlje.
Njihovi interesi su vlast po svaku cenu i posle nas propast.

potrosac

pre 11 godina

ja pijem svaki dan litru mljeka pa sam zatrovan sta se bunite sta ste hteli sad ga i imate mi smo pacovi koje treba sve potrovati i prepustiti da sve prodaju pa nek se vec jednom obogate i da mozemo vec jednom u miru da umiremo i da im ostavimo takav svet koji su oni krojili za sebe

Čovek razmišlja

pre 11 godina

Ministar Knežević je rekao da se mleko povlači iz bezbednosnih razloga dok ne budu poznati rezultati analiza i ne vidim tu ništa loše. Siguran sam da ministarstvo i vlada rade u interesu građana i da se neispravni mleko neće prodavati. Ovo je rat uvozničkog lobija sa domaćim proizvođačima.

Simao

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovaj čovek priča o mleku, a u svom dvorištu ima silne fabrike, koje ispuštaju otrovne materije u plodne oranice i sve pod izgovorom, Inđija je najrazvijenija opština!?
Strašno!

Aleksandar

pre 11 godina

za (Maksimalno orao negativno, 20. februar 2013 11:32)

Prvo, nema nikakvog radikalskog ili demokratskog mleka, ima samo onog koje nam prodaju na tržištu. I hteli ne hteli, sem ako nemate svoju kravicu, koju negujete i muzete, moramo da kupujemo.

Drugo, i jedni i drugi se prepucavaju, preko naših leđa - nikome od njih nije stalo do toga da li ono što jedemo je ispravno ili ne, već gledaju kako jedni drugima da podmetnu nogu...

lorimer

pre 11 godina

"Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35) "

A jesi to isto pitao ministra?

Valjda imaš nekakvog ministra poljoprivrede?

Ješić je samo pokrajinski seketar, a i iz Vojvodine je.

Aj, pa javi kad ti Knežević odgovori na to tvoje pitanje. A hoće, svoji ste...

Btw, svako zna da se ovaj problem pojavio tek skoro, tako da Ješić ranijih godina nije imao potrebu da kači išza na tviter. A i bio je samo predsednik jedne opštine pa ni ne vidim zašto bi mu to tada bio posao.

Mislim, isto to možeš da pitaš i predsednika opštine Bojnik.

vlada

pre 11 godina

Jedno zdravorazumsko pitanje za B92 i možda čak i Insajder da se pozabave ovom temom - Kažu pokrajinski sekreter za POLJOPRIVREDU! Koga bre briga šta misli jedan pokrajinski sekretar za poljoprivredu, kakvA je on figura u celoj ovoj priči? Što komentare na celu temu daju pofesori sa Poljoprivrednog i Veterinarskog i ne znam ni ja sa kog fakulteta i instituta? Udruženje potrošača???
Je l u celoj afiri potencijalno ugroženo zdravlje ljudi? Jel moguće slučajno populaciono trovanje? Pa što onda niko ništa ne pita ministarstvo zdravlja? Što niko ništa ne pita institut za javno zdravlje? Uz dužno poštovanje expertima iz polja poljoprivrede i veterine, ali ovo je problematika kojom treba da se bave zdravstveni profesionalci i toksikolozi a mi fala bogu imamo takvih stručnjaka samo niko da mućne glavom i pokuca na njihova vrata!!! Hoće da uvedu sad neku ovu agenciju za ovo i ono zaštitu hrane i trt mrt šta sve ne, a čemu služe gradski, pokrajinski i drugi zavodi za zaštitu zdravlja??? to bi trebalo da bude u njihovoj nadležnosti!

Ako je VANREDNIM ispitivanjima ustanovljeno da ima aflatoxina u mleku, zašto redovna ispitivanja to nisu otkrila? da li uopšte postoje redoven kontrole hrane?
Ima još mnogo pitanja i nelogičnosti u vezi ove teme ,a nije tema za igrati se sa njom nego je možda ugroženo i zdravlje populacije!
ostatak pitanja u sledećem komentaru

Петар Миловановић

pre 11 godina

Слушао сам овог Јешића јутрос и најкраће могу рећи ово је измишљена афера поражених странака, ДС и војвођанских аутономаша, са циљем да сталним аферама издејствују ванредне изборе и избегну хапшења и суђења због деценијског уништавања народа и државе. Ово нема везе са струком, већ је чисто политиканство, чак и опасније изазивање револта народа лажним оптужбама! Јешић је мирне душе могао да препусти Ненаду аутономашу-батинашу Чанку да нам са аутономашко-сепаратистичке тачке гледишта објасни ко је крив за појаву микотоксина у млеку. Јешић је неколико пута у току разговора открио позадину ове афере, а то је да је Србија централизована, да је треба децентрализовати, да Београд држи сву власт и да он као покрајински министар има мало извршне моћи. Када би војвођанци добили републику, тј. независну државу, млеко би било без токсина. Водитељка га није питала шта је било са намирницама за време њиховог владања Србијом, да ли је тада било токсина и одакле се гљиве и токсини појавише 2013. године, а није их било десет година уназад! Нико не може да ми докаже да је у изузетно сушној години кукуруз толико заражен гљивама, а није био раније у току 5-6 изузетно кишних година за време њихове власти. Краве не једу искључиво кукуруз, већ и сено, па је мало чудно да је баш кукуруз главни загађивач. Рече човек да треба увозом кукуруза да решимо овај проблем, па ви видите на чију воденицу наврће воду дотични Јешић! Што се мене тиче треба укинути аутономију Војводине и паразите скинути са грбаче!

azotara

pre 11 godina

Ako laze koza ne laze rog sve lepo ispitati pa videti ko je govorio istinu a ko laz mislim da vlada ne bi smela da daje ovakve izjave ako nije 100 posto sigurna da je mleko uredu,a Jesica pitati da nije rezultate dobio od viktorija grupe

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Nisam upućen u političku pozadinu ovog slučaja i da li je uopšte ima. Međutim, čudno mi je da, kada je već o relativno jednostavnoj proceduri reč, mleko mora da se šalje u Holandiju i da se čeka nedelju dana na rezultate? Koliko mleka će se prodati za 7 dana? Jedino je ispravno svakodnevno raditi rezultate i objavljivati ih, sa potpisom laboratorije u kojoj je vršeno ispitivanje. Niko ozbiljan se neće potpisati na nameštene rezultate, a dobro bi bilo da i građani mogu sami da ih negde pročitaju umesto da nam ih dojavljuju političari.

b

pre 11 godina

Političari:

Šta reći o državi u kojoj ne postoji sud, red i zakon ili je isti predstavljen ruiniranom zgradom u kojoj se izvode predstave i trguje na štetu naroda. Svi imaju izgovor, sudovi su spori, ne rade, pa gospodo nije valjda da mi moramo da vam kažemo da ako nešto ne radi dobro ili je sporo, da morate proširiti kapacitete, zaposliti još ljudi, ubrzati rad te institucije.. Ne, ne vama odgovara haos i bezakonje jer onda nema opasnosti po vas, dok se ne poštuje zakon nema ni države. Setih se, sramota i što ste pustili onog navijača što je policajcu na utakmici uguravao baklju, sramota, bezakonje i ne želimo više vaše laži i nesposobnosti. Odigrajte igricu neku pa tamo vežbajte političke sposobnosti, a ne nad nama živim ljudima. Sram da vas bude i jedne i druge, 20godina nas lažete i prodajete. Pljujete jedni po drugima a zemlja je propala i narod gladan, glumci jedni, još imate hrabrosti da nas ismevate i vređate naš razum sa nekim mediokritetskim obraćanjima.

