Sreda, 20.02.2013.

00:37

Datum zavisi od dijaloga BG-PR

Dobijanje datuma pregovora o pristupanju Srbije EU zavisi od ishoda dijaloga u Briselu, rekao nemački šef diplomatije Vestervele posle razgovora sa Vučićem.

Izvor: B92

Datum zavisi od dijaloga BG-PR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

Gari

pre 11 godina

Uvek ce biti domacih i stranih mocnika koji ce pokusati da zaustave ovaj proces borbe protiv razaranja zemlje i korupcionaskih afera ali na politicarima je da isteraju sve do kraja.

bisenija

pre 11 godina

Srbija je svoje rekla,rekla je sta moze i hoce i sta nikad nece.Ako nas vide u EU dace nam datum,ako nas ne zele uvek ce naci razlog da kazu ne.

misko79

pre 11 godina

Razocaran sam u EU,ali ipak nemozemo samo mi ostati crna rupa,gospodine Vucicu verujem u vas i siguran sam da ako dobijemo zeleno svetlo u junu,najvece zasluge pripadaju vama

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Dace, nam , dace nam... Znaju i oni da ako nam sad ne daju da su izigrali oni njegovo poverenje i dobru volju. Bice sve u redu. Videcete.

Sokolac

pre 11 godina

Verujemo da će se pregovopri u Briselu završiti povoljno i da će se konačno rešiti pitanje Kosova. To nam daje pravo da se nadamo da ćemo u junu dobiti datum o pregovorima.

Vujica

pre 11 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

PospankoMoma

pre 11 godina

Ova Vlada bori da bar malo pomeri stvari sa mrtve tacke, a ne kao prosla bez borbe i samo sede i kukaju, a Kosovo odlazi.

broj 1

pre 11 godina

Ovo stanje neizvesnosti ce jos potrajati, ali mislim da nece biti neprijatnog iznenadjenja u vidu odlaganja dodeljivanja datuma o pocetku pregovora, kada Ketrin Eston u Aprilu podnese izvestaj.

dirty mind

pre 11 godina

Dosta smo prosli pa cemo i ovo malo sto je ostalo dok i formalno ne zakoracimo u Evropu. Ali ljudi koji su sad na vlasi su definitivno generacija politicara koja ce biti zasluzna za ulazak Srbije u EU.

pitalica

pre 11 godina

Ovo sada sto se desava predstavlja jedinstvenu priliku da Evropa gradjanima Srbije stavi do znanja da nam je prijateljski nastrojena i da dodeljivanjem datuma o pocetku pregovora digne sopstveni rejting kod naroda.

SK

pre 11 godina

Prilicno je osetno, od izbora u Maju prosle godine, da je Nemacka ublazila stav prema Srbiji i da je sada naklonjenija nego sto je to bila ranije, a uzevsi u obzir njenu snagu i mog u okviru same Evrope, za Srbiju je to esencijalno bitno.

donna con te

pre 11 godina

Srbija je zemlja koja je prevalila veliki put, a promene koje se desavaju poslednjih 7 meseci nedvosmisleno su ubrzale proces priblizenja Evropi. Drago mi je sto bas Vucic predvodi delegaciju koja je u Nemackoj, jer ne mogu da zamislim nikog ko bi bolje i odmerenije, a opet sigurnije od njega nastupio.

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Ova vlast je dobila veliko poverenje naroda koje svakim danom i reformama koje sprovodi i pravda pred istim tim narodom. Nadam se da ce dobiti i poverenje Evrope, i da ce se poverenje naroda u Evropu povecati.

na jugu je toplije

pre 11 godina

Zaista mislim da smo pokazali kao narod i drzava da smo u stanju da za kratko vreme od drzave "u izgnanstvu" pokazemo da smo drzava vredna postovanja koja moze da postize zavidne rezultate.

catharine

pre 11 godina

Ali stvarno smo kao zemlja pokazali ogroman napredk u svim posmatranim oblastima i zato verujem da je taj datum u Junu nesto sto je izvesno za Srbiju.

maican broj 69

pre 11 godina

Sve i ako bude novih uslova nadam se da ce Srbija moci sve da ih ispuni i konacno dobije datum pregovore. Ono sto bude do Aleksandra Vucica bice ispunjeno sigurno.

psiholog

pre 11 godina

Sve u svemu mislim da je ova poseta Vucica i Grubisicke prilicno dobra po Srbiju i da ce se ispostaviti da nam Nemacka nece postavljati nove uslove za prikljucenje EU i da cemo dobiti taj datum u Junu.

Molder sa Skali

pre 11 godina

Ovo je trenutak kada cela Srbija treba da se ujedini i da stane iza Vucica i njegove delegacije, jer bez obzira na podele, Srbija ima dosta odluka koje treba da donese i dosta toga da primeni, i jako je vazno da se zbog sitno politickih trvenja ne prave greske, ni sitne ni krupne.

apostol pavle

pre 11 godina

Ako je neko u stanju da se vrati kuci sa uverenjem da ce datuma biti u Junu onda je to svakako Aleksandar Vucic. Prihvatio je veliku odgovornost i to treba ceniti.

ave cezare

pre 11 godina

Ako je neko posle 12 godina tranzicija, promena i uslova zasluzio da dobije taj datum, a posebno nakon ovoliko zalaganja ove Vlade, onda je to definitivno Srbija u ovom trenutku na celu sa Vucicem, Dacicem i Nikolicem.

konsiljere

pre 11 godina

Evropa samo ako gleda rad Aleksandra Vucica u poslednjih 7 meseci treba u Junu da nam dodeli datum, a kamoli ako se uzme u obzir rad cele Vlade i Predsednika Nikolica.

gangnam style

pre 11 godina

Nadam se da se svakako nista nece promeniti u Nemackom stavu u odnosu na Srbiju i da cemo bez obzira na izvestaj koji ce Ketrin Eston da podnese, dobiti datum za otpocinjanje pregovora u Junu ove godine.

Aleksandar

pre 11 godina

A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.
(demagogija do besvesti i nazad, 20. februar 2013 13:23)

Pa oni svoje misljenje i zadrzavaju za sebe - ovde prosipaju stranacke hvalospeve. Jadni, ne shvataju koliko je to kontraproduktivno...

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Znaci sada je teziste prebaceno na Premijera Dacica. Ako izvestaj Ketrin Eston bude pozitivan, Srbija krece na novi put u Junu, i to pod vodjstvom aktuelne Vlade, Vucica i Dacica.

Elza

pre 11 godina

Vucic je otisao tamo sa konkretnim rezultatima, sto je bilo na njemu uradio je kako treba, sada nam ostaje da se nadamo da ce oni imati sluha za sve sto smo kao zemlja uradili i dati nam taj datum.

KLODIN VULF

pre 11 godina

Podržavam sve Vučićeve napore, i kako god završila ova poseta Srbija je napravila veliki pomak u svojoj politici, pokazavši svetu da možemo biti ravnopravan član EU. To što neki još uvek imaju predrasude neka ostane njihov problem, a nas neka ne obeshrabri na putu evrointegracija. Ali kao što vidimo ima nade. Poneko i priznaje i prepoznaje ono što je učinjeno i što se još uvek radi.

Polar

pre 11 godina

Zbog pomaka koje smo napravili na polju borbe protiv korupcije, zbog ozbljnosti i pouzdanosti koju smo pokazali u pregovorima oko Kosova, zbog sve veceg priliva i privlacenja stranog kapitala, mislim da zasluzujemo dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU.

milka

pre 11 godina

Sve je na njima....ne mozemo mi tu mnogo toga da promenimo.Ono sto su trazili uradjeno je,onoliko koliko smo mogli sebi da dozvolimo, pa neka odluce...

Nenad86

pre 11 godina

Nova uslovljavanja nikako ne doprinose stabilizaciji u regijonu.Predsednik i vlada ulažu napore da se uđe u pregovore ali sa druge strane ima opstrukcije.Nadam se da ćemo do kraja dobiti taj datum.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

nema novih uslova ... to je dosad uvjek bila laz sa - naravno - novim uslovima ...

zasto da prestanes biti baraba kad funkcionise i kad se isplati?

a nema te glupost koju evro-opanak nebi vjerovao ...

no, ovaj put bi moglo biti istina (za sad)! ko bi - ne samo u berlinu - realno mogao ocekivati ovaku bezkicmenost, bruku i devotizam jednog naroda i njegovih politicara ?

Nenad Sremac

pre 11 godina

Videćemo šta su nemci odlučili. Da li će staru politiku štap-šargarepa ili će da se okrenu našim interesima.
Po mom nekom razmišljanju, uspstavom odličnih odnosa između rusije i nemačke,za očekivati je da dobijemo datum.
No,nemcima se ne može verovati. Imamo looša istorijska iskustva sa njima.

Deda Pera

pre 11 godina

Naravno da zavisi. Do sada nije, jer prethodnu Vladu nisu mogli da ucenjuju, a ovoj mogu i sitnu decu da prave.
Tadićevo rukovanje izazivalo je uzbunu kod ovih koji se sad ne samo rukuju već i po ramenu tapšu sa Kosovskim vlastima.
Ali to je u skladu sa izdajničkim tradicijama. Izdao je Kuma, što nebi Kosovo. Zarada malo vlasti. Bravo za SNS-ovce.

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

YYYYY

pre 11 godina

Pa naravno, to su rekli jos i prvi put i to govore vec deset godina unazad samo sto niko do sada nije hteo ili bolje reci nije zeleo da slusa o tim uslovima, verovatno zbog necijeg interesa, ili mi se to samo ucinilo.

Auga

pre 11 godina

Cilj Aleksandra Vučića i ove vlade dadobiju datum pregovora za pridruživanju EU. Verujem da naši političari zaista vode teške i naporne razgovore u korist naše države i građana. Potpuno podržavam oovu vladu i njihove napore da reše naše nacionalne probleme. Vestervele je izašao u susret Aleksandru Vučiću 11 godina Srbija nije vodila nikakve razgovore sa nemačkim zvaničnicima. Naša vlada je zaista zaslužila da svojim radom i naporima dobiju datum za pridruživenje Srbije EU. Datum je jako važan za ekonomski razvoj, privlačenje stranih investicija, otvaranjem novih radnih mesta i jačanje ekonomije. razgovori Beograda i Prištine su jako teški, vlast će zaista Platformom sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države.

Lalae

pre 11 godina

Nemci zadovoljni promenama i pohvala koliko hoćeš, ali što se tiče datuma, onda "nein". Meni je dosta nemačkih ucena i siguran sam da će nam pre ili kasnije pući film i da cemo se okrenuti Rusiji.

Tićolina

pre 11 godina

Ova vlast po meni sad radi punom parom za Srbiju. Rade na poboljšanju ekonomije, sklapaju poslove, nalaze investitore, brinu za Kosovo, uredjuju državu da se zna gde je mesto zakonu a gde kriminalu.

Arijel81

pre 11 godina

Mi smo stvarno mnogo napredovali kao drustvo, kroz roformu svojih institucija. I ima jos tu dosta da se radi. Jos ima korupcije. Ali oni vide da smo iskreni i ozbiljni u tome.

Marko Petrovic

pre 11 godina

Nemci treba da se pokazu sada ili nikada. Dakle ili nas podrzite ili budite opet nevaljali, pa se stidite svojih poteza. Vucic samo treba da bude dostojanstven, a on je takav neka vide da smo mi Srbi uvek dostojanstveni, a i pokazali smo mi to milion puta. Sad ce se Nemci pokazati, a kako , videcemo.

Vujica

pre 11 godina

Kao što se i očekivalo, nemački zvaničnici su u potpunosti zadovoljni reformama koje je nova vlada Srbije preuzela i tu nema nikakvih problema. Ostaje da se vidi šta će evropski zvaničnici predložiti kao rešenje za problem Kosova, i tu može da zapne. Ne verujem da će postaviti uslov priznavanje nezavisnosti, jer bi bilo nelogično da to traže od Srbije, a ne traže od naprimer Kipra i Španije koje su već članice EU, i neće ni tražiti to nikada od Kipra i Španije zato što bi na taj način mogli da stvore dva nova problema unutar EU, problem Katalonije i problem Turskog dela Kipra, a takvi problemi EU ne trebaju nikako.

Предраг

pre 11 godina

За не поверовати је колико има темпираних коментара. Готово сви тако звуче...Вучић па Вучић.
Само да прихватање оваквог ултиматума (кажем ултиматума, јер услов за улазак не може да буде уколико постоје чланице ЕУ које нису признале Косово), само да се све то не схвати као издаја. Што и сам Вучић зна да јесте. Тешка је ситуација, сви то знамо, није лако одлучити, али признавање Косова је издаја у сваком смислу. Косово је проблем, али много већи је то што крупне одлуке имамо да доносимо данас када се истина и правда купују ловом од дроге и наоружања.
Хоћемо ли да прихватимо све то, под изговором да је таква данашња реалност или ћемо чувати образ пред собом и пред Богом, на нама је да одлучимо. На свакоме од нас. Прихватање услова који за друге земље не важе, прихватање "реалности" која се базира на сили и бесрамности моћних, значи да нам пут није добар и да немамо чему добром да се надамо.

Olliverr

pre 11 godina

Približavanje EU je strateški interes Srbije. Kakva god ona bila i sta god drugi mislili o njoj kao tvorevini, ona je godinama ispred nas! Iskreno se nadam da ce se iz ovih pregovora izroditi pozitivan rezultat i da cemo uskoro postati ravnopravna drzava Evrope!

Sasa

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina. (ekonomista, 20. februar 2013 18:00)
Smesno!!!

Vera

pre 11 godina

Uzasno mi je išla na zivce Vučićeva servilnost i snebivljivost na konferenciji za štampu sa Vesterveleom. Stalno je poguren u susretu sa nizim nemačkim činovničićima. Ne treba to da radi. Od Vučića nisam očekivao toliko saginjanje!!

Demokrit

pre 11 godina

Ovo je sve govorila Angela Merkel kada je posetila Srbiju. Medjutim, poenta svega sada jeste sto nam aktuelna vlast nece izvrdavati izjave nemackih zvanicnika.

Julijana

pre 11 godina

Mislim da se Srbija dosta potrudila da napreduje u odnosima sa Nemackom i da sada treba Nemacka da da nama zeleno svetlo u vezi pregovora sa EU.

Vaughan

pre 11 godina

Nadam se da se Vucic nece praviti gluvim pred nemackim uslovima. Nadam se da ce napokon jedan nas politicar i drzavnik da shvati realnost i sta se od nas ocekuje, a ne da nam maze oci.

Moskva

pre 11 godina

G.Vučiću puno sreće u Berlinu,a njegova dela svako može da komentariše ovako ili onako,činjenica je da nam je taj datum potreban ,neće nam pomoći puno ali nam neće ni odmoći tamo gde zapne.

Milance030

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Jedini problem je i dalje Kosovo ali mislim da pored Nikolica i Dacica koji vode pregovore bice uskoro i to reseno.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

ekonomista

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.
Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina.

Lee man

pre 11 godina

Nemačka svakako ne bi trebala da razmišlja toliko o davanju datuma za početak pregovgora Srbiji,jer je ova Vlada uradila daleko više nego prethodna vlast,naročito po pitanju tri ključne stvari,a to su:obračun sa kriminalom i korupcijom,reforma pravosuđa,i dijalog sa Prištinom.Gospodin Vučić sa ponosom može da iznese rezultate ove Vlade za prethodnih 6 meseci,jer su mnoge stvari se pomerile sa mrtve tačke,i učinjeno je dosta na približavanju Srbije EU.

SUNAŠCE

pre 11 godina

Nemci ne bi bili Nemci kada ne bi nekog ucenjivali. Na nama je da ostanemo pri svome, a to je da ćemo zaštititi naše građane na Kosovu koje je deo teritorije Srbije. Verujem da će Vučić na najbolji mogući način, a da to ne zvuči tendeciozno, to Nemcima objasniti a oni će i onako po svome. A mi? Pa preživećemo i bez datuma.

Sasa

pre 11 godina

Pa Vucic nije morao ni da ide u Nemacku, da bi ovo cuo, to sam mogao i ja da mu kazem. Nemci su veoma dosledni i jednom kada nesto odmere, onda se toga drze kao "pijan plota". Zato i jesu velika nacija.

Gary

pre 11 godina

Bez nemacke podrske nama nema nista. Dokle god mi nase poteze budemo cinili Nemcima po volji, to ce biti bolje za nas, jer ne zaboravimo, Nemacka je najveci ekonomski faktor u Srbiji.

Cubura

pre 11 godina

Koliko ja shvatam priznavanje Kosova nije uslov, vec normalizacija odnosa. Drago mi je da je Vucic tamo otisao da dobije konkretne izjave.

proizvodjac

pre 11 godina

NIje situacija oko Kosova jedini uslov ali je svakako glavni. Videcemo da li se nemci primaju na nase fore. Trebalo bi jednom...

VITEZ KOJA

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum,Nemacki zvanicnici cene nas rad do sada,sto je jasan pokazelj...iskreno se nadam najboljem,tj.dobijanje tog datum koji nam je veoma vazan.

Maki

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji olako odbacuju saradnju sa EU,naravno da postoji nezadovoljstvo tretmanom Srbije,ali ne mozemo se odricati bilo kog partnera,a narocito onog koji nam je fizicki najblizi.Prema tome,moja podrska Vucicu i neka istraje u svojoj nameri.

ekonomista

pre 11 godina

Mozete da pisete sta god zelite, to je vase pravo ali...Vucic je za Srbiju ucinio mnogo vise za sedam meseci nego neki za deset godina

ST

pre 11 godina

Zaključak: EU i Nemčakoj je više stalo do Kosova, da se Srbija odrekne Kosova, nego da Srbija postane član EU.
Dosta je više zamajavanja i laži, jer smo mi sve uslove u pogledu reformi ispunili, i za to smo dobili pozitivne ocene, a nismo dobili datum jer Tadić nije hteo da da Kosovo u zamenu za dobijanje datuma.

ekonomista

pre 11 godina

Razumem nezadovolljne, kao i one koji osporavaju rad gospodina Vucica, ali smo iz jednog razloga boljima se uvek zavidi.Napred Srbijo, na dobrom si putu...napokon

pogled sa strane

pre 11 godina

Njemačka kancelarka je jasno rekla da će datum biti onog trenutka kad

Srbija ukine srpske institucije na Kosovu..

Je su li ukinute?! Nisu!

bulidza

pre 11 godina

Davace nam po etapama sve novije uslove. Datum početka pregovora nema za njih nikakav obavezujući karakter. Daće nam oni i datum kada ukinemo naše institucije na KiM. Ali konačan uslov će sigurno biti da priznamo samostalnost Kosova pod albanskom kontrolom. A i tada nas verovatno neće primiti. NEĆEMO U EVROPSKU UNIJU. Neka narod na referendumu odluci na vreme, da ne bi bezrazložno ispunjavali sve njihove zahteve i odrekli se Kosova

ObradGavric

pre 11 godina

Nemacka kao i ostale evropske zemlje prepoznale su odlucnst ove Vlade da se izbori sa korupcijom, zato i ce Vucic i biti primljen na ovako viskokom nivou, a verovatno ce nam odobriti i datum za pregovore

putzi

pre 11 godina

A sta ocekujete od nemacke oni priznali kosovo vi morate ukiniti paralelne institucije bez toga nema europe vi to znate vucicu kazi narodu istinu ziveo nezavisno kosovo albanac

Moljac

pre 11 godina

Iznenadjen sam postovenjem koje Nemci iskazuju prema Srbiji i prema Vucicu, pa se iskreno nadam, da su velike sanse da dobijemo datum

Jevgenija

pre 11 godina

zmijotkije
Pa kada je samo protokolaran sto je trebalo da prodje 11 godina pa da se tek sa ministrom odbrane Vucicem sastane?

emigrant

pre 11 godina

meni je samo smesno da je ds za sve kriv i da su za svaki korak u tom smeru nazivani izdajnicima, a ne tako davno i stranim placenicima. sad isti ti kojo su ih tako nazivali potpisuju sve redom i pristaju na sve. ta vrsta dvolicnosti na politickoj sceni postoji samo u srbiji. u normalnom politickom drustvu stranke se drze svojih principa decenijama, bez obzira na podrsku i mogucnost dolaska na vlast.

sns klika i kopi paste

pre 11 godina

Upozorenje za @Simona Gabrić, Pepi, USPEŠNI u EU, goca i ostali! Stanite malo na kočnicu, jer nećemo moći isplatiti svima honorare. Budite malo pažljiviji i nemojte prepisivati jedni od ovih drugih! Inače, Vučić je pravi čovek na pravom mestu u revolucionarno vreme, u kojem zajedno sa ostalim SNS patriotama, do poslednje kapi se bori za naše pravo, i za naše mnogo bolje sutra! Svi mi trebamo, moramo jer nam druge nema, da budemo istrajni, jer je prošla vlada sve rasprodala, digla nemoguće svote kredita, bukvalno uništila banke i profitabilna preduzeća sa više miliona radne snage, upropastila prvorazredne puteve u našoj domovini i otadžbini, istovremeno dozvolivši svima da seku drva iz prostora koji su bili zasadjeni da nas brane od vetra! Dole žuti!

Cika Pera

pre 11 godina

Znaci sve zavisi od Dacica.
Ako on pristane na sve, onda eto datumcica, ako ne "dzaba ste krecili".
Ja nesto mislim da ce Dacic na sve da pristane, mora !

jovan

pre 11 godina

O "jakom" Vucicu, u Südweste Presse dnevnim novinama, autor Tomas Brei danas pise u podnaslovu: "Potpredsednik vlade Vucic, bio je nekada simbol nacionalizma.В Danas se on prikazuje vatrenim Evropljaninom. sada zeli Vucic poene u Berlinu." Toliko zbog pravilnog informisanja srpske javnosti.

perica

pre 11 godina

Bolna je činjenica da nas švabe nikada nisu voleli,niti će nas voleti a glavni su u evropi.Bilo šta da uradimo njima je nedovoljno niti će ikada biti dovoljno.Što bi smo mi bili drugačiji od drugih pa moramo nešto da ispunjavamo što drugi nisu morali?Ovo razvlačenje ide u tom pravcu da kada dođe red da uđemo u tu EU-ju nje i neće više biti.dosta više politike štapa i kanapa okrenimo se sebi,use i u svoje kljuse.

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko naručenih komentara pročitah! Nismo svi baš poludeli za datumom koji sam po sebi ništa ne znači! Podržavali ili ne taj datum, preteraše ga sa hvalospevima Vučiću dok Srbija polako nestaje... U toj Srbiji više ni mleko nije za preporuku, ali zato je Vučić broj 1, kao da nam sve cveta!

jovan

pre 11 godina

bravo aco,pa kad se vratis u srbiju ti opet sedni u avion pa poseti u hag generala ratka istog onog kome si bulevar nadenuo nekada,ma gadis mi se i ti i eu i sav ovaj poltronski sljam u srbiji

Ukljucite malo mozak

pre 11 godina

Da li vam je gospodo ili drugovi pioniri iz SNS-a jasno.Trolate po ceo dan o korupciji i borbi protiv kriminala. Glavno pitanje je KOSOVO. Boli briga nemce,francuze za korupciju i hapseenje. Slusajte konferenciju za stampu

goca

pre 11 godina

Srbija je učinila jako puno što se tiče reforma u Srbiji.Počevši od sumnjivih privatizacija ,pitanje korupcija i tajkuna,kao i sporno pitanje Kosova.Mislim da bi Nemačka stvarno trebala da prepozna ove rezultate!

Foliranti

pre 11 godina

Dosta vise s tim budalastinama i "datumima"! Srbija je definitivno izgubila Kosovo 1999-e, za sta su najvise zasluzni Sps, i ovi bivsi radikali, sada "umiveni" naprednjaci. Dakle, Kosovo nije nase, a u EU necemo moci, jer kome treba ovakva raspala, neuredjena, korumpirana banana-kvazi-drzava , kao sto je sadasnja Srbija? Dakle, Ni Kosovo ni EU, nego lagano izumiranje uz domace politicare ( muljatore, probisvete, leporecive "patriote" ).

УСПЕШНИ у ЕУ

pre 11 godina

Ја сам да добијемо што пре датум и да Србија што пре постане део ЕУ..
Али многи то не желе , мислим на ”суседе” и домаће кукавице, јер се боје здраве конкуренције
(коју је Српске емиграција у ЕУ успешно положила).

Vuk

pre 11 godina

Svima kojima smeta što nas Vučić uvodi u Evropu i predstavlja nas krajnje dostojanstveno, imajući u vidu u kakvoj smo strateškoj poziciji, predlažem da dovedu Đilasa na vlast. Ako se sećate, kad je Đulijani bio u Beogradu, Đilas nije hteo da ga primi ''jer je on podržao nbombardovanje 99-te''. E pa lepo li bi se Đilas snašao u Nemačkom parlamentu u kom je 99 % prisutnih podržavalo bombardovanje.

pepi

pre 11 godina

Ako iko u Srbiji moze da ubedi Nemacku da nam pomogne u dobijanju datuma jer smo zasluzili svojom borbom i ispunjavanjem svega sto je evropa trazila da se sprovodu reforme,da se vodi borba protiv kriminala,da se iskorenjuje korupcija,da se polako vraca poverenje gradjana u institucije,da se postuju nacionalne manjine i uopste popravlja stanje u zemlji onda je to Aleksandar Vucic.

Pavle

pre 11 godina

Ne znam šta će Nemačka odlučiti, ali znam da je napravljen napredak na mnogim poljima i da je dobro što je svet video da uz dobro organizovanu vlast Srbija može napred. Skeptika još uvek ima, možda je to baš i Nemačka, ali verujem ako njihovo reagovanje ne bude pozitivno za nas, teško će to moći da objasne svojim biračima, pred jesenje izbore. Merkelova će nadam se, i to uzeti u obzir.

Jevgenija

pre 11 godina

Nema toga ko nije zadovoljan Vucicevim radom . Jos samo ostaje da nemacki ministar odbrane to svoje zadovoljstvo i kaze na pravom mestu pa da Nemavka da zeleno svetlo Srbiji za datum.

Сале

pre 11 godina

Ала се распуцала Вучићева интернет артиљерија. Права канонада! Само, када потрошите муницију, требаће вам и пешаци, а ту сте очигледно танки. Није народ глуп као што ви мислите.

LDP u srcu

pre 11 godina

EU = penicilin protiv ruralnog primitivizma, neobrazovanosti, fašizma i drugih srBizama. A Srbija je težak pacijent kome treba maksimalna doza.

bgfica

pre 11 godina

Novinari nek zadrze svoje misljenje za sebe ali ti zato ni ne pokusavas da sakrijes svoje misljenje i da nam ga svima prezentujes. Po tebi ova vest nije ni najmanje bitna i niti ti je bitno moguce dobijanje datuma pocetka pregovora ali ti je najbitnija stvar sto je rad vlade pohvaljen i rad ministra i podpredsednika vlade Vucica, sto se kosi sa tvojim stavom i misljenjem o doticnom. Verujem da bi ti i tebi slicni, bili najsrecniji da Srbija, dokle god je Vucic podpredsednik vlade, nikad ne dobije taj dugo ocekivani datum, da bi dokazao svoju sumnju u efikasnost ministra Vucica i rada njegove vlade

NBGD

pre 11 godina

U Vucicevo ime govore dela, a ne reci. Svakavih prica i obecanja smo se naslusali poslednjih 12 godina, a u stvari smo sve vreme tapkali u mestu.

zuti tisina molim vas

pre 11 godina

Kako saznaje "Blic", De Mezijer je priznao Vučiću da Nemačka nije bila zadovoljna rezultatima izbora u maju, ali da je nova vlada za šest meseci uradila mnogo više nego prethodna za tri godine zbog čega su Nemci bili razočarani.

Branimir

pre 11 godina

Tako se zastupa svoja zemlja kod najvisih drzavnih funkcionera drugih zemalja. Hvaliti svoju drzavu, njene napore da bude bolja, vodeci razgovore o unapredjenju medjudrzavnih odnosa, kako na politickom, tako i na ekonomskom planu. Nakon svega sto je vlada postigla za tako kratko vreme, nagrada ce stici, ali mora jos da se radi, to treba vima da bude jasno.

САРАДЊА са ЕУ

pre 11 godina

Подршка Вучићу и сарадњи Србије и Немачке, по угледу на договор Стефана Немање са немачким краљем Фридрихом Барбаросом вођом крсташа.

milanchee

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlada bila omiljena u Nemackoj, najuticajnijoj zemlji EU, govori i podatak o tome kako se ministri odbrana dveju zemalja nisu sastali 11 godina, a da ne spominjemo zabranu uvoza nemacke vojne tehnologije. Da li je potrebno reci jos nesto koliko je Vucic zaista postigao za samo nekoliko meseci?!

evroazija

pre 11 godina

Mogli bi smo malo da se ugedamo na Tursku. Da dobijemo taj datum a onda da krenemo da uredjujemo drzavu ne zbog EU nego zbog nas. Oni su taj datum dobili odavno ali nisu maknuli zbog Kipra. Ali su se ekonomski razvili dovoljno da im sad i taj ulazak nije nesto bitan i tome i mi trebamo da tezimo, uz investicije od arapa, kineza i rusa pa ako i EU da nesto super ako ne daju, snacicemo se.

NATALIJA INNA

pre 11 godina

Neprekidno se pitam kakv smo mi to narod? Imali ili nemali neki razlog mi sve kritikujemo. Sacekajmo da vidimo rezultate pa onda da komentarisemo.Zasto svaki ocigledan uspeh koji je postigao Vucic pokusavamo da negiramo. Dajte vise prestanite sa tim 90-im godinama, ljudi ovo je 21 vek, hajde zajedno da idemo napred kao ostali civilizovani svet.

sterling

pre 11 godina

vlada je napravila veliki pomak kao i Vucic u borbi protiv korupcije a vidimo da ga nemacki zvanicnici veoma cene i nazivaju velikim covekom Srbije

pop

pre 11 godina

Pa gospodo,uhvatite se i Vi u koštac sa svim nedaćama koje su nam ostale kao zaostavština predhodnih vlada pa da Vas vidim dokle ćete izdržati. Srećno Vam bilo.

Pokahontas

pre 11 godina

Upordjujuci napore koje su ulagale prethodne Vlade za dobijanje datuma i sve ono sto je ova ucinila za nekoliko meseci moze se videti veliki napredak, sto po mom misljenju treba biti adekvatno nagradjeno, u ovom slucaju dobijanjem datuma.

Demokrata

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu,nisam glasao za njega,niti mi je ikad bio simpatican,ali se covek okrenuo za 180 stepeni.Prvi put jos od Djindjica osecam da je ova zemlja u koliko-toliko sposobnim rukama i da mozda,samo mozda ima nade da bude bolje.

TNT

pre 11 godina

Evidentno je da medjunarodni polozaj Srbije je sve bolji zahvaljujuci pozitivnim promenama pa je realno ocekivati da Srbija dobije datum i da se nesto pozitivno pokrene u ovoj zemlji.

Boze mili

pre 11 godina

@PREDOJE

Tebi izgleda da je to najvaznija borba.A sto nems zute banke u dzepu?? Sto sve poskupljuje sto je inflacija preko 13% za to je kriva korupcija. I nemci sada padaju na zadnjicu sto se korupcija u Srbiji resava i od srece ce da kazu "Daj Srbiju u EU"

demagogija do besvesti i nazad

pre 11 godina

Sta ima Ministar odbrane Nemacke da bude zadovoljan radom Vlade.To je Vucic hteo da kaze valjda da je on postao nezamenljiv i kao Ministar odbrane.
Secamo se mi stariji kako nas je nekada branio,sta je pricao protiv Nemaca, EU i da ne nabrajam dalje.
A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.

momo

pre 11 godina

Mogu neki i da pričaju da naprednjaci uzdižu Vučića zbog ovog ili onog ali evidentno je da je čovek uradio toliko toga za ovih šest meseci za zemlju Srbiju što neki nisu mogli ni za deset godina.Mogu samo da mu zavide.

Kralj

pre 11 godina

Mislim da ce Vucic imati tezak zadatak da ubedi Nemacke predstavnike u ispravnost naseg zahteva za dobijanje datuma ali i da ce svoj stav jasno izneti kako bi i njihovo misljenje bilo potpuno,jer puno puta smo bili svedoci da nasim predstavnicima se kaze jedno a u trenutku odlucivanja se kaze nesto sasvim drugo.U svakom slucaju mi smo se zaista potrudili da odradimo nas deo posla onako kako i treba.

kosovac

pre 11 godina

srbi na severu kosova i to malo "srpskih institucija" su jedina nit koja danas, za 50 ili 100 godina omogucavaju srbiji integritet nad kosovom pod uslovom da srbija nikada i nikada ne prizna kosovo kao drzavu

Slavce

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da cemo dobiti datum kao podstrek da se reforme nastave

Roach

pre 11 godina

Nadam se da će Vučić ostaviti pozitivan utisak na Nemce. Neće biti lako, ali verujem u Vučića kao čoveka koji može da ubedi Nemce da je Srbija mnogo toga uradlia i po pitanju korupcije i kriminala, za šta je on najviše zaslužan, i po pitanju investicija i da Srbija posle dugo vremena ide napred, ka EU, a da li nas oni hoće ili neće to nije naša stvar...

Sova

pre 11 godina

Ova vlada je bliza EU nego prethodna, zbog strava, ali bez obzira na kraju kraknju rec daje prvo Nemacka a zatim svi ostali. Nadam se da ce nemacka sa vise postovanja prici novoj vladi i dati joj datum pregovora pre svega zato sto je zasluzila.

panchevac86

pre 11 godina

Pa naravno da je covek zadovoljan, kada vidi da se u ovoj zemlji konacno nesto radi. Na razgovor mu nije otisao obicni politikant, vec ozbiljan drzavnik, kojem je stalo da obavi posao onako kako treba, a na zadovoljstvo gradjana.

Smejurija

pre 11 godina

Trazio masine za namensku.Eh kada bi bili nemci ludi da seku granu na kojoj sede.I Nemacki ministar odgovorio da ce se to razmotriti.I nemacki ministar odbrane zadovoljan borbom protiv korupcije.Ajde bre.Mozda je zadovoljan sto ce seik da ulozi u poljoprivredu

I molio bi ove partijski povezene odbore SNS-a da na svoje komenatre za 15 minuta ne lupe po 40 minusa a na svoje komentare koje pise jedan covek 40 pluseva

Siniša

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!
(Marić, 20. februar 2013 08:58)

Čoveče, znaš li šta pričaš, sve si pobrkao...Kažeš - sujeta. Pa upravo su Vučić, Nikolić i ekipa bili najveći kočničari u predhodnom periodu, sujetni, na sve su gledali uskostranački...organizovali su barikade i saplitali bilo kakve dogovore oko Kosova. Pa da li misliš da može ovaj režim da radi ovo što radi u vezi Kosova, ako bi DS nahuškala narod protiv njih, da naparvi kampanju povodom izdaje, da organizuje mitinge...Nikolić i Vučić nisu glasali ni za jedan zakon koji se tiče usklađivanja zakonodvastva sa EU, već su sve žestoko kritikovali. Srpske političare oko učlanjenja u EU je ujedinila Demokratska stranka i Boris Tadić, a ne Vučić, sve si pobrkao. U DS nema sujete, državni interes je iznad ličnog i stranačkog, pa je sasvim normalna stvar da će gospođa Milica Delević da pomogne, jer ima poznanstva, kredibilitet i uticaj u EU, njoj veruju, za razliku od Vučića, kome još uvek mnogi ništa ne veruju. Prema tome, nemojte i od ovoga da pravite stranački cirkus, jer ste vi nazadnjaci majstori da pravite cirkus. Ovo je sastanak na nižem nivou, gde se ne odlučuje, više za domaću upotrebu, jer je sve već dogovoreno oko predaje Kosova albancima.

Goga

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću želim srecu u daljem nastavku razgovora, jer je napokon neko skupio
hrabrosti da se bori za svoju zemlju, kao i za njene gradjane, i za njihovo bolje sutra. Svako ima svoje mišljenje. Ali, ipak treba biti realan i priznati, da su ovi ljudi koji su došli na vlast počeli da ispunjavanju ono sto su obećali.

Milicica

pre 11 godina

Sto bi Vucic morao da se vidi sa Merkelovom. kad se vidja sa svim njenim najblizim saradnicima i najuticajnijim ljudima u Nemackoj. Pa oni ce vise da izlobiraju za Srbiju nego sama Merkelova

SMOKI

pre 11 godina

Nadam se datumu a i ako ga ne dobijemo necu imati gorak ukus u ustima. Iz samo jednog razloga jer je Vucic vodio zavrsnicu i jer je uradio sve sto je mogao da dobijemo datum. Prema toma izostanak datuma cu doziveti u smislu da nas nece a da samo mi sve uradili.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Osnovni argument Vucica u razgovorima trebalo bi da bude cinjenica da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, zato sto je u nasim medijima Pristina uvek deo vremenske prognoze, tako da smo svakodnevno upoznati sa temperaturom i da li ce tamo padati kisa, ili nece

Leta

pre 11 godina

Cilj naših političara je da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Dobijanje datuma pregovora je jako važno za ekonomski razvoj naše države i privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti. Najveće zasluge su pripale Aleksandru Vučiću koji svojim pregovaračkim sposobnostima, radu i trudu može da ubedi strane zvaničnike, da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Našim političarima je zaista potrebna podrška građana. Podržavam i verujem u Aleksandra Vučića potpuno.

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

Dankan

pre 11 godina

Nadam se da nece EU i nemacki zvanicnici shvatiti kao izlet srpskih politicara u Berlin, vreme je da se nemacka prva kao najznacajnija clanica izjasni da li zeli Srbiju u EU!

Milos

pre 11 godina

Bas me zanima sta Vucic ima da kaze o svojim izjavama s kraja 90-ih i pocetka 2000-ih kada su on i njegovi sefovi Seselj i Nikolic prozivali Djindjica da je nemacki spijun, a on sada ne izbija iz Berlina! Ali sve je moguce u zemlji Srbiji...

onako usput

pre 11 godina

mnogi mu ovde zele srecu, pa ne ide vucic u kockarnicu da mu treba sreca! stvar je jednostavna, pusti kosovo da ide svojim putem pa mozes u EU (niko ne trazi da ga priznas kao nezavsno ali defakto moras da ga se odrenknes) nego nije mi jasna vuciceva euforija oko EU! zasto ne objasni clanovima SNS-a zasto je spreman da preda kosovo zarad EU?