Kada bude bilo izbora jednog dana, znam za koga sigurno neću glasati:"SNS,DS,SPS,SRS,URS". A za ostale koji su se učlanili u partije i tako sebično prosperirali, nek vam je na čast i moral, ali vi za to ne hajete. Jedina partija je narod i svi su njeni članovi!
Hvala, što ste me saslušali, ali na žalost ništa novo nisam nisam rekao. Pitanje ostaje zašto narod ćuti, a tako je do nedavno glasno negodovao, zašto se više ne čuju štrajkači, da nisu možda ušli u partiju?

veterinar

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje za gospodina Jesica: po kom to zakonu, pravilniku ili sta god, neko ko je zavrsio POLJOPRIVREDNI fakultet, a specijalizirao na POLITICKIM naukama, moze da bude veterinarski inspektor, koji vrsi uzorkovanje i kontrolu namirnica animalnog porekla?!

ištvan s

pre 11 godina

Ne razumem se baš u poljoprivredu i aflatoksine ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta buđi. Iz takvih razloga kukuruz je uglavnom bio na sušenju godinu dana pa bi sada trebao da se za ishranu koristi kukuruz iz roda 2011. Da li u njemu ima aflatoksina ili je zbog slabog roda iz te godine u upotrebi svež kukuruz iz 2012, ili neko uvaljuje mleko iz uvoza ?

А.Илић

pre 11 godina

Као потрошач, а не партијски војник, згрожен сам поступцима и Јешића и Кнежевића !!!
Политиканство је прешло опасну црвену линију када више ништа није важно, ни држава ни људи, већ само партијски поени.
Па ти би људи требали да сарађују као браћа - све у циљу заштите и добробити становника Србије (којих је све мање). А уместо тога они се утркују са неумесним изјавама и саопштењима ?!
Где ће вам душа господо министри, саветници, премијери,....

bora

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???

velja

pre 11 godina

Ješiću, samo se pitam, kada ste pre par godina imali saznanja o toksičnosti hrane aflatoksinima da li steuopšte jeli bilo koju hranu do danas ili sve bojkotujete.Kako preživljavate, samo se pitam???

Goran

pre 11 godina

Daleko od toga da je mleko 100% bezbedno, ali ovaj Jesic je preterao, jutros ga gledam i samo cekam da kaze da ce sva deca koja su pila mleko u poslednjih 5/6 meseci pomreti!! Sta su sve ljudi spremni da urade zarad dolaska na vlast, tuga!!! Inace, ni mleko koje je najcistije nije dobro davati deci u enormnim kolicinama kao sto to rade neki roditelji!! Maksimum dve flasice mleka dnevno i ne moze im nista biti!! Neka se zapitaju mame i tate koliko cigareta popuse pred svojom decom, koliko je mama cigareta u trudnoci " przila"?? Koliko dece jede kuvanje svakog dana a koliko se hrani picama, pljeskavicama i ostalim otrovima??? Sad je "otrovano" mleko problem???

Fizicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.
(Matematicar, 20. februar 2013 10:25)
Evo, kolega je sve objasnio, samo da dodam da smo izmedju 2 kruga izbora za 3 pokrajinska poslanika, prosla su sva 3 kandidata DS u drugi krug, ali sa malim sansama da pobede, valjda je ovo nacin da povecaju sanse. Ipak, sve zavisi od superanalize iz Holandije, nadam se da ce demantovati Jesica. Ne zbog zdravlja ljudi i dece, koje razumeo prethodni tekst shvata da ono nije ugrozeno ni sa koncentracijom 0,1 koliko su, prema Jesicu imala "najgora" mleka. Ovo je dobra prilika da se razoblice pokusaji Monsanta da udje u Srbiju, pokaze tajkunima poput Kostica da Srbija nije njihova prcija, a DS-u da njihove lazi ne prolaze

Sovica

pre 11 godina

Da li se ovde zaista radi o mleku ili je samo bitno "politički unakaziti" drugu stranu!? Da nisu povukli mleko Vaša izjava bi bila:Zašto melko nije povučeno, kada sam ja rekao da je štetno"! To je ta politička demagogija...

Marketz

pre 11 godina

Kako ovima iz DS-a vise ne dosadi da smisljaju spletke? Sta, kao mleko nije imalo odredjene koncentracije aflatoksina M1 za vreme njihove vlasti, a sada je kod nekoliko razlicitih proizvodjaca mleka pronadjen problem? Nemoguce je da su svi ti proizvodjaci hranili svoje krave kukuruzom zarazenim Aspergilus parasiticus-om i da se to tek sada saznalo. Ajde, batalite se vise politikantnosti.

@vladimir0710

pre 11 godina

Svojevremeno je gospodin Christian Hansen (Danska) u Inđiji izgradio savremenu "HANSEN" fabriku za preradu mleka i prerađevine od mleka. Tada gospodin Ješić nije bio gradonačelnik Inđije, ali mora znati kako se mleko kontroliše u savremenoj laboratoriji kompanije "Hansen" i bezbedno isporučuje na tržište.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Mi smo uvek svi najpametniji! Ja garantujem da u svakoj namernici u odredjenom uzorku ima nešto što ne valja i to ne samo u Srbiji već i u inostranstvu! Ako smo svi sada toliko "zdravstveno svesni" jer svi čitate koji sve emulgatori stoje na svakom pakovanju iz profavnice koji kupujete!?Pa što jedete i pijete sve to kada znate da potencijalno može da Vam našteti? Sada je bitno da se neko politički okrivi kako bi sebi sutra neko dizao rejting...

Sremski paor

pre 11 godina

Ko se ne bavi poljoprivredom ne živi od poljoprivredne proizvodnje ,njemu ovo sve izgleda alarmantno. Tu se najviše " brinu" ooni iz urbanih mesta,koji njivu i kravu vide kad negde putuju.
Kada se dobro izanalizira situcaija može se zaključiti sledeće:
1. Dolazak UAE i ulaganje u poljoprivredu . Opet smo imali Ješića u glavnoj ulozi
2. Ministarstvo pomaže malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima. Opet Ješić u glavnoj ulozi.
3. Privedeno 11 osoba za proneveru miliona eura iz budžeta i otuđeno od države 327 hektara zemlje. Ješić ćuti.
Zaključak je lako izvesti. Ješić je jedna obična figura u nečijoj imperiji čiji je cilj smrt domaćoj poljoprivredi i uvoz istih simnjivog kvaliteta zarad stvaranja lične imperije u basnooslovno bogaćenje na uštrb države i građana Srbije.
Ministarstvo je preduzela mere i u tom smislu slobodno konzumirajmo naše domaće mleko.

Filip

pre 11 godina

Koliko god da je neispravno mleko ili bilo sta drugo u Srbiji, 1000 puta je zdravije i bolje od hrane u eu, a neki se loze kao u eu je kontrola ovo ono, pa ono javno govore da im je vise od 90% hrane gmo!!!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Nisu svi oni koji u istupanju gospodina Ješića vide jeftino politikantstvo radikali, gospodine?! Aflatoksine nisu izmislili radikali ili ova, aktuelna vlast, pa ni ona vaša, prethodna.Ti toksini postoje u SAD i EU prema kojima je vaša vladajuća koalicija, koju sam ja iz milošte zvao "koalicija s koca i konopca", imala veoma respektujući, da ne kažem snishodljiv odnos. Znači da je taj opasni toksin detektovan u hrani mnogo ranije i da je praktično opšteprisutan. Čak i kao laik, siguran sam da ćete veoma teško pronaći mleko, mlečne ili mesne proizvode bez primesa aflatoksina. Uostalom, toksini su rašireni svugde oko nas. U vodi, u vazduhu, u hrani.Protiv njih se treba boriti ali ne koristiti ih kao metu za sitna potkusurivanje.

milorad

pre 11 godina

Pa gde ti covece zivis i koju funkciju imas u pokrajini..?.
Zar to nije tvoja briga ..?
Pa ti si pokrajinski sekretar poljoprivrede ti si nadlezan i vlada pokrajine ,sta ima vlada u Beogradu ,da se mesa , vi odmah kako vam uzimaju nadleznost.To je cisto tvoje lupanje po samaru.\\\jcq7S

Teorija zavere

pre 11 godina

"Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je u Kažiprstu B92 rekao da je analize mleka naručio u skladu sa svojim obavezama, kao i da je on samo poštar."