Vlada Z.

pre 11 godina

Cilj komentara mi nije da hvalim bilo koga ali u smislu mentaliteta našeg i Nemačkog iskreno mislim da će Nemci biti zadovoljni Vučićevim nastupom, a pre svega ozbiljnošću i osećajem odgovornosti koji odaje. Oni su disciplinovani, ozbiljni, profesionalni. Mislim da će u Vučiću prepoznati partnera, jer on ne deluje kao labilna i neodgovorna osoba. Druga je stvar koliko će se sami razgovori voditi na realnom nivou a koliko kroz interese drugih zemalja prožete i akumulirane u samom Nemačkom državnom aparatu. To je već onaj x faktor formule interesa koji uliva ozbiljnu sumnju uspešnosti razgovora. Mada verujem da nisu baš toliko negativno i uslovljivački nastrojeni prema nama.

denis glavan

pre 11 godina

Kada je u pitanju egzistencija narod, otvaranje novih radnih mesta i nastavak reforma u društvu treba tražiti pomoć sa svih strana i ne treba biti sramota nijednog političara bilo pozicionog ili opozicionog jer oni su tu zbog naroda.

mayo

pre 11 godina

Niz bezuspesnih godina,razgovora,pregovora,laznih obecanja...Krenulo se putem koji vodi Srbiju na bolje i ne vidim zasto bi se sumnjalo u bilo sta,do sada je sve napredovalo za veoma kratko vreme,ostace tako ma sta mislila manjina.Uspeh sledi,kao i do sada u novoj Vladi!

Aca Leštanac

pre 11 godina

11 godina je trebalo da se ministar odbrane Nemacke ponovo sastane sa ministrom odbrane Srbije. Zahvaljujuci Vucicu, Srbija se ponovo stavlja u pozitivan kontekst u visokim politickim krugovima.

nemanja86

pre 11 godina

Poslednjih godina smo sluslai sve jedno isto, lazna obecanja, nade,....i na kraju NISTA. Sada bar postoji nada jer je tu covek koji se zalaze za sve nas, ne gledajuci nista sem interesa Srbije i sto pre to pojedini shvate, shvatice i koliko su ziveli u zabludi svih ovih godina i koliko i dalje forsiraju neka pitanja koja su trebala da budu razjasnjena odavno. Zbog cega se pita ,od strane pojedinaca,danasnja vlast za greske koje je cinila predhodna?

Konstatacija

pre 11 godina

@dr. Milan L. NS,

Pre nego sto sednes i pocnes da pises upoznaj se zasto je Vuucic otisao u Nemcku,sa kime razgovara i sta to Nemcka trazi od Srbije. I videces da nije otisao tamo da se hvalisa o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To uopste nije tema za dobijanje datuma pregovora.Tema je KOSOVO. Nemackoj je to najbitnije .Da se ne sprecava Kosovo u UN,da se napravi princip dve Nemacke
Cak i Jelko Kacin i Evropska Komisija to ne stavljaju u prvi plan.To ce doci na red kada se dobije datum

sacuvaj me boze

pre 11 godina

U roku od 20 minuta pioniri iz SNS sebi namakli po 30 i kusur lajkova na hvalospeve o Vucicu.A komentara nesto vise od 20.Idete li vi u skole. Radite li nesto u zivotu osim sto ceo dan setate od vaseg lista Kurir do B92 i grejete stolicu u nekom od odbora SNS-a

Severna Koreja nam zavidi

pre 11 godina

Čovek ne može ni da ostavi komentar od ovih raspevanih stiroporaca pa sada su počeli sami sebi da daju pozitivne ocene na sam komentar!! Ljudi misle neko će da promeni nečije mišljenje a Vučko će da ih nagradi kada dodje pa pročita koliko ga "narod" voledeeee!!!! Hahahahaahahahahaaaa!!!!!!! Mislite nešto svojom glavom

mima

pre 11 godina

šta bi u utisku nedelje,večiti saborci ds-a - ldp im okrenuo ledja....kažu da su više štete naneli srbiji nego milošević i koštunica..tako ako ne dobijemo datum...znamo zbog koga...

Redenko

pre 11 godina

Poželimo sreću Vučiću u ovim važnim razgovorima, mislim da je on pravi predstavnik naše zemlje i da je vlada u poslednjih 6 meseci uradila više nego sve prethodne jer ima rezultate po pitanju tri glavna uslova: dijalog sa Prištinom, borba protiv korupcije i reforma pravosuđa.

Idila

pre 11 godina

Što se tiče Srbije ona je sve uslove ispunila za davanje datuma za pregovore. Ušlo se u dijalog sa Prištinom, započela je borba protiv korupcije i kriminala i počelo je dovođenje u red sudstva.

Milan

pre 11 godina

Ne razumem zbog cega su nasi politicari digli toliku buku oko datuma??? Realno,taj datum nece doneti nikakvu konkretnu korist gradjanima Srbije,isto tako su politicari govorili i kada smo dobili status kandidata,da ce status doneti veci standard gradjana,da ce biti vise investicija i sta se desilo? Umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Drugo,ti pregovori sa Eu bi mogli da potraju i vise od 15-20 godina,a moze se desiti i da nas na kraju uopste ne prime u Eu,tako da ne razumem ovoliko ushicenje nasih politicara.Plasim se samo da Srbija ne dobije nesto sto lici na datum,a u stvari to nije,a nasi politicari ce najverovatnije to predstaviti kao istorijski uspeh.

Duca7

pre 11 godina

Verujem da će nemački zvaničnici uzeti u obzir dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na uspostavljenim prioritetima - borbi protiv kriminala i korupcije i reformi pravosuđa. Što se tiče evropskog puta, sigurno je da vlada Srbije ima sasvim normalna očekivanja, želi da njeni građani imaju socijalnu sigurnost i budućnost, ali ne po svaku cenu.

savatije

pre 11 godina

Da bi bolje živeli, imali više zaposlenih, više investicija i imali bolji položaj u Evropi treba nam taj datum. Dobar potez što se otišlo direktno kod onih od koga zavisi najviše, a to je znamo svi Nemačka. Možda se to nama sviđa ili ne sviđa, ali tako je kako je.

Analiticar

pre 11 godina

@EGOCENTRIK

Tesko je da ti nesto mozes da shvatis. Znas koliko je Evropu briga za korupciju.To tek dolazi na red kada imas pocetak pregovora i smesteno je u poglavlje 24 gde je i pravosudje

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Godinama su nas Tadić i DS obmanjivali pričama da je Kosovo jedini problem u pridruživanju Srbije EU. Niko, ne kaže da rešavanje problema Kosova, nije uslov za dobijanje datuma, ali Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, sve da je i priznala nezavisnost Kosova, ne bi dobila datum za otpočinjanje pregovora jer bi dovoljno bilo da evropski zvaničnici kažu samo 4 reči, a to su: SISTEMSKA KORUPCIJA I REFORMA PRAVOSUĐA, i svaki dalji razgovori o evrointegracijama bi bili bezpredmetni. Sada se situacija promenila i gospodin Vučić ima puno pravo da traži da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se u Srbiji vodi iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije, a gospodin Selaković je ispravio mnoge greške iz katastrofalne reforme pravosuđa, koju su zajedničkim snagama odradili, kadrovi DS-a, Snežana Malović, Slobodan Homen i Nata Mesarević.

Mićan

pre 11 godina

Mislim da je Srbija, od formiranja nove Vlade Srbije, dokazala da je spremna i odlučna za sprovođenje reformi i da neće stati, kao u proteklom periodu, na praznim obećanjima. Današnja Srbija nije Srbija, Borisa Tadića i Demokratske stranke, koji snose najveću odgovornost što Srbija još uvek nije dobila tkz "datum početka pregovora". Imali su jasne uslove od EU koji su se, uz usklađivanje zakona sa zakonima EU, najviše odnosili na borbu protiv kriminala i korupcije. Kako su oni (Tadić i kompanija) to radili, najbolje se vidi po tome što, polovina ministara iz DS, sedi u pritvoru ili očekuje podizanje optužnice. Imajući sve ovo u vidu, biće pravo čudo ako ministar Vučić uspe da ubedi Vladu u Nemačkoj da Srbija dobije famozni datum, bez obzira na odlične rezultate koje je postigao u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i uspostavljanju vladavine zakona u Srbiji!

sanja

pre 11 godina

Vucic radi, Srbija se gradi.
(Marko, 20. februar 2013 08:10)

Tako bih volela da se ovoj zemlji nesto promeni. Mislim, cemu ovo pisanje u stilu 'Vucicu ozeni me'? Ok, svako ima pravo i da sece vene, i da se nada. Ali, tako bih volela da prestane to navijanje za njih i da pocne navijanje za SVE nas.

Filip

pre 11 godina

Argumenti su na Vučićevoj strani, dosta smo postigli od izbora do danas. Iznenadili smo tu Evropu, verovatno i Nemce, pokazali da je moguće rešavati i najteža pitanja. A korupcija, Kosovo, reforme pravosuđa, smanjenje budžetskog deficita jesu najteži problemi.

Pavle

pre 11 godina

Pohvala je bilo i iz EU i Amerike. Dosta se uradilo, mnogo više nego naši susedi,aneki su već u EU. Valjda se cene postignuća, rezultati. Na žalost nisu uvek rezultati ti koji presuđuju. Vučić ima još jedan izazov, možda i najveći - treba da ubedi Nemce, da im razbije predrasude.Verujem da to nije još jedna nemoguća misija za Srbiju.

EGOCENTRIK

pre 11 godina

Jedan od glavnih preduslova za prijem u EU je poceo da se ispunjava, a to je obracun sa korupcijom i mafijom koja se nakotila u poslednjih 20 godina.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ovo što naša delegacija pokušava da uradi je jako hrabro, ali gledajući šta se dešavalo do sada nešto me ne greje sunce. Nemačka politika prema Srbiji se može okarakterisati kao reklama za grickalice "Uvek može još"

fajter

pre 11 godina

Vrlo je važno mišljenje Nemačke kao jedne od najbitnijih članica EU. PO mom skromnom mišljenju mislim da bi trebali da nam daju taj datum za napore koje smo učinili do sad, a kao podstrek da se nastave reforme i borba protiv korupcije.

Gastarbajter

pre 11 godina

Da se razumemo, podržavam rad gospodina Vučića, pošto ima šanse da se ostvari neki napredak i boljitak, ali ovi komentari aktivista SNS su takvo dno dna, da počinju da iritiraju i postaju kontraproduktivni. Pustite ljudi nek govore dela, a biće ih, a ne vaši komentari sračunati na ličnu partijsku promociju. Ako je Vučić dobar, ne znači da ste i vi koji se zaklanjete iza njegovog imena. Gledajte da poboljšate sebe i da nešto lično uradite za Srbiju a ne da se kitite njegovim perjem. Zbog istih stvari je pao i SPS i DS, a ako nastavite ovako i vi ćete.

Светлана Fox

pre 11 godina

@vaso - Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.

И, не само то. Вучич би требало да буде и пилот и патријарх и пољопривредни инспектор у лову на зле и покварене афлатоксине. Има још послова и дужности које би Вучич умео и могао да обавља на опште задовољство и срећу ојађених грађанки и грађана. Такође, смеши му се и место потпредседника Хелсиншког одбора Соње Бисерко као и вечно пријатељство са Хашимом Тачијем и Харадинајем. Успешан човек, нема шта.

Teo

pre 11 godina

Ovo jeste veoma važna serija razgovora sa nemačkim političarima. Vučić može da bude miran što se tiče prezentacije učinjenog. Učinjeno je mnogo, na polju bezbednosti, korupcije, Kosova, to su i sami Nemci priznali, a dalji put u evrointegracije zavisiće isključivo od političke volje.

Marić

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!

BANEX

pre 11 godina

Čovek kada je u pravu onda nema nikakvog straha da to jasno kaže pred bilo kim. Tako je i u ovom slučaju. Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže i u Nemačkoj, i bilo gde, svakom svom sagovorniku, pa bila ona i Angela Merkel, trenutno sigurno najuticajniji političar u EU. Dakle Vučić će kao što je rekao jasno i glasno reći evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

GAJA

pre 11 godina

Za ovih zadnjih šest meseci urađeno je mnogo i sigurno je to primećeno u EU, samim tim moramo biti optimisti i verovati da Nemačka neće stavljati primedbe ili nove uslove

vaso

pre 11 godina

Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.
Em bi usteda bila velika, em bi se sadasnji ministri pobrojanih resora mogli baviti nekim poslom. A ni usteda ne bi bila mala.

zmitjkoe

pre 11 godina

Jako mrsavo. Sastanak sa nemackim ministrom odbrane je cisto protkolaran, Nemcima ne trebaju ni rakete, ni cipovi iz Srbije. Ostaju jos savetnici gospodje Merkel, kojoj i ne trebaju saveti kad je Srbija u pitanju.

vaso

pre 11 godina

Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.
Em bi usteda bila velika, em bi se sadasnji ministri pobrojanih resora mogli baviti nekim poslom. A ni usteda ne bi bila mala.

Foliranti

pre 11 godina

Dosta vise s tim budalastinama i "datumima"! Srbija je definitivno izgubila Kosovo 1999-e, za sta su najvise zasluzni Sps, i ovi bivsi radikali, sada "umiveni" naprednjaci. Dakle, Kosovo nije nase, a u EU necemo moci, jer kome treba ovakva raspala, neuredjena, korumpirana banana-kvazi-drzava , kao sto je sadasnja Srbija? Dakle, Ni Kosovo ni EU, nego lagano izumiranje uz domace politicare ( muljatore, probisvete, leporecive "patriote" ).

Mićan

pre 11 godina

Mislim da je Srbija, od formiranja nove Vlade Srbije, dokazala da je spremna i odlučna za sprovođenje reformi i da neće stati, kao u proteklom periodu, na praznim obećanjima. Današnja Srbija nije Srbija, Borisa Tadića i Demokratske stranke, koji snose najveću odgovornost što Srbija još uvek nije dobila tkz "datum početka pregovora". Imali su jasne uslove od EU koji su se, uz usklađivanje zakona sa zakonima EU, najviše odnosili na borbu protiv kriminala i korupcije. Kako su oni (Tadić i kompanija) to radili, najbolje se vidi po tome što, polovina ministara iz DS, sedi u pritvoru ili očekuje podizanje optužnice. Imajući sve ovo u vidu, biće pravo čudo ako ministar Vučić uspe da ubedi Vladu u Nemačkoj da Srbija dobije famozni datum, bez obzira na odlične rezultate koje je postigao u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i uspostavljanju vladavine zakona u Srbiji!

Сале

pre 11 godina

Ала се распуцала Вучићева интернет артиљерија. Права канонада! Само, када потрошите муницију, требаће вам и пешаци, а ту сте очигледно танки. Није народ глуп као што ви мислите.

pogled sa strane

pre 11 godina

Njemačka kancelarka je jasno rekla da će datum biti onog trenutka kad

Srbija ukine srpske institucije na Kosovu..

Je su li ukinute?! Nisu!

Demokrata

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu,nisam glasao za njega,niti mi je ikad bio simpatican,ali se covek okrenuo za 180 stepeni.Prvi put jos od Djindjica osecam da je ova zemlja u koliko-toliko sposobnim rukama i da mozda,samo mozda ima nade da bude bolje.

SMOKI

pre 11 godina

Nadam se datumu a i ako ga ne dobijemo necu imati gorak ukus u ustima. Iz samo jednog razloga jer je Vucic vodio zavrsnicu i jer je uradio sve sto je mogao da dobijemo datum. Prema toma izostanak datuma cu doziveti u smislu da nas nece a da samo mi sve uradili.

Aca Leštanac

pre 11 godina

11 godina je trebalo da se ministar odbrane Nemacke ponovo sastane sa ministrom odbrane Srbije. Zahvaljujuci Vucicu, Srbija se ponovo stavlja u pozitivan kontekst u visokim politickim krugovima.

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

BANEX

pre 11 godina

Čovek kada je u pravu onda nema nikakvog straha da to jasno kaže pred bilo kim. Tako je i u ovom slučaju. Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže i u Nemačkoj, i bilo gde, svakom svom sagovorniku, pa bila ona i Angela Merkel, trenutno sigurno najuticajniji političar u EU. Dakle Vučić će kao što je rekao jasno i glasno reći evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

jovan

pre 11 godina

O "jakom" Vucicu, u Südweste Presse dnevnim novinama, autor Tomas Brei danas pise u podnaslovu: "Potpredsednik vlade Vucic, bio je nekada simbol nacionalizma.В Danas se on prikazuje vatrenim Evropljaninom. sada zeli Vucic poene u Berlinu." Toliko zbog pravilnog informisanja srpske javnosti.

demagogija do besvesti i nazad

pre 11 godina

Sta ima Ministar odbrane Nemacke da bude zadovoljan radom Vlade.To je Vucic hteo da kaze valjda da je on postao nezamenljiv i kao Ministar odbrane.
Secamo se mi stariji kako nas je nekada branio,sta je pricao protiv Nemaca, EU i da ne nabrajam dalje.
A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.

NATALIJA INNA

pre 11 godina

Neprekidno se pitam kakv smo mi to narod? Imali ili nemali neki razlog mi sve kritikujemo. Sacekajmo da vidimo rezultate pa onda da komentarisemo.Zasto svaki ocigledan uspeh koji je postigao Vucic pokusavamo da negiramo. Dajte vise prestanite sa tim 90-im godinama, ljudi ovo je 21 vek, hajde zajedno da idemo napred kao ostali civilizovani svet.

Roach

pre 11 godina

Nadam se da će Vučić ostaviti pozitivan utisak na Nemce. Neće biti lako, ali verujem u Vučića kao čoveka koji može da ubedi Nemce da je Srbija mnogo toga uradlia i po pitanju korupcije i kriminala, za šta je on najviše zaslužan, i po pitanju investicija i da Srbija posle dugo vremena ide napred, ka EU, a da li nas oni hoće ili neće to nije naša stvar...

Светлана Fox

pre 11 godina

@vaso - Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.

И, не само то. Вучич би требало да буде и пилот и патријарх и пољопривредни инспектор у лову на зле и покварене афлатоксине. Има још послова и дужности које би Вучич умео и могао да обавља на опште задовољство и срећу ојађених грађанки и грађана. Такође, смеши му се и место потпредседника Хелсиншког одбора Соње Бисерко као и вечно пријатељство са Хашимом Тачијем и Харадинајем. Успешан човек, нема шта.

jovan

pre 11 godina

bravo aco,pa kad se vratis u srbiju ti opet sedni u avion pa poseti u hag generala ratka istog onog kome si bulevar nadenuo nekada,ma gadis mi se i ti i eu i sav ovaj poltronski sljam u srbiji

milanchee

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlada bila omiljena u Nemackoj, najuticajnijoj zemlji EU, govori i podatak o tome kako se ministri odbrana dveju zemalja nisu sastali 11 godina, a da ne spominjemo zabranu uvoza nemacke vojne tehnologije. Da li je potrebno reci jos nesto koliko je Vucic zaista postigao za samo nekoliko meseci?!

zmitjkoe

pre 11 godina

Jako mrsavo. Sastanak sa nemackim ministrom odbrane je cisto protkolaran, Nemcima ne trebaju ni rakete, ni cipovi iz Srbije. Ostaju jos savetnici gospodje Merkel, kojoj i ne trebaju saveti kad je Srbija u pitanju.

Goga

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću želim srecu u daljem nastavku razgovora, jer je napokon neko skupio
hrabrosti da se bori za svoju zemlju, kao i za njene gradjane, i za njihovo bolje sutra. Svako ima svoje mišljenje. Ali, ipak treba biti realan i priznati, da su ovi ljudi koji su došli na vlast počeli da ispunjavanju ono sto su obećali.

Milos

pre 11 godina

Bas me zanima sta Vucic ima da kaze o svojim izjavama s kraja 90-ih i pocetka 2000-ih kada su on i njegovi sefovi Seselj i Nikolic prozivali Djindjica da je nemacki spijun, a on sada ne izbija iz Berlina! Ali sve je moguce u zemlji Srbiji...

Marić

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!

УСПЕШНИ у ЕУ

pre 11 godina

Ја сам да добијемо што пре датум и да Србија што пре постане део ЕУ..
Али многи то не желе , мислим на ”суседе” и домаће кукавице, јер се боје здраве конкуренције
(коју је Српске емиграција у ЕУ успешно положила).

Milicica

pre 11 godina

Sto bi Vucic morao da se vidi sa Merkelovom. kad se vidja sa svim njenim najblizim saradnicima i najuticajnijim ljudima u Nemackoj. Pa oni ce vise da izlobiraju za Srbiju nego sama Merkelova

Slavce

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da cemo dobiti datum kao podstrek da se reforme nastave

pepi

pre 11 godina

Ako iko u Srbiji moze da ubedi Nemacku da nam pomogne u dobijanju datuma jer smo zasluzili svojom borbom i ispunjavanjem svega sto je evropa trazila da se sprovodu reforme,da se vodi borba protiv kriminala,da se iskorenjuje korupcija,da se polako vraca poverenje gradjana u institucije,da se postuju nacionalne manjine i uopste popravlja stanje u zemlji onda je to Aleksandar Vucic.

GAJA

pre 11 godina

Za ovih zadnjih šest meseci urađeno je mnogo i sigurno je to primećeno u EU, samim tim moramo biti optimisti i verovati da Nemačka neće stavljati primedbe ili nove uslove

momo

pre 11 godina

Mogu neki i da pričaju da naprednjaci uzdižu Vučića zbog ovog ili onog ali evidentno je da je čovek uradio toliko toga za ovih šest meseci za zemlju Srbiju što neki nisu mogli ni za deset godina.Mogu samo da mu zavide.

САРАДЊА са ЕУ

pre 11 godina

Подршка Вучићу и сарадњи Србије и Немачке, по угледу на договор Стефана Немање са немачким краљем Фридрихом Барбаросом вођом крсташа.

Sova

pre 11 godina

Ova vlada je bliza EU nego prethodna, zbog strava, ali bez obzira na kraju kraknju rec daje prvo Nemacka a zatim svi ostali. Nadam se da ce nemacka sa vise postovanja prici novoj vladi i dati joj datum pregovora pre svega zato sto je zasluzila.

pop

pre 11 godina

Pa gospodo,uhvatite se i Vi u koštac sa svim nedaćama koje su nam ostale kao zaostavština predhodnih vlada pa da Vas vidim dokle ćete izdržati. Srećno Vam bilo.

Gastarbajter

pre 11 godina

Da se razumemo, podržavam rad gospodina Vučića, pošto ima šanse da se ostvari neki napredak i boljitak, ali ovi komentari aktivista SNS su takvo dno dna, da počinju da iritiraju i postaju kontraproduktivni. Pustite ljudi nek govore dela, a biće ih, a ne vaši komentari sračunati na ličnu partijsku promociju. Ako je Vučić dobar, ne znači da ste i vi koji se zaklanjete iza njegovog imena. Gledajte da poboljšate sebe i da nešto lično uradite za Srbiju a ne da se kitite njegovim perjem. Zbog istih stvari je pao i SPS i DS, a ako nastavite ovako i vi ćete.

panchevac86

pre 11 godina

Pa naravno da je covek zadovoljan, kada vidi da se u ovoj zemlji konacno nesto radi. Na razgovor mu nije otisao obicni politikant, vec ozbiljan drzavnik, kojem je stalo da obavi posao onako kako treba, a na zadovoljstvo gradjana.

bgfica

pre 11 godina

Novinari nek zadrze svoje misljenje za sebe ali ti zato ni ne pokusavas da sakrijes svoje misljenje i da nam ga svima prezentujes. Po tebi ova vest nije ni najmanje bitna i niti ti je bitno moguce dobijanje datuma pocetka pregovora ali ti je najbitnija stvar sto je rad vlade pohvaljen i rad ministra i podpredsednika vlade Vucica, sto se kosi sa tvojim stavom i misljenjem o doticnom. Verujem da bi ti i tebi slicni, bili najsrecniji da Srbija, dokle god je Vucic podpredsednik vlade, nikad ne dobije taj dugo ocekivani datum, da bi dokazao svoju sumnju u efikasnost ministra Vucica i rada njegove vlade

Ukljucite malo mozak

pre 11 godina

Da li vam je gospodo ili drugovi pioniri iz SNS-a jasno.Trolate po ceo dan o korupciji i borbi protiv kriminala. Glavno pitanje je KOSOVO. Boli briga nemce,francuze za korupciju i hapseenje. Slusajte konferenciju za stampu

sacuvaj me boze

pre 11 godina

U roku od 20 minuta pioniri iz SNS sebi namakli po 30 i kusur lajkova na hvalospeve o Vucicu.A komentara nesto vise od 20.Idete li vi u skole. Radite li nesto u zivotu osim sto ceo dan setate od vaseg lista Kurir do B92 i grejete stolicu u nekom od odbora SNS-a

Leta

pre 11 godina

Cilj naših političara je da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Dobijanje datuma pregovora je jako važno za ekonomski razvoj naše države i privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti. Najveće zasluge su pripale Aleksandru Vučiću koji svojim pregovaračkim sposobnostima, radu i trudu može da ubedi strane zvaničnike, da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Našim političarima je zaista potrebna podrška građana. Podržavam i verujem u Aleksandra Vučića potpuno.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Osnovni argument Vucica u razgovorima trebalo bi da bude cinjenica da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, zato sto je u nasim medijima Pristina uvek deo vremenske prognoze, tako da smo svakodnevno upoznati sa temperaturom i da li ce tamo padati kisa, ili nece

NBGD

pre 11 godina

U Vucicevo ime govore dela, a ne reci. Svakavih prica i obecanja smo se naslusali poslednjih 12 godina, a u stvari smo sve vreme tapkali u mestu.

EGOCENTRIK

pre 11 godina

Jedan od glavnih preduslova za prijem u EU je poceo da se ispunjava, a to je obracun sa korupcijom i mafijom koja se nakotila u poslednjih 20 godina.

Branimir

pre 11 godina

Tako se zastupa svoja zemlja kod najvisih drzavnih funkcionera drugih zemalja. Hvaliti svoju drzavu, njene napore da bude bolja, vodeci razgovore o unapredjenju medjudrzavnih odnosa, kako na politickom, tako i na ekonomskom planu. Nakon svega sto je vlada postigla za tako kratko vreme, nagrada ce stici, ali mora jos da se radi, to treba vima da bude jasno.

sterling

pre 11 godina

vlada je napravila veliki pomak kao i Vucic u borbi protiv korupcije a vidimo da ga nemacki zvanicnici veoma cene i nazivaju velikim covekom Srbije

Pokahontas

pre 11 godina

Upordjujuci napore koje su ulagale prethodne Vlade za dobijanje datuma i sve ono sto je ova ucinila za nekoliko meseci moze se videti veliki napredak, sto po mom misljenju treba biti adekvatno nagradjeno, u ovom slucaju dobijanjem datuma.

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko naručenih komentara pročitah! Nismo svi baš poludeli za datumom koji sam po sebi ništa ne znači! Podržavali ili ne taj datum, preteraše ga sa hvalospevima Vučiću dok Srbija polako nestaje... U toj Srbiji više ni mleko nije za preporuku, ali zato je Vučić broj 1, kao da nam sve cveta!

kosovac

pre 11 godina

srbi na severu kosova i to malo "srpskih institucija" su jedina nit koja danas, za 50 ili 100 godina omogucavaju srbiji integritet nad kosovom pod uslovom da srbija nikada i nikada ne prizna kosovo kao drzavu

goca

pre 11 godina

Srbija je učinila jako puno što se tiče reforma u Srbiji.Počevši od sumnjivih privatizacija ,pitanje korupcija i tajkuna,kao i sporno pitanje Kosova.Mislim da bi Nemačka stvarno trebala da prepozna ove rezultate!

TNT

pre 11 godina

Evidentno je da medjunarodni polozaj Srbije je sve bolji zahvaljujuci pozitivnim promenama pa je realno ocekivati da Srbija dobije datum i da se nesto pozitivno pokrene u ovoj zemlji.

Sasa

pre 11 godina

Pa Vucic nije morao ni da ide u Nemacku, da bi ovo cuo, to sam mogao i ja da mu kazem. Nemci su veoma dosledni i jednom kada nesto odmere, onda se toga drze kao "pijan plota". Zato i jesu velika nacija.

Teo

pre 11 godina

Ovo jeste veoma važna serija razgovora sa nemačkim političarima. Vučić može da bude miran što se tiče prezentacije učinjenog. Učinjeno je mnogo, na polju bezbednosti, korupcije, Kosova, to su i sami Nemci priznali, a dalji put u evrointegracije zavisiće isključivo od političke volje.

Vlada Z.

pre 11 godina

Cilj komentara mi nije da hvalim bilo koga ali u smislu mentaliteta našeg i Nemačkog iskreno mislim da će Nemci biti zadovoljni Vučićevim nastupom, a pre svega ozbiljnošću i osećajem odgovornosti koji odaje. Oni su disciplinovani, ozbiljni, profesionalni. Mislim da će u Vučiću prepoznati partnera, jer on ne deluje kao labilna i neodgovorna osoba. Druga je stvar koliko će se sami razgovori voditi na realnom nivou a koliko kroz interese drugih zemalja prožete i akumulirane u samom Nemačkom državnom aparatu. To je već onaj x faktor formule interesa koji uliva ozbiljnu sumnju uspešnosti razgovora. Mada verujem da nisu baš toliko negativno i uslovljivački nastrojeni prema nama.

savatije

pre 11 godina

Da bi bolje živeli, imali više zaposlenih, više investicija i imali bolji položaj u Evropi treba nam taj datum. Dobar potez što se otišlo direktno kod onih od koga zavisi najviše, a to je znamo svi Nemačka. Možda se to nama sviđa ili ne sviđa, ali tako je kako je.

Pavle

pre 11 godina

Ne znam šta će Nemačka odlučiti, ali znam da je napravljen napredak na mnogim poljima i da je dobro što je svet video da uz dobro organizovanu vlast Srbija može napred. Skeptika još uvek ima, možda je to baš i Nemačka, ali verujem ako njihovo reagovanje ne bude pozitivno za nas, teško će to moći da objasne svojim biračima, pred jesenje izbore. Merkelova će nadam se, i to uzeti u obzir.

Filip

pre 11 godina

Argumenti su na Vučićevoj strani, dosta smo postigli od izbora do danas. Iznenadili smo tu Evropu, verovatno i Nemce, pokazali da je moguće rešavati i najteža pitanja. A korupcija, Kosovo, reforme pravosuđa, smanjenje budžetskog deficita jesu najteži problemi.

Severna Koreja nam zavidi

pre 11 godina

Čovek ne može ni da ostavi komentar od ovih raspevanih stiroporaca pa sada su počeli sami sebi da daju pozitivne ocene na sam komentar!! Ljudi misle neko će da promeni nečije mišljenje a Vučko će da ih nagradi kada dodje pa pročita koliko ga "narod" voledeeee!!!! Hahahahaahahahahaaaa!!!!!!! Mislite nešto svojom glavom

sanja

pre 11 godina

Vucic radi, Srbija se gradi.
(Marko, 20. februar 2013 08:10)

Tako bih volela da se ovoj zemlji nesto promeni. Mislim, cemu ovo pisanje u stilu 'Vucicu ozeni me'? Ok, svako ima pravo i da sece vene, i da se nada. Ali, tako bih volela da prestane to navijanje za njih i da pocne navijanje za SVE nas.

mima

pre 11 godina

šta bi u utisku nedelje,večiti saborci ds-a - ldp im okrenuo ledja....kažu da su više štete naneli srbiji nego milošević i koštunica..tako ako ne dobijemo datum...znamo zbog koga...

nemanja86

pre 11 godina

Poslednjih godina smo sluslai sve jedno isto, lazna obecanja, nade,....i na kraju NISTA. Sada bar postoji nada jer je tu covek koji se zalaze za sve nas, ne gledajuci nista sem interesa Srbije i sto pre to pojedini shvate, shvatice i koliko su ziveli u zabludi svih ovih godina i koliko i dalje forsiraju neka pitanja koja su trebala da budu razjasnjena odavno. Zbog cega se pita ,od strane pojedinaca,danasnja vlast za greske koje je cinila predhodna?

Pavle

pre 11 godina

Pohvala je bilo i iz EU i Amerike. Dosta se uradilo, mnogo više nego naši susedi,aneki su već u EU. Valjda se cene postignuća, rezultati. Na žalost nisu uvek rezultati ti koji presuđuju. Vučić ima još jedan izazov, možda i najveći - treba da ubedi Nemce, da im razbije predrasude.Verujem da to nije još jedna nemoguća misija za Srbiju.

Redenko

pre 11 godina

Poželimo sreću Vučiću u ovim važnim razgovorima, mislim da je on pravi predstavnik naše zemlje i da je vlada u poslednjih 6 meseci uradila više nego sve prethodne jer ima rezultate po pitanju tri glavna uslova: dijalog sa Prištinom, borba protiv korupcije i reforma pravosuđa.

mayo

pre 11 godina

Niz bezuspesnih godina,razgovora,pregovora,laznih obecanja...Krenulo se putem koji vodi Srbiju na bolje i ne vidim zasto bi se sumnjalo u bilo sta,do sada je sve napredovalo za veoma kratko vreme,ostace tako ma sta mislila manjina.Uspeh sledi,kao i do sada u novoj Vladi!

Cika Pera

pre 11 godina

Znaci sve zavisi od Dacica.
Ako on pristane na sve, onda eto datumcica, ako ne "dzaba ste krecili".
Ja nesto mislim da ce Dacic na sve da pristane, mora !

ST

pre 11 godina

Zaključak: EU i Nemčakoj je više stalo do Kosova, da se Srbija odrekne Kosova, nego da Srbija postane član EU.
Dosta je više zamajavanja i laži, jer smo mi sve uslove u pogledu reformi ispunili, i za to smo dobili pozitivne ocene, a nismo dobili datum jer Tadić nije hteo da da Kosovo u zamenu za dobijanje datuma.

denis glavan

pre 11 godina

Kada je u pitanju egzistencija narod, otvaranje novih radnih mesta i nastavak reforma u društvu treba tražiti pomoć sa svih strana i ne treba biti sramota nijednog političara bilo pozicionog ili opozicionog jer oni su tu zbog naroda.

zuti tisina molim vas

pre 11 godina

Kako saznaje "Blic", De Mezijer je priznao Vučiću da Nemačka nije bila zadovoljna rezultatima izbora u maju, ali da je nova vlada za šest meseci uradila mnogo više nego prethodna za tri godine zbog čega su Nemci bili razočarani.

LDP u srcu

pre 11 godina

EU = penicilin protiv ruralnog primitivizma, neobrazovanosti, fašizma i drugih srBizama. A Srbija je težak pacijent kome treba maksimalna doza.

putzi

pre 11 godina

A sta ocekujete od nemacke oni priznali kosovo vi morate ukiniti paralelne institucije bez toga nema europe vi to znate vucicu kazi narodu istinu ziveo nezavisno kosovo albanac

perica

pre 11 godina

Bolna je činjenica da nas švabe nikada nisu voleli,niti će nas voleti a glavni su u evropi.Bilo šta da uradimo njima je nedovoljno niti će ikada biti dovoljno.Što bi smo mi bili drugačiji od drugih pa moramo nešto da ispunjavamo što drugi nisu morali?Ovo razvlačenje ide u tom pravcu da kada dođe red da uđemo u tu EU-ju nje i neće više biti.dosta više politike štapa i kanapa okrenimo se sebi,use i u svoje kljuse.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ovo što naša delegacija pokušava da uradi je jako hrabro, ali gledajući šta se dešavalo do sada nešto me ne greje sunce. Nemačka politika prema Srbiji se može okarakterisati kao reklama za grickalice "Uvek može još"

Analiticar

pre 11 godina

@EGOCENTRIK

Tesko je da ti nesto mozes da shvatis. Znas koliko je Evropu briga za korupciju.To tek dolazi na red kada imas pocetak pregovora i smesteno je u poglavlje 24 gde je i pravosudje

onako usput

pre 11 godina

mnogi mu ovde zele srecu, pa ne ide vucic u kockarnicu da mu treba sreca! stvar je jednostavna, pusti kosovo da ide svojim putem pa mozes u EU (niko ne trazi da ga priznas kao nezavsno ali defakto moras da ga se odrenknes) nego nije mi jasna vuciceva euforija oko EU! zasto ne objasni clanovima SNS-a zasto je spreman da preda kosovo zarad EU?

Kralj

pre 11 godina

Mislim da ce Vucic imati tezak zadatak da ubedi Nemacke predstavnike u ispravnost naseg zahteva za dobijanje datuma ali i da ce svoj stav jasno izneti kako bi i njihovo misljenje bilo potpuno,jer puno puta smo bili svedoci da nasim predstavnicima se kaze jedno a u trenutku odlucivanja se kaze nesto sasvim drugo.U svakom slucaju mi smo se zaista potrudili da odradimo nas deo posla onako kako i treba.

fajter

pre 11 godina

Vrlo je važno mišljenje Nemačke kao jedne od najbitnijih članica EU. PO mom skromnom mišljenju mislim da bi trebali da nam daju taj datum za napore koje smo učinili do sad, a kao podstrek da se nastave reforme i borba protiv korupcije.

Siniša

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!
(Marić, 20. februar 2013 08:58)

Čoveče, znaš li šta pričaš, sve si pobrkao...Kažeš - sujeta. Pa upravo su Vučić, Nikolić i ekipa bili najveći kočničari u predhodnom periodu, sujetni, na sve su gledali uskostranački...organizovali su barikade i saplitali bilo kakve dogovore oko Kosova. Pa da li misliš da može ovaj režim da radi ovo što radi u vezi Kosova, ako bi DS nahuškala narod protiv njih, da naparvi kampanju povodom izdaje, da organizuje mitinge...Nikolić i Vučić nisu glasali ni za jedan zakon koji se tiče usklađivanja zakonodvastva sa EU, već su sve žestoko kritikovali. Srpske političare oko učlanjenja u EU je ujedinila Demokratska stranka i Boris Tadić, a ne Vučić, sve si pobrkao. U DS nema sujete, državni interes je iznad ličnog i stranačkog, pa je sasvim normalna stvar da će gospođa Milica Delević da pomogne, jer ima poznanstva, kredibilitet i uticaj u EU, njoj veruju, za razliku od Vučića, kome još uvek mnogi ništa ne veruju. Prema tome, nemojte i od ovoga da pravite stranački cirkus, jer ste vi nazadnjaci majstori da pravite cirkus. Ovo je sastanak na nižem nivou, gde se ne odlučuje, više za domaću upotrebu, jer je sve već dogovoreno oko predaje Kosova albancima.

Milan

pre 11 godina

Ne razumem zbog cega su nasi politicari digli toliku buku oko datuma??? Realno,taj datum nece doneti nikakvu konkretnu korist gradjanima Srbije,isto tako su politicari govorili i kada smo dobili status kandidata,da ce status doneti veci standard gradjana,da ce biti vise investicija i sta se desilo? Umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Drugo,ti pregovori sa Eu bi mogli da potraju i vise od 15-20 godina,a moze se desiti i da nas na kraju uopste ne prime u Eu,tako da ne razumem ovoliko ushicenje nasih politicara.Plasim se samo da Srbija ne dobije nesto sto lici na datum,a u stvari to nije,a nasi politicari ce najverovatnije to predstaviti kao istorijski uspeh.