Ako je radio prema svojim obavezama zasto to nije objavio na nekom zvanicnom mestu, a ne na svom licnom sajtu? Sumnjam da je te analize platio iz svog dzepa, pa kojim onda pravom to stavlja na svoj sajt. Besplatan marketing, nema sta.

A sto se trovanja tice, na zalost, truju nas cime stignu, mada stoji da je nasa hrana jos uvek mnogo bolja od plasticne hrane koja se prodaje u zapadnom svetu. Nasi poljoprivredni proizvodi jos uvek imaju ukus!

Sremski paor

pre 11 godina

Ministarstvo radi svj posao. Ima rešenja. Na tome se sada radi. Da li će lada pasti zbog ove pojave? Nemoj se nadati...

Serbian Warrior

pre 11 godina

Vlada, a pogotovo minister treba da objave analizu, da dokazu Jesicu i osujete plan njega i njegovog partnera Babovica u pokusaju nametanja monopola u proizvodnji mleka.

General poručnik

pre 11 godina

Neka kaže gospodin Ješić koja je pozadina ovoga "napada" na ministra Kneževića i kompletnu vladu Srbije.
Što se mene lično tiče,mleko ,nažalost, ne mogu toliko često da kupim. Penzija mi je srozana u vreme vladavine Ješićevih "saboraca". Rado bih ga pio jer znam da je naše,domaće mleko najzdravije na svetu i okolini.
Moj komentar na svu ovu "galamu je da Ješić radi na upropaštavanju domaćeg seljaka. Bolje bi bilo da Ješić malo nauči istoriju koja jasno kaže: " Teško onome kome narod okrene leđa". Njemu i njegovoj stranci je narod okreno leđa.

Anna

pre 11 godina

Knezevic je suvise ozbiljan covek i odgovoran da bi sebi dozvolio aferu oko kancerogenog mleka. Uostalom i poslednji izbori, ponovljeni za pokrajinskog poslanika, pokazuju kolika je Knezeviceva moc u Zrenjaninu i koliko ga ljudi cene. A ne bi ga cenili da nije ispravan.

Splinter87

pre 11 godina

Ministar Knezevic treba da pokaze rezultate analize i konacno kaze da li je mleko dobro ili ne, a ako je minister nesto sakrio, a msilm da nije, Vucic ce ga smeniti, tu nema sumnje.

bler

pre 11 godina

vi ste svi, ukljucujuci i tebe jesicu, neodgovorna i nesposobna banda... imam dvoje male dece, vole mleko, zele mleko, mleko moraju i dobiti. meni vase igre nista ne znace, ja izbora nemam...

Aleksa II

pre 11 godina

Opozicija pokusava da dodje na vlast po svaku cenu pa cak i destabilizacijom zemlje.
Njihovi interesi su vlast po svaku cenu i posle nas propast.

Čovek razmišlja

pre 11 godina

Ministar Knežević je rekao da se mleko povlači iz bezbednosnih razloga dok ne budu poznati rezultati analiza i ne vidim tu ništa loše. Siguran sam da ministarstvo i vlada rade u interesu građana i da se neispravni mleko neće prodavati. Ovo je rat uvozničkog lobija sa domaćim proizvođačima.

Ivan

pre 11 godina

E sad je vec politikanstvo. Dizanje tenzije.
Do juce cu svaki dan pricali sad ce izbori. Promenili plocu.

I zasto ne farmeri? Pa ko hrani stoku? Drzava i mlekare ne hrane stoku pokvarenim kukuruzom. Mlekare treba da odbace mleko puno alfatoksinima, a drzava treba da kazni mlekare ako u njihovom mleku nadje nedozvoljene kolicine.

kravica

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Briga za zdravlje stanovništva je OK. Razumem sve strahove i svu histeriju koja se ovih dana sliva sa naših TV ekrana ali, ne mogu da se otmem utisku da se radi o prljavoj političkoj diverziji, kojom oni koji su otišli pokušavaju da oblate ove koji su došli. U nedostatku boljeg argumenta dobro je i mleko. Pa gospodine Ješiću, nije Tomislav Nikolić, Vučić, Dačić ili Knežević nahranio krave inficiranom hranom i pomuzao "pokvareno" mleko sa namerom da potruju srpsku populaciju?!Kada ste se zadnji put postideli čoveče?

xoxo

pre 11 godina

čekajte. u srbiji je do 2011 godine je bilo dozvoljeno 0.5 mikrograma aflatoksina u kg mleka. FDA u americi i danas dozvoljava istih tih 0.5 mkg/kg aflatoksina u mleku. od 2011 je kod nas počela da se primenjuje 10 puta oštrija eu-regulativa, tj 0.05 mkg/kg.

znači, do 2011 bi se ovo mleko smatralo savršeno upotrebljivim, niko ne bi dizao frku, sad odjednom se priča kao o najgoroj otrovčini, iako je najviša izmerena koncentracija, po ješićevim uzorcima, iznosila 0.1 mkg/kg (uglavnom su uzorci imali između 0.05 i 0.09 mkg/kg).

0.05 je svakako daleko bolje od 0.1, ali nije jasno zašto se o ovome priča kao o koncentraciji od koje momentalno opada kosa, kada ona to nije.

Dubravko Vrcan

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.

Matematicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.

Marketz

pre 11 godina

Kako ovima iz DS-a vise ne dosadi da smisljaju spletke? Sta, kao mleko nije imalo odredjene koncentracije aflatoksina M1 za vreme njihove vlasti, a sada je kod nekoliko razlicitih proizvodjaca mleka pronadjen problem? Nemoguce je da su svi ti proizvodjaci hranili svoje krave kukuruzom zarazenim Aspergilus parasiticus-om i da se to tek sada saznalo. Ajde, batalite se vise politikantnosti.

velja

pre 11 godina

Ješiću, samo se pitam, kada ste pre par godina imali saznanja o toksičnosti hrane aflatoksinima da li steuopšte jeli bilo koju hranu do danas ili sve bojkotujete.Kako preživljavate, samo se pitam???

Петар Миловановић

pre 11 godina

Слушао сам овог Јешића јутрос и најкраће могу рећи ово је измишљена афера поражених странака, ДС и војвођанских аутономаша, са циљем да сталним аферама издејствују ванредне изборе и избегну хапшења и суђења због деценијског уништавања народа и државе. Ово нема везе са струком, већ је чисто политиканство, чак и опасније изазивање револта народа лажним оптужбама! Јешић је мирне душе могао да препусти Ненаду аутономашу-батинашу Чанку да нам са аутономашко-сепаратистичке тачке гледишта објасни ко је крив за појаву микотоксина у млеку. Јешић је неколико пута у току разговора открио позадину ове афере, а то је да је Србија централизована, да је треба децентрализовати, да Београд држи сву власт и да он као покрајински министар има мало извршне моћи. Када би војвођанци добили републику, тј. независну државу, млеко би било без токсина. Водитељка га није питала шта је било са намирницама за време њиховог владања Србијом, да ли је тада било токсина и одакле се гљиве и токсини појавише 2013. године, а није их било десет година уназад! Нико не може да ми докаже да је у изузетно сушној години кукуруз толико заражен гљивама, а није био раније у току 5-6 изузетно кишних година за време њихове власти. Краве не једу искључиво кукуруз, већ и сено, па је мало чудно да је баш кукуруз главни загађивач. Рече човек да треба увозом кукуруза да решимо овај проблем, па ви видите на чију воденицу наврће воду дотични Јешић! Што се мене тиче треба укинути аутономију Војводине и паразите скинути са грбаче!

bora

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???