Konstatacija

pre 11 godina

@dr. Milan L. NS,

Pre nego sto sednes i pocnes da pises upoznaj se zasto je Vuucic otisao u Nemcku,sa kime razgovara i sta to Nemcka trazi od Srbije. I videces da nije otisao tamo da se hvalisa o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To uopste nije tema za dobijanje datuma pregovora.Tema je KOSOVO. Nemackoj je to najbitnije .Da se ne sprecava Kosovo u UN,da se napravi princip dve Nemacke
Cak i Jelko Kacin i Evropska Komisija to ne stavljaju u prvi plan.To ce doci na red kada se dobije datum

Предраг

pre 11 godina

За не поверовати је колико има темпираних коментара. Готово сви тако звуче...Вучић па Вучић.
Само да прихватање оваквог ултиматума (кажем ултиматума, јер услов за улазак не може да буде уколико постоје чланице ЕУ које нису признале Косово), само да се све то не схвати као издаја. Што и сам Вучић зна да јесте. Тешка је ситуација, сви то знамо, није лако одлучити, али признавање Косова је издаја у сваком смислу. Косово је проблем, али много већи је то што крупне одлуке имамо да доносимо данас када се истина и правда купују ловом од дроге и наоружања.
Хоћемо ли да прихватимо све то, под изговором да је таква данашња реалност или ћемо чувати образ пред собом и пред Богом, на нама је да одлучимо. На свакоме од нас. Прихватање услова који за друге земље не важе, прихватање "реалности" која се базира на сили и бесрамности моћних, значи да нам пут није добар и да немамо чему добром да се надамо.

bulidza

pre 11 godina

Davace nam po etapama sve novije uslove. Datum početka pregovora nema za njih nikakav obavezujući karakter. Daće nam oni i datum kada ukinemo naše institucije na KiM. Ali konačan uslov će sigurno biti da priznamo samostalnost Kosova pod albanskom kontrolom. A i tada nas verovatno neće primiti. NEĆEMO U EVROPSKU UNIJU. Neka narod na referendumu odluci na vreme, da ne bi bezrazložno ispunjavali sve njihove zahteve i odrekli se Kosova

emigrant

pre 11 godina

meni je samo smesno da je ds za sve kriv i da su za svaki korak u tom smeru nazivani izdajnicima, a ne tako davno i stranim placenicima. sad isti ti kojo su ih tako nazivali potpisuju sve redom i pristaju na sve. ta vrsta dvolicnosti na politickoj sceni postoji samo u srbiji. u normalnom politickom drustvu stranke se drze svojih principa decenijama, bez obzira na podrsku i mogucnost dolaska na vlast.

Vera

pre 11 godina

Uzasno mi je išla na zivce Vučićeva servilnost i snebivljivost na konferenciji za štampu sa Vesterveleom. Stalno je poguren u susretu sa nizim nemačkim činovničićima. Ne treba to da radi. Od Vučića nisam očekivao toliko saginjanje!!

Deda Pera

pre 11 godina

Naravno da zavisi. Do sada nije, jer prethodnu Vladu nisu mogli da ucenjuju, a ovoj mogu i sitnu decu da prave.
Tadićevo rukovanje izazivalo je uzbunu kod ovih koji se sad ne samo rukuju već i po ramenu tapšu sa Kosovskim vlastima.
Ali to je u skladu sa izdajničkim tradicijama. Izdao je Kuma, što nebi Kosovo. Zarada malo vlasti. Bravo za SNS-ovce.

Smejurija

pre 11 godina

Trazio masine za namensku.Eh kada bi bili nemci ludi da seku granu na kojoj sede.I Nemacki ministar odgovorio da ce se to razmotriti.I nemacki ministar odbrane zadovoljan borbom protiv korupcije.Ajde bre.Mozda je zadovoljan sto ce seik da ulozi u poljoprivredu

I molio bi ove partijski povezene odbore SNS-a da na svoje komenatre za 15 minuta ne lupe po 40 minusa a na svoje komentare koje pise jedan covek 40 pluseva

Sasa

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina. (ekonomista, 20. februar 2013 18:00)
Smesno!!!

proizvodjac

pre 11 godina

NIje situacija oko Kosova jedini uslov ali je svakako glavni. Videcemo da li se nemci primaju na nase fore. Trebalo bi jednom...

Demokrit

pre 11 godina

Ovo je sve govorila Angela Merkel kada je posetila Srbiju. Medjutim, poenta svega sada jeste sto nam aktuelna vlast nece izvrdavati izjave nemackih zvanicnika.

Olliverr

pre 11 godina

Približavanje EU je strateški interes Srbije. Kakva god ona bila i sta god drugi mislili o njoj kao tvorevini, ona je godinama ispred nas! Iskreno se nadam da ce se iz ovih pregovora izroditi pozitivan rezultat i da cemo uskoro postati ravnopravna drzava Evrope!

Boze mili

pre 11 godina

@PREDOJE

Tebi izgleda da je to najvaznija borba.A sto nems zute banke u dzepu?? Sto sve poskupljuje sto je inflacija preko 13% za to je kriva korupcija. I nemci sada padaju na zadnjicu sto se korupcija u Srbiji resava i od srece ce da kazu "Daj Srbiju u EU"

sns klika i kopi paste

pre 11 godina

Upozorenje za @Simona Gabrić, Pepi, USPEŠNI u EU, goca i ostali! Stanite malo na kočnicu, jer nećemo moći isplatiti svima honorare. Budite malo pažljiviji i nemojte prepisivati jedni od ovih drugih! Inače, Vučić je pravi čovek na pravom mestu u revolucionarno vreme, u kojem zajedno sa ostalim SNS patriotama, do poslednje kapi se bori za naše pravo, i za naše mnogo bolje sutra! Svi mi trebamo, moramo jer nam druge nema, da budemo istrajni, jer je prošla vlada sve rasprodala, digla nemoguće svote kredita, bukvalno uništila banke i profitabilna preduzeća sa više miliona radne snage, upropastila prvorazredne puteve u našoj domovini i otadžbini, istovremeno dozvolivši svima da seku drva iz prostora koji su bili zasadjeni da nas brane od vetra! Dole žuti!

YYYYY

pre 11 godina

Pa naravno, to su rekli jos i prvi put i to govore vec deset godina unazad samo sto niko do sada nije hteo ili bolje reci nije zeleo da slusa o tim uslovima, verovatno zbog necijeg interesa, ili mi se to samo ucinilo.

ekonomista

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.
Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina.

SUNAŠCE

pre 11 godina

Nemci ne bi bili Nemci kada ne bi nekog ucenjivali. Na nama je da ostanemo pri svome, a to je da ćemo zaštititi naše građane na Kosovu koje je deo teritorije Srbije. Verujem da će Vučić na najbolji mogući način, a da to ne zvuči tendeciozno, to Nemcima objasniti a oni će i onako po svome. A mi? Pa preživećemo i bez datuma.

Gary

pre 11 godina

Bez nemacke podrske nama nema nista. Dokle god mi nase poteze budemo cinili Nemcima po volji, to ce biti bolje za nas, jer ne zaboravimo, Nemacka je najveci ekonomski faktor u Srbiji.

Vaughan

pre 11 godina

Nadam se da se Vucic nece praviti gluvim pred nemackim uslovima. Nadam se da ce napokon jedan nas politicar i drzavnik da shvati realnost i sta se od nas ocekuje, a ne da nam maze oci.

evroazija

pre 11 godina

Mogli bi smo malo da se ugedamo na Tursku. Da dobijemo taj datum a onda da krenemo da uredjujemo drzavu ne zbog EU nego zbog nas. Oni su taj datum dobili odavno ali nisu maknuli zbog Kipra. Ali su se ekonomski razvili dovoljno da im sad i taj ulazak nije nesto bitan i tome i mi trebamo da tezimo, uz investicije od arapa, kineza i rusa pa ako i EU da nesto super ako ne daju, snacicemo se.

Vuk

pre 11 godina

Svima kojima smeta što nas Vučić uvodi u Evropu i predstavlja nas krajnje dostojanstveno, imajući u vidu u kakvoj smo strateškoj poziciji, predlažem da dovedu Đilasa na vlast. Ako se sećate, kad je Đulijani bio u Beogradu, Đilas nije hteo da ga primi ''jer je on podržao nbombardovanje 99-te''. E pa lepo li bi se Đilas snašao u Nemačkom parlamentu u kom je 99 % prisutnih podržavalo bombardovanje.

Maki

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji olako odbacuju saradnju sa EU,naravno da postoji nezadovoljstvo tretmanom Srbije,ali ne mozemo se odricati bilo kog partnera,a narocito onog koji nam je fizicki najblizi.Prema tome,moja podrska Vucicu i neka istraje u svojoj nameri.

Jevgenija

pre 11 godina

Nema toga ko nije zadovoljan Vucicevim radom . Jos samo ostaje da nemacki ministar odbrane to svoje zadovoljstvo i kaze na pravom mestu pa da Nemavka da zeleno svetlo Srbiji za datum.

ekonomista

pre 11 godina

Mozete da pisete sta god zelite, to je vase pravo ali...Vucic je za Srbiju ucinio mnogo vise za sedam meseci nego neki za deset godina

Marko Petrovic

pre 11 godina

Nemci treba da se pokazu sada ili nikada. Dakle ili nas podrzite ili budite opet nevaljali, pa se stidite svojih poteza. Vucic samo treba da bude dostojanstven, a on je takav neka vide da smo mi Srbi uvek dostojanstveni, a i pokazali smo mi to milion puta. Sad ce se Nemci pokazati, a kako , videcemo.

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Godinama su nas Tadić i DS obmanjivali pričama da je Kosovo jedini problem u pridruživanju Srbije EU. Niko, ne kaže da rešavanje problema Kosova, nije uslov za dobijanje datuma, ali Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, sve da je i priznala nezavisnost Kosova, ne bi dobila datum za otpočinjanje pregovora jer bi dovoljno bilo da evropski zvaničnici kažu samo 4 reči, a to su: SISTEMSKA KORUPCIJA I REFORMA PRAVOSUĐA, i svaki dalji razgovori o evrointegracijama bi bili bezpredmetni. Sada se situacija promenila i gospodin Vučić ima puno pravo da traži da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se u Srbiji vodi iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije, a gospodin Selaković je ispravio mnoge greške iz katastrofalne reforme pravosuđa, koju su zajedničkim snagama odradili, kadrovi DS-a, Snežana Malović, Slobodan Homen i Nata Mesarević.

Dankan

pre 11 godina

Nadam se da nece EU i nemacki zvanicnici shvatiti kao izlet srpskih politicara u Berlin, vreme je da se nemacka prva kao najznacajnija clanica izjasni da li zeli Srbiju u EU!

Cubura

pre 11 godina

Koliko ja shvatam priznavanje Kosova nije uslov, vec normalizacija odnosa. Drago mi je da je Vucic tamo otisao da dobije konkretne izjave.

Raso Krajisnik

pre 11 godina

nema novih uslova ... to je dosad uvjek bila laz sa - naravno - novim uslovima ...

zasto da prestanes biti baraba kad funkcionise i kad se isplati?

a nema te glupost koju evro-opanak nebi vjerovao ...

no, ovaj put bi moglo biti istina (za sad)! ko bi - ne samo u berlinu - realno mogao ocekivati ovaku bezkicmenost, bruku i devotizam jednog naroda i njegovih politicara ?

ekonomista

pre 11 godina

Razumem nezadovolljne, kao i one koji osporavaju rad gospodina Vucica, ali smo iz jednog razloga boljima se uvek zavidi.Napred Srbijo, na dobrom si putu...napokon

Tićolina

pre 11 godina

Ova vlast po meni sad radi punom parom za Srbiju. Rade na poboljšanju ekonomije, sklapaju poslove, nalaze investitore, brinu za Kosovo, uredjuju državu da se zna gde je mesto zakonu a gde kriminalu.

Lalae

pre 11 godina

Nemci zadovoljni promenama i pohvala koliko hoćeš, ali što se tiče datuma, onda "nein". Meni je dosta nemačkih ucena i siguran sam da će nam pre ili kasnije pući film i da cemo se okrenuti Rusiji.

Jevgenija

pre 11 godina

zmijotkije
Pa kada je samo protokolaran sto je trebalo da prodje 11 godina pa da se tek sa ministrom odbrane Vucicem sastane?

Lee man

pre 11 godina

Nemačka svakako ne bi trebala da razmišlja toliko o davanju datuma za početak pregovgora Srbiji,jer je ova Vlada uradila daleko više nego prethodna vlast,naročito po pitanju tri ključne stvari,a to su:obračun sa kriminalom i korupcijom,reforma pravosuđa,i dijalog sa Prištinom.Gospodin Vučić sa ponosom može da iznese rezultate ove Vlade za prethodnih 6 meseci,jer su mnoge stvari se pomerile sa mrtve tačke,i učinjeno je dosta na približavanju Srbije EU.

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

Idila

pre 11 godina

Što se tiče Srbije ona je sve uslove ispunila za davanje datuma za pregovore. Ušlo se u dijalog sa Prištinom, započela je borba protiv korupcije i kriminala i počelo je dovođenje u red sudstva.

ObradGavric

pre 11 godina

Nemacka kao i ostale evropske zemlje prepoznale su odlucnst ove Vlade da se izbori sa korupcijom, zato i ce Vucic i biti primljen na ovako viskokom nivou, a verovatno ce nam odobriti i datum za pregovore

Moskva

pre 11 godina

G.Vučiću puno sreće u Berlinu,a njegova dela svako može da komentariše ovako ili onako,činjenica je da nam je taj datum potreban ,neće nam pomoći puno ali nam neće ni odmoći tamo gde zapne.

Milance030

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Jedini problem je i dalje Kosovo ali mislim da pored Nikolica i Dacica koji vode pregovore bice uskoro i to reseno.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

Vujica

pre 11 godina

Kao što se i očekivalo, nemački zvaničnici su u potpunosti zadovoljni reformama koje je nova vlada Srbije preuzela i tu nema nikakvih problema. Ostaje da se vidi šta će evropski zvaničnici predložiti kao rešenje za problem Kosova, i tu može da zapne. Ne verujem da će postaviti uslov priznavanje nezavisnosti, jer bi bilo nelogično da to traže od Srbije, a ne traže od naprimer Kipra i Španije koje su već članice EU, i neće ni tražiti to nikada od Kipra i Španije zato što bi na taj način mogli da stvore dva nova problema unutar EU, problem Katalonije i problem Turskog dela Kipra, a takvi problemi EU ne trebaju nikako.

milka

pre 11 godina

Sve je na njima....ne mozemo mi tu mnogo toga da promenimo.Ono sto su trazili uradjeno je,onoliko koliko smo mogli sebi da dozvolimo, pa neka odluce...

Aleksandar

pre 11 godina

A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.
(demagogija do besvesti i nazad, 20. februar 2013 13:23)

Pa oni svoje misljenje i zadrzavaju za sebe - ovde prosipaju stranacke hvalospeve. Jadni, ne shvataju koliko je to kontraproduktivno...

Duca7

pre 11 godina

Verujem da će nemački zvaničnici uzeti u obzir dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na uspostavljenim prioritetima - borbi protiv kriminala i korupcije i reformi pravosuđa. Što se tiče evropskog puta, sigurno je da vlada Srbije ima sasvim normalna očekivanja, želi da njeni građani imaju socijalnu sigurnost i budućnost, ali ne po svaku cenu.

Moljac

pre 11 godina

Iznenadjen sam postovenjem koje Nemci iskazuju prema Srbiji i prema Vucicu, pa se iskreno nadam, da su velike sanse da dobijemo datum

VITEZ KOJA

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum,Nemacki zvanicnici cene nas rad do sada,sto je jasan pokazelj...iskreno se nadam najboljem,tj.dobijanje tog datum koji nam je veoma vazan.

Julijana

pre 11 godina

Mislim da se Srbija dosta potrudila da napreduje u odnosima sa Nemackom i da sada treba Nemacka da da nama zeleno svetlo u vezi pregovora sa EU.

Auga

pre 11 godina

Cilj Aleksandra Vučića i ove vlade dadobiju datum pregovora za pridruživanju EU. Verujem da naši političari zaista vode teške i naporne razgovore u korist naše države i građana. Potpuno podržavam oovu vladu i njihove napore da reše naše nacionalne probleme. Vestervele je izašao u susret Aleksandru Vučiću 11 godina Srbija nije vodila nikakve razgovore sa nemačkim zvaničnicima. Naša vlada je zaista zaslužila da svojim radom i naporima dobiju datum za pridruživenje Srbije EU. Datum je jako važan za ekonomski razvoj, privlačenje stranih investicija, otvaranjem novih radnih mesta i jačanje ekonomije. razgovori Beograda i Prištine su jako teški, vlast će zaista Platformom sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države.

Arijel81

pre 11 godina

Mi smo stvarno mnogo napredovali kao drustvo, kroz roformu svojih institucija. I ima jos tu dosta da se radi. Jos ima korupcije. Ali oni vide da smo iskreni i ozbiljni u tome.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Videćemo šta su nemci odlučili. Da li će staru politiku štap-šargarepa ili će da se okrenu našim interesima.
Po mom nekom razmišljanju, uspstavom odličnih odnosa između rusije i nemačke,za očekivati je da dobijemo datum.
No,nemcima se ne može verovati. Imamo looša istorijska iskustva sa njima.

Sokolac

pre 11 godina

Verujemo da će se pregovopri u Briselu završiti povoljno i da će se konačno rešiti pitanje Kosova. To nam daje pravo da se nadamo da ćemo u junu dobiti datum o pregovorima.

Nenad86

pre 11 godina

Nova uslovljavanja nikako ne doprinose stabilizaciji u regijonu.Predsednik i vlada ulažu napore da se uđe u pregovore ali sa druge strane ima opstrukcije.Nadam se da ćemo do kraja dobiti taj datum.

Polar

pre 11 godina

Zbog pomaka koje smo napravili na polju borbe protiv korupcije, zbog ozbljnosti i pouzdanosti koju smo pokazali u pregovorima oko Kosova, zbog sve veceg priliva i privlacenja stranog kapitala, mislim da zasluzujemo dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU.

KLODIN VULF

pre 11 godina

Podržavam sve Vučićeve napore, i kako god završila ova poseta Srbija je napravila veliki pomak u svojoj politici, pokazavši svetu da možemo biti ravnopravan član EU. To što neki još uvek imaju predrasude neka ostane njihov problem, a nas neka ne obeshrabri na putu evrointegracija. Ali kao što vidimo ima nade. Poneko i priznaje i prepoznaje ono što je učinjeno i što se još uvek radi.

Vujica

pre 11 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Dace, nam , dace nam... Znaju i oni da ako nam sad ne daju da su izigrali oni njegovo poverenje i dobru volju. Bice sve u redu. Videcete.

Elza

pre 11 godina

Vucic je otisao tamo sa konkretnim rezultatima, sto je bilo na njemu uradio je kako treba, sada nam ostaje da se nadamo da ce oni imati sluha za sve sto smo kao zemlja uradili i dati nam taj datum.

ave cezare

pre 11 godina

Ako je neko posle 12 godina tranzicija, promena i uslova zasluzio da dobije taj datum, a posebno nakon ovoliko zalaganja ove Vlade, onda je to definitivno Srbija u ovom trenutku na celu sa Vucicem, Dacicem i Nikolicem.

gangnam style

pre 11 godina

Nadam se da se svakako nista nece promeniti u Nemackom stavu u odnosu na Srbiju i da cemo bez obzira na izvestaj koji ce Ketrin Eston da podnese, dobiti datum za otpocinjanje pregovora u Junu ove godine.

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Ova vlast je dobila veliko poverenje naroda koje svakim danom i reformama koje sprovodi i pravda pred istim tim narodom. Nadam se da ce dobiti i poverenje Evrope, i da ce se poverenje naroda u Evropu povecati.

donna con te

pre 11 godina

Srbija je zemlja koja je prevalila veliki put, a promene koje se desavaju poslednjih 7 meseci nedvosmisleno su ubrzale proces priblizenja Evropi. Drago mi je sto bas Vucic predvodi delegaciju koja je u Nemackoj, jer ne mogu da zamislim nikog ko bi bolje i odmerenije, a opet sigurnije od njega nastupio.

PospankoMoma

pre 11 godina

Ova Vlada bori da bar malo pomeri stvari sa mrtve tacke, a ne kao prosla bez borbe i samo sede i kukaju, a Kosovo odlazi.

misko79

pre 11 godina

Razocaran sam u EU,ali ipak nemozemo samo mi ostati crna rupa,gospodine Vucicu verujem u vas i siguran sam da ako dobijemo zeleno svetlo u junu,najvece zasluge pripadaju vama

apostol pavle

pre 11 godina

Ako je neko u stanju da se vrati kuci sa uverenjem da ce datuma biti u Junu onda je to svakako Aleksandar Vucic. Prihvatio je veliku odgovornost i to treba ceniti.

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Znaci sada je teziste prebaceno na Premijera Dacica. Ako izvestaj Ketrin Eston bude pozitivan, Srbija krece na novi put u Junu, i to pod vodjstvom aktuelne Vlade, Vucica i Dacica.

konsiljere

pre 11 godina

Evropa samo ako gleda rad Aleksandra Vucica u poslednjih 7 meseci treba u Junu da nam dodeli datum, a kamoli ako se uzme u obzir rad cele Vlade i Predsednika Nikolica.

psiholog

pre 11 godina

Sve u svemu mislim da je ova poseta Vucica i Grubisicke prilicno dobra po Srbiju i da ce se ispostaviti da nam Nemacka nece postavljati nove uslove za prikljucenje EU i da cemo dobiti taj datum u Junu.

Molder sa Skali

pre 11 godina

Ovo je trenutak kada cela Srbija treba da se ujedini i da stane iza Vucica i njegove delegacije, jer bez obzira na podele, Srbija ima dosta odluka koje treba da donese i dosta toga da primeni, i jako je vazno da se zbog sitno politickih trvenja ne prave greske, ni sitne ni krupne.

na jugu je toplije

pre 11 godina

Zaista mislim da smo pokazali kao narod i drzava da smo u stanju da za kratko vreme od drzave "u izgnanstvu" pokazemo da smo drzava vredna postovanja koja moze da postize zavidne rezultate.

catharine

pre 11 godina

Ali stvarno smo kao zemlja pokazali ogroman napredk u svim posmatranim oblastima i zato verujem da je taj datum u Junu nesto sto je izvesno za Srbiju.

maican broj 69

pre 11 godina

Sve i ako bude novih uslova nadam se da ce Srbija moci sve da ih ispuni i konacno dobije datum pregovore. Ono sto bude do Aleksandra Vucica bice ispunjeno sigurno.

SK

pre 11 godina

Prilicno je osetno, od izbora u Maju prosle godine, da je Nemacka ublazila stav prema Srbiji i da je sada naklonjenija nego sto je to bila ranije, a uzevsi u obzir njenu snagu i mog u okviru same Evrope, za Srbiju je to esencijalno bitno.

broj 1

pre 11 godina

Ovo stanje neizvesnosti ce jos potrajati, ali mislim da nece biti neprijatnog iznenadjenja u vidu odlaganja dodeljivanja datuma o pocetku pregovora, kada Ketrin Eston u Aprilu podnese izvestaj.

pitalica

pre 11 godina

Ovo sada sto se desava predstavlja jedinstvenu priliku da Evropa gradjanima Srbije stavi do znanja da nam je prijateljski nastrojena i da dodeljivanjem datuma o pocetku pregovora digne sopstveni rejting kod naroda.

dirty mind

pre 11 godina

Dosta smo prosli pa cemo i ovo malo sto je ostalo dok i formalno ne zakoracimo u Evropu. Ali ljudi koji su sad na vlasi su definitivno generacija politicara koja ce biti zasluzna za ulazak Srbije u EU.

bisenija

pre 11 godina

Srbija je svoje rekla,rekla je sta moze i hoce i sta nikad nece.Ako nas vide u EU dace nam datum,ako nas ne zele uvek ce naci razlog da kazu ne.

Gari

pre 11 godina

Uvek ce biti domacih i stranih mocnika koji ce pokusati da zaustave ovaj proces borbe protiv razaranja zemlje i korupcionaskih afera ali na politicarima je da isteraju sve do kraja.

Mićan

pre 11 godina

Mislim da je Srbija, od formiranja nove Vlade Srbije, dokazala da je spremna i odlučna za sprovođenje reformi i da neće stati, kao u proteklom periodu, na praznim obećanjima. Današnja Srbija nije Srbija, Borisa Tadića i Demokratske stranke, koji snose najveću odgovornost što Srbija još uvek nije dobila tkz "datum početka pregovora". Imali su jasne uslove od EU koji su se, uz usklađivanje zakona sa zakonima EU, najviše odnosili na borbu protiv kriminala i korupcije. Kako su oni (Tadić i kompanija) to radili, najbolje se vidi po tome što, polovina ministara iz DS, sedi u pritvoru ili očekuje podizanje optužnice. Imajući sve ovo u vidu, biće pravo čudo ako ministar Vučić uspe da ubedi Vladu u Nemačkoj da Srbija dobije famozni datum, bez obzira na odlične rezultate koje je postigao u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i uspostavljanju vladavine zakona u Srbiji!

demagogija do besvesti i nazad

pre 11 godina

Sta ima Ministar odbrane Nemacke da bude zadovoljan radom Vlade.To je Vucic hteo da kaze valjda da je on postao nezamenljiv i kao Ministar odbrane.
Secamo se mi stariji kako nas je nekada branio,sta je pricao protiv Nemaca, EU i da ne nabrajam dalje.
A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.

GAJA

pre 11 godina

Za ovih zadnjih šest meseci urađeno je mnogo i sigurno je to primećeno u EU, samim tim moramo biti optimisti i verovati da Nemačka neće stavljati primedbe ili nove uslove

Foliranti

pre 11 godina

Dosta vise s tim budalastinama i "datumima"! Srbija je definitivno izgubila Kosovo 1999-e, za sta su najvise zasluzni Sps, i ovi bivsi radikali, sada "umiveni" naprednjaci. Dakle, Kosovo nije nase, a u EU necemo moci, jer kome treba ovakva raspala, neuredjena, korumpirana banana-kvazi-drzava , kao sto je sadasnja Srbija? Dakle, Ni Kosovo ni EU, nego lagano izumiranje uz domace politicare ( muljatore, probisvete, leporecive "patriote" ).

Сале

pre 11 godina

Ала се распуцала Вучићева интернет артиљерија. Права канонада! Само, када потрошите муницију, требаће вам и пешаци, а ту сте очигледно танки. Није народ глуп као што ви мислите.

BANEX

pre 11 godina

Čovek kada je u pravu onda nema nikakvog straha da to jasno kaže pred bilo kim. Tako je i u ovom slučaju. Vučić i ova vlada su učinili mnogo, možda i više nego što je EU očekivala, i zbog toga Vučić ima puno pravo da to jasno kaže i u Nemačkoj, i bilo gde, svakom svom sagovorniku, pa bila ona i Angela Merkel, trenutno sigurno najuticajniji političar u EU. Dakle Vučić će kao što je rekao jasno i glasno reći evropskim liderima da je Srbija zaslužila i da Srbija, sa punim pravom, očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Ovo nikada ne bi smeo da uradi Boris Tadić, jer bi mu odmah evropski lideri postavili nezgodna pitanja kao što su: pitanje sistemske korupcije, ili pitanje reforme pravosuđa, i tu Tadiću nikakvi argumenti ne bi mogli pomoći.

pepi

pre 11 godina

Ako iko u Srbiji moze da ubedi Nemacku da nam pomogne u dobijanju datuma jer smo zasluzili svojom borbom i ispunjavanjem svega sto je evropa trazila da se sprovodu reforme,da se vodi borba protiv kriminala,da se iskorenjuje korupcija,da se polako vraca poverenje gradjana u institucije,da se postuju nacionalne manjine i uopste popravlja stanje u zemlji onda je to Aleksandar Vucic.

Siniša

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!
(Marić, 20. februar 2013 08:58)

Čoveče, znaš li šta pričaš, sve si pobrkao...Kažeš - sujeta. Pa upravo su Vučić, Nikolić i ekipa bili najveći kočničari u predhodnom periodu, sujetni, na sve su gledali uskostranački...organizovali su barikade i saplitali bilo kakve dogovore oko Kosova. Pa da li misliš da može ovaj režim da radi ovo što radi u vezi Kosova, ako bi DS nahuškala narod protiv njih, da naparvi kampanju povodom izdaje, da organizuje mitinge...Nikolić i Vučić nisu glasali ni za jedan zakon koji se tiče usklađivanja zakonodvastva sa EU, već su sve žestoko kritikovali. Srpske političare oko učlanjenja u EU je ujedinila Demokratska stranka i Boris Tadić, a ne Vučić, sve si pobrkao. U DS nema sujete, državni interes je iznad ličnog i stranačkog, pa je sasvim normalna stvar da će gospođa Milica Delević da pomogne, jer ima poznanstva, kredibilitet i uticaj u EU, njoj veruju, za razliku od Vučića, kome još uvek mnogi ništa ne veruju. Prema tome, nemojte i od ovoga da pravite stranački cirkus, jer ste vi nazadnjaci majstori da pravite cirkus. Ovo je sastanak na nižem nivou, gde se ne odlučuje, više za domaću upotrebu, jer je sve već dogovoreno oko predaje Kosova albancima.

ekonomista

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.
Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina.

Milos

pre 11 godina

Bas me zanima sta Vucic ima da kaze o svojim izjavama s kraja 90-ih i pocetka 2000-ih kada su on i njegovi sefovi Seselj i Nikolic prozivali Djindjica da je nemacki spijun, a on sada ne izbija iz Berlina! Ali sve je moguce u zemlji Srbiji...

Светлана Fox

pre 11 godina

@vaso - Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.

И, не само то. Вучич би требало да буде и пилот и патријарх и пољопривредни инспектор у лову на зле и покварене афлатоксине. Има још послова и дужности које би Вучич умео и могао да обавља на опште задовољство и срећу ојађених грађанки и грађана. Такође, смеши му се и место потпредседника Хелсиншког одбора Соње Бисерко као и вечно пријатељство са Хашимом Тачијем и Харадинајем. Успешан човек, нема шта.

ekonomista

pre 11 godina

Mozete da pisete sta god zelite, to je vase pravo ali...Vucic je za Srbiju ucinio mnogo vise za sedam meseci nego neki za deset godina

sacuvaj me boze

pre 11 godina

U roku od 20 minuta pioniri iz SNS sebi namakli po 30 i kusur lajkova na hvalospeve o Vucicu.A komentara nesto vise od 20.Idete li vi u skole. Radite li nesto u zivotu osim sto ceo dan setate od vaseg lista Kurir do B92 i grejete stolicu u nekom od odbora SNS-a

Boze mili

pre 11 godina

@PREDOJE

Tebi izgleda da je to najvaznija borba.A sto nems zute banke u dzepu?? Sto sve poskupljuje sto je inflacija preko 13% za to je kriva korupcija. I nemci sada padaju na zadnjicu sto se korupcija u Srbiji resava i od srece ce da kazu "Daj Srbiju u EU"

Smejurija

pre 11 godina

Trazio masine za namensku.Eh kada bi bili nemci ludi da seku granu na kojoj sede.I Nemacki ministar odgovorio da ce se to razmotriti.I nemacki ministar odbrane zadovoljan borbom protiv korupcije.Ajde bre.Mozda je zadovoljan sto ce seik da ulozi u poljoprivredu

I molio bi ove partijski povezene odbore SNS-a da na svoje komenatre za 15 minuta ne lupe po 40 minusa a na svoje komentare koje pise jedan covek 40 pluseva

onako usput

pre 11 godina

mnogi mu ovde zele srecu, pa ne ide vucic u kockarnicu da mu treba sreca! stvar je jednostavna, pusti kosovo da ide svojim putem pa mozes u EU (niko ne trazi da ga priznas kao nezavsno ali defakto moras da ga se odrenknes) nego nije mi jasna vuciceva euforija oko EU! zasto ne objasni clanovima SNS-a zasto je spreman da preda kosovo zarad EU?

Marić

pre 11 godina

Za neverovati je da jedan Vučić može da ujedini srpsku političku elitu i da ima uz sebe jednu Delevićku i Grubješićku. Da su njegovi prethodnici tako radili mi bi već sada bili sa Hrvatima na pragu EU, ali sujeta je teška stvar. Mislili su mnogi da oni samo znaju i in+maju eksluzivno pravo na kartu za EU!

Gastarbajter

pre 11 godina

Da se razumemo, podržavam rad gospodina Vučića, pošto ima šanse da se ostvari neki napredak i boljitak, ali ovi komentari aktivista SNS su takvo dno dna, da počinju da iritiraju i postaju kontraproduktivni. Pustite ljudi nek govore dela, a biće ih, a ne vaši komentari sračunati na ličnu partijsku promociju. Ako je Vučić dobar, ne znači da ste i vi koji se zaklanjete iza njegovog imena. Gledajte da poboljšate sebe i da nešto lično uradite za Srbiju a ne da se kitite njegovim perjem. Zbog istih stvari je pao i SPS i DS, a ako nastavite ovako i vi ćete.

Severna Koreja nam zavidi

pre 11 godina

Čovek ne može ni da ostavi komentar od ovih raspevanih stiroporaca pa sada su počeli sami sebi da daju pozitivne ocene na sam komentar!! Ljudi misle neko će da promeni nečije mišljenje a Vučko će da ih nagradi kada dodje pa pročita koliko ga "narod" voledeeee!!!! Hahahahaahahahahaaaa!!!!!!! Mislite nešto svojom glavom

ekonomista

pre 11 godina

Razumem nezadovolljne, kao i one koji osporavaju rad gospodina Vucica, ali smo iz jednog razloga boljima se uvek zavidi.Napred Srbijo, na dobrom si putu...napokon

Aca Leštanac

pre 11 godina

11 godina je trebalo da se ministar odbrane Nemacke ponovo sastane sa ministrom odbrane Srbije. Zahvaljujuci Vucicu, Srbija se ponovo stavlja u pozitivan kontekst u visokim politickim krugovima.

SMOKI

pre 11 godina

Nadam se datumu a i ako ga ne dobijemo necu imati gorak ukus u ustima. Iz samo jednog razloga jer je Vucic vodio zavrsnicu i jer je uradio sve sto je mogao da dobijemo datum. Prema toma izostanak datuma cu doziveti u smislu da nas nece a da samo mi sve uradili.

zmitjkoe

pre 11 godina

Jako mrsavo. Sastanak sa nemackim ministrom odbrane je cisto protkolaran, Nemcima ne trebaju ni rakete, ni cipovi iz Srbije. Ostaju jos savetnici gospodje Merkel, kojoj i ne trebaju saveti kad je Srbija u pitanju.

vaso

pre 11 godina

Vec duze vreme se pitam zasto ovaj covek nije ministar Spoljnih poslova, ministar policije, ministar pravde, ministar vojni, i naravno premijer.
Em bi usteda bila velika, em bi se sadasnji ministri pobrojanih resora mogli baviti nekim poslom. A ni usteda ne bi bila mala.

Konstatacija

pre 11 godina

@dr. Milan L. NS,

Pre nego sto sednes i pocnes da pises upoznaj se zasto je Vuucic otisao u Nemcku,sa kime razgovara i sta to Nemcka trazi od Srbije. I videces da nije otisao tamo da se hvalisa o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. To uopste nije tema za dobijanje datuma pregovora.Tema je KOSOVO. Nemackoj je to najbitnije .Da se ne sprecava Kosovo u UN,da se napravi princip dve Nemacke
Cak i Jelko Kacin i Evropska Komisija to ne stavljaju u prvi plan.To ce doci na red kada se dobije datum

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

УСПЕШНИ у ЕУ

pre 11 godina

Ја сам да добијемо што пре датум и да Србија што пре постане део ЕУ..
Али многи то не желе , мислим на ”суседе” и домаће кукавице, јер се боје здраве конкуренције
(коју је Српске емиграција у ЕУ успешно положила).

EGOCENTRIK

pre 11 godina

Jedan od glavnih preduslova za prijem u EU je poceo da se ispunjava, a to je obracun sa korupcijom i mafijom koja se nakotila u poslednjih 20 godina.

dr. Milan L. NS

pre 11 godina

Godinama su nas Tadić i DS obmanjivali pričama da je Kosovo jedini problem u pridruživanju Srbije EU. Niko, ne kaže da rešavanje problema Kosova, nije uslov za dobijanje datuma, ali Srbija kakva je bila u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, sve da je i priznala nezavisnost Kosova, ne bi dobila datum za otpočinjanje pregovora jer bi dovoljno bilo da evropski zvaničnici kažu samo 4 reči, a to su: SISTEMSKA KORUPCIJA I REFORMA PRAVOSUĐA, i svaki dalji razgovori o evrointegracijama bi bili bezpredmetni. Sada se situacija promenila i gospodin Vučić ima puno pravo da traži da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se u Srbiji vodi iskrena i bezkompromisna borba protiv korupcije, a gospodin Selaković je ispravio mnoge greške iz katastrofalne reforme pravosuđa, koju su zajedničkim snagama odradili, kadrovi DS-a, Snežana Malović, Slobodan Homen i Nata Mesarević.

Jevgenija

pre 11 godina

Nema toga ko nije zadovoljan Vucicevim radom . Jos samo ostaje da nemacki ministar odbrane to svoje zadovoljstvo i kaze na pravom mestu pa da Nemavka da zeleno svetlo Srbiji za datum.

Teo

pre 11 godina

Ovo jeste veoma važna serija razgovora sa nemačkim političarima. Vučić može da bude miran što se tiče prezentacije učinjenog. Učinjeno je mnogo, na polju bezbednosti, korupcije, Kosova, to su i sami Nemci priznali, a dalji put u evrointegracije zavisiće isključivo od političke volje.

Filip

pre 11 godina

Argumenti su na Vučićevoj strani, dosta smo postigli od izbora do danas. Iznenadili smo tu Evropu, verovatno i Nemce, pokazali da je moguće rešavati i najteža pitanja. A korupcija, Kosovo, reforme pravosuđa, smanjenje budžetskog deficita jesu najteži problemi.

САРАДЊА са ЕУ

pre 11 godina

Подршка Вучићу и сарадњи Србије и Немачке, по угледу на договор Стефана Немање са немачким краљем Фридрихом Барбаросом вођом крсташа.

Pavle

pre 11 godina

Pohvala je bilo i iz EU i Amerike. Dosta se uradilo, mnogo više nego naši susedi,aneki su već u EU. Valjda se cene postignuća, rezultati. Na žalost nisu uvek rezultati ti koji presuđuju. Vučić ima još jedan izazov, možda i najveći - treba da ubedi Nemce, da im razbije predrasude.Verujem da to nije još jedna nemoguća misija za Srbiju.

goca

pre 11 godina

Srbija je učinila jako puno što se tiče reforma u Srbiji.Počevši od sumnjivih privatizacija ,pitanje korupcija i tajkuna,kao i sporno pitanje Kosova.Mislim da bi Nemačka stvarno trebala da prepozna ove rezultate!