Sovica

pre 11 godina

Da li se ovde zaista radi o mleku ili je samo bitno "politički unakaziti" drugu stranu!? Da nisu povukli mleko Vaša izjava bi bila:Zašto melko nije povučeno, kada sam ja rekao da je štetno"! To je ta politička demagogija...

veterinar

pre 11 godina

Imam samo jedno pitanje za gospodina Jesica: po kom to zakonu, pravilniku ili sta god, neko ko je zavrsio POLJOPRIVREDNI fakultet, a specijalizirao na POLITICKIM naukama, moze da bude veterinarski inspektor, koji vrsi uzorkovanje i kontrolu namirnica animalnog porekla?!

Fizicar

pre 11 godina

Od kad je pocela da se trubi ova glupost sa mlekom pomislio sam neki demokrata treba opet da zavalja neke zaostale kolicine iz uvozs, pa sam pomislio da je upitanju mleko u prahu kad ono na kraju ispade opet ono staro kukuruz i to Monsantov genetski modifikovan bez ovog takozvanog otrova. Kostic ne odustaje od namere da nam zavalja taj kukuruz od tih svetskih trovaca, a ovaj Jesic kao njegov jastreb urlice i dize paniku. Do 2010 bilo je dozvoljena granica od 0,5, a onda je spustena na 0,05, ova supstanca potice od prirodnog kukuruza dok ga genetski modifikovani nema. Povezite dva i dva i jasno je ko je i zasto spusti granicu ove supstance u Evropi i zasto Jesic peva na sav glas. Da se podsetimo jos kako je Kole zastupnik Monsanta u Srbiji, ovo je ista matrica ko za grip H1N1 spustis granicu na papiru i eto ti epidemija.
(Matematicar, 20. februar 2013 10:25)
Evo, kolega je sve objasnio, samo da dodam da smo izmedju 2 kruga izbora za 3 pokrajinska poslanika, prosla su sva 3 kandidata DS u drugi krug, ali sa malim sansama da pobede, valjda je ovo nacin da povecaju sanse. Ipak, sve zavisi od superanalize iz Holandije, nadam se da ce demantovati Jesica. Ne zbog zdravlja ljudi i dece, koje razumeo prethodni tekst shvata da ono nije ugrozeno ni sa koncentracijom 0,1 koliko su, prema Jesicu imala "najgora" mleka. Ovo je dobra prilika da se razoblice pokusaji Monsanta da udje u Srbiju, pokaze tajkunima poput Kostica da Srbija nije njihova prcija, a DS-u da njihove lazi ne prolaze

umorna gradjanka

pre 11 godina

sve ovo je jedna ogromna bruka i sramota, stranke, stranke, stranke ... dosle su nam glave. nema morala, nema odgovornosti, malo ko radi svoj posao kako treba ... ja ne verujem ni jednom ni drugom goranu, a mleko, kukuruz, ma sva hrana nam je "na granici", ali na granici su i gradjani, na granici razuma.
mleko mozda i prezivimo, ali vi svi cete nam doci glave!!!!!

Goran

pre 11 godina

Daleko od toga da je mleko 100% bezbedno, ali ovaj Jesic je preterao, jutros ga gledam i samo cekam da kaze da ce sva deca koja su pila mleko u poslednjih 5/6 meseci pomreti!! Sta su sve ljudi spremni da urade zarad dolaska na vlast, tuga!!! Inace, ni mleko koje je najcistije nije dobro davati deci u enormnim kolicinama kao sto to rade neki roditelji!! Maksimum dve flasice mleka dnevno i ne moze im nista biti!! Neka se zapitaju mame i tate koliko cigareta popuse pred svojom decom, koliko je mama cigareta u trudnoci " przila"?? Koliko dece jede kuvanje svakog dana a koliko se hrani picama, pljeskavicama i ostalim otrovima??? Sad je "otrovano" mleko problem???

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Mi smo uvek svi najpametniji! Ja garantujem da u svakoj namernici u odredjenom uzorku ima nešto što ne valja i to ne samo u Srbiji već i u inostranstvu! Ako smo svi sada toliko "zdravstveno svesni" jer svi čitate koji sve emulgatori stoje na svakom pakovanju iz profavnice koji kupujete!?Pa što jedete i pijete sve to kada znate da potencijalno može da Vam našteti? Sada je bitno da se neko politički okrivi kako bi sebi sutra neko dizao rejting...

95x3j2

pre 11 godina

Verujem u Vucica, mislim a ce Vucic pronaci vakcinu protiv alfatoksina. Ako su oni u kukuruzima onda su i u psenici, a to znaci da su osim mleka zarazeni i hleb i jaja i meso. Bezbedna je jedino riba koja ima crve koji su posle pecenja jestivi.

Filip

pre 11 godina

Koliko god da je neispravno mleko ili bilo sta drugo u Srbiji, 1000 puta je zdravije i bolje od hrane u eu, a neki se loze kao u eu je kontrola ovo ono, pa ono javno govore da im je vise od 90% hrane gmo!!!

Simao

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ovaj čovek priča o mleku, a u svom dvorištu ima silne fabrike, koje ispuštaju otrovne materije u plodne oranice i sve pod izgovorom, Inđija je najrazvijenija opština!?
Strašno!

iv13

pre 11 godina

".... radićemo ih svake nedelje dok rezultati ne budu negativni. Kada budu negativni, čestitaću ministru."

Ahahaha, koja smejurija. To je isto ono, kad naletis na normalnog nekog, pa mu cestitas sto je normalan!..

aloo... osvesti se!

Teorija zavere

pre 11 godina

"Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je u Kažiprstu B92 rekao da je analize mleka naručio u skladu sa svojim obavezama, kao i da je on samo poštar."

Ako je radio prema svojim obavezama zasto to nije objavio na nekom zvanicnom mestu, a ne na svom licnom sajtu? Sumnjam da je te analize platio iz svog dzepa, pa kojim onda pravom to stavlja na svoj sajt. Besplatan marketing, nema sta.

A sto se trovanja tice, na zalost, truju nas cime stignu, mada stoji da je nasa hrana jos uvek mnogo bolja od plasticne hrane koja se prodaje u zapadnom svetu. Nasi poljoprivredni proizvodi jos uvek imaju ukus!

vlada

pre 11 godina

Jedno zdravorazumsko pitanje za B92 i možda čak i Insajder da se pozabave ovom temom - Kažu pokrajinski sekreter za POLJOPRIVREDU! Koga bre briga šta misli jedan pokrajinski sekretar za poljoprivredu, kakvA je on figura u celoj ovoj priči? Što komentare na celu temu daju pofesori sa Poljoprivrednog i Veterinarskog i ne znam ni ja sa kog fakulteta i instituta? Udruženje potrošača???
Je l u celoj afiri potencijalno ugroženo zdravlje ljudi? Jel moguće slučajno populaciono trovanje? Pa što onda niko ništa ne pita ministarstvo zdravlja? Što niko ništa ne pita institut za javno zdravlje? Uz dužno poštovanje expertima iz polja poljoprivrede i veterine, ali ovo je problematika kojom treba da se bave zdravstveni profesionalci i toksikolozi a mi fala bogu imamo takvih stručnjaka samo niko da mućne glavom i pokuca na njihova vrata!!! Hoće da uvedu sad neku ovu agenciju za ovo i ono zaštitu hrane i trt mrt šta sve ne, a čemu služe gradski, pokrajinski i drugi zavodi za zaštitu zdravlja??? to bi trebalo da bude u njihovoj nadležnosti!

Ako je VANREDNIM ispitivanjima ustanovljeno da ima aflatoxina u mleku, zašto redovna ispitivanja to nisu otkrila? da li uopšte postoje redoven kontrole hrane?
Ima još mnogo pitanja i nelogičnosti u vezi ove teme ,a nije tema za igrati se sa njom nego je možda ugroženo i zdravlje populacije!
ostatak pitanja u sledećem komentaru

LasYahNiir

pre 11 godina

Mene nije briga, ja godinama mleko ne pijem posto je preskupo za moje mogucnosti. Eto, ko kaze da nema lose strane kad si siromasan. :)

azotara

pre 11 godina

Ako laze koza ne laze rog sve lepo ispitati pa videti ko je govorio istinu a ko laz mislim da vlada ne bi smela da daje ovakve izjave ako nije 100 posto sigurna da je mleko uredu,a Jesica pitati da nije rezultate dobio od viktorija grupe

milorad

pre 11 godina

Pa gde ti covece zivis i koju funkciju imas u pokrajini..?.
Zar to nije tvoja briga ..?
Pa ti si pokrajinski sekretar poljoprivrede ti si nadlezan i vlada pokrajine ,sta ima vlada u Beogradu ,da se mesa , vi odmah kako vam uzimaju nadleznost.To je cisto tvoje lupanje po samaru.\\\jcq7S

Roditelj

pre 11 godina

Imam dvoje dece i svaki dan pijemo kravicu. Verujem Jesicu jer i on ima decu koja piju ovo mleko.
Ne verujem Knezevicu jer zastupa interese Mise Beka kroz Salford koji im je stranku napravio i Predsednika obilazio.
Ako Jesic laze - strpajte ga u zatvor i oduzmite mu svu imovinu. Odmah.
Medjutim Gospodo iz SNS (inace za Vas sam glasao) ispostavi li se da svesno hranite moju decu kancerom i stitite olos - to Vam necu nikad oprostiti.

Nesa

pre 11 godina

Nastavak igara sa zdravljem, egzistencijom i zivotom gradjana Srbije. Sve je pocelo kada je Mladjan Dinkic ukinuo domace banke i stotine hiljada ljudi ostalo na ulici, zatim pljackaske privatizacije pa sve redom. Danas se POKRAJINSKI organ prepucava sa REPUBLICKIM zbog mleka. Nije njima bitno mleko nego vlast u pokrajini pa preko medija podmecu klipove u tockove jedni drugima a mediji prenose i jedno i drugo u ime "objektivnosti" dok se tako "objektivni i nezavisni" finansiraju iz budzeta svih nivoa vlasti jer od marketinga ne mogu, nema privrednih aktivnosti! Zacarani krug koga su politicari zakuvali a mediji umesto da resavaju stvar i 'vataju pero (g. motku) oni cutke dolivaju ulje na vatru.

Dragoljub

pre 11 godina

U ovom slucaju su najodgovornije mlekare koje su pustale neispravno mleko i sto su ga prikazivale kao ispravno.
Sva odgovornost je na mlekarama.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Samo vi radikali pijte slobodno Knezevicevo mleko. Aflatoksin je kancerogen zato sto sadrzi "slobodne radikale" (u medicini osnovni uzrocnici raka), pa ce vremenom sve doci na svoje

vojvođanin

pre 11 godina

Hvala Ješiću što je postupio kao čovek i odgovoran predstavnik građana koje predstavlja. Ovi koji pišu relativizujuće komentare, to rade za Kneževićev račun. Njih dvojica nikako ne mogu biti isti, jedan je za robiju, drugi za orden.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Zašto se Ješić u ovoj vesti optužuje za politikanstvo? Alo, geaci, on je bio gost emisije i odgovarao je na pitanja. Šta je trebao kazati? "Ne, oprostite gospođo voditeljka, ja ovom prilikom neću odgovarati ni na jedno vaše pitanje koje ste kao žurnalista dužni da mi postavite - znate, SNS dronovi u komentarima će onda misliti da sam politikant, ja to ne smem sebi dozvoliti!".

A sa druge strane, nadležni ministar sam pravi politikantski cirkus govoreći o prljavim rukama (aflatoksin, prljave ruke, ministar poljoprivrede, alo?) i ispijajući mleko kao pravi radikal. Ali on naravno nije politikant. Ma super ste.

А.Илић

pre 11 godina

Као потрошач, а не партијски војник, згрожен сам поступцима и Јешића и Кнежевића !!!
Политиканство је прешло опасну црвену линију када више ништа није важно, ни држава ни људи, већ само партијски поени.
Па ти би људи требали да сарађују као браћа - све у циљу заштите и добробити становника Србије (којих је све мање). А уместо тога они се утркују са неумесним изјавама и саопштењима ?!
Где ће вам душа господо министри, саветници, премијери,....

rajina

pre 11 godina

SNS botovi opet u napadu. Samo sad su naučili, skontali su da je glupavo da napadaju samo Ješića (jer su njihovi milion puta kriminalniji), pa su se odlučili na taktiku "ma svi su oni grozni, jadni mi". Ne znam, svi su oni grozni, ali jedan je objavio koje je mleko koliko kontaminirano, a drugi je vređao zdrav razum brecanjem i ispijanjem čašeo, i taj drugi je upravo sve okrenuo na politikanstvo, uprkos činjenici da je on VLAST (SNS se generalno ponaša kao da su još opozicija, što valjda govori o ozbiljnosti "stranke"). Tako bar ja vidim.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Nisu svi oni koji u istupanju gospodina Ješića vide jeftino politikantstvo radikali, gospodine?! Aflatoksine nisu izmislili radikali ili ova, aktuelna vlast, pa ni ona vaša, prethodna.Ti toksini postoje u SAD i EU prema kojima je vaša vladajuća koalicija, koju sam ja iz milošte zvao "koalicija s koca i konopca", imala veoma respektujući, da ne kažem snishodljiv odnos. Znači da je taj opasni toksin detektovan u hrani mnogo ranije i da je praktično opšteprisutan. Čak i kao laik, siguran sam da ćete veoma teško pronaći mleko, mlečne ili mesne proizvode bez primesa aflatoksina. Uostalom, toksini su rašireni svugde oko nas. U vodi, u vazduhu, u hrani.Protiv njih se treba boriti ali ne koristiti ih kao metu za sitna potkusurivanje.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Maksimalno orao negativno, 20. februar 2013 11:32)

Prvo, nema nikakvog radikalskog ili demokratskog mleka, ima samo onog koje nam prodaju na tržištu. I hteli ne hteli, sem ako nemate svoju kravicu, koju negujete i muzete, moramo da kupujemo.

Drugo, i jedni i drugi se prepucavaju, preko naših leđa - nikome od njih nije stalo do toga da li ono što jedemo je ispravno ili ne, već gledaju kako jedni drugima da podmetnu nogu...

Sremski paor

pre 11 godina

Ministarstvo radi svj posao. Ima rešenja. Na tome se sada radi. Da li će lada pasti zbog ove pojave? Nemoj se nadati...

Bezobrazluk

pre 11 godina

Ljudi u pitanju su nasa deca sa time se ne igra niti se time neko pere politicki,ovo je sada alarmantno ,pomagajte, kazite nam istinu jer ako ga povlacite to znaci da nije za upotrebu a analize koje ste nam dali kazu da su granicama normale

kos

pre 11 godina

a nije samo mleko otrovno, nema nama spasa,od paste za zube do pelena , sve ima neki E666 , sramno i uporno nas truju,jedino sto nas ,,spasava,, jeste slab standard a potom i redji obroci . .

milos

pre 11 godina

Pa ovo je Srbija. Ovde lekare kupis za 100evrica,a Mlekare (3 KOM)imaju puno para, zaposlenih ,placaju poreze,ko njih sme da dirne.
inace Jesica podrzavam u ovom slucaju.

Pukovnik Bukovski

pre 11 godina

Zašto neko ne objavi listu pregledanih brand-ova mleka, koja sadrže veliki procenat nedozvoljenih supstanci, da bi ih izbegavali u kupovini?
Ne mogu da verujem, da u ovoj zemlji sve može da prođe, tek tako!
Ako je nešto štetno, onda HITNO treba reći: "OVO NEMOJTE!"
Kao i vakcine protiv gripa i mnogih drugih afera i ovo će "proguravati", dok se ne utroši.
Dokle tako?!!
Šta smo mi-narod, kroz koji treba proterati sve, bez obzira na posledice.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Nisam upućen u političku pozadinu ovog slučaja i da li je uopšte ima. Međutim, čudno mi je da, kada je već o relativno jednostavnoj proceduri reč, mleko mora da se šalje u Holandiju i da se čeka nedelju dana na rezultate? Koliko mleka će se prodati za 7 dana? Jedino je ispravno svakodnevno raditi rezultate i objavljivati ih, sa potpisom laboratorije u kojoj je vršeno ispitivanje. Niko ozbiljan se neće potpisati na nameštene rezultate, a dobro bi bilo da i građani mogu sami da ih negde pročitaju umesto da nam ih dojavljuju političari.

Dusan,Sabac

pre 11 godina

Niko ovde nije govorio kako da se resi problem kada je otkriven aflatoksin na kukuruzu.Gajim kukuruz i pre ubacivanja u cardak uvek ostranjujem bolestan klip.Dosada najcesce je bila garez na klipu,budjavost itd.Ove godine zbog suse i manjeg klipa pojavila se i budj zelene boje-aflatoksin.Takav klip je nasao primenu u lozistu peci.Ako je krunjen kukuruz on mora da ide na doradu da se odstrane sitna,lomljena i bolesna zrna.Nije problem samo u mleku nego o povecanom aflatoksinu i u mesu,jajima...Niko nije seljacima pricao kako da resavaju problem nego se sad prica o problemu posle toliko vremena od berbe.

VV

pre 11 godina

Ne razumem komentatore koji politizuju ovaj problem. Ako su nas trovali, to treba da se otkrije i krivci treba da budu kazenjeni, bez obzira na pripadnost nekoj stranci.

Pitanje

pre 11 godina

Svaka ti čast Ješiću, ti si jedini koji je stao u zaštitu čoveka!A pitam gospodina Kneževića da li je on oprao ruke kad je uzeo onoliki novac ili ti 250 hiljada eura!

@vladimir0710

pre 11 godina

Svojevremeno je gospodin Christian Hansen (Danska) u Inđiji izgradio savremenu "HANSEN" fabriku za preradu mleka i prerađevine od mleka. Tada gospodin Ješić nije bio gradonačelnik Inđije, ali mora znati kako se mleko kontroliše u savremenoj laboratoriji kompanije "Hansen" i bezbedno isporučuje na tržište.

zluradi

pre 11 godina

Sta je Jesic? Koliko vredi? Sta on radi? On je obican brbljivac!
(seki, 20. februar 2013 10:53)

Za osam godina svog mandata, privukao je veliki broj domaćih i stranih investitora, čime je značajno smanjena stopa nezaposlenosti u Inđiji. Kada se uzme u obzir da je u inđijsku opštinu za poslednjih osam godina, uloženo preko 300 miliona evra grinfild investicija, dobija se najveći procenat direktnih investicija po glavi stanovnika, čime je Inđija na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji.

Sredinom 2008 potpisao je ugovor sa Indijskom kompanijom „Embassy Group“ o izgradnji biznis parka u Inđiji. Ukupna vrednost projekata je oko 600 miliona dolara, što je najveća „greenfield“ investiciju u Srbiji. Ova investicija doneće Inđiji vrlo brzo 2.500 novih radnih mesta, a taj broj bi trebalo da se udesetostruči do završetka projekta.

Ne volim nikoga da reklamiram, ali malo vi iz SNS da se upoznate!

zemun

pre 11 godina

Stara agitpropovska taktika. Kada je očigledno da s jedne strane imamo zdrav razum, a sa druge nezdravu politiku (tj. nebranjive teze), onda hajde da ih oboje gurnemo u isti koš. "Svi su isti", "šta ste vi radili kada ste bilil na vlasti" i sl. A suština priče je prosta. Osoba A, pokrajinski sekretar, je hrabro doveo u pitanje nalaze države i očito zataškavanje. Osoba B, republički ministar, se ismeva i pije mleko pred kamerama, priča o referentnim vrednostima u Americi. A republika je dan pre toga rekla kako je sve u redu, ali da je povukla "sporno mleko" iz prodaje, pa da nije skroz u redu, ali da je u redu. Pa je Osoba B pila mleko pred kamerom. Ovakve stvari nas okružuju - zatrovana hrana, kućna hemija lošeg kvaliteta i sl. A "lobiji" furaju svoje preko vlasti koja nas ponižava i smatra ludim. Da se razumemo, DS je tu bio isti! Ali u ovoj situaciji, jasno je ko je ko.

Nema tu...

pre 11 godina

...mleko se povlači iz bezbednosnih razloga, dok rezultati analiza ne budu poznati... Kako je smelo to mleko da stigne na police, a da nije prethodno analizirano... Vi ste hladnokrvne, novca gladne, pohlepne, licemerne UBICE...

FARMER

pre 11 godina

Ivan, 20. februar 2013 10:19)

Zasto ne okriviti farmere?
1. Zato sto je bila duznost drzave da unisti sav zarazeni kukuruz!
2. Zato sto svako moze da proizvede i g...o ako hoce ali mlekare moraju da ispitaju ono sto kupuju, oni su odgovorni za svoj proizvod!
3. Najodgovorniji sau predstavnici drzave, jer su placeni i izabrani da se ovakve stvari ne desavaju, ako se dese da kazne onoga ko je kriv, a ako ne rade dobro svoj posao da daju otkaz i da dodje neko ko je kompetentan!!!

Lee

pre 11 godina

'Ovo nije Svedska vi niste Karl Bild' ergo niste smeli da kazete na Twitteru hahaha. Ne, trebao je da dodje u televiziju kod vas, excusivno da ga prekinete jedno 3 puta reklamama, da dobijete nagradu za novinarstvo... jadni novinari uze im Twitter posao.
Public Diplomacy? ste culi nekad mozda?

vlada

pre 11 godina

NASTAVAK....

Ako se zna da aspergilus i ostale mikoze nastaju na vlažnim biljkama (kukuruz, pšenica, pistaći, kafa, bademi....), a mi smo imali jednu jako sušnu godinu i jako mali prinos kukuruza, zašto se onda ne prepispita skladištenje tog kokuruza? Zašto 90% silosa u srbiji nema isntalacije za merenje temperature skladištenih žitarica? (procenat je onako odkativan, ali je činjenica da jako malo silosa kod nas ima adekvatne uslove i intrumetaciju za čuvanje žitarica)

Zašto se ne preispita kvalitet uvezenog kukuruza, ako je bilo uvoznog kukuruza, a moguće da ga je bilo jer naš prinos bio strašno mali, a pri tom ova afera drma i Madjarsku i Hrvatsku, što jasno ukazuje na to da je možda negde iz regiona uvezen kukuruz lošeg kvaliteta?

I čisto da ponovim još jednom osnovno pitanje: Šta se to sve tiče poljoprivredinaka i veterinara (uz dužno poštovanje prema stručnjacima iz ovih oblasti), kada je u ugroženo javno zdravlje? Što se ne oglašava Ministarstvo zdravlja???

Fidelio

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!?
(kravica, 20. februar 2013 10:22)

A šta si ti, kravice, očekivala?! Da se ministar momentalno sruši mrtav? To je ipak mleko, a ne sumporna ili hlorvodonična kiselina.

Za tvoju informaciju, poslednjih 10-ak godina, onkolozi svake godine prikazuju nenormalan porast broja oblelih od raka. Šta misliš, da li bi možda višegodišnje taloženje tih toksina iz mleka i ostalih namirnica u našim jetrama moglo imati nekakve veze s tim?
Ili ti veruješ u priču da Srbija ima "najzdraviju hranu u Evropi", a kancerogena oboljenja u Srbiji su isključivo "zbog bomardovanja" i američkih aviona koji preleću iznad nas i zasipaju nas ko zna čime?
Ako je ovo drugo, onda ništa. Muuuuu, muuuuu, muuuuu...

Milica

pre 11 godina

Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35)

Prvi put je jesenas odbijen uvoz kukuruza iz Srbije, (stranci kontrolišu šta uvoze), zbog aflatoksina. Logično je bilo da naši istog momenta iskontrolišu i kukuruz i sve proizvode u kojima je korišten taj kukuruz. Pre se to nije dešavalo, bar kukuruz smo izvozili.
I na kraju, ispade Ješić kriv zato što je vršio analizu sada. Ispadne da je bolje nikada nego ikada kontrolisati hranu.
Navijači SNS bi i g na veliku kašiku jeli da im stranka to servira. Neverovatni ste.

lorimer

pre 11 godina

"Gospodine! Ješiću pored svih saznanja koje ste posedovali u predhodniim godinama o postojanju aflatoksina pitam Vas kako ste reagovali povodom tog pitanja kod predhodne garniture vlasti,jeste li svoja zapažanja objavili na tviteru i okačili na fejzbuku ili ste čuvali sebe???
(bora, 20. februar 2013 14:35) "

A jesi to isto pitao ministra?

Valjda imaš nekakvog ministra poljoprivrede?

Ješić je samo pokrajinski seketar, a i iz Vojvodine je.

Aj, pa javi kad ti Knežević odgovori na to tvoje pitanje. A hoće, svoji ste...

Btw, svako zna da se ovaj problem pojavio tek skoro, tako da Ješić ranijih godina nije imao potrebu da kači išza na tviter. A i bio je samo predsednik jedne opštine pa ni ne vidim zašto bi mu to tada bio posao.

Mislim, isto to možeš da pitaš i predsednika opštine Bojnik.

Splinter87

pre 11 godina

Ministar Knezevic treba da pokaze rezultate analize i konacno kaze da li je mleko dobro ili ne, a ako je minister nesto sakrio, a msilm da nije, Vucic ce ga smeniti, tu nema sumnje.

ugnjetavan

pre 11 godina

@Maksimalno orao negativno: Bravo za tekst! Sada i neverne tome mogu da budu sigurni da je kod nas zaživela demokratija! Dokaz su i ovi slobodni radikali! Niko njije ugnjetavan, i čak država se brine da mleko ne bude otrovno! I kao što si reko: Sve će da dodje na svoje mesto!

beba

pre 11 godina

pa jel ministar otpio gutljaj mleka pred očima cele nacije i eno ga ne fali mu ništa! Šta oćete više!? A to što povlače mleko pa to je zato što ministar oće da popije malo iz svakog tetrapaka kako bi pokazao nevernim bebama, pardon nevernim Tomama (tu ne ubrajam Nikolića) da je mleko zdravo i bezbedno i da svi treba da ga pijemo- bar litar dnevno!
(kravica, 20. februar 2013 10:22)
Joj, kravice, iskreno se nadam da je ovo bilo ironično!

I ja pitam

pre 11 godina

Logicno pitanje.Ako je bezbedno sto ga povlacite iz prodaje. Ali pristalice SNS-a nemaju onaj organ da bi to razumele. Samo je Ministar sinoc ispao malodete.Popio casu mleka.Kao sto se Tomica Milosavljevic pred kamerama vakcinisao

dejan

pre 11 godina

Samo želim da se blago osvrnem na sve.... Da li neko misli da zato što je funkcioner, ima crna kola vozača, sekretaricu i kabinet, je posisao svu pamet i da smo mi gradjani neopevano glupi , da ne znamo gde je levo i da smo ovce??? Prvo, kako je moguće da mlekare nemaju obevzu , sa jako strogom zaprećenom zakonskom kaznom za neproveravanje mleka i mlečnih proizvoda? I to ne na mesec dana već svakoga dana??? Drugo, kako neko ako se zna da je mleko i mlečne preradjevine najbolja podloga za sve vrste bakterija, dozvoli da se to ne kontroliše???Treće, šta radi inspekcija nadležna za ovu oblast? Da li to u Srbiji ima toliko mlekara kada u toku jedne nedelje inspektor ne može sve da stigne da obidje, ili možda neće da bude na terenu po ceo dan?? izvinjavam se gospodo ali to vam je posao, za to ste plaćeni i to se od vas traži, ako vam je teško umesto što po ceo dan pijete kafe po kancelarijama izvolite na teren i radite svoj posao ili pustite one sa biroa da rade a vi sedite kući po ceo dan?
Ovim blagim osvrtom sam video ovoliko krupnih propusta a ko zna koliko ih zapravo ima i to ne samo u oreradi mleka, već svih ostalih namirnica?
Trovanje naroda svesno je za smrtnu kaznu, obzirom na društvenu opasnost koju ovo delo sa sobom nosi, mislim da Ostavka nije jedino što Ministar treba da dobije već postoje i mnoge druge stvari, ali on je to već iskusio?
Svesno trovati narod zarad novca i profita .... ovo je sada zaista dosta...!!!

mirko

pre 11 godina

Pa što gospodine Ješiću niste do sada tu opremljenu laboratoriju stavili u funkciju u prošlom sazivu kada je bio vaš ministar poljoprivrede nego sada ovde izmišljate mlaku vodu.
(Dubravko Vrcan, 20. februar 2013 10:59)
Kakve veze ima Goran Ješić, u to vreme gradonačelnik Inđije, sa labaratorijom. U svakom ozbiljnom poslu odgovornost je pojedinačna, i odnosi se na onoga ko je dužan da uradi određeni posao.
Ovakvo poimanje odgovornosti je relativizacija, što na kraju ispada da niko nije ni za šta odgovoran.

T.

pre 11 godina

A zasto vi gosp. Jesicu glumite inspektora i nekog strucnjaka kad o ovom pojma nemate i uopste niste merodavni
(Daliborka Mandic, 20. februar 2013 10:47)

Jesic je dipl. inz. poljoprivrede. Knezevic je, cisto poredjenja radi, ekonomista.

ištvan s

pre 11 godina

Ne razumem se baš u poljoprivredu i aflatoksine ali koliko vidim u pitanju je neka vrsta buđi. Iz takvih razloga kukuruz je uglavnom bio na sušenju godinu dana pa bi sada trebao da se za ishranu koristi kukuruz iz roda 2011. Da li u njemu ima aflatoksina ili je zbog slabog roda iz te godine u upotrebi svež kukuruz iz 2012, ili neko uvaljuje mleko iz uvoza ?

Dr Smislov

pre 11 godina

I setite se ko je otpustio Agronome jesenas pod pričom da ne trebaju našim seljacima!!! Upravo su oni bili ti koji bi upozorili farmere na štetnost Aspergilusa na kukuruzu! Oni su bili predstavnici države koji su to radili za nas a da olakšaju farmerima. Knežević ih je sve otpustio bio na keca a sad pije mleko da nas ubedi u neku bajku!!! Farmeri su znali da je rod loš i pričali o tome,država nije uradila ništa po tom pitanju niti će.

Lucifer

pre 11 godina

truju nas godinama!!! koliko je porastao broj malignih oboljenja u Srbiji??? ajde izadjite gospodo iz ministarstva zdravlja... kakvu hranu jedemo? zapitajte se...

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

Serbian Warrior

pre 11 godina

Vlada, a pogotovo minister treba da objave analizu, da dokazu Jesicu i osujete plan njega i njegovog partnera Babovica u pokusaju nametanja monopola u proizvodnji mleka.

General poručnik

pre 11 godina

Neka kaže gospodin Ješić koja je pozadina ovoga "napada" na ministra Kneževića i kompletnu vladu Srbije.
Što se mene lično tiče,mleko ,nažalost, ne mogu toliko često da kupim. Penzija mi je srozana u vreme vladavine Ješićevih "saboraca". Rado bih ga pio jer znam da je naše,domaće mleko najzdravije na svetu i okolini.
Moj komentar na svu ovu "galamu je da Ješić radi na upropaštavanju domaćeg seljaka. Bolje bi bilo da Ješić malo nauči istoriju koja jasno kaže: " Teško onome kome narod okrene leđa". Njemu i njegovoj stranci je narod okreno leđa.

Sremski paor

pre 11 godina

Ko se ne bavi poljoprivredom ne živi od poljoprivredne proizvodnje ,njemu ovo sve izgleda alarmantno. Tu se najviše " brinu" ooni iz urbanih mesta,koji njivu i kravu vide kad negde putuju.
Kada se dobro izanalizira situcaija može se zaključiti sledeće:
1. Dolazak UAE i ulaganje u poljoprivredu . Opet smo imali Ješića u glavnoj ulozi
2. Ministarstvo pomaže malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima. Opet Ješić u glavnoj ulozi.
3. Privedeno 11 osoba za proneveru miliona eura iz budžeta i otuđeno od države 327 hektara zemlje. Ješić ćuti.
Zaključak je lako izvesti. Ješić je jedna obična figura u nečijoj imperiji čiji je cilj smrt domaćoj poljoprivredi i uvoz istih simnjivog kvaliteta zarad stvaranja lične imperije u basnooslovno bogaćenje na uštrb države i građana Srbije.
Ministarstvo je preduzela mere i u tom smislu slobodno konzumirajmo naše domaće mleko.

Anna

pre 11 godina

Knezevic je suvise ozbiljan covek i odgovoran da bi sebi dozvolio aferu oko kancerogenog mleka. Uostalom i poslednji izbori, ponovljeni za pokrajinskog poslanika, pokazuju kolika je Knezeviceva moc u Zrenjaninu i koliko ga ljudi cene. A ne bi ga cenili da nije ispravan.

nazalostsrbin

pre 11 godina

Nazalost u takvoj smo beznadeznoj situaciji da nam svaki euro vredi vise od ljudskog zivota, treba namiriti milion vladinih sluzbenika i radnika javnih preduzeca

Abrion

pre 11 godina

A sta ministar hoce da pokaze sa ispijanjem mlijeka. Sta, popice ga sad i ko zna kad, to malo kolicine i da je zarazeno, gotovo nista ne znaci. Problem je kad se dugorocno pije to mlijeko, a rezultati, kao sto je rak se moze pokazati za xx godina ispijanja mlijeka, a najveci problem je sto to piju mala djeca i bebe, koja su u osjetljivom periodu rasta i razvoja, i tad se najvise utice na njihov tjelesni i umni kapacitet, a ovo mlijeko moze da ga smanji, da dovede do raka, ili da prouzrokuje hronicne bolesti, koje ce vuci cjeli zivot. Nema tu reakcije odmah, pa da je se on srusio otrovan, kada ga je ispijao. Mogao je poslije ispijanja da popije jak antioskidans sok. Smjesno, pa ovi ministri misle da je narod glup.

potrosac

pre 11 godina

ja pijem svaki dan litru mljeka pa sam zatrovan sta se bunite sta ste hteli sad ga i imate mi smo pacovi koje treba sve potrovati i prepustiti da sve prodaju pa nek se vec jednom obogate i da mozemo vec jednom u miru da umiremo i da im ostavimo takav svet koji su oni krojili za sebe

Dr Smislov

pre 11 godina

Znalo se još u Semptembru da je kukuruz zagadjen sa Aflatoksinom,farmeri nisu krivi,država je trebala da uništi taj kukuruz ili da ga osposobi za uslovnu upotrebu sa velikik količinama Zeolita,nisu to uradili jer to košta,mislili su da neće niki ništa primetiti. Ovo he greška države i pokazatelj nadležnog ministarstva da ne znaju da rade svoj posao!! Jedino što su pokušali da urade sa tim kukuruzom je da ga prodaju u zemljama u okruženju ali je vraćen ekspresno,što znači da su znali da je neispravan!! Da je Knežević pre svega čovek on bi priznao to a ne lapao ono mleko pred kamerama i dao ostavku! Problemi izazvani sa ovim toksinom će se pojaviti tek za koju godinu pa se onda zapitajte zašto mala deca imaju tumore a samo su mleko pili? Sram bilo ovu vlast za ovo!!

peca

pre 11 godina

ajde jednom u zivotu imajte hrabrosti pa recite istinu ljudima makar ona donela i neki negativan politicki poen...ovo ne treba da ima veze sa politikom,ali kao i sve ostalo,tako zavrsi.
Boli me kada gledam ljude koji se licemerno smeju,nazdravljaju casom mleka koje posle povuku iz upotrebe,a ja sedim i razmisljam sta da radim jer mi dete pije to isto mleko ujutru i uvece.
Pritom izlaze poslanici koji izjavljuju kako ne kupuju mleko u radnji vec nabavljaju domace...znate nesto sto mi ne znamo ili ???
Ako Jesic laze i siri paniku,uhapsite ga,ali recite jednom istinu!

Interstellar

pre 11 godina

mislim ovo što je knežević uradio je kao da je popušio cigaru da pokaže da nije štetna, čitav nastup je bio krajnje neprimeren ozbiljnosti situacije, da ne upotrebim neke gore reči. Tako je i džon gumer sa svojom četvorogodišnjom ćerkom (kud se toga ne setiste pa da jadnost bude na maksimumu) na vrhuncu krize ludih krava jeo pljeskavice da dokaže da je sve superiška.

b

pre 11 godina

Političari:

Šta reći o državi u kojoj ne postoji sud, red i zakon ili je isti predstavljen ruiniranom zgradom u kojoj se izvode predstave i trguje na štetu naroda. Svi imaju izgovor, sudovi su spori, ne rade, pa gospodo nije valjda da mi moramo da vam kažemo da ako nešto ne radi dobro ili je sporo, da morate proširiti kapacitete, zaposliti još ljudi, ubrzati rad te institucije.. Ne, ne vama odgovara haos i bezakonje jer onda nema opasnosti po vas, dok se ne poštuje zakon nema ni države. Setih se, sramota i što ste pustili onog navijača što je policajcu na utakmici uguravao baklju, sramota, bezakonje i ne želimo više vaše laži i nesposobnosti. Odigrajte igricu neku pa tamo vežbajte političke sposobnosti, a ne nad nama živim ljudima. Sram da vas bude i jedne i druge, 20godina nas lažete i prodajete. Pljujete jedni po drugima a zemlja je propala i narod gladan, glumci jedni, još imate hrabrosti da nas ismevate i vređate naš razum sa nekim mediokritetskim obraćanjima.

Kada bude bilo izbora jednog dana, znam za koga sigurno neću glasati:"SNS,DS,SPS,SRS,URS". A za ostale koji su se učlanili u partije i tako sebično prosperirali, nek vam je na čast i moral, ali vi za to ne hajete. Jedina partija je narod i svi su njeni članovi!
Hvala, što ste me saslušali, ali na žalost ništa novo nisam nisam rekao. Pitanje ostaje zašto narod ćuti, a tako je do nedavno glasno negodovao, zašto se više ne čuju štrajkači, da nisu možda ušli u partiju?

The Hun

pre 11 godina

Stvar je vrlo jednostavna:
Propis kaze da je dozvoljen kolicina 0,05 Ako je vise od toga, povlaci se mleko iz prodaje, jer nije po propisu, ako je manje slobodno u prodaju. Sta sad tu nije jasno? Ako neko krije podatke, na sud i u zatvor. Ako neko lazira podatke, na sud i u zatvor. Ako propis nije dobar, menjaj propis. Pitam sve citaoce: Da li ovo sustina cele price?

Stavi prst na celo

pre 11 godina

@Marketz

A ja bi okrenuo pricu i pitanje drugacije. Znaci ACM1 pronadjen i u BH i Hrvatskoj i tamo povuceni mlecni proizvodi iz upotreba a gde bi to moglo da se desi u Srbiji.Pa mi smo nedodirljivi.Susa samo je Srbiju zaobisla.I jos nesto. Prosla vlada je pala 6 Maja.Zetva kukuruza u septembru i oktobru.Stavi prst na celo.U Francuskoj prosle godine u decijoj hrani pronadjeni toksicni elementi Ministar za privredu i zdravlje podeno ostavku cela Francuska se digla na noge iako je samo u jednoj od mnogih decijih hrana na trzistu to ustanovljeno