Marko Petrovic

pre 11 godina

Nemci treba da se pokazu sada ili nikada. Dakle ili nas podrzite ili budite opet nevaljali, pa se stidite svojih poteza. Vucic samo treba da bude dostojanstven, a on je takav neka vide da smo mi Srbi uvek dostojanstveni, a i pokazali smo mi to milion puta. Sad ce se Nemci pokazati, a kako , videcemo.

Roach

pre 11 godina

Nadam se da će Vučić ostaviti pozitivan utisak na Nemce. Neće biti lako, ali verujem u Vučića kao čoveka koji može da ubedi Nemce da je Srbija mnogo toga uradlia i po pitanju korupcije i kriminala, za šta je on najviše zaslužan, i po pitanju investicija i da Srbija posle dugo vremena ide napred, ka EU, a da li nas oni hoće ili neće to nije naša stvar...

ObradGavric

pre 11 godina

Nemacka kao i ostale evropske zemlje prepoznale su odlucnst ove Vlade da se izbori sa korupcijom, zato i ce Vucic i biti primljen na ovako viskokom nivou, a verovatno ce nam odobriti i datum za pregovore

SUNAŠCE

pre 11 godina

Nemci ne bi bili Nemci kada ne bi nekog ucenjivali. Na nama je da ostanemo pri svome, a to je da ćemo zaštititi naše građane na Kosovu koje je deo teritorije Srbije. Verujem da će Vučić na najbolji mogući način, a da to ne zvuči tendeciozno, to Nemcima objasniti a oni će i onako po svome. A mi? Pa preživećemo i bez datuma.

Sasa

pre 11 godina

Posle duzeg vremena napokon nekome verujem, Napred Srbijo, napred Vucicu.Verovali ili ne, ucinio je vise neko prethodna vlast za desetak godina. (ekonomista, 20. februar 2013 18:00)
Smesno!!!

Vujica

pre 11 godina

Kao što se i očekivalo, nemački zvaničnici su u potpunosti zadovoljni reformama koje je nova vlada Srbije preuzela i tu nema nikakvih problema. Ostaje da se vidi šta će evropski zvaničnici predložiti kao rešenje za problem Kosova, i tu može da zapne. Ne verujem da će postaviti uslov priznavanje nezavisnosti, jer bi bilo nelogično da to traže od Srbije, a ne traže od naprimer Kipra i Španije koje su već članice EU, i neće ni tražiti to nikada od Kipra i Španije zato što bi na taj način mogli da stvore dva nova problema unutar EU, problem Katalonije i problem Turskog dela Kipra, a takvi problemi EU ne trebaju nikako.

VITEZ KOJA

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum,Nemacki zvanicnici cene nas rad do sada,sto je jasan pokazelj...iskreno se nadam najboljem,tj.dobijanje tog datum koji nam je veoma vazan.

Vlada Z.

pre 11 godina

Cilj komentara mi nije da hvalim bilo koga ali u smislu mentaliteta našeg i Nemačkog iskreno mislim da će Nemci biti zadovoljni Vučićevim nastupom, a pre svega ozbiljnošću i osećajem odgovornosti koji odaje. Oni su disciplinovani, ozbiljni, profesionalni. Mislim da će u Vučiću prepoznati partnera, jer on ne deluje kao labilna i neodgovorna osoba. Druga je stvar koliko će se sami razgovori voditi na realnom nivou a koliko kroz interese drugih zemalja prožete i akumulirane u samom Nemačkom državnom aparatu. To je već onaj x faktor formule interesa koji uliva ozbiljnu sumnju uspešnosti razgovora. Mada verujem da nisu baš toliko negativno i uslovljivački nastrojeni prema nama.

Demokrata

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu,nisam glasao za njega,niti mi je ikad bio simpatican,ali se covek okrenuo za 180 stepeni.Prvi put jos od Djindjica osecam da je ova zemlja u koliko-toliko sposobnim rukama i da mozda,samo mozda ima nade da bude bolje.

Tićolina

pre 11 godina

Ova vlast po meni sad radi punom parom za Srbiju. Rade na poboljšanju ekonomije, sklapaju poslove, nalaze investitore, brinu za Kosovo, uredjuju državu da se zna gde je mesto zakonu a gde kriminalu.

sanja

pre 11 godina

Vucic radi, Srbija se gradi.
(Marko, 20. februar 2013 08:10)

Tako bih volela da se ovoj zemlji nesto promeni. Mislim, cemu ovo pisanje u stilu 'Vucicu ozeni me'? Ok, svako ima pravo i da sece vene, i da se nada. Ali, tako bih volela da prestane to navijanje za njih i da pocne navijanje za SVE nas.

Duca7

pre 11 godina

Verujem da će nemački zvaničnici uzeti u obzir dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na uspostavljenim prioritetima - borbi protiv kriminala i korupcije i reformi pravosuđa. Što se tiče evropskog puta, sigurno je da vlada Srbije ima sasvim normalna očekivanja, želi da njeni građani imaju socijalnu sigurnost i budućnost, ali ne po svaku cenu.

Redenko

pre 11 godina

Poželimo sreću Vučiću u ovim važnim razgovorima, mislim da je on pravi predstavnik naše zemlje i da je vlada u poslednjih 6 meseci uradila više nego sve prethodne jer ima rezultate po pitanju tri glavna uslova: dijalog sa Prištinom, borba protiv korupcije i reforma pravosuđa.

nemanja86

pre 11 godina

Poslednjih godina smo sluslai sve jedno isto, lazna obecanja, nade,....i na kraju NISTA. Sada bar postoji nada jer je tu covek koji se zalaze za sve nas, ne gledajuci nista sem interesa Srbije i sto pre to pojedini shvate, shvatice i koliko su ziveli u zabludi svih ovih godina i koliko i dalje forsiraju neka pitanja koja su trebala da budu razjasnjena odavno. Zbog cega se pita ,od strane pojedinaca,danasnja vlast za greske koje je cinila predhodna?

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ovo što naša delegacija pokušava da uradi je jako hrabro, ali gledajući šta se dešavalo do sada nešto me ne greje sunce. Nemačka politika prema Srbiji se može okarakterisati kao reklama za grickalice "Uvek može još"

Milicica

pre 11 godina

Sto bi Vucic morao da se vidi sa Merkelovom. kad se vidja sa svim njenim najblizim saradnicima i najuticajnijim ljudima u Nemackoj. Pa oni ce vise da izlobiraju za Srbiju nego sama Merkelova

NATALIJA INNA

pre 11 godina

Neprekidno se pitam kakv smo mi to narod? Imali ili nemali neki razlog mi sve kritikujemo. Sacekajmo da vidimo rezultate pa onda da komentarisemo.Zasto svaki ocigledan uspeh koji je postigao Vucic pokusavamo da negiramo. Dajte vise prestanite sa tim 90-im godinama, ljudi ovo je 21 vek, hajde zajedno da idemo napred kao ostali civilizovani svet.

Vuk

pre 11 godina

Svima kojima smeta što nas Vučić uvodi u Evropu i predstavlja nas krajnje dostojanstveno, imajući u vidu u kakvoj smo strateškoj poziciji, predlažem da dovedu Đilasa na vlast. Ako se sećate, kad je Đulijani bio u Beogradu, Đilas nije hteo da ga primi ''jer je on podržao nbombardovanje 99-te''. E pa lepo li bi se Đilas snašao u Nemačkom parlamentu u kom je 99 % prisutnih podržavalo bombardovanje.

Maki

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji olako odbacuju saradnju sa EU,naravno da postoji nezadovoljstvo tretmanom Srbije,ali ne mozemo se odricati bilo kog partnera,a narocito onog koji nam je fizicki najblizi.Prema tome,moja podrska Vucicu i neka istraje u svojoj nameri.

Idila

pre 11 godina

Što se tiče Srbije ona je sve uslove ispunila za davanje datuma za pregovore. Ušlo se u dijalog sa Prištinom, započela je borba protiv korupcije i kriminala i počelo je dovođenje u red sudstva.

Moljac

pre 11 godina

Iznenadjen sam postovenjem koje Nemci iskazuju prema Srbiji i prema Vucicu, pa se iskreno nadam, da su velike sanse da dobijemo datum

Leta

pre 11 godina

Cilj naših političara je da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Dobijanje datuma pregovora je jako važno za ekonomski razvoj naše države i privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti. Najveće zasluge su pripale Aleksandru Vučiću koji svojim pregovaračkim sposobnostima, radu i trudu može da ubedi strane zvaničnike, da Srbija dobije datum pregovora sa EU. Našim političarima je zaista potrebna podrška građana. Podržavam i verujem u Aleksandra Vučića potpuno.

perica

pre 11 godina

Bolna je činjenica da nas švabe nikada nisu voleli,niti će nas voleti a glavni su u evropi.Bilo šta da uradimo njima je nedovoljno niti će ikada biti dovoljno.Što bi smo mi bili drugačiji od drugih pa moramo nešto da ispunjavamo što drugi nisu morali?Ovo razvlačenje ide u tom pravcu da kada dođe red da uđemo u tu EU-ju nje i neće više biti.dosta više politike štapa i kanapa okrenimo se sebi,use i u svoje kljuse.

Pavle

pre 11 godina

Ne znam šta će Nemačka odlučiti, ali znam da je napravljen napredak na mnogim poljima i da je dobro što je svet video da uz dobro organizovanu vlast Srbija može napred. Skeptika još uvek ima, možda je to baš i Nemačka, ali verujem ako njihovo reagovanje ne bude pozitivno za nas, teško će to moći da objasne svojim biračima, pred jesenje izbore. Merkelova će nadam se, i to uzeti u obzir.

maja

pre 11 godina

nije lako sa nemcima....nadam se da ce najzad uvideti koliko je uradjeno za samo sest meseci i sto je vaznije, nadam se da ce prepoznati volju i odlucnost.

Milance030

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Jedini problem je i dalje Kosovo ali mislim da pored Nikolica i Dacica koji vode pregovore bice uskoro i to reseno.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

milanchee

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlada bila omiljena u Nemackoj, najuticajnijoj zemlji EU, govori i podatak o tome kako se ministri odbrana dveju zemalja nisu sastali 11 godina, a da ne spominjemo zabranu uvoza nemacke vojne tehnologije. Da li je potrebno reci jos nesto koliko je Vucic zaista postigao za samo nekoliko meseci?!

LDP u srcu

pre 11 godina

EU = penicilin protiv ruralnog primitivizma, neobrazovanosti, fašizma i drugih srBizama. A Srbija je težak pacijent kome treba maksimalna doza.

sns klika i kopi paste

pre 11 godina

Upozorenje za @Simona Gabrić, Pepi, USPEŠNI u EU, goca i ostali! Stanite malo na kočnicu, jer nećemo moći isplatiti svima honorare. Budite malo pažljiviji i nemojte prepisivati jedni od ovih drugih! Inače, Vučić je pravi čovek na pravom mestu u revolucionarno vreme, u kojem zajedno sa ostalim SNS patriotama, do poslednje kapi se bori za naše pravo, i za naše mnogo bolje sutra! Svi mi trebamo, moramo jer nam druge nema, da budemo istrajni, jer je prošla vlada sve rasprodala, digla nemoguće svote kredita, bukvalno uništila banke i profitabilna preduzeća sa više miliona radne snage, upropastila prvorazredne puteve u našoj domovini i otadžbini, istovremeno dozvolivši svima da seku drva iz prostora koji su bili zasadjeni da nas brane od vetra! Dole žuti!

fajter

pre 11 godina

Vrlo je važno mišljenje Nemačke kao jedne od najbitnijih članica EU. PO mom skromnom mišljenju mislim da bi trebali da nam daju taj datum za napore koje smo učinili do sad, a kao podstrek da se nastave reforme i borba protiv korupcije.

Kralj

pre 11 godina

Mislim da ce Vucic imati tezak zadatak da ubedi Nemacke predstavnike u ispravnost naseg zahteva za dobijanje datuma ali i da ce svoj stav jasno izneti kako bi i njihovo misljenje bilo potpuno,jer puno puta smo bili svedoci da nasim predstavnicima se kaze jedno a u trenutku odlucivanja se kaze nesto sasvim drugo.U svakom slucaju mi smo se zaista potrudili da odradimo nas deo posla onako kako i treba.

Moskva

pre 11 godina

G.Vučiću puno sreće u Berlinu,a njegova dela svako može da komentariše ovako ili onako,činjenica je da nam je taj datum potreban ,neće nam pomoći puno ali nam neće ni odmoći tamo gde zapne.

mima

pre 11 godina

šta bi u utisku nedelje,večiti saborci ds-a - ldp im okrenuo ledja....kažu da su više štete naneli srbiji nego milošević i koštunica..tako ako ne dobijemo datum...znamo zbog koga...

Lee man

pre 11 godina

Nemačka svakako ne bi trebala da razmišlja toliko o davanju datuma za početak pregovgora Srbiji,jer je ova Vlada uradila daleko više nego prethodna vlast,naročito po pitanju tri ključne stvari,a to su:obračun sa kriminalom i korupcijom,reforma pravosuđa,i dijalog sa Prištinom.Gospodin Vučić sa ponosom može da iznese rezultate ove Vlade za prethodnih 6 meseci,jer su mnoge stvari se pomerile sa mrtve tačke,i učinjeno je dosta na približavanju Srbije EU.

Goga

pre 11 godina

Gospodinu Vučiću želim srecu u daljem nastavku razgovora, jer je napokon neko skupio
hrabrosti da se bori za svoju zemlju, kao i za njene gradjane, i za njihovo bolje sutra. Svako ima svoje mišljenje. Ali, ipak treba biti realan i priznati, da su ovi ljudi koji su došli na vlast počeli da ispunjavanju ono sto su obećali.

pop

pre 11 godina

Pa gospodo,uhvatite se i Vi u koštac sa svim nedaćama koje su nam ostale kao zaostavština predhodnih vlada pa da Vas vidim dokle ćete izdržati. Srećno Vam bilo.

mayo

pre 11 godina

Niz bezuspesnih godina,razgovora,pregovora,laznih obecanja...Krenulo se putem koji vodi Srbiju na bolje i ne vidim zasto bi se sumnjalo u bilo sta,do sada je sve napredovalo za veoma kratko vreme,ostace tako ma sta mislila manjina.Uspeh sledi,kao i do sada u novoj Vladi!

kosovac

pre 11 godina

srbi na severu kosova i to malo "srpskih institucija" su jedina nit koja danas, za 50 ili 100 godina omogucavaju srbiji integritet nad kosovom pod uslovom da srbija nikada i nikada ne prizna kosovo kao drzavu

bgfica

pre 11 godina

Novinari nek zadrze svoje misljenje za sebe ali ti zato ni ne pokusavas da sakrijes svoje misljenje i da nam ga svima prezentujes. Po tebi ova vest nije ni najmanje bitna i niti ti je bitno moguce dobijanje datuma pocetka pregovora ali ti je najbitnija stvar sto je rad vlade pohvaljen i rad ministra i podpredsednika vlade Vucica, sto se kosi sa tvojim stavom i misljenjem o doticnom. Verujem da bi ti i tebi slicni, bili najsrecniji da Srbija, dokle god je Vucic podpredsednik vlade, nikad ne dobije taj dugo ocekivani datum, da bi dokazao svoju sumnju u efikasnost ministra Vucica i rada njegove vlade

savatije

pre 11 godina

Da bi bolje živeli, imali više zaposlenih, više investicija i imali bolji položaj u Evropi treba nam taj datum. Dobar potez što se otišlo direktno kod onih od koga zavisi najviše, a to je znamo svi Nemačka. Možda se to nama sviđa ili ne sviđa, ali tako je kako je.

Dankan

pre 11 godina

Nadam se da nece EU i nemacki zvanicnici shvatiti kao izlet srpskih politicara u Berlin, vreme je da se nemacka prva kao najznacajnija clanica izjasni da li zeli Srbiju u EU!

Slavce

pre 11 godina

Evropa je prepoznala odlucnu nameru Vucica da se izbori za kriminalom i korupcijom, i verujem da cemo dobiti datum kao podstrek da se reforme nastave

panchevac86

pre 11 godina

Pa naravno da je covek zadovoljan, kada vidi da se u ovoj zemlji konacno nesto radi. Na razgovor mu nije otisao obicni politikant, vec ozbiljan drzavnik, kojem je stalo da obavi posao onako kako treba, a na zadovoljstvo gradjana.

NBGD

pre 11 godina

U Vucicevo ime govore dela, a ne reci. Svakavih prica i obecanja smo se naslusali poslednjih 12 godina, a u stvari smo sve vreme tapkali u mestu.

Branimir

pre 11 godina

Tako se zastupa svoja zemlja kod najvisih drzavnih funkcionera drugih zemalja. Hvaliti svoju drzavu, njene napore da bude bolja, vodeci razgovore o unapredjenju medjudrzavnih odnosa, kako na politickom, tako i na ekonomskom planu. Nakon svega sto je vlada postigla za tako kratko vreme, nagrada ce stici, ali mora jos da se radi, to treba vima da bude jasno.

Julijana

pre 11 godina

Mislim da se Srbija dosta potrudila da napreduje u odnosima sa Nemackom i da sada treba Nemacka da da nama zeleno svetlo u vezi pregovora sa EU.

Auga

pre 11 godina

Cilj Aleksandra Vučića i ove vlade dadobiju datum pregovora za pridruživanju EU. Verujem da naši političari zaista vode teške i naporne razgovore u korist naše države i građana. Potpuno podržavam oovu vladu i njihove napore da reše naše nacionalne probleme. Vestervele je izašao u susret Aleksandru Vučiću 11 godina Srbija nije vodila nikakve razgovore sa nemačkim zvaničnicima. Naša vlada je zaista zaslužila da svojim radom i naporima dobiju datum za pridruživenje Srbije EU. Datum je jako važan za ekonomski razvoj, privlačenje stranih investicija, otvaranjem novih radnih mesta i jačanje ekonomije. razgovori Beograda i Prištine su jako teški, vlast će zaista Platformom sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Osnovni argument Vucica u razgovorima trebalo bi da bude cinjenica da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, zato sto je u nasim medijima Pristina uvek deo vremenske prognoze, tako da smo svakodnevno upoznati sa temperaturom i da li ce tamo padati kisa, ili nece

Sova

pre 11 godina

Ova vlada je bliza EU nego prethodna, zbog strava, ali bez obzira na kraju kraknju rec daje prvo Nemacka a zatim svi ostali. Nadam se da ce nemacka sa vise postovanja prici novoj vladi i dati joj datum pregovora pre svega zato sto je zasluzila.

Pokahontas

pre 11 godina

Upordjujuci napore koje su ulagale prethodne Vlade za dobijanje datuma i sve ono sto je ova ucinila za nekoliko meseci moze se videti veliki napredak, sto po mom misljenju treba biti adekvatno nagradjeno, u ovom slucaju dobijanjem datuma.

Cubura

pre 11 godina

Koliko ja shvatam priznavanje Kosova nije uslov, vec normalizacija odnosa. Drago mi je da je Vucic tamo otisao da dobije konkretne izjave.

Olliverr

pre 11 godina

Približavanje EU je strateški interes Srbije. Kakva god ona bila i sta god drugi mislili o njoj kao tvorevini, ona je godinama ispred nas! Iskreno se nadam da ce se iz ovih pregovora izroditi pozitivan rezultat i da cemo uskoro postati ravnopravna drzava Evrope!

sterling

pre 11 godina

vlada je napravila veliki pomak kao i Vucic u borbi protiv korupcije a vidimo da ga nemacki zvanicnici veoma cene i nazivaju velikim covekom Srbije

putzi

pre 11 godina

A sta ocekujete od nemacke oni priznali kosovo vi morate ukiniti paralelne institucije bez toga nema europe vi to znate vucicu kazi narodu istinu ziveo nezavisno kosovo albanac

bulidza

pre 11 godina

Davace nam po etapama sve novije uslove. Datum početka pregovora nema za njih nikakav obavezujući karakter. Daće nam oni i datum kada ukinemo naše institucije na KiM. Ali konačan uslov će sigurno biti da priznamo samostalnost Kosova pod albanskom kontrolom. A i tada nas verovatno neće primiti. NEĆEMO U EVROPSKU UNIJU. Neka narod na referendumu odluci na vreme, da ne bi bezrazložno ispunjavali sve njihove zahteve i odrekli se Kosova

Lalae

pre 11 godina

Nemci zadovoljni promenama i pohvala koliko hoćeš, ali što se tiče datuma, onda "nein". Meni je dosta nemačkih ucena i siguran sam da će nam pre ili kasnije pući film i da cemo se okrenuti Rusiji.

momo

pre 11 godina

Mogu neki i da pričaju da naprednjaci uzdižu Vučića zbog ovog ili onog ali evidentno je da je čovek uradio toliko toga za ovih šest meseci za zemlju Srbiju što neki nisu mogli ni za deset godina.Mogu samo da mu zavide.

zuti tisina molim vas

pre 11 godina

Kako saznaje "Blic", De Mezijer je priznao Vučiću da Nemačka nije bila zadovoljna rezultatima izbora u maju, ali da je nova vlada za šest meseci uradila mnogo više nego prethodna za tri godine zbog čega su Nemci bili razočarani.

TNT

pre 11 godina

Evidentno je da medjunarodni polozaj Srbije je sve bolji zahvaljujuci pozitivnim promenama pa je realno ocekivati da Srbija dobije datum i da se nesto pozitivno pokrene u ovoj zemlji.

evroazija

pre 11 godina

Mogli bi smo malo da se ugedamo na Tursku. Da dobijemo taj datum a onda da krenemo da uredjujemo drzavu ne zbog EU nego zbog nas. Oni su taj datum dobili odavno ali nisu maknuli zbog Kipra. Ali su se ekonomski razvili dovoljno da im sad i taj ulazak nije nesto bitan i tome i mi trebamo da tezimo, uz investicije od arapa, kineza i rusa pa ako i EU da nesto super ako ne daju, snacicemo se.

Vaughan

pre 11 godina

Nadam se da se Vucic nece praviti gluvim pred nemackim uslovima. Nadam se da ce napokon jedan nas politicar i drzavnik da shvati realnost i sta se od nas ocekuje, a ne da nam maze oci.

ST

pre 11 godina

Zaključak: EU i Nemčakoj je više stalo do Kosova, da se Srbija odrekne Kosova, nego da Srbija postane član EU.
Dosta je više zamajavanja i laži, jer smo mi sve uslove u pogledu reformi ispunili, i za to smo dobili pozitivne ocene, a nismo dobili datum jer Tadić nije hteo da da Kosovo u zamenu za dobijanje datuma.

pogled sa strane

pre 11 godina

Njemačka kancelarka je jasno rekla da će datum biti onog trenutka kad

Srbija ukine srpske institucije na Kosovu..

Je su li ukinute?! Nisu!

Arijel81

pre 11 godina

Mi smo stvarno mnogo napredovali kao drustvo, kroz roformu svojih institucija. I ima jos tu dosta da se radi. Jos ima korupcije. Ali oni vide da smo iskreni i ozbiljni u tome.

Предраг

pre 11 godina

За не поверовати је колико има темпираних коментара. Готово сви тако звуче...Вучић па Вучић.
Само да прихватање оваквог ултиматума (кажем ултиматума, јер услов за улазак не може да буде уколико постоје чланице ЕУ које нису признале Косово), само да се све то не схвати као издаја. Што и сам Вучић зна да јесте. Тешка је ситуација, сви то знамо, није лако одлучити, али признавање Косова је издаја у сваком смислу. Косово је проблем, али много већи је то што крупне одлуке имамо да доносимо данас када се истина и правда купују ловом од дроге и наоружања.
Хоћемо ли да прихватимо све то, под изговором да је таква данашња реалност или ћемо чувати образ пред собом и пред Богом, на нама је да одлучимо. На свакоме од нас. Прихватање услова који за друге земље не важе, прихватање "реалности" која се базира на сили и бесрамности моћних, значи да нам пут није добар и да немамо чему добром да се надамо.

denis glavan

pre 11 godina

Kada je u pitanju egzistencija narod, otvaranje novih radnih mesta i nastavak reforma u društvu treba tražiti pomoć sa svih strana i ne treba biti sramota nijednog političara bilo pozicionog ili opozicionog jer oni su tu zbog naroda.

Gary

pre 11 godina

Bez nemacke podrske nama nema nista. Dokle god mi nase poteze budemo cinili Nemcima po volji, to ce biti bolje za nas, jer ne zaboravimo, Nemacka je najveci ekonomski faktor u Srbiji.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Videćemo šta su nemci odlučili. Da li će staru politiku štap-šargarepa ili će da se okrenu našim interesima.
Po mom nekom razmišljanju, uspstavom odličnih odnosa između rusije i nemačke,za očekivati je da dobijemo datum.
No,nemcima se ne može verovati. Imamo looša istorijska iskustva sa njima.

Analiticar

pre 11 godina

@EGOCENTRIK

Tesko je da ti nesto mozes da shvatis. Znas koliko je Evropu briga za korupciju.To tek dolazi na red kada imas pocetak pregovora i smesteno je u poglavlje 24 gde je i pravosudje

Vera

pre 11 godina

Uzasno mi je išla na zivce Vučićeva servilnost i snebivljivost na konferenciji za štampu sa Vesterveleom. Stalno je poguren u susretu sa nizim nemačkim činovničićima. Ne treba to da radi. Od Vučića nisam očekivao toliko saginjanje!!

Deda Pera

pre 11 godina

Naravno da zavisi. Do sada nije, jer prethodnu Vladu nisu mogli da ucenjuju, a ovoj mogu i sitnu decu da prave.
Tadićevo rukovanje izazivalo je uzbunu kod ovih koji se sad ne samo rukuju već i po ramenu tapšu sa Kosovskim vlastima.
Ali to je u skladu sa izdajničkim tradicijama. Izdao je Kuma, što nebi Kosovo. Zarada malo vlasti. Bravo za SNS-ovce.

Milan

pre 11 godina

Ne razumem zbog cega su nasi politicari digli toliku buku oko datuma??? Realno,taj datum nece doneti nikakvu konkretnu korist gradjanima Srbije,isto tako su politicari govorili i kada smo dobili status kandidata,da ce status doneti veci standard gradjana,da ce biti vise investicija i sta se desilo? Umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Drugo,ti pregovori sa Eu bi mogli da potraju i vise od 15-20 godina,a moze se desiti i da nas na kraju uopste ne prime u Eu,tako da ne razumem ovoliko ushicenje nasih politicara.Plasim se samo da Srbija ne dobije nesto sto lici na datum,a u stvari to nije,a nasi politicari ce najverovatnije to predstaviti kao istorijski uspeh.

Cika Pera

pre 11 godina

Znaci sve zavisi od Dacica.
Ako on pristane na sve, onda eto datumcica, ako ne "dzaba ste krecili".
Ja nesto mislim da ce Dacic na sve da pristane, mora !

jovan

pre 11 godina

bravo aco,pa kad se vratis u srbiju ti opet sedni u avion pa poseti u hag generala ratka istog onog kome si bulevar nadenuo nekada,ma gadis mi se i ti i eu i sav ovaj poltronski sljam u srbiji

Raso Krajisnik

pre 11 godina

nema novih uslova ... to je dosad uvjek bila laz sa - naravno - novim uslovima ...

zasto da prestanes biti baraba kad funkcionise i kad se isplati?

a nema te glupost koju evro-opanak nebi vjerovao ...

no, ovaj put bi moglo biti istina (za sad)! ko bi - ne samo u berlinu - realno mogao ocekivati ovaku bezkicmenost, bruku i devotizam jednog naroda i njegovih politicara ?

milka

pre 11 godina

Sve je na njima....ne mozemo mi tu mnogo toga da promenimo.Ono sto su trazili uradjeno je,onoliko koliko smo mogli sebi da dozvolimo, pa neka odluce...

Jevgenija

pre 11 godina

zmijotkije
Pa kada je samo protokolaran sto je trebalo da prodje 11 godina pa da se tek sa ministrom odbrane Vucicem sastane?

jovan

pre 11 godina

O "jakom" Vucicu, u Südweste Presse dnevnim novinama, autor Tomas Brei danas pise u podnaslovu: "Potpredsednik vlade Vucic, bio je nekada simbol nacionalizma.В Danas se on prikazuje vatrenim Evropljaninom. sada zeli Vucic poene u Berlinu." Toliko zbog pravilnog informisanja srpske javnosti.

Rozenkrojcer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko naručenih komentara pročitah! Nismo svi baš poludeli za datumom koji sam po sebi ništa ne znači! Podržavali ili ne taj datum, preteraše ga sa hvalospevima Vučiću dok Srbija polako nestaje... U toj Srbiji više ni mleko nije za preporuku, ali zato je Vučić broj 1, kao da nam sve cveta!

Sasa

pre 11 godina

Pa Vucic nije morao ni da ide u Nemacku, da bi ovo cuo, to sam mogao i ja da mu kazem. Nemci su veoma dosledni i jednom kada nesto odmere, onda se toga drze kao "pijan plota". Zato i jesu velika nacija.

YYYYY

pre 11 godina

Pa naravno, to su rekli jos i prvi put i to govore vec deset godina unazad samo sto niko do sada nije hteo ili bolje reci nije zeleo da slusa o tim uslovima, verovatno zbog necijeg interesa, ili mi se to samo ucinilo.

Polar

pre 11 godina

Zbog pomaka koje smo napravili na polju borbe protiv korupcije, zbog ozbljnosti i pouzdanosti koju smo pokazali u pregovorima oko Kosova, zbog sve veceg priliva i privlacenja stranog kapitala, mislim da zasluzujemo dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU.

KLODIN VULF

pre 11 godina

Podržavam sve Vučićeve napore, i kako god završila ova poseta Srbija je napravila veliki pomak u svojoj politici, pokazavši svetu da možemo biti ravnopravan član EU. To što neki još uvek imaju predrasude neka ostane njihov problem, a nas neka ne obeshrabri na putu evrointegracija. Ali kao što vidimo ima nade. Poneko i priznaje i prepoznaje ono što je učinjeno i što se još uvek radi.

dirty mind

pre 11 godina

Dosta smo prosli pa cemo i ovo malo sto je ostalo dok i formalno ne zakoracimo u Evropu. Ali ljudi koji su sad na vlasi su definitivno generacija politicara koja ce biti zasluzna za ulazak Srbije u EU.

donna con te

pre 11 godina

Srbija je zemlja koja je prevalila veliki put, a promene koje se desavaju poslednjih 7 meseci nedvosmisleno su ubrzale proces priblizenja Evropi. Drago mi je sto bas Vucic predvodi delegaciju koja je u Nemackoj, jer ne mogu da zamislim nikog ko bi bolje i odmerenije, a opet sigurnije od njega nastupio.

PospankoMoma

pre 11 godina

Ova Vlada bori da bar malo pomeri stvari sa mrtve tacke, a ne kao prosla bez borbe i samo sede i kukaju, a Kosovo odlazi.

Sokolac

pre 11 godina

Verujemo da će se pregovopri u Briselu završiti povoljno i da će se konačno rešiti pitanje Kosova. To nam daje pravo da se nadamo da ćemo u junu dobiti datum o pregovorima.

Demokrit

pre 11 godina

Ovo je sve govorila Angela Merkel kada je posetila Srbiju. Medjutim, poenta svega sada jeste sto nam aktuelna vlast nece izvrdavati izjave nemackih zvanicnika.

proizvodjac

pre 11 godina

NIje situacija oko Kosova jedini uslov ali je svakako glavni. Videcemo da li se nemci primaju na nase fore. Trebalo bi jednom...

Nenad86

pre 11 godina

Nova uslovljavanja nikako ne doprinose stabilizaciji u regijonu.Predsednik i vlada ulažu napore da se uđe u pregovore ali sa druge strane ima opstrukcije.Nadam se da ćemo do kraja dobiti taj datum.

Elza

pre 11 godina

Vucic je otisao tamo sa konkretnim rezultatima, sto je bilo na njemu uradio je kako treba, sada nam ostaje da se nadamo da ce oni imati sluha za sve sto smo kao zemlja uradili i dati nam taj datum.

apostol pavle

pre 11 godina

Ako je neko u stanju da se vrati kuci sa uverenjem da ce datuma biti u Junu onda je to svakako Aleksandar Vucic. Prihvatio je veliku odgovornost i to treba ceniti.

ave cezare

pre 11 godina

Ako je neko posle 12 godina tranzicija, promena i uslova zasluzio da dobije taj datum, a posebno nakon ovoliko zalaganja ove Vlade, onda je to definitivno Srbija u ovom trenutku na celu sa Vucicem, Dacicem i Nikolicem.

konsiljere

pre 11 godina

Evropa samo ako gleda rad Aleksandra Vucica u poslednjih 7 meseci treba u Junu da nam dodeli datum, a kamoli ako se uzme u obzir rad cele Vlade i Predsednika Nikolica.

gangnam style

pre 11 godina

Nadam se da se svakako nista nece promeniti u Nemackom stavu u odnosu na Srbiju i da cemo bez obzira na izvestaj koji ce Ketrin Eston da podnese, dobiti datum za otpocinjanje pregovora u Junu ove godine.

psiholog

pre 11 godina

Sve u svemu mislim da je ova poseta Vucica i Grubisicke prilicno dobra po Srbiju i da ce se ispostaviti da nam Nemacka nece postavljati nove uslove za prikljucenje EU i da cemo dobiti taj datum u Junu.

Molder sa Skali

pre 11 godina

Ovo je trenutak kada cela Srbija treba da se ujedini i da stane iza Vucica i njegove delegacije, jer bez obzira na podele, Srbija ima dosta odluka koje treba da donese i dosta toga da primeni, i jako je vazno da se zbog sitno politickih trvenja ne prave greske, ni sitne ni krupne.

na jugu je toplije

pre 11 godina

Zaista mislim da smo pokazali kao narod i drzava da smo u stanju da za kratko vreme od drzave "u izgnanstvu" pokazemo da smo drzava vredna postovanja koja moze da postize zavidne rezultate.

catharine

pre 11 godina

Ali stvarno smo kao zemlja pokazali ogroman napredk u svim posmatranim oblastima i zato verujem da je taj datum u Junu nesto sto je izvesno za Srbiju.

maican broj 69

pre 11 godina

Sve i ako bude novih uslova nadam se da ce Srbija moci sve da ih ispuni i konacno dobije datum pregovore. Ono sto bude do Aleksandra Vucica bice ispunjeno sigurno.

carobnjak iz Oza

pre 11 godina

Ova vlast je dobila veliko poverenje naroda koje svakim danom i reformama koje sprovodi i pravda pred istim tim narodom. Nadam se da ce dobiti i poverenje Evrope, i da ce se poverenje naroda u Evropu povecati.

SK

pre 11 godina

Prilicno je osetno, od izbora u Maju prosle godine, da je Nemacka ublazila stav prema Srbiji i da je sada naklonjenija nego sto je to bila ranije, a uzevsi u obzir njenu snagu i mog u okviru same Evrope, za Srbiju je to esencijalno bitno.

broj 1

pre 11 godina

Ovo stanje neizvesnosti ce jos potrajati, ali mislim da nece biti neprijatnog iznenadjenja u vidu odlaganja dodeljivanja datuma o pocetku pregovora, kada Ketrin Eston u Aprilu podnese izvestaj.

pitalica

pre 11 godina

Ovo sada sto se desava predstavlja jedinstvenu priliku da Evropa gradjanima Srbije stavi do znanja da nam je prijateljski nastrojena i da dodeljivanjem datuma o pocetku pregovora digne sopstveni rejting kod naroda.

Vujica

pre 11 godina

Ako Srbija i ne dobije taj čuveni datum, nije kraj svata. Ako ga ne dobijemo sada, dobićemo ga nekom drugom prilikom. Ako smo mogli DOS-u, u različitim oblicima da damo 12 godina, i da na kraju ne dobijemo datu, pa možemo i SNS-u da damo 12 meseci, a ne da posle 6 meseci, ako ne dobijemo datum, a možda ga i dobijemo, da kritikujemo SNS, a ćutali smo ovih 12 godina vladavine tzv. demokratskih snaga. Od tih 12 godina DS možda samo 2-3 godine nije bio u vlasti, i sada će simpatizeri DS-a da kritikuju Vučića, ako ne dobije datum posle 6 meseci vladavine, a ćutali su kada nismo dobili datum u prethodnih 12 godina, od kojih, ponavljam, DS nije bio u vlast možda 2-3 godine.

emigrant

pre 11 godina

meni je samo smesno da je ds za sve kriv i da su za svaki korak u tom smeru nazivani izdajnicima, a ne tako davno i stranim placenicima. sad isti ti kojo su ih tako nazivali potpisuju sve redom i pristaju na sve. ta vrsta dvolicnosti na politickoj sceni postoji samo u srbiji. u normalnom politickom drustvu stranke se drze svojih principa decenijama, bez obzira na podrsku i mogucnost dolaska na vlast.

Ukljucite malo mozak

pre 11 godina

Da li vam je gospodo ili drugovi pioniri iz SNS-a jasno.Trolate po ceo dan o korupciji i borbi protiv kriminala. Glavno pitanje je KOSOVO. Boli briga nemce,francuze za korupciju i hapseenje. Slusajte konferenciju za stampu

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Znaci sada je teziste prebaceno na Premijera Dacica. Ako izvestaj Ketrin Eston bude pozitivan, Srbija krece na novi put u Junu, i to pod vodjstvom aktuelne Vlade, Vucica i Dacica.

misko79

pre 11 godina

Razocaran sam u EU,ali ipak nemozemo samo mi ostati crna rupa,gospodine Vucicu verujem u vas i siguran sam da ako dobijemo zeleno svetlo u junu,najvece zasluge pripadaju vama

bisenija

pre 11 godina

Srbija je svoje rekla,rekla je sta moze i hoce i sta nikad nece.Ako nas vide u EU dace nam datum,ako nas ne zele uvek ce naci razlog da kazu ne.

Aleksandar

pre 11 godina

A vi sto ga kujete u zvezde sa tim vasim glupavim, sishodljivim komentarima, mogli bi bas svoje misljenje da zadrzite ponekad i za sebe.
(demagogija do besvesti i nazad, 20. februar 2013 13:23)

Pa oni svoje misljenje i zadrzavaju za sebe - ovde prosipaju stranacke hvalospeve. Jadni, ne shvataju koliko je to kontraproduktivno...

Zoric Vladimir

pre 11 godina

Dace, nam , dace nam... Znaju i oni da ako nam sad ne daju da su izigrali oni njegovo poverenje i dobru volju. Bice sve u redu. Videcete.

Gari

pre 11 godina

Uvek ce biti domacih i stranih mocnika koji ce pokusati da zaustave ovaj proces borbe protiv razaranja zemlje i korupcionaskih afera ali na politicarima je da isteraju sve do kraja